Tisztelt Ajánlatkérő!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Tisztelt Ajánlatkérő!"

Átírás

1 NATUR-ROST Kft Budapest, Farönk u. 1. Fax: E-maii: Állami Szív kórház 8230 Balatonfüred, Gyógy tér 2. Tárgy: Előzetes vitarendezési kérelem II. Tisztelt Ajánlatkérő! Az Állami Szívkórház "Élelmezési alapanyagok beszerzése" tárgyában közösségi eljárásrend szerinti nyílt közbeszerzési eljárást indított, 2013/S azonosítószám alatt. A NATUR-ROST Kft. az eljárás során ajánlatot nyújtott be. A közbeszerzésekről szóló évi CVIII. tv. (Kbt.) 79. (1) bekezdésének a) pontja kimondja: "Előzetes vitarendezés kezdeményezésére jogosult aj a jogsértő eseményről való tudomásszerzést követő három munkanapon belül az ajánlattevő vagy részvételre jelentkező, ha álláspontja szerint egészben vagy részben jogsértő az írásbeli összegezés, illetve az ajánlatkérő bármely eljárási cselekménye vagy a közbeszerzési eljárásban keletkezett bármely - a b) pont szerintieken kivuli - dokumentum" A nevezett rendelkezésben foglaltak értelmében az általam képviselt ajánlattevő a jogsértés észlelésétől (összegezés kézhezvétele) számított 3 munkanapon belül előzetes vitarendezési kérelmet nyújt be az alábbi okból: Az ajánlatkérő által július B-án megküldött írásbeli összegezés adott elemei az álláspontunk szerint sértik a Kbt. vonatkozó rendelkezéseit. 1. kérelmi elem Az írásbeli összegezés tartalma alapján megállapítható, hogy az ajánlatkérő a Z+D Nagykereskedelmi és Diszkont Kft. (8360 Keszthely, Hévízi út 130.) ajánlatát nyilvánította nyertesnek a Füszért termékek ( HUF) és a Fűszerek ( HUF) esetében. Az általam képviselt ajánlattevő álláspontja szerint az Z+D Kft. ajánlattevő ajánlata érvénytelennek minősül, az alábbi okból: Az ajánlatkérő az eljárás során előírta, hogy az egyes termékcsoportokon belül milyen termékeket, milyen műszaki jellemzőkkel és kiszerelésekkel kíván beszerezni.

2 Ajánlattevőként az ajánlatunk során arra helyeztük a hangsúlyt, hogy valamennyi termék esetében olyan terméket ajánljunk, amely teljes mértékben megfelel az ajánlatkérő elvárásainak. Ajánlattevőként úgy gondoljuk, hogy jogos elvárásunk, hogy az ajánlatkérő a Kbt-ben előírt közbeszerzési alapelveket tartsa tiszteletben (esélyegyenlőség és egyenlő bánásmód biztosítása, rendeltetésszerű joggyakorlás elve, tisztességes verseny alkalmazása), ennek érdekében pedig valamennyi ajánlattevő értékelése során vegye figyelembe, hogy azok megfelelő vagy nem megfelelő termékeket ajánlottak. Amelyik ajánlattevő nem teljesen megfelelő termékeket ajánlott, az ajánlatkérő köteles az ajánlatát érvénytelennek nyilvánítani. A Z+D Kft. ajánlatában az alábbi termékek esetében megállapítottuk, hogy az ajánlott termék nem felel meg (nem minősül egyenértékűnek) az ajánlatkérő által előírt termékek jellemzőivel: - Növényi olajok és margarinok termékcsoport: A LOLA 70%-os Hügli margarin helyett ajánlott Kőnigtrade Kft. kereskedő cégtől származó termék gyengébb minőségű, tehát nem minősül "vagy azzal egyenértékűnek", azaz az ajánlat nem megfelelő, érvénytelen. _ Fűszerek termékcsoport esetében nem minősülhet egyenértékűnek (sem árban, sem minőségben): Hügli fűszerkeverék helyett ajánlott Gourmet fűszerkeverék Vanília puding 1,5 kg-os termék helyett ajánlott Tutti Kft. 1 kg-os termék JILK paszta 10 kg-os helyett Tutti Kft. 5 kg-os paszta Tortabevonó 5 kg-os helyett Bonbonetti 10 kg-os Szeretnénk kiemelni, hogyajánlattevőként mi is tudtunk volna az előírthoz képest más minőséget képviselő, olcsóbb termékeket ajánlani, de az ajánlatkérő által előírtakat irányadónak tekintettük és a tisztességes verseny érdekében csak megfelelő kiszerelésű és minőségű termékekkel kívántunk pályázni. _ Fűszért termékcsoport esetében nem minősülhet egyenértékűnek (sem árban, sem minőségben): Mártott ostyaszelet 28 gr helyett ajánlott Urbán márkájú 30 gr-os szelet Puffasztott rizs 100 gr-os Hamlet termék helyett ajánlott Fortunate Kft. termék Levesbetét (gyöngy) Hügli 0,5 kg-os termék helyett ajánlott Point marketing 1 kg-os terméke Gyümölcsíz vödrös 5000 gr-os helyett ajánlott Pacific 3250 gr-os szelet Gyümölcsíz Diab. 340 gr-os helyett ajánlott Pacific 200 gr-os termék A puffasztott rizs esetén kiemeljük azt is, hogyadokumentációban szerepel (14 oldal) az alábbi kötelező jellegű előírás: "Puffasztott rizs és búza Ham-let márkájú terméket kért Ajánlatkérő, de elfogad más terméket is, amennyiben az az alábbiaknak megfelel: Átlagos tápanyagösszetétel 100 g termékben: Fehérje: 8.0 g, szénhidrát: 77.0 g, zsír: 1,8 g, élelmi rost: 0.7 g, energia: 1548 kj" A Z+D Kft. által ajánlott termék nem felel meg ezen előírásoknak.

3 Az ajánlatkérő részére korábban már szállítottunk, amely során minden esetben elsőrendű szempontként kezeltük, hogy a szállítás során a kért kiszerelésű és minőségű termékeket szállítsuk, éppen ezért nem értjük, hogy az ajánlatkérő a jelen eljárás során miért nem vizsgálta a termékek egyenértékűségét és miért fogadott el olyan terméket, amely nem felel meg mindenben az előírásoknak. Meg kell jegyeznünk azt is, hogy az ajánlatok objektív összehasonlíthatósága sem biztosítható abban az esetben, ha az ajánlattevők ajánlatait nem egységes szempontok (pl. ugyanazon kiszerelési egység, azonos műszaki jellemzők) alapján vizsgálja az ajánlatkérő. Szakmai álláspontunk szerint a Z+D Kft. ajánlata egyértelműen érvénytelennek minősül a nevezett termékcsoportokban amiatt, mert olyan terméke(ke)t ajánlottak, amelyek kiszerelés ük vagy minőségi jellemzőik vagy mindkettő alapján eltérnek az ajánlatkérő által előzetesen előírtaktól. 2. kérelmi elem Az írásbeli összegezés tartalma alapján megállapítható, hogy az ajánlatkérő a BUD MÁRK Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (1029 Budapest, Szent László u. 16.) ajánlatát nyilvánította nyertesnek a Tészta termékek ( HUF), a Konzervek ( HUF) és a Növényi olajok és margarin ( HUF) termékcsoportok esetében, második helyezettnek a Füszért termékek ( HUF) és a Fűszerek ( HUF) termékcsoportok esetében. Az általam képviselt ajánlattevő álláspontja szerint a Budmárk Kft. ajánlata esetében erősen feltételezhető, hogy több termék esetében sem felel meg az ajánlott termék annak, amit az ajánlatkérő előzetesen előírt követelményként. Az üzleti titoktartás kérése miatt nem áll lehetőségünkben vizsgálat alá vetni az ajánlott termékek egyenértékűségét. A Kbt. 79. (4) bekezdése alapján,,(4) Az ajánlatkérő az előzetes vitarendezési kérelem megérkezésétől számított három munkanapon belül akkor is jogosult egy alkalommal az ajánlattevőket (részvételre jelentkezőket) három munkanapos határidővel hiánvoótlás [67. l. (elvilágosítás [67. l vagy indokolás [ bekezdése l benyújtására (elhívni, amennyiben az eljárás szabályai szerint erre már nem lenne lehetőség. ha az eljárásban történt törvénysértés ezen eljárási cselekmények út/án orvosolhato. Ebben az esetben az ajánlatkérő az előzetes vitarendezési kérelem benyújtásáról a hiánypótlási felhívás, a felvilágosítás vagy indokolás kérésének megküldésével egyidejűleg, míg a kérelemre adott válaszáról a kérelem megérkezésétől számított hét munkanapon belül - faxon vagy elektronikus úton - tájékoztatja a kérelmezőt és az ajánlattevőket (részvételre jelentkezőket). " Kérjük ajánlatkérőt, hogy vizsgálja meg a Budmárk Kft. által ajánlott termékek egyenértékűségét, amely során hiánypótlás vagy felvilágosítás kérés során igazodik meg arról, hogy az általuk ajánlott termékek egyenértékűek-e vagy nem.

