MTSZ Elnökségi ülés, szeptember 16. Főtitkári beszámoló

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "MTSZ Elnökségi ülés, 2006. szeptember 16. Főtitkári beszámoló"

Átírás

1 Főtitkári beszámoló a június 10. és a szeptember 1. közötti időszakról Belső kapcsolatok Elnöki együttműködés Bársony András elnök úrral folytatott személyes megbeszélésünk alkalmával egyeztettük a közeljövő közös tennivalóit. A szervezet működésével kapcsolatos folyamatokat, a gazdálkodással összefüggő kérdéseket. Véleményünk egyezett abban, hogy a legsúlyosabb kérdéseinkre, minden, a szervezetet foglalkoztató kérdésre, közösen kell megoldást találnunk. El kell érni, hogy a ti és mi, az ők és ti egységesen a mi-re alakuljon át. Az eddig széttöredezett kapcsolatokat, viszonyokat élővé kell tenni úgy, hogy a közös érdek motiválja azokat. A Magyar Természetbarát Szövetség jövője közös felelőségünk. Elnökségi tagok Az elnökségi tagok közül többekkel volt szerencsém hosszabb rövidebb időt együtt tölteni, együtt gondolkodni, dolgozni. Ezek a találkozások ismét arról győztek meg, hogy a szervezet a lehetőségeinek alig néhány százalékát használja ki. Olyan kiterjedt kapcsolatokkal, ismeretekkel rendelkezünk különböző területeken, melyeket bűn nem használni a közösség érdekében. Akár a gazdasági gondjainkat is enyhíteni tudnák, ha az összefogás nem csak verbálisan létezne. Sajnos szomorú tény, hogy bizonyos területeken határozott elzárkózás mutatkozik az együttműködés elől, indokai jellemzően vélekedések. Azt is kénytelen voltam tapasztalni, hogy írásos megkeresésekre csekély válasz érkezik. Korábbi főtitkárok Mint az már köztudott, Német Imre (volt MTSZ főtitkár) lett a Mindenki Sportja - Szabadidős-Sport Osztály vezetője az új sportigazgatásban. Még augusztus elején, kinevezését követően, egy személyes beszélgetést kezdeményeztem. Ezen Imre arról tájékoztatott, hogy a kormányzat számára fontos területté válhat a természetjárás akkor, ha az megfelelő rugalmassággal és hatékonysággal, az egész országban képes nyitottan szervezni az egészséges életmódot, annak természetjárással elérhető módjait. Olyan programokat várnak tőlünk az ország egész területéről, melyek alkalmasak olcsón és nagyszámban, hatékonya megmozdítani az embereket, mindezt egységes formában. Erre jelenlegi eszközei felhasználásával a természetjárás alapvetően alkalmas. 1.

2 Vidéki látogatások Részt vettünk a Dunántúli megyevezetők Tanácskozásán, ahol részletes tájékoztatást adtunk az aktuális gazdasági és közigazgatási kérdésekről, folyamatokról. Részt vettünk a 11. számú vasútvonal megszüntetésével kapcsolatos tiltakozó fórumon, Zircen. Megbeszélést folytattunk Kisvásárhely polgármesterével, az OKT útvonal módosítását illetően. Thuróczy Lajos részt vett a Badacsonytördemicen rendezett Rodostói turistaház 70 éves évfordulójára szervezett ünnepségen. Szakágak/bizottságok Sajnálatos módon rendkívül kevés információ jut el hozzánk a szakágak tevékenységéről. Ez alól, helyzeti előnyükből adódóan a Gyalogtúrázók vállnak ki. Sikerrel rendezte meg a Gyalogtúra bizottság a 25. éves jubileumi emléktúrát, a teljesítménytúrázás megindításának 25 éves évfordulója alkalmából. Az emléklapokat személyesen, a túrát végigjárva osztottam ki az első túrák jelenlévő szervezőinek. Tudomásunk van róla, hogy a MHSSz kiemelten közhasznú minősítést kapott. Sikerrel rendezték meg a 36. Nemzetközi és Országos Túrakerékpáros Találkozót A Magyar Barlangi Mentőszolgálat kapta meg a jövő évben sorra kerülő Nemzetközi Barlangi Mentő Konferencia megrendezésének jogát. Megrendeztük, elvégeztük: június 23-án megköttetett az Ágasvári turistaház adásvételi szerződése. Az első részletet a vevő, a szerződésnek megfelelően kifizette. Bognár Mária a METEOR Szövetséggel tárgyalt az első két irodahelyiség kiadása ügyében, megegyezés nem született. Augusztus hónapban szövetségünk elszámolt az NSH támogatás időarányos részével mely feltétele a további kifizetéseknek június 28-án 4 fővel részt vettünk az NSzSz rendkívüli közgyűlésén, ahol az Ellenőrző testület elnökének Ispánovity Mártonnét és tagjának Dr Juhász Ágnest, szövetségünk képviselőit választották meg. 2.

3 Egyesületeink jelzésére az APEH-hez, majd a MÁV-hoz fordultunk azzal a panasszal (írásban), hogy a MÁV-pénztárak a kedvezményes jegyvásárlás esetén (pl. sportutalvány) március 1-től nem állítanak ki számlát sportegyesületek részére. Sajnos elutasító választ kaptunk. E közben megjelent a közforgalmú személyszállítási utazási kedvezményekről szóló 139/2006. (VI. 29.) kormányrendelet, mely július 1-től lépett hatályba. E rendelet szerint: utazási kedvezmények igénybevételére kizárólag természetes személyek jogosultak. Ez azt jelenti, hogy a sportutalványra továbbra is jár az 50 %-os kedvezmény, de számlát csak természetes személy nevére állíthat ki a MÁV, az egyesület nevére nem július 27-én Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke fogadta a civil szervezetek képviselőinek egy csoportját. Szövetségünk 9 másik civil szervezettel együtt vett részt a találkozón. A találkozó végén Szili Katalin elnök asszony az alábbiak szerint foglalta össze a megbeszélés legfontosabb területeit: 1. A civil szféra tekintetében az egyik kiemelten kezelendő terület az adó- és pénzügyi szabályozás területe, melyek megoldására a civileknek javaslataik vannak. Elnök asszony arra kérte a jelen lévő civil képviselőket, hogy egy levélben vázolják az e területhez kapcsolódó problémákat, és azt juttassák el részére. 2. A másik terület a jogalkotási csomag. Ebben a parlament elnöke partnerséget ajánlott. 3. Szili Katalin az együttműködés konkrét megvalósítására javasolta az alábbiakat: - az Elnöki Kabinet a Civil Iroda bevonásával szeptemberben találkozót szervez valamennyi megyei Civil Szolgáltató Központ részvételével a Parlamentben, - a Civil Párbeszéd Asztalának első összejövetelére október-novemberben kerülhet sor. Az első megbeszélés témája az adó- és pénzügyi szabályozás módosítására vonatkozó civil javaslatok megvitatása lehet. - a Kárpát-medencei civil szervezetekkel való találkozóra (mint ahogyan a találkozón már említésre került) jövő év tavaszán kerülhet sor. Az APEH jogi osztályával Bognár Mária egyeztetést folytatott a évi elektronikus adóbevallásokkal kapcsolatban. Kovács Tamás kezdeményezésére megbeszélést folytattunk a szövetség anyagi helyzetéről. A megbeszélésen részt vett: Bittó Sándor, Kovács Tamás, Quitt András, Thuróczy Lajos, Nagy Gábor, Bognár Mária 3.

