B/Brisbane/60/ ,0 mikrogramm HA**

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "B/Brisbane/60/2008 15,0 mikrogramm HA**"

Átírás

1 1. A GYÓGYSZER MEGNEVEZÉSE Influvac szuszpenziós injekció előretöltött fecskendőben (2010/2011) 2. MINŐSÉGI ÉS MENNYISÉGI ÖSSZETÉTEL Egy 0,5 ml-es adag vakcina az alábbi törzsekhez tartozó influenzavírusok inaktivált felületi antigénjeit (haemagglutinin és neuraminidáz)* tartalmazza: A/California/7/2009 (H 1 N 1 ): NYMC X-181 reasszortáns vírus felhasználásával nyert törzs A/Perth/16/2009 (H 3 N 2 )-szerű törzs: A/Victoria/210/2009-ből származó NYMC X-187 resszortáns vírus felhasználásával nyert törzs B/Brisbane/60/2008 * Egészséges baromfitenyészetből nyert, megtermékenyített tyúktojásokban szaporítva ** haemagglutinin A vakcina összetétele megfelel az Egészségügyi Világszervezet északi féltekére vonatkozó ajánlásának, valamint az Európai Unió határozatának a 2010/2011-es szezonra. A segédanyagok teljes listáját lásd a 6.1 pontban. 3. GYÓGYSZERFORMA Szuszpenziós injekció előretöltött fecskendőben: tiszta, színtelen oldat egyadagos, egyszer használatos, I-es típusú üvegfecskendőben. 4. KLINIKAI JELLEMZŐK 4.1 Terápiás javallatok Influenza megbetegedés megelőzésére alkalmas, különösen azoknak javallt, akik számára az influenza szövődményei fokozott kockázatot jelentenek. Az Influvac vakcina alkalmazásának hivatalos ajánlásokon kell alapulnia. 4.2 Adagolás és alkalmazás Felnőtteknek és 36 hónapos kort betöltött gyermekeknek: 0,5 ml 6-35 hónapos gyermekek esetében: 0,25 ml-t vagy 0,5 ml-t egyaránt alkalmaztak (e korosztályra vonatkozólag korlátozott mennyiségű klinikai adat áll rendelkezésre). Olyan gyermekeknek, akik korábban nem kaptak influenza elleni védőoltást, egy második adagot is be kell adni az első adag után minimum 4 héttel. A vakcinát izomba vagy mélyen a bőr alá kell beadni. Az előkészítésre vonatkozó utasításokat lásd a 6.6 pontban.

2 2 4.3 Ellenjavallatok A hatóanyagokkal, bármely segédanyaggal, valamint tojás-, ill. csirkefehérje-maradványokkal (mint az ovalbumin), formaldehiddel, cetiltrimetil-ammónium-bromiddal, poliszorbát 80-nal vagy gentamicinnel szembeni túlérzékenység. Az oltást el kell halasztani lázas betegségben vagy heveny fertőzésben szenvedők esetében. 4.4 Különleges figyelmeztetések és az alkalmazással kapcsolatos óvintézkedések Mint minden, injekció formájában alkalmazott vakcina esetében, az Influvac alkalmazásakor is álljon rendelkezésre megfelelő orvosi ellátás, valamint orvosi felügyelet arra az esetre, ha a vakcina beadását követően anafilaxiás sokk lépne fel. A vakcina intravénás alkalmazása tilos! Az antitestválasz elégtelen lehet olyan betegek esetében, akiknél endogén vagy iatrogén immunszuppresszió áll fenn. 4.5 Gyógyszerkölcsönhatások és egyéb interakciók Az Influvac alkalmazható egyéb vakcinákkal egyidejűleg. A készítményeket ilyenkor különböző testtájakra kell beadni. Figyelembe kell venni, hogy ilyen esetben a mellékhatások intenzívebbek lehetnek. Az immunválasz csökkent értékű lehet immunszuppresszív kezelésben részesülő betegek esetében. Influenza elleni védőoltást követően a HIV1, hepatitis C és különösen a HTLV1 vírussal szembeni antitestek jelenlétét kimutató, ELISA módszerrel végzett teszt álpozitív eredményt adhat, amit a Western Blot verifikációs eljárás tisztázhat. Az átmeneti álpozitív reakció feltehetően a vakcina által kiváltott IgM-válasznak tudható be. 4.6 Terhesség és szoptatás Influenza elleni védőoltásban részesített terhes nőkkel kapcsolatosan csak korlátozott mennyiségű adat áll rendelkezésre. Ezek azonban nem utalnak arra, hogy a vakcinának káros hatása lenne akár a magzatra, akár az anyára nézve. Ez a védőoltás a terhesség második trimeszterétől adható. Olyan állapotos nők esetén, akiknél valamilyen betegségből adódóan az influenza szövődményeinek fokozott kockázata áll fenn, a terhesség stádiumától függetlenül ajánlott a vakcináció. Az Influvac alkalmazható szoptatás ideje alatt. 4.7 A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre Valószínűtlen, hogy a vakcina bármilyen hatást gyakorolna a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre. 4.8 Nemkívánatos hatások, mellékhatások Klinikai vizsgálatok során észlelt mellékhatások A trivalens, inaktivált influenzavakcinák biztonságosságát az éves aktualizálás követelményeinek megfelelően, nyílt, nem kontrollos klinikai vizsgálatok során értékelik. Ezekben a vizsgálatokban legalább ötven, év közötti felnőtt és minimum ötven, 61 éves vagy ennél idősebb személy vesz részt. A biztonságosságot a vakcina beadását követő 3 napra vonatkozólag értékelik. Klinikai vizsgálatok során a következő nemkívánatos hatásokat észlelték az alábbi előfordulási gyakoriságok szerint:

3 3 nagyon gyakori ( 1/10); gyakori ( 1/100, < 1/10); nem gyakori ( 1/1000, < 1/100); ritka ( 1/10 000, < 1/1000); nagyon ritka (< 1/10 000), nem ismert, a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg. Szervrendszer Idegrendszeri betegségek és tünetek A bőr és a bőr alatti szövet betegségei és tünetei A csont- és izomrendszer, valamint a kötőszövet betegségei és tünetei Általános tünetek, az alkalmazás helyén fellépő reakciók Nagyon gyakori 1/10 Gyakori ( 1/100, <1/10) Fejfájás Izzadás Myalgia, arthralgia láz, rossz közérzet, borzongás, fáradtság Helyi reakciók: bőrpír, duzzanat, fájdalom, ecchymosis induratio Nem gyakori ( 1/1000, < 1/100) Ezek a reakciók általában 1-2 napon belül kezelés nélkül is elmúlnak. Ritka( 1/10000, < 1/1000) Nagyon ritka (< 1/10 000) Posztmarketing vizsgálatok során jelentett mellékhatások A klinikai vizsgálatok során észlelt mellékhatásokon túlmenően posztmarketing vizsgálatokból a következő mellékhatásokat jelentették: Vérképzőszervi és nyirokrendszeri betegségek és tünetek: Átmeneti thrombocytopenia, átmeneti lymphadenopathia. Immunrendszeri betegségek és tünetek: Allergiás reakciók, amelyek ritka esetben sokkhoz vezettek, angioödéma. Idegrendszeri betegségek és tünetek: Neuralgia, paresztézia, lázkonvulzió, neurológiai zavarok, mint encephalomyelitis, neuritis és Guillain-Barré-szindróma. Érbetegségek és tünetek: Vasculitis, nagyon ritkán átmeneti veseérintettséggel.

4 A bőr és a bőr alatti szövet betegségei és tünetei: Generalizált bőrreakciók, mint pruritus, urticaria vagy nem-specifikus bőrkiütés. 4.9 Túladagolás Valószínűtlen, hogy a túladagolás a mellékhatásokon kívül egyéb reakciókat is kiváltson FARMAKOLÓGIAI TULAJDONSÁGOK 5.1 Farmakodinámiás tulajdonságok Farmakoterápiás csoport: influenza vakcina ATC: J07B B02 A védettség általában 2-3 héten belül alakul ki. A vakcinában lévő törzsekkel homológ vagy azokkal közeli rokon vírustörzsekkel szemben az oltás által kiváltott immunitás időtartama egyénenként változó: általában 6-12 hónapig tart. 5.2 Farmakokinetikai tulajdonságok Nem értelmezhető. 5.3 A preklinikai biztonságossági vizsgálatok eredményei Nem releváns. 6. GYÓGYSZERÉSZETI JELLEMZŐK 6.1 Segédanyagok felsorolása Magnézium-klorid-hexahidrát, kalcium-klorid-dihidrát, kálium-klorid, dinátrium-hidrogén-foszfát, kálium-dihidrogén-foszfát, nátrium-klorid, injekcióhoz való víz. 6.2 Inkompatibilitások Kompatibilitási vizsgálatok hiányában ezt a gyógyszerkészítményt nem szabad egyéb készítményekkel elegyíteni. 6.3 Felhasználhatósági időtartam 1 év. 6.4 Különleges tárolási előírások Hűtőszekrényben (2 C 8 C) tárolandó. Nem fagyasztható. A fénytől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó. 6.5 Csomagolás típusa és kiszerelése 1 adag 0,5 ml szuszpenziós injekció előretöltött, tűvel ellátott vagy a nélküli (I-es típusú, üveg-) fecskendőben, dobozban.

