2015. évi... törvény

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "2015. évi... törvény"

Átírás

1 2015. évi.... törvény a polgár őrségről és a polgár őri tevékenység szabályairól szóló évi CLXV. törvény módosításáró l 1. A polgár őrségr ől és a polgárőri tevékenység szabályairól szóló évi CLXV. törvény (a továbbiakban: Pőtv.) 4. (1) bekezdés b) pontja helyébe a következő rendelkezés lép : [A polgár őr egyesület a 3. (1) bekezdésében meghatározott alapfeladatokat akkor kezdhet i meg, valamint végezheti, hal b) az Országos Polgárőr Szövetség és a területi polgár őr szövetség tagja. 2. A Pőtv. 7. -a helyébe a következő rendelkezés lép : 7. (1) Területi polgárőr szövetségnek minősül a polgárőr egyesületek olyan szövetsége, amelyet azonos megyében (fővárosban) székhellyel rendelkez ő polgárőr egyesületek alkotnak, az e törvényben meghatározott feladatokat látja el és az Országos Polgár őr Szövetség tagja. Megyénként, illetve a főváros területén kizárólag egy területi polgár őr szövetség működhet. (2) A területi polgárőr szövetség a 8. (4) bekezdés szerint akkor kérheti felvételét az Országo s Polgárőr Szövetségbe, ha a székhelye szerint illetékes megyei (fővárosi) rendőrfőkapitánysággal megkötött együttműködési megállapodással rendelkezik. (3) A területi polgár őr szövetség működési területe a) a székhelyének helyt adó megye, vag y b) a fővárosban működ ő területi polgárőr szövetség esetében Budapest közigazgatási területére terjed ki. (4) A területi polgárőr szövetség tagja a közigazgatási területen működ ő polgárőr egyesület lehet. (5) A polgárőr egyesület felvétele a területi polgár őr szövetségbe nem tagadható meg, ha a polgár őr egyesület magára nézve kötelezőnek elfogadja a területi polgár őr szövetség alapszabályát. A tagfelvételi kérelem vonatkozásában annak beérkezését követ ő 30 napon belü l a területi polgárőr szövetség dönt. (6) A területi polgárőr szövetség a) képviseli tagjai közös érdekeit a területi állami szervek, a megyei (fővárosi) önkormányzatok, valamint más civil szervezetek el őtt, b) összehangolj a tagjai tevékenységét,

2 c) együttműködik a működési területén illetékes állami szervekkel, megyei (fővárosi ) önkormányzatokkal, valamint a megyei (fővárosi) rendőr-főkapitánysággal a polgár őri szolgálat ellátása feltételeinek fejlesztése érdekében, d) el őzetesen véleményezi a polgár őr egyesület által a működési területén illetékes megye i (fővárosi) rendőr-főkapitánysággal megkötendő együttműködési megállapodást, e) a területén m űköd ő polgárőr egyesület Országos Polgárőr Szövetségbe való felvételre irányuló kérelmét befogadja, majd felvételi javaslatával ellátva továbbítja, fi elfogadja a területi polgárőr szövetség éves költségvetésének, valamint a költségveté s végrehajtásáról szóló beszámolót, valamint g) elbírálja a működési támogatásra vonatkozó kérelmet." 3. (1) A P őtv. 8. (4) bekezdés helyébe a következ ő rendelkezés lép : (4) A polgárőr egyesület felvétele az Országos Polgár őr Szövetségbe nem tagadható meg, h a a) az Országos Polgárőr Szövetség alapszabályát magára nézve kötelez őnek elfogadja, é s b) a területi polgárőr szövetség tagja. (2) A P őtv. 8. -a a következő (4a) és (4b) bekezdéssel egészül ki : (4a) A polgárőr egyesület a 7. (4) bekezdésében meghatározott területi polgár őr szövetsé g útján kezdeményezheti a felvételét az Országos Polgár őr Szövetségbe. A tagfelvételi kérelmet a területi polgárőr szövetség javaslatával együtt 30 napon belül felterjeszti az Országos Polgár őr Szövetség részére, amelyről annak beérkezését követő 30 napon belül dönt az Országo s Polgárőr Szövetség. (4b) A területi polgárőr szövetség felvétele az Országos Polgár őr Szövetségbe nem tagadható meg, ha a területi polgárőr szövetség magára nézve kötelezőnek elfogadja az Országos Polgár őr Szövetség alapszabályát. A tagfelvételi kérelem vonatkozásában annak beérkezését követ ő 30 napon belül az Országos Polgár őr Szövetség dönt. (3) A P őtv. 8. (5) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép : (5) Az Országos Polgár őr Szövetség legfelsőbb szerve az öt évre választott polgár őr egyesületek és a területi polgár őr szövetségek képvisel őiből álló küldöttgy űlés. Az Országos Polgárőr Szövetség alapszabálya határozza meg a küldöttgy űlés működését, valamint a küldöttek választásának módját. (4) A Pőtv. 8. -a a következő (9)-(12) bekezdéssel egészül ki : (9) A küldöttgyűlést az alapszabályban meghatározott id őközönként, de legalább évent e egyszer össze kell hívni. A küldöttgyűlést akkor is össze kell hívni, ha azt legalább a küldöttek egyötöde - az ok és a cél megjelölésével - írásban kéri. (10) A küldöttgyűlést - ha az alapszabály eltérően nem rendelkezik - az OPSZ elnöke hívj a össze.

3 (11) A küldöttgyűlés akkor határozatképes, ha a küldöttek több mint a fele jelen van. Ha a küldöttgy űlés nem volt határozatképes, az emiatt megismételt és eltér ő napon tartott küldöttgyűlés az eredeti napirenden szerepl ő ügyekben a jelenlev ő küldöttek számától függetlenül határozatképes. (12) A küldöttgyűlés határozatait szótöbbséggel hozza. Az alapszabály valamely döntés meghozatala vonatkozásában nagyobb arányú többségi döntés feltételét is el őírhatja. 4. A Pőtv. III. fejezete a következ ő 5. alcímmel egészül ki : 5. Ifjú polgárőr 9/A. (1) A polgárőr egyesület (2) bekezdésben meghatározott kiegészítő feladatának ellátásában a polgár őr egyesület a) 14. és 18. év közötti é s b) büntetlen el őéletű tagja (a továbbiakban : ifjú polgár őr) is közreműködhet. (2) Az ifjú polgárőr a polgárőr e törvényben meghatározott feladatai ellátása keretébe n közrem űködik a) a polgár őr feladatkörét érint ően az állampolgárok tájékoztatásában, b) a polgárőr tevékenységgel kapcsolatos jegyzőkönyvek és más iratok előkészítésében, c) a katasztrófákra való felkészülésben, a katasztrófák elleni védekezésben é s helyreállításban, valamint a polgári védelmi szervezetek tevékenységében, d) dolog ideiglenes elvétele esetén az elvett dolog őrzésében és szállításában, e)a baleset-megel őzési, az áldozatvédelmi, a közlekedésbiztonsági, állat-, környezet- é s természetvédelmi tevékenység támogatásában, a lakosság és az önkormányzatok között i kapcsolat erősítésében, az otthonában élő fogyatékos személy védelmében, a polgárok és javaik védelmében, a z állami és önkormányzati vagyon megóvásában, g) a polgár őr egyesület feladataival összefüggő oktatási, kulturális, ismeretterjeszt ő tevékenységben. (3) Az ifjú polgárőr a (2) bekezdésben meghatározott feladatait polgárőrrel együtt, ifjú polgár őr igazolvány birtokában láthatja el. (4) E törvény eltér ő rendelkezésének hiányában az ifjú polgár őr szolgálatellátása és tevékenységvégzése tekintetében a IV. Fejezet el őírásai irányadók. 5. (1) A P őtv. 11. (1) bekezdés a helyébe a következ ő rendelkezés lép : (1) A polgárőr a 3. (1) és (2) bekezdésben meghatározott alap- és kiegészít ő feladatokat kizárólag polgárőr igazolvány birtokában láthatja el. A polgárőr és az ifjú polgár őr igazolvány formátumát a rendészetért felel ős miniszter állapítja meg.

