Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download ""

Átírás

1 Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2005. (II.18.) rendelete a vásárokról és a piacokról Lajosmizse Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a vásárokról és a piacokról szóló 35/1995. (IV.5.) Kormány rendelet 5. (1) bekezdésében és a 6. (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján az alábbi rendeletet alkotja: A rendelet hatálya 1. A rendelet hatálya kiterjed : Lajosmizse város közigazgatási területén megrendezésre kerülő vásárokra és piacokra. Vásár, piac helye 2. (1) A vásár: országos állat és kirakodóvásár, búcsúvásár, heti állatvásár, / továbbiakban: vásár/ helye: Lajosmizse, Vásártér, a Görgey Artúr út jobb oldala, a táblával jelölt helyen. (2) A piac: élelmiszer-, termény-, kisállat-, kirakodó-, zöldség-gyümölcs piac, /továbbiakban: piac / helye: Lajosmizse, Szent Imre tér, melynek északi oldalán kerítéssel körülhatárolt részében zöldség-gyümölcs-, élelmiszer-, kisállat piac található. A Szent Imre tér déli oldalán a kerítéssel körülvett részben a kirakodó-, és használtcikk piac van elhelyezve, a körforgalomban kialakított árusító helyeken a termény-piac található. A Szent Imre tér nyugati oldalán a körforgalmi közút szélétől a vasútig terjedő terület a gépjárműről történő árusításra szolgál. Vásár és piac ideje 3. (1)A vásár / kivétel a heti állatvásár/ : a minden évben elkészülő vásárnaptár szerint évente 13 alkalommal, minden hó első vasárnapján és augusztus utolsó vasárnapján / búcsú-vásár/ kerül megrendezésre. A heti állatvásárt minden héten csütörtökön tartjuk. A vásár nyitvatartása: évszaktól függetlenül: 06-12óráig. (2)A piac: minden csütörtökön és szombaton kerül megrendezésre. A piac és a heti állatvásár amennyiben munkaszüneti napra esik akkor az előző munkanapon tartjuk meg. A piac nyitvatartása: évszaktól függetlenül: óráig.

2 2 A helyfoglalás rendje 4. (1) Vásáron és piacon csak a fenntartó által kijelölt helyen szabad árusítani. (2) Ha a kereskedelmi tevékenység engedélyhez kötött, csak az engedély bemutatása után lehet a helyet elfoglalni. (3) Vásáron a helyfoglalás sorrendje a következő: a./ a zárt pavilonok tulajdonosai, b./ érkezés szerint. (4) Piacon a helyfoglalás sorrendje a következő: a./ a zárt és nyitott pavilonokban a tulajdonos vagy a bérlő a kirakodó részen, b./ az élelmiszerpiacon az önkormányzat tulajdonában levő, de bérbeadható asztalok bérlői és a saját asztalok tulajdonosai, c./ a körforgalomban a kijelölt elárusítóhelyek bérlői, d./ az alkalmi jelleggel árusításra érkezők. Helypénz 5. (1) Lajosmizse Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az árusítást helypénz, tartós igénybevétel esetén / min. 3 hónap / bérleti díj, a parkolóhelyek igénybevételét parkolási díj fizetéséhez köti. (2) A helypénz, a parkolási díj,valamint a bérleti díjak mértékét e rendelet 1. számú melléklete tartalmazza. (3) A helypénz beszedésének szabályai: - a helypénzt a vásáron és a piacon az elfoglalásra kerülő terület nagysága után, a parkolási díjat a parkoló jármű típusa alapján kell helypénzbeszedők útján megfizetni a bejáratoknál helyjegy, vagy /igény szerint/ készpénzfizetési számla ellenében. (4) Piaci és vásári helyjegyként csak nyomdailag előállított, szigorú számadású nyomtatványon a fenntartó által nyilvántartásba vett, lebélyegzett, vagy Lajosmizse Város Önkormányzata nevére előnyomtatott jegyet lehet felhasználni. (5) A piacon és vásáron a járművek elhelyezésére táblával jelölt parkolóhelyek állnak rendelkezésre. (6) A helypénzbeszedő köteles az általa beszedett helypénzzel, parkolási díjjal a piacot, vásárt követő munkanapon 12 óráig elszámolni a Polgármesteri Hivatal Pénztárában. Vásárok és piacok rendje 6. (1) A piac területén a termékek árusítására az alábbi árusító helyek lettek kialakítva: - zárt pavilonok - nyitott pavilonok - önkormányzati tulajdonú asztalok - az árusok tulajdonát képező asztalok - a termény-piacon lévő elárusítóhelyek. (2) Az árusító helyek kivéve az árusok saját tulajdonát képező asztalokat, és a zárt pavilonokat- tartós igénybevételére lehetőség van, bérlet formájában.

3 3 (3) A zárt pavilonokat csak bérlet alapján vehetik igénybe az árusok melynek legrövidebb bérleti ideje 3 hónap max. 1 év, melyre e rendelet 2. számú mellékletét képező bérleti szerződést kell kötni. A bérleti díjról, e rendelet 1. számú melléklete rendelkezik. (4) A nyitott pavilonok és termény-piacon lévő elárusító helyek szintén bérelhetők- minimum 6 hónapra max. 1 évre - melynek bérleti díját és a használatkor fizetendő helypénzt e rendelet 1. számú melléklete tartalmazza. (5) Az önkormányzat tulajdonában lévő asztalok bérelhetősége, min. 3 hónap max. 1 év. (6) Az árusok tulajdonát képező asztalok által elfoglalt hely után- min. 6 hónapra max.1.évre előre-bérleti díjat kell fizetni a rendelet 1.számú melléklete alapján. A saját tulajdonú asztalokat névtáblával meg kell jelölni az azonosíthatóság végett. Aki az e rendeletben foglalt helyfoglalási bérleti díjat nem fizeti meg, annak asztalát a piac fenntartója a piac területéről elszállíthatja a tulajdonos kártérítési igénye nélkül. (7) Az árusítóhelyek bérleti díját a Lajosmizse Város Önkormányzat költségvetési számlájára kell befizetni -számla alapján készpénz-átutalási megbízáson / csekken /-, vagy készpénzfizetési számla ellenében a helyszínen a helypénzszedők útján. (8) A bérelhető árusító helyek a piac nyitása után egy óráig tarthatók fenn a bérlők részére. Ha addig nem érkeznek meg, a fenntartó a helypénz megfizetése mellett az arra igényt tartó árus rendelkezésére bocsátja a helyet árusítás céljára arra a piaci napra. (9) A piac kirakodó és élelmiszerpiac részén jármű csak addig tartózkodhat, amíg az áru kirakodása megtörténik. Ezt követően a járművet a parkolóban, kerékpártárolóban kell elhelyezni. (10) A parkolóban és a kerékpártárolóban elhelyezett járművekért a piac, vásár fenntartója anyagi felelősséggel nem tartozik. (11) A vásártérre az a jármű hajthat be, amelyen eladás céljából árut helyeztek el. A többi jármű a vásártér közvetlen közelében lévő kialakított parkolóhelyet köteles igénybe venni. (12) Az elárusítóhelyek és a piac, vásár területének tisztántartása a fenntartó feladata. Záró rendelkezések 7. (1) Ez a rendelet a kihirdetésétől számított 8. napon lép hatályba. (2)A kihirdetéssel egyidejűleg hatályát veszti Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselőtestületének a vásárokról és a piacokról szóló 16/2004.(V.6.) rendelete, valamint az ezt módosító 32/2004.(XI.17.) rendelet. Zsigó Viktor polgármester sk. Kutasiné Nagy Katalin jegyző sk. A rendelet kihirdetésének napja: 2005.február 18. Kutasiné Nagy Katalin jegyző sk.

