Mátészalka Város Képviselő-testület november 13. napján 13:00 órai kezdettel tartott (n y i l v á n o s) ülésének

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Mátészalka Város Képviselő-testület 2008. november 13. napján 13:00 órai kezdettel tartott (n y i l v á n o s) ülésének"

Átírás

1 Mátészalka Város Képviselő-testület november 13. napján 13:00 órai kezdettel tartott (n y i l v á n o s) ülésének a./ tárgysorozata, b./ jegyzőkönyve, c./ rendelete: - d./ határozata: , Száma: /2008. T á r g y s o r o z a t 1.) Előterjesztés Mátészalka Város Önkormányzatának évi belső ellenőrzési tervéről 2.) Előterjesztés a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szilárdhulladékgazdálkodási Társulás kérelméről 3.) Előterjesztés a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat évi odaítéléséről 4.) Előterjesztés a téli közmunkaprogramhoz való csatlakozásról 5.) Bejelentések Mátészalka, november 13. Szabó István polgármester

2 Készült: Mátészalka Város Képviselő-testületének november 13. napján 13:00 órai kezdettel tartott (n y i l v á n o s) üléséről Az ülés helye: Városháza III. emeleti tanácskozó terem J E G Y Z Ő K Ö N Y V Pult Név Voks Frakció 2 Dankai Tamás 1-17 Dienes Béla 1-3 Ember László 1-5 Fülöp István 1-13 Kovács Árpád 1-6 Kovács Sándor 1-10 Kövendy Zsolt 1-7 Kristin Róbert 1-22 Lukács Bertalan 1-15 Dr. Nagyháziné Szondi Erika 1-18 Nyiscsák András 1-12 Oláh András 1-19 Dr. Sarka Attila 1-9 Siket Tibor 1-16 Szabó Attila 1-1 Szabó István 1-11 Dr. Szászi István 1-8 Virovec Pálné 1 - Az ülésről távol maradt: Lukács Bertalan Dr. Sarka Attila képviselők Tanácskozási joggal jelen vannak: Dr. Takács Csaba jegyző, Dr. Ugron László aljegyző, Dr. Hadi Éva önkormányzati és jogi irodavezető, Pesti László intézményi-, közművelődési és sport irodavezető, Pappné Tarcsa Noémi belső ellenőrzési irodavezető Jászovics Anita műszaki irodavezető, Harangi Adél közigazgatási és okmányiroda vezető, Hirschmanné Marosi Anna pénzügyi irodavezető Jegyzőkönyvvezető: Kovács Tímea

3 SZABÓ ISTVÁN Köszönti a képviselő-testület tagjait, a hivatal munkatársait és azokat, akik a televízió képernyői előtt figyelik a testület munkáját. Megállapítja, hogy 16 képviselő jelen van, a képviselő-testület határozatképes. Az ülésre előzetesen kiküldött napirendi pontokkal kapcsolatban egy kiegészítéssel szeretne élni. Elmondja, hogy képviselő társai az asztalukon találhatnak egy előterjesztést a téli közmunkaprogramhoz való csatlakozásról. Kéri a testülettől, hogy a mai ülésük alkalmával tárgyalják ezt meg. A sürgősségnek az oka, hogy meglehetősen nehezen rajzolódott körül a közmunkaprogram keretrendszere. A Kistérségi Munkaszervezettel és a társulás többi tagjával való együttműködésben kellett ezt kialakítani és a programhoz való csatlakozás feltételeit maguk részéről meghatározni. Elmondja, hogy szoros határidők vannak e tekintetben, ezért javasolja a mai ülés napirendjét kiegészíteni ezzel a tárgysorozati ponttal. A képviselő-testület 14 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta a napirend kiegészítését a téli közmunkaprogramhoz való csatlakozásról szóló előterjesztéssel. Szavazás Tárgya: a napirend kiegészítése a téli közmunkaprogramhoz való csatlakozásról szóló előterjesztéssel Eredménye Voks: Szav% Össz% Igen Nem Tartózkodik Szavazott Nem szavazott Távol Összesen Megjegyzés: Dankai Tamás Távol - Lukács Bertalan Távol Dr. Sarka Attila Távol - Siket Tibor Távol A képviselő-testület 14 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta az ülés napirendjét.

4 Szavazás Tárgya: a napirendről Eredménye Voks: Szav% Össz% Igen Nem Tartózkodik Szavazott Nem szavazott Távol Összesen Megjegyzés: Dankai Tamás Távol - Lukács Bertalan Távol Dr. Sarka Attila Távol - Siket Tibor Távol Tárgy: (1.tsp.) Előterjesztés Mátészalka Város Önkormányzatának évi belső ellenőrzési tervéről Előadó: Dr. Takács Csaba jegyző Előterjesztés mellékelve Bizottsági vélemények KÖVENDY ZSOLT A pénzügyi bizottság megtárgyalta az előterjesztést és 7 igen szavazattal elfogadásra javasolja a képviselő-testületnek. Hozzáteszi, hogy színvonalas és tartalmas tervnek ítélte a bizottság az előttük fekvő előterjesztést. Kérdések KÖVENDY ZSOLT A bizottság felvetését szeretné megismételni azért, hogy a nyilvánosság is értesülhessen arról, hogy az elmúlt időszakban, illetve a pénzügyi rendszer folyamatos figyelemmel kísérése kapcsán több olyan anomália vetődött fel, ami túlköltekezésre, esetleges nem teljesítésekre utal a költségvetésben, vagy plusz forrásokat, illetve átcsoportosítást igényelne. A normatívák ellenőrzését nagyon jónak és szerencsésnek tartja, hiszen egy nagy összeget kellett az elmúlt évben visszafizetni. Ugyanakkor több olyan ponton nem látnak ellenőrzési szándékot, ami az imént felvetett problémákra megadhatná a választ akár a bizottság, akár a képviselőtestület számára. Kérdezi, hogy a belső ellenőrzési terv összeállításánál figyelembe vették-e az előző időszak anomáliáit a tervezők?

5 A bizottsági ülésen elhangzott, hogy az intézmények vezetőinek javaslatai alapján készültek ezek a tervek, amit nem tart célszerűnek. Úgy gondolja, hogy az ellenőrzést végző, illetve a fenntartó önkormányzat nagyobb szerepvállalása lenne szükséges, amikor az ellenőrzési tervet készítik. DR. TAKÁCS CSABA Válaszában elmondja, hogy azért kértek az intézmények vezetőitől javaslatot, mert az intézményekben lévő belső ellenőrzés rendszerét központosították, ami azt jelenti, hogy most már együttesen található a belső ellenőrzési irodában az intézmények korábbi belső ellenőrzése és a fenntartói ellenőrzés. Ez a változás hozta azt a szükségletet, hogy megkérdezzék az adott intézmények vezetőit, hogy melyek azok az általuk javasolt területek, amelyeket szeretnének ellenőrizni. Ez nem jelenti azt, hogy valamennyi javaslatot be is tudtak volna építeni, hiszen az ellenőrzési tervet megelőzte egy kockázatelemzés és kapacitás felmérés, de igyekeztek minél több javaslatot az éves tervbe felvenni. SZABÓ ISTVÁN Emlékeztetni szeretne mindenkit arra, hogy mennyire fontos volt, hogy az intézményekből kihozzák a belső ellenőrzést, mert nem működött. Elméletileg a belső ellenőrzés függetlenül működik az intézmény vezetőjétől, de a gyakorlatban nem ez történt, hanem az intézmény vezetője utasította a belső ellenőrt és nyilvánvalóvá vált, hogy egyes intézményeknél szöges ellentét van a belső ellenőr és az intézményvezető között. A belső ellenőr végezte a feladatát, feltárta azokat a hiányosságokat, amelyek az intézményi működésben és a vezetői döntésekben fellelhetőek voltak. Ebből komoly konfliktus származott, ezért döntött úgy a képviselő-testület annak idején - véleménye szerint nagyon helyesen -, hogy egy olyan belső ellenőrzési irodát hoz létre, amely együttesen képes az intézményi, illetve a fenntartói ellenőrzéseket elvégezni. A napirendhez több kérdés, hozzászólás nem volt. A képviselő-testület 16 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi határozatot hozta: MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 201/2008. (XI.13.) Kt. számú H A T Á R O Z A T A Mátészalka Város Önkormányzatának évi belső ellenőrzési tervéről A Képviselő-testület Mátészalka Város Önkormányzatának évi belső ellenőrzési tervét az Ötv. 92. (6) alapján j ó v á h a g y j a.

