Nagymagyari Magyar Tannyelű Alapiskola

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Nagymagyari Magyar Tannyelű Alapiskola"

Átírás

1 Nagymagyari Magyar Tannyelű Alapiskola Iskolai rendtartás Az iskola legfontosabb feladata az oktatás, nevelés, képzés, használható tudás megszerzésének biztosítása minden tanuló számára. Mindezt olyan kultúrált és tiszta környezetben, ahol a tanuló testileg és szellemileg egészségesen fejlődhet, ahol őt szülei biztonságban tudhatják. Az iskola ezt a küldetését a tanulók jogainak biztosításával és kötelességeinek betartatásával teljesítheti a leghatékonyabban. Teljesítjük iskolánk általános elvárásait: Igyekszünk megismerni iskolánk múltját, ápoljuk hagyományait. Tanítóinkkal együtt dolgozunk iskolánk hírnevének öregbítésén. Vigyázunk magunk és társaink testi épségére és tulajdonára, valamint az általunk használt helységek, tárgyi eszközök állapotára. Társaséletünkben betartjuk a kultúrált viselkedés szabályait. Munkánk a tanulás. Kötelességünknek érezzük, hogy iskolai és otthoni, szóbeli és írásbeli feladatainkat legjobb tudásunk szerint végezzük el. J O G A I N K Az Egyesült Nemzetek Alapokmányában meghirdetett gyermekek jogai alapján jogunk van: 1/ A szellemi és fizikai fejlödésre, képességeink kibontakoztatására a tanítás folyamán. 2/ Jogunk van a szünidökre, pihenésre, művelődésre - az óraközi szünetekre. 3/ Jogunk van az iskola felszerelésének, segédeszközeinek, szaktantermeinek, könyvtárának felügyelet alatti használatára, az iskolai tanácsadók segítségére. 4/ Jogunk van problémás ügyeinkkel az osztályfönökhöz, az oktatóhoz, avagy az iskola igazgatóságához fordulni. 5/ Jogunk van véleményt mondani úgy, hogy azzal ne sértsük meg mások személyi jogait és emberi méltóságát. 6/ Jogunk van a tiszta és egészséges környezetre, testi és szellemi épségünk védelmére,biztonságra,méltányos bánásmódra - az erőszak elleni védelemre. 7/ Jogunk van a tanítási órákon az érthető és világos magyarázatra, a tananyaggal kapcsolatos kérdések feltevésére és azok megválaszolására a tanító által. 8/ Jogunkban áll tudásunkról számot adni és annak eredményét ismerni.

2 9/ Jogunk, hogy írásbeli dolgozatainkat egy héten belül értékelve visszakapjuk. 10/ Jogunk van tudni azokról a bejegyzésekröl, amelyek ránk vonatkozóan bekerülnek az osztálynaplóba illetve az osztályzóívbe. 11/ Jogunk van az emberi méltóságot nem sértő bánásmódra osztálytársaink, tanítóink, valamint az iskola többi alkalmazottja részéröl. 12/ Jogunk van kérni, hogy egy tanítási napon egynél több témazáró dolgoza tot ne írassanak velünk. A témazáró időpontját előre tudhatjuk. 13/ Jogunk van bárkivel ülni az osztályban, ha ezzel nem zavarjuk társainkat és a tanítást. 14/ Jogunkban áll választott képviselőink útján véleményt mondani, javaslatokat tenni az iskola életével kapcsolatos kérdésekben. 15/ Jogunk van továbbá a 245/2008 as Iskolatörvény 144 es -sa által garantált egyéb feltételek bebiztosítására. (Lásd az 1. szlovák nyelvű mellékletet!) K Ö T E L E S S É G E I N K Tudomásul vesszük, hogy jogaink mellett kötelességeink is vannak, melyek figyelmen kívül hagyása fegyelmi intézkedésekkel jár. 1/ Maradéktalanul betartjuk az iskola belső rendjét. 2/ Tudomásul vesszük és vállaljuk a tanítási óráról való indokolatlan késéseink következményeit. 3/ Tantermünket, az általunk használt helységeket egész nap tisztán tartjuk. 4/ Hetesként betartjuk a hetesekre vonatkozó feladatokat. 5/ Tudomásul vesszük, hogy az általunk okozott kárt kötelességünk megtéríteni (tankönyvek rongálása, ablaktörés, fal és padfirkálás stb.) 6/ Ellenőrző könyvünket mindig magunknál tartjuk, a bejegyzéseket szüleinkkel aznap aláíratjuk. 7/ Hiányzásunk első napján szüleink személyesen vagy telefonon értesítik az iskolát. Mulasztásunkat az iskolába érkezésünk után 3 napon belül igazoljuk. 8/ Rendkívüli és indokolt esetben szüleink személyesen, telefonon vagy az ellenőrző könyv útján kérhetnek engedélyt számunkra az iskolából való távolmaradásra: - egy tanítási óráról a szaktanítótól, egy napra az osztályfőnöktől, hosszabb időtartamra az iskola igazgatójától. 9/ Testünket, hajunkat renszeresen ápoljuk de nem festjük. Rendes, tiszta, nem feltűnő ruházatot viselünk. Nem lakkozzuk színesre körmeinket és nem sminkeljük feltűnően magunkat. 10/ Tudomásul vesszük és betartjuk, hogy az iskolába csak a tanuláshoz, illetve az egyéb foglalkozásokhoz szükséges eszközöket hozhatjuk magunkkal. Minden egyéb értékért a tulajdonosa felel. 11/ Tisztelettel viselkedünk az iskola valamennyi alkalmazottjával szemben. Kérésüket és jogos utasításaikat betartjuk.

3 Tilos! 1/ Az iskolában, valamint az iskola által szervezett foglalkozásokon a dohányzás, szeszes italok és kábító hatású szerek fogyasztása, illetve azok propagálása, terjesztése ill. árusítása. Az árusítási, terjesztési tilalom vonatkozik bármilyen más tárgyra, játékra. 2/ Tilos továbbá az üzemmódba helyezett mobiltelefonok behozatala az iskola épületébe, valamint azok használata a tanítási órákon valamint az óraközi szünetekben is. Kivételt ez alól rendkívüli, indokolt esetekben csak az ügyeletes tanár, az osztályfőnök ill. az igazgató adhat!!!. 3/ Tilos a pornográf jellegü képek, szövegek illetve egyéb trágárságok iskolába, iskolai rendezvényekre hozatala. 4/ Tilos petárdák, fegyverként használható eszközök iskolába illetve az iskola által rendezett foglalkozásokra hozatala. 5/ Tilos a tanítási órák alatti rágógumizás. A tökmagozás, szotyolázás - az iskola épületeiben. 6/ Tilos a káromkodás, a trágár beszéd, az arrogáns viselkedés, s az ilyen jellegű egymásközti levelezés. 7/ Tilos a tanulótársak zaklatása, megfélemlítése, zsarolása. 8/ A tanuló felnőtt személy engedélye nélkül nem léphet be más tantermekbe, szaktantermekbe, a tornaterembe. Osztály -és diáktársai holmijához (tulajdonához) engedély nélkül nem nyúlhat. 9/ Tilos az ablakokon kihajolni, tárgyakat kidobálni, a radiátorokra ülni. 10/ Tilos a szénsavval dúsított egészségtelen édesített üdítők fogyasztása tanítás idején - helyette a csapvíz, a dúsítatlan ásványvíz illetve a gyümölcslé, gyümölcstea javallott. 11/ Tilos továbbá tanítási időben az iskola területén működő pizzéria látogatása, valamint az iskola szárnyépületében működő községi könyvtár tanítói kíséret, illetve tanítói engedély nélküli látogatása. Az iskola belső rendje Iskolánkban az oktazó - nevelöi munka az egyes osztályok óraredje szerint folyik. A tanítási órák, az óraközi szünetek kezdetét és végét a csengö hangja jelzi. Iskolánkban a tanítás 7,50 -kor kezdödik. A tanulók 7,40 -kor kötelesek az iskolában tartózkodni (kivételt ez alól az iskola igazgatója engedélyezhet). A tízórai szünet 15 perces (9,25 -töl - 9,40 -ig tart), az ebédszünet 25 perces ( 13,00 -től - 13,25 ig tart). Az iskola épületébe a beutazó tanulók 6,50 -kor, a helybeliek 7,10 -kor léphetnek be. (Kivétel a 0. órára jövö tanulóknak illetve azon tanulóknak engedélyezett, kiknek szülei ezt írásban kérik az iskola igazgatójától.)

4 6,50 -től az öltözőbe érkező tanulók felügyeletét a pedellus 7,15 -től az ügyeletes pedagógusok látják el. A kerékpárral közlekedő tanulók az iskola udvarán csak a kerékpárjukat maguk mellett tolva közlekedhetnek - kerékpárjukat kötelesek a kijelölt helyen lezárva tartani. Az érkező tanulók az öltözőben levetik felesleges ruhájukat, váltócipőt húznak és a várakozás idején az ügyeletet teljesítő személy utasításait betartva töltik idejüket. A felső tagozatos tanulók 7,20 -tól, az alsósok 7,30 -tól az ügyeletes pedagógus engedélyével vonulnak osztályaikba. A tanuló a tanítási óra megkezdése előtt előkészíti a szükséges tanszereit, tankönyveit és az ellenőrzőjét. Csengetés után az osztályban a helyén ülve csendben és fegyelmezetten várja a tanító érkezését. Testnevelés óra esetén a tornatermi öltözőben átöltözve a padon ülve várja tanítója érkezését - a tornaterembe csak tanítói engedéllyel léphet be. A 7. tanítási órára a tanulók csak 13,15 kor mennek átöltözni, addig a többi tanulóval együtt, az arra kijelölt helyen tartózkodnak. Szaktanterembe, osztóterembe a tanulók csengetéskor együtt indulnak el tanáruk kíséretében, illetve annak utasítása alapján cselekednek. A szaktantermeket a tanító nyitja, zárja. * A tanuló a tanítási órán figyel, követi és betertja a tanító utasításait, viselkedésével nem zavarja a tanítási órát - helyét engedély nélkül nem hagyja el. Ha előre nem látott, indokolt okból nem tudott készülni, vagy nem hozta magával tanszerét, azt az óra kezdetekor (a hetes jelentése után) köteles jelenteni. Ha a tanuló huzamosabb ideig hiányzott az iskolából, akkor az időközben átvett tananyagot pótolnia kell - ha a pótolt tananyag bármely részéhez magyarázatot igényel, jogában áll ( illedelmesen megkérve szaktanítóját) a tananyag elmagyaráztatása. Ha a tanuló a tanítási órán bármit kérdezni, kérni, vagy mondani kíván, szándékát kézfentartással jelzi. A tanuló az iskolában betartja a higiéniai és biztonsági előírásokat. Az iskolába lépve, onnan távozva a felnőtteknek köszön. Az első tanítási óra kezdetén, s az utolsó tanítási óra végén tanítóját felállással és szóban is, a többi órán felállással köszönti. Az osztályba lépő felnőttet szintén felállással köszönti. - Kivétel ez alól, ha az órán kísérletet végeznek, festenek, rajzolnak, kézimunkáznak, dolgozatot, felmérőt írnak - ezekben az esetekben nem állnak fel. A tanuló a kis szünetben az osztályban, a nagy szünetekben a kijelölt folyosón, illetve jó idő esetén az iskolaudvar meghatározott részén tartózkodik. A tanuló az egész nap folyamán ügyel osztálya illetve környezete tisztaságára. Az utolsó óra után rendet hagy, a szemetet maga után eltakarítja, székét

