Előterjesztő: Szitka Péter polgármester. Készítette: Dr.Piskóthy László főtanácsos JAVASLAT

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Előterjesztő: Szitka Péter polgármester. Készítette: Dr.Piskóthy László főtanácsos JAVASLAT"

Átírás

1 Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Dr.Piskóthy László főtanácsos JAVASLAT a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló törvényből adódó feladatok helyi szabályairól szóló 44/2013. (XII. 19.) számú rendelet módosítására Kazincbarcika, július 24.

2 Tisztelt Képviselő-testület! Kazincbarcika Város Önkormányzatának Képviselő-testülete december hó 19-én alkotta meg a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló törvényből adódó feladatok helyi szabályairól szóló 44/2013. (XII. 19.) számú rendeletét,(továbbiakban Rendelet) melynek módosítására a május 28-i testületi ülésen került sor. A módosítás kibővítette az adósságkezelésbe vonható díjhátralékok körét, valamint a jogosultak körét is és emelte a támogatási összeg felső határát is. A módosítás jótékony hatásai az elmúlt pár hétben már érződnek, azonban elmaradt a rendelet minden részének összhangba hozása a módosításokkal. Ezeket hivatott orvosolni a jelen javaslat,mely csupán kisebb pontosításokat tartalmaz: 1. A Rendelet 4. (értelmező rendelkezések) 5.pontja határozza meg az adósság fogalmát. Ez jelenleg csupán a vezetékes gáz, távhő-szolgáltatási, víz és lakbér hátralékot nevesíti ilyenként. Ugyanakkor az adósságkezelés szempontjából a 12. (3) bekezdése adósság fogalma alá veszi a szemétszállítási-, csatornahasználati-, villamosenergia-szolgáltatási díjtartozást és a közös költség hátralékot is. Az alkalmazási problémák elkerülés érdekében indokolt a két rendelkezés szövegezésének összhangba hozása. 2. A Rendelet 12. (3) bekezdésében elírás folytán tévesen szerepel az illetékességgel rendelkező osztály megnevezése, nem Szociális Osztály, hanem Hatósági és Jogi Osztály, mint azt a rendelet 2. (1) bekezdése helyesen tartalmazza. Ezért itt csak egy névjavításra kerül sor. 3. A május hó 28-i Képviselő-testületi ülésén a grénium úgy döntött, hogy felemeli a kezelhető adósság együttes összegét Ft.-ról Ft-ra, s ennek megfelelően módosította is a 12. (4) bekezdését. Azonban a 12. (5) bekezdésének szövegezése változatlan maradt: A támogatás mértéke nem haladhatja meg az adósság 75 %-át és összege maximum Ft. lehet. A FT 75 %-a Ft, így jelen módosítás a 12. (5) bekezdés szövegét ennek megfelelően állapítja meg. 4. Az adósságkezelési tanácsadást a szociális szolgáltató központunk látja el. Viszont ennek elnevezése már megváltozott Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központra. Ez a módosítás átvezetésre került a Rendelet 2. (7) bekezdésében, de máshol nem.

3 Ezért a 12. (8) és (10) bekezdéseiben a Szociális Szolgáltató Központ elnevezés Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ elnevezésre módosul. 5. A Rendelet legutóbbi módosítása bevonta az adósságkezelés hatálya alá a közös költség hátralékokat, az épület- és fűtéskorszerűsítéssel járó külön költségek hátralékát, valamint a továbbfinanszírozott vízdíj-hátralékot is, melyből adódóan többletfeladatok hárulnak a közös képviselőkre. Ezért szükséges a Rendelet 12. (9) bekezdésének kiegészítése a fenti költségekre vonatkozó adósságrendezési eljárások során a közös képviselőkre vonatkozó szabállyal, mely hasonló a közüzemi tartozásokra és szolgáltatókra vonatkozó szabályokhoz. Mindezen módosítások a gördülékenyebb jogalkalmazást segítik elő, így javaslom, hogy a Képviselőtestület az előterjesztést megtárgyalva fogadja el a rendelettervezetet. Kazincbarcika, július 24.

