Szentes Város Önkormányzata Képviselı-testületének 19/1993.(IX.24.)KT r e n d e l e t e a vásárokról és piacokról

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Szentes Város Önkormányzata Képviselı-testületének 19/1993.(IX.24.)KT r e n d e l e t e a vásárokról és piacokról"

Átírás

1 Szentes Város Önkormányzata Képviselı-testületének 19/1993.(IX.24.)KT r e n d e l e t e a vásárokról és piacokról Módosítva: 12/1995.(V.12.)KT, 18/1995.(VI.23.)KT, 25/1997./VI.27./KT, 4/1999./II.13./KT, 32/l999./XII.11./KT, 30/2001.(12.08)KT, 23/2002.(XII.21.)KT, 16/2003.(VII.11.)KT, 29/2003.(XII.5.)KT, 12/2004.(IV.28.)ÖR, 29/2004.(XII.11.)ÖR, 21/2006. (IX.16.), 33/2006. (XII.11.) 24/2008.(XII.12.), 34/2009. (XII.12.), Szentes Város Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. tv /1./ bek. alapján az alábbi rendeletet alkotja: A RENDELET HATÁLYA 1.. /1/* A rendelet hatálya kiterjed Szentes Város közigazgatási területén: a./ országos állat- és kirakodóvásárra, országos kirakodóvásárra, búcsúvásárra, országos állatvásárra, tenyészállatvásárra, autóvásárra, közúti jármővásárra, gépjármővásárra, népmővészeti vásárra, heti kirakodóvásárra, alkalmi-ünnepi vásárra, heti népmővészeti vásárra b/ a rendelet által meghatározott helyeken tartandó napi élelmiszerpiacra, élelmiszer nagypiacra, virág nagypiacra, használtcikk-piacra. /2/ A rendelet szabályait kötelesek betartani mindazok, akik a vásárok, piacok területén bármilyen minıségben tartózkodnak. /3/* Nem terjed ki a rendelet hatálya az üzleti árusításra vagy alkalmi árusításra, illetve az egyedi engedély alapján közterületen folytatott árusításra. Ezekben az esetekben a jegyzı a kérelem elbírálása után közterület-használati engedélyt ad ki. A VÁSÁROK ÉS PIACOK FENNTARTÁSA 2. /1/* Vásár rendezésére és piac fenntartására csak az kaphat jogosítványt, aki az Európai Gazdasági Térség valamely tagállamában rendelkezik lakóhellyel vagy székhellyel. Vásárt, illetve piacot a helyi önkormányzat, továbbá gazdálkodó szervezet és gazdálkodó szervezetnek nem minısülı jogi személy rendezhet, illetve tarthat fenn, ha a jegyzı a vásár rendezıjét, illetve a piac fenntartóját nyilvántartásba vette. Az Önkormányzat által fenntartott piacok vonatkozásában az üzemeltetıi feladatokat Szentes Város Önkormányzatának Városellátó Intézménye látja el. */Hatályos: május 1. napjától/ /2/* A piacok, vásárok mőködésével kapcsolatos ellenırzési feladatokat a mindenkori üzemeltetı látja el. Vállalkozásba vett piacok mőködési szerzıdésében foglaltak betartását Szentes Város Jegyzıje ellenırzi.

2 /3/ A tevékenységek ellátásával járó feladatokat az intézmények Szervezeti- és Mőködési Szabályzatai tartalmazzák. /4/ A vállalkozó által üzemeltetett piac, piacrész vonatkozásában külön szerzıdésben foglaltak az irányadók. A szerzıdés a Képviselı-testület jóváhagyásával válik érvényessé. VÁSÁROK ÉS PIACOK HELYE, IDEJE, A FORGALOMBA HOZHATÓ ÁRUK KÖRE 3. /1/ Szentes Város Önkormányzata /továbbiakban Önkormányzat/ vásárok és piacok tartására az alábbi területeket jelöli ki és tartja fenn: A./ Villogó utcai heti állat-, használtcikk- és kirakodóvásár, és zöldség-gyümölcs nagypiac: A következı termékek árusíthatók: a forgalomba hozatalra vonatkozó rendelkezések megtartásával bármely áru és élıállat, /tenyész- és gazdasági célú háziállat, illetve vadfajok, veszélytelen hobbiállatok/ a védett állatfajok és fajták kivételével, továbbá bognár, kocsigyártó, köteles és szíjgyártó ipar köréhez tartozó, valamint a kialakult szokások szerint állatvásáron árusítható egyéb kézmőves termék, zöldség, gyümölcs. A Villogó utcai piacon nagybani zöldség- és gyümölcsvásár a hét két napján, állatvásár minden héten csütörtökön és vasárnap tartható. A piactér nyitvatartási ideje:* /Hatályos: l995. június l. napjától/ csütörtökön és vasárnap a nyári hónapokban: 4.00-tıl óráig a téli hónapokban: 6.00-tól óráig A nagybani zöldségpiac nyitvatartási rendjének meghatározását a Képviselı-testület a Kereskedelmi, Mezıgazdasági, Idegenforgalmi és Nemzetközi Kapcsolatok Bizottságára bízza. A nyitvatartási idın túl a piacteret a kereskedık nem használhatják. A Villogó utcai piacon minden hónap elsı vasárnapján országos autóvásár, minden hónap második vasárnapján országos állat- és kirakodóvásár is tartható. B/ Rákóczi F. u-i napi élelmiszerpiac és élelmiszer nagypiac: A következı termékek árusíthatók: élelmiszer, nyers élelmiszer, élelmiszer nyersanyag, élı baromfi, nyúl, hal és más ehetı víziállat, élı- és mővirág, mezıgazdasági termék, karácsonyi fenyıfa, virágföld, a jogszabályban elıírt közegészségügyi, élelmiszer-higiéniai, állategészségügyi, növényegészségügyi, környezetvédelmi, munkavédelmi és tőzvédelmi követelmények megtartása mellett. Mezıgazdasági termékbıl elıállított nyers élelmiszer, élelmiszer nyersanyag, lıtt vad, vágott baromfi, nyúl, hal és más ehetı víziállat csak üzlethelyiségben és rendszeres hatósági állatorvosi felügyelet mellett árusítható. Nyitvatartási ideje: */Hatályos: június 1. napjától/ minden héten csütörtökön és vasárnap nyáron: 5.00-tıl óráig télen: 6.00-tól óráig C./ Rákóczi F. utcai állandó üzlethelyiségek

3 Kialakításuk a piac rendezési tervben foglaltak szerint történhet. A pavilonok tevékenységi körére vonatkozóan más jogszabályok az irányadók. Nyitvatartási ideje:*/hatályos: június 1. napjától/ A hét minden napján óra között tartható nyitva. A vendéglátó helyiség nyitvatartását külön megállapodás szabályozza. /2/* A piacon nem hozható forgalomba olyan termék, amelynek forgalomba hozatalát a 35/1995/IV.5/Korm. r. 3../2./ bekezdése tiltja. Az árusok kötelesek betartani az évi LVIII. tv. elıírásait /jövedéki törvény/ /3/ Hatályon kívül helyezve: december 12. napján. /4/ A vásárok és piacok területén a nyitvatartási idıt jól látható helyen ki kell függeszteni. /5/ Hatályon kívül helyezve: december 12. napján. ÁRUSÍTÁSRA JOGOSULTAK KÖRE 4.. */1/ Vásáron és piacon csak az árusíthat, aki az Európai Gazdasági Térség valamely tagállamában rendelkezik lakóhellyel vagy székhellyel. Vásáron és piacon gazdálkodó szervezet, alapítvány, társadalmi szervezet, mezıgazdasági termelı, népmővész, népi iparmővész, képzımővész és fotómővész, valamint - a /2/ bekezdésben foglaltak szerint - magánszemély árusíthat. /*Hatályos május 1. napjától/ */2/ Az egyéni vállalkozónak, illetve mezıgazdasági kistermelınek nem minısülı - az Európai Gazdasági Térség valamely tagállamában lakóhellyel vagy székhellyel rendelkezı - egyéb magánszemély a tulajdonát képezı vagyontárgyakat a kirakodóvásáron és a használtcikk- piacon alkalomszerően értékesítheti. A vállalkozói igazolvánnyal nem rendelkezı magánszemély üzletszerő kereskedelmi tevékenységet nem folytathat, tovább eladás céljára beszerzett árut nem értékesíthet. (*Hatályos: május 1. napjától) /3/ A gombaárusítás feltételeit a 35/1995/IV.5/Korm. r. 4.. /3/ bek. szabályozza. /4/ Hatályon kívül helyezve május 1. HELYHASZNÁLAT, HELYPÉNZ 5.. /1/ A piacokon árusítani csak folyamatos helyhasználati, pavilon helyhasználati megállapodás vagy napi helyhasználati díj fizetése ellenében szabad. /2/ Folyamatos helyhasználatot, pavilon helyhasználatot ıstermelı, vállalkozó vagy olyan jogi személy kaphat, amelynek tevékenységi körében a kereskedelem vagy a vendéglátás szerepel.

