PETRO 3003 VOLUTANK + SPDS

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "PETRO 3003 VOLUTANK + SPDS"

Átírás

1 PETRO 3003 VOLUTANK + SPDS Kezelési útmutató Szoftververzió: PYRAMIDE 1.8x BA BARTEC BENKE GmbH Schulstraße Gotteszell Deutschland Telefon +49(0)9929) Telefax +49(0)9929) gotteszell@bartec-benke.de Internet:

2

3 Tartalomjegyzék T-1 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék Oldal Kiadás dátuma 1 Biztonsági útmutató Bevezetés Kezelőegység (HMI) Billentyűzet Kijelző Funkciógombok Információs sor Rejtett funkciógombok Esemény kijelzése Adminisztrációs menü Kiegészítő menü A mérőberendezés használata Ciklusindítás Feltöltés 3-2 Üres teszt 3-2 Kamra zárolása Leeresztés (ürítés) Leeresztés közvetlen kifolyatással 3-5 A leeresztési információk megjelenítése 3-7 Előirányzott mennyiség 3-8 Leeresztés leállítása Leeresztés kollektoron keresztül Egy időben történő leeresztés több kamrából Leeresztés egymás után több kamrából Részleges leeresztés 3-16 A leeresztés "nem hitelesített" lezárása Adminisztrációs menü 4-1 Az adminisztrációs menü elindítása 4-1 Menü megnyitása A gépkocsivezető jelszava Paraméterek nyomtatása Kiegészítő menü Napi adatok nyomtatása Aktuális ciklus nyomtatása Az összes ciklus nyomtatása Ki nem nyomtatott ciklusok nyomtatása Manuális kiválasztás A rendszer kikapcsolása Hosszú távú tároló Legutóbbi bizonylat nyomtatása Jelszó megadása Feltöltés mapping Üres teszt Önfeltöltés Kollektorban maradt termék eltávolítása Vészhelyzeti feltöltés Rendszerfelügyelet 6-1 Diagnosztikai menü 6-4

4 Tartalomjegyzék T-2 Minden jog, ideértve a módosítás jogát is, fenntartva. A jelen dokumentum sokszorosítása, feldolgozása és terjesztése, akár változatlan formában, akár kivonatos formában, kizárólag a BARTEC-BENKE előzetes írásos engedélyének birtokában lehetséges. Copyright 2012 by BARTEC-BENKE GmbH Schulstraße 30, Gotteszell Deutschland Dokumentum: BA érvényessége: Ellenőrizve: Szoftververzió PYRAMIDE 1.8x Szerző: G. Rothe Fordítás: Alpha Translation Service, Cottbus

5 1 Biztonsági útmutató Biztonsági útmutató 1-1 A tárolásra, szállításra és a gyúlékony folyadékok kezelésére vonatkozó szabályok hiánytalan betartásáért a berendezés üzemeltetője felel. A berendezés PETRO-készülékekkel együtt történő üzemeltetésekor az összes szabály és rendelkezés érvényben marad. A PETRO-készülékeket a hatályos előírások betartásával gyártjuk, és kifogástalan állapotban hagyják el az gyártóüzemet. A készülékek telepítését és karbantartását szakembernek kell elvégeznie. Ügyeljen arra, hogy a készüléket a gyártó által megadott körlülmények között üzemeltessék. A készülékek karbantartásakor és üzemeltetésekor vegye figyelembe az útmutatóban leírtakat. Ellenőrizze a berendezés állapotát Ha azalkatrészek sérülése, vagy használhatatlansága, vagy más ok miatt a kockázatmentesen nem üzemeltethető, azonnal kapcsolja ki és értesítse a szervizközpontot. Amennyiben üzem közben hibát, vagy hiányosságot észel, vagy kétsége támad a készülékek szabályos működése felől, szintén lépjen kapcsolatba szervizközpontunkkal. A PETRO-készülékek nem helyettesítik a tartálykocsi, illetve az ügyfél biztonsági berendezéseit (pl. túltöltés elleni védelem). Felelősség kizárása A BARTEC-BENKE GmbH és alvállalkozói alapvetően csak szándékosság, vagy súlyos hanyagság esetén vállalnak felelősséget. A felelősségvállalás értéke nem lépheti túl a BARTEC-BENKE számára adott megbízás értékét. A BARTEC-BENKE nem vállal felelősséget az olyan károkért, melyek a biztonsági útmutató, az üzemeltetési útmutató, vagy az üzemeltetési feltételek be nem tartása miatt keletkeznek. A felelősségvállalás következményes károkra nem vonatkozik.

6 Biztonsági útmutató 1-2

7 2 Bevezetés Bevezetés 2-1 A PETRODAT 3003 rendszerrel az ásványolajtermékeket szállító járművek összes töltési-, és ürítési műveletét, valamint kezelési folyamatát ellenőrizheti, vezérelheti, valamint tárolhatja az ezekre vonatkozó adatokat. A rendszer igen rugalmas és a hardveres összetevők változtatható száma révén különféle eltérő követelményekhez is hozzáilleszthető. A PYRAMIDE 1.8x szoftver különféle műveletek ( VOLUTANK, SAFE és SPDS ) konfigurálására is alkalmas. VOLUTANK : A termékek betöltésekor és leeresztésekor a mérőberendezésben elektronikus mérőlécek szolgálják a mennyiség megállapítását. SAFE Betöltéskor és leeresztéskor minőségbiztosítási rendszer (QSS) megakadályozza a különböző termékek keveredését. SPDS : A Sealed Parcel Delivery System (SPDS) elektronikusan lezárja az ásványi olajakat szállító járművek rakományát és ellenőrzi a hozzáférési helyeket. Ez biztosítja, hogy a termék a kívánt mennyiségi és minőségi állapotban kerüljön leszállításra az ügyfélnek. A VOLUTANK, SAFE és SPDS funkciók egymással összekapcsolhatók. Ez a dokumentum VOLUTANK + SPDS mérőberendezés kezelését és működését írja le. A berendezés bekapcsolása és a jármű felszereléseinek kezelése az adott jármű típusától és az arra érvényes üzemeltetési útmutatótól függően változhat. 2.1 Kezelőegység (HMI) A kezelőegység (HMI) a teljes rendszer központi kezelő-, és információs egysége. A kezelőegység és a berendezés komponensei közötti kommunikáció USB porton, a P-NET készülékek esetében a P-NET-en keresztül történik. Kijelző Funkciógombokgombok Választógombok Kezelőbillentyűktyűk Numerikus billentyűk billentyűk

8 Bevezetés Billentyűzet Kijelző A berendezést a kezelőegység érintésre érzékeny gombjaival (érintőképernyő) (numerikus billentyűk, kiválasztó gombok, funkciógombok és kezelőbillentyűk), továbbá azokkal a billentyűfunkciókkal történik, melyek szituációtól függően jelennek meg a kijelzőn. A funkciógombok rendeltetését a szoftver az aktuális üzemállapotnak megfelelően vezérli. Az információk a grafikus kijelzőn jelennek meg, mely egyben érintőképernyő is. Az alkalmazott transzflektív háttér-megvilágítású folyadékkristályos technológiának köszönhetően a kijelző sötétben és vakító napsütésben is jól olvasható Funkciógombok A funkciógombokhoz különböző műveletek rendelhetők, melyek aktuális jelentését szimbólumok jelzik. Az összes billentyű érintésre érzékeny, azaz nem szükséges lenyomni, elegendő csak megérinteni. Szimbólum Jelentése Hatása Megerősítés Megnyílik egy kijelölt menü, megerősíti a kiválasztott paraméter beállítását. Kilépés a menüből Kilép az aktuális menüből, átlép a fölötte lévő menüpontba. Megszakítás Szerkesztés Kilép az aktuális menüből, átlép a fölötte lévő menübe. Elveti a kezdeményezett beállítást/adatokat. Megnyílik a beviteli-, vagy kiválasztási párbeszédablak. Javítás A beviteli ablakban törli a kurzortól balra lévő karaktert. Átvétel, Mentés Kilép az aktuális menüből. Az összes beállítást/adatot (az alárendelt menüket is) átveszi és menti. Csak akkor menti az összes módosítást, ha a menüt, vagy a beviteli ablakot ezzel a funkciógombbal zárja be!

9 Bevezetés 2-3 Szimbólum Jelentése Hatása Esemény kijelzése Üzemállapot és üzemzavar kijelzése. Adminisztrációs menü Kiegészítő menü Megjelenik az adminisztrációs menü. Megjelenik a kiegészítő menü. Ciklusindítás Megjelenik a ciklusmenü (termék töltése/leeresztése). Betöltés Megjelenik a betöltés menü. Leeresztés Megjelenik a leeresztés menü. Vészhelyzeti leeresztés Egyidejű leeresztés kollektoron keresztül Kollektoron keresztüli leeresztés egymás után Megkerülés Olyan eszközhiba esetén, mely nem teszi lehetővé a leeresztést, ezzel lehet kezelni az eszközt. Kollektoron keresztüli leeresztés esetén egy időben üríti a kiválasztott kamrákat.. Kollektoron keresztüli leeresztés esetén a kiválasztott kamrákat egymás után, tetszés szerinti sorrendben üríti... Megkerüli a SAFE-komponenseket. Előirányzott mennyiség Oldal váltása Megjelenik az előirányzott érték beírására szolgáló ablak. Többoldalas anyag esetén a következő oldalra lép. Leeresztés megkezdése Mentés Megkezdi a kiválasztott kamra ürítését. Menti a leeresztésre vonatkozó adatokat. Feladat befejezése, nyomtatás Befejezi az aktuális leeresztési feladatot, a képernyőn megjelenik a szállítólevél, illetve a számla nyomtatási ablaka. Felhasználói jelszó módosítása Jelszó megadása A felhasználói jelszó (2. konfigurációs szint) módosítható. A jelszó megadása az 1., 2., vagy 3. konfigurációs szinthez. Letöltés indítása Szoftver BARTEC-szerverről való letöltésének indítása (szerviz-menü).