5 5 6.6 A megsemmisítésre vonatkozó különleges óvintézkedések és egyéb, a készítmény kezelésével kapcsolatos információk Felhasználás előtt az Influvac vakcinát hagyni kell felmelegedni szobahőmérsékletre. Használat előtt a fecskendő tartalmát fel kell rázni. 0,25 ml-es adag beadása esetén a dugattyút a fecskendőre illesztett, recézett polipropilén gyűrű széléig kell feltolni, így egy 0,25 ml-es, beadásra alkalmas adag marad a fecskendőben. Lásd a 4.2. pontot is. Bármilyen fel nem használt készítmény, illetve hulladékanyag megsemmisítését a helyi előírások szerint kell végrehajtani. Megjegyzés: (egy kereszt) jelzés Osztályozás: II. csoport Kizárólag orvosi rendelvényhez kötött gyógyszer (V). 7. A FORGALOMBA HOZATALI ENGEDÉLY JOGOSULTJA Abbott Biologicals B.V. C.J. van Houtenlaan CP Weesp Hollandia Tel.: A FORGALOMBA HOZATALI ENGEDÉLY SZÁMA MAGYARORSZÁGON OGYI-T-8595/01 (1 0,5 ml) 9. A FORGALOMBA HOZATALI ENGEDÉLY ELSŐ KIADÁSÁNAK/ MEGÚJÍTÁSÁNAK DÁTUMA MAGYARORSZÁGON szeptember 27./2008. március 10. A SZÖVEG ELLENŐRZÉSÉNEK DÁTUMA augusztus

HBVAXPRO 10 µg/ml szuszpenziós injekció előretöltött fecskendőben

HBVAXPRO 10 µg/ml szuszpenziós injekció előretöltött fecskendőben HBVAXPRO 10 µg/ml szuszpenziós injekció előretöltött fecskendőben hepatitis b antigen ATC-kód: J07BC01 Sanofi Pasteur/MSD SNC 1x előretöltött fecskendő tű nélkül V Szabadáras EU/1/01/183 / 011 TTT-kód:

Részletesebben

Aktív immunizálásra a Streptococcus pneumoniae által okozott invazív pneumococcus betegség megelőzésére 50 éves és idősebb felnőtteknél.

Aktív immunizálásra a Streptococcus pneumoniae által okozott invazív pneumococcus betegség megelőzésére 50 éves és idősebb felnőtteknél. 1. A GYÓGYSZER MEGNEVEZÉSE Prevenar 13 szuszpenziós injekció Pneumococcus poliszacharid konjugált vakcina (13-valens, adszorbeált). 2. MINŐSÉGI ÉS MENNYISÉGI ÖSSZETÉTEL Egy 0,5 ml-es adag tartalmaz: Pneumococcus

Részletesebben

Alkalmazás: A tasakok tartalmát 125 ml vízben kell feloldani. Impaktálódott széklet esetén 8 tasakot lehet oldani 1 liter vízben.

