ÚJ ÉV NYITÁSA A KULCS-BÉR 2011-BEN, A KULCS-BÉR 2010-BEN KEZELT ÉV(EK) ALAPJÁN

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ÚJ ÉV NYITÁSA A KULCS-BÉR 2011-BEN, A KULCS-BÉR 2010-BEN KEZELT ÉV(EK) ALAPJÁN"

Átírás

1 ÚJ ÉV NYITÁSA A KULCS-BÉR 2011-BEN, A KULCS-BÉR 2010-BEN KEZELT ÉV(EK) ALAPJÁN Az évnyitás lehetővé teszi, hogy a Kulcs-Bér programban kezelt adatok alapján, megnyissuk a Kulcs-Bér 2011-ben kezelni kívánt cégeinket. I. ELŐKÉSZÜLETEK 1. DECEMBER HÓNAP LEZÁRÁSA A 2010-ES PROGRAMBAN Zárjuk le a év december hónapot. Erre a KARBANTARTÁS/HÓNAPOK KARBANTARTÁSA menüpontban van lehetőségünk. Ajánlott, hogy a program legfrissebb december havi verziójában dolgozzunk. A decemberi hónap lezárása azért szükséges, mert a hónapzárás lefuttat több olyan rutint (keresetek, szabadságok halmozása, hátralékos levonások csökkentése ), melyeket célszerű elvégezni decemberben. Bizonyosodjunk meg arról, hogy minden adat és számfejtés rendben van a 2010-es évben. Az évnyitás után a Kulcs-Bér 2010-ben végzett módosítások nem kerülnek át a Kulcs-Bér programba. 2. BIZTONSÁGI MENTÉS KÉSZÍTÉSE A 2010-ES PROGRAM ADATAIRÓL Az évnyitás előtt célszerű biztonsági mentést készíteni a 2010-es évet kezelő programban. A számítógép Start menüjéből indítva, a Minden program / Kulcs-Soft / Karbantartás / Adatmentő és visszatöltő segédprogram pontban találhatjuk a biztonsági mentések kezelésére szolgáló programot. 3. KULCS-BÉR TELEPÍTÉSE Mivel az évnyitás a Kulcs-Bér programban indítható el ezért az évnyitáshoz a Kulcs-Bér terméknek a gépen kell lenni. Ajánlott a Kulcs-Bér 2011-et arra a gépre telepíteni ahol a Kulcs-Bér található. CD-ről történő termék telepítése: Helyezzük be a Kulcs-Bér terméket tartalmazó CD-t a számítógép CD-olvasójába. A lemez beolvasása után megjelenik egy képernyő, melyen a <TELEPÍTÉS> gombra kattintva indítható a telepítés. Amennyiben a telepítő keretprogram nem indulna el automatikusan, a Start gomb Futtatás menüje alatt a Tallózás segítségével válasszuk ki a CD-ről a termékváltozatnak megfelelően elnevezett exe kiterjesztésű fájlt (pl.: ber2011-januar.exe). A telepítésben egy úgynevezett varázsló segíti munkánkat. További információk a Kulcs-Bér felhasználói dokumentációjában találhatóak. Interneten elérhető programfrissítés telepítése: A weboldalunkon, az Ügyfélszolgálat/Programfrissítések pontban termékszámmal történő azonosítás után letölthető a Kulcs-Bér telepítője. A gépre való telepítés a szokásos módon történik. 4. BELÉPÉS A KULCS-BÉR PROGRAMBA, AZ ELSŐ CÉG LÉTREHOZÁSA A Kulcs-Bér program használatba vételéhez, be kell lépnünk a programba. Ehhez létre kell hoznunk egy céget, melyet a program indításakor megjelenő Kezdeti beállítások varázslóban tehetünk meg.

2 Az Első elszámolni kívánt cég neve mezőbe olyan nevet adjunk meg, amilyen 2010-ben is létezik és 2011-ben is kívánunk benne dolgozni. Így az elsőként létrehozott céget is fel tudjuk használni az évnyitás során. II. AZ ÉVNYITÁS FOLYAMATA A 2011-ES PROGRAMBAN Az évnyitáshoz rendszergazdai jogosultság szükséges! Az évnyitási folyamat alatt minden egyéb alkalmazásból ki kell lépni! Javasolt, hogy amennyiben rendelkezünk víruskereső programmal, lépjünk ki, abból is az évnyitás idejére. Hálózatos használat esetén, az évnyitási folyamatot a szerver gépen kell elvégezni. Az évnyitás megtörténte után, a kliens gépeken is telepíteni kell a Kulcs-Bér programot. A kliens gépeken a évi adatokat tároló szerver gépet kell kiszolgálóként beállítani. Azon a számítógépen ahol a 2011-es év nyitását végezzük, feltétlenül legyen telepítve a Kulcs-Bér program legfrissebb (2010. december/2) verziója is (munkaállomásként, vagy szerverként üzemelve). Új év nyitására a Kulcs-Bér KARBANTARTÁS/ÉVNYITÁS pontjában van lehetőségünk. Ezért kell feltelepítenünk a Kulcs-Bér programunkat. Kattintsunk a KARBANTARTÁS/ÉVNYITÁS pontra. Az évnyitási folyamatot segítő varázsló nyitó képernyőjére jutunk. KAPCSOLAT LÉTREHOZÁSA Ezen a képernyőn történik az adatbázis kapcsolat beállítása. Azt az SQL szervert kell kiválasztani az SQL szerver legördülő listából, ahol az évnyitás alapjául kijelölni kívánt 2010-es év adatbázisa található. A 2010-es adatbázisok beállításairól, a Kulcs-Bér 2010-ben a Karbantartás/SQL varázsló indítása menüpontban tájékozódhatunk.

3 Ha nincs fenn 2010-es Kulcs-Bér program a gépen, de 2010-es adatokat tartalmazó adatbázis található rajta, akkor manuálisan megadhatóak az adatbázis eléréséhez szükséges adatok. (SQL szerver neve, az adatbázis eléréséhez szükséges felhasználónév és jelszó, illetve, ha használunk integrált hitelesítést, akkor ennek a ténynek jelzése.) Amennyiben hibásan, vagy nem kerültek megadásra az adatok, az évnyitást segítő varázsló figyelmeztető üzenetet ad és egészen addig nem lehet tovább lépni, míg a megadott adatok alapján a program nem tud csatlakozni az adatbázishoz. Ha kiválasztottuk azt az adatbázist, ahol a év adatait kezeltük, a <KAPCSOLAT LÉTREHOZÁSA ÉS TOVÁBB> gomb segítségével léphetünk tovább a következő képernyőre.

