SEIK 110 AUTO OPI OPTIKAILAG SZIGETELT AUTOMATA INTERFÉSZ KONVERTER RS-232<>RS-422/485 HASZNÁLATI UTASÍTÁS

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "SEIK 110 AUTO OPI OPTIKAILAG SZIGETELT AUTOMATA INTERFÉSZ KONVERTER RS-232<>RS-422/485 HASZNÁLATI UTASÍTÁS"

Átírás

1 OPTIKAILAG SZIGETELT AUTOMATA INTERFÉSZ KONVERTER RS-232<>RS-422/485 HASZNÁLATI UTASÍTÁS R S A U T O M A T I C D A T A D I R E C T I O N C O N T R O L L! RS-422 (4-vezetékes! RS-485 (2/4 vezetékes)! RS-485 adatátvitel engedélyezéshez nem kell speciális szoftver az hardveres úton speciális AUTO áramkörrel történik! Adatátvitel távolsága: max. 1,2 km! Max. adatátviteli sebesség: kbps! Direkt csatlakoztatható egy 9 pólusú PC soros portba! RS-422/485 oldalon a könnyű szerelhetőség érdekében levehető sorkapocs! Szigetelés 2500 V RMS! Rendelhető RS-232 oldali DCE illetve DTE bekötéssel is.! Kiküszöböli a zaj és a föld problémákat s!nus-elektrotechnikai bt...the world of interface converters.

2 - 2 - SEIK 110 AUTO OPI RS-232<>RS-422/485 interfész konverter LEÍRÁS: A SEIK 110 AUTO OPI típusú interfész konverter egy kompakt, dugaszolható interfész átalakító, mely az RS-232 aszimmetrikus jelet szigetelt teljes duplex (4-vezetékes) szimmetrikus RS-422 jellé, vagy teljes duplex (4-vezetékes) illetve fél duplex (2-vezetékes) RS-485 szimmetrikus jellé alakítja át. Ez a jelátalakítás (konvertálás) kétirányúan történik. A kimenő RS-232 jelet átalakítja RS-422 vagy RS- 485 jellé, és a beérkező RS422 vagy RS-485 jelet RS-232 jellé alakítja át. Az átalakító használatával egy soros RS-232 kimenettel rendelkező készülék (számítógép) kommunikálni tud más RS-422 illetve RS-485 jeleket használó készülékekkel, mely kommunikáció az elektromos zavarokra, zajokra érzéketlen. RS-485 multidrop felhasználásban 32 készülék csatlakoztatható egy egyszerű hálózatban a soros buszhoz. SPECIALITÁS: A SEIK 110 AUTO OPI típusú interfész konverterbe beépített speciális hardveres AUTO áramkör miatt nincs szükség RS-485 multidrop üzemmódban különleges szoftveres RTS jel kontrollra, az adatátvitel engedélyezése érdekében. Az AUTO áramkör figyeli a jel folyamatot, érzékeli az adatjel első bitjét az RS-232 oldalon, engedélyezi az adót, és tiltja a vevőt. Az utolsó RS-232 oldali adatbit után az időzítés vár egy karakter hosszúságot, majd tiltja az adót, és engedélyezi a vevőt. Az időzítés ideje (ms), és az adatátviteli sebesség DIP kapcsolóval állítható. SZIGETELÉS: A SEIK 110 AUTO OPI típusú konverter teljes elektromos szigetelést nyújt a csatlakoztatott RS- 422/485 jelek és az RS-232 jelek között. A létrehozott szigetelés optikai szigetelés, mely megvédi a jeleket és a készülékeket a zavaró zajoktól, túlfeszültségektől, amelyek akár tönkre is tehetik a berendezéseinket. A SEIK 110 AUTO OPI típusú konverter 2500 V RMS szigeteléssel rendelkezik a két port között. ALKALMAZÁS, RS-422/485 RENDSZEREK RÖVID LEÍRÁSA: A SEIK 110 konvertert a lekülönbözőbb ipari adatkommunikációs helyzetekben lehet használni. RS-422 rendszer tipikusan pont-pont kapcsolat. RS-422 rendszernél 1 adó 10 vevőt tud meghajtani, és a meghajtó mindig engedélyezett állapotban van. A rendszer legegyszerűbb formája amikor egy pár RS-232<>RS-422 konvertert használunk az RS-232-es rendszer meghosszabbítására. A szabvány max m átviteli távolságot enged meg, e távolság reálisan 1000 m, 115,2 kbaud esetén, amennyiben meghajtóként egy PC kommunikációs portot használunk. RS-485 rendszer ugyanúgy a szimmetrikus átvitelt használja sodrott érpáron keresztül mint az RS-422, de itt 32 résztvevő lehet egy buszon, és itt már multidrop (üzenetszórásos) kommunikáció valósul meg. A meghajtónak itt három állapota van, van a vételen és az adáson kívül egy ún. harmadik állapot is. RS-485 rendszernél gyakran használnak egy RS-422-es konvertert MASTER oldalon bekötve, mivel az mindig engedélyezett állapotban van. RS-485 rendszer max. adatátviteli sebessége 10 Mbps, a max. adatátviteli távolság pedig 1200 méter vonalerősítők nélkül.

3 - 3 - A KÁBEL KAPACITÁS ÉS AZ ADATSEBESSÉG ÖSSZEFÜGGÉSE: Általában a kábel sönt kapacitása a egyik legnagyobb teljesítményveszteséget okozó tényező, és emiatt természetesen az adatátviteli sebesség is változik. A sodrott érpárú kábelek sönt kapacitása a legrosszabb esetben általában 100 pf/m. Az alábbi táblázat bemutatja a kábel kapacitás és az adatsebesség összefüggését szabványos 12 kω terhelő impedanciájú RS-422/485 meghajtók használata esetén. Baud Rate (baud) Max. teljes kábelkapacitás (pf) Baud Rate (baud) Max. teljes kábel kapacitás (pf) AZ ADATÁTVITELI SEBESSÉG ÉS A KÁBELHOSSZÚSÁG ÖSSZEFÜGGÉSE: Az RS-485 szabvány szerint a maximális adatátviteli távolság 1200 m, és a maximális adatátviteli sebesség 10MBps. Azonban a 10MBps sebességen nem tudunk adatot átvinni 1200 m távolságra, hanem csak sokkal rövidebb távra. Az alábbi ábra bemutatja az adatátviteli sebesség és a kábelhossz összefüggését. TELJES-DUPLEX ILLETVE FÉL-DUPLEX ÜZEMMÓD: Teljes-duplex (négy-vezetékes) üzemmód: Teljes-duplex üzemmódban minden időpillanatban, mindkét irányban tud adatátvitel történni. Két sodrott vezetékpárt használunk, egy párt az adásra, és egyet a vételre. A Tx párt használja a Master a Slave-vel történő kommunikációra, míg az Rx páron küldi vissza a Slave a válaszát. Fél-duplex (két-vezetékes) üzemmód: Fél-duplex üzemmódban is tud a jel mindkét irányban folyni, de itt egy időpillanatban csak egy irányban valósulhat meg adatátvitel, tehát először megtörténik az adás, majd utána a vétel.

4 - 4 - Az alábbi ábrák egy két-vezetékes és egy 4-vezetékes üzemmódot mutatnak be:

5 - 5 - A KONVERTER KIALAKÍTÁSA: RS-232 oldal A SEIK 110 AUTO OPI konverter RS-232 oldalon egy SUB-D 9 pólusú mama típusú csatlakozóval van szerelve, mely lábkiosztása megfelel az RS-232 szabványnak. Így a SEIK 110 konverter egyből csatlakoztatható a legtöbb használt számítógépekhez. A gyári RS-232 oldali lábkiosztás DTE, de rendelhető DCE lábkiosztással is, ilyenkor a rendelési szám SEIK 110 AUTO OPI / DCE Az RS-232 interfész táplálása a COM portról történik ezért az RTS és/vagy DTR jeleknek ON (pozitívmagas) állapotban kell lenniük, hogy a készülék működjön! Ha egy hosszabbító kábelen kötjük be az RS-232 oldalra a konvertert, akkor a kábel nem lehet 2 m-nél hosszabb. A pontos lábkiosztás az alábbi ábrán található: * Jel testvezeték. láb jel megnevezés 2 RXD 3 TXD 4 DTR 5 SGND* 7 RTS papa mama RS-422/485 oldal: A SEIK 110 konverter RS-422/485 oldalon a könnyű szerelhetőség érdekében egy 6 pólusú levehető sorkapocs csatlakozóval van szerelve. A pontos lábkiosztás az alábbi táblázatban látható: * Elszigetelt testvezeték. láb jel megnevezés 1 TxA (- ) 2 TxB (+) 3 RxA (- ) 4 RxB (+) 5 GND* V DC

