s!nus-elektrotechnikai bt. SEIK 102 HS RS-232<>RS-422/485 INTERFÉSZ KONVERTER HASZNÁLATI UTASÍTÁS

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "s!nus-elektrotechnikai bt. SEIK 102 HS RS-232<>RS-422/485 INTERFÉSZ KONVERTER HASZNÁLATI UTASÍTÁS"

Átírás

1 INTERFÉSZ KONVERTER RS-232<>RS-422/485 HASZNÁLATI UTASÍTÁS RS-422 (4-vezetékes) RS-485 (2/4-vezetékes) Adatátvitel távolsága: max. 1,2 km Direkt csatlakoztatható egy 9 pólusú PC soros portba Multidrop kompatibilis, 31 készülék fűzhető egy buszra Kiküszöböli a zaj és a föld problémákat Tápfeszültségét külső adapterről kapja Nagy adatsebesség: max. 1MBaud s!nus-elektrotechnikai bt...the world of interface converters.

2 2 SEIK 102 HS RS-232<>RS-422/485 interfész konverter BEVEZETÉS: A SEIK 102 HS típusú interfész konverter egy kompakt, dugaszolható interfész átalakító, mely az RS- 232 aszimmetrikus jelet RS-422 vagy RS-485 szimmetrikus jellé alakítja át. Ez a jelátalakítás (konvertálás) kétirányúan történik. A kimenő RS-232 jelet átalakítja RS-422 vagy RS-485 jellé, és a beérkező RS-422 vagy RS-485 jelet RS-232 jellé alakítja át. Az átalakító használatával egy soros RS-232 kimenettel rendelkező készülék (számítógép) kommunikálni tud más RS-422 illetve RS-485 jeleket használó készülékekkel, mely kommunikáció az elektromos zavarokra, zajokra érzéketlen. RS-485 multidrop felhasználásban 32 készülék csatlakoztatható egy egyszerű hálózatban a soros buszhoz. SPECIALITÁS: A SEIK 102 HS típusú interfész konverter a legmodernebb speciális CMOS IC-k felhasználásának köszönhetően nagy adatsebességig - 1 Mbaud sebesség használható. ALKALMAZÁS: A SEIK 102 HS típusú interfész konvertert a legkülönbözőbb helyzetekben lehet használni. Az egyik legáltalánosabb felhasználási mód az RS-232 jel átviteli távolságának növelése. Az alábbi ábra erre mutat be egy fél-duplex hálózati felépítést:

3 3 A KONVERTER KIALAKÍTÁSA: RS-232 oldal: A SEIK 102 HS konverter RS-232 oldalon egy SUB-D 9 pólusú mama típusú csatlakozóval van szerelve, mely lábkiosztása megfelel az RS-232 szabványnak. Így a SEIK 102 HS konverter egyből csatlakoztatható a legtöbb számítógéphez. Az RS-232 készülék hardware kézfogásos jelei össze vannak hurkolva, és az RS-232 RTS kontroll adatvonal használható az RS-485 adatforgalom megfordítására, ha az szükséges. A pontos lábkiosztás az alábbi táblázatban látható: láb* jel megnevezés 1 DCD 2 RXD 3 TXD 4 DTR 5 GND 6 DSR 7 RTS 8 CTS * Az láb összekötve, valamint a láb is összekötve! RS-422/485 oldal: A SEIK 102 HS konverter RS-422/485 oldalon egy SUB-D 25 pólusú papa típusú csatlakozóval van szerelve. A pontos lábkiosztás az alábbi táblázatban látható: *A láb összekötve! láb* jel megnevezés 2 TXA 5 RXA 7 GND 12 GND 14 TXB 17 RXB 18 külső Tx enged. 25 +U tápfesz. papa mama BEÁLLÍTÁSOK: A konverter gyári beállításainak megváltoztatása forrasztással átköthető fóliapadokkal történik, mely padok a készülék házának eltávolítása után válnak hozzáférhetővé, és a panel alján találhatóak. A ház szétnyitását egy vékony fejű csavarhúzó segítségével végezzük el, azonban előtte minden esetben húzzuk ki mindkét oldalon a csatlakozókat! Figyeljünk arra, hogy a konverterben felhasznált CMOS alkatrészeket védeni kell az elektrosztatikus kisülések ellen!

4 4 A legtöbb felhasználáshoz nem szükséges megváltoztatni a gyári beállításokat, de ha különleges beállításokat akarunk elvégezni, akkor azokat megtehetjük a készülék belsejében található fóliapadok szétválasztásával, illetve összeforrasztásával. Az alábbi két táblázat bemutatja a gyári, és a lehetséges beállításokat: FÓLIAPAD GYÁRI BEÁLLÍTÁS FUNKCIÓ 1. nyitva Külső Tx engedélyezve 2. rövidzár 3. nyitva Vétel engedélyezve 4. rövidzár Visszhang(echo) BE 5. rövidzár Rt lezáró ellenállás BE FÓLIAPAD LEHETSÉGES FUNKCIÓ BEÁLLÍTÁS 1. rövidzár RTS Tx engedélyezve 2. nyitva 3. rövidzár Fél-duplex mód 4. nyitva Visszhang(echo) KI 5. nyitva Rt lezáró ellenállás KI FÓLIAPAD 3-4 : TELJES-DUPLEX / FÉL-DUPLEX ÜZEMMÓD Teljes-duplex üzemmód (Gyári beállítás) Teljes-duplex üzemmódban (négy vezetékes rendszer) egy különálló adó illetve vevő áramkört kell alkalmazni, és ebben az üzemmódban az adó és a vevő mindig készenléti állapotban van, azaz egyidejűleg adásra és vételre is alkalmas. Teljes-duplex üzemmódban az RS-422/485 jelek a TxA és TxB sodrott érpáron kerülnek átvitelre, míg a vett jelek az RxA és RxB egy másik sodrott érpáron érkeznek. Teljes-duplex üzemmód bekötését mutatja az alábbi ábra:

5 5 Fél-duplex üzemmód: Az alábbi ábra mutatja a fél-duplex üzemmód bekötését: Fél-duplex üzemmódban ugyanazon a sodrott érpáron kerül átvitelre az adott és a vett jel is, ilyenkor tehát értelemszerűen ellenőrizni kell az adatáramlás irányát, mivel az ugyanabban az időben nem történhet. Az adót engedélyezni kell, ha a készülék kész a jelátvitelre, és tiltani ha a készülék kész a jelek fogadására (vételére). Erre két módszer létezik, egy külső és egy belső a belső az ajánlott. Külső engedélyezés (TX-ENABLE): Ha kívülről akarjuk a készülék adatátviteli irányát szabályozni, akkor ez az RS-422/485 oldal 25 pólusú papa csatlakozójának 18 lábán történhet. Ilyenkor a készülékben található 1. és 2. számú fóliapadnak a gyári beállításban kell lennie, és ekkor az adás engedélyezése az előzőekben említett 18 lábon megjelenő TTL jellel vezérelhető. Külsőleg szabályozott fél-duplex működésnél, vagy bármilyen más olyan helyzetben, ahol az átvitel külső ellenőrzésre szorul, a 18 lábra kerülő jelnek, mely engedélyezi, vagy tiltja az adót, nem szabad meghaladnia az alábbi értékeket: ADÁS ENGEDÉLYEZÉS 0 ADÁS TILTÁS 1 Bemeneti ellenállás értéke : - 25,0 V tól + 0,8 V + 2,4 V tól + 25 V 5 kω Az alábbi ábra bemutatja a külsőleg történő ellenőrzés bekötését:

