Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download ""

Átírás

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10 MŰSZAKI LEÍRÁS I. részajánlat I. A megvalósítandó rendszer architektúrája, általános elvárások Egy korszerű járóbeteg ellátó rendszer üzemeltetése csak olyan informatikai infrastruktúrán lehetséges, amely magas rendelkezésre állást, biztonságos adattárolást és védelmet nyújt. Az elvárások teljesítéséhez a telepítendő integrált egészségügyi információs rendszernek kötelezően tartalmaznia kell Integrált medikai rendszer a következő alrendszerekkel: betegadminisztrációs- és elszámolási rendszer, laboratóriumi rendszer, betegirányítási rendszer Gazdasági rendszer legalább a következő alrendszerekkel: főkönyvi könyvelés, pénzügyi és ÁFA alrendszer, tárgyi-eszköz nyilvántartás, készletgazdálkodás, munkalap-kezelés vezetői információs (VIR) és személyzeti (HR) rendszer A fenti szoftverek tekintetében a nyertes ajánlattevő köteles az üzembe helyezést (telepítést) követően 60 hónapig biztosítani a rendszer(ek) karbantartását, jogszabálykövetését és frissítését, és szükség esetén a fejlesztésnek nem minősülő módosítást és kiegészítést. Egyéb egészségügyi rendszerek: Azokat a szolgáltatásokat soroljuk ide, melyek az intézet egészségügyi rendszereinek kiszolgálását végzik. Kötelezően megvalósítandó egyéb egészségügyi szolgáltatások: 1) Medikai rendszer 2) Gazdálkodási rendszer 3) Web-alapú szolgáltatások 4) A rendszernek alkalmasnak kell lennie arra, hogy az ajánlatkérő által alkalmazott PACS rendszereket kezelni tudja II. Mindkét rendszerrel szemben támasztott általános követelmények Általános követelmények: A rendszernek meg kell felelnie a hatályos magyar jogszabályoknak, különös tekintettel az adatvédelemre és egészségügyi vonatkozásokra, valamint a közhasznú, nonprofit, zártkörűen működő részvénytársaságokra vonatkozó jogszabályoknak. A rendszerhez való hozzáférés szabályozása, felhasználói szintű beállítása. A felhasználók jogait csoportosan és egyedileg is lehessen szabályozni. A rendszernek az adatok biztonságát biztosítania kell az illetéktelen személyek hozzáférésének kizárásával. A gazdasági rendszer legyen teljesen integrált. Egységes menürendszerből legyen elérhető az összes felhasználói funkció. A jogosultságok beállításait is egységes módon lehessen végezni. A kapcsolódó rendszerekkel (HR-bér, Iratkezelés, Medika) teljes mértében biztosított legyen az adatok átadása. Nyelvi követelmények: Valamennyi leszállítandó dokumentáció magyar nyelvű legyen.

11 A rendszer felhasználói felületeinek nyelve magyar. Az adminisztrációs felületeinek nyelve magyar vagy angol. A rendszer minden komponense támogassa a magyar karakterek tárolását, kezelését és megjelenítését. (ISO vagy UTF-8 HU vagy ezekkel egyenértékű.) E tekintetben a rendszer legyen egységes. Felhasználóbarát működés: Gyors és az adott programállapothoz kapcsolódó helyzet érzékeny on-line help rendszer. Egységes és logikus felhasználói felület (adatbevitel, nyomtatás, menürendszer). Grafikus üzemmód támogatása. A rögzítendő input adatok legyenek típusonként megkülönböztethetően megjelölve (kötelező adat, kódrendszerből választható adat, nem kötelező stb.). III. Az integrált medikai rendszer A fejlesztés keretében olyan integrált informatikai rendszer kialakítása a cél, amely maximálisan kielégíti a pályázatban előírt informatikai minimumkövetelményeket, ugyanakkor figyelembe veszi az intézmény speciális igényeit, és a költség-hatékony megvalósítást és a későbbi üzemeltetést/fenntartást is szem előtt tartja. Kiemelkedően fontos, hogy az egyes rendszer-komponensek teljes mértékben integráltak legyenek, a rendelőintézetben megvalósításra kerülő rendszerek transzparens módon integrálódjanak. Fontos követelmény, hogy a rendszer támogassa az intézmények közötti kommunikációt, valamint a telemedicinás alkalmazásokat (pl. távleletezés). További igény az is, hogy a felhasználók számára a rendszer használatához szükséges képzést (betanítást) az ajánlattevő biztosítsa. Az alkalmazással szemben támasztott általános követelmények Feleljenek meg a releváns magyar és EU- jogszabályi előírásoknak, valamint a szakmai kollégiumok vonatkozó ajánlásainak. Garantálják az adatok biztonságát az illetéktelen személyek hozzáférésének kizárásával. Biztosítsák az orvosi dokumentáció jogszabály által előírt ideig való biztonságos tárolását és előkereshetőségét. Teljes körű naplózási funkcionalitással rendelkezzenek, minden adatmódosítás kerüljön naplózásra. SQL-99 szabványt támogató relációs adatbázis-kezelő motor használata. magyar nyelvű, grafikus felhasználói felület és dokumentáció. jogszabályban előírt adatküldési és fogadási kötelezettségeknek (pl. on-line jogviszonyellenőrzés) való megfelelés. Kommunikációs szabványok támogatása: CEN-MSZE-13606, HL7, DICOM. Szabványos PKI szolgáltatások használatára felkészített rendszer. Biztosított legyen minden keletkező orvosi dokumentáció elektronikus aláírással és időpecséttel való ellátásának lehetősége. Teljeskörű integráció a medikai és a gazdasági rendszerek között, amely az erőforrások felhasználásának átadását és gazdasági elszámolását, nyilvántartását is jelenti. Nem elegendő az azonos platformon való implementáció. Több-telephelyes üzemmód támogatása (a távoli telephelyek tetszőleges kommunikációs csatornán keresztül - képesek legyenek közvetlenül a központi telephely adatbázisába dolgozni).

12 Orvosi eszközök integrációja biztosított legyen (pl. laboratóriumi automaták, digitális képalkotó modalitások). A rendszerek olyan üzemeltetési szupporttal rendelkezzenek, amely megfelelő helyszíni rendelkezésre állást is biztosít. A jogszabályi követés az átadást követően minimálisan 60 hónapig biztosított legyen. Adatvédelem, szabványok Informatikai biztonság megteremtése az MSZ ISO/IEC 27001:2006 szabvány szerinti, független szervezet által végzett auditáláson keresztül A szolgáltatások megszervezése, irányítása és menedzsmentje területén javasolt az ITIL módszertan alkalmazása az intézményekben Az integrált medikai rendszernek alkalmasnak kell lennie az alábbi feladatok ellátására: Általános követelmények A rendszernek meg kell felelnie a hatályos magyar jogszabályoknak, különös tekintettel az adatvédelemre és egészségügyi vonatkozásokra. A rendszernek az adatok biztonságát biztosítania kell véletlen vagy szándékos megsemmisítéssel, megsemmisüléssel, megváltoztatással, károsodással, nyilvánosságra kerüléssel szemben. A rendszernek az adatok biztonságát biztosítania kell az illetéktelen személyek hozzáférésének kizárásával. A rendszerhez való hozzáférés szabályozása, felhasználói szintű beállítása, az adatokhoz való hozzáférés jogosultsági szinteknek megfelelő beállításával. A rendszernek teljes körű tranzakció naplózást kell megvalósítani. A naplózásnak ki kell terjednie az egyéb adatkezelési szempontból jelentős rendszereseményekre is (pl. jogosulatlan adathozzáférési kísérletek stb.). A naplózott adatok alapján teljes körű lekérdezéseket kell tudni végezni. A rendszer használatához szükséges ismeretek oktatása írásbeli vizsgával Nyelvi követelmények Valamennyi leszállítandó dokumentáció magyar nyelvű legyen. Kivételt képezhet az adminisztrátori kézikönyv. A rendszer felhasználói felületeinek nyelve magyar. Az adminisztrációs felületeinek nyelve magyar Felhasználóbarát működés Egységes és logikus felhasználói felület (adatbevitel, nyomtatás, menürendszer) Grafikus üzemmód támogatása Magyar és latin nyelvű helyesírás ellenőrzés A rögzítendő input adatok legyenek feltűnő módon megjelölve Orvos-szakmai követelmények Az orvos-szakmai rendszer az operációs rendszertől elkülönített felhasználói jogosultság-kezelést biztosítson. Az egészségügyi intézményben a rendszer tegye lehetővé legalább a következő felhasználói csoportok (szerepkörök) kezelését, továbbá szabadon definiált további csoportok létrehozását:

