Cégbemutatkozó Vámtanácsadó Kft. Vámtevékenység, szállítmányozás, külkertechnikai, logisztikai koordinációs feladatok ellátása

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Cégbemutatkozó Vámtanácsadó Kft. Vámtevékenység, szállítmányozás, külkertechnikai, logisztikai koordinációs feladatok ellátása"

Átírás

1 Cégbemutatkozó Vámtanácsadó Kft. Vámtevékenység, szállítmányozás, külkertechnikai, logisztikai koordinációs feladatok ellátása

2 1 Tartalomjegyzék 1. Vámtanácsadó Kft. bemutatása: AEO Engedélyezett gazdálkodó minősítésünk bemutatása: Partnereink menedzselése: Külkertechnikai szolgáltatásaink: Vámtevékenység, vámügyintézés: Export vámtevékenység szolgáltatásaink: Import vámtevékenység szolgáltatásaink: Vámmódosítás szolgáltatásaink: INTRASTAT szolgáltatásunk: Környezetvédelmi Termékdíj szolgáltatásunk: Fuvarozás, Szállítmányozás: Külkereskedelmi folyamataudit, felülvizsgálat AEO engedély előkészítés, felkészítés: Logisztikai koordináció, logisztikai háttértámogatás: Ellátási logisztika szolgáltatás: Termelési logisztika támogatása: Elosztási logisztika szolgáltatásaink: Gyártás és raktározási logisztikát támogató szolgáltatások: Általános leírás az IEMS külkertechnikai folyamatmenedzsment rendszerről: Mit kínál Önnek a Vámtanácsadó Kft. - IEMS rendszer szolgáltatás? Mit eredményez Önnek az IEMS külkertechnikai folyamatmenedzsment rendszer szolgáltatás igénybevétele a társosztályok területein? Miért válassza a Vámtanácsadó Kft. - IEMS külkertechnikai folyamatmenedzsment szolgáltatást?...29

3 2 1. Vámtanácsadó Kft. bemutatása: Vállalatunk célja, hogy javaslatainkkal, megoldásainkkal és szolgáltatásainkkal hosszútávon segítsük ügyfeleinket hatékonyságuk növelésében, költségük csökkentésében, és sikerességük megőrzésében. Cégünk fő profilja a vámügyintézés, külkertechnikai ügyintézés, mely tevékenységek alapján megszervezzük terméke szállítását, szállítmányának biztosítását, Önökre szabott folyamatok optimalizálását. Szükség szerint elvégzünk minden külkereskedelemmel kapcsolatos engedélyeztetést beleértve a Környezetvédelmi Termékdíj és az INTRASTAT lejelentését. Igény szerint elvégzünk minden külkereskedelemi folyamat felülvizsgálatát, auditot, az érvényes jogszabályok és költséghatékonyság alapkövetelményeit előtérbe helyezve. Igény szerint felkészítjük partnereinket az AEO engedélyezett gazdálkodói minősítés megszerzésére. Vámszolgáltatási, logisztikai tanácsadó tevékenységünket igénybe vevő partnereink munkatársait és esetenként fontosabb kereskedelmi partnereit, egyedi szakmai tartalmú tréningekkel képezzük, ezzel is hozzájárulva megbízóink naprakész szakmai tudásához illetve versenyszférában való elhelyezkedésükhöz. Célunk, hogy partnereinket a lehető legszélesebb körben az Európai Közösség normáinak megfelelő ellátási láncban szolgáljuk ki mind a nemzetközi - belföldi szállítmányozás, a vámkezelés - vámügyintézés, Környezetvédelmi Termékdíj, INTRASTAT területén.

4 májusában ügyfeleink kényelmének és költségcsökkentése érdekében, szállítmányozó cégünk a Rolling Road Kft. az 1996 óta sikeresen működő Vámtanácsadó Kft-ből vált ki. A Vámtanácsadó Kft és a Rolling Road Kft. sikeres együttműködésének köszönhetően nem kell különböző szállítási feladatok, logisztikai folyamatok és kapcsolódó szolgáltatások miatt több vámügyintéző, logisztikai, vagy szállítmányozó céggel tárgyalniuk, kapcsolatban állniuk, hiszen ezeket a feladatokat cégünkkel meg tudják oldani magas szolgáltatási színvonalon, optimalizált értékáramon, kedvező árszinten, ugyanis a teljes anyagáram a kitermelő helytől, a gyártáson keresztül a végső fogyasztóig egy pontban összpontosul. Online nyilvántartási rendszert kínálunk (IEMS) amely a NAV számára is hitelesen naprakészen és az aktuális törvényi előírásoknak, AEO folyamatnak megfelelően, visszakereshetően regisztrál minden tényleges árumozgást, INTRASTAT és Környezetvédelmi Termékdíj lejelentést. Kivételes szaktudással, nemzetközi tapasztalattal, életre keltett kreativitással tesszük elérhetővé Partnereinknek az IEMS külkertechnikai (NAV által minősített) AEO folyamatmenedzsment szoftvert, minden érdeklődő, elsősorban Magyarországon bejegyzett vállalat számára. Partnereinket a teljes értékáram folyamat során, a külkertechnikai kérdések felmerülésétől az IT megoldások kivitelezésén túl, egészen azok hatékony működtetéséig támogatjuk. Hazai alkalmazásban széleskörű tapasztalatokkal rendelkezünk a PLS (Pro Logistic System) cégprofilra szabott, konfigurálható rendszerben amely a belső szervezettségre, az infrastrukturális háttérre és a folyamatos fejlesztésre épülve javítja partnereink logisztikai tevékenységhez fűződő hatékonyságát, racionalizálja a logisztikai költségeket, tervezhetőbbé, és ellenőrizhetőbbé teszi a működést. Az ellátott feladatok szakmai felelősségét és az ebből adódó minden kockázatot cégünk vállalja. A vámügynökség munkatársainak szakmai hozzáértése, tizenhét év vámkezelés, vámügyintézés, logisztikai rendszerek szakmai tapasztalata, és tíz év szállítmányozási tapasztalata, a precizitás és lelkiismeretes munkavégzés a biztosítéka ügyfeleink elégedettségének! Közel 100 cég áll velünk üzleti kapcsolatban, melyek részére teljes körű szállítmányozási, logisztikai szolgáltatást nyújtunk:

5 4

6 5 2. AEO Engedélyezett gazdálkodó minősítésünk bemutatása: Cégünk AEO (Authorised Economic Operator) különleges státusszal rendelkező Engedélyezett Gazdálkodó minőségbiztosítási rendszerrel rendelkezik. Az AEO tanúsítvány vállalatunk bizonyítványa, ügyfeleink elégedettsége, miszerint az engedélyezett gazdálkodó olyan gazdálkodóként definiálható, aki műveletei szempontjából az egész Közösségben megbízhatónak számít, és ennek köszönhetően cégünk a vámáruk fuvarozása és egyéb kezelése során számos vámellenőrzéssel kapcsolatos könnyítésekben és a vámszabályok alapján nyújtott egyszerűsítésekben részesüljön a vámhatóságtól. Az AEO státusz közvetett előnyei cége számára: Jobb kapcsolat a vámszervekkel, pozitív diszkrimináció. Elismertség biztonságos és védett partnerként. Jobb üzleti hírnév. Tervezhető szállítás. Láthatóság és nyomon követés. Szállítási határidő tartása, csökkentése. Biztonsággal és védelemmel kapcsolatos incidensek csökkenése. A vállalat belső biztonsági és ellenőrzési folyamatai javulnak. A vállalaton belüli kommunikáció hatékonyabbá válik. Jobb kommunikáció a partnerekkel. Kevesebb fizikai és okmányalapú ellenőrzés. Előzetes vámhatósági értesítés és elsőbbségi vizsgálat fizikai áruvizsgálat esetén. Csökkentett adattartalmú be/kilépési gyűjtő vámáru-nyilatkozat. Közös Uniós adatbázis.

7 6 3. Partnereink menedzselése: Az egyre növekvő hatósági elvárások (NAV, KSH) és az egyre bonyolultabb feladatok, az állandóan változó jogszabályi környezet, frusztrált és a belső elvárásoknak megfelelni nem képes, gyakran folytonos ingadózással, hullámzással működő külkereskedelmi folyamatot eredményeznek. Gyakran tapasztaljuk, hogy az egyre növekvő és szigorodó külkereskedelemmel kapcsolatos hatósági követelmények nyomása olyan helyzetet teremt, amelyben a vállalatok (nagyságtól és forgalomtól függetlenül) csak részben vagy alig tudnak megfelelni a hatósági elvárásoknak. Jelentős problémát jelent az is, hogy általánosságban elmondható az a megállapítás, hogy külkereskedelmi szakmai színvonal megreked egy adott ponton, ugyanis a folyamatos költségmegtakarítási kényszer szűkké teszi a forrásokat, amelyeket külkertechnikai továbbképzésekre lehetne fordítani. A szolgáltatásunk részeként, stratégiai tanácsadással hosszú távú előnyökre tehet szert és nem csupán a meglévő, hanem a jövőben megjelenő külkereskedelmi folyamatok, alkalmazások területén is kamatoztathatja az együttműködésből eredő előnyöket.

8 7 4. Külkertechnikai szolgáltatásaink: Partnereink igényeihez igazodva igyekszünk kedvükbe járni mind az IEMS külkertechnikai folyamatmenedzsment szoftver, mind a szolgáltatások területén. Vámtevékenység, vámügyintézés INTRASTAT, statisztikai adatszolgáltatás képviselet Környezetvédelmi Termékdíj képviselet Szállítmányozás ügyintézése Külkereskedelmi folyamataudit, felülvizsgálat AEO engedélyezett gazdálkodói minősítés megszerzésének előkészítése, felkészítés Logisztikai háttértámogatás Szolgáltatásainkat rendkívül széles választékban kínáljuk! Kérjük, tekintse meg széles körű szolgáltatásainkat, honlapunkon mindig találhat aktuális híreket, publikációkat, amelyek cégének költségcsökkentést és hatékonyság növekedést jelenthetnek, jogszabályi kereteken belül. Stratégiai tanácsadás: Segítséget nyújtunk Partnerünknek, külkertechnikai, logisztikai döntések előkészítésében, objektív információkkal és tanácsadással támogatjuk a közép és hosszú távú külkertechnikai, logisztikai folyamatának stratégiai kialakításában, és igény esetén végigkövetjük Önnel azok megvalósulását, logisztikai és külkereskedelmi háttértámogatással. Optimalizált, Külkereskedelmi, logisztikai folyamatok bevezetése: Széleskörű külkertechnikai, logisztikai rendszer bevezetési tapasztalataink alapján segítünk kiválasztani Partnerünk számára a legmegfelelőbb külkertechnikai, logisztikai megoldást, és optimális konstrukcióban bevezetjük.