4 12 főre bővült munkacsoport tartott ülést az MTSZ központjában a szövetség aktuális kérdéseit és jövőjét elemezve. A korábbi alapszabály előkészítő csoport egyesületi vezetőkkel és különböző területek képviselőivel kiegészülve végzi munkáját. Legközelebbi ülését, a tervek szerint, 2006 októberének elején tartja. Quitt Andrással folytatott beszélgetéseim sorozatához csatlakozott Kovács Tamás is, Így már hárman gondolkodunk együtt a MTSZ aktuális kérdéseiről kötetlen formában szerdánként (a kör nyitott). Tanácsadói, közreműködői tevékenységünk: Szinte folyamatosnak mondható, hogy tagszervezeteink, tagegyesületeink rendszeresen fordulnak hozzánk pályázatírás és pályázat elszámolása témakörben szakmai tanácsért. Folyamatosnak mondható a számviteli kérdésekben való tanácsadási tevékenységünk is (adózási kérdések, könyvelés, adóbevallás). Csikóváralja Tárgyaltunk a PM főosztályvezetőjével a Csikóvári turistaház ügyében zajló per peren kívüli megegyezése ügyében. Bíztató a hozzáállás. Kommunikáció, kiadványok Internet: Sajnos még mindig ugyan azzal a problémával küzdünk az új internetes oldal vonatkozásában, a krónikus hírhiánnyal. Tudomásunk szerint közel ötszáz egyesületben zajlik a szervezett természetjárás az MTSZ berkein belül. Ezzel együtt alig, szinte soha nem kapunk se kiírást, se beszámolót a különböző szervezésekről. Korábban már szóban, az Interneten, de írásban is felkértük a különböző szintek vezetőit, hogy gondoskodjanak róla, hogy a területeik információi jussanak el az MTSZ központjába. 4.

5 Külső kapcsolatok Falusi- és Agroturizmus Országos Szövetsége A vajtai találkozó alkalmával a Fejér Megyei Természetbarát Szövetség megállapodást kötött a Falusi- és Agroturizmus Országos Szövetsége helyi képviselőivel, mely megállapodás mintául szolgálhat az ország más területein is a közös munka beindítására. KvVM Természetvédelmi Hivatala A korábban kezdeményezett megállapodás több módosításon esett át. Most a mi módosítási javaslatainkat is tartalmazó változat köröz a hivatalban. Az új szervezeti formák hatására a folyamat erősen lelassult. Az ökoturizmussal foglakozó terület képviselői, valamint a szak-államtitkár bizalommal van Szövetségük iránt. A visszajelzésekből arra következtethetünk, hogy rövidesen létrejöhet a megállapodás. Személyes megkeresésemnek köszönhetően egy új fejezetet nyitottunk az átalakuló hivatalban a természetjárás számára. Magyar Turizmus Rt. A Rt élete jelenetős számú bizonytalansággal terhelt. A szak-államtitkárság jelentős létszámcsökkentését követően még nem eldöntött helyen folytatja tovább működését. Így a MTRT sorsa is bizonytalan. A futó programokat elvégzik, új programokba nem kezdenek, így a 2007-es tematikus év is várat magára. Eddigi megegyezéseinknek megfelelően szállítják vállalásaikat. NCA Információink szerint, túlnyomó többségében sikerrel futnak pályázataink. Az elnyert támogatások még váratnak magukra. Többféle ígéret is elhangzott már. Németh Ferenccel az NCA Tanács elnökével folytatott megbeszélésem arról győzött meg, hogy nehéz körülmények között kell az NCA-nak boldogulnia. Egy egységes civil fellépés, egy megfelelően artikulált párbeszéd eredményt hozhat a civilek számára. Az azonban tény, hogy az ország aktuális helyzete jelentősen korlátozza a mozgásteret. Hatékony, dinamikus működés, egységesség, jó programok, sok önkéntes vállalás és teljesítés lehet a civilek eszközrendszerének legfőbb vonulata. 5.

6 NSH Elbert Gábor a Nemzeti Sportszövetség főtitkára vette át a szak-államtitkárság vezetését. Hivatalba lépése után nem sokkal folytatott beszélgetésünk alkalmával kijelentette, hogy jelentős szerepe lehet a természetjárásnak az új sportstruktúrában, abban az esetben, ha dinamikusan és hatékonyan képes nagyszámban mozgósítani az embereket. Egy egységes fellépésű jól szervezett természetjárás mintaértékűvé válhat a sport más területei számára. Meglátása szerint az olyan tevékenységeknek van jövője, amelyek nagyszámú önkéntes mozgósításával, minimális állami segítséggel, nagyhatékonysággal képesek működni. Állítása szerint erre a természetjárás kifejezetten alkalmas. A létesítményépítésben és fenntartásban, de más területeken is, még további megbeszélések állnak előttünk, melyek további lehetőségeket tárhatnak fel. Számítanak arra, hogy a mindenki sportja területén belül az MTSz a tervező munkában is kiveszi a részét. A sport új struktúrája, így köztestületeinek tartalma és száma is kialakulóban van, de azt sejteni engedték, hogy a mostani felépítés jelentősen átalakul. OIB Sajnos az időszakban a bizottság nem tartott ülést. Önálló programindítvánnyal éltünk a Sport és Turisztikai Parlamenti Bizottság felé. Pál Béla úrral, a bizottság alelnökével, folyamatos a kapcsolatunk, rövidesen személyes találkozón folytatjuk az egyeztetést. Nemzetközi kapcsolatok NFI Az NFI ifjúsági csoportjának, az NFI lelkiismeretének, az IYNF-nek az elnöke Lohász Cecília. Azt a lehetőséget a hazai Természetbarát mozgalomnak feltétlenül ki kell használnia. Ehhez nem kell más csak szervezettebb, aktívabb, hatékonyabb működés. Rengeteg képzést, programot kínálnak a tagországoknak, az aktivistáknak, csak élni kell vele. Az anyaszervezet egyre erősebben viseli magán a harcos, erősen politizáló zöldszervezetek jegyeit. A hazai zöld szervezetek képviselőivel tárgyalva, tőlünk is várják az NFI-re jellemző harcos, elhivatott zöld gondolkodásmódot, megnyilvánulásokat. Az NFI-re egyre jobban jellemző, hogy a NFI házakon túl csak és kizárólagosan a kíméletes turizmussal az energiagazdálkodás legégetőbb kérdéseivel, valamint a természetet, a környezetünket leginkább veszélyeztető folyamatokkal foglakozik, s egyre hangosabban buzdítja tagszervezetit, már már követei tőlük a hasonló aktivitást. Rendszeresen várnak tőlünk különböző természetés környezetvédelmi programokkal kapcsolatos állásfoglalásokat, véleményeket, a hazai eredményekről szóló beszámolókat. 6.

7 EWV A budapesti 37. EWV kongresszus előkészítése folyamatosan halad, a partnerekkel kialakított együttműködések egyre hatékonyabban működnek. Több kiadvánnyal, színes programmal várjuk a résztvevőket, akik Észtországtól Portugáliáig már mind bejelentkeztek. Thuróczy Lajos, szövetségünk tiszteletbeli elnöke, az esemény főszervezője korát meghazudtoló lelkesedéssel és tenni akarással vezeti a szervezők csoportját. KST Pálmai Vencel részt vett az 53. Szlovák Turista Találkozón, ahol rögzítésre került az idei, kétoldalú megbeszélés témája és menetrendje. Kommunikáció Sajtókapcsolat Jelentős számú új, aktív, személyes kapcsolattal gyarapítottuk az MTSZ sajtólistáját. Ezt a listát eseményeink, közleményeik szélesebb körben történő megjelentetésére fogjuk használni, kiegészítve velük a már korábban is alkalmazott csatornákat. Szaklapok Hegymászó és Turista Magazin A lap vezetőjével folytatott megbeszélésen több új cikket, megjelenést egyeztettünk az EWV budapesti kongresszusa kapcsán is. Folyamatosan várnak tőlünk információkat folyamatosan jelentős számban tudnának megjelentetni cikkeket, híreket. (ha lenne cikk, hír kihasználnánk a felkínált ingyenes lehetőséget) Magyar Turista A lap vezetőjével folytatott megbeszélésen több új cikket, megjelenést egyeztettünk az EWV budapesti kongresszusa kapcsán is. Folyamatosan várnak tőlünk információkat folyamatosan jelentős számban tudnának megjelentetni cikkeket, híreket. (ha lenne cikk, hír kihasználnánk a felkínált ingyenes lehetőséget) Természetjárás A megegyezés ellenére, beszámolóm elkészültéig nem sikerült a személyes találkozó a szerkesztőkkel. Nagy Gábor főtitkár 7.

