ÚJ ÉV NYITÁSA A KULCS-BÉR 2011-BEN, A KULCS-BÉR 2010-BEN KEZELT ÉV(EK) ALAPJÁN

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ÚJ ÉV NYITÁSA A KULCS-BÉR 2011-BEN, A KULCS-BÉR 2010-BEN KEZELT ÉV(EK) ALAPJÁN"

Átírás

1 ÚJ ÉV NYITÁSA A KULCS-BÉR 2011-BEN, A KULCS-BÉR 2010-BEN KEZELT ÉV(EK) ALAPJÁN Az évnyitás lehetővé teszi, hogy a Kulcs-Bér programban kezelt adatok alapján, megnyissuk a Kulcs-Bér 2011-ben kezelni kívánt cégeinket. I. ELŐKÉSZÜLETEK 1. DECEMBER HÓNAP LEZÁRÁSA A 2010-ES PROGRAMBAN Zárjuk le a év december hónapot. Erre a KARBANTARTÁS/HÓNAPOK KARBANTARTÁSA menüpontban van lehetőségünk. Ajánlott, hogy a program legfrissebb december havi verziójában dolgozzunk. A decemberi hónap lezárása azért szükséges, mert a hónapzárás lefuttat több olyan rutint (keresetek, szabadságok halmozása, hátralékos levonások csökkentése ), melyeket célszerű elvégezni decemberben. Bizonyosodjunk meg arról, hogy minden adat és számfejtés rendben van a 2010-es évben. Az évnyitás után a Kulcs-Bér 2010-ben végzett módosítások nem kerülnek át a Kulcs-Bér programba. 2. BIZTONSÁGI MENTÉS KÉSZÍTÉSE A 2010-ES PROGRAM ADATAIRÓL Az évnyitás előtt célszerű biztonsági mentést készíteni a 2010-es évet kezelő programban. A számítógép Start menüjéből indítva, a Minden program / Kulcs-Soft / Karbantartás / Adatmentő és visszatöltő segédprogram pontban találhatjuk a biztonsági mentések kezelésére szolgáló programot. 3. KULCS-BÉR TELEPÍTÉSE Mivel az évnyitás a Kulcs-Bér programban indítható el ezért az évnyitáshoz a Kulcs-Bér terméknek a gépen kell lenni. Ajánlott a Kulcs-Bér 2011-et arra a gépre telepíteni ahol a Kulcs-Bér található. CD-ről történő termék telepítése: Helyezzük be a Kulcs-Bér terméket tartalmazó CD-t a számítógép CD-olvasójába. A lemez beolvasása után megjelenik egy képernyő, melyen a <TELEPÍTÉS> gombra kattintva indítható a telepítés. Amennyiben a telepítő keretprogram nem indulna el automatikusan, a Start gomb Futtatás menüje alatt a Tallózás segítségével válasszuk ki a CD-ről a termékváltozatnak megfelelően elnevezett exe kiterjesztésű fájlt (pl.: ber2011-januar.exe). A telepítésben egy úgynevezett varázsló segíti munkánkat. További információk a Kulcs-Bér felhasználói dokumentációjában találhatóak. Interneten elérhető programfrissítés telepítése: A weboldalunkon, az Ügyfélszolgálat/Programfrissítések pontban termékszámmal történő azonosítás után letölthető a Kulcs-Bér telepítője. A gépre való telepítés a szokásos módon történik. 4. BELÉPÉS A KULCS-BÉR PROGRAMBA, AZ ELSŐ CÉG LÉTREHOZÁSA A Kulcs-Bér program használatba vételéhez, be kell lépnünk a programba. Ehhez létre kell hoznunk egy céget, melyet a program indításakor megjelenő Kezdeti beállítások varázslóban tehetünk meg.

2 Az Első elszámolni kívánt cég neve mezőbe olyan nevet adjunk meg, amilyen 2010-ben is létezik és 2011-ben is kívánunk benne dolgozni. Így az elsőként létrehozott céget is fel tudjuk használni az évnyitás során. II. AZ ÉVNYITÁS FOLYAMATA A 2011-ES PROGRAMBAN Az évnyitáshoz rendszergazdai jogosultság szükséges! Az évnyitási folyamat alatt minden egyéb alkalmazásból ki kell lépni! Javasolt, hogy amennyiben rendelkezünk víruskereső programmal, lépjünk ki, abból is az évnyitás idejére. Hálózatos használat esetén, az évnyitási folyamatot a szerver gépen kell elvégezni. Az évnyitás megtörténte után, a kliens gépeken is telepíteni kell a Kulcs-Bér programot. A kliens gépeken a évi adatokat tároló szerver gépet kell kiszolgálóként beállítani. Azon a számítógépen ahol a 2011-es év nyitását végezzük, feltétlenül legyen telepítve a Kulcs-Bér program legfrissebb (2010. december/2) verziója is (munkaállomásként, vagy szerverként üzemelve). Új év nyitására a Kulcs-Bér KARBANTARTÁS/ÉVNYITÁS pontjában van lehetőségünk. Ezért kell feltelepítenünk a Kulcs-Bér programunkat. Kattintsunk a KARBANTARTÁS/ÉVNYITÁS pontra. Az évnyitási folyamatot segítő varázsló nyitó képernyőjére jutunk. KAPCSOLAT LÉTREHOZÁSA Ezen a képernyőn történik az adatbázis kapcsolat beállítása. Azt az SQL szervert kell kiválasztani az SQL szerver legördülő listából, ahol az évnyitás alapjául kijelölni kívánt 2010-es év adatbázisa található. A 2010-es adatbázisok beállításairól, a Kulcs-Bér 2010-ben a Karbantartás/SQL varázsló indítása menüpontban tájékozódhatunk.

3 Ha nincs fenn 2010-es Kulcs-Bér program a gépen, de 2010-es adatokat tartalmazó adatbázis található rajta, akkor manuálisan megadhatóak az adatbázis eléréséhez szükséges adatok. (SQL szerver neve, az adatbázis eléréséhez szükséges felhasználónév és jelszó, illetve, ha használunk integrált hitelesítést, akkor ennek a ténynek jelzése.) Amennyiben hibásan, vagy nem kerültek megadásra az adatok, az évnyitást segítő varázsló figyelmeztető üzenetet ad és egészen addig nem lehet tovább lépni, míg a megadott adatok alapján a program nem tud csatlakozni az adatbázishoz. Ha kiválasztottuk azt az adatbázist, ahol a év adatait kezeltük, a <KAPCSOLAT LÉTREHOZÁSA ÉS TOVÁBB> gomb segítségével léphetünk tovább a következő képernyőre.

4 CÉGEK KIVÁLASZTÁSA Ezen a képernyőn állítható be, hogy milyen cégeket/éveket hozzon létre 2010-es adatok alapján az évnyitás során a program es cég oszlop tartalma: Itt megtalálhatóak azok a cégek, melyeket az előző lapon beállított szerveren kezeltünk a 2010-es programverzióval. A listában kiemelt színnel jelennek meg azon cégek, melyeknek december hónapja nem került lezárásra es cég oszlop tartalma: Itt választhatóak ki azok a cégek, melyeket a Kulcs-Bér programban kívánunk kezelni. Lehetőségek a 2011-es cég oszlopban: Új (2011-es) év felvitele: Ha ezt választjuk, akkor a 2010-es cég oszlopában látható céghez létrehozza a 2011-es évet az évnyitás. Konvertálásból kihagyva: Ha ezt választjuk, akkor a 2010-es cég oszlopának cége alapján nem nyit meg új évet a program es cég megnevezése: Ha egy 2011-ben már létrehozott céget választunk, akkor a 2011-es cég adatai alapján azt nyitja meg. (Ezért javasoltuk, hogy a Kulcs-Bér 2011-ben történő belépés során, egy olyan cégnevet adjunk meg, amit ezen a képernyőn kiválaszthatunk). Elérhető gombok: <ALAPHELYZET>: Az évnyitás, ha azonos névvel talál céget a 2011-es programban, akkor ezt ajánlja fel a 2011-es cég oszlopban, egyébként az <Új (2011-es) év felvitele> az alapfelajánlott beállítás. <MINDET KIHAGY>: Konvertálásból kihagyva megjegyzés jelenik meg minden 2011-es cég mezőben.

5 <MIND ÚJ ÉV>: Új (2011-es) év felvitele megjegyzés jelenik meg minden 2011-es cég mezőben. Ennek megfelelően, a 2011-es cég oszlopában szereplő cégekben létrehozza a 2011-es évet. Ha beállítottuk az átvételre jelölt cégek 2011-ben történő kezelését, a <CÉGADATOK MENTÉSE ÉS TOVÁBB> gombbal léphetünk tovább a következő képernyőre. Amennyiben van olyan 2010-es cég, melynek december hónapja nem került lezárásra, akkor erre figyelmeztet a program és lehetőséget ad az évnyitás megszakítására is. BEÁLLÍTÁSOK A Cégek szekcióban látható a Cégek kiválasztása lépésben cég oszlop tartalmával azonos lista, tehát azon cégek listája, melyeket a 2011-es évben az évnyitás során létrehozunk. A Beállítások szekcióban található jelölőnégyzetek (pl.: Tárgyévben kilépett dolgozók átvétele, Megmaradt szabadságok átvétele, Jelenlét naptár feltöltése, stb.) segítségével az átvételre kerülő adatok köre paraméterezhető. A KOMPAKT vagy PLUSZ terméket használó ügyfeleknél megjelenő Számfejtéskor a részletes jelenlét adatok figyelembe vétele (összes foglalkoztatott összes jogviszonyára vonatkozóan) jelölőnégyzet aktiválása esetén, az adott cég összes jogviszonyánál a 2011-es évben beállítja a program a részletes jelenlét adatok használatát. Amennyiben a jelölőnégyzet nem aktív, akkor a 2010-es évben beállított állapotok kerülnek átvételre a 2011-es évre. Törzsbér módosítások: Itt - a programban megismert módon: + jelre kattintva - lehetőség van felvinni az új munkabéreket.

6 Amennyiben cégünknél pl. minimálbérrel foglalkoztattunk dolgozókat, akkor ezen a képen lehetőség van beállítani azt, hogy a 2011-es évben milyen dátumtól milyen munkabért kapjon a minimálbérrel foglalkoztatott dolgozó. Egyéb jövedelem módosítások: Itt - a programban megismert módon: + jelre kattintva - lehetőség van a 2011-ben alkalmazott egyéb jövedelem jogcímek közül választani és megadni a 2011-ben érvényes összeget egy adott 2010-es összeg helyett. Amennyiben pl. az étkezés, melegétel utalvány összegét Ft helyett, Ft-ra módosítjuk, az érintett dolgozók esetében az lesz érvényes 2011-ben. Munkanapokon végzett túlmunka jövedelmek: a 2010-es Kulcs-Bér programban elszámolt túlórák átvételéhez szükség van a munkanapokon végzett túlmunka jövedelem jogcímekre. A táblázatban a program felsorolja a törzsadatoknál (2010-es Kulcs-Bér programban) felvett túlmunka jövedelmeket (azokat, ahol az egyéb jövedelmeknél a túlmunka jelölőnégyzet be van kapcsolva). Az évváltás, az általunk kiválasztott jogcímeken rögzített túlmunkák óraszámainak összegét veszi át a 2011-es Kulcs- Bér programba az előző évi túlórák száma mezőbe. (A mező a Dolgozó jogviszonyos adatainál a Jogviszony alapadatai/távolléti díj és EKHO pontban található.)

