Miért érdemes fogászati implantátumot beültetni?

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Miért érdemes fogászati implantátumot beültetni?"

Átírás

1 Miért érdemes fogászati implantátumot beültetni? Benne: az implantátumokkal való sikeres munka 5 lépése

2 Tanulmány Kezdőprogram oldal Tartalomjegyzék 3 Bevezetés Az implantátumok előnyei Miért jó megoldás a fogászati implantátum a páciensei számára? Hogyan segítheti az implantációs kezelés az ön karrierfejlődését? Hogyan különböztetheti meg a fogászati implantátum a versenytársaitól? Az implantátumokkal való sikeres munka Következtetések

3 Tanulmány Kezdőprogram oldal Bevezetés Lehet, hogy már fontolóra vette az implantációs eljárások bevezetését a praxisába, de nem volt még ideje betervezni a szükséges képzést. Vagy lehet, hogy az operáció lehetséges szövődményei miatt aggódik? A valóság az, hogy még soha nem volt jobb alkalom arra, hogy belevágjon az implantátumok használatába. A potenciális páciensek nagy száma és a hagyományos kezelésekkel szemben bizonyított előnyök 1 miatt ez kiváló lehetőség az emberek életminőségének javítására. Továbbá már rendelkezésre állnak olyan diagnosztikai és tervező szoftverek, amelyek segítségére lesznek az első esetekben és utána is. Ráadásul nem szabad figyelmen kívül hagynunk egy másik fontos előnyt: a fogászati implantológia mára egy megbecsült sebészeti ágazattá vált, és egész életre szóló tanulási és karrierfejlődési lehetőségeket nyújt. A következő oldalakon mindezt részletesen is elmagyarázzuk. Reméljük, hasznosnak találja majd ezt a kiadványt! Írja meg nekünk róla a véleményét a brandinfo@nobelbiocare.com címre.

4 Tanulmány Kezdőprogram oldal Az implantátumok előnyei

5 Tanulmány Kezdőprogram oldal Miért jobb a fogászati implantátum a páciensei számára? 1 Íme a négy legfőbb ok, amiért a fogászati implantátum segít javítani páciensei kezelésének színvonalát: A természetes fog után a fogászati implantátum nyújtja a legjobb megoldást.* Vissza szeretném kapni a fogamat. Akár kimondja, akár csak gondolja, mindegyik páciens, aki felkeresi a rendelőjét egy hiányzó fog miatt, ugyanarra vágyik, az eredeti, természetes fogára. A hagyományos fogpótlások sok ember elriasztanak, néha annyira, hogy teljesen lemondanak a kezelésről. Sokan aggódnak amiatt, hogy egy rossz mozdulatnál kiesik a műfogsor, vagy negatívan befolyásolja a beszédüket vagy ízlelésüket. A fogászati implantátum megoldást nyújt ezekre és más problémákra is.* A csontba rögzítik, a természetes fog érzetét adja vissza mind esztétikai, mind funkcionális szempontból, ráadásul nem áll fenn annak a kockázata, hogy kiesik. A cél minden beavatkozásnál ugyanaz: a jobb életminőség. Ez pedig elégedettebb pácienseket jelent.

6 Tanulmány Kezdőprogram oldal 2 3 A fogászati implantátum bizonyított eredményekkel rendelkezik A fogászati implantátum nem új felfedezés. Bár a terület folyamatosan fejlődik, az első fogászati implantátum beültetése óta már több mint 50 év telt el. Ez azt jelenti, hogy rengeteg tanulmány bizonyítja, hogy a fogászati implantátum segít a pácienseknek. 2 Mivel úgy van megtervezve, hogy utánozza a természetes foggyökér alakját és funkcióját, a páciensek is könnyen megértik az előnyeit. A fogászati implantátum akár egy életre is kitart Az emberi csont a saját testszövetekhez hasonló módon fogadja be a titánból készült fogászati implantátumot, ezért a beépülés természeténél fogva erős, és kiváló alapot biztosít a hosszú távú kezelési eredményekhez. Különféle forrásokból kitűnik, hogy a fogászati implantációs kezelés sikerességi aránya már több mint 10 éve 95% fölött van, ami sokkal magasabb, mint sok hagyományos megoldásé, ideértve a gyökérkezelést is. 3 Ezért míg a műfogsort viselő páciensek váratlan igazítási, módosítási, javítási és csereigényei értékes vizsgálati időt emészthetnek fel, a fogászati implantátummal kezelt páciensek valószínűleg csak a beütemezett, előre kiszámolt díjjal rendelkező ellenőrzésükre kell visszatérjenek.

7 Tanulmány Kezdőprogram oldal 4 A fogászati implantátum segít megőrizni az egészséges fogakat és csontot Bár műfogsorral vagy híddal pótolni lehet a hiányzó fogak közötti rést, ezek nem tudják megőrizni a csontot. Mivel a hiányzó fog helyén semmilyen erő nem hat az állcsontra, csontfelszívódás megy végbe, ami negatívan befolyásolja a páciens arcszerkezetét és megjelenését. Ezenkívül a hagyományos híd rögzítéséhez le kell csiszolni a szomszédos, esetleg egészséges fogakat. Az implantátum esetében azonban más a helyzet. Az állcsontba ágyazzák, így a rágás erejét közvetíti a csontba, csökkentve a felszívódás mértékét. Ez segít megőrizni a páciens természetes arcszerkezetét, és megelőzi az idő előtti öregedést, amit mindenki nagyon szívesen elkerülne.

8 Tanulmány Kezdőprogram oldal Hogyan segítheti az implantációs kezelés az ön karrierfejlődését? A fogászati implantátum nemcsak páciensei kezelésének színvonalát segít javítani, hanem a karrierjét is. Íme a legfontosabb tényezők: Fejlesztheti sebészi készségeit, és azonnali megoldást nyújthat A fogászati implantológia folyamatosan fejlődő ágazat. Ha elsajátítja a szükséges készségeket, új, modern kezelésekkel bővítheti szolgáltatásait. Ha fennállnak bizonyos kezelési feltételek, implantátum beültetésével ideiglenesen már a műtét napján használható megoldást tud nyújtani a páciensnek. Ez nemcsak a páciens elégedettségét növeli, hanem az ön jó hírét is.

9 Tanulmány Kezdőprogram oldal Megéri fogászati implantátumokkal kapcsolatos képzésbe fektetni Az életminőséget javító, technikailag fejlett, hosszú távú megoldásként a fogászati implantációs kezelés egy bizonyos árszintet határoz meg. A páciensek általában hajlandók többet fizetni olyan megoldásért, amely közelebb áll a természetes foghoz, ezért a beültetést végző orvosok növelhetik bevételüket. A fogászati implantátum utat nyit több speciális képzés előtt A fogászati implantológiából kiindulva az általános fogorvosi területen túl vezető utakra léphet. Ennek eredménye egy új, speciális szakterületen például fogpótlástan, szájsebészet vagy maxillofaciális sebészet szerzett diploma vagy mesterképzés lehet. A megfelelő képesítéssel és a sikeres beültetésekben szerzett néhány évnyi tapasztalattal igényelheti az olyan szervezetek tanúsítványát, mint az EAO (European Association for Osseointegration) és az ABOI (American Board of Oral Implantology). Mindezek fejlesztik és dokumentálják értékes képességeit, és erősítik bizonyítványait, amelyeket a potenciális páciensek figyelembe vesznek annak eldöntésében, hogy önre bízzák-e a hiányzó foguk pótlását.

10 Tanulmány Kezdőprogram oldal A fogászati implantológusok a fogászat területének élvonalába tartoznak A fogászat területe gyorsan fejlődik. Az implantológiában folyamatosan jelennek meg új fejlesztések. A vele kapcsolatos kutatási tevékenységek fokozódásából és a fogorvosi konferenciákon való népszerűségéből is kitűnik, hogy a fogászati implantológia egyre nagyobb érdeklődést kelt. Manapság már nehezen lehet olyan nagyobb fogászati eseményt találni a világon, amelynek napirendjében nem jelenik meg az implantációs kezelés. Az ehhez a közösséghez tartozó orvosok a legújabb digitális technológiákhoz és anyagtudományi eredményekhez jutnak hozzá, és egy olyan globális mozgalom részeseivé válnak, amelynek célja a betegellátás javítása.