9 8 Jelenleg alkalmazott külkereskedelmi, logisztikai folyamatok optimalizálása: Partnerünk jelenleg alkalmazott külkertechnikai, logisztikai folyamatainak felülvizsgálat eredményeiből adódó optimalizálásban nyújtunk segítséget, mindezzel támogatva a külkertechnikai, logisztikai rendszerek hatékonyabb, megbízhatóbb és gyorsabb működését. Külkereskedelmi, logisztikai folyamatok képviselete, üzemeltetése: Partnerünk külkertechnikai, logisztikai alkalmazásának teljes vagy részleges képviseletét, üzemeltetését vállaljuk, folyamatos- vagy akár átmeneti időtartamra. Szakértelmünknek és technológiánknak köszönhetően költséghatékony, biztos aktuális jogszabályoknak megfelelő működési környezetet teremtünk. Külkertechnikai és Logisztikai folyamatok menedzselése: Partnerünk külkereskedelmi és logisztikai alkalmazásának működtetésével és karbantartásával kapcsolatos mindennemű feladatot átvállalunk teljesen vagy részlegesen, biztosítva ezzel partnerünk kulcsfontosságú külkertechnikai, logisztikai alkalmazásának legmagasabb szintű működését és rendelkezésre állását. Jogkövető külkereskedelmi képesség vizsgálata: A siker legfontosabb eleme az aktuális jogszabályoknak megfelelő külkertechnikai folyamatra vonatkozó vízió, a megfelelő információk előállítása és ezek eredményes kezelése. Mindezt biztosítjuk Partnereinknek, széleskörű külkereskedelmi és logisztikai tapasztalataink és vezető NAV által is hitelesített IEMS külkertechnikai folyamatmenedzsment rendszerünk révén.

10 Vámtevékenység, vámügyintézés: Vámtanácsadó Kft. a vámtanácsadás, vámügyintézés megbízással vállalja, hogy: Biztosítja a teljes informatikai infrastruktúrát vámügyintézés folyamatában. Biztosítja az egyszerűsített vámkezelésekhez szükséges saját vámengedélyeit. Egyenletes minőségű, pontos, megbízható szolgáltatást nyújt. A megbízó hosszú távon biztonságban érezheti magát azáltal, hogy az aktuális jogszabályoknak és előírásoknak megfelelő szakmai feladatvégzésre számíthat. A költségek kötöttek és előre tervezhetők lesznek. Megszabadul egy olyan feladat elvégzésének felelősségétől, ami több oldalról is kritikus, hiszen szigorú hatósági előírások szabályozzák a vámtevékenységet. A vámügynöki tevékenység kihelyezéssel, a vállalati fix költség helyett a pénzügyi kiadás, szolgáltatási díjként jelentkezik. Cégünk hosszú távú felelőséget vállal munkájára. Megszűnnek a munkaügyi problémák (szabadság, betegség, munkaerő felvétel). Cégünk átvállalja a dolgozók szakmai fejlődésének, továbbképzésének szervezését. Az AEO minősített rendszer használattal, csökken illetve megszűnik a kockázata annak, hogy a vámhatóság a meglévő folyamatokban problémákat tár fel, illetve egy későbbiekben jelentkező, több évre kiterjedő utólagos ellenőrzés során a NAV vámhiányokat fedjen fel.

11 Export vámtevékenység szolgáltatásaink: komplett export vámokmányok elkészítése, vámkezelése fuvarokmányok kitöltése származási bizonyítvány export engedély ügyintézés elektronikus export vámkezelés vámtanácsadás elő és utó kalkuláció végzése áruosztályozási információszolgáltatás TARIC alapján Import vámtevékenység szolgáltatásaink: komplett import vámokmányok elkészítése, vámkezelése vámtarifaszám meghatározása, tájékoztatás a vámtarifaszámhoz kapcsolódó intézkedésekről (korlátozások, kedvezmények) vámkedvezmények, vámkontingensek igénylése, ügyintézése VPID (EORI) szám megkérése, ügyintézése import engedélyek ügyintézése vámtanácsadás elő és utó kalkuláció végzése elektronikus import vámkezelés

12 Vámmódosítás szolgáltatásaink: vámhatározat utólagos módosítása, helyesbítése vámkedvezmények utólagos igénybevétel lehetőségeinek vizsgálata, ügyintézése korábbi vámkezelések felülvizsgálata fellebbezések elkészítése vámtanácsadás Vámokmányok pontos jogszabályoknak megfelelő kiállítás szükségessége: a vámszervek nem fognak élni "árumegállító" jogukkal nem lesz késedelmes a teljesítés nincs anyaghiány miatti állásidő nem fog meghiúsulni egyetlen üzletük sem anyaghiány vagy késedelmes szállítás miatt nem fizetnek be feleslegesen egyetlen forint vámot sem nem kell utólagos bírságokra számítaniuk

13 INTRASTAT szolgáltatásunk: Az Európai Unióban a vámhatárok megszűnése következtében a termékek mindenfajta adminisztratív kötöttség nélkül, szabadon mozoghatnak. A statisztika számára ez azt jelenti, hogy a Magyarország és a többi tagállam közötti kereskedelemre vonatkozóan a korábbi vámstatisztikai adatok hiányában közvetlenül a forgalmazó cégektől kell adatot gyűjteni. Normál üzemmódban az IEMS rendszer alkalmas az INTRASTAT adatgyűjtési szabályai szerint kinyerni a megfelelő adat tartalmú jelentést. A szolgáltatását PowerPivot és Excel Dashboard üzleti intelligenciában jártas szakembereink támogatják. Cégünk vállalja teljes körű statisztikai adatszolgáltatás elkészítését és lejelentését. AZ IEMS program alkalmazásával a számla és számlatételek rögzítésénél az egyes rovatoknál megfelelő validációk biztosítják a jelentések elkészíthetőségét.

14 Környezetvédelmi Termékdíj szolgáltatásunk: Célunk, hogy partnereinknek segítsünk kiigazodni a termékdíjas jogi és eljárási környezetben, mellyel megelőzheti a pénzügyi szankciókat és a hátrányos jogkövetkezményeket. Munkatársaink naprakész a Hulladékgazdálkodási Ügynökség és a NAV szabályzatainak megfelelő információkkal és háttérmunkával segítik ügyfeleinket, hogy a környezetvédelmi termékdíjról szóló évi LXXXV. törvény ismeretének jogi birtokában a környezetvédelmi termékdíjról mindent megtudjanak és annak maradéktalanul eleget tehessenek. Cégünk vállalja a termékdíjjal kapcsolatos feladatokat: Jogszabályban előírt vámhatósági bejelentések, regisztrációk, azonosító számok igénylése. Bevallások és utólagos (pót) bevallások elkészítése múltra vonatkozóan, ezek révén utólagos büntetésektől, bírságoktól védve Önöket. Szakmai tanácsadás, információnyújtás, komplett nyilvántartási rendszer kialakítása. Bevallások önellenőrzése. Az IEMS program a termékdíj keletkeztetést a Termékdíj köteles cikkszámokhoz rendelt valamint a Csomagolóanyagok felületen feltöltött adatokból összesíti. A termékdíj köteles termékeket a rendszer a cikktörzsben felrögzített termékdíj köteles tarifaszámokat tartalmazó cikkszámokból automatikusan generálja a Számla tételsor rögzítése során.

15 Szállítmányozás ügyintézése: A Rolling Road Kft fő profilja a légi-, vízi, közúti- és vasúti szállítmányozás, természetesen a hozzá kapcsolódó teljes körű ügyintézéssel. Cégpolitikánkat egy fő cél vezéreli, hogy levegyük Megbízóink válláról a szállítmányozás összes problémáját. A szállítmányozó cégünk alapvető feladatai közé tartoznak a legmegfelelőbb és legköltséghatékonyabb útvonal kiválasztása, a szállítmánybiztosítás, a belföldi raktárkezelés és belföldi raktározás és a disztribúció a legmegfelelőbb tarifa biztosításával. Optimalizált szállítmányozást, költséghatékonyságot, megbízható logisztikai folyamatokban tapasztalt, szállítmányozás - logisztika területen szakmailag képzett, több nyelvet beszélő kollégáink több éves tapasztalata teszi lehetővé. Tevékenységünket bel és külföldön egyaránt elérhetővé tettük partnereink részére, ennek köszönhetően nemzetközi árufuvarozásban is jelentős tapasztalatokat, eredményeket értünk el. A több éves gyakorlatnak köszönhetően az egész világot behálózó partnerkapcsolatot sikerült kialakítanunk, melyek szoros együttműködése garantálja a gyors ügyintézést és a pontos információt küldeményeikről. Megfelelő gyakorlattal rendelkezünk rész és komplett áruküldemények, vagy egyéb különleges küldemények rendeltetési helyre történő továbbításában. A felmerült igényeknek megfelelően foglalkozunk műszaki termékek, különféle vasipari termékek, és élelmiszeripari termékek szállításával is.

16 Külkereskedelmi folyamataudit, felülvizsgálat Külkertechnikai és kapcsolódó folyamatok felülvizsgálatának a célja: Az ISO minőségirányítási rendszer működtetésének fontos követelménye az állandó javítás és fejlesztés megvalósítása (KAIZEN). Ennek érdekében a rendszer működését folyamatosan felügyelni kell, vizsgálni kell a rendszer hatékonyságát, a szabványok és jogszabályi követelmények megvalósulását. A Külkereskedelmi és kapcsolódó folyamatokat hatványozottan, rövidebb idő ciklusokkal kell felülvizsgálni, tekintettel az állandó jogszabályi változtatásokra és a jövőben várható szigorúbb hatósági ellenőrzésekre. Külkertechnikai folyamatauditok célja: A jelenleg alkalmazott rendszer működésében lévő hiányosságok, gyenge pontok időben történő feltárása a hatósági jogszabályozások figyelembevételével. jelenleg alkalmazott export folyamatok; jelenleg alkalmazott import folyamatok; jelenleg alkalmazott INTRASTAT, statisztikai adatszolgáltatás folyamatok; jelenleg alkalmazott Környezetvédelmi Termékdíj folyamatok; Hiányosságok, gyenge pontok, szűkkeresztmetszetek megszüntetése és ismételt előfordulásuk kiküszöbölése. Javító intézkedések bevezetése, valamint ezen intézkedések eredményeinek figyelemmel kísérése a hatósági jogszabályi előírások figyelembevételével. A jelenleg alkalmazott folyamat optimalizálása, egy felülvizsgálati és javító koncepcióterv létrehozása, amely megteremti az úgynevezett önjavító képességet.

