/2013. (..) Korm. rendelet. egyes közszolgálati tárgyú kormányrendeletek módosításáról

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "/2013. (..) Korm. rendelet. egyes közszolgálati tárgyú kormányrendeletek módosításáról"

Átírás

1 1 /2013. (..) Korm. rendelet egyes közszolgálati tárgyú kormányrendeletek módosításáról A Kormány az 1., valamint a 6. és 8. tekintetében a közszolgálati tisztviselőkről szóló évi CXCIX. törvény 259. (1) bekezdés 17. pont a) és b) alpontjában, a 2. tekintetében a közszolgálati tisztviselőkről szóló évi CXCIX. törvény 259. (1) bekezdés 17. pont c) alpontjában, a 3. és a 7. tekintetében a honvédek jogállásáról szóló évi CCV. törvény 238. (1) bekezdés f) pontjában, valamint a honvédségi adatkezelésről, az egyes honvédelmi kötelezettségek teljesítésével kapcsolatos katonai igazgatási feladatokról szóló évi XCVII. törvény 68. (1) bekezdés e) pontjában kapott felhatalmazás alapján, a 4. tekintetében a közszolgálati tisztviselőkről szóló évi CXCIX. törvény 259. (1) bekezdés 5. pontjában foglalt felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 15. cikk (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el: 1. (1) A közigazgatási és az ügykezelői alapvizsgáról szóló 174/2011. (VIII. 31.) Korm. rendelet (a továbbiakban: R1.) 2. -a helyébe a következő rendelkezés lép: 2. A közigazgatási, valamint az ügykezelői alapvizsga rendszer felügyeletét a közigazgatási minőségpolitikáért és személyzetpolitikáért felelős miniszter látja el. E jogkörében eljárva különösen: a) ellenőrzi a vizsgaszervezők működését, a vizsgaszervezők által a vizsga lebonyolításához biztosított feltételeket, a vizsgáztatás színvonalát, b) ellenőrzi a vizsgáztatás lebonyolítását, c) vizsgálja és ellenőrzi a vizsgarendszer működésével kapcsolatos szakmai-módszertani, minőségügyi, fejlesztési, koordinációs feladatok ellátását, valamint d) a kormányzati személyzetpolitikáért való összhang megteremtéséért való felelőssége körében hivatalos adatszolgáltatást kérhet a közigazgatási alapvizsga nyilvántartásból, e) jóváhagyja a minőségirányítás eljárásait. (2) Az R1. 7. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: (1) A közigazgatási alapvizsga tárgykörei: a) alkotmányos és jogi alapismeretek, b) közigazgatási alapismeretek, c) európai uniós alapismeretek, d) gazdálkodási és pénzügyi alapismeretek, e) információbiztonsági és adatvédelmi alapismeretek, f) közigazgatási szervezetek működése, valamint g) nemzetpolitika. (3) Az R (3) bekezdése helyébe következő rendelkezés lép: (3) A vizsgaszervező a (2) bekezdésben meghatározott összeget a vizsgán ténylegesen megjelent vizsgázók számának alapul vételével minden év július 15-ig (I. félév) és január 15-ig (II. félév) átutalja az NKE-nek, melyet az NKE elkülönítetten kezel.

2 2 (4) Az R (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: (4) A felkészítő konzultációkon oktatásra jogosultak körét a fővárosi és megyei kormányhivatalok javaslataira figyelemmel a KTK határozza meg. (5) Az R (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: (4) A vizsgaszervező a (3) bekezdésben meghatározott összeget a vizsgán ténylegesen megjelent vizsgázók számának alapulvételével minden év július 15-ig (I. félév) és január 15-ig (II. félév) átutalja az NKE-nek, melyet az NKE elkülönítetten kezel. 2. (1) A közszolgálati tisztviselők továbbképzéséről szóló 273/2012. (IX. 28.) Korm. rendelet (a továbbiakban: R2.) 4. -a a következő (5) és (6) bekezdéssel egészül ki: (5) A KTK feladatainak ellátását a KTK Titkársága segíti. A KTK Titkársága a KTK ügyrendje alapján a KTK üléseinek előkészítésével, lebonyolításával, valamint dokumentálásával kapcsolatos döntés-előkészítési és adminisztratív feladatokat látja el. (6) A KTK Titkárság feladatait a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Vezető és Továbbképzési Intézete látja el. (2) Az R a a következő f) ponttal egészül ki: (Az NKE a közszolgálati továbbképzési rendszer működtetése során az alábbi feladatokat látja el:) f) Vezető és Továbbképzési Intézetén keresztül ellátja a KTK titkársági feladatait. (3) Az R (6) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: (6) A minősítésre benyújtott továbbképzési programot az NKE a kérelem beérkezését követő 60 napon belül minősíti, a határidő egy alkalommal legfeljebb 30 nappal meghosszabbítható. (4) Az R (5) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: (5) A helyszíni ellenőrzés kizárólag a minősített továbbképzési programokra terjed ki. A helyszíni ellenőrzést az NKE végzi el a 17. (2) bekezdés q) pontja alapján. (5) Az R (5) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép, valamint az R a a következő (6) bekezdéssel egészül ki: (5) Az éves továbbképzési tervet a munkáltatói jogkör gyakorlója az év közben felmerülő továbbképzési igények alapján a (6) bekezdésben foglaltak figyelembe vételével módosíthatja. Az év közbeni módosítás során nincs lehetőség az intézmény éves tervének teljes körű, átfogó módosítására. (6) Az éves továbbképzési tervnek a minősített programjegyzéken szereplő programokra vonatkozó részét a személyügyi központ által megküldött tervsablon útján módosíthatja a munkáltatói jogkör gyakorlója.

3 3 (6) Az R a a következő (4) bekezdéssel egészül ki: (4) A továbbképzések minősítésére vonatkozó, a 14. (6) bekezdésében megjelölt határidő évben szeptember 15-én kezdődik akkor is, ha ezen időpontot megelőzően nyújtja be a kérelmező szervezet a minősítési kérelmét. (7) Az R b) pontja helyébe a következő rendelkezés lép: (A továbbképzési kötelezettséget évben) b) a közigazgatási szakvizsgával rendelkező, vagy az alól mentesített kormánytisztviselő, köztisztviselő a továbbképzési programjegyzéken szereplő képzéseken való részvétellel teljesíti. 3. (1) A közszolgálati tisztviselők személyi irataira, a közigazgatási szerveknél foglalkoztatott munkavállalók személyi irataira és a munkaügyi nyilvántartásra, a közszolgálati alapnyilvántartásra és közszolgálati statisztikai adatgyűjtésre, valamint a tartalékállományra vonatkozó egyes szabályokról szóló 45/2012. (III. 20.) Korm. rendelet (a továbbiakban: R3.) 1. (8) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: (8) A 2. c) pont, a , a 20., a 21. (1) (3) és (6) bekezdés, valamint a 22. hatálya a honvédek jogállásáról szóló évi CCV. törvény (a továbbiakban: Hjt.) 46. (1) bekezdés r) és s) pontja alapján a Honvédség rendelkezési állományába helyezett katonára (a továbbiakban együtt: rendelkezési állományú katona) is kiterjed. (2) Az R3. 2. c) pont cd) alpontja helyébe a következő rendelkezés lép: (E rendelet alkalmazásában c) tartalékállományba helyezett:) cd) az a rendelkezési állományú katona, akinek adatait a Honvédelmi Minisztérium személyügyi szervének (a továbbiakban: HM személyügyi szerve) vezetője a honvédségi adatkezelésről, az egyes honvédelmi kötelezettségek teljesítésével kapcsolatos katonai igazgatási feladatokról szóló évi XCVII. törvény (a továbbiakban: Hatv.) 11. (3) bekezdés a) pontja alapján megküldte, (3) Az R a helyébe a következő rendelkezés lép: 29. E rendelet 15. (7) bekezdésétől eltérően a közigazgatási szerv 2013-ban a július 1-jei állapotnak megfelelően a) köteles adatot szolgáltatni legkésőbb augusztus 31-ig a közigazgatási szerv szervezeti adatairól, a közigazgatási szervnél foglalkoztatott közszolgálati tisztviselők létszámáról, életkoráról, nemek szerinti megoszlásáról, munkaidejéről, besorolásáról, vezetői beosztásáról, valamint a szolgálati jogviszony létesítéséről és megszüntetéséről, valamint b) köteles személyazonosításra alkalmatlan módon adatot szolgáltatni szeptember 10-e és szeptember 30-a között a közigazgatási szervnél foglalkoztatott közszolgálati tisztviselőkkel kapcsolatos jogorvoslati eljárásokra, valamint a közigazgatási szervnél foglalkoztatott közszolgálati tisztviselők képesítési előírásaira vonatkozóan. 4. (1) A közszolgálati egyéni teljesítményértékelésről szóló 10/2013. (I. 21.) Korm. rendelet (a továbbiakban: R4.) 9. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

