Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete február 26-án (szerda) órai kezdettel megtartott soros nyílt üléséről.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. február 26-án (szerda) 10.00 órai kezdettel megtartott soros nyílt üléséről."

Átírás

1 Szám: 1/1-36/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete február 26-án (szerda) órai kezdettel megtartott soros nyílt üléséről. Az ülés helye: Városháza Díszterme (Keszthely, Fő tér 1.) Jelen vannak: Pálinkás Róbert alpolgármester Csótár András, Dr. Ifi Ferenc, Kocsis Miklós, Mohácsi József, Rigó Ferenc, Selmeczy Zsuzsanna és Szabó György képviselők Tanácskozási joggal jelen vannak: Dr. Gábor Hajnalka jogi és szervezési osztályvezető Dr. Ihász Lajosné igazgatási osztályvezető Némethné Bali Mária közgazdasági osztályvezető Szigligeti Aladár városüzemeltetési osztályvezető Pálinkás Róbert alpolgármester köszöntötte a megjelenteket. Megállapította, hogy az ülés szabályszerű módon került összehívásra, a képviselő-testület tagjai közül 8 fő jelen van, Ruzsics Ferenc polgármester és két képviselő igazoltan távol, a testület határozatképes, így a soros képviselő-testületi ülést megnyitotta. A napirendi javaslatot azzal a módosítással terjesztette a képviselő-testület elé, hogy két sürgősségi indítvány érkezett: A Keszthely, Schwarz D. u. 32. sz. alatti lakás megvásárlása sürgősségi megtárgyalását az indokolja, hogy az eladó február 28-ig tartja fenn ajánlatát. A Kérelem benyújtása vis maior keretből történő támogatás iránt sürgősségi megtárgyalását az indokolja, hogy a vis maior keretből történő támogatás iránt a pályázat benyújtásának határideje március 14. A sürgősségi indítványokat a nyílt ülés végén javasolta megtárgyalni. Először az S1 sürgősségi indítvány felvételét a napirendi pontok közé bocsátotta szavazásra. A képviselő-testület 8 egyhangú igen szavazattal elfogadta az S1 sürgősségi indítvány megtárgyalását. Pálinkás Róbert alpolgármester szavazásra bocsátotta az S2 sürgősségi indítvány felvételét a napirendi pontok közé. A képviselő-testület 8 egyhangú igen szavazattal elfogadta az S2 sürgősségi indítvány megtárgyalását.

2 2 Pálinkás Róbert alpolgármester a napirendi javaslatot az elfogadott módosításokkal együtt bocsátotta szavazásra. A képviselő-testület 8 egyhangú igen szavazattal elfogadta az alábbi napirendet. Napirend: 1. Keszthely Város Önkormányzata évi költségvetéséről szóló 2/2013. (II. 15.) önkormányzati rendelet módosítása (rendelettervezet) 2. A szociális ellátásokról és azok igénybevételéről szóló 40/2013. (XI. 29.) önkormányzati rendelet módosítása (rendelettervezet) 3. A gyermekvédelem helyi rendszeréről szóló 41/2013. (XI. 29.) önkormányzati rendelet módosítása (rendelettervezet) 4. Az önkormányzat tulajdonában álló lakások bérletéről szóló 36/2007.(X.01.) önkormányzati rendelet módosítása (rendelettervezet) 5. A Keszthelyi Közös Önkormányzati Hivatalban igazgatási szünet elrendeléséről szóló önkormányzati rendelet megalkotása (rendelettervezet) 6. A településképi véleményezési eljárásról szóló 26/2013. (VI. 27.) önkormányzati rendelet módosítása (rendelettervezet) 7. Az útépítési és közművesítési hozzájárulásról szóló 16/1999. (VI. 30.) önkormányzati rendelet módosítása (rendelettervezet) Egyéb ügyek 8. Tájékoztató Keszthely Város Önkormányzata negyedik negyedévi belső ellenőrzési tervének teljesítéséről 9. A vegyes tulajdonú víziközmű-rendszerek üzemeltetése 10. Az Egyesített Szociális Intézmény szervezetében működő bölcsőde nyári nyitva tartásának módosítása 11. A szavazatszámláló bizottságok tagjainak megválasztása Előterjesztő:

3 3 12. A VÜZ Nonprofit Kft. Északnyugat-dunántúli kerékpárút keszthelyi szakaszának kialakítása pályázathoz biztosíték nyújtása II. 13. Támogatási kérelmek 14. Keszthely, Kárpát u. 12. szám alatti lakóingatlan megvásárlása 15. Keszthely, Bakacs u. 8. szám alatti önkormányzati lakás értékesítése S1. Keszthely, Schwarz D. u. 32. sz. alatti lakás megvásárlása S2. Kérelem benyújtása a vis maior keretből történő támogatás iránt 16. Egyedi lakásügyek (zárt) Pálinkás Róbert alpolgármester a napirend előtt rátért a lejárt határidejű határozatokról szóló tájékoztató megtárgyalására, amely szokás szerint kiegészült a VÜZ Kft-ről szóló tájékoztató anyaggal. Felkérte képviselőtársait a tájékoztatóval kapcsolatos hozzászólásra. Kérdés, hozzászólás nem volt, így áttért a polgármester két soros ülés között tett fontosabb intézkedéseiről szóló tájékoztató megtárgyalására és felkérte képviselőtársait az azzal kapcsolatos hozzászólásaik megtételére. Kérdés, hozzászólás hiányában a tájékoztatók együttes elfogadására tett javaslatot bocsátotta szavazásra. A képviselő-testület 8 egyhangú igen szavazattal tudomásul vette a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, valamint a polgármester két ülés közötti időszakban tett fontosabb intézkedéseiről szóló tájékoztatót. (A lejárt határidejű képviselő-testületi határozatok végrehajtásáról szóló tájékoztatók, valamint a két ülés közötti időszakban tett polgármesteri intézkedésekről szóló tájékoztató a jegyzőkönyv mellékletét képezik.) 1. Keszthely Város Önkormányzata évi költségvetéséről szóló 2/2013. (II. 15.) önkormányzati rendelet módosítása (rendelettervezet) (Az előterjesztés, valamint a bizottsági üléseken született javaslatokról készült összesítő a jegyzőkönyv mellékletét képezi.) Selmeczy Zsuzsanna képviselő már a bizottsági ülésen is feltett egy kérdést, amelyre nem kapott választ, ezért ismét rákérdezett a évi költségvetésben hivatali jutalom címén kifizetett 11 millió forint összegre.

4 4 Pálinkás Róbert alpolgármester elmondta, hogy ezt az összeget pályázati pénzből fizették ki a hivatali dolgozóknak a ledolgozott túlórák miatt, nem került plusz pénzébe az önkormányzatnak. kiegészítette az elmondottakat azzal, hogy a járási hivatalok felállítása miatt az önkormányzati hivatal 2013-ban fele létszámmal működött tovább, ellenben a feladatok 70 %-a megmaradt. A dolgozók elvégzik a többletfeladatokat, de például jelenleg is két státusz betöltetlen. A túlmunkát nem fizeti ki a hivatal, ezért amikor év végén elnyerték ezt a pályázatot, a túlmunkát végző kollégák kapták meg a túlmunka ellenértékét. Pálinkás Róbert alpolgármester további kérdés, hozzászólás hiányában szavazásra bocsátotta a rendelettervezetet. A képviselő-testület 7 igen és 1 nem szavazattal megalkotta az alábbi önkormányzati rendeletet. Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 4/2014. (II. 27.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről szóló 2/2013. (II. 15.) önkormányzati rendelet módosításáról (A rendelet elfogadott, aláírt és kihirdetett szövege a jegyzőkönyv mellékletét képezi.) 2. A szociális ellátásokról és azok igénybevételéről szóló 40/2013. (XI. 29.) önkormányzati rendelet módosítása (rendelettervezet) (Az előterjesztés, valamint a bizottsági üléseken született javaslatokról készült összesítő a jegyzőkönyv mellékletét képezi.) Pálinkás Róbert alpolgármester a bizottsági vélemények, javaslatok ismertetését követően felkérte hozzászólásra elsőként a bizottságok elnökeit, majd a képviselőket. Selmeczy Zsuzsanna képviselő örült, amikor az előterjesztés első részét olvasta, egyetért azzal, hogy a segélyért munkát kér az önkormányzat. Javasolta, hogy a rendelettervezet elfogadása során külön szavazzon a képviselő-testület az egyszerűsített foglalkoztatásról és a térítési díjakról. Pálinkás Róbert alpolgármester további kérdés, hozzászólás hiányában szavazásra bocsátotta a határozati javaslatot. 30/2014. (II. 26.) sz. képviselő-testületi határozat Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta A szociális ellátásokról és azok igénybevételéről szóló 40/2013. (XI.29.) önkormányzati rendelet módosítása (rendelettervezet) című előterjesztést és az alábbi határozatot hozta: 1. Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete az előterjesztésben foglaltak alapján egyetért a szociális ellátásokról és azok igénybevételéről szóló 40/2013. (XI.29.) önkormányzati rendelet módosításának kezdeményezésével. 2. A képviselő-testület a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 16/2013.(IV.26.) önkormányzati rendelet 33. (3) bekezdése alapján felkéri a polgármestert, hogy a rendelettervezetet terjessze a képviselő-testület ülése elé.