6 6 RTS jellel történő átvitel engedélyezés (Aktív duplex kontroll): Az átvitelt az RS-232 oldali RTS jellel is szabályozni tudjuk. Ilyenkor a 2. és 3. számú fóliapadnak a lehetséges beállításban kell lennie. Amennyiben RTS jel szabályozza az átvitel irányát, akkor nem kell külső TX-ENABLE szabályozást létrehozni. Egy átlagos RS-232 DTE működésnél RTS ON (pozitív) állapotra emelkedik ha a készülék kész az átvitel elkezdésére. Sok esetben az RTS jel használata a legegyszerűbb mód az átvitel engedélyezésére. Azonban mielőtt ezt a szabályzási módot használja, ellenőrizze az adott rendszer idő beállításait. FÓLIAPAD 5 : LEZÁRÓ ELLENÁLLÁS: A gyári beállításban az áramkörbe be van építve egy 120 Ω értékű lezáró ellenállás. Ezen ellenállás kiiktatása az 5. fóliapad nyitott állásba helyezésével történik. Erre akkor van szükség, ha például multidrop kapcsolatban valahol a busz közbülső részén használjuk a konvertert. FÓLIAPAD 1-2 : FÉL DUPLEX MŰKÖDÉSBEN A HELYI VISSZHANG KI-BE KAPCSOLÁSA: A gyári beállításban az átvitt adat visszhangosítva van a vevő felé fél-duplex működésnél. Amennyiben nem szükséges ez a visszhang, akkor a 1. és 2. számú fóliapadot a lehetséges beállítás állapotba kell hozni egy forrasztópáka segítségével. Teljes-duplex üzemmódban az 1-2 fóliapadnak a gyárilag beállított állásban kell lennie, ugyanis teljesduplex üzemmódban a vevőt állandóan engedélyezett állapotban kell tartani. TÁPFESZÜLTSÉG: A készülék tápellátása egy külső adapterről történik + 5 V tól + 13 V-ig terjedhető DC tápfeszültséggel (@ 100 ma). Ha megfelelő tápegységet választunk, akkor egy tápegységről több konvertert is meg tudunk táplálni. A tápfeszültséget a konverter RS-422/485 oldalán a 7. lábra (test) és a 25. lábra (pozitív tápfesz.) kell bekötni. Bekötéskor ügyelni kell a polaritásra! A tápfeszültség fordított polaritással történő bekötésekor nem fog működni a készülék, de a tönkremenetel ellen védett az áramkör.

7 7 HIBAELHÁRÍTÁS: Egy egyszerű teszt a működés ellenőrzésére: Az alábbiakban leírt egyszerű teszttel leellenőrizhető, hogy egy esetleges hibás, vagy nem működés esetén magában a konverterben, vagy az áramkör többi részében van e a hiba. A teszt egy egyszerű BASIC programmal történik, melyhez természetesen szükségünk van egy megfelelő BASIC szoftverre, ilyenek pl.: QuickBASIC, GWBASIC. A teszt lefuttatása előtt ellenőrizzük le, hogy a fóliapadok a gyári beállításban legyenek. A teszt lefuttatása előtt a konvertert az alábbi módon kell bekötnünk: 1. Kössük be a tápfeszültséget. 2. Zárjuk rövidre egymással az 5-2 lábat, valamint a lábat. A teszt a következő: 10 OPEN com1:2400,n,8,1 FOR RANDOM AS # 1 20 PRINT #1, Hurok teszt OK 30 LB$ = INPUT$((21), #1) 40 PRINT LB$ Üssön egy ENTER-t. Amennyiben maga a konverter megfelelően működik az alábbi felirat fog megjelenni a képernyőn: Hurok teszt OK. Ha COM1 helyett a COM2 portot akarjuk használni akkor a következő módosításokat kell a programon elvégeznünk: 10 sor com1 helyett com2 A sor többi része és a nem változtatott sorok megegyeznek az előző vastagon szedett programban szereplőkkel. ( A 10 sorban szereplő adatokat megváltoztathatjuk pl. a 2400 baud helyett más baud értékekkel stb.) Az RS-422/485 oldal bekötése: Ellenőrizzük le, hogy helyesen kötöttük e be a csavart érpárú kábeleket. Amennyiben eltérő jelöléseket találunk mint ami a saját készülékünkön található, úgy az alábbiakban felsorolunk pár használatos jelölést: Az A kivezetést normális esetben össze kell kötni A -val, vagy +, vagy Y vagy High kivezetéssel. A B kivezetést normális esetben össze kell kötni B -vel, vagy -, vagy Z, vagy Low kivezetéssel.

8 8 Amennyiben valami miatt nem teljesen világos, hogy hogyan kell a négy vezetéket bekötni, úgy sajnos egy kis kísérletezés szükséges. RS 232 oldal bekötése: Amennyiben hosszabbító kábelt használtunk a bekötéshez akkor ellenőrizzük le, hogy a kábel megfelelően van-e bekötve. Lezáró ellenállás: Ellenőrizzük le a lezáró ellenállások bekötését, és azt, hogy egyáltalán szükségesek-e. Előfeszítő ellenállások bekötése: Főleg RS-485 multidrop rendszereknél a vevő érzékeny lehet a zajokra. Multidrop üzemmódban amikor nincsen átvitel engedélyezve, a hálózat lebegni kezdhet. A SEIK 102 HS modell védett ez ellen a lebegés ellen, de a hálózat más résztvevői érzékenyek lehetnek rá, és ezeket a zajokat mint bemenő jelet érzékelhetik. Ilyen esetben két előfeszítő ellenállást (Rb1, Rb2) kell kívülről bekötni a buszra, az így 1-2 V feszültséggel elő lesz feszítve amikor minden meghajtó harmadik állapotban (TRI-STATE) van. Az előfeszítő ellenállásokat az alábbi ábrán láthatóan kell bekötni: AZ RS-422/485 OLDALI KÁBEL KIVÁLASZTÁSA: Kábelkiválasztásnál figyeljünk arra, hogy gondoljunk a testvezetékre is. A leggyakrabban használt kábeltípus a CAT 5. (UTP vagy STP) kábel 24 AWG átmérővel. TESTELÉS, FÖLDELÉS: Az RS-422 és RS-485 rendszernél a kifogástalan működéshez szükséges a testpontok jó összekötése a rendszer mindkét végén. Az összekötés létrejöhet egy külön testkábel alkalmazásával, vagy mindkét végen a készülékek testpontjainak leföldelésével. Ilyenkor a képen látható módon 100 Ω értékű ellenállásokat kell az áramkörbe bekötni, az itt folyó áramok korlátozása végett.

9 9 MŰSZAKI SPECIFIKÁCIÓ: RS-232 oldal: Csatlakozó: Bemeneti feszültség: Space vagy ON Mark vagy OFF RS-422/485 oldal: Csatlakozó: Adatsebesség: Rt lezáró ellenállás: SUB-D 25 pólusú mama + 2,4 től + 30 V - 30 tól + 0,8 V SUB-D 25 pólusú papa max. 1 Mbaud 120 Ω (kikapcsolható) Tápfeszültség: RS-422/485 oldal 25 láb: RS-422/485 oldal 7 láb: RS-232 oldal : +5 V tól + 12 V 100mA teljes RS-485 busz terhelésnél TEST +5 V DC (RTS és/vagy DTR magas szintű jel) Hőmérséklet: Üzemi hőmérséklet: 0 C tól + 60 C Tárolási hőmérséklet: - 20 C tól + 70 C Méret: Súly: 63mm x 42mm x 16mm 60 gramm GARANCIA: A gyártó a készülék rendeltetésszerű használata és szakszerű kezelése során bekövetkezett meghibásodások esetére garanciát vállal a vásárlástól számított 12 hónapra. Ez idő alatt a meghibásodott részeket pótolja, szükség esetén a készüléket kicseréli illetve a javítás jogát fenntartja. A készülék javítása céljából felmerülő szállítási költségek a készülék tulajdonosát terhelik. A garanciába nem tartozik bele a készülék nem megfelelő használatából, valamint a külső behatásokból adódó hibák.