MTSz elnökségi ülés, 2005. június 11.

MTSz elnökségi ülés, 2005. június 11. Részt vettünk a Természetvédelmi Vándorgyűlésen Fehérgyarmaton Részt vettünk a HTM magazin által szervezett fotókiállítás megnyitóján Bakonyszentlászló Összefogás jött létre a Győr-Veszprém vasútvonal

Részletesebben

MTSZ Elnökségi ülés, 2005. 12. 03.

MTSZ Elnökségi ülés, 2005. 12. 03. Tisztelt Elnökség! Új gyakorlatot vezettem be belépésemtől kezdődően azzal, hogy a Főtitkári beszámoló mellé eddig egy kísérő levelet is készítettem. Mivel azonban se támogató, se elmarasztaló észrevétel,

Részletesebben

MTSZ Elnökségi ülés, 2006. június. 10. Főtitkári beszámoló

MTSZ Elnökségi ülés, 2006. június. 10. Főtitkári beszámoló Főtitkári beszámoló a 2006. április 8. és a 2006. május 29. közötti időszakról Belső kapcsolatok Elnöki együttműködés Elnök úrral, sűrű programja ellenére, kapcsolatom folyamatos és aktív volt. Lehetőség

Részletesebben

MTSZ Elnökségi ülés, 2006. 04. 08. Főtitkári beszámoló

MTSZ Elnökségi ülés, 2006. 04. 08. Főtitkári beszámoló Főtitkári beszámoló a 2006. január 28. és a 2006. március 25. közötti időszakról Belső kapcsolatok Elnöki együttműködés Bársony András elnök úrral, sűrű programja ellenére, kapcsolatom folyamatos és aktív

Részletesebben

Készült a 2007. szeptember 22-én megtartott elnökségi ülésről, Dobogókőn

Készült a 2007. szeptember 22-én megtartott elnökségi ülésről, Dobogókőn J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült a 2007. szeptember 22-én megtartott elnökségi ülésről, Dobogókőn A 2007. szeptember 15-ére meghirdetett elnökségi ülést az előrejelzések alapján határozatképtelenség miatt

Részletesebben

MTSZ Elnökségi ülés, Főtitkári beszámoló

MTSZ Elnökségi ülés, Főtitkári beszámoló Főtitkári beszámoló a 2005. június 13. és a 2005. szeptember 4. közötti időszakról Belső kapcsolatok Elnöki együttműködés Elnökúrral folytatott konzultációk sora a nyári időszakban sem szünetelt. Egyeztetéseket

Részletesebben

Készült a szeptember 17-én megtartott elnökségi ülésről

Készült a szeptember 17-én megtartott elnökségi ülésről J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült a 2005. szeptember 17-én megtartott elnökségi ülésről Jelen voltak: Baronek Jenő, dr. Györke Jenő, Simon Péter alelnökök, Nagy Gábor főtitkár Benedek Jenő, Bükiné Törő Ágnes,

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés 2006.

Közhasznúsági jelentés 2006. Közhasznúsági jelentés 2006. Magyar Természetbarát Szövetség Szövetségünk alapszabályban megfogalmazott célja, hogy a természetjárás útján elősegítse az egészséges életmód kialakítását és elterjesztését,

Részletesebben

A Dél-alföldi Ifjúsági Szövetség évi közhasznúsági jelentése

A Dél-alföldi Ifjúsági Szövetség évi közhasznúsági jelentése A Dél-alföldi Ifjúsági Szövetség 2009. évi közhasznúsági jelentése A szövetség közhasznúsági fokozata: "közhasznú" Bírósági nyilvántartásba vételi sorszám: 1254. Bírósági nyilvántartásba vételi végzés

Részletesebben

INFORMATIKAI VEZETŐK TÁRSASÁGA Közhasznú Egyesület IVETAR

INFORMATIKAI VEZETŐK TÁRSASÁGA Közhasznú Egyesület IVETAR Informatikai Vezetők Társasága Elnökségi Ülés Jegyzőkönyv Az elnökségi ülés időpontja: 2015. február 27, 11:00 óra A helye: 7621, Pécs, Király utca 46. Jelen vannak: a mellékelt jelenléti ív szerint Meghirdetett

Részletesebben

Egészségügyben Dolgozó Szociális Munkások Országos Egyesülete

Egészségügyben Dolgozó Szociális Munkások Országos Egyesülete E Ü D SZ M Egészségügyben Dolgozó Szociális Munkások Országos Egyesülete II. Közgyűlés Budapest, 2010. 12. 10. "Ha többek életét és munkáját összekapcsoljuk, együttesen mindnyájan sokkal messzebbre jutunk,

Részletesebben

Ünnepi elnökségi ülés napirendi pontjai

Ünnepi elnökségi ülés napirendi pontjai Ünnepi elnökségi ülés napirendi pontjai 1./ Az elnökség 2014. évi tevékenységének értékelése, évzáró. Előterjesztő: Kárpáti Zoltán megyei elnök Előterjesztés módja: írásban illetve szóban 2./ A jelenlévők

Részletesebben

Ökoturizmus és zöld partnerség Magyarországon és a közép-dunántúli régióban

Ökoturizmus és zöld partnerség Magyarországon és a közép-dunántúli régióban Ökoturizmus és zöld partnerség Magyarországon és a közép-dunántúli régióban Ökoturisztikai és természetvédelmi konferencia Magyar Nemzeti Parkok Hete, Tata, 2014. június 13. Ökoturizmus a Magyar Turizmus

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés

Közhasznúsági jelentés Közhasznúsági jelentés A Lét Teljessége Egyesület 2011. január 01-jétől 2011. december 31-éig folytatott tevékenységéről 1. SZÁMVITELI BESZÁMOLÓ Alkalmazott könyvelés: egyszeres könyvvitel. Az Egyesület

Részletesebben

Civil szervezetek együttműködési lehetőségei. Egészségügyi Szakdolgozók Együttműködési Fórum Alapítás 2001

Civil szervezetek együttműködési lehetőségei. Egészségügyi Szakdolgozók Együttműködési Fórum Alapítás 2001 Civil szervezetek együttműködési lehetőségei Egészségügyi Szakdolgozók Együttműködési Fórum Alapítás 2001 Civil szervezetek szerepe Részvételi demokrácia elősegítése Állampolgárok csoportjai véleményének

Részletesebben

Határozatok tára Elnökségi ülések. 8-3/2007 OEH.: Elnökség a MTSZ évi munkatervét, az OT elé terjeszti.

Határozatok tára Elnökségi ülések. 8-3/2007 OEH.: Elnökség a MTSZ évi munkatervét, az OT elé terjeszti. Elnökségi ülés: 2007. január 4. Határozatok tára 2007. Elnökségi ülések 8-1/2007 OEH.: Elnökség hozzájárul, hogy a MTSZ 2006. évben végzett munkájáról szóló beszámoló később kerüljön egyeztetésre. 8-2/2007

Részletesebben

Z M N E KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2010. ÉVRÕL

Z M N E KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2010. ÉVRÕL Z M N E KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2010. ÉVRÕL A közhasznú társaságokra vonatkozó törvényi szabályozások rendelkezéseinek megfelelõen, a Honvéd Zrínyi Sportegyesület elnöksége - a társadalmi szervezet alapszabályával

Részletesebben

Szovátai Ajánlás. Az RMDSZ és a romániai magyar ifjúsági szervezetek közötti kapcsolat a rendszerváltás után több keretben, többféle formában alakult.

