Hogyan valósítsuk meg a tevékenységeket?

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Hogyan valósítsuk meg a tevékenységeket?"

Átírás

1 1. Melléklet: Hogyan valósítsuk meg a tevékenységeket? Ez a kalauz sorra veszi azokat a cselekvéseket, amelyek STARS iskolákban és városokban végrehajthatóak. A cselekvések a résztvevő város és iskola céljai, a célcsoport és a rendelkezésre álló forrás alapján valósíthatóak meg. The sole responsibility for the content of this document lies with the authors. It does not necessarily reflect the opinion of the European Union. Neither the EACI nor the European Commission are responsible for any use that may be made of the information contained herein.

2 STARS Europe 1. Melléklet: Hogyan valósítsuk meg a tevékenységeket? 1. Bevezetés Ösztönzők Verseny Jelmagyarázat A tevékenység lezárása 2. Tevékenységek Autómentes nap Morális büntetés Mini-kerékpáros kihívás Kiss and Ride Vörös szőnyeg Kerékpáros reggeli Workshopok tanároknak Kerékpáros pólófestő verseny Iskolautca Dobd el a pótkereked

3 Bevezetés: Ez a kalauz sorra veszi azokat a cselekvéseket, amelyek a STARS iskolákban és városokban végrehajthatóak. A tevékenységek célja, hogy a fenntartható közlekedési módokat népszerűsítse az otthon és iskola közötti utazáshoz, hogy pozitív szemléletet alakítson ki a diákokban az aktív közlekedés iránt, illetve, hogy bátorítsa a szülőket utazási szokásaik átgondolására. Továbbá célja, hogy csökkentse a forgalmi torlódásokat és, hogy csökkentse a károsanyag kibocsátást. Ösztönzők: Az alul részletezett tevékenységek nagy részéhez kapcsolódik valamilyen ösztönző vagy díjazó rendszer. A díjazásnak pozitív hatása van a kívánt változás érdekében. Az ösztönzők és a díjazás nem szükséges, hogy magas költségű legyen. Hatásos ajándék lehet például egy díjátadón átadott oklevél. Továbbá fontos, hogy az átadott ajándékok a cselekvés szellemiségét támasszák alá. Verseny: A versenyhelyzet, a rivalizálás további motivációt adhat, azonban nagyon fontos minden szereplő teljesítményének elismerése, aki autóról bármilyen fenntartható közlekedési eszközre vált az otthon és iskola közötti utazáshoz. A tevékenység lezárása: Az aktivitás befejezését követően fontos átvenni az elért sikereket, a közben felmerült kihívásokat és a tanultakat. Továbbá ezek az aktivitások alkalmasak arra is, hogy adatokat gyűjtsünk kerékpárosoktól. Átadhatóság: Fontos megjegyezni, hogy az összegyűjtött cselekvések mindegyike átvehető a városok és iskolák céljai, a célcsoportok és az elérhető forrás alapján. Jelmagyarázat: A szimbólumok a költségeket, időigényt, és a cselekvés összetettségét jelölik. Fontos megjegyezni, hogy ezek nem állandó érvényűek, ugyanazt az aktivitást kis és nagy költségvetéssel is végre lehet hajtani, néhány egyszerű változtatással egy bonyolult cselekvést is le lehet egyszerűsíteni, de egy kevésbé összetett aktivitást is komplexebbé lehet tenni. Kreatív hozzáállással a kampányokat mindenki a saját céljai eléréséhez tudja formálni. Milyen költséges a cselekvés vagy kampány? Mennyi időt vesz igénybe a cselekvés vagy kampány? Milyen bonyolult a tevékenység vagy kampány kivitelezése?

4 Kevés anyagi ráfordítás szükséges Kis időbefektetés Könnyű megvalósítás Közepes költségek Közepes időbefektetés Közepes fokú összetettség Végrehajtása drága Nagy időigény Bonyolult végrehajtás

5 Tevékenység: Autómentes nap Célcsoport: iskolai alkalmazottak, szülők Cél: bátorítani a folyamatosan autóval közlekedő iskolai alkalmazottakat és a szülőket, hogy gondolják át más közlekedési módok igénybevételét. Leírás: Az autómentes nap fő célkitűzése, hogy az alkalmazottak és a szülők autó helyett gyalog vagy kerékpárral közlekedjenek. Ez leginkább azokban az iskolákban lehet sikeres, ahol magas az autóhasználat aránya, a vezetésnek kultúrája az alkalmazottak között, illetve ahol az emberek kevésbé hajlandóak változni. Az autómentes nap többféleképpen is megvalósítható, de akkor működik a legjobban, ha valamilyen ösztönző bátorítja azokat, akik alap esetben autóval járnak, hogy próbáljanak ki alternatívát. Fontos, a motivációs eszközök alkalmazása az iskolákban, ilyen például a Biciklis Bajnok aki bátorítja kollégáit és a szülőket, hogy részt vegyenek. Fontos továbbá a lelkes érintettek jelenléte az iskolákban. Mivel az autómentes nap többféleképpen is megvalósulhat, ezért fontos, hogy az iskolának legyen forrása elkülönítve a kezdeményezés végrehajtására. Ez általában az önkormányzat kis összegű támogatásából származhat, amelyet az iskola poszterek készítésére (amelyek az autómentes övezetet reklámozzák) és kisebb ajándékokra (iskolai alkalmazottaknak vagy családtagoknak, akik kerékpárral érkeznek az iskolához) költhet el. Lépésről-lépésre: 1. Az autómentes nap ötletének elterjesztése, ajándékok felajánlása a lelkes iskolák kapcsolattartójának, aki Biciklis Bajnok lehet az adott iskolában. 2. Szóba jöhető, működőképes autómentes nap ötletek vizsgálata. 3. Általános segítségnyújtás az iskolák számára, hogy az autómentes napnak a lehető legnagyobb hatása lehessen. 4. A sikeres végrehajtás érdekében az iskoláknak készenlétben kell állniuk. 5. Projekt értékelése, kapcsolattartók frissítése. Megbizonyosodni arról, hogy az iskola dokumentálja a STARS honlapon a cselekvést. Esettanulmány: Wentworth Óvoda Kym Foley, Wentworth: Mindenki imádta az autómentes napot. Azóta az emberek minden hónapban szeretnék megtartani... Az óvoda 2014-ben szervezte meg az autómentes napot, amely a személyzetet kívánta bevonni. Annak ellenére, hogy az óvoda fenntartható intézményként hirdeti magát, és például kerékpáros oktatást szervez 3-4 évesek számára, majdnem a teljes személyzet járt autóval dolgozni. Azzal, hogy sikerült egy közösségépítő eseményt a kerékpározás körül megszervezni, az óvodának sikerült növelni a biciklizés iránti érdeklődést.

6 Tevékenység: morális büntetés Célcsoport: általános iskolai diákok Cél: Figyelem felhívása a szabálytalan parkolásra és annak közlekedésbiztonsági hatásaira. Leírás: a morális büntetés felhívja a figyelmet a szabálytalan parkolásra és ennek gyalogosokra gyakorolt veszélyeire. Ez a cselekvés olyan iskolák vagy városok esetében lehet a leghatásosabb, ahol probléma van az iskola körüli parkolással. Gyerekek találnak ki bírságokat a szabálytalanul parkoló autósok számára, amelyeket szintén a diákok helyeznek el az autókon, ezzel is felhívva a figyelmet a problémára. A cselekvésbe egyszerre lehet diákokat nagy számban bevonni. Továbbá az aktivitással versenyhelyzetet lehet teremteni, jutalmat lehet kiosztani a legjobb vagy a legviccesebb bírságért. Lépésről-lépésre: 1. A diákok ellátása a cselekvéshez szükséges eszközökkel, hogy bírságokat készíthessenek. 2. Ha elkészült a bírságoló lap, annak sokszorosítása. 3. Diákok csoportokba beosztása és kísérőtanár kijelölése. 4. Bírságok elhelyezése az iskolák közvetlen közelében, szabálytalanul parkoló autók szélvédőin. Esettanulmány: a morális büntetés cselekvés Milánó számos általános iskolájában működött nagy sikerrel. A diákok élvezték a részvételt és szívesen vették fel a bírságoló rendőr szerepét. Továbbá a cselekvéssel sikerült felhívni a figyelmet a szabálytalan parkolásra. Legközelebb, ha itt parkolsz, 25 tyúktollat kell hoznod az iskolánkba!.

7 Tevékenység: mini kerékpáros kihívás Célcsoport: általános iskolás diákok Cél: diákok és szüleik bátorítása, hogy hosszú távon használjanak aktív közlekedési módokat (gyaloglás, kerékpározás, roller) az iskolába való eljutáshoz. Leírás: A mini kerékpáros kihívás egy verseny, amely bátorítja a gyerekeket és szüleiket, hogy kerékpárral közlekedjenek az iskolába. A kerékpárral megtett utak összesítve vannak és a legtöbb kerékpáros utazásszámot elérő diák jutalmat kap. Az utak számlálásához a diákok egy albumot kapnak, amelybe matricát gyűjthetnek a kerékpárral megtett utakért. A kihívás lezárásakor kihirdetik az elért eredményeket és a legmagasabb számokat elérő diákok jutalmat/ajéndékot kapnak. Lépésről-lépésre: 1. A mini kerékpáros kihívás időszakának megtervezése a tanév kezdetekor. Érdemes az aktivitást közvetlenül a nyári szünet utánra vagy a tavaszi szünethez kapcsolva megszervezni, amikor az időjárás nagyobb eséllyel kellemes. 2. Matricák és albumok elkészítése. 3. A verseny hirdetése az iskolában, iskolarádió, poszterek, iskolai honlap és tanárokkal való kommunikáció használatával. 4. Fontos a szülők informálása az eseményről és annak fontosságáról, mivel ez nemcsak a gyerekek, hanem a szülők utazási szokásainak megváltoztatására is szolgál. 5. Megfelelő személy kiválasztása, aki felelős a cselekvésért és a kiosztott matricákért. 6. Eredmények közzététele. 7. Legjobb kerékpáros megjutalmazása egy különleges esemény keretében. Esettanulmány: Négy iskola vett részt Krakkóban a mini kerékpáros kihívásban a ös tanévben. Az egyik iskolában a három legkisebb osztály számára lett megszervezve a verseny 2015 októberében. 15 diák minden nap kerékpárral utazott az iskolába, így jutalomban részesült. A szervezők elmondása alapján a szülők teljesen elkötelezettek voltak a kezdeményezés iránt.

