1. - hoz. A piactér tekintetében a helyrajzi-számok összevonásából adódóan szükséges módosítani és pontosítani a korábbi meghatározást. 2.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "1. - hoz. A piactér tekintetében a helyrajzi-számok összevonásából adódóan szükséges módosítani és pontosítani a korábbi meghatározást. 2."

Átírás

1 Városi Önkormányzat Jegyzőjétől H-2740 Abony Kossuth tér 1. Telefon/Fax: (53) Telefon: (53) Az előterjesztés készítésében közreműködött: Településfejlesztési osztály Abokom Nonprofit Kft. Az előterjesztést véleményezi: Pénzügyi Bizottság Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület május 30-i ülésére Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének a vásár és piactartás rendjéről szóló 16/2001. (XII. 6.) számú önkormányzati rendelet módosítására Tisztelt Képviselő-testület! Általános indoklás Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 66/2013. (III.28.) számú határozatával döntött a Lehetőségeink Fő tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése KMOP-5.2.1/B-09-2f azonosító számú projekt részét képező Abony Piaccsarnok és fedett piac megvalósulásához kapcsolódóan a piaci üzlethelyiségek hasznosításáról. A határozat 3. pontja értelmében szükséges a 16/2001. (XII. 06.) számú a vásár- és piactartás rendjéről szóló önkormányzati rendelet módosítása a megépülő piaccsarnok szabályos és gazdaságos működtetésének biztosítása miatt. Részletes Indoklás 1. - hoz A piactér tekintetében a helyrajzi-számok összevonásából adódóan szükséges módosítani és pontosítani a korábbi meghatározást hoz A vásáron és piacon folytatható tevékenységek pontos meghatározását tartalmazza. 3. -hoz A korlátozást tartalmazza, mely nem engedélyezi a piaccsarnok és a fedett piactér területén kívüli árusítást. 4. -hoz A helyjegy megváltásához fűződő szabályozást tartalmazza.

2 5. -hoz Az árustani kívánt áruk elhelyezésének és tárolásának szabályozását határozza meg. 7. -hoz A piaccsarnok üzlethelységeinek hasznosítására vonatkozó jogszabályi rendelkezést írja le. 8. -hoz A piaccsarnok és fedett piactér üzemeltetésére vonatkozó rendelkezéseket határozza meg. 9. -hoz Az új piaccsarnok és fedett piactér gazdaságos működtetése érdekében javasolt új díjszabás bevezetése, amely a mellékletekben kerül meghatározásra hoz A nyitást követő átmeneti időszak után a gazdaságos üzemeltetést biztosító helypénzek bevezetése indokolt. Tisztelt Képviselő-testület! Kérem az előterjesztés megvitatását, és Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének a vásár- és piactartás rendjéről szóló 16/2001. (XII. 6.) számú önkormányzati rendelet módosításának elfogadását. Abony, május 10. Dr. Balogh Pál sk. jegyző

3 Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének../2013. (.) önkormányzati rendelete Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének a vásár és piactartás rendjéről szóló 16/2001. (XII. 6.) számú önkormányzati rendeletének módosításáról Abony Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében kapott felhatalmazás és a helyi önkormányzatokról szóló CLXXXIX. Törvény 13. (1) bek. 14. pontja alapján figyelemmel a vásárokról és piacokról szóló 55/2009.(III.13.) Korm. rendeletben valamint a vásári, piaci és vásárcsarnoki árusítás közegészségügyi szabályairól 59/1999. (XI. 26.) EüM rendeletben foglaltakra Abony Város Önkormányzata a következőket rendeli el: A vásár- és piactartás rendjéről szóló önkormányzati rendelet 3. helyébe 3. (1) Piacot és vásárt az önkormányzati rendeletben feltüntetett helyen, továbbá esetenként kijelölt területen szabad tartani. 1. (2) Országos kirakodó- és állatvásár a.) helye: Abony, 0161/1 hrsz-ú (7 ha 8998 m²) b.) időpontja: Az illetékes bizottság által évente meghatározott vásárnaptár szerint. c.) Időtartama: 5-14 óráig (3) Havi állatvásár a.) helye: Abony, 0161/1 hrsz-ú (7 ha 8998 m²) b.) időpontja: Az illetékes bizottság által évente meghatározott vásárnaptár szerint. c.) Időtartama: 5-14 óráig (4) Búcsúvásár a.) helye: Abony, 0161/1 hrsz-ú (7 ha 8998 m²) b.) időpontja: Az illetékes bizottság által évente meghatározott vásárnaptár szerint. c.) Időtartama: 5-14 óráig (5) Napi élelmiszer- és használtcikk piac a.) helye: Abony, 859/4 hrsz-ú (7755 m²) b.) időpontja: A hét minden napja. c.) Időtartama: a piaccsarnok tekintetében 5-19 óráig, a fedett piactér tekintetében 5-14 óráig. A vásár- és piactartás rendjéről szóló önkormányzati rendelet 4. (3) bekezdése helyébe a 2. (3) Vásáron és piacon a kereskedelmi tevékenységre, az értékesített termékre, az értékesítő helyre vonatkozó jogszabályi rendelkezéseknek és hatósági előírásoknak megfelelően termékértékesítés, továbbá vendéglátó-ipari, kölcsönző, megőrző, mutatványos, valamint helyben végezhető kereskedelmi szolgáltató és javítóipari tevékenység folytatható. 3

4 A vásár- és piactartás rendjéről szóló önkormányzati rendelet 5. (2) bekezdése az alábbiakkal egészül ki: 3. (2) A piacon az árusok kizárólag a piaccsarnok és a fedett piactér területén kijelölt területen árusíthatnak. A vásár- és piactartás rendjéről szóló önkormányzati rendelet 6. (1) a.) bekezdése helyébe a 4. a.) A napi helyhasználók a helyjegy megváltásával a piac nyitásától zárásáig tartó árusítására jogosultak. Napi helyhasználat esetén ugyanez a hely többször is kiadható, ha azt a helyhasználó elhagyta. Ebben az esetben is az egész napra megállapított helyhasználati díjat kell megfizetni. A vásár- és piactartás rendjéről szóló önkormányzati rendelet 6. (3) bekezdése helyébe a 5. (3) A felhozott áruk elhelyezése sátrak és asztalok felállítása az árusítási idő előtt 1 órával lehetséges. Az elpakolás az árusítási idő leteltét követő 1 órán belül kötelező. A Piaccsarnok tekintetében az árusító asztalok tároló szekrényeiből nem kell kipakolna, ha az árus rendelkezik havi helybiztosítási díjjal. 6. A vásár- és piactartás rendjéről szóló önkormányzati rendelet 7. (1) bekezdése helyébe a (1) Vásáron, piacon az árusítás után helypénzt, árusítóhelyiségek, illetve azok elhelyezéséhez szükséges terület rendelkezésre bocsátása esetén az 1. és 2. számű mellékletekben meghatározott - bérleti díjat kell fizetni. A vásár- és piactartás rendjéről szóló önkormányzati rendelet 7. (6) bekezdése helyébe a 7. (6) A piaccsarnokban lévő üzlethelyiségek hasznosítása bérbeadás útján történik. A bérbeadás az önkormányzati tulajdonban lévő nem lakás célú helyiségek bérletéről, valamint elidegenítésükről szóló 14/2007. (IV.12.) számú rendelet szabályait kell alkalmazni azzal az eltéréssel, hogy a bérleti szerződésnek tartalmaznia kell a bolt üzletkörét is. 8.