6 Szavazás Tárgya: Mátészalka Város Önkormányzatának évi belső ellenőrzési tervéről Eredménye Voks: Szav% Össz% Igen Nem Tartózkodik Szavazott Nem szavazott Távol Összesen Megjegyzés: Lukács Bertalan Távol -Dr. Sarka Attila Távol Tárgy: (2.tsp.) Előterjesztés a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szilárdhulladék-gazdálkodási Társulás kérelméről Előadó:Szabó István polgármester Előterjesztés mellékelve Bizottsági vélemények KÖVENDY ZSOLT A pénzügyi bizottság megtárgyalta az előterjesztést és 7 igen szavazattal elfogadásra javasolja a képviselő-testületnek. Szóbeli kiegészítését kérné a bizottság az előterjesztésnek, mert szűkszavú információkat adott az előterjesztő e tárgykörben, ezért az elmúlt időszakban tartott társulási ülésekről, azokon született döntésekről szeretnének tájékoztatást kapni. Kérdések KOVÁCS ÁRPÁD Kérdezi, hogy előzetes kalkuláció történt-e arra vonatkozóan, hogy a mennyi többletterhet jelent majd a város illetve a lakosok számára a rendszerhez való csatlakozás? SZABÓ ISTÁN Röviden összefoglalja a projekt történetét. Megyei összefogással 2004-ben pályázatot nyújtottak be a Szabolcs- Szatmár-Bereg Megyei Szilárdhulladék-gazdálkodási Rendszer megvalósításának Kohéziós Alapból történő társfinanszírozására. A projekt előzetesen tervezett bekerülési költsége 34 milliárd forint volt.

7 A benyújtott pályázatra a brüsszeli illetékesek válasza az volt, hogy korlátozott mértékben állnak rendelkezésre a Kohéziós Alapból e célra források. Két részre lett bontva a projekt, első és második ütemre. Az első ütem megvalósítása már folyamatban van, melynek keretében három helyszínen valósul meg a rendszerrel összefüggésben beruházás: Nyíregyházán válogató csarnok, Kisvárdán és Nagyecseden pedig depónia és kiszolgáló létesítményei. Az első ütem nem tartalmazott több olyan elemet, mely a rendszer működéséhez feltétlenül szükséges, így a megfelelő számú és méretű hulladékgyűjtő edényzetet, hulladékgyűjtő célgépeket a kevert lakossági hulladék begyűjtéséhez és lerakásához, Nyíregyháza térségében hulladéklerakó depóniát, valamint mechanikai, biológiai hulladékkezelő létesítményt illetve komposztáló létesítményeket. Mátészalka szempontjából lényeges momentum, hogy a projekt életre hívását megelőzően Mátészalka saját erőből komposztáló telepet hozott létre. Emlékezteti arra képviselőtársait, hogy már az előző ciklusban többen szorgalmazták azt, hogy a már pályázati pénzből és társfinanszírozással megvalósult mátészalkai beruházás a rendszer részévé váljon. Sajnos erre vonatkozóan nem kapott érdemi választ Mátészalka Város Önkormányzata, és nem került be a rendszerbe a komposztáló telep. Az első ütem hatósági engedélyezési eljárásai során megfogalmazódott az az egyértelmű elvárás az új rendszerrel szemben, hogy az nem csak fizikai, mechanikai értelemben feleljen meg az új jogszabályoknak, hanem a lerakott szemét szerves anyag tartalmának is meg kell felelni azoknak a követelményeknek, amelyek ma hatályosak, így aztán szelektíven kell gyűjteni zöldhulladékot. Ennek következtében számunkra szerencsés módon újra megcsillant annak a lehetősége, hogy a mátészalkai komposztáló telep részévé válhasson a megyei rendszernek. Ez nem egyszerű dolog, mert vannak, akik azt szorgalmazzák, hogy Nagyecseden épüljön komposztáló telep. Véleménye szerint nem kell mindannyiunk pénzéből olyan beruházást építeni, ami Mátészalkán már létezik, jóllehet nem elegendő a kapacitása, de megítélése szerint még mindig olcsóbb egy meglévő létesítmény kapacitásának növelése, mint új létrehozása. Azért is tartja célszerűnek ezt a megoldást, mert a térségben Mátészalkán keletkezik a legtöbb zöldhulladék, faluhelyen ugyanis nem kerül bele a kommunális szemétbe, hanem a kertben kerül felhasználásra. Ezért is próbálják az első ütem többletköltségeiről rendelkező hatóságokat meggyőzni arról, hogy ez a jó megoldás. A projekt állását tekintve azt tudja elmondani, hogy Kisvárdán már korábban megkezdődött a lerakó építése, Nyíregyházán és Nagyecseden is megtörtént már az alapkő letétele, megindult a kivitelezés.

8 Előre látható volt, hogy a mi szempontunkból lényeges nagyecsedi lerakó nem valósult volna meg addig az időpontig, amíg a telepünknek hatósági engedélye van. Ezért az önkormányzat meghosszabbítatta a környezetvédelmi hatósággal a lerakó üzemeltetési határidejét és reméli, hogy időben elkészül a nagyecsedi beruházás, mert ellenkező esetben Mátészalka, és a megyében lévő több mint száz lerakó működési engedélye már nem hosszabbítható meg és a hozzánk legközelebb eső szigetelt lerakóba kellene elhordani a hulladékot, ami tudomása szerint Hajdúböszörményben van. Számunkra tehát égetően fontos, hogy a nagyecsedi hulladéklerakó időben elkészüljön. A működtetéssel összefüggő költségeket illetően készült a megvalósíthatósági tanulmánnyal egyidejűleg a lerakók működtetésére vonatkozó számítás. Ez az anyag pontosan számba vette a keletkező hulladékmennyiséget, ami egy főnyi lakosság számot jelent a társulásban illetve a rendszerben résztvevő 241 település vonatkozásában. A költségeknél jelentős tételt tesz ki a szállítás, mert a gyűjtés és a szállítás szerese az ártalmatlanítás és lerakás költségének. Ez középértékkel számítva forint/tonna költséget jelent. Az egy főre eső díjak tekintetében az volt a kiindulópont a tanulmányban, hogy az ismert beruházási költséget és az ahhoz kötődő adósságszolgálatot a rendszerben szereplő települések lakossága azonos arányban fizesse meg. Ennek a megtérülése értelemszerűen a hulladékdíjban lehetséges. Az üzemeltetésre vonatkozóan a megyei társulás létrehozott egy környezetgazdálkodási kft.-t, mely a társulást alkotó önkormányzatok tulajdonában lévő társaság, és ez üzemelteti a lerakókat. Az önrész fedezetére kibocsátott kötvények mögött ebben a kft.-ben keletkező üzemeltetési díjbevétel kerül engedményezésre, mint fedezet. Az üzemeltetési költségek tartalmazzák az üzemeltetés közvetlen költségeit, anyagokat, munkabéreket, a beruházás amortizációját, az adósságszolgálatot illetve a jövőbeni rekultiváció és a 30 éves utógondozás költségeit. Mindezeket figyelembe véve a számítások szerint az induló évben az egy háztartásra eső évi nettó üzemeltetési költség forint. A jelenlegi szolgáltatási díjak összehasonlítására vonatkozóan az anyag azt a támpontot adja, hogy a jelenlegi rendszernek részben a beruházási költség önrészét, az ennek biztosítására szolgáló kötvénykibocsátás adósságszolgálatát kell fedezni, illetve a különbözet két fontos tényezőből adódik, egyrészt az új rendszer valamennyi hatályos jogszabálynak megfelelő rendszert hoz létre és kielégíti ezeket a szigorú feltételeket műszaki értelemben, másrészt pedig az egyéb jogszabályi feltételeknek való megfeleltetés jelent többletköltséget a korábbi rendszerhez képest.

9 Mátészalka vonatkozásában azt a szubjektív véleményt fogalmazza meg, hogy nem szerencsés, hogy elkerült tőlünk ez a rendszer, de küzdenek azért, hogy a komposztáló telep a projekt részévé válhasson. Ugyanakkor azáltal, hogy a megyében 3 lerakó van, és egyenletes arányban fizeti meg valamennyi település azt a többletköltséget, ami abból adódik, hogy nem a gyűjtés közelében lévő lerakóhoz lehet szállítani, ettől különösebb hátrány nem éri az önkormányzatot. Ez a projekt jelenlegi állása. Az elmúlt időszakban nem született olyan döntés, amely új helyzetet teremtene a társulás 2004-ben kezdődő történetéhez képest. A rendszerben való finomítások és alapvetően az önkormányzatok teherviselő képességéhez és a társulás teherviselő képességéhez való igazítása történt meg a projektnek az elmúlt társulási tanácsüléseken. VIROVEC PÁLNÉ Mikorra várható a rendszer megvalósítása, és a jelenlegi szerződés módosítására szükség lesz-e? SZABÓ ISTVÁN A jelenleg hatályos szerződés december 31.-ig érvényes. Amikor Mátészalka 2004-ben belépett ebbe a társulásba, a társulási megállapodással vállalt egy olyan kötelezettséget, hogy a szilárdhulladék gyűjtés, elhelyezés közszolgáltatással összefüggésben vállalja, hogy a rendszeren keresztül, és a rendszerben meghatározott szolgáltatás nyújtás igénybevételével oldja meg ezt a feladatot. Gyakorlatilag az első ütemben nem szerepelnek azok az eszközök, amelyek által egy egységes rendszer, és a társulás által kijelölt, a környezetgazdálkodási kft. általi szolgáltatás nyújtás lehetővé válna, ezért amíg a 2. ütemre vonatkozó támogatási döntés meg nem születik, a jelenleg hatályos szerződések alapján, a jelenleg tevékenykedő szolgáltatók útján kívánja a társulás ezt megoldani. Ennek a jogi körülményeire vonatkozóan nem tud nyilatkozni, mert az ezzel kapcsolatos szerződésmódosítások és egyéb dokumentumok nem kerültek a társulási tanács elé. Elmondja, hogy a társulási megállapodás aláírásával gyakorlatilag az önkormányzatok kiléptek a közszolgáltatási szerződésekből és helyükre a társulás lépett, mint szerződő fél. Ennek napjainkban még nem látjuk jelét, mert nem nagyon igyekszik senki átvállalni a szerződő fél szerepét, továbbra is az illetékes települési önkormányzatok feladata az ár megállapítással kapcsolatos teendők elvégzése. Érdekessége a rendszernek, hogy miközben egy kötelező önkormányzati feladatról van szó, és az önkormányzatoknak vannak érvényes közszolgáltatási szerződései, mégis részei egy nagy megyei rendszernek.