5 felteszi a padra (kivéve a fehér lábú fotelszerű piros műanyag szákeket). A tanuló a tanítás befejezése után azonnal elhagyja az iskola épületét és területét. Tanuló felügyelet nélkül nem tartózkodhat az iskola területén. A buszra váró tanulók az autóbusz indulásáig az iskolai ebédlő kijelölt részében, pedagógiai felügyelet mellett várakozhatnak. Közbiztonsági szempontból nem ajánlott a korai távozás és várakozás a buszmegállónál. A tanulók tanítási idejük alatt csak engedéllyel hagyhatják el az iskola épületét - azon tanulók, akik a közelben laknak és az ebédszünet idején haza vagy nagyszüleikhez kívánnak ebédelni menni - csakis szüleik írásbeli kérésére engedhetők el, melyet az osztályfőnök hagy jóvá. Ide tartoznak továbbá még az Oktatásügyi Minisztérium 320/2008 as hirdetményének 20. -nak, a tanulók viselkedési normáit taglaló pontjai. (Lásd a 2. szlovák nyelvű mellékletet!) A hetesek feladatai: Hetesek reggel elsőként lépnek a tanterembe, tanítás után utulsóként hagyják azt el. A tanterem elhagyásakor (amikor más tanterembe, szaktanterembe, tornaterembe mennek órára) utolsóként hagyják el osztályukat, lekapcsolják a világítást, bezárják az ablakokat, elcsukják a vízcsapot, becsukják maguk mögött az osztály ajtaját. A felső tagozatosok magukkal viszik az osztálykönyvet és az osztályzó ívet (kivéve testnevelési óra, technikai nevelés) is. A hetesek feladata továbbá a tanterem szellőztetése (fűtési időszakban max. 5-6 perc a szünetekben!), a tábla letörlése, a kréta bebiztosítása, a tanulók számbavétele - az óra elei jelentésadás. Ha a tanítási órára 5 perc elteltével nem megy be tanító, az egyik hetes lejön szólni a tantestületi szobába ill. az igazgatóságra. Ha az osztályból a nagy szünetben nem hajlandó kimenni valamelyik osztájtársuk, jelentik azt az ügyeletes pedagógusnak. A fegyelmezés és fegyelmi intézkedések fokozatai és formái Fegyelmezés: a/ szóbeli figyelmeztetések: - négyszemközti figyelmeztetés - figyelmeztetés az osztályközösség előtt b/ írásbeli figyelmeztetések: - a vétség bejegyzése az osztályzó ívbe - osztályfőnöki, szaktanítói bejegyzés az ellenőr-

6 zőbe - osztályfőnöki figyelmeztető - hivatalos levélben Fegyelmi intézkedések: Szülőknek postázva: - osztályfőnöki, figyelmeztető ill. megrovás - igazgatói megrovás - a negyedévi, a félévi. Ill. a háromnegyedévi és év végi osztályzó konferencia határozata alapján a magaviseleti érdemjegy rontása Súlyos vétség esetén a magaviseleti jegy rontása az előző pontokba foglalt intézkedések mellőzésével történik. (A részletes, taxatív jegyzéket lásd a 3. számú mellékletben!) Jutalmak (jutalmazások): szaktanító szóbeli dícsérete szaktanítói dícséret ellenőrző könyvbe írva ill. levélben osztályfőnöki dícséret szóban osztályfőnöki dícséret ellenőrző könyvbe írva ill. levélben igazgatói dícséret az iskola ifjúsága előtt év végi oklevél, jutalomkönyv A módosított iskolai rendtartás november 3 -án lép hatályba, miután az október 18 -i szülöi értekezlet a tervezett váltóztatásokkal együtt tudomásul vette. Nagymagyar, október 20. Dávid László iskolaigazgató U.I.: A hatályban levő rendtartást szeptember 12 vel a csengetési rend megváltoztatásának időpontjával, azzal összhangban módosítottuk.

7 Príloha č /2008 Z.z. ZÁKON z 22.mája 2008 o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov Zmena: 462/2008 Z. z., Zmena: 37/2009 Z. z., Zmena: 184/2009 Z. z. Národná rada Slovenskej republiky sa uzniesla na tomto zákone:... DESIATA ČASŤ SPOLOČNÉ USTANOVENIA 144 Práva a povinnosti dieťaťa, ţiaka a jeho zákonného zástupcu alebo zariadenia zástupcu (1) Dieťa alebo ţiak má právo na a) rovnoprávny prístup ku vzdelávaniu, bezplatné vzdelanie v základných školách a v stredných školách, b) bezplatné vzdelanie pre päťročné deti pred začiatkom plnenia povinnej školskej dochádzky v materských školách, c) vzdelanie v štátnom jazyku a materinskom jazyku v rozsahu ustanovenom týmto zákonom, d) individuálny prístup rešpektujúci jeho schopnosti a moţnosti, nadanie a zdravotný stav v rozsahu ustanovenom týmto zákonom, e) zapoţičiavanie učebníc a učebných bezplatné textov na povinné vyučova- cie predmety, f) úctu k jeho vierovyznaniu, svetonázoru, národnostnej a etnickej prísluš nosti, g) poskytovanie poradenstva a sluţieb spojených s výchovou a vzdelávaním, h) výchovu a vzdelávanie v bezpečnom a hygienicky vyhovujúcom prostredí, i) organizáciu výchovy a vzdelávania primeranú jeho veku, schopnostiam, záujmom, zdravotnému stavu a v súlade so zásadami psychohygieny, - 2 -

8 j) úctu k svojej osobe a na zabezpečenie ochrany proti fyzickému, psychickému a sexuálnemu násiliu, k) na slobodnú voľbu voliteľných a nepovinných predmetov v súlade so svojimi moţnosťami, záujmami a záľubami v rozsahu ustanovenom vzdelávacím programom, l) na informácie týkajúce sa jeho osoby a jeho výchovno-vzdelávacích výsledkov, m) na individuálne vzdelávanie za podmienok ustanovených týmto zákonom podľa 24, n) náhradu škody, ktorá mu vznikla pri výchove a vzdelávaní alebo v priamej súvislosti s nimi; toto ustanovenie sa nevzťahuje na škodu podľa osobitného predpisu. 80a) (2) Dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami alebo ţiak so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami má právo na výchovu a vzdelávanie s vyuţitím špecifických foriem a metód, ktoré zodpovedajú jeho potrebám, a na vytvorenie nevyhnutných podmienok, ktoré túto výchovu a vzdelávanie umoţňujú. (3) Dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami alebo ţiak so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami má právo pouţívať pri výchove a vzdelávaní špeciálne učebnice a špeciálne didaktické a kompenzačné pomôcky; nepočujúcim deťom a ţiakom sa zabezpečuje právo na vzdelávanie s pouţitím posunkovej reči nepočujúcich ako ich prirodzeného komunikačného prostriedku; 14) nevidiacim deťom a ţiakom sa zabezpečuje právo na výchovu a vzdelávanie s pouţitím Braillovho písma; deťom a ţiakom s narušenou komunikačnou schopnosťou sa zabezpečuje právo na výchovu a vzdelávanie prostredníctvom náhradných spôsobov dorozumievania. (4) Dieťa alebo ţiak je povinný a) neobmedzovať svojím konaním práva ostatných osôb zúčastňujúcich sa výchovy a vzdelávania, b) dodrţiavať školský poriadok školy a ďalšie vnútorné predpisy školy alebo školského zariadenia, c) chrániť pred poškodením majetok školy alebo školského zariadenia a majetok, ktorý škola alebo školské zariadenie vyuţíva na výchovu a vzdelávanie, d) chrániť pred poškodením učebnice, učebné texty a učebné pomôcky, ktoré im boli bezplatne zapoţičané, e) pravidelne sa zúčastňovať na výchove a vzdelávaní a riadne sa vzdelávať, ak tento zákon neustanovuje inak, f) konať tak, aby neohrozoval svoje zdravie a bezpečnosť, ako aj zdravie a bezpečnosť ďalších osôb zúčastňujúcich sa na výchove a vzdelávaní, g) ctiť si ľudskú dôstojnosť svojich spoluţiakov a zamestnancov školy alebo školského zariadenia, - 3 -

9 h) rešpektovať pokyny zamestnancov školy alebo školského zariadenia, ktoré sú v súlade so všeobecne záväznými právnymi predpismi, vnútornými predpismi školy a dobrými mravmi. (5) Zákonný zástupca má právo vybrať pre svoje dieťa školu alebo školské zariadenie, ktoré poskytuje výchovu a vzdelávanie podľa tohto zákona, zodpovedajúce schopnostiam, zdravotnému stavu, záujmom a záľubám dieťaťa, jeho vierovyznaniu, svetonázoru, národnosti a etnickej príslušnosti; právo na slobodnú voľbu školy alebo školského zariadenia moţno uplatňovať v súlade s moţnosťami výchovno-vzdelávacej sústavy. (6) Zákonný zástupca dieťaťa alebo ţiaka alebo zástupca zariadenia má právo a) ţiadať, aby sa v rámci výchovy a vzdelávania v škole alebo v školskom zariadení poskytovali deťom a ţiakom informácie a vedomosti vecne a mnohostranne v súlade so súčasným poznaním sveta a v súlade s princípmi a cieľmi výchovy a vzdelávania podľa tohto zákona, b) oboznámiť sa s výchovno-vzdelávacím programom školy alebo školského zariadenia a školským poriadkom, c) byť informovaný o výchovno-vzdelávacích výsledkoch svojho dieťaťa, d) na poskytnutie poradenských sluţieb vo výchove a vzdelávaní svojho dieťaťa, e) zúčastňovať sa výchovy a vzdelávania po predchádzajúcom súhlase ria- diteľa školy alebo školského zariadenia, f) vyjadrovať sa k výchovno-vzdelávaciemu programu školy alebo školského zariadenia prostredníctvom orgánov školskej samosprávy, g) byť prítomný na komisionálnom preskúšaní svojho dieťaťa po predchád zajúcom súhlase riaditeľa školy. (7) Zákonný zástupca dieťaťa alebo ţiaka alebo zástupca zariadenia je povinný a) vytvoriť pre dieťa podmienky na prípravu na výchovu a vzdelávanie v škole a na plnenie školských povinností, b) dodrţiavať podmienky výchovno-vzdelávacieho procesu svojho dieťaťa určené školským poriadkom, c) dbať na sociálne a kultúrne zázemie dieťaťa a rešpektovať jeho špeciálne výchovno-vzdelávacie potreby, d) informovať školu alebo školské zariadenie o zmene zdravotnej spôsobilosti jeho dieťaťa, jeho zdravotných problémoch alebo iných závaţných skutočnostiach, ktoré by mohli mať vplyv na priebeh výchovy a vzdelávania, e) nahradiť škodu, ktorú ţiak úmyselne zavinil. (8) Zákonný zástupca dieťaťa alebo zástupca zariadenia je povinný prihlásiť dieťa na plnenie povinnej školskej dochádzky a dbať o to, aby dieťa dochádzalo do školy pravidelne a včas, ak mu nezabezpečí inú formu vzdeláva

