Opció Trader használati utasítás

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Opció Trader használati utasítás"

Átírás

1 Opció Trader használati utasítás

2 Demó számla nyitása: Nyissa meg az XTB weboldalát: Kattintson az ingyenes demó számla gombra, válassza ezt követően a További demó számlák linket,

3 majd a demó számla nyitása gombot nyomja meg. Miután a fentiekben leírt ikonra rákattint, regisztrálnia kell demo számláját egy regisztrációs űrlap kitöltésével, majd ezt jóvá kell hagynia. A Regisztráció gomb megnyomásával sikeresen regisztrálta ingyenes demo számláját és az alábbi ablak fog felugrani:

4 Töltse le az Opció Trader demó platformot a Save File gomb megnyomásával, majd telepítse azt a számítógépére. Kereskedési platformunkkal kezelheti demó számláját és opciókkal kereskedhet a pénzügyi piacokon valós idejű grafikonok és árak segítségével. A telepítést és a futtatást követően töltse ki megfelelően az alábbi ablakban adatait, valamint állítsa be a kereskedéshez használni kívánt tőke mennyiségét. Miután ezzel végzett és jóváhagyta az adatokat, a rendszer egy login-t és egy jelszót generál demó számlájához. Új demoszámlát regisztrált a rendszer. Lent láthatja a bejelentkezéséhez szükséges információkat. Az első bejelentkezéskor a rendszer felajánlja, hogy elmenti a jelszót, aminek az alkalmazásával Önnek nem kell arra emlékeznie és minden egyes belépéskor azt begépelnie; ha a Jelszó megjegyzése opció nincs bepipálva, akkor minden belépéskor be kell írni a jelszót, ami biztonsági okokból hasznos lehet valós számláknál.

5 Opció Trader kereskedési felülete Piac: az aktuális árakat jeleníti meg az adott termékekre, csakúgy, mint az XTB-Trader platformon Megbízás: ezt az ablakot a megvásárolt vagy kiírt opciók paramétereinek bevitelére, valamint a már meglévő pozíciók zárására használjuk Grafikon: az opció görbéjét illusztrálja Portfólió: nyitott pozícióink menedzseléséhez használjuk Az esetlegesen bezárt ablakokat a Nézet menüből jeleníthetjük újra meg. Opciós nyereségszámítás: díj ( a tranzakció devizanemében): ezt kapjuk vagy fizetjük az opció díjaként/áraként díj pip-ekben: a fentiek pip-ben kifejezve Maximális nyereség: a maximálisan elérhető profit, amit az adott egyszerű opció vagy összetett opciós stratégia lehetővé tesz Maximális veszteség: az adott opcióval vagy stratégiával elérhető maximális veszteség Fedezeti pont/ár: az az ár, amely esetén az opció/stratégia eredménye nulla és amely felett az opció/stratégia segítségével elkezdünk pénzt keresni vagy veszíteni. Opció érzékenységszámítás (görög betűk) : az adott opciók görög betűs tényezőit jeleníti meg.

6 Kereskedés: Válassza ki az opció típusát: A platform 3 opciótípus elérését teszi lehetővé: - vanilla - european digital (bináris opció) - european digital range (bináris opció) Instrumentum kiválasztása a listából:

7 Vanilla opciók Miután kiválasztottunk egy instrumentumot, a strike price/trigger mezőben megjelenik egy átlagos jegyzési ár. A befektető meghatározhatja saját kötési árát, melyet a lenti képen látható szövegdobozba gépelhet be ( a 10%-90% vagy a -10%- -90%-os delta tartományban). Saját excercise price kiválasztása hasonlóan történik. A lenti illusztráción a réz vételi és eladási árának átlaga /2=9535 (exercise price) Példa helytelen ár meghatározására: Delta 0.00 értéken kívül tartományban (10% alatt)

8 Az opció típusa dobozban mind a Vétel (call), mind az Eladás (put) választható Az opció lejárata a beépített naptárból választható ki egyszerűen, a kiválasztott munkanapra történő kattintással (a szombat és a vasárnap nem választható). A minimális lejárat 7 nap, a maximális 6 hónap.

9 A tranzakció lotokban kifejezett névleges értéke a listából választható ki, a minimális lépésköz 0.1 (akár 0.8 is beírható).

10 Miután ezt megtettük, a rendszer beárazza a meghatározott opciót: ELADÁS (BID): a baloldali árjegyzés az opció eladásának árát mutatja: 90 pontban megadott prémium. Egyel alatta a prémium értéke a letét számlájának devizanemében van megadva. VÉTEL (ASK): a jobboldali árjegyzés az opció vételének árát mutatja: 120 pontban számított érték. Ez alatt található a prémium adott számla devizanemében megadott értéke. Az ASK és a BID közötti árkülönbözete az úgynevezett spread, ami az opció lejárat előtt történő lezárásához köthető. Ennél a példánál: 30 pont a spread amit a pénzügyi eszközök specifikációs táblázata is tartalmaz, ha az opciós termékek táblázatát vizsgáljuk. A megadott árjegyzést a rendszer a lejárati dátum és/vagy az opció kötési árának változtatásával. Az opció terminusának lerövidítésével csökken a prémium.

11 Az opció paramétereinek beállítását követően a Kérelem gomb megnyomásával lehet frissíteni az árjegyzést. Ezt követően az Eladás vagy Vétel gombbal lehet végrehajtani a kötést (5 mp-ünk van erre):

12 A tranzakció végrehajtását követően a rendszer megerősítést küld a kötésről (a képen: EURUSD Call opció vétele as kötési árral és 17 pontos prémiummal). A tranzakció ezt követően a Portfólió ablakban jelenik meg:

13 A Portfólió ablak felülete Portfólió Mezők (oszlopok): ID tranzakció száma Nyitás dátuma a vétel/eladás dátuma Opció osztály az opció típusa Eszköz a mögötteses eszköz neve Kötés/Trigger 1 a kiválasztott kötési ár Lejárat az opció lejáratának dátuma Lotok a tranzakció értéke lotokban kifejezve Volumen/Kifizetés a bináris opció értéke V/E információ az opció eladásáról vagy vételéről Típus az opció típusa: call vagy put Megnyit a vételi opció esetében, ha mínusz (-) jel van akkor a kifizetett prémium értékét jelöli a tranzakció elején; eladási opciónál a plusz (+) jel a kapott prémium értékét jelöli a tranzakció elején. Kezdeti érték az opció jelenértéke a letét devizanemében megadva Indikatív piaci ár az a jelenérték amin az opciót lejárat előtt le lehet zárni Indikatív Profit a befektető pozícióinak jelenértéke a letét devizanemében, beleértve a prémiumok értékét is. A profit az értékelés-nyitás közötti különbözetből alakul. A vételi opcióknál (V) a profit nem kevesebb, mint a fizetendő prémium, az eladási opciónál (E) nem több mint a kapott opciós prémium. Egyenleg a befektetési számla értéke Margin az eladási (E) opciók letéti követelménye, mely 1% a tranzakció értékének az alábbi eszközökben USDPLN, EURPLN, EURUSD, GBPUSD, USDCHF, USDJPY, EURJPY, EURCHF, EURGBP, AUDUSD, USDCAD, GBPJPY és 2% a GOLD, SILVER, COPPER, ZINC, OIL, W20PLN, US30, US500, DE30, EU50, UK100, SPA35 eszközök esetében. Rendelkezésre álló margin a számlán, szabadon levő összeg, mely az eladási opciók letéti követelményének kifizetésére használható. Tőke Az Egyenleg és a Profit mezők különbözete. Margin szint százalékos értékben megadott hányados, mely a Tőke és a Margin érték elosztásával számít ki a rendszer. Amennyiben a margin szint 30%-ra süllyed, automatikusan záródnak a legveszteségesebb eladási (E) opciók. Ennek elkerülését az Egyenlegre történő további befizetéssel lehet elkerülni (Egyenleg = tőke +/- profit) Piaci érték a vételi és eladási opciók értékelésének összessége Profit a nyitott pozíciók indikatív profit mezőjének összessége