4 (2) A P őtv. 11. (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép : (2) A polgárőr igazolvány, illetve az ifjú polgár őr igazolvány kiadását a polgárőr egyesületb e történő belépését követ ően a polgárőr egyesület az Országos Polgár őr Szövetségtől kérelmez i a tagja számára. A kérelemhez mellékelni kell a tag által önkéntesen rendelkezésre bocsátot t természetes személyazonosító adatokat, a lakcímét igazoló hatósági igazolvány másolatát, továbbá a 10. (3) bekezdés b) és c) pontjában meghatározott feltételek megállapításáho z szükséges, a polgár őr által a Polgári Törvénykönyv szerint tett jognyilatkozatot, illetve a 9/A. (1) bekezdés b) pontjában meghatározott feltétel megállapításához szükséges, az ifjú polgár őr által a Polgári Törvénykönyv szerint tett jognyilatkozatot. (3) A P őtv a a következő (4a) bekezdéssel egészül ki : (4a) Az Országos Polgár őr Szövetség által kibocsátott ifjú polgár őr igazolvány tartalmazz a a) az ifjú polgárőr aa) családi és utónevét, ab) fényképét, ac) azonosító számát, b) a polgár őr egyesület nevét és székhelyének megjelölését, c) az Országos Polgár őr Szövetség mint kibocsátó megnevezését, d) az ifjú polgárőr igazolvány egyedi azonosítóját, valamin t e) az ifjú polgárőr feliratot. (3) A P őtv. 11. (5) bekezdése helyébe a következő lép : (5) A polgárőr igazolvány visszavonásig érvényes. Az ifjú polgár őr igazolvány visszavonásig, de legfeljebb az ifjú polgárőr 18. életévének betöltéséig érvényes. (4) A Pőtv. 11. (8) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép : (8) A polgárőr, illetve az ifjú polgárőr a polgárőr igazolvány, illetve az ifjú polgár őr igazolvány adataiban vagy a kiadásának feltételeiben bekövetkezett változást az adatok megváltozása esetén új polgárőr igazolvány, illetve ifjú polgárőr igazolvány kiadása, a kiadás feltételeibe n bekövetkezett változás esetén a polgár őr igazolvány, illetve az ifjú polgár őr igazolvány visszavonása céljából 8 napon belül a polgár őr egyesület útján köteles bejelenteni az Országo s Polgárőr Szövetség részére. 6. (1) A P őtv a a következő (2a) bekezdéssel egészül ki : (2a) Az Országos Polgár őr Szövetség az ifjú polgár őr igazolványt visszavonja, h a a) megállapítja, hogy kiadásának feltételei nem állnak fenn, b) a polgárőr egyesület kezdeményezésére, ha az ifjú polgár őr nem kíván a polgárőr egyesület tevékenységében közrem űködni, c) a polgárőr egyesület jelzésére, ha az ifjú polgár őr egyesületi tagsága megsz űnt. (2) A P őtv a a következő (3a) bekezdéssel egészül ki :

5 (3a) Az Országos Polgárőr Szövetség az ifjú polgárőr igazolványt 8 napon belül bevonja a szabálysértési vagy a büntetőeljárás jogerős befejezéséig, ha az ifjú polgárőrrel szemben szabálysértési vagy büntet őeljárás indult és az ifjú polgár őr igazolvány bevonását az eljáró hatóság el őzetesen indokoltnak tartotta. (3) A Pőtv. 12. (4) bekezdése helyébe a következ ő rendelkezés lép : (4) A polgárőr, illetve az ifjú polgárőr köteles a polgár őr egyesületnek haladéktalanul jelezni, ha vele szemben szabálysértési vagy büntetőeljárás indult. A polgárőr egyesület e tényről haladéktalanul tájékoztatja az Országos Polgárőr Szövetséget, amely beszerzi az eljáró hatósá g nyilatkozatát arra vonatkozóan, hogy az eljárás joger ős befejezéséig indokoltnak tartja-e a polgárőr, illetve az ifjú polgár őr igazolványának bevonását. 7. (1) A P őtv. 13. (1) bekezdése helyébe a következ ő rendelkezés lép : (1) Az Országos Polgárőr Szövetség a polgárőr igazolványok, illetve az ifjú polgár őr igazolványok kibocsátásával és visszavonásával kapcsolatos feladatok ellátása céljábó l nyilvántartást vezet, amely a) a polgárőr vagy az ifjú polgár őr természetes személyazonosító adatait és lakcímét, a 10. (3) bekezdés b) és c) pontjában vagy a 9/A. (1) bekezdés b) pontjában meghatározott feltétele k igazolásához szükséges iratokat, b) a kiadott polgárőr igazolványok vagy ifjú polgárőr igazolványok egyedi azonosítóját, továbbá c) a visszavont polgárőr igazolványokra vagy ifjú polgárőr igazolványokra, valamint a visszavonás jogalapjára és id őtartamára vonatkozó adatokat tartalmazza. (2) A P őtv. 13. (3) bekezdése helyébe a következ ő rendelkezés lép : (3) A polgárőr, illetve az ifjú polgár őr egyesületi tagságának megszűnése vagy a polgárőr igazolvány, illetve az ifjú polgár őr igazolvány visszavonása esetén az (1) bekezdésben meghatározott adatokat 2 év elteltével kell törölni. 8. A Pőtv a a következ ő (2a) bekezdéssel egészül ki : (2a) Az ifjú polgár őr tevékenysége során ifjú polgárőr felirattal ellátott láthatósági mellényt viselhet. 9. A Pőtv. 16. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép : (1) A polgárőr ide nem értve az ifjú polgárőrt a polgárőri szolgálat ellátása során a rend őrségnél rendszeresített hatóanyag-tartalmú és töltőanyag tömegű vegyi eszközt tarthat

6 magánál, amelyet kizárólag jogos védelmi helyzetben használhat. A használata esetén kerülni kell a sérülés okozását." 10. (1) A Pőtv. 25. (1) bekezdés b) és c) pontja helyébe a következ ő rendelkezés lép : (A polgárőr szolgálati és etikai szabályszegése esetében alkalmazható intézkedések:) b) a 3. (1) bekezdésében meghatározott alapfeladat ellátásától való legfeljebb 1 évig terjed ő eltiltás, c) a polgár őri szolgálat ellátásától való legfeljebb 1 évig terjedő eltiltás. (2) A P őtv. 25. (1) bekezdése a következ ő d) ponttal egészül ki : (A polgárőr szolgálati és etikai szabályszegése esetében alkalmazható intézkedések.) d) a polgárőr egyesületben való tagság megszüntetésére vonatkozó javaslattétel a polgár őr egyesület részére. 11. (1) A Pőtv. 28. J) pontja helyébe a következ ő rendelkezés lép : f) az ifjú polgárőr igazolvány formátumát, (2) A Pőtv a a következő (7) bekezdéssel egészül ki : (7) A polgárőrségről és a polgárőri tevékenység szabályairól szóló évi CLXV. törvény módosításáról szóló évi... törvény (a továbbiakban : Módtv.) hatálybalépésének napján bejegyzett vagy bejegyzés alatt álló, valamint a 31. (1) bekezdésében meghatározott terület i polgárőr szövetségben való tagsággal nem rendelkez ő polgár őr egyesületek június 1-i g kötelesek a 31. (1) bekezdésben meghatározott területei szövegségbe történ ő felvételüke t kérni. A Pőtv. a következő 31. -sal egészül ki : (1) A Módtv. hatálybalépésekor egyazon megye (főváros) területén található székhellye l működ ő legnagyobb taglétszámmal rendelkez ő területi polgár őr szövetségek a Módtv. hatálybalépését követő 60. napig kell kérnie a 7. (2) bekezdése szerinti felvételüket a z Országos Polgárőr Szövetségbe. (2) Az (1) bekezdés szerinti kérelmet el őterjesztő területi polgárőr szövetség Országos Polgár őr Szövetségbe történő felvétele nem tagadható meg, ha megalakulása és m űködése a kérelem el őterjesztésének időpontjában megfelel az e törvényben, valamint az irányad ó jogszabályokban el őírt követelményeknek.

7 (3) Amennyiben az (1) bekezdésben meghatározott területi szövetséghez nem csatlakoznak a z egyazon megye (főváros) területén található területi szövetségek, úgy azok június 1-jével e törvény erejénél fogva megszűnnek." 13. A Pőtv. a) 8. (6) bekezdés nyitó szövegrészében, 8. (6) bekezdés e) pontjában és 8. (8) bekezdésében a közgyűlés szövegrész helyébe a küldöttgy űlés szöveg, b) 8. (7) bekezdésében a közgyűlés szövegrészek helyébe a küldöttgy űlés szöveg, c) 9. (1) bekezdés b) pontjában az igazolványokról, a szövegrész helyébe az igazolványokról é s ifjú polgárőr igazolványokról, a szöveg, a 10. (3) bekezdésében szövegrész helyébe a 10. (3 ) bekezdésében és a 9/A. (1) bekezdésében szöveg, az az igazolvány szövegrész helyébe az a polgárőr igazolvány és az ifjú polgárőr igazolvány szöveg, d) 9. (2) bekezdés i) pontjában az ellátja szövegrész helyébe az ellátja, az ifjú polgár őröket a 9/A. (2) bekezdésében meghatározott feladatok ellátására jogosító ifjú polgár őr igazolvánnyal ellátja szöveg, e) III. Fejezetének címében az igazolvány kibocsátásának szövegrész helyébe az igazolvány, továbbá az ifjú polgárőr igazolvány kibocsátásának szöveg, j) 6. alcímének címében az igazolvány kibocsátása szövegrész helyébe az igazolvány, továbbá a z ifjú polgárőr igazolvány kibocsátása szöveg, g) 11. (3) bekezdésében az igazolványt szövegrész helyébe az igazolványt, illetve az ifj ú polgár őr igazolványt szöveg, h) 11. (6) bekezdésében a pontjában meghatározott szövegrész helyébe a pontjában, illetve a 10/A. (1) bekezdés b) pontjában meghatározott szöveg, az a polgár őr szövegrész helyébe az a polgár őr. illetve az ifjú polgárőr szöveg, i) 12. (2) bekezdésében a 6 hónap szövegrész helyébe az 1 év, az 1 év szövegrés z helyébe a 2 év szöveg, k) 12. (5) bekezdésében az igazolványok egyedi szövegrész helyébe az igazolványok, illetve az ifjú polgárőr igazolványok egyedi szöveg, az az igazolvány szövegrész helyébe a z a polgár őr igazolvány, illetve at ifjú polgár őr igazolvány szöveg, 1) 14. (2) bekezdés c) pontjában a területi szövetséget szövegrész helyébe a területi polgárőr szövetséget szöve g lép. 14. Ez a törvény a kihirdetését követ ő harmincadik napon lép hatályba.

