Swedish Chamber of Commerce in Hungary. Gran Prize coverage *

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Swedish Chamber of Commerce in Hungary. Gran Prize coverage *"

Átírás

1 Swedish Chamber of Commerce in Hungary Gran Prize coverage * 24th May th June 2013 Prepared by: * The document can t duplicated.

2 Medium: Drilosvay.hu Article's title: Gran Prize innovatív díjat ötletekért 1. alkalommal Magyarországon Issue date: 24 May 2013 Size: Periodicity: Web Site: Side: 1 / 2 online Gran Prize díj innovatív ötletekért 1. alkalommal Magyarországon Első alkalommal adták át az innovatív ötleteket elismerő Gran Prize díjat - Budapest, május 24., péntek (MTI) - Első alkalommal adták át péntek este az általános emberi életminőség javítására irányuló és a szellemi teljesítmények ösztönzését elismerő svéd Gran Prize díjat Magyarországon: a kitüntetést Meskó Bertalan kapta az általa létrehozott Webicina nevű orvosi közösségi médiaplatformért. A Webicina.com nemzetközi orvosi és e-páciens-közösségek bevonásával válogatja ki a világ legjobb minőségű közösségi médiaforrásait 140 betegségben és szakterületen, húsz nyelven, ingyenesen. A válogatott dinamikus webes források legfrissebb híreit egy egyszerűen használható, többnyelvű, személyre szabható aggregátoron keresztül teszi elérhetővé mindenki számára - tájékoztatta a Magyarországi Svéd Kereskedelmi Testület pénteken az MTI-t. A Gran Prize Interdiszciplináris Díjat a testület alapította 2012 októberében azzal a céllal, hogy ösztönözze a Föld legégetőbb kihívásaira válaszoló kiemelkedő megoldásokat, projekteket a környezetvédelem, a fenntartható fejlődés, a dizájn, az orvostudomány, az

3 Medium: Drilosvay.hu Article's title: Gran Prize innovatív díjat ötletekért 1. alkalommal Magyarországon Issue date: 24 May 2013 Size: Periodicity: Web Site: Side: 2 / 2 online egészségmegőrzés, a fejlesztés és az oktatás területéről. A díjat évente egy alkalommal adják át személyek, csoportok, vállalatok, egyesületek, szervezetek, intézmények vagy egyetemi hallgatók, hallgatói csoportok számára. A bíráló bizottság a döntése során a projekt újszerűségét, társadalmi felelősségérzetét, fenntarthatóságát, környezettudatosságát, gazdasági hasznosításának lehetőségeit és technológiai aspektusát értékelte. A kiírásra 47 értékelhető pályázat érkezett az ország minden részéről, ezekből ötöt válogatott be a zsűri a legjobbak közé. A nyertes munkán túl bekerült a BioLan forradalmian új 100 százalékban naturális összetevőkből álló anyag, amelynek alapja az ipar számára értéktelen, likvidálandó hulladékpapír, a tanulás hatékonyságát növelő LEDU program, amely 3D-ben teszi lehetővé oktatási anyagok feldolgozását, a "bútor mindenkinek" projekt, amely az iskolai környezetet javítaná az egészséges valamint a fogyatékossággal rendelkező gyerekek igényeinek összehangolásával, valamint a Vita Infinita online közösségi családfa platform, amely segíti a társadalmilag aktív családtagok összekapcsolását és lehetővé teszi számukra, hogy egy privát digitális családfát hozzanak létre, amelyen egyebek mellett fotókat, történeteket oszthatnak meg egymással. Az alapító döntése alapján a Gran Prize nyertesének Ann Lundin svéd képzőművész és Szász Károly kerámia- és üvegművész által tervezett és készített Gran Prize-szobrot adták át pénteken, valamint a testület alaptőkéjéből ötmillió forintot különített el, amelynek éves kamatát is felajánlotta a díjazott számára. A szervezet a továbbiakban várja azoknak a felelős gondolkodású döntéshozóknak és magánszemélyeknek a csatlakozását a programhoz, akik segítségével gyarapodhat az alaptőke, így az elnyerhető díj összege is. A testület a díjátadó ünnepséget Carl von Linné svéd természettudós emlékének ajánlotta.

4 Medium: Galamus.hu Article's title: Első alkalommal adták át az innovatív ötleteket elismerő Gran Prize díjat Issue date: 24 May 2013 Size: Periodicity: Web Site: Side: 1 / 2 online Első alkalommal adták át az innovatív ötleteket elismerő Gran Prize díjat Első alkalommal adták át péntek este az általános emberi életminőség javítására irányuló és a szellemi teljesítmények ösztönzését elismerő svéd Gran Prize díjat Magyarországon: a kitüntetést Meskó Bertalan kapta az általa létrehozott Webicina nevű orvosi közösségi médiaplatformért. A Webicina.com nemzetközi orvosi és e-páciens-közösségek bevonásával válogatja ki a világ legjobb minőségű közösségi médiaforrásait 140 betegségben és szakterületen, húsz nyelven, ingyenesen. A válogatott dinamikus webes források legfrissebb híreit egy egyszerűen használható, többnyelvű, személyre szabható aggregátoron keresztül teszi elérhetővé mindenki számára - tájékoztatta a Magyarországi Svéd Kereskedelmi Testület pénteken az MTI-t. A Gran Prize Interdiszciplináris Díjat a testület alapította 2012 októberében azzal a céllal, hogy ösztönözze a Föld legégetőbb kihívásaira válaszoló kiemelkedő megoldásokat, projekteket a környezetvédelem, a fenntartható fejlődés, a dizájn, az orvostudomány, az egészségmegőrzés, a fejlesztés és az oktatás területéről. A díjat évente egy alkalommal adják át személyek, csoportok, vállalatok, egyesületek, szervezetek, intézmények vagy egyetemi hallgatók, hallgatói csoportok számára.

5 Medium: Galamus.hu Article's title: Első alkalommal adták át az innovatív ötleteket elismerő Gran Prize díjat Issue date: 24 May 2013 Size: Periodicity: Web Site: Side: 2 / 2 online A bíráló bizottság a döntése során a projekt újszerűségét, társadalmi felelősségérzetét, fenntarthatóságát, környezettudatosságát, gazdasági hasznosításának lehetőségeit és technológiai aspektusát értékelte. A kiírásra 47 értékelhető pályázat érkezett az ország minden részéről, ezekből ötöt válogatott be a zsűri a legjobbak közé. A nyertes munkán túl bekerült a BioLan forradalmian új 100 százalékban naturális összetevőkből álló anyag, amelynek alapja az ipar számára értéktelen, likvidálandó hulladékpapír, a tanulás hatékonyságát növelő LEDU program, amely 3D-ben teszi lehetővé oktatási anyagok feldolgozását, a "bútor mindenkinek" projekt, amely az iskolai környezetet javítaná az egészséges valamint a fogyatékossággal rendelkező gyerekek igényeinek összehangolásával, valamint a Vita Infinita online közösségi családfa platform, amely segíti a társadalmilag aktív családtagok összekapcsolását és lehetővé teszi számukra, hogy egy privát digitális családfát hozzanak létre, amelyen egyebek mellett fotókat, történeteket oszthatnak meg egymással. Az alapító döntése alapján a Gran Prize nyertesének Ann Lundin svéd képzőművész és Szász Károly kerámia- és üvegművész által tervezett és készített Gran Prize-szobrot adták át pénteken, valamint a testület alaptőkéjéből ötmillió forintot különített el, amelynek éves kamatát is felajánlotta a díjazott számára. A szervezet a továbbiakban várja azoknak a felelős gondolkodású döntéshozóknak és magánszemélyeknek a csatlakozását a programhoz, akik segítségével gyarapodhat az alaptőke, így az elnyerhető díj összege is. A testület a díjátadó ünnepséget Carl von Linné svéd természettudós emlékének ajánlotta.

6 Medium: Hvg.hu Article's title: A Webicina nyerte a Svéd Kereskedelmi Testület díját Issue date: 24 May 2013 Size: Circulation: AVE: Web Site: Side: 1 / 2 A Webicina nyerte a Svéd Kereskedelmi Testület Gran Prize díját A Webicina.com nyerte első alkalommal a Magyarországi Svéd Kereskedelmi Testület tavaly októberben alapított Gran Prize díját. A dr. Meskó Bertalan által alapított Webicina.com nemzetközi orvosi és e-páciens közösségek bevonásával kurálja, azaz kézzel válogatja a világ legjobb minőségű közösségi média forrásait 140 betegségben és szakterületen, 20 nyelven ingyenesen. A projekt célja, hogy a válogatott dinamikus webes források legfrissebb híreit egy egyszerűen használható, többnyelvű, személyre szabható aggregátoron keresztül is elérhetővé tegye mindenki számára, az alapítók szerint ugyanis mindenkinek joga van a lehető legjobb minőségű orvosi forrást és információt elérni a betegségében vagy szakterületén a saját nyelvén, személyre szabhatóan és ingyenesen. A Magyarországi Svéd Kereskedelmi Testület 2012 októberében határozta el, hogy az általános emberi életminőség javítására irányuló szellemi teljesítmények ösztönzésére díjat hoz létre. A kezdeményezéshez bárki csatlakozhat, a svéd társadalomban mélyen gyökerező konszenzus-alapú gondolkodás és a svéd-magyar együttműködés jegyében.

7 Medium: Hvg.hu Article's title: A Webicina nyerte a Svéd Kereskedelmi Testület díját Issue date: 24 May 2013 Size: Circulation: AVE: Web Site: Side: 2 / 2 A díj egyének, csoportok, vállalatok, egyesületek, szervezetek, intézmények vagy egyetemi hallgatók, hallgatói csoportok számára adható a Gran Prize Díjbizottság döntése alapján. A díjat évente egyszer adják át a környezetvédelem, fenntartható fejlődés, design, orvostudomány, egészségmegőrzés, - fejlesztés és oktatás területén végzett kiemelkedő munkáért. Az első Gran Prize díjra 47 pályázat érkezett.