10 10 EGYÉB TERMÉKEINK: Interfész konverterek: RS-232<>RS-422/485 RS-232<>RS422/485 szigetelt RS-232<>RS-422 port táplált RS-232<>TTL(CMOS) RS-232<>20mA (IEC1107) RS-232<>optikai leolvasó fej(iec1107) RS-232<>RS-422 SMPTE video szabv. komp. Null modemek, gender-changer, stb. Különböző tartozékok, kábelek, stb. GYÁRTÓ: Kérje az RS-232/422/485 szabványokat, valamint termékeinket is ismertető információs füzetünket, vagy keresse fel honlapunkat. s!nus-elektrotechnikai bt. I 9028 Győr, Móra tér 17. I tel:96/ I fax:96/ I mobil:30/ I s-e.bt@ freemmail.hu

s!nus-elektrotechnikai bt. SEIK 104 PP RS-232<>RS-485 PORT ÁLTAL TÁPLÁLT INTERFÉSZ KONVERTER HASZNÁLATI UTASÍTÁS ! RS-485 (2/4-vezetékes)

s!nus-elektrotechnikai bt. SEIK 104 PP RS-232<>RS-485 PORT ÁLTAL TÁPLÁLT INTERFÉSZ KONVERTER HASZNÁLATI UTASÍTÁS ! RS-485 (2/4-vezetékes) PORT ÁLTAL TÁPLÁLT INTERFÉSZ KONVERTER RS-232RS-485 HASZNÁLATI UTASÍTÁS! RS-485 (2/4-vezetékes)! Nincs szükség külön tápegységre! Adatátvitel távolsága: max. 1,2 km! Direkt csatlakoztatható egy 9 pólusú

Részletesebben

SEIK 109 PP SMPTE PORT ÁLTAL TÁPLÁLT INTERFÉSZ KONVERTER RS-232<>RS-422 HASZNÁLATI UTASÍTÁS. ! RS-422 (4-vezetékes)

SEIK 109 PP SMPTE PORT ÁLTAL TÁPLÁLT INTERFÉSZ KONVERTER RS-232<>RS-422 HASZNÁLATI UTASÍTÁS. ! RS-422 (4-vezetékes) PORT ÁLTAL TÁPLÁLT INTERFÉSZ KONVERTER RS-232RS-422 HASZNÁLATI UTASÍTÁS! RS-422 (4-vezetékes)! Nincs szükség külön tápegységre! Adatátvitel távolsága: max. 1,2 km! Direkt csatlakoztatható egy 9 pólusú

Részletesebben

SEIK 110 AUTO OPI OPTIKAILAG SZIGETELT AUTOMATA INTERFÉSZ KONVERTER RS-232<>RS-422/485 HASZNÁLATI UTASÍTÁS

SEIK 110 AUTO OPI OPTIKAILAG SZIGETELT AUTOMATA INTERFÉSZ KONVERTER RS-232<>RS-422/485 HASZNÁLATI UTASÍTÁS OPTIKAILAG SZIGETELT AUTOMATA INTERFÉSZ KONVERTER RS-232RS-422/485 HASZNÁLATI UTASÍTÁS R S 4 8 5 A U T O M A T I C D A T A D I R E C T I O N C O N T R O L L! RS-422 (4-vezetékes! RS-485 (2/4 vezetékes)!

Részletesebben

Roger UT-2. Kommunikációs interfész V3.0

Roger UT-2. Kommunikációs interfész V3.0 ROGER UT-2 1 Roger UT-2 Kommunikációs interfész V3.0 TELEPÍTŐI KÉZIKÖNYV ROGER UT-2 2 ÁLTALÁNOS LEÍRÁS Az UT-2 elektromos átalakítóként funkcionál az RS232 és az RS485 kommunikációs interfész-ek között.

Részletesebben

RUPERT MÉRNÖKI IRODA. MODEM V.23 v3.1 RS232. Termék ismertető 2006.10.08

RUPERT MÉRNÖKI IRODA. MODEM V.23 v3.1 RS232. Termék ismertető 2006.10.08 RUPERT MÉRNÖKI IRODA MODEM V.23 v3.1 RS232 Termék ismertető 2006.10.08 Műszaki paraméterek: A MODEM V.23 v3.1 típusú készülék moduláris kiépítésű, speciálisan PLC készülékek adatátviteli kommunikációjának

Részletesebben

OPTIKAIKÁBEL ILLESZTŐ INT-FI

OPTIKAIKÁBEL ILLESZTŐ INT-FI OPTIKAIKÁBEL ILLESZTŐ INT-FI int-fi_hu 05/09 Az INT-FI illesztő lehetővé teszi az adatok átalakítását és optikai kábelen történő átvitelét. INTEGRA vezérlőpanelekkel kommunikációs buszával vagy az ACCO

Részletesebben

LPT_4DM_2a. Bekötési utasítás

LPT_4DM_2a. Bekötési utasítás LPT_4DM_2a Bekötési utasítás Az LPT illesztőkártya a PC-n futó mozgásvezérlő program ki-, és bemenőjeleit illeszti a CNC gép és a PC printer csatlakozója között. Főbb jellemzők: 4 tengely STEP és DIR jelei

Részletesebben

Kültéri szünetmentes tápegységek térfigyelő rendszerekhez

Kültéri szünetmentes tápegységek térfigyelő rendszerekhez Kültéri szünetmentes tápegységek térfigyelő rendszerekhez Általános leírás A térfigyelő rendszerek megfelelő hatékonyságú üzemeltetésének feltétele, hogy a rendszer minden eleme lehetőség szerinti legkevesebb

Részletesebben

DOP 02. Kezelési és karbantartási útmutató OPTIKAI KIOLVASÓ. Dok. No. DOP-070809-000-01-1M 2007/8

DOP 02. Kezelési és karbantartási útmutató OPTIKAI KIOLVASÓ. Dok. No. DOP-070809-000-01-1M 2007/8 DOP 02 OPTIKAI KIOLVASÓ Kezelési és karbantartási útmutató Dok. No. DOP-070809-000-01-1M 2007/8 TARTALOMJEGYZÉK DOP 02... 1 Általános tudnivalók, biztonság... 2 Műszaki leírás... 3 Felépítése... 3 Műszaki

Részletesebben

IC F4002, IC F3002 RS232 és RS485 modem interfész Műszaki leírás

IC F4002, IC F3002 RS232 és RS485 modem interfész Műszaki leírás IC F-4002, IC F-3002 modem SCB-S6666/-A,B H-1033 Budapest, Szőlőkert u. 4. Tel: (+36-1)437-8120, (+36-1)-437-8121 Fax: (+36-1)-437-8122, E-mail: multicomkft@multicomkft.hu, www. multicomkft.hu. IC F4002,

Részletesebben

TC3XY NT/MT Beléptető rendszer 1.0 verzió Telepítési Útmutató 2005 08 27

TC3XY NT/MT Beléptető rendszer 1.0 verzió Telepítési Útmutató 2005 08 27 1 oldal TC3XY NT/MT Beléptető rendszer 1.0 verzió Telepítési Útmutató 2005 08 27 2 oldal Tartalom I. BEVEZETÉS...4 I.1. A TC3XY VEZÉRLŐ...4 I.2. ÁLTALÁNOS BIZTONSÁGI ÖSSZEFOGLALÓ...4 I.3. ELEKTRONIKUS

Részletesebben

OMRON FOTOELEKTROMOS KAPCSOLÓK E3NT

OMRON FOTOELEKTROMOS KAPCSOLÓK E3NT E3NT Tárgyreflexiós érzékelõ háttér- és elõtér elnyomással 3 m-es érzékelési távolság (tárgyreflexiós) 16 m-es érzékelési távolság (prizmás) Analóg kimenetes típusok Homloklapfûtéssel ellátott kivitelek

Részletesebben

RUBICON Serial IO kártya

RUBICON Serial IO kártya RUBICON Serial IO kártya Műszaki leírás 1.0 Készítette: Forrai Attila Jóváhagyta: Rubin Informatikai Zrt. 1149 Budapest, Egressy út 17-21. telefon: +361 469 4020; fax: +361 469 4029 e-mail: info@rubin.hu;

Részletesebben

RD Csapadékdetektor távadó. v1.0 Előzetes

RD Csapadékdetektor távadó. v1.0 Előzetes RD Csapadékdetektor távadó v1.0 Előzetes UNITEK 2007 Ezt az oldalt szándékosan hagytuk üresen 2 Unitek Általános leírás A csapadékdetektor a mindenkori csapadékstátusz érzékelésére alkalmas. A RD csapadékdetektor

Részletesebben

Procontrol RSC-24B. Kezelői, telepítői kézikönyv. RS232 / RS485 adatkonverter. Verzió: 1.4 2007.04.12

Procontrol RSC-24B. Kezelői, telepítői kézikönyv. RS232 / RS485 adatkonverter. Verzió: 1.4 2007.04.12 Procontrol RSC-24B RS232 / RS485 adatkonverter Kezelői, telepítői kézikönyv Verzió: 1.4 2007.04.12 2007 Procontrol Electronics Ltd. Minden jog fenntartva. A Worktime, a Workstar, a WtKomm a Procontrol

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató A BioEntry Smart/Pass Kezdő Csomag tartalmazza: BioEntry Smart/Pass készülék Műanyag BioEntry állvány BioEntry interfész panel Stereo aljzat a DB-9-es kábelnek DB-9-es bővítő kábel Csavar szett CD, amely

Részletesebben

PT1 Légnyomás távadó Felhasználói kézikönyv. v1.0 Előzetes

PT1 Légnyomás távadó Felhasználói kézikönyv. v1.0 Előzetes PT1 Légnyomás távadó Felhasználói kézikönyv v1.0 Előzetes UNITEK 2006 Ezt az oldalt szándékosan hagytuk üresen 2 Unitek Általános leírás A PT1 légnyomás távadó az UNITEK új fejlesztésű intelligens mérő-

Részletesebben

Tartalom. Port átalakítók, AD/DA átalakítók. Port átalakítók, AD/DA átalakítók H.1. Port átalakítók, AD/DA átalakítók Áttekintés H.

