J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete november 25-i testületi üléséről

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. november 25-i testületi üléséről"

Átírás

1 Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 12/2013. sz. J e g y z ő k ö n y v Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete november 25-i testületi üléséről

2 2 Hosszúhetény Község Képviselő-testülete 12/2013. sz. J e g y z ő k ö n y v Készült: november 25-én a Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében megtartott képviselő-testületi ülésének jegyzőkönyvéből Jelen vannak: dr. Csörnyei László polgármester Dr. Orbán László Balázs László Csajkás Géza dr. Herbert Tamás Papp János Sebők János Strung Nándor jegyző képviselők Igazoltan távol: - képviselő Tanácskozási joggal meghívottak: Bencsikné Takács Márta Jakab Gabriella alpolgármester Hosszúhetényi Településüzemeltetési Nonprofit Kft. ügyvezetője Dr. Csörnyei László polgármester köszönti a megjelenteket, és megnyitja a képviselő-testület ülését. Megállapítja, hogy a képviselő-testület részéről 7 fő jelen van, így az ülés határozatképes. A képviselő-testület az ülés napirendjét az alábbiak szerint fogadja el.

3 3 NAPIREND: I. Tájékoztató a képviselő-testületi határozatok végrehajtásáról II. III. IV. Komlói Kistérség Többcélú Önkormányzati Társulás ügyei Pályázati ügyek Ajánlat Hosszúhetény Község Településfejlesztési Koncepciójának elkészítésére V. Nemes János Művelődési és Kulturális Központ alapítása VI. VII. VIII. IX. Mezőőri pályázatok elbírálása évi belső ellenőrzési ütemterv jóváhagyása Strung Nándor és társai Hosszúhetény, 0162/4. hrsz. földingatlan felajánlási ügye A mezőőri szolgálat létesítéséről és működéséről szóló önkormányzati rendelet megalkotása X. A helyi önkormányzat tulajdonában lévő lakások évi lakbérének meghatározása XI. XII. XIII. XIV. A évi iskolai és óvodai intézményi térítési díjak megállapítása A szociálisan rászorultak részére biztosított étkeztetés évi intézményi térítési díjának megállapítása A szociálisan rászorulók kedvezményes tűzifa juttatásáról szóló önkormányzati rendelet megalkotása Bejelentések, egyebek

4 4 NAPIRENDEK TÁRGYALÁSA I. Tájékoztató a képviselő-testületi határozatok végrehajtásáról A képviselő-testületi határozatok végrehajtásáról szóló tájékoztatót ismerteti. Csajkás Géza alpolgármester: Az előterjesztés szerint a hosszúhetényi 401. hrsz-ú ingatlan mellett lévő árok földhasználati, valamint az ECHO-SPRINT Kft. telekalakítási kérelmét a Településfejlesztési, Építési, Vízügyi és Környezetvédelmi Bizottság a november 20-i ülésén tárgyalta. A bizottság álláspontja felől érdeklődik. Strung Nándor bizottsági elnök: A bizottság véleménye szerint a hosszúhetényi 401. hrsz-ú patak kimérése és a térképvázlat elkészítése az érintettek egyeztetése, valamint helyszíni bejárást követően készülhet el, melyről a képviselő-testület a decemberi testületi ülésen dönthet. A benzinkút mellett terület telek-határrendezését a bizottság a tulajdonossal történt egyeztetést követően jövőre javasolja megkezdeni, mivel a költségek 50%-át az önkormányzat biztosítja, a jövő évi költségvetése terhére. A napirenddel kapcsolatban egyéb kérdés hozzászólás nem hangzott el, a képviselő-testület egyhangúan 7 igen szavazattal az alábbi határozatot hozta: 141/2013.(XI.25.) sz. képv.test. h a t á r o z a t a polgármester előterjesztésében megtárgyalta a képviselő-testületi határozatok végrehajtásáról szóló tájékoztatót és azt tudomásul veszi. II. Komlói Kistérség Többcélú Önkormányzati Társulás ügyei A Komlói Kistérség Többcélú Önkormányzati Társulás a képviselő-testület hozzájárulását kéri a társulási megállapodás módosításához, valamint tájékoztatja a társulás féléves és I-III. negyedéves beszámolójáról, a évi költségvetés előirányzatainak módosításáról, és a társulás évi költségvetési koncepciójáról. A napirenddel kapcsolatban kérdés hozzászólás nem hangzott el, a képviselő-testület egyhangúan 7 igen szavazattal az alábbi határozatokat hozta:

5 5 142/2013.(XI.25.) sz. képv.test. h a t á r o z a t a Komlói Kistérség Többcélú Önkormányzati Társulás évi költségvetés I. félévi végrehajtásáról szóló beszámolót az alábbiak szerint fogadja el: bevételek eft kiadások eft. 143/2013.(XI.25.) sz. képv.test. h a t á r o z a t a Komlói Kistérség Többcélú Önkormányzati Társulás évi költségvetés előirányzatainak módosítását jóváhagyja. 144/2013.(XI.25.) sz. képv.test. h a t á r o z a t a Komlói Kistérség Többcélú Önkormányzati Társulás évi költségvetés I.-III negyedéves végrehajtásáról szóló beszámolót az alábbiak szerint fogadja el: bevételek eft kiadások eft. 145/2013.(XI.25.) sz. képv.test. h a t á r o z a t a Komlói Kistérség Többcélú Önkormányzati Társulás évi költségvetési koncepcióját megtárgyalta és azt elfogadja. 146/2013.(XI.25.) sz. képv.test. h a t á r o z a t a polgármester előterjesztésében a Komlói Kistérség Többcélú Önkormányzati Társulás Társulási Megállapodásának módosítását az alábbiak szerint fogadja el: A társuláshoz csatlakozni január 1. napjával és július 1. napjával lehetséges. A társuláshoz való csatlakozásról a csatlakozás tervezett időpontár legalább 6 hónappal megelőzően kell dönteni. A csatlakozott település döntéséről pedig 30 napon belül írásban kell értesíteni a Társulási Tanácsot. A testület felhatalmazza a polgármestert a módosított társulási megállapodás aláírására.

6 6 III. Pályázati ügyek Óvoda bővítés pályázat Az óvoda csoportszobával és tornaszobával történő bővítésére irányuló támogatást nyert pályázat tervfelülvizsgálatát és a módosítási kérelem jóváhagyását követően végre lehetőség nyílik a kivitelezés első lépéseként, a közbeszerzési eljárás megindítására. Felkéri a pályázatíró cég képviselőjét, Gerendás Róbertet, tájékoztassa a képviselő-testületet az önkormányzat közbeszerzési eljárással kapcsolatos kötelezettségeiről. Gerendás Róbert pályázatíró: A közbeszerzési eljárás megindításához 4 döntést kell a képviselő-testületnek hoznia. 1. A kizárólag a Zengő Óvoda felújítását és bővítését tartalmazó közbeszerzési terv elfogadása. 2. A Felelősségi Rend elfogadása, melyben meg kell határozni az ajánlatok felbontását, minősítését és elbírálását végző Bíráló Bizottság tagjait is. A saját és a képviselői véleményeket összefoglalva az alábbi személyeket javasolja a bizottság tagjainak: Dr. Orbán László (jogi szakértelem) Gerendás Róbert (közbeszerzési szakértelem) Czehmann Ágota (pénzügyi szakértelem) Jakab Gabriella (műszaki szakértelem) 3. Az ajánlattételre felkért, alábbi 3 gazdálkodó szervezet elfogadása: Zengő Építő Kft. MB-Bau Építőipari és Kereskedelmi Kft. Sztráda92 Építőipari és Szolgáltató Kft. 4. A közbeszerzési ajánlattételi felhívás elfogadása. A napirenddel kapcsolatban egyéb kérdés hozzászólás nem hangzott el, a képviselő-testület egyhangúan 7 igen szavazattal az alábbi határozatot hozta: 147/2013.(XI.25.) sz. képv.test. h a t á r o z a t Hosszúhetény Község Önkormányzatának Képviselőtestülete, figyelemmel a közbeszerzésekről szóló évi CVIII. törvény előírásaira a.) Az önkormányzat 2013-as közbeszerzési tevét elfogadja, a DDOP azonosító számú A hosszúhetényi Zengő Óvoda kapacitásbővítése című pályázattal kapcsolatban A Zengő óvoda felújítása és bővítése elnevezéssel hirdetmény nélkül tárgyalásos eljárást folytat le a Kbt. Harmadik Része és 121. (1) bekezdés b) pontja, valamint a 122. (7) bekezdés a) pontja alapján, tekintettel arra, hogy az építési beruházás értéke nem éri el az egyszázötven-millió forintot.