10 Bevezetés 2-4 Szimbólum Jelentése Hatása Letöltés Szoftver BARTEC-szerverről való letöltésének megszakítása (szervizmenü). megszakítása Küldés/fogadás Üres teszt Az üzenet-dobozzal történő kommunikáció manuális elindítása (szerviz funkció az irodai kommunikáció konfigurálásakor) Üres teszt indítása (a funkciógomb opcionális).

11 2.1.4 Információs sor Bevezetés 2-5 Az információs sorban található meg az idő és a dátum, az üzemállapotokhoz tartozó útmutató, illetve a szoftver-oldal számának kijelzése. Információs sor Üzemza var Oldal Példák Idő Dátum Jelszó-szint Rejtett funkciógombok Ha megérinti a kijelző négy funkciógombja közül az egyiket, három másodpercre megjelenik a rejtett funkciógombok aktuális kiosztása (az események kijelzése és az adminisztrációs menü). Amíg látható a funkciógombok kiosztása, el is tudja indítani az adott funkciót.

12 Bevezetés Esemény kijelzése Ezzel a (rejtett) funkciógombbal indítható el az események kijelzése. Itt jelenik meg az összes üzemállapot és üzemzavar. A(z) funkciógombbal nyugtázhatja a megjelenített jelentést. 10 másodperc elteltével az "események" ablak automatikusan bezáródik. A hibaüzenet csak akkor törlődik, ha a hiba okát megszüntette. A kijelző bal oldalán, egy feladaton belül, felülről a második funkciógomb megérintésekor azonnal megjelenik az "események" ablak, anélkül, hogy előtte megjelent volna a funkciógombok kiosztása Adminisztrációs menü Ezzel a (rejtett) funkciógombbal indítható el az adminisztrációs menü (lásd a 4 fejezetet) Kiegészítő menü Ezzel a funkciógombbal indítható el a kiegészítő menü (lásd az 5 fejezetet).

13 A mérőberendezés használata A mérőberendezés használata 3.1 Ciklusindítás Hogy a terméket be tudja tölteni és/vagy le tudja ereszteni, el kell indítania a ciklust. Ehhez érintse meg a "Ciklusindítás" gombot. A kijelzőn megjelennek a rendelkezésre álló kamrákra, valamint a jármű kereszt-, és hosszirányú dőlésszögére vonatkozó információk. Kamraszám Termék A maradék mennyiség érzékelő állapota Fenékszelep állapota A mért érték kijelző állapota A zárolás állapota Kamra állapota Állapotjelzések a kijelzőn Maradék mennyiség érzékelő Fenékszelep Mért érték Kamra állapota nem nedves zárva stabil ÜRES Üres nedves nyitva nem stabil MAR Hiba emelkedik A zárolás állapota csökken Kamra zárolva Hiba Kamra nincs zárolva Maradék A szint nincs a mérési tartományban, a maradék mennyiség érzékelő nem nedves (a kiürítési idő nem telt le). max lehetséges maradék mennyiség A szint nincs a mérési tartományban, a maradék mennyiség érzékelő nem nedves aktuálisan mért mennyiség A kamra állapota szürke háttérrel jelenik meg, amíg a kiürítési idő le nem telik.

14 A mérőberendezés használata Feltöltés Üres teszt A kamrákat csak akkor tudja feltölteni, ha egy meghatározott időintervallumon belül (Konfigurációs menü/lefutási paraméterek/töltés előtti üres teszt) lefut egy üres tesztet. Ha ezt az időt túllépi, a betöltési idő megjelenítésekor a rendszer felszólítja a kezelőt az üres teszt elvégzésére. Az "IGEN" gomb megérintésével indítsa el az üres tesztet. Csak akkor tölthető fel a kamra, ha a maradék mennyiség érzékelő az üres teszt végén még mindig "üres" jelzést mutat, illetve a kamrában nincs mérhető mennyiségű termék. Ha ugyanazt a terméket tölti rá a maradékra, és ezt a konfiguráció engedélyezi, az üres teszt kimaradhat (Konfigurációs menü/ Lefutási paraméterek/ Rátöltés a maradékra). Üres tesztet bármely más időpontban is elvégezhet (lásd az 5.7 szakaszt). Érintse meg a "feltöltés" gombot. A kijelzőn megjelenik a felöltés menü.

15 A mérőberendezés használata 3-3 A karmákat az adott termékekkel a jármű üzemeltetési útmutatója szerint töltse fel. Amikor feltöltötte a kamrákat, a STOP fenékszelepet. billentyűvel zárja le az összes Amikor kilép a feltöltés menüből, a termék hozzárendelésének hiányára vonatkozó jelentés jelenik meg a kijelzőn. Hagyja jóvá ezt a jelentést. Megnyílik a "Kamratermék-mapping" ablak. Itt rendelheti hozzá a feltöltött terméket a beállított termékekhez.

16 A mérőberendezés használata 3-4 Válassza ki az adott kamrához tartozó sort és értintse meg a "Megerősítés" gombot. Erősítse a bevitelt (azt a terméket, mellyel feltöltötte a kamrát). Az összes feltöltött kamra esetében végezze el ezeket a műveleteket. A feltöltő menüből való kilépéskor csak akkor nyomtatja ki a program a feltöltési bizonylatot,ha ez az opciót beállította.

17 A mérőberendezés használata 3-5 Kamra zárolása A kamra feltöltését követően a fenékszelep zárásakor a kamrát a program a mért értéket elmentve zárolja. Az ellenőrzött és tervezett leeresztéskor a kamra továbbra is zárolva marad. A leeresztést követően a kamrát a program az akkor mért értékkel zárolja. Rendellenesség esetén (például a fenékszelep nyitása feladaton kívül), a program rögzíti a leeresztett mennyiséget és feloldja a kamra zárolását. A kijelzőn egy lakat szimbólum jelzi a kamra zárolt állapotát (lásd a 3-1. oldalon). 3.3 Leeresztés (ürítés) Leeresztés közvetlen kifolyatással Érintse meg a "leeresztés" gombot. Megjelenik a leeresztési ablak. Érintse meg azt a számbillentyűt, mely azt a kamrát jelzi, melyből a terméket le akarja ereszteni. A tartálykocsi üzemeltetési útmutatójában leírtak szerint nyissa ki a kamra leeresztő csapját és eressze le a terméket.

18 A mérőberendezés használata 3-6 Ha beállította a leeresztés elleni biztosítást, a leeresztés csak akkor végezhető el, ha a leeresztési biztosítékot csatlakoztatta.. Ha a program nem ismei fel a határérték-jeladót (nem csatlakoztatta, vagy meghibásodott), hibajelentést küld. A terméket nem tudja leereszteni (üríteni). A kiválasztott kamra ürítését a "Leeresztés indítása" gombbal engedélyezheti. A többi kamra ürítésekor a leeresztés indításához az alább leírt módon járjon el. A kamraszámoknak megfelelő számjegy-billentyűkkel szakíthatja meg és folytathatja a futó feladatokat. A STOP billentyű megnyomásával az összes folyamatban lévő feladatot megszakítja. A leeresztés folytatását minden kamránál egyenként kell eszközölnie.

19 A mérőberendezés használata 3-7 A leeresztési információk megjelenítése A folyamatban lévő leeresztéshez (ürítéshez) részletes információkat jeleníthet meg. A leeresztési menü második, ill. harmadik oldalának megjelenítéséhez érintse meg a "lapozás" gombot. Ha az úszó nincs a mérési tartományban és a maradék mennyiség érzékelő nem nedves, a kamraállapot mennyiségének helyén a MAR felirat látható. Ha a maradék mennyiség érzékelő nedves, a maximálisan lehetséges mennyiség a nem mérhető tartományban szürke háttérrel jelenik meg. A kamra teljes kiürítését követően (a beállított kiürítési idő leteltével) a kamra állapotánál a MAR felirat jelenik meg.

20 A mérőberendezés használata 3-8 Előirányzott mennyiség A leeresztéshez megadhat egy előirányzott mennyiséget, melynek elérésekor a leeresztés automatikusan leáll.

21 A mérőberendezés használata 3-9 Leeresztés leállítása A leeresztés befejezéséhez érintse meg az adott kamrát jelző számbillentyűt, vagy az összes kamra fenékszelepének lezárásához a STOP gombot. Ezt követően elmentheti a leeresztési adatokat. Miután elmentette az összes leeresztési adatot, a leeresztési ablak bezáródik. A feladat befejezéséhez érintse meg a "Feladat befejezése, bizonylat nyomtatása" gombot. Ha több bizonylatot állított be,ezután válassza ki a szállítólevelet.