11 Tanulmány Kezdőprogram oldal Hogyan különböztetheti meg a fogászati implantátum a versenytársaitól? 1 3 módja annak, ahogy a fogászati implantátum segít új szintre emelni a praxisát: Az implantációs kezeléssel nagymértékben bővítheti a praxisát Tudta, hogy a becslések szerint a világon 3,6 milliárd embernek hiányzik legalább egy foga? 4 Megdöbbentő szám, nemde? Ám ami még meglepőbb, hogy a hiányzó fogak csak 1,5%-át kezelik. Továbbá ennek a kis számnak csupán 10%-át teszik ki a fogászati implantátumok. 4 Ez azt jelenti, hogy minden fogászati rendelő, amely implantátumok beültetésével foglalkozik, speciális központként tűnhet ki a többiek közül.

12 Tanulmány Kezdőprogram oldal 2 3 Az implantátummal kezelt büszke páciensek kiváló reklámot jelentenek a praxisának A korábban bemutatott előnyök miatt azok a rendelők, amelyek fogászati implantátumot ültetnek be, pozitív változást visznek sok ember életébe. A rendelő legjobb cégére pedig az elégedett páciensek. A praxisa reklámozásának egyik leghatékonyabb módja az emberek közvetlen ajánlása az ismerőseiknek. Kevesen dicsekednek egy új műfogsorral, de a természetes fogakhoz hasonló fogpótlásokra már büszkék lehetnek. És ha büszkék valamire, akkor valószínűleg megosztják történetüket családtagjaikkal, barátaikkal és ismerőseikkel, így minden alkalommal hirdetik a praxisát. A fogászati implantátumokból pénzelheti praxisa bővítését A fejlettebb kezelés többe kerül ezt megértik a páciensei is. Mivel a fogászati implantátum hasonlít leginkább a természetes foghoz, értékesebb, mint a hagyományos fogpótlások. A fogászati implantátumokból származó nagyobb jövedelem segíthet a következő szintre emelni a praxisát. A plusz jövedelmet számos módon be tudja fektetni: a kezelési csapata képzésébe, egy új marketingkampányba vagy egy új diagnosztikai technológiába a lehetőségek végtelenek.

13 Tanulmány Kezdőprogram oldal Az implantátumokkal való sikeres munka Ha felveszi a fogászati implantációs kezelést a praxisába, 5 fontos lépés betartásával növelheti a biztonságot és a siker esélyét: 1 Végezzen el egy átfogó képzési programot Az implantológiai karrier alapköve a részletes és hatékony képzés. Legyen óvatos a néhány napos kurzusokkal: ezek valószínűleg nem tudják biztosítani mindazt az elméleti és klinikai tudásanyagot, amelyet elsajátítva magabiztosan végezheti el a beültetéseket. Mindkét elem fontos, és akkor hasznosíthatók a legjobban, ha gyakorlati képzéssel és klinikai tapasztalatszerzéssel kombinálják őket. Ideális esetben a program e-tanulási elemekkel is rendelkezik, amelyekkel tovább csiszolhatja a tudását, és a személyes képzési alkalmak között felfrissítheti a fő témákkal kapcsolatban tanultakat.

14 Tanulmány Kezdőprogram oldal 2 3 Dolgozzon mentorral Nem kell egyedül járnia a fogászati implantológia útját. Egy megbízható mentor a képzés során nagyszerű ismeretforrás és biztos pont lehet. Ha olyasvalakivel tud konzultálni, aki már végigjárta ezt az utat, hasznosíthatja az ő tapasztalatát, és sok olyan kérdésére választ kaphat, amelyek a képzés során merülnek fel. Nagy biztonságot ad, ha van kihez fordulni második véleményért az első beültetési esetek diagnózisa, tervezése és elvégzése során. Hasznosítsa a digitális eszközöket A digitális fogászat nem a szakmánk jövője, hanem a jelene. A fogászati implantátumok beültetésének biztonságosságát növelő eszközök máris az implantológusok napi munkájának részeivé váltak. A képzési kurzus kiválasztásakor érdemes rákérdezni, hogy vannak-e benne olyan modulok, amelyek a digitális eszközök diagnózisban és kezelésben való alkalmazásával kapcsolatosak ha igen, idejekorán elsajátíthatja a használatukat. A páciens anatómiáját és a kezelés várható eredményét három dimenzióban megjelenítő szoftverek világos képet nyújtanak az esetről és az elérni kívánt célról. A digitális fogászat nem a szakmánk jövője, hanem a jelene.

15 Tanulmány Kezdőprogram oldal 4 5 Kövesse a siker bevált receptjét A digitális fogászat fejlődésének köszönhetően megszületett az irányított implantátumbeültetés fogalma. A mai számítógépes tervezési és gyártási (CAD, CAM) folyamatok nagyon pontos sebészeti sablonokat tudnak létrehozni a digitális kezelési terv alapján. Ezek a sablonok használhatók csak az első fúráshoz vagy pedig a teljes fúrási protokollhoz és az implantátum behelyezéséhez is. Az irányított sebészet minden esetben segít pontosan és a megfelelő mélységben beültetni az implantátumot. Alapozzon a tudomány eredményeire A fogászati implantológia mára már egy széles körben elfogadott kezelési eljárás, és olyan, klinikailag bizonyított módszerekkel és protokollokkal rendelkezik, amelyeket biztonságosan alkalmazhat. Az elmúlt évek során sok implantátumbeültetési módszert tökéletesítettek és egyszerűsítettek, így a követendő lépések mindig egyértelműek. A képzése során el tudja sajátítani ezen bizonyított eljárások alapjait, így rájuk építheti a saját kezelési tervét. Ezenkívül keresse a tudományos alapossággal tesztelt és klinikai tanulmányokban bizonyított implantátumokat, fogpótlásokat és teljes kezelési megoldásokat, ellenben óvakodjon azoktól, amelyek hatékonyságát nem bizonyítja kutatás (általában ezek az olcsóbbak). Sok orvos az első beültetései után még sok ideig használja a képzése során megismert termékeket. Éppen ezért fontos, hogy a képzési kurzus jó minőségű és bizonyítékokon alapuló termékeket biztosítson az induláshoz, és hogy olyan implantátumokat és fogpótlási alkatrészeket használjon, amelyek egy teljes rendszer részeiként terveztek. Még ha szabad szemmel nem is láthatók, az alkatrészek illeszkedésében jelentkező apró eltérések problémákat okozhatnak a páciensnek, sőt akár az implantációs kezelés sikertelenségét is.

16 Tanulmány Kezdőprogram oldal Következtetések Ha a fogorvosi karrierjét szeretné fejleszteni, az implantátumok területe nagy lehetőségeket rejt. A kezelés eredménye és a páciensek elégedettsége tekintetében számos tudományos bizonyíték mutat rá a fogászati implantátummal való kezelés előnyeire a hagyományos megoldásokkal szemben. 2 Az implantátumok kiváló fejlődési területet biztosítanak mind a praxisa, mind a karrierje számára. A sebészet egy szakterületeként az implantátumbeültetést kötelező komolyan venni. A megfelelő képzési és mentori programmal, digitális eszközökkel és bizonyítékokon alapuló megoldásokkal azonban bármelyik fejlődni vágyó fogorvos biztonságosan és magabiztosan vághat bele az implantológiába. És ez csak a kezdet. Az implantológus szakértők karrierje akár életre szóló fejlődés is lehet, amelynek az állomásai a bonyolult esetek kezelése fejlett protokollok alapján. Lehet, hogy épp az implantológiában tudja megvalósítani szakmai céljait? Ha úgy látja, hogy igen, nagyon sok sikert kívánunk hozzá!

17 Tanulmány Kezdőprogram oldal Szakirodalom 1. Al-Quran FA, Al-Ghalayini RF, Al-Zu bi BN: Single-tooth replacement: factors affecting different prosthetic treatment modalities BMC Oral Health. 2011;11: Attard NJ, Zarb GA: Immediate and early implant loading protocols: A literature review of clinical studies J Prosthet Dent, 2005., Roger P. Levin, DDS és Kenneth W.M.: Judy, DDS, FAGD, FACD, FICD, Trends in implant dentistry Dental Economics: dentaleconomics.com/articles/print/volume-100/issue-12/features/ trends-in-implant-dentistry.html 4. A Nobel Biocare becslése, amely több fogorvosi jelentésen alapul. * Megjegyzés: Nem minden páciens alkalmas fogászati implantációs kezelésre, és minden sebészeti eljárásnak van kockázata. Csak olyan orvosok ültethetnek be fogászati implantátumot, akik tapasztalt szakorvosok által nyújtott, megfelelő képzésben részesültek.