8 Medium: Mti.hu Article's title: Első alkalommal adták át az innovatív ötleteket elismerő Gran Prize díjat Issue date: 24 May 2013 Size: Web Site: Side: 1 / 2 Első alkalommal adták át az innovatív ötleteket elismerő Gran Prize díjat Budapest, május 24., péntek (MTI) - Első alkalommal adták át péntek este az általános emberi életminőség javítására irányuló és a szellemi teljesítmények ösztönzését elismerő svéd Gran Prize díjat Magyarországon: a kitüntetést Meskó Bertalan kapta az általa létrehozott Webicina nevű orvosi közösségi médiaplatformért. A Webicina.com nemzetközi orvosi és e-páciens-közösségek bevonásával válogatja ki a világ legjobb minőségű közösségi médiaforrásait 140 betegségben és szakterületen, húsz nyelven, ingyenesen. A válogatott dinamikus webes források legfrissebb híreit egy egyszerűen használható, többnyelvű, személyre szabható aggregátoron keresztül teszi elérhetővé mindenki számára - tájékoztatta a Magyarországi Svéd Kereskedelmi Testület pénteken az MTI-t. A Gran Prize Interdiszciplináris Díjat a testület alapította 2012 októberében azzal a céllal, hogy ösztönözze a Föld legégetőbb kihívásaira válaszoló kiemelkedő megoldásokat, projekteket a környezetvédelem, a fenntartható fejlődés, a dizájn, az orvostudomány, az egészségmegőrzés, a fejlesztés és az oktatás területéről. A díjat évente egy alkalommal adják át személyek, csoportok, vállalatok, egyesületek, szervezetek, intézmények vagy egyetemi hallgatók, hallgatói csoportok számára. A bíráló bizottság a döntése során a projekt újszerűségét, társadalmi felelősségérzetét, fenntarthatóságát, környezettudatosságát, gazdasági hasznosításának lehetőségeit és technológiai aspektusát értékelte. A kiírásra 47 értékelhető pályázat érkezett az ország minden részéről, ezekből ötöt válogatott be a zsűri a legjobbak közé. A nyertes munkán túl bekerült a BioLan forradalmian új 100 százalékban naturális összetevőkből álló anyag, amelynek alapja az ipar számára értéktelen, likvidálandó hulladékpapír, a tanulás hatékonyságát növelő LEDU program, amely 3D-ben teszi lehetővé oktatási anyagok feldolgozását, a "bútor mindenkinek" projekt, amely az iskolai környezetet javítaná az egészséges valamint a fogyatékossággal rendelkező gyerekek igényeinek összehangolásával, valamint a Vita Infinita online közösségi családfa platform, amely segíti a társadalmilag aktív családtagok összekapcsolását és lehetővé teszi számukra, hogy egy privát digitális családfát hozzanak létre, amelyen egyebek mellett fotókat, történeteket oszthatnak meg egymással. Az alapító döntése alapján a Gran Prize nyertesének Ann Lundin svéd képzőművész és Szász Károly kerámia- és üvegművész által tervezett és készített Gran Prize-szobrot adták át pénteken, valamint a testület alaptőkéjéből ötmillió forintot különített el, amelynek éves kamatát is felajánlotta a díjazott számára.

9 Medium: Mti.hu Article's title: Első alkalommal adták át az innovatív ötleteket elismerő Gran Prize díjat Issue date: 24 May 2013 Size: Web Site: Side: 2 / 2 A szervezet a továbbiakban várja azoknak a felelős gondolkodású döntéshozóknak és magánszemélyeknek a csatlakozását a programhoz, akik segítségével gyarapodhat az alaptőke, így az elnyerhető díj összege is. A testület a díjátadó ünnepséget Carl von Linné svéd természettudós emlékének ajánlotta. psc \ kpt MTI május 24., péntek 22:44

10 Medium: Nol.hu Article's title: Aranyérmes a Webicina Issue date: 24 May 2012 Size: Circulation: AVE: Web Site: Side: 1 / 1 Aranyérmes a Webicina A dr. Twitterként is emlegetett fiatal magyar orvos nyerte az első Gran Prize díjat A Webicina netes szolgáltatás nyerte el a Magyarországon első alkalommal átadott Gran Prize-t, amellyel az innovatív ötleteket díjazza a Svéd Kereskedelmi testület. A Svéd Kereskedelmi Testület által tavaly októberben megalapított díjjal az életminőség javítására irányuló innovatív ötleteket szeretnék ösztönözni. A bírálóbizottsághoz 47 pályázat érkezett a környezetvédelem, fenntartható fejlődés, dizájn, orvostudomány, egészségmegőrzés, kutatás-fejlesztés és oktatás területéről, melyek közül a mai díjátadón elsőként dr. Meskó Bertalan minőségi online orvoslást és ismeretszerzést segítő szolgáltatásával nyerte el az elismerést. A Webicina.com, melyről bővebben már egy korábbi, A betegek már a neten vannak című cikkünkben írtunk, 140 betegségben és szakterületen, 20 nyelven ingyenesen teszi elérhetővé a legmegbízhatóbb webes forrásokat, hogy mindenkihez eljuthassanak a lehető leghitelesebb információk. A szolgáltatás célja, hogy mind a pácienseket, mind az egészségügyben dolgozókat bevezesse a biztonságos, ésszerű és hasznos internethasználatba.

11 Medium: Haon.hu Article's title: Első alkalommal adták át az innovatív ötletek elismerő Gran Prize díjat Issue date: 25 May 2013 Size: Periodicity: Web Site: Side: 1 / 2 online A+haon%2Forszagos+%28Hajd%C3%BA+Online+Orsz%C3%A1gos+h%C3%ADrek %29 Első alkalommal adták át az innovatív ötleteket elismerő Gran Prize Díjat Budapest, május 24., péntek (MTI) Első alkalommal adták át péntek este az általános emberi életminőség javítására irányuló és a szellemi teljesítmények ösztönzését elismerő svéd Gran Prize díjat Magyarországon: a kitüntetést Meskó Bertalan kapta az általa létrehozott Webicina nevű orvosi közösségi médiaplatformért. A Webicina.com nemzetközi orvosi és e- páciens-közösségek bevonásával válogatja ki a világ legjobb minőségű közösségi médiaforrásait 140 betegségben és szakterületen, húsz nyelven, ingyenesen. A válogatott dinamikus webes források legfrissebb híreit egy egyszerűen használható, többnyelvű, személyre szabható aggregátoron keresztül teszi elérhetővé mindenki számára tájékoztatta a Magyarországi Svéd Kereskedelmi Testület pénteken az MTI-t. A Gran Prize Interdiszciplináris Díjat a testület alapította 2012 októberében azzal a céllal, hogy ösztönözze a Föld legégetőbb kihívásaira válaszoló kiemelkedő megoldásokat, projekteket a környezetvédelem, a fenntartható fejlődés, a dizájn, az orvostudomány, az egészségmegőrzés, a fejlesztés és az oktatás területéről. A díjat évente egy alkalommal adják át személyek, csoportok, vállalatok, egyesületek, szervezetek, intézmények vagy egyetemi hallgatók, hallgatói csoportok számára. A bíráló bizottság a döntése során a projekt újszerűségét,

12 Medium: Haon.hu Article's title: Első alkalommal adták át az innovatív ötletek elismerő Gran Prize díjat Issue date: 25 May 2013 Size: Periodicity: Web Site: Side: 2 / 2 online A+haon%2Forszagos+%28Hajd%C3%BA+Online+Orsz%C3%A1gos+h%C3%ADrek %29 társadalmi felelősségérzetét, fenntarthatóságát, környezettudatosságát, gazdasági hasznosításának lehetőségeit és technológiai aspektusát értékelte. A kiírásra 47 értékelhető pályázat érkezett az ország minden részéről, ezekből ötöt válogatott be a zsűri a legjobbak közé. A nyertes munkán túl bekerült a BioLan forradalmian új 100 százalékban naturális összetevőkből álló anyag, amelynek alapja az ipar számára értéktelen, likvidálandó hulladékpapír, a tanulás hatékonyságát növelő LEDU program, amely 3D-ben teszi lehetővé oktatási anyagok feldolgozását, a bútor mindenkinek projekt, amely az iskolai környezetet javítaná az egészséges valamint a fogyatékossággal rendelkező gyerekek igényeinek összehangolásával, valamint a Vita Infinita online közösségi családfa platform, amely segíti a társadalmilag aktív családtagok összekapcsolását és lehetővé teszi számukra, hogy egy privát digitális családfát hozzanak létre, amelyen egyebek mellett fotókat, történeteket oszthatnak meg egymással. Az alapító döntése alapján a Gran Prize nyertesének Ann Lundin svéd képzőművész és Szász Károly kerámia- és üvegművész által tervezett és készített Gran Prize-szobrot adták át pénteken, valamint a testület alaptőkéjéből ötmillió forintot különített el, amelynek éves kamatát is felajánlotta a díjazott számára. A szervezet a továbbiakban várja azoknak a felelős gondolkodású döntéshozóknak és magánszemélyeknek a csatlakozását a programhoz, akik segítségével gyarapodhat az alaptőke, így az elnyerhető díj összege is. A testület a díjátadó ünnepséget Carl von Linné svéd természettudós emlékének ajánlotta.

13 Medium: Innoportal.hu Article's title: Első alkalommal adták át az innovatív ötleteket elismerő Gran Prize díjat Issue date: 25 May 2013 Size: Periodicity: Web Site: Side: 1 / 2 online Első alkalommal adták át az innovatív ötleteket elismerő Gran Prize díjat Első alkalommal adták át péntek este az általános emberi életminőség javítására irányuló és a szellemi teljesítmények ösztönzését elismerő svéd Gran Prize díjat Magyarországon: a kitüntetést Meskó Bertalan kapta az általa létrehozott Webicina nevű orvosi közösségi médiaplatformért. A Webicina.com nemzetközi orvosi és e-páciens-közösségek bevonásával válogatja ki a világ legjobb minőségű közösségi médiaforrásait 140 betegségben és szakterületen, húsz nyelven, ingyenesen. A válogatott dinamikus webes források legfrissebb híreit egy egyszerűen használható, többnyelvű, személyre szabható aggregátoron keresztül teszi elérhetővé mindenki számára tájékoztatta a Magyarországi Svéd Kereskedelmi Testület pénteken az MTI-t. A Gran Prize Interdiszciplináris Díjat a testület alapította 2012 októberében azzal a céllal, hogy ösztönözze a Föld legégetőbb kihívásaira válaszoló kiemelkedő megoldásokat, projekteket a környezetvédelem, a fenntartható fejlődés, a dizájn, az orvostudomány, az egészségmegőrzés, a fejlesztés és az oktatás területéről. A díjat évente egy alkalommal adják át személyek, csoportok, vállalatok, egyesületek, szervezetek, intézmények vagy egyetemi hallgatók, hallgatói csoportok számára.