4 CÉGEK KIVÁLASZTÁSA Ezen a képernyőn állítható be, hogy milyen cégeket/éveket hozzon létre 2010-es adatok alapján az évnyitás során a program es cég oszlop tartalma: Itt megtalálhatóak azok a cégek, melyeket az előző lapon beállított szerveren kezeltünk a 2010-es programverzióval. A listában kiemelt színnel jelennek meg azon cégek, melyeknek december hónapja nem került lezárásra es cég oszlop tartalma: Itt választhatóak ki azok a cégek, melyeket a Kulcs-Bér programban kívánunk kezelni. Lehetőségek a 2011-es cég oszlopban: Új (2011-es) év felvitele: Ha ezt választjuk, akkor a 2010-es cég oszlopában látható céghez létrehozza a 2011-es évet az évnyitás. Konvertálásból kihagyva: Ha ezt választjuk, akkor a 2010-es cég oszlopának cége alapján nem nyit meg új évet a program es cég megnevezése: Ha egy 2011-ben már létrehozott céget választunk, akkor a 2011-es cég adatai alapján azt nyitja meg. (Ezért javasoltuk, hogy a Kulcs-Bér 2011-ben történő belépés során, egy olyan cégnevet adjunk meg, amit ezen a képernyőn kiválaszthatunk). Elérhető gombok: <ALAPHELYZET>: Az évnyitás, ha azonos névvel talál céget a 2011-es programban, akkor ezt ajánlja fel a 2011-es cég oszlopban, egyébként az <Új (2011-es) év felvitele> az alapfelajánlott beállítás. <MINDET KIHAGY>: Konvertálásból kihagyva megjegyzés jelenik meg minden 2011-es cég mezőben.

5 <MIND ÚJ ÉV>: Új (2011-es) év felvitele megjegyzés jelenik meg minden 2011-es cég mezőben. Ennek megfelelően, a 2011-es cég oszlopában szereplő cégekben létrehozza a 2011-es évet. Ha beállítottuk az átvételre jelölt cégek 2011-ben történő kezelését, a <CÉGADATOK MENTÉSE ÉS TOVÁBB> gombbal léphetünk tovább a következő képernyőre. Amennyiben van olyan 2010-es cég, melynek december hónapja nem került lezárásra, akkor erre figyelmeztet a program és lehetőséget ad az évnyitás megszakítására is. BEÁLLÍTÁSOK A Cégek szekcióban látható a Cégek kiválasztása lépésben cég oszlop tartalmával azonos lista, tehát azon cégek listája, melyeket a 2011-es évben az évnyitás során létrehozunk. A Beállítások szekcióban található jelölőnégyzetek (pl.: Tárgyévben kilépett dolgozók átvétele, Megmaradt szabadságok átvétele, Jelenlét naptár feltöltése, stb.) segítségével az átvételre kerülő adatok köre paraméterezhető. A KOMPAKT vagy PLUSZ terméket használó ügyfeleknél megjelenő Számfejtéskor a részletes jelenlét adatok figyelembe vétele (összes foglalkoztatott összes jogviszonyára vonatkozóan) jelölőnégyzet aktiválása esetén, az adott cég összes jogviszonyánál a 2011-es évben beállítja a program a részletes jelenlét adatok használatát. Amennyiben a jelölőnégyzet nem aktív, akkor a 2010-es évben beállított állapotok kerülnek átvételre a 2011-es évre. Törzsbér módosítások: Itt - a programban megismert módon: + jelre kattintva - lehetőség van felvinni az új munkabéreket.

6 Amennyiben cégünknél pl. minimálbérrel foglalkoztattunk dolgozókat, akkor ezen a képen lehetőség van beállítani azt, hogy a 2011-es évben milyen dátumtól milyen munkabért kapjon a minimálbérrel foglalkoztatott dolgozó. Egyéb jövedelem módosítások: Itt - a programban megismert módon: + jelre kattintva - lehetőség van a 2011-ben alkalmazott egyéb jövedelem jogcímek közül választani és megadni a 2011-ben érvényes összeget egy adott 2010-es összeg helyett. Amennyiben pl. az étkezés, melegétel utalvány összegét Ft helyett, Ft-ra módosítjuk, az érintett dolgozók esetében az lesz érvényes 2011-ben. Munkanapokon végzett túlmunka jövedelmek: a 2010-es Kulcs-Bér programban elszámolt túlórák átvételéhez szükség van a munkanapokon végzett túlmunka jövedelem jogcímekre. A táblázatban a program felsorolja a törzsadatoknál (2010-es Kulcs-Bér programban) felvett túlmunka jövedelmeket (azokat, ahol az egyéb jövedelmeknél a túlmunka jelölőnégyzet be van kapcsolva). Az évváltás, az általunk kiválasztott jogcímeken rögzített túlmunkák óraszámainak összegét veszi át a 2011-es Kulcs- Bér programba az előző évi túlórák száma mezőbe. (A mező a Dolgozó jogviszonyos adatainál a Jogviszony alapadatai/távolléti díj és EKHO pontban található.)

7 Az <ÖSSZES CÉGRE BEÁLLÍT> gomb segítségével érvényesíthetőek a beállítások a céglista valamennyi állományában. <ADATÁTVÉTEL MEGKEZDÉSE> gomb segítségével léphetünk tovább a következő lapra. ADATÁTVÉTEL Az Adatátvétel lapon követhetjük figyelemmel, az adatok átvételének folyamatát. A folyamat állásáról folyamatjelző csík tájékoztat bennünket. Több cég átvétele esetén az aktuálisan feldolgozás alatt álló cég feldolgozottsági szintjét a felső folyamatjelző csíkban, a teljes adatátvételi és évnyitási folyamat készenléti állapotát pedig az alsó folyamatjelző csíkban láthatjuk. Az Adatátvételi napló tartalmazza azokat az üzeneteket, melyek az egyes évváltás folyamatának lépéseiről tájékoztat minket. A folyamat hosszabb ideig eltarthat (több perc, adatmennyiségtől függően). A folyamatot a <LEÁLLÍTÁS> gomb segítségével bármikor megszakíthatjuk. Abban az esetben, ha az adatátvételt megszakítottuk, az évnyitás a későbbiekben megismételhető. A 2011-es adatbázisban, azaz cégekben nem lesz a leállított adatátvételi folyamatnak hatása (dupla átvétel, félig átvett adat, stb.), mivel az évnyitás minden létrehozandó cégben az alapállapotról indul. Figyelem! Ajánlott, hogy a 2010-es évben addig ne kezdjük meg a munkát, míg az évnyitást minden cégnél el nem végeztük, ugyanis minden ismételt évnyitás során a közös törzsek felülírásra kerülnek.

8 BEFEJEZÉS Az évnyitási folyamat záró képernyőjén, összefoglaló információkat találunk. Az <ADATÁTVÉTELI NAPLÓ MEGTEKINTÉSE> gomb segítségével megnyitható az évnyitási folyamat részletes naplója. Lehetőség van a napló kinyomtatására és Excel fájlba történő exportálására is. Az évnyitás után a 2011-es évi cégekre automatikusan lefut az adatbázis frissítés, ezután a 2011-es évi cégek készen állnak. Kérjük, a 2011-es évben történő munka megkezdése előtt ellenőrizze az átvett adatokat.