18 Services AG P.O. Box 8058 Zurich Airport Svájc Nobel Biocare Services AG, Minden jog fenntartva. GMT 47825

Tegye teljessé önmagát! Új élete műfogsor nélkül.

Tegye teljessé önmagát! Új élete műfogsor nélkül. Tegye teljessé önmagát! Új élete műfogsor nélkül. Mikor tudott legutóbb beleharapni egy ropogós almába? Retteg a nyilvános beszédtől, mert nem jól illeszkedik a műfogsora? A protézise csak bajt és kényelmetlenséget

Részletesebben

Seven implantátumok klinikai és radiológiai vizsgálata. Az osseointegráció mértéke és a csont szintjének stabilitása. Elsődleges eredmények.

Seven implantátumok klinikai és radiológiai vizsgálata. Az osseointegráció mértéke és a csont szintjének stabilitása. Elsődleges eredmények. Seven implantátumok klinikai és radiológiai vizsgálata. Az osseointegráció mértéke és a csont szintjének stabilitása. Elsődleges eredmények. Zabaras D, Boubolis S, Spanos A, Petsinis V, Gisakis I G Bevezetés

Részletesebben

Tegye teljessé önmagát! Miért fontos akár egyetlen hiányzó fog pótlása is?

Tegye teljessé önmagát! Miért fontos akár egyetlen hiányzó fog pótlása is? Tegye teljessé önmagát! Miért fontos akár egyetlen hiányzó fog pótlása is? Elvesztette egy fogát, és most nem tudja biztosan, mit tegyen? A fogorvosnak az Ön valamelyik hátsó fogát kellett kihúznia, és

Részletesebben

Tegye teljessé önmagát! Hogyan nyerheti vissza az életét fogainak helyreállításával?

Tegye teljessé önmagát! Hogyan nyerheti vissza az életét fogainak helyreállításával? Tegye teljessé önmagát! Hogyan nyerheti vissza az életét fogainak helyreállításával? Nem mer mosolyogni, mert hiányzik egy vagy több foga? Mikor tudott legutóbb félelem nélkül beleharapni egy ropogós

Részletesebben

Bevezetés az orális implantológiába, rövid történeti áttekintés. Az orális implantátumok fajtái.

Bevezetés az orális implantológiába, rövid történeti áttekintés. Az orális implantátumok fajtái. Bevezetés az orális implantológiába, rövid történeti áttekintés. Az orális implantátumok fajtái. Dr. Divinyi Tamás ny.egyetemi tanár Semmelweis Egyetem, Fogorvostudományi Kar Arc- Állcsont- Szájsebészeti

Részletesebben

A dentoalveolaris sebészet és a fogszabályozás együttműködésének lehetőségei gyermek- és ifjúkorban

A dentoalveolaris sebészet és a fogszabályozás együttműködésének lehetőségei gyermek- és ifjúkorban A dentoalveolaris sebészet és a fogszabályozás együttműködésének lehetőségei gyermek- és ifjúkorban Dental Hírek - X. évfolyam 3. szám Az orvostudomány rohamos fejlődésének egyik következménye, hogy a

Részletesebben

BIZTONSÁG ÉS ESZTÉTIKA

BIZTONSÁG ÉS ESZTÉTIKA BIZTONSÁG ÉS ESZTÉTIKA FOGÁSZATI IMPLANTÁTUMOKKAL Betegtájékoztató Zahnimplantaten Tisztelt Páciensünk! Az implantációs fogpótlás ugyanazt az érzést adja, mint a saját természetes fogaira épülő fogpótlás.

Részletesebben

GYORS. UNIVERZÁLIS. EGYSZERŰ.

GYORS. UNIVERZÁLIS. EGYSZERŰ. Be accurate. Be smart. SMART Guide Kézikönyv GYORS. UNIVERZÁLIS. EGYSZERŰ. Tartalom A SMART Guide folyamat SMART Guide Kanál Fogtechnikus által készített CT sablon 8 Teljes kivehető fogpótlás 10 Regisztrációs

Részletesebben

Az oralis implantátumok sikerességének feltételei III. Az implantátumok terhelhetőségét befolyásoló tényezők Dr. Divinyi Tamás egyetemi tanár

Az oralis implantátumok sikerességének feltételei III. Az implantátumok terhelhetőségét befolyásoló tényezők Dr. Divinyi Tamás egyetemi tanár Az oralis implantátumok sikerességének feltételei III. Az implantátumok terhelhetőségét befolyásoló tényezők Dr. Divinyi Tamás egyetemi tanár Semmelweis Egyetem, Fogorvostudományi Kar Arc-, Állcsont-,

Részletesebben

Orvostechnikai anyagok II.

Orvostechnikai anyagok II. Anyagtudomány és Technológia Tanszék Orvostechnikai anyagok II. Pammer Dávid tanársegéd 2016. tavasz BME Gépészmérnöki Kar Tudományterület 20/2 Angioplasztika Orvostechnikai anyagok Orvostechnikai eszközök

Részletesebben

Anyagtudomány Orvostechnikai anyagok. Tudományterület. Orvostechnikai anyagok (BMEGEMTMK02) Interdiszciplináris terület 20/2 20/3

Anyagtudomány Orvostechnikai anyagok. Tudományterület. Orvostechnikai anyagok (BMEGEMTMK02) Interdiszciplináris terület 20/2 20/3 Anyagtudomány és Technológia Tanszék Anyagtudomány (BMEGEMTMK02) Orvostechnikai anyagok Pammer Dávid tanársegéd 2016.03.30 BME Gépészmérnöki Kar Tudományterület 20/2 Angioplasztika Orvostechnikai anyagok

Részletesebben

ORÁLIS IMPLANTOLÓGIA SZAKKÉPESÍTÉS ÉS MEGSZERZÉSÉNEK KÖVETELMÉNYEI

ORÁLIS IMPLANTOLÓGIA SZAKKÉPESÍTÉS ÉS MEGSZERZÉSÉNEK KÖVETELMÉNYEI ORÁLIS IMPLANTOLÓGIA SZAKKÉPESÍTÉS ÉS MEGSZERZÉSÉNEK KÖVETELMÉNYEI 1.1. A képzés célja: A képzés célja olyan fogorvosok szakképzése, akik a fogorvosi KKK-ban meghatározott alapvető implantológiai ellátásokon

Részletesebben

7. FOGÁSZATI ELLÁTÁS SZAKMACSOPORT

7. FOGÁSZATI ELLÁTÁS SZAKMACSOPORT 7. FOGÁSZATI ELLÁTÁS SZAKMACSOPORT 7.A. Fogászati asszisztencia 7.2. Fogászati asszisztens 7.. Fogászati asszisztens (52) 7.5. Fogorvosi asszisztens 7.6. Fogorvosi asszisztens, szájhigiénikus 7.9. Klinikai

Részletesebben

Öntősablon Szett összeállításához HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

Öntősablon Szett összeállításához HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Öntősablon Szett összeállításához HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 1 Tartalomjegyzék 1. ÖSSZEÁLLÍTÁS KÉPEKKEL ILLUSZTRÁLVA... 3 2. ÁLTALÁNOS UTASÍTÁSOK... 12 a. Termékleírás... 12 b. Anyag... 12 c. Alkalmazási... 12

Részletesebben

2385-09 Rögzített fogpótlás készítése követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai

2385-09 Rögzített fogpótlás készítése követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai 2385-09 Rögzített fogpótlás készítése követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai 1. feladat Rögzített fogpótláshoz a munka sikeressége érdekében tájékoztatja új kollégáját, a jó fogszín maghatározás és a

Részletesebben

Orvostechnikai alapok Pammer Dávid

Orvostechnikai alapok Pammer Dávid Anyagtudomány és Technológia Tanszék Anyagtudomány (BMEGEMTMK02) Orvostechnikai alapok Pammer Dávid tanársegéd BME Gépészmérnöki Kar Tudományterület Angioplasztika Orvostechnikai anyagok Orvostechnikai