4 Véleményünk szerint egyes termékcsoportokban fellelhető, rendkívül jelentősnek tűnő árkülönbségek azt feltételezik, hogy az ajánlattevő gyengébb minőségű termékeket is megajánlott. A Konzerv termékcsoport esetében külön kérjük az ajánlatkérőt, hogy kirívó an alacsonynak értékelt ellenszolgáltatás miatt kérjen indokolást a Kbt. 69. alapján a Budmárk Kft.-től, tekintettel arra, hogy az indokolás kérés kötelező, mert az ajánlati ár feltétezhető módon 20 % -nál alacsonyabb, mint a fedezeti összeg. Összegezve tehát kérjük az ajánlatkérőt, hogy: _ A Növényi olajok és margarin ok, a Fűszerek és a Fűszert termékcsoportok esetében állapítsa meg a Z+D Kft. ajánlatának érvénytelenségét, tekintettel arra, hogy megállapítható, hogy az ajánlattevő több termék esetében is más kiszerelést vagy gyengébb minőséget ajánlott az ajánlatkérő által előírthoz képest, tehát az ajánlott termékek között mindegyik termékcsoportnál akad nem egyenértékű termék _ A Budmárk Kft. ajánlata esetében valamennyi terméknél vizsgálja meg alaposan a Kbt. adta eszközökkel az egyenértékűség fennállását és amennyiben az adott termékcsoport bármely terméke nem minősül egyenértékűnek, akkor nyilvánítsa az ajánlattevő ajánlatát az adott termékcsoport(ok) vonatkozásában érvénytelennek _ A Konzervek termékcsoporton belül kiriváan alacsony ellenszolgáltatás miatt kérjen indokolást a Budmárk Kft.-től. Amennyiben az indokolás alapján megállapítható, hogy a nevezett árból a megfelelő minőségű teljesítés hitelt érdemlő módon nem biztosítható, akkor kérjük az ajánlatot érvénytelennek nyilvánítani. _ A fenti elemek értékelését követően alkalmazza a Kbt. 78. (1) bekezdésében foglalt rendelkezést, amely alapján az írásbeli összegezés megküldését követő 20 napon belül módosíthatja az írásbeli összegezést oly módon, hogy szűkség esetén egyes ajánlatokat érvénytelennek nyilvánít és ebben az esetben a következő legkedvezőbb ajánlatot benyújtó, érvényes ajánlatot benyújtó ajánlattevőt hirdeti ki nyertes ajánlattevőnek a nevezett termékcsoportok esetében. Egyúttal kérem, hogy a vitarendezési kérelemre adandó válaszuk megküldésének leendő napjára tekintettel a szerződéskötés időpontját a Kbt. 79. (5) bekezdése alapján elhalasztani szíveskedjenek. Tájékoztatni szeretnénk Tisztelt Ajánlatkérőt, hogy amennyiben nem ad helyt a kérelemben foglaltaknak, akkor a rendelkezésre álló információk kezdeményezzük a Közbeszerzési Döntőbizottság előtti jogorvoslati eljárás megindítását. Előre is megköszönöm a jelen vitarendezési kérelemmel kapcsolatos szíves válaszukat!

5 Budapest, július 17. Tisztelettel: Vág ilgyi Zsolt ügyvezető NATUR-ROST Kft.

6 NATUR-ROST Kft Budapest, Farönk u. 1. Fax: E-maii: Állami Szívkórház 8230 Balatonfüred, Gyógy tér 2. Tárgy: Előzetes vitarendezési kérelem L Tisztelt Ajánlatkérő! Az Állami Szívkórház "Élelmezési alapanyagok beszerzése" tárgyában közösségi eljárásrend szerinti nyílt közbeszerzési eljárást indított, 2013/S azonosítószám alatt. A NATUR-ROST Kft. az eljárás során ajánlatot nyújtott be. A közbeszerzésekről szóló évi CVII1. tv. (Kbt.) 79. (1) bekezdésének a) pontja kimondja: "Előzetes vitarendezés kezdeményezésére jogosult aj a jogsértő eseményről való tudomásszerzést követő három munkanapon belül az ajánlattevő vagy részvételre jelentkező, ha álláspontja szerint egészben vagy részben jogsértő az írásbeli összegezés, illetve az ajánlatkérő bármely eljárási cselekménye vagy a közbeszerzési eljárásban keletkezett bármely - a b) pont szerintieken kivuli - dokumentum" A nevezett rendelkezésben foglaltak értelmében az általam képviselt ajánlattevő a jogsértés észlelésétől (összegezés kézhezvétele) számított 3 munkanapon belül előzetes vitarendezési kérelmet nyújt be az alábbi okból: Az ajánlatkérő által július B-án megküldött írásbeli összegezés adott eleme az álláspontunk szerint sérti a Kbt. vonatkozó rendelkezéseit. Az írásbeli összegezés tartalma alapján megállapítható, hogy az ajánlatkérő a NATUR-ROST Kft. ajánlatát érvénytelennek nyilvánította, arra hivatkozva, hogy az ajánlatból hiányzik a dokumentáció számú nyilatkozat az üzleti titokra. Az általam képviselt ajánlattevő álláspontja szerint az ajánlatkérő jogtalanul állapította meg a NATUR-ROST Kft. ajánlatának érvénytelenségét, az alábbi okból: Az ajánlati felhívás V Pontja valóban kimondja, hogy "az ajánlathoz csatolni kell valamennyi nyilatkozatot eredeti aláírással melyek a dokumentációban és annak mellékleteiben szerepelnek, valamint Ajánlatkérő által elkészített, az Ajánlattevő által kitöltött szerződéstervezetet aláírás nélkül. A nyilatkozatokat abban az esetben is be kell nyújtani.

