A polgárőr igazolvány jelentősége a polgárőr egyesületek működésében; adminisztráció előadás

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A polgárőr igazolvány jelentősége a polgárőr egyesületek működésében; adminisztráció előadás"

Átírás

1 JÁRÁSI KOORDINÁTOROK II. ORSZÁGOS FELKÉSZÍTŐ FÓRUMA Budapest, A polgárőr igazolvány jelentősége a polgárőr egyesületek működésében; adminisztráció előadás dr. Balogh Endre Róbert OPSZ igazgatási vezető

2 POLGÁRŐR TÖRVÉNY A polgárőrségről és a polgárőri tevékenység szabályairól szóló, évi CLXV. törvény (a továbbiakban Pőtv.) teljes egészében szabályozza a polgárőrök tevékenységét, rendelkezéseket tartalmaz a polgárőrök igazolvánnyal történő ellátásáról, nyilvántartásáról is. is A polgárőr törvény magasabb minőséget jelent nemcsak az egyesületek szervezettségét, működési stabilitását tekintve, hanem a polgárőrök képzettségében, szervezettségében, polgárőr-szolgálatuk ellátásában; a polgárőri bűnmegelőzés színvonalának jelentős emelkedésében is.

3 JELENTŐSÉGE - A Pőtv. helyhez köti, a saját településéhez köti a polgárőr egyesületek működését. A polgárőr egyesületek ne vándoroljanak, ne menjenek idegen településekre, ne legyenek szabad csapatok. Ennek a jogalkotói szándéknak az érvényesülését segíti elő a polgárőr törvényben megfogalmazott szabályrendszer a polgárőr igazolványhoz kapcsolódóan is. - Tehát úgy is fogalmazhatunk, hogy a Pőtv. a polgárőr egyesületek lényegi működését, és a polgárőrök jogállását úgy is szabályozza, hogy azokat a polgárőr igazolvány meglétéhez köti az egyesület polgárőr tagjainál. - A polgárőr igazolvány mögé (megszerzéséhez, használatához, visszavételéhez) a törvény felsorakoztatja mindazon tartalmi elemeket, amelyek meghatározzák a polgárőr jogait és kötelességeit, kifejezik a polgárőr tevékenység mibenlétét.

4 JELENTŐSÉGE - A polgárőr törvény különös jelentőséget ad a polgárőr igazolványnak azáltal, hogy a 11. (1) bek. előírja: a POLGÁRŐR az alap- és kiegészítő feladatokat kizárólag polgárőr igazolvány birtokában láthatja el. - A polgárőr igazolvány megszerzése tehát kulcsszerepet tölt be a minőségi polgárőrség működésében. - Miért? Mert jogok és kötelességek kapcsolódnak hozzá azaz ha nincs igazolvány, az egyesület tagja nem tudja gyakorolni, nem is gyakorolhatja ezeket a jogokat, kötelességeket. Ezért elsődleges feladata minden polgárőr egyesületnek, hogy tagjai rendelkezzenek polgárőr igazolvánnyal.

5 JELENTŐSÉGE január 1-je óta polgárőr igazolvány nélkül nem láthatja el a polgárőr egyesület tagja a Pőtv. 3. (1) és (2) bekezdéseiben megfogalmazott alap- és kiegészítő feladatokat. feladatokat - Melyek ezek a feladatok? (1) A polgárőr egyesület alapfeladatként a helyi közrend és - 3. közbiztonság védelme, valamint a bűnmegelőzésben való közreműködés érdekében - közterületi járőrszolgálatot, - figyelőszolgálatot, - a közúti baleset helyszínén, - valamint bölcsőde, óvoda, általános és középiskola közvetlen közelében jelzőőri tevékenységet lát el.

6 JELENTŐSÉGE - 3. (2) A polgárőr egyesület......kiegészítő feladatként önkéntesen közreműködhet... közreműködhet a) b) c) d) e) f) g) h) i) a katasztrófákra történő felkészülés, a katasztrófák elleni védekezés és a helyreállítás, újjáépítés feladataiban, valamint a polgári védelmi szervezetek tevékenységében, továbbá a környezet veszélyeztetésének, károsításának megelőzésében és elhárításában, következményeinek felszámolásában, a baleset-megelőzési, az áldozatvédelmi, a közlekedésbiztonsági, állat-, környezetés természetvédelmi tevékenység támogatásában, a lakosság és az önkormányzatok közötti kapcsolat erősítésében, az otthonában élő fogyatékos személy védelmében, a polgárok és javaik védelmében, az állami és önkormányzati vagyon megóvásában, a közterületen közbiztonsági, bűnmegelőzési, valamint bűnüldözési célból elhelyezett képfelvevő által rögzített felvételek megfigyelésében, a rendezvények helyszínének biztosításában,...bűnmegelőzési és közbiztonsági, valamint baleset-megelőzési bizottság munkájában, az önálló, valamint közös feladat- vagy szolgálatellátás útján az együttműködő szervek szakmai tevékenységének segítésében, a polgárőr egyesület feladataival összefüggő oktatási, kulturális, ismeretterjesztő tevékenységben a körözött tárgyak, személyek és holttestek azonosításában és felkutatásában.

7 JELENTŐSÉGE Az alap- és a kiegészítő feladatok végzésénél azonos feltételeket érvényesít a Pőtv. 11. (1), tehát a polgárőr egyesületnek csak olyan tagja végezheti, aki rendelkezik a Pőtv. 11. (1) bekezdése szerinti polgárőr igazolvánnyal, igazolvánnyal és azt a Pőtv. 15. (4) bekezdésében foglaltaknak megfelelően a formaruhán jól láthatóan, az egyedi azonosítót tartalmazó oldalával kifelé fordítva, kitűzve viseli!

8 JELENTŐSÉGE Az alap- és a kiegészítő feladatok végzésénél azonos feltételeket érvényesít a Pőtv. 11. (1), tehát a polgárőr egyesületnek csak olyan tagja végezheti, aki rendelkezik a Pőtv. 11. (1) bekezdése szerinti polgárőr igazolvánnyal, igazolvánnyal és azt a Pőtv. 15. (4) bekezdésében foglaltaknak megfelelően a formaruhán jól láthatóan viseli! MEGÁLLAPÍTHATJUK, HOGY A POLGÁRŐR EGYESÜLETNEK AZON TAGJAI, AKIK NEM RENDELKEZNEK POLGÁRŐR IGAZOLVÁNNYAL, NEM VÉGEZHETIK A TÖRVÉNYBEN FELSOROLT POLGÁRŐR ALAP- ÉS KIEGÉSZÍTŐ FELADATOKAT! ŐK JOGÁLLÁSUKAT TEKINTVE NEM POLGÁRŐRÖK! POLGÁRŐRÖK NEM ILLETI MEG ŐKET A KÖZFELADATOT ELLÁTÓ SZEMÉLY KÜLÖNÖS, BÜNTETŐJOGI VÉDELME SEM!

9 JELENTŐSÉGE - Pőtv. 9. (1) Az Országos Polgárőr Szövetség közigazgatási hatósági feladatként nyilvántartást vezet a kiadott polgárőr igazolványokról, a kiadásuk alapjául szolgáló, a 10. (3) bekezdésében meghatározott feltételek (18. életév betöltése, cselekvőképesség és büntetlen előéletűség) igazolásához szükséges adatokról, az adatváltozásról, a polgárőr szolgálat ellátására jogosultakról, az igazolvány visszavonásáról, bevonásáról. A felsorolt feladatokat az OPSZ Igazgatási Szervezete a megyei szövetségek irodái közreműködésével végzi, amelynek során alkalmazni kell az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló, évi. CXII. törvény (Infotv.) végrehajtására kiadott OPSZ ADATVÉDELMI ÉS ADATBIZTONSÁGI SZABÁLYZATOT. (Az OPSz további közigazgatási hatósági feladatai : dönt a szolgálati és etikai szabályokat megszegő polgárőrökkel szemben benyújtott panaszról, az országos baleset-megelőzési bizottság tagjaként közvetlenül is részt vesz a balesetmegelőzésben.)

10 Pőtv. 11. (1) bek. szerint a polgárőr igazolvány formátumát a rendészetért felelős miniszter állapítja meg, a 28. d) pontjában pedig felhatalmazást kap a rendészetért felelős miniszter, hogy a polgárőr igazolvány formátumát rendeletben határozza meg. A 15/2012. (IV. 3.) BM rendelet [az azt módosító 50/2012. (X. 11.) BM rendelet 5. (2) bek. szerint (amely X. 12-től hatályos)] 6. kimondja: A polgárőr igazolvány az ISO 7810 (1995) szabvány vagy ezzel egyenértékű más kritériumok alapján gyártott, egyedi grafikus mintázatú, műanyag kártyaigazolvány, amelynek mindkét oldalán kék, világoskék és fehér árnyalatú alnyomat található. Pőtv. 11. (4) bek. határozza meg, hogy az OPSz által kibocsátott polgárőr igazolványnak milyen adatokat kell tartalmaznia.