22 A mérőberendezés használata 3-10 Példa a szállítólevélre Ha szükséges, a bizonylatokból több példányt is kinyomtathat mindaddig, amíg nem indít el új feladatot (lásd a következő szakaszt: 5.4).

23 A mérőberendezés használata Leeresztés kollektoron keresztül A kollektoron keresztüli leeresztés megegyezik a 3.3 szakaszban már leírtakkal. Ebben a szakaszban már csak a több kamrából való leeresztési lehetőségek eseteit tárgyaljuk. A kollektoron keresztüli leeresztés üres tömlővel, vagy teli tömlővel történhet. Az alábbi példa a teli tömlővel történő leeresztést mutatja be. Az üres tömlővel történő leeresztés alapvetően nem különbözik ettől; a kollektor ürítése azonban kimarad a folyamatból. Érintse meg a "leeresztés" gombot. Ezt követően kiválaszthatja, hogy a leeresztés több kamrából egyszerre, vagy a kamrák meghatározott sorrendjében történjen Egy időben történő leeresztés több kamrából Válassza ki az "Egy időben történő leeresztés" opciót.

24 A mérőberendezés használata 3-12 Ezt követően adja meg azon kamrák számát, melyekből a terméket le akarja ereszteni. Megadhatja a leeresztendő termék előirányzott mennyiségét is (lásd a 3-8. oldalon). A termék leeresztését a kiválasztott kamrákból a "Leeresztés indítása" gombbal engedélyezheti. Elkezdődik a kollektor töltése és a leeresztés.

25 A mérőberendezés használata 3-13 A kollektor töltési műveletét egy idősáv, és a maradék mennyiség érzékelők állapotjelzője jeleníti meg a kijelzőn. RMS állapotkijelző: Kollektorvezeték Lezárási pont A kamrák leeresztését követően a kollektorból a program automatikusan eltávolítja a maradék terméket. A maradék mennyiség eltávolítási műveletét egy idősáv, és a maradék mennyiség érzékelők állapotjelzője jeleníti meg a kijelzőn. A művelet hátralevő része megegyezik a 3.3 szakaszban leírtakkal.

26 A mérőberendezés használata Leeresztés egymás után több kamrából Válassza ki az "Leeresztés egymás után" opciót. Ezt követően egymás után adja meg azon kamrák számát, melyekből a terméket le akarja ereszteni. Megadhatja a leeresztendő termék előirányzott mennyiségét is (lásd a 3-8. oldalon).

27 A mérőberendezés használata 3-15 A termék leeresztését a kiválasztott kamrákból a "Leeresztés indítása" gombbal engedélyezhetii. Megkezdődik a kollektor töltése. A kollektor töltési műveletét egy idősáv, és a maradék mennyiség érzékelők állapotjelzője jeleníti meg a kijelzőn. (lásd: o.). A leeresztés abból a kamrából indul, melyet elsőnek adott meg. A kamraváltás automatikus. A kamrák leeresztését követően a kollektorból automatikusan eltávolításra kerül a maradék mennyiség. A maradék mennyiség eltávolításának műveletét egy idősáv, és a maradék mennyiség érzékelők állapotjelzője jeleníti meg a kijelzőn (lásd a oldalon.)

28 A mérőberendezés használata 3-16 A művelet hátralevő része megegyezik a 3.3 szakaszban leírtakkal Részleges leeresztés Ha a kamrákból a terméket csak részben eresztik le, a leeresztés "hitelesített" vagy "nem hitelesített" módon is lezárható. A leeresztés "hitelesített" lezárása Ha a leeresztést "hitelesített" módon kívánja lezárni, a kollektorban maradt termék eltávolítása előtt erősítse meg a lekérdezést. Megkezdődik a kollektorban maradt termék eltávolítása és a leeresztés befejeződik. A leeresztés "nem hitelesített" lezárása Ha megérinti a "Megszakítás" gombot, még egy lehetősége van arra, hogy eldöntse, "hitelesített", vagy "nem hitelesített" lezárást kér-e. Ha a kérdésre "IGEN"-nel válaszol, a maradék terméket a program nem távolítja el a kollektorból, és a leeresztést nem hitelesített módon zárja le. Ha a "NEM" gombot nyomja meg, visszalép az előző ablakra.

29 4 Adminisztrációs menü Adminisztrációs menü 4-1 Az adminisztrációs menü tovább almenüket tartalmaz. A konfigurációs-, és szerviz menük jelszóval védettek. Itt csak azokat a menüket tárgyaljuk, melyek jelszó nélkül, illetve a gépkocsivezető jelszavát megadva hozzáférhetők. A "Konfiguráció" menüben lévő almenük jelszó megadása nélkül megnyithatók, ennek ellenére ne módosítsa ezeket. Az adminisztrációs menü elindítása Érintse meg a kijelzőtől balra lévő négy funkciógomb egyikét. Három másodpercre megjelennek a rejtett funkciógombok (események kijelzése és adminisztrációs menü). Amíg láthatóak a funkciógombok, el tudja indítani az adminisztrációs menüt.

30 Adminisztrációs menü 4-2 Menü megnyitása 1. A(z) és gombokkal válassza ki a megnyitni kívánt az almenüt. A kiválasztott almenü fekete háttérrel jelenik meg. 2. Érintse meg a "megerősítés" gombot. Megnyílik a menü. A kívánt menüt az adott számbillentyűvel közvetlenül is megnyithatja. Ha az almenü ismét almenüket tartalmaz, a fenti módszerrel nyithatja meg a következő almenüt is. 4.1 A gépkocsivezető jelszava A gépkocsivezető jelszava a napot, a hónapot és az időt (órát) jelölő számok összege (a kijelzőn látható). A gépkocsivezető jelszava = hónap + nap + óra Példa Dátum: ; 07:28 óra Sofőrjelszó = = 31 Az adminisztrációs menüben erősítse meg a "jelszó megadása" menüt. Ez követően érintse meg az jelszó szintek jelszavainak megadását szolgáló gombot. A következő ablakban adhatja meg a jelszót. A numerikus értékeket a kijelző alatti billentyűkkel írhatja be. A javításokat a radírgumit ábrázoló gombbal végezheti el. A radír gomb megérintésekor a kurzortól balra lévő karaktert törli. Ha a teljes jelszót beírta, érintse meg a "Megerősítés" gombot.

31 Adminisztrációs menü 4-3 Ezt követően megjelenik az a jelszó szint (1) melyhez Ön hozzáfér.. A menübe a(z) " " gomb megérintésével léphet vissza.

32 Adminisztrációs menü Paraméterek nyomtatása Az adminisztrációs menüben erősítse meg a "paraméterek nyomtatása" menüt. A konfigurációs paraméterek aktuális beállításait a program a nyomtatóra küldi. Példa a paraméterek nyomtatására

33 5 Kiegészítő menü Kiegészítő menü 5-1 Egy cikluson belül és kívül a kiegészítő menüben tud elindítani további műveleteket. A rendelkezésre álló menüfunkciók száma a beállításoktól függ. Például, ha nincs konfigurálva a nyomtató, a nyomtatási funkciók nem érhetők el. A Töltésleképzés, Üresteszt, Önleszívatás (csak kollektoros járművek esetében) és Vészhelyzeti berakodás (hardveres üzemzavar esetén) menüpontokhoz csak cikluson belül férhet hozzá. 5.1 Napi adatok nyomtatása A napi adatok nyomtatása lehetőséget kínál a tárolt ciklusadatok kinyomtatására. A napi adatok nyomtatása almenüjében egy további opciót is talál.

34 Kiegészítő menü Aktuális ciklus nyomtatása Kinyomtatja az aktuális (legutóbbi) ciklus adatait Az összes ciklus nyomtatása Az összes tárolt ciklus adatait kinyomtatja.

35 Kiegészítő menü Ki nem nyomtatott ciklusok nyomtatása Az össze olyan ciklus adatait kinyomtatja,melyeket eddig nem nyomtatott ki Manuális kiválasztás Manuális kiválasztáskor a ciklus dátuma és indulási ideje alapján választhatja ki azt a ciklust, melyet ki szeretne nyomtatni. Példa a napi adatok nyomtatására

36 Kiegészítő menü A rendszer kikapcsolása A menüben érintse meg a "Rendszer kikapcsolása" menüpontot. A berendezés szabályosan kikapcsol. A rendszer az összes modult leállítja. 5.3 Hosszú távú tároló Válasszon ki egy ciklust.

37 Kiegészítő menü 5-5 A cikluson belül válasszon ki egy feladatot. Feladat adatainak nyomtatása Feladat adatainak megjelenítése A feladatot megjelenítheti a kijelzőn, vagy ki is nyomtathatja. Ha a feladatban több pozíció található, a és a gombokkal válthat át egyik pozícióról a másikra. Eredeti bizonylat másolatának kinyomtatása.