8 ÁLTALÁNOS INDOKOLÁS A törvényjavaslat fenntartja a polgár őrség társadalmi szervezeti jellegét, ennek megfelelően lényegi eleme a polgárőrség szervezeti rendszerének meghatározása. A polgárőri tevékenység alapvetően az egyesülési jog alapján létrejött és m űköd ő egyesületekre, valamint azok szövetségeire épül, de a tevékenység rendészeti jellege következtében szükséges bizonyo s feltételekhez köti annak ellátását. A polgárőrségről és a polgárőri tevékenység szabályairól szóló évi CLXV. törvény (a továbbiakban: P őtv.) 1. -a alapján a törvényben nem szabályozott kérdésekre az egyesülés i jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek m űködéséről és támogatásáró l szóló törvény és a Polgári Törvénykönyv rendelkezéseit kell alkalmazni. Ez alapján a P őtv. számos speciális rendelkezést tartalmaz a polgárőrség jogállására valamint a m űködésére vonatkozóan. Az elmúlt év tapasztalatai alapján az Országos Polgárőr Szövetségre (a továbbiakban: OPSZ ) túlzott mérték ű koordinálási, adminisztrációs feladat hárult. A hatékony önkormányzati működés érdekében indokolttá vált, hogy bizonyos feladatok végrehajtásában a terület i polgárőr szövetségek is részt vegyenek. A törvényjavaslat alapján a területi polgárőr szövetségek vesznek át bizonyos koordinatív, adminisztratív feladatokat, ezzel könnyítve a z OPSZ munkáját. Ugyanakkor a tervezet biztosítja a polgár őr szervezetek autonómiáját, önszabályozó képességük erősödését. A törvényjavaslat további új elemként megjeleníti a polgár őri feladatellátásba bekapcsolódó ifjú polgárőr. A P őtv. 10. (3) bekezdése alapján polgárőr kizárólag 18. életévét betöltött, cselekvőképes, büntetlen előéletű személy lehet. Az elmúlt évek során a 18. életévüket be ne m töltött személyek esetén is fokozott érdekl ődés mutatkozik a polgár őrség tevékenysége iránt. Ennek érdekében a törvényjavaslat nevesíti az ifjú polgárőröket, illetve azok feladatait. A polgári törvénykönyvről szóló évi V. törvény (a továbbiakban: Ptk.) alapján az egyesületek legfőbb szerve lehet a közgyűlés helyett a küldöttgyűlés is, amely egy olya n nagyméretű, országos kiterjedésű egyesület tekintetében, mint az OPSZ lényeges egyszer űbb, gyorsabb döntési mechanizmust eredményez. A törvényjavaslat ugyanakkor megújítja a polgár őr szolgálati és etikai szabályszegése során alkalmazható rendszert. Az eltiltás idejét hat hónapról egy évre emeli, valamint az OPS Z részére javaslattételi lehet őséget biztosít a tag kizárására.

9 RÉSZLETES INDOKOLÁ S az hoz Az új szabályozás alapján az OPSZ országos szervezetb ől és területei (fővárosi) szervezetb ől áll, amelyhez kapcsolódva a törvény kimondja, hogy megyénként és a f ővárosban csak egy területei polgárőr szövetség m űködhet, amelyben az adott megye területén székhellye l rendelkez ő polgárőr egyesületek számára kötelező a tagság. A Ptk. alapján az egyesületek legfőbb szerve lehet a közgyűlés helyett a küldöttgyűlés is, amel y egy olyan nagyméretű, országos kiterjedés ű egyesület tekintetében, mint az OPSZ lényege s egyszerűbb, gyorsabb döntési mechanizmust eredményez. A Ptk. továbbá meghatározza, hogy az egyesület alapszabályának kell tartalmaznia a küldöttek választásának módját, ezért az a törvényi szabályozás nem tartalmaz erre vonatkozó részletszabályokat. a 4. -hoz A törvényjavaslat további új elemként megjeleníti a polgár őri feladatellátásba bekapcsolódó ifjú polgárőr. A Pőtv. 10. (3) bekezdése alapján polgárőr kizárólag 18. életévét betöltött, cselekvőképes, büntetlen el őéletű személy lehet. A 14. életévet betöltött, de a 18. életévüket b e nem töltött személyek is közreműködhetnek a törvény által meghatározott feladatokban. Ennek érdekében a törvényjavaslat nevesíti az ifjú polgárőröket. Az ifjú polgárőrök feladatukat ifj ú polgárőr igazolvány birtokában láthatja el. A törvényjavaslat azon az alapelven, hogy a P őtv.-ben meghatározott alapfeladatokat kizárólag a polgárőr egyesületek láthatják el, nem kíván változtatni. az hoz Az új szabályozás el őírja, hogy az ifjú polgárőrnek az OPSZ által kiállított igazolvánnyal kell rendelkezni, amelynek adattartalmát a törvény pontosan körül határolja. Az igazolvány visszavonásig érvényes. A törvény a polgárőrhöz hasonlóan meghatározza azokat az esetköröket, amikor az ifjú polgár őr számára kiadott igazolvány visszavonásának a feltételei fennállnak. Az új szabályozás nem csupán az ellátható feladatok és a kiadott igazolvány tekintetében kívánja megkülönböztetni az ifjú polgárőrt a polgárőrtől, hanem megjelenésében is. Az ifj ú polgár őrök esetében a szabályozás kimondja, hogy ifjú polgár őr felirattal ellátott láthatóság i mellényt kell viselniük a feladataik ellátása során.

10 A 18. életévét be nem töltött ifjú polgár őr a polgárőrség számára egyébként engedélyezett módon beszerzett és tartott vegyi eszközt a szolgálatellátása során nem tarthat magánál. a 10. -hoz E a polgárőr szolgálati és etikai szabályszegése során alkalmazható intézkedése k módosítására irányul. Az eltiltás idejét hat hónapról egy évre emeli, valamint az OPSZ részér e javaslattételi lehetőséget biztosít a tag kizárására. a hoz Átmenti rendelkezés megfelel ő határidőt biztosít a polgárőr szervezetek számára, hogy a törvényben meghatározott új szabályoknak (pl. : területi szövetségbe való belépés ) megfeleljenek. a 13. -hoz A törvénymódosítással összefüggésben végrehajtani kívánt jogtechnikai jellegű korrekciókat megállapító rendelkezések. A törvény hatálybalépését tartalmazza. a 14. -hoz

11 Országgyűlési képvisel ő Képviselői önálló indítvány Törvényjavaslat kezdeményezése Kövér László úr, az Országgy űlés elnöke részére Helyben Tisztelt Elnök Úr! Magyarország Alaptörvényének 6. cikk (1) bekezdése alapján a polgárőrségr ől és a polgárőri tevékenység szabályairól szóló évi CLXV. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot kívánom benyújtani. Budapest, február 26. Bíró Márk J Dr. Hörcsik Richár d Fidesz Magyar Polgári Szövetség Fidesz Magyar Polgári Szövetség

Tisztelt Elnök Úr! egybeszerkesztett, ellenjegyzésével ellátott szövegét (a továbbiakban : egységes j avaslattervezet).

Tisztelt Elnök Úr! egybeszerkesztett, ellenjegyzésével ellátott szövegét (a továbbiakban : egységes j avaslattervezet). Urszaggyulés Hivatal a lrornfinyszám' 9 / '10 t(9 s' 4 Étkezett: 2015 MÁJ 1 1. Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Egységes javasla t Kövér László úr, az Országgy űlés elnöke részére Tisztelt Elnök

Részletesebben

2011. évi CLXV. törvény. a polgárőrségről és a polgárőri tevékenység szabályairól 1

2011. évi CLXV. törvény. a polgárőrségről és a polgárőri tevékenység szabályairól 1 2011. évi CLXV. törvény a polgárőrségről és a polgárőri tevékenység szabályairól 1 A közbiztonság és a közrend megteremtése és fenntartása az állam alapvető joga és kötelessége. A közbiztonság és a közrend

Részletesebben

2011. évi CLXV. törvény a polgárőrségről és a polgárőri tevékenység szabályairól 1. I. Fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. II.