7 7 b.) Az önkormányzat közbeszerzési bíráló bizottságába - dr. Orbán László (jogi szakterület), - Jakab Gabriella (műszaki szakterület) - Czehmann Ágotát (pénzügyi szakterület) - Gerendás Róbert (közbeszerzési szakterület) tagokat kinevezi. c.) Az eljárás rendjéről a Felelősségi rendet elfogadja. d.) A közbeszerzési eljárás keretében az alábbi három szervezetet kéri fel ajánlattételre: - Zengő Építő Kft. (7694 Hosszúhetény, Ormándi u. 46/B.) - SZTRÁDA 92 Építőipari és Szolgáltató Kft. (7630 Pécs, Edison u. 3/A.) - MB-BAU Építőipari és Kereskedelmi Kft. (7630 Pécs, Edison u. 22.) e.) Jóváhagyja az ajánlati felhívást és a felhívás alapján a közbeszerzési eljárás megindítását. Határidő: értelem szerint. Felelős: Dr. Csörnyei László polgármester. Pályázati tájékoztató A beadott és támogatást nyert pályázatokról készített a célokat, a támogatás mértékét, határidőket, és a szükséges dokumentumokat részletesen tartalmazó tájékoztató táblázatot ismerteti a képviselő-testülettel. A Hármashegyi volt polgári védelmi bázis épületének helyreállítása, használhatóvá tétele, felújítása céljából, a Magyar Nemzeti Vidékfejlesztési Hivatal által, többfunkciós szolgáltató központ létrehozására kiírt pályázat benyújtásáról tart részletes beszámolót. A 25 millió Ft támogatás elnyerésére igényelhető, önerő nélküli pályázatot a Hosszúhetényi Önkéntes Tűzoltó Egyesület nyújtotta be. Az épületben kialakításra kerülő multifunkciós oktató és rendezvénytermek, irodák és raktárhelyiség, a tűzoltókocsi tárolása mellett több már korábban felmerült önkormányzati cél pl. turistaszálló megvalósítására is lehetőséget adhat. A támogatás elnyerése esetén, a kivitelezés megkezdése előtt, akár módosítási kérelem benyújtása mellett, a képviselői javaslatok alapján kerülhet felújításra az épület. Dr. Herbert Tamás képviselő: A pályázatok elkészültét követően, és a benyújtását megelőzően kéri a képviselő-testület folyamatos tájékoztatását.

8 8 Nagy Tamás Zengő Építő Kft. ügyvezetője: A közel 85%-os elkészültségi szinten lévő patak pályázat kivitelezési munkáiról, a visszalévő burkolási, hézagolási, vízbekötési, kivágott famaradékok elszállítási feladatok határidőre történő teljesítéséről, a munkavégzés során felmerülő lakossági panaszok önkormányzati hatóság együttműködésével történő megoldásáról számol be. A napirenddel kapcsolatban egyéb kérdés hozzászólás nem hangzott el, a képviselő-testület egyhangúan 7 igen szavazattal az alábbi határozatot hozta: 148/2013.(XI.25.) sz. képv.test. h a t á r o z a t a polgármester pályázati tájékoztatóját tudomásul veszi. IV. Ajánlat Hosszúhetény Község Településfejlesztési Koncepciójának elkészítésére Ismét elmondja, hogy a 2015-ben kiírásra kerülő pályázatok benyújtásának feltétele lesz a településfejlesztési koncepció. Az új előírások az ezzel összefüggő településszerkezeti terv elkészítését írják elő. Ezért javasolja, hogy az előterjesztésben szereplő vállalkozási szerződés megkötéséhez járuljon hozzá a képviselő-testület, mely összességében foglalja magában a község jövőbeni fejlesztéseit megalapozó helyzetfeltáró-értékelő vizsgálatot, és az annak eredményeire épülő településfejlesztési koncepció és településszerkezeti terv elkészítését. A szerződést 1 pontban javasolja módosítani: a szerződés teljesítése végső határidejének július 1-jével történő meghosszabbításával. Dr. Herbert Tamás képviselő: Kezdeményezi, hogy a koncepció elkészítése során a megbízó cég szakemberein kívül önkormányzati szinten is szakemberek felügyelete és ellenőrzése mellett történjen az előkészítő és kivitelezői munka. Sebők János képviselő: Szorgalmazza, hogy a rendezési terv elkészítése során a már érvényben lévő szabályozások, minden már korábban beérkezett kérelem, valamint a település egészére irányuló jelenlegi felmérések egységesen kerüljenek felülvizsgálatra. A napirenddel kapcsolatban egyéb kérdés hozzászólás nem hangzott el, a képviselő-testület egyhangúan 7 igen szavazattal az alábbi határozatot hozta:

9 9 149/2013.(XI.25.) sz. képv.test. h a t á r o z a t a község hosszútávú Településfejlesztési Koncepciójának elkészítésére a DDRFÜ Nonprofit Kft. (7621 Pécs, Mária u. 3.) által adott árajánlatot elfogadja. Felhatalmazza a polgármestert a vállalkozási szerződés aláírására, azzal a módosítással, hogy a szerződésben foglaltak végső határideje: július 1. V. Nemes János Művelődési és Kulturális Központ alapítása Elmondja, hogy az iskola államosítását követően az általános művelődési központ szervezete megszűnt. Ezzel a település kulturális intézmény nélkül maradt. A művelődési központ létrehozásának oka a törvényi előírásoknak való megfelelésen kívül, egyrészt az ünnepélyes keretek között felvett Nemes János igazgató nevének visszavétele, másrészt a kultúraközvetítői, közösségszervezői, idegenforgalmi feladatok megoldása, valamint Hosszúhetény kulturális értékeinek megőrzésében, a helyi közösségi és szabadidős tevékenység ellátásában végzett szakmai munka megteremtése. Amennyiben a képviselő-testület egyetért az elképzeléssel, a konkrét célok meghatározását tartalmazó koncepció elkészítéséhez kéri a hozzájárulását. A napirenddel kapcsolatban kérdés hozzászólás nem hangzott el, a képviselő-testület egyhangúan 7 igen szavazattal az alábbi határozatot hozta: 150/2013.(XI.25.) sz. képv.test. h a t á r o z a t július 1-jével a település közművelődési, kulturális kötelező és nem kötelező feladatainak ellátására önálló intézményt kíván létrehozni. Megbízza a polgármestert és az Közoktatási, Kulturális, Szociális és Sport Bizottság elnökét, hogy az intézmény feladatainak ellátására, működtetésére készítsen átfogó költségvetési koncepciót, és azt az illetékes bizottság véleményének kikérése után terjessze a testület elé. Határidő: április 30. Felelős: Dr. Csörnyei László polgármester. Papp János bizottsági elnök.

10 10 VI. Mezőőri pályázatok elbírálása Felhívja a figyelmet, hogy a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló évi CLXXXIX törvény 46. (2) b) pontja szerint a képviselő-testületnek zárt ülést kell tartani az érintett kérésére, választás, kinevezés, egyéb személyi ügy tárgyalásakor. A jelenlévő pályázóktól megkérdezi, hogy kérik-e a zárt ülés elrendelését. Gulyás Zsolt pályázó: Nem kéri a zárt ülés elrendelését. Bocz Csaba pályázó: Nem kéri a zárt ülés elrendelését. Lázár Ferenc pályázó: Nem kéri a zárt ülés elrendelését. A mezőőri munkakör betöltésére kiírt, Gulyás Zsolt, Bocz Csaba és Lázár Ferenc helyi lakosok által benyújtott pályázatokat ismerteti. A szakmai önéletrajza, a Duna-Dráva Nemzeti Parknál végzett munkája, valamint a község külterületeinek ismerete alapján Gulyás Zsolt pályázatát javasolja elfogadni. Strung Nándor képviselő: Egyetért a polgármester javaslatával, de az önkormányzat korábbi rossz tapasztalataira, valamint a pályázó több részmunkaidejére hivatkozva javasolja a munkakör határozott idejű, 1 évre szóló megbízással történő betöltését, a napi 6 órában végzett tevékenységről beszámoló készítését vagy munkanapló vezetését, valamint a mezőőri feladatok önkormányzati irányítását, ellenőrzését. A napirenddel kapcsolatban egyéb kérdés hozzászólás nem hangzott el, a képviselő-testület 6 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett az alábbi határozatot hozta: 151/2013.(XI.25.) sz. képv.test. h a t á r o z a t benyújtott pályázata alapján községi mezőőrnek Gulyás Zsolt Hosszúhetény, Bencze J. u. 12. hsz. alatti lakos nevezeti ki határozott időre: december 1-jétől november 30-ig, napi 6 órás foglalkoztatással. Felhívja a polgármestert, hogy a pályázókat értesítse a testület döntéséről. Határidő: azonnal. Felelős: Dr. Csörnyei László polgármester.

