Az Önkormányzati ASP. Kaposvár, február 08.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Az Önkormányzati ASP. Kaposvár, február 08."

Átírás

1 Az Önkormányzati ASP Kaposvár, február 08.

2 Az ASP lényege, előnye Az ASP modell lényege, hogy a felhasználók egy egyszerű böngésző program segítségével az interneten keresztül vehetik igénybe a távoli szolgáltató központtól a tevékenységük támogatásához szükséges szoftvereket, alkalmazásokat. Előnye, hogy kiépítése és működtetése (a verziók követése) költséghatékonyabb és biztonságosabb, mint a helyi gépekre telepített programok esetén.

3 Az önkormányzatok informatikai fejlesztéseinek tapasztalatai A nagyobb lélekszámú, erőforrásokban gazdagabb önkormányzatok voltak sikeresek. Az e-közigazgatási megoldások jellemzően a saját honlap létrehozásában merültek ki. Szigetszerű megoldások jöttek létre. A szakrendszerek közötti integráltság szintje nagyon alacsony. Mindebből következik: Az önkormányzati informatikai fejlesztéseket koncentráltabb formában célszerű folytatni. A műszaki minőségi standardok elterjesztésének igénye, az optimális beruházási, illetve a működtetési forrásfelhasználás követelménye vetette fel az önkormányzati ASP megvalósítását.

4 Az önkormányzati ASP Az ASP technológia segítségével történő önkormányzati feladatellátás-támogatás kiterjesztése két lépcsőben valósul meg: a) az önkormányzatok önkéntes részvételével (ASP1 projekt); b) az önkormányzatok kötelező részvételével, országos kiterjesztés (ASP 2.0 projekt).

5 Az ASP 1 projekt I. Az önkormányzatok feladattámogatáshoz szükséges fejlesztések megvalósítása uniós támogatással történt a közép-magyarországi régióban. A projekt célja az ASP rendszer kialakítása volt; azzal, hogy ahhoz az önkormányzatok önkéntesen csatlakozhattak. Az Önkormányzati ASP központ felállítása című projekt keretében megvalósult az ASP rendszer, melyhez első félévében 55 önkormányzat sikeresen csatlakozott.

6 Az ASP 1 projekt II. A projekt megvalósítása kapcsán keretrendszer és a következő szakrendszeri szolgáltatások jöttek létre: önkormányzati adó rendszer, gazdálkodási rendszer, ingatlan-vagyonkataszter rendszer, iratkezelő rendszer, önkormányzati és elektronikus ügyintézési portálrendszer, ipar- és kereskedelmi rendszer.

7 Az ASP 1 projekt III. A 62/2015. (III.24.) Korm. rendelet értelmében: A Magyar Államkincstár szervezeti keretein belül felállításra került az Önkormányzati ASP Alkalmazásokat Támogató Főosztály (ASP központ) az ASP rendszer működtetésére, és az alkalmazásokat igénybevevő önkormányzatok kiszolgálására. Az önkormányzati ASP központ működését biztosító adatközponti és hálózati informatikai infrastruktúra üzemeltetője a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.

8 Az országos kiterjesztés az ASP 2.0 projekt előzménye Az elektronikus közigazgatás kiterjesztésével kapcsolatos feladatokról szóló 1743/2014. (XII. 15.) Korm. határozat felhi vta a belu gyminisztert, hogy az O nkormányzati ASP központ felálli tása ci mu kiemelt projekt keretében megvalósuló fejlesztés országos kiterjesztését készi tse elo. Az országos kiterjesztés, valamint az ASP1 projekt továbbfejlesztése az ASP 2.0 projekt keretében történik.

9 Az ASP 2.0 projekt I. Az Önkormányzati ASP 2.0 projekt főbb céljai: a szolgáltatásrendszer országos kiterjesztése, az önkormányzati csatlakoztatások központi támogatása, az e-közigazgatási szolgáltatások fejlesztése, a szakrendszerek bővítése és továbbfejlesztése, adattárház megvalósítása, kapcsolódó hálózat és infrastruktúra bővítése (NTG)

10 Az ASP 2.0 projekt II. A projekt megvalósítása lehetővé teszi: az önkormányzati feladatellátás és belső működés támogatását, az önkormányzati gazdálkodás korszerű eszközökkel és módszerekkel történő monitorozását, az ügyfelek számára az elektronikus ügyintézési szolgáltatások egységes platformon történő elérését A szakrendszerek folyamatos, központilag biztosított joghatályos állapota javítja az önkormányzati jogalkalmazás minőségét.

11 Az ASP 2.0 projekt III. Az ASP országos kiterjesztése I. ütemében, január 1-én GAZD ADÓ IRAT IVK IPAR PORTÁL Összesen önkormányzat csatlakozott a gazdálkodási szakrendszerhez, ebből 8 önkormányzat önkéntesen 1678 önkormányzat vezette be az ASP adó szakrendszert

12 NTG Nemzeti Távközlési Gerinchálózat A Kormány a GINOP keretében lehetőséget biztosít az állami hálózatfejlesztési célok bővítésére. A Nemzeti Távközlési Gerinchálózat (NTG) kiépítése a végpontokig GINOP forrásokból történik. A CE routerek beszerzése már a KÖFOP-ból az ASP2.0 projekt keretében valósul meg.

13 A szakrendszerek adó szakrendszer gazdálkodási szakrendszer ingatlan-vagyon- kataszter szakrendszer ipar-, és kereskedelmi szakrendszer iratkezelő szakrendszer portál-rendszer (települési portál, ELÜGY portál, elektronikus űrlap szolgáltatás) hagyatéki leltárrendszer

14 Az önkormányzati adattárház Adattartalma a kormányzati és önkormányzati döntések előkészítését szolgálja. Adatainak forrása: a szakrendszerekben képződött, illetve az interfészen átadott, valamint a Kincstár rendszereiben az önkormányzati körre vonatkozóan rendelkezésre álló, Személyes adatnak és adótitoknak nem minősülő, a 257/2016. (VIII. 31.) Korm. rendelet 3. mellékletében meghatározott adatok.

15 Az önkormányzatok kötelező csatlakozásának kérdései Az önkormányzati ASP kötelező alkalmazásához a törvényi alapot az Mötv. módosításáról szóló évi LIV. törvény teremtette meg. Az önkormányzati ASP rendszerhez való csatlakozás módjának, határidejének, meghatározását kormányrendeleti szintre utalja. Az önkormányzati ASP rendszerről szóló 257/2016. (VIII.31) Korm.rendelet differenciált szabályozást tartalmaz.

16 A csatlakozás módja A 257/2016. (VIII. 31.) ASP Korm. rendelet értelmében: 1. Rendszercsatlakozás: az önkormányzat a feladata ellátásának támogatásához az önkormányzati ASP rendszer megfelelő szakrendszerét használja. 2. Interfészes csatlakozás: az önkormányzat a saját informatikai rendszerének megtartása mellett meghatározott adatok számítógépes, automatizált adatátadás útján egy szabványosított csatolófelületen átadásra kerülnek az önkormányzati adattárház számára.