4 /3/ A folyamatos helyhasználati vagy pavilonhasználati megállapodás a Városellátó Intézménnyel, vagy - vállalkozási formában történı mőködtetés esetén - a vállalkozásba vevıvel határozott vagy határozatlan idıre írásban köthetı. A határozott idıre szóló megállapodás 1 hónapnál rövidebb nem lehet. /4/ A vásáron és piacon az árusok helyét a Városellátó Intézmény vagy - vállalkozási formában történı mőködtetés esetén - a vállalkozásba vevı jelöli ki. A Rákóczi u-i piacon csak ıstermelık és vállalkozói igazolvánnyal rendelkezı kereskedık, a Villogó utcai vásártéren ezentúl saját holmijukat áruló használtcikk-árusok árulhatnak. /5/* Az árusításhoz való jogot a napi helyhasználati díj befizetését, illetve a folyamatos helyhasználati vagy pavilonhasználati megállapodás érvényességét a piac üzemeltetıje ellenırzi. /6/ A napi helyhasználati díj kiszabásának alapja az elfoglalt terület nagysága, az élı állatok darabszáma, ill. a jármővek fajtája és darabszáma. A legkisebb igénybevehetı terület 1 m2. A folyamatos helyhasználati és pavilonhasználati díj kiszabásának alapja az igénybevett terület nagysága egész m2-re kerekítve. /7/*A helyhasználatra vonatkozó díjtételeket /helypénz/ a rendelet melléklete szabályozza. Vállalkozásban történı mőködtetés esetén a piac rendjét, a helypénz, bérleti díj mértékét a fenntartó állapítja meg. /8/ A helypénz díjtételeket a piac területén jól látható helyen ki kell függeszteni. /9/ Hatályon kívül helyezve: december 12. napján. 6.. /1/ Az árus a megfizetett helypénzrıl dátumozással és a befizetett összeg megjelölésével ellátott, másra át nem ruházható helypénzjegyet kap, amelyet a helyfoglalás ideje alatt köteles megırizni, és ellenırzéskor felmutatni. Ha az árus végleg elhagyja napi helyhasználattal biztosított helyét, ugyanaz a hely másnak is kijelölhetı a piac nyitvatartásáig. /2/ Ha az árus a helypénzjegyet bármilyen okból nem tudja felmutatni, a díjat újból meg kell fizetnie. /3/* A folyamatos helyhasználókról az üzemeltetı nyilvántartást köteles vezetni. /4/ Aki a kijelölt helynél nagyobb területet foglal el, a helyhasználati joggal biztosított árusító helyen felüli terület után a napi helyhasználati díj kétszeresét köteles megfizetni. Aki a helyhasználati díj alapjául szolgáló árut eltagadja, a megállapított darabonkénti díj kétszeresét köteles fizetni. 7.. /1/ A folyamatos helyhasználatot és pavilon-helyhasználatot a megállapodást kötı felek a következı hónap utolsó napjára írásban felmondhatják. /Ezt a megállapodásban rögzíteni kell./ A Városellátó Intézmény közérdekbıl, indoklással ellátva mondhatja fel a folyamatos helyhasználatot, pavilon helyhasználatot.

5 /2/ A Városellátó Intézmény a folyamatos helyhasználatot és pavilon-helyhasználatot köteles a tárgy hónap utolsó napjára felmondani, ha a helyhasználó vagy pavilonhelyhasználó egy hónapi használati díjjal el van maradva, ill. ha - rendkívül indokolt esetet kivéve - három hónapnál hosszabb ideig szünetelteti a helyhasználatot vagy pavilon-helyhasználatot, vagy ha a rendelet szabályait, és a megállapodásban foglaltakat nem tartja be. Bőncselekmény elkövetése esetén azonnali felmondásnak van helye. /3/ A folyamatos helyhasználó vagy pavilon-helyhasználó a helyhasználati díjat minden hónap 10-ig köteles befizetni. Több hónapi befizetés összevonható, de a helypénzt mindig elıre kell fizetni a fenti határidıvel, a helyszínen vagy az üzemeltetı pénztárában.*/hatályos: június 1. napjától/ Vállalkozásba adott piac esetében a díjtételek befizetését a vállalkozásba vevı határozza meg. /4/ A folyamatos helyhasználat vagy pavilon-helyhasználat szüneteltetése a helyhasználati díj fizetését nem érinti, az állandó helyhasználat vagy pavilon-helyhasználat másra nem ruházható át. Pavilon eladása, vagy bérbeadása esetén az új tulajdonos vagy bérlı, új helyhasználati megállapodást köteles kötni. /5/ A Rákóczi F. utcai piacon lévı árusítóasztalokat a napi vagy folyamatos helyhasználat szabályai szerint lehet bérelni, csak más díjtételek szerint. A díjtételek meghatározását a rendelet melléklete tartalmazza. Az asztalbérlet díja a helyhasználati díjat nem foglalja magába. /6/ Folyamatos idejő asztalbérlet esetén a bérelt asztal a piaci nyitvatartás elsı órájában el kell foglalni, utána az szabadon kiadható, az árusok érkezése sorrendjében napi használatra. A bérlı ezután csak a soron következı szabad asztalt vagy helyet kaphatja meg. /7/ A Villogó utcai vásártéren az árusok részére a központi mázsaháznál a Városellátó Intézmény díj ellenében mérlegelést végezhet. A díjtételeket a rendelet 2. sz. melléklete tartalmazza. ÉLELMISZER FORGALMAZÁSRA VONATKOZÓ RENDELKEZÉSEK 8.. /1/ Élelmiszer csak a hatályos jogszabályok elıírásainak megfelelıen hozható forgalomba. /2/* A mezıgazdasági ıstermelıi igazolvánnyal rendelkezı személy kizárólag saját gazdaságában elıállított zöldséget, gyümölcsöt, virágot, mezıgazdasági termékbıl származó, nem hıkezelt savanyított terméket, mézet /lépesmézet/, saját tenyésztéső, neveléső állattól származó tejet, tejterméket, tojást, valamint darabolás nélkül vágott és belezett baromfit, továbbá sertéshúsból elıállított füstölt húst, étkezési szalonnát, olvasztott étkezési zsírt árusíthat, az élelmiszerek elıállítására és forgalmazására vonatkozó külön jogszabályok szerint. Az egyéni vállalkozónak, illetve mezıgazdasági kistermelınek nem minısülı a devizajogszabályok szempontjából belföldinek tekintendı egyéb magánszemély a tulajdonát képezı vagyontárgyakat a kirakóvásáron és használtcikk-piacon alkalomszerően értékesítheti. A vállalkozói igazolvánnyal nem rendelkezı magánszemély üzletszerő kereskedelmi tevékenységet nem folytathat, továbbeladás céljára beszerzett árut nem értékesíthet. */Hatályos: július 11. napjától/

6 /3/ Közvetlen fogyasztásra szánt élelmiszert csak árusítóasztalokról lehet árusítani. A nem mosható, nem tisztítható élelmiszert letakarva kell árusítani. /4/ Tej és tejtermék csak elkülönített helyen tiszta edényzetben csomagolóanyagban hozhatók forgalomba. Az árusoknak tiszta, fehér fejfedı használata kötelezık. /5/ A nem mosható, nem tisztítható élelmiszerhez a vásárlónak nyúlni tilos. Mérıedénybıl élelmiszert kóstolni tilos, a megízlelt élelmiszert az árusítandó áru közé visszatenni tilos. Az élelmiszer adagolása csak tiszta mérıedénnyel, eszközzel történhet. Kimért árut az árusítandó áru közé visszaönteni tilos. /6/* Gomba csak ott árusítható, ahol a piaci gombaárusítás ellenırzésére és árusítási engedély kiadására a piac területén a teljes nyitvatartási idı alatt szakellenır mőködik /35/1975./IV.8./Korm.rendelet 4.. /3/ bek./ /7/ Vegyszerrel, méreggel kezelt élelmiszert csak az elıírt eü. várakozási idı eltelte után lehet árusítani. A permetezési naplót a termelı az árusítás ideje alatt köteles magánál tartani, és azt az ellenırzés során bemutatni. A kereskedık az áru megvételekor kötelesek meggyızıdni az elıírt egészségügyi várakozási idı betartásáról. /8/ Romlott árut a piacra bevinni tilos. Élelmiszert tárolni, csomagolni csak tiszta, egészségre nem ártalmas edényzetben papírban, ládában lehet. Újságpapírt csomagolásra felhasználni tilos. /9/ Élethivatásszerően élelmiszert árusító személy az egészségügyi könyvét köteles magánál tartani az árusítás ideje alatt, és azt ellenırzéskor felmutatni. /10/ Undort keltı betegségben szenvedı fertızı beteg vagy tisztátlan személy élelmiszert nem árusíthat. ÁLLATFORGALOMRA VONATKOZÓ RENDELKEZÉSEK 9.. /1/ A Rákóczi F. utcai piac területére tilos bármilyen állatot az élıhal kivételével bevinni. /2/ A Villogó utcai piac területére tilos bevinni állatot az eladásra és átadásra szánt illetve teherfuvarozásra használt állatokon kívül. /3/ Állatot a vásártérre felhajtani csak a felhajtást közvetlenül megelızı állatorvosi vizsgálat kedvezı eredménye esetén szabad. A piac területén történı állatelhullásról és kényszervágásról állatorvost azonnal értesíteni kell. /4/ Az állatvásártéren az állatok megfékezését és rögzítését a felhajtó köteles elvégezni. /5/ Az állatforgalomra vonatkozóan az állategészségügyrıl szóló évi XCI. tv., a marhalevél kiváltásáról és kezelésérıl szóló 48/1993. (III.24.) Korm.r. és a sertések jelölésérıl, valamint Egységes Nyilvántartási és Azonosítási Rendszerérıl szóló 116/2003.(XI.18.)FVM. rendelet elıírásait be kell tartani. (Hatályos:2004. május 1.napjától)