7 Az <ÖSSZES CÉGRE BEÁLLÍT> gomb segítségével érvényesíthetőek a beállítások a céglista valamennyi állományában. <ADATÁTVÉTEL MEGKEZDÉSE> gomb segítségével léphetünk tovább a következő lapra. ADATÁTVÉTEL Az Adatátvétel lapon követhetjük figyelemmel, az adatok átvételének folyamatát. A folyamat állásáról folyamatjelző csík tájékoztat bennünket. Több cég átvétele esetén az aktuálisan feldolgozás alatt álló cég feldolgozottsági szintjét a felső folyamatjelző csíkban, a teljes adatátvételi és évnyitási folyamat készenléti állapotát pedig az alsó folyamatjelző csíkban láthatjuk. Az Adatátvételi napló tartalmazza azokat az üzeneteket, melyek az egyes évváltás folyamatának lépéseiről tájékoztat minket. A folyamat hosszabb ideig eltarthat (több perc, adatmennyiségtől függően). A folyamatot a <LEÁLLÍTÁS> gomb segítségével bármikor megszakíthatjuk. Abban az esetben, ha az adatátvételt megszakítottuk, az évnyitás a későbbiekben megismételhető. A 2011-es adatbázisban, azaz cégekben nem lesz a leállított adatátvételi folyamatnak hatása (dupla átvétel, félig átvett adat, stb.), mivel az évnyitás minden létrehozandó cégben az alapállapotról indul. Figyelem! Ajánlott, hogy a 2010-es évben addig ne kezdjük meg a munkát, míg az évnyitást minden cégnél el nem végeztük, ugyanis minden ismételt évnyitás során a közös törzsek felülírásra kerülnek.

8 BEFEJEZÉS Az évnyitási folyamat záró képernyőjén, összefoglaló információkat találunk. Az <ADATÁTVÉTELI NAPLÓ MEGTEKINTÉSE> gomb segítségével megnyitható az évnyitási folyamat részletes naplója. Lehetőség van a napló kinyomtatására és Excel fájlba történő exportálására is. Az évnyitás után a 2011-es évi cégekre automatikusan lefut az adatbázis frissítés, ezután a 2011-es évi cégek készen állnak. Kérjük, a 2011-es évben történő munka megkezdése előtt ellenőrizze az átvett adatokat.

9 III. HASZNOS TUDNIVALÓK AZ ÉVNYITÁSRÓL ÉS ADATKEZELÉSÉRŐL 1. TÁRGYÉVEN TÚLI ELSZÁMOLÁSOK KEZELÉSE A 2010-es program a következő lehetőségeket biztosítja: A 2010-es program biztosítja a tárgyéven túli időszak jövedelmeinek, levonásainak elszámolását, a tárgyéven túl megszűnő jogviszony iratainak (kilépők listái) nyomtatását, a tárgyéven túli járulékadatok kezelését és megjelenítését a Dolgozó adatai/bérügyi alapadatok/járulékadatok pontban és a tárgyéven túli bérkarton megjelenítését. A Dolgozó adatai/jogviszonyok pontban egy adott jogviszony megnevezését kiválasztva a jobboldali szegmensben a Jogviszony megnevezése mellett, kiválasztható a Tárgyéven túli adatok megjelenítése jelölőnégyzet, amelynek kiválasztása esetén az adott jogviszonyhoz tartozó lenyíló faszerkezet kibővül a Tárgyéven túli adatok (2011) ponttal. Ebben a pontban rögzíthetőek a tárgyéven túli távolléti díj és EKHO adatok, valamint a tárgyéven túli egyéb jövedelmek és levonások, valamint az önkéntes pénztári befizetések. Dolgozó adatai/jogviszonyok/jelenlét adatok: Az Éves jelenlét adatok gombra kattintva megjeleníthető a tárgyévi és tárgyévet követő év, havi megbontásban, naptár és intervallum nézetben, valamint széles intervallum nézetben egyaránt. A beállított nézetnek megfelelően rögzíthetőek a jelenlét adatok is. Kiléptetés varázsló: A kiléptetés varázsló kibővült a tárgyéven túli jelenlét adatok rögzíthetőségével, valamint - KOMPAKT és PLUSZ változatok esetén a tárgyévet követő évi időarányos szabadság adatok számításával A 2011-es program a következő lehetőségeket biztosítja: A 2010-es programban rögzített 2011-re vonatkozó tárgyéven túli elszámolások számfejtési képernyőjének megtekinthetősége, valamint évi bérkarton megjelenítése. (Maga a számfejtés és a számfejtés módosítása a évi programban történik.) 2. SZÉTBONTOTT FEOR SZÁMOK KEZELÉSE A KSH elnökének 7/2010. (IV. 23.) közleménye szerint a Foglalkozások Egységes Osztályozási Rendszere (FEOR-08) január 1-jén lép hatályba. A 2011-es év nyitásakor a dolgozóhoz rögzített régi FEOR besorolások automatikusan az új FEOR számokkal fognak megjelenni. Azonban az előző FEOR jegyzékben (FEOR-93) találhatóak olyan számok is, melyek több új FEOR számnak is megfeleltethetőek. Az ilyen FEOR számokról a mellékletben található egy táblázat. Ezek esetében a bér program automatikusan az első megfeleltetést használja az évnyitáskor a dolgozók jogviszonyos adatainak átvételekor. Például: a 2010-es programból átvett 1325-ös FEOR besorolás 1331-es FEOR számmal fog megjelenni a 2011-es programban. Kérjük, hogy a mellékelt táblázatban található FEOR számokkal rögzített jogviszonyok esetében ellenőrizze le a 2011-es programban található adatokat és szükség szerint módosítsa azokat!

10 Melléklet Szétbontott FEOR számok FEOR-93 FEOR Vendéglátó tevékenységet folytató részegység vezetője 1331 Szálláshely-szolgáltatási tevékenységet folytató egység vezetője 1332 Vendéglátó tevékenységet folytató egység vezetője 1331 Üzleti szolgáltatási tevékenységet folytató részegység vezetője 1322 Informatikai és telekommunikációs tevékenységet folytató egység vezetője 1323 Pénzintézeti tevékenységet folytató egység vezetője 1334 Üzleti szolgáltatási tevékenységet folytató egység vezetője 1333 Egészségügyi és szociális szolgáltatási tevékenységet folytató részegység vezetője 1324 Szociális tevékenységet folytató egység vezetője 1325 Gyermekgondozási tevékenységet folytató egység vezetője 1326 Idősgondozási tevékenységet folytató egység vezetője 1327 Egészségügyi tevékenységet folytató egység vezetője 1339 Egyéb termelői, szolgáltatási tevékenységet folytató részegységek vezetői 1329 Egyéb szolgáltatást nyújtó egység vezetője 1336 Sport- és rekreációs tevékenységet folytató egység vezetője 1349 Egyéb funkcionális tevékenységet folytató részegységek vezetői 1414 Vállalati stratégiatervezési egység vezetője 1419 Egyéb gazdasági tevékenységet segítő egység vezetője 1351 Mezőgazdasági, erdészeti tevékenységet folytató részegység közvetlen termelésirányítója 1311 Mezőgazdasági, erdészeti, halászati és vadászati tevékenységet folytató egység vezetője 6130 Vegyes profilú gazdálkodó 1352 Ipari tevékenységet folytató részegység közvetlen termelésirányítója 1312 Ipari tevékenységet folytató egység vezetője 3211 Bányászati szakmai irányító, felügyelő 3212 Feldolgozóipari szakmai irányító, felügyelő 1353 Építőipari tevékenységet folytató részegység közvetlen termelésirányítója 1313 Építőipari tevékenységet folytató egység vezetője 3213 Építőipari szakmai irányító, felügyelő 1354 Kereskedelmi és vendéglátóipari tevékenységet folytató részegység közvetlen termelésirányítója 1331 Szálláshely-szolgáltatási tevékenységet folytató egység vezetője 1332 Vendéglátó tevékenységet folytató egység vezetője 1333 Kereskedelmi tevékenységet folytató egység vezetője 5112 Vezető eladó 5131 Vendéglős 1355 Szállítási és raktározási tevékenységet folytató részegység közvetlen termelésirányítója 1321 Szállítási, logisztikai és raktározási tevékenységet folytató egység vezetője 3161 Munka- és termelésszervező 1356 Hírközlési, postai tevékenységet folytató részegység közvetlen termelésirányítója 1329 Egyéb szolgáltatást nyújtó egység vezetője 3161 Munka- és termelésszervező 1357 Vízgazdálkodási és kommunális szolgáltatási tevékenységet folytató részegység közvetlen termelésirányítója 1329 Egyéb szolgáltatást nyújtó egység vezetője 3161 Munka- és termelésszervező 1358 Szolgáltatási tevékenységet folytató részegység közvetlen termelésirányítója 1329 Egyéb szolgáltatást nyújtó egység vezetője 3161 Munka- és termelésszervező 5241 Vezető takarító

