IGAZGATÓI BESZÁMOLÓ. 2007/2008-as TANÉV TÖRTÉNÉSEIRŐL

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "IGAZGATÓI BESZÁMOLÓ. 2007/2008-as TANÉV TÖRTÉNÉSEIRŐL"

Átírás

1 IGAZGATÓI BESZÁMOLÓ 2007/2008-as TANÉV TÖRTÉNÉSEIRŐL Elfogadva: 103/2008.(IX.18.) számú Képviselő-testületi határozattal Készítette: GÜNTHER MIKLÓSNÉ SZŐDI HUNYADI JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA igazgatónője Kapja: SZŐD, CSÖRÖG KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

2 Tisztelt Polgármester Úr! Tisztelt Polgármester Asszony! Tisztelt Oktatási Bizottság és Képviselő-testület! Nem a szavak teszik dicsővé az embert. A csatasorban ismerszik meg, ki mit ér. (Hunyadi János hadvezér) Év végi beszámolóm bevezetéseként összefoglalom pár mondatban nyár eseményeit. Bizakodtam abban, hogy a kisiskola bezárásával könnyebb helyzetbe kerülünk. Tévedtem. A tavalyi beszámolómat azzal kezdtem, hogy milyen nehézségeket okozott, hogy elképzeléseink ellenére két osztályt működtetni kellett a kisiskolában is. Akkor még nem gondoltam arra, hogy milyen következményekkel fog ez járni. Szeretném Önökkel tudatni, hogy emberpróbáló volt számomra nyara. Mivel a csörögi roma tanulókat nem akarta egyik környékbeli település sem fogadni, elindult a lavina. Szinte naprakészen foglalkoztatott az Oktatási Hivatal, a minisztérium. Adatokat kellett nekik szolgáltatni. Azt vizsgálták, hogy törvényesen, jogosan jártunk-e el. Természetesen rendszeresen megjelent a média is és igyekezett számunkra előnytelenül bemutatni az eseményeket. Ebben a harcban ketten bizonygattuk igazunkat polgármester úrral. A végeredménye a dolognak mindenki előtt ismeretes. Az ügyben szereplő roma gyerekeket jelentősebb számban Vác iskolái és mi fogadtuk be. Kettő csörögi roma tanulót Sződliget iskolája. Ezzel sem oldódott meg egészen a helyzet, mert ekkor meg a hetedikes szülők lázadtak. Annak érdekében, hogy mindenki megfelelő tájékoztatást kapjon és megnyugodjanak a kedélyek július végén polgármester úrral és asszonnyal tartottunk egy szülői értekezletet. Mikor végre augusztusra mindent elrendeztünk, megjelentek az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyermekekért Alapítvány emberei is. Sajnos nem segítő szándékkal, bár ők ezt mondták. Nekik köszönhetően iskolánkat szegregáló iskolának kiáltották ki, ezáltal pályázatainkat elutasítják egyelőre. Az alapítvány még ezzel sem elégedett meg, ahol lehet feljelent bennünket és a csörögi roma tanulóink szüleinek egy részét uszítja ellenünk. Iskolánk abban a hálátlan szerepkörben van, hogy olyan problémát kell kezelnie, ami társadalmilag sem megoldott. Értem ezalatt a romák helyzetét. Mint az intézmény felelős vezetője azt is sérelmezem, hogy mi, akik a jelenlévő romaintegráció legmagasabb fokán állunk, szegregációs jelzőt kapunk. Ezt a szemléletet a hatóságoknál feltétlenül meg kell fordíttatni. Fontosnak tartottam, hogy Önök a fent említetteket tudják, hisz ennek tükrében kell értelmeznünk 2007/2008-as tanév történéseit. Az elmúlt tanév mindenek ellenére jól indult. Munkatervünkben sok feladatot terveztünk. (Önök ezt a mellékletben csatolt eseménynaptár rövidített változatából is láthatják.) Nevelő-oktató munkánk minőségének természetesen nem ártottak a nyári megpróbáltatások. Annál is inkább, mert azt a tantestület tagjai nem érzékelték, hisz nyári szünetüket, pihenésüket töltötték.

3 2007/2008-as tanév nevelő-oktató munkájáról Ebben a tanévben már valóban csak egy épületben tanítottunk, ami sok szempontból könnyítette munkánkat. (pl. nem ingáztak a tanárok) Továbbra is nagyon jónak tartom, hogy az alsósok és felsősök egy helyen vannak. Számos előnyét látom. A legnagyobbat abban jelölöm meg, hogy a tanítók és a tanárok belelátnak egymás munkájába. Ez mindig hasznos, de most, hogy a 2008/2009-es tanévtől bevezetésre kerül a nem szakrendszerű oktatás, még nagyobb jelentőséget kaphat. Helyzetünknél fogva alsóban és felsőben is nagy szerepe van a fejlesztőpedagógiának. A bevezetőben nem említettem, de fontos tudni azt a tényt, hogy ebben az évben az első osztályban 10 roma tanuló volt. A DIFER mérés (iskolaérettségi mutatót néz) tesztje azt mutatta, hogy jóval az országos átlag alatt voltak a mi elsőseink. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ezt számszerűen 5-6 fő okozza. Ezek a gyerekek csörögi roma gyerekek. Valószínű, hogy már az óvodában nagyon lemaradtak. A lemorzsolódásnak több oka is lehetett, az egyik, hogy nem jártak rendszeresen. Mivel az iskola alapozó szakaszában buktatni nem lehet, ezeket a gyerekeket is tovább kell engednünk negyedikig. A szülő engedélyével ismételheti csak a tanuló az évet. Szüleik viszont többségében nem partnerek ebben, zömmel a tanítóban keresik a hibát. Ezeket a tényeket fontosnak tartom, hogy Önök ismerjék. Bizonyára tudják, hogy hazánkban 2001-től kompetencia alapú országos mérések vannak. Idei tanévben 4.,6.,8. évfolyamunkban volt. Ezek eredményeit kb februárjában kapjuk meg. Az eredmények elemzésénél azt is figyelembe kell venni, hogy honnan indítunk. Az eddigi évek eredményei országos átlagot mutatnak. Ahhoz, hogy a hozzáadott pedagógiai értékünket is tudják mérni a szülőkkel kérdőívet töltetnek ki. A kérdőív kitöltése és visszaküldése nem kötelező. Csörögi roma szülők élnek is ezzel a jogukkal. Ebből következik, hogy a mi tantestületünk által hozzáadott pedagógiai értéket nem is tudják mérni az OKÉV-nél, pedig e nélkül a kompetenciamérés eredményei hamis képet adhatnak. Ezzel Önök sem tudnak mit tenni, csak tájékoztatásul mondtam el. Most pedig konkrét adatokkal és eredményekkel rátérek a 2007/2008-as tanév történéseire. A tanévet a 19/2007. (III.23.) OKM rendelet a következőként szabályozta Első tanítási nap: szeptember 3. (hétfő). Utolsó tanítási nap: július 13. (péntek). Tanítási napok száma: 181 nap. Őszi szünet: okt. 29-től okt. 31-ig. Téli szünet: dec. 22-től jan. 2-ig. Tavaszi szünet: márc. 21-től március 25-ig. Országos kompetenciamérés: május 28. ISKOLAÉPÜLETÜNK 40. SZÜLETÉSNAPJA Eseményeink közül kiemelten kezelhető. Hónapokon keresztül terveztünk, szerveztünk és végül cselekedtünk. Iskolatörténeti kiállítást szerveztünk és végül cselekedtünk.