5 A vásár- és piactartás rendjéről szóló önkormányzati rendelet 11. a következő bekezdéssel egészül ki: (5) A vásár és piac rendjét - figyelemmel e rendelet előírásaira- az Üzemeltető határozza meg. Az Üzemeltető saját hatáskörben készít Házi rendet amelyet a biztonságos és szabályos üzemletetés érdekében, a piacfelügyelő betartat a piac használóival (árusok, vevők) szemben. (1) A rendelet 1.sz. melléklete helyébe jelen rendelet 1. sz. melléklete lép. 9. (2) A rendelet a jelen rendelet 2. sz. melléklet szerinti 2. sz. melléklettel egészül ki. Záró rendelkezés 10. (1) E rendelet a (2) bekezdésben foglaltak kivételével július 15. napján lép hatályba. (2) A rendelet 2. sz. melléklete helyébe október 01. napjától a jelen rendelet 3. sz. melléklete lép. Kelt: Abony Város Képviselő-testületének május 30-i ülésén Romhányiné dr. Balogh Edit polgármester dr. Balogh Pál jegyző Kihirdetve: dr. Balogh Pál jegyző 5

6 Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 16/2001.(XII.6.) sz. rendeletének 1. számú melléklete I. Vásár helypénzdíjak Helypénz megnevezése évi díjak Állatok darabonként Szopós csikó, borjú 420,- Ft/db Hízott sertés, anyakoca 395,- Ft/db Szopós malac 3 hónaposig 130,- Ft/db Süldő malac 3 hónapostól 160,- Ft/db Bárány, juh, kecske 160,- Ft/db Ló, szarvasmarha, szamár, öszvér 475,- Ft/db Tyúk és egyéb baromfi 30,- Ft/db Liba, pulyka, nyúl 55,- Ft/db Kacsa 30,- Ft/db Pelyhes baromfi, napos csibe 110,- Ft/10db Szárnyas vad 160,- Ft/db Vásár területére bevitt járművek után fizetendő díjak Tehergépkocsi 365,- Ft/db Tehergépkocsi + pótkocsi 1000,- Ft/db Személygépkocsi 210,- Ft/db Személygépkocsi + utánfutó 290,-Ft/db Egyéb díjak Piaci WC 80,- Ft Kerékpár őrzése 30,-Ft/kerékpár A szolgáltatási díjak az Áfá-t tartalmazzák.

7 Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 16/2001.(XII.6.) sz. rendeletének 2. számú melléklete II. Piac helypénz és egyéb díjak Bérelhető fix asztal (2 x1 m) Ft/db/nap Őstermelő esetében. Bérelhető fix asztal (2 x1m) Ft/ db/ nap Kereskedő esetében. Bérelhető hely/mobil asztal Ft/db/nap Őstermelő esetében. (2 x1m) Bérelhető hely/mobil asztal Ft/ db/nap Kereskedő esetében. (2 x1m) Helybiztosítási díj Ft/ hó/ asztal Helyfoglalási díj Ft/nap/ asztal WC használat díja 50.- Ft/alkalom E rendelet 2. sz. melléklet július 15. napján lép hatályba. A szolgáltatási díjak az Áfá-t tartalmazzák. 7

8 Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 16/2001.(XII.6.) sz. rendeletének 3. számú melléklete II. Piac helypénz és egyéb díjak Bérelhető fix asztal (2X1 m) Ft/db/nap Őstermelő esetében. Bérelhető fix asztal (2x1m) Ft/ db/ nap Kereskedő esetében. Bérelhető hely/mobil asztal Ft/db/nap Őstermelő esetében. (2x1m) Bérelhető hely/mobil asztal Ft/ db/nap Kereskedő esetében. (2x1m) Helybiztosítási díj Ft/ hó/ asztal Helyfoglalási díj Ft/nap/ asztal WC használat díja 50.- Ft/alkalom E rendelet 3. sz. melléklet október 1. napján lép hatályba. A szolgáltatási díjak az Áfá-t tartalmazzák.

Vásár- és piac fenntartása (1)Abony Város Önkormányzata a város területén ezen rendelet alapján tart fenn piacokat és rendez vásárokat.

Vásár- és piac fenntartása (1)Abony Város Önkormányzata a város területén ezen rendelet alapján tart fenn piacokat és rendez vásárokat. 1 Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2001. (XII. 6.) rendelete a vásár- és piactartás rendjéről (egységes szerkezetben a módosításáról szóló 40/2004.(XI.30.), 34/2008. (XI.28.),24/2009.

Részletesebben

A rendelet hatálya. Vásár- és piac fenntartása Piacok, vásárok helye, ideje 3. 6

A rendelet hatálya. Vásár- és piac fenntartása Piacok, vásárok helye, ideje 3. 6 1 Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2001. (XII. 6.) rendelete a vásár- és piactartás rendjéről (egységes szerkezetben a módosításáról szóló 40/2004.(XI.30.), 34/2008. (XI.28.),24/2009.