11 1359 Egyéb tevékenységet folytató részegységek közvetlen termelésirányítói 1329 Egyéb szolgáltatást nyújtó egység vezetője 3161 Munka- és termelésszervező 3221 Irodai szakmai irányító, felügyelő 1415 Vendéglátó kisszervezet vezetője (igazgató, elnök, ügyvezető igazgató, menedzser) 1331 Szálláshely-szolgáltatási tevékenységet folytató egység vezetője 1332 Vendéglátó tevékenységet folytató egység vezetője 1421 Üzleti szolgáltatási kisszervezet vezetője (igazgató, elnök, ügyvezető igazgató, menedzser) 1322 Informatikai és telekommunikációs tevékenységet folytató egység vezetője 1323 Pénzintézeti tevékenységet folytató egység vezetője 1334 Üzleti szolgáltatási tevékenységet folytató egység vezetője 1423 Egészségügyi és szociális szolgáltatási kisszervezet vezetője (igazgató, elnök, ügyvezető igazgató, menedzser) 1324 Szociális tevékenységet folytató egység vezetője 1325 Gyermekgondozási tevékenységet folytató egység vezetője 1326 Idősgondozási tevékenységet folytató egység vezetője 1327 Egészségügyi tevékenységet folytató egység vezetője 1429 Egyéb kisszervezetek vezetői (igazgató, elnök, ügyvezető igazgató, menedzser) 1329 Egyéb szolgáltatást nyújtó egység vezetője 1336 Sport- és rekreációs tevékenységet folytató egység vezetője 2121 Gyengeáramú villamosmérnök 2122 Villamosmérnök (elektronikai mérnök) 2123 Telekommunikációs mérnök 2122 Közlekedési mérnök 2118 Gépészmérnök 2122 Villamosmérnök (elektronikai mérnök) 2134 Település- és közlekedéstervező mérnök 2123 Építészmérnök 2115 Építészmérnök 2133 Táj- és kertépítészmérnök 2134 Település- és közlekedéstervező mérnök 2125 Mezőgazdasági mérnök 2131 Mezőgazdasági mérnök 2242 Növényorvos (növényvédelmi szakértő) 2126 Erdő- és természetvédelmi mérnök 2132 Erdő- és természetvédelmi mérnök 2242 Növényorvos (növényvédelmi szakértő) 2129 Egyéb mérnökök 2137 Minőségbiztosítási mérnök 2139 Egyéb, máshova nem sorolható mérnök 2139 Egyéb magasabb képzettséget igénylő számítástechnikai foglalkozások 2143 Hálózat- és multimédia-fejlesztő 2149 Egyéb szoftver- és alkalmazásfejlesztő, -elemző 2152 Rendszergazda 2159 Egyéb adatbázis- és hálózati elemző, üzemeltető 2229 Egyéb humán egészségügyi (társ) foglalkozások 2228 Alternatív gyógymódot alkalmazó 2229 Egyéb humán-egészségügyi (társ)foglalkozású 2441 Gyógypedagógus 2227 Hallás- és beszédterapeuta 2441 Gyógypedagógus 2499 Egyéb szakképzett oktatók, nevelők (pl. szociálpedagógus, vállalati, intézményi szakoktató, oktatási szinttől függetlenül) 2492 Nyelvtanár (iskolarendszeren kívül) 2493 Zenetanár (iskolarendszeren kívül) 2494 Egyéb művészetek tanára (iskolarendszeren kívül)

12 2495 Informatikatanár (iskolarendszeren kívül) 2499 Egyéb szakképzett oktató, nevelő 2514 Könyvvizsgáló, könyvszakértő 2513 Könyvvizsgáló, könyvelő, könyvszakértő 2514 Kontroller 2517 Kereskedelmi szervező 2533 Kereskedelmi tervező, szervező 2534 Informatikai és telekommunikációs technológiai termékek értékesítését tervező, szervező 2518 Revizor 2514 Kontroller 3614 Számviteli ügyintéző 2521 Piackutató, reklám- és marketingtevékenységet végző 2531 Piackutató, reklám- és marketingtevékenységet tervező, szervező 2532 PR-tevékenységet tervező, szervező 2523 Humánpolitikai szervező 2523 Személyzeti és pályaválasztási szakértő 2524 Képzési és személyzetfejlesztési szakértő 2529 Egyéb gazdasági foglalkozások 2521 Szervezetirányítási elemző, szervező 2522 Üzletpolitikai elemző, szervező 2624 Iparművész 2136 Grafikus és multimédia-tervező 2723 Iparművész, gyártmány- és ruhatervező 3716 Lakberendező, dekoratőr 3121 Gyengeáramú villamosipari technikus 3122 Villamosipari technikus (elektronikai technikus) 3145 Műsorszóró és audiovizuális technikus 3146 Telekommunikációs technikus 3174 Légiforgalmi irányítástechnikai berendezések üzemeltetője 3122 Közlekedési technikus 3116 Gépésztechnikus 3122 Villamosipari technikus (elektronikai technikus) 3139 Egyéb, máshova nem sorolható technikus 3124 Mezőgazdasági technikus 3131 Mezőgazdasági technikus 3342 Növényorvosi (növényvédelmi) asszisztens 3125 Erdő- és természetvédelmi technikus 3132 Erdő- és természetvédelmi technikus 3342 Növényorvosi (növényvédelmi) asszisztens 3129 Egyéb technikusok 3139 Egyéb, máshova nem sorolható technikus 3145 Műsorszóró és audiovizuális technikus 3146 Telekommunikációs technikus 3131 Számítógéphálózat-üzemeltető 2153 Számítógép-hálózati elemző, üzemeltető 3141 Informatikai és kommunikációs rendszereket kezelő technikus 3142 Informatikai és kommunikációs rendszerek felhasználóit támogató technikus 3143 Számítógéphálózat- és rendszertechnikus 3144 Webrendszer- (hálózati) technikus 3139 Egyéb számítástechnikai foglalkozások 2159 Egyéb adatbázis- és hálózati elemző, üzemeltető 3144 Webrendszer- (hálózati) technikus 3231 Általános asszisztens 3321 Általános egészségügyi asszisztens 3322 Egészségügyi dokumentátor

13 3232 Szakasszisztens (orvosi) 3312 Szülész(nő)i tevékenység segítője 3321 Általános egészségügyi asszisztens 3322 Egészségügyi dokumentátor 3323 Orvosi képalkotó diagnosztikai és terápiás berendezések kezelője 3324 Orvosi laboratóriumi asszisztens 3332 Fizioterápiás asszisztens, masszőr 3239 Egyéb asszisztensek 3324 Orvosi laboratóriumi asszisztens 3327 Alternatív gyógymódok alkalmazásának segítője 3339 Egyéb, humánegészségügyhöz kapcsolódó foglalkozású 3412 Gyermek- és ifjúsági felügyelő 3410 Oktatási asszisztens 3515 Ifjúságsegítő 3419 Egyéb pedagógusok 2499 Egyéb szakképzett oktató, nevelő 3410 Oktatási asszisztens 5291 Járművezető-oktató 3511 Bírósági, ügyészségi titkár, fogalmazó 2612 Ügyész 2613 Bíró 3519 Egyéb igazságszolgáltatási ügyintézők 3642 Jogi asszisztens 3649 Egyéb igazgatási és jogi asszisztens 3529 Egyéb élet- és vagyonvédelmi ügyintézők 3639 Egyéb, máshova nem sorolható üzleti jellegű szolgáltatás ügyintézője 5259 Egyéb személy- és vagyonvédelmi foglalkozású 3603 Humánerőgazdálkodási ügyintéző 3653 Társadalombiztosítási és segélyezési hatósági ügyintéző 4134 Humánpolitikai adminisztrátor 3608 Tervkészítő 2522 Üzletpolitikai elemző, szervező 3161 Munka- és termelésszervező 3622 Kiállítási és kereskedelmi propaganda-ügyintéző 3631 Konferencia- és rendezvényszervező 3632 Marketing- és PR-ügyintéző 3626 Ügynök (szolgáltatási, kereskedelmi) 3624 Ügynök (a biztosítási ügynök kivételével) 3633 Ingatlanügynök, ingatlanforgalmazási ügyintéző 3631 Pénzintézeti finanszírozási ügyintéző 3612 Pénzintézeti ügyintéző 4213 Zálogházi ügyintéző és pénzkölcsönző 3711 Könyvtári munkatárs 2711 Könyvtáros, informatikus könyvtáros 3717 Kulturálisintézményi szaktechnikus 3712 Levéltári munkatárs 2712 Levéltáros 3717 Kulturálisintézményi szaktechnikus 3713 Kulturális szervező munkatárs 2714 Kulturális szervező 3719 Egyéb művészeti és kulturális foglalkozású 3717 Fordító, tolmács 2627 Nyelvész, fordító, tolmács 3514 Jelnyelvi tolmács 3910 Egyéb ügyintézők 3652 Adó- és illetékhivatali ügyintéző 3653 Társadalombiztosítási és segélyezési hatósági ügyintéző

14 3654 Hatósági engedélyek kiadásával foglalkozó ügyintéző 3659 Egyéb hatósági ügyintéző 3910 Egyéb ügyintéző 4122 Pénzügyi, munkaügyi nyilvántartó 4123 Pénzügyi, statisztikai, biztosítási adminisztrátor 4134 Humánpolitikai adminisztrátor 4123 Könyvtári, levéltári nyilvántartó, egyéb iratkezelő 4133 Könyvtári, levéltári nyilvántartó 4136 Iratkezelő, irattáros 4129 Egyéb irodai nyilvántartási foglalkozások 4132 Szállítási, szállítmányozási nyilvántartó 4190 Egyéb, máshova nem sorolható irodai, ügyviteli foglalkozású 4193 Irodai adminisztrátor, írnok 3322 Egészségügyi dokumentátor 4112 Általános irodai adminisztrátor 4199 Egyéb irodai jellegű foglalkozások 4190 Egyéb, máshova nem sorolható irodai, ügyviteli foglalkozású 4226 Lakossági kérdező, összeíró 4211 Postai és banki pénztáros 4211 Banki pénztáros 4227 Postai ügyfélkapcsolati foglalkozású 4291 Ügyféltájékoztató 4222 Recepciós 4224 Ügyfél- (vevő)tájékoztató 4225 Ügyfélszolgálati központ tájékoztatója 4292 Telefon-, telex-, telefaxkezelő (pl. táviratfelvevő) 4227 Postai ügyfélkapcsolati foglalkozású 4229 Egyéb ügyfélkapcsolati foglalkozású 5112 Eladó 5113 Bolti eladó 5121 Üzemanyagtöltő állomás kezelője 5123 Telefonos (multimédiás) értékesítési ügynök 5116 Kirakatrendező, dekoratőr, árubemutató (pl. manöken) 3716 Lakberendező, dekoratőr 5122 Áru- és divatbemutató 5123 Felszolgáló, vendéglátóipari eladó (pl. pincér, bárpincér) 5132 Pincér 5133 Pultos 5124 Szakács 3222 Konyhafőnök, séf 5134 Szakács 5125 Gazdaasszony, szobaasszony 5241 Vezető takarító 9112 Intézményi takarító és kisegítő 5129 Egyéb vendéglátóipari foglalkozások 5116 Piaci, utcai étel- és italárus 9235 Gyorséttermi eladó 5234 Távközlési foglalkozású 7342 Informatikai és telekommunikációs berendezések műszerésze, javítója 7420 Finommechanikai műszerész 5315 Házvezetőnő 5241 Vezető takarító 5242 Házvezető 5316 Vegytisztító, kelmefestő 8327 Mosodai gép kezelője 9113 Kézi mosó, vasaló 5319 Egyéb személyi szolgáltatási foglalkozások 5219 Egyéb személyi szolgáltatási foglalkozású