2011. évi CLXV. törvény a polgárőrségről és a polgárőri tevékenység szabályairól 1. I. Fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. II. Hatály: 2015.VI.21. A jel a legutoljára megváltozott bekezdéseket jelöli. 2011. évi CLXV. törvény a polgárőrségről és a polgárőri tevékenység szabályairól 1 A közbiztonság és a közrend megteremtése és

Részletesebben

Érkezett ' 2016 AUG évi... törvén y Az Országos Magyar Vadászkamaráról szóló évi XLVI. törvény módosításáról

Érkezett ' 2016 AUG évi... törvén y Az Országos Magyar Vadászkamaráról szóló évi XLVI. törvény módosításáról VrsZa99YU'es nlvawi a Irományszám : I A A $ Érkezett ' 2016 AUG 2 9. 2016. évi... törvén y Az Országos Magyar Vadászkamaráról szóló 1997. évi XLVI. törvény módosításáról 1. Az Országos Magyar Vadászkamaráról

Részletesebben

A harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szól ó évi IY. törvény módosításáról

A harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szól ó évi IY. törvény módosításáról x. Érkezett : 4'Q14 "':'")7 0 1 ORSZÁGGYŰ LÉSI KÉPVISEL Ő T/.... számú törvényjavaslat A harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szól ó 2007. évi IY. törvény módosításáról Előterjesztő:

Részletesebben

nog,?qiza EGYSÉGES JAVASLAT

nog,?qiza EGYSÉGES JAVASLAT Ellenj egyezte : ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ nog,?qiza ÉrkQv t: 2i 13 r ' 06. EGYSÉGES JAVASLAT az erdőróz, az erdő védelméró7 és az erdőgazdálkodásról szóló 2009. évi XXXVII. törvény módosításáról szóló T/10680.

Részletesebben

módosító javaslato t

módosító javaslato t Az Országgy űlés Gazdasági és informatikai bizottsága 2009 OKT 21. Bizottságimódosító javaslat Dr. Katona Béla úrnak az Országgyűlés elnökének Helyben Tisztelt Elnök Úr! A Gazdasági és informatikai bizottság

Részletesebben

2011. évi CLXV. törvény a polgárőrségről és a polgárőri tevékenység szabályairól

2011. évi CLXV. törvény a polgárőrségről és a polgárőri tevékenység szabályairól 2011. évi CLXV. törvény a polgárőrségről és a polgárőri tevékenység szabályairól Szeged, 2012. 01. 21. 2012.01. 21. zambop@orfk.police.hu 1 "Ne arra törekedj, hogy többnek lássanak, mint ami vagy. Hanem

Részletesebben

2016. évi... törvén y

2016. évi... törvén y Országgy űlés Hivatal a Irományszám : T ( Érkezett: 2016 FEBR 26. 2016. évi... törvén y a Polgári Törvénykönyvr ől szóló 2013. évi V. törvény hatálybalépésével összefügg ő átmeneti és felhatalmazó rendelkezésekr

Részletesebben

valamint az elektronikus hírközlésrá7 szóló évi C. törvény módosításáról szóló T/12714.

valamint az elektronikus hírközlésrá7 szóló évi C. törvény módosításáról szóló T/12714. Iromány száma : T/12714/ /{ Benyújtás dátuma : 2016. november 17. Az Országgy űlés Törvényalkotási bizottsága Címzett : Kövér László, az Országgy űlés elnöke Érkezett : 2016 tiov 1 7. Benyújtó : Dr. Gulyás

Részletesebben

1! 7'4 S:2i? 6. 2014. évi... törvény. A bírósági végrehajtásról szóló 1994. évi LIII. törvény a következ ő 3038. -sal egészül ki :

1! 7'4 S:2i? 6. 2014. évi... törvény. A bírósági végrehajtásról szóló 1994. évi LIII. törvény a következ ő 3038. -sal egészül ki : trom~ínyszarn~ 1! 7'4 S:2i? 6. ORSZÁGGY Ű LÉSI KÉPVISEL Ő Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Képviselői önálló indítvány 2014. évi... törvény a bírósági végrehajtásról szóló 1994. évi LIII. törvény módosításáró

Részletesebben

Országg y űlés. Érkezett : 1416 ÁPR 1 Q. Tisztelt Elnök Úr!

Országg y űlés. Érkezett : 1416 ÁPR 1 Q. Tisztelt Elnök Úr! Az Országgyűlés Igazságügyi bizottsága Országg y űlés ' om Hivatala :nysz $m : Érkezett T ^ cc 6 ' : 1416 ÁPR 1 Q Részletes vitát lezáró bizottsági módosító javasla t Kövér László úr, az Országgy űlés

Részletesebben

T/1762. számú törvényjavaslat

T/1762. számú törvényjavaslat MAGYARORSZÁG KORMÁNYA ORSZÁGA 1 L L Érkezett : 2014 OKT 2 7. T/1762. számú törvényjavaslat az Európai Unió, valamint az Izlandi Köztársaság és a Norvég Királyság között az Európai Unió tagállamai, valamint

Részletesebben

2012. évi... törvén y. 1. A törvény hatály a 1.

2012. évi... törvén y. 1. A törvény hatály a 1. .rs a t>;y:i,. s f-trvatal a 2012. évi... törvén y 2012 AJ 2 t a budapesti Istvánmez ő rehabilitációs programjáról, kiemelten a Budapesti Olimpia i Központ integrált rekonstrukciójáról Az Országgy űlés

Részletesebben

,.,, : 14440rJe2 p Érkezet : C1 i Á~ i. Tisztelt Elnök Úr!

,.,, : 14440rJe2 p Érkezet : C1 i Á~ i. Tisztelt Elnök Úr! r -,- ű F~.~ iva la MAGYARORSZÁG KORMÁNYA,.,, : 14440rJe2 p Érkezet : C1 i Á~ i. Zárószavazás el őtti módosító javasla t Kövér László ú r az Országgy űlés Elnöke részér e Budapest Tisztelt Elnök Úr! A

Részletesebben

Tisztelt Elnök Úr! egyes adminisztratív kötelezettségek megszüntetésével összefüggő törvénymódosításokról

Tisztelt Elnök Úr! egyes adminisztratív kötelezettségek megszüntetésével összefüggő törvénymódosításokról Országgyűlés Hivatal a Irományszám : Érkezett: 2016 ÁPR 21. Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Összegző módosító javasla t Kövér László úr, az Országgyűlés elnöke részére Tisztelt Elnök Úr! A Törvényalkotási

Részletesebben

második kiegészít ő ajánlás a

második kiegészít ő ajánlás a T/10680/19. szám 1 v, IIC..,.sx...x.,.. ~~ c. x,.x 111...:.é.: :.aüix : :ié~éésémtééxééé 3.e.. : eéülygu&ii!m Wi Aéééé 2Z, ORSZAGGYÜLES HIVATALA Érkezett : 3, 3it Az Országgyűlé s Mez őgazdasági bizottságának

Részletesebben

egyes törvényeknek a XX. századi önkényuralmi rendszerekhez köthet ő elnevezések tilalmával összefüggő módosításáról szóló T/7757. sz.

egyes törvényeknek a XX. századi önkényuralmi rendszerekhez köthet ő elnevezések tilalmával összefüggő módosításáról szóló T/7757. sz. L zet: 2012 r, ~' 1 ':. ORSZÁGGYŰ LÉSI KÉPVISEL Ő EGYSÉGES JAVASLA T egyes törvényeknek a XX. századi önkényuralmi rendszerekhez köthet ő elnevezések tilalmával összefüggő módosításáról szóló T/7757. sz.

Részletesebben

1# +atala 2010OKT évi... törvény. a nyugdíjpénztár-választás szabadságáró l

1# +atala 2010OKT évi... törvény. a nyugdíjpénztár-választás szabadságáró l 1# +atala ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ Érkoett : 2010OKT22 Képvisel ői önálló indítvány 2010. évi... törvény a nyugdíjpénztár-választás szabadságáró l 1. A társadalombiztosítás ellátásaira és a magánnyugdíjra

Részletesebben

Beszámoló a Pesterzsébeti Polgárőrség 2015 évi tevékenységről

Beszámoló a Pesterzsébeti Polgárőrség 2015 évi tevékenységről PESTERZSÉBETI POLGÁRŐRSÉG 1202 Budapest, Bessenyei utca 69/B. Tel.: +36 (30) 932-9344 www.polgarorseg.eu Beszámoló a Pesterzsébeti Polgárőrség 2015 évi tevékenységről a Pesterzsébeti Polgárőrség közgyűlése

Részletesebben

2015. évi... törvény a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló évi CLXXXIX. törvény módosításáró l

2015. évi... törvény a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló évi CLXXXIX. törvény módosításáró l Ly n sm.wj ;iyaiitla rn a... M Irumányszáml S ^ ' Érkezett: 2015 JÚN 0 9. 2015. évi... törvény a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény módosításáró l 1. (1) A Magyarország

Részletesebben

0 gyűlés Hivatala. Iromány- zám : " TI X00%,.L -4 É UQtt: 2016 ÁPR 2 1. Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága. Összegző módosító javasla t

0 gyűlés Hivatala. Iromány- zám :  TI X00%,.L -4 É UQtt: 2016 ÁPR 2 1. Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága. Összegző módosító javasla t 0 gyűlés Hivatala Iromány- zám : " TI X00%,.L -4 É UQtt: 2016 ÁPR 2 1 Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Összegző módosító javasla t Kövér László úr, az Országgyűlés elnöke részére Tisztelt Elnök

Részletesebben

2011. évi CLXV. törvény a polgárőrségről és a polgárőri tevékenység szabályairól

2011. évi CLXV. törvény a polgárőrségről és a polgárőri tevékenység szabályairól OptiJus Opten Kft. I. 2011. évi CLXV. törvény 2011. évi CLXV. törvény a polgárőrségről és a polgárőri tevékenység szabályairól A 2012.7.31. és 2012.12.31. között hatályos szöveg Tartalomjegyzék I. FEJEZET

Részletesebben

A CSOBÁNKAI POLGÁRŐR Egyesület

A CSOBÁNKAI POLGÁRŐR Egyesület A CSOBÁNKAI POLGÁRŐR Egyesület ALAPSZABÁLYA Csobánka, 2012 március 23 2 I) Általános rendelkezések 1. Az egyesület neve: Csobánkai Polgárőr Egyesület 2. Székhelye: 2014 Csobánka, Fő út 1. (Csobánka Község

Részletesebben

Országgy űlés Hivatala Irományszám : Érkezett : 2016 JÚN 06.