4 4 (1) A teljesítményértékelés ajánlott elemeinek szervezeti szintű egységes alkalmazásáról a szervezet sajátosságainak figyelembevételével a hivatali szervezet vezetője dönt. (2) Az R a a következő (5) bekezdéssel egészül ki: (5) A évre vonatkozóan a teljesítményértékelés ajánlott elemeinek szervezeti szintű egységes alkalmazásáról július 31-ig a közigazgatási szerv vezetője is dönthet. 5. (1) Ez a rendelet a (2) bekezdés kivételével a kihirdetését követő harmadik napon lép hatályba. (2) Az 1. (2) bekezdése szeptember 1-jén lép hatályba. 6. (1) Az R1. 2. mellékletének 4. pontjában a jelöltnek szövegrész helyébe a vizsgázónak szöveg lép. (2) A közigazgatási szakvizsgáról szóló 35/1998. (II. 27.) Korm. rendelet a) 5. (4) bekezdésében, 6/A. (3), (4) és (7) bekezdésében a köztisztviselő szövegrészek helyébe a vizsgázó szöveg, b) 5. (5) bekezdésében a köztisztviselőknek szövegrész helyébe a vizsgázónak szöveg, c) 6/A. (4) bekezdésében a köztisztviselőket szövegrész helyébe a vizsgázókat szöveg, d) 1. számú mellékletének 1., 2., 3., 4., 7., 8., 12., 15., 16. és 17. pontjában a jelölt szövegrészek helyébe a vizsgázó szöveg, e) 1. számú mellékletének 6., 7. és 12. pontjában a jelöltet szövegrészek helyébe a vizsgázót szöveg, f) 1. számú mellékletének 11. és 13. pontjában a jelöltek szövegrészek helyébe a vizsgázók szöveg, g) 3. számú mellékletének 1. pontjában a vezetési alapismeretek szövegrész helyébe a vezetési ismeretek szöveg, h) 3. számú mellékletének 2. pont ötödik francia bekezdésében az önkormányzati közigazgatás szövegrész helyébe az önkormányzati igazgatás szöveg lép. 7. Az R3. a) 17. (5) bekezdésében, 20. (5) bekezdésében a Hjt. 10. mellékletében szövegrészek helyébe a Hatv. 7. mellékletében szöveg, b) 26/B. (1) bekezdés a) pontjában a 48. (10) bekezdésében szövegrész helyébe a 47. (2) bekezdés a) pontjában szöveg, c) 26/B. (1) bekezdés b) pontjában a 48. (12) bekezdésében szövegrész helyébe a 47. (2) bekezdés b) pontjában szöveg, d) 26/B. (2) bekezdésében a 63. szövegrész helyébe a 69. szöveg, e) 26/B. (3) és (4) bekezdésében a 63. -a szövegrészek helyébe a 69. -a szöveg lép. 8. Hatályát veszti az R (9) bekezdése.

5 5 I N D O K O L Á S Az előterjesztés célja a közszolgálati tisztviselőkről szóló évi CXCIX. törvény felhatalmazásai alapján kiadott, a közigazgatási alapvizsgára, a közigazgatási szakvizsgára, a közszolgálati tisztviselők továbbképzésére, valamint a közszolgálati tisztviselők személyi irataira és a tartalékállományra vonatkozó kormányrendeletek kisebb terjedelmű módosítása. A közigazgatási alapvizsga tárgykörei kiegészülnek a nemzetpolitika tárgykörrel. Ennek következtében az alapvizsga követelményei módosulni fognak. A módosítást a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium kezdeményezésére a Közigazgatási Továbbképzési Kollégium hagyta jóvá. A tárgykör bővülésének célja, hogy a közigazgatásban foglalkoztatott tisztviselők betekintést nyerjenek a magyar nemzetpolitika döntéshozatali, végrehajtási mechanizmusába. Ezen túl bővül a közigazgatási minőségpolitikáért és személyzetpolitikáért felelős miniszter alapvizsga tekintetében fennálló felügyeleti jogköre, továbbá a jogalkalmazás segítése érdekében kisebb technikai módosításokon túl egyértelművé válik, hogy a munkáltatónak csak a vizsgán ténylegesen megjelent vizsgázók után keletkezik díjfizetési kötelezettsége. A felkészítő konzultációkon oktatásra jogosultak körét a fővárosi és megyei kormányhivatalok javaslataira figyelemmel a Nemzeti Közszolgálati Egyetem vezetője helyett a Közigazgatási Továbbképzési Kollégium határozza meg, valamint hatályon kívül helyezzük a már érvényüket vesztett rendelkezéseket. A jogalkalmazás segítése érdekében egységesítésre kerül a közigazgatási szakvizsgáról szóló kormányrendelet fogalomhasználata. A közszolgálati tisztviselők továbbképzéséről szóló kormányrendelet kiegészül a Közigazgatási Továbbképzési Kollégium Titkárságára vonatkozó szabályokkal, valamint pontosabban lesznek megfogalmazva a helyszíni ellenőrzésről szóló rendelkezések. A KTK Titkárságának feladatait az NKE Vezető- és Továbbképzési Intézete látja el. A titkársági feladatok a KTK ügyrendje alapján a KTK üléseinek előkészítésével, lebonyolításával, dokumentálásával kapcsolatos döntés-előkészítési és adminisztratív feladatok. Emellett módosulnak a továbbképzési programok minősítési eljárásának határidejére vonatkozó rendelkezések: a benyújtott program minősítési eljárásának megalapozott, szakmailag megfelelő lebonyolítása érdekében a minősítési eljárás határideje 60 nap lesz. Az idei évre vonatkozó átmeneti szabály szerint ez a határidő szeptember 15-én kezdődik akkor is, ha szeptember 15-ét megelőzően nyújtja be a kérelmező szervezet a minősítési kérelmét. Pontosításra kerül továbbá a évi továbbképzési kötelezettség teljesítésére vonatkozó szabályozás, amely által egyértelművé válik, hogy a továbbképzési kötelezettség belső továbbképzési programban való részvétellel is teljesíthető. Továbbá kiegészül a Korm. rendelet azzal az előírással, hogy a továbbképzési tervek átfogó, teljes körű módosítására nincs lehetősége a munkáltatói jogkör gyakorlójának. Valamint annak érdekében, hogy a tervezési időszak után a minősített programjegyzékre felkerült programokon való részvétel biztosítható legyen a módosítás előírja, hogy csak a személyügyi központ által megküldött tervsablon útján tudja a munkáltatói jogkör gyakorlója a korábban jelzett továbbképzési igényeit megfelelően módosítani. A közszolgálati tisztviselők személyi iratairól és a tartalékállományról szóló kormányrendeletet két szempontból kell módosítani: Az egyik módosítás alapvetően technikai jellegű, amelyet a honvédek jogállásáról szóló évi CCV. törvény és a honvédségi adatkezelésről, az egyes honvédelmi kötelezettségek teljesítésével