14 Medium: Innoportal.hu Article's title: Első alkalommal adták át az innovatív ötleteket elismerő Gran Prize díjat Issue date: 25 May 2013 Size: Periodicity: Web Site: Side: 2 / 2 online A bíráló bizottság a döntése során a projekt újszerűségét, társadalmi felelősségérzetét, fenntarthatóságát, környezettudatosságát, gazdasági hasznosításának lehetőségeit és technológiai aspektusát értékelte. A kiírásra 47 értékelhető pályázat érkezett az ország minden részéről, ezekből ötöt válogatott be a zsűri a legjobbak közé. A nyertes munkán túl bekerült a BioLan forradalmian új 100 százalékban naturális összetevőkből álló anyag, amelynek alapja az ipar számára értéktelen, likvidálandó hulladékpapír, a tanulás hatékonyságát növelő LEDU program, amely 3D-ben teszi lehetővé oktatási anyagok feldolgozását, a bútor mindenkinek projekt, amely az iskolai környezetet javítaná az egészséges valamint a fogyatékossággal rendelkező gyerekek igényeinek összehangolásával, valamint a Vita Infinita online közösségi családfa platform, amely segíti a társadalmilag aktív családtagok összekapcsolását és lehetővé teszi számukra, hogy egy privát digitális családfát hozzanak létre, amelyen egyebek mellett fotókat, történeteket oszthatnak meg egymással. Az alapító döntése alapján a Gran Prize nyertesének Ann Lundin svéd képzőművész és Szász Károly kerámia- és üvegművész által tervezett és készített Gran Prize-szobrot adták át pénteken, valamint a testület alaptőkéjéből ötmillió forintot különített el, amelynek éves kamatát is felajánlotta a díjazott számára. A szervezet a továbbiakban várja azoknak a felelős gondolkodású döntéshozóknak és magánszemélyeknek a csatlakozását a programhoz, akik segítségével gyarapodhat az alaptőke, így az elnyerhető díj összege is. A testület a díjátadó ünnepséget Carl von Linné svéd természettudós emlékének ajánlotta.

15 Medium: Medicalonline.hu Article's title: Magyar orvos kapta a svéd Gran Prize díjat Issue date: 25 May 2013 Size: Periodicity: Web Site: Side: 1 / 2 online _dijat Magyar orvos kapta a svéd Gran Prize díjat Első alkalommal adták át Magyarországon az általános emberi életminőség javítására irányuló és a szellemi teljesítmények ösztönzését elismerő svéd Gran Prize díjat. A kitüntetést Meskó Bertalan kapta az általa létrehozott Webicina nevű orvosi közösségi médiaplatformért. A Webicina.com nemzetközi orvosi és e-páciens-közösségek bevonásával válogatja ki a világ legjobb minőségű közösségi médiaforrásait 140 betegségben és szakterületen, húsz nyelven, ingyenesen. A válogatott dinamikus webes források legfrissebb híreit egy egyszerűen használható, többnyelvű, személyre szabható aggregátoron keresztül teszi elérhetővé mindenki számára - tájékoztatta a Magyarországi Svéd Kereskedelmi Testület az MTI-t. A Gran Prize Interdiszciplináris Díjat a testület alapította 2012 októberében azzal a céllal, hogy ösztönözze a Föld legégetőbb kihívásaira válaszoló kiemelkedő megoldásokat, projekteket a környezetvédelem, a fenntartható fejlődés, a dizájn, az orvostudomány, az

16 Medium: Medicalonline.hu Article's title: Magyar orvos kapta a svéd Gran Prize díjat Issue date: 25 May 2013 Size: Periodicity: Web Site: Side: 2 / 2 online _dijat egészségmegőrzés, a fejlesztés és az oktatás területéről. A díjat évente egy alkalommal adják át személyek, csoportok, vállalatok, egyesületek, szervezetek, intézmények vagy egyetemi hallgatók, hallgatói csoportok számára. A bíráló bizottság a döntése során a projekt újszerűségét, társadalmi felelősségérzetét, fenntarthatóságát, környezettudatosságát, gazdasági hasznosításának lehetőségeit és technológiai aspektusát értékelte. A kiírásra 47 értékelhető pályázat érkezett az ország minden részéről, ezekből ötöt válogatott be a zsűri a legjobbak közé. A nyertes munkán túl bekerült a BioLan forradalmian új 100 százalékban naturális összetevőkből álló anyag, amelynek alapja az ipar számára értéktelen, likvidálandó hulladékpapír, a tanulás hatékonyságát növelő LEDU program, amely 3D-ben teszi lehetővé oktatási anyagok feldolgozását, a "bútor mindenkinek" projekt, amely az iskolai környezetet javítaná az egészséges valamint a fogyatékossággal élő gyerekek igényeinek összehangolásával, valamint a Vita Infinita online közösségi családfa platform, amely segíti a társadalmilag aktív családtagok összekapcsolását és lehetővé teszi számukra, hogy egy privát digitális családfát hozzanak létre, amelyen egyebek mellett fotókat, történeteket oszthatnak meg egymással. (forrás: MTI )

17 Medium: Mernokkapu.hu Article's title: GRAN PRIZE Interdiszciplináris díj Issue date: 25 May 2013 Size: Web Site: Side: 1 / 4 GRAN-PRIZE Interdiszciplináris díj A Svéd Kereskedelmi Testület 2012 októberében elhatározta, hogy az általános emberi életminőség javítására irányuló szellemi teljesítmények ösztönzésére díjat hoz létre, szimbólumául egy svéd jelképet, a fenyőfát választotta, amely bolygónk nagy részén a karácsony és a természet metaforája egyszerre. A díj bolygónk legégetőbb kihívásaira válaszoló kiemelkedő megoldásokat, projekteket, munkákat jutalmaz majd a környezetvédelem, fenntartható fejlődés, orvostudomány, egészségmegőrzés,- fejlesztés, design és oktatás területéről évente egy alkalommal. A gran svéd nyelven lucfenyőt jelent, utalva a díj fenntarthatósági és környezettudatos aspektusaira. A GRAN-PRIZE díjkezdeményezéshez bárki csatlakozhat, a svéd társadalomban mélyen gyökerező konszenzus-alapú gondolkodás és a svéd-magyar együttműködés jegyében. A csatlakozás feltételeiről a megújult honlapon részletesebben lehet tájékozódni. A Testület támogatást kapott tagjaitól, mint az Electrolux, SigmaKudos, Ericsson svéd vállalatoktól. A kezdeményezés évi kiemelt, arany támogatója az SKF Svéd Golyóscsapágy Zrt.

18 Medium: Mernokkapu.hu Article's title: GRAN PRIZE Interdiszciplináris díj Issue date: 25 May 2013 Size: Web Site: Side: 2 / 4 A Testület hálás azoknak a tagvállalatainak is, akik a Gran gálán történő részvételükkel támogatják a kezdeményezés sikerét. A díj egyének, csoportok, vállalatok, egyesületek, szervezetek, intézmények vagy egyetemi hallgatók, hallgatói csoportok számára adható a Gran-Prize Díjbizottság döntése alapján. A díj bolygónk legégetőbb kihívásaira válaszoló kiemelkedő megoldásokat, projekteket, munkákat jutalmaz majd a környezetvédelem, fenntartható fejlődés, design, orvostudomány, egészségmegőrzés, -fejlesztés és oktatás területéről, évente egy alkalommal. A Testület alaptőkéjéből 5 millió forintot elkülönített, amelynek éves kamatait felajánlotta a díj létrehozására, egyidejűleg csatlakozást kínált más felelős gondolkodású, támogatásnyújtásra kész döntéshozó és magánszemély számára is. A Gran gálán a Svéd Kereskedelmi Testület bejelenti a GRAN-PRIZE interdiszciplináris díjnyertes pályaművét. A pályázatra 47 értékes pályázat érkezett. A pályázat népszerűsítésében komoly szerepet vállaltak szakmai, innovációs szervezetek, felsőoktatási és tudományos intézmények is, valószínűleg ennek is köszönhető a nagy érdeklődés már az első évben. Jöttek pályázatok Budapestről, Körmendről, Dombóvárról, Székesfehérvárról, Szentendréről, Dunaújvárosból, Debrecenből, Szegedről, Nyíregyházáról, Mosonmagyaróvárról, Pécsről és Londonból. Jelentkeztek önálló cégek, magánszemélyek és a Corvinus, ELTE, BME, Semmelweis Egyetem hallgatói, kutató csoportjai, phd hallgatói is. A beérkezett pályaművek számuk és témájuk alapján kerülnek felosztásra a bizottság tagjai közt szakterületi besorolás alapján. Minden pályázatot legalább két bizottsági tag dolgozott fel majd a bizottság közösen értékelt. Bírálati szempontok: - Újszerűség (Innovációs teljesítmény, ötlet újdonsága, eredeti ötlet/nem életműdíj) - Társadalmi felelősségérzet - Fenntarthatóság - Környezettudatosság - Gazdasági hasznosítás potenciálja - Technológiai aspektus A pontozólap és a súlyarányok a bírálati folyamat megkezdése előtt konszenzus alapján jöttek létre. A kiíró feladata volt, hogy eldöntse, a benyújtott pályázat megfelel-e a kiírás tartalmi és formai követelményeinek. Küszöbfeltétel a fenntarthatóság, újszerűség és a tematikai megfelelés volt. A díjbizottság a pályaművek értékelése során kiválasztott 5 munkát, melyek a shortlist -re kerültek és szerzőiket személyes meghallgatásra hívta. Közülük került ki az idei nyertes pályázat. A nyertesen kívül prezentált:

19 Medium: Mernokkapu.hu Article's title: GRAN PRIZE Interdiszciplináris díj Issue date: 25 May 2013 Size: Web Site: Side: 3 / 4 BioLan projekt LEDU, azaz 3D az oktatásban A bútor mindenkinek projekt Vita Infinita Az alapító a díjátadó ünnepséget Carl von Linné svéd természettudós emlékének ajánlja. A többi mint 300 éve született tudós kortársai és az utókor szerint is megkerülhetetlen a természettudomány számára. Növényrendszerezése mai is kötelező érvénnyel bír. Az alapító döntése alapján a Gran-Prize nyertesének a pénznyereményen túl Ann Lundin svéd képzőművész és Szász Károly kerámia- és üvegművész által tervezett és készített Gran-Prize plasztika kerül átadásra. Az első ünnepélyes díjátadóra május 24- én került sor. A GRAN-PRIZE díjbizottság tagjai évről évre változhatnak, állandó tagjai a Testület 3 igazgatósági tagja és Svédország Nagykövetségének képviselője. Meghívott bizottsági tagok évben a felsőoktatási intézmények és szakmai szervezetek küldöttei. A Testület bejelenti a sajtó tisztelt képviselői és a nyilvánosság számára, hogy alaptőkéjéből 5 millió Ft-ot elkülönített a díj létre hozására és annak kamatait felajánlja a díj finanszírozása céljából, egyúttal csatlakozásra kér más felelős gondolkodású, támogatni kész döntéshozót, magánszemélyt. A GRAN-PRIZE díjátadóra minden év májusában kerül sor az ünnepélyes GRAN Gála keretében. AGRAN GALA és a GRAN-PRIZE átadását követően az ősz folyamán GRAN WEEK kerül megrendezésre, ahol az aktuális évi díjazott bemutatja nyertes munkáját, valamint a Testület tagvállalatainak vezetői szakmai előadásokat tartanak a felsőoktatási intézmények hallgatói számára. Ezzel egy időben a nagyközönség évente változó kulturális, ismeretterjesztő, Svédországgal és a GRAN-PRIZE átadással kapcsolatos programokon vehet részt Budapest és az ország különböző pontjain. A év Gran-Prize díjazottja: dr. Meskó Bertalan: Webicina című pályázata. Webicina.com - Az orvosi közösségi média kurálása felsőfokon A Webicina.com nemzetközi orvosi és e-páciens közösségek bevonásával kúrálja, azaz kézzel válogatja a világ legjobb minőségű közösségi média forrásait 140 betegségben és szakterületen, 20 nyelven ingyenesen. A válogatott dinamikus webes források legfrissebb híreit egy egyszerűen használható, többnyelvű, személyre szabható aggregátoron keresztül is elérhetővé teszi mindenki számára, ugyanis mindenkinek joga van a lehető legjobb minőségű orvosi forrást és információt elérni a betegségében vagy szakterületén a saját nyelvén, személyre szabhatóan és ingyenesen!

20 Medium: Mernokkapu.hu Article's title: GRAN PRIZE Interdiszciplináris díj Issue date: 25 May 2013 Size: Web Site: Side: 4 / 4 Az Egészségügyi Világszervezet által is kiemelt, illetve a Yale, Stanford és Harvard Egyetemeken bemutatott Webicina.com küldetésének tekinti azt, hogy mind a pácienseket, mind az egészségügyi szakembereket bevezesse a biztonságos, ésszerű és hasznos Internet használatba. A Gran-Prize kezdeményezésnek komoly helye van a társadalomban úgy az innováció kulcsfontosságának hangsúlyozása, mint a tudomány és a gazdasági szereplők párbeszéde szempontjából nyilatkozta Takács János, az Electrolux Kelet-Közép Európai Régió holdingvezetője, az Electrolux Lehel kft. vezérigazgatója, a Magyarországi Svéd Kereskedelmi Testület elnöke. További inormáció: ISTIVÁN RITA főtitkár Magyarországi Svéd Kereskedelmi Testület Tel.: swechamb@hu.inter.net

Swedish Chamber of Commerce in Hungary Gran Prize coverage 20th May 2015 3rd June 2015

Swedish Chamber of Commerce in Hungary Gran Prize coverage 20th May 2015 3rd June 2015 Swedish Chamber of Commerce in Hungary Gran Prize coverage 20th May 2015 3rd June 2015 Medium: proaktivdirekt.com Article's title: Egy új magyar fertőtlenítőszer kapta a Gran Prize díjat. Issue date: 22

Részletesebben

CITY OF SZEGED Smart city activities Sándor NAGY Vice Mayor

CITY OF SZEGED Smart city activities Sándor NAGY Vice Mayor CITY OF Smart city activities Sándor NAGY Vice Mayor Bevezetés Az önkormányzatok hatásköre elég jelentősen csökkent az elmúlt években, ez korlátozza az érdemi beavatkozási területek számát Szeged viszonylag

Részletesebben

BERUFSBILDUNGSPREIS SZAKKÉPZÉSI DÍJ

BERUFSBILDUNGSPREIS SZAKKÉPZÉSI DÍJ BERUFSBILDUNGSPREIS SZAKKÉPZÉSI DÍJ Jelentkezzen most! www.szakkepzesidij.hu Sokféleképpen válhat az egyénbôl egyéniség. A díj A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) felhívással fordul a vállalatokhoz,

Részletesebben

Film Up! Érdekes a kutatásod? Fontosnak tartod, hogy ezt mások is megismerjék? Készíts filmet!

Film Up! Érdekes a kutatásod? Fontosnak tartod, hogy ezt mások is megismerjék? Készíts filmet! Film Up! Érdekes a kutatásod? Fontosnak tartod, hogy ezt mások is megismerjék? Készíts filmet! Filmpályázati felhívás PhD- és MSc/MA-hallgatók számára Az ELTE Rektori Hivatal Pályázati és Innovációs Központja

Részletesebben

Felsőoktatás Nemzetközi Fejlesztéséért Díj 2017

Felsőoktatás Nemzetközi Fejlesztéséért Díj 2017 Pályázati felhívás Felsőoktatás Nemzetközi Fejlesztéséért Díj 2017 A Tempus Közalapítvány pályázati felhívást jelentet meg a Felsőoktatás Nemzetközi Fejlesztéséért Díj elnyerésére. A felhívás célja a hazai

Részletesebben

Semmelweis Egyetem április Budapest, Üllői út 26. (Semmelweis University) 25 April Budapest, Üllői str. 26.

Semmelweis Egyetem április Budapest, Üllői út 26. (Semmelweis University) 25 April Budapest, Üllői str. 26. 10. Magyar Nemzeti és Nemzetközi Lifelong Learning Konferencia 10 th Hungarian National and International Lifelong Learning Conference Semmelweis Egyetem 2014. április 25. 1085 Budapest, Üllői út 26. Semmelweis

Részletesebben

BERUFSBILDUNGSPREIS SZAKKÉPZÉSI DÍJ 2018

BERUFSBILDUNGSPREIS SZAKKÉPZÉSI DÍJ 2018 Jelentkezzen most! www.szakkepzesidij.hu SZAKKÉPZÉSI DÍJ 2018 A Szakképzési Díj Fôvédnöke: Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter A DÍJ CÉLJA A DUIHK Szakképzési Díj legfôbb célja, hogy emelje a gyakorlatorientált

Részletesebben

Hegedüs Éva az év bankára 2015-ben

Hegedüs Éva az év bankára 2015-ben MasterCard Az év bankára 2015 Online sajtófigyelés 2015. november 17-18. Figyelő Online Hegedüs Éva az év bankára 2015-ben 2015.11.18 13:30 http://figyelo.hu/cikkek/426319-hegedus-eva-az-ev-bankara-2015-ben

Részletesebben

Az infoszféra tudást közvetítő szerepe a mai társadalomban

Az infoszféra tudást közvetítő szerepe a mai társadalomban Az infoszféra tudást közvetítő szerepe a mai társadalomban Charaf Hassan Egyetemi docens, BME Tartalom Általános tényadatok Trendek számokban Magyarország: az infoszféra helyzete Az informatikai kutatások

Részletesebben

Felhívás az Észak-Alföldi Innovációs Díj elnyerésére

Felhívás az Észak-Alföldi Innovációs Díj elnyerésére Felhívás az Észak-Alföldi Innovációs Díj elnyerésére 2015 A felhívás háttere Az MTA Debreceni Területi Bizottsága (MTA DAB), a Hajdú Bihar, a Szabolcs-Szatmár-Bereg és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi

Részletesebben

BERUFSBILDUNGSPREIS SZAKKÉPZÉSI DÍJ A Szakképzési Díj Fôvédnöke: Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter

BERUFSBILDUNGSPREIS SZAKKÉPZÉSI DÍJ A Szakképzési Díj Fôvédnöke: Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter A Szakképzési Díj Fôvédnöke: Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter A díj célja A DUIHK Szakképzési Díj legfôbb célja, hogy emelje a gyakorlatorientált szakképzés társadalmi megbecsülését Magyarországon.

Részletesebben

IKT megoldások az ipar szolgálatában

IKT megoldások az ipar szolgálatában IKT megoldások az ipar szolgálatában Charaf Hassan, egyetemi tanár, tanszékvezető 1 IKT Trendek A mobileszközök és szenzorok erősödése A felhőszolgáltatások elterjedése Hálózati megoldások robusztussága

Részletesebben

CSRH Díj pályázati útmutató

CSRH Díj pályázati útmutató CSRH Díj 2016 - pályázati útmutató w ww. cs rhun gary. e u TARTALOM 1. A mérhető felelősség útján... 3 2. Információk, adatok a CSR Hungary Díj 2016-hoz... 4 2.1 Infografika az eddigi pályázók adatai

Részletesebben

AZ NKFIH A JÖVŐ KUTATÓIÉRT

AZ NKFIH A JÖVŐ KUTATÓIÉRT AZ NKFIH A JÖVŐ KUTATÓIÉRT Dr. Szabó István a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal innovációs és általános elnökhelyettese Tehetséghíd a jövőbe V. Országos TDK-fórum 2018. október 18. A

Részletesebben

AZ ÖN VÁROSA LESZ EURÓPA ELSŐ OKOSTURISZTIKAI FŐVÁROSA?

