A Községi Tanács 12. /rendes / ülése December JEGYZŐKÖNYV A KÖZSÉGI TANÁCS 11. /rendes/ ÜLÉSÉRŐL ( ) Helyi Önkormányzati Osztály

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A Községi Tanács 12. /rendes / ülése December JEGYZŐKÖNYV A KÖZSÉGI TANÁCS 11. /rendes/ ÜLÉSÉRŐL ( ) Helyi Önkormányzati Osztály"

Átírás

1 A Községi Tanács 12. /rendes / ülése December 2016 JEGYZŐKÖNYV A KÖZSÉGI TANÁCS 11. /rendes/ ÜLÉSÉRŐL ( ) AZ ANYAGOT KÉSZÍTETTE: Társadalmi Tevékenységek és Helyi Önkormányzati Osztály JAVASLATTEVŐ: Župan Polgármester

2 J E G Y Z Ő K Ö N Y V (rövidített változat) Lendva Község Községi Tanácsának 11. /rendes/ üléséről, amelyre én, szerdán órakor került sor a Városháza üléstermében, Fő utca 20, Lendva. A Községi Tanács ülését mag. Anton BALAŽEK, Lendva Község polgármestere hívta össze. Az ülést Lendva Község Községi Tanácsa Ügyrendjének 34. cikke, valamint a polgármester meghatalmazása alapján Stanislav GJERKEŠ Lendva Község alpolgármestere vezette le. A Községi Tanács ülésén 15 tanácstag volt jelen, míg az üléshez Olga POŽGAI HORVAT (Anton Balažek Lista a Polgármester Listája) órakor csatlakozott. Távolmaradtak: HORVÁTH Ferenc (a magyar nemzeti közösség képviselője), POŽONEC Robert (a magyar nemzeti közösség képviselője), Terezija CUK (DeSUS) és Danijel GÖMBÖŠ (Fiatalság és tapasztalatok Polgármester Listája). A tanácstagok távolmaradásukat igazolták. A tanácsülésen részt vettek továbbá: 1. Jasna BRAČIČ-SZABÓ, a Község mb. titkára 2. Aleksandra KRESLIN, a HÖO Vagyonügyi, Pénzügyi és Számviteli osztály vezetője, a 9. napirendi pontig 3. mag. Tibor HEBAR, a községközi igazgatóság, főfelügyelőség és a községi rendészet vezetője, a 4. napirendi pontig 4. Aleš KOZAR, A Polgármesteri Hivatal vezetője 5. Janez Frančič, szakmunkatárs VI, a 7. napirendi pobntig 6. Tina HOZJAN, JZ Vrtec Lendava Lendvai Óvoda igazgatója, a 6. napirendi pontig 7. A média képviselői. Listája) a bevezető üdvözlést, a határozatképesség megállapítását és az ülés levezetéséről szóló értesítést követően a községi közigazgatástól magyarázatot kért arra, hogy a községi tanácsnak miért nem volt rendes ülése áprilisától? Jasna BRAČIČ-SZABÓ adott felvilágosítást, mégpedig a községi közigazgatás megnövekedett munkaterjedelmével (projektek, pályázatok készítése és ezek kivitelezése) és az éves szabadságokkal indokolta meg, amikor az ülések határozatképességét nem lehetett biztosítani, hiszen egyes tanácstagok is ellenezték a rendes ülések nyári hónapokban történő egybehívását, szeptember hónapban pedig a rendezvényekkel és ezek lezárásával kapcsolatban ismételten megnövekedett a községi közigazgatás munkaterjedelme. Azonban bizonyos ügyek sürgőssége miatt három levelező ülés megszervezésére és lefolytatására került sor. Listája) összefoglalta az anyagot, melyet a tanácstagok az ülés előtt kaptak kézhez, mégpedig:

3 - Információ Petesházán a földgázkitermelés megkezdésével kapcsolatos eljárásokról - A Társadalmi tevékenységek, Ifjúság és Sportbizottság véleménye a Lendvai Óvoda programjaira vonatkozó bekerülési értékének egyeztetésével, a szociális és egészségvédelmi programmal, valamint a nyílt követelések kérdéskörével kapcsolatosan - A Környezetvédelmi és Területrendezési Bizottság véleménye a Közüzemi szolgáltató részéről végzett hulladékgyűjtésről és elszállításról szóló elaborátumával kapcsolatosan, továbbá az Ipari övezetben a kommunális infrastruktúra rendezésére vonatkozó részletes területi terv módosításával kapcsolatos eljárás megindítása iránti közérdek megállapítására vonatkozó vélemény, a Muravidéki ivóvíz ellátás A- rendszer projekt befejezéséről szóló jelentéssel kapcsolatos vélemény kifejtése. Lendva község Községi Tanácsa Ügyrendjének 34. cikke első bekezdésével összhangban és az 50. kapcsolatban Stanislav GJERKEŠ, Lendva község alpolgármestere (Anton Balažek Lista a Polgármester Listája) javasolta, hogy a tanácstagok hozzanak döntést a 10. /rendes/ ülés jegyzőkönyvének és határozatainak, valamint a 4., 5. és 6. levelező ülés jegyzőkönyvének elfogadásáról. A jegyzőkönyvre vonatkozó észrevételeket Jasna BRAČIČ-SZABÓ ismertette. A 10. ülés jegyzőkönyv javaslathoz Ivan KONCUT (Lista za Koncuta.si) fűzött észrevételeket. Az észrevételek az alábbiak: - 2. oldal: a 9. ülés jegyzőkönyvének elfogadásánál - 3. oldal: az 1. napirendi pontnál napirend KKC rendelet (könyvtár és kulturális központ) - 4. oldal: a 2. pont keretében lezajló eszmecsere KKC rendelet, Ivan Koncut szavazatának magyarázata, - 9. oldal: eszmecsere az 5. pont keretében a sport éves programja oldal: eszmecsere az EKF 7. pontja keretében - 12 oldal: eszmecsere a 8.2. pont keretében a Lendvai Idegenforgalmi és Fejlesztési Intézet (ZTR) igazgató kinevezése Hozzászólás nem volt. Stanislav Gjerkeš, Lendva község alpolgármestere (Anton Balažek Lista a Polgármester Listája) szavazásra bocsátotta a Községi Tanács 10. /rendes/ üléséről szóló jegyzőkönyv elfogadását. Az ülésen 14 községi tanácstag volt jelen. Egyhangúlag elfogadásra került a 185. sz. h a t á r o z a t : A Községi Tanács elfogadja a án megtartott 10. /rendes/ ülésről készült jegyzőkönyvet előterjesztett formában, a benyújtott észrevételekkel együtt.

4 A 4., 5 és 6. levelező ülés jegyzőkönyv javaslatához észrevétel nem volt. Ezt követően a község alpolgármestere szavazásra bocsátotta a 4., 5 és 6. levelező ülés jegyzőkönyvének elfogadását. Az ülésen 14 községi tanácstag volt jelen. Egyhangúlag elfogadásra kerültek az alábbi határozatok: 186. sz. h a t á r o z a t : A Községi Tanács elfogadja a i 4. levelező ülés jegyzőkönyvét előterjesztett formában sz. h a t á r o z a t : A Községi Tanács elfogadja a i 5. levelező ülés jegyzőkönyvét előterjesztett formában sz. h a t á r o z a t : A Községi Tanács elfogadja a i 6. levelező ülés jegyzőkönyvét előterjesztett formában. Ezt követően Stanislav Gjerkeš, Lendva község alpolgármestere (Anton Balažek Lista a Polgármester Listája) javasolta, hogy az ülés a napirendek meghatározásával folytatódjon. 1. napirendi pont A napirend meghatározása Stanislav Gjerkeš, Lendva község alpolgármestere (Anton Balažek Lista a Polgármester Listája) összefoglalta a 11. /rendes/ ülés napirendi javaslatát, amelyet a tanácstagok a meghívóval kapták kézhez és javasolta a napirendi pontok sorrendjének felcserélését, mégpedig: A javasolt 3. napirendi pont Lendva község költségvetése előkészítésének programja, valamint a község évi költségvetése kiindulási pontjának ismertetése 13. napirendi pontként kerüljön megtárgyalásra, a 12. napirendi pont Polgármesteri tájékoztatót pedig 14. napirendi pontként kerüljön megvitatásra. Az leírtak alapján a napirendi pontokat megfelelően átsorszámozzák. A község alpolgármestere a napirendi pontokról átfogó szavazást javasolt. Az ülésen 14 községi tanácstag volt jelen.

5 Ezt követően a tanácstagok egyhangúlag elfogadták: a 189. sz. h a t á r o z a t o t : A Községi Tanács meghatározza a Községi Tanács 11. /rendes/ ülésének alábbi napirendjét: 1. A napirend meghatározása 2. Lendva község és közötti időszak költségvetésének végrehajtásáról, valamint a megtörtént átcsoportosításokról szóló jelentés megvitatása 3. A lendvai ipari övezet kommunális infrastruktúrájának rendezésére vonatkozó részletes községi területi terv módosítási eljárásának megkezdése iránti közérdek megállapítása 4. Információ a Muravidék ivóvízellátása A-rendszer c. projekt befejezéséről 5. A Lendvai Óvoda programjai bekerülési értékének egyeztetésére vonatkozó javaslat 6. A közüzemi szolgáltató Lendva község területén végzett hulladékgyűjtési és szállítási dí alakulására vonatkozó elaborátum javaslata 7. Információ a évi Szociális és egészségvédelmi, valamint Emberi Erőforrás Fejlesztési Programjának megvalósításáról Lendva községben, továbbá a nyílt követelések kérdésköréről 8. A községi ingatlanvagyon kezelési tervének módosításáról és kiegészítéséről szóló határozati javaslat, valamint a községi ingóvagyon évi kezelési terve 3. módosítás, továbbá az egykori lendvai áruház létesítmény megvásárlására vonatkozó szerződésjavaslat ismertetése 9. Lendva község évi elismeréseinek odaítéléséről szóló határozati javaslat 10. Választások és kinevezések Tagok kinevezése a Lendvai Óvoda intézet tanácsába Tagok kinevezése a Lendvai Zeneiskola tanácsába Muravidéki betegjogi képviselő-jelöltre tett javaslat 11. Polgárok és intézmények beadványai Határozati javaslat hitelfelvételről A muraszombati Center šolskih in obšolskih dejavnosti (iskolai és iskola mel letti tevékenységek központja) működési költségeinek társfinanszírozására vonatkozó javaslat 12. A községi tanácstagok kérdései és kezdeményezései A község titkos egyezmények nélkül 13. Lendva község költségvetés-készítő programja, valamint a község évi költségvetés kiindulási pontjának ismertetése 14. Polgármesteri tájékoztató 2. napirendi pont Lendva község és közötti időszak költségvetésének végrehajtásáról, valamint a megtörtént átcsoportosításokról szóló jelentés megvitatása A tanácstagok a napirendi ponttal kapcsolatos anyagot megkapták.

6 A jelen napirendi ponthoz Aleksandra KRESLIN mondott bevezetőt. A Pénzügyi és vagyonügyi bizottság véleményét Peter NOVAK (N.Si) ismertette. A téma megvitatásában részt vettek: - Jožef GERENČER (SMC) az alábbiakkal kapcsolatos kérdései voltak: az alapeszközök eladásából, a földterületek (IÖ) eladásából, a mezőgazdasági földterületek forgalmából, a vagyonadóból (telekhasználati díj), a tőkerész eladásából (Gramoz d.o.o.), a kultúrotthon beruházásából, karbantartásából, a HK rendezetlen ügyviteléből és a bérleti díjakból származó bevételek. - Gabriela SOBOČAN (SMC) az iránt érdeklődött, hogy mi az oka a beruházások alacsony realizációjának és milyen a tárgyi vagyon beleértve az építési telkeket is kezelése, amelyek a helyi közösségekben találhatók, hiszen ezeket a földterületeket is, melyekre nincs szükség, el lehetne adni; - Igor KULČAR (Lendva az én községem is Lista) az átcsoportosításokról és azok céljáról érdeklődött, ennek keretében kiemelte egyesek magasságát ill. összegét (100% is). Aleksandra KRESLIN válaszolt. Többek között elmondta, hogy a beruházásokat (leginkább) az év második felében szokták megvalósítani, a község mind a mezőgazdasági földterületeket mind az építési telkeket egyaránt értékesíti, a mezőgazdasági földterületek kb. 70%-a pedig az SZK illetve a SKZG tulajdonába kerül majd át. Stanislav GJERKEŠ (Anton Balažek Lista a Polgármester Listája) a község alpolgármestere megjegyezte, hogy minél több szükségtelen földterület kerüljön eladásra. Az elhangzott hozzászólásokat követően Stanislav GJERKEŠ (Anton Balažek Lista a Polgármester Listája) a község alpolgármestere a javaslatot szavazásra bocsátotta. Az ülésen 14 községi tanácstag volt jelen. Ezt követően a tanácstagok egyhangúlag elfogadták: a 190. sz. h a t á r o z a t o t : A Községi Tanács megismerkedett Lendva község és közötti időszak költségvetésének végrehajtásáról, valamint a megtörtént átcsoportosításokról szóló jelentéssel, előterjesztett formában, és felhívja a községi közigazgatás figyelmét a község gazdálkodásával összefüggő kockázatok mielőbbi csökkentésére és kiküszöbölésére. és a 191. sz. h a t á r o z a t o t : A Községi Tanács megismerkedett a megvalósított átcsoportosításokról, valamint a célhoz kötött bevételek Lendva község költségvetésébe történő bevonásáról szóló jelentéssel, előterjesztett formában.