7 amennyiben nemleges tartalmúak, egyértelműen feltüntetve azt, hogy az abban leírtak nem vonatkoznak ajánlattevőre. " Az ajánlattételi dokumentáció 3-4. oldalán szerepel az, hogy az ajánlatnak milyen elemeket kell tartalmaznia. Az elemek közötti felsorolásban az alábbi megfogalmazás szerepel: "Adott esetben nyilatkozat az üzleti titokra vonatkozóan (4.12. sz. melléklet)" A dokumentáció tartalma ajánlattevői szempontból akként értelmezhető, hogy az üzleti titokra vonatkozó nyilatkozatot csak "adott esetben" (üzleti titkot tartalmazó iratok esetén) kell benyújtani, a nyelvtani megfogalmazásból logikailag ugyanis erre lehet következtetni. A Kbt. 45. (6) bekezdése kimondja: "A alkalmazása nélkül kiegészítő tájékoztatásban közli az ajánlatkérő, hogy a dokumentáció (ismertető) valamely eleme semmis, ha a dokumentácion belül ugyanaz az adat, információ több ponton eltérően szerepel, vagy a dokumentáció valamely eleme eltér az eljárást megindító felhivástol, a több szakaszból álló eljárás ajánlattételi felhívásától vagy e törvénytől. A dokumentáció semmisnek nyilvánított eleme, előírása a közbeszerzési eljárásban és a közbeszerzési szerződésben nem alkalmazandó. " Az ajánlatkérő az eljárás során nem bocsátott ki kiegészítő tájékoztatást arra vonatkozóan, hogy a Dokumentáció 9. oldalán lévő, üzleti titokra vonatkozó nyilatkozat esetében fennálló rendelkezés ("adott esetben") semmisnek minősülne. Mivel az ajánlatkérő az eljárás során nem nyilatkozott arról, hogy az "adott esetben" kifejezés semmis és ezáltal nem csak adott esetben, hanem minden esetben kötelező becsatolni ezt a nyilatkozatot, ezért ajánlattevő számára álláspontunk szerint nem róható fel, hogy a nevezett nyilatkozatot az ajánlata részeként nem csatolta. A kérelmező a dokumentációban szereplő iratjegyzék alapján állította össze az ajánlatát, amely a véleménye szerint ezen iratjegyzéknek teljes mértékben megfelel. Az ajánlatkérő június 5-én hiánypótlást adott ki, amelyben a NATUR-ROST Kft. esetében mindössze annyit írt, hogy az ajánlatkérő kéri az ajánlati felhívás és dokumentációban előírt valamennyi nyilatkozat és igazolás csatolását. Az álláspontunk szerint az ajánlatkérő a Kbt. szellemiségével nem megegyező módon járt el akkor, amikor azt is nyilatkozta a hiánypótlási felhívásban, hogy" a hiányzó nyilatkozatok és igazolások tételes felsorolását annak számossága miatt ajánlatkérő nem tartja kivitelezőnek". Az ajánlatkérő a közbeszerzési eljárás során köteles a rendeltetésszerű joggyakorlásra vonatkozó közbeszerzési alapelvet biztosítani. Véleményünk szerint az ajánlatkérőnek kötelessége lett volna valamennyi hiányzó elemet külön-külön, az ajánlattevők részére egyértelműen felsorolni annak érdekében, hogy az ajánlattevők teljes bizonyossággal rendelkezzen azzal az információval, hogyahiánypótlás

8 során milyen iratokat kell benyújtaniuk legyen. ahhoz, hogy az ajánlatuk teljes tartalmú és érvényes Megjegyezzük, hogy az üzleti titokra vonatkozó nyilatkozat nemleges kitöltése és benyújtása egyszerű folyamat, tehát ha tudomásunk van arról, hogy az ajánlatkérő nem csak "adott esetben", tehát üzleti titok miatti "titkosítás" kérése esetén, hanem.minden esetben" kéri a nyilatkozat benyújtását, akkor ezt határidőre megfelelően elvégeztük volna. Összegezve: Hivatalos közbeszerzési tanácsadóval történő egyeztetést követően a szakmai álláspontunk az, hogy az ajánlatkérő jogtalanul nyilvánította a NATUR-ROST Kft. ajánlatát érvénytelennek. Ennek oka, hogy: a.) Az ajánlat a dokumentáció ban leírt iratjegyzéknek teljes mértékben megfelel, mert ezen iratjegyzék szerint csak "adott esetben ", tehát üzleti titkot tartalmazó iratok esetén kellett volna benyújtani az üzleti titokra vonatkozó nyilatkozatot, azonban üzleti titkot az ajánlatunk nem tartalmaz; b.) Az ajánlati felhívás és a dokumentáció tartalma közötti ellentmondást az ajánlatkérő az eljárás során nem oldotta fel, ezáltal pedig a dokumentációnak megfelelő ajánlatot a jóhiszeműség és a rendeltetésszerű joggyakorlás követelményei alapján érvényesnek kellene elfogadni (különös tekintettel arra, hogy az ajánlatkérő nem írta elő, hogy az ajánlati felhívás és a dokumentáció tartalma közötti ellentmondás esetén az ajánlati felhívásban foglaltak az irányadóak, erre vonatkozó egyértelmű nyilatkozat a kiírásban nem található); c.) Az ajánlatkérő a hiánypótlási felhívásban nem írta le a kérelmező számára egyértelmű módon, hogy az üzleti titokra vonatkozó nyilatkozat hiányát hibának tekinti és ezt is kéri a hiánypótlása során benyújtani, tehát a kérelmező jóhiszeműen és a rendelkezésre álló információk alapján járt el a hiánypótlása során. Kérjük Tisztelt Ajánlatkérőt, hogy a fentiekben leírt indokok alapján vegye figyelembe a közbeszerzési alapelveket és alkalmazza a Kbt. 78. (1) bekezdésében foglalt rendelkezést, amely alapján az írásbeli összegezés megküldését követő 20 napon belül módosítja az írásbeli összegezést az alábbi módon: _ a NATUR-ROST Kft. ajánlattevő ajánlatát nyilvánítsa érvényesnek. Egyúttal kérem, hogy a vitarendezési kérelemre adandó válaszuk megküldésének leendő napjára tekintettel a szerződéskötés időpontját a Kbt. 79. (5) bekezdése alapján elhalasztani szíveskedjenek. Tájékoztatni szeretnénk Tisztelt Ajánlatkérőt, hogy amennyiben nem ad helyt a kérelemben foglaltaknak, akkor a rendelkezésre álló információk alapján döntünk a Közbeszerzési Döntőbizottság előtti jogorvoslati eljárás megindítása tárgyában. Előre is megköszönöm ajelen vitarendezési kérelemmel kapcsolatos szíves válaszukat!

9 Budapest, július 17. Tisztelettel: Vágvölgyi Zsolt ügyvezető NA TUR-ROST Kft.

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

SZTERÉNYI ÜGYVÉDI IRODA RECHTSANWALTSSOZIETÄT LAW FIRM

SZTERÉNYI ÜGYVÉDI IRODA RECHTSANWALTSSOZIETÄT LAW FIRM SZTERÉNYI ÜGYVÉDI IRODA RECHTSANWALTSSOZIETÄT LAW FIRM 1011 BUDAPEST, FŐ UTCA 14-18. Címzett: Kérelmező részére E-mail útján Másolatban: Valamennyi ajánlattevő részére E-mail útján Küldi: dr. Szterényi

Részletesebben

HIÁNYPÓTLÁSI FELHÍVÁS

HIÁNYPÓTLÁSI FELHÍVÁS Kérjük a Tisztelt Ajánlatkérőt, hogy az alábbiakban részletesen kifejtett indokainkra tekintettel a 2. sz. HIÁNYPÓTLÁSI FELHÍVÁS és 2. sz. FELVILÁGOSÍTÁS KÉRÉS Kérelmezőre vonatkozó 1. b), d), 2., 4. és

Részletesebben

M&M COMPUTER. Előzetes vitarendezés

M&M COMPUTER. Előzetes vitarendezés Előzetes vitarendezés M&M COMPUTER Számítás- és Irodatechnikai Kereskedelmi Kft. 7623 Pécs, Mártírok u. 42. Telefon: 72-516-516 Fax:72-516-529 e-mail : info@mmcomputer.hu http://www.mmcomputer.hu Az ajánlatkérő:

Részletesebben

Az ajánlati felhívás III.2.3/M.1. pontja az igazolási mód vonatkozásában az alábbiakat tartalmazza:

Az ajánlati felhívás III.2.3/M.1. pontja az igazolási mód vonatkozásában az alábbiakat tartalmazza: I. kérelmi elem: Az ajánlati felhívás III.2.3/M.1. pontja az igazolási mód vonatkozásában az alábbiakat tartalmazza: Az alkalmasság megítéléséhez szükséges adatok és a megkövetelt igazolási mód: M.1. A

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérõ neve és címe: Paks Város Önkormányzata 7030 Paks, Dózsa György u. 55.-61. Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 2. A közbeszerzés tárgya és mennyisége: Tárgya: Prognosztizált, fixáras

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Balatonkenese Város Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 28. napján tartandó rendes testületi ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Balatonkenese Város Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 28. napján tartandó rendes testületi ülésére ELŐTERJESZTÉS Balatonkenese Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. augusztus 28. napján tartandó rendes testületi ülésére Tárgy: Javaslat eljárást lezáró döntés meghozatalára a Balatonkenese,

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSI SZAKVÉLEMÉNY (a bíráló bizottság jogorvoslati eljárást követő ülésére)

KÖZBESZERZÉSI SZAKVÉLEMÉNY (a bíráló bizottság jogorvoslati eljárást követő ülésére) KÖZBESZERZÉSI SZAKVÉLEMÉNY (a bíráló bizottság jogorvoslati eljárást követő ülésére) Közbeszerzés tárgya: Szentendre Város Önkormányzata Vállalkozási szerződés Szentendre Duna-korzó árvízvédelmi gát programmal

Részletesebben

Írásbeli összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Írásbeli összegezés az ajánlatok elbírálásáról Írásbeli összegezés az ajánlatok elbírálásáról mobiltelefonok beszerzése tárgyban verseny újbóli megnyitásával lebonyolított közbeszerzés eljárásban 1) Az Ajánlatkérő neve, címe, elérhetősége: Nemzeti

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) meghozta az alábbi V É G Z É S-t.