Országgy űlés Hivatala Irományszám : Érkezett : 2016 JÚN 06. Országgy űlés Hivatala Irományszám : I(,o 39 01 Aj, Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Érkezett : 2016 JÚN 06. Egységes javasla t Kövér László úr, az Országgy űlés elnöke részére Tisztelt Elnök

Részletesebben

,,,..a ri1valala. 2015. évi... törvény a halgazdálkodásról és a hal védelmér ől szóló 2013. évi CII. törvény módosításáról

,,,..a ri1valala. 2015. évi... törvény a halgazdálkodásról és a hal védelmér ől szóló 2013. évi CII. törvény módosításáról ,,,..a ri1valala,éultic]nysz8rr1: ` G 9 8 Érkezett 2015 OKT 2,7. 2015. évi... törvény a halgazdálkodásról és a hal védelmér ől szóló 2013. évi CII. törvény módosításáról A halgazdálkodásról és a hal védelmér

Részletesebben

A Fenntartható fejl ődés bizottsága jelentése

A Fenntartható fejl ődés bizottsága jelentése Az Országgy űlés Fenntartható fejlődés bizottsága Kapcsolódó bizottság A Fenntartható fejl ődés bizottsága jelentése az épített környezet alakításáról és védelmér ől szóló 1997. évi LxXVIII. törvénynek

Részletesebben

Qv ágy ué g RKa*al a. Érleesett: 2010 MÁJ ti G évi... törvény. a választási eljárásról szóló évi C. törvény módosításáró l

Qv ágy ué g RKa*al a. Érleesett: 2010 MÁJ ti G évi... törvény. a választási eljárásról szóló évi C. törvény módosításáró l Qv ágy ué g RKa*al a Iro17]F Ctysztt!::1 : I ' 6 Kósa Lajos országgyűlési képviselő Érleesett: 2010 MÁJ ti G. Képvisel ői önálló indítvány 2010. évi... törvény a választási eljárásról szóló 1997. évi C.

Részletesebben

2013. évi... törvény

2013. évi... törvény t.jr,rád=y I :! l~ : t,ala Inrm yszáfn : / Áfl'14 5 Érkezett : 2013 JUN 0 7. 2013. évi... törvény a kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV. törvény módosításáró l 1. (1) A kereskedelemről szóló 2005. évi

Részletesebben

T/ számú törvényjavasla t. a Magyar Fejlesztési Bank Részvénytársaságról szóló 2001. évi XX. törvény módosításáról

T/ számú törvényjavasla t. a Magyar Fejlesztési Bank Részvénytársaságról szóló 2001. évi XX. törvény módosításáról ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ -rlae 3 Érkezett : 2014 ( i 3 a T/ számú törvényjavasla t a Magyar Fejlesztési Bank Részvénytársaságról szóló 2001. évi XX. törvény módosításáról Előterjesztő: Lázár János Budapest,

Részletesebben

AZ ETYEKI POLGÁRŐRSÉG BŰNMEGELŐZÉSI ÉS VAGYONVÉDELMI EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

AZ ETYEKI POLGÁRŐRSÉG BŰNMEGELŐZÉSI ÉS VAGYONVÉDELMI EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA AZ ETYEKI POLGÁRŐRSÉG BŰNMEGELŐZÉSI ÉS VAGYONVÉDELMI EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA I. Általános rendelkezések 1. A szervezet neve Etyeki Polgárőrség Bűnmegelőzési és Vagyonvédelmi Egyesület. 2. A szervezet székhelye:

Részletesebben

bizottsági módosító javaslato t

bizottsági módosító javaslato t Országgy űlés Hivatal a Zrornánysa á,n. (ft-9 L Az Országgy űlé s Gazdasági és informatikai bizottsága Érkezett : 2012 OK]. 0. Bizottsági módosító javaslat Kövér Lászl ó az Országgyűlés elnöke részére

Részletesebben

T/11110/7. számú EGYSÉGES JAVASLAT

T/11110/7. számú EGYSÉGES JAVASLAT ORSZÁGGY Ű LÉS HIVATAL A MAGYARORSZÁG KORMÁNYA Érkezett : 2013 MÁJ 2 a enjegyezte. Pintér Sándor belügyminiszter T/11110/7. számú EGYSÉGES JAVASLAT az egyes ingatlanok fővárosi önkormányzat részére történ

Részletesebben

TAGOZATI ALAPSZABÁLY

TAGOZATI ALAPSZABÁLY TAGOZATI ALAPSZABÁLY A Magasépítési Tagozat, mint az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) egyesületi formában működő civil szervezet keretében megalakuló Tagozatot, az Alapítók az Alkotmány,

Részletesebben

Iromány száma: T/3637/7. Benyújtás dátuma: :32. Parlex azonosító: 1NUH2DSF0005

Iromány száma: T/3637/7. Benyújtás dátuma: :32. Parlex azonosító: 1NUH2DSF0005 Iromány száma: T/3637/7. Benyújtás dátuma: 2018-12-06 19:32 Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Parlex azonosító: 1NUH2DSF0005 Címzett: Kövér László, az Országgyűlés elnöke Benyújtó: Dr. Bajkai

Részletesebben

Budapest, február

Budapest, február MAGYAR KÖZTÁRSASÁG KORMÁNYA T12239. számú törvényjavaslat a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról szóló 1992. évi LXVI. törvény, a magyar állampolgárságról szóló 1993. évi LV. törvény

Részletesebben

A tervezet előterjesztője

A tervezet előterjesztője Jelen előterjesztés csak tervezet, amelynek közigazgatási egyeztetése folyamatban van. A minisztériumok közötti egyeztetés során a tervezet koncepcionális kérdései is jelentősen módosulhatnak, ezért az

Részletesebben

A tervezetek előterjesztője

A tervezetek előterjesztője Jelen előterjesztés csak tervezet, amelynek közigazgatási egyeztetése folyamatban van. A minisztériumok közötti egyeztetés során az előterjesztés koncepcionális kérdései is jelentősen módosulhatnak, ezért

Részletesebben

20;2 2 6, Bizottsági módosító javaslat. Kövér László úr az Országgyűlés elnöke részér e. Helyben. Tisztelt Elnök Úr!

20;2 2 6, Bizottsági módosító javaslat. Kövér László úr az Országgyűlés elnöke részér e. Helyben. Tisztelt Elnök Úr! Az Országgyűlé s Gazdasági és informatikai bizottsága. 11-4k /1 (0(24 20;2 2 6, Bizottsági módosító javaslat Kövér László úr az Országgyűlés elnöke részér e Helyben Tisztelt Elnök Úr! Az egyes házszabályi

Részletesebben

Iromány száma: T/712. Benyújtás dátuma: :03. Parlex azonosító: 1FJXVBEA0001

Iromány száma: T/712. Benyújtás dátuma: :03. Parlex azonosító: 1FJXVBEA0001 Iromány száma: T/712. Benyújtás dátuma: 2018-06-26 23:03 Országgyűlési képviselő Parlex azonosító: 1FJXVBEA0001 Címzett: Kövér László, az Országgyűlés elnöke Tárgy: Törvényjavaslat benyújtása Benyújtó:

Részletesebben

A Törvényalkotási bizottság összegz ő jelentése

A Törvényalkotási bizottság összegz ő jelentése , Ii ianyszám : 16 A ' L G Az Országgyűlés Érkezett : 2015 OKT 0 1. Törvényalkotási bizottsága A Törvényalkotási bizottság összegz ő jelentése a bűnügyi nyilvántartási rendszerről, az Európai Unió tagállamainak

Részletesebben

lrornányszám :TI C g 42 1 8 Érkezett: 2015 NOV 1 O. Tisztelt Elnök Úr!

lrornányszám :TI C g 42 1 8 Érkezett: 2015 NOV 1 O. Tisztelt Elnök Úr! uiés Hivatala Az Országgyűlés Gazdasági bizottsága lrornányszám :TI C g 42 1 8 Érkezett: 2015 NOV 1 O. Részletes vitát lezáró bizottsági módosító javasla t benyújtás a Kövér László úr, az Országgy űlés

Részletesebben

Országgyűlés Hivatala

Országgyűlés Hivatala Országgyűlés Hivatala Irományszám : 16623 14 d Az Országgyűlé s Törvényalkotási bizottsága Érkezett 2015 NOV o 5. Összegző módosító javasla t Kövér László úr, az Országgyűlés elnöke részére Tisztelt Elnök

Részletesebben

T/6960/69. szám. Az Országgyűlés. az egyes egészségügyi tárgyú törvények módosításáról szóló T/6960. számú törvényjavaslat.