13 Intézetvezető, Kezelő orvos, Validáló orvos, Szakorvos, Gazdasági nővér, Nővér, Adminisztrátor, Rendszergazda Adatvédelmi felelős. Egy felhasználóhoz több szerepkör tartozhat más-más jogosultságokkal. Meg kell határozni, hogy az egyes szerepkörök adott ellátó helyeken, munkahelyeken milyen jogosultságokkal rendelkeznek. Funkciókhoz kötött jogosultságkezelést ki kell egészítse az egyes ellátási eseményekhez (pl. vizsgálatkérések, lezárások) kapcsolódó műveleti (olvasás, írás, módosítás, törlés) jogosultságok beállíthatósága. Ellátó helyenként, felhasználókra legyen beállítható egy ún. validálás-kötelezettségi tulajdonság, mely arra figyelmeztet, hogy meghatározott feladatok ellátásához (pl. leletezés, vizsgálatkérés-fajták, gyógyszer-elrendelés) másik személy validálására van szükség (pl diagnosztikai leletezés, nem-szakorvosi ellátások). Az ellátóhelyekre legyenek definiálhatóak a validáló orvosok Dokumentumokkal kapcsolatos elvárások Minden a rendszerben keletkezett dokumentum legyen egyértelműen azonosítható (orvosi, ápolási, diagnosztikai). A dokumentumok legyenek rtf és pdf formátumokban exportálhatóak. A dokumentumok HTML TXT és WORD formátumban is exportálhatóak. A dokumentumok formázottan kerüljenek előállításra (minimálisan betűtípus, méret, kiemelés, aláhúzás, stb.). Az alapvető szövegszerkesztési funkciókat önmagában legyen képes teljesíteni a rendszer. A szövegszerkesztő funkció WYSIWYG szövegszerkesztő felület alkalmazásával történjen. Minden dokumentum általános megjelenése legyen intézményi igények szerint testreszabható. (logo, elrendezés, közölni kívánt általános információtartalom stb.). A dokumentum szakmai formájának megjelenése szervezeti egység szinten változtatható legyen. Rendelkezzen paraméterezhető lábléccel (célszerűen itt helyezhető el a nyomtatás ideje, a dokumentumot nyomtató felhasználó stb.). Dokumentumok tartalma elemenként specifikálható legyen. Dokumentum sablonok definiálására legyen lehetőség. Dokumentum sablonok szakmánként, munkaköri egységenként legyenek összeállíthatók. A különböző dokumentum verziók legyenek megtekinthetőek és lekérdezhetőek.

14 Betegirányítás Betegekre vonatkozó adatok Minden olyan azonosító adat legyen nyilvántartható, amely lehetővé teszi a beteg természetes és finanszírozási szempontok szerinti egyértelmű azonosítását (vezetéknév, keresztnév, születési hely, dátum, lakcím, állampolgárság, stb.). A páciensek adatai egységes rendszerben legyenek elérhetők ellátási területtől függetlenül. A rendszer biztosítsa a nyílt OEP interfészen keresztül a TAJ- szám érvényességének ellenőrzését. Legyen lehetőség TAJ- szám generálásra (újszülöttek esetében), az OEP rendelkezésének megfelelően. Legyen lehetőség ismeretlen TAJ- számú (pl. eszméletlen) beteg adminisztrálására és a TAJ- szám utólagos rögzítésére. A rendszer tegye lehetővé az ismeretlen TAJ- számmal felvett beteg adatainak összepárosítását egyéb személyi adatok (név, születési dátum, lakcím, anyja neve, neme) alapján az adatbázisban tárolt ismert TAJ- számú betegadatokkal. Értesítendő személy (házastárs, rokon, stb ) és annak elérhetősége rögzíthető Erőforrás foglalás Előjegyzés A kezelőorvos általi vagy a beteg általi időpontkérés és arra adott válasz, amely járóbeteg, diagnosztikai- vagy szakellátásra vonatkozik. Minden ellátóhely legyen képes előjegyzések készítésére. Az ellátóhelyek belső előjegyzéseket indíthatnak. Külső partnerek a Web-en keresztük keresztül kezelhessék a számukra kiadott időpontokat. Előjegyzés törzsadatainak széleskörű paraméterezhetősége. Szabadon paraméterezhető előjegyzési ciklusok megadása. Nyitvatartási idő ellátóhelyenkénti kezelése. Többszörös időpontok kezelése, időpontok szabad paraméterezhetősége. Legyen lehetőség nyitvatartási idő automatikus felosztására. Erőforrásfoglalás csak a páciens egyértelmű azonosítása után lehetséges. A megjelenés legyen összerendelve az előjegyzési adatokkal ahol értelmezhető. Előjegyzési törzsadatokon történő változtatás automatikusan nem befolyásolhatja a már lekötött időpontokat. Betegfelvétel Felvétel (Beteg személyi adatainak előkereshetősége, rögzíthetősége), betegazonosítás (TAJ és személyi adatok alapján, ideiglenesen (pl. eszméletlen, azonosítatlan beteg adminisztrálása, újszülött TAJ-szám képzése). Páciensek ismétlődő megjelenéseinek hatékony rögzítése (ne kelljen minden időponthoz minden adatot ismétlődően felvezetni). Külföldi állampolgárok biztosítási, finanszírozási adatainak rögzítése. Nyilatkozatok, tájékoztató dokumentumok nyomtatása. Nyilatkozatok dokumentálása, hitelesítése, nyomtathatósága. Ellenőrizni kell az ellátásra való jogosultságot, ennek eredményéről és következményeiről a beteget teljes körűen és dokumentáltan tájékoztatni kell. TAJ validálás (újszülöttek képzett TAJ- számának validálása is). Beutaló dokumentum adatainak (on-line v. off-line) adminisztrálása. Utazási utalványok kezelése. Iránydiagnózis rögzítése.

15 Betegelbocsátás, szakorvosi ellátás lezárása Kezelés lezárása. Kontrollvizsgálatok tervezése, követés. Receptírás (e-recept). Záródokumentumok lezárása, nyomtathatósága. Automatikus záródokumentum előállítás előre definiált sablonok alapján. Automatikusan előállított záródokumentumok szerkeszthetősége kibocsátás előtt. Idősoros kezelés-verziók tárolása, visszakereshetősége. Betegszámla (elszámolási nyilatkozat) készítése. Elhunyt személyek adatainak kezelése. Kezelés adminisztráció Az egészségügyi kezelés során az adott munkahelyen végzett orvosi, ápolási, műtéti, diagnosztikai ellátás adminisztrálása, a jogszabályi kötelezettségekből fakadó papír-alapú dokumentációk előállíthatósága (nyomtathatósága), illetve az egyéb papír-alapú dokumentációk adatigényének támogatása, esetleges kiváltása (elektronikus kórlap, lázlap). Általános adminisztrációs elvárások A beteg adatainak kikeresése név, szül. dátum, TAJ szám, törzsszám, naplószám, stb. alapján. A betegséghez kapcsolódó előzmények lekérdezhetősége. Az ellátás során közreműködő személyek esethez való hozzárendelése, szerepkörükkel együtt. Beavatkozások (WHO, OENO). Felhasználó által definiált szakmaspecifikus adminisztrációs panelek használata, (kezelt/vizsgált testtájak, beavatkozás kódok, felhasznált anyagok). Szövegpanelek támogatása, szabadszöveges mezőkhöz a felhasználók definiálhassanak gyakran használt szövegmintákat, (hierarchikus: ellátóhelyekre, orvosokra lebontható; felhasználó általi karbantartás). Szabálykönyv teljes körű alkalmazása és követése. Beavatkozást kizáró kontraindikáció jelzése. A felhasznált gyógyszerek, anyagok, eszközök esetszintű beteghez rendelése. Gyógyszerek, szakmai és egyéb anyagok felhasználásának követése. Diagnosztikai adminisztráció Leletezés (strukturált lelet) Az eredmények validálása az arra jogosult személyek által A vizsgálati eredmények csoportosítása különböző szempontok szerint Diagnosztikai munkahelyek specialitásainak kezelése Elszámolások, jelentések Finanszírozási elszámolások teljes körű kezelése Hibalisták betöltése, hibás tételek azonosítása, javításának támogatása Pót-, korrekciós jelentések kezelése Lekérdezések, keresések Minden lekérdezés eredménye monitoron és nyomtatón is azonos formátumban legyen megjeleníthető Lekérdezés tényének naplózása Nyomtatófüggetlenség

