Sajószentpéter Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 31/1995.(X.19.) rendelete a vásárok és piacok rendjérıl

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Sajószentpéter Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 31/1995.(X.19.) rendelete a vásárok és piacok rendjérıl"

Átírás

1 Sajószentpéter Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 31/1995.(X.19.) rendelete a vásárok és piacok rendjérıl (egységes szerkezetben a 35/1995.(XI.27.), a 29/1997.(IX.25.), a 17/1999.(VI.17.), a 8/2000.(II.29.), a 18/2000.(VI.22.), a 12/2012.(IV.20.) önkormányzati rendeletekkel) Sajószentpéter Város Önkormányzata a módosított évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a vásárok és piacok tartásának rendjérıl a 35/1995.(IV.05.) Kormány rendelet9. (2) bekezdésében foglaltak végrehajtására az alábbi rendeletet alkotja. I. A rendelet hatálya 1. (1) A rendelet hatálya kiterjed Sajószentpéter város közigazgatási területén üzemeltetett és tartott piacra, vásárra, illetve az ezeken értékesítı tevékenységet folytatókra. (2) A vásár és piac területén létesített üzlet mőködésére, az annak üzletkörébe tartozó árúk forgalmazására ideértve a jövedéki termékek árusítását is a vonatkozó jogszabályok az irányadók. (3) Vásár rendezésére, piac fenntartására az kaphat jogosítványt, illetıleg vásáron és piacon csak az árusíthat, aki a deviza jogszabályok szempontjából belföldinek minısül. II. Piacokra, vásárokra és vásárcsarnokra vonatkozó általános szabályok 2. (1) Vásárt az rendezhet, piacot az tarthat fenn (továbbiakban: üzemeltetı) akit Sajószentpéter Önkormányzatának jegyzıje nyilvántartásba vett. (2) Az üzemeltetı feladata a rend fenntartása, az árusító helyek kijelölése, a pénzdíjak beszedése és minden egyéb üzemeltetéssel kapcsolatos feladat végrehajtása. (3) Az üzemeltetı jogosult és köteles a vásárokra és piacokra vonatkozó jogszabályok és egyéb hatósági elıírások végrehajtásának ellenırzésére és annak megsértése esetén a szükséges eljárás kezdeményezése. (4) A piacra szállított áruk minıségét az üzemeltetı ellenırzi és a fogyasztásra alkalmatlannak látszó ár forgalomba hozatalát a szakhatósági vizsgálat megtartásáig felfüggeszti. 3. (1) Használtcikk piacon és kirakodó vásáron vállalkozói engedéllyel nem rendelkezı magánszemély a mindenkor hatályos jogszabályok által tiltott termékek kivételével alkalomszerően minden fajta saját tulajdonát képezı, nem továbbeladás céljára beszerzett árucikket értékesíthet. Alkalomszerően az értékesítés akkor, ha az havonta legfeljebb két ízben történik.

2 2 (2) Szabadon termı gomba csak gombavizsgáló szakellenır engedélye alapján hozható forgalomba és csak azokon a piacokon, amelyek területén gombavizsgálat a teljes nyitvatartási idı alatt biztosítva van. Ha a szakellenır a megvizsgált gomba árusítását engedélyezte, gombafajonként az adott napra érvényes árusítóengedélyt állít ki. Az árusítóengedély az eladó nevét, lakhelyét, gombafajta nevét, súlyát, az engedély keltét, a szakellenır aláírását tartalmazza. Az engedélyt vagy a termesztési igazolást az árus az árusítás idıtartama alatt jól látható helyen köteles tartani. A fogyasztásra alkalmatlan gombát a szakellenır helyben köteles megsemmisíteni. A termesztett gombát termesztési igazolással látja el a forgalomba hozó, ennek hiányában a termesztett gombát is vizsgáltatni kell. A piacokon a szakellenırök a magánszemélyek által saját részükre győjtött gombát is kötelesek megvizsgálni és errıl igazolást adni. (3) Piacon és vásáron csak olyan növényi és állati eredető terméket szabad forgalomba hozni, amely emberi egészségre nem káros és megfelel a mindenkori hatályos közegészségügyi, állategészségügyi, növényegészségügyi és élelmezésegészségügyi jogszabályoknak. (4) Vásáron és piacon nem hozhatók forgalomba olyan termékek, amelyek forgalomba hozatala jogszabályba ütközik. Az üzemeltetı a forgalomba nem hozható termékekrıl hirdetményben köteles az árusokat és vásárlókat tájékoztatni. (1. sz. melléklet) 4.. (1) A nyitva tartás rendjét a tulajdonos (fenntartó) önkormányzat állapítja meg, a hatályos jogszabályokat és a lakossági igényeket is figyelembe véve. (2) A piacon és vásáron mőködı vállalkozók a saját nyitvatartási rendjüket önállóan állapítják meg, amelyet tudomásul vétel végett elızetesen írásban bejelentenek az üzemeltetınek. (3) Az üzemeltetı köteles a nyitvatartási rendrıl a lakosságot jól látható helyen kifüggesztett hirdetménnyel tájékoztatni. 5. Vásáron és piacon terméket az hozhat forgalomba, aki a tevékenység végzésére az adott termék esetében jogszabály alapján jogosult. 6. Az önkormányzati fenntartású és tulajdonú kirakodó vásáron és piacokon a díjakat a képviselı-testület állapítja meg. Az üzemeltetı köteles a díjtáblázatot a vásár, piac területén jól látható helyen kifüggeszteni. (1) A tulajdonos önkormányzat a piac és vásár mőködtetését üzemeltetı útján biztosítja. Üzemeltetéssel a Sajószentpéter Városgondnokság van megbízva. 7. (2) A fenntartó önkormányzat feladata a vásárokra és piacokra vonatkozó jogszabályok és egyéb hatósági elıírások végrehajtásának és betartásának ellenırzése, és azok megsértése esetén a szükséges hatósági eljárás kezdeményezése. A felügyeletet a Polgármesteri Hivatal közterület felügyelıi látják el.

3 3 (3) 1 A piac és vásár felügyeletét a Polgármesteri Hivatal közterület felügyelıi látják el. A képviselı-testület által jóváhagyott piaci díjak beszedését a közterület felügyelık végzik napi, illetve havijegy kiadása mellett, folyamatosan. A közterület felügyelık a napi bevétellel minden nap elszámolnak a Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Osztály felé. A közterület felügyelık kötelesek nyilvántartást vezetni a napi bevétel alakulásáról. A nyilvántartást a Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Osztály által hitelesített naplóban kell vezetni. A napló vezetésérıl, illetve a pénzügyi elszámolás módjáról külön jegyzıi utasítás rendelkezik. 8. (1) A piacok és vásárok területén bármilyen jellegő bıvítéshez, fejlesztéshez (építés, bontás, átalakítás, mőszaki berendezés telepítés, stb.) a tulajdonos hozzájárulása, az illetékes építésügyi és szakhatósági engedélyek beszerzése szükséges. (2) Vendéglátóipari tevékenység csak üzlethelyiségben folytatható. 9. Amennyiben ugyanazon területen egyidejőleg több típusú vásár, vagy piac mőködik, a piac üzemeltetıje, vagy a vásár rendezıje köteles gondoskodni arról, hogy azok területileg egymástól elkülönüljenek, illetıleg a szakhatósági elıírások be legyenek tartva. 10. (1) a vállalkozói igazolvánnyal rendelkezı magánszemélyek, gazdasági társaságok, illetıleg egyéb szervezetek, vagy ezek megbízottjaik árusító tevékenységük helyén kötelesek kihelyezni az azonosításukra alkalmas táblát, feliratot. (2) Az (1) bekezdésben felsorolt személyek kötelesek a vásár, piac rendjét ellenırzı szervek (személyek) felszólítására személyazonosságukat és megbízotti minıségüket igazolni. 11. A vásárrendezı köteles a naptári évben tartandó összes vásárról vásárjegyzéket készíteni, s azt legalább az elsı vásárt megelızı 60 nappal közzététel céljából az Ipari és Kereskedelmi Minisztériumnak, továbbá tájékoztatásul a jegyzınek, Rendırkapitányságnak, Vámhivatalnak, az illetékes gazdasági kamarának megküldeni. III. ÖNKORMÁNYZATI FENNTARTÁSÚ PIACOKRA, VÁSÁROKRA VONATKOZÓ KÜLÖN SZABÁLYOK 12. (1) Önkormányzati piacok, vásárok fenntartásával, rendjének biztosításával kapcsolatos feladatokat a Polgármesteri Hivatal látja el. (2) Az önkormányzati fenntartású piacok és vásárok az alábbiak: a) 2 Élelmiszer piac: Helye: Kossuth L. Jókai Lévay utcák és Nyögı patak által határolt közterület Ideje: hétfıtıl-péntekig 6.00 órától óráig A piac nyitvatartási ideje alatt az ıstermelık a város más pontjain nem árusíthatnak! 1 Kiegészítette a 17/1999.(VI.17.) rendelet 1. -a Hatályos: szeptember 1. 2 Kiegészítette a 29/1997.(IX.25.) rendelet 1. (1) bekezdése Hatályos: november l.

