Közhasznúsági jelentés 2006.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Közhasznúsági jelentés 2006."

Átírás

1 Közhasznúsági jelentés Magyar Természetbarát Szövetség Szövetségünk alapszabályban megfogalmazott célja, hogy a természetjárás útján elősegítse az egészséges életmód kialakítását és elterjesztését, a természet védelmét és az ezekhez szükséges feltételek biztosítását. Tevékenységünk jellegéből fakadóan a fenti célok megvalósítása érdekében végzett munkánk az egész társadalom hasznára van. Szövetségünk feladatait hat országos szakági bizottság (barlangász, gyalogos, hegymászó, kerékpáros, sí- és vízitúra bizottságok), valamint Természetvédelmi Bizottság, Ifjúsági Bizottság és szálláshely információs szolgálat működtetésével látja el. Szövetségünk az óta alakult magyar természetjáró szervezetek hagyományainak folytatója és ápolója. Az MTSZ január 1-től kiemelten közhasznú szervezet, valamennyi megyében és Budapesten működnek területi szervezetei. 1.

2 Szövetségünk évi létszámának megoszlása: Megnevezés Létszám Egyesületek száma Megyék fő 286 Budapest fő 89 Közvetlen fő 43 Örökös tag Tiszteletbeli tag 9 fő 1 fő Összesen fő 418 Szövetségünk létszáma korosztályok szerinti bontásban Korosztályok Ifjúsági Aktív Nyugdíjas Összesen Létszám fő fő fő fő Szövetségünk évi bevételeinek megoszlása Megnevezés Bevétel Megoszlás Közhasznú tevékenység bevétele eft 36 Tagdíj bevétel eft 21 Pályázatok, támogatások eft 43 Bevétel összesen eft 100 % A támogatásokat az 1. és 4. melléklet részletesen tartalmazza. 2.

3 A magánszemélyek személyi jövedelemadójának 1 %-os felajánlásából befolyt támogatást az alapszabályunkban megfogalmazott alaptevékenységünk ellátásának fedezésére fordítottuk ban szövetségünk szinte folyamatosan pénzügyi gondokkal küzdött, likviditási problémáink voltak. Ennek egyik oka, hogy a saját bevételünk egy része sem időarányosan folyik be a számlánkra (pl. tagdíj), a másik pedig hogy a pályázatokon elnyert összegek és a támogatások is kvázi utófinanszírozásként jelentkeznek (a eft pályázati és támogatási összegből eft az év utolsó négy hónapjában, illetve azt követő évben érkezett meg a szövetség folyószámlájára lásd 1. és 4. számú melléklet). A folyamatos likviditási problémáink ellenére szövetségünk valamennyi tervezett programját, rendezvényét meg tudta tartani. A természetjárás népszerűsítését szövetségünk széleskörű programajánlataival, kiadványaival, túramozgalmak szervezésével és működtetésével kívánja elérni. Szövetségünk 2006-évi fontosabb rendezvényei, programjai: Területi Természetbarát Vezetők Tanácskozása (Csillebérc, február ) A hazai természetjárásban hosszú évek óta tanácskozásra jönnek össze minden év elején a megyei, budapesti és a kerületi szövetségek/bizottságok vezetői. Ebben az évben 85 fő vett részt a programon. Természetvédelmi Vándorgyűlés (Sástó április 28. május 1.) Az idei vándorgyűlést szövetségünk tagegyesülete, a Kékes Turista Egyesület szervezte és bonyolította le a Mátrában. Gyalogtúrázók XIII. Országos Találkozója (Vajta, június 2-5.) Ebben az évben szövetségünk Fejér megyei szövetsége rendezte meg az országos találkozót, amelyen 78 tagszervezetből összesen 900 fö vett részt. XLVIII. Sobieski János Dunai Emléktúra (2006. július 1-2.) Szövetségünk Vizi Bizottsága 48. alkalommal szervezte és rendezte meg az emléktúrát Esztergom-Budapest útvonalon. Jubileumi teljesítménytúra (Visegrádi-hegység szeptember 2.) szeptemberében volt az első teljesítménytúra Magyarországon, melyet szövetségünk egyik tagszervezete a Kinizsi TE Encián Szakosztálya szervezett. A 25 éves teljesítménytúrázás megünneplésére szövetségünk Gyalogtúra Bizottsága nosztalgia teljesítménytúrát szervezett. Ezen a túrán a pontőrök olyan szövetségi tagok voltak - az ország különböző részeiről akik a 3.

4 kezdetek óta részt vesznek a teljesítménytúrák szervezésében. A nosztalgia túrán 189 fő vett részt. Eurorando (Csehország, szeptember 9.) 2006-ban az Eurorando zárórendezvénye egybeesett az Európai Túranappal. Több tagszervezetünk szervezett ezen a napon túrát ehhez a mozgalomhoz csatlakozva Magyarországon, valamint központi szervezésben egy busznyi résztvevővel voltunk jelen a csehországi rendezvényen. Természetjárók Napja (Dobogókő, szeptember 23.) Szövetségünk a Természetjárók Napja alkalmából szervezett központi ünnepségen adja át kitüntetéseit. Ebben az évben kiemelkedő munkájuk elismeréseként 24 fő részesült elismerésben. Európai Gyalogos Turista Szövetség (EWV) 37. Konferenciája (Bp, szeptember 28. október 1.) Szövetségünk volt a házigazdája az EWV konferenciának, melyet az Agro Hotelban rendeztünk meg. A rendezvényen 21 országot (Anglia, Ausztria, Belgium, Cseh-, Dánia, Észt-, Finn-, Francia-, Hollandia, Lengyel-, Magyar-, Német-, Norvégia, Olasz-, Portugália, Spanyol-, Svájc, Svéd-, Szlovákia, Szlovénia és Izrael) 76 fő küldött képviselte. Egy hetes magyarországi programon külön csoportban 56 fő vett részt. A Konferencia lebonyolítását rendezőink (8 tolmács, 6 recepciós, 9 szervező) végezték. Országos Tájékozódási Túraverseny (egyéni és csapatbajnokság) A Gyalogtúra Bizottság Verseny Albizottsága által szervezett 14 fordulós csapatbajnokságon 4 kategóriában 40 csapatban összesen 137 fő vett részt. A nevező szakosztályok, egyesületek száma: 31. Az egyéni bajnokság 5 fordulós volt, ahol 2 kategóriában összesen 54 egyéni nevezés volt. Téry Emlékév ban ünnepeltük dr. Téry Ödön születésének 150. évfordulóját. A Csongrád Megyei Természetbarát Szövetségünk kezdeményezésére a szövetség elnöksége 2006-ot Téry Emlékévnek nyilvánította. Az éves rendezvénysorozat csúcspontja dr. Téry Ödön szobrának felavatása szülőfalujában, a romániai Obébán. A Csongrád megyei szövetségünk szervezte és rendezte meg az ünnepséget, ők készíttették el Téry 5/4-es bronzszobrát Zayzon Ágnes szobrásszal. Kéktúra útvonal teljes felújítása 2006-ban Országos Kéktúra: a vasutas természetjárók által 1952-ben kezdeményezett jelvényszerző túramozgalom az országos Kék jelzés mentén ben az MTSZ átvette az Országos Kéktúra 4.