4 Kazincbarcika Város Önkormányzat /2014. (..) önkormányzati rendelete a 44/2013. (XII.19.) önkormányzati rendelet a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló törvényből adódó feladatok helyi szabályairól szóló rendelet módosításáról Kazincbarcika Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában biztosított jogalkotói jogkörében eljárva, a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló évi III. törvény 32. (3) bekezdésében és 55/C. (4) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló törvényből adódó feladatok helyi szabályairól szóló 44/2013 (XII.19) rendeletét (továbbiakban Rendelet) az alábbiak szerint módosítja: A Rendelet 4. (5) bekezdése (adósság:) helyébe az alábbi rendelkezés lép: 1. (5) adósság: a lakbér-, távhő-szolgáltatási díjtartozás, szemétszállítási díjtartozás, a víz- és csatornahasználati díjtartozás, vezetékes gázszolgáltatás díjtartozás, villamosenergia-szolgáltatás díjtartozás. Az érintett lakóközösség közös képviselője jelzése és az adósságkezelő szolgáltatást működtető Kazincbarcikai Polgármesteri Hivatal Hatósági Osztályának Szociális Csoportjával történő szerződéskötése esetén adósságnak minősül továbbá a közösköltség-hátralék, valamint az épület- és fűtéskorszerűsítéssel járó külön költséghátralék, valamint a továbbfinanszírozott vízdíj-hátralék. 2. A Rendelet 12. (3) bekezdésében a Kazincbarcika Város Önkormányzat Szociális Osztályával szövegrész helyébe a Kazincbarcikai Polgármesteri Hivatal Hatósági Osztályával szövegrész lép. A Rendelet 12. (5) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép: 3. (5) A támogatás mértéke nem haladhatja meg az adósság 75 %-át és összege maximum Ft. lehet. 4. A Rendelet 12. (8) és (10) bekezdéseiben a Szociális Szolgáltató Központ megnevezés helyébe a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ megnevezés lép. 5.

5 A Rendelet 12. (9) bekezdés kiegészül az alábbi mondattal: A közösköltség-hátralék, az épület- és fűtéskorszerűsítéssel járó külön költséghátralék, valamint a továbbfinanszírozott vízdíj-hátralék esetén az Önkormányzat által nyújtott adósságcsökkentési támogatást a kérelmezővel kötött érvényes szerződés alapján a közös képviselő a támogatott adósságrendezésre számolhatja el. 6. A Rendelet augusztus hó 1. napján lép hatályba. Kazincbarcika, július 24. Dr. Szuromi Krisztina jegyző Szitka Péter polgármester A kihirdetés napja: július Dr. Szuromi Krisztina jegyző

6 ELŐZETES HATÁSVIZSGÁLAT A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló törvényből adódó feladatok helyi szabályairól szóló 44/2013. (XII.19.) önkormányzati rendelet módosításáról szóló./2014.(..) önkormányzati rendelethez 1./ A rendelet-tervezet társadalmi, gazdasági, költségvetési hatása A rendelet-tervezetben foglalt módosításokat a rendelet valamennyi részének összhangba hozása indokolta. A rendelkezések többletkiadást nem eredményeznek. 2./ A rendelet-tervezet környezeti és egészségi hatása A rendelet-tervezetnek környezeti és egészségi hatásai nincsenek. 3./ A rendelet-tervezet adminisztratív terheket befolyásoló hatása Jelen rendelet-tervezettel adminisztratív teher nem jelentkezik. 4./ A jogszabály megalkotásának szükségessége A rendelet módosításának szükségességét indokolja, a rendelet valamennyi része közötti összhang megteremtése. 5./ A jogszabály alkalmazásához szükséges személyi, tárgyi, szervezeti és pénzügyi feltételek A jogszabály alkalmazásához a személyi, pénzügyi, tárgyi, szervezeti feltételek rendelkezésre állnak.