10 Véleménye szerint nem látható előre, hogy fog mindez jogilag működni a szerződéses kapcsolatok tekintetében. NYISCSÁK ANDRÁS Kérdezi, hogy az említett rekultivációs költség a Mátészalkán bezárásra kerülő telep rekultivációjára is szolgál, vagy erre külön kell pályázni? SZABÓ ISTVÁN A rekultivációt a társulás pályázati segítséggel szeretné végrehajtani, mert rendkívül nagy költségvonzata van. Mátészalka is csatlakozott ahhoz a pályázathoz, amely a bezárásra ítélt, hatályos jogszabályoknak meg nem felelő lerakók rekultivációjára irányul. Ezzel kapcsolatban még nincs pályázati döntés. A rekultivációs tervek ugyan elkészültek, azokra az első fordulós keret fedezetet nyújtott, de ennek az eredményét még nem tudják. A napirendhez több kérdés, hozzászólás nem volt. A polgármester szavazásra bocsátja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szilárdhulladék-gazdálkodási Társulás kérelméről szóló határozati javaslatot. Megállapítja, hogy 16 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a képviselő-testület az alábbi határozatot hozta: MÁTÉSZALKA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 202/2008. (XI.13. )Kt. számú H A T Á R O Z A T A A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szilárdhulladék-gazdálkodási Társulás kérelméről A képviselő-testület A Hulladékgazdálkodásról szóló évi XVIII. tv. 22 (4) bekezdése által előírt önkormányzati kötelezettségek körében Mátészalka Város Önkormányzat a településen begyűjtött lakossági szilárdhulladék lerakással történő ártalmatlanításának helyszínéül annak műszaki átadását követően a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szilárdhulladék-gazdálkodási Társulás tulajdonában álló nagyecsedi hulladéklerakót jelöli ki.

11 Szavazás Tárgya: a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szilárdhulladékgazdálkodási Társulás kérelméről szóló határozati javaslatról Eredménye Voks: Szav% Össz% Igen Nem Tartózkodik Szavazott Nem szavazott Távol Összesen Megjegyzés: Lukács Bertalan Távol - Dr. Sarka Attila Távol A polgármester szavazásra bocsátja a Bio-Pannónia Kft-vel kötött közszolgáltatási-szerződés módosításáról szóló határozati javaslatot. Megállapítja, hogy 16 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a képviselő-testület az alábbi határozatot hozta: MÁTÉSZALKA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 203/2008. (XI.13. )Kt. számú H A T Á R O Z A T A A Becker Pannónia Kft-vel kötött közszolgáltatási-szerződés módosításáról A képviselő-testület A Becker Pannónia Kft. -vel (jogutódja: Bio-Pannónia Kft.) szeptember 11.-én kötött közszolgáltatási szerződés módosítását kezdeményezi az alábbiak szerint: A szerződés tárgyára vonatkozó rendelkezések 6. pontja az alábbi szövegrésszel egészül ki. Önkormányzat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Települési Szilárdhulladék-gazdálkodási Rendszer I. ültem megnevezésű projektben részt vesz és a közszolgáltatás megszervezését ezen projekt keretein belül kívánja megoldani. Azon időponttól kezdődően, amint a projekt keretein belül elkészül a nagyecsedi regionális hulladéklerakó, Mátészalka Város ezen lerakóba fogja szállítani a települési szilárd hulladékot. Határidő: január 31. Felelős: Szabó István polgármester

12 Szavazás Tárgya: a Bio-Pannónia Kft.-vel kötött közszolgáltatási-szerződés módosításáról szóló határozati javaslatról Eredménye Voks: Szav% Össz% Igen Nem Tartózkodik Szavazott Nem szavazott Távol Összesen Megjegyzés: Lukács Bertalan Távol - Dr. Sarka Attila Távol Tárgy: (3.tsp.) Előterjesztés a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat évi odaítéléséről Előadó: Szabó István polgármester Előterjesztés mellékelve Bizottsági vélemények SZABÓ ATTILA A humánszolgáltatások bizottságának a véleményét ismerteti. Elmondja, hogy a bizottság megtárgyalta az előterjesztést és 7 igen szavazattal elfogadásra javasolja a képviselő-testületnek. Kérdések KÖVENDY ZSOLT Arra szeretné kérni az irodavezető urat, hogy röviden foglalja már össze a támogatás odaítélésének jelenlegi feltételeit, hogy melyek azok az összegszerűen megállapított határok, amelyek alapján elnyerte a pályázó a támogatást. Szerinte a közvélemény számára ez egy fontos információ, illetve a félreértéseket is el tudják kerülni az eredmény kihirdetése után. PESTI LÁSZLÓ Válaszában elmondja, hogy összesen 269 darab pályázat érkezett, ebből az előterjesztés szerint 228 főnek javasolják az ösztöndíjpályázat odaítélését, majd ismerteti az előterjesztés második oldalának második bekezdését.

13 A napirendhez több kérdés, hozzászólás nem volt. A képviselő-testület 16 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi határozatot hozta: MÁTÉSZALKA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 204/2008. (XI.13.) Kt. számú H A T Á R O Z A T A a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat évi odaítéléséről A Képviselő-testület elhatározza, hogy évben Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjban részesül valamennyi mátészalkai pályázó, akinél az egy főre eső havi jövedelem nem haladja meg a Ft-ot. Ösztöndíjat nyernek továbbá azok a pályázók, akiknél az egy főre eső havi jövedelem Ft és Ft közé esik, és a pályázó - önellátó, vagy - árva/félárva, vagy - fogyatékkal élő, vagy - egyedülálló elvált szülő neveli, vagy - tartásra nem kötelezett hozzátartozóval él közös háztartásban, vagy - családjában rajta kívül más felsőoktatási hallgató vagy 2009-ben felvételizni szándékozó is van, vagy - családjában tartósan beteg gyermek is nevelkedik, vagy - családjában három vagy több gyermek tanul. Ezen feltételek meglétének a pályázatból egyértelműen ki kell derülniük, s igazolhatónak kell lenniük. Az ösztöndíj önkormányzati része: Ft/fő/hó. Típus: Fő: A 194 B 34 Korábbi B 59 A Bursa Hungarica támogatás Ft-os előirányzata beépítésre kerül a évi költségvetési rendeletbe. Határidő: augusztus 31. Felelős: Szabó István polgármester

14 Szavazás Tárgya: a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat évi odaítéléséről Eredménye Voks: Szav% Össz% Igen Nem Tartózkodik Szavazott Nem szavazott Távol Összesen Megjegyzés: Lukács Bertalan Távol - Dr. Sarka Attila Távol Tárgy: (3.tsp.) Előterjesztés a téli közmunkaprogramhoz való csatlakozásról Előadó: Szabó István polgármester Előterjesztés mellékelve Kérdések VIROVEC PÁLNÉ Kérdezi, hogy a maximális létszámból - amire pályázik a térség - azaz a 230 főből Mátészalkára hány fő jut? JÁSZOVICS ANITA Jelenleg zajlik a Szatmári Többcélú Kistérségi Társulásnál az önkormányzatok jelentkezésének a begyűjtése, illetve zajlik az a kiválasztás, ami a Munkaügyi Központon keresztül történik, hiszen regisztrált álláskeresőnek és szociális segélyezettnek kell lennie a 230 fő legalább 40%-nak. Jelen pillanatban nem tudja megmondani pontosan, hogy hány fő lesz, aki Mátészalkáról beleférhet ebbe a körbe. SZABÓ ISTVÁN Kiegészíti az előtte elhangzottakat azzal, hogy egyrészt tudják, hogy mire lehet pályázni, azt is, hogy milyen feladatokat szeretnének elvégeztetni, de végső soron, hogy ebből mi valósul meg, az annak függvénye, hogy mire találnak megfelelő szakembert. Bizonyos tevékenységek szakmunkás tudást igényelnének, ha ilyet nem találnak, akkor nyilván nem tudják megoldani ennek a programnak a keretén belül.