4 4 b) 3 Kirakodó vásár, használtcikk piac és élelmiszer piac Helyei: 1.) BÉV-telepi ABC melletti közterület 2.) 5. sz. óvoda melletti közterület Ideje: minden nap 6.00 órától óráig c) Búcsú, vásár - Helye: Mővelıdési és Sportközpont elıtti terület Ideje: minden év augusztus Helye: Dusnok Közösségi Ház udvara Ideje: minden év október 2. vasárnapja d) 4 Az ıstermelık a város területén a kijelölt piaci területeken kívül kizárólag csak az alábbi helyeken árusíthatnak: - Kossuth úti 500-as ABC mellett lévı betonasztalok A város egész területén tilos a földrıl történı árusítás. 13. (1) Az elfoglalt helyért a helyhasználó a díjszabásban megállapított díjat köteles fizetni. (2) A helyhasználati díj csak a terület használati díját foglalja magába. A helyhasználó minden egyéb felmerülı költséget (szemétdíj, vízdíj, stb.) külön köteles az üzemeltetınek megtéríteni. (3) A napi helypénzdíj kiszabásának alapja az elfoglalt terület nagysága. A négyzetméterenként fizetendı díj szempontjából minden megkezdett négyzetméter egésznek számít. (4) Ha helyhasználati engedély kiadása a hónap elsı felében történik, akkor egész havi, ha hónap 15. napja után adják ki, félhavi helyhasználati díjat kell megfizetni. A díjfizetés esedékessége a számla kézhezvételét követı 8 napon belül. (5) A helyhasználati engedélyt, illetve napi engedélyt az árus mindaddig, míg helyét elfoglalva tartja, megırizni és az ellenırzı szervek kívánságára felmutatni köteles. (6) Ha az árus helypénzjegyét bármilyen okból felmutatni nem tudja, a díjat újból köteles megfizetni. (7) A kijelölt helynél nagyobb terület elfoglalása esetén a helyhasználó a megállapított díj háromszorosát köteles fizetni. (8) Késedelmes díjfizetés esetén a mindenkori jogi szabályozás szerinti késedelmi kamatot is fel kell számolni. (9) Az árusító hely használatáért és a szolgáltatásért járó díjat a helyhasználati engedéllyel rendelkezınek akkor is meg kell fizetnie, ha az árusítás idılegesen szünetel. (10) A helyhasználati jogosultság megszőnésekor az átadásra megszabott határidıig át nem adott helyért a helyhasználó az átadásig a napi helyhasználati díj háromszorosát köteles fizetni. 3 Módosította a 29/1997.(IX.25.) rendelet 1. (2) bekezdése Hatályos: november 1. 4 Kiegészítette a 29/1997.(IX.25.) rendelet 1. (3) bekezdése Hatályos: november 1.

5 5 14. (1) Vásáron és piacon az árusok, illetve szolgáltatók helyét az üzemeltetı jelöli ki. (2) A piaci helyhasználat kijelölése történhet határozatlan, vagy határozott idıre. A határozott idejő helyhasználati engedély legfeljebb 1 évre adható ki. (3) A határozatlan, vagy határozott idıre szóló helyhasználati engedélyt az üzemeltetı írásban adja ki. A helyhasználat feltételeit az engedély tartalmazza. (4) Napidíjas hely a piac minden olyan területe, amelyet nem bérleti szerzıdéssel, vagy írásbeli helyhasználati engedéllyel használnak. (5) Napi helyhasználatra a piac nyitásától zárásig helypénzjegy jogosít. (6) Sem a helyhasználati engedély, sem a helypénzjegy másra nem ruházható át és árusítóhelyet önkényesen megváltoztatni nem lehet. (7) Ha a helyhasználati engedéllyel, vagy helypénzjeggyel kiadott árusítóhely napközben megüresedett, úgy azt üzemeltetı másnak és többször is kiadhatja. Ilyen esetben függetlenül a helyhasználat idıtartamától az egész napra megállapított helypénzdíjat kell fizetni. (8) A helyhasználati engedéllyel igénybe vett terület helypénzdíjas területként is kiadható, ha az árus azt 10 óráig nem foglalja el. (9) A helyhasználati engedéllyel kiadott területek helyérıl, nagyságáról és a használat rendjérıl az üzemeltetı az árusokat és a vásárlóközönséget egyaránt tájékoztatni köteles. (10) A piac nyitvatartási ideje alatt nyilvános illemhely biztosítása térítési díj ellenében történik. A térítési díjat a WC fenntartására és tisztántartására kell fordítani. A megállapított díj: 10.- Ft. 15. (1) Az üzemeltetı és a helyhasználó határozatlan, vagy határozott idıre szóló helyhasználatot a hónap utolsó napjára indoklás nélkül felmondhatja, ha ezen szándékát legalább 15 nappal korábban bejelenti. (2) A helyhasználat megszőnésekor a helyhasználó árusítóhelyét köteles kiüríteni, tisztán, eredeti állapotba, berendezéseivel és eszközeivel az üzemeltetınek átadni. (3) A helyhasználó az általa okozott kárért polgári jog szabályai szerint tartozik felelısséggel az üzemeltetınek. (4) A helyhasználó köteles az árusítóhelyét, és annak környezetét a közegészségügyi rendelkezéseknek megfelelıen tisztán tartani. A helyhasználó a növényi hulladékot, romlott árut az értékesítés befejezése után a kijelölt szeméttárolóba köteles elhelyezni. (5) A piac területén lévı árusítóhelyek, fülkék, pavilonok szakmai üzletkörének megváltoztatásához az üzemeltetı elızetes írásbeli hozzájárulása szükséges. (6) Ha a helyhasználó az esedékes díjat a szerzıdésben megjelölt idıpontig nem fizeti meg, illetve e rendelet szabályait, valamint az egyéb elıírásokat és a helyhasználati engedélyben foglaltakat nem tartja meg, vagy az elárusító helyét huzamosabb ideig nem üzemelteti, az üzemeltetı köteles a helyhasználati engedélyt indokolással, írásban azonnali hatállyal visszavonni.

6 6 A helyhasználó köteles árusító helyét a használat megvonásának közlésétıl számított 3 napon belül az üzemeltetınek átadni. (7) Nem kaphat helyhasználati engedélyt, illetve a piacról kitiltható minden olyan személy, akinek magatartása súlyosan sérti a piac rendjét. (8) A helyfoglalási engedély korlátozása (visszavonása), illetve a piacról történı kitiltás meghatározott idıre maximum 2 évre szólhat. 16. (1) Munkavédelmi, tőzvédelmi és árusítási okok miatt tilos a piac közlekedési útjait gépkocsi parkolásra használni, áruval eltorlaszolni, göngyöleggel elfoglalni. (2) A piac területére kutyát és nem eladásra szánt állatot bevinni tilos! (3) A piacon árut iparilag feldolgozni tilos! (4) Az el nem adott árut az árusítási idı befejeztével, de legkésıbb a piac bezárásáig a piac területérıl el kell szállítani (kivételt képeznek az állandó árusító hellyel rendelkezık). Nagyobb mennyiségő, nem romlandó idényárú (dinnye, burgonya, fenyıfa, stb.) esetén az üzemeltetı engedélyezheti, hogy az áru árusítási idı befejezése után is a piac területén maradjon. IV. EGYÉB RENDELKEZÉSEK 17. (1) Az üzemeltetı ahol arra lehetıség van díjfizetés ellenében egyéb szolgáltatást is nyújthat (eszközkölcsönzés, hőtés, főtés, raktározás, megırzés, mérlegelés, stb.). (2) A szolgáltatások igénybevételének módját, rendjét és idejét az üzemeltetı határozza meg. A szolgáltatások, eszközök nem rendeltetésszerő használat esetén megvonhatók. (3) A fenntartó jogosult a városkép, tőz- és balesetvédelmi szempontból kifogásolható pavilonok bontását, vagy bontatását kezdeményezni, amennyiben használója, bérlıje, tulajdonosa felhívás ellenére nem teszi meg a szükséges intézkedést a veszély elhárítására. V. S Z A B Á L Y S É R T É S VI. AZ ÜZEMELTETİ KÖTELEZETTSÉGEI 19. (1) Az üzemeltetı köteles a helypénzeket és pótdíjakat tartalmazó díjszabást, a piac, a vásártér mőködési rendjét közzétenni, kifüggeszteni. (2) Az üzemeltetı köteles mindent megtenni annak érdekében, hogy a piacon, vásáron árusítók a jogszabályok és jelen rendelet rendelkezéseit betartsák. 5 Hatályon kívül helyzete a 12/2012.(IV.20.) ÖR. 2. c) pontja Hatályos: kihirdetését követı nap