10 nia podľa tohto zákona; dôvody neprítomnosti dieťaťa na výchove a vzdelávaní doloţí dokladmi v súlade so školským poriadkom. (9) Ak sa dieťa alebo ţiak nemôţe zúčastniť na výchove a vzdelávaní v škole alebo v školskom zariadení, jeho zákonný zástupca alebo zástupca zariadenia je povinný oznámiť škole alebo školskému zariadeniu bez zbytočného odkladu príčinu jeho neprítomnosti. Za dôvod ospravedlniteľnej neprítomnosti dieťaťa alebo ţiaka sa uznáva najmä choroba, prípadne lekárom nariadený zákaz dochádzky do školy, mimoriadne nepriaznivé poveternostné podmienky alebo náhle prerušenie premávky hromadných dopravných prostriedkov, mimoriadne udalosti v rodine alebo účasť dieťaťa alebo ţiaka na súťaţiach. (10) Neprítomnosť maloletého dieťaťa alebo ţiaka, ktorá trvá najviac tri po sebe nasledujúce vyučovacie dni, ospravedlňuje jeho zákonný zástupca alebo zástupca zariadenia; vo výnimočných a osobitne odôvodnených prípadoch škola môţe vyţadovať lekárske potvrdenie o chorobe dieťaťa alebo ţiaka alebo iný doklad potvrdzujúci odôvodnenosť jeho neprítomnosti. Ak neprítomnosť dieťaťa alebo ţiaka z dôvodu ochorenia trvá dlhšie ako tri po sebe nasledujúce vyučovacie dni, predloţí dieťa, ţiak, jeho zákonný zástupca alebo zástupca zariadenia potvrdenie od lekára. (11) Plnoletý ţiak sa ospravedlňuje sám spôsobom uvedeným v odsekoch 8 aţ 10. (12) Ustanovenia v odsekoch 1 aţ 11 sa vzťahujú na osoby vo výkone väzby a osoby vo výkone trestu odňatia slobody primerane tak, aby sa ich vzdelávanie zabezpečovalo v súlade s osobitnými predpismi. 28) Príloha č /2008 Z.z. VYHLÁŠKA Ministerstva školstva Slovenskej republiky z 23. júla 2008 o základnej škole Ministerstvo školstva Slovenskej republiky (ďalej len "ministerstvo školstva") podľa 30 ods. 8 zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len "zákon") ustanovuje: Pravidlá správania ţiaka Ţiak sa musí v škole správať slušne, dbať na pokyny pedagogických zamestnancov, podľa svojich schopností sa svedomite pripravovať na vyučova-

11 - 5 - nie a dodrţiavať školský poriadok. Ţiak sa musí správať slušne aj mimo vyučovania, a to aj počas voľných dní a prázdnin tak, aby neporušoval zásady spolunaţívania a spoločenské normy správania. (1) Ţiak musí chodiť do školy pravidelne a včas podľa rozvrhu hodín a zúčastňovať sa na činnostiach, ktoré škola organizuje. Účasť na vyučovaní voliteľných predmetov a záujmovej činnosti je pre prihláseného ţiaka povinná. (2) Ţiak musí byť v škole vhodne, čisto a bez výstredností oblečený a upravený. (3) Ţiak musí chrániť učebnice a školské potreby, udrţiavať v poriadku a v čistote svoje miesto, triedu a ostatné školské priestory, chrániť majetok pred poškodením; nosiť do školy učebnice a školské potreby podľa rozvrhu hodín a pokynov pedagogických zamestnancov. (4) Pred skončením vyučovania ţiak nesmie bez dovolenia vychádzať zo školskej budovy; zdrţiavať sa v školských priestoroch v čase mimo vyučovania môţe ţiak len za podmienok určených školským poriadkom. (5) Ţiak musí chrániť svoje zdravie a zdravie spoluţiakov; ţiak nevykonáva činnosti, ktoré sú zdraviu škodlivé, najmä fajčenie, pitie alkoholických nápojov, poţívanie zdraviu škodlivých látok. (6) Počas vyučovania ţiak nesmie pouţívať mobilný telefón. Pouţiť ho môţe iba v odôvodnených prípadoch so súhlasom vyučujúceho, triedneho učiteľa alebo riaditeľa, alebo jeho povereného zástupcu. (7) Ţiak nesmie nosiť do školy predmety ohrozujúce vlastné zdravie a zdravie spoluţiakov a pedagogických zamestnancov. 21 Pochvaly a iné ocenenia (1) Pochvaly a iné ocenenia sa udeľujú za mimoriadny prejav aktivity a iniciatívy, za zásluţný alebo statočný čin podľa 58 zákona. (2) Návrh na udelenie pochvaly alebo iného ocenenia sa prerokuje v pedagogickej rade. (3) Ústnu alebo písomnú pochvalu udeľuje ţiakovi pred kolektívom triedy alebo školy triedny učiteľ, riaditeľ, môţe aj zástupca zriaďovateľa školy alebo zástupca právnickej osoby. (4) V osobitne odôvodnených prípadoch, najmä za statočný čin, ktorým bol zachránený ľudský ţivot alebo majetok značnej materiálnej hodnoty, môţe udeliť ţiakovi pochvalu alebo iné ocenenie aj orgán verejnej správy, minister školstva alebo prezident republiky.

12 - 6 - (5) Pochvaly a iné ocenenia sa zaznamenávajú do triedneho výkazu alebo katalógového listu ţiaka. 22 Opatrenia vo výchove (1) Opatrenie na posilnenie disciplíny ţiaka sa ukladá po objektívnom prešetrení za závaţné alebo opakované previnenie proti školskému poriadku školy. Toto opatrenie predchádza spravidla zníţeniu stupňa zo správania. (2) Podľa závaţnosti previnenia sa ukladá niektoré z opatrení, najmä napomenutie od triedneho učiteľa, pokarhanie od triedneho učiteľa, pokarhanie od riaditeľa. (3) Pokarhanie od triedneho učiteľa udeľuje triedny učiteľ so súhlasom riaditeľa po prerokovaní v pedagogickej rade. Riaditeľ udeľuje pokarhanie od riaditeľa školy po prerokovaní v pedagogickej rade. (4) O udelení výchovného opatrenia informuje riaditeľ preukázateľným spôsobom zákonného zástupcu ţiaka. Výchovné opatrenie sa zaznamenáva ţiakovi do triedneho výkazu alebo katalógového listu ţiaka. (5) Udelenie zníţeného stupňa zo správania podľa 55 ods. 6 písm. c) a d) zákona sa odôvodní v triednom výkaze alebo katalógovom liste ţiaka. (6) Ak sa pouţije ochranné opatrenie podľa 58 zákona, riaditeľ bezodkladne privolá zákonného zástupcu ţiaka, ktorý za ţiaka preberá zodpovednosť. Účinnosť 23 Táto vyhláška nadobúda účinnosť 1. septembra Ján Mikolaj v.r.

13 3. számú melléklet: A fegyelem megerősítésére tett intézkedések I. Magaviseleti figyelmeztetések, ill. magaviseleti érdemjegy rontása a következő esetekben: 1. Osztályfőnöki figyelmeztető 1-3 igazolatlan óra tanítási óráról vagy 6 kisebb vétség vagy 3 közepes vétség vagy 6 magaviseleti büntetéspont összegyűjtése / az iskolai évben folyamatosan ítélhető oda/ 2. Osztályfőnöki megrovó 4-6 igazolatlan óra - tanítási óráról mobiltelefon használata a tanítás vagy az óraközi szünet alatt (tanári engedély nélkül) vagy tiszteletlen, nem megfelelő viselkedés a tanárokkal, az osztálytársakkal és az iskola alkalmazottaival szemben vagy hivalkodó, nem megfelelő öltözék vagy 10 kisebb vétség vagy 5 közepes vétség vagy 1 súlyos vétség vagy 10 magaviseleti büntetéspont összegyűjtése / az iskolai évben folyamatosan ítélhető oda/ 3. Igazgatói megrovó 7-10 igazolatlan óra - tanítási óráról vagy az iskola, ill. mások vagyonának szándékos kisebb mértékű rongálása (0-20 euró értékben)

14 kisebb mértékű lopás az iskola területén (0-5 euró értékben). vagy 15 kisebb vétség vagy 8 közepes vétség vagy 2 súlyos vétség vagy 15 magaviseleti büntetéspont összegyűjtése / az iskolaigazgató a tantestülettel való megbeszélés után ítéli oda/ 4. Kielégítő / kettes / magaviselet: igazolatlan óra - tanítási óráról vagy az iskola, ill. mások vagyonának szándékos nagyobb mértékű rongálása (20,01-50 euró értékben) vagy lopás az iskola területén (5,01-50 euró értékben). (A lopás be lesz jelentve a rendőrségnek is.) vagy 20 kisebb vétség vagy 10 közepes vétség vagy 3 súlyos vétség vagy 1 nagyon súlyos vétség vagy 20 magaviseleti büntetéspont összegyűjtése / az osztályfőnök, ill. a tantestület ajánlására, az igazgató beleegyezésével/ 5. Kevésbé kielégítő (hármas) magaviselet igazolatlan óra - tanítási óráról vagy az iskola, ill. mások vagyonának szándékos nagyobb mértékű rongálása (50, euró értékben) vagy lopás az iskola területén (50, euró értékben). (A lopás be lesz jelentve a rendőrségnek is.) vagy 40 kisebb vétség vagy 15 közepes vétség