16 Betegforgalmi adatok területenként, intézetenként, munkahelyenként történő összesítése. Részletes illetve összesített adatok előállítása. Betegségcsoportokra illetve betegségekre történő gyűjtés. Statisztika a végzett vizsgálatokról különböző szempontok szerint. Standardizált egészségügyi adatok kezelése, listás megjelenítése, szövegtöredékre való kereshetősége (BNO- WHO csoportok, egyéb kódcsoportok). Minden lekérdezés eredménye EXCEL, CSV HTML és PDF formátumban exportálható. Labor rendszer A laborautomaták illesztése a HIS-hez, adatainak kezelése. Elektronikus laborvizsgálat kérés megvalósítása, valamint az elkészült laboreredmények elektronikus úton való visszajuttatása a kérőhöz. Más laborban végzett vizsgálat kéréseket elektronikus úton továbbítsa és az eredmények is ilyen módon kerüljenek vissza a rendszerbe. A helyben és más laborban elvégzett vizsgálatokról egységes lelet kerüljön kiadásra. A laboratóriumi kérőlapok, és kérőpanelek lehetőség, ezek helyi szokások szerinti paraméterezhetősége. Sürgősségi laborvizsgálat elektronikus kezelése, sürgősségi szintek beállíthatósága, pánikérték kijelzése. A laboratóriumi minták pontos azonosítását, kezelését és vizsgálatindításhoz való rendszerezését megkönnyítő adatkezelés. Vonalkódos azonosítási rendszer. A labor munkahely által testre szabható leletformátum. Határértékeken kívül eső eredmények kiemelése. Eredmények beírása közben automatikus határérték figyelése. Ambuláns pontelszámolás követése, megjelenítése, minden vizsgálat után. A hatályos jogszabályok szerint nem elszámolható vizsgálatokra, TAJ számra vonatkoztatva is figyelmeztessen. A sürgős laborkérések, illetve a pánikértékek esetében a vizsgálat elkészültekor a kérő szakrendelők számítógép-képernyőjén egy üzenet formájában jelenjen meg az eredmény. Eredmény validálása történhessen: betegenként, elemi vizsgálatonként, munkalistaként, gépenként. A képalkotó diagnosztika munkarendjét követő karbantartó, a beteg-előjegyzési rendszert fogadó program. A vizsgálatkérés űrlapja paraméterezhető, a vizsgálatkérők kompetencia szintje is beállítható legyen (pl. háziorvos vagy belgyógyász által kérhető vizsgálatok meghatározhatósága). A vizsgálatkérések, előjegyzett betegek listázása az ellátó munkahelyen. Ezekből a törzsadatokból kiinduló leletgenerálás. Sürgős vizsgálatok kezelése. A leletűrlapok a vizsgálók igénye szerint testre szabhatók legyenek, leletsablonok lehetősége. Az ambuláns pontelszámolás követése, megjelenítése minden vizsgálatnál. Illesztendő automaták: vizelet tesztcsík leolvasó automata.

17 IV. Gazdasági rendszer Az intézmény gazdasági és vezetői információs rendszert kíván bevezetni. A szállítandó rendszernek legalább a következő modulokat kell tartalmaznia: főkönyvi könyvelés, költségvetés tervező alrendszer, pénzügyi alrendszer (bank- és pénztár-kezelés, szállítói és vevői nyilvántartás, ÁFA nyilvántartás, likviditási nyilvántartás), tárgyi-eszköz nyilvántartás, intézményi és osztályos v. önelszámolási egység készletgazdálkodás, munkalap-kezelés, kötelezettség-vállalási modul, rendelés és szerződés nyilvántartás, kontrolling és vezetői információs és humánerőforrás rendszer, iratkezelő rendszer. Elvárás a moduláris felépítés. További igény az is, hogy a felhasználók számára a rendszer használatához szükséges képzést (betanítást) az ajánlattevő biztosítsa. A gazdasági rendszernek alkalmasnak kell lennie az alábbi feladatok ellátására: Pénzügy támogatása: Minden pénzmozgással kapcsolatos bizonylatot tartson nyilván, naprakészen mutassa ki a kintlévőségeket és tartozásokat, valamint nyújtson segítséget a pénzügyi tervezésben. Számvitel támogatása: A pénzügyi adatok felhasználásával lehetővé kell tenni a gyors könyvelést. A szokásos könyvelési adatlehívásokon kívül a gazdasági vezetés részére kimutatást kell készíteni a költségek megoszlásától többféle megközelítésben és bontásban. Likviditás-menedzselés. Tárgyi eszköz nyilvántartás támogatása: A gazdálkodó szervezet tulajdonát képező tárgyi eszközök hatályos magyar szabályozók szerinti értékcsökkenésének nyilvántartását vezeti, folyamatos jogszabálykövetéssel. Anyag, fogyóanyag, munkaruha nyilvántartás. Műszaki nyilvántartás: Amelyek képesek nyilvántartani a belső karbantartásokat, a külső cégekkel végzett karbantartásokat, és felújításokat, valamint az egyéb műszaki (áram, gáz, víz stb.) számlák adatait. Az elektronikus irat- és dokumentumkezelő rendszer. Kontrolling rendszer.

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

36

37

38

39

40

41

Megbízható kapcsolat az ételintoleranciával foglalkozó szolgáltató központok között. Lőcsey Tamás Budapest,

Megbízható kapcsolat az ételintoleranciával foglalkozó szolgáltató központok között. Lőcsey Tamás Budapest, Megbízható kapcsolat az ételintoleranciával foglalkozó szolgáltató központok között Lőcsey Tamás Budapest, 2015.05.28 Bevezetés A FOODTEST Global informatikai rendszer valós idejű kétirányú kapcsolatot

Részletesebben

InfoRend. Általános ismertető

InfoRend. Általános ismertető InfoRend Általános ismertető Az InfoRend egy egészségügyi intézet (kórház, rendelőintézet) egészségügyi szolgáltatásainak ellátását, adminisztrálását és menedzselését támogató informatikai rendszer. A

Részletesebben

Enterprise extended Output Management. exom - Greendoc Systems Kft. 1

Enterprise extended Output Management. exom - Greendoc Systems Kft. 1 Enterprise extended Output Management exom - Greendoc Systems Kft. 1 exom - Greendoc Systems Kft. 2 Sokféle bementi adatformátum kezelése Adatok fogadása különböző csatornákon Előfeldolgozás: típus meghatározás,

Részletesebben

Tartalomjegyzék

Tartalomjegyzék Manager program 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. Intézmény adatai Szakmák adatai Visszahívás adatai Személy csoportok adatai Személyek adatai Részleg adatai Műtéti árlista adatai Érzéstelenítés árlista adatai

Részletesebben

Betegbiztonsági folyamatfejlesztés

Betegbiztonsági folyamatfejlesztés Betegbiztonsági folyamatfejlesztés Erdő Attila Budapest, 2018. október 16. Asseco Central Europe Magyarország Zrt. GlobeNet üzletág Betegbiztonság A projekt célja A páciensek regisztrálását követő azonosítási

Részletesebben

Vállalati információs rendszerek

Vállalati információs rendszerek Vállalati információs rendszerek 2. előadás: Egy konkrét vállalatirányítási rendszer Elekes Edit, 2015. elekes.edit@eng.unideb.hu Miért épp a kórház? Mindenkinek van róla személyes tapasztalata, volt bent

Részletesebben

JAK -Járó Kontrolling

JAK -Járó Kontrolling JAK -Járó Kontrolling Kontrolling, finanszírozási benchmark minden járóbeteg ellátónak BSoft Informatikai Kft. Bakallár Sándor ügyvezető igazgató 1.JAK BSoft bemutatkozás Szoftver fejlesztés az egészségügyben

Részletesebben

DPC Adatbázisok, nyilvántartások

DPC Adatbázisok, nyilvántartások Adatbázisok, nyilvántartások Klinikai területen működő szoftver rendszerek 1 Sorsz Szoftverszállító Cím Program funkciók/gyűjtött és feldolgozott adatok fajtái Kezelt adatok Kezelői T-Systems Zrt. 1117

Részletesebben

HISCOM GOP-1.2.1-08-2009-0002

HISCOM GOP-1.2.1-08-2009-0002 Pan-Inform Kutatás-fejlesztési és Innovációs Kft. HISCOM GOP-1.2.1-08-2009-0002 K+F EREDMÉNYEK BEMUTATÁSA Budapest, 2011. május Náray Gábor Zsolt Egészségügyi informatikai kutató-fejlesztő központ Megalapítás:

Részletesebben

Labor leletező program

Labor leletező program Labor leletező program 1. A labor leletező főbb funkciói 2. Labor kérés létrehozása 3. Labor kérések figyelése 4. Eredmények bevitele 5. Kérés archiválása 6. Beteg kérések archiválása 7. Régi lelet keresése

Részletesebben

RÉGENS LOGISTICS NEMZETKÖZI SZÁLLÍTMÁNYOZÁS

RÉGENS LOGISTICS NEMZETKÖZI SZÁLLÍTMÁNYOZÁS RÉGENS LOGISTICS NEMZETKÖZI SZÁLLÍTMÁNYOZÁS Track JELLEMZŐK A Régens Track a nemzetközi vagy belföldi komplett- (FTL) és részrakományok (LTL) szállítmányozási feladatainak végrehajtását támogatja. Programunk