7 7 VII. A JEGYZİ HATÓSÁGI ELLENİRZÉSÉNEK SZABÁLYAI 20. (1) A vásárok és piacok rendjét, a jogszabályban foglaltak megtartását a jegyzı ellenırzi. (2) Az ellenırzés lefolytatására csak fenntartó, üzemeltetı, vagy ezek megbízottja jelenlétében kerülhet sor. (3) Az ellenırzésrıl jegyzıkönyvet kell felvenni, melyet az ellenırzést végzı és a fenntartó, üzemeltetı, vagy azok megbízottjai írnak alá. (4) Amennyiben az ellenırzés során jogszabály, vagy jelen rendelet megsértésére derül fény, úgy a jegyzıkönyvben rögzíteni kell a jogsértés elkövetıjének nevét, személyi adatait, a cselekmény rövid leírását és az eset tanúinak nevét, lakcímét. (5) A jogsértést elkövetıvel szemben a szükséges hatósági eljárások megindítása, feljelentés megtétele az ellenırzést végzı hatóság kötelessége. VIII. Z Á R Ó R E N D E L K E Z É S E K 21. (1) Ez a rendelet november 01. napján lép hatályba. (2) Az önkormányzati fenntartású piacok esetén a rendelet hatályba lépésekor érvényes bérleti szerzıdésekre a II. számú mellékletben megállapított díjak nem vonatkoznak. (3) Az üzemeltetı köteles a rendeletet a piacokon, vásárokon jól látható helyen kifüggeszteni. (4) E rendelet hatályba lépésével egyidejőleg a Sajószentpéter Város Önkormányzat 2/1992.(I.30.) rendelete és módosításáról szóló 6/1994.(II.24.) rendelet a piacok rendjérıl hatályát veszti. Sajószentpéter, október 19. Dr. Botos László sk. jegyzı Samu István sk. polgármester

8 számú melléklet VÁSÁRON ÉS PIACON NEM HOZHATÓ FORGALOMBA Vásáron és piacon földrıl nem árusítható termékek listája: emberi fogyasztásra közvetlenül alkalmas élelmiszer, nyers állapotú gomba, házilag elıállított élelmiszeripari termékek, nemesfém és az abból készült ékszer, gyógyszer, gyógyszernek nem minısülı gyógyhatású anyag és készítmény, valamint állatgyógyászati készítmény, kábítószernek és pszichotrop-anyagnak minısülı termék, mérgezı és veszélyes anyag, látást javító szemüveg, fegyver, lıszer, robban- és robbantószer (ideértve a petárdát is), gázspray, A és B tőzveszélyességi osztályba sorolt anyag, motorbenzin, gázolaj, és háztartási tüzelıolaj, muzeális emlék, védett, vagy fokozottan védett, valamint nemzetközi egyezmény hatálya alá tartozó növény, illetve állatfaj egyede, egyedének része, illetve származéka, preparátum, barlangi képzıdmény, illetve szakmai tudományos szempontból kiemelkedı jelentıségő ásványi társulás ısmaradvány, olyan termék, vagy hulladék, amelynek forgalomba hozatala elızetes, vagy egyéb engedélyhez kötött és ez az engedély nem áll rendelkezésre, vagy amelynek forgalomba hozatala jogszabályba ütközik, a módosított jövedéki szabályozásról és ellenırzésrıl, valamint bérfızési szeszadóról szóló évi LVIII. törvény hatálya alá tartozó jövedéki termék, kivéve, ha annak forgalmazását jövedéki engedéllyel rendelkezı kereskedı üzletben végzi. 6 Kiegészítette a 29/1997.(IX.25.) rendelet 2. -a Hatályos: november 1.

9 számú melléklet PIACI DÍJTÉTEL I. Kirakodóvásár és használtcikk piac 1.) JÁRMŐRİL TÖRTÉNİ ÁRUSÍTÁS Árura és jármőre való tekintet nélkül: a.) gépjármőrıl b.) kocsiról.szekérrıl c.) taligáról, vagy oldalkocsis motorkerékpárról 2.) FÖLDRİL TÖRTÉNİ ÁRUSÍTÁSNÁL Csak nem élelmiszer jellegő áruk esetében minden megkezdett m2 után de minimum havi bérlet 3.) PIACI ASZTALON TÖRTÉNİ ÁRUSÍTÁSNÁL minden megkezdett asztal folyóméter után de minimum havi bérlet Ft/m Ft/nap Ft/hó/m Ft/fm Ft/nap Ft/hó/fm 4.) ÜRES JÁRMŐVEK A PIAC TERÜLETÉN VALÓ HELYFOGLALÁSA ESETÉN a.) tehergépkocsi, busz b.) személygépkocsi c.) lófogatú kocsi d.) motorkerékpár Ft/nap 72.- Ft/nap 36.- Ft/nap 36.- Ft/nap 5.) PIAC TERÜLETÉN LÉVİ PAVILONOK ÉS ZOLDSÉGES STAND Egy év határozott idıre történı szerzıdéskötésnél Ft/m2/hó II. Élelmiszer piac Árura és jármőre való tekintet nélkül: 1.) a.) gépjármőrıl b.) kocsiról, szekérrıl c.) taligáról, vagy oldalkocsis motorkerékpárról 2.) Földrıl történı árusításnál (csak kis asztalról, padról) minden megkezdett m2 után 3.) Piaci asztalon történı árusításnál minden megkezdett asztal folyóméter után 60.- Ft/m Ft/fm 7 Módosította a 17/1999.(VI.19.) rendelet 2. -a Hatályos: szeptember 1.

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 29/1995.(VII.1.) számú. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 29/1995.(VII.1.) számú. r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 29/1995.(VII.1.) számú r e n d e l e t e a vásárokról és piacokról (egységes szerkezetben a 17/1997. (III.1.) sz., 46/1997. (VI.1.) sz., 30/1998. (VII.1.) a

Részletesebben

Z Á H O N Y V Á R O S. Önkormányzati Képviselő-testületének 14/2004. /IV.1./ Önkormányzati rendelete A VÁSÁROKRÓL ÉS PIACOKRÓL

Z Á H O N Y V Á R O S. Önkormányzati Képviselő-testületének 14/2004. /IV.1./ Önkormányzati rendelete A VÁSÁROKRÓL ÉS PIACOKRÓL Z Á H O N Y V Á R O S Önkormányzati Képviselő-testületének 14/2004. /IV.1./ Önkormányzati rendelete A VÁSÁROKRÓL ÉS PIACOKRÓL EGYSÉGES SZERKEZETBEN a 20/2005. /X.17./, a 19/2009. /XII.22./, 14/2012. /V.31./

Részletesebben

Füzesabony Város Önkormányzatának 19/2009.(IV.29.) rendelete a vásárok és piacok tartásáról

Füzesabony Város Önkormányzatának 19/2009.(IV.29.) rendelete a vásárok és piacok tartásáról 7. melléklet Füzesabony Város Önkormányzatának 19/2009.(IV.29.) rendelete a vásárok és piacok tartásáról Füzesabony Város Önkormányzatának Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi

Részletesebben

Rákóczifalva Város Önkormányzat Képviselő-testületének 121/2010. (XII. 15.) önkormányzati határozata a vásárok és piacok üzemeltetési szabályzatáról

Rákóczifalva Város Önkormányzat Képviselő-testületének 121/2010. (XII. 15.) önkormányzati határozata a vásárok és piacok üzemeltetési szabályzatáról Rákóczifalva Város Önkormányzat Képviselő-testületének 121/2010. (XII. 15.) önkormányzati határozata a vásárok és piacok üzemeltetési szabályzatáról Rákóczifalva Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Gárdony Város Önkormányzat Képviselı-testülete 23/2004. (V. 26.) számú rendelete a piacok rendjének szabályozásáról

Gárdony Város Önkormányzat Képviselı-testülete 23/2004. (V. 26.) számú rendelete a piacok rendjének szabályozásáról Gárdony Város Önkormányzat Képviselı-testülete 23/2004. (V. 26.) számú rendelete a piacok rendjének szabályozásáról Gárdony Város Önkormányzat Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990.