8 Tevékenység: Kiss and Ride Vörös szőnyeg projekt Célcsoport: általános iskolai diákok Cél: forgalmi torlódások csökkentése úgy, hogy az iskolától távolabb kijelölnek egy megfelelő területet, ahol a gyerekek kiszállhatnak az autóból és besétálhatnak az iskolába. Leírás: A vörös szőnyeg cselekvés Bielefeld városában zajlott le, ahol az iskolák közelében a parkolás komoly problémát okozott. A cselekvés egyszerre népszerűsíti a fenntartható közlekedési módokat és segít megoldani az iskolák környéki parkolás problémáját. A reggeli dugók csökkentése érdekében az iskola kijelölt egy területet a szülők számára, ahol gyerekeik kiszállhatnak az autókból és onnan gyalog tehetik meg a maradék távolságot az iskolába tanárok vagy önkéntesek kíséretében. Az aktivitás népszerűsítése érdekében Bielefeld városában az így érkező gyerekek vörös szőnyegen érkezhettek meg az iskolába, ahol a gyerekeket egy jelmezbe öltözött ember várta. A diákokat köszöntő személy minden nap más jelmezt viselt, ezért a diákok izgatottan várták, hogy milyen lesz a következő jelmez. A részvétel fokozása és díjazása érdekében ösztönzőket is alkalmaztak. A részvétel rögzítéséhez a hét elején a diákok kaptak egy kártyát, amelyet minden alkalommal lebélyegeztek, amikor a kiszálló helyet igénybe vették. Minden hét végén egy fényvisszaverős egeret kapott jutalmul az összes diák, aki legalább három bélyegzőt összegyűjtött. Lépésről-lépésre: Cselekvés megszervezése 1. Iskola környéke forgalmának értékelése iskolai képviselők és a helyi önkormányzat bevonásával. 2. Ideális kiszálló pont és az iskoláig tartó útvonal kijelölése. Ennek meghatározáskor az alábbi tényezőkre érdemes figyelni. Távolság: Az ideális kiszállópont méterre van az iskolától. Biztonság: Útvonal ellenőrzése biztonsági szempontból. Parkolás: A kiszállópont területén is szükség lesz parkolóhelyekre. 3. Hirdetőeszközök és a kiszállópont jelölésére szolgáló eszközök megtervezése. A kiszállópontnak könnyen észrevehetőnek kell lennie. 4. A kiszállópont és az iskola közötti útvonal előkészítése, amelybe beletartozhat a diákok által elkészített poszterek kihelyezése is. 5. Kártyák és bélyegek elkészítése a részvétel méréséhez. 6. Az esemény hirdetése a szülők és más érdekeltek felé. 7. A kiszállópont hivatalos megnyitása. Esettanulmány: Altenhagen kerületben, Am Homersen, Heeperholz és Wellbach általános iskolák vettek részt a kampányban. A cselekvés népszerűsítése érdekében a gyerekeket egy jelmezbe öltözött személy köszöntötte egy vörös szőnyegen. A diákokat köszöntő személy minden nap más jelmezt viselt, ezért a diákok izgatottan várták, hogy milyen lesz a következő jelmez. Továbbá a kerületi polgármester és a három iskolaigazgató személyesen üdvözölte az első szülőket, akik az új állomáshoz érkeztek az Am Homersen Általános Iskolánál.

9

10 Tevékenység: Kerékpáros reggeli Cél: Jutalom a tanulók, a szülők és a személyzet számára, akik kerékpárral érkeznek az iskolába minden nap. Ezen túl lehetővé tenni számukra, hogy visszajelzést adjanak a kerékpáros létesítményekről. Leírás: A kerékpáros reggeli során, minden diákot és dolgozót vendégül látnak egy reggelivel, aki kerékpárral érkezett az iskolába. A program egy jó lehetőséget kínál a kerékpározás ösztönzésére, valamint a kerékpározók jutalmazására. Az esemény az iskola udvarán zajlik, hogy motiválja a nem kerékpárral érkezőket is. Mindezen kívül, a kerékpáros reggeli, egy jó lehetőség arra is, hogy felmérjék a kerékpárosok igényeit. Lépésről-lépésre: 1. Önkéntes szervezők toborzása. Ideális esetben a szervezők között diákok és tanárok is vannak. 2. A rendelkezésre álló keretösszeg meghatározása. Ez határozza meg a célcsoport nagyságát is. 3. A célcsoport meghatározása. A célcsoport általában diákokból és iskolai dolgozókból áll, de bevonhatóak a diákok szülei is. 4. A legalkalmasabb helyszín és időpont meghatározása. Általában egy tavaszi hétköznap a legmegfelelőbb, amikor az időjárás várhatóan ideális a kerékpározás számára. 5. Az esemény hírdetése: Az iskola reklámozhatja az eseményt számos csatornán keresztül, mint például poszterek, hírleveleken keresztül. A céloktól függően, az esemény meglepetés is lehet, előzetes bejelentés nélkül. 6. Az infrastruktúra előkészítése. Szükséges ellenőrizni, hogy megfelelő számú kerékpár tároló hely rendelkezésre áll-e. 7. Reggeli megrendelése: EL kell dönteni, hogy milyen típusú reggelit biztosítanak, illetve, hogy hogy szolgálják ki az esetleges speciális dietetikus igényeket Adatok és vélemények gyűjtése a kerékpárosoktól az igényeikről Esettanulmány: A kerékpáros reggeli május 20-án került megrendezésre az iskola tornatermével szemben, ahol két tanár és egy diák fogadta a kerékpárosokat. Péksütemények és forró tea várta a kerékpárosokat, míg a jó hangulatot zenével biztosították. Ez volt az első kerékpáros reggeli az iskolában, és 30-an vettek részt rajta. Az esemény sok diák figyelmét felkeltette a kerékpározás iránt. A jövőben további hasonló események szervezését tervezik, hogy tovább ösztönözzék a diákokat a kerékpározásra.

11 Tevékenység: Workshopok tanároknak Célcsoport: Általános és középiskolai tanárok Cél: Tanárokból és más érdekeltek közötti kapcsolati háló létrehozása a kerékpározás és más fenntartható közlekedési módok népszerűsítéséhez, valamint a tapasztalatok megosztása érdekében. Leírás: A tanárok és más érdekeltek számára szervezett workshopok célja, hogy kialakuljon egy olyan kapcsolati háló a tapasztalatok, stratégiák, források és egyéb eszközök STARS iskolák közötti megosztása érdekében. A cselekvés fő célja egy közlekedési nevelés mentén szerveződő kapcsolati háló létrehozása, amely segíti az iskolák bevonását, a kapcsolattartást a programban résztvevő szereplők között és biztosítja, hogy a visszajelzések és a tanultak beépüljenek a projekt előrehaladása során. A legfontosabb érdekeltek közé a kerékpáros klubok, szövetségek, helyi rendőrségek és egészségügyi tanácsadók tartoznak. A cselekvés célcsoportja mind az általános, mind a középiskolai tanárok és kulcsfontosságú, hogy új iskolákkal lehessen helyi fenntartható közlekedéssel kapcsolatos kezdeményezéseket megismertetni. Lépésről-lépésre: 1. Találkozók helyszínének és gyakoriságának meghatározása. Fontos a találkozó időpontjait időben meghatározni, hogy a tanároknak legyen idejük tervezni. 2. Napirendi pontok összeállítása az első találkozóhoz. A további találkozók napirendjét a többi résztvevővel közösen megtervezni. 3. Fontos olyan környezet kialakítása, amelyben minden szereplő bevonva érzi magát. Például érdemes átgondolni szükséges-e külön általános és középiskolai csoportokat létrehozni. A madridi partnerek tapasztalata szerint a gyakorlati workshopok a legjobb módszer a résztvevők bátorítására. 4. Előadók meghívása az érdekeltek köréből. 5. Fontos jegyzeteket készíteni a találkozókon, hogy az elhangzottak később felhasználhatóak legyenek. 6. Érdemes átgondolni valamilyen online eszköz, például megosztott GoogleDrive létrehozását az elkészült anyagok és a kapcsolattartók elérhetőségeinek megosztása érdekében. 7. A záró találkozó keretében áttekinteni a program végrehajtását és átgondolni az év során tanultakat, nehézségeket és fejlődési lehetőségeket. Esettanulmány: Madridban minden STARS résztvevő iskola részt vett a tanárok workshopjain. Egy résztvevő tanár szerint: megtudni, hogy mások mit csinálnak és mi az, ami működik számukra, nekünk is segített több cselekvést szervezni és sikeresebbé válni.