11 IGÉNYLÉSÉNEK, KIADÁSÁNAK RENDJE 1. A polgárőr igazolvány-igénylést a polgárőr egyesület elnöke hagyja jóvá az egyesületi tag részére és kérésére, amelyhez Igazolvány-igénylő adatlap polgárőr igazolványhoz igazolványhoz c. nyomtatványt kell kitölteni. Az adatlap kitöltése, jóváhagyása, kezelése, a rajta lévő nyilatkozattétel és tanúsítás nagy felelősség. A kitöltött, jóváhagyott és hitelesített valamint adatfeldolgozásra továbbadott adatlapnak magánokirat a minősítése, a személyes adatok miatt adatvédelem alá esik, szoros átadás-átvétel alá tartozó dokumentum!

12 IGÉNYLÉSÉNEK, KIADÁSÁNAK RENDJE Az OPSZ tagságú egyesület tanúsítványi számát be kell írni. Az egyesületi elnöké a felelősség, hogy igazolja: a kérelmező az egyesület tagja, és megfelel a polgárőri feltételeknek, valamint polgárőri alapismeretekből sikeres vizsgát tett.

13 Az igazolványt igénylő nyilatkozik az adatok hitelességéről, hitelességéről a büntetlen előéletéről, előéletéről cselekvőképességéről, cselekvőképességéről önkéntességéről, és az OPSZ belső normáinak elismeréséről, elismeréséről és hogy hozzájárul adatainak kezeléséhez. Az ügyleti tanúk aláírásával az igazolványt igénylő adatlap teljes értékű magánokirattá válik. Az átadás-átvétel (2 pld.ban) dokumentálása!

14 IGÉNYLÉSÉNEK, KIADÁSÁNAK RENDJE 2. A kitöltést követően a polgárőr fényképkészítés céljából (személyazonosító okmánnyal, lakcímkártyával és a szükséges aláírásokkal ellátott adatlappal együtt) az Okmányiroda Személyazonosító Igazolványt készítő Ügyfélszolgálatnál kéri, hogy NEK-kártyához (Nemzeti Egységes Kártya) fényképfelvételt készítsenek róla. A polgárőrnek az okmányirodában ki kell töltenie egy űrlapot, amelyen a felsorolt személyazonosításra szolgáló okmányok ellenőrzésre kerülnek. Erre az űrlapra történik a NEK azonosító szám rögzítése. rögzítése

15 IGÉNYLÉSÉNEK, KIADÁSÁNAK RENDJE

16 IGÉNYLÉSÉNEK, KIADÁSÁNAK RENDJE 3. Az elkészített fényképfelvételt követően, a pontosan kitöltött Igazolvány-igénylő adatlapot mint magánokiratba foglalt, személyes adatokat tartalmazó dokumentumot át kell adni a fővárosi / megyei polgárőr szövetségnél dolgozó, arra feljogosított Irodavezetőnek. Az átadás-átvételt figyelemmel az OPSZ Adatvédelmi és adatbiztonsági szabályzatára rögzíteni kell az Igazolvány-igénylő adatlap alsó bekeretezett részében az Igazolvány-igénylő adatlap másolati példányát az igénylő visszakapja. A megyei irodavezetőnek a NEK-azonosítót az Igazolvány-igénylő adatlap alsó bekeretezett részébe be kell írnia, illetve az összes adat valódiságát ellenőriznie kell az igénylőlapon. 4. A fővárosi / megyei polgárőr szövetségnél dolgozó és belépési kóddal (át nem ruházható azonosítóval és jelszóval) rendelkező megyei irodavezető az adatlapok alapján rögzíti a Poszeidon informatikai rendszerbe az egyes polgárőrök igazolvánnyal kapcsolatos adatait.

17 IGÉNYLÉSÉNEK, KIADÁSÁNAK RENDJE A rögzítések után a megyei irodavezető az esetleges hibaüzeneteket köteles lekérdezni és hibajelzés esetén (a neki rendelkezésére álló hibakód-lista szerint) a szükséges intézkedést soron kívül kezdeményezni. Lásd a mellékletet:

18 IGÉNYLÉSÉNEK, KIADÁSÁNAK RENDJE A rögzítés után a megyei irodavezető az Igazolvány-igénylő adatlapokat az OPSZ Igazgatási Szervezetének megküldi archiválás végett. 5. Ezután a feldolgozás és gyártás 15 napon belül megtörténik. Az elkészült polgárőr-igazolványokat az Országos Polgárőr Szövetség Igazgatási Szervezete veszi át az igazolvány gyártását végző Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalától (KEKKH), majd továbbítja rendőrségi futárpostával a megyei szövetségeknek az általuk kért rendőri szervhez (rendőrkapitányság, rendőrőrs). 6. A megyei irodavezető a kész igazolványok továbbítását az egyesületekhez átadás-átvételi dokumentumban köteles rögzíteni. 7. A polgárőr aláírás ellenében veheti át az egyesülete elnökétől a polgárőrigazolványát. FONTOS! A polgárőr egyesület az alapfeladatait csak akkor kezdheti meg, ha a működési területén illetékes megyei (fővárosi) rendőr-főkapitánysággal már írásos, együttműködési megállapodást kötött! [Pőtv. 4. (1) bek. a)] Addig, amíg ez hiányzik, az egyesület tagjai nem végezhetik az átvett polgárőrigazolvány birtokában sem a polgárőr alapfeladatokat!!!

19 IGÉNYLÉSÉNEK, KIADÁSÁNAK RENDJE 8. A polgárőr-igazolványt az igazolvány-igénylésnek az OPSZ Igazgatási Szervezete átruházott jogkörben eljáró, megyei irodavezető részére történt átadását követő 30 napon belül adja ki az Országos Polgárőr Szövetség. A 30 napos kiadási határidő a helyesen kitöltött, gyártásra alkalmas igénylésekre vonatkozik. Az irodavezető az adatbevitellel NEM késlekedhet! 9. Az érvényét vesztett, illetve visszavont polgárőr igazolványokat az adott területi szövetségen keresztül az OPSZ Igazgatási Szervezetéhez kell visszaküldeni, amely gondoskodik a személyes adatok törléséről. 10. Igazolvány pótlását, cseréjét is (elvesztés vagy adatváltozás miatt) Igazolvány-igénylő adatlap polgárőr igazolványhoz c. nyomtatványon kell igényelni szintén a területi szövetségen keresztül. (Javasolt hozzá mellékelni még egy rövid feljegyzést az elvesztés körülményeiről, illetve az adatokban beállt változásról.)

20 visszavonása, bevonása A Pőtv. 9. (1) Az OPSz közigazgatási hatósági feladatként b) nyilvántartást vezet a kiadott polgárőr igazolványokról, c) dönt a szolgálati és etikai szabályokat megszegő polgárőrökkel szemben benyújtott panaszról, Az OPSZ Etikai Bizottsága csak közigazgatási hatósági jogkörben járhat el, és csak olyan személlyel (polgárőrrel) szemben benyújtott panaszról dönthet, akinek a polgárőr-igazolványát az OPSZ közigazgatási hatósági jogkörében tartja nyilván. A törvény rendelkezéseket tartalmaz a polgárőr igazolvány visszavonására és bevonására is. Mind a visszavonás, mind pedig a bevonás elrendelése HATÁROZATTAL történik. HATÁROZAT NÉLKÜL az igazolvány elvételére csak az intézkedő rendőr jogosult, amennyiben az bűncselekmény vagy szabálysértés tárgyát képezi, vagy azt bűncselekmény vagy szabálysértés elkövetéséhez eszközül használták! Igazolványát a polgárőr önszántából is visszaadhatja az egyesülete elnökének.