5 ügyintézését. Jelenleg Irottkőtől Hollóházáig 1106 km hosszúságú a teljesítendő túra útvonala. (Irottkőtől Sátoraljaújhelyig az Európa 4-es hosszútávú túra része.) Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra: az eredetileg Kaposvár és Szekszárd közötti Déldunántúli Kéktúra meghosszabbítása Rockenbauer Pál Még egymillió lépés című TV filmsorozata hatására 1989-ben készült el. A jelvényszerző túramozgalom hossza 565 km. (Bajánsenye Szekszárd közötti szakasza az Európa 7-es útvonal része.) Alföldi Kéktúra: az alföldi megyék természetjáróinak igénye alapján kialakított ugyancsak jelvényszerző túramozgalom. Szekszárd és Sátoraljaújhely között 848 km hosszúságú túra. (Szekszárdtól Mindszentig az Európa 7-es hosszútávú túraútvonal, Berettyóújfalu és Sátoraljaújhely között az Európa 3-as és Európa 4-es útvonal része.) Szövetségünk gyalogtúra bizottságának feladata az útvonal koordinálása, jelzése, a teljesítések adminisztrációja, a jelvény kiadása. A bizottság tagjai folyamatosan ellenőrzik a kéktúra útvonalán elhelyezett bélyegzőket, és ezeket rendszeresen pótolják ban eredményes pályázati munkánknak köszönhetően a Kék kör teljes szakaszát, km-t újítottunk fel tagszervezeteink, tagjaink közreműködésével. E hatalmas munka elvégzésével reményeink szerint hozzájárultunk ahhoz, hogy minél többen töltsék szabadidejüket a természetben. Új internetes honlap 2006 májusára pályázati támogatás igénybevételével elkészült szövetségünk új honlapja ( A teljesen megújult honlapon lehetőségeinkhez mérten igyekszünk minden aktuális hírt, eseményt, programot, rendezvényt közzé tenni. Havonta jelentetjük meg a Természetbarát Híradót, amely elsősorban saját tagszervezeteinknek szóló információs lap. A Civil rádió Hátizsák című műsorában minden csütörtökön van egy félórás műsoridőnk, ahol szintén programjainkat, rendezvényeinket tesszük közzé, játékos feladatokkal próbáljuk megismertetni és megkedveltetni a természetjárást. Területi szervezeteink rendszeresen szerveznek különböző szintű (ezüst, bronz) túravezetői tanfolyamokat. A képzéshez szükséges anyagot a szakági bizottságok állítják össze, kiadják a vizsgabizonyítványt, és nyilvántartásba veszik a vizsgázott túravezetőket. 5.

6 Szövetségünk tagja a: Nemzetközi Természetbarát Szövetségnek (Naturfreunde Internationale; NFI), amely ma a világon működő kb. 660 ezer tagot számláló természetbarát egyesületeket fogja össze, képviseli érdekeiket és segíti tevékenységüket. Európában 1001 természetbarát turistaházban kedvezményeket biztosít a tagegyesületek részére. Európai Gyalogos Turista Szövetségnek (Europäische Wandervereinigung; EWV) amelyhez ma 23 országban 56 turista szervezet tartozik kb. 5 millió egyéni taggal. A szövetség céljai: érdekképviselet; környezet- és természetvédelem; európai hosszútávú turistautak kialakítása és fenntartása (11 európai gyalogos turistaút szeli át Európa teljes területét, ebből már négy, az E3, E4, E7 és I22 halad át Magyarországon); a tilos területek lehetséges csökkentése; általában a nemzetek értékeinek kölcsönös megismertetésével a közös Európa eszméjének terjesztése. Az MTSZ a nemzetközi szervezeteken kívül közvetlen munkakapcsolatot tart fenn a Cseh Turista Klubbal, a Szlovák Turista Klubbal, a PTTK-val (lengyel országos turista egyesület), az Erdélyi Kárpát Egyesülettel (EKE) és a romániai Természetbarátok Kárpát Ligájával. Mellékletek: 1. Kimutatás a költségvetési támogatás felhasználásáról 2. Kimutatás a vagyon felhasználásáról 3. Kimutatás a cél szerinti juttatásokról 4. Kimutatás a kapott támogatások felhasználásáról 5. Kimutatás a vezető tisztségviselőknek nyújtott juttatásokról évi fontosabb rendezvényeink, programjaink (fotók) Budapest, március 14. A közzétett adatok könyvvizsgálattal nincsenek alátámasztva. 6.

Akikre büszkék vagyunk. (2018)

Akikre büszkék vagyunk. (2018) Akikre büszkék vagyunk. (2018) 2018. szeptember 08-án rendezte a Magyar Természetjáró Szövetsége Szövetség Verőcén a Természetjárók Fesztiválját Itt került sor a Fejér Megye Természetjárásáért kitüntetések

Részletesebben

III. NEGYEDÉV. 07.03-04. Jelzett turistaút karbantartása Helyszín: Pilis-Visegrádi-hegység BTSSZ Technikai Bizottsága Információ: otse@t-online.

III. NEGYEDÉV. 07.03-04. Jelzett turistaút karbantartása Helyszín: Pilis-Visegrádi-hegység BTSSZ Technikai Bizottsága Információ: otse@t-online. III. NEGYEDÉV Július első hetében a rendezők végleges kiírása alapján Természetjáró Gyermekek Országos Találkozója, Természetjáró Diákok Országos Találkozója TFSz Információ: www.tfsz.hu 07.03-16. Alföldi

Részletesebben

III. NEGYEDÉV. július eleje

III. NEGYEDÉV. július eleje III. NEGYEDÉV július eleje Kéktúra vándorlás az Alföldi-kéken Helyszín: Alföld Későbbi részletes kiírás szerint Eötvös Loránd Természetbarát Egyesület, (MTSZ) Információ: Matolcsi György +36 (30) 732-6002

Részletesebben

Beszámoló a Veszprém Megyei Természetbarát Szövetség (8200 Veszprém Wartha u. 3.) munkájáról

Beszámoló a Veszprém Megyei Természetbarát Szövetség (8200 Veszprém Wartha u. 3.) munkájáról Beszámoló a Veszprém Megyei Természetbarát Szövetség (8200 Veszprém Wartha u. 3.) munkájáról 1. Új elnökség a VMTSZ élén: 2006. július 1.-től új vezetőség áll a Veszprém Megyei Természetbarát Szövetség

Részletesebben

III. NEGYEDÉV. július eleje

III. NEGYEDÉV. július eleje III. NEGYEDÉV július eleje Természetjáró Gyermekek Országos Találkozója, Természetjáró Diákok Országos Találkozója TFSZ Információ: www.tfsz.hu 07.05-07. Alföldi Kék túra 3. szakasz Helyszín: Kelet-Alföld,

Részletesebben

MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG 2013. MÁRCIUS 1. - 2015. FEBRUÁR 28. AZ ORSZÁGOS KÉKKÖR NYOMVONALÁNAK ÉS ATTRAKCIÓINAK MULTIFUNKCIÓS FEJLESZTÉSE

MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG 2013. MÁRCIUS 1. - 2015. FEBRUÁR 28. AZ ORSZÁGOS KÉKKÖR NYOMVONALÁNAK ÉS ATTRAKCIÓINAK MULTIFUNKCIÓS FEJLESZTÉSE KÉKTÚRA PROGRAM 2013. MÁRCIUS 1. - 2015. FEBRUÁR 28. AZ ORSZÁGOS KÉKKÖR NYOMVONALÁNAK ÉS ATTRAKCIÓINAK MULTIFUNKCIÓS FEJLESZTÉSE 2013. április 19. péntek Megújul Magyarország kiemelkedő turisztikai brandje:

Részletesebben

Tervezet Az MTSZ elnökségének beszámolója a közgyűlésre a 2006-os évről

Tervezet Az MTSZ elnökségének beszámolója a közgyűlésre a 2006-os évről Tervezet Az MTSZ elnökségének beszámolója a közgyűlésre a 2006-os évről A Magyar Természetbarát Szövetség és annak központja nem könnyű helyzetben kezdte meg a 2006-os esztendőt. Az MTSZ működési területét

Részletesebben

II. NEGYEDÉV. 04.09. Természetjáró Alapismereti Oktatás 1 Helyszín: Budapest, V. ker. Curia u. 3. BTSSZ TUTI Információ: Buzás Károly 06 (20) 477-6467

II. NEGYEDÉV. 04.09. Természetjáró Alapismereti Oktatás 1 Helyszín: Budapest, V. ker. Curia u. 3. BTSSZ TUTI Információ: Buzás Károly 06 (20) 477-6467 II. NEGYEDÉV 04.05-06. Húsvéti tekergés Helyszín: Csepel A gyerekekkel közös ajándékozás, főzés. Időjárástól függően lehet, hogy két nap. Kerékpártúra Bizottsága Információ: Pál László 06 (70) 212-5555

Részletesebben

IV. NEGYEDÉV BTSSZ tagszervezeti aktivisták továbbképzése BTSSZ

IV. NEGYEDÉV BTSSZ tagszervezeti aktivisták továbbképzése BTSSZ IV. NEGYEDÉV 10.03. Őszi túrázói tanfolyam (elméleti oktatás) 3 10.05. Autóbuszos túra a Mátra-hegységbe Helyszín: Mátra-hegység Túrázók Baráti Köre Természetjáró Egyesület Utazás: autóbusszal Információ:

Részletesebben

Program. Magyar Természetbarát Szövetség működési-fejlesztési programja 2008-2015

Program. Magyar Természetbarát Szövetség működési-fejlesztési programja 2008-2015 Magyar Természetbarát Szövetség működési-fejlesztési programja 2008-2015 Tartalom Bevezető Helyzetelemzés Célrendszer Küldetés Programrács (Cél és feladattábla) Bevezető A Magyar Természetbarát Szövetség

Részletesebben

Megyei Vezetők Találkozója Budapest, május 13.

Megyei Vezetők Találkozója Budapest, május 13. Megyei Vezetők Találkozója Budapest, 2018. május 13. MTSZ Minősítési Szabályzat Rosztóczy András Általános feltételek 3. PONT ÚTSZAKASZ DEFINÍCIÓ Egy adott útszakasz bejárása egy minősítési fokozaton belül,

Részletesebben

Megtalálni helyünket a világban tulajdonképpen nem más, mint rátalálni a rokon lelkekre. TÚRA-ÚTLEVÉL

Megtalálni helyünket a világban tulajdonképpen nem más, mint rátalálni a rokon lelkekre. TÚRA-ÚTLEVÉL Természetjáró Fiatalok Szövetsége Megtalálni helyünket a világban tulajdonképpen nem más, mint rátalálni a rokon lelkekre. (André Gide) TÚRA-ÚTLEVÉL a 25 év 25 élmény a természetben programsorozatához

Részletesebben

KAPTÁRKŐ TERMÉSZETVÉDELMI ÉS KULTURÁLIS EGYESÜLET. Közhasznúsági jelentés a 2008. évről

KAPTÁRKŐ TERMÉSZETVÉDELMI ÉS KULTURÁLIS EGYESÜLET. Közhasznúsági jelentés a 2008. évről KAPTÁRKŐ TERMÉSZETVÉDELMI ÉS KULTURÁLIS EGYESÜLET Közhasznúsági jelentés a 2008. évről Közhasznúsági jelentés 1. Számviteli beszámoló - egyszerűsített beszámoló mérlege és eredménykimutatása 2. oldal 2.

Részletesebben

Elnökségi ülés, 2006. április 8. A B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség tájékoztatója

Elnökségi ülés, 2006. április 8. A B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség tájékoztatója A B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség tájékoztatója 1. A Szövetség megyei helyzetének rövid bemutatása, minősítése. Szövetségünk 1891-ig vezetheti vissza turistamúltját, amikor is a Miskolci Athlétikai

Részletesebben

MTSz elnökségi ülés, 2005. június 11.

MTSz elnökségi ülés, 2005. június 11. Részt vettünk a Természetvédelmi Vándorgyűlésen Fehérgyarmaton Részt vettünk a HTM magazin által szervezett fotókiállítás megnyitóján Bakonyszentlászló Összefogás jött létre a Győr-Veszprém vasútvonal

Részletesebben

A Magyar Természetbarát Szövetség honlapjának bemutatása

A Magyar Természetbarát Szövetség honlapjának bemutatása www.termeszetbarat.hu A Magyar Természetbarát Szövetség honlapjának bemutatása Szervezetek adatainak megtekintése Összeállította: Vidovenyecz Zsolt 1.0 verzió Természetjáró szervezetek Szervezetek az MTSz

Részletesebben

B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség Miskolc, Selyemrét u évi. Közhasznúsági jelentése

B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség Miskolc, Selyemrét u évi. Közhasznúsági jelentése B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség 3527 Miskolc, Selyemrét u. 1. 2010. évi Közhasznúsági jelentése Miskolc, 2011. április 20. Zárdai István elnök A B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség Közhasznúsági

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés január december 31.

Közhasznúsági jelentés január december 31. Adószám: 18016385-1-08 Bírósági bejegyzés száma: Pk.T. 60.180/2009/4. Fokozat: Közhasznú Egyesület Nyilvántartási szám: 62285/2010 Közhasznúsági jelentés 2012. január 1-2012. december 31. Győr, 2012. február

Részletesebben

Magyar Természetbarát Szövetség

Magyar Természetbarát Szövetség Magyar Természetbarát Szövetség Kiemelkedően közhasznú szervezet 1146 Budapest, Thököly út 58-60. I/107. +36-1-311-2467, +36-1-332-7177 1427 Budapest, Pf.: 630 info@termeszetbarat.hu www.termeszetbarat.hu

Részletesebben

Közhasznúsági beszámoló Göcsej Sportegyesület 2009.