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) meghozta az alábbi V É G Z É S-t. KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1024. Budapest, Margit krt. 85. 1525 Postafiók 166. Tel: 336-7776 Fax: 336-7778 E-mail: dontobizottsag@kozbeszerzesek-tanacsa.hu Ikt.sz.: D. 782 /4 /2010.

Részletesebben

Tárgy: Takarításhoz használandó. vegyszerek beszerzése az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet

Tárgy: Takarításhoz használandó. vegyszerek beszerzése az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet Tárgy: Takarításhoz használandó vegyszerek beszerzése az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet részére Kbt. 71. -a szerinti hiánypótlási felhívás és felvilágosítás kérés Tisztelt Ajánlattevők!

Részletesebben

Tipikus jogsértések a Döntőbizottság jogorvoslati eljárásai alapján. Dr. Puskás Sándor KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG elnök november 22.

Tipikus jogsértések a Döntőbizottság jogorvoslati eljárásai alapján. Dr. Puskás Sándor KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG elnök november 22. Tipikus jogsértések a Döntőbizottság jogorvoslati eljárásai alapján Dr. Puskás Sándor KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG elnök 2016. november 22. A közbeszerzési eljárások előkészítése A szerződések nyilvántartása

Részletesebben

A teljes mennyiséggel kapcsolatos tájékoztatást a közbeszerzési dokumentumok részeként rendelkezésre bocsátott műszaki leírás tartalmazza..

A teljes mennyiséggel kapcsolatos tájékoztatást a közbeszerzési dokumentumok részeként rendelkezésre bocsátott műszaki leírás tartalmazza.. 14. melléklet a 44/2015. (XI. 2.) MvM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS I. szakasz: Ajánlatkérő I.1) Név és címek 1 (jelölje meg az eljárásért felelős összes ajánlatkérőt) Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Részletesebben

V É G Z É S - t. Az eljárás során felmerült költségeiket ezt meghaladóan a felek maguk viselik.

V É G Z É S - t. Az eljárás során felmerült költségeiket ezt meghaladóan a felek maguk viselik. KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8594, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.73/10/2017. A Közbeszerzési

Részletesebben

BESZERZÉSI SZABÁLYZAT

BESZERZÉSI SZABÁLYZAT Aszód Város Önkormányzata Átdolgozott Szabályzat (4. pályázati elem) BESZERZÉSI SZABÁLYZAT Készítette: CONTROLL Holding Tanácsadó Zrt. Közigazgatási Igazgatósága 2014. október 1 A gazdaság verseny tisztaságának

Részletesebben

Tárgy: Orosházi Kórház-A Kbt a szerinti előzetes vitarendezési kérelem

Tárgy: Orosházi Kórház-A Kbt a szerinti előzetes vitarendezési kérelem Tárgy: Válasz 2. számú előzetes vitarendezési kérelemre Orvosi gázok,- felszerelések és laboratóriumi reagensek beszerzése az Orosházi Kórházban adásvételi szerződés keretében/ Egyszerhasználatos szakmai

Részletesebben

1221 Tárgy: Közbeszerzési utóellenőrzési jelentés

1221 Tárgy: Közbeszerzési utóellenőrzési jelentés BUS-OXY Egészségügyi Gázforgalmazó Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. Budapest Iktatószám: K-2013/08-0002202/130 Kanyargó utca 25. Kelt: 2013. augusztus 23. 1221 Tárgy: Közbeszerzési utóellenőrzési jelentés

Részletesebben

KÖZBESZERZÉS A GYAKORLATBAN. dr. Barna Orsolya barnao@barnao.hu

KÖZBESZERZÉS A GYAKORLATBAN. dr. Barna Orsolya barnao@barnao.hu + KÖZBESZERZÉS A GYAKORLATBAN dr. Barna Orsolya barnao@barnao.hu + Az előkészítés jelentősége n Időigény n Szakértelem Ajánlatkérői oldalon n Műszaki szakértő, ágazatszakmai szakértő n Hivatalos közbeszerzési

Részletesebben

V É G Z É S - t. I N D O K O L Á S

V É G Z É S - t. I N D O K O L Á S KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1024 Budapest, Margit krt. 85. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/336-7776, fax: 06-1/336-7778 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D. 409/3/2011. A Közbeszerzési

Részletesebben

A közbeszerzési eljárás elnevezése: Adásvételi szerződés keretében az FMSZGYEOK részére élelmezési anyagok beszerzése

A közbeszerzési eljárás elnevezése: Adásvételi szerződés keretében az FMSZGYEOK részére élelmezési anyagok beszerzése Tárgy: válasz előzetes vitarendezési kérelemre Tisztelt Ajánlattevők! A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház (8000 Székesfehérvár, Seregélyesi út 3.), mint ajánlatkérő a Kbt. Második Rész,

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Balatonkenese Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. január 30. napján tartandó rendes testületi ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Balatonkenese Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. január 30. napján tartandó rendes testületi ülésére ELŐTERJESZTÉS Balatonkenese Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. január 30. napján tartandó rendes testületi ülésére Tárgy: Eljárást lezáró döntés meghozatala a Vizesblokk kialakítása vállalkozási

Részletesebben

Tisztelt Döntőbizottság! A FŐTAXI ZRt (1087 Budapest, Kerepesi út 15.) kérelmező képviseletében eljárva, az Országgyűlés Hivatala (1055 Budapest, Koss

Tisztelt Döntőbizottság! A FŐTAXI ZRt (1087 Budapest, Kerepesi út 15.) kérelmező képviseletében eljárva, az Országgyűlés Hivatala (1055 Budapest, Koss 1!:f>irmS7r:rtrí-S h(i/.13i.tii! ;YIi\j 11AjY)S.^G i)ü!vfoil!/ 7-1 ;Sn6 Közbeszerzések Tanácsa Közbeszerzési Döntőbizottság 1026 Budapest, Riadó u. 5. jogorvoslati eljárás kezdeményezése iránti kérelme

Részletesebben

MATISZ szerepvállalása az aggályos közbeszerzési eljárások területén - lehetőségek és célok -

MATISZ szerepvállalása az aggályos közbeszerzési eljárások területén - lehetőségek és célok - MATISZ szerepvállalása az aggályos közbeszerzési eljárások területén - lehetőségek és célok - Budapest, 2011. október 5. Pettkó András, MATISZ Köz- és Piaci Beszerzési Bizottság 1 Köz- és Piaci Beszerzési

Részletesebben

előzetes vitarendezési kérelmet

előzetes vitarendezési kérelmet E l ő z e t e s V i t a r e n d e z é s i k é r e l e m Alulírott Papp Attila a Konica Minolta Magyarország Kft, mint ajánlattevő (továbbiakban: Kérelmező) nevében a Nyomatmenedzsment rendszer kialakítása

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 14. melléklet a 44/2015. (XI. 2.) MvM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS I. szakasz: Ajánlatkérő I.1) Név és címek (jelölje meg az eljárásért felelős összes ajánlatkérőt)

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. 1181 Budapest, Üllői út 423. Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 2. A közbeszerzés tárgya és mennyisége: A Városgazda XVIII. kerület

Részletesebben

A közbeszerzésekről szóló évi CVIII. törvény alapján

A közbeszerzésekről szóló évi CVIII. törvény alapján A közbeszerzésekről szóló 2011. évi CVIII. törvény alapján 2 3 4 5 ...10...11...16...17...17...18...18...22...24...24...26...28...29...31 18. Hivatalos közbeszerzési tanácsadó...32 19. Összeférhetetlenség...33