7 ÁLTALÁNOS INDOKOLÁS a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló törvényből adódó feladatok helyi szabályairól szóló 44/2013. (XII.19.) önkormányzati rendelet módosításáról szóló./2014.(..) önkormányzati rendelethez A felülvizsgálatot, illetve a rendelet módosítását a rendelet valamennyi részének összhangba hozása miatt szükséges elvégezni. Kazincbarcika Város Önkormányzatának Képviselő-testülete december hó 19-én alkotta meg a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló törvényből adódó feladatok helyi szabályairól szóló 44/2013. (XII. 19.) számú rendeletét,(továbbiakban Rendelet), melynek módosítására a május 28-i testületi ülésen került sor. A módosítás kibővítette az adósságkezelésbe vonható díjhátralékok körét, valamint a jogosultak körét is és emelte a támogatási összeg felső határát is. A módosítás jótékony hatásai az elmúlt pár hétben már érződnek, azonban elmaradt a rendelet minden részének összhangba hozása a módosításokkal. Ezeket hivatott orvosolni a rendelet módosítása, mely csupán kisebb pontosításokat tartalmaz. RÉSZLETES INDOKOLÁS a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló törvényből adódó feladatok helyi szabályairól szóló 44/2013. (XII.19.) önkormányzati rendelet módosításáról szóló./2014.(..) önkormányzati rendelethez 1. -hoz A Rendelet 4. (értelmező rendelkezések) 5. pontja határozza meg az adósság fogalmát. Ez csupán a vezetékes gáz, távhő-szolgáltatási, víz és lakbér hátralékot nevesíti ilyenként. Ugyanakkor az adósságkezelés szempontjából a 12. (3) bekezdése adósság fogalma alá veszi a szemétszállítási-, csatornahasználati-, villamosenergia-szolgáltatási díjtartozást és a közös költség hátralékot is. Az alkalmazási problémák elkerülés érdekében indokolt a két rendelkezés szövegezésének összhangba hozása. 2. -hoz

8 A Rendelet 12. (3) bekezdésében elírás folytán tévesen szerepelt az illetékességgel rendelkező osztály megnevezése, nem Szociális Osztály, hanem Hatósági és Jogi Osztály, mint azt a rendelet 2. (1) bekezdése helyesen tartalmazza. Ezért itt csak egy névjavításra kerül sor. 3. -hoz A május hó 28-i Képviselő-testületi ülésén a grénium úgy döntött, hogy felemeli a kezelhető adósság együttes összegét Ft.-ról Ft-ra, s ennek megfelelően módosította is a 12. (4) bekezdését. Azonban a 12. (5) bekezdésének szövegezése változatlan maradt: A támogatás mértéke nem haladhatja meg az adósság 75 %-át és összege maximum Ft. lehet. A FT 75 %-a Ft, így jelen módosítás a 12. (5) bekezdés szövegét ennek megfelelően állapítja meg. 4. -hoz Az adósságkezelési tanácsadást a szociális szolgáltató központunk látja el. Viszont ennek elnevezése már megváltozott Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központra. Ez a módosítás átvezetésre került a Rendelet 2. (7) bekezdésében, de máshol nem. Ezért a 12. (8) és (10) bekezdéseiben a Szociális Szolgáltató Központ elnevezés Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ elnevezésre módosul. 5. -hoz A Rendelet legutóbbi módosítása bevonta az adósságkezelés hatálya alá a közös költség hátralékokat, az épület- és fűtéskorszerűsítéssel járó külön költségek hátralékát, valamint a továbbfinanszírozott vízdíj-hátralékot is, melyből adódóan többletfeladatok hárulnak a közös képviselőkre. Ezért szükséges a Rendelet 12. (9) bekezdésének kiegészítése a fenti költségekre vonatkozó adósságrendezési eljárások során a közös képviselőkre vonatkozó szabállyal, mely hasonló a közüzemi tartozásokra és szolgáltatókra vonatkozó szabályokhoz. 6. -hoz A hatályba léptető rendelkezést tartalmazza.

JAVASLAT. alpolgármester. önkormányzati rendészet vezetője dr. Battyányi Anita jogi szakreferens, mb. osztályvezető

JAVASLAT. alpolgármester. önkormányzati rendészet vezetője dr. Battyányi Anita jogi szakreferens, mb. osztályvezető Előterjesztő: Készítette: Klimon István alpolgármester Vincze Csaba önkormányzati rendészet vezetője dr. Battyányi Anita jogi szakreferens, mb. osztályvezető JAVASLAT Kazincbarcika Város Önkormányzatának

Részletesebben

JAVASLAT. Kazincbarcika, március 21.

JAVASLAT. Kazincbarcika, március 21. 1 Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: István Zsolt igazgató JAVASLAT a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint a fizetendő térítési díjakról

Részletesebben

Kazincbarcika, január 30.

Kazincbarcika, január 30. Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Dr. Juhász Hajnalka aljegyző JAVASLAT a hivatali helyiségen kívüli, valamint a hivatali munkaidőn kívüli anyakönyvi eljárásokért fizetendő díjakról szóló

Részletesebben

Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Dr. Nagy Nikolett jogi szakreferens. Javaslat

Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Dr. Nagy Nikolett jogi szakreferens. Javaslat Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Dr. Nagy Nikolett jogi szakreferens Javaslat kívüli, valamint a hivatali munkaidőn kívüli anyakönyvi eljárásokért fizetendő díjakról szóló 25/2012. (V.