7 3. napirendi pont A lendvai ipari övezet kommunális infrastruktúrájának rendezésére vonatkozó részletes községi területi terv módosítási eljárásának megkezdése iránti közérdek megállapítása A községi tanácstagok a napirendi ponttal kapcsolatos anyagot megkapták. A napirendi pont témájával kapcsolatban mag. Tibor HEBAR mondott bevezetőt, amelyben ismertette a község részletes területi tervének módosítására vonatkozó eljárást. A Környezetvédelmi és Területrendezési Bizottság ezzel kapcsolatos véleményét Jožef GERENČER (SMC) ismertette. A Bizottság kedvezően véleményezte a lendvai ipari övezet kommunális infrastruktúrájának rendezésére vonatkozó részletes községi területi terv módosítási eljárásának megkezdése iránti közérdek megállapításának javaslatát. A témához hozzászóltak: - Jožef GERENČER (SMC) támogatja az IÖ bővítését és rendezését, de megkérdezi, hogy tekintettel arra, hogy a meglévő közút mellett szükséges lenne-e még egy út, és javasolja, hogy a Mobitex vállalat és a GPI Oletič vállalat között hosszabbítsák meg az utat az új övezet végéig, arra az esetre, ha a jövőben bővítésre kerülne sor. Kiemelte továbbá az ipari övezetben gazdálkodó vállalatok foglalkoztatási kérdéskörét is, valamint feltette a kérdést, hogy mikor kerülnek elfogadásra a Területrendezési feltételek (PUP) egyéb módosításai. - Gabriela SOBOČAN (SMC) kérdezi, hogy vannak-e már javaslatok a területi tervek módosításával kapcsolatosan, valamint hogy ezek a társadalmi vitára bocsátás előtt elő lesznek-e terjesztve, és hogy a jelen ülés tárgyát csak a közérdek kifejezése-e képezi-e; - Drago NAĐ (DeSuS) a javaslatot támogatja, hiszen már sokéves infrastrukturális problémáról van szó ezen a helyszínen; - Igor KULČAR (Lendva az én községem is Lista) a közérdeket támogatja és az iránt érdeklődik, hogy kié lesz az utak tulajdonjoga, az anyagban pedig hiányolja az e célra tervezett költségek vetületét; - Robert BERKI (Lista Delovna mesta mladim A munkahelyeket a fiataloknak Lista) az ottani résztvevők konfliktusa iránt érdeklődik, mégpedig: hogy lehet az, hogy nem tudnak megállapodni egymás között, továbbá milyenek lesznek a jelen eljárások pénzügyi következményei és milyen lesz a község kompenzációjának megoldása a jelen résztvevők felé. Az üléshez órakor csatlakozott Olga POŽGAI HORVAT (Anton Balažek Lista a Polgármester Listája). Az elhangzott kérdésekre Stanislav GJERKEŠ, a község alpolgármestere (Anton Balažek Lista a Polgármester Listája) és mag. Tibor HEBAR válaszolt. A vita után Stanislav GJERKEŠ, a község alpolgármestere (Anton Balažek Lista a Polgármester Listája) a határozati javaslatot szavazásra bocsátja. Az ülésen 15 községi tanácstag volt jelen.

8 Ezt követően a tanácstagok egyhangúlag elfogadták: a 192. sz. h a t á r o z a t o t : 1. A Községi Tanács megismerkedett a lendvai Ipari Övezet szűkebb területére vonatkozó közlekedési probléma rendbetételével, a részletes területrendezési terv előkészületeivel kapcsolatos indokokkal, valamint a szakmai kiindulópontokkal. 2. A Községi Tanács megállapítja, hogy fennáll a közérdek a lendvai ipari övezet kommunális infrastruktúrájának rendezésével kapcsolatos részletes községi területi tervre vonatkozó eljárások folytatására és elfogadására. 4. napirendi pont Információ a Muravidék ivóvízellátása A-rendszer c. projekt befejezéséről A községi tanácstagok a napirendi ponttal kapcsolatos anyagot megkapták. A jelen napirendi ponttal kapcsolatban Stanislav GJERKEŠ, a község alpolgármestere (Anton Balažek Lista a Polgármester Listája) és Jožef Gerenčer (SMC) adott tájékoztatást. Listája) hangsúlyozta, hogy a projekt megvalósítása évben megkezdődött, hogy a jelen projekt a legnagyobb projekt a térségünkben, hogy nagyon sok energia befektetés volt szükséges az anyagi források beszerzéséhez, a tanácstagokkal ismertették a projet műszaki adatait (érték, csővezetékek, átemelő szivattyúk, víztározók), elmondták, hogy az teljes ivóvízellátó rendszer működik, azonban szükséges lesz megépíteni a harmadik víz-foglalatba helyezést is, valamint véglegesen megoldani a rendszer kezelésének kérdését. Jožef GERENČER (SMC) bemutatta a jelen rendszer üzemeltetési területét és az ezzel kapcsolatos akadályokat (a minden község részéről még nem aláírt szerződések tulajdonjoggal kapcsolatos szerződés és üzemeltetési szerződés). A Környezetvédelmi és területrendezési bizottság (kedvező) véleményét Jožef GERENČER (SMC a bizottság elnöke ismertette. A tárgyalt témához hozzászóltak: - dr. Mihael KASAŠ (dr. Mihael Kasaš Lista): kéri, hogy nyilatkozatát foglalják jegyzőkönyvbe, mégpedig azt javasolja, hogy a víz klórozásához használt szert váltsák fel a rendelkezésre álló és az e célt szolgáló újabb szerekkel; - Peter NOVAK (N.Si) az iránt érdeklődik, hogy milyen gyakorisággal mérik a víz minőségét, hol vannak közzétéve e mérések eredményei és mi a helyzet a víz túlhevülésével. A témával kapcsolatosan felvetett kérdésekre, véleményekre és javaslatokra Stanislav GJERKEŠ, a község alpolgármestere (Anton Balažek Lista a Polgármester Listája) válaszolt, mégpedig: a víz klórozása kb. 4-szer alacsonyabb a megengedettnél, a mérési vizsgálatok eredményei az üzemeltető honlapján tekinthetők meg, a víz túlhevülésével kapcsolatos gondokat a községeknek saját maguknak kell megoldania).

9 Stanislav GJERKEŠ, a község alpolgármestere szavazást javasolt. Az ülésen 15 községi tanácstag volt jelen. A tanácstagok egyhangúlag elfogadták: a 193. sz. h a t á r o z a t o t : 1. Lendva Község Községi Tanácsa elfogadja Muravidék ivóvízellátása A-rendszer c. projekt Záró jelentését és egyúttal felhívja a figyelmet a rendszer tulajdonjogából és üzemeltetéséből eredő kockázatok mielőbbi kiküszöbölésére. 2. A Községi Tanács ugyanakkor figyelmeztet a további tartalék vízkészlet mielőbbi biztosítására. 5. napirendi pont A Lendvai Óvoda programjai bekerülési értékének egyeztetésére vonatkozó javaslat A községi tanácstagok a napirendi ponttal kapcsolatos anyagot megkapták.. Bevezetőt a napirendi ponthoz Tina HOZJAN, a Lendvai Óvoda igazgatónője adott, aki bemutatta a bekerülési ár szerkezetét, a finanszírozási forrásokat, valamint a bekerülési ár kialakítását egy-egy korcsoport-program esetében. Javaslatot tett a szülők által fizetett díjak további csökkentésére (első életkori csoport), az óvoda ügyintézési idejére és a szolgáltatások elszámolásának egyéb módjára, például arra az esetre, ha a gyermek beteg. A Társadalmi tevékenységek, Ifjúság és Sportbizottság véleményét Olga POŽGAI HORVAT (Anton Balažek Lista a Polgármester Listája), a bizottság elnökhelyettese ismertette. A Bizottság kedvezően véleményezte a javaslatot, azonban volt néhány észrevétele és javaslata, amelyeket a bizottsági tagok az ülésen ismertettek. A témához hozzászólt: - dr. Mihael KASAŠ (dr. Mihael Kasaš Lista), észrevételében elmondta, hogy a hatályos jogszabályok értelmében a községnek az óvodai programok bekerülési díj kialakításának javaslatához ki kellett volna kérnie a fiatalok, azaz a Fiatalok Világa Lendva véleményét ezért javasolja, hogy a jövőben a község ezt tegye is meg.. Stanislav GJERKEŠ, a község alpolgármestere szavazást javasolt. Az ülésen 15 községi tanácstag volt jelen. A tanácstagok 14 MELLETTE és 1 TARTÓZKODÁSSAL elfogadták az alábbi határozatot:

10 194. sz. h a t á r o z a t : 1. A Községi Tanács elfogadja a Vrtec Lendava Lendvai Óvod programjai bekerülési árának egyeztetésére vonatkozó javaslatot az alábbi összegben: csoport típusa Első életkori csoport Kombinált tagozat A program ára EUR-ban Egész napos program: 497,81 Félnapos program ebéddel: 448,03 Egész napos program: 391,80 Félnapos program ebéddel: 352,62 Egész napos program: 365,86 Második életkori csoport Félnapos program ebéddel: 329,27 Félnapos program ebéddel: 315,62 2. Azoknak a szülőknek az esetében, amelyek gyermekei számára Lendva Község a hatályos jogszabályok értelmében köteles fedezni a program árának bizonyos részét, és gyermekük: - az első életkori csoportban programjában vesz részt, tovább csökkenti a díjat oly módon, hogy 15,00%-kál alacsonyabb programárat fizetnek a saját jövedelmi osztályukban. Azokban az esetekben, ha a szülők gyermekeik óvodai programért járó díját, amelynek egy részét - a hatályos jogszabályok értelmében - Lendva Község köteles fedezni, az állami költségvetésből, illetve Lendva Község költségvetéséből finanszírozzák illetve társfinanszírozzák a jelen határozat 2. és 5. pontjával összhangban, a szülőket a jelen határozati pontban ismertetett díjcsökkenés nem illeti meg. 3. Elfogadásra kerül az Óvoda ügyintézési ideje, mégpedig az óvoda a kihelyezett egységekben naponta 9 órát, a lendvai I. és II. számú egységben pedig naponta 10 órát üzemel. 4. A Lendvai Óvoda a nyári szünidő nyitvatartási idejét ez idő alatt jelenlevő gyermekek körülményeit figyelembe véve köteles minden évben egyeztetni a községi közigazgatással és ennek során figyelembe venni a nyitvatartási idő optimálását.