Részletesebben

CorticaL ECO Rendszer. CorticaL ECO Implantátumok. CorticaL ECO Felépítmények. Beültető műszerek. Termékjellemzők Rendszer struktúra

CorticaL ECO Rendszer. CorticaL ECO Implantátumok. CorticaL ECO Felépítmények. Beültető műszerek. Termékjellemzők Rendszer struktúra Cortica ECO Rendszer Termékjellemzők Rendszer struktúra Cortica ECO Implantátumok Alkalmazási területek Méretválaszték Cortica ECO Felépítmények Felépítmény jellemzők Méretválaszték Beültető műszerek Műszerkészlet

Részletesebben

Írta: Sturbán Dental - Fogorvosi rendelő 2010 szeptember 07. (kedd) 20:37 - Utoljára frissítve 2010 szeptember 07. (kedd) 20:42

Írta: Sturbán Dental - Fogorvosi rendelő 2010 szeptember 07. (kedd) 20:37 - Utoljára frissítve 2010 szeptember 07. (kedd) 20:42 1, A jó fogpótlás pótolja a hiányzó fogakat, helyreállítja a megfelelő rágóképességet és az esztétikai hátrányokat is megszünteti. Sőt megelőzi a foghiányok következményeinek kialakulását. 1.1, A fogpótlások

Részletesebben

Foglalkozási napló. Fogászati asszisztens 14. évfolyam

Foglalkozási napló. Fogászati asszisztens 14. évfolyam Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Fogászati asszisztens 14. évfolyam (OKJ száma: 54 720 02) szakma gyakorlati oktatásához A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának

Részletesebben

FEJLESZTÉS GYÁRTÁS KERESKEDELEM

FEJLESZTÉS GYÁRTÁS KERESKEDELEM A BIONIKA Medline Orvostechnikai Kft. 1989-ben alakult. 20 éves tapasztalattal rendelkezünk az orvosi műszer és implantátum fejlesztésben, gyártásban és kereskedelemben. A BIONIKA, mint gyártó és forgalmazó

Részletesebben

SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ. Személyes adatok:

SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ. Személyes adatok: SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ Személyes adatok: Név: Dr. Kivovics Péter Születési hely, idő: Budapest, 1955. április 3. Telefon: +36-1-317-0951 +36-20-825-0315 E-mail: vics.peter@dent.semmelweis-univ.hu Tanulmányok:

Részletesebben

CLOSER TO YOU. Intraorális röntgenek Intraorális képalkotás, az Ön igényeinek megfelelően

CLOSER TO YOU. Intraorális röntgenek Intraorális képalkotás, az Ön igényeinek megfelelően CLOSER TO YOU Intraorális röntgenek Intraorális képalkotás, az Ön igényeinek megfelelően FONA Intraorális röntgenek FONA XDC Intraorális képalkotás, az Ön igényeinek megfelelően A FONA intraorális röntgen

Részletesebben

Hallgatók 2011 ELTE INTÉZMÉNYI KÉRDÉSEK

Hallgatók 2011 ELTE INTÉZMÉNYI KÉRDÉSEK Diplomás pályakövetés intézményi online kutatás, 2011 Hallgatók 2011 ELTE INTÉZMÉNYI KÉRDÉSEK 6.1. csak annak, aki az ETR adatai alapján az mesterképzésre, doktori képzésre jár az ELTE-n és idejárt alapképzésben

Részletesebben

Az Implantológia radiológiai vonatkozásai Dr. Ackermann Gábor gabor@dentesthic.hu www.fogaszati-radiologia.hu

Az Implantológia radiológiai vonatkozásai Dr. Ackermann Gábor gabor@dentesthic.hu www.fogaszati-radiologia.hu Az Implantológia radiológiai vonatkozásai Dr. Ackermann Gábor gabor@dentesthic.hu www.fogaszati-radiologia.hu Röntgenvizsgálat célja Diagnosztika/tervezés Műtét közben ellenőrzés Követéses vizsgálat Felvételi

Részletesebben

Azonnali terhelésû, cirkuláris KOS implantátumrekonstrukciók hosszú távú vizsgálata

Azonnali terhelésû, cirkuláris KOS implantátumrekonstrukciók hosszú távú vizsgálata Dr. Werner Mander, dr. Thomas Fabritius Azonnali terhelésû, cirkuláris KOS implantátumrekonstrukciók hosszú távú vizsgálata Kilencévnyi statisztika 678 transzgingiválisan beültetett, nem navigált, egyrészes

Részletesebben

Vezető CAD/CAM rendszerű megoldások

Vezető CAD/CAM rendszerű megoldások Vezető CAD/CAM rendszerű megoldások Piaci körkép Mint az egészségügyi üzletágak számos egyéb területén, úgy mára a fogászat, fogtechnika területén is teljes mértékben kibontakozott és teret nyert a digitális

Részletesebben

Tréningszokások Európában 2012

Tréningszokások Európában 2012 Tréningszokások Európában 2012 A Cegos Németországban, Spanyolországban, Franciaországban, az Egyesült Királyságban, Olaszországban, Hollandiában és Magyarországon elvégzett kutatásának eredményei 2,800

Részletesebben

Implantológia II. Dr. Kispélyi Barbara

Implantológia II. Dr. Kispélyi Barbara Implantológia II. Dr. Kispélyi Barbara IMPLANTÁTUMOK SEBÉSZETE Kétfázisú műtéti technika Egyfázisú műtéti technika KÉTFÁZISÚ MŰTÉTI TECHNIKA Spiekermann: Color atlas of implantology EGYFÁZISÚ MŰTÉTI TECHNIKA

Részletesebben

A lágyszövetek gyógyulása az egyrészes implantátumok körül: két éves követéses vizsgálat Olimpiu L. Karancsi 1, Radu Sita 1, Emanuel A.

A lágyszövetek gyógyulása az egyrészes implantátumok körül: két éves követéses vizsgálat Olimpiu L. Karancsi 1, Radu Sita 1, Emanuel A. A lágyszövetek gyógyulása az egyrészes implantátumok körül: két éves követéses vizsgálat Olimpiu L. Karancsi 1, Radu Sita 1, Emanuel A. Bratu 1 Absztrakt Az egyrészes implantátumokat sok évvel ezelőtt

Részletesebben

BEKÖSZÖNTŐ. Tisztelt Olvasó! 2013. február 1. a BIONIKA 24. születésnapja. Az eltelt idő alatt több ezer terméket fejlesztettünk,

BEKÖSZÖNTŐ. Tisztelt Olvasó! 2013. február 1. a BIONIKA 24. születésnapja. Az eltelt idő alatt több ezer terméket fejlesztettünk, BEKÖSZÖNTŐ Tisztelt Olvasó! 2013. február 1. a BIONIKA 24. születésnapja. Az eltelt idő alatt több ezer terméket fejlesztettünk, gyártottunk partnereink számára. Ezek a termékek igen nagy területet fognak

Részletesebben

MAGYAR INNOVÁCIÓ NÉMET PRECIZITÁS 30 ÉVES A DENTI IMPLANTÁCIÓS RENDSZER

MAGYAR INNOVÁCIÓ NÉMET PRECIZITÁS 30 ÉVES A DENTI IMPLANTÁCIÓS RENDSZER EGY FÁZISÚ IMPLANTÁTUMOK MAGYAR INNOVÁCIÓ NÉMET PRECIZITÁS 30 ÉVES A DENTI IMPLANTÁCIÓS RENDSZER IMPLANTÁTUM OKTATÁS FRÉZKÖZPONT KUTATÁS GYÁRTÁS RENDSZEREK MINDEN INDIKÁCIÓS TERÜLETRE DENTIDENT IMPLANT

Részletesebben

MINŐSÉGI ONLINE MEGJELENÉS

MINŐSÉGI ONLINE MEGJELENÉS ELŐKELŐ GOOGLE POZÍCIÓK 2018 DENTAL SEO PROSPEKTUS MINŐSÉGI ONLINE MEGJELENÉS MIBEN SEGÍTHETÜNK ÖNNEK? Fogászati listaoldalakon való megjelenés Weboldalkészítés Linképítés Arculattervezés Social Média

Részletesebben

Győrfi Adrienne: Professzionális fogfehérítés

Győrfi Adrienne: Professzionális fogfehérítés A CÉL A TERMÉSZETESSÉG, A HARMÓNIA ÉS AZ ÁPOLTSÁG Győrfi Adrienne: Professzionális fogfehérítés A közelmúltban jelent meg Győrfi Adrienne Professzionális fogfehérítés című könyve a Medicina Könyvkiadó

