Típusszekrény hígtrágyagépek villamosításhoz.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Típusszekrény hígtrágyagépek villamosításhoz."

Átírás

1 Cégünk gyártmánya a hígtrágyagépek áramellátását és vezérlését végző villamos kapcsolószekrény. Vállalásunk tárgya az ismertetőben leírt szekrény és tartozékainak gyártása, az első feszültségre kapcsolás, beszabályozás, kezelők oktatása, garanciális kötelezettség. A telepítést, kábelezést és egyéb villamos munkákat más vállalkozás végzi. Az objektum áramellátása legtöbbször földkábellel történik. A földkábel fogadására egy szekrényt kell telepíteni a megközelítési útvonalon (a fotón nem látszik, a vas lépcsővel párhuzamos beton falon van). A szekrényben a hálózati végpont tartozékai: késes szakaszolóbiztosító és a védővezető csatlakoztatását megoldó nullasin. A hálózati végponton a nulla-vezetőt földelni kell. A hálózati végpont és a villamos kapcsolószekrény közti kábel 5-eres (fázis+nulla+védővezető). A betonfal túlsó, védett oldalán legyen a kábelcsatorna, csak rajztechnikai okok miatt van így ábrázolva. A villamos kapcsolószekrényt a konténerbe, a bejárati ajtó mellé célszerű telepíteni úgy, hogy a felső éle 80cm magasan legyen.

2 <<<< Adatrádió >>>> Műs zakvezető iroda Pulzár rias ztólám pa. Szeparátor Gyűjtőtároló: Előtároló: Konténer: Szürkevíztároló: Szárazanyagtároló: -átem elős zivattyú -s zintvezérlés, -előre/hátra forgás -s zeparátor -térvilágítás. engedélyezés. -keverés, -vagy vibrátor, engedélyezés. -hígtrágya átem elés -fűtés, világítás. Hígtrágya típusszekrényünk a fenti séma kiszolgálására alkalmas. Gyűjtőtárolóba gravitációsan érkezik az anyag az istállók lagúnáiból. Ha kedvezőek a helyi körülmények, akkor nincs rá szükség. Ha a terepviszonyok és a távolság miatt nem lehet megoldani egy lépésben a feladatot, akkor önálló egységként kell kezelni a villamosítását is, de gondoskodni kell arról, hogy ne tölthesse túl az előtárolót. Kapcsolószekrényünk tartalmaz egy engedélyező kontaktust, amivel üzemszünetre kényszeríthető a gyűjtőtároló szivattyúja, ha megtelt az előtároló. Előtároló fogadja a feldolgozandó hígtrágyát. -Szintvezérlése jellemző magasságokban elhelyezett -db úszókapcsolóval van megoldva. Alsó() és felső() úszókapcsolók a folyamat Ki/Be kapcsolását végzik. Fölöttük van egy vészszint() jelző, ami a riasztást aktiválja, és tiltást ad a gyűjtőtároló szivattyújára (ha van ilyen). Az úszókapcsolós megoldás figyelmet és karbantartást igényel, alternatívaként talpnyomásmérőt kínálunk. A szennyvízkezelésnél általánosan használt jeladó egy alul nyitott védőcsőben van. A vezérlőmodul három markert telepít a nyomástávadó jelére. A három jellemző szintet a vezérlőmodul menüjében lehet állítani. A talpnyomás-mérő nem része az alapfelszereltségnek! -Keverőgép (típusszekrényünkben 5,5kW YD indítással) mozgásban tartja a hígtrágyát. A szeparálás megkezdése előtt beállítható ideig előkever, majd folyamatosan kever, amíg dolgozik a szivattyú és a szeparátor. Választható szakaszos keverés, amiben üzemszünet alatt is kever/pihen. -Átemelőszivattyú (típusszekrényünkben 5,5kW YD indítással) a szeparátorra termeli a korábban homogenizált anyagot. Fogadja a szeparátor kimenetére telepített dugófigyelő szenzor jelét és leáll akkor, ha kimosódik a dugó.

3 Konténer egy védett hely a szeparátor és a kapcsolószekrény számára. -Fűtése és világítása a szekrényből megoldható. -A kapcsolószekrényt az ajtó közelébe célszerű telepíteni úgy, hogy felső éle 80cm magasan legyen. Ez fontos, mert a szekrény ajtaján kémlelőnyílások vannak és jó, ha azok az átlagember szemmagasságában vannak. -Az alapfelszereltségű típusszekrény db 5,5kW-os szeparátor működtetésére alkalmas. A szeparátor lehet irányváltós vagy vibrátoros. Megrendeléskor jelezni kell, hogy melyik változatot gyártsuk! -Pulzár (villanó-fényes) riasztólámpát messziről is jól látható helyre kell telepíteni. -Kapcsolószekrényünk bővíthető egy diszpécser modullal, ami a műszakvezető irodájába viszi a jeleket. Jelkábel nem szükséges hozzá, adatrádióval működik. A diszpécsermodul és az adatrádió nem része az alapfelszereltségnek! Szürkevíz-tároló a szeparátorból távozó folyadékot tárolja, további felhasználásig. Ha a szeparátor közelében van, és mérete olyan, hogy megtelhet, akkor gondoskodni kell tiltásról. A szekrénynek van olyan bemenete, ami fogadni tudja a szürkevíz-tároló megtelt jelet. Ez lehet egy úszókapcsoló, ami üzemszünetet kényszerít a szeparátorra. Szárazanyag-tároló ahol gépi rakodás számára célszerű térvilágítást létesíteni. A kapcsolószekrény világítás kimenetéről néhány reflektor áramellátása megoldható. Hígtrágyakezelő típusszekrény: A szekrényben a működéshez szükséges vezérlés, erőátvitel, kábelcsatlakozás eszközei vannak. Tűzvédelmi főkapcsolóval leválasztható a hálózatról. Belső világítás és 0V-0A dugaszolóalj segíti a szervizmunkát. A felső szinten vannak a vezérlőmodulok. A felügyelt gépeket védik, működési paramétereket jelenítik meg. Az ajtón kémlelőablakok vannak a kijelzők magasságában. Az LCD - k magyarul jelzik ki az információkat, háttérvilágítósak, sötétben is láthatók. A középső szinten a gépek zárlatvédelme, túláramvédelme és a mágneskapcsolók vannak. Az alsó szinten a sorkapcsok és a tömszelencék vannak. Sorkapocstérkép és kábellista lentebb. Az ajtón jelzőfények és üzemmód kapcsolók vannak. Minden géphez háromállású üzemmód kapcsoló tartozik a szokásos Aut. - Ki - Be kapcsolási lehetőséggel. A kapcsolók fölött zöld fény jelzi, ha dolgozik a gép. A működés zavarait a fényriasztó kimenetre kötött pulzár villogó jelzi.

4 Kémlelőablakok: A vezérlőmodulok magasságában vannak, az ajtó kinyitása nélkül láthatók a modulok üzenetei. Vezérlő jelzőlámpája: Keverő jelzőlámpája: Szivattyú jelzőlámpája: Szeparátor lámpái: Normál esetben folyamatos piros fénnyel világít, a vezérlőfeszültség meglétét jelzi. Zölden világít, ha a keverőmotor delta mágneskapcsolója meghúzott. Zölden világít, ha a szivattyúmotor delta kapcsolója meghúzott. A bal oldali lámpa világít, ha a szeparátor előre forog. A jobb oldali lámpa világít, ha a szeparátor hátra forog. Vezérlés kapcsoló: Háromállású kapcsoló, a vezérlést és a riasztást lehet kezelni vele. Normál esetben középállásban legyen. Üzemzavar esetén villogni kezd a pulzár riasztólámpa és/vagy a hangriasztás. Ha a kezelő tudomásul vette a zavart, a hangriasztást kikapcsolhatja a kapcsoló Hangriasztás KI helyzetével. Hibatörlés funkció: Ha a vezérlés kapcsolót néhány másodpercre Hibatörlés állásba kapcsolja, megszűnik a modulok áramellátása, kialszik a piros fény. Újra középállásba kapcsolás után mindenki tiszta lappal indul. Megeshet, hogy időközben megszűnt a zavar, a gépek rendben dolgoznak. Ha nem szűnt meg, akkor az Ön jelenlétében újra megtalálja, leáll és megint riaszt. A zavarelhárításhoz hívjon szakembert, első kőrben villanyszerelőt. Keverő kapcsoló: Szivattyú kapcsoló: Szeparátor kapcsoló: Szeparátor gomb: Háromállású kapcsoló, Aut. - Ki - Be funkciókkal, a keverőmotort kezeli. Normál esetben Aut. állásban legyen. Háromállású kapcsoló, Aut. - Ki - Be funkciókkal, a szivattyúmotort kezeli. Normál esetben Aut. állásban legyen. Háromállású kapcsoló, Aut. - Ki - Kézi funkciókkal, a szeparátort kezeli. Normál esetben Aut. állásban legyen. Kézi üzemmódban előre forog a motor. Ha megnyomja és nyomva tartja a gombot, hátra forog. Takarításnál, dugulásnál célszerű használni.