AZ ÖN VÁROSA LESZ EURÓPA ELSŐ OKOSTURISZTIKAI FŐVÁROSA? AZ ÖN VÁROSA LESZ EURÓPA ELSŐ OKOSTURISZTIKAI FŐVÁROSA? INFORMÁCIÓS ADATLAP 1. AZ ÖN VÁROSA LESZ EURÓPA ELSŐ OKOSTURISZTIKAI FŐVÁROSA? Az Európai Parlament előkészítő tevékenységével összhangban az Európai

Részletesebben

É+L XVII. Országos Konferencia, Budapest, 2014. február 20-21. Az informált beteg. Kiss Katalin, Szinapszis Kft.

É+L XVII. Országos Konferencia, Budapest, 2014. február 20-21. Az informált beteg. Kiss Katalin, Szinapszis Kft. É+L XVII. Országos Konferencia, Budapest, 2014. február 20-21. Az informált beteg Kiss Katalin, Szinapszis Kft. Tények amiket már tudunk Penetráció: idősek körében dinamikusan bővül Az egészségügyi információk

Részletesebben

FŐPOLGÁRMESTERI HIVATAL TERASZ BUDAPEST PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

FŐPOLGÁRMESTERI HIVATAL TERASZ BUDAPEST PÁLYÁZATI FELHÍVÁS FŐPOLGÁRMESTERI HIVATAL TERASZ BUDAPEST PÁLYÁZATI FELHÍVÁS BUDAPEST 2014. 2 TARTALOMJEGYZÉK 1. A PÁLYÁZAT CÉLJA 2. A PÁLYÁZAT KIÍRÓJA ÉS LEBONYOLÍTÓJA 3. A PÁLYÁZÓK KÖRE 4. DÍJAK 5. A PÁLYÁZATI ANYAG TARTALMA,

Részletesebben

A pályázat célja A kiemelkedő színvonalú teljesítmények szakmai elismerése.

A pályázat célja A kiemelkedő színvonalú teljesítmények szakmai elismerése. ALUTA NÍVÓDÍJ 2010 A pályázat kiírója Az ALUTA (Alumínium Ablak és Homlokzat Egyesület) hagyományainak megfelelően nyilvános pályázatot hirdet a tevékenységének célkitűzéseiben megfogalmazott szakmai elvárásoknak

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Az InfoPark Alapítvány és az ELTE Origó Nyelvi Centrum pályázatot hirdet az ELTE és a BME hallgatói részére

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Az InfoPark Alapítvány és az ELTE Origó Nyelvi Centrum pályázatot hirdet az ELTE és a BME hallgatói részére !! PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Az InfoPark Alapítvány és az ELTE Origó Nyelvi Centrum pályázatot hirdet az ELTE és a BME hallgatói részére Az InfoPark Alapítvány és az ELTE Origó Nyelvi Centrum felismerte, miben

Részletesebben

ELTE INNOVATÍV HALLGATÓI ÖTLETPÁLYÁZAT 2019 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

ELTE INNOVATÍV HALLGATÓI ÖTLETPÁLYÁZAT 2019 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ELTE INNOVATÍV HALLGATÓI ÖTLETPÁLYÁZAT 2019 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS HATÁRIDŐ HOSSZABBÍTÁS! I. PÁLYÁZAT TÁRGYA Az Innovatív Hallgatói Ötletpályázat célja az ELTE graduális és posztgraduális képzésén résztvevő

Részletesebben

Prievara Tibor Nádori Gergely. A 21. századi szülő

Prievara Tibor Nádori Gergely. A 21. századi szülő Prievara Tibor Nádori Gergely A 21. századi szülő Előszó Ez a könyvecske azért született, hogy segítsen a szülőknek egy kicsit eligazodni az internet, a számítógépek (összefoglaló nevén az IKT, az infokommunikációs

Részletesebben

Pályázati hírlevél 1. évfolyam - 7. szám február 25. Hallgatók számára

Pályázati hírlevél 1. évfolyam - 7. szám február 25. Hallgatók számára Pályázati hírlevél 1. évfolyam - 7. szám 2013. február 25. Hallgatók számára Tisztelt Olvasó! A Pályázati Hírlevél célja, hogy heti rendszerességgel összegyűjtse a Magyarországon és nemzetközi viszonylatokban

Részletesebben

Facebook karácsony a magyar kkv-knál

Facebook karácsony a magyar kkv-knál Facebook karácsony a magyar kkv-knál Kutatás összefoglaló 2017.12.06. RG Stúdió Kft. Sűrű éve volt a Facebooknak 2017-ben. Megújult a küldetése, közel 150 millió új emberrel bővült a felhasználói kör,

Részletesebben

I. Felsőoktatási Marketing Verseny Versenyképes honlap kritériumrendszere

I. Felsőoktatási Marketing Verseny Versenyképes honlap kritériumrendszere I. Felsőoktatási Marketing Verseny Versenyképes honlap kritériumrendszere Losonczi György 2010 A kutatás célja és menete 1. Versenyképesség tényezőinek maghatározása kritériumrendszer felállítása 2. A

Részletesebben

INGATLANFEJLESZTÉSI NÍVÓDÍJ

INGATLANFEJLESZTÉSI NÍVÓDÍJ XIX. MAGYAR NYÍLT INGATLANFEJLESZTÉSI NÍVÓDÍJ PÁLYÁZAT 2017 TARTALOMJEGYZÉK Pályázati felhívás Pályázati kiírás Nevezési lap PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Tisztelt Pályázó! A Párizsi székhelyű FIABCI nemzetközi ingatlanszakmai

Részletesebben

HÍRLEVÉL. I V. é v f o l y a m 1. s z á m 2 0 1 4. m á r c i u s

HÍRLEVÉL. I V. é v f o l y a m 1. s z á m 2 0 1 4. m á r c i u s I V. é v f o l y a m 1. s z á m 2 0 1 4. m á r c i u s HÍRLEVÉL A TARTALOMBÓL: Kihívások és lehetőségek a felsőoktatásban 1 A 10. MELLearN Konferencia programja 2 MELLearN hírek 4 A MELLearN Felsőoktatási

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS PÁLYÁZATI FELHÍVÁS PÁLYÁZATI FELHÍVÁS PÁLYÁZATI FELHÍVÁS TARTALOMJEGYZÉK 1. A PÁLYÁZAT CÉLJA 2. A PÁLYÁZAT KIÍRÓJA ÉS LEBONYOLÍTÓJA 3. A PÁLYÁZÓK KÖRE 4. DÍJAK 5. A PÁLYÁZATI ANYAG TARTALMA, BENYÚJTANDÓ DOKUMENTUMOK, A BEADÁS

Részletesebben

EFOP Dr. Péter Zsolt, egyetemi docens, Orosz Dániel, PhD-hallgató,

EFOP Dr. Péter Zsolt, egyetemi docens, Orosz Dániel, PhD-hallgató, OKOS VÁROSOK, OKOS EGYETEMEK - A FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK HELYE SZEREPE AZ OKOS VÁROSSÁ VÁLÁS FOLYAMATA SORÁN KÜLÖNÖS TEKINTETTEL HAZÁNK MEGYEI JOGÚ VÁROSAIBAN Dr. Péter Zsolt, egyetemi docens, regpzs@uni-miskolc.hu

Részletesebben

AZ ÖN VÁROSA LESZ EURÓPA KÖVETKEZŐ OKOSTURISZTIKAI FŐVÁROSA?

AZ ÖN VÁROSA LESZ EURÓPA KÖVETKEZŐ OKOSTURISZTIKAI FŐVÁROSA? AZ ÖN VÁROSA LESZ EURÓPA KÖVETKEZŐ OKOSTURISZTIKAI FŐVÁROSA? INFORMÁCIÓS ADATLAP 1. AZ ÖN VÁROSA LESZ EURÓPA KÖVETKEZŐ OKOSTURISZTIKAI FŐVÁROSA? Az Európai Parlament előkészítő tevékenységével összhangban

Részletesebben

Dr. Erényi István istvan.erenyi@nfm.gov.hu digitalchampion@nfm.gov.hu

Dr. Erényi István istvan.erenyi@nfm.gov.hu digitalchampion@nfm.gov.hu Digitális követ az információs társadalom segítésére Dr. Erényi István istvan.erenyi@nfm.gov.hu digitalchampion@nfm.gov.hu EU 2020 uniós gazdasági stratégia és Európai digitális menetrend Komoly kihívás

Részletesebben

Pályázati felhívás. Jelentkezési lap letöltése. Az Oláh-Gumiszervíz Kft. ötletpályázatot ír ki egyetemi vagy főiskolai hallgatóknak

Pályázati felhívás. Jelentkezési lap letöltése. Az Oláh-Gumiszervíz Kft. ötletpályázatot ír ki egyetemi vagy főiskolai hallgatóknak Pályázati felhívás Jelentkezési lap letöltése Az Oláh-Gumiszervíz Kft. ötletpályázatot ír ki egyetemi vagy főiskolai hallgatóknak a hulladékká vált autóabroncsok alternatív hasznosítási lehetőségeinek

Részletesebben

isteve Szerkesztette George Beahm Steve Jobs egy az egyben Kukkants bele egy zseni agyába!

isteve Szerkesztette George Beahm Steve Jobs egy az egyben Kukkants bele egy zseni agyába! isteve Szerkesztette George Beahm Steve Jobs egy az egyben Kukkants bele egy zseni agyába! Az Apple tehetségekre épül, olyan tehetségekre, akik, azt hiszem, képesek jó hardvert tervezni, erősek az ipari

Részletesebben

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM ELTE/1034/4(2018) EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM TUDOMÁNYOS TANÁCS ÜLÉSE IDŐPONT: 2018. ÁPRILIS 13., 14.00-15.45. HELYE: TÁRGYALÓ (1056 BUDAPEST, SZERB UTCA 21-23., II. EM.) EMLÉKEZTETŐ Napirend előtt:

Részletesebben

A LIFT - S Egyesület és a Magyar Felvonó Szövetség közös pályázatot hirdet az

A LIFT - S Egyesület és a Magyar Felvonó Szövetség közös pályázatot hirdet az PÁLYÁZATI KIÍRÁS A LIFT - S Egyesület és a Magyar Felvonó Szövetség közös pályázatot hirdet az ÉV FELVONÓJA ÉV FELVONÓ ÉPÍTŐELEME cím elnyerésére 2014 Az Év Felvonója díjat olyan új tárgy évben üzembe

Részletesebben

KOMMUNIKÁCIÓS TERV 2012.