11 5. A gyermek kimaradásának elszámolását illetően az alábbi rendelkezéseket kell szem előtt tartani: - a gyermek kimaradási napjaival kapcsolatosan (a kimaradás indokára való tekintet nélkül) a szülőknek az első kimaradási napra nem számolnak fel semmit, a további kimaradási napokra a szülőknek a befizetésből (a fizetési osztályra való tekintettel) az élelmiszerek értékének arányos részét vonják le, - az első kimaradási napra a szülők befizetéséből (a fizetési osztályra való tekintettel) az élelmiszerek értékének arányos részét vonják le, amennyiben a kimaradást minimum 7 nappal előtte jelezték, - megbetegedés miatti hosszabb, 20 munkanapon felüli, kimaradás esetén a kimaradási napokra a szülők bizonyítékok alapján teljes mértékben mentesülnek a fizetés alul, - július és augusztus hónapokra a szülőknek a gyermek minden kimaradási napjára a teljes napi ellátás összegét levonják, amennyiben június 25-ig írásban kijelentik, hogy gyermekük kimarad. 6. A jelen határozat a Szlovén Köztársaság Hivatalos Közlönyében való közzétételtől számított következő napon lép hatályba, alkalmazása pedig november 1. kezdődik. Ugyanezzel a nappal megszűnik a i /2014 számú határozat. 6. napirendi pont A közüzemi szolgáltató által Lendva község területén végzett hulladékgyűjtési és szállítási díj alakulására vonatkozó elaborátum javaslata A községi tanácstagok a napirendi ponttal kapcsolatos anyagot a meghívóval együtt megkapták. Bevezetőt a napirendi ponthoz Jožef GERENČER adott, jelenleg a Lendvai Öko-Park Kft közüzem igazgatójának szerepében. Az elaborátumot a hatályos jogszabályok (törvény, rendelet, technikai szabályzat.) alapján minden évben el kell készíteni és elfogadás céljából a községi tanács elé terjeszteni. Újdonság ezen a területen a papírgyűjtés a keletkezés helyszínén, hulladékgyűjtés Lendva község dombos részén, valamint a hulladékgyűjtést szolgáló hulladékgyűjtő zsákok ára. Ismertette a a hulladékgyűjtéssel és szállítással kapcsolatos leggyakrabban feltett kérdéseket is. A témával kapcsolatosan felszólaltak: - Gabriela SOBOČAN (SMC) a hulladék keletkezésének helyszínén történő hulladékszelektálással a pénzügyi következmények a hulladék feldolgozása és elhelyezése esetében is alacsonyabbak lennének; ki az, aki elfogadja a hulladék feldolgozásának és elhelyezésének árát - CEROP (a minisztérium a koncessziós javaslatára), ad-e a község ehhez egyetértést; milyen lesz a hulladékgyűjtés megoldása Lendva község dombos részén, hogy kell kezelni bizonyos hulladékokat, amelyek nincsenek meghatározva, a

12 lomtalanításból származó hulladékokra vonatkozóan pedig azt javasolta, hogy ezt a hulladékfajtát kaputól kapuig rendszerben történjen, úgy mint az az elmúlt években volt; A tanácstag felvetésére Jožef GERENČER (SMC) válaszolt: a hulladékok feldolgozásának és elhelyezésének ára nem áll semmiféle kapcsolatban a hulladékgyűjtési elaborátummal; úgy gondolja, hogy a lomtalanításból származó hulladékok jelenlegi gyűjtésének módszere jobb (vauchar), a hulladékok pedig szelektálva vannak, úgy hogy lényegében nem lehetséges, hogy valamely hulladékfajta ne lenne szelektálva. Listája), válaszolt a hulladéklerakási ár meghatározásával kapcsolatos kérdésre CEROP. Ezzel az árral kapcsolatosan a CEROP alapító tagjainak tanácsa hoz döntést - dr. Mihael KASAŠ (dr. Mihael Kasaš Lista) arra emlékeztetett, hogy még mindig nem kapott teljes választ a hosszú falui hulladék elhelyezéssel kapcsolatban (a községi tanács 6. ülése) és úgy gondolja, hogy a közüzemnek nincs hulladék lerakóhelye, amellyel rendelkeznie kellene és hogy emiatt nem felel meg a szabványoknak ill. nem teljesíti a feltételeket a jelen szolgáltatás végzéséhez. A felvetésre Jožef GERENČER (SMC) válaszolt a gyűjtőközpontot be kellene vonni az üzemelésbe, ez pedig további költséget jelentene, a vállalat a gyűjtőközpontra vonatkozó bérleti szerződéssel rendelkezik, 2014 évben pedig a minisztériumtól beszerezte ill. megkapta az összes engedélyt és a vállalat a jelen közüzemi szolgáltatásra regisztrálva is van. Listája), a javaslatot szavazásra bocsátotta azzal, hogy összefoglalta az Öko-Park Kft. közüzemi vállalat igazgatójának javaslatát a kommunális hulladékok árának fokozatos növelését illetően től ig 50 % magasságban, valamint től további 50%-os magasságban. Az ülésen 15 községi tanácstag volt jelen. Jožef GERENČER (SMC) tanácstag az ügyrend 42. cikke negyedik bekezdése alapján nem szavaz. Ezt követően 11 MELLETTE szavazattal és 3 ELLENE szavazattal elfogadásra került az alábbi 195. sz. h a t á r o z a t : 1. A Községi Tanács elfogadja a közüzemi szolgáltató által Lendva Község területén végzett hulladékgyűjtési és szállítási díj alakulására vonatkozó elaborátum javaslatát előterjesztett formában, és ezzel megerősíti a közüzemi vállalat szolgáltatásának díját től ig: A kommunális hulladékgyűjtés díja 0,19935 EUR/kg ÁFA nélkül azzal, hogy a díj növekedése fokozatos lesz től ig 50 %-os arányban től pedig további 50 %-os arányban. A biohulladékok gyűjtésének díja 0,09531 EUR/kg ÁFA nélkül. A közüzemi vállalat által bizonyos hulladéktípus gyűjtésének és szállításának havi költsége a hulladéktároló edények térfogatára való tekintettel:

13 Az edény térfogata 120 l/ elszámolás 60 l A háztartásban élők száma Foglalkoztatottak száma (gazdaság és közszektor) Vendégek száma/vendéglátóhely kapacitása A szállítás havi költsége EUR-ban ÁFA nélkül 1 2, l , l , l 8 in več , l 26, l 32, l 40,12 BIO hulladék közüzem általi gyűjtésének és szállításának ára 120 l BIO 1,3895 5m 3 és több Több mint 15 foglalkoztatott és a kapacitás több mint 21 vendég Szerződés a közüzemi vállalat és a szolgáltatás igénybevevője között A közüzemi vállalat által bizonyos hulladéktípus gyűjtésének és szállításának havi költsége magában foglalja : - a vegyes kommunális hulladékok gyűjtése és szállítása - a papír gyűjtése és szállítása - a szelektáltan gyűjtött csomagolóanyag gyűjtése és szállítása - szelektált hulladékfrakciók gyűjtése és szállítása, kivéve a szelektált módon gyűjtött csomagolóanyag és BIO hulladék - lomtalanításból származó hulladék gyűjtése és szállítása - veszélyes hulladékok gyűjtése és kezelése A BIO hulladékok elszámolásának alapja a többlakásos létesítményekben a minimális térfogat 30 l személyenkénti egyszeri elszállításra. 2. Az egyéb hulladékgyűjtési és szállítási szolgáltatások díja: Hulladékok konténerrel történő szállítása 5-10 m3 Konténerszállítás 5 m3 89,00 Konténerszállítás 7 m3 119,00 Konténerszállítás 10 m3 és press 178,00 Konténerek átadás (kézbesítés) 10 km-ig 34,00 Konténer bérlés/nap 4,00 Lomtalanításból származó hulladékok kezelése, elhelyezése- EUR/kg/hó Hulladékok kezelése 0,106 Hulladékok elhelyezése 0,19 Hulladékgyűjtő zsákok ára Hulladékgyűjtő zsákok ára 4,16 EUR Áfa nélkül További hulladékmennyiséghez szükséges hulladékgyűjtő zsákok (a gyűjtőedény mellett elhelyezve) ára 3,16 EUR Áfa nélkül A zsák ára magában foglalja: - a zsák beszerzési árát,

14 - a gyűjtés és szállítás költségét (120 l térfogató edény) - a hulladékok kezelése és elhelyezése (120 l térfogató edény) 3. A határozat az elfogadása napjával lép hatályba, alkalmazása pedig től kezdődik. Listája) órakor 15-perces szünetet rendelt el. Az ülés órától folytatódik. Az ülésen 15 tanácstag van jelen. A községi tanácsülésen részt vesz mag. Anton BALAŽEK Lendva Község polgármestere is. A polgármester jelenléte és további kötelezettségei miatt a Községi Tanács Ügyrendje 36. cikkének rendelkezéseivel összhangban megváltozik a napirendi pontok sorrendje. Listája) javasolja, hogy a napirend a 13. napirendi ponttal folytatódjon. 13. napirendi pont Lendva község költségvetés-készítő programja, valamint a község költségvetés kiindulási pontjának ismertetése évi A községi tanácstagok a napirendi ponttal kapcsolatos anyagot megkapták. A programot mag. Anton BALAŽEK polgármester ismertette. Ismertetőjében elmondta, hogy a költségvetés két évre készül, elsősorban azért, hogy a költségvetési felhasználók munkájukat hozzáigazíthassák illetve tervezhessék, november közepén a költségvetési javaslat elkészül, az aktivitások már folyamatban vannak, karácsony előtt illetve január hónapban a költségvetés el is lesz fogadva. Ez idő alatt a költségi közigazgatás felkészül a költségvetés végrehajtására (pályázati kiírások). Sajnos azonbanh, hogy a költségvetés kiindulási pontjával kapcsolatban nincs sok információnk, a fejkvóta 530 EUR/polgár, az Ipari övezetben lévő földterületek a fejlesztés és a foglalkoztatás erőforrását képezik (a munkanélküliség kb. 20%), a költségvetés stabilitása jó, veszélyt a szociális transzferek jelenthetnek, továbbá a problémák egyes herlyi közösségek és közintézetek esetében, a megfelelő fogyasztási növekedés évben 550 EUR/polgár, beruházók vannak, a beruházás területén az állam szerény, beruházások szükségesek a kommunális infrastruktúrába (tematikus kerékpáros állomások), EKF (az év végére stratégia), vannak még bevételek az előző évekből (hálózati díj, kilátótorony). A folytatásban a község polgármestere elmondta, hogy jobban kell aktiválni a bizottságokat, a közüzemi vállalatok díjainak komoly elemzése szükséges annak érdekében, hogy a díjak az idei szinten maradjanak, hogy a község bizonyos jó minőségű programokkal rendelkezik (szociális terület, HK), egyéb programok esetében sajnos nem ez a helyzet és hogy a kulturális programot a stratégián keresztül kell elkészíteni.

15 Listája), a tanács tagok szavazását javasolta. Az ülésen 15 tanácstag volt jelen. Egyhangúlag elfogadásra került a 196. sz. h a t á r o z a t : A Községi tanács megismerkedett a Kiindulópontokkal, az irányvonalakkal és az aktivitási tervvel Lendva község évi költségvetésének készítéséhez, előterjesztett formában. 14. napirendi pont Polgármesteri tájékoztató A község polgármestere tájékoztatást adott az alábbi témákkal kapcsolatban: - menekültközpont Lendván: Lendván regisztrációs központ marad 72 órás tartózkodási célból, a gond a létesítmény arculatával, kinézésével és azzal a ténnyel van, hogy a központ közvetlenül a városi bekötőút mellett helyezkedik el, - a tűzoltóság szervezete a községben, mind az önkéntes mind a hivatásos tűzoltóságé, valamint a védelmi és mentési központtal kapcsolatos kérdések, - Lendva távhőszolgáltatásával kapcsolatban a község nem tudta elkerülni a koncesszió megadását, hiszen az azelőtti állapot törvényellenes volt, most viszont a község semmivel sem sérti a koncessziós szerződést, vannak azonban bizonyos nézeteltérések a szolgáltatás újszerű elszámolási módszere miatt, van ugyanis ahol alacsonyabbak, van ahol magasabbak a díjak, a községnek pedig ellenőriznie kell a jelen szolgáltatás ellátását, - a HS ügyvitelét illetően az a helyzet, hogy a HK kb. 1/3-nak gondja van a működéssel, a HK 1/3 passzív, a HK 1/3 pedig jól dolgozik, a HK munkáját illetően szükséges a községi közigazgatás nagyobb odafigyelése, angazsáltsága, - kis szennyvíztisztítók kiépítése. A tájékoztató után mag. Anton BALAŽEK Lendva község polgármestere egyébb kötelezettségei miatt órakor elhagyta az ülést. Listája) javasolta, hogy a napirend a 7. napirendi ponttal folytatódjon. 7. napirendi pont Információ a évi Szociális és Egészségvédelmi, valamint Emberi Erőforrás Fejlesztési Programjának megvalósításáról Lendva községben, továbbá a nyílt követelések kérdésköre A napirendi ponttal kapcsolatos anyagot a községi tanácstagok kézhez kapták. Bevezetőt a napirendi ponthoz Jasna BRAČIČ SZABÓ (program) és Aleksandra KRESLIN (nyílt követelések) adott.