6 6 kapcsolatos katonai igazgatási feladatokról szóló évi XCVII. törvény július 1-jei hatályba lépése tesz szükségessé. A másik módosítás arra irányul, hogy a közigazgatási szerv által évente teljesítendő közszolgálati statisztikai adatszolgáltatást (KSA adatszolgáltatás) idén a közigazgatási szervnek adatkörök szerint két ütemben, legkésőbb augusztus 31-ig, illetve legkésőbb szeptember 30-ig kelljen teljesítenie a július 1-jei állapotnak megfelelően. Ezt a kizárólag az idei évre vonatkozó módosítást a közigazgatási szervezetrendszert érintő év eleji változások (járások, közös önkormányzati hivatalok kialakítása) indokolják, amelyek jelentős mértékben érintették a közszolgálat személyi állományát is. A közszolgálati egyéni teljesítményértékelésről szóló kormányrendelet módosítása szükséges annak érdekében, hogy egyértelművé váljon, hogy a teljesítményértékelés ajánlott elemeit a hivatali szervezet vezetője által kiadott belső szabályzatban kell meghatározni.

A Kormány. /2017. ( ) Korm. rendelete. egyes közszolgálati tárgyú kormányrendeletek módosításáról

A Kormány. /2017. ( ) Korm. rendelete. egyes közszolgálati tárgyú kormányrendeletek módosításáról A Kormány /2017. ( ) Korm. rendelete 1. melléklet a. számú előterjesztéshez egyes közszolgálati tárgyú kormányrendeletek módosításáról A Kormány a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény

Részletesebben

dr. Gyurita Rita főigazgató

dr. Gyurita Rita főigazgató dr. Gyurita Rita főigazgató Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal A kihirdetését követı napon lépett hatályba a rendelet az alábbi kivétellel. 2014. január 1-jén lép hatályba: A kormánytisztviselı, köztisztviselı

Részletesebben

JOGSZABÁLYI KERETEK ÖSSZEFOGLALÁSA A közszolgálati tisztviselők továbbképzéséről

JOGSZABÁLYI KERETEK ÖSSZEFOGLALÁSA A közszolgálati tisztviselők továbbképzéséről JOGSZABÁLYI KERETEK ÖSSZEFOGLALÁSA A közszolgálati tisztviselők továbbképzéséről Jelen dokumentum az ÁROP-1.2.18/A-2013-2013-0012 azonosító számú Szervezetfejlesztési program az Országos Egészségbiztosítási

Részletesebben

Magyar joganyagok - 30/2016. (XI. 15.) MvM rendelet - az állami tisztviselők kiemelt 2. oldal (2) Ha a kiemelt ügyintézői osztályba sorolt állami tisz

Magyar joganyagok - 30/2016. (XI. 15.) MvM rendelet - az állami tisztviselők kiemelt 2. oldal (2) Ha a kiemelt ügyintézői osztályba sorolt állami tisz Magyar joganyagok - 30/2016. (XI. 15.) MvM rendelet - az állami tisztviselők kiemelt 1. oldal 30/2016. (XI. 15.) MvM rendelet az állami tisztviselők kiemelt ügyintézői osztályba sorolásáról, az állami

Részletesebben

A Koordinációs és Szervezési Főosztály alapfeladatai

A Koordinációs és Szervezési Főosztály alapfeladatai A Koordinációs és Szervezési Főosztály alapfeladatai 1. Feladat- és hatáskörök A Kormányhivatal SzMSz-ében a Főosztály részére megállapított, jelen Ügyrendben részletezett feladat- és hatáskörök elosztása

Részletesebben

KOORDINÁCIÓS, HUMÁNPOLITIKAI és SZERVEZÉSI FŐOSZTÁLY. 1. A Koordinációs, Humánpolitikai és Szervezési Főosztály koordinációs feladatai tekintetében:

KOORDINÁCIÓS, HUMÁNPOLITIKAI és SZERVEZÉSI FŐOSZTÁLY. 1. A Koordinációs, Humánpolitikai és Szervezési Főosztály koordinációs feladatai tekintetében: 1. A Koordinációs, Humánpolitikai és Szervezési Főosztály koordinációs feladatai tekintetében: a) Ellátja a Megyei Államigazgatási Kollégium működésével kapcsolatos koordinációs és adminisztrációs feladatokat;

Részletesebben

A Főosztály dolgozói:

A Főosztály dolgozói: NÓGRÁD MEGYEI KORMÁNYHIVATAL KOORDINÁCIÓS ÉS SZERVEZÉSI FŐOSZTÁLY Cím: 3100 Salgótarján, Zemlinszky R. út 9 Levelezési cím: 3100 Salgótarján, Rákóczi út 36 3100 Salgótarján, Pf: 265. Telefon: 06 (32) 620-756

Részletesebben

A Veszprém Megyei Önkormányzat jegyzőjének 2/2013. (III. 29.) szabályzata a Veszprém Megyei Önkormányzati Hivatal közszolgálati adatainak védelméről

A Veszprém Megyei Önkormányzat jegyzőjének 2/2013. (III. 29.) szabályzata a Veszprém Megyei Önkormányzati Hivatal közszolgálati adatainak védelméről Szám: 02/125-2/2013. A Veszprém Megyei Önkormányzat jegyzőjének 2/2013. (III. 29.) szabályzata a Veszprém Megyei Önkormányzati Hivatal közszolgálati adatainak védelméről Jelen szabályzat a közszolgálati

Részletesebben

A honvédelmi miniszter.../2009. ( ) HM rendelete

A honvédelmi miniszter.../2009. ( ) HM rendelete MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HONVÉDELMI MINISZTERE. számú példány TERVEZET A honvédelmi miniszter.../2009. ( ) HM rendelete a hivatásos és szerződéses katonai szolgálat létesítéséről, módosításáról, megszüntetéséről,

Részletesebben

Magyar joganyagok - 45/2012. (III. 20.) Korm. rendelet - a közszolgálati tisztviselők s 2. oldal c) politikai tanácsadóra, politikai főtanácsadóra, d)

Magyar joganyagok - 45/2012. (III. 20.) Korm. rendelet - a közszolgálati tisztviselők s 2. oldal c) politikai tanácsadóra, politikai főtanácsadóra, d) Magyar joganyagok - 45/2012. (III. 20.) Korm. rendelet - a közszolgálati tisztviselők s 1. oldal 45/2012. (III. 20.) Korm. rendelet a közszolgálati tisztviselők személyi irataira, a közigazgatási szerveknél

Részletesebben

5. Hatályon kívül helyező rendelkezések. 6. Hatályba léptető rendelkezések

5. Hatályon kívül helyező rendelkezések. 6. Hatályba léptető rendelkezések 89036 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2013. évi 222. szám 29. E rendelet 15. (7) bekezdésétől eltérően a közigazgatási szerv 2014-ben a 2014. január 1-jei állapotnak megfelelően köteles adatot szolgáltatni legkésőbb