Részletesebben

JAVASLAT. Előterjesztő: Szitka Péter polgármester. Készítette:Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens, mb. osztályvezető

JAVASLAT. Előterjesztő: Szitka Péter polgármester. Készítette:Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens, mb. osztályvezető Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette:Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens, mb. osztályvezető JAVASLAT Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról

Részletesebben

J A V A S L A T. az Önkormányzat évi költségvetéséről szóló 3/2014. (II.14.) önkormányzati rendelet módosítására

J A V A S L A T. az Önkormányzat évi költségvetéséről szóló 3/2014. (II.14.) önkormányzati rendelet módosítására Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Dolniczky Lászlóné vezető-főtanácsos J A V A S L A T az Önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló 3/2014. (II.14.) önkormányzati rendelet módosítására

Részletesebben

Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2013 (IV.19) rendelet módosítására

Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2013 (IV.19) rendelet módosítására Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Vincze Csaba önkormányzati rendészeti vezető Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens JAVASLAT Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti

Részletesebben

Előterjesztés 1. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének január 22-i ülésére

Előterjesztés 1. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének január 22-i ülésére Előterjesztés 1. 2015. január 22-i ülésére Tárgy: /2015. ( ) önkormányzati rendelete a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 11/2011. (IV.14.) önkormányzati rendelet módosításáról Az előterjesztést

Részletesebben

JAVASLAT. a helyben központosított közbeszerzésekről szóló 34/2008 (X.30) rendelet módosítására

JAVASLAT. a helyben központosított közbeszerzésekről szóló 34/2008 (X.30) rendelet módosítására Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette:Dr. Piskóthy László főtanácsos JAVASLAT 34/2008 (X.30) rendelet módosítására Kazincbarcika, 2014. december 15 Tisztelt Képviselő-testület! Kazincbarcika

Részletesebben

Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2013 (IV.19) rendelet módosítására

Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2013 (IV.19) rendelet módosítására 1 Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette:Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens, mb. osztályvezető JAVASLAT Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról

Részletesebben

Előterjesztő:Szitka Péter polgármester Dr. Szuromi Krisztina jegyző. Készítette:Dr.Nagy Nikolett jogi szakreferens

Előterjesztő:Szitka Péter polgármester Dr. Szuromi Krisztina jegyző. Készítette:Dr.Nagy Nikolett jogi szakreferens Előterjesztő:Szitka Péter polgármester Dr. Szuromi Krisztina jegyző Készítette:Dr.Nagy Nikolett jogi szakreferens Tárgy: Javaslat a Kazincbarcikai Város Önkormányzat Képviselő- testületének a Képviselő-

Részletesebben

JAVASLAT. egyes önkormányzati rendeletek módosítására

JAVASLAT. egyes önkormányzati rendeletek módosítására Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Dr. Piskóthy László jogi szakreferens JAVASLAT egyes önkormányzati rendeletek módosítására Kazincbarcika, 2014. június 27. Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

Decs nagyközség képviselő-testületének 2015. január 5-én, 18-órakor megtartandó rendkívüli ülésére

Decs nagyközség képviselő-testületének 2015. január 5-én, 18-órakor megtartandó rendkívüli ülésére Az előterjesztés száma: 209/2014. A határozati javaslat elfogadásához minősített többség szükséges! A rendelet tervezet elfogadásához minősített többség szükséges! Decs nagyközség képviselő-testületének

Részletesebben

Javaslat. polgármester Készítette: Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens, mb. osztályvezető

Javaslat. polgármester Készítette: Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens, mb. osztályvezető Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens, mb. osztályvezető Javaslat Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének a közszolgálati tisztviselőket

Részletesebben

JAVASLAT. Előterjesztő: Szitka Péter polgármester. Készítette: Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens, mb. osztályvezető

JAVASLAT. Előterjesztő: Szitka Péter polgármester. Készítette: Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens, mb. osztályvezető Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens, mb. osztályvezető JAVASLAT Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról

Részletesebben

JAVASLAT. A közétkeztetéshez kapcsolódó térítési díjak megfizetéséről szóló egyes önkormányzati rendeletek és kapcsolódó határozatok módosítására