Részletesebben

1.. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

1.. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Csataszög Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2012.(IX.04.) rendelettel módosított 8/2012 (IV. 25.) önkormányzati rendelete a piacokról és vásárokról Csataszög Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

31/2015. (X.30.) Ör. számú rendelete a vásárok és piacok fenntartásáról

31/2015. (X.30.) Ör. számú rendelete a vásárok és piacok fenntartásáról 31/2015. (X.30.) Ör. számú rendelete a vásárok és piacok fenntartásáról Törökszentmiklós Városi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói

Részletesebben

Kistelek Város Képviselő-testülete 7/1991. (VI.13.) Kt. rendelete a vásárokról és a piacokról (egységes szerkezetben) 1 A rendelet hatálya

Kistelek Város Képviselő-testülete 7/1991. (VI.13.) Kt. rendelete a vásárokról és a piacokról (egységes szerkezetben) 1 A rendelet hatálya Kistelek Város Képviselő-testülete 7/1991. (VI.13.) Kt. rendelete a vásárokról és a piacokról (egységes szerkezetben) 1 A rendelet hatálya (1) A rendelet hatálya kiterjed Kistelek város területén működő

Részletesebben

Vásár- és piac fenntartása

Vásár- és piac fenntartása Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2001. (XII. 6.) rendelete a vásár- és piactartás rendjéről (egységes szerkezetben a módosításáról szóló 40/2004.(XI.30.) és 34/2008. (XI.28.) számú rendeletekkel)

Részletesebben

Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzat Polgármesterétől Képviselő-testület március hónap 30. napján tartandó ülésére

Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzat Polgármesterétől Képviselő-testület március hónap 30. napján tartandó ülésére Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzat Polgármesterétől Képviselő-testület 2017. március hónap 30. napján tartandó ülésére Tárgy: a vásárokról és a piacokról szóló rendelet elfogadása. Döntési dokumentumok

Részletesebben

Előterjesztés Dévaványa Város Önkormányzatának a február 26-án tartandó soros Képviselő-testületi ülésére

Előterjesztés Dévaványa Város Önkormányzatának a február 26-án tartandó soros Képviselő-testületi ülésére Előterjesztés Dévaványa Város Önkormányzatának a 2015. február 26-án tartandó soros Képviselő-testületi ülésére B. 3. Tisztelt Képviselő-testület! Dévaványa Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2004.

Részletesebben

Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2005. (II.18.) rendelete a vásárokról és a piacokról Lajosmizse Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a vásárokról és a piacokról szóló 35/1995.

Részletesebben

Vásárok, piacok rendeltetése és fenntartása

Vásárok, piacok rendeltetése és fenntartása Gyömrő Város Önkormányzatának 18/2002. (VI. 13.) sz. rendelete a piacokról és vásárokról Az 1/2003. (I.23.),27/2003. (XII.22.), a22/2004. (XII.16.) 23/2005. (IX.15.), a 34/2005. (XII.15.) 16/2006. (XII.14.)

Részletesebben

Mórahalom város Önkormányzata Képviselő-testületének 1 13/2009. (IV. 30.) önkormányzati rendelete a vásárokról, piacokról

Mórahalom város Önkormányzata Képviselő-testületének 1 13/2009. (IV. 30.) önkormányzati rendelete a vásárokról, piacokról Mórahalom város Önkormányzata Képviselő-testületének 1 13/2009. (IV. 30.) önkormányzati rendelete a vásárokról, piacokról Mórahalom város Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló többször módosított

Részletesebben

Mezőkövesd város Önkormányzatának 39/2005. (XII. 01.) ÖK számú R E N D E L E T E

Mezőkövesd város Önkormányzatának 39/2005. (XII. 01.) ÖK számú R E N D E L E T E Mezőkövesd város Önkormányzatának 39/2005. (XII. 01.) ÖK számú R E N D E L E T E a városi piac és vásár fenntartásának, használatának és rendjének szabályozásáról Mezőkövesd város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. március 9-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: A piac működéséről szóló új önkormányzati rendelet elfogadása Iktatószám:

Részletesebben

24/2008.(IX.17.) rendelete

24/2008.(IX.17.) rendelete Ásotthalom Község Önkormányzat Képviselő-testületének 24/2008.(IX.17.) rendelete a helyi vásárok és piacok tartásának rendjéről Módosítás: 11/2009.(V.13.) rendelet 26/2009.(XI.26.) rendelet Hatályos: 2009.

Részletesebben

A PIACOKRÓL ÉS VÁSÁROKRÓL

A PIACOKRÓL ÉS VÁSÁROKRÓL KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10/1993. (IV.10.) Ökr. számú r e n d e l e t e A PIACOKRÓL ÉS VÁSÁROKRÓL (a 36/1993. (XII.2.), a 9/2000. (V.18.), a 13/2004. (V.3.), a 24/2009. (XII.11.)

Részletesebben

A rendelet hatálya. A vásár és piac ideje, üzemeltetője

A rendelet hatálya. A vásár és piac ideje, üzemeltetője Dabas Város Önkormányzata Képviselő-testületének 36 / 2017. (IX.1.) önkormányzati rendelete a vásárokról és a piacokról Dabas Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület november 25-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület november 25-i ülésére Városi Önkormányzat Polgármesterétől H-2740 Abony Kossuth tér 1. : (53) 360-049 : (53) 360-049 Előterjesztés előkészítésében közreműködött: Hatósági és Építésügyi Osztály Településfejlesztési Osztály Az

Részletesebben

Mezőkövesd város Önkormányzatának 39/2005. (XII. 01.) ÖK számú R E N D E L E T E

Mezőkövesd város Önkormányzatának 39/2005. (XII. 01.) ÖK számú R E N D E L E T E Mezőkövesd város Önkormányzatának 39/2005. (XII. 01.) ÖK számú R E N D E L E T E a városi piac és vásár fenntartásának, használatának és rendjének szabályozásáról Mezőkövesd város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 325 MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Javaslat a vásári és piaci díjtételek módosítására ( t e r v e z e t ) E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK

Részletesebben

Vásárok, piacok rendeltetése és fenntartása

Vásárok, piacok rendeltetése és fenntartása Gyömrő Város Önkormányzatának 18/2002. (VI. 13.) sz. rendelete a piacokról és vásárokról Az 1/2003. (I.23.),27/2003. (XII.22.), a22/2004. (XII.16.) 23/2005. (IX.15.), a 34/2005. (XII.15.) 16/2006. (XII.14.)

Részletesebben

K I V O N A T. Dunaföldvár Város Önkormányzata Száma: /2012.

K I V O N A T. Dunaföldvár Város Önkormányzata Száma: /2012. Száma: 881-11/2012. rendkívüli zárt ülésének jegyzőkönyvéből. 72/2012.(IV.03.) KT. Dunaföldvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a csődeljárásról és felszámolási eljárásról szóló 1991. évi XLIX.