Részletesebben

AZ ISY IMPLANTÁCIÓS RENDSZER TAPASZTALAT A GYAKORLATBAN

AZ ISY IMPLANTÁCIÓS RENDSZER TAPASZTALAT A GYAKORLATBAN KÜLÖNSZÁM AZ ISY IMPLANTÁCIÓS RENDSZER TAPASZTALAT A GYAKORLATBAN Dr. Jan Klenke, Dr. Thomas Barth, ZA Stefan Ulrici, Dr. Dr. Manfred Wolf A logo magazin szerkesztői három praxisból négy felhasználót kérdeztek

Részletesebben

Ft helyett csak Ft Ft/hó helyett csak Ft/hó

Ft helyett csak Ft Ft/hó helyett csak Ft/hó Tanfolyami összefoglaló Tervezett kezdés: 2018-01-27 Ütemezés: Időtartam: Hetente 3 hónap Helyszín: Budán: XI. Villányi út 5-7. vagy Pesten: XIII. Frangepán u. 19. Tanfolyami napok: szombat 9:00-15:30,

Részletesebben

PEEK felhasználása. Mit kell tudni a PEEK-ről: PEEK alkalmazása fogtechnikában: Marható PEEK tömb

PEEK felhasználása. Mit kell tudni a PEEK-ről: PEEK alkalmazása fogtechnikában: Marható PEEK tömb Dokumentáció 0 Versenykiírás: Meglévő fogak státusza a felső álcsonton: 17, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27. Behelyezett implantátumok státusza: 11, 13, 16 régiójában. Meglévő fogak státusza az alsó állcsonton:

Részletesebben

2013_DPR_mpiac_DE_blokk_ÁJK. Válaszadók száma = 18. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 50% 25%

2013_DPR_mpiac_DE_blokk_ÁJK. Válaszadók száma = 18. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 50% 25% 0_DPR_mpiac_DE_blokk_ÁJK Válaszadók száma = 8 Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus % % Jobb pólus n=mennyiség átl.=átlag md=medián

Részletesebben

GALILEOS. 2007. decemberi frissítés. Magyar

GALILEOS. 2007. decemberi frissítés. Magyar GALILEOS 2007. decemberi frissítés Magyar Általános információk Általános információk A dokumentumról Ez a dokumentum a GALILEOS 3D röntgen eszköz egységére és szoftvereire vonatkozó frissítéseket tartalmazza.

Részletesebben

Fogászati implantátum rendszer

Fogászati implantátum rendszer P L U S Fogászati implantátum rendszer ORVOSI MÛSZERGYÁRTÓ KFT. 6800 Hódmezõvásárhely, Rákóczi út 2-4. - 6800 Hódmezõvásárhely, Lázár u. 61/A -- Tel./ Fax: 06 (62) 241-609, 248-144 E-mail: protetim@protetim.hu

Részletesebben

Móricz Dental implantációs tájékoztató füzet (2014)

Móricz Dental implantációs tájékoztató füzet (2014) Móricz Dental implantációs tájékoztató füzet (2014) Ez a füzet részletes és könnyen áttekinthető tájékoztatást nyújt az Ön számára a Móricz Dentalban elérhető implantáció megoldások minden variációjáról.

Részletesebben

Öntősablon Szett összeállításához HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ REF. NR: 001

Öntősablon Szett összeállításához HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ REF. NR: 001 Öntősablon Szett összeállításához HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Elsner Kft. 1 / 14 Tartalomjegyzék 1. ÖSSZEÁLLÍTÁS KÉPEKKEL ILLUSZTRÁLVA... 3 2. ÁLTALÁNOS UTASÍTÁSOK... 12 a. Termékleírás... 12 b. Alapanyag... 12

Részletesebben

Protokoll CoDiagostix implantációs tervezéshez. Orvosi/tervezői munkafolyamat, fogtechnikai munkafázis

Protokoll CoDiagostix implantációs tervezéshez. Orvosi/tervezői munkafolyamat, fogtechnikai munkafázis Protokoll CoDiagostix implantációs tervezéshez Navigált implantáció beindikálása minden esetben előzetes tervezést igényel, ha mégis a kezelés közben hozzuk meg a döntést a technológia alkalmazásáról,

Részletesebben

Miért az EFEB által szervezett FOGÁSZATI ASSZISZTENS TANFOLYAM a legjobb választás az Ön számára?

Miért az EFEB által szervezett FOGÁSZATI ASSZISZTENS TANFOLYAM a legjobb választás az Ön számára? Tanfolyami összefoglaló Tervezett kezdés: Ütemezés: Időtartam: 2019-03-09 A tanfolyam már biztosan indul! Jellemző a túljelentkezés, kérjük idejében biztosítsa helyét a csoportban! Hetente 11 hónap Helyszín:

Részletesebben

Lézer alaptanfolyam - Dóm-dent 2018

Lézer alaptanfolyam - Dóm-dent 2018 Lézer alaptanfolyam - Dóm-dent 2018 kihelyezett gyakorlati bemutatásokkal bővített tanfolyam 2018. április 13 péntek Szeged, Felhő u 9. 09.00 Megnyitó - Lézerek fizikai alapjai - Lézerek felépítése és

Részletesebben

Az implantátumok azonnali terheléséről a DenTi implantátumok beültetésével szerzett hosszú távú tapasztalataink alapján

Az implantátumok azonnali terheléséről a DenTi implantátumok beültetésével szerzett hosszú távú tapasztalataink alapján FOGORVOSI SZEMLE 99. évf. 2. sz. 2006. 195 200. Dr. Bugyi István Kórház Szájsebészeti Osztály,Szentes* Oral S&D Eü. Szolgáltató Kft., Szentes ** Az implantátumok azonnali terheléséről a DenTi implantátumok

Részletesebben

Miért az EFEB által szervezett irodai titkár tanfolyam a legjobb választás az Ön számára?

Miért az EFEB által szervezett irodai titkár tanfolyam a legjobb választás az Ön számára? Tanfolyami összefoglaló Tervezett kezdés: 2018-01-13 Ütemezés: 2 hetente Időtartam: 12 hónap Helyszín: Budán: XI. Villányi út 5-7. vagy Pesten: XIII. Frangepán u. 19. Tanfolyami napok: szombat 9:00-15:30,

Részletesebben

társadalomtudományokban

társadalomtudományokban Gépi tanulás, predikció és okság a társadalomtudományokban Muraközy Balázs (MTA KRTK) Bemutatkozik a Számítógépes Társadalomtudomány témacsoport, MTA, 2017 2/20 Empirikus közgazdasági kérdések Felváltja-e

Részletesebben

AMS Hereimplantátum Használati útmutató

AMS Hereimplantátum Használati útmutató AMS Hereimplantátum Használati útmutató Magyar Leírás Az AMS hereimplantátum szilikon elasztomerből készült, a férfi herezacskóban levő here alakját utánzó formában. Az implantátum steril állapotban kerül

Részletesebben

SOMOGYI ANDREA. Adhezív anyagok szerepe és alkalmazása a teljes lemezes fogpótlások rögzítésében. TÉMAVEZETŐ: DR. KIVOVICS PÉTER

SOMOGYI ANDREA. Adhezív anyagok szerepe és alkalmazása a teljes lemezes fogpótlások rögzítésében. TÉMAVEZETŐ: DR. KIVOVICS PÉTER SOMOGYI ANDREA Adhezív anyagok szerepe és alkalmazása a teljes lemezes fogpótlások rögzítésében. TÉMAVEZETŐ: DR. KIVOVICS PÉTER 1. Slide témaválasztás oka Szakdolgozatom témaválasztását az motiválta, hogy

Részletesebben

A FOGORVOSTUDOMÁNY HELYE AZ ÉLETTUDOMÁNYOK VILÁGÁBAN. A FOGORVOSI TUDOMÁNYÁGAK SZEREPE A GYÓGYÍTÁSBA, A FOGORVOSI TEAM

A FOGORVOSTUDOMÁNY HELYE AZ ÉLETTUDOMÁNYOK VILÁGÁBAN. A FOGORVOSI TUDOMÁNYÁGAK SZEREPE A GYÓGYÍTÁSBA, A FOGORVOSI TEAM A FOGORVOSTUDOMÁNY HELYE AZ ÉLETTUDOMÁNYOK VILÁGÁBAN. A FOGORVOSI TUDOMÁNYÁGAK SZEREPE A GYÓGYÍTÁSBA, A FOGORVOSI TEAM Készítette: Dr. Dézsi Anna Júlia ÉLETTUDOMÁNY Alkalmazott tudományok gyakorlati tevékenység