9 III. HASZNOS TUDNIVALÓK AZ ÉVNYITÁSRÓL ÉS ADATKEZELÉSÉRŐL 1. TÁRGYÉVEN TÚLI ELSZÁMOLÁSOK KEZELÉSE A 2010-es program a következő lehetőségeket biztosítja: A 2010-es program biztosítja a tárgyéven túli időszak jövedelmeinek, levonásainak elszámolását, a tárgyéven túl megszűnő jogviszony iratainak (kilépők listái) nyomtatását, a tárgyéven túli járulékadatok kezelését és megjelenítését a Dolgozó adatai/bérügyi alapadatok/járulékadatok pontban és a tárgyéven túli bérkarton megjelenítését. A Dolgozó adatai/jogviszonyok pontban egy adott jogviszony megnevezését kiválasztva a jobboldali szegmensben a Jogviszony megnevezése mellett, kiválasztható a Tárgyéven túli adatok megjelenítése jelölőnégyzet, amelynek kiválasztása esetén az adott jogviszonyhoz tartozó lenyíló faszerkezet kibővül a Tárgyéven túli adatok (2011) ponttal. Ebben a pontban rögzíthetőek a tárgyéven túli távolléti díj és EKHO adatok, valamint a tárgyéven túli egyéb jövedelmek és levonások, valamint az önkéntes pénztári befizetések. Dolgozó adatai/jogviszonyok/jelenlét adatok: Az Éves jelenlét adatok gombra kattintva megjeleníthető a tárgyévi és tárgyévet követő év, havi megbontásban, naptár és intervallum nézetben, valamint széles intervallum nézetben egyaránt. A beállított nézetnek megfelelően rögzíthetőek a jelenlét adatok is. Kiléptetés varázsló: A kiléptetés varázsló kibővült a tárgyéven túli jelenlét adatok rögzíthetőségével, valamint - KOMPAKT és PLUSZ változatok esetén a tárgyévet követő évi időarányos szabadság adatok számításával A 2011-es program a következő lehetőségeket biztosítja: A 2010-es programban rögzített 2011-re vonatkozó tárgyéven túli elszámolások számfejtési képernyőjének megtekinthetősége, valamint évi bérkarton megjelenítése. (Maga a számfejtés és a számfejtés módosítása a évi programban történik.) 2. SZÉTBONTOTT FEOR SZÁMOK KEZELÉSE A KSH elnökének 7/2010. (IV. 23.) közleménye szerint a Foglalkozások Egységes Osztályozási Rendszere (FEOR-08) január 1-jén lép hatályba. A 2011-es év nyitásakor a dolgozóhoz rögzített régi FEOR besorolások automatikusan az új FEOR számokkal fognak megjelenni. Azonban az előző FEOR jegyzékben (FEOR-93) találhatóak olyan számok is, melyek több új FEOR számnak is megfeleltethetőek. Az ilyen FEOR számokról a mellékletben található egy táblázat. Ezek esetében a bér program automatikusan az első megfeleltetést használja az évnyitáskor a dolgozók jogviszonyos adatainak átvételekor. Például: a 2010-es programból átvett 1325-ös FEOR besorolás 1331-es FEOR számmal fog megjelenni a 2011-es programban. Kérjük, hogy a mellékelt táblázatban található FEOR számokkal rögzített jogviszonyok esetében ellenőrizze le a 2011-es programban található adatokat és szükség szerint módosítsa azokat!

10 Melléklet Szétbontott FEOR számok FEOR-93 FEOR Vendéglátó tevékenységet folytató részegység vezetője 1331 Szálláshely-szolgáltatási tevékenységet folytató egység vezetője 1332 Vendéglátó tevékenységet folytató egység vezetője 1331 Üzleti szolgáltatási tevékenységet folytató részegység vezetője 1322 Informatikai és telekommunikációs tevékenységet folytató egység vezetője 1323 Pénzintézeti tevékenységet folytató egység vezetője 1334 Üzleti szolgáltatási tevékenységet folytató egység vezetője 1333 Egészségügyi és szociális szolgáltatási tevékenységet folytató részegység vezetője 1324 Szociális tevékenységet folytató egység vezetője 1325 Gyermekgondozási tevékenységet folytató egység vezetője 1326 Idősgondozási tevékenységet folytató egység vezetője 1327 Egészségügyi tevékenységet folytató egység vezetője 1339 Egyéb termelői, szolgáltatási tevékenységet folytató részegységek vezetői 1329 Egyéb szolgáltatást nyújtó egység vezetője 1336 Sport- és rekreációs tevékenységet folytató egység vezetője 1349 Egyéb funkcionális tevékenységet folytató részegységek vezetői 1414 Vállalati stratégiatervezési egység vezetője 1419 Egyéb gazdasági tevékenységet segítő egység vezetője 1351 Mezőgazdasági, erdészeti tevékenységet folytató részegység közvetlen termelésirányítója 1311 Mezőgazdasági, erdészeti, halászati és vadászati tevékenységet folytató egység vezetője 6130 Vegyes profilú gazdálkodó 1352 Ipari tevékenységet folytató részegység közvetlen termelésirányítója 1312 Ipari tevékenységet folytató egység vezetője 3211 Bányászati szakmai irányító, felügyelő 3212 Feldolgozóipari szakmai irányító, felügyelő 1353 Építőipari tevékenységet folytató részegység közvetlen termelésirányítója 1313 Építőipari tevékenységet folytató egység vezetője 3213 Építőipari szakmai irányító, felügyelő 1354 Kereskedelmi és vendéglátóipari tevékenységet folytató részegység közvetlen termelésirányítója 1331 Szálláshely-szolgáltatási tevékenységet folytató egység vezetője 1332 Vendéglátó tevékenységet folytató egység vezetője 1333 Kereskedelmi tevékenységet folytató egység vezetője 5112 Vezető eladó 5131 Vendéglős 1355 Szállítási és raktározási tevékenységet folytató részegység közvetlen termelésirányítója 1321 Szállítási, logisztikai és raktározási tevékenységet folytató egység vezetője 3161 Munka- és termelésszervező 1356 Hírközlési, postai tevékenységet folytató részegység közvetlen termelésirányítója 1329 Egyéb szolgáltatást nyújtó egység vezetője 3161 Munka- és termelésszervező 1357 Vízgazdálkodási és kommunális szolgáltatási tevékenységet folytató részegység közvetlen termelésirányítója 1329 Egyéb szolgáltatást nyújtó egység vezetője 3161 Munka- és termelésszervező 1358 Szolgáltatási tevékenységet folytató részegység közvetlen termelésirányítója 1329 Egyéb szolgáltatást nyújtó egység vezetője 3161 Munka- és termelésszervező 5241 Vezető takarító

11 1359 Egyéb tevékenységet folytató részegységek közvetlen termelésirányítói 1329 Egyéb szolgáltatást nyújtó egység vezetője 3161 Munka- és termelésszervező 3221 Irodai szakmai irányító, felügyelő 1415 Vendéglátó kisszervezet vezetője (igazgató, elnök, ügyvezető igazgató, menedzser) 1331 Szálláshely-szolgáltatási tevékenységet folytató egység vezetője 1332 Vendéglátó tevékenységet folytató egység vezetője 1421 Üzleti szolgáltatási kisszervezet vezetője (igazgató, elnök, ügyvezető igazgató, menedzser) 1322 Informatikai és telekommunikációs tevékenységet folytató egység vezetője 1323 Pénzintézeti tevékenységet folytató egység vezetője 1334 Üzleti szolgáltatási tevékenységet folytató egység vezetője 1423 Egészségügyi és szociális szolgáltatási kisszervezet vezetője (igazgató, elnök, ügyvezető igazgató, menedzser) 1324 Szociális tevékenységet folytató egység vezetője 1325 Gyermekgondozási tevékenységet folytató egység vezetője 1326 Idősgondozási tevékenységet folytató egység vezetője 1327 Egészségügyi tevékenységet folytató egység vezetője 1429 Egyéb kisszervezetek vezetői (igazgató, elnök, ügyvezető igazgató, menedzser) 1329 Egyéb szolgáltatást nyújtó egység vezetője 1336 Sport- és rekreációs tevékenységet folytató egység vezetője 2121 Gyengeáramú villamosmérnök 2122 Villamosmérnök (elektronikai mérnök) 2123 Telekommunikációs mérnök 2122 Közlekedési mérnök 2118 Gépészmérnök 2122 Villamosmérnök (elektronikai mérnök) 2134 Település- és közlekedéstervező mérnök 2123 Építészmérnök 2115 Építészmérnök 2133 Táj- és kertépítészmérnök 2134 Település- és közlekedéstervező mérnök 2125 Mezőgazdasági mérnök 2131 Mezőgazdasági mérnök 2242 Növényorvos (növényvédelmi szakértő) 2126 Erdő- és természetvédelmi mérnök 2132 Erdő- és természetvédelmi mérnök 2242 Növényorvos (növényvédelmi szakértő) 2129 Egyéb mérnökök 2137 Minőségbiztosítási mérnök 2139 Egyéb, máshova nem sorolható mérnök 2139 Egyéb magasabb képzettséget igénylő számítástechnikai foglalkozások 2143 Hálózat- és multimédia-fejlesztő 2149 Egyéb szoftver- és alkalmazásfejlesztő, -elemző 2152 Rendszergazda 2159 Egyéb adatbázis- és hálózati elemző, üzemeltető 2229 Egyéb humán egészségügyi (társ) foglalkozások 2228 Alternatív gyógymódot alkalmazó 2229 Egyéb humán-egészségügyi (társ)foglalkozású 2441 Gyógypedagógus 2227 Hallás- és beszédterapeuta 2441 Gyógypedagógus 2499 Egyéb szakképzett oktatók, nevelők (pl. szociálpedagógus, vállalati, intézményi szakoktató, oktatási szinttől függetlenül) 2492 Nyelvtanár (iskolarendszeren kívül) 2493 Zenetanár (iskolarendszeren kívül) 2494 Egyéb művészetek tanára (iskolarendszeren kívül)