Részletesebben

BIRDIE. Business Information Reporter and Datalyser. Előadó: Schneidler József

BIRDIE. Business Information Reporter and Datalyser. Előadó: Schneidler József BIRDIE Business Information Reporter and Datalyser Előadó: Schneidler József BIRDIE RIPORT RIPORT KÉSZÍTŐ ÉS ÉS TERJESZTŐ RENDSZER A Daten-Kontor Kft. saját fejlesztésű dobozos alkalmazása A BIRDIE célja:

Részletesebben

Forrás-SQL integrált gazdálkodási rendszer Eszköz, Beszerzési moduljainak paraméterezése, bevezetése, oktatása

Forrás-SQL integrált gazdálkodási rendszer Eszköz, Beszerzési moduljainak paraméterezése, bevezetése, oktatása Forrás-SQL integrált gazdálkodási rendszer Eszköz, Beszerzési moduljainak paraméterezése, bevezetése, oktatása Közbeszerzési Értesítő száma: 2008/32 Beszerzés tárgya: Hirdetmény típusa: Tájékoztató a szerződés

Részletesebben

SZABÁLYZAT ELŐJEGYZÉS ÉS INTÉZMÉNYI VÁRÓLISTA KEZELÉSÉRE VALAMINT A TERÜLETEN KÍVÜLI BETEG BEFOGADÁSÁRA

SZABÁLYZAT ELŐJEGYZÉS ÉS INTÉZMÉNYI VÁRÓLISTA KEZELÉSÉRE VALAMINT A TERÜLETEN KÍVÜLI BETEG BEFOGADÁSÁRA SZABÁLYZAT ELŐJEGYZÉS ÉS INTÉZMÉNYI VÁRÓLISTA KEZELÉSÉRE VALAMINT A TERÜLETEN KÍVÜLI BETEG BEFOGADÁSÁRA A példány sorszáma: A példány tulajdonosa: A MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI SZABÁLYZAT A DR. KENESSEY ALBERT KÓRHÁZ

Részletesebben

Infor PM10 Üzleti intelligencia megoldás

Infor PM10 Üzleti intelligencia megoldás Infor PM10 Üzleti intelligencia megoldás Infor Üzleti intelligencia (Teljesítmény menedzsment) Web Scorecard & Műszerfal Excel Email riasztás Riportok Irányít Összehangol Ellenőriz Stratégia Stratégia

Részletesebben

LogControl Raktármenedzsment

LogControl Raktármenedzsment LogControl Raktármenedzsment A rendszer kialakítása korszerű rendszertervezési módszertanok alkalmazása a hibalehetőségek minimálissá tétele (a lehető legtöbb helyen vonalkódok használata tárolóhely, cikk,

Részletesebben

OJOTE - Soron kívüli beutalhatóság vizsgálat

OJOTE - Soron kívüli beutalhatóság vizsgálat Országos Egészségbiztosítási Pénztár OJOTE - Soron kívüli beutalhatóság vizsgálat Felhasználói leírás verzió: 1.10 2011.07.18 Tartalomjegyzék 1 BEVEZETÉS... 3 1.1 A DOKUMENTUM CÉLJA... 3 1.2 KAPCSOLÓDÓ

Részletesebben

Országos on-line várólista nyilvántartó rendszer K I S S Z S O L T

Országos on-line várólista nyilvántartó rendszer K I S S Z S O L T Országos on-line várólista nyilvántartó rendszer O R S Z Á G O S E G É S Z S É G B I Z T O S Í T Á S I P É N Z T Á R K I S S Z S O L T Előzmények Várólista nyilvántartás az EBF működtetésében 2010. augusztusig

Részletesebben

Technológia a gyógyítás szolgálatában. EMMA Integráció az SAP vállalatirányítási rendszerrel. Technológiai ismertető 2015. 04.

Technológia a gyógyítás szolgálatában. EMMA Integráció az SAP vállalatirányítási rendszerrel. Technológiai ismertető 2015. 04. EMMA Integráció az SAP vállalatirányítási rendszerrel Technológiai ismertető 2015. 04. EMMA Integráció az SAP vállalatirányítási rendszerrel Az Enterprise Group ehealth és Consulting ainak szoros együttműködésének

Részletesebben

Gara Péter, senior technikai tanácsadó. Identity Management rendszerek

Gara Péter, senior technikai tanácsadó. Identity Management rendszerek Gara Péter, senior technikai tanácsadó Identity Management rendszerek I. Bevezetés Tipikus vállalati/intézményi környezetek Jogosultság-kezeléssel kapcsolatos igények Tipikus jogosultság-igénylési folyamatok

Részletesebben

Minősítés és Technológia

Minősítés és Technológia IQDoc Megoldás a nagyvállalati iratkezelés problémáira Wéber Zoltán és Sudár Gábor Miért az IQDoc rendszer? Minősítés és Technológia Minősített iratkezelő rendszer (VERITAN Hírközlési és Informatikai Tanúsító

Részletesebben

Dél-pesti Centrum Kórház Smart kórház koncepció

Dél-pesti Centrum Kórház Smart kórház koncepció Dél-pesti Centrum Kórház Smart kórház koncepció Előadó: Berenczei Rezső Egyesített Szent István és Szent László Kórház Rendelőintézet Informatikai vezető berenczei.rezso@eszszk.hu Mit értünk a Smart hospital

Részletesebben

Jelentkezési határidő nappalis képzésre: július 13. A beiratkozás időpontja: augusztus 1. 9 óra

Jelentkezési határidő nappalis képzésre: július 13. A beiratkozás időpontja: augusztus 1. 9 óra Szakképzési felhívás Érettségizők, érettségivel rendelkezők figyelem! A Ceglédi Szakképzési Centrum Közgazdasági és Informatikai Szakgimnáziuma a 2018/2019-es tanévben a következő szakmai képzéseket indítja

Részletesebben

AZ IKIR TANULSÁGAI ÉS KITERJESZTÉSE

AZ IKIR TANULSÁGAI ÉS KITERJESZTÉSE AZ IKIR TANULSÁGAI ÉS KITERJESZTÉSE Minta projekt a gördülékenyebb együttműködés reményében 1. Intézményközi Információs Rendszer Adatkommunikációs központ Elektronikusan elérhető tájékoztató és adatszolgáltató

Részletesebben

2015-ös számviteli zárás tapasztalatai és újdonságaink, bővítési lehetőségek. Horváth Tamás Ügyvezető igazgató CompuTREND

2015-ös számviteli zárás tapasztalatai és újdonságaink, bővítési lehetőségek. Horváth Tamás Ügyvezető igazgató CompuTREND 2015-ös számviteli zárás tapasztalatai és újdonságaink, bővítési lehetőségek Horváth Tamás Ügyvezető igazgató CompuTREND 2015-ös zárás Számos szigorítást vezettünk be, ami kikényszeríti a Kormányrendelet

Részletesebben

Példa webáruház kialakítás rendszerdokumentáció

Példa webáruház kialakítás rendszerdokumentáció Példa webáruház kialakítás rendszerdokumentáció DWAM Webáruház integrációja meglévő belső ERP rendszerhez. A webáruház valamennyi termékkel és megrendeléssel összefüggő adatát a belső rendszer (..) tárolja,

Részletesebben

Adóhátralék kezelés egyszerűen. Telepítési útmutató. A program futtatásához Windows XP, Windows 7, 8 operációs rendszer szükséges.

Adóhátralék kezelés egyszerűen. Telepítési útmutató. A program futtatásához Windows XP, Windows 7, 8 operációs rendszer szükséges. Telepítési útmutató Rendszerkövetelmények: A program futtatásához Windows XP, Windows 7, 8 operációs rendszer szükséges. Szükséges futtatókörnyezet: Windows Framework 4 vagy magasabb verzió. Innen tölthető

Részletesebben

Program verzió:

Program verzió: Program verzió: 7.12 2013.03.26. A HostWare CRM segítséget nyújt felhasználói számára a költséghatékony marketingmunka terén. Az ügyfelekkel való átlátható kommunikáció biztosításához integrálja a legelterjedtebb

Részletesebben

Jelentkezési határidő: július 31. nappali / augusztus 26. esti

Jelentkezési határidő: július 31. nappali / augusztus 26. esti Szakképzési felhívás Érettségizők, érettségivel rendelkezők figyelem! A Ceglédi Szakképzési Centrum Közgazdasági és Informatikai Szakgimnáziuma a 2019/2020-as tanévben a következő szakmai képzéseket indítja

Részletesebben

AZ INTEGRÁLT NYOMONKÖVETŐ RENDSZER BEMUTATÁSA (TÁMOP 3.4.2-B) Kern Zoltán Közoktatási szakértő Kern.zoltan@educatio.hu

AZ INTEGRÁLT NYOMONKÖVETŐ RENDSZER BEMUTATÁSA (TÁMOP 3.4.2-B) Kern Zoltán Közoktatási szakértő Kern.zoltan@educatio.hu AZ INTEGRÁLT NYOMONKÖVETŐ RENDSZER BEMUTATÁSA (TÁMOP 3.4.2-B) Kern Zoltán Közoktatási szakértő Kern.zoltan@educatio.hu Integrált (Elektronikus) Nyomonkövető Rendszer Miért használjuk? Hogyan használjuk?

