Együttműködési megállapodás. mely létrejött egyrészről

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Együttműködési megállapodás. mely létrejött egyrészről"

Átírás

1 Együttműködési megállapodás mely létrejött egyrészről Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Székhely: 7621 Pécs, Széchenyi tér 1., Adószám: , KSH szám: , Képviseli: Dr. Páva Zsolt polgármester, Pécs M. J. Város Önkormányzata Közgyűlésének /2009/./ sz. felhatalmazása alapján, a továbbiakban Önkormányzat), másrészről az E.ON Dél-dunántúli Gázhálózati Zrt. Székhely: 7626 Pécs, Búza tér 8/a. Cg Adószám: KSH szám: Képviseli: Hasenauer András ügyvezető igazgató valamint az E-ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. Székhely: 7626 Pécs, Búza tér 8/a. Cg Adószám: KSH szám: Képviseli: Gelencsér Lajos Ügyvezető igazgató A továbbiakban együtt: Elosztói engedélyesek között az alulírott napon és helyen, az alábbi feltételek szerint: 1. A megállapodás célja: A jelen megállapodás célja a Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala által üzemeltetni kívánt Egységes Közműnyilvántartó Rendszer (a továbbiakban EKN) létrehozása és működtetése. Ennek keretében célja továbbá olyan rendszer kialakítása, amiben a közmű alaptérkép és az egyes cégbíróság által a cégnyilvántartásba bejegyzett vagy a jövőben bejegyzésre kerülő és Pécs Megyei Jogú Város közigazgatási területén közmű-üzemeltetési joggal rendelkező cégek szakági nyilvántartási térképeinek adatai kerüljenek egységes módon nyilvántartásra. A jelen megállapodás az EKN létrehozásának lehetőségét, működési kereteit, feltételeit, valamint annak frissítési folyamatát hivatott megteremteni és szabályozni. 2. A megállapodás műszaki tartalma: A részletes műszaki tartalmat jelen okirat elválaszthatatlan részét képező következő függelékek tartalmazzák: Az 1. számú függelék tartalmazza az EKN alapját biztosító közmű-alaptérkép rétegszerkezetét, formátumát, figyelembe véve a 21/1995. (VI. 29.) FM rendeletet, valamint az MSZ szabványhoz tartozó DAT 1 szabályzat M1 mellékletében foglalt előírásokat.

2 A 2. számú függelék tartalmazza az EKN-ben alkalmazni kívánt szerkesztő és adatbáziskezelő szoftver, illetve térinformatikai rendszer leírását, valamint az üzemeltetőnél alkalmazott szoftver és az EKN közötti kapcsolat és adatbáziscsere részletes leírását. A 3. számú függelék tartalmazza az Elosztói engedélyesek részéről a 3.3. pont szerint átadott szakági nyilvántartás rétegszerkezetét. 3. A megállapodás általános feltételei, a felmondás lehetőségei: 3.1. A jelen megállapodást a Felek határozatlan időre kötik. A Felek a feladatok koordinálására, a munka irányítására és a napi kapcsolattartás érdekében témafelelősöket neveznek meg. Az Önkormányzat részéről: Varga Péter, tel.: 72/ ; 30/ és Dobi Ferenc, tel.: 72/ , 30/ E.ON Dél-dunántúli Gázhálózati Zrt. részéről: E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. részéről: A témafelelősök kötelesek a jelen megállapodás teljesítését akadályozó körülményekről egymást haladéktalanul értesíteni és kezdeményezni a szükséges intézkedések megtételét. A témafelelősök személyében történő változásról a Felek 15 napon belül írásban értesítik egymást A Felek megállapodnak abban, hogy Pécs Megyei Jogú Város közigazgatási területére vonatkozóan a birtokukban már meglévő és a jövőben birtokukba kerülő, általuk jogosan használt, a jelen megállapodás hatálya alá tartozó grafikus és alfanumerikus (közmű-alaptérkép és közműszakág) adatokat egymás és az EKN-hez az 1 pontban nevesített és már csatlakozott többi fél rendelkezésére bocsátják. Az átadandó adatbázis-rétegek pontos tartalmát az 1. és 3. számú függelék tartalmazza. A Felek kötelezettséget vállalnak arra, hogy az adatbázisokat jelen megállapodás aláírásától számított 30 napon belül kölcsönösen egymás rendelkezésére bocsátják A Felek megállapodnak abban, hogy az EKN-ből az Önkormányzat a közműnyilvántartásról szóló 66/2002. ( ) számú önkormányzati rendelet alapján, az abban foglaltak célból és módon adatszolgáltatást végezhet. Az adatszolgáltatásból befolyó teljes összeget az EKN fejlesztésére kell fordítani, melyről az Önkormányzat minden év március 15- ig írásos elszámolást küld az Elosztói engedélyesek részére A Felek a jelen megállapodásban rögzített feladatok végrehajtása érdekében jogosultak alvállalkozó igénybevételére, akinek tevékenységéért - a polgári jog szabályai szerint - felelősek A Megállapodás megszűnése A Felek megállapodnak, hogy amennyiben valamelyikük a jelen megállapodásban foglaltakat megszegi, akkor közös egyeztetés útján rendezik a megállapodásnak megfelelő további együttműködésüket. Amennyiben a Felek között az egyeztetés során a szükséges megegyezés nem jön létre, úgy a megállapodás másik félhez külön-külön intézett írásbeli felmondás útján 8 munkanapos határidővel felmondható. A Felek a jelen szerződést közös megegyezéssel bármikor megszüntethetik A szerződés bármely okból történő megszűnése esetén a Felek kötelesek elszámolni egymással.

3 4. Szolgáltatási díj 4.1. A Felek megállapodnak abban, hogy az EKN létrehozása, üzemeltetése, valamint annak rendelkezésre bocsátása fejében az Önkormányzatot szolgáltatási díj illeti meg, melyet a Felek Ft/hó + ÁFA összegben határoznak meg. A szolgáltatási díj összegét az Elosztói Engedélyesek %-os arányban osztják meg egymás között, és fizetik meg az Önkormányzat részéről kibocsátott számla ellenében. A szolgáltatási díj összegét első ízben a jelen okirat aláírásától számított 30 napon belül egy összegben, majd pedig évente egy összegben minden év március 15. napjáig kell banki átutalás útján - megfizetni Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának az OTP Bank Nyrt. Pécsi Igazgatóságánál vezetett sz. költségvetési elszámolási számlájára A szolgáltatási díj átutalásának feltétele, hogy az EKN rendszer a megadott specifikációk szerint működőképes legyen A szolgáltatási díj összegét az Önkormányzat kizárólag az EKN üzemeltetésére, a közműalap-térkép karbantartására, továbbá az 5.3. pontban ismertetett vezeték nyomvonalának bemérésére fordíthatja, melyről az Önkormányzat minden év március 15-ig írásos elszámolást küld az Elosztói engedélyesek részére. 5. Az Önkormányzat jogai, kötelezettségei: 5.1. Az Önkormányzat biztosítja a szakági nyilvántartás vezetéséhez az 1:500 méretarányú közmű-alaptérképet digitális formában az 1. számú függelék szerinti rétegszerkezetben és formátumban, továbbá biztosítja az abban történő változások átvezetését és 7.3. pont szerinti gyakorisággal történő megküldését Az Önkormányzat jogosult az EKN üzemeltetésével létrejövő közműtérképet, annak keretein belül az EKN együttműködésben résztvevő, az 1. pontban nevesített és már csatlakozott partnereknek továbbadni, illetve azokat rendelkezésükre bocsátani. A közműtérképen publikált adatok tekintetében az adatáramlás díjmentes Az Önkormányzat vállalja az Elosztói engedélyesek hálózatfejlesztési beruházásainak kivitelezési munkálatai során talált olyan vezeték bemérését és nyilvántartásba vételét a vezeték minősítését követően, figyelemmel a 7.5 pontban foglaltakra, mely valamely, a jelen megállapodás aláírásakor a cégbíróság által bejegyzett vagy a jövőben bejegyzésre kerülő, és Pécs Megyei Jogú Város közigazgatási területén közmű-üzemeltetési joggal rendelkező cég szakági nyilvántartásában nem szerepel Az Önkormányzat köteles az EKN rendszerben eszközölt változtatásokról, azok bevezetése előtt 15 nappal az Elosztói engedélyesek felé írásban egyeztetést kezdeményezni Az Önkormányzat vállalja, hogy az EKN-ben résztvevő többi közműszolgáltató által átadott szakági adatbázist az Elosztói engedélyesek részére térítésmentesen szolgáltatja Az Önkormányzat vállalja, hogy az EKN adatszolgáltatói rendszer keretein belül a Elosztói engedélyesek részére külön-külön napi 24 órás Intranetes hozzáférést biztosít, amely jelszóból és felhasználónévből áll.

4 6. Az Elosztói engedélyesek jogai, kötelezettségei: 6.1. Az általuk kiválasztott mindenkori szakági nyilvántartó közvetlen közreműködésével biztosítja az Önkormányzat részére a 3. számú függelék szerinti szakági adatállományokat digitális formában dxf vagy dwg formátumokban Vállalják, hogy azokon a területeken, ahol a szakági nyilvántartás digitális feldolgozása még nem történt meg, ellátási térképet készítenek és szolgáltatnak az Önkormányzat részére Pécs Megyei Jogú Város közigazgatási területére vonatkozólag Biztosítják a saját, 3. számú függelék szerinti szakági adatállományukban történő változások 7.3. pont szerinti gyakorisággal az Önkormányzat részére történő megküldését Kötelesek a tervező alvállalkozójuktól olyan nyilatkozatot beszerezni, melynek tartalmaznia kell, hogy az EKN-ből készített digitális vagy papír alapú közműtérképi adatbázisrészt csak az adott megbízás keretein belül a rögzített feladat elvégzésére használják fel, továbbá az adatbázisrészt harmadik fél számára nem értékesítik, és nem tehetik hozzáférhetővé semmilyen formában Vállalják, hogy az EKN rendszerből, a közműalap-térképből harmadik fél számára adatot nem értékesítenek. Nem minősül harmadik személynek történő adatértékesítésnek a szakági közműegyeztetés során történő adatszolgáltatás, továbbá az Elosztói engedélyesek cégcsoportján belüli adatszolgáltatás. Az EKN rendszerrel kapcsolatos marketing tevékenység, konferenciákon történő bemutatás, kiadványokban történő megjelenítés az Önkormányzat írásbeli engedélyével történhet. 7. Adatszolgáltatás, változásátvezetés 7.1. A Felek megállapodnak abban, hogy az Intranetes hálózat létrejötte után az Elosztói engedélyesek az Önkormányzatnak a változásokat két-két példányban küldik meg oly módon, hogy az egyik példányt a szerver egy olyan könyvtárában helyezik el, melyre Elosztói engedélyeseknek írási, olvasási és törlési joga van, az Önkormányzatnak pedig csak olvasási joga van. A másik példányt pedig egy olyan könyvtárban helyezik el, melyre a Elosztói engedélyeseknek csak írási joga van, az Önkormányzatnak pedig csak olvasási joga van. Ez utóbbi könyvtárak automatikus havonkénti archiválása biztosítja, hogy bármikor visszakereshető legyen, mikor milyen állományok kerültek átadásra A Felek megállapodnak abban, hogy az Intranetes hálózat létrejötte után az Önkormányzat Elosztói engedélyesek a változásokat két-két példányban küldi meg oly módon, hogy az egyik példányt a szerver egy olyan könyvtárában helyezi el, melyre az Önkormányzatnak írási, olvasási és törlési joga van, az Elosztói engedélyeseknek pedig csak olvasási joguk van. A másik példányt pedig egy olyan könyvtárban helyezi el, melyre az Önkormányzatnak csak írási joga van, az Elosztói engedélyeseknek pedig csak olvasási joguk van. Ez utóbbi könyvtárak automatikus havonkénti archiválása biztosítja, hogy bármikor visszakereshető legyen, mikor milyen állományok kerületek átadásra Az adatbázisban bekövetkező változásokat a Felek féléves gyakorisággal küldik meg egymásnak. A féléves adatküldés mellett a köztes időszakban indokolt esetben további frissítés kérhető. A változások rövidebb időközönként történő megküldésének lehetőségét a Felek folyamatosan vizsgálják, amennyiben a feltételek adottak - jelen megállapodás módosítása nélkül is - rövidíthetik a változások megküldésének időintervallumát. Ezt a témafelelősök jegyzőkönyvben rögzítik. A 7.1. és 7.2. pontban történő adatszolgáltatás történhet optikai adathordozó útján is.