15 A napirendhez több kérdés, hozzászólás nem volt. A képviselő-testület 16 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi határozatot hozta: MÁTÉSZALKA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 205/2008. (XI.13.) Kt. számú H A T Á R O Z A T A A téli közmunkaprogramhoz való csatlakozásról A Képviselő-testület 1.) A Szociális és Munkaügyi Minisztérium által kiírt 2008/10 számú Téli közmunkaprogram pályázathoz való csatlakozással egyetért az előterjesztésben foglaltak szerint. 2.) Felhatalmazza Szabó István polgármestert a pályázati csatlakozási szándéknyilatkozat megtételére. 3.) Megbízza a Szatmári Többcélú Kistérségi Társulást a pályázat elkészítésére, benyújtására, valamint teljes körű lebonyolítására. 4.) A közmunka program lebonyolításához szükséges önerőt a pályázati kiírásnak megfelelően biztosítja. 5.) A program koordinációjában való részvételre valamint a Szatmári Többcélú Társulással való kapcsolattartásra Mátészalka Város Jegyzőjét jelöli ki. Határidő: november 21. Felelős: Szabó István polgármester Szavazás Tárgya: a téli közmunkaprogramhoz való csatlakozásról Eredménye Voks: Szav% Össz% Igen Nem Tartózkodik Szavazott Nem szavazott Távol Összesen Megjegyzés: Lukács Bertalan Távol - Dr. Sarka Attila Távol

16 B E J E L E N T É S E K KÖVENDY ZSOLT Elmondja, hogy polgármester úr az elmúlt alkalommal a József Attila utcával kapcsolatosan arról nyilatkozott, hogy oda teherautóval behajtani tilos. Megnézte ezt az utcát és ott ilyen tábla nincs elhelyezve. Egy 30 km/h-s sebességkorlátozás és egy megállni tilos tábla van csak ott. Javasolja, hogy ha nincs ilyen tábla, akkor helyezzenek el, mert továbbra is kaotikus viszonyok uralkodnak a József Attila utcában. SZABÓ ISTVÁN Elmondja, hogy tájékozódott ezzel kapcsolatban és legjobb ismeretei szerint ott volt korlátozás. Véleménye szerint tisztázni kell, hogy milyen körülmények között került le a súlykorlátozást jelző tábla. VIROVEC PÁLNÉ Egy korábbi bejelentése alkalmával említette már a sikátornál található romos házat, amelyben tudomása szerint azóta már laknak is. Kérdezi, hogy a felvetés óta milyen fejlemények történtek ezzel kapcsolatban? Elmondja, hogy a Hajdú utca elején, a parkkal szemben úgy vannak elhelyezve a kukák, hogy csak az utcáról lehet beleönteni a szemetet, ezért nagyon balesetveszélyesek. SZABÓ ISTVÁN Erre az a megoldás kínálkozik, hogy megkérik a szolgáltatót, hogy amikor ürítik az edényzetet ami egyébként kerekeken gurul - akkor úgy fordítsák, hogy a betöltő nyílás az épület felé legyen. Ha azt észlelik, hogy mégsem így történt, akkor az érintett lakóközösség is nyugodtan megfordíthatja a konténert minden hátrányos következmény nélkül. Korábban a többszintes, többlakásos lakóépületeknél ki volt építve egy kukatároló helyiség és az volt a dolgok rendje, hogy mint valamennyi nagyvárosban kihúzza a felelős (házmester, lakóbizalmi, közös képviselő) az ürítés napján a kukát. Sajnálatos módon változott meg ez a rendszer. DR. NAGYHÁZINÉ SZONDI ERIKA Korábban már volt róla szó, de ismét szeretné a figyelmet felhívni arra, hogy a kórház területén esténként nagy sötétség van, nagyon rossz a közvilágítása az intézménynek. Bevakultak a régi műanyag búrák, akármilyen égőre is cserélnék ki azokat, akkor sem lenne hatékonyabb. Annak idején, amikor a közvilágítás korszerűsítése történt, a kórház kimaradt ebből a programból. Este ott betegek, látogatók, dolgozók közlekednek, nem lehet látni, ezért rendkívül balesetveszélyes.

17 SZABÓ ISTVÁN Az említett világító berendezések nem a közvilágítási hálózat részei, hanem az egy intézményi terület és az adott intézmény kötelessége gondoskodni a megfelelő megvilágításról. Jelezni fogja igazgatónőnek az észrevételt. OLÁH ANDRÁS A Hajdú utcai kukák elhelyezésére visszatérve elmondja, hogy a kora tavasz folyamán már ezt a dolgot felvetette és akkor a lakók abban maradtak, hogy felteszik a járdaszigetre a konténereket, mert a forgalmat is zavarta, illetve balesetveszélyes, mert az úttesten található. Elmondja, hogy örvendetes esemény, hogy a Széchenyi és a Bajcsy utcai tömbbelsőnél - tudomása szerint - ma elkezdődtek a munkálatok, ami a kukák környékének és a garázssor előtti területnek a rendbetételét jelenti. Kérné, hogy a másik oldalon lévő, vagyis a könyvtár felől eső részt is tegyék már rendbe. Jelezni szeretné, hogy a központi orvosi rendelő vaskapuja eltűnt, illetve ezt követően beszámol, hogy a fiatalok különböző vascsöveket hajlítanak el. A Keleti lakótelepen található sétáló résznél kilőtték a világító eszközöket, mivel ez közterület, ezért kéri, hogy oldják már meg ezt a problémát. A napirendhez több kérdés, hozzászólás nem volt. A polgármester úr az ülést 14:02 órakor bezárta. k.m.f. Szabó István polgármester Dr. Takács Csaba jegyző

Mátészalka Város Képviselő-testület 2010. július 13. napján 10.00 órai kezdettel tartott (n y i l v á n o s) rendkívüli ülésének

Mátészalka Város Képviselő-testület 2010. július 13. napján 10.00 órai kezdettel tartott (n y i l v á n o s) rendkívüli ülésének Mátészalka Város Képviselő-testület 2010. július 13. napján 10.00 órai kezdettel tartott (n y i l v á n o s) rendkívüli ülésének a./ tárgysorozata, b./ jegyzőkönyve, c./ rendelete: d./ határozata: 100,

Részletesebben

Mátészalka Város Képviselő-testület 2009. május 25. napján 14:00 órai kezdettel tartott (n y i l v á n o s ) rendkívüli ülésének

Mátészalka Város Képviselő-testület 2009. május 25. napján 14:00 órai kezdettel tartott (n y i l v á n o s ) rendkívüli ülésének Mátészalka Város Képviselő-testület 2009. május 25. napján 14:00 órai kezdettel tartott (n y i l v á n o s ) rendkívüli ülésének a./ tárgysorozata, b./ jegyzőkönyve, c./ rendelete: - d./ határozata: 84,

Részletesebben

Mátészalka Város Képviselő-testület 2013. július 3. napján 8.00 órai kezdettel tartott (nyilvános) rendkívüli ülésének. T á r g y s o r o z a t

Mátészalka Város Képviselő-testület 2013. július 3. napján 8.00 órai kezdettel tartott (nyilvános) rendkívüli ülésének. T á r g y s o r o z a t Mátészalka Város Képviselő-testület 2013. július 3. napján 8.00 órai kezdettel tartott (nyilvános) rendkívüli ülésének a./ tárgysorozata, b./ jegyzőkönyve, c./ rendelete:, d./ határozata:122-123; Száma:

Részletesebben

Mátészalka Város Képviselő-testület 2013. november 18. napján 15. 00 órai kezdettel tartott (n y i l v á n o s) rendkívüli ülésének

Mátészalka Város Képviselő-testület 2013. november 18. napján 15. 00 órai kezdettel tartott (n y i l v á n o s) rendkívüli ülésének Mátészalka Város Képviselő-testület 2013. november 18. napján 15. 00 órai kezdettel tartott (n y i l v á n o s) rendkívüli ülésének a./ tárgysorozata, b./ jegyzőkönyve, c./ rendelete: -, d./ határozata:

Részletesebben

Mátészalka Város Képviselő-testület 2009. március 12. napján 14:06 órai kezdettel tartott (n y i l v á n o s) rendkívüli ülésének

Mátészalka Város Képviselő-testület 2009. március 12. napján 14:06 órai kezdettel tartott (n y i l v á n o s) rendkívüli ülésének Mátészalka Város Képviselő-testület 2009. március 12. napján 14:06 órai kezdettel tartott (n y i l v á n o s) rendkívüli ülésének a./ tárgysorozata, b./ jegyzőkönyve, c./ rendelete: - d./ határozata: Száma:

Részletesebben

Mátészalka Város Képviselő-testület 2011. december 19. napján 8.00 órai kezdettel tartott (n y i l v á n o s) rendkívüli ülésének

Mátészalka Város Képviselő-testület 2011. december 19. napján 8.00 órai kezdettel tartott (n y i l v á n o s) rendkívüli ülésének Mátészalka Város Képviselő-testület 2011. december 19. napján 8.00 órai kezdettel tartott (n y i l v á n o s) rendkívüli ülésének a./ tárgysorozata, b./ jegyzőkönyve, c./ rendelete:, d./ határozata: 201-202,

Részletesebben

Mátészalka Város Képviselő-testület 2011. november 2. napján 14.15 órai kezdettel tartott (n y i l v á n o s) rendkívüli ülésének

Mátészalka Város Képviselő-testület 2011. november 2. napján 14.15 órai kezdettel tartott (n y i l v á n o s) rendkívüli ülésének Mátészalka Város Képviselő-testület 2011. november 2. napján 14.15 órai kezdettel tartott (n y i l v á n o s) rendkívüli ülésének a./ tárgysorozata, b./ jegyzőkönyve, c./ rendelete:, d./ határozata: 173,

Részletesebben

Mátészalka Város Képviselő-testület 2011. november 25. napján 8.00 órai kezdettel tartott (n y i l v á n o s) rendkívüli ülésének

Mátészalka Város Képviselő-testület 2011. november 25. napján 8.00 órai kezdettel tartott (n y i l v á n o s) rendkívüli ülésének Mátészalka Város Képviselő-testület 2011. november 25. napján 8.00 órai kezdettel tartott (n y i l v á n o s) rendkívüli ülésének a./ tárgysorozata, b./ jegyzőkönyve, c./ rendelete:, d./ határozata: 186-187,

Részletesebben

Mátészalka Város Képviselő-testület 2010. július 08. napján 08.30 órai kezdettel tartott (n y i l v á n o s) rendkívüli ülésének

Mátészalka Város Képviselő-testület 2010. július 08. napján 08.30 órai kezdettel tartott (n y i l v á n o s) rendkívüli ülésének Mátészalka Város Képviselő-testület 2010. július 08. napján 08.30 órai kezdettel tartott (n y i l v á n o s) rendkívüli ülésének a./ tárgysorozata, b./ jegyzőkönyve, c./ rendelete: d./ határozata: 99,

Részletesebben

Mátészalka Város Képviselő-testület 2013. október 31. napján 13. 00 órai kezdettel tartott (n y i l v á n o s) rendkívüli ülésének

Mátészalka Város Képviselő-testület 2013. október 31. napján 13. 00 órai kezdettel tartott (n y i l v á n o s) rendkívüli ülésének Mátészalka Város Képviselő-testület 2013. október 31. napján 13. 00 órai kezdettel tartott (n y i l v á n o s) rendkívüli ülésének a./ tárgysorozata, b./ jegyzőkönyve, c./ rendelete: -, d./ határozata:

Részletesebben

Nagyacsád Község Önkormányzata 8521 Nagyacsád, Deák Ferenc u. 1-3. J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Nagyacsád Község Önkormányzata 8521 Nagyacsád, Deák Ferenc u. 1-3. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Nagyacsád Község Önkormányzata 8521 Nagyacsád, Deák Ferenc u. 1-3. ikt.szám:../2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nagyacsád község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 29.-én 19 óra

Részletesebben

T Á R G Y M U T A T Ó KENGYEL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2014. február 20-án megtartott rendkívüli ülés jegyzőkönyvéhez

T Á R G Y M U T A T Ó KENGYEL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2014. február 20-án megtartott rendkívüli ülés jegyzőkönyvéhez T Á R G Y M U T A T Ó KENGYEL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. február 20-án megtartott rendkívüli ülés jegyzőkönyvéhez 16/2014.(II.20.) Kt. Hat. A napirendi pontokra tett javaslatról 17/2014.(II.20.)

Részletesebben

Tornyospálca Községi Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 26-ai nyilvános ülésének TÁRGYSOROZAT

Tornyospálca Községi Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 26-ai nyilvános ülésének TÁRGYSOROZAT Tornyospálca Községi Önkormányzat 2012. szeptember 26-ai nyilvános ülésének a./ jegyzőkönyve b./ tárgysorozata c./ i: 451-454/2012. d./ rendelete: -- TÁRGYSOROZAT Megnyitó és napirendi pontok tárgyalására

Részletesebben

Mátészalka Város Képviselő-testület 2010. szeptember 2. napján 13.00 órai kezdettel tartott (nyilvános) ülésének. T á r g y s o r o z a t

Mátészalka Város Képviselő-testület 2010. szeptember 2. napján 13.00 órai kezdettel tartott (nyilvános) ülésének. T á r g y s o r o z a t Mátészalka Város Képviselő-testület 2010. szeptember 2. napján 13.00 órai kezdettel tartott (nyilvános) ülésének a./ tárgysorozata, b./ jegyzőkönyve, c./ rendelete: 17-18, d./ határozata:120-125, Száma:

Részletesebben

a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T

a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T ABOD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2016. április 8. napján az Edelényi Közös Önkormányzati Hivatalban (3780 Edelény, István király útja 52.) megtartott rendkívüli nyílt ülésének a./ Tárgysorozata

Részletesebben

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Nógrádmegyer Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2015. március 30.) 1 Jegyzőkönyv Készült: Nógrádmegyer Községi Önkormányzat 2014. március 30-án 15.00 órakor megtartott

Részletesebben

NYÍLT ÜLÉSE. 10. számú jegyzőkönyve (2011. SZEPTEMBER 28.) Határozatok: 95/ /2011. Kt. hat.

NYÍLT ÜLÉSE. 10. számú jegyzőkönyve (2011. SZEPTEMBER 28.) Határozatok: 95/ /2011. Kt. hat. Nyárlőrinc Község Képviselő-testületének NYÍLT ÜLÉSE 10. számú jegyzőkönyve (2011. SZEPTEMBER 28.) Határozatok: 95/2011. 98/2011. Kt. hat. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nyárlőrinc Község Önkormányzat

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Tiringer Mária polgármester javaslatot tesz az ülés napirendjére.

JEGYZŐKÖNYV. Tiringer Mária polgármester javaslatot tesz az ülés napirendjére. JEGYZŐKÖNYV Készült: Sáregres Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. október 24-én 15.00 órai kezdettel a Községháza tanácstermében tartott üléséről. Jelen vannak: Tiringer Mária polgármester

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Tárnok Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testület ülése 2012. április 2. J E G Y Z Ő K Ö N Y V JEGYZŐKÖNYV Készült: Tárnok Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. április 2-án 9.00 órai

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. A TESTÜLETI ÜLÉS HELYE: A Polgármesteri Hivatal díszterme.

JEGYZŐKÖNYV. A TESTÜLETI ÜLÉS HELYE: A Polgármesteri Hivatal díszterme. JEGYZŐKÖNYV KÉSZÜLT: Tótkomlós Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. szeptember 22-én 8,00 órai kezdettel tartott soron kívüli, nyilvános ülésén. A TESTÜLETI ÜLÉS HELYE: A Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. augusztus 29-én megtartott üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. augusztus 29-én megtartott üléséről JEGYZŐKÖNYV Készült: Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. augusztus 29-én megtartott üléséről Határozat száma: 88/2012.(VIII.29.) 89/2012.(VIII.29.) 90/2012.(VIII.29.) 91/2012.(VIII.29.)

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 407-4/2014.ikt.sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ecsegfalva Község Önkormányzata képviselő-testületének 2014. március 25-én (kedden) 14 00 órakor megtartott nyilvános üléséről R E N D E L E T: 3/2014.(III.26.)