15 5292 Hobbiállat-gondozó, -kozmetikus 5320 Egészségügyi, oktatási szolgáltatási foglalkozások (pl. segédápoló, beteghordó, műtőssegéd, dajka) 5221 Gyermekfelügyelő, dajka 5222 Segédápoló, műtőssegéd 5229 Egyéb személygondozási foglalkozású 5330 Szociális szolgáltatási foglalkozások (pl. falugondnok, házi gondozó) 5223 Házi gondozó 5229 Egyéb személygondozási foglalkozású 5341 Fényképész, fotó-, és mozgófilmlaboráns 3713 Fényképész 8137 Fotó- és mozgófilmlaboráns 5349 Egyéb kulturális, sport-, szórakoztatási szolgáltatási foglalkozások 3722 Fitnesz- és rekreációs program irányítója 4212 Szerencsejáték-szervező 5299 Egyéb, máshova nem sorolható szolgáltatási foglalkozású 5359 Egyéb lakás-, kommunális szolgáltatási foglalkozások 5299 Egyéb, máshova nem sorolható szolgáltatási foglalkozású 9212 Hulladékosztályozó 5371 Csatornázási foglalkozású 5299 Egyéb, máshova nem sorolható szolgáltatási foglalkozású 8322 Vízgazdálkodási gépkezelő 5372 Fürdőüzemeltetési foglalkozású 5299 Egyéb, máshova nem sorolható szolgáltatási foglalkozású 8322 Vízgazdálkodási gépkezelő 5373 Vízellátási foglalkozású 5299 Egyéb, máshova nem sorolható szolgáltatási foglalkozású 8322 Vízgazdálkodási gépkezelő 5379 Egyéb vízgazdálkodási foglalkozások 5299 Egyéb, máshova nem sorolható szolgáltatási foglalkozású 8322 Vízgazdálkodási gépkezelő 5399 Egyéb szolgáltatási foglalkozások 5299 Egyéb, máshova nem sorolható szolgáltatási foglalkozású 7912 Ipari alpinista 6137 Kisállattenyésztő 6123 Méhész 6124 Kisállattartó és -tenyésztő 6139 Egyéb állattartási és állattenyésztési foglalkozások 6121 Szarvasmarha-, ló-, sertés-, juhtartó és -tenyésztő 6124 Kisállattartó és -tenyésztő 6411 Növényvédelmi és növényegészségügyi foglalkozások 3342 Növényorvosi (növényvédelmi) asszisztens 6119 Egyéb növénytermesztési foglalkozású 7222 Bor-, pezsgőgyártó 7115 Borász és egyéb szeszesital-gyártó, szikvízkészítő 8111 Élelmiszer-, italgyártó gép kezelője 7223 Sörgyártó 7115 Borász és egyéb szeszesital-gyártó, szikvízkészítő 8111 Élelmiszer-, italgyártó gép kezelője 7224 Üdítőital-, ásványvíz-, szikvízgyártó 7115 Borász és egyéb szeszesital-gyártó, szikvízkészítő 8111 Élelmiszer-, italgyártó gép kezelője 7321 Szabó, varrónő, modellkészítő 7211 Szabásminta-készítő 7212 Szabó, varró 7322 Szabász (textilkonfekció-ipari) 7211 Szabásminta-készítő 8122 Ruházati gép kezelője és gyártósor mellett dolgozó 7329 Egyéb ruházati és szőrmeipari foglalkozások 7212 Szabó, varró

16 7214 Szűcs, szőrmefestő 7349 Egyéb faipari foglalkozások 7221 Famegmunkáló 7222 Faesztergályos 7355 Hang-, képfelvétel-, számítástechnikai információhordozó-sokszorosító 3139 Egyéb, máshova nem sorolható technikus 7232 Nyomdász, nyomdai gépmester 7429 Egyéb fémmegmunkálók, felületkezelők 7324 Fémcsiszoló, köszörűs, szerszámköszörűs 7327 Festékszóró, fényező 8152 Fémmegmunkáló, felületkezelő gép kezelője 7441 Mechanikai műszerész 7334 Mechanikaigép-karbantartó, -javító (műszerész) 7335 Kerékpár-karbantartó, -javító 7442 Finommechanikai műszerész 3334 Ortopédiai eszközkészítő 7420 Finommechanikai műszerész 7443 Elektroműszerész 7341 Villamos gépek és készülékek műszerésze, javítója 7342 Informatikai és telekommunikációs berendezések műszerésze, javítója 7525 Gumijavító 7331 Gépjármű- és motorkarbantartó, -javító 8136 Gumitermékgyártó gép kezelője 7540 Laboráns (minősítés nélkül) 3135 Minőségbiztosítási technikus 3139 Egyéb, máshova nem sorolható technikus 7636 Kőfaragó, épületszobrász, műköves 7512 Gipszkartonozó, stukkózó 7536 Kőfaragó, műköves 7639 Egyéb építési szakipari foglalkozások 7512 Gipszkartonozó, stukkózó 7539 Egyéb építési szakipari foglalkozású 7641 Útépítő, útkarbantartó 7919 Egyéb, máshova nem sorolható ipari és építőipari foglalkozású 9329 Egyéb egyszerű építőipari foglalkozású 7642 Vasútépítő, vasútkarbantartó 7919 Egyéb, máshova nem sorolható ipari és építőipari foglalkozású 9329 Egyéb egyszerű építőipari foglalkozású 7644 Csővezeték-építő 7919 Egyéb, máshova nem sorolható ipari és építőipari foglalkozású 9329 Egyéb egyszerű építőipari foglalkozású 7645 Vízépítési foglalkozású 7911 Ipari búvár 7919 Egyéb, máshova nem sorolható ipari és építőipari foglalkozású 9329 Egyéb egyszerű építőipari foglalkozású 7649 Egyéb mélyépítőipari foglalkozások 7919 Egyéb, máshova nem sorolható ipari és építőipari foglalkozású 9329 Egyéb egyszerű építőipari foglalkozású 8125 Fafeldolgozó gépkezelő és gyártósor mellett dolgozó 7221 Famegmunkáló 8125 Fafeldolgozó gép kezelője és gyártósor mellett dolgozó 8126 Papíripari gépkezelő 8126 Papír- és cellulóztermék-gyártó gép kezelője és gyártósor mellett dolgozó 8144 Papíripari alapanyagot gyártó gép kezelője 8131 Kőolaj-feldolgozó gépkezelő 3154 Kőolaj- és földgázfinomító berendezés vezérlője 8131 Kőolaj- és földgázfeldolgozó gép kezelője 8132 Gázgyártó, -feldolgozó gépkezelő 3159 Egyéb folyamatirányító berendezés vezérlője

17 8131 Kőolaj- és földgázfeldolgozó gép kezelője 8133 Vegyi alapanyagot és terméket gyártó gépkezelő 3153 Vegyipari alapanyag-feldolgozó berendezés vezérlője 8132 Vegyi alapanyagot és terméket gyártó gép kezelője 8134 Gyógyszergyártó gépkezelő 3153 Vegyipari alapanyag-feldolgozó berendezés vezérlője 8133 Gyógyszergyártó gép kezelője 8135 Műtrágya- és növényvédőszer-gyártó gépkezelő 3153 Vegyipari alapanyag-feldolgozó berendezés vezérlője 8134 Műtrágya- és növényvédőszer-gyártó gép kezelője 8136 Műanyag-feldolgozó 3159 Egyéb folyamatirányító berendezés vezérlője 8135 Műanyagtermék-gyártó gép kezelője 8191 Kohászati gépkezelő 3155 Fémgyártási berendezés vezérlője 8151 Fémfeldolgozó gép kezelője 8192 Fémmegmunkáló gépkezelő 3155 Fémgyártási berendezés vezérlője 8152 Fémmegmunkáló, felületkezelő gép kezelője 8193 Gyártósori összeszerelő 8211 Mechanikaigép-összeszerelő 8212 Villamosberendezés-összeszerelő 8199 Egyéb feldolgozóipari gépek kezelői, gyártósori összeszerelők 3159 Egyéb folyamatirányító berendezés vezérlője 8190 Egyéb, máshova nem sorolható feldolgozóipari gép kezelője 8219 Egyéb termék-összeszerelő 8221 Villamosüzemi és -állomási gépész és gépkezelő 3151 Energetikai (erőművi) berendezés vezérlője 8321 Energetikai gép kezelője 8222 Hőerőművi gépkezelő 3151 Energetikai (erőművi) berendezés vezérlője 8321 Energetikai gép kezelője 8223 Atomerőművi gépkezelő 3151 Energetikai (erőművi) berendezés vezérlője 8321 Energetikai gép kezelője 8224 Vízturbinagépész, -gépkezelő 3151 Energetikai (erőművi) berendezés vezérlője 8321 Energetikai gép kezelője 8229 Egyéb energetikai gépek és berendezések kezelői 3151 Energetikai (erőművi) berendezés vezérlője 8321 Energetikai gép kezelője 8231 Vízműgépkezelő 3152 Égető-, víz- és csatornaművi berendezés vezérlője 8322 Vízgazdálkodási gépkezelő 8232 Csatornaüzemi gépkezelő 3152 Égető-, víz- és csatornaművi berendezés vezérlője 8322 Vízgazdálkodási gépkezelő 8233 Vízszivattyú-gépkezelő 3152 Égető-, víz- és csatornaművi berendezés vezérlője 8322 Vízgazdálkodási gépkezelő 8239 Egyéb vízgazdálkodási gépek kezelői 3152 Égető-, víz- és csatornaművi berendezés vezérlője 8322 Vízgazdálkodási gépkezelő 8359 Egyéb járművezetők 8419 Egyéb járművezető és kapcsolódó foglalkozású 9221 Pedálos vagy kézi hajtású gépek vezetője 9111 Lakás-, intézménytakarító 9111 Háztartási takarító és kisegítő 9112 Intézményi takarító és kisegítő

18 9112 Jármű-, ablak- és egyéb tisztító 9114 Járműtakarító 9115 Ablaktisztító 9116 Mosónő, vasalónő 8327 Mosodai gép kezelője 9113 Kézi mosó, vasaló 9129 Egyéb őrök és hasonló jellegű egyszerű foglalkozások 9231 Portás, telepőr, egyszerű őr 9238 Parkolóőr 9131 Kézi anyagmozgató, csomagoló 9223 Rakodómunkás 9224 Pultfeltöltő, árufeltöltő 9225 Kézi csomagoló 9190 Egyéb segédmunkások (pl. alkalmi munkás) 9239 Egyéb, máshova nem sorolható egyszerű szolgáltatási és szállítási foglalkozású 9310 Egyszerű ipari foglalkozású 9329 Egyéb egyszerű építőipari foglalkozású

Új év nyitása a Kulcs-Bér 2013-ban, a Kulcs-Bér 2012-ben kezelt év(ek) alapján

Új év nyitása a Kulcs-Bér 2013-ban, a Kulcs-Bér 2012-ben kezelt év(ek) alapján Új év nyitása a Kulcs-Bér 2013-ban, a Kulcs-Bér 2012-ben kezelt év(ek) alapján Az évnyitás lehetővé teszi, hogy a Kulcs-Bér 2012. programban kezelt adatok alapján, megnyissuk a Kulcs-Bér 2013-ban kezelni

Részletesebben

OSAP 1626 Bér- és létszámstatisztika. Egészségügyi ágazat. III. kötet. Illetményadatok-2. Informatikai és Rendszerelemzési Fõigazgatóság