7 KÖZEGÉSZSÉGÜGYI, KÖZTISZTASÁGI RENDELKEZÉSEK 10.. /1/ A piac üzemeltetıje köteles gondoskodni a piacok és vásártér területének tisztántartásáról. Az üzemeltetı /Városellátó Intézmény ill. vállalkozó/ feladata, hogy a piac és vásártér nyitvatartási ideje alatt a tisztaságot fenntartassa mind az árusokkal, mind a vásárlókkal. Ennek érdekében a piacfenntartó elegendı mennyiségő fedéllel ellátott szemétgyőjtıt köteles elhelyezni. /2/ A piacok és a vásártér területén az áruk csak jellegüknek megfelelı külön csoportokban árusíthatók. /3/ A helyhasználó árusító köteles az árusítóhelyet a közegészségügyi rendelkezéseknek megfelelıen tisztántartani, minden szemetet, állati és növényi hulladékot a kijelölt szemétgyőjtıben elhelyezni. /4/ A piac területén, beleértve a közlekedésre fenntartott helyeket is, tilos gyümölcshulladékot, magot, zöldséget elszórni, vagy a piac területét bármely módon beszennyezni. /5/ Az elhullott állatot a piac ill. a vásár területérıl azonnal el kell távolítani. Eltávolításáról a tulajdonosnak kell gondoskodnia. /6/ Az élelmiszerek tárolására ill. eladására vonatkozó közegészségügyi szabályokat az eladók kötelesek betartani. A VÁSÁR ÉS A PIAC RENDJE 11.. /1/ A piacon ill. a vásártéren lévı építményeket, árusítóasztalokat, kerékpártárolókat, fákat megrongálni vagy helyükrıl eltávolítani tilos. /2/ A piac és vásártér közlekedı útjait szabadon kell hagyni, azt áruval, göngyöleggel, jármővel vagy hulladékkal eltorlaszolni tilos. A sétáló árusítók nem akadályozhatják a forgalmat. /3/ A piac és a vásár területén szeszesitalt kimérve árusítani csak az állandó pavilonokban és vendéglátó üzletkörő egységekben lehet, a szükséges hatósági engedélyek beszerzését követıen. /4/ A piacon és a vásártéren a tőzgyújtás tilos, kivéve a vendéglátó üzletkörő, állandó helyhasználatú vagy pavilon- helyhasználatú egységekben a tőzrendészeti és biztonsági szabályok szigorú betartásával. A tőzcsapokat 2 m-es körzetben szabadon kell hagyni. /5/ A Rákóczi F. utcai piacra gépjármő, kerékpár és más áruszállításra alkalmas eszköz csak az áru be- és kiszállítására használható, amelyet a piac nyitvatartásának elsı és utolsó órájában lehet végezni. A piac területérıl az áru beszállítása után lehetıleg minden jármővet el kell távolítani. A piac területén maradó jármővek után helyhasználati díjat kell fizetni. Gépkocsiról, utánfutóról történı árusítás csak az üzemeltetı által kijelölt helyen, az 1. sz. mellékletben meghatározott díj megfizetése mellett lehetséges. Kerékpár a piac területén csak a kijelölt helyen, illetve a piac területén kívül helyezhetı el.* */Hatályos: l995. június l. napjától/

8 /6/* A Villogó utcai vásártérre áruszállító jármővek a piac üzemeltetıjének rendelkezései szerint hajthatnak be. A nyitvatartás ideje alatt azokról biztonságos körülmények között árusítás végezhetı, vagy az áru lerakodása után a kijelölt helyen tárolható. A jármő tárolásáért, ill. a gépkocsiról történı árusításért helypénz fizetendı, melléklet alapján. A piac túlzsúfoltsága esetén az üres gépkocsik vásártéren történı tárolását az üzemeltetı megtilthatja. Az állatvásár területén a gépjármővek közlekedése folyamatosan történhet. /7/ Minden piac területén a gépjármővek max. 5 km-es sebességgel közlekedhetnek. Ezt a piac üzemeltetınek közlekedési táblával jeleznie kell. /8/* A piac és vásár területén, valamint a piactérhez és a vásártérhez bevezetı útszakaszon a közlekedés rendjét az útkezelı hozzájárulásával az üzemeltetı határozza meg. Ennek érdekében kötelezı haladási irányt jelölhet ki, korlátozásokat alkalmazhat a rendırség egyetértésével. /9/ A piacokon az árusítóhelyeket az állandó helyhasználatot és a pavilon-helyhasználatot kivéve érkezési sorrendben, az üzemeltetı helykijelölése alapján lehet elfoglalni. /10/ A piacokon és a vásártéren szemetelni, ott lármázni, botrányt okozni tilos. /11/ A kijelölt piacon és vásártéren kívül kereskedelmi tevékenység közterület-használati engedéllyel folytatható. /12/ Az árusító köteles az üzemeltetınek, ellenırnek, statisztikai adatgyőjtınek az áru mennyiségérıl, minıségérıl, áráról és származásáról a felvilágosítást megadni és a bizonyító okiratot kérésre felmutatni. /13/ A piachoz nem tartozó sátrakat és asztalokat a piac területérıl a piac befejezésekor el kell távolítani. Az állandó árusítóhelyeket, amennyiben azok zárhatók, le kell zárni. /14/*A vásár, illetve piac rendjét a vásár rendezıje, illetve a piac fenntartója határozza meg, és arról jól látható helyen közzétett hirdetményben tájékoztatja az árusokat és a vásárlókat. A hirdetményben ismertetni kell a helyfoglalás, a telepítés szakmai szabályok figyelembevételével kialakított sorrendjét. */Hatályos: július 11. napjától/ /15/* A jogszabályi elıírások betartását a 35/1995/IV.5/Korm. r. 7../1./bek.-ben felsorolt szervek ellenırzik. Az Önkormányzat által fenntartott piacok, vásárok tekintetében a rendelet betartásának ellenırzése a Jegyzı feladata. Vállalkozásban történı mőködtetés esetén a fenntartó köteles a piac rendjét, az árusításra vonatkozó jogszabályi rendelkezések megtartását folyamatosan ellenırizni. /16/* Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat ellenırzési és hatósági jogkörét, a vásári és piaci árusítás közegészségügyi szabályait külön jogszabály határozza meg. */Hatályos: július 11. napjától/ /17/* A városok és piacok rendjét, típusait és a forgalomba hozható cikkek körét egyebekben a 35/1995/IV.5./Korm. r. szabályozza.

9 VÉGREHAJTÁSI RENDELKEZÉSEK 12.. /1/ Szabálysértést követ el és Ft-ig terjedı pénzbírsággal sújtható az, aki e rendelet 5.. /1/ és /4/ bekezdésében, a 9. -ban, a 10../4/ és /5/ bekezdésében, valamint a 11../1/, /2/ és /10/ bekezdésében foglalt rendelkezéseket megsérti. /*Hatályos: július 11. napjától/ /2/* Jogszabályban és e rendeletben meghatározott szabálysértés elkövetése esetén az üzemeltetı pótdíj megfizetésére kötelezheti az elkövetıt, amelynek mértéke 2.000,- Ft. */Hatályos: l997. július l. napjától/ /3/ A helyhasználó és pavilon-helyhasználó a piac és a vásár területén az általa okozott kárért a polgári jog szabályai szerint tartozik felelısséggel. /4/ Kötelezı megvonni az árusítás jogát: a./ attól, akivel szemben egy naptári éven belül kétszer szabtak ki bírságot a piacon elkövetett szabálysértés miatt b./ aki a díj és helypénzfizetési kötelezettségét napi helyhasználat esetén legalább 3 alkalommal nem teljesíti, vagy a helypénz beszedésével megbízott dolgozót becsapja, félrevezeti. /5/ A piacokon és vásártereken történı árusítás jogának megvonása legfeljebb 3 hónapra történhet, amelyet a jegyzı határozatban mondhat ki. FELÜGYELET 13.. A vásárokkal és piacokkal kapcsolatos I. fokú hatósági feladatokat a Polgármesteri Hivatal látja el. HATÁLYBALÉPÉS E rendelet a kihirdetése* napján lép hatályba, egyidejőleg Szentes Város Önkormányzata 8/1992./III.13./KT. sz. rendelete a vásárokról és piacokról hatályát veszíti. /Kihirdetve: október 31. napján/ Dr. Tóth József sk. jegyzı Dr. Rébeli Sz. József sk. polgármester