15 vagy 4 súlyos vétség vagy 2 nagyon súlyos vétség vagy 40 magaviseleti büntetéspont összegyűjtése / az osztályfőnök, ill. a tantestület ajánlására, az igazgató beleegyezésével/ 6. Nem kielégítő (négyes) magaviselet 50 igazolatlan óra felett - tanítási óráról vagy az iskola, ill. mások vagyonának szándékos nagyobb mértékű rongálása (200 euró felett) vagy lopás az iskola területén (200 euró felett). (A lopás be lesz jelentve a rendőrségnek is.) vagy 80 kisebb vétség vagy 20 közepes vétség vagy 5 súlyos vétség vagy 3 vagy több nagyon súlyos vétség vagy 100 magaviseleti büntetéspont összegyűjtése vagy 80 magaviseleti büntetéspont összegyűjtése / az osztályfőnök, ill. a tantestület ajánlására, az igazgató beleegyezésével/ II. Az iskolai vétségek súlyosságuk szerint vannak besorolva. Elkövetésük esetén más-más büntetéspont jár értük. Kisebb vétség (1 büntetéspont): pl. ellenőrző, papucs otthon hagyása; szemetelés; rágógumizás, tökmagozás, szotyolázás; a nagyszünetekben való engedély nélküli bennmaradás az osztályban; engedély nélküli evés, ivás az órán; tárgyak, játékok árusítása az iskolában; a hetes kötelességeinek be nem tartása stb. Közepes vétség (2 büntetéspont): pl. tanóra zavarása; trágár beszéd; arrogáns viselkedés és ilyen jellegű levelezés; a tanító/tanár jogszerű utasításának megtagadása, szemtelen viselkedés, visszabeszélés; ellenőrző letagadása; bekapcsolt mobiltelefon; hivalkodó, kihívó, kirívó öltözködés és sminkelés; műköröm; osztálytermen való focizás, labdázás, birkózás, verekedés; igazolatlan késés, igayolatlan óra stb. Súlyos vétség ( 5 büntetéspont):pl. mobiltelefon engedély nélküli használata az iskola területén (beszélgetés, szöveges üzenet, játék); a zaklatás kevésbé súlyos formái; rosszízű,tréfa ; érdemjegy vagy iskolai dokumentum 1 alkalommal történő megváltoztatása, hamisítása; pornográf jellegű képek, szövegek, ill. egyéb trágárságok, cigaretta iskolába, iskolai rendezvényekre való hozatala; más tízóraijának, taneszközének egyszeri eltulajdonítása; kisebb mértékű padrongálás, falfirkálás stb.

16 Nagyon súlyos vétség (10 büntetéspont): pl. előre eltervezett, kitervelt verekedés; a zaklatás súlyos formái (pl. rendszeres pénz-, élelemelvétel, rendszeres fizikai vagy lelki bántalmazás stb.); a másik személyiségének súlyos megalázása; érdemjegy vagy iskolai dokumentum több alkalommal történő megváltoztatása, hamisítása; kábítószer, alkohol, petárda iskolába, iskolai rendezvényekre való hozatala, alkalmazása, ill. fogyasztása; dohányzás; mobiltelefonnal vagy egyéb eszközzel engedély nélküli hang- ill. képrögzítés az iskola területén; nagyobb mértékű padrongálás, falfirkálás, az iskola vagy mások vagyonának szándékos károsítása 20 euró felett; a biológiai szükségleteknek nem az erre kijelölt helyen és módon való elvégzése; lopás az iskola területén 5 euró felett stb. Az erkölcsi, társadalmi és egészségügyi elvárásoknak a fentiekben nem említett egyéb megsértésének súlyossági fokáról a pedagógiai tanács dönt.

Nagymagyari Magyar Tannyelű Alapiskola

Nagymagyari Magyar Tannyelű Alapiskola Nagymagyari Magyar Tannyelű Alapiskola Iskolai rendtartás Az iskola legfontosabb feladata az oktatás, nevelés, képzés, használható tudás megszerzésének biztosítása minden tanuló számára. Mindezt olyan

Részletesebben

A T A N U L Ó J O G A I

A T A N U L Ó J O G A I A tanulónak joga van: A T A N U L Ó J O G A I az alapos, érthető magyarázatra, az adott tananyaggal kapcsolatban bármilyen kérdést feltennie és arra kielégítő választ kapnia, az objektív értékelésre, a

Részletesebben

Iskolai magatartási szabályok 2015.

Iskolai magatartási szabályok 2015. Iskolai magatartási szabályok 2015. Az Iskola Szakmai Programjának melléklete Hatályba lépett: 2015. I. Bevezetés Az intézetben tartózkodó fiatalok kortól és iskolai végzettségtől függetlenül általános

Részletesebben

Platthy József ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT KARANCSKESZI HÁZIREND

Platthy József ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT KARANCSKESZI HÁZIREND Platthy József ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT KARANCSKESZI HÁZIREND 2009 ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI MÖZPONT HÁZIRENDJE 1. A tanítás és az iskola rendje 1.1 A tanulók iskolába érkezésének időpontja legkésőbb tíz

Részletesebben

KVGY Kft tanműhelyének házirendje

KVGY Kft tanműhelyének házirendje KVGY Kft tanműhelyének házirendje Készítette: dr. Sebestyén Mónika HR vezető 2017. május 2 KVGY Kft. tanműhelyének házirendje A házirend célja: Biztosítani a tanműhely működésének kereteit az oktató nevelő

Részletesebben

Iskolai rendtartás. Pongrácz Lajos Alapiskola Ifjúsági u. 24., 936 01 Ipolyság

Iskolai rendtartás. Pongrácz Lajos Alapiskola Ifjúsági u. 24., 936 01 Ipolyság Pongrácz Lajos Alapiskola Ifjúsági u. 24., 936 01 Ipolyság Iskolai rendtartás (Kivonat a tanulók részére a pedagógiai tanács által 2015. augusztus 26-án elfogadott Školský poriadok c. dokumentumból) Mgr.

Részletesebben

VIOLIN ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA HÁZIREND

VIOLIN ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA HÁZIREND 1 VIOLIN ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA HÁZIREND 2 Intézményünkben az alapfokú művészetoktatás azzal a szándékkal jött létre, hogy lehetőséget nyújtsunk az esztétikai érzékenység, a szépre való hajlam, a harmonikus

Részletesebben

2366 Kakucs, Hősök tere 7. 29 376 055 H Á Z I R E N D

2366 Kakucs, Hősök tere 7. 29 376 055 H Á Z I R E N D 2366 Kakucs, Hősök tere 7. 29 376 055 H Á Z I R E N D 1 AZ ISKOLÁNK CÉLJA, HOGY KULCSOT ADJON A TUDÁSHOZ. A HÁZIRENDÜNK CÉLJA, HOGY KULCSOT ADJON A KÖTELEZETTSÉGEK TELJESÍTÉSÉHEZ ÉS A TANULÓI JOGOK GYAKORLÁSÁHOZ.

Részletesebben

Zákon Národnej rady Slovenskej republiky č. 245/2008 Z. z. A Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsának Tt. 245/2008. O VÝCHOVE A VZDELÁVANÍ

Zákon Národnej rady Slovenskej republiky č. 245/2008 Z. z. A Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsának Tt. 245/2008. O VÝCHOVE A VZDELÁVANÍ 1 A Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsának Tt. 245/2008. A KÖZNEVELÉSRŐL ÉS KÖZOKTATÁSRÓL szóló törvénye (közoktatási törvény) Zákon Národnej rady Slovenskej republiky č. 245/2008 Z. z. O VÝCHOVE A VZDELÁVANÍ

Részletesebben

A Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsának Tt. 245/2008. Zákon Národnej rady Slovenskej republiky č. 245/2008 Z. z. A KÖZNEVELÉSRŐL ÉS KÖZOKTATÁSRÓL

A Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsának Tt. 245/2008. Zákon Národnej rady Slovenskej republiky č. 245/2008 Z. z. A KÖZNEVELÉSRŐL ÉS KÖZOKTATÁSRÓL 1 A Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsának Tt. 245/2008. A KÖZNEVELÉSRŐL ÉS KÖZOKTATÁSRÓL szóló törvénye (közoktatási törvény) Zákon Národnej rady Slovenskej republiky č. 245/2008 Z. z. O VÝCHOVE A VZDELÁVANÍ

Részletesebben

Obec Malé Dvorníky. v y h l a s u j e podľa ustanovenia 4 zákona č. 596/2003 Z.z. o štátnej správe v školstve

Obec Malé Dvorníky. v y h l a s u j e podľa ustanovenia 4 zákona č. 596/2003 Z.z. o štátnej správe v školstve Obec Malé Dvorníky v y h l a s u j e podľa ustanovenia 4 zákona č. 596/2003 Z.z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve v znení neskorších predpisov a ustanovenia 5 zákona č. 552/2003 Z.z. o

Részletesebben

Výkaz o výsledku maturitnej skúšky. Összesítő kimutatás az érettségi vizsga eredményéről

Výkaz o výsledku maturitnej skúšky. Összesítő kimutatás az érettségi vizsga eredményéről Škola:... Iskola: Študijný odbor (kód a názov):... Tanulmányi szak (kódszám és megnevezés): Výkaz o výsledku maturitnej skúšky Összesítő kimutatás az érettségi vizsga eredményéről Externá časť maturitnej

Részletesebben

Hétfőtől csütörtökig A és B héten 12.35 órától - 15.35-óráig. Pénteken A és B héten 11.45 órától - 15.35-óráig.

Hétfőtől csütörtökig A és B héten 12.35 órától - 15.35-óráig. Pénteken A és B héten 11.45 órától - 15.35-óráig. 2012. A tanulószoba időbeosztása: Hétfőtől csütörtökig A és B héten 12.35 órától - 15.35-óráig. Pénteken A és B héten 11.45 órától - 15.35-óráig. A tanulószoba helyszíne: 6. osztály tanterme A tanulószoba

Részletesebben

č. 535/ /2011. számú rendelete, Nariadenie vlády Slovenskej republiky A Szlovák Köztársaság Kormányának december 19-éről, z

č. 535/ /2011. számú rendelete, Nariadenie vlády Slovenskej republiky A Szlovák Köztársaság Kormányának december 19-éről, z 1 A Szlovák Köztársaság Kormányának 535/2011. számú rendelete, 2011. december 19-éről, amely szabályozza a Tt. 184/1999. sz., a nemzeti kisebbségek nyelvének használatáról szóló törvénye és annak későbbi

Részletesebben

TRIEDNY VÝKAZ OSZTÁLYNAPLÓ

TRIEDNY VÝKAZ OSZTÁLYNAPLÓ TRIEDNY VÝKAZ pre primárne vzdelávanie OSZTÁLYNAPLÓ alsó tagozatos osztályok számára Trieda:... Osztály:... Školský rok:.../... Tanév:.../... Názov školy:... Az iskola neve:... Typ školy:... Az iskola

Részletesebben

Szenczi Molnár Albert Alapiskola Szenc. Iskolai rendtartás

Szenczi Molnár Albert Alapiskola Szenc. Iskolai rendtartás Szenczi Molnár Albert Alapiskola Szenc Iskolai rendtartás Az iskolai rendtartás rögzíti a tanulók jogait és kötelességeket, valamint az iskola munkarendjét. Betartása és betartatása iskolánk minden tanulójának

Részletesebben

Príležitostná činnosť: prednes básne, dramatizácia rozprávky pre. rodičov a starých rodičov