38 Kiegészítő menü Legutóbbi bizonylat nyomtatása Ameddig nem indít el új feladatot, a legutóbbi műveletről tetszőleges számú másolatot nyomtathat ki. A másolat úgy különböztethető meg az eredetitől, hogy a nyomat elején szerepel a "másolat" szó és a soron következő másolat száma. Régebbi feladatok másolatait a hosszú távú tároló használatával tudja kinyomtatni (lásd az 5.3 szakaszt). 5.5 Jelszó megadása A program hibája esetén a szerviz-jelszót megadva lehetősége van a leeresztő menü egyszeri megnyitására. Ebben az esetben a gépkocsivezetőnek a szervizközponttól kell kérnie az aktuális szerviz jelszót. A jelszót a 4.1 pontban ismertetett módon kell beírni.

39 5.6 Feltöltés mapping Kiegészítő menü 5-7 A felöltés mapping segítségével határozhatja meg a kamrákban lévő termékeket. A terméket a feltöltést követően hozzárendelheti a kamrához (lásd a 3.2. szakaszt). Válassza ki az adott kamrához tartozó sort és értintse meg a "Megerősítés" gombot. Erősítse meg azt a terméket, mellyel feltöltötte a kamrát. Az összes kamrához rendelje hozzá a feltöltött terméket.

40 Kiegészítő menü Üres teszt Annak ellenőrzésére, hogy a kamrák üresek-e, elvégezhet egy üres tesztet. Ha a betöltés előtt üres tesztre van szükség (beállítástól függ), és ezt még nem végezte el, vagy az üres teszt után a meghatározott idő már letelt, a képernyőn megjelenik az üres teszt elvégzésére vonatkozó felszólítás. 5.8 Önfeltöltés Kollektorral rendelkező járműveknél a kamrák feltöltéséhez az "Önfeltöltés" funkció is rendelkezésre áll. Az "Önfeltöltés" funkció behívása után válassza ki az üres tömlőt.

41 Kiegészítő menü 5-9 Válassza ki a kamrát melybe a terméket felszívják. Akár előre meghatározott mennyiséget is megadhat. Indítsa el az önfelfeltöltést.

42 Kiegészítő menü 5-10 Ha elérte az előre magadott mennyiséget, vagy kiold a túltöltés védelem, a művelet automatikusan leáll. Az önfeltöltés manuálisan a STOP billentyű megnyomásával állítható le. A szivattyú leállását követően fejezze be a műveletet.

43 5.9 Kollektorban maradt termék eltávolítása Kiegészítő menü 5-11 Válassza ki a tömlőt, mellyel a kollektorban maradt terméket el akarja távolítani. A "Megerősítés" gombbal indítsa el a maradék termék eltávolítását.

44 Kiegészítő menü Vészhelyzeti feltöltés Ez a menüpont csak akkor érhető el, ha a hardver egyik olyan része hibásodik meg, mely nélkül nem lenne lehetséges a feltöltés. Ebben az esetben a betöltés a hardver megkerülésével, mérés nélkül is elvégezhető.

45 6 Rendszerfelügyelet Rendszerfelügyelet 6-1 A mérőrendszer a biztonságos üzemelés és a minőségi kritériumok betartása érdekében állandó felügyelet alatt áll. Az összes olyan üzemállapot és esemény, mely összefügg a biztonsággal és a termékminőséggel, egyértelműen megjelenik a kijelzőn és ezt adott esetben a kezelőnek nyugtáznia is kell. Példák

46 Rendszerfelügyelet 6-2 Ha egy folyamatban lévő feladat közben hiba történik, melynek következtében a leeresztés megszakad, a kijelzőn 10 másodpercre megjelenik az esemény és a hibajelentés. A gombbal nyugtázza a kijelzőn látható jelentést. 10 másodperc elteltével az "események" ablak automatikusan bezáródik. Ameddig a hiba fennáll, az információs sorban látható a hiba szimbólum. Az információs sorban a megjelenő hibával kapcsolatos információk megtekintéséhez az eseménykijelzést manuálisan is elindíthatja. Ehhez érintse meg a kijelző bal oldalán felülről a második funkciógombot. Egy feladaton belül rögtön megjelenik az "események" ablak. Feladaton kívül először a funkciógombok kiosztása jelenik meg (lásd a következő szakaszt: 2.1.5). A hibaüzenet csak akkor törlődik, ha a hiba okát megszüntette. Amennyiben egy hiba esetén segítséget kér a szervizközponttól, adja meg azt az öt számjegyet, mely az esemény ablak jobb alsó sarkában látható. A szervizközpont ezzel tudja egyértelműen azonosítani a hibát. Ha a kalibrációs kapcsoló nyitott állásban van, hiba bekövetkeztekor a program nem írja ki az eseményt 10 másodpercre a képernyőre. Manuálisan kell elindítania az események kijelzését.

47 Rendszerfelügyelet 6-3 Ha olyan hiba lép fel, mely nem teszi lehetővé a hiteles, vagy kompenzált mérést, a leeresztés csak nem hitelesített, illetve nem kompenzált leeresztésként folytatható. Ha olyan hiba lép fel, mely nem teszi lehetővé mért leeresztést, a rendszer lezárja a fenékszelepet, és a leeresztés befejeződik. Ebben az esetben a leeresztést már nem tudja folytatni.

48 Rendszerfelügyelet 6-4 Diagnosztikai menü Feladaton belül a bal felső funkciógombbal lehetséges a diagnosztikai menü elindítása. Ezzel a szerviz funkcióval a szervizelést végző szakemberek el tudják végezni az egyes rendszer összetevők célzott diagnosztikáját. A Box Interface diagnosztikája A logikai be-, és kimenetek diagnosztikája

49 Rendszerfelügyelet 6-5 A mérőlécek diagnosztikája A kollektor diagnosztikája

50 ***

A Szoftvert a Start menü Programok QGSM7 mappából lehet elindítani.

A Szoftvert a Start menü Programok QGSM7 mappából lehet elindítani. Telepítés A programot a letöltött telepítőprogrammal lehet telepíteni. A telepítést a mappában lévő setup.exe fájlra kattintva lehet elindítani. A telepítő a meglévő QGSM7 szoftver adatbázisát törli. Ezután

Részletesebben

FITNESS SYSTEM Telepítési útmutató

FITNESS SYSTEM Telepítési útmutató FITNESS SYSTEM Telepítési útmutató web: www.szakk.hu e-mail: info@szakk.hu Tartalomjegyzék: Első lépések:... 3 Licenc megállapodás... 3 Telepítési kulcs... 4 Felhasználói adatok... 5 Telepítő csomagok

Részletesebben

VisualBaker Telepítési útmutató

VisualBaker Telepítési útmutató VisualBaker Telepítési útmutató Office Hungary Bt web: www.visualbaker.hu e-mail: info@visualbaker.hu Tartalomjegyzék: Telepítési útmutató... 1 Tartalomjegyzék:... 2 Első lépések:... 3 Telepítési kulcs...

Részletesebben

1. A berendezés programozása

1. A berendezés programozása 1. A berendezés programozása Az OMRON ZEN programozható relék programozása a relé előlapján elhelyezett nyomógombok segítségével végezhető el. 1. ábra ZEN vezérlő előlapja és a kezelő gombok Ha a beállítások

Részletesebben

WinSarc Irodai Vezérlőpult: - [Ügyfelek nyilvántartása]

WinSarc Irodai Vezérlőpult: - [Ügyfelek nyilvántartása] WinSarc Irodai Vezérlőpult: - [Ügyfelek nyilvántartása] A programot elsősorban a könyvelőirodák tudják hatékonyan alkalmazni a nagy tömegben, ismétlődően végzendő feladatok ellátására. A program a WinSarc

Részletesebben

SAP DocuSign Aláírási Útmutató

SAP DocuSign Aláírási Útmutató SAP DocuSign Aláírási Útmutató Tartalomjegyzék 1. SAP DocuSign Aláírási Útmutató... 2 2. E-mail értesítés fogadása... 2 3. A Dokumentum aláírása... 3 4. További opciók... 4 4.1 Befejezés később... 4 4.2

Részletesebben

Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon:

Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon: Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon: 1. Belépés a szerkesztőfelületre A következő webcímre belépve - http://www.zalaegerszeg.hu/licoms/login - megjelenik a szerkesztőfelület beléptető ablaka,

Részletesebben

Nokia C6 (Mail for Exchange) beállítása Virtualoso levelezésre

Nokia C6 (Mail for Exchange) beállítása Virtualoso  levelezésre Nokia C6 (Mail for Exchange) beállítása Virtualoso email levelezésre A következô lépések segítségével egyszerûen beállíthatja a Virtualoso email levelezést Nokia C6 készülékre. A készülék integrált e-mail

Részletesebben

Nokia N8 (Mail for Exchange) beállítása Virtualoso email levelezésre

Nokia N8 (Mail for Exchange) beállítása Virtualoso email levelezésre Nokia N8 (Mail for Exchange) beállítása Virtualoso email levelezésre A következô lépések segítségével egyszeûen beállíthatja a Virtualoso email levelezést Nokia N8 készülékre. A készülék integrált e-mail

Részletesebben

Mobil Partner telepítési és használati útmutató

Mobil Partner telepítési és használati útmutató Mobil Partner telepítési és használati útmutató Tartalom Kezdeti lépések... 2 Telepítés... 2 A program indítása... 6 Mobile Partner funkciói... 7 Művelet menü... 7 Kapcsolat... 7 Statisztika... 8 SMS funkciók...