5 5 Hígtrágya típusszekrény sorkapcs térképe (irányváltós szeparátor). Fényriasztó 5 x 0 Betáp 9 x 0 EPH x 0.75 R fázis Nulla 7 Nulla 6 Fázis 5 T fázis x x.5 x x x x x.5 S fázis 6 Földzárlat teszt 5 Termisztor Közös Olajszonda 9 0 V W 7 8 W U V 5 U Záró kontaktust ad, ha van hely a tárolóban. Földzárlat teszt Keverő.kábel Keverő szenzorai Szivattyú.kábel Szivattyú.kábel Szeparátor dugófigyelő Szivattyú termisztor Szeparátor motor Szeparátor termisztor Szeparátorház fűtés Szeparátorház világítás W 0 U V W V U 9 0 U V W 8 7 Hibára zár Termisztor Termisztor Fázis Nulla Fázis Nulla 8 5 Felső 5 Középső 5 5 Alsó F E Kábel neve. Kábel méret. N Kábelér neve. Dug.alj 5 x.5 Közös Záró kontaktus felfüggeszti az ürítést Sk méret Előároló vízszintjelzés db úszókapcsoló Sk színe Kábelsorszám Előtároló tele! Töltéstiltás. Tömszelence x Keverő.kábel Szürkevíztároló tele! Úszókapcsoló 7 58

6 Szintjelző készlet. A beton medence oldalfalára rögzített szerkezet úszókapcsolókat tart. Követelmény, hogy ne sodorja el az áramló hígtrágya, legyen könnyen kiszerelhető, mert időnként meg kell szabadulni a felrakódott hordaléktól. A függőleges csőre kell kötni az úszókapcsolókat. A felszínen úszó hordalék és az áramlás miatt legalább 0cm-es távolságban legyenek a kötések. Fontos, hogy az úszókapcsolók szabadon mozoghassanak, de nagy sem lehet a mozgásterük, mert feltekeredhetnek, vagy az áramlás miatt a falnak csapódhatnak. Bevált az a rögzítés, ahol az úszókapcsoló fölött 5cm-rel van a kábel a csőhöz kötve.. / -os horganyzott vascső, a szükséges hosszra vágva. Hosszmérete miatt nehezen szállítható, nem része a készletnek.. A távtartóban rögzíti a csövet.. Távtartó. A medence felső pereméhez közel db dűbellel lehet rögzíteni.. Rozsdamentes csapszeg. 0Mm-es fúróval fúrják át a csövet a megfelelő helyen. A furatba illeszthető a csapszeg. Ez tartja helyén a csövet. 5. Tartókengyel, db dübellel lehet az oldalfalra rögzíteni. Felső élén kiképzett fészekbe illeszthető a csapszeg, ez tartja a megfelelő magasságban a csövet 6. Úszókapcsoló. A vészszintet() jelzi. Ha úszik, akkor aktiválódik a riasztás és letiltja a szivattyút, ami ide tölti a gyűjtőtároló anyagát (ha van ilyen szivattyú). 7. Úszókapcsoló. Indítja a szeparálást, ha eddig emelkedett az anyag. 8. Úszókapcsoló. Leállítja a szeparálást, ha ez alá csökkent az anyag. A telepítésnél figyelni kell erre a szintre, mert összefügg a keverőgéppel. A keverő csak akkor működik jól, ha a lapátkerék teljesen vízben van, különben rázkódik és a motorárama is lecsökken. Az alsó() úszókapcsolónak akkor kell leállítania a működést, mielőtt a motorvédelem beavatkozik. Mindhárom kapcsolónak az úszva záró kontaktusát használják. A kábelnek ez a barna és a fekete ere, a et nem kell bekötni. A három úszókapcsoló kábelét egy kötődobozban lehet a földkábellel összekötni. Fontos, hogy beázásveszély miatt a kötődobozt úgy szereljék, hogy a tömszelencék alul legyenek. A kötődoboz része a szintjelző készletnek.

7 Vezérlésről, védelemről általában: Négy elektronikus modul van az alapfelszereltségű típusszekrényben (felső sor). Balról jobbra: Vezérlő(eszközcím=0); Keverő(eszközcím=); Szivattyú(eszközcím=); Szeparátor(eszközcím=) A vezérlő és a motorok moduljai adatkábellel vannak összekötve. A vezérlő a főnök, a másik három a beosztott (master/slave system). A vezérlő néhány másodpercenként rákérdez mindegyik gépre és az úszókapcsolókra. A válaszokból eldönti, hogy mi legyen és parancsot küld az alárendeltjeinek. A működés feltétele, hogy minden modul Aut. üzemmódban legyen. Ha kiemelnek egyet a sorból, az lehetetlenné teszi a csapatmunkát, a többiek is leállnak. Lehet kézi vezérléssel is dolgozni, de akkor mindegyik gépet a kezelőnek kell felügyelni és Ki-Be kapcsolni. Medencetakarításkor szükség lehet arra, hogy a vezérlő és a gépek kapcsolata megmaradjon, de a vízszintektől függetlenül gépcsoportként működjenek. Ilyenkor a gépek üzemmódkapcsolói Aut. -ban, a vezérlő üzemmódkapcsolója Be állásban legyen. Normál esetben Aut. üzemmódban a vízszintek vezérlik a folyamatot, Ki állásban nincs szeparálás akkor sem, ha a vízszint már akarná. Be állásban dolgoztatja a gépeket. Ilyenkor figyelni kell, mert nem hallgat a vízszintérzékelőkre. Normál esetben minden modul üzemmódkapcsolója Aut. állásban legyen! 7