Príležitostná činnosť: prednes básne, dramatizácia rozprávky pre. rodičov a starých rodičov Názov krúžku: Slovenská konverzácia Oblasť: jazyky- Spoločensko-vedná oblasť Vedúci krúžku: Eva Bubenková Formy činnosti: Pravidelná činnosť : podľa plánu práce ZK. Príležitostná činnosť: prednes básne,

Részletesebben

1022 Budapest, Marczibányi tér. 3. Tel: 212-57-04/233 www.addeturiskola.hu H Á Z I R E N D J E. 2012/2013-as tanév

1022 Budapest, Marczibányi tér. 3. Tel: 212-57-04/233 www.addeturiskola.hu H Á Z I R E N D J E. 2012/2013-as tanév 1022 Budapest, Marczibányi tér. 3. Tel: 212-57-04/233 www.addeturiskola.hu H Á Z I R E N D J E 2012/2013-as tanév Tanulóink eredményes munkája érdekében a Házirend betartása és betartatása, a benne rögzített

Részletesebben

Kritéria prijímacích skúšok pre školský rok 2016/2017

Kritéria prijímacích skúšok pre školský rok 2016/2017 Cirkevné gymnázium MARIANUM s vyučovacím jazykom maďarským Ul. biskupa Királya 30; 945 01 Komárno MARIANUM Magyar Tannyelvű Egyházi Gimnázium Király püspök u. 30.; 945 01 Komárom Tel.: 035/77 30 397, fax:

Részletesebben

A Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsának Tt. 245/2008. Zákon Národnej rady Slovenskej republiky č. 245/2008 Z.z. O VÝCHOVE A VZDELÁVANÍ

A Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsának Tt. 245/2008. Zákon Národnej rady Slovenskej republiky č. 245/2008 Z.z. O VÝCHOVE A VZDELÁVANÍ 1 A Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsának Tt. 245/2008. A KÖZNEVELÉSRŐL ÉS KÖZOKTATÁSRÓL szóló törvénye (közoktatási törvény) Zákon Národnej rady Slovenskej republiky č. 245/2008 Z.z. O VÝCHOVE A VZDELÁVANÍ

Részletesebben

Zákon Národnej rady Slovenskej republiky č. 245/2008 Z. z. A Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsának Tt. 245/2008. O VÝCHOVE A VZDELÁVANÍ

Zákon Národnej rady Slovenskej republiky č. 245/2008 Z. z. A Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsának Tt. 245/2008. O VÝCHOVE A VZDELÁVANÍ 1 A Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsának Tt. 245/2008. A KÖZNEVELÉSRŐL ÉS KÖZOKTATÁSRÓL szóló törvénye (közoktatási törvény) Zákon Národnej rady Slovenskej republiky č. 245/2008 Z. z. O VÝCHOVE A VZDELÁVANÍ

Részletesebben

A Mátészalkai Szakképző Iskola és Kollégium HÁZIRENDJE I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

A Mátészalkai Szakképző Iskola és Kollégium HÁZIRENDJE I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A Mátészalkai Szakképző Iskola és Kollégium HÁZIRENDJE I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. tv. 40 (7) bekezdésének előírásai értelmében az iskola életével kapcsolatos egyes

Részletesebben

Zákon Národnej rady Slovenskej republiky č. 245/2008 Z. z. A Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsának Tt. 245/2008. O VÝCHOVE A VZDELÁVANÍ

Zákon Národnej rady Slovenskej republiky č. 245/2008 Z. z. A Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsának Tt. 245/2008. O VÝCHOVE A VZDELÁVANÍ 1 A Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsának Tt. 245/2008. A KÖZNEVELÉSRŐL ÉS KÖZOKTATÁSRÓL szóló törvénye (közoktatási törvény) Zákon Národnej rady Slovenskej republiky č. 245/2008 Z. z. O VÝCHOVE A VZDELÁVANÍ

Részletesebben

TRIEDNY VÝKAZ OSZTÁLYNAPLÓ

TRIEDNY VÝKAZ OSZTÁLYNAPLÓ TRIEDNY VÝKAZ pre nižšie stredné vzdelávanie OSZTÁLYNAPLÓ a felső tagozatos osztályok számára Trieda:... Osztály:... Školský rok:.../... Tanév:.../... Názov školy:... Az iskola neve:... Typ školy:... Az

Részletesebben

Zákon Národnej rady Slovenskej republiky č. 245/2008 Z. z. A Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsának Tt. 245/2008. O VÝCHOVE A VZDELÁVANÍ

Zákon Národnej rady Slovenskej republiky č. 245/2008 Z. z. A Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsának Tt. 245/2008. O VÝCHOVE A VZDELÁVANÍ 1 A Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsának Tt. 245/2008. A KÖZNEVELÉSRŐL ÉS KÖZOKTATÁSRÓL szóló törvénye (közoktatási törvény) Zákon Národnej rady Slovenskej republiky č. 245/2008 Z. z. O VÝCHOVE A VZDELÁVANÍ

Részletesebben

Az Apostagi Nagy Lajos Általános Iskola. házirendje

Az Apostagi Nagy Lajos Általános Iskola. házirendje Az Apostagi Nagy Lajos Általános Iskola házirendje 1 I. rész: Általános rendelkezések 1. A házirend az iskola belső életét szabályozza. Hatályos az iskola teljes területén, illetve szervezett iskolai rendezvényeken

Részletesebben

AZ ÓBUDAI NÉPZENEI ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI ISKOLA

AZ ÓBUDAI NÉPZENEI ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI ISKOLA AZ ÓBUDAI NÉPZENEI ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI ISKOLA H Á Z I R E N D J E Fenntartó : Észak-Budapesti Tankerületi Központ 1033 Budapest, Fő tér 1. - A növendék köteles a tanórákon mindenkor pontosan és felkészülten

Részletesebben

ÁLTALÁNOS ISKOLÁJÁNAK. Készült : Ajak, 2004. december 14. Ajak, 2004.

ÁLTALÁNOS ISKOLÁJÁNAK. Készült : Ajak, 2004. december 14. Ajak, 2004. ÁLTALÁNOS ISKOLÁJÁNAK Készült : Ajak, 2004. december 14. Ajak, 2004. A házirend részei: 0. Bevezető 1. Tanulói jogok 2. Tanulói kötelességek 3. Iskolai munkarend 4. Egyéb rendelkezések 5. Az iskola Etikai

Részletesebben

MAGYAR TANNYELVŰ ALAPISKOLA ÉS GIMNÁZIUM SZEPSI ISKOLAI RENDTARTÁSA ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSOK

MAGYAR TANNYELVŰ ALAPISKOLA ÉS GIMNÁZIUM SZEPSI ISKOLAI RENDTARTÁSA ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSOK I. A tanítási nap rendje ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSOK 1. A tanítás az érvényes órarend szerint folyik, az órarendet minden diák és pedagógus köteles betartani. 2. A délelőtti tanítás 7.50-kor kezdődik ( a 0.óra

Részletesebben

LUCFALVI ÁLTALÁNOS ISKOLA. H á z i r e n d 2013/2014.

LUCFALVI ÁLTALÁNOS ISKOLA. H á z i r e n d 2013/2014. LUCFALVI ÁLTALÁNOS ISKOLA H á z i r e n d 2013/2014. A házirend célja A nevelőtestület és a tanulókat képviselő diákönkormányzat által meghatározott házirend biztosítja az intézmény közösségi életének

Részletesebben

Az iskola fegyelmi szabályzata

Az iskola fegyelmi szabályzata 1. A tanulói hiányzások igazolása Az iskola fegyelmi szabályzata a/ A tanuló köteles a tanítási órákról és az iskola által szervezett rendezvényekről való távolmaradását az időtartamra vonatkozó szülő

Részletesebben

I.TANULÓI MUNKAREND 1, A HÁZIREND CÉLJA ÉS TARTALMA

I.TANULÓI MUNKAREND 1, A HÁZIREND CÉLJA ÉS TARTALMA I.TANULÓI MUNKAREND 1, A HÁZIREND CÉLJA ÉS TARTALMA 1/1. A házirend célja A házirend biztosítja a működés kereteit: az oktató és nevelő feladatok ellátásához, a közösségi élet szervezéséhez és lebonyolításához,

Részletesebben

II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 9113 Koroncó, Rákóczi Ferenc u. 41. OM azonosító száma: H Á Z I R E N D. Koroncó, 2007.

II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 9113 Koroncó, Rákóczi Ferenc u. 41. OM azonosító száma: H Á Z I R E N D. Koroncó, 2007. II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 9113 Koroncó, Rákóczi Ferenc u. 41. OM azonosító száma: 030598 H Á Z I R E N D Koroncó, 2007. 2 Tartalom: I. Preambulum (Bevezetés) II. Az iskola működési rendje, a

Részletesebben

Formát Vysvetlenie Poznámka číslic neuvádza sa. Maďarsko vydáva DIČ, ktoré sa neuvádzajú v úradných dokladoch totožnosti.

Formát Vysvetlenie Poznámka číslic neuvádza sa. Maďarsko vydáva DIČ, ktoré sa neuvádzajú v úradných dokladoch totožnosti. DAŇOVÉ IDENTIFIKAČNÉ ČÍSLA (DIČ) Informačný list krajiny: Maďarsko (HU) 1. Štruktúra DIČ Formát Vysvetlenie Poznámka 9999999999 10 číslic neuvádza sa 2. Opis DIČ Maďarsko vydáva DIČ, ktoré sa neuvádzajú

Részletesebben

Az alábbi dokumentumokat, anyagokat használjuk Tiszakanyárban a Hunyadi Mátyás Általános Iskolában a ViTT módszerhez kapcsolódóan:

Az alábbi dokumentumokat, anyagokat használjuk Tiszakanyárban a Hunyadi Mátyás Általános Iskolában a ViTT módszerhez kapcsolódóan: Az alábbi dokumentumokat, anyagokat használjuk Tiszakanyárban a Hunyadi Mátyás Általános Iskolában a ViTT módszerhez kapcsolódóan: 1. sz. Fotó a 2. osztályok által megfogalmazott szabályokról 2. sz. Mátrix

Részletesebben

A ZALAEGERSZEGI ÖVEGES JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA ISKOLAI HÁZIRENDJE

A ZALAEGERSZEGI ÖVEGES JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA ISKOLAI HÁZIRENDJE A ZALAEGERSZEGI ÖVEGES JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA ISKOLAI HÁZIRENDJE KÉSZÍTETTE: Domján István intézményvezető megbízásából Kolozsi-Gángó Ildikó DMS PEDAGÓGUS ELFOGADTA: A Zalaegerszegi Öveges József Általános

Részletesebben

AZ ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY HÁZIRENDJE

AZ ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY HÁZIRENDJE Miskolci Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 3528 Miskolc, Csele u. 14. AZ ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY HÁZIRENDJE 2013. Tartalomjegyzék Házirend

Részletesebben

H Á Z I R E N D. Az épületek használatára vonatkozó általános követelmények az intézmények tanulóira és dolgozóira egyaránt érvényesek.