Részletesebben

Az Ingenico i5100 legfontosabb funkciói

Az Ingenico i5100 legfontosabb funkciói Az Ingenico i5100 legfontosabb funkciói Előfeltételek A jelen útmutatóban leírt összes funkció a fizetési alkalmazáshoz kapcsolódik (ep2). A terminál újraindításakor a kártyahasználatkor automatikusan

Részletesebben

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A készülék bemutatása 1 REC - Felvétel gomb 2 Stop/Kikapcsolás gomb 3 UP - FEL/Visszatekerés 4 DOWN LE/Előretekerés 5 HOLD - Billentyűzár 6 VOL + (hangerő

Részletesebben

Tudnivaló: A meas gomb mérés üzemmódban történő megnyomásával kb. 60 másodpercre ideiglenesen megjeleníthetők a kijelzőképek.

Tudnivaló: A meas gomb mérés üzemmódban történő megnyomásával kb. 60 másodpercre ideiglenesen megjeleníthetők a kijelzőképek. Gyorsindítás Mérés üzemmód Az üzemi feszültség rákapcsolása után a készülék az érzékelő azonosítása után automatikusan Mérés üzemmódba lép. A mérés üzemmód behívása másik üzemmódból (pl. diagnosztika,

Részletesebben

M o n o R a i n automata mágnesszelep

M o n o R a i n automata mágnesszelep M o n o R a i n automata mágnesszelep Kezelési és beállítási javaslatok 1 belső menettel, vagy ¾ külső menettel Bevezetés Köszönjük, hogy ezt az automata szelepet választotta. Programozás előtt gondosan

Részletesebben

Memeo Instant Backup Rövid útmutató. 1. lépés: Hozza létre ingyenes Memeo fiókját. 2. lépés: Csatlakoztassa a tárolóeszközt a számítógéphez

Memeo Instant Backup Rövid útmutató. 1. lépés: Hozza létre ingyenes Memeo fiókját. 2. lépés: Csatlakoztassa a tárolóeszközt a számítógéphez Bevezetés A Memeo Instant Backup egyszerű biztonsági másolási megoldás, mely nagy segítséget nyújt a bonyolult digitális világban. A Memeo Instant Backup automatikus módon, folyamatosan biztonsági másolatot

Részletesebben

Rövid kezelési útmutató

Rövid kezelési útmutató Rövid kezelési útmutató igo Navigation SzülinApp Android telefon navigációs szoftver magyar 2015 február 1.0 ver. Kezdeti beállítások 1. Válassza ki a kívánt nyelvet, majd a kiválasztás megerősítéséhez

Részletesebben

TARTALOM TARTALOM ÓVINTÉZKEDÉSEK FELÉPÍTÉS KIJELZŐ A kijelző A kijelző szimbólumai NYOMÓGOMBOK A nyomógombok kiosztása A nyomógombok funkciói

TARTALOM TARTALOM ÓVINTÉZKEDÉSEK FELÉPÍTÉS KIJELZŐ A kijelző A kijelző szimbólumai NYOMÓGOMBOK A nyomógombok kiosztása A nyomógombok funkciói TELECOM TARTALOM TARTALOM 3 ÓVINTÉZKEDÉSEK 4 FELÉPÍTÉS 5 KIJELZŐ 6 A kijelző 6 A kijelző szimbólumai 6 NYOMÓGOMBOK 7 A nyomógombok kiosztása 7 A nyomógombok funkciói 7 PROGRAMOZÁS 8 1. A mérleg be- és

Részletesebben

Kezelési utasítás. F129 Modell CMG-BD1

Kezelési utasítás. F129 Modell CMG-BD1 Kezelési utasítás F129 Modell CMG-BD1 F129 Modell elektronikus termosztáttal (HU) Az Atlantic 1968-ban alapított elismert francia márka a fűtés, a hőkomfort és az energiatakarékos rendszerek területén.

Részletesebben

Telepítési kézikönyv. EduSigner 1.0 digitális aláíró komponens

Telepítési kézikönyv. EduSigner 1.0 digitális aláíró komponens Telepítési kézikönyv EduSigner 1.0 digitális aláíró komponens Tartalomjegyzék 1 Bevezetés... 2 2 A komponens telepítése... 2 3 A telepített állományok és könyvtárstruktúra... 6 4 Helyreállítás... 7 5 Eltávolítás...

Részletesebben

Útmutató EDC kézivezérlőhöz

Útmutató EDC kézivezérlőhöz Útmutató EDC kézivezérlőhöz ALAPFUNKCIÓK A kézivezérlő használata során állítsa az EDC vezérlő előlapján található forgó kapcsolót 0 állásba. Ezáltal a felhasználó a kézivezérlő segítségével férhet hozzá,

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ

TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ Jelentkezési útmutató I. Bevezető A szakirányú továbbképzési szakokra történő jelentkezés a Probono rendszer felületén keresztül történik.

Részletesebben

A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése

A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése Telepítő fájl letöltése honlapunkról A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése A honlapunkon (www.novitax.hu) található telepítő fájlt (novitax2007-setup.exe) le kell tölteni a számítógép egy

Részletesebben

MÉRY Android Alkalmazás

MÉRY Android Alkalmazás MÉRY Android Alkalmazás Felhasználói kézikönyv Di-Care Zrt. Utolsó módosítás: 2014.06.12 Oldal: 1 / 7 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés 3 1.1. MÉRY Android alkalmazás 3 1.2. A MÉRY Android alkalmazás funkciói

Részletesebben

VDT25 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT/TD5 sorozatú készülékekhez

VDT25 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT/TD5 sorozatú készülékekhez VDT25 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT/TD5 sorozatú készülékekhez Tartalomjegyzék 1. Monitor és funkciók...3 2. Monitor felszerelése...3 3. A kezdő képernyő...4 4. Alap funkciók működése...4 5. Belső hívások...5

Részletesebben

Tartalom jegyzék 1 BEVEZETŐ 2 1.1 SZOFTVER ÉS HARDVER KÖVETELMÉNYEK 2 2 TELEPÍTÉS 2 3 KEZELÉS 5

Tartalom jegyzék 1 BEVEZETŐ 2 1.1 SZOFTVER ÉS HARDVER KÖVETELMÉNYEK 2 2 TELEPÍTÉS 2 3 KEZELÉS 5 Tartalom jegyzék 1 BEVEZETŐ 2 1.1 SZOFTVER ÉS HARDVER KÖVETELMÉNYEK 2 2 TELEPÍTÉS 2 3 KEZELÉS 5 3.1 ELSŐ FUTTATÁS 5 3.2 TULAJDONOSI ADATLAP 6 3.3 REGISZTRÁLÁS 6 3.4 AKTIVÁLÁS 6 3.5 MÉRÉS 7 3.5.1 ÜGYFÉL

Részletesebben

Ismertető az Electro Kontroll Bt. által készített felügyeleti szoftverről A felügyeleti szoftver az épületben található tűzjelző rendszer jelzéseinek grafikus megjelenítését végzi. A program által adott

Részletesebben

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. ECL Comfort 210 / 310. Használati utasítás. Danfoss District Energy

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. ECL Comfort 210 / 310. Használati utasítás. Danfoss District Energy MAKING MODERN LIVING POSSIBLE ECL Comfort 210 / 310 Használati utasítás Danfoss District Energy Biztonsági megjegyzések: A szükséges szerelési, beállítási és karbantartási munkákat kizárólag szakképzett

Részletesebben

ENA 50-60 Melléklet. Telepítési és üzemeltetési útmutató. Flamco www.flamcogroup.com

ENA 50-60 Melléklet. Telepítési és üzemeltetési útmutató. Flamco www.flamcogroup.com ENA 50-60 Melléklet üzemeltetési útmutató Flamco www.flamcogroup.com Tartalomjegyzék Oldal 1. Üzembe helyezés 3 1.1. Az ENA 50/60 üzembe helyezése 3 1.2. Paraméterek az üzembe helyezéshez 3 2. A hardver

Részletesebben

SSL VPN KAPCSOLAT TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ

SSL VPN KAPCSOLAT TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ SSL VPN KAPCSOLAT TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ GIRODIRECT SZOLGÁLTATÁST IGÉNYBEVEVŐ ÜGYFELEKENEK Verzió: v1.04 Dátum: 2018. január 5. Készítette: A jelen dokumentum tartalma szerzői jogi védelem alatt áll, a mű

Részletesebben

Wi-Fi Direct útmutató

Wi-Fi Direct útmutató Wi-Fi Direct útmutató Egyszerű beállítás a Wi-Fi Direct használatával Hibaelhárítás Függelék Tartalomjegyzék A kézikönyv használata... 2 A kézikönyvben használt szimbólumok... 2 Jogi nyilatkozat... 2

Részletesebben

FordEcat Gyors útmutató

FordEcat Gyors útmutató FordEcat Gyors útmutató Bejelentkezés Megjegyzés: Inserire il proprio nome utente assegnato e la propria password. Ezt követően válassza ki a nyelvet. Nome: prestare attenzione rispetta maiuscole/minuscole.