12 2495 Informatikatanár (iskolarendszeren kívül) 2499 Egyéb szakképzett oktató, nevelő 2514 Könyvvizsgáló, könyvszakértő 2513 Könyvvizsgáló, könyvelő, könyvszakértő 2514 Kontroller 2517 Kereskedelmi szervező 2533 Kereskedelmi tervező, szervező 2534 Informatikai és telekommunikációs technológiai termékek értékesítését tervező, szervező 2518 Revizor 2514 Kontroller 3614 Számviteli ügyintéző 2521 Piackutató, reklám- és marketingtevékenységet végző 2531 Piackutató, reklám- és marketingtevékenységet tervező, szervező 2532 PR-tevékenységet tervező, szervező 2523 Humánpolitikai szervező 2523 Személyzeti és pályaválasztási szakértő 2524 Képzési és személyzetfejlesztési szakértő 2529 Egyéb gazdasági foglalkozások 2521 Szervezetirányítási elemző, szervező 2522 Üzletpolitikai elemző, szervező 2624 Iparművész 2136 Grafikus és multimédia-tervező 2723 Iparművész, gyártmány- és ruhatervező 3716 Lakberendező, dekoratőr 3121 Gyengeáramú villamosipari technikus 3122 Villamosipari technikus (elektronikai technikus) 3145 Műsorszóró és audiovizuális technikus 3146 Telekommunikációs technikus 3174 Légiforgalmi irányítástechnikai berendezések üzemeltetője 3122 Közlekedési technikus 3116 Gépésztechnikus 3122 Villamosipari technikus (elektronikai technikus) 3139 Egyéb, máshova nem sorolható technikus 3124 Mezőgazdasági technikus 3131 Mezőgazdasági technikus 3342 Növényorvosi (növényvédelmi) asszisztens 3125 Erdő- és természetvédelmi technikus 3132 Erdő- és természetvédelmi technikus 3342 Növényorvosi (növényvédelmi) asszisztens 3129 Egyéb technikusok 3139 Egyéb, máshova nem sorolható technikus 3145 Műsorszóró és audiovizuális technikus 3146 Telekommunikációs technikus 3131 Számítógéphálózat-üzemeltető 2153 Számítógép-hálózati elemző, üzemeltető 3141 Informatikai és kommunikációs rendszereket kezelő technikus 3142 Informatikai és kommunikációs rendszerek felhasználóit támogató technikus 3143 Számítógéphálózat- és rendszertechnikus 3144 Webrendszer- (hálózati) technikus 3139 Egyéb számítástechnikai foglalkozások 2159 Egyéb adatbázis- és hálózati elemző, üzemeltető 3144 Webrendszer- (hálózati) technikus 3231 Általános asszisztens 3321 Általános egészségügyi asszisztens 3322 Egészségügyi dokumentátor

13 3232 Szakasszisztens (orvosi) 3312 Szülész(nő)i tevékenység segítője 3321 Általános egészségügyi asszisztens 3322 Egészségügyi dokumentátor 3323 Orvosi képalkotó diagnosztikai és terápiás berendezések kezelője 3324 Orvosi laboratóriumi asszisztens 3332 Fizioterápiás asszisztens, masszőr 3239 Egyéb asszisztensek 3324 Orvosi laboratóriumi asszisztens 3327 Alternatív gyógymódok alkalmazásának segítője 3339 Egyéb, humánegészségügyhöz kapcsolódó foglalkozású 3412 Gyermek- és ifjúsági felügyelő 3410 Oktatási asszisztens 3515 Ifjúságsegítő 3419 Egyéb pedagógusok 2499 Egyéb szakképzett oktató, nevelő 3410 Oktatási asszisztens 5291 Járművezető-oktató 3511 Bírósági, ügyészségi titkár, fogalmazó 2612 Ügyész 2613 Bíró 3519 Egyéb igazságszolgáltatási ügyintézők 3642 Jogi asszisztens 3649 Egyéb igazgatási és jogi asszisztens 3529 Egyéb élet- és vagyonvédelmi ügyintézők 3639 Egyéb, máshova nem sorolható üzleti jellegű szolgáltatás ügyintézője 5259 Egyéb személy- és vagyonvédelmi foglalkozású 3603 Humánerőgazdálkodási ügyintéző 3653 Társadalombiztosítási és segélyezési hatósági ügyintéző 4134 Humánpolitikai adminisztrátor 3608 Tervkészítő 2522 Üzletpolitikai elemző, szervező 3161 Munka- és termelésszervező 3622 Kiállítási és kereskedelmi propaganda-ügyintéző 3631 Konferencia- és rendezvényszervező 3632 Marketing- és PR-ügyintéző 3626 Ügynök (szolgáltatási, kereskedelmi) 3624 Ügynök (a biztosítási ügynök kivételével) 3633 Ingatlanügynök, ingatlanforgalmazási ügyintéző 3631 Pénzintézeti finanszírozási ügyintéző 3612 Pénzintézeti ügyintéző 4213 Zálogházi ügyintéző és pénzkölcsönző 3711 Könyvtári munkatárs 2711 Könyvtáros, informatikus könyvtáros 3717 Kulturálisintézményi szaktechnikus 3712 Levéltári munkatárs 2712 Levéltáros 3717 Kulturálisintézményi szaktechnikus 3713 Kulturális szervező munkatárs 2714 Kulturális szervező 3719 Egyéb művészeti és kulturális foglalkozású 3717 Fordító, tolmács 2627 Nyelvész, fordító, tolmács 3514 Jelnyelvi tolmács 3910 Egyéb ügyintézők 3652 Adó- és illetékhivatali ügyintéző 3653 Társadalombiztosítási és segélyezési hatósági ügyintéző