H Á Z I R E N D. Az épületek használatára vonatkozó általános követelmények az intézmények tanulóira és dolgozóira egyaránt érvényesek. H Á Z I R E N D A házirend célja a Bartók Béla Zene- és Táncművészeti Szakgimnázium és a 3530 Miskolc, Bartók Béla tér 1. sz. alatt, a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézete és a Miskolc,

Részletesebben

Különös közzétételi lista

Különös közzétételi lista Különös közzétételi lista i Általános Iskola A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához 2013/2014. tanév Pedagógus végzettsége Pedagógus szakképzettsége

Részletesebben

Spojená škola s vyučovacím jazykom maďarským. Lichnerova 71, 903 01 Senec

Spojená škola s vyučovacím jazykom maďarským. Lichnerova 71, 903 01 Senec Spojená škola s vyučovacím jazykom maďarským Lichnerova 71, 903 01 Senec Organizációs részei: Gymnázium Alberta Molnára Szencziho Szenczi Molnár Albert Gimnázium s vyučovacím jazykom maďarským Stredná

Részletesebben

A NAGYKOVÁCSI ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE

A NAGYKOVÁCSI ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE A NAGYKOVÁCSI ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE Házirend A házirend rögzíti a tanulói jogokat és kötelezettségeket, valamint az iskola munkarendjét. Betartása és betartatása iskolánk minden tanulójának és dolgozójának

Részletesebben

HÁZIREND Gábor Áron Általános Iskola ZALAAPÁTI 2013.

HÁZIREND Gábor Áron Általános Iskola ZALAAPÁTI 2013. HÁZIREND Gábor Áron Általános Iskola ZALAAPÁTI 2013. Iskola neve: Zalaapáti Gábor Áron Általános Iskola Iskola címe: 8741 ZALAAPÁTI, Deák Ferenc u. 2. OM azonosító: 037541 Hatálybalépés dátuma: 2013. szeptember

Részletesebben

VAJAI MOLNÁR MÁTYÁS ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIREND

VAJAI MOLNÁR MÁTYÁS ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIREND VAJAI MOLNÁR MÁTYÁS ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIREND Tanulói házirend A Házirend állapítja meg a Vajai Molnár Mátyás Általános Iskolában a tanulói jogok és kötelességek gyakorlásával, az iskolai munkarenddel

Részletesebben

BEVEZETÉS. Az iskolaválasztás önkéntes, az intézményben tanuló diák pedig köteles betartani az iskola belső rendjét és szabályait.

BEVEZETÉS. Az iskolaválasztás önkéntes, az intézményben tanuló diák pedig köteles betartani az iskola belső rendjét és szabályait. ISKOLAI RENDTARTÁS BEVEZETÉS Az Ipari Szakközépiskola (Stredná priemyselná škola v Komárne) a továbbiakban csak iskola olyan művelődési intézmény, mely lehetővé teszi a tanulóknak, hogy a következő szakokon

Részletesebben

Révfülöpi Általános Iskola KLIK 176001 8253 Révfülöp Iskola u. 5. H Á Z I R E N D. 1. Iskolai adatok

Révfülöpi Általános Iskola KLIK 176001 8253 Révfülöp Iskola u. 5. H Á Z I R E N D. 1. Iskolai adatok Révfülöpi Általános Iskola KLIK 176001 8253 Révfülöp Iskola u. 5. H Á Z I R E N D A Révfülöpi Általános Iskola házirendje - a hatályos jogszabályok alapján - megállapítja a tanulói jogok és kötelességek

Részletesebben

Sylvester János Református Gimnázium, Szakközépiskola és Szakképző Intézmény

Sylvester János Református Gimnázium, Szakközépiskola és Szakképző Intézmény 1 Sylvester János Református Gimnázium, Szakközépiskola és Szakképző Intézmény 1149 Budapest, Pillangó park 3-5. / Fax: 1/363 2612 E-mail: sylvester@sylvester.hu OM azonosító: 101138 HÁZIREND 2 I. Ez a

Részletesebben

O ŠTÁTNEJ SPRÁVE V ŠKOLSTVE A ŠKOLSKEJ SAMOSPRÁVE AZ OKTATÁSÜGYI ÁLLAMIGAZGATÁSRÓL ÉS AZ ISKOLAI ÖNKORMÁNYZATOKRÓL. Zákon č. 596/2003 Z. z.

O ŠTÁTNEJ SPRÁVE V ŠKOLSTVE A ŠKOLSKEJ SAMOSPRÁVE AZ OKTATÁSÜGYI ÁLLAMIGAZGATÁSRÓL ÉS AZ ISKOLAI ÖNKORMÁNYZATOKRÓL. Zákon č. 596/2003 Z. z. 1 A Tt. 596/2003. sz., AZ OKTATÁSÜGYI ÁLLAMIGAZGATÁSRÓL ÉS AZ ISKOLAI ÖNKORMÁNYZATOKRÓL Zákon č. 596/2003 Z. z. O ŠTÁTNEJ SPRÁVE V ŠKOLSTVE A ŠKOLSKEJ SAMOSPRÁVE szóló, többször módosított törvénye a o

Részletesebben

HÁZIREND KT BEM JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA HERPAI VILMOS ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA FÜLÖPSZÁLLÁS. A házirend célja és feladata. A házirend hatálya

HÁZIREND KT BEM JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA HERPAI VILMOS ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA FÜLÖPSZÁLLÁS. A házirend célja és feladata. A házirend hatálya HÁZIREND KT BEM JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA HERPAI VILMOS ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA FÜLÖPSZÁLLÁS A házirend célja és feladata 1. A házirend állapítja meg a tanulói jogok és kötelességek gyakorlásával, valamint az

Részletesebben

ZÁKLADNÁ ŠKOLA S VJM JÁNOSA ERDÉLYIHO, ULICA Z. FÁBRYHO 36, 079 01 VEĽKÉ KAPUŠANY

ZÁKLADNÁ ŠKOLA S VJM JÁNOSA ERDÉLYIHO, ULICA Z. FÁBRYHO 36, 079 01 VEĽKÉ KAPUŠANY ZÁKLADNÁ ŠKOLA S VJM JÁNOSA ERDÉLYIHO, ULICA Z. FÁBRYHO 36, 079 01 VEĽKÉ KAPUŠANY Erdélyi János Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola Fábry utca 36, Nagykapos Tel: 056/628 48-70, 628 48-71, Fax: 056/628 48-70

Részletesebben

T R I E D N A K N I H A OSZT Á LY K Ö N Y V

T R I E D N A K N I H A OSZT Á LY K Ö N Y V T R I E D N A K N I H A pre špeciálnu základnú školu pre 4. ročník variant A a pre 4. a 8. až 10. ročník špeciálnej základnej školy pre žiakov s mentálnym postihnutím variant B OSZT Á LY K Ö N Y V a speciális

Részletesebben

Iktsz: /2013. Zenei Alapfokú Művészeti Iskola Vácszentlászló, Zsámboki u. 7. OM: Házirend. Vácszentlászló, szeptember 2.

Iktsz: /2013. Zenei Alapfokú Művészeti Iskola Vácszentlászló, Zsámboki u. 7. OM: Házirend. Vácszentlászló, szeptember 2. Iktsz: /2013. Mikrofon Zenei Alapfokú Művészeti Iskola 2115 Vácszentlászló, Zsámboki u. 7. OM: 102603 Vácszentlászló, 2013. szeptember 2. 1 1. Általános alapelvek Iskolánkban az alapfokú művészetoktatás

Részletesebben

Zákon Národnej rady Slovenskej republiky č. 563/2009 Z. z. A Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsának Tt. 563/2009. sz. törvénye

Zákon Národnej rady Slovenskej republiky č. 563/2009 Z. z. A Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsának Tt. 563/2009. sz. törvénye 1 A Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsának Tt. 563/2009. sz. törvénye Zákon Národnej rady Slovenskej republiky č. 563/2009 Z. z. AZ ADÓKEZELÉSRŐL (adózás rendje) és egyes törvények módosításáról és kiegészítéséről

Részletesebben

Közgazdasági Szakgimnáziuma

Közgazdasági Szakgimnáziuma Az iskola munkarendje Az iskola éves munkatervét a nevelőtestület határozza meg a Szülői Szervezet és a Diákönkormányzat véleménye alapján. A tanítás nélküli munkanapok időpontjait az éves munkaterv tartalmazza.

Részletesebben

BKV Zrt. Oktatási-, Tanulmányi és Vizsgaszabályzat. Ágazati Függelék. 2. számú melléklet

BKV Zrt. Oktatási-, Tanulmányi és Vizsgaszabályzat. Ágazati Függelék. 2. számú melléklet BKV Zrt. Oktatási-, Tanulmányi és Vizsgaszabályzat Ágazati Függelék 2. számú melléklet BUDAPESTI KÖZLEKEDÉSI ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG VÜI. VÜIG. VILLAMOS FORGALMI FŐMÉRNÖKSÉG H Á Z I R E N D

Részletesebben

MEZŐFALVI PETŐFI SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA HÁZIREND

MEZŐFALVI PETŐFI SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA HÁZIREND MEZŐFALVI PETŐFI SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA HÁZIREND 1 HÁZIREND Az iskola működési rendje 1. Az iskola épületei szorgalmi időben hétfőtől péntekig reggel hét órától délután tizennyolc

Részletesebben

SZÁSZ MÁRTON ÁLTALÁNOS ISKOLA, SZAKISKOLA, SPECIÁLIS SZAKISKOLA ÉS EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI INTÉZMÉNY

SZÁSZ MÁRTON ÁLTALÁNOS ISKOLA, SZAKISKOLA, SPECIÁLIS SZAKISKOLA ÉS EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI INTÉZMÉNY SZÁSZ MÁRTON ÁLTALÁNOS ISKOLA, SZAKISKOLA, SPECIÁLIS SZAKISKOLA ÉS EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI INTÉZMÉNY HÁZIREND Készítette: Stolár Mihály igazgató Hatályba lépés időpontja: 2013. szeptember

Részletesebben

Zákon č. 372/1990 Zb. A Tt. 372/1990. számú, A SZABÁLYSÉRTÉSEKRŐL O PRIESTUPKOCH. szóló törvénye. 1990. augusztus 20. 28.