10 (Hatályos: 2009.január 1. napjától) VÁSÁRI ÉS PIACI HELYHASZNÁLATI DÍJAK Az árak megkezdett mértékegységenként értendık! *1. sz. melléklet 1.Napi helyhasználat Földterület bérbevétele 117 Ft/m 2 Asztal igénybevétele esetén (minimálisan 1 m 2 vehetı igénybe ) 196 Ft/m 2 Ló, szarvasmarha, öszvér, szamár 281 Ft/db Sertés és annál kisebb négylábú állat 95 Ft/db Választási malac (20 kg alatt) 42 Ft/db Kétlábú állat (baromfi) 21 Ft/db Napos csibe 6 Ft/db Egyéb napos baromfi (kacsa, liba, pulyka stb.) 12 Ft/db Tojás 27 Ft/tálca Jármőrıl, illetve gépjármőrıl történı árusítás esetén Talicska, kézikocsi 180 Ft/db Személykocsi, utánfutó (külön) lovaskocsi 424 Ft/db Tehergépkocsi, pótkocsi (külön) 837 Ft/db Rákóczi utcai piacon tárolt jármő parkolási díja Gépkocsi, utánfutó (külön) 440 Ft/db Villogó utcai piacon, az árusító helyeken tárolt jármő parkolási díja (bemenetkor fizetendı) Tehergépkocsi, pótkocsi (külön) 5 t felett 880 Ft/db Egyéb jármő (személygépkocsi, utánfutó /külön/ lovaskocsi) 340 Ft/db A Villogó utcai piacon kiépített személygépkocsi parkolóban megkezdett óránként fizetendı parkolási díjak 106 Ft/óra A piacok területén tilos a kerékpártárolás! A piacokon kívül kerékpár tárolási díj 37 Ft/db 2. Folyamatos helyhasználat Földterület, pavilon havonta 498 Ft/m 2 Asztalbérlet havonta (minimálisan 1m 2 nyitott 254 Ft/m 2 vagy ½ asztal vehetı igénybe) fedett 355 Ft/m 2 3. A vendéglátó üzletkörrel árusító és a mutatványosok helyhasználati díja 933 Ft/m 2 4. Hirdetések (minimálisan 1 m 2 ) Mobil, mozgatható hirdetés 371 Ft/m 2 Rögzített hirdetıberendezés 2650 Ft/év A díjak az ÁFA-t nem tartalmazzák, a díj alkalmazásakor a kerekítés szabályai szerint kell eljárni.

11 (Hatályos: 2009.január 1. napjától) *2. sz. melléklet MÉRLEGELÉSI DÍJAK Ló, szarvasmarha, szamár, öszvér 10 kg-onként 21 Ft Sertés és annál kisebb négylábú állat 10 kg-onként 16 Ft Ömlesztett és zsákos árúk 100 kg-onként 21 Ft Üres gépjármővek 366 Ft/db Akolhasználati díj Sertés / db 42 Ft Ló, szarvasmarha / db 180 Ft A díjak az ÁFA-t nem tartalmazzák, a díj alkalmazásakor a kerekítés szabályai szerint kell eljárni.

Pomáz Város Önkormányzata Képviselı-testületének 19/2009.(VI.26. ) rendelete a piactartás rendjérıl

Pomáz Város Önkormányzata Képviselı-testületének 19/2009.(VI.26. ) rendelete a piactartás rendjérıl 1 Pomáz Város Önkormányzata Képviselı-testületének 19/2009.(VI.26. ) rendelete a piactartás rendjérıl Pomáz Város Önkormányzata az Alkotmány 44/A. -ának (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, figyelemmel

Részletesebben

Nagykálló Város Önkormányzat. 26/1995. (XII. 04.) Önk. r e n d e l e t e

Nagykálló Város Önkormányzat. 26/1995. (XII. 04.) Önk. r e n d e l e t e Nagykálló Város Önkormányzat 26/1995. (XII. 04.) Önk. r e n d e l e t e a vásárokról és piacokról (egységes szerkezetben a 29/2008. (V.05.) Önk.,32/2009.(IX.30.) Önk., 18/2012. (VI.01.) Önk. rendelettel)

Részletesebben

Rákóczifalva Város Önkormányzat Képviselő-testületének 121/2010. (XII. 15.) önkormányzati határozata a vásárok és piacok üzemeltetési szabályzatáról

Rákóczifalva Város Önkormányzat Képviselő-testületének 121/2010. (XII. 15.) önkormányzati határozata a vásárok és piacok üzemeltetési szabályzatáról Rákóczifalva Város Önkormányzat Képviselő-testületének 121/2010. (XII. 15.) önkormányzati határozata a vásárok és piacok üzemeltetési szabályzatáról Rákóczifalva Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselıtestületének 22/2004. (VII. 1.) önkormányzati rendelete a vásárokról és piacokról

Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselıtestületének 22/2004. (VII. 1.) önkormányzati rendelete a vásárokról és piacokról Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselıtestületének 22/2004. (VII. 1.) önkormányzati rendelete a vásárokról és piacokról Módosítva: - Hatályba léptetve: 2004. (VII. 1.) 30/2005. (X. 21.) 2005. X. 21.

Részletesebben

Gárdony Város Önkormányzat Képviselı-testülete 23/2004. (V. 26.) számú rendelete a piacok rendjének szabályozásáról

Gárdony Város Önkormányzat Képviselı-testülete 23/2004. (V. 26.) számú rendelete a piacok rendjének szabályozásáról Gárdony Város Önkormányzat Képviselı-testülete 23/2004. (V. 26.) számú rendelete a piacok rendjének szabályozásáról Gárdony Város Önkormányzat Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990.

Részletesebben

Kistelek Város Képviselő-testülete 7/1991. (VI.13.) Kt. rendelete a vásárokról és a piacokról (egységes szerkezetben) 1 A rendelet hatálya

Kistelek Város Képviselő-testülete 7/1991. (VI.13.) Kt. rendelete a vásárokról és a piacokról (egységes szerkezetben) 1 A rendelet hatálya Kistelek Város Képviselő-testülete 7/1991. (VI.13.) Kt. rendelete a vásárokról és a piacokról (egységes szerkezetben) 1 A rendelet hatálya (1) A rendelet hatálya kiterjed Kistelek város területén működő

Részletesebben

Füzesabony Város Önkormányzatának 19/2009.(IV.29.) rendelete a vásárok és piacok tartásáról

Füzesabony Város Önkormányzatának 19/2009.(IV.29.) rendelete a vásárok és piacok tartásáról 7. melléklet Füzesabony Város Önkormányzatának 19/2009.(IV.29.) rendelete a vásárok és piacok tartásáról Füzesabony Város Önkormányzatának Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének 43/2011. (VII. 5.) önkormányzati rendelete a vásárok és piacok tartásáról * a módosításokkal egységes szerkezetben Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának

Részletesebben

7/2015. (IV.23.) Önkormányzati rendelete. a helyi vásárok és piac rendjéről. 1. Általános rendelkezések

7/2015. (IV.23.) Önkormányzati rendelete. a helyi vásárok és piac rendjéről. 1. Általános rendelkezések Szegvár Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2015. (IV.23.) Önkormányzati rendelete a helyi vásárok és piac rendjéről Szegvár Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország helyi

Részletesebben

LAKITELEK ÖNKORMÁNYZAT 18/2001.(VI.27.) számú önkormányzati rendelete a vásárokról és piacokról.

LAKITELEK ÖNKORMÁNYZAT 18/2001.(VI.27.) számú önkormányzati rendelete a vásárokról és piacokról. 18/2001. (VI.27.) Ök. sz. rendelet a vásárokról és piacokról LAKITELEK ÖNKORMÁNYZAT 18/2001.(VI.27.) számú önkormányzati rendelete a vásárokról és piacokról. Az önkormányzat a Lakitelek polgárainak színvonalas

Részletesebben

MÁRIAPÓCS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 28/2008. (XII. 23.) R E N D E L E T E: A vásárokról és a piacokról

MÁRIAPÓCS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 28/2008. (XII. 23.) R E N D E L E T E: A vásárokról és a piacokról MÁRIAPÓCS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉTİL M Á S O L A T 4326 Máriapócs, Kossuth tér 1. Telefon száma: 42/554-500. Telefax száma: 42/554-502. Ügyirat száma: 3.347 /2008. MÁRIAPÓCS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT

Részletesebben

ASZÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT Képviselı-testületének. 14/2009.(VI.1.) ÖR.sz.

ASZÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT Képviselı-testületének. 14/2009.(VI.1.) ÖR.sz. ASZÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT Képviselı-testületének 14/2009.(VI.1.) ÖR.sz. RENDELETE A piactartásról 1 Aszód Város Önkormányzat Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990.évi LXV, a vásárokról

Részletesebben

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének 43/2011. (VII. 5.) önkormányzati rendelete a vásárok és piacok tartásáról *

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének 43/2011. (VII. 5.) önkormányzati rendelete a vásárok és piacok tartásáról * Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének 43/2011. (VII. 5.) önkormányzati rendelete a vásárok és piacok tartásáról * Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyőlése az Alkotmány

Részletesebben

Kenderes Város Önkormányzata Képviselı-testületének. 18/2010. (XII.2.) önkormányzati rendelete a vásárok és piacok tartásának rendjérıl

Kenderes Város Önkormányzata Képviselı-testületének. 18/2010. (XII.2.) önkormányzati rendelete a vásárok és piacok tartásának rendjérıl Kenderes Város Önkormányzata Képviselı-testületének 18/2010. (XII.2.) önkormányzati rendelete a vásárok és piacok tartásának rendjérıl Kenderes Város Önkormányzatának Képviselı-testülete, a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

1.. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

1.. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Csataszög Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2012.(IX.04.) rendelettel módosított 8/2012 (IV. 25.) önkormányzati rendelete a piacokról és vásárokról Csataszög Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Mórahalom város Önkormányzata Képviselı-testületének 1 13/2009. (IV. 30.) önkormányzati rendelete a vásárokról, piacokról