Szovátai Ajánlás. Az RMDSZ és a romániai magyar ifjúsági szervezetek közötti kapcsolat a rendszerváltás után több keretben, többféle formában alakult. Szovátai Ajánlás Az RMDSZ és a romániai magyar ifjúsági szervezetek közötti kapcsolat a rendszerváltás után több keretben, többféle formában alakult. Az ifjúsági mozgalom, az ifjúsági szervezetek spektruma

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV A Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségének Elnökségi Üléséről

JEGYZŐKÖNYV A Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségének Elnökségi Üléséről JEGYZŐKÖNYV A Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségének Elnökségi Üléséről Az ülés időpontja: 2001. december 12. Az ülés helye: Budapest, MaTáSzSz tárgyalóterme Az ülésen jelen voltak: a mellékelt

Részletesebben

Magyar BMX Cross-Triál Szövetség JEGYZŐKÖNYV

Magyar BMX Cross-Triál Szövetség JEGYZŐKÖNYV Magyar BMX Cross-Triál Szövetség JEGYZŐKÖNYV Készült a Magyar BMX Cross-Triál Szövetég 2001. Április 24-én megtartott közgyűléséről és az ott hozott határozatokról. Közgyűlés időpontja: 2001. Április 24.

Részletesebben

III. NEGYEDÉV. július eleje

III. NEGYEDÉV. július eleje III. NEGYEDÉV július eleje Kéktúra vándorlás az Alföldi-kéken Helyszín: Alföld Későbbi részletes kiírás szerint Eötvös Loránd Természetbarát Egyesület, (MTSZ) Információ: Matolcsi György +36 (30) 732-6002

Részletesebben

A társadalmi részvétel rendhagyó formái NYÍLT KORMÁNYZATI EGYÜTTMŰKÖDÉS

A társadalmi részvétel rendhagyó formái NYÍLT KORMÁNYZATI EGYÜTTMŰKÖDÉS A társadalmi részvétel rendhagyó formái NYÍLT KORMÁNYZATI EGYÜTTMŰKÖDÉS Az Együttműködésről Mi is az az OGP? A Nyílt Kormányzati Együttműködés (Open Government Partnership - OGP) egy önkéntes részvételen

Részletesebben

kapcsolatok erősítése Vácott

kapcsolatok erősítése Vácott Közigazgatási partnerségi kapcsolatok erősítése Vácott ÁROP 1.A.6 2013 2013 0017 0017 A pályázati konstrukció A Közigazgatási partnerségi kapcsolatok erősítése elnevezésű pályázat célja a közigazgatási

Részletesebben

NEMZETI ADÓ ÉS VÁMHIVATAL BIZTONSÁGI TANÁCSADÓK NEMZETKÖZI SZAKMAI EGYESÜLETE II.ADR SZAKMAI KONZULTÁCIÓ. Nagy Zsolt BTE Elnök

NEMZETI ADÓ ÉS VÁMHIVATAL BIZTONSÁGI TANÁCSADÓK NEMZETKÖZI SZAKMAI EGYESÜLETE II.ADR SZAKMAI KONZULTÁCIÓ. Nagy Zsolt BTE Elnök NEMZETI ADÓ ÉS VÁMHIVATAL BIZTONSÁGI TANÁCSADÓK NEMZETKÖZI SZAKMAI EGYESÜLETE II.ADR SZAKMAI KONZULTÁCIÓ BUDAPEST VASKAPU UTCA 33-35 2014.02.17 Nagy Zsolt BTE Elnök BTE MEGALAKULÁSA - CÉLOK 2 2006.07.17.

Részletesebben

Tervezet Az MTSZ elnökségének beszámolója a közgyűlésre a 2006-os évről

Tervezet Az MTSZ elnökségének beszámolója a közgyűlésre a 2006-os évről Tervezet Az MTSZ elnökségének beszámolója a közgyűlésre a 2006-os évről A Magyar Természetbarát Szövetség és annak központja nem könnyű helyzetben kezdte meg a 2006-os esztendőt. Az MTSZ működési területét

Részletesebben

A Vas Megyei Közgyűlés április 28-i ülésének határozatai. 20/2016. (IV. 28.) számú határozat

A Vas Megyei Közgyűlés április 28-i ülésének határozatai. 20/2016. (IV. 28.) számú határozat 2016. április 28-i ülésének határozatai 20/2016. (IV. 28.) számú határozat az ülés tárgysorozatait az alábbiak szerint állapítja meg: Nyílt ülés keretében tárgyalja: 1. Beszámoló a közgyűlés legutóbbi

Részletesebben

A Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért Közhasznú Egyesület SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért Közhasznú Egyesület SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért Közhasznú Egyesület SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA melyet az Egyesület Elnöksége 2012. április 26. napján megtartott ülésén 3./2012.04.26. számú határozatával

Részletesebben

Készült a 2007. január 27-én megtartott elnökségi ülésről

Készült a 2007. január 27-én megtartott elnökségi ülésről J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült a 2007. január 27-én megtartott elnökségi ülésről Jelen voltak: Bársony András elnök, Baronek Jenő alelnök, Kovács Tamás alelnök, Nagy Gábor főtitkár Benedek Jenő, Bükiné

Részletesebben

MERRE TOVÁBB NATÚRPARKOK?

MERRE TOVÁBB NATÚRPARKOK? Összhang a tájban MERRE TOVÁBB NATÚRPARKOK? A MAGYARORSZÁGI NATÚRPARKOK FEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA 2015-2030 Kiss Gábor Tervszerű fejlesztés széleskörű együttműködéssel 2013. október Négyoldalú együttműködési

Részletesebben

PÁLYÁZATI HÍRLEVÉL 2014/12. szám

PÁLYÁZATI HÍRLEVÉL 2014/12. szám PÁLYÁZATI HÍRLEVÉL 2014/12. szám Kedves Klaszter Tagok! Továbbra is korlátozott a pályázati lehetőségek száma, de a friss lehetőségekről folyamatosan tájékoztatjuk Önöket. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy

Részletesebben

Magyar Egészségturizmus Marketing Egyesület. Közhasznúsági jelentés 2007

Magyar Egészségturizmus Marketing Egyesület. Közhasznúsági jelentés 2007 Magyar Egészségturizmus Marketing Egyesület 1051 Budapest, Hercegprímás u. 11. Adószám: 1810727-1-41 Bírósági nyilvántartási szám: Pk. 60.695/2001 Közhasznúsági jelentés 2007 Számviteli beszámoló A Magyar

Részletesebben

Megküldendő elektronikus levélben a SZEF Országos Irodának július 05-ig! BESZÁMOLÓ A MEGYEI KOORDINÁCIÓ Veszprém MEGYE: Vizl Péterné

Megküldendő elektronikus levélben a SZEF Országos Irodának július 05-ig! BESZÁMOLÓ A MEGYEI KOORDINÁCIÓ Veszprém MEGYE: Vizl Péterné Megküldendő elektronikus levélben a SZEF Országos Irodának 2016. július 05-ig! BESZÁMOLÓ A MEGYEI KOORDINÁCIÓ 2016. MEGYE: KOORDINÁTOR NEVE: Veszprém Vizl Péterné Szakszervezet megnevezése: 1.Pedagógusok

Részletesebben

MUNKATERV a 2010-es évre

MUNKATERV a 2010-es évre BÉKEFENNTARTÓK BAJTÁRSI KÖZHASZNÚ EGYESÜLETE MUNKATERV a 2010-es évre A tevékenység fő irányelvei: 1. Tájékoztató előadások megtartása az európai és a világ konfliktus gócairól és azok kezelésének helyzetéről;

Részletesebben

MAGYAR OLIMPIAI BIZOTTSÁG. REPREZENTÁCIÓS SZABÁLYZAT (módosításokkal egységes szerkezetben)

MAGYAR OLIMPIAI BIZOTTSÁG. REPREZENTÁCIÓS SZABÁLYZAT (módosításokkal egységes szerkezetben) MAGYAR OLIMPIAI BIZOTTSÁG GÉPJÁRMŰVEK KÖLTSÉGELSZÁMOLÁSÁNAK 1.1.1.1. SZABÁLYZATA MAGYAR OLIMPIAI BIZOTTSÁG REPREZENTÁCIÓS SZABÁLYZAT (módosításokkal egységes szerkezetben) 1 Hatályos: 2014. november 3.