Tartalom. Port átalakítók, AD/DA átalakítók. Port átalakítók, AD/DA átalakítók H.1. Port átalakítók, AD/DA átalakítók Áttekintés H. Tartalom Port átalakítók, Port átalakítók, Port átalakítók, Port átalakítók, Áttekintés.2 Soros port átalakítók.4.6.1 Port átalakítók, Áttekintés Port átalakítók, Soros port jelátalakítók és /RS485/422

Részletesebben

Alapvető információk a vezetékezéssel kapcsolatban

Alapvető információk a vezetékezéssel kapcsolatban Alapvető információk a vezetékezéssel kapcsolatban Néhány tipp és tanács a gyors és problémamentes bekötés érdekében: Eszközeink 24 V DC tápellátást igényelnek. A Loxone link maximum 500 m hosszan vezethető

Részletesebben

MaxiCont. MOM690 Mikroohm mérő

MaxiCont. MOM690 Mikroohm mérő MOM690 Mikroohm mérő A nagyfeszültségű megszakítók és szakaszolók karbantartásának fontos része az ellenállás mérése. A nagy áramú kontaktusok és egyéb átviteli elemek ellenállásának mérésére szolgáló

Részletesebben

Szerelési és kezelési útmutató

Szerelési és kezelési útmutató USB-RS485 USB-s RS485 konverter Szerelési és kezelési útmutató EUROPROX Bt. E-mail: europrox@enternet.hu E01-07001-0A T A R T A L O M 1. Általános termékismertetı...3 2. Telepítés, üzembe helyezés...3

Részletesebben

(1) 10/100/1000Base-T auto-sensing Ethernet port (2) 1000Base-X SFP port (3) Konzol port (4) Port LED-ek (5) Power LED (Power)

(1) 10/100/1000Base-T auto-sensing Ethernet port (2) 1000Base-X SFP port (3) Konzol port (4) Port LED-ek (5) Power LED (Power) HP 5120-24G 1.ábra Első panel (1) 10/100/1000Base-T auto-sensing Ethernet port (2) 1000Base-X SFP port (3) Konzol port (4) Port LED-ek (5) Power LED (Power) 2.ábra Hátsó panel (1) AC-input csatlakozó (2)

Részletesebben

SIOUX-RELÉ. Sioux relé modul telepítési leírás Szerkesztés MACIE0191

SIOUX-RELÉ. Sioux relé modul telepítési leírás Szerkesztés MACIE0191 SIOUX-RELÉ Sioux relé modul telepítési leírás Szerkesztés 1.2 20MACIE0191 1 Leírás 1.1 Leírás A Sioux-relé egy soros modul, amely tartalmaz egy master kártyát, amely maximum két slave kártyával bővíthető.

Részletesebben

RS-232, RS-422, RS-485 KISOKOS *

RS-232, RS-422, RS-485 KISOKOS * 1 / 19 2018. 03. 25. 16:17 BELÉPÉS REGISZTRÁCIÓ PROFIL A kosár üres TERMÉKEK RÉSZLETES KERESÉS INFORMÁCIÓK VÁSÁRLÁSI FELTÉTELEK KATALÓGUSOK GYÁRTÓK RS-232/422/485 KISOKOS GYIK RS-232/422/485 KISOKOS RS-232,

Részletesebben

Verzió: 1.4 2007.04.12. PROCONTROL ELECTRONICS LTD www.procontrol.hu

Verzió: 1.4 2007.04.12. PROCONTROL ELECTRONICS LTD www.procontrol.hu Procontrol RSC-U4C USB / RS485 adatkonverter Kezelői kézikönyv Verzió: 1.4 2007.04.12 Létrehozás dátuma: 2007.05.10 09:28 1. oldal, összesen: 9 2007 Procontrol Electronics Ltd. Minden jog fenntartva. A

Részletesebben

StP Műszaki Fejlesztő, Gyártó és Kereskedelmi Kft.

StP Műszaki Fejlesztő, Gyártó és Kereskedelmi Kft. StP Műszaki Fejlesztő, Gyártó és Kereskedelmi Kft. SK03-08 buszos kontroller Hardver leírás v.2 Elérhetőségek 1158 Budapest, Késmárk u. 11-13. Telefon: +36 1 410-0556; +36 20 480-5933 Fax: +36 1 414-0913

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv MC442H típusú léptetőmotor meghajtóhoz

Felhasználói kézikönyv MC442H típusú léptetőmotor meghajtóhoz Felhasználói kézikönyv MC442H típusú léptetőmotor meghajtóhoz Műszaki adatok: Kimeneti áram: 1,0 4,2 A 15 beállítható mikró lépés felbontás (400-25 600 lépcső / fordulat) Rms érték: 3,0 A Tápfeszültség:

Részletesebben

Multi-20 modul. Felhasználói dokumentáció 1.1. Készítette: Parrag László. Jóváhagyta: Rubin Informatikai Zrt.

Multi-20 modul. Felhasználói dokumentáció 1.1. Készítette: Parrag László. Jóváhagyta: Rubin Informatikai Zrt. Multi-20 modul Felhasználói dokumentáció. Készítette: Parrag László Jóváhagyta: Rubin Informatikai Zrt. 49 Budapest, Egressy út 7-2. telefon: +36 469 4020; fax: +36 469 4029 e-mail: info@rubin.hu; web:

Részletesebben

HSS60 ( ) típusú léptetőmotor meghajtó

HSS60 ( ) típusú léptetőmotor meghajtó HSS60 (93.034.027) típusú léptetőmotor meghajtó Jellemzők Teljesen zárt kör Alacsony motorzaj Alacsony meghajtó és motormelegedés Gyors válaszidő, nagy motorsebesség Optikailag leválasztott ki és bemenetek

Részletesebben

PV GUARD Használati - kezelési útmutató PV-DC-AM-01 típusú készülékhez

PV GUARD Használati - kezelési útmutató PV-DC-AM-01 típusú készülékhez P P P enta P ort Mérnöki, Elektronikai és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság 2440 Százhalombatta, Asztalos u. 5. Tel./Fax.: 23 355-701 e-mail: mail@pentaport.hu PV GUARD Használati - kezelési

Részletesebben

T Bird 2. AVR fejlesztőpanel. Használati utasítás. Gyártja: BioDigit Kft. Forgalmazza: HEStore.hu webáruház. BioDigit Kft, 2012. Minden jog fenntartva

T Bird 2. AVR fejlesztőpanel. Használati utasítás. Gyártja: BioDigit Kft. Forgalmazza: HEStore.hu webáruház. BioDigit Kft, 2012. Minden jog fenntartva T Bird 2 AVR fejlesztőpanel Használati utasítás Gyártja: BioDigit Kft Forgalmazza: HEStore.hu webáruház BioDigit Kft, 2012 Minden jog fenntartva Főbb tulajdonságok ATMEL AVR Atmega128 típusú mikrovezérlő