12 Tevékenység: Kerékpáros pólófestő verseny Célcsoport: általános iskolás diákok Cél: Diákok bátorítása, hogy a kerékpárra, mint egy közlekedési eszközre gondoljanak. A cselekvéssel más fenntartható közlekedési módokat népszerűsítő eseményeket is lehet támogatni. Leírás: Az esemény keretében a diákok pólókat terveznek és festenek kerékpáros témában, a legjobbak pedig díjat nyernek. A cselekvés elősegíti, hogy a gyerekek pozitív módon viszonyuljanak az aktív közlekedéshez, ezáltal közvetett módon népszerűsíti a közlekedés fenntartható módjait. A cselekvés más események bevezetője is lehet, ahol a gyerekek már az általuk elkészített pólókat viselik. Megfelelő program a téli hónapokra azokban az országokban ahol az időjárás miatt nehezebb egész évben kerékpározni. Lépésről-lépésre: 1. Különböző színű festékek, ecsetek és apróbb ajándékok (esetleg egy komolyabb) vásárlása 2. Verseny időpontjának kijelölése. 3. Verseny lebonyolítása tanóra alatt az egész osztály számára. Ha tanítás után kerül megrendezésre az esemény, akkor minden osztályt összevonva is meg lehet tartani. 4. Megkérni a diákokat, hogy hozzanak magukkal világos színű pólót. 5. Egy vasalóra vagy hajszárítóra is szükség lesz a festék megszárításához (mosás csak 60 fok alatt lehetséges) 6. Kiállítás megszervezése, (ahol lehet szavazni a legjobb pólóra) ahol zsűri dönt a legjobb pólóról. 7. megkérni a diákokat, hogy a következő kerékpáros eseményen az elkészített pólót viseljék. 8. A legjobb (vagy az összes) diák díjazása.

13 Esettanulmány: A ös tanévben számos iskola szervezett pólófestő versenyt. 64-es számú általános iskola: A diákoknak jelzőtáblákat kellett a pólóra rajzolni. A legjobbak akkor kerültek díjazásra, amikor a diákok egy rendőrrel találkoztak es számú Általános iskola: A diákok kerékpározással kapcsolatos képeket festettek a pólókra, az eseményen majdnem 80 diák vett részt.

14 Tevékenység: Iskolautcák projekt Cél: A torlódások csökkentése az iskolák körül, valamint a forgalombiztonság növelése a kerékpározás és gyaloglás elterjesztésével. Leírás: A cél a forgalom csökkentése az utcán az iskola közvetlen közelében, azzal, hogy korlátozzák a behajtást az utcába iskola időben. Egy zóna kerül kijelölésre az iskola körül, ahonnét az autók kitiltásra kerülnek az iskola kezdete és vége körüli órákban. Ehhez speciális jelzésekre van szükség, melyek villognak, amikor a tiltás érvényben van. Lépésről lépésre: 1. Iskolautcák projekt elfogadása és terjesztése az iskolában Szülők és gyerekek Igazgatók és egyéb érdeklődő tanárok Lakosság és vállalkozások az utcában lakosság és vállalkozások távolabb az iskolától, akikre még hatással lehet a projekt A rendőrség vagy egyéb helyi erő, ami biztosítja a végrehajtást 2. Jogi körülmények Konzultáció során a lezárás időpontjának elfogadása Megegyezni azok körében, akikre nem vonatkozik a lezárás A közlekedési szabályok kialakítása az időleges lezáráshoz A jelzések megfelelőségének ellenőrzése Döntés a büntetéséről annak, aki megszegi a lezárást Megbizonyosodni arról, hogy a helyi erő (rendőrség) tisztában van a szerepével 3. A logisztika megszervezése. A kommunikáció megszervezése sok időt vesz igénybe A jelzések előzetes tesztelése, hogy a hivatalos induláskor biztosan minden megfelelően működjön 4. Végül, egy hivatalos kezdőnap Meg kell bizonyosodni róla, hogy minden érintett tisztában van a projekt kezdetével Esemény szervezése kerékpáros reggeli, séta a busztól A helyi és az országos sajtó meghívása 5. Tisztában lenni a kockázatokkal A helyi lakosok ellenzése A szélesebb körű nyilvánosság ellenzése A jogi és kommunikációs feladatok időigénye Esettanulmány: A edinburghi Colinton általános iskolának folyamatos problémái voltak az állandó torlódásokkal az iskola körüli utcákban, annak ellenére, hogy számos alaklommal kérték a szülőket, hogy ne hozzák kocsival gyermekeiket iskolába. Ennek a kérésnek nem volt igazán hatása. A közúti forgalombiztonsági csapat volt felelős a projekt jogi és kivitelezési részeiért, az iskola pedig a projekt kommunikációjáért a szülők felé. A projekt indulásának napján, szuperhős séta volt az iskolába, a forgalom pedig sokkal kisebb volt. A projekt indulása óta az utak sokkal csendesebbek lettek az iskola körül, a gyalogosok száma pedig láthatóan növekedett. A kampány összességében jó fogadtatást nyert az öt résztvevő iskola körül, csak egy néhány sofőr szegte meg a korlátozást A legtöbb hozzászólás fő témája az volt, hogy milyen jó csöndes az utca az iskola körül.

15 Tevékenység: Dobd el a pótkereked Célcsoport: Általános iskolai diákok Cél: A 3 és 5 év közötti gyereke megtanítása a biztonságos, Leírás: A tevékenység célja, hogy elterjessze a fenntartható közlekedési módokat az iskolák körül. Ezt elősegíti, hogy megtanítják a diákokat, hogyan tudják biztonságosan használni a kerékpárjukat az iskolába vezető úton. A tevékenység tréning lehetőséget nyújt a diákoknak, hogy megtanulják, hogyan kerékpározzanak pótkerék nélkül. A tréning egy biztonságos, közúttól elkülönített helyszínen kerül megrendezésre. A szülők/oktatók/tanárok megtanulják az alapvető készségeket a gyerekeikkel együtt, és ez segít abban, hogy a családok újragondolják a közlekedési módjukat.

16 Lépésről lépésre: 1. A dobd el a pótkereked esemény időpontjának meghatározása és reklámozása az iskolában a: Szülőknek és gyerekeknek Igazgatóknak és egyéb érdekelt iskoláknak 2. Megkeresni a gyerekeket, akik részt vennének az eseményen saját kerékpárral. 3. A logisztika megszervezése. Egy terület kijelölése az udvaron az esemény számára Ha rossz az idő, meg kell vizsgálni, lehet-e használni az épület egy megfelelő helységét Az esemény iskolaidőben, vagy tanítás után kerül megrendezésre? Előkészíteni a kockázatkezelést Milyen tréningeket szeretnének az önkéntesek? Milyen biztonsági tréningre van szüksége a gyerekeknek. 4. Végül, az esemény lebonyolítása A gyerekek érkezése és a kerékpárok ellenőrzése. Ezután egy rövid előadás arról, hogy an álljunk meg a fék használatával. 5. Tisztában lenni a kockázatokkal Ütközések A csoport méretét a rendelkezésre álló terület szerint kell alakítani. A szabályokat előre meg kell hozni, hogy mekkora helyet szükséges tartani egymás mellett/mögött a biztonság érdekében. Elsőbbséget élvez az, hogy a gyerekeke megtanulják, hogy an álljanak meg biztonsággal a kerékpárjukkal. Esettanulmány: Az edinburghi Forthview általános iskolában került megrendezésre a dobd el a pótkereket esemény a az iskola udvarán. A pedálok eltávolításra kerültek minden kerékpárról, és azok a tanuló nevével és osztályával ellátott zacskóba kerültek elhelyezésre. Az első tíz perc azzal telt, hogy megtanulják, hogyan kell a kerékpárral egyensúlyozni. Az udvaron kijelölésre került egy induló és egy célvonal. A gyerekeknek az volt a feladata, hogy ha el is esnek, keljenek fel a lehető leghamarabb, adjanak egy pacsit az oktatónak és menjenek tovább. Ezután a pedálokat visszaszerelték a kerékpárokra és a diákok felálltak a start vonalhoz, majd elkezdtek pedálozni. Lassan ráéreztek, hogyan lehet menet közben is megtartani az egyensúlyt. Egy órával később, az esemény végén, a diákok fel-alá kerékpároztak az iskola udvarán segítség nélkül.

17 Tippek kezdő bicikliseknek A pótkerék nélküli tanulás felgyorsíthatja tanulási folyamatot. Pótkerék helyett érdemes pedál nélkül kezdeni, így a gyerekek hamarabb megtanulnak egyensúlyozni. - Hajtsd magad két lábbal egyszerre! - Lábfejeknek laposan a földön kell lenniük - Az ülésnek megfelelően kell állnia - Gyakorold az egyensúly megtartását a lábak felemelésével! - Haladj felemelt fejjel és nézz előre!. 1. Pedálok felszerelése: - A gyermeked akkor áll készen a pedálok használatára, amikor úgy hajtja a kerékpárt, hogy a lába legalább 2 másodpercig a levegőben van. - Tanítsd meg, hogy egy nagy lökéssel kezdjenek hajtani, úgy, hogy a pedálok 3 óránál álljanak. - Ne a lábát nézze, hanem egyenesen előre - Ne fogd az ülést, a hátára tedd kezeddel és a kormányt gyengén fogva segíts neki. - Először vedd el a kezed a kormányról, azt követően a hátáról. - Leesni a bicikliről normális dolog, fontos, hogy ezt a gyerekek is megtanulják, ezért ilyenkor bátorítani kell őket, hogy egyből visszapattanjanak. - Ne szereld fel a pedálokat amíg nem tudnak egyensúlyozni!