4 Iskolatörténeti kiállítást szerveztünk. Ehhez a tárgyi emlékek összegyűjtése nehezen indult, de végül sikerült. Sok kincs került elő. A kiállítás anyagát szívesen nézegette gyerek és felnőtt egyaránt. Az ünnep kapcsán meghívtunk régi tanárokat és diákokat is a fehér asztalos beszélgetésre. Iskolánkat ez alkalomból megáldotta a sződi plébános atya. A Sződiek Híradója külön emlékrovattal tisztelte meg intézményünket. Diákjaink hónapokon keresztül készülődtek az ünnepi történeti vetélkedőre. Születésnap délutánján az osztályok műsoros bemutatkozása varázsolta el vendégeinket. Este tanítványaink örömére zenés-táncos ünnepzárás volt. Ezen a napon sokan írtak emlékkönyvünkbe kedves sorokat. A nap emlékét a fényképek, az újságcikkek, a tárgyi emlékek őrzik utódainknak. Összegezve a 40. születésnapra való visszaemlékezésemet azt mondhatom, hogy óriási tervezést-szervezést igényelt, de megérte. 2007/2008-as tanév főbb létszámadatai Pedagógusok száma: 16 fő + 1 óraadó (néptánc) Pedagógiai munkát segítők: 1 fő karbantartó-fűtő 1 fő iskolatitkár 3 fő takarító Pedagógusállomány változások: Elment: Demján Csaba rajz-földrajz szakos tanár Szigetiné Illényi Judit angol szakos tanár Jött: Karkusz Mária rajz-földrajz angol szakos tanár Soós Emőke fejlesztőpedagógus-napközis tanár Humánerőforrás gazdálkodásról: Igyekszem többszakos tanárokat felvenni, mivel kisiskola lévén az egyszakos pedagógusokat nem lehet teljes hatékonysággal, teljes munkaidőben foglalkoztatni. Iskolánkban Kolumbán Attila testnevelő tanár egyszakos kolléga. Kötelező óraszámának eléréséhez napközis foglalkozás vezetését is ajánlottam fel neki, amit ő elfogadott, így nem kellett részmunkaidősre változtatnom munkaidejét. A többi tanár többszakos és kötelező óraszámukat a szakjuknak megfelelően teljesítik. Úgy érzem, hogy a humánerőforrás gazdálkodásom is jó. Ezt az érzésemet Bak Ferenc szakértő úr szavai is megerősítették. Ennek ellenére nem dőlhetek hátra, mert a jövőben is várhatóak már előre jelzett személyi változások (pl. szülés miatt). Természetesen akkor fogom megoldani a problémát, amikor ténylegesen bekövetkezik, most még csak készülők rá. Annak is örülök, hogy pedagógusaink között igazi egyéniségek találhatóak, akikkel évről-évre meg lehet újítani tevékenységsorozatunkat. Mondhatnám ez is okozója, hogy már a jó hírnevünk erősödik évről-évre. A pedagógiai munkát segítők (ez a technikaiak szakszerű megnevezése), nagyon jól végzik munkájukat. Szívvel-lélekkel dolgoznak ők is az intézményünkért. Személyi állományunk évek óta stabil.

5 Idén nyugdíjba vonulás miatt elbúcsúztunk Juhász Istvánné (Terikétől). Helyére Kelemen Ferencné (Margitka) érkezett. Az ő munkáját már előzetesen megismertem és nyugodt lelkiismerettel vettem fel állományunkba, mert jó munkaerőnek ígérkezik. Óraadó tanárunk Ónodi Attila (néptánc oktató) munkájával is elégedett vagyok. Lelkesen végzi a feladatát. Idén kisebb óraszámban és szakköri formában voltak a foglalkozások. Valószínűnek tartom, hogy ezen a formán a 2008/2009-es tanévben sem változtatunk. Tanulólétszámunk, tanulócsoportok: 8 évfolyamon 8 osztályunk van. Tanulólétszám: 184 fő Alsó tagozat: 89 fő Felső tagozat: 95 fő Csörögi tanuló: 51 fő Nagyon jó bevált az iskolaotthonos rendszer 1-2. osztályban. Vétek lenne rajta változtatni. 1 alsós és 1 felsős napközis csoportunk van. Ezen kívül igény merült fel a tanulószobai foglalkozásra is. A tanulószobások nem étkeznek intézményünkben, de lehetőségük van a hiányosságok pótlására szaktanár vezetésével. Ezt a lehetőséget főleg a sződi diákok veszik igénybe. A csörögi diákok inkább a napközis foglalkozásokra tartanak igényt, mivel nekik étkezésre is szükségük van. Sokat segít, hogy Hegedűsné Kripák Ildikó polgármester asszony elintézte az iskolabusz létezését. Bízom benne, hogy ez a jövőben is így marad. Nagyon rugalmas a busz tulajdonosa is, sokat igazodik az iskolai programokhoz. Elégedett vagyok az iskolabuszon kísérő (Károlyiné Terike) munkájával is. Ballagóink száma: 27 fő Elsősök száma: 22fő 2008/2009-es tanévre várhatóan és a beiratkozás szerint fő elsősünk lesz. Ami az eddigi évektől eltér, hogy kevesebb csörögi tanulót tudtunk fogadni (2008. szeptemberében), mert a sződiek zömmel hozzánk íratták be gyermekeiket. Továbbtanulás, pályaválasztás: június 13-án búcsúztunk 8. osztályosainktól. Az ünnepélyre, ami már tőlünk megszokottan sikerült, sok hozzátartozó eljött. Idén nem avattunk hunyadi díjas tanulót. Tanulóink pályaválasztását nyomon követtük és maximálisan segítettük. A mindenkori osztályfőnök mellett Márgusné Czinege Tünde igazgató helyettes a pályaválasztási felelősünk. Sok éves tapasztalattal rendelkezik ezen a téren már. Továbbtanulási mutató: Gimnázium: 1 fő Szakközépiskola: 18 fő Szakmunkás iskola: 8 fő Tanulóink zömmel Vác középiskoláit választották, így nem kell sok időt tölteni majd az utazással.

6 Mit oktattunk a tantervi előírásoktól több óraszámban: Angol 3. osztály 2 óra Angol 7.,8. osztály haladó csoport + 1 óra Informatika 5. osztálytól Szakköreink: Dráma Aerobic Énekkar Angol dráma Népi tánc Rajz Ezen kívül projekteket indítottunk ebben a tanévben is. SZÜLETÉSNAP és RENESZÁNSZ ÉV címmel. A projektek általában 5-6 programból állnak és nagyon szeretik a diákok is és a szülők is. A szakkörök nagyobb kitartást igényelnek, a projekt gyorsabb lefolyású és átjárhatóbb foglalkozás. Költségfelhasználás szempontjából is hatékonyabb. Versenyek: Kistérségi Történelmi vetélkedő ( 48 nagyjai címmel) Sződ Kistérségi Angol verseny XVII. Weöres Sándor Színjátszó Fesztivál Vác (bronz fokozat) Felkészítő tanár: Molnár Tímea Bárdos Lajos megyei angol verseny Dunakeszi Felkészítő tanár: Rodney Ágnes Bendegúz Matematika levelezős verseny (arany, ezüst, és bronz fokozatok) Farkas Dániel, Czinege Gréta, Nikolics László, Salihu Ardita Felkészítő tanár: Bimba Imre Országos reneszánsz Verseny (8. helyezés) Nikolics László Felkészítő tanárok: Rodney Ágnes, Tóthné Barcs Ágnes Kistérségi Szövegértési verseny Váchartyán Kreizinger Melinda, Balogh Kitti, Simon Tamás Felkészítő tanár: Molnár Tímea Angol alapfokú nyelvvizsgát szerzett: Simon Tamás 7.o. Szakács Zoltán 7.o. Bíró Bálint 8.o. Felkészítő tanár: Rodney Ágnes Kistérségi Matematika Verseny Kosd Balogh Kitti 1. hely Felkészítő tanár: Bimba Imre Nyelv-ész házi magyar verseny