17 16 A vámtanácsadó kft. a külkertechnikai és kapcsolódó folyamatok felülvizsgálatával vállalja: A jelenleg alkalmazott folyamat és dokumentációrendszer megfelel az érvényes hatósági jogszabályoknak, rendeleteknek? A jelenleg alkalmazott rendszerbe foglalt tevékenységek, folyamatok, jogkörök megfelelnek-e a vállalat üzletpolitikának, menedzsment kitűzött céljainak, a vállalat tevékenységi körének? A jelenleg alkalmazott rendszer tevékenységei megfelelnek-e a folyamat megalkotás, szabványosítás során kialakított eljárásoknak? A jelenleg alkalmazott eljárásokat, folyamatokat egymással kölcsönhatásban, hatékonyan hajtják-e végre? A külkertechnikai és kapcsolódó folyamatok audit programok tervezése során figyelembe vesszük: Az előző auditok eredményeit; A folyamatok bonyolultságát, állapotát, fontosságát; A felülvizsgálandó terület leterheltségét; A rendelkezésre álló erőforrásokat; Szerződés szerint a Vámtanácsadó Kft. az átvizsgált területet, átvizsgálja, naprakész állapotban tartja. Az audit programot módosítjuk amennyiben az átvizsgálás problémákat tár fel, vagy korábban nem ismert, új követelmények merülnek fel.

18 17 A Vámtanácsadó Kft. külkertechnikai és kapcsolódó folyamat audit programjához kapcsolódó választható feljegyzések, dokumentumok: Auditterv; Auditjelentések; Eltéréslapok; Jelentések a javító, helyesbítő és megelőző intézkedésekről; Alkalmazott folyamat folyamatleírása; Alkalmazott folyamat folyamatábrája; Megtervezett optimalizált folyamat folyamatleírása; Megtervezett optimalizált folyamat folyamatábrája; Igény szerint, munkautasítás elkészítése a megtervezett optimalizált folyamatra; Igény szerint, munkaköri leírás elkészítése a megtervezett optimalizált folyamatra; Igény szerint, oktatások levezénylése a megtervezett optimalizált folyamatra; Igény szerint, oktatási anyagok elkészítése a megtervezett optimalizált folyamatra;

19 AEO engedély előkészítés, felkészítés: Az AEO tanúsítvány a vállalat (engedélyezett gazdálkodó) bizonyítványa, ügyfeleik elégedettsége, miszerint vállalata olyan gazdálkodóként definiálható, aki műveletei szempontjából az egész Közösségben megbízhatónak számít, és ennek köszönhetően cége a vámáruk fuvarozása és egyéb kezelése során számos vámellenőrzéssel kapcsolatos könnyítésekben és a vámszabályok alapján nyújtott egyszerűsítésekben részesül a vámhatóságtól. Kinek ajánljuk az AEO megszerzését? A globális nemzetközi kereskedelem fenntartható fejlődésének érdekében úgy gondoljuk, hogy az AEO tanúsítvány megszerzése nélkülözhetetlen minden olyan gazdálkodó részére, amely részt vesz nemzetközi beszerzésből származó anyagok feldolgozásában, a késztermék értékesítésében, logisztikai struktúrák kialakításában vagy csak a nemzetközi fuvaroztatásban.

20 19 Az AEO rendelkezések célja a teljes ellátási lánc biztonságának garantálása! A nemzetközi áruforgalom biztonságának erősítése; Az ellenőrzések hatékonyabbá és célirányosabbá tétele; Számítógépes kockázatelemzés bevezetése; A megbízható gazdálkodók áruira kevesebb, gyorsabb, egyszerűbb biztonsági ellenőrzés alkalmazása; A kevésbé megbízható gazdálkodók áruira fokozottabb ellenőrzés bevezetése; A megbízható gazdálkodók számára vámjogi egyszerűsítések lehetővé tétele; Az AEO státusz közvetett előnyei cége számára: Jobb kapcsolat a vámszervekkel, pozitív diszkrimináció; Elismertség biztonságos és védett partnerként; Jobb üzleti hírnév; Tervezhető szállítás; Láthatóság és nyomon követés; Szállítási határidő tartása, csökkentése; Biztonsággal és védelemmel kapcsolatos incidensek csökkenése; A vállalat belső biztonsági és ellenőrzési folyamatai javulnak; A vállalaton belüli kommunikáció hatékonyabbá válik. Jobb kommunikáció a partnerekkel. Kevesebb fizikai és okmányalapú ellenőrzés. Előzetes vámhatósági értesítés és elsőbbségi vizsgálat fizikai áruvizsgálat esetén. Csökkentett adattartalmú be/kilépési gyűjtő vámáru-nyilatkozat. Közös Uniós adatbázis.

21 20 AEO fajtái: AEO-tanúsítvány "Vámjogi egyszerűsítések" AEO-tanúsítvány "Biztonság és védelem" AEO-tanúsítvány "Vámjogi egyszerűsítések / Biztonság és védelem" AEO-tanúsítvány Vámjogi egyszerűsítések. Azon gazdasági szereplőkre vonatkozóan, akik kérik, hogy a vámjogszabályokban meghatározott egyszerűsítésekben részesüljenek, és teljesítik a vámjogszabályokban meghatározott feltételeket. AEO-tanúsítvány Biztonság és védelem. Azon gazdasági szereplőkre vonatkozóan, akik kérik, hogy a biztonsággal és a védelemmel kapcsolatos vámellenőrzések során könnyítésekben részesüljenek az áruknak a Közösség vámterületére való belépésekor, vagy amikor az áruk a Közösség vámterületét elhagyják, és teljesítik a vámjogszabályban meghatározott feltételeket. AEO-tanúsítvány Vámjogi egyszerűsítések/biztonság és védelem. Azon gazdasági szereplők részesülhetnek ebben, akik kérik, hogy a fenti a) pontban meghatározott egyszerűsítésekben és a fenti b) pontban meghatározott könnyítésekben részesüljenek, és teljesítik a vámjogszabályban meghatározott feltételeket. Ki kérheti az AEO engedélyezett gazdálkodói státuszt? Minden olyan személy, aki üzleti tevékenysége kapcsán vámjogszabályok hatálya alá tartozó tevékenységekben vesz részt és az alábbi kritériumoknak megfelel: gyártó, exportőr, szállítmányozó, raktárengedélyes, vámügynök, fuvarozó, importőr

22 21 A Vámtanácsadó Kft. segít Önnek az AEO engedélyezett gazdálkodói státusz megszerzésében! Vállaljuk: tájékoztató konzultációt (tanácsadást), az AEO - engedélyezett gazdálkodói minősítés megszerzésének feltételrendszeréről; külkereskedelmi folyamat felülvizsgálatát, Audit végrehajtását; az AEO feltételek megteremtésének előkészítését, a jelenlegi külkertechnikai folyamatok optimalizálását; az előkészületek koordinálását, háttértámogatását; felkészülés aktív háttértámogatása a kérelem beadásához; konzultációt, tanácsadást kérelmek elkészítését; a vállalat által elkészített kérelmek előzetes vizsgálatát, felülvizsgálatát; a kérelmek és a felkészülés teljes körű auditálását; a hatóságokkal történő kommunikációt;

23 Logisztikai koordináció, logisztikai háttértámogatás: Napjainkban a fogyasztók egyre jobban odafigyelnek az előállított termékek minőségére, vagy a szükséges kapcsolódó információk meglétére. Az előállító és fogyasztó piac szereplői egyre inkább globálisan gondolkodnak, e filozófiának köszönhetően, ennek értelmében egy szorosan összefüggő rendszer alakult ki, komplex folyamatrendszerek egész hálózatával. A gyártó illetve forgalmazó cégek a szoros versenyhelyzetben csak úgy tudnak helyzeti előnyhöz jutni, ha a rosszabb hatékonysággal végzett folyamatokat kiszervezik az értékáramukból, ezáltal megteremtve a racionálisabb működés feltételeit. Cégünk fő célkitűzése partnereink logisztikai támogatásával, tanácsadásunkkal, hogy az adott cégre szabott folyamatrendszerek hatékonyan és gazdaságosan működjenek. A termékek és a szolgáltatások minőségét csak megfelelően kialakított folyamatokban lehet biztosítani.

24 Ellátási logisztika szolgáltatásunk: Vállaljuk, a gyártás és forgalmazás tevékenységéhez szükséges alapanyagok és csomagolóanyagok a beszerzési osztályukkal együttműködve Just In Time gyártásszervezési és készletgazdálkodási stratégiával történő rendelkezésre állást Termelési logisztika támogatása: Vállaljuk, az alapanyag raktártól a termelési folyamat különböző fázisait érintő a késztermék raktárukig terjedő anyagáramlás folyamatának, finomhangolását KAIZEN gondolkodásmód elkötelezettséggel, félkész termék - késztermék tárolásának optimalizálását, alkalmazott vállalatirányítási rendszerükkel összehangolva Elosztási logisztika szolgáltatásunk: Vállajuk, hogy raktárukból a megrendelőhöz, fogyasztóhoz kerüljön a megrendelt termék a legrövidebb útvonalon, a legkisebb szállítási időn belül, a legoptimálisabb költségen, megfelelő információ áramlással.

25 Gyártás és raktározási logisztikát támogató szolgáltatások: Igény szerinti Microsoft Office (Excel, Word, PowerPoint) oktatási anyagok készítése, és partnereink munkavállalóinak és esetleges fontosabb partnereinek az oktatása,folyamatos képzése. Igény szerinti SAP vállalatirányítási rendszer MM modul; PP modul; WM modul oktatási anyagok készítése, és partnereink munkavállalóinak oktatása, folyamatos képzése. Folyamatábrák készítése. Adott időpontban lévő jelenkori értékáram térkép feltérképezése, készítése, és az optimalizált, folyamatfejlesztett jövő értékáram térkép megtervezése, megrajzolása. Munkautasítások készítése. Munkaköri leírások készítése. LEAN folyamatok kialakítása, háttértámogatása.

26 25 5. Általános leírás az IEMS külkertechnikai folyamatmenedzsment rendszerről: Az IEMS folyamatmenedzsment rendszer használatával időt és költséget tudunk spórolni, hiszen az adatok egy helyen, azonosítva és visszakereshetően vannak okmány és adatszinten tárolva. A vámszakmai terület minden esetben egy nehezen megoldható feladatot jelenthet a külkertechnikai folyamatokban, hiszen a vámkezelések nyilvántartását és kezelését a legtöbb cég nem tudta teljesen a vállalatirányítási rendszerébe integrálni. További problémát jelenthet az esetenkénti utólagos ellenőrzések alkalmával a vizsgálatra kijelölt árubeérkezések dokumentumainak visszakeresése, és a hatósági előírásoknak megfelelő összerendezése. A helyzetet tovább nehezíti azoknak a gazdálkodóknak, akik a 2008-ban az Európai Unió által életre hívott AEO tanúsítvánnyal még nem rendelkeznek, melynek megszerzését a harmadik országos külkereskedelmi tevékenységet folytató cégeknek, ajánlottként jelölte meg az Európai Unió. Az AEO engedélyezett gazdálkodói tanúsítványban megfogalmazott elvárások gyakorlatilag a cégeket arra ösztönzik, hogy egyrészt átláthatóak legyenek a harmadik országos külkereskedelmi folyamataik, másrészről pedig a kereskedelmi gyakorlatába olyan biztonsági elemeket építsen be, amelyek garantálják a harmadik országból érkező küldemények biztonságos vámkezelését, és a törvény szerinti előírt közterhek megfizetését. A 2009-ben a Környezetvédelmi Termékdíj törvényi szabályozásának megváltozásával a termékdíj bevallást a cégeknek önbevallással kell teljesíteni, ami további adminisztrációs terheket és plusz nyilvántartások vezetését teszi szükségessé.