14 3654 Hatósági engedélyek kiadásával foglalkozó ügyintéző 3659 Egyéb hatósági ügyintéző 3910 Egyéb ügyintéző 4122 Pénzügyi, munkaügyi nyilvántartó 4123 Pénzügyi, statisztikai, biztosítási adminisztrátor 4134 Humánpolitikai adminisztrátor 4123 Könyvtári, levéltári nyilvántartó, egyéb iratkezelő 4133 Könyvtári, levéltári nyilvántartó 4136 Iratkezelő, irattáros 4129 Egyéb irodai nyilvántartási foglalkozások 4132 Szállítási, szállítmányozási nyilvántartó 4190 Egyéb, máshova nem sorolható irodai, ügyviteli foglalkozású 4193 Irodai adminisztrátor, írnok 3322 Egészségügyi dokumentátor 4112 Általános irodai adminisztrátor 4199 Egyéb irodai jellegű foglalkozások 4190 Egyéb, máshova nem sorolható irodai, ügyviteli foglalkozású 4226 Lakossági kérdező, összeíró 4211 Postai és banki pénztáros 4211 Banki pénztáros 4227 Postai ügyfélkapcsolati foglalkozású 4291 Ügyféltájékoztató 4222 Recepciós 4224 Ügyfél- (vevő)tájékoztató 4225 Ügyfélszolgálati központ tájékoztatója 4292 Telefon-, telex-, telefaxkezelő (pl. táviratfelvevő) 4227 Postai ügyfélkapcsolati foglalkozású 4229 Egyéb ügyfélkapcsolati foglalkozású 5112 Eladó 5113 Bolti eladó 5121 Üzemanyagtöltő állomás kezelője 5123 Telefonos (multimédiás) értékesítési ügynök 5116 Kirakatrendező, dekoratőr, árubemutató (pl. manöken) 3716 Lakberendező, dekoratőr 5122 Áru- és divatbemutató 5123 Felszolgáló, vendéglátóipari eladó (pl. pincér, bárpincér) 5132 Pincér 5133 Pultos 5124 Szakács 3222 Konyhafőnök, séf 5134 Szakács 5125 Gazdaasszony, szobaasszony 5241 Vezető takarító 9112 Intézményi takarító és kisegítő 5129 Egyéb vendéglátóipari foglalkozások 5116 Piaci, utcai étel- és italárus 9235 Gyorséttermi eladó 5234 Távközlési foglalkozású 7342 Informatikai és telekommunikációs berendezések műszerésze, javítója 7420 Finommechanikai műszerész 5315 Házvezetőnő 5241 Vezető takarító 5242 Házvezető 5316 Vegytisztító, kelmefestő 8327 Mosodai gép kezelője 9113 Kézi mosó, vasaló 5319 Egyéb személyi szolgáltatási foglalkozások 5219 Egyéb személyi szolgáltatási foglalkozású

15 5292 Hobbiállat-gondozó, -kozmetikus 5320 Egészségügyi, oktatási szolgáltatási foglalkozások (pl. segédápoló, beteghordó, műtőssegéd, dajka) 5221 Gyermekfelügyelő, dajka 5222 Segédápoló, műtőssegéd 5229 Egyéb személygondozási foglalkozású 5330 Szociális szolgáltatási foglalkozások (pl. falugondnok, házi gondozó) 5223 Házi gondozó 5229 Egyéb személygondozási foglalkozású 5341 Fényképész, fotó-, és mozgófilmlaboráns 3713 Fényképész 8137 Fotó- és mozgófilmlaboráns 5349 Egyéb kulturális, sport-, szórakoztatási szolgáltatási foglalkozások 3722 Fitnesz- és rekreációs program irányítója 4212 Szerencsejáték-szervező 5299 Egyéb, máshova nem sorolható szolgáltatási foglalkozású 5359 Egyéb lakás-, kommunális szolgáltatási foglalkozások 5299 Egyéb, máshova nem sorolható szolgáltatási foglalkozású 9212 Hulladékosztályozó 5371 Csatornázási foglalkozású 5299 Egyéb, máshova nem sorolható szolgáltatási foglalkozású 8322 Vízgazdálkodási gépkezelő 5372 Fürdőüzemeltetési foglalkozású 5299 Egyéb, máshova nem sorolható szolgáltatási foglalkozású 8322 Vízgazdálkodási gépkezelő 5373 Vízellátási foglalkozású 5299 Egyéb, máshova nem sorolható szolgáltatási foglalkozású 8322 Vízgazdálkodási gépkezelő 5379 Egyéb vízgazdálkodási foglalkozások 5299 Egyéb, máshova nem sorolható szolgáltatási foglalkozású 8322 Vízgazdálkodási gépkezelő 5399 Egyéb szolgáltatási foglalkozások 5299 Egyéb, máshova nem sorolható szolgáltatási foglalkozású 7912 Ipari alpinista 6137 Kisállattenyésztő 6123 Méhész 6124 Kisállattartó és -tenyésztő 6139 Egyéb állattartási és állattenyésztési foglalkozások 6121 Szarvasmarha-, ló-, sertés-, juhtartó és -tenyésztő 6124 Kisállattartó és -tenyésztő 6411 Növényvédelmi és növényegészségügyi foglalkozások 3342 Növényorvosi (növényvédelmi) asszisztens 6119 Egyéb növénytermesztési foglalkozású 7222 Bor-, pezsgőgyártó 7115 Borász és egyéb szeszesital-gyártó, szikvízkészítő 8111 Élelmiszer-, italgyártó gép kezelője 7223 Sörgyártó 7115 Borász és egyéb szeszesital-gyártó, szikvízkészítő 8111 Élelmiszer-, italgyártó gép kezelője 7224 Üdítőital-, ásványvíz-, szikvízgyártó 7115 Borász és egyéb szeszesital-gyártó, szikvízkészítő 8111 Élelmiszer-, italgyártó gép kezelője 7321 Szabó, varrónő, modellkészítő 7211 Szabásminta-készítő 7212 Szabó, varró 7322 Szabász (textilkonfekció-ipari) 7211 Szabásminta-készítő 8122 Ruházati gép kezelője és gyártósor mellett dolgozó 7329 Egyéb ruházati és szőrmeipari foglalkozások 7212 Szabó, varró