16 Lendva község évi szociális és egészségvédelmi, valamint emberi erőforrás fejlesztési programjának megvalósításáról, továbbá a nyílt követelések kérdésköréről szóló anyagot tájékoztatási indokkal tűzték a jelen ülés napirendjére, hogy a tanácstagok megismerkedjenek a törvény által előírt és a község részéről nyújtott szociális transzferekkel, továbbá mennyi további forrást nyújt a község e területre (pl.: közmunka, pénzbeli segély a gyermek születésekor, támogatások óvoda), másrészt pedig mind ez veszélyeztetheti a község fejlődését. A nyílt követelések többségében a bérleti díjak nemfizetésére, valamint a szennyvízcsatorna hálózatra csatlakozás díjának nemfizetésére vonatkoznak. A Társadalmi tevékenységek, Ifjúság és Sportbizottság véleményét Olga POŽGAI HORVAT (Anton Balažek Lista a Polgármester Listája), a bizottság alelnöke ismertette. A Bizottság megismerkedett a programmal és támogatja a községi közigazgatás javaslatát a lejárt követelések behajtására vonatkozó további tevékenységek folytatására vonatkozóan. Listája) megjegyezte, hogy a községnek nagy a szociális érzékenysége, meg kell húzni a határt a szociálisan rászorultak és azok között, akik visszaélnek a rendszerrel. Támogatja a behajtást és a végrehajtást. A témához hozzászólt: - Jožef GERENČER (SMC) úgy gondolja, hogy továbbra is támogatni szükséges mind az otthoni gondozási területhez tartozó programokat mind azokat a programokat, amelyek törvényi kötelességet jelentenek, valamint azokat is, amelyek nem tartoznak ezek közé, azonban tevékenységük ebbe az irányba zajlik. Javasoltam, hogy a Szociális Munkaközponttal és a képviselőkkel együttesen indítsanak el egy kezdeményezést a szociális segélyekkel kapcsolatos jogszabályok módosítására olyan értelemben, hogy az állami segélyezetteket vonják be közmunka valamelyik formájába. Listája) a témát szavazásra bocsátotta. Az ülésen 15 tanácstag volt jelen. Egyhangúlag elfogadásra került a 197. sz. h a t á r o z a t : 1. Lendva Község Községi Tanácsa megismerkedett Lendva község évi szociális és egészségvédelmi, valamint emberi erőforrás fejlesztési programjának megvalósításával, valamint Lendva község nyílt követeléseinek kérdéskörével. 2. Ezzel kapcsolatban a Községi Tanács javasolja, hogy a bérleti szerződések felmondási eljárásában a községi közigazgatás előzetesen tanácskozzon az illetékes Szociális Munkaközponttal a gyermekek és fiatalkorúak gondozása és védelme érdekében.

17 3. a szennyvízcsatornával kapcsolatos végrehajtási folyamatba nem kell bevonni a Szociális Munkaközpontot, mivel a kötelezettség az ingatlan tulajdonjogából származik. 8. napirendi pont A községi ingatlanvagyon kezelési tervének módosításáról és kiegészítéséről szóló határozati javaslat, valamint a községi ingóvagyon évi kezelési terve 3. módosítás, továbbá az egykori lendvai áruház létesítmény megvásárlására vonatkozó szerződésjavaslat ismertetése A napirendi ponttal kapcsolatos anyagot a községi tanácstagok kézhez kapták. Bevezetőt a napirendi ponthoz Aleksandra KRESLIN adott, majd javaslatot tett a program még két ingatlannal való kiegészítésére Hotiza k.k-ben a Hotiza TE szükségleteire (a vagyonkezelés részben). Aleksandra KRESLIN ismertette az egykori lendvai áruház megvásárlásának javaslatát is. A témához az alábbi tanácstagok szóltak hozzá: - Gabriela SOBOČAN (SMC) kérdése a hotizai telek a tűzoltó egylet részére történő átruházásának jogosultságára vonatkozik; az áruház megvásárlásával pedig egyetért, csak a vásárlási ár szerinte túl magas; - dr. Mihael KASAŠ (dr. Mihael Kasaš Lista) ellenzi az épület (iskola) eladását Völgyifaluban, mivel a HK nem rendelkezik helyiségekkel, a faluotthon pedig az egyház tulajdonában van, ezért javasolja, hogy a község esetleg megvásárolhatná azt, - Drago NAĐ (DesuS) megérti a Völgyifalu HK problémáját, a HK nem működik, az eladást meg kell fontolni, várni és visszatartani, - Igor KULČAR (Lendva az én községem is Lista) szintén úgy gondolja, hogy a völgyifalui épület (iskola) eladása nem jogos, mivel a helyiségek Völgyifalu problémáját képezik, ez iskola, célszerű lenne megvásárolni a faluotthont, azonban nem kellene mindent csak a községtől várni, tehetne valamit maga a HK is; továbbá szomorú, hogy a Hotiza TE feladata elvégezni a legalizációt és ezért további területre van szüksége; majd érdeklődött az IÖ lévő földterületek eladásával kapcsolatos ismételt pályázati kiírásról és hogy mi van az ipari vezetékkel (VIRS) és ki fogja fedezni a vezeték áthelyezésének költségeit, a beruházó állítólag nem fogja, ezért felhívta a községi tanács figyelmét, hogy a község vállalja magára ezt a kötelezettséget, mivel a beruházó nem tudta, hogy a megvásárolt területen helyezkedik el a csővezeték, amely zavarni fogja a létesítmény építése során, amiért a területet megvásárolta. Az iskola eladásával kapcsolatos kérdésre Aleksandra KRESLIN válaszolt, az Ipari övezetben található ipari vezetékkel kapcsolatos kérdésre pedig Stanislav GJERKEŠ, a község alpolgármestere (Anton Balažek Lista a Polgármester Listája), aki javasolta, hogy a völgyifalui épület (iskola) eladását töröljék a tervből, és hogy erről az értékesítésről a

18 következő üléség hozzanak döntést, ennek során pedig figyelembe kell venni azt is, hogy ilyen épületre nehezen lehet vevőt találni, most viszont van érdeklődő ez iránt. Listája) a témát szavazásra bocsátotta. Az ülésen 15 tanácstag volt jelen. Ezt követően 13 MELLETTE szavazattal és 2 TARTÓZKODÁSSAL elfogadásra került az alábbi: a 198. sz. h a t á r o z a t : A Községi Tanács elfogadja a évi községi tárgyi vagyon kezelési tervének módosításáról és kiegészítéséről szóló javaslatot 3. módosítás, mégpedig: - az 1. számú űrlap (ingatlanvagyon szerzés terve) az alábbi pontokkal egészül ki: 71., 72., 73., 74., 75., 76., 77., 78., 79., 80. és 81.: Sorszám Ingatlanvagyon Helyi Keret nagyság Tervezett források ( ) típusa önkormányzat m Mezőgazdasági Lendva község (GURS szerinti érték) földterület 72. Építési telek Lendva község (GURS szerinti érték) 73. Mezőgazdasági Lendva község (GURS szerinti érték) földterület 74. Építési telek Lendva község (GURS szerinti érték) 75. Építési telek Lendva község 90 (69/ (GURS szerinti érték) arány) 76. Építési telek Lendva község (31,1 % (GURS szerinti érték) arány) 77. Építési telek Lendva község (GURS szerinti érték) 78. Építési telek Lendva község (GURS szerinti érték) 79. Mezőgazdasági Lendva község (GURS szerinti érték) földterület 80. Mezőgazdasági Lendva község (GURS szerinti érték) földterület 81. Mezőgazdasági Lendva község (GURS szerinti érték) földterület 82. Építési telek Lendva község (GURS szerinti érték) - a 2 sz. űrlapon (A területekkel való rendelkezés terve) módosul a 21. pont, az alábbiak szerint és a következő pontokkal egészül ki: 42., 43., 44., 45. és 46.: Sorszám Helyi önkormányzat Kataszteri község és kód k.k. 21. Lendva község 166 Lendva Telekszám 6779/42, 6779/44, 6779/58, 6779/56, 6779/47, 6779/49, 6779/50, 6779/51, 6779/52, 6779/54, 791/11,791/14, Négyzetméter nagyság (m2) Általános piaci ill. orientációs érték ( ) ,20

19 42. Lendva község 166 Lendva 791/15, 6779/5, 6779/6 4051/10, 4051/13, 4051/14, 4051/16, 4051/18, 4051/19 108, 103, 103, 104, 103, 114 (635) (GURS szerinti érték) 147, 141, 141, 142, 141, 156 (868) 43. Lendva község 166-Lendva 4051/23, 4051/24 497, 351 (484) (GURS szerinti érték) 678, 479 (1.157) 44. Lendva község 166-Lendva 4060/22, 4060/23 592, 478 (1.070) (GURS szerinti érték) 827, 652 (1.479) 45. Lendva község 170-Pince 2697/ (GURS szerinti érték) Lendva község 170-Pince 2695 (¾ arány) (GURS szerinti érték) 1.317, Lendva község 161 Hotiza (GURS szerinti érték) - a 2b sz. űrlap (A telekkel és a rajta levő épülettel való rendelkezés terve) az alábbi pontokkal egészül ki: 3., 4. és 5.: Sors zám Helyi önkormányzat Kataszteri község és a kataszteri község kódja 3. Lendva község 166- Lendava Teleks zám A telek mérete (m2) Cím Ul. Sv. Štefana Lendva község 170-Pince Pince- Marof 25 Az épületr ész IDmegjel ölése Az épületrés z mérete (nettó alapterül et m2) Általános piaci ill. orientációs érték ( ) / 848,20 (GURS szerinti érték) / 78,9 (GURS szerinti érték) és a 199. sz. h a t á r o z a t : 1. A Községi Tanács megismerkedik az egykori lendvai»áruház«létesítmény megvásárlására vonatkozó megállapodás javaslatával. 2. Ennek során a Községi Tanács megállapítja, hogy a megállapodás javaslata olyan védőelemeket tartalmaz, amely védi a község érdekeit és vagyonát, ezért a község polgármestere javasolja, hogy a lefolytatott eljárást követően lássanak hozzá a jelen megállapodás elemein alapuló adásvételi szerződés aláírásához. 9. napirendi pont Lendva község évi elismeréseinek odaítéléséről szóló határozati javaslat A jelen napirendi ponttal kapcsolatos anyagot a községi tanácstagok megkapták.

20 Alapszabályt és Ügyrendet előkészítő, valamint a Községi elismerésekkel foglalkozó Bizottság javaslatát Marija UNGER (Anton Balažek Lista a Polgármester Listája), a bizottság elnöke ismertette. Listája) a javaslatot szavazásra bocsátotta. Az ülésen 15 tanácstag volt jelen. Ezt követően a tanácstagok egyhangúlag elfogadták az alábbi határozatot: 200. sz. h a t á r o z a t : Lendva Község Községi Tanácsa elfogadja Lendva község évi elismeréseinek odaítéléséről szóló javaslatot előterjesztett formában, mégpedig: LENDVA KÖZSÉG ELISMERÉSE: LENDVA KÖZSÉG PLAKETTJE: Danijela Hozjan Gyertyános 33, 9220 Lendva, Iztok Utroša, Kidrič utca 7, 9220 Lendva és Legartis, építőipari vállalat Kft., Hármasmalom 2l, 9220 Lendva ELISMERÉS LENDVA KÖZSÉG LEGRENDEZETTEBB TELEPÜLÉSÉNEK: Település Gyertyános 10. napirendi pont Választások és kinevezések Tagok kinevezése a Lendvai Óvoda intézet tanácsába Tagok kinevezése a Lendvai Zeneiskola intézet tanácsába Muravidéki betegjogi képviselőjelölt javaslat A Mandátumvizsgáló, Választási és Kinevezési Bizottság javaslatait a jelen napirend egyes alpontjai szerint Janez SOMI (SDS) a bizottság elnöke ismertette. Ezzel kapcsolatban külön bemutatta a Muravidéki betegjogi képviselőjelöltségi eljárást. Lendva község a betegjogi képviselőjelöltre Lendva község területéről ugyanis nem kapott javaslatot, ezért a Bizottság úgy döntött, hogy a Községi Tanács elé terjeszti a jelölt kinevezésére vonatkozó javaslatát, amelyet határozatában ismertetett. A jelen napirendi ponttal kapcsolatos anyagot a községi tanácstagok megkapták. A témával kapcsolatban felszólaltak: - Robert BERKI (Munkahelyet a fiataloknak Lista) nem támogatja a betegjogi képviselőjelöltet, hiszen úgy gondolja, hogy a jelölt a Községi Tanácsnak bemutatkozhatna. - Igor KULČAR (Lendva az én községem is Lista) megkérdezte, hogy a betegjogi képviselő hivatásos vagy nem hivatásos funkció.