17 Csatlakozási határidők A csatlakozások három ütemben történnek meg: I. ütem január 1. A kormányrendelet 4. számú mellékletében felsorolt önkormányzatok csatlakoznak a gazdálkodási és az önkormányzati adó rendszerhez. II. ütem október 1. Az önkormányzati adó rendszerhez - kizárólag rendszercsatlakozással - csatlakozik valamennyi önkormányzat. III. ütem január január elsejéig az önkormányzati ASP rendszer valamennyi szakrendszeréhez csatlakozik az összes önkormányzat, vagy interfésszel kapcsolódik az adattárházhoz.

18 Csatlakozás A csatlakozásra kötelezett önkormányzat alapértelmezésben rendszercsatlakozással csatlakozhat azzal, hogy az interfészes csatlakozás kivételesen - az e- közigazgatásért felelős miniszter döntése alapján lehetséges. A miniszter döntése ellen nincs jogorvoslat, a döntés ugyanis nem hatósági jogkörben kiadott egyedi hozzájárulás. Interfészes csatlakozás esetén minden szakrendszer interfésszel csatlakozik az adattárházhoz ez alól csak az ASP Adó szakrendszer jelent kivételt, amely ebben az esetben is rendszercsatlakozással kerül bevezetésre.

19 Az önkormányzati ASP előnyei az önkormányzatok számára Egységes, ingyenes központilag menedzselt, magas színvonalú támogató szolgálattal nyújtott szolgáltatás Jogszabályoknak megfelelő működés minden szakrendszerben Magas szintű rendelkezésre állás Állam által biztosított biztonságos hálózat (NTG) Böngésző alapú, kliens oldali alkalmazások telepítése nem szükséges Az állami és önkormányzati szervek elektronikus információbiztonságáról szóló évi L. törvénynek való központi oldali megfelelés

20 KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!

ASP 2.0. Tájékoztató PROJEKT Bevezetés tervezett határideje

ASP 2.0. Tájékoztató PROJEKT Bevezetés tervezett határideje ASP 2.0 PROJEKT Tájékoztató Bevezetés tervezett határideje 2018.01.01. Az önkormányzati feladatellátás egységességének támogatásához, valamint a költségvetési stabilitás megőrzéséhez fűződő kormányzati

Részletesebben

Dr. Herczeg Tibor jegyző címzetes főjegyző Melléklet: 1. sz. Határozati javaslat Szavazás módja: Egyszerű többség

Dr. Herczeg Tibor jegyző címzetes főjegyző Melléklet: 1. sz. Határozati javaslat Szavazás módja: Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS SAJÓIVÁNKA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2016. SZEPTEMBER 13-I MUNKATERV SZERINTI NYÍLT ÜLÉSÉRE. IKT. SZ: 1482-3/2016./V. MELLÉKLETEK SZÁMA: 1 DB I V. N API R E N D Tárgy: Indítványok,

Részletesebben

Módosult a Csatlakoztatási konstrukció az önkormányzati ASP rendszer országos kiterjesztéséhez című felhívás

Módosult a Csatlakoztatási konstrukció az önkormányzati ASP rendszer országos kiterjesztéséhez című felhívás Módosult a Csatlakoztatási konstrukció az önkormányzati ASP rendszer országos kiterjesztéséhez című felhívás A Széchenyi 2020 keretében megjelent Csatlakoztatási konstrukció az önkormányzati ASP rendszer

Részletesebben

Javaslat Csatlakoztatási konstrukció az önkormányzati ASP rendszer országos kiterjesztéséhez pályázaton való részvételre. polgármester.

Javaslat Csatlakoztatási konstrukció az önkormányzati ASP rendszer országos kiterjesztéséhez pályázaton való részvételre. polgármester. Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának P O L G Á R M E S T E R E 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat Csatlakoztatási konstrukció az önkormányzati

Részletesebben

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/ Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Üsz.: 22-151/2016. Tárgy: Támogatási kérelem benyújtása a Csatlakoztatási konstrukció

Részletesebben

ASP Üzleti Reggeli. Budai László IT Biztonságtechnikai üzletágvezető

ASP Üzleti Reggeli. Budai László IT Biztonságtechnikai üzletágvezető ASP Üzleti Reggeli Budai László IT Biztonságtechnikai üzletágvezető ASP PROJEKT INDOKOLTSÁGA Az ASP projekt indokoltsága: szigetszerű megoldások jöttek létre, amelyek következtében az önkormányzatok igen

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! 5.) sz. napirendi ponthoz előterjesztés Rábapatona Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. február 15-én, 17 00 órakor megtartandó ülésére Döntés a Csatlakoztatási konstrukció az önkormányzati

Részletesebben

A Kormány /2017. ( ) Korm. rendelete az önkormányzati ASP rendszerről szóló 257/2016. (VIII. 31.) Korm. rendelet módosításáról

A Kormány /2017. ( ) Korm. rendelete az önkormányzati ASP rendszerről szóló 257/2016. (VIII. 31.) Korm. rendelet módosításáról A Kormány /2017. ( ) Korm. rendelete az önkormányzati ASP rendszerről szóló 257/2016. (VIII. 31.) Korm. rendelet módosításáról A Kormány a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX.

Részletesebben

Előterjesztés. Recsk Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete 2016.szeptember 7-ei rendkívüli ülésére

Előterjesztés. Recsk Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete 2016.szeptember 7-ei rendkívüli ülésére Recsk Nagyközség Önkormányzata Polgármesterétől 3245 Recsk, Kossuth Lajos út 165. Tel.: 06/36/578-310; Fax: 06/36/478-022 E-mail: polgarmester@polghiv-recsk.t-online.hu 2318-5/2016. Előterjesztés Recsk

Részletesebben

T/ számú törvényjavaslat. a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló évi CLXXXIX. törvény módosításáról

T/ számú törvényjavaslat. a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló évi CLXXXIX. törvény módosításáról MAGYARORSZÁG KORMÁNYA T/10306. számú törvényjavaslat a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény módosításáról Előadó: Dr. Pintér Sándor belügyminiszter Budapest, 2016. április

Részletesebben

4400 NYÍREGYHÁZA, KOSSUTH TÉR 1. ELŐTERJESZTÉS. - a Közgyűléshez -

4400 NYÍREGYHÁZA, KOSSUTH TÉR 1. ELŐTERJESZTÉS. - a Közgyűléshez - ~~~~~~~~~~ NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS CÍMZETES FŐJEGYZŐJE 4400 NYÍREGYHÁZA, KOSSUTH TÉR 1. Ügyirat száma: JKAB 528-2/2018. Ügyintéző: Faragóné ELŐTERJESZTÉS

Részletesebben

MAGYAR KÖZLÖNY 61. szám

MAGYAR KÖZLÖNY 61. szám MAGYAR KÖZLÖNY 61. szám MAGYARORSZÁG HIVATALOS LAPJA 2019. április 9., kedd Tartalomjegyzék 75/2019. (IV. 9.) Korm. rendelet Az önkormányzati ASP rendszerről szóló 257/2016. (VIII. 31.) Korm. rendelet,