Részletesebben

ASZÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT Képviselı-testületének. 14/2009.(VI.1.) ÖR.sz.

ASZÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT Képviselı-testületének. 14/2009.(VI.1.) ÖR.sz. ASZÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT Képviselı-testületének 14/2009.(VI.1.) ÖR.sz. RENDELETE A piactartásról 1 Aszód Város Önkormányzat Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990.évi LXV, a vásárokról

Részletesebben

A bordányi Árubemutató Csarnok házirendje és mőködési rendje

A bordányi Árubemutató Csarnok házirendje és mőködési rendje A bordányi Árubemutató Csarnok házirendje és mőködési rendje H Á Z I R E N D T-98/2012 1. A házirendben foglalt szabályok betartása a Bordány Községi Önkormányzat tulajdonában álló Bordány belterület 522/1

Részletesebben

(TERVEZET) Vál Község Önkormányzat Képviselő-testületének./2013. (..) rendelete a vásárokról és piacokról

(TERVEZET) Vál Község Önkormányzat Képviselő-testületének./2013. (..) rendelete a vásárokról és piacokról (TERVEZET) Vál Község Önkormányzat Képviselő-testületének./2013. (..) rendelete a vásárokról és piacokról Vál Község Önkormányzat Képviselő-testülete (továbbiakban képviselő-testület) a Magyarország helyi

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Bugyi Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2008.(VI.23.) rendelete A PIACI ÁRUSÍTÓ HELY MŰKÖDÉSI RENDJÉRŐL egységes szerkezetben a 13/2012. (V.20.); 23/2013. (XII.20.) sz. önk. rendelettel

Részletesebben

Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2009. /V. 28./ rendelete a piacok vásárok rendjéről

Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2009. /V. 28./ rendelete a piacok vásárok rendjéről Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2009. /V. 28./ rendelete a piacok vásárok rendjéről Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete az az 1999. évi LXIX törvény,

Részletesebben

1.. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

1.. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Csataszög Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2012.(IX.04.) rendelettel módosított 8/2012 (IV. 25.) önkormányzati rendelete a piacokról és vásárokról Csataszög Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Szigethalom 1 Város Önkormányzat Képviselő-testületének 22/1995.(X.31.) R E N D E T E L E T E

Szigethalom 1 Város Önkormányzat Képviselő-testületének 22/1995.(X.31.) R E N D E T E L E T E 1 Szigethalom 1 Város Önkormányzat Képviselő-testületének 22/1995.(X.31.) R E N D E T E L E T E a piactartás rendjéről (egységes szerkezetben a 9/1999.(IV.22.), a 36/2008.(XII.30.), valamint a 16/2012.(V.29.)

Részletesebben

Ózd Város Önkormányzatának módosításokkal (2005. XI.4-én) egységes szerkezetbe foglalt 17/2004.(IV.15.) számú rendelete a vásárok és piacok rendjéről

Ózd Város Önkormányzatának módosításokkal (2005. XI.4-én) egységes szerkezetbe foglalt 17/2004.(IV.15.) számú rendelete a vásárok és piacok rendjéről Ózd Város Önkormányzatának módosításokkal (2005. XI.4-én) egységes szerkezetbe foglalt 17/2004.(IV.15.) számú rendelete a vásárok és piacok rendjéről Ózd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az 1990.

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS. Barcs Város Önkormányzata Polgármesterétıl 7570 Barcs, Bajcsy-Zs. u. 46. Postafiók: 62, Telefon: 82/462-459.

ELİTERJESZTÉS. Barcs Város Önkormányzata Polgármesterétıl 7570 Barcs, Bajcsy-Zs. u. 46. Postafiók: 62, Telefon: 82/462-459. Barcs Város Önkormányzata Polgármesterétıl 7570 Barcs, Bajcsy-Zs. u. 46. Postafiók: 62, Telefon: 82/462-459 napirendi pont ELİTERJESZTÉS Barcs Város Önkormányzata /2009. (.) számú rendelete a vásárokról

Részletesebben

Mezőkövesd város Önkormányzatának 39/2005. (XII. 01.) ÖK számú R E N D E L E T E

Mezőkövesd város Önkormányzatának 39/2005. (XII. 01.) ÖK számú R E N D E L E T E Mezőkövesd város Önkormányzatának 39/2005. (XII. 01.) ÖK számú R E N D E L E T E a városi piac és vásár fenntartásának, használatának és rendjének szabályozásáról Mezőkövesd város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Mezőkövesd város Önkormányzatának 39/2005. (XII. 01.) ÖK számú R E N D E L E T E

Mezőkövesd város Önkormányzatának 39/2005. (XII. 01.) ÖK számú R E N D E L E T E Mezőkövesd város Önkormányzatának 39/2005. (XII. 01.) ÖK számú R E N D E L E T E a városi piac és vásár fenntartásának, használatának és rendjének szabályozásáról Mezőkövesd város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Barcs Város Önkormányzata 16/2009. (VII.1.) számú rendelete a vásárokról és a vásárcsarnokról

Barcs Város Önkormányzata 16/2009. (VII.1.) számú rendelete a vásárokról és a vásárcsarnokról Barcs Város Önkormányzata 16/2009. (VII.1.) számú rendelete a vásárokról és a vásárcsarnokról Barcs Város Önkormányzata Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. -ában

Részletesebben

C S A N Á D P A L O T A NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 11/2009. (V. 28.) ÖR.

C S A N Á D P A L O T A NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 11/2009. (V. 28.) ÖR. C S A N Á D P A L O T A NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 11/2009. (V. 28.) ÖR. rendelete a vásár és piac rendjéről Záradék: Kihirdetés ideje: 2009. május 28. Hatálybalépés ideje: 2009. június

Részletesebben

Nagykálló Város Önkormányzat. 26/1995. (XII. 04.) Önk. r e n d e l e t e

Nagykálló Város Önkormányzat. 26/1995. (XII. 04.) Önk. r e n d e l e t e Nagykálló Város Önkormányzat 26/1995. (XII. 04.) Önk. r e n d e l e t e a vásárokról és piacokról (egységes szerkezetben a 29/2008. (V.05.) Önk.,32/2009.(IX.30.) Önk., 18/2012. (VI.01.) Önk. rendelettel)

Részletesebben

Egyéb elıterjesztés Békés Város Képviselı-testülete 2008. november 27-i ülésére

Egyéb elıterjesztés Békés Város Képviselı-testülete 2008. november 27-i ülésére Tárgy: Elıkészítette: Véleményezı bizottság: Vásárokról, piacokról szóló rendelet módosítása Váczi Julianna osztályvezetı Jeneiné Lagzi Mária piacvezetı Gazdálkodási Osztály Pénzügyi Bizottság, Ügyrendi,

Részletesebben

9/2012. (II. 20.) sz. önkormányzati

9/2012. (II. 20.) sz. önkormányzati 0 MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK a vásárokról és piacokról szóló 9/2012. (II. 20.) sz. önkormányzati R E ND E L E T E Egységes szerkezetben: 17/2014. (VIII. 04.) sz. önkormányzati

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének 43/2011. (VII. 5.) önkormányzati rendelete a vásárok és piacok tartásáról * a módosításokkal egységes szerkezetben Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának

Részletesebben

A rendelet hatálya. A piac fenntartása, az ünnepi vásár rendezése

A rendelet hatálya. A piac fenntartása, az ünnepi vásár rendezése Pécel Város Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2011. (VII. 8.) önkormányzati rendelete a vásárokról és a piacokról (Egységes szerkezetbe foglalva. 2018. június 1-től hatályos állapot.) Pécel Város

Részletesebben

Mezıberény Város Önkormányzati Képviselı-testületének 30/2007.(X.29.) MÖK sz. rendelete. Az önkormányzat által megállapított helyi díjakról

Mezıberény Város Önkormányzati Képviselı-testületének 30/2007.(X.29.) MÖK sz. rendelete. Az önkormányzat által megállapított helyi díjakról Módosította: 26/2008.(X.28.) MÖK sz. rendelet, a 11/2009.(VI.30.) MÖK sz. rendelet, a 21/2009.(X.27.) MÖK rendelet, valamint a 22/2010.(XI.30.) MÖK rendelet. Mezıberény Város Önkormányzati Képviselı-testületének

Részletesebben

PILIS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének. 8/1996. (VI. 29.) sz. önkormányzati rendelete. a vásárokról és piacokról

PILIS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének. 8/1996. (VI. 29.) sz. önkormányzati rendelete. a vásárokról és piacokról PILIS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének 8/1996. (VI. 29.) sz. önkormányzati rendelete a vásárokról és piacokról Hatályba lépés napja: 1996. június 29. Ezen önkormányzati rendelet a helyben