Részletesebben

A rendelet hatálya. A vásár és piac ideje, üzemeltetője

A rendelet hatálya. A vásár és piac ideje, üzemeltetője Dabas Város Önkormányzata Képviselő-testületének 36 / 2017. (IX.1.) önkormányzati rendelete a vásárokról és a piacokról Dabas Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében

Részletesebben

A rendelet hatálya. A vásár és piac ideje, üzemeltetője

A rendelet hatálya. A vásár és piac ideje, üzemeltetője Dabas Város Önkormányzata Képviselő-testületének 36 / 2017. (IX.1.) önkormányzati rendelete a vásárokról és a piacokról Dabas Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében

Részletesebben

Vásárok, piacok rendeltetése és fenntartása. Vásárok és piacok helyének megjelölése és árusítható áruk köre

Vásárok, piacok rendeltetése és fenntartása. Vásárok és piacok helyének megjelölése és árusítható áruk köre Gyömrő Város Önkormányzatának 18/2002. (VI. 13.) sz. rendelete a piacokról és vásárokról Az 1/2003. (I.23.),27/2003. (XII.22.), a22/2004. (XII.16.) 23/2005. (IX.15.), a 34/2005. (XII.15.) 16/2006. (XII.14.)

Részletesebben

A Mohácsi Önkormányzat 16/1996. (IV.29.) r e n d e l e t e a piacok és vásárok tartásáról

A Mohácsi Önkormányzat 16/1996. (IV.29.) r e n d e l e t e a piacok és vásárok tartásáról A Mohácsi Önkormányzat 16/1996. (IV.29.) r e n d e l e t e a piacok és vásárok tartásáról (Egységes szerkezetben a módosításról szóló 24/2013.(XII.13.), 31/2012.(XII.17.), 14/2012.(V.2.), 34/2011.(XII.16.),

Részletesebben

Füzesabony Város Önkormányzatának 19/2009.(IV.29.) rendelete a vásárok és piacok tartásáról

Füzesabony Város Önkormányzatának 19/2009.(IV.29.) rendelete a vásárok és piacok tartásáról 7. melléklet Füzesabony Város Önkormányzatának 19/2009.(IV.29.) rendelete a vásárok és piacok tartásáról Füzesabony Város Önkormányzatának Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi

Részletesebben

A rendelet hatálya. A piac fenntartása, az ünnepi vásár rendezése

A rendelet hatálya. A piac fenntartása, az ünnepi vásár rendezése Pécel Város Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2011. (VII. 8.) önkormányzati rendelete a vásárokról és a piacokról (Egységes szerkezetbe foglalva. 2018. június 1-től hatályos állapot.) Pécel Város

Részletesebben

Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselıtestületének 22/2004. (VII. 1.) önkormányzati rendelete a vásárokról és piacokról

Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselıtestületének 22/2004. (VII. 1.) önkormányzati rendelete a vásárokról és piacokról Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselıtestületének 22/2004. (VII. 1.) önkormányzati rendelete a vásárokról és piacokról Módosítva: - Hatályba léptetve: 2004. (VII. 1.) 30/2005. (X. 21.) 2005. X. 21.

Részletesebben

Nagykőrös Város Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2012. (III.30.) önkormányzati rendelete a vásárok és a piacok fenntartásáról

Nagykőrös Város Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2012. (III.30.) önkormányzati rendelete a vásárok és a piacok fenntartásáról Nagykőrös Város Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2012. (III.30.) önkormányzati rendelete a vásárok és a piacok fenntartásáról Nagykőrös Város Önkormányzat Képviselő-testülete az laptörvény 32. cikk

Részletesebben

DEMECSER VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 19/2012.(X.25.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. A piacról

DEMECSER VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 19/2012.(X.25.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. A piacról DEMECSER VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 19/2012.(X.25.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A piacról Demecser Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló törvény 16. (1)

Részletesebben

Abony Városi Önkormányzat

Abony Városi Önkormányzat Abony Városi Önkormányzat Polgármesterétől H-2740 Abony Kossuth tér 1. Telefon: (53) 360-049 Fax: (53) 360-049 Az előterjesztés készítésében közreműködik: Hatósági és Építésügyi Osztály Településfejlesztési

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 43/2011. (VII. 5.) önkormányzati rendelete a vásárok és piacok tartásáról * a módosításokkal egységes szerkezetben Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának

Részletesebben

PIACCSARNOK Kft. (5052 Újszász, Kossuth út 43.) TULAJDONÁBAN LÉVŐ PIAC ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZATA

PIACCSARNOK Kft. (5052 Újszász, Kossuth út 43.) TULAJDONÁBAN LÉVŐ PIAC ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZATA PIACCSARNOK Kft. (5052 Újszász, Kossuth út 43.) TULAJDONÁBAN LÉVŐ PIAC ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZATA A Piaccsarnok kft a vásárokról, a piacokról és a bevásárlóközpontokról szóló 55/2009. (III.13) Korm. rendelet

Részletesebben

Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2009. /V. 28./ rendelete a piacok vásárok rendjéről

Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2009. /V. 28./ rendelete a piacok vásárok rendjéről Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2009. /V. 28./ rendelete a piacok vásárok rendjéről Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete az az 1999. évi LXIX törvény,

Részletesebben

7/2010.(V.26.) SZ. RENDELETE. A helyi piac működési rendjéről

7/2010.(V.26.) SZ. RENDELETE. A helyi piac működési rendjéről KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2010.(V.26.) SZ. RENDELETE A helyi piac működési rendjéről Sajólád község Önkormányzatának Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló többször módosított 1990. évi CXV.

Részletesebben

A rendelet hatálya. A vásár és piac ideje, üzemeltetője

A rendelet hatálya. A vásár és piac ideje, üzemeltetője Dabas Város Önkormányzata Képviselő-testületének 36 / 2017. (IX.1.) önkormányzati rendelete a vásárokról és a piacokról Dabas Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 40/2001. (VII.1.) számú. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 40/2001. (VII.1.) számú. r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 40/2001. (VII.1.) számú r e n d e l e t e a vásárokról és piacokról szóló, többször módosított 29/1995. (VII.01.) sz. rendelet módosításáról A Közgyűlés vásárokról

Részletesebben

7/2015. (IV.23.) Önkormányzati rendelete. a helyi vásárok és piac rendjéről. 1. Általános rendelkezések

7/2015. (IV.23.) Önkormányzati rendelete. a helyi vásárok és piac rendjéről. 1. Általános rendelkezések Szegvár Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2015. (IV.23.) Önkormányzati rendelete a helyi vásárok és piac rendjéről Szegvár Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország helyi

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete február 28-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete február 28-i ülésére Tárgy: Előkészítette: A vásárokról, piacokról szóló 21/2009. (VI. 26.) önkormányzati rendelet felülvizsgálata Tárnok Lászlóné jegyző dr. Farkas László aljegyző dr. Uhrin Anna jogász Sztrein Beáta osztályvezető-helyettes

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület április 25-i ülésére a lejárt határidejű határozatokról

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület április 25-i ülésére a lejárt határidejű határozatokról Városi Önkormányzat Polgármesterétől, Jegyzőjétől H-2740 Abony Kossuth tér 1. Telefon/fax: (53) 360-010 Előterjesztés készítésében részt vett: Titkárság Településfejlesztési Osztály Gazdasági Osztály Hatósági