8 A modulokról egyenként: Vezérlőmodul: Elektronikus eszköz, soros adatkábelen begyűjti a vízszint és a gépek adatait, vezérli a gépcsoportot. Kezeli a riasztást. A működéssel kapcsolatos információkat magyar nyelven megjeleníti egy LCD kijelzőn. A kijelző felső sorában (0;;; bontásban) a medence vízszintje látható. Az alsó sorban az előkeverési idő és a három gép működéséről szóló üzenet látható. A szeparálást a vízszint vezérli. Vízszint = -nél indul, vízszint = 0 -nál leáll. Előkeveréssel kezdődik a folyamat, ilyenkor csak a keverő dolgozik. Az előkeverési idő múlását látni lehet az alsó sorban. Ha vége a visszaszámlálásnak, indul a szivattyú és a szeparátor. Az előkeverés ideje menüben állítható. Ha növekszik a medencében a vízszint és eléri a hármast, akkor is riaszt, ha a gépeknek nincs bajuk. Riaszt továbbá akkor is, ha egy gép leáll, holott mennie kéne. Példa egy üzemzavar eseményre: Ha a keverő tengelyére csavarodik egy a trágyában úszó zsák, a keverő megszorul. A motorvédő modulja észleli a megnövekedett motoráramot és Nagy motoráram hibaüzenettel megáll. A főnök kérdésére a keverő beteget jelent. A következő parancskiosztásnál a főnök leállítja a szivattyút és a szeparátort annak ellenére, hogy nekik nem volt bajuk. Bekapcsolja a riasztást. Hibaelhárítás: végignézi a motorvédők ablakait. A keverő védőmodulján Nagy motoráram üzenetet talál, ami arra utal, hogy megszorult. A főkapcsolóval áramtalanít, kiemeli a keverőt és kiszabadítja a lapátot. Visszaállítja az eredeti állapotot. Csak úgy tud újra indulni, ha mindhárom gép üzemmódkapcsolója Aut. állásban van. Keverőgép védőmodulja: Elektronikus eszköz, védi és vezérli a keverőgép motorját. A működéssel kapcsolatos információkat magyar nyelven megjeleníti egy LCD kijelzőn. A működéshez szükséges paraméterek menüben lekérdezhetők, értékük módosítható. Soros adatátvitellel rendszerbe illeszthető. Tartalmaz üzemóra-számlálót és kapcsolás-számlálót. Motorvédelem funkciói: Kötelező pihenő. Nem indítja azonnal a motort, csak egy állítható idő letelte után. Földzárlat védelem. Méri a motor és a kábel szigetelési ellenállását és MOhm-nál beavatkozik. Fázishiány. Kiszámítja a motoráramok aszimmetriáját és egy állítható limit fölött beavatkozik. Szárazon-futás védelem. Kiszámítja a motor terhelését és egy állítható limit alatt beavatkozik. Túláram-védelem. Méri a motoráramokat és egy állítható limit fölött beavatkozik. Szimering hiba. A kenőolaj vezetőképességét méri és 0 kohm alatt beavatkozik. Túlmelegedés. A motorba telepített termisztor ellenállását méri és. kohm fölött beavatkozik. Szivattyú védőmodulja: Megegyezik a keverőgép moduljával. Szeparátor védőmodulja: Alapfunkcióit tekintve megegyezik az előző két modullal. Itt a Földzárlat és a Szimering hiba ellen nem kell védekezni, ezek a hibacsatornák ki vannak kapcsolva. Plusz szolgáltatás az előző modulokhoz képest, hogy időnként rövid időre megfordítja a forgásirányt, megelőzendő a szárazanyag betömörödését. Menüben állítható az előre és a hátra forgás ideje. A szokásos érték: 0 perc előre, 0 másodperc hátra. Üzemzavarkor az elektronikának is megjár az ártatlanság vélelme. Csaknem mindig igaza van. Fontos, hogy értelmezze a hibaüzenetet, szüntesse meg a zavar okát és méltányolja, hogy megelőzött egy géptörést, beázást, motorleégést. Gyártó telefonszáma minden modulon megtalálható és készségesen segít a zavarelhárításban. 8

9 Minőségi bizonyítvány: Igazoljuk, hogy jelen termékünk megfelel a gyártmányismertetőben szereplő adatoknak, valamint az érvényben lévő szabványszerűségi és biztonságtechnikai követelményeknek. Gyártási szám: Turóczi Endre Garancia: Jelen termékünkre garanciát vállalunk az üzembe helyezéstől számított hónapig, ha a készüléket rendeltetésének megfelelően használták. Ha termékünk az önök tevékenységéhez elengedhetetlenül szükséges és a működésképtelen állapot csak rövid ideig lehetséges, tartalék modulok vásárlása célszerű. Tartalék elektronikus modulok vásárlására gyártó 0% kedvezményt ad. Garancia érvényesítésének módja: üzemeltető a megadott mobil telefonszámon felhívja gyártót. megbeszélik a hibajelenséget (megeshet, hogy nem hibás a készülék). üzemeltető közreműködik a hibaelhárításban, például adatmódosítás, tartalék modul csere. a meghibásodott készüléket gyártó telephelyére juttatja. gyártó a megjavított készüléket postán visszaküldi. ha a javítás nem lehetséges, újat küld helyette. Ha a hibaelhárítás nem lehetséges telefonos segítség / üzemeltetői közreműködéssel, gyártó a helyszínre utazik Magyarország határain belűl és megjavítja a hibát. Turóczi Endre Pécs 9

V202 Vízszintvezérlő.

V202 Vízszintvezérlő. V202 Vízszintvezérlő. V202 vezérlőmodul tartályok, medencék vízszintjének kijelzésére és a hozzá kapcsolt szivattyúk, szelepek vezérlésére használható. Előlapján a tároló sematikus képe látható, benne

Részletesebben

Villamos kapcsolószekrény max. 3 kw-os egyfázisu búvárszivattyúkhoz.

Villamos kapcsolószekrény max. 3 kw-os egyfázisu búvárszivattyúkhoz. KKM-1-3 kapcsolószekrény, egyfázisu kútszivattyúk villamos működtetésére használható. Elektronikus motorvédelme búvárszivattyúk őrzésére lett kifejlesztve. Figyeli és megnevezi a lehetséges hibahelyeket,

Részletesebben

Típusszekrény öntözőgépek villamosításához.

Típusszekrény öntözőgépek villamosításához. Cégünk gyártmánya az öntözőgépek áramellátását és vezérlését végző villamos kapcsolószekrény. Néhány kw-tól 00kW-ig a szekrények működése azonos, csak a méretben és a felszereltségben különböznek. Minden

Részletesebben

Típusszekrény szennyvízátemelők villamosításhoz.

Típusszekrény szennyvízátemelők villamosításhoz. Cégünk terméke az SK2 típusszekrény, szennyvízátemelők villamosításához használható. A leggyakrabban előforduló kétszivattyús szennyvízaknák kiszolgálására alkalmas. Néhány óra alatt telepíthető. Csak

Részletesebben

V05.8.2 szivattyúvédő modul leírása.

V05.8.2 szivattyúvédő modul leírása. V05.8.2 szivattyúvédő modul, kútszivattyúk védelmére használható. Elektronikus motorvédelme búvárszivattyúk őrzésére lett kifejlesztve. Figyeli és megnevezi a lehetséges hibahelyeket, beavatkozik, ha szükséges.

Részletesebben

V203 Szintvezérlő szennyvízaknákhoz.

V203 Szintvezérlő szennyvízaknákhoz. V203 Szintvezérlő szennyvízaknákhoz. V203 szennyvízvezérlő elsősorban házi szennyvízaknák villamos kapcsolószekrényében használható, ahol az automatizálás a feladat. Meglévő erősáramú kapcsolódobozok működését

Részletesebben

S324 vezérlőmodul szennyvízátemelők villamosításhoz.

S324 vezérlőmodul szennyvízátemelők villamosításhoz. Program-vezérelt elektronikus eszköz, kétszivattyús szennyvízátemelők vezérlésére. Régi villamos kapcsolószekrények felújításához vagy új szekrények építéséhez ajánljuk. Motorvédelem, vezérlés és adatátvitel

Részletesebben

Gyártmányismertető M304 szivattyúvédő modulhoz.

Gyártmányismertető M304 szivattyúvédő modulhoz. Gyártmányismertető M34 szivattyúvédő modulhoz. M34 elektronikus motorvédelme szivattyúk őrzésére lett kifejlesztve. Figyeli és megnevezi a lehetséges hibahelyeket, beavatkozik, ha szükséges. Használata

Részletesebben

ASTRASUN PID Reduktor. Kézikönyv

ASTRASUN PID Reduktor. Kézikönyv ASTRASUN PID Reduktor Kézikönyv A kézikönyv használata Kérem olvassa el és értelmezze a kézikönyvet mielőtt használatba veszi a terméket. Miután elolvasta tartsa kézközelben, hogy a telepítés során bármikor

Részletesebben

Poolcontroller. Felhasználói leírás

Poolcontroller. Felhasználói leírás Poolcontroller Felhasználói leírás Ring Elektronika Ipari és Elektronika Kft. Budapest 1031 Pákász u. 7. Tel/Fax:+3612420718, Mobil: 06209390155 e-mail: ring.elektronika@mail.datanet.hu web: www.ringel.hu

Részletesebben

C2RF Többzónás programozható vezeték nélküli digitális szobatermosztát

C2RF Többzónás programozható vezeték nélküli digitális szobatermosztát Többzónás programozható vezeték nélküli digitális szobatermosztát Termékjellemzők: 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 1 Kijelezhető hőmérséklet tartomány: 0 C - 40 C (0,1 C lépésekben) Hőmérséklet állítási tartomány:

Részletesebben

Használati Útmutató V:1.25

Használati Útmutató V:1.25 Használati Útmutató V:1.25 Vezérlés egységei: Kulcsos kapcsoló BAT LED Biztosíték Csatlakozók Kijelző START/MENU Ok gomb FL.YEL - gomb RED + gomb Memória Akkumulátor Modem Készülék Üzembe helyezése: 1.