6 - 6 - KAPCSOLÓ BEÁLLÍTÁSOK: A konverter gyári beállításainak megváltoztatása a konverter tetején található 8 pólusú DIP kapcsolóval történik. DIP 1-7. KAPCSOLÓ: ADATÁTVITELI SEBESSÉG ÉS IDŐ BEÁLLÍTÁSA Figyelem! A DIP1-7. kapcsolók közül mindig csak egy lehet ON (be) állásban, a többinek OFF (ki) állásban kell lennie. KAPCSOLÓ SZÁMA ADATSEBESSÉG (bps) IDŐ (ms) DIP 1. ON ÁLLÁS ,16 DIP 2. ON ÁLLÁS ,08 DIP 3. ON ÁLLÁS ,04 DIP 4. ON ÁLLÁS ,52 DIP 5. ON ÁLLÁS ,26 DIP 6. ON ÁLLÁS ,17 DIP 7. ON ÁLLÁS ,86 DIP 8. KAPCSOLÓ : 4 vagy 2-vezetékes üzemmód DIP 8 ON állásban (be) >> 2-vezetékes RS-485 (fél-duplex) üzemmód DIP 8 OFF állásban (ki) >> 4-vezetékes RS-422 vagy RS-485 üzemmód (teljes-duplex) LEZÁRÓ ELLENÁLLÁS (TERMINATION): Amennyiben szükséges busz lezárást használnunk, akkor azt az adatvonalak két végére kell tennünk. A lezáró ellenállás értéke megegyezik a felhasznált kábel hullámimpedanciájával, általában 120 Ω,1/2W. A lezáró ellenállások helyét jól láthatjuk a 2 és 4-vezetékes rendszert bemutató ábrákon. Lezárást nem kell alkalmaznunk alacsony adatsebesség (max. 200 kbaud) és rövid átviteli távolság (max. 300m) esetén, illetve ha a jelátvitel ideje a kábelen kevesebb mint egy fél bit ideje.

7 - 7 - TÁPFESZÜLTSÉG: A készülék tápellátása egy külső adapterről történik 12V DC tápfeszültséggel (@ 100 ma). A tápfeszültséget a konverter RS-422/485 oldalán a sorkapocs 5.lábra (test) és a 6.lábra (pozitív tápfeszültség) kell bekötni. Bekötéskor ügyelni kell a polaritásra! A tápfeszültség fordított polaritással történő bekötésekor nem fog működni a készülék, de a tönkremenetel ellen védett az áramkör. HIBAELHÁRÍTÁS: Az RS-422/485 oldal bekötése: Ellenőrizzük le, hogy helyesen kötöttük e be a sodrott érpárú kábeleket. Amennyiben eltérő jelöléseket találunk mint ami a saját készülékünkön található(a,b,) úgy az alábbiakban felsorolunk pár használatos jelölést: Az A kivezetést normális esetben össze kell kötni A -val, vagy +, vagy Y vagy High kivezetéssel. A B kivezetést normális esetben össze kell kötni B -vel, vagy -, vagy Z, vagy Low kivezetéssel. Amennyiben valami miatt nem teljesen világos, hogy hogyan kell a négy vezetéket bekötni, úgy sajnos egy kis kísérletezés szükséges. RS 232 oldal bekötése: Mivel a konverterben használt RS-232 oldali áramkör a táplálást a soros portról kapja így a megfelelő működéséhez szükséges, hogy a DTR illetve RTS vonalak közül legalább az egyik (vagy mindkettő) magas állapotú legyen! Ezt egyszerűen egy elosztódoboz vagy rövid kábel (a csatlakozókról természetesen le kell vennünk a házat a méréshez) közbeiktatásával meg tudjuk mérni az RTS és DTR bemeneteken az SGND-hez viszonyítva. Ezek közöl legalább az egyiknek +6 V-on kell lennie. Amennyiben hosszabbító kábelt használtunk a bekötéshez, akkor ellenőrizzük le, hogy a kábel megfelelően van-e bekötve. Lezáró ellenállás: Ellenőrizzük le a lezáró ellenállások bekötését, és azt, hogy egyáltalán szükség van e rájuk. Földelés: Nézze meg hogy létrejött e a jel visszaút egy külön földelésen, vagy kábelen keresztül. AZ RS-422/485 OLDALI KÁBEL KIVÁLASZTÁSA: Kábelkiválasztásnál figyeljünk arra, hogy gondoljunk a testvezetékre is, mivel nagy távolságoknál a földelés miatt általában nagy potenciálkülönbségek jöhetnek létre, ezért jobb ha egy külön vezetéken oldjuk azt meg. Az RS-422/485 szabvány szerint a vezetékátmérőnek nagyobbnak kell lennie mint 0,34 mm 2. A leggyakrabban használt kábeltípus a CAT 5. (UTP vagy STP ) kábel 24 AWG (0,54 mm 2 ) átmérővel. TESTELÉS, FÖLDELÉS: Egy sokak által félreértett dolog az RS-422/485 rendszernél, hogy egy pár vezetéken halad az adatforgalom, az egyiken oda, a másikon vissza, ami természetesen nem igaz (ez NEM egy 20 ma-es áramhurok rendszer)! A jel a harmadik létező és/vagy virtuális (föld) vezetéken halad. Az EIA/RS-485 szabvány így fogalmazza meg a működés kritériumait: Az adó és vevő áramkörök megfelelő működéséhez szükség van egy jel visszaútra a készülék áramköri földelése és a csatlakozás mindkét vége között. Ez az összekötés létrejöhet egy külön testkábel alkalmazásával, melyet a felhasználók testéhez csatlakoztatunk, vagy mindkét végen a készülékek testpontjainak leföldelésével(pe). Ha a jelföldet a helyi földeléssel akarjuk összekötni, akkor az RS-422/485 szabvány szerint a képen látható módon 100 Ω

8 - 8 - értékű ellenállásokat kell az áramkörbe a kettő közé sorba bekötni, az itt folyó áramok korlátozása végett. Az összekötés létrejöhet úgy is, hogy nem egy másik sodrott érpár egyik vezetékét használjuk fel testvezetéknek, hanem a kábel árnyékolását használjuk fel e célra. Ezt 1 MHz frekvenciájú jelekig tehetjük meg (9600 baud például 0,01 MHz) és általában csak szigetelt konvertereknél használjuk. Az árnyékolást mindig vezessük végig az egész vonal hosszán, mivel ha valahol megszakítjuk, akkor az egész árnyékolás értelmét veszti. Az árnyékolás földelésénél mindig tartsuk be a single point grounded jelszót, tehát azt csak egy helyen földeljük le, mivel ha azt több helyen földeljük le akkor felléphet az a veszély, hogy zavaró és veszélyes áramok folyhatnak az árnyékoláson és a földhurkon keresztül. MŰSZAKI SPECIFIKÁCIÓ: RS-232 oldal: Csatlakozó: RS-422/485 oldal: Csatlakozó: Adatsebesség: Szigetelés: Rt lezáró ellenállás: SUB-D 9 pólusú mama 6 pólusú sorkapocs 115,2 kbps 2500 V RMS nincs a konverterben Tápfeszültség: Sorkapocs 6. láb: Sorkapocs 5. láb: RS-232 oldal : + 12 V DC GND (TEST) +5 V DC (RTS és/vagy DTR magas szintű jel) Hőmérséklet: Üzemi hőmérséklet: 0 C tól + 60 C Tárolási hőmérséklet: - 20 C tól + 70 C Méret: Súly: 76mm x 55mm x 16mm 60 gramm