4 4 1. számú melléklet A vásár, piac területére bevitt állatok, termények és egyéb területfoglalások helypénze, bérleti és parkolási díjak I. Helypénz 1. Állatok Ft/db Ló, szarvasmarha Csikó, borjú Hízott sertés, anyakoca Malac Süldő Juh, kecske Bárány, gida Nyúl, egyéb kisállat 50.- Napos baromfi 5.- Baromfi, egyéb szárnyasok Élelmiszerek Tojás, tejtermék, zöldség, gyümölcs termények stb. Ft / m Kis láda / Mű10,Mű5, kisméretű faláda / Ft/db 70.- Nagy GEV méretű láda Ft/db Kirakodók Büfé-kocsi, pecsenyesütők, üdítőital mérők Ft / m / nap Egyéb árusok sátrainak helyfoglalása Ft / m / nap Piaci bérelt fedett pavilonok helyfoglalása Ft / m / nap II. Bérleti díjak Állandó, zárt pavilonok /Ft/hó/ Nyitott pavilonok és terménypiaci árusító helyek bérleti díja Ft/ hó Piaci bérelt asztalok bérleti díja Ft /m /hó + helypénz Saját asztalok helyfoglalása Ft/ m/hó II.. Parkolási díjak/vásárba bevitt járművek is/ Árusoknak a vásárba bevitt gépjárműveik után Ft /nap Egy-kétfogatú szekér, kocsi Talicska, kézikocsi 50.- Motorkerékpár 60.- Személygépkocsi Kerékpár t. összsúly alatti tehergépjármű és személygépkocsi utánfutóval Ft/alkalom t. összsúly feletti tehergépjármű és a traktor vontatóval /Ft/ alkalom/ IV. Egyéb A piactéren és a vásártéren üzemelő nyilvános illemhely használati díja 50.- A lakossági hirdetmények hangosbemondóban történő elhangzása szó / Ft 20.- Elektromos áram biztosítása a vásártéren Ft/ nap Elekromos áram biztosítása a piactéren Ft/ nap Körhintás, mutatványos Ft/m

5 5 Ikt. sz.: / számú melléklet BÉRLETI SZERZŐDÉS mely létrejött egyrészről Lajosmizse Város Önkormányzata /Zsigó Viktor polgármester képviseletében/ -mint bérbeadó - másrészről,név:. cím:.....szám. alatti lakos - mint bérlő - között a lajosmizsei Szent Imre téren (piactéren) található, árusító pavilonok bérlése tárgyában, az alábbi feltételekkel: 1./ A bérlő bérbe veszi a...sz. árusító pavilont...tól... ig terjedő időszakra, a.../2004. (...) rendeletben megállapított... Ft/hó, /azaz:... forint/ bérleti díjért. 2./ A bérleményt köteles az átvett állapotában megtartani, állapotára vigyázni, bármilyen károkozást a piac fenntartójának azonnal jelenteni. 3./ A bérleményt tovább bérbe adni, bérleti jogot átruházni nem lehet. 4./ A bérleménybe a piac fenntartójának engedélyével bevezetheti a közműveket - saját költségén -, mely költségek a bérleti díjban nem számolhatók el. A felmerülő rezsiköltség a bérlőt terheli /víz, villany/. 5./ A szerződésben meghatározott időszakra vonatkozó bérleti díjat 3 havonta egy összegben előre köteles megfizetni számla alapján, csekken- az Önkormányzat költségvetési számlájára. 6./ A bérleti díj tartalmazza a helyfoglalás díját, valamint az építmény bérleti díját. 7./ A bérleti szerződés azonnali hatállyal megszűnik a bérleti díj visszafizetése nélkül, ha a bérlő a bérleményben kárt okoz, vagy a bérleti díjat nem fizeti meg. 8./ Az árusító pavilonban végzett költségráfordítások a szerződés megszűnésekor nem érvényesíthetők, a bérbe-adóval szemben. /víz, villany, stb./ 9./ Átalakítás csak a bérbeadó hozzájárulásával történhet. 10./ A szerződésben nem szabályozott vitás kérdésekben a Ptk. vonatkozó rendeletei az irányadók. Lajosmizse, 200..év...hó...nap bérlő bérbeadó Szig.szám: Telefonszám: Kapják: bérlő pénzügy irattár

Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének február 23-i ülésére

Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének február 23-i ülésére 3. E L İ T E R J E S Z T É S Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2011. február 23-i ülésére Tárgy: Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének /2011. ( ) önkormányzati rendelete

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 32/2012. (X. 16.) önkormányzati rendelete a vásárokról és a piacokról 1 Lajosmizse Város Önkormányzatának Képviselı-testülete az Alaptörvény 32. cikk

Részletesebben

C S A N Á D P A L O T A NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 11/2009. (V. 28.) ÖR.

C S A N Á D P A L O T A NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 11/2009. (V. 28.) ÖR. C S A N Á D P A L O T A NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 11/2009. (V. 28.) ÖR. rendelete a vásár és piac rendjéről Záradék: Kihirdetés ideje: 2009. május 28. Hatálybalépés ideje: 2009. június

Részletesebben

1. - hoz. A piactér tekintetében a helyrajzi-számok összevonásából adódóan szükséges módosítani és pontosítani a korábbi meghatározást. 2.

1. - hoz. A piactér tekintetében a helyrajzi-számok összevonásából adódóan szükséges módosítani és pontosítani a korábbi meghatározást. 2. Városi Önkormányzat Jegyzőjétől H-2740 Abony Kossuth tér 1. Telefon/Fax: (53) 360-010 Telefon: (53) 361-571 Az előterjesztés készítésében közreműködött: Településfejlesztési osztály Abokom Nonprofit Kft.