21 visszavonása A polgárőr igazolvány visszavonásig érvényes [Pőtv 11. (5) bek.]: Pőtv. 12. (1) és (2) bek. értelmében a polgárőr igazolvány kötelező visszavonásának alapja: alapja a büntetett előéletűvé válás a cselekvőképesség hiánya és a polgárőri szolgálat jogellenes ellátása miatt indult szabálysértési vagy büntetőeljárásban történt jogerős elmarasztás, elmarasztás továbbá a polgárőr egyesület jelzése alapján pedig kötelező a visszavonás akkor: ha a polgárőr nem kíván tovább polgárőr szolgálatot ellátni, illetve ha a polgárőr egyesületi tagsága megszűnt. A polgárőr igazolvány visszavonása a polgárőri státusz megszűnését is jelenti. A visszavonás időtartamának leteltét követően (amely lehet 5 év is) a polgárőr egyesület tagja kezdeményezheti a polgárőr igazolvány újbóli kiadását, tehát csak új igazolványt kaphat új igénylés alapján. Az OPSz nyilvántartja a visszavont igazolványok esetében a visszavonás jogalapjára és időtartamára vonatkozó adatokat.

22 bevonása A polgárőr igazolvány bevonása : Pőtv. 12. (3) bek. értelmében a polgárőr igazolványt az OPSz 8 napon belül bevonja: a Pőtv. 3. (1) bekezdésben meghatározott alapfeladat ellátásától vagy a polgárőri szolgálat ellátásától való eltiltás időtartamára (max. 6 hónapra), hónapra ha a polgárőrrel szemben az OPSz etikai bizottsága a 25. (1) bekezdés b) vagy c) pontjában meghatározott intézkedést (eltiltást) eltiltást alkalmazta; a szabálysértési vagy a büntetőeljárás jogerős befejezéséig, ha a polgárőrrel szemben szabálysértési vagy büntetőeljárás indult, és a polgárőr igazolvány bevonását az eljáró hatóság előzetesen indokoltnak tartotta. A polgárőr igazolvány bevonása NEM érinti az egyesületi tag polgárőri jogállását, ezért vele szemben továbbra is folytatható etikai eljárás a bevonási idő alatt is. A bevonási idő leteltével az igazolvány visszaadása nem kívánja meg újabb igazolványigénylés benyújtását. Igazolványát automatikusan visszakapja.

23 visszavonása, bevonása Mindenki számára visszaellenőrizhető az OPSZ honlapján egyesületi bontásban, hogy mely igazolványok az érvényesek, melyek a bevontak és melyek a visszavontak. A Pőtv. 12. (5) alapján az OPSz a honlapján közzéteszi az érvényes, a bevont és a visszavont polgárőr igazolványok egyedi azonosítóját, valamint a polgárőr egyesület működési területének megjelölését, amelynek tagja az igazolvány birtokosa.

24 visszavonása, bevonása A polgárőr igazolvány visszavonásáról, illetve bevonásáról szóló határozat végrehajtását az érintettek számos esetben elmulasztják, azaz nem adják vissza a polgárőr igazolványukat az OPSZ-nek, sőt polgárőr szolgálatot is ellátnak. Nem gondolnak rá, hogy ezzel súlyosabb normasértést is elkövethetnek évi C. törvény a BTK-ról Közbiztonsági tevékenység jogellenes szervezése (vétség) 352. Aki a) olyan, a közbiztonság, közrend fenntartására irányuló tevékenységet szervez, amelyre jogszabály nem jogosítja fel, vagy b) a közbiztonság, közrend fenntartásának látszatát keltő tevékenységet szervez,vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő évi II. törvény a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről Közbiztonsági tevékenység jogosulatlan végzése (szabálysértés) 171. Aki közterületen vagy nyilvános helyen olyan, a közbiztonság, közrend fenntartására irányuló tevékenységet végez, amelyre jogszabály nem jogosítja fel, vagy ilyen tevékenység látszatát kelti, szabálysértést követ el.

25 FELMERÜLŐ KÉRDÉSEK LEHETSÉGES-E TÖBB EGYESÜLETBEN TAGSÁGI VISZONYYAL RENDELKEZNI? Igen, lehet. Mivel a Pőtv. 14. (1) bek. szerint a polgárőr a (2) bekezdésben meghatározott kivétellel kizárólag egyesülete működési területén láthatja el tevékenységét, az egyesülete elnökén keresztül kell kérnie a polgárőr igazolványt. KELL-E IGAZOLVÁNYT CSERÉLNIE ANNAK, AKI EGYESÜLETET VÁLT? Igen, kell. Mert kizárólag egyesülete működési területén láthatja el tevékenységét! LEHET-E A POLGÁRŐRNEK TÖBB A? Igen, lehet, ha azt az adott egyesületén keresztül megigényelte, és meg is kapta, valamint az egyesületek elnökei ezt támogatják, de tevékenysége során azt az igazolványt kell viselnie, amelyik egyesület területén látja el szolgálatát! Amennyiben a törvényben meghatározott valamely ok miatt az igazolványát be kell vagy vissza kell vonni, akkor az az összes igazolványára vonatkozik. LEHET-E POLGÁRŐR SZOLGÁLATBA VEZÉNYELNI AZT, AKINEK NINCS A BIRTOKÁBAN A A? NEM lehet. Mert a Pőtv. 15. (2) bek.-ben foglaltaknak megfelelően azt a formaruhán jól látható módon kell viseli!

26 A JÁRÁSI KOORDINÁTOROK FELADATAI A járási koordinátorok - ismerjék az igazolvány-igénylés folyamatát és adminisztrációját; - nyújtsanak segítséget az egyesületeknek a polgárőr igazolvány igényléséhez (tájékoztatással, szervezéssel, koordinációval pl. az okmányiroda és az egyesület között) - nyújtsanak segítséget az ún. alvó egyesületek mobilizálásához (átszervezéssel, a polgárőrök átirányításával a szomszédos egyesületekbe) - a kapcsolattartásuk során segítsék az elakadt igazolvány-igénylés megoldását (ellenőriztessék a megyei irodavezetővel az igénylés szabályosságát, tárják fel a hiba okát, végül kérjék az OPSz Igazgatási Szervezet segítségét; ne engedjék, hogy hónapok teljenek el, mert az akadályt nem határolják be, és arról az OPSz-t sem értesítik...) - maguk is ellenőrizzék a polgárőr igazolvány visszavonásáról, illetve bevonásáról szóló határozat végrehajtását, az igazolvány visszajuttatását az OPSz-hez - arra is figyeljenek, hogy ilyen esetben (igazolvány nélkül) a polgárőr NEM láthat el polgárőr szolgálatot!

27 A jelentősége abban is áll, hogy erősíti a polgárőr identitástudatát, azaz az egyesületéhez, a szövetséghez és az OPSZ -hez tartozás érzését; kifejezi és szolgálja a POLGÁRŐRSÉG EGYSÉGÉT!

28 Elsődleges feladata minden polgárőr egyesületnek, hogy tagjai rendelkezzenek polgárőr igazolvánnyal.

29 Elsődleges feladata minden polgárőr egyesületnek, hogy tagjai rendelkezzenek polgárőr igazolvánnyal.

30 Jelenleg db polgárőr igazolvány van kiadva, és több száz igénylés van feldolgozás alatt; legalább 15 ezres tartalékkal rendelkezünk még!

31 Ne feledjük, a polgárőr igazolvány a minőségi polgárőrség egyik legfontosabb záloga!

32 Köszönöm a figyelmet!

Beszámoló a Pesterzsébeti Polgárőrség 2015 évi tevékenységről

Beszámoló a Pesterzsébeti Polgárőrség 2015 évi tevékenységről PESTERZSÉBETI POLGÁRŐRSÉG 1202 Budapest, Bessenyei utca 69/B. Tel.: +36 (30) 932-9344 www.polgarorseg.eu Beszámoló a Pesterzsébeti Polgárőrség 2015 évi tevékenységről a Pesterzsébeti Polgárőrség közgyűlése

Részletesebben

BESZÁMOLÓ a Pesterzsébeti Polgárőrség év első félévi tevékenységről

BESZÁMOLÓ a Pesterzsébeti Polgárőrség év első félévi tevékenységről BUDAPEST FŐVÁROS XX. KERÜLET, PESTERZSÉBET ÖNKORMÁNYZATA 1201 Budapest, Kossuth Lajos tér 1. Tel.: 283-0549, Fax: 283-0061 www.pesterzsebet.hu PESTERZSÉBETI POLGÁRŐRSÉG 1202 Budapest, Bessenyei utca 69/B.

Részletesebben

23. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 31-i rendes ülésére

23. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 31-i rendes ülésére 23. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 31-i rendes ülésére Tárgy: Dombóvári Polgárőrség Önvédelmi Egyesület beszámolója

Részletesebben

Tisztelt Elnök Úr! egybeszerkesztett, ellenjegyzésével ellátott szövegét (a továbbiakban : egységes j avaslattervezet).