KOMMUNIKÁCIÓS TERV 2012. KOMMUNIKÁCIÓS TERV Tanulj tőlünk- Tanulunk tőled! TÁMOP 3.1.7-11/2-2011-140 KOMMUNIKÁCIÓS TERV 2012. A kommunikáció tervezése része a TÁMOP 3.1.7 projekt szakmai tervezésének. A szakmai feladatok alapján

Részletesebben

Kormányzati ösztönzők az innovatív vállalkozások részére. 2013. november 22.

Kormányzati ösztönzők az innovatív vállalkozások részére. 2013. november 22. Kormányzati ösztönzők az innovatív vállalkozások részére 2013. november 22. Innovációs teljesítmény - EU Innovation Scoreboard 2013 Innovációs Alap A 2013-as kiírású pályázatok státusza (VKSZ integrált

Részletesebben

A KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA A KÖZBESZERZÉSI KIVÁLÓSÁGI DÍJ ELNYERÉSÉRE FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK TANULÓI SZÁMÁRA

A KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA A KÖZBESZERZÉSI KIVÁLÓSÁGI DÍJ ELNYERÉSÉRE FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK TANULÓI SZÁMÁRA A KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA A KÖZBESZERZÉSI KIVÁLÓSÁGI DÍJ - 2018 ELNYERÉSÉRE FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK TANULÓI SZÁMÁRA A Közbeszerzési Hatóság a kiemelkedő színvonalú közbeszerzési szakmai

Részletesebben

színesliget Színezd ki a Ligetet!

színesliget Színezd ki a Ligetet! színesliget Színezd ki a Ligetet! A Városliget teljes megújítását magában foglaló Liget Budapest Projekt kapcsán a Városliget Zrt. kreatív pályázatot hirdet színesliget Színezd ki a Ligetet! címmel budapesti

Részletesebben

Vedd kezedbe a Földet! FENNTARTHATÓSÁGI TÉMAHÉT Szakmai konferencia április 22.

Vedd kezedbe a Földet! FENNTARTHATÓSÁGI TÉMAHÉT Szakmai konferencia április 22. Vedd kezedbe a Földet! FENNTARTHATÓSÁGI TÉMAHÉT Szakmai konferencia 2016. április 22. A FENNTARTHATÓSÁGRA NEVELÉS LEHETŐSÉGEI Galambos Annamária főosztályvezető Földművelésügyi Minisztérium VÁLTSUNK SZEMLÉLETET!

Részletesebben

CSR Hungary Díj 2015. - pályázati útmutató. w ww. cs rhun gary. e u

CSR Hungary Díj 2015. - pályázati útmutató. w ww. cs rhun gary. e u CSR Hungary Díj 2015 - pályázati útmutató w ww. cs rhun gary. e u TARTALOM 1. A mérhető felelősség útján... 3 2. Információk, adatok a CSR Hungary Díj 2015-höz... 2.1 Infografika az eddigi pályázók adatai

Részletesebben

Kedves Kollégák! Tájékoztatni szeretnélek Benneteket a nemzetközi Junior Internet projekt versenylehetőségeiről.

Kedves Kollégák! Tájékoztatni szeretnélek Benneteket a nemzetközi Junior Internet projekt versenylehetőségeiről. Kedves Kollégák! Tájékoztatni szeretnélek Benneteket a nemzetközi Junior Internet projekt versenylehetőségeiről. A Junior Internet projekt honlapja magyar nyelven a következő címen érhető el: http://www.juniorinternet.hu

Részletesebben

Visszatekintés a Jövő Internet NTP öt évére. Dr. Bakonyi Péter Jövő Internet NTP.

Visszatekintés a Jövő Internet NTP öt évére. Dr. Bakonyi Péter Jövő Internet NTP. Visszatekintés a Jövő Internet NTP öt évére Dr. Bakonyi Péter Jövő Internet NTP. 1 Jövő Internet NTP alakuló ülése Az alakuló ülést 2011. május 3-án 10h 30-kor tartjuk. Helyszín: 1132 Bp. Victor Hugó utca

Részletesebben

Először díjazták a leginnovatívabb termékek fejlesztőit

Először díjazták a leginnovatívabb termékek fejlesztőit A történelem folyamán számos világhírű magyar feltaláló neve hagyott nyomot, ahogy nem szűkölködünk tehetséges fejlesztőkből napjainkban sem. Utóbbiak legjavát igyekszik bemutatni széles közönség előtt

Részletesebben

Az innováció és a design megjelenési lehetőségei egy vállalat életében

Az innováció és a design megjelenési lehetőségei egy vállalat életében Az innováció és a design megjelenési lehetőségei egy vállalat életében Dr. Németh Edit, egyetemi adjunktus, NJE Menedzsment és Üzleti Kommunikáció Tanszék Berki-Süle Margit, egyetemi adjunktus, BME Ergonómia

Részletesebben

2011 Q4-2012 Q1 MÉDIAAJÁNLAT

2011 Q4-2012 Q1 MÉDIAAJÁNLAT A WikiTech közösségi technológiai és innovációs online magazin a szlogen köré csoportosítva ír olyan témákról, melyek az átlagember napi tech és kütyü információs igényét kielégítik. Nem tesztel hűtőventillátorokat,

Részletesebben

Két díjat is nyert a KITE Zrt. pénzügyi szekciója egyet pedig a cég megújult honlapja

Két díjat is nyert a KITE Zrt. pénzügyi szekciója egyet pedig a cég megújult honlapja Két díjat is nyert a KITE Zrt. pénzügyi szekciója egyet pedig a cég megújult honlapja Az év egyik legnagyobb üzleti és pénzügyi konferenciájának 2018. november 8-án a budavári Hilton Budapest adott otthont.

Részletesebben

Ismerd meg projektjeinket és csatlakozz hozzánk!

Ismerd meg projektjeinket és csatlakozz hozzánk! Ismerd meg projektjeinket és csatlakozz hozzánk! ÜDVÖZLŐ mmsz.eu A Magyar Marketing Szövetség célja elősegíteni a marketingtevékenység gazdasági életben való hatékony alkalmazását, valamint a marketingszakma

Részletesebben

A KUTATÁS-FEJLESZTÉS-INNOVÁCIÓ SZINERGIÁJA HAZAI VERSENYPÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK A GAZDASÁGI SZFÉRA SZEREPLŐINEK

A KUTATÁS-FEJLESZTÉS-INNOVÁCIÓ SZINERGIÁJA HAZAI VERSENYPÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK A GAZDASÁGI SZFÉRA SZEREPLŐINEK Mintacím szerkesztése A KUTATÁS-FEJLESZTÉS-INNOVÁCIÓ SZINERGIÁJA HAZAI VERSENYPÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK A GAZDASÁGI SZFÉRA SZEREPLŐINEK Szigeti Gyula Péter, elnökhelyettes Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és

Részletesebben

A KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA A KÖZBESZERZÉSI KIVÁLÓSÁGI DÍJ ELNYERÉSÉRE FELELŐS AKKREDITÁLT KÖZBESZERZÉSI SZAKTANÁCSADÓK SZÁMÁRA

A KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA A KÖZBESZERZÉSI KIVÁLÓSÁGI DÍJ ELNYERÉSÉRE FELELŐS AKKREDITÁLT KÖZBESZERZÉSI SZAKTANÁCSADÓK SZÁMÁRA A KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA A KÖZBESZERZÉSI KIVÁLÓSÁGI DÍJ - 2018 ELNYERÉSÉRE FELELŐS AKKREDITÁLT KÖZBESZERZÉSI SZAKTANÁCSADÓK SZÁMÁRA A Közbeszerzési Hatóság a kiemelkedő színvonalú közbeszerzési

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Kormány részére. a Felsőoktatási Nemzeti Pályatárs Ösztöndíj Programról

ELŐTERJESZTÉS. a Kormány részére. a Felsőoktatási Nemzeti Pályatárs Ösztöndíj Programról OKTATÁSI MINISZTER 8024-1/2006. TERVEZET! (OM honlap) ELŐTERJESZTÉS a Kormány részére a Felsőoktatási Nemzeti Pályatárs Ösztöndíj Programról Budapest, 2006. március I. VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓ 1. Tartalmi

Részletesebben

A szociális gazdaságtól a szociális vállalkozásig

A szociális gazdaságtól a szociális vállalkozásig A szociális gazdaságtól a szociális vállalkozásig A jelen kihívások Egy paradoxon A mindennapi életünkben erőteljesen jelen van. Nem ismeri a nagyközönség. Újra időszerűvé vált Tömeges munkanélküliség

Részletesebben

Think BIG! DATA Contest

Think BIG! DATA Contest Think BIG! DATA Contest - Versenykiírás PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Big Data alapú megoldások kialakítására elérkezett az idő. A Magyar Telekom és a Kitchen Budapest a hazai Big Data ekoszisztéma vezető szereplője

Részletesebben

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ. az ÁROP 1.1.15 kiemelt projekt keretében megvalósítandó mikroinnovációs ötletpályázat kidolgozása projekthez kapcsolódóan

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ. az ÁROP 1.1.15 kiemelt projekt keretében megvalósítandó mikroinnovációs ötletpályázat kidolgozása projekthez kapcsolódóan PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ az ÁROP 1.1.15 kiemelt projekt keretében megvalósítandó mikroinnovációs ötletpályázat kidolgozása projekthez kapcsolódóan 2013. 07. 19. Kapcsolattartó: Saád Tamás E-mail: saad.tamas@aam.hu

Részletesebben

(Prím Online, Kütyü Magazin, Prím Letöltés, Prímlista)

(Prím Online, Kütyü Magazin, Prím Letöltés, Prímlista) Médiaajánlat 2013. (Prím Online, Kütyü Magazin, Prím Letöltés, Prímlista) Komplex médiaajánlat Hirdessen kedvezményes áron a Prím Online Kütyü Magazin Prím Letöltés Prímlista oldalakon egyszerre! Célközönségünk,

