J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "J E G Y Z Ő K Ö N Y V"

Átírás

1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kalocsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének január 21-i üléséről Ülés helye: Városháza Díszterme Jelen vannak: Borbély Gábor Derekas András Katus Attila Kondéné Török Mária Szabó Lászlóné Turi Tibor Vámosi Imre Dr. Deák Zoltán Dr. Hargitai László Kapitány Julianna Loibl László Török Gusztáv Andor Varga Nelli Vén János Képviselő 14 fő Távollévő képviselők: Dr. Bagó Zoltán Szakál Tibor Dr. Molnár Gábor Török Endre Tanácskozási joggal jelenlévők: Dr. Bálint József címzetes főjegyző Polgármesteri Hivatal osztályvezetői: Dr. Kiss Csaba aljegyző Pintér Ferenc Gömöriné Balla Erzsébet Hajdú István Vargáné Tóth Mária Török Gusztáv polgármester: Köszönti az ülésen megjelent képviselőket, érdeklődőket, a Polgármesteri Hivatal dolgozóit. Megállapítja, hogy az ülés határozatképes, mivel a 18 képviselőből 14 képviselő jelen van. Jegyzőkönyv-hitelesítőnek Turi Tibor és Varga Nelli képviselőket javasolja. Képviselő-testület a polgármester jegyzőkönyv-hitelesítőkre tett javaslatát 2 tartózkodás mellett elfogadta. Török Gusztáv polgármester: Tisztelettel köszönti Kula leendő testvérváros küldöttségét, Valka Károly urat, a község képviselőházának alelnökét és kollegáit, valamint a térségi önkormányzatok polgármestereit (akik egy napirend kapcsán érkeztek az ülésre, és majd egyben indítványozza, hogy ezt a napirendet tárgyalják először). Mielőtt a napirendeket megszavaznák és mivel a kulai kollegáik sietnének haza, így előtte szót adnának nekik és utána térnének rá a munkára.

2 Valka Károly Kula képviselőház alelnöke: Megtisztelő számára, hogy a kalocsai képviselő-testület ülésén itt lehet és szólhat. Különösen megtisztelő azért, mivel a Vajdaságból jön és az anyaországban tudnak szólni honfitársaikhoz. Kula 70 km-re van a határtól, valamikor ők is a kalocsai érsekséghez tartoztak. A város lakossága 19 ezer fő, a kistérségnek 48 ezer lakosa van (ezt hívják ők községnek). A lakosság kb. 50 %-a szerb, 25 %-a montenegrói, 10 %-a russzin, 8,4 %-a magyar (és van még horvát, ukrán kisebb %-ban). Gazdaságát illetően a fő hangsúly a mezőgazdaságon van, és annak feldolgozóipara van még jelen. Úgy gondolja, hogy a találkozások alapján arra következtethetnek, hogy a kultúra, tudomány mellett a fő hangsúly egyszer az lehet, hogy a gazdaságot is valamilyen módon próbálják meg összekötni és közös fellépésekkel, különböző pályázatokon közösen tudjanak szerepelni. Megköszöni még egyszer, hogy felszólalhatott, és jó munkát kíván a közgyűlésnek. Török Gusztáv polgármester: A mai találkozáskor tulajdonképpen a testvérvárosi kapcsolat aláírásáról, előkészítéséről tárgyaltak. Abban állapodtak meg, hogy a folklór fesztivál idején jönnének el a kulai testület tagjai és akkor írnák alá a már előkészített megállapodást. Emlékeztet arra, hogy elvileg elfogadták a testvérvárosi kapcsolat létesítését ugyan így az ottani képviselőház is elfogadta, tehát elvi döntések mindkét testületnek meg vannak arra, hogy együttműködjenek. Ennek előkészítésére Kula is ki fog jelölni szakértőt, vagy bizottságot, és abban maradtak, hogy Kalocsa is. Kalocsa készít egy tervezetet az együttműködés tartalmával (feltöltik valamilyen módon a keretet): elsősorban kulturális dolgokkal indulnának. Felmerült határon átnyúló pályázatok közös beadása, előkészítése az unióba, illetve a gazdasági együttműködés, melyben az önkormányzat nyilván csak közvetítő szerepet tud felvállalni a helyi vállalatokkal. Így ma meg is történt az ilyen első kapcsolatfeltétel, mivel a Paprika Rt-nél voltak tárgyalni egy termeltetési szerződés előkészítésére. Ezen kívül megnézték a múzeumban a kalocsai népművészetet. Kéri készüljön arra a testület, hogy előkészítés után majd a testület elé kerül az az anyag, melyet egyeztetés után megtárgyalnak, és a folklór fesztivál ideje alatt Kalocsán aláírják a megállapodást. Köszöni a vendégeknek a látogatást. Megérkezett az ülésre dr. Bagó Zoltán képviselő, így a jelenlévő képviselők száma: 15 fő. -- Török Gusztáv polgármester: Javasolja, hogy a képviselő-testület a meghívóban lévő napirendet tárgyalja azzal, hogy először a vendégekre tekintettel a 3. napirendet tárgyalják. Egyéb ügyek keretében az alábbi napirendek megtárgyalását indítványozza:

3 - 186/2009. önkormányzati határozat (Kalocsa, kórház kompexum épületenergetikai fejlesztése pályázat kapcsán) módosítása Előadó: Török Gusztáv Andor polgármester - Pályázat félautomata defibrillátor készülékre (mely előterjesztést sürgősséggel javasolja megtárgyalni) Előadó: Török Gusztáv Andor polgármester - Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulás létrehozása mely előterjesztést szintén sürgősségel javasol megtárgyalni Előadó: Török Gusztáv Andor polgármester - Uszód, Dunaszentbenedek, Géderlak és Kalocsa közüzemű csatornázása és szennyvízelvezetése projekthez társulási megállapodás melyet szintén sürgősséggel javasol megtárgyalni Előadó: Török Gusztáv Andor polgármester Turi Tibor képviselő: Napirend előtt kér szót. Török Gusztáv polgármester: Más javaslat nem lévén, kéri a testület állásfoglalását a napirenddel, illetve sorrendiségi indítványával kapcsolatban. Képviselő-testület a napirendet és a polgármester sorrendiségi indítványát egyhangúlag elfogadta. Török Gusztáv polgármester: Kéri a testület állásfoglalását sürgősségi indítványaival kapcsolatban. Képviselő-testület a polgármester sürgősségi indítványait (külön-külön szavazva) egyhangúlag elfogadta. N A P I R E N D : 1.) Kalocsa Város Önkormányzata Közfoglalkoztatási terve Előadó: Török Gusztáv Andor polgármester 2.) Szociális Alapszolgáltatási és Szakellátási Központ szakmai munkája Előadó: Török Gusztáv Andor polgármester

4 3.) Közoktatási és óvodai társulás Előadó: Török Gusztáv Andor polgármester 4.) Állami vagyon igénylése Előadó: Török Gusztáv Andor polgármester 5.) Nevelési, oktatási intézmények magasabb vezetői munkakörére kiírandó pályázatok Előadó: Török Gusztáv Andor polgármester 6.) Egyéb ügyek - 186/2009. önkormányzati határozat (Kalocsa, kórház kompexum épületenergetikai fejlesztése pályázat kapcsán) módosítása Előadó: Török Gusztáv Andor polgármester - Pályázat félautomata defibrillátor készülékre Előadó: Török Gusztáv Andor polgármester - Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulás létrehozása Előadó: Török Gusztáv Andor polgármester - Uszód, Dunaszentbenedek, Géderlak és Kalocsa közüzemű csatornázása és szennyvízelvezetése projekthez társulási megállapodás Előadó: Török Gusztáv Andor polgármester Török Gusztáv polgármester: Mielőtt szót adna Turi Tibor képviselő úrnak, indítványozza, hogy 1 perces néma felállással áldozzanak Kapitány Ferenc emlékének aki képviselő-testületi tag volt és meghalt. Temetése 28-án 14 órakor lesz a kalocsai temetőben. -- Turi Tibor képviselő: Mai nap megjelent a Kalocsai Néplap és abban látta, hogy az önkormányzati tiszteletdíjból 20 %-ot felajánlották jó páran. Tekintettel arra, hogy itt vannak a kistérségből polgármesterek, tovább vinné ezt a dolgot és javasolná, hogy ők is tárgyaljanak erről a dologról: a kalocsai kórház megmentése vagy segítése ürügyén. Gondolkodjanak el rajta, hogy milyen formában tudnak esetleg az önkormányzati tisztségviselők hozzájárulni a kórházi alapítványhoz. Mivel a kórházról van szó, egy másik témát is szeretne felhozni. Városi pletykák vannak, hogy polgármester úr tárgyalt talán az egyházzal és felajánlotta a kórházat az egyháznak. Ő nem hiszi ezt a dolgot el, úgy gondolja, úgy volna tisztességes és jó, ha az önkormányzattal meg volna tárgyalva. Nem volt megtárgyalva, jóhiszemű és ezt a városi pletykát nem hiszi el. Ha esetleg mégis történt valami és ez vicc volt, vagy esetleg egy humoros megjegyzés volt, akkor meg úgy gondolja, méltatlan volna polgármester úrhoz. Kérné, hogy válaszoljon, történt-e ilyen vagy nem egyáltalán van-e alapja ennek a pletykának.

5 Török Gusztáv polgármester: Nem kíván most válaszolni a tájékoztatójában benne van, akkor számol be róla. 3.) Közoktatási és óvodai társulás Előadó: Török Gusztáv Andor polgármester (előterjesztés írásban mellékelve) Török Gusztáv polgármester: Emlékeztet arra, hogy a testület hozott egy döntést, hogy a pénzügyi elszámolási vitákból adódóan Kalocsa városa kilépett a kistérségi társulásból. A kistérség önkormányzatai kezdeményezték, hogy vizsgálják felül ezt a döntést. Először közösen aláírtak egy levelet, melyben kezdeményezték, és később szóban is többen szóltak, hogy még egyszer üljenek le ezekben a kérdésekben. Akkor a pénzügyi osztállyal kidolgoztatta azt ami alapján tulajdonképpen a mostani elszámolás volt melyet a kistérségi települések nem fogadtak el -, és egy hivatalos levelet írtak az illetékes önkormányzatoknak, melyben ugyan ezt leírták. Mindegyik település, mely a társulásnak tagja, hivatalosan aláírt és beküldött választ adott, mely arról szól, hogy elfogadják a évi elszámolást, és elfogadják a továbbiakban is ezen elvek mentén az elszámolásokat. Azt kérték, hogy év közben is tudjanak a dolgokról, legalább negyedévenként valamilyen információhoz jussanak. Az első negyedévben biztosan nem tudják ezt ígérni, hiszen addig a évi munkával vannak elfoglalva mint a többi település -, de az osztályvezetővel abban maradtak, hogy megpróbálnak egy féléves előzetes tájékoztatást adni (így legalább a települések tudnak tervezni pénzügyileg: mi az ami esetleg jár vissza, vagy be kell fizetni). Ezt tudják megígérni, és nyilván év végére egy teljes elszámolást adnak, mint eddig (a ¾ évinek azért nincs értelme, mivel októberben szokott lenni a beszámoló, de lehet, hogy azt is megpróbálják). Turi Tibor képviselő: Egy kérése lenne a városhoz és a községi polgármesterekhez is: elhamarkodottan ne hozzanak döntéseket. Arra gondol, hogy volt olyan, hogy kilépnek a társulásból. Azt gondolja, hogy mindent az asztal mellett kell eldönteni, szakmailag megtárgyalni, nem jó üzenete van annak a dolognak, ha egyből kilépéssel fenyegetnek vagy kilépésről van szó. Azt gondolja, hogy a nyugodt munkához mindenféleképpen az szükséges, hogy ezen szélsőséges indulatokat tegyék félre. Török Gusztáv polgármester: Mivel a polgármesterek sem kívánnak reagálni, illetve több kérdés, hozzászólás nem lévén, kéri a testület állásfoglalását az előterjesztéssel, illetve első határozati javaslattal kapcsolatban. Képviselő-testület egyhangúlag az alábbi határozatot hozza:

6 1/2010.öh. Közoktatási társulás H a t á r o z a t A Képviselő-testület 1.) visszavonja a Kalocsa-Dunaszentbenedek-Homokmégy-Öregcsertő-Szakmár Újtelek- Uszód Közoktatási Társulásból való kilépésre vonatkozó 165/2009 öh. számú határozatát. 2.) Értesülnek: képviselő-testület bizottságai Dunaszentbenedek Község Önkormányzata Homokmégy Község Önkormányzata Öregcsertő Község Önkormányzata Szakmár Község Önkormányzata Újtelek Község Önkormányzata Uszód Község Önkormányzata Polgármesteri Hivatal Közgazdasági Osztály Művelődési és Sport Osztály Titkárság És általuk az érintettek Török Gusztáv polgármester: Kéri a testület állásfoglalását az előterjesztéssel, illetve második határozati javaslattal kapcsolatban. Képviselő-testület egyhangúlag az alábbi határozatot hozza: 2/2010.öh. Óvodafenntartó társulás H a t á r o z a t A Képviselő-testület 1.) visszavonja a Kalocsa-Dunaszentbenedek-Homokmégy-Öregcsertő-Szakmár Újtelek- Uszód Óvódafenntartó Társulásból való kilépésre vonatkozó 166/2009 öh. számú határozatát. 2.) Értesülnek: képviselő-testület bizottságai Dunaszentbenedek Község Önkormányzata Homokmégy Község Önkormányzata Öregcsertő Község Önkormányzata Szakmár Község Önkormányzata Újtelek Község Önkormányzata

7 Uszód Község Önkormányzata Polgármesteri Hivatal Közgazdasági Osztály Művelődési és Sport Osztály Titkárság És általuk az érintettek Török Gusztáv polgármester: A polgármestereket arra kéri, hogy dolgozzanak együtt továbbra is a pénzügyi elszámolások mentén természetesen. 1.) Kalocsa Város Önkormányzata Közfoglalkoztatási terve Előadó: Török Gusztáv Andor polgármester (előterjesztés írásban mellékelve) Török Gusztáv polgármester: Mint ismert, testületi döntéssel közmunkaprogramot hajtottak végre évben (erről tájékoztatta is a testületet az utolsó ülésen). Ezt a Parlament a évi költségvetésben megtoldotta még egy évvel, tehát ebben az évben is van lehetőség ilyen program elindítására. Ez tulajdonképpen meg is kezdődött, január 15-ével felvettek főt, és folyamatosan veszik fel az embereket. Ennek feltétele viszont, hogy Közfoglalkoztatási Tervet kell elfogadniuk. Ebben szerepel, hogy kb. hány főt szeretnének foglalkoztatni, milyen munkákra milyen szakmákat, területeket érint, milyen intervallumban gondolkodnak. Az anyagban benne van minden ami most látható. Nyilván ez a folyamatában változhat (pl. ha nem kapnak olyan szakmában, ahová betervezték, akkor máshová kell elhelyezni stb.). Tájékoztatójában majd a többi közmunka programról is be fog számolni (már van döntés, illetve lesz még, amire pályázhatnak). Dr. Bálint József címzetes főjegyző: A Közfoglalkoztatási Tervet a kormányrendeletben foglaltaknak megfelelően véleményeztetni kellett, így elsősorban a Dél-Alföldi Regionális Munkaügyi Központ Kalocsai Kirendeltségének, illetve a két kisebbségi önkormányzatnak, továbbá a Szociálpolitikai Kerekasztalnak, mely véleményeket ismertet. (Dél-Alföldi Regionális Munkaügyi Központ Kalocsai Kirendeltsége megvalósíthatónak tartja, elfogadását támogatja. Szociális Kerekasztal egyhangúlag támogatja. Horvát Kisebbségi Önkormányzat elnöke egyetért, elfogadását javasolja. Cigány Kisebbségi Önkormányzat Kalocsa Város Önkormányzatától pontos és részletes tájékoztatást vár az Út a munkához program eddigi intézkedéseiről, a további munkálatok kapcsán pedig erőteljesebb, valós együttműködésre számít és csak ebben az esetben tudja elfogadni. További kapcsolattartónak Rumi László, munkaerő-piaci segítőt jelöli ki.) (vélemények írásban mellékelve)

8 Turi Tibor képviselő: Két dolgot emelne ki: az egyik az érintettek tájékoztatása. Ha valaki be akar kerülni a rendszerbe, akkor neki mi a feladata. Valószínű, hogy ezt a munkaügyi hivatal intézi, de nem volna baj, ha el tudnák mondani és közérthetően -, hogy akik érintettek, mit kell tenniük, hogy bekerüljenek a rendszerbe. A másik dolog szakmai kérdés: az elmúlt évek tapasztalatai alapján azért látják, hogy vannak azért ennek a rendszernek hiányosságai mint minden közmunkának. Jó a rendszer, de a felügyeleti rendszeren kellene változtatni, hogy elkerüljék azokat a negatívumokat, amik előfordulhatnak (nem szakszerű munka végzése, stb.). Akkor van értelme, ha a munka jó minőségű. A programmal kapcsolatban: az Érsekkerttel is kellene foglalkozni (bár biztos, hogy sok munka van a városban), de szakfelügyelettel (pl. Kommunális Intézmény) kiszedni azokat a dolgokat, melyek nem odavalók. Rengeteg kidőlt fa van és nem kell helyette ültetni -, de rendbe kellene tenni, és be kellene tenni a programba. Van más terület is: Homokgyőrben volt és katasztrofális állapotokat láttak (illegális hulladéklerakónak használják azokat a területeket és nem ártana felszámolni). Török Gusztáv polgármester: Vélemény hangzott el, annyit mondana, hogy a jogszabály megszabja: a város nyilvántartásában szereplő embereket kell kiértesíteniük (úgy nem megy, hogy az utcáról bejön valaki illetve csak ha rajta van a listán, akkor lehet felvenni). Úgy tudja, hogy tavaly a listán szereplők 90 %-át kiértesítették (aki elérhető volt, mivel van aki nem itt lakik stb.), és a kiértesítettek kb %-a vette fel a munkát. A lényeg: ki vannak értesítve, el kell menniük orvoshoz jogszabályok behatárolják a lehetőséget. Dr. Hargitai László képviselő: A 6. oldal 6.2. c.) alpontjában szerepel egy már jelenleg nem helytálló szakkifejezés és ennek kijavítását javasolja: kht. megszűnt helyette nonprofit gazdasági társaság. Török Gusztáv polgármester: Rendben. A cigány kisebbségi önkormányzat véleményét felolvasta jegyző úr, és a probléma a következő: úgy gondolja a kisebbségi önkormányzat egy része, hogy lead egy listát és megadja, hová vegyék fel. Ez nem így működik: van jogszabályi keret, hogy kiket lehet felvenni stb. Leadta a listát, és aki befért, azt felvették, de aki nem, azt nem vették fel. Ezt elnök úr méltatlankodóan fogadta, de a jogszabály határolja be, kiket vehetnek fel ebbe a programba. Azt sem tudják teljesíteni, hogy a kisebbségi önkormányzat meg akarja szabni, hogy xyz hol legyen foglalkoztatva. Ott tudják foglalkoztatni, ahol meg tudnak állapodni a munkavállalóval (nem a kisebbségi önkormányzattal). A városi önkormányzatnak kell elszámolni a jogszabály előtt, és nem a kisebbségi önkormányzatnak.

9 Pl. ma is volt egy vita, hogy valakit ne küldjenek el orvosi vizsgálatra, mert akkor ki fogják zárni a munkából a jogszabály viszont előírja, hogy el kell mennie, anélkül nem lehet alkalmazni. Vén János biz. elnök: Az elhangzottakhoz lenne megjegyzése különösen a cigány kisebbségi önkormányzat fanyalgásához. Úgy gondolja, hogy az önkormányzat mindent megtett annak érdekében, hogy azokat a roma embereket akik ebben a programban részt vehetnek törvényi előírás alapján szakszerűen foglalkoztatni tudja. Ez így volt tavaly is, és azt gondolja, így lesz idén is. Inkább ott lát problémát, hogy igazából a munkairányításuk hagy kívánnivalót maga után, mivel akik a programban részt vesznek Út a munkához program sajnos már régóta nem dolgozhattak, és nem megy könnyen beillesztésük, különösen a 8 órás foglalkoztatásuk. Vannak olyan emberek sajnos, akik képtelenek 8 órát egyfolytában dolgozni, délután már nem igazán lehet őket munkára bírni. Úgy gondolja, ha szakmunkás az illető és brigádba beilleszthető, akkor mehet a 8 óra (és kell is), viszont az önálló olyan munkacsoportok, ahol köztisztasági feladatot látnak el, 6 óra indokolt. Az elmúlt évek tapasztalatát figyelembe véve úgy gondolja, hogy ez a program igenis jó, a város ki is használja a jövőben is, de picit a munkaszervezéssel többet törődjön, mert úgy gondolja, vannak bizonyos munkaterületek, munkatársak, akik nagyon szépen működtek (pl. járdaprogram évek óta jól működik, tavaly igen jó és hasznos munkát végeztek a festők az önkormányzati intézmények nagy részét lefestették, játszótereket stb.), de nem olyan jól működött sajnos a köztisztaság, ezt valamilyen módon finomítani kell. Török Gusztáv polgármester: Köszönti az őszinte és válogató véleményt, mivel azt hiszi, többen így látják. A probléma még az, hogy nincs főállású ember az irányításukra, az ő körükből kell kiválasztani azokat, akik irányítják őket. Reméli, hogy idei évben az említett köztisztasági területen is jobb eredményt tudnak elérni. A 6-8 óra vita volt már tavaly is a kisebbségi önkormányzattal. Megoszlik a vélemény egyébként: pl. többen kérték, hogy ők délután dolgoznának máshol, szükségük lenne rá, és ha 8 órában dolgozik, akkor máshol nem tudják kiegészíteni a keresetét. Pl. tavaly paprikaszedésnél többen jelezték, hogy nem vállalnák a 8 órát, mivel délután mennének paprikát szedni. Tehát a kisebbségi önkormányzat hiába erőltetné a 8 órát, ha ők meg nem vállalják. Volt olyan vélemény is, aki azt mondta, hogy jó ha 6 órát dolgozna, de 8 órás munkabért adják (ezt viszont a jogszabály nem engedi). Egyébként aki olyan szakmában dolgozik intézményekben, vagy mint a karbantartó csoport és egyes brigádok, ahol meg lehet szervezni a 8 órát, akkor ez intézménynél egyébként is automatikus. Továbbra is azt gondolja, hogy egyes szakmáknál mint a munkatervben szerepel -, egyes munkálatoknál 8 óra, más munkacsoportoknál pedig 6 óra (bár lehet olyan pl. májusban, hogy elrendelnek 8 órát de képzeljék el ebben a hidegben kint a 8 óra munkát, értelme sem lenne).