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS

KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS 14. melléklet a 44/2015. (XI. 2.) MvM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS Összegezés az ajánlatok elbírálásáról I. szakasz: Ajánlatkérő I.1) Név és címek 1 (jelölje meg az eljárásért felelős összes ajánlatkérőt)

Részletesebben

14. melléklet a 44/2015. (XI. 2.) MvM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

14. melléklet a 44/2015. (XI. 2.) MvM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 14. melléklet a 44/2015. (XI. 2.) MvM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS Összegezés az ajánlatok elbírálásáról I. szakasz: Ajánlatkérő I.1) Név és címek 1 (jelölje meg az eljárásért felelős összes ajánlatkérőt)

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról Az ajánlatkérő neve és címe: FŐKÉTÜSZ Fővárosi Kéményseprőipari Kft. 1067 Budapest, Eötvös utca 2 Összegezés az ajánlatok elbírálásáról Kapcsolattartó: Molnár Zita Target Consulting Tanácsadó és Szolgáltató

Részletesebben

ÖSSZEGEZÉS AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL

ÖSSZEGEZÉS AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Oktatási Hivatal 1055 Budapest, Szalay u. 10-14. ÖSSZEGEZÉS AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL 2. A közbeszerzés tárgya és mennyisége: Az érettségi vizsgához kapcsolódó feladatírás

Részletesebben

A jogorvoslati eljárás során felmerült költségeiket a felek maguk viselik.

A jogorvoslati eljárás során felmerült költségeiket a felek maguk viselik. Ikt.sz.: D.959/ 13/2010. KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1024 Budapest, Margit krt. 85. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/336-7776, fax: 06-1/336-7778 E-mail: dontobizottsag@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

1. Az ajánlatkérő neve és címe: Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. H-1134 Budapest, Váci út 45/B. 2. A közbeszerzés tárgya és mennyisége: Tárgya:

1. Az ajánlatkérő neve és címe: Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. H-1134 Budapest, Váci út 45/B. 2. A közbeszerzés tárgya és mennyisége: Tárgya: 9. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. H-1134 Budapest, Váci út 45/B. 2. A közbeszerzés tárgya és mennyisége: Tárgya:

Részletesebben

Tisztelt Ajánlattevők!

Tisztelt Ajánlattevők! Tárgy: Markhot Ferenc Kórház részére útfelújítási munkálatok és parkolók építése, valamint az ezek létesítéséhez szükséges térvilágítás kiépítése Kbt. 71. -a szerinti hiánypótlási felhívás és felvilágosítás

Részletesebben

A Kormány. /2011. (.) Korm. rendelete

A Kormány. /2011. (.) Korm. rendelete A Kormány /2011. (.) Korm. rendelete a védelem terén alapvető biztonsági érdeket érintő, kifejezetten katonai, rendvédelmi, rendészeti célokra szánt áruk beszerzésére, illetőleg szolgáltatások megrendelésére

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntőbizottság figyelem felhívása a konzorciumok jog- és ügyfélképességéről

A Közbeszerzési Döntőbizottság figyelem felhívása a konzorciumok jog- és ügyfélképességéről A Közbeszerzési Döntőbizottság figyelem felhívása a konzorciumok jog- és ügyfélképességéről A Közbeszerzési Döntőbizottság a konzorciumok jog- és ügyfélképességével kapcsolatosan a következőkben ismertetett

Részletesebben

START Rehabilitációs Foglalkoztató és Intézményei Közhasznú Nonprofit Kft.

START Rehabilitációs Foglalkoztató és Intézményei Közhasznú Nonprofit Kft. Alapítva: 1959 Beruházásszervező, Közbeszerzési és Mérnöki Tanácsadó Kft. Nyíregyháza, Hunyadi u. 78/a Tel: 42/433-722, 42/ 508-880 Fax: 42/433-719, 42/ 508-884 e-mail: nyirber@gmail.com www.nyirber.hu

Részletesebben

Magyarország-Budapest: Élelmiszerek, italok, dohány és kapcsolódó termékek 2016/S Ajánlati/részvételi felhívás.

Magyarország-Budapest: Élelmiszerek, italok, dohány és kapcsolódó termékek 2016/S Ajánlati/részvételi felhívás. 1 / 13 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:83959-2016:text:hu:html Magyarország-Budapest: Élelmiszerek, italok, dohány és kapcsolódó termékek 2016/S 051-083959 Ajánlati/részvételi

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 9. melléklet a 92./2011. (XII. 30.) NFM rendelethez Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Magyar Államkincstár, 1054 Budapest, Hold u. 4. 2. A közbeszerzés tárgya és mennyisége:

Részletesebben

2.) Ajánlattevő neve: Sajt-Kalmár Kft. címe: 3572 Sajólád, Kossuth u. 9

2.) Ajánlattevő neve: Sajt-Kalmár Kft. címe: 3572 Sajólád, Kossuth u. 9 9. melléklet a 92./2011. (XII.30.) NFM rendelethez Összegezés az ajánlatok elbírálásáról Módosított 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Zala Megyei Kórház, 8900 Zalaegerszeg, Zrínyi M. u. 1. 2. A közbeszerzés

Részletesebben

Magyarországi Németek Országos Önkormányzata Közbeszerzési Döntéshozó Bizottsága évi határozatai

Magyarországi Németek Országos Önkormányzata Közbeszerzési Döntéshozó Bizottsága évi határozatai Magyarországi Németek Országos Önkormányzata Közbeszerzési Döntéshozó Bizottsága 2013. évi határozatai MNOÖ Közbeszerzési Döntéshozó Bizottságának 1/2013(02.06.) számú határozata: Az MNOÖ Közbeszerzési

Részletesebben

Tárgy: Tisztelt Gazdasági Szereplő! Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.

Tárgy: Tisztelt Gazdasági Szereplő! Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. Tárgy: Tájékoztatás előzetes vitarendezési kérelemről, és az azzal kapcsolatos Ajánlatkérői álláspontról Tisztelt Gazdasági Szereplő! A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. (3531 Miskolc, Győri kapu 48-50.),

Részletesebben

A KIZÁRÓ OKOK FENN NEM ÁLLÁSÁNAK ÁLLÁSÁNAK IGAZOLÁSA, KAPCSOLÓDÓ KAPCSOLÓDÓ JOGALKALMAZÁSI JOGALKALMAZÁSI KÉRDÉSEK

A KIZÁRÓ OKOK FENN NEM ÁLLÁSÁNAK ÁLLÁSÁNAK IGAZOLÁSA, KAPCSOLÓDÓ KAPCSOLÓDÓ JOGALKALMAZÁSI JOGALKALMAZÁSI KÉRDÉSEK A KIZÁRÓ OKOK FENN NEM ÁLLÁSÁNAK ÁLLÁSÁNAK IGAZOLÁSA, KAPCSOLÓDÓ KAPCSOLÓDÓ JOGALKALMAZÁSI JOGALKALMAZÁSI KÉRDÉSEK Rakovitsné dr. Szini Katalin főosztályvezető-helyettes Közszolgálati és Támogató Főosztály

Részletesebben

A közbeszerzések aktuális kérdései az Európai Unióban és a tagállamokban

A közbeszerzések aktuális kérdései az Európai Unióban és a tagállamokban A közbeszerzések aktuális kérdései az Európai Unióban és a tagállamokban d r N a g y Á g n e s f ő o s z t á l y v e z e t ő K ö z b e s z e r z é s e k T a n á c s a Közzététel és kommunikáció A hirdetmények

Részletesebben

A kapcsolódó szolgáltatások részletes leírását a szerződés VII. fejezete tartalmazza.

A kapcsolódó szolgáltatások részletes leírását a szerződés VII. fejezete tartalmazza. 9. melléklet a 92./2011. (XII.30.) NFM rendelethez Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérő neve és címe: FŐKÉTÜSZ Fővárosi Kéményseprőipari Kft. 1067 Budapest, Eötvös utca 21. Kapcsolattartó:

Részletesebben

Tárgy: Válasz előzetes vitarendezési kérelemre. Tisztelt Gazdasági Szereplő!