Részletesebben

Pomáz Város Önkormányzata Képviselı-testületének 19/2009.(VI.26. ) rendelete a piactartás rendjérıl

Pomáz Város Önkormányzata Képviselı-testületének 19/2009.(VI.26. ) rendelete a piactartás rendjérıl 1 Pomáz Város Önkormányzata Képviselı-testületének 19/2009.(VI.26. ) rendelete a piactartás rendjérıl Pomáz Város Önkormányzata az Alkotmány 44/A. -ának (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, figyelemmel

Részletesebben

Sárospatak Város Önkormányzatának 24/2009. (IX. 11.) r e n d e l e t e. a piacokról

Sárospatak Város Önkormányzatának 24/2009. (IX. 11.) r e n d e l e t e. a piacokról Sárospatak Város Önkormányzatának 24/2009. (IX. 11.) r e n d e l e t e a piacokról Sárospatak Város Önkormányzatának Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében

Részletesebben

Kenderes Város Önkormányzata Képviselı-testületének. 18/2010. (XII.2.) önkormányzati rendelete a vásárok és piacok tartásának rendjérıl

Kenderes Város Önkormányzata Képviselı-testületének. 18/2010. (XII.2.) önkormányzati rendelete a vásárok és piacok tartásának rendjérıl Kenderes Város Önkormányzata Képviselı-testületének 18/2010. (XII.2.) önkormányzati rendelete a vásárok és piacok tartásának rendjérıl Kenderes Város Önkormányzatának Képviselı-testülete, a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

24/2008.(IX.17.) rendelete

24/2008.(IX.17.) rendelete Ásotthalom Község Önkormányzat Képviselő-testületének 24/2008.(IX.17.) rendelete a helyi vásárok és piacok tartásának rendjéről Módosítás: 11/2009.(V.13.) rendelet 26/2009.(XI.26.) rendelet Hatályos: 2009.

Részletesebben

Esztergom Város Önkormányzatának 4/2007. (I. 19.) ör. rendelete a vásár- és piactartásról

Esztergom Város Önkormányzatának 4/2007. (I. 19.) ör. rendelete a vásár- és piactartásról Esztergom Város Önkormányzatának 4/2007. (I. 19.) ör. rendelete a vásár- és piactartásról Egységes szerkezetben az 57/2007.(VIII.31.)*, 5/2008.(I.24.)**40/2009.(IX.30.)*** módosító. rendelettel Esztergom

Részletesebben

KISKÖRE NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 11/1995./VIII.23./ rendelete a piacokról (Egységes szerkezetben)

KISKÖRE NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 11/1995./VIII.23./ rendelete a piacokról (Egységes szerkezetben) KISKÖRE NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 11/1995./VIII.23./ rendelete a piacokról (Egységes szerkezetben) Kisköre Nagyközség Képviselı- testülete a 35/1995. (IV.5.) Kormány rendelet figyelembevételével megalkotta

Részletesebben

Mórahalom város Önkormányzata Képviselı-testületének 1 13/2009. (IV. 30.) önkormányzati rendelete a vásárokról, piacokról

Mórahalom város Önkormányzata Képviselı-testületének 1 13/2009. (IV. 30.) önkormányzati rendelete a vásárokról, piacokról Mórahalom város Önkormányzata Képviselı-testületének 1 13/2009. (IV. 30.) önkormányzati rendelete a vásárokról, piacokról Mórahalom város Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról szóló többször módosított

Részletesebben

46/1997.(IX.8.) számú rendelete. a vásárokról és a piacokról (egységes szerkezetben)

46/1997.(IX.8.) számú rendelete. a vásárokról és a piacokról (egységes szerkezetben) MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK a 16/1998. (V.5.) sz., a 37/1998. (IX.28.) sz., a 24/1999. (VII.5.) sz., a 31/2000. (VII.3.) sz., a 23/2001. (VII.2.) sz., a 10/2003. (III.10.) sz., a 74/2003.

Részletesebben

Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselıtestületének 22/2004. (VII. 1.) önkormányzati rendelete a vásárokról és piacokról

Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselıtestületének 22/2004. (VII. 1.) önkormányzati rendelete a vásárokról és piacokról Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselıtestületének 22/2004. (VII. 1.) önkormányzati rendelete a vásárokról és piacokról Módosítva: - Hatályba léptetve: 2004. (VII. 1.) 30/2005. (X. 21.) 2005. X. 21.

Részletesebben

Rákóczifalva Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 17/2015. (IX. 25.) önkormányzati rendelete. a piacokról és vásárokról

Rákóczifalva Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 17/2015. (IX. 25.) önkormányzati rendelete. a piacokról és vásárokról Rákóczifalva Város Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2015. (IX. 25.) önkormányzati rendelete a piacokról és vásárokról Rákóczifalva Város Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye

Részletesebben

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének 43/2011. (VII. 5.) önkormányzati rendelete a vásárok és piacok tartásáról *

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének 43/2011. (VII. 5.) önkormányzati rendelete a vásárok és piacok tartásáról * Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének 43/2011. (VII. 5.) önkormányzati rendelete a vásárok és piacok tartásáról * Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyőlése az Alkotmány

Részletesebben

21/2008. (05.06.) Kgy. rendelet 1. Vásár rendezéséről és piac tartásáról

21/2008. (05.06.) Kgy. rendelet 1. Vásár rendezéséről és piac tartásáról 21/2008. (05.06.) Kgy. rendelet 1 Vásár rendezéséről és piac tartásáról Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében

Részletesebben

ÓZDINVEST Kft. Piacüzemeltetési Szabályzata a vásárok és piacok rendjéről. I. A szabályzat hatálya

ÓZDINVEST Kft. Piacüzemeltetési Szabályzata a vásárok és piacok rendjéről. I. A szabályzat hatálya ÓZDINVEST Kft. Piacüzemeltetési Szabályzata a vásárok és piacok rendjéről A vásárok és piacok rendjéről szóló 55/2009.(III.03.) kormányrendelet, továbbá a vásári, piaci és vásárcsarnoki árusítás közegészségügyi

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s. Enying Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2009. április 14. napján tartandó rendkívüli ülésére

E l ő t e r j e s z t é s. Enying Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2009. április 14. napján tartandó rendkívüli ülésére E l ő t e r j e s z t é s Enying Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2009. április 14. napján tartandó rendkívüli ülésére Tárgy: Enying Város Önkormányzata Képviselő-testületének a vásárokról és

Részletesebben

A rendelet hatálya 1..

A rendelet hatálya 1.. Cigánd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló többször módosított- 1990. évi LXV. törvény 16.. /1/ és 80../1/ bekezdésében biztosított jogkörében eljárva, összhangban

Részletesebben

PIACCSARNOK Kft. (5052 Újszász, Kossuth út 43.) TULAJDONÁBAN LÉVŐ PIAC ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZATA

PIACCSARNOK Kft. (5052 Újszász, Kossuth út 43.) TULAJDONÁBAN LÉVŐ PIAC ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZATA PIACCSARNOK Kft. (5052 Újszász, Kossuth út 43.) TULAJDONÁBAN LÉVŐ PIAC ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZATA A Piaccsarnok kft a vásárokról, a piacokról és a bevásárlóközpontokról szóló 55/2009. (III.13) Korm. rendelet

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. március 9-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: A piac működéséről szóló új önkormányzati rendelet elfogadása Iktatószám:

Részletesebben

7/2015. (IV.23.) Önkormányzati rendelete. a helyi vásárok és piac rendjéről. 1. Általános rendelkezések

7/2015. (IV.23.) Önkormányzati rendelete. a helyi vásárok és piac rendjéről. 1. Általános rendelkezések Szegvár Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2015. (IV.23.) Önkormányzati rendelete a helyi vásárok és piac rendjéről Szegvár Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország helyi

Részletesebben

I. A rendelet célja, hatálya, értelmezı rendelkezések

I. A rendelet célja, hatálya, értelmezı rendelkezések 13/2007 (VII. 19) KT. Rendelet A helyi vásárok és piac rendjérıl Báránd Községi Önkormányzat Képviselı-testülete a Magyar Köztársaság Alkotmányáról szóló 1949. évi XX. Törvény 44/A.. (1) és (2) bekezdésében,

Részletesebben

ERDŐTELEK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETE. 4/1996.(III.22.) önkormányzati rendelete. a vásártartásról

ERDŐTELEK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETE. 4/1996.(III.22.) önkormányzati rendelete. a vásártartásról ERDŐTELEK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETE 4/1996.(III.22.) önkormányzati rendelete a vásártartásról - 1 - Erdőtelek község önkormányzata a 35/1995. (IV.5.) Kormányrendeletben kapott felhatalmazás

Részletesebben

EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT. 27/2001. (VIII.24.) számú R E N D E L E T E. A vásárokról és piacokról. (Módosításokkal egységes szerkezetben)

EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT. 27/2001. (VIII.24.) számú R E N D E L E T E. A vásárokról és piacokról. (Módosításokkal egységes szerkezetben) EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT 27/2001. (VIII.24.) számú R E N D E L E T E A vásárokról és piacokról (Módosításokkal egységes szerkezetben) 1 Edelény Város Önkormányzata a helyi Önkormányzatokról szóló 1999.