Részletesebben

Rákóczifalva Város Önkormányzat Képviselő-testületének 121/2010. (XII. 15.) önkormányzati határozata a vásárok és piacok üzemeltetési szabályzatáról

Rákóczifalva Város Önkormányzat Képviselő-testületének 121/2010. (XII. 15.) önkormányzati határozata a vásárok és piacok üzemeltetési szabályzatáról Rákóczifalva Város Önkormányzat Képviselő-testületének 121/2010. (XII. 15.) önkormányzati határozata a vásárok és piacok üzemeltetési szabályzatáról Rákóczifalva Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Tolna Város Önkormányzatának 11/2004. (III. 30.) Ör. rendelete piac és vásárok tartásáról

Tolna Város Önkormányzatának 11/2004. (III. 30.) Ör. rendelete piac és vásárok tartásáról Tolna Város Önkormányzatának 11/2004. (III. 30.) Ör. rendelete piac és vásárok tartásáról Tolna Város Önkormányzatának Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv. 16.. (1) bekezdésében

Részletesebben

CSORVÁS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELİ-TESTÜLETE 26/2003.(XII.19.) r e n d e l e t e

CSORVÁS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELİ-TESTÜLETE 26/2003.(XII.19.) r e n d e l e t e CSORVÁS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELİ-TESTÜLETE 26/2003.(XII.19.) r e n d e l e t e egyes önkormányzati rendeletek módosításáról 1. A piacokról és a piaci helypénzszedésrıl szóló 9/1990.(XII.19.)

Részletesebben

FONYÓDI PIAC- ÉS VÁSÁR ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZAT 2017.

FONYÓDI PIAC- ÉS VÁSÁR ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZAT 2017. FONYÓDI PIAC- ÉS VÁSÁR ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZAT 2017. Szervezet neve: Címe: Fonyód Város Önkormányzat 8640 Fonyód, Fő u.19. Adószáma: 15731405-2-14 Képviseletre jogosult személy neve: Hidvégi József polgármester

Részletesebben

LAKITELEK ÖNKORMÁNYZAT 18/2001.(VI.27.) számú önkormányzati rendelete a vásárokról és piacokról.

LAKITELEK ÖNKORMÁNYZAT 18/2001.(VI.27.) számú önkormányzati rendelete a vásárokról és piacokról. 18/2001. (VI.27.) Ök. sz. rendelet a vásárokról és piacokról LAKITELEK ÖNKORMÁNYZAT 18/2001.(VI.27.) számú önkormányzati rendelete a vásárokról és piacokról. Az önkormányzat a Lakitelek polgárainak színvonalas

Részletesebben

Nagykőrös Város Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2012. (III.30.) önkormányzati rendelete a vásárok és a piacok fenntartásáról

Nagykőrös Város Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2012. (III.30.) önkormányzati rendelete a vásárok és a piacok fenntartásáról Nagykőrös Város Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2012. (III.30.) önkormányzati rendelete a vásárok és a piacok fenntartásáról Nagykőrös Város Önkormányzat Képviselő-testülete az laptörvény 32. cikk

Részletesebben

Nagykálló Város Önkormányzat. 26/1995. (XII. 04.) Önk. r e n d e l e t e

Nagykálló Város Önkormányzat. 26/1995. (XII. 04.) Önk. r e n d e l e t e Nagykálló Város Önkormányzat 26/1995. (XII. 04.) Önk. r e n d e l e t e a vásárokról és piacokról (egységes szerkezetben a 29/2008. (V.05.) Önk.,32/2009.(IX.30.) Önk., 18/2012. (VI.01.) Önk. rendelettel)

Részletesebben

Abádszalók Város Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2011. (V. 1.) Önkormányzati r e n d e l e t e. a piacok és vásárok tartásának rendjéről

Abádszalók Város Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2011. (V. 1.) Önkormányzati r e n d e l e t e. a piacok és vásárok tartásának rendjéről Abádszalók Város Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2011. (V. 1.) Önkormányzati r e n d e l e t e a piacok és vásárok tartásának rendjéről Abádszalók Város Önkormányzati Képviselőtestülete az Alkotmány

Részletesebben

ENYING VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 22/1999. (XI. 24.) SZ. HELYI RENDELETE A vásárokról és piacokról. I. FEJEZET 1. A rendelet hatálya

ENYING VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 22/1999. (XI. 24.) SZ. HELYI RENDELETE A vásárokról és piacokról. I. FEJEZET 1. A rendelet hatálya Módosítva: a 20/2009. (V. 11.) sz. rendelettel bezárólag ENYING VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 22/1999. (XI. 24.) SZ. HELYI RENDELETE A vásárokról és piacokról Enying Város Önkormányzatának

Részletesebben

30/2007.(X.29.) MÖK sz. rendelet. Az önkormányzat által megállapított helyi díjakról

30/2007.(X.29.) MÖK sz. rendelet. Az önkormányzat által megállapított helyi díjakról 30/2007.(X.29.) MÖK sz. rendelet Az önkormányzat által megállapított helyi díjakról Mezőberény Város Önkormányzati Képviselő-testülete az Alkotmány 44/A. (2) bekezdésében, a helyi önkormányzatokról szóló

Részletesebben

30/2007.(X.29.) MÖK sz. rendelet. Az önkormányzat által megállapított helyi díjakról

30/2007.(X.29.) MÖK sz. rendelet. Az önkormányzat által megállapított helyi díjakról 30/2007.(X.29.) MÖK sz. rendelet Az önkormányzat által megállapított helyi díjakról Mezőberény Város Önkormányzati Képviselő-testülete az Alkotmány 44/A. (2) bekezdésében, a helyi önkormányzatokról szóló

Részletesebben

KAPUVÁR VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT PIACSZABÁLYZATA

KAPUVÁR VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT PIACSZABÁLYZATA KAPUVÁR VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT PIACSZABÁLYZATA Kapuvár Városi Önkormányzat Képviselő-testülete az 55/2009.(III. 13.) Korm. rendelet 6. (1) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján a vásárokról és piacokról

Részletesebben

30/2007.(X.29.) MÖK sz. rendelet. Az önkormányzat által megállapított helyi díjakról

30/2007.(X.29.) MÖK sz. rendelet. Az önkormányzat által megállapított helyi díjakról 30/2007.(X.29.) MÖK sz. rendelet Az önkormányzat által megállapított helyi díjakról Mezőberény Város Önkormányzati Képviselő-testülete az Alkotmány 44/A. (2) bekezdésében, a helyi önkormányzatokról szóló