16 7214 Szűcs, szőrmefestő 7349 Egyéb faipari foglalkozások 7221 Famegmunkáló 7222 Faesztergályos 7355 Hang-, képfelvétel-, számítástechnikai információhordozó-sokszorosító 3139 Egyéb, máshova nem sorolható technikus 7232 Nyomdász, nyomdai gépmester 7429 Egyéb fémmegmunkálók, felületkezelők 7324 Fémcsiszoló, köszörűs, szerszámköszörűs 7327 Festékszóró, fényező 8152 Fémmegmunkáló, felületkezelő gép kezelője 7441 Mechanikai műszerész 7334 Mechanikaigép-karbantartó, -javító (műszerész) 7335 Kerékpár-karbantartó, -javító 7442 Finommechanikai műszerész 3334 Ortopédiai eszközkészítő 7420 Finommechanikai műszerész 7443 Elektroműszerész 7341 Villamos gépek és készülékek műszerésze, javítója 7342 Informatikai és telekommunikációs berendezések műszerésze, javítója 7525 Gumijavító 7331 Gépjármű- és motorkarbantartó, -javító 8136 Gumitermékgyártó gép kezelője 7540 Laboráns (minősítés nélkül) 3135 Minőségbiztosítási technikus 3139 Egyéb, máshova nem sorolható technikus 7636 Kőfaragó, épületszobrász, műköves 7512 Gipszkartonozó, stukkózó 7536 Kőfaragó, műköves 7639 Egyéb építési szakipari foglalkozások 7512 Gipszkartonozó, stukkózó 7539 Egyéb építési szakipari foglalkozású 7641 Útépítő, útkarbantartó 7919 Egyéb, máshova nem sorolható ipari és építőipari foglalkozású 9329 Egyéb egyszerű építőipari foglalkozású 7642 Vasútépítő, vasútkarbantartó 7919 Egyéb, máshova nem sorolható ipari és építőipari foglalkozású 9329 Egyéb egyszerű építőipari foglalkozású 7644 Csővezeték-építő 7919 Egyéb, máshova nem sorolható ipari és építőipari foglalkozású 9329 Egyéb egyszerű építőipari foglalkozású 7645 Vízépítési foglalkozású 7911 Ipari búvár 7919 Egyéb, máshova nem sorolható ipari és építőipari foglalkozású 9329 Egyéb egyszerű építőipari foglalkozású 7649 Egyéb mélyépítőipari foglalkozások 7919 Egyéb, máshova nem sorolható ipari és építőipari foglalkozású 9329 Egyéb egyszerű építőipari foglalkozású 8125 Fafeldolgozó gépkezelő és gyártósor mellett dolgozó 7221 Famegmunkáló 8125 Fafeldolgozó gép kezelője és gyártósor mellett dolgozó 8126 Papíripari gépkezelő 8126 Papír- és cellulóztermék-gyártó gép kezelője és gyártósor mellett dolgozó 8144 Papíripari alapanyagot gyártó gép kezelője 8131 Kőolaj-feldolgozó gépkezelő 3154 Kőolaj- és földgázfinomító berendezés vezérlője 8131 Kőolaj- és földgázfeldolgozó gép kezelője 8132 Gázgyártó, -feldolgozó gépkezelő 3159 Egyéb folyamatirányító berendezés vezérlője

17 8131 Kőolaj- és földgázfeldolgozó gép kezelője 8133 Vegyi alapanyagot és terméket gyártó gépkezelő 3153 Vegyipari alapanyag-feldolgozó berendezés vezérlője 8132 Vegyi alapanyagot és terméket gyártó gép kezelője 8134 Gyógyszergyártó gépkezelő 3153 Vegyipari alapanyag-feldolgozó berendezés vezérlője 8133 Gyógyszergyártó gép kezelője 8135 Műtrágya- és növényvédőszer-gyártó gépkezelő 3153 Vegyipari alapanyag-feldolgozó berendezés vezérlője 8134 Műtrágya- és növényvédőszer-gyártó gép kezelője 8136 Műanyag-feldolgozó 3159 Egyéb folyamatirányító berendezés vezérlője 8135 Műanyagtermék-gyártó gép kezelője 8191 Kohászati gépkezelő 3155 Fémgyártási berendezés vezérlője 8151 Fémfeldolgozó gép kezelője 8192 Fémmegmunkáló gépkezelő 3155 Fémgyártási berendezés vezérlője 8152 Fémmegmunkáló, felületkezelő gép kezelője 8193 Gyártósori összeszerelő 8211 Mechanikaigép-összeszerelő 8212 Villamosberendezés-összeszerelő 8199 Egyéb feldolgozóipari gépek kezelői, gyártósori összeszerelők 3159 Egyéb folyamatirányító berendezés vezérlője 8190 Egyéb, máshova nem sorolható feldolgozóipari gép kezelője 8219 Egyéb termék-összeszerelő 8221 Villamosüzemi és -állomási gépész és gépkezelő 3151 Energetikai (erőművi) berendezés vezérlője 8321 Energetikai gép kezelője 8222 Hőerőművi gépkezelő 3151 Energetikai (erőművi) berendezés vezérlője 8321 Energetikai gép kezelője 8223 Atomerőművi gépkezelő 3151 Energetikai (erőművi) berendezés vezérlője 8321 Energetikai gép kezelője 8224 Vízturbinagépész, -gépkezelő 3151 Energetikai (erőművi) berendezés vezérlője 8321 Energetikai gép kezelője 8229 Egyéb energetikai gépek és berendezések kezelői 3151 Energetikai (erőművi) berendezés vezérlője 8321 Energetikai gép kezelője 8231 Vízműgépkezelő 3152 Égető-, víz- és csatornaművi berendezés vezérlője 8322 Vízgazdálkodási gépkezelő 8232 Csatornaüzemi gépkezelő 3152 Égető-, víz- és csatornaművi berendezés vezérlője 8322 Vízgazdálkodási gépkezelő 8233 Vízszivattyú-gépkezelő 3152 Égető-, víz- és csatornaművi berendezés vezérlője 8322 Vízgazdálkodási gépkezelő 8239 Egyéb vízgazdálkodási gépek kezelői 3152 Égető-, víz- és csatornaművi berendezés vezérlője 8322 Vízgazdálkodási gépkezelő 8359 Egyéb járművezetők 8419 Egyéb járművezető és kapcsolódó foglalkozású 9221 Pedálos vagy kézi hajtású gépek vezetője 9111 Lakás-, intézménytakarító 9111 Háztartási takarító és kisegítő 9112 Intézményi takarító és kisegítő

18 9112 Jármű-, ablak- és egyéb tisztító 9114 Járműtakarító 9115 Ablaktisztító 9116 Mosónő, vasalónő 8327 Mosodai gép kezelője 9113 Kézi mosó, vasaló 9129 Egyéb őrök és hasonló jellegű egyszerű foglalkozások 9231 Portás, telepőr, egyszerű őr 9238 Parkolóőr 9131 Kézi anyagmozgató, csomagoló 9223 Rakodómunkás 9224 Pultfeltöltő, árufeltöltő 9225 Kézi csomagoló 9190 Egyéb segédmunkások (pl. alkalmi munkás) 9239 Egyéb, máshova nem sorolható egyszerű szolgáltatási és szállítási foglalkozású 9310 Egyszerű ipari foglalkozású 9329 Egyéb egyszerű építőipari foglalkozású

FEOR '08 a tantárgyak tekintetében

FEOR '08 a tantárgyak tekintetében FEOR '08 a tantárgyak tekintetében MUNKAKÖR A FEOR SZERINT SZÜKSÉGES TANTÁRGY (ha ebben jó vagy érdemes a szakmában gondolkodni) GAZDASÁGI, IGAZGATÁSI, ÉRDEK-KÉPVISELETI VEZETŐK, TÖRVÉNYHOZÓK 11 Törvényhozók,

Részletesebben

1343 Idősgondozási szolgáltatások vezetői 1326 Idősgondozási tevékenységet folytató egység vezetője

1343 Idősgondozási szolgáltatások vezetői 1326 Idősgondozási tevékenységet folytató egység vezetője A nemzetközi (ISCO-08) és a hazai () foglalkozási nómenklatúrák közötti fordítókulcs (Sárgával jelölve azok a foglalkozások, amelyek több foglalkozásba kerülhetnek.) (Kékkel jelölve azok az ISCO foglalkozások,

Részletesebben

FEOR-08. Foglalkozások Egységes Osztályozási Rendszere. Központi Statisztikai Hivatal

FEOR-08. Foglalkozások Egységes Osztályozási Rendszere. Központi Statisztikai Hivatal FEOR-08 Foglalkozások Egységes Osztályozási Rendszere Központi Statisztikai Hivatal KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL FEOR-08 FOGLALKOZÁSOK EGYSÉGES OSZTÁLYOZÁSI RENDSZERE BUDAPEST, 2011 KÖZPONTI STATISZTIKAI

Részletesebben

CobraMunBér bérszámfejtő és munkaügyi. programcsomag 2014.