5 5 Határidő: február 26. (Dr. Ihász Lajosné, igazgatási osztályvezető) Pálinkás Róbert alpolgármester megkérdezte Selmeczy Zsuzsanna képviselőt, hogy hozzászólásában azt javasolta-e, hogy a rendelettervezetben elfogadásra javasolt 18/A -ról szavazzanak külön? Selmeczy Zsuzsanna képviselő külön témának érezte ezt és a térítési díjakat. Pálinkás Róbert alpolgármester egyben bocsátotta szavazásra a rendelettervezetet. A képviselő-testület 8 egyhangú igen szavazattal megalkotta az alábbi önkormányzati rendeletet. Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 5/2014. (II. 27.) önkormányzati rendelete A szociális ellátásokról és azok igénybevételéről szóló 40/2013. (XI. 29.) önkormányzati rendelet módosításáról (A rendelet elfogadott, aláírt és kihirdetett szövege a jegyzőkönyv mellékletét képezi.) 3. A gyermekvédelem helyi rendszeréről szóló 41/2013. (XI. 29.) önkormányzati rendelet módosítása (rendelettervezet) (Az előterjesztés, valamint a bizottsági üléseken született javaslatokról készült összesítő a jegyzőkönyv mellékletét képezi.) Kérdés, hozzászólás hiányában először a határozati javaslatot tette fel szavazásra. A képviselő-testület 7 igen és 1 nem szavazattal meghozta a következő határozatot. 31/2014. (II. 26.) sz. képviselő-testületi határozat Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta A gyermekvédelem helyi rendszeréről szóló 41/2013. (XI.29.) önkormányzati rendelet módosítása (rendelettervezet) című előterjesztést és az alábbi határozatot hozta: Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete Keszthely Város Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 16/2013. (IV. 26.) önkormányzati rendelet 33. (3) bekezdése alapján egyetért a gyermekvédelem helyi rendszeréről szóló 41/2013.(XI.29.) önkormányzati rendelet módosításának kezdeményezésével és felkéri a polgármestert, hogy a rendelettervezetet terjessze a képviselő-testület február 26-i ülése elé. Határidő: február 26. (Dr. Ihász Lajosné, igazgatási osztályvezető)

6 6 Pálinkás Róbert alpolgármester szavazásra bocsátotta a rendelettervezetet. A képviselő-testület 7 igen és 1 nem szavazattal megalkotta az alábbi önkormányzati rendeletet. Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 6/2014. (II. 27.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről szóló 41/2013. (XI. 29.) önkormányzati rendelet módosításáról (A rendelet elfogadott, aláírt és kihirdetett szövege a jegyzőkönyv mellékletét képezi.) 4. Az önkormányzat tulajdonában álló lakások bérletéről szóló 36/2007.(X.01.) önkormányzati rendelet módosítása (rendelettervezet) Szabó György pénzügyi, jogi és ügyrendi bizottsági elnök elmondta, hogy a Pénzügyi, Jogi és Ügyrendi Bizottság ülésén felmerült, hogy ha nem szociális alapon, hanem költségelven adnak bérbe egy lakást, de a bérlő körülményei indokolttá teszik, az óvadék befizetésére kaphasson 12 havi törlesztési lehetőséget. Körültekintően kell a költségelvű lakásokat kiadni, mert gyakran előfordul, hogy nem tudják fizetni a költségeket. Pálinkás Róbert alpolgármester kijelentette, hogy nem fogja támogatni a módosítást. Aki nem tudja kifizetni az óvadékot, az nem fogja tudni fizetni a költségelvű bérleti díjat sem. Dr. Ifi Ferenc egészségügyi, szociális és esélyegyenlőségi bizottsági elnök emlékeztetett arra, hogy ő kezdeményezte ezt a módosítást. Nem ért egyet azzal, hogy a bérlők nem tudják majd fizetni a költségelvű lakás bérleti díját. Véleménye szerint sokaknak jelent problémát az óvadék egyösszegű kifizetése. Pálinkás Róbert alpolgármester úgy értelmezte a módosító javaslatot, hogy az óvadék összegét legfeljebb 12 hónap alatt kell megfizetni, kisebb összegeknél rövidebb idő is elegendő lehet. Az adminisztráció is közel annyiba fog kerülni, mint a törlesztés. További kérdés, hozzászólás hiányában először a határozati javaslatot tette fel szavazásra. 32/2014. (II. 26.) sz. képviselő-testületi határozat Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta a Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete az önkormányzat tulajdonban álló lakások bérletéről szóló 36/2007.(X.01.) önkormányzati rendelet módosítása című előterjesztést és az alábbi határozatot hozta: 1.) Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete az önkormányzat tulajdonában álló lakások bérletéről szóló 36/2007. (X. 01.) önkormányzati rendelet módosításával egyetért. 2.) A képviselő-testület felkéri a polgármestert, hogy a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 16/2013. (IV.26.) önkormányzati rendelet 33. (3) bekezdése alapján terjessze a képviselő-testület ülése elé az önkormányzat tulajdonában álló

7 7 lakások bérletéről szóló 36/2007. (X. 01.) önkormányzati rendelet módosítására vonatkozó rendelettervezetet. Határidő: azonnal (Dr. Ihász Lajosné igazgatási osztályvezető) Pálinkás Róbert alpolgármester ezt követően a rendelettervezet módosítására irányuló bizottsági javaslatot tette fel szavazásra. A képviselő-testület 6 igen és 2 nem szavazattal elfogadta a rendelettervezet módosítását. Pálinkás Róbert alpolgármester szavazásra bocsátotta a módosított rendelettervezetet. A képviselő-testület 8 egyhangú igen szavazattal megalkotta az alábbi önkormányzati rendeletet. Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 7/2014. (II. 27.) önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában álló lakások bérletéről szóló 36/2007. (X. 01.) önkormányzati rendelet módosításáról (A rendelet elfogadott, aláírt és kihirdetett szövege a jegyzőkönyv mellékletét képezi.) 5. A Keszthelyi Közös Önkormányzati Hivatalban igazgatási szünet elrendeléséről szóló önkormányzati rendelet megalkotása (rendelettervezet) Kérdés, hozzászólás hiányában először a határozati javaslatot tette fel szavazásra. 33/2014. (II. 26.) sz. képviselő-testületi határozat Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta A Keszthelyi Közös Önkormányzati Hivatalban igazgatási szünet elrendeléséről szóló önkormányzati rendelet megalkotása (rendelettervezet) című előterjesztést és az alábbi határozatot hozta: 1. Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 16/2013. (IV. 26.) önkormányzati rendelet 33. (3) bekezdése alapján a Keszthelyi Közös Önkormányzati Hivatalban igazgatási szünet elrendeléséről szóló önkormányzati rendelet megalkotására vonatkozó kezdeményezést elfogadja. 2. A képviselő-testület felkéri a polgármestert, hogy a rendelettervezetet terjessze a képviselő-testület elé. 3. A képviselő-testület felkéri a jegyzőt az elrendelt igazgatási szünet kapcsán a zavartalan feladatellátás érdekében a szükséges munkaszervezési intézkedések megtételére, valamint, hogy az elrendelt igazgatási szünetről a lakosságot és a társhatóságokat előzetesen tájékoztassa. Határidő: 1. és 2. pont: február pont: május 31., illetve október 31.

8 8 (Dr. Gábor Hajnalka jogi és szervezési osztályvezető) Pálinkás Róbert alpolgármester szavazásra bocsátotta a rendelettervezetet. A képviselő-testület 8 egyhangú igen szavazattal megalkotta az alábbi önkormányzati rendeletet. Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 8/2014. (II. 27.) önkormányzati rendelete a Keszthelyi Közös Önkormányzati Hivatalban igazgatási szünet elrendeléséről (A rendelet elfogadott, aláírt és kihirdetett szövege a jegyzőkönyv mellékletét képezi.) 6. A településképi véleményezési eljárásról szóló 26/2013. (VI. 27.) önkormányzati rendelet módosítása (rendelettervezet) Kérdés, hozzászólás hiányában először a határozati javaslatot tette fel szavazásra. 34/2014. (II. 26.) sz. képviselő-testületi határozat Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta A településképi véleményezési eljárásról szóló 26/2013. (VI. 27.) önkormányzati rendelet módosítása (rendelettervezet) című előterjesztést és az alábbi határozatot hozta. Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete Keszthely Város Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 16/2013. (IV. 26.) önkormányzati rendelet 33. (3) bekezdése alapján egyetért a településképi véleményezési eljárásról szóló 26/2013. (VI. 27.) önkormányzati rendelet módosításával és felkéri a polgármestert, hogy a rendelettervezetet terjessze a képviselő-testület február 26-i ülése elé. Határidő: február 26. (Dr. Gábor Hajnalka jogi és szervezési osztályvezető) Pálinkás Róbert alpolgármester szavazásra bocsátotta a rendelettervezetet. A képviselő-testület 8 egyhangú igen szavazattal megalkotta az alábbi önkormányzati rendeletet. Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 9/2014. (II. 27.) önkormányzati rendelete a településképi véleményezési eljárásról szóló 26/2013. (VI. 27.) önkormányzati rendelet módosításáról (A rendelet elfogadott, aláírt és kihirdetett szövege a jegyzőkönyv mellékletét képezi.)

9 9 7. Az útépítési és közművesítési hozzájárulásról szóló 16/1999. (VI. 30.) önkormányzati rendelet módosítása (rendelettervezet) Kérdés, hozzászólás hiányában először az I. határozati javaslatot tette fel szavazásra. A képviselő-testület 7 igen szavazattal 1 tartózkodás mellett meghozta a következő határozatot. 35/2014. (II. 26.) sz. képviselő-testületi határozat Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta Az útépítési és közművesítési hozzájárulásról szóló 16/1999. (VI. 30.) önkormányzati rendelet módosítása (rendelettervezet) című előterjesztést és az alábbi határozatot hozta. 1. Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete az épített környezet alakításáról és védelméről szóló évi LXXVIII. törvény 28. (2) bekezdésében foglaltaknak megfelelően Keszthely Város Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 16/2013. (IV. 26.) önkormányzati rendelet 33. (3) bekezdése alapján egyetért az útépítési és közművesítési hozzájárulásról szóló 16/1999. (VI. 30.) önkormányzati rendelet hatályon kívül helyezésére vonatkozó helyi önkormányzati rendelet megalkotásával és felkéri a polgármestert, hogy a rendelettervezetet terjessze a képviselő-testület február 26-i ülése elé. 2. A képviselő-testület az évi LXXVIII. törvény 28. (2) bekezdése alapján kezdeményezi Keszthely Város Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 16/2013. (IV. 26.) önkormányzati rendelet 3. számú mellékletének A Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete állandó bizottságainak, valamint a tanácsnok feladat- és hatásköre a Turisztikai, Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság feladat- és hatásköreit tartalmazó II/1. pontjának kiegészítését az alábbiak szerint: 1/37) az évi LXXVIII. törvény 28. (2) bekezdése alapján javaslatot tesz az önkormányzat által megvalósított kiszolgáló út, illetőleg közmű költségéhez az érintett ingatlanok tulajdonosai által történő hozzájárulás mértékére és a megfizetés módjára. 3. A képviselő-testület felkéri a polgármestert, hogy a Keszthely Város Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 16/2013. (IV. 26.) önkormányzati rendelet módosítására vonatkozó rendelettervezetet terjessze a képviselő-testület ülése elé. Határidő: 1) pontra: február 26. 3) pontra: június 30. (Dr. Gábor Hajnalka jogi és szervezési osztályvezető) Pálinkás Róbert alpolgármester szavazásra bocsátotta a II. határozati javaslatot. A képviselő-testület 7 igen szavazattal 1 tartózkodás mellett meghozta a következő határozatot. 36/2014. (II. 26.) sz. képviselő-testületi határozat Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta Az útépítési és közművesítési hozzájárulásról szóló 16/1999. (VI. 30.) önkormányzati rendelet módosítása (rendelettervezet) című előterjesztést és az alábbi határozatot hozta.