Részletesebben

TB6600 V1 Léptetőmotor vezérlő

TB6600 V1 Léptetőmotor vezérlő TB6600 V1 Léptetőmotor vezérlő Mikrolépés lehetősége: 1, 1/2, 1/4, 1/8, 1/16. A vezérlő egy motor meghajtására képes 0,5-4,5A között állítható motoráram Tápellátás: 12-45V közötti feszültséget igényel

Részletesebben

VDCU használati utasítás

VDCU használati utasítás VDCU használati utasítás A VDCU a 2 vezetékes Futura Digital rendszerhez tervezett többfunkciós eszköz. 2 db CCTV kamera csatlakoztatható felhasználásával a rendszerhez, továbbá világítás vagy zárnyitás

Részletesebben

RSC-2R. Wireless Modem RS232, RS232 vonalhosszabbító, RS 232 / Rádió konverter

RSC-2R. Wireless Modem RS232, RS232 vonalhosszabbító, RS 232 / Rádió konverter RSC-2R Wireless Modem RS232, RS232 vonalhosszabbító, RS 232 / Rádió konverter Felhasználás Az RS232 rádiómodem egy DB9-es csatlakozóval RS232 portra kapcsolható, pl. PC-hez vagy egyéb soros kimenetű mobil

Részletesebben

CLEVER LIGHT RENDSZER/ Dinamikus kijáratmutatók

CLEVER LIGHT RENDSZER/ Dinamikus kijáratmutatók CLEVER LIGHT RENDSZER/ Dinamikus kijáratmutatók Balatonföldvár, 2018. március 22-23. ASM-Security Kft. Rendszerelemek Hagyományos lámpatestek Címzett lámpatestek Címzett központok Dinamikus kijáratjelzők

Részletesebben

TM-73726 Szervó vezérlő

TM-73726 Szervó vezérlő TM-73726 Szervó vezérlő Használati útmutató 2011 BioDigit Ltd. Minden jog fenntartva. A dokumentum sokszorosítása, tartalmának közzététele bármilyen formában, beleértve az elektronikai és mechanikai kivitelezést

Részletesebben

NCT MOTOR-HAJTÁS JELADÓKÁBEL SZERELÉSI ÉS BEÁLLITÁSI ÚTMUTATÓ NCT ELEKTRONIKAI EGYSÉGEK

NCT MOTOR-HAJTÁS JELADÓKÁBEL SZERELÉSI ÉS BEÁLLITÁSI ÚTMUTATÓ NCT ELEKTRONIKAI EGYSÉGEK NCT MOTOR-HAJTÁS JELADÓKÁBEL SZERELÉSI ÉS BEÁLLITÁSI ÚTMUTATÓ NCT ELEKTRONIKAI EGYSÉGEK DOKUMENTÁCIÓ NCT Ipari Elektronikai Kft. 1/8 Dátum: 2016.06.03. TARTALOMJEGYZÉK VERZIÓTÖRTÉNET... 3 BEVEZETÉS...

Részletesebben

Procontrol RSC-E4B. Kezelői és telepítői kézikönyv. Ethernet / RS485 konverter. Verzió: 2.2 2009.09.03.

Procontrol RSC-E4B. Kezelői és telepítői kézikönyv. Ethernet / RS485 konverter. Verzió: 2.2 2009.09.03. Procontrol RSC-E4B Ethernet / RS485 konverter Kezelői és telepítői kézikönyv Verzió: 2.2 2009.09.03. 2007 Procontrol Electronics Ltd. Minden jog fenntartva. A Worktime, a Workstar, a WtKomm a Procontrol

Részletesebben

HSS86 ( ) típusú léptetőmotor meghajtó

HSS86 ( ) típusú léptetőmotor meghajtó HSS86 (93.034.028) típusú léptetőmotor meghajtó Jellemzők Teljesen zárt kör Alacsony motorzaj Alacsony meghajtó és motormelegedés Gyors válaszidő, nagy motorsebesség Optikailag leválasztott ki és bemenetek

Részletesebben

TÁVKÖZLÉSI ISMERETEK

TÁVKÖZLÉSI ISMERETEK TÁVKÖZLÉSI ISMERETEK Varga József FÉNYVEZETŐS GYAKORLAT Elérhetőség Mail: endrei.varga@t-online.hu Mobil:30/977-4702 1 UTP kábel szerelés UTP (Unshielded Twisted Pair): Árnyékolatlan csavart érpár Külső

Részletesebben

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Kameraillesztő. VDCU Felhasználói és telepítői kézikönyv VDCU. VDCU Leírás v1.0.pdf

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Kameraillesztő. VDCU Felhasználói és telepítői kézikönyv VDCU. VDCU Leírás v1.0.pdf 2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Kameraillesztő VDCU Felhasználói és telepítői kézikönyv VDCU VDCU Leírás v1.0.pdf Tartalomjegyzék 1 Készülék felépítése...3 2 Műszaki paraméterek...3 3 DIP kapcsolók beállítása...4

Részletesebben

Üzemeltetési dokumentum Kiegészítő információk

Üzemeltetési dokumentum Kiegészítő információk Üzemeltetési dokumentum Kiegészítő információk Szabályozások megfelelőségére vonatkozó információk A következő gépbiztonsági rendszerhez: MSS3s (A5:S3) A KÖVETKEZŐ INFORMÁCIÓK A CATERPILLAR INC ÉS/VAGY

Részletesebben

Procontrol RSC-24B,C. Kezelői, telepítői kézikönyv. RS232 - RS485 / RS422 adatkonverter. Verzió: 1.5 2007.11.15

Procontrol RSC-24B,C. Kezelői, telepítői kézikönyv. RS232 - RS485 / RS422 adatkonverter. Verzió: 1.5 2007.11.15 Procontrol RSC-24B,C RS232 - RS485 / RS422 adatkonverter Kezelői, telepítői kézikönyv Verzió: 1.5 2007.11.15 RSC-24B Köszöntés Köszönjük, hogy a Procontrol terméke mellett döntött. A Procontrol Electronics

Részletesebben

Energiaminőség- és energiamérés LINETRAXX PEM330/333

Energiaminőség- és energiamérés LINETRAXX PEM330/333 Energiaminőség- és energiamérés LINETRAXX PEM330/333 1/6 Műszer jellemzői Pontossági osztály IEC 62053-22szerint: 0.5 S Mért jellemzők Fázisfeszültségek (V) U L1, U L2, U L3 Vonali feszültségek (V) U L1L2,

Részletesebben

Programozási segédlet DS89C450 Fejlesztőpanelhez

Programozási segédlet DS89C450 Fejlesztőpanelhez Programozási segédlet DS89C450 Fejlesztőpanelhez Készítette: Fekete Dávid Processzor felépítése 2 Perifériák csatlakozása a processzorhoz A perifériák adatlapjai megtalálhatók a programozasi_segedlet.zip-ben.

Részletesebben

2 VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Kültéri egység VDT-595A. VDT-595A Leírás v2.1

2 VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Kültéri egység VDT-595A. VDT-595A Leírás v2.1 2 VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Kültéri egység VDT-595A VDT-595A Leírás v2.1 Tartalomjegyzék 1. Felépítés és funkciók...3 2. Funkciók...3 3. Műszaki adatok...4 4. Felszerelés...4 5. Vezetékezés...4 5.1.

Részletesebben

RhT Léghőmérséklet és légnedvesség távadó

RhT Léghőmérséklet és légnedvesség távadó RhT Léghőmérséklet és légnedvesség távadó UNITEK 2004-2007 2 Unitek Általános leírás Az RhT léghőmérséklet és légnedvességmérő távadó az UNITEK új fejlesztésű intelligens mérőtávadó családjának tagja.

Részletesebben

IDAXA-PiroSTOP. PIRINT PiroFlex Interfész. Terméklap

IDAXA-PiroSTOP. PIRINT PiroFlex Interfész. Terméklap IDAXA-PiroSTOP PIRINT PiroFlex Interfész Terméklap Hexium Kft. PIRINT Terméklap Rev 2 2 Tartalomjegyzék. ISMERTETŐ... 3 2. HARDVER... 4 2. LED... 5 2.2 KAPCSOLAT A VKGY GYŰRŰVEL... 6 2.3 CÍMBEÁLLÍTÁS...