27 26 A fentebb említett változások a Vámtanácsadó Kft.-t arra késztették, hogy a saját és partnerei adminisztrációs terheinek csökkentése érdekében egy olyan rendszert hozzon létre, amelyben egyrészt teljesülnek az AEO által megfogalmazott elvárások, másrészt áttekinthető nyilvántartások készüljenek a tényleges áruforgalomról, ezáltal komplex megoldást tudunk kínálni, a külkertechnika minden területére. Az IEMS külkertechnikai folyamatmenedzsment rendszert úgy alkottuk meg, hogy egy adott partnerünk teljes árumozgását (Import Export - INTRASTAT) kezelni tudjuk és egy rögzítésen belül kinyerhetőek legyenek a Környezetvédelmi Termékdíj és az INTRASTAT jelentések Mit kínál Önnek a Vámtanácsadó Kft. - IEMS rendszer szolgáltatás? Adat- és fizikai biztonság Adatvesztés nélküli üzemeltetés Nagy biztonságú adatközpont Belépés azonosítás Garantált szünetmentes áramellátás (első és másodlagos szerver működés) 24x7 órás szerver üzemeletetés Hatékonyság: A külkereskedelmi, jogszabályi környezet változásai miatt folyamatosan változó igények szakszerű kezelése; Problémák gyors megoldása; Rugalmas, egyedi szolgáltatási csomagok, Partnereink igényeihez igazodva;

28 27 Külkereskedelmi, logisztikai szaktudás: NAV által auditált, AEO rendszernek megfelelő, hitelesített technológia és folyamatok; Vizsgázott szakemberek; Szerződéses garancia; Kötbér - hibás teljesítés esetén; Vámtanácsadó Kft. garanciái: Szerződés szerinti, állandóan elérhető szakértői támogatás (rendelkezésre állás): Képzett szakemberek folyamatos rendelkezésre állása; Többszintű támogatási szervezeti felépítés. Üzemeltetési biztonság: Biztosított, garantált IEMS online rendszer elérhetőség; Nagy megbízhatóságú hardver környezet; AEO engedélyezett gazdálkodói minősítési szabványok szerinti üzemelés;

29 28 Kiszámítható árak: Nincs egyösszegű, magas bekerülési költség; Előre tervezhető, szerződés szerinti havidíjak; A szolgáltatási díj költségként jelentkezik; Megszűnnek a hatóságoknak történő többlet befizetések (nem szakszerű külkertechnikai folyamatból adódóan) 5.2. Mit eredményez Önnek az IEMS külkertechnikai folyamatmenedzsment rendszer szolgáltatás igénybevétele a társosztályok területein? Költséghatékonyabb belső külkertechnikai folyamat: Partnereink munkatársainak, szakembereinek nem kell teljes mennyiségben megtanulnia a bonyolult és összetett, állandóan változó jogszabályi környezetben működő külkertechnikai folyamatokat; Partnereink munkavállalóinak, a "külkertechnikai teher és felelősség" levételével, csak azokat a feladatokat kell végezni, amelyek kapacitásuk és szaktudásuk szerint biztonsággal tudnak megcsinálni, túlóra igénybevétele nélkül; Kiszámítható üzemeltetés: A Vámtanácsadó Kft. külkertechnikai folyamatok menedzselése, előre kiszámítható, fix havi díjért vehető igénybe partnereinknek (Esetenként egyedi eseti megbízói díjjal); Nem kell hatalmas pénzeket kifizetni az alkalmazott vállalatirányítási rendszer külkertechnikai fejlesztésére; Megszűnnek a váratlan külkertechnikai eseményből, javításokból adódó nagy összegű kifizetések; A Humán erőforrás költsége optimalizálódik, és realizálódik a tényleges munkavégzésnek megfelelően; Csökken a nem értékteremtő munkabér kifizetése (szabadság, táppénz);

30 29 Szaktudás, szakismeret: A partnerünk szerződés szerint, mindig számíthat elérhető, külkereskedelmi és logisztikai folyamatokat tökéletesen ismerő szakemberünk tanácsaira, optimalizált folyamatokat elősegítő javaslataira; Nincs szükség, "drága" külső szakértőre, megszűnik az időpont egyeztetés és a várakozás a tanácsadással kapcsolatban; Stabil IEMS külkertechnikai folyamatmenedzsment rendszer: Az IEMS rendszer folyamatos online elérése biztosítja a megbízhatóságot; A Vámtanácsadó Kft. biztosítja az IEMS rendszer folyamatos rendelkezésre állását; A rendszerleállások nem okoznak kieséseket, állásidőt, meghibásodásokat; 5.3. Miért válassza a Vámtanácsadó Kft. - IEMS külkertechnikai folyamatmenedzsment szolgáltatást? Professzionális szerződés szerint, rendelkezésre álló magas szintű szakértelem és kapacitás; Gyors - azonnal elérhető, tapasztalattal rendelkező segítség; Költséghatékony - olcsóbb és biztonságosabb megoldás; Rugalmas - mindig a felmerülő külkereskedelmi igényeknek megfelelő támogatás Megbízható - a szerződésben vállalt szolgáltatási színvonal állandó biztosítása; Biztonságos - az adatok magas fokú biztonságának garanciája; Fejleszthető - szabadon bővíthető megoldások lehetősége a jelenleg alkalmazott folyamatokhoz; Szolgáltatói felelősség - működtetési kockázat átvállalása; Nem szükséges nagy összegű beruházás - felszabaduló tőke, alternatív felhasználására nyílik lehetőség; Tervezhető költségek - átlátható, előre pontosan kiszámítható költségek; Mindig az aktuális jogszabályi környezetnek megfelelő költséghatékony színvonal biztosítása; Elszámolható szolgáltatási költségként jelenik meg a Vámtanácsadó Kft. külkertechnikai szolgáltatása;

31 30 Megbízóink külkereskedelmi folyamatai, a megfelelő külkertechnikai elemek szakszerű egymáshoz illesztésével, gördülékennyé, átláthatóvá és költséghatékonnyá válnak. Tevékenységünket, szolgáltatásainkat, költséghatékony javaslatainkat szívesen bemutatjuk Önöknek, egy személyes találkozó alkalmával. Budapest, Tisztelettel:. Kövesdi Tamás Logisztikai tanácsadó

Az engedélyezett gazdálkodói státusz (AEO) a gyakorlatban. NAV Kiemelt Ügyek és Adózók Vám-és Pénzügyőri Igazgatósága

Az engedélyezett gazdálkodói státusz (AEO) a gyakorlatban. NAV Kiemelt Ügyek és Adózók Vám-és Pénzügyőri Igazgatósága Az engedélyezett gazdálkodói státusz (AEO) a gyakorlatban Készítette: Konopás András NAV Kiemelt Ügyek és Adózók Vám-és Pénzügyőri Igazgatósága Státusz kialakulása, koncepció A terrorcselekmények (2001.

Részletesebben

Az AEO változásai. NAV KI Vám Főosztály. NavigátorVilág Konferencia november 09.

Az AEO változásai. NAV KI Vám Főosztály. NavigátorVilág Konferencia november 09. Az AEO változásai NAV KI Vám Főosztály NavigátorVilág Konferencia 2017. november 09. AEO státus Vám Világszervezet (WCO) koncepció vámhatóságok és a vállalatok közötti partnerségen, együttműködésen alapul

Részletesebben

CÉGISMERTETŐ AUTÓIPARI BESZÁLLÍTÓK RÉSZÉRE BI-KA LOGISZTIKA KFT. Szállítmányozás, Raktározás Komplex logisztikai szolgáltatások

CÉGISMERTETŐ AUTÓIPARI BESZÁLLÍTÓK RÉSZÉRE BI-KA LOGISZTIKA KFT. Szállítmányozás, Raktározás Komplex logisztikai szolgáltatások CÉGISMERTETŐ AUTÓIPARI BESZÁLLÍTÓK RÉSZÉRE BI-KA LOGISZTIKA KFT. Szállítmányozás, Raktározás Komplex logisztikai szolgáltatások RÖVID CÉGISMERTETŐ SZÁMOKBAN - 20 éve vagyunk jelen szállítmányozás, raktározás,

Részletesebben

VÁMISMERETEK. www.scmtrening.hu A KÉPZÉSRŐL

VÁMISMERETEK. www.scmtrening.hu A KÉPZÉSRŐL VÁMISMERETEK A KÉPZÉSRŐL Képzésünk segítségével a résztvevő megismeri a vámszabályokkal kapcsolatos alapvető ismereteket és folyamatokat, elsajátítja azokat az elméleti ismereteket, amelyek a vámeljárás

Részletesebben

AEO Tanácsadás. Megfelelés az informatikai és biztonsági követelményeknek. Bozsik Tibor IT csoport vezető

AEO Tanácsadás. Megfelelés az informatikai és biztonsági követelményeknek. Bozsik Tibor IT csoport vezető AEO Tanácsadás Megfelelés az informatikai és biztonsági követelményeknek Engedélyezett Gazdálkodó Státusz (AEO) 2008. Január elsejével került bevezetésre Cél: AEO-val rendelkező gazdálkodó pozitív megkülönböztetése

Részletesebben

Uniós Vámkódex. Nietsch Tamás. Senior Manager EMEA Trade Compliance

Uniós Vámkódex. Nietsch Tamás. Senior Manager EMEA Trade Compliance Uniós Vámkódex Nietsch Tamás Senior Manager EMEA Trade Compliance Időszerűség Közösségi vámjog 2016. április 30-ig: Közösségi Vámkódex 1992. október 12-i tanácsi rendelet 9x módosítva Végrehajtási rendelete

Részletesebben

Logisztikai. ellátási lánc teljes integrálására. Logisztikai szolgáltatók integrációja. B2B hálózatokhoz a FLUID-WIN projektben.