10 10 1) Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 317/2013. (X. 31.) számú határozatában foglaltakra figyelemmel hozzájárul Keszthely Város Önkormányzata és a Helikon Property Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (1039 Budapest, Őszike u em. 9.) között létrejövő, a 0236/9 hrsz-ú és a hozzá kapcsolódó önkormányzati tulajdonban lévő 0233/2 hrsz-ú út megjelölésű ingatlanok belterületbe vonásához kapcsolódó, ezen területeket érintő településrendezési és üzemeltetési szerződések megkötéséhez az A. és B. jelű mellékletben foglaltak szerint. A képviselő-testület rögzíti, hogy az önkormányzat a beruházó által saját forrásból elvégzendő utak és közművek kialakításához kapcsolódó költségeknek az érintett ingatlanok tulajdonosai által történő megfizetése érdekében az ahhoz szükséges eljárásban nem kíván közreműködni. 2) A képviselő-testület felkéri a polgármestert az érintettek tájékoztatására és felhatalmazza az 1) pontban rögzített szerződések aláírására. Határidő: március 15. (Riedl Tamás főépítész) Pálinkás Róbert alpolgármester szavazásra bocsátotta a rendelettervezetet. A képviselő-testület 7 igen szavazattal 1 tartózkodás mellett megalkotta az alábbi önkormányzati rendeletet. Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 10/2014. (II. 27.) önkormányzati rendelete az útépítési és közművesítési hozzájárulásról szóló 16/1999. (VI. 30.) önkormányzati rendelet módosításáról (A rendelet elfogadott, aláírt és kihirdetett szövege a jegyzőkönyv mellékletét képezi.) 8. Tájékoztató Keszthely Város Önkormányzata negyedik negyedévi belső ellenőrzési tervének teljesítéséről Kérdés, hozzászólás hiányában a határozati javaslatot szavazásra bocsátotta. 37/2014. (II. 26.) sz. képviselő-testületi határozat Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta a Tájékoztató Keszthely Város Önkormányzatának negyedik negyedévi belső ellenőrzési tervének teljesítéséről című előterjesztést és az alábbi határozatot hozta. Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete a negyedik negyedévi belső ellenőrzésekről készült tájékoztatót tudomásul veszi. Határidő: tájékoztatásra március 15.

11 11 9. A vegyes tulajdonú víziközmű-rendszerek üzemeltetése Kérdés, hozzászólás hiányában a határozati javaslatot szavazásra bocsátotta. 38/2014. (II. 26.) sz. képviselő-testületi határozat Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta a Vegyes tulajdonú víziközmű-rendszerek üzemeltetése című előterjesztést és az alábbi határozatot hozta. 1. Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete a víziközmű-szolgáltatásról szóló évi CCIX. törvény alapján megbízza és meghatalmazza a Magyar Állam, mint ellátásért felelős többségi tulajdonos nevében eljáró MNV Zrt-t a víziközmű-rendszer működésével kapcsolatos képviselet ellátására és a vagyonkezelési szerződés megkötésére azzal, hogy a képviselő-testület a tulajdonában álló víziközmű elemeket továbbra is saját tulajdonában kívánja tartani és az esetleges vagyonátadásról a későbbiekben külön előterjesztés keretében dönt. 2. A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert az 1. pont szerinti, a közös ellátási felelősséggel érintett víziközmű-rendszerek feletti képviseletről szóló szerződés véglegesített változatának aláírására, valamint a szerződésben rögzített, az önkormányzatot érintő feladatok ellátásához szükséges intézkedések megtételére. 3. A képviselő-testület felkéri a polgármestert, hogy a hozott döntésről a határozat megküldésével egyidejűleg az érintetteket tájékoztassa, továbbá arra, hogy a 24/2013. (V. 29.) NFM rendelet 2. (3) bekezdésében rögzített vagyonértékelés költségeinek ismeretében a vonatkozó döntés meghozatalához szükséges előterjesztést terjessze a képviselő-testület ülése elé. Határidő: március 31., illetve folyamatos (Szigligeti Aladár városüzemeltetési osztályvezető) (Némethné Bali Mária közgazdasági osztályvezető) 10. Az Egyesített Szociális Intézmény szervezetében működő bölcsőde nyári nyitva tartásának módosítása Kérdés, hozzászólás hiányában a határozati javaslatot szavazásra bocsátotta. 39/2014. (II. 26.) sz. képviselő-testületi határozat Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta Az Egyesített Szociális Intézmény szervezetében működő bölcsőde nyári nyitva tartásának módosítása című előterjesztést és az alábbi határozatot hozta.

12 12 1. Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete jóváhagyja az Egyesített Szociális Intézmény szervezetében működő bölcsőde nyitva tartásának szüneteltetését június 23-tól július 4-ig. 2. A képviselő-testület felkéri az intézmény vezetőjét az érintettek tájékoztatására. Határidő: március 1. (Dr. Ihász Lajosné igazgatási osztályvezető) Királyné Domaházi Csilla intézményvezető 11. A szavazatszámláló bizottságok tagjainak megválasztása Előterjesztő: Kérdés, hozzászólás hiányában a határozati javaslatot szavazásra bocsátotta. 40/2014. (II. 26.) sz. képviselő-testületi határozat Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete A szavazatszámláló bizottságok tagjainak megválasztása című előterjesztést megtárgyalta és az alábbi határozatot hozta. Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete a választási eljárásról szóló évi XXXVI. törvény 24. -ában foglaltak alapján Keszthely városban kialakított szavazókörökben működő szavazatszámláló bizottságok tagjait és póttagjait az alábbiak szerint választja meg. 1. számú választókerület: 1. számú szavazókör: Pannon Egyetem D épület, Festetics György u. 7. Telefon: 83/ Tag: Kéri Mihály Ferenc Keszthely Honvéd u. 40. Tag: Dr. Wágner László Keszthely Festetics u. 22. Tag: Sebestyén János Keszthely Festetics u sz. póttag: Siftár Erika Keszthely Szent Miklós u. 18/A. II/8. 2. sz. póttag: Szanyiné Szűcs Gizella Keszthely Madách u számú szavazókör: Közgazdasági Szakközépiskola, Rózsa u. 12. Telefon: 83/ Tag: Koltai Zoltánné Keszthely Béri Balogh Ádám u. 2/A. III/11. Tag: Regényi Csaba Keszthely Pammer u. 1/A. fsz.1. Tag: Kalotsa Annamária Keszthely Keszthely, Kossuth L. u. 58/a. 1. sz. póttag: Piritiné Gécsek Ibolya Keszthely Rózsa u. 13/C. fsz. 1.

13 13 2. sz. póttag: Tóth Péter Keszthely Kossuth. u. 58/A. 3. számú szavazókör: Fenékpuszta, Volt Lengyár Klubhelyisége Telefon: 83/ Tag: Pintér István Keszthely Fenékpuszta Tag: Mátyás Attila Keszthely Rózsa u. 13. Tag: Baranyi Gábor Béla Keszthely Fenékpuszta sz. póttag: Pintér Tamás Keszthely Fenékpuszta sz. póttag: Baranyi Gáborné Keszthely Fenékpuszta számú választókerület: 4. számú szavazókör: Asbóth Sándor Térségi Középiskola, Szakiskola és Kollégium, Gagarin u Telefon: 83/ ; 83/ Tag: Sarkadi Levente János Keszthely Bercsényi Miklós u. 63/A. Tag: Baráth Margit Keszthely Fodor u. 34. I/4. Tag: Nemes Klára Keszthely Fodor u. 22. II/8. 1. sz. póttag: Dr. Bertók Sándorné Keszthely Fodor u. 32. I/1. 2. sz. póttag: Molnár András Józsefné Keszthely Fodor u. 22. I/4. 5. számú szavazókör: Asbóth Sándor Térségi Középiskola, Szakiskola és Kollégium, Gagarin u Telefon: 83/ ; 83/ Tag: Szarka Barnabás Keszthely Ferencné Lipp Vilmos köz 1/A. III/6. Tag: Németh Péter Keszthely Béri B. Á. u. 5. Tag: Dr. Lukács Jánosné Keszthely Vak Bottyán u sz. póttag: Dr. Kováts Andrásné Keszthely Vak Bottyán u. 8/A. 2. sz. póttag: Gelencsér Józsefné Keszthely Deák Ferenc u számú választókerület: 6. számú szavazókör: Életfa Napközi Otthonos Székhely Óvoda, Vaszary Kolos u. 12. Telefon: 83/ Tag: Kőmüves János Keszthely Vaszary Kolos u. 16/C. I/1. Tag: Fülesi Károly Keszthely Vaszary K. u. 35/A. 3. Tag: Raffai Róbert Keszthely Vaszary K. u. 16/b. 1. sz. póttag: Barabás Antal István Keszthely Balogh Ferenc u. 7/A. I/2. 2. sz. póttag: Vasas Győző Zoltán Keszthely Vaszary Kolos u. 16/A. tt. 8.

14 14 7. számú szavazókör: Életfa Napközi Otthonos Székhely Óvoda, Vaszary Kolos u. 12. Telefon: 83/ Tag: Salamon Lajos Keszthely Vaszary Kolos u. 30/C. I/7. Tag: Görcsi Sándorné Keszthely Balogh F. u. 5/A. fsz. 2. Tag: Albrecht Ervin Keszthely Sági u sz. póttag: Szabó László Keszthely Vaszary Kolos u. 30/C. fsz sz. póttag: Kiss Margit Keszthely Vaszary K. u számú választókerület: 8. számú szavazókör (települési szintű): Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola, Kossuth Lajos u. 75. Telefon: 83/ Tag: Dr. Brazsil József Keszthely Mihály Széchenyi u. 1. II/6. Tag: Pusztai Miklós Keszthely Kossuth Lajos u. 78. Tag: Kerekrétiné Teperics Keszthely Tatjána Katalin Városház u sz. póttag: Faragó Éva Keszthely Városház u sz. póttag: Frankó Károly Keszthely Erzsébet királyné u sz. póttag: Gíber Ferencné Keszthely Nádor u sz. póttag: Török Marcell Tibor Keszthely Bakacs u számú szavazókör: Keszthelyi VSZK, Mártírok útja 1. Telefon: 83/ Tag: Denkler Miklósné Keszthely Jókai u. 14. Tag: Tüttő Ildikó Klára Keszthely Erzsébet királyné útja 7. I/2. Tag: Bőhm Klára Keszthely Helikon u sz. póttag: Dufner Attiláné Keszthely Kossuth u. 40. II/ sz. póttag: Kristóf Józsefné Keszthely Erzsébet királyné u számú szavazókör: Keszthelyi VSZK, Mártírok útja 1. Telefon: 83/ Tag: Németh Ferencné Keszthely Rákóczi út 26. Tag: Törzsök Csaba Keszthely Helikon u. 26. Tag: Móricz Imre Keszthely Bakacs u sz. póttag: Kóbor Gyuláné Keszthely Erzsébet királyné útja sz. póttag: Nagy Aladárné Keszthely Csók I. u. 1.