Részletesebben

CSR IRÁNYELV Tettek a fenntartható fejlõdés érdekében

CSR IRÁNYELV Tettek a fenntartható fejlõdés érdekében CSR IRÁNYELV Tettek a fenntartható fejlõdés érdekében A Toyota alapítása óta folyamatosan arra törekszünk, hogy kiváló minõségû és úttörõ jelentõségû termékek elõállításával, valamint magas szintû szolgáltatásainkkal

Részletesebben

A Központi Stomatológiai Intézet integrálása a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karába

A Központi Stomatológiai Intézet integrálása a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karába Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Kar Fogászati és Szájsebészeti Oktató Intézet igazgató: Dr. Kivovics Péter egyetemi docens http://semmelweis-egyetem.hu/fszoi/ https://www.facebook.com/fszoi A Központi

Részletesebben

"A felelős egyetem módszertani aspektusai" Április 21. Budapest, MellearN konferencia

A felelős egyetem módszertani aspektusai Április 21. Budapest, MellearN konferencia "A felelős egyetem módszertani aspektusai" 2017. Április 21. Budapest, MellearN konferencia Képzési és kimeneti követelmények (16/2016 EMMI) Illeszkedés az Európai Uniós irányelvekhez: kompetenciák tudás

Részletesebben

CONEFIT SLIM. Fejlesztés: A BIONIKA tulajdonosai nagy hangsúlyt fektetnek a folyamatos termék és technológiai kutatásokra, fejlesztésekre.

CONEFIT SLIM. Fejlesztés: A BIONIKA tulajdonosai nagy hangsúlyt fektetnek a folyamatos termék és technológiai kutatásokra, fejlesztésekre. Vállalat A BIONIKA Medline Orvostechnikai Kft. 1989-ben alakult. Több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezünk az orvosi műszer és implantátum fejlesztésben, gyártásban és kereskedelemben. A BIONIKA, mint

Részletesebben

Rögzített fogpótlások készítésének parodontológiai vonatkozásai

Rögzített fogpótlások készítésének parodontológiai vonatkozásai Rögzített fogpótlások készítésének parodontológiai vonatkozásai Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Kar Fogpótlástani Klinika Hermann Péter Az USA és Svédország protetikai munkáinak minőségét ellenőrző

Részletesebben

Szakfelügyelő főorvosi Minőségügyi szakfőorvosi konferencia április 4.

Szakfelügyelő főorvosi Minőségügyi szakfőorvosi konferencia április 4. Szakfelügyelő főorvosi Minőségügyi szakfőorvosi konferencia 2014. április 4. Program: 10.45-11.00 Regisztráció 11.00-11.10 Megnyitó 11.10-11.20 A MOK Fogorvosi Tagozat elnökének (Dr. Hermann Péter egyetemi

Részletesebben

+36 20 316 6766 mail@adatkezelo.hu www.adatkezelo.hu 2015 Első Hazai Adatkezelő Kft. All Rights Reserved.

+36 20 316 6766 mail@adatkezelo.hu www.adatkezelo.hu 2015 Első Hazai Adatkezelő Kft. All Rights Reserved. Rólunk Az Első Hazai Adatkezelő Kft. contact center, HR és tréning, munkaerő-kölcsönzés valamint facility management szolgáltatások nyújtásával áll Megbízói rendelkezésére. A rábízott feladatokat 2002

Részletesebben

GAZDASÁGFEJLESZTÉSI ÉS EGÉSZSÉGTURISZTIKAI MODELL

GAZDASÁGFEJLESZTÉSI ÉS EGÉSZSÉGTURISZTIKAI MODELL GAZDASÁGFEJLESZTÉSI ÉS EGÉSZSÉGTURISZTIKAI MODELL Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Program SZŰCS LÁSZLÓ elnök-vezérigazgató Orvosi Turizmus Iroda Zrt. A MAGYAR 30 FOGÁSZATI TURIZMUS [ 1981-2011 ]

Részletesebben

BONE LEVEL FEJRÉSZEK. on4. multi-unit

BONE LEVEL FEJRÉSZEK. on4. multi-unit BONE LEVEL 2016 on4 multi-unit STANDARD KAPCSOLAT STANDARD kapcsolat azt jelenti, hogy a szorító kúpos csatlakozás helyett az implantátum platformján alakul ki az implantátum-műcsonk záródás. STANDARD

Részletesebben

TEHETSÉGFEJLESZTÉS A SZAKKÉPZÉSBEN

TEHETSÉGFEJLESZTÉS A SZAKKÉPZÉSBEN TEHETSÉGFEJLESZTÉS A SZAKKÉPZÉSBEN Kutatás kísérletek jó megoldások PEDAGÓGIAI, SZAKMAI KONFERENCIA 2016. ÁPRILIS 12. Hinnünk kell benne, hogy tehetségesek vagyunk valamiben, és azt a valamit kerül, amibe

Részletesebben

Felső teljes foghiány ellátása All on 4 megoldással és alsó 1B osztályú foghiány ellátása 13 tagú fémkerámia híddal

Felső teljes foghiány ellátása All on 4 megoldással és alsó 1B osztályú foghiány ellátása 13 tagú fémkerámia híddal Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Kar Fogászati és Szájsebészeti Oktató Intézet igazgató: Dr. Kivovics Péter c. egyetemi tanár http://semmelweis-egyetem.hu/fszoi/ https://www.facebook.com/fszoi Felső

Részletesebben

ICX-SafetyGuideaz. ICX-MAGELLAN fúrósablon rendszere: a jövő implantációs műtéteinek navigációs rendszere. sablonnal történő beavatkozás

ICX-SafetyGuideaz. ICX-MAGELLAN fúrósablon rendszere: a jövő implantációs műtéteinek navigációs rendszere. sablonnal történő beavatkozás P a jövő implantációs műtéteinek navigációs rendszere. ICX-SafetyGuideaz ICX-MAGELLAN fúrósablon rendszere: sablonnal történő beavatkozás még biztonságosabbá teszi az ICX-implantátumokkal elvégzett kezeléseket

Részletesebben

Ön úttörő fogászati megoldások

Ön úttörő fogászati megoldások Rendelési információk Termékkód Termék megnevezése Pentamix 3 lenyomatkeverô - gép és tartozékai 77871 Pentamix 3 Keverôgép - 230 V 71210 Penta Elastomer Fecskendô 71512 50 db piros Penta keverôcsôr Impregum

Részletesebben

Protetikai szemléletű tervezés a navigációs implantológia területén

Protetikai szemléletű tervezés a navigációs implantológia területén Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Kar Fogpótlástani Klinika Protetikai szemléletű tervezés a navigációs implantológia területén Dr. Kispélyi Barbara egyetemi docens Mechanikai komplikációk Biológiai

Részletesebben

A Központi Stomatológiai Intézet integrálása a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karába

A Központi Stomatológiai Intézet integrálása a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karába Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Kar Fogászati és Szájsebészeti Oktató Intézet igazgató: Dr. Kivovics Péter egyetemi docens http://semmelweis-egyetem.hu/fszoi/ https://www.facebook.com/fszoi A Központi

Részletesebben

Igazi vagy hamis? Katalógus. Magyarországi forgalmazója:

Igazi vagy hamis? Katalógus. Magyarországi forgalmazója: Katalógus Igazi vagy hamis? Magyarországi forgalmazója: New York Dental Kft. 1135 Budapest, Frangepán u. 66/B. +36 1 236 4000 +36 1 236 4001 info@newyorkdental.hu www.newyorkdental.hu New York Dental Hungary

Részletesebben

Jelentkezési határidő: július 31. nappali / augusztus 26. esti

Jelentkezési határidő: július 31. nappali / augusztus 26. esti Szakképzési felhívás Érettségizők, érettségivel rendelkezők figyelem! A Ceglédi Szakképzési Centrum Közgazdasági és Informatikai Szakgimnáziuma a 2019/2020-as tanévben a következő szakmai képzéseket indítja

Részletesebben

Továbbképzési tájékoztató 2018.