Közhasznúsági beszámoló Göcsej Sportegyesület 2009. Közhasznúsági beszámoló Göcsej Sportegyesület 2009. A Göcsej Sportegyesület közhasznú tevékenységét a Zala Megyei Bíróság Pk. 60.060/1989. számú nyilvántartási, valamint Pk.60.060./1989/15. közhasznúsági

Részletesebben

MTSZ Elnökségi ülés, 2006. 04. 08. Főtitkári beszámoló

MTSZ Elnökségi ülés, 2006. 04. 08. Főtitkári beszámoló Főtitkári beszámoló a 2006. január 28. és a 2006. március 25. közötti időszakról Belső kapcsolatok Elnöki együttműködés Bársony András elnök úrral, sűrű programja ellenére, kapcsolatom folyamatos és aktív

Részletesebben

A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete

A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete Törvényszék: Tárgyév: 14 Kaposvári Törvényszék 2 0 1 5 2016.03.07 16:36:06 Szervezet székhelye: Irányítószám: 7 4 0 0 Település: Kaposvár Közterület neve: Tallián Gy. Közterület jellege: utca Házszám:

Részletesebben

FEJÉR MEGYEI TERMÉSZETBARÁT SZÖVETSÉG 8000 Székesfehérvár, Piac tér 12-14. www. fejer-tura.hu Tel..: 22 / 316-480 Fax: 22 / 316-028

FEJÉR MEGYEI TERMÉSZETBARÁT SZÖVETSÉG 8000 Székesfehérvár, Piac tér 12-14. www. fejer-tura.hu Tel..: 22 / 316-480 Fax: 22 / 316-028 FEJÉR MEGYEI TERMÉSZETBARÁT SZÖVETSÉG 8000 Székesfehérvár, Piac tér 12-14. www. fejer-tura.hu Tel..: 22 / 316-480 Fax: 22 / 316-028 Magyar Természetbarát Szövetség elnöksége részére Cél Természetjárás

Részletesebben

II. NEGYEDÉV.

II. NEGYEDÉV. II. NEGYEDÉV 04.04. Természetjáró Alapismereti Elméleti Oktatás 3 Helyszín: Budapest, V. ker. Curia u. 3. BTSSZ TUTI 04.05. Természetjáró Alapismereti Elméleti Oktatás 4 Helyszín: Budapest, V. ker. Curia

Részletesebben

II. NEGYEDÉV Tavaszi túraverseny Helyszín: Budai-hegység Telki, Nagykopasz térsége BTSSZ Ifjúsági Bizottsága Információ:

II. NEGYEDÉV Tavaszi túraverseny Helyszín: Budai-hegység Telki, Nagykopasz térsége BTSSZ Ifjúsági Bizottsága Információ: II. NEGYEDÉV 04.07. Természetismereti kirándulás Helyszín: Budai-hegység, Harangvölgy Leánykökörcsin virágzás 04.07. Látogatás a Ferenc-hegyi barlangban Helyszín: Budapest, Ferenc-hegyi barlang Barlangtúra

Részletesebben

Elnök: Földes Péter, elnökhelyettes: Véha Béla, elnökségi tagok: Balogh Mihályné, Lestyán Jánosné, Machata Béla, Pusztai László, Zolnai Györgyné.

Elnök: Földes Péter, elnökhelyettes: Véha Béla, elnökségi tagok: Balogh Mihályné, Lestyán Jánosné, Machata Béla, Pusztai László, Zolnai Györgyné. 5. A nemzeti érték rövid, szöveges bemutatása, egyedi jellemzőinek és történetének leírása Az Alföld Turista Egyesület Mezőberény 1983-ban alakult a Mezőberényi SE színeiben, első ilyen jellegű szerveződésként

Részletesebben

III. NEGYEDÉV. 07.04-05. Jelzett turistaút karbantartása Helyszín: Pilis-Visegrádi-hegység BTSSZ Technikai Bizottsága Információ: otse@t-online.

III. NEGYEDÉV. 07.04-05. Jelzett turistaút karbantartása Helyszín: Pilis-Visegrádi-hegység BTSSZ Technikai Bizottsága Információ: otse@t-online. III. NEGYEDÉV Július első hetén a rendezők végleges kiírása alapján Természetjáró Gyermekek Országos Találkozója, Természetjáró Diákok Országos Találkozója Helyszín: Balatonszántód TFSz Információ: www.tfsz.hu

Részletesebben

Tájékoztatás: 06 (1)

Tájékoztatás:   06 (1) Sítúra Bizottságunk síszezonban minden kedves sporttársat, érdeklődőt kortól függetlenül szeretettel vár. Az eseménynaptárban szereplő túrák az időjárási és hóviszonyoktól függően bővülhetnek, vagy elmaradhatnak.

Részletesebben

Életjel Alapítvány 2006. évi

Életjel Alapítvány 2006. évi Életjel Alapítvány 2006. évi közhasznúsági jelentése I. Szervezet alapadatai: Név: Életjel Alapítvány Adószám: 18230745-1-43 Bankszámlaszám: Budapest Bank RT. XVIII.ker. fiók 10103881-55275644-00000004

Részletesebben

IV. NEGYEDÉV. BTSSZ Kerékpártúra Bizottsága Információ: Pál László 06 (70)

IV. NEGYEDÉV. BTSSZ Kerékpártúra Bizottsága Információ: Pál László 06 (70) IV. NEGYEDÉV október Idényzáró közös főzés Helyszín: Későbbi kiírás szerint Kerékpártúra Bizottsága Információ: Pál László 06 (70) 212-5555 10.01. Budapesti Középfokú Tájékozódási Bajnokság: Silvanus Kupa

Részletesebben

KETTŐS KÖNYVVITELT VEZETŐ SZERVEZETEK EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJA

KETTŐS KÖNYVVITELT VEZETŐ SZERVEZETEK EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJA HÓD HONISMERETI TÚRAEGYLET közhasznú szervezet MTE SZENTENDREI OSZTÁLYA H 2000 Szentendre, Halász u. 1. H 2001 Szentendre, Pf. 188. drótposta beckhod@t-online.hu honlap www.hodhte.hu www.kohegyihaz.hu

Részletesebben

Fiatalok a Kultúráért Közhasznú Egyesület

Fiatalok a Kultúráért Közhasznú Egyesület FAKULT Egyesület 2023 Dunabogdány, Hegy u.7. Fiatalok a Kultúráért Közhasznú Egyesület 2008. ÉVI K Ö Z H A S Z N Ú S Á G I J E L E N T É S E 1 Dunabogdány, 2009. május 20. Tóth László FAKULT Egyesület

Részletesebben

III. NEGYEDÉV Családi gyermektábor Helyszín: Vinye ÁPISZ SE BTSSZ Természetvédelmi és Természetismereti Bizottság

III. NEGYEDÉV Családi gyermektábor Helyszín: Vinye ÁPISZ SE BTSSZ Természetvédelmi és Természetismereti Bizottság III. NEGYEDÉV 07.03-08. Természetjáró Gyermekek Országos Találkozója, Természetjáró Diákok Országos Találkozója Helyszín: Pusztamarót TFSZ Információ: www.tfsz.hu 07.06-09. Szlovák turisták nemzetközi

Részletesebben

S Z Ö V E T S É G A L A P E L V E K

S Z Ö V E T S É G A L A P E L V E K A M A G Y A R T E R M É S Z E T B A R Á T S Z Ö V E T S É G O K T A T Á S I K É P Z É S I S Z A B Á L Y Z A TA 1999 2012 I. A L A P E L V E K A szövetség keretében alap-, közép-, és felsőfokú természetjáró

Részletesebben

Magyar Természetjáró Szövetség

Magyar Természetjáró Szövetség Összefoglaló a Magyar Természetjáró Szövetség 2018 évi tevékenységéről TÁBLÁZÁS JAVÍTÁS A 2018-as évben a Bükk-hegységben készült el a táblák javítása, amely összesen 213,4 km turistautat érintett. A nyomvonalak