15 15 5. számú választókerület: 11. számú szavazókör: Városi Kórház Keszthely, Keszthely Ady E. u. 2. Telefon: 83/ Tag: Kozinszky Sándor Endre Keszthely Dózsa György u. 8. Tag: Sallai István Keszthely Meggyfa u. 29. Tag: Dózsa Ágnes Keszthely Jegenye u sz. póttag: Balogh József Keszthely Darnay Kálmán u sz. póttag: Sebestyén Károly Keszthely Tapolcai út számú szavazókör: Városi Kórház Keszthely, Keszthely Ady E. u. 2. Telefon: 83/ Tag: Pálfi Károly Keszthely Zámor u. 37. Tag: Dr. Ihász Lajos Keszthely Toldi Miklós u. 12. Tag: Molnár Zoltánné Keszthely Móra F. u sz. póttag: Baráth Sándor Józsefné Keszthely Ruszek József u sz. póttag: Horváth Tibor Keszthely Ruszek József u számú szavazókör: Zöldmező u. Általános Iskola, Diákotthon és Speciális Szakiskola, Zöldmező u. 2. Telefon: 83/ Tag: Bézsenyi Miklósné Keszthely Mátyás király u. 63. Tag: Bognár Ernő Keszthely Mátyás király u. 46. Tag: Tomborné Tóth Anita Keszthely Veronika Mátyás király u. 20. I/6. 1. sz. póttag: Varga András Keszthely Mátyás király u sz. póttag: Tóth Imréné Keszthely Bessenyei György u számú választókerület: 14. számú szavazókör: Egry József Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Vásár tér 10/D. Telefon: 83/ ; 83/ Tag: Tomor Ferenc István Keszthely Cserszeg u. 30. Tag: Nagy Tamás Sándorné Keszthely Vásár tér 23. II/4. Tag: Barabás Réka Keszthely Vásár tér 23. IV/11. Fölföldiné Katona 1. sz. póttag: Keszthely Cserszeg u. 36. Erika Mária 2. sz. póttag: Koszó-Gorzás Anita Keszthely Vásár tér 10/A.

16 számú szavazókör: Egry József Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Vásár tér 10/D. Telefon: 83/ ; 83/ Tag: Tihanyi Józsefné Keszthely Vásár tér 25. IV/12. Tag: Bognár Mihályné Keszthely Vásár tér 19. I/1. Tag: Kajdelné Keller Judit Keszthely Vásár tér 10/B. II/7. 1. sz. póttag: Hegedűs Ferencné Keszthely Vásár tér sz. póttag: Koszó Csaba Keszthely Vásár tér 10/A. 7. számú választókerület: 16. számú szavazókör (külképviseleti): Sopron u. Napközi Otthonos Tagóvoda, Sopron u. 16. Telefon: 83/ Tag: Borbély István Keszthely Györgyné Pál u. 28/B. Tag: Ács Istvánné Keszthely Tompa Mihály u. 2/A. Tag: Vastag Ágnes Keszthely Magyar u sz. póttag: Kiss Lajos Keszthely Pál u. 28/A. 2. sz. póttag: Nagy Józsefné Keszthely Fecske u. 15/a. 17. számú szavazókör: Sopron u. Napközi Otthonos Tagóvoda, Sopron u. 16. Telefon: 83/ Tag: Füle Szilveszter Keszthely Fecske u. 21. Tag: Varga Lászlóné Keszthely Hóvirág u. 1. Tag: Berényi Sándorné Keszthely Fecske u sz. póttag: Németh Tamás Keszthely Fodor u sz. póttag: Szakály Mária Keszthely Fecske u számú választókerület: 18. számú szavazókör: Árnyas Vendéglő, Árnyas út 1. Telefon: 30/ Tag: Somogyi Istvánné Keszthely Tomaji sor 35. Tag: Papp Sándor Keszthely Csabagyöngye u. 19. Tag: Ramasz Gáborné Keszthely Tipegő u. 1/A. 1. sz. póttag: Nádasi István Keszthely Nyár u sz. póttag: Rezes Dávidné Keszthely Nyár u. 2/a.

17 17 Nemzetiségi szavazókör: Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola, Kossuth Lajos u. 75. Telefon: 83/ Tag: Salamonné Ürmös Keszthely Mária Balogh F. u. 1/b. Tag: Keresztszegi Valéria Keszthely Deák F. u. 57/B. III/16. Tag: Süle Erika Keszthely Vaszary K. u. 26/C. 1. sz. póttag: Csizmadia Valéria Keszthely Deák F. u. 57/B. III/ sz. póttag: Tóth Krisztina Keszthely Fáy A. u. 11/B. fsz sz. póttag: Herczeg Anita Mária Keszthely Fodor u. 30. II/8. 4. sz. póttag: Lőrincz Tibor Keszthely Stromfeld A. u. 16/a. 12. A VÜZ Nonprofit Kft. Északnyugat-dunántúli kerékpárút keszthelyi szakaszának kialakítása pályázathoz biztosíték nyújtása II. Kérdés, hozzászólás hiányában a határozati javaslatot szavazásra bocsátotta. 41/2014. (II. 26.) sz. képviselő-testületi határozat Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta A VÜZ Nonprofit Kft. Északnyugat-dunántúli kerékpárút keszthelyi szakaszának kialakítása pályázathoz biztosíték nyújtása II. című előterjesztést és az alábbi határozatot hozta. 1. Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete a VÜZ Nonprofit Kft. által elnyert Északnyugat-dunántúli kerékpárút keszthelyi szakaszának kialakítása című és NYDOP-2.1.1/F jelű projektje megvalósítása érdekében a 346/2013. (X. 31.) számú képviselő-testületi határozatban foglaltakon túl - hozzájárul, hogy közvetett biztosítékként a VÜZ Nonprofit Kft részére Keszthely Város Önkormányzata felajánlja a tulajdonában álló 3114/9 helyrajzi számú Keszthely, Móra Ferenc u. 50. szám alatti m2 alapterületű és Ft becsült értékű ingatlant további jelzálog biztosítékként. 2. Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete felkéri Göncz Attila ügyvezető igazgatót, hogy végeztesse el az ingatlan értékbecslését és a kapcsolódó zálogszerződés előkészítését. 3. A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a jelzálogszerződés aláírására. Határidő: március 31. (Némethné Bali Mária közgazdasági osztályvezető) Göncz Attila, VÜZ Nonprofit Kft igazgatója

18 Támogatási kérelmek Pálinkás Róbert alpolgármester ismertette az előterjesztéshez érkezett kiegészítést, a bizottsági javaslatokat és felkérte a bizottsági elnököket azok kiegészítésére, majd a képviselőket a napirenddel kapcsolatos hozzászólásra. Kérdés, hozzászólás hiányában az I. határozati javaslatot szavazásra bocsátotta. 42/2014. (II. 26.) sz. képviselő-testületi határozat Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Támogatási kérelmek tárgyú előterjesztést megtárgyalta és az alábbi határozatot hozza: 1.) Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete az önkormányzat évi költségvetésében a polgármester felosztási hatáskörébe utalt általános tartalék terhére a Zeneiskola Baráti Kör részére a keszthelyi Fő téri templom Salve Regina Kórusa és a Festetics György Zeneiskola Tanári Kamarazenekara Salzburgba történt utazási költségeire ,- Ft támogatást biztosít. 2.) Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete felkéri a polgármestert, hogy a támogatott szervezet részére a pénzeszköz átadásáról szóló megállapodással kapcsolatos intézkedéseket tegye meg. Határidő: március 20. (Némethné Bali Mária osztályvezető) Pálinkás Róbert alpolgármester szavazásra bocsátotta a II. határozati javaslatot. 43/2014. (II. 26.) sz. képviselő-testületi határozat Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Támogatási kérelmek tárgyú előterjesztést megtárgyalta és az alábbi határozatot hozza: 1.) Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete az önkormányzat évi költségvetésében a polgármester felosztási hatáskörébe utalt általános tartalék terhére a Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesülete által megrendezésre kerülő március 1-jei Keszthelyi Karnevál megtartásához kapcsolódó rendezvényekhez a rendezvényi színpadra, annak lefedésére és a szükséges áramköltségekre a Goldmark Károly Művelődési Központ részére ,- Ft támogatást biztosít. 2.) Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete felkéri a polgármestert, hogy az önkormányzat évi költségvetési rendeletének módosításáról gondoskodjon. Határidő: június 30. (Némethné Bali Mária osztályvezető)

19 19 Pálinkás Róbert alpolgármester szavazásra bocsátotta a III. határozati javaslatot. 44/2014. (II. 26.) sz. képviselő-testületi határozat Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Támogatási kérelmek tárgyú előterjesztést megtárgyalta és az alábbi határozatot hozza: 1.) Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete az önkormányzat évi költségvetésében a polgármester felosztási hatáskörébe utalt általános tartalék terhére a Szeghalmi Bálint Református Egyházi Közhasznú Alapítvány évi működési költségeire ,- Ft támogatást biztosít. 2.) Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete felkéri a polgármestert, hogy a támogatott szervezet részére a pénzeszköz átadásáról szóló megállapodással kapcsolatos intézkedéseket tegye meg. Határidő: március 20. (Némethné Bali Mária osztályvezető) Pálinkás Róbert alpolgármester szavazásra bocsátotta a IV. határozati javaslatot. 45/2014. (II. 26.) sz. képviselő-testületi határozat Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Támogatási kérelmek tárgyú előterjesztést megtárgyalta és az alábbi határozatot hozza: 1.) Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete az önkormányzat évi költségvetésében az Oktatási, Kulturális és Ifjúsági Bizottság felosztási hatáskörébe utalt előirányzat terhére a Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesülete által megrendezésre kerülő március 1-jei Keszthelyi Karnevál résztvevőinek díjazása céljából 1 különdíj átadására Keszthely Város Önkormányzata részére kiállított számla ellenében bruttó ,- Ft, azaz húszezer forint támogatást biztosít. 2.) Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete felkéri a polgármestert, hogy az önkormányzat évi költségvetési rendeletének módosításáról gondoskodjon. Határidő: június 30. (Némethné Bali Mária, a Közgazdasági Osztály vezetője) 14. Keszthely, Kárpát u. 12. szám alatti lakóingatlan megvásárlása