Részletesebben

Mezőkövesd város Önkormányzatának 39/2005. (XII. 01.) ÖK számú R E N D E L E T E

Mezőkövesd város Önkormányzatának 39/2005. (XII. 01.) ÖK számú R E N D E L E T E Mezőkövesd város Önkormányzatának 39/2005. (XII. 01.) ÖK számú R E N D E L E T E a városi piac és vásár fenntartásának, használatának és rendjének szabályozásáról Mezőkövesd város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Mezőkövesd város Önkormányzatának 39/2005. (XII. 01.) ÖK számú R E N D E L E T E

Mezőkövesd város Önkormányzatának 39/2005. (XII. 01.) ÖK számú R E N D E L E T E Mezőkövesd város Önkormányzatának 39/2005. (XII. 01.) ÖK számú R E N D E L E T E a városi piac és vásár fenntartásának, használatának és rendjének szabályozásáról Mezőkövesd város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Vásár- és piac fenntartása (1)Abony Város Önkormányzata a város területén ezen rendelet alapján tart fenn piacokat és rendez vásárokat.

Vásár- és piac fenntartása (1)Abony Város Önkormányzata a város területén ezen rendelet alapján tart fenn piacokat és rendez vásárokat. 1 Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2001. (XII. 6.) rendelete a vásár- és piactartás rendjéről (egységes szerkezetben a módosításáról szóló 40/2004.(XI.30.), 34/2008. (XI.28.),24/2009.

Részletesebben

Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2009. /V. 28./ rendelete a piacok vásárok rendjéről

Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2009. /V. 28./ rendelete a piacok vásárok rendjéről Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2009. /V. 28./ rendelete a piacok vásárok rendjéről Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete az az 1999. évi LXIX törvény,

Részletesebben

Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselıtestületének 22/2004. (VII. 1.) önkormányzati rendelete a vásárokról és piacokról

Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselıtestületének 22/2004. (VII. 1.) önkormányzati rendelete a vásárokról és piacokról Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselıtestületének 22/2004. (VII. 1.) önkormányzati rendelete a vásárokról és piacokról Módosítva: - Hatályba léptetve: 2004. (VII. 1.) 30/2005. (X. 21.) 2005. X. 21.

Részletesebben

Kistelek Város Képviselő-testülete 7/1991. (VI.13.) Kt. rendelete a vásárokról és a piacokról (egységes szerkezetben) 1 A rendelet hatálya

Kistelek Város Képviselő-testülete 7/1991. (VI.13.) Kt. rendelete a vásárokról és a piacokról (egységes szerkezetben) 1 A rendelet hatálya Kistelek Város Képviselő-testülete 7/1991. (VI.13.) Kt. rendelete a vásárokról és a piacokról (egységes szerkezetben) 1 A rendelet hatálya (1) A rendelet hatálya kiterjed Kistelek város területén működő

Részletesebben

A rendelet hatálya. Vásár- és piac fenntartása Piacok, vásárok helye, ideje 3. 6

A rendelet hatálya. Vásár- és piac fenntartása Piacok, vásárok helye, ideje 3. 6 1 Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2001. (XII. 6.) rendelete a vásár- és piactartás rendjéről (egységes szerkezetben a módosításáról szóló 40/2004.(XI.30.), 34/2008. (XI.28.),24/2009.

Részletesebben

Rákóczifalva Város Önkormányzat Képviselő-testületének 121/2010. (XII. 15.) önkormányzati határozata a vásárok és piacok üzemeltetési szabályzatáról

Rákóczifalva Város Önkormányzat Képviselő-testületének 121/2010. (XII. 15.) önkormányzati határozata a vásárok és piacok üzemeltetési szabályzatáról Rákóczifalva Város Önkormányzat Képviselő-testületének 121/2010. (XII. 15.) önkormányzati határozata a vásárok és piacok üzemeltetési szabályzatáról Rákóczifalva Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

30/2007.(X.29.) MÖK sz. rendelet. Az önkormányzat által megállapított helyi díjakról

30/2007.(X.29.) MÖK sz. rendelet. Az önkormányzat által megállapított helyi díjakról 30/2007.(X.29.) MÖK sz. rendelet Az önkormányzat által megállapított helyi díjakról Mezőberény Város Önkormányzati Képviselő-testülete az Alkotmány 44/A. (2) bekezdésében, a helyi önkormányzatokról szóló

Részletesebben

30/2007.(X.29.) MÖK sz. rendelet. Az önkormányzat által megállapított helyi díjakról

30/2007.(X.29.) MÖK sz. rendelet. Az önkormányzat által megállapított helyi díjakról 30/2007.(X.29.) MÖK sz. rendelet Az önkormányzat által megállapított helyi díjakról Mezőberény Város Önkormányzati Képviselő-testülete az Alkotmány 44/A. (2) bekezdésében, a helyi önkormányzatokról szóló

Részletesebben

30/2007.(X.29.) MÖK sz. rendelet. Az önkormányzat által megállapított helyi díjakról

30/2007.(X.29.) MÖK sz. rendelet. Az önkormányzat által megállapított helyi díjakról 30/2007.(X.29.) MÖK sz. rendelet Az önkormányzat által megállapított helyi díjakról Mezőberény Város Önkormányzati Képviselő-testülete az Alkotmány 44/A. (2) bekezdésében, a helyi önkormányzatokról szóló

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 40/2001. (VII.1.) számú. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 40/2001. (VII.1.) számú. r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 40/2001. (VII.1.) számú r e n d e l e t e a vásárokról és piacokról szóló, többször módosított 29/1995. (VII.01.) sz. rendelet módosításáról A Közgyűlés vásárokról

Részletesebben

Pénzügyi, Területfejlesztési és Közbeszerzési Bizottság

Pénzügyi, Területfejlesztési és Közbeszerzési Bizottság Elıterjesztés 1. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. október 15-i rendkívüli ülésére Tárgy: Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének /2012. ( ) önkormányzati rendelete

Részletesebben

24/2008.(IX.17.) rendelete

24/2008.(IX.17.) rendelete Ásotthalom Község Önkormányzat Képviselő-testületének 24/2008.(IX.17.) rendelete a helyi vásárok és piacok tartásának rendjéről Módosítás: 11/2009.(V.13.) rendelet 26/2009.(XI.26.) rendelet Hatályos: 2009.