18 Deliverable No. Title Activities: How-to Guide Work Package WP2: Development and Knowledge transfer Author(s) Kate Mouncher, LEPT Status (D: draft; F: final) F Date October 2015 Revision History /

www.starseurope.org Az Európai Unió Intelligens energia Európa programja által társfinanszírozott projekt

www.starseurope.org Az Európai Unió Intelligens energia Európa programja által társfinanszírozott projekt www.starseurope.org Az Európai Unió Intelligens energia Európa programja által társfinanszírozott projekt Várható eredmények Kilenc város részvétele a STARS programban Legalább 180 általános iskola részvétele

Részletesebben

Budapesti csillagok A STARS projekt eredményei és folytatása

Budapesti csillagok A STARS projekt eredményei és folytatása Budapesti csillagok A STARS projekt eredményei és folytatása Bereczky Ákos, építőmérnök, projektmenedzser, BKK Közlekedésfejlesztés Magyarországon Konferencia Balatonföldvár, 2016. május 11. 1. KÖZLEKEDÉSI

Részletesebben

mindennapi közlekedési mód népszerűsítése

mindennapi közlekedési mód népszerűsítése Szuppinger Péter REC 2013.05.08. Szentendre Integrált közlekedéstervezés és a kerékpározás Miért integrált? Cél: Miért kerékpározás, integrált? mint mindennapi közlekedési mód népszerűsítése Tapasztalat:

Részletesebben

Mosonmagyaróvár Idén is Európai Mobilitási Hét városunkban

Mosonmagyaróvár Idén is Európai Mobilitási Hét városunkban Mosonmagyaróvár Idén is Európai Mobilitási Hét városunkban Mosonmagyaróvár több éve csatlakozott az Európai Mobilitási Hét (2011. szeptember 16-22.) rendezvény sorozathoz, melynek záró napja az Európai

Részletesebben

Védjegyhasználati szabályzat SAFE HOST (VP/2012/0405)

Védjegyhasználati szabályzat SAFE HOST (VP/2012/0405) With financial support from the European Union The responsibility for this publication lies solely in the author. The Commission is not responsible for any use that may be made of the information contained.

Részletesebben

A BIZTONSÁGOS KÖZLEKEDÉSRE FELKÉSZÍTÉS PROGRAMJA

A BIZTONSÁGOS KÖZLEKEDÉSRE FELKÉSZÍTÉS PROGRAMJA A BIZTONSÁGOS KÖZLEKEDÉSRE FELKÉSZÍTÉS PROGRAMJA A program célja: világszerte játékos, gyakorlatias és szórakoztató módon tegye fogékonnyá a 6-10 éves korosztályt a mobilitás és a közlekedésbiztonság kérdései

Részletesebben

Győr közlekedésbiztonsági stratégiája Save Our Lives nemzetközi projekt. Pausz Ferenc GRSP Magyarország Budapest, 2015. május 08

Győr közlekedésbiztonsági stratégiája Save Our Lives nemzetközi projekt. Pausz Ferenc GRSP Magyarország Budapest, 2015. május 08 Győr közlekedésbiztonsági stratégiája Save Our Lives nemzetközi projekt Pausz Ferenc GRSP Magyarország Budapest, 2015. május 08 Közép Európa a sikerért SOL( Save Our Lives ) SOL Countries, Partners Austria

Részletesebben

A Minisztériummal történt egyeztetés alapján Kőbányán 2013. szeptember 20-án (péntek) került sor az Autómentes Nap megtartására.

A Minisztériummal történt egyeztetés alapján Kőbányán 2013. szeptember 20-án (péntek) került sor az Autómentes Nap megtartására. . számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere Előterjesztés a Kerületfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság részére az AUTÓMENTES NAP TISZTA LEVEGŐ MOZDULJ

Részletesebben

Ennek kapcsán 1992. november 24 én megalakult az Országos Baleset megelőzési Bizottság, majd sora egymás után a megyei és

Ennek kapcsán 1992. november 24 én megalakult az Országos Baleset megelőzési Bizottság, majd sora egymás után a megyei és Veszprém, 2013. április 17. Gradvolt Szilveszter r. őrnagy Pécs VBB. Titkára I. Pécs Városi Baleset megelőzési Bizottság bemutatása Aközlekedésről szóló 1988. évi I. tv. a közlekedési propaganda tevékenységet

Részletesebben

A gyermekek közlekedés-biztonságával kapcsolatos ORFK-OBB kampányok, programok

A gyermekek közlekedés-biztonságával kapcsolatos ORFK-OBB kampányok, programok Berzai Zsolt r. őrnagy kiemelt főreferens ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály Autópálya-felügyeletei és Balesetmegelőzési Osztály Tel.: +36-1-443-5690 berzaizs@orfk.police.hu A gyermekek közlekedés-biztonságával

Részletesebben

Fenntartható munkahelyi mobilitási tervek koncepciója és lépései

Fenntartható munkahelyi mobilitási tervek koncepciója és lépései Budapest, 2017.09.07 Fenntartható munkahelyi mobilitási tervek koncepciója és lépései Domokos Esztergár-Kiss, BME MUNKAHELYI MOBILITÁSI TERV hosszú távú stratégia egy cég/szervezet alkalmazza célja a fenntartható

Részletesebben

Szakpolitikai útmutató 2

Szakpolitikai útmutató 2 Információ iskolavezetők, szakemberek, oktatási, és közlekedési szervezetek részére Szakpolitikai útmutató 2 MOBILITÁS SZERVEZÉS ISKOLÁKNAK A Közlekedési Kígyó Játék egy kampány, amely alsó tagozatos iskolásokat,

Részletesebben

Iskolai szemléletformálás

Iskolai szemléletformálás Iskolai szemléletformálás Bereczky Ákos, építőmérnök, projektmenedzser, BKK KKK Bringázni élmény! projektzáró konferencia Budapest, 2015. november 26. A BKK szerepvállalása a szemléletformálásban BUDAPEST

Részletesebben

A rendőrség és az ORFK-OBB szerepe a gyermekek és a kerékpárosok közlekedésbiztonságának fejlesztésében

A rendőrség és az ORFK-OBB szerepe a gyermekek és a kerékpárosok közlekedésbiztonságának fejlesztésében Kiss Csaba r. alezredes ORFK- Autópálya-felügyeletei és Balesetmegelőzési Osztály vezetője, ORFK OBB főtitkára A rendőrség és az ORFK-OBB szerepe a gyermekek és a kerékpárosok közlekedésbiztonságának fejlesztésében

Részletesebben

SCIENTIX SZEREPE A TERMÉSZETTUDOMÁNYOS OKTATÁSBAN

SCIENTIX SZEREPE A TERMÉSZETTUDOMÁNYOS OKTATÁSBAN http://scientix.eu SCIENTIX, közösség a természettudományos oktatásért Európában SCIENTIX SZEREPE A TERMÉSZETTUDOMÁNYOS OKTATÁSBAN The work presented in this document is supported by the European Commission

Részletesebben

Győr Biztonságban az iskolák környékén

Győr Biztonságban az iskolák környékén Győr Biztonságban az iskolák környékén Komplex probléma komplex megoldás keresés Statisztikai adatok megvizsgálása Kerekasztal beszélgetések releváns szakemberekkel Kérdőíves információgyűjtés Infrastruktúra,

Részletesebben

Dr. Jarosievitz Beáta Főiskolai tanár Scientix nagykövet

Dr. Jarosievitz Beáta Főiskolai tanár Scientix nagykövet Dr. Jarosievitz Beáta Főiskolai tanár Scientix nagykövet E-mail: jarosievitz@gdf.com SEK Budapest Óvoda Ált. Isk. és Gimn. (1021 Bp. Hűvösvölgyi út 131.) és Gábor Dénes Főiskola (1119 Bp., Mérnök u. 39.)

Részletesebben

EU, NEMZETKÖZI KITEKINTÉS AZ

EU, NEMZETKÖZI KITEKINTÉS AZ EU, NEMZETKÖZI KITEKINTÉS AZ E-MOBILITÁS TERÉN Kerényi László Sándor Mobilitásstratégia vezető BKK Zrt. Stratégia és Innováció 2017. november 10. TARTALOM Városi kihívások Nemzetközi kitekintés Fejlesztési

Részletesebben

Kerékpáros szemléletformálási kalauz helyi önkormányzatok számára Időpont: 2014. február 26. Helyszín: Békéscsaba

Kerékpáros szemléletformálási kalauz helyi önkormányzatok számára Időpont: 2014. február 26. Helyszín: Békéscsaba A kerékpárosbarát városfejlesztés és promóció Kerékpáros szemléletformálási kalauz helyi önkormányzatok számára Időpont: 2014. február 26. Helyszín: Békéscsaba Miért fontos a kerékpározás népszerűsítése?

Részletesebben

Tanári Kézikönyv. Hogyan szervezzünk Közlekedési Kígyó Játékot az iskolánkban?

Tanári Kézikönyv. Hogyan szervezzünk Közlekedési Kígyó Játékot az iskolánkban? Tanári Kézikönyv Hogyan szervezzünk Közlekedési Kígyó Játékot az iskolánkban? Tartalomjegyzék 1. BEVEZETÉS 3 1.1 Mi az a Közlekedési Kígyó Játék? 3 1.2 Miért hasznos ez a játék? 3 1.3 Időkeretek 4 2. KAMPÁNY

Részletesebben

A REZIPE nemzetközi együttműködés bemutatása, a projekt eddigi eredményei és céljai, a Zéró Emissziós Platform meghirdetése

A REZIPE nemzetközi együttműködés bemutatása, a projekt eddigi eredményei és céljai, a Zéró Emissziós Platform meghirdetése A REZIPE nemzetközi együttműködés bemutatása, a projekt eddigi eredményei és céljai, a Zéró Emissziós Platform meghirdetése The sole responsibility for the content of this brochure lies with the authors.