20 20 Kérte, hogy a képviselő-testület szavazza meg a határozati javaslat A változatát, mert ezzel lehetőség nyílik szociális bérlakás kialakítására, a későbbiekben további lakások megvásárlására. Selmeczy Zsuzsanna képviselő kifejtette azon véleményét, miszerint a vásárlás mögött más indokok húzódnak. szerinte a cél egy renitens család elköltöztetése a Sopron utcából. Ezt a bizottsági ülésen ki is mondták. Nem tud ezzel egyetérteni. A bizottsági ülésen is az volt a véleménye, hogy nem ez a megoldás. Ez a családmodell a gyerekeknek sem megoldás, el kell őket helyezni egy bentlakásos iskolába. Normális viselkedésmintát a családban nem fognak tanulni. A háziorvosuk is elmondta, hogy milyen körülmények között él ez a család. Nem gondolja, hogy a lakást egy hónap alatt nem fogják tönkretenni. Ez nem járható út. Úgy tudja, hogy ötmillió forint a maximum összeg, amiért lakásokat vesz az önkormányzat, ez az ingatlan többe kerül. Pálinkás Róbert alpolgármester rámutatott, hogy nem a képviselő asszony által elmondottakról van szó a lakásvásárlás esetében. Szabó György pénzügyi, jogi és ügyrendi bizottsági elnök elmondta, hogy az önkormányzat lehetőleg ötmillió forintért próbál lakásokat venni, nem mondták ki, hogy ez egy meghatározott felső értékhatár. A Pénzügyi, Jogi és Ügyrendi Bizottság ülésén nagy vita volt ennek a napirendnek a megtárgyalása során. A lakás külső állapota miatt sok gondja lesz vele az önkormányzatnak. A lakás belül már megfelel az elvárásoknak. Azért érdemes megvenni, mert két további lakást lehet hozzáépíteni a telek nagysága miatt. Véleménye szerint szükség lenne egy bérlakásépítési pályázatra. Pálinkás Róbert alpolgármester további kérdés, hozzászólás hiányában a határozati javaslat A változatát bocsátotta szavazásra. A képviselő-testület 7 igen és 1 nem szavazattal meghozta a következő határozatot. 46/2014. (II. 26.) sz. képviselő-testületi határozat Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta a Keszthely, Kárpát u. 12. sz. alatti lakóingatlan megvásárlása című előterjesztést és az alábbi határozatot hozta. 1. Keszthely Város Önkormányzata megvásárolja a Keszthely, Kárpát utca 12. sz. alatti, 018/7 hrsz-ú ingatlant, tehermentesen Ft vételáron az Önkormányzat évi költségvetésében lakásvásárlásra biztosított keret terhére. 2. A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert az adásvétel lebonyolítására és a szükséges dokumentumok aláírására. 3. A képviselő-testület felkéri a polgármestert, hogy az adásvétel lebonyolítását követően az ingatlan hasznosítására vonatkozó javaslatát terjessze a képviselő-testület soron következő ülése elé. Határidő: április 30. (Némethné Bali Mária közgazdasági osztályvezető) (Dr. Ihász Lajosné igazgatási osztályvezető)

21 Keszthely, Bakacs u. 8. szám alatti önkormányzati lakás értékesítése Kérdés, hozzászólás hiányában a határozati javaslatot szavazásra bocsátotta. A képviselő-testület 7 igen és 1 nem szavazattal meghozta a következő határozatot. 47/2014. (II. 26.) sz. képviselő-testületi határozat Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta a Keszthely, Bakacs utca 8. sz. alatti önkormányzati lakás értékesítése című előterjesztést és az alábbi határozatot hozta. 1. Az önkormányzati tulajdonú házingatlanok értékesítéséről szóló 1/2004. (I. 30.) önkormányzati rendelet 7. -ában rögzített felhatalmazás alapján Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete értékesíti a Keszthely, Bakacs u. 8. II. em. 12. sz. alatti, 1121/3/A/12 helyrajzi számú lakást Horváth Tamás Mihály (szül.: Veszprém, , an.: Bantler Beatrix), Keszthely, Szent Miklós u. 4. sz. alatti lakos részére. Az értékesítés feltételei: a lakás vételára bruttó Ft (a vételár ÁFA-t nem tartalmaz); vevő a vételárból Ft vételárrészt a szerződéskötéskor, a fennmaradó Ft vételárhátralékot a mindenkor fennálló tartozás után számított jegybanki alapkamat szerinti kamattal növelten, 5 év alatt, havi egyenlő részletekben köteles megfizetni; a vételárhátralék és annak kamatai biztosítékaként az ingatlan-nyilvántartásban az önkormányzat javára szóló jelzálogjogot kell bejegyeztetni. 2. A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert az adásvétel lebonyolítására. 3. A képviselő-testület felkéri a VÜZ Nonprofit Kft igazgatóját a pénzügyi elszámolás bonyolítására. Határidő: március 31. (Némethné Bali Mária közgazdasági osztályvezető) Göncz Attila, VÜZ Nonprofit Kft igazgatója S1. Keszthely, Schwarz D. u. 32. sz. alatti lakás megvásárlása Szabó György pénzügyi, jogi és ügyrendi bizottsági elnök megkérdezte, hogy mi indokolja a vásárlást? Az önkormányzat inkább eladni szeretné a lakásait, nem vásárolni. Ezt a lakást csak költségalapon lehet majd bérbe adni. Pálinkás Róbert alpolgármester válaszában elmondta, hogy az önkormányzatot egyik intézményének vezetője kereste meg azzal, hogy segítséget kért lakáshelyzetének megoldására. Megvásárolni nem tudja ezt a lakást, bérelni viszont igen. Korábbi képviselő-testületi ülésen már említette azt a tervet, amely alapján az önkormányzat lakásokat vásárol, azokat fiataloknak bérbe adja, akik majd megveszik azt, ha a lehetőségeik megengedik. Ebben az esetben is ez történik. Ezt a tervet jó iránynak tartotta.

22 22 Csótár András oktatási, kulturális és ifjúsági bizottsági elnök szintén jónak tartotta ezt az elvet. Az önkormányzatnak segítséget kell nyújtania olyan közalkalmazottaknak, munkatársaknak, kollégáknak, akik erre rászorulnak, hogy ily módon a lakáshelyeztük megoldódjon. A lakás árát azonban magasnak tartotta. Furcsállotta, hogy az eladó szoros határidőt szabott, ameddig az ajánlatát tartja. Pálinkás Róbert alpolgármester nem tartotta magasnak a vételárat. Értékbecslés készült a lakásról, amely szerint ez a vételár reális. A Schwarz D. utcában hét millió forint körüli áron mennek ezek a lakások. Ha megveszi az önkormányzat a lakást, a bérbeadásra vonatkozó előterjesztés visszakerül a képviselő-testület elé. Dr. Ifi Ferenc egészségügyi, szociális és esélyegyenlőségi bizottsági elnök támogatásáról biztosította a lakás megvásárlását. Nem tartotta drágának a vételárat, 126 ezer forint négyzetméterár nem sok, a Lőtéri utcai lakások sokkal többe kerültek. Kocsis Miklós turisztikai, városfejlesztési és környezetvédelmi bizottsági elnök megkérdezte, hogy a VÜZ Nonprofit Kft helyreállítási munkáinak költségei jó keret terhére kerültek megállapításra? Pálinkás Róbert alpolgármester elmondta, hogy a leendő bérlő vállalta, hogy az ingatlan felújítását saját költségén elvégzi, csak a villany- és gázórák visszakötésének a költségei terhelik a VÜZ Kft-t. Göncz Attila VÜZ Nonprofit Kft ügyvezető igazgatója tájékoztatta a képviselő-testületet, hogy csak a gáz és a villany visszakötésének a költségeiről van szó, ezek szükségesek a bérbeadáshoz. A lakásban nincsen konyhabútor, ha a bérlő ragaszkodik ehhez, az jelenthet további költséget. Pálinkás Róbert alpolgármester kijelentette, hogy csak a visszakötési költségek indokoltak, más, több nem. Csótár András oktatási, kulturális és ifjúsági bizottsági elnök úgy főleg soknak tartotta a vételárat, hogy a lakásban nincs konyhabútor, villany és gáz. Véleménye szerint 6 millió forint körül lenne a reális vételár. Az említett Lőtéri utcai lakásokhoz nem lehet hasonlítani, mert ott kertes házakról van szó. Pálinkás Róbert alpolgármester szerint jó áron vásárolja meg a lakást az önkormányzat. További hozzászólás hiányában a határozati javaslat A változatát szavazásra bocsátotta. A képviselő-testület 7 igen és 1 nem szavazattal meghozta a következő határozatot. 48/2014. (II. 26.) sz. képviselő-testületi határozat Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta a Keszthely, Schwarz D. u. 32. sz. alatti lakás megvásárlása című előterjesztést és az alábbi határozatot hozta. 1. Keszthely Város Önkormányzata megvásárolja a Keszthely, Schwarz D. u. 32. III. em. 12. sz. alatti, 2805/14/A/16 hrsz-ú lakást, Ft vételáron, az Önkormányzat évi költségvetésében lakásvásárlásra biztosított keret terhére. 2. A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert az adásvétel lebonyolítására és a szükséges dokumentumok aláírására.

23 23 3. A képviselő-testület felkéri a polgármestert, hogy az adásvétel lebonyolítását követően az ingatlan hasznosítására vonatkozó javaslatát terjessze a képviselőtestület soron következő ülése elé. 4. A képviselő-testület felkéri a VÜZ Nonprofit Kft igazgatóját a lakás közüzemi szolgáltatásainak helyreállítására, ugyancsak az Önkormányzat évi költségvetésében lakásvásárlásra biztosított keret terhére, legfeljebb Ft erejéig. Határidő: pont: március pont: április 30. (Némethné Bali Mária közgazdasági osztályvezető) (Dr. Ihász Lajosné igazgatási osztályvezető) Göncz Attila, VÜZ Nonprofit Kft igazgatója S2. Kérelem benyújtása vis maior keretből történő támogatás iránt Pálinkás Róbert alpolgármester elmondta, hogy támogathatónak gondolja a javaslatot és felkérte a képviselőket a napirenddel kapcsolatos hozzászólásra. Kérdés, hozzászólás hiányában a határozati javaslatot szavazásra bocsátotta. 49/2014. (II. 26.) sz. képviselő-testületi határozat Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta a Kérelem benyújtása vis maior keretből történő támogatás iránt című előterjesztést és az alábbi határozatot hozta: 1. Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Zala Megye Keszthely Járás Helyi Védelmi Bizottság 2/2014. (I. 31.) számú határozatában elrendelt melegedőhely hétvégi nyitvatartásából adódó költségek megtérítése céljából vis maior támogatás címen támogatási igényt nyújt be a Belügyminisztériumhoz az alábbiak szerint. A káresemény megnevezése: melegedőhely aktivizálása, helye: Szent Erzsébet Jótékonysági Alapítvány (8360 Keszthely, Bakacs u. 10.). A káresemény forrásösszetétele: Megnevezés év % Saját forrás (biztosítási 1000 Ft 1 % összeg nélkül) Biztosító kártérítése 0 Ft 0 % Egyéb forrás 0 Ft 0 % Vis maior támogatási igény Ft 99 % Források összesen 91000Ft 100 % 2. A képviselő-testület rögzíti, hogy saját forrásból a vis maior okozta helyzetet csak részben, az 1. pontban rögzítettek szerinti önerő biztosításával tudta megoldani az Önkormányzat évi költségvetésének általános tartaléka terhére.