10 Több kérdés, hozzászólás nem lévén, kéri a testület állásfoglalását az előterjesztéssel, illetve határozati javaslattal kapcsolatban (dr. Hargitai László által felvetett módosítással). Képviselő-testület 14 igenlő szavazattal 1 tartózkodás mellett az alábbi határozatot hozza: 3/2010.öh. Kalocsa Város Önkormányzata Közfoglalkoztatási Terve H a t á r o z a t Kalocsa Város Önkormányzat Képviselő-testülete 1.) elfogadja Kalocsa Város Önkormányzata Közfoglalkoztatási Tervét. 2.) Értesülnek: képviselő-testület bizottságai Polgármesteri Hivatal osztályai És általuk az érintettek

11 Kalocsa Város Önkormányzata Közfoglalkoztatási Terve 2010.

12 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés évi tervezés tapasztalatai Aktív korúak ellátásának szabályozása Közcélú munka keretében foglalkoztatható személyek Közcélú munka szervezése Közfoglalkoztatási terv Egyéb szabályok...7 Mellékletek: 1. I. Aktív korúak ellátásában részesülő személyek helyzetelemzése évi adatok alapján 2. II. Aktív korúak ellátására jogosultak jövőbeni helyzetének tervezése, értékelése évre 3. Közfoglalkoztatási terv az Szt. 37/A. (2) bek. alapján évi tervezési adattábla 4. Rendelkezésre állási támogatásra jogosult személyek képzettség (iskolai végzettség) szerinti várható összetétele év 5. Az ellátandó közfeladatok várható ütemezése 6. Közfoglalkoztatás keretében ellátandó közfeladatok ütemezése 7. Közfoglalkoztatásban résztvevő önkormányzati és egyéb intézmények / szervezetek Kalocsa városban 8. Közcélú foglalkoztatás finanszírozása 9. Roma közmunkaprogram

13 Kalocsa Város Önkormányzata a közfoglalkoztatás hatékony megvalósítása és az álláskeresési megállapodásban foglaltakkal való összhang biztosítása céljából, a Szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló évi III. tv. (továbbiakban: Szt.) 37/A. (1) bekezdésében kapott felhatalmazása alapján a következő közfoglalkoztatási tervet alkotja: 1. Bevezetés Az Szt. módosításával január 1-től megnövekedett a települési önkormányzatok feladata és felelőssége a tartósan munka nélkül lévők (addig rendszeres szociális segélyben részesülők) közfoglalkoztatásában. Ennek eredményességét segíti az Út a munkához program, amely jogszabályváltozásokkal, az ellátások átalakításával, a közcélú foglalkoztatás finanszírozásával és a munkaügyi központ és az önkormányzat kiterjedtebb együttműködésével komplexen kezeli a helyzetet. Kiemelt cél, hogy a munkára képes, tartósan munkanélküli személyek akik egy típusú ellátásban, rendszeres szociális segélyben részesültek a korábbiaknál fokozottabb mértékben vegyenek részt valamely közfoglalkoztatási formában, annak érdekében, hogy rendszeres munkajövedelemhez jussanak évi tervezés tapasztalatai A 2010-es közfoglalkoztatási terv összeállítását meg kell, hogy előzze a évi terv elemzése, a szerzett tapasztalatok összegzése. A közcélú foglalkoztatás szervezése Kalocsa városban is kiemelt hangsúlyt kapott a program megvalósítása során, a foglalkoztatottak létszáma nagymértékben nőtt (mintegy 200 fő). Kalocsa Város Önkormányzata Képviselő-testülete március 19-i ülésén elfogadta Kalocsa város közfoglalkoztatási tervét. A közfoglalkoztatás időtartama április 1-től december 31. napjáig tartott. A tervezésnél a problémát főként az okozta, hogy az adatok mögött nem volt ismert a leendő rendelkezésre állásra jogosultak egészségi állapota, a munkához való hozzáállása, motiváltsága. Ezen felül az iskolai végzettség, szakképzettségi adatok nem feltétlenül jelentették a szakmában való tevékeny közreműködést. A közfoglalkoztatás az önkormányzat intézményeiben valamint az önkormányzat városüzemeltetési, karbantartási, felújítási, köztisztasági feladatellátásában valósult meg. Közfoglalkoztatottak száma Közfoglalkoztatás időpontja (hónap) Közfoglalkoztatásban részt vett (fő) április 156 május 190 június 194 július 195 augusztus 194 szeptember 187 október 215 november 214 december év átlaga 195

14 A közfoglalkoztatási tervben tervezett létszám foglalkoztatása teljesült a városban (tervezett létszám 200 fő, közfoglalkoztatásban részt vett átlagosan 195 fő). Közfoglalkoztatásban részt vett (fő) Foglalkoztatottak munkaviszonyának megszűnése Munkaviszonya megszűnt munkaszerződése közös lejárt megegyezéssel rendkívüli felmondással A foglalkoztatásba bevontak többsége (174 fő) ledolgozta a munkaszerződésben és az Szt.- ben meghatározott időtartamot, közös megegyezéssel 13 főnek (egyéb munkahelyen munkát talált), 8 főnek rendkívüli felmondással (igazolatlan hiányzás miatt) szűnt meg a munkaviszonya. A közfoglalkoztatás időtartama az intézményekben általában áprilistól decemberig tartott, a városüzemeltetési, karbantartási, felújítási, köztisztasági feladatok ellátásában augusztus hónapban történt váltás (kb. 50 fő). Mintegy 50 fő foglalkoztatása egészségügyi alkalmatlanság, kb. 40 fő foglalkoztatása munkahely hiánya (magasabb iskolai végzettséggel rendelkezők), és 30 fő közfoglalkoztatása egyéb okok miatt nem volt lehetséges. A rendelkezésre állásra jogosultak összetétele, szakképzettsége találkozott az intézményi igényekkel, és csak néhány esetben, speciális képzettséget igénylő munkakörökben (pl. kórház - szakápoló) nem tudtunk munkaerőt küldeni. Rendszeres szociális segélyre jogosult személlyel az önkormányzat 3 esetben kötött hatósági szerződést, mely alapján a segélyezett vállalhatta a közfoglalkoztatásban való részvételt. Az önkormányzat közfoglalkoztatás végzésére a Városi Rendőrkapitánysággal kötött megállapodást (188/2009.öh. sz. határozat). A tervezett és a tényleges létszám között lényeges eltérés nem volt, ezért a közfoglalkoztatás pénzügyi finanszírozása a költségvetésben foglaltak szerint alakult. A közcélú foglalkoztatásnál az önkormányzatokat terheli a kifizetett bér és járulékainak 5%-a, viszont az egyéb költségeket (dologi kiadások) a központi költségvetés nem fedezi. Az orvosi alkalmassági vizsgálat díját a Regionális Munkaügyi Központok megtérítik az alapvizsgálatot végző egészségügyi intézménynek. Az önkormányzat a közfoglalkoztatás alól történő mentesítés tárgyában nem élt rendeletalkotási jogával. A Dél-alföldi Regionális Munkaügyi Központ Kalocsai Kirendeltsége tájékoztatása szerint Kalocsa városban évben közhasznú foglalkoztatás keretén belül 14 fő munkához jutása valósult meg ,- Ft támogatási összeg felhasználása mellett. 3. Aktív korúak ellátásának szabályozása Az ellátásra jogosultak közül a.) munkavégzésbe bevonhatók: közfoglalkoztatásban vesznek részt,

15 pénzbeli ellátásként rendelkezésre állási támogatás (továbbiakban: RÁT) illeti meg őket, ha a közfoglalkoztatásban nekik fel nem róható okból nem tudnak részt venni; b.) képzésbe bevonhatók: a szociális ellátás folyósításának feltétele, hogy aki 35. életévét nem töltötte be, és általános iskolai végzettséggel nem rendelkezik, olyan képzésben köteles részt venni, amely az általános iskolai végzettség megszerzésére irányul. A képzés időtartamára, ha a keresetpótló juttatást nem állapítanak meg részükre, a RÁT illeti meg őket. c.) munkavégzésre nem kötelesek: továbbra is rendszeres szociális segélyt kapnak (továbbiakban: RSZS) számukra a közfoglalkoztatásban való részvétel nem előírás, ugyanakkor a segélyre jogosult személy is vállalhatja az önkormányzattal kötött megállapodásban, hogy részt vesz a közfoglalkoztatásban (ebben az esetben a RÁT szabályokat kell rájuk alkalmazni). 4. Közcélú munka keretében foglalkoztatható személyek 4.1. Közcélú munka keretében foglalkoztatható személyek: akinek aktív korúak ellátására való jogosultságát megállapították kivéve a rendszeres szociális segélyben részesülő vagy olyan személy, aki rendszeres szociális segélyre jogosult, de nyilatkozatában vállalta az önkormányzat által együttműködésre kijelölt szervvel való együttműködési kötelezettséget, aki elhelyezkedése érdekében teljesíti az álláskeresési megállapodásban foglaltakat, vagy előzetesen együttműködő személy (Szt. 33. (1) bek. f-g) pont) és egyébként jövedelmi viszonyai alapján jogosult lenne az aktív korúak ellátására, vagy aki a folyamatban lévő közcélú foglalkoztatásból eredően szerez álláskeresési támogatásra való jogosultságot, munkaviszonyának lejártáig, vagy akinek a közcélú munkavégzésre irányuló munkaszerződése időtartama alatt az aktív korúak támogatására való jogosultságát megszüntették, munkaviszonyának megszüntetéséig Milyen munkát kell az álláskeresőnek elfogadnia? Az álláskeresőként nyilvántartásba vett, elhelyezkedése érdekében álláskeresési megállapodást kötött személy köteles az álláskeresési megállapodás, illetőleg a közfoglalkoztatás keretében felajánlott munkát elfogadni, ha a munka a szakképzettségének, iskolai végzettségének vagy annál eggyel alacsonyabb szintű végzettségnek, vagy az általa utoljára legalább 6 hónapig betöltött munkakör képzettségi szintjének megfelel, és egészségi állapota szerint az álláskereső a munka elvégzésére alkalmas A RÁT-ra jogosult személyt, a munkakezdés időpontjáról és helyéről legalább 5 nappal korábban kell értesíteni A közcélú munkavégzésre legalább 6 órás napi munkaidővel, valamint legalább évi 90 munkanap munkavégzési időtartammal határozott idejű munkaviszonyt kell létesíteni (Szt. 36. (4) ) A közfoglalkoztatásban résztvevők a munkavégzés időtartamára munkabért kapnak, amelynek összege teljes munkaidő esetén nem lehet kevesebb a minimálbérnél (minimálbér január 1-től havi ,- Ft, a legalább középfokú iskolai végzettség

16 és /vagy szakképzettséget igénylő munkakört ellátók garantált bérminimuma január 1-től havi ,- Ft) A munkaszerződést Kalocsa Város Önkormányzata határozott időtartamra köti. Annak lejártát követően, ismételt munkába álláskor új szerződést kell kötni. A munkaszerződés változó munkahelyre is megköthető. A munkavégzés helye Kalocsa Város közigazgatási területe. A munkaszerződésnek tartalmaznia kell [Szt. 36. (4)]: a) a munkavállaló természetes személy azonosító adatait, a munkáltató megnevezését és székhelyét, adószámát, adóazonosító jelét, b) azt, hogy a szerződés közcélú munkavégzésre jött létre, c) a határozott időre szóló munkaviszony létesítésének és megszűnésének naptári napját, d) a személyi alapbért, e) a munkakört f) a munkavégzési helyet, valamint g) azt, amiben a felek megállapodnak Foglalkozás egészségügyi vizsgálat A közfoglalkoztatás munkaviszony keretében történik, ezért a foglalkozás - egészségügyi vizsgálat kötelező. Azt a személyt, akinek az önkormányzat közcélú munkát ajánlott fel, a munkáltató küldi el a közcélú foglalkoztatáshoz szükséges foglalkozás egészségügyi vizsgálatra. A foglalkozás egészségügyi vizsgálat térítési díját az állami foglakoztatási szerv téríti meg a vizsgálatot végző szerv részére. 5. Közcélú munka szervezése 5.1. Közcélú munka szervezése: a) Alapesetben a közcélú foglalkoztatást a települési önkormányzat végzi (Szt. 36. (1) bek.): akkor a munkaszerződés megkötését, módosítását és megszüntetését, és a munkabér kifizetését az önkormányzat végzi. b) Második esetben, ha a közcélú foglalkoztatás ellátását önkormányzati társulás keretében végzik, ekkor a munkaszervezést és a munkáltatói jogokat is a társulás döntéshozó szerve gyakorolja a közcélú foglalkoztatottak felett. A munkavégzés helye ebben az esetben nem csak a társulás székhelye, hanem az abban résztvevő települések területe is. c) Harmadik esetben munkaszerződést munkáltatónként olyan szervezet is köthet, amelyet az önkormányzat közcélú munka szervezésével megbízott (pl. közfoglalkoztatást szervező munkaszervezet, vagyongazdálkodási kht.). d) Negyedik esetben olyan szervezet is köthet munkaszerződést közcélú foglalkoztatásra, mint munkáltató, amely ellátja a közfeladatokat (pl. szociális intézmény, iskola, óvoda. Ilyenkor a teljes munkáltatói jogkör azt a szervezetet illeti meg, ahol a munkavégzés történik Kalocsa városban a közcélú munka szervezését az önkormányzat végzi Közcélú munkavégzés keretében:

17 a) az a települési önkormányzati feladat, amelynek ellátásáról a települési önkormányzat jogszabály vagy önkéntes vállalása alapján költségvetési szerv, önkormányzat többségi tulajdonában álló gazdasági társaság, társadalmi szervezet útján gondoskodik, b) költségvetési szerv, önkormányzat többségi tulajdonában álló gazdasági társaság, társadalmi szervezet által ellátott, jogszabályon alapuló helyi önkormányzati feladat, amelynek ellátásában a települési önkormányzat megállapodás alapján közreműködik, továbbá c) költségvetési szerv, a Magyar Állam egyszemélyes tulajdonában álló gazdasági társaság, az állam többségi tulajdonában álló gazdálkodó szervezet vagy társadalmi szervezet által jogszabály alapján ellátott állami feladat, amelynek ellátásában a települési önkormányzat megállapodás alapján közreműködik látható el (2010. január 1-től a közfoglalkoztatási lehetőség bővült) Kalocsa Város Önkormányzata a közfoglalkoztatás végrehajtására megállapodást köthet más intézményekkel/szervezetekkel. 6. Közfoglalkoztatási terv 6.1. A közfoglalkoztatási terv a közfoglalkoztatás összehangolása és megvalósítása érdekében, az Szt. 37/A. -ában foglaltaknak megfelelően, a közfoglalkoztatási feladatok ellátására irányul A közfoglalkoztatás magába foglalja a közcélú munka, a közmunka és a közhasznú munkavégzést is. a) Közcélú munka: a települési önkormányzat feladata, melyet az önkormányzat társulás, vagy más szervezet útján is végezhet (Szt. 36. (1) bek.) önkormányzati feladat. b) Közmunka: célja az állami, vagy önkormányzati feladatellátás pályázati rendszerben történő támogatása (3, 8 hónapos határozott időtartamú programok állástkeresők alkalmazására) központi program, pályázat benyújtásával. c) Közhasznú munkavégzés: munkaügyi központ támogatásával, a lakosságot vagy a települést érintő közfeladat ellátását végezhetik nonprofit gazdasági társaságok (kiközvetítettek alkalmazása nem üzletszerű gazdasági tevékenységre) régiós, kirendeltségi szintű A közfoglalkoztatási terv elkészítéséhez a munkaügyi kirendeltség adatokat, információkat szolgáltat A közfoglalkoztatási terv tartalmazza Kalocsa város közfoglalkoztatását, a város és intézményei közmunka keretében ellátni kívánt munkafeladatait és munkaköröket, melynek területei különösen az alábbiak lehetnek: a) közterületi segédmunka: közterület takarítása, járdarakás,

18 csapadékelvezető árkok karbantartása, külterületi csapadékelvezető csatornák és tározók karbantartása, zárt csatorna készítése, belvíz elleni védekezésben való részvétel, fűnyírás, gépi és kézi kaszálás, parlagfűírtás, sövénynyírás, gallyazás, nádvágás, veszélyes fák kivágása, új facsemeték ültetése, városi utak javítása, utak karbantartása, hó és síkosság mentesítés temetők rendben tartásában való közreműködés intézményeknél bontási, építési, karbantartási munkák végzése, a város játszótereinek karbantartása, sport és kulturális helyszínek karbantartása, közművelődési feladatok segítése (hagyományőrző és egyéb városi rendezvények lebonyolítása, stb.) b) TMK-s szakképzettséget igénylő munkakör: szerszámok karbantartása, lakatosipari munkák végzése, gépek és gépjárművek javítása, karbantartása, c) kőműves, festő és egyéb szakképzettséget igénylő munkák: önkormányzati intézményeknél kisebb szakmunkák elvégzése a) szociális és egészségügyi kisegítő munkák b) vagyonvédelmi feladatok c) közép és-felsőfokú szakképesítést igénylő munkák 6.5. Közfoglalkoztatási terv tervezése: ellátandó közfeladatok várható ütemezése, aktív korúak ellátásában részesülő személyek helyzetelemzése évi adatok alapján, aktív korúak ellátására jogosultak jövőbeni helyzetének tervezése, értékelése évre, közfoglalkoztatási terv évi tervezése A közfoglalkoztatási terv tartalmazza [Szt. 37/A. (2)]: a) a rendelkezésre állási támogatásra jogosult személyek képzettség szerinti várható összetételét, b) a részben vagy egészben közfoglalkoztatás keretében ellátandó közfeladatok megjelölését és várható ütemezését, c) a b) pont szerinti feladatok ellátásához szükséges létszámot, d) a közfoglalkoztatás finanszírozására rendelkezésre álló forrásokat A közfoglalkoztatási terv tervezetét a polgármester előzetesen véleményezteti a Délalföldi Regionális Munkaügyi Központ Kalocsai Kirendeltségével, a település kisebbségi önkormányzataival, valamint a Szociálpolitikai Kerekasztallal (Szt. 37/A. ).

19 6.8. A évi közfoglalkoztatási terv időtartama: A közfoglalkoztatási tervet Kalocsa Város Képviselő-testülete február 15-ig fogadja el A közfoglalkoztatási tervet az elfogadást követő 5 munkanapon belül meg kell küldeni a Magyar Államkincstárnak és a Dél-alföldi Regionális Munkaügyi Központ Kalocsai Kirendeltségének A közfoglalkoztatási tervet módosítani kell, ha a közfeladatokban bekövetkezett változás vagy az ellátásukhoz szükséges létszám 10%-át elérő mértékű bővítését, illetve csökkentését eredményezi. 7. Egyéb szabályok 7.1. A közcélú foglalkoztatásba bevonható személyekről Kalocsa Város Polgármesteri Hivatal Egészségügyi és Szociális Osztálya tájékoztatja a Dél-alföldi Regionális Munkaügyi Központ Kalocsai Kirendeltségét, valamint Kalocsa Város Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztályát. A közcélú foglalkoztatás szervezésével, koordinálásával, annak adminisztrációs tevékenységével kapcsolatos feladatokat a Műszaki Osztály a közfoglalkoztatást szervezők közreműködésével végzi. Az önkormányzat a jogszabályban foglaltak szerint működteti a Foglalkoztatási és Szociális Adatbázist A közfoglalkoztatási tervben meghatározott feladatok megvalósítása érdekében Kalocsa Város Önkormányzata és a Dél-alföldi Regionális Munkaügyi Központ Kalocsai Kirendeltsége folyamatosan együttműködik A közfoglalkoztatási tervben nem szabályozott, a közfoglalkoztatással kapcsolatos eljárásokban az Szt., A foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló évi IV. tv. (Flt.) és a Kalocsa Város Önkormányzata Szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 16/2009. (VI.5.) sz. rendeletét kell alkalmazni. Kalocsa, január 14.

20 I. Aktív korúak ellátásában részesülő személyek helyzetelemzése évi adatok alapján Település neve, címe, irányítószáma: Kalocsa Város Önkormányzata 6300 Kalocsa, Szent István király út 35. Lakosságszáma: fő 1. számú melléklet Sorszám 1. Megnevezés Aktív korúak ellátásában részesülők (fő) Közfoglalkoztatottak teljes létszáma (fő) Létszám összesen (1.1.a+b+c és 1.2.) Ebből: 1.1.Rendszeres szociális segélyre jogosult 30 a) egészségkárosodott 10 b) 55 év feletti 20 3 c) 14 éven aluli kiskorú gyermeket nevelő Rendelkezésre állási támogatásban részesülő Életkor megoszlása: a) 35 évnél fiatalabb b) év közötti c) 55 évnél idősebb Nemek szerint: a) férfi b) nő Iskolai végzettség: a) 8 általánost nem végzettek b) 8 általánost végzett c) szakmunkás/szakiskolai végzettség d) szakközép/technikus végzettség e) gimnáziumi érettségi f) egyetemi/főiskolai végzettség 6 11 Háztartás formája: a) családban élő b) egyedül élő c) 14 éven aluli kiskorú gyermeket nevelő 0 0 Közcélú foglalkoztatás módja a munkáltatói feladatok ellátása szerint Közcélú foglalkoztatás összeg (Ft/év) Aktív korúak ellátására kifizetett

21 Sorszám 6. Megnevezés Folyósított ellátás átlagos összege (Ft/hó/fő) a) RÁT 225 fő/hó b) RSZS 74 fő/hó 7. Konkrét munkafeladatok/munkakörök megnevezése, felsorolása (pl. köztisztasági, adminisztratív stb.) Aktív korúak ellátásában részesülők (fő) Közfoglalkoztato ttak teljes létszáma (fő) Közcélú foglalkoztatás módja a munkáltatói feladatok ellátása szerint 1 Közcélú foglalkoztatás összeg (Ft/év) Aktív korúak ellátására kifizetett Ft/fő/hó Ft/fő/hó közfoglalkoztatással kapcsolatos irányítási, koordinálási, szervezési, adminisztrációs feladatok ellátása, - közterületi burkolt felületek karbantartása, javítása, rekonstrukciója (járdák, utak, parkolók, forgalomtechnikai elemek, stb.), - közterületi zöldfelületek, közterületi műtárgyak, utcabútorok karbantartása, javítása, rekonstrukciója (parkok, padkák, egyéb zöldfelületek, stb.), - önkormányzati tulajdonú ingatlanok, épületek, intézmények karbantartása, javítása, rekonstrukciója (oktatási, kulturális, egészségügyi, igazgatási intézmények, területek és épületek állagmegóvása, stb.), - önkormányzati tulajdonú és kezelésű csapadékelvezető és szikkasztó rendszerek karbantartása, javítása, rekonstrukciója (árkok, zárt levezetők, befogadók, stb.), - köztisztasági feladatok ellátása (szemétgyűjtés, illegális lerakók megszüntetése, közterület takarítás, stb.), - téli hóeltakarítási, jégtelenítési feladatok ellátása, - intézményi kisegítői feladatok (takarító, portás, udvaros, felvonó kezelő, stb.), - szociális- és egészségügyi kisegítő és alapfeladatok, - adminisztratív és informatikai, adatrögzítői feladatok, - közép- és felsőfokú szakképesítést igénylő munkák (tanító, pedagógus, művelődésszervező). 1 Szt. 36. (5) bek. szerint munkáltatók lehetnek: települési önkormányzat, vagy a közfoglalkoztatási feladatok ellátását magára vállaló önkormányzati társulás, vagy a települési önkormányzat által a közcélú munka szervezésével megbízott szervezet, vagy a közcélú munkavégzés keretében ellátandó feladatokat (Szt. 36. (2) bek.) ellátó szervezet (=a foglalkoztató).

22 8. Munkák teljesülése a évi közfoglalkoztatási terv szerinti ütemezés 2 alapján: I. negyedév 0 II. negyedév 180 I. félév től indult a program nem releváns. - közfoglalkozatással kapcsolatos irányítási, koordinálási, szervezési, adminisztrációs feladatok ellátása, - közterületi burkolt felületek karbantartása, javítása, rekonstrukciója (járdák, utak, parkolók, forgalomtechnikai elemek, stb.), - közterületi zöldfelületek, közterületi műtárgyak, utcabútorok karbantartása, javítása, rekonstrukciója (parkok, padkák, egyéb zöldfelületek, stb.), - önkormányzati tulajdonú ingatlanok, épületek, intézmények karbantartása, javítása, rekonstrukciója (oktatási, kulturális, egészségügyi, igazgatási intézmények, területek és épületek állagmegóvása, stb.), - önkormányzati tulajdonú és kezelésű csapadékelvezető és szikkasztó rendszerek karbantartása, javítása, rekonstrukciója (árkok, zárt levezetők, befogadók, stb.), - köztisztasági feladatok ellátása (szemétgyűjtés, illegális lerakók megszüntetése, közterület takarítás) - intézményi kisegítői feladatok (takarító, portás, udvaros, felvonó kezelő, stb.), - szociális- és egészségügyi kisegítő és alapfeladatok, - adminisztratív és informatikai, adatrögzítői feladatok, - közép- és felsőfokú szakképesítést igénylő munkák (tanító, pedagógus, művelődésszervező,). 2 Az ütemezés lehet negyedéves vagy féléves

23 III. negyedév közfoglalkoztatással kapcsolatos irányítási, koordinálási, szervezési, adminisztrációs feladatok ellátása - közterületi burkolt felületek karbantartása, javítása, rekonstrukciója (járdák, utak, parkolók, forgalomtechnikai elemek, stb.) - közterületi zöldfelületek, közterületi műtárgyak, utcabútorok karbantartása, javítása, rekonstrukciója (parkok, padkák, egyéb zöldfelületek, stb.) - önkormányzati tulajdonú ingatlanok, épületek, intézmények karbantartása, javítása, rekonstrukciója (oktatási, kulturális, egészségügyi, igazgatási intézmények, területek és épületek állagmegóvása, stb.) - önkormányzati tulajdonú és kezelésű csapadékelvezető és szikkasztó rendszerek karbantartása, javítása, rekonstrukciója (árkok, zárt levezetők, befogadók, stb.) - köztisztasági feladatok ellátása (szemétgyűjtés, illegális lerakók megszüntetése, közterület takarítás) - intézményi kisegítői feladatok (takarító, portás, udvaros, felvonó kezelő, stb.), - szociális- és egészségügyi kisegítő és alapfeladatok, - adminisztratív és informatikai, adatrögzítői feladatok, - közép- és felsőfokú szakképesítést igénylő munkák (tanító, pedagógus, művelődésszervező).