5 7.4. A Felek megállapodnak abban, hogy a Elosztói engedélyesek által a 3. számú függelék szerint szolgáltatott közműszakági adatokat a nyilvántartásukban szereplő adatpontossággal adják át az Önkormányzatnak. Az EKN-ból történő adatszolgáltatás nem helyettesíti az Elosztói engedélyeseknél a törvény, határozat, rendelet vagy egyéb jogszabály által kötelezően előírt közműegyeztetést A Felek megállapodnak abban, hogy a jelen megállapodás keretein belül létrejövő közműalaptérképi és szakági adatok nem, vagy nem a megállapodásnak megfelelő szolgáltatása esetén egymással szemben általános polgári jogi felelőség terheli A Felek megállapodnak abban, hogy az átadott szakági adatokra nézve az Önkormányzat sem pontosságra, sem valódiságra vonatkozó adatvizsgálati joggal nem rendelkezik. 8. Szavatosság: 8.1. Az Önkormányzat jogszavatosságot vállal arra, hogy az általa üzemeltetett rendszerre és az átadott adatbázisra harmadik félnek nincs olyan jogosultsága, amely a megállapodás szerinti körben annak alkalmazását vagy használatát gátolja vagy korlátozza Az Elosztói engedélyesek szavatosságot vállalnak arra nézve, hogy a jelen szerződésben meghatározott adatállományaiknak az Önkormányzat részére a jelen szerződésben meghatározott módon történő átadására jogosultak, azzal harmadik személynek jogait nem sértik. 9. Szerzői jogi rendelkezések: 9.1. Az Önkormányzat kijelenti, hogy a jelen megállapodás kapcsán kifejlesztett, telepített és adatszolgáltatásra használt szoftver és minden ehhez tartalmazó szoftver dokumentáció használati joga felett rendelkezik. Az Elosztói engedélyesek az Önkormányzat írásbeli engedélye nélkül nem tehetik harmadik személy számára hozzáférhetővé a használt szoftvert és dokumentációt A Felek megállapodnak abban, hogy az EKN együttműködés keretein belül az adatbázisok tulajdonjoga nem változik, a közműalap-térképi adatbázis az Önkormányzat tulajdonát, az Elosztói engedélyesek által az EKN céljaira átadott közműszakági adatbázisok az Elosztói engedélyesek tulajdonát képezi. Az adatbázisok jelen megállapodás keretein belül történő felhasználására a Felek egymásnak felhasználói jogokat biztosítanak A Felek megállapodnak abban, hogy az EKN-ben alkalmazott technológia (szoftver, rendszerfelépítés, adatbázis-szerkezet) harmadik fél részére nem adható át a felek hozzájáruló nyilatkozata nélkül. 10. Együttműködési és értesítési kötelezettség: A Felek megállapodnak abban, hogy egymást kölcsönösen, haladéktalanul levélben vagy en írásos formában tájékoztatják minden olyan, az érdekkörükbe eső vagy harmadik személytől függő tényről, eseményről, körülményről, mely a jelen megállapodás teljesítését bármely okból késlelteti, hátráltatja, részben vagy egészben meghiúsítja. A Felek kötelezettséget vállalnak arra, hogy a nevükben nyilatkozattételre jogosult személyek nyilatkozatai alapján, azok kézhezvételétől számított 8 munkanapon belül a 3.1. pontban jelölt kapcsolattartó személyek útján a szükséges intézkedéseket megteszik.

6 10.2. A Felek egyike sem felelős a jelen szerződésben rögzített kötelezettségek nemteljesítéséért vagy késedelmes teljesítéséért, ha erre természeti katasztrófa (robbanás, tűz, természeti csapás), felkelés, zavargások, polgári engedetlenség, szabotázs, terrorcselekmény, forradalom vagy háborús események miatt kerül sor, amelyre a Felek nincsenek befolyással (a következőkben: "Vis maior"). A Vis maior esetet bejelentő Fél köteles írásban értesíteni a másik Felet az eseményről és annak várható időtartamáról, melyet igazolni köteles. A Felek kárenyhítési kötelezettsége ebben az esetben is fennáll. 11. Egyéb feltételek: A Felek megállapodnak abban, hogy mindkét Elosztói engedélyes csak a saját térképi és műszaki adatállományait módosíthatja, az egymás részére átadott adatbázison módosítást nem végezhetnek. Az EKN-ből kinyert adatok nem helyettesítik a szakági közműegyeztetést, illetve az adatok csak a fejlesztési (tervezési) és üzemeltetési feladatok ellátásához használhatók fel A Felek megállapodnak abban, hogy a függelék (1.sz, 2.sz., 3.sz.) szakmai tartalma a jelen szerződés módosítása nélkül egyező akarattal változtatható A Felek megállapodnak abban, hogy az EKN rendszer kapcsán kialakított közműalaptérképet (1. számú függelék) és szakági rétegszerkezetét (3. számú függelék) magukra nézve szabályozottnak tekintik, és minden fórumot felhasználnak ennek érvényesítésére. Pécs, Pécs M. J. Város Önkormányzata képviseli: Dr. Páva Zsolt polgármester. E.ON Dél-dunántúli Gázhálózati Zrt. képviseli: Hasenauer András ügyvezető.. E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. képviseli: Gelencsér Lajos ügyvezető

7 I. sz. FÜGGELÉK Közműalaptérkép rétegkiosztás, kiegészítve a közműtérkép rétegkiosztásával Rétegek Szín toll Vonaltípus Felirattípus* Jelkulcsok ITR 2.5 ITR 3 Réteg neve képernyő nyomtatás vast. stílus neve stílus száma** Vízszintes alappont FELIRAT 8 fehér fekete 1 0,18 folytonos 1 HP pontszám 2.5 álló 3001 Vízszintes alappont JELKULCS 8 fehér fekete folytonos 4001 Vízszintes alappont ZÁSZLÓ 8 fehér fekete folytonos 2002 Magassági alappont FELIRAT 8 fehér fekete folytonos 3 Magassági főalappont 2.5 álló 3002 Magassági alappont JELKULCS 8 fehér fekete folytonos 24, 25, Magassági alappont ZÁSZLÓ 8 fehér fekete folytonos 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 22, 23, 27, 28, 133, Településhatár VONAL 11 lila lila folytonos 2006 Településhatár FELIRAT 11 lila lila folytonos 11 Település 7.0 dőlt 3006 Településhatár JELKULCS 11 lila lila folytonos 29, 30, 31, 32, 33, 34, 36, Településhatár ZÁSZLÓ 11 lila lila folytonos 1007 Fekvéshatár VONAL 31 v.zöld piros folytonos 2007 Fekvéshatár FELIRAT 31 v.zöld piros folytonos 12 Fekvés 3.0 álló 3007 Fekvéshatár JELKULCS 31 v.zöld piros folytonos 29, 30, 31, 32, 33, 34, 37, 38, 121, Fekvéshatár ZÁSZLÓ 31 v.zöld piros folytonos 1008 Kerülethatár VONAL 27 v.szürke s.kék folytonos 2008 Kerülethatár FELIRAT 27 v.szürke s.kék folytonos 14 Kerület szám 7.0 dőlt 3008 Kerülethatár JELKULCS 27 v.szürke s.kék folytonos 29, 30, 31, 32, 33, 34, Kerülethatár ZÁSZLÓ 27 v.szürke s.kék folytonos 1010 Földrészlethatár VONAL 19 sárga fekete folytonos 3010 Földrészlethatár JELKULCS 19 sárga fekete folytonos 29, 30, 31, 32, 33, Helyrajzi szám FELIRAT 19 sárga fekete folytonos 16 Helyrajzi szám 1.8 dőlt Alrészlethatár VONAL 22 cián fekete folytonos Alrészlet jel FELIRAT 22 cián fekete folytonos 17 Alrészlet betűjel 1.8 dőlt 4013 Alrészlet jel ZÁSZLÓ 22 cián fekete Alrészlet művelési ág FELIRAT 2 barna fekete folytonos 18 Alrészlet művelési ág 1.5 dőlt 3014 Alrészlet művelési ág JELKULCS 2 barna fekete folytonos Alrészlet művelési ág ZÁSZLÓ 2 barna fekete folytonos

8 I. sz. FÜGGELÉK Közműalaptérkép rétegkiosztás, kiegészítve a közműtérkép rétegkiosztásával Rétegek Szín toll Vonaltípus Felirattípus* Jelkulcsok ITR 2.5 ITR 3 Réteg neve képernyő nyomtatás vast. stílus neve stílus száma** Árok VONAL 11 lila lila Árok FELIRAT 11 lila lila folytonos 18 Alrészlet művelési ág 1.5 dőlt 4016 Árok ZÁSZLÓ 11 lila lila folytonos 1027 Fasor 1:500 VONAL 16 rózsa s.zöld Fasor 1:500 FELIRAT 16 rózsa s.zöld folytonos 22 Védett fasor 1.8 dőlt 3027 Fasor 1:500 JELKULCS 16 rózsa s.zöld folytonos 9, 21, 22, 59, Fasor 1:500 ZÁSZLÓ 16 rózsa s.zöld folytonos 1028 Védett bánya VONAL 18 s.kék s.kék Védett bánya FELIRAT 18 s.kék s.kék folytonos 23 Bánya 3.0 álló 3028 Védett bánya JELKULCS 18 s.kék s.kék folytonos 62, Védett bánya ZÁSZLÓ 18 s.kék s.kék folytonos 1029 Védett vizek VONAL 18 s.kék s.kék Védett vizek FELIRAT 18 s.kék s.kék folytonos 25 Víz védőterület 3.0 álló 4029 Védett vizek ZÁSZLÓ 18 s.kék s.kék folytonos 1030 Lakóépület VONAL 14 piros piros folytonos 3030 Lakóépület JELKULCS 14 piros piros folytonos 41, 42, Gazdasági épület VONAL 33 zöld zöld folytonos 2031 Gazdasági épület FELIRAT 33 zöld zöld folytonos 26 Gazdasági épület 1.7 dőlt 3031 Gazdasági épület JELKULCS 33 zöld zöld folytonos 41, 42, Gazdasági épület ZÁSZLÓ 33 zöld zöld folytonos 1032 Középület VONAL 25 cián cián folytonos 2032 Középület FELIRAT 25 cián cián folytonos 27 Középület 2.5 dőlt 3032 Középület JELKULCS 25 cián cián folytonos 41, 42, Középület ZÁSZLÓ 25 cián cián folytonos 1033 Templom VONAL 16 rózsa s.zöld folytonos 2033 Templom FELIRAT 16 rózsa s.zöld folytonos 28 Templom 2.5 dőlt 3033 Templom JELKULCS 16 rózsa s.zöld folytonos 57, Templom ZÁSZLÓ 16 rózsa s.zöld folytonos