Részletesebben

Megküldendő elektronikus levélben a SZEF Országos Irodának július 04-ig! BESZÁMOLÓ A MEGYEI KOORDINÁCIÓ ELSŐ FÉLÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL

Megküldendő elektronikus levélben a SZEF Országos Irodának július 04-ig! BESZÁMOLÓ A MEGYEI KOORDINÁCIÓ ELSŐ FÉLÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL Megküldendő elektronikus levélben a SZEF Országos Irodának 201 július 04-ig! BESZÁMOLÓ A MEGYEI KOORDINÁCIÓ 201 ELSŐ FÉLÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL MEGYE: BORSOD ABAÚJ - ZEMPLÉN MEGYE KOORDINÁTOR NEVE: Ducsay

Részletesebben

A 2014. július 18-i közgyűlés rendelete és határozatai

A 2014. július 18-i közgyűlés rendelete és határozatai A 2014. július 18-i közgyűlés rendelete és határozatai Vas Megyei Közgyűlés 5/20104. (VII. 21.) önkormányzati rendelete egyes önkormányzati rendeletei hatályon kívül helyezéséről a jogalkotásról szóló

Részletesebben

A BIZOTTSÁG HATÁROZATA (2014.11.25.)

A BIZOTTSÁG HATÁROZATA (2014.11.25.) EURÓPAI BIZOTTSÁG Strasbourg, 2014.11.25. C(2014) 9048 final A BIZOTTSÁG HATÁROZATA (2014.11.25.) a Bizottság főigazgatói, valamint a szervezetek vagy önfoglalkoztató személyek közötti megbeszélésekről

Részletesebben

Tartalom I. Előzmények és köszönetnyilvánítás... 2 II. Tárgyalások és eredmények... 3 II.1 Út-, és járdaépítés... 3 II.2 A Fővárosi Önkormányzat csatornaépítési projektje... 3 II.3. Képviselők támogatása...

Részletesebben

ÉVES KÖZGYŰLÉS. Elnöki beszámoló május május május 14. Hercegh Imre elnök

ÉVES KÖZGYŰLÉS. Elnöki beszámoló május május május 14. Hercegh Imre elnök ÉVES KÖZGYŰLÉS Elnöki beszámoló 2012. május 9. 2014. május 14. 2013. május 14. Hercegh Imre elnök Miről lesz szó? 2014 Tisztújító Közgyűlés Mit végeztünk az elmúlt időszakban? Mit hagyunk hátra a következő

Részletesebben

Elnöki beszámoló a SzEK.org 2011. évi tevékenységéről. Kis Ervin Egon 2012. május 24. SzEK.org évi rendes közgyűlés

Elnöki beszámoló a SzEK.org 2011. évi tevékenységéről. Kis Ervin Egon 2012. május 24. SzEK.org évi rendes közgyűlés Elnöki beszámoló a SzEK.org 2011. évi tevékenységéről Kis Ervin Egon 2012. május 24. SzEK.org évi rendes közgyűlés Tagság számokban Tagság: 2008. év vége: 39 tag 2009. év vége: 94 tag 2010. év vége: 143

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. 1/2011. (IV.15.) számú Zirc és Környéke Ipartestület közgyűlési határozat

JEGYZŐKÖNYV. 1/2011. (IV.15.) számú Zirc és Környéke Ipartestület közgyűlési határozat JEGYZŐKÖNYV Készült 2011. április 15-én 18.30 órakor a Zirc és Környéke Ipartestület közgyűlésén a Zirc és Környéke Ipartestület székházában a Zirc, Vak B. u. 1. szám alatt. Jelen vannak: jelenléti ív

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2011.

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2011. KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2011. SZERETETBEN ÉS EGYSÉGBEN KATOLIKUS ALAPÍTVÁNY, SZEGED Székhely: 6724 Szeged, Rigó u. 16/a Adószám: 18464427-1-06 Közhasznúsági fokozat: közhasznú szervezet Közhasznúsági végzés:

Részletesebben

A Keresztényekért Alapítvány 2010. évi aktivitásai

A Keresztényekért Alapítvány 2010. évi aktivitásai A Keresztényekért Alapítvány 2010. évi aktivitásai 1. 2010. év január 6-án, az Európai Bizottság Szociális, Foglalkoztatási és Antidiszkriminációs Bizottságának megkeresésére kérdőívet töltött ki és küldött

Részletesebben

4. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének január 26-i rendes ülésére

4. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének január 26-i rendes ülésére 4. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. január 26-i rendes ülésére Tárgy: A Dombóvári Polgárőr Egyesület beszámolója a 2016. évi

Részletesebben

MAGYAR ÉPÍTŐMŰVÉSZEK SZÖVETSÉGE ELNÖKSÉGE ÉVI HATÁROZATOK

MAGYAR ÉPÍTŐMŰVÉSZEK SZÖVETSÉGE ELNÖKSÉGE ÉVI HATÁROZATOK MAGYAR ÉPÍTŐMŰVÉSZEK SZÖVETSÉGE ELNÖKSÉGE 2014. ÉVI HATÁROZATOK 1./2014. (február 14.) sz. MÉSZ elnökségi határozat A MÉSZ Elnöksége az Elnöki beszámolót a 2014. január 9. óta eltelt idő eseményekről elfogadja.

Részletesebben

MUNKATERV. a 2011-es évre

MUNKATERV. a 2011-es évre BÉKEFENNTARTÓK BAJTÁRSI KÖZHASZNÚ EGYESÜLETE MUNKATERV a 2011-es évre A tevékenység fő irányelvei: 1. Részvétel a békefenntartással és a katonai ellenőrzés hagyományainak ápolásában. A területi kapcsolatok

Részletesebben

Összetekerünk projekt. 2015. Budapest

Összetekerünk projekt. 2015. Budapest Összetekerünk projekt tájékoztató 2015. Budapest Aktuális trendek 2.3 milliárd bringatúra évente! 20.4 millió vendégéjszaka 44 milliárd euró a gazdaságban (ECF 2013. adatok) Aktuális trendek A turisztikai

Részletesebben

Koppányvölgyi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület

Koppányvölgyi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület Tisztelt Olvasó! Ön a LEADER Hírlevelét nyitotta meg képernyőjén. A LEADER Hírlevél megjelentetésével Egyesületünk legfőbb célja, hogy a Koppányvölgye Helyi Akciócsoport tervezési területén lévő 56 település

Részletesebben

MEGHÍVÓ / TÁJÉKOZTATÁS

MEGHÍVÓ / TÁJÉKOZTATÁS Legtöbben azt gondolják, hogy az egyesület az, hol sokan fizetnek, s egy parancsol, pedig nem az a dolgok veleje, hanem, hogy sokaknak nem vagyonbeli, hanem lelki tulajdona is egy czélelérés végett összesedjen

Részletesebben

Tabajd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. december 9-i rendkívüli ülésére. 5. napirendi pont

Tabajd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. december 9-i rendkívüli ülésére. 5. napirendi pont E LŐTERJESZTÉS Tabajd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. december 9-i rendkívüli ülésére 5. napirendi pont Előterjesztés címe és tárgya: A 2014. évi munkaterv jóváhagyása A tárgykört rendező

Részletesebben

A szervezet neve: Óbarokért Sport és Szabadidő Szervező Egyesület. Jegyzőkönyv. a. közgyűlés b. elnökség c. kuratórium d. egyéb:

A szervezet neve: Óbarokért Sport és Szabadidő Szervező Egyesület. Jegyzőkönyv. a. közgyűlés b. elnökség c. kuratórium d. egyéb: A szervezet neve: Óbarokért Sport és Szabadidő Szervező Egyesület 1.A szerv neve: (a válasz aláhúzandó) Jegyzőkönyv a. közgyűlés b. elnökség c. kuratórium d. egyéb: 2.Az ülés időpontja (év/hónap/nap/óra):

Részletesebben

A FEHÉR GYŰRŰ Közhasznú Egyesület. Felügyelő Bizottságának jelentése az Egyesület 2013. évi pénzügyi és szakmai tevékenységéről

A FEHÉR GYŰRŰ Közhasznú Egyesület. Felügyelő Bizottságának jelentése az Egyesület 2013. évi pénzügyi és szakmai tevékenységéről A FEHÉR GYŰRŰ Közhasznú Egyesület Felügyelő Bizottságának jelentése az Egyesület 2013. évi pénzügyi és szakmai tevékenységéről A Felügyelő Bizottság áttekintette a FEHÉR GYŰRŰ Közhasznú Egyesület 2013.