CobraMunBér bérszámfejtő és munkaügyi. programcsomag 2014. CobraMunBér bérszámfejtő és munkaügyi programcsomag 2014. 1 Tartalom RENDSZERKÖVETELMÉNYEK... 6 Operációs rendszerek... 6 Speciális... 6 Hardver igény... 6 Főbb jellemzők, tulajdonságok... 6 A PROGRAM

Részletesebben

DbérWIN. Windows alapú bérszámfejtő program 5.00 verzió. Felhasználói leírás

DbérWIN. Windows alapú bérszámfejtő program 5.00 verzió. Felhasználói leírás DbérWIN Windows alapú bérszámfejtő program 5.00 verzió Felhasználói leírás Végfelhasználói licenc szerződés Mely létrejött egyrészről a C.A.T. Consulting Kft. (8000 Székesfehérvár, Távírda u.2/a 3.em.5.)

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv 2015. www.armada.hu. 1993-2015. Parallel Kft.

Felhasználói kézikönyv 2015. www.armada.hu. 1993-2015. Parallel Kft. Felhasználói kézikönyv 2015. Tartalomjegyzék Bevezetés...5 A telepítés folyamata...6 A szoftver indítása...6 A Főképernyő felépítése...6 Menü...7 Eszközsor...8 Információs sáv...8 Cégek menüpont...9 Cégek

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv. XL Bér 2015. Bér, TB, SZJA és Munkaügy. www.parallel.hu parallel@parallel.hu Parallel Kft.

Felhasználói Kézikönyv. XL Bér 2015. Bér, TB, SZJA és Munkaügy. www.parallel.hu parallel@parallel.hu Parallel Kft. Felhasználói Kézikönyv XL Bér 2015 Bér, TB, SZJA és Munkaügy www.parallel.hu parallel@parallel.hu Parallel Kft. Tartalomjegyzék Bevezetés...4 Mielőtt a szoftver indul...5 A telepítés folyamata...5 Alapvető

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Kulcs-Egyszeres és Kulcs-Egyszeres PLUSZ

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Kulcs-Egyszeres és Kulcs-Egyszeres PLUSZ FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Kulcs-Egyszeres és Kulcs-Egyszeres PLUSZ - Harmadik kiadás 2008 Jogvédelem a szerzői jogról szóló rendelkezések copyright 1989-2008. Kulcs-Soft Számítástechnika Zrt. Minden jog fenntartva!

Részletesebben

Örömmel tájékoztatjuk, hogy megjelent az Ön által használt szoftver legfrissebb változata.

Örömmel tájékoztatjuk, hogy megjelent az Ön által használt szoftver legfrissebb változata. TISZTELT PARTNERÜNK! Örömmel tájékoztatjuk, hogy megjelent az Ön által használt szoftver legfrissebb változata. KULCS BÉR 2008. DECEMBER/12 A telepítés oly módon történhet, mint a program vagy a korábbi

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Adatátadó rendszer

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Adatátadó rendszer FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Adatátadó rendszer Jogvédelem a szerzői jogról szóló rendelkezések Ezen szoftvertermék az őt alkotó részelemek együttesét tekintve képviseli a jogvédelem alá eső termék fogalmát.

Részletesebben

Tartalom jegyzék: MUN v0101... 2 MUN v0128... 17

Tartalom jegyzék: MUN v0101... 2 MUN v0128... 17 Tartalom jegyzék: MUN v0101... 2 MUN v0128... 17 1 MUN v0101 2. A 2010. évi jogszabályváltozások 1 2.1. Adóalap-kiegészítés A szuper bruttósítás néven ismertté vált, adóalap-kiegészítés során az összevonandó

Részletesebben

SigMANI 2015 SOFTWARE. NiaraSOFTWARE Niara Kft. DOKUMENTÁCIÓ ES-Xpress. SigMANI. Felhasználói Kézikönyv. NIARA Kft.

SigMANI 2015 SOFTWARE. NiaraSOFTWARE Niara Kft. DOKUMENTÁCIÓ ES-Xpress. SigMANI. Felhasználói Kézikönyv. NIARA Kft. Bérszámfejtés Felhasználói Kézikönyv 1 Felhasználói Kézikönyv NIARA Kft. 2015 SOFTWARE NiaraSOFTWARE Niara Kft. DOKUMENTÁCIÓ ES-Xpress A programot és a dokumentációt a NIARA Kft. részéről szerzői jog védi,

Részletesebben

IGÉNYBEVEVŐI NYILVÁNTARTÁS (KENYSZI) FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ADATSZOLGÁLTATÓK, E-KÉPVISELŐK RÉSZÉRE. Szoftver verziószám: 1.2.2.0 Dátum: 2015.04.08.

IGÉNYBEVEVŐI NYILVÁNTARTÁS (KENYSZI) FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ADATSZOLGÁLTATÓK, E-KÉPVISELŐK RÉSZÉRE. Szoftver verziószám: 1.2.2.0 Dátum: 2015.04.08. IGÉNYBEVEVŐI NYILVÁNTARTÁS (KENYSZI) FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ADATSZOLGÁLTATÓK, E-KÉPVISELŐK RÉSZÉRE Szoftver verziószám: 1.2.2.0 Dátum: 2015.04.08. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 4 1.1. A DOKUMENTUM CÉLJA,

Részletesebben

D.A.S. IroDATA 2002 telepítési és használati útmutató

D.A.S. IroDATA 2002 telepítési és használati útmutató D.A.S. IroDATA 2002 telepítési és használati útmutató 2 TARTALOMJEGYZÉK I. FEJEZET A PROGRAM LETÖLTÉSE, TELEPÍTÉSE 1. A program letöltése az Internetről 5 oldal 2. A program telepítése 5 oldal 3. Manuális

Részletesebben

ElitBér SOFTWARE DOKUMENTÁCIÓ. NiaraSOFTWARE (B) Niara KFT. ES-Xpress. Bérszámfejtés Felhasználói Kézikönyv 1. Felhasználói Kézikönyv NIARA KFT.

ElitBér SOFTWARE DOKUMENTÁCIÓ. NiaraSOFTWARE (B) Niara KFT. ES-Xpress. Bérszámfejtés Felhasználói Kézikönyv 1. Felhasználói Kézikönyv NIARA KFT. Bérszámfejtés Felhasználói Kézikönyv 1 Felhasználói Kézikönyv NIARA KFT. SOFTWARE NiaraSOFTWARE (B) Niara KFT. DOKUMENTÁCIÓ ES-Xpress A programot és a dokumentációt a NIARA részéről szerzői jog védi, ezért

Részletesebben

infotéka Napló kézikönyv

infotéka Napló kézikönyv kézikönyv I Tartalomjegyzék 3 Fejezet I Kezdő lépések 1 Kezdő lépések... 3 Fejezet II Nézet 8 1 Ikonsor... 8 8 Fejezet III Paraméterezések 1 Felhasználók... és jogok 8 2 Évnyitás... 12 3 Vezérlő rekord...