Részletesebben

A Kormány. /2016. (..) Korm. rendelete

A Kormány. /2016. (..) Korm. rendelete TERVEZET! A Kormány /2016. (..) Korm. rendelete a közszolgálati tisztviselők képesítési előírásairól szóló 29/2012. (III. 7.) Korm. rendelet, valamint a közszolgálati tisztviselők továbbképzéséről szóló

Részletesebben

Magyar joganyagok - 1/2018. (I. 25.) BVOP utasítás - a Büntetés-végrehajtás Országo 2. oldal h) a rendelkezésre állási és a munkavégzési kötelezettség

Magyar joganyagok - 1/2018. (I. 25.) BVOP utasítás - a Büntetés-végrehajtás Országo 2. oldal h) a rendelkezésre állási és a munkavégzési kötelezettség Magyar joganyagok - 1/2018. (I. 25.) BVOP utasítás - a Büntetés-végrehajtás Országo 1. oldal 1/2018. (I. 25.) BVOP utasítás a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága Közszolgálati Szabályzatáról 1

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Lesenceistvánd, Zalahaláp, Uzsa községek Önkormányzatai képviselőtestületeinek február 26.-i nyilvános, együttes ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Lesenceistvánd, Zalahaláp, Uzsa községek Önkormányzatai képviselőtestületeinek február 26.-i nyilvános, együttes ülésére Szám: LIS/1715-2/2018. ELŐTERJESZTÉS Lesenceistvánd, Zalahaláp, Uzsa községek Önkormányzatai képviselőtestületeinek 2018. február 26.-i nyilvános, együttes ülésére Tárgy: A közszolgálati tisztviselők 2018.évi

Részletesebben

Előterjesztés a közszolgálati tisztségviselőket megillető juttatásokról és támogatásokról szóló rendelet megalkotására

Előterjesztés a közszolgálati tisztségviselőket megillető juttatásokról és támogatásokról szóló rendelet megalkotására 1. Előterjesztő és készítette: Előterjesztés a közszolgálati tisztségviselőket megillető juttatásokról és támogatásokról szóló rendelet megalkotására Tisztelt Képviselő-testület! A Képviselő-testület a

Részletesebben

FEJÉR MEGYEI KORMÁNYHIVATAL Koordinációs, Humánpolitikai és Szervezési Főosztály

FEJÉR MEGYEI KORMÁNYHIVATAL Koordinációs, Humánpolitikai és Szervezési Főosztály FEJÉR MEGYEI KORMÁNYHIVATAL Koordinációs, Humánpolitikai és Szervezési Főosztály Cím: 8000 Székesfehérvár, Szent István tér 9. Telefon: (22) 514-761 Fax: (22) 526-942, 526-905 E-mail: szervezes@fejer.gov.hu

Részletesebben

Hivatkozási szám a TAB ülésén: 1. (T/6353.) Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága. A bizottság kormánypárti tagjainak javaslata.

Hivatkozási szám a TAB ülésén: 1. (T/6353.) Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága. A bizottság kormánypárti tagjainak javaslata. Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Hivatkozási szám a TAB ülésén: 1. (T/6353.) A bizottság kormánypárti tagjainak javaslata. Javaslat módosítási szándék megfogalmazásához a Törvényalkotási bizottság

Részletesebben

Újhartyán Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. december 11-i ülésére 2. napirend: Göndörné Frajka Gabriella jegyző

Újhartyán Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. december 11-i ülésére 2. napirend: Göndörné Frajka Gabriella jegyző 1 E L Ő T E R J E S Z T É S Újhartyán Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. december 11-i ülésére 2. napirend: Tárgy: Köztisztviselők közszolgálati jogviszonyának egyes kérdéseiről szóló rendelet

Részletesebben

Magyar joganyagok évi CXXVI. törvény - az oktatás szabályozására vonatkozó 2. oldal (2) bekezdésében a járási hivatal szövegrész

Magyar joganyagok évi CXXVI. törvény - az oktatás szabályozására vonatkozó 2. oldal (2) bekezdésében a járási hivatal szövegrész Magyar joganyagok - 2016. évi CXXVI. törvény - az oktatás szabályozására vonatkozó 1. oldal 2016. évi CXXVI. törvény az oktatás szabályozására vonatkozó egyes törvények módosításáról 1 1-2. 3 1.2 2. A

Részletesebben

Közigazgatási szakvizsga

Közigazgatási szakvizsga Közigazgatási szakvizsga 1. Tájékoztatás 2. Tananyag 3. Vizsgaidőszak 4. Jelentkezés 5. Felkészítő tanfolyam 6. Vizsga 7. Vizsgadíjak 8. Ügyintézés 1.TÁJÉKOZTATÁS A közszolgálati tisztviselőkről szóló

Részletesebben

hatályos

hatályos 163/2019. (VII. 5.) Korm. rendelet az egyes központosított egészségügyi szolgáltatók által nyújtott szolgáltatások igénybevételéről, valamint a külön meghatározott személyek tekintetében fennálló egészségügyi

Részletesebben

ÁROP Fenntarthatósági vállalás. Jogszabályi keretek összefoglalása

ÁROP Fenntarthatósági vállalás. Jogszabályi keretek összefoglalása ÁROP-2.2.17 Fenntarthatósági vállalás Jogszabályi keretek összefoglalása Munkakör alapú rendszer; Jogszabály: a közszolgálati életpályák összehangolásáról szóló 1207/2011. (VI. 28.) Korm. határozat a közszolgálati

Részletesebben

T/5145. számú törvényjavaslat. az állami vezetői juttatások csökkentésével összefüggésben egyes törvények módosításáról

T/5145. számú törvényjavaslat. az állami vezetői juttatások csökkentésével összefüggésben egyes törvények módosításáról MAGYARORSZÁG KORMÁNYA T/5145. számú törvényjavaslat az állami vezetői juttatások csökkentésével összefüggésben egyes törvények módosításáról Előadó: Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter Budapest,

Részletesebben

I. Általános rendelkezések

I. Általános rendelkezések Sajószentpéter Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2016. (IX.5.) önkormányzati rendelete a közszolgálati tisztségviselőket megillető juttatásokról és támogatásokról (egységes szerkezetben a 29/2016.

Részletesebben

1. melléklet a 165/2015. (VI. 30.) Korm. rendelethez. A kiegészítő pótlék összege (Ft)

1. melléklet a 165/2015. (VI. 30.) Korm. rendelethez. A kiegészítő pótlék összege (Ft) 16564 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2015. évi 95. szám A Kormány 165/2015. (VI. 30.) Korm. rendelete a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvénynek a szociális, valamint a gyermekjóléti

Részletesebben

A tervezet előterjesztője

A tervezet előterjesztője Jelen előterjesztés csak tervezet, amelynek közigazgatási és szakmai egyeztetése folyamatban van. Az egyeztetés során az előterjesztés koncepcionális kérdései is jelentősen módosulhatnak, ezért az előterjesztés

Részletesebben

Kormányrendeletek. 4. Ez a rendelet 2012. január 1-jén lép hatályba.