24 IV. negyedév évben összesen 195,3 - közfoglalkoztatással kapcsolatos irányítási, koordinálási, szervezési, adminisztrációs feladatok ellátása - közterületi burkolt felületek karbantartása, javítása, rekonstrukciója (járdák, utak, parkolók, forgalomtechnikai elemek, stb.) - közterületi zöldfelületek, közterületi műtárgyak, utcabútorok karbantartása, javítása, rekonstrukciója (parkok, padkák, egyéb zöldfelületek, stb.) - önkormányzati tulajdonú ingatlanok, épületek, intézmények karbantartása, javítása, rekonstrukciója (oktatási, kulturális, egészségügyi, igazgatási intézmények, területek és épületek állagmegóvása, stb.) - önkormányzati tulajdonú és kezelésű csapadékelvezető és szikkasztó rendszerek karbantartása, javítása, rekonstrukciója (árkok, zárt levezetők, befogadók, stb.) - köztisztasági feladatok ellátása (szemétgyűjtés, illegális lerakók megszüntetése, közterület takarítás,) - téli hóeltakarítási, jégtelenítési feladatok ellátása, - intézményi kisegítői feladatok (takarító, portás, udvaros, felvonó kezelő, stb.), - szociális- és egészségügyi kisegítő és alapfeladatok, - adminisztratív és informatikai, adatrögzítői feladatok, - közép- és felsőfokú szakképesítést igénylő munkák (tanító, pedagógus, művelődésszervező).

25 9. Foglalkoztatók köre, szervezetek megnevezése Foglalkoztatások átlagos időtartama (nap) 11. Közcélú foglalkoztatás: Polgármesteri Hivatal Városi Kommunális Intézmény Kórház-Rendelőintézet Szociális Központ Városi és Főiskolai Könyvtár Művelődési Központ Óvodák- Bölcsőde Kalocsa és Térsége Általános Iskola Nebuló Általános Iskola, Spec. Szakiskola Szent István Gimnázium Humán és Kereskedelmi Szakközépisk., Szakisk. Gazdasági, Műszaki Szakközépisk., Szakisk. Rendőrség a) tervezett összeg 4 (saját forrással együtt) b) felhasznált tényleges összege c) ebből saját forrás 6, aktív korúak ellátására kifizetett összeg a) központi forrásból b) helyi forrásból Azon szervezetek tételes felsorolása, amelyeknél 2009-ben közcélú munkaerőt foglalkoztattak. A foglalkoztatókat a (Szt. 36. (5) bek. szerinti) munkáltatói feladatok csoportosításában kell felsorolni évi terv szerinti teljes költség évben a közcélú foglalkoztatás teljes költsége évben a közcélú foglalkoztatás önrésze

26 2. számú melléklet II. Aktív korúak ellátására jogosultak jövőbeni helyzetének tervezése, értékelése évre Település neve, címe, irányítószáma: Kalocsa Város Önkormányzata 6300 Kalocsa, Szent István király út 35. Lakosságszáma: fő Sorszám Megnevezés Aktív korúak ellátására jogosultak (fő) (köz) foglalkoztatásba bevonhatók (fő) (köz)foglalkoztatásba nem bevonhatók (fő) Elsősorban képzésre kötelezett 35 éven aluliak Önkormányzati rendeletben meghatározott mentesítési feltételek (szöveges tartalom) 1. Aktív korúak ellátására jogosultak létszáma (a+b): 480 a) rendszeres szociális segélyezettek összesen: ebből: egészségkárosodott életévét betöltötte éven aluli kiskorú gyermeket nevelő 0 0 települési önkormányzat rendeletében meghatározott feltételeknek megfelel 0 0 b) rendszeres munkavégzésbe bevonhatók (RÁT-osok) Önkormányzat által mentesíteni kívánt csoportok felsorolása 7 (létszáma csoportonként) Közfoglalkoztatásba bevonhatók életkora (a+b+c): 430 a) 35 évnél fiatalabb 182 b) év közötti 248 c) 55év feletti 0 4.* Neme (a+b): 430 a) férfi 226 b) nő * Iskolai végzettsége: a) 8 általánost nem végzettek 18 b) 8 általánost végzett A szöveges tartalom azokat a csoportokat tartalmazza, amelyek a helyi rendelet szerinti feltételeknek megfelelnek; a létszám pedig áttekinthetően tartalmazza az adott csoportokhoz tartozó létszámok felsorolását. (azaz pl. 5 mentesítési feltételt jelentő csoport felsorolása esetén 5 létszámot a csoportokkal azonos sorban)

27 Sorszám 6.* 7.* Megnevezés Aktív korúak ellátására jogosultak (fő) (köz) foglalkoztatásba bevonhatók (fő) (köz)foglalkoztatásba nem bevonhatók (fő) Elsősorban képzésre kötelezett 35 éven aluliak c) szakmunkás/ szakiskolai végzettség 175 d) szakközép/ technikusi végzettség 65 e) gimnáziumi végzettség 44 f) egyetemi/ főiskolai végzettség 15 Háztartás formája: a) családban élő 220 b) egyedül élő 210 Képzésre kötelezett 35 éven aluliak létszáma iskolai végzettségük szerint (a+b): 24 4 a) 8 általánost nem végzettek 4 4 b) 8 általánost végzettek 20 0 * A közfoglalkoztatásba bevonhatók létszámának alapulvételével! Önkormányzati rendeletben meghatározott mentesítési feltételek (szöveges tartalom)

28 3. számú melléklet Közfoglalkoztatási terv az évi III. törvény 37/A. (2) bekezdés alapján évi tervezési adattábla Település neve, címe, irányítószáma: Kalocsa Város Önkormányzata 6300 Kalocsa, Szent István király út 35. Lakosságszáma: fő Társulás esetén gesztor önkormányzat neve: nem releváns Sorszám 1. Rendelkezésre állási támogatásra Megnevezés jogosultak nemenkénti megoszlása (fő) férfi nő Rendelkezésre állási támogatásra jogosult személyek életkor szerinti várható összetétele összesen 8 (a+b): a) 35 évnél fiatalabb Közfeladatok megjelölése Foglalkoztatottak száma/ foglalkoztatók (fő) Finanszírozás összege (Ft) 2. b) év közötti c) 55 év feletti 0 0 Rendelkezésre állási támogatásra jogosultak képzettség (iskolai végzettség) szerinti összetétele: a) 8 általánost nem végzettek 10 8 b) 8 általánost végzettek c) szakmunkás/szakiskolai végzettség d) szakközép/technikus végzettség e) gimnáziumi érettségi f) egyetemi/főiskolai végzettség Szt. 37/A (2) bek. a) pontja alapján

29 3. Részben vagy egészben közfoglalkoztatás keretében ellátandó közfeladatok 9 : - közfoglalkoztatással kapcsolatos irányítási, koordinálási, szervezési, adminisztrációs feladatok ellátása, - közterületi burkolt felületek karbantartása, javítása, rekonstrukciója (járdák, utak, parkolók, forgalomtechnikai elemek, stb.), - közterületi zöldfelületek, közterületi műtárgyak, utcabútorok karbantartása, javítása, rekonstrukciója (parkok, padkák, egyéb zöldfelületek, stb.), - önkormányzati tulajdonú ingatlanok, épületek, intézmények karbantartása, javítása, rekonstrukciója (oktatási, kulturális, egészségügyi, igazgatási intézmények, területek és épületek állagmegóvása, stb.), - önkormányzati tulajdonú és kezelésű csapadékelvezető és szikkasztó rendszerek karbantartása, javítása, rekonstrukciója (árkok, zárt levezetők, befogadók, stb.), - köztisztasági feladatok ellátása (szemétgyűjtés, illegális lerakók megszüntetése, közterület takarítás, stb.), - téli hóeltakarítási, jégtelenítési feladatok ellátása, - intézményi kisegítői feladatok (takarító, portás, udvaros, felvonó kezelő, stb.), - szociális- és egészségügyi kisegítő és alapfeladatok, - adminisztratív és informatikai, adatrögzítői feladatok, - közép- és felsőfokú szakképesítést igénylő munkák (tanító, pedagógus, művelődésszervező). Az ehhez kapcsolódó létszámigény (fő) férfi nő Feladatok várható ütemezése tevékenységek szerint (fő) I. negyedév II. negyedév III. negyedév IV. negyedév Sorszám Összesen: fő/hó 200 fő/hó 250 fő/hó 200 fő/hó Az ehhez Megnevezés kapcsolódó létszámigény (fő/hó) férfi nő Közfeladatok megjelölése Foglalkoztatottak száma/ foglalkoztatók (fő) Finanszírozás összege (eft) B) feladatok várható ütemezése összesen 10 I. negyedévben foglalkoztatottak száma összesen II. negyedév foglalkoztatottak száma összesen III. negyedév foglalkoztatottak száma összesen Szt. 37/A (2) bek. b) c) d) pontjai alapján 10 Az a) pont szerinti feladatok várható ütemezése oszlopok összesítése negyedévenként nemenkénti bontásban, és a hozzá rendelt költségek (féléves ütemezésnél a II. negyedév sorát kell kitölteni)

Sződ Község Önkormányzat. Közfoglalkoztatási Terve. 19/2009.(III.26.)sz. Kt határozattal elfogadva

Sződ Község Önkormányzat. Közfoglalkoztatási Terve. 19/2009.(III.26.)sz. Kt határozattal elfogadva Sződ Község Önkormányzat Közfoglalkoztatási Terve 19/.(III.26.)sz. Kt határozattal elfogadva 1 Sződ Község Önkormányzata a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993 évi III. törvény 37/A.

Részletesebben

Tolmács Község Önkormányzat 2010. évi közfoglalkoztatási terve

Tolmács Község Önkormányzat 2010. évi közfoglalkoztatási terve Tolmács Község Önkormányzat 2010. évi közfoglalkoztatási terve Tolmács község önállóan működő kistelepülés Nógrád megyében, az állandó lakosok száma 780 fő. A falu nyugodt hangulatát biztosítja, hogy nincs

Részletesebben

Pannonhalma Város Önkormányzat. Közfoglalkoztatási terve 2010.

Pannonhalma Város Önkormányzat. Közfoglalkoztatási terve 2010. Pannonhalma Város Önkormányzat Közfoglalkoztatási terve 010. Pannonhalma, 010. január 06. Bagó Ferenc dr. Török Péter polgármester jegyző Tartalomjegyzék I. Helyzetelemzés.3. oldal II. A közfoglalkoztatás

Részletesebben

Nézsa Község Önkormányzata P o l g á r m e s t e r é n e k. E L Ő T E R J E S Z T É S E a Képviselő-testület március 17-i ülésére

Nézsa Község Önkormányzata P o l g á r m e s t e r é n e k. E L Ő T E R J E S Z T É S E a Képviselő-testület március 17-i ülésére Nézsa Község Önkormányzatának Polgármestere 2618. Nézsa Park út 1. Telefon: 530-022; Fax: 530-041 Nézsa Község Önkormányzata P o l g á r m e s t e r é n e k E L Ő T E R J E S Z T É S E a Képviselő-testület

Részletesebben

Pannonhalma Város Önkormányzat. Közfoglalkoztatási tervének módosítása 2010.