9 - 9 - GARANCIA: A gyártó a készülék rendeltetésszerű használata és szakszerű kezelése során bekövetkezett meghibásodások esetére garanciát vállal a vásárlástól számított 12 hónapra. Ez idő alatt a meghibásodott részeket pótolja, szükség esetén a készüléket kicseréli illetve a javítás jogát fenntartja. A készülék javítása céljából felmerülő szállítási költségek a készülék tulajdonosát terhelik. A garanciába nem tartozik bele a készülék nem megfelelő használatából, valamint a külső behatásokból adódó hibák. EGYÉB TERMÉKEINK: Interfész konverterek: RS-232<>RS-422/485 RS-232<>RS422/485 szigetelt RS-232<>RS-422 port táplált RS-232<>TTL(CMOS) RS-232<>20mA (IEC1107) RS-232<>optikai leolvasó fej(iec1107) RS-232<>RS-422 SMPTE video szabv. komp. Null modemek, gender-changer, stb. Különböző tartozékok, kábelek, stb.! Kérje az RS-232/422/485 szabványokat, valamint termékeinket is ismertető információs füzetünket, vagy keresse fel honlapunkat. GYÁRTÓ: s!nus-elektrotechnikai bt. I 9028 Győr, Móra tér 17. I tel:96/ I fax:96/ I mobil:30/ I s-e.bt@ freemmail.hu

s!nus-elektrotechnikai bt. SEIK 104 PP RS-232<>RS-485 PORT ÁLTAL TÁPLÁLT INTERFÉSZ KONVERTER HASZNÁLATI UTASÍTÁS ! RS-485 (2/4-vezetékes)

s!nus-elektrotechnikai bt. SEIK 104 PP RS-232<>RS-485 PORT ÁLTAL TÁPLÁLT INTERFÉSZ KONVERTER HASZNÁLATI UTASÍTÁS ! RS-485 (2/4-vezetékes) PORT ÁLTAL TÁPLÁLT INTERFÉSZ KONVERTER RS-232RS-485 HASZNÁLATI UTASÍTÁS! RS-485 (2/4-vezetékes)! Nincs szükség külön tápegységre! Adatátvitel távolsága: max. 1,2 km! Direkt csatlakoztatható egy 9 pólusú

Részletesebben

SEIK 109 PP SMPTE PORT ÁLTAL TÁPLÁLT INTERFÉSZ KONVERTER RS-232<>RS-422 HASZNÁLATI UTASÍTÁS. ! RS-422 (4-vezetékes)

SEIK 109 PP SMPTE PORT ÁLTAL TÁPLÁLT INTERFÉSZ KONVERTER RS-232<>RS-422 HASZNÁLATI UTASÍTÁS. ! RS-422 (4-vezetékes) PORT ÁLTAL TÁPLÁLT INTERFÉSZ KONVERTER RS-232RS-422 HASZNÁLATI UTASÍTÁS! RS-422 (4-vezetékes)! Nincs szükség külön tápegységre! Adatátvitel távolsága: max. 1,2 km! Direkt csatlakoztatható egy 9 pólusú

Részletesebben

s!nus-elektrotechnikai bt. SEIK 102 HS RS-232<>RS-422/485 INTERFÉSZ KONVERTER HASZNÁLATI UTASÍTÁS

s!nus-elektrotechnikai bt. SEIK 102 HS RS-232<>RS-422/485 INTERFÉSZ KONVERTER HASZNÁLATI UTASÍTÁS INTERFÉSZ KONVERTER RS-232RS-422/485 HASZNÁLATI UTASÍTÁS RS-422 (4-vezetékes) RS-485 (2/4-vezetékes) Adatátvitel távolsága: max. 1,2 km Direkt csatlakoztatható egy 9 pólusú PC soros portba Multidrop

Részletesebben

Roger UT-2. Kommunikációs interfész V3.0

Roger UT-2. Kommunikációs interfész V3.0 ROGER UT-2 1 Roger UT-2 Kommunikációs interfész V3.0 TELEPÍTŐI KÉZIKÖNYV ROGER UT-2 2 ÁLTALÁNOS LEÍRÁS Az UT-2 elektromos átalakítóként funkcionál az RS232 és az RS485 kommunikációs interfész-ek között.

Részletesebben

SIOUX-RELÉ. Sioux relé modul telepítési leírás Szerkesztés MACIE0191

SIOUX-RELÉ. Sioux relé modul telepítési leírás Szerkesztés MACIE0191 SIOUX-RELÉ Sioux relé modul telepítési leírás Szerkesztés 1.2 20MACIE0191 1 Leírás 1.1 Leírás A Sioux-relé egy soros modul, amely tartalmaz egy master kártyát, amely maximum két slave kártyával bővíthető.

Részletesebben

RS-232, RS-422, RS-485 KISOKOS *

RS-232, RS-422, RS-485 KISOKOS * 1 / 19 2018. 03. 25. 16:17 BELÉPÉS REGISZTRÁCIÓ PROFIL A kosár üres TERMÉKEK RÉSZLETES KERESÉS INFORMÁCIÓK VÁSÁRLÁSI FELTÉTELEK KATALÓGUSOK GYÁRTÓK RS-232/422/485 KISOKOS GYIK RS-232/422/485 KISOKOS RS-232,

Részletesebben

DOP 02. Kezelési és karbantartási útmutató OPTIKAI KIOLVASÓ. Dok. No. DOP-070809-000-01-1M 2007/8

DOP 02. Kezelési és karbantartási útmutató OPTIKAI KIOLVASÓ. Dok. No. DOP-070809-000-01-1M 2007/8 DOP 02 OPTIKAI KIOLVASÓ Kezelési és karbantartási útmutató Dok. No. DOP-070809-000-01-1M 2007/8 TARTALOMJEGYZÉK DOP 02... 1 Általános tudnivalók, biztonság... 2 Műszaki leírás... 3 Felépítése... 3 Műszaki

Részletesebben

RUPERT MÉRNÖKI IRODA. MODEM V.23 v3.1 RS232. Termék ismertető 2006.10.08

RUPERT MÉRNÖKI IRODA. MODEM V.23 v3.1 RS232. Termék ismertető 2006.10.08 RUPERT MÉRNÖKI IRODA MODEM V.23 v3.1 RS232 Termék ismertető 2006.10.08 Műszaki paraméterek: A MODEM V.23 v3.1 típusú készülék moduláris kiépítésű, speciálisan PLC készülékek adatátviteli kommunikációjának

Részletesebben

Tartalom. Port átalakítók, AD/DA átalakítók. Port átalakítók, AD/DA átalakítók H.1. Port átalakítók, AD/DA átalakítók Áttekintés H.

Tartalom. Port átalakítók, AD/DA átalakítók. Port átalakítók, AD/DA átalakítók H.1. Port átalakítók, AD/DA átalakítók Áttekintés H. Tartalom Port átalakítók, Port átalakítók, Port átalakítók, Port átalakítók, Áttekintés.2 Soros port átalakítók.4.6.1 Port átalakítók, Áttekintés Port átalakítók, Soros port jelátalakítók és /RS485/422

Részletesebben

Irányítástechnika 1. 8. Elıadás. PLC rendszerek konfigurálása

Irányítástechnika 1. 8. Elıadás. PLC rendszerek konfigurálása Irányítástechnika 1 8. Elıadás PLC rendszerek konfigurálása Irodalom - Helmich József: Irányítástechnika I, 2005 - Zalotay Péter: PLC tanfolyam - Klöckner-Möller Hungária: Hardverleírás és tervezési segédlet,

Részletesebben

MaxiCont. MOM690 Mikroohm mérő

MaxiCont. MOM690 Mikroohm mérő MOM690 Mikroohm mérő A nagyfeszültségű megszakítók és szakaszolók karbantartásának fontos része az ellenállás mérése. A nagy áramú kontaktusok és egyéb átviteli elemek ellenállásának mérésére szolgáló

Részletesebben

RD Csapadékdetektor távadó. v1.0 Előzetes

RD Csapadékdetektor távadó. v1.0 Előzetes RD Csapadékdetektor távadó v1.0 Előzetes UNITEK 2007 Ezt az oldalt szándékosan hagytuk üresen 2 Unitek Általános leírás A csapadékdetektor a mindenkori csapadékstátusz érzékelésére alkalmas. A RD csapadékdetektor

Részletesebben

TC3XY NT/MT Beléptető rendszer 1.0 verzió Telepítési Útmutató 2005 08 27

TC3XY NT/MT Beléptető rendszer 1.0 verzió Telepítési Útmutató 2005 08 27 1 oldal TC3XY NT/MT Beléptető rendszer 1.0 verzió Telepítési Útmutató 2005 08 27 2 oldal Tartalom I. BEVEZETÉS...4 I.1. A TC3XY VEZÉRLŐ...4 I.2. ÁLTALÁNOS BIZTONSÁGI ÖSSZEFOGLALÓ...4 I.3. ELEKTRONIKUS

Részletesebben

SWARCO TRAFFIC HUNGARIA KFT. Vilati, Signelit együtt. MID-8C Felhasználói leírás Verzió 1.3. SWARCO First in Traffic Solution.