Részletesebben

GINOP Gyakornoki program - támogató szolgáltatások. ismertető

GINOP Gyakornoki program - támogató szolgáltatások. ismertető GINOP-5.2.5-16 Gyakornoki program - támogató szolgáltatások ismertető A GINOP-5.2.5-16 Gyakornoki program - támogató szolgáltatások projekt A projekt célja: A GINOP 5.2.4-16 Gyakornoki program pályakezdők

Részletesebben

FENNTART- HATÓSÁG? MINDEN NEMZEDÉK ANYAGI, SZELLEMI ÉS LELKI JÓLÉTÉNEK ELŐSEGÍTÉSÉHEZ NÉGYFÉLE ALAPVETŐ ERŐFORRÁS SZÜKSÉGES:

FENNTART- HATÓSÁG? MINDEN NEMZEDÉK ANYAGI, SZELLEMI ÉS LELKI JÓLÉTÉNEK ELŐSEGÍTÉSÉHEZ NÉGYFÉLE ALAPVETŐ ERŐFORRÁS SZÜKSÉGES: címlap MINDEN NEMZEDÉK ANYAGI, SZELLEMI ÉS LELKI JÓLÉTÉNEK ELŐSEGÍTÉSÉHEZ NÉGYFÉLE ALAPVETŐ ERŐFORRÁS SZÜKSÉGES: HUMÁN, TÁRSADALMI, TERMÉSZETI ÉS GAZDASÁGI ERŐFORRÁSOK. FENNTART- HATÓSÁG? A JÖVŐ NEMZEDÉKEKÉRT

Részletesebben

Segítség értékelek.. MIÉRT?? KA1 projekt eredmények és folyamatok mérése, értékelése szakképzésben Gabriella.Kovacs@inyk.bme.hu 2018.06.06 Mai előadás célja ITT és MOST! 1. Mérés/értékelés megítélésének

Részletesebben

INTELLIGENT ENERGY EUROPE PROGRAMME BUILD UP SKILLS TRAINBUD. Quality label system

INTELLIGENT ENERGY EUROPE PROGRAMME BUILD UP SKILLS TRAINBUD. Quality label system INTELLIGENT ENERGY EUROPE PROGRAMME BUILD UP SKILLS TRAINBUD WP4: Deliverable 4.5 Development of voluntary qualification system Quality label system 1 INTELLIGENT ENERGY EUROPE PROGRAMME BUILD UP SKILLS

Részletesebben

AZ INCLUSION PROJEKT BIZTONSÁGGAL A KÖZÖSSÉGI KÖZLEKEDÉS RENDSZERÉBEN. Kerényi László Sándor Mobilitásstratégia vezető BKK Zrt. Stratégia és Innováció

AZ INCLUSION PROJEKT BIZTONSÁGGAL A KÖZÖSSÉGI KÖZLEKEDÉS RENDSZERÉBEN. Kerényi László Sándor Mobilitásstratégia vezető BKK Zrt. Stratégia és Innováció AZ INCLUSION PROJEKT BIZTONSÁGGAL A KÖZÖSSÉGI KÖZLEKEDÉS RENDSZERÉBEN Kerényi László Sándor Mobilitásstratégia vezető BKK Zrt. Stratégia és Innováció 2019. március 19. KTI, Budapest A BKK KUTATÁS-FEJLESZTÉSI

Részletesebben

BRINGÁS TUDÁSTÁR HASZNOS TANÁCSOK AUTÓVEZETŐKNEK IS

BRINGÁS TUDÁSTÁR HASZNOS TANÁCSOK AUTÓVEZETŐKNEK IS BRINGÁS TUDÁSTÁR HASZNOS TANÁCSOK AUTÓVEZETŐKNEK IS BIZTONSÁGOS KÖZLEKEDÉS KERÉKPÁRRAL, MOL BUBIVAL Budapest számára kiemelten fontos a környezetkímélő közlekedés fejlesztése, melynek célja, hogy a város

Részletesebben

Rendezvényszervezési forgatókönyv

Rendezvényszervezési forgatókönyv 5.sz. melléklet: Rendezvényszervezési forgatókönyv Tervezés Szakmai nap esetén: A rendezvény célja, témája A meghívottak köre: célcsoport, létszám Időpont kijelölése A helyszín kiválasztása Szervezők kiválasztása

Részletesebben

Kerékpáros szemléletformálási kalauz helyi önkormányzatok számára Időpont: 2013. november 29. Helyszín: Szeged

Kerékpáros szemléletformálási kalauz helyi önkormányzatok számára Időpont: 2013. november 29. Helyszín: Szeged A kerékpáros turizmus fejlesztése az EuroVelo13 Vasfüggöny kerékpárút mentén Kerékpáros szemléletformálási kalauz helyi önkormányzatok számára Időpont: 2013. november 29. Helyszín: Szeged Szakmai munkacsoport

Részletesebben

KOMMUNIKÁCIÓS TERV 2012.

KOMMUNIKÁCIÓS TERV 2012. KOMMUNIKÁCIÓS TERV Tanulj tőlünk- Tanulunk tőled! TÁMOP 3.1.7-11/2-2011-140 KOMMUNIKÁCIÓS TERV 2012. A kommunikáció tervezése része a TÁMOP 3.1.7 projekt szakmai tervezésének. A szakmai feladatok alapján

Részletesebben

Safe4Cycle kerékpározzunk biztonságosan!

Safe4Cycle kerékpározzunk biztonságosan! kerékpározzunk biztonságosan! A program az Európai Unió Erasmus+ programjának támogatásával pályázatot hirdet általános iskolák számára kerékpáros közlekedésbiztonsági oktatás témakörben. A program nemzetközi

Részletesebben

A Világ Legnagyobb Tanórája. Emberi Erőforrások Minisztériuma - PontVelem Okos Program

A Világ Legnagyobb Tanórája. Emberi Erőforrások Minisztériuma - PontVelem Okos Program A Világ Legnagyobb Tanórája 2015 Emberi Erőforrások Minisztériuma - PontVelem Okos Program Projekt áttekintés A PontVelem Okos Program bemutatása A Világ Legnagyobb Tanórájának ismertetése Hazai kezdeményezés

Részletesebben

Kerékpározást ösztönző kampányok. Tata, 2013. október 29. Dormán Emese Kilián Zsolt

Kerékpározást ösztönző kampányok. Tata, 2013. október 29. Dormán Emese Kilián Zsolt Kerékpározást ösztönző kampányok Tata, 2013. október 29. Dormán Emese Kilián Zsolt Alapfogalmak Nem elég az út (autó)kapacitása? Nincs elég (autó)parkolóhely? Honnan ez a sok bringás? Kommunikáció: Szemléletváltás

Részletesebben

Célegyenesben a Bubi. Dalos Péter MOL Bubi Üzemeltetési Főmunkatárs Budapesti Közlekedési Központ. Magyar CIVINET első találkozója 2014. június 12.

Célegyenesben a Bubi. Dalos Péter MOL Bubi Üzemeltetési Főmunkatárs Budapesti Közlekedési Központ. Magyar CIVINET első találkozója 2014. június 12. Dalos Péter MOL Bubi Üzemeltetési Főmunkatárs Budapesti Közlekedési Központ Magyar CIVINET első találkozója 2014. június 12. 1 A Bubi előkészítésének folyamata és a kapcsolódó kerékpárosbarát fejlesztések

Részletesebben

A húsvéti ünnepi időszak rendőri feladatai

A húsvéti ünnepi időszak rendőri feladatai A húsvéti ünnepi időszak rendőri feladatai Óberling József r. ezredes rendőrségi főtanácsos ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály főosztályvezető az ORFK-OBB ügyvezető elnöke Budapest, 2016. március 24.

Részletesebben

kerékpáros nyom (pl: Iszák utca) kerékpáros nyom (pl: Sportcsarnok))

kerékpáros nyom (pl: Iszák utca) kerékpáros nyom (pl: Sportcsarnok)) 2012. 12.10. A biztonságos közlekedésért I. - Hol szabad kerékpározni? Kaposváron elkészült 7 kilométer hosszú kerékpárforgalmi úthálózat. Mivel a városban közlekedőknek több, Kaposváron eddig ismeretlen

Részletesebben

2011 az ÖNKÉNTESSÉG EURÓPAI ÉVE. Papp-Váry Borbála helyettes államtitkár KIM

2011 az ÖNKÉNTESSÉG EURÓPAI ÉVE. Papp-Váry Borbála helyettes államtitkár KIM 2011 az ÖNKÉNTESSÉG EURÓPAI ÉVE Papp-Váry Borbála helyettes államtitkár KIM AZ ÖNKÉNTESSÉG EURÓPAI ÉVÉNEK CÉLKITŰZÉSEI az Unio Tanácsa 2010/37/EK döntése alapján Az Európai Unión belüli önkéntes tevékenység

Részletesebben

Biztonságos kerékpározást! Útmutató kerékpárosoknak BIKE PAL

Biztonságos kerékpározást! Útmutató kerékpárosoknak BIKE PAL Biztonságos kerékpározást! Útmutató kerékpárosoknak BIKE PAL Az Európai Közlekedésbiztonsági Ügynökség (ETSC) egy nemzetközi nem kormányzati szervezet, amely 1993-ban alakult meg válaszul a folyamatosan

Részletesebben

INTÉZMÉNYI TANFELÜGYELET ÉRTÉKELÉSE ALAPJÁN INTÉZKEDÉSI TERV

INTÉZMÉNYI TANFELÜGYELET ÉRTÉKELÉSE ALAPJÁN INTÉZKEDÉSI TERV Intézmény neve: Szabolcsi Bence Zenei AMI OM azonosító: 039663 Intézmény vezető: Barta Dóra Intézkedési terv kezdő dátuma: 2017. december 12. Intézkedési terv befejező dátuma: 2022. december 11. 1. Pedagógiai

Részletesebben

Jean Monnet támogatás egyesületeknek

Jean Monnet támogatás egyesületeknek Jean Monnet támogatás egyesületeknek Ez a Jean Monnet tevékenységtípus olyan egyesületeket támogat, amelyek kifejezett hozzá kívánnak járulni az európai integrációs folyamatra vonatkozó tanulmányokhoz.