Tárgy: Válasz előzetes vitarendezési kérelemre. Tisztelt Gazdasági Szereplő! Tárgy: Válasz előzetes vitarendezési kérelemre Tisztelt Gazdasági Szereplő! A Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet (3300 Eger, Széchenyi út 27-29.), mint ajánlatkérő által A Markhot Ferenc Oktatókórház

Részletesebben

1. Az ajánlatkérő neve és címe: Magyarországi Református Egyház Szeretetszolgálati Iroda; 1146 Bp., Hungária krt. 200.

1. Az ajánlatkérő neve és címe: Magyarországi Református Egyház Szeretetszolgálati Iroda; 1146 Bp., Hungária krt. 200. 9. melléklet a 92./2011. (XII.30.) NFM rendelethez 1 Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Magyarországi Református Egyház Szeretetszolgálati Iroda; 1146 Bp., Hungária krt.

Részletesebben

BESZERZÉSI SZABÁLYZAT

BESZERZÉSI SZABÁLYZAT 1. kiadás 1. módosítás 1. oldal DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA Dunaújvárosi Főiskola Szenátusa a 30-2010/2011. (2011.06.07.) sz. határozatával 2011.06.07-én jóváhagyta, hatályos 2011.06.08-tól. módosítások: - A

Részletesebben

A KBT. 67. SZERINTI FELVILÁGOSÍTÁS KÉRÉS MINTA 1 / 6

A KBT. 67. SZERINTI FELVILÁGOSÍTÁS KÉRÉS MINTA 1 / 6 A KBT. 67. SZERINTI FELVILÁGOSÍTÁS KÉRÉS MINTA 1 / 6 TÁJÉKOZTATÓ A MINTA HASZNÁLATÁVAL KAPCSOLATOSAN A jelen minta azzal a céllal készült, hogy segítséget nyújtson az európai uniós forrásból támogatott

Részletesebben

Csanádpalota Város Önkormányzatának Közbeszerzési szabályzata

Csanádpalota Város Önkormányzatának Közbeszerzési szabályzata Csanádpalota Város Önkormányzatának Közbeszerzési szabályzata Csanádpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete a közbeszerzésekről szóló 2011. évi CVIII törvény (a továbbiakban: Kbt.) 22. (1) bekezdése

Részletesebben

Hivatalos név: Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet. Postai cím: Haller út 29. Város: Budapest Postai irányítószám: 1096

Hivatalos név: Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet. Postai cím: Haller út 29. Város: Budapest Postai irányítószám: 1096 14. melléklet a 44/2015. (XI. 2.) MvM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS Összegezés az ajánlatok elbírálásáról I. szakasz: Ajánlatkérő I.1) Név és címek 1 (jelölje meg az eljárásért felelős összes ajánlatkérőt)

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 9. melléklet a 92./2011. (XII.30.) NFM rendelethez Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata, 7621 Pécs, Széchenyi tér 1. 2. A közbeszerzés

Részletesebben

Közbeszerzési, beszerzési és egyéb beszerzési eljárásokkal kapcsolatos kötelezettségek, az eljárások ellenőrzése

Közbeszerzési, beszerzési és egyéb beszerzési eljárásokkal kapcsolatos kötelezettségek, az eljárások ellenőrzése 1 Közbeszerzési, beszerzési és egyéb beszerzési eljárásokkal kapcsolatos kötelezettségek, az eljárások ellenőrzése I. Az eljárás megindítása előtti kötelezettségek: (közvetlen támogatási szerződéshez kapcsolódó

Részletesebben

előzetes vitarendezési kérelmet

előzetes vitarendezési kérelmet 1 Országos Sportegészségügyi Intézet dr. Soós Ágnes főigazgató 1123 Budapest, Alkotás út 48. Telefon: +36 14886111 E-mail: 2azdi~(~osei.hu foig(~osei.hu Fax: +36 13753292 Tisztelt Ajánlatkérő! A HIJNÉP

Részletesebben

PÁLYAVASÚTI BESZERZÉSI IGAZGATÓSÁG ESZKÖZ- ÉS VÁLLALKOZÁS BESZERZÉSI IRODA

PÁLYAVASÚTI BESZERZÉSI IGAZGATÓSÁG ESZKÖZ- ÉS VÁLLALKOZÁS BESZERZÉSI IRODA PÁLYAVASÚTI BESZERZÉSI IGAZGATÓSÁG ESZKÖZ- ÉS VÁLLALKOZÁS BESZERZÉSI IRODA CÍMZETT: ABC Group Kft. ajánlattevő 2724 Újlengyel, Petőfi Sándor utca 48. és Fazakas Építésziroda Kft. 1051 Budapest, Sas utca

Részletesebben

Tájékoztatás a panelprogram kivitelezőjének kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárás eredményéről

Tájékoztatás a panelprogram kivitelezőjének kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárás eredményéről MÁTÉSZALKA VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL 4701. Mátészalka, Hősök tere 9. Tel.: 44/501-358 Fax: 44/501-360 Száma: 304-29/2007 Tájékoztatás a panelprogram kivitelezőjének kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárás

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról. I. szakasz: Ajánlatkérő. II. szakasz: Tárgy

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról. I. szakasz: Ajánlatkérő. II. szakasz: Tárgy Összegezés az ajánlatok elbírálásáról I. szakasz: Ajánlatkérő I.1) Név és címek Hivatalos név: Hírös Sport Nonprofit Kft. Postai cím: Olimpia u. 1/A. Város: Kecskemét Postai irányítószám: 6000 II. szakasz:

Részletesebben

Magyarország-Budapest: Egészségügyi személyzet által nyújtott szolgáltatások 2017/S

Magyarország-Budapest: Egészségügyi személyzet által nyújtott szolgáltatások 2017/S 1 / 9 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:86726-2017:text:hu:html -: Egészségügyi személyzet által nyújtott szolgáltatások 2017/S 047-086726 Szociális és egyéb meghatározott

Részletesebben

2.)Ajánlattevő neve: Jégtrade Kft. címe: 2220 Vecsés, Régi Ecseri u. 0127/ ,- FT E rész: baromfihúsok

2.)Ajánlattevő neve: Jégtrade Kft. címe: 2220 Vecsés, Régi Ecseri u. 0127/ ,- FT E rész: baromfihúsok 9. melléklet a 92./2011. (XII.30.) NFM rendelethez Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Zala Megyei Kórház, 8900 Zalaegerszeg, Zrínyi M. u. 1 2. A közbeszerzés tárgya és

Részletesebben

AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL KÉSZÍTETT ÍRÁSBELI ÖSSZEGEZÉS MINTA 1 / 10

AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL KÉSZÍTETT ÍRÁSBELI ÖSSZEGEZÉS MINTA 1 / 10 AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL KÉSZÍTETT ÍRÁSBELI ÖSSZEGEZÉS MINTA 1 / 10 TÁJÉKOZTATÓ A MINTA HASZNÁLATÁVAL KAPCSOLATOSAN A jelen minta azzal a céllal készült, hogy segítséget nyújtson az európai uniós forrásból

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról ELJÁRÁS AZONOSÍTÓ ADATAI Nemzeti, Kbt. 113. Nyílt eljárás - EKR000473712018 E60 - Szerződéskötési-, teljesítési szakasz Ajánlatkérő neve: Közbeszerzés tárgya: Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata Szocionet

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról ELJÁRÁS AZONOSÍTÓ ADATAI Nemzeti, Kbt. 113. Nyílt eljárás - Eredménytelen közbeszerzési eljárás Ajánlatkérő neve: Közbeszerzés tárgya: Szent István Egyetem Halszaporító rendszer modernizálása Összegezés

Részletesebben

14. melléklet a 44/2015. (XI. 2.) MvM rendelethez

14. melléklet a 44/2015. (XI. 2.) MvM rendelethez 14. melléklet a 44/2015. (XI. 2.) MvM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS Összegezés az ajánlatok elbírálásáról I. szakasz: Ajánlatkérő I.1) Név és címek 1 (jelölje meg az eljárásért felelős összes ajánlatkérőt)

Részletesebben

Tisztelt Ajánlatkérő! e l ő z e t e s v i t a r e n d e z é s t. I. Az eljárást megindító felhívás jogsértőnek tartott eleme

Tisztelt Ajánlatkérő! e l ő z e t e s v i t a r e n d e z é s t. I. Az eljárást megindító felhívás jogsértőnek tartott eleme BKK Budapesti Közlekedési Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság dr. Jurisits Lizandra, Beszerzési és Közbeszerzési Főosztály Budapest Városház u. 9-11. 1052 Fax: +36 1 327 16 73 E-mail: kozbeszerzes@bkk.hu

Részletesebben

ÖSSZEGEZÉS AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL

ÖSSZEGEZÉS AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Oktatási Hivatal 1055 Budapest, Szalay u. 10-14. ÖSSZEGEZÉS AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL 2. A közbeszerzés tárgya és mennyisége: Keretszerződés tréneri kiegészítő képzés,

Részletesebben

Tisztelt Ajánlattevők!