SWARCO TRAFFIC HUNGARIA KFT. Vilati, Signelit együtt. MID-8C Felhasználói leírás Verzió 1.3. SWARCO First in Traffic Solution. SWARCO TRAFFIC HUNGARIA KFT. Vilati, Signelit együtt. MID-C Felhasználói leírás Verzió. SWARCO First in Traffic Solution. Tartalomjegyzék. Bevezetés.... Szándék.... Célok.... Általános ismertetés.... Működési

Részletesebben

PT1 Légnyomás távadó Felhasználói kézikönyv. v1.0 Előzetes

PT1 Légnyomás távadó Felhasználói kézikönyv. v1.0 Előzetes PT1 Légnyomás távadó Felhasználói kézikönyv v1.0 Előzetes UNITEK 2006 Ezt az oldalt szándékosan hagytuk üresen 2 Unitek Általános leírás A PT1 légnyomás távadó az UNITEK új fejlesztésű intelligens mérő-

Részletesebben

RUBICON Serial IO kártya

RUBICON Serial IO kártya RUBICON Serial IO kártya Műszaki leírás 1.0 Készítette: Forrai Attila Jóváhagyta: Rubin Informatikai Zrt. 1149 Budapest, Egressy út 17-21. telefon: +361 469 4020; fax: +361 469 4029 e-mail: info@rubin.hu;

Részletesebben

OPTIKAIKÁBEL ILLESZTŐ INT-FI

OPTIKAIKÁBEL ILLESZTŐ INT-FI OPTIKAIKÁBEL ILLESZTŐ INT-FI int-fi_hu 05/09 Az INT-FI illesztő lehetővé teszi az adatok átalakítását és optikai kábelen történő átvitelét. INTEGRA vezérlőpanelekkel kommunikációs buszával vagy az ACCO

Részletesebben

OMRON FOTOELEKTROMOS KAPCSOLÓK E3NT

OMRON FOTOELEKTROMOS KAPCSOLÓK E3NT E3NT Tárgyreflexiós érzékelõ háttér- és elõtér elnyomással 3 m-es érzékelési távolság (tárgyreflexiós) 16 m-es érzékelési távolság (prizmás) Analóg kimenetes típusok Homloklapfûtéssel ellátott kivitelek

Részletesebben

RÁDIÓS ADATGYŰJTŐ BERENDEZÉS RD01. Használati útmutató

RÁDIÓS ADATGYŰJTŐ BERENDEZÉS RD01. Használati útmutató RÁDIÓS ADATGYŰJTŐ BERENDEZÉS RD01 Használati útmutató Ez a dokumentum a Ring Games Kft. által gyártott GSM Adatgyűjtő Rendszer RD01 típusú eszközének Használati útmutatója. 2004, Ring Games Kft. Ring Games

Részletesebben

TxBlock-USB Érzékelőfejbe építhető hőmérséklet távadó

TxBlock-USB Érzékelőfejbe építhető hőmérséklet távadó TxBlock-USB Érzékelőfejbe építhető hőmérséklet távadó Bevezetés A TxBlock-USB érzékelőfejbe építhető, kétvezetékes hőmérséklet távadó, 4-20mA kimenettel. Konfigurálása egyszerűen végezhető el, speciális

Részletesebben

loop() Referencia: https://www.arduino.cc/en/reference/homepage

loop() Referencia: https://www.arduino.cc/en/reference/homepage Arduino alapok Sketch ~ Solution Forrás:.ino (1.0 előtt.pde).c,.cpp,.h Külső könyvtárak (legacy / 3rd party) Mintakódok (example) setup() Induláskor fut le, kezdeti értékeket állít be, inicializálja a

Részletesebben

Energiaminőség- és energiamérés LINETRAXX PEM330/333

Energiaminőség- és energiamérés LINETRAXX PEM330/333 Energiaminőség- és energiamérés LINETRAXX PEM330/333 1/6 Műszer jellemzői Pontossági osztály IEC 62053-22szerint: 0.5 S Mért jellemzők Fázisfeszültségek (V) U L1, U L2, U L3 Vonali feszültségek (V) U L1L2,

Részletesebben

Kommunikációs hálózat és felügyeleti rendszer elemei

Kommunikációs hálózat és felügyeleti rendszer elemei KIVITEL ALKALMAZÁS, Illeszthetõség A SYS700-R-HFR a Dialog-III rendszer épületgépészeti automatikai, valamint a hő- és füstelvezetési (HFR) rendszer adatátviteli igényeinek kiszolgálására lett kifejlesztve.

Részletesebben

TxRail-USB Hőmérséklet távadó

TxRail-USB Hőmérséklet távadó TxRail-USB Hőmérséklet távadó Bevezetés TxRail-USB egy USB-n keresztül konfigurálható DIN sínre szerelhető hőmérséklet jeladó. Lehetővé teszi a bemenetek típusának kiválasztását és konfigurálását, méréstartomány

Részletesebben

HSS60 ( ) típusú léptetőmotor meghajtó

HSS60 ( ) típusú léptetőmotor meghajtó HSS60 (93.034.027) típusú léptetőmotor meghajtó Jellemzők Teljesen zárt kör Alacsony motorzaj Alacsony meghajtó és motormelegedés Gyors válaszidő, nagy motorsebesség Optikailag leválasztott ki és bemenetek

Részletesebben

Programozási segédlet DS89C450 Fejlesztőpanelhez

Programozási segédlet DS89C450 Fejlesztőpanelhez Programozási segédlet DS89C450 Fejlesztőpanelhez Készítette: Fekete Dávid Processzor felépítése 2 Perifériák csatlakozása a processzorhoz A perifériák adatlapjai megtalálhatók a programozasi_segedlet.zip-ben.

Részletesebben

WDS 4510 adatátviteli adó-vevő

WDS 4510 adatátviteli adó-vevő WDS 4510 adatátviteli adó-vevő A WDS-4510 készülék pont-pont és pont-több pont adatátviteli alkalmazásokra kifejlesztett digitális rádió adó-vevő. DSP technológiai bázison kifejlesztett, igen gyors adás-vétel

Részletesebben

Energiaminőség- és energiamérés LINETRAXX PEM330/333

Energiaminőség- és energiamérés LINETRAXX PEM330/333 Energiaminőség- és energiamérés LINETRAXX PEM330/333 1/6 Jellemzők Az univerzális mérőkészülék alkalmas villamos hálózat elektromos mennyiségeinek mérésére, megjelenítésére és tárolására. A megjelenített

Részletesebben

Procontrol RSC-24B. Kezelői, telepítői kézikönyv. RS232 / RS485 adatkonverter. Verzió: 1.4 2007.04.12

Procontrol RSC-24B. Kezelői, telepítői kézikönyv. RS232 / RS485 adatkonverter. Verzió: 1.4 2007.04.12 Procontrol RSC-24B RS232 / RS485 adatkonverter Kezelői, telepítői kézikönyv Verzió: 1.4 2007.04.12 2007 Procontrol Electronics Ltd. Minden jog fenntartva. A Worktime, a Workstar, a WtKomm a Procontrol

Részletesebben

StP Műszaki Fejlesztő, Gyártó és Kereskedelmi Kft.