Részletesebben

SK1 szennyvízvezérlő kapcsoló.

SK1 szennyvízvezérlő kapcsoló. SK1 szennyvízvezérlő kapcsoló. A motorvédő/vezérlő kapcsoló háromfázisú szennyvíz-szivattyúk működtetésére használható. Tartalmazza az erőátvitel és az elektronikus motorvédelem eszközeit. Olyan mértékben

Részletesebben

S2302RF vezeték nélküli programozható digitális szobatermosztát

S2302RF vezeték nélküli programozható digitális szobatermosztát vezeték nélküli programozható digitális szobatermosztát Termékjellemzők: 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 1 1 Programozhatóság: 7 napos előre programozhatóság Kijelezhető hőmérséklet tartomány 0 C~40 C (0.1 C-os

Részletesebben

M307 vezérlőmodul szivattyúk villamosításához.

M307 vezérlőmodul szivattyúk villamosításához. Program-vezérelt elektronikus eszköz, szivattyúk vezérlésére, védelmére. Régi villamos kapcsolószekrények felújításához vagy új szekrények építéséhez ajánljuk. Motorvédelem, vezérlés és adatátvitel egy

Részletesebben

Dinnyeválogató v2.0. Típus: Dinnyeválogató v2.0 Program: Dinnye2 Gyártási év: 2011 Sorozatszám: 001-1-

Dinnyeválogató v2.0. Típus: Dinnyeválogató v2.0 Program: Dinnye2 Gyártási év: 2011 Sorozatszám: 001-1- Dinnyeválogató v2.0 Típus: Dinnyeválogató v2.0 Program: Dinnye2 Gyártási év: 2011 Sorozatszám: 001-1- Omron K3HB-VLC elektronika illesztése mérlegcellához I. A HBM PW10A/50 mérlegcella csatlakoztatása

Részletesebben

M3.03 szivattyúvédő modul.

M3.03 szivattyúvédő modul. M3.03 szivattyúvédő modul, kútszivattyúk védelmére használható. Elektronikus motorvédelme búvárszivattyúk őrzésére lett kifejlesztve. Figyeli és megnevezi a lehetséges hibahelyeket, beavatkozik, ha szükséges.

Részletesebben

Alternatív kapcsolás. Feladat

Alternatív kapcsolás. Feladat Alternatív kapcsolás Az épületvilágítási áramkörök közül igen elterjedt az a megoldás, amikor egy világító készüléket két különböző helyről lehet működésbe hozni, illetve kikapcsolni. Ha a világítás működik,

Részletesebben

M301 szivattyúvédő panel.

M301 szivattyúvédő panel. M301 elektronikus motorvédelme búvárszivattyúk őrzésére lett kifejlesztve. Figyeli és megnevezi a lehetséges hibahelyeket, beavatkozik, ha szükséges. Használata előnyös, mert növeli az üzembiztonságot,

Részletesebben

Fázishasításos elven működő vezérlő elektronika rezgőadagoló működtetéséhez, Imax. 8A.

Fázishasításos elven működő vezérlő elektronika rezgőadagoló működtetéséhez, Imax. 8A. VIBRAC - 8 Fázishasításos elven működő vezérlő elektronika rezgőadagoló működtetéséhez, Imax. 8A. TS sínre szerelhető kivitel (IP 0) Verzió szám:00-00-00-009 Jellemzők: Lágy indítás, beállítható felfutás

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv MC442H típusú léptetőmotor meghajtóhoz

Felhasználói kézikönyv MC442H típusú léptetőmotor meghajtóhoz Felhasználói kézikönyv MC442H típusú léptetőmotor meghajtóhoz Műszaki adatok: Kimeneti áram: 1,0 4,2 A 15 beállítható mikró lépés felbontás (400-25 600 lépcső / fordulat) Rms érték: 3,0 A Tápfeszültség:

Részletesebben

ZE5. 230V-os egyfázisú vezérlés. Általános leírás:

ZE5. 230V-os egyfázisú vezérlés. Általános leírás: 1106 BUDAPEST Gránátos utca 6. Tel.: 262-69-33 Fax: 262-28-08 www.kling.hu E-mail: kling@kling.hu magyarországi képviselet ZE5 230V-os egyfázisú vezérlés Általános leírás: 230V-os, 50-60Hz-es, 400W-os

Részletesebben

Panel bekötési pontok:

Panel bekötési pontok: Panel bekötési pontok: 1.-2. Közös pont minden be és kimenethez 3. 24Vac, 7W terhelhetőségű kimenet külső eszközök táplálásához 4.-5. Közös pont minden be és kimenethez 6. 24Vac 10W kimenet figyelmeztető

Részletesebben

RPS-Basic uszodai vegyszeradagoló műszer

RPS-Basic uszodai vegyszeradagoló műszer RPS-Basic uszodai vegyszeradagoló műszer Felhasználói kézikönyv Ring Elektronika Kft. www.ringel.hu Tulajdonságok Az RPS-Basic uszodai vegyszeradagoló műszer medencék vizének ph és klór szintjének optimalizálására

Részletesebben

Red Line Elektromos fűtőberendezés Használati útmutató

Red Line Elektromos fűtőberendezés Használati útmutató Red Line Elektromos fűtőberendezés Használati útmutató Tartalom 1. ÁLTALÁNOS... 3 1.1 Szállítás... 3 1.2 Veszültség... 3 1.3 Vízkezelés... 3 2. ÁTTEKINTÉS... 3 2.1 A készülék részei... 3 2.2 Méretek...

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv M300. Video Kaputelefon Monitor

Felhasználói Kézikönyv M300. Video Kaputelefon Monitor Felhasználói Kézikönyv M300 Video Kaputelefon Monitor TARTALOMJEGYZÉK 1. ÁLTALÁNOS JELLEMZŐK 1.1 Monitor kijelző állapotok 2. KIJELZŐ FUNKCIÓK ÉS IKONOK LEÍRÁSA 2.1 Kitekintés funkció 2.2 Portás funkció

Részletesebben

Szivattyú vezérlések, szintkapcsolók

Szivattyú vezérlések, szintkapcsolók Szivattyú vezérlések, szintkapcsolók Brio 2000 MT áramláskapcsoló A Brio 2000 MT áramlás és nyomás ellenőrzésére alkalmas szivattyús rendszerekben. Amíg vízáramlás van a rendszerben, az ellenőrző egység

Részletesebben

Használati útmutató M-SHEV hő és füstelvezető központhoz

Használati útmutató M-SHEV hő és füstelvezető központhoz Használati útmutató M-SHEV hő és füstelvezető központhoz felépítése A hő és füstelvezető központ alap alkotóeleme az energia ellátás, ami magába foglalja a hálózati tápegységet, a töltőelektronikát és

Részletesebben

2. Telepítés HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Jellemzô adatok Centralis Receiver RTS. inteo Centralis Receiver RTS. Centralis Receiver RTS.