14 Bináris opció European digital A european digital bináris opció esetében három további mezőt kell még kitölteni: - Kötési ár/trigger1 az eszköz kötési árát - Opció típus felett vagy alatt - Kifizetés ITM lejárat esetén a profit összessége a tranzakcióban

15 Bináris opció European Digital Range A european digital range bináris opció esetében három további mezőt kell még kitölteni: - Trigger1, Trigger2: árkülönbözet - Opció típus: belül vagy kívül - Kifizetés: teljes profit ITM opció esetén

16 Opció lezárása lejárat előtt Az opció lezárása lejárat előtt egy ellentétes pozíció felvételével történik, vagyis egy vételi opció eladásával és az eladott opció visszavételével. Példa: Első tranzakció EURUSD Call opció vétele aminek a prémiuma (17 pont) Opció jelenértéke: (5 pont) Kereskedés lezárása: opció eladása 5 pontos prémium jóváírása mellett Tranzakció eredménye: kifizetett prémium kapott prémium záráskor = (-12 pont) Annak érdekében, hogy lezáruljon a kiválasztott opció, a Portfólió ablakban kétszer rá kell kattintani az opcióra. A helyes kiválasztást követően megjelennek az opció paraméterei (az eszköz, opció típusa, kötési ár, lejárat dátuma és értékelés). Miután megjelennek a paraméterek, meg kell erősíteni az árat (ELADÁS/VÉTEL) a Kérelem gomb megnyomásával (ebben az esetben ELADÁS/ VÉTEL) majd a Zárás, eredmény gombra nyomni. Az Eladás/Vétel ár megerősítését követően a pozíció lezárásához a Zárás gombra kell kattintani. Az Eladás gomb megnyomásával új, eladási pozíció jön létre az ablakban látható paraméterekkel.

17 A pozíció helyes lezárásának megerősítése az alábbi ablakban jelenik meg: A lezárt opció eltűnik a Portfólió ablakból és átkerül a Számlatörténet ablakba: Opciós lejárat Az opciós lejárati dátuma pontosan a következőt jelenti óra (GTM +1) ez a nap amikor lejár az Opciós ügylet így annak megszűnnek jogai és kötelezetségei. Abban az esetben, ha a W20PLN-nek a lejárata dátuma kor van (GMT+1), az eszköz bezárása nem lehet később mint 16:00 ami az opció lejárati dátumának ideje. Ez azt jelenti, hogy ha a befektető nem zárja az adott időben az opciót, akkor az automatikussan lezáródik a lejárati napon és a Specifikációs Táblázatban meghatározott átlagáron. ( Példa: EURUSD- átlagárán fog teljesülni az opció lezárultával.) Igaz, hogy a befektető aki szeretné tartani az opciót a lejárati dátumig, annak sincs szüksége kézi zárásra, az Opció Trader rendszer- az opciót automatikusan lezárja a lejáratkor. Az opció a lejáratkor automatikusan zárodik és a számlatörténet fülre kattintva megtekinthetjuk a következő kommentárral : lejárt az árral, amely illusztrálja az eszköz átlagárát a lejáratkor. A lejárt opció megtekinthető a számlatörténetben/történelem fülön:

18 One Click Stratégia lap Az egy kattintásos Stratégia lap- használható olyan opciók létre hozására amely tartalmaz két vagy három opciót. Stratégia kiválasztása Eszköz Naptár Pozíció Típus Kötési ár Lot Nyereség pipekben Nyereség letét devizában Greeks Long Straddle stratégia példa: Eszköz: US30 Lejárati dátum: I. opció : Long Call, kötési ár: pont, névleges érték: 0,1 lot, nyereség: 43 pont II. opció: Long Put, kötési ár: pont, névleges érték: 0,1 lot, nyereség 43 pont Az opciós nyereségszámítási ablakban (a chart alatt) a befektető megtekintheti a stratégiájának eredményét: Nyereség: -86 USD (az eredmény USD) Nyereség (pipekben): -86 Maximum profit: korlátlan Maximum veszteség: HUF Megtérülési ár: Megtérülési ár: Az az ártartomány, amelyen belül a stratégia veszteséget generál a lejáratkor: közötti megtérülési ár.

19 US 30 chart Ha a sárga területen belül, azaz között marad az árszint: veszteséges a Long Straddle Ha a alatt vagy a felett lesz az árszint: profitál a Long Straddle január 12. Stratégiai lejárata

20 Opció érzékenység számítás (görög betűk) DELTA A delta a legnépszerűbb görög betű, mely megmutatja, hogy mennyit fog változni az opció értéke (opció prémium) a mögöttes termék 1 pontos elmozdulása esetén. A delta ezért az opció árának első deriváltja és értékét százalékosan kell értelmezni. Például: ha opciónk deltája 50% és a mögöttes eszköz értéke (mondjuk EUR/USD pár) 100 pontot változik, az opciónk prémiuma az árváltozás fele lesz (50% x 100 pont = 50 pont). A delta azt is megmutatja, hogy mekkora eséllyel hívhatjuk le opciónkat nyereségben (elérjük a lehívási árat). Tehát egy 60%-os delta a siker esélyével egyenlő. Attól függően, hogyan van beállítva az excercise price (lehívási ár) a mögöttes termék árához képest az opciók három kategóriába sorolhatóak: OTM (Out of The Money) - alacsony premium, ATM (At The Money) - közepes premium, ITM (In The Money) - magas premium. A delta értékeket a különböző opció fajtákra az alábbi táblázat jelöli: Az opciók melyek árnövekedés során hoznak nyereséget pozitív deltával rendelkeznek, az árcsökkenéskor profitáló opciók deltája pedig negatív értékű. Tehát ha a delta értéke 0-nál nagyobb, akkor a befektető a piaci árak emelkedésére számít, ha pedig 0 alatti, akkor az árak csökkenésére. A Delta értékének változása az idő múlásával:

21 GAMMA A gamma megmutatja, hogy a mögöttes eszköz 1 pontos elmozdulása esetén mennyit változik az opció deltája, ezért a gamma az opció árának második deriváltja. Például: ha a delta 50% és a gamma értéke 0,0100 a mögöttes termék egy pontos elmozdulása a delta értékét 51%-ra növeli. A gamma tehát pozitív értékű a vételi opciók esetén. A gamma az ATM opciók esetén a legmagasabb, de a magas értéke nagy ingadozást okoz a delta értékében. Ha a pozició gamma értéke magas, a befektető erős spot rate mozgást vár tetszőleges irányban rövid időn belül. Amennyiben pedig negatív értékű akkor a befektető stabil piaci körülményeket vár. A gamma értéke az idő múlásával változik: VEGA A vega együttható azt mutatja meg, hogy, mekkora változást idéz elő az opció árában ha a mögöttes eszköz volatilitása 1%-ot változik. Azaz a vega az opció érzékenyéségét méri a volatilitás változásához. A vega az opció árának első deriváltja. Például: ha az opció premium 100 pont és a vega 3, akkor a volatilitás 1%-os változása a premiumot 103 pontra emelné. A vételi opciók pozitív vegával rendelkeznek, tehát a növekvő volatilitás a megvett opció értékét növeli. Ezzel szemben az eladási opciók negatív vegájával és emelkedő volatilitásával, az opció értéke csökken. A vega az ATM opcióknál a legmagasabb, ami azt jelenti, hogy ezen típusú opcióknak van a legnagyobb kitettsége a volatilitással szemben. Ezen felül minél hosszabb egy opció lejárata annál bizonytalanabb, hogy nyereségben tudjuk-e lezárni, ezért magasabb a vega értéke. Amennyiben a kiválasztott opciónak pozitív a vegája a befektető az implied volatility (piaci ármozgás) növekedésére számít, negatív érték esetén pedig a fordítottja igaz. A vega változása az idő előrehaladtával:

22 THETA A théta az a hányados mely megmutatja, hogy mennyit fog változni az opció ára (prémium), ha az idő egy egységet mozdul el (az Option Trader platformon ez egy nap). A vételi (long) opciók esetében a théta negatív, mivel az idő múlásával csökken a prémium összege, short opciók esetében pedig pozitív, mivel a kiíró egyre kevesebb ideig van kitéve kockázatnak. Például: ha az opció prémium értéke 100 és a théta +1, akkor egy nap után (feltétételezve, hogy minden más változatlan) a prémium 101-re emelkedik. A théta értéke rövid lejáratú és az ATM opcióknál a legmagasabb. Minél rövidebb egy opció lejárata, annál többet ér napról napra mind a vásárló mind pedig a kiíró számára. Théta értéke az idő változásával: RHO A görögök közül a rho azt mutatja, hogy miként változik az opciós prémium a jegybanki alapkamat 1%-os változásával (devizapárok esetében a keresztdeviza kamatkörnyezetét vizsgálva). Pozitív értéke esetén a befektető a keresztdeviza kamatának emelkedésére számít, negatív érték esetén pedig kamatvágásra. PHI A görög phi azt jelzi, hogy miként változik az opciós prémium a jegybanki alapkamat 1%-os változásával (devizapárok esetében az alapdeviza kamatkörnyezetét vizsgálva). Pozitív értéke esetén a befektető a alapdeviza kamatának emelkedésére számít, negatív érték esetén pedig kamatvágásra.

23 Demóról a valós számlára Ügyfeleknek, akik már rendelkeznek XTB-Trader valós számlával Valós ügyfeleink, akik szeretnék kipróbálni az opciós kereskedést, könnyen átválthatnak az XTB-Trader kereskedési platformról az Option-Trader szoftverre. Ehhez csupán az ügyfélszolgálatot kell felhívni a telefonszámon és megadni az XTB-Tradernél használt logint (vagy szerződésszámot) a jelszóval valamint azt az összeget, amit szeretne átcsoportosítani a valós számlájáról az opciós alszámlára. Példa: a befektetőnek van 8500 USD a számláján, amiből 4000 USD az opciós számlára szeretne áttenni. Az ügyfélszolgálat felhívását követően így 4500 USD marad a sima, 4000 USD pedig az opciós számlán, a befektetőnek nem szükséges semmilyen átutalást csinálnia. A szándék jelzését követően az ügyfélszolgálat munkatársa rögzített telefonon megadja az Option-Trader használatához szükséges logint és jelszót. Az első bejelentkezés alkalmával, a valós szerver csatlakozásához az IP számot meg kell változtatni, a következőképpen: Először a login megadása nélkül kell futtatnia a rendszert, majd a Beállítások menüpont alatt a Szerver lehetőséget kell választani Ezt követően a Cím:Port mezőben változtassa meg az IP címet az ügyfélszolgálat által megadott címre, majd kattintson az OK gombra.

24 Miután megváltoztatta a szerver címét, jelentkezzen be az új Option-Trader login és jelszóval. Ehhez a Kapcsolat menüpont Kapcsolódni ablakot kell előhívni és beírni a logint és jelszót. Ha ez nem ugrik elő elsőre, úgy először bontsa a kapcsolatot ( Kapcsolat bontása ) majd ezt követően kapcsolódjon ismét az új login és jelszóval. Az opciós alszámlára átutaltatott pénzösszeg az Egyenleg mezőben fog megjelenni. Ezt követően kezdhető meg az opciós termékekkel való kereskedés. Az első bejelentkezés alkalmával bejelölheti a Jelszó megjegyzése négyzetet, ezáltal nem kell majd minden egyes alkalommal beírni a logint és a jelszót, a rendszer automatikusan belép. Valós számlával nem rendelkező ügyfelek A valós számlával nem rendelkező személyeknek, szerződést kell kötniük az XTB-vel a honlapon leírt módok egyikén. Látogasson el weblapunkra vagy kattintson a linkre: Számlanyitási dokumentumok Bármilyen kérdése adódna, hívja bátran a es telefonszámot vagy írjon a sales@xtb.hu címre.

4. lépés: pozíció zárása

4. lépés: pozíció zárása 4. lépés: pozíció zárása Miután megtanultuk miként történhet egy adott pozíció megnyitása, akár vételi (long) akár eladási (short) megbízásról is legyen szó, azt is tudnunk kell, hogyan lehet lezárni őket

Részletesebben

A deviza bináris opció bemutatása

A deviza bináris opció bemutatása A deviza bináris opció bemutatása Fx bináris opció: az fx bináris opció a legújabb termékcsoport, amit a Buda-cash Trader rendszerben ajánlunk ügyfeleink számára. Folyamatosan frissülő árakon a hat legtöbbet

Részletesebben

Pozíció nyitása megbízással

Pozíció nyitása megbízással Pozíció nyitása megbízással Pozíció nyitása megbízással: Amennyiben Ön a jelenlegi árfolyamszintnél kedvezőbb, esetleg kedvezőtlenebb árszinten szeretne belépni a piacra a Buda-cash Trader V2 Pro lehetőséget

Részletesebben

Gépelje be felhasználó nevét és jelszavát. Ha nem emlékszik az azonosítókra lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal az alábbi elérhetőségeken:

Gépelje be felhasználó nevét és jelszavát. Ha nem emlékszik az azonosítókra lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal az alábbi elérhetőségeken: Bejelentkezés Gépelje be felhasználó nevét és jelszavát. Ha nem emlékszik az azonosítókra lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal az alábbi elérhetőségeken: email: concordetrader@con.hu telefon: (+36

Részletesebben

Pozíció nyitása és megbízás hozzárendelése a Buda-cash Trader V2 Pro online kereskedési rendszerében

Pozíció nyitása és megbízás hozzárendelése a Buda-cash Trader V2 Pro online kereskedési rendszerében Pozíció nyitása és megbízás hozzárendelése a Buda-cash Trader V2 Pro online kereskedési rendszerében Pozíció nyitása és megbízás hozzárendelése a Buda-cash Trader V2 Pro rendszerben Ügyfeleink többféleképpen

Részletesebben

BetBulls Opciós Portfolió Manager

BetBulls Opciós Portfolió Manager BetBulls Opciós Portfolió Manager Ennek a modulnak a célja, hogy ügyfeleinknek lehetőséget biztosítson virtuális számlanyitásra és részvény, valamint opciós pozíciók vásárlására, eladására a naponta frissülő,

Részletesebben

Bevezető a profit kb. 300% nem szabad ilyet csinálni piac-semleges opciós prémiumokból Call és Put opciókat shortoltunk hónapról hónapra

Bevezető a profit kb. 300% nem szabad ilyet csinálni piac-semleges opciós prémiumokból Call és Put opciókat shortoltunk hónapról hónapra 1 Bevezető A történet 212 márciusában kezdődik és 213 áprilisáig tart, a profit kb. 3%. A cím pedig egyértelművé teszi: nem szabad ilyet csinálni. És, hogy miért a tiltás, az alábbiakban kiderül. Kezdetben

Részletesebben

Pénz-és kockázatkezelés

Pénz-és kockázatkezelés Pénz-és kockázatkezelés X-Trade Brokers Magyarországi Fióktelepe Soós Róbert Egy befektetési stratégia elemei 1. Meg kell határozni a belépési és zárási pozíciókat. 2. Pénz-és kockázatkezelés 3. Pszichológia

Részletesebben

Egyszerű opciós stratégiák és ProTrader platformkezelés

Egyszerű opciós stratégiák és ProTrader platformkezelés Egyszerű opciós stratégiák és ProTrader platformkezelés Az első részben ismertettük az opciók általános tulajdonságait, előnyeit, hátrányait. Általánosságban, még azt lehet hozzátenni, hogy bár nem egyszerű