StP Műszaki Fejlesztő, Gyártó és Kereskedelmi Kft. StP Műszaki Fejlesztő, Gyártó és Kereskedelmi Kft. SK03-08 buszos kontroller Hardver leírás v.2 Elérhetőségek 1158 Budapest, Késmárk u. 11-13. Telefon: +36 1 410-0556; +36 20 480-5933 Fax: +36 1 414-0913

Részletesebben

IC F4002, IC F3002 RS232 és RS485 modem interfész Műszaki leírás

IC F4002, IC F3002 RS232 és RS485 modem interfész Műszaki leírás IC F-4002, IC F-3002 modem SCB-S6666/-A,B H-1033 Budapest, Szőlőkert u. 4. Tel: (+36-1)437-8120, (+36-1)-437-8121 Fax: (+36-1)-437-8122, E-mail: multicomkft@multicomkft.hu, www. multicomkft.hu. IC F4002,

Részletesebben

CLEVER LIGHT RENDSZER/ Dinamikus kijáratmutatók

CLEVER LIGHT RENDSZER/ Dinamikus kijáratmutatók CLEVER LIGHT RENDSZER/ Dinamikus kijáratmutatók Balatonföldvár, 2018. március 22-23. ASM-Security Kft. Rendszerelemek Hagyományos lámpatestek Címzett lámpatestek Címzett központok Dinamikus kijáratjelzők

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató A BioEntry Smart/Pass Kezdő Csomag tartalmazza: BioEntry Smart/Pass készülék Műanyag BioEntry állvány BioEntry interfész panel Stereo aljzat a DB-9-es kábelnek DB-9-es bővítő kábel Csavar szett CD, amely

Részletesebben

Szerelési és kezelési útmutató

Szerelési és kezelési útmutató USB-RS485 USB-s RS485 konverter Szerelési és kezelési útmutató EUROPROX Bt. E-mail: europrox@enternet.hu E01-07001-0A T A R T A L O M 1. Általános termékismertetı...3 2. Telepítés, üzembe helyezés...3

Részletesebben

M-Bus Master. Adatlap. MultiPort 250D/L

M-Bus Master. Adatlap. MultiPort 250D/L Adatlap M-Bus Master MultiPort 250D/L Távoli kiolvasás M-Bus rendszerrel Akár 250 mérő csatlakoztatható egy M-Bus Masterhez, de a kaszkádosítással 1250 mérőből álló hálózat építhető ki Támogatja az elsődleges/másodlagos/

Részletesebben

IDAXA-PiroSTOP. PIRINT PiroFlex Interfész. Terméklap

IDAXA-PiroSTOP. PIRINT PiroFlex Interfész. Terméklap IDAXA-PiroSTOP PIRINT PiroFlex Interfész Terméklap Hexium Kft. PIRINT Terméklap Rev 2 2 Tartalomjegyzék. ISMERTETŐ... 3 2. HARDVER... 4 2. LED... 5 2.2 KAPCSOLAT A VKGY GYŰRŰVEL... 6 2.3 CÍMBEÁLLÍTÁS...

Részletesebben

RhT Léghőmérséklet és légnedvesség távadó

RhT Léghőmérséklet és légnedvesség távadó RhT Léghőmérséklet és légnedvesség távadó UNITEK 2004-2007 2 Unitek Általános leírás Az RhT léghőmérséklet és légnedvességmérő távadó az UNITEK új fejlesztésű intelligens mérőtávadó családjának tagja.

Részletesebben

ems2.cp04d [18010] Keriterv Mérnök Kft Programozható Automatikai állomás 14 multifunkcionális bemenet, 6 relé kimenet, 4 analóg kimenet DIGICONTROL

ems2.cp04d [18010] Keriterv Mérnök Kft Programozható Automatikai állomás 14 multifunkcionális bemenet, 6 relé kimenet, 4 analóg kimenet DIGICONTROL [18010] Keriterv Mérnök Kft Programozható Automatikai állomás 14 multifunkcionális bemenet, 6 relé kimenet, 4 analóg kimenet DIGICONTROL ems2.cp04d Felhasználás Az ems2.cp04d egy szabadon programozható

Részletesebben

(1) 10/100/1000Base-T auto-sensing Ethernet port (2) 1000Base-X SFP port (3) Konzol port (4) Port LED-ek (5) Power LED (Power)

(1) 10/100/1000Base-T auto-sensing Ethernet port (2) 1000Base-X SFP port (3) Konzol port (4) Port LED-ek (5) Power LED (Power) HP 5120-24G 1.ábra Első panel (1) 10/100/1000Base-T auto-sensing Ethernet port (2) 1000Base-X SFP port (3) Konzol port (4) Port LED-ek (5) Power LED (Power) 2.ábra Hátsó panel (1) AC-input csatlakozó (2)

Részletesebben

The modular mitmót system. 433, 868MHz-es ISM sávú rádiós kártya

The modular mitmót system. 433, 868MHz-es ISM sávú rádiós kártya The modular mitmót system 433, 868MHz-es ISM sávú rádiós kártya Kártyakód: COM-R04-S-01b Felhasználói dokumentáció Dokumentációkód: -D01a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Méréstechnika és

Részletesebben

E3X-DA-N FOTOELEKTROMOS KAPCSOLÓ OMRON

E3X-DA-N FOTOELEKTROMOS KAPCSOLÓ OMRON E3X-DA-N FOTOELEKTROMOS KAPCSOLÓ OMRON Nagyteljesítményű Hengeres kialakítású, digitális fémtokozású fotokapcsoló közelítéskapcsoló száloptikához Digitális kijelzőn látható a pillanatnyi érzékelési állapot

Részletesebben

LPT_4DM_2a. Bekötési utasítás

LPT_4DM_2a. Bekötési utasítás LPT_4DM_2a Bekötési utasítás Az LPT illesztőkártya a PC-n futó mozgásvezérlő program ki-, és bemenőjeleit illeszti a CNC gép és a PC printer csatlakozója között. Főbb jellemzők: 4 tengely STEP és DIR jelei

Részletesebben

NCT MOTOR-HAJTÁS JELADÓKÁBEL SZERELÉSI ÉS BEÁLLITÁSI ÚTMUTATÓ NCT ELEKTRONIKAI EGYSÉGEK

NCT MOTOR-HAJTÁS JELADÓKÁBEL SZERELÉSI ÉS BEÁLLITÁSI ÚTMUTATÓ NCT ELEKTRONIKAI EGYSÉGEK NCT MOTOR-HAJTÁS JELADÓKÁBEL SZERELÉSI ÉS BEÁLLITÁSI ÚTMUTATÓ NCT ELEKTRONIKAI EGYSÉGEK DOKUMENTÁCIÓ NCT Ipari Elektronikai Kft. 1/8 Dátum: 2016.06.03. TARTALOMJEGYZÉK VERZIÓTÖRTÉNET... 3 BEVEZETÉS...

Részletesebben

Kültéri szünetmentes tápegységek térfigyelő rendszerekhez

Kültéri szünetmentes tápegységek térfigyelő rendszerekhez Kültéri szünetmentes tápegységek térfigyelő rendszerekhez Általános leírás A térfigyelő rendszerek megfelelő hatékonyságú üzemeltetésének feltétele, hogy a rendszer minden eleme lehetőség szerinti legkevesebb

Részletesebben

Hexium VIDOC-JANUS Twisted Pair Receiver Terméklap

Hexium VIDOC-JANUS Twisted Pair Receiver Terméklap Hexium VIDOC-JANUS Twisted Pair Receiver Terméklap Hexium Kft. VIDOC-JANUS-TWR 2 1. Általános leírás A TWR (Twisted Pair Receiver) csavart érpáron érkező differenciális videojelet alakítja vissza koaxiális

Részletesebben

Helyesbítés. MOVIDRIVE MDX61B MOVI-PLC DHP11B vezérlőkártya. Kiadás: / HU

Helyesbítés. MOVIDRIVE MDX61B MOVI-PLC DHP11B vezérlőkártya. Kiadás: / HU Hajtóműves motorok \ Ipari hajtóművek \ Hajtáselektronika \ Hajtásautomatizálás \ Szolgáltatások MOVIDRIVE MDX61B MOVI-PLC DHP11B vezérlőkártya Kiadás: 2005. 09. 11456779 / HU Helyesbítés SEW-EURODRIVE

Részletesebben

Multi-20 modul. Felhasználói dokumentáció 1.1. Készítette: Parrag László. Jóváhagyta: Rubin Informatikai Zrt.