Logisztikai. ellátási lánc teljes integrálására. Logisztikai szolgáltatók integrációja. B2B hálózatokhoz a FLUID-WIN projektben. Logisztikai szolgáltatók integrációja B2B hálózatokhoz a FLUID-WIN projektben Külső logisztikai szolgáltatók integrációja interdiszciplináris web-alapú platformon The logistic domai under the 6th Fram

Részletesebben

GroupBy. by RÉGENS RÉGENS LOGISTICS GYŰJTŐ DARABÁRU SZÁLLÍTMÁNYOZÁS

GroupBy. by RÉGENS RÉGENS LOGISTICS GYŰJTŐ DARABÁRU SZÁLLÍTMÁNYOZÁS GroupBy by RÉGENS RÉGENS LOGISTICS GYŰJTŐ DARABÁRU SZÁLLÍTMÁNYOZÁS GroupBy JELLEMZŐK A GroupBy program a gyűjtőpontok közötti szállítási feladatok kezelésére optimalizált, annak minden járulékos adminisztrációs

Részletesebben

2651. 1. Tételsor 1. tétel

2651. 1. Tételsor 1. tétel 2651. 1. Tételsor 1. tétel Ön egy kft. logisztikai alkalmazottja. Ez a cég új logisztikai ügyviteli fogalmakat kíván bevezetni az operatív és stratégiai működésben. A munkafolyamat célja a hatékony készletgazdálkodás

Részletesebben

Vámeljárások Szállítmányozás - Fuvarozás Gyakorlati példa alapján Oktatási anyag

Vámeljárások Szállítmányozás - Fuvarozás Gyakorlati példa alapján Oktatási anyag Vámeljárások Szállítmányozás - Fuvarozás Gyakorlati példa alapján Oktatási anyag 2015. Március 25. Vámeljárások Szabad forgalomba bocsátás Árutovábbítás Vámraktározás Aktív feldolgozás Vámfelügyelet melletti

Részletesebben

A vám és a vámjog A vám fogalma, funkciói Vámok rendszerezése A vám és kapcsolódó jogszabályok Fogalmak

A vám és a vámjog A vám fogalma, funkciói Vámok rendszerezése A vám és kapcsolódó jogszabályok Fogalmak A vám és a vámjog A vám fogalma, funkciói Vámok rendszerezése A vám és kapcsolódó jogszabályok Fogalmak Oktatási anyag 2015.05.25. Összeállította: Szórádi András vámszakértő A vám és a vámjog A vámszedés

Részletesebben

A NAV eszközei a kínai áruforgalom magyarországi vámkezelésének felgyorsítására. Bakai Kristóf Péter pénzügyőr ezredes Vámszakmai szakfőigazgató

A NAV eszközei a kínai áruforgalom magyarországi vámkezelésének felgyorsítására. Bakai Kristóf Péter pénzügyőr ezredes Vámszakmai szakfőigazgató A NAV eszközei a kínai áruforgalom magyarországi vámkezelésének felgyorsítására Bakai Kristóf Péter pénzügyőr ezredes Vámszakmai szakfőigazgató Egy övezet, egy út Az Európai Unió minden tagállamában egységes

Részletesebben

MICROSOFT DYNAMICS NAV RENDSZER SAAS MODELLBEN

MICROSOFT DYNAMICS NAV RENDSZER SAAS MODELLBEN Az ERP bevezetések 30%-a amiatt hiúsul meg, mert a bevezetést tervező vállalat nem tudja előteremteni az igényeinek megfelelő ERP rendszer bevezetéséhez szükséges erőforrást, vagy úgy gondolja, hogy az

Részletesebben

SZÁLLÍTMÁNYOZÁSI ÉS FUVAROZÁSI ISMERETEK

SZÁLLÍTMÁNYOZÁSI ÉS FUVAROZÁSI ISMERETEK SZÁLLÍTMÁNYOZÁSI ÉS FUVAROZÁSI ISMERETEK A KÉPZÉSRŐL Képzésünk során a szükséges elméleti ismeretek átadásán kívül az alkalmazott esettanulmányokkal, példákkal és csoportos gyakorlatokkal tesszük képessé

Részletesebben

AEO-k az ellátási lánc biztonságának őrei

AEO-k az ellátási lánc biztonságának őrei AEO-k az ellátási lánc biztonságának őrei Tüske Péter MVSZ elnök 2014. Február 21. BGF: Incoterms-et fölülíró új rendelkezések Vámügyek szerepe az ellátási láncokban Jelentősen átalakult a közelmúltban

Részletesebben

Elmer Kft. Cégbemutató

Elmer Kft. Cégbemutató Elmer Kft. Cégbemutató 2012 Elmer Kft. Cím: 1145 Budapest, Amerikai út 98. Tel: +36-1-445-1951 Fax: +36-1-445-1968 E-mail: elmer@ciklo-group.com Web: www.elmer.hu Küldetésünk: Magyarország egyik vezető

Részletesebben

ISO 9001 kockázat értékelés és integrált irányítási rendszerek

ISO 9001 kockázat értékelés és integrált irányítási rendszerek BUSINESS ASSURANCE ISO 9001 kockázat értékelés és integrált irányítási rendszerek XXII. Nemzeti Minőségügyi Konferencia jzr SAFER, SMARTER, GREENER DNV GL A jövőre összpontosít A holnap sikeres vállalkozásai

Részletesebben

Kiadja: Rail Cargo Hungaria Zrt. Marketing és kommunikáció május 24.

Kiadja: Rail Cargo Hungaria Zrt. Marketing és kommunikáció május 24. Kiadja: Rail Cargo Hungaria Zrt. Marketing és kommunikáció 2013. május 24. Egyszerűbb, rövidebb és ritkább vámvizsgálat elsőként kaptuk meg az AEO-tanúsítványt a konszernen belül 2013. május 22-i hatállyal

Részletesebben

RAKTÁROZÁS MENEDZSMENT

RAKTÁROZÁS MENEDZSMENT RAKTÁROZÁS MENEDZSMENT A KÉPZÉSRŐL Raktározás menedzsment kurzusunkban az operatív szintű Raktározási ismeretek képzésnél magasabb szintre, a raktározás működtetésével, menedzsmentjével kapcsolatos kérdésekre

Részletesebben

Beszerzési és elosztási logisztika. Előadó: Telek Péter egy. adj. 2008/09. tanév I. félév GT5SZV

Beszerzési és elosztási logisztika. Előadó: Telek Péter egy. adj. 2008/09. tanév I. félév GT5SZV Beszerzési és elosztási logisztika Előadó: Telek Péter egy. adj. 2008/09. tanév I. félév GT5SZV 3. Előadás A beszerzési logisztikai folyamat Design tervezés Szükséglet meghatározás Termelés tervezés Beszerzés

Részletesebben

Szakképesítés: 54 345 01 Logisztikai ügyintéző Szóbeli vizsgatevékenység B) A vizsgafeladat megnevezése: A logisztikai rendszer

Szakképesítés: 54 345 01 Logisztikai ügyintéző Szóbeli vizsgatevékenység B) A vizsgafeladat megnevezése: A logisztikai rendszer A vizsgafeladat ismertetése: A Központi vizsga az alábbi témaköröket foglalja magában: A logisztikai rendszer felépítése Lean elvek A logisztikai információs rendszer elemei és eszközei A kiszolgálási

Részletesebben

Iparágak. Integrált vállalatirányítás. Ügyfélkapcsolat-kezelés. Jelentéskészítés. Üzleti intelligencia. Döntéstámogatás. Üzleti folyamatmenedzsment

Iparágak. Integrált vállalatirányítás. Ügyfélkapcsolat-kezelés. Jelentéskészítés. Üzleti intelligencia. Döntéstámogatás. Üzleti folyamatmenedzsment Ügyfélkapcsolat-kezelés Integrált vállalatirányítás Iparágak Üzleti intelligencia Üzleti folyamatmenedzsment Rendszerfejlesztés Logisztika és disztribúció Rendszerintegráció Üzleti tanácsadás, oktatás

Részletesebben

Belső ellenőrzés és compliance. szolgáltatások. Cover. KPMG.hu

Belső ellenőrzés és compliance. szolgáltatások. Cover. KPMG.hu Belső ellenőrzés és compliance Cover szolgáltatások KPMG.hu Stratégiai fontosságú lehetőségek a belső ellenőrzésben Valós képet nyújt a szervezet működésének hatásosságáról és hatékonyságáról. Felderíti

Részletesebben

Változások folyamata

Változások folyamata ISO 9001:2008 Változások az új szabványban Változások folyamata A változtatások nem csak a rendszer dokumentumait előállítókra vonatkozik, hanem: az ellenőrzéseket végzőkre, a belső auditot végzőkre, és

Részletesebben

LOGISZTIKA/ELLÁTÁSI LÁNC MENEDZSMENT BODA & PARTNERS SZAKÉRTŐI SZOLGÁLTATÁSOK

LOGISZTIKA/ELLÁTÁSI LÁNC MENEDZSMENT BODA & PARTNERS SZAKÉRTŐI SZOLGÁLTATÁSOK LOGISZTIKA/ELLÁTÁSI LÁNC MENEDZSMENT BODA & PARTNERS SZAKÉRTŐI SZOLGÁLTATÁSOK BEMUTATKOZÁS Iparágtól függetlenül három egymással szorosan összefüggő terület játszik komoly szerepet a vállalatok sikerességében:az

Részletesebben

ÁTI DEPO Zrt. A Logisztika Napja Miskolc Miskolc régió vezető logisztikai cége mára már több, mint logisztika.

ÁTI DEPO Zrt. A Logisztika Napja Miskolc Miskolc régió vezető logisztikai cége mára már több, mint logisztika. ÁTI DEPO Zrt. A Logisztika Napja Miskolc 2017.04.27. Miskolc régió vezető logisztikai cége mára már több, mint logisztika Vojdyla Judit Bevezetés Cégnév: ÁTI DEPO Zrt. Cím: 1131 Budapest Pannónia út 11.

Részletesebben

VÁM Jogszabályok Fogalmak Oktatási anyag. Express-Interfracht Hungaria

VÁM Jogszabályok Fogalmak Oktatási anyag. Express-Interfracht Hungaria VÁM Jogszabályok Fogalmak Oktatási anyag Express-Interfracht Hungaria A vám és a vámjog A vámszedés jogilag szabályozott állami tevékenység A vámjog a vámokra vonatkozó jogi normák és jogviszonyok összessége,

Részletesebben

3 gyakorlati tipp a logisztikai költségek csökkentésére.

3 gyakorlati tipp a logisztikai költségek csökkentésére. 3 gyakorlati tipp a logisztikai költségek csökkentésére A Ghibli Kft. 1996-ban alakult olasz-magyar cégként. 2001 óta 100 %-os magyar tulajdonban van. 2008-ban több mint 1300 aktív megbízó. Az új ügyfeleink

Részletesebben

ÁFA TANÁCSADÁS. ARKCONSULTING Kft.