Alkalmazás: A tasakok tartalmát 125 ml vízben kell feloldani. Impaktálódott széklet esetén 8 tasakot lehet oldani 1 liter vízben. 1. A GYÓGYSZER MEGNEVEZÉSE Moxalole por belsőleges oldathoz 2. MINŐSÉGI ÉS MENNYISÉGI ÖSSZETÉTEL Minden egyes tasak az alábbi hatóanyagokat tartalmazza: Makrogol 3350 Nátrium-klorid Kálium-klorid Nátrium-hidrogénkarbonát

Részletesebben

1. A GYÓGYSZER MEGNEVEZÉSE. Kybernin 50 NE/ml por és oldószer oldatos injekcióhoz 2. MINŐSÉGI ÉS MENNYISÉGI ÖSSZETÉTEL

1. A GYÓGYSZER MEGNEVEZÉSE. Kybernin 50 NE/ml por és oldószer oldatos injekcióhoz 2. MINŐSÉGI ÉS MENNYISÉGI ÖSSZETÉTEL 1. A GYÓGYSZER MEGNEVEZÉSE Kybernin 50 NE/ml por és oldószer oldatos injekcióhoz 2. MINŐSÉGI ÉS MENNYISÉGI ÖSSZETÉTEL Összetétel port tartalmazó injekciós üvegenként: 450-550 NE Humán antitrombin III koncentrátum

Részletesebben

I. MELLÉKLET ALKALMAZÁSI ELŐÍRÁS

I. MELLÉKLET ALKALMAZÁSI ELŐÍRÁS I. MELLÉKLET ALKALMAZÁSI ELŐÍRÁS 1 1. A GYÓGYSZER MEGNEVEZÉSE BYDUREON 2 mg por és oldószer retard szuszpenziós injekcióhoz 2. MINŐSÉGI ÉS MENNYISÉGI ÖSSZETÉTEL 2 mg exenatid injekciós üvegenként. A segédanyagok

Részletesebben

I. MELLÉKLET ALKALMAZÁSI ELŐÍRÁS

I. MELLÉKLET ALKALMAZÁSI ELŐÍRÁS I. MELLÉKLET ALKALMAZÁSI ELŐÍRÁS 1 Ez a gyógyszer fokozott felügyelet alatt áll, mely lehetővé teszi az új gyógyszerbiztonsági információk gyors azonosítását. Az egészségügyi szakembereket arra kérjük,

Részletesebben

Fokozott viszkozitású nyák termelődésével járó légúti betegségek váladékoldást elősegítő terápiája 2 éves kor feletti betegek számára.

Fokozott viszkozitású nyák termelődésével járó légúti betegségek váladékoldást elősegítő terápiája 2 éves kor feletti betegek számára. 1. A GYÓGYSZER NEVE ACC 20 mg/ml belsőleges oldat gyermekeknek 2. MINŐSÉGI ÉS MENNYISÉGI ÖSSZETÉTEL 20 mg acetilcisztein 1 ml oldatban. A segédanyagok teljes listáját lásd a 6.1 pontban. 3. GYÓGYSZERFORMA

Részletesebben

I. MELLÉKLET ALKALMAZÁSI ELŐÍRÁS

I. MELLÉKLET ALKALMAZÁSI ELŐÍRÁS I. MELLÉKLET ALKALMAZÁSI ELŐÍRÁS 1 1. A GYÓGYSZER MEGNEVEZÉSE ORENCIA 250 mg por oldatos infúzióhoz való koncentrátumhoz 2. MINŐSÉGI ÉS MENNYISÉGI ÖSSZETÉTEL 250 mg abatacept injekciós üvegenként. Feloldás

Részletesebben

I. MELLÉKLET ALKALMAZÁSI ELŐÍRÁS

I. MELLÉKLET ALKALMAZÁSI ELŐÍRÁS I. MELLÉKLET ALKALMAZÁSI ELŐÍRÁS 1 1. A GYÓGYSZER MEGNEVEZÉSE ALDARA 5% krém 2. MINŐSÉGI ÉS MENNYISÉGI ÖSSZETÉTEL 12,5 mg imikimod 250 mg krémben (5%), tasakonként. 5 mg imikimod 100 mg krémben Segédanyagok:

Részletesebben

Az acetilszalicilsavat nem szabad orvosi felügyelet nélkül lázra 3 napnál, illetve fájdalomra 3-4 napnál tovább szedni.