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ SZEPTEMBER 15. ELŐADÓ: DR. SZEPESI GÁBOR OPERATÍV PROJEKTVEZETŐ

TÁJÉKOZTATÓ SZEPTEMBER 15. ELŐADÓ: DR. SZEPESI GÁBOR OPERATÍV PROJEKTVEZETŐ TÁJÉKOZTATÓ AZ ÖNKORMÁNYZATI ASP ORSZÁGOS KITERJESZTÉSE KAPCSÁN A CSATLAKOZTATÁSI KONSTRUKCIÓRÓL 2016. SZEPTEMBER 15. ELŐADÓ: DR. SZEPESI GÁBOR OPERATÍV PROJEKTVEZETŐ Önkormányzati ASP 1.0 Az Önkormányzati

Részletesebben

KÖFOP VEKOP-1 6 kódszámú pályázat benyújtása (ASP)

KÖFOP VEKOP-1 6 kódszámú pályázat benyújtása (ASP) Sorszám: Tárgy: KÖFOP-1.2. 1-VEKOP-1 6 kódszámú pályázat benyújtása (ASP) 4 Döntéshozatal utódja: VéIc;nénvczú bizottság: Egyszerű szótöbbség Pénzügyi Bizottság Táigvalás utódja: Előkészítette: Nyílt ülés

Részletesebben

24. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének január 26-i rendes ülésére

24. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének január 26-i rendes ülésére 24. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. január 26-i rendes ülésére Tárgy: Pályázat benyújtása a Csatlakoztatási konstrukció az önkormányzati

Részletesebben

KÖFOP VEKOP-16

KÖFOP VEKOP-16 A felhívás célja Jelen felhívás célja az egységesített önkormányzati elektronikus ügyviteli megoldások bevezetése országos szinten, az egyes települési önkormányzatok az önkormányzati ASP központhoz történő

Részletesebben

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉS FÖLDES, 2016.SZEPTEMBER 29.

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉS FÖLDES, 2016.SZEPTEMBER 29. FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5./Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám:./2016. 8. E LŐTERJESZTÉS a Képviselő-testülethez a KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 2-án tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 2-án tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. február 2-án tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: ASP rendszer csatlakozási konstrukció - KÖFOP- 1.2.1-VEKOP-16 pályázat

Részletesebben

Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS

Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: 06 23 310-174/213 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS Az önkormányzati ASP rendszer

Részletesebben

Farmos Község Önkormányzata ASP Központhoz való csatlakozása

Farmos Község Önkormányzata ASP Központhoz való csatlakozása Farmos Község Önkormányzata ASP Központhoz való csatlakozása A kedvezményezett neve: Farmos Község Önkormányzata A projekt címe: Farmos Község Önkormányzata ASP Központhoz való csatlakozása A szerződött

Részletesebben

ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉS AZ ASP RENDSZERBEN

ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉS AZ ASP RENDSZERBEN ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉS AZ ASP RENDSZERBEN Infotér Konferencia Krucsó Balázs Projektvezető Magyar államkincstár AZ ASP RENDSZER ELEMEI Keretrendszer A szakrendszerek számára egységes felületet és hozzáférést,

Részletesebben

Önkormányzati ASP csatlakoztatás és oktatás

Önkormányzati ASP csatlakoztatás és oktatás Önkormányzati ASP csatlakoztatás és oktatás Budapest, 2017 Tartalom A dokumentum célja... 2 Alapinformációk összefoglalása... 2 Az ASP 2.0 projekt célja, elvárt eredmények... 3 Szabályozási keretek bemutatása...

Részletesebben

Előterjesztés. Tisztelt Képviselő-testület! Tisztelt Város- és Vállalkozásfejlesztés Bizottság!

Előterjesztés. Tisztelt Képviselő-testület! Tisztelt Város- és Vállalkozásfejlesztés Bizottság! Előterjesztés KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16 azonosító jelű Csatlakoztatási konstrukció az önkormányzati ASP rendszer országos kiterjesztéséhez című felhívásra támogatási kérelem benyújtásáról 1. előterjesztés száma:

Részletesebben

Digitális fejlesztések a közigazgatásban Kelemen Gábor ágazati igazgató

Digitális fejlesztések a közigazgatásban Kelemen Gábor ágazati igazgató Digitális fejlesztések a közigazgatásban 2018.09.25. Kelemen Gábor ágazati igazgató 2 A DIGITÁLIS ÖKOSZISZTÉMA PILLÉREI DIGITÁLIS KOMPETENCIÁK DIGITÁLIS GAZDASÁG DIGITÁLIS ÁLLAM Lakosság KKV-k Közigazgatás

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ FEBRUÁR ELŐADÓ: DR. SZEPESI GÁBOR KRUCSÓ BALÁZS AZ ÖNKORMÁNYZATI ASP ORSZÁGOS KITERJESZTÉSE KAPCSÁN A CSATLAKOZTATÁSI KONSTRUKCIÓRÓL

TÁJÉKOZTATÓ FEBRUÁR ELŐADÓ: DR. SZEPESI GÁBOR KRUCSÓ BALÁZS AZ ÖNKORMÁNYZATI ASP ORSZÁGOS KITERJESZTÉSE KAPCSÁN A CSATLAKOZTATÁSI KONSTRUKCIÓRÓL TÁJÉKOZTATÓ AZ ÖNKORMÁNYZATI ASP ORSZÁGOS KITERJESZTÉSE KAPCSÁN A CSATLAKOZTATÁSI KONSTRUKCIÓRÓL 2017. FEBRUÁR ELŐADÓ: DR. SZEPESI GÁBOR KRUCSÓ BALÁZS Az önkormányzati ASP rendszer elemei Keretrendszer

Részletesebben

FELHÍVÁS. a közigazgatás adminisztratív terheinek csökkentését célzó projektek. megvalósítására. A Felhívás címe:

FELHÍVÁS. a közigazgatás adminisztratív terheinek csökkentését célzó projektek. megvalósítására. A Felhívás címe: FELHÍVÁS a közigazgatás adminisztratív terheinek csökkentését célzó projektek megvalósítására A Felhívás címe: Csatlakoztatási konstrukció az önkormányzati ASP rendszer országos kiterjesztéséhez A Felhívás

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Kismaros Község Önkormányzat Pénzügyi, Ügyrendi és Településfejlesztési Bizottságának szeptember 12-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Kismaros Község Önkormányzat Pénzügyi, Ügyrendi és Településfejlesztési Bizottságának szeptember 12-i ülésére Kismarosi Közös Önkormányzati Hivatal 2623 Kismaros, Kossuth Lajos út 22., Tel.: 27/639-131; Fax: 27/639-108, E-mail: jegyzo@kismaros.hu E L Ő T E R J E S Z T É S Kismaros Község Önkormányzat Pénzügyi,

Részletesebben

FELHÍVÁS. a közigazgatás adminisztratív terheinek csökkentését célzó projektek. megvalósítására. A Felhívás címe:

FELHÍVÁS. a közigazgatás adminisztratív terheinek csökkentését célzó projektek. megvalósítására. A Felhívás címe: FELHÍVÁS a közigazgatás adminisztratív terheinek csökkentését célzó projektek megvalósítására A Felhívás címe: Csatlakoztatási konstrukció az önkormányzati ASP rendszer országos kiterjesztéséhez A Felhívás