Zákon č. 372/1990 Zb. A Tt. 372/1990. számú, A SZABÁLYSÉRTÉSEKRŐL O PRIESTUPKOCH. szóló törvénye. 1990. augusztus 20. 28. 1 A Tt. 372/1990. számú, A SZABÁLYSÉRTÉSEKRŐL Zákon č. 372/1990 Zb. O PRIESTUPKOCH szóló törvénye 1990. augusztus 20. 28. augusta 1990 Módosítva: Tt. 524/1990., hatályos 1991. január 1-től Tt. 295/1992.,

Részletesebben

Földváry Károly Általános Iskola Házirend. Bevezetés

Földváry Károly Általános Iskola Házirend. Bevezetés Földváry Károly Általános Iskola Házirend A házirend tartalma: Bevezetés 1. Általános rendelkezések 2. A gyermekek jogai az iskolában. 3. A gyermekek kötelességei az iskolában. 4. A tanulói jutalmazás

Részletesebben

Tinódi Lantos Sebestyén Református Általános Iskola. és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény

Tinódi Lantos Sebestyén Református Általános Iskola. és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Tinódi Lantos Sebestyén Református Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény 8130 Enying, Kossuth u. 65-67. / Fax: 22/372981 E-mail: tinodi@tinodi.hu Az enyingi Tinódi Lantos Sebestyén Református

Részletesebben

A JÓZSEF ATTILA ÁLTALÁNOS ISKOLA RÖVIDÍTETT HÁZIRENDJE. Székhelye: 4030 Debrecen, Monostorpályi út 63.

A JÓZSEF ATTILA ÁLTALÁNOS ISKOLA RÖVIDÍTETT HÁZIRENDJE. Székhelye: 4030 Debrecen, Monostorpályi út 63. A JÓZSEF ATTILA ÁLTALÁNOS ISKOLA RÖVIDÍTETT HÁZIRENDJE Intézmény neve: József Attila Általános Iskola Székhelye: 4030 Debrecen, Monostorpályi út 63. Az aláírásokkal hitelesített házirend szabályainak megtartása

Részletesebben

A Batthyány Lajos Általános Iskola. házirendje. Szabadbattyán, szeptember 1.

A Batthyány Lajos Általános Iskola. házirendje. Szabadbattyán, szeptember 1. A Batthyány Lajos Általános Iskola házirendje Szabadbattyán, 2017. szeptember 1. 2 A Batthyány Lajos Általános Iskola házirendje I. A tanuló jogai 1. Az iskola területén biztonságban és egészséges környezetben

Részletesebben

A GÖNYŰI SZÉCHENYI ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE

A GÖNYŰI SZÉCHENYI ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE A GÖNYŰI SZÉCHENYI ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE - GÖNYŰ, 2004. NOVEMBER - A HÁZIREND CÉLJA ÉS FELADATA 1. A házirend állapítja meg a tanulói jogok és kötelességek gyakorlásával, valamint az iskola

Részletesebben

Osztályfőnöki órák óra. Tűz és balesetvédelem Házirend: alapvető szabályok BLZS

Osztályfőnöki órák óra. Tűz és balesetvédelem Házirend: alapvető szabályok BLZS Osztályfőnöki órák 2-3. óra Tűz és balesetvédelem Házirend: alapvető szabályok 1. Jelzés Tűzvédelem! 2. Tanterem becsukni 3. Az mellett ülők szabaddá teszik a kijáratot (táska, füzet) összeszedjük 5. Fegyelmezetten,

Részletesebben

SZÉCHENYI ISTVÁN MAGYAR TANÍTÁSI NYELVŰ ALAPISKOLA ÉS ÓVODA FELSŐSZELI. Iskolai rendtartás

SZÉCHENYI ISTVÁN MAGYAR TANÍTÁSI NYELVŰ ALAPISKOLA ÉS ÓVODA FELSŐSZELI. Iskolai rendtartás SZÉCHENYI ISTVÁN MAGYAR TANÍTÁSI NYELVŰ ALAPISKOLA ÉS ÓVODA FELSŐSZELI Iskolai rendtartás A Felsőszeli Széchenyi István MTNY Alapiskola rendtartása (kivonat) Az iskola belső rendtartása jogok, kötelességek

Részletesebben

Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola HÁZIRENDJE

Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola HÁZIRENDJE A Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola HÁZIRENDJE A házirend rögzíti a tanulói jogokat és kötelességeket, valamint az iskola munkarendjét. Betartása és betartatása iskolánk minden tanulójának és dolgozójának

Részletesebben

Zalalövői Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola. Intézmény neve: Házirend. Szabályzat típusa: 8999 Zalalövő Rákóczi u. 1.

Zalalövői Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola. Intézmény neve: Házirend. Szabályzat típusa: 8999 Zalalövő Rákóczi u. 1. Intézmény neve: Zalalövői Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Szabályzat típusa: Házirend Intézmény székhelye, címe: 8999 Zalalövő Rákóczi u. 1. 037602 Intézmény fenntartója: Klebelsberg Intézményfenntartó

Részletesebben

Érsekvadkerti Petőfi Sándor Általános Iskola Házirend 2015. Házirend 2015.

Érsekvadkerti Petőfi Sándor Általános Iskola Házirend 2015. Házirend 2015. Házirend 2015. 1 Tartalomjegyzék 1. Bevezető 3 1.1 A Házirend célja 3 1.2 A Házirend hatálya 3 2. A tanulói kötelességek teljesítése 3 2.1 Minden tanuló kötelessége, hogy: 3 2.2 A tanulók távolmaradása

Részletesebben

5. A nyitva tartás rendje, tanévben tervezett jelentősebb események, rendezvények időpontjai

5. A nyitva tartás rendje, tanévben tervezett jelentősebb események, rendezvények időpontjai 5. A nyitva tartás rendje, tanévben tervezett jelentősebb események, rendezvények időpontjai A) A nyitva tartás rendje Az intézmény épülete szorgalmi időben hétfőtől péntekig reggel 7 órától délután 17

Részletesebben

Házirend tanulókra vonatkozó előírásai

Házirend tanulókra vonatkozó előírásai Házirend tanulókra vonatkozó előírásai A védő óvó előírások A gyermek és tanulóbalesetek megelőzése céljából minden tanulóra kötelező érvényűek az alábbi tilalmak, szabályok. 1) Az iskola folyosóin és

Részletesebben

Az iskola értékelési-ellenőrzési rendszere

Az iskola értékelési-ellenőrzési rendszere 1. Az ellenőrzés Az iskola értékelési-ellenőrzési rendszere Nevelő-oktató munkánk fontos feladatának tekintjük a tanulók tanulmányi munkájának, iskolai teljesítményének folyamatos ellenőrzését és értékelését.

Részletesebben

Házirend. Petritelepi Általános Iskola

Házirend. Petritelepi Általános Iskola Petritelepi Általános Iskola Tartalomjegyzék I. Bevezető... 3 II. A tanulók jogai... 3 II.1. A tanulói jogviszony keletkezésének szabályai, eljárási rendje... 3 II.2. A tanulói jogok gyakorlásának módjai...

Részletesebben

ÁSZÁRI JÁSZAI MARI ÁLTALÁNOS ISKOLA

ÁSZÁRI JÁSZAI MARI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÁSZÁRI JÁSZAI MARI ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIREND 2013. I. BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK Székhely: 2881 Ászár, Kossuth Lajos utca 26. Tagintézmény: Gárdonyi Géza Általános Iskolája 2882 Kerékteleki, Fő utca 31. Házirendünk

Részletesebben

NYITRA STREET CULTURAL CENTRE and

NYITRA STREET CULTURAL CENTRE and NYITRA STREET CULTURAL CENTRE and ELEMENTARY SCHOOL HÁZIREND 2009. 1 Intézmény neve: Szabályzat típusa: Nyitra Utcai Általános Művelődési Központ Nyitra Street Cultural Centre and Elementary School Általános

Részletesebben

MARCALVÁROSI ARANY JÁNOS ANGOL-NÉMET KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA. OM azonosító: 030523 HÁZIRENDJE

MARCALVÁROSI ARANY JÁNOS ANGOL-NÉMET KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA. OM azonosító: 030523 HÁZIRENDJE MARCALVÁROSI ARANY JÁNOS ANGOL-NÉMET KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA OM azonosító: 030523 HÁZIRENDJE Készült: 2013. május 15. Hatályba lépés időpontja: 2013. szeptember 1. Következő felülvizsgálat:

Részletesebben

Házirend. Dorozsmai Felnőttoktatási Gimnázium 2013/14.

Házirend. Dorozsmai Felnőttoktatási Gimnázium 2013/14. Házirend Dorozsmai Felnőttoktatási Gimnázium 2013/14. Általános szabályok A házirend célja és feladata A házirend állapítja meg a tanulói jogok és kötelességek gyakorlásával, valamint az iskola munkarendjével

Részletesebben

Tartalomjegyzék. 1.1 A Házirend célja 2. 1.2 A Házirend hatálya 2

Tartalomjegyzék. 1.1 A Házirend célja 2. 1.2 A Házirend hatálya 2 Tartalomjegyzék 1. Bevezető 2 1.1 A célja 2 1.2 A hatálya 2 2. A tanulói kötelességek teljesítése 2 2.1 Minden tanuló kötelessége, hogy: 2 2.2 A tanulók távolmaradása 3 2.3 Fegyelmező intézkedések 4 3.

Részletesebben

A tanuló kötelessége, hogy az iskola tanárainak, valamennyi dolgozójának és tanulótársainak emberi méltóságát és jogait tiszteletben tartsa.

A tanuló kötelessége, hogy az iskola tanárainak, valamennyi dolgozójának és tanulótársainak emberi méltóságát és jogait tiszteletben tartsa. Általános rendelkezések A házirend hatálya a) Területi hatály: A házirend érvényes az iskola teljes területén, illetve az iskola által szervezett és a pedagógiai programban meghatározott iskolán kívüli

Részletesebben

A RITSMANN PÁL NÉMET NEMZETISÉGI ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE

A RITSMANN PÁL NÉMET NEMZETISÉGI ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE A RITSMANN PÁL NÉMET NEMZETISÉGI ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE Készítette: Rack Ferencné Elfogadta: A Ritsmann Pál Német Nemzetiségi Általános Iskola Nevelőtestülete 2012. augusztus 13. Ritsmann Pál Német

Részletesebben

T E S T N E V E L É S I E G Y E T E M G Y A K O R L Ó S P O R T I S K O L A I Á L T A L Á N O S I S K O L A É S G I M N Á Z I U M H Á Z I R E N D J E

T E S T N E V E L É S I E G Y E T E M G Y A K O R L Ó S P O R T I S K O L A I Á L T A L Á N O S I S K O L A É S G I M N Á Z I U M H Á Z I R E N D J E T E S T N E V E L É S I E G Y E T E M G Y A K O R L Ó S P O R T I S K O L A I Á L T A L Á N O S I S K O L A É S G I M N Á Z I U M H Á Z I R E N D J E 2 0 1 5 TARTALOM 1. BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK... 5 1.1.