21 Listája) a javaslatot szavazásra bocsátotta. Az ülésen 15 tanácstag volt jelen Tagok kinevezése a Lendvai Óvoda intézet tanácsába Egyhangúlag elfogadásra került az alábbi: 201. sz. h a t á r o z a t : A Vrtec Lendava Lendvai Óvoda közintézet tanácsában az új megbízatási időre mint Lendva Község alapító képviselője kinevezésre kerül: 1. Spomenka Juretič, Župančič utca 6A, 9220 Lendva 2. Sonja Feher, Kapca, Fő utca 7, 9220 Lendva Tagok kinevezése a Lendvai Zeneiskola intézet tanácsába Egyhangúlag elfogadásra került az alábbi: 202. sz. h a t á r o z a t : A Glasbena šola Lendava Zeneiskola Lendva közintézet tanácsában az új megbízatási időre mint Lendva Község alapító képviselője kinevezésre kerül: 1. Sonja Feher, Kapca, Fő utca 7, 9220 Lendva 2. Jasna Bračič-Szabó, Kidrič utca 15, 9220 Lendva Muravidéki betegjogi képviselőjelölt javaslat A tanácstagok 12 MELLETTE, 2 ELLENE szavazattal és 1 TARTÓZKODÁSSAL elfogadták a 203. sz. h a t á r o z a t o t : A Községi tanács Muravidék területi egység betegjogi képviselőjének Martin Raj, Trstenjakova 32, 9000 Murska Sobota javasolja. 11. napirendi pont Polgárok és intézmények beadványai Határozati javaslat hitelfelvételről A muraszombati Center šolskih in obšolskih dejavnosti (Iskolai és iskola mel letti tevékenységek központja) működési költségeinek társfinanszírozására vonatkozó javaslat

22 11.1. Határozati javaslat hitelfelvételről A hitelfelvételre vonatkozó határozat javaslatáról hitel az alapeszközök beszerzéséhez Jožef GERENČER, ebben az esetben a lendvai Öko-Park Kft. közüzemi vállalat igazgatójának szerepében adott bevezetőt Hozzászólás nem volt. 15 tanácstag volt jelen, 14 tag szavazott Jožef GERENČER a községi Ügyrend42. cikke 4. bekezdése értelmében nem szavazott. Egyhangúlag elfogadásra került a 204. sz. h a t á r o z a t : 1. Lendva Község Községi Tanácsa az EKO-PARK d.o.o. Lendava ÖKO-PARK Kft. Lendva közüzemi vállalatnak egyetértését adja évben hosszú lejáratú hitel felvételéhez javasolt összegben. 2. A hosszú lejáratú hitel célja, a felvétel feltételei, a felhasználása és a hitel törlesztése az Öko-Park Kft. Lendva közüzemi vállalat beadványában látható, amely a jelen határozat részét képezi Predlog sofinanciranja stroškov delovanja Centra šolskih in obšolskih dejavnosti v Murski Soboti A muraszombati Center šolskih in obšolskih dejavnosti működési költségeinek társfinanszírozására vonatkozó javaslatot Jasna BRAČIČ SZABÓ ismertette. Hozzászólásában Igor KULČAR (Lendva az én községem is) megjegyezte, hogy Lendva községben saját iskolai és iskolán kívüli tevékenységek központját hozhatnánk létre, évben ugyan már volt ilyen kezdeményezés, ez azonban nem valósult meg, a központ legalkalmasabb helyszíne valószínűleg a lendvahegyi laktanya lehetne, a szakmai személyzet pedig a községben rendelkezésre áll. Listája) a javaslat ismertetését követően azt szavazásra bocsátotta. Az ülésen 15 községi tanácstag volt jelen. Egyhangúlag elfogadásra került az alábbi: 205. sz. h a t á r o z a t : Lendva Község Községi Tanácsa elvben támogatja a javaslatot, hogy Muraszombaton létrehozzák a Center šolskih in obšolskih dejavnosti, azzal a feltétellel, hogy a költségvetési források korlátozottsága miatt nem vállalja magára a jelen Központ működési költségeinek társfinanszírozását egészen addig, amíg nem érvényesül az állam megfelelő összegű támogatása a község iránt (fejkvóta).

23 14. napirendi pont A községi tanácstagok kérdései és kezdeményezései A község titkos egyezmények nélkül Listája) a tanácstagokat tájékoztatta, hogy dr. Mihael Kasaš (dr. Mihael Kasaš Lista) javaslatot nyújtott be a Község titkos egyezmények nélkül napirendi ponthoz. Listája) úgy gondolja, hogy a javaslat nem a Község, hanem az Országgyűlés hatáskörébe tartozik és olyan kérdésről van szó, melyet a Községben nem ismerjük eléggé. Ezért javasolta, hogy a javaslat az említett ponthoz ne kerüljön megvitatásra. Ezt követően Jasna BRAČIČ-SZABÓ felhívta a figyelmet a Községi Tanács Ügyrendjének 35. cikkére, amely szabályozza a kritériumokat az anyagokra vonatkozóan, amelyeket a Községi Tanács ülésének napirendjére tűzhetik. Ennek értelmében a községi közigazgatás megállapította, hogy a javasolt anyag nincs összhangban az Ügyrend jelen cikkének kritériumaival, ezért nem volt a Községi Tanács jelen ülése napirendjére tűzve a javasolt anyag. Listája) javasolta, hogy a tanácstagok szavazzanak a Község titkos egyezmények nélkül c. témáról. Ezt követően 11 MELLETTE és 4 ELLENE szavazattal elfogadásra került az alábbi 206. sz. h a t á r o z a t : 1. Lendva Község Községi Tanácsa egyetért, hogy a Községi Tanács a Község titkos egyezmények nélkül című anyagot e terület nem elégséges ismerete miatt nem vitatja meg. 2. Ennek során a Községi Tanács úgy gondolja, hogy a kérdés a Szlovén Köztársaság Országgyűlése jogkörébe, megvitatásába tartozik. Ezt követően Stanislav GJERKEŠ, a község alpolgármestere (Anton Balažek Lista a Polgármester Listája) a tanácstagokat arról tájékoztatta, hogy én dr. Mihael Kasaš (dr. Mihael Kasaš Lista) a mai ülésre jelezte a községi tanácstag kérdését. dr. Mihael Kasaš (dr. Mihael Kasaš Lista) elmondja, hogy nem tesz fel kérdést, mivel a tervezett kérdésre az ülés során már kapott választ. Az ülés órakor ért véget. Az ülésről hangfelvétel készült. A hangfelvételt a Társadalmi Tevékenységek és Helyi Önkormányzati Szakosztályon őrzik. A jegyzőkönyvet összeállította: Jasna BRAČIČ-SZABÓ, s.k. Stanislav GJERKEŠ, s.k. Podžupan Alpolgármester

Községi Tanács 14. /rendes/ ülése Április. JEGYZŐKÖNYV A KÖZSÉGI TANÁCS 2. /rendkívüli/ ÜLÉSÉRŐL ( ) Helyi Önkormányzati BSZO

Községi Tanács 14. /rendes/ ülése Április. JEGYZŐKÖNYV A KÖZSÉGI TANÁCS 2. /rendkívüli/ ÜLÉSÉRŐL ( ) Helyi Önkormányzati BSZO Községi Tanács 14. /rendes/ ülése 2017. Április JEGYZŐKÖNYV A KÖZSÉGI TANÁCS 2. /rendkívüli/ ÜLÉSÉRŐL (2017.03.31.) AZ ANYAGOT KÉSZÍTETTE: Társadalmi Tevékenységek és Helyi Önkormányzati BSZO JAVASLATTEVŐ:

Részletesebben

A Községi Tanács 2./rendes/ ülése Január. A KÖZSÉGI TANÁCS 1./rendes/ ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE ( )

A Községi Tanács 2./rendes/ ülése Január. A KÖZSÉGI TANÁCS 1./rendes/ ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE ( ) A Községi Tanács 2./rendes/ ülése 2019. Január A KÖZSÉGI TANÁCS 1./rendes/ ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE (2018.12.14.) AZ ANYAGOT ELKÉSZÍTETTE: Községi Igazgatósság INDITVÁNYOZÓ: Župan Polgármester J E G Y Z Ő

Részletesebben

A Községi Tanács 22./rendes/ ülése September. JEGYZŐKÖNYV A KÖZSÉGI TANÁCS 13. /levelező/ ÜLÉSÉRŐL ( )

A Községi Tanács 22./rendes/ ülése September. JEGYZŐKÖNYV A KÖZSÉGI TANÁCS 13. /levelező/ ÜLÉSÉRŐL ( ) A Községi Tanács 22./rendes/ ülése 2018. September JEGYZŐKÖNYV A KÖZSÉGI TANÁCS 13. /levelező/ ÜLÉSÉRŐL (2018. 08. 21.) AZ ANYAGOT KÉSZÍTETTE: Jasna Bračič Szabó ELŐTERJESZTŐ: A Község polgármestere Z

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV A KÖZSÉGI TANÁCS 1. /levelező/ ÜLÉSÉRŐL (2015.06.19.)»MEGERŐSÍTETT«

JEGYZŐKÖNYV A KÖZSÉGI TANÁCS 1. /levelező/ ÜLÉSÉRŐL (2015.06.19.)»MEGERŐSÍTETT« JEGYZŐKÖNYV A KÖZSÉGI TANÁCS 1. /levelező/ ÜLÉSÉRŐL (2015.06.19.)»MEGERŐSÍTETT« JEGYZŐKÖNYV Lendva Község Községi Tanácsának 1. levelező formában megtartott üléséről, amelyre 2015.06.21-én került sor az

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV A KÖZSÉGI TANÁCS 1. /rendkívüli/ ÜLÉSÉRŐL ( )»MEGERŐSÍTETT«

JEGYZŐKÖNYV A KÖZSÉGI TANÁCS 1. /rendkívüli/ ÜLÉSÉRŐL ( )»MEGERŐSÍTETT« JEGYZŐKÖNYV A KÖZSÉGI TANÁCS 1. /rendkívüli/ ÜLÉSÉRŐL (2015.05.11.)»MEGERŐSÍTETT« J E G Y Z Ő K Ö N Y V (rövidített változat) Lendva Község Községi Tanácsának 1. /rendkívüli/ üléséről, amelyre 2015. 05.

Részletesebben

A Községi Tanács 13./rendes / ülése Február JEGYZŐKÖNYV A KÖZSÉGI TANÁCS 12. /rendes/ ÜLÉSÉRŐL ( ) Helyi Önkormányzati Osztály

A Községi Tanács 13./rendes / ülése Február JEGYZŐKÖNYV A KÖZSÉGI TANÁCS 12. /rendes/ ÜLÉSÉRŐL ( ) Helyi Önkormányzati Osztály A Községi Tanács 13./rendes / ülése Február 2017 JEGYZŐKÖNYV A KÖZSÉGI TANÁCS 12. /rendes/ ÜLÉSÉRŐL (2016. 12. 22.) AZ ANYAGOT KÉSZÍTETTE: Társadalmi Tevékenységek és Helyi Önkormányzati Osztály JAVASLATTEVŐ:

Részletesebben

A KÖZSÉGI TANÁCS 13. /RENDES/ ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE ( ,)

A KÖZSÉGI TANÁCS 13. /RENDES/ ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE ( ,) A Községi Tanács 2. /rendkivüli / ülése Március 2017 A KÖZSÉGI TANÁCS 13. /RENDES/ ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE (2017.02.22,) AZ ANYAGOT KÉSZÍTETTE: Társadalmi Tevékenységek és Helyi Önkormányzati Osztály JAVASLATTEVŐ:

Részletesebben

A KÖZSÉGI TANÁCS 14. /rendes/ ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE ( )

A KÖZSÉGI TANÁCS 14. /rendes/ ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE ( ) A Községi Tanács 15. /rendes / ülése Június 2017 A KÖZSÉGI TANÁCS 14. /rendes/ ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE (2017.04.26.) AZ ANYAGOT KÉSZÍTETTE: Társadalmi Tevékenységek és Helyi Önkormányzati Osztály BSZE JAVASLATTEVŐ:

Részletesebben

A KÖZSÉGI TANÁCS 15. /rendes/ ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE ( )