Részletesebben

A Kormány /2016. ( ) Korm. rendelete az önkormányzati ASP rendszerről

A Kormány /2016. ( ) Korm. rendelete az önkormányzati ASP rendszerről Az előterjesztést a Kormány nem tárgyalta meg, ezért az nem tekinthető a Kormány álláspontjának. A Kormány /2016. ( ) Korm. rendelete az önkormányzati ASP rendszerről A Kormány az Alaptörvény 15. cikk

Részletesebben

Elektronikus Közigazgatás megvalósítása

Elektronikus Közigazgatás megvalósítása Elektronikus Közigazgatás megvalósítása Út a digitális társadalom felé Hajzer Károly informatikai helyettes államtitkár Elektronikus kormányzati szolgáltatások biztonsági szint emelése Cél: A üzembiztosan

Részletesebben

Tájékoztató az ASP rendszerrel kapcsolatban

Tájékoztató az ASP rendszerrel kapcsolatban 1 Tájékoztató az ASP rendszerrel kapcsolatban 2016. augusztus 15. 2 1. Célok I. Előzmények Az elektronikus közigazgatás kiterjesztésének lényegi eleme az önkormányzatoknál folyó, lényegében a teljes lakosságot

Részletesebben

ÖNSZERVEZŐ ÖNKORMÁNYZAT. Önkormányzati ASP. Az önkormányzati ASP szakrendszerekre való felkészítés RUPP ZOLTÁN

ÖNSZERVEZŐ ÖNKORMÁNYZAT. Önkormányzati ASP. Az önkormányzati ASP szakrendszerekre való felkészítés RUPP ZOLTÁN ÖNSZERVEZŐ ÖNKORMÁNYZAT Önkormányzati ASP Az önkormányzati ASP szakrendszerekre való felkészítés RUPP ZOLTÁN Önkormányzati ASP Az önkormányzati ASP szakrendszerekre való felkészítés Önszervező önkormányzat

Részletesebben

CSATLAKOZTATÁSI KONSTRUKCIÓ AZ ÖNKORMÁNYZATI ASP

CSATLAKOZTATÁSI KONSTRUKCIÓ AZ ÖNKORMÁNYZATI ASP CSATLAKOZTATÁSI KONSTRUKCIÓ AZ ÖNKORMÁNYZATI ASP RENDSZER ORSZÁGOS KITERJESZTÉSÉHEZ Az elektronikus közigazgatás kiterjesztésének egyik lényegi eleme az önkormányzatoknál folyó, lényegében a teljes lakosságot

Részletesebben

FELHÍVÁS. a közigazgatás adminisztratív terheinek csökkentését célzó projektek. megvalósítására. A Felhívás címe:

FELHÍVÁS. a közigazgatás adminisztratív terheinek csökkentését célzó projektek. megvalósítására. A Felhívás címe: FELHÍVÁS a közigazgatás adminisztratív terheinek csökkentését célzó projektek megvalósítására A Felhívás címe: Csatlakoztatási konstrukció az önkormányzati ASP rendszer országos kiterjesztéséhez A Felhívás

Részletesebben

Előterjesztés. a Kormány részére. az önkormányzati ASP rendszerről szóló kormányrendeletről. Budapest, július

Előterjesztés. a Kormány részére. az önkormányzati ASP rendszerről szóló kormányrendeletről. Budapest, július BELÜGYMINISZTER NEMZETGAZDASÁGI MINISZTER IGAZSÁGÜGYI MINISZTER BM/1040/2016. A 2011. évi CXII. törvény 27. (5)-(7) bekezdése szerint NEM NYILVÁNOS. Készült: 2016. július 14-én. Előterjesztés a Kormány

Részletesebben

FELHÍVÁS. a közigazgatás adminisztratív terheinek csökkentését célzó projektek. megvalósítására. A Felhívás címe:

FELHÍVÁS. a közigazgatás adminisztratív terheinek csökkentését célzó projektek. megvalósítására. A Felhívás címe: FELHÍVÁS a közigazgatás adminisztratív terheinek csökkentését célzó projektek megvalósítására A Felhívás címe: Csatlakoztatási konstrukció az önkormányzati ASP rendszer országos kiterjesztéséhez A Felhívás

Részletesebben

Kontrolling támogató rendszer bevezetése a NISZ-ben

Kontrolling támogató rendszer bevezetése a NISZ-ben Kontrolling támogató rendszer bevezetése a NISZ-ben HOUG Siófok, 2014. március 26. Szalontay Gyöngyi Vezető Szakértő NISZ Zrt. Szabó Gábor Csoportvezető R&R Software Zrt. Tartalom Szabó Gábor Essbase áttekintés

Részletesebben

Elektronikus aláírás és alkalmazási területei

Elektronikus aláírás és alkalmazási területei Elektronikus aláírás és alkalmazási területei Magyar Pénzügyi-Gazdasági Ellenőrök Egyesülete Informatikai Ellenőrzési Szakosztályának és a Pest Megyei Szervezetének közös szakmai rendezvénye Gaál Barna

Részletesebben

KÖFOP E-ingatlan-nyilvántartás kialakítása (e-ing) Szőnyi Lőrinc

KÖFOP E-ingatlan-nyilvántartás kialakítása (e-ing) Szőnyi Lőrinc KÖFOP-1.2.1. E-ingatlan-nyilvántartás kialakítása (e-ing) Szőnyi Lőrinc INDOKOLTSÁG: Papír alapú eljárás drága és időigényes PROJEKT INDOKOLTSÁGA ÉS CÉLJAI A meglévő informatikai rendszerek nem egységesek,

Részletesebben

Antenna Hungária Jövőbe mutató WiFi megoldások

Antenna Hungária Jövőbe mutató WiFi megoldások Antenna Hungária Jövőbe mutató WiFi megoldások KIFÜ színpad Infotér Konferencia 2016. november 9. Lázár János Távközlési Üzletágvezető Antenna Hungária vezeték nélküli stratégia és célkitűzések ANTENNA

Részletesebben

aa) az érintett közművek tekintetében a nemzeti fejlesztési miniszter és a belügyminiszter bevonásával, valamint a Nemzeti Média- és Hírközlési

aa) az érintett közművek tekintetében a nemzeti fejlesztési miniszter és a belügyminiszter bevonásával, valamint a Nemzeti Média- és Hírközlési 1486/2015. (VII. 21.) Korm. határozat a Digitális Nemzet Fejlesztési Program megvalósításával kapcsolatos aktuális feladatokról, valamint egyes kapcsolódó kormányhatározatok módosításáról 1. A Kormány

Részletesebben

Nagycenki Közös Önkormányzati Hivatal

Nagycenki Közös Önkormányzati Hivatal Nagycenki Közös Önkormányzati Hivatal 9485 Nagycenk, Gyár u. 2. /Fax: 06-99-360-012 E-mail: jegyzo@nagycenk.hu Előterjesztés 8. Napirendi pont Javaslat a közigazgatási hatósági eljárásban az elektronikus

Részletesebben

Az Informatikai Főosztály feladatai

Az Informatikai Főosztály feladatai Az Informatikai Főosztály feladatai 1. Feladat- és hatáskörök A Kormányhivatal SzMSz-ében a Főosztály részére megállapított, jelen Ügyrendben részletezett feladat- és hatáskörök elosztása a következők

Részletesebben

Önkormányzati ASP országos kiterjesztése - Előkoncepció. Önkormányzati ASP országos kiterjesztése. Önkormányzati ASP 2.0 Program.