11 11 VII évi belső ellenőrzési ütemterv jóváhagyása Kéri a képviselő-testülettől a évi belső ellenőrzési terv és a évi stratégiai terv jóváhagyását. A napirenddel kapcsolatban kérdés hozzászólás nem hangzott el, a képviselő-testület egyhangúan 7 igen szavazattal az alábbi határozatot hozta: 152/2013.(XI.25.) sz. képv.test. h a t á r o z a t a jegyző előterjesztésében megtárgyalta a évre vonatkozó belső ellenőrzési tervet, valamint a évi stratégiai tervet, és azokat jóváhagyja azzal, hogy az éves ellenőrzési terv végrehajtásáról a pénzügyi zárszámadással együtt a jegyző beszámol a testületnek. Határidő: április 30. Felelős: dr. Orbán László jegyző. VIII. Strung Nándor és társai Hosszúhetény, 0162/4. hrsz. földingatlan felajánlási ügye Strung Nándor és társai hosszúhetényi 0162/4. hrsz-ú földingatlan eladási ajánlását ismerteti. Ajánlattevők a vételárat 700 Ft/m 2 összegben határozták meg. A megosztás költsége az önkormányzatot terheli. A földterületen lévő fák kivágására ajánlattevők igényt tartanak, kivéve Strung Nándort, aki azt felajánlja az önkormányzatnak. A Településfejlesztési, Építési, Vízügyi és Környezetvédelmi Bizottság véleményével egyetértve javasolja a képviselő-testületnek az ajánlat elfogadását. A napirenddel kapcsolatban kérdés hozzászólás nem hangzott el, a képviselő-testület 6 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett az alábbi határozatot hozta: 153/2013.(XI.25.) sz. képv.test. h a t á r o z a t a hosszúhetényi 0162/4 hrsz-ú földingatlan megosztását követően az iskolától D-K-re eső területrészt közösségi célokra 700 Ft/m 2 összegben megvásárolja. A földingatlan megosztásával járó költségeket az önkormányzat átvállalja az eladóktól. Felhatalmazza a polgármestert az adás-vételi szerződés megkötésével.

12 12 IX. A mezőőri szolgálat létesítéséről és működéséről szóló önkormányzati rendelet megalkotása A mezőőri szolgálatot fenntartó önkormányzat a mezőőr bérét a központi költségvetésben meghatározott állami hozzájárulásból, valamint önkormányzati rendeletben meghatározott, a földhasználó v. tulajdonos által fizetendő mezőőri járulékból biztosítja. Ezért döntött a képviselő-testület az október 21-i ülésén a mezőőri járulék január 1-jétől történő bevezetéséről. A Településfejlesztési, Építési, Vízügyi és Környezetvédelmi Bizottság a járulék bevezetését július 1-jétől javasolja, a földtulajdonosok felkutatása és a földingatlanok felmérésének időigényes feladatára való hivatkozással. A járulék alapösszegét 1 ha területnagyságig 1.000,- Ft/év, a fölötti földterület esetén pedig alapösszegen felül megkezdett hektáronként évi 300 Ft összegben javasolja megállapítani. Ezzel előreláthalólag az önkormányzat 0 forint ráfordítással tudja a mezőőri szolgálat fenntartását vállalni. Kéri a képviselő-testülettől a bizottsági javaslatokkal módosított rendelet megalkotását. A képviselő-testület egyhangúan 7 igen szavazattal megalkotja A mezei őrszolgálat fenntartásáról és működtetéséről szóló 17/2013.(XI.29.) önkormányzati rendeletét. X. A helyi önkormányzat tulajdonában lévő lakások évi lakbérének meghatározása Az önkormányzat tulajdonában lévő lakások lakbérének mértékéről, valamint a lakbértámogatásról, a jogosultság megállapításának feltételeiről szóló rendelet, inflációkövető, 2,5%-os lakbéremelést elrendelő módosításához kéri a képviselő-testület hozzájárulását. A képviselő-testület egyhangúan 7 igen szavazattal megalkotja Az önkormányzat tulajdonában lévő lakások lakbérének mértékéről, valamint a lakbértámogatásról, a jogosultság megállapításának feltételeiről szóló 6/2003.(V.05.) önkormányzati rendeletet módosító 18/2013.(XI.29.) önkormányzati rendeletét. XI. A évi iskolai és óvodai intézményi térítési díjak megállapítása Az általános iskolai és óvodai ellátás keretében biztosított étkezési térítési díjak megállapítását, a tavalyi évhez képest inflációkövető, 2,5%-os emelést tartalmazó rendelet-tervezet elfogadását kéri a képviselő-testülettől.

13 13 Csajkás Géza alpolgármester: Nem érti, hogy amennyiben a rendelet-tervezet 2,5%-os emelést tartalmaz, miért jelentősen kisebb összegű (335 Ft) az idei alkalmazottak és kötelező étkezők étkezési térítési díja, a tavalyi 490 Ft-hoz képest. Gradwohl Györgyné intézményi élelmezésvezető: Azért kevesebb a térítési díj, mert az az idén a nyersanyagköltséggel megegyezik. A képviselő-testület 6 igen, 1 nem szavazattal megalkotja Az általános iskolai és óvodai ellátás keretében biztosított étkeztetés térítési díjának évi mértékéről és a térítés módjáról szóló 19/2013.(XI.29.) önkormányzati rendeletét. XII. A szociálisan rászorultak részére biztosított étkeztetés évi intézményi térítési díjának megállapítása A szociálisan rászorultak étkeztetése intézményi térítési díjának inflációkövető, 2,5 %-os emelését meghatározó, a szociálisan rászorultak támogatásáról szóló rendelet-módosítás előterjesztésben szereplő tervezetéhez kéri a képviselő-testület hozzájárulását. A képviselő-testület egyhangúan 7 igen szavazattal megalkotja A szociálisan rászorultak támogatásáról szóló 5/1997.(IV.28.) önkormányzati rendeletet módosító 20/2013.(XI.29.) önkormányzati rendeletét. XIII. A szociálisan rászorulók kedvezményes tűzifa juttatásáról szóló önkormányzati rendelet megalkotása Elmondja, hogy az önkormányzat 150 m 3 fára nyújtott be szociális tűzifa igényt, melyre az állam 53 m 3 fa mennyiségre, 801 eft összegű támogatást állapított meg. A Mecsekerdő Zrt. Pécsváradi Erdészete a támogatás BM rendeletben történő megjelenését követően 2 ajánlatot tett bükk, gyertyán és akác tűzifa esetén ,- Ft/ m 3 + ÁFA összegben, tölgy, kőris, cser tűzifa esetén ,- Ft/ m 3 + ÁFA összegben történő eladására. A polgármester úrnak testvértelepülésünk alpolgármestere az alfdofi látogatás alkalmával 1000 EUt ajánlott fel a szociálisan rászorulók tűzifa vásárlásához. Javasolja, hogy az állami támogatásból és az alfdorfi felajánlásból összegyűjtött tűzifa mértékét az önkormányzat egészítse ki 100 m 3 -re, mert így háztartásonként 1 m 3 tűzifa biztosítását tudja vállalni.