Tisztelt Elnök Úr! egybeszerkesztett, ellenjegyzésével ellátott szövegét (a továbbiakban : egységes j avaslattervezet). Urszaggyulés Hivatal a lrornfinyszám' 9 / '10 t(9 s' 4 Étkezett: 2015 MÁJ 1 1. Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Egységes javasla t Kövér László úr, az Országgy űlés elnöke részére Tisztelt Elnök

Részletesebben

2011. évi CLXV. törvény a polgárőrségről és a polgárőri tevékenység szabályairól 1. I. Fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. II.

2011. évi CLXV. törvény a polgárőrségről és a polgárőri tevékenység szabályairól 1. I. Fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. II. Hatály: 2015.VI.21. A jel a legutoljára megváltozott bekezdéseket jelöli. 2011. évi CLXV. törvény a polgárőrségről és a polgárőri tevékenység szabályairól 1 A közbiztonság és a közrend megteremtése és

Részletesebben

2011. évi CLXV. törvény a polgárőrségről és a polgárőri tevékenység szabályairól

2011. évi CLXV. törvény a polgárőrségről és a polgárőri tevékenység szabályairól 2011. évi CLXV. törvény a polgárőrségről és a polgárőri tevékenység szabályairól Szeged, 2012. 01. 21. 2012.01. 21. zambop@orfk.police.hu 1 "Ne arra törekedj, hogy többnek lássanak, mint ami vagy. Hanem

Részletesebben

BESZÁMOLÓ a Pesterzsébeti Polgárőrség évi tevékenységről

BESZÁMOLÓ a Pesterzsébeti Polgárőrség évi tevékenységről PESTERZSÉBETI POLGÁRŐRSÉG 1202 Budapest, Bessenyei utca 69/B. Tel.: +36 (30) 932-9344 www.polgarorseg.eu BESZÁMOLÓ a Pesterzsébeti Polgárőrség 2018. évi tevékenységről a Pesterzsébeti Polgárőrség közgyűlése

Részletesebben

T/ 4865. számú törvényjavaslat. a polgárőrségről és a polgárőri tevékenység szabályairól

T/ 4865. számú törvényjavaslat. a polgárőrségről és a polgárőri tevékenység szabályairól A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG KORMÁNYA T/ 4865. számú törvényjavaslat a polgárőrségről és a polgárőri tevékenység szabályairól Előadó: Dr. Pintér Sándor belügyminiszter Budapest, 2011. november 1 2011. évi... törvény

Részletesebben

NÉGYOLDALÚ EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

NÉGYOLDALÚ EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS amely létrejött egyrészről: NÉGYOLDALÚ EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS Budakeszi Város Önkormányzata (2092 Budakeszi, Fő utca 179.), a továbbiakban: Önkormányzat - képviseli dr. Csutoráné dr. Győri Ottília

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS térfigyelő kamerarendszer működtetésére

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS térfigyelő kamerarendszer működtetésére Szám:./2016. Emü. amely létrejött EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS térfigyelő kamerarendszer működtetésére Vilonya Község Önkormányzata (cím: 8194 Vilonya, Kossuth u. 18., képviseli: Fésüs Sándor, polgármester),

Részletesebben

Tömör István Balatonkenese Város polgármestere

Tömör István Balatonkenese Város polgármestere POLGÁRŐR EGYESÜLET BALATONKENESE-BALATONAKARATTYA 8174. Balatonkenese, Vörösmarty tér 8. e-mail: balatonkenese.polgarorseg@gmail.com Tel.: 06-30-621-58-71 Iktsz: 36/2013/05 Tömör István Balatonkenese Város

Részletesebben

2011. évi CLXV. törvény a polgárőrségről és a polgárőri tevékenység szabályairól

2011. évi CLXV. törvény a polgárőrségről és a polgárőri tevékenység szabályairól OptiJus Opten Kft. I. 2011. évi CLXV. törvény 2011. évi CLXV. törvény a polgárőrségről és a polgárőri tevékenység szabályairól A 2012.7.31. és 2012.12.31. között hatályos szöveg Tartalomjegyzék I. FEJEZET

Részletesebben

MÓDSZERTANI AJÁNLÁS 1 I. A POLGÁRŐR TÖRVÉNY ELŐÍRÁSAI

MÓDSZERTANI AJÁNLÁS 1 I. A POLGÁRŐR TÖRVÉNY ELŐÍRÁSAI MÓDSZERTANI AJÁNLÁS 1 AZ ÖNKORMÁNYZAT TERÜLETÉN A TÉRFIGYELŐ-RENDSZER MŰKÖDTETÉSÉBEN VALÓ POLGÁRŐRI KÖZREMŰKÖDÉSHEZ I. A POLGÁRŐR TÖRVÉNY ELŐÍRÁSAI A POLGÁRŐRSÉGRŐL ÉS A POLGÁRŐRI TEVÉKENYSÉG SZABÁLYAIRÓL

Részletesebben

SZEGEDI TÖRVÉNYSZÉK ELNÖKE. SZEGED 6701 Szeged, Pf Telefon/fax: 06/

SZEGEDI TÖRVÉNYSZÉK ELNÖKE. SZEGED 6701 Szeged, Pf Telefon/fax: 06/ SZEGEDI TÖRVÉNYSZÉK ELNÖKE SZEGED 6701 Szeged, Pf. 408. Telefon/fax: 06/62-549-484 2017.El.II.B.44. A SZEGEDI TÖRVÉNYSZÉK - ÉS AZ ILLETÉKESSÉGI TERÜLETÉN MŰKÖDŐ BÍRÓSÁGOK - SZABÁLYZATA (az I. számú módosítások

Részletesebben

BESZÁMOLÓ a Pesterzsébeti Polgárőrség évi tevékenységről

BESZÁMOLÓ a Pesterzsébeti Polgárőrség évi tevékenységről BUDAPEST FŐVÁROS XX. KERÜLET, PESTERZSÉBET ÖNKORMÁNYZATA 1201 Budapest, Kossuth Lajos tér 1. Tel.: 283-0549, Fax: 283-0061 www.pesterzsebet.hu PESTERZSÉBETI POLGÁRŐRSÉG 1202 Budapest, Bessenyei utca 69/B.

Részletesebben

Tájékoztató a jogszabályi kötelezettségen alapuló könyvvizsgálói tevékenység végzéséhez szükséges igazolásról

Tájékoztató a jogszabályi kötelezettségen alapuló könyvvizsgálói tevékenység végzéséhez szükséges igazolásról 1 Tájékoztató a jogszabályi kötelezettségen alapuló könyvvizsgálói tevékenység végzéséhez szükséges igazolásról A Magyar Könyvvizsgálói Kamaráról, a könyvvizsgálói tevékenységről, valamint a könyvvizsgálói

Részletesebben

Személyazonosító igazolvánnyal kapcsolatos eljárások

Személyazonosító igazolvánnyal kapcsolatos eljárások Személyazonosító igazolvánnyal kapcsolatos eljárások 2000. január 1-jétől az új személyazonosító igazolvány kártya formátumú. A személyazonosításra alkalmas okmányok köre kibővült 2000. január 1-jétől

Részletesebben

Ügyintéző: Takács Dániel. részére. Tisztelt [ ]!

Ügyintéző: Takács Dániel. részére. Tisztelt [ ]! Ügyiratszám: Ügyintéző: NAIH/2015/6921/2/V Takács Dániel részére Tisztelt! A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (a továbbiakban: Hatóság) intézett levelében azzal a kérdéssel fordult

Részletesebben

ELEKTRONIKUS ŰRLAP A NYILVÁNTARTÁSOK REGISZTERÉBE

ELEKTRONIKUS ŰRLAP A NYILVÁNTARTÁSOK REGISZTERÉBE Főlap Bejelentés célja A nyilvántartás ja Megnevezése Adatváltozás REG_1021 A nyilvántartást vezető szervezet Megnevezése ja (Törzsszám) Kapcsolattartó Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi

Részletesebben

Gomba Község Önkormányzatának a közterületi térfigyelő rendszer adatvédelmi, adatbiztonsági, üzemeltetési és kezelési szabályzata

Gomba Község Önkormányzatának a közterületi térfigyelő rendszer adatvédelmi, adatbiztonsági, üzemeltetési és kezelési szabályzata Gomba Község Önkormányzatának a közterületi térfigyelő rendszer adatvédelmi, adatbiztonsági, üzemeltetési és kezelési szabályzata A közterületi térfigyelő rendszer fogalma: A közterületi térfigyelő rendszer

Részletesebben

Mit kell magunkkal vinni a személyazonosító igazolvány igényléséhez?