Részletesebben

Egészségügyi informatikai szolgáltatások jelene és jövője. Gazdasági-Műszaki Főigazgatóság. Kontrolling Igazgatóság

Egészségügyi informatikai szolgáltatások jelene és jövője. Gazdasági-Műszaki Főigazgatóság. Kontrolling Igazgatóság Gazdasági-Műszaki Főigazgatóság Kontrolling Igazgatóság Klinikai Informatikai Osztály Solymos Ferenc osztályvezető MÚLT IT történelem JELEN Jogi háttér IT környezet Medikai rendszer Betegadminisztráció

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ SZEPTEMBER 15. ELŐADÓ: DR. SZEPESI GÁBOR OPERATÍV PROJEKTVEZETŐ

TÁJÉKOZTATÓ SZEPTEMBER 15. ELŐADÓ: DR. SZEPESI GÁBOR OPERATÍV PROJEKTVEZETŐ TÁJÉKOZTATÓ AZ ÖNKORMÁNYZATI ASP ORSZÁGOS KITERJESZTÉSE KAPCSÁN A CSATLAKOZTATÁSI KONSTRUKCIÓRÓL 2016. SZEPTEMBER 15. ELŐADÓ: DR. SZEPESI GÁBOR OPERATÍV PROJEKTVEZETŐ Önkormányzati ASP 1.0 Az Önkormányzati

Részletesebben

Új Windows Értékesítési Modulok!!! QB-Pharma II. QB-Host QB-Élelem OB-Osztály QB-Értékesítés QB-Menü QB-A la carte QB-Büfé QB-FoodCar

Új Windows Értékesítési Modulok!!! QB-Pharma II. QB-Host QB-Élelem OB-Osztály QB-Értékesítés QB-Menü QB-A la carte QB-Büfé QB-FoodCar Új Windows Értékesítési Modulok!!! QB-Pharma II. QB-Host QB-Élelem OB-Osztály QB-Értékesítés QB-Menü QB-A la carte QB-Büfé QB-FoodCar 89-ben 4 személy által alapított Kft. 2003-től régi tulajdonosokkal

Részletesebben

Az Indecs rendszer. Kockázat- és követeléskezelés nagyvállalati környezetben

Az Indecs rendszer. Kockázat- és követeléskezelés nagyvállalati környezetben Késmárki Szoftverfejlesztő Kft Budapest, Cházár András utca 18. Tel.: +36 (1) 794-9199 Mobil: +36 (20) 319-0612 Web: www.kesmarki.com Az Indecs rendszer Kockázat- és követeléskezelés nagyvállalati környezetben

Részletesebben

IV/1. sz. melléklet: Vállalati CRM, értékesítési terület funkcionális specifikáció

IV/1. sz. melléklet: Vállalati CRM, értékesítési terület funkcionális specifikáció IV/1. sz. melléklet: Vállalati CRM, értékesítési terület funkcionális specifikáció 1. A követelménylista céljáról Jelen követelménylista (mint a GOP 2.2.1 / KMOP 1.2.5 pályázati útmutató melléklete) meghatározza

Részletesebben

MŰSZAKI KÖVETELMÉNYEK, A KÖRKERESŐ SZOFTVER SPECIFIKÁCIÓJA, KÖLTSÉGVETÉS. A) Műszaki követelmények

MŰSZAKI KÖVETELMÉNYEK, A KÖRKERESŐ SZOFTVER SPECIFIKÁCIÓJA, KÖLTSÉGVETÉS. A) Műszaki követelmények 1. sz. melléklet MŰSZAKI KÖVETELMÉNYEK, A KÖRKERESŐ SZOFTVER SPECIFIKÁCIÓJA, KÖLTSÉGVETÉS A) Műszaki követelmények A körkereső szoftvernek (a továbbiakban Szoftver) az alábbi követelményeknek kell megfelelnie

Részletesebben

Európai Közösségek Vízügyi, energiaipari, szállítási és távközlési ágazatok Szerződés odaítélése

Európai Közösségek Vízügyi, energiaipari, szállítási és távközlési ágazatok Szerződés odaítélése 1/5 HU-Békéscsaba: Szoftvercsomag és információs rendszerek 2009/S 96-137736 TÁJÉKOZTATÓ AZ ELJÁRÁS EREDMÉNYÉRŐL EGYES ÁGAZATOKBAN I. SZAKASZ: AJÁNLATKÉRŐ I.1) NÉV, CÍM ÉS KAPCSOLATTARTÁSI PONT(OK): Békés

Részletesebben

1. JELENTKEZŐ ADATBÁZIS MODUL

1. JELENTKEZŐ ADATBÁZIS MODUL A toborzást-kiválasztást támogató humáninformatikai megoldásunk, a nexonjob, rugalmasan a vállalati egyedi igények alapján testre szabható. A rendszer webes felületén keresztül jelentkezhetnek a pályázók

Részletesebben

Pest Megyei Kamara 2006. január 20. Bagi Zoltán

Pest Megyei Kamara 2006. január 20. Bagi Zoltán Pest Megyei Kamara 2006. január 20. Bagi Zoltán Mitől korszerű egy rendszer? Funkcionalitás, program szolgáltatásai Integráltság (más partnerekkel való adatkapcsolat) Kommunikáció = távolságtól független

Részletesebben

VÁLLALATI INFORMÁCIÓS RENDSZEREK. Debrenti Attila Sándor

VÁLLALATI INFORMÁCIÓS RENDSZEREK. Debrenti Attila Sándor VÁLLALATI INFORMÁCIÓS RENDSZEREK Debrenti Attila Sándor Információs rendszer 2 Információs rendszer: az adatok megszerzésére, tárolására és a tárolt adatok különböző szempontok szerinti feldolgozására,

Részletesebben

IT Szolgáltatás Menedzsment az oktatási szektorban - 90 nap alatt költséghatékonyan

IT Szolgáltatás Menedzsment az oktatási szektorban - 90 nap alatt költséghatékonyan IT Szolgáltatás Menedzsment az oktatási szektorban - 90 nap alatt költséghatékonyan Bácsi Zoltán Bedecs Szilárd Napirend Közép Európai Egyetem (CEU) bemutatása IT stratégia kialakítása Változás előtt Termék

Részletesebben

DW 9. előadás DW tervezése, DW-projekt

DW 9. előadás DW tervezése, DW-projekt DW 9. előadás DW tervezése, DW-projekt Követelmény felmérés DW séma tervezése Betöltési modul tervezése Fizikai DW tervezése OLAP felület tervezése Hardver kiépítése Implementáció Tesztelés, bevezetés

Részletesebben

Miért fontos a Cafeteria?

Miért fontos a Cafeteria? A cafeteria jövője Miért fontos a Cafeteria? Az utalványok a munkáltatók szemszögéből: A munkáltatók 79%- a egyetért, hogy az utalványok által a dolgozók motivációja növelhető. MOTIVÁCIÓ = TELJESÍTMÉNY

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ FEBRUÁR ELŐADÓ: DR. SZEPESI GÁBOR KRUCSÓ BALÁZS AZ ÖNKORMÁNYZATI ASP ORSZÁGOS KITERJESZTÉSE KAPCSÁN A CSATLAKOZTATÁSI KONSTRUKCIÓRÓL

TÁJÉKOZTATÓ FEBRUÁR ELŐADÓ: DR. SZEPESI GÁBOR KRUCSÓ BALÁZS AZ ÖNKORMÁNYZATI ASP ORSZÁGOS KITERJESZTÉSE KAPCSÁN A CSATLAKOZTATÁSI KONSTRUKCIÓRÓL TÁJÉKOZTATÓ AZ ÖNKORMÁNYZATI ASP ORSZÁGOS KITERJESZTÉSE KAPCSÁN A CSATLAKOZTATÁSI KONSTRUKCIÓRÓL 2017. FEBRUÁR ELŐADÓ: DR. SZEPESI GÁBOR KRUCSÓ BALÁZS Az önkormányzati ASP rendszer elemei Keretrendszer