Önkormányzati ASP országos kiterjesztése - Előkoncepció. Önkormányzati ASP országos kiterjesztése. Önkormányzati ASP 2.0 Program. Önkormányzati ASP országos kiterjesztése Önkormányzati ASP 2.0 Program Előkoncepció 1.0 verzió Készítette: Magyar Államkincstár KINCSINFO Kincstári Informatikai Nonprofit Kft. Nemzeti Infokommunikációs

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. A napirend tárgyalása:

JEGYZŐKÖNYV. A napirend tárgyalása: Bak község Önkormányzat Képviselő-testülete 8945 Bak, Rákóczi u. 2/A. JEGYZŐKÖNYV Készült: Bak község Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. február 21. napján az Önkormányzat hivatali helyiségében

Részletesebben

Az elektronikus közigazgatás fejlesztése - különös tekintettel az önkormányzatokra

Az elektronikus közigazgatás fejlesztése - különös tekintettel az önkormányzatokra Az elektronikus közigazgatás fejlesztése - különös tekintettel az önkormányzatokra dr. Kópiás Bence főosztályvezető-helyettes E-közigazgatási Főosztály 2009. március 20. Az elmúlt évek fejlesztései a jogi

Részletesebben

Magyar joganyagok - 257/2016. (VIII. 31.) Korm. rendelet - az önkormányzati ASP re 2. oldal (2) A Kincstár működtetési feladatai: a) a csatlakozás-, é

Magyar joganyagok - 257/2016. (VIII. 31.) Korm. rendelet - az önkormányzati ASP re 2. oldal (2) A Kincstár működtetési feladatai: a) a csatlakozás-, é Magyar joganyagok - 257/2016. (VIII. 31.) Korm. rendelet - az önkormányzati ASP re 1. oldal 257/2016. (VIII. 31.) Korm. rendelet az önkormányzati ASP rendszerről A Kormány a Magyarország helyi önkormányzatairól

Részletesebben

Magyar joganyagok - 257/2016. (VIII. 31.) Korm. rendelet - az önkormányzati ASP re 2. oldal 2. Az önkormányzati ASP rendszer működtetése és elemei 2.

Magyar joganyagok - 257/2016. (VIII. 31.) Korm. rendelet - az önkormányzati ASP re 2. oldal 2. Az önkormányzati ASP rendszer működtetése és elemei 2. Magyar joganyagok - 257/2016. (VIII. 31.) Korm. rendelet - az önkormányzati ASP re 1. oldal 257/2016. (VIII. 31.) Korm. rendelet az önkormányzati ASP rendszerről A Kormány a Magyarország helyi önkormányzatairól

Részletesebben

Az Elektronikus Ügyintézési Felügyelet oldalán ( találhatóak meg a tájékoztató anyagok, ütemtervek, határidők

Az Elektronikus Ügyintézési Felügyelet oldalán (  találhatóak meg a tájékoztató anyagok, ütemtervek, határidők 1 Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól 2015. évi CCXXII. törvény (a továbbiakban: E-ügyintézési tv.) 108. (1) bekezdése alapján az elektronikus ügyintézésre kötelezett

Részletesebben

Nemzeti Téradat Infrastruktúra kialakítása (NTI)

Nemzeti Téradat Infrastruktúra kialakítása (NTI) KÖFOP-1.0.0-VEKOP-15-25 Nemzeti Téradat Infrastruktúra kialakítása (NTI) Rudan Pál A projekt indokoltsága A közszférában keletkező adatok túlnyomó része térbeli adat (téradat), a döntések 60-80%-nak alapjául

Részletesebben

FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. : (54) ; Iktatószám:./2018.

FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. : (54) ; Iktatószám:./2018. FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5.: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám:./2018. 27. T Á J É K O Z T A T Ó a Képviselő-testülethez a közigazgatási

Részletesebben

A Kormányzati célú hálózatok fejlesztése

A Kormányzati célú hálózatok fejlesztése A Kormányzati célú hálózatok fejlesztése 2017.02.03. Bancsics Ferenc politikai főtanácsadó Belügyminisztérium Nemzeti Infokommunikációs Stratégiájáról (NIS) 1069/2014. (II. 19.) Korm. határozat Magyarország

Részletesebben

Az Egységes Segélyhívó Rendszer (112), valamint az Önkormányzati ASP projekt tapasztalatai

Az Egységes Segélyhívó Rendszer (112), valamint az Önkormányzati ASP projekt tapasztalatai Az Egységes Segélyhívó Rendszer (112), valamint az Önkormányzati ASP projekt tapasztalatai Dr. Kópiás Bence, elnökhelyettes, KIFÜ Infotér konferencia, 2014.11.07. Az ESR projekt 2011-2014 5,5 Mrd Ft Új

Részletesebben

257/2016. (VIII. 31.) Korm. rendelet. az önkormányzati ASP rendszerről. 1. Értelmező rendelkezések

257/2016. (VIII. 31.) Korm. rendelet. az önkormányzati ASP rendszerről. 1. Értelmező rendelkezések Hatály: 2018.VIII.16. - http://www.kozlonyok.hu/nkonline/mkpdf/hiteles/mk18126.pdf 257/2016. (VIII. 31.) Korm. rendelet az önkormányzati ASP rendszerről A Kormány a Magyarország helyi önkormányzatairól

Részletesebben

Tájékoztató az ASP IRAT szakrendszerben beállított gépi hivatali kapuk jelszavának módosításáról és a hozzá tartozó beállítások elvégzéséről

Tájékoztató az ASP IRAT szakrendszerben beállított gépi hivatali kapuk jelszavának módosításáról és a hozzá tartozó beállítások elvégzéséről Tájékoztató az ASP IRAT szakrendszerben beállított gépi hivatali kapuk jelszavának módosításáról és a hozzá tartozó beállítások elvégzéséről A tájékoztatót az ASP Iratkezelő szakrendszer alkalmazás-üzemeltetője,

Részletesebben

A cloud szolgáltatási modell a közigazgatásban

A cloud szolgáltatási modell a közigazgatásban A cloud szolgáltatási modell a közigazgatásban Gombás László Krasznay Csaba Copyright 2011 Hewlett-Packard Development Company HP Informatikai Kft. 2011. november 23. Témafelvetés 2 HP Confidential Cloud

Részletesebben

KORMÁNYZATI INFOKOMMUNIKÁCIÓ

KORMÁNYZATI INFOKOMMUNIKÁCIÓ BELÜGYMINISZTÉRIUM KORMÁNYZATI INFOKOMMUNIKÁCIÓ FEJLESZTÉSI IRÁNYOK MMK HIT Szakmai nap 2015.03.17. Budapest Bancsics Ferenc Politikai főtanácsadó 1 Belügyminisztérium feladatai a 152/2014. (VI. 6.) KORM