9 I. sz. FÜGGELÉK Közműalaptérkép rétegkiosztás, kiegészítve a közműtérkép rétegkiosztásával Rétegek Szín toll Vonaltípus Felirattípus* Jelkulcsok ITR 2.5 ITR 3 Réteg neve képernyő nyomtatás vast. stílus neve stílus száma** Üzemi épület VONAL 11 lila lila folytonos 2034 Üzemi épület FELIRAT 11 lila lila folytonos 29 Üzemi épület 2.5 dőlt 3034 Üzemi épület JELKULCS 11 lila lila folytonos 47, 48, 64, 65, 76, Üzemi épület ZÁSZLÓ 11 lila lila folytonos 1035 Házszám gk bejárat VONAL 7 bordó s.kék folytonos 2035 Házszám gk bejárat FELIRAT 7 bordó s.kék folytonos 30 Házszám 2.5 álló 3035 Házszám gk bejárat JELKULCS 7 bordó s.kék folytonos Házszám gk bejárat ZÁSZLÓ 7 bordó s.kék folytonos 1036 Épület tartozék VONAL 8 fehér fekete folytonos 2036 Épület tartozék FELIRAT 8 fehér fekete folytonos 31 Épület tartozék 1.5 dőlt 3036 Épület tartozék JELKULCS 8 fehér fekete folytonos 43, Épület tartozék ZÁSZLÓ 8 fehér fekete folytonos 1037 Vetített sík VONAL 13 piros fekete Vetített sík FELIRAT 13 piros fekete folytonos 32 Vetített sík 1.7 dőlt 3037 Vetített sík JELKULCS 13 piros fekete folytonos Vetített sík ZÁSZLÓ 13 piros fekete folytonos 1038 Torony épület VONAL 17 rózsa zöld folytonos 2038 Torony épület FELIRAT 17 rózsa zöld folytonos 33 Torony épület 1.7 dőlt 3038 Torony épület JELKULCS 17 rózsa zöld folytonos 45, 46, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 61, 66, 67, 68, 69, 88, Torony épület ZÁSZLÓ 17 rózsa zöld folytonos Fal kerítés VONAL 6 bordó kék folytonos 1040 Támfal VONAL 25 cián cián folytonos Támfal FELIRAT 25 cián cián folytonos 34 Támfal 1.7 dőlt 3040 Támfal JELKULCS 25 cián cián folytonos Támfal ZÁSZLÓ 25 cián cián folytonos

10 I. sz. FÜGGELÉK Közműalaptérkép rétegkiosztás, kiegészítve a közműtérkép rétegkiosztásával Rétegek Szín toll Vonaltípus Felirattípus* Jelkulcsok ITR 2.5 ITR 3 Réteg neve képernyő nyomtatás vast. stílus neve stílus száma** Töltés VONAL 14 piros piros Töltés FELIRAT 14 piros piros folytonos 35 Töltés 1.7 dőlt 4041 Töltés ZÁSZLÓ 14 piros piros folytonos 1042 Rom VONAL 10 lila kék Rom FELIRAT 10 lila kék folytonos 36 Rom 2.0 dőlt 3042 Rom JELKULCS 10 lila kék folytonos Rom ZÁSZLÓ 10 lila kék folytonos Utcanév FELIRAT 12 lila s.kék folytonos 37 Utca 5.0 dőlt 1044 Lépcső VONAL 19 sárga fekete folytonos Lépcső FELIRAT 19 sárga fekete folytonos 38 Közterületi lépcső 1.7 dőlt 4044 Lépcs ZÁSZLÓ 19 sárga fekete folytonos Burkolat nem kiem szeg VONAL 17 rózsa zöld Burkolat nem kiem szeg FELIRAT 17 rózsa zöld folytonos 39 Járda Árok 1.7 dőlt 3045 Burkolat nem kiem szeg JELKULCS 17 rózsa zöld folytonos Burkolat nem kiem szeg ZÁSZLÓ 17 rózsa zöld folytonos 1046 Burkolat kiem szegéy VONAL 23 cián kék folytonos 2046 Burkolat kiem szegély FELIRAT 23 cián kék folytonos 40 Autóút széle 2.0 dőlt 3046 Burkolat kiem szegély JELKULCS 23 cián kék folytonos 71, 78, 79, Burkolat kiem szegély ZÁSZLÓ 23 cián kék folytonos 1052 Vasút VONAL 28 v.szürke piros folytonos 2052 Vasút FELIRAT 28 v.szürke piros folytonos 46 Vasút 2.0 dőlt 3052 Vasút JELKULCS 28 v.szürke piros folytonos 72, 73, 75, 79, Vasút ZÁSZÓ 28 v.szürke piros folytonos 1054 Ipari vasút VONAL 14 piros piros folytonos 2054 ipari vasút FELIRAT 14 piros piros folytonos 46 Vasút 2.0 dőlt 3054 Ipari vasút JELKULCS 14 piros piros folytonos 75, 79, Ipari vasút ZÁSZLÓ 14 piros piros folytonos

11 I. sz. FÜGGELÉK Közműalaptérkép rétegkiosztás, kiegészítve a közműtérkép rétegkiosztásával Rétegek Szín toll Vonaltípus Felirattípus* Jelkulcsok ITR 2.5 ITR 3 Réteg neve képernyő nyomtatás vast. stílus neve stílus száma** Egyéb vasút VONAL 14 piros piros folytonos 2055 Egyéb vasút FELIRAT 14 piros piros folytonos 46 Vasút 2.0 dőlt 3055 Egyéb vasút JELKULCS 14 piros piros folytonos 74, 75, 79, Egyéb vasút ZÁSZLÓ 14 piros piros folytonos 1056 Híd VONAL 11 lila lila folytonos 2056 Híd FELIRAT 11 lila lila folytonos 48 Híd 3.0 dőlt 3056 Híd JELKULCS 11 lila lila folytonos Híd ZÁSZLÓ 11 lila lila folytonos 1057 Felüljáró VONAL 2 barna fekete Felüljáró FELIRAT 2 barna fekete folytonos 48 Híd 3.0 dőlt 4057 Felüljáró ZÁSZLÓ 2 barna fekete folytonos 1058 Medervonal burk árok VONAL 18 s.kék s.kék folytonos 2058 Medervonal burk árok FELIRAT 18 s.kék s.kék folytonos 49 Víz védterület 3.0 dőlt 3058 Medervonal burk árok JELKULCS 18 s.kék s.kék folytonos 79, 80, 95, Medervonal burk árok ZÁSZLÓ 18 s.kék s.kék folytonos 1059 Műtárgy víz VONAL 5 bordó fekete folytonos 2059 Műtárgy víz FELIRAT 5 bordó fekete folytonos 50 Víz műtárgy 1.7 dőlt 3059 Műtárgy víz JELKULCS 5 bordó fekete folytonos 94, 95, Műtárgy víz ZÁSZLÓ 5 bordó fekete folytonos 1060 Víztorony VONAL 22 cián fekete folytonos 2060 Víztorony FELIRAT 22 cián fekete folytonos 50 Víz műtárgy 1.7 dőlt 3060 Víztorony JELKULCS 22 cián fekete folytonos Víztorony ZÁSZLÓ 22 cián fekete folytonos 2061 Kút FELIRAT 30 v.zöld fekete folytonos 51 Kút 1.7 dőlt 3061 Kút JELKULCS 30 v.zöld fekete folytonos 4061 Kút ZÁSZLÓ 30 v.zöld fekete folytonos 93, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 111, 118, 119, 123, 130

12 I. sz. FÜGGELÉK Közműalaptérkép rétegkiosztás, kiegészítve a közműtérkép rétegkiosztásával Rétegek Szín toll Vonaltípus Felirattípus* Jelkulcsok ITR 2.5 ITR 3 Réteg neve képernyő nyomtatás vast. stílus neve stílus száma** Egyéb függő VONAL 13 piros fekete Kapcsolójel JELKULCS 8 fehér fekete folytonos Áteresz VONAL 16 rózsa s.zöld Áteresz JELKULCS 16 rózsa s.zöld folytonos 77, Term határvonal kerítés VONAL 7 bordó s.kék folytonos 1082 Közterületről nyíló pince VONAL 13 piros fekete Közterületről nyíló pince JELKULCS 13 piros fekete folytonos Lépcsőfok VONAL 2 barna fekete folytonos 1084 Épület tartópillér VONAL 13 piros fekete folytonos Épület tartópillér JELKULCS 13 piros fekete folytonos 41, Földrajzi név FELIRAT 26 v.szürke fekete folytonos 60 Földrajzi név 3.0 dőlt 4085 Földrajzi név ZÁSZLÓ 26 v.szürke fekete folytonos 1086 Átjáró passzázs VONAL 13 piros fekete Átjáró passzázs FELIRAT 13 piros fekete folytonos 32 Vetített sík 1.7 dőlt 4086 Átjáró passzázs ZÁSZLÓ 13 piros fekete folytonos Közterületi falsík VONAL 30 v.zöld fekete folytonos 1119 Elhasználás VONAL 21 sárga cián folytonos Elhasználás FELIRAT 21 sárga cián folytonos 59 Egyebek 3.0 dőlt 4119 Elhasználás ZÁSZLÓ 21 sárga cián folytonos Elhagyás VONAL 9 fehér s.kék folytonos 2120 Elhagyás FELIRAT 9 fehér s.kék folytonos 59 Egyebek 3.0 dőlt 4120 Elhagyás ZÁSZLÓ 9 fehér s.kék folytonos 2129 Épület szintszám FELIRAT 32 v.zöld zöld folytonos 61 Szelvényszám 1.2 álló 4129 Épület szintszám ZÁSZLÓ 32 v.zöld zöld folytonos Udvar FELIRAT 26 v.szürke fekete folytonos 61 Szelvényszám 1.2 álló Rézsü JELKULCS 3 barna piros folytonos 108

13 I. sz. FÜGGELÉK Közműalaptérkép rétegkiosztás, kiegészítve a közműtérkép rétegkiosztásával Rétegek Szín toll Vonaltípus Felirattípus* Jelkulcsok ITR 2.5 ITR 3 Réteg neve képernyő nyomtatás vast. stílus neve stílus száma** 1254 Rézsü alja VONAL 14 piros piros Tereppont FELIRAT 26 v.szürke fekete folytonos 61 Szelvényszám 1.2 álló 3255 Tereppont JELKULCS 26 v.szürke fekete folytonos Tereppont ZÁSZLÓ 26 v.szürke fekete folytonos 1256 Rézsü tető VONAL 14 piros piros Földút VONAL 1 barna barna Földút FELIRAT 1 barna barna folytonos 39 Járda Árok 1.7 dőlt 4257 Földút ZÁSZLÓ 1 barna barna folytonos *Az összes felirat típusa: ARIAL CE ** Sorszámozás csak az ITR rendszerben található, AutoCAD-ben nem létezik

14 2. sz FÜGGELÉK I. Az Önkormányzat által üzemeltetett egységes Közműnyilvántartás az Önkormányzat e- közigazgatási projektje keretében beszerzésre került hardware- és szoftvereszközök alkalmazásával történik. Ezen eszközök közül az alábbiak kerülnek felhasználásra az egységes Közműnyilvántartó Rendszerben: GIS szerver (MapGuide Server 6.5) Adatbázisszerver (ORACLE) Alkalmazásszerver (ORACLE Portál) A rendszer futtatásához csupán Internet Explorer 6.0, vagy újabb verziójú böngészőprogram szükséges. A térképi megjelenés Autodesk MapGuide Viewer ActiveX vezérlő biztosítja, mely az első bejelentkezéskor automatikusan letöltődik a kliens gépére. A rendszer nem terjed ki a szakági nyilvántartások vezetésére alkalmas szoftverekre, ezeket a közműszolgáltatók e rendszertől függetlenül szerzik be, illetve üzemeltetik. Az EKN rendszer szoftver támogatását a Pécs Megyei JogúVáros Önkormányzata mint üzemeltető és a Daten-Kontor Kft mint fejlesztő között fennálló support szerződés biztosítja. Az adatok védelme érdekében a rendszer szigorú jogosultságkezelést valósít meg. Az alábbi ábra a rendszer felépítését ábrázolja.