Kormányrendeletek. 4. Ez a rendelet 2012. január 1-jén lép hatályba. M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2011. évi 137. szám 32755 III. Kormányrendeletek A Kormány 243/2011. (XI. 22.) Korm. rendelete az Országos Statisztikai Adatgyûjtési Program adatgyûjtéseirõl és adatátvételeirõl

Részletesebben

8/2014. (II. 28.) KIM 3/2013. (I. 18.) KIM

8/2014. (II. 28.) KIM 3/2013. (I. 18.) KIM 8/2014. (II. 28.) KIM utasítás a fővárosi és megyei kormányhivatalok szervezeti és működési szabályzatáról szóló 3/2013. (I. 18.) KIM utasítás módosításáról A fővárosi és megyei kormányhivatalokról, valamint

Részletesebben

(2) E rendelet 6. -ának előírásait kell alkalmazni a foglalkoztatási jogviszonyban álló polgármesterre is.

(2) E rendelet 6. -ának előírásait kell alkalmazni a foglalkoztatási jogviszonyban álló polgármesterre is. Segesd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2014. (II.11.) önkormányzati rendelete a közös önkormányzati hivatalban foglalkoztatott köztisztviselőket megillető illetménykiegészítésről, szociális,

Részletesebben

5. napirend ELŐTERJESZTÉS KÍSÉRŐ LAP. E-szám: 100/2015.

5. napirend ELŐTERJESZTÉS KÍSÉRŐ LAP. E-szám: 100/2015. ELŐTERJESZTÉS KÍSÉRŐ LAP E-szám: 100/2015. Tárgy: Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének önkormányzati rendelete a közszolgálati jogviszonyban állókat megillető szociális, jóléti és

Részletesebben

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2017. (III.10.) önkormányzati rendelete

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2017. (III.10.) önkormányzati rendelete Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2017. (III.10.) önkormányzati rendelete a köztisztviselőket megillető szociális juttatásokról és támogatásokról Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

c) a Gyermek és Ifjúsági Alapprogram pályázataival kapcsolatos feladatokat a módosítás alapján az ESZA Kht. helyett az NCSSZI látja el.

c) a Gyermek és Ifjúsági Alapprogram pályázataival kapcsolatos feladatokat a módosítás alapján az ESZA Kht. helyett az NCSSZI látja el. A kormányzati szervezetrendszer átalakítása keretében a Szociálpolitikai és Munkaügyi Intézet is átalakításra kerül, szociális ágazati feladatait a továbbiakban Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet

Részletesebben

;(fr o. szám ú előterjesztés

;(fr o. szám ú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Jegyző je ;(fr o. szám ú előterjesztés Előterjeszt és a Képviselő-testület részére a Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Polgármesteri Hivatalban a 2016.

Részletesebben

Javaslat. polgármester Készítette: Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens, mb. osztályvezető

Javaslat. polgármester Készítette: Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens, mb. osztályvezető Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens, mb. osztályvezető Javaslat Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének a közszolgálati tisztviselőket

Részletesebben

Közigazgatási szakvizsga

Közigazgatási szakvizsga Közigazgatási szakvizsga 1. Tájékoztatás 2. Tananyag 3. Vizsgaidőszak 4. Jelentkezés 5. Felkészítő tanfolyam 6. Vizsga 7. Vizsgadíjak 8. Ügyintézés 1.TÁJÉKOZTATÁS A közszolgálati tisztviselőkről szóló

Részletesebben

Bodorkós Ferenc polgármester. Dr. Görög István jegyző évi kiemelt köztisztviselői célok

Bodorkós Ferenc polgármester. Dr. Görög István jegyző évi kiemelt köztisztviselői célok A 2017. évi teljesítménykövetelmények alapjául szolgáló köztisztviselői célok meghatározása Bodorkós Ferenc polgármester Dr. Görög István jegyző 2017. évi kiemelt köztisztviselői célok Az előterjesztést

Részletesebben

9370 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2015. évi 91. szám

9370 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2015. évi 91. szám 9370 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2015. évi 91. szám A Kormány 157/2015. (VI. 25.) Korm. rendelete a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos állományának szolgálati jogviszonyáról szóló törvénnyel

Részletesebben

MAGYAR KÖZLÖNY 70. szám

MAGYAR KÖZLÖNY 70. szám MAGYAR KÖZLÖNY 70. szám MAGYARORSZÁG HIVATALOS LAPJA 2016. május 18., szerda Tartalomjegyzék 108/2016. (V. 18.) Korm. rendelet Egyes közszolgálati tárgyú kormányrendeletek módosításáról 5406 13/2016. (V.

Részletesebben

A foglalkoztatás-felügyeleti rendszer átalakítása a munkaügyi ellenőrzés tapasztalatai

A foglalkoztatás-felügyeleti rendszer átalakítása a munkaügyi ellenőrzés tapasztalatai A foglalkoztatás-felügyeleti rendszer átalakítása a munkaügyi ellenőrzés tapasztalatai Előadó: Dr. Bakos József Főosztályvezető Foglalkoztatás-felügyeleti Főosztály Az állami munkafelügyeleti rendszer

Részletesebben

2019. ÉVI FOKOZATI VIZSGA TANANYAG 16. HUMÁN SZAKMACSOPORT

2019. ÉVI FOKOZATI VIZSGA TANANYAG 16. HUMÁN SZAKMACSOPORT 34. sz. melléklet a 34000/129-6/2019.ált. nyt. számhoz 2019. ÉVI FOKOZATI VIZSGA TANANYAG a honvédek jogállásáról szóló 2012. évi CCV. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 9/2013. (VIII.

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT (módosításokkal egységes szerkezetben)

ALAPÍTÓ OKIRAT (módosításokkal egységes szerkezetben) HONVÉDELMI MINISZTER ALAPÍTÓ OKIRAT (módosításokkal egységes szerkezetben) A honvédelemről és a Magyar Honvédségről, valamint a különleges jogrendben bevezethető intézkedésekről szóló 2011. évi CXIII.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Klebelsberg Intézményfenntartó Központról szóló 202/2012. (VII. 27.) Korm. rendelet módosításáról

ELŐTERJESZTÉS. a Klebelsberg Intézményfenntartó Központról szóló 202/2012. (VII. 27.) Korm. rendelet módosításáról EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTERE Készült: 2013. április 10-én ELŐTERJESZTÉS a Klebelsberg Intézményfenntartó Központról szóló 202/2012. (VII. 27.) Korm. rendelet módosításáról 2 Ö S S Z E F O G L A L Ó A

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS július 5-i rendes ülésére

ELŐTERJESZTÉS július 5-i rendes ülésére 7. számú előterjesztés Minősített többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. július 5-i rendes ülésére Tárgy: A képviselő-testület hivatala köztisztviselői és ügykezelői

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET június 07-ei ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET június 07-ei ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 149/2012. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2012. június 07-ei ülésére Tárgy: Javaslat a közszolgálati tisztviselők juttatásainak és

Részletesebben

Előterjesztő: Polgármester. Előkészítő: Humánerőforrás és Képviselő-testületi Osztály. Ózd, 2012. szeptember 20.

Előterjesztő: Polgármester. Előkészítő: Humánerőforrás és Képviselő-testületi Osztály. Ózd, 2012. szeptember 20. Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének../. (.) önkormányzati rendelete a köztisztviselők szociális, jóléti, egészségügyi juttatásairól, valamint szociális és kegyeleti támogatásairól Előterjesztő:

Részletesebben

Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala. pályázatot hirdet. 1 fő. részére. a Szerzői Jogi Főosztály Nemzetközi Szerzői Jogi Osztályára.

Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala. pályázatot hirdet. 1 fő. részére. a Szerzői Jogi Főosztály Nemzetközi Szerzői Jogi Osztályára. A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény (a továbbiakban: Kttv.) 45. (1) bekezdése, a közszolgálati tisztviselők személyi irataira, a közigazgatási

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétől

Sárospatak Város Polgármesterétől Sárospatak Város Polgármesterétől 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu JAVASLAT - a Képviselő-testületnek - Tisztelt Képviselő-testület! A közigazgatási

Részletesebben

Tárgy: A évi teljesítménykövetelmények alapjául szolgáló köztisztviselői célok meghatározása

Tárgy: A évi teljesítménykövetelmények alapjául szolgáló köztisztviselői célok meghatározása Tárgy: A 2016. évi teljesítménykövetelmények alapjául szolgáló köztisztviselői célok meghatározása Előterjesztő: Bodorkós Ferenc polgármester Összeállította: Dr. Görög István jegyző Melléklet: 2016. évi

Részletesebben

A határozat a kihirdetését követő napon szeptember 4-én lép hatályba.

A határozat a kihirdetését követő napon szeptember 4-én lép hatályba. szeptember 1 A közszférában alkalmazandó nyugdíjpolitikai elvekről szóló 1700/2012. (XII. 29.) Korm. határozatnak az oktatási, a szakképzési területen való végrehajtásáról szóló 1599/ (IX. 3.) Korm. határozat

Részletesebben

Budakalász Város Polgármestere E L Ő T E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület december 18-ai rendes ülésére

Budakalász Város Polgármestere E L Ő T E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület december 18-ai rendes ülésére Budakalász Város Polgármestere 192/2014.(XII.18.) sz. előterjesztés E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2014. december 18-ai rendes ülésére Tárgy: Készítette: Javaslat a 2014. évi téli igazgatási

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/65-7/2012. ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

Közigazgatási alapvizsga

Közigazgatási alapvizsga Közigazgatási alapvizsga 1. Tájékoztató 2. Tananyag 3. Jelentkezés 4. Felkészítő konzultáció 5. A vizsga 6. Vizsgadíj 7. Ügyintézés 1. TÁJÉKOZTATÓ A közigazgatási alapvizsgának a főbb szabályait a közigazgatási

Részletesebben

Budapest Főváros Kormányhivatala. Budapest Főváros Kormányhivatala IX. Kerületi Hivatal. kormányablak ügyintéző. munkakör betöltésére.

Budapest Főváros Kormányhivatala. Budapest Főváros Kormányhivatala IX. Kerületi Hivatal. kormányablak ügyintéző. munkakör betöltésére. a "Közszolgálati tisztviselőkről szóló" 2011. évi CXCIX. törvény 45. (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet A közszolgálati jogviszony időtartama: határozatlan idejű közszolgálati jogviszony Foglalkoztatás

Részletesebben

2019. ÉVI FOKOZATI VIZSGA TANANYAG 16. HUMÁN SZAKMACSOPORT

2019. ÉVI FOKOZATI VIZSGA TANANYAG 16. HUMÁN SZAKMACSOPORT 31. sz. melléklet a 34000/129-6/2019.ált. nyt. számhoz 2019. ÉVI FOKOZATI VIZSGA TANANYAG a honvédek jogállásáról szóló 2012. évi CCV. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 9/2013. (VIII.

Részletesebben

A Belügyminiszter./2011. (...) BM rendelete

A Belügyminiszter./2011. (...) BM rendelete 1 1. melléklet a BM/9751/2011. számú munkaanyaghoz A Belügyminiszter./2011. (....) BM rendelete a rendészeti szakvizsgáról és a rendészeti vezetőképzésről szóló 21/2011. (VII. 13.) BM rendelet módosításáról

Részletesebben

II. FEJEZET A MUNKA- ÉS PIHENŐIDŐRE VONATKOZÓ RÉSZLETSZABÁLYOK

II. FEJEZET A MUNKA- ÉS PIHENŐIDŐRE VONATKOZÓ RÉSZLETSZABÁLYOK 30/2012. (III. 7.) Korm. rendelet a közszolgálati tisztviselők munka- és pihenőidejéről, az igazgatási szünetről, a közszolgálati tisztviselőt és a munkáltatót terhelő egyes kötelezettségekről, valamint

Részletesebben

2006, évi.... törvény a közszférában foglalkoztatottak jogviszonyáról szóló törvények módosításáról 1. (1) A köztisztviselők jogállásáról szóló

2006, évi.... törvény a közszférában foglalkoztatottak jogviszonyáról szóló törvények módosításáról 1. (1) A köztisztviselők jogállásáról szóló országgyű S Hfvafiala A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG KORMÁNYA Irományszám : 1 lsec É : 1006 JúN 2 3 T/366. számú törvényjavaslat a közszférában foglalkoztatottak jogviszonyáról szóló törvények módosításáról Előadó

Részletesebben

I. Fejezet. Bevezető rendelkezések

I. Fejezet. Bevezető rendelkezések Albertirsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2012. (XI. 14.) önkormányzati rendelete a Képviselő-testület hivatalának köztisztviselői közszolgálati jogviszonyának egyes kérdéseiről Albertirsa

Részletesebben

Magyar joganyagok - 30/2012. (III. 7.) Korm. rendelet - a közszolgálati tisztviselők m 2. oldal 2. (1) A kormányzati szolgálati jogviszony vagy a közs

Magyar joganyagok - 30/2012. (III. 7.) Korm. rendelet - a közszolgálati tisztviselők m 2. oldal 2. (1) A kormányzati szolgálati jogviszony vagy a közs Magyar joganyagok - 30/2012. (III. 7.) Korm. rendelet - a közszolgálati tisztviselők m 1. oldal 30/2012. (III. 7.) Korm. rendelet a közszolgálati tisztviselők munka- és pihenőidejéről, az igazgatási szünetről,

Részletesebben

A Kormány. /2006. ( ) Korm. rendelete. a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézetről

A Kormány. /2006. ( ) Korm. rendelete. a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézetről Melléklet a 13469-1/2006.-SZMM számú kormány-előterjesztéshez A Kormány /2006. ( ) Korm. rendelete a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézetről A Kormány az Alkotmány 35. -a (2) bekezdésében megállapított

Részletesebben

2. oldal A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal alaptevékenységét a fővárosi és megyei kormányhivatalokról szóló 288/2010. (XII. 21.) Korm. rendelet, val

2. oldal A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal alaptevékenységét a fővárosi és megyei kormányhivatalokról szóló 288/2010. (XII. 21.) Korm. rendelet, val 1. oldal Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal alapító okirata 1 Az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény 88. (2) bekezdése alapján a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal alapító okiratát (a továbbiakban:

Részletesebben

A közszolgálati továbbképzés és vezetőképzés programjainak követelményrendszere a 2013. (átmeneti) évi tervezéshez

A közszolgálati továbbképzés és vezetőképzés programjainak követelményrendszere a 2013. (átmeneti) évi tervezéshez A közszolgálati továbbképzés és vezetőképzés programjainak követelményrendszere a 2013. (átmeneti) évi tervezéshez Nemzeti Közszolgálati Egyetem 2013. január 1 Bevezető A közszolgálati tisztviselők továbbképzéséről

Részletesebben

1. az előterjesztést megtárgyalta, és

1. az előterjesztést megtárgyalta, és NyíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYHZATA 79j2014.(IV.24.) számú határozata Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala alapító okiratának módosításáról A Közgyűlés 1. az előterjesztést megtárgyalta,

Részletesebben

Egyes miniszteri rendeletek területi államigazgatási szervezetrendszer átalakításával összefüggő módosításáról

Egyes miniszteri rendeletek területi államigazgatási szervezetrendszer átalakításával összefüggő módosításáról Egyes miniszteri rendeletek területi államigazgatási szervezetrendszer átalakításával összefüggő módosításáról A tervezet a területi államigazgatási szervezetrendszer átalakításával összefüggő azon miniszteri