7 Felkészítő tanár: Mészáros Miklósné Kvassay Matematika és Szövegértő verseny Őrbottyán Felkészítő tanárok: Keszericze Kármen, Vas Zsuzsanna Országos Népművészeti Verseny Sződliget (ezüst fokozat) Balogh Kitti, Czinege Renáta, Kvanta Bianka Felkészítő tanár: Tóthné Barcs Ágnes Sződligeti Tavasz Szavalóverseny Matuz Márk Felkészítő tanár: Tóthné Barcs Ágnes Galagonya Szavalóverseny: Felkészítő tanárok: Farkasné haraszti Ildikó, Vas Zsuzsanna, Keszericze Kármen Ivanics Istvánné, Mészáros Miklósné, Dreiszigné Gombai Erzsébet József Attila Szavalóverseny: Felkészítő tanárok: Molnár Tímea, Tóthné Barcs Ágnes 7. és 8. osztályos tanulóink részt vettek az ÁNTSZ Füst mentes osztályokért pályázatán. Erdei iskoláink: 1. osztály május29-től 30-ig Horány 2. osztály május 13-tól 15-ig Nagybörzsöny 3. osztály május 13-tól 16-ig Nagybörzsöny 4. osztály május 13-tól 16-ig Nagybörzsöny Táboraink: Balatonaliga (június) Angol nyelvi tábor (Sződ - június) Gőrkorcsolya tábor (Sződ - július) Tanártovábbképzés: Idén a továbbképzési pénzünket tantestületi képzésre fordítottuk. Mivel szeptemberétől bevezetésre kerül a tanárok teljesítményértékelés mérése, szerettem volna, ha minden pedagógus átlátná ezt a munkát. Így a QUALI-CO cég segítségével dolgoztuk ki mérőrendszerünket szeptemberétől kötelező a teljesítményértékelés az intézményekben. Nyugodt vagyok, hogy szakszerű segítséggel, mindenki szánmára átláthatóan dolgoztuk ki mérőrendszerünket, amit a képviselő testület 41/2007.(04.19.) határozatával el is fogadott. Gazdákodásunkról: Időarányosan elköltöttük költségvetésünket. 6. sz. tanterem beépített szekrények iroda beépített szekrények radiátor védőrácsok sporteszközök (pl. mobil kosárlabda palánkok) ebédlő bútorzata, eszközei

8 porszívó magnó (néptánc) iskolarádió korszerűsítése mikroportok applikáció (alsó tagozat) padok, székek kerítés nádazása, javítása függönyök és dekorációs anyagok rendezvények (pl. 40. SZÜLETÉSNAP és RENESZÁNSZ ÉV arányosan) kis sámlik (1-2. osztályok) Számszerűen az egyenleget ezután kapom meg. Kapcsolatainkról: Intézményünkben sok tanárjelölt képződik. A hallgatók megkeresésére vállaljuk, hogy különböző egyetemekről, főiskolákról jöhetnek hozzánk gyakorlatra. Legtöbb hallgató gyakorlatvezető tanára Ivanics Istvánné (Tünde) volt. Ez a vállalkozásunk sok munkával, türelemmel és felelősséggel jár, de intézményünk hírnevéért ezt is vállaljuk. Jó a kapcsolatunk helyben Óvodával Önkormányzattal (Sződ, illetve Csörög) CKÖ-vel Könyvtárral Egyházzal Orvosokkal Védőnőkkel Gyógyszerésszel Takarékszövetkezettel Postával Gyermekjóléti szolgálattal Külső kapcsolataink szerteágazóak és jól működőek: Szülői közösség Középiskolák ÁNTSZ Nevelési Tanácsadó Vác Tanulói Képességet Vizsgáló Rendőrség Kistérségünk általános iskolái stb. Évek óta elégedet vagyok a szülők hozzánk állásával. Idén új SZK elnökünk van Mikes Imréné (Krisztina) személyében. Az SZK-ról elmondható, hogy igen aktív szülők alkotják, akik igazán tesznek iskolánkért. Ballagó tanulóink szülei közül kiemelkedő segítségnyújtásáért köszönetemet fejezem ki és oklevelet nyújtottam át Kovács Istvánnénak (Kovács András) Czinege Zsuzsának (Czinege Ádám)

9 Tarcsáné Katona Mariannak (Tarcsa Alexandra) Prókai Andreának (Tyukodi Adrienn) DÖK tevékenysége (Diákönkormányzat) A demokratizmust már az általános iskolában tanulják a diákok. Jogokat érvényesítettnek és kötelességeket fogadnak el. Rodney Ágnes tanárpatrónusuk segítségével éltek az önkormányzat adta lehetőségeikkel. Rendszeresen kikérem munkámhoz az ő véleményüket is. Ezen a téren kiemelkedő munkát végzett Pauliscsák Márton és Czinege Mariann 7. osztályos tanulók. Gyermekvédelmi tevékenységünkről Iskolánkban 62 fő HH-s (hátrányos helyzetű) gyermek van és 39 fő HHH-s (halmozottan hátrányos helyzetű). A tanév folyamán Nevelési Tanácsadóba irányított: 3 fő Tanulási Képességeket Vizsgálóba irányított 10 fő. Rendszeresen tartjuk a kapcsolatot az önkormányzatok gyermekvédelmi felelősével, a gyermekjóléti szolgálattal, az orvosokkal és a védőnőkkel. Segítjük a családok gyermeknevelését is. Iskolánkban felelősként Sándor Zsoltné (Csilla) végzi ezt a feladatot. Összegző gondolatok: 2007/2008-as tanévről elmondható, hogy a munkatervben kitűzött célokat elértük. Elérésük érdekében a feladatok jól meghatározottak és teljesíthetőek voltak. Végezetül megköszönöm a hunyadisok nevében mindazt a sok segítséget, amit a Polgármester Úrtól és Asszonytól, valamint a képviselő-testület tagjaitól kaptam. Kérem segítsék munkámat a jövőben is, hogy intézményünk jól és hatékonyan működhessen! Sződ, július 18. Köszönettel és tisztelettel: Günther Miklósné igazgatónő

IGAZGATÓI BESZÁMOLÓ. 2005/2006-os TANÉV TÖRTÉNÉSEIRŐL

IGAZGATÓI BESZÁMOLÓ. 2005/2006-os TANÉV TÖRTÉNÉSEIRŐL IGAZGATÓI BESZÁMOLÓ 2005/2006-os TANÉV TÖRTÉNÉSEIRŐL Elfogadva: 93/2006.(IX.21.) számú Képviselő-testületi határozattal Készítette: GÜNTHER MIKLÓSNÉ SZŐDI HUNYADI JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA igazgatónője Kapja:

Részletesebben

Palonai Magyar Bálint Általános Iskola

Palonai Magyar Bálint Általános Iskola Intézmény neve: Palonai Magyar Bálint Általános Iskola Igazgató: Makkos Csaba Címe: Fonyód Fő u. 8. Telefon / fax: 85 / 361423 Email cím: mbaltisk@tonline.hu OM azonosító: 034007 Telefon: 85361423 1. Pedagógusok

Részletesebben

Palonai Magyar Bálint Általános Iskola

Palonai Magyar Bálint Általános Iskola Intézmény neve: Palonai Magyar Bálint Általános Iskola Igazgató: Makkos Csaba Címe: Fonyód Fő u. 8. Telefon / fax: 85 / 361423 Email cím: mbaltisk@tonline.hu OM azonosító: 034007 Telefon: 85361423 1. Pedagógusok

Részletesebben

1. Pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége, hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához

1. Pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége, hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához 1. Pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége, hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Pedagógusok Végzettség, szakképzettség Tantárgyfelosztás 1. Tanító Közoktatás vezetői szak Közoktatási

Részletesebben

Különös közzétételi lista

Különös közzétételi lista Különös közzétételi lista 1, A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Egyetemet végzett pedagógus Szakvizsgázott pedagógus Tanár Tanító Napközis

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA A NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYEK RÉSZÉRE