Részletesebben

MetaTrader 5 Kézikönyv

MetaTrader 5 Kézikönyv MetaTrader 5 Kézikönyv A MetaTrader egy rugalmas kereskedő felület forex és CFD kereskedéshez. A MetaTrader a legfontosabb termékünk, mivel használata egyszerű, de a kereskedési tapasztalata fokozása érdekében

Részletesebben

Forex Marge-ok/Spread-ek

Forex Marge-ok/Spread-ek Forex Marge-ok/Spread-ek Az általunk megcélzott vételi és eladási árfolyam közötti különbségek a normális piaci feltételek mellett elérhető legjobb marge-aink. Nyugodt piaci körülmények mellett a marge

Részletesebben

MetaTrader 4 Kézikönyv

MetaTrader 4 Kézikönyv MetaTrader 4 Kézikönyv A MetaTrader egy rugalmas kereskedő felület forex és CFD kereskedéshez. A MetaTrader a legfontosabb termékünk, mivel használata egyszerű, de a kereskedési tapasztalat fokozása érdekében

Részletesebben

Bejelentkezés. Gépelje be felhasználó nevét és jelszavát. Ha nem emlékszik az azonosítókra lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal.

Bejelentkezés. Gépelje be felhasználó nevét és jelszavát. Ha nem emlékszik az azonosítókra lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal. Bejelentkezés Gépelje be felhasználó nevét és jelszavát. Ha nem emlékszik az azonosítókra lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal. E-mail: helpdesk@erstetrader.hu Telefon: (06 1) 23 55 151. 1 Kockázatfeltáró

Részletesebben

Értékpapír-kölcsönzés

Értékpapír-kölcsönzés Értékpapír-kölcsönzés TARTALOMJEGYZÉK 1. MI AZ A NAPON TÚLI SHORT?... 3 2. HOGYAN LEHET NAPON TÚLI SHORT POZÍCIÓT NYITNI?... 3 2.1. NAPON TÚLI SHORT POZÍCIÓ NYITÁSA A NETBOON KERESKEDÉSI FELÜLETEN... 4

Részletesebben

3.Lépés: Pozíciónyitás az XTB MetaTrader platformban (devizapárok, indexek és árupiaci termékek esetén)

3.Lépés: Pozíciónyitás az XTB MetaTrader platformban (devizapárok, indexek és árupiaci termékek esetén) 3.Lépés: Pozíciónyitás az XTB MetaTrader platformban (devizapárok, indexek és árupiaci termékek esetén) A befektetés célja a CFD piacon, a nyitási ár és a zárási ár közötti különbségen profitot realizálni.

Részletesebben

HUNGÁRIA ONLINE TRADER fx 4

HUNGÁRIA ONLINE TRADER fx 4 HUNGÁRIA ONLINE TRADER fx 4 Felhasználói kézikönyv Tartalom: A HOTfx4 indítása A HOTfx4 felhasználói felülete Hogyan helyezzünk el megbízást Hogyan módosítsunk megbízást Hogyan helyezzünk el függő megbízást

Részletesebben

Gazdasági Információs Rendszerek

Gazdasági Információs Rendszerek Gazdasági Információs Rendszerek 7. előadás Bánhelyi Balázs Alkalmazott Informatika Tanszék, Szegedi Tudományegyetem 2009 Opció fogalma Az opció jövőbeni döntési lehetőséget jelent valami megtételére,

Részletesebben

(CIB Prémium befektetés)

(CIB Prémium befektetés) CIB Bank Zrt. Részletes terméktájékoztatója a Keretszerződés Opcióhoz kötött Betét elhelyezésére és a kapcsolódó Opciós Devizaügylet megkötésére vonatkozó keretszerződés hatálya alá tartozó ügyletekre

Részletesebben

TERMÉKTÁJÉKOZTATÓ DIGITÁLIS (BINÁRIS) OPCIÓS ÜGYLETEKHEZ

TERMÉKTÁJÉKOZTATÓ DIGITÁLIS (BINÁRIS) OPCIÓS ÜGYLETEKHEZ TERMÉKTÁJÉKOZTATÓ DIGITÁLIS (BINÁRIS) OPCIÓS ÜGYLETEKHEZ A termék leírása: A Devizaárfolyam Digitális-opció (vagy más kifejezéssel Bináris opciós) egy olyan ügylet, amely keretében az opció jogosultja

Részletesebben

TERMÉKTÁJÉKOZTATÓ ÁTLAGÁRFOLYAMOS DEVIZA OPCIÓKHOZ (ÁZSIAI TÍPUSÚ OPCIÓ)

TERMÉKTÁJÉKOZTATÓ ÁTLAGÁRFOLYAMOS DEVIZA OPCIÓKHOZ (ÁZSIAI TÍPUSÚ OPCIÓ) TERMÉKTÁJÉKOZTATÓ ÁTLAGÁRFOLYAMOS DEVIZA OPCIÓKHOZ (ÁZSIAI TÍPUSÚ OPCIÓ) A termék leírása Az Átlagárfolyamos devizaopció vagy más néven Ázsiai típusú opció keretében az ügyfél egy olyan devizaopciós megállapodást

Részletesebben

Bejelentkezés. Gépelje be felhasználó nevét és jelszavát. Ha nem emlékszik az azonosítókra lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal.

Bejelentkezés. Gépelje be felhasználó nevét és jelszavát. Ha nem emlékszik az azonosítókra lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal. Bejelentkezés Gépelje be felhasználó nevét és jelszavát. Ha nem emlékszik az azonosítókra lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal. E-mail: helpdesk@erstetrader.hu Telefon: (06 1) 23 55 169. 1 Kockázatfeltáró

Részletesebben

Belépés Éles és Demo számlára

Belépés Éles és Demo számlára Belépés Éles és Demo számlára Gépelje be felhasználó nevét és jelszavát. Ha nem emlékszik az azonosítókra lépjen kapcsolatba Ügyfélszolgálatunkkal. E-mail: : concordetrader@con.hu Telefon: : (+36 1) 489

Részletesebben

Internet bank felhasználói leírás v1.1

Internet bank felhasználói leírás v1.1 Internet bank felhasználói leírás v1.1 Miután az Internet Bank használatára leadta igénylését, 5 munkanapon belül E- mailben megkapja a Csoport, illetve a Felhasználó nevét, SMS-ben pedig az első belépéshez

Részletesebben

OPCIÓS PIACOK VIZSGA MINTASOR

OPCIÓS PIACOK VIZSGA MINTASOR OPCIÓS PIACOK VIZSGA MINTASOR ELMÉLET ÉS SZÁMOLÁS ELMÉLETI ÉS SZÁMOLÁSI KÉRDÉSEK 1. A devizára szóló európai call opciók a) belsőértéke mindig negatív. b) időértéke pozitív és negatív is lehet. c) időértéke

Részletesebben

Az alábbiakban az Erste Traderen folytatott devizapiaci kereskedés működéséről és az azt érintő szabályokról olvashat.

Az alábbiakban az Erste Traderen folytatott devizapiaci kereskedés működéséről és az azt érintő szabályokról olvashat. Az alábbiakban az Erste Traderen folytatott devizapiaci kereskedés működéséről és az azt érintő szabályokról olvashat. 1 1. Cél spread-ek A honlapon megtalálhatóak az egyes devizakeresztekre vonatkozó

Részletesebben

Az alábbiakban az Erste Traderen folytatott devizapiaci kereskedés működéséről és az azt érintő szabályokról olvashat.