Részletesebben

GIGászok harca. Kontroll alatt a WiFi Internet szolgáltatás. Liszkai János. Equicom Kft. Geréby Kúria Lajosmizse, 2018

GIGászok harca. Kontroll alatt a WiFi Internet szolgáltatás. Liszkai János. Equicom Kft. Geréby Kúria Lajosmizse, 2018 GIGászok harca Kontroll alatt a WiFi Internet szolgáltatás Liszkai János Equicom Kft. Miről is lesz szó? Agenda Bevezető SZIP projekt NGA technológia Vezeték nélküli szolgáltatás WiFi életciklus Adatgyűjtés,

Részletesebben

Jó, ha tudjuk avagy hasznos gondolatok az önkormányzati ASP rendszerről

Jó, ha tudjuk avagy hasznos gondolatok az önkormányzati ASP rendszerről Ta r pa i Zoltá n Ta m ás e-közigazgatási szakértő Königsberg Consulting Kft. Jó, ha tudjuk avagy hasznos gondolatok az önkormányzati ASP rendszerről Manapság nyugodt szívvel kijelenthető, hogy már nincs

Részletesebben

A pénzügyi közigazgatás modernizációja. Előadó: Vertetics Ádám, a Magyar Államkincstár Gazdasági Főigazgatója

A pénzügyi közigazgatás modernizációja. Előadó: Vertetics Ádám, a Magyar Államkincstár Gazdasági Főigazgatója A pénzügyi közigazgatás modernizációja Előadó: Vertetics Ádám, a Magyar Államkincstár Gazdasági Főigazgatója 2014-ben a Nemzetgazdasági Miniszter a Kincstár elnökének előterjesztésére elfogadta a Modern

Részletesebben

a KÖFOP VEKOP-16 "Csatlakozási konstrukció az önkormányzati ASP rendszer országos kiterjesztéséhez" című pályázaton történő részvételről

a KÖFOP VEKOP-16 Csatlakozási konstrukció az önkormányzati ASP rendszer országos kiterjesztéséhez című pályázaton történő részvételről Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Jegyző je JJJQ_. számú előterjesztés Előterjesztés a Képviselő-testület részére a KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16 "Csatlakozási konstrukció az önkormányzati ASP rendszer

Részletesebben

A 450 MHZ-es frekvencia és a kormányzati hálózatok fejlesztésének kapcsolódásai

A 450 MHZ-es frekvencia és a kormányzati hálózatok fejlesztésének kapcsolódásai A 450 MHZ-es frekvencia és a kormányzati hálózatok fejlesztésének kapcsolódásai Dr. Kelemen Csaba Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Budapest, 2016. március 3. KORMÁNYZATI HÁLÓZATOK FEJLŐDÉSÉNEK FŐBB MÉRFÖLDKÖVEI

Részletesebben

ÁSZF 1. melléklet. GST-Max Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 1021 Budapest, Völgy utca 32/b. részéről

ÁSZF 1. melléklet. GST-Max Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 1021 Budapest, Völgy utca 32/b. részéről ÁSZF 1. melléklet GST-Max Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 1021 Budapest, Völgy utca 32/b részéről Click&Flow licenc, éves szoftverkövetés és kapcsolódó szolgáltatások díjai 1/6 Tartalomjegyzék Click &

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület szeptember 15-én megtartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület szeptember 15-én megtartott rendkívüli üléséről SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 14/1/2016. JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2016. szeptember 15-én megtartott rendkívüli üléséről Határozatok száma: 85-89. 1 TARTALOMJEGYZÉK OK: 85/2016.(IX.15.)

Részletesebben

Az e-közigazgatási rendszer fejlesztésének aktuális feladatai

Az e-közigazgatási rendszer fejlesztésének aktuális feladatai Az e-közigazgatási rendszer fejlesztésének aktuális feladatai Dr. Baja Ferenc kormánybiztos 2008. április 29. Áttekintés Problémák Paradigmaváltás E-közszolgáltatások stratégiai modellje EKOP ÁROP mint

Részletesebben

EU támogatással megvalósuló szolgáltató önkormányzati modell

EU támogatással megvalósuló szolgáltató önkormányzati modell EU támogatással megvalósuló szolgáltató önkormányzati modell e-savaria: elektronikus önkormányzat Szombathelyen és kistérségében Pilot-rendszer bemutató Keringer Zsolt projektvezető Szombathely Megyei

Részletesebben

20 éves Szombathely város térinformatikai rendszere

20 éves Szombathely város térinformatikai rendszere 20 éves Szombathely város térinformatikai rendszere Keringer Zsolt Irodavezető E-mail: keringer@szombathely.hu Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata Első lépések Döntés a Digitális Földmérési alaptérkép

Részletesebben

Rónai Gergely. fejlesztési főmérnök BKK Közút Zrt.

Rónai Gergely. fejlesztési főmérnök BKK Közút Zrt. ITS fejlesztés Budapesten Rónai Gergely fejlesztési főmérnök BKK Közút Zrt. A fővárosi ITS kezdetei Nemzeti Közlekedési Napok 2013 - ITS fejlesztés Budapesten 2 ITS fejlesztések szervezeti háttere Budapest

Részletesebben

A Távmenedzsment szolgáltatás használata

A Távmenedzsment szolgáltatás használata A Távmenedzsment szolgáltatás használata ÚTMUTATÓ Önkormányzatok részére 2018. február 09. A Távmenedzsment szolgáltatás használata ÚTMUTATÓ Önkormányzatok részére Tartalomjegyzék I. Általános tájékoztató...

Részletesebben

IdomSoft Informatikai Zártkörűen Működő Részvénytársaság

IdomSoft Informatikai Zártkörűen Működő Részvénytársaság IdomSoft Informatikai Zártkörűen Működő Részvénytársaság 2019. évi közbeszerzési terve Közbeszerzés tárgya Közbeszerzés tervezett mennyisége Közbeszerzésre irányadó i rend Tervezett fajtája Eljárás megindításának

Részletesebben

INFORMATIKAI FŐOSZTÁLY. 1. Az Informatikai Főosztály funkcionális feladatai tekintetében:

INFORMATIKAI FŐOSZTÁLY. 1. Az Informatikai Főosztály funkcionális feladatai tekintetében: 1. Az Informatikai Főosztály funkcionális feladatai tekintetében: a) Közreműködik az önkormányzati rendeletek elektronikus közzétételében, a TÖRV, NRT és TERKA rendszerek működtetésével, karbantartásával,

Részletesebben

ELEKTRONIKUS DOKUMENTUMTÁROLÁSI SZOLGÁLTATÁS (EDT)

ELEKTRONIKUS DOKUMENTUMTÁROLÁSI SZOLGÁLTATÁS (EDT) ELEKTRONIKUS DOKUMENTUMTÁROLÁSI SZOLGÁLTATÁS (EDT) SZOLGÁLTATÁS LEÍRÓ LAP 2017. július 1. v 3.00 EREDETI Tartalom 1. A SZOLGÁLTATÁS LEÍRÁSA... 3 2. A SZOLGÁLTATÁS IGÉNYBEVÉTELE... 5 3. A SZOLGÁLTATÁS FELHASZNÁLÁSI