15 Karbantartó modul: Kezeli az összes rendszerbe integrált térinformatikai adatbázist dwg formátumban, felületet biztosít az adatbázisok szerkesztésére, dwg formátumú adatállományok feltöltésére, a szakági részletes helyszínrajzok, a közműalap-térkép, egyéb térképek átalakítására, biztosítja a közműváltozások változásvezetését (nyomvonalrajzok), valamint az objektumok konvertálását a publikációs felület számára (összes térkép). A modul szolgáltatásait a jogosultság kezelő modulon keresztül éri el a felhasználó. Publikáló modul: Publikálja a karbantartó modul által előkészített adatbázisokat a felhasználói jogosultságoknak megfelelően. A publikálás internet böngésző környezetben történik. Jogosultság kezelő modul: feladata a rendszerhez való hozzáférések szabályozása, a felhasználók, felhasználói csoportok és jogosultságok karbantartása mind a karbantartó mind a publikáló modul felé. Szerepkörök, jogosultságok: A rendszer használat szempontjából fontosabb szerepkörök Önkormányzati felhasználó: Az Önkormányzat Hivatalának munkatársa, tisztségviselője, akiknek feladata a publikációs modulon keresztül alaptérképi információk és a nyomvonalak és kapcsolódó adataik lekérdezése és elemzése. Közműszolgáltató felhasználó: A Szolgáltatók műszaki alkalmazottai, akinek feladatuk a publikációs modulon keresztül nyomvonal adatok lekérdezése, elemzése, valamint a saját szakági nyomvonal adatainak előkészítése a Karbantartó számára Karbantartó: Az a személy vagy szervezet, aki a közmű alaptérképet és a közműszolgáltatók nyomvonal térképeit feldolgozza és feltölti az EKN-be. Feladata a közműszolgáltatóktól begyűjtött térképek feldolgozása és feltöltése a térinformatikai publikációs felületre. Ezt a szerepkört Önkormányzati szervezet vagy külső alvállalkozó cég is elláthatja. EKN adminisztrátor: A rendszer működéséhez szükséges technikai háttér feladatokat látja el, technikai támogatást nyújt, illetve kezeli a jogosultságokat. A rendszer működése szempontjából alapvető feltétel, hogy minden rendszert használó felhasználó egyértelműen azonosítható legyen, és megállapításra kerülhessenek a rendszerben hozzá kapcsolódó jogok, hiszen minden felhasználó csak a számára jogosított tevékenységeket végezheti el. Adatáramlás menete: A közműszolgáltatók dxf vagy dwg formátumban átadják adataikat az Önkormányzatnak. Az Önkormányzat ezt továbbadja az általa megbízott cégnek Adatok bedolgozása a rendszerbe A bedolgozás ellenőrzése (Önkormányzati feladat) Friss adatok publikálása A rendszer eléréséhez a közműszolgáltató vállalatnak rendelkeznie kell Internet-eléréssel. Az Önkormányzat hozzáférést biztosít VPN-en keresztül a saját hálózatához, a megfelelő jogokkal. A Szolgáltatók kijelölik azokat a személyeket, akik náluk el kívánják érni a

16 rendszert. Az Önkormányzat ezen személyek számára létrehozza a felhasználókat a rendszerben. Ezek után ezen felhasználói nevekkel a Szolgáltatók munkatársai be tudnak jelentkezni a rendszerbe. Mint már fentebb említettük a felhasználói oldalon rendszer futtatásához csupán Internet Explorer 6.0, vagy újabb verziójú böngészőprogram szükséges. II. Megvalósítási javaslat részletes kifejtés Szakági részletes helyszínrajzok átalakítása, strukturálása A helyszínrajzok különböző, általában a szabványhoz igazodó rajzi jelekkel ábrázolt objektumok találhatóak. Mivel a szakági részletes helyszínrajz a közműalap-térképi tartalomtól eltér, ezért jelentős átalakításokra van szükség. A Szolgáltatók feladata, hogy a szakági részletes helyszínrajzaikból legyűjtsék az EKN-ben publikálható nyomvonal adatokat. A publikálás formátumát (formátum, rétegstruktúra, jelkulcsok, leíró adatok, stb.) a 3. számú függelék tartalmazza. A részletes szakági helyszínrajzok generalizálását a Karbantartó is végezheti. A funkció a szabványos Autodesk Map (vagy a közműszolgáltató rendelkezésére álló mérnöki tervező, karbantartó rendszer (CAD)) funkcionalitásával elvégezhető. A feladat során felmerülő általános lépések: Szükséges rétegek, objektumok kiválasztása Mivel a szakági részletes helyszínrajz sok olyan fóliát és objektumot tartalmaz, melyet a közmű alaptérképen nem kell megjeleníteni, ezért egy meghatározott séma szerint a szükségtelen fóliákat és objektumokat a rajzból el kell távolítani. Az eltávolítást a fent említett utasítás és a hozzá tartozó jelkulcs alapján a funkció elvégzi. A funkcióban integrálni kell a megfelelő közműre vonatkozó sémát. Jelkulcsok cseréje A helyszínrajzokon szereplő jelkulcsok közül több nem felel meg a közműtérkép előírásainak. Ezeket, bizonyos előre definiált jelkulcsokkal a funkció automatikusan lecseréli. Vonaltípusok, színek, rétegek beállítása A funkció automatikusan elvégzi az egyes közműszolgáltatók részéről is elfogadott rétegkiosztás szerint a szükséges objektumok fóliájának, színének, vonalstílusának beállítását. A nyomvonalak vonalláncként állnak elő, amennyiben ez az átalakítás a közműszolgáltatók által adott adatok alapján elvégezhető. Közműalap átalakítása Az ITR adottságaiból következően a különböző vonalas objektumok elemi vonalakból állnak össze. A átalakítás során a vonalszakaszok vonallánccá alakulnak, miközben az alkalmazás minden csatlakozásukat ellenőrzi és szükség esetén a tűréshatáron (1 cm) belül javítja. A funkcióval a tisztázás beépített Autodesk MAP parancs előre paraméterezve, a meghatározott fóliákra automatikusan lefut. A rajz tisztázását követően előállításra kerül a fent említett objektumok topológiája. Az Autodesk Map esetében ez az információ a rajzfájlba íródik. Ezt követően a különböző fóliák szerint a topológiából előállításra kerülnek az Mpolygon típusú objektumok. Ezeket egy funkció a tárolt topológia alapján automatikusan létrehozza. Ez az objektumtípus a Mapguide (publikációs felület) számára szükséges.

17 Az átalakítás utolsó fázisában a földrészlet poligonokban található helyrajzi számok, objektumadatként a poligonhoz csatolódnak. Ezáltal az összes földrészlet rendelkezik a helyrajzi számával (egyedi azonosító). Egyéb vonalas térképek átalakítása (pincekataszter, parktérkép) (KM03) A funkció a nem objektum szinten megjelenített kiegészítő térképi állományok feldolgozására szolgál. Ilyen térképek például a pincekataszter és a parkkataszteri térkép, de a lista tovább bővülhet, amennyiben további térképi állományok, nyilvántartások megjelenítési igénye felmerül. A funkció a forrás térképeket átalakítja és előkészíti a térinformatikai publikációs felület számára. A főbb lépések még változhatnak a rendelkezésre álló térképek feldolgozási igényei szerint: Egyéb felületszerű térképek átalakítása (városrendezési határok, tájegységek, egyéb külterületi lakott területek, zöldterület kataszter, egyéb speciális funkciójú térképek, pl.: választási, műemléki terület határa, stb ) A funkció az objektum szinten (zárt poligonok) megjelenített kiegészítő térképi állományok feldolgozására szolgál. Ilyen térképek például a városrendezési határok vagy a zöldterület, de a lista tovább bővülhet, amennyiben további térképi állományok, nyilvántartások megjelenítési igénye felmerül. A funkció a forrás térképeket átalakítja és előkészíti a térinformatikai publikációs felület számára. E térképek átalakítását a közműalap átalakításához használt funkciókkal lehet elvégezni Közműváltozások vezetése (nyomvonalrajzok) A funkciót a Karbantartó végzi a közműszolgáltatótól kapott nyomvonal térképek és adatok alapján. A Karbantartó a közműszolgáltatótól kapott adatokat a funkción keresztül tölti be a térinformatikai térkép alá, s eközben ellenőzi, hogy az adatok megfelelnek-e az előírt formátumnak. Adatbázis bejelentkezés A megfelelő jogosultságok kezelése és az adatok adott helyre kerülése érdekében az adatbázisba e funkcióval lehet bejelentkezni. Közműszolgáltatótól kapott nyomvonal adatok megnyitása, ellenőrzés Az átadott adatok betöltése. Az átadott nyomvonal adatok térképi információkat és kapcsolódó leíró adatokat is tartalmaznak. A funkció ellenőrzi, hogy az átadott adathalmaz megfelel-e az előírt formátumnak, tartalmaz-e minden réteget és leíró adatot. Amennyiben az ellenőrzés sikertelen akkor hibalistával együtt vissza kell küldeni az adatokat a közműszolgáltatónak. Közműalap, egyéb térképek és más közművek alávetítése A funkcióval a szerkesztésre megnyitott közműnyomvonal alá referenciaobjektumként lehet csatolni, egy listából kiválasztva, a közműalapot és az egyéb térképeket (pincekataszter, parktérkép, zöldterület kataszter). Alávetített rajzok leválasztása A funkcióval az alávetített rajzokat el lehet távolítani a rajzból.

18 Objektumok konvertálása a publikációs felület számára (összes térkép A funkció a Karbantartó feladata. Célja az előkészített térképi adatok (szakági nyomvonala, egyéb térképek, közmű alaptérkép) konvertálása a publikáció felület formátumára és az adatbázisok feltöltése. SDF állományok elkészítése A publikációs felület számára szükséges állományokat állítja elő. Automatikus funkció, mellyel a megnyitott térképen, vagy nyomvonalrajzon található vonalas és felületszerű objektumokat, a meghatározott adataival, paramétereivel együtt lehet egy előre definiált helyre SDF formátumban exportálni. Közmű térkép esetén a funkció tartalmazza a nyomvonalrajzon található jelkulcsok paramétereinek adatbázis exportját. Relációs adatbázis feltöltés A térinformatikai közműalap-térkép előállításához szükség van a relációs adatbázis feltöltésére is. Ez a feltöltés részben olyan adatokat érint, melyek nélkülözhetetlenek egy jól működő térinformatikai adatbázishoz, másrészt olyan adatkört, melyek később, futásidőben is kinyerhetőek a rajzi állományokból, azonban a rendszerek válaszidejének csökkentése céljából célszerű relációs adatbázisban is eltárolni. Ezen feltöltések a rajzi modulból indíthatók. A szerveren elkülönülten két egyforma struktúrát hozunk létre. Az egyikben tároljuk az előző betöltés adatai, a másikba az új betöltések adatai kerülnek. Majd, mikor véget ért a betöltési folyamat, akkor az adatgazda ellenőrizheti és élesítheti az adatokat, és akkor ezek áttöltésre kerülnek az éles adattáblákba. Összközmű térkép publikáció, rétegstruktúra A közmű alaptérképen a következők szerint épülnek fel a rétegek: Ortofotó (jelenleg 1m-es terepi felbontású) Kartográfiai térkép o Utak o Épületek o Fekvések Közmű alaptérkép o Feliratok o Épületek o Földrészletek o Fekvések o Burkolatok o Természetbeli határok Önkormányzat által biztosított szakági térképek o Zöldterületek Zöldterület poligonok

19 o Park kataszter DWG megjelenítése o Pince kataszter Felirat Jelkulcs Falak Közműszolgáltatók nyomvonalai o Általános közműnyomvonal Feliratok Jelkulcsok Nyomvonalak Pontszerű objektumok (pl. szobrok, tűzcsapok, forgalom irányító berendezések, antennák, utcák és házszámozás iránya, forgalomirányító jelzőtáblák, stb.) A rétegstruktúra megjelenő elemeit dinamikusan lehet állítani. A VPN-en keresztül elérhető publikációs felületen a következő funkciók elérésére lesz lehetőség: Térkép megtekintése A térkép megjelenítése a fenti rétegstruktúra szerint Keresés helyrajzi szám vagy cím szerint A funkciót az térinformatikai keretrendszer kidolgozása során már elkészítettük, itt is elérhetővé válik Közmű alaptérkép és szakági rétegek ki és bekapcsolása A közműrétegeket a felhasználók dinamikusan ki és bekapcsolhatják, ezzel szűrve a megjelenő adattartalmat Kapcsolt szakági adatok lekérdezése Térkép kivágatok készítése Kommunikációs felületet biztosítása Adatbetöltés: A rendszer beüzemelését megelőzően feltöltésre kerülnek az alábbi állományok: Pécsi Digitális Földmérési Alaptérkép Pécsi Digitális Közmű Alaptérkép Egyéb vonalas térképek Egyéb felületszerű térképek Rendszeradminisztráció: Terv szerint 7*24 órás rendszerfelügyelet (aktuális információk a portál bejelentkező oldalán) Adatmentés napi rendszerességgel Teljes adatbázis archiválása hetente