Részletesebben

7/2010.(V.26.) SZ. RENDELETE. A helyi piac működési rendjéről

7/2010.(V.26.) SZ. RENDELETE. A helyi piac működési rendjéről KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2010.(V.26.) SZ. RENDELETE A helyi piac működési rendjéről Sajólád község Önkormányzatának Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló többször módosított 1990. évi CXV.

Részletesebben

Zákányszék Község Képviselő-testülete 19/2003. (IX. 23.) Ör. számú rendelete a helyi állatvásárról, kirakodóvásárról és élelmiszer piacról

Zákányszék Község Képviselő-testülete 19/2003. (IX. 23.) Ör. számú rendelete a helyi állatvásárról, kirakodóvásárról és élelmiszer piacról Zákányszék Község Képviselő-testülete 19/2003. (IX. 23.) Ör. számú rendelete a helyi állatvásárról, kirakodóvásárról és élelmiszer piacról 2013. március 29-i módosítást követően Egységes szerkezetben Zákányszék

Részletesebben

Kétpó Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2015. (XII.02.) önkormányzati rendelete Pói piac működési rendjéről

Kétpó Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2015. (XII.02.) önkormányzati rendelete Pói piac működési rendjéről 1 Kétpó Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2015. (XII.02.) önkormányzati rendelete Pói piac működési rendjéről Kétpó Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2)

Részletesebben

A HGYÉSZ NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISEL-TESTÜLETÉNEK 23/1999. (XII.15.) SZÁMÚ RENDELETE. a vásárokról és piacokról

A HGYÉSZ NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISEL-TESTÜLETÉNEK 23/1999. (XII.15.) SZÁMÚ RENDELETE. a vásárokról és piacokról 1 A HGYÉSZ NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISEL-TESTÜLETÉNEK 23/1999. (XII.15.) SZÁMÚ RENDELETE a vásárokról és piacokról A képviseltestület a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében

Részletesebben

POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/1991. (X. 01.) ÖNK. SZ. RENDELETE

POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/1991. (X. 01.) ÖNK. SZ. RENDELETE POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/1991. (X. 01.) ÖNK. SZ. RENDELETE a vásárokról és a piacokról (a módosításokkal egységes szerkezetben) 15/1995. (XI. 01.) Önk. sz. rendelet szövege vastag betűvel

Részletesebben

MÁRIAPÓCS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 28/2008. (XII. 23.) R E N D E L E T E: A vásárokról és a piacokról

MÁRIAPÓCS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 28/2008. (XII. 23.) R E N D E L E T E: A vásárokról és a piacokról MÁRIAPÓCS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉTİL M Á S O L A T 4326 Máriapócs, Kossuth tér 1. Telefon száma: 42/554-500. Telefax száma: 42/554-502. Ügyirat száma: 3.347 /2008. MÁRIAPÓCS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT

Részletesebben

Vásár- és piac fenntartása (1)Abony Város Önkormányzata a város területén ezen rendelet alapján tart fenn piacokat és rendez vásárokat.

Vásár- és piac fenntartása (1)Abony Város Önkormányzata a város területén ezen rendelet alapján tart fenn piacokat és rendez vásárokat. 1 Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2001. (XII. 6.) rendelete a vásár- és piactartás rendjéről (egységes szerkezetben a módosításáról szóló 40/2004.(XI.30.), 34/2008. (XI.28.),24/2009.

Részletesebben

I. Általános rész. Szabályzat

I. Általános rész. Szabályzat 110/2012(IX.13.) sz. Képviselő-testületi határozat melléklete 1.sz. melléklete Arnóti helyi termelői piac Üzemeltetési Szabályzata I. Általános rész A szabályzat kiadásának célja Az Arnót Község Önkormányzata

Részletesebben

Kistelek Város Képviselő-testülete 7/1991. (VI.13.) Kt. rendelete a vásárokról és a piacokról (egységes szerkezetben) 1 A rendelet hatálya

Kistelek Város Képviselő-testülete 7/1991. (VI.13.) Kt. rendelete a vásárokról és a piacokról (egységes szerkezetben) 1 A rendelet hatálya Kistelek Város Képviselő-testülete 7/1991. (VI.13.) Kt. rendelete a vásárokról és a piacokról (egységes szerkezetben) 1 A rendelet hatálya (1) A rendelet hatálya kiterjed Kistelek város területén működő

Részletesebben

BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 16 /2001.(IV.27. ) r e n d e l e t e A VÁSÁROKRÓL ÉS PIACOKRÓL

BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 16 /2001.(IV.27. ) r e n d e l e t e A VÁSÁROKRÓL ÉS PIACOKRÓL BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 16 /2001.(IV.27. ) r e n d e l e t e A VÁSÁROKRÓL ÉS PIACOKRÓL A módosításokkal egységes szerkezetben Utolsó átvezetett módosítás: 10/2012. (III. 08.) rendelet. Hatályos

Részletesebben

Mórahalom város Képviselıtestületének 16 /1995. /VI.7./ Ör. rendelete a vásárokról és a piacokról *

Mórahalom város Képviselıtestületének 16 /1995. /VI.7./ Ör. rendelete a vásárokról és a piacokról * Mórahalom város Képviselıtestületének 16 /1995. /VI.7./ Ör. rendelete a vásárokról és a piacokról * Mórahalom város Képviselıtestülete a 35/1995.(IV.5.) Korm. rendelet alapján a vásárok és a piacok rendjét

Részletesebben

(1) A piac fenntartója Esztergom Város Önkormányzata (a továbbiakban: Önkormányzat). figyelembevételével a következő rendeletet alkotja:

(1) A piac fenntartója Esztergom Város Önkormányzata (a továbbiakban: Önkormányzat). figyelembevételével a következő rendeletet alkotja: Az Esztergomi Önkormányzat 38/2004. (IX.30.) ör. rendelete a vásár- és piactartásról (Egységes szerkezetben a 44/2004(X.29.)*, 47/2004.(XI.25.)** 42/2005.(X.25.)*** módosító rendeletekkel) Esztergom Város

Részletesebben

Csurgó Város Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2013. (IX.30.) önkormányzati rendelete a piac- és vásártartásról

Csurgó Város Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2013. (IX.30.) önkormányzati rendelete a piac- és vásártartásról Csurgó Város Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2013. (IX.30.) önkormányzati rendelete a piac- és vásártartásról Csurgó Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvényének 32. cikk

Részletesebben

A rendelet hatálya. Vásár- és piac fenntartása Piacok, vásárok helye, ideje 3. 6

A rendelet hatálya. Vásár- és piac fenntartása Piacok, vásárok helye, ideje 3. 6 1 Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2001. (XII. 6.) rendelete a vásár- és piactartás rendjéről (egységes szerkezetben a módosításáról szóló 40/2004.(XI.30.), 34/2008. (XI.28.),24/2009.

Részletesebben

Abádszalók Város Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2011. (V. 1.) Önkormányzati r e n d e l e t e. a piacok és vásárok tartásának rendjéről

Abádszalók Város Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2011. (V. 1.) Önkormányzati r e n d e l e t e. a piacok és vásárok tartásának rendjéről Abádszalók Város Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2011. (V. 1.) Önkormányzati r e n d e l e t e a piacok és vásárok tartásának rendjéről Abádszalók Város Önkormányzati Képviselőtestülete az Alkotmány

Részletesebben

Magyarszék Község Önkormányzat 4/2010. (VII 28.) sz. rendelete A piactartás rendjéről

Magyarszék Község Önkormányzat 4/2010. (VII 28.) sz. rendelete A piactartás rendjéről Magyarszék Község Önkormányzat 4/2010. (VII 28.) sz. rendelete A piactartás rendjéről Magyarszék Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alkotmány 44/A. (2) bekezdésében és a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

37/1994.(IX.20.) Budapest-Csepel Önkormányzata Kt rendelete a vásárcsarnokokról és piacokról

37/1994.(IX.20.) Budapest-Csepel Önkormányzata Kt rendelete a vásárcsarnokokról és piacokról 37/1994.(IX.20.) Budapest-Csepel Önkormányzata Kt rendelete a vásárcsarnokokról és piacokról a 19/1995. (IX. 5.) Kt, a 16/1998. (IX. 1.) Kt, valamint a 23/2004. (IV. 22.) Kt rendelettel módosított rendelet

Részletesebben

LAKITELEK ÖNKORMÁNYZAT 18/2001.(VI.27.) számú önkormányzati rendelete a vásárokról és piacokról.