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. IV. Greennovációs Nagydíj. Szakmai partner:

VERSENYKIÍRÁS. IV. Greennovációs Nagydíj. Szakmai partner: VERSENYKIÍRÁS IV. Greennovációs Nagydíj Szakmai partner: IV. Greennovációs Nagydíj 01 VERSENYFELHÍVÁS IV. GREENNOVÁCIÓS NAGYDÍJ Greennovációs Nagydíj - A környezettudatosabb gazdaságért. A fejlett gazdaságban

Részletesebben

NKFIH: Innováció a versenyképességért

NKFIH: Innováció a versenyképességért NKFIH: Innováció a versenyképességért Budapest, 2015. november 30. Tudomány- és innovációpolitikai alapvetések innovációpolitika tudomány- és gazdaságpolitikai összefüggésrendszerben növekvő mértékű részvétel

Részletesebben

Pályázat Kiíró: Mediterrán Kerámia Kft. Téma: Art in Home

Pályázat Kiíró: Mediterrán Kerámia Kft. Téma: Art in Home Pályázat Kiíró: Mediterrán Kerámia Kft. Téma: Art in Home 1 1. TÁJÉKOZTATÓ ADATOK 1.1. A PÁLYÁZAT KIÍRÓJA, LEBONYOLÍTÓJA A Mediterrán Kerámia Kft. és az Art in Home művészei nyílt pályázatot hirdetnek

Részletesebben

A jövő innovatív mobilitását megalapozó 3 pillér (kutatás, felsőoktatás, üzlet) együttműködése, a sikeres integrálás feltételei

A jövő innovatív mobilitását megalapozó 3 pillér (kutatás, felsőoktatás, üzlet) együttműködése, a sikeres integrálás feltételei A jövő innovatív mobilitását megalapozó 3 pillér (kutatás, felsőoktatás, üzlet) együttműködése, a sikeres integrálás feltételei Dr. Bokor Zoltán MTA KTB közgyűlési képviselő 1 Tartalom Célok Az együttműködés

Részletesebben

Industrial Internet Együttműködés és Innováció

Industrial Internet Együttműködés és Innováció Industrial Internet Együttműködés és Innováció Informatikai Oktatási Konferencia 2014.02.22. Imagination at work. Előadó: Katona Viktória Innováció Menedzser viktoria.katona@ge.com Dr. Reich Lajos Ügyvezető

Részletesebben

A nyitórendezvény Párizs

A nyitórendezvény Párizs A nyitórendezvény Párizs 60 ország, 1000 résztvevő (politikusok, tudósok, szakmai szervezetek képviselői, nemzeti képviselők, diákok) Nemzetközi Diákpályázat győztesei Kiállítás, bemutatók, geo-song Párizsi

Részletesebben

Pályázati Kiírás. Okos Jövő Innovációs Klaszter Nonprofit Kft. Smart City Micro Solutions pályázat 2016

Pályázati Kiírás. Okos Jövő Innovációs Klaszter Nonprofit Kft. Smart City Micro Solutions pályázat 2016 Pályázati Kiírás Okos Jövő Innovációs Klaszter Nonprofit Kft. Smart City Micro Solutions pályázat 2016 Előzmények; a pályázat célja Az Okos Jövő Innovációs Klaszter Nonprofit Kft. mint a szakmában elismert

Részletesebben

E-Páciens A jövő betege? Kiss Péter és Szalczgruber Miklós ügyvezető Mediator Pro Kft

E-Páciens A jövő betege? Kiss Péter és Szalczgruber Miklós ügyvezető Mediator Pro Kft E-Páciens A jövő betege? Kiss Péter és Szalczgruber Miklós ügyvezető Mediator Pro Kft Miről lesz szó? Beteg e-páciens evolúció Kérdőív elemzés Jövőkép Beteg e-páciens evolúció Az internet hatása az egészségügyre

Részletesebben

Az ÉV PROJEKTMENEDZSERE díjpályázat kiírási rendszere

Az ÉV PROJEKTMENEDZSERE díjpályázat kiírási rendszere Az ÉV PROJEKTMENEDZSERE díjpályázat kiírási rendszere A, a magyar projektmenedzsment szervezetek által létrehozott közösség, amely évente a Projektmenedzsment világnapján ÉV PROJEKTMENEDZSERE díjat adományoz.

Részletesebben

Tőlünk függ minden, csak akarjunk! Széchenyi István

Tőlünk függ minden, csak akarjunk! Széchenyi István Tőlünk függ minden, csak akarjunk! Széchenyi István Az Új Széchenyi Terv kiemelt céljai 1. Foglalkoztatás dinamikus növelése Minden GOP-os pályázatban alapelem 2. Növekedés Stratégia alkotás Kitörési pontok

Részletesebben

Szponzorációs ajánlat

Szponzorációs ajánlat REevolutio Regionális Fejlesztési Konferencia és Kerekasztal Román-magyar területi együttműködések a gazdaságfejlesztés szolgálatában Szponzorációs ajánlat Debreceni konferencia 2009. június 3. Megjelenési

Részletesebben

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége évi egyszerűsített beszámolója, Közhasznúsági melléklete

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége évi egyszerűsített beszámolója, Közhasznúsági melléklete A Magyar Újságírók Országos Szövetsége 2016. évi egyszerűsített beszámolója, Közhasznúsági melléklete Előterjesztő: Hargitai Miklós elnök 2017. április 27. Előterjesztés, 2016. évi beszámoló 1 1. MÚOSZ

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Én megcsinálom 2018 ösztöndíj elnyerésére.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Én megcsinálom 2018 ösztöndíj elnyerésére. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A STOPLI Sportegyesület nyílt pályázatot hirdet az Én megcsinálom 2018 ösztöndíj elnyerésére. A STOPLI Sportegyesület az Én megcsinálom 2018 ösztöndíjat azon 10-21 év közötti fiataloknak

Részletesebben

A pályázat célja A fenntarthatósági témákra nyitott, és azokat rendszeresen feldolgozó újságírók motiválása.

A pályázat célja A fenntarthatósági témákra nyitott, és azokat rendszeresen feldolgozó újságírók motiválása. hello holnap! Sajtódíj Pályázati felhívás A pályázat kiírója A Magyar Telekom Nyrt. és a Magyar Telekom hello holnap! mozgalom kezdeményezésére alakult Fenntarthatósági Média Klub tagjai (Magyar Telekom,

Részletesebben

A KÖRNYEZETTUDATOSSÁG VIZSGÁLATA A HEVES MEGYEI TÉRSÉGBEN TALÁLHATÓ EGYETEMISTÁK KÖRÉBEN

A KÖRNYEZETTUDATOSSÁG VIZSGÁLATA A HEVES MEGYEI TÉRSÉGBEN TALÁLHATÓ EGYETEMISTÁK KÖRÉBEN A KÖRNYEZETTUDATOSSÁG VIZSGÁLATA A HEVES MEGYEI TÉRSÉGBEN TALÁLHATÓ EGYETEMISTÁK KÖRÉBEN Készítette: Szeberényi András PhD-hallgató Szent István Egyetem 2017. október 20., Mosonmagyaróvár BEVEZETÉS Környezet

Részletesebben

ÉV FIATAL VEZETŐJE 2017

ÉV FIATAL VEZETŐJE 2017 FVA Év Fiatal Vezetője 2017 Pályázati kiírás A Fiatal Vezetők Akadémiája küldetése mentén a Coaching Team pályázatot hirdet fiatal vezetők számára, immár harmadik alkalommal. A pályázat célja: Azon fiatal

Részletesebben

Az InfoPark Alapítvány 2008 évi közhasznúsági jelentése

Az InfoPark Alapítvány 2008 évi közhasznúsági jelentése Az InfoPark Alapítvány 2008 évi közhasznúsági jelentése 2009. május 25. 1. Számviteli beszámoló 1.1. Mérleg adatok E Ftban Tételszám A tétel megnevezése Előző év Tárgyév a b c d 1 A. Befektetett eszközök

Részletesebben

Január 11. Január 12. Az idén is magas ponthatárok várhatóak

Január 11. Január 12. Az idén is magas ponthatárok várhatóak Január 11. Az idén is magas ponthatárok várhatóak http://www.monitormagazin.hu/cgi-bin/monitor/index.cgi?view=ck&tid=97&nid=104679 A budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem a legjobb és legszínvonalasabb

Részletesebben

Bocz János Jéghegyek. Tévhitek, avagy a magyar nonprofit szektor mélyrétegei

Bocz János Jéghegyek. Tévhitek, avagy a magyar nonprofit szektor mélyrétegei Bocz János Jéghegyek. Tévhitek, avagy a magyar nonprofit szektor mélyrétegei Az újkori magyar civil, nonprofit szektor az idei évben ünnepli 20 éves születésnapját. Ilyen alkalmakkor a témával foglalkozó

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. március 24-i ülésére Tárgy: Történetírói pályázat kiírásáról szóló döntés meghozatala Előadó: Ottó Péter polgármester Előterjesztés

Részletesebben

Fogyasztóvédelemért Felelős Helyettes Államtitkárság hírlevele 48/2015

Fogyasztóvédelemért Felelős Helyettes Államtitkárság hírlevele 48/2015 Fogyasztóvédelemért Felelős Helyettes Államtitkárság hírlevele 48/2015 Kedves Kolléga! Kérem engedje meg, hogy tájékoztassuk az Államreform Operatív Program keretében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Részletesebben

Tisztelt Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság!