OSAP 1626 Bér- és létszámstatisztika. Egészségügyi ágazat. III. kötet. Illetményadatok-2. Informatikai és Rendszerelemzési Fõigazgatóság OSAP 1626 Bér- és létszámstatisztika Egészségügyi ágazat III. kötet Illetményadatok-2. 2013 Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minõség- és Szervezetfejlesztési Intézet Informatikai és Rendszerelemzési Fõigazgatóság

Részletesebben

OSAP 1626 Bér- és létszámstatisztika

OSAP 1626 Bér- és létszámstatisztika OSAP 1626 Bér- és létszámstatisztika Egészségügyi ágazat Illetményadatok 2. III. kötet 2011 GYEMSZI Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minõség- és Szervezetfejlesztési Intézet Informatikai és Rendszerelemzési

Részletesebben

FEOR '08 a tantárgyak tekintetében

FEOR '08 a tantárgyak tekintetében FEOR '08 a tantárgyak tekintetében MUNKAKÖR A FEOR SZERINT SZÜKSÉGES TANTÁRGY (ha ebben jó vagy érdemes a szakmában gondolkodni) GAZDASÁGI, IGAZGATÁSI, ÉRDEK-KÉPVISELETI VEZETŐK, TÖRVÉNYHOZÓK 11 Törvényhozók,

Részletesebben

A FEOR-08 NÉGYSZÁMJEGYES RENDSZERES JEGYZÉKE

A FEOR-08 NÉGYSZÁMJEGYES RENDSZERES JEGYZÉKE Melléklet a 7/2010. (IV. 23.) KSH közleményhez A FEOR-08 NÉGYSZÁMJEGYES RENDSZERES JEGYZÉKE 1 GAZDASÁGI, IGAZGATÁSI, ÉRDEK-KÉPVISELETI VEZETŐK, TÖRVÉNYHOZÓK 11 Törvényhozók, igazgatási és érdek-képviseleti

Részletesebben

Foglalkozások Egységes Osztályozási Rendszere (FEOR 08)

Foglalkozások Egységes Osztályozási Rendszere (FEOR 08) Page 1 of 6 Foglalkozások Egységes Osztályozási Rendszere (FEOR 08) Letölthető változat (PDF, 169 kb) Összes mappa kinyitása Összes mappa bezárása 1 GAZDASÁGI, IGAZGATÁSI, ÉRDEK-KÉPVISELETI VEZETŐK, TÖRVÉNYHOZÓK

Részletesebben

Számítástechnikai tudományos foglalkozású (pl. analitikus, modellkészítő, operációkutató) (FEOR: 2131)

Számítástechnikai tudományos foglalkozású (pl. analitikus, modellkészítő, operációkutató) (FEOR: 2131) Foglalkozás megnevezése és kódja Felsőfokú műszaki és természettudományi foglalkozások 1. Gépészmérnök (FEOR: 2117) 2. Erősáramú villamosmérnök (FEOR: 2118) 3. Gyengeáramú villamosmérnök (FEOR: 2121) 4.

Részletesebben

Örömmel tájékoztatjuk, hogy megjelent az Ön által használt szoftver legfrissebb változata.

Örömmel tájékoztatjuk, hogy megjelent az Ön által használt szoftver legfrissebb változata. Tisztelt Partnerünk! Örömmel tájékoztatjuk, hogy megjelent az Ön által használt szoftver legfrissebb változata. KULCS BÉR 2009. MÁRCIUS A telepítés oly módon történhet, mint a program vagy a korábbi frissítések

Részletesebben

MEGFELELTETÉS A FEOR-93 ÉS A FEOR-08 NÉGYSZÁMJEGYES RENDSZERES JEGYZÉKE KÖZÖTT

MEGFELELTETÉS A FEOR-93 ÉS A FEOR-08 NÉGYSZÁMJEGYES RENDSZERES JEGYZÉKE KÖZÖTT MEGFELELTETÉS A FEOR-93 ÉS A FEOR-08 NÉGYSZÁMJEGYES RENDSZERES JEGYZÉKE KÖZÖTT FEOR-93 KÓD ÉS MEGNEVEZÉS 1110 Törvényhozó, miniszter, politikai államtitkár 1110 Törvényhozó, miniszter, államtitkár 1121

Részletesebben

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza.

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza. Bóra Adatcsere A Bóra Adatcsere a Bóra bérprogram webes modulja, ami a http://adatcsere.globo.hu címen érhető el. Természetesen a modult szeretnénk az Önök igényei alapján tovább fejleszteni, ezért kíváncsian

Részletesebben

A szakmai gyakorlat rendje a Nemzetközi gazdálkodás szak, levelező és távoktatás tagozat hallgatói részére

A szakmai gyakorlat rendje a Nemzetközi gazdálkodás szak, levelező és távoktatás tagozat hallgatói részére A szakmai gyakorlat rendje a Nemzetközi gazdálkodás szak, levelező és távoktatás tagozat hallgatói részére A Nemzetközi gazdálkodás szak képzéséhez előírt szakmai gyakorlatok rendjét a Főiskola Kreditrendszerű

Részletesebben

A Szoftvert a Start menü Programok QGSM7 mappából lehet elindítani.

A Szoftvert a Start menü Programok QGSM7 mappából lehet elindítani. Telepítés A programot a letöltött telepítőprogrammal lehet telepíteni. A telepítést a mappában lévő setup.exe fájlra kattintva lehet elindítani. A telepítő a meglévő QGSM7 szoftver adatbázisát törli. Ezután

Részletesebben

A program telepítése. A letöltés lépései: 1. nyissa meg a WEB-oldalt, majd válassza a Letöltés menüpontot: 2. Kattintson a DbérWIN 2015 hivatkozásra:

A program telepítése. A letöltés lépései: 1. nyissa meg a WEB-oldalt, majd válassza a Letöltés menüpontot: 2. Kattintson a DbérWIN 2015 hivatkozásra: A program telepítése A 2015-ös év programja a szokott módon önálló rendszerként telepíthető. Töltse le WEB oldalunkról (http://www.drd-software.hu). A telepítés előtt nem szabad eltávolítania a korábbi

Részletesebben

Örömmel értesítjük, hogy elkészítettük az Ön által használt ügyviteli szoftver legújabb változatát.

Örömmel értesítjük, hogy elkészítettük az Ön által használt ügyviteli szoftver legújabb változatát. TISZTELT PARTNERÜNK! Örömmel értesítjük, hogy elkészítettük az Ön által használt ügyviteli szoftver legújabb változatát. KULCS BÉR 2008 MÁRCIUS/4 A telepítés oly módon történhet, mint a program vagy a

Részletesebben

BaBér bérügyviteli rendszer telepítési segédlete 2011. év

BaBér bérügyviteli rendszer telepítési segédlete 2011. év BaBér bérügyviteli rendszer telepítési segédlete 2011. év Ajánlott konfiguráció A program hardverigénye: Konfiguráció: 2800 MHz processzor 512 Mbyte memória (RAM) / Szerver gépen 1G memória (RAM) Lézernyomtató

Részletesebben

*Verziófrissítés letöltése gomb+

*Verziófrissítés letöltése gomb+ TISZTELT PARTNERÜNK! Örömmel értesítjük, hogy elkészült az Ön által használt ügyviteli szoftver legfrissebb változata és letölthető a http://www.kulcs-soft.hu oldalon az Ügyfélszolgálat / Program frissítések

Részletesebben

325/2008. (XII. 29.) Korm. rendelet

325/2008. (XII. 29.) Korm. rendelet 325/2008. (XII. 29.) Korm. rendelet a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvénynek a testnevelés és sport területén történő végrehajtásáról A Kormány a közalkalmazottak jogállásáról

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBA AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBŐL. Budapest, 2013. november 08.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBA AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBŐL. Budapest, 2013. november 08. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBA AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBŐL Budapest, 2013. november 08. 1. CÉLKITŰZÉS A fő cél, hogy az OL Munkaidő Rendszerből kinyert jelenlét

Részletesebben

Tájékoztató a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ Kirendeltségeinek hirdethető állásajánlatairól

Tájékoztató a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ Kirendeltségeinek hirdethető állásajánlatairól Tájékoztató a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ Kirendeltségeinek hirdethető állásajánlatairól Dorogi Kirendeltség (Dorog, Kálvária u. 18. sz.) Telefon: 33/431-448 Grafikai tervező

Részletesebben

1326 Idősgondozási tevékenységet folytató egység vezetője 1343 Idősgondozási szolgáltatások vezetői

1326 Idősgondozási tevékenységet folytató egység vezetője 1343 Idősgondozási szolgáltatások vezetői A hazai (FEOR-08) és a nemzetközi () foglalkozási nómenklatúrák közötti fordítókulcs (Sárgával jelölve azok a FEOR-08 foglalkozások, amelyek több foglalkozásba kerülhetnek) FEOR-08 1110 Törvényhozó, miniszter,

Részletesebben

A program telepítése. A letöltés lépései: 1. nyissa meg a WEB-oldalt, majd válassza a Letöltés menüpontot: 2. Kattintson a DbérWIN 2014 hivatkozásra:

A program telepítése. A letöltés lépései: 1. nyissa meg a WEB-oldalt, majd válassza a Letöltés menüpontot: 2. Kattintson a DbérWIN 2014 hivatkozásra: A program telepítése A 2014-es év programja a szokott módon önálló rendszerként telepíthető. Töltse le WEB oldalunkról (http://www.drdsw.hu). A telepítés előtt nem kell eltávolítania a korábbi verziókat!

Részletesebben

Kulcs-Bér 2012 frissítés

Kulcs-Bér 2012 frissítés Kulcs-Bér 2012 frissítés Megjelenés dátuma: Nettóérték megőrző részkedvezmény érvényesítése a hónap egy részében fennálló munkaviszony alapján, ha a hónap során betegszabadság távolléti díja is elszámolásra

Részletesebben

A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése

A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése Telepítő fájl letöltése honlapunkról A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése A honlapunkon (www.novitax.hu) található telepítő fájlt (novitax2007-setup.exe) le kell tölteni a számítógép egy

Részletesebben

1343 Idősgondozási szolgáltatások vezetői 1326 Idősgondozási tevékenységet folytató egység vezetője

1343 Idősgondozási szolgáltatások vezetői 1326 Idősgondozási tevékenységet folytató egység vezetője A nemzetközi (ISCO-08) és a hazai () foglalkozási nómenklatúrák közötti fordítókulcs (Sárgával jelölve azok a foglalkozások, amelyek több foglalkozásba kerülhetnek.) (Kékkel jelölve azok az ISCO foglalkozások,

Részletesebben

Román, bolgár munkavállalók magyarországi foglalkoztatása

Román, bolgár munkavállalók magyarországi foglalkoztatása Román, bolgár munkavállalók magyarországi foglalkoztatása A két új uniós tagállam csatlakozásával a Kormány elfogadta azt a jogszabályt is, amely a román és bolgár munkavállalók magyarországi foglalkoztatását

Részletesebben

Kulcs-Bér 2012 frissítés

Kulcs-Bér 2012 frissítés Kulcs-Bér 2012 frissítés Megjelenés dátuma: Számfejtési folyamat, és 08-as bevallás felgyűjtési idejének optimalizálása Örömmel tájékoztatjuk Felhasználóinkat, hogy a Kulcs Bér 2012-es program szeptemberi

Részletesebben

A PC Connect számlázó program kezelése.