2. Telepítés HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Jellemzô adatok Centralis Receiver RTS. inteo Centralis Receiver RTS. Centralis Receiver RTS. Rádióvevô HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Ahhoz, hogy Ön optimálisan ki tudja használni a Centralis-Receiver RTS rádióvevô által kínált elônyöket, kérjük, olvassa el figyelmesen ezt a használati útmutatót. Kérdések,

Részletesebben

STARSET-24V-os vezérlés

STARSET-24V-os vezérlés STARSET-24V-os vezérlés FELHASZNÁLÓI KÉZI KŐNYV 24 vdc szárnyas kapu vezérlő OLVASSA EL A KÉZIKÖNYVET GONDOSAN HASZNÁLAT ELŐTT FIGYELMEZTETÉSEK: Telepítés előtt olvassa el az utasítást gondosan. Helytelen

Részletesebben

ABS CP 151-254 vezérlő panel

ABS CP 151-254 vezérlő panel 15975197HU (12/2014) Telepítési és kezelési útmutató www.sulzer.com 2 Telepítési és kezelési útmutató ABS CP vezérlőpanel 151 153 253 254 Tartalom 1 Általános... 3 1.1 Vezérlőegység... 3 2 Biztonság...

Részletesebben

Választás /Program gomb Forgató gomb Start/ Stop gomb

Választás /Program gomb Forgató gomb Start/ Stop gomb Kezelési útmutató akkumulátoros (12V) automata elektronikához A készülék használata Időzítés Ciklus 1. 2 Választás /Program gomb Forgató gomb Start/ Stop gomb Az akkumulátor csatlakozók megfelelő polaritással

Részletesebben

C30 Láncos Ablakmozgató motor Telepítési útmutató

C30 Láncos Ablakmozgató motor Telepítési útmutató 1 C30 Láncos Ablakmozgató motor Telepítési útmutató Figyelem! A motorról a működtetés után a hálózati 230V-os feszültséget le kell kapcsolni. A motort vagy visszabillenős kapcsolóról vagy beállítható munkaidejű

Részletesebben

2000 Szentendre, Bükköspart 74 WWW.MEVISOR.HU. MeviMR 3XC magnetorezisztív járműérzékelő szenzor

2000 Szentendre, Bükköspart 74 WWW.MEVISOR.HU. MeviMR 3XC magnetorezisztív járműérzékelő szenzor MeviMR 3XC Magnetorezisztív járműérzékelő szenzor MeviMR3XC járműérzékelő szenzor - 3 dimenzióban érzékeli a közelében megjelenő vastömeget. - Könnyű telepíthetőség. Nincs szükség az aszfalt felvágására,

Részletesebben

KeyLock-23 Digitális kódzár 2 kimenettel, 3 bemenettel

KeyLock-23 Digitális kódzár 2 kimenettel, 3 bemenettel KeyLock-23 Digitális kódzár 2 kimenettel, 3 bemenettel HU Felhasználói és programozói leírás A kézikönyv tartalmára és a benne leírt berendezésre vonatkozóan a fejlesztő és gyártó fenntartja a változtatás

Részletesebben

Hidromat szivattyúvédő kapcsoló.

Hidromat szivattyúvédő kapcsoló. 1 Hidromat motorvédő kapcsoló háromfázisú szivattyúk működtetésére használható. Tartalmazza az erőátvitel és az elektronikus motorvédelem eszközeit. Olyan mértékben elő van készítve a telepítésre, hogy

Részletesebben

LED DRIVER 6. 6 csatornás 12-24V-os LED meghajtó. (RDM Kompatibilis) Kezelési útmutató

LED DRIVER 6. 6 csatornás 12-24V-os LED meghajtó. (RDM Kompatibilis) Kezelési útmutató LED DRIVER 6 6 csatornás 12-24V-os LED meghajtó (RDM Kompatibilis) Kezelési útmutató Tartsa meg a dokumentumot, a jövőben is szüksége lehet rá! rev 2 2015.09.30 DEZELECTRIC LED DRIVER Bemutatás A LED DRIVER

Részletesebben

1. 2. 3. 4. 1. 2. 3.

1. 2. 3. 4. 1. 2. 3. Kezelési útmutató DC Automatavezérlésű Mézpörgető készülékhez Kérjük, hogy olvassa el, mielőtt a készüléket üzemeltetni kezdené! Érvényes: 2009. március 01.-től A készülék használatba vételének feltételei:

Részletesebben

HVLS Biztonság Teljesítmény Vezérlés. HVLS ventilátorok szeptember 1.

HVLS Biztonság Teljesítmény Vezérlés. HVLS ventilátorok szeptember 1. ventilátorok ventilátorok 2016. szeptember 1. ventilátorok Összegzés 1 Hvls Ismertetô Alapvetô jellemzôk 2 3 CFD szimulációk Felvett teljesítmény 4 ventilátorok Ismertetô Alapvetô jellemzôk Ábra. ventilátorok

Részletesebben

SK2-M típusszekrény kétszivattyús szennyvízátemelőkhöz.

SK2-M típusszekrény kétszivattyús szennyvízátemelőkhöz. Ez a szerény külsejű műanyag szekrény egy kétszivattyús szennyvízátemelőt működtet. Tartalmazza a motorok erőátvitelét, adatgyűjtését és vezérlését. Mindent tud, amit a nagyok. Használhatja a szivattyúkat

Részletesebben

Beta rendszer általános leírás

Beta rendszer általános leírás Beta rendszer általános leírás Ki és bekapcsolás A távirányító használata: Élesítés (bekapcsolás) : a piros gomb 1 mp. nyomva tartásával érhet el. Ilyenkor a központ 3 rövid sípszóval jelzi, hogy az élesedési

Részletesebben

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MAGYAR TARTALOM ELSŐ LÉPÉSEK ELSŐ LÉPÉSEK TARTALOM 1. ELSŐ LÉPÉSEK 1. Első ek 02 2. Kijelző 03 3. Gombok 04 4. Működtetés 08 3. 4.

Részletesebben

KeyLock-2V Digitális kódzár 2 kimenettel

KeyLock-2V Digitális kódzár 2 kimenettel KeyLock-2V Digitális kódzár 2 kimenettel HU Felhasználói és programozói leírás A kézikönyv tartalmára és a benne leírt berendezésre vonatkozóan a fejlesztő és gyártó fenntartja a változtatás jogát. A gyártó

Részletesebben

1. VEZÉRLŐSZEKRÉNY ISMERTETŐ

1. VEZÉRLŐSZEKRÉNY ISMERTETŐ Elektromos Vezérlőszekrények EQ.M típuscsalád EQ.M- x xxx - xx - x... Opciók: "O 1 -O 10" Belső kód Kimenetek terhelhetősége: "06 "- 6A "10 "- 10A "14 "- 14A "18 "- 18A Doboz kivitel: "M"- PVC Villamos

Részletesebben

LPT_4DM_2a. Bekötési utasítás

LPT_4DM_2a. Bekötési utasítás LPT_4DM_2a Bekötési utasítás Az LPT illesztőkártya a PC-n futó mozgásvezérlő program ki-, és bemenőjeleit illeszti a CNC gép és a PC printer csatlakozója között. Főbb jellemzők: 4 tengely STEP és DIR jelei

Részletesebben

Célunk volt, hogy a hegesztő szakemberek részére különféle hegesztési feladatok ellátásához áttekinthető, egyszerűen kezelhető berendezést gyártsunk.

Célunk volt, hogy a hegesztő szakemberek részére különféle hegesztési feladatok ellátásához áttekinthető, egyszerűen kezelhető berendezést gyártsunk. Az MM sorozatú hegesztőgépek továbbfejlesztett változataként gyártási programunkba került a SYNERGIKUS hegesztőgép család. Célunk volt, hogy a hegesztő szakemberek részére különféle hegesztési feladatok

Részletesebben

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER. Kültéri egység VDT 595A. VDT-595A Leírás v1.4.pdf

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER. Kültéri egység VDT 595A. VDT-595A Leírás v1.4.pdf 2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Kültéri egység VDT 595A VDT-595A Leírás v1.4.pdf Tartalom 1 Kaputábla és Funkciói... 3 2 Kaputábla leírása... 3 3 Zárnyitás műszaki adatai... 4 4 Felszerelés... 4 5 Rendszer

Részletesebben

Kezelési útmutató. Egyfázisú 230V-os 50Hz hálózatról üzemelő háromfázisú motor hajtására alkalmas. AC Automatavezérlésű Mézpörgető készülékhez

Kezelési útmutató. Egyfázisú 230V-os 50Hz hálózatról üzemelő háromfázisú motor hajtására alkalmas. AC Automatavezérlésű Mézpörgető készülékhez Kezelési útmutató Egyfázisú 230V-os 50Hz hálózatról üzemelő háromfázisú motor hajtására alkalmas AC Automatavezérlésű Mézpörgető készülékhez Kérjük, hogy olvassa el, mielőtt a készüléket üzemeltetni kezdené!