Részletesebben

Tájékoztató a Hjt. végrehajtási rendeleteinek módosításával kapcsolatos rendelkezésekről

Tájékoztató a Hjt. végrehajtási rendeleteinek módosításával kapcsolatos rendelkezésekről HONVÉDELMI MINIS ZTÉRIUM KÖZGAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI HIVATAL Tájékoztató a Hjt. végrehajtási rendeleteinek módosításával kapcsolatos rendelkezésekről A Magyar Közlöny 2011. évi 60. számában 2011. június 7-én

Részletesebben

MÓDOSÍTÓ OKIRAT. 558/2014. (XI. 20) közgyűlési határozat

MÓDOSÍTÓ OKIRAT. 558/2014. (XI. 20) közgyűlési határozat K I V O N A T Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése 2014.november 20-i ülésének jegyzőkönyvéből 558/2014. (XI. 20) közgyűlési határozat Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése elfogadja a Polgármesteri Hivatal Alapító

Részletesebben

4. napirend ELŐTERJESZTÉS KÍSÉRŐ LAP. E-szám: 43/2015. Tárgy: Igazgatási szünetről szóló rendelet megalkotása

4. napirend ELŐTERJESZTÉS KÍSÉRŐ LAP. E-szám: 43/2015. Tárgy: Igazgatási szünetről szóló rendelet megalkotása ELŐTERJESZTÉS KÍSÉRŐ LAP E-szám: 43/2015. Tárgy: Igazgatási szünetről szóló rendelet megalkotása Előterjesztő neve: Kiszelné Mohos Katalin polgármester Előadó: Papp István jegyző Az előterjesztés aláírás

Részletesebben

A rendelet hatálya. Az igazgatási szünet időtartamának meghatározása

A rendelet hatálya. Az igazgatási szünet időtartamának meghatározása Dabas Város Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2019. (II.15.) számú önkormányzati rendelete a 2019. évre vonatkozó igazgatási szünet elrendeléséről és a Köztisztviselők Napjáról Dabas Város Önkormányzat

Részletesebben

2019. ÉVI FOKOZATI VIZSGA TANANYAG 6. VEZETÉS, IRÁNYÍTÁS SZAKMACSOPORT

2019. ÉVI FOKOZATI VIZSGA TANANYAG 6. VEZETÉS, IRÁNYÍTÁS SZAKMACSOPORT 13.sz. melléklet a 34000/129-6/2019.ált. nyt. számhoz 2019. ÉVI FOKOZATI VIZSGA TANANYAG A honvédek jogállásáról szóló 2012. évi CCV. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 9/2013. (VIII.

Részletesebben

Tájékoztató az ügykezelői alapvizsgáról vizsgázók részére

Tájékoztató az ügykezelői alapvizsgáról vizsgázók részére Tájékoztató az ügykezelői alapvizsgáról vizsgázók részére Budapest, 2017. április 1. VONATKOZÓ JOGSZABÁLYOK 2016. évi LII. törvény az állami tisztviselőkről (a továbbiakban: Áttv.) 2011. évi CXCIX. törvény

Részletesebben

Frissítve: október :05 Netjogtár Hatály: 2015.IX.9. - Magyar joganyagok /2012. (XII. 29.) Korm. határozat - a közszférában alkalma 1

Frissítve: október :05 Netjogtár Hatály: 2015.IX.9. - Magyar joganyagok /2012. (XII. 29.) Korm. határozat - a közszférában alkalma 1 Magyar joganyagok - 1700/2012. (XII. 29.) Korm. határozat - a közszférában alkalma 1. oldal 1700/2012. (XII. 29.) Korm. határozat a közszférában alkalmazandó nyugdíjpolitikai elvekről 1. A Kormány 1.1.

Részletesebben

JEGYZŐ RENDELETTERVEZET. a Polgármesteri Hivatalban pályázati eljárás nélkül betölthető köztisztviselői munkakörökről

JEGYZŐ RENDELETTERVEZET. a Polgármesteri Hivatalban pályázati eljárás nélkül betölthető köztisztviselői munkakörökről Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata JEGYZŐ RENDELETTERVEZET a Polgármesteri Hivatalban pályázati eljárás nélkül betölthető köztisztviselői munkakörökről Készítette: Papp Gyuláné humánpolitikai vezető

Részletesebben

A tervezet előterjesztője a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium.

A tervezet előterjesztője a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium. Jelen előterjesztés csak tervezet, amelynek közigazgatási egyeztetése folyamatban van. A minisztériumok közötti egyeztetés során az előterjesztés koncepcionális kérdései is jelentősen módosulhatnak, ezért

Részletesebben

Jászdózsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének április 25-én megtartott rendes ülésének jegyzőkönyvéből.

Jászdózsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének április 25-én megtartott rendes ülésének jegyzőkönyvéből. Kivonat: Jászdózsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. április 25-én megtartott rendes ülésének jegyzőkönyvéből. Jászdózsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 68/2013. (IV. 25.) határozata

Részletesebben

Előterjesztés a Képviselő-testület március 23-án tartandó ülésére

Előterjesztés a Képviselő-testület március 23-án tartandó ülésére Tárgy: Előterjesztés a Képviselő-testület 2017. március 23-án tartandó ülésére Javaslat a hivatali helyiségen kívüli és a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés és bejegyzett élettársi kapcsolat

Részletesebben

Rendelet hatálya 1. Illetménykiegészítés, képzettségi pótlék 2.

Rendelet hatálya 1. Illetménykiegészítés, képzettségi pótlék 2. Tiszasziget Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2015. (II.13.) önkormányzati rendelete a közös önkormányzati hivatal köztisztviselőit megillető juttatásokról, támogatásokról Tiszasziget Község

Részletesebben

Magyar joganyagok évi XLVIII. törvény - a Nemzeti Közszolgálati Egyetem fenn 2. oldal k) az éves központi költségvetés tervezésekor benyújtja

Magyar joganyagok évi XLVIII. törvény - a Nemzeti Közszolgálati Egyetem fenn 2. oldal k) az éves központi költségvetés tervezésekor benyújtja Magyar joganyagok - 2018. évi XLVIII. törvény - a Nemzeti Közszolgálati Egyetem fenn 1. oldal 2018. évi XLVIII. törvény a Nemzeti Közszolgálati Egyetem fenntartói jogait érintő egyes törvények módosításáról

Részletesebben

6/2018. számú FŐIGAZGATÓI UTASÍTÁS

6/2018. számú FŐIGAZGATÓI UTASÍTÁS 6/2018. számú FŐIGAZGATÓI UTASÍTÁS a 22/2017 számú főigazgatói utasítás módosításáról Tárgy: A Nemzeti Akkreditáló Hatóság Közszolgálati Adatvédelmi Szabályzata 2018. május 24. napján jóváhagyom és hatályba

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Kozármisleny Város Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2014. (III. 18.) Önkormányzati rendelete a Kozármislenyi Közös Önkormányzati Hivatalban foglalkoztatott köztisztviselőket megillető juttatásokról

Részletesebben

A törvényességi felügyelet szabályozása. Belső kontrollok és integritás az önkormányzatoknál szeminárium

A törvényességi felügyelet szabályozása. Belső kontrollok és integritás az önkormányzatoknál szeminárium A törvényességi felügyelet szabályozása és szakmai irányítása Belső kontrollok és integritás az önkormányzatoknál szeminárium I. A törvényességi felügyelet szabályozása A törvényességi felügyelettel kapcsolatos