Mórahalom város Önkormányzata Képviselı-testületének 1 13/2009. (IV. 30.) önkormányzati rendelete a vásárokról, piacokról Mórahalom város Önkormányzata Képviselı-testületének 1 13/2009. (IV. 30.) önkormányzati rendelete a vásárokról, piacokról Mórahalom város Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról szóló többször módosított

Részletesebben

Nagyecsed Nagyközség Önkormányzati Képviselő-testület. 16 / 1995. (IX.29.) KT. számú. r e n d e l e t e

Nagyecsed Nagyközség Önkormányzati Képviselő-testület. 16 / 1995. (IX.29.) KT. számú. r e n d e l e t e Nagyecsed Nagyközség Önkormányzati Képviselő-testület 16 / 1995. (IX.29.) KT. számú r e n d e l e t e A vásárokról és piacokról, egységes szerkezetben a KÉPVISELŐ-TESTÜLET A helyi önkormányzatokról szóló

Részletesebben

A bordányi Árubemutató Csarnok házirendje és mőködési rendje

A bordányi Árubemutató Csarnok házirendje és mőködési rendje A bordányi Árubemutató Csarnok házirendje és mőködési rendje H Á Z I R E N D T-98/2012 1. A házirendben foglalt szabályok betartása a Bordány Községi Önkormányzat tulajdonában álló Bordány belterület 522/1

Részletesebben

Mórahalom város Képviselıtestületének 16 /1995. /VI.7./ Ör. rendelete a vásárokról és a piacokról *

Mórahalom város Képviselıtestületének 16 /1995. /VI.7./ Ör. rendelete a vásárokról és a piacokról * Mórahalom város Képviselıtestületének 16 /1995. /VI.7./ Ör. rendelete a vásárokról és a piacokról * Mórahalom város Képviselıtestülete a 35/1995.(IV.5.) Korm. rendelet alapján a vásárok és a piacok rendjét

Részletesebben

9/2012. (II. 20.) sz. önkormányzati

9/2012. (II. 20.) sz. önkormányzati 0 MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK a vásárokról és piacokról szóló 9/2012. (II. 20.) sz. önkormányzati R E ND E L E T E Egységes szerkezetben: 17/2014. (VIII. 04.) sz. önkormányzati

Részletesebben

Mezőkövesd város Önkormányzatának 39/2005. (XII. 01.) ÖK számú R E N D E L E T E

Mezőkövesd város Önkormányzatának 39/2005. (XII. 01.) ÖK számú R E N D E L E T E Mezőkövesd város Önkormányzatának 39/2005. (XII. 01.) ÖK számú R E N D E L E T E a városi piac és vásár fenntartásának, használatának és rendjének szabályozásáról Mezőkövesd város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

PILIS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének. 8/1996. (VI. 29.) sz. önkormányzati rendelete. a vásárokról és piacokról

PILIS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének. 8/1996. (VI. 29.) sz. önkormányzati rendelete. a vásárokról és piacokról PILIS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének 8/1996. (VI. 29.) sz. önkormányzati rendelete a vásárokról és piacokról Hatályba lépés napja: 1996. június 29. Ezen önkormányzati rendelet a helyben

Részletesebben

Zákányszék Község Képviselő-testülete 19/2003. (IX. 23.) Ör. számú rendelete a helyi állatvásárról, kirakodóvásárról és élelmiszer piacról

Zákányszék Község Képviselő-testülete 19/2003. (IX. 23.) Ör. számú rendelete a helyi állatvásárról, kirakodóvásárról és élelmiszer piacról Zákányszék Község Képviselő-testülete 19/2003. (IX. 23.) Ör. számú rendelete a helyi állatvásárról, kirakodóvásárról és élelmiszer piacról 2013. március 29-i módosítást követően Egységes szerkezetben Zákányszék

Részletesebben

POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/1991. (X. 01.) ÖNK. SZ. RENDELETE

POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/1991. (X. 01.) ÖNK. SZ. RENDELETE POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/1991. (X. 01.) ÖNK. SZ. RENDELETE a vásárokról és a piacokról (a módosításokkal egységes szerkezetben) 15/1995. (XI. 01.) Önk. sz. rendelet szövege vastag betűvel

Részletesebben

Egyéb elıterjesztés Békés Város Képviselı-testülete 2008. november 27-i ülésére

Egyéb elıterjesztés Békés Város Képviselı-testülete 2008. november 27-i ülésére Tárgy: Elıkészítette: Véleményezı bizottság: Vásárokról, piacokról szóló rendelet módosítása Váczi Julianna osztályvezetı Jeneiné Lagzi Mária piacvezetı Gazdálkodási Osztály Pénzügyi Bizottság, Ügyrendi,

Részletesebben

Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2009. /V. 28./ rendelete a piacok vásárok rendjéről

Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2009. /V. 28./ rendelete a piacok vásárok rendjéről Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2009. /V. 28./ rendelete a piacok vásárok rendjéről Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete az az 1999. évi LXIX törvény,

Részletesebben

Rákóczifalva Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 17/2015. (IX. 25.) önkormányzati rendelete. a piacokról és vásárokról

Rákóczifalva Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 17/2015. (IX. 25.) önkormányzati rendelete. a piacokról és vásárokról Rákóczifalva Város Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2015. (IX. 25.) önkormányzati rendelete a piacokról és vásárokról Rákóczifalva Város Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye

Részletesebben

C S A N Á D P A L O T A NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 11/2009. (V. 28.) ÖR.

C S A N Á D P A L O T A NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 11/2009. (V. 28.) ÖR. C S A N Á D P A L O T A NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 11/2009. (V. 28.) ÖR. rendelete a vásár és piac rendjéről Záradék: Kihirdetés ideje: 2009. május 28. Hatálybalépés ideje: 2009. június

Részletesebben

Vásár- és piac fenntartása (1)Abony Város Önkormányzata a város területén ezen rendelet alapján tart fenn piacokat és rendez vásárokat.

Vásár- és piac fenntartása (1)Abony Város Önkormányzata a város területén ezen rendelet alapján tart fenn piacokat és rendez vásárokat. 1 Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2001. (XII. 6.) rendelete a vásár- és piactartás rendjéről (egységes szerkezetben a módosításáról szóló 40/2004.(XI.30.), 34/2008. (XI.28.),24/2009.

Részletesebben

7/2010.(V.26.) SZ. RENDELETE. A helyi piac működési rendjéről

7/2010.(V.26.) SZ. RENDELETE. A helyi piac működési rendjéről KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2010.(V.26.) SZ. RENDELETE A helyi piac működési rendjéről Sajólád község Önkormányzatának Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló többször módosított 1990. évi CXV.

Részletesebben

Mezıberény Város Önkormányzati Képviselı-testületének 30/2007.(X.29.) MÖK sz. rendelete. Az önkormányzat által megállapított helyi díjakról

Mezıberény Város Önkormányzati Képviselı-testületének 30/2007.(X.29.) MÖK sz. rendelete. Az önkormányzat által megállapított helyi díjakról Módosította: 26/2008.(X.28.) MÖK sz. rendelet, a 11/2009.(VI.30.) MÖK sz. rendelet, a 21/2009.(X.27.) MÖK rendelet, valamint a 22/2010.(XI.30.) MÖK rendelet. Mezıberény Város Önkormányzati Képviselı-testületének

Részletesebben

PÁSZTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 9/2003. / III.29. / számú rendelete a vásárokról és a piacokról

PÁSZTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 9/2003. / III.29. / számú rendelete a vásárokról és a piacokról PÁSZTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 9/2003. / III.29. / számú rendelete a vásárokról és a piacokról A vásárokról és piacokról szóló 161/2000. /IX.21./ Kormányrendelettel, illetve 202/2002. /IX.14./ Kormányrendelettel

Részletesebben

Mezőkövesd város Önkormányzatának 39/2005. (XII. 01.) ÖK számú R E N D E L E T E

Mezőkövesd város Önkormányzatának 39/2005. (XII. 01.) ÖK számú R E N D E L E T E Mezőkövesd város Önkormányzatának 39/2005. (XII. 01.) ÖK számú R E N D E L E T E a városi piac és vásár fenntartásának, használatának és rendjének szabályozásáról Mezőkövesd város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 29/1995.(VII.1.) számú. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 29/1995.(VII.1.) számú. r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 29/1995.(VII.1.) számú r e n d e l e t e a vásárokról és piacokról (egységes szerkezetben a 17/1997. (III.1.) sz., 46/1997. (VI.1.) sz., 30/1998. (VII.1.) a

Részletesebben

Mórahalom város Önkormányzata Képviselő-testületének 1 13/2009. (IV. 30.) önkormányzati rendelete a vásárokról, piacokról

Mórahalom város Önkormányzata Képviselő-testületének 1 13/2009. (IV. 30.) önkormányzati rendelete a vásárokról, piacokról Mórahalom város Önkormányzata Képviselő-testületének 1 13/2009. (IV. 30.) önkormányzati rendelete a vásárokról, piacokról Mórahalom város Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló többször módosított

Részletesebben

(TERVEZET) Vál Község Önkormányzat Képviselő-testületének./2013. (..) rendelete a vásárokról és piacokról

(TERVEZET) Vál Község Önkormányzat Képviselő-testületének./2013. (..) rendelete a vásárokról és piacokról (TERVEZET) Vál Község Önkormányzat Képviselő-testületének./2013. (..) rendelete a vásárokról és piacokról Vál Község Önkormányzat Képviselő-testülete (továbbiakban képviselő-testület) a Magyarország helyi

Részletesebben

ERDŐTELEK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETE. 4/1996.(III.22.) önkormányzati rendelete. a vásártartásról

ERDŐTELEK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETE. 4/1996.(III.22.) önkormányzati rendelete. a vásártartásról ERDŐTELEK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETE 4/1996.(III.22.) önkormányzati rendelete a vásártartásról - 1 - Erdőtelek község önkormányzata a 35/1995. (IV.5.) Kormányrendeletben kapott felhatalmazás

Részletesebben

24/2008.(IX.17.) rendelete

24/2008.(IX.17.) rendelete Ásotthalom Község Önkormányzat Képviselő-testületének 24/2008.(IX.17.) rendelete a helyi vásárok és piacok tartásának rendjéről Módosítás: 11/2009.(V.13.) rendelet 26/2009.(XI.26.) rendelet Hatályos: 2009.