Mit kell magunkkal vinni a személyazonosító igazolvány igényléséhez? A személyes megjelenésében - egészségügyi okból - akadályozott és a 14 éven aluli kérelmező az állandó személyazonosító igazolvány kiadására irányuló kérelmét a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint

Részletesebben

Tamási Város Önkormányzat képviselő-testületének 8/2012. (III. 1.) önkormányzati rendelete a Tamási Kártyáról. módosításokkal egységes szerkezetben

Tamási Város Önkormányzat képviselő-testületének 8/2012. (III. 1.) önkormányzati rendelete a Tamási Kártyáról. módosításokkal egységes szerkezetben Tamási Város Önkormányzat képviselő-testületének 8/2012. (III. 1.) önkormányzati rendelete a Tamási Kártyáról módosításokkal egységes szerkezetben Tamási Város Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi

Részletesebben

MAGYAR KÖZLÖNY szám. A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA december 5., hétfõ. Tartalomjegyzék

MAGYAR KÖZLÖNY szám. A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA december 5., hétfõ. Tartalomjegyzék MAGYAR KÖZLÖNY 144. szám A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA 2011. december 5., hétfõ Tartalomjegyzék 2011. évi CLXV. törvény A polgárõrségrõl és a polgárõri tevékenység szabályairól 34395 253/2011. (XII.

Részletesebben

Beszámoló a Pesterzsébeti Polgárőrség 2014 évi tevékenységről

Beszámoló a Pesterzsébeti Polgárőrség 2014 évi tevékenységről PESTERZSÉBETI POLGÁRŐRSÉG 1202 Budapest, Bessenyei utca 69/B. Tel.: +36 (30) 932-9344 www.polgarorseg.eu Beszámoló a Pesterzsébeti Polgárőrség 2014 évi tevékenységről a Pesterzsébeti Polgárőrség közgyűlése

Részletesebben

A járművezetésre jogosító okmányok kiadására, cseréjére és pótlására irányuló eljárás kérelemre indul! Ügyleírás:

A járművezetésre jogosító okmányok kiadására, cseréjére és pótlására irányuló eljárás kérelemre indul! Ügyleírás: KÖZLEKEDÉSI ÜGYEK: Vezetői engedélyek kiadásával kapcsolatos hatósági ügyek: Vezetői engedély csere Amennyiben a vezetői engedély lejárt, betelt, megrongálódott, vagy új kategóriát szerzett valamint ha

Részletesebben

BESZÁMOLÓ a Pesterzsébeti Polgárőrség évi tevékenységről

BESZÁMOLÓ a Pesterzsébeti Polgárőrség évi tevékenységről PESTERZSÉBETI POLGÁRŐRSÉG 1202 Budapest, Bessenyei utca 69/B. Tel.: +36 (30) 932-9344 www.polgarorseg.eu BESZÁMOLÓ a Pesterzsébeti Polgárőrség 2017. évi tevékenységről a Pesterzsébeti Polgárőrség közgyűlése

Részletesebben

Euronet Magyarország Informatika Zrt. ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ

Euronet Magyarország Informatika Zrt. ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ Euronet Magyarország Informatika Zrt. ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ 1. Az adatkezelő adatai: Az adatkezelő neve: Euronet Magyarország Informatika Zrt. Az adatkezelő hivatalos címe: 1138 Budapest, Váci út 188.

Részletesebben

ELŐTERJES ZTÉS. Előadó: Mező József jegyző Előkészítette: Dr. Varga Csaba Véleményezte: Ügyrendi és Szociális Bizottság

ELŐTERJES ZTÉS. Előadó: Mező József jegyző Előkészítette: Dr. Varga Csaba Véleményezte: Ügyrendi és Szociális Bizottság ELŐTERJES ZTÉS Tiszalök Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 30-án tartandó ülésének, 2. számú Előterjesztés a közterületi térfigyelő rendszer működtetéséről szóló rendelet megalkotásáról

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS BM ORSZÁGOS KATASZTRÓFAVÉDELMI FŐIGAZGATÓSÁG. és az ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG. között

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS BM ORSZÁGOS KATASZTRÓFAVÉDELMI FŐIGAZGATÓSÁG. és az ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG. között Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Szám:1068-1/2011/alt. OKF Országos Polgárőr Szövetség Szám: 544-2/2011 OPSZ EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS a BM ORSZÁGOS KATASZTRÓFAVÉDELMI FŐIGAZGATÓSÁG

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Kormány részére

ELŐTERJESZTÉS. a Kormány részére INFOKOMMUNIKÁCIÓÓÉRT FELELŐS KORMÁNYBIZTOS XIX- /1/2009 1 ELŐTERJESZTÉS a Kormány részére a közigazgatási hatósági eljárásokban felhasznált elektronikus aláírásokra és az azokhoz tartozó tanúsítványokra,

Részletesebben

2015. évi... törvény

2015. évi... törvény 2015. évi.... törvény a polgár őrségről és a polgár őri tevékenység szabályairól szóló 2011. évi CLXV. törvény módosításáró l 1. A polgár őrségr ől és a polgárőri tevékenység szabályairól szóló 2011. évi

Részletesebben

MAGYAR KÖZLÖNY. 144. szám. A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA 2011. december 5., hétfõ. Tartalomjegyzék

MAGYAR KÖZLÖNY. 144. szám. A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA 2011. december 5., hétfõ. Tartalomjegyzék MAGYAR KÖZLÖNY 144. szám A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA 2011. december 5., hétfõ Tartalomjegyzék 2011. évi CLXV. törvény A polgárõrségrõl és a polgárõri tevékenység szabályairól 34395 253/2011. (XII.

Részletesebben

Községi Polgárőrség Szakoly. Alapszabály

Községi Polgárőrség Szakoly. Alapszabály Községi Polgárőrség Szakoly Alapszabály A Szakolyi Polgárőr Egyesület közgyűlése az 1993. január 15. napján kelt alapszabályát, melyet a SZ- SZ-B Megyei Bíróság Pk.60075/1993/2, 1993.03.30. ügyiratszámon

Részletesebben

Érintetti tájékoztató. eljárás

Érintetti tájékoztató. eljárás Érintetti tájékoztató Sorszám Adatkezelés megnevezése Adatkezelés célja Adatkezelés jogalapja 29000-148/129/2018.RAV Fegyver javítói engedély megadására irányuló eljárás Fegyver javítói engedély megadására

Részletesebben

e-post Hungary Szolgáltató Kft. ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ

e-post Hungary Szolgáltató Kft. ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ e-post Hungary Szolgáltató Kft. ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ 1. Az adatkezelő adatai: Az adatkezelő neve: Az adatkezelő hivatalos címe: e-post Hungary Szolgáltató Kft. 6722 Szeged, Tisza Lajos krt. 47. VIII.em.

Részletesebben

2011. évi... törvény. a polgárőrségről és a polgárőri tevékenység szabályairól. I. Fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. II. Fejezet

2011. évi... törvény. a polgárőrségről és a polgárőri tevékenység szabályairól. I. Fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. II. Fejezet 1. melléklet a BM/5304/2011. számú kormány-előterjesztéshez 2011. évi... törvény a polgárőrségről és a polgárőri tevékenység szabályairól A közbiztonság és a közrend megteremtése, illetve fenntartása az

Részletesebben

ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT

ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT C S Ó K A B O S C H C A R S E R V I C E 7781, LIPPÓ Ifjúság u. 21. Telefon: +3669/377-091 Csóka István: +3630/594-8550 Munkafelvétel: +3630/629-5711 E-mail: csoka.auto@gmail.com ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI

Részletesebben

A Kormány. 78/2007. (IV. 24.) Korm. r e n d e l e t e. a környezeti alapnyilvántartásról

A Kormány. 78/2007. (IV. 24.) Korm. r e n d e l e t e. a környezeti alapnyilvántartásról A Kormány 78/2007. (IV. 24.) Korm. r e n d e l e t e a környezeti alapnyilvántartásról A Kormány a környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvény (a továbbiakban: Kvt.) 110.