A KÖZSÉGI TANÁCS 15. /rendes/ ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE ( ) A községi tanács 16. /rendes/ ülése 2017. Juliús A KÖZSÉGI TANÁCS 15. /rendes/ ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE (2017.06.08.) AZ ANYAGOT KÉSZÍTETTE: Társadalmi Tevékenységek és Helyi Önkormányzat BSZE JAVASLATTEVŐ:

Részletesebben

A Községi Tanács 7./ rendes/ ülése December. JEGYZŐKÖNYV A KÖZSÉGI TANÁCS 6. /rendes/ ÜLÉSÉRŐL ( )

A Községi Tanács 7./ rendes/ ülése December. JEGYZŐKÖNYV A KÖZSÉGI TANÁCS 6. /rendes/ ÜLÉSÉRŐL ( ) A Községi Tanács 7./ rendes/ ülése 2015. December JEGYZŐKÖNYV A KÖZSÉGI TANÁCS 6. /rendes/ ÜLÉSÉRŐL (2015.09.30.) AZ ANYAGOT ÖSSZEÁLLÍTOTTA: Jogi és Közigazgatási Osztály JAVASLATTEVŐ: Župan Polgármester

Részletesebben

A községi tanács 17. /rendes/ ülése Oktober. A KÖZSÉGI TANÁCS 16. /rendes/ ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE ( ) és Helyi Önkormányzat

A községi tanács 17. /rendes/ ülése Oktober. A KÖZSÉGI TANÁCS 16. /rendes/ ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE ( ) és Helyi Önkormányzat A községi tanács 17. /rendes/ ülése 2017. Oktober A KÖZSÉGI TANÁCS 16. /rendes/ ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE (2017. 07.13.) AZ ANYAGOT KÉSZÍTETTE: Polgármesteri Hivatal, Közönségkapcsolat és Helyi Önkormányzat

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V a Lendva Községi Magyar Nemzeti Önkormányzati Közösség Tanácsának 19. rendes üléséről, amelyet 2018. május 7-én, hétfőn tartott meg Lendván, a Lendva Községi Magyar Nemzeti Önkormányzati

Részletesebben

A Községi Tanács 23. /rendes/ ülése November A KÖZSÉGI TANÁCS 22. /rendes/ ÜLÉSÉRŐL KÉSZÜLT JEGYZŐKÖNYV ( )

A Községi Tanács 23. /rendes/ ülése November A KÖZSÉGI TANÁCS 22. /rendes/ ÜLÉSÉRŐL KÉSZÜLT JEGYZŐKÖNYV ( ) A Községi Tanács 23. /rendes/ ülése November 2018 A KÖZSÉGI TANÁCS 22. /rendes/ ÜLÉSÉRŐL KÉSZÜLT JEGYZŐKÖNYV (2018.09.26.) AZ ANYAGOT KÉSZÍTETTE: Jasna Bračič-Szabó JAVASLATTEVŐ: Župan - Polgármester 1

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV A KÖZSÉGI TANÁCS 5. /rendes/ ÜLÉSÉRŐL ( )

JEGYZŐKÖNYV A KÖZSÉGI TANÁCS 5. /rendes/ ÜLÉSÉRŐL ( ) A Községi Tanács 1. /rendkivüli/ ülése 2015. Május JEGYZŐKÖNYV A KÖZSÉGI TANÁCS 5. /rendes/ ÜLÉSÉRŐL (2015.03.12.) AZ ANYAGOT ÖSSZEÁLLÍTOTTA: Jogi és Közigazgatási Osztály JAVASLATTEVŐ: Župan Polgármester

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV A LENDVA KÖZSÉG KÖZSÉGI TANÁCSÁNAK 22. ÜLÉSÉRŐL (2008. dec. 23-án)

JEGYZŐKÖNYV A LENDVA KÖZSÉG KÖZSÉGI TANÁCSÁNAK 22. ÜLÉSÉRŐL (2008. dec. 23-án) Lendva Község Községi Tanácsa 23. ülése 2009. Február JEGYZŐKÖNYV A LENDVA KÖZSÉG KÖZSÉGI TANÁCSÁNAK 22. ÜLÉSÉRŐL (2008. dec. 23-án) AZ ANYAGOT KÉSZÍTETTE: JAVASLÓ: Önkormányzati és Társadalmi Župan Polgármester

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V (rövidített változat)

J E G Y Z Ő K Ö N Y V (rövidített változat) J E G Y Z Ő K Ö N Y V (rövidített változat) Lendva Község Községi Tanácsa 3. /rendes/ üléséről, amelyre 2015. 01. 27-én kedden 13.00 órakor került sor a Városháza üléstermében, Fő utca 20, Lendva. A Községi

Részletesebben

MEGERŐSÍTETT A Községi Tanács 8./ rendes / ülése Január 23. JEGYZŐKÖNYV A KÖZSÉGI TANÁCS 7. /rendes/ ÜLÉSÉRŐL ( )

MEGERŐSÍTETT A Községi Tanács 8./ rendes / ülése Január 23. JEGYZŐKÖNYV A KÖZSÉGI TANÁCS 7. /rendes/ ÜLÉSÉRŐL ( ) MEGERŐSÍTETT A Községi Tanács 8./ rendes / ülése 2016. Január 23. JEGYZŐKÖNYV A KÖZSÉGI TANÁCS 7. /rendes/ ÜLÉSÉRŐL (2015.12.23.) J E G Y Z Ő K Ö N Y V (rövidített változat) Lendva Község Községi Tanácsának

Részletesebben

A Községi Tanács 19. /rendes/ ülése február. A KÖZSÉGI TANÁCS 18. /rendes/ ÜLÉSÉRŐL KÉSZÜLT JEGYZŐKÖNYV ( ) és Helyi Önkormányzat

A Községi Tanács 19. /rendes/ ülése február. A KÖZSÉGI TANÁCS 18. /rendes/ ÜLÉSÉRŐL KÉSZÜLT JEGYZŐKÖNYV ( ) és Helyi Önkormányzat A Községi Tanács 19. /rendes/ ülése 2018. február A KÖZSÉGI TANÁCS 18. /rendes/ ÜLÉSÉRŐL KÉSZÜLT JEGYZŐKÖNYV (2017. 12.22.) AZ ANYAGOT KÉSZÍTETTE: Polgármesteri Hivatal, Közönségkapcsolat és Helyi Önkormányzat

Részletesebben

A községi tanács 18. /rendes/ ülése December. A KÖZSÉGI TANÁCS 17. /rendes/ ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE ( ) és Helyi Önkormányzat

A községi tanács 18. /rendes/ ülése December. A KÖZSÉGI TANÁCS 17. /rendes/ ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE ( ) és Helyi Önkormányzat A községi tanács 18. /rendes/ ülése 2017. December A KÖZSÉGI TANÁCS 17. /rendes/ ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE (2017. 10.19.) AZ ANYAGOT KÉSZÍTETTE: Polgármesteri Hivatal, Közönségkapcsolat és Helyi Önkormányzat

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. augusztus 06. napján megtartott ülésén.

Jegyzőkönyv. Készült: Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. augusztus 06. napján megtartott ülésén. Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 3596 Szakáld, Aradi út. 4. Jegyzőkönyv Készült: Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. augusztus 06. napján megtartott ülésén. Jelen vannak:

Részletesebben

RENDELET LENDVA KÖZSÉG 2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL. 1. cikk (A Rendelet tartalma)

RENDELET LENDVA KÖZSÉG 2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL. 1. cikk (A Rendelet tartalma) A helyi önkormányzatról szóló törvény (az SzK Hivatalos Közlönye, 94/07-UPB, 27/08-odl. US, 76/08, 100/08-odl. US, 79/09, 14/10-odl. US, 51/10 és 84/10-odl. US és 40/12-ZUJF. sz.) 29. cikke, az Államháztartásról

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV (rövidített változat)

JEGYZŐKÖNYV (rövidített változat) Dobrovnik 297, 9223 Dobrovnik tel: (02) 577 68 80, fax: (02) 577 68 87, e-mail: obcina.dobrovnik@siol.net zakladniški račun:01356-0100013598, ID za DDV: SI72637706, Matična številka: 1332198 Občinski svet

Részletesebben

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének június 21.-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének június 21.-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. június 21.-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének a. napirendje b. jegyzőkönyve c. határozatok:64-67/2013. (VI. 21.) számú határozatok d.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V a Lendva Községi Magyar Nemzeti Önkormányzati Közösség Tanácsának 9. rendes üléséről, amelyet 2016. április 18-án, hétfőn tartott meg Lendván, a Lendva Községi Magyar Nemzeti Önkormányzati

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 97 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jászdózsa Községi Önkormányzat Pénzügyi Bizottságának 2015. szeptember 8-án megtartott rendes ülésén. Az ülés helye: Jelen vannak: A községháza nagyterme mellékelt jelenléti

Részletesebben

H O M O K B Ö D Ö G E

H O M O K B Ö D Ö G E Szám: 327-2/2013. H O M O K B Ö D Ö G E Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 13. napján 17 óra 30 perckor megtartott képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv 2 Homokbödöge Község

Részletesebben

Erdőkürt Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2176 Erdőkürt, Kossuth út 51. Tel./fax: 32/

Erdőkürt Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2176 Erdőkürt, Kossuth út 51. Tel./fax: 32/ Erdőkürt Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2176 Erdőkürt, Kossuth út 51. Tel./fax: 32/479-179 E-mail: hivatal@erdokurt.hu 14. SZÁMÚ J E G Y Z Ő K Ö N Y V (Ülés ideje: 2017. november 13.) Napirend:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V a Lendva Községi Magyar Nemzeti Önkormányzati Közösség Tanácsának 10. rendes üléséről, amelyet 2016. május 30-án, hétfőn tartott meg Lendván, a Lendva Községi Magyar Nemzeti Önkormányzati

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bakonykúti Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 206. december 3-án megtartott nyilvános, rendkívüli testületi üléséről. Az ülés helye: Községháza (Bakonykúti, Szabadság

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Helye: Domony Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2019. 09.23.-án megtartott testületi ülésén. Polgármesteri Hivatal Domony, Fő út 98. Jelen vannak: jelenléti ív szerint

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V CSÁKÁNYDOROSZLÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA október 27 -i alakuló üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V CSÁKÁNYDOROSZLÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA október 27 -i alakuló üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V CSÁKÁNYDOROSZLÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2014. október 27 -i alakuló üléséről Önkormányzati rendelet: 10/2014.(X.27.) önkormányzati rendelet: 1 Határozat: 101-104

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Gyömrő Nagyközség Önkormányzatának 2000. április 17-én megtartott rendkívüli testületi ülésén, Gyömrőn a Polgármesteri Hivatal hivatalos helyiségében. Jelen vannak: Csető

Részletesebben

Monostorapáti és Hegyesd községek Óvodai Intézményfenntartó Társulása 8296 Monostorapáti, Petőfi u Szám: 45-1/2017. J e g y z ő k ö n y v

Monostorapáti és Hegyesd községek Óvodai Intézményfenntartó Társulása 8296 Monostorapáti, Petőfi u Szám: 45-1/2017. J e g y z ő k ö n y v Intézményfenntartó Társulása 8296 Monostorapáti, Petőfi u. 123. Szám: 45-1/2017. J e g y z ő k ö n y v Készült: Intézményfenntartó Társulásának 2017. február 1-én /szerdán/ 19.00 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

Jelen vannak: Füzesséri József polgármester Takács Lászlóné és Laczkó Lászlóné alpolgármesterek Gál Péter és Sváb Antal Béla képviselők.

Jelen vannak: Füzesséri József polgármester Takács Lászlóné és Laczkó Lászlóné alpolgármesterek Gál Péter és Sváb Antal Béla képviselők. 1 SZIKSZÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: 2/28/2013. J e g y z ő k ö n y v Készült Szikszó Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. szeptember 25. napján 16.00 órakor a Szikszói Közös

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Mogyorósbánya Község Önkormányzati Képviselő-testületének február 29-én órai kezdettel megtartott ülésén.