Részletesebben

Az építésügy-településügy informatikai rendszerei és fejlesztései

Az építésügy-településügy informatikai rendszerei és fejlesztései LECHNER TUDÁSKÖZPONT Az építésügy-településügy informatikai rendszerei és fejlesztései DR. SIK ANDRÁS térbeli szolgáltatások igazgatója IDC SMART CITY FORUM 2018 Budapest 2018/05/30 ÉPÍTÉSZET ÉS URBANISZTIKA

Részletesebben

AZ IKIR TANULSÁGAI ÉS KITERJESZTÉSE

AZ IKIR TANULSÁGAI ÉS KITERJESZTÉSE AZ IKIR TANULSÁGAI ÉS KITERJESZTÉSE Minta projekt a gördülékenyebb együttműködés reményében 1. Intézményközi Információs Rendszer Adatkommunikációs központ Elektronikusan elérhető tájékoztató és adatszolgáltató

Részletesebben

Digitális Magyarország program. Gódor Csaba Miniszterelnökség

Digitális Magyarország program. Gódor Csaba Miniszterelnökség Magyarország program Gódor Csaba Miniszterelnökség Program célja Az állampolgárok és a vállalkozások elektronikus szolgáltatásokhoz való hozzáférési lehetősége szélesedjen minőségileg javuljon növekedjen

Részletesebben

A KRÉTA bemutatása. Gyors Áttekintő Segédlet

A KRÉTA bemutatása. Gyors Áttekintő Segédlet A KRÉTA bemutatása Gyors Áttekintő Segédlet KRÉTA alapfogalmai Mi az a KRÉTA? A Neptun KRÉTA (Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendszer) a továbbiakban KRÉTA a köznevelési intézmények oktatás-szervezői

Részletesebben

Konvergens ICT fejlesztések az e-közigazgatás támogatására. Ádám Csongor, kiemelt fejlesztések ágaza7 igazgató

Konvergens ICT fejlesztések az e-közigazgatás támogatására. Ádám Csongor, kiemelt fejlesztések ágaza7 igazgató Konvergens ICT fejlesztések az e-közigazgatás támogatására Ádám Csongor, kiemelt fejlesztések ágaza7 igazgató A PROJEKTEK KÖRNYEZETE 02 Intézmények Sokszereplős projektek Minisztériumok véleményező szerepe

Részletesebben

Informatikai célrendszertől a komplex oktatási intézménymenedzsmentig

Informatikai célrendszertől a komplex oktatási intézménymenedzsmentig Informatikai célrendszertől a komplex oktatási intézménymenedzsmentig Dr. Szentiványi Gábor ULX Nyílt Forráskódú Tanácsadó és Disztribúciós Kft. Az ULX-ről röviden Magyarországi központú technológiai vállalat,

Részletesebben

NEMZETI HÁLÓZATFEJLESZTÉSI PROJEKT (NHP) Ezidáig és tovább. 2013.10.03. Bancsics Ferenc Projekt koordinátor

NEMZETI HÁLÓZATFEJLESZTÉSI PROJEKT (NHP) Ezidáig és tovább. 2013.10.03. Bancsics Ferenc Projekt koordinátor NEMZETI HÁLÓZATFEJLESZTÉSI PROJEKT (NHP) Ezidáig és tovább 2013.10.03. Bancsics Ferenc koordinátor http://www.hte.hu/web/infokom2012/program#kormányzatiinfokommunikáció 2 Az indulás 2011. július: Az Állam

Részletesebben

ÁNYK űrlap benyújtás támogatási szolgáltatás

ÁNYK űrlap benyújtás támogatási szolgáltatás ÁNYK űrlap benyújtás támogatási szolgáltatás SZOLGÁLTATÁS LEÍRÓ LAP 2016. március 10. v2 EREDETI 2 Tartalom 1. A SZOLGÁLTATÁS LEÍRÁSA... 3 2. A SZOLGÁLTATÁS IGÉNYBEVÉTELE... 5 3. A SZOLGÁLTATÁS FELHASZNÁLÁSI

Részletesebben

Non-stop fizetési lehetőségek a RITEK Zrt. fejlesztésében. Dr. Kancsár Attila Értékesítési és szolgáltatási igazgató közgazdász-jogtanácsos

Non-stop fizetési lehetőségek a RITEK Zrt. fejlesztésében. Dr. Kancsár Attila Értékesítési és szolgáltatási igazgató közgazdász-jogtanácsos Non-stop fizetési lehetőségek a RITEK Zrt. fejlesztésében Dr. Kancsár Attila Értékesítési és szolgáltatási igazgató közgazdász-jogtanácsos A RITEK Zrt. bemutatása RITEK Zrt. - Regionális Információtechnológiai

Részletesebben

az önkormányzati ASP-központ példáján szemléltetve

az önkormányzati ASP-központ példáján szemléltetve az önkormányzati ASP-központ példáján szemléltetve Önkormányzati ASP-központ Az első olyan átfogó közigazgatási alrendszer, amelynek a tervezése kezdetektől fogva az új SZEÜSZ terminológiára illetve az

Részletesebben

Oktatási keretrendszer. Aba 0 perces ügyintézés pilot projekt

Oktatási keretrendszer. Aba 0 perces ügyintézés pilot projekt 1 Aba 0 perces ügyintézés pilot projekt 1 Közigazgatás jelene 2 Problémák Lassú ügyintézési folyamat Államháztartásnak költséges működés Cél Hatékonyság növelése Legyen gyorsabb, egyszerűbb Költség csökkentés

Részletesebben

A TakarNet24 projekt

A TakarNet24 projekt országos földhivatali hálózat A TakarNet24 projekt Zalaba Piroska főtanácsos Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium Földügyi és Térinformatikai Főosztály Jogi keretek Eljárások TAKAROS koncepción

Részletesebben

NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság Teljesítés helye: Ajánlattételi/részvételi jelentkezési határidő:

NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság Teljesítés helye: Ajánlattételi/részvételi jelentkezési határidő: Az önkormányzati ASP rendszer továbbfejlesztése és orszá-gos kiterjesztése (ASP 2.0) projekt keretében az országos ASP Irat szakrendszer és országos bevezetésének beszerzése Közbeszerzési Értesítő száma:

Részletesebben

5./ 4. Egyebek Előterjesztő: Tóth János polgármester. Pályázatok. Ovi Foci

5./ 4. Egyebek Előterjesztő: Tóth János polgármester. Pályázatok. Ovi Foci 5./ 4. Egyebek Előterjesztő: Tóth János polgármester Pályázatok Ovi Foci A Program célja A magyar sport jövője elképzelhetetlen a felnövekvő generációk sikeres és minél szélesebb körű sportnevelése nélkül.