JAVASLAT. A közétkeztetéshez kapcsolódó térítési díjak megfizetéséről szóló egyes önkormányzati rendeletek és kapcsolódó határozatok módosítására Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette:Dr. Piskóthy László főtanácsos JAVASLAT A közétkeztetéshez kapcsolódó térítési díjak megfizetéséről szóló egyes önkormányzati rendeletek és kapcsolódó

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Veszprémfajsz Község Önkormányzata Képviselő testületének február 15. napján tartandó ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Veszprémfajsz Község Önkormányzata Képviselő testületének február 15. napján tartandó ülésére Szám: 105-47/2016. ELŐTERJESZTÉS Veszprémfajsz Község Önkormányzata Képviselő testületének 2016. február 15. napján tartandó ülésére Előterjesztés tárgya: Az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatáról

Részletesebben

Gomba Község Önkormányzata Képviselő-testületének.../2014. (X..) önkormányzati rendelete

Gomba Község Önkormányzata Képviselő-testületének.../2014. (X..) önkormányzati rendelete Gomba Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2217 Gomba, Bajcsy-Zs. u. 2. Gomba Község Önkormányzata Képviselő-testületének../2014. (X..) önkormányzati rendelete módosításáról A rendelet kihirdetése

Részletesebben

Előterjesztés a pénzbeli és természetbeni szociális ellátások helyi szabályairól szóló 3/2015. (II.27.) önkormányzati rendelet módosítására

Előterjesztés a pénzbeli és természetbeni szociális ellátások helyi szabályairól szóló 3/2015. (II.27.) önkormányzati rendelet módosítására Előterjesztő: Dr. Faragó Péter polgármester Készítette:Csiszárné dr. Sajgó Erika osztályvezető Előterjesztés a pénzbeli és természetbeni szociális ellátások helyi szabályairól szóló 3/2015. (II.27.) önkormányzati

Részletesebben

Tárgy: Szociális rendelet módosítása

Tárgy: Szociális rendelet módosítása Tárgy: Szociális rendelet módosítása ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2019. április 25-i ülésére Tisztelt Képviselő-testület! A személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET június 21. napi ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET június 21. napi ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2018. június 21. napi ülésére Iktató szám: 128/2018. Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Javaslat Budapest Főváros

Részletesebben

Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének /...(.) önkormányzati rendelete az önkormányzati képviselők és bizottsági tagok tiszteletdíjáról

Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének /...(.) önkormányzati rendelete az önkormányzati képviselők és bizottsági tagok tiszteletdíjáról Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének /...(.) önkormányzati rendelete az önkormányzati képviselők és bizottsági tagok tiszteletdíjáról Ó z d, 2019. június 27. Előterjesztő: Polgármester Előkészítő:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET január 25-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET január 25-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 11/2018. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2018. január 25-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: A Budapest Főváros IX. Kerület

Részletesebben

Önkormányzati Rendeletek Tára

Önkormányzati Rendeletek Tára Tiszaföldvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 28/2013.(XI.29.) önkormányzati rendelete 1 a helyi iparűzési Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 28/2013.(XI.29.)

Részletesebben

SIÓFOKI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL JEGYZŐJE

SIÓFOKI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL JEGYZŐJE SIÓFOKI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL JEGYZŐJE 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 E L Ő T E R J E S Z T É S Siófok Város Képviselő-testületének 2014. április havi ülésére Tárgy:

Részletesebben

JAVASLAT a civil szervezetek pályázati támogatásáról szóló 7/2010. (II.19.) számú önkormányzati rendelet módosítására

JAVASLAT a civil szervezetek pályázati támogatásáról szóló 7/2010. (II.19.) számú önkormányzati rendelet módosítására Előterjesztő: Készítette: Szitka Péter polgármester Szabóné Zsuponyó Ágnes főtanácsos JAVASLAT a civil szervezetek pályázati támogatásáról szóló 7/2010. (II.19.) számú önkormányzati rendelet módosítására

Részletesebben

4400 NYíREGYHÁZA, KOSSUTH TÉR 1. ELŐTERJESZTÉS. - a Közgyűléshez -

4400 NYíREGYHÁZA, KOSSUTH TÉR 1. ELŐTERJESZTÉS. - a Közgyűléshez - NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS CÍMZETES FÖJEGYZÖJE 4400 NYíREGYHÁZA, KOSSUTH TÉR 1. Ügyiratszám: JKAB/389/2014 Ügyintéző : dr.berényi Judit ELŐTERJESZTÉS - a