Pannonhalma Város Önkormányzat. Közfoglalkoztatási tervének módosítása 2010. Pannonhalma Város Önkormányzat Közfoglalkoztatási tervének módosítása 010. Pannonhalma, 010. június 1. Bagó Ferenc dr. Török Péter polgármester jegyző I. A közfoglalkoztatási terv módosítása Pannonhalma

Részletesebben

HEJŐBÁBA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2009. ÉVI KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVE

HEJŐBÁBA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2009. ÉVI KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVE HEJŐBÁBA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2009. ÉVI KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVE Az Út a munkához program célja Az Országgyűlés 2008. december 15-i ülésén döntött az egyes szociális és foglalkoztatási törvények módosításáról

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt. sz.: 1/589-1/2010/I. Ea.: Gyurkovics Zoltán E l ő t e r j e s z t é s Tárgy: Makó Város Önkormányzatának 2010. évi közfoglalkoztatási tervének módosítása

Részletesebben

K I V O N A T. 24/2010. (II.11.) sz. Li. Képviselő-testületi határozat

K I V O N A T. 24/2010. (II.11.) sz. Li. Képviselő-testületi határozat TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT LESENCEISTVÁND 8319 Lesenceistvánd, Kossuth út 145. Tel./fax: 87/436-151 e-mail: lesenceistvand@vazsonykom.hu K I V O N A T LESENCEISTVÁND TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

Részletesebben

Bánk Község Önkormányzat évi közfoglalkoztatási terve

Bánk Község Önkormányzat évi közfoglalkoztatási terve Bánk Község Önkormányzat 200. évi közfoglalkoztatási terve Bánk község önállóan működő kistelepülés Nógrád megyében, az állandó lakosok száma 685 fő. Természeti kincse a Bánki-tó, mely az önkormányzat

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének január 25-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének január 25-i ülésére Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2010. január 25-i ülésére Tárgy: Dombóvár Város Önkormányzatának 2010. évi Közfoglalkoztatási Terve Előterjesztő: Patay

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselőtestület január 21-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselőtestület január 21-i ülésére PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 8500 Pápa, Fő utca 12. Tel.: 89/515-000 Fax.: 89/313-989 E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselőtestület 2010. január 21-i ülésére Tárgy: Közfoglalkoztatási terv elfogadása Előadó:

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének március 25-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének március 25-i ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2009. március 25-i ülésére Tárgy: Kerekegyháza Város Önkormányzatának 2009. évi Közfoglalkoztatási Terve Az előterjesztést készítette:

Részletesebben

BERHIDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. /2009.(III.30.) rendelet-tervezete

BERHIDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. /2009.(III.30.) rendelet-tervezete BERHIDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2009.(III.30.) rendelet-tervezete a szociális ellátások szabályozásáról szóló 8/2007.(III.30.) rendelet módosításáról Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt. sz.: I.2-79/2009. Ea.: Csomor Ágnes/Gyurkovics Zoltán E l ő t e r j e s z t é s Tárgy: Makó Város Önkormányzatának 2009. évi közfoglalkoztatási terve

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kalocsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének. november 9-i rendkívüli üléséről Ülés helye: Városháza Díszterme Jelen vannak: Juhász Gábor Rumi László Szabó Patrik Turi

Részletesebben

Út a munkához program. Jogszabályi változások és hozzá kapcsolódó végrehajtási feladatok (2009)

Út a munkához program. Jogszabályi változások és hozzá kapcsolódó végrehajtási feladatok (2009) Út a munkához program Jogszabályi változások és hozzá kapcsolódó végrehajtási feladatok (2009) Az átalakítás céljai és alapelvei 2 Célok: a segélyezettek munkaerőpiaci pozíciójának javítása, a segélyezés

Részletesebben

Közfoglalkoztatási terv tervezete 2010

Közfoglalkoztatási terv tervezete 2010 Sóly Község Közfoglalkoztatási terv tervezete 2010 Készítette: Juhász Tibor polgármester Közfoglalkoztatás terv 2010. 1. A közcélú foglalkoztatás jogszabályi ismertetése Az Út a munkához program megvalósításának

Részletesebben

Munkaerőpiaci támogatási rendszer Magyarországon

Munkaerőpiaci támogatási rendszer Magyarországon Munkaerőpiaci i rendszer Magyarországon Támogatás Feltételek Célcsoport formája mértéke % időtartama (hó) továbbfoglalkoztatá si kötelezettség nettó létsz. növelési kötelezettség felmond tilalom mindenkire

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s Tura Város Önkormányzata évi Közfoglalkoztatási Tervének elfogadására

E l ő t e r j e s z t é s Tura Város Önkormányzata évi Közfoglalkoztatási Tervének elfogadására E l ő t e r j e s z t é s Tura Város Önkormányzata 2009. évi Közfoglalkoztatási Tervének elfogadására Tisztelt Képviselő-testület! A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III.

Részletesebben

J E G Y Z Õ K Ö N Y V. Készült: Kalocsa Város Önkormányzat Képviselõ-testületének január 22-i rendkívüli ülésérõl.

J E G Y Z Õ K Ö N Y V. Készült: Kalocsa Város Önkormányzat Képviselõ-testületének január 22-i rendkívüli ülésérõl. J E G Y Z Õ K Ö N Y V Készült: Kalocsa Város Önkormányzat Képviselõ-testületének 2009. január 22-i rendkívüli ülésérõl Ülés helye: Városháza Díszterme Jelen vannak: Borbély Gábor Derekas András Kapitány

Részletesebben

BALATONBERÉNY KÖZSÉG POLGÁRMESTERÉTŐL -------------------------------------------------------------------------------------------- MEGHÍVÓ

BALATONBERÉNY KÖZSÉG POLGÁRMESTERÉTŐL -------------------------------------------------------------------------------------------- MEGHÍVÓ BALATONBERÉNY KÖZSÉG POLGÁRMESTERÉTŐL MEGHÍVÓ Balatonberény Község Önkormányzat Képviselőtestületének 2010. január 27 én szerdán 15.00 h kezdettel tartandó nyilvános ülésére. Az ülés helye: Művelődési

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: november 19-én Mezőzombor Községi Önkormányzat Képviselő-testületének, soron következő üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült: november 19-én Mezőzombor Községi Önkormányzat Képviselő-testületének, soron következő üléséről. Jegyzőkönyv Készült: 2010. november 19-én Mezőzombor Községi Önkormányzat Képviselő-testületének, soron következő üléséről. Jelen vannak: Radó Béla polgármester Balogh András képviselő Csatlós Csaba képviselő

Részletesebben

Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. január 28-i üléséről.

Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. január 28-i üléséről. Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. 2-1/2010/JT. Tárgy: jkv-i kivonat Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. január 28-i üléséről. Napirend:

Részletesebben

Kivonat. Tárgy: Sándorfalva Város Önkormányzat évi Közfoglalkoztatási terve. Határozat

Kivonat. Tárgy: Sándorfalva Város Önkormányzat évi Közfoglalkoztatási terve. Határozat Kivonat Sándorfalva Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2010. február 11-én megtartott nyílt, képviselı-testületi ülésének jegyzıkönyvébıl 18/2010. (II. 11. ) Kt. Tárgy: Sándorfalva Város Önkormányzat

Részletesebben

Iktatószám: 01/102276/2012. Beszámoló a közfoglalkoztatásról. 1 db Határozati javaslat

Iktatószám: 01/102276/2012. Beszámoló a közfoglalkoztatásról. 1 db Határozati javaslat Előterjesztő: Ménesi Imre önkormányzati képviselő Szociális, Családvédelmi és Egészségügyi Iroda Iktatószám: 01/102276/2012. Tárgy: Beszámoló a közfoglalkoztatásról Melléklet: 1 db Határozati javaslat

Részletesebben

Előterjesztés Bogyiszló Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. február 13. napján tartandó ülésére 1. számú napirendi pont

Előterjesztés Bogyiszló Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. február 13. napján tartandó ülésére 1. számú napirendi pont Előterjesztés Bogyiszló Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. február 13. napján tartandó ülésére 1. számú napirendi pont Tárgy: Beszámoló a 2012. évi közfoglalkoztatásról, 2013. évi közfoglalkoztatási

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V SÁRHIDA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETE RENDKÍVÜLI ÜLÉSÉRŐL 2007. NOVEMBER 08.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V SÁRHIDA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETE RENDKÍVÜLI ÜLÉSÉRŐL 2007. NOVEMBER 08. J E G Y Z Ő K Ö N Y V SÁRHIDA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETE RENDKÍVÜLI ÜLÉSÉRŐL 2007. NOVEMBER 08. HATÁROZATOK SZÁMA: 52, 53/2007. Jegyzőkönyv Sárhida Község Önkormányzati Képviselő-testülete

Részletesebben

ERDŐKERTES KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK

ERDŐKERTES KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK ERDŐKERTES KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVE 2010. Záradék: Erdőkertes Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a Közfoglalkoztatási Tervet a 13/2009.(02.09.) KT számú határozatával elfogadta.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Tóth Zoltán Béla

JEGYZŐKÖNYV. Tóth Zoltán Béla JEGYZŐKÖNYV Készült: A Cigány Kisebbségi Önkormányzat 2010. április 15-én délután 15.00 órakor megtartott testületi ülésről Jelen vannak: Csorba Ferenc Lakatos Pál Tóth Zoltán Béla Jegyzőkönyvvezető: Márton

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Polgárdi Város Cigány Kisebbségi Önkormányzatának 2010. február 01. napján 15.30 órakor megtartott ülésén.

JEGYZŐKÖNYV. Készült Polgárdi Város Cigány Kisebbségi Önkormányzatának 2010. február 01. napján 15.30 órakor megtartott ülésén. JEGYZŐKÖNYV Készült Polgárdi Város Cigány Kisebbségi Önkormányzatának 2010. február 01. napján 15.30 órakor megtartott ülésén. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal félemeleti tárgyalóterme Jelen vannak:

Részletesebben

KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVE

KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVE A jól elvégzett munka egyedüli jutalma abban áll, hogy elvégezhettük (Mahatma Gandhi) Rudabánya Város Önkormányzatának KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVE 2010. Az ÚT A MUNKÁHOZ PROGRAM GYAKORLATI MEGVALÓSÍTÁSÁRA

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének március 17-i rendkívüli ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének március 17-i rendkívüli ülésére Új napirend Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2011. március 17-i rendkívüli ülésére Tárgy: Hosszabb időtartamú értékteremtő közfoglalkoztatási program támogatása

Részletesebben

A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló évi III. törvény Szt.- módosítása kapcsán szükségessé vált önkormányzati feladatokról

A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló évi III. törvény Szt.- módosítása kapcsán szükségessé vált önkormányzati feladatokról A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény Szt.- módosítása kapcsán szükségessé vált önkormányzati feladatokról Az Országgyűlés 2008. december 15-én elfogadta az egyes

Részletesebben

Beszámoló a közfoglalkoztatás I. félévi működéséről. Az előterjesztés előzetesen egyeztetve: Pénzügyi Osztály osztályvezető

Beszámoló a közfoglalkoztatás I. félévi működéséről. Az előterjesztés előzetesen egyeztetve: Pénzügyi Osztály osztályvezető Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala Humán közszolgáltatási Osztály 1239 Budapest, Hősök tere 12. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Beszámoló a közfoglalkoztatás

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Kisgörbő Község Önkormányzat Képviselő-testületének március 30-án megtartott üléséről

J e g y z ő k ö n y v. Kisgörbő Község Önkormányzat Képviselő-testületének március 30-án megtartott üléséről Iktatószám: 235-5/2009. J e g y z ő k ö n y v Kisgörbő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. március 30-án megtartott üléséről Határozatok: 2 db Kisgörbő Községi Önkormányzat Polgármesterétől

Részletesebben

Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének december 15-i rendkívüli nyílt üléséről

Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének december 15-i rendkívüli nyílt üléséről Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. 18-24/2014/JT Tárgy: jkv-i kivonat Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december 15-i rendkívüli nyílt

Részletesebben

Beszámoló. A Mobilpark Közhasznú Nonprofit Kft évben végzett közhasznú tevékenységéről

Beszámoló. A Mobilpark Közhasznú Nonprofit Kft évben végzett közhasznú tevékenységéről Beszámoló A Mobilpark Közhasznú Nonprofit Kft. 2009. évben végzett közhasznú tevékenységéről A Mobilpark Kht. a 2006. évi IV. tv. rendelkezése alapján 2009. június 24.-i hatállyal társasági formát váltott.