T/6960/69. szám. Az Országgyűlés. az egyes egészségügyi tárgyú törvények módosításáról szóló T/6960. számú törvényjavaslat. T/6960/69. szám ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA Érkezett : 2012 JÚN 06. Az Országgyűlés Egészségügyi bizottságának Foglalkoztatási és munkaügy i bizottságának második kiegészít ő ajánlás a az egyes egészségügyi

Részletesebben

2012. évi... törvény

2012. évi... törvény 2012. évi... törvény Érkezett : 20'2 MARC Z e. a külföldiek term őföldön történő zálogjog alapításának megakadályozása érdekébe n szükséges törvények módosításáró l 1. A Polgári Törvénykönyvről szóló 1959.

Részletesebben

T/ 4865. számú törvényjavaslat. a polgárőrségről és a polgárőri tevékenység szabályairól

T/ 4865. számú törvényjavaslat. a polgárőrségről és a polgárőri tevékenység szabályairól A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG KORMÁNYA T/ 4865. számú törvényjavaslat a polgárőrségről és a polgárőri tevékenység szabályairól Előadó: Dr. Pintér Sándor belügyminiszter Budapest, 2011. november 1 2011. évi... törvény

Részletesebben

2012. évi törvény. 30. (1) Ha a nyilvántartásba vétel iránti kérelem áttételének vagy hivatalbó l történő

2012. évi törvény. 30. (1) Ha a nyilvántartásba vétel iránti kérelem áttételének vagy hivatalbó l történő Érkezett: 20,3 s 1 Z. Dr. Stágel Bence (KDNP) Országgy ű lési képviselő Képviselői önálló indítván y 2012. évi törvény A civil szervezetek bírósági nyilvántartásáról és az ezzel összefügg ő eljárási szabályokról

Részletesebben

Alapszabály- Rábatamási Sportkör ALAPSZABÁLY

Alapszabály- Rábatamási Sportkör ALAPSZABÁLY ALAPSZABÁLY 1 1. Általános rendelkezések: A sportegyesület neve: Rábatamási Sportkör Székhelye: 9322 Rábatamási, Rákóczi u. 1. Színe: Sárga-fekete Működési területe: Győr-Moson-Sopron megye A sportegyesület

Részletesebben

k xk tt : 2011 GKT 2 C. Tisztelt Elnök Úr! módosító javaslato t

k xk tt : 2011 GKT 2 C. Tisztelt Elnök Úr! módosító javaslato t ORSZÁGGY ŰLÉSI KÉPVISELŐ Módosító javaslat Kövér László úr, az Országgyűlés elnöke részére Helyben k xk tt : 2011 GKT 2 C. Tisztelt Elnök Úr! Az egyes adótörvények és az azzal összefüggő egyéb törvények

Részletesebben

ÉrketQ t: 2013SNT D3. 2013. évi... törvény

ÉrketQ t: 2013SNT D3. 2013. évi... törvény Országgyűlési képvisel ő ÉrketQ t: 2013SNT D3. Képviselői önálló indítvány 2013. évi... törvény a közszolgálati tisztvisel őkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény é s a munka törvénykönyvér ől szóló 2012.

Részletesebben

2014. évi... törvény Érkenut: 7014 MI-.J 0 B.

2014. évi... törvény Érkenut: 7014 MI-.J 0 B. lrr in}}t Oí'ezággyiilés Hivatnia 11 / m 2014. évi.... törvény Érkenut: 7014 MI-.J 0 B. Országgy űlési képviselők, a Kormány tagjai és az államtitkárok kötelez ő vagyongyarapodási vizsgálatáró l 1. Az

Részletesebben

Esztergomi Vitézek Rögbi, Atlétikai és Football Club Alapszabálya 2013

Esztergomi Vitézek Rögbi, Atlétikai és Football Club Alapszabálya 2013 Esztergomi Vitézek Rögbi, Atlétikai és Football Club Alapszabálya 2013 1/5 I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. (1) Az Esztergomi Vitézek Rögbi, Atlétikai és Football Club (a továbbiakban: sportegyesület) az

Részletesebben

A polgárőr igazolvány jelentősége a polgárőr egyesületek működésében; adminisztráció előadás

A polgárőr igazolvány jelentősége a polgárőr egyesületek működésében; adminisztráció előadás JÁRÁSI KOORDINÁTOROK II. ORSZÁGOS FELKÉSZÍTŐ FÓRUMA Budapest, 2015.02.14. A polgárőr igazolvány jelentősége a polgárőr egyesületek működésében; adminisztráció előadás dr. Balogh Endre Róbert OPSZ igazgatási

Részletesebben

irományszám- T I Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Érkezett: 2015 JÚN 2 2. Ezysézes javasla t Kövér László úr, az Országgyűlés elnöke részére

irományszám- T I Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Érkezett: 2015 JÚN 2 2. Ezysézes javasla t Kövér László úr, az Országgyűlés elnöke részére y, db, 1 n ala a Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága irományszám- T I L, gs'5 I Érkezett: 2015 JÚN 2 2. Ezysézes javasla t Kövér László úr, az Országgyűlés elnöke részére Tisztelt Elnök Úr! Az egyes

Részletesebben

Iromány száma: T/12714/ /V Benyújtás dátuma: november. Az Országgy űlés Törvényalkotási bizottsága. ORSLFk(J J r ul,..: : k,

Iromány száma: T/12714/ /V Benyújtás dátuma: november. Az Országgy űlés Törvényalkotási bizottsága. ORSLFk(J J r ul,..: : k, Iromány száma: T/12714/ /V Benyújtás dátuma: 2016. november Az Országgy űlés Törvényalkotási bizottsága ORSLFk(J J r ul,..: : k, Érkezett : 2016 EJOV 18. Címzett : Kövér László, az Országgy űlés elnöke

Részletesebben

Magyar Jogász Egylet Egyesületek

Magyar Jogász Egylet Egyesületek Magyar Jogász Egylet 2016.02.25. Egyesületek Alapszabály kötelező tartalmi elemei: Ptk. 3:5. A jogi személy létesítő okiratában a jogi személy létesítésére irányuló akarat kifejezésén túl meg kell határozni

Részletesebben

TISZTA LAP. Hódmezővásárhelyért Polgári Egyesület ALAPSZABÁLY. ( a módosítással egységes szerkezetben ) Általános rendelkezések.

TISZTA LAP. Hódmezővásárhelyért Polgári Egyesület ALAPSZABÁLY. ( a módosítással egységes szerkezetben ) Általános rendelkezések. TISZTA LAP Hódmezővásárhelyért Polgári Egyesület ALAPSZABÁLY ( a módosítással egységes szerkezetben ) I. Általános rendelkezések. 1. (1) Az Egyesület neve: Tiszta lap Hódmezővásárhelyért Polgári Egyesület

Részletesebben

a pénzügyi rezsicsökkentéssel összefüggésben a pénzforgalmi szolgáltatás nyújtásáró l szóló 2009. évi LXXXV. törvény módosításáró l

a pénzügyi rezsicsökkentéssel összefüggésben a pénzforgalmi szolgáltatás nyújtásáró l szóló 2009. évi LXXXV. törvény módosításáró l É ke.i.vtt: 2013 0 Y` i 2,J. 2013. évi... törvény a pénzügyi rezsicsökkentéssel összefüggésben a pénzforgalmi szolgáltatás nyújtásáró l szóló 2009. évi LXXXV. törvény módosításáró l 1. A pénzforgalmi szolgáltatás

Részletesebben

2015. évi... törvény. egyes törvényeknek a jövedéki biztosíték mértékévei összefügg ő módosításáró l

2015. évi... törvény. egyes törvényeknek a jövedéki biztosíték mértékévei összefügg ő módosításáró l 4, k :~B RS ~!Ai~.e Q Cs mányvz{ -~' {.~O`~V ^ / 2015. évi... törvény Képvisel ői önálló indítvány egyes törvényeknek a jövedéki biztosíték mértékévei összefügg ő módosításáró l (1) A jövedéki adóról és

Részletesebben

T/10238/14. Az Országgyűlé s. Alkotmányügyi, igazságügy i és ügyrendi bizottságának. ajánlás a

T/10238/14. Az Országgyűlé s. Alkotmányügyi, igazságügy i és ügyrendi bizottságának. ajánlás a ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA T/10238/14. Érkezett : 2013 ÁPR 0 O. Az Országgyűlé s Alkotmányügyi, igazságügy i és ügyrendi bizottságának ajánlás a az adó- és egyéb közterhekkel kapcsolato s nemzetközi közigazgatási

Részletesebben

Prs ggyulés Hivatal a

Prs ggyulés Hivatal a ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ Prs ggyulés Hivatal a tí, Yiyti. an : '96`311,,211 Módosító javasla t Dr. Szili Katalin az Országgyűlés Elnöke részér e kétastts 2009 MÁJ 1 8. Helyben Tisztelt Elnök Asszony! A

Részletesebben

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ. rövidített megnevezés: Hunnia Kuvasz Egyesület

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ. rövidített megnevezés: Hunnia Kuvasz Egyesület ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ a rendes tagok és a felvételt kérők személyes adatainak kezeléséhez 1. Adatkezelő megnevezése megnevezés: Hunnia Kuvasz Tenyésztői és Kulturális Egyesület rövidített megnevezés:

Részletesebben

EGYSÉGES JAVASLAT. A világörökségről szóló 2011. évi LXXVII. törvény módosításáról szól ó T/5053. számú törvényjavasla t ZÁRÓSZAVAZÁSÁHOZ