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA A NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYEK RÉSZÉRE JUHÁSZ GYULA ÁLTALÁNOS ISKOLA 2600 Vác Báthori u. 17-19 KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA A NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYEK RÉSZÉRE A 11/1994. (VI.8.) MKM rendelet és a 32/2008 (XI.24.) OKM rendelet alapján JUHÁSZ

Részletesebben

Különös közzétételi lista

Különös közzétételi lista Különös közzétételi lista i Általános Iskola A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához 2013/2014. tanév Pedagógus végzettsége Pedagógus szakképzettsége

Részletesebben

Pedagógusok Végzettség, szakképzettség Tantárgyfelosztás

Pedagógusok Végzettség, szakképzettség Tantárgyfelosztás 1. Pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége, hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Pedagógusok Végzettség, szakképzettség Tantárgyfelosztás 1. Tanító Közoktatás vezetői szak Közoktatási

Részletesebben

Különös közzétételi lista A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához

Különös közzétételi lista A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Különös közzétételi lista 2018. 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Kőszeg: Középiskolai tanár: Általános iskolai tanár: Tanító speciális

Részletesebben

A pedagógusok iskolai végzettsége, szakképzettsége, tanított szakja

A pedagógusok iskolai végzettsége, szakképzettsége, tanított szakja A pedagógusok iskolai végzettsége, szakképzettsége, tanított szakja 1., közoktatási vezető szakvizsga, tagintézmény-vezető, 4.o. testnevelés 2. 1.osztályfőnöke, egész napos iskola 3. 1.osztály egész napos

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA. A 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA. A 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA A 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról rendelet alapján az alábbi adatokat tesszük közzé. Intézmény neve: Jászboldogházi

Részletesebben

1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége, hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához

1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége, hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Petőfi Sándor Tagiskola Komoró Közzétételi Lista 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége, hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához 1. Tanító Fejlesztő pedagógus /szakvizsga/

Részletesebben

2011/2012. Különös közzétételi lista: Végzettség Szakképesítés Tanított osztályok és tantárgyak Közoktatás vezető Szakértő

2011/2012. Különös közzétételi lista: Végzettség Szakképesítés Tanított osztályok és tantárgyak Közoktatás vezető Szakértő Különös közzétételi lista: 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége, hozzárendelve a helyi tanterv tantárgy-felosztásához 2. Nevelő oktató munkát segítők száma, szakképzettsége 3. Iskolai

Részletesebben

1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához

1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Iskolai végzettség, egyetem Szak megnevezése Egyéb szakképesítés Tanított tárgyak,, tanár, pedagógiaangol

Részletesebben

Pókaszepetki Festetics Kristóf Általános Iskola. Pakod, Csány László u. 2.

Pókaszepetki Festetics Kristóf Általános Iskola. Pakod, Csány László u. 2. Pókaszepetki Festetics Kristóf Általános Iskola Pakod, Csány László u. 2. MUNKATERV 2014/2015. tanévre Készítette: Ódorné Marton Edit tagintézmény vezető Pakod, 2014. augusztus 25. A 2014-2015 tanév rendje:

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYEK RÉSZÉRE

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYEK RÉSZÉRE Szalkszentmártoni Petőfi Sándor Általános Iskola OM:027935 KLIK 030009 6086 Szalkszentmárton, Petőfi tér 12. KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYEK RÉSZÉRE 10. sz. melléklet a 11/1994.

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA A 32/2008. ( XI. 24.) a nevelési- oktatási intézmények működéséről szóló OKM rendelet alapján az alábbi adatokkal működik intézményünk. Intézmény neve: Általános Iskola Tápiószele

Részletesebben

Különös közzétételi lista

Különös közzétételi lista Különös közzétételi lista Szent Péter és Pál Szalézi Általános Iskola A közoktatási intézmény eredményességéről, személyi és tárgyi feltételeihez kapcsolódó információkról szükséges a szülőket tájékoztatni.

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA A 11/1994. (VI. 8.) MKM r. 8. (6) bekezdés kötelezi az intézményeket az ún. különös közzétételi lista megjelentetésére. 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége

Részletesebben

Különös közzétételi lista. Szomódi Íriszkert Általános Iskola 2016/2017. tanév. Feladat ellátási hely: 2896 Szomód, Temető utca 16/A.

Különös közzétételi lista. Szomódi Íriszkert Általános Iskola 2016/2017. tanév. Feladat ellátási hely: 2896 Szomód, Temető utca 16/A. Különös közzétételi lista Szomódi Íriszkert Általános 2016/2017. tanév Feladat ellátási hely: 2896 Szomód, Temető utca 16/A. 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához

Részletesebben

5. A tanév helyi rendje 2017/18.

5. A tanév helyi rendje 2017/18. 5. A tanév helyi rendje 2017/18. Az énekkari próbák rendje: kedd: 50-14-30 : 50-30. Szeptember 1. 4-8. 6. 7. 18. 22. 23. 30. Tanévnyitó ünnepély: 8.00 1-8. évfolyamos szülői értekezlet Tűzriadó próba Bombariadó

Részletesebben

A Szerencsi Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Óvoda és Bölcsőde különös közzétételi listája

A Szerencsi Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Óvoda és Bölcsőde különös közzétételi listája A Szerencsi Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Óvoda és Bölcsőde különös közzétételi listája Az iskola pedagógusainak végzettsége, szakképzettsége: Sorszám végzettség Tantárgyfelosztás

Részletesebben

Közzétételi lista. 2014/15-ös tanév. 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztáshoz

Közzétételi lista. 2014/15-ös tanév. 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztáshoz Közzétételi lista 2014/15-ös tanév Az intézmények eredményességéről, felkészültségéről, személyi feltételeihez (személyes adatokat nem sértve) kapcsolódó információkról a szülőket tájékoztatni szükséges,

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA A 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról szóló rendelet alapján az alábbi adatokat tesszük közzé. Intézmény neve: Besnyői Arany

Részletesebben

KÖZZÉTÉTELI LISTA OKTÓBER 1.

KÖZZÉTÉTELI LISTA OKTÓBER 1. KÖZZÉTÉTELI LISTA 2018. OKTÓBER 1. Aktív pedagógusok munkakör szakképzettség létszám tanító tanító 11 angol műveltségi terület 1 ember- és társadalom műveltségi terület 1 ének műveltségi terület 6 fejlesztő

Részletesebben

A TANÉV HELYI RENDJE

A TANÉV HELYI RENDJE A TANÉV HELYI RENDJE A tényleges tanítási napok száma: 181 nap. Az első tanítási nap: 2018. szeptember 3. (hétfő) Családi nap: 2018. szeptember 22. Az őszi szünet 2018. október 29-től 2018. november 2-ig

Részletesebben

BÁRDOS LAJOS ÁLTALÁNOS ISKOLA KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA 2014/2015.

BÁRDOS LAJOS ÁLTALÁNOS ISKOLA KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA 2014/2015. BÁRDOS LAJOS ÁLTALÁNOS ISKOLA KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA 2014/2015. 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Pedagógusok Végzettség, szakképzettség

Részletesebben

Tóvárosi Általános Iskola

Tóvárosi Általános Iskola Tóvárosi Általános Iskola 2009/2010-es tanév munkaterve A tantestület 2009. augusztus 31-én tartott értekezletén elfogadta. Pokrovenszki László igazgató 2009/2010-es tanév rendje A tanév 2009. szeptember

Részletesebben

Különös közzétételi lista

Különös közzétételi lista Különös közzétételi lista I. Felvételi lehetőségekről szóló tájékoztató II. Beiratkozásra meghatározott idő, a fenntartó által engedélyezett osztályok, csoportok száma III. A nevelési-oktatási intézmény

Részletesebben

Különös közzétételi lista

Különös közzétételi lista Különös közzétételi lista 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához 2. A nevelő és oktató munkát segítők száma, feladatköre, iskolai végzettsége

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA Budapest XIV. Kerületi Széchenyi István Általános Iskola KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA Budapest, 2018. szeptember 1 Különös közzétételi lista A 32/2008. ( XI. 24.) a nevelési- oktatási intézmények működéséről

Részletesebben

Különös közzétételi lista

Különös közzétételi lista Különös közzétételi lista Az iskola neve: Baltazár Dezső Református Általános Iskola Az iskola címe: 4220 Hajdúböszörmény, Bocskai tér 10. Az iskola OM azonosítószáma: 031064 Tanév megnevezése: 2014/2015.