Részletesebben

Ügyfélforgalom számlálás modul

Ügyfélforgalom számlálás modul Ügyfélforgalom számlálás modul 1 1. Bevezetés... 3 2. BEÁLLÍTÁSOK... 4 2.1. Új Kérdőív létrehozása... 4 o Kérdéstípusok és a hozzájuk tartozó lehetséges válaszok hozzárendelése... 4 Új Kérdéstípus felvitele...

Részletesebben

Technikai információk fejlesztőknek

Technikai információk fejlesztőknek Technikai információk fejlesztőknek Különbségek a Java-s nyomtatványkitöltő program és az Abev2006 között 1. A mezőkód kijelzés bekapcsolása a Szerviz/Beállítások ablakban érhető el. 2. Az xml állományok

Részletesebben

Netlock Kft. által kibocsátott elektronikus aláírás telepítése Windows XP SP3 Internet Explorer 8 böngészőbe

Netlock Kft. által kibocsátott elektronikus aláírás telepítése Windows XP SP3 Internet Explorer 8 böngészőbe Netlock Kft. által kibocsátott elektronikus aláírás telepítése Windows XP SP3 Internet Explorer 8 böngészőbe 1. Indítsa el az Internet Explorer 8-as böngészőt. (Windows XP esetén: Start menü > Internet

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató EUREST KFT. BUDAPESTI NÉMET ISKOLA WEB ALAPÚ MENÜRENDSZERÉNEK HASZNÁLATÁHOZ Tartalom Általános felhasználói ismeretek... 2 Nyelv Választás... 3 Regisztráció... 4 Bejelentkezés...

Részletesebben

5. tálca (opcionális) 6. tálca (elválasztó) (opcionális) Nagykapacitású finiser (opcionális) Vezérlőpanel

5. tálca (opcionális) 6. tálca (elválasztó) (opcionális) Nagykapacitású finiser (opcionális) Vezérlőpanel A berendezés áttekintése A berendezés áttekintése Funkciók A konfigurációtól függően a berendezés a következő szolgáltatásokat nyújtja: 8 Másolás E-mail Internetes fax Kiszolgáló fax Dokuadagoló. tálca

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató EUREST KFT. TESTNEVELÉSI EGYETEM GYAKORLÓ SPORTISKOLAI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM WEB ALAPÚ MENÜRENDSZERÉNEK HASZNÁLATÁHOZ Tartalom Általános felhasználói ismeretek... 2 Regisztráció...

Részletesebben

ADAX NEO BASIC S5. NORDINOVA ENERGY KFT Budapest X. Jászberényi út 47/c

ADAX NEO BASIC S5. NORDINOVA ENERGY KFT Budapest X. Jászberényi út 47/c ADAX NEO BASIC S5 NORDINOVA ENERGY KFT. 1106 Budapest X. Jászberényi út 47/c Neo Basic S5 termosztát használati utasítás Bevezetés A készüléket csökkent értelmi, vagy fizikai képességekkel rendelkező személyek

Részletesebben

ReszlAd fájl, kitöltési útmutató:

ReszlAd fájl, kitöltési útmutató: 1 ReszlAd fájl, kitöltési útmutató: A ReszlAd táblázat egy adott látogatás részletes adatait tartalmazza. A szaktanácsadó által hiánytalanul kitöltött, és elnevezett fájlt e-mail üzenetben kérjük elküldeni

Részletesebben

Mérlegelés több cég számára

Mérlegelés több cég számára METRISoft Mérleggyártó KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30 Telefon: (62) 246-657, Fax: (62) 249-765 e-mail: merleg@metrisoft.hu Web: http://www.metrisoft.hu Módosítva:

Részletesebben

Hiteles Elektronikus Postafiók

Hiteles Elektronikus Postafiók NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. H-1081 Budapest, Csokonai utca 3. Hiteles Elektronikus Postafiók Tárhely adminisztráció 2018.05.07. v.1.2. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. BEJELENTKEZÉS

Részletesebben

UV megvilágító A jelen használati útmutató másolása, bemutatása és terjesztése a Transfer Multisort Elektronik írásbeli hozzájárulását igényli.

UV megvilágító A jelen használati útmutató másolása, bemutatása és terjesztése a Transfer Multisort Elektronik írásbeli hozzájárulását igényli. UV megvilágító Felhasználói kézikönyv A jelen használati útmutató másolása, bemutatása és terjesztése a Transfer Multisort Elektronik írásbeli hozzájárulását igényli. 1. A készülék alkalmazása......2 2.

Részletesebben

Diákigazolvány. Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> diákigazolvány> diákigazolvány igénylés

Diákigazolvány. Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> diákigazolvány> diákigazolvány igénylés Tartalom Új diákigazolvány igénylés folyamata... 2 1. IAR feltöltéshez szükséges jogosultságok beállítása... 2 2. Token kérés... 2 3. Új igénylés feladása... 2 Igénylések keresése, szinkronizálása... 4

Részletesebben

ER Kereskedelmi. mérleg ÁRSZORZÓ MÉRLEG HASZNÁLATI UTASÍTÁS

ER Kereskedelmi. mérleg ÁRSZORZÓ MÉRLEG HASZNÁLATI UTASÍTÁS ÁRSZORZÓ MÉRLEG ER Kereskedelmi mérleg HASZNÁLATI UTASÍTÁS TARTALOM ÓVINTÉZKEDÉSEK....................................... 3 KIJELZÔ................................................ 4 A kijelzô..............................................

Részletesebben

Rövid használati útmutató a Polycom HDX modell család modelljeihez

Rövid használati útmutató a Polycom HDX modell család modelljeihez Rövid használati útmutató a Polycom HDX modell család modelljeihez A készülék használata nagyon egyszerű: távirányító segítségével a grafikus menüképernyőn keresztül, amelyen akár magyar nyelvű kijelzés

Részletesebben

NEVEZÉS. Jogosultság. sportszervezetek sportszervezet adatai kapcsolattartók menü

NEVEZÉS. Jogosultság. sportszervezetek sportszervezet adatai kapcsolattartók menü NEVEZÉS Jogosultság A Nevezési anyagok feltöltése előtt, akinél nincs beállítva az alábbi jogosultság, azt ellenőrizni és amennyiben nincs, akkor azt beállítani szükséges: sportszervezetek sportszervezet

Részletesebben

Thermo1 Graph. Felhasználói segédlet

Thermo1 Graph. Felhasználói segédlet Thermo1 Graph Felhasználói segédlet A Thermo Graph program a GIPEN Thermo eszközök Windows operációs rendszeren működő grafikus monitorozó programja. A program a telepítést követően azonnal használható.

Részletesebben

MetaTrader 4 Kézikönyv

MetaTrader 4 Kézikönyv MetaTrader 4 Kézikönyv A MetaTrader egy rugalmas kereskedő felület forex és CFD kereskedéshez. A MetaTrader a legfontosabb termékünk, mivel használata egyszerű, de a kereskedési tapasztalat fokozása érdekében

Részletesebben

Eladás 100 HUF Összeg: 100 HUF Adja meg PIN kódját (2): Elfogadva Ügyfél példány nyomtatás

Eladás 100 HUF Összeg: 100 HUF Adja meg PIN kódját (2): Elfogadva Ügyfél példány nyomtatás ELADÁS Gombok funkciója: FUNC MENU CANCEL - A terminál ki-/bekapcsolására és a művelet megszakítására szolgál. CLEAR - Az utolsó beírt karakter törlésére szolgál. ENTER - IGEN A választás megerősítéséhez

Részletesebben

RIEL Elektronikai Kft v1.0

RIEL Elektronikai Kft v1.0 DeskCamera v1.6.1 1. DESKCAMERA A DeskCamera segítségével lehetőség nyílik a számítógép monitorán megjelenő képet rögzítő (NVR, DVR) segítségével rögzíteni. 1.1. TECHNIKAI ADATOK Maximális monitor szám:

Részletesebben

Premier 412, 816, 816+ és 832 felhasználói útmutató. Kezelési útmutató. PREMIER 412, 816, 816+ és 832 központokhoz

Premier 412, 816, 816+ és 832 felhasználói útmutató. Kezelési útmutató. PREMIER 412, 816, 816+ és 832 központokhoz Kezelési útmutató PREMIER 412, 816, 816+ és 832 központokhoz RKP4, 8 és 16 kezelőegység használatával A kezelőegység felépítése Az Ön vagyonvédelmi rendszeréhez egy vagy több kezelőegység csatlakozik.