LAKITELEK ÖNKORMÁNYZAT 18/2001.(VI.27.) számú önkormányzati rendelete a vásárokról és piacokról. 18/2001. (VI.27.) Ök. sz. rendelet a vásárokról és piacokról LAKITELEK ÖNKORMÁNYZAT 18/2001.(VI.27.) számú önkormányzati rendelete a vásárokról és piacokról. Az önkormányzat a Lakitelek polgárainak színvonalas

Részletesebben

Elıterjesztés a Piactartásról szóló helyi rendelet-tervezetre

Elıterjesztés a Piactartásról szóló helyi rendelet-tervezetre Aszód Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Címzetes Fıjegyzıjétıl 2170 Aszód, Szabadság tér 9. Tel.28/400-575 /Fax: 28/400-575 Email: jegyzo.aszod@invitel.hu 2043- /2009 szám Elıterjesztés a Piactartásról

Részletesebben

FONYÓDI PIAC- ÉS VÁSÁR ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZAT 2017.

FONYÓDI PIAC- ÉS VÁSÁR ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZAT 2017. FONYÓDI PIAC- ÉS VÁSÁR ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZAT 2017. Szervezet neve: Címe: Fonyód Város Önkormányzat 8640 Fonyód, Fő u.19. Adószáma: 15731405-2-14 Képviseletre jogosult személy neve: Hidvégi József polgármester

Részletesebben

Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2009. (V. 4.) rendelete a Terézvárosi Vásárcsarnokról és piacról

Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2009. (V. 4.) rendelete a Terézvárosi Vásárcsarnokról és piacról Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2009. (V. 4.) rendelete a Terézvárosi Vásárcsarnokról és piacról Módosítás: a) 24/2011. (V. 30.) ör. /2011. VI. 1- A helyi

Részletesebben

Páty Község Önkormányzat Képviselı-testületének 24/2005. (IX. 16.) Kt. számú rendelete a helyi iparőzési adóról

Páty Község Önkormányzat Képviselı-testületének 24/2005. (IX. 16.) Kt. számú rendelete a helyi iparőzési adóról Páty Község Önkormányzat Képviselı-testületének 24/2005. (IX. 16.) Kt. számú rendelete a helyi iparőzési adóról Páty Önkormányzat Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény

Részletesebben

T E R V E Z E T CSÖRÖG KÖZSÉG KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 11/2003.(V. 08.) számú rendelete közterület-használat és közterület-használati díjról

T E R V E Z E T CSÖRÖG KÖZSÉG KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 11/2003.(V. 08.) számú rendelete közterület-használat és közterület-használati díjról T E R V E Z E T CSÖRÖG KÖZSÉG KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 11/2003.(V. 08.) számú rendelete közterület-használat és közterület-használati díjról I. Bevezetı Csörög Község Képviselı-testülete /továbbiakban: képviselı-testület/

Részletesebben

Etyek Község Önkormányzat Képvisel-testületének 15/2007. (VIII. 29.) rendelete. az önkormányzat területén rendezend vásártartás szabályairól

Etyek Község Önkormányzat Képvisel-testületének 15/2007. (VIII. 29.) rendelete. az önkormányzat területén rendezend vásártartás szabályairól Etyek Község Önkormányzat Képvisel-testületének 15/2007. (VIII. 29.) rendelete az önkormányzat területén rendezend vásártartás szabályairól Etyek Község Önkormányzatának Képvisel-testülete a Magyar Köztársaság

Részletesebben

PAKS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 1/1996. (III.01.) SZ. RENDELETE. A vásárokról és a piacokról * (Egységes szerkezetben) A rendelet hatálya

PAKS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 1/1996. (III.01.) SZ. RENDELETE. A vásárokról és a piacokról * (Egységes szerkezetben) A rendelet hatálya PAKS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 1/1996. (III.01.) SZ. RENDELETE A vásárokról és a piacokról * (Egységes szerkezetben) A vásárokról és piacokról szóló 35/1995. (IV.05.) Korm. számú rendeletben foglalt előírások

Részletesebben

PÁSZTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 9/2003. / III.29. / számú rendelete a vásárokról és a piacokról

PÁSZTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 9/2003. / III.29. / számú rendelete a vásárokról és a piacokról PÁSZTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 9/2003. / III.29. / számú rendelete a vásárokról és a piacokról A vásárokról és piacokról szóló 161/2000. /IX.21./ Kormányrendelettel, illetve 202/2002. /IX.14./ Kormányrendelettel

Részletesebben

NAGYKÁTA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISEL

NAGYKÁTA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISEL NAGYKÁTA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 22/2000. (XII.19.), 4/2000. (III.28.), 15/1999. (XII.21.) rendelettel módosított 10/1996. (IV.30.) rendelet az egyes helyi közszolgáltatás kötelezı igénybevételérıl

Részletesebben

Nagyecsed Nagyközség Önkormányzati Képviselő-testület. 16 / 1995. (IX.29.) KT. számú. r e n d e l e t e

Nagyecsed Nagyközség Önkormányzati Képviselő-testület. 16 / 1995. (IX.29.) KT. számú. r e n d e l e t e Nagyecsed Nagyközség Önkormányzati Képviselő-testület 16 / 1995. (IX.29.) KT. számú r e n d e l e t e A vásárokról és piacokról, egységes szerkezetben a KÉPVISELŐ-TESTÜLET A helyi önkormányzatokról szóló

Részletesebben

33/2008 (VI. 30.) RENDELETE AZ ÜZLETEK ÉJSZAKAI NYITVA TARTÁSÁNAK RENDJÉRİL EGYSÉGES SZERKEZETBEN

33/2008 (VI. 30.) RENDELETE AZ ÜZLETEK ÉJSZAKAI NYITVA TARTÁSÁNAK RENDJÉRİL EGYSÉGES SZERKEZETBEN ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİTESTÜLETÉNEK 33/2008 (VI. 30.) RENDELETE AZ ÜZLETEK ÉJSZAKAI NYITVA TARTÁSÁNAK RENDJÉRİL A 45/2008. (VIII. 28.), AZ 52/2008. (IX. 30.), A 24/2009. (VI. 25.) A 42/2009.

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 178. MELLÉKLET: 1 TÁRGY: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének /2011. ( ) önkormányzati rendelete a vásárok és piacok tartásáról (tervezet) E L İ T E R J E

Részletesebben

Sárospatak Város Jegyzıjétıl

Sárospatak Város Jegyzıjétıl Sárospatak Város Jegyzıjétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: spatak.ph@t-online.hu E l ı t e r j e s z t é s - a Képviselı-testületnek - a helyi iparőzési adóról

Részletesebben

Kadarkút Város Önkormányzat Képviselı-testületének 25/2011. (IX.30.) önkormányzati rendelete

Kadarkút Város Önkormányzat Képviselı-testületének 25/2011. (IX.30.) önkormányzati rendelete Hatályos: 2012. május 1.-tıl Egységesítve: 2012. április 30. Kadarkút Város Önkormányzat Képviselı-testületének 25/2011. (IX.30.) önkormányzati rendelete A vásárokról és a piacokról (Módosításokkal egységes

Részletesebben

Mórahalom város Önkormányzata Képviselő-testületének 1 13/2009. (IV. 30.) önkormányzati rendelete a vásárokról, piacokról

Mórahalom város Önkormányzata Képviselő-testületének 1 13/2009. (IV. 30.) önkormányzati rendelete a vásárokról, piacokról Mórahalom város Önkormányzata Képviselő-testületének 1 13/2009. (IV. 30.) önkormányzati rendelete a vásárokról, piacokról Mórahalom város Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló többször módosított

Részletesebben

SÁROSPATAK VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETE 14/2007. (V.31.) r e n d e l e t e. a jármővek behajtási engedélyeinek kiadási és felülvizsgálati rendjérıl

SÁROSPATAK VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETE 14/2007. (V.31.) r e n d e l e t e. a jármővek behajtási engedélyeinek kiadási és felülvizsgálati rendjérıl SÁROSPATAK VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETE 14/2007. (V.31.) r e n d e l e t e a jármővek behajtási engedélyeinek kiadási és felülvizsgálati rendjérıl Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete a helyi