Részletesebben

Különös közzétételi lista. Dél-Zselic Általános Iskola Somogyapáti Általános Iskolája

Különös közzétételi lista. Dél-Zselic Általános Iskola Somogyapáti Általános Iskolája Különös közzétételi lista Dél-Zselic Általános Iskola Somogyapáti Általános Iskolája 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége: Végzettség Szakképesítés 1. Főiskola, tanár matematika-technika,

Részletesebben

Különös közzétételi lista 2010/2011. tanév

Különös közzétételi lista 2010/2011. tanév Különös közzétételi lista 2010/2011. tanév Személyi feltételek Pedagógus-munkakörben Sorszám A pedagógus végzettsége, szakképzettsége 1. Magyar-orosz-német szakos tanár Szakvizsgázott pedagógus: közoktatási

Részletesebben

KOLOZSVÁR UTCAI ÁLTALÁNOS ISKOLA. Programterv 2015/2016-os tanév 1155 BUDAPEST, KOLOZSVÁR U. 1.

KOLOZSVÁR UTCAI ÁLTALÁNOS ISKOLA. Programterv 2015/2016-os tanév 1155 BUDAPEST, KOLOZSVÁR U. 1. KOLOZSVÁR UTCAI ÁLTALÁNOS ISKOLA 1155 BUDAPEST, KOLOZSVÁR U. 1. Tel./Fax: 419-2413 ; 416-0437 e-mail: titkarsag@kolozsvariskola.hu Programterv 2015/2016-os tanév Szorgalmi idő: 2015. IX. 1.(kedd)- 2016.

Részletesebben

1. A pedagógusok iskolai végzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához. Név Tanított tárgy A nevelő szakképzettsége / végzettsége

1. A pedagógusok iskolai végzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához. Név Tanított tárgy A nevelő szakképzettsége / végzettsége Közzétételi lista A 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet 10. számú mellékletének értelmében a nevelési-oktatási intézmények az alábbi adatokat, információkat kötelesek honlapjukon (is) közzé tenni: 1. A pedagógusok

Részletesebben

sorszám végzettség végzettség szintje tanított tantárgy 1. horvát, orosz főiskola horvát 2. horvát, orosz főiskola horvát

sorszám végzettség végzettség szintje tanított tantárgy 1. horvát, orosz főiskola horvát 2. horvát, orosz főiskola horvát A pedagógusok iskolai végzettsége és az általuk tanított tantárgyak a 2016/2017-es tanévben: sorszám végzettség végzettség szintje tanított tantárgy 1. horvát, orosz horvát 2. horvát, orosz horvát 3. tanító

Részletesebben

Idegen nyelvi mérés eredményei év

Idegen nyelvi mérés eredményei év Idegen i mérés eredményei - 2017. év srsz. Mérési azonosító Évfolyam Idegen Mérési eredmény (százalék) 1. X443-W859 6 angol 70% 2. J147-U624 6 angol 76% 3. U159-A876 6 angol 56% 4. F393-P633 6 angol 100%

Részletesebben

RENDEZVÉNY. 2017/ szeptember 1 (péntek) június 15 (péntek) 180 tanítási nap

RENDEZVÉNY. 2017/ szeptember 1 (péntek) június 15 (péntek) 180 tanítási nap RENDEZVÉNYTERV 2017/2018. 2017.szeptember 1 () 2018. június 15 () 180 tanítási nap aug. 22-ig IDŐPONT RENDEZVÉNY Tankönyvek átvétele FELELŐS/ RÉSZTVEVŐ Nagyné Szabó Cecília aug. 23. Pedagógusok munkába

Részletesebben

Különös közzétételi lista

Különös közzétételi lista Különös közzétételi lista 2014/2015. tanév 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához 2. A nevelő és oktató munkát segítők száma, feladatköre,

Részletesebben

Tájékoztató. a novaji Gárdonyi Géza Tagiskola. tanévkezdéséről

Tájékoztató. a novaji Gárdonyi Géza Tagiskola. tanévkezdéséről K L I K 0 9 1 0 2 1 N O S Z V A J I F I G E D Y J Á N O S Á L T A L Á N O S I S K O L A ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI IS K O L A GÁRDONYI GÉZA TAGISKO L Á J A 3327 Novaj, Hősök tere 2. és 3327 Novaj, István út

Részletesebben

A HHH-s tanulók továbbtanulásra felkészítő programja 2011-2012

A HHH-s tanulók továbbtanulásra felkészítő programja 2011-2012 Szepte mber A HHH-s tanulók továbbtanulásra felkészítő programja 2011-2012 IPR Első szülői értekezlet: szept.27. : 2011-2012-es tanév programjainak, feladatainak ismertetése. 7.-8. évfolyamon kiemelkedő

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA A 229/2012. (VIII. 28.) KORMÁNYRENDELET 23. ALAPJÁN

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA A 229/2012. (VIII. 28.) KORMÁNYRENDELET 23. ALAPJÁN KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA A 229/2012. (VIII. 28.) KORMÁNYRENDELET 23. ALAPJÁN 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége a helyi tanterv tantárgyfelosztásához. 2. A nevelő és oktató munkát

Részletesebben

4. A tanév helyi rendje 2015/2016.

4. A tanév helyi rendje 2015/2016. 4. A tanév helyi rendje 2015/2016. Szeptember 1. Tanévnyitó ünnepély 8.00 1. évfolyam szülői értekezletek 17.00 3. Tűzriadó próba 2. óra 4. Bombariadó próba 2. óra 7-10. Szülői értekezletek 2-4. és 5-8.

Részletesebben

K Ü L Ö N Ö S K Ö Z Z É T É T E L I L I S T A AZ ISKOLA EREDMÉNYESSÉGÉRŐL, FELKÉSZÜLTSÉGÉRŐL, SZEMÉLYI FELTÉTELEIRŐL SZÓLÓ LEGFONTOSABB INFORMÁCIÓK:

K Ü L Ö N Ö S K Ö Z Z É T É T E L I L I S T A AZ ISKOLA EREDMÉNYESSÉGÉRŐL, FELKÉSZÜLTSÉGÉRŐL, SZEMÉLYI FELTÉTELEIRŐL SZÓLÓ LEGFONTOSABB INFORMÁCIÓK: K Ü L Ö N Ö S K Ö Z Z É T É T E L I L I S T A AZ ISKOLA EREDMÉNYESSÉGÉRŐL, FELKÉSZÜLTSÉGÉRŐL, SZEMÉLYI FELTÉTELEIRŐL SZÓLÓ LEGFONTOSABB INFORMÁCIÓK: Az intézmények eredményességéről, felkészültségéről,

Részletesebben

Különös közzétételi lista A 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet alapján

Különös közzétételi lista A 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet alapján Különös közzétételi lista A 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet alapján 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Végzettség Szakok Munkaköre

Részletesebben

Kossuth Lajos Evangélikus. Általános Iskola ÉS. 2014/2015. munkaterve

Kossuth Lajos Evangélikus. Általános Iskola ÉS. 2014/2015. munkaterve Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA 2014/2015. munkaterve 1 2014/2015. tanév helyi rendje és munkaterve A tanév szorgalmi rendje: 2014.szeptember 1.(hétfő) - 2015. június

Részletesebben

Előzetes információk a beiratkozásról (végleges információk április elején várhatóak) Kedves Szülők!