Az alábbiakban az Erste Traderen folytatott devizapiaci kereskedés működéséről és az azt érintő szabályokról olvashat. 1 Az alábbiakban az Erste Traderen folytatott devizapiaci kereskedés működéséről és az azt érintő szabályokról olvashat. 1. Cél spread-ek A honlapon megtalálhatóak az egyes devizakeresztekre vonatkozó

Részletesebben

MIRROR TRADING KEZELÉSI

MIRROR TRADING KEZELÉSI MIRROR TRADING KEZELÉSI ÚTMUTATÓ MANUÁLIS KERESKEDÉS 1 A következő linken érhető el az online felület: http://platform.tradency.com/b138/fxgurumirrortrading/ A kereskedési platform a http://www.tradency.com/

Részletesebben

XTB TŐZSDEVERSENY 2012

XTB TŐZSDEVERSENY 2012 2. KERESKEDÉSI FELÜLETEK (PLATFORMOK) Két kereskedési felületet ajánlunk a verseny során: MetaTrader nemzetközileg ismert online tőzsde kereskedési platform, illetve xstation a web-böngésző alapú felület.

Részletesebben

BetBulls Opció- és Stratégia Szimulátor

BetBulls Opció- és Stratégia Szimulátor BetBulls Opció- és Stratégia Szimulátor A szimulátor célja, hogy a weblap látogatói egy ingyenes regisztrációt követően tesztelhessék az egyes stratégiák nyereség / veszteség küszöbeit. A szimulátorban

Részletesebben

WHS FX opciók - ismertető

WHS FX opciók - ismertető FX Opciók - Bevezetés WHS FX opciók - ismertető Spekuláljon FX trendekre vagy hedzselje pozícióit FX opciókkal. Finomítsa kereskedési stílusát és piaci szemléletét. Ismerje meg, hogyan működnek az FX opciók

Részletesebben

Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v. 3.00

Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v. 3.00 Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v. 3.00 1 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 3 2. Program indítása:... 3 3. A program üzemmódjai:... 4 4. Számlaegyenleg lekérdezése:... 4 5. Számlakivonatok

Részletesebben

TERMÉKTÁJÉKOZTATÓ BARRIER DEVIZAÁRFOLYAM OPCIÓS ÜGYLETEKHEZ

TERMÉKTÁJÉKOZTATÓ BARRIER DEVIZAÁRFOLYAM OPCIÓS ÜGYLETEKHEZ TERMÉKTÁJÉKOZTATÓ BARRIER DEVIZAÁRFOLYAM OPCIÓS ÜGYLETEKHEZ Jelen terméktájékoztatóra vonatkozóan a Terméktájékoztató egyszerű (plain vanilla) devizaárfolyam opciós ügyletekhez elnevezésű terméktájékoztatóban

Részletesebben

Bevezetés az opciók világába Opciók a mindennapokban

Bevezetés az opciók világába Opciók a mindennapokban Opciók és stratégiák Bevezetés az opciók világába Opciós fogalmak Az opció árát meghatározó tényezők Az opciók görög betűi Delta hedging Opciós arbitrázs Opciós stratégiák osztályzása Stratégia példatár

Részletesebben

MIRROR TRADING KEZELÉSI

MIRROR TRADING KEZELÉSI MIRROR TRADING KEZELÉSI ÚTMUTATÓ BASKET MEGBÍZÁS DEVIZAKOSÁR KÖVETÉSE 1 A következő linken érhető el az online felület: http://platform.tradency.com/b138/fxgurumirrortrading/ A kereskedési platform a http://www.tradency.com/

Részletesebben

BPForex ProTader. A számlakivonatok értelmezése. Pag. 01

BPForex ProTader. A számlakivonatok értelmezése. Pag. 01 BPForex ProTader A számlakivonatok értelmezése Pag. 01 Index Bevezetés 03 Kivonat 1: Számlatörténeti jelentés 04 Kivonat 2: Részletes tranzakció jelentés 05 A teljes elszámolási ciklus 06 Kivonat 3: EZ

Részletesebben

Felhasználói Leírás v.2.00

Felhasználói Leírás v.2.00 Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v.2.00 Bakonyvidéke Takarékszövetkezet 1. Tartalomjegyzék Bevezetés... 3 Program indítása:... 3 A program üzemmódjai:... 4 Számlaegyenleg lekérdezése:...

Részletesebben

Guarding Vision Beállítása

Guarding Vision Beállítása Guarding Vision Beállítása Rögzítő beállítása: 1. Beállítások Hálózat Platform-hozzáférés. 1. Engedélyezze a platform hozzáférést 2. Ha a Server Address mezőben más cím olvasható, az Egyedi (Custom) engedélyezése

Részletesebben

Belépés Éles és Demo számlára I.

Belépés Éles és Demo számlára I. Belépés Éles és Demo számlára I. Gépelje be felhasználó nevét és jelszavát. Ha nem emlékszik az azonosítókra lépjen kapcsolatba Ügyfélszolgálatunkkal. E-mail: helpdesk@erstetrader.hu Telefon: (06 1) 235

Részletesebben

Kategóriák Fedezeti követelmények

Kategóriák Fedezeti követelmények 1 Válasszon kedvére a világ 20 különböző tőzsdéjét leképező 6.000 különböző CFD közül. Az elérhető tőkeáttétel akár 10-szeres is lehet. Long és short pozíció nyitására egyaránt van lehetőség, akár napon

Részletesebben

Opciók és stratégiák

Opciók és stratégiák Opciók és stratégiák Bevezetés az opciók világába Opciós fogalmak Az opció árát meghatározó tényezők Az opciók görög betűi Delta hedging Opciós arbitrázs Opciós stratégiák osztályzása Stratégia példatár

Részletesebben

DEVIZAÁRFOLYAM OPCIÓ I. A TERMÉK LÉNYEGE

DEVIZAÁRFOLYAM OPCIÓ I. A TERMÉK LÉNYEGE DEVIZAÁRFOLYAM OPCIÓ Tisztelt Ügyfelünk! Kérjük, hogy az ügylet megkötése előtt jelen Ügyféltájékoztatót valamint a Befektetési szolgáltatási és a kiegészítő szolgáltatási tevékenység körébe tartozó termékek

Részletesebben

KÖTVÉNYFORRÁS MENEDZSMENT GYOMAENDRŐD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA TÁJÉKOZTATÓ

KÖTVÉNYFORRÁS MENEDZSMENT GYOMAENDRŐD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA TÁJÉKOZTATÓ KÖTVÉNYFORRÁS MENEDZSMENT GYOMAENDRŐD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA TÁJÉKOZTATÓ 2010.04.01 2010.06.30 1. ELŐZMÉNYEK KIBOCSÁTÁS Gyomaendrőd Város Önkormányzata 2008. február 27-én összesen 6.316.000,- CHF értékben,

Részletesebben

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4.

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Készítette: Quadro Byte Zrt. Tartalomjegyzék: 1. Bevezető...3 2. QB-SULI Help...3 3. Regisztráció...3 4. Bejelentkezés...4 4.1. Elfelejtette

Részletesebben

Forex Kereskedés. Forex Kereskedés

Forex Kereskedés. Forex Kereskedés Forex Kereskedés Forex kialakulása Forex előnyei / hátrányai P/L kalkuláció Letét Kereskedési idők Működési struktúra Kamat Kereskedési stílusok Gazdasági mutatók Brókercégek típusai Trükkös brókerek Brókerválasztás

Részletesebben

Alap letét Az alapletét a szükséges fedezet összege, amellyel a befektetőnek rendelkeznie kell a számláján ahhoz, hogy megnyithasson egy kontraktust.

Alap letét Az alapletét a szükséges fedezet összege, amellyel a befektetőnek rendelkeznie kell a számláján ahhoz, hogy megnyithasson egy kontraktust. 1 450 különböző termék kereskedhető, 21 különböző tőzsdéről érhetők el kontraktusok. Energiahordozók (pl.: olaj, földgáz), nemesfémek (arany, ezüst) devizák, kötvények, mezőgazdasági termények (búza, narancs),

Részletesebben

A Buda-Cash Trader V2 Pro online kereskedési rendszer számla menüjének bemutatása

A Buda-Cash Trader V2 Pro online kereskedési rendszer számla menüjének bemutatása A Buda-Cash Trader V2 Pro online kereskedési rendszer számla menüjének bemutatása 1 A számla menüpont felépítése*: Ebben az oktató anyagunkban bemutatjuk a Buda-cash Trader számla menüjének főbb menüpontjait.