Tisztelt Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság! Tisztelt Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság! Élve az Médiatanács által elfogadott és február 1-től 45 napon át érvényben lévő javaslattételi lehetőséggel, az alábbiakban összefoglaljuk a Közszolgálati

Részletesebben

PROF. DR. FÖLDESI PÉTER

PROF. DR. FÖLDESI PÉTER A Széchenyi István Egyetem szerepe a járműiparhoz kapcsolódó oktatásban, valamint kutatás és fejlesztésben PROF. DR. FÖLDESI PÉTER MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA 2014. JANUÁR 31. Nemzetközi kitekintés Globalizáció

Részletesebben

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ az MVM EDISON Light Up! innovációs pályázat és startup versenyhez

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ az MVM EDISON Light Up! innovációs pályázat és startup versenyhez PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ az MVM EDISON Light Up! innovációs pályázat és startup versenyhez A Magyar Villamos Művek Zrt. meghirdeti az MVM Edison Light Up! innovációs pályázat és startup versenyt. A pályázat

Részletesebben

FENNTARTHATÓSÁG ÉS HULLADÉKCSÖKKENTÉS AZ EGYETEMEKEN. Mudra Viktória, HUSUN fenntarthatósági koordinátor

FENNTARTHATÓSÁG ÉS HULLADÉKCSÖKKENTÉS AZ EGYETEMEKEN. Mudra Viktória, HUSUN fenntarthatósági koordinátor FENNTARTHATÓSÁG ÉS HULLADÉKCSÖKKENTÉS AZ EGYETEMEKEN Mudra Viktória, HUSUN fenntarthatósági koordinátor Kik vagyunk? Név: Felsőoktatási Fenntarthatósági Hálózat, (Mo.) Hungarian Sustainable University

Részletesebben

HVCA-MISZ-M27 2012-09-06. Horgos Lénárd M27 ABSOLVO. www.m27.eu

HVCA-MISZ-M27 2012-09-06. Horgos Lénárd M27 ABSOLVO. www.m27.eu Horgos Lénárd M27 ABSOLVO HVCA-MISZ-M27 2012-09-06 Tartalom Mikor és milyen forrást tudok igénybe venni az innovációs projektemhez? És utána? Az üzleti modellek és a felkészülés kérdései A paradicsom színre

Részletesebben

Jean Monnet támogatás egyesületeknek

Jean Monnet támogatás egyesületeknek Jean Monnet támogatás egyesületeknek Ez a Jean Monnet tevékenységtípus olyan egyesületeket támogat, amelyek kifejezett hozzá kívánnak járulni az európai integrációs folyamatra vonatkozó tanulmányokhoz.

Részletesebben

Fiatal Vállalkozók Hete

Fiatal Vállalkozók Hete Az Innostart Nemzeti Üzleti és Innovációs Központ és a Magyar Spin-off és Start-up Egyesület szervezésében Fiatal Vállalkozók Hete 2008. november 17-23. előadások workshopok versenyek céglátogatások ingyenes

Részletesebben

AKTUÁLIS TRENDEK AZ EGÉSZSÉGÜGYI INFORMÁCIÓSZERZÉSBEN. Az informált fogyasztó HealthPortalsAudit2013

AKTUÁLIS TRENDEK AZ EGÉSZSÉGÜGYI INFORMÁCIÓSZERZÉSBEN. Az informált fogyasztó HealthPortalsAudit2013 ,,HATÉKONY EGÉSZSÉGÜGYI HONLAP ÉS KÖZÖSSÉGI OLDAL KÉSZÍTÉSE ÉS MŰKÖDTETÉSE ORSZÁGOS WORKSHOP KISS KATALIN SZINAPSZIS KFT. Budapest, 2014. szeptember 11. AKTUÁLIS TRENDEK AZ EGÉSZSÉGÜGYI INFORMÁCIÓSZERZÉSBEN

Részletesebben

BALKON ARANYA PÁLYÁZAT 2015 BALKON ARANYA

BALKON ARANYA PÁLYÁZAT 2015 BALKON ARANYA BALKON ARANYA PÁLYÁZAT 2015 BALKON ARANYA Balkon Aranya Pályázat Pályázatunk célja a budapesti lakosság ösztönzése arra, hogy a város szürke utcáit, vidámabbá, élhetőbbé tegyék. Ezen felül a Balkon Aranya

Részletesebben

TakkART KösszMűvészeti pályázat

TakkART KösszMűvészeti pályázat TakkART KösszMűvészeti pályázat Pályázati kiírás Az ember itt kevés a szeretetre Elég, ha hálás legbelűl ezért-azért; egyszóval mindenért Valójában két szó, mit ismerek, bűn és imádság két szavát. Az egyik

Részletesebben

Olvass. Tanulj. Vidd magaddal.

Olvass. Tanulj. Vidd magaddal. ELTE Reader Olvass. Tanulj. Vidd magaddal. Az ELTE Eötvös Kiadó a tudományegyetem intézményi könyvkiadója. Könyvkiadóként keressük azokat a lehetőségeket, amelyek a digitális publikálásban rejlenek. Egyetemi

Részletesebben

Éves beszámoló a TÁMOP A-12/ számú projekthez kapcsolódóan

Éves beszámoló a TÁMOP A-12/ számú projekthez kapcsolódóan Éves beszámoló a TÁMOP-3.3.14A-12/1-2013-102 számú projekthez kapcsolódóan A Jászsági Napsugár Waldorf Óvodáért és Iskoláért Egyesület és a Bíborka Alapfokú Művészeti Iskola a Testvériskolai kapcsolatok

Részletesebben

ELECTROLUX DESIGN LAB 2013

ELECTROLUX DESIGN LAB 2013 ELECTROLUX DESIGN LAB 2013 Az Electrolux Design Lab egy nemzetközi formatervező verseny, amelyre friss diplomások és hallgatók nevezhetnek a jövő háztartásainak tervezett innovatív koncepcióikkal. 2013-ban

Részletesebben

ÉLETMŰHELY. Mi a program célja?

ÉLETMŰHELY. Mi a program célja? ÉLETMŰHELY Mi a program célja? A kreatív gondolkodás és a kreatív cselekvés fejlesztése, a személyes hatékonyság növelése a fiatalok és fiatal felnőttek körében, hogy megtalálják helyüket a világban, életük

Részletesebben

Pályázati hírlevél 1. évfolyam - 8. szám 2013. március 4. Hallgatók számára

Pályázati hírlevél 1. évfolyam - 8. szám 2013. március 4. Hallgatók számára Pályázati hírlevél 1. évfolyam - 8. szám 2013. március 4. Hallgatók számára Tisztelt Olvasó! A Pályázati Hírlevél célja, hogy heti rendszerességgel összegyűjtse a Magyarországon és nemzetközi viszonylatokban

Részletesebben

Tehetséggondozás a felsőoktatásban

Tehetséggondozás a felsőoktatásban Tehetséggondozás a felsőoktatásban 2010. március 29. Dr. Hudecz Ferenc, az ELTE rektora A felsőoktatás hosszútávú céljai Magas színvonalú és versenyképes tudás elérhetővé tétele az egyén számára. A kiművelt

Részletesebben

Élet a virtuális világban, a virtuális világ élete

Élet a virtuális világban, a virtuális világ élete Élet a virtuális világban, a virtuális világ élete avagy web2 megoldások a PTE beiskolázási kampányában Vendler Balázs ügyvezető a PREZENTÁCIÓ felépítése MarkCon Kik vagyunk? Játékos ötleteink Újítást

Részletesebben

A K+F+I forrásai között

A K+F+I forrásai között Joint Venture Szövetség EU 2014-2020 Konferencia 2014. január 30. A K+F+I forrásai 2014-2020 között Pecze Tibor Csongor elnök Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal EU tematikus célok Kötelező illeszkedés OP-k

Részletesebben

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ. az MVM EDISON Light Up! innovációs pályázat és startup versenyhez

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ. az MVM EDISON Light Up! innovációs pályázat és startup versenyhez PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ az MVM EDISON Light Up! innovációs pályázat és startup versenyhez A MVM Magyar Villamos Művek Zrt. (Szervező) meghirdeti az MVM Edison Light Up! innovációs pályázat és startup versenyt.

Részletesebben

FairShares Lab NEWSLETTER #3

FairShares Lab NEWSLETTER #3 -2018- NEWSLETTER #3 Platform -egy weboldal, de SOKKAL TÖBB annál! Az eszéki tréning során mutatta be a magyar partner a Platformot. Az E-learning és kommunikációs eszköz tulajdonképpen egy weboldal, de

Részletesebben

Pályázati Hírlevél 1. évfolyam - 22. szám 2013. október 28. Hallgatók számára

Pályázati Hírlevél 1. évfolyam - 22. szám 2013. október 28. Hallgatók számára Pályázati Hírlevél 1. évfolyam - 22. szám 2013. október 28. Hallgatók számára Tisztelt Olvasó! A Pályázati Hírlevél célja, hogy heti rendszerességgel összegyűjtse a Magyarországon és nemzetközi viszonylatokban

Részletesebben

Az IKT-val támogatott probléma-alapú tanulás és lehetőségei az idegennyelv tanításban

Az IKT-val támogatott probléma-alapú tanulás és lehetőségei az idegennyelv tanításban Az IKT-val támogatott probléma-alapú tanulás és lehetőségei az idegennyelv tanításban Czékmán Balázs Somfalvi Zita Szabó Fruzsina Debreceni Egyetem Humán Tudományok Doktori Iskola PhD hallgató Elméleti

Részletesebben

A jövő hídja 2013. Budapest Győr Szeged Debrecen

A jövő hídja 2013. Budapest Győr Szeged Debrecen 2013 A JÖVŐ HÍDJA A jövő hídja 2013 Budapest Győr Szeged Debrecen (TERVEZET) kiemelt támogatóink A 2011. és 2012. évi rendezvényeken Összefoglaló Immáron harmadik alkalommal rendezzük meg Magyarország

Részletesebben

Pályázati Hírlevél 1. évfolyam - 25. szám 2013. december 2. Hallgatók számára

Pályázati Hírlevél 1. évfolyam - 25. szám 2013. december 2. Hallgatók számára Pályázati Hírlevél 1. évfolyam - 25. szám 2013. december 2. Hallgatók számára Tisztelt Olvasó! A Pályázati Hírlevél célja, hogy heti rendszerességgel összegyűjtse a Magyarországon és nemzetközi viszonylatokban

Részletesebben

H 2020 munkacsoport alakuló értekezlet

H 2020 munkacsoport alakuló értekezlet Interdiszciplináris kutatói teamek létrehozása és felkészítése a nemzetközi programokban való részvételre a Miskolci Egyetem stratégiai kutatási területein TÁMOP-4.2.2.D-15/1/KONV-2015-0017 H 2020 munkacsoport

Részletesebben