Részletesebben

Mórahalom város Önkormányzata Képviselő-testületének 1 13/2009. (IV. 30.) önkormányzati rendelete a vásárokról, piacokról

Mórahalom város Önkormányzata Képviselő-testületének 1 13/2009. (IV. 30.) önkormányzati rendelete a vásárokról, piacokról Mórahalom város Önkormányzata Képviselő-testületének 1 13/2009. (IV. 30.) önkormányzati rendelete a vásárokról, piacokról Mórahalom város Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló többször módosított

Részletesebben

Rákóczifalva Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 17/2015. (IX. 25.) önkormányzati rendelete. a piacokról és vásárokról

Rákóczifalva Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 17/2015. (IX. 25.) önkormányzati rendelete. a piacokról és vásárokról Rákóczifalva Város Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2015. (IX. 25.) önkormányzati rendelete a piacokról és vásárokról Rákóczifalva Város Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye

Részletesebben

7/2010.(V.26.) SZ. RENDELETE. A helyi piac működési rendjéről

7/2010.(V.26.) SZ. RENDELETE. A helyi piac működési rendjéről KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2010.(V.26.) SZ. RENDELETE A helyi piac működési rendjéről Sajólád község Önkormányzatának Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló többször módosított 1990. évi CXV.

Részletesebben

21/2008. (05.06.) Kgy. rendelet 1. Vásár rendezéséről és piac tartásáról

21/2008. (05.06.) Kgy. rendelet 1. Vásár rendezéséről és piac tartásáról 21/2008. (05.06.) Kgy. rendelet 1 Vásár rendezéséről és piac tartásáról Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében

Részletesebben

Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzat Polgármesterétől Képviselő-testület március hónap 30. napján tartandó ülésére

Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzat Polgármesterétől Képviselő-testület március hónap 30. napján tartandó ülésére Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzat Polgármesterétől Képviselő-testület 2017. március hónap 30. napján tartandó ülésére Tárgy: a vásárokról és a piacokról szóló rendelet elfogadása. Döntési dokumentumok

Részletesebben

31/2015. (X.30.) Ör. számú rendelete a vásárok és piacok fenntartásáról

31/2015. (X.30.) Ör. számú rendelete a vásárok és piacok fenntartásáról 31/2015. (X.30.) Ör. számú rendelete a vásárok és piacok fenntartásáról Törökszentmiklós Városi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói

Részletesebben

LAKITELEK ÖNKORMÁNYZAT 18/2001.(VI.27.) számú önkormányzati rendelete a vásárokról és piacokról.

LAKITELEK ÖNKORMÁNYZAT 18/2001.(VI.27.) számú önkormányzati rendelete a vásárokról és piacokról. 18/2001. (VI.27.) Ök. sz. rendelet a vásárokról és piacokról LAKITELEK ÖNKORMÁNYZAT 18/2001.(VI.27.) számú önkormányzati rendelete a vásárokról és piacokról. Az önkormányzat a Lakitelek polgárainak színvonalas

Részletesebben

9/2012. (II. 20.) sz. önkormányzati

9/2012. (II. 20.) sz. önkormányzati 0 MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK a vásárokról és piacokról szóló 9/2012. (II. 20.) sz. önkormányzati R E ND E L E T E Egységes szerkezetben: 17/2014. (VIII. 04.) sz. önkormányzati

Részletesebben

Mezıberény Város Önkormányzati Képviselı-testületének 30/2007.(X.29.) MÖK sz. rendelete. Az önkormányzat által megállapított helyi díjakról

Mezıberény Város Önkormányzati Képviselı-testületének 30/2007.(X.29.) MÖK sz. rendelete. Az önkormányzat által megállapított helyi díjakról Módosította: 26/2008.(X.28.) MÖK sz. rendelet, a 11/2009.(VI.30.) MÖK sz. rendelet, a 21/2009.(X.27.) MÖK rendelet, valamint a 22/2010.(XI.30.) MÖK rendelet. Mezıberény Város Önkormányzati Képviselı-testületének

Részletesebben

FONYÓDI PIAC- ÉS VÁSÁR ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZAT 2017.

FONYÓDI PIAC- ÉS VÁSÁR ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZAT 2017. FONYÓDI PIAC- ÉS VÁSÁR ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZAT 2017. Szervezet neve: Címe: Fonyód Város Önkormányzat 8640 Fonyód, Fő u.19. Adószáma: 15731405-2-14 Képviseletre jogosult személy neve: Hidvégi József polgármester

Részletesebben

K I V O N A T. Dunaföldvár Város Önkormányzata Száma: /2012.

K I V O N A T. Dunaföldvár Város Önkormányzata Száma: /2012. Száma: 881-11/2012. rendkívüli zárt ülésének jegyzőkönyvéből. 72/2012.(IV.03.) KT. Dunaföldvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a csődeljárásról és felszámolási eljárásról szóló 1991. évi XLIX.

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 43/2011. (VII. 5.) önkormányzati rendelete a vásárok és piacok tartásáról * a módosításokkal egységes szerkezetben Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának

Részletesebben

A rendelet hatálya. A vásár és piac ideje, üzemeltetője

A rendelet hatálya. A vásár és piac ideje, üzemeltetője Dabas Város Önkormányzata Képviselő-testületének 36 / 2017. (IX.1.) önkormányzati rendelete a vásárokról és a piacokról Dabas Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében

Részletesebben

Nagykálló Város Önkormányzat. 26/1995. (XII. 04.) Önk. r e n d e l e t e

Nagykálló Város Önkormányzat. 26/1995. (XII. 04.) Önk. r e n d e l e t e Nagykálló Város Önkormányzat 26/1995. (XII. 04.) Önk. r e n d e l e t e a vásárokról és piacokról (egységes szerkezetben a 29/2008. (V.05.) Önk.,32/2009.(IX.30.) Önk., 18/2012. (VI.01.) Önk. rendelettel)

Részletesebben

POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/1991. (X. 01.) ÖNK. SZ. RENDELETE

POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/1991. (X. 01.) ÖNK. SZ. RENDELETE POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/1991. (X. 01.) ÖNK. SZ. RENDELETE a vásárokról és a piacokról (a módosításokkal egységes szerkezetben) 15/1995. (XI. 01.) Önk. sz. rendelet szövege vastag betűvel

Részletesebben

DEMECSER VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 19/2012.(X.25.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. A piacról

DEMECSER VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 19/2012.(X.25.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. A piacról DEMECSER VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 19/2012.(X.25.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A piacról Demecser Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló törvény 16. (1)

Részletesebben

A rendelet hatálya. A vásár és piac ideje, üzemeltetője

A rendelet hatálya. A vásár és piac ideje, üzemeltetője Dabas Város Önkormányzata Képviselő-testületének 36 / 2017. (IX.1.) önkormányzati rendelete a vásárokról és a piacokról Dabas Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében

Részletesebben

PIACCSARNOK Kft. (5052 Újszász, Kossuth út 43.) TULAJDONÁBAN LÉVŐ PIAC ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZATA

PIACCSARNOK Kft. (5052 Újszász, Kossuth út 43.) TULAJDONÁBAN LÉVŐ PIAC ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZATA PIACCSARNOK Kft. (5052 Újszász, Kossuth út 43.) TULAJDONÁBAN LÉVŐ PIAC ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZATA A Piaccsarnok kft a vásárokról, a piacokról és a bevásárlóközpontokról szóló 55/2009. (III.13) Korm. rendelet

Részletesebben

A rendelet hatálya. A vásár és piac ideje, üzemeltetője

A rendelet hatálya. A vásár és piac ideje, üzemeltetője Dabas Város Önkormányzata Képviselő-testületének 36 / 2017. (IX.1.) önkormányzati rendelete a vásárokról és a piacokról Dabas Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében

Részletesebben

A PIACOKRÓL ÉS VÁSÁROKRÓL

A PIACOKRÓL ÉS VÁSÁROKRÓL KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10/1993. (IV.10.) Ökr. számú r e n d e l e t e A PIACOKRÓL ÉS VÁSÁROKRÓL (a 36/1993. (XII.2.), a 9/2000. (V.18.), a 13/2004. (V.3.), a 24/2009. (XII.11.)

Részletesebben

A Mohácsi Önkormányzat 16/1996. (IV.29.) r e n d e l e t e a piacok és vásárok tartásáról

A Mohácsi Önkormányzat 16/1996. (IV.29.) r e n d e l e t e a piacok és vásárok tartásáról A Mohácsi Önkormányzat 16/1996. (IV.29.) r e n d e l e t e a piacok és vásárok tartásáról (Egységes szerkezetben a módosításról szóló 24/2013.(XII.13.), 31/2012.(XII.17.), 14/2012.(V.2.), 34/2011.(XII.16.),

Részletesebben

Vásár- és piac fenntartása

Vásár- és piac fenntartása Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2001. (XII. 6.) rendelete a vásár- és piactartás rendjéről (egységes szerkezetben a módosításáról szóló 40/2004.(XI.30.) és 34/2008. (XI.28.) számú rendeletekkel)

Részletesebben

A rendelet hatálya. A vásár és piac ideje, üzemeltetője

A rendelet hatálya. A vásár és piac ideje, üzemeltetője Dabas Város Önkormányzata Képviselő-testületének 36 / 2017. (IX.1.) önkormányzati rendelete a vásárokról és a piacokról Dabas Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében

Részletesebben

7/2015. (IV.23.) Önkormányzati rendelete. a helyi vásárok és piac rendjéről. 1. Általános rendelkezések

7/2015. (IV.23.) Önkormányzati rendelete. a helyi vásárok és piac rendjéről. 1. Általános rendelkezések Szegvár Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2015. (IV.23.) Önkormányzati rendelete a helyi vásárok és piac rendjéről Szegvár Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország helyi

Részletesebben

Nagykőrös Város Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2012. (III.30.) önkormányzati rendelete a vásárok és a piacok fenntartásáról

Nagykőrös Város Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2012. (III.30.) önkormányzati rendelete a vásárok és a piacok fenntartásáról Nagykőrös Város Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2012. (III.30.) önkormányzati rendelete a vásárok és a piacok fenntartásáról Nagykőrös Város Önkormányzat Képviselő-testülete az laptörvény 32. cikk

Részletesebben

CSORVÁS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELİ-TESTÜLETE 26/2003.(XII.19.) r e n d e l e t e

CSORVÁS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELİ-TESTÜLETE 26/2003.(XII.19.) r e n d e l e t e CSORVÁS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELİ-TESTÜLETE 26/2003.(XII.19.) r e n d e l e t e egyes önkormányzati rendeletek módosításáról 1. A piacokról és a piaci helypénzszedésrıl szóló 9/1990.(XII.19.)

Részletesebben

Nagykőrös Város Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2012. (III.30.) önkormányzati rendelete a vásárok és a piacok fenntartásáról

Nagykőrös Város Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2012. (III.30.) önkormányzati rendelete a vásárok és a piacok fenntartásáról Nagykőrös Város Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2012. (III.30.) önkormányzati rendelete a vásárok és a piacok fenntartásáról Nagykőrös Város Önkormányzat Képviselő-testülete az laptörvény 32. cikk

Részletesebben

A közterületek használatáról

A közterületek használatáról Gyöngyöshalász községi Önkormányzata Képviselőtestületének 12/2008. (V.22.) önkormányzati rendelete és az azt módosító 17/2008.(VI.26.), 19/2013.(XII.10) önkormányzati rendeletei egységes szerkezetben

Részletesebben

2015. augusztus 1-től hatályos szöveg (egységes szerkezetben) KISVÁRDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 13/2008. (VI.26.) r e n d e l e t e

2015. augusztus 1-től hatályos szöveg (egységes szerkezetben) KISVÁRDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 13/2008. (VI.26.) r e n d e l e t e 2015. augusztus 1-től hatályos szöveg (egységes szerkezetben) KISVÁRDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 13/2008. (VI.26.) r e n d e l e t e a parkolás szabályairól és a parkolási díj megállapításáról

Részletesebben

1.. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

1.. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Csataszög Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2012.(IX.04.) rendelettel módosított 8/2012 (IV. 25.) önkormányzati rendelete a piacokról és vásárokról Csataszög Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

A rendelet hatálya. A piac fenntartása, az ünnepi vásár rendezése

A rendelet hatálya. A piac fenntartása, az ünnepi vásár rendezése Pécel Város Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2011. (VII. 8.) önkormányzati rendelete a vásárokról és a piacokról (Egységes szerkezetbe foglalva. 2018. június 1-től hatályos állapot.) Pécel Város

Részletesebben

Lenti Város Önkormányzat képviselő-testületének

Lenti Város Önkormányzat képviselő-testületének Lenti Város Önkormányzat képviselő-testületének a 9/2011. (III. 21.), a 12/2011. (III. 31.), a 17/2011. (IV. 28.), az 5/2012. (II.10.), valamint a 46/2012. (V.30.) önkormányzati rendeletekkel módosított

Részletesebben

Hosszúhetény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 6/2008.(VII.07.) rendelete a közterület-használatról

Hosszúhetény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 6/2008.(VII.07.) rendelete a közterület-használatról Hosszúhetény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 6/2008.(VII.07.) rendelete a közterület-használatról Hosszúhetény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi

Részletesebben

EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT. 27/2001. (VIII.24.) számú R E N D E L E T E. A vásárokról és piacokról. (Módosításokkal egységes szerkezetben)

EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT. 27/2001. (VIII.24.) számú R E N D E L E T E. A vásárokról és piacokról. (Módosításokkal egységes szerkezetben) EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT 27/2001. (VIII.24.) számú R E N D E L E T E A vásárokról és piacokról (Módosításokkal egységes szerkezetben) 1 Edelény Város Önkormányzata a helyi Önkormányzatokról szóló 1999.