Részletesebben

I. A rendelet célja, hatálya, értelmezı rendelkezések

I. A rendelet célja, hatálya, értelmezı rendelkezések 13/2007 (VII. 19) KT. Rendelet A helyi vásárok és piac rendjérıl Báránd Községi Önkormányzat Képviselı-testülete a Magyar Köztársaság Alkotmányáról szóló 1949. évi XX. Törvény 44/A.. (1) és (2) bekezdésében,

Részletesebben

PIACCSARNOK Kft. (5052 Újszász, Kossuth út 43.) TULAJDONÁBAN LÉVŐ PIAC ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZATA

PIACCSARNOK Kft. (5052 Újszász, Kossuth út 43.) TULAJDONÁBAN LÉVŐ PIAC ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZATA PIACCSARNOK Kft. (5052 Újszász, Kossuth út 43.) TULAJDONÁBAN LÉVŐ PIAC ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZATA A Piaccsarnok kft a vásárokról, a piacokról és a bevásárlóközpontokról szóló 55/2009. (III.13) Korm. rendelet

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Bugyi Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2008.(VI.23.) rendelete A PIACI ÁRUSÍTÓ HELY MŰKÖDÉSI RENDJÉRŐL egységes szerkezetben a 13/2012. (V.20.); 23/2013. (XII.20.) sz. önk. rendelettel

Részletesebben

1. - hoz. A piactér tekintetében a helyrajzi-számok összevonásából adódóan szükséges módosítani és pontosítani a korábbi meghatározást. 2.

1. - hoz. A piactér tekintetében a helyrajzi-számok összevonásából adódóan szükséges módosítani és pontosítani a korábbi meghatározást. 2. Városi Önkormányzat Jegyzőjétől H-2740 Abony Kossuth tér 1. Telefon/Fax: (53) 360-010 Telefon: (53) 361-571 Az előterjesztés készítésében közreműködött: Településfejlesztési osztály Abokom Nonprofit Kft.

Részletesebben

Elıterjesztés a Piactartásról szóló helyi rendelet-tervezetre

Elıterjesztés a Piactartásról szóló helyi rendelet-tervezetre Aszód Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Címzetes Fıjegyzıjétıl 2170 Aszód, Szabadság tér 9. Tel.28/400-575 /Fax: 28/400-575 Email: jegyzo.aszod@invitel.hu 2043- /2009 szám Elıterjesztés a Piactartásról

Részletesebben

Kengyel Község Önkormányzati Képviselő-testületének

Kengyel Község Önkormányzati Képviselő-testületének Kengyel Község Önkormányzati Képviselő-testületének 12/1995/VI13./, 21/1999/XII20./,15/2002/XII.20./, 9/2007./V.0/, 9/2009./IX.0/számú rendeletekkel módosított, kiegészített 199 évi 9.számú önkormányzati

Részletesebben

A PIACOKRÓL ÉS VÁSÁROKRÓL

A PIACOKRÓL ÉS VÁSÁROKRÓL KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10/1993. (IV.10.) Ökr. számú r e n d e l e t e A PIACOKRÓL ÉS VÁSÁROKRÓL (a 36/1993. (XII.2.), a 9/2000. (V.18.), a 13/2004. (V.3.), a 24/2009. (XII.11.)

Részletesebben

CSORVÁS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 9/1990./XII.19./ r e n d e l e t e. a piacokról és a piaci helypénzszedésrıl

CSORVÁS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 9/1990./XII.19./ r e n d e l e t e. a piacokról és a piaci helypénzszedésrıl CSORVÁS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 9/1990./XII.19./ r e n d e l e t e a piacokról és a piaci helypénzszedésrıl (a módosítással egységes szerkezetben) Csorvás Nagyközség Önkormányzata

Részletesebben

Magyarszék Község Önkormányzat 4/2010. (VII 28.) sz. rendelete A piactartás rendjéről

Magyarszék Község Önkormányzat 4/2010. (VII 28.) sz. rendelete A piactartás rendjéről Magyarszék Község Önkormányzat 4/2010. (VII 28.) sz. rendelete A piactartás rendjéről Magyarszék Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alkotmány 44/A. (2) bekezdésében és a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

A rendelet hatálya. Vásár- és piac fenntartása Piacok, vásárok helye, ideje 3. 6

A rendelet hatálya. Vásár- és piac fenntartása Piacok, vásárok helye, ideje 3. 6 1 Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2001. (XII. 6.) rendelete a vásár- és piactartás rendjéről (egységes szerkezetben a módosításáról szóló 40/2004.(XI.30.), 34/2008. (XI.28.),24/2009.

Részletesebben

Esztergom Város Önkormányzatának 4/2007. (I. 19.) ör. rendelete a vásár- és piactartásról

Esztergom Város Önkormányzatának 4/2007. (I. 19.) ör. rendelete a vásár- és piactartásról Esztergom Város Önkormányzatának 4/2007. (I. 19.) ör. rendelete a vásár- és piactartásról Egységes szerkezetben az 57/2007.(VIII.31.)*, 5/2008.(I.24.)**40/2009.(IX.30.)*** módosító. rendelettel Esztergom

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 43/2011. (VII. 5.) önkormányzati rendelete a vásárok és piacok tartásáról * a módosításokkal egységes szerkezetben Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának

Részletesebben

Ózd Város Önkormányzatának módosításokkal (2005. XI.4-én) egységes szerkezetbe foglalt 17/2004.(IV.15.) számú rendelete a vásárok és piacok rendjéről

Ózd Város Önkormányzatának módosításokkal (2005. XI.4-én) egységes szerkezetbe foglalt 17/2004.(IV.15.) számú rendelete a vásárok és piacok rendjéről Ózd Város Önkormányzatának módosításokkal (2005. XI.4-én) egységes szerkezetbe foglalt 17/2004.(IV.15.) számú rendelete a vásárok és piacok rendjéről Ózd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az 1990.

Részletesebben

I.fejezet. 1.. A rendelet az önkormányzat illetékességi területén a közterület használóira terjed ki. II.fejezet

I.fejezet. 1.. A rendelet az önkormányzat illetékességi területén a közterület használóira terjed ki. II.fejezet OZORA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 8/1995.(VII.26) számú önkormányzati rendelete a közterület használatról és a közterület-használati díj megállapításáról. I.fejezet 1.. A rendelet az önkormányzat

Részletesebben

Sülysáp Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2014. (XI.28.) önkormányzati rendelete a helyi termelői piac működéséről és üzemeltetéséről

Sülysáp Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2014. (XI.28.) önkormányzati rendelete a helyi termelői piac működéséről és üzemeltetéséről Sülysáp Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2014. (XI.28.) önkormányzati rendelete a helyi termelői piac működéséről és üzemeltetéséről Sülysáp Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 178. MELLÉKLET: 1 TÁRGY: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének /2011. ( ) önkormányzati rendelete a vásárok és piacok tartásáról (tervezet) E L İ T E R J E

Részletesebben

Z Á H O N Y V Á R O S. Önkormányzati Képviselő-testületének 14/2004. /IV.1./ Önkormányzati rendelete A VÁSÁROKRÓL ÉS PIACOKRÓL

Z Á H O N Y V Á R O S. Önkormányzati Képviselő-testületének 14/2004. /IV.1./ Önkormányzati rendelete A VÁSÁROKRÓL ÉS PIACOKRÓL Z Á H O N Y V Á R O S Önkormányzati Képviselő-testületének 14/2004. /IV.1./ Önkormányzati rendelete A VÁSÁROKRÓL ÉS PIACOKRÓL EGYSÉGES SZERKEZETBEN a 20/2005. /X.17./, a 19/2009. /XII.22./, 14/2012. /V.31./

Részletesebben

Vásár- és piac fenntartása

Vásár- és piac fenntartása Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2001. (XII. 6.) rendelete a vásár- és piactartás rendjéről (egységes szerkezetben a módosításáról szóló 40/2004.(XI.30.) és 34/2008. (XI.28.) számú rendeletekkel)

Részletesebben

EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT. 27/2001. (VIII.24.) számú R E N D E L E T E. A vásárokról és piacokról. (Módosításokkal egységes szerkezetben)

EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT. 27/2001. (VIII.24.) számú R E N D E L E T E. A vásárokról és piacokról. (Módosításokkal egységes szerkezetben) EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT 27/2001. (VIII.24.) számú R E N D E L E T E A vásárokról és piacokról (Módosításokkal egységes szerkezetben) 1 Edelény Város Önkormányzata a helyi Önkormányzatokról szóló 1999.

