Ingyenes. II. évfolyam, 1. szám január 18. Ceglédi. Gyökerestõl. felforgatni. vagy korrekcióval folytatni? 3. oldal

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Ingyenes. II. évfolyam, 1. szám 2008. január 18. Ceglédi. Gyökerestõl. felforgatni. vagy korrekcióval folytatni? 3. oldal"

Átírás

1 Ingyenes Ceglédi II. évfolyam, 1. szám január 18. P A N O R Á M A Gyökerestõl felforgatni vagy korrekcióval folytatni? 3. oldal I S K O L A A J Á N L Ó M E L L É K L E T T E L O L D A L

2 ALFÖLD ÉTTEREM ÉS SZÁLLODA Komfortos elhelyezés, 3 légkondícionált és 6 normál szoba várja a vendégeket. Étlapunk görög specialitások mellett magyaros kínálattal is bõvült! Alföld Étterem Cegléd, Szolnoki Út 15/a Tel./Fax: 53/ Elsõ osztályú minõség harmadosztályú árakkal!

3 Ajánló Esküvõ kiállítás...4 Szavak, amiket nem értünk...38 Egy más klub, egymásért...39 A múlt a jelen tüköre Elismerõ szavak...44 Alapítvány a Szûcs-telepen...46 Januári falatok...48 A Ceglédi Gyülekezetrõl...50 Elindultam szép hazámból Menyasszonyiruha divat Újévi fogadalom...55 Ceglédi Micimackó...56d Ceglédi P A N O R Á M A Kiadó: Pannon Realtor Kft Cegléd, Csalogány u. 3. T.: (53) panoramainfo@fre .hu Lapigazgató: Krizsán Ervin Tel.: (20) Megjelenés: minden második pénteken Cegléden és térségében Lapzárta: kéthetente kedd, 16 óra Példányszáma: db Nyomdai munkák: Hungária Press Nyomdaipari Kft Békéscsaba, Kétegyházi út 18. Bevezetõ Gyökerestõl felforgatni, vagy korrekcióval folytatni? ilemma, mely minden vezetõben megfogalmazódik, mikor elfoglalja új beosztását. Vannak gyökeres változtatást kikényszerítõ helyzetek, de nálunk erre nem volt szükség, hiszen az átvett kapitányságon ezt semmi sem indokolja. Korrekciókra azonban szükség van! Az állomány munkáját precízebbé, folyamatosabbá kell tenni, mely csak a teljes személyi állomány fegyelmezettebb hozzáállásával lehetséges. Mindenki számára elsõdleges feladat, hogy maradjon meg becsületesnek és teljes empátiával segítse a hozzá segítségért fordulókat, még akkor is, ha adott esetben a saját problémáját fontosabbnak ítéli. Meg kell tennünk mindent annak érdekében, hogy a mostani nehéz minket is ugyanúgy sújtó és munkánkat nagyon befolyásoló körülmények között toleránsak legyünk! A toleranciát mindenki elvárja a másiktól, de igen kevesen gyakorolják. Célom az, hogy a kapitányság állományába tartozó kollégák ebben példát mutassanak. Ennek szellemében élnének családtagjaik körében, dolgoznának munkatársaikkal és a velük kapcsolatba kerülõ állampolgárok felé egyre többet mutatnának e képességükbõl. Természetesen, a toleranciát mindenki elvárja, így mi is, és ha ez a kölcsönösség egyre többször megtörténik, egészen más szemmel fogjuk nézni és LÁTNI egymást (az állampolgárok minket is). Kollégáim felkészültsége és tudása (minden szinten) biztos alap arra, hogy egy megújult, feladatát jól végzõ, dinamikusabb és elfogadottabb rendõrség legyünk és törekszünk arra, hogy ezt lássák és érzékeljék is polgáraink. E sorokkal kívánok Békés Új Évet mindenkinek! AMBRUS ZOLTÁN r. alezr. kapitányságvezetõ (címlapon) 3

4 4 Esküvõ kiállítás Idén is nagy sikere volt a Mûvelõdési Központban rendezett esküvõ kiállításnak. A házasulandók a nagy naphoz kapcsolódó valamennyi szolgáltatást egy helyen megtalálhatták. A többszáz érdeklõdõnek lehetõsége volt arra, hogy lefoglalják az esküvõ helyszínét, kiválasszák a meghívót, felpróbálják a szebbnélszebb mennyasszonyi ruhákat, megkóstolják a cukrászok sütemény kínálatát, de próbafrizurát vagy sminket is kérhettek. az esküvõk igazi idõszaka a nyár, ám hogy a nagy napon minden tökéletes legyen, már körülbelül félévvel elõtte el kell kezdeni a szervezést, tehát januárban mindenképpen érdemes nézelõdni A lakodalom helyszínének lefoglalása, a ruha, torta, meghívó kiválasztása mind-mind idõigényes feladat. Megkönnyítheti a házasulandók dolgát, ha mindent egy helyen találnak meg. Ezt a célt szolgálják az esküvõ kiállítások. Cegléden tavaly rendezték meg elsõ alkalommal a különleges börzét, a nagy sikerre való tekintettel pedig a szervezõk úgy döntöttek: Híreink folytatják. Idén is a Mûvelõdési Központ kamaraterme adott otthont a kiállításnak, ahová a két nap alatt több száz házasulandó látogatott el. A rendezvény sikerét jelzi az is, hogy a ceglédi kiállítók mellett egyre több szolgáltató jelentkezett a szûkebb és tágabb térségbõl. SZEBENI ERZSÉBET, szervezõ: Örülök a sok látogatónak és annak is, hogy egyre többen vannak a térségbõl érkezõ kiállítók. Sokan ajánlanak rendezvényhelyszínt, de érkeztek menyasszonyi ruhakölcsönzõk is szép számmal. Jó érzés, hogy egyre népszerûbb a rendezvény, egyszerre hasznos, látványos és kellemes idõtöltés. A standokon 27 kiállító várta a házasulandókat. Voltak fotósok, fodrászok, sminkesek, de nem hiányzott az ékszerész és a virágkötõ sem. Akinek kedve volt, akár fel is próbálhatta a legjobban tetszõ menyasszonyi ruhát. Még mindig a hófehér a nyerõ ezt mondják a ruhakölcsönzõk. Kevés olyan menyasszony van, aki színes ruhában szeretné kimondani a boldogító

5 Heti képek Baráti kör ÚJJÁALAKULT A TURINI SZÁZAS Küldöttség Múzeumbaráti Kör. A szervezet célja továbbra is a hagyományos, Kossuth Lajoshoz kapcsolódó ünnepekrõl való megemlékezés, kirándulások, múzeumi rendezvények megtartása. Az 1973 óta mûködõ szervezet a bírósági bejegyzéshez szükséges alakuló közgyûlését a Kossuth Múzeumban tartotta. igent. A formákban vannak újdonságok, de mindenkinek az alkatához és egyéniségéhez kell ruhát választani. Mostanság divat az elõl rövid, hátul hosszú ruha, ám ezt csak azoknak ajánlják, akiknek tökéletes alakjuk van és vékony, hosszú lábakkal büszkélkedhetnek. Csakúgy, mint a ruhában, az esküvõi tortában is a fehér szín dominál. Az egyik ceglédi cukrászmester szerint ebben is nagyot változott a világ. LÉDECZI ATTILA, cukrászmester: Régebben inkább a színesebb tortákat részesítették elõnyben, mostanában inkább minden menyasszony arra törekszik, hogy egyszerû legyen, de elegáns. Ezáltal a fehéret kedvelik jobban. A kiállításon azok is találtak hasznos információt, akik ki akarják vonni magukat az esküvõszervezés okozta idegeskedésbõl. Cegléden mûködik egy profi rendezvényszervezõ cég is, amelynek feladata, hogy az esküvõvel kapcsolatban minden apró részletre figyelve elõkészítsék a nagy napot. Így az ifjú párnak csak önmagára kell figyelnie és az esküvõ valóban a legszebb és legemlékezetesebb eseménnyé válhat. Média-süti FÖLDI LÁSZLÓ POLGÁRMESTER, és az alpolgármesterek kötetlen beszélgetésen látták vendégül a ceglédi sajtó munkatársait. Ilyen beszélgetésen most elõször képviseltette magát lapunk. Az évente több alkalommal tartandó találkozó célja az, hogy a ceglédi média megismerhesse a várost érintõ intézkedések, tervek hátterét.

6 6 lkezdõdött az olvadás, ezzel együtt pedig nehéz idõszak vár azokra, akiknek földes utcákon kell közlekedni. Az utakon már most kisebb nagyobb tócsák jelentek meg, de egyes helyeken sár nehezíti a közlekedést. A Budai úti városrészen, tavaly is sokan építkeztek. Számukra ez a tavasz lesz az elsõ próbatétel. Némileg enyhítené a helyzetet, ha árkokat ásnának, ám erre az önkormányzatnak sohasem jutott pénze. De nem a Budai út az egyetlen területe a városnak, ahol az utak jelentõs részén nincsen szilárd burkolat. Az olvadás elsõsorban az Ugyerben, az Öregszõlõben, a Budai úton és a Szûcs telepen okoz kellemetlenségeket. Az elmúlt két év során egyes január 10-tõl tölti be hivatalát a testület által decemberben kinevezett új aljegyzõ. Nagy Lajos korábban a nagykõrösi és a ceglédberceli polgármesteri hivatalnál is tevékenykedett, de a ceglédi hivatalban is dolgozott, akkor még sajtóreferensként. Újonnan kapott feladatai közé tartozik a létrejövõ hatósági iroda irányítása is. Az iroda feladatai közé tartozik az építésügyi jogkörök, a birtokvédelem, szabálysértés, mûködési engedélyek, telephely engedélyek kiadása, illetve van egy szervezési csoport az irodán belül, ami ellátja a képviselõtestület és a bizottságok mûködésével kapcsolatos feladatokat. A célok között szerepel, hogy az irodának azok a részei, amelyek ügyfeleket Híreink e Felázott földutak Új aljegyzõ helyeken a lakosok útalappal, vagy zúzott kõvel oldották meg ezt a gondot. A város pedig a csatornázás utáni helyreállítást követõen aszfaltozta le a belvárosban megmaradt földutakat. fogadnak a földszinten kapjanak helyet. A polgármesteri hivatalban az is újdonságnak számít, hogy a csütörtöki napokon minden nemû ügyfélszolgálat szünetel. Hétfõn viszont négy helyett hat óráig tartanak nyitva.