Előzetes információk a beiratkozásról (végleges információk április elején várhatóak) Kedves Szülők! Gödi Németh László Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 2132 Göd, Ifjúság köz 1-3. /: (27)532-115 E-mail: godinemeth@invitel.hu : www.godinemeth.hu OM: 032351 Előzetes információk a beiratkozásról

Részletesebben

(Szentgyörgyi Albert) 2017/2018. tanév helyi rendje (2017. szeptember augusztus 31.) Készült a 14/2017. (VI. 14.) EMMI rendelet alapján

(Szentgyörgyi Albert) 2017/2018. tanév helyi rendje (2017. szeptember augusztus 31.) Készült a 14/2017. (VI. 14.) EMMI rendelet alapján Kisfaludy Utcai Tagiskola Kaposvár Ahogyan ma tanítunk, olyan lesz a holnap (Szentgyörgyi Albert) 2017/2018. tanév helyi rendje (2017. szeptember 01-2018. augusztus 31.) Készült a 14/2017. (VI. 14.) EMMI

Részletesebben

Az iskola nem az élet előszobája, hanem a való élet. Stephen Fry. Szász Endre Általános Iskola és Művészeti Iskola ALSÓ TAGOZATÁNAK MUNKATERVE

Az iskola nem az élet előszobája, hanem a való élet. Stephen Fry. Szász Endre Általános Iskola és Művészeti Iskola ALSÓ TAGOZATÁNAK MUNKATERVE Az iskola nem az élet előszobája, hanem a való élet. Stephen Fry. Szász Endre Általános Iskola és Művészeti Iskola ALSÓ TAGOZATÁNAK MUNKATERVE a 2018/2019-es tanévre Odor Zsuzsanna mkv. 1 A munkaközösség

Részletesebben

A tanév helyi rendje 2016/17.

A tanév helyi rendje 2016/17. A tanév helyi rendje 2016/17. Az énekkari próbák rendje: : 13.50-14-30 : 13.50-14.30. Szeptember 1. 7. 6. 5-8. 12. 17. 24. 26. Tanévnyitó ünnepély: 8.00 1. évfolyam szülői értekezletek:17.00 Tűzriadó próba

Részletesebben

Különös közzétételi lista. a 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet 10. számú melléklete alapján

Különös közzétételi lista. a 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet 10. számú melléklete alapján Különös közzétételi lista a 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet 10. számú melléklete alapján 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához 2. A

Részletesebben

Különös közzétételi lista:

Különös közzétételi lista: Különös közzétételi lista: 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége, hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához 2. Nevelő oktató munkát segítők száma, szakképzettsége 3. Iskolai

Részletesebben

Budapest XIV. Kerületi Jókai Mór Általános Iskola. Különös közzétételi lista

Budapest XIV. Kerületi Jókai Mór Általános Iskola. Különös közzétételi lista Budapest XIV. Kerületi Jókai Mór Általános Iskola Különös közzétételi lista Különös közzétételi lista: 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége, hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához

Részletesebben

Kedves Szülők! A beiratkozás időpontja: április ig, hétfőtől szerdáig, 8-18 óráig az első emeleti könyvtárban

Kedves Szülők! A beiratkozás időpontja: április ig, hétfőtől szerdáig, 8-18 óráig az első emeleti könyvtárban Gödi Németh László Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 2132 Göd, Ifjúság köz 1-3. / : (27)532-115 E-mail: godinemeth@invitel.hu : www.godinemeth.hu OM: 032351 Kedves Szülők! A beiratkozás időpontja:

Részletesebben

Különös közzétételi lista

Különös közzétételi lista végzettség Különös közzétételi lista 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a tanterv tantárgyfelosztásához mely szakra képesített mely tantárgyakat tanít 1-4. évfolyam 5-8.

Részletesebben

IGAZGATÓI BESZÁMOLÓ. 2009/2010-es TANÉV TÖRTÉNÉSEIRŐL

IGAZGATÓI BESZÁMOLÓ. 2009/2010-es TANÉV TÖRTÉNÉSEIRŐL IGAZGATÓI BESZÁMOLÓ 2009/2010-es TANÉV TÖRTÉNÉSEIRŐL Elfogadva: 64/2010.(VI.24.) számú Képviselő-testületi határozattal Készítette: GÜNTHER MIKLÓSNÉ SZŐDI HUNYADI JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA igazgatónője Kapja:

Részletesebben

ÁSZÁRI JÁSZAI MARI ÁLTALÁNOS ISKOLA GÁRDONYI GÉZA ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA MUNKATERV 2013/2014-es TANÉV

ÁSZÁRI JÁSZAI MARI ÁLTALÁNOS ISKOLA GÁRDONYI GÉZA ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA MUNKATERV 2013/2014-es TANÉV ÁSZÁRI JÁSZAI MARI ÁLTALÁNOS ISKOLA GÁRDONYI GÉZA ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA MUNKATERV 2013/2014-es TANÉV HELYZETELEMZÉS Tanulói létszám: Oszt. Létszám SNI BTM Bejáró Napközi Tanulószoba 1-2. 16 2 2 6 11 4. 15

Részletesebben

Különös közzétételi lista a nevelési-oktatási intézmények

Különös közzétételi lista a nevelési-oktatási intézmények Különös közzétételi lista a nevelési-oktatási intézmények részére 10. számú melléklet a 11/1994 (VI.8 ) MKM rendelet alapján 1. A pedagógusok iskolai végzettsége, szakképzettsége hozzárendelve a helyi

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR 2012/2013.

ESEMÉNYNAPTÁR 2012/2013. ESEMÉNYNAPTÁR 2012/2013. IDŐPONT ESEMÉNY FELELŐS augusztus 22. 9 óra bejelentkezés tanév rendje személyi változások tárgyi feltételek alakulása pályázatok tantárgyfelosztás pedagógiai program módosítása

Részletesebben

Esztergomi Babits Mihály Általános Iskola 2500 Esztergom, Sugár u. 24. OM azonosító: 031815 Tel/Fax: 06 33 411 545 E mail: titkar@babitsiskola.

Esztergomi Babits Mihály Általános Iskola 2500 Esztergom, Sugár u. 24. OM azonosító: 031815 Tel/Fax: 06 33 411 545 E mail: titkar@babitsiskola. Esztergomi Babits Mihály Általános Iskola 2500 Esztergom, Sugár u. 24. OM azonosító: 031815 Tel/Fax: 06 33 411 545 E mail: titkar@babitsiskola.hu 2014/2015 ös TANÉV MUNKATERVE Készítette: Kotz István igazgató

Részletesebben

Kormány 229/2012. (VIII. 28.) Korm. Rendelete a nemzeti köznevelésrõl szóló törvény. végrehajtásáról

Kormány 229/2012. (VIII. 28.) Korm. Rendelete a nemzeti köznevelésrõl szóló törvény. végrehajtásáról Kormány 229/2012. (VIII. 28.) Korm. Rendelete a nemzeti köznevelésrõl szóló törvény végrehajtásáról 10. A tájékoztató rendszer és a köznevelési intézmények közzétételi listája 23. (1) A nevelési-oktatási

Részletesebben

A 2018/2019. tanév rendje

A 2018/2019. tanév rendje A 2018/2019. tanév rendje A tanév, a szorgalmi idő (tanítási év) A 2018/2019. tanévben a tanítási év első tanítási napja 2018. szeptember 3. (hétfő) és utolsó tanítási napja 2019. június 14. (péntek).