20 Megnevezés ITR 3 III. számú függelék Az átadott gáz- és villamos vezeték nyilvántartási rétegszerkezete KÖZMŰTÉRKÉP - GÁZVEZETÉKEK ( TERVEZETT) Rétegek Szín toll Vonaltípus Felirattípus* Jelkulcsok Réteg neve képernyő nyomtatás vast. stílus neve stílus Rajzi jelkulcs Kisnyomású gerinc Kis_Szak Bíbor alapérték Gf line Kisnyomású Szerelvény Kisnyomású leágazás Kisnyomású leág. Szerelvény Középnyomású gerinc Középnyomású Szerelvény Középnyomású leágazás Középnyomású leág. Szerelvény Nagyközépnyomású gerinc Nagyközépnyomású Szerelvény Nagyközépnyomású leágazás Nagyközépnyomású leág. Szerelvény Nagyközépnyomású gerinc (8 bar fölött) Kis_Szak_Szer Bíbor alapérték TZ; TZA; GCS; GCA; VB; SZK; Kis_Leag Bíbor alapérték Gf line Kis_Leag_szer Bíbor alapérték TZ; TZA; GCS; GCA; VB; SZK; Koz_Szak Koz_Szak_Szer Koz_Leag Koz_Leag_szer Világos kék Világos kék Világos kék Világos kék alapérték Gfk line alapérték TZ; TZA; GCS; GCA; VB; SZK; alapérték Gfk line NKO_Szak sárga alapérték Gfnk line NKO_Szak_Szer NKO_Leág NKO_Leág_Szer NK2_Szak alapérték TZ; TZA; GCS; GCA; VB; SZK; sárga alapérték TZ; TZA; GCS; GCA; VB; SZK; sárga alapérték Gfnk line sárga alapérték TZ; TZA; GCS; GCA; VB; SZK; sárga alapérték Gfnk line

21 Megnevezés Kisfeszültség földkábel Kisfeszültség légvezeték Középfeszültség földkábel Középfeszültség légvezeték Nagyfeszültség földkábel Nagyfeszültség légvezeték Közvilágítás földkábel Közvilágítás légvezeték Közvilágítás lámpatest ITR 3 KÖZMŰTÉRKÉP - VILLAMOSVEZETÉKEK ( TERVEZETT) Rétegek Szín toll Vonaltípus Felirattípus* Jelkulcsok Réteg neve képernyő nyomtatás vast. stílus neve stílus Rajzi jelkulcs E Kisfeszültség földkábel E Kisfeszültség légvezeték E Középfeszültség földkábel E Középfeszültség légvezeték E Nagyfeszültség földkábel E Nagyfeszültség légvezeték 1 Vörös alapérték szaggatott 3 zöld alapérték 6 bíbor alapérték szaggatott 5 Sötét kék alapérték 220 bíbor alapérték szaggatott 190 lila alapérték E KZV földkábel 30 narancs alapérték szaggatott E KZV légvezeték 70 zöld alapérték E KZV lámpatest 30 narancs alapérték lámpatestek oszlopok E oszlopok 4 Világos kék alapérték oszlopok transzformátor E transzformátor 2 sárga alapérték transzformátorok

Autodesk Topobase gyakorlati alkalmazások Magyarországon

Autodesk Topobase gyakorlati alkalmazások Magyarországon Autodesk Topobase gyakorlati alkalmazások Magyarországon Állami Autópálya kezelő Zrt - Digitális Törzskönyv Előadó: Cservenák Róbert HungaroCAD Kft. Térinformatikai csoportvezető Marjai György - ÁAK Zrt.

Részletesebben

Hálózatok dokumentálása, törvények, szabályzatok, az egységes közműnyilvántartás utasítás-rendszerének megújítása

Hálózatok dokumentálása, törvények, szabályzatok, az egységes közműnyilvántartás utasítás-rendszerének megújítása Hálózatok dokumentálása, törvények, szabályzatok, az egységes közműnyilvántartás utasítás-rendszerének megújítása Dr. Csemniczky László Műszaki Térinformatika Egyesület Bakonyi Péter ELMŰ-ÉMÁSZ Hálózati

Részletesebben

MMK Geodéziai és Geoinformatikai Tagozat

MMK Geodéziai és Geoinformatikai Tagozat MMK Geodéziai és Geoinformatikai Tagozat 2011. szeptember 17. Szűcs Mihály főosztályvezető-helyettes Jelenlegi helyzet TECHNOLÓGIA GIS alapú nyilvántartási rendszerek nyílt forráskódú szoftverek széleskörű

Részletesebben

Holéczy Ernő-Dr. Siki Zoltán Hogy állunk az e-közművel?

Holéczy Ernő-Dr. Siki Zoltán Hogy állunk az e-közművel? Holéczy Ernő-Dr. Siki Zoltán Hogy állunk az e-közművel? Magyar Mérnöki Kamara Geodéziai és Geoinformatikai Tagozat Székesfehérvár 2011. november 25. Történelmi visszatekintés 3/1979. ÉVM utasítás a közműnyilvántartásról

Részletesebben

SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS

SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről a Gyógyír XI. Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft. (székhely: 1117 Budapest, Fehérvári út 12.; cégjegyzékszám: 01-09-913332; adószám: 21814097-2-43, képviseli:

Részletesebben

2. Junior szimpózium 2011. december 9. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

2. Junior szimpózium 2011. december 9. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem 2. Junior szimpózium 2011. december 9. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Informatikai rendszerek a víziközmű szolgáltatásban 2011.12.09. Térinformatika és műszaki irányítási rendszer támogatása

Részletesebben

2. előadás: A mérnöki gyakorlatban használt térkép típusok és tartalmuk

2. előadás: A mérnöki gyakorlatban használt térkép típusok és tartalmuk 2. előadás: A mérnöki gyakorlatban használt térkép típusok és tartalmuk Magyarországon számos olyan térkép létezik, melyek előállítását, karbantartását törvények, utasítások szabályozzák. Ezek tartalma

Részletesebben

Az e-közmű kihívás törvényi háttere, megvalósítása, üzemeltetése, jövőképe

Az e-közmű kihívás törvényi háttere, megvalósítása, üzemeltetése, jövőképe Az e-közmű kihívás törvényi háttere, megvalósítása, üzemeltetése, jövőképe Cservenák Róbert okl. földmérő és térinformatikus E-mail: cservenak@varinex.hu Budapest, 2014.05.16. Mindez számokban: 324/2013.

Részletesebben

VÁROSGAZDA térinformatikai rendszer a lakosság tájékoztatásában. Veszprém Polgármesteri Hivatal VKSZ Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt.

VÁROSGAZDA térinformatikai rendszer a lakosság tájékoztatásában. Veszprém Polgármesteri Hivatal VKSZ Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. VÁROSGAZDA térinformatikai rendszer a lakosság tájékoztatásában Legyen az ön VÁROSa is adatgazdag! Cservenák Róbert HungaroCAD K6 GIS Team Székesfehérvár Városgondnoksága K6. Veszprém Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

Egységes Digitális Közműnyilvántartás

Egységes Digitális Közműnyilvántartás Egységes Digitális Közműnyilvántartás Szűcs Mihály főosztályvezető-helyettes Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium 2233/2007. (XII. 12.) Korm. Határozat a közfeladatok felülvizsgálatával kapcsolatos

Részletesebben

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 6/2001. (II.02.) önkormányzati rendelete a központi közműnyilvántartásról 1. I.

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 6/2001. (II.02.) önkormányzati rendelete a központi közműnyilvántartásról 1. I. Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 6/2001. (II.02.) önkormányzati rendelete a központi közműnyilvántartásról 1 Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében

Részletesebben

Weboldalkészítés - keretszerződés

Weboldalkészítés - keretszerződés Weboldalkészítés - keretszerződés 1. A szerződő felek Jelen szerződés létrejött egyrészről a........... (....), továbbiakban mint Megrendelő, másrészről az ALTAweb Kft. (1135 Bp., Petneházy u. 70-72.)

Részletesebben

Keringer Zsolt. Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata Megyei Jogú Városok Szövetsége

Keringer Zsolt. Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata Megyei Jogú Városok Szövetsége Az önkormányzati térinformatikai rendszerek szolgáltatási problémái és lehetőségei Digitális alaptérkép és a közműnyilvántartás vezetésének nehézségei, a Takarnet rendszer használata az önkormányzatoknál

Részletesebben

Az ErdaGIS térinformatikai keretrendszer

Az ErdaGIS térinformatikai keretrendszer Az ErdaGIS térinformatikai keretrendszer Két évtized tapasztalatát sűrítettük ErdaGIS térinformatikai keretrendszerünkbe, mely moduláris felépítésével széleskörű felhasználói réteget céloz, és felépítését

Részletesebben

Téradatokkal kapcsolatos elemzések és fejlesztések a FÖMI Térinformatikai Igazgatóságán

Téradatokkal kapcsolatos elemzések és fejlesztések a FÖMI Térinformatikai Igazgatóságán Téradatokkal kapcsolatos elemzések és fejlesztések a FÖMI Térinformatikai Igazgatóságán Dr. Kristóf Dániel Képes Attila GISOpen 2013 NyME GEO, Székesfehérvár, 2013.03.12-14. Földmérési és Távérzékelési

Részletesebben

DATR változások Szolgalmi jogok

DATR változások Szolgalmi jogok DATR változások Szolgalmi jogok Békéscsaba 2014. november 25. Földmérési és Távérzékelési Intézet Institóris István osztályvezető Jogszabályi háttér Szolgalmi jogok 1. 16300/1971 OFTH Útmutató 2. 64300/1975

Részletesebben

CityScape Városüzemeltetési rendszer

CityScape Városüzemeltetési rendszer CityScape Városüzemeltetési rendszer Baranyi Péter GIS üzletág igazgató Cservenák Róbert okl. földmérő és térinformatikus mérnök E-mail: baranyi@varinex.hu; cservenak@varinex.hu Budapest, 2014.03.24. Milyen

Részletesebben

Térinformatikai rendszer Szombathelyen

Térinformatikai rendszer Szombathelyen Térinformatikai rendszer Szombathelyen Keringer Zsolt Irodavezető E-mail: keringer@szombathely.hu Térinformatikai adatbázis Közműhálózat adatai Elektromos hálózat: Távközlési hálózat: Gázhálózat: Vízhálózat:

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! Előterjesztés Az ALBENSIS Fejér Megyei Területfejlesztési Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társasággal kötendő megállapodásról 1. előterjesztés száma: 75 /2016 2. előterjesztést készítő személy neve: dr.

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYÛLÉSÉNEK. 20/1999. (VI.1.) számú. rendelete. az egységes központi közmûnyilvántartásról

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYÛLÉSÉNEK. 20/1999. (VI.1.) számú. rendelete. az egységes központi közmûnyilvántartásról NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYÛLÉSÉNEK 20/1999. (VI.1.) számú rendelete az egységes központi közmûnyilvántartásról Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyûlése az 1990. évi LXV. törvény 16. /1/ bekezdésében

Részletesebben

20 éves Szombathely város térinformatikai rendszere

20 éves Szombathely város térinformatikai rendszere 20 éves Szombathely város térinformatikai rendszere Keringer Zsolt Irodavezető E-mail: keringer@szombathely.hu Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata Első lépések Döntés a Digitális Földmérési alaptérkép

Részletesebben

DIGITÁLIS KÖZTERÜLETI M SZAKI TÉRKÉP

DIGITÁLIS KÖZTERÜLETI M SZAKI TÉRKÉP DIGITÁLIS KÖZTERÜLETI M SZAKI TÉRKÉP Az önkormányzatok a közterületek dönt részének gazdái. A közterületekkel kapcsolatos, nyilvántartási és üzemeltetési feladatokhoz a földhivatalokban beszerezhet földmérési

Részletesebben

Dr. Kiss Tibor cégvezető 1. sz. melléklet

Dr. Kiss Tibor cégvezető 1. sz. melléklet Dr. Kiss Tibor cégvezető 1. sz. melléklet Kód-szám Azonosító Fokszám Pécs-Vasas, Pécs-Hird, Pécs-Somogy, Flórián telep Megnevezés Bruttó Nettó érték érték (Ft) (Ft) Számított nettó ÉCS (Ft) leírási kulcs

Részletesebben

Az önkormányzati térinformatikai technológia fejlődési irányai

Az önkormányzati térinformatikai technológia fejlődési irányai Az önkormányzati térinformatikai technológia fejlődési irányai Nemzeti Közszolgálati Egyetem Budapest, 2012. április 10-11. Kocsis Miklós vezető főtanácsos 1 Térinformatika Vagyoni érték Közmű Műszaki

Részletesebben

Nyílt forráskódú tapasztalatok a FÖMI Térinformatikai Igazgatóságán

Nyílt forráskódú tapasztalatok a FÖMI Térinformatikai Igazgatóságán Nyílt forráskódú tapasztalatok a FÖMI Térinformatikai Igazgatóságán Dr. Kristóf Dániel osztályvezető Oláh Róbert igazgató Olasz Angéla térinformatikus Nyílt forráskódú GIS munkaértekezlet, BME, 2013.02.06.