Részletesebben

LdU Aktuell június - július. Magyarországi Németek Országos Önkormányzata

LdU Aktuell június - július. Magyarországi Németek Országos Önkormányzata Magyarországi Németek Országos Önkormányzata 1. HIVATALI HÍREK - MNOÖ Közgyűlés 2012. 07. 07. - Az MNOÖ-intézmények igazgatói pályázatainak nyertesei LdU LdU Aktuell Aktuell 2012. 2012. április június

Részletesebben

Szekszárd, a klímabarát település

Szekszárd, a klímabarát település Szekszárd, a klímabarát település 2017. JÚNIUS 27. BALOGHNÉ GAÁL ZSÓFIA ZÖLDTÁRS ALAPÍTVÁNY Szekszárd Lakosság: 33 032 fő (2015. jan. 1.) (Legkevesebb lakosú megyeszékhely) Terület : 96,28 km² (Harmadik

Részletesebben

Autisták Országos Szövetsége 1053 Budapest Fejér György u. 10. Tel.: (1) 354-1073 E-mail: elnok@esoember.hu

Autisták Országos Szövetsége 1053 Budapest Fejér György u. 10. Tel.: (1) 354-1073 E-mail: elnok@esoember.hu A KÉRDŐÍV BIZALMASAN KEZELENDŐ! A VÁLASZADÁS ÖNKÉNTES! CSAK AZ AOSZ TAGSZERVEZETEITŐL KÉRDEZHETŐ! Tisztelt Válaszadó! A kérdőíves felmérés az NCTA-2014-8316-C azonosítószámú Vidéki tagszervezetek országos

Részletesebben

Hévíz Az élet forrása. A Hévíz TDM Egyesület tevékenysége és céljai

Hévíz Az élet forrása. A Hévíz TDM Egyesület tevékenysége és céljai Hévíz Az élet forrása A Hévíz TDM Egyesület tevékenysége és céljai Hévízi turizmusa számokban Magánszállás 812 ház 2240 szoba 4692 ágy Kereskedelmi szállás 20 Hotel (3-5 * ) 2078 szoba 5814 ágy Összesen

Részletesebben

Tájékoztató a Helyi Vidékfejlesztési Stratégia felülvizsgálatáról és a 2013. évi LEADER pályázatok benyújtásáról

Tájékoztató a Helyi Vidékfejlesztési Stratégia felülvizsgálatáról és a 2013. évi LEADER pályázatok benyújtásáról Tisztelt Olvasó! Ön a LEADER Hírlevelét nyitotta meg képernyőjén. A LEADER Hírlevél megjelentetésével Egyesületünk legfőbb célja, hogy a Koppányvölgye Helyi Akciócsoport tervezési területén lévő 56 település

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2010. Sopron-Fertıd Kistérség Civil Szervezetek Szövetsége

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2010. Sopron-Fertıd Kistérség Civil Szervezetek Szövetsége KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2010. Sopron-Fertıd Kistérség Civil Szervezetek Szövetsége Székhely: 9400 Sopron, Király J. u. 24. Adószám: 18985933-1-08 MNyT sz: Pk.T.61.982/2007 (Gy-M-S) Lev. cím: 9401 Sopron,

Részletesebben

Nagycsaládosok Országos Egyesületének a tagja 2030 Érd, Viola u. 35. 2008/1. Jegyzőkönyv

Nagycsaládosok Országos Egyesületének a tagja 2030 Érd, Viola u. 35. 2008/1. Jegyzőkönyv 2008/1. Jegyzőkönyv Készült az Ága-Boga Nagycsaládosok Érdi Egyesülete Közgyűlésén 2008. február 23-án az Érdligeti Közösségi Házban, Érd, Fürdő u.1. A 9:30 órára meghirdetett kezdési időpontban nem jelent

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET Egyszerűsített éves beszámolóhoz a üzleti évről

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET Egyszerűsített éves beszámolóhoz a üzleti évről Országos Scleroderma Közhasznú Egyesület Pécs Aidinger János u. 40. VIII/31 7632 Adószám: 18326639-1-02 Statisztikai szám: 18326639949952902 Bírósági nyilvántartási szám: 2554 Közhasznúsági végzés bírósági

Részletesebben

BUDAPESTI SZABADIDŐSPORT SZÖVETSÉG BESZÁMOLÓ A 2011. ÉVI KÖZHASZNÚ TEVÉKENYSÉGRŐL A Fővárosi Bíróság 2913 sorszám alatt nyilvántartásba vette a Szövetségünk (határozatszám: 14 Pk.61.031/13) 1998. január

Részletesebben

Kérdések, javaslatok, együttműködés

Kérdések, javaslatok, együttműködés Kérdések, javaslatok, együttműködés Szerző: Szaksz Balázs Fotós: Kovács Bálint A megyei jogú városok jegyzői Veszprémben egyeztettek az átalakuló közigazgatás még nyitott kérdéseiről. Április 3-án és 4-én

Részletesebben

Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület Információbiztonsági Szakosztály EIVOK Szervezeti és Működési Szabályzat

Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület Információbiztonsági Szakosztály EIVOK Szervezeti és Működési Szabályzat Szervezeti és Működési Szabályzat 1. Általános rendelkezések 1.1. Az : 1.1.1. a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület (a továbbiakban HTE) szakosztályként működő szervezeti egysége; 1.1.2. a

Részletesebben

Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület 1146. Budapest, Istvánmezei út 1-3. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. Jóváhagyva: 2001. május 03.

Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület 1146. Budapest, Istvánmezei út 1-3. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. Jóváhagyva: 2001. május 03. Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület 1146. Budapest, Istvánmezei út 1-3. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Jóváhagyva: 2001. május 03. 1 A szervezeti és működési szabályzat összefoglalóan tartalmazza

Részletesebben

Készült a 2006. szeptember 16-án megtartott elnökségi ülésről

Készült a 2006. szeptember 16-án megtartott elnökségi ülésről J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült a 2006. szeptember 16-án megtartott elnökségi ülésről Jelen voltak: Bársony András elnök, Baronek Jenő alelnök, Nagy Gábor főtitkár Bükiné Törő Ágnes, dr. Dénes György, dr.

Részletesebben

A Lovas Jövőjéért Egyesület. Közhasznúsági jelentése évi működéséről

A Lovas Jövőjéért Egyesület. Közhasznúsági jelentése évi működéséről Lovas Jövőjéért Egyesület Lovas, Fő u. 8. KSH azonosító: 721338 Jogállás: közhasznú Bírósági bejegyzés száma: 60.067/2009/5. A Lovas Jövőjéért Egyesület Közhasznúsági jelentése 2011. évi működéséről Tartalma:

Részletesebben

Éves közgyűlés A megmérettetés éve

Éves közgyűlés A megmérettetés éve Éves közgyűlés 2013.03.29. A megmérettetés éve Napirendi pontok 1. Levezető elnök, jegyzőkönyvvezető, jegyzőkönyv hitelesítő megszavazása. 2. Pénzügyi beszámoló 2012. évre vonatkozóan (Mach Péter). Szavazás

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1 Vasi Rendőr Sportsegély- és Sportegyesület Elnöksége Szám:.../ 2007 VASI RENDŐR SPORTSEGÉLY ÉS SPORTEGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Szombathely 2007. május 30. 2 A Vasi Rendőr Sportsegély-

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés

Közhasznúsági jelentés Közhasznúsági jelentés A Lét Teljessége Egyesület 2010. január 01-jétől 2010. december 31-éig folytatott tevékenységéről 1. SZÁMVITELI BESZÁMOLÓ Alkalmazott könyvelés: egyszeres könyvvitel. Az Egyesület

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés 2009.