Részletesebben

Kötelezettségvállalások rögzítésének felhasználói leírása

Kötelezettségvállalások rögzítésének felhasználói leírása Kötelezettségvállalások rögzítésének felhasználói leírása A program az asztalról, az ikonról indul el. Az ikonra való dupla kattintás után először ellenőrzi a gépre letöltött program állapotát, és ha frissítésre

Részletesebben

Terméktájékoztató. Digitális devizaárfolyam opciós ügylet Digital FX Option

Terméktájékoztató. Digitális devizaárfolyam opciós ügylet Digital FX Option Terméktájékoztató Digital FX Option A termék leírása A Digitális Devizaárfolyam opció (vagy más kifejezéssel Bináris opció) egy olyan ügylet, amely keretében az opció jogosultja (vásárlója) Opciós Díj

Részletesebben

ALAPVETİ DEVIZAPIACI KIFEJEZÉSEK MIT NEVEZÜNK PONTNAK? Mi a devizapiac? Mik azok a deviza keresztárfolyamok? Mi a Bid/Ask spread?

ALAPVETİ DEVIZAPIACI KIFEJEZÉSEK MIT NEVEZÜNK PONTNAK? Mi a devizapiac? Mik azok a deviza keresztárfolyamok? Mi a Bid/Ask spread? ALAPVETİ DEVIZAPIACI KIFEJEZÉSEK Mi a devizapiac? A nemzetközi online kereskedési környezet a legnagyobb és legdinamikusabb tıkepiac a világon, napi 3200 milliárd dolláros forgalommal, melyen a nap 24

Részletesebben

Pénzügy modult érintő változások, módosítások Eszköz modult érintő változások, módosítások Pénztár modult érintő változások, módosítások

Pénzügy modult érintő változások, módosítások Eszköz modult érintő változások, módosítások Pénztár modult érintő változások, módosítások Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer Főkönyv, Pénzügy, Eszköz, Pénztár, Vezetői információk, Univerzális számlázó, Készlet, Kommunális

Részletesebben

Kezdjük el! Amit tudnia kell, mielőtt elkezdi használni a robotot

Kezdjük el! Amit tudnia kell, mielőtt elkezdi használni a robotot Kezdjük el! Mielőtt felinstallálná a wallstreet forex robotot a gépére, és elkezdené azt használni egy élő számlán, kérem olvassa el figyelmesen ezt a leírást: nagyban befolyásolhatja a jövőbeli profitját.

Részletesebben

A Szoftvert a Start menü Programok QGSM7 mappából lehet elindítani.

A Szoftvert a Start menü Programok QGSM7 mappából lehet elindítani. Telepítés A programot a letöltött telepítőprogrammal lehet telepíteni. A telepítést a mappában lévő setup.exe fájlra kattintva lehet elindítani. A telepítő a meglévő QGSM7 szoftver adatbázisát törli. Ezután

Részletesebben

A Buda-cash Trader V2 Pro online kereskedési rendszer munkafelületének bemutatása

A Buda-cash Trader V2 Pro online kereskedési rendszer munkafelületének bemutatása A Buda-cash Trader V2 Pro online kereskedési rendszer munkafelületének bemutatása A BC Trader egy multifunkcionális, többszörösen díjazott online kereskedési rendszer, ami lehetővé teszi a befektetők számára,

Részletesebben

MIRROR TRADING KEZELÉSI ÚTMUTATÓ ÉLES JELZÉS MÁSOLÁS

MIRROR TRADING KEZELÉSI ÚTMUTATÓ ÉLES JELZÉS MÁSOLÁS MIRROR TRADING KEZELÉSI ÚTMUTATÓ ÉLES JELZÉS MÁSOLÁS 1 A következő linken érhető el az online felület: http://platform.tradency.com/b138/fxgurumirrortrading/ A kereskedési platform a http://www.tradency.com/

Részletesebben

MIRROR TRADING KEZELÉSI ÚTMUTATÓ AUTOMATIZÁLT MÁSOLÁS, STRATÉGIA KÖVETÉSE

MIRROR TRADING KEZELÉSI ÚTMUTATÓ AUTOMATIZÁLT MÁSOLÁS, STRATÉGIA KÖVETÉSE MIRROR TRADING KEZELÉSI ÚTMUTATÓ AUTOMATIZÁLT MÁSOLÁS, STRATÉGIA KÖVETÉSE 1 A következő linken érhető el az online felület: http://platform.tradency.com/b138/fxgurumirrortrading/ A kereskedési platform

Részletesebben

Tartalom Belépés a számlára Beállítások ablak 22 Beállítási lehetőségek első belépéskor Pozíciók ablak 23 Bemutató túra indítása Élő megbízások

Tartalom Belépés a számlára Beállítások ablak 22 Beállítási lehetőségek első belépéskor Pozíciók ablak 23 Bemutató túra indítása Élő megbízások y 1 Tartalom Belépés a számlára 3 Beállítási lehetőségek első belépéskor 4 Bemutató túra indítása 5 Főképernyők 6 Termék keresése 7 Áttekintés ablak 8 Árfolyam figyelő listák (Watchlist) 9 Árfolyam figyelő

Részletesebben

BetBulls Chartrajzoló

BetBulls Chartrajzoló BetBulls Chartrajzoló Ez a modul alkalmas a részvényadatok gyertyamintás megjelenítésére, az indikátorok ábrázolására, valamint statisztika készítésére. Két fő modulból áll: Chart rajzoló modul Statisztika

Részletesebben

Befektetési szolgáltatásokról szóló további információ. Vállalati/társasági tevékenységek

Befektetési szolgáltatásokról szóló további információ. Vállalati/társasági tevékenységek Befektetési szolgáltatásokról szóló további információ Vállalati/társasági tevékenységek Bevezetés A DEGIRO a Befektetési szolgáltatásokról szóló további információkban részletesen ismerteti az Önnel kötött

Részletesebben

Deviza kereskedés és kondíciók a Buda-Cash Trader rendszerén keresztül

Deviza kereskedés és kondíciók a Buda-Cash Trader rendszerén keresztül Deviza kereskedés és kondíciók a Buda-Cash Trader rendszerén keresztül A devizapiacról (Forex) általánosan: A devizapiac a maga 3,5 trillió USD napi forgalmával a legnagyobb és legdinamikusabb tőkepiac

Részletesebben

Pannónia Nyugdíjpénztár Ügyfélportál

Pannónia Nyugdíjpénztár Ügyfélportál Pannónia Nyugdíjpénztár Ügyfélportál Elérési út: www.pannonianyp.hu /Ügyfélportál > Belépés tagoknak felületi gomb www.pannonianyp.hu/belepes/tagok A Pannónia Nyugdíjpénztár által működtetett Ügyfélportálra

Részletesebben

Általános e-mail fiók beállítási útmutató

Általános e-mail fiók beállítási útmutató Általános e-mail fiók beállítási útmutató Ennek az összeállításnak az a célja, hogy segítséget nyújtsunk azon Ügyfeleink számára, akik az IntroWeb Kft. által nyújtott e-mail szolgáltatáshoz be szeretnék

Részletesebben

Könyvtárellátó Nonprofit Kft. Szülői Ügyfélkapu Felület

Könyvtárellátó Nonprofit Kft. Szülői Ügyfélkapu Felület Felhasználói Kézikönyv Könyvtárellátó Nonprofit Kft. Szülői Ügyfélkapu Felület 1. Bejelentkezés A szuloifelulet.kello.hu címen lehet bejelentkezni a rendszerbe. A rendszer kétféle bejelentkezést tesz lehetővé:

Részletesebben

3TG Brokers Számlanyitás

3TG Brokers Számlanyitás 3TG Brokers Számlanyitás - Metatrader 4 - 3TG Brokers Számlanyitás - Metatrader 4 - A 3TG Brokersnél mindenki megtalálja azt a számlát, ami leginkább megfelel kereskedési stílusának. Az alábbi segédletben

Részletesebben

Parlagfű Bejelentő Rendszer

Parlagfű Bejelentő Rendszer Parlagfű Bejelentő Rendszer felhasználói útmutató A rendszer elérése: Elérési cím: www.govcenter.hu/pbr Felhasználói funkciók: 1. Regisztráció Új felhasználói fiókot az oldalsó menüben a [Regisztráció]-ra

Részletesebben

European Digital Options

European Digital Options European Digital Options Instrumentum Jele Instrumentum Megnevezése Bázis eszköz (IB) Opciós Referencia Ár Minimális Pozíció Mértéke (kifizetés Maximális Pozíció Mértéke (kifizetés Referencia Piac/Referencia

Részletesebben

Új generációs Mobile Trader. Funkciókat bemutató dokumentum

Új generációs Mobile Trader. Funkciókat bemutató dokumentum Új generációs Mobile Trader Funkciókat bemutató dokumentum 1 Tartalomjegyzék: Világszínvonalú mobil kereskedés bemutatása. Hozzáférés a piac legfejlettebb mobil kereskedési rendszeréhez. Számlaösszesítő............................................................3

Részletesebben

Specifikációs Táblázat Forex, Árutőzsde, Indexek, Kriptovaluták

Specifikációs Táblázat Forex, Árutőzsde, Indexek, Kriptovaluták Specifikációs Táblázat Forex, Árutőzsde, Indexek, Kriptovaluták Forex Eszköz 1 Lot nominál értéke 1 PIP tizedesjegy helye Minium jegyzési lépésköz (pontokban) Minimum/Maximum megbízási mennyiség (Lot)

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Frissítve: 2012.12.03

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Frissítve: 2012.12.03 Frissítve: 2012.12.03 1. Bevezető A visszavett.hu egy aukciós oldal, ahol olyan eszközökre (gépjármű, haszongépjármű, stb.) lehet licitálni, amelyekre korábbi tulajdonosuk hitelt vett fel, vagy lízingelte,

Részletesebben

Windows 7. Szolgáltatás aktiválása

Windows 7. Szolgáltatás aktiválása Szolgáltatás aktiválása Windows 7 Az eduroam szolgáltatás igénybevételéhez a SZIE felhasználóknak előbb a https://joker.szie.hu oldalon aktiválniuk kell a szolgáltatást. Ezt a bejelentkezést követően a

Részletesebben

SmartOrder 2 Használati utasítás

SmartOrder 2 Használati utasítás SmartOrder 2 Használati utasítás (2013 november) ActivTrades PLC 1 Tartalomjegyzék 1. Általános tudnivalók... 3 2. Telepítés... 3 3. Az alkalmazás indítása... 3 4. Az alkalmazás frissítése... 5 5. Többnyelvű

Részletesebben

Fedezeti ügyletek, avagy a vállalatok lottójátéka. Zsombori Zsolt fiókvezető (MKB Bank) 2012

Fedezeti ügyletek, avagy a vállalatok lottójátéka. Zsombori Zsolt fiókvezető (MKB Bank) 2012 Fedezeti ügyletek, avagy a vállalatok lottójátéka Zsombori Zsolt fiókvezető (MKB Bank) 2012 Az MKB Bank bemutatása* 1950, 1996 Fő tulajdonosa: Bayerische Landesbank (~90%) Mérlegfőösszege: ~3000 Mrd, jegyzett

Részletesebben

PTE-PROXY VPN használata, könyvtári adatbázisok elérhetősége távolról

PTE-PROXY VPN használata, könyvtári adatbázisok elérhetősége távolról PTE-PROXY VPN használata, könyvtári adatbázisok elérhetősége távolról Az Informatikai Igazgatóság minden aktív egyetemi hallgató és munkaviszonnyal rendelkező egyetemi dolgozó részére úgynevezett proxy

Részletesebben

TŐZSDEJÁTÉK FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

TŐZSDEJÁTÉK FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV TŐZSDEJÁTÉK FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV BEVEZETŐ A Tőzsdejáték az Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) által közösen működtetett a tőzsdei kereskedést egyszerűsített körülmények közt bemutató,

Részletesebben

Grafikonrajzoló. Felhasználói kézikönyv. UNIQA Biztosító Zrt.

Grafikonrajzoló. Felhasználói kézikönyv. UNIQA Biztosító Zrt. Grafikonrajzoló Felhasználói kézikönyv UNIQA Biztosító Zrt. 1 Tartalomjegyzék I. Eszközalapok kiválasztása... 3 1. Kiválasztott eszközalapok - felső sáv... 3 2. Kereső/szűrő sáv... 4 3. Eszközalapokat

Részletesebben

Hiba bejelentés azonnal a helyszínről elvégezhető. Egységes bejelentési forma jön létre Követhető, dokumentált folyamat. Regisztráció.

Hiba bejelentés azonnal a helyszínről elvégezhető. Egységes bejelentési forma jön létre Követhető, dokumentált folyamat. Regisztráció. Ingyenes Mobil helpdesk megoldás A Mobil helpdesk egy olyan androidos felületen futó hibabejelentő, amelynek néhány alapbeállítását megadva saját mobil hibabejelentő rendszere lehet, vagy partnereinek

Részletesebben

EU LOGIN KÉZIKÖNYV. Tartalom

EU LOGIN KÉZIKÖNYV. Tartalom EU LOGIN KÉZIKÖNYV Az EU Login az Európai Bizottság megújult felhasználó-azonosítási rendszere, amely a korábbi ECAS rendszert váltja fel. Az EU Login lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyetlen

Részletesebben

Internet Bank használati útmutató

Internet Bank használati útmutató Internet Bank használati útmutató Miután az Internet Bank használatára leadták igénylésüket, E-mailben illetve SMS-en fogjuk megkeresni Önt. E-mailben megkapja a Csoport, illetve a Felhasználó nevét, SMS-ben

Részletesebben

Minőségellenőrzési kérdőív kitöltő program Felhasználói kézikönyv

Minőségellenőrzési kérdőív kitöltő program Felhasználói kézikönyv Minőségellenőrzési kérdőív kitöltő program Felhasználói kézikönyv Magyar Könyvvizsgálói Kamara 2010. augusztus 18. Tartalom A program főablaka... 3 A fejléc, a felső menüsor valamint az eszköztár... 4

Részletesebben

Budai Egészségközpont Online Ügyfélszolgálat

Budai Egészségközpont Online Ügyfélszolgálat Budai Egészségközpont Online Ügyfélszolgálat KÉZIKÖNYV Online ügyfélszolgálat Örömmel tájékoztatjuk, hogy a Budai Egészségközpontban immár online ügyfélszolgálaton keresztül is módja van egészségügyi ellátással

Részletesebben

Selfcare fiók létrehozása és használata 1. érkezett lépései alapján létre kell hozni a fiókot.

Selfcare fiók létrehozása és használata 1. érkezett  lépései alapján létre kell hozni a fiókot. 1. noreplay.hu@myacn.eu-tól érkezett e-mail lépései alapján létre kell hozni a fiókot. ACN fiókszám : 39005249 Tisztelt Ügyfelünk! Köszönjük, hogy az ACN-t választotta preferált telekommunikációs szolgáltatójának!