ÁFA TANÁCSADÁS. ARKCONSULTING Kft. ÁFA TANÁCSADÁS Általános forgalmi adó Általános forgalmi adó 2014 ÁLTALÁNOS FORGALMI ADÓ A hozzáadottértékadó az egyik legfontosabb adónem, mely az összes EUtagállamban, illetve a világ számos országában

Részletesebben

A vállalti gazdálkodás változásai

A vállalti gazdálkodás változásai LOGISZTIKA A logisztika területei Szakálosné Dr. Mátyás Katalin A vállalti gazdálkodás változásai A vállalati (mikro)logisztika fő területei Logisztika célrendszere Készletközpontú szemlélet: Anyagok mozgatásának

Részletesebben

PÖRGESSÜK FEL A LOGISZTIKAI FOLYAMATOKAT! - Áruátvétel professzionálisan

PÖRGESSÜK FEL A LOGISZTIKAI FOLYAMATOKAT! - Áruátvétel professzionálisan PÖRGESSÜK FEL A LOGISZTIKAI FOLYAMATOKAT! - Áruátvétel professzionálisan Krázli Zoltán - vezető szakértő IBCS Nyílt nap - 2014. szeptember 17. Tartalom I. Miért van szükség szabványokra? II. A GS1 szabványrendszerről

Részletesebben

Integrált Direkt Expressz Biztonságos, hatékony

Integrált Direkt Expressz Biztonságos, hatékony Integrált Direkt Expressz Biztonságos, hatékony Biztonságos, hatékony elosztási megoldás a TNT-től Az Integrált Direkt Expressz ténylegesen az ügyfelek igényei alapján létrehozott megoldás, amely egyszerűbb

Részletesebben

Informatikai és telekommunikációs szolgáltatások

Informatikai és telekommunikációs szolgáltatások Informatikai és telekommunikációs szolgáltatások Az ITSource Kft. célja ügyfelei költséghatékony és rugalmas kiszolgálása. Cégünk olyan hosszú távú együttműködés megvalósítására törekszik, melynek során

Részletesebben

Ügyfelünk a Grundfos. Központi raktár, egy helyre összpontosított erőforrások

Ügyfelünk a Grundfos. Központi raktár, egy helyre összpontosított erőforrások Ügyfelünk a Grundfos Központi raktár, egy helyre összpontosított erőforrások Összefoglalás A Grundfos globális viszonylatban vezető szerepet tölt be a szivattyúágazatban. A dán vállalat jelenléte Magyarországon

Részletesebben

A-NET Consulting a komplex informatikai megoldásszállító

A-NET Consulting a komplex informatikai megoldásszállító INFORMATIKAI ÉS ÜZLETI TANÁCSADÁS RENDSZERINTEGRÁCIÓ HÁLÓZATI MEGOLDÁSOK RENDSZERTÁMOGATÁS OUTSOURCING VIRTUALIZÁCIÓ IP TELEFONRENDSZEREK A-NET Consulting a komplex informatikai megoldásszállító A-Net

Részletesebben

Dr. Klein Lajos Richter Gedeon Nyrt.

Dr. Klein Lajos Richter Gedeon Nyrt. Dr. Klein Lajos Richter Gedeon Nyrt. Tartalom 1. Injekció gyártó üzem átvilágítás 2. Termelés Követő Rendszer Előzmények 2014-ben 5 kiemelt hatékonyságjavítási program indult vállalati szinten az IFUA

Részletesebben

ADÓZÁSI KÉZIKÖNYVEK Budapest, 2008

ADÓZÁSI KÉZIKÖNYVEK Budapest, 2008 ADÓZÁSI KÉZIKÖNYVEK A KÖRNYEZETVÉDELMI TERMÉKDÍJ ELJÁRÁSI SZABÁLYAI Budapest, 2008 Szerzõ: Fekete Antal Lektor: Kovács Ferencné Sorozatszerkesztõ: Ráskai Éva A kézirat lezárva: 2008 január ISBN 978 963

Részletesebben

Küldetésünk a biztonság

Küldetésünk a biztonság Cím: Vecsés, Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, T2A, F104 Tel: +36 1 296 5682 Fax: +36 1 296 5589 budsec@bud.hu Küldetésünk a biztonság Megbízható biztonsági re ndszerek ADATOK LÉGI KÖZLEKEDÉS

Részletesebben

Termék- és tevékenység ellenőrzés tervezése

Termék- és tevékenység ellenőrzés tervezése Termék- és tevékenység ellenőrzés tervezése Tirián Attila NÉBIH Rendszerszervezési és Felügyeleti Igazgatóság 2016. November 15. Élelmiszerlánc-biztonsági Stratégia Időtáv 2013. október 8-tól hatályos

Részletesebben

Horvátországgal való kereskedelem vámigazgatási szabályai a jelenben és a térség EU-s csatlakozását követően

Horvátországgal való kereskedelem vámigazgatási szabályai a jelenben és a térség EU-s csatlakozását követően Horvátországgal való kereskedelem vámigazgatási szabályai a jelenben és a térség EU-s csatlakozását követően Sági Viktor fhdgy. Nemzeti Adó- és Vámhivatal Fejér Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatósága Jogszabályok:

Részletesebben

Ügyfelünk a Knorr-Bremse. Központilag szervezett európai disztribúció

Ügyfelünk a Knorr-Bremse. Központilag szervezett európai disztribúció Ügyfelünk a Knorr-Bremse Központilag szervezett európai disztribúció Copyright Knorr-Bremse AG Közös növekedés lépésről lépésre A stabil kapcsolatok kialakulásához idő kell. Idő kell a kölcsönös bizalom

Részletesebben

Direkt Expressz. Az előremutató megoldás

Direkt Expressz. Az előremutató megoldás Direkt Expressz Az előremutató megoldás Bemutatjuk a TNT Direkt Expressz szolgáltatását DIREKT: A küldemény közvetlenül a célország hálózatába jut, elkerülve a nemzetközi elosztóközpontokat és raktárakat.

Részletesebben

Outsourcing az optimalizálás lehetőségének egyik eszköze

Outsourcing az optimalizálás lehetőségének egyik eszköze Outsourcing az optimalizálás lehetőségének egyik eszköze Kissné Dézsi Erika MOL Csoport, Petrolkémia - Tiszai Vegyi Kombinát Nyrt. Logisztika menedzsmentvezető Debrecen, 2009.10.02. Outsourcing az optimalizálás

Részletesebben

Ügyfelünk a K+B Progres. Komplex és átlátható hálózat

Ügyfelünk a K+B Progres. Komplex és átlátható hálózat Ügyfelünk a K+B Progres Komplex és átlátható hálózat Logisztika és disztribúció egyszerűen A K+B Progres számos elektronikai áruházzal, szerviztelephellyel és saját internetes shoppal rendelkezik. Ezen

Részletesebben

1. MINŐSÉGBIZTOSÍTÁS, LIFE TIME QUALITY MÉRNÖK

1. MINŐSÉGBIZTOSÍTÁS, LIFE TIME QUALITY MÉRNÖK 1. MINŐSÉGBIZTOSÍTÁS, LIFE TIME QUALITY MÉRNÖK Felsőfokú műszaki végzettség (minőségbiztosítási szakiránnyal) Tárgyalóképes angol-, valamint kommunikációképes németnyelv-tudás MS Office ismeret elvárás,

Részletesebben

Áfa-raktár az autóiparban, avagy a kicsi és a nagy innovatív együttműködése

Áfa-raktár az autóiparban, avagy a kicsi és a nagy innovatív együttműködése Áfa-raktár az autóiparban, avagy a kicsi és a nagy innovatív együttműködése MLBKT XXI. Kongresszusa 2013. nov. 13-15. Siófok Lukácsy István - Logistics manager, Alpine Kft. Csicsmann Péter - Senior manager,

Részletesebben

30 MB INFORMATIKAI PROJEKTELLENŐR

30 MB INFORMATIKAI PROJEKTELLENŐR INFORMATIKAI PROJEKTELLENŐR 30 MB DOMBORA SÁNDOR BEVEZETÉS (INFORMATIKA, INFORMATIAKI FÜGGŐSÉG, INFORMATIKAI PROJEKTEK, MÉRNÖKI ÉS INFORMATIKAI FELADATOK TALÁKOZÁSA, TECHNOLÓGIÁK) 2016. 09. 17. MMK- Informatikai

Részletesebben

MUNKATÁRSI TELJESÍTMÉNY MENEDZSMENT A LOGISZTIKÁBAN

MUNKATÁRSI TELJESÍTMÉNY MENEDZSMENT A LOGISZTIKÁBAN MUNKATÁRSI TELJESÍTMÉNY MENEDZSMENT A LOGISZTIKÁBAN A PROGRAMRÓL Napjainkban a logisztikai területeken vezetői pozíciót betöltőkre egyre több nem kizárólagos szakmai feladat is hárul, melynek részét képezi

Részletesebben

Kiemelt adózók vámszakterületi ellenőrzéseinek változásai. NAV Kiemelt Adó és Vám Főigazgatósága

Kiemelt adózók vámszakterületi ellenőrzéseinek változásai. NAV Kiemelt Adó és Vám Főigazgatósága Kiemelt adózók vámszakterületi ellenőrzéseinek változásai Kiemelt adózók NAV szintű ellenőrzése NAV ellenőrzések fő iránya a hazai és Uniós költségvetési bevételekkel összefüggő kockázatos területek ellenőrzése,

Részletesebben

Sajátosságok a kínai logisztikában

Sajátosságok a kínai logisztikában Sajátosságok a kínai logisztikában Szabó Zoltán ügyvezető A Ghibli Kft. 1996-ban alapított magyar tulajdonú cég. Több mint 1400 aktív megbízó 7500 m 2 modern raktárbázis Budapesten Kiterjedt európai kapcsolatok

Részletesebben

Kifejlesztette: (Higher School of Transport)

Kifejlesztette: (Higher School of Transport) ESETTANULMÁNY Nº6: Kifejlesztette: (Higher School of Transport) A munkahelyi stressz megelőzése Az Európai Bizottság támogatást nyújtott ennek a projektnek a költségeihez. Ez a kiadvány (közlemény) a szerzõ

Részletesebben

Nagy méretű projektekhez kapcsolódó kockázatok felmérése és kezelése a KKV szektor szemszögéből

Nagy méretű projektekhez kapcsolódó kockázatok felmérése és kezelése a KKV szektor szemszögéből Nagy méretű projektekhez kapcsolódó kockázatok felmérése és kezelése a KKV szektor szemszögéből Dr. Fekete István Budapesti Corvinus Egyetem tudományos munkatárs SzigmaSzervíz Kft. ügyvezető XXIII. Magyar

Részletesebben

dimeb Dinet Logisztika Kft Technológia munkavédelmi szakembereknek és szolgáltatóknak. Hatékonyság - Minőség - Innováció.

dimeb Dinet Logisztika Kft Technológia munkavédelmi szakembereknek és szolgáltatóknak. Hatékonyság - Minőség - Innováció. dimeb Dinet Logisztika Kft Technológia munkavédelmi szakembereknek és szolgáltatóknak. Hatékonyság - Minőség - Innováció. Mi a dimeb? A dimeb munkavédelmi szakemberek számára kifejlesztett modern technológia.