Közhasznúsági jelentés 2009. Adószám: 18997659-1-09 Bejegyző szerv: Hajdú-Bihar Megyei Bíróság Regisztrációs Pk. 60173/2007/4/I., 2007.12.14. szám: 4028, Debrecen, Damjanich u. 23. 2/9. 2009. Fordulónap: 2009. december 31. Beszámolási

Részletesebben

Jegyzőkönyv. 2./ 2011. évi számviteli beszámoló és közhasznúsági jelentés előterjesztés és elfogadása Ea.: Csontosné Lakatos Gabriella titkár

Jegyzőkönyv. 2./ 2011. évi számviteli beszámoló és közhasznúsági jelentés előterjesztés és elfogadása Ea.: Csontosné Lakatos Gabriella titkár Körös-sárréti Civil Szervezetek Szövetsége 5520 Szeghalom, Tildy Z. u. 15-17. Web: www.sarreticivilek.hu 06-30/399-7977 Jegyzőkönyv Készült: 2011. 03. 04. (péntek) 15.30 órától megtartott közgyűlésen.

Részletesebben

K Ö Z H A S Z N Ú S Á G I J E L E N T É S

K Ö Z H A S Z N Ú S Á G I J E L E N T É S Dél-Zalai Civil Fórum Egyesület K Ö Z H A S Z N Ú S Á G I J E L E N T É S 2011 Nagykanizsa, 2012. május T a r t a l o m 1. A Dél-Zalai Civil Fórum Egyesület számviteli beszámolója 2. Kimutatás a költségvetési

Részletesebben

Magyarország legjobban fejlődő ökoturisztikai desztinációja. Információs Napok, február

Magyarország legjobban fejlődő ökoturisztikai desztinációja. Információs Napok, február Magyarország legjobban fejlődő ökoturisztikai desztinációja Információs Napok, 2009. február Projekt bemutatása Háttér Projekt célja Pályázók köre Értékelés szakmai szempontjai Értékelés eljárásrendje

Részletesebben

ELNÖKSÉGI ÜLÉS 8/ szeptember 30.

ELNÖKSÉGI ÜLÉS 8/ szeptember 30. ELNÖKSÉGI ÜLÉS 8/2014 2014. szeptember 30. MAGYAR MOTORSPORT SZÖVETSÉG ELNÖKSÉGI ÜLÉS Elnökségi ülés típusa: Tervezett Rendkívüli Időpont: 2014. június 19. 17h Helyszín: Magyar Sport Háza, 1146 Budapest,

Részletesebben

A civil szervezetek és jogi környezetük. Szablics Bálint Civil Kapcsolatok Főosztálya

A civil szervezetek és jogi környezetük. Szablics Bálint Civil Kapcsolatok Főosztálya A civil szervezetek és jogi környezetük Szablics Bálint Civil Kapcsolatok Főosztálya Jogszabályok 2011. évi CLXXV. törvény az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről

Részletesebben

1. NAPIREND Ügyiratszám: 1/501/2018. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület július 12-i rendkívüli nyilvános ülésére

1. NAPIREND Ügyiratszám: 1/501/2018. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület július 12-i rendkívüli nyilvános ülésére 1. NAPIREND Ügyiratszám: 1/501/2018. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2018. július 12-i rendkívüli nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Döntés a törökországi Çanakkale

Részletesebben

A KAPOSVÁR ÉS A ZSELIC VIDÉKE TURISZTIKAI DESZTINÁCIÓ MENEDZSMENT EGYESÜLET KÖZGYŰLÉSÉNEK HATÁROZATAI 2010.

A KAPOSVÁR ÉS A ZSELIC VIDÉKE TURISZTIKAI DESZTINÁCIÓ MENEDZSMENT EGYESÜLET KÖZGYŰLÉSÉNEK HATÁROZATAI 2010. 2010. A Közgyűlés elfogadta az egyesület módosított Alapszabályát. Határozat száma: 2010/1/1. Időpont: 2010. március 22. 1 2011. Határozat száma: 2011/1/1. Időpont: 2011. február 28. A Közgyűlés elfogadta,

Részletesebben

Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület

Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület A szervezet célja A Dél-Zalai civil szektor tevékenységének, érdekvédelmének, forrásteremtésének és környezetvédelmi,- karitatív akcióinak koordinálása. Térségfejlesztési

Részletesebben

Koppányvölgyi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület

Koppányvölgyi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület Tisztelt Olvasó! Ön a LEADER Hírlevelét nyitotta meg képernyőjén. A LEADER Hírlevél megjelentetésével Egyesületünk legfőbb célja, hogy a Koppányvölgye Helyi Akciócsoport tervezési területén lévő 56 település

Részletesebben

Akikre büszkék vagyunk. (2018)

Akikre büszkék vagyunk. (2018) Akikre büszkék vagyunk. (2018) 2018. szeptember 08-án rendezte a Magyar Természetjáró Szövetsége Szövetség Verőcén a Természetjárók Fesztiválját Itt került sor a Fejér Megye Természetjárásáért kitüntetések

Részletesebben

BESZÁMOLÓ KRISZTIÁN DÁVID február 5. és március 4. között végzett tevékenységéről

BESZÁMOLÓ KRISZTIÁN DÁVID február 5. és március 4. között végzett tevékenységéről BESZÁMOLÓ KRISZTIÁN DÁVID 2018. február 5. és 2018. március 4. között végzett tevékenységéről EHK ÜLÉSEKEN VALÓ RÉSZVÉTEL 2018. február 8. EHK ülés levezetése 2018. február 13. Rendkívüli EHK ülés levezetése

Részletesebben

JELENTÉS A MTSZ TERMÉSZETVÉDELMI BIZOTTSÁG MUNKATERVÉBEN VÁLALT FELADATOK TELJESÜLÉSÉRŐL

JELENTÉS A MTSZ TERMÉSZETVÉDELMI BIZOTTSÁG MUNKATERVÉBEN VÁLALT FELADATOK TELJESÜLÉSÉRŐL MTSz Természetvédelmi Bizottság JELENTÉS A MTSZ TERMÉSZETVÉDELMI BIZOTTSÁG MUNKATERVÉBEN VÁLALT FELADATOK TELJESÜLÉSÉRŐL Program: A KvVM és MTSz között 2006-ban létrejött együttműködési megállapodás működésének

Részletesebben

Fejezet száma, megnevezése. Kitöltő személy neve, telefonszáma. 1. sz. táblázat

Fejezet száma, megnevezése. Kitöltő személy neve, telefonszáma. 1. sz. táblázat . sz. táblázat Állami vezetők és más munkavállalók külföldi kiküldetéseinek költsége és témája Tárca neve: Vidékfejlesztési Minisztérium 4. január. - 4. június. Ország Miniszter és ok (név szerint) Más

Részletesebben

A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület Szervezeti és Működési Szabályzata. A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület

A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület Szervezeti és Működési Szabályzata. A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2008. I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A Sportegyesület jogállása Az Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület alakuló közgyűlése

Részletesebben

A KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA A KÖZBESZERZÉSI KIVÁLÓSÁGI DÍJ ELNYERÉSÉRE FELELŐS AKKREDITÁLT KÖZBESZERZÉSI SZAKTANÁCSADÓK SZÁMÁRA

A KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA A KÖZBESZERZÉSI KIVÁLÓSÁGI DÍJ ELNYERÉSÉRE FELELŐS AKKREDITÁLT KÖZBESZERZÉSI SZAKTANÁCSADÓK SZÁMÁRA A KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA A KÖZBESZERZÉSI KIVÁLÓSÁGI DÍJ - 2018 ELNYERÉSÉRE FELELŐS AKKREDITÁLT KÖZBESZERZÉSI SZAKTANÁCSADÓK SZÁMÁRA A Közbeszerzési Hatóság a kiemelkedő színvonalú közbeszerzési