Részletesebben

TC3XY Gyorskezdés Segéd Útmutató 1.04.1-es verzió

TC3XY Gyorskezdés Segéd Útmutató 1.04.1-es verzió 1 oldal TC3XYMT/TC3XYNT TC3XY Gyorskezdés Segéd Útmutató 1.04.1-es verzió Sphinx Beléptető Rendszer 2 oldal 1. Vezérlő és olvasó bekötése...3 2. Vezérlő csatlakoztatása a PC-hez...4 2.1. Vezérlő azonosító

Részletesebben

Nyomtatóport szintillesztő 3V3

Nyomtatóport szintillesztő 3V3 Nyomtatóport szintillesztő 3V3 A 3V3-as verziójú illesztő kártya lehetővé teszi a nyomtató porthoz vagy az UC300-hoz való kényelmes, egyszerű hozzáférést, a jelszintek illesztett megvalósítása mellett.

Részletesebben

Elektronika laboratóriumi mérőpanel elab panel NEM VÉGLEGES VÁLTOZAT! Óbudai Egyetem

Elektronika laboratóriumi mérőpanel elab panel NEM VÉGLEGES VÁLTOZAT! Óbudai Egyetem Elektronika laboratóriumi mérőpanel elab panel NEM VÉGLEGES VÁLTOZAT! 1 Óbudai Egyetem 2 TARTALOMJEGYZÉK I. Bevezetés 3 I-A. Beüzemelés.................................. 4 I-B. Változtatható ellenállások...........................

Részletesebben

The modular mitmót system. 433, 868MHz-es ISM sávú rádiós kártya

The modular mitmót system. 433, 868MHz-es ISM sávú rádiós kártya The modular mitmót system 433, 868MHz-es ISM sávú rádiós kártya Kártyakód: COM-R04-S-01b Felhasználói dokumentáció Dokumentációkód: -D01a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Méréstechnika és

Részletesebben

AVR-Stamp1.0F_USB Leírás, használati útmutató. Rev.B

AVR-Stamp1.0F_USB Leírás, használati útmutató. Rev.B AVR-Stamp1.0F_USB Leírás, használati útmutató. Rev.B A Stamp1.0F_USB egy olyan panel, ami kettős célt szolgál. Egyrészről, kialakításából adódóan alkalmas tanuló, fejlesztő eszköznek, másrészről kész berendezésbe

Részletesebben

MPLAB ICD használata

MPLAB ICD használata MPLAB ICD használata Mit is tud az MPLAB ICD? Real-time és lépésről lépésre programvégrehajtás. Töréspont elhelyezése. Nyomkövetés a céláramkörben. Programozás a céláramkörben. Forrás szintű és szimbolikus

Részletesebben

BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ VEC típusú központi ventilátorok. VEC típusú központi ventilátorok szereléséhez

BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ VEC típusú központi ventilátorok. VEC típusú központi ventilátorok szereléséhez BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ VEC típusú központi ventilátorok VEC típusú központi ventilátorok szereléséhez A VEC egy olyan elszívó központi ventilátor család, amelyet kifejezetten a különböző lakó- és kereskedelmi

Részletesebben

Energiaminőség- és energiamérés LINETRAXX PEM330/333

Energiaminőség- és energiamérés LINETRAXX PEM330/333 Energiaminőség- és energiamérés LINETRAXX PEM330/333 1/6 Jellemzők Az univerzális mérőkészülék alkalmas villamos hálózat elektromos mennyiségeinek mérésére, megjelenítésére és tárolására. A megjelenített

Részletesebben

ARM programozás. Iványi László Szabó Béla

ARM programozás. Iványi László Szabó Béla ARM programozás 4. Óra USART periféria és az RS-485 busz elmélete és használata Iványi László ivanyi.laszlo@stud.uni-obuda.hu Szabó Béla szabo.bela@stud.uni-obuda.hu Mi az USART/UART? USART => Universal

Részletesebben

2 VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Kültéri egység

2 VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Kültéri egység 2 VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Kültéri egység VDT-607C/S1 VDT-607C/S1 Leírás v1.0 Tartalomjegyzék 1. Felépítés és funkciók...3 2. Felszerelés...4 3. Beállítások...4 3.1. Kaputábla címének beállítása...5

Részletesebben

T Bird 2. AVR fejlesztőpanel. Használati utasítás. Gyártja: BioDigit Kft. Forgalmazza: HEStore.hu webáruház. BioDigit Kft, 2012. Minden jog fenntartva

T Bird 2. AVR fejlesztőpanel. Használati utasítás. Gyártja: BioDigit Kft. Forgalmazza: HEStore.hu webáruház. BioDigit Kft, 2012. Minden jog fenntartva T Bird 2 AVR fejlesztőpanel Használati utasítás Gyártja: BioDigit Kft Forgalmazza: HEStore.hu webáruház BioDigit Kft, 2012 Minden jog fenntartva Főbb tulajdonságok ATMEL AVR Atmega128 típusú mikrovezérlő

Részletesebben

RÁDIÓS ADATGYŰJTŐ BERENDEZÉS RD01. Használati útmutató

RÁDIÓS ADATGYŰJTŐ BERENDEZÉS RD01. Használati útmutató RÁDIÓS ADATGYŰJTŐ BERENDEZÉS RD01 Használati útmutató Ez a dokumentum a Ring Games Kft. által gyártott GSM Adatgyűjtő Rendszer RD01 típusú eszközének Használati útmutatója. 2004, Ring Games Kft. Ring Games

Részletesebben

Kommunikáció az EuroProt-IED multifunkcionális készülékekkel

Kommunikáció az EuroProt-IED multifunkcionális készülékekkel Kommunikáció az EuroProt-IED multifunkcionális készülékekkel A Protecta intelligens EuroProt készülékei a védelem-technika és a mikroprocesszoros technológia fejlődésével párhuzamosan követik a kommunikációs

Részletesebben

Helyesbítés. MOVIDRIVE MDX61B MOVI-PLC DHP11B vezérlőkártya. Kiadás: / HU

Helyesbítés. MOVIDRIVE MDX61B MOVI-PLC DHP11B vezérlőkártya. Kiadás: / HU Hajtóműves motorok \ Ipari hajtóművek \ Hajtáselektronika \ Hajtásautomatizálás \ Szolgáltatások MOVIDRIVE MDX61B MOVI-PLC DHP11B vezérlőkártya Kiadás: 2005. 09. 11456779 / HU Helyesbítés SEW-EURODRIVE

Részletesebben

UJJLENYOMAT OLVASÓ. Kezelői Kézikönyv

UJJLENYOMAT OLVASÓ. Kezelői Kézikönyv UJJLENYOMAT OLVASÓ Kezelői Kézikönyv 2 Funkció leírása Belépés programozási módba MESTER kód megváltoztatása Új felhasználói ujjlenyomat hozzáadása Felhasználói ujjlenyomat törlése F1/F2-S egyszerűsített

Részletesebben

ems2.cp04d [18010] Keriterv Mérnök Kft Programozható Automatikai állomás 14 multifunkcionális bemenet, 6 relé kimenet, 4 analóg kimenet DIGICONTROL

ems2.cp04d [18010] Keriterv Mérnök Kft Programozható Automatikai állomás 14 multifunkcionális bemenet, 6 relé kimenet, 4 analóg kimenet DIGICONTROL [18010] Keriterv Mérnök Kft Programozható Automatikai állomás 14 multifunkcionális bemenet, 6 relé kimenet, 4 analóg kimenet DIGICONTROL ems2.cp04d Felhasználás Az ems2.cp04d egy szabadon programozható

Részletesebben

programozható benzin/e85 átalakító elektronika

programozható benzin/e85 átalakító elektronika programozható benzin/e85 átalakító elektronika kapcsoló bekötése hôszenzor bekötése kommunikációs port bekötése injektor csatlakozók klimpelése bekötési rajz 2. Elméleti ábra Kapcsoló bekötése A csomaghoz

Részletesebben

STARSET-24V-os vezérlés

STARSET-24V-os vezérlés STARSET-24V-os vezérlés FELHASZNÁLÓI KÉZI KŐNYV 24 vdc szárnyas kapu vezérlő OLVASSA EL A KÉZIKÖNYVET GONDOSAN HASZNÁLAT ELŐTT FIGYELMEZTETÉSEK: Telepítés előtt olvassa el az utasítást gondosan. Helytelen