Továbbképzési tájékoztató 2018. Együttnevelés: integráció, inklúzió 30 óra Akkreditált pedagógus-továbbképzés Alapítási engedély nyilvántartási száma: 23/145/2015. (e-learning képzés) Továbbképzési tájékoztató 2018. 1 KÉPZÉSI ALAPINFORMÁCIÓK

Részletesebben

Fogászati ellátás november

Fogászati ellátás november Fogászati ellátás november 16-2. Kiosztott ill. kitöltött kérdőívek aránya db 3 25 3 2 15 2 175 18 153 1 5 57 1 81 79 54 56 28 kiosztott kitöltött Miért jár ebbe a rendelőbe? 8 7 6 5 4 3 2 1 MÁV dolgozó

Részletesebben

A karrier útvonal 5 szakaszból áll: SZAKASZOK CÉLOK TARTALOM KULCSFONTOSSÁGÚ KOMPETENCIÁK 'PUHA' KÉSZSÉGEK

A karrier útvonal 5 szakaszból áll: SZAKASZOK CÉLOK TARTALOM KULCSFONTOSSÁGÚ KOMPETENCIÁK 'PUHA' KÉSZSÉGEK AZ AGRONOMA BEVÁLT GYAKORLATOK ADAPTÁCIÓJÁNAK VÁZLATA - DEMETRAE TÁRSADALMI NEMEK SZEMPONTJÁBÓL ÉRZÉKENY SZAKKÉPZÉSI KARRIER ÚTMUTATÓ A MEZŐGAZDASÁGI-KÖRNYEZETVÉDELMI ÁGAZATHOZ A karrier útvonal 5 szakaszból

Részletesebben

Tanulási kisokos szülőknek

Tanulási kisokos szülőknek Tanulási kisokos szülőknek Hogyan oldd meg gyermeked tanulási nehézségeit? Nagy Erika, 2015 Minden jog fenntartva! Jelen kiadványban közölt írások a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény alapján

Részletesebben

ÁLTALÁNOS ORVOSTUDOMÁNY MEDICINĂ GENERALĂ

ÁLTALÁNOS ORVOSTUDOMÁNY MEDICINĂ GENERALĂ Egészségügy Sănătate Egészségügy Sănătate Tizenhárom szak található ezen a területen: Általános orvostudomány Asszisztensképző Audiológia (Audiologie şi protezare auditivă) Bábaképző Fiziokinetoterápia

Részletesebben

OEP által finanszírozott implantátumok protetikai rehabilitáció céljából történő behelyezésének várólista protokollja MP 031.ST

OEP által finanszírozott implantátumok protetikai rehabilitáció céljából történő behelyezésének várólista protokollja MP 031.ST Változtatás átvezetésére kötelezett példány: nem kötelezett példány: Példány sorszám: OEP által finanszírozott implantátumok protetikai rehabilitáció céljából történő behelyezésének várólista protokollja

Részletesebben

Jelentkezési határidő nappalis képzésre: július 13. A beiratkozás időpontja: augusztus 1. 9 óra

Jelentkezési határidő nappalis képzésre: július 13. A beiratkozás időpontja: augusztus 1. 9 óra Szakképzési felhívás Érettségizők, érettségivel rendelkezők figyelem! A Ceglédi Szakképzési Centrum Közgazdasági és Informatikai Szakgimnáziuma a 2018/2019-es tanévben a következő szakmai képzéseket indítja

Részletesebben

NEMZETI PARLAMENT INDOKOLÁSSAL ELLÁTOTT VÉLEMÉNYE A SZUBSZIDIARITÁSRÓL

NEMZETI PARLAMENT INDOKOLÁSSAL ELLÁTOTT VÉLEMÉNYE A SZUBSZIDIARITÁSRÓL EURÓPAI PARLAMENT 2014-2019 Jogi Bizottság 2.7.2014 NEMZETI PARLAMENT INDOKOLÁSSAL ELLÁTOTT VÉLEMÉNYE A SZUBSZIDIARITÁSRÓL Tárgy: a brit alsóháznak indokolással ellátott véleménye a be nem jelentett munkavégzés

Részletesebben

Beszámoló. (Ars Veterinaria, Barcelona, 2008)

Beszámoló. (Ars Veterinaria, Barcelona, 2008) Beszámoló (Ars Veterinaria, Barcelona, 2008) A LEONARDO által támogatott gyakorlatomat Barcelonában, az Ars veterinaria (Calle Cardedeu, 3 08023 Barcelona) magánkórházban töltöttem el Artur Font Dipl.

Részletesebben

Tájékoztató az MSZ EN ISO 9004:2010 szabvány szerinti Szervezeti Önértékelésről

Tájékoztató az MSZ EN ISO 9004:2010 szabvány szerinti Szervezeti Önértékelésről Tájékoztató az MSZ EN ISO 9004:2010 szabvány szerinti Szervezeti Önértékelésről 2012. május 31. Katonai Zsolt ügyvezető igazgató 1 A tartós siker Egy szervezet tartós sikerességét a megrendelők és más

Részletesebben

közötti együttműködések (például: közös, több tantárgyat átfogó feladatok), továbbá az aktív részvétel a kulturális, társadalmi és/vagy szakmai

közötti együttműködések (például: közös, több tantárgyat átfogó feladatok), továbbá az aktív részvétel a kulturális, társadalmi és/vagy szakmai Informatika Az informatika tantárgy ismeretkörei, fejlesztési területei hozzájárulnak ahhoz, hogy a tanuló az információs társadalom aktív tagjává válhasson. Az informatikai eszközök használata olyan eszköztudást

Részletesebben

3D szimuláció és nyomtatás a gerincsebészetben

3D szimuláció és nyomtatás a gerincsebészetben 3D szimuláció és nyomtatás a gerincsebészetben Dr. LazáryÁron PhD, Dr. Éltes Péter, Dr. Varga Péter Pál Országos Gerincgyógyászati Központ, Budapest NYOMTATÁS:technológiai folyamat, mely során szöveget,

Részletesebben

Felelős Kiadó és fényképek: NORGER Consulting Kft. 1134-Budapest, Lőportár u. 20/B. Budapest, 2014. szeptember

Felelős Kiadó és fényképek: NORGER Consulting Kft. 1134-Budapest, Lőportár u. 20/B. Budapest, 2014. szeptember Web: www.studiumakademia.com E-mail: info@studiumakademia.com Facebook: www.facebook.com/studiumakademia Cím: 1134-Budapest, Lőportár u. 20/B Tel: 06-70-420-2700 Felelős Kiadó és fényképek: NORGER Consulting

Részletesebben

Átfogó termékkínálat. FONA, a legizgalmasabb új márka a fogászatban. Tartós hatékonyság Forgó kézidarabok

Átfogó termékkínálat. FONA, a legizgalmasabb új márka a fogászatban. Tartós hatékonyság Forgó kézidarabok Átfogó termékkínálat Kezelőegységek Kézidarabok Lézer Higiénia 3D- és Panoráma röntgenek Intraorális röntgenek Intraorális szenzorok Foszforlemez szkenner FONA, a legizgalmasabb új márka a fogászatban

Részletesebben

Prof. Dr. Krómer István. Óbudai Egyetem

Prof. Dr. Krómer István. Óbudai Egyetem Környezetbarát energia technológiák fejlődési kilátásai Óbudai Egyetem 1 Bevezetés Az emberiség hosszú távú kihívásaira a környezetbarát technológiák fejlődése adhat megoldást: A CO 2 kibocsátás csökkentésével,

Részletesebben

AZ IMPLANTÁCIÓS FOGPÓTLÁSOK PROTETIKAI ALAPJAI DR. KÁDÁR LÁSZLÓ EGYETEMI ADJUNKTUS

AZ IMPLANTÁCIÓS FOGPÓTLÁSOK PROTETIKAI ALAPJAI DR. KÁDÁR LÁSZLÓ EGYETEMI ADJUNKTUS AZ IMPLANTÁCIÓS FOGPÓTLÁSOK PROTETIKAI ALAPJAI DR. KÁDÁR LÁSZLÓ EGYETEMI ADJUNKTUS AZ IMPLANTÁCIÓS FOGPÓTLÁSOK PROTETIKAI ALAPJAI Az implantátum fejek: cementes rögzítés egyrészes kétrészes AZ IMPLANTÁCIÓS

Részletesebben

FOGPÓTLÁSTAN A Fogpótlástan szakvizsga megszerzéséhez szükséges tevékenységi és tárgyi feltételek

FOGPÓTLÁSTAN A Fogpótlástan szakvizsga megszerzéséhez szükséges tevékenységi és tárgyi feltételek FOGPÓTLÁSTAN A Fogpótlástan szakvizsga megszerzéséhez szükséges tevékenységi és tárgyi feltételek 1. A képzés célja: A képzés célja olyan fogszakorvosok képzése, akik a fogorvosi KKK-ban meghatározott

Részletesebben

CLOSER TO YOU. FONA XPan 3D Teljes felvétel, azokról a területekről is, ami eddig nem volt látható!