A PC Connect számlázó program kezelése. A PC Connect számlázó program kezelése. A PC Connect számlázó program egy kifejezetten kis vállalatok számára kifejlesztett számlázó program. A számlázót az asztalon található PC Connect számlázó ikonnal

Részletesebben

FITNESS SYSTEM Telepítési útmutató

FITNESS SYSTEM Telepítési útmutató FITNESS SYSTEM Telepítési útmutató web: www.szakk.hu e-mail: info@szakk.hu Tartalomjegyzék: Első lépések:... 3 Licenc megállapodás... 3 Telepítési kulcs... 4 Felhasználói adatok... 5 Telepítő csomagok

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztató az átállásról

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztató az átállásról OTP BANK NYRT. Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztató az átállásról Bankunk ügyfeleink folytonos szoftverhasználatát biztosító szempont alapján úgy döntött, hogy az új verziót (6.01-01) most nem a megszokott

Részletesebben

Telepítési útmutató. web: www.szakk.hu e-mail: info@szakk.hu

Telepítési útmutató. web: www.szakk.hu e-mail: info@szakk.hu Telepítési útmutató web: www.szakk.hu e-mail: info@szakk.hu Tartalomjegyzék: Telepítési útmutató... 1 Tartalomjegyzék:... 2 Első lépések:... 3 Konzol oldal telepítése... 3 Licenc megállapodás... 3 Telepítési

Részletesebben

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4.

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Készítette: Quadro Byte Zrt. Tartalomjegyzék: 1. Bevezető...3 2. QB-SULI Help...3 3. Regisztráció...3 4. Bejelentkezés...4 4.1. Elfelejtette

Részletesebben

MEH-EIA felhasználói dokumentáció gyakran ismételt kérdések

MEH-EIA felhasználói dokumentáció gyakran ismételt kérdések MAGYAR ENERGIA HIVATAL MEH-EIA felhasználói dokumentáció gyakran ismételt kérdések 2009. 05. 29. Magyar Energia Hivatal Energiainformációs Adattár Dokumentum verziók Verziószám Dátum Állapot Módosító Leírás

Részletesebben

Makrodigit programcsomag. Társasház modul. felhasználói ismertető. Makrodigit Informatikai Kft. 2011. Módosítva: 2015. március 4.

Makrodigit programcsomag. Társasház modul. felhasználói ismertető. Makrodigit Informatikai Kft. 2011. Módosítva: 2015. március 4. Makrodigit programcsomag Társasház modul felhasználói ismertető Makrodigit Informatikai Kft. 2011. Módosítva: 2015. március 4. Tartalom Bevezető... 3 Egyszeri feladatok, az alapadatok menü beállításai...

Részletesebben

Szakirányú továbbtanulásnak megfelelő képzési terület(ek)

Szakirányú továbbtanulásnak megfelelő képzési terület(ek) Technikusképesítés acélszerkezet általános gépipari általános gépszerelő és karbantartó általános mezőgazdasági technikus általános textiltechnikus alumíniumipari anyagmozgató és minőségbiztosító technikus

Részletesebben

Rendszergazda Debrecenben

Rendszergazda Debrecenben LEVELEZŐKLIENS BEÁLLÍTÁSA A levelezés kényelmesen kliensprogramokkal is elérhető, és használható. Ezen útmutató beállítási segítséget nyújt, két konkrét klienssel bemutatva képernyőképekkel. Természetesen

Részletesebben

Felhasználói dokumentáció. a TávTagTár programhoz. Készítette: Nyíri Gábor, hdd@nc-studio.com GDF Abakusz regisztrációs kód: GDFAba43

Felhasználói dokumentáció. a TávTagTár programhoz. Készítette: Nyíri Gábor, hdd@nc-studio.com GDF Abakusz regisztrációs kód: GDFAba43 a TávTagTár programhoz Készítette: Nyíri Gábor, hdd@nc-studio.com GDF Abakusz regisztrációs kód: GDFAba43 Tartalomjegyzék Futási feltételek... 3 Telepítés... 3 Indítás... 3 Főablak... 4 Új személy felvétele...

Részletesebben

MEDITOR 5 KLÓN telepítési segédlete

MEDITOR 5 KLÓN telepítési segédlete MEDITOR 5 KLÓN telepítési segédlete I. Az adatbázis motor telepítése II. A MEDITOR 5 KLÓN program telepítése III. Adatok feltöltése a KLÓN programba I. Adatbázis motor telepítése Kérem, hogy a telepítések

Részletesebben

A program telepítése

A program telepítése program telepítése Töltse le a telepítőt a www.kocheskochkft.hu internetes oldalról. Programjaink menü alatt válassza a Egyszerűsített foglalkoztatással kapcsolatos nyilvántartás programot, kattintson

Részletesebben

Telepítési útmutató a SMART Notebook 10 SP1 szoftverhez

Telepítési útmutató a SMART Notebook 10 SP1 szoftverhez Tisztelt Felhasználó! Telepítési útmutató a SMART Notebook 10 SP1 szoftverhez Ezt a dokumentációt abból a célból hoztuk létre, hogy segítse Önt a telepítés során. Kövesse az alábbi lépéseket, és a telepítés

Részletesebben

Netlock Kft. által kibocsátott elektronikus aláírás telepítése Windows XP SP3 Internet Explorer 8 böngészőbe

Netlock Kft. által kibocsátott elektronikus aláírás telepítése Windows XP SP3 Internet Explorer 8 böngészőbe Netlock Kft. által kibocsátott elektronikus aláírás telepítése Windows XP SP3 Internet Explorer 8 böngészőbe 1. Indítsa el az Internet Explorer 8-as böngészőt. (Windows XP esetén: Start menü > Internet

Részletesebben

354/2006. (XII. 23.) Korm. rendelet

354/2006. (XII. 23.) Korm. rendelet 354/2006. (XII. 23.) Korm. rendelet a Bolgár Köztársaságnak és Romániának az Európai Unióhoz történő csatlakozását követően a Magyar Köztársaság által alkalmazandó, a munkavállalók szabad áramlására vonatkozó

Részletesebben

Tartalom jegyzék 1 BEVEZETŐ 2 1.1 SZOFTVER ÉS HARDVER KÖVETELMÉNYEK 2 2 TELEPÍTÉS 2 3 KEZELÉS 5

Tartalom jegyzék 1 BEVEZETŐ 2 1.1 SZOFTVER ÉS HARDVER KÖVETELMÉNYEK 2 2 TELEPÍTÉS 2 3 KEZELÉS 5 Tartalom jegyzék 1 BEVEZETŐ 2 1.1 SZOFTVER ÉS HARDVER KÖVETELMÉNYEK 2 2 TELEPÍTÉS 2 3 KEZELÉS 5 3.1 ELSŐ FUTTATÁS 5 3.2 TULAJDONOSI ADATLAP 6 3.3 REGISZTRÁLÁS 6 3.4 AKTIVÁLÁS 6 3.5 MÉRÉS 7 3.5.1 ÜGYFÉL

Részletesebben

Munkaerő-piaci barométer 2015

Munkaerő-piaci barométer 2015 KÖZFOGLALKOZTATÁSI ÉS VÍZÜGYI HELYETTES ÁLLAMTITKÁRSÁG Munkaerő-piaci barométer 2015 Cím: 1051 Budapest, József Attila u. 2-4. postacím: 1903 Budapest, Pf.: 314. telefon: 441-1052, fax: 441-1787, web:

Részletesebben

KIRA OKTATÁSI TANANYAG

KIRA OKTATÁSI TANANYAG KIRA OKTATÁSI TANANYAG 2015. június hó ADATSZOLGÁLTATÁS Magyar Államkincstár 1054 Budapest, Hold u. 4. www.allamkincstar.gov.hu 1 BIZTOSÍTOTTI BEJELENTÉS (T1041) ÁLTALÁNOS ALAPELVEK A biztosítotti bejelentés

Részletesebben

telepítési útmutató K&H Bank Zrt.

telepítési útmutató K&H Bank Zrt. K&H Bank Zrt. 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9. telefon: (06 1) 328 9000 fax: (06 1) 328 9696 Budapest 1851 www.kh.hu bank@kh.hu telepítési útmutató K&H e-bank Budapest, 2015. március 09. K&H e-bank

Részletesebben

Aktiválási segédlet a Partnercég opcióhoz. A TeleMátrix adminisztrációs felületének használata Partnercég opció igénybevétele esetén

Aktiválási segédlet a Partnercég opcióhoz. A TeleMátrix adminisztrációs felületének használata Partnercég opció igénybevétele esetén Aktiválási segédlet a Partnercég opcióhoz A TeleMátrix adminisztrációs felületének használata Partnercég opció igénybevétele esetén 1 Partnercég opció bemutatása 2009. január 1-jétől új taggal bővült a

Részletesebben

Iroda++ 2010 DEMO telepítési útmutató

Iroda++ 2010 DEMO telepítési útmutató Az Iroda++ 2010 DEMO csomag telepítésének lépései Az alábbi pontok szerint telepítheti számítógépére a revolution Iroda++ 2010 program DEMO változatát. Fontos, hogy az Iroda++ rendszere SQL szerveres adatmotort

Részletesebben

CLEAN-PRECÍZ Integrált ügyviteli rendszer. T25. Előleg és végszámla kezelése

CLEAN-PRECÍZ Integrált ügyviteli rendszer. T25. Előleg és végszámla kezelése CLEAN-PRECÍZ Integrált ügyviteli rendszer T25. Előleg és végszámla kezelése Tartalom Alapbeállítások Globális változó beállítása... 3 Előleg és végszámla formátum... 4 Előleg napló beállításai... 4 Előleg-

Részletesebben

orvos - és egészségtudomány Szociális szolgáltatások társadalomtudomány Oktatás (oktatás, pedagógia) pedagógusképzés

orvos - és egészségtudomány Szociális szolgáltatások társadalomtudomány Oktatás (oktatás, pedagógia) pedagógusképzés OKJ Szakmacsoport OKJszám OKJ megnevezés Képzési terület 55 720 01 képi diagnosztikai és intervenciós asszisztens 55 720 02 orvosdiagnosztikai laboratóriumi technológus 55 5015 01 szülésznő 54 5012 01

Részletesebben

ACTUAL Ügyviteli Rendszer TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ. Felhasználói kézikönyv

ACTUAL Ügyviteli Rendszer TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ. Felhasználói kézikönyv ACTUAL Ügyviteli Rendszer TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ Felhasználói kézikönyv Tartalom Tartalom A program telepítése 2 A PROGRAM HARDVER- ÉS SZOFTVERIGÉNYE: 2 Szoftverigény: 2 Hardverigény: 2 VÉGFELHASZNÁLÓI SZERZŐDÉS:

Részletesebben

E könyv azzal a módszertani céllal íródott, hogy hatékony segítséget nyújtson a kezdeti lépésekben a kezdő Felhasználóink számára.