Részletesebben

A belügyminiszter. BM rendelete

A belügyminiszter. BM rendelete Tervezet! A belügyminiszter /2015. ( ) BM rendelete a belügyminiszter irányítása alatt álló rendvédelmi szervek szolgálati jelvényeinek rendszeresítésével, valamint az ilyen szerveknél szolgálati jogviszonyban

Részletesebben

.../2017. (...) önkormányzati rendelete

.../2017. (...) önkormányzati rendelete Minősített szótöbbség Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata Képviselő-testülete.../2017. (......) önkormányzati rendelete az Újbuda közterületein a járművel várakozás rendjének egységes kialakításáról

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI EGYETEM DIÁKIGAZOLVÁNY KEZELÉSÉNEK ELJÁRÁSI RENDJE

NYÍREGYHÁZI EGYETEM DIÁKIGAZOLVÁNY KEZELÉSÉNEK ELJÁRÁSI RENDJE NYÍREGYHÁZI EGYETEM DIÁKIGAZOLVÁNY KEZELÉSÉNEK ELJÁRÁSI RENDJE Elfogadva: 2012. május 22., hatályba lép: 2012. május 24-én Utolsó módosítás: 2016. június 14., hatályba lép: 2016. június 16-án Az oktatási

Részletesebben

ZTR Neve: 1.2. Székhelye: 1.3. Elérhetősége (telefon, fax, ): 1.4. Cégjegyzékszáma: 1.5. Egyéni vállalkozó nyilvántartási száma:

ZTR Neve: 1.2. Székhelye: 1.3. Elérhetősége (telefon, fax,  ): 1.4. Cégjegyzékszáma: 1.5. Egyéni vállalkozó nyilvántartási száma: ZTR S á r v á r i K ö z ö s Ö n k o r m á n y z a t i H i v a t a l H a t ó s á g i I r o d a 9600 Sárvár, Várkerület u. 2. levelezési cím: 9601 Sárvár, Pf. 78., fax: (06 95) 523157 telefon: (06 95) 523132

Részletesebben

ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ. Adatkezelési tájékoztató. a névre szóló belépőjegy kiállításához, valamint a beléptetéshez kapcsolódó adatkezelésről

ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ. Adatkezelési tájékoztató. a névre szóló belépőjegy kiállításához, valamint a beléptetéshez kapcsolódó adatkezelésről ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ Adatkezelési tájékoztató a névre szóló belépőjegy kiállításához, valamint a beléptetéshez kapcsolódó adatkezelésről 1. Adatkezelő neve, elérhetőségei Az adatkezelő megnevezése:

Részletesebben

1. A Szerencsejáték Zrt., mint adatkezelő adatai

1. A Szerencsejáték Zrt., mint adatkezelő adatai A Szerencsejáték Zrt. adatkezelési tájékoztatója a pénzmosás és a finanszírozása megelőzését és megakadályozását, valamint a pénzügyi és vagyoni korlátozó intézkedések végrehajtását érintő adatkezelésével

Részletesebben

Balaton Európa legbiztonságosabb tava. Jamrik Péter

Balaton Európa legbiztonságosabb tava. Jamrik Péter Balaton Európa legbiztonságosabb tava Jamrik Péter elnök Közbiztonsági Tanácsadó Testület Vízbiztonság Tájékoztatás Oktatás képzés Prevenció Riasztás Segélyhívás fogadása Bevetés irányítás Parti mentőőr

Részletesebben

A pénzügyi vállalkozás vezető állású személyének megválasztása/kinevezése

A pénzügyi vállalkozás vezető állású személyének megválasztása/kinevezése A pénzügyi vállalkozás vezető állású személyének megválasztása/kinevezése I. VEZETŐ ÁLLÁSÚ SZEMÉLYEK Az MNB előzetes engedélyével választható meg, illetőleg nevezhető ki a pénzügyi vállalkozásnál vezető

Részletesebben

Jogszabály változás alkalmazása: 8/2018 (VIII.17.) ITM rendelet

Jogszabály változás alkalmazása: 8/2018 (VIII.17.) ITM rendelet Jogszabály változás alkalmazása: 8/2018 (VIII.17.) ITM rendelet Metrológiai és Műszaki Felügyeleti Főosztály (MMFF) Műszaki Felügyeleti Osztály (MFO) Jarabek Péter, műszaki biztonsági referens (jarabek.peter@bfkh.gov.hu)

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ SZEMÉLYAZONOSÍTÓ IGAZOLVÁNY ÜGYINTÉZÉSÉHEZ

TÁJÉKOZTATÓ SZEMÉLYAZONOSÍTÓ IGAZOLVÁNY ÜGYINTÉZÉSÉHEZ TÁJÉKOZTATÓ SZEMÉLYAZONOSÍTÓ IGAZOLVÁNY ÜGYINTÉZÉSÉHEZ Személyazonosító igazolvány igénylése 14. életév betöltése után 18 éves kor betöltéséig Személyazonosító igazolvány igénylése 14. életévet be nem

Részletesebben

Marcali Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 34/2013. (XII.20.) önkormányzati rendelete

Marcali Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 34/2013. (XII.20.) önkormányzati rendelete Marcali Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 8700 Marcali, Rákóczi u. 11. Tel.: 85/501-000 Marcali Város Önkormányzata Képviselő-testületének 34/2013. (XII.20.) önkormányzati rendelete a Marcali

Részletesebben

Jelzőőri tevékenység oktatása

Jelzőőri tevékenység oktatása Jelzőőri tevékenység oktatása Szilágyi Omer r.ftzls. Pécs RK Központi Szolgálatirányító parancsnok Nagykozári Polgárőr Egyesület omer.seriff@gmail.com 2017 Jogalap 2011.évi CLXV. törvény a polgárőrségről

Részletesebben

ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG E L N Ö K. Országos Polgárőr Szövetség Etikai Bizottságának ÜGYRENDJE

ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG E L N Ö K. Országos Polgárőr Szövetség Etikai Bizottságának ÜGYRENDJE ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG E t i k a i B i z o t t s á g E L N Ö K Levélcím: Telefon: Fax: BM-tel: BM-fax: 1077 Budapest Király u. 71. 441-1827 441-1794 441-1821 21-248 21-232 Országos Polgárőr Szövetség

Részletesebben

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ 1 / 7 ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ Tisztelt Ügyfelünk! A természetes személyeknek a kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A ÉVI ÓVODAI FELVÉTEL ELJÁRÁSRENDJÉRŐL. Tisztelt Szülők!

TÁJÉKOZTATÓ A ÉVI ÓVODAI FELVÉTEL ELJÁRÁSRENDJÉRŐL. Tisztelt Szülők! TÁJÉKOZTATÓ A 2018. ÉVI ÓVODAI FELVÉTEL ELJÁRÁSRENDJÉRŐL Tisztelt Szülők! Az óvodai felvétel eljárásával kapcsolatosan tájékoztatom Önöket arról, hogy Pilisvörösvár Város Önkormányzata a törvényi előírásoknak

Részletesebben

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 27/2011. (XII.02.) önkormányzati rendelete a Befektetés a jövőbe Zalaegerszegi Felsőoktatási Ösztöndíjról

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 27/2011. (XII.02.) önkormányzati rendelete a Befektetés a jövőbe Zalaegerszegi Felsőoktatási Ösztöndíjról Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 27/2011. (XII.02.) önkormányzati rendelete a Befektetés a jövőbe Zalaegerszegi Felsőoktatási Ösztöndíjról Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése az Alaptörvény

Részletesebben

ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA Helyi szerv 1. Szervezeti, személyzeti adatok 1.1. Kapcsolat, szervezet, vezetők

ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA Helyi szerv 1. Szervezeti, személyzeti adatok 1.1. Kapcsolat, szervezet, vezetők 1 ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA Helyi szerv 1. Szervezeti, személyzeti adatok 1.1. Kapcsolat, szervezet, vezetők I. Elérhetőségi adatok 1. Hivatalos név: BRFK XVI. kerületi Rendőrkapitányság 2. Székhely:

Részletesebben

ÜGYFÉL ÜGYINTÉZÉSI RENDELKEZÉSÉNEK NYILVÁNTARTÁSA

ÜGYFÉL ÜGYINTÉZÉSI RENDELKEZÉSÉNEK NYILVÁNTARTÁSA ÜGYFÉL ÜGYINTÉZÉSI RENDELKEZÉSÉNEK NYILVÁNTARTÁSA SZOLGÁLTATÁS LEÍRÓ LAP 2017. július 1. v2.0 EREDETI Tartalomjegyzék 1. A SZOLGÁLTATÁS CÉLJA... 3 2. A SZOLGÁLTATÁSI LEÍRÁSA... 3 3. A SZOLGÁLTATÁS RÉSZEI...

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere. Javaslat a térfigyelő kamerarendszer működtetésével kapcsolatos együttműködési megállapodás módosítására

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere. Javaslat a térfigyelő kamerarendszer működtetésével kapcsolatos együttműködési megállapodás módosítására Polgármestere Ügyszám: 22316-1/2018. Javaslat a térfigyelő kamerarendszer működtetésével kapcsolatos együttműködési megállapodás módosítására Tisztelt Közgyűlés! A térfigyelő kamerarendszer működtetésére

Részletesebben

A Társaság ezúton teszi közzé adatkezelési elveit, amelyet magára nézve kötelező erővel ismer el.