Részletesebben

21/2008. (05.06.) Kgy. rendelet 1. Vásár rendezéséről és piac tartásáról

21/2008. (05.06.) Kgy. rendelet 1. Vásár rendezéséről és piac tartásáról 21/2008. (05.06.) Kgy. rendelet 1 Vásár rendezéséről és piac tartásáról Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében

Részletesebben

Rákóczifalva Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 17/2015. (IX. 25.) önkormányzati rendelete. a piacokról és vásárokról

Rákóczifalva Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 17/2015. (IX. 25.) önkormányzati rendelete. a piacokról és vásárokról Rákóczifalva Város Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2015. (IX. 25.) önkormányzati rendelete a piacokról és vásárokról Rákóczifalva Város Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye

Részletesebben

JÁSZLADÁNY NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 16/2004. (IV. 30) RENDELETE. a közterületek használatáról, vásár- és piactartásról

JÁSZLADÁNY NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 16/2004. (IV. 30) RENDELETE. a közterületek használatáról, vásár- és piactartásról JÁSZLADÁNY NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 16/2004. (IV. 30) RENDELETE a közterületek használatáról, vásár- és piactartásról (módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szöveg) 1 Jászladány Nagyközség képviselő

Részletesebben

Sülysáp Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2014. (XI.28.) önkormányzati rendelete a helyi termelői piac működéséről és üzemeltetéséről

Sülysáp Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2014. (XI.28.) önkormányzati rendelete a helyi termelői piac működéséről és üzemeltetéséről Sülysáp Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2014. (XI.28.) önkormányzati rendelete a helyi termelői piac működéséről és üzemeltetéséről Sülysáp Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. A Képviselő-testület november 26-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. A Képviselő-testület november 26-i ülésére Abony Városi Önkormányzat Polgármesterétől H-2740 Abony Tel.,fax: (53) 360-010 Kossuth tér 1. ikt.sz:13849-3/2009 Az előterjesztés készítésében közreműködött: Településfejlesztési osztály Kollár Péter

Részletesebben

Mórahalom város Önkormányzata Képviselı-testületének 1 13/2009. (IV. 30.) önkormányzati rendelete a vásárokról, piacokról

Mórahalom város Önkormányzata Képviselı-testületének 1 13/2009. (IV. 30.) önkormányzati rendelete a vásárokról, piacokról Mórahalom város Önkormányzata Képviselı-testületének 1 13/2009. (IV. 30.) önkormányzati rendelete a vásárokról, piacokról Mórahalom város Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról szóló többször módosított

Részletesebben

Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének február 23-i ülésére

Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének február 23-i ülésére 3. E L İ T E R J E S Z T É S Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2011. február 23-i ülésére Tárgy: Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének /2011. ( ) önkormányzati rendelete

Részletesebben

BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 16 /2001.(IV.27. ) r e n d e l e t e A VÁSÁROKRÓL ÉS PIACOKRÓL

BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 16 /2001.(IV.27. ) r e n d e l e t e A VÁSÁROKRÓL ÉS PIACOKRÓL BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 16 /2001.(IV.27. ) r e n d e l e t e A VÁSÁROKRÓL ÉS PIACOKRÓL A módosításokkal egységes szerkezetben Utolsó átvezetett módosítás: 10/2012. (III. 08.) rendelet. Hatályos

Részletesebben

NAGYDOROG NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 5/1995. (VIII. I.) ÖR SZ. R E N D E L E T E A VÁSÁROK ÉS PIACOK TARTÁSÁRÓL

NAGYDOROG NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 5/1995. (VIII. I.) ÖR SZ. R E N D E L E T E A VÁSÁROK ÉS PIACOK TARTÁSÁRÓL NAGYDOROG NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 5/1995. (VIII. I.) ÖR SZ. R E N D E L E T E A VÁSÁROK ÉS PIACOK TARTÁSÁRÓL (Egységes szerkezetben a módosítására megalkotott 16/2004. (IX. 20.) rendelettel, 8/2005.

Részletesebben

Cigánd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2015. (IX.07.) önkormányzati rendelete a piacokról és a vásárokról

Cigánd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2015. (IX.07.) önkormányzati rendelete a piacokról és a vásárokról Cigánd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2015. (IX.07.) önkormányzati rendelete a piacokról és a vásárokról Cigánd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdésének

Részletesebben

Ózd Város Önkormányzatának módosításokkal (2005. XI.4-én) egységes szerkezetbe foglalt 17/2004.(IV.15.) számú rendelete a vásárok és piacok rendjéről

Ózd Város Önkormányzatának módosításokkal (2005. XI.4-én) egységes szerkezetbe foglalt 17/2004.(IV.15.) számú rendelete a vásárok és piacok rendjéről Ózd Város Önkormányzatának módosításokkal (2005. XI.4-én) egységes szerkezetbe foglalt 17/2004.(IV.15.) számú rendelete a vásárok és piacok rendjéről Ózd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az 1990.

Részletesebben

9/2012. (II. 20.) sz. önkormányzati

9/2012. (II. 20.) sz. önkormányzati 0 MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK a vásárokról és piacokról szóló 9/2012. (II. 20.) sz. önkormányzati R E ND E L E T E Egységes szerkezetben: 17/2014. (VIII. 04.) sz. önkormányzati

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének 43/2011. (VII. 5.) önkormányzati rendelete a vásárok és piacok tartásáról * a módosításokkal egységes szerkezetben Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának

Részletesebben

a piacokról és a piaci díjszabásokról ÁLTALÁNOSRENDELKEZÉSEK

a piacokról és a piaci díjszabásokról ÁLTALÁNOSRENDELKEZÉSEK 27/2004. (V. 20.) Budapest Kőbányai Önkormányzat rendelete a piacokról és a piaci díjszabásokról Budapest Kőbányai Önkormányzat a helyi önkormányzatokról szóló, többször módosított 1990. évi LXV. törvény

Részletesebben

Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2015.(II.27.) önkormányzati rendelete

Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2015.(II.27.) önkormányzati rendelete Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2015.(II.27.) önkormányzati rendelete a vásárokról és piacokról Dévaványa Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdésének

Részletesebben

Lenti Város Önkormányzat képviselő-testületének

Lenti Város Önkormányzat képviselő-testületének Lenti Város Önkormányzat képviselő-testületének a 9/2011. (III. 21.), a 12/2011. (III. 31.), a 17/2011. (IV. 28.), az 5/2012. (II.10.), valamint a 46/2012. (V.30.) önkormányzati rendeletekkel módosított

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! Abony Városi Önkormányzat Polgármesterétől H-2740 Abony Tel.,fax: (53) 360-010 Kossuth tér 1. Az előterjesztés készítésében közreműködött: Településfejlesztési osztály Az előterjesztést véleményezi: Ügyrendi