E könyv azzal a módszertani céllal íródott, hogy hatékony segítséget nyújtson a kezdeti lépésekben a kezdő Felhasználóink számára. 1. Bevezetés E könyv azzal a módszertani céllal íródott, hogy hatékony segítséget nyújtson a kezdeti lépésekben a kezdő Felhasználóink számára. A könyv végigvezeti a Felhasználót a telepítéstől a számfejtésen

Részletesebben

Új Funkció! A 12A60-as nyomtatvány kitöltése!

Új Funkció! A 12A60-as nyomtatvány kitöltése! Új verzió, 2012. november Könyvelő program Megjelent! Kulcs-Könyvelés frissítés 2012. november 15. Új Funkció! A 12A60-as nyomtatvány kitöltése! A Kulcs-Könyvelés 2012. novemberi verziója már a közösségen

Részletesebben

Microsec Zrt. által kibocsátott elektronikus aláírás telepítése Windows 7 (x86/x64) Internet Explorer 9 (32 bites) böngészőbe

Microsec Zrt. által kibocsátott elektronikus aláírás telepítése Windows 7 (x86/x64) Internet Explorer 9 (32 bites) böngészőbe Microsec Zrt. által kibocsátott elektronikus aláírás telepítése Windows 7 (x86/x64) Internet Explorer 9 (32 bites) böngészőbe 1. Indítsa el az Internet Explorer 9 (32 bites) böngészőt. (Start menü > Internet

Részletesebben

Mobil Partner telepítési és használati útmutató

Mobil Partner telepítési és használati útmutató Mobil Partner telepítési és használati útmutató Tartalom Kezdeti lépések... 2 Telepítés... 2 A program indítása... 6 Mobile Partner funkciói... 7 Művelet menü... 7 Kapcsolat... 7 Statisztika... 8 SMS funkciók...

Részletesebben

A Cobra Sprint telepítése CobraContoLight felhasználók számára

A Cobra Sprint telepítése CobraContoLight felhasználók számára A Cobra Sprint telepítése CobraContoLight felhasználók számára 1. A telepítő program elindítása után a Sprint Telepítő Varázsló irányítja a telepítés folyamatát. A Felhasználási (licenc) feltételek elfogadása

Részletesebben

EMBERI ERŐFORRÁS TÁMOGATÁSKEZELŐ. Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról

EMBERI ERŐFORRÁS TÁMOGATÁSKEZELŐ. Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról Belépő felület https://www.eper.hu/webeper/paly/palybelep.aspx Egyszerűsített regisztráció Célja, hogy a már korábban a rendszerbe bekerült szervezetek regisztrációját

Részletesebben

BÁCS-KISKUN MEGYEI KORMÁNYHIVATAL Munkaügyi Központja

BÁCS-KISKUN MEGYEI KORMÁNYHIVATAL Munkaügyi Központja BÁCS-KISKUN MEGYEI KORMÁNYHIVATAL Munkaügyi Központja MUNKAERŐ-PIACI HELYZETKÉP BÁCS-KISKUN MEGYÉBEN 2014. DECEMBER Kecskemét, 2015. január Másodlagos publikálás forráshivatkozással történhet. Munkaerő-piaci

Részletesebben

WIFI elérés beállítása Windows XP tanúsítvánnyal

WIFI elérés beállítása Windows XP tanúsítvánnyal WIFI elérés beállítása Windows XP tanúsítvánnyal Pattantyús-Ábrahám Géza Ipari Szakközépiskola és Általános Művelődési Központ Készítette: Jászberényi József, 2011 1/24 A PÁGISZ WIFI hálózathoz kétféle

Részletesebben

Tanulmányi terület. Iskolai rendszerű képzési idő. Iskolarendszeren. kívüli képzési idő A képzés. Szakmacsoport. munkarendje. Sorszám Szint.

Tanulmányi terület. Iskolai rendszerű képzési idő. Iskolarendszeren. kívüli képzési idő A képzés. Szakmacsoport. munkarendje. Sorszám Szint. Sorszám Szint Tanulmányi terület Sorszám Szakmacsoport Iskolai rendszerű képzési idő Iskolarendszeren kívüli képzési idő A képzés munkarendje Szakképesítések/szakképesítés-ráépülések megnevezése 9 54 212

Részletesebben

Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott, EGERPH_1431-es építményadó bevallásához használt elektronikus nyomtatványhoz.

Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott, EGERPH_1431-es építményadó bevallásához használt elektronikus nyomtatványhoz. Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott, EGERPH_1431-es építményadó bevallásához használt elektronikus nyomtatványhoz. Elektronikus adóbevallását a NAV portáljáról letöltött

Részletesebben

Bankszámlakivonat importer leírás

Bankszámlakivonat importer leírás Bankszámlakivonat importer leírás Célja: A Bankszámlakivonat importer a Kulcs-Könyvelés programba épülő modul, mely a bankok által készített elektronikus bankszámlakivonatok fájljainak beolvasását és abból

Részletesebben

Tanúsítvány feltöltése Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 típusú kártyára

Tanúsítvány feltöltése Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 típusú kártyára Tanúsítvány feltöltése Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 típusú kártyára Windows XP, Vista, Windows 7 és Windows 8 operációs rendszeren 1(6) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető...

Részletesebben

ClicXoft programtálca Leírás

ClicXoft programtálca Leírás ClicXoft programtálca Leírás Budapest 2015 Bevezetés A ClicXoft programok bár önálló programok közös technológia alapon lettek kifejlesztve. Emellett közös tulajdonságuk, hogy a hasonló funkciókhoz ugyanaz

Részletesebben

A Telepítés hajlékonylemezről panelen kattintson az OK gombra.

A Telepítés hajlékonylemezről panelen kattintson az OK gombra. Mivel a Windows 95, 98 és Millenium Edition operációs rendszerek még nem tartalmazzák az ún. PPPoE kapcsolathoz szükséges programot, ezért azt le kell tölteni. Az alábbi tájékoztató a http://www.raspppoe.com/

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ a 2013/2014. tanévre Felsőoktatási szakképzések (nappali és levelező munkarend) Budapest, 2012. november Budapesti Gazdasági Főiskola Budapesti Gazdasági Főiskola TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

Kulcs-Bér 2012 frissítés

Kulcs-Bér 2012 frissítés Kulcs-Bér 2012 frissítés Megjelenés dátuma: Önálló tevékenységből származó bevételből történő költségelszámolás módjának kezelése a programban Minden verzióban elérhető funkció Jelen verziónktól kezdődően

Részletesebben

Diákigazolvány. Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> diákigazolvány> diákigazolvány igénylés

Diákigazolvány. Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> diákigazolvány> diákigazolvány igénylés Tartalom Új diákigazolvány igénylés folyamata... 2 1. IAR feltöltéshez szükséges jogosultságok beállítása... 2 2. Token kérés... 2 3. Új igénylés feladása... 2 Igénylések keresése, szinkronizálása... 4

Részletesebben

StartÜzlet online számlázó modul Használati Útmutató

StartÜzlet online számlázó modul Használati Útmutató StartÜzlet online számlázó modul Használati Útmutató 1 Tartalomjegyzék Alapvető tudnivalók...3 Használatba vétel előtt megadandó és ellenőrizendő adatok...3 Alanyi adómentes vállalkozás esetén...3 Számla

Részletesebben

Tisztaszınyeg nyilvántartó

Tisztaszınyeg nyilvántartó Tisztaszınyeg nyilvántartó A szoftver célja a szınyegtisztításhoz tartozó rendelés-nyilvántartásának biztosítása. A program lehetıvé teszi egyszerre több felhasználó egyszerre történı munkáját egyszerre.

Részletesebben

Belépés a Budapesti Ügyvédi Kamara elektronikus ügyintézési rendszerébe

Belépés a Budapesti Ügyvédi Kamara elektronikus ügyintézési rendszerébe Belépés a Budapesti Ügyvédi Kamara elektronikus ügyintézési rendszerébe Rendszerkövetelmények: Operációs rendszer: amennyiben Ön Windows 7 operációs rendszerrel szeretné a programot használni, kérjük,

Részletesebben

A 24. sorszámú Webmester megnevezésű részszakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK

A 24. sorszámú Webmester megnevezésű részszakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK A 24. sorszámú Webmester megnevezésű részszakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A részszakképesítés azonosító száma: 51 481 03 1.2. Részszakképesítés

Részletesebben

1.1. A programok futtatásához szükséges környezeti feltételek és fontos tudnivalók:

1.1. A programok futtatásához szükséges környezeti feltételek és fontos tudnivalók: MUN v14.1231 Ez a verzió adatbázis módosításokat hajt végre, ezért először csak egyetlen munkahelyről szabad indítani (a windows tálcán se legyen letéve a program)! Ha ez a feltétel nem teljesül, a program

Részletesebben

7 Konyhalány Alapfokú iskolai végzettség (8 általános) - 7 Szobaasszony Alapfokú iskolai végzettség (8 általános) -

7 Konyhalány Alapfokú iskolai végzettség (8 általános) - 7 Szobaasszony Alapfokú iskolai végzettség (8 általános) - HAY kat. HAY munkaköri besorolások Képzettség Gyakorlat 6 Kertész Alapfokú iskolai (8 általános) - 6 Segédmunkás Alapfokú iskolai (8 általános) - 6 Takarító Alapfokú iskolai (8 általános) - 7 Gépkocsimosó

Részletesebben

Ez a telepítési dokumentum segítséget nyújt abban, hogy szabályosan telepítse az Áfa átállító szoftvert Szerviz 7 programhoz.

Ez a telepítési dokumentum segítséget nyújt abban, hogy szabályosan telepítse az Áfa átállító szoftvert Szerviz 7 programhoz. 3Sz-s Kft. 1158 Budapest, Jánoshida utca 15. Tel: (06-1) 416-1835 / Fax: (06-1) 419-9914 e-mail: zk@3szs.hu / web: www.3szs.hu Tisztelt Felhasználó! Ez a telepítési dokumentum segítséget nyújt abban, hogy

Részletesebben

Az Evolut Főkönyv program telepítési és beállítási útmutatója v2.0

Az Evolut Főkönyv program telepítési és beállítási útmutatója v2.0 Az Evolut Főkönyv program telepítési és beállítási útmutatója v2.0 Az Ön letölthető fájl tartalmazza az Evolut Főkönyv 2013. program telepítőjét. A jelen leírás olyan telepítésre vonatkozik, amikor Ön

Részletesebben

WYWdent Dental 4.8 kiegészítő dokumentáció

WYWdent Dental 4.8 kiegészítő dokumentáció 1. Adatmentés WYWdent Dental 4.8 kiegészítő dokumentáció A WYWdent Dental 4.8 frissítés telepítése előtt felétlenül készítsen mentést a programról, így ha bármilyen probléma esetén bármikor visszaállítható

Részletesebben

Online naptár használata

Online naptár használata Online naptár használata WEB: https://www.google.com/calendar A Google naptár egy olyan Google-fiókhoz kötött szolgáltatás, melynek használatával a felhasználók egy ingyenes, online rendszerben tárolhatják

Részletesebben

TISZTASZOFTVER PROGRAM www.tisztaszoftver.hu ONLINE IGÉNYLÉSI ÚTMUTATÓ

TISZTASZOFTVER PROGRAM www.tisztaszoftver.hu ONLINE IGÉNYLÉSI ÚTMUTATÓ TISZTASZOFTVER PROGRAM www.tisztaszoftver.hu ONLINE IGÉNYLÉSI ÚTMUTATÓ Kedves Látogató! Jelen tájékoztatóban összefoglaljuk a Tisztaszoftver Program keretén belül az arra jogosultak számára ingyenesen

Részletesebben

Örömmel tájékoztatjuk, hogy megjelent az Ön által használt szoftver legfrissebb változata.