Részletesebben

2015. évi közérdekű adatok a évi CXII. törvény alapján 1/5

2015. évi közérdekű adatok a évi CXII. törvény alapján 1/5 AAM Vezetői Informatikai Tanácsadó Zrt AAM Vezetői Informatikai Tanácsadó Zrt tárgya típusa GOP-TA minőségbiztosítási tevékenység 2015.03.31 2015.12.31 Vállalkozási szerződés 29 690 000 8 016 300 INKA

Részletesebben

2. SEGÉDLET AZ ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉS TÁJÉKOZTATÓJÁNAK ELÉRÉSÉHEZ A szolgáltatásokról szóló tájékoztatót a következő képsorok segítségével érhetik

2. SEGÉDLET AZ ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉS TÁJÉKOZTATÓJÁNAK ELÉRÉSÉHEZ A szolgáltatásokról szóló tájékoztatót a következő képsorok segítségével érhetik 2. SEGÉDLET AZ ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉS TÁJÉKOZTATÓJÁNAK ELÉRÉSÉHEZ A szolgáltatásokról szóló tájékoztatót a következő képsorok segítségével érhetik el: Az ügy indítása a www.bakonyszentkiraly.hu honlap

Részletesebben

ÁSZF 1. melléklet. GST-Max Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 1021 Budapest, Völgy utca 32/b. részéről

ÁSZF 1. melléklet. GST-Max Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 1021 Budapest, Völgy utca 32/b. részéről ÁSZF 1. melléklet GST-Max Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 1021 Budapest, Völgy utca 32/b részéről Click&Flow licenc, éves szoftverkövetés és kapcsolódó szolgáltatások díjai érvényes: 2015.08.01-től 1/7

Részletesebben

nyzati igazgatásban 2010. szeptember 09. KESZTHELY Pajna SándorS vezérigazgat rigazgató

nyzati igazgatásban 2010. szeptember 09. KESZTHELY Pajna SándorS vezérigazgat rigazgató 1 Korszerő technológi giák k az önkormányzati nyzati igazgatásban és s település üzemeltetésben 2010. szeptember 09. KESZTHELY Pajna SándorS vezérigazgat rigazgató 2 Önkormányzatok feladatai Hatósági tevékenység

Részletesebben

ÁNYK űrlap benyújtás támogatási szolgáltatás

ÁNYK űrlap benyújtás támogatási szolgáltatás ÁNYK űrlap benyújtás támogatási szolgáltatás SZOLGÁLTATÁS LEÍRÓ LAP 2017. július 1. v2.1 EREDETI 2 Tartalom 1. A SZOLGÁLTATÁS LEÍRÁSA... 3 2. A SZOLGÁLTATÁS IGÉNYBEVÉTELE... 5 3. A SZOLGÁLTATÁS FELHASZNÁLÁSI

Részletesebben

Támogatást igénylő alapadatai 1 / 10. Támogatást igénylő teljes neve: NAGYVÁZSONY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

Támogatást igénylő alapadatai 1 / 10. Támogatást igénylő teljes neve: NAGYVÁZSONY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 1 / 1 KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16 - Csatlakoztatási konstrukció az önkormányzati ASP rendszer országos kiterjesztéséhez NAGYVÁZSONY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA ASP KÖZPONTHOZ VALÓ CSATLAKOZÁSA Támogatást igénylő alapadatai

Részletesebben

Digitális lépésváltás

Digitális lépésváltás Digitális lépésváltás Fekete Gábor főosztályvezető - Földmérő Nap és továbbképzés Földmérési, Távérzékelési és Földhivatali Főosztály 1149 Budapest, Bosnyák tér 5. 1592 Budapest, Pf.: 585 Telefon: +36

Részletesebben

Neumann János Nonprofit Közhasznú Kft. pályázati felhívása a Digitális Jólét Program Megyei Mentor munkakörre (GINOP projekt keretében)

Neumann János Nonprofit Közhasznú Kft. pályázati felhívása a Digitális Jólét Program Megyei Mentor munkakörre (GINOP projekt keretében) Neumann János Nonprofit Közhasznú Kft. pályázati felhívása a Digitális Jólét Program Megyei Mentor munkakörre (GINOP 3.3.2.-16 projekt keretében) A Digitális Jólét Program (DJP) végrehajtásával összefüggő

Részletesebben

Az EasyWayII projekt

Az EasyWayII projekt Az EasyWayII projekt fővárosi eredményei Varga Attila forgalomtechnikai igazgató BKK Közút Zrt. Nemzeti Fejlesztési Minisztérium ITS Hungary Egyesület EasyWay Workshop Az EWII projekt keretei Előkészítési

Részletesebben

JELENTÉS. a Kormány részére. az önkormányzati informatikáról, különös tekintettel az ASP-re

JELENTÉS. a Kormány részére. az önkormányzati informatikáról, különös tekintettel az ASP-re BELÜGYMINISZTER BM/6369/2013. A 2011. évi CXII. törvény 27. (5) és (7) bekezdésének rendelkezései szerint NEM NYILVÁNOS. Készült 2013. május 3-án. JELENTÉS a Kormány részére az önkormányzati informatikáról,

Részletesebben

KÖFOP VEKOP- 16. VERSENYKÉPES KÖZSZOLGÁLAT SZEMÉLYZETI UTÁNPÓTLÁSÁNAK STRATÉGIAI TÁMOGATÁSA

KÖFOP VEKOP- 16. VERSENYKÉPES KÖZSZOLGÁLAT SZEMÉLYZETI UTÁNPÓTLÁSÁNAK STRATÉGIAI TÁMOGATÁSA KÖFOP-2.1.5-VEKOP-16 A versenyképes közszolgálat személyzeti utánpótlásának stratégiai támogatása B. alprojekt: HR Stratégiai cselekvési képesség megteremtése Közszolgálati HR rendszerek és tudásbázis

Részletesebben

Előterjesztés Hajmáskér Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2016. szeptember 28. napján tartandó soron következő nyilvános, önálló ülésére Napirendi pont: Jelentés a lejárt határidejű határozatok

Részletesebben

INFORMATIKAI RENDSZER FEJLESZTÉSE. TÁMOP 4.1.2.D-12/1/KONV-2012-0013 A Szolnoki Főiskola idegen nyelvi képzési rendszerének fejlesztése

INFORMATIKAI RENDSZER FEJLESZTÉSE. TÁMOP 4.1.2.D-12/1/KONV-2012-0013 A Szolnoki Főiskola idegen nyelvi képzési rendszerének fejlesztése INFORMATIKAI RENDSZER FEJLESZTÉSE TÁMOP 4.1.2.D-12/1/KONV-2012-0013 A Szolnoki Főiskola idegen nyelvi képzési rendszerének fejlesztése IDEGEN NYELVI KÉPZÉSEK INFORMATIKAI TÁMOGATÁSA A TÁMOP-4.1.2.D-12/1/KONV-2012-0013

Részletesebben

Tanulási trendek, kormányzati informatikai válaszok április 11. Vályi-Nagy Vilmos

Tanulási trendek, kormányzati informatikai válaszok április 11. Vályi-Nagy Vilmos Tanulási trendek, kormányzati informatikai válaszok 2012. április 11. Vályi-Nagy Vilmos A közeljövő tanulási trendje b bárhol rmikor tanulhass #1 anulhass on-off #2 ibrid módszerekkel line Információkat

Részletesebben