Tisztelt Ajánlattevők! Tisztelt Ajánlattevők! MEDICONSOR KK eerreesskk eedd eel llmi i ééss SSzzool llggáál llt taat tóó BBt t... H-2074 Perbál Dózsa Gy. u. 14. T: (+36) 23 565 074 F: (+36) 23 565 075 Az Állami Szívkórház, mint

Részletesebben

ÖSSZEGEZÉS AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL

ÖSSZEGEZÉS AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Oktatási Hivatal 1055 Budapest, Szalay u. 10-14. ÖSSZEGEZÉS AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL 2. A közbeszerzés tárgya és mennyisége: Elektronikus tájékoztatók - tartalompublikációs

Részletesebben

1. Intézményrendszer az új törvényben A Tanács jövője

1. Intézményrendszer az új törvényben A Tanács jövője A közbeszerzési intézményrendszer változása, régi és új Dr. Kovács László főosztályvezető Közbeszerzések Tanácsa 2011. november 24. A közbeszerzési intézményrendszer változása, régi és új 1 1. Intézményrendszer

Részletesebben

SZTERÉNYI ÜGYVÉDI IRODA RECHTSANWALTSSOZIETÄT LAW FIRM

SZTERÉNYI ÜGYVÉDI IRODA RECHTSANWALTSSOZIETÄT LAW FIRM SZTERÉNYI ÜGYVÉDI IRODA RECHTSANWALTSSOZIETÄT LAW FIRM 1011 BUDAPEST, FŐ UTCA 14-18. Címzett: Kérelmező részére Fax és E-mail útján Másolatban: Ajánlatkérők által ismert ajánlattevő részére E-mail útján

Részletesebben

Kivonat. Heréd Község Önkormányzatának november 9-i ülésének jegyzőkönyvéből. 210/2009.(XI.9.) képviselő-testületi határozat

Kivonat. Heréd Község Önkormányzatának november 9-i ülésének jegyzőkönyvéből. 210/2009.(XI.9.) képviselő-testületi határozat Kivonat Heréd Község Önkormányzatának 2009. november 9-i ülésének jegyzőkönyvéből 210/2009.(XI.9.) képviselő-testületi határozat Heréd Község Önkormányzat Képviselő-testülete: 1. Az élelmezési nyersanyag

Részletesebben

SZTERÉNYI ÜGYVÉDI IRODA RECHTSANWALTSSOZIETÄT LAW FIRM

SZTERÉNYI ÜGYVÉDI IRODA RECHTSANWALTSSOZIETÄT LAW FIRM SZTERÉNYI ÜGYVÉDI IRODA RECHTSANWALTSSOZIETÄT LAW FIRM 1011 BUDAPEST, FŐ UTCA 14-18. Címzett: Kérelmező részére E-mail útján Másolatban: Ajánlatkérők által ismert valamennyi részvételre jelentkező részére

Részletesebben

Nyilatkozatminták. Tisztelt Gazdasági szereplő! Ajánlatkérő üdvözli a Tisztelt Gazdasági szereplőt! Kérjük, hogy a

Nyilatkozatminták. Tisztelt Gazdasági szereplő! Ajánlatkérő üdvözli a Tisztelt Gazdasági szereplőt! Kérjük, hogy a Nyilatkozatminták Tisztelt Gazdasági szereplő! Ajánlatkérő üdvözli a Tisztelt Gazdasági szereplőt! Kérjük, hogy a jelen dokumentumot, közbeszerzési eljárást megindító felhívást és valamennyi kapcsolódó

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. szeptember 19.-i rendkívüli ülésére Tárgy: Reguly Antal Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola "F" épületének energetikai

Részletesebben

I. A SEE ENTERPRISE KFT. MÁSODIK VITARENDEZÉSI KÉRELME (2. SZ. MELLÉKLET)

I. A SEE ENTERPRISE KFT. MÁSODIK VITARENDEZÉSI KÉRELME (2. SZ. MELLÉKLET) SeE Enterprise Kft. 1134 Budapest, Váci út 33. VI. em. tel.: +36 70 967 9851 fax: +36 1 236 1139 Budapest, 2016. szeptember 22. Devecsery-Varga Zsolt ügyvezető részére Tárgy: Az MLOSZ által indított Komplex,

Részletesebben

ÖSSZEGEZÉS AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL

ÖSSZEGEZÉS AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Oktatási Hivatal 1055 Budapest, Szalay u. 10-14. ÖSSZEGEZÉS AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL 2. A közbeszerzés tárgya és mennyisége: Megbízási keretszerződés feladatírói és nemzetközi

Részletesebben

Egyszerű közbeszerzési eljárás (VÁZLAT) december 10.

Egyszerű közbeszerzési eljárás (VÁZLAT) december 10. Egyszerű közbeszerzési eljárás (VÁZLAT) 2005. december 10. Közbeszerzés fogalmai és alapelvek Nem egyszerűsített (!!) eljárás Értékhatárok Árunál : 2-25 M Ft között Szolgáltatás: 2-20 M Ft között Beruházás

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Pétfürdő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. augusztus 27-ei ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Pétfürdő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. augusztus 27-ei ülésére 219/2014. E L Ő T E R J E S Z T É S Pétfürdő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. augusztus 27-ei ülésére Tárgy: A Pétfürdőn az Ifjúság utca út és közvilágításának kiépítése, Berhidai

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG

KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8594, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.915/5/2016. A Közbeszerzési

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS

KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS 14. melléklet a 44/2015. (XI. 2.) MvM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS Összegezés az ajánlatok elbírálásáról I. szakasz: Ajánlatkérő I.1) Név és címek 1 (jelölje meg az eljárásért felelős összes ajánlatkérőt)

Részletesebben

Közbeszerzési jogorvoslat, a Döntőbizottság aktuális döntései. Dr. Puskás Sándor KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG elnök március 22.

Közbeszerzési jogorvoslat, a Döntőbizottság aktuális döntései. Dr. Puskás Sándor KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG elnök március 22. Közbeszerzési jogorvoslat, a Döntőbizottság aktuális döntései Dr. Puskás Sándor KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG elnök 2017. március 22. A közbeszerzési jogorvoslat aktuális kérdései A Kbt. 2017. január 1.

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról I. szakasz: Ajánlatkérő I.1) Név és címek Összegezés az ajánlatok elbírálásáról Hivatalos név: Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. Postai cím: Alföldi utca 7. Város: Budapest Postai irányítószám:

Részletesebben

A jogsértésről való tudomásszerzés időpontja: 2015.01.29., a Kiegészítő tájékoztatás Kérelmező részére történő megküldésének napja.

A jogsértésről való tudomásszerzés időpontja: 2015.01.29., a Kiegészítő tájékoztatás Kérelmező részére történő megküldésének napja. Országos Mentőszolgálat 1055 Budapest, Markó utca 22. fax: +36 13506917, +36 13506917 e-mail: kozbeszerzes@mentok.hu, strummer.zsuzsa@gmail.com tel: 4130636 Tárgy: Előzetes vitarendezés iránti kérelem

Részletesebben

Pétervására Város Önkormányzatának eseti közbeszerzési szabályzata

Pétervására Város Önkormányzatának eseti közbeszerzési szabályzata Pétervására Város Önkormányzatának eseti közbeszerzési szabályzata "ELSŐ LÉPÉS Szociális célú városrehabilitáció Pétervásárán tárgyú, ÉMOP-3.1.1-12-2013-0013 azonosítószámú projekt közbeszerzési eljárásaira

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T ot.