A Társaság ezúton teszi közzé adatkezelési elveit, amelyet magára nézve kötelező erővel ismer el. A Szerencsejáték Zrt. i tájékoztatója a pénzmosás és megelőzését és megakadályozását, valamint a pénzügyi és vagyoni korlátozó intézkedések végrehajtását érintő ével ban A Szerencsejáték Zrt. (a továbbiakban:

Részletesebben

Egyéb más rendvédelmi/rendészeti szervek helye, szerepe, alapfeladatai 2016_01

Egyéb más rendvédelmi/rendészeti szervek helye, szerepe, alapfeladatai 2016_01 Egyéb más rendvédelmi/rendészeti szervek helye, szerepe, alapfeladatai 2016_01 Melyek ezek? Nemzeti Adó- és Vámhivatal A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi

Részletesebben

52/2005. (XII. 05.) Budapest Józsefváros Önkormányzati rendelet. a Józsefvárosi Közterület-felügyelet szervezetéről és feladatairól *

52/2005. (XII. 05.) Budapest Józsefváros Önkormányzati rendelet. a Józsefvárosi Közterület-felügyelet szervezetéről és feladatairól * 52/2005. (XII. 05.) Budapest Józsefváros Önkormányzati rendelet a Józsefvárosi Közterület-felügyelet szervezetéről és feladatairól * Budapest Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Pályázati felhívás. A pályázatok elbírálásánál előnyben részesül, az a személy, aki

Pályázati felhívás. A pályázatok elbírálásánál előnyben részesül, az a személy, aki Pályázati felhívás A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Elnöksége pályázatot hirdet megyei Szakmai vizsgabizottsági tagi névjegyzékébe történő felvételre 1. A pályázati kiírás célja:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. szeptember 24-i rendes ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. szeptember 24-i rendes ülésére 16. számú előterjesztés Minősített többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. szeptember 24-i rendes ülésére Tárgy: Rendeletalkotás a közterületi térfigyelő rendszerről

Részletesebben

A BCE Entz Ferenc Könyvtár és Levéltár Levéltári Kutatási Szabályzata

A BCE Entz Ferenc Könyvtár és Levéltár Levéltári Kutatási Szabályzata A BCE Entz Ferenc Könyvtár és Levéltár Levéltári Kutatási Szabályzata A BCKT 2014.05.14-ei ülésén a 16/2014.(V.14.) számú határozatával támogatta a Szabályzat elfogadását. Ezzel egyidejűleg a tárgyban

Részletesebben

Adatvédelmi tájékoztató ügyfelek részére a szolgáltatási tevékenységgel összefüggésben kezelt személyes adatokra vonatkozóan

Adatvédelmi tájékoztató ügyfelek részére a szolgáltatási tevékenységgel összefüggésben kezelt személyes adatokra vonatkozóan Adatvédelmi tájékoztató ügyfelek részére a szolgáltatási tevékenységgel összefüggésben kezelt személyes adatokra vonatkozóan Tájékoztatjuk, hogy a szolgáltatási tevékenység ellátásával összefüggésben személyes

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének február 14-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének február 14-i ülésére Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2011. február 14-i ülésére Tárgy: Dombóvári Polgárőrség Önvédelmi Egyesület beszámolója a 2010. évi tevékenységéről Előterjesztő:

Részletesebben

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének /2009. (...) számú R E N D E L E T E. az Újpesti Közterület-felügyeletről

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének /2009. (...) számú R E N D E L E T E. az Újpesti Közterület-felügyeletről Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének /2009. (...) számú R E N D E L E T E az Újpesti Közterület-felügyeletről (T E R V E Z E T) Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat

Részletesebben

REGISZTRÁLÁSI SZABÁLYZAT

REGISZTRÁLÁSI SZABÁLYZAT REGISZTRÁLÁSI SZABÁLYZAT 1. Cél A TIENS népes családjának bővítése és adatainak rögzítése a Magyarországon mindenkor hatályos jogszabályok és a TIENS saját belső szabályainak figyelembe vételével. 2. Új

Részletesebben

2. oldal 4. Az engedélyezett bírói engedélyhez kötött eszköz alkalmazásának végrehajtása 5. (1) Az engedélyezett bírói engedélyhez kötött eszköz alkal

2. oldal 4. Az engedélyezett bírói engedélyhez kötött eszköz alkalmazásának végrehajtása 5. (1) Az engedélyezett bírói engedélyhez kötött eszköz alkal 1. oldal 13/2018. (VI. 7.) BM rendelet a titkos információgyűjtés bírói engedélyhez kötött eszközei kérelmezésével és az alkalmazás végrehajtásával kapcsolatos szabályokról A Rendőrségről szóló 1994. évi

Részletesebben

SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2010. (III. 18.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. a Szerencs Kártyáról

SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2010. (III. 18.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. a Szerencs Kártyáról SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2010. (III. 18.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE a Szerencs Kártyáról Szerencs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990.

Részletesebben

Egyéni vállalkozói engedély ügyek

Egyéni vállalkozói engedély ügyek Egyéni vállalkozói engedély ügyek Jogosultak köre: magyar állampolgár, az Európai Unió tagállamának vagy az Európai Gazdasági Térségről (EGT)* szóló megállapodásban részes más államnak az állampolgára,

Részletesebben

Tájékoztató. Regisztráció

Tájékoztató. Regisztráció Tájékoztató A nyilvántartásról szóló 2013. évi CCXXI. törvény (a akban: Hbnytv.) és a nyilvántartás részletes szabályainak megállapításáról szóló 18/2014. (III. 13.) KIM rendelet (a akban: Hbnyr.) rendelkezései

Részletesebben

Ügyfélszolgálati Iroda 1033 Budapest, Mozaik utca 7., postacím: 1300 Budapest 3., Pf.: 39. cím:

Ügyfélszolgálati Iroda 1033 Budapest, Mozaik utca 7., postacím: 1300 Budapest 3., Pf.: 39.  cím: Ügyfélszolgálati Iroda 1033 Budapest, Mozaik utca 7., postacím: 1300 Budapest 3., Pf.: 39. e-mail cím: info@ovzrt.hu hétfő 8.00 17.30 kedd 8.00 16.00 szerda 8.00 16.00 csütörtök 8.00 16.00 péntek 8.00

Részletesebben

A bűnmegelőzési jogi háttere, szervezeti- és intézményrendszere. Dr. Szabó Henrik r. őrnagy ORFK Bűnmegelőzési és Áldozatvédelmi Osztály

A bűnmegelőzési jogi háttere, szervezeti- és intézményrendszere. Dr. Szabó Henrik r. őrnagy ORFK Bűnmegelőzési és Áldozatvédelmi Osztály A bűnmegelőzési jogi háttere, szervezeti- és intézményrendszere Dr. Szabó Henrik r. őrnagy ORFK Bűnmegelőzési és Áldozatvédelmi Osztály 1978. évi IV. törvény a Büntető Törvénykönyvről Általános rész Büntető

Részletesebben

Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata Képviselő-testületének 35/2015. (X.30.) önkormányzati rendelete az Erzsébetváros Kártyáról

Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata Képviselő-testületének 35/2015. (X.30.) önkormányzati rendelete az Erzsébetváros Kártyáról Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata Képviselő-testületének 35/2015. (X.30.) önkormányzati rendelete az Erzsébetváros Kártyáról Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzatának

Részletesebben

A Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 16/2008. (XI. 27.) számú önkormányzati rendelete

A Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 16/2008. (XI. 27.) számú önkormányzati rendelete A Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 16/2008. (XI. 27.) számú önkormányzati rendelete Komárom-Esztergom Megyei Kitüntető Címek alapításáról és adományozásának rendjéről (egységes szerkezetben) A Komárom-Esztergom

Részletesebben

Kivonat. Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének május 26-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

Kivonat. Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének május 26-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Kivonat Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. május 26-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének 102/2011. (05.26.) sz. határozata

Részletesebben

Tömör István Balatonkenese Város polgármestere

Tömör István Balatonkenese Város polgármestere POLGÁRŐR EGYESÜLET BALATONKENESE-BALATONAKARATTYA 8174. Balatonkenese, Vörösmarty tér. 8. Tel.: 06-30-273-0486 Hiv. szám: 15/2012. Ö. ü. Tömör István Balatonkenese Város polgármestere Balatonkenese 8174.