Részletesebben

A DEMECSERI POLGÁRMESTERI HIVATAL ALAPÍTÓ OKIRATA EGYSÉGES SZERKEZETBEN

A DEMECSERI POLGÁRMESTERI HIVATAL ALAPÍTÓ OKIRATA EGYSÉGES SZERKEZETBEN A DEMECSERI POLGÁRMESTERI HIVATAL ALAPÍTÓ OKIRATA EGYSÉGES SZERKEZETBEN Demecser Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 8. (5) bekezdésében kapott

Részletesebben

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének február 12-i ülése 4. számú napirendi pontja

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének február 12-i ülése 4. számú napirendi pontja Minősített többség A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2016. február 12-i ülése 4. számú napirendi pontja Rendelettervezet a Tolna Megyei Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló

Részletesebben

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK. 40/2004. (IX. 13.) Kt. rendelete 1

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK. 40/2004. (IX. 13.) Kt. rendelete 1 TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 40/2004. (IX. 13.) Kt. rendelete 1 a polgármesteri hivatalban foglalkoztatott köztisztviselőket megillető illetménykiegészítésről, szociális, jóléti

Részletesebben

SZEMÉLYI FELTÉTELEK, OKTATÁS, KÉPZÉS

SZEMÉLYI FELTÉTELEK, OKTATÁS, KÉPZÉS EH - 04 MINŐSÉGÜGYI ELJÁRÁS SZEMÉLYI FELTÉTELEK, OKTATÁS, KÉPZÉS 1. ELJÁRÁS CÉLJA Az eljárás célja a Polgármesteri Hivatal személyi állományára vonatkozó képesítési, képzettségi követelmények meghatározása,

Részletesebben

A tervezet előterjesztője

A tervezet előterjesztője Jelen előterjesztés csak tervezet, amelynek közigazgatási egyeztetése folyamatban van. A minisztériumok közötti egyeztetés során az előterjesztés koncepcionális kérdései is jelentősen módosulhatnak, ezért

Részletesebben

A törvényességi felügyelet szabályozása és szakmai irányítása

A törvényességi felügyelet szabályozása és szakmai irányítása A törvényességi felügyelet szabályozása és szakmai irányítása Belső kontrollok és integritás az önkormányzatoknál szeminárium dr. Belányi Márta I. A törvényességi felügyelet szabályozása A törvényességi

Részletesebben

Mátramindszent Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 1/2018. ( II.15.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Mátramindszent Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 1/2018. ( II.15.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Mátramindszent Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 1/2018. ( II.15.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2018. évi költségvetéséről Mátramindszent Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET február 16-ai ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET február 16-ai ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2017. február 16-ai ülésére Iktató szám: 33/2017. Tárgy: Előterjesztő: Készítette: I.) A közszolgálati tisztviselők

Részletesebben

113/2019. (V. 15.) Korm. rendelet egyes egészségügyi tárgyú kormányrendeletek módosításáról. hatályos

113/2019. (V. 15.) Korm. rendelet egyes egészségügyi tárgyú kormányrendeletek módosításáról. hatályos 113/2019. (V. 15.) Korm. rendelet egyes egészségügyi tárgyú kormányrendeletek módosításáról Módosított rendeletek: hatályos 2019.06.14-2019.06.14 1. A kábítószerekkel és pszichotróp anyagokkal, valamint

Részletesebben

T/3017. számú. törvényjavaslat. egyes felsőoktatási tárgyú törvények módosításáról

T/3017. számú. törvényjavaslat. egyes felsőoktatási tárgyú törvények módosításáról MAGYARORSZÁG KORMÁNYA T/3017. számú törvényjavaslat egyes felsőoktatási tárgyú törvények módosításáról Előadó: Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter Budapest, 2015. február 2015. évi törvény

Részletesebben

387/2014. (08.28.) közgyűlési határozat

387/2014. (08.28.) közgyűlési határozat K I V O N A T Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése 2014. augusztus 28-i ülésének jegyzőkönyvéből 387/2014. (08.28.) közgyűlési határozat Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése elfogadja a Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

ÚJSZÁSZ VÁROS POLGÁRMESTERE 5052 ÚJSZÁSZ, SZABADSÁG TÉR 1. TEL/FAX: 56/

ÚJSZÁSZ VÁROS POLGÁRMESTERE 5052 ÚJSZÁSZ, SZABADSÁG TÉR 1. TEL/FAX: 56/ ÚJSZÁSZ VÁROS POLGÁRMESTERE 5052 ÚJSZÁSZ, SZABADSÁG TÉR 1. TEL/FAX: 56/552-022 Tárgyalja:- Pénzügyi és Településfejlesztési Bizottság Ügyrendi Bizottság E L Ő T E R J E S Z T É S Újszász Város Képviselő-testületének

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! Jegyző Tárgy: Teljesítménykövetelmények alapját képező 2012. évi célok meghatározása a Polgármesteri Hivatal köztisztviselői részére Tisztelt Képviselő-testület! A köztisztviselők jogállásáról szóló 1992.

Részletesebben

I. fejezet Általános rendelkezések. 1. A rendelet hatálya és alkalmazási köre 1.

I. fejezet Általános rendelkezések. 1. A rendelet hatálya és alkalmazási köre 1. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2012. (VII. 6.) önkormányzati rendelete a képviselő-testület hivatala köztisztviselői és ügykezelői közszolgálati jogviszonyának egyes kérdéseiről

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Kormány részére

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Kormány részére SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTER Szám: 5109-1/2007-SZMM TERVEZET E L Ő T E R J E S Z T É S a Kormány részére a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatkörének

Részletesebben

A honvédelmi miniszter /2018. ( ) HM. r e n d e l e t e

A honvédelmi miniszter /2018. ( ) HM. r e n d e l e t e A honvédelmi miniszter /2018. ( ) HM r e n d e l e t e a kondicionáló-kiképzési, valamint a katonai kiképzési és oktatási célú rendezvényekről, továbbá a regeneráló pihenés és a rekreáció rendjéről szóló

Részletesebben

228/2011. (X. 28.) Korm. rendelet a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjról

228/2011. (X. 28.) Korm. rendelet a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjról 228/2011. (X. 28.) Korm. rendelet a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjról A Kormány a köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény 80. (1) bekezdés e) pontjában kapott felhatalmazás alapján,

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2015. január 29-ei ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2015. január 29-ei ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 9/2015. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2015. január 29-ei ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: A közszolgálati tisztviselők juttatásainak

Részletesebben

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete elnökének 17/2012. számú utasítása. Belső adatvédelmi és adatbiztonsági szabályzat

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete elnökének 17/2012. számú utasítása. Belső adatvédelmi és adatbiztonsági szabályzat A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete elnökének 17/2012. számú utasítása Belső adatvédelmi és adatbiztonsági szabályzat Szerző és felelős: Belső adatvédelmi felelős. Aláírók: Minőségbiztosítási vezető.

Részletesebben

Magyar joganyagok - NGM közlemény - az Éves További Tájékoztatóról a 2. oldal A szerv azon, illetve, akiknek megbízására vagy kinevezésére tárg

Magyar joganyagok - NGM közlemény - az Éves További Tájékoztatóról a 2. oldal A szerv azon, illetve, akiknek megbízására vagy kinevezésére tárg Magyar joganyagok - NGM közlemény - az Éves További Tájékoztatóról - 2017 a 1. oldal NGM közlemény az Éves További Tájékoztatóról - 2017 a ellenőrök kötelező szakmai továbbével és a vizsga letételével,

Részletesebben