Részletesebben

M SZAKMAI, TUDOMÁNYOS, MŰSZAKI TEVÉKENYSÉG Üzletviteli tanácsadás PR, kommunikáció tanácsadás PR, kommunikáció tanácsadás

M SZAKMAI, TUDOMÁNYOS, MŰSZAKI TEVÉKENYSÉG Üzletviteli tanácsadás PR, kommunikáció tanácsadás PR, kommunikáció tanácsadás M SZAKMAI, TUDOMÁNYOS, MŰSZAKI TEVÉKENYSÉG 70.2 Üzletviteli tanácsadás 70.21 PR, kommunikáció tanácsadás 70.21.1 PR, kommunikáció tanácsadás 70.21.10 PR, kommunikáció tanácsadás - a szervezetek és egyének

Részletesebben

JOG Garantáljuk a cég teljes jogi ügyintézésének lebonyolítását, valamint széles kapcsolatrendszerünknek köszönhetően a jó

JOG Garantáljuk a cég teljes jogi ügyintézésének lebonyolítását, valamint széles kapcsolatrendszerünknek köszönhetően a jó Küldetés Célunk, hogy támogatást nyújtsunk olyan külföldi és magyar vállalatok számára, akik Magyarországon, főként a Dél-dunántúli régióban tervezik letelepedésüket, bővülésüket. Feladatunk, hogy gazdaságossági

Részletesebben

EKÁER workshop. trans-o-flex Hungary Kft. Budapest, 2015 január 7. Kis László. logisztikai igazgató

EKÁER workshop. trans-o-flex Hungary Kft. Budapest, 2015 január 7. Kis László. logisztikai igazgató EKÁER workshop trans-o-flex Hungary Kft. Budapest, 2015 január 7. Kis László logisztikai igazgató 1 TARTALOM Az EKÁER rendszerről általánosságban Jogszabályi háttér Az EKÁER szám igénylésével kapcsolatos

Részletesebben

Versenyképesség fokozása, avagy az élenjáró élelmiszeripar

Versenyképesség fokozása, avagy az élenjáró élelmiszeripar Versenyképesség fokozása, avagy az élenjáró élelmiszeripar (www.leancenter.hu) Tömpe László Címzetes egyetemi docens Senior lean/tpm tanácsadó Minden jog fenntartva! Versenyképesség Támogató folyamatok

Részletesebben

SZAKDOLGOZATI TÉMAKÖRÖK

SZAKDOLGOZATI TÉMAKÖRÖK SZOLNOKI FŐISKOLA Kereskedelem, Marketing és Nemzetközi Gazdálkodási Tanszék SZAKDOLGOZATI TÉMAKÖRÖK A Felsőfokú Szakképzés Nemzetközi szállítmányozási és logisztikai szakügyintéző szak hallgatói részére

Részletesebben

Aktualitások a minőségirányításban

Aktualitások a minőségirányításban BUSINESS ASSURANCE Aktualitások a minőségirányításban Auditok változásai ZRUPKÓ János 1 SAFER, SMARTER, GREENER Új távlatok Biztosítani, hogy a minőségirányítás többet jelentsen egy tanúsításnál és amely

Részletesebben

Cégtörténet. Célkitűzésünk. Transemex Kft. fejlődésének főbb állomásai:

Cégtörténet. Célkitűzésünk. Transemex Kft. fejlődésének főbb állomásai: Rólunk A TRANSEMEX Kft 1989-ben azzal a céllal alakult, hogy a hagyományos európai közúti szállítmányozási tevékenység mellett, megbízható szakmai hátteret biztosítson partnereinek a Törökország és Magyarország

Részletesebben

Ellátási rendszer és projektiroda bemutatása

Ellátási rendszer és projektiroda bemutatása Ellátási rendszer és projektiroda bemutatása Közös részvételre jelentkezők a keretmegállapodáson belül felmerülő intézményi igények maradéktalan kielégítésére országos ellátási rendszert, országos lefedettséget

Részletesebben

Logisztikai hibák tragikus hatása a cég költségeire. ügyvezető

Logisztikai hibák tragikus hatása a cég költségeire. ügyvezető Logisztikai hibák tragikus hatása a cég költségeire Budapest, 2005. október 27. ügyvezető Szabó Zoltán Az előadás felépítése Ghibli Kft rövid bemutatása Felmérés eredményei és következtetések Néhány logisztikai

Részletesebben

LOGISZTIKAI PÁLYÁZATOK HASZNOSULÁSA Eddigi tapasztalatok (2007-2013)

LOGISZTIKAI PÁLYÁZATOK HASZNOSULÁSA Eddigi tapasztalatok (2007-2013) LOGISZTIKAI PÁLYÁZATOK HASZNOSULÁSA Eddigi tapasztalatok (2007-2013) Budapest 2014 október 16 Némon Zoltán LEF főtitkár Rész ciklusok: LOGISZTIKAI 2007-2012 LOGISZTIKAI PÁLYÁZATOK 1, 2007-2008 Támogatási

Részletesebben

Kormányzati elvárásoknak való megfelelés a közúthálózat üzemeltetésben és fenntartásában Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Kormányzati elvárásoknak való megfelelés a közúthálózat üzemeltetésben és fenntartásában Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kormányzati elvárásoknak való megfelelés a közúthálózat üzemeltetésben és fenntartásában Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2016. április 22. 1 Társadalmi cél Hazánk gazdasági fejlődésének és állampolgárai jólétének

Részletesebben

Szolgáltatások. a sikeres német-magyar üzletekért. A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara szolgáltatásai

Szolgáltatások. a sikeres német-magyar üzletekért.  A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara szolgáltatásai Szolgáltatások a sikeres német-magyar üzletekért A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara szolgáltatásai www.duihk.hu Kivonat a DUIHK szolgáltatási katalógusából * * a hivatkozások a teljes katalógusra

Részletesebben

Fogalmak Oktatási anyag

Fogalmak Oktatási anyag Fogalmak Oktatási anyag 2015. Március 25. Jogforrások 31992R2913 a Közösségi vámkódex létrehozásáról 31993R2454 a Közösségi vámkódex létrehozásáról szóló 2913/92/EGK tanácsi rendelet végrehajtására vonatkozó

Részletesebben

SZENTENDRE VÁROS ÖNKORMÁNYZAT BELSŐ ELLENŐRZÉSI STRATÉGIAI TERVE A ÉVEKRE

SZENTENDRE VÁROS ÖNKORMÁNYZAT BELSŐ ELLENŐRZÉSI STRATÉGIAI TERVE A ÉVEKRE SZENTENDRE VÁROS ÖNKORMÁNYZAT BELSŐ ELLENŐRZÉSI STRATÉGIAI TERVE A 2016 2019. ÉVEKRE Szentendre Város Önkormányzat egyik alapvető célja, hogy biztosítsa a település működőképességét a kötelező és az önként

Részletesebben

GO-HUMAN. Cégbemutató. A humánerőforrás a mi szakterületünk.

GO-HUMAN. Cégbemutató. A humánerőforrás a mi szakterületünk. Cégbemutató A humánerőforrás a mi szakterületünk. MUNKAERŐ-KÖLCSÖNZÉS Mi a munkaerő-kölcsönzés? A munkaerő-kölcsönzés a legelterjedtebb atipikus foglalkoztatási forma, melynek keretében a foglalkoztató

Részletesebben

Tájékoztató jelentés az élelmiszeripar fejlesztésére irányuló kormányzati intézkedésekről

Tájékoztató jelentés az élelmiszeripar fejlesztésére irányuló kormányzati intézkedésekről Tájékoztató jelentés az élelmiszeripar fejlesztésére irányuló kormányzati intézkedésekről dr. Kardeván Endre élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkár 2012. február 6. Élelmiszergazdaság

Részletesebben

Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Vállalkozói pályázati lehetőségek Zalaszentgrót, 2015. május 21. Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 1995. január 9-én

Részletesebben

RAKTÁROZÁSI ISMERETEK

RAKTÁROZÁSI ISMERETEK RAKTÁROZÁSI ISMERETEK A KÉPZÉSRŐL Raktározási kurzus az alapoktól, amelyet a mindennapokban hasznos gyakorlati feladatokkal és vállalatlátogatással tettünk értékesebbé. KIKNEK AJÁNLJUK? Azoknak a szakembereknek,

Részletesebben

Az Agrármérnöki MSc szak tananyagfejlesztése TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0010 A NÖVÉNYTERMESZTÉSI ÁGAZATOK ÖKONÓMIÁJA

Az Agrármérnöki MSc szak tananyagfejlesztése TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0010 A NÖVÉNYTERMESZTÉSI ÁGAZATOK ÖKONÓMIÁJA Az Agrármérnöki MSc szak tananyagfejlesztése TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0010 A NÖVÉNYTERMESZTÉSI ÁGAZATOK ÖKONÓMIÁJA 11. Előadás Az üzleti terv tartalmi követelményei Az üzleti terv tartalmi követelményei

Részletesebben

GINOP Munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis- és középvállalatok munkavállalói számára

GINOP Munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis- és középvállalatok munkavállalói számára GINOP-6.1.6-17 Munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis- és középvállalatok munkavállalói számára Pályázat benyújtása Jelen Felhívás keretében a támogatási kérelmek benyújtására 2018. március 21.- 10.00

Részletesebben

HTCP Rendszer Hexa-Com Kft.

HTCP Rendszer Hexa-Com Kft. HTCP Rendszer Hexa-Com Kft. 2 Köszöntöm Önöket! Engedjék meg, hogy a következőkben bemutassuk a HTCP-rendszert. A HTPC a Help to Tax Certificate Point angol kifejezés rövidítése, amely a gyakorlatban annyit

Részletesebben

IV. évfolyam Pü. Szakirány TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ. Vám, jövedék. 2013/2014. I. félév

IV. évfolyam Pü. Szakirány TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ. Vám, jövedék. 2013/2014. I. félév IV. évfolyam Pü. Szakirány TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ Vám, jövedék 2013/2014. I. félév TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ 2013/2014. tanév I. félév Tantárgy megnevezése Tantárgy jellege/típusa: Vám, jövedék Gazdálkodási modul

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! Jegyző Tárgy: Teljesítménykövetelmények alapját képező 2012. évi célok meghatározása a Polgármesteri Hivatal köztisztviselői részére Tisztelt Képviselő-testület! A köztisztviselők jogállásáról szóló 1992.

Részletesebben

52 344 05 0010 52 03 Termékdíj ügyintéző Vám- és jövedéki ügyintéző

52 344 05 0010 52 03 Termékdíj ügyintéző Vám- és jövedéki ügyintéző Az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről szóló 133/2010. (IV. 22.) Korm. rendelet alapján. Szakképesítés, szakképesítés-elágazás, rész-szakképesítés,

Részletesebben

+36 20 316 6766 mail@adatkezelo.hu www.adatkezelo.hu 2015 Első Hazai Adatkezelő Kft. All Rights Reserved.