Az acetilszalicilsavat nem szabad orvosi felügyelet nélkül lázra 3 napnál, illetve fájdalomra 3-4 napnál tovább szedni. 1. A GYÓGYSZER NEVE Aspirin Ultra 500 mg bevont tabletta 2. MINŐSÉGI ÉS MENNYISÉGI ÖSSZETÉTEL 500 mg acetilszalicilsav bevont tablettánként. A segédanyagok teljes listáját lásd a 6.1 pontban. 3. GYÓGYSZERFORMA

Részletesebben

Ovális alakú, mindkét oldalán enyhén domború, világos kékesszürke színű, fémfényű filmtabletta. Magassága 4,2-4,6 mm, hossza 13,5-13,8 mm.

Ovális alakú, mindkét oldalán enyhén domború, világos kékesszürke színű, fémfényű filmtabletta. Magassága 4,2-4,6 mm, hossza 13,5-13,8 mm. 1. A GYÓGYSZER NEVE Analgesin Dolo 220 mg filmtabletta 2. MINŐSÉGI ÉS MENNYISÉGI ÖSSZETÉTEL Analgesin Dolo 220 mg filmtabletta 220 mg naproxen-nátrium filmtablettánként, ez megfelel 200 mg naproxennek.

Részletesebben

Az akinetikus krízis intenzív osztályos és bevezető kezelése, a Parkinson-kór tüneteinek akut fellángolása

Az akinetikus krízis intenzív osztályos és bevezető kezelése, a Parkinson-kór tüneteinek akut fellángolása 1. A GYÓGYSZER MEGNEVEZÉSE PK-Merz 0,4 mg/ml oldatos infúzió 2. MINŐSÉGI ÉS MENNYISÉGI ÖSSZETÉTEL 200 mg amantadin-szulfátot tartalmaz tartályonként. A segédanyagok teljes listáját lásd a 6.1 pontban.

Részletesebben

10,0 mg eszcitaloprám (megfelel 12,77 mg eszcitaloprám-oxalátnak) filmtablettánként.

10,0 mg eszcitaloprám (megfelel 12,77 mg eszcitaloprám-oxalátnak) filmtablettánként. 1. A GYÓGYSZER MEGNEVEZÉSE Cipralex 10 mg filmtabletta 2. MINŐSÉGI ÉS MENNYISÉGI ÖSSZETÉTEL 10,0 mg eszcitaloprám (megfelel 12,77 mg eszcitaloprám-oxalátnak) filmtablettánként. A segédanyagok teljes listáját

Részletesebben

Egy milliliter 20 mg levodopát és 5 mg karbidopa-monohidrátot tartalmaz. Száz milliliter 2000 mg levodopát és 500 mg karbidopa-monohidrátot tartalmaz.

Egy milliliter 20 mg levodopát és 5 mg karbidopa-monohidrátot tartalmaz. Száz milliliter 2000 mg levodopát és 500 mg karbidopa-monohidrátot tartalmaz. 1. A GYÓGYSZER NEVE Duodopa 20 mg/ml + 5 mg/ml intesztinális gél 2. MINŐSÉGI ÉS MENNYISÉGI ÖSSZETÉTEL Egy milliliter 20 mg levodopát és 5 mg karbidopa-monohidrátot tartalmaz. Száz milliliter 2000 mg levodopát

Részletesebben

Gyermekkor: Klinikai adatok hiányában az Aurorix nem adható gyermekeknek. (lásd 4.3 pont)

Gyermekkor: Klinikai adatok hiányában az Aurorix nem adható gyermekeknek. (lásd 4.3 pont) 1. A GYÓGYSZER NEVE Aurorix 150 mg filmtabletta Aurorix 300 mg filmtabletta 2. MINŐSÉGI ÉS MENNYISÉGI ÖSSZETÉTEL 150 mg ill. 300 mg moklobemid filmtablettánként. Ismert hatású segédanyag: Aurorix 150 mg

Részletesebben

A Zaldiar tabletta mérsékelttől súlyosig terjedő fájdalom tüneti kezelésére javallt.