7 Heti képek Veszélyes a jég A HOSSZÚ HIDEG ELLENÉRE SEM ALKALMASAK korcsolyázásra és szánkózásra a Cegléd környéki tavak. A bányatavak sajátossága ugyanis, hogy csak nagyon sokára fagynak be, a mostani jégréteg még nem biztonságos a téli szabadidõs sportoknak. A horgászok több helyen is lékelik a tavakat, így is segítve a halakat a tél átvészelésére. Díjemelkedés MINDEN ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONÚ LAKÁSnak 20 százalékkal emelkedik a bérleti díja. A drágulást az okozza, hogy január elsejétõl az általános forgalmi adót is felszámolják. Bár eredetileg a képviselõtestület is meg szerette volna emelni a bérleti díjakat, ám az ÁFA változás miatt elálltak ettõl. A üzlethelyiségek bérlõit mindez nem érinti, hiszen azok után már korábban is fizettek adót. Fõkapitányi látogatás MEGFELELÕNEK ÍTÉLTE A CEGLÉDI RENDÕRÖK munkakörülményeit a megyei rendõrfõkapitány. A nemrégen kinevezett fõtiszt, Ármós Sándor személyesen kíván tapasztalatokat szerezni a rábízott szervezetrõl. Ezért megyeszerte felkeresi a kapitányságokat, õrsöket. Az elmúlt héten Nagykõrösre és Ceglédre tett látogatást. Ez utóbbi esetében úgy fogalmazott: csupa pozitív benyomást szerzett. Újfajta számlák AZ ÉV ELSÕ NAPJA ÓTA NEM LEHET olyan nyugta-, illetve számlatömböt, használni, amelyet január elseje elõtt állítottak elõ. Ez a változás nem csak a nyomtatványok kibocsátóit érinti, hanem mindenkit, aki terméket vagy szolgáltatást vásárol. A fel nem használt, lejárt tömböket az APEH elõírásai szerint január 31-ig ellenõrizhetõ módon le kell selejtezni. Azokat a tömböket, amelyekben van felhasznált nyugta vagy számla, természetesen meg kell õrizni.

8 8 c Bamako rally eglédiek is indultak a Budapest Bamakó rallyn. A több mint nyolcezer kilométeres, Afrikáig tartó túrára ráadásul nem is csak egy csapat nevezett be. A parlament elõl összesen három autó és két motor indul el Cegléd színeiben. Egy terepjáró legénysége úgy döntött, nem elégszik meg azzal, hogy teljesíti a távot, a versenybe is benevezett. A 17 napos túra kétkerekû részvevõi már Európában szembesülnek a nehézségekkel, elsõsorban a hideg és a csúszós utak jelentenek majd kihívást. A túra során mindenkinek magáról kell gondoskodnia. Azaz a szállást, az üzemanyag utánpótlást, de a szervízelést is egyénileg Híreink kell megoldani. Ezért a 600 és a 750 köbcentis motorok együtt fognak haladni, a szükséges felszerelés egy részét pedig kísérõautó szállítja. A motorosok kizárólag a túra kategóriában indulnak. Az autósok azonban versenyen is részt vehetnek, amelyen nem a gyorsaságukat mérik össze. A pontokat az elvégzendõ feladatokra kapják. Biblia éve BIBLIATÖRTÉNETI KIÁLLÍTÁS NYÍLT a Felszegi Református Templomban. A Magyar Bibliatársulat által összeállított tárlatot most láthatják elõször a Szentírás története iránt érdeklõdõk. A kiállítás apropóját az adja, hogy a történelmi egyházak úgy határoztak: 2008 legyen a Biblia Éve. Szigorodó szabályok JELENTÕSEN SZIGORODOTT A KÖZLEKEDÉSI PONTRENDSZER január elsejétõl. Szinte minden szabálysértésért több pont jár, mint eddig. A határ továbbra is 18 pont, ha ezt eléri a gépjármûvezetõ, elveszik a jogosítványát. A rendõrség reméli a szigorításnak lesz visszatartó ereje és kevesebb baleset történik majd az utakon.

9 Heti képek Tûzoltófecskendõ ÚJ GÉPJÁRMÛFECSKENDÕT ÁLLÍTHAT SZOLGÁLATBA jövõ hónaptól a ceglédi tûzoltóság. A gépjármû beszerzésére a Katasztrófavédelmi igazgatóság pályázata adott lehetõséget, amelyre a tûzoltóság és az önkormányzat közösen pályázott. Az önrészt is Cegléd város vállalta, ami körülbelül 19 millió forint. Adószám az õstermelõknek AZ IDEI ÉVTÕL MINDEN ÕSTERMELÕNEK adószámot kell kérnie a hatóságtól, különben nem árusíthat a piacokon, nem értékesítheti terményeit kereskedõknek. Az adószám igénylésének határideje január tizenötödike volt. Azt az õstermelõt, aki nem kér adószámot, az APEH megbüntetheti. Az országban mintegy hétszázezer kistermelõt érint a változás. A ceglédi árusok attól félnek, hogy a folyamatos szigorításokkal egyre nehezebb helyzetbe kerülnek és sokan abbahagyják a piacozást. Olvasói levél Vásár két-három vásározóval NAGYON ÖRÜLTÜNK A KEZDEMÉNYEZÉSNEK, mikor meghallottuk, hogy a Szabadság téren karácsonyi vásár készülõdik. Gondoltuk, végre nem csak a környezõ városokban, hanem Cegléden is részünk lesz kicsit kimozdulva otthonról sétálni egyet a Szabadság téren. Mikor felsorakoztatták a kis bódékat nagy izgalommal vártuk, hogy milyen árusok fognak megjelenni, de szomorúan vettük tudomásul, hogy 2-3 bódén kívül a többi üres volt. Mi lehet ennek az oka? A pár nappal késõbb megjelenõ Ceglédi Panoráma címû újságban azt olvastuk, hogy a kézmûvesek, árusok, borászok kínálják portékáikat és még sült gesztenyét is lehet kapni. Újra kilátogattunk a térre, hogy megnézzük a leírtakat, de sajnos nagyon elszomorodtunk. Sem sült gesztenyét, sem borászokat nem találtunk. Csak egy borász volt kint az úgynevezett bor utcán, de kézmûveseket sem láttunk, volt viszont sok lelkes ceglédi vagy környékbeli érdeklõdõ, akik nagyon örültek a gyönyörû kivilágításnak és szerettek volna valamit vásárolni. Nem tudom az újság melyik karácsonyi vásárt írta le? Talán a kecskemétit? Itt Cegléden nem igazán sikerült sem a vásár, sem a tájékoztatás. Szomorúan hazasétáltunk. Barátaink is készültek kilátogatni, de csak az üres vásártér várta õket. Talán majd legközelebb jobban sikerül! EGY OLVASÓ MEGKÉRDEZTÜK TÓTIN LÓRÁNT alpolgármestert, aki elmondta, Õ maga is szomorú, hogy nagyon kevés árússal találkozhattak a ceglédiek a vásáron. A vásárt nem az Önkormányzat szervezte, hanem egy magántulajdonú gazdasági társaság, ugyanakkor fontosnak tartja, hogy 2008-ban az Önkormányzat is kivegye részét a szervezésbõl.

10 Heti képek Polgármesteri köszöntõ TERVEKKEL ÉS EGYÉB ANYAGOK ÖSSZEÁLLÍTÁSÁVAL készül a város a pályázatokra, a fejlesztési források elnyerésére. A polgármester reményei szerint, 2008 az építkezés éve lehet. Minderrõl Földi László a város gazdasági és politikai életének szereplõi, az önkormányzati és megyei intézmények vezetõi, valamint a Cegléden mûködõ szervezetek irányítói elõtt beszélt, akiket állófogadáson látott vendégül. Fazekasok alkotásai KARCAGI FAZEKASOK ALKOTÁSAIBÓL NYÍLT kiállítás a Gimnáziumban. A tárlaton a híres Kántor Mûhely vándorkiállítását láthatják az érdeklõdõk. Az elismert karcagi fazekas mester Kántor Sándor ugyan már elhunyt, de veje és unokaveje tovább vitte a családi hagyományt, így a mai napig különleges alkotások kerülnek ki mûhelybõl. A tárlat munkanapokon reggel 8-tól 16 óráig tekinthetõ meg. Edzõváltás ÚJ EDZÕJE VAN A CEGLÉDI VSE NBII-es futball csapatának. Nem hosszabbított szerzõdést ugyanis a szakosztály Kiss Lászlóval. A szakembert Simon Antal váltja a kispadon, aki korábban több NBI-es és NBII-es csapat edzõi feladatait látta már el. Az új vezetõt sajtótájékoztató keretében mutatták be. Vigyázzunk magunkra! MEGSZAPORODTAK A RABLÁSOK CEGLÉDEN és a környezõ településeken az elmúlt idõszakban. Több magányos, idõs emberhez is betörtek, tõlük pénzt és egyéb értéktárgyakat tulajdonítottak el. Vonatról leszálló nõktõl táskáikat lopták el, Ceglédbercelen pedig egy kéményseprõt raboltak ki. A rendõrség több esetben már elfogta az elkövetõket.