Részletesebben

ADATVÉDELEM 1. Az adatkezelő megnevezése: 2. A kezelt személyes adatok köre:

ADATVÉDELEM 1. Az adatkezelő megnevezése: 2. A kezelt személyes adatok köre: ADATVÉDELEM A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara által működtetett Baranya Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság (BMFKB), tiszteletben tartja az internetes oldalt felkereső személyek személyes

Részletesebben

Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének. 28/1995. (IX. 11.) ÖR számú rendelete

Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének. 28/1995. (IX. 11.) ÖR számú rendelete Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének 28/1995. (IX. 11.) ÖR számú rendelete A Közterület-felügyeletről A rendelet kihirdetve: V árpalota, 1995. szeptember 11.

Részletesebben

4. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének január 26-i rendes ülésére

4. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének január 26-i rendes ülésére 4. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. január 26-i rendes ülésére Tárgy: A Dombóvári Polgárőr Egyesület beszámolója a 2016. évi

Részletesebben

21. számú előterjesztés Egyszerű többség. ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. február 23-i rendes ülésére

21. számú előterjesztés Egyszerű többség. ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. február 23-i rendes ülésére 21. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. február 23-i rendes ülésére Tárgy: i Polgárőrség Önvédelmi Egyesület beszámolója a 2011. évi tevékenységéről

Részletesebben

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató 1. Bevezető rendelkezések Adatkezelési tájékoztató 1.1 A tájékoztató célja, hogy a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról,

Részletesebben

Adatvédelmi tájékoztató

Adatvédelmi tájékoztató Adatvédelmi tájékoztató Az FT-Mobil Autósiskola a személyes adatokat bizalmasan kezeli, és megtesz minden olyan biztonsági, technikai és szervezési intézkedést, mely az adatok biztonságát garantálja. Az

Részletesebben

HAVI SZAKMAI BESZÁMOLÓ május

HAVI SZAKMAI BESZÁMOLÓ május VECSÉS TELEPÜLÉSI POLGÁRŐR EGYESÜLET 2220 Vecsés, Fő út 112. Telefon: 06-30-758-5420 E-mail: info@vtpe.hu Bírósági bejegyzés száma: 4PK.60.187/2001 OPSZ tanúsítvány száma: 01/0053 Adószám: 18692512-1-13

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. FIGYELEM! A kérelemben fontos a képzési körök pontos megjelölése az alábbiak figyelembe vételével:

TÁJÉKOZTATÓ. FIGYELEM! A kérelemben fontos a képzési körök pontos megjelölése az alábbiak figyelembe vételével: TÁJÉKOZTATÓ A felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. törvény (a továbbiakban: Fktv.) értelmében engedélyezési eljárás kezdeményezésére a https://felnottkepzesiengedely.munka.hu on-line felületen elérhető

Részletesebben

2011. A KISTELEPÜLÉSEK BIZTONSÁGÁNAK AZ ÉVE!

2011. A KISTELEPÜLÉSEK BIZTONSÁGÁNAK AZ ÉVE! 2011. A KISTELEPÜLÉSEK BIZTONSÁGÁNAK AZ ÉVE! Az Országos Polgárőr Szövetség elnöksége, a korábbi évek gyakorlatának megfelelően 2010-ben is számos intézkedést és javaslatot tett arra, hogy a polgárőr egyesületek

Részletesebben

A honvédelmi miniszter.../2007. ( ) HM. r e n d e l e t e

A honvédelmi miniszter.../2007. ( ) HM. r e n d e l e t e A honvédelmi miniszter.../2007. ( ) HM r e n d e l e t e a katonai szolgálati viszony méltatlanság címén történő megszüntetésének eljárási szabályairól A Magyar Honvédség hivatásos és szerződéses állományú

Részletesebben

KÖRÖSLADÁNYI AMK BÖLCSŐDE ÉRDEKKÉPVISELETI FÓRUM MÜKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2015.

KÖRÖSLADÁNYI AMK BÖLCSŐDE ÉRDEKKÉPVISELETI FÓRUM MÜKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2015. KÖRÖSLADÁNYI AMK BÖLCSŐDE ÉRDEKKÉPVISELETI FÓRUM MÜKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2015. Az Érdekképviseleti Fórum megalakítása és működtetése: A gyermeki jogok érvényesülésének és védelmének érdekében a gyermekjóléti

Részletesebben

nog,?qiza EGYSÉGES JAVASLAT

nog,?qiza EGYSÉGES JAVASLAT Ellenj egyezte : ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ nog,?qiza ÉrkQv t: 2i 13 r ' 06. EGYSÉGES JAVASLAT az erdőróz, az erdő védelméró7 és az erdőgazdálkodásról szóló 2009. évi XXXVII. törvény módosításáról szóló T/10680.

Részletesebben

DOKUMENTUMOK KEZELÉSE

DOKUMENTUMOK KEZELÉSE EH - 01 MINŐSÉGÜGYI ELJÁRÁS DOKUMENTUMOK KEZELÉSE 1. ELJÁRÁS CÉLJA Az eljárás célja a Polgármesteri Hivatal által használt külső és belső készítésű dokumentumok (szabályozások) kezelésének rögzítése. Jelen

Részletesebben

ÜGYFÉL IDŐSZAKI ÉRTESÍTÉSE ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉSI CSELEKMÉNYEIRŐL (RÉR)

ÜGYFÉL IDŐSZAKI ÉRTESÍTÉSE ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉSI CSELEKMÉNYEIRŐL (RÉR) ÜGYFÉL IDŐSZAKI ÉRTESÍTÉSE ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉSI CSELEKMÉNYEIRŐL (RÉR) SZOLGÁLTATÁS LEÍRÓ LAP 2017. július 1. v2.0 EREDETI Tartalomjegyzék 1. A SZOLGÁLTATÁS CÉLJA... 3 2. A SZOLGÁLTATÁSI LEÍRÁSA...

Részletesebben

Adatvédelmi nyilatkozat

Adatvédelmi nyilatkozat Adatvédelmi nyilatkozat 1. Az adatkezelő megnevezése Név: Dudás Zoltánné EV. Székhely és levelezési cím: 5931. Nagyszénás, Fenyő köz 9. Nyilvántartási szám: 50215601 Bejegyző hatóság megnevezése: Orosházi

Részletesebben

A pontrendszer hatálya alá tartozó egyes szabálysértések

A pontrendszer hatálya alá tartozó egyes szabálysértések /000. (XII..) Korm. rendelet a közúti közlekedési előéleti pontrendszerről szóló 000. évi CXXVIII. törvény végrehajtásáról A közúti közlekedési előéleti pontrendszerről szóló 000. évi CXXVIII. törvény

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 30/2009. ( ) rendelete a Közterület-felügyelet szervezetéről és feladatairól

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 30/2009. ( ) rendelete a Közterület-felügyelet szervezetéről és feladatairól Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 30/2009. (09. 30.) rendelete a Közterület-felügyelet szervezetéről és feladatairól Pécs Megyei Jogú Város Közgyűlése az Alkotmány 44/A. (2) bekezdésében

Részletesebben

I. Az ÉFE Panaszmentességi Igazolás kiállításának célja. Az ÉFE Panaszmentességi Igazolás kiállításának feltételei

I. Az ÉFE Panaszmentességi Igazolás kiállításának célja. Az ÉFE Panaszmentességi Igazolás kiállításának feltételei TARTALOMJEGYZÉK I. Az ÉFE Panaszmentességi Igazolás kiállításának célja II. III. IV. Az ÉFE Panaszmentességi Igazolás kiállításának feltételei Az ÉFE Panaszmentességi Igazolás kiállításának megtagadása

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2015. március 26-án tartandó ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2015. március 26-án tartandó ülésére Tárgy: ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2015. március 26-án tartandó ülésére Javaslat a közterületi térfigyelő rendszerről szóló önkormányzati rendelet megalkotására Előterjesztő: Tóth József polgármester

Részletesebben

2015. évi CCXXI. törvény. a hulladékról szóló évi CLXXXV. törvény módosításáról 1

2015. évi CCXXI. törvény. a hulladékról szóló évi CLXXXV. törvény módosításáról 1 Hatály: közlönyállapot (2015.XII.22.) 2015. évi CCXXI. törvény a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény módosításáról 1 1. (1) A hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény (a továbbiakban: Ht.) 2.

Részletesebben

SZABÁLYZATOT. I.rész. A szabályzat célja

SZABÁLYZATOT. I.rész. A szabályzat célja Miskolci Törvényszék Elnöke 2012.El.II.B.1.68.szám A Miskolci Törvényszék elnöke az Országos Bírósági Hivatal elnökének az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi

Részletesebben

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató 1. Bevezető rendelkezések Adatkezelési tájékoztató 1.1 A tájékoztató célja, hogy a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról,

Részletesebben