Részletesebben

A MOKKA hitelesítő szoftver telepítése és használata

A MOKKA hitelesítő szoftver telepítése és használata A MOKKA hitelesítő szoftver telepítése és használata Windows XP, Vista és Windows 7 rendszeren Távszámla aláírásának ellenőrzésére 1(9) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. A

Részletesebben

Easton420. Automata Telefon hangrögzítő. V 6.0 Telepítése Windows XP rendszerre

Easton420. Automata Telefon hangrögzítő. V 6.0 Telepítése Windows XP rendszerre Easton420 Automata Telefon hangrögzítő V 6.0 Telepítése Windows XP rendszerre A mellékelt telepítő CD-t helyezze a számítógép lemez olvasó egységbe, várja meg az automatikus indítási képernyőt. Majd válassza

Részletesebben

record.group Rövid útmutató system 20 automatikus ajtórendszerek ez record! record your global partner for entrance solutions

record.group Rövid útmutató system 20 automatikus ajtórendszerek ez record! record your global partner for entrance solutions record your global partner for entrance solutions Rövid útmutató system 20 your global partner for entrance solutions record.group automatikus ajtórendszerek ez record! Módosítások listája Módosítások

Részletesebben

VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez

VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez Tartalomjegyzék 1. Monitor és funkciók...3 2. Monitor felszerelése...3 3. Alap funkciók működése...4 4. Belső hívások...4 5. Felhasználói beállítások

Részletesebben

Di1611/Di2011. KEZELÉSI ÚTMUTATÓ: Twain

Di1611/Di2011. KEZELÉSI ÚTMUTATÓ: Twain Di1611/Di2011 KEZELÉSI ÚTMUTATÓ: Twain Driver Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 1 A PC szkennelés beállítása 2 Csatlakozás az USB portra 3 A TWAIN meghajtó telepítése 3.1 A TWAIN meghajtó telepítése Plug

Részletesebben

Az alábbiakban szeretnénk segítséget nyújtani Önnek a CIB Internet Bankból történő nyomtatáshoz szükséges böngésző beállítások végrehajtásában.

Az alábbiakban szeretnénk segítséget nyújtani Önnek a CIB Internet Bankból történő nyomtatáshoz szükséges böngésző beállítások végrehajtásában. Tisztelt Ügyfelünk! Az alábbiakban szeretnénk segítséget nyújtani Önnek a CIB Internet Bankból történő nyomtatáshoz szükséges böngésző beállítások végrehajtásában. A CIB Internet Bankból történő nyomtatás

Részletesebben

Bankkivonatok feldolgozása modul

Bankkivonatok feldolgozása modul Bankkivonatok feldolgozása modul 1 1. Bevezetés... 3 2. A Banki kivonatok karbantartása ablak menüpontjai... 3 2.1. Riportok... 3 o Túlfizetett számlák... 3 o Nyitott számlák... 4 o Rendezett számlák...

Részletesebben

HP LaserJet M9040/9050 MFP Gyors referencia útmutató

HP LaserJet M9040/9050 MFP Gyors referencia útmutató HP LaserJet M9040/9050 MFP Gyors referencia útmutató Művelet: Másolás Digitális küldés Faxolás Feladatok tárolása www.hp.com/support/ljm9040mfp www.hp.com/support/ljm9050mfp www.hp.com/go/usemymfp Gyors

Részletesebben

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv A kézikönyv használata Mielőtt elindítaná és használná a szoftvert kérjük olvassa el figyelmesen a felhasználói kézikönyvet! A dokumentum nem sokszorosítható illetve

Részletesebben

A másolás folyamata VAGY. Xerox WorkCentre 5845/5855/5865/5875/5890. Vezérlőpanel. Dokuadagoló opció. Dokuüveg opció

A másolás folyamata VAGY. Xerox WorkCentre 5845/5855/5865/5875/5890. Vezérlőpanel. Dokuadagoló opció. Dokuüveg opció Xerox WorkCentre 8/8/8/8/890 A másolás folyamata Szolgáltatások kezdőlap Munkaállapot Érintőképernyő Start Összes törlése Leállítás. A dokumentumokat nyomtatott oldallal felfelé helyezze a dokuadagoló

Részletesebben

1. Bekapcsolás-napnyitás-napzárás-kikapcsolás

1. Bekapcsolás-napnyitás-napzárás-kikapcsolás 1. Bekapcsolás-napnyitás-napzárás-kikapcsolás a. Bekapcsolás A bal alsó piros gomb használatával. Először mindig a pénztárgépet kell bekapcsolni! A pénztárgépen el kell végezni a napnyitást! (Napnyitás

Részletesebben

MÁV-START Tudáspróba Felhasználói kéziköny

MÁV-START Tudáspróba Felhasználói kéziköny MÁV-START Tudáspróba Felhasználói kéziköny Tartalomjegyzék Bejelentkezés a tudáspróbára... 3 Kijelentkezés... 3 Megkezdett tudáspróba folytatása... 4 Tudáspróba kiválasztása... 5 Tudáspróba kiválasztása...

Részletesebben

1 Rendszerkövetelmények

1 Rendszerkövetelmények 1 Rendszerkövetelmények 1.1 Operációs rendszer Az i-deal2 ajánlatadó alkalmazás a Microsoft.Net és Click Once technológiáin alapul. Ezek használatához legalább Microsoft Windows XP SP2 (Szervízcsomag 2),

Részletesebben

PÉNZTÁR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

PÉNZTÁR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV PÉNZTÁR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV 4S SOFTWARE KFT 3523 MISKOLC PF.: 71 4ssoftware@4ssoftware.hu Preisler Ferenc Robonyi Teréz TEL.: 46/324-643 20/360-8478 20/980-8864 1. A PROGRAM TELEPÍTÉSE ÉS INDÍTÁSA Lehetőség

Részletesebben

StartÜzlet online számlázó modul Használati Útmutató

StartÜzlet online számlázó modul Használati Útmutató StartÜzlet online számlázó modul Használati Útmutató 1 Tartalomjegyzék Alapvető tudnivalók...3 Használatba vétel előtt megadandó és ellenőrizendő adatok...3 Alanyi adómentes vállalkozás esetén...3 Számla

Részletesebben

ECL Comfort 210 / 296 / 310

ECL Comfort 210 / 296 / 310 Használati utasítás ECL Comfort 210 / 296 / 310 Magyar verzió www.danfoss.com Biztonsági megjegyzések: A szükséges szerelési, beállítási és karbantartási munkákat kizárólag szakképzett és megbízott személyzet

Részletesebben

A P-touch Transfer Manager használata

A P-touch Transfer Manager használata A P-touch Transfer Manager használata Verzió 0 HUN Bevezetés Fontos megjegyzés A dokumentum tartalma és a termék műszaki adatai értesítés nélkül módosulhatnak. A Brother fenntartja a jogot, hogy értesítés

Részletesebben

MetaTrader 5 Kézikönyv

MetaTrader 5 Kézikönyv MetaTrader 5 Kézikönyv A MetaTrader egy rugalmas kereskedő felület forex és CFD kereskedéshez. A MetaTrader a legfontosabb termékünk, mivel használata egyszerű, de a kereskedési tapasztalata fokozása érdekében

Részletesebben

Samsung GT-S7230 (Wave 723) Exchange ActiveSync beállítása Virtualoso levelezésre

Samsung GT-S7230 (Wave 723) Exchange ActiveSync beállítása Virtualoso  levelezésre Samsung GT-S7230 (Wave 723) Exchange ActiveSync beállítása Virtualoso email levelezésre A következô lépések segítségével egyszerûen beállíthatja a Virtualoso email levelezést Samsung GT-S7230 készülékre.

Részletesebben

Rövidített használati útmutató Ability központokhoz

Rövidített használati útmutató Ability központokhoz Rövidített használati útmutató Ability központokhoz A kezelőegység jelzései A védett objektum állapotának kijelzése K: Riasztó kikapcsolva B: Riasztó bekapcsolva (minden zóna éles) M: Éjszakai mód bekapcsolva

Részletesebben

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák A Portál rendszer felületének általános bemutatása Felhasználói útmutató Támogatott böngészők Internet Explorer 9+ Firefox (legújabb verzió) Chrome (legújabb verzió) Felületek felépítése Információs kártyák

Részletesebben

DebitTray program Leírás

DebitTray program Leírás DebitTray program Leírás Budapest 2015 Bevezetés Egy-egy kintlévőséghez tartozó határidő elmulasztásának komoly következménye lehet. Éppen ezért a Kintlévőség kezelő program főmenü ablakában a program

Részletesebben

Telepítési útmutató. web: www.szakk.hu e-mail: info@szakk.hu

Telepítési útmutató. web: www.szakk.hu e-mail: info@szakk.hu Telepítési útmutató web: www.szakk.hu e-mail: info@szakk.hu Tartalomjegyzék: Telepítési útmutató... 1 Tartalomjegyzék:... 2 Első lépések:... 3 Konzol oldal telepítése... 3 Licenc megállapodás... 3 Telepítési

Részletesebben

CIB Internet Bank asztali alkalmazás Hasznos tippek a telepítéshez és a használathoz Windows operációs rendszer esetén

CIB Internet Bank asztali alkalmazás Hasznos tippek a telepítéshez és a használathoz Windows operációs rendszer esetén CIB Internet Bank asztali alkalmazás Hasznos tippek a telepítéshez és a használathoz Windows operációs rendszer esetén A CIB Internet Bankba való webes felületen keresztül történő belépés az Oracle által

Részletesebben

Tartalomjegyzék. 1. Belépés a www.akademiai.hu-n vásárolt e-könyvek eléréséhez. 2. A könyvespolc. 3. Az olvasó nézet

Tartalomjegyzék. 1. Belépés a www.akademiai.hu-n vásárolt e-könyvek eléréséhez. 2. A könyvespolc. 3. Az olvasó nézet Tartalomjegyzék 1. Belépés a www.akademiai.hu-n vásárolt e-könyvek eléréséhez 2. A könyvespolc 3. Az olvasó nézet 3.1. A lapozás, a helyi menü megjelenítése 3.2. A helyi menü opciói 3.3. Hivatkozások és

Részletesebben

Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató

Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató képzelje el a lehetőségeket Szerzői jog 2009 Samsung Electronics Co., Ltd. Minden jog fenntartva. Ez a felügyeleti útmutató csak tájékoztató célt szolgál.