Jegyzőkönyv. Mogyorósbánya Község Önkormányzati Képviselő-testületének február 29-én órai kezdettel megtartott ülésén. Jegyzőkönyv Készült: Az ülés helye: Jelen vannak Mogyorósbánya Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2012. február 29-én 13.00 órai kezdettel megtartott ülésén. Polgármesteri Hivatal Mogyorósbánya,

Részletesebben

HELYI SZINTEN VÁLASZTOTT KÉPVISELŐK ETIKAI KÓDEXE PREAMBULUM

HELYI SZINTEN VÁLASZTOTT KÉPVISELŐK ETIKAI KÓDEXE PREAMBULUM Lendva Község Alapszabályának (az SzK Hivatalos Közlönye, 75/10-UPB, 48/11-popr., 55/11-popr. és 56/11-popr. sz.) 17. cikke alapján Lendva Község Községi Tanácsa 2013.04.25-én megtartott 33./rendes/ ülésén

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V a Lendva Községi Magyar Nemzeti Önkormányzati Közösség Tanácsának 8. rendes üléséről, amelyet 2016. február 16-án, szerdán tartott meg Lendván, a Lendva Községi Magyar Nemzeti Önkormányzati

Részletesebben

A Községi Tanács 20. /rendes/ ülése Április A KÖZSÉGI TANÁCS 19. /rendes/ ÜLÉSÉRŐL KÉSZÜLT JEGYZŐKÖNYV ( )

A Községi Tanács 20. /rendes/ ülése Április A KÖZSÉGI TANÁCS 19. /rendes/ ÜLÉSÉRŐL KÉSZÜLT JEGYZŐKÖNYV ( ) A Községi Tanács 20. /rendes/ ülése Április 2018. A KÖZSÉGI TANÁCS 19. /rendes/ ÜLÉSÉRŐL KÉSZÜLT JEGYZŐKÖNYV (2018. 02.01.) AZ ANYAGOT KÉSZÍTETTE: Jasna Bračič-Szabó JAVASLATTEVŐ: Župan - Polgármester

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Aba Nagyközség Képviselő-testülete június 18-i rendkívüli ülésén

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Aba Nagyközség Képviselő-testülete június 18-i rendkívüli ülésén JEGYZŐKÖNYV Készült: Aba Nagyközség Képviselő-testülete 2008. június 18-i rendkívüli ülésén Jelen vannak: Csép Györgyné alpolgármester Bor József Dezső, Farkas Károly, Horváth István, Kasó László, Mercsek

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV A LENDVA KÖZSÉG KÖZSÉGI TANÁCSÁNAK 17. ÜLÉSÉRŐL (2008. máj. 12-én)

JEGYZŐKÖNYV A LENDVA KÖZSÉG KÖZSÉGI TANÁCSÁNAK 17. ÜLÉSÉRŐL (2008. máj. 12-én) Lendva Község Községi Tanácsa 18. ülése 2008 Májusa JEGYZŐKÖNYV A LENDVA KÖZSÉG KÖZSÉGI TANÁCSÁNAK 17. ÜLÉSÉRŐL (2008. máj. 12-én) AZ ANYAGOT KÉSZÍTETTE: JAVASLÓ: Polgármesteri Hivatal Župan Polgármester

Részletesebben

a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T

a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T ABOD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2016. október 17. napján az Edelényi Közös Önkormányzati Hivatal Abodi Kirendeltségén (3753 Abod, Magyar út 42.) megtartott rendkívüli nyílt ülésének a./

Részletesebben

A Községi Tanács 21. /rendes/ ülése Junius A KÖZSÉGI TANÁCS 20. /rendes/ ÜLÉSÉRŐL KÉSZÜLT JEGYZŐKÖNYV ( )

A Községi Tanács 21. /rendes/ ülése Junius A KÖZSÉGI TANÁCS 20. /rendes/ ÜLÉSÉRŐL KÉSZÜLT JEGYZŐKÖNYV ( ) A Községi Tanács 21. /rendes/ ülése Junius 2018. A KÖZSÉGI TANÁCS 20. /rendes/ ÜLÉSÉRŐL KÉSZÜLT JEGYZŐKÖNYV (2018. 04.12.) AZ ANYAGOT KÉSZÍTETTE: Jasna Bračič-Szabó JAVASLATTEVŐ: Župan - Polgármester J

Részletesebben

1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V

1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2013. november 05-én megtartott rendkívüli nyilvános testületi üléséről. Az ülés helye: : Községháza (Bakonykúti, Szabadság u. 41.) Jelen vannak: Marics József Dr. Fülöp

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Nagyecseden, a Polgármesteri Hivatal tanácstermében, 2018. december 28-án az önkormányzati képviselő-testület r e n d k í v ü l i nyilvános üléséről Jelen voltak: Kovács

Részletesebben

Kisbágyon Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 9. számú nyílt ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

Kisbágyon Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 9. számú nyílt ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Kisbágyon Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9. számú nyílt ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Kisbágyon Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. június 27-én megtartott nyilvános

Részletesebben

Ikt.szám: /2014.

Ikt.szám: /2014. Ikt.szám: 1126-1/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Vajta Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december 15-én 15 00 órai kezdettel tartott közmeghallgatásáról Készült: Vajta Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

Készült: a Veszprémi Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének október 18-án (kedd) órakor megtartott nyilvános üléséről.

Készült: a Veszprémi Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének október 18-án (kedd) órakor megtartott nyilvános üléséről. VESZPRÉMI NÉMET NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8200 Veszprém, Thököly u. 11. Szám: KOZP/927/6/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2016. október 18-án (kedd) 15.00 órakor megtartott nyilvános

Részletesebben

a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T

a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T ABOD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2016. április 8. napján az Edelényi Közös Önkormányzati Hivatalban (3780 Edelény, István király útja 52.) megtartott rendkívüli nyílt ülésének a./ Tárgysorozata

Részletesebben

ALSÓSZÖLNÖK. Község Önkormányzata június 14-én megtartott. nyílt. üléséről készült. j e g y z ő k ö n y v

ALSÓSZÖLNÖK. Község Önkormányzata június 14-én megtartott. nyílt. üléséről készült. j e g y z ő k ö n y v ALSÓSZÖLNÖK Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. június 14-én megtartott nyílt üléséről készült j e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Alsószölnök Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Nyirád Község Önkormányzata Képviselő-testületének. nyilvános üléséről december 29.

JEGYZŐKÖNYV. Nyirád Község Önkormányzata Képviselő-testületének. nyilvános üléséről december 29. Ügyszám: 133-147/2017. JEGYZŐKÖNYV Nyirád Község Önkormányzata Képviselő-testületének nyilvános üléséről 2017. december 29. Nyirád 2017 1 Jegyzőkönyv Készült: Nyirád Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Kisszállás Község Önkormányzata Képviselő-testületének december 10-i rendkívüli nyílt üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Kisszállás Község Önkormányzata Képviselő-testületének december 10-i rendkívüli nyílt üléséről 1 Kisszállás Község Önkormányzata JEGYZŐKÖNYV Kisszállás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. december 10-i rendkívüli nyílt üléséről 19/2015.(XII.11.) ÖK R A szociális juttatások rendszeréről

Részletesebben

SZAKONYFALU. Község Önkormányzata Képviselő-testületének november 9-én megtartott. nyílt. üléséről készült. j e g y z ő k ö n y v

SZAKONYFALU. Község Önkormányzata Képviselő-testületének november 9-én megtartott. nyílt. üléséről készült. j e g y z ő k ö n y v SZAKONYFALU Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. november 9-én megtartott nyílt üléséről készült j e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Szakonyfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jelen vannak: J E G Y Z Ő K Ö N Y V Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szociális és Lakásügyi Bizottsága 2015. szeptember 23 -án (szerda) 15:00 órai kezdettel a Hatvani Közös Önkormányzati

Részletesebben

Magyar BMX Cross-Triál Szövetség JEGYZŐKÖNYV

Magyar BMX Cross-Triál Szövetség JEGYZŐKÖNYV Magyar BMX Cross-Triál Szövetség JEGYZŐKÖNYV Készült a Magyar BMX Cross-Triál Szövetég 2001. Április 24-én megtartott közgyűléséről és az ott hozott határozatokról. Közgyűlés időpontja: 2001. Április 24.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jelen vannak: J E G Y Z Ő K Ö N Y V Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szociális és Lakásügyi Bizottsága 2015. november 25 -én (szerda) 15:00 órai kezdettel a Hatvani Közös Önkormányzati

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 209 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jászdózsa Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. augusztus 29- én megtartott soron kívüli ülésén. Az ülés helye: A községháza nagyterme. Jelen vannak: mellékelt

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 30 -án tartott nyílt üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 30 -án tartott nyílt üléséről 170/17/2014. Z A L A megye P Á K A Község Önkormányzata J E G Y Z Ő K Ö N Y V P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 30 -án tartott nyílt üléséről Határozatok: 110/2014. (IX.30.)

Részletesebben

Polgármesteri Hivatal 9082 Nyúl, Kossuth L. u. 46. Szám: 14-25/2008. J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Polgármesteri Hivatal 9082 Nyúl, Kossuth L. u. 46. Szám: 14-25/2008. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Polgármesteri Hivatal 9082 Nyúl, Kossuth L. u. 46. Szám: 14-25/2008. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2008. december 12-én megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: polgármester Lengyel István alpolgármester

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Mikekarácsonyfa. Községi Önkormányzat Képviselőtestülete év április hó 18. napján. megtartott nyilvános üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Mikekarácsonyfa. Községi Önkormányzat Képviselőtestülete év április hó 18. napján. megtartott nyilvános üléséről JEGYZŐKÖNYV Mikekarácsonyfa Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2016. év április hó 18. napján megtartott nyilvános üléséről Határozatok: Sorszáma Kódja 11/2016.(IV.18.) Rendeletek: Sorszáma (kihirdetés

Részletesebben

H O M O K B Ö D Ö G E

H O M O K B Ö D Ö G E Szám: 81-11/2016. H O M O K B Ö D Ö G E Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. július 13. napján 9 óra 30 perckor megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv 2 Homokbödöge

Részletesebben

Magyar Naturisták Egyesülete Székhely, levelezési cím: 2337 Délegyháza, Naturista part 1318

Magyar Naturisták Egyesülete Székhely, levelezési cím: 2337 Délegyháza, Naturista part 1318 Jegyzőkönyv kivonat a Magyar Naturisták Egyesületének rendes közgyűlésén hozott határozatairól Időpont: 2016. április 16. 10 óra Helyszín: Délegyháza Művelődési Ház, Délegyháza, Szabadság tér 1. Jelen

Részletesebben

2 14. (1) A képviselő-testület szükség szerint, de évente legalább nyolc ülést tart. A képviselő-testületi ülés meghívóját, illetve az egyes napirendi

2 14. (1) A képviselő-testület szükség szerint, de évente legalább nyolc ülést tart. A képviselő-testületi ülés meghívóját, illetve az egyes napirendi 1 Mány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10 /2013. (V.30.) önkormányzati rendelete a Képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 4 /2011. (IV.15.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Egyházasrádóc Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. január 16-án megtartott rendes nyilvános üléséről. Az ülés helye: Egyházasrádóci Közös Önkormányzati Hivatal Egyházasrádóc

Részletesebben

Fertőd Város Képviselő-testülete

Fertőd Város Képviselő-testülete Fertőd Város Képviselő-testülete 29/2012. SZÁMÚ J E G Y Z Ő K Ö N Y V 2012. szeptember 17. napján megtartott R E N D K Í V Ü L I K É P V I S E L Ő T E S T Ü L E T I Ü L É S É R Ő L Készült: 3 példányban

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. 2012. október 25-én a Sárospataki Polgármesteri Hivatal hivatalos helyiségében az Egészségügyi és Szociális Bizottság ülésén.

J e g y z ő k ö n y v. 2012. október 25-én a Sárospataki Polgármesteri Hivatal hivatalos helyiségében az Egészségügyi és Szociális Bizottság ülésén. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2012. október 25-én a Sárospataki Polgármesteri Hivatal hivatalos helyiségében az ülésén. Jelen vannak: Oláh József Csaba a bizottság elnöke Egyed Attila Szabó András Papp

Részletesebben

2016. JÚNIUS 10-RE ÖSSZEHÍVOM A ZENTAI KÖZSÉGI KÉPVISELŐ-TESTÜLET 1. ALAKULÓ ÜLÉSÉT

2016. JÚNIUS 10-RE ÖSSZEHÍVOM A ZENTAI KÖZSÉGI KÉPVISELŐ-TESTÜLET 1. ALAKULÓ ÜLÉSÉT Szerb Köztársaság Vajdaság Autonóm Tartomány Zenta község Zenta Község Képviselő-testülete Szám: 1/2016-I Kelt: 2016. május 9. Z e n t a Zenta község statútumának (Zenta Község Hivatalos Lapja, 5/2011.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Nyirád és Szőc Községek Önkormányzatai Képviselő-testületeinek. együttes, nyilvános üléséről május 25.