EGYSÉGES JAVASLAT. A világörökségről szóló 2011. évi LXXVII. törvény módosításáról szól ó T/5053. számú törvényjavasla t ZÁRÓSZAVAZÁSÁHOZ :T / sű; 1 Ország gyitic Nivala k, Irományszám Érkezett 2015 JÚN 2, 9. Törvényalkotási bizottsága Egységes javasla t Kövér László úr, az Országgyűlés elnöke részére Tisztelt Elnök Úr! Az egyes házszabályi

Részletesebben

oví Iés Hiv h'óozny tám:,i A,? 9 Éi1c tett: 2013 NCV évi... törvény

oví Iés Hiv h'óozny tám:,i A,? 9 Éi1c tett: 2013 NCV évi... törvény oví Iés Hiv h'óozny tám:,i A,? 9 ale Éi1c tett: 2013 NCV ORSZÁGGY ŰLÉSI KÉPVISEL Ő Képvisel ői önálló indítvány 2013. évi... törvény a devizahitelesek megsegítése érdekében szükséges egyes törvények módosításáró

Részletesebben

1. A bírósági végrehajtásról szóló évi LIII. törvény a helyébe a következő rendelkezés lép:

1. A bírósági végrehajtásról szóló évi LIII. törvény a helyébe a következő rendelkezés lép: Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Hivatkozási szám a TAB ülésén: 2. (T/10525) A bizottság kormánypárti tagjainak javaslata. Javaslat módosítási szándék megfogalmazásához a Törvényalkotási bizottság

Részletesebben

MAGYAR KÖZLÖNY szám. A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA december 5., hétfõ. Tartalomjegyzék

MAGYAR KÖZLÖNY szám. A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA december 5., hétfõ. Tartalomjegyzék MAGYAR KÖZLÖNY 144. szám A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA 2011. december 5., hétfõ Tartalomjegyzék 2011. évi CLXV. törvény A polgárõrségrõl és a polgárõri tevékenység szabályairól 34395 253/2011. (XII.

Részletesebben

T/10979/17. Az Országgy űlé s. a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény módosításáról szóló T/10979. sz. törvényjavaslat.

T/10979/17. Az Országgy űlé s. a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény módosításáról szóló T/10979. sz. törvényjavaslat. ORSZÁGGVÜLÉS I1IVATAL.t- T/10979/17. Érkezett : 2009 NOV 4 8. Az Országgy űlé s Oktatási és tudományos bizottságának Önkormányzati és területfejlesztés i bizottságának kiegészít ő ajánlás a a közoktatásról

Részletesebben

2011. évi... törvény. egyes választási törvények módosításáró l

2011. évi... törvény. egyes választási törvények módosításáró l Srirmrn amafia n rrz.s.ri "....~. fliiniuiuü q müflmwnutüüüfötü! i.iiiii'l^y'ilril : Qg1" I " Ylol60riil ^'fi FIDESZ Magyar Polgári Szövetség 111:f j / J ys ± 2011 JÚN 5, Képviselői önálló indítvány 2011.

Részletesebben

Iromány száma : T/12923/ 6 Benyújtás dátuma : december 1. n. 'ti: 1 CL, :I,. ', 'í

Iromány száma : T/12923/ 6 Benyújtás dátuma : december 1. n. 'ti: 1 CL, :I,. ', 'í Iromány száma : T/12923/ 6 Benyújtás dátuma : 2016. december 1. Az Országgy űlé s Törvényalkotási bizottsága n. 'ti: 1 CL, :I,. ', 'í Címzett : Kövér László, az Országgy űlés elnöke Benyújtó : Dr. Gulyás

Részletesebben

Érkezett : Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága. Egységes javaslat. Kövér László úr, az Országgyűlés elnöke részére. Tisztelt Elnök Úr!

Érkezett : Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága. Egységes javaslat. Kövér László úr, az Országgyűlés elnöke részére. Tisztelt Elnök Úr! Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága ttomá űy8 c(sp : Érkezett : T) 2015 NOV 2 7 ó 4o 6 [ 2 Egységes javaslat Kövér László úr, az Országgyűlés elnöke részére Tisztelt Elnök Úr! Az egyes házszabályi

Részletesebben

A Honvédelmi és rendészeti bizottság jelentés e

A Honvédelmi és rendészeti bizottság jelentés e Az Országgy űlés Honvédelmi és rendészeti bizottsága Országgyűlés Hivatal a lrományszáfh : 5 \)U Q Érkezett: 2015 JÓN Kijelölt bizottsál A Honvédelmi és rendészeti bizottság jelentés e a Nemzeti Közszolgálati

Részletesebben

1. A csődeljárásról és a felszámolási eljárásról szóló évi XLIX. törvény módosítása

1. A csődeljárásról és a felszámolási eljárásról szóló évi XLIX. törvény módosítása Orsifcggyíűiés Hivatala irományezám : ' l4 k o 'l 5.---2 í gy' 1, Érkezett : 2015 DEC 0 2015. évi... törvény a cs ődeljárásról és a felszámolási eljárásról szóló 1991. évi XLIX. törvény, valamint a bírósági

Részletesebben

Fidesz Magyar Polgári Szövetség Képvisel őcsoportja. Kereszténydemokrata Néppár t. TI... számú törvényjavasla t

Fidesz Magyar Polgári Szövetség Képvisel őcsoportja. Kereszténydemokrata Néppár t. TI... számú törvényjavasla t ORSZÁGGY ŰLÉSI KÉPVISEL Ő Képvisel őcsoportja Kereszténydemokrata Néppár t Képvisel őcsoportja Et1 eg : 1010 t4aj 17. TI... számú törvényjavasla t a magyar állampolgárságról szóló 1993. évi LV. törvény

Részletesebben

Cszái( 2011. évi... törvény a közösségi közlekedés finanszírozásával összefügg ő egyes törvények módosításáról

Cszái( 2011. évi... törvény a közösségi közlekedés finanszírozásával összefügg ő egyes törvények módosításáról Cszái(,ra v Hivatat a Érkezett : 2011 DEC 0 9-2011. évi.... törvény a közösségi közlekedés finanszírozásával összefügg ő egyes törvények módosításáról Az Országgy űlés a helyi közösségi közlekedés színvonalának

Részletesebben

5b 8. Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága. Egységes javasla t. Kövér László úr, az Országgy űlés elnöke részére. Tisztelt Elnök Úr!

5b 8. Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága. Egységes javasla t. Kövér László úr, az Országgy űlés elnöke részére. Tisztelt Elnök Úr! Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága 5b 8 Egységes javasla t Kövér László úr, az Országgy űlés elnöke részére Tisztelt Elnök Úr! Az egyes házszabályi rendelkezésekr ől szóló 10/2014. (II. 24.) OGY

Részletesebben

2014. évi törvény. (2) A magyar jelnyelvtudást a magyar jelnyelv vizsga eredményét igazoló tanúsítvánnyal (a továbbiakban: tanúsítvány) kell igazolni.

2014. évi törvény. (2) A magyar jelnyelvtudást a magyar jelnyelv vizsga eredményét igazoló tanúsítvánnyal (a továbbiakban: tanúsítvány) kell igazolni. ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISEL Ő Fidesz- Magyar Polgári Szövetség 2014 Érkezett 2 7. Képviselői önálló indítvány 2014. évi törvény a közszolgálati tisztvisel őkr ől szóló 2011. évi CXCIX. törvény és a közalkalmazottak

Részletesebben

1. cikk. Terrorveszélyhelyze t

1. cikk. Terrorveszélyhelyze t Országgy ű léc uiir~ acsl~: Irományszám : TI o.' A 6 Magyarország Alaptörvényének hatodik módosítás a Érkezett : 2016 ÁPR 2 6. (2016 ) Az Országgy űlés mint alkotmányozó hatalom az Alaptörvény 1. cikk

Részletesebben

Országgy űlés Hivatala. Irományszám : I. Érkezett 2015 ún 0 8. Tisztelt Elnök Úr!

Országgy űlés Hivatala. Irományszám : I. Érkezett 2015 ún 0 8. Tisztelt Elnök Úr! Országgy űlés Hivatala Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Irományszám : I %ívi ~~~ 9 Érkezett 2015 ún 0 8. Egységes javaslat Kövér László úr, az Országgyűlés elnöke részére Tisztelt Elnök Úr! Az

Részletesebben

2012. évi... törvény. az egyes sportcélú ingatlanok tulajdoni helyzetének rendezéséről szóló évi LXV. törvény módosításáró l

2012. évi... törvény. az egyes sportcélú ingatlanok tulajdoni helyzetének rendezéséről szóló évi LXV. törvény módosításáró l 2012. évi... törvény É k& az egyes sportcélú ingatlanok tulajdoni helyzetének rendezéséről szóló 1996. évi LXV. törvény módosításáró l 1. Az egyes sportcélú ingatlanok tulajdoni helyzetének rendezésér

Részletesebben

2009. évi törvény A magyar állampolgárságról szóló évi LV. törvény módosításáró l

2009. évi törvény A magyar állampolgárságról szóló évi LV. törvény módosításáró l ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ É : 2009 'q x(049 6 OXT 1 Z. Képvisel ői önálló indítvány 2009. évi törvény A magyar állampolgárságról szóló 1993. évi LV. törvény módosításáró l 1. (1) A magyar állampolgárságról

Részletesebben

IrorrrQnystéhn: TI 50 2. tt 2015 JúN 0 2. 2015. évi... törvény

IrorrrQnystéhn: TI 50 2. tt 2015 JúN 0 2. 2015. évi... törvény Q0002/000 5 s.., ~ Yíltt3s Hivatala IrorrrQnystéhn: TI 50 2 tt 2015 JúN 0 2. ORSZÁGGY ŰLÉSI KÉPVISELŐ Képvisel ői önálló indítván y 2015. évi... törvény a mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési, valamint

Részletesebben

Iromány száma : T/12899/ A 3 Benyújtás dátuma: december., Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága. Érkezctr 201E DEC v 2.