Multi-20 modul. Felhasználói dokumentáció 1.1. Készítette: Parrag László. Jóváhagyta: Rubin Informatikai Zrt. Multi-20 modul Felhasználói dokumentáció. Készítette: Parrag László Jóváhagyta: Rubin Informatikai Zrt. 49 Budapest, Egressy út 7-2. telefon: +36 469 4020; fax: +36 469 4029 e-mail: info@rubin.hu; web:

Részletesebben

VDCU használati utasítás

VDCU használati utasítás VDCU használati utasítás A VDCU a 2 vezetékes Futura Digital rendszerhez tervezett többfunkciós eszköz. 2 db CCTV kamera csatlakoztatható felhasználásával a rendszerhez, továbbá világítás vagy zárnyitás

Részletesebben

Ultrahangos hőmennyiségmérők fűtés távleolvasással

Ultrahangos hőmennyiségmérők fűtés távleolvasással Ultrahangos hőmennyiségmérők fűtés távleolvasással 10 Kompakt mérőórák 0,6-15 m 3 /h Áramlásmérők 0,6-1000 m 3 /h Rádiókommunikáció, wireless M-Bus (OMS), M-Bus Adatközpont az összes kommunikációs rendszerhez

Részletesebben

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Kameraillesztő. VDCU Felhasználói és telepítői kézikönyv VDCU. VDCU Leírás v1.0.pdf

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Kameraillesztő. VDCU Felhasználói és telepítői kézikönyv VDCU. VDCU Leírás v1.0.pdf 2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Kameraillesztő VDCU Felhasználói és telepítői kézikönyv VDCU VDCU Leírás v1.0.pdf Tartalomjegyzék 1 Készülék felépítése...3 2 Műszaki paraméterek...3 3 DIP kapcsolók beállítása...4

Részletesebben

INVERSE MULTIPLEXER RACK

INVERSE MULTIPLEXER RACK SP 7505 Tartalomjegyzék...1 Általános ismertetés...2 Követelmények...2 Felépítése és működése...3 Beállítások...3 Felügyelet...3 Csatlakozók...3 Kijelzők...3 Műszaki adatok:...4 G703 felület:...4 LAN felület:...4

Részletesebben

Egyirányú motorkerékpár riasztó rendszer. Felhasználói Kézikönyv SK21

Egyirányú motorkerékpár riasztó rendszer. Felhasználói Kézikönyv SK21 Egyirányú motorkerékpár riasztó rendszer Felhasználói Kézikönyv SK21 Figyelmeztetések 1. A rendszer telepítését csak képzett szakember végezheti. 2. A telepítés elkezdése előtt ellenőrizze a motorkerékpár

Részletesebben

HSS86 ( ) típusú léptetőmotor meghajtó

HSS86 ( ) típusú léptetőmotor meghajtó HSS86 (93.034.028) típusú léptetőmotor meghajtó Jellemzők Teljesen zárt kör Alacsony motorzaj Alacsony meghajtó és motormelegedés Gyors válaszidő, nagy motorsebesség Optikailag leválasztott ki és bemenetek

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv MC442H típusú léptetőmotor meghajtóhoz

Felhasználói kézikönyv MC442H típusú léptetőmotor meghajtóhoz Felhasználói kézikönyv MC442H típusú léptetőmotor meghajtóhoz Műszaki adatok: Kimeneti áram: 1,0 4,2 A 15 beállítható mikró lépés felbontás (400-25 600 lépcső / fordulat) Rms érték: 3,0 A Tápfeszültség:

Részletesebben

OMRON FOTOELEKTROMOS KAPCSOLÓK E3X-DA-N

OMRON FOTOELEKTROMOS KAPCSOLÓK E3X-DA-N OMRON FOTOELEKTROMOS KAPCSOLÓK E3X-DA-N E3X-DA-N Nagyteljesítményû digitális fotokapcsoló száloptikához n látható a pillanatnyi érzékelési állapot abszolút értékben, illetve százalékban Nagytávolságú,

Részletesebben

Optikai átalakító. Gyors telepítési útmutató (1)

Optikai átalakító. Gyors telepítési útmutató (1) Optikai átalakító Gyors telepítési útmutató (1) Fiber Converters /11.15.212 1. Mielőtt előtt Doboz tartalma Optikai átalakító Többnyelvű gyors telepítési útmutató Hálózati adapter Rendszerkövetelmények

Részletesebben

Régi-új veszélyforrás: a soros port Biró László Miklós

Régi-új veszélyforrás: a soros port Biró László Miklós Régi-új veszélyforrás: a soros port Biró László Miklós laszlo.biro@axelero.hu Gép gép, gép - terminál kommunikáció Egyedi kis sebességű megoldások Szabványos kis sebességû megoldások Szinkron átvitel Aszinkron

Részletesebben

MASCO Biztonságtechnikai és Nyílászáró Automatizálási Kereskedelmi Kft Budapest, Madridi út 2. Tel: (06 1) , Fax: (06 1) ,

MASCO Biztonságtechnikai és Nyílászáró Automatizálási Kereskedelmi Kft Budapest, Madridi út 2. Tel: (06 1) , Fax: (06 1) , 2 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 Termék Tartalma... 3 Modul Eleje... 4 Modul Hátulja... 5 Csatlakozók Külső Interfészekhez 1... 6 Csatlakozók Külső Interfészekhez 2... 7 Telepítési Példa... 8 Termék

Részletesebben

SR mini PLC Modbus illesztő modul. Modul beállítása Bemeneti pontok kiosztása főmodul esetén Bemeneti pontok címkiosztása kiegészítő modul esetében

SR mini PLC Modbus illesztő modul. Modul beállítása Bemeneti pontok kiosztása főmodul esetén Bemeneti pontok címkiosztása kiegészítő modul esetében SR mini PLC Modbus illesztő modul Modul beállítása Bemeneti pontok kiosztása főmodul esetén Bemeneti pontok címkiosztása kiegészítő modul esetében Kimeneti pontok címkiosztása főmodul esetében, olvasásra

Részletesebben

Hexium VIDOC-JANUS Twisted Pair Transmitter Terméklap

Hexium VIDOC-JANUS Twisted Pair Transmitter Terméklap Hexium VIDOC-JANUS Twisted Pair Transmitter Terméklap Hexium Kft. VIDOC-JANUS-TWT 2 1. Általános leírás A TWT (Twisted Pair Transmitter) koaxiális kábelen érkező videojelet fogad, átalakítja differenciális

Részletesebben

Procontrol RFP-3. Műszaki adatlap. Rádiótransceiver / kontroller 433 vagy 868 MHz-re, felcsavarható SMA gumiantennával. Verzió: 4.1 2007.12.

Procontrol RFP-3. Műszaki adatlap. Rádiótransceiver / kontroller 433 vagy 868 MHz-re, felcsavarható SMA gumiantennával. Verzió: 4.1 2007.12. Procontrol RFP-3 Rádiótransceiver / kontroller 433 vagy 868 MHz-re, felcsavarható SMA gumiantennával Műszaki adatlap Verzió: 4.1 2007.12.21 1/6 Tartalomjegyzék RFP-3... 3 Rádiótransceiver / kontroller

Részletesebben

ARM programozás. Iványi László Szabó Béla

ARM programozás. Iványi László Szabó Béla ARM programozás 4. Óra USART periféria és az RS-485 busz elmélete és használata Iványi László ivanyi.laszlo@stud.uni-obuda.hu Szabó Béla szabo.bela@stud.uni-obuda.hu Mi az USART/UART? USART => Universal

Részletesebben

Alapvető információk a vezetékezéssel kapcsolatban

Alapvető információk a vezetékezéssel kapcsolatban Alapvető információk a vezetékezéssel kapcsolatban Néhány tipp és tanács a gyors és problémamentes bekötés érdekében: Eszközeink 24 V DC tápellátást igényelnek. A Loxone link maximum 500 m hosszan vezethető

Részletesebben

M-Bus Master MultiPort 250 ADATLAP

M-Bus Master MultiPort 250 ADATLAP M-Bus Master MultiPort 250 ADATLAP Távoli kiolvasás M-Bus rendszerrel 250 mérő csatlakoztatható egy M- Bus Masterhez, de a kaszkádosítással 1250 mérőből álló hálózat építhető ki Támogatja az elsődleges

Részletesebben

SYS700-DIDO-HFR Digitális szabadon programozható szabályozó (Digitális be- és kimenettel) Szabályozók és vezérlõk

SYS700-DIDO-HFR Digitális szabadon programozható szabályozó (Digitális be- és kimenettel) Szabályozók és vezérlõk KIVITEL ALKALMAZÁS, ILLESZTHETÕSÉG A SYS700-DIDO-HFR a Dialog-III készülékcsalád digitális jelek kezelésére alkalmas tagja, amely kifejezetten hő- és füstelvezetési vezérlési feladatok ellátására lett

Részletesebben

The modular mitmót system. 433, 868MHz-es ISM sávú rádiós kártya

The modular mitmót system. 433, 868MHz-es ISM sávú rádiós kártya The modular mitmót system 433, 868MHz-es ISM sávú rádiós kártya Kártyakód: COM-R4-S-b Fejlesztői dokumentáció Dokumentációkód: -Da Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Méréstechnika és Információs

Részletesebben

2 VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Kültéri egység VDT-595A. VDT-595A Leírás v2.1

2 VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Kültéri egység VDT-595A. VDT-595A Leírás v2.1 2 VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Kültéri egység VDT-595A VDT-595A Leírás v2.1 Tartalomjegyzék 1. Felépítés és funkciók...3 2. Funkciók...3 3. Műszaki adatok...4 4. Felszerelés...4 5. Vezetékezés...4 5.1.