14 14 A rendelet 1. (3) bekezdését annyiban javasolja módosítani, hogy a kérelmekhez csatolni kell a kérelmező saját és a vele egy háztartásban élők jövedelemigazolását. Csajkás Géza alpolgármester: Véleménye szerint az önkormányzat a szociálisan rászorulók tűzifa támogatásánál ne a 100 m 3 fa biztosítását állapítsa meg, hanem a 80%-os állami támogatásból elnyert 53 m 3 fa önerő összegét biztosítsa, valamint ezt egészítse ki az alfdorfi felajánlásból vásárolható fa 20%-ának összegével. A képviselői indítvány alapján, 73 m 3 tűzifa megvásárlásához ( ,- Ft), valamint annak szállítási költségéhez (kb.: ,- Ft) kell az önkormányzatnak hozzájárulnia. Kéri a képviselő-testülettől az alábbi módosításokkal átdolgozott rendelet megalkotását. A képviselő-testület egyhangúan 7 igen szavazattal megalkotja A szociálisan rászorulók kedvezményes tűzifa juttatásáról szóló 21/2013.(XI.29.) önkormányzati rendeletét. XIV. Bejelentések, egyebek Pannon Volán menetrend-módosítási kezdeményezése A Pannon Volán a képviselő-testület hozzájárulását kéri a munkaszüneti napok kivételével naponta Pécsről órakor induló Hosszúhetényen át Komlóra érkező, valamint munkaszüneti napokon Pécsről órakor induló Hosszúhetényre érkező járatok 5 perccel később történő közlekedtetéséhez. A napirenddel kapcsolatban kérdés hozzászólás nem hangzott el, a képviselő-testület egyhangúan 7 igen szavazattal az alábbi határozatot hozta: 154/2013.(XI.25.) sz. képv.test. h a t á r o z a t a Pannon Volán menetrend-módosítását tudomásul veszi. Arany János Tehetséggondozó Programban való részvétel Czesznak Mária Dalma és Horváth Patrícia 8. osztályos tanulók Arany János Tehetséggondozó Programban való továbbtanulásához kéri a képviselő-testület elvi hozzájárulását.

15 15 A napirenddel kapcsolatban kérdés hozzászólás nem hangzott el, a képviselő-testület egyhangúan 7 igen szavazattal az alábbi határozatot hozta: 155/2013.(XI.25.) sz. képv.test. h a t á r o z a t támogatja, hogy Czesznak Mária Dalma Hosszúhetény, Fő u és Horváth Patrícia Hosszúhetény, Ormándi u. 3/2. hsz. alatti nyolcadik évfolyamos tanuló Hosszúhetény település képviseletében részt vegyen az Arany János Tehetséggondozó Programban. Az önkormányzat elviekben támogatja a tanulókat, anyagi támogatást nem tud nyújtani számukra. Felkéri a polgármestert, hogy a tanulók Arany János Tehetséggondozó Programba történő jelentkezéséhez készült pályázatát és a jelen határozatot az alábbi határidőre a tanulók által az első helyen kiválasztott középiskola részére küldje meg. Határidő: december 12. Felelős: Dr. Csörnyei László polgármester. Kultúr-Part Egyesület iparűzési adó ügye Elmondja, hogy a Kultúr-Part Egyesület bízva a Hosszúheténnyel mozi felújításában, mintagazdaság, tanösvény, rideg állattartás kialakításában történő együttműködés reményében, szeretné az egyesület P.art Kft-jét hosszúhetényi telephellyel bejelenteni, ezáltal az iparűzési adóját a településnek felajánlani. Képviselői hozzászólások alapján javasolja, hogy a telephely címének a hármashegyi volt polgári védelem épületét határozza meg. A napirenddel kapcsolatban kérdés hozzászólás nem hangzott el, a képviselő-testület egyhangúan 7 igen szavazattal az alábbi határozatot hozta: 156/2013.(XI.25.) sz. képv.test. h a t á r o z a t feltétel nélkül hozzájárul ahhoz, hogy a kizárólagos tulajdonát képező hosszúhetényi 155/2 hrsz-ú ingatlant a P.art Kft. (adószám: ) dokumentumaiban és egyéb hivatalos eljárásai során telephelyként jelölje meg.

16 16 Közmeghallgatás időpontjának meghatározása Magyarország helyi önkormányzatairól szóló évi CLXXXIX törvény 54. előírja, hogy a képviselő-testületnek évente legalább egyszer előre meghirdetett közmeghallgatást kell tartania. A évi közmeghallgatást december 16-ára javasolja összehívni. Ehhez kéri a képviselő-testület döntését. A napirenddel kapcsolatban kérdés hozzászólás nem hangzott el, a képviselő-testület egyhangúan 7 igen szavazattal az alábbi határozatot hozta: 157/2013.(XI.25.) sz. képv.test. h a t á r o z a t ez évi közmeghallgatását december 16-án 18 órakor tartja az általános iskola aulájában. Bejelentések: Elmondja, hogy a Hosszúhetényi Kulturális Alapítvány település rendezési tervével összhangban lévő tanulmányterv elkészítéséhez kért árajánlatot a Hosszúhetényi Településüzemeltetési Nonprofit Kft-től az iskola bővítésével megvalósuló edzőcsarnok építésének, a jelenlegi tornaterem nagyteremmé alakításának, valamint egy korszerű óvoda megépítésének megvalósíthatósági paraméterei megismeréséhez. Az E ON Kft. az önkormányzat intézményeinek, bérlakásainak és a település közvilágításának - villamos energia szolgáltatás - biztosítására tett ajánlatát ismerteti. Az önkormányzati delegáció alfdorfi látogatásáról számol be. Sebők János képviselő: Még a gépi hóeltakarítás megkezdése előtt kezdeményezi az ingatlantulajdonosok szórólappal történő, házuk előtti útpadkák megtisztítására irányuló felszólítását. Dr. Herbert Tamás képviselő: Megköszöni Jakab Gabriella ügyvezető a cseresznyefasor-ültetés és az örökbefogadás megszervezésében és lebonyolításában vállalt munkáját. Hajdu Zoltán klímakoordinátor: Az Átalakuló Hosszúhetény program megvalósulása érdekében készült célkitűzésekről helyi civil szervezetek együttműködése, a háztáji mezőgazdaság fellendítése, a helyi termékek forgalmazása, az energiacsökkentési terv kidolgozása, a hatékony kommunikációs csatorna kiépítése, település- és természetvédelmi koncepció kidolgozása, elsősegély-tanfolyam indításának megszervezése, az egészségmegőrzés érdekében tett intézkedések számol be a képviselő-testületnek.

17 17 Kihangsúlyozza, hogy az alább felsorolt elképzelések alapvetően nem pénz függőek, a megvalósítás érdekében tervezett előadások, vetítések célja az emberek tudatának átformálása, az igazi értékek megőrzésének feltámasztása, az egészséges életmódra való törekvés megteremtése, a felelősségvállalás fontosságának hangsúlyozása. Több hozzászólás hiányában, megköszönve a részvételt az ülést bezárja. K. m. f. Dr. Csörnyei László polgármester Dr. Orbán László jegyző

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. május 6-i rendkívüli testületi üléséről

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. május 6-i rendkívüli testületi üléséről Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 6/2013. sz. J e g y z ő k ö n y v Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. május 6-i rendkívüli testületi üléséről 2 Hosszúhetény

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. december 19-i testületi ülésének jegyzőkönyvéből

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. december 19-i testületi ülésének jegyzőkönyvéből Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 12/2011. sz. J e g y z ő k ö n y v Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. december 19-i testületi ülésének jegyzőkönyvéből 2 Hosszúhetény

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. január 26-i rendkívüli testületi üléséről

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. január 26-i rendkívüli testületi üléséről Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 1/2015. sz. J e g y z ő k ö n y v Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. január 26-i rendkívüli testületi üléséről 2 Hosszúhetény

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. augusztus 25-i rendkívüli testületi üléséről

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. augusztus 25-i rendkívüli testületi üléséről Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 9/2014. sz. J e g y z ő k ö n y v Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. augusztus 25-i rendkívüli testületi üléséről 2 Hosszúhetény

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. május 2-i rendkívüli testületi ülésének jegyzőkönyvéből

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. május 2-i rendkívüli testületi ülésének jegyzőkönyvéből Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 5/2012. sz. J e g y z ő k ö n y v Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. május 2-i rendkívüli testületi ülésének jegyzőkönyvéből