11 Nem sikerült a nyolc közé jutás ÁN A KIÍRÁS FURCSASÁGAKÉNT a hölgyeknél a legjobb 16 között egy mérkõzésen dõlt el a továbbjutás a Magyar Kupában, így a pályaválasztó csapat nagyon nagy elõnnyel várhatta az összecsapást. A sorsolás ezúttal a CEKKkel szemben a Szekszárdnak kedvezett, és a szekszárdi hölgyek éltek is a lehetõséggel. Jól kezdett a CEKK. A meccs elején úgy látszott, hogy nem zavarja õket a pályaválasztó csapat elõnye. Taimara Coronado és Boskovics Marija is biztosan találtak be a tripla vonalon túlról, így 3 ponttal nyerték az elsõ negyedet. Akkor még nem úgy tûnt, hogy a ceglédieknek csak ennyi örömük lesz a mérkõzésen. Ugyanis a II. negyed elején Boskovics Marija egy olyan könyököst kapott az orrtövére, hogy az orvos végleg leküldte õt a pályáról. A kényszerû csere megzavarta a Ceglédet, ráadásul a Szekszárd ekkor ritka szériát produkált: zsinórban hat tripla kísérletük landolt a hálóban, ami megfordította a meccs menetét, 17 ponttal nyerték a negyedet és így 14 pontos elõnnyel fordultak a nagyszünetre. A hátralevõ idõben ez folytatódott. A CEKK részérõl csak Coronado és Williams tudtak pontot szerezni, így a III. negyed végére már 29 pontos lett a szekszárdi elõny. (ATOMERÕMÛ-KSC SZEK- SZÁRD CEGLÉDI EKK 96-58) ÉN A KÖZELI SZOLNOKRA KB. 100 CEGLÉDI szurkoló kísérte el a csapatot, akik végig lelkesen buzdították kedvenceiket. Arról, hogy a küzdõtéren is forró legyen a hangulat, a rendkívül fegyelmezetten kezdõ, ezúttal jól játszó ceglédi hölgyek gondoskodtak. Szolnoki gyõzelemmel végzõdött ugyan a találkozó, de a ceglédi szurkolók nem távoztak Szolnokról csalódottan. Felállva, vastapssal köszöntötték igen szépen helytálló, jól küzdõ csapatukat. (SZOL- NOKI NKK CEGLÉDI EKK 85-65) Sport Kép egy korábbi mérkõzésrõl SPORTCSARNOK PROGRAMJA: január 18. péntek CKE MAFC BUDAÖRS férfi bajnoki kosárlabda mérkõzés január 19. szombat CEKK BSE NÕI NBI-ES felnõtt kosárlabda mérkõzés január 27. vasárnap CEGLÉDI KKSE TÖKÖL FIÚ OSB kézilabda mérkõzés 11

12 Új utakon JANUÁR ELSEJÉTÕL A 4 TULAJDONOS Önkormányzatunk (Cegléd, Jászkarajenõ, Mikebuda, Nyársapát) mellé ötödikként csatlakozott Törtel község Önkormányzata. Tavaly nyár óta már Társaságunk üzemelteti Törtelen a helyi vízmûvet, illetve a csatornahálózatot. A települést immár tevékenységeink teljes körével látjuk el, mint ivóvíz szolgáltatás, szennyvízelvezetés, szilárd hulladék-, valamint szelektív hulladékgyûjtés. Igyekeztünk az átállást a korábbi szolgáltató dolgozói állományának átvételével minél gördülékenyebbé tenni. Így a községben már jól ismert, szakmai hozzáértésüket bizonyító munkatársakkal gyarapodott csapatunk. Örömünkre szolgál, hogy e közeli település lakóit is népes Ügyfeleink táborában üdvözölhetjük. Ugyancsak az idei év elsõ napjától bõvült tovább a hulladékgazdálkodási tevékenységgel ellátott területünk. Eszerint újabb 7 településen Kóka, Pánd, Sülysáp, Szentlõrinckáta, Tápióbicske, Tápióság és Úri község vezetõsége döntött úgy, hogy Társaságunkat bízza meg a kommunális hulladék begyûjtésével, illetve a szelektív hulladékgyûjtés bevezetésével. Továbbá Szentmártonkátán kaptunk lehetõséget a szelektív hulladékgyûjtési szolgáltatás ellátására. Ezúton is köszönjük megelõlegezett bizalmukat, és reméljük szolgáltatásaink színvonalával mindannyiuk megelégedését és kényelmét szolgáljuk! Közlemény Egyenlegközlõ FELHÍVJUK ÜGYFELEINK FIGYELMÉT, hogy januárjában egyenlegközlõ levelet küldünk ki. Az egyenleg tartalmazza a novemberdecemberben teljesített hulladékszállítás díját is, amit januárban, illetve februárban kell kifizetni. ÖKOVÍZ Kft. AZ ÖKOVÍZ KFT. ÉRTESÍTI a ceglédi lakosságot, hogy január 31-ig díjmentesen szállítja el a kommunális hulladékgyûjtõ edények mellé kihelyezett, szükség szerint összevágott fenyõfákat! Együttmûködésüket köszönjük! Bontott cserép és tégla kapható kedvezõ áron / HOLLÓ ÉS TÁRSA BT. Temetkezési Szolgálat Cegléd, Pesti út 15. Tel.: 53/ Urnahelyek, urnasíremlékek megvásárolhatók a Kálvária temetõben! Érdeklõdni: Holló és Társa Bt. Cegléd, Pesti út 15.

13 Vezeték nélküli Internet A Vodafone legújabb, szélessávú Internet-szolgáltatásáról kérdeztük Magyar Anikót, a ceglédi Rákóczi úti Vodafone bolt Üzletvezetõjét. - Mit jelent a Vodafone legújabb szolgáltatása, milyen pozitívumokat jelent ez az ügyfeleknek? - A Vodafone felismerte, hogy az Internet a XXI. század kulcsa, ezért ez mára már az ország nagy területén elérhetõ, csak egy Vodafone USB-modem, vagy adatkártya kell hozzá. Decembertõl Cegléd is bekapcsolódott a vérkeringésbe, és immár bárki korlátlanul böngészhet, vagy informálódhat a világhálón. A szélessávú hálózat ráadásul nemcsak a böngészéshez szükséges adatletöltési sebességet, de a rendkívül gyors feltöltést is támogatja, így akár pillanatok alatt felkerülhetnek kedvenc képeink vagy videóink is a netre. A Szolgáltatás az egész városban elérhetõ és nem csak Vodafoneosok számára - Mennyibe kerül a szolgáltatás? - A Vodafone Internet-szolgáltatása havi fix 5000 forintért érhetõ el (normál használat esetén korlátlan). A meghatározott havi összeg által mindenki elõre tervezheti a költségvetését, nincsenek hirtelen megemelkedett számlák. - Hogyan juthatnak hozzá az érdeklõdök? - Nálunk, a Szabadság tér 9. szám alatt található üzletünkben bármikor kipróbálható és megvásárolható az elõfizetés, és természetesen a szükséges tartozékok is. Pályázati felhívás A Ceglédi Kistérségi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ (2700 Cegléd, Bajcsy Zsilinszky u. 1.) pályázatot hirdet részlegvezetõi munkakör betöltésére Pályázati feltételek: - magyar állampolgárság - büntetlen elõélet - õiskolai szintû egészségügyi képesítés. Elõnyt jelent: - egészségügyi-, diplomás ápolói végzettség. Ellátandõ munkaköri feladatok: - az idõsek otthonában kialakított Demens részleg szakmai vezetése, A pályázati anyaghoz kérjük csatolni: - részletes szakmai önéletrajzot, - végzettséget, képesítéseket igazoló okmányok másolatát, - 3 hónapnál nem régebbi erkölcsi bizonyítványt. Az illetmény és egyéb juttatások meghatározása a közalkalmazottak jogállásáról szóló évi. XXXIII. törvény alapján történik. Az álláshely február 01-tõl betölthetõ. A munkavégzés helye: Ceglédi Kistérségi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ Idõsek Otthona Cegléd, Bajcsy Zsilinszky út 1. A pályázati anyagot január 25-ig kérjük a Ceglédi Kistérségi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központhoz megküldeni. Postacím: 2700 Cegléd, Bajcsy Zsilinszky út 1. A pályázattal kapcsolatban érdeklõdni lehet Mikulásiné Oláh Ágnes intézményvezetõnél. (telefon: 06/ )

14 AJTÓ-ABLAK KERESKEDÉSEK Fa nyílászárók készletrõl 15% engedménnyel! Fa ablak ony. 60 x Fa ablak ony. 90 x Fa ablak bny. 90 x Fa ablak bny. 120 x Aranyablak n y í l á s z á r ó k minõsített I. osztályú, felületkezelt BOROVI ELITE nyílászárók elérhetõ áron Újszilvás, Rózsa u. 10. Tel.: 53/ (515) Nyitva: H-P: 8-16 elite Farmos, Templom u. 2. Tel.: 53/ Nyitva: H-P: 8-16 Szo: 8-12 Mûanyag nyílászárók KIEMELT HÕSZIGETELÉSSEL, 35% engedménnyel KÉSZLETRÕL Mûa. ablak 60 x 60 ony Mûa. ablak 60 x 90 ony Mûa. ablak 90 x 90 ony Mûa. ablak 120 x 120 ony Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Ft Az árak az ÁFÁ-t tartalmazzák, az akció jan ig tart Minden termékünkre áruvásárlási hitel

15 KOLOR TV Videó Szerviz 2700 Cegléd Árpád u.30. Tel: TV bejelentésre a is használható Vállaljuk: televíziók, lcd, plasma, videók, DVD lejátszók, hifi készülékek, gyors, szakszerû javítását garanciával Nyitva: Hétfõtõl-Péntekig E- mail: kolorszerviz@ freeweb. hu

16 Vegyes átlagfogyasztás: 4,5 6,6 l/100 km, CO2-kibocsátás: g/km január 1-tôl március 31-ig kötött vevôszerzôdésekre vagy a készlet erejéig érvényes. *Elegance és Fusion Plus modellek esetén. Részletek a márkakereskedésünkben. Az autó illusztráció. Napenergia ZS+G hasznosítás - melegvíz elõállítás - fûtés rásegítés - medence fûtés stb. Ingyenes felmérés, szaktanácsadás Tel.: 06-20/ INGATLANFORGALMAZÓ ÉS PÉNZÜGYI TANÁCSADÓ BT. Cegléd, Rákóczi út (zöldházak) Tel.: ; .: zsg-ingatlan@fibermail.hu Ingatlanközvetítés: lakások családi házak telkek fejlesztési-, mezõgazdasági területek ipari-, kereskedelmi célú ingatlanok közvetítése. Értékbecslés Hitelügyintézés: lakásvásárlási hitel szabadfelhasználású hitel hitel kiváltás Jogi ügyintézés: adásvételi szerzõdés tanácsadás Neki nem teher a cipekedés Használt autója akár Ft*-tal többet ér. Most ajándék 15 könnyûfémfelnivel Nesztor Kft. Cegléd, Külsõ- Kátai út 1. Tel.: 53/ A fenti kedvezményen felül kedvére válogathat az extra ajánlatokból is! Szolnok, Abonyi út 1/c. Tel.: 56/ ford@nesztor.hu Akár 3 évig mosollyal fizethet Yaris most díjmentes karbantartással. A Toyotánál hivatalos fizetôeszköz lett a mosoly. Ha most új Yarist vásárol, csupán ezt fogadjuk el autója rendszeres idôszakos karbantartásáért, a garancia idôtartama alatt. VVT-i benzinmotorok (69-87 LE) D-4D dízel (90 LE) Üzemanyagfogyasztás (l/100km): 4,5 6,0* CO 2 -kibocsátás (g/km): * 3 év vagy 100 ezer km garancia. Márkakereskedésünk egyedi ajánlata: Nyílt hétvége: január Hering Autóház Kft Jászberény, Nagykátai út 19. Tel: 57/ Szolnok, Alcsisziget Tel: 56/513775