Részletesebben

I. Szervezeti, személyzeti adatok

I. Szervezeti, személyzeti adatok KÖZZÉTÉTELI LISTA 10. számú melléklet a 11/1994. MKM rendelet és a 40/2005. OKM rendelet alapján I. Szervezeti, személyzeti adatok Adat A közfeladatot ellátó szerv hivatalos adatai Fazekas Utcai Általános

Részletesebben

A tanév helyi rendjének, feladatainak meghatározása. Dátum Esemény Felelős

A tanév helyi rendjének, feladatainak meghatározása. Dátum Esemény Felelős A tanév helyi rendjének, feladatainak meghatározása 12/2016. (VI. 27.) EMMI rendelet a 2016/2017. tanév rendjéről alapján Dátum Esemény Felelős 2016. Augusztus 24. (szerda) 9:00 óra 26. (péntek); 29. (hétfő)

Részletesebben

Oktat: Alsó tagozat 1. osztályban minden tantárgyat az ének kivételével

Oktat: Alsó tagozat 1. osztályban minden tantárgyat az ének kivételével 1. KTKT Általános Iskola és Középiskola Páhi Általános Iskolájában 2012/2013-es tanévben tanítók Név: Csviláné Polgár Erika 8. osztályfőnök tanító, angol műveltségterület, inkluzív nevelés tanár Oktat:

Részletesebben

A tanév helyi rendje 2018/19.

A tanév helyi rendje 2018/19. A tanév helyi rendje 2018/19. Szeptember 03. Tanévnyitó ünnepély: 8.00 1. évfolyamos szülői értekezlet 03-06. 2-8. évfolyamos szülői értekezlet 05. 06. 17. Tűzriadó próba Bombariadó próba Tanmenetek leadása

Részletesebben

Ünnepélyes tanévnyitó, első tanítási nap. Szülői ért. 1. évf.

Ünnepélyes tanévnyitó, első tanítási nap. Szülői ért. 1. évf. A szept. 3. hétfő 8.00, 3 tanítási óra alsóban, ebéd 11-től folyamatosan Ünnepélyes tanévnyitó, első tanítási nap 17.00 Szülői ért. 1. évf. szept. 4. kedd szept. 5. szerda szept. 6. csüt. szept. 7. péntek

Részletesebben

1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához

1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Különös közzétételi lista Az intézmények eredményességéről, felkészültségéről, személyi feltételeihez (személyes adatokat nem sértve) kapcsolódó legfontosabb információkról a szülőket tájékoztatni szükséges,

Részletesebben

EGRY JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA

EGRY JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA EGRY JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA AZ ISKOLA EREDMÉNYESSÉGÉRŐL, FELKÉSZÜLTSÉGÉRŐL, SZEMÉLYI FELTÉTELEIRŐL SZÓLÓ LEGFONTOSABB INFORMÁCIÓK: Az intézmények

Részletesebben

A tanév helyi rendjének, feladatainak meghatározása. Dátum Esemény Felelős

A tanév helyi rendjének, feladatainak meghatározása. Dátum Esemény Felelős A tanév helyi rendjének, feladatainak meghatározása 12/2016. (VI. 27.) EMMI rendelet a 2016/2017. tanév rendjéről alapján Dátum Esemény Felelős 2016. Augusztus 24. (szerda) 9:00 óra 26. (péntek); 29. (hétfő)

Részletesebben

A tanév helyi rendjének, feladatainak meghatározása. Dátum Esemény Felelős

A tanév helyi rendjének, feladatainak meghatározása. Dátum Esemény Felelős A tanév helyi rendjének, feladatainak meghatározása 12/2016. (VI. 27.) EMMI rendelet a 2016/2017. tanév rendjéről alapján Dátum Esemény Felelős 2016. Augusztus 24. (szerda) 9:00 óra 26. (péntek); 29. (hétfő)

Részletesebben

Különös közzétételi lista A 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet alapján. Végzettség Szakok Munkaköre Tanított tantárgyak. EKF: magyar, igazgató, tanár

Különös közzétételi lista A 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet alapján. Végzettség Szakok Munkaköre Tanított tantárgyak. EKF: magyar, igazgató, tanár Különös közzétételi lista A 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet alapján 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Végzettség Szakok Munkaköre

Részletesebben

1. A pedagógusok iskolai végzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához:

1. A pedagógusok iskolai végzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához: Közzétételi lista A 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet 23. - a értelmében az Őcsényi Perczel Mór Általános Iskola az alábbi adatokat, információkat honlapunkon is közzé tesszük: 1. A pedagógusok iskolai

Részletesebben

Pókaszepetki Festetics Kristóf Általános Iskola. Munkaterv

Pókaszepetki Festetics Kristóf Általános Iskola. Munkaterv Pókaszepetki Festetics Kristóf Általános Iskola Munkaterv 2014-2015 tanévre Készítette: Kovács Árpádné Igazgató Kapus Melinda Igh. 2014. augusztus 22. A 2014-2015 tanév rendje: A tanév kezdő napja; 2014.

Részletesebben

A 2015-2016-os TANÉV RENDJE, FELADATAI

A 2015-2016-os TANÉV RENDJE, FELADATAI A 2015-2016-os TANÉV RENDJE, FELADATAI A 28/2015. (V. 28.) EMMI rendelet a 2015/2016. tanév rendjéről alapján. 1. A TANÉV A tanítási év első tanítási napja 2015. szeptember 1. A tanítási év első féléve

Részletesebben

2011/2012-es tanév rendje

2011/2012-es tanév rendje 2011/2012-es tanév rendje A tanév 2011. szeptember 1-jétől (csütörtök) 2012. június 15-ig (péntek) tart. Az első félév: 2012. január 13-ig (péntek) tart. 2012. január 20-ig (péntek) értesítés az I. félévben

Részletesebben

IGAZGATÓI BESZÁMOLÓ. 2008/2009-es TANÉV TÖRTÉNÉSEIRŐL

IGAZGATÓI BESZÁMOLÓ. 2008/2009-es TANÉV TÖRTÉNÉSEIRŐL IGAZGATÓI BESZÁMOLÓ 2008/2009-es TANÉV TÖRTÉNÉSEIRŐL Elfogadva: 91/2009.(IX.24.) számú Képviselő-testületi határozattal Készítette: GÜNTHER MIKLÓSNÉ SZŐDI HUNYADI JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA igazgatónője Kapja:

Részletesebben

Közzétételi lista. 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége.

Közzétételi lista. 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége. Közzétételi lista A 11/1994. (VI. 8.). MKM rendelet 8 (6) bekezdése kötelezi az intézményeket arra, hogy szülőket tájékoztassák az eredményességükről, felkészültségükről, a személyi feltételeihez kapcsolódó

Részletesebben

A ös tanév ütemterve

A ös tanév ütemterve Kossuth Lajos Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Pedagógiai Szakközépiskola 3525 Miskolc, Dayka G. u. 4. Tel.: 46/509-120; Tel./fax: 46/345-830 www.eklg-miskolc.sulinet.hu 2014/2015-ös tanév

Részletesebben

ABIGÉL TÖBBCÉLÚ INTÉZMÉNY 2017/2018. tanév

ABIGÉL TÖBBCÉLÚ INTÉZMÉNY 2017/2018. tanév ABIGÉL TÖBBCÉLÚ INTÉZMÉNY 2017/2018. tanév Telephelyek Székhely Pedagógusok létszáma és végzettsége - 2 fő rajz - 1 fő drámapedagógus - 4 fő tánc Oktatott tantárgyak Összlétszám Csoportok száma - vizuális

Részletesebben

Különös közzétételi lista a nevelési oktatási intézmények részére. Szilvási Általános Iskola

Különös közzétételi lista a nevelési oktatási intézmények részére. Szilvási Általános Iskola Különös közzétételi lista a nevelési oktatási intézmények részére Szilvási Általános Iskola A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához A nevelő

Részletesebben

A PEDAGÓGUSOK ISKOLAI VÉGZETTSÉGE ÉS SZAKKÉPZETTSÉGE

A PEDAGÓGUSOK ISKOLAI VÉGZETTSÉGE ÉS SZAKKÉPZETTSÉGE A PEDAGÓGUSOK ISKOLAI VÉGZETTSÉGE ÉS SZAKKÉPZETTSÉGE Ssz. Beosztása Végzettsége, szakképesítése 1. Tagintézményvezető 1. biológia-kémia szakos 2. szakvizsgázott ped., közokt. vezető 2. Tanító 1. 2. magyar

Részletesebben

Tanórán kívüli egyéb foglalkozások 2017/2018

Tanórán kívüli egyéb foglalkozások 2017/2018 Tanórán kívüli egyéb foglalkozások 2017/2018 Napközik és tanulószobák Az alsó tagozaton minden osztálynak minden délután napközis foglalkozások, a felső tagozaton 5-8. évf. 1 tanulószobai csoport engedélyezett.