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T ot. KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1024. Budapest, Margit krt. 85. 1525 Postafiók 166. Tel: 336-7776 Fax: 336-7778 dontobizottsag@közbeszerzesek-tanacsa.hu Ikt. sz.: D.787/ 10 /2009. A

Részletesebben

Nemzetbiztonsági Szakszolgálat 1022 Budapest, Törökvész u. 32-34.

Nemzetbiztonsági Szakszolgálat 1022 Budapest, Törökvész u. 32-34. 30700/41150- /2015. Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérő neve és címe: 2. A közbeszerzés tárgya és mennyisége: Nemzetbiztonsági Szakszolgálat 1022 Budapest, Törökvész u. 32-34. Rész

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS

KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS 14. melléklet a 44/2015. (XI. 2.) MvM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS I. szakasz: Ajánlatkérő I.1) Név és címek 1 (jelölje meg az eljárásért felelős összes ajánlatkérőt) Hivatalos név: Országgyűlés

Részletesebben

BÍRÁLATI LAP. Az ajánlatok Kbt. 69. (1)-(2) bekezdés szerinti elbírálásának részletes indokolása 2 :

BÍRÁLATI LAP. Az ajánlatok Kbt. 69. (1)-(2) bekezdés szerinti elbírálásának részletes indokolása 2 : BÍRÁLATI LAP Ajánlatkérő neve, székhelye: VIMOSZ Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége 1012 Budapest, Kuny Domokos utca 13-15. A közbeszerzési eljárás tárgya: Szolgáltatások beszerzése

Részletesebben

HU-Budapest: Papír- vagy kartonregiszter, számlakönyv, iratgyűjtő, űrlap és más irodai papíráru 2010/S 77-114847 AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS

HU-Budapest: Papír- vagy kartonregiszter, számlakönyv, iratgyűjtő, űrlap és más irodai papíráru 2010/S 77-114847 AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS 1/7 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:114847-2010:text:hu:html HU-Budapest: Papír- vagy kartonregiszter, számlakönyv, iratgyűjtő, űrlap és más irodai papíráru 2010/S

Részletesebben

II.2.1) A közbeszerzés mennyisége:

II.2.1) A közbeszerzés mennyisége: Összegezés az ajánlatok elbírálásáról I. szakasz: Ajánlatkérő I.1) Név és címek 1 (jelölje meg az eljárásért felelős összes ajánlatkérőt) Hivatalos név: FKF Nonprofit Zrt. Postai cím: Alföldi u. 7. Város:

Részletesebben

Értékelési skála: pont 5 (jeles) pont 4 (jó) pont 3 (közepes) pont 2 (elégséges) 0 50 pont 1 (elégtelen)

Értékelési skála: pont 5 (jeles) pont 4 (jó) pont 3 (közepes) pont 2 (elégséges) 0 50 pont 1 (elégtelen) A 12/2013. (III. 29.) NFM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 52 343 01 Közbeszerzési referens Értékelési skála: 91 100 pont 5 (jeles) 81 90 pont

Részletesebben

K i v o n a t. Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. június 19-én megtartott zárt ülésének jegyzőkönyvéből

K i v o n a t. Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. június 19-én megtartott zárt ülésének jegyzőkönyvéből K i v o n a t Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. június 19-én megtartott zárt ülésének jegyzőkönyvéből Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének 100/2013. (06.19.) Öh.

Részletesebben

Eseti Közbeszerzési Szabályzat együttes közbeszerzési eljárás lefolytatására

Eseti Közbeszerzési Szabályzat együttes közbeszerzési eljárás lefolytatására 4/2. sz. melléklet Eseti Közbeszerzési Szabályzat együttes közbeszerzési eljárás lefolytatására Preambulum A közpénzek ésszerű felhasználása átláthatóságának és széles körű nyilvános ellenőrizhetőségének

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 7. számú melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Tolna Város Önkormányzata (7130 Tolna, Hősök tere 1.) 2. A közbeszerzés tárgya

Részletesebben

IV.1.1) A Kbt. mely része, illetve fejezete szerinti eljárás került alkalmazásra: Harmadik rész, XVII. fejezet

IV.1.1) A Kbt. mely része, illetve fejezete szerinti eljárás került alkalmazásra: Harmadik rész, XVII. fejezet 14. melléklet a 44/2015. (XI. 2.) MvM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS Összegezés az ajánlatok elbírálásáról I. szakasz: Ajánlatkérő I.1) Név és címek 1 (jelölje meg az eljárásért felelős összes ajánlatkérőt)

Részletesebben

Tárgy: felhívás igazolások benyújtására a Kbt. 69. (4) bekezdése alapján. Tisztelt Ajánlattevő!

Tárgy: felhívás igazolások benyújtására a Kbt. 69. (4) bekezdése alapján. Tisztelt Ajánlattevő! Tárgy: felhívás igazolások benyújtására a Kbt. 69. (4) bekezdése alapján Tisztelt Ajánlattevő! A Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet (3300 Eger, Széchenyi út 27-29.) ajánlatkérő 2016.09.16. napján

Részletesebben

Nemzeti, Kbt Nyílt eljárás - EKR

Nemzeti, Kbt Nyílt eljárás - EKR ELJÁRÁS AZONOSÍTÓ ADATAI Nemzeti, Kbt. 115. Nyílt eljárás - E60 - Szerződéskötési-, teljesítési szakasz Ajánlatkérő neve: Közbeszerzés tárgya: Szegedi Tudományegyetem Fotovoltaikus rendszer kialakítása

Részletesebben

Értékelési skála: pont 5 (jeles) pont 4 (jó) pont 3 (közepes) pont 2 (elégséges) 0 50 pont 1 (elégtelen)

Értékelési skála: pont 5 (jeles) pont 4 (jó) pont 3 (közepes) pont 2 (elégséges) 0 50 pont 1 (elégtelen) Az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről szóló 150/2012. (VII. 6.) Korm. rendelet alapján. A 12/2013. (III. 29.) NFM rendelet szakmai

Részletesebben

ESPD, E-CERTIS, GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK A NYILATKOZATI ELVVEL ÉS AZ IGAZOLÁSOK BENYÚJTÁSÁVAL ÖSSZEFÜGGÉSBEN

ESPD, E-CERTIS, GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK A NYILATKOZATI ELVVEL ÉS AZ IGAZOLÁSOK BENYÚJTÁSÁVAL ÖSSZEFÜGGÉSBEN ESPD, E-CERTIS, GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK A NYILATKOZATI ELVVEL ÉS AZ IGAZOLÁSOK BENYÚJTÁSÁVAL ÖSSZEFÜGGÉSBEN dr. Varga Ágnes Főosztályvezető Fenntarthatóság és Nemzetközi Kapcsolatok Főosztálya 2017.

Részletesebben

Írásbeli összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Írásbeli összegezés az ajánlatok elbírálásáról Írásbeli összegezés az ajánlatok elbírálásáról Teljeskörű Üzemeltetési Szerződés HP, Canon, Lexmark, valamint OKI gyártmányú nyomtatókra 4 részteljesítésben, tárgyban verseny újbóli megnyitásával lebonyolított

Részletesebben

M&M COMPUTER Számítás- és Irodatechnikai Kereskedelmi Kft Pécs, Mártírok u. 42.

M&M COMPUTER Számítás- és Irodatechnikai Kereskedelmi Kft Pécs, Mártírok u. 42. M&M COMPUTER Számítás- és Irodatechnikai Kereskedelmi Kft. 7623 Pécs, Mártírok u. 42. Telefon: 72-516-516 Előzetes vitarendezés II. Fax:72-516-529 e-mail : info@mmcomputer.hu http://www.mmcomputer.hu Az

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA RÉSZÉRE MIKROVOKS DÖNTÉSTÁMOGATÓ RENDSZER ÜZEMELTETÉSE

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA RÉSZÉRE MIKROVOKS DÖNTÉSTÁMOGATÓ RENDSZER ÜZEMELTETÉSE AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA RÉSZÉRE MIKROVOKS DÖNTÉSTÁMOGATÓ RENDSZER ÜZEMELTETÉSE AZ AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS JOG(SZABÁLY)I ALAPJA: Jelen Ajánlattételi Felhívást

Részletesebben