Részletesebben

loop() Referencia: https://www.arduino.cc/en/reference/homepage

loop() Referencia: https://www.arduino.cc/en/reference/homepage Arduino alapok Sketch ~ Solution Forrás:.ino (1.0 előtt.pde).c,.cpp,.h Külső könyvtárak (legacy / 3rd party) Mintakódok (example) setup() Induláskor fut le, kezdeti értékeket állít be, inicializálja a

Részletesebben

TM-76875 Hanglejátszó

TM-76875 Hanglejátszó TM-76875 Hanglejátszó Használati útmutató 2011 BioDigit Ltd. Minden jog fenntartva. A dokumentum sokszorosítása, tartalmának közzététele bármilyen formában, beleértve az elektronikai és mechanikai kivitelezést

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. 3DM2280A típusú léptetőmotor meghajtó

Felhasználói kézikönyv. 3DM2280A típusú léptetőmotor meghajtó Felhasználói kézikönyv 3DM2280A típusú léptetőmotor meghajtó Bevezetés A 3DM2280A egy új generációs léptetőmotor meghajtó, a 32 bites digitális jelfeldolgozásnak (DSP) köszönhetően, lépésvesztés lehetősége

Részletesebben

VDT-RLC Felhasználói kézikönyv

VDT-RLC Felhasználói kézikönyv 2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység VDT-RLC Felhasználói kézikönyv VDT-RLC Leírás v2.2 Tartalomjegyzék 1. Ismertető...3 2. Felépítés és funkciók...3 3. A készülék felszerelése...4 4. Működési

Részletesebben

PSDC05125T. PSDC 12V/5A/5x1A/TOPIC Tápegység 5 darab HD kamerához.

PSDC05125T. PSDC 12V/5A/5x1A/TOPIC Tápegység 5 darab HD kamerához. v.1.0 PSDC 12V/5A/5x1A/TOPIC Tápegység 5 darab HD kamerához. HU Kiadás: 6. 19.10.2017-től Utolsó változtatás: ------------- Tulajdonságok: 5x1A/12V DC DC feszültségű kimenet, 5 HD kamerákhoz kimeneti feszültség

Részletesebben

2 VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Kültéri egység VDT-595A. VDT-595A Leírás v2.1

2 VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Kültéri egység VDT-595A. VDT-595A Leírás v2.1 2 VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Kültéri egység VDT-595A VDT-595A Leírás v2.1 Tartalomjegyzék 1. Felépítés és funkciók...3 2. Funkciók...3 3. Műszaki adatok...4 4. Felszerelés...4 5. Vezetékezés...4 5.1.

Részletesebben

A/D és D/A konverterek vezérlése számítógéppel

A/D és D/A konverterek vezérlése számítógéppel 11. Laboratóriumi gyakorlat A/D és D/A konverterek vezérlése számítógéppel 1. A gyakorlat célja: Az ADC0804 és a DAC08 konverterek ismertetése, bekötése, néhány felhasználási lehetőség tanulmányozása,

Részletesebben

Kimenetek száma Kimenet Szoftveres beállítás Bank funkció Típus. Nincs Nincs H8PS-8BP 16 H8PS-16BP 32 H8PS-32BP. Felbontás Kábelhossz Típus

Kimenetek száma Kimenet Szoftveres beállítás Bank funkció Típus. Nincs Nincs H8PS-8BP 16 H8PS-16BP 32 H8PS-32BP. Felbontás Kábelhossz Típus H8PS Digitális pozícionáló Kiváltja a mechanikus pozícionálókat Kompatibilis az abszolút kódadókkal Maximális fordulat: 1600 1/min Nagyméretû LCD-kijelzõ 8 / 16 / 32 db tranzisztoros kimenet 96 x 96 mm-es

Részletesebben

Egyirányú motorkerékpár riasztó rendszer. Felhasználói Kézikönyv SK21

Egyirányú motorkerékpár riasztó rendszer. Felhasználói Kézikönyv SK21 Egyirányú motorkerékpár riasztó rendszer Felhasználói Kézikönyv SK21 Figyelmeztetések 1. A rendszer telepítését csak képzett szakember végezheti. 2. A telepítés elkezdése előtt ellenőrizze a motorkerékpár

Részletesebben

TM-72427. Vasúti átjáró vezérlő. Railroad-crossing controller. Használati útmutató. User's manual

TM-72427. Vasúti átjáró vezérlő. Railroad-crossing controller. Használati útmutató. User's manual TM-72427 Vasúti átjáró vezérlő Használati útmutató Railroad-crossing controller User's manual 2011 BioDigit Ltd. Minden jog fenntartva. A dokumentum sokszorosítása, tartalmának közzététele bármilyen formában,

Részletesebben

Használati utasítás a SIVA gyártmányú SH 100 típusú erősítőhöz

Használati utasítás a SIVA gyártmányú SH 100 típusú erősítőhöz Használati utasítás a SIVA gyártmányú SH 100 típusú erősítőhöz Tisztelt Vásárló! Köszönjük, hogy termékünket választotta, remélve, hogy hosszú ideig segíti az Ön munkáját. A biztonság, és a készülék optimális

Részletesebben

Szünetmentes áramforrások. Felhasználói Kézikönyv PRO2050 - PRO2120 500VA 1200VA

Szünetmentes áramforrások. Felhasználói Kézikönyv PRO2050 - PRO2120 500VA 1200VA Szünetmentes áramforrások Felhasználói Kézikönyv PRO2050 - PRO2120 500VA 1200VA 1. Bemutatás Az UPS más néven szünetmentes áramforrás megvédi az ön elektromos berendezéseit, illetve a hálózat kimaradása

Részletesebben

WDS 4510 adatátviteli adó-vevő

WDS 4510 adatátviteli adó-vevő WDS 4510 adatátviteli adó-vevő A WDS-4510 készülék pont-pont és pont-több pont adatátviteli alkalmazásokra kifejlesztett digitális rádió adó-vevő. DSP technológiai bázison kifejlesztett, igen gyors adás-vétel

Részletesebben

KEZELÉSI UTASÍTÁS. CGPrint mini nyomtatóhoz ( TP sorozat ) CGP ELECTRONICS KFT. HUNGARY

KEZELÉSI UTASÍTÁS. CGPrint mini nyomtatóhoz ( TP sorozat ) CGP ELECTRONICS KFT. HUNGARY KEZELÉSI UTASÍTÁS CGPrint mini nyomtatóhoz ( TP sorozat ) CGP ELECTRONICS KFT. HUNGARY 1. BEVEZETŐ... 3 1.1. Bemutatás... 3 1.2. Tartozékok:... 3 2. TÍPUS MEGHATÁROZÁS... 4 2.1. Típus... 4 2.2. Hálózati

Részletesebben

Kezelési útmutató. Kétirányú rendszerrádió RF-811. RF Elektronikai Kft.

Kezelési útmutató. Kétirányú rendszerrádió RF-811. RF Elektronikai Kft. Kezelési útmutató RF-811 Kétirányú rendszerrádió RF Elektronikai Kft. Rendszertechnikai leírás 2 Az RF 811 készülék a felhasználónál van elhelyezve. Telepítés után a hálózatot keresi, majd a kapcsolódás

Részletesebben

1. Kaputábla és funkciói. 2. Kaputábla leírása -3- Megjegyzés: DT592 kaputábla két nyomógombos. Kamera LED. Hangszóró

1. Kaputábla és funkciói. 2. Kaputábla leírása -3- Megjegyzés: DT592 kaputábla két nyomógombos. Kamera LED. Hangszóró DT591 DT592 Tartalomjegyzék 1. Kaputábla és funkciói...3 2. Kaputábla leírása...3 3. Zárnyitás műszaki paraméterei...4 4. Felszerelés...4 4.1 Felszerelés esővédő nélkül...4 4.2 Felszerelés esővédővel...5

Részletesebben

SWARCO TRAFFIC HUNGARIA KFT. Vilati, Signelit együtt. MID-8C Felhasználói leírás Verzió 1.3. SWARCO First in Traffic Solution.