Részletesebben

Mátészalka Város Képviselő-testület 2012. január 30. napján 8.00 órai kezdettel tartott (n y i l v á n o s) rendkívüli ülésének

Mátészalka Város Képviselő-testület 2012. január 30. napján 8.00 órai kezdettel tartott (n y i l v á n o s) rendkívüli ülésének Mátészalka Város Képviselő-testület 2012. január 30. napján 8.00 órai kezdettel tartott (n y i l v á n o s) rendkívüli ülésének a./ tárgysorozata, b./ jegyzőkönyve, c./ rendelete:4, d./ határozata: 8-9,

Részletesebben

PALOZNAK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA PALOZNAK

PALOZNAK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA PALOZNAK PALOZNAK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA PALOZNAK Szám: 2/401-2/2013. JEGYZŐKÖNYV KÉSZÜLT: ÜLÉS HELYE: JELEN VANNAK: IGAZOLTAN TÁVOL: TANÁCSKOZÁSI JOGGAL MEGHÍVOTT: LAKOSSÁG KÖRÉBŐL MEGJELENT: Paloznak Község Önkormányzat

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Nyírlövő Község Önkormányzata Nyírlövő Kossuth Lajos utca 46. Telefon: 45/ , fax: 45/

Jegyzőkönyv. Nyírlövő Község Önkormányzata Nyírlövő Kossuth Lajos utca 46. Telefon: 45/ , fax: 45/ Nyírlövő Község Önkormányzata Nyírlövő Kossuth Lajos utca 46. Telefon: 45/704-002, fax: 45/704-060 email:nyirlovo@vodafone.hu Jegyzőkönyv Készült: Nyírlövő Község Önkormányzata Képviselőtestületének és

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kisrécse Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. szeptember 15-én 17. 00 órakor megtartott nyílt üléséről. Az ülés helye: Közös Önkormányzati Hivatal helyiségébe,

Részletesebben

a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T

a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. március 30-án a Városháza Dísztermében (Edelény, István király útja 52.) megtartott rendkívüli nyílt ülésének a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. október 9-i rendkívüli, nyílt üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. október 9-i rendkívüli, nyílt üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. október 9-i rendkívüli, nyílt üléséről Az ülés helye: Az ülés időpontja: Csabdi Község Önkormányzat Polgármesteri Hivatal ülésterme

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Községi Önkormányzat Képviselő-testületének január 8-án megtartott üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Községi Önkormányzat Képviselő-testületének január 8-án megtartott üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Hort Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. január 8-án megtartott üléséről. Határozat száma: 1/2015.(I.08.) 2/2015.(I.08.) 3/2015.(I.08.) Tárgya: Hulladékgazdálkodási közszolgáltatási

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 9/2014. számú jegyzőkönyv J E G Y Z Ő K Ö N Y V ÚJRÓNAFŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2014. szeptember 18-án megtartott testületi ülésről J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült Újrónafő Község

Részletesebben

EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2011. március 31-én megtartott rendkívüli ülésének

EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2011. március 31-én megtartott rendkívüli ülésének EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2011. március 31-én megtartott rendkívüli ülésének a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T 1./ Helyi Építési Szabályzat

Részletesebben

a képviselő-testület 2012. szeptember 13-án megtartott nyílt üléséről

a képviselő-testület 2012. szeptember 13-án megtartott nyílt üléséről Jegyzőkönyv a képviselő-testület 2012. szeptember 13-án megtartott nyílt üléséről 2. Napirend: a)tájékoztató az I. félévben engedélyezett előirányzatokról és az igényelt támogatásokról b) A 2012. évi költségvetési

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v 99/17/2013.szám. J e g y z ő k ö n y v Készült Ágfalva Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. szeptember 27-én az Ágfalvi Közös Önkormányzati Hivatal Tanácstermében (Ágfalva, Soproni u. 3.) megtartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Uzsa Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. március 26-án 19.00 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Uzsa Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. március 26-án 19.00 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről UZSA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8321 Uzsa, Lázhegy u.21. Szám: 162-2/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Uzsa Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. március 26-án 19.00 órai kezdettel

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Tárnok Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testület ülése 2012. február 28. J E G Y Z Ő K Ö N Y V JEGYZŐKÖNYV Készült: Tárnok Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. február 28-án 8.30 órai

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. május 29-én tartandó ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. május 29-én tartandó ülésére ELŐTERJESZTÉS Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. május 29-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Tiszavasvári Települési Szilárd Hulladéklerakó rekultivációjának utógondozási

Részletesebben

Mátészalka Város Képviselő-testület 2013. május 30. napján 13.00 órai kezdettel tartott (nyilvános) ülésének

Mátészalka Város Képviselő-testület 2013. május 30. napján 13.00 órai kezdettel tartott (nyilvános) ülésének Mátészalka Város Képviselő-testület 2013. május 30. napján 13.00 órai kezdettel tartott (nyilvános) ülésének a./ tárgysorozata, b./ jegyzőkönyve, c./ rendelete: 14-16, d./ határozata:80-99; Száma: 123-8/2013.

Részletesebben

Tornyospálca Község Önkormányzat Képviselő-testületének Pénzügyi, Ügyrendi Bizottsága március 14-ei nyilvános ülésének TÁRGYSOROZAT

Tornyospálca Község Önkormányzat Képviselő-testületének Pénzügyi, Ügyrendi Bizottsága március 14-ei nyilvános ülésének TÁRGYSOROZAT Tornyospálca Község Önkormányzat Képviselő-testületének Pénzügyi, Ügyrendi Bizottsága 2012. március 14-ei nyilvános ülésének a./ jegyzőkönyve b./ tárgysorozata c./ i: 5-15/2012. TÁRGYSOROZAT Megnyitó és

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 K É P V I S E L Ő T E S T Ü L E T G A L G A G U T A 16/2013. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2013. szeptember 10-én megtartott képviselő-testületi ülésről. Jelen vannak: Orgoványi László polgármester,

Részletesebben

ÜLÉSI NAPIREND TÁRGYALÁSA. Napirend tárgya: Előadó: 1.) Létszámleépítési döntés kiegészítése Bratu László polgármester

ÜLÉSI NAPIREND TÁRGYALÁSA. Napirend tárgya: Előadó: 1.) Létszámleépítési döntés kiegészítése Bratu László polgármester VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLET ENCS 138-14/2011/Rk. JEGYZŐKÖNYV a Képviselő-testület az Encs Városi Művelődési Központ és Könyvtár kistermében 2011. szeptember 27-én 7.00 órai kezdettel tartott

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Zalakaros Város Önkormányzata Képviselőtestülete június 23-án megtartott. rendkívüli Nyílt üléséről

Jegyzőkönyv. A Zalakaros Város Önkormányzata Képviselőtestülete június 23-án megtartott. rendkívüli Nyílt üléséről Határozat: 215-217 Rendelet: - Jegyzőkönyv A Zalakaros Város Önkormányzata Képviselőtestülete 2011. június 23-án megtartott rendkívüli Nyílt üléséről 1 Jegyzőkönyv Készült a Zalakaros Város Önkormányzata

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült a Bugyi Nagyközségi Önkormányzat 2012. augusztus 03-i rendkívüli ülésén

J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült a Bugyi Nagyközségi Önkormányzat 2012. augusztus 03-i rendkívüli ülésén J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült a Bugyi Nagyközségi Önkormányzat 2012. augusztus 03-i rendkívüli ülésén Hozott határozatok: 128/2012. (VIII.03.) tól 130/2012.(VIII.03.) ig Hozott rendelet: 17/2012.

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Kunbaracs Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 6. /2012. J e g y z ő k ö n y v Készült: Kunbaracs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. október 24-én (szerdán) 16: 00 órakor tartott

Részletesebben

Tápióság Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 17-én, 10.00 órakor megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyve

Tápióság Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 17-én, 10.00 órakor megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyve Tápióság Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 17-én, 10.00 órakor megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyve 59/2015. sz. képviselő-testületi határozat: Napirendi pontok elfogadása

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Ceglédbercel Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2013. július 12-i rendkívüli üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Ceglédbercel Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2013. július 12-i rendkívüli üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V Ceglédbercel Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. július 12-i rendkívüli üléséről 81-84/2013. (07. 12.) ÖK. sz. határozat 1 Készült: Ceglédbercel Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V ÁPA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK GAZDASÁGI BIZOTTSÁGA J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Pápa Város Polgármesteri Hivatalban, a polgármesteri tárgyalóban, a Gazdasági Bizottság 2011. április 13-án 8 00 órai kezdettel

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. 2013. szeptember 27-én 9.30 órakor a Humán és Népjóléti Bizottság rendkívüli ülésén. Dorner László

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. 2013. szeptember 27-én 9.30 órakor a Humán és Népjóléti Bizottság rendkívüli ülésén. Dorner László A J K A V Á R O S Ö N K O R M Á N Y Z A T A HUMÁN ÉS NÉPJÓLÉTI BIZOTTSÁG 8401 AJKA, Városháza Szabadság tér 12. (88) 521-111 fax:(88) 212-794 Ügyszám: 1/50-13/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2013.

Részletesebben

SZÉCSÉNYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETE

SZÉCSÉNYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETE SZÉCSÉNYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETE 2009. ÉVI X. JEGYZŐKÖNYVE 2009. SZEPTEMBER 15 I ÜLÉSÉRŐL j e g y z ő k ö n y v Készült Szécsényfelfalu Önkormányzat Képviselő- testületének 2009.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nyáregyháza Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 21. napján délután 17 00 órai kezdettel megtartott rendkívüli, nyilvános üléséről, Nyáregyháza,

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: április 5-én a Kunpeszér Község Önkormányzat Képviselő-testületének nyilvános ülésén.