Részletesebben

A kerékpározás népszerűsítése a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégiumban (KEOP-6.2.0/A/09-2009-0032)

A kerékpározás népszerűsítése a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégiumban (KEOP-6.2.0/A/09-2009-0032) A kerékpározás népszerűsítése a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégiumban (KEOP-6.2.0/A/09-2009-0032) Kedvezményezett: Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium A projekt

Részletesebben

A kerékpár szerepe az élhetı városok fejlesztési politikájában. Kerék-pár a várospolitikában Konferencia, Gyır

A kerékpár szerepe az élhetı városok fejlesztési politikájában. Kerék-pár a várospolitikában Konferencia, Gyır A kerékpár szerepe az élhetı városok fejlesztési politikájában Kerék-pár a várospolitikában Konferencia, Gyır Tartalom Településfejlesztés Probléma Megoldás Településfejlesztés Közlekedési problémák kezelésekor

Részletesebben

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Mobilissimus Kft. nemzetközi partnerekkel közösen valósítja meg a SHAREPLACE projektet.

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Mobilissimus Kft. nemzetközi partnerekkel közösen valósítja meg a SHAREPLACE projektet. Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Mobilissimus Kft. nemzetközi partnerekkel közösen valósítja meg a SHAREPLACE projektet. A projekt az Interreg Central Europe Programból, az Európai Regionális

Részletesebben

Lesz-e Tarlós-bringa Budapesten?

Lesz-e Tarlós-bringa Budapesten? Lesz-e Tarlós-bringa Budapesten? Október vége van, 2013 októberéé, és jövő tavasszal, ha igaz, Budapesten is beindul a közbicikli rendszer, BUBI néven. Tud róla? Tudja, hogy mi is ez? Érdekli? Szeretné

Részletesebben

Simon László

Simon László Simon László 2019.03.11. Témáink: Közlekedési ismeretek oktatása A közlekedésbiztonsági program létrehozásának okai A program eredményei Tapasztalatok, javaslatok A biztonság definíciói a közlekedésben

Részletesebben

EFOP TÁRSADALMI SZEREPVÁLLALÁS ERŐSÍTÉSE A KÖZÖSSÉGEK FEJLESZTÉSÉVEL

EFOP TÁRSADALMI SZEREPVÁLLALÁS ERŐSÍTÉSE A KÖZÖSSÉGEK FEJLESZTÉSÉVEL EFOP-1.3.5-16 TÁRSADALMI SZEREPVÁLLALÁS ERŐSÍTÉSE A KÖZÖSSÉGEK FEJLESZTÉSÉVEL PÁLYÁZAT CÉLJA: A helyi igényekre, lehetőségekre reflektálva új formalizált vagy nem formalizált kisközösségek létrehozása

Részletesebben

MOBILITÁSI HÉT EURÓPAI AUTÓMENTES NAP FEHÉRGYARMATON

MOBILITÁSI HÉT EURÓPAI AUTÓMENTES NAP FEHÉRGYARMATON MOBILITÁSI HÉT EURÓPAI AUTÓMENTES NAP FEHÉRGYARMATON 2013. évben már harmadik alkalommal kapcsolódott Fehérgyarmat Város Önkormányzata az országosan meghirdetett Mobilitás programhoz. Fehérgyarmat minden

Részletesebben

DEMOKRÁCIÁRA NEVELÉS AZ ISKOLÁBAN (modul) TÁMOP /2011. tanév

DEMOKRÁCIÁRA NEVELÉS AZ ISKOLÁBAN (modul) TÁMOP /2011. tanév DEMOKRÁCIÁRA NEVELÉS AZ ISKOLÁBAN (modul) TÁMOP 3.1.4 2010/2011. tanév A TÁMOP 3.1.4. pályázat keretein belül iskolánkban, az előző (2009/2010.) tanévben valósítottuk meg első alkalommal a Demokráciára

Részletesebben

LIFE-MICACC PROJEKT BEMUTATÁSA

LIFE-MICACC PROJEKT BEMUTATÁSA LIFE-MICACC PROJEKT BEMUTATÁSA IDŐTARTAM: 2017.09.01-2021.08.31. MEGVALÓSÍTÓK: Koordináló Kedvezményezett: Belügyminisztérium Társult Kedvezményezettek: Bátya/Püspökszilágy/ Rákócziújfalu/Ruzsa/Tiszatarján

Részletesebben

ÉLETMŰHELY. Mi a program célja?

ÉLETMŰHELY. Mi a program célja? ÉLETMŰHELY Mi a program célja? A kreatív gondolkodás és a kreatív cselekvés fejlesztése, a személyes hatékonyság növelése a fiatalok és fiatal felnőttek körében, hogy megtalálják helyüket a világban, életük

Részletesebben

ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS FENNTARTHATÓ VÁROSI MOBILITÁSI TERVE (SUMP) I. ütem Helyzetelemzés és helyzetértékelés

ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS FENNTARTHATÓ VÁROSI MOBILITÁSI TERVE (SUMP) I. ütem Helyzetelemzés és helyzetértékelés ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS FENNTARTHATÓ VÁROSI MOBILITÁSI TERVE (SUMP) I. ütem Helyzetelemzés és helyzetértékelés Megbízó: Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata Készítette: Városkutatás Kft.

Részletesebben

Összefogás a közlekedőkért

Összefogás a közlekedőkért ÉLET ÚTON Összefogás a közlekedőkért Berta Tamás Új kihívások Vízió: Magyarországon 2030 után egyetlen 14 év alatti gyermek sem veszíti életét közúti közlekedési balesetben Közúti balesetek okozói Infrastruktúra

Részletesebben

Alapítás: 2000 Projektgazda: DEMETER BORÁSZAT Kft Jegyzett tőke: 50 millió Ft felett és 100 millió Ft alatt Tevékenység: Szőlőbor termelése

Alapítás: 2000 Projektgazda: DEMETER BORÁSZAT Kft Jegyzett tőke: 50 millió Ft felett és 100 millió Ft alatt Tevékenység: Szőlőbor termelése Alapítás: 2000 Projektgazda: DEMETER BORÁSZAT Kft Jegyzett tőke: 50 millió Ft felett és 100 millió Ft alatt Tevékenység: Szőlőbor termelése Megvalósulás Jó hírnév Rendezvény Új piac Egri bor Hagyományőrzés

Részletesebben

Versenyszabályzat. Farkasokkal Kocogó. http://www.medveotthon.hu/ Rajt

Versenyszabályzat. Farkasokkal Kocogó. http://www.medveotthon.hu/ Rajt Versenyszabályzat Farkasokkal Kocogó http://www.medveotthon.hu/ Rendezvény időpont: 2015. október 4. (vasárnap) Rajt Futás 11:00-tól 3,5 km (7-14 év) 11:30-tól 3,5 km (15-30 év) 12:00-tól 3,5 km (31 év

Részletesebben

DÖNK munkaterv javaslat a tanévre

DÖNK munkaterv javaslat a tanévre DÖNK munkaterv javaslat a 2010-2011. tanévre Egy iskola akkor jó, és főleg akkor szerethető, ha a tanulás mellett a diákélet is színes, változatos, s ebben kiemelkedő szerepe van a diákönkormányzatnak.

Részletesebben

FELADATLAP. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésre nevelési programjának megvalósítása 3-4. ÉVFOLYAMOSOK RÉSZÉRE TANÁRI PÉLDÁNY

FELADATLAP. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésre nevelési programjának megvalósítása 3-4. ÉVFOLYAMOSOK RÉSZÉRE TANÁRI PÉLDÁNY FELADATLAP 3-4. ÉVFOLYAMOSOK RÉSZÉRE TANÁRI PÉLDÁNY A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésre nevelési programjának megvalósítása A közúti közlekedés biztonságát szolgáló köznevelési intézményi nevelési

Részletesebben

Mitől jó egy iskola? Setényi János 2015

Mitől jó egy iskola? Setényi János 2015 Mitől jó egy iskola? Setényi János setenyi@expanzio.hu 2015 Mi az hogy eredményes iskola? - Az iskola kimenete (output) megfelel a törvényi és szakmai elvárásoknak; - Az iskola pedagógiai hozzáadott értéke

Részletesebben

Felhívás társadalmi vállalkozások mentorálására

Felhívás társadalmi vállalkozások mentorálására Felhívás társadalmi vállalkozások mentorálására Sok éves vállalkozói vagy vállalkozásokat segítő tapasztalattal rendelkezik? Szívesen használná tudását, tapasztalatát mélyszegénységben élő közösségek segítésére?