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. május 12-i rendkívüli testületi üléséről

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. május 12-i rendkívüli testületi üléséről Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 5/2011. sz. J e g y z ő k ö n y v Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. május 12-i rendkívüli testületi üléséről 2 Hosszúhetény

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. március 5-i testületi ülésének jegyzőkönyvéből

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. március 5-i testületi ülésének jegyzőkönyvéből Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2/2012. sz. J e g y z ő k ö n y v Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. március 5-i testületi ülésének jegyzőkönyvéből 2 Hosszúhetény

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. 2013. január 9-i rendkívüli testületi üléséről

J e g y z ő k ö n y v. 2013. január 9-i rendkívüli testületi üléséről Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 1/2013. sz. J e g y z ő k ö n y v Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. január 9-i rendkívüli testületi üléséről 2 Hosszúhetény

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. december 15-i testületi üléséről

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. december 15-i testületi üléséről Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 13/2014. sz. J e g y z ő k ö n y v Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. december 15-i testületi üléséről 2 Hosszúhetény Község

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. szeptember 18-i rendkívüli testületi ülésének jegyzőkönyvéből

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. szeptember 18-i rendkívüli testületi ülésének jegyzőkönyvéből Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 10/2013. sz. J e g y z ő k ö n y v Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. szeptember 18-i rendkívüli testületi ülésének jegyzőkönyvéből

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. február 3-i testületi ülésének jegyzőkönyvéből

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. február 3-i testületi ülésének jegyzőkönyvéből Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 1/2014. sz. J e g y z ő k ö n y v Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. február 3-i testületi ülésének jegyzőkönyvéből 2 Hosszúhetény

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. március 12-i rendkívüli testületi üléséről

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. március 12-i rendkívüli testületi üléséről Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 5/2015. sz. J e g y z ő k ö n y v Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. március 12-i rendkívüli testületi üléséről 2 Hosszúhetény

Részletesebben

Készült: Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 29-én tartott nyilvános üléséről.

Készült: Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 29-én tartott nyilvános üléséről. Tárnokréti Község Képviselő-testülete 3-6/2014 J e g y z ő k ö n y v Készült: 2014. szeptember 29-én tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 30 óra A képviselő-testületi ülés

Részletesebben

SZÉCSÉNYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETE

SZÉCSÉNYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETE SZÉCSÉNYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETE 2009. ÉVI X. JEGYZŐKÖNYVE 2009. SZEPTEMBER 15 I ÜLÉSÉRŐL j e g y z ő k ö n y v Készült Szécsényfelfalu Önkormányzat Képviselő- testületének 2009.

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. december 16-i testületi üléséről

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. december 16-i testületi üléséről Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 13/2013. sz. J e g y z ő k ö n y v Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. december 16-i testületi üléséről 2 Hosszúhetény Község

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. február 16-i testületi üléséről

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. február 16-i testületi üléséről Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2/2015. sz. J e g y z ő k ö n y v Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. február 16-i testületi üléséről 2 Hosszúhetény Község Képviselő-testülete

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Napirend

Jegyzőkönyv. Napirend Jegyzőkönyv Készült: Szálka Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. január 30-án 16 órakor megtartott rendkívüli üléséről Jelen vannak: Pálfi János polgármester, Dr. Sudár Zsolt, Csernik József,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 5/2015. számú jegyzőkönyv J E G Y Z Ő K Ö N Y V VÁRBALOG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2015. április 27-én megtartott testületi ülésről J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült Várbalog Község Önkormányzata

Részletesebben

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Ipolyszög Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. június 27. napján megtartott üléséről. Jelen

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. július 17-i rendkívüli testületi ülésének jegyzőkönyvéből

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. július 17-i rendkívüli testületi ülésének jegyzőkönyvéből Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2012. sz. J e g y z ő k ö n y v Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. július 17-i rendkívüli testületi ülésének jegyzőkönyvéből

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. február 11-i testületi ülésének jegyzőkönyvéből

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. február 11-i testületi ülésének jegyzőkönyvéből Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2/2013. sz. J e g y z ő k ö n y v Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. február 11-i testületi ülésének jegyzőkönyvéből 2 Hosszúhetény

Részletesebben

A polgármester köszönti a megjelenteket. Megállapítja, hogy az 5 fős testület 4 tagja jelen van, az ülés határozatképes, azt megnyitja.

A polgármester köszönti a megjelenteket. Megállapítja, hogy az 5 fős testület 4 tagja jelen van, az ülés határozatképes, azt megnyitja. J e g y z ő k ö n y v Készült: Beleg Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. október 12.-én, a Községházán 13.00 órai kezdettel megtartott, telefon útján összehívott soron kívüli nyilvános üléséről.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Kisszállás Község Önkormányzata Képviselő-testületének november 6-i rendkívüli nyílt üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Kisszállás Község Önkormányzata Képviselő-testületének november 6-i rendkívüli nyílt üléséről 1 Kisszállás Község Önkormányzata JEGYZŐKÖNYV Kisszállás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. november 6-i rendkívüli nyílt üléséről 202/2015.(XI.06.) ÖK Döntés a szennyvízberuházás keretében

Részletesebben

Készült: Markotabödöge Község Képviselő-testületének 2011. április 18-án tartott nyilvános üléséről.

Készült: Markotabödöge Község Képviselő-testületének 2011. április 18-án tartott nyilvános üléséről. Markotabödöge Község Képviselő-testülete 128-3/2011./NY. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2011. április 18-án tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 00 óra A képviselő-testületi

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Napirend:

Jegyzőkönyv. Napirend: Jegyzőkönyv Készült: Szálka Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. november 16-án 16 órakor megtartott üléséről Jelen vannak: Pálfi János polgármester, Dr. Sudár Zsolt alpolgármester, Majkut

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Hosszúné Deli Hajnal alpolgármester Kovács Géza Győzőné képviselő Németh Zsolt képviselő

JEGYZŐKÖNYV. Hosszúné Deli Hajnal alpolgármester Kovács Géza Győzőné képviselő Németh Zsolt képviselő JEGYZŐKÖNYV Készült Jákó Község Önkormányzat Képviselőtestületének 2015. április 29-én az önkormányzat tanácskozó termében megtartott üléséről. Jelen vannak: Kovács János polgármester Hosszúné Deli Hajnal

Részletesebben

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Nógrádmegyer Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2014. augusztus 15. ) 1 Jegyzőkönyv Készült: Nógrádmegyer Községi Önkormányzat 2014. augusztus 15- én 16.00 órakor

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. március 30-i testületi üléséről

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. március 30-i testületi üléséről Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 6/2015. sz. J e g y z ő k ö n y v Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. március 30-i testületi üléséről 2 Hosszúhetény Község Képviselő-testülete

Részletesebben

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Nógrádmegyer Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2015. április 29.) 1 Jegyzőkönyv Készült: Nógrádmegyer Községi Önkormányzat 2015. április 29-én 13.00 órakor megtartott

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV KISTELEK KÉPVISELŐTESTÜLETE 2013. október 03. NAPJÁN MEGTARTOTT 17. SZÁMÚ NYÍLT ÜLÉSÉRŐL

JEGYZŐKÖNYV KISTELEK KÉPVISELŐTESTÜLETE 2013. október 03. NAPJÁN MEGTARTOTT 17. SZÁMÚ NYÍLT ÜLÉSÉRŐL JEGYZŐKÖNYV KISTELEK KÉPVISELŐTESTÜLETE 2013. október 03. NAPJÁN MEGTARTOTT 17. SZÁMÚ NYÍLT ÜLÉSÉRŐL TARTALOMJEGYZÉK Kistelek Képviselő-testület 2013. október 03-án tartott nyílt ülésének határozatairól

Részletesebben

Készült: Maglóca Község Képviselő-testületének 2010. június 8-án tartott nyilvános üléséről.