Jegyzőkönyv. Készült: április 5-én a Kunpeszér Község Önkormányzat Képviselő-testületének nyilvános ülésén. Iktatószám: 139-18/2018. Jegyzőkönyv Készült: 2018. április 5-én a Kunpeszér Község Önkormányzat Képviselő-testületének nyilvános ülésén. Jelen vannak: Meghívottak: Kálozi Sándor polgármester Varga Attila

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Az ülés helye: Önkormányzati Hivatal Kissomlyó

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Az ülés helye: Önkormányzati Hivatal Kissomlyó KISSOMLYÓ KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETE KISSOMLYÓ J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kissomlyó község Képviselő-testülete 2011. október 18-án megtartott ülésén Az ülés helye: Önkormányzati Hivatal Kissomlyó Jelen

Részletesebben

22. sz. JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Bucsa, Községháza nagyterme (Bucsa, Kossuth tér 6.)

22. sz. JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Bucsa, Községháza nagyterme (Bucsa, Kossuth tér 6.) Bucsa Község Önkormányzat Képviselő-testülete Bucsa, Kossuth tér 6. Tel: 66/585-520. 600-22/2014. iktatószám 22. sz. JEGYZŐKÖNYV Készült: Bucsa Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. szeptember

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 15-én tartott nyílt üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 15-én tartott nyílt üléséről 170/16/2014. Z A L A megye P Á K A Község Önkormányzata J E G Y Z Ő K Ö N Y V P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 15-én tartott nyílt üléséről Határozatok: 106/2014. (IX.15.)

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Kincsesbánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli, nyilvános üléséről.

Jegyzőkönyv. Kincsesbánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli, nyilvános üléséről. 1 Jegyzőkönyv rendkívüli, nyilvános üléséről. Időpont: 2011. október 10. Helyszín: Polgármesteri Hivatal, 8044 Kincsesbánya, Kincsesi u. 39. Jelen vannak: Szavazati joggal meghívottak: Bajkai János polgármester

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testülete 5662 Csanádapáca, Szent Gellért út 31. 23/2013. sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. október

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Abádszalók Város Képviselő-testületének 2010. november 11-én megtartott soron kívüli üléséről. Az ülés helye: Városháza földszinti nagyterme Jelen vannak: Kovács Mihály polgármester,

Részletesebben

Készült: Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 29-én tartott nyilvános üléséről.

Készült: Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 29-én tartott nyilvános üléséről. Tárnokréti Község Képviselő-testülete 3-6/2014 J e g y z ő k ö n y v Készült: 2014. szeptember 29-én tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 30 óra A képviselő-testületi ülés

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Borsodnádasd Város Önkormányzata Képviselő-testülete 5 jelenlévő képviselőből 5 igen szavazattal az alábbi napirendi pontokat fogadta el:

Jegyzőkönyv. Borsodnádasd Város Önkormányzata Képviselő-testülete 5 jelenlévő képviselőből 5 igen szavazattal az alábbi napirendi pontokat fogadta el: Jegyzőkönyv A testületi ülés helye, időpontja: Borsodnádasdi Polgármesteri Hivatal díszterme (3671 Borsodnádasd, Köztársaság út 12.), 2015. május 28. 16.00 órától 17.00 óráig a Képviselőtestület ülésén

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Petőfiszállás Községi Önkormányzati Képviselő-testületének 2014. március 12-én a Petőfiszállási Közös Önkormányzati Hivatal hivatalos helyiségében megtartott rendkívüli üléséről.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2007.május 15-én de. 9.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli képviselőtestületi ülésről. Jelen vannak: Morvai István polgármester, Meggyes Attiláné alpolgármester, Barna

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Karakószörcsök, Kerta községek képviselő-testületei Szám: 371-6/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Karakószörcsök, Kerta községek képviselő-testületeinek 2013. október 3-án 18 óra 30 perctől megtartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Mezőkövesd Város Képviselő-testületének 2011. július 4-én megtartott rendkívüli üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Mezőkövesd Város Képviselő-testületének 2011. július 4-én megtartott rendkívüli üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Mezőkövesd Város 2011. július 4-én megtartott rendkívüli üléséről. Helye: Polgármesteri Hivatal A épület fsz. 13. tanácskozó terem Mezőkövesd, Mátyás király út 112. Jelen

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Ádánd Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2015.május 27-én tartott rendkívüli, nyilvános üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Ádánd Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2015.május 27-én tartott rendkívüli, nyilvános üléséről JEGYZŐKÖNYV Ádánd Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2015.május 27-én tartott rendkívüli, nyilvános üléséről JEGYZŐKÖNYV Készült: Ádánd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015.május 27-én

Részletesebben

Jármi Község Önkormányzata Képviselő-testületének és Papos Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Jármi Község Önkormányzata Képviselő-testületének és Papos Község Önkormányzata Képviselő-testületének Jármi Község Önkormányzata Képviselő-testületének és Papos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. szeptember 26.-án tartott együttes nyilvános ülésének J e g y z ő k ö n y v e Készült: 5 példányban

Részletesebben

10/2015. (VI.03.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 3-án megtartott rendkívüli üléséről

10/2015. (VI.03.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 3-án megtartott rendkívüli üléséről Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testülete 10/2015. (VI.03.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 3-án megtartott rendkívüli üléséről 2 Bátonyterenye

Részletesebben

KARDOSKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK DECEMBER 14. NAPJÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI, NYÍLT KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

KARDOSKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK DECEMBER 14. NAPJÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI, NYÍLT KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE KARDOSKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2016. DECEMBER 14. NAPJÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI, NYÍLT KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE 1 16/2016. ÖKÜ J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Kardoskút Község Önkormányzata

Részletesebben

NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2015. június 24-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2015. június 24-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. június 24-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Határozatok: 47/2015.(VI.24.) 48/2015.(VI.24.) 49/2015.(VI.24.) A Szivárvány Óvoda intézményvezető-helyettesi

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Hosszúné Deli Hajnal alpolgármester Kovács Géza Győzőné képviselő Németh Zsolt képviselő

JEGYZŐKÖNYV. Hosszúné Deli Hajnal alpolgármester Kovács Géza Győzőné képviselő Németh Zsolt képviselő JEGYZŐKÖNYV Készült Jákó Község Önkormányzat Képviselőtestületének 2015. április 29-én az önkormányzat tanácskozó termében megtartott üléséről. Jelen vannak: Kovács János polgármester Hosszúné Deli Hajnal

Részletesebben

RENDKÍVÜLI NYÍLT ÜLÉSE

RENDKÍVÜLI NYÍLT ÜLÉSE Nyárlőrinc Község Képviselő-testületének RENDKÍVÜLI NYÍLT ÜLÉSE 16. számú jegyzőkönyve (2010. NOVEMBER 22.) Határozatok: 127/2010-128 /2010. Kt. hat. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nyárlőrinc Község Önkormányzat

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 407-11/2014.ikt.sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ecsegfalva Község Önkormányzata képviselő-testületének 2014.szeptember 10-én (szerdán) 14 00 órakor megtartott rendkívüli nyilvános üléséről R E N D E

Részletesebben

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Nógrádmegyer Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2015. április 29.) 1 Jegyzőkönyv Készült: Nógrádmegyer Községi Önkormányzat 2015. április 29-én 13.00 órakor megtartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 30-án megtartott soron kívüli ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 30-án megtartott soron kívüli ülésén. 7/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 30-án megtartott soron kívüli ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat Házasságkötő

Részletesebben

Tápióság Községi Önkormányzat Képviselő-testületének április 16-án, 18 órakor megtartott rendkívüli ülésének. j e g y z ő k ö n y v e

Tápióság Községi Önkormányzat Képviselő-testületének április 16-án, 18 órakor megtartott rendkívüli ülésének. j e g y z ő k ö n y v e Tápióság Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. április 16-án, 18 órakor megtartott rendkívüli ülésének j e g y z ő k ö n y v e 51/2009. sz. képviselő-testületi határozat: Jegyzőkönyv hitelesítők

Részletesebben

a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T 1./ évi járási startmunka Mezőgazdasági programelem jóváhagyásáról

a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T 1./ évi járási startmunka Mezőgazdasági programelem jóváhagyásáról SZAKÁCSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2017. január 12. napján az Edelényi Közös Önkormányzati Hivatalban (3780 Edelény, István király útja 52.) megtartott rendkívüli nyílt ülésének a./ Tárgysorozata

Részletesebben

Cseh József polgármester

Cseh József polgármester ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8493 ISZKÁZ Szám: 154/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Iszkáz Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. szeptember 12-én (csütörtök) 18,00 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

Rimóc Község Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Rimóc Község Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Rimóc Község Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2015. február 26.) 1 Jegyzőkönyv Készült: Rimóc Községi Önkormányzat 2015. február 26-án 18.00 órakor megtartott üléséről.