Részletesebben

Várpalota város Önkormányzati Képviselő-testületének. 2/1994. (III.8.) számú rendelete

Várpalota város Önkormányzati Képviselő-testületének. 2/1994. (III.8.) számú rendelete Várpalota város Önkormányzati Képviselő-testületének 2/1994. (III.8.) számú rendelete Várpalota város Önkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló - többször módosított - 3/1991. (II. 22.)

Részletesebben

JÁSZLADÁNY NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 16/2004. (IV. 30) RENDELETE. a közterületek használatáról, vásár- és piactartásról

JÁSZLADÁNY NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 16/2004. (IV. 30) RENDELETE. a közterületek használatáról, vásár- és piactartásról JÁSZLADÁNY NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 16/2004. (IV. 30) RENDELETE a közterületek használatáról, vásár- és piactartásról (módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szöveg) 1 Jászladány Nagyközség képviselő

Részletesebben

Nagybánhegyes község Önkormányzatának 7/1994./VI. 30./ számú R E N D E L E T E. a közterület használatáról és közterület-használati díjról.

Nagybánhegyes község Önkormányzatának 7/1994./VI. 30./ számú R E N D E L E T E. a közterület használatáról és közterület-használati díjról. Nagybánhegyes község Önkormányzatának 7/1994./VI. 30./ számú R E N D E L E T E a közterület használatáról és közterület-használati díjról. A rendelet hatálya 1.. E rendelet hatálya kiterjed az ingatlan-nyilvántartás

Részletesebben

Tolna Város Önkormányzatának 11/2004. (III. 30.) Ör. rendelete piac és vásárok tartásáról

Tolna Város Önkormányzatának 11/2004. (III. 30.) Ör. rendelete piac és vásárok tartásáról Tolna Város Önkormányzatának 11/2004. (III. 30.) Ör. rendelete piac és vásárok tartásáról Tolna Város Önkormányzatának Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv. 16.. (1) bekezdésében

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 325 MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Javaslat a vásári és piaci díjtételek módosítására ( t e r v e z e t ) E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK

Részletesebben

Sülysáp Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2014. (XI.28.) önkormányzati rendelete a helyi termelői piac működéséről és üzemeltetéséről

Sülysáp Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2014. (XI.28.) önkormányzati rendelete a helyi termelői piac működéséről és üzemeltetéséről Sülysáp Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2014. (XI.28.) önkormányzati rendelete a helyi termelői piac működéséről és üzemeltetéséről Sülysáp Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Előterjesztés Dévaványa Város Önkormányzatának a február 26-án tartandó soros Képviselő-testületi ülésére

Előterjesztés Dévaványa Város Önkormányzatának a február 26-án tartandó soros Képviselő-testületi ülésére Előterjesztés Dévaványa Város Önkormányzatának a 2015. február 26-án tartandó soros Képviselő-testületi ülésére B. 3. Tisztelt Képviselő-testület! Dévaványa Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2004.

Részletesebben

I. fejezet. A rendelet hatálya 1..

I. fejezet. A rendelet hatálya 1.. Cserkeszőlő Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 18/2010/IX.14./sz., a 12/2010/V.26./sz.és a 9/2008/II.19./rendeletekkel módositott 35/2002/XII.10./sz.rendelete a Piac és vásártartásról. /egységes/

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2012. november 23-i nyilvános ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2012. november 23-i nyilvános ülésére 5. NAPIREND Ügyiratszám: 2/1135/2012. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2012. november 23-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívott: A vásárokról és piacokról

Részletesebben

FEHÉRGYARMAT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK. 5/1996.(IV. 25.) Önk. számú rendelete

FEHÉRGYARMAT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK. 5/1996.(IV. 25.) Önk. számú rendelete FEHÉRGYARMAT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 5/1996.(IV. 25.) Önk. számú rendelete a parkolás szabályairól és a parkolási díjak megállapításáról Fehérgyarmat Város Képviselő- testülete a közúti

Részletesebben

21/2008. (X.30.) rendelet a piacról

21/2008. (X.30.) rendelet a piacról 21/2008. (X.30.) rendelet a piacról (egységes szerkezetben: a 29/2011. (X.30.) számú önkormányzati rendelettel és a 18/2012. (VII.26.) számú önkormányzati rendelettel) Vecsés város Önkormányzatának Képviselő

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Dunaföldvár Város Képviselő-testülete Száma: 881-12/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Dunaföldvár Város Képviselő-testületének 2012. április 03-án (Kedden) megtartott rendkívüli üléséről. Az ülés helye:

Részletesebben

(TERVEZET) Vál Község Önkormányzat Képviselő-testületének./2013. (..) rendelete a vásárokról és piacokról

(TERVEZET) Vál Község Önkormányzat Képviselő-testületének./2013. (..) rendelete a vásárokról és piacokról (TERVEZET) Vál Község Önkormányzat Képviselő-testületének./2013. (..) rendelete a vásárokról és piacokról Vál Község Önkormányzat Képviselő-testülete (továbbiakban képviselő-testület) a Magyarország helyi

Részletesebben

Nagyecsed Nagyközség Önkormányzati Képviselő-testület. 16 / 1995. (IX.29.) KT. számú. r e n d e l e t e

Nagyecsed Nagyközség Önkormányzati Képviselő-testület. 16 / 1995. (IX.29.) KT. számú. r e n d e l e t e Nagyecsed Nagyközség Önkormányzati Képviselő-testület 16 / 1995. (IX.29.) KT. számú r e n d e l e t e A vásárokról és piacokról, egységes szerkezetben a KÉPVISELŐ-TESTÜLET A helyi önkormányzatokról szóló

Részletesebben

Zákányszék Község Képviselő-testülete 19/2003. (IX. 23.) Ör. számú rendelete a helyi állatvásárról, kirakodóvásárról és élelmiszer piacról

Zákányszék Község Képviselő-testülete 19/2003. (IX. 23.) Ör. számú rendelete a helyi állatvásárról, kirakodóvásárról és élelmiszer piacról Zákányszék Község Képviselő-testülete 19/2003. (IX. 23.) Ör. számú rendelete a helyi állatvásárról, kirakodóvásárról és élelmiszer piacról 2013. március 29-i módosítást követően Egységes szerkezetben Zákányszék