Készült: Maglóca Község Képviselő-testületének 2010. június 8-án tartott nyilvános üléséről. Maglóca Község Képviselő-testülete 2-4/2010/Ny. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2010. június 8-án tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 13 30 óra A képviselő-testületi ülés helye:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Csögle község képviselő-testületének 2013. április 29-én 19 órától megtartott üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Csögle község képviselő-testületének 2013. április 29-én 19 órától megtartott üléséről. Községi Képviselő-testület Csögle Szám: 229-4/2013. JEGYZŐKÖNYV Készült: Csögle község képviselő-testületének 2013. április 29-én 19 órától megtartott üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Csögle

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Kunbaracs Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 6. /2012. J e g y z ő k ö n y v Készült: Kunbaracs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. október 24-én (szerdán) 16: 00 órakor tartott

Részletesebben

a képviselő-testület 2012. szeptember 13-án megtartott nyílt üléséről

a képviselő-testület 2012. szeptember 13-án megtartott nyílt üléséről Jegyzőkönyv a képviselő-testület 2012. szeptember 13-án megtartott nyílt üléséről 2. Napirend: a)tájékoztató az I. félévben engedélyezett előirányzatokról és az igényelt támogatásokról b) A 2012. évi költségvetési

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Ügyiratszám: 34-4/2013. Császártöltés Község Önkormányzatának Képviselő-testülete J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült : Császártöltés község Képviselő-testületének 2013. június 4-én 8,00 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Balatonszőlős Község Önkormányzata B A L A T O N S Z Ő L Ő S Szám:101/21-34/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balatonszőlős Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. június 18-án, 18:00 órai

Részletesebben

Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 23. napján megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről

Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 23. napján megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 23. napján megtartott rendkívüli -testületi üléséről Hozott döntések: Határozat száma 35/2014.(VII.23.) önkormányzati határozat 36/2014.(VII.23.)

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Csörög Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 30. (kedd) napján 18.00 órakor megtartott rendkívüli ülésén

Jegyzőkönyv. Csörög Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 30. (kedd) napján 18.00 órakor megtartott rendkívüli ülésén Jegyzőkönyv Csörög Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 30. (kedd) napján 18.00 órakor megtartott rendkívüli ülésén Helyszín: Polgármesteri Hivatal 2135 Csörög, Kisfaludy u. 40. Jelen

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Az ülés helye: Nemesgörzsönyi Közös Önkormányzati Hivatal Magyargencsi Kirendeltség hivatali helyisége

Jegyzőkönyv. Az ülés helye: Nemesgörzsönyi Közös Önkormányzati Hivatal Magyargencsi Kirendeltség hivatali helyisége Magyargencs Község Önkormányzata Ügyszám: /2015. Jegyzőkönyv Készült: Magyargencs Község Képviselő-testülete 2016. január 14-i nyilvános üléséről, mely 16 óra 00 perckor kezdődött. Az ülés helye: Nemesgörzsönyi

Részletesebben

Készült: Maglóca Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. június 10-én tartott nyilvános üléséről.

Készült: Maglóca Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. június 10-én tartott nyilvános üléséről. Maglóca Község Képviselő-testülete 2-4/2014/Ny. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2014. június 10-én tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 10 00 óra A képviselő-testületi ülés helye:

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Kunbaracs Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 9. /2015. J e g y z ő k ö n y v Készült: Kunbaracs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. augusztus 24-én (hétfő) 17: 00 órakor tartott

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Doba Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 25- én 17 órai kezdettel tartott nyilvános ülésén.

Jegyzőkönyv. Készült: Doba Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 25- én 17 órai kezdettel tartott nyilvános ülésén. Szám: D-57-8 /2013. Jegyzőkönyv Készült: Doba Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 25- én 17 órai kezdettel tartott nyilvános ülésén. Az ülés helye: Képviselő-testület hivatala Doba, Kossuth

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. július 2-i testületi üléséről

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. július 2-i testületi üléséről Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2013. sz. J e g y z ő k ö n y v Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. július 2-i testületi üléséről 2 Hosszúhetény Község Képviselő-testülete

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. március 25-i testületi ülésének jegyzőkönyvéből

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. március 25-i testületi ülésének jegyzőkönyvéből Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 4/2013. sz. J e g y z ő k ö n y v Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. március 25-i testületi ülésének jegyzőkönyvéből 2 Hosszúhetény

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 407-4/2014.ikt.sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ecsegfalva Község Önkormányzata képviselő-testületének 2014. március 25-én (kedden) 14 00 órakor megtartott nyilvános üléséről R E N D E L E T: 3/2014.(III.26.)

Részletesebben

A polgármester köszönti a megjelenteket. Megállapítja, hogy az 5 fős testület minden tagja jelen van, az ülés határozatképes, azt megnyitja.

A polgármester köszönti a megjelenteket. Megállapítja, hogy az 5 fős testület minden tagja jelen van, az ülés határozatképes, azt megnyitja. J e g y z ő k ö n y v Készült: Ötvöskónyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. december 19.-én, a Községházán 10 órai kezdettel megtartott, munkaterv szerinti soron következő nyilvános üléséről.

Részletesebben

47/2012. (11.15.) számú Képviselő-testületi határozat

47/2012. (11.15.) számú Képviselő-testületi határozat Nagyoroszi Község Önkormányzat Képviselő - testülete 9. s z á m ú J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2012. november 15-én 17 órakor megtartott képviselő-testületi ülésről Jelen vannak: Jelenléti ív szerint,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 12/2012. számú jegyzőkönyv J E G Y Z Ő K Ö N Y V VÁRBALOG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2012. szeptember 25 -én megtartott testületi ülésről JEGYZŐKÖNYV Készült: 2012. szeptember 25-én, a

Részletesebben

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Ipolyszög Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. április 26. napján megtartott üléséről. Jelen

Részletesebben

Somlóvásárhely Község Önkormányzata 8481 Somlóvásárhely, Szabadság tér 1. Tel/Fax: 88-236-001, e-mail: hivatal@somlovasarhely.hu

Somlóvásárhely Község Önkormányzata 8481 Somlóvásárhely, Szabadság tér 1. Tel/Fax: 88-236-001, e-mail: hivatal@somlovasarhely.hu Somlóvásárhely Község Önkormányzata 8481 Somlóvásárhely, Szabadság tér 1. Tel/Fax: 88-236-001, e-mail: hivatal@somlovasarhely.hu Szám: Svh/62-6/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Somlóvásárhely Községi

Részletesebben

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Ipolyszög Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. január 29. napján megtartott üléséről. Jelen

Részletesebben

Nagyacsád Község Önkormányzata 8521 Nagyacsád, Deák Ferenc u J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Nagyacsád Község Önkormányzata 8521 Nagyacsád, Deák Ferenc u J E G Y Z Ő K Ö N Y V Nagyacsád Község Önkormányzata 8521 Nagyacsád, Deák Ferenc u. 1-3. ikt.szám:../2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nagyacsád község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. április 16.-án 17 óra 30

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Berhida Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. március 24.- én 14.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Berhida Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. március 24.- én 14.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. 1 JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. március 24.- én 14.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Pergõ Margit Nyírõ István Punk József Gerõfi

Részletesebben

Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testület

Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testület Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testülete 3346 Bélapátfalva, József Attila u. 19. Tel.: 36/ 554-300 Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testület 2014. február 10.-i ülésének J E G Y Z Ő

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Napirend: 3./ Javaslat a 2010. évi költségvetés végrehajtásáról szóló rendelet és szöveges beszámoló elfogadására

Jegyzőkönyv. Napirend: 3./ Javaslat a 2010. évi költségvetés végrehajtásáról szóló rendelet és szöveges beszámoló elfogadására Jegyzőkönyv Készült: Szálka Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. április 26-án 16 órakor megtartott üléséről Jelen vannak: Pálfi János polgármester, Dr. Sudár Zsolt alpolgármester, Csernik

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Újszász Város Képviselő-testület május 14-én tartott soron kívüli ülésén. M U T A T Ó

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Újszász Város Képviselő-testület május 14-én tartott soron kívüli ülésén. M U T A T Ó J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Újszász Város Képviselő-testület 2013. május 14-én tartott soron kívüli ülésén. M U T A T Ó Napirendi pont: Határozat szám: Újszász Város Képviselő-testület 2013. május 14-i

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. november 30-i rendkívüli testületi üléséről

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. november 30-i rendkívüli testületi üléséről Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 15/2015. sz. J e g y z ő k ö n y v Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. november 30-i rendkívüli testületi üléséről 2 Hosszúhetény

Részletesebben

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Nógrádmegyer Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2014. augusztus 1. ) 1 Jegyzőkönyv Készült: Nógrádmegyer Községi Önkormányzat 2014. augusztus 1.-én 16.00 órakor

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Meghívottak: Molnárné Tarman Renáta jegyző Miklós Imréné jegyzőkönyvvezető

JEGYZŐKÖNYV. Meghívottak: Molnárné Tarman Renáta jegyző Miklós Imréné jegyzőkönyvvezető Iktatószám: 571-3/2013. JEGYZŐKÖNYV Készült: Soponya Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. március 22. napján 12:30 órakor, a Polgármesteri Hivatalban (8123 Soponya, Petőfi S. u. 32.) tartott,

Részletesebben

SZÉCSÉNYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETE

SZÉCSÉNYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETE SZÉCSÉNYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETE 2009. ÉVI XII. JEGYZŐKÖNYVE 2009. november 30 I ÜLÉSÉRŐL j e g y z ő k ö n y v Készült Szécsényfelfalu Önkormányzat Képviselő- testületének 2009.