Részletesebben

REGINFO feszültség minőség mérő rendszer az E.ON Hungáriánál Szilágyi Ákos 2008. szeptember 11. A fejlesztés okai: Belső igény mérési eredmények központi tárolása, egységes felületen történő megjelenítése

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. ÜFT szolgáltatás. Magyar Nemzeti Bank

Felhasználói kézikönyv. ÜFT szolgáltatás. Magyar Nemzeti Bank Felhasználói kézikönyv ÜFT szolgáltatás Magyar Nemzeti Bank TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. FOGALOMTÁR... 3 3. KÉSZPÉNZÁLLÁTÁSI ÜTF (KÜFT) MODUL... 3 3.1. A KÜFT MODUL FUNKCIÓI... 3 3.1.1. Pénzintézet

Részletesebben

R e n d e l ő i a d m i n i s z t r á c i ó s p r o g r a m

R e n d e l ő i a d m i n i s z t r á c i ó s p r o g r a m IGLU Software (06-20) 537-33-21 info@iglu.hu www.iglu.hu R e n d e l ő i a d m i n i s z t r á c i ó s p r o g r a m Programfrissítések leírása 2011 (utolsó : 14 - Rendelő 2011-12-01 3.6.3d - 13. oldal

Részletesebben

Környezetvédelemi adatnyilvántartás megvalósítási lehetőségei. Dr. Romhányi Gábor ügyvezető igazgató Innotransz Mérnöki Iroda Kft.

Környezetvédelemi adatnyilvántartás megvalósítási lehetőségei. Dr. Romhányi Gábor ügyvezető igazgató Innotransz Mérnöki Iroda Kft. Környezetvédelemi adatnyilvántartás megvalósítási lehetőségei Dr. Romhányi Gábor ügyvezető igazgató Innotransz Mérnöki Iroda Kft. Környezetvédelmi informatika Tevékenységi területek HULLADÉK TERMELŐK Veszélyes

Részletesebben

V/6. sz. melléklet: Táv- és csoportmunka támogatás funkcionális specifikáció

V/6. sz. melléklet: Táv- és csoportmunka támogatás funkcionális specifikáció V/6. sz. melléklet: Táv- és csoportmunka támogatás funkcionális specifikáció 1. A követelménylista céljáról Jelen követelménylista (mint a GOP 2.2. 1 / KMOP 1.2.5 pályázati útmutató melléklete) meghatározza

Részletesebben

GroupBy. by RÉGENS RÉGENS LOGISTICS GYŰJTŐ DARABÁRU SZÁLLÍTMÁNYOZÁS

GroupBy. by RÉGENS RÉGENS LOGISTICS GYŰJTŐ DARABÁRU SZÁLLÍTMÁNYOZÁS GroupBy by RÉGENS RÉGENS LOGISTICS GYŰJTŐ DARABÁRU SZÁLLÍTMÁNYOZÁS GroupBy JELLEMZŐK A GroupBy program a gyűjtőpontok közötti szállítási feladatok kezelésére optimalizált, annak minden járulékos adminisztrációs

Részletesebben

Vezetői információs rendszerek

Vezetői információs rendszerek Vezetői információs rendszerek Kiadott anyag: Vállalat és információk Elekes Edit, 2015. E-mail: elekes.edit@eng.unideb.hu Anyagok: eng.unideb.hu/userdir/vezetoi_inf_rd 1 A vállalat, mint információs rendszer

Részletesebben

1. SZÁMÚ FÜGGELÉK MŰSZAKI LEÍRÁS

1. SZÁMÚ FÜGGELÉK MŰSZAKI LEÍRÁS 1. SZÁMÚ FÜGGELÉK MŰSZAKI LEÍRÁS Az Enterprise Architect (EA) modell illesztése az számú, Komplex népegészségügyi szűrések elnevezésű kiemelt projekt megvalósításához kapcsolódóan 1. Fogalmak és rövidítések

Részletesebben

THOTH 2 minőségbiztosítási tanúsítvány Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) 2009-2.1.1 megfelelési tanúsítványok

THOTH 2 minőségbiztosítási tanúsítvány Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) 2009-2.1.1 megfelelési tanúsítványok 3o.hu Hármas Hosting Kft. Honlap: http://3o.hu Információk, ajánlatkérés: info@harmas.hu Támogatás, segítségnyújtás: support@harmas.hu Számlázás, könyvelés: konyveles@harmas.hu uh.oyyy tfk gnitsoh samrh

Részletesebben

MozaiX Húsipari Értékesítési és Raktározási Rendszer bemutatása

MozaiX Húsipari Értékesítési és Raktározási Rendszer bemutatása MozaiX Húsipari Értékesítési és Raktározási Rendszer bemutatása Az informatikai rendszer elsősorban húsipari cégek értékesítési folyamataira nyújt teljes körű megoldást, a megrendelések feldolgozásától,

Részletesebben

Tapasztalatok diagnosztikai ellátásban. Dr. Vida Zoltán

Tapasztalatok diagnosztikai ellátásban. Dr. Vida Zoltán Tapasztalatok diagnosztikai ellátásban Dr. Vida Zoltán A helyszín - budapesti, önálló járóbeteg ellátó intézmény radiológiai szakrendelése - területi ellátási kötelezettség kb. 25.000 lakos - két műszakos

Részletesebben

ÖSSZEFOGLALÓ ONLINE SPORTMENEDZSMENT SZOFTVER

ÖSSZEFOGLALÓ ONLINE SPORTMENEDZSMENT SZOFTVER ONLINE SPORTMENEDZSMENT SZOFTVER Az áttekinthetetlen, papír alapú adminisztráció, a nehezen elérhető és hiányos információk, a tudásmegosztás és visszacsatolás hiánya, mind a minőségi munka ellen szól.

Részletesebben

Számítástechnikai kommunikációs lehetőségek a QB-Pharma rendszerrel. Előadó: Bagi Zoltán Quadro Byte Kft. ügyvezető

Számítástechnikai kommunikációs lehetőségek a QB-Pharma rendszerrel. Előadó: Bagi Zoltán Quadro Byte Kft. ügyvezető Számítástechnikai kommunikációs lehetőségek a QB-Pharma rendszerrel. Előadó: Bagi Zoltán Quadro Byte Kft. ügyvezető Az Uniós országokban már alkalmazott új lehetőségek Korszerű zárt hálózatok, rendszerek,

Részletesebben

Személyügyi nyilvántartás szoftver

Személyügyi nyilvántartás szoftver Személyügyi nyilvántartás szoftver A nexonhr személyügyi nyilvántartás szoftver a személyügyi, továbbképzési és munkaköri adatok kezelését teszi lehetővé. A szoftver támogatja a HR adminisztrációs feladatokat,

Részletesebben

ADATBÁZIS-KEZELÉS. Adatbázis-kezelő rendszerek

ADATBÁZIS-KEZELÉS. Adatbázis-kezelő rendszerek ADATBÁZIS-KEZELÉS Adatbázis-kezelő rendszerek Adat (Data) Észlelhető, felfogható ismeret Jelsorozat Tény, közlés Valakinek vagy valaminek a jellemzője Adatbázis (Data Base, DB) Hosszú ideig évekig meglévő

Részletesebben

Adóhátralék kezelés egyszerűen. Használati útmutató

Adóhátralék kezelés egyszerűen. Használati útmutató Használati útmutató Program indítása: A telepítés utáni első indításkor a program a szükséges alapbeállításokat elvégzi, és automatikusan újra indul. A főképernyőn a bejelentkezéshez mindig meg kell adni

Részletesebben

Elektronikus szolgáltatás igénylés megvalósítása a NIIFI-ben. 2011/11/10 https://webform.niif.hu HBONE Workshop. Kiss Zoltán

Elektronikus szolgáltatás igénylés megvalósítása a NIIFI-ben. 2011/11/10 https://webform.niif.hu HBONE Workshop. Kiss Zoltán megvalósítása a NIIFI-ben 2011/11/10 https://webform.niif.hu HBONE Workshop Kiss Zoltán Ezelőtt 2. oldal 3. oldal 4. oldal Célok Dedikált oldal a szolgáltatás igényléseknek - saját súgóval Munkamenet gyorsítás

Részletesebben

Petőfi Irodalmi Múzeum. megújuló rendszere technológiaváltás

Petőfi Irodalmi Múzeum. megújuló rendszere technológiaváltás Petőfi Irodalmi Múzeum A Digitális Irodalmi Akadémia megújuló rendszere technológiaváltás II. Partnerek, feladatok Petőfi Irodalmi Múzeum Megrendelő, szakmai vezetés, kontroll Konzorcium MTA SZTAKI Internet

Részletesebben

Dokumentumkezelés SAP integrációval a Fővárosi Vízműveknél

Dokumentumkezelés SAP integrációval a Fővárosi Vízműveknél H-1134 Budapest, Váci út 23-27. Postacím: 1325 Bp., Pf.: 355. Telefon: 465 2400 Fax: 349 1991 www.vizmuvek.hu vizvonal@vizmuvek.hu Dokumentumkezelés SAP integrációval a Fővárosi Vízműveknél Készítette:

Részletesebben

XXV. EGVE MEN Konferencia KVIK-BFR bérfeldolgozó és bérfelosztó rendszer. ifj. Bakallár Sándor ügyvezető

XXV. EGVE MEN Konferencia KVIK-BFR bérfeldolgozó és bérfelosztó rendszer. ifj. Bakallár Sándor ügyvezető XXV. EGVE MEN Konferencia KVIK-BFR bérfeldolgozó és bérfelosztó rendszer ifj. Bakallár Sándor ügyvezető BSoft Kft. rövid bemutatás Szoftver fejlesztés és support az egészségügyben 1994-től KVIK(Kórházi

Részletesebben

Az alábbiakban a portál felépítéséről, illetve az egyes lekérdező funkciókról kaphat részletes információkat.