Részletesebben

BÁCS-KISKUN MEGYEI KORMÁNYHIVATAL Munkaügyi Központja KECSKEMÉT 50 KMKM-ES SUGARÚ KÖRNYÉKÉNEK MUNKAERŐPIACI FŐBB JELLEMZŐI JELLEMZŐI 2012

BÁCS-KISKUN MEGYEI KORMÁNYHIVATAL Munkaügyi Központja KECSKEMÉT 50 KMKM-ES SUGARÚ KÖRNYÉKÉNEK MUNKAERŐPIACI FŐBB JELLEMZŐI JELLEMZŐI 2012 BÁCS-KISKUN MEGYEI KORMÁNYHIVATAL Munkaügyi Központja KECSKEMÉT 50 KMKM-ES SUGARÚ KÖRNYÉKÉNEK KÖRNYÉKÉNEK MUNKAERŐPIACI FŐBB JELLEMZŐI JELLEMZŐI 2012 2012. szeptember Kecskemét, 2012 2012. október 6000

Részletesebben

Java-s Nyomtatványkitöltő Program

Java-s Nyomtatványkitöltő Program Java-s Nyomtatványkitöltő Program Súgó (v1.14) Tartalomjegyzék Telepítési útmutató... 4 Jar állományok futtatása és hozzárendelése a Java futtató környezethez... 10 Program telepítése... 11 Hálózatos telepítés

Részletesebben

COBRA MUNKAÜGY ÉS BÉR PROGRAMCSOMAG 2012 ÉVI

COBRA MUNKAÜGY ÉS BÉR PROGRAMCSOMAG 2012 ÉVI COBRA MUNKAÜGY ÉS BÉR PROGRAMCSOMAG 2012 ÉVI VERZIÓINAK VÁLTOZÁSAI. Tartalomjegyzék: MUN v12.0101... 2 MUN v12.0116... 11 MUN v12.0129... 13 MUN v12.0206... 25 MUN v12.0209... 33 MUN v12.0225... 37 MUN

Részletesebben

COBRA MUNKAÜGY ÉS BÉR PROGRAMCSOMAG 2012 ÉVI

COBRA MUNKAÜGY ÉS BÉR PROGRAMCSOMAG 2012 ÉVI COBRA MUNKAÜGY ÉS BÉR PROGRAMCSOMAG 2012 ÉVI VERZIÓINAK VÁLTOZÁSAI. Tartalomjegyzék: MUN v12.0101... 2 MUN v12.0116... 11 MUN v12.0129... 13 MUN v12.0206... 25 MUN v12.0209... 33 MUN v12.0225... 37 MUN

Részletesebben

Kerszám Silver. Felhasználói Kézikönyv

Kerszám Silver. Felhasználói Kézikönyv Kerszám Silver Felhasználói Kézikönyv Minden jog fenntartva! Jelen könyvet vagy annak részleteit a PROVIMAX KFT engedélye nélkül bármilyen formátumban vagy eszközzel reprodukálni, tárolni és közölni tilos!

Részletesebben

MaBe-Szoft Számítástechnikai Kft. 4400 Nyíregyháza, Ér utca 13. Tel.: (42) 421-134 e-mail: info@mabeszoft.hu. Kezelői leírás a Windows-os.

MaBe-Szoft Számítástechnikai Kft. 4400 Nyíregyháza, Ér utca 13. Tel.: (42) 421-134 e-mail: info@mabeszoft.hu. Kezelői leírás a Windows-os. MaBe-Szoft Számítástechnikai Kft. 4400 Nyíregyháza, Ér utca 13. Tel.: (42) 421-134 e-mail: info@mabeszoft.hu Kezelői leírás a Windows-os Bér+ Személyi adatok nyilvántartására, bérszámfejtésre, TB adatok

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Kis Készlet és Számla

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Kis Készlet és Számla FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Kis Készlet és Számla Jogvédelem a szerzői jogról szóló rendelkezések Ezen szoftvertermék az őt alkotó részelemek együttesét tekintve képviseli a jogvédelem alá eső termék fogalmát.

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV A köznevelési intézmények fenntartásával kapcsolatos pénzügyi adatszolgáltatáshoz

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV A köznevelési intézmények fenntartásával kapcsolatos pénzügyi adatszolgáltatáshoz FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV A köznevelési intézmények fenntartásával kapcsolatos pénzügyi adatszolgáltatáshoz Oktatási Hivatal 2015. Tartalom 1. Általános bevezető 3 1.1. Jogszabályi háttér 3 1.2. Kiemelt információk

Részletesebben

CT-EcoSTAT Gazdasági és Gazdálkodási Rendszer. PÉNZÜGY MODUL Dokumentáció

CT-EcoSTAT Gazdasági és Gazdálkodási Rendszer. PÉNZÜGY MODUL Dokumentáció CT-EcoSTAT Gazdasági és Gazdálkodási Rendszer PÉNZÜGY MODUL Dokumentáció Frissítés dátuma: 2012.08.08 Bizalmas! www.computrend.hu 1/223 Tanúsítvány Tanúsítjuk, hogy a CompuTREND Kft által a CT-EcoSTAT

Részletesebben

DATAFLEX HUNGARY KFT. InnVoice Felhő. Számlázó és készletkezelő rendszer. Az InnVoice Felhő számlázó és készletkezelő rendszer kézikönyve.

DATAFLEX HUNGARY KFT. InnVoice Felhő. Számlázó és készletkezelő rendszer. Az InnVoice Felhő számlázó és készletkezelő rendszer kézikönyve. DATAFLEX HUNGARY KFT. InnVoice Felhő Számlázó és készletkezelő rendszer Az InnVoice Felhő számlázó és készletkezelő rendszer kézikönyve. TARTALOMJEGYZÉK Tartalomjegyzék... 1 1 Regisztráció... 6 1.1 Regisztráció

Részletesebben

Szolgáltatói számlázó. Kézikönyv. PARALLEL Számítástechnikai, Ügyviteli Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.

Szolgáltatói számlázó. Kézikönyv. PARALLEL Számítástechnikai, Ügyviteli Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. Szolgáltatói számlázó Kézikönyv PARALLEL Számítástechnikai, Ügyviteli Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. 273-3310 5 273-3311 Mobil (20) 934-0661 Bemutatóterem: 1143 Budapest, Szobránc u. 5. INTERNET: http:/

Részletesebben

Orvosi Recept Kitöltő Alkalmazás ORKA v. 3.0. Felhasználói útmutató

Orvosi Recept Kitöltő Alkalmazás ORKA v. 3.0. Felhasználói útmutató v. 3.0 ORSZÁGOS EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI PÉNZTÁR 2010 Tartalomjegyzék Orvosi Recept Kitöltő Alkalmazás ORKA 1. A PROGRAM FELADATA...3 2. RENDSZERKÖVETELMÉNYEK...4 3. REGISZTRÁCIÓ...4 4. BEJELENTKEZÉS...7 5.

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató Wellness Control Center A Wellness Control rendszer felhasználói kezelőszoftver rendszer Verzió: 1.10 2007 Létrehozás dátuma: 2007.03.12 13:17 1. oldal, összesen: 66 2007. Procontrol

Részletesebben

Forgalmazó: www.tensoft.hu

Forgalmazó: www.tensoft.hu Kettős könyvviteli rendszer felhasználói leírása 2010. Forgalmazó: TEN-SOFT Kft. 7100 Szekszárd, Arany János utca 23-25. Telefon: (74) / 417-005 (74) / 529-430 (74) / 511-657 (30) / 9464-437 Fax: (74)

Részletesebben