Részletesebben

Nagycenk Nagyközség Önkormányzata és az EH-SZER Kft. között létrejött

Nagycenk Nagyközség Önkormányzata és az EH-SZER Kft. között létrejött Nagycenk Nagyközség Önkormányzata és az EH-SZER Kft. között létrejött a közvilágítási aktív berendezések üzemeltetésével kapcsolatos elszámolásról SZERZŐDÉS SZÁMA: / 2013. Megállapodás közvilágítási aktív

Részletesebben

Az előterjesztés száma: 66/2017.

Az előterjesztés száma: 66/2017. A határozati javaslat elfogadásához egyszerű többség szükséges, az előterjesztés nyilvános ülésen tárgyalható! Az előterjesztés száma: 66/2017. Decs nagyközség képviselő-testületének 2017. április 19.

Részletesebben

2201_11_DU_01_B_2014_M-01. Alappontok 1:500 1:10001:20001:28801:4000 1:X. I.-IV. r. templom I.-IV. r. mag. ponttal. GPS alappont

2201_11_DU_01_B_2014_M-01. Alappontok 1:500 1:10001:20001:28801:4000 1:X. I.-IV. r. templom I.-IV. r. mag. ponttal. GPS alappont Kataszteri térkép jelmagyarázata 1./28 tábla Megnevezés Megjelenés Blokk név Vonal típus Réteg Szín Stílus Forg. Nyomt. Mag./Skálafakt./Vonalvast. 1:500 1:10001:20001:28801:4000 1:X Alappontok Felső-,

Részletesebben

88/2016. (IV. 28.) önkormányzati határozat. ÉMÁSZ Hálózati Kft. által megküldött együttműködési keretmegállapodás

88/2016. (IV. 28.) önkormányzati határozat. ÉMÁSZ Hálózati Kft. által megküldött együttműködési keretmegállapodás 88/2016. (IV. 28.) önkormányzati határozat ÉMÁSZ Hálózati Kft. által megküldött együttműködési keretmegállapodás Heves Város Önkormányzat Képviselő-testülete az ÉMÁSZ Hálózati Kft. által küldött Együttműködési

Részletesebben

A földmérés szerepe a mérnöki létesítmények teljes életciklusában

A földmérés szerepe a mérnöki létesítmények teljes életciklusában A földmérés szerepe a mérnöki létesítmények teljes életciklusában Németh András geodéziai csoportvezető szakosztály elnök szakcsoport elnök PA Zrt. MIG RTFO Építészeti Osztály MFTTT Mérnökgeodéziai Szakosztály

Részletesebben

KARBANTARTÁSI SZERZŐDÉS

KARBANTARTÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről KARBANTARTÁSI SZERZŐDÉS Cégnév/Név: [..] Székhely: [..] Adószám: [..] képviseli: [..] mint megrendelő, (a továbbiakban: "Megrendelő") másrészről: KZiTERRA Kft. Székhely: 2051

Részletesebben

Ingatlan-nyilvántartási megoldás a magyar állami erdőgazdálkodás számára. 2010. március 18. GIS open 2010 Székesfehérvár Nyull Balázs DigiTerra Kft.

Ingatlan-nyilvántartási megoldás a magyar állami erdőgazdálkodás számára. 2010. március 18. GIS open 2010 Székesfehérvár Nyull Balázs DigiTerra Kft. Ingatlan-nyilvántartási megoldás a magyar állami erdőgazdálkodás számára 2010. március 18. GIS open 2010 Székesfehérvár Nyull Balázs DigiTerra Kft. Erdőgazdálkodási Információs Rendszer Ingatlan-nyilvántartási

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 20/1999. (VI.1.) számú. rendelete

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 20/1999. (VI.1.) számú. rendelete NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 20/1999. (VI.1.) számú rendelete az egységes központi közműnyilvántartásról (egységes szerkezetben a 65/2001. (2002.I.1.) számú és a 11/2008.(III.4.) és a 23/2012.(V.31.)

Részletesebben

MINERVA TÉRINFORMATIKAI RENDSZER. CompArt Stúdió Kft.

MINERVA TÉRINFORMATIKAI RENDSZER. CompArt Stúdió Kft. MINERVA TÉRINFORMATIKAI RENDSZER B u d a p e s t X I I. k e r ü l e t, H e g y v i d é k B u d a p e s t X V I I. k e r ü l e t, R á k o s m e n t e B u d a p e s t I I I. k e r ü l e t, Ó b u d a - B

Részletesebben

META. a földügyi folyamatok tükrében. Zalaba Piroska főtanácsos Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium Földügyi és Térinformatikai Főosztály

META. a földügyi folyamatok tükrében. Zalaba Piroska főtanácsos Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium Földügyi és Térinformatikai Főosztály META a földügyi folyamatok tükrében Zalaba Piroska főtanácsos Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium Földügyi és Térinformatikai Főosztály A földüggyel szembeni alapvető elvárások Államhatalmi

Részletesebben

Önkormányzatoknak WEBMAP avagy önkormányzati térinformatika egyszerűen

Önkormányzatoknak WEBMAP avagy önkormányzati térinformatika egyszerűen Autodesk Geospatial megoldások Önkormányzatoknak WEBMAP avagy önkormányzati térinformatika egyszerűen GISOPEN 2010 Baranyi Péter VARINEX Informatikai Zrt. baranyi@varinex.hu GISOPEN 2010 VARINEX 1 Tartalom

Részletesebben

Főmérnöki Értekezlet 2012. október 15-17. feldolgozása. vagyonért. Márkus Dániel BDL Környezetvédelmi Kft. Szeged, 2012. október 15-17.

Főmérnöki Értekezlet 2012. október 15-17. feldolgozása. vagyonért. Márkus Dániel BDL Környezetvédelmi Kft. Szeged, 2012. október 15-17. Főmérnöki Értekezlet 2012. október 15-17. A vízikv ziközmű hálózatok adatainak feldolgozása Műszaki, térkt rképi nyilvántart ntartáss felkész szítésese a vagyonért rtékelésre Márkus Dániel BDL Környezetvédelmi

Részletesebben

PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYLÉSÉNEK 2007. MÁJUS 03-I ÜLÉSÉRE

PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYLÉSÉNEK 2007. MÁJUS 03-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 08-553/2007/7. TÁRGY: AZ EGYESÍTETT KÖZMNYIL- VÁNTARTÁSRA VONATKOZÓ EGYÜTTMKÖDÉSI MEGÁLLA- PODÁS MAGYAR TELEKOM NYRT.-VEL, A PVV ZRT.-VEL ÉS A PÉTÁV KFT.-VEL TÖRTÉN MEGKÖTÉSE MELLÉKLET: 3 DB

Részletesebben

Szombathely Város Vezetõi Döntéstámogató Rendszere VDIR-STAT. keringer@szombathely.hu

Szombathely Város Vezetõi Döntéstámogató Rendszere VDIR-STAT. keringer@szombathely.hu Szombathely Város Vezetõi Döntéstámogató Rendszere VDIR-STAT Miért? Az információ áramlás rendezetlen! Végrehajtási kontroll körülményes vagy hiányos! KSH adatbázis naprakészsége? Városról naprakész adatok

Részletesebben

8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103

8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2014. február 14. Dr. Pavlek Tünde

Részletesebben

Mérnöki feladatok és közműnyilvántartás az önkormányzatoknál. Kiss Károly kiss@varinex.hu Baranyi Péter baranyi@varinex.hu

Mérnöki feladatok és közműnyilvántartás az önkormányzatoknál. Kiss Károly kiss@varinex.hu Baranyi Péter baranyi@varinex.hu Mérnöki feladatok és közműnyilvántartás az önkormányzatoknál Kiss Károly kiss@varinex.hu Baranyi Péter baranyi@varinex.hu Tartalom Szolgáltató Önkormányzat Térinformatika szerepe lehetőségei a hivatali

Részletesebben

Vezetői Döntéstámogató Rendszer Ortofotó alapján Egy megvalósult rendszer tapasztalatai

Vezetői Döntéstámogató Rendszer Ortofotó alapján Egy megvalósult rendszer tapasztalatai Vezetői Döntéstámogató Rendszer Ortofotó alapján Egy megvalósult rendszer tapasztalatai Geoview Systems Kft. 1. A rendszer felépítése Szöveges lekérdező és karbantartó felület: XApp táblázatkezelő rendszer

Részletesebben

Város Polgármestere Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: /213 mellék Fax:

Város Polgármestere Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: /213 mellék Fax: Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: 06 23 310-174/213 mellék Fax: 06 23 310-135 www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS A térítésmentesen hozzáférhető településrendezési eszközökhöz

Részletesebben

DATR bevezetése Békés megyében

DATR bevezetése Békés megyében DATR bevezetése Békés megyében Zátonyi Richárd / Békés Megyei Földhivatal adatvédelmi biztos/ Térkép az adatbázisban Mit jelent az adatbázis alapon történő térképkezelés? Egyszerre több száz felhasználó

Részletesebben

A Budapesti Értéktőzsde Részvénytársaság Igazgatóságának 110/2003. számú határozata

A Budapesti Értéktőzsde Részvénytársaság Igazgatóságának 110/2003. számú határozata A Budapesti Értéktőzsde Részvénytársaság Igazgatóságának 110/2003. számú határozata A Budapesti Értéktőzsde Részvénytársaság Igazgatósága A Budapesti Értéktőzsde Részvénytársaság Szabályzata a Távkereskedés

Részletesebben

Nagytömegű adatok (gyors) kartografálása. Rostás Sándor százados. MH GEOSZ Műszaki és információs osztály térképész főtiszt (ov. h.