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült a 2009. augusztus 15-én megtartott elnökségi ülésről

Jegyzőkönyv. Készült a 2009. augusztus 15-én megtartott elnökségi ülésről Jegyzőkönyv Készült a 2009. augusztus 15-én megtartott elnökségi ülésről Jelen voltak: Szabó Imre elnök, Duró Imre igazgató Dr. Kovács Mátyás, Pusztay Sándor elnökhelyettesek. Baronek Jenő, Kovács Tamás,

Részletesebben

II. NEGYEDÉV. 04.09. Természetjáró Alapismereti Oktatás 1 Helyszín: Budapest, V. ker. Curia u. 3. BTSSZ TUTI Információ: Buzás Károly 06 (20) 477-6467

II. NEGYEDÉV. 04.09. Természetjáró Alapismereti Oktatás 1 Helyszín: Budapest, V. ker. Curia u. 3. BTSSZ TUTI Információ: Buzás Károly 06 (20) 477-6467 II. NEGYEDÉV 04.05-06. Húsvéti tekergés Helyszín: Csepel A gyerekekkel közös ajándékozás, főzés. Időjárástól függően lehet, hogy két nap. Kerékpártúra Bizottsága Információ: Pál László 06 (70) 212-5555

Részletesebben

Dad Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2014. (I.28.) önkormányzati rendelete az államháztartáson kívüli forrás átvételéről és átadásáról

Dad Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2014. (I.28.) önkormányzati rendelete az államháztartáson kívüli forrás átvételéről és átadásáról Dad Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2014. (I.28.) önkormányzati rendelete az államháztartáson kívüli forrás átvételéről és átadásáról Dad község Önkormányzata Képviselő-testülete Magyarország

Részletesebben

A Magyar Tűzoltó Szövetség évi Munkaterve Budapest 2009.

A Magyar Tűzoltó Szövetség évi Munkaterve Budapest 2009. Szám:33/2009. A Magyar Tűzoltó Szövetség 2009. évi Munkaterve Budapest 2009. 2 Bevezető A Magyar Tűzoltó Szövetség 2009. évi munkatervének célkitűzései: - a szövetség törvényes működése az eddig, testületi

Részletesebben

4. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének január 28-i rendes ülésére

4. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének január 28-i rendes ülésére 4. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. január 28-i rendes ülésére Tárgy: Dombóvári Polgárőr Egyesület beszámolója a 2015. évi tevékenységéről

Részletesebben

KAPTÁRKŐ TERMÉSZETVÉDELMI ÉS KULTURÁLIS EGYESÜLET. Közhasznúsági jelentés a 2008. évről

KAPTÁRKŐ TERMÉSZETVÉDELMI ÉS KULTURÁLIS EGYESÜLET. Közhasznúsági jelentés a 2008. évről KAPTÁRKŐ TERMÉSZETVÉDELMI ÉS KULTURÁLIS EGYESÜLET Közhasznúsági jelentés a 2008. évről Közhasznúsági jelentés 1. Számviteli beszámoló - egyszerűsített beszámoló mérlege és eredménykimutatása 2. oldal 2.

Részletesebben

2. Két Zsiráf Diákújság Cikksorozat létrehozásának támogatása amely a diplomácia fogalmába vezeti be az olvasóit. A támogatás összege: 1 000 000 Ft.

2. Két Zsiráf Diákújság Cikksorozat létrehozásának támogatása amely a diplomácia fogalmába vezeti be az olvasóit. A támogatás összege: 1 000 000 Ft. KÜM- 2005 SZKF Az EU kül- és biztonságpolitikájának és az atlanti gondolatnak a népszerűsítését segítő kommunikációs tevékenység támogatása című pályázat nyerteseinek névsora Támogatást nyert pályázók

Részletesebben

MAGYAR ÉPÍTŐMŰVÉSZEK SZÖVETSÉGE ÉVI HATÁROZATOK

MAGYAR ÉPÍTŐMŰVÉSZEK SZÖVETSÉGE ÉVI HATÁROZATOK MAGYAR ÉPÍTŐMŰVÉSZEK SZÖVETSÉGE 2014. ÉVI HATÁROZATOK 1./2014. (február 14.) sz. MÉSZ elnökségi határozat A MÉSZ Elnöksége az Elnöki beszámolót a 2014. január 9. óta eltelt idő eseményekről elfogadja.

Részletesebben

A MTESZ SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI SZERVEZET KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE év

A MTESZ SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI SZERVEZET KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE év A MTESZ SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI SZERVEZET KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE 2011. év Nyíregyháza, 2012.május 18. Losonczi László ügyvezető igazgató 1 AZ MTESZ SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI SZERVEZET KÖZHASZNÚSÁGI

Részletesebben

HU Egyesülve a sokféleségben HU A8-0133/1. Módosítás

HU Egyesülve a sokféleségben HU A8-0133/1. Módosítás 11.9.2017 A8-0133/1 1 1 bekezdés 1. üdvözli az Elnökség döntését, amely szerint felkéri majd az igazgatást egységes formátum kidolgozására az előadók és a vélemények előadói számára önkéntes jogalkotási

Részletesebben

7285 Törökkoppány, Kossuth L. u. 66. Email: munkaszervezet@koppanyvolgye.t-online.hu Tel.: 84-377-542

7285 Törökkoppány, Kossuth L. u. 66. Email: munkaszervezet@koppanyvolgye.t-online.hu Tel.: 84-377-542 Tisztelt Olvasó! Ön a LEADER Hírlevelét nyitotta meg képernyőjén. A LEADER Hírlevél megjelentetésével Egyesületünk legfőbb célja, hogy a Koppányvölgye Helyi Akciócsoport tervezési területén lévő 56 település

Részletesebben

MAGYAR TERMÉSZETBARÁT SZÖVETSÉG. alapszabálya

MAGYAR TERMÉSZETBARÁT SZÖVETSÉG. alapszabálya MAGYAR TERMÉSZETBARÁT SZÖVETSÉG alapszabálya Az alapszabályt a 2007. megtartott közgyűlés fogadta el. 1. I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. A Szövetség: a./ neve: b./ rövidítése: c./ székhelye: d./ jelvénye:

Részletesebben

2009. december 31-i KÖZHASZNÚ BESZÁMOLÓ KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE (2009.01.01. - 2009.12.31.)

2009. december 31-i KÖZHASZNÚ BESZÁMOLÓ KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE (2009.01.01. - 2009.12.31.) Ritka és Veleszületett Rendellenességgel élők Országos Szövetsége (RIROSZ) 1082, Budapest, Üllői út. 82. Statisztikai számjel: 18192328-9499-529-01 Jogállása: Közhasznú szervezet Bírósági végzés: Pk.60238/2006/4

Részletesebben

Tisztelt Pénzügyi és Településfejlesztési Bizottság, tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Pénzügyi és Településfejlesztési Bizottság, tisztelt Képviselő-testület! Herceghalom Község Önkormányzat Képviselő-testülete Pénzügyi és Településfejlesztési Bizottságának 2014. február 6- i, illetve a Képviselő-testület 2014. február 11. napján tartandó ülésére Tárgy: A Biatorbágy-Tata

Részletesebben

Budapest a kulturális turizmus szemszögéből A Budapesti Kulturális Munkacsoport tanulmánya. Szerzők: Nyúl Erika és Ördög Ágnes 1

Budapest a kulturális turizmus szemszögéből A Budapesti Kulturális Munkacsoport tanulmánya. Szerzők: Nyúl Erika és Ördög Ágnes 1 Budapest a kulturális turizmus szemszögéből A Budapesti Kulturális Munkacsoport tanulmánya Szerzők: Nyúl Erika és Ördög Ágnes 1 A Budapestre érkező külföldi turisták kulturális szokásait vizsgáló kutatás

Részletesebben