Részletesebben

DEMECSER VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 19/2012.(X.25.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. A piacról

DEMECSER VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 19/2012.(X.25.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. A piacról DEMECSER VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 19/2012.(X.25.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A piacról Demecser Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló törvény 16. (1)

Részletesebben

I.fejezet. 1.. A rendelet az önkormányzat illetékességi területén a közterület használóira terjed ki. II.fejezet

I.fejezet. 1.. A rendelet az önkormányzat illetékességi területén a közterület használóira terjed ki. II.fejezet OZORA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 8/1995.(VII.26) számú önkormányzati rendelete a közterület használatról és a közterület-használati díj megállapításáról. I.fejezet 1.. A rendelet az önkormányzat

Részletesebben

SIMONTORNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK AZ ÖNKORMÁNYZAT TULAJDONÁBAN LÉVŐ PIAC ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZATA

SIMONTORNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK AZ ÖNKORMÁNYZAT TULAJDONÁBAN LÉVŐ PIAC ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZATA 2. melléklet a 129/2013.(XI.25.) KT határozathoz SIMONTORNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK AZ ÖNKORMÁNYZAT TULAJDONÁBAN LÉVŐ PIAC ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZATA Simontornya Város Önkormányzatának

Részletesebben

EGYSÉGES SZERKEZET. a városi piac működési rendjéről. A rendelet hatálya 1.

EGYSÉGES SZERKEZET. a városi piac működési rendjéről. A rendelet hatálya 1. EGYSÉGES SZERKEZET 107. Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 28/2015. (IX.25.) 13, 27/2015. (VIII.05.) 12, 41/2014. (XII.03.) 11, 26/2014. (VIII.08.) 10, 34/2012. (VI. 12.) ÖR, 27/2012.

Részletesebben

Szentes Város Önkormányzata Képviselı-testületének 19/1993.(IX.24.)KT r e n d e l e t e a vásárokról és piacokról

Szentes Város Önkormányzata Képviselı-testületének 19/1993.(IX.24.)KT r e n d e l e t e a vásárokról és piacokról Szentes Város Önkormányzata Képviselı-testületének 19/1993.(IX.24.)KT r e n d e l e t e a vásárokról és piacokról Módosítva: 12/1995.(V.12.)KT, 18/1995.(VI.23.)KT, 25/1997./VI.27./KT, 4/1999./II.13./KT,

Részletesebben

Mátranovák községi Önkormányzat. 5/2001. (IV.27.) rendelete

Mátranovák községi Önkormányzat. 5/2001. (IV.27.) rendelete Mátranovák községi Önkormányzat Képviselı-testületének 5/2001. (IV.27.) rendelete Mátranovák községben a közszolgáltatások után fizetendı bérleti és térítési díjakról. Mátranovák községi Önkormányzat Képviselıtestületének

Részletesebben

I. fejezet. A rendelet hatálya 1..

I. fejezet. A rendelet hatálya 1.. Cserkeszőlő Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 18/2010/IX.14./sz., a 12/2010/V.26./sz.és a 9/2008/II.19./rendeletekkel módositott 35/2002/XII.10./sz.rendelete a Piac és vásártartásról. /egységes/

Részletesebben

30/2007.(X.29.) MÖK sz. rendelet. Az önkormányzat által megállapított helyi díjakról

30/2007.(X.29.) MÖK sz. rendelet. Az önkormányzat által megállapított helyi díjakról 30/2007.(X.29.) MÖK sz. rendelet Az önkormányzat által megállapított helyi díjakról Mezőberény Város Önkormányzati Képviselő-testülete az Alkotmány 44/A. (2) bekezdésében, a helyi önkormányzatokról szóló

Részletesebben

2/2012. (II.29.) 17/1994. (IV.26.)

2/2012. (II.29.) 17/1994. (IV.26.) Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlésének 2/2012. (II.29.) önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában lévı lakások és helyiségek elidegenítésérıl szóló 17/1994. (IV.26.) Kgy. rendelet módosításáról

Részletesebben

Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének. 23/2007. (X. 31.) Önkormányzati Rendelete

Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének. 23/2007. (X. 31.) Önkormányzati Rendelete Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 23/2007. (X. 31.) Önkormányzati Rendelete a fizetı parkolás rendjérıl Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testülete a közúti közlekedésrıl szóló

Részletesebben

I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK FELSİZSOLCA NAGYKÖZSÉG KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 14/1991. (XI.30.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A HELYI ADÓKRÓL (A 16/1993. (IX.25.), a 6/1995. (V.26.), a 11/1995. (XII.8.), a 12/1996. (XII.20.), a 14/1999.

Részletesebben

Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének február 23-i ülésére

Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének február 23-i ülésére 3. E L İ T E R J E S Z T É S Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2011. február 23-i ülésére Tárgy: Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének /2011. ( ) önkormányzati rendelete

Részletesebben

Sárospatak Város Képviselı-testülete. 13/1994. (IV.21.) számú. r e n d e l e t e. az önkormányzat tulajdonában lévı lakások elidegenítésérıl

Sárospatak Város Képviselı-testülete. 13/1994. (IV.21.) számú. r e n d e l e t e. az önkormányzat tulajdonában lévı lakások elidegenítésérıl Sárospatak Város Képviselı-testülete 13/1994. (IV.21.) számú r e n d e l e t e az önkormányzat tulajdonában lévı lakások elidegenítésérıl (Egységes szerkezetben) 8 Sárospatak Város Képviselı-testülete

Részletesebben

30/2007.(X.29.) MÖK sz. rendelet. Az önkormányzat által megállapított helyi díjakról

30/2007.(X.29.) MÖK sz. rendelet. Az önkormányzat által megállapított helyi díjakról 30/2007.(X.29.) MÖK sz. rendelet Az önkormányzat által megállapított helyi díjakról Mezőberény Város Önkormányzati Képviselő-testülete az Alkotmány 44/A. (2) bekezdésében, a helyi önkormányzatokról szóló

Részletesebben

1 KÉTHELY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 12/2005. (VII.01.) RENDELETE. a közterület-használatról

1 KÉTHELY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 12/2005. (VII.01.) RENDELETE. a közterület-használatról 1 KÉTHELY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 12/2005. (VII.01.) RENDELETE a közterület-használatról Kéthely Község Önkormányzatának Képviselıtestülete a helyi önkormányzatokról szóló módosított

Részletesebben

30/2007.(X.29.) MÖK sz. rendelet. Az önkormányzat által megállapított helyi díjakról

30/2007.(X.29.) MÖK sz. rendelet. Az önkormányzat által megállapított helyi díjakról 30/2007.(X.29.) MÖK sz. rendelet Az önkormányzat által megállapított helyi díjakról Mezőberény Város Önkormányzati Képviselő-testülete az Alkotmány 44/A. (2) bekezdésében, a helyi önkormányzatokról szóló

Részletesebben

2. A rendelet hatálya

2. A rendelet hatálya Szeghalom Város Önkormányzat Képviselıtestületének /2010. (../..) önkormányzati rendelete az üzletek éjszakai nyitva tartásának rendjérıl és a közterületen való szeszesitalfogyasztás korlátozásának szabályairól

Részletesebben

Paks Város Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2016. (III. 29.) önkormányzati rendelete. a vásárokról és a piacokról *

Paks Város Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2016. (III. 29.) önkormányzati rendelete. a vásárokról és a piacokról * Paks Város Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2016. (III. 29.) önkormányzati rendelete a vásárokról és a piacokról * Paks Város Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében

Részletesebben

1. - hoz. A piactér tekintetében a helyrajzi-számok összevonásából adódóan szükséges módosítani és pontosítani a korábbi meghatározást. 2.

1. - hoz. A piactér tekintetében a helyrajzi-számok összevonásából adódóan szükséges módosítani és pontosítani a korábbi meghatározást. 2. Városi Önkormányzat Jegyzőjétől H-2740 Abony Kossuth tér 1. Telefon/Fax: (53) 360-010 Telefon: (53) 361-571 Az előterjesztés készítésében közreműködött: Településfejlesztési osztály Abokom Nonprofit Kft.

Részletesebben

Ordacsehi Község Önkormányzatának 9/2003 (X. 29.) számú önkormányzati rendelete. a közterület-használat rendjérıl

Ordacsehi Község Önkormányzatának 9/2003 (X. 29.) számú önkormányzati rendelete. a közterület-használat rendjérıl Ordacsehi Község Önkormányzatának 9/2003 (X. 29.) számú önkormányzati rendelete a közterület-használat rendjérıl A módosításokkal egységes szerkezetben. Utolsó átvezetett módosítás: 11/2006. (IX. 21.)

Részletesebben