CLOSER TO YOU. FONA XPan 3D Teljes felvétel, azokról a területekről is, ami eddig nem volt látható! CLOSER TO YOU FONA XPan 3D Teljes felvétel, azokról a területekről is, ami eddig nem volt látható! FONA XPan 3D 85x85 mm-es teljes látómező Egyetlen exponálás során a teljes látómezőről (85x85 mm) képet

Részletesebben

Implantáció a szájüregi rák miatt sugárkezelésben részesült betegeken

Implantáció a szájüregi rák miatt sugárkezelésben részesült betegeken FOGORVOSI SZEMLE 102. évf. 1. sz. 2009. 7 11. Szegedi Tudományegyetem, Fogorvos-tudományi Kar, Szájsebészeti Tanszék* Szegedi Tudományegyetem, Általános Orvostudományi Kar, Arc-, Állcsont- és Szájsebészeti

Részletesebben

Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Kar. Előzetes tanszéki javaslat tantárgy befogadási kérelemhez. 2014/2015-os curriculum alapján

Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Kar. Előzetes tanszéki javaslat tantárgy befogadási kérelemhez. 2014/2015-os curriculum alapján Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Kar Előzetes tanszéki javaslat tantárgy befogadási kérelemhez 2014/2015-os curriculum alapján Hallgató neve: Évfolyam/ szemeszter: Átadó intézmény: Előírt tantárgy

Részletesebben

Elméleti és gyakorlati tudásanyag a teljes felkészültséghez

Elméleti és gyakorlati tudásanyag a teljes felkészültséghez Elméleti és gyakorlati tudásanyag a teljes felkészültséghez A mérnök oktatásban és a gépjármű-technológiai képzésben egyre nagyobb szerepet kapnak a műszaki fejlesztések. Manapság a járművekben található

Részletesebben

HU Egyesülve a sokféleségben HU A8-0307/2. Módosítás. Thomas Händel a Foglalkoztatási és Szociális Bizottság nevében

HU Egyesülve a sokféleségben HU A8-0307/2. Módosítás. Thomas Händel a Foglalkoztatási és Szociális Bizottság nevében 21.10.2015 A8-0307/2 2 3 a bekezdés (új) 3a. sajnálatosnak tartja, hogy nem történt általános utalás az Európa 2020 stratégia intelligens, fenntartható és inkluzív növekedéssel kapcsolatos célkitűzésére;

Részletesebben

COMPATIBLE IMPLANTÁTUM FELÉPÍTMÉNY RENDSZER

COMPATIBLE IMPLANTÁTUM FELÉPÍTMÉNY RENDSZER COMPATIBE IMPANTÁTUM FEÉPÍTMÉNY RENDSZER www.bionika.hu www.implantshop.hu BIONIKA COMPATIBE TARTAOMJEGYZÉK Vállalat Termékjellemzők 2 3 Compatible PE System (Pitt-Easy, Bioplant kompatibilis) Tulajdonságok

Részletesebben

KURZUSOK ALPHA IMPLANT OKTATÁSI KÖZPONT I.

KURZUSOK ALPHA IMPLANT OKTATÁSI KÖZPONT I. KURZUSOK 1 ALPHA IMPLANT OKTATÁSI KÖZPONT 2018. I. 2 ALPHA IMPLANT OKTATÁSI KÖZPONT 2018. I. FÉLÉV KURZUSOK 3 ALPHA IMPLANT OKTATÁSI KÖZPONT KURZUSOK 2018. I. FÉLÉV 4 ALPHA IMPLANT OKTATÁSI KÖZPONT 2018.

Részletesebben

EMBERI LÁTÓKÖZPONT. A fény hatása az emberre

EMBERI LÁTÓKÖZPONT. A fény hatása az emberre EMBERI LÁTÓKÖZPONT A fény hatása az emberre FÉNY ÉS EGÉSZSÉG A fény épp annyira fontos az egészségünk számára, mint a kiegyensúlyozott étkezés, rendszeres testedzés és a megfelelő alvás. A megfelelő fény

Részletesebben

Ki részesül a fejlődés eredményeiből? Nagyvárosi fejlődés vizsgálata a jóllét és igazságosság szemszögéből

Ki részesül a fejlődés eredményeiből? Nagyvárosi fejlődés vizsgálata a jóllét és igazságosság szemszögéből Ki részesül a fejlődés eredményeiből? Nagyvárosi fejlődés vizsgálata a jóllét és igazságosság szemszögéből Bajmócy Zoltán a Mihók Barbara a Gébert Judit a Komáromi Kata b Méreiné Berki Boglárka a a Szegedi

Részletesebben

Fogászati ellátás november

Fogászati ellátás november Fogászati ellátás 13. november 11-15. Kiosztott ill. kitöltött kérdőívek aránya db 18 16 1 1 1 8 6 18 179 16 156 1 1 1 73 69 7 46 45 kiosztott kitöltött Miért jár ebbe a rendelőbe? 8 7 6 5 3 1 MÁV dolgozó

Részletesebben

Anyagismeret a gyakorlatban Implantátumok: az ötlettől a termékig

Anyagismeret a gyakorlatban Implantátumok: az ötlettől a termékig Anyagismeret a gyakorlatban Implantátumok: az ötlettől a termékig 2014. Május 07. Dr. Bognár Eszter Nagy Péter Anyagismeret a gyakorlatban Orvostechnikai célra alkalmas fémek és ötvözetek alkalmazási lehetőségei

Részletesebben

Kedves Szülők! Sok szeretettel és jó kivánságokkal küldjük az első számot!

Kedves Szülők! Sok szeretettel és jó kivánságokkal küldjük az első számot! Kedves Szülők! Rőmer Glória és Vigh Noémi iskolapszichológusok vagyunk. 2017 februárjától szeretnénk kéthavonta egy hírlevél formájában némi segítséget nyújtani Önöknek olyan témákban, mint: szülőként

Részletesebben

Alkosson képet a lehetõségekrõl a Sirona 3D-vel.

Alkosson képet a lehetõségekrõl a Sirona 3D-vel. CAD/CAM RENDSZEREK KÉZIDARABOK HIGIÉNIAI RENDSZEREK KEZELŐEGYSÉGEK RÖNTGEN RENDSZEREK ISTEN HOZTA A DIAGNOSZTIKAI RÖNTGEN ÚJ DIMENZIÓJÁBAN Alkosson képet a lehetõségekrõl a Sirona 3D-vel. T h e D e n t

Részletesebben

Stay calm. You re covered. A DrivePro szolgáltatások Önnek is segítenek az élvonalban maradni

Stay calm. You re covered. A DrivePro szolgáltatások Önnek is segítenek az élvonalban maradni DrivePro Life Cycle szolgáltatások Stay calm. You re covered. A DrivePro szolgáltatások Önnek is segítenek az élvonalban maradni Optimális működés a legelső naptól drives.danfoss.hu/services/drivepro-services

Részletesebben

Pályázati Hírlevél. RC Gazdasági és Adótanácsadó Zrt. Hamarosan újra pályázható két KKV-kat támogató vállalkozásfejlesztési felhívás

Pályázati Hírlevél. RC Gazdasági és Adótanácsadó Zrt. Hamarosan újra pályázható két KKV-kat támogató vállalkozásfejlesztési felhívás Pályázati Hírlevél RC Gazdasági és Adótanácsadó Zrt. 2016. október Hamarosan újra pályázható két KKV-kat támogató vállalkozásfejlesztési felhívás Társadalmi egyeztetésre került két, korábban felfüggesztett

Részletesebben