Részletesebben

Kozármisleny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2005.(IX.13. ) Ök. számú rendelete

Kozármisleny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2005.(IX.13. ) Ök. számú rendelete Kozármisleny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2005.(IX.13. ) Ök. számú rendelete a szociális igazgatásról és ellátásról, valamint a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 12/2003.

Részletesebben

Cibakháza Nagyközségi Önkormányzatának 6/2010.(II. 11.) KT határozata A évi Közfoglalkoztatási tervről

Cibakháza Nagyközségi Önkormányzatának 6/2010.(II. 11.) KT határozata A évi Közfoglalkoztatási tervről Cibakháza Nagyközségi Önkormányzatának 6/2010.(II. 11.) KT határozata A 2010. évi Közfoglalkoztatási tervről 1. Cibakháza Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete az e határozat mellékletét képező

Részletesebben

A település elhelyezkedése

A település elhelyezkedése R Á B A T A M Á S I Közfoglalkoztatási Terve 2010. Rábatamási Község Önkormányzat Képviselő-testülete 16/2010 (II.15.) határozatával elfogadta / Szabó István / polgármester 1. A település jellemzői, helyzetelemzés

Részletesebben

Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. 001/1-10/2009. Tárgy: jkv-i kivonat

Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. 001/1-10/2009. Tárgy: jkv-i kivonat Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. 001/1-10/2009. Tárgy: jkv-i kivonat Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. március 26-i üléséről. Napirend:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2013. október 7-én megtartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2013. október 7-én megtartott rendkívüli üléséről SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 14/2013. JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2013. október 7-én megtartott rendkívüli üléséről Határozatok száma: 126-127. TARTALOMJEGYZÉK HATÁROZATOK: 126/2013.(X.07.)

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. március 26-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. március 26-i ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. március 26-i ülésére Tárgy: Az aktív korúak rendszeres szociális segélyével és foglalkoztatásával kapcsolatos rendelkezésekről

Részletesebben

Közfoglalkoztatási terv évre

Közfoglalkoztatási terv évre Közfoglalkoztatási terv 2009. évre Az Út a munkához program megvalósításának kulcseleme a jogalkotói szándék szerint, a közfoglalkoztatás megszervezése, amely a települési önkormányzatok feladata, amelyet

Részletesebben

Hajdúhadház Város Önkormányzat Polgármesterétől

Hajdúhadház Város Önkormányzat Polgármesterétől Hajdúhadház Város Önkormányzat Polgármesterétől Tisztelt Képviselő-testület! E l ő t e r j e s z t é s 2013 Hosszabb időtartamú Közfoglalkoztatásban való részvétel tárgyában Hajdúhadházi Városi Önkormányzat

Részletesebben

VÁROSI POLGÁRMESTERI HIVATAL 3060 PÁSZTÓ, KÖLCSEY F. U. 35. (06-32) *460-155 FAX: (06-32) 460-918 J A V A S L A T

VÁROSI POLGÁRMESTERI HIVATAL 3060 PÁSZTÓ, KÖLCSEY F. U. 35. (06-32) *460-155 FAX: (06-32) 460-918 J A V A S L A T VÁROSI POLGÁRMESTERI HIVATAL 3060 PÁSZTÓ, KÖLCSEY F. U. 35. (06-32) *460-155 FAX: (06-32) 460-918 Szám: 1-134/ 2010.. J A V A S L A T Pásztó Városi Önkormányzat 2010. évi Közfoglalkoztatási terve módosítására

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. KÉSZÜLT: 2010 augusztus 9-én a Cigány Kisebbségi Önkormányzat ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. KÉSZÜLT: 2010 augusztus 9-én a Cigány Kisebbségi Önkormányzat ülésén. J E G Y Z Ő K Ö N Y V KÉSZÜLT: 2010 augusztus 9-én a Cigány Kisebbségi Önkormányzat ülésén. JELEN VANNAK: A jelenléti ív a jegyzőkönyv mellékleteként csatolva. KOVÁCS GYULA a Cigány Kisebbségi Önkormányzat

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének január 27-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének január 27-i ülésére 203/2010 E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2010. január 27-i ülésére Tárgy: Kerekegyháza Város Önkormányzatának 2010. évi Közfoglalkoztatási Terve Az előterjesztést készítette:

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 20/2000.(V.1.) számú. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 20/2000.(V.1.) számú. r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 20/2000.(V.1.) számú r e n d e l e t e a szociális rászorultságtól függő egyes pénzbeli és természetben nyújtott szociális ellátásokról szóló 46/1999.(X.1.)számú

Részletesebben

Szécsény Város Önkormányzat Közfoglalkoztatási Terve. Módosításokkal egységes szerkezetben 2009.

Szécsény Város Önkormányzat Közfoglalkoztatási Terve. Módosításokkal egységes szerkezetben 2009. Szécsény Város Önkormányzat Közfoglalkoztatási Terve Módosításokkal egységes szerkezetben 2009. A közfoglalkoztatási terv célja A közfoglalkoztatási terv elkészítésének célja a szociális igazgatásról és

Részletesebben

EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT. 18/2008.(VI.25.) számú R E N D E L E T

EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT. 18/2008.(VI.25.) számú R E N D E L E T EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT 18/2008.(VI.25.) számú R E N D E L E T Az önkormányzat által szervezett foglalkoztatásról és az ezzel kapcsolatos eljárási szabályokról Edelény Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Vilonya Község Polgármestere 8194 Vilonya, Kossuth u. 18., Tel./Fax: 88/ 490-162; e-mail: vilonya@invitel.hu

Vilonya Község Polgármestere 8194 Vilonya, Kossuth u. 18., Tel./Fax: 88/ 490-162; e-mail: vilonya@invitel.hu Vilonya Község Polgármestere 8194 Vilonya, Kossuth u. 18., Tel./Fax: 88/ 490-162; e-mail: vilonya@invitel.hu Beszámoló A közfoglalkoztatás tapasztalatairól Tisztelt Képviselő-testület! A közfoglalkoztatás

Részletesebben

Dunaszeg Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Dunaszeg Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Dunaszeg Község Önkormányzatának Képviselő-testülete I/1-24/2015. J e g y z ő k ö n y v 2015. december 14-én 18:00 órakor a Községházán tartott rendes, nyilvános üléséről. Jelen vannak: Babos Attila polgármester

Részletesebben

Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2010. október 27-i ülésére. Tárgy: A Magyar Közút Nonprofit Zrt. ajánlata közfoglalkoztatásra

Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2010. október 27-i ülésére. Tárgy: A Magyar Közút Nonprofit Zrt. ajánlata közfoglalkoztatásra 12.075/2010. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2010. október 27-i ülésére Tárgy: A Magyar Közút Nonprofit Zrt. ajánlata közfoglalkoztatásra Az előterjesztést készítette:

Részletesebben

Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testület

Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testület Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testülete 3346 Bélapátfalva, József Attila u. 19. Tel.: 36/ 554-300 Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testület 2014. február 10.-i ülésének J E G Y Z Ő

Részletesebben

Rábakecöl Község Önkormányzata Képviselő-testületének ülése 2009. március 30. 7. napirend: Közfoglalkoztatási terv elfogadása.

Rábakecöl Község Önkormányzata Képviselő-testületének ülése 2009. március 30. 7. napirend: Közfoglalkoztatási terv elfogadása. Rábakecöl Község Önkormányzata Tuba Erik polgármester Cím : H-9344 Rábakecöl, Kossuth u. 129. Tel/Fax: 96/257-529 E-mail: rabakecol@t-online.hu Honlap: www.rabakecol.hu Rábakecöl Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

2015. február 19-i rendes ülésére

2015. február 19-i rendes ülésére Új napirendi pont 31. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 19-i rendes ülésére Tárgy: A 2015. évi hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás

Részletesebben

375/2010. (XII. 31.) Korm. rendelet. a közfoglalkoztatáshoz nyújtható támogatásokról

375/2010. (XII. 31.) Korm. rendelet. a közfoglalkoztatáshoz nyújtható támogatásokról 375/2010. (XII. 31.) Korm. rendelet a közfoglalkoztatáshoz nyújtható támogatásokról A Kormány foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvény 43. (4) bekezdésében

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS J E G Y Z Ő K Ö N Y V

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS J E G Y Z Ő K Ö N Y V BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KISEBBSÉGI, ÉRDEKEGYEZTETŐ ÉS KÜLKAPCSOLATI BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt.sz.:: I. 230-4/2009. Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax:

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Dömös Község Önkormányzat Képviselőtestületének szeptember 2-án megtartott munkaterv szerinti rendes üléséről

Jegyzőkönyv. Készült Dömös Község Önkormányzat Képviselőtestületének szeptember 2-án megtartott munkaterv szerinti rendes üléséről Jegyzőkönyv Készült Dömös Község Önkormányzat Képviselőtestületének 2009. szeptember 2-án megtartott munkaterv szerinti rendes üléséről Jelen vannak: Novák Lajos polgármester Dénes Kálmánné alpolgármester

Részletesebben

Sonkád Község Önkormányzat Községi Polgármestertől Képviselő-testületi ülés jegyzőkönyve

Sonkád Község Önkormányzat Községi Polgármestertől Képviselő-testületi ülés jegyzőkönyve Sonkád Község Önkormányzat Községi Polgármestertől Képviselő-testületi ülés jegyzőkönyve 19-2/2010. Sonkád Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. február 15-én megtartott nyilvános ülésének

Részletesebben

J E G Y ZŐKÖNYV. A polgármester megállapítja, hogy az ülés határozatképes, mert 7 fő képviselő jelen van.

J E G Y ZŐKÖNYV. A polgármester megállapítja, hogy az ülés határozatképes, mert 7 fő képviselő jelen van. 1 J E G Y ZŐKÖNYV Készült: Rakamaz Város Képviselő-testületének 2011. január 3. napján megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Farkas Ernő polgármester Cseh Béla Héri Viktor Nádasdi Frida Palsics

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bakonykúti Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 206. december 3-án megtartott nyilvános, rendkívüli testületi üléséről. Az ülés helye: Községháza (Bakonykúti, Szabadság

Részletesebben

Fülesd Község Önkormányzat Képviselőtestületi

Fülesd Község Önkormányzat Képviselőtestületi Fülesd Község Önkormányzat Képviselőtestületi Ülésének jegyzőkönyve 11-1/2010. Fülesd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. február 15-én megtartott nyilvános ülésének a) jegyzőkönyve, b) tárgysorozata,

Részletesebben

Vittmanné Gerencsér Judit osztályvezető Szervezési és Ügyviteli Osztály

Vittmanné Gerencsér Judit osztályvezető Szervezési és Ügyviteli Osztály Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának Polgármestere 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzata

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: Juhász József polgármester

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: Juhász József polgármester JEGYZŐKÖNYV Készült: Berente Önkormányzatának képviselő-testülete 2013. március 18.-án a Polgármesteri Hivatal tárgyalójában megtartott rendkívüli nyilvános ülésén, melynek kezdési időpontja 15,00 óra.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Zalakaros Város Önkormányzata Képviselőtestülete január 18-án. megtartott rendkívüli nyílt üléséről

Jegyzőkönyv. Zalakaros Város Önkormányzata Képviselőtestülete január 18-án. megtartott rendkívüli nyílt üléséről Határozat: 14-15 Rendelet: - Jegyzőkönyv Zalakaros Város Önkormányzata Képviselőtestülete 2011. január 18-án megtartott rendkívüli nyílt üléséről Jegyzőkönyv Készült a Zalakaros Város Önkormányzata Képviselőtestülete

Részletesebben

Magyarország.hu - Rendszeres szociális segély

Magyarország.hu - Rendszeres szociális segély Page 1 of 5 Rendszeres szociális segély Létrehozva: 2006. március 29., szerda Módosítva: 2008. január 21., hétfő Ki jogosult a rendszeres szociális segélyre? Ki minősül egészségkárosodottnak? Ki számít

Részletesebben

Készült: a Bánréve Cigány Kisebbségi Önkormányzat november 25-én órai kezdettel megtartott üléséről.