Részletesebben

21/2008. (05.06.) Kgy. rendelet 1. Vásár rendezéséről és piac tartásáról

21/2008. (05.06.) Kgy. rendelet 1. Vásár rendezéséről és piac tartásáról 21/2008. (05.06.) Kgy. rendelet 1 Vásár rendezéséről és piac tartásáról Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében

Részletesebben

CSÖRÖG KÖZSÉG KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 12/2003.(VI.26.) számú rendelete az állatok tartásáról

CSÖRÖG KÖZSÉG KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 12/2003.(VI.26.) számú rendelete az állatok tartásáról CSÖRÖG KÖZSÉG KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 12/2003.(VI.26.) számú rendelete az állatok tartásáról Csörög Község Képviselı-testülete az Önkormányzatokról szóló 1990.évi LXV. törvény 16..(1) bekezdésében kapott

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 325 MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Javaslat a vásári és piaci díjtételek módosítására ( t e r v e z e t ) E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK

Részletesebben

Sajószentpéter Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 31/1995.(X.19.) rendelete a vásárok és piacok rendjérıl

Sajószentpéter Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 31/1995.(X.19.) rendelete a vásárok és piacok rendjérıl Sajószentpéter Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 31/1995.(X.19.) rendelete a vásárok és piacok rendjérıl (egységes szerkezetben a 35/1995.(XI.27.), a 29/1997.(IX.25.), a 17/1999.(VI.17.), a 8/2000.(II.29.),

Részletesebben

A rendelet hatálya 1..

A rendelet hatálya 1.. Cigánd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló többször módosított- 1990. évi LXV. törvény 16.. /1/ és 80../1/ bekezdésében biztosított jogkörében eljárva, összhangban

Részletesebben

Vásárok, piacok rendeltetése és fenntartása

Vásárok, piacok rendeltetése és fenntartása Gyömrő Város Önkormányzatának 18/2002. (VI. 13.) sz. rendelete a piacokról és vásárokról Az 1/2003. (I.23.),27/2003. (XII.22.), a22/2004. (XII.16.) 23/2005. (IX.15.), a 34/2005. (XII.15.) 16/2006. (XII.14.)

Részletesebben

KISKÖRE NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 11/1995./VIII.23./ rendelete a piacokról (Egységes szerkezetben)

KISKÖRE NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 11/1995./VIII.23./ rendelete a piacokról (Egységes szerkezetben) KISKÖRE NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 11/1995./VIII.23./ rendelete a piacokról (Egységes szerkezetben) Kisköre Nagyközség Képviselı- testülete a 35/1995. (IV.5.) Kormány rendelet figyelembevételével megalkotta

Részletesebben

Vásárok, piacok rendeltetése és fenntartása

Vásárok, piacok rendeltetése és fenntartása Gyömrő Város Önkormányzatának 18/2002. (VI. 13.) sz. rendelete a piacokról és vásárokról Az 1/2003. (I.23.),27/2003. (XII.22.), a22/2004. (XII.16.) 23/2005. (IX.15.), a 34/2005. (XII.15.) 16/2006. (XII.14.)

Részletesebben

Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2005. (II.18.) rendelete a vásárokról és a piacokról Lajosmizse Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a vásárokról és a piacokról szóló 35/1995.

Részletesebben

I. fejezet. A rendelet hatálya 1..

I. fejezet. A rendelet hatálya 1.. Cserkeszőlő Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 18/2010/IX.14./sz., a 12/2010/V.26./sz.és a 9/2008/II.19./rendeletekkel módositott 35/2002/XII.10./sz.rendelete a Piac és vásártartásról. /egységes/

Részletesebben

A HGYÉSZ NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISEL-TESTÜLETÉNEK 23/1999. (XII.15.) SZÁMÚ RENDELETE. a vásárokról és piacokról

A HGYÉSZ NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISEL-TESTÜLETÉNEK 23/1999. (XII.15.) SZÁMÚ RENDELETE. a vásárokról és piacokról 1 A HGYÉSZ NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISEL-TESTÜLETÉNEK 23/1999. (XII.15.) SZÁMÚ RENDELETE a vásárokról és piacokról A képviseltestület a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében

Részletesebben

Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének február 23-i ülésére

Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének február 23-i ülésére 3. E L İ T E R J E S Z T É S Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2011. február 23-i ülésére Tárgy: Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének /2011. ( ) önkormányzati rendelete

Részletesebben

12/2009. (V.5.) önkormányzati rendelet 1. a vásárokról és piacokról

12/2009. (V.5.) önkormányzati rendelet 1. a vásárokról és piacokról 1. oldal 12/2009. (V.5.) önkormányzati rendelet 1 a vásárokról és piacokról (Egységes szerkezetbe foglalva a 28/2009. (VI.26.) önkormányzati és a 39/2009. (XI.23.) önkormányzati, a 39/2010. (XI.25.), a

Részletesebben

Vásárok, piacok rendeltetése és fenntartása. Vásárok és piacok helyének megjelölése és árusítható áruk köre

Vásárok, piacok rendeltetése és fenntartása. Vásárok és piacok helyének megjelölése és árusítható áruk köre Gyömrő Város Önkormányzatának 18/2002. (VI. 13.) sz. rendelete a piacokról és vásárokról Az 1/2003. (I.23.),27/2003. (XII.22.), a22/2004. (XII.16.) 23/2005. (IX.15.), a 34/2005. (XII.15.) 16/2006. (XII.14.)

Részletesebben

CSORVÁS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELİ-TESTÜLETE 26/2003.(XII.19.) r e n d e l e t e

CSORVÁS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELİ-TESTÜLETE 26/2003.(XII.19.) r e n d e l e t e CSORVÁS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELİ-TESTÜLETE 26/2003.(XII.19.) r e n d e l e t e egyes önkormányzati rendeletek módosításáról 1. A piacokról és a piaci helypénzszedésrıl szóló 9/1990.(XII.19.)

Részletesebben

a vásárok és piacok tartásáról

a vásárok és piacok tartásáról Albertirsa Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 4/1997. (III. 28.) rendelete a 23/1997. (XII.29.), az 1/2000. (I. 28.), a 3/2000. (II. 25.), a 25/2001.(XII. 21.), a 7/2002. (IV. 26.), a 26/2002.(XII.06.),

Részletesebben

A Mohácsi Önkormányzat 16/1996. (IV.29.) r e n d e l e t e a piacok és vásárok tartásáról

A Mohácsi Önkormányzat 16/1996. (IV.29.) r e n d e l e t e a piacok és vásárok tartásáról A Mohácsi Önkormányzat 16/1996. (IV.29.) r e n d e l e t e a piacok és vásárok tartásáról (Egységes szerkezetben a módosításról szóló 24/2013.(XII.13.), 31/2012.(XII.17.), 14/2012.(V.2.), 34/2011.(XII.16.),

Részletesebben

Mátranovák községi Önkormányzat. 5/2001. (IV.27.) rendelete

Mátranovák községi Önkormányzat. 5/2001. (IV.27.) rendelete Mátranovák községi Önkormányzat Képviselı-testületének 5/2001. (IV.27.) rendelete Mátranovák községben a közszolgáltatások után fizetendı bérleti és térítési díjakról. Mátranovák községi Önkormányzat Képviselıtestületének

Részletesebben

A rendelet hatálya. A piac fenntartása, az ünnepi vásár rendezése

A rendelet hatálya. A piac fenntartása, az ünnepi vásár rendezése Pécel Város Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2011. (VII. 8.) önkormányzati rendelete a vásárokról és a piacokról (Egységes szerkezetbe foglalva. 2018. június 1-től hatályos állapot.) Pécel Város

Részletesebben

Etyek Község Önkormányzat Képvisel-testületének 15/2007. (VIII. 29.) rendelete. az önkormányzat területén rendezend vásártartás szabályairól

Etyek Község Önkormányzat Képvisel-testületének 15/2007. (VIII. 29.) rendelete. az önkormányzat területén rendezend vásártartás szabályairól Etyek Község Önkormányzat Képvisel-testületének 15/2007. (VIII. 29.) rendelete az önkormányzat területén rendezend vásártartás szabályairól Etyek Község Önkormányzatának Képvisel-testülete a Magyar Köztársaság

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS. Barcs Város Önkormányzata Polgármesterétıl 7570 Barcs, Bajcsy-Zs. u. 46. Postafiók: 62, Telefon: 82/462-459.