24 24 3. A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a támogatási igény benyújtására és a szükséges dokumentumok aláírására. Határidő: a pályázat benyújtására március 14. (Dr. Gábor Hajnalka jogi és szervezési osztályvezető) Pálinkás Róbert alpolgármester megállapította, hogy a képviselő-testületi ülés nyílt napirendjével kapcsolatban nincs további hozzászólás, így órakor egy perc szünetet rendelt el, és a képviselő-testület nyílt ülését bezárta. Kmf. Pálinkás Róbert alpolgármester Dr. Horváth Teréz jegyző

Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2015. január 29-én (csütörtök) 10.04 órai kezdettel megtartott soros nyílt üléséről.

Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2015. január 29-én (csütörtök) 10.04 órai kezdettel megtartott soros nyílt üléséről. Szám: 1/1-13/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2015. január 29-én (csütörtök) 10.04 órai kezdettel megtartott soros nyílt üléséről. Az ülés helye: Városháza

Részletesebben

Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. október 4-én (péntek) 11.05 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt üléséről.

Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. október 4-én (péntek) 11.05 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Szám: 1/1-173/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. október 4-én (péntek) 11.05 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Az ülés helye:

Részletesebben

A helyi önkormányzati képviselık és a polgármesterek általános választása (2010. október 3.)

A helyi önkormányzati képviselık és a polgármesterek általános választása (2010. október 3.) A helyi önkormányzati képviselık és a polgármesterek általános választása (2010. október 3.) Keszthely Város Jegyzıje az alábbiakról tájékoztatja a Város Választópolgárait: A választási eljárásról szóló

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szám: 1/1-93/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2015. május 14-én (csütörtök) 10.10 órai kezdettel megtartott soron kívüli nyílt üléséről. Az ülés helye:

Részletesebben

Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. december 4-én (szerda) 15.07 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt üléséről.

Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. december 4-én (szerda) 15.07 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Szám: 1/1-234/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. december 4-én (szerda) 15.07 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Az ülés helye:

Részletesebben

Szám: 1/1-145/2014. Az ülés helye: Városháza Udvari tárgyaló (Keszthely, Fő tér 1.)

Szám: 1/1-145/2014. Az ülés helye: Városháza Udvari tárgyaló (Keszthely, Fő tér 1.) Szám: 1/1-145/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. szeptember 11- én (csütörtök) 12.30 órai kezdettel megtartott soron kívüli nyílt üléséről. Az

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület 10 igen szavazattal meghozta alábbi határozatát. Határozat

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület 10 igen szavazattal meghozta alábbi határozatát. Határozat Jegyzőkönyv Készült: Szegvár Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. július 14-én Szegvár Nagyközség Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében tartott rendkívüli nyílt üléséről Jelen voltak:

Részletesebben

Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. február 14-én (péntek) 13.20 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt üléséről.

Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. február 14-én (péntek) 13.20 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Szám: 1/1-30/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. február 14-én (péntek) 13.20 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Az ülés helye:

Részletesebben

KESZTHELY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. I. FÉLÉVI MUNKATERVE

KESZTHELY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. I. FÉLÉVI MUNKATERVE KESZTHELY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. I. FÉLÉVI MUNKATERVE 2014. január 30. (csütörtök) 1. Javaslat a 2014. évi sportolói kitüntetések adományozására (zárt) Sportügyekért Felelős Tanácsnok

Részletesebben

A képviselő-testület 9 egyhangú igen szavazattal elfogadta az alábbi napirendet.

A képviselő-testület 9 egyhangú igen szavazattal elfogadta az alábbi napirendet. Szám: 1/1-145/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. augusztus 29- én (csütörtök) 14.05 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Az ülés

Részletesebben

MELLÉKLET KESZTHELY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. I. FÉLÉVI MUNKATERVE

MELLÉKLET KESZTHELY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. I. FÉLÉVI MUNKATERVE KESZTHELY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. I. FÉLÉVI MUNKATERVE MELLÉKLET 2013. január 31. (csütörtök) 1. Pályázat kiírása a Goldmark Károly Művelődési Központ intézményvezetői munkakörére

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Polgármesteri Hivatal részéről: Komendáné Nagy Márta. Illésné M. Eleonóra

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Polgármesteri Hivatal részéről: Komendáné Nagy Márta. Illésné M. Eleonóra J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szociális és Lakásügyi Bizottsága 2012. január 23-án (hétfő) 15:00 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal kis tanácskozó

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. augusztus 7-én megtartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. augusztus 7-én megtartott rendkívüli üléséről SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 12/1/2015. JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. augusztus 7-én megtartott rendkívüli üléséről Határozatok száma: 57-58. 1 TARTALOMJEGYZÉK HATÁROZATOK: 57/2015.(VIII.7.)

Részletesebben

Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. június 27-én (pénteken) du. 13. 00 órai kezdettel megtartott soros nyílt ülésének

Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. június 27-én (pénteken) du. 13. 00 órai kezdettel megtartott soros nyílt ülésének 7/2014. Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. június 27-én (pénteken) du. 13. 00 órai kezdettel megtartott soros nyílt ülésének Jegyzőkönyve Napirend: A polgármester beszámolója a két

Részletesebben

EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2011. március 31-én megtartott rendkívüli ülésének

EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2011. március 31-én megtartott rendkívüli ülésének EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2011. március 31-én megtartott rendkívüli ülésének a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T 1./ Helyi Építési Szabályzat

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült Vanyola község Önkormányzati Képviselő-testülete 2012. november 29-én 08,00 órakor megtartott nyilvános üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült Vanyola község Önkormányzati Képviselő-testülete 2012. november 29-én 08,00 órakor megtartott nyilvános üléséről. Önkormányzati Képviselő-testület V A N Y O L A Szám: 12/2012. J e g y z ő k ö n y v Készült Vanyola község Önkormányzati Képviselő-testülete 2012. november 29-én 08,00 órakor megtartott nyilvános üléséről.

Részletesebben

Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu

Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu V Á R O S L Ő D K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T K É P V I S E L Ő - T E S T Ü L E T E Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu Szám: 19/2013. J E G Y Z

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jelen vannak: J E G Y Z Ő K Ö N Y V Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szociális és Lakásügyi Bizottsága 2014. augusztus 19-én (kedd) 8:30 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

Dédestapolcsány Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015.október 21-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyve

Dédestapolcsány Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015.október 21-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyve Dédestapolcsány Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015.október 21-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyve 228/2015.(X.21.) határozat az önkormányzati tulajdonú tornateremben természeti eredetű

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jelen vannak: J E G Y Z Ő K Ö N Y V Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szociális és Lakásügyi Bizottsága 2011. október 24-én (hétfő) 15:00 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jelen vannak: J E G Y Z Ő K Ö N Y V Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szociális és Lakásügyi Bizottsága 2015. október 28 -án (szerda) 15:00 órai kezdettel a Hatvani Közös Önkormányzati

Részletesebben

Csetény Község Önkormányzat Képviselőtestülete 8417 Csetény, Rákóczi u. 30. Ikt.sz.: /2014.

Csetény Község Önkormányzat Képviselőtestülete 8417 Csetény, Rákóczi u. 30. Ikt.sz.: /2014. Csetény Község Önkormányzat Képviselőtestülete 8417 Csetény, Rákóczi u. 30. Ikt.sz.: /2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2014. február 5-én 19 órakor kezdődő Csetény Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jelen vannak: J E G Y Z Ő K Ö N Y V Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szociális és Lakásügyi Bizottsága 2014. június 23-án (hétfő) 15:00 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. március 10-én 14,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. március 10-én 14,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről Ikt.szám: 692-1/2014 JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. március 10-én 14,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről A Képviselő-testülete által meghozott határozat

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jelen vannak: J E G Y Z Ő K Ö N Y V Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szociális és Lakásügyi Bizottsága 2016. május 25-én (szerda) 15:00 órai kezdettel a Hatvani Közös Önkormányzati

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés napirendjét 4 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont:

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés napirendjét 4 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont: Jegyzőkönyv Készült: a Balatonudvari Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. július 23. napján du. 18.00 órakor megkezdett rendes nyílt üléséről az önkormányzati kirendeltség helyiségében. Jelen

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9. Szám: KOZP/2137/6/2011. J e g y z ő k ö n y v Készült: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Mezőkomárom Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. április 17-én 15 órai kezdettel megtartott nyílt üléséről. Az ülés helye: Községház Tanácsterme 8137 Mezőkomárom,

Részletesebben

K I V O N A T Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete december 14-ei soros nyílt ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete december 14-ei soros nyílt ülésének jegyzőkönyvéből K I V O N A T Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2017. december 14-ei soros nyílt ülésének jegyzőkönyvéből 340/2017. (XII. 14.) számú Képviselő-testületi határozat Keszthely Város Önkormányzata

Részletesebben

/Valente József képviselő távolmaradása okát előre jelezte./

/Valente József képviselő távolmaradása okát előre jelezte./ 1 TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT SÜMEGPRÁGA 8351 SÜMEGPRÁGA, RÁKÓCZI U. 17. T/F. 87/550-038 Szám: 413/13/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2013. március 26-án 17,00 órakor kezdődött nyilvános üléséről. Az

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. bizottsági elnök-helyettes (később érkezett) számviteli, vagyonnyilvántartási- és kezelési osztályvezető.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. bizottsági elnök-helyettes (később érkezett) számviteli, vagyonnyilvántartási- és kezelési osztályvezető. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testülete Jogi és Ellenőrzési Bizottságának 2014. szeptember 8-án a Városháza emeleti kistermében 9 00 órai kezdettel megtartott nyílt

Részletesebben

Dédestapolcsány Község Önkormányzat Képviselő-testülete október 19-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének jegyzőkönyve

Dédestapolcsány Község Önkormányzat Képviselő-testülete október 19-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének jegyzőkönyve Dédestapolcsány Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. október 19-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének jegyzőkönyve 263/2016. (X.19.) határozat Vasas Miklósné bánhorváti lakos részére a Nyugdíjasházban

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Uraiújfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. március 26-án 17 órakor az Uraiújfalui Közös Önkormányzati Hivatal tanácskozó termében megtartott képviselőtestületi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2018. január 23-án, Nagyecsed Város Polgármesteri Hivatal hivatalos helyiségében Nagyecsed Város Önkormányzati Képviselő-testület Szociális Bizottságának üléséről (Zárt ülés)

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jelen vannak: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szociális és Lakásügyi Bizottsága 2013. november 25-én (hétfő 15:00 órai kezdettel a Hatvani Közös Önkormányzati

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jelen vannak: J E G Y Z Ő K Ö N Y V Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szociális és Lakásügyi Bizottsága 2016. szeptember 27-én (kedd) 15:30 órai kezdettel a Hatvani Közös Önkormányzati

Részletesebben

KUNHEGYES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK január 05-én megtartott nyilvános ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

KUNHEGYES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK január 05-én megtartott nyilvános ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Iktatószám: 59-3/2017/KVÖ KUNHEGYES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2017. január 05-én megtartott nyilvános ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Sorszám: 1. HATÁROZATOK MUTATÓJA Határozat száma

Részletesebben

Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete október 22-én (szerda) órai kezdettel megtartott alakuló üléséről.

Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete október 22-én (szerda) órai kezdettel megtartott alakuló üléséről. Szám: 1/1-187/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. október 22-én (szerda) 16.00 órai kezdettel megtartott alakuló üléséről. Az ülés helye: Balatoni

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testületének június 9-én megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testületének június 9-én megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. június 9-én megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Sisák Imre polgármester, Volek György alpolgármester, Barna Tiborné,

Részletesebben

K I V O N A T. Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete december 18-i soros nyílt ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete december 18-i soros nyílt ülésének jegyzőkönyvéből K I V O N A T Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. december 18-i soros nyílt ülésének jegyzőkönyvéből 318/2014. (XII. 18.) sz. képviselő-testületi határozat Keszthely Város Önkormányzata

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A képviselő testület 4 igen szavazattal - nem szavazat nélkül - a tárgyalás menetét elfogadta.

Jegyzőkönyv. A képviselő testület 4 igen szavazattal - nem szavazat nélkül - a tárgyalás menetét elfogadta. Jegyzőkönyv Szatymaz Község Képviselő-testületének 2011. november 05. napján a Polgármesteri Hivatal tárgyaló termében megtartott rendkívüli nyílt testületi üléséről. Jelen vannak: Dr. Kormányos László

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2014. augusztus 19-én 10 órakor tartott rendkívüli, nyílt üléséről.- Az ülés helye: Városháza tárgyaló terme Jelen vannak:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Helyszín: Kaba Város Önkormányzat (4183 Kaba, Szabadság tér 1.) emeleti tanácskozó terem

JEGYZŐKÖNYV. Helyszín: Kaba Város Önkormányzat (4183 Kaba, Szabadság tér 1.) emeleti tanácskozó terem 1 JEGYZŐKÖNYV Készült: Kaba Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. január 16-án 14,00 órai kezdettel megtartott üléséről. Helyszín: Kaba Város Önkormányzat (4183 Kaba, Szabadság tér 1.) emeleti tanácskozó

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V LESENCEISTVÁND TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE LESENCETOMAJ TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE LESENCEFALU TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE UZSA TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Abádszalók Város Képviselő-testületének 2012. szeptember 27-én megtartott soron kívüli üléséről. Az ülés helye: Városháza földszinti nagyterme. Jelen vannak: Kovács Mihály

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. augusztus 1-jén 8,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. augusztus 1-jén 8,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről Ikt.szám: 1949-1/2014. JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. augusztus 1-jén 8,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről A Képviselő-testülete által meghozott határozat

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2014. május 8-án megtartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2014. május 8-án megtartott rendkívüli üléséről SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 9/2014. JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2014. május 8-án megtartott rendkívüli üléséről Határozatok száma: 29-30. TARTALOMJEGYZÉK HATÁROZATOK: 29/2014.(V.08.)

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V KORONCÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐTESTÜLETE 9113 KORONCÓ, RÁKÓCZI U. 48. 1-8/2014 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Koroncó Község Önkormányzat Képviselő-testületének a Polgármesteri Hivatal nagytermében

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Képviselő-testület Hegymagas J e g y z ő k ö n y v Készült Hegymagas Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 27-én 15.30 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének október 12. napján 16,30 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének október 12. napján 16,30 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről Ikt.szám: -1/2015. JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. október 12. napján 16,30 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről A Képviselő-testülete által meghozott határozat

Részletesebben

Dozmat Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. április 15- i nyílt ülésének jegyzőkönyve

Dozmat Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. április 15- i nyílt ülésének jegyzőkönyve 4/2013. Dozmat Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. április 15- i nyílt ülésének jegyzőkönyve Tartalmazza: 28/2013. (IV.15.) számú határozatot a Vasivíz Zrt-vel kötendő bérleti-üzemeltetési szerződés

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Pördefölde Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. január 30 - án megtartott ülésről.

Jegyzőkönyv. Pördefölde Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. január 30 - án megtartott ülésről. 173/1/2014. Zala Megye Pördefölde Jegyzőkönyv Pördefölde Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. január 30 - án megtartott ülésről. Rendelet: 1/2014.(I. 30.) önkormányzati rendelet a települési

Részletesebben

Csopak Község Önkormányzata Képviselő-testülete február 27-én tartott nyílt üléséről. 24/2014. (II. 27.) ÖKT számú határozat:

Csopak Község Önkormányzata Képviselő-testülete február 27-én tartott nyílt üléséről. 24/2014. (II. 27.) ÖKT számú határozat: 24/2014. (II. 27.) ÖKT számú határozat: Csopak Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a 19/2014. (I.29.) ÖKT. számú határozatát Kellerné Jánka Andrea kérelmére módosítja, mely szerint a Csopak, Fecske

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. március 25-én megtartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. március 25-én megtartott rendkívüli üléséről SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 5/2015. JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. március 25-én megtartott rendkívüli üléséről Határozatok száma: 14-17. TARTALOMJEGYZÉK OK: 14/2015.(III.25.)

Részletesebben

Készült: Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. augusztus 15- én (péntek) 13.05 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt üléséről.

Készült: Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. augusztus 15- én (péntek) 13.05 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Szám: 1/1-127/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. augusztus 15- én (péntek) 13.05 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Az ülés helye:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült 2016. június 20-án a Balatonújlaki Községi Önkormányzat tanácskozó helyiségében tartott soros nyilvános üléséről. Jelen vannak: Virág László alpolgármester Muszti Csaba képviselő

Részletesebben

Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. április 30-án (csütörtök) 10.00 órai kezdettel megtartott soros nyílt üléséről.

Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. április 30-án (csütörtök) 10.00 órai kezdettel megtartott soros nyílt üléséről. Szám: 1/1-99/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. április 30-án (csütörtök) 10.00 órai kezdettel megtartott soros nyílt üléséről. Az ülés helye:

Részletesebben

T Á R G Y S O R O Z A T A. 1./ A közétkeztetés és az önkormányzat által üzemeltetésre átadott konyha helyzetének áttekintése.

T Á R G Y S O R O Z A T A. 1./ A közétkeztetés és az önkormányzat által üzemeltetésre átadott konyha helyzetének áttekintése. NYÍRGELSE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLET 2013.február 13.-án megtartott Képviselő-testületi ülésének a.) jegyzőkönyve b.) határozata c.) előterjesztése d.) tárgysorozata T Á R G Y S O R O Z A

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Vajta Község Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 26-án 9,00 órai kezdettel tartott nyilvános rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV Vajta Község Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 26-án 9,00 órai kezdettel tartott nyilvános rendkívüli üléséről Ikt.szám: 795-2/2014. JEGYZŐKÖNYV Vajta Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. augusztus 26-án 9,00 órai kezdettel tartott nyilvános rendkívüli üléséről A Képviselő-testülete által meghozott

Részletesebben

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Nógrádmegyer Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2016. augusztus 30. ) 1 Jegyzőkönyv Készült: Nógrádmegyer Községi Önkormányzat 2016. augusztus 30 -án 15.00 órakor

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. január 09-i nyílt üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. január 09-i nyílt üléséről Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. 1/2013/JT. 2/2013. sz. határozat J E G Y Z Ő K Ö N Y V Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. január 09-i nyílt üléséről

Részletesebben

Jegyzőkönyv. 61/2014. (VI. 19.) Kt. határozat

Jegyzőkönyv. 61/2014. (VI. 19.) Kt. határozat Jegyzőkönyv Készült: Gamás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. június 19-én, 13:30 órai kezdettel, a gamási Önkormányzat tanácstermében megtartott soron következő Képviselő-testületi üléséről.

Részletesebben

Bazsi Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/ J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Bazsi Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/ J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szám: 40-32/2010. 1. Bazsi Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/352-201 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2010. április 21-én 18,05 órakor megtartott nyilvános üléséről.

Részletesebben

Csikós Csaba alpolgármester távolmaradása okát előre jelezte.

Csikós Csaba alpolgármester távolmaradása okát előre jelezte. 1 BAZSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 8352 BAZSI, FŐ U. 91. T/F: 87/352-201. Szám: 290-61/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2012. december 20-án 18,30 órakor kezdődött rendkívüli nyilvános üléséről. Az ülés

Részletesebben

TISZAVASVÁRI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE SZOCIÁLIS ÉS HUMÁN BIZOTTSÁGÁNAK AUGUSZTUS 18-ÁN MEGTARTOTT RENDKÍVÜLI NYÍLT ÜLÉSÉNEK

TISZAVASVÁRI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE SZOCIÁLIS ÉS HUMÁN BIZOTTSÁGÁNAK AUGUSZTUS 18-ÁN MEGTARTOTT RENDKÍVÜLI NYÍLT ÜLÉSÉNEK TISZAVASVÁRI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE SZOCIÁLIS ÉS HUMÁN BIZOTTSÁGÁNAK 2015. AUGUSZTUS 18-ÁN MEGTARTOTT RENDKÍVÜLI NYÍLT ÜLÉSÉNEK a.) jegyzőkönyve b.) napirendje c) határozatai: 58-62. N

Részletesebben

Nádudvar Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. augusztus 18- ai ülésének jegyzőkönyvéből:

Nádudvar Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. augusztus 18- ai ülésének jegyzőkönyvéből: ai ülésének könyvéből: Nádudvar Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 93/2014. (VIII.18.) önkormányzati számu határozata: Nádudvar Város Önkormányzat Képviselő-testülete tudomásul veszi, hogy a KEOP-2014-4.10.0/N

Részletesebben

Fertőd Város Képviselő-testülete

Fertőd Város Képviselő-testülete Fertőd Város Képviselő-testülete 35/2012. SZÁMÚ J E G Y Z Ő K Ö N Y V 2012. november 12. napján megtartott R E N D K Í V Ü L I K É P V I S E L Ő T E S T Ü L E T I Ü L É S É R Ő L Készült: 3 példányban

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Uraiújfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 12-én 18 órakor az Uraiújfalui Közös Önkormányzati Hivatal tanácskozó termében megtartott képviselőtestületi

Részletesebben

Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testületének december 21-én megtartott nyílt ülésén hozott Határozat tartalma

Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testületének december 21-én megtartott nyílt ülésén hozott Határozat tartalma Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2490 Pusztaszabolcs, Velencei út 2. Tel./fax: 25/273-002; 25/273-036; 25/271-833 honlap: www.pusztaszabolcs.hu e-mail: polghivatal@pusztaszabolcs.hu

Részletesebben

ÓPÁLYI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2012. november 6-án megtartott rendkívüli ülésének

ÓPÁLYI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2012. november 6-án megtartott rendkívüli ülésének ÓPÁLYI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2012. november 6-án megtartott rendkívüli ülésének A./ TÁRGYSOROZATA B./ JEGYZŐKÖNYVE C./ HATÁROZATAI: 128. Száma: 3-45/2012. T Á R G Y S O R O Z A T 1.