Részletesebben

Egyszerűsített mérleg az egyszeres könyvvitelt vezető egyéb szervezet részére

Egyszerűsített mérleg az egyszeres könyvvitelt vezető egyéb szervezet részére Adószám: 18690651-1-13 Bejegyző szerv: Pest Megyei Bíróság Regisztrációs szám: 4 Pb 60.408./2000. Pestkörnyéki Kárpát Egyesület 2142 Nagytarcsa, Múzeumkert utca 17/a. Egyszerűsített mérleg az egyszeres

Részletesebben

MTSZ MINŐSÍTÉSI SZABÁLYZAT

MTSZ MINŐSÍTÉSI SZABÁLYZAT MTSZ MINŐSÍTÉSI SZABÁLYZAT 2005 A minősítés célja: a rendszeres sportjellegű természetjárás elismerése, ezáltal ilyen tevékenységre való állandó késztetés. A minősítés feladata: szakáganként, követelményszint

Részletesebben

BUDAPESTI TERMÉSZETBARÁT SPORTSZÖVETSÉG

BUDAPESTI TERMÉSZETBARÁT SPORTSZÖVETSÉG BUDAPESTI TERMÉSZETBARÁT SPORTSZÖVETSÉG 1053. BUDAPEST, CURIA U. 3. TELEFON: 266-5924; FAX: 317-9466 E-mail: btssz@btssz.hu, info@btssz.hu, fotitkar@btssz.hu, web: www.btssz.hu CIB BANK SZÁMLASZÁM: 10700691

Részletesebben

Természetjáró turizmus

Természetjáró turizmus 10. Idegenforgalmi ismeretek Természetjáró turizmus Előadók: Dr. habil Kocsondi József egyetemi tanár, tanszékvezető Tóth Éva tanársegéd Készítette: Tóth Éva, tanársegéd Pannon Egyetem, Georgikon Kar Keszthely

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET. Szt. Márton Ifjúsági és Vizisport Közhasznú Egyesület. 2014. évi Egyszerűsített Éves Beszámolójához

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET. Szt. Márton Ifjúsági és Vizisport Közhasznú Egyesület. 2014. évi Egyszerűsített Éves Beszámolójához KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET a Szt. Márton Ifjúsági és Vizisport Közhasznú Egyesület 2014. évi Egyszerűsített Éves Beszámolójához 1. Számviteli beszámoló 1.1 A számviteli beszámoló bemutatása A számviteli beszámoló

Részletesebben

Készült a szeptember 17-én megtartott elnökségi ülésről

Készült a szeptember 17-én megtartott elnökségi ülésről J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült a 2005. szeptember 17-én megtartott elnökségi ülésről Jelen voltak: Baronek Jenő, dr. Györke Jenő, Simon Péter alelnökök, Nagy Gábor főtitkár Benedek Jenő, Bükiné Törő Ágnes,

Részletesebben

A MTESZ SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI SZERVEZET KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE év

A MTESZ SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI SZERVEZET KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE év A MTESZ SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI SZERVEZET KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE 2011. év Nyíregyháza, 2012.május 18. Losonczi László ügyvezető igazgató 1 AZ MTESZ SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI SZERVEZET KÖZHASZNÚSÁGI

Részletesebben

Egyszerűsített éves beszámoló mérlege a kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezetek részére (4.melléklet)

Egyszerűsített éves beszámoló mérlege a kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezetek részére (4.melléklet) Adószám: 18690651-1-13 Törvényszék: 13 Budapest Környéki Törvényszék Bejegyző határozat száma: 4 PK 60.408/2000/4 Nyilvántartási szám: 13/06/3003 Pestkörnyéki Kárpát Egyesület 2142 Nagytarcsa, Múzeumkert

Részletesebben

Az MTSZ elnökségének beszámolója a Közgyűlésre 2004-2008 (tervezet)

Az MTSZ elnökségének beszámolója a Közgyűlésre 2004-2008 (tervezet) Az MTSZ elnökségének beszámolója a Közgyűlésre 2004-2008 (tervezet) Az elmúlt négy év egyszerre volt az egyik legnehezebb, valamint az egyik legizgalmasabb, reményteljes időszaka a Magyar Természetbarát

Részletesebben

IV. NEGYEDÉV BTSSZ tagszervezeti aktivisták továbbképzése Helyszín: Későbbi kiírás szerint BTSSZ

IV. NEGYEDÉV BTSSZ tagszervezeti aktivisták továbbképzése Helyszín: Későbbi kiírás szerint BTSSZ IV. NEGYEDÉV 10.06. Budapesti Középfokú Tájékozódási Túrabajnokság: Silvanus Kupa Silvanus SE Információ: www.tajbpbajn.x3.hu 10.06. Természetismereti kirándulás Helyszín: Budai-hegység Apáthy-szikla 10.06.

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS Statisztikai számjel 18762756-9133-529-14 HONISMERETI ÉS TERMÉSZETVÉDŐ KÖZHASZNÚ EGYESÜLET 8716 MESZTEGNYŐ LADI JÁNOS U. 55. KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2011. ÉV MESZTEGNYŐ, 2012-02-18 TÁRSADALMI SZERVEZET

Részletesebben

II. NEGYEDÉV Természetjáró Alapismereti Gyakorló túra 1 Helyszín: Budai-hegység BTSSZ TUTI Információ: Buzás Károly 06 (20)

II. NEGYEDÉV Természetjáró Alapismereti Gyakorló túra 1 Helyszín: Budai-hegység BTSSZ TUTI Információ: Buzás Károly 06 (20) II. NEGYEDÉV 04.01. Természetjáró Alapismereti Gyakorló túra 1 Helyszín: Budai-hegység TUTI Információ: Buzás Károly 06 (20) 477-6467 04.01. Medvehagyma túra Helyszín: Gerecse-hegység Várpalota Gyalogtúra

Részletesebben

Programok, rendezvények

Programok, rendezvények Programok, rendezvények I. NEGYEDÉV 01.01. Újévi túra Helyszín: Normafa 01.10. Természetismereti kirándulás Helyszín: Tabáni tanösvény Gellérthegyi séta Természetvédelmi és Természetismereti Bizottság

Részletesebben

Teljesítménytúra = honismeret és sport?

Teljesítménytúra = honismeret és sport? Teljesítménytúra = honismeret és sport? V. Magyar Tájökológiai Konferencia Lassú turizmus Szekció 2012. augusztus 30. szeptember 1. Dr. Csemez Attila Magyar Veronika Tájépítészeti Kar, Tájtervezési és

Részletesebben

A KÉKES TURISTA EGYESÜLET 2007. ÉVI KÖZHASZNÚ BESZÁMOLÓJA

A KÉKES TURISTA EGYESÜLET 2007. ÉVI KÖZHASZNÚ BESZÁMOLÓJA Kolping Ház 3200 Gyöngyös, Török Ignác utca 1. A KÉKES TURISTA EGYESÜLET 2007. ÉVI KÖZHASZNÚ BESZÁMOLÓJA Taglétszámunk 2007-ben 126-ról 129 fıre nıtt, ezzel továbbra is Heves megye legnépesebb és legaktívabb

Részletesebben

A Pécsi Túrakerékpáros és Környezetvédő Klub Közhasznúsági jelentése a 2014. évről

A Pécsi Túrakerékpáros és Környezetvédő Klub Közhasznúsági jelentése a 2014. évről A Pécsi Túrakerékpáros és Környezetvédő Klub Közhasznúsági jelentése a 2014. évről Pécs, 2015. február 24. Arató Csongor elnök 1 A Pécsi Túrakerékpáros és Környezetvédő Klub Közhasznúsági jelentése a 2014.