Az alábbiakban a portál felépítéséről, illetve az egyes lekérdező funkciókról kaphat részletes információkat. Súgó Az alábbiakban a portál felépítéséről, illetve az egyes lekérdező funkciókról kaphat részletes információkat. A lekérdező rendszer a Hírközlési Szolgáltatások és Interfész bejelentések, valamint az

Részletesebben

Milyen feladatai vannak a csatlakozóknak az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térhez csatlakozással kapcsolatban?

Milyen feladatai vannak a csatlakozóknak az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térhez csatlakozással kapcsolatban? NJSZT - Orvos-biológiai Szakosztály Minden ami az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér indításával kapcsolatosan érdekelhet 2017. szeptember 8. Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér Milyen

Részletesebben

Vizsgálatkérő és adatlapok a Délpesti Területi Vérellátóban Hatályos június verzió

Vizsgálatkérő és adatlapok a Délpesti Területi Vérellátóban Hatályos június verzió Vizsgálatkérő és adatlapok a Délpesti Területi Vérellátóban Hatályos 2009. június 1-1.0. verzió Vizsgálatkérő lap vércsoport meghatározásához OVSZ Dél-pesti Területi Vérellátó (Hiányosan vagy hibásan közölt

Részletesebben

A keresőképtelenséget érintő től hatályos jogszabály változások, és azok megvalósítása az IxNet rendszerben

A keresőképtelenséget érintő től hatályos jogszabály változások, és azok megvalósítása az IxNet rendszerben A keresőképtelenséget érintő 2019.01.01-től hatályos jogszabály változások, és azok megvalósítása az IxNet rendszerben Jogszabály: 287/2018. (XII. 21.) Korm. rendelet az egyes egészségügyi és egészségbiztosítási

Részletesebben

A Rehabilitációs Ellátási Programok Szerinti Kódolásról Szóló Szabályzat

A Rehabilitációs Ellátási Programok Szerinti Kódolásról Szóló Szabályzat A Rehabilitációs Ellátási Programok Szerinti Kódolásról Szóló Szabályzat I. FEJEZET Bevezetés A szabályzat célja Az Egészségügyi Szakmai Kollégium Rehabilitáció, Fizikális Medicina és Gyógyászati Segédeszköz

Részletesebben

NETinv. Új generációs informatikai és kommunikációs megoldások

NETinv. Új generációs informatikai és kommunikációs megoldások Új generációs informatikai és kommunikációs megoldások NETinv távközlési hálózatok informatikai hálózatok kutatás és fejlesztés gazdaságos üzemeltetés NETinv 1.4.2 Távközlési szolgáltatók és nagyvállatok

Részletesebben

Informatika és Módszertani Osztály

Informatika és Módszertani Osztály Informatika és Módszertani Osztály Központi elektronikus levélcím: peterfy@peterfykh.hu A honlap URL-e: http://www.peterfykh.hu 1 A közfeladatot ellátó szerv által az alaptevékenysége ellátásához használt

Részletesebben

A kötelező kontrolling adatszolgáltatás tapasztalatai kórházi és szállítói szempontból XXIII. MEN Kongresszus. ifj. Bakallár Sándor ügyvezető

A kötelező kontrolling adatszolgáltatás tapasztalatai kórházi és szállítói szempontból XXIII. MEN Kongresszus. ifj. Bakallár Sándor ügyvezető A kötelező kontrolling adatszolgáltatás tapasztalatai kórházi és szállítói szempontból XXIII. MEN Kongresszus ifj. Bakallár Sándor ügyvezető Tartalom BSoft rövid bemutatkozás Egységes kontrolling Szállítói

Részletesebben

László Zsuzsanna Vezérigazgató. Integra Zrt. Budapest, 1037 Kiscelli utca 104. www.integra.hu 250-9900 laszlo.zsuzsanna@integra.hu 2015.03.

László Zsuzsanna Vezérigazgató. Integra Zrt. Budapest, 1037 Kiscelli utca 104. www.integra.hu 250-9900 laszlo.zsuzsanna@integra.hu 2015.03. László Zsuzsanna Vezérigazgató Integra Zrt. Budapest, 1037 Kiscelli utca 104. www.integra.hu 250-9900 laszlo.zsuzsanna@integra.hu 2015.03.05 Budapest, 2015.03.05 Néhány szó rólunk - Cégbemutatás Miért

Részletesebben

Vizsgálatkérő és adatlapok a Péterfy Területi Vérellátóban Hatályos 2011. szeptember 1-1.1. verzió

Vizsgálatkérő és adatlapok a Péterfy Területi Vérellátóban Hatályos 2011. szeptember 1-1.1. verzió Vizsgálatkérő és adatlapok a Péterfy Területi Vérellátóban Hatályos 2011. szeptember 1-1.1. verzió 1. sz. adatlap VÁLASZTOTT VÖRÖSVÉRSEJT KÉSZÍTMÉNY IGÉNYLŐ LAP Beteg neve:... Anyja neve:...... A beteg

Részletesebben

DOCUMENTA.HU képzésszervezési és adminisztrációs rendszer

DOCUMENTA.HU képzésszervezési és adminisztrációs rendszer DOCUMENTA.HU képzésszervezési és adminisztrációs rendszer A képzési tevékenység, az információ-, a tudásátadás professzionális folyamatait fogja össze egységes rendszerré a DOCUMENTA.HU online informatikai

Részletesebben

Ellátási rendszer és projektiroda bemutatása

Ellátási rendszer és projektiroda bemutatása Ellátási rendszer és projektiroda bemutatása Közös részvételre jelentkezők a keretmegállapodáson belül felmerülő intézményi igények maradéktalan kielégítésére országos ellátási rendszert, országos lefedettséget

Részletesebben

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOMJEGYZÉK 1. PÉNZÜGY KÖNYVELÉS... 2 1.1. ÁFA bevallás... 2 1.2. Átutalási csomag karbantartó... 3 1.3. Általános kimenő számlázás... 4 1.4. Folyószámlakezelés... 5 1.5.

Részletesebben

DR. SZEGHŐ ZSOLT: SZÁMÍTÓGÉPES ADATRÖGZÍTÉS A LOVAS PRAXISBAN MLÁE XXIII. LÓGYÓGYÁSZATI KONGRESSZUS 2015. NOVEMBER 27-28. HOTEL VELENCE RESORT & SPA

DR. SZEGHŐ ZSOLT: SZÁMÍTÓGÉPES ADATRÖGZÍTÉS A LOVAS PRAXISBAN MLÁE XXIII. LÓGYÓGYÁSZATI KONGRESSZUS 2015. NOVEMBER 27-28. HOTEL VELENCE RESORT & SPA DR. SZEGHŐ ZSOLT: SZÁMÍTÓGÉPES ADATRÖGZÍTÉS A LOVAS PRAXISBAN MLÁE XXIII. LÓGYÓGYÁSZATI KONGRESSZUS 2015. NOVEMBER 27-28. HOTEL VELENCE RESORT & SPA 1. AZ ADATRÖGZÍTÉS CÉLJA Szakmai szempontok (pontos

Részletesebben

vbar (Vemsoft banki BAR rendszer)

vbar (Vemsoft banki BAR rendszer) vbar (Vemsoft banki BAR rendszer) BAR bemutatása 1994. július 1-jétől kezdte meg működését a Központi Adós- és Hitelinformációs Rendszer, azóta is használt rövidített nevén a BAR, amely kezdetben kizárólag

Részletesebben

Intelligens partner rendszer virtuális kórházi osztály megvalósításához

Intelligens partner rendszer virtuális kórházi osztály megvalósításához Intelligens partner rendszer virtuális kórházi osztály megvalósításához 1. Célkitűzések A pályázat célja egy virtuális immunológiai osztály kialakítása, amelynek segítségével a különböző betegségekkel