Részletesebben

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Nyíregyházai Tankerülete

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Nyíregyházai Tankerülete Pályázati azonosító: TÁMOP-3.3.10.B-12-2013-0016. Továbbtanulás erősítő kezdeményezések támogatása pályázati felhívás keretében, Továbbtanulás erősítése a Móricz Zsigmond Iskolában. SZAKMAI BESZÁMOLÓ A

Részletesebben

TÁMOP-3.1.4/08/ Kom petencia al apú oktatás, egyenl ő ho z záférés bevezet ése Hévíz k özoktatási ne vel ési intézm é nye ibe n.

TÁMOP-3.1.4/08/ Kom petencia al apú oktatás, egyenl ő ho z záférés bevezet ése Hévíz k özoktatási ne vel ési intézm é nye ibe n. A projekt címe: Belebújunk maskarába farsang - témahét A projekt fő célja: A farsangi ünnepkör szimbólumainak, az ünnepkör eredetének megismertetése mellett az adott témát a lehető legváltozatosabb szemszögből

Részletesebben

IDEGEN NYELVI MUNKAKÖZÖSSÉG M U N K A T E R V E

IDEGEN NYELVI MUNKAKÖZÖSSÉG M U N K A T E R V E IDEGEN NYELVI MUNKAKÖZÖSSÉG M U N K A T E R V E 2012/2013-as tanév Készítette: Jóváhagyta: Czirják Attila mk.vez. Törökné Ofella Katalin igazgató Az idegen nyelvi munkaközösség tagjai: Angol nyelv: Czirják

Részletesebben

EFOP ÖNKÉNTESSÉG SZEMÉLYRE SZABVA

EFOP ÖNKÉNTESSÉG SZEMÉLYRE SZABVA EFOP-1.3.8-17 ÖNKÉNTESSÉG SZEMÉLYRE SZABVA PÁLYÁZAT CÉLJA: A fiatalok számára a középiskolai tanulmányokat követően minimum fél év, maximum egy év tapasztalatgyűjtés, önkéntességen és társadalmi szolgálaton

Részletesebben

Témák. Fotó: Dalos Péter

Témák. Fotó: Dalos Péter Click to edit Master title Témák Click to edit Master title az utak az autóknak épülnek! kóvályog az úton átkelés az úton áldozathibáztatás veszélyes üzem objektív felelősség felróhatóság bizonyítási teher

Részletesebben

DorCo Üzleti túravezetés Szakértői márkára épülő műhelyek 2015 tavasz-nyár

DorCo Üzleti túravezetés Szakértői márkára épülő műhelyek 2015 tavasz-nyár DorCo Üzleti túravezetés Szakértői márkára épülő műhelyek 2015 tavasz-nyár Van egy tervem, tudom, mit kell tennem, de ha egyedül vagyok itthon, könnyen félredobom a tervemet. Ha egy olyan személy egyengeti

Részletesebben

Közlekedésbiztonság a Dunai Finomítóban

Közlekedésbiztonság a Dunai Finomítóban Közlekedésbiztonság a Dunai Finomítóban Események és intézkedések Százhalombatta, 2018.05.10. Közlekedési balesetek a Dunai Finomítóban 1. Közlekedési balesetek a Dunai Finomítóban 2. Közlekedési balesetek

Részletesebben

SAVARIA TÖRTÉNELMI KARNEVÁL

SAVARIA TÖRTÉNELMI KARNEVÁL ÖNKÉNTES FELHÍVÁS Kedves karneváli önkéntes, iskolai közösségi szolgálatot (IKSZ) vállaló diák! A Savaria Történelmi Karnevált szervező Savaria Turizmus Nonprofit Kft. fontosnak tartja a karneváli önkéntes

Részletesebben

ÚT A SIKERES PÁLYÁZÁSHOZ. Erasmus+ Iskolai, óvodai partnerségek - Pályázatíró szeminárium, Budapest, február 1.

ÚT A SIKERES PÁLYÁZÁSHOZ. Erasmus+ Iskolai, óvodai partnerségek - Pályázatíró szeminárium, Budapest, február 1. ÚT A SIKERES PÁLYÁZÁSHOZ Erasmus+ Iskolai, óvodai partnerségek - Pályázatíró szeminárium, Budapest, 2018. február 1. ERASMUS+ OUR COMMON EUROPEAN TALE (2017-2019) Miről szól a projekt? Hogyan épül fel?

Részletesebben

A munkahelyi biztonság és egészségvédelem mindenkit érint. Jó Önnek. Jó a vállalkozásoknak.

A munkahelyi biztonság és egészségvédelem mindenkit érint. Jó Önnek. Jó a vállalkozásoknak. Egészséges munkahelyek Kezeljük a stresszt! A munkahelyi stressz és a pszichoszociális kockázatok kezelése Balogh Katalin EU-OSHA Nemzeti Fókuszpont Stressz-M Kutatási tájékoztató Budapest BME Q 2015.

Részletesebben

EURÓPA A POLGÁROKÉRT

EURÓPA A POLGÁROKÉRT A program áttekintése Legfontosabb változások, újdonságok A pályázás feltételei EURÓPA A POLGÁROKÉRT 2014-2020 Információs nap Budapest, 2015.01.13. A program célja a polgárok ismereteinek javítása az

Részletesebben

A TÁMOP A-11/1/KONV projekt részletes kommunikációs terve

A TÁMOP A-11/1/KONV projekt részletes kommunikációs terve A projekt részletes s terve A Kommunikációs tevékenységek összefoglaló leírása A projekt előkészítési szakaszában Elkészítjük a http://www.mfk.uni-miskolc.hu/ honlapunkhoz a projekthez kapcsolódó tájékoztató

Részletesebben

Város Polgármestere. Előterjesztés évi parkoló építési, felújítási keretösszeg felhasználásról

Város Polgármestere. Előterjesztés évi parkoló építési, felújítási keretösszeg felhasználásról Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: 06 23 310-174/224, 226, 233 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: beruhazas@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Ügyintéző: Zsók Anikó Előterjesztés

Részletesebben

Menő Menza az Irinyi János Középiskoláért Alapítvány szervezésében (EFOP )

Menő Menza az Irinyi János Középiskoláért Alapítvány szervezésében (EFOP ) Menő Menza az Irinyi János Középiskoláért Alapítvány szervezésében (EFOP-1.8.5-17-2017-00273) Sajtóközlemény Az Irinyi János Középiskoláért Alapítvány húszmillió forint összegű, 100 %-os európai unióstámogatásban

Részletesebben

GRASSROOTS AZ EDZŐ-PEDAGÓGUS

GRASSROOTS AZ EDZŐ-PEDAGÓGUS GRASSROOTS AZ EDZŐ-PEDAGÓGUS AZ EDZŐ-PEDAGÓGUS Azok az emberek, akik részt vesznek a Grassroots tevékenységekben. Edzők, tanárok, közösségi vezetők-szervezők, stb. AZ EDZŐ-PEDAGÓGUS jellemzői Szenvedélyes

Részletesebben

Esettanulmány. Szenc - Közép-Kelet Európa legnagyobb LED városa. Helyszín Philips Lighting. Szenc, Szlovákia LED Luma, LED Stela

Esettanulmány. Szenc - Közép-Kelet Európa legnagyobb LED városa. Helyszín Philips Lighting. Szenc, Szlovákia LED Luma, LED Stela Esettanulmány Szenc - Közép-Kelet Európa legnagyobb LED városa Helyszín Philips Lighting Szenc, Szlovákia LED Luma, LED Stela Meg vagyunk győződve arról, hogy a projekt a várt energia-megtakarításon felül

Részletesebben

Intelligens európai városi közlekedés: Budapest közlekedési rendszerének megújítása

Intelligens európai városi közlekedés: Budapest közlekedési rendszerének megújítása Közlekedésfejlesztés Magyarországon Aktualitások Balatonföldvár, 2012. május 15-17. Intelligens európai városi közlekedés: Budapest közlekedési rendszerének megújítása Kerényi László Sándor főosztályvezető

Részletesebben

HAGYOMÁNYŐRZŐ ÉS INNOVATÍV MEGOLDÁSOK A FENNTARTHATÓ DIVATBAN

HAGYOMÁNYŐRZŐ ÉS INNOVATÍV MEGOLDÁSOK A FENNTARTHATÓ DIVATBAN HAGYOMÁNYŐRZŐ ÉS INNOVATÍV MEGOLDÁSOK A FENNTARTHATÓ DIVATBAN Április 9. Konferencia és divatbemutató Helyszín: OLASZ KULTURÁLIS INTÉZET A Nemzeti Divat Liga Magyarország Egyesület (NDL) szeretné a kreatív

Részletesebben

KERÉKPÁR ÉS KERÉKPÁROS

KERÉKPÁR ÉS KERÉKPÁROS KERÉKPÁR ÉS KERÉKPÁROS A kerékpározás hatásai nem igényel fosszilis energiát externáliák nem szennyezi a levegőt, nincs széndioxid kibocsátása nem okoz zajt kevés helyet foglal infrastruktúra igénye alacsony

Részletesebben

A mi utcánk, a mi jövőnk! Európai Mobilitási Hét és I. Gödi Mobilitási Hét 2014. szeptember 16-22.