Részletesebben

Pedagógusok által ellátott tantárgyak és szolgáltatások 1 fő Végzettség, szakképzettség

Pedagógusok által ellátott tantárgyak és szolgáltatások 1 fő Végzettség, szakképzettség Az iskola neve: Janikovszky Éva ÁMK Általános Iskola Az iskola címe: 7761 Kozármisleny Alkotmány tér 53. Az iskola OM azonosítószáma: 027327 Tanév megnevezése: 2012/2013. tanév Személyi feltételek Pedagógusok

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA HESZ MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA 2642 Nógrád, Vasút sor 9. OM: 032274 KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA 2015/2016. tanév mely készült a 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról

Részletesebben

Különös közzétételi lista a nevelési oktatási intézmények részére

Különös közzétételi lista a nevelési oktatási intézmények részére Különös közzétételi lista a nevelési oktatási intézmények részére Szilvási Nevelési-Oktatási Központ Szilvási Általános Iskola A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi

Részletesebben

Éves programok a 2017/2018. tanévben

Éves programok a 2017/2018. tanévben Éves programok a 2017/2018 tanévben AUGUSZTUS 21. 8 00 Alakuló értekezlet 23-31. Javítóvizsgák 22-31. Adminisztráció, teremdíszítés 25. 8 00 Vezetőségi értekezlet 28. 10 00 Tanévnyitó értekezlet Felelős:

Részletesebben

PIPACSVIRÁG MAGYAR ANGOL KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA A LEENDŐ ELSŐSÖK SZÜLEINEK TÁJÉKOZTATÓJA február 17.

PIPACSVIRÁG MAGYAR ANGOL KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA A LEENDŐ ELSŐSÖK SZÜLEINEK TÁJÉKOZTATÓJA február 17. PIPACSVIRÁG MAGYAR ANGOL KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA A LEENDŐ ELSŐSÖK SZÜLEINEK TÁJÉKOZTATÓJA 2014. február 17. Az iskola rövid története 2001- Az iskola megnyitja kapuit, négy osztály veszi birtokba

Részletesebben

ABIGÉL TÖBBCÉLÚ INTÉZMÉNY 2013/2014 tanév

ABIGÉL TÖBBCÉLÚ INTÉZMÉNY 2013/2014 tanév Telephelyek Székhely ABIGÉL TÖBBCÉLÚ INTÉZMÉNY 2013/2014 tanév Pedagógusok létszáma és végzettsége - 1 fő rajztanár - 1 fő drámapedagógus - 5 fő tánctanár Oktatott tantárgyak Összlétszám Csoportok száma

Részletesebben

A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége, hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához

A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége, hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége, hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához pedagógus végzettség szakképzettség tanít 1. Mészáros Pálné intézményvezető 2. Pergerné Kenesei

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA AZ ISKOLA EREDMÉNYESSÉGÉRŐL, FELKÉSZÜLTSÉGÉRŐL, SZEMÉLYI FELTÉTELEIRŐL SZÓLÓ LEGFONTOSABB INFORMÁCIÓK:

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA AZ ISKOLA EREDMÉNYESSÉGÉRŐL, FELKÉSZÜLTSÉGÉRŐL, SZEMÉLYI FELTÉTELEIRŐL SZÓLÓ LEGFONTOSABB INFORMÁCIÓK: KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA AZ ISKOLA EREDMÉNYESSÉGÉRŐL, FELKÉSZÜLTSÉGÉRŐL, SZEMÉLYI FELTÉTELEIRŐL SZÓLÓ LEGFONTOSABB INFORMÁCIÓK: Az intézmények eredményességéről, felkészültségéről, személyi feltételeihez

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA ZSIRAI ÁLTALÁNOS ISKOLA

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA ZSIRAI ÁLTALÁNOS ISKOLA KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA ZSIRAI ÁLTALÁNOS ISKOLA 2016/2017-ES TANÉV 1 Különös közzétételi lista a nevelési-oktatási intézmények részére (A lista személyes adatokat nem tartalmazhat) 1. A pedagógusok iskolai

Részletesebben

1. A pedagógusok iskolai végzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához: A nevelő szakképzettsége / végzettsége.

1. A pedagógusok iskolai végzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához: A nevelő szakképzettsége / végzettsége. Közzétételi lista A 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet 23. - a értelmében az Őcsényi Perczel Mór Általános Iskola az alábbi adatokat, információkat honlapunkon is közzé tesszük: 1. A pedagógusok iskolai

Részletesebben

AZ ÓVODA ÉS AZ ISKOLA KÖZÖTTI ÁTMENET (SZÜLŐI KÉRDŐÍV JANUÁR)

AZ ÓVODA ÉS AZ ISKOLA KÖZÖTTI ÁTMENET (SZÜLŐI KÉRDŐÍV JANUÁR) AZ ÓVODA ÉS AZ ISKOLA KÖZÖTTI ÁTMENET (SZÜLŐI KÉRDŐÍV 2011. JANUÁR) Összeállította: Ladányiné Sütő Tünde Budapest 2011. január 1 Az óvoda iskola átmenet tapasztalatai 2010/2011. Elégedettségi mérést az

Részletesebben

Eseménynaptár 2015/2016 tanév Időpont Megnevezés Felelős augusztus augusztus Tanévnyitó értekezlet

Eseménynaptár 2015/2016 tanév Időpont Megnevezés Felelős augusztus augusztus Tanévnyitó értekezlet Eseménynaptár 2015/2016 tanév Időpont Megnevezés Felelős 2015. augusztus 31. 9 00 2015. augusztus 31. 17 00 Tanévnyitó Tanévnyitó ünnepség 2015. szeptember 1. Első Tanítási nap osztályfőnökök 2015. szeptember

Részletesebben

SZTE SÁGVÁRI ENDRE GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA MUNKATERV 2009/2010

SZTE SÁGVÁRI ENDRE GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA MUNKATERV 2009/2010 SZTE SÁGVÁRI ENDRE GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA MUNKATERV 2009/2010 Összeállította: Dr. Sipos Ibolya igazgató A TANÉV RENDJE A 2009/2010. tanévben 183 tanítási nap van. Első tanítási nap: 2009. szeptember

Részletesebben

A 2017/2018-es tanév rendje a Soproni Széchenyi István Gimnáziumban Feladat Felelős Időpont

A 2017/2018-es tanév rendje a Soproni Széchenyi István Gimnáziumban Feladat Felelős Időpont Feladat Felelős Időpont Geopolitikai Konferencia 2017 Közép- és Kelet- Európa a 21. század többpólusú világában Farkas Gábor, Simon György augusztus 25. Magyar-Földrajzi Társaság 70. Vándorgyűlése és 141.

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA A 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról rendelet alapján az alábbi adatokat tesszük közzé. Intézmény neve: Rábatamási Móra

Részletesebben

Török Flóris Általános Iskola éves programja havi bontásban a 2017/2018-as tanévben

Török Flóris Általános Iskola éves programja havi bontásban a 2017/2018-as tanévben Török Flóris Általános Iskola éves programja havi bontásban a 2017/2018-as tanévben AUGUSZTUS 2017. augusztus 28-29. 9 00 Javítóvizsgára és szintfelmérőre felkészítés 2017. augusztus 30. 10 00 Javítóvizsga,

Részletesebben