Részletesebben

Kengyel Község Önkormányzati Képviselő-testületének

Kengyel Község Önkormányzati Képviselő-testületének Kengyel Község Önkormányzati Képviselő-testületének 12/1995/VI13./, 21/1999/XII20./,15/2002/XII.20./, 9/2007./V.0/, 9/2009./IX.0/számú rendeletekkel módosított, kiegészített 199 évi 9.számú önkormányzati

Részletesebben

BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 16 /2001.(IV.27. ) r e n d e l e t e A VÁSÁROKRÓL ÉS PIACOKRÓL

BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 16 /2001.(IV.27. ) r e n d e l e t e A VÁSÁROKRÓL ÉS PIACOKRÓL BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 16 /2001.(IV.27. ) r e n d e l e t e A VÁSÁROKRÓL ÉS PIACOKRÓL A módosításokkal egységes szerkezetben Utolsó átvezetett módosítás: 10/2012. (III. 08.) rendelet. Hatályos

Részletesebben

12/2004. (IV.24.) Orosházi Önkormányzati rendelet

12/2004. (IV.24.) Orosházi Önkormányzati rendelet 12/2004. (IV.24.) Orosházi Önkormányzati rendelet a fizető-parkolóhelyek működésének és igénybevételének rendjéről egységes szerkezetben a módosítására kiadott 19/2004. (VII.15.) Orosházi Önkormányzati

Részletesebben

Füzesabony Város Önkormányzatának 19/2009.(IV.29.) rendelete a vásárok és piacok tartásáról

Füzesabony Város Önkormányzatának 19/2009.(IV.29.) rendelete a vásárok és piacok tartásáról 7. melléklet Füzesabony Város Önkormányzatának 19/2009.(IV.29.) rendelete a vásárok és piacok tartásáról Füzesabony Város Önkormányzatának Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének 43/2011. (VII. 5.) önkormányzati rendelete a vásárok és piacok tartásáról * a módosításokkal egységes szerkezetben Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának

Részletesebben

SIMONTORNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK AZ ÖNKORMÁNYZAT TULAJDONÁBAN LÉVŐ PIAC ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZATA

SIMONTORNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK AZ ÖNKORMÁNYZAT TULAJDONÁBAN LÉVŐ PIAC ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZATA 2. melléklet a 129/2013.(XI.25.) KT határozathoz SIMONTORNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK AZ ÖNKORMÁNYZAT TULAJDONÁBAN LÉVŐ PIAC ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZATA Simontornya Város Önkormányzatának

Részletesebben

Nagyecsed Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 10 / 2004.( IV. 05. ) Ör. r e n d e l e t e

Nagyecsed Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 10 / 2004.( IV. 05. ) Ör. r e n d e l e t e Nagyecsed Város Önkormányzat Képviselő-testületének 10 / 2004.( IV. 05. ) Ör. r e n d e l e t e A közterületek használatáról (egységes szerkezetben a 25/2005. (X.28.) önkörmányzati rendelettel) Nagyecsed

Részletesebben

Piliscsaba Nagyközség Önkormányzatának. 4/2012. (I. 31.) számú rendelete a gépjármű várakozóhelyek megváltásáról

Piliscsaba Nagyközség Önkormányzatának. 4/2012. (I. 31.) számú rendelete a gépjármű várakozóhelyek megváltásáról Piliscsaba Nagyközség Önkormányzatának 4/2012. (I. 31.) számú rendelete a gépjármű várakozóhelyek megváltásáról Piliscsaba Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32.

Részletesebben

Mórahalom város Önkormányzata Képviselı-testületének 1 13/2009. (IV. 30.) önkormányzati rendelete a vásárokról, piacokról

Mórahalom város Önkormányzata Képviselı-testületének 1 13/2009. (IV. 30.) önkormányzati rendelete a vásárokról, piacokról Mórahalom város Önkormányzata Képviselı-testületének 1 13/2009. (IV. 30.) önkormányzati rendelete a vásárokról, piacokról Mórahalom város Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról szóló többször módosított

Részletesebben

ELŐSZÁLLÁS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 3/2015. (I. 29.) önkormányzati rendelete

ELŐSZÁLLÁS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 3/2015. (I. 29.) önkormányzati rendelete ELŐSZÁLLÁS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 3/2015. (I. 29.) önkormányzati rendelete az önkormányzati tulajdonú lakások és a helyiségek bérletének megállapításáról Előszállás Nagyközség Önkormányzatának

Részletesebben

KAPUVÁR VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT PIACSZABÁLYZATA

KAPUVÁR VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT PIACSZABÁLYZATA KAPUVÁR VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT PIACSZABÁLYZATA Kapuvár Városi Önkormányzat Képviselő-testülete az 55/2009.(III. 13.) Korm. rendelet 6. (1) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján a vásárokról és piacokról

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Bugyi Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2008.(VI.23.) rendelete A PIACI ÁRUSÍTÓ HELY MŰKÖDÉSI RENDJÉRŐL egységes szerkezetben a 13/2012. (V.20.); 23/2013. (XII.20.) sz. önk. rendelettel

Részletesebben

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének 43/2011. (VII. 5.) önkormányzati rendelete a vásárok és piacok tartásáról *

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének 43/2011. (VII. 5.) önkormányzati rendelete a vásárok és piacok tartásáról * Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének 43/2011. (VII. 5.) önkormányzati rendelete a vásárok és piacok tartásáról * Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyőlése az Alkotmány

Részletesebben

PAKS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 1/1996. (III.01.) SZ. RENDELETE. A vásárokról és a piacokról * (Egységes szerkezetben) A rendelet hatálya

PAKS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 1/1996. (III.01.) SZ. RENDELETE. A vásárokról és a piacokról * (Egységes szerkezetben) A rendelet hatálya PAKS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 1/1996. (III.01.) SZ. RENDELETE A vásárokról és a piacokról * (Egységes szerkezetben) A vásárokról és piacokról szóló 35/1995. (IV.05.) Korm. számú rendeletben foglalt előírások

Részletesebben

Abony Városi Önkormányzat Polgármesterétől H-2740 Abony Tel.,fax: (53) 360-010 Kossuth tér 1.

Abony Városi Önkormányzat Polgármesterétől H-2740 Abony Tel.,fax: (53) 360-010 Kossuth tér 1. Abony Városi Önkormányzat Polgármesterétől H-2740 Abony Tel.,fax: (53) 360-010 Kossuth tér 1. Az előterjesztés készítésében közreműködött: Az előterjesztést megtárgyalja: Gazdasági Bizottság Pénzügyi Bizottság

Részletesebben

1. Általános rendelkezések. A rendelet hatálya. Értelmező rendelkezések

1. Általános rendelkezések. A rendelet hatálya. Értelmező rendelkezések Cibakháza Nagyközség Képviselő-testületének 15/2015. (XI.19.) számú önkormányzati rendelete A vásárok és a piacok tartásáról Cibakháza Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32.