Iromány száma : T/12899/ A 3 Benyújtás dátuma: december., Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága. Érkezctr 201E DEC v 2. Iromány száma : T/12899/ A 3 Benyújtás dátuma: 2016. december., Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága r\- SI, GG Y 1JL k ;:, Érkezctr 201E DEC v 2. Címzett: Kövér László, az Országgy űlés elnöke Tárgy

Részletesebben

A tervezet előterjesztője

A tervezet előterjesztője Jelen előterjesztés csak tervezet, amelynek közigazgatási egyeztetése folyamatban van. A minisztériumok közötti egyeztetés során az előterjesztés koncepcionális kérdései is jelentősen módosulhatnak, ezért

Részletesebben

2013,xh,C12. Érkezett : évi... törvény

2013,xh,C12. Érkezett : évi... törvény ORSZÁGGY ŰLÉSI KÉPVISELŐ Érkezett : 2013,xh,C12. Képviselői önálló indítvány 2013. évi... törvény a világörökségről szóló 2011. évi LXXVII. törvény és a budapesti Istvánmez ő rehabilitációs programjáról,

Részletesebben

354/2009. (XII. 30.) Korm. rendelet. a munkabiztonsági szakértői tevékenységről

354/2009. (XII. 30.) Korm. rendelet. a munkabiztonsági szakértői tevékenységről 354/2009. (XII. 30.) Korm. rendelet a munkabiztonsági szakértői tevékenységről A Kormány a munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény 88. (2) bekezdés c) pontjában foglalt felhatalmazás alapján, az

Részletesebben

2015. évi törvény a választójoggal nem rendelkező személyek nyilvántartásával kapcsolatos egyes törvények módosításáról

2015. évi törvény a választójoggal nem rendelkező személyek nyilvántartásával kapcsolatos egyes törvények módosításáról 2015. évi törvény a választójoggal nem rendelkező személyek nyilvántartásával kapcsolatos egyes törvények módosításáról 1. A polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról szóló 1992. évi

Részletesebben

: 2010 OKT 2 9. országgyűlési képvisel ő Képvisel ői önálló indítvány

: 2010 OKT 2 9. országgyűlési képvisel ő Képvisel ői önálló indítvány :Érk@tett : 2010 OKT 2 9. Képvisel ői önálló indítvány 2010. évi... törvény a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény módosításáról 1. A közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992.

Részletesebben

2011. évi... törvény a villamos energiáról szóló évi LXXXVI. törvény módosításáró l

2011. évi... törvény a villamos energiáról szóló évi LXXXVI. törvény módosításáró l lren ányszárnj ' 8 "3 Érkezet : 2011 ro ' 0 3.: ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ Képvisel ői önálló indítvány 2011. évi... törvény a villamos energiáról szóló 2007. évi LXXXVI. törvény módosításáró l 1. A villamos

Részletesebben

Budapest XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzatának Képviselőtestülete. 5/2012. (III. 13.) önkormányzati rendelete

Budapest XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzatának Képviselőtestülete. 5/2012. (III. 13.) önkormányzati rendelete Budapest XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2012. (III. 13.) önkormányzati rendelete A civil szervezetek pénzügyi támogatásának rendjéről szóló 55/2004.

Részletesebben

1 akezc r N évi... törvény

1 akezc r N évi... törvény és Hivatala ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ Fidesz Magyar Polgári Szövetség 1 akezc r. 2012 N 0 8. Képvisel ői önálló indítvány 2012. évi... törvény a csődeljárásról és a felszámolási eljárásról szóló 1991. évi

Részletesebben

Magyar joganyagok - 254/2018. (XII. 18.) Korm. rendelet - az egyéni vállalkozók nyilv 2. oldal (5) Az igazolvány cseréjének feltétele, hogy azt az egy

Magyar joganyagok - 254/2018. (XII. 18.) Korm. rendelet - az egyéni vállalkozók nyilv 2. oldal (5) Az igazolvány cseréjének feltétele, hogy azt az egy Magyar joganyagok - 254/2018. (XII. 18.) Korm. rendelet - az egyéni vállalkozók nyilv 1. oldal 254/2018. (XII. 18.) Korm. rendelet az egyéni vállalkozók nyilvántartásával összefüggő részletszabályokról

Részletesebben

Átigazolási Szabályzat

Átigazolási Szabályzat Magyar Szenior Úszók Országos Szövetsége Átigazolási Szabályzat 1. A Szabályzat hatálya (1) A Szabályzat hatálya kiterjed a szeniornak tekintendő úszók versenyszerű hazai és nemzetközi versenyeken történő

Részletesebben

Érkezett 2012 APR 16. 2012. évi... törvény a nem átlátható cégek állami finanszírozásának teljes tilalmáró l

Érkezett 2012 APR 16. 2012. évi... törvény a nem átlátható cégek állami finanszírozásának teljes tilalmáró l LA, :,-.dggyú'i,,s Hivatal a?rarttányrs if :1 \( o- N- Érkezett 2012 APR 16. 2012. évi... törvény a nem átlátható cégek állami finanszírozásának teljes tilalmáró l Az Országgyűlés a közpénzekkel való átlátható

Részletesebben

Jro *Za. %l s sz s G. Érkezett : 2011 MÁJ 2 O évi... törvény. egyes jogállási törvényeknek az Alaptörvénnyel összefügg ő

Jro *Za. %l s sz s G. Érkezett : 2011 MÁJ 2 O évi... törvény. egyes jogállási törvényeknek az Alaptörvénnyel összefügg ő t.jf á55 it: YtlVdt a Jro *Za. %l s sz s G Érkezett : 2011 MÁJ 2 O. ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ Képvisel ői önálló indítvány 2011. évi... törvény egyes jogállási törvényeknek az Alaptörvénnyel összefügg ő

Részletesebben

Országgy űlés Hivatal a. Irományszám : l. Érkezett : 2015 JúN 2 2. Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága. Egységes javaslat

Országgy űlés Hivatal a. Irományszám : l. Érkezett : 2015 JúN 2 2. Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága. Egységes javaslat Országgy űlés Hivatal a Irományszám : l L1 $ 2. 111-1- Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Érkezett : 2015 JúN 2 2. Egységes javaslat Kövér László ár, az Országgy űlés elnöke részére Tisztelt Elnök

Részletesebben

Községi Polgárőrség Szakoly. Alapszabály

Községi Polgárőrség Szakoly. Alapszabály Községi Polgárőrség Szakoly Alapszabály A Szakolyi Polgárőr Egyesület közgyűlése az 1993. január 15. napján kelt alapszabályát, melyet a SZ- SZ-B Megyei Bíróság Pk.60075/1993/2, 1993.03.30. ügyiratszámon

Részletesebben

NYÍRSÉGI HÁZIORVOSI EGYESÜLET ALAPSZABÁLY

NYÍRSÉGI HÁZIORVOSI EGYESÜLET ALAPSZABÁLY NYÍRSÉGI HÁZIORVOSI EGYESÜLET ALAPSZABÁLY I. Általános rendelkezések A szervezet neve: Nyírségi Háziorvosok Egyesülete A szervezet székhelye: 4400 Nyíregyháza, Szent István út 59. A szervezet működési

Részletesebben

[A központi névjegyzékkel kapcsolatos kérelemnek tartalmaznia kell]

[A központi névjegyzékkel kapcsolatos kérelemnek tartalmaznia kell] vrszaggyures rnvatai a irományszám : &kezek 2016 AUG 0 $ Á t 6 c:s A külföldön tartózkodó, magyarországi állandó lakóhellyel rendelkez ő állampolgáro k szavazati joga gyakorlásának megkönnyítése érdekében

Részletesebben

Itortts,~rrtn : 30/9 1. Érkezett: 2 X35 a' Tisztelt Elnök Úr!

Itortts,~rrtn : 30/9 1. Érkezett: 2 X35 a' Tisztelt Elnök Úr! kl LE't 'v'tt ; ;: f livatala Itortts,~rrtn : 30/9 1 Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Érkezett: 2 X35 a' 2.7 Összegző módosító javasla t Kövér László úr, az Országgyűlés elnöke részére Tisztelt

Részletesebben

2015. évi... törvény

2015. évi... törvény 2015. évi... törvény a b űncselekmények sértettjeinek és a sértettek hozzátartozóinak hathatósabb védelm e érdekében szükséges egyes törvények módosításáró l 1. A büntet őeljárásról szóló 1998. évi XIX.

Részletesebben