Részletesebben

Csurgó Város Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2013. (IX.30.) önkormányzati rendelete a piac- és vásártartásról

Csurgó Város Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2013. (IX.30.) önkormányzati rendelete a piac- és vásártartásról Csurgó Város Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2013. (IX.30.) önkormányzati rendelete a piac- és vásártartásról Csurgó Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvényének 32. cikk

Részletesebben

KISVÁRDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 22/2008./XI.14./ r e n d e l e t e. a piacokról és vásárokról 1.. A rendelet hatálya

KISVÁRDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 22/2008./XI.14./ r e n d e l e t e. a piacokról és vásárokról 1.. A rendelet hatálya KISVÁRDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 22/2008./XI.14./ r e n d e l e t e a piacokról és vásárokról Kisvárda város Önkormányzati Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló többször

Részletesebben

I. Rész. Bevezető rendelkezések. A rendelet hatálya

I. Rész. Bevezető rendelkezések. A rendelet hatálya Abony Város Önkormányzat 14/2007. (IV.12) sz. rendelete az önkormányzati tulajdonban lévő nem lakás célú helyiségek bérletéről, valamint elidegenítésükről Abony Város Önkormányzata a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Zákányszék Község Képviselő-testülete 19/2003. (IX. 23.) Ör. számú rendelete a helyi állatvásárról, kirakodóvásárról és élelmiszer piacról

Zákányszék Község Képviselő-testülete 19/2003. (IX. 23.) Ör. számú rendelete a helyi állatvásárról, kirakodóvásárról és élelmiszer piacról Zákányszék Község Képviselő-testülete 19/2003. (IX. 23.) Ör. számú rendelete a helyi állatvásárról, kirakodóvásárról és élelmiszer piacról 2013. március 29-i módosítást követően Egységes szerkezetben Zákányszék

Részletesebben

Várpalota város Önkormányzati Képviselő-testületének. 2/1994. (III.8.) számú rendelete

Várpalota város Önkormányzati Képviselő-testületének. 2/1994. (III.8.) számú rendelete Várpalota város Önkormányzati Képviselő-testületének 2/1994. (III.8.) számú rendelete Várpalota város Önkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló - többször módosított - 3/1991. (II. 22.)

Részletesebben

Aszód Város Képviselő testületének 14/2019 (VI. 21.) önkormányzati rendelete a piac működéséről. A rendelet hatálya

Aszód Város Képviselő testületének 14/2019 (VI. 21.) önkormányzati rendelete a piac működéséről. A rendelet hatálya Aszód Város Képviselő testületének 14/2019 (VI. 21.) önkormányzati rendelete a piac működéséről Aszód Város Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében rögzített eredeti jogalkotói hatáskörében,

Részletesebben

Paks Város Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2016. (III. 29.) önkormányzati rendelete. a vásárokról és a piacokról *

Paks Város Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2016. (III. 29.) önkormányzati rendelete. a vásárokról és a piacokról * Paks Város Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2016. (III. 29.) önkormányzati rendelete a vásárokról és a piacokról * Paks Város Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében

Részletesebben

Kérem a Tisztelt Képviselő- testületet, hogy a rendelet tervezetet vitassa meg, és módosításra tett javaslatot fogadja el.

Kérem a Tisztelt Képviselő- testületet, hogy a rendelet tervezetet vitassa meg, és módosításra tett javaslatot fogadja el. Szentes Város Polgármesteri Hivatal Közgazdasági Osztálya Számviteli és Tervezési Iroda Szentes, Kossuth tér 6../2008 Témafelelős: Varga Sándor Tárgy: A vásárokról és piacokról szóló 19/1993. (IX.24) KT.sz.

Részletesebben

12/2009. (V.5.) önkormányzati rendelet 1. a vásárokról és piacokról

12/2009. (V.5.) önkormányzati rendelet 1. a vásárokról és piacokról 1. oldal 12/2009. (V.5.) önkormányzati rendelet 1 a vásárokról és piacokról (Egységes szerkezetbe foglalva a 28/2009. (VI.26.) önkormányzati és a 39/2009. (XI.23.) önkormányzati, a 39/2010. (XI.25.), a

Részletesebben

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének 43/2011. (VII. 5.) önkormányzati rendelete a vásárok és piacok tartásáról *

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének 43/2011. (VII. 5.) önkormányzati rendelete a vásárok és piacok tartásáról * Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének 43/2011. (VII. 5.) önkormányzati rendelete a vásárok és piacok tartásáról * Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyőlése az Alkotmány

Részletesebben

A rendelet hatálya. Piac rendezése és fenntartása

A rendelet hatálya. Piac rendezése és fenntartása Budapest-Zugló Képviselő-testületének 33/1996. (VII.11.) sz. rendelete a piacokról és vásárokról /egységes szerkezetben a 14/2001.(IV.20.), a 28/2004. (V.19.), az 54/2004. (X.21.), a 42/2010. (XII.15.),

Részletesebben

Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2009. (V. 4.) rendelete a Terézvárosi Vásárcsarnokról és piacról

Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2009. (V. 4.) rendelete a Terézvárosi Vásárcsarnokról és piacról Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2009. (V. 4.) rendelete a Terézvárosi Vásárcsarnokról és piacról Módosítás: a) 24/2011. (V. 30.) ör. /2011. VI. 1- A helyi

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 32/2012. (X. 16.) önkormányzati rendelete a vásárokról és a piacokról 1 Lajosmizse Város Önkormányzatának Képviselı-testülete az Alaptörvény 32. cikk

Részletesebben

POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/1991. (X. 01.) ÖNK. SZ. RENDELETE

POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/1991. (X. 01.) ÖNK. SZ. RENDELETE POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/1991. (X. 01.) ÖNK. SZ. RENDELETE a vásárokról és a piacokról (a módosításokkal egységes szerkezetben) 15/1995. (XI. 01.) Önk. sz. rendelet szövege vastag betűvel

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Dunaföldvár Város Képviselő-testülete Száma: 881-12/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Dunaföldvár Város Képviselő-testületének 2012. április 03-án (Kedden) megtartott rendkívüli üléséről. Az ülés helye:

Részletesebben

C S A N Á D P A L O T A NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 11/2009. (V. 28.) ÖR.