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv

Felhasználói Kézikönyv Felhasználói Kézikönyv Az eforte 5.0 e-időpont Modul használatához 1 T a r talomjegyzék 1. BEVEZETÉS... 3 1.1. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK A KÉZIKÖNYVRŐL... 3 1.2. SZÜKSÉGES TECHNIKAI KÖRNYEZET A RENDSZER HASZNÁLATÁHOZ...

Részletesebben

Az autorizáció részletes leírása

Az autorizáció részletes leírása Az autorizáció részletes leírása 1. REGISZTRÁCIÓ ÉS FELTÉTELEI 1.1 Regisztráció Az Autorizációs kérés előtt a szervezetnek vagy a magánszemélynek regisztráltatnia kell magát. A regisztrációs lapon megadott

Részletesebben

ContractTray program Leírás

ContractTray program Leírás ContractTray program Leírás Budapest 2015 Bevezetés Egy-egy szerződéshez tartozó határidő elmulasztásának komoly gazdasági következménye lehet. Éppen ezért a Szerződés kezelő program főmenü ablakában a

Részletesebben

Wi-Fi Direct útmutató

Wi-Fi Direct útmutató Wi-Fi Direct útmutató Egyszerű beállítás a Wi-Fi Direct használatával Hibaelhárítás Tartalomjegyzék A kézikönyv használata... 2 A kézikönyvben használt szimbólumok... 2 Jogi nyilatkozat... 2 1. Egyszerű

Részletesebben

Mikrobiológia MOODLE - gyakorló és vizsgarendszer használata az ELTE TTK Biológiai Intézet E- learning felületén

Mikrobiológia MOODLE - gyakorló és vizsgarendszer használata az ELTE TTK Biológiai Intézet E- learning felületén Mikrobiológia MOODLE - gyakorló és vizsgarendszer használata az ELTE TTK Biológiai Intézet E- learning felületén Hallgatói felhasználói segédlet ELTE TTK Biológiai Intézet 2017. Készült az ELTE Felsőoktatási

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ a tanfelügyeleti értékelő felülethez szakértők számára 2017. március 3. 1 A tanfelügyeleti értékelő felületet a szakértők az oktatas.hu oldalra bejelentkezve, KIR-validált felhasználói

Részletesebben

1. A Windows programok telepítése

1. A Windows programok telepítése 1. A Windows programok telepítése Amennyiben a program egy korábbi példánya már telepítve van a számítógépre, akkor beszélünk frissítésről. Ellenkező esetben a következőkben leírtakat átlépheti és a telepítés

Részletesebben

Samsung GT-S7230 (Wave 723) Exchange ActiveSync beállítása Virtualoso levelezésre

Samsung GT-S7230 (Wave 723) Exchange ActiveSync beállítása Virtualoso  levelezésre Samsung GT-S7230 (Wave 723) Exchange ActiveSync beállítása Virtualoso email levelezésre A következô lépések segítségével egyszerûen beállíthatja a Virtualoso email levelezést Samsung GT-S7230 készülékre.

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv - Android kliens

Felhasználói kézikönyv - Android kliens Felhasználói kézikönyv - Android kliens Tartalom Telepítés Indítás Fő képernyők Térkép Rétegválasztó ablak Kilépés Keresés Lista Részletek Telepítés Az Élő Berek Android alkalmazás letölthető a www.e-berek.hu

Részletesebben

Premier 412, 816, 816+ és 832 felhasználói útmutató. Kezelési útmutató. PREMIER 412, 816, 816+ és 832 központokhoz. RKP16+ kezelőegység használatával

Premier 412, 816, 816+ és 832 felhasználói útmutató. Kezelési útmutató. PREMIER 412, 816, 816+ és 832 központokhoz. RKP16+ kezelőegység használatával Kezelési útmutató PREMIER 412, 816, 816+ és 832 központokhoz RKP16+ kezelőegység használatával A kezelőegység felépítése Az Ön vagyonvédelmi rendszeréhez egy vagy több kezelőegység csatlakozik. Ezekkel

Részletesebben

Routing for Android Bensoft 2013

Routing for Android Bensoft 2013 Bensoft 2013 Tartalomjegyzék Első lépés beállítások... 3 Személyes adatok... 4 Cég adatok... 4 Gépkocsi adatai... 6 Egyéb beállítások... 7 Ügyfél és iroda adatok... 8 Utazási okok... 9 Jelenlegi pozíció...

Részletesebben

Külső eszközök. Felhasználói útmutató

Külső eszközök. Felhasználói útmutató Külső eszközök Felhasználói útmutató Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi védjegye.

Részletesebben

Navigációs GPS adatok kezelése QGIS programmal (1.4 verzió) Összeállította dr. Siki Zoltán

Navigációs GPS adatok kezelése QGIS programmal (1.4 verzió) Összeállította dr. Siki Zoltán Navigációs GPS adatok kezelése QGIS programmal (1.4 verzió) Összeállította dr. Siki Zoltán A QGIS program GPS eszközök modulja segítségével kétirányú kommunikációt folytathatunk a navigációs GPS vevőnkkel.

Részletesebben

Felhasználói útmutató CVR mobil kliens, ios rendszerhez.

Felhasználói útmutató CVR mobil kliens, ios rendszerhez. Felhasználói útmutató CVR mobil kliens, ios rendszerhez. Működési feltételek A felhasználói útmutató ios V7.0.4 verziószámú operációs rendszer felhasználásával készült. Az applikáció telepítése 1. Az App

Részletesebben

Image Processor BarCode Service. Felhasználói és üzemeltetői kézikönyv

Image Processor BarCode Service. Felhasználói és üzemeltetői kézikönyv Image Processor BarCode Service Áttekintés CIP-BarCode alkalmazás a Canon Image Processor programcsomag egyik tagja. A program feladata, hogy sokoldalú eszközt biztosítson képállományok dokumentumkezelési

Részletesebben

ServiceTray program Leírás

ServiceTray program Leírás ServiceTray program Leírás Budapest 2015 Bevezetés szerviz munkalapok státuszai a Törölve és Lezárva státuszt leszámítva a munkalap különböző nyitott állapotát jelzik, melyek valamilyen tevékenységet jeleznek.

Részletesebben

DL drainback napkollektor rendszer vezérlése

DL drainback napkollektor rendszer vezérlése DL drainback napkollektor rendszer vezérlése Tartalom Rendszer jellemzői Rendszer elemei Vezérlés kezelőfelülete Működési elv/ Állapotok Menüfunkciók Hibaelhárítás Technikai paraméterek DL drainback rendszer

Részletesebben

Órarendkészítő szoftver

Órarendkészítő szoftver SchoolTime Órarendkészítő szoftver 2.0 verzió Tartalomjegyzék: 1., Belépés a programba...3 2., Órarend főtábla...3 3., Tanátok...4 3.1., Új tanár felvitele, módosítása...4 3.2., Tanár törlése...4 3.3.,

Részletesebben

Oktatás. WiFi hálózati kapcsolat beállítása Windows XP és Windows 7-es számítógépeken. SZTE Egyetemi Számítóközpont

Oktatás. WiFi hálózati kapcsolat beállítása Windows XP és Windows 7-es számítógépeken. SZTE Egyetemi Számítóközpont Oktatás WiFi hálózati kapcsolat beállítása Windows XP és Windows 7-es számítógépeken SZTE Egyetemi Számítóközpont WLAN kapcsolat beállítása 1 Tartalom Windows XP... 2 Tanúsítvány telepítése... 2 WPA2 védett

Részletesebben

Megjegyzés vezeték nélküli LAN felhasználóknak

Megjegyzés vezeték nélküli LAN felhasználóknak Megjegyzés vezeték nélküli LAN felhasználóknak Русский Suomi Norsk Dansk Polski Čeština Svenska A készülék használata előtt figyelmesen olvassa el ezt a kézikönyvet, és tartsa könnyen hozzáférhető helyen.

Részletesebben

WEBrendelés modul Felhasználói kézikönyv

WEBrendelés modul Felhasználói kézikönyv CaIS integrált alkalmazáscsomag [M] rendszerekre WEBrendelés modul Felhasználói kézikönyv MV1 NoSQL multidimensional database and application Runtime System Project : WEB-CaIS ver 1.5 Cserpes Sajtműhely

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához A WEB EDInet rendszer használatához internet kapcsolat, valamint egy internet böngésző program szükséges (Mozilla Firefox, Internet Explorer).

Részletesebben

EPS-1-60 és EPS-1-120 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

EPS-1-60 és EPS-1-120 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ EPS-1-60 és EPS-1-120 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BILLENTYŰZET 1) ON/OFF gomb: a mérleg ki- és bekapcsolása 2) TARE gomb: tárázás/nullázás 3) MODE gomb: mértékegység váltás MŰSZAKI PARAMÉTEREK 1) Méréshatár: 60.00kg

Részletesebben