A mi utcánk, a mi jövőnk! Európai Mobilitási Hét és I. Gödi Mobilitási Hét 2014. szeptember 16-22. A mi utcánk, a mi jövőnk! Európai Mobilitási Hét és I. Gödi Mobilitási Hét 2014. szeptember 16-22. Előzménye: Európai Autómentes Nap 2000 óta szeptember 22-én Európai Mobilitási Hét: Az Európai Mobilitási

Részletesebben

A közlekedés helyzete, jövője ma Magyarországon. Az EU városi közlekedéspolitikája ( Zöld Könyv 2007), összhang a hazai elképzelésekkel

A közlekedés helyzete, jövője ma Magyarországon. Az EU városi közlekedéspolitikája ( Zöld Könyv 2007), összhang a hazai elképzelésekkel A közlekedés helyzete, jövője ma Magyarországon Az EU városi közlekedéspolitikája ( Zöld Könyv 2007), összhang a hazai elképzelésekkel Kerényi László Sándor Ügyosztályvezető Budapest Fővárosi Önkormányzat

Részletesebben

A Nulla Hulladék Hét aktivitás és Nulla Hulladék Országos Találkozó című pályázat helyi szintű hulladékcsökkentési akció

A Nulla Hulladék Hét aktivitás és Nulla Hulladék Országos Találkozó című pályázat helyi szintű hulladékcsökkentési akció A Nulla Hulladék Hét aktivitás és Nulla Hulladék Országos Találkozó című pályázat helyi szintű hulladékcsökkentési akció Nimfea Természetvédelmi Egyesület A HUMUSZ Szövetség és a Nemzeti Együttműködési

Részletesebben

KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT NAPLÓJA

KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT NAPLÓJA KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT NAPLÓJA Tanuló neve: Oktatási azonosító: Születési hely, idő: Anyja születési neve: Mit nevezünk iskolai nak? Az iskolai egy szervezett keretek között (iskolai osztály, csoport, évfolyam,

Részletesebben

Lakosságfelkészítés. Kirendeltség-vezetői tapasztalatok

Lakosságfelkészítés. Kirendeltség-vezetői tapasztalatok Lakosságfelkészítés Kirendeltség-vezetői tapasztalatok Lakosságfelkészítés, lakosság tájékoztatás Megelőzés Beavatkozás (Veszélyhelyzeti kommunikáció) Újjáépítés felkészítés tájékoztatás Felkészítés, tájékoztatás

Részletesebben

A PEDAGÓGIAI MUNKA ELLENŐRZÉSI TERVE IX. X. XI. XII. I. II. III. IV. V. VI. szakmai h.. admin.h.

A PEDAGÓGIAI MUNKA ELLENŐRZÉSI TERVE IX. X. XI. XII. I. II. III. IV. V. VI. szakmai h.. admin.h. Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Általános iskola intézményegység 1-8. évfolyam ELLENŐRZÉSI TERVE 2010/2011. tanév Az intézményen belül folyó munka eredményeinek

Részletesebben

KTI-KTE SZAKMAI PÁRBESZÉD A KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGÉRT SZEGED ÉLET ÚTON A BIZTONSÁGOS KÖZLEKEDÉSRE FELKÉSZÍTÉS PROGRAMJA

KTI-KTE SZAKMAI PÁRBESZÉD A KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGÉRT SZEGED ÉLET ÚTON A BIZTONSÁGOS KÖZLEKEDÉSRE FELKÉSZÍTÉS PROGRAMJA KTI-KTE SZAKMAI PÁRBESZÉD A KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGÉRT SZEGED ÉLET ÚTON A BIZTONSÁGOS KÖZLEKEDÉSRE FELKÉSZÍTÉS PROGRAMJA Tóth Viktória tudományos s.munkatárs Közlekedésbiztonsági Központ KTI Közlekedéstudományi

Részletesebben

Első partneri kérdőív

Első partneri kérdőív Első partneri kérdőív 1. Szívesen részt vennél-e az iskolánk által megrendezett eseményeken, programokon? 22,1% igen nem 77,9% 2. Jelöld, hogy elsősorban kinek a véleménye fontos számodra a programválasztásban?

Részletesebben

GYALOGOS KÖZLEKEDÉS SZEGEDEN

GYALOGOS KÖZLEKEDÉS SZEGEDEN GYALOGOS KÖZLEKEDÉS SZEGEDEN Dr. Oláh Miklós irodavezető-helyettes Szeged Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Fejlesztési Iroda Székesfehérvár, 2014. szeptember 16. 1. Szeged és a gyalogosközlekedés

Részletesebben

Új munkatársak megtalálása és megtartása. Hungary s leading job board.

Új munkatársak megtalálása és megtartása. Hungary s leading job board. Új munkatársak megtalálása és megtartása Célok Toborzással kapcsolatos célok Jelentkezők- minőség és mennyiség Time to hire rövidítése Állásajánlatok elfogadási arányának a növelése Célcsoport Szakmailag

Részletesebben

Budapesti Kézilabda Szövetség Játékvezetői Albizottság. Vindis Ferenc Wiedemann Viktor Budapest, 2012. november

Budapesti Kézilabda Szövetség Játékvezetői Albizottság. Vindis Ferenc Wiedemann Viktor Budapest, 2012. november Budapesti Kézilabda Szövetség Játékvezetői Albizottság Bonifert Ferenc Keglovits László Demény Gyula Lengyel Gábor Vindis Ferenc Wiedemann Viktor Budapest, 2012. november TARTALOM Tényhelyzet 2012. Jövőkép,

Részletesebben

Hírek FÖLD PROJEKT április

Hírek FÖLD PROJEKT április Hírek 2016. április 18-22. FÖLD PROJEKT A projekt témája: a FÖLD A projekt megvalósításának helyszíne: Monorierdei Fekete István Általános Iskola A projekt időtartama: 2016. április 18-22. A projekt résztvevői:

Részletesebben

2014/2015. TANÉVI BMX DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS

2014/2015. TANÉVI BMX DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 2014/2015. TANÉVI BMX DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 1. Az országos döntő célja: A kerékpározás, mint az egészséges életmód kialakításának egyik eleme, része legyen a diákok mindennapos mozgáskultúrájának.

Részletesebben

2018/2019. TANÉVI KÖTÉLUGRÓ DIÁKOLIMPIA EGYÉNI ÉS PÁROS ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS

2018/2019. TANÉVI KÖTÉLUGRÓ DIÁKOLIMPIA EGYÉNI ÉS PÁROS ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 2018/2019. TANÉVI KÖTÉLUGRÓ DIÁKOLIMPIA EGYÉNI ÉS PÁROS ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS A Kötélugró Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel közösen hirdeti meg, a versenyt

Részletesebben

A Magyar Kerékpárosklub. A kerékpáros közlekedés helye és szerepe,a biztonság

A Magyar Kerékpárosklub. A kerékpáros közlekedés helye és szerepe,a biztonság A Magyar Kerékpárosklub A kerékpáros közlekedés helye és szerepe,a biztonság A szervezet A Magyar Kerékpárosklub a critical mass mozgalom szakmai szervezete A szervezet Kik vagyunk? A Magyar Kerékpároskub

Részletesebben

Innovatív közösségi elektromos robogó megosztó rendszer

Innovatív közösségi elektromos robogó megosztó rendszer Innovatív közösségi elektromos robogó megosztó rendszer Szakmai háttér 1997-2017: 20 éves FMCG szakmai háttér Magyarországi és közép-kelet európai regionális poziciók Trade marketing, értékesítési és üzletfejlesztési

Részletesebben

WeekwndBus. www.weekendbus.hu. Autó

WeekwndBus. www.weekendbus.hu. Autó 2015.Junius 6.. Helyszín 2141 Csömör, Major út 7-9. (Csömör Sportcsarnok) A versenyközpontot a Sportcsarnok és környezetében alakítjuk ki, a futamokat onnan indítjuk. Megközelítés BKV Az Örs vezér teréről

Részletesebben

Mi is a Gyerehokizni.hu?

Mi is a Gyerehokizni.hu? Kézikönyv kluboknak Mi is a Gyerehokizni.hu? ŠKODA és a jégkorong A ŠKODA Auto és a jégkorong közös történelme egészen 1992-ig nyúlik vissza, azóta a ŠKODA a sportág egyik fő támogatója, valamint jégkorong

Részletesebben

Telenor Tedd Oda Nap szervezési dokumentáció

Telenor Tedd Oda Nap szervezési dokumentáció Telenor Tedd Oda Nap szervezési dokumentáció Közösségért szervezett nap tippek a hatékony szervezéshez Előszó A Telenor felelős vállalatként fontosnak tartja, hogy a legkorszerűbb mobiltechnológiai szolgáltatások

Részletesebben

Közlekedj tudatosan! Fenntartható közlekedést ösztönző szemléletformáló kampány Győrben. Polgári István stratégiai csoportvezető

Közlekedj tudatosan! Fenntartható közlekedést ösztönző szemléletformáló kampány Győrben. Polgári István stratégiai csoportvezető Közlekedj tudatosan! Fenntartható közlekedést ösztönző szemléletformáló kampány Győrben Polgári István stratégiai csoportvezető Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Településfejlesztési Főosztály

Részletesebben

Hogyan építsük be a hatásmérő eszközöket a pályázói gyakorlatba?

Hogyan építsük be a hatásmérő eszközöket a pályázói gyakorlatba? Hogyan építsük be a hatásmérő eszközöket a pályázói gyakorlatba? A HATÉKONY KOMMUNIKÁCIÓ TRÜKKJEI Disszeminációs tréning Erasmus+ projektmegvalósítóknak 2017. szeptember 27. Bethleni Zsuzsanna Weber-Janzsó

Részletesebben

Iskolai sport. Budapest II. kerület Diáksport A II. kerületi diákolimpia versenyrendszer jellemzői

Iskolai sport. Budapest II. kerület Diáksport A II. kerületi diákolimpia versenyrendszer jellemzői Iskolai sport Budapest II. kerület Diáksport A II. kerületi diákolimpia versenyrendszer jellemzői A II. kerületi diákolimpiai versenyrendszer a tanulók rendszeres, szervezett, egész éven át tartó versenyzési

Részletesebben