Részletesebben

Nagyacsád Község Önkormányzata 8521 Nagyacsád, Deák Ferenc u. 1-3. J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Nagyacsád Község Önkormányzata 8521 Nagyacsád, Deák Ferenc u. 1-3. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Nagyacsád Község Önkormányzata 8521 Nagyacsád, Deák Ferenc u. 1-3. ikt.szám:../2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nagyacsád község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 29.-én 19 óra

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Szabó István Balázs képviselő (7 fő) Kerekesné Molnár Krisztina pénzügyi elődadó I. NAPIRENDEK ELŐTT

JEGYZŐKÖNYV. Szabó István Balázs képviselő (7 fő) Kerekesné Molnár Krisztina pénzügyi elődadó I. NAPIRENDEK ELŐTT Győrladamér Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Szám: 3/2015. JEGYZŐKÖNYV Készült: Győrladamér Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 16-án 15.30 órai kezdettel a Polgármesteri

Részletesebben

a Képviselő-testület december 19-én megtartott rendes nyílt testületi üléséről

a Képviselő-testület december 19-én megtartott rendes nyílt testületi üléséről JEGYZŐKÖNYV a Képviselő-testület 2017. december 19-én megtartott rendes nyílt testületi üléséről Tartalmazza: 116.- 120. (XII.19.) számú határozatokat 12/2017. (XII.19.) számú rendelet 1 JEGYZŐKÖNYV Készült:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Kisszállás Község Önkormányzat Képviselő-testülete január 24. du. 16 órai kezdettel tartott üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Kisszállás Község Önkormányzat Képviselő-testülete január 24. du. 16 órai kezdettel tartott üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kisszállás Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. január 24. du. 16 órai kezdettel tartott üléséről. JELEN VANNAK: polgármester Botka Sándor alpolgármester Ceglédi

Részletesebben

NYÁRLŐRINC KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK NYÍLT ÜLÉSE 13. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVE (2014. SZEPTEMBER 30.) Határozatok: 102/ /2014. Kt. hat.

NYÁRLŐRINC KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK NYÍLT ÜLÉSE 13. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVE (2014. SZEPTEMBER 30.) Határozatok: 102/ /2014. Kt. hat. NYÁRLŐRINC KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK NYÍLT ÜLÉSE 13. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVE (2014. SZEPTEMBER 30.) Határozatok: 102/2014. 106/2014. Kt. hat. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nyárlőrinc Község Önkormányzat

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete június 25-i rendkívüli testületi ülésének jegyzőkönyvéből

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete június 25-i rendkívüli testületi ülésének jegyzőkönyvéből Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 7/2012. sz. J e g y z ő k ö n y v Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. június 25-i rendkívüli testületi ülésének jegyzőkönyvéből

Részletesebben

Kunadacs Községi Önkormányzat Képviselő-testületének február 12-én megtartott üléséről felvett J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

Kunadacs Községi Önkormányzat Képviselő-testületének február 12-én megtartott üléséről felvett J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Kunadacs Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 6097. Kunadacs Rákóczi u. 2. Telefon: 76/558-131 Fax: 76/422-057 E-mail: kunadacs.ph@tanet.hu 57-3/2015. Kunadacs Községi Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT ülésének könyvéből. egyhangúlag az alábbi napirendeket fogadta el: Péteri Község Önkormányzatának 131/2017. (IX. 28.) számú ÖKT határozata a napirendek elfogadásáról 1.) Az önkormányzat 2017. évi költségvetésének

Részletesebben

KUNHEGYES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK november 10-én megtartott nyilvános ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

KUNHEGYES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK november 10-én megtartott nyilvános ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Iktatószám: 196-80/2016/KVÖ KUNHEGYES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2016. november 10-én megtartott nyilvános ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Sorszám: 18. HATÁROZATOK MUTATÓJA Határozat száma

Részletesebben

Jelen vannak: Füzesséri József polgármester Takács Lászlóné és Laczkó Lászlóné alpolgármesterek Gál Péter és Sváb Antal Béla képviselők.

Jelen vannak: Füzesséri József polgármester Takács Lászlóné és Laczkó Lászlóné alpolgármesterek Gál Péter és Sváb Antal Béla képviselők. 1 SZIKSZÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: 2/28/2013. J e g y z ő k ö n y v Készült Szikszó Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. szeptember 25. napján 16.00 órakor a Szikszói Közös

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V CSÁKÁNYDOROSZLÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 2013. november 11 - i. RENDKÍVÜLI üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V CSÁKÁNYDOROSZLÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 2013. november 11 - i. RENDKÍVÜLI üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V CSÁKÁNYDOROSZLÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2013. november 11 - i RENDKÍVÜLI üléséről Önkormányzati rendelet: - Határozat: 118-119 /2013. (11.11.) 2 J E G Y Z Ő K

Részletesebben

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Nógrádmegyer Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2015. március 30.) 1 Jegyzőkönyv Készült: Nógrádmegyer Községi Önkormányzat 2014. március 30-án 15.00 órakor megtartott

Részletesebben

Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu

Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu V Á R O S L Ő D K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T K É P V I S E L Ő - T E S T Ü L E T E Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu Szám: 2/2013. J E G Y Z Ő

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v (hangszalagos rögzítéssel) Készült: Sárbogárd Város Önkormányzat Képviselőtestületének és Nagylók Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2011. május 10-én a Sárbogárdi Polgármesteri

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült a Képviselő-testület 2013. december 30-án 13.00 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült a Képviselő-testület 2013. december 30-án 13.00 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről. Képviselő-testület Szigliget J e g y z ő k ö n y v Készült a Képviselő-testület 2013. december 30-án 13.00 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Jelen vannak:

Részletesebben

Készült: Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének február 26-án megtartott nyilvános üléséről.

Készült: Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének február 26-án megtartott nyilvános üléséről. Tárnokréti Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 3-2/2015. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2015. február 26-án megtartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 30 óra A képviselő-testületi

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYVE. Tiszasziget község Önkormányzat Képviselő-testületének április 11. napján megtartott rendkívüli nyílt ülésének

JEGYZŐKÖNYVE. Tiszasziget község Önkormányzat Képviselő-testületének április 11. napján megtartott rendkívüli nyílt ülésének Tiszasziget község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 11. napján megtartott rendkívüli nyílt ülésének JEGYZŐKÖNYVE 43/2013.(IV.11.) Öt. határozat Testületi ülés napirendjének elfogadása

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Borsodnádasd Város Önkormányzata Képviselő-testülete 7 jelenlévő képviselőből 7 igen

Jegyzőkönyv. Borsodnádasd Város Önkormányzata Képviselő-testülete 7 jelenlévő képviselőből 7 igen Jegyzőkönyv A testületi ülés helye, időpontja: Borsodnádasdi Polgármesteri Hivatal díszterme (3671 Borsodnádasd, Köztársaság út 12.), 2014. június 12. 15.15 órától 16.00 óráig a Képviselőtestület nyílt

Részletesebben

Napirendi javaslat... 532. I. napirend Rendkívüli önkormányzati támogatás pályázat benyújtása... 533. II. napirend Indítványok, egyebek...

Napirendi javaslat... 532. I. napirend Rendkívüli önkormányzati támogatás pályázat benyújtása... 533. II. napirend Indítványok, egyebek... 530 GYÖNGYÖSTARJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. július 21-én 17,00 órakor megtartott rendkívüli üléséről készült J E G Y Z Ő K Ö N Y V E A Képviselő-testület döntései Rendelet 11/2015.