ELİTERJESZTÉS. Barcs Város Önkormányzata Polgármesterétıl 7570 Barcs, Bajcsy-Zs. u. 46. Postafiók: 62, Telefon: 82/462-459. Barcs Város Önkormányzata Polgármesterétıl 7570 Barcs, Bajcsy-Zs. u. 46. Postafiók: 62, Telefon: 82/462-459 napirendi pont ELİTERJESZTÉS Barcs Város Önkormányzata /2009. (.) számú rendelete a vásárokról

Részletesebben

Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzat Polgármesterétől Képviselő-testület március hónap 30. napján tartandó ülésére

Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzat Polgármesterétől Képviselő-testület március hónap 30. napján tartandó ülésére Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzat Polgármesterétől Képviselő-testület 2017. március hónap 30. napján tartandó ülésére Tárgy: a vásárokról és a piacokról szóló rendelet elfogadása. Döntési dokumentumok

Részletesebben

Tolna Város Önkormányzatának 11/2004. (III. 30.) Ör. rendelete piac és vásárok tartásáról

Tolna Város Önkormányzatának 11/2004. (III. 30.) Ör. rendelete piac és vásárok tartásáról Tolna Város Önkormányzatának 11/2004. (III. 30.) Ör. rendelete piac és vásárok tartásáról Tolna Város Önkormányzatának Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv. 16.. (1) bekezdésében

Részletesebben

ELŐSZÁLLÁS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 16/2002. (XII. 1.) ÖK. számú. r e n d e l e t e

ELŐSZÁLLÁS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 16/2002. (XII. 1.) ÖK. számú. r e n d e l e t e ELŐSZÁLLÁS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 16/2002. (XII. 1.) ÖK. számú r e n d e l e t e a piacok és vásárok tartásáról (egységes szerkezetben) Előszállás Nagyközség Önkormányzatának Képviselőtestülete

Részletesebben

Barcs Város Önkormányzata 16/2009. (VII.1.) számú rendelete a vásárokról és a vásárcsarnokról

Barcs Város Önkormányzata 16/2009. (VII.1.) számú rendelete a vásárokról és a vásárcsarnokról Barcs Város Önkormányzata 16/2009. (VII.1.) számú rendelete a vásárokról és a vásárcsarnokról Barcs Város Önkormányzata Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. -ában

Részletesebben

SIMONTORNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK AZ ÖNKORMÁNYZAT TULAJDONÁBAN LÉVŐ PIAC ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZATA

SIMONTORNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK AZ ÖNKORMÁNYZAT TULAJDONÁBAN LÉVŐ PIAC ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZATA 2. melléklet a 129/2013.(XI.25.) KT határozathoz SIMONTORNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK AZ ÖNKORMÁNYZAT TULAJDONÁBAN LÉVŐ PIAC ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZATA Simontornya Város Önkormányzatának

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 32/2012. (X. 16.) önkormányzati rendelete a vásárokról és a piacokról 1 Lajosmizse Város Önkormányzatának Képviselı-testülete az Alaptörvény 32. cikk

Részletesebben

T E R V E Z E T CSÖRÖG KÖZSÉG KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 11/2003.(V. 08.) számú rendelete közterület-használat és közterület-használati díjról

T E R V E Z E T CSÖRÖG KÖZSÉG KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 11/2003.(V. 08.) számú rendelete közterület-használat és közterület-használati díjról T E R V E Z E T CSÖRÖG KÖZSÉG KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 11/2003.(V. 08.) számú rendelete közterület-használat és közterület-használati díjról I. Bevezetı Csörög Község Képviselı-testülete /továbbiakban: képviselı-testület/

Részletesebben

PILIS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének. 28/2004. (XI. 25.) sz. önkormányzati rendelete

PILIS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének. 28/2004. (XI. 25.) sz. önkormányzati rendelete PILIS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének 28/2004. (XI. 25.) sz. önkormányzati rendelete a vásárokról és piacokról szóló 20/2004. /VII.01/ sz. rendelet módosításáról és egységes szerkezetbe

Részletesebben

NAGYDOROG NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 5/1995. (VIII. I.) ÖR SZ. R E N D E L E T E A VÁSÁROK ÉS PIACOK TARTÁSÁRÓL

NAGYDOROG NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 5/1995. (VIII. I.) ÖR SZ. R E N D E L E T E A VÁSÁROK ÉS PIACOK TARTÁSÁRÓL NAGYDOROG NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 5/1995. (VIII. I.) ÖR SZ. R E N D E L E T E A VÁSÁROK ÉS PIACOK TARTÁSÁRÓL (Egységes szerkezetben a módosítására megalkotott 16/2004. (IX. 20.) rendelettel, 8/2005.

Részletesebben

PAKS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 1/1996. (III.01.) SZ. RENDELETE. A vásárokról és a piacokról * (Egységes szerkezetben) A rendelet hatálya

PAKS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 1/1996. (III.01.) SZ. RENDELETE. A vásárokról és a piacokról * (Egységes szerkezetben) A rendelet hatálya PAKS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 1/1996. (III.01.) SZ. RENDELETE A vásárokról és a piacokról * (Egységes szerkezetben) A vásárokról és piacokról szóló 35/1995. (IV.05.) Korm. számú rendeletben foglalt előírások

Részletesebben

31/2015. (X.30.) Ör. számú rendelete a vásárok és piacok fenntartásáról

31/2015. (X.30.) Ör. számú rendelete a vásárok és piacok fenntartásáról 31/2015. (X.30.) Ör. számú rendelete a vásárok és piacok fenntartásáról Törökszentmiklós Városi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói

Részletesebben

A rendelet hatálya. A vásár és piac ideje, üzemeltetője

A rendelet hatálya. A vásár és piac ideje, üzemeltetője Dabas Város Önkormányzata Képviselő-testületének 36 / 2017. (IX.1.) önkormányzati rendelete a vásárokról és a piacokról Dabas Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 40/2001. (VII.1.) számú. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 40/2001. (VII.1.) számú. r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 40/2001. (VII.1.) számú r e n d e l e t e a vásárokról és piacokról szóló, többször módosított 29/1995. (VII.01.) sz. rendelet módosításáról A Közgyűlés vásárokról

Részletesebben

BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 16 /2001.(IV.27. ) r e n d e l e t e A VÁSÁROKRÓL ÉS PIACOKRÓL

BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 16 /2001.(IV.27. ) r e n d e l e t e A VÁSÁROKRÓL ÉS PIACOKRÓL BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 16 /2001.(IV.27. ) r e n d e l e t e A VÁSÁROKRÓL ÉS PIACOKRÓL A módosításokkal egységes szerkezetben Utolsó átvezetett módosítás: 10/2012. (III. 08.) rendelet. Hatályos

Részletesebben

Abaújszántó Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2015 (III.31.) önkormányzati rendelete a helyi vásárról és a helyi termelői piacról

Abaújszántó Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2015 (III.31.) önkormányzati rendelete a helyi vásárról és a helyi termelői piacról Abaújszántó Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2015 (III.31.) önkormányzati rendelete a helyi vásárról és a helyi termelői piacról Abaújszántó Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Sárospatak Város Önkormányzatának 24/2009. (IX. 11.) r e n d e l e t e. a piacokról

Sárospatak Város Önkormányzatának 24/2009. (IX. 11.) r e n d e l e t e. a piacokról Sárospatak Város Önkormányzatának 24/2009. (IX. 11.) r e n d e l e t e a piacokról Sárospatak Város Önkormányzatának Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében

Részletesebben

37/1994.(IX.20.) Budapest-Csepel Önkormányzata Kt rendelete a vásárcsarnokokról és piacokról

37/1994.(IX.20.) Budapest-Csepel Önkormányzata Kt rendelete a vásárcsarnokokról és piacokról 37/1994.(IX.20.) Budapest-Csepel Önkormányzata Kt rendelete a vásárcsarnokokról és piacokról a 19/1995. (IX. 5.) Kt, a 16/1998. (IX. 1.) Kt, valamint a 23/2004. (IV. 22.) Kt rendelettel módosított rendelet

Részletesebben

ÓZDINVEST Kft. Piacüzemeltetési Szabályzata a vásárok és piacok rendjéről. I. A szabályzat hatálya

ÓZDINVEST Kft. Piacüzemeltetési Szabályzata a vásárok és piacok rendjéről. I. A szabályzat hatálya ÓZDINVEST Kft. Piacüzemeltetési Szabályzata a vásárok és piacok rendjéről A vásárok és piacok rendjéről szóló 55/2009.(III.03.) kormányrendelet, továbbá a vásári, piaci és vásárcsarnoki árusítás közegészségügyi

Részletesebben

NAGYKÁTA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISEL

NAGYKÁTA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISEL NAGYKÁTA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 22/2000. (XII.19.), 4/2000. (III.28.), 15/1999. (XII.21.) rendelettel módosított 10/1996. (IV.30.) rendelet az egyes helyi közszolgáltatás kötelezı igénybevételérıl

Részletesebben

Szalkszentmárton Községi Önkormányzat Képviselő-testület 2/2008. (III.31.) önkormányzati rendelete A vásárokról és a piacokról 1.. A rendelet hatálya

Szalkszentmárton Községi Önkormányzat Képviselő-testület 2/2008. (III.31.) önkormányzati rendelete A vásárokról és a piacokról 1.. A rendelet hatálya Szalkszentmárton Községi Önkormányzat Képviselő-testület 2/2008. (III.31.) önkormányzati rendelete A vásárokról és a piacokról Szalkszentmárton Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének. 23/2007. (X. 31.) Önkormányzati Rendelete

Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének. 23/2007. (X. 31.) Önkormányzati Rendelete Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 23/2007. (X. 31.) Önkormányzati Rendelete a fizetı parkolás rendjérıl Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testülete a közúti közlekedésrıl szóló

Részletesebben

EGYSÉGES SZERKEZETBEN (a 22/2012. (XII.4.) ör. számú rendelettel módosítva)

EGYSÉGES SZERKEZETBEN (a 22/2012. (XII.4.) ör. számú rendelettel módosítva) EGYSÉGES SZERKEZETBEN (a 22/2012. (XII.4.) ör. számú rendelettel módosítva) Kalocsa Város Önkormányzata 22/2009. (IX.18.) számú rendelete a vásárokról és a piacokról Kalocsa Város Önkormányzat Képviselő-

Részletesebben