17

18 Óriási Akció a CED-DENT Kft-nél október 1-tõl március 31-ig minden szolgáltatásunkból 10% kedvezményt adunk. Hihetetlen, de egy fogsor csak Ft Új szolgáltatásunk: fogfehérítés Ne hagyja ki ezt a lehetõséget! Érdeklõdjön személyesen, vagy telefonon az 53/ es telefonszámon MEGÚJULT DÉL-PEST MEGYEI MEZÕGAZDASÁGI ZRT Cegléd, Bede 575. GAZDA- ÁRUHÁZA továbbra is várja régi és új vevõit, gazdag áruválasztékával Cím: 2700 Cegléd, Külsõ - Kátai út 98. Telefon: 53/ , 53/ , 20/ Nyitva tartás: hétköznap: október 31-ig: november 1.-tõl: szombat:

19 Suli m Nem csak pályaválasztóknak indannyiunk életében több fontos fordulópont van. Ezek nagy részét csak utólag tudjuk értékelni. Van azonban néhány olyan helyzet, amelyekrõl jó elõre tudható, hogy életünk meghatározó eseménye lesz. Ilyen a pályaválasztás is. Megoszlanak a vélemények arról, hogy mekkora döntési szabadságot kell hagynunk gyermekeinknek az iskolaválasztással kapcsolatban. Természetesen az általános iskoláról még a szülõ dönt. Az oktatás színvonala, a pedagógusok, a lakóhely és az iskola távolsága, a diákok húzóereje, a fenntartó jogállása, a továbbtanulási arány mind-mind mérlegre kerül amikor választani kell. A középiskolánál, szakiskolánál már más a helyzet. A éves gyermeknek személyi igazolványával a zsebében, már gyakran komoly vágyai, elképzelései vannak életpályájával kapcsolatban, és ezt egyeztetni kell a szülõ tapasztalatával. A döntést jól meg kell alapozni, hogy késõbb se a szülõ, se a gyermek ne tehessen magának szemrehányást. Sajnos egyre többször adódnak komoly gondok a beiskolázás anyagi alapjainak megteremtésével, sok a nehéz családi körülmények között élõ gyermek és akkor még a kisebbségi problémakörrõl vagy az egyén nehézségeirõl: diszlexia, diszkalkúlia, diszgráfia, hiperaktivitás stb. még nem is tettünk említést. Persze a jó tanuló, a versenyeket sorra megnyerõ diák helyzete sem egyszerû, hiszen a tehetség gondozása, a már megszerzett tudás befektetése talán még nagyobb felelõsség. Ezzel a felelõsséggel a szülõ nem állhat egyedül! Az önkormányzatnak nem csak anyagi szempontból kell gondoskodnia az intézmények fenntartásáról, hanem oda kell figyelnie a választás nehézségeire is. Ezért örülök különösen, hogy iskoláink a Ceglédi Panorámán keresztül is segítenek, hogy Önök a leghasznosabb módon élhessenek a szabad iskolaválasztás jogával. Kívánom, hogy a család kisdiákja szeptembertõl büszkén idézhesse Juhász Gyulát: Elõre föl, miénk az élet, / E széles földnek kerekén, / Szemünkbe csillog az ígéret / És bennünk virág a jó remény. DR. FERENCZI NORBERT Cegléd Város Oktatási Bizottságának elnöke 19

20 20 Bemutatkozik a Gimnázium A Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium 109 éves fennállása alatt több mint 8000 tanuló szerzett iskolánkban érettségi bizonyítványt, majd folytatta tanulmányait egyetemen vagy fõiskolán. Büszkén állíthatjuk, hogy a Cegléden és környékén élõ értelmiség jó része ebbõl a gimnáziumból indult el. Iskolánk 1946-ig nyolcosztályos gimnáziumként mûködött. Ezt a képzési formát 1993-ban indítottuk újra. j elenleg a nyolc, négy és öt évfolyamos képzés folyik nálunk. Négy és nyolcosztályos, angol és német nyelvi elõkészítõ gimnáziumi képzések.(kód: ) A nyelvi elõkészítõ és a normál 9. osztályba is írásbeli felvételivel lehet bekerülni. Anyanyelvbõl és matematikából országosan egységes feladatsort oldanak meg a tanulók. A tanult idegen nyelvbõl is írásbeliznek, ami a nyelvi besorolás alapja a nyelvi elõkészítõ és az emelt szintû nyelvi osztályba. A négyosztályos gimnáziumi képzés keretén belül igény szerint indítunk emelt szintû angol, német, emelt szintû matematika, és normál tanterv szerinti csoportokat. A nyolcosztályos tagozatra az országosan egységes anyanyelvi és matematika írásbeli felvételin, és a szóbeli meghallgatáson nyújtott teljesítmény alapján lehet bejutni. Pedagógiai programunkban nagy hangsúlyt fektetünk a harmonikus személyiség kialakítására, a klasszikus és modern mûveltségtartalmak közvetítésére. A illetve a nyelvi elõkészítõ osztályokban 13. évfolyamon bármely közismereti tantárgyból biztosítani tudjuk mind a közép-, mind az emelt szintû érettségire való felkészítést. A 2006/2007-es tanévben érettségizett 122 tanulónk közül 116-an jelentkeztek továbbtanulásra felsõoktatási intézményekbe és közülük 102-en felvételt is nyertek. Ez a jelentkezett tanulók 87,93%-a. Kiemelt feladatunknak tekintjük iskolánkban a tehetséggondozást. Diákjaink eredményesen szerepelnek az országos tanulmányi versenyeken. A jelenleg nálunk tanuló 645 fõbõl 306-an rendelkeznek valamilyen szintû nyelvvizsgával, amely létszám az idegen nyelv oktatás igen magas színvonalának eredménye. A könyvtárunk állományában megtalálható több mint kötet, számítógépek, Internet-hozzáférés segíti az oktató-nevelõ munkát tól Idegen Nyelvi Tanulóközpontként a város és vonzáskörzetében tanuló diákok számára is hozzáférhetõ a könyvtár gazdag idegen nyelvi anyaga tõl emeltszintû érettségi vizsgaközpont lett iskolánk, magyar, történelem, német nyelv és biológia tantárgyakból. Diákjaink számos délutáni elfoglaltság közül választhatnak. Az iskola és a város zenei életében is kiemelkedõ helyet foglal el a Kossuth Lajos Gimnázium olimpiai bajnok Leánykara. Évtizedes múltra tekint vissza németországi cserekapcsolatunk, ami az utóbbi években franciaországi, ausztriai és belga kapcsolattal bõvült. A diákéletet színesítik a több évtizedes hagyományok is, amelyek közül legnépszerûbbek a Kulturális bemutató, az Éneklõ osztályok versenye és a Fordított nap. DR. KÜRTI GYÖRGY igazgató

Bernáth Kálmán Református Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola. felvételi tájékoztató

Bernáth Kálmán Református Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola. felvételi tájékoztató Bernáth Kálmán Református Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola felvételi tájékoztató 2016/2017 BEMUTATKOZÁS Iskolánkban 60 év óta folyik kereskedelmi és vendéglátóipari szakemberek képzése.

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ NYOLCADIKOS TANULÓK RÉSZÉRE a VSZC Közgazdasági és Közigazgatási Szakgimnáziuma kilencedik évfolyamára a 2019/2020.

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ NYOLCADIKOS TANULÓK RÉSZÉRE a VSZC Közgazdasági és Közigazgatási Szakgimnáziuma kilencedik évfolyamára a 2019/2020. Veszprémi Szakképzési Centrum Közgazdasági és Közigazgatási Szakgimnáziuma 8200 Veszprém, Csap u. 9. Tel: 88/560-590 Fax: 88/560-570 Igazgató: ifj. Szathmáry Árpád Pályaválasztási felelős: Juhász Tamás

Részletesebben

NYÍLT NAP MAGYAR MŰHELY ÁMK GIMNÁZIUMA

NYÍLT NAP MAGYAR MŰHELY ÁMK GIMNÁZIUMA NYÍLT NAP 2018. 11. 14. MAGYAR MŰHELY ÁMK GIMNÁZIUMA Milyen célkitűzésekkel jött létre az iskola? Mezőörs és környéke fiataljainak tehetséggondozása Felelősséget vállalni a környezetért és a közösségért

Részletesebben

Az EGRI SZILÁGYI ERZSÉBET GIMNÁZIUM 2014-2015. tanévre vonatkozó felvételi tájékoztatója

Az EGRI SZILÁGYI ERZSÉBET GIMNÁZIUM 2014-2015. tanévre vonatkozó felvételi tájékoztatója Az EGRI SZILÁGYI ERZSÉBET GIMNÁZIUM 2014-2015. tanévre vonatkozó felvételi tájékoztatója 1. Az intézmény neve: EGRI SZILÁGYI ERZSÉBET GIM- NÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM 2. Címe, telefonszáma: 3300 EGER, IFJÚSÁG

Részletesebben

2700 Cegléd, Rákóczi út 46. tel: (53)-310-934, (53)-500-525 fax:(53)-500-625 E-mail: cklg@cklg.hu www.cklg.hu

2700 Cegléd, Rákóczi út 46. tel: (53)-310-934, (53)-500-525 fax:(53)-500-625 E-mail: cklg@cklg.hu www.cklg.hu Beiskolázási tájékoztató a 2016/2017-es tanévre Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium OM azonosító: 032549 Telephely kódja: 001 2700 Cegléd, Rákóczi út 46. tel: (53)-310-934, (53)-500-525 fax:(53)-500-625 E-mail:

Részletesebben

2700 Cegléd, Rákóczi út 46. tel: (53)-310-934, (53)-500-525 fax:(53)-500-625 E-mail: cklg@cklg.hu www.cklg.hu

2700 Cegléd, Rákóczi út 46. tel: (53)-310-934, (53)-500-525 fax:(53)-500-625 E-mail: cklg@cklg.hu www.cklg.hu Beiskolázási tájékoztató a 2015/2016-os tanévre Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium OM azonosító: 032549 2700 Cegléd, Rákóczi út 46. tel: (53)-310-934, (53)-500-525 fax:(53)-500-625 E-mail: cklg@cklg.hu www.cklg.hu

Részletesebben

2700 Cegléd, Rákóczi út 46. tel: (53) , (53) fax:(53)

2700 Cegléd, Rákóczi út 46. tel: (53) , (53) fax:(53) Beiskolázási tájékoztató a 2017/2018-as tanévre Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium OM azonosító: 032549 Telephely kódja: 001 2700 Cegléd, Rákóczi út 46. tel: (53)-310-934, (53)-500-525 fax:(53)-500-625 e-mail:

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ SZENT BENEDEK ÁLTALÁNOS ISKOLA, KÖZÉPISKOLA, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM OM száma: 201410 TANULMÁNYI TERÜLETEK és FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK A Magyar Bencés Kongregáció Pannonhalmi

Részletesebben

Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Weiner Leó Zeneiskola. Különös közzétételi listája

Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Weiner Leó Zeneiskola. Különös közzétételi listája Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Weiner Leó Zeneiskola Különös közzétételi listája Melléklet a 32/2008. (XI.24.) OKM rendelethez, 10. sz. melléklet a 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelethez 1. A pedagógusok

Részletesebben

Köszöntjük vendégeinket!

Köszöntjük vendégeinket! Köszöntjük vendégeinket! Kápolnásnyéki Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola OM azonosító: 030175 Telefon: 06-22-368-940 E-mail:iskola@mail.knyek.sulinet.hu http://www.vmg.vm-knyek.hu/

Részletesebben

Felvételi tájékoztató

Felvételi tájékoztató Felvételi tájékoztató 2019-2020 A Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnázium tájékoztatója Tisztelt Szülők! Kedves Diákok! Nevelő-oktató munkánk feladata: Korszerű oktatás (kiemelkedően felszerelt

Részletesebben

ISKOLAHÍVOGATÓ FOGLALKOZÁS

ISKOLAHÍVOGATÓ FOGLALKOZÁS ISKOLAHÍVOGATÓ FOGLALKOZÁS Szülők számára tájékoztató Gyermekek számára iskolahívogató foglalkozás Ismerkedés minden tanítóval Hetente, csütörtök 16,30 óra Kertvárosi iskolaválasztó 2017. február 11. Beiratkozás

Részletesebben

Székely Mihály Szakképzo Iskola, Kollégium, Általános Iskola. 5540 Szarvas, Vajda Péter u. 20. www.szvki.hu

Székely Mihály Szakképzo Iskola, Kollégium, Általános Iskola. 5540 Szarvas, Vajda Péter u. 20. www.szvki.hu Székely Mihály Szakképzo Iskola, Kollégium, Általános Iskola 5540 Szarvas, Vajda Péter u. 20. www.szvki.hu Középiskolai beiskolázási és pályaválasztási tájékoztató Nyílt nap: 2013. november 15. 8.00-tól

Részletesebben

Beiskolázási információk

Beiskolázási információk Újbudai Teleki Blanka Általános Iskola Teleki-Blanka-Grundschule Beiskolázási információk Ö R Ö K Ö S ÖKOISK LA 2017/2018 A TELEKI Iskolánkban a pedagógiai munka legfőbb célja olyan tartalmas, bensőséges

Részletesebben

A Tatabányai Árpád Gimnázium beiskolázási tájékoztatója a 2015/16-os tanévre

A Tatabányai Árpád Gimnázium beiskolázási tájékoztatója a 2015/16-os tanévre A Tatabányai Árpád Gimnázium beiskolázási tájékoztatója a 2015/16-os tanévre OM azonosító: 031936 Székhely/telephely kódja: 001 Igazgató: Kovács Miklós Pályaválasztási felelős: Polyóka Tamás igazgatóhelyettes

Részletesebben

Tóvárosi Általános Iskola

Tóvárosi Általános Iskola Tóvárosi Általános Iskola 2009/2010-es tanév munkaterve A tantestület 2009. augusztus 31-én tartott értekezletén elfogadta. Pokrovenszki László igazgató 2009/2010-es tanév rendje A tanév 2009. szeptember

Részletesebben

A Tatabányai Árpád Gimnázium beiskolázási tájékoztatója a 2017/18-as tanévre

A Tatabányai Árpád Gimnázium beiskolázási tájékoztatója a 2017/18-as tanévre A Tatabányai Árpád Gimnázium beiskolázási tájékoztatója a 2017/18-as tanévre OM azonosító: 031936 Székhely/telephely kódja: 001 Igazgató: Kovács Miklós Pályaválasztási felelős: Polyóka Tamás igazgatóhelyettes

Részletesebben

Kápolnásnyéki Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

Kápolnásnyéki Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Kápolnásnyéki Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola OM azonosító: 030175 Telefon: 06-22-368-940 E-mail:iskola@mail.knyek.sulinet.hu http://www.vmg.vm-knyek.hu/ Kápolnásnyék,

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ A 2019/2020. TANÉVRE

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ A 2019/2020. TANÉVRE FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ A 2019/2020. TANÉVRE BUDAPESTI GAZDASÁGI SZC Harsányi János Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Iskola OM azonosítója 203061 Telephely kódja 005 Iskola címe 1091 Budapest Ifjúmunkás

Részletesebben

Palonai Magyar Bálint Általános Iskola

Palonai Magyar Bálint Általános Iskola Intézmény neve: Palonai Magyar Bálint Általános Iskola Igazgató: Makkos Csaba Címe: Fonyód Fő u. 8. Telefon / fax: 85 / 361423 Email cím: mbaltisk@tonline.hu OM azonosító: 034007 Telefon: 85361423 1. Pedagógusok

Részletesebben

Szent Imre Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola, Nyíregyháza, Ungvár sétány 19.

Szent Imre Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola, Nyíregyháza, Ungvár sétány 19. FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ A 2018-2019-ES TANÉVRE Szent Imre Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola, Nyíregyháza, Ungvár sétány 19. Tel./fax: 42/444-300 Honlap:

Részletesebben

Szeged és Térsége EÖTVÖS JÓZSEF GIMNÁZIUM, Általános Iskola OM

Szeged és Térsége EÖTVÖS JÓZSEF GIMNÁZIUM, Általános Iskola OM Szeged és Térsége EÖTVÖS JÓZSEF GIMNÁZIUM, Általános Iskola OM 200 909 FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2018 2019. Cím: 6723 Szeged, Csongor tér 1. Telefonszám 62/547-062 Fax 62/547-063 E-mail eotvos@ejg-szeged.sulinet.hu

Részletesebben

Mit kínál a Szekszárdi I. Béla Gimnázium?

Mit kínál a Szekszárdi I. Béla Gimnázium? Mit kínál a Szekszárdi I. Béla Gimnázium? Helytálljunk, mégis szabadon szaladjunk (Illyés Gyula) Szekszárdi I. Béla Gimnázium Akkreditált Kiváló Tehetségpont Ökoiskola, Madárbarát Iskola, Mentoráló intézmény

Részletesebben

Tájékoztató. a Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola 2014/2015-ös tanévben induló első osztályáról

Tájékoztató. a Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola 2014/2015-ös tanévben induló első osztályáról Tájékoztató a Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola 2014/2015-ös tanévben induló első osztályáról Kedves leendő első osztályosok, Tisztelt Szülők! Hamarosan első osztályba kell íratniuk

Részletesebben

ISKOLAI HÍRMONDÓ 2018/2019 es tanév. LÁZÁR ERVIN ÁLTALÁNOS ISKOLA Erzsébet utca 31.

ISKOLAI HÍRMONDÓ 2018/2019 es tanév. LÁZÁR ERVIN ÁLTALÁNOS ISKOLA Erzsébet utca 31. ISKOLAI HÍRMONDÓ 2018/2019 es tanév LÁZÁR ERVIN ÁLTALÁNOS ISKOLA Erzsébet utca 31. Iskolánkról néhány szóban Tisztelt Szülők! A gyermekek iskolába kerülése fontos állomás életükben, a Szülők számára pedig

Részletesebben

MIÉRT ÉPPEN A SZÉCHENYI?

MIÉRT ÉPPEN A SZÉCHENYI? MIÉRT ÉPPEN A SZÉCHENYI? az ifjúság nevelése egy olyan országban, mely létéhez és szabadságához ragaszkodik, tekintettel minden honpolgárnak hazája iránti kötelességére, tökéletes kell, hogy legyen (Széchenyi

Részletesebben

BÁLINT MÁRTON ÁLTALÁNOS ÉS KÖZÉPISKOLA FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. 2012-2013-as tanévre

BÁLINT MÁRTON ÁLTALÁNOS ÉS KÖZÉPISKOLA FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. 2012-2013-as tanévre BÁLINT MÁRTON ÁLTALÁNOS ÉS KÖZÉPISKOLA FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2012-2013-as tanévre Kedves Leendő Tanulónk! Tisztelt Érdeklődő Szülők! Tájékoztatónk célja, hogy felvételi követelményeinket nyilvánosságra

Részletesebben

Palonai Magyar Bálint Általános Iskola

Palonai Magyar Bálint Általános Iskola Intézmény neve: Palonai Magyar Bálint Általános Iskola Igazgató: Makkos Csaba Címe: Fonyód Fő u. 8. Telefon / fax: 85 / 361423 Email cím: mbaltisk@tonline.hu OM azonosító: 034007 Telefon: 85361423 1. Pedagógusok

Részletesebben

Különös közzétételi lista A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához

Különös közzétételi lista A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Különös közzétételi lista 2018. 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Kőszeg: Középiskolai tanár: Általános iskolai tanár: Tanító speciális