A Zaldiar tabletta mérsékelttől súlyosig terjedő fájdalom tüneti kezelésére javallt. 1. A GYÓGYSZER MEGNEVEZÉSE Zaldiar 37,5 mg/325 mg filmtabletta 2. MINŐSÉGI ÉS MENNYISÉGI ÖSSZETÉTEL 37,5 mg tramadol-hidroklorid és 325 mg paracetamol filmtablettánként. A segédanyagok teljes listáját

Részletesebben

Mucofree. Nyilvános Értékelő Jelentés. 15 mg/5 ml és 30 mg/5 ml szirup. (ambroxol) Gyógyszernév: Nemzeti eljárás

Mucofree. Nyilvános Értékelő Jelentés. 15 mg/5 ml és 30 mg/5 ml szirup. (ambroxol) Gyógyszernév: Nemzeti eljárás Nyilvános Értékelő Jelentés Gyógyszernév: (ambroxol) Nemzeti eljárás A forgalomba hozatali engedély jogosultja: Pharma-Regist Kft. Kelt: 2013. szeptember 3. 2 TARTALOM NEM EGÉSZSÉGÜGYI SZAKEMBEREKNEK SZÓLÓ

Részletesebben

10 mg olanzapin injekciós üvegenként. Feloldás után az oldat 5 mg/ml olanzapint tartalmaz.

10 mg olanzapin injekciós üvegenként. Feloldás után az oldat 5 mg/ml olanzapint tartalmaz. 1. A GYÓGYSZER NEVE ZYPREXA 10 mg por oldatos injekcióhoz 2. MINŐSÉGI ÉS MENNYISÉGI ÖSSZETÉTEL 10 mg olanzapin injekciós üvegenként. Feloldás után az oldat 5 mg/ml olanzapint tartalmaz. A segédanyagok

Részletesebben

I. MELLÉKLET ALKALMAZÁSI ELŐÍRÁS

I. MELLÉKLET ALKALMAZÁSI ELŐÍRÁS I. MELLÉKLET ALKALMAZÁSI ELŐÍRÁS 1 1. A GYÓGYSZER NEVE NUEDEXTA 15 mg/9 mg kemény kapszula 2. MINŐSÉGI ÉS MENNYISÉGI ÖSSZETÉTEL 15,41 mg dextrometorfánnak megfelelő dextrometorfán-hidrobromid-monohidrát,

Részletesebben

1.sz. MELLÉKLET A KÉSZÍTMÉNY JELLEMZŐINEK ÖSSZEFOGLALÓJA

1.sz. MELLÉKLET A KÉSZÍTMÉNY JELLEMZŐINEK ÖSSZEFOGLALÓJA 1.sz. MELLÉKLET A KÉSZÍTMÉNY JELLEMZŐINEK ÖSSZEFOGLALÓJA 1 1. AZ ÁLLATGYÓGYÁSZATI KÉSZÍTMÉNY NEVE STRONGHOLD 15 mg spot-on oldat STRONGHOLD 30 mg spot-on oldat STRONGHOLD 45 mg spot-on oldat STRONGHOLD

Részletesebben

I. MELLÉKLET ALKALMAZÁSI ELŐÍRÁS

I. MELLÉKLET ALKALMAZÁSI ELŐÍRÁS I. MELLÉKLET ALKALMAZÁSI ELŐÍRÁS 1 Ez a gyógyszer fokozott felügyelet alatt áll, ami lehetővé teszi az új gyógyszerbiztonsági információk gyors azonosítását. Az egészségügyi szakembereket arra kérjük,

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS Veraflox 25 mg/ml belsőleges szuszpenzió macskák részére

HASZNÁLATI UTASÍTÁS Veraflox 25 mg/ml belsőleges szuszpenzió macskák részére HASZNÁLATI UTASÍTÁS Veraflox 25 mg/ml belsőleges szuszpenzió macskák részére 1. A FORGALOMBA HOZATALI ENGEDÉLY JOGOSULTJÁNAK, TOVÁBBÁ AMENNYIBEN ETTŐL ELTÉR, A GYÁRTÁSI TÉTELEK FELSZABADÍTÁSÁÉRT FELELŐS-GYÁRTÓ

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Ambroxol-TEVA 3 mg/ml szirup ambroxol-hidroklorid

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Ambroxol-TEVA 3 mg/ml szirup ambroxol-hidroklorid BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Ambroxol-TEVA 3 mg/ml szirup ambroxol-hidroklorid Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Részletesebben

I. MELLÉKLET ALKALMAZÁSI ELŐÍRÁS

I. MELLÉKLET ALKALMAZÁSI ELŐÍRÁS I. MELLÉKLET ALKALMAZÁSI ELŐÍRÁS 1 1. A GYÓGYSZER NEVE ARICLAIM 30 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula 2. MINŐSÉGI ÉS MENNYISÉGI ÖSSZETÉTEL 30 mg duloxetin (hidroklorid formájában) kapszulánként. Ismert