Részletesebben

Mátészalka Város Képviselő-testület 2009. április 23. napján 13:10 órai kezdettel tartott (n y i l v á n o s) rendkívüli ülésének

Mátészalka Város Képviselő-testület 2009. április 23. napján 13:10 órai kezdettel tartott (n y i l v á n o s) rendkívüli ülésének Mátészalka Város Képviselő-testület 2009. április 23. napján 13:10 órai kezdettel tartott (n y i l v á n o s) rendkívüli ülésének a./ tárgysorozata, b./ jegyzőkönyve, c./ rendelete: - d./ határozata: 54,

Részletesebben

Mátramindszent Községi Önkormányzat Képviselő-testületének december 13-i Mátramindszent Szuha Dorogháza Önkormányzatok Képviselő testületeinek

Mátramindszent Községi Önkormányzat Képviselő-testületének december 13-i Mátramindszent Szuha Dorogháza Önkormányzatok Képviselő testületeinek Mátramindszent Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. december 13-i Mátramindszent Szuha Dorogháza Önkormányzatok Képviselő testületeinek együttes üléséről készült 16/2012. számú Jegyzőkönyve

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. szeptember 25-én megtartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. szeptember 25-én megtartott rendkívüli üléséről JEGYZŐKÖNYV Készült: Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. szeptember 25-én megtartott rendkívüli üléséről Határozat Tárgya: száma: 117/2013. (IX.25.) Helyi önkormányzatok működőképessége

Részletesebben

ERCSI VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2015. július 27-i soron kívüli nyílt ülésének j e g y z ő k ö n y v e NAPIREND

ERCSI VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2015. július 27-i soron kívüli nyílt ülésének j e g y z ő k ö n y v e NAPIREND 1 ERCSI VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2015. július 27-i soron kívüli nyílt ülésének j e g y z ő k ö n y v e a.) Napirendje b.) Határozatai c.) Jegyzőkönyve d.) Mellékletek NAPIREND Napirendek:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 9.- én, 14.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 9.- én, 14.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 9.- én, 14.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Távol maradt: Pergõ Margit Nyírõ István Punk

Részletesebben

Jelen vannak: Füzesséri József polgármester Takács Lászlóné és Laczkó Lászlóné alpolgármesterek Gál Péter és Sváb Antal Béla képviselők.

Jelen vannak: Füzesséri József polgármester Takács Lászlóné és Laczkó Lászlóné alpolgármesterek Gál Péter és Sváb Antal Béla képviselők. 1 SZIKSZÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: 2/28/2013. J e g y z ő k ö n y v Készült Szikszó Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. szeptember 25. napján 16.00 órakor a Szikszói Közös

Részletesebben

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testülete ülésének

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testülete ülésének Nógrádmegyer Községi Önkormányzat Képviselő-testülete ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2014. december 4. ) 1 Jegyzőkönyv Készült: Nógrádmegyer Községi Önkormányzat 2014. december 4-én 15.00 órakor megtartott

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Az ülés helye: Nemesgörzsönyi Közös Önkormányzati Hivatal Magyargencsi Kirendeltség hivatali helyisége

Jegyzőkönyv. Az ülés helye: Nemesgörzsönyi Közös Önkormányzati Hivatal Magyargencsi Kirendeltség hivatali helyisége Magyargencs Község Önkormányzata Ügyszám: /2015. Jegyzőkönyv Készült: Magyargencs Község Képviselő-testülete 2016. január 14-i nyilvános üléséről, mely 16 óra 00 perckor kezdődött. Az ülés helye: Nemesgörzsönyi

Részletesebben

Dunaszeg Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Dunaszeg Község Önkormányzatának Képviselő-testülete I/1-17/2015. J e g y z ő k ö n y v 2015. szeptember 7-én 18:00 órakor a Községházán tartott rendes, nyilvános üléséről. Jelen vannak: Babos Attila polgármester Nagy Károly alpolgármester Bartha Gusztáv

Részletesebben

készült Kisbajcs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 15-én (hétfőn) 16,30 órai kezdettel tartott ülésén

készült Kisbajcs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 15-én (hétfőn) 16,30 órai kezdettel tartott ülésén KISBAJCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE JEGYZŐKÖNYV készült Kisbajcs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 15-én (hétfőn) 16,30 órai kezdettel tartott ülésén HATÁROZATOK:

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Győrfiné Papp Judit polgármester szavasára teszi az 1. napirendi pont levételét a testületi ülésről.

Jegyzőkönyv. Győrfiné Papp Judit polgármester szavasára teszi az 1. napirendi pont levételét a testületi ülésről. - 244 - Jegyzőkönyv Készült: Jármi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. október 2-án megtartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Jármi Község Önkormányzata képviselő-testületének hivatali

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Ortaháza Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 15 - én megtartott nyílt ülésről. 45/2015(VI.15.) kt. határozat.

Jegyzőkönyv. Ortaháza Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 15 - én megtartott nyílt ülésről. 45/2015(VI.15.) kt. határozat. 165/6/2015. Zala Megye Ortaháza Jegyzőkönyv Ortaháza Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 15 - én megtartott nyílt ülésről. Határozatok: 40/2015(VI.15.) kt. határozat. 41/2015(VI.15.)

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: 2009. december 15-én Mezőzombor Községi Önkormányzat Képviselő-testületének soron következő üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült: 2009. december 15-én Mezőzombor Községi Önkormányzat Képviselő-testületének soron következő üléséről. Jegyzőkönyv Készült: 2009. december 15-én Mezőzombor Községi Önkormányzat Képviselő-testületének soron következő üléséről. Jelen vannak: Biró Ferenc polgármester Czabányi Attila Sándor képviselő Csatlós

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Ágasegyháza Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. december 18-án tartott rendkívüli üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült: Ágasegyháza Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. december 18-án tartott rendkívüli üléséről. Ágasegyháza Község Önkormányzat Képviselő-testülete 6076 Ágasegyháza, Szent István tér 1. Web: http://agasegyhaza.hu Tel.:76/388-211 Fax: 76/388-387 E-mail: pmstrh@t-online.hu -------------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Sárospatak Város Önkormányzat Képviselő-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu 10.416-3/2012. J e g y z ő k ö n y v Készült: Sárospatak

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v 3/2013. (együttes, nyilvános) J e g y z ő k ö n y v Készült: Gara Község Önkormányzat Képviselő-testületének és Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 30-án tartott együttes, nyilvános üléséről.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Erdőkertes Község Önkormányzata Képviselő-testületének június 16-án órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Erdőkertes Község Önkormányzata Képviselő-testületének június 16-án órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Erdőkertes Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. június 16-án 17 00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Dr. Pásztor László Bakos István Béri Eszter

Részletesebben

Mikekarácsonyfa. Horváth Anikó alpolgármester Varga Zoltánné, Makker Ferencné Igazi László települési képviselők. Kovácsné Horváth Anikó jegyző

Mikekarácsonyfa. Horváth Anikó alpolgármester Varga Zoltánné, Makker Ferencné Igazi László települési képviselők. Kovácsné Horváth Anikó jegyző J e g y z ő k ö n y v K é s z ü l t: Az ülés helye: Jelen vannak Mikekarácsonyfa Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2017. szeptember 13-án 15,00 órakor megtartott nyilvános üléséről Önkormányzati

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V CSÁKÁNYDOROSZLÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 2013. november 11 - i. RENDKÍVÜLI üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V CSÁKÁNYDOROSZLÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 2013. november 11 - i. RENDKÍVÜLI üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V CSÁKÁNYDOROSZLÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2013. november 11 - i RENDKÍVÜLI üléséről Önkormányzati rendelet: - Határozat: 118-119 /2013. (11.11.) 2 J E G Y Z Ő K

Részletesebben

Borsodnádasd Város Önkormányzat Képviselõ-testülete 6 igen szavazattal a javaslatot elfogadta.

Borsodnádasd Város Önkormányzat Képviselõ-testülete 6 igen szavazattal a javaslatot elfogadta. Készült: 2012. január 6-án, 14.00 15.00 óráig megtartott, Borsodnádasd Város Önkormányzat Képviselõ-testületének rövid úton összehívott, n y í l t ülésén, a Borsodnádasd Város Polgármesteri Hivatal dísztermében

Részletesebben

NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2013. március 20-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2013. március 20-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. március 20-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Rendeletek: 4/2013. (III. 21) sz. önkormányzati rendelet a települési szilárd hulladékkal

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült Ötvöskónyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. november 26.-án, a Községházán 17 órai kezdettel megtartott, munkaterv szerinti, nyilvános üléséről. Jelen vannak:

Részletesebben

Valente József képviselő távolmaradása okát előzetesen jelezte.

Valente József képviselő távolmaradása okát előzetesen jelezte. 1 Szám: 20-50/2011. TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT SÜMEGPRÁGA 8351 SÜMEGPRÁGA, RÁKÓCZI U. 17. T/F: 87/350-587 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2011. október 6-án 17,45 órakor kezdődött nyilvános üléséről. Az ülés

Részletesebben

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Ipolyszög Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. június 27. napján megtartott üléséről. Jelen

Részletesebben