Nagytömegű adatok (gyors) kartografálása. Rostás Sándor százados. MH GEOSZ Műszaki és információs osztály térképész főtiszt (ov. h. Nagytömegű adatok (gyors) kartografálása Rostás Sándor százados. MH GEOSZ Műszaki és információs osztály térképész főtiszt (ov. h.) Kialakításának feltételei - Szoftver lincence (ESRI) - Megfelelő mxd

Részletesebben

115/2003. (XI. 13.) FVM rendelet a Mezőgazdasági Parcella Azonosító Rendszerről

115/2003. (XI. 13.) FVM rendelet a Mezőgazdasági Parcella Azonosító Rendszerről 115/2003. (XI. 13.) FVM rendelet a Mezőgazdasági Parcella Azonosító Rendszerről Összhangban az Európai Unió (a továbbiakban: EU) agrárpolitikai célkitűzéseivel, a mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatásokhoz

Részletesebben

REKLÁM SZERZŐDÉS A www.hetiprogramok.hu Internetes portálon lévő egyedi reklámfelület bérbeadásáról

REKLÁM SZERZŐDÉS A www.hetiprogramok.hu Internetes portálon lévő egyedi reklámfelület bérbeadásáról REKLÁM SZERZŐDÉS A www.hetiprogramok.hu Internetes portálon lévő egyedi reklámfelület bérbeadásáról Amely létrejött egyrészről (Cégnév),..(Cím), (Adószám), (Telefon) Képviselő neve: Másrészről Sági Zoltán

Részletesebben

Az e-közmű és a BIM üzleti előnyei az infrastruktúra tervezéstől az üzemeltetésig. Baranyi Péter, GIS üzletág igazgató

Az e-közmű és a BIM üzleti előnyei az infrastruktúra tervezéstől az üzemeltetésig. Baranyi Péter, GIS üzletág igazgató Az e-közmű és a BIM üzleti előnyei az infrastruktúra tervezéstől az üzemeltetésig Baranyi Péter, GIS üzletág igazgató Több mint 25 éve közös nevezőnk a TÉR(KÉP) Műszaki Térinformatika Téradatbázis építés,

Részletesebben

Földmérési és Távérzékelési Intézet

Földmérési és Távérzékelési Intézet Ta p a s z ta l a to k é s g ya ko r l a t i m e g o l d á s o k a W M S s zo l gá l tatá s b a n Földmérési és Távérzékelési Intézet 2011.03.13. WMS Szolgáltatások célja A technikai fejlődéshez igazodva

Részletesebben

4/2016. (II.22.) előterjesztés 4. napirendi pont. Keretmegállapodás

4/2016. (II.22.) előterjesztés 4. napirendi pont. Keretmegállapodás Keretmegállapodás a 2014-2020 időszakra szóló Integrált Területi Program keretében benyújtandó projektek előkészítésében és a projekt megvalósításához nyújtott projektmenedzsmenti szolgáltatások ellátásában

Részletesebben

Városgazdálkodási és önkormányzati rendszerek Autodesk környezetben

Városgazdálkodási és önkormányzati rendszerek Autodesk környezetben Városgazdálkodási és önkormányzati rendszerek Autodesk környezetben Virágh Hajnalka - HungaroCAD Kft. GISopen 2011 2011 március 17. 1 HungaroCAD Kft.: 1991 decemberében 5 mérnök, matematikus alapította

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS A XII-236/5555/2013. sz. határozat 1. melléklete EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS Amely létrejött egyrészről Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata címe: 3525 Miskolc, Városház tér 8 KSH statisztikai száma:

Részletesebben

PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3060 Pásztó, Kölcsey u. 35. (06-32) Fax: (06-32)

PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3060 Pásztó, Kölcsey u. 35. (06-32) Fax: (06-32) PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3060 Pásztó, Kölcsey u. 35. (06-32) 460-753 Fax: (06-32) 460-918 E-mail: forum@paszto.hu Testületi napirend sorsz.: Bizottsági napirend sorsz.: Szám: 1-81/2018. Megtárgyalás

Részletesebben

Digitális Nemzeti Fejlesztési Program. E- Közmű és a Hír Közmű rendszer bevezetésének előkészítése HBMMK SZakcsoport fórum 1

Digitális Nemzeti Fejlesztési Program. E- Közmű és a Hír Közmű rendszer bevezetésének előkészítése HBMMK SZakcsoport fórum 1 Digitális Nemzeti Fejlesztési Program E- Közmű és a Hír Közmű rendszer bevezetésének előkészítése 2017.02.03. HBMMK SZakcsoport fórum 1 E-közmű feladata és lehetőségei Az e-közmű feladata cím, illetve

Részletesebben

MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS. Preambulum. meghatározott pályázattal kapcsolatban az alábbi feladatok ellátását:

MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS. Preambulum. meghatározott pályázattal kapcsolatban az alábbi feladatok ellátását: MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről Név: Újhartyán Községi Önkormányzat Székhely: 2367 Újhartyán Fő u. 21. Képviseli: Schulcz József polgármester mint megbízó, továbbiakban megbízó valamint

Részletesebben

KIRA. Közlekedési Információs Rendszer és Adatbázis. Dr. Havas Gergely Forrainé Hernádi Veronika

KIRA. Közlekedési Információs Rendszer és Adatbázis. Dr. Havas Gergely Forrainé Hernádi Veronika KIRA Közlekedési Információs Rendszer és Adatbázis Dr. Havas Gergely Forrainé Hernádi Veronika 2 Intézményrendszer 3 GIS adatkapcsolatok Hogyan működik ez a rendszer? Általában kétoldali megállapodások

Részletesebben

Mérési vázlat készítése Geoprofi 1.6 részletpont jegyzőköny felhasználásával

Mérési vázlat készítése Geoprofi 1.6 részletpont jegyzőköny felhasználásával Mérési vázlat készítése Geoprofi 1.6 részletpont jegyzőköny felhasználásával A menüpont az ITR-4/Feliratok eszköztárán taláható. Készült Peremiczki Péter földmérő javaslata és segítsége alapján. A menüpont

Részletesebben

Térinformatikai rendszer felhasználása Érd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában

Térinformatikai rendszer felhasználása Érd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában Térinformatikai rendszer felhasználása Érd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában Érd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában több éve működik térinformatikai rendszer, amelynek nagyobb fejlesztésére

Részletesebben

Rostás Sándor szds. MH GEOSZ Műszaki és információs osztály térképész főtiszt (ov. h.)

Rostás Sándor szds. MH GEOSZ Műszaki és információs osztály térképész főtiszt (ov. h.) DITAB-50 az új topográfiai adatbázis Rostás Sándor szds. MH GEOSZ Műszaki és információs osztály térképész főtiszt (ov. h.) Az előadás tartalma 1. Bevezetés 2. Célja 3. Kialakítása 4. Jelenlegi állapot

Részletesebben

K I V O N A T. Javaslat energiamenedzsment megbízási szerződés aláírására

K I V O N A T. Javaslat energiamenedzsment megbízási szerződés aláírására BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: 35/2010 K I V O N A T Készült: Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. december 14-én megtartott rendes nyilvános ülésén készült

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 73 MELLÉKLET : 1 db TÁRGY: Tulajdonosi hozzájárulás tárgyi eszköz (földkábel) térítésmentes átadás-átvételéhez E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

Autodesk térképészeti és térinformatikai megoldásai az Önkormányzatok és Kistérségek számára

Autodesk térképészeti és térinformatikai megoldásai az Önkormányzatok és Kistérségek számára Autodesk térképészeti és térinformatikai megoldásai az Önkormányzatok és Kistérségek számára Cservenák Róbert HungaroCAD Kft.- GIS Team - 1991 decemberében alakult 5 fővel - Jelenleg 17 állandó és 8 fő

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgárm es tere

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgárm es tere Salgótarján Megyei Jogú Város Polgárm es tere Ikt. szám: 1811/2011. Javaslat a Salgótarjáni Önkéntes Tűzoltó Egyesület részére térítésmentes helyiséghasználat biztosítására Tisztelt Közgyűlés! A Salgótarjáni

Részletesebben

A DATR rendszer megvalósítása és bevezetése a földhivatalokban

A DATR rendszer megvalósítása és bevezetése a földhivatalokban A DATR rendszer megvalósítása és bevezetése a földhivatalokban Iván Gyula Institóris István Földmérési és Távérzékelési Intézet GIS OPEN 2010 Kataszter Térinformatika - Társadalom Székesfehérvár, 2010.

Részletesebben

Az FVM Földügyi és Térképészeti Főosztálya egy átfogó TAKAROS koncepciót fejlesztett ki és vezetett be az elmúlt időszakban lépésről lépésre.

Az FVM Földügyi és Térképészeti Főosztálya egy átfogó TAKAROS koncepciót fejlesztett ki és vezetett be az elmúlt időszakban lépésről lépésre. Az FVM Földügyi és Térképészeti Főosztálya egy átfogó TAKAROS koncepciót fejlesztett ki és vezetett be az elmúlt időszakban lépésről lépésre. TAKAROS-FÖNYIR TAKARNET META A TAKAROS koncepció a földhivatalok

Részletesebben

NAPI PEAK PLUSZ FÖLDGÁZBETÁROLÁSI SZOLGÁLTATÁS IGÉNYBEVÉTELÉRE ÉS NYÚJTÁSÁRA VONATKOZÓ KERETSZERZŐDÉS

NAPI PEAK PLUSZ FÖLDGÁZBETÁROLÁSI SZOLGÁLTATÁS IGÉNYBEVÉTELÉRE ÉS NYÚJTÁSÁRA VONATKOZÓ KERETSZERZŐDÉS NAPI PEAK PLUSZ FÖLDGÁZBETÁROLÁSI SZOLGÁLTATÁS IGÉNYBEVÉTELÉRE ÉS NYÚJTÁSÁRA VONATKOZÓ KERETSZERZŐDÉS amely egyrészről a székhelye: levelezési címe: számlavezető pénzintézete: számlaszáma: számlázási cím:

Részletesebben

vbar (Vemsoft banki BAR rendszer)

vbar (Vemsoft banki BAR rendszer) vbar (Vemsoft banki BAR rendszer) BAR bemutatása 1994. július 1-jétől kezdte meg működését a Központi Adós- és Hitelinformációs Rendszer, azóta is használt rövidített nevén a BAR, amely kezdetben kizárólag

Részletesebben

E-közmű - egységes elektronikus közműnyilvántartás

E-közmű - egységes elektronikus közműnyilvántartás E-közmű - egységes elektronikus közműnyilvántartás 2013. augusztus 29-én megjelent a Magyar Közlöny 2013. évi 142. számában az egységes elektronikus közműnyilvántartásról (továbbiakban e-közmű) szóló 324/2013

Részletesebben

MEGÁLLAPODÁS ELEKTROMOS FÖLDKÁBEL VEZETÉSI TELKI SZOLGALMI JOG ALAPÍTÁSÁRA

MEGÁLLAPODÁS ELEKTROMOS FÖLDKÁBEL VEZETÉSI TELKI SZOLGALMI JOG ALAPÍTÁSÁRA MEGÁLLAPODÁS ELEKTROMOS FÖLDKÁBEL VEZETÉSI TELKI SZOLGALMI JOG ALAPÍTÁSÁRA amely létrejött egyrészről: Majosháza Község Önkormányzata (székhelye: 9700 Szombathely, Kossuth L. u. 1-3., adószáma: 15421137-2-18,

Részletesebben

FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com. a Képviselő-testülethez

FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com. a Képviselő-testülethez 1 FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám:.../2015. 12. E LŐTERJESZTÉS a Képviselő-testülethez a Területi-

Részletesebben

Tájékoztatás 2015.04.21.

Tájékoztatás 2015.04.21. Tájékoztatás a részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszűntetésére irányuló eljárásban, a mezőgazdászi szakterültet érintően, az adatszolgáltatás megkezdéséről 2015.04.21. Az

Részletesebben

ADATFELDOLGOZÁSI MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS

ADATFELDOLGOZÁSI MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS ADATFELDOLGOZÁSI MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről Név/Cégnév: MASA Könyvelő és Rendszefejlesztő Kft. Székhely: 1039 Budapest, Deák utca 5. Cégjegyzékszám: 01-09-712052 Adószám: 12959561-2-41

Részletesebben

TANÁCSADÓ SZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS

TANÁCSADÓ SZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS Sorszám: TANÁCSADÓ SZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS Közbeszerzési tanácsadás szolgáltatáscsomag Tanácsadás telefonon, írásban, személyesen, valamint előadások és kiadványok formájában. Vevőszolgálati Iroda: Közbeszerzési

Részletesebben

Megbízott és Megbízó a Rendelet 9. szerint én egymással Közfeladatellátási Szerződést (továbbiakban Szerződés) kötöttek.