Részletesebben

Elmé léti vizsgajéléntő kia llí ta sa

Elmé léti vizsgajéléntő kia llí ta sa Elmé léti vizsgajéléntő kia llí ta sa 1. Az elméleti vizsga adminisztrációjának ügymenete A tanuló bankkártyával kifizeti a vizsgadíjat. Sikeres fizetés esetén az E-Edu bankszámláján jelenik meg a befizetett

Részletesebben

WebAromo elindítása, bejelentkezés

WebAromo elindítása, bejelentkezés WebAromo segédlet Tartalom WebAromo elindítása, bejelentkezés... 3 Jelszó beállítása... 3 Foglalkozások kezelése... 4 Hiányzások megadása... 5 Érdemjegy bevitele... 6 Érdemjegyek megtekintése... 8 Egy

Részletesebben

KELER KSZF számú leirat Pénzügyi ügyletkör

KELER KSZF számú leirat Pénzügyi ügyletkör KELER KSZF-05-2016. számú leirat Pénzügyi ügyletkör Hatályos: 2016. január 28. Termék név A maximális Árváltozáshoz tartozó alapbiztosíték a határidős termékek esetében spread kedvezmény spread paraméterek

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 1 1. Általános ismertető... 2 1.1 A program funkciója...2 1.2 Milyen adatokat tartalmaz a rendszer...2 1.3 Belépés...2 2. Részletek az egyes menüpontokhoz...

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2010. október 28-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2010. október 28-i ülésére Tárgy: Tájékoztató a kötvényforrás kezeléséről 2010. III. negyedévben Előkészítette: Tárnok Lászlóné aljegyző Csapó Ágnes ügyvezető BUDAPEST PRIV-INVEST Kft. Sorszám: IV/1 Döntéshozatal módja: Egyszerű

Részletesebben

A CFD kereskedés alapjai

A CFD kereskedés alapjai A CFD kereskedés alapjai Equilor Befektetési Zrt. Nemzetközi szemlélet helyi tapasztalatok A 20 éves Equilor Befektetési Zrt. a Budapesti Értéktőzsde alapító tagja valamint a Magyar Kockázati és Magántőke

Részletesebben

A CIB Bank Zrt. Részletes Terméktájékoztatója. Margin elszámolású Deviza Ügyletekre

A CIB Bank Zrt. Részletes Terméktájékoztatója. Margin elszámolású Deviza Ügyletekre A CIB Bank Zrt. Részletes Terméktájékoztatója Margin elszámolású Deviza Ügyletekre Lezárva: 2018. Január 03. A jelen részletes terméktájékoztatót a CIB Bank Zrt. az őt a Bszt. 40. - 41. és 43. -ai szerinti

Részletesebben

Felhasználói tájékoztató

Felhasználói tájékoztató Internetes adatlekérdező rendszer (E-adó) Felhasználói tájékoztató Tisztelt Felhasználó! Ezúton tájékoztatjuk, hogy Szeged Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Adóirodája kialakította az elektronikus

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához A WEB EDInet rendszer használatához internet kapcsolat, valamint egy internet böngésző program szükséges (Mozilla Firefox, Internet Explorer).

Részletesebben

Tartalom jegyzék 1 BEVEZETŐ 2 1.1 SZOFTVER ÉS HARDVER KÖVETELMÉNYEK 2 2 TELEPÍTÉS 2 3 KEZELÉS 5

Tartalom jegyzék 1 BEVEZETŐ 2 1.1 SZOFTVER ÉS HARDVER KÖVETELMÉNYEK 2 2 TELEPÍTÉS 2 3 KEZELÉS 5 Tartalom jegyzék 1 BEVEZETŐ 2 1.1 SZOFTVER ÉS HARDVER KÖVETELMÉNYEK 2 2 TELEPÍTÉS 2 3 KEZELÉS 5 3.1 ELSŐ FUTTATÁS 5 3.2 TULAJDONOSI ADATLAP 6 3.3 REGISZTRÁLÁS 6 3.4 AKTIVÁLÁS 6 3.5 MÉRÉS 7 3.5.1 ÜGYFÉL

Részletesebben

Buy Offer (Vétel az eladási áron) Vételi limit áras megbízás az éppen aktuális legjobb eladótól.

Buy Offer (Vétel az eladási áron) Vételi limit áras megbízás az éppen aktuális legjobb eladótól. 1 Ask (Legjobb eladó) Hívják offer árnak is. Az adott instrumentumra a legjobb eladási ár. Ezen az árfolyamon nyithatunk long pozíciót. Példaként véve a deviza kereskedést, ezen az áron vehető meg a fix

Részletesebben

Visitgyula.com Szálláshely adminisztrációs felület használati útmutató

Visitgyula.com Szálláshely adminisztrációs felület használati útmutató Visitgyula.com Szálláshely adminisztrációs felület használati útmutató 1 Szálláshely admin A szálláshely adminisztrációs felület az alábbi linken érhető el. http://visitgyula.com/szallashelyadmin/ A felületre

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ DEVIZA OPCIÓS ÜGYLETEK REGIONÁLIS TREASURY IGAZGATÓSÁG augusztus 22.

TÁJÉKOZTATÓ DEVIZA OPCIÓS ÜGYLETEK REGIONÁLIS TREASURY IGAZGATÓSÁG augusztus 22. TÁJÉKOZTATÓ DEVIZA OPCIÓS ÜGYLETEK REGIONÁLIS TREASURY IGAZGATÓSÁG 2017. augusztus 22. A deviza opciós ügyletekre vonatkozó szerződés megkötése előtt kérjük, hogy figyelmesen olvassa végig a jelen tájékoztatót.

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ TARTALOMJEGYZÉK 1. BELÉPÉS A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI RENDSZERBE... 3 2. A MOBIL BROKER HASZNÁLATA... 4 3. MOBIL BROKER IPHONE ALKALMAZÁS...

Részletesebben

HOT (Hungária Online Tőzsde) Felhasználói kézikönyv. v1.0

HOT (Hungária Online Tőzsde) Felhasználói kézikönyv. v1.0 HOT (Hungária Online Tőzsde) Felhasználói kézikönyv v1.0 Tartalom 1. Bevezetés...3 2. Rendszerkövetelmények...3 2. Belépés a HOT-ba...3 a. Jelszómódosítás... 4 b. Tranzakciós kód megadása... 5 c. Kilépés

Részletesebben

Segédanyag az iktatáshoz. Tartalomjegyzék

Segédanyag az  iktatáshoz. Tartalomjegyzék Segédanyag az email iktatáshoz Tartalomjegyzék I. Digitális, bejövő email iktatás... 2 II. Digitális, belső irányú email iktatása... 14 III. Kimenő email iktatása... 23 I. Digitális, bejövő email iktatás

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató EUREST KFT. TESTNEVELÉSI EGYETEM GYAKORLÓ SPORTISKOLAI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM WEB ALAPÚ MENÜRENDSZERÉNEK HASZNÁLATÁHOZ Tartalom Általános felhasználói ismeretek... 2 Regisztráció...

Részletesebben

Regisztrálási útmutató

Regisztrálási útmutató Regisztrálási útmutató Az első feladat a FONIO szolgáltatás igénybevételéhez, hogy adatait megadva beregisztrál a weboldalunkon: www.fonio.hu. a. A weboldalunk ( www.fonio.hu ) elindítása után válassza

Részletesebben

OpenVPN kliens telepítése a RITEK Zrt. szervereinek eléréséhez.

OpenVPN kliens telepítése a RITEK Zrt. szervereinek eléréséhez. OpenVPN kliens telepítése a RITEK Zrt. szervereinek eléréséhez. Az OpenVPN kliens programra akkor van szükség, ha egy nyílt Internet elérésű helyről szeretnénk elérni magas biztonság mellett a RITEK Zrt.

Részletesebben

A főmenü mindig elérhető a jobb felső sarokban található ikon segítségével. Így mindig könnyen fér hozzá bármely menüponthoz.

A főmenü mindig elérhető a jobb felső sarokban található ikon segítségével. Így mindig könnyen fér hozzá bármely menüponthoz. 1 Számlaösszesítő (Account Summary) A számlaösszesítőben egy gyors áttekintést kaphat a számla állapotáról: Készpénz egyenleg (Cash balance) Rendelkezésre álló fedezet (Margin available) Fedezet felhasználás

Részletesebben