Részletesebben

Kaposvári Általános Iskola és Gimnázium 7400 Kaposvár, Béke u. 75. Tel.: 82/411-628 www.gyakorlo-kap.sulinet.hu

Kaposvári Általános Iskola és Gimnázium 7400 Kaposvár, Béke u. 75. Tel.: 82/411-628 www.gyakorlo-kap.sulinet.hu HÁZIREND Kaposvári Általános Iskola és Gimnázium 7400 Kaposvár, Béke u. 75. Tel.: 82/411-628 www.gyakorlo-kap.sulinet.hu A Házirend egységes együttműködési szabályzat tanulók, tanárok és szülők számára,

Részletesebben

HÁZIREND. Budapest II. Kerületi Szabó Lőrinc Kéttannyelvű Általános Iskola és Gimnázium

HÁZIREND. Budapest II. Kerületi Szabó Lőrinc Kéttannyelvű Általános Iskola és Gimnázium HÁZIREND Budapest II. Kerületi Szabó Lőrinc Kéttannyelvű Általános Iskola és Gimnázium 1 HÁZIREND mely a Budapest II. Kerületi Szabó Lőrinc Kéttannyelvű Általános Iskola és Gimnázium (1026 Budapest, Pasaréti

Részletesebben

Iskolánk neve: Általános Iskola címe: 2366 Kakucs, Hősök tere 7. Elérhetőségeink: Tel.: 06-29 376-055 Fax: 06-29 376-055

Iskolánk neve: Általános Iskola címe: 2366 Kakucs, Hősök tere 7. Elérhetőségeink: Tel.: 06-29 376-055 Fax: 06-29 376-055 H Á Z I R E N D AZ ISKOLA CÉLJA, HOGY KULCSOT ADJON A TUDÁSHOZ. A HÁZIREND CÉLJA, HOGY KULCSOT ADJON A KÖTELEZETTSÉGEK, TELJESÍTÉSÉHEZ. ÉS A TANULÓI JOGOK GYAKORLÁSÁHOZ. A mi iskolákban 1784. óta tanítanak.

Részletesebben

A Hétvezér Általános Iskola Házirendje

A Hétvezér Általános Iskola Házirendje 1. A tanulói jogok gyakorlása A Hétvezér Általános Iskola Házirendje 1.1 A tanulói jogviszony a beiratkozás napjától lép életbe. A tanulók felvétele, osztályba sorolása és a jogviszony megszüntetése a

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK. Házirend 2013

TARTALOMJEGYZÉK. Házirend 2013 HÁZIREND 2013 TARTALOMJEGYZÉK 1. A Kőkúti Általános Iskola házirendjének célja, feladatai:... 3 2. A házirend hatálya, elfogadása, nyilvánossága:... 3 2.1. Hatálya:... 3 2.2. Elfogadása... 3 2.3. Nyilvánossága:...

Részletesebben

Faktor Tanműhelyek Kft. Gyakorlati oktatóhely

Faktor Tanműhelyek Kft. Gyakorlati oktatóhely Faktor Tanműhelyek Kft. Gyakorlati oktatóhely HÁZIREND Dunaújváros, 2015. július 27. Fodorné Rózsa Csilla ügyvezető A gyakorlati oktató szervezet oktatással kapcsolatos működésének rendjét a házirend szabályozza.

Részletesebben

Iskolai rendtartás. 1. Magaviselet. 1.1. Általános viselkedési szabályok

Iskolai rendtartás. 1. Magaviselet. 1.1. Általános viselkedési szabályok Súkromná stredná odborná škola s vyučovacím jazykom maďarským Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola, Slovenská ulica 52, Kolárovo tel. 035/777 50 80, fax 035/777 50 82, schola.privata@stonline.sk, Iskolai

Részletesebben

H Á Z I R E N D KÁROLY RÓBERT ÁLTALÁNOS ISKOLA

H Á Z I R E N D KÁROLY RÓBERT ÁLTALÁNOS ISKOLA H Á Z I R E N D KÁROLY RÓBERT ÁLTALÁNOS ISKOLA 2013/2014 2 Elöljáróban... Tagja lettél egy nagy közösségnek. Az iskolában, a családban, munkahelyeden, sőt szórakozás és sportolás közben is elfogadott szabályok

Részletesebben

A Világfa Waldorf Iskola Házirendje a 2016/2017. tanévtől kezdődően

A Világfa Waldorf Iskola Házirendje a 2016/2017. tanévtől kezdődően A Világfa Waldorf Iskola Házirendje a 2016/2017. tanévtől kezdődően Ez a dokumentum a tanulói jogviszonyra, a tanulói és szülői kötelezettségekre, jogokra vonatkozó rendelkezéseket tartalmaz a magasabb

Részletesebben

KEMÉNY GÁBOR LOGISZTIKAI ÉS KÖZLEKEDÉSI SZAKKÖZÉPISKOLA = HÁZIREND =

KEMÉNY GÁBOR LOGISZTIKAI ÉS KÖZLEKEDÉSI SZAKKÖZÉPISKOLA = HÁZIREND = KEMÉNY GÁBOR LOGISZTIKAI ÉS KÖZLEKEDÉSI SZAKKÖZÉPISKOLA = HÁZIREND = A Házirend a tanulók jogait, kötelességeit, az iskola életét, rendjét meghatározó szabályokat és munkarendet tartalmazza. A Házirend

Részletesebben

AZ ÉRDI GÁRDONYI GÉZA ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM 2030 Érd, Gárdonyi u. 1/b HÁZIRENDJE

AZ ÉRDI GÁRDONYI GÉZA ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM 2030 Érd, Gárdonyi u. 1/b HÁZIRENDJE AZ ÉRDI GÁRDONYI GÉZA ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM 2030 Érd, Gárdonyi u. 1/b HÁZIRENDJE A házirend célja, hogy a szabályok betartásával biztosítsuk az iskola törvényes működését, az iskolai nevelés-oktatás

Részletesebben

Légi Alapiskola. Iskolai rendtartás

Légi Alapiskola. Iskolai rendtartás Légi Alapiskola Iskolai rendtartás A Légi Alapiskola iskolai rendtartása összhangban áll a Szlovák Nemzeti Tanács 245/2008-as számú törvényével és az Iskolaügyi Minisztérium 320/2008-as számú kiáltványával

Részletesebben

Fejér Megyei Kossuth Zsuzsanna Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Intézmény Sárbogárd HÁZIREND 2012.

Fejér Megyei Kossuth Zsuzsanna Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Intézmény Sárbogárd HÁZIREND 2012. Fejér Megyei Kossuth Zsuzsanna Általános Iskola, Speciális Szakiskola és HÁZIREND 2012 2 Tartalom ELFOGADÁSRA VONATKOZÓ NYILATKOZATOK 4 1 A HÁZIREND CÉLJA 5 2 A TANULÓ KÖTELESSÉGEI 5 3 A TANULÓ JOGAI 5

Részletesebben

PKT Közép-európai Szakközépiskola és Szakiskola (Budapest-1056, Váci utca 47.) HÁZIREND. 2013.szeptember 1.

PKT Közép-európai Szakközépiskola és Szakiskola (Budapest-1056, Váci utca 47.) HÁZIREND. 2013.szeptember 1. PKT Közép-európai Szakközépiskola és Szakiskola (Budapest-1056, Váci utca 47.) HÁZIREND 2013.szeptember 1. 1 Tartalom 1. BEVEZETÉS... 3 1.1. A házirend célja... 3 1.2. A házirend hatálya... 3 1.3. A házirend

Részletesebben

OM 034993. Grundschule in Gazdagrét. A Házirend tartalomjegyzéke. Készítette: az iskola nevelőtestülete. Hatályba lépés időpontja: 2012. szeptember 1.

OM 034993. Grundschule in Gazdagrét. A Házirend tartalomjegyzéke. Készítette: az iskola nevelőtestülete. Hatályba lépés időpontja: 2012. szeptember 1. OM 034993 GAZDAGRÉT-TÖRÖKUGRATÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA Grundschule in Gazdagrét 1118 BUDAPEST, Törökugrató u. 15. sz. JE Készítette: az iskola nevelőtestülete Hatályba lépés időpontja: 2012. szeptember 1. A

Részletesebben

Kossuth Lajos Általános Iskola Házirendje

Kossuth Lajos Általános Iskola Házirendje 2013 Kossuth Lajos Általános Iskola Házirendje Ercsi, 2013 Készítette: a tantestület Jóváhagyta: Németh Mária igazgató Érvényes 2013.04.01-től visszavonásig 1 TARTALOMJEGYZÉK Tartalomjegyzék...2 I. Az

Részletesebben

I S K O L A I H Á Z I R E N D

I S K O L A I H Á Z I R E N D I S K O L A I H Á Z I R E N D Az intézmény neve: Munka Utcai Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola, Komárom A pedagógiai tanács elfogadta: Hatályba lépés: Tartalom 1. Alapelvek 2. Általános érvényű szabályok

Részletesebben

Dusnok Fajsz Általános Iskola. Házirend. Gorbay-Nagy Tihamér Intézményvezető. Dusnok, szeptember

Dusnok Fajsz Általános Iskola. Házirend. Gorbay-Nagy Tihamér Intézményvezető. Dusnok, szeptember Dusnok Fajsz Általános Iskola Házirend GorbayNagy Tihamér Intézményvezető Dusnok, 2018. szeptember 01. 1 HÁZIREND I. A házirend hatálya: Ez a házirend a dusnoki általános iskolába járó tanulókra vonatkozik.

Részletesebben

2 0 1 3. H Á Z I R E N D. Üllés, Forráskút, Csólyospálos Községi Általános Iskola és. Alapfokú Művészeti Iskola

2 0 1 3. H Á Z I R E N D. Üllés, Forráskút, Csólyospálos Községi Általános Iskola és. Alapfokú Művészeti Iskola Házirendje H Á Z I R E N D Üllés, Forráskút, Csólyospálos Községi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 2 0 1 3. 6793. Forráskút, Jókai utca 32. Házirend HÁZIREND 1. BEVEZETÉS, ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK...

Részletesebben

HÁZIREND Vámosszabadi Iskola

HÁZIREND Vámosszabadi Iskola HÁZIREND Vámosszabadi Iskola 2018. 1 Az intézmény adatai: Neve: Kisbajcsi Vörösmarty Mihály Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola Vámosszabadi Tagiskolája Székhelye: 9061 Vámosszabadi Szabadi utca

Részletesebben

Német Nemzetiségi Általános Iskola 2013 Pomáz, Beniczky u. 53.Tel.: 26/525-173, Fax: 26/326-206 email:nemetisk@pomaznemet.sulinet.

Német Nemzetiségi Általános Iskola 2013 Pomáz, Beniczky u. 53.Tel.: 26/525-173, Fax: 26/326-206 email:nemetisk@pomaznemet.sulinet. Német Nemzetiségi Általános Iskola 2013 Pomáz, Beniczky u. 53.Tel.: 26/525-173, Fax: 26/326-206 email:nemetisk@pomaznemet.sulinet.hu Érvényes: visszavonásig HÁZIREND Minden közösség akkor működik megfelelően,

Részletesebben