Megbízott és Megbízó a Rendelet 9. szerint én egymással Közfeladatellátási Szerződést (továbbiakban Szerződés) kötöttek. M E G B Í Z Á S I S Z E R Z Ő D É S a TOP-6.8.2-15-PC1-2016-00001 Pécs Paktum projekthez kapcsolódó kötelező nyilvánosság biztosítása feladatok ellátása tárgyában, utófinanszírozás keretében amely létrejött

Részletesebben

SZERZŐDÉS A KIEGYENSÚLYOZÓ FÖLDGÁZ ELSZÁMOLÁSÁRA, VALAMINT EGYENSÚLYTARTÁSI SZOLGÁLTATÁS IGÉNYBEVÉTELÉRE

SZERZŐDÉS A KIEGYENSÚLYOZÓ FÖLDGÁZ ELSZÁMOLÁSÁRA, VALAMINT EGYENSÚLYTARTÁSI SZOLGÁLTATÁS IGÉNYBEVÉTELÉRE SZERZŐDÉS A KIEGYENSÚLYOZÓ FÖLDGÁZ ELSZÁMOLÁSÁRA, VALAMINT EGYENSÚLYTARTÁSI SZOLGÁLTATÁS IGÉNYBEVÉTELÉRE továbbiakban Szerződés, amely létrejött egyrészről az FGSZ Földgázszállító Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Részletesebben

Bányatérkép rétegkiosztás

Bányatérkép rétegkiosztás Oldal 1 / 6 Bányatérkép rétegkiosztás 01 Földmérési alaptérkép átvett rétegei A Földhivatal adatszolgáltatásból származó rétegek és objektumok. Az állami ingatlannyilvántartási adatbázisból származó rétegek

Részletesebben

amely létrejött egyrészről Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár Székhely: 6720 Szeged, Dóm tér 1-4. Telefonszám: Faxszám: cím: Képviseli:

amely létrejött egyrészről Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár Székhely: 6720 Szeged, Dóm tér 1-4. Telefonszám: Faxszám:  cím: Képviseli: V Á L L A L K O Z Á S I S Z E R Z Ő D É S 4. r é s z a j á n l a t i k ö r amely létrejött egyrészről Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár Székhely: 6720 Szeged, Dóm tér 1-4. Telefonszám: Faxszám:

Részletesebben

4. számú előterjesztés

4. számú előterjesztés 4. számú előterjesztés MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERE 8701 Marcali, Rákóczi utca 11. Telefon : 85/501-005 Pf.: 5 Telefax : 85/501-055 E-mail : polghiv@marcali.hu Ügyiratszám: 2605/3/2017. Ügyintéző:

Részletesebben

Gyakorlati vizsgatevékenység B

Gyakorlati vizsgatevékenység B Gyakorlati vizsgatevékenység Szakképesítés azonosító száma, megnevezése: 481 04 0000 00 00 Web-programozó Vizsgarészhez rendelt követelménymodul azonosítója, megnevezése: 1189-06 Web-alkalmazás fejlesztés

Részletesebben

FER TŰZOLTÓSÁG ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT.

FER TŰZOLTÓSÁG ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT. SZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről a Név: Székhely: Levelezési cím: Számlavezető pénzintézete: Számlaszáma: Adószáma: mint Megrendelő továbbá Név: FER Tűzvédelmi Szolgáltató Egyesülés Székhely:

Részletesebben

DAT (DAT1, DAT2) A DAT

DAT (DAT1, DAT2) A DAT DAT (DAT1, DAT2) A DAT (Digitális AlapTérkép) fogalmi modellje. A digitális térkép DAT1-M1 Szabályzat szerinti adatcsere-formátumának megismerése, (a DAT objektumai, geometriai, topológiai elemei, attribútum-táblázatai,

Részletesebben

Budapest Fővárosi Városrehabilitációs Keret keretében. Együttműködési Megállapodás minta, amely létrejött

Budapest Fővárosi Városrehabilitációs Keret keretében. Együttműködési Megállapodás minta, amely létrejött Budapest Fővárosi Városrehabilitációs Keret keretében Együttműködési Megállapodás minta, amely létrejött Ügyiratszám: FPH / - /2014 egyrészről a Budapest Főváros Önkormányzata, mint támogató (továbbiakban:

Részletesebben

2/F. SZÁMÚ MELLÉKLET: TÁRSAS VÁLLALKOZÁSOKKAL KÖTENDŐ MEGBÍZÁSI MEGÁLLAPODÁS KLINIKAI VIZSGÁLATBAN VALÓ RÉSZVÉTELRE

2/F. SZÁMÚ MELLÉKLET: TÁRSAS VÁLLALKOZÁSOKKAL KÖTENDŐ MEGBÍZÁSI MEGÁLLAPODÁS KLINIKAI VIZSGÁLATBAN VALÓ RÉSZVÉTELRE 2/F. SZÁMÚ MELLÉKLET: TÁRSAS VÁLLALKOZÁSOKKAL KÖTENDŐ MEGBÍZÁSI MEGÁLLAPODÁS KLINIKAI VIZSGÁLATBAN VALÓ RÉSZVÉTELRE amely létrejött egyrészről a Név: [Intézmény neve] Képv. jogosult: Székhely: Adószám:

Részletesebben

MEGÁLLAPODÁS. között az alulírott helyen és időpontban, az alábbi feltételek mellett:

MEGÁLLAPODÁS. között az alulírott helyen és időpontban, az alábbi feltételek mellett: MEGÁLLAPODÁS amely létrejött egyrészről a Székhely: Képviseli: mint önkormányzat (a továbbiakban: Önkormányzat), és másrészről a Castrum Network Kft. Székhely: 1053 Budapest, Magyar u. 3. 1. em. 2. Cégjegyzékszám:

Részletesebben

M E G B Í Z Á S I S Z E R Z Ő D É S É S C S A T L A K O Z Á S I N Y I L A T K O Z A T (KÜLFÖLDI TÁRSAS VÁLALKOZÁSOK ÉS EGYÉNI VÁLLALKOZÓK RÉSZÉRE)

M E G B Í Z Á S I S Z E R Z Ő D É S É S C S A T L A K O Z Á S I N Y I L A T K O Z A T (KÜLFÖLDI TÁRSAS VÁLALKOZÁSOK ÉS EGYÉNI VÁLLALKOZÓK RÉSZÉRE) M E G B Í Z Á S I S Z E R Z Ő D É S É S C S A T L A K O Z Á S I N Y I L A T K O Z A T (KÜLFÖLDI TÁRSAS VÁLALKOZÁSOK ÉS EGYÉNI VÁLLALKOZÓK RÉSZÉRE) mely létrejött egyrészről DHANVANTARI Kereskedelmi és

Részletesebben

Megállapodás vállalkozási szerződés közös megegyezés útján történő megszüntetése tárgyában

Megállapodás vállalkozási szerződés közös megegyezés útján történő megszüntetése tárgyában Megállapodás vállalkozási szerződés közös megegyezés útján történő megszüntetése tárgyában amely létrejött egyrészről a FEV IX. Ferencvárosi Vagyonkezelő és Városfejlesztő Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Részletesebben

FELHASZNÁLÁSI JOGOK ÁTADÁSÁRA VONATKOZÓ SZERZŐDÉS- TERVEZET. a KuponOS szoftver használatáról

FELHASZNÁLÁSI JOGOK ÁTADÁSÁRA VONATKOZÓ SZERZŐDÉS- TERVEZET. a KuponOS szoftver használatáról FELHASZNÁLÁSI JOGOK ÁTADÁSÁRA VONATKOZÓ SZERZŐDÉS- TERVEZET amely létrejött egyrészről Cégnév: Székhely: Adószám: Képviseli: Mint felhasználó továbbiakban Felhasználó a KuponOS szoftver használatáról másrészről

Részletesebben

Zalakerámia Zrt. Romhányi gyáregységének felmérési munkái

Zalakerámia Zrt. Romhányi gyáregységének felmérési munkái Zalakerámia Zrt. Romhányi gyáregységének felmérési munkái Gaál Szabolcs Földügyi informatikus szak Építési geodézia szakirány 2010.november 26. Feladat ismertetése Mérnökgeodéziai részletes felmérések

Részletesebben

B-A-Z MEGYEI KORMÁNYHIVATAL FÖLDHIVATALA

B-A-Z MEGYEI KORMÁNYHIVATAL FÖLDHIVATALA A DATR adatbázis kezelés és alaptérképi tartalom tapasztalatai Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében Sopron, 2013. július 11. Peremiczki Péter B-A-Z Megyei Kormányhivatal Földhivatala Az előadás tartalma Az adatok

Részletesebben

BÉRLETI SZERZŐDÉS. Eszköz neve, típusa Mennyiség Gyártási szám

BÉRLETI SZERZŐDÉS. Eszköz neve, típusa Mennyiség Gyártási szám Szerződés száma: BÉRLETI SZERZŐDÉS A szerződő Felek: Bérbe adó: Cím: Adószám: Cégbejegyzés száma: Telefon/fax: a továbbiakban Bérbe adó valamint, valamint Bérlő: Cím: Posta cím: Számlavezető

Részletesebben

Szolgáltatási szint megállapodás

Szolgáltatási szint megállapodás Szolgáltatási szint megállapodás Verzió: 1.1 (2017. november 30.) aai@niif.hu Tartalomjegyzék Tartalomjegyzésk 1 Műszaki szolgáltatások...3 1.1 Fájl-alapú metadata...3 1.1.1 Szolgáltatás URL...3 1.1.2

Részletesebben

Előterjesztés. A Járási Hivatal építésével összefüggő kerítésépítésről és tereprendezésről

Előterjesztés. A Járási Hivatal építésével összefüggő kerítésépítésről és tereprendezésről Előterjesztés A Járási Hivatal építésével összefüggő kerítésépítésről és tereprendezésről 1. előterjesztés száma: 306 /2017 2. előterjesztést készítő személy neve: Fábián Róbert 3. előterjesztést készítésében

Részletesebben

4. számú előterjesztés. Ügyiratszám: 2834/2/2017. Ügyintéző: Nagyné Gelencsér Éva

4. számú előterjesztés. Ügyiratszám: 2834/2/2017. Ügyintéző: Nagyné Gelencsér Éva 4. számú előterjesztés MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERE 8701 Marcali, Rákóczi utca 11. Telefon : 85/501-005 Pf.: 5 Telefax : 85/501-055 E-mail : polghiv@marcali.hu Ügyiratszám: 2834/2/2017. Ügyintéző:

Részletesebben

MŰSZAKI TÉRINFORMATIKA

MŰSZAKI TÉRINFORMATIKA MŰSZAKI TÉRINFORMATIKA EGYSÉGES ELETRONIKUS KÖZMŰNYILVÁNTARTÁS e-közmű kormányrendelet Térinformatikai megoldások szállítása Bizonyára Önök is értesültek már a 324/2013. (VIII. 29.) Korm. rendelet az egységes

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS térfigyelő kamerarendszer működtetésére

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS térfigyelő kamerarendszer működtetésére Szám:./2016. Emü. amely létrejött EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS térfigyelő kamerarendszer működtetésére Vilonya Község Önkormányzata (cím: 8194 Vilonya, Kossuth u. 18., képviseli: Fésüs Sándor, polgármester),

Részletesebben

VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS

VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről a... (Megrendelő neve) székhely/lakhely:... cégjegyzéket vezető bíróság:... cégjegyzékszám:... adószám:... bankszámlaszám:... képviseli:..., mint Megrendelő

Részletesebben

HATÁROZOTT IDEJŰ VILLAMOS ENERGIA ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS

HATÁROZOTT IDEJŰ VILLAMOS ENERGIA ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS 2. melléklet A HATÁROZOTT IDEJŰ VILLAMOS ENERGIA ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS Amely létrejött, egyrészről ALTEO Energiakereskedő Zrt. Székhelye: 1131 Budapest, Babér u. 1-5. Cégjegyzékszáma: Cg. 01-10-047253 Adószáma:

Részletesebben

Gyakorlati vizsgatevékenység A

Gyakorlati vizsgatevékenység A Gyakorlati vizsgatevékenység A Szakképesítés azonosító száma, megnevezése: 481 04 0000 00 00 Web-programozó Vizsgarészhez rendelt követelménymodul azonosítója, megnevezése: 1189-06 Web-alkalmazás fejlesztés

Részletesebben

Megállapodás LEI kód igénylésben való közreműködésre, valamint a származtatott ügyletek kereskedési adattárba történő bejelentésére

Megállapodás LEI kód igénylésben való közreműködésre, valamint a származtatott ügyletek kereskedési adattárba történő bejelentésére Megállapodás LEI kód igénylésben való közreműködésre, valamint a származtatott ügyletek kereskedési adattárba történő bejelentésére amely létrejött egyrészről a (1053, Budapest, Szép u. 2., Cg.: 01-10-046204),

Részletesebben