Részletesebben

AVR-Stamp1.0F_USB Leírás, használati útmutató. Rev.B

AVR-Stamp1.0F_USB Leírás, használati útmutató. Rev.B AVR-Stamp1.0F_USB Leírás, használati útmutató. Rev.B A Stamp1.0F_USB egy olyan panel, ami kettős célt szolgál. Egyrészről, kialakításából adódóan alkalmas tanuló, fejlesztő eszköznek, másrészről kész berendezésbe

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. 3DM2280A típusú léptetőmotor meghajtó

Felhasználói kézikönyv. 3DM2280A típusú léptetőmotor meghajtó Felhasználói kézikönyv 3DM2280A típusú léptetőmotor meghajtó Bevezetés A 3DM2280A egy új generációs léptetőmotor meghajtó, a 32 bites digitális jelfeldolgozásnak (DSP) köszönhetően, lépésvesztés lehetősége

Részletesebben

OMRON BIZTONSÁGI FÉNYFÜGGÖNYÖK F3SN-A

OMRON BIZTONSÁGI FÉNYFÜGGÖNYÖK F3SN-A OMRON BIZTONSÁGI FÉNYFÜGGÖNYÖK F3SN-A F3SN-A 4-es kategóriájú fényfüggöny, mely megfelel a vonatkozó IEC és EN szabványoknak magasság = Fényfüggöny magasság 189... 1822 mm védett magasság 7 m illetve 10

Részletesebben

Kommunikáció az EuroProt-IED multifunkcionális készülékekkel

Kommunikáció az EuroProt-IED multifunkcionális készülékekkel Kommunikáció az EuroProt-IED multifunkcionális készülékekkel A Protecta intelligens EuroProt készülékei a védelem-technika és a mikroprocesszoros technológia fejlődésével párhuzamosan követik a kommunikációs

Részletesebben

Verzió: 1.4 2007.04.12. PROCONTROL ELECTRONICS LTD www.procontrol.hu

Verzió: 1.4 2007.04.12. PROCONTROL ELECTRONICS LTD www.procontrol.hu Procontrol RSC-U4C USB / RS485 adatkonverter Kezelői kézikönyv Verzió: 1.4 2007.04.12 Létrehozás dátuma: 2007.05.10 09:28 1. oldal, összesen: 9 2007 Procontrol Electronics Ltd. Minden jog fenntartva. A

Részletesebben

A/D és D/A konverterek vezérlése számítógéppel

A/D és D/A konverterek vezérlése számítógéppel 11. Laboratóriumi gyakorlat A/D és D/A konverterek vezérlése számítógéppel 1. A gyakorlat célja: Az ADC0804 és a DAC08 konverterek ismertetése, bekötése, néhány felhasználási lehetőség tanulmányozása,

Részletesebben

Mérési jegyzőkönyv. az ötödik méréshez

Mérési jegyzőkönyv. az ötödik méréshez Mérési jegyzőkönyv az ötödik méréshez A mérés időpontja: 2007-10-30 A mérést végezték: Nyíri Gábor kdu012 mérőcsoport A mérést vezető oktató neve: Szántó Péter A jegyzőkönyvet tartalmazó fájl neve: ikdu0125.doc

Részletesebben

ROG4K. EM210 fogyasztásmérő áramérzékelő ( A) Előnyök. Leírás

ROG4K. EM210 fogyasztásmérő áramérzékelő ( A) Előnyök. Leírás ROG4K EM210 fogyasztásmérő áramérzékelő (20-4000 A) Leírás Az áramérzékelő működése Rogowski elven alapul, EM210 fogyasztásmérővel együtt kell használni ( EM210 72D MV5 és EM210 72D MV6 verzió) egy-két

Részletesebben

M-Bus Master MultiPort 250D/L

M-Bus Master MultiPort 250D/L MultiPort 250D/L Távoli kiolvasás M-Bus rendszerrel Akár 250 mérő csatlakoztatható egy hez, de a kaszkádosítással 1250 mérőből álló hálózat építhető ki Támogatja az elsődleges/másodlagos/kiterjesztett

Részletesebben

AN900 D választható frekvenciájú négysugaras infrasorompó Telepítési útmutató 1. A készülék főbb részei

AN900 D választható frekvenciájú négysugaras infrasorompó Telepítési útmutató 1. A készülék főbb részei AN900 D választható frekvenciájú négysugaras infrasorompó Telepítési útmutató 1. A készülék főbb részei 2. Telepítési szempontok Az érzékelő telepítési helyének kiválasztásakor kerülje az alábbi területeket:

Részletesebben

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Telefonos illesztő / Telefonhívó modul. VDT-TPC Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT-TPC. VDT-TPC Leírás v1.0.

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Telefonos illesztő / Telefonhívó modul. VDT-TPC Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT-TPC. VDT-TPC Leírás v1.0. 2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Telefonos illesztő / Telefonhívó modul VDT-TPC Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT-TPC VDT-TPC Leírás v1.0.pdf Bevezető Leírás: A VDT-TPC egy telefonos illesztő modul

Részletesebben

Sebury BC Önálló RF kártyás és kódos beléptető

Sebury BC Önálló RF kártyás és kódos beléptető Sebury BC-2000 Önálló RF kártyás és kódos beléptető A BC-2000 önálló RF kártyás és kódos beléptető a legújabb mikroprocesszoros technológia segítségével képes zárak, kapuk vezérlésére. A programozás a

Részletesebben

RSC-2R. Wireless Modem RS232, RS232 vonalhosszabbító, RS 232 / Rádió konverter

RSC-2R. Wireless Modem RS232, RS232 vonalhosszabbító, RS 232 / Rádió konverter RSC-2R Wireless Modem RS232, RS232 vonalhosszabbító, RS 232 / Rádió konverter Felhasználás Az RS232 rádiómodem egy DB9-es csatlakozóval RS232 portra kapcsolható, pl. PC-hez vagy egyéb soros kimenetű mobil

Részletesebben

RAY MECHANIKUS KOMPAKT HŐMENNYISÉGMÉRŐ

RAY MECHANIKUS KOMPAKT HŐMENNYISÉGMÉRŐ ALKALMAZÁS A kompakt, mechanikus hőmennyiségmérő, fűtési és hűtési/fűtési energiafogyasztás nagy pontosságú mérésére szolgál, 5 C - 90 C mérési tartományban. Ideális arányban ötvözi a jól bevált, megbízható

Részletesebben

TÁVKÖZLÉSI ISMERETEK

TÁVKÖZLÉSI ISMERETEK TÁVKÖZLÉSI ISMERETEK Varga József FÉNYVEZETŐS GYAKORLAT Elérhetőség Mail: endrei.varga@t-online.hu Mobil:30/977-4702 1 UTP kábel szerelés UTP (Unshielded Twisted Pair): Árnyékolatlan csavart érpár Külső

Részletesebben

BIZTONSÁGI VIZSGÁLATOK GÉPEKEN, HORDOZHATÓ KÉSZÜLÉKEKEN, KAPCSOLÓSZEKRÉNYEKEN ÉS MÁS BERENDEZÉSEKEN

BIZTONSÁGI VIZSGÁLATOK GÉPEKEN, HORDOZHATÓ KÉSZÜLÉKEKEN, KAPCSOLÓSZEKRÉNYEKEN ÉS MÁS BERENDEZÉSEKEN BIZTONSÁGI VIZSGÁLATOK GÉPEKEN, HORDOZHATÓ KÉSZÜLÉKEKEN, KAPCSOLÓSZEKRÉNYEKEN ÉS MÁS BERENDEZÉSEKEN Hermann Zoltán C+D Automatika Kft. 1191. Budapest, Földvári u. 2. Tel. +36 1 2829676, 2829896 Fax.+36

Részletesebben

Procontrol RSC-24B,C. Kezelői, telepítői kézikönyv. RS232 - RS485 / RS422 adatkonverter. Verzió: 1.5 2007.11.15

Procontrol RSC-24B,C. Kezelői, telepítői kézikönyv. RS232 - RS485 / RS422 adatkonverter. Verzió: 1.5 2007.11.15 Procontrol RSC-24B,C RS232 - RS485 / RS422 adatkonverter Kezelői, telepítői kézikönyv Verzió: 1.5 2007.11.15 RSC-24B Köszöntés Köszönjük, hogy a Procontrol terméke mellett döntött. A Procontrol Electronics