Örömmel tájékoztatjuk, hogy megjelent az Ön által használt szoftver legfrissebb változata. TISZTELT PARTNERÜNK! Örömmel tájékoztatjuk, hogy megjelent az Ön által használt szoftver legfrissebb változata. KULCS BÉR 2008. DECEMBER/12 A telepítés oly módon történhet, mint a program vagy a korábbi

Részletesebben

1. Bevezetés. rekord felvitele ( A Partnerek karbantartása nevű ablakban van lehetőség a rendszerben lévő partnerek

1. Bevezetés. rekord felvitele ( A Partnerek karbantartása nevű ablakban van lehetőség a rendszerben lévő partnerek Partnerek modul 1 1. Bevezetés... 3 2. Új partner felvitele... 4 3. Az új partner felvitele ablak és a kijelölt partner adatainak módosítása ablak menüpontjai 6 3.1. Kapcsolatok menüpont... 6 o Kedvezmények

Részletesebben

A telepítési útmutató tartalma

A telepítési útmutató tartalma 1 A telepítési útmutató tartalma 3 Kompatibilitás és rendszerkövetelmények A telepítési folyamat röviden 4 A telepítés indítása 5 Adatbáziskezelő beállítása / telepítése 8 Telepítési módozatok 11 Az ENSO

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Minimálbér és szolgálati idő számító program 2015 évi program 2.0.0.29 verzió Felhasználói kézikönyv 1 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés, általános információk... 3 2. Tárgyévi programról... 4 3. Program telepítése...

Részletesebben

ÜGYVÉDI IRODA Telepítési útmutató

ÜGYVÉDI IRODA Telepítési útmutató ÜGYVÉDI IRODA Telepítési útmutató Ügyvédi Iroda telepítési útmutató 1 Telepítési útmutató Minimális rendszerkövetelmények............................................................... 3 Szerver..................................................................................

Részletesebben

SZERVIZ 7. a kreatív rendszerprogram. Telepítési dokumentáció Szerviz7 DEMO alkalmazásokhoz. Verzió: 08/ 2010

SZERVIZ 7. a kreatív rendszerprogram. Telepítési dokumentáció Szerviz7 DEMO alkalmazásokhoz. Verzió: 08/ 2010 SZERVIZ 7 a kreatív rendszerprogram Telepítési dokumentáció Szerviz7 DEMO alkalmazásokhoz Verzió: 08/ 2010 3Sz-s Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Postacím és operatív telephely: 1158 Budapest, Jánoshida

Részletesebben

Telepítési útmutató a Solid Edge ST7-es verziójához Solid Edge

Telepítési útmutató a Solid Edge ST7-es verziójához Solid Edge Telepítési útmutató a Solid Edge ST7-es verziójához Solid Edge Tartalomjegyzék Bevezetés 2 Szükséges hardver és szoftver konfiguráció 3 Testreszabások lementése előző Solid Edge verzióból 4 Előző Solid

Részletesebben

Tanév indítása iskolák esetén. Mielőtt elkezdi a tanév indítását, legalább egyszer olvassa át az egész segédletet, hogy lássa az összefüggéseket.

Tanév indítása iskolák esetén. Mielőtt elkezdi a tanév indítását, legalább egyszer olvassa át az egész segédletet, hogy lássa az összefüggéseket. Tanév indítása iskolák esetén A LÉPÉSEK SORRENDJE NAGYON FONTOS, EZÉRT KÉRJÜK SZIGORÚAN BETARTANI! Mielőtt elkezdi a tanév indítását, legalább egyszer olvassa át az egész segédletet, hogy lássa az összefüggéseket.

Részletesebben

Új Magyarország Fejlesztési Terv Tájékoztató A ZMNE-n bevezetett wifi szolgáltatásról KMOP-4.2.1/B-2008-0016

Új Magyarország Fejlesztési Terv Tájékoztató A ZMNE-n bevezetett wifi szolgáltatásról KMOP-4.2.1/B-2008-0016 Új Magyarország Fejlesztési Terv Tájékoztató A ZMNE-n bevezetett wifi szolgáltatásról KMOP-4.2.1/B-2008-0016 Tájékoztató A ZMNE Egyetemi Informatikai Szolgáltató Központ (EISZK) a 2010/2011-es tanévtől

Részletesebben

Ingyenes PDF nyomtató alkalmazás használata terminál szerverrel / felhős rendszerrel

Ingyenes PDF nyomtató alkalmazás használata terminál szerverrel / felhős rendszerrel Ingyenes PDF nyomtató alkalmazás használata terminál szerverrel / felhős rendszerrel Terminál szerverről indított nyomtatási folyamat elindításával elérhetővé válik a kliens gépen feltelepített ingyenes

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató az adategyeztetési eljárás kezdeményezéséhez a (volt) biztosítottak részére, valamint a hivatalból indított ügyek esetében az elektronikus ügyintézésre való áttéréshez 2013. január

Részletesebben

NightHawk AccessControl

NightHawk AccessControl NightHawk AccessControl Poker Edition Version: 2.0 2012. január 1 Tartalomjegyzék Rendszer elemei... 3 Felhasználói felület... 3 Nap nyitása, zárása... 4 Új játékos felvitele... 4 Ki és beléptetés... 5

Részletesebben

G-Mail levelezőrendszerben e-mail fiók levélforgalmának kezelése Outlook Express program segítségével

G-Mail levelezőrendszerben e-mail fiók levélforgalmának kezelése Outlook Express program segítségével G-Mail levelezőrendszerben e-mail fiók levélforgalmának kezelése Outlook Express program segítségével 1. lépés: regisztráljunk e-mail fiókot a G-Mail rendszerében http://www.google.hu weboldalon a bal

Részletesebben

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv A kézikönyv használata Mielőtt elindítaná és használná a szoftvert kérjük olvassa el figyelmesen a felhasználói kézikönyvet! A dokumentum nem sokszorosítható illetve

Részletesebben

CMS videó megjelenítő szoftver használata

CMS videó megjelenítő szoftver használata CMS videó megjelenítő szoftver használata Bevezető Ez a felhasználói kézikönyv a HF-DVR5704T 4 csatornás H.264 tömörítésű hálózati rögzítőhöz mellékelt CMS szoftver használatát mutatja be. Nem tér ki az

Részletesebben

EAV v2.0 szoftver verzió újdonságok a v1.8.20 verzióhoz képest

EAV v2.0 szoftver verzió újdonságok a v1.8.20 verzióhoz képest EAV v2.0 szoftver verzió újdonságok a v1.8.20 verzióhoz képest Betegek keresése... 2 Csatolmány a betegkartonhoz... 2 Mérések összehasonlítása...3 Fejpontok... 4 Allergia teszt... 4 Balancer... 5 Étrend

Részletesebben

Számítástechnikai és. Hírlevél. Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben. 2006. I. negyedév. 2006.

Számítástechnikai és. Hírlevél. Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben. 2006. I. negyedév. 2006. Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben 2006. I. negyedév 2006. Január Tartalomjegyzék 3. oldal: Számvitel modul - ÁFA % dátum mező a 25%-os áfakódhoz 4. oldal:

Részletesebben

AZ N-WARE KFT. ÁLTAL ELEKTRONIKUSAN ALÁÍRT PDF DOKUMENTUMOK HITELESSÉGÉNEK ELLENŐRZÉSE VERZIÓ SZÁM: 1.3 KELT: 2012.02.01.

AZ N-WARE KFT. ÁLTAL ELEKTRONIKUSAN ALÁÍRT PDF DOKUMENTUMOK HITELESSÉGÉNEK ELLENŐRZÉSE VERZIÓ SZÁM: 1.3 KELT: 2012.02.01. AZ N-WARE KFT. ÁLTAL ELEKTRONIKUSAN ALÁÍRT PDF DOKUMENTUMOK HITELESSÉGÉNEK ELLENŐRZÉSE VERZIÓ SZÁM: 1.3 KELT: 2012.02.01. Tartalom 1. A dokumentum célja... 3 2. Akiknek segítséget kívánunk nyújtani...

Részletesebben

FÜZESABONYI REMENYIK ZSIGMOND KÖZÉPISKOLA, ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA

FÜZESABONYI REMENYIK ZSIGMOND KÖZÉPISKOLA, ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA FÜZESABONYI REMENYIK ZSIGMOND KÖZÉPISKOLA, ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2015/2016 tanévre 3390 Füzesabony, Ifjúság út 17. Tel.: 36/341-131 Az intézmény azonosítója:

Részletesebben

Útmutató az OKM 2007 FIT-jelentés telepítéséhez

Útmutató az OKM 2007 FIT-jelentés telepítéséhez Útmutató az OKM 2007 FIT-jelentés telepítéséhez 1. OKM 2007 FIT-JELENTÉS ASZTALI HÁTTÉRALKALMAZÁS telepítése 2. Adobe Acrobat Reader telepítése 3. Adobe SVG Viewer plugin telepítése Internet Explorerhez

Részletesebben

A vizsgaszervező intézmény HORLUX Oktatási és Szolgáltató Kft.

A vizsgaszervező intézmény HORLUX Oktatási és Szolgáltató Kft. A vizsgaszervező intézmény HORLUX Oktatási és Szolgáltató Kft. Székhelyének címe: 4700 Mátészalka, Kölcsey út 10. 4800 Vásárosnamény, Kossuth u. 19. 4700 Mátészalka, Zrínyi u. 19. 4700 Mátészalka, Szalkay

Részletesebben

Tudnivalók az NYMESEK vezeték nélküli hálózatáról. Beállítási útmutató WIFI felhasználóink számára

Tudnivalók az NYMESEK vezeték nélküli hálózatáról. Beállítási útmutató WIFI felhasználóink számára Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ Tanulmányi, Szolgáltató és Informatikai Központ 9700 Szombathely, Károlyi Gáspár tér 4. Tel.: 94/504-645 e-mail: krisztina@sek.nyme.hu Tudnivalók az

Részletesebben