Részletesebben

I. MELLÉKLET ALKALMAZÁSI ELŐÍRÁS

I. MELLÉKLET ALKALMAZÁSI ELŐÍRÁS I. MELLÉKLET ALKALMAZÁSI ELŐÍRÁS 1 1. A GYÓGYSZER NEVE Duloxetine Lilly 30 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula 2. MINŐSÉGI ÉS MENNYISÉGI ÖSSZETÉTEL 30 mg duloxetin (hidroklorid formájában) kapszulánként.

Részletesebben

I. sz. MELLÉKLET A KÉSZÍTMÉNY JELLEMZŐINEK ÖSSZEFOGLALÓJA

I. sz. MELLÉKLET A KÉSZÍTMÉNY JELLEMZŐINEK ÖSSZEFOGLALÓJA I. sz. MELLÉKLET A KÉSZÍTMÉNY JELLEMZŐINEK ÖSSZEFOGLALÓJA 1 1. AZ ÁLLATGYÓGYÁSZATI KÉSZÍTMÉNY NEVE Vectra 3D rácsepegtető oldat 1,5-4 kg-os kutyáknak Vectra 3D rácsepegtető oldat 4-10 kg-os kutyáknak Vectra

Részletesebben

Radioizotópos fájdalomcsillapítás MULTIBONE. in vivo készlet. 153 Sm-EDTMP és 90 Y-EDTMP. injekciók

Radioizotópos fájdalomcsillapítás MULTIBONE. in vivo készlet. 153 Sm-EDTMP és 90 Y-EDTMP. injekciók Radioizotópos fájdalomcsillapítás MULTIBONE in vivo készlet 153 Sm-EDTMP és 90 Y-EDTMP injekciók 153 Sm-MULTIBONE készlet (Sm-IK-26) összetétele 90 Y-MULTIBONE készlet (Y-IK-26) összetétele Multibone por

Részletesebben

ZYPADHERA 300 mg por és oldószer retard szuszpenziós injekcióhoz

ZYPADHERA 300 mg por és oldószer retard szuszpenziós injekcióhoz 1. A GYÓGYSZER NEVE ZYPADHERA 300 mg por és oldószer retard szuszpenziós injekcióhoz 2. MINŐSÉGI ÉS MENNYISÉGI ÖSSZETÉTEL 300 mg olanzapinnak megfelelő olanzapin-pamoát-monohidrát injekciós üvegenként.

Részletesebben

KARDIABETOLÓGIA 2015. Tudományos ülés. emlékére PROGRAM. BAJA 2015. június 19 20.

KARDIABETOLÓGIA 2015. Tudományos ülés. emlékére PROGRAM. BAJA 2015. június 19 20. KARDIABETOLÓGIA 2015 Tudományos ülés Prof. Dr. de Chatel Rudolf emlékére PROGRAM BAJA 2015. június 19 20. Kezdje a napot -vel! Az első és egyetlen magyar nyelvű vércukorszintmérő tölthető akkumulátorral

Részletesebben

FELSOROLÁS: MEGNEVEZÉS, GYÓGYSZERFORMÁK, GYÓGYSZERKÉSZÍTMÉNY- DÓZISOK, ALKALMAZÁSI MÓDOK, FORGALOMBA HOZATALI ENGEDÉLY JOGOSULTJA A TAGÁLLAMOKBAN

FELSOROLÁS: MEGNEVEZÉS, GYÓGYSZERFORMÁK, GYÓGYSZERKÉSZÍTMÉNY- DÓZISOK, ALKALMAZÁSI MÓDOK, FORGALOMBA HOZATALI ENGEDÉLY JOGOSULTJA A TAGÁLLAMOKBAN I. MELLÉKLET FELSOROLÁS: MEGNEVEZÉS, GYÓGYSZERFORMÁK, GYÓGYSZERKÉSZÍTMÉNY- DÓZISOK, ALKALMAZÁSI MÓDOK, FORGALOMBA HOZATALI ENGEDÉLY JOGOSULTJA A TAGÁLLAMOKBAN 1 Tagállam Ausztria Belgium Bulgária Csehország

Részletesebben