JEGYZŐKÖNYV. Nyirád és Szőc Községek Önkormányzatai Képviselő-testületeinek. együttes, nyilvános üléséről május 25. Ügyszám: 133-61/2017. JEGYZŐKÖNYV Nyirád és Szőc Községek Önkormányzatai Képviselő-testületeinek együttes, nyilvános üléséről 2017. május 25. Nyirád 2017 1 Jegyzőkönyv Készült: Az ülés helye: Nyirád és

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak:

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: JEGYZŐKÖNYV Uraiújfalu, Vasegerszeg,Nagygeresd, Nemesládony, Simaság és Vámoscsalád községek képviselő-testületeinek 2014. december 18-án 17 óra 30 perckor az Uraiújfalui Közös Önkormányzati Hivatal tanácskozó

Részletesebben

Fertőd Város Képviselő-testülete

Fertőd Város Képviselő-testülete Fertőd Város Képviselő-testülete 37/2012. SZÁMÚ J E G Y Z Ő K Ö N Y V 2012. november 30. napján megtartott R E N D K Í V Ü L I K É P V I S E L Ő T E S T Ü L E T I Ü L É S É R Ő L Készült: 3 példányban

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 75 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jászdózsa Községi Önkormányzat Pénzügyi Bizottságának 2015. július 2-án megtartott rendkívüli ülésén. Az ülés helye: Jelen vannak: A községháza nagyterme mellékelt jelenléti

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 104 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jászdózsa Községi Önkormányzat Pénzügyi Bizottságának 2013. június 13-án megtartott rendes ülésén. Az ülés helye: A községháza nagyterme. Jelen vannak: mellékelt jelenléti

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Abádszalók Város Képviselő-testületének 2010. november 11-én megtartott soron kívüli üléséről. Az ülés helye: Városháza földszinti nagyterme Jelen vannak: Kovács Mihály polgármester,

Részletesebben

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Nógrádmegyer Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2015. március 30.) 1 Jegyzőkönyv Készült: Nógrádmegyer Községi Önkormányzat 2014. március 30-án 15.00 órakor megtartott

Részletesebben

DUNASZERDAHELY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Fő utca 50/16, Dunaszerdahely. Szám: 20/7/2017 Dunaszerdahely,

DUNASZERDAHELY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Fő utca 50/16, Dunaszerdahely. Szám: 20/7/2017 Dunaszerdahely, DUNASZERDAHELY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Fő utca 50/16, 929 01 Dunaszerdahely Szám: 20/7/2017 Dunaszerdahely, 2017.03.22. Jegyzőkönyv a 20. üléséről, amelyre 2017. március 21-én került sor a Dunaszerdahelyi

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Dömös Község Önkormányzat Képviselőtestületének szeptember 2-án megtartott munkaterv szerinti rendes üléséről

Jegyzőkönyv. Készült Dömös Község Önkormányzat Képviselőtestületének szeptember 2-án megtartott munkaterv szerinti rendes üléséről Jegyzőkönyv Készült Dömös Község Önkormányzat Képviselőtestületének 2009. szeptember 2-án megtartott munkaterv szerinti rendes üléséről Jelen vannak: Novák Lajos polgármester Dénes Kálmánné alpolgármester

Részletesebben

Bazsi Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/ J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Bazsi Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/ J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szám: 40-32/2010. 1. Bazsi Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/352-201 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2010. április 21-én 18,05 órakor megtartott nyilvános üléséről.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV KIRÁLYSZENTISTVÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2011. FEBRUÁR 23. NAPJÁN MEGTARTOTT NYÍLT ÜLÉSÉRŐL

JEGYZŐKÖNYV KIRÁLYSZENTISTVÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2011. FEBRUÁR 23. NAPJÁN MEGTARTOTT NYÍLT ÜLÉSÉRŐL JEGYZŐKÖNYV KIRÁLYSZENTISTVÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2011. FEBRUÁR 23. NAPJÁN MEGTARTOTT NYÍLT ÜLÉSÉRŐL JEGYZŐKÖNYV Készült: Királyszentistván Közösségi Ház tárgyalótermében 2011.

Részletesebben

Készült: Maglóca Község Önkormányzata Képviselő-testületének október 21-én tartott nyilvános alakuló üléséről.

Készült: Maglóca Község Önkormányzata Képviselő-testületének október 21-én tartott nyilvános alakuló üléséről. Maglóca Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2-7/2014 J e g y z ő k ö n y v Készült: 2014. október 21-én tartott nyilvános alakuló üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 16 00 óra A képviselő-testületi

Részletesebben

8296 Monostorapáti 8296 H e g y e s d. J e g y z ő k ö n y v

8296 Monostorapáti 8296 H e g y e s d. J e g y z ő k ö n y v Önkormányzati Képviselő-testület Önkormányzati Képviselő-testület 8296 Monostorapáti 8296 H e g y e s d Száma: 155-8/2010. J e g y z ő k ö n y v Készült: Képviselő-testülete, valamint Hegyesd község Önkormányzata

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 15/2012. TERKA J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Egyek Nagyközség Polgármesteri Hivatalának tanácskozó termében 2012. december 10. napján 14:30 órai kezdettel az Ügyrendi Bizottság nyilvános ülésén. Jelen

Részletesebben

Jegyzőkönyv Kecskéd Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2014. február 12.-én 17 óra 45 perctől megtartott üléséről

Jegyzőkönyv Kecskéd Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2014. február 12.-én 17 óra 45 perctől megtartott üléséről 1 Kecskéd Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2852. Kecskéd, Vasút u. 105. Jegyzőkönyv Kecskéd Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2014. február 12.-én 17 óra 45 perctől megtartott üléséről

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 83 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jászdózsa Községi Önkormányzat Pénzügyi Bizottságának 2014. június 23-án megtartott rendkívüli ülésén. Az ülés helye: Jelen vannak: A községháza nagyterme mellékelt jelenléti

Részletesebben

8294 Kapolcs 8293 Vigántpetend JEGYZŐKÖNYV

8294 Kapolcs 8293 Vigántpetend JEGYZŐKÖNYV Önkormányzati Képviselő-testület Önkormányzati Képviselő-testület 8294 Kapolcs 8293 Vigántpetend Száma: 332-16/2012. JEGYZŐKÖNYV Készült: Kapolcs község Önkormányzata Képviselőtestülete és Vigántpetend

Részletesebben

Ónod Község Önkormányzata 3551 Ónod, Rákóczi u. 64. * Tel.:

Ónod Község Önkormányzata 3551 Ónod, Rákóczi u. 64. * Tel.: Ónod Község Önkormányzata 3551 Ónod, Rákóczi u. 64. * Tel.: 46 466-101 Ónod Képviselő-testülete 2008. november 5-én megtartott rendkívüli nyilvános ülésén Meghozott határozatok: 93/2008. (XI. 5.) határozat:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Izsák Város Önkormányzat Képviselő-testülete 457/8/2015 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Izsák Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. augusztus 11.-én megtartott rendkívüli üléséről Izsák Város Önkormányzat

Részletesebben

Bazsi Község Önkormányzata 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/ J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Bazsi Község Önkormányzata 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/ J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szám: 120-27/2011. Bazsi Község Önkormányzata 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/352-201 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2011. április 5-én 18,00 órakor megtartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Önkormányzati

Részletesebben

Fertőd Város Képviselő-testülete

Fertőd Város Képviselő-testülete Fertőd Város Képviselő-testülete 28/2012. SZÁMÚ J E G Y Z Ő K Ö N Y V 2012. szeptember 12. napján megtartott R E N D K Í V Ü L I K É P V I S E L Ő T E S T Ü L E T I Ü L É S É R Ő L Készült: 3 példányban

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 6/2014. számú jegyzőkönyv J E G Y Z Ő K Ö N Y V VÁRBALOG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2014. június 30-án megtartott testületi ülésről J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült Várbalog Község Önkormányzata

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA Iktatószám: IV. 59-19/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének

Részletesebben

1./ Beszámoló a Tüskevári Közös Önkormányzati Hivatal Kovács Béla évi gazdálkodásának I. félévi alakulásáról polgármester

1./ Beszámoló a Tüskevári Közös Önkormányzati Hivatal Kovács Béla évi gazdálkodásának I. félévi alakulásáról polgármester ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8477 APÁCATORNA Szám: 125-33/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Apácatorna Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. szeptember 13-án (pénteken) 16,00 órai kezdettel

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Ignácz József képviselő Ignácz Róbert képviselő. Kuckó Katalin jkv.

JEGYZŐKÖNYV. Ignácz József képviselő Ignácz Róbert képviselő. Kuckó Katalin jkv. JEGYZŐKÖNYV Készült Pálmajor Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. január 15-én az önkormányzat tanácskozó termében megtartott testületi üléséről. Jelen vannak: Tanácskozási joggal: Ignácz József

Részletesebben

Napirendi pontok: Alap község Önkormányzata 7011 Alap, Dózsa György u. 31. ' 25/ , 6 25/

Napirendi pontok: Alap község Önkormányzata 7011 Alap, Dózsa György u. 31. ' 25/ , 6 25/ Alap község Önkormányzata 7011 Alap, Dózsa György u. 31. ' 25/221-102, 6 25/220-370 8 titkar.aphiv@invitel.hu JEGYZŐKÖNYV ALAP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ÉS ALSÓSZENTIVÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. a Pusztaszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december 29-én megtartott rendes, nyilvános üléséről

JEGYZŐKÖNYV. a Pusztaszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december 29-én megtartott rendes, nyilvános üléséről Psz/59/25/2014.ny. JEGYZŐKÖNYV a Pusztaszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december 29-én megtartott rendes, nyilvános üléséről 111/2014. (XII.29.) sz. Képviselőtestületi Határozat

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV A MAGYARORSZÁGI AMERIKAI STAFFORDSHIRE TERRIER EGYESÜLET KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV, 2015. MÁJUS 29. 1. OLDAL

JEGYZŐKÖNYV A MAGYARORSZÁGI AMERIKAI STAFFORDSHIRE TERRIER EGYESÜLET KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV, 2015. MÁJUS 29. 1. OLDAL 1. OLDAL JEGYZŐKÖNYV Készült a Magyarországi Amerikai Staffordshire Terrier Egyesület (továbbiakban, de nem kizárólagosan: Egyesület) rendkívüli Közgyűlésén, Dunavarsányban, a Gyóni Géza utca 5 szám alatt.

Részletesebben

NEMTI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 5/2015. sz. jegyzőkönyve. a 2015. március 4 én megtartott ülésről

NEMTI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 5/2015. sz. jegyzőkönyve. a 2015. március 4 én megtartott ülésről NEMTI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 5/2015. sz. jegyzőkönyve a 2015. március 4 én megtartott ülésről 1 Jegyzőkönyv Készült: Nemti Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2015. március

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Hegyesd község Önkormányzata Képviselő-testülete 8296. Hegyesd, Zrínyi u.1. Tel: 87/435-038. Száma: 120-14/2013. J e g y z ő k ö n y v Készült: Hegyesd község Önkormányzata Képviselő-testülete által 2013.

Részletesebben

Dozmat Község Önkormányzata Képviselő-testülete április 29- i nyílt ülésének jegyzőkönyve

Dozmat Község Önkormányzata Képviselő-testülete április 29- i nyílt ülésének jegyzőkönyve 7/2013. Dozmat Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. április 29- i nyílt ülésének jegyzőkönyve Tartalmazza: 9/2013. (V.2.) önkormányzati rendeletet az önkormányzat 2012. évi költségvetésének végrehajtásáról

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Ikt.szám: -1/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. december 23-án 18 00 órai kezdettel tartott közmeghallgatásáról A Képviselő-testülete által meghozott

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v Készült:Kenderes Város Önkormányzati Képviselő-testületének június 22-én 14 órakor tartott rendkívüli, nyílt üléséről.

J e g y z ő k ö n y v Készült:Kenderes Város Önkormányzati Képviselő-testületének június 22-én 14 órakor tartott rendkívüli, nyílt üléséről. J e g y z ő k ö n y v Készült:Kenderes Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2016. június 22-én 14 órakor tartott rendkívüli, nyílt üléséről. - Az ülés helye: Városháza tárgyaló terme Jelen vannak:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 42 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jászdózsa Községi Önkormányzat Pénzügyi Bizottságának 2013. március 11- én megtartott rendkívüli ülésén. Az ülés helye: A községháza nagyterme. Jelen vannak: mellékelt

Részletesebben