Részletesebben

A XIII. kerületi Természetbarát Bizottság és a működési területéhez tartozó Természetbarát Szakosztályok 2005. évi tevékenységéről.

A XIII. kerületi Természetbarát Bizottság és a működési területéhez tartozó Természetbarát Szakosztályok 2005. évi tevékenységéről. A XIII. kerületi Természetbarát Bizottság és a működési területéhez tartozó Természetbarát Szakosztályok 2005. évi tevékenységéről. Köszöntöm a Sporttársnőket, Sporttársakat, és nem utolsó sorban kedves

Részletesebben

A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete

A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete Törvényszék: Tárgyév: 01 Fővárosi Törvényszék 2 0 1 5 2016.05.31 10:23:43 Szervezet székhelye: Irányítószám: 1 1 9 2 Település: Budapest Közterület neve: Hungária Közterület jellege: út Házszám: 36. Lépcsőház:

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés 2005.

Közhasznúsági jelentés 2005. Adószám: 18100277-2-41 Bejegyző szerv: Fővárosi Bíróság Regisztrációs 16. Pk. 61. 156/1999/4. szám: MAGYAR ELEKTRONIKUS KÖNYVTÁR 1827. BUDAPEST, BUDAVÁRI PALOTA F. ÉPÜLET Közhasznúsági jelentés 2005. Fordulónap:

Részletesebben

MTSZ Elnökségi ülés, Főtitkári beszámoló

MTSZ Elnökségi ülés, Főtitkári beszámoló Főtitkári beszámoló a 2005. június 13. és a 2005. szeptember 4. közötti időszakról Belső kapcsolatok Elnöki együttműködés Elnökúrral folytatott konzultációk sora a nyári időszakban sem szünetelt. Egyeztetéseket

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés 2007.

Közhasznúsági jelentés 2007. Adószám: 18100277-2-41 Bejegyző szerv: Fővárosi Bíróság Regisztrációs szám: 16Pk61156/ MAGYAR ELEKTRONIKUS KÖNYVTÁR 1827 BUDAPEST, BUDAVÁRI PALOTA utca F. 2007. Fordulónap: 2007. december 31. Beszámolási

Részletesebben

IV. NEGYEDÉV. 10.11. Budapesti Középfokú Tájékozódási Bajnokság: Mindenszentek vetélkedô. Gémes TE Információ: www.tajbpbajn.fw.hu

IV. NEGYEDÉV. 10.11. Budapesti Középfokú Tájékozódási Bajnokság: Mindenszentek vetélkedô. Gémes TE Információ: www.tajbpbajn.fw.hu IV. NEGYEDÉV 10.03-04. Lombhullató túra Helyszín: Szentendrei Duna Vízitúra Bizottsága Információ: Kis János 06 (20) 989-0384, kis.janos@chello.hu 10.04. Budapesti Középfokú Tájékozódási Bajnokság: Silvanus

Részletesebben

TURISTA EGYESÜLET 2014/2

TURISTA EGYESÜLET 2014/2 HEGYEK VÁNDORAI TURISTA EGYESÜLET 2014/2 Berda József Barangolókhoz Ha dühödten zuhog az égi csapadék, még akkor is megyünk! Már várnak a hegyek. Boldog barangolók, hajrá a szabadba! Olyan legyen kedvünk,

Részletesebben

Szakmai beszámoló a Budapesti Természetbarát Sportszövetség 2014. évi tevékenységéről

Szakmai beszámoló a Budapesti Természetbarát Sportszövetség 2014. évi tevékenységéről Szakmai beszámoló a Budapesti Természetbarát Sportszövetség 2014. évi tevékenységéről Működés: Szövetségünk 2014-ben a következő feltételekkel kezdte működését: A Fővárosi Önkormányzat a Sportszékházban

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés 2005.

Közhasznúsági jelentés 2005. Adószám: 18367193-1-03 Bejegyző szerv: Bács-Kiskun Megyei Bíróság Kecskemét Regisztrációs szám: Pk.60.060/2005/3. Motoros Könnyű Sportrepülő Szövetség 6035 Ballószög, II. körzet 35. 2005. Fordulónap: 2005.

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2003.

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2003. Adószám: 18689156-1-13 Bejegyző szerv: PEST MEGYEI BÍRÓSÁG Regisztrációs szám: 1100 SZENTJÁNOSBOGÁR KÖZHASZNÚ EGYESÜLET 2099. Dobogókő, Fény utca 1. KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2003. Fordulónap: 2003. december

Részletesebben

Közhasznúsági melléklet 2017.

Közhasznúsági melléklet 2017. Adószám: 19623317-1-42 Törvényszék: 01 Fővárosi Törvényszék Bejegyző határozat száma: 01 PK 60278 /1989/29 Nyilvántartási szám: 01/03/278 1085 Budapest, Gyulai Pál utca 2 2017. Budapest, 2018. április

Részletesebben

A KÉKES TURISTA EGYESÜLET ÉVI KÖZHASZNÚ BESZÁMOLÓJA

A KÉKES TURISTA EGYESÜLET ÉVI KÖZHASZNÚ BESZÁMOLÓJA Kolping Ház 3200 Gyöngyös, Török Ignác utca 1. A KÉKES TURISTA EGYESÜLET 2008. ÉVI KÖZHASZNÚ BESZÁMOLÓJA Taglétszámunk 2008-ban 122 fı volt, ezzel továbbra is Heves megye legnépesebb és legaktívabb természetbarát

Részletesebben

Programok, rendezvények

Programok, rendezvények Programok, rendezvények I. NEGYEDÉV 01.01. Újévi túra Helyszín: Normafa 01.05. Újévköszöntő túra Helyszín: Szépvölgy Árpád-kilátó Természetvédelmi és Természetismereti Bizottság Információ: Telek György

Részletesebben

A FÜVÉSZKERTÉRT ALAPÍTVÁNY

A FÜVÉSZKERTÉRT ALAPÍTVÁNY A FÜVÉSZKERTÉRT ALAPÍTVÁNY Kiegészítő melléklet 2012 Budapest, 2013. március 14. 2 A szervezet alapadatai: 1. elnevezés: A Füvészkertért Alapítvány 2. képviselő: Dr. Isépy István 3. székhely: 1083 Budapest,

Részletesebben

TURISTA EGYESÜLET 2015/1

TURISTA EGYESÜLET 2015/1 HEGYEK VÁNDORAI TURISTA EGYESÜLET 2015/1 Berda József Barangolókhoz Ha dühödten zuhog az égi csapadék, még akkor is megyünk! Már várnak a hegyek. Boldog barangolók, hajrá a szabadba! Olyan legyen kedvünk,

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET. Szt. Márton Ifjúsági és Vízisport Egyesület évi Egyszerűsített Éves Beszámolójához

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET. Szt. Márton Ifjúsági és Vízisport Egyesület évi Egyszerűsített Éves Beszámolójához KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET a Szt. Márton Ifjúsági és Vízisport Egyesület 2015. évi Egyszerűsített Éves Beszámolójához 1. Számviteli beszámoló 1.1 A számviteli beszámoló bemutatása A számviteli beszámoló mérlegből,

Részletesebben

Z M N E KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2010. ÉVRÕL

Z M N E KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2010. ÉVRÕL Z M N E KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2010. ÉVRÕL A közhasznú társaságokra vonatkozó törvényi szabályozások rendelkezéseinek megfelelõen, a Honvéd Zrínyi Sportegyesület elnöksége - a társadalmi szervezet alapszabályával

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés 2009.