+36 20 316 6766 mail@adatkezelo.hu www.adatkezelo.hu 2015 Első Hazai Adatkezelő Kft. All Rights Reserved. Rólunk Az Első Hazai Adatkezelő Kft. contact center, HR és tréning, munkaerő-kölcsönzés valamint facility management szolgáltatások nyújtásával áll Megbízói rendelkezésére. A rábízott feladatokat 2002

Részletesebben

Beszerzési és elosztási logisztika. Előadó: Telek Péter egy. adj. 2008/09. tanév I. félév GT5SZV

Beszerzési és elosztási logisztika. Előadó: Telek Péter egy. adj. 2008/09. tanév I. félév GT5SZV Beszerzési és elosztási logisztika Előadó: Telek Péter egy. adj. 2008/09. tanév I. félév GT5SZV 5. Előadás Elosztási folyamat A klasszikus elosztási logisztikai rendszer Az elosztási logisztikai rendszer:

Részletesebben

MTB-TECH MUNKA-, TŰZ-, KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS BIZTONSÁGTECHNIKAI MÉRNÖKIRODA KFT. EHS üzletág. www.mtb-tech.com

MTB-TECH MUNKA-, TŰZ-, KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS BIZTONSÁGTECHNIKAI MÉRNÖKIRODA KFT. EHS üzletág. www.mtb-tech.com MTB-TECH MUNKA-, TŰZ-, KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS BIZTONSÁGTECHNIKAI MÉRNÖKIRODA KFT. www.mtb-tech.com E Environmental H Health S Safety 2/12 A KEZDETEK Alapvető célunk, hogy Megrendelőink tevékenységeibe a lehető

Részletesebben

Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Nemzeti Adó- és Vámhivatal A Tanács Közösségi Vámkódex létrehozásáról szóló 2913/92/EGK rendeletének 5a. cikke szerinti engedélyezett gazdálkodói (AEO) státuszhoz kapcsolódó előnyök Az engedélyezett gazdálkodó vámügyi műveletei

Részletesebben

A logisztikai szolgáltatóval szemben támasztott elvárások egyedi gyártás esetében

A logisztikai szolgáltatóval szemben támasztott elvárások egyedi gyártás esetében A logisztikai szolgáltatóval szemben támasztott elvárások egyedi gyártás esetében Stéger Tamás FRIMO Hungary Kft. Novotel Hotel Székesfehérvár 2014.09.23. Die Inhalte dieser Präsentation sind urheberrechtlich

Részletesebben

Stratégiai döntés előkészítő

Stratégiai döntés előkészítő DUNAÚJVÁROS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA ÁROP-1.A.5-2013-2013-0090 kódszámú Önkormányzati Szervezetfejlesztés projektje 2014. június 30. DOKUMENTUM ADATLAP A projekt címe: A pályázat kódszáma: Fejlesztési

Részletesebben

S Z O R O S E G Y Ü T T M Ű K Ö D É S

S Z O R O S E G Y Ü T T M Ű K Ö D É S A KKV- K E X P O R T T Á M O G A T Á S Á N A K H A T É K O N Y E S Z K Ö Z E M A G U N K R Ó L - A L A P Í T Ó K S Z O R O S E G Y Ü T T M Ű K Ö D É S ÚJ INTEGRÁLT INTÉZMÉNYI STRUKTÚRA KÜLÜGY KÜLGAZDASÁG

Részletesebben

A Pályázati és Innovációs Központ tevékenységei 2014. évtől. Soltész-Lipcsik Melinda Pályázati és Innovációs Központ

A Pályázati és Innovációs Központ tevékenységei 2014. évtől. Soltész-Lipcsik Melinda Pályázati és Innovációs Központ A Pályázati és Innovációs Központ tevékenységei 2014. évtől Soltész-Lipcsik Melinda Pályázati és Innovációs Központ Helyzetfelmérés Az elmúlt két hónap tapasztalatai alapján kijelenthető, hogy erőforrás

Részletesebben

FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉS (BGF. PSZFK) Tantárgyi útmutató 2013/2014. tanév I. félév

FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉS (BGF. PSZFK) Tantárgyi útmutató 2013/2014. tanév I. félév FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉS (BGF. PSZFK) Tantárgyi útmutató 2013/2014. tanév I. félév Tantárgy megnevezése Tantárgy kódja: Tantárgy jellege/típusa: Illeték, jövedék, vám IVAM1K0MPZP Gazdálkodási modul Kontaktórák

Részletesebben

52 344 05 0010 52 02 Vámügy ügyintéző Vám- és jövedéki ügyintéző

52 344 05 0010 52 02 Vámügy ügyintéző Vám- és jövedéki ügyintéző Az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről szóló 133/2010. (IV. 22.) Korm. rendelet alapján. Szakképesítés, szakképesítés-elágazás, rész-szakképesítés,

Részletesebben

SONIMA. Az Ön partnere a moduláris üzleti szolgáltatások terén

SONIMA. Az Ön partnere a moduláris üzleti szolgáltatások terén SONIMA Az Ön partnere a moduláris üzleti szolgáltatások terén 1 Moduláris megoldások Manufacturing Gyártás Assembly Szerelés Industrial Ipari Cleaning tisztítás Warehousing Raktározás Logisztika Logistics

Részletesebben

innovációra és nemzetközi együttműködések

innovációra és nemzetközi együttműködések Tények és adatok Alapítás 1993 Tulajdonosok 100%-ban magyar tulajdonosi kör Éves forgalom 300 millió Forint C é g p r o fi l A 1993-ban alapított vállalkozás, fő profilja üzleti informatikai megoldások

Részletesebben

Tájékoztató az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenırzı Rendszer (EKAER) bevezetésével kapcsolatban ügyfeleink részére

Tájékoztató az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenırzı Rendszer (EKAER) bevezetésével kapcsolatban ügyfeleink részére Tájékoztató az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenırzı Rendszer (EKAER) bevezetésével kapcsolatban ügyfeleink részére 2015. január 1-jei hatállyal bevezetésre került Magyarországon az ún. Elektronikus

Részletesebben

Új lehetőségek a GOP-ban Magyarországon és külföldön

Új lehetőségek a GOP-ban Magyarországon és külföldön Új lehetőségek a GOP-ban Magyarországon és külföldön 2 Tartalomjegyzék 1) Forrásbevonás stratégia megvalósításához 2) Piaci megjelenés támogatása (GOP 3.3.3) 3) Komplex technológiai fejlesztés és foglalkoztatás

Részletesebben

Logisztikai megoldások kis- és középvállalatok részére

Logisztikai megoldások kis- és középvállalatok részére Az előadás címe Logisztikai megoldások kis- és középvállalatok részére 2007.05.07. 2 A vállalatunk Tevékenységi kör: Spedíció Fuvarozás Disztribúció Szerződéses logisztika Komplex logisztikai szolgáltató:

Részletesebben

Készítette: Leiter Xavéria pályázati szakreferens

Készítette: Leiter Xavéria pályázati szakreferens Készítette: Leiter Xavéria pályázati szakreferens 1. Projektötlet, előkészítés 2. Megvalósítás Támogatás 3. Fenntartás Helyzetelemzés: igények, szükségletek, megoldandó probléma feltárása Célstruktúra:

Részletesebben

Ellátási rendszer és projektiroda bemutatása

Ellátási rendszer és projektiroda bemutatása Ellátási rendszer és projektiroda bemutatása Közös részvételre jelentkezők a keretmegállapodáson belül felmerülő intézményi igények maradéktalan kielégítésére országos ellátási rendszert, országos lefedettséget

Részletesebben

ISO 9001:2015 ÉS ISO 14001:2015 FELKÉSZÜLT A VÁLTOZÁSOKRA? Move Forward with Confidence

ISO 9001:2015 ÉS ISO 14001:2015 FELKÉSZÜLT A VÁLTOZÁSOKRA? Move Forward with Confidence ISO 9001:2015 ÉS ISO 14001:2015 FELKÉSZÜLT A VÁLTOZÁSOKRA? Move Forward with Confidence MI AZ, AMI ÚJ AZ ISO 9001:2015-BEN ÉS AZ ISO 14001:2015-BEN? ÜZLETORIENTÁLTABB KULCSSZAVAK VEZETŐI KÉPESSÉG ÉS ELKÖTELEZETTSÉG

Részletesebben

8/2011. sz. Szabályzat FOLYAMATBA ÉPÍTETT ELŐZETES ÉS UTÓLAGOS VEZETŐI ELLENŐRZÉS RENDSZERE

8/2011. sz. Szabályzat FOLYAMATBA ÉPÍTETT ELŐZETES ÉS UTÓLAGOS VEZETŐI ELLENŐRZÉS RENDSZERE 8/2011. sz. Szabályzat FOLYAMATBA ÉPÍTETT ELŐZETES ÉS UTÓLAGOS VEZETŐI ELLENŐRZÉS RENDSZERE A Csákvár Nagyközség Polgármesteri Hivatala Folyamatba épített, előzetes és utólagos vezetői ellenőrzés rendszerét

Részletesebben

KOMMUNIKÁCIÓS TERV. Tét Város Polgármesteri Hivatalának komplex szervezetfejlesztése ÁROP-1.A.2/A-2008-0068

KOMMUNIKÁCIÓS TERV. Tét Város Polgármesteri Hivatalának komplex szervezetfejlesztése ÁROP-1.A.2/A-2008-0068 KOMMUNIKÁCIÓS TERV Tét Város Polgármesteri Hivatalának komplex szervezetfejlesztése 1. Helyzetelemzés Tét Város Önkormányzatának legfontosabb szerve a képviselő-testület, amely az önkormányzat működésével,

Részletesebben

A Jövedéki törvény szerinti engedélyezési eljárás. NAV Kiemelt Adó és Vám Főigazgatósága

A Jövedéki törvény szerinti engedélyezési eljárás. NAV Kiemelt Adó és Vám Főigazgatósága A Jövedéki törvény szerinti engedélyezési eljárás A 2003. évi CXXVII. törvény (Jöt.) A Jöt.-ben meghatározott tevékenység ( jövedéki termék előállítása, felhasználása, kereskedelme, tárolása, raktározása,

Részletesebben

Hogyan válasszunk rendszergazdát?

Hogyan válasszunk rendszergazdát? Hogyan válasszunk rendszergazdát? Milyen szempontok alapján hozzunk döntést, ha el akarjuk kerülni az esetleges buktatókat? Kiadás: 2012/02 Készítette: Tamás Bence, itvezeto.hu Copyright 2012 Tamás Bence

Részletesebben

III. 3. Egységes módszertani mérés az integritás helyzetéről (integritás menedzsment értékelő lap)

III. 3. Egységes módszertani mérés az integritás helyzetéről (integritás menedzsment értékelő lap) A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság 0. évi integritásjelentése III.. Egységes módszertani mérés az integritás helyzetéről (integritás menedzsment értékelő lap) Az integritás menedzsment táblázat

Részletesebben