Részletesebben

PÁPAKOVÁCSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8596 Pápakovácsi, Fő u. 19. Szám:7-6/2011. JEGYZŐKÖNYV

PÁPAKOVÁCSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8596 Pápakovácsi, Fő u. 19. Szám:7-6/2011. JEGYZŐKÖNYV PÁPAKOVÁCSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8596 Pápakovácsi, Fő u. 19. Szám:7-6/2011. JEGYZŐKÖNYV Készült: Pápakovácsi, Ganna, Döbrönte Kup, Nóráp Község Önkormányzat Képviselő-testületeinek 2011.

Részletesebben

ARNÓT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Arnót, Petőfi S.u.l20. Tel: 46/ fax: 46/

ARNÓT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Arnót, Petőfi S.u.l20. Tel: 46/ fax: 46/ ARNÓT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Arnót, Petőfi S.u.l20. Tel: 46/ 500-740 fax: 46/500-749 e-mail : arnot@arnot.hu Szám: 26/2014 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Arnót község Önkormányzati Képviselő-testületének

Részletesebben

Polgármesteri Hivatal 9082 Nyúl, Kossuth L. u. 46. Szám: 14-25/2008. J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Polgármesteri Hivatal 9082 Nyúl, Kossuth L. u. 46. Szám: 14-25/2008. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Polgármesteri Hivatal 9082 Nyúl, Kossuth L. u. 46. Szám: 14-25/2008. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2008. december 12-én megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: polgármester Lengyel István alpolgármester

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. november 22-én megtartott képviselő-testületi ülésén meghozott DÖNTÉSEK

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2014. augusztus 25-én 15 órakor tartott rendkívüli, nyílt üléséről- Az ülés helye: Városháza tárgyaló terme. Jelen vannak:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jelen vannak: J E G Y Z Ő K Ö N Y V Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szociális és Lakásügyi Bizottsága 2015. november 25 -én (szerda) 15:00 órai kezdettel a Hatvani Közös Önkormányzati

Részletesebben

Bazsi Község Önkormányzata 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/ J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Bazsi Község Önkormányzata 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/ J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szám: 120-27/2011. Bazsi Község Önkormányzata 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/352-201 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2011. április 5-én 18,00 órakor megtartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Önkormányzati

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A képviselő-testület 5 igen szavazattal meghozta alábbi határozatát. Határozat

Jegyzőkönyv. A képviselő-testület 5 igen szavazattal meghozta alábbi határozatát. Határozat Jegyzőkönyv Készült: Szegvár Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének Szegvár Nagyközség Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében 2011. december 15-én tartott nyílt üléséről. Jelen voltak: Gémes

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli üléséről

Jegyzőkönyv. Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli üléséről Jegyzőkönyv Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli üléséről Az ülés helye: Időpontja: Vállalkozói Inkubátorház 2094 Nagykovácsi Kossuth L. utca 78. 2015. június 29. (hétfő)

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. A Képviselő-testület 3 igen, 0 nem, 0 tartózkodással az alábbi határozatot hozta meg: 1/2015. (I. 22.) Kt. határozat

JEGYZŐKÖNYV. A Képviselő-testület 3 igen, 0 nem, 0 tartózkodással az alábbi határozatot hozta meg: 1/2015. (I. 22.) Kt. határozat JEGYZŐKÖNYV Készült: Gamás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. január 22-én, 13:00 órai kezdettel megtartott, Képviselő-testületi üléséről a Gamási Önkormányzat tanácstermében. Jelen vannak:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének március 12. napján 16,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének március 12. napján 16,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről Ikt.szám: 875-3/2015. JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 12. napján 16,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről A Képviselő-testülete által meghozott határozat

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jelen vannak: J E G Y Z Ő K Ö N Y V Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szociális és Lakásügyi Bizottsága 2015. június 24-én (szerda) 15:00 órai kezdettel a Hatvani Közös Önkormányzati

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 438 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testülete Pénzügyi, Gazdasági és Városfejlesztési Bizottsága 2015. augusztus 5-én 14 órakor a Hatvani Közös Önkormányzati Hivatal

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV KISTELEK KÉPVISELŐTESTÜLETE 2013. október 03. NAPJÁN MEGTARTOTT 17. SZÁMÚ NYÍLT ÜLÉSÉRŐL

JEGYZŐKÖNYV KISTELEK KÉPVISELŐTESTÜLETE 2013. október 03. NAPJÁN MEGTARTOTT 17. SZÁMÚ NYÍLT ÜLÉSÉRŐL JEGYZŐKÖNYV KISTELEK KÉPVISELŐTESTÜLETE 2013. október 03. NAPJÁN MEGTARTOTT 17. SZÁMÚ NYÍLT ÜLÉSÉRŐL TARTALOMJEGYZÉK Kistelek Képviselő-testület 2013. október 03-án tartott nyílt ülésének határozatairól

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Polgármesteri Hivatal részéről: dr. Szikszai Márta Komendáné Nagy Márta Bánkutiné Katona Mária

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Polgármesteri Hivatal részéről: dr. Szikszai Márta Komendáné Nagy Márta Bánkutiné Katona Mária Készült: Jelen vannak: J E G Y Z Ő K Ö N Y V Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szociális és Lakásügyi Bizottsága 2012. november 26-án (hétfő) 15:00 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

Jegyzőkönyv Kecskéd Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2014. február 12.-én 17 óra 45 perctől megtartott üléséről

Jegyzőkönyv Kecskéd Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2014. február 12.-én 17 óra 45 perctől megtartott üléséről 1 Kecskéd Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2852. Kecskéd, Vasút u. 105. Jegyzőkönyv Kecskéd Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2014. február 12.-én 17 óra 45 perctől megtartott üléséről

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete Szociális Bizottságának 2015. március 30-án tartott nyilvános üléséről. Tartalmazza a 13/2015.(III.30.) 14/2015.(III.30.)

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Szatymaz Község Képviselő-testületének 2009. február 16. napján megtartott üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Szatymaz Község Képviselő-testületének 2009. február 16. napján megtartott üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szatymaz Község Képviselő-testületének 2009. február 16. napján megtartott üléséről. Jelen vannak: dr. Kormányos László polgármester Dékányné dr. Balogh Andrea alpolgármester Barna

Részletesebben

A képviselő-testület a javaslatot 5 igen szavazattal ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta a következők szerint:

A képviselő-testület a javaslatot 5 igen szavazattal ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta a következők szerint: 1 BAZSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 8352 BAZSI, FŐ U. 91. T/F: 87/352-201. Szám: 412/2/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2013. január 24-én 18,30 órakor kezdődött nyilvános üléséről. Az ülés helye: Önkormányzati

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Meghívott: Rontó Attila kisebbségi képviselő

JEGYZŐKÖNYV. Meghívott: Rontó Attila kisebbségi képviselő K ö r ö m K ö z s é g i Önkormányzat Képviselő-testülete 3577 Köröm, Rákóczi u. 11. Tel.: 49/459-821; Fax: 49/459-817 E-mail: korom@korom.hu Szám: 4/2016. JEGYZŐKÖNYV Készült: Köröm Község Önkormányzat

Részletesebben

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Nógrádmegyer Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2015. március 30.) 1 Jegyzőkönyv Készült: Nógrádmegyer Községi Önkormányzat 2014. március 30-án 15.00 órakor megtartott

Részletesebben

a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T

a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. augusztus 28-án a Művelődési Központban (Edelény, Borsodi út 9.) megtartott rendkívüli nyílt ülésének a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata

Részletesebben

Tiszavasvári Polgármesteri Hivatal Képviselő-testületi ülésterme (4440 Tiszavasvári, Városháza tér 4.) Balogh Sándor, Szőke Zoltán képviselők.

Tiszavasvári Polgármesteri Hivatal Képviselő-testületi ülésterme (4440 Tiszavasvári, Városháza tér 4.) Balogh Sándor, Szőke Zoltán képviselők. JEGYZŐKÖNYV Készült: 2013. október 16-án Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselőtestületének rendkívüli, nyílt üléséről. Helye: Tiszavasvári Polgármesteri Hivatal Képviselő-testületi ülésterme (4440

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2014. április 30-án 14 órakor tartott rendes, nyílt üléséről. Az ülés helye: Városháza tárgyaló terme Jelen vannak: Pádár

Részletesebben

JEGYZŐKÖNV. Vál Község Önkormányzat Képviselő-testülete 112/2014.(VI.17.) számú határozata a Képviselő-testület 2014. június 17-i ülés hitelesítőiről

JEGYZŐKÖNV. Vál Község Önkormányzat Képviselő-testülete 112/2014.(VI.17.) számú határozata a Képviselő-testület 2014. június 17-i ülés hitelesítőiről JEGYZŐKÖNV Készült: Vál Község Önkormányzat Képviselő-testület 2014. június 17-i rendkívüli üléséről Az ülés helye: Váli Közös Önkormányzati Hivatal emeleti díszterme Jelen vannak:bechtold Tamás polgármester,

Részletesebben

Szám: U/126-7/2018. BÉB. Önkormányzat Képviselő-testületének október 15. napján 17 órakor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve

Szám: U/126-7/2018. BÉB. Önkormányzat Képviselő-testületének október 15. napján 17 órakor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve Szám: U/126-7/2018. BÉB Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. október 15. napján 17 órakor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve Önkormányzat Képviselő-testülete 8565 Béb, Kossuth u. 14. Szám:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 3. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V Tiszabura Község Képviselő-testületének 2014. március 04-én megtartott rendkívüli testületi ülésén Határozat/Rendelet száma Határozat!Rendelet tárgya 15/2014.(III.04.)Ök.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének február 16-án 14 órakor megtartott rendkívüli nyílt üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének február 16-án 14 órakor megtartott rendkívüli nyílt üléséről Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete Decs, Fő utca 23. szám Tel: 74/595-911, Fax: 74/595-910 1. sz. példány Szám: 469-5/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV a bizottság június 17-én megtartott üléséről

JEGYZŐKÖNYV a bizottság június 17-én megtartott üléséről SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA 8/2015. JEGYZŐKÖNYV a bizottság 2015. június 17-én megtartott üléséről Határozatok száma: 39-46. TARTALOMJEGYZÉK 39/2015.(VI.17.) PBH.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Tanácskozási joggal megjelentek: Fedorné dr. Fráter Zsófia címzetes főjegyző,

Jegyzőkönyv. Tanácskozási joggal megjelentek: Fedorné dr. Fráter Zsófia címzetes főjegyző, 1 Sátoraljaújhely Város Önkormányzat Képviselő-testülete Szám: 8-17/2014. Jegyzőkönyv Készült: Sátoraljaújhely Város Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli nyílt ülésén A képviselő-testületi ülés

Részletesebben