Részletesebben

Beachside FAMILY. Kombinált Infraszauna HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

Beachside FAMILY. Kombinált Infraszauna HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Beachside FAMILY Kombinált Infraszauna HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Beachside FAMILY Kombinált Infraszauna Méretei: 2000x1950x2100 2-4 személyes Candlenut diófa infraszauna Füstszínű üvegajtó Színterápiás világítás

Részletesebben

V02.2 vízszintvezérlő.

V02.2 vízszintvezérlő. V02.2 vezérlőmodul tartályok, medencék vízszintjének kijelzésére és a hozzá kapcsolt szivattyúk, szelepek vezérlésére használható. Előlapján a tároló sematikus képe látható, benne négy fénydióda jeleníti

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV +DJ\RPiQ\RV WĦ]MHO]Ę N ]SRQWRN Tartalomjegyzék 1. Felhasználói útmutató......3 1.1 LED jelzések... 3 1.2 Akusztikus figyelmeztetések... 6 1.3 Vezérlőgombok... 6 1.4 Kezelési módok...

Részletesebben

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER. Kiegészítő egység VDT SC6V. VDT-SC6V Leírás v1.0.pdf

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER. Kiegészítő egység VDT SC6V. VDT-SC6V Leírás v1.0.pdf 2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Kiegészítő egység VDT SC6V VDT-SC6V Leírás v1.0.pdf Tartalom 1 Ismertető... 3 2 Kaputábla leírása... 3 3 Rögzítés... 4 4 Kábelezési rajz... 4 5 Konfiguráció... 5 5.1 A

Részletesebben

Rozsdamentes forgóvillás beléptetőkapu kézfertőtlenítővel BK09224. Revizió: B 2008-05-30

Rozsdamentes forgóvillás beléptetőkapu kézfertőtlenítővel BK09224. Revizió: B 2008-05-30 Rozsdamentes forgóvillás beléptetőkapu kézfertőtlenítővel BK09224 Gépkönyv Revizió: B 2008-05-30 A berendezés főbb részei: 1. ábra 1) Lábazat 1 db 2) Forgóvillaház 1 db 3) Fedél 1 db 4) Forgóvilla 1 db

Részletesebben

INTIEL Elektronika az Ön oldalán Programozható differenciál termosztát TD-3.1 Beüzemelési útmutató

INTIEL Elektronika az Ön oldalán Programozható differenciál termosztát TD-3.1 Beüzemelési útmutató INTIEL Elektronika az Ön oldalán Programozható differenciál termosztát TD-3.1 Beüzemelési útmutató Forgalmazó: NatEnCo Bt. 9200 Mosonmagyaróvár, Móra Ferenc ltp. 3. Tel.: 20 373 8131 1 I. Alkalmazási terület

Részletesebben

Premier 412, 816, 816+ és 832 felhasználói útmutató. Kezelési útmutató. PREMIER 412, 816, 816+ és 832. központokhoz

Premier 412, 816, 816+ és 832 felhasználói útmutató. Kezelési útmutató. PREMIER 412, 816, 816+ és 832. központokhoz Kezelési útmutató PREMIER 412, 816, 816+ és 832 központokhoz RKPLCD, LCDL kezelőegység használatával A kezelőegység felépítése Az Ön vagyonvédelmi rendszeréhez egy vagy több kezelőegység csatlakozik. Ezekkel

Részletesebben

Digitális szivattyúvezérlő vízszivattyúhoz Beépítési és használati útmutató

Digitális szivattyúvezérlő vízszivattyúhoz Beépítési és használati útmutató Digitális szivattyúvezérlő vízszivattyúhoz Beépítési és használati útmutató Forgalmazza: 6782, Mórahalom, Szegedi u. 108. 1. DPC-10 előlap bemutatása Modell száma LED lámpa LCD kijelző Nyomásegység Gombok

Részletesebben

CES Hőgenerátor Kezelési útmutató

CES Hőgenerátor Kezelési útmutató CES Hőgenerátor Kezelési útmutató CES KFT. Üzembe helyezés előtt figyelmesen olvassa el! Tartalom Bevezető... 3 C.E.S. kavitációs hőgenerátorok leírása és alkalmazása... 3 2. A C.E.S. kavitációs hőgenerátorok

Részletesebben

ADAX NEO BASIC S5. NORDINOVA ENERGY KFT Budapest X. Jászberényi út 47/c

ADAX NEO BASIC S5. NORDINOVA ENERGY KFT Budapest X. Jászberényi út 47/c ADAX NEO BASIC S5 NORDINOVA ENERGY KFT. 1106 Budapest X. Jászberényi út 47/c Neo Basic S5 termosztát használati utasítás Bevezetés A készüléket csökkent értelmi, vagy fizikai képességekkel rendelkező személyek

Részletesebben

Kezelői kézikönyv LYON sorozat INTELLIGENS TŰZJELZŐ KÖZPONTOK

Kezelői kézikönyv LYON sorozat INTELLIGENS TŰZJELZŐ KÖZPONTOK Kezelői kézikönyv LYON sorozat INTELLIGENS TŰZJELZŐ KÖZPONTOK www.jpmtech.hu 1 rendeles@jpmtech.hu Kezelői kézikönyv A tűzjelző központ csak a megfelelő verziószámú EasyLyon szoftverrel (v4.0 vagy magasabb)

Részletesebben

CITY 1.1, 1.2, 5.1, 5.2, Lagro, Savela kezelő panel.

CITY 1.1, 1.2, 5.1, 5.2, Lagro, Savela kezelő panel. LCD kezelő panel APT13LCD450U CITY 1.1, 1.2, 5.1, 5.2, Lagro, Savela kezelő panel. LCD panel méretei Feszültség: Üzemi hőmérséklet: Tárolási hőmérséklet: LCD panel elektromos paraméterei: 24V/36V -20 C~60

Részletesebben

FL-11R kézikönyv Viczai design 2010. FL-11R kézikönyv. (Útmutató az FL-11R jelű LED-es villogó modell-leszállófény áramkör használatához)

FL-11R kézikönyv Viczai design 2010. FL-11R kézikönyv. (Útmutató az FL-11R jelű LED-es villogó modell-leszállófény áramkör használatához) FL-11R kézikönyv (Útmutató az FL-11R jelű LED-es villogó modell-leszállófény áramkör használatához) 1. Figyelmeztetések Az eszköz a Philips LXK2 PD12 Q00, LXK2 PD12 R00, LXK2 PD12 S00 típusjelzésű LED-jeihez

Részletesebben

S2302 programozható digitális szobatermosztát

S2302 programozható digitális szobatermosztát programozható digitális szobatermosztát Termékjellemzők: 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. Programozhatóság: 7 napos előre programozhatóság Kijelezhető hőmérséklet tartomány 0 C~40 C (0.1 C-os lépésekben) Hőmérséklet

Részletesebben

GIGA 4 EASYRX433 Sorompó vezérlés

GIGA 4 EASYRX433 Sorompó vezérlés GIGA 4 EASYRX433 Sorompó vezérlés Telepítői és használati utasítás 1.)Biztonsági figyelmeztetések: Bármely nem szakember által végzett telepítés, javítás vagy beállítás szigorúan tilos. Minden beavatkozás

Részletesebben

Elektródás kazán vezérlés használati útmutató

Elektródás kazán vezérlés használati útmutató Elektródás kazán vezérlés használati útmutató Vezérlés beüzemelése: A vezérlés bekapcsolása után a kijelző alap állapotba kerül. A kijelző 4x20 karaktert képes megjeleníteni. A vezérlés alapbeállítása

Részletesebben

Kártyás beléptető felhasználói és telepítői leírása. Tisztelt Vásárló!