C S A N Á D P A L O T A NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 11/2009. (V. 28.) ÖR. C S A N Á D P A L O T A NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 11/2009. (V. 28.) ÖR. rendelete a vásár és piac rendjéről Záradék: Kihirdetés ideje: 2009. május 28. Hatálybalépés ideje: 2009. június

Részletesebben

I. fejezet. A rendelet hatálya 1..

I. fejezet. A rendelet hatálya 1.. Cserkeszőlő Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 18/2010/IX.14./sz., a 12/2010/V.26./sz.és a 9/2008/II.19./rendeletekkel módositott 35/2002/XII.10./sz.rendelete a Piac és vásártartásról. /egységes/

Részletesebben

JÁSZLADÁNY NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 16/2004. (IV. 30) RENDELETE. a közterületek használatáról, vásár- és piactartásról

JÁSZLADÁNY NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 16/2004. (IV. 30) RENDELETE. a közterületek használatáról, vásár- és piactartásról JÁSZLADÁNY NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 16/2004. (IV. 30) RENDELETE a közterületek használatáról, vásár- és piactartásról (módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szöveg) 1 Jászladány Nagyközség képviselő

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2012. november 23-i nyilvános ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2012. november 23-i nyilvános ülésére 5. NAPIREND Ügyiratszám: 2/1135/2012. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2012. november 23-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívott: A vásárokról és piacokról

Részletesebben

ERDŐTELEK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETE. 4/1996.(III.22.) önkormányzati rendelete. a vásártartásról

ERDŐTELEK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETE. 4/1996.(III.22.) önkormányzati rendelete. a vásártartásról ERDŐTELEK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETE 4/1996.(III.22.) önkormányzati rendelete a vásártartásról - 1 - Erdőtelek község önkormányzata a 35/1995. (IV.5.) Kormányrendeletben kapott felhatalmazás

Részletesebben

ÓZDINVEST Kft. Piacüzemeltetési Szabályzata a vásárok és piacok rendjéről. I. A szabályzat hatálya

ÓZDINVEST Kft. Piacüzemeltetési Szabályzata a vásárok és piacok rendjéről. I. A szabályzat hatálya ÓZDINVEST Kft. Piacüzemeltetési Szabályzata a vásárok és piacok rendjéről A vásárok és piacok rendjéről szóló 55/2009.(III.03.) kormányrendelet, továbbá a vásári, piaci és vásárcsarnoki árusítás közegészségügyi

Részletesebben

28/2000. (VI.20.) sz. önkor.mányzati rendelete. a piacokról és a piaci díjszabásokról

28/2000. (VI.20.) sz. önkor.mányzati rendelete. a piacokról és a piaci díjszabásokról BUDAPEST KŐBÁNYAI ÖNKORMÁNYZAT 28/2000. (VI.20.) sz. önkor.mányzati rendelete a piacokról és a piaci díjszabásokról Budapest Kőbányai Önkormányzat a helyi önkormányzatokról szóló, többször módosított 1990.

Részletesebben

I. Rész. Bevezető rendelkezések. A rendelet hatálya. Bérbeadói feladatokat teljesítő szervek

I. Rész. Bevezető rendelkezések. A rendelet hatálya. Bérbeadói feladatokat teljesítő szervek Abony Város Önkormányzat 14/2007. (IV.12) sz. rendelete az önkormányzati tulajdonban lévő nem lakás célú helyiségek bérletéről, valamint elidegenítésükről (egységes szerkezetben a módosításáról szóló 1/2010.

Részletesebben

Két Kakas Termelői és Kézműves Piactér MŰKÖDÉSI ÉS HÁZIREND 2017

Két Kakas Termelői és Kézműves Piactér MŰKÖDÉSI ÉS HÁZIREND 2017 8646 Balatonfenyves, Imremajor 058/C/3 hrsz. - GPS: N 46,680816, E 17,500876 Tel.: +36 30 216 4865, e-mail: info@balatonnagyberek.hu, honlap: www.balatonnagyberek.hu A MAJORKA a Balaton Nagyberekért Közhasznú

Részletesebben

PAKS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 1/1996. (III.01.) SZ. RENDELETE. A vásárokról és a piacokról * (Egységes szerkezetben) A rendelet hatálya

PAKS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 1/1996. (III.01.) SZ. RENDELETE. A vásárokról és a piacokról * (Egységes szerkezetben) A rendelet hatálya PAKS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 1/1996. (III.01.) SZ. RENDELETE A vásárokról és a piacokról * (Egységes szerkezetben) A vásárokról és piacokról szóló 35/1995. (IV.05.) Korm. számú rendeletben foglalt előírások

Részletesebben

1 Módosította a 38/2015 (XII.15.) ör.1. -a. Hatályos december 16-tól.

1 Módosította a 38/2015 (XII.15.) ör.1. -a. Hatályos december 16-tól. Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2015. (III.31.) önkormányzati rendelete a Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzatának tulajdonában lévő

Részletesebben

Dunaföldvár Város Önkormányzata Száma: DFV/430-10/2019. K I V O N A T

Dunaföldvár Város Önkormányzata Száma: DFV/430-10/2019. K I V O N A T Képviselő-testületének 2019. április 16-án (Kedden) 14 00 53/2019.(IV.16.) KT Dunaföldvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI.

Részletesebben

Határidő: 2011. december 31. Felelős: Csáfordi Dénes polgármester valamennyi intézményvezető

Határidő: 2011. december 31. Felelős: Csáfordi Dénes polgármester valamennyi intézményvezető 246/2011.(XII.08.)HÖ sz. határozat megtárgyalta az önkormányzat 2011. ¾ évi költségvetési beszámolóját és azt 2.221.129eFt költségvetési bevétellel és 2.267.387eFt költségvetési kiadással, 46.258e Ft költségvetési

Részletesebben

Mezıberény Város Önkormányzati Képviselı-testületének 30/2007.(X.29.) MÖK sz. rendelete. Az önkormányzat által megállapított helyi díjakról

Mezıberény Város Önkormányzati Képviselı-testületének 30/2007.(X.29.) MÖK sz. rendelete. Az önkormányzat által megállapított helyi díjakról Módosította: 26/2008.(X.28.) MÖK sz. rendelet, a 11/2009.(VI.30.) MÖK sz. rendelet, a 21/2009.(X.27.) MÖK rendelet, valamint a 22/2010.(XI.30.) MÖK rendelet. Mezıberény Város Önkormányzati Képviselı-testületének

Részletesebben

Tura Város Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2009. (VIII. 27.) rendelete a vásárok és piacok rendjéről. Általános rendelkezések 1..

Tura Város Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2009. (VIII. 27.) rendelete a vásárok és piacok rendjéről. Általános rendelkezések 1.. Tura Város Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2009. (VIII. 27.) rendelete a vásárok és piacok rendjéről A helyi önkormányzatokról szóló 1990.évi LXV tv. 16.. (1) bekezdésében kapott felhatalmazás,

Részletesebben