Részletesebben

Kiválasztási útmutató

Kiválasztási útmutató kiegészítôk Kiválasztási útmutató A Sepamhoz kétféle adatátviteli kiegészítô áll rendelkezésre: b adatátviteli csatolók, melyek elengedhetetlenek a Sepam adatátviteli hálózathoz történô csatlakoztatásához;

Részletesebben

LED DRIVER 6. 6 csatornás 12-24V-os LED meghajtó. (RDM Kompatibilis) Kezelési útmutató

LED DRIVER 6. 6 csatornás 12-24V-os LED meghajtó. (RDM Kompatibilis) Kezelési útmutató LED DRIVER 6 6 csatornás 12-24V-os LED meghajtó (RDM Kompatibilis) Kezelési útmutató Tartsa meg a dokumentumot, a jövőben is szüksége lehet rá! rev 2 2015.09.30 DEZELECTRIC LED DRIVER Bemutatás A LED DRIVER

Részletesebben

Szünetmentes áramforrások. Felhasználói Kézikönyv PRO2050 - PRO2120 500VA 1200VA

Szünetmentes áramforrások. Felhasználói Kézikönyv PRO2050 - PRO2120 500VA 1200VA Szünetmentes áramforrások Felhasználói Kézikönyv PRO2050 - PRO2120 500VA 1200VA 1. Bemutatás Az UPS más néven szünetmentes áramforrás megvédi az ön elektromos berendezéseit, illetve a hálózat kimaradása

Részletesebben

A vezérlő alkalmas 1x16, 2x16, 2x20, 4x20 karakteres kijelzők meghajtására. Az 1. ábrán látható a modul bekötése.

A vezérlő alkalmas 1x16, 2x16, 2x20, 4x20 karakteres kijelzők meghajtására. Az 1. ábrán látható a modul bekötése. Soros LCD vezérlő A vezérlő modul lehetővé teszi, hogy az LCD-t soros vonalon illeszthessük alkalmazásunkhoz. A modul több soros protokollt is támogat, úgy, mint az RS232, I 2 C, SPI. Továbbá az LCD alapfunkcióit

Részletesebben

T Bird 2. AVR fejlesztőpanel. Használati utasítás. Gyártja: BioDigit Kft. Forgalmazza: HEStore.hu webáruház. BioDigit Kft, 2012. Minden jog fenntartva

T Bird 2. AVR fejlesztőpanel. Használati utasítás. Gyártja: BioDigit Kft. Forgalmazza: HEStore.hu webáruház. BioDigit Kft, 2012. Minden jog fenntartva T Bird 2 AVR fejlesztőpanel Használati utasítás Gyártja: BioDigit Kft Forgalmazza: HEStore.hu webáruház BioDigit Kft, 2012 Minden jog fenntartva Főbb tulajdonságok ATMEL AVR Atmega128 típusú mikrovezérlő

Részletesebben

10. Szivattyúállomás vezérlés a vízkezelő rendszerekben

10. Szivattyúállomás vezérlés a vízkezelő rendszerekben 0. Szivattyúállomás vezérlés a vízkezelő rendszerekben Az IB IL AI /HART modulnál két elektromosan szigetelt analóg bemenet rendelkezik HART kommunikációval és FDT támogatással, amely terepibusz egységekhez

Részletesebben

Hálózatok I. (MIN3E0IN-L) ELŐADÁS CÍME. Segédlet a gyakorlati órákhoz. 2.Gyakorlat. Göcs László

Hálózatok I. (MIN3E0IN-L) ELŐADÁS CÍME. Segédlet a gyakorlati órákhoz. 2.Gyakorlat. Göcs László (MIN3E0IN-L) ELŐADÁS CÍME Segédlet a gyakorlati órákhoz 2.Gyakorlat Göcs László Manchester kódolás A Manchester kódolást (Phase Encode, PE) nagyon gyakran használják, az Ethernet hálózatok ezt a kódolási

Részletesebben

PV GUARD Használati - kezelési útmutató PV-DC-AM-01 típusú készülékhez

PV GUARD Használati - kezelési útmutató PV-DC-AM-01 típusú készülékhez P P P enta P ort Mérnöki, Elektronikai és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság 2440 Százhalombatta, Asztalos u. 5. Tel./Fax.: 23 355-701 e-mail: mail@pentaport.hu PV GUARD Használati - kezelési

Részletesebben

GSM KÖZPONTOK > LAN KÖZPONTOK > HŐMÉRSÉKLET ÉRZÉKELŐK > PÁRAMÉRŐK > CO2 SZENZOROK > NYOMÁSMÉRŐ SZENZOROK >

GSM KÖZPONTOK > LAN KÖZPONTOK > HŐMÉRSÉKLET ÉRZÉKELŐK > PÁRAMÉRŐK > CO2 SZENZOROK > NYOMÁSMÉRŐ SZENZOROK > Távfelügyeleti eszközök kínálata kategóriák szerint: GSM KÖZPONTOK > LAN KÖZPONTOK > HŐMÉRSÉKLET ÉRZÉKELŐK > PÁRAMÉRŐK > CO2 SZENZOROK > NYOMÁSMÉRŐ SZENZOROK > KÉTÁLLAPOTÚ ÉRZÉKELŐK, KAPCSOLÓK > KIEGÉSZÍTŐK

Részletesebben

TM TM TM-77203

TM TM TM-77203 TM-77201 TM-77202 TM-77203 Árnyékállomás rendszer Használati útmutató 2012 BioDigit Ltd. Minden jog fenntartva. A dokumentum sokszorosítása, tartalmának közzététele bármilyen formában, beleértve az elektronikai

Részletesebben

TM-76875 Hanglejátszó

TM-76875 Hanglejátszó TM-76875 Hanglejátszó Használati útmutató 2011 BioDigit Ltd. Minden jog fenntartva. A dokumentum sokszorosítása, tartalmának közzététele bármilyen formában, beleértve az elektronikai és mechanikai kivitelezést

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. 3DM860A típusú léptetőmotor meghajtó

Felhasználói kézikönyv. 3DM860A típusú léptetőmotor meghajtó Felhasználói kézikönyv 3DM860A típusú léptetőmotor meghajtó Bevezetés A 3DM860A egy új generációs léptetőmotor meghajtó, a 32 bites digitális jelfeldolgozásnak (DSP) köszönhetően, lépésvesztés lehetősége

Részletesebben

TB6600 V1 Léptetőmotor vezérlő

TB6600 V1 Léptetőmotor vezérlő TB6600 V1 Léptetőmotor vezérlő Mikrolépés lehetősége: 1, 1/2, 1/4, 1/8, 1/16. A vezérlő egy motor meghajtására képes 0,5-4,5A között állítható motoráram Tápellátás: 12-45V közötti feszültséget igényel

Részletesebben

2 VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Kültéri egység VDT-595A. VDT-595A Leírás v2.1

2 VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Kültéri egység VDT-595A. VDT-595A Leírás v2.1 2 VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Kültéri egység VDT-595A VDT-595A Leírás v2.1 Tartalomjegyzék 1. Felépítés és funkciók...3 2. Funkciók...3 3. Műszaki adatok...4 4. Felszerelés...4 5. Vezetékezés...4 5.1.

Részletesebben

SYS700-R ROUTER modul DDC rendszerelemek, DIALOG-III család

SYS700-R ROUTER modul DDC rendszerelemek, DIALOG-III család DDC rendszerelemek, DIALOG-III család -- 009. március KIVITEL ALKALMAZÁS A SYS00-R a Dialog-III készülékcsalád ROUTER készüléke, amely kifejezetten épületgépészeti automatika kommunikációs feladatok ellátására

Részletesebben

RFP-RFM. Procontrol RFP-RFM. Rádiótransceiver/ kontroller 433 vagy 868 MHz-re, SMA antenna csatlakozóval. Műszaki adatlap. Verzió:

RFP-RFM. Procontrol RFP-RFM. Rádiótransceiver/ kontroller 433 vagy 868 MHz-re, SMA antenna csatlakozóval. Műszaki adatlap. Verzió: Procontrol Rádiótransceiver/ kontroller 433 vagy 868 MHz-re, SMA antenna csatlakozóval Műszaki adatlap Verzió: 1.0 2015.03.30 1/6 Tartalomjegyzék... Hiba! A könyvjelző nem létezik. Rádiótransceiver / kontroller

Részletesebben