Részletesebben

Sárvár város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2011.(VI.24.) önkormányzati rendelete a parkolási rendről

Sárvár város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2011.(VI.24.) önkormányzati rendelete a parkolási rendről Sárvár város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2011.(VI.24.) önkormányzati rendelete a parkolási rendről Sárvár város Önkormányzati Képviselő-testülete a közúti közlekedésről szóló 1988.évi I.tv.

Részletesebben

Abaújszántó Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2015 (III.31.) önkormányzati rendelete a helyi vásárról és a helyi termelői piacról

Abaújszántó Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2015 (III.31.) önkormányzati rendelete a helyi vásárról és a helyi termelői piacról Abaújszántó Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2015 (III.31.) önkormányzati rendelete a helyi vásárról és a helyi termelői piacról Abaújszántó Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

amely létrejött egyrészről

amely létrejött egyrészről Területbérleti szerződés amely létrejött egyrészről Sárospatak Város Önkormányzata - székhelye: H-3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. KSH száma: 15350095-7511-321-05, képviseletében: Aros János alpolgármester

Részletesebben

A rendelet hatálya. Általános szabályok

A rendelet hatálya. Általános szabályok Kaskantyú Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2000.(XII.1.) önkormányzati rendelete a közterület használatáról Kaskantyú Község Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény

Részletesebben

a közterületek használatáról

a közterületek használatáról 1 Tabdi Község Képviselőtestülete 5/1998. (III. 25.) Kt. sz. rendelete a közterületek használatáról Tabdi Község Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. (1) bekezdése

Részletesebben

Vásárok, piacok rendeltetése és fenntartása

Vásárok, piacok rendeltetése és fenntartása Gyömrő Város Önkormányzatának 18/2002. (VI. 13.) sz. rendelete a piacokról és vásárokról Az 1/2003. (I.23.),27/2003. (XII.22.), a22/2004. (XII.16.) 23/2005. (IX.15.), a 34/2005. (XII.15.) 16/2006. (XII.14.)

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 29/1995.(VII.1.) számú. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 29/1995.(VII.1.) számú. r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 29/1995.(VII.1.) számú r e n d e l e t e a vásárokról és piacokról (egységes szerkezetben a 17/1997. (III.1.) sz., 46/1997. (VI.1.) sz., 30/1998. (VII.1.) a

Részletesebben

KISVÁRDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 22/2008./XI.14./ r e n d e l e t e. a piacokról és vásárokról 1.. A rendelet hatálya

KISVÁRDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 22/2008./XI.14./ r e n d e l e t e. a piacokról és vásárokról 1.. A rendelet hatálya KISVÁRDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 22/2008./XI.14./ r e n d e l e t e a piacokról és vásárokról Kisvárda város Önkormányzati Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló többször

Részletesebben

3. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása

3. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Vargáné Fodor Rita Előterjeszti:Mezőfi

Részletesebben

Salföld Község Önkormányzat Képviselő-testület. 9/2003.(V.10.) rendelet. a fizető parkolók működéséről és igénybevételük rendjéről 1..

Salföld Község Önkormányzat Képviselő-testület. 9/2003.(V.10.) rendelet. a fizető parkolók működéséről és igénybevételük rendjéről 1.. Salföld Község Önkormányzat Képviselő-testület 9/2003.(V.10.) rendelet a fizető parkolók működéséről és igénybevételük rendjéről 1.. Területi hatály (1) Az Önkormányzati rendelet hatálya a község közigazgatási

Részletesebben

I. RÉSZ. A rendelet hatálya 1.

I. RÉSZ. A rendelet hatálya 1. Kazincbarcika Város Önkormányzatának 26/2004. (IX. 03.) számú rendelete az Önkormányzat tulajdonában álló lakások bérleti díjáról és a lakbértámogatás rendjéről Kazincbarcika Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Tardona Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 18/2016. ( II. 15.) határozata

Tardona Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 18/2016. ( II. 15.) határozata Tardona Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2016. ( II. 15.) határozata az Önkormányzat tulajdonában lévő nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbe vételének szabályozásáról, valamint a bérleti

Részletesebben

Albertirsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2004. (VII. 30.) rendelete a fizető parkolók működéséről és igénybevételük rendjéről

Albertirsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2004. (VII. 30.) rendelete a fizető parkolók működéséről és igénybevételük rendjéről Albertirsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2004. (VII. 30.) rendelete a fizető parkolók működéséről és igénybevételük rendjéről Albertirsa Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi

Részletesebben

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/2007. ( II.23. ) r e n d e l e t e. Vásárok és piacok rendjéről. Hatályos:

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/2007. ( II.23. ) r e n d e l e t e. Vásárok és piacok rendjéről. Hatályos: A KÉPVISELŐ-TESTÜLET ÚJFEHÉRTÓ VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/2007. ( II.23. ) r e n d e l e t e Vásárok és piacok rendjéről Hatályos: 2015. 01. 01-től a helyi önkormányzatokról szóló többször módosított

Részletesebben

Tápiószele Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete. 18/2005. (X. 25.) rendelete. a közterületek használatáról

Tápiószele Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete. 18/2005. (X. 25.) rendelete. a közterületek használatáról Tápiószele Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete 18/2005. (X. 25.) rendelete a közterületek használatáról - módosításokkal egységes szerkezetben - Tápiószele Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Jegyzőkönyvi kivonat DEMECSER VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 33/2014.(III.13.) HATÁROZATA. A városi sportpálya bérbeadásáról

Jegyzőkönyvi kivonat DEMECSER VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 33/2014.(III.13.) HATÁROZATA. A városi sportpálya bérbeadásáról Jegyzőkönyvi kivonat Készült Demecser Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. március 13. napján a Demecseri Polgármesteri Hivatal A épülete (4516. Demecser, Kétezer-egy tér 1.) Polgármester Irodájában

Részletesebben

Nagykálló Város Önkormányzat. 5/2009. (II.06.) Önk. r e n d e l e t

Nagykálló Város Önkormányzat. 5/2009. (II.06.) Önk. r e n d e l e t Nagykálló Város Önkormányzat 5/2009. (II.06.) Önk. r e n d e l e t parkolóhelyek létesítéséről, valamint nem fizető parkolók üzemeltetésének szabályozásáról (egységes szerkezetben a 8/2010. (II.19.), 18/2012.

Részletesebben