Részletesebben

WinSarc Irodai Vezérlőpult: - [Ügyfelek nyilvántartása]

WinSarc Irodai Vezérlőpult: - [Ügyfelek nyilvántartása] WinSarc Irodai Vezérlőpult: - [Ügyfelek nyilvántartása] A programot elsősorban a könyvelőirodák tudják hatékonyan alkalmazni a nagy tömegben, ismétlődően végzendő feladatok ellátására. A program a WinSarc

Részletesebben

Vizsgálatkérő és adatlapok a Soproni Területi Vérellátóban Hatályos 2009. szeptember 1-1.0. verzió

Vizsgálatkérő és adatlapok a Soproni Területi Vérellátóban Hatályos 2009. szeptember 1-1.0. verzió Vizsgálatkérő és adatlapok a Soproni Területi Vérellátóban Hatályos 2009. szeptember 1-1.0. verzió 1. sz. adatlap VÁLASZTOTT VÖRÖSVÉRSEJT KÉSZÍTMÉNY IGÉNYLŐ LAP Beteg neve:... Születési neve:... Anyja

Részletesebben

Farmos Község Önkormányzata ASP Központhoz való csatlakozása

Farmos Község Önkormányzata ASP Központhoz való csatlakozása Farmos Község Önkormányzata ASP Központhoz való csatlakozása A kedvezményezett neve: Farmos Község Önkormányzata A projekt címe: Farmos Község Önkormányzata ASP Központhoz való csatlakozása A szerződött

Részletesebben

Beléptető- Munkaidő-nyilvántartó. és parkoló rendszerek

Beléptető- Munkaidő-nyilvántartó. és parkoló rendszerek Beléptető- Munkaidő-nyilvántartó és parkoló rendszerek Beléptetőrendszerek Piaci elvárások - 2012: - Szerver kliens architektúra - TCP/IP és soros (RS-485) kommunikáció - távoli elérés (IP) - SQL alapú

Részletesebben

Behajtást Támogató Rendszer. Ismertető

Behajtást Támogató Rendszer. Ismertető Behajtást Támogató Rendszer Ismertető Budapest, 2005. június 30. 2 Tartalom 1.)Rendszeres adatbetöltés...4 2.)Ügyfelek ügyletek ügyintézőkhöz rendelése...5 3.)Ügyintézői feladatlisták...5 4.)Kontaktusok

Részletesebben

KnowledgeTree dokumentumkezelő rendszer

KnowledgeTree dokumentumkezelő rendszer KnowledgeTree dokumentumkezelő rendszer Budapest, 2011. január 11. Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 Dokumentum információ... 3 Változások... 3 Bevezetés... 4 Funkciók... 5 Felhasználói felület... 5

Részletesebben

Élelmezésvezetők XII. Országos Fóruma. QB-Élelem OB-Osztály QB-Központ QB-Menü QB-A la carte QB-Büfé QB-FoodCar. Új Windows Értékesítési Modulok!!!

Élelmezésvezetők XII. Országos Fóruma. QB-Élelem OB-Osztály QB-Központ QB-Menü QB-A la carte QB-Büfé QB-FoodCar. Új Windows Értékesítési Modulok!!! Élelmezésvezetők XII. Országos Fóruma Előadó: Siposné Bodon Viktória Új Windows Értékesítési Modulok!!! QB-Élelem OB-Osztály QB-Központ QB-Menü QB-A la carte QB-Büfé QB-FoodCar 89-ben 4 személy által alapított

Részletesebben

HecPoll a vezérlő rendszer

HecPoll a vezérlő rendszer a vezérlő rendszer Az előnyei: Könnyű Integráció Ergonomikus kivitel Több nyelvűség Multi-Kliens támogatás Import / Export Interfész 2 Egyszerű integráció Csatlakozás a meglévő modern IT rendszerhez Egyszerű

Részletesebben

Országos Rendezési Tervkataszter

Országos Rendezési Tervkataszter TeIR Országos Rendezési Tervkataszter Felhasználói útmutató Budapest, 2015. április Tartalomjegyzék 1. BEVEZETŐ... 3 2. LEKÉRDEZÉSEK... 3 2.1 TERV ELLÁTOTTSÁG LEKÉRDEZÉS... 4 2.1.1. Kördiagram... 5 2.1.2.

Részletesebben

Ellátási rendszer és projektiroda bemutatása

Ellátási rendszer és projektiroda bemutatása Ellátási rendszer és projektiroda bemutatása Közös részvételre jelentkezők a keretmegállapodáson belül felmerülő intézményi igények maradéktalan kielégítésére országos ellátási rendszert, országos lefedettséget

Részletesebben

E-Kataszteri rendszer ismertető

E-Kataszteri rendszer ismertető E-Kataszteri rendszer ismertető Az E-Szoftverfejlesztő Kft. által fejlesztett KATAwin kataszteri és eszköznyilvántartó rendszert 2,600 db önkormányzat alkalmazza évek óta. Teljeskörű Certop minősítéssel

Részletesebben

Milyen újdonságokra számíthatunk? Az EESZT standardizációstörekvései. dr. Horváth Lajos október 11.

Milyen újdonságokra számíthatunk? Az EESZT standardizációstörekvései. dr. Horváth Lajos október 11. Milyen újdonságokra számíthatunk? Az EESZT standardizációstörekvései dr. Horváth Lajos 2018. október 11. 1 Jelenlegi helyzet Tartalom Az egészségügyi dokumentumok szakmai tartalmi heterogenitása Forma

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához A WEB EDInet rendszer használatához internet kapcsolat, valamint egy internet böngésző program szükséges (Mozilla Firefox, Internet Explorer).

Részletesebben

Az ErdaGIS térinformatikai keretrendszer

Az ErdaGIS térinformatikai keretrendszer Az ErdaGIS térinformatikai keretrendszer Két évtized tapasztalatát sűrítettük ErdaGIS térinformatikai keretrendszerünkbe, mely moduláris felépítésével széleskörű felhasználói réteget céloz, és felépítését

Részletesebben

FELNŐTTKÉPZÉSI SZAKMAI PROGRAMKÖVETELMÉNY

FELNŐTTKÉPZÉSI SZAKMAI PROGRAMKÖVETELMÉNY FELNŐTTKÉPZÉSI SZAKMAI PROGRAMKÖVETELMÉNY 1. a) A SZAKMAI PROGRAMKÖVETELMÉNY MEGNEVEZÉSE Ügyviteli és vállalatirányítási szoftver kulcsfelhasználója b) SZAKMAI VÉGZETTSÉG MEGNEVEZÉSE Ügyviteli és vállalatirányítási

Részletesebben

Az EESZT informatikai támogatása

Az EESZT informatikai támogatása Az EESZT informatikai támogatása Kurucz Róbert Kereskedelmi Igazgató Novodata ZRT. GYSE forgalmazók 2018.09.21 Visegrád Mit jelent az EESZT? Mozaikszó: Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér kezdőbetűiből.

Részletesebben

Mérlegelés több cég számára

Mérlegelés több cég számára METRISoft Mérleggyártó KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30 Telefon: (62) 246-657, Fax: (62) 249-765 e-mail: merleg@metrisoft.hu Web: http://www.metrisoft.hu Módosítva:

Részletesebben

A korszerű infokommunikációs technológia (IKT) alkalmazásával csak kis mértékben javíthatjuk az emberi agy információ tároló és feldolgozó képességét.

A korszerű infokommunikációs technológia (IKT) alkalmazásával csak kis mértékben javíthatjuk az emberi agy információ tároló és feldolgozó képességét. 1. Az informatika alapgondolata A korszerű infokommunikációs technológia (IKT) alkalmazásával csak kis mértékben javíthatjuk az emberi agy információ tároló és feldolgozó képességét. 2. Az egészségügyi

Részletesebben

A Neptun.Net Egységes Tanulmányi Rendszer. Előadó: Fauszt Zoltán Budapest, 2007. április 26.

A Neptun.Net Egységes Tanulmányi Rendszer. Előadó: Fauszt Zoltán Budapest, 2007. április 26. A Neptun.Net Egységes Tanulmányi Rendszer Előadó: Fauszt Zoltán Budapest, 2007. április 26. A Neptun.Net kifejlesztése A verzióváltás okai A korábbi technológia elavult Nem volt bővíthető A fejlesztés

Részletesebben

Bankkártya elfogadás a kereskedelmi POS terminálokon

Bankkártya elfogadás a kereskedelmi POS terminálokon Bankkártya elfogadás a kereskedelmi POS terminálokon Költségcsökkentés egy integrált megoldással 2004. február 18. Analóg-Digitál Kft. 1 Banki POS terminál elemei Kliens gép processzor, memória, kijelző,

Részletesebben