Részletesebben

Bököny Község Képviselő-testülete 2012. augusztus 30-i rendes üléséről. Ikt. szám: 588-19/2012. a./ jegyzőkönyve. b.

Bököny Község Képviselő-testülete 2012. augusztus 30-i rendes üléséről. Ikt. szám: 588-19/2012. a./ jegyzőkönyve. b. Bököny Község Képviselő-testülete 2012. augusztus 30-i rendes üléséről Ikt. szám: 588-19/2012. a./ jegyzőkönyve b./ tárgysorozata c./ határozatai (107-113/2012.) TÁRGYSOROZAT 1./ Tudásoddal segítsd a vidéket

Részletesebben

Tornyospálca Község Önkormányzat Képviselő-testületének Pénzügyi, Ügyrendi Bizottsága március 14-ei nyilvános ülésének TÁRGYSOROZAT

Tornyospálca Község Önkormányzat Képviselő-testületének Pénzügyi, Ügyrendi Bizottsága március 14-ei nyilvános ülésének TÁRGYSOROZAT Tornyospálca Község Önkormányzat Képviselő-testületének Pénzügyi, Ügyrendi Bizottsága 2012. március 14-ei nyilvános ülésének a./ jegyzőkönyve b./ tárgysorozata c./ i: 5-15/2012. TÁRGYSOROZAT Megnyitó és

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Enying Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 14. napján tartandó rendkívüli nyílt ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Enying Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 14. napján tartandó rendkívüli nyílt ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Enying Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 14. napján tartandó rendkívüli nyílt ülésére Tárgy: Döntési javaslatok az Enying város önkormányzati épületeinek

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: KOZP/4657-7/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. augusztus 29-én 16,30 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

A képviselő-testületi ülés helye: Önkormányzat Tanácskozóterme, Markotabödöge. A képviselő-testületi ülésen tanácskozási joggal meghívott jelenlévők:

A képviselő-testületi ülés helye: Önkormányzat Tanácskozóterme, Markotabödöge. A képviselő-testületi ülésen tanácskozási joggal meghívott jelenlévők: Markotabödöge Község Képviselő-testülete 128-2/2011./NY. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2011. február 21-én tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 00 óra A képviselő-testületi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Jelen vannak Mester Árpád polgármester, Bencsik János alpolgármester, Horváth Árpád képviselő / 3 fő /

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Jelen vannak Mester Árpád polgármester, Bencsik János alpolgármester, Horváth Árpád képviselő / 3 fő / 1 Tormásliget Község Önkormányzat 8/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Tormásliget Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 28-án 17.30 órakor megtartott nyílt üléséről. Az ülés helye: Kastélyépület

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Bezi Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Bezi, Szabadság u 59. 7/2008. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bezi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. április 24-én a bezi Községházban megtartott

Részletesebben

NEMTI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 3/2013. sz. jegyzőkönyve. a február 21-én megtartott üléséről

NEMTI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 3/2013. sz. jegyzőkönyve. a február 21-én megtartott üléséről NEMTI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 3/2013. sz. jegyzőkönyve a 2013. február 21-én megtartott üléséről Jegyzőkönyv Készült: Nemti Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. február

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. május 17- án ( pénteken ) 15.30 --órakor tartott rendkívüli üléséről. Az ülés helye: Községháza Jelen vannak: Fischer

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 28-án megtartott nyilvános üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 28-án megtartott nyilvános üléséről. Tárnokréti Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 3-5/2015. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2015. április 28-án megtartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 19 00 óra A képviselő-testületi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2008. november 13-i rendkívüli üléséről Jelen vannak: 1./ Tóth Ferencné polgármester 2./ Dudás Béla képviselő 3./ Kárpáti Hajnalka képviselő 4./ dr. Milvius Lóránt képviselő

Részletesebben

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Ipolyszög Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. március 27. napján megtartott üléséről. Jelen

Részletesebben

Tanácskozási joggal meghívottként jelen van: Aggné Kovács Ildikó körjegyzői feladatokkal megbízott igazgatási ügyintéző.

Tanácskozási joggal meghívottként jelen van: Aggné Kovács Ildikó körjegyzői feladatokkal megbízott igazgatási ügyintéző. Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Katafa 29-6/2012. szám J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült Katafa Községi Önkormányzat Képviselő-testülete által 2012. április 23-án (hétfőn) 18 órakor a Polgármesteri

Részletesebben

Dunaszeg Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Dunaszeg Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Dunaszeg Község Önkormányzatának Képviselő-testülete I/1-24/2015. J e g y z ő k ö n y v 2015. december 14-én 18:00 órakor a Községházán tartott rendes, nyilvános üléséről. Jelen vannak: Babos Attila polgármester

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: A Fülöp Község Önkormányzat Képviselő-testületének január 14.-én de. 8,00 órakor megtartott rendkívüli nyílt üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: A Fülöp Község Önkormányzat Képviselő-testületének január 14.-én de. 8,00 órakor megtartott rendkívüli nyílt üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: A Fülöp Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. január 14.-én de. 8,00 órakor megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Jelen vannak: Mikáczó László Ferenc alpolgármester Czigle

Részletesebben

Jegyzőkönyv. 3./ Szekszárd és Térsége Önkormányzati Társulás Társulási Megállapodás megtárgyalása

Jegyzőkönyv. 3./ Szekszárd és Térsége Önkormányzati Társulás Társulási Megállapodás megtárgyalása Jegyzőkönyv Készült: Szálka Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. március 13-án 16 órakor a Községháza tárgyaló termében megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Pálfi János polgármester,

Részletesebben

Szendrő Város Önkormányzatának Képviselőtestülete. J e g y z ő k ö n y v

Szendrő Város Önkormányzatának Képviselőtestülete. J e g y z ő k ö n y v Szendrő Város Önkormányzatának Képviselőtestülete J e g y z ő k ö n y v Készült Szendrő Város Önkormányzat Képviselőtestületének 2012. június 22-i rendkívüli n y i l v á n o s üléséről. Az ülés helye:

Részletesebben

Napirendi pontok: 1.) Beszámoló az önkormányzat év I. félévi költségvetésének végrehajtásáról Előadó: Novák Jenőné pénzügyi csoportvezető

Napirendi pontok: 1.) Beszámoló az önkormányzat év I. félévi költségvetésének végrehajtásáról Előadó: Novák Jenőné pénzügyi csoportvezető Vásárosfalu Község Önkormányzat Képviselő-testülete 5/2011. szám JEGYZŐKÖNYV Készült: a vásárosfalui polgármesteri hivatal hivatalos helyiségében 2011. szeptember 13-án (kedden) 19,00 órakor megtartott

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. 2. Beszámoló Nyíracsád Községi Önkormányzat és intézményei évi gazdálkodásáról zárszámadás.

JEGYZŐKÖNYV. 2. Beszámoló Nyíracsád Községi Önkormányzat és intézményei évi gazdálkodásáról zárszámadás. 1 JEGYZŐKÖNYV Készült Nyíracsád Községi Önkormányzat Képviselő-testületének Pénzügyi Bizottsági ülésén a Nyíracsádi Polgármesteri Hivatal tanácstermében (4262 Nyíracsád, Petőfi tér 8.) 2017. április 27.-én

Részletesebben

PALOZNAK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA PALOZNAK

PALOZNAK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA PALOZNAK PALOZNAK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA PALOZNAK Szám: 2/189-3/2013. JEGYZŐKÖNYV KÉSZÜLT: ÜLÉS HELYE: JELEN VANNAK: BEJELENTÉSSEL TÁVOL: TANÁCSKOZÁSI JOGGAL MEGHÍVOTT: Paloznak Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

NYÍRGELSE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLET. 2014.február 11. megtartott rendkívüli testületi ülésének

NYÍRGELSE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLET. 2014.február 11. megtartott rendkívüli testületi ülésének NYÍRGELSE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2014.február 11. megtartott rendkívüli testületi ülésének a.,) jegyzőkönyve b.,) határozata c.,) előterjesztése d.,) tárgysorozata TÁRGYSOROZATA 1., /Nyírgelse

Részletesebben