Részletesebben

Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Gulyás Tibor ügyvezető. Készítette: Dr. Zöldi Krisztián jogi előadó. Javaslat

Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Gulyás Tibor ügyvezető. Készítette: Dr. Zöldi Krisztián jogi előadó. Javaslat Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Gulyás Tibor ügyvezető Készítette: Dr. Zöldi Krisztián jogi előadó Javaslat Javaslat Kazincbarcika Város Önkormányzatának a lakásépítés és lakásvásárlás önkormányzati

Részletesebben

A Rendelet II. Fejezet 2. címe az alábbiak szerint módosul:

A Rendelet II. Fejezet 2. címe az alábbiak szerint módosul: Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2015. (III.24.) önkormányzati rendelete a pénzbeli és természetbeni ellátásokról és támogatásokról szóló 8/2015. (II.24.)

Részletesebben

A Képviselő-testület december 15.-i ülésére

A Képviselő-testület december 15.-i ülésére BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. Szám:1/217- /2016 Előkészítő: Répásy Ildikó ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2016. december 15.-i ülésére Tárgy: A

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétől

Sárospatak Város Polgármesterétől Sárospatak Város Polgármesterétől 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu JAVASLAT - a Képviselő-testületnek - Tisztelt Képviselő-testület! A Képviselő-testület

Részletesebben

Kengyel Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 9/2017.(IX.22.) önkormányzati rendelet

Kengyel Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 9/2017.(IX.22.) önkormányzati rendelet Kengyel Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2017.(IX.22.) önkormányzati rendelet A 2/2017.(II.16.) önkormányzati rendelet az önkormányzat 2017. évi költségvetéséről kiegészítéséről, módosításáról

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Szám: 13741-1/2019. Javaslat az Önkormányzat és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 13/2013.(II.21.) önkormányzati rendelet módosítására Tisztelt

Részletesebben

A tervezettel kapcsolatban bővebb felvilágosítás a Titkárságon a 06/ /122 es, és 127 es mellék telefonszámon kérhető.

A tervezettel kapcsolatban bővebb felvilágosítás a Titkárságon a 06/ /122 es, és 127 es mellék telefonszámon kérhető. Társadalmi egyeztetés A tervezettel kapcsolatban bővebb felvilágosítás a Titkárságon a 06/29-330-011 /122 es, és 127 es mellék telefonszámon kérhető. Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testületének a

Részletesebben

ELŐ TERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2015. február 26-i ülésére

ELŐ TERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2015. február 26-i ülésére ELŐ TERJESZTÉS Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 26-i ülésére Tárgy: Egyes önkormányzati rendeletek hatályon kívül helyezése Előadó: Sümegi Attila jegyző Előterjesztés tartalma:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET január 25-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET január 25-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 10/2018. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2018. január 25-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: A Budapest Főváros IX. Kerület

Részletesebben

../2015. (IX...) önkormányzati rendelete. a helyi adókról szóló 34/2009. (XI.27.) önkormányzati rendelet módosításáról

../2015. (IX...) önkormányzati rendelete. a helyi adókról szóló 34/2009. (XI.27.) önkormányzati rendelet módosításáról Marcali Város Önkormányzatának Képviselőtestülete 8700 Marcali, Rákóczi u. 11. Tel.: 85/501-000 MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK../2015. (IX....) önkormányzati rendelete a helyi adókról

Részletesebben

Újhartyán Város Önkormányzata Képviselő-testületének június 28-i ülésére 4. napirend

Újhartyán Város Önkormányzata Képviselő-testületének június 28-i ülésére 4. napirend E L Ő T E R J E S Z T É S Újhartyán Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. június 28-i ülésére 4. napirend Tárgy: A helyi népszavazás kezdeményezéséhez szükséges választópolgárok számáról szóló

Részletesebben

A nagyközségi önkormányzat évi költségvetési rendeletének módosítása

A nagyközségi önkormányzat évi költségvetési rendeletének módosítása Az előterjesztés száma: 104/2015. A rendelet tervezet elfogadásához minősített többség szükséges! Decs nagyközség képviselő-testületének 2015. május 28-án, 18-órakor megtartandó ülésére A nagyközségi önkormányzat