Részletesebben

2014-2015. TANÉVBEN INDULÓ OSZTÁLYOK

2014-2015. TANÉVBEN INDULÓ OSZTÁLYOK Kökönyösi Szakközépiskola Nagy László Gimnáziuma 7300 Komló, Alkotmány u. 2. OM azonosító: 201286 Telephely kódja: 013 Igazgató: Vámos Ágnes Pályaválasztási felelős: Varga Margit Telefon: 72/482367 E-mail:

Részletesebben

A Szent Gellért Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium felvételi tájékoztatója

A Szent Gellért Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium felvételi tájékoztatója A Szent Gellért Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium felvételi tájékoztatója Az iskola neve: Szent Gellért Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium Az iskola OM-azonosítója: 028300

Részletesebben

Különös közzétételi listája

Különös közzétételi listája Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Weiner Leó Zeneiskola Különös közzétételi listája Melléklet a 32/2008. (XI.24.) OKM rendelethez, 10. sz. melléklet a 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelethez 1. A pedagógusok

Részletesebben

A legfontosabb adatok

A legfontosabb adatok Alapítva 1876-ban A legfontosabb adatok Fenntartó: Székesfehérvári Tankerületi Központ Iskola címe: 8000 Székesfehérvár, Budai út 7. Tagintézmény: 8000 Székesfehérvár, Sziget u. 1. www.telekiblanka.hu

Részletesebben

Képzési formák. Hatosztályos gimnázium. Négyosztályos gimnázium. Szakközépiskolai képzés

Képzési formák. Hatosztályos gimnázium. Négyosztályos gimnázium. Szakközépiskolai képzés Képzési formák Hatosztályos gimnázium Négyosztályos gimnázium Szakközépiskolai képzés (kertész- és növényvédelmi technikus, bor és pezsgőgyártó technikus 4+1 év) A gimnáziumi képzés eredményei Célja, hogy

Részletesebben

Tájékoztató. a Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola 2014/2015-ös tanévben induló első osztályáról

Tájékoztató. a Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola 2014/2015-ös tanévben induló első osztályáról Tájékoztató a Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola 2014/2015-ös tanévben induló első osztályáról Kedves leendő első osztályosok, Tisztelt Szülők! Hamarosan első osztályba kell íratniuk

Részletesebben

Mit kínál az I. Béla Gimnázium?

Mit kínál az I. Béla Gimnázium? Mit kínál az I. Béla Gimnázium? Helytálljunk, mégis szabadon szaladjunk (Illyés Gyula) I. Béla Gimnázium Akkreditált Kiváló Tehetségpont, Európai Tehetségpont, kiemelt teljesítményű iskola, Pécsi Tudományegyetem

Részletesebben

SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA. képzési. tájékoztató. 2012/2013-as tanév. esti és levelező. Pécs 2012

SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA. képzési. tájékoztató. 2012/2013-as tanév. esti és levelező. Pécs 2012 SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA képzési tájékoztató 2012/2013-as tanév esti és levelező 1223 0255 1478 Pécs 2012 az esti és levelező tagozatos képzés általános tudnivalói Az iskola alapítványi fenntartású

Részletesebben

Szeged és Térsége EÖTVÖS JÓZSEF GIMNÁZIUM, Általános Iskola OM

Szeged és Térsége EÖTVÖS JÓZSEF GIMNÁZIUM, Általános Iskola OM Szeged és Térsége EÖTVÖS JÓZSEF GIMNÁZIUM, Általános Iskola OM 200909 GIMNÁZIUMI OSZTÁLYOK FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2020 2021. Cím: 6723 Szeged, Csongor tér 1. Telefonszám 62/547-062 Fax 62/547-063 E-mail

Részletesebben

INTÉZMÉNYÜNKBEN FOLYÓ KÉPZÉSEK

INTÉZMÉNYÜNKBEN FOLYÓ KÉPZÉSEK INTÉZMÉNYÜNKBEN FOLYÓ KÉPZÉSEK A 4 évfolyamos gimnáziumi osztályaink Emelt idegen nyelvi képzések Intézményünkben nagy hagyományai vannak az emelt szintű angol és német nyelvoktatásnak. A nyelvi tagozaton

Részletesebben

Köszöntjük intézményünkben! Beiskolázás a hat évfolyamos gimnáziumi képzésbe a 2017/18. tanévre

Köszöntjük intézményünkben! Beiskolázás a hat évfolyamos gimnáziumi képzésbe a 2017/18. tanévre Köszöntjük intézményünkben! Beiskolázás a hat évfolyamos gimnáziumi képzésbe a 2017/18. tanévre OM azonosító: 036391 Paks Dózsa György út 103. http://vakbottyangimnazium.hu Iskolánk felsőfokú tanulmányokra

Részletesebben

2011/2012-es tanév rendje

2011/2012-es tanév rendje 2011/2012-es tanév rendje A tanév 2011. szeptember 1-jétől (csütörtök) 2012. június 15-ig (péntek) tart. Az első félév: 2012. január 13-ig (péntek) tart. 2012. január 20-ig (péntek) értesítés az I. félévben

Részletesebben

Szakközépiskola. E-mail cím: titkarsag@keri-szolnok.sulinet.hu Honlap elérhetőség: www.keri-szolnok.sulinet.hu Tel.: (56) 800-130 Fax.

Szakközépiskola. E-mail cím: titkarsag@keri-szolnok.sulinet.hu Honlap elérhetőség: www.keri-szolnok.sulinet.hu Tel.: (56) 800-130 Fax. Szolnoki Szolgáltatási Szakközép- és Szakiskola OM azonosító: 201166 Kereskedelmi és Vendéglátóipari Tagintézmény Akkreditált ECL Nyelvvizsga-szervező Központ Azonosító: 036025 Tagintézmény-vezető: Dr.

Részletesebben

Kökönyösi Gimnázium 7300 Komló, Alkotmány u. 2/B 2016-2017. TANÉVBEN INDULÓ OSZTÁLYOK

Kökönyösi Gimnázium 7300 Komló, Alkotmány u. 2/B 2016-2017. TANÉVBEN INDULÓ OSZTÁLYOK Kökönyösi Gimnázium 7300 Komló, Alkotmány u. 2/B OM azonosító: 201286 Telephely kód: 001 Igazgató: Vámos Ágnes Pályaválasztási felelős: Varga Margit Telefon: 72/482-367 E-mail: gimnazium@nagylaszlo-komlo.sulinet.hu

Részletesebben

Különös közzétételi lista 2010/2011. tanév

Különös közzétételi lista 2010/2011. tanév Különös közzétételi lista 2010/2011. tanév Személyi feltételek Pedagógus-munkakörben Sorszám A pedagógus végzettsége, szakképzettsége 1. Magyar-orosz-német szakos tanár Szakvizsgázott pedagógus: közoktatási

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ ABONY FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ a 2016/2017-es tanévre 2740 Abony, Kossuth tér 18. Tel.: 06 53/360-071 e-mail: kinizsi@kinizsi-abony.sulinet.hu http://www.kinizsi-abony.hu OM azonosító: 032618 Az elmúlt tanévben

Részletesebben

Felvételi tájékoztató

Felvételi tájékoztató Felvételi tájékoztató Szent-Györgyi Albert Általános Iskola és Gimnázium (OM azonosító: 035282) Györgyi Albert) Az iskola dolga, hogy megtanítsa vélünk, hogyan kell tanulni, hogy felkeltse a tudás iránti

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA Budapest XIV. Kerületi Széchenyi István Általános Iskola KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA Budapest, 2018. szeptember 1 Különös közzétételi lista A 32/2008. ( XI. 24.) a nevelési- oktatási intézmények működéséről

Részletesebben

Bókay János Humán Szakközépiskola

Bókay János Humán Szakközépiskola Beiskolázási tájékoztató a 2015-16. tanévre A tájékoztató a 35/2014. EMMI rendelet és a 20/2012. EMMI rendelet alapján készült. I. Általános adatok Az iskola neve: Bókay János címe: 1086 Budapest, Csobánc

Részletesebben

Felvételi tájékoztató 2017/18

Felvételi tájékoztató 2017/18 Felvételi tájékoztató 2017/18 Tomori Pál Magyar - Angol Két tanítási nyelvű Közgazdasági Szakgimnázium Cím: 1223 Budapest, Művelődés utca 21-27. Telephely kód: 001 Telefon: 06 1 362-1551 OM azonosító:

Részletesebben

Megyeri Úti Általános Iskola 2019/2020

Megyeri Úti Általános Iskola 2019/2020 Megyeri Úti Általános Iskola 2019/2020 Intézményünket 1914-ben alapították. Megyer és Káposztásmegyer határán, megújult épületeiben várja a gyermekeket. Felvételi körzetünkbe Megyer családi házas övezete

Részletesebben

Oktatási kínálatunkról

Oktatási kínálatunkról Oktatási kínálatunkról Az általános iskolák honlapjaira elsõsorban ismerõsök (jelenlegi és volt diákok, szülõk) ugranak be" néhány futó pillanatra, hogy körülkémleljenek, történt-e valami érdemleges utolsó

Részletesebben

Földes Ferenc Gimnázium (a 2015/2016-os tanévi beiskolázás)

Földes Ferenc Gimnázium (a 2015/2016-os tanévi beiskolázás) Földes Ferenc Gimnázium (a 2015/2016-os tanévi beiskolázás) 1. A felvételi vizsgák jelentkezési határideje: 2014. december 9. (kedd)-ig jelentkezés a hat és a négy, illetve öt évfolyamos képzésre jelentkezők

Részletesebben

TANULMÁNYI TERÜLETEK és FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

TANULMÁNYI TERÜLETEK és FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ SZENT BENEDEK ÁLTALÁNOS ISKOLA, KÖZÉPISKOLA, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM Budapesti Tagintézménye OM száma: 201410 TANULMÁNYI TERÜLETEK és FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK A Magyar

Részletesebben

Miskolci Tagintézmény Szent Benedek Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium

Miskolci Tagintézmény Szent Benedek Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium Miskolci Tagintézmény Szent Benedek Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium JELENTKEZÉS Iskolánkról: A Bencés Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium Miskolci Tagintézménye 2009. szeptember 1-jén nyitotta

Részletesebben

SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA. képzési. tájékoztató. 2011/2012-es tanév. esti és levelező. Pécs 2011

SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA. képzési. tájékoztató. 2011/2012-es tanév. esti és levelező. Pécs 2011 SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA képzési tájékoztató 2011/2012-es tanév esti és levelező 1223 0255 1478 Pécs 2011 az esti és levelező tagozatos képzés általános tudnivalói Az iskola alapítványi fenntartású

Részletesebben

Földes Ferenc Gimnázium (a 2018/2019-es tanévi beiskolázás)

Földes Ferenc Gimnázium (a 2018/2019-es tanévi beiskolázás) Földes Ferenc Gimnázium (a 2018/2019-es tanévi beiskolázás) 1. A felvételi vizsgák jelentkezési határideje: 2017. december 8. (péntek)-ig jelentkezés a hat és a négy, illetve öt évfolyamos képzésre jelentkezők

Részletesebben

Beiskolázási tájékoztató 2018/2019-es tanévre

Beiskolázási tájékoztató 2018/2019-es tanévre Beiskolázási tájékoztató 2018/2019-es tanévre Az intézmény: - Neve: EVENTUS Üzleti, Művészeti Középiskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium - Címe: 3300. Eger, Cifrakapu tér 24. - Telefon: 36/517-510

Részletesebben

elvételi tájékozató a 2019/2020-a

elvételi tájékozató a 2019/2020-a elvételi tájékozató a 2019/2020-a 201 as tanévre Intézmény OM azonosítója és neve: 036410 AM A DASzK, Sellyei Mezőgazdasági aságiszakgimnáziuma, Szakközépiskolája skolája és Kollégiuma Intézmény címe,

Részletesebben

Tisztelt Érdeklődő! Tájékoztató. a kereskedelmi- és a közgazdasági szakgimnáziumi (régebbi nevén szakközépiskola) tagozatra való felvételről

Tisztelt Érdeklődő! Tájékoztató. a kereskedelmi- és a közgazdasági szakgimnáziumi (régebbi nevén szakközépiskola) tagozatra való felvételről Az iskola arra való, hogy az ember megtanuljon tanulni, hogy felébredjen tudásvágya, megismerje a jól végzett munka örömét, az alkotás izgalmát, megtanulja szeretni, amit csinál, és megtalálja azt a munkát,

Részletesebben

Osztályszám Tagozatkód (tanult idegen nyelv) Humán gimnázium (angol német) 4 év 32 fő 1 01 Humán gimnázium (német angol)

Osztályszám Tagozatkód (tanult idegen nyelv) Humán gimnázium (angol német) 4 év 32 fő 1 01 Humán gimnázium (német angol) KRÚDY GYULA GIMNÁZIUM, KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ KÖZÉPISKOLA, IDEGENFORGALMI ÉS VENDÉGLÁTÓIPARI SZAKKÉPZŐ ISKOLA 9024 Győr, Örkény I. u. út 8 10. Tel.: 96/510-670 E-mail: titkar@krudy.gyor.hu, honlap: www.krudy.gyor.hu

Részletesebben

EGRY JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA

EGRY JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA EGRY JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA AZ ISKOLA EREDMÉNYESSÉGÉRŐL, FELKÉSZÜLTSÉGÉRŐL, SZEMÉLYI FELTÉTELEIRŐL SZÓLÓ LEGFONTOSABB INFORMÁCIÓK: Az intézmények

Részletesebben

I. Szervezeti, személyzeti adatok

I. Szervezeti, személyzeti adatok KÖZZÉTÉTELI LISTA 10. számú melléklet a 11/1994. MKM rendelet és a 40/2005. OKM rendelet alapján I. Szervezeti, személyzeti adatok Adat A közfeladatot ellátó szerv hivatalos adatai Fazekas Utcai Általános

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ ABONY Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskola 2740 Abony, Kossuth tér 18. Tel.: 06 53/360-071 e-mail: kinizsi@kinizsi-abony.sulinet.hu http://www.kinizsi-abony.hu OM azonosító: 032618 FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

Részletesebben

FELÉTELI TÁJÉKOZTATÓ A 2019/2020. TANÉVRE BUDAPESTI GAZDASÁGI SZC Harsányi János Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

FELÉTELI TÁJÉKOZTATÓ A 2019/2020. TANÉVRE BUDAPESTI GAZDASÁGI SZC Harsányi János Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája FELÉTELI TÁJÉKOZTATÓ A 2019/2020. TANÉVRE BUDAPESTI GAZDASÁGI SZC Harsányi János Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Iskola OM azonosítója 203061 Telephely kódja 005 Iskola címe 1091 Budapest Ifjúmunkás

Részletesebben

Osztályszám Tagozatkód Humán gimnázium (angol német) 4 év 32 fő 1 01 Humán gimnázium (angol olasz)

Osztályszám Tagozatkód Humán gimnázium (angol német) 4 év 32 fő 1 01 Humán gimnázium (angol olasz) GYŐRI KRÚDY GYULA GIMNÁZIUM, KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ KÖZÉPISKOLA, IDEGENFORGALMI ÉS VENDÉGLÁTÓIPARI SZAKKÉPZŐ ISKOLA 9024 Győr, Örkény I. utca 8 10. Tel.: 96/510-670 E-mail: titkar@krudy.gyor.hu OM azonosító:

Részletesebben

Helyi tantervünk a NAT előírásaira épít, rögzítve a kötelezően tanítandó tananyagot, de szabadsággal élve abban, hogy saját arculatunkat kialakítsuk szabadon választható-tervezhető óráinkkal. Amennyiben

Részletesebben

: 7960 Sellye, Zrínyi u. 2. : Pályaválasztási ügyekben felvilágosítást nyújt:

: 7960 Sellye, Zrínyi u. 2. :    Pályaválasztási ügyekben felvilágosítást nyújt: Felvételi tájékoztató 2018-2019-es tanévre Intézmény OM azonosítója és neve: 036410 FM DASzK, Sellyei Mezőgazdasági Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma Intézmény címe, telefon és fax száma:

Részletesebben

Tiszakécskei Móricz Zsigmond Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola Beiskolázási Tájékoztatója

Tiszakécskei Móricz Zsigmond Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola Beiskolázási Tájékoztatója Tiszakécskei Móricz Zsigmond Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola Beiskolázási Tájékoztatója 6060 Tiszakécske, Erkel fasor 10. Telefon: 76/441-255, Fax: 76/440-063 OM azonosító:

Részletesebben

Pécsi József Nádor Gimnázium és Szakképző Iskola

Pécsi József Nádor Gimnázium és Szakképző Iskola Pécsi József Nádor Gimnázium és Szakképző Iskola KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ OM azonosító: 201190 Felnőttképzési akkreditációs szám: 01056-2008 7632 Pécs, Melinda u. 23. Tel./fax: 72/410-596 email: miok@mail.datanet.hu

Részletesebben

BÁLINT MÁRTON ÁLTALÁNOS ÉS KÖZÉPISKOLA FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. 2011-2012-es tanévre

BÁLINT MÁRTON ÁLTALÁNOS ÉS KÖZÉPISKOLA FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. 2011-2012-es tanévre BÁLINT MÁRTON ÁLTALÁNOS ÉS KÖZÉPISKOLA FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2011-2012-es tanévre Kedves Leendő Tanulónk! Tisztelt Érdeklődő Szülők! Tájékoztatónk célja, hogy felvételi követelményeinket nyilvánosságra

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ Iskolánk vendéglátó-ipari, kereskedelmi és idegenforgalmi szakképző iskola, ahol szakközép- és szakiskolai képzés keretében a nyolc általános iskolai osztályt végzett, illetve az

Részletesebben

: Pályaválasztási ügyekben felvilágosítást nyújt:

:    Pályaválasztási ügyekben felvilágosítást nyújt: Felvételi tájékoztató 2018-2019-es tanévre Intézmény OM azonosítója és neve: 036410 FM DASzK, Sellyei Mezőgazdasági Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma Intézmény címe, telefon és fax száma:

Részletesebben

Mit kínál a Szekszárdi I. Béla Gimnázium?

Mit kínál a Szekszárdi I. Béla Gimnázium? Mit kínál a Szekszárdi I. Béla Gimnázium? Helytálljunk, mégis szabadon szaladjunk (Illyés Gyula) Az I. Béla Gimnázium Tehetséggondozó Középiskola Tehetségpont Ökoiskola, Madárbarát Iskola, Pénziránytű

Részletesebben

PÁLYAVÁLASZTÁSI TÁJÉKOZTATÓ a 2018/2019. tanévre

PÁLYAVÁLASZTÁSI TÁJÉKOZTATÓ a 2018/2019. tanévre Mezőkövesdi Széchenyi István Katolikus Középiskola PÁLYAVÁLASZTÁSI TÁJÉKOZTATÓ a 2018/2019. tanévre Szaktudás Lelkiség Szolgálat 3400 Mezőkövesd, gróf Zichy János u. 18. Tel/Fax.: 49/505-280 e-mail: szechenyi@mezokovesd.t-online.hu

Részletesebben

EGRY JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA

EGRY JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA EGRY JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA AZ ISKOLA EREDMÉNYESSÉGÉRŐL, FELKÉSZÜLTSÉGÉRŐL, SZEMÉLYI FELTÉTELEIRŐL SZÓLÓ LEGFONTOSABB INFORMÁCIÓK: Az intézmények

Részletesebben

Dunaföldvári- Bölcskei- Madocsai Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Gimnázium és Szakiskola MAGYAR LÁSZLÓ GIMNÁZIUMA ÉS SZAKISKOLÁJA

Dunaföldvári- Bölcskei- Madocsai Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Gimnázium és Szakiskola MAGYAR LÁSZLÓ GIMNÁZIUMA ÉS SZAKISKOLÁJA Dunaföldvári- Bölcskei- Madocsai Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Gimnázium és Szakiskola MAGYAR LÁSZLÓ GIMNÁZIUMA ÉS SZAKISKOLÁJA Cím: 7020 Dunaföldvár, Templom u. 5 Telefon: 75/ 541-269,

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA A 32/2008. ( XI. 24.) a nevelési- oktatási intézmények működéséről szóló OKM rendelet alapján az alábbi adatokkal működik intézményünk. Intézmény neve: Általános Iskola Tápiószele

Részletesebben

SZÉCHENYI ISTVÁN RÓMAI KATOLIKUS GIMNÁZIUM ÉS SZAKGIMNÁZIUM. Intézmény neve: Széchenyi István Római Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium

SZÉCHENYI ISTVÁN RÓMAI KATOLIKUS GIMNÁZIUM ÉS SZAKGIMNÁZIUM. Intézmény neve: Széchenyi István Római Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium SZÉCHENYI ISTVÁN RÓMAI KATOLIKUS GIMNÁZIUM ÉS SZAKGIMNÁZIUM Intézmény neve: Széchenyi István Római Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium Címe: 3000 Hatvan, Bajcsy-Zsilinszky u. 6. Telefon/fax: 37/341-594;

Részletesebben

Képzési formák. Hatosztályos gimnázium. Négyosztályos gimnázium. Szakközépiskolai képzés

Képzési formák. Hatosztályos gimnázium. Négyosztályos gimnázium. Szakközépiskolai képzés Képzési formák Hatosztályos gimnázium Négyosztályos gimnázium Szakközépiskolai képzés (kertész- és növényvédelmi technikus, bor és pezsgőgyártó technikus 4+1 év) A gimnáziumi képzés eredményei Célja, hogy

Részletesebben

Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium

Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium Beiskolázási nyílt nap Szülői értekezlet 2018. szeptember 12. Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium Sok szeretettel köszöntjük a kedves Szülőket, Hozzátartozókat, Érdeklődőket!