Készült: a Bánréve Cigány Kisebbségi Önkormányzat november 25-én órai kezdettel megtartott üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: a Bánréve Cigány Kisebbségi Önkormányzat 2010. november 25-én 15.00 órai kezdettel megtartott üléséről. Jelen vannak: Lakatos Károly, Kőműves-Magyar Krisztián, Lakatosné

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2008. március 30-i ülésére Tárgy: 2009. évi Közfoglalkoztatási Terv elfogadása Előadó Ottó Péter polgármester Előterjesztés tartalma:

Részletesebben

1. Döntés Kőszeg Város és Térsége Társulása megszüntetéséről Előterjesztő: Szél Józsefné polgármester

1. Döntés Kőszeg Város és Térsége Társulása megszüntetéséről Előterjesztő: Szél Józsefné polgármester Szám: V/94-15/2017. Készült: 2 példányban JEGYZŐKÖNYV Készült: Az ülés helye: Velem községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. június 23-án 7,45 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyilvános testületi

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének január 13-i rendkívüli ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének január 13-i rendkívüli ülésére Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2011. január 13-i rendkívüli ülésére Tárgy: A 2011. évi közfoglalkoztatás rendszere Előterjesztő: Szabó Loránd polgármester

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS IV. KERÜLET ÚJPEST ÖNKORMÁNYZAT KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERV 2009.

BUDAPEST FŐVÁROS IV. KERÜLET ÚJPEST ÖNKORMÁNYZAT KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERV 2009. BUDAPEST FŐVÁROS IV. KERÜLET ÚJPEST ÖNKORMÁNYZAT KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERV 2009. Tartalomjegyzék I. A közfoglalkoztatási terv célja II. Jogszabályi háttér III. Helyzetelemzés IV. A közfoglalkoztatási stratégia

Részletesebben

8294 Kapolcs 8293 Vigántpetend JEGYZŐKÖNYV

8294 Kapolcs 8293 Vigántpetend JEGYZŐKÖNYV Önkormányzati Képviselő-testület Önkormányzati Képviselő-testület 8294 Kapolcs 8293 Vigántpetend Száma: 332-16/2012. JEGYZŐKÖNYV Készült: Kapolcs község Önkormányzata Képviselőtestülete és Vigántpetend

Részletesebben

MUTATÓ. Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő-testületének június 23-án megtartott nyílt együttes testületi üléséről. Hat. Rend.

MUTATÓ. Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő-testületének június 23-án megtartott nyílt együttes testületi üléséről. Hat. Rend. MUTATÓ Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. június 23-án megtartott nyílt együttes testületi üléséről Tárgy: Hat. Rend. száma: Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2014.

Részletesebben

Tárnokréti Község Önkormányzata Közfoglalkoztatási terv 2010.

Tárnokréti Község Önkormányzata Közfoglalkoztatási terv 2010. Tárnokréti Község Önkormányzata Közfoglalkoztatási terv 200.. Helyzetelemzés Tárnokréti a Kisalföldön a Tóközben, a Rábca partján fekvő 23 lakosú település. A falu Győrtől 27 km, Csornától 7 km távolságra

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Abádszalók Város Képviselő-testületének december 14-én megtartott soron kívüli üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Abádszalók Város Képviselő-testületének december 14-én megtartott soron kívüli üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Abádszalók Város Képviselő-testületének 2011. december 14-én megtartott soron kívüli üléséről. Az ülés helye: Városháza földszinti nagyterme. Jelen vannak: Kovács Mihály polgármester,

Részletesebben

Elıterjesztés amely készült a Képviselı-testület augusztus 31.-i ülésére. Tisztelt Képviselı-testület!

Elıterjesztés amely készült a Képviselı-testület augusztus 31.-i ülésére. Tisztelt Képviselı-testület! Elıterjesztés amely készült a Képviselı-testület 2010. augusztus 31.-i ülésére Tisztelt Képviselı-testület! A Képviselı-testület a 2010. évi közfoglalkoztatási tervet 2010. januári ülésén elfogadta. A

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2014. május 8-án megtartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2014. május 8-án megtartott rendkívüli üléséről SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 9/2014. JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2014. május 8-án megtartott rendkívüli üléséről Határozatok száma: 29-30. TARTALOMJEGYZÉK HATÁROZATOK: 29/2014.(V.08.)

Részletesebben

Előterjesztés. Hajdúhadház Város Önkormányzat Pénzügyi Bizottságának Elnökétől

Előterjesztés. Hajdúhadház Város Önkormányzat Pénzügyi Bizottságának Elnökétől Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzat Pénzügyi Bizottságának Elnökétől a Képviselő-testület 2016. március 18-án tartandó rendkívüli ülésére Tárgy: 2016. évi START közfoglalkoztatásban való részvétel

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s. a Megyei Közgyűlés 2006.február 17-i ülésére

E l ő t e r j e s z t é s. a Megyei Közgyűlés 2006.február 17-i ülésére Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés Alelnöke 6211/2006. E l ő t e r j e s z t é s a Megyei Közgyűlés 2006.február 17-i ülésére Tárgy: Megállapodás a Kiskőrösi Többcélú Kistérségi Társulással egyes kötelező megyei

Részletesebben

TERVEZET. A Kormány. / 2012.( ) Korm. rendelete Egyes foglalkoztatási tárgyú kormányrendeletek módosításáról

TERVEZET. A Kormány. / 2012.( ) Korm. rendelete Egyes foglalkoztatási tárgyú kormányrendeletek módosításáról A Kormány / 2012.( ) Korm. rendelete Egyes foglalkoztatási tárgyú kormányrendeletek módosításáról A Kormány 1. alcím tekintetében a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének március 8-án tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének március 8-án tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. március 8-án tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Beszámoló a 2011. évi közfoglalkoztatásról Iktatószám: 375-15/2012.

Részletesebben

A közfoglalkoztatás új rendszere (Aktívkorúak ellátásra jogosultakat érintő Flt. változások) január 1-től

A közfoglalkoztatás új rendszere (Aktívkorúak ellátásra jogosultakat érintő Flt. változások) január 1-től A közfoglalkoztatás új rendszere (Aktívkorúak ellátásra jogosultakat érintő Flt. változások) 2011. január 1-től 1 Az 1991. évi IV. tv. (Flt.) változások Foglalkoztatási támogatáshoz kapcsolódó változások:

Részletesebben

Tájékoztatás a támogatási formákra való jogosultságról:

Tájékoztatás a támogatási formákra való jogosultságról: Tájékoztatás a támogatási formákra való jogosultságról: Bérpótló juttatás: A Nemzeti Közfoglalkoztatási Program keretében az aktív korú nem foglalkoztatott személyek részére megállapított rendelkezésre

Részletesebben

AKTÍV KORÚAK ELLÁTÁSA

AKTÍV KORÚAK ELLÁTÁSA AKTÍV KORÚAK ELLÁTÁSA Az aktív korúak ellátását a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló (1993. évi III.) törvény szabályozza, a 33.. 37/G. -ig. Az aktív korúak ellátása a hátrányos munkaerő-piaci

Részletesebben

A közfoglalkoztatással kapcsolatos évi önkormányzati feladatok. Janovics László igazgató Pécs, május 10.

A közfoglalkoztatással kapcsolatos évi önkormányzati feladatok. Janovics László igazgató Pécs, május 10. A közfoglalkoztatással kapcsolatos 2012. évi önkormányzati feladatok Janovics László igazgató Pécs, 2012. május 10. Foglalkoztatási ráta az Európai Unió országaiban A BAMKH MK 2012. évi támogatási forrásai

Részletesebben

Aktív korúak ellátása

Aktív korúak ellátása Aktív korúak ellátása 1993. évi III. törvény 33. (1) Az aktív korúak ellátása a hátrányos munkaerő-piaci helyzetű aktív korú személyek és családjuk részére nyújtott ellátás. A jegyző aktív korúak ellátására

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 42 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jászdózsa Községi Önkormányzat Pénzügyi Bizottságának 2013. március 11- én megtartott rendkívüli ülésén. Az ülés helye: A községháza nagyterme. Jelen vannak: mellékelt

Részletesebben

CSÁKÁNYDOROSZLÓ ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE CSÁKÁNYDOROSZLÓ. 6/2013. sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V

CSÁKÁNYDOROSZLÓ ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE CSÁKÁNYDOROSZLÓ. 6/2013. sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V CSÁKÁNYDOROSZLÓ ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE CSÁKÁNYDOROSZLÓ 6/2013. sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Csákánydoroszló önkormányzat képviselő-testületének 2013. február 21-én megtartott nyílt képviselő-testületi

Részletesebben

Szátok Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2014. sz. Jegyzőkönyve

Szátok Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2014. sz. Jegyzőkönyve Szátok Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2014. sz. Jegyzőkönyve Készült: Szátok Község Önkormányzat Képviselő testületének üléséről, 2014. április 28. napján. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült a Galambok Község Önkormányzata Képviselőtestülete január 30-án 15,30 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült a Galambok Község Önkormányzata Képviselőtestülete január 30-án 15,30 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült a Galambok Község Önkormányzata Képviselőtestülete 2017. január 30-án 15,30 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Jelen vannak: Bertók Ferenc polgármester, Borbás Sándor

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8477 TÜSKEVÁR Szám: 125-36/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Tüskevár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. október 15-én (kedden) 9,00 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

Miskolc, március 17.

Miskolc, március 17. Miskolc, 2010. március 17. Törvényiháttér - 1991. évi IV. törvény a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról - 6/1996 MüM rendelet a foglalkoztatást elősegítő támogatásokról, valamint

Részletesebben

számfejtett ágazati pótlékhoz A nem állami szociális fenntartóknak kizárólag az Mt. alapján foglalkoztatottak után jár a támogatás.

számfejtett ágazati pótlékhoz A nem állami szociális fenntartóknak kizárólag az Mt. alapján foglalkoztatottak után jár a támogatás. Gyakran ismétlődő kérdések a nem állami szociális fenntartók ágazati pótlék támogatásával kapcsolatban 1. Kérdés: A támogató szolgáltatás és a közösségi ellátások finanszírozásának rendjéről szóló kormányrendelet

Részletesebben

Ellenőrzési jelentés

Ellenőrzési jelentés Ellenőrzési jelentés Az ellenőrzést végző szervezet: Csillagköz Bt. Az ellenőrzés feladatai: 1./ Településüzemeltetés létszám és bérgazdálkodásának vizsgálata. Közhasznú és közcélú foglalkoztatás pénzeszköz

Részletesebben

FELADATOK ÁTEKINTÉSE, JOGSZABÁLYI HÁTTERE

FELADATOK ÁTEKINTÉSE, JOGSZABÁLYI HÁTTERE Körösladány Város Polgármestere 5516 Körösladány, Dózsa György út 2. Tel:06/66/474-012 Fax:06/66/475-155 Web: www.korosladany.hu / E-mail: polgarmester@korosladany.hu ELŐTERJESZTÉS Körösladány Város Önkormányzatának

Részletesebben

2014. évi. 3. szám. Tiszaszentimre Község Önkormányzata Képviselő-testületének február 5-én megtartott rendkívüli üléséről készült

2014. évi. 3. szám. Tiszaszentimre Község Önkormányzata Képviselő-testületének február 5-én megtartott rendkívüli üléséről készült 2014. évi 3. szám Tiszaszentimre Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 5-én megtartott rendkívüli üléséről készült J E G Y Z Ő K Ö N Y V T Á R G Y M U TATÓ Határozat/Rendelet száma

Részletesebben

k i e g é s z í t ő a j á n l á s a

k i e g é s z í t ő a j á n l á s a T/12642/58. Az Országgyűlés Szociális és családügyi Egészségügyi Emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi Foglalkoztatási és munkaügyi Ifjúsági és sport Költségvetési és pénzügyi Önkormányzati k i e g é s

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 22-én megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 22-én megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. augusztus 22-én megtartott rendkívüli üléséről. Határozat száma: 68/2017.(VIII.22.) 69/2017.(VIII.22.) 70/2017.(VIII.22.)

Részletesebben