Közhasznúsági jelentés 2009. Adószám: 18259089-1-43 Bejegyző szerv: Fővárosi Bíróság Regisztrációs szám: 12215. Hallássérültek Identitásáért Egyesület 1222 Budapest, Zentai utca 22. A. Közhasznúsági jelentés 2009. Fordulónap: 2009.

Részletesebben

A Szigethalmi TE szakmai beszámolója a 2007-es évről

A Szigethalmi TE szakmai beszámolója a 2007-es évről A Szigethalmi TE szakmai beszámolója a 2007-es évről Egyesületünk sikerekben gazdag évet zárt, amelyben aktíváink áldozatos munkáján kívül nagy szerepe volt annak a széleskörű szakmai elismertségnek, melyet

Részletesebben

Programok, rendezvények

Programok, rendezvények Programok, rendezvények I. NEGYEDÉV 01.01. Újévköszöntő túra a bécsi koncert után Helyszín: Normafa Találkozó: 9.45 órakor Széll Kálmán tér, METRO belső csarnoka 01.05. Sítúra-/nosztalgia/ Sífutás, Újévköszöntő

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés 2006.

Közhasznúsági jelentés 2006. Adószám: 18100277-2-41 Bejegyző szerv: Fővárosi Bíróság Regisztrációs szám: 16Pk61156/ MAGYAR ELEKTRONIKUS KÖNYVTÁR 1827. BUDAPEST, BUDAVÁRI PALOTA F. ÉPÜLET Közhasznúsági jelentés 2006. Fordulónap: 2006.

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés 2003. évről

Közhasznúsági jelentés 2003. évről Közhasznúsági jelentés 2003. évről LENA Leányvári Nagycsaládosok Egyesülete 2518. Leányvár, Kálvária utca 69. Adószám: 18613425-1-11 Közhasznúsági fokozat: közhasznú szervezet Közhasznúsági bejegyzés száma:

Részletesebben

TÜRRÖS DIÁKSPORT EGYESÜLET KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS ÉV

TÜRRÖS DIÁKSPORT EGYESÜLET KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS ÉV TÜRRÖS DIÁKSPORT EGYESÜLET KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2012. ÉV Szöveges beszámoló a Türrös Diáksport Egyesület közhasznú tevékenységéről A tárgyévben a tagok tagdíj befizetéséből 132 EFt bevétele származott

Részletesebben

Fertő tavi vitorlás Szövetség 9400 Sopron, Ferenczy J. u. 2.

Fertő tavi vitorlás Szövetség 9400 Sopron, Ferenczy J. u. 2. Fertő tavi vitorlás Szövetség 9400 Sopron, Ferenczy J. u. 2. 2010. évi Közhasznúsági jelentése Sopron, 2011. május 6. Ifj. Schneider István elnök 1 A Fertő tavi Vitorlás Szövetség közhasznúsági jelentése

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2007.

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2007. Adószám: 18689156-1-13 Bejegyző szerv: PEST MEGYEI BÍRÓSÁG Regisztrációs szám: 60086/2000/3 SZENTJÁNOSBOGÁR KÖZHASZNÚ EGYESÜLET 1085 Budapest, Horánszky utca 20. KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2007. Fordulónap:

Részletesebben

A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete

A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete Törvényszék: Tárgyév: 17 Szekszárdi Törvényszék 2 0 1 4 2015.05.29 14:46:09 Szervezet neve: DOBOGÓ Természetjáró és Hegymászó Egyesület Szervezet székhelye: Irányítószám: 7 1 5 0 Település: Bonyhád Közterület

Részletesebben

A GÖRÖG KULTÚRÁÉRT ALAPÍTVÁNY 1142 Budapest, Dorozsmai u. 45. Adószám: 18172564 KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2008. ÉV. Tartalma:

A GÖRÖG KULTÚRÁÉRT ALAPÍTVÁNY 1142 Budapest, Dorozsmai u. 45. Adószám: 18172564 KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2008. ÉV. Tartalma: KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2008. ÉV Tartalma: Számviteli beszámoló (mérleg, eredmény kimutatás) A vagyon felhasználásával kapcsolatos kimutatás Célszerinti kifizetések kimutatása Támogatások kimutatása A közhasznúsági

Részletesebben

CSALÁDI SZOLGÁLATOK LIGÁJA ALAPÍTVÁNY

CSALÁDI SZOLGÁLATOK LIGÁJA ALAPÍTVÁNY CSALÁDI SZOLGÁLATOK LIGÁJA ALAPÍTVÁNY 2011. évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE Budapest, 2012. január 31. 1. Számviteli beszámoló A Családi Szolgálatok Ligája Alapítványt 1992-ben alapított közhasznú szervezet

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2011. ÉV

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2011. ÉV KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2011. ÉV BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG [Ide írhatja a szöveget] 1. SZÁMVITELI BESZÁMOLÓ A B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség kettős könyvvitelt vezető

Részletesebben

Pénzügyi beszámoló 2013

Pénzügyi beszámoló 2013 Adószám: 18336999-1-43 Cégbíróság: Fővárosi Törvényszék Bejegyzési szám: 14.Pk.60.384/2012/3. Nyilvántartási szám: 11.662. 1119 Budapest, Fehérvári út 109. III/11. 2013 Fordulónap: 2013. december 31. Beszámolási

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés 2011.

Közhasznúsági jelentés 2011. Adószám: 18693599-1-13 Bejegyző szerv: Fővárosi Bíróság Regisztrációs szám: TE 3210 Újhartyáni Ifjúsági Sportegyesület 2367 Újhartyán, Fõ utca 21. 2011. Fordulónap: 2011. december 31. Beszámolási időszak:

Részletesebben

TÜRRÖS DIÁKSPORT EGYESÜLET

TÜRRÖS DIÁKSPORT EGYESÜLET TÜRRÖS DIÁKSPORT EGYESÜLET 2013. ÉV Türrös Diáksport Egyesület 6500 Baja, Bácska tér 1. Adószám: 19550170-1-03 KSH szám: 19550170-9133-529-03 Cégjegyzékszám: 60021/2007/4. Elnök: 6500 Baja, Holló u. 1/c

Részletesebben

Készült a 2007. szeptember 22-én megtartott elnökségi ülésről, Dobogókőn

Készült a 2007. szeptember 22-én megtartott elnökségi ülésről, Dobogókőn J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült a 2007. szeptember 22-én megtartott elnökségi ülésről, Dobogókőn A 2007. szeptember 15-ére meghirdetett elnökségi ülést az előrejelzések alapján határozatképtelenség miatt

Részletesebben

Elnökségi Ülés 2011. december 14.