Kártyás beléptető felhasználói és telepítői leírása. Tisztelt Vásárló! Tisztelt Vásárló! Kártyás beléptető felhasználói és telepítői leírása Megtisztelő számunkra, hogy a termékünket választotta, reméljük hogy berendezésünk zökkenőmentesen fogja szolgálni Önt! A beléptető

Részletesebben

Tz1,7 tűzzománc kemence

Tz1,7 tűzzománc kemence Tz1,7 tűzzománc kemence Tz1,7 kemence Kemence 1 év garanciával. hobbytechnika@t-online.hu Tel: 0634 340914, 06205949442 Kemence leírása Az elektromos tűzzománc kemence alkalmas: tűzzománcozásra, ezüst

Részletesebben

Hőérzékelős egyedi pissoir-öblítő egység BK

Hőérzékelős egyedi pissoir-öblítő egység BK Hőérzékelős egyedi pissoir-öblítő egység BK00629 0000 000 01 2200 Monor, Mátyás király u. 11. T: 06-29/413-553, Fax: 06-29/413-535 E-mail: bandk@bandk.hu Internet: www.bandk.hu BK00629 0000 000 01 1/6

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK ADATOK. Biztonsági előírások

TARTALOMJEGYZÉK ADATOK. Biztonsági előírások Ventilátor 10029404 Kedves vásárló, Gratulálunk a termék megvásárlásahoz.kérjük, olvassa el figyelmesen ezeket az utasításokat és fordítson különös figyelmet a figyelmeztetésekre a hibák elkerülése végett.a

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV IL-REF20H mozgásérzékelős LED reflektorhoz www.inlightled.hu Bevezetés A passzív, infravörös érzékelővel ellátott LED reflektor érzékeli a mozgást, valamint a testhőmérsékletet.

Részletesebben

V1.02 szelepvezérlő modul.

V1.02 szelepvezérlő modul. V1.02 szelepvezérlő kiskerti öntözésnél használható, ahol a hálózati vizet mágnesszeleppel töltik az átmeneti tárolóba. A víztérbe függesztett szondák jeleit használva mágnesszelepet működtet, így teli

Részletesebben

Védőrelék. Feszültségfigyelő relé 3 fázisra, beállítható aszimmetriával és túlmelegedés elleni védelemmel

Védőrelék. Feszültségfigyelő relé 3 fázisra, beállítható aszimmetriával és túlmelegedés elleni védelemmel Védőrelék A védőrelék széles körben használatosak az ipari célú villamos installáció területén. A vezérléstechnika alapvető kapcsolásainak fontos elemeiként elengedhetetlen kellékei a villamos hálózatok

Részletesebben

STD és SCU. STD400RC/RL-DIN és SAE STD1000RL-DIN és SAE SCU10-DIN és SAE. Dimmerek STD SCU

STD és SCU. STD400RC/RL-DIN és SAE STD1000RL-DIN és SAE SCU10-DIN és SAE. Dimmerek STD SCU és P112245 P112248 400RC/R-DI P112246 400RC/R-SAE b dimmerek izzólámpák, halogénlámpák fényáramát és motorok teljesítményét szabályozzák 40 1000 W-ig egy vagy több kapcsolási pontról. b Vezérelhetők a

Részletesebben

Installációs kontaktorok - VS120, VS220, VS420, VS425, VS440, VS463

Installációs kontaktorok - VS120, VS220, VS420, VS425, VS440, VS463 Installációs kontaktorok VS0, VS0, VS0, VS, VS0, VS áramkörök kapcsolására, különösen rezisztív típusú terhelésekhez és háromfázisú aszinkron motorokhoz VS0 érintkezőinek száma: VS0 érintkezőinek száma:

Részletesebben

M306 vezérlőmodul. Hidromat Bt Pécs Kultúrház u.7 Tel:

M306 vezérlőmodul. Hidromat Bt Pécs Kultúrház u.7    Tel: Cégünk terméke az Elektronikus motorvédelme szivattyúk őrzésére lett kifejlesztve Figyeli és megnevezi a lehetséges hibahelyeket, beavatkozik, ha szükséges Soros adatátvitellel nagyobb rendszerbe illeszthető,

Részletesebben

CORPORATION Hungary SUPER ELECTRONICS RADIO CONTROL SYSTEMS

CORPORATION Hungary SUPER ELECTRONICS RADIO CONTROL SYSTEMS R/C SYSTEMS CORPORATION Hungary SUPER ELECTRONICS RADIO CONTROL SYSTEMS PHONE OFFICE: +36.1.303-8109, FACTORY:+36.1.303-1056/17 FAX: +36.1.303-8109/18 Site: http://enforcer.hu E-mail: rcsys@rcsysline.com

Részletesebben

vialan OS-103 vonalfordító készülék kezelési útmutató

vialan OS-103 vonalfordító készülék kezelési útmutató vialan OS-103 vonalfordító készülék kezelési útmutató A készülék szabványos (FXS) telefonvonalak összekapcsolására szolgál. A készülékhez 9V és 20V közötti váltakozó- vagy egyenfeszültségű tápegység csatlakoztatható

Részletesebben

DIALOG II PLM-B-000-LCD Hálózati paraméter felügyeleti modul Speciális készülékek

DIALOG II PLM-B-000-LCD Hálózati paraméter felügyeleti modul Speciális készülékek Speciális készülékek KIVITEL ALKALMAZÁS MŰKÖDÉS A DIALOG II PLM digitális szabadon programozható hálózati paraméter felügyeleti modul, három-, vagy egyfázisú hálózatok egyes, energetikai, illetve üzemviteli

Részletesebben

AARTECH EASY LOCK Használati útmutató

AARTECH EASY LOCK Használati útmutató Aartech Easy Lock típusú kódkilincs ismertető A kódkilincs 35 80 mm vastagságú ajtókhoz alkalmazható, ahol az 5. ábrán B-vel jelölt távolság legalább 21 mm. Kisebb távolság esetén (legfeljebb 14 mm-ig),

Részletesebben

C40 Láncos Ablakmozgató motor Telepítési útmutató

C40 Láncos Ablakmozgató motor Telepítési útmutató 1 C40 Láncos Ablakmozgató motor Telepítési útmutató Figyelem! A motorról a működtetés után a hálózati 230V-os feszültséget le kell kapcsolni. A motort vagy visszabillenős kapcsolóról vagy beállítható munkaidejű

Részletesebben

TŰZVÉDELMI JEGYZŐKÖNYV

TŰZVÉDELMI JEGYZŐKÖNYV TŰZVÉDELMI JEGYZŐKÖNYV Ellenőrzött helyszín: Budapest, XVI. ker., Budapesti út 121/C. Ellenőrzést végző személy: Kovács András tűzvédelmi előadó Ellenőrzés időpontja: 2017. február 03. Ellenőrzés célja:

Részletesebben

Fázishasításos elven működő vezérlő elektronika rezgőadagoló működtetéséhez, Imax. 8A.

Fázishasításos elven működő vezérlő elektronika rezgőadagoló működtetéséhez, Imax. 8A. VIBRAC - 128 Fázishasításos elven működő vezérlő elektronika rezgőadagoló működtetéséhez, Imax. 8A. (-2011.09.09) VIBRAC 128 -A VIBRAC 128 -H Jellemzők: Beépített szabályozó potméter Lágy indítás, beállítható

Részletesebben

BIZTONSÁGI KAPCSOLATOK

BIZTONSÁGI KAPCSOLATOK ÁLTALÁNOS LEÍRÁS CAME alap vezérlés 230V-os egyfázisú szárnyaskapu meghajtásokhoz, AF frekvenciakártya kapcsolattal, max. 320W teljesítménnyel. A terméket teljes egészében a CAME Cancelli Automatici SPA.

Részletesebben

Keverőköri szabályozó készlet

Keverőköri szabályozó készlet 0KITZONE00 Szerelési és használati útmutató Tahiti Condensing Tahiti Dual Line Tech Nias Condensing Niua Dual Line Tech Fondital fali kazánokhoz Kedves Vásárló Köszönjük, hogy cégünket és termékünket választotta.