SWARCO TRAFFIC HUNGARIA KFT. Vilati, Signelit együtt. MID-8C Felhasználói leírás Verzió 1.3. SWARCO First in Traffic Solution. SWARCO TRAFFIC HUNGARIA KFT. Vilati, Signelit együtt. MID-C Felhasználói leírás Verzió. SWARCO First in Traffic Solution. Tartalomjegyzék. Bevezetés.... Szándék.... Célok.... Általános ismertetés.... Működési

Részletesebben

ROG4K. EM210 fogyasztásmérő áramérzékelő ( A) Előnyök. Leírás

ROG4K. EM210 fogyasztásmérő áramérzékelő ( A) Előnyök. Leírás ROG4K EM210 fogyasztásmérő áramérzékelő (20-4000 A) Leírás Az áramérzékelő működése Rogowski elven alapul, EM210 fogyasztásmérővel együtt kell használni ( EM210 72D MV5 és EM210 72D MV6 verzió) egy-két

Részletesebben

Optikai átalakító. Gyors telepítési útmutató (1)

Optikai átalakító. Gyors telepítési útmutató (1) Optikai átalakító Gyors telepítési útmutató (1) Fiber Converters /11.15.212 1. Mielőtt előtt Doboz tartalma Optikai átalakító Többnyelvű gyors telepítési útmutató Hálózati adapter Rendszerkövetelmények

Részletesebben

MULTI-PROTOKOLL INTERFÉSZ RCQ449W00

MULTI-PROTOKOLL INTERFÉSZ RCQ449W00 MULTI-PROTOKOLL INTERFÉSZ RCQ449W00 Leírás Az RCQ449W00 egy olyan egység, mely egy Cardin S449 távirányítótól vagy Cardin DKS250 kábeles billentyűzettől érkező rádiójelet dekódol. A kikódolás után a jelet

Részletesebben

MASCO Biztonságtechnikai és Nyílászáró Automatizálási Kereskedelmi Kft Budapest, Madridi út 2. Tel: (06 1) , Fax: (06 1) ,

MASCO Biztonságtechnikai és Nyílászáró Automatizálási Kereskedelmi Kft Budapest, Madridi út 2. Tel: (06 1) , Fax: (06 1) , 2 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 Termék Tartalma... 3 Modul Eleje... 4 Modul Hátulja... 5 Csatlakozók Külső Interfészekhez 1... 6 Csatlakozók Külső Interfészekhez 2... 7 Telepítési Példa... 8 Termék

Részletesebben

Sebury BC Önálló RF kártyás és kódos beléptető

Sebury BC Önálló RF kártyás és kódos beléptető Sebury BC-2000 Önálló RF kártyás és kódos beléptető A BC-2000 önálló RF kártyás és kódos beléptető a legújabb mikroprocesszoros technológia segítségével képes zárak, kapuk vezérlésére. A programozás a

Részletesebben

FL-11R kézikönyv Viczai design 2010. FL-11R kézikönyv. (Útmutató az FL-11R jelű LED-es villogó modell-leszállófény áramkör használatához)

FL-11R kézikönyv Viczai design 2010. FL-11R kézikönyv. (Útmutató az FL-11R jelű LED-es villogó modell-leszállófény áramkör használatához) FL-11R kézikönyv (Útmutató az FL-11R jelű LED-es villogó modell-leszállófény áramkör használatához) 1. Figyelmeztetések Az eszköz a Philips LXK2 PD12 Q00, LXK2 PD12 R00, LXK2 PD12 S00 típusjelzésű LED-jeihez

Részletesebben

M-Bus Master. Adatlap. MultiPort 250D/L

M-Bus Master. Adatlap. MultiPort 250D/L Adatlap M-Bus Master MultiPort 250D/L Távoli kiolvasás M-Bus rendszerrel Akár 250 mérő csatlakoztatható egy M-Bus Masterhez, de a kaszkádosítással 1250 mérőből álló hálózat építhető ki Támogatja az elsődleges/másodlagos/

Részletesebben

C30 Láncos Ablakmozgató motor Telepítési útmutató

C30 Láncos Ablakmozgató motor Telepítési útmutató 1 C30 Láncos Ablakmozgató motor Telepítési útmutató Figyelem! A motorról a működtetés után a hálózati 230V-os feszültséget le kell kapcsolni. A motort vagy visszabillenős kapcsolóról vagy beállítható munkaidejű

Részletesebben

Hexium VIDOC-JANUS Twisted Pair Transmitter Terméklap

Hexium VIDOC-JANUS Twisted Pair Transmitter Terméklap Hexium VIDOC-JANUS Twisted Pair Transmitter Terméklap Hexium Kft. VIDOC-JANUS-TWT 2 1. Általános leírás A TWT (Twisted Pair Transmitter) koaxiális kábelen érkező videojelet fogad, átalakítja differenciális

Részletesebben

COLEMAN MACH 3 ( ) Lakókocsi tetőklíma Kezelési utasítás

COLEMAN MACH 3 ( ) Lakókocsi tetőklíma Kezelési utasítás COLEMAN MACH 3 (61 164 010) Lakókocsi tetőklíma Kezelési utasítás KEZELÉSI UTASÍTÁS Alaphelyzetben az üzemmód választó kapcsolónak OFF állásban kell lennie. 1. Kapcsolja be a jármű 240 V-os betáplálásának

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. 3DM860A típusú léptetőmotor meghajtó

Felhasználói kézikönyv. 3DM860A típusú léptetőmotor meghajtó Felhasználói kézikönyv 3DM860A típusú léptetőmotor meghajtó Bevezetés A 3DM860A egy új generációs léptetőmotor meghajtó, a 32 bites digitális jelfeldolgozásnak (DSP) köszönhetően, lépésvesztés lehetősége

Részletesebben

Mérési jegyzőkönyv. az ötödik méréshez

Mérési jegyzőkönyv. az ötödik méréshez Mérési jegyzőkönyv az ötödik méréshez A mérés időpontja: 2007-10-30 A mérést végezték: Nyíri Gábor kdu012 mérőcsoport A mérést vezető oktató neve: Szántó Péter A jegyzőkönyvet tartalmazó fájl neve: ikdu0125.doc

Részletesebben

PASSO KÓD TASZTATÚRA

PASSO KÓD TASZTATÚRA s PASSO KÓD TASZTATÚRA ADATOK A PASSO egy digitális kód tasztatúra ami aktiválja a reléket egy 1-8 számjegyű kóddal. Használata ideális olyan helyekre ahol fontos a biztonság, viszont nem kell távirányítót

Részletesebben

PCS-1000I Szigetelt kimenetű nagy pontosságú áram sönt mérő

PCS-1000I Szigetelt kimenetű nagy pontosságú áram sönt mérő GW Instek PCS-1000I Szigetelt kimenetű nagy pontosságú áram sönt mérő Új termék bejelentése A precízen elvégzett mérések nem hibáznak GW Instek kibocsátja az új PCS-1000I szigetelt kimenetű nagypontosságú

Részletesebben

MiniStep-4 Léptetőmotor vezérlő

MiniStep-4 Léptetőmotor vezérlő MiniStep-4 Léptetőmotor vezérlő Hw. verzió: V 1.1 Dátum: 2003 október 31. Doku verzió: V1.1-1 - Leírás. A MiniStep-4 léptetőmotor vezérlő széles körben alkalmazható, általános célra gyártott léptetőmotor

Részletesebben

TxRail-USB Hőmérséklet távadó

TxRail-USB Hőmérséklet távadó TxRail-USB Hőmérséklet távadó Bevezetés TxRail-USB egy USB-n keresztül konfigurálható DIN sínre szerelhető hőmérséklet jeladó. Lehetővé teszi a bemenetek típusának kiválasztását és konfigurálását, méréstartomány

Részletesebben

A biztonsággal kapcsolatos információk. Model AX-C850. Használati útmutató

A biztonsággal kapcsolatos információk. Model AX-C850. Használati útmutató A biztonsággal kapcsolatos információk Model AX-C850 Használati útmutató Áramütés vagy testi sérülések elkerülése érdekében: Sosem csatlakoztasson két bemeneti csatlakozó aljzatra vagy tetszőleges bemeneti

Részletesebben