Elnökségi Ülés 2011. december 14. 1 Elnökségi Ülés 2011. december 14. Jelen vannak: Napirendi pontok: Jelenléti ív szerint 1) 2011.10.04-i elnökségi ülés határozatainak áttekintése. 2) Beszámoló a Magyar Természetbarát Szövetség legutóbbi

Részletesebben

A Lovas Jövőjéért Egyesület. Közhasznúsági jelentése évi működéséről

A Lovas Jövőjéért Egyesület. Közhasznúsági jelentése évi működéséről Lovas Jövőjéért Egyesület Lovas, Fő u. 8. KSH azonosító: 721338 Jogállás: közhasznú Bírósági bejegyzés száma: 60.067/2009/5. A Lovas Jövőjéért Egyesület Közhasznúsági jelentése 2011. évi működéséről Tartalma:

Részletesebben

2013. Szeged, 2014.május 13.

2013. Szeged, 2014.május 13. Soroptimist Club Szeged Közhasznúsági beszámoló 2013. Szeged, 2014.május 13. A szervezet alapadatai: eve: Soroptimist Club Szeged Képviselő: Baranyi Irén Székhely/ Levelezési cím: 6721 Szeged, Pusztaszeri

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Az elnökség egyhangú szavazással elfogadta az előző elnökségi ülés határozatai végrehajtásának áttekintését.

Jegyzőkönyv. Az elnökség egyhangú szavazással elfogadta az előző elnökségi ülés határozatai végrehajtásának áttekintését. Jegyzőkönyv Készült a B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség elnökségi ülésén 2014. november 11.-én a Teleki Tehetséggondozó Kollégium hivatalos helyiségében. Jelen voltak: a mellékelt jelenléti ív szerint

Részletesebben

BUDAPESTI SZABADIDŐSPORT SZÖVETSÉG BESZÁMOLÓ A 2011. ÉVI KÖZHASZNÚ TEVÉKENYSÉGRŐL A Fővárosi Bíróság 2913 sorszám alatt nyilvántartásba vette a Szövetségünk (határozatszám: 14 Pk.61.031/13) 1998. január

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés 2013 évről

Közhasznúsági jelentés 2013 évről 1 Közhasznúsági jelentés 2013 évről A Magyar Vitorlázórepülő Szövetség a Magyar Repülő Szövetség vitorlázórepülő szakági szervezeteként működő közhasznú társaság, mely tevékenységét a hatályos jogszabályok

Részletesebben

Az érdeklődő emberek az egész országból

Az érdeklődő emberek az egész országból Oldal: 2 1. Tárgyévben végzett alapcél szerinti tevékenységek bemutatása A GreenDependent Egyesület aktív tagja több civil kezdeményezésnek és fórumoknak, folyamatos tevékenységei révén terjeszti és népszerűsíti

Részletesebben

IV. NEGYEDÉV. 10.11. Budapesti Középfokú Tájékozódási Bajnokság: Mátra Kupa. Heves megyei TbSZ Információ: www.tajbpbajn.fw.hu

IV. NEGYEDÉV. 10.11. Budapesti Középfokú Tájékozódási Bajnokság: Mátra Kupa. Heves megyei TbSZ Információ: www.tajbpbajn.fw.hu IV. NEGYEDÉV 10.03-05. Túra a Ausztriába Helyszín: Ausztria Váci Síiskola SE Ferihegyi Természetjáró Szakosztály Információ: Keszte Zsuzsa 06 (30) 272-2762 Takács Sándor, Kustra Attila, www.brtsz.hu 10.05.

Részletesebben

Szakosztályi szabályzatok

Szakosztályi szabályzatok 1. számú melléklet Szakosztályi szabályzatok 1.) MTB Szakosztály: 1.1.) A szakosztály céljai és feladatai: - versenyeken való minél sikeresebb szereplés, - színvonalas versenyek szervezése, - utánpótlás

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. A Jász- Nagykun- Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség 2013. évi költségvetési gazdálkodásának alakulásáról

BESZÁMOLÓ. A Jász- Nagykun- Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség 2013. évi költségvetési gazdálkodásának alakulásáról BESZÁMOLÓ A Jász- Nagykun- Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség 2013. évi költségvetési gazdálkodásának alakulásáról 1. A 2013. évben kapott költségvetési támogatás felhasználása A Szövetség 2013.

Részletesebben

TEATRO SURREAL KÖZHASZNÚ EGYESÜLET 2011. ÉVI KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE

TEATRO SURREAL KÖZHASZNÚ EGYESÜLET 2011. ÉVI KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE TEATRO SURREAL KÖZHASZNÚ EGYESÜLET 2011. ÉVI KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE 1 Tartalomjegyzék I. AZ EGYESÜLET KÖZHASZNÚ TEVÉKENYSÉGÉNEK BEMUTATÁSA II. KIMUTATÁS A 2011. ÉVBEN FELMERÜLT KÖLTSÉGEKRŐL (ADATOK EZER

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés 2010.

Közhasznúsági jelentés 2010. Adószám: 18560293-1-09 Bejegyző szerv: Hajdú-Bihar Megyei Bíróság Regisztrációs 2053 szám: 4025 Debrecen, Barna u. 2. fsz./1. Közhasznúsági jelentés 2010. Fordulónap: 2010. december 31. Beszámolási időszak:

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés 2011

Közhasznúsági jelentés 2011 Adószám: 18669897-1-13 Bejegyző szerv: Pest Megyei Bíróság Regisztrációs szám: 2.PK.60.380/1995 2212 Csévharaszt, Kossuth Lajos utca 120 2011 Fordulónap: 2011. december 31. Beszámolási időszak: 2011. január

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés 2009.

Közhasznúsági jelentés 2009. Adószám: 18997659-1-09 Bejegyző szerv: Hajdú-Bihar Megyei Bíróság Regisztrációs Pk. 60173/2007/4/I., 2007.12.14. szám: 4028, Debrecen, Damjanich u. 23. 2/9. 2009. Fordulónap: 2009. december 31. Beszámolási

Részletesebben

TanÖsvény Természetjárásért Egyesület 7100 Szekszárd Szent István tér 10.

TanÖsvény Természetjárásért Egyesület 7100 Szekszárd Szent István tér 10. TanÖsvény Természetjárásért Egyesület 7100 Szekszárd Szent István tér 10. 18851760-9240-521-17 2006. évi Közhasznúsági jelentés Kelt: Szekszárd, 2007. május 05. Berlinger Anita elnök A TanÖsvény Természetjárásért

Részletesebben

Magyar Lábtoll-labda Szövetség 5052 Újszász, Kossuth L. u. 13. 2008. évi Közhasznúsági jelentése

Magyar Lábtoll-labda Szövetség 5052 Újszász, Kossuth L. u. 13. 2008. évi Közhasznúsági jelentése Magyar Lábtoll-labda Szövetség 5052 Újszász, Kossuth L. u. 13. 2008. évi Közhasznúsági jelentése Újszász, 2009. március 10. Főtitkár 1. SZÁMVITELI BESZÁMOLÓ A Magyar Lábtoll-labda Szövetség 2008. évben

Részletesebben