Részletesebben

TM-87235 Közlekedési lámpa vezérlő

TM-87235 Közlekedési lámpa vezérlő TM-87235 Közlekedési lámpa vezérlő Használati útmutató 2011 BioDigit Ltd. Minden jog fenntartva. A dokumentum sokszorosítása, tartalmának közzététele bármilyen formában, beleértve az elektronikai és mechanikai

Részletesebben

DL drainback napkollektor rendszer vezérlése

DL drainback napkollektor rendszer vezérlése DL drainback napkollektor rendszer vezérlése Tartalom Rendszer jellemzői Rendszer elemei Vezérlés kezelőfelülete Működési elv/ Állapotok Menüfunkciók Hibaelhárítás Technikai paraméterek DL drainback rendszer

Részletesebben

STEREOMEDICAL KFT. Felhasználói Gépkönyv

STEREOMEDICAL KFT. Felhasználói Gépkönyv STEREOMEDICAL KFT. Felhasználói Gépkönyv az STmed-800 Beszédkapcsolatos nővérhívó rendszerhez Verzió: 1.5 Tartalomjegyzék 1. Általános ismertető...3 2. A rendszer felépítése, működése...3 3. Készülékek

Részletesebben

a) Víz áramkör b) Bojler áramkör c) Gőz áramkör d) Kémiai áramkör IPARI FERTŐTLENÍTÉS ÖKOLÓGIAI SZÁRAZ GŐZZEL

a) Víz áramkör b) Bojler áramkör c) Gőz áramkör d) Kémiai áramkör IPARI FERTŐTLENÍTÉS ÖKOLÓGIAI SZÁRAZ GŐZZEL HIBAELHÁRÍTÁS A problémamegoldás érdekében egy logikai rendszert hoztunk létre. Ők nem "fizikailag" azonosak az egységgel, de segít megérteni a berendezés működési mechanizmusát. A gépek négy fő blokkra

Részletesebben

Tz6 tűzzománc kemence

Tz6 tűzzománc kemence Tz6 tűzzománc kemence TZ6 Kemence 1 év garanciával. Kemence ára nettó 200 000 Ft. hobbytechnika@t-online.hu Tel: 0634 340914, 06205 949442 Kemence leírása Az elektromos tűzzománc kemence alkalmas: tűzzománcozásra,

Részletesebben

Négysugaras infrasorompó 8 választható frekvenciával HASZNÁLATI UTASÍTÁS

Négysugaras infrasorompó 8 választható frekvenciával HASZNÁLATI UTASÍTÁS Négysugaras infrasorompó 8 választható frekvenciával HASZNÁLATI UTASÍTÁS 1. Műszaki adatok Érzékelési távolság Kültér 50m 100m 150m 200m 250m Beltér 60m 90m 120m 180m 240m Érzékelő sugarak száma 4 sugár

Részletesebben

TORLIFT II GARÁZSKAPU NYITÓ szerelési és üzemeltetési útmutató

TORLIFT II GARÁZSKAPU NYITÓ szerelési és üzemeltetési útmutató TORLIFT II GARÁZSKAPU NYITÓ szerelési és üzemeltetési útmutató 1. A BERENDEZÉS MŐKÖDÉSE Távirányító egy nyomógomb a nyitáshoz, stophoz és záráshoz. A beépített lámpa nyitáskor vagy záráskor 3 percig világít,

Részletesebben

CM-06D és CM-06N videó kaputelefon rendszer. Használati Utasítás

CM-06D és CM-06N videó kaputelefon rendszer. Használati Utasítás CM-06D és CM-06N videó kaputelefon rendszer Használati Utasítás Tartalom 1 Rendszer ismertetése 1 2. Rendszer részei és paraméterei 1 3. Telepítési rajz 2 4. Bekötési rajz 2 5. Bekötési pontok 3 6. Vezeték

Részletesebben

Tájékoztató. Használható segédeszköz: számológép

Tájékoztató. Használható segédeszköz: számológép A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet a 25/2014 (VIII. 26) NGM rendelet által módosított), a 27/2012 (VIII.27.) NGM rendelet a 25/2017. (VIII. 31.) által módosított szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

Részletesebben

PIU BŐVÍTŐKÁRTYA LEÍRÁS

PIU BŐVÍTŐKÁRTYA LEÍRÁS PIU BŐVÍTŐKÁRTYA LEÍRÁS LEÍRÁS: A PIU bővítőkártya arra lett kidolgozva, hogy az elektromos központ teljesítményét/szolgáltatását bővítse és kiegészítse. Ezáltal a bejövő parancsok számát növelje, és a

Részletesebben

/03 HU Szakemberek számára. Szerelési utasítás. SR 3 csatlakozó dugós szabályozó. A szerelés előtt kérjük gondosan átolvasni

/03 HU Szakemberek számára. Szerelési utasítás. SR 3 csatlakozó dugós szabályozó. A szerelés előtt kérjük gondosan átolvasni 6302 1259 2001/03 HU Szakemberek számára Szerelési utasítás SR 3 csatlakozó dugós szabályozó egység Szolár hőmérséklet különbség szabályozó A szerelés előtt kérjük gondosan átolvasni Impresszum A készülék

Részletesebben

Kameleon Light Bootloader használati útmutató

Kameleon Light Bootloader használati útmutató Kameleon Light Bootloader használati útmutató 2017. Verzió 1.0 1 Tartalom jegyzék 2 1. Bootloader bevezető: A Kameleon System-hez egy összetett bootloader tartozik, amely lehetővé teszi, hogy a termékcsalád

Részletesebben

RPS-1 ph/rx. Felhasználói leírás

RPS-1 ph/rx. Felhasználói leírás RPS-1 ph/rx Felhasználói leírás Ring Elektronika Ipari és Elektronika Kft. Budapest 1031 Pákász u. 7. Tel/Fax:+3612420718, Mobil: 06209390155 e-mail: ring.elektronika@mail.datanet.hu web: www.ringel.hu

Részletesebben

Szünetmentes áramforrások. Felhasználói Kézikönyv PRO2050 - PRO2120 500VA 1200VA

Szünetmentes áramforrások. Felhasználói Kézikönyv PRO2050 - PRO2120 500VA 1200VA Szünetmentes áramforrások Felhasználói Kézikönyv PRO2050 - PRO2120 500VA 1200VA 1. Bemutatás Az UPS más néven szünetmentes áramforrás megvédi az ön elektromos berendezéseit, illetve a hálózat kimaradása

Részletesebben

Mozgópadlós pótkocsikhoz speciális felső összekötő

Mozgópadlós pótkocsikhoz speciális felső összekötő Mozgópadlós pótkocsikhoz speciális felső összekötő Amennyiben az ügyfél könnyített felső hosszgerendát kér a mozgópadlós pótkocsihoz, speciális ponyva összekötőket alkalmazunk. Előnye: könnyű, szabadon

Részletesebben

Premier 412, 816, 816+ és 832 felhasználói útmutató. Kezelési útmutató. PREMIER 412, 816, 816+ és 832 központokhoz. RKP16+ kezelőegység használatával

Premier 412, 816, 816+ és 832 felhasználói útmutató. Kezelési útmutató. PREMIER 412, 816, 816+ és 832 központokhoz. RKP16+ kezelőegység használatával Kezelési útmutató PREMIER 412, 816, 816+ és 832 központokhoz RKP16+ kezelőegység használatával A kezelőegység felépítése Az Ön vagyonvédelmi rendszeréhez egy vagy több kezelőegység csatlakozik. Ezekkel

Részletesebben

Fázishasításos elven működő vezérlő elektronika két rezgőadagoló működtetéséhez, max. 2 x 4A/8A.

Fázishasításos elven működő vezérlő elektronika két rezgőadagoló működtetéséhez, max. 2 x 4A/8A. VIBRAC 228 Fázishasításos elven működő vezérlő elektronika két rezgőadagoló működtetéséhez, max. 2 x 4A/8A. (-2011.09.09) VIBRAC 228 -A VIBRAC 228 -H Jellemzők: Két rezgőadagoló működtetése Beépített szabályozó

Részletesebben