Részletesebben

A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához. 18 fő tanító

A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához. 18 fő tanító A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Pedagógusok által ellátott tantárgyak és szolgáltatások Végzettség, szakképzettség Alsó tagozatos

Részletesebben

BÁLINT MÁRTON ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS KÖZÉPISKOLA FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. 2015-2016-os tanévre

BÁLINT MÁRTON ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS KÖZÉPISKOLA FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. 2015-2016-os tanévre BÁLINT MÁRTON ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS KÖZÉPISKOLA FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2015-2016-os tanévre Kedves Leendő Tanulónk! Tisztelt Érdeklődő Szülők! Tájékoztatónk célja, hogy felvételi követelményeinket nyilvánosságra

Részletesebben

Audi Hungaria Általános Művelődési Központ. Beiskolázási tájékoztató Német nyelvi előkészítő osztály 2018/2019-es tanév

Audi Hungaria Általános Művelődési Központ. Beiskolázási tájékoztató Német nyelvi előkészítő osztály 2018/2019-es tanév Audi Hungaria Általános Művelődési Központ Beiskolázási tájékoztató Német nyelvi előkészítő osztály 2018/2019-es tanév Intézményünk felépítése Fenntartó: Audi Hungaria Intézményfenntartó és Működtető Közalapítvány

Részletesebben

NYÍLT NAPOK 2015. november 9-11. 2015. november 23-25. 8.30-tól tájékoztatás, 9.25-től óralátogatás. Bejelentkezés nem szükséges.

NYÍLT NAPOK 2015. november 9-11. 2015. november 23-25. 8.30-tól tájékoztatás, 9.25-től óralátogatás. Bejelentkezés nem szükséges. Budapesti Vendéglátóipari és Humán SZC Bókay János Szakközépiskolája 1086 Budapest, Csobánc utca 1. telefon: 313-10-67 és 313-16-74 honlap: www.bokay-eu.sulinet.hu NYÍLT NAPOK 2015. november 9-11. 2015.

Részletesebben

A legfontosabb adatok

A legfontosabb adatok Alapítva 1876-ban A legfontosabb adatok Fenntartó: Székesfehérvári Tankerületi Központ Iskola címe: 8000 Székesfehérvár, Budai út 7. Tagintézmény: 8000 Székesfehérvár, Sziget u. 1. www.telekiblanka.hu

Részletesebben

PÁLYAVÁLASZTÁSI TÁJÉKOZTATÓ a 2019/2020. tanévre

PÁLYAVÁLASZTÁSI TÁJÉKOZTATÓ a 2019/2020. tanévre Mezőkövesdi Széchenyi István Katolikus Középiskola PÁLYAVÁLASZTÁSI TÁJÉKOZTATÓ a 2019/2020. tanévre Szaktudás Lelkiség Szolgálat 3400 Mezőkövesd, gróf Zichy János u. 18. Tel/Fax.: 49/505-280 e-mail: szechenyi@mezokovesd.t-online.hu

Részletesebben

és vállalkozz nagy tettekre... attempt great things...

és vállalkozz nagy tettekre... attempt great things... EURO Szakiskola és Szakközépiskola, Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnázium EURO Vocational School and Secondary Technical School, Bilingual Baptist Secondary Grammar School és vállalkozz nagy tettekre...

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ Bolyai János Gimnázium és Kereskedelmi Szakközépiskola 2364 ÓCSA, Falu Tamás u. 35. Telefon/Fax: 29/378-045 Honlap: www.bogim.hu E-mail: gimi@bogim.hu OM azonosító: 032552 FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ Középiskolánk

Részletesebben

A 2016/2017. tanévben induló osztályok:

A 2016/2017. tanévben induló osztályok: Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum BÉKÉSY GYÖRGY SZAKKÖZÉPISKOLÁJA 1174 Budapest, Széchenyi u. 9-11. Telefon: +36-1-256-16-73 +36-1-257-00-32 OM azonosító: 203061 Telephely kód: 002 Nyitott kapuk

Részletesebben

Információk: Ponácz Ferenc igazgatóhelyettes, tel.: 22/ 506-162 Titkárság, tel.: 22/ 506-472. web: www.telekiblanka.hu. e-mail: budai@telekiblanka.

Információk: Ponácz Ferenc igazgatóhelyettes, tel.: 22/ 506-162 Titkárság, tel.: 22/ 506-472. web: www.telekiblanka.hu. e-mail: budai@telekiblanka. Kedves Szülők! Köszönjük érdeklődésüket iskolánk hat évfolyamos gimnáziumi képzése iránt. E tájékoztató honlapunkon történő megjelentetésével is szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy Önök minél több információhoz

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. 8. osztályos diákoknak. a 2014/2015-ös tanévre

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. 8. osztályos diákoknak. a 2014/2015-ös tanévre FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 8. osztályos diákoknak a 2014/2015-ös tanévre Magyar Gyula Kertészeti Szakképző Iskola OM azonosító: 035409 Elérhetőségeink: Cím: 1106 Budapest, Maglódi út 8. Telefon: (06-1) 261

Részletesebben

Kedves Érdeklődők, leendő Diákjaink!

Kedves Érdeklődők, leendő Diákjaink! OM azonosító: 029337 Cím: 3529 Miskolc, Ifjúság u. 16-20. Telefonszám: 46/365-912, 46/360-125 Faxszám: 46/562-239 Honlap: Email cím: Igazgató: www.szemere.miskolc.hu info@szemere.sulinet.hu Szabó András

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA. A 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA. A 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA A 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról rendelet alapján az alábbi adatokat tesszük közzé. Intézmény neve: Jászboldogházi

Részletesebben

Érdi Tankerületi Központ. a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" évi XXXIII. törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet

Érdi Tankerületi Központ. a Közalkalmazottak jogállásáról szóló évi XXXIII. törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet Érdi Tankerületi Központ a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet Zimándy Ignác Általános Iskola Fejlesztőpedagógus munkakör betöltésére. A közalkalmazotti

Részletesebben

AZ ISKOLA ADATAI NYÍLT FÓRUMAINK. FONTOS DÁTUMOK Jelentkezés az iskolánkban a felvételi eljárást megelőző írásbeli

AZ ISKOLA ADATAI NYÍLT FÓRUMAINK. FONTOS DÁTUMOK Jelentkezés az iskolánkban a felvételi eljárást megelőző írásbeli AZ ISKOLA ADATAI Postacímünk: Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája, 4029 Debrecen, Csengő u. 4. E-mail: titkarsag@kossuth-gimn.unideb.hu Web-oldal: www.kossuth-gimn.unideb.hu

Részletesebben

Közzétételi lista. 2014/15-ös tanév. 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztáshoz

Közzétételi lista. 2014/15-ös tanév. 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztáshoz Közzétételi lista 2014/15-ös tanév Az intézmények eredményességéről, felkészültségéről, személyi feltételeihez (személyes adatokat nem sértve) kapcsolódó információkról a szülőket tájékoztatni szükséges,

Részletesebben

BEISKOLÁZÁS 2014/2015

BEISKOLÁZÁS 2014/2015 BEISKOLÁZÁS 2014/2015 Az iskola jellege, célkitűzése: Gimnáziumunkban az általános műveltséget megalapozó, kétszintű érettségi vizsgára, felsőfokú iskolai tanulmányok megkezdésére, valamint a munkába állásra

Részletesebben

Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskola

Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskola Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskola FELVÉTELI a 2015-2016-os tanévre TANDÍJ NINCS! Szakközépiskola Összesen 6 osztály 204 tanuló, ebből 2 osztály turizmus szakirány érettségi

Részletesebben

Továbbtanulási lehetőségek. A Bercsényi Miklós Katolikus Gimnázium és Kollégium, Általános Iskola, Óvoda gimnáziumában

Továbbtanulási lehetőségek. A Bercsényi Miklós Katolikus Gimnázium és Kollégium, Általános Iskola, Óvoda gimnáziumában Továbbtanulási lehetőségek A Bercsényi Miklós Katolikus Gimnázium és Kollégium, Általános Iskola, Óvoda gimnáziumában Immár 6. éve dolgozik katolikus nevelési-oktatási intézményünk az óvoda- általános

Részletesebben

A DEBRECENI EGYETEM KOSSUTH LAJOS GYAKORLÓ GIMNÁZIUMA ÉS ÁLTALÁNOS ISKOLÁJÁNAK KÉPZÉSI SZERKEZETE

A DEBRECENI EGYETEM KOSSUTH LAJOS GYAKORLÓ GIMNÁZIUMA ÉS ÁLTALÁNOS ISKOLÁJÁNAK KÉPZÉSI SZERKEZETE A DEBRECENI EGYETEM KOSSUTH LAJOS GYAKORLÓ GIMNÁZIUMA ÉS ÁLTALÁNOS ISKOLÁJÁNAK KÉPZÉSI SZERKEZETE 1 KÉPZÉSEK KÓDSZÁMAI Az iskola azonosítási (OM) kódja: 031200, telephely kód: 001 6 évf. reál orientációs

Részletesebben