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület részére

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület részére Budapest Főváros IV. kerület ÚJPEST ÖNKORMÁNYZAT 1042 Budapest, István út 14. 231-3155, Fax.: 231-3156 NagyI@ujpest.hu ALPOLGÁRMESTERE ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület részére Tárgy: Javaslat a személyes

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET április 26-ai ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET április 26-ai ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2018. április 26-ai ülésére 76/2018. Tárgy: Javaslat a ferencvárosi kitüntetések alapításáról és adományozásuk

Részletesebben

KIVONAT. Kemecse Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 31-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

KIVONAT. Kemecse Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 31-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK KIVONAT Kemecse Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 31-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. A Képviselő-testület 6 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi

Részletesebben

PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE PÁPA, Fő u. 5. Tel: 89/ Fax: 89/

PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE PÁPA, Fő u. 5. Tel: 89/ Fax: 89/ PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 114. 8500 PÁPA, Fő u. 5. Tel: 89/515-000 Fax: 89/515-083 E-mail: polgarmester@papa.hu E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselőtestület 2014. szeptember 18-i ülésére Tárgy: Pápa Város

Részletesebben

Tárgy: Javaslat a képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítására. Dr. Herczeg Tibor jegyző címzetes főjegyző

Tárgy: Javaslat a képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítására. Dr. Herczeg Tibor jegyző címzetes főjegyző ELŐTERJESZTÉS SAJÓIVÁNKA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2017. ÁPRILIS 26-I MUNKATERV SZERINTI NYÍLT ÜLÉSÉRE. IKT. SZ: 1313-2/2017. V. MELLÉKLETEK SZÁMA: 1 DB I. NAPIREND Tárgy: Javaslat a

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 228. MELLÉKLET : 1db TÁRGY: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata közgyűlésének./2017. (.) önkormányzati rendelete Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata 2017. évi költségvetéséről

Részletesebben

5 NAPIREND Ügyiratszám: 2/ /2016. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület szeptember 27-i nyilvános ülésére

5 NAPIREND Ügyiratszám: 2/ /2016. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület szeptember 27-i nyilvános ülésére 5 NAPIREND Ügyiratszám: 2/ 101-51 /2016. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2016. szeptember 27-i nyilvános ülésére Tárgy: Zalahaláp Község Önkormányzat Képviselő-testületének a települési támogatásról

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS március 28-i rendes ülésére

ELŐTERJESZTÉS március 28-i rendes ülésére Új napirendi pont 34. számú előterjesztés Minősített többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. március 28-i rendes ülésére Tárgy: Az állatok tartásáról és védelméről

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. szeptember 15-i ülésére Tárgy: A környezetvédelem részleges helyi szabályozásáról szóló 33/2012.(XII.18.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 160. MELLÉKLET : 1db TÁRGY: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata közgyűlésének./2017. (.) önkormányzati rendelete Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata 2017. évi költségvetéséről

Részletesebben

Mátraterenye Községi Önkormányzat Polgármestere

Mátraterenye Községi Önkormányzat Polgármestere Mátraterenye Községi Önkormányzat Polgármestere Szám: /2015/I. Javaslat a települési hulladékkal kapcsolatos hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló önkormányzati rendelet módosítására Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. január 26-i ülésére Tárgy: A Közszolgálati Tisztviselők Napjának, július 1-jének munkaszüneti nappá nyilvánításával kapcsolatos

Részletesebben

2015. augusztus 27-i rendkívüli ülésére

2015. augusztus 27-i rendkívüli ülésére 7. számú előterjesztés Minősített többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. augusztus 27-i rendkívüli ülésére Tárgy: Az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás

Részletesebben

Előterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének január 26-i ülésére

Előterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének január 26-i ülésére 1. Előterjesztés 2017. január 26-i ülésére Tárgy: /2017. ( ) önkormányzati rendelete a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 11/2011. (IV.14.) önkormányzati rendelet módosításáról Az előterjesztést

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Nyirád Község Önkormányzata Képviselő-testületének november 24-i nyilvános ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Nyirád Község Önkormányzata Képviselő-testületének november 24-i nyilvános ülésére 4. napirendi pont Nyirádi Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzőjétől 8454 Nyirád, Szabadság u. 3. Tel.: 88/235-001; 88/506-070; fax: 88/235-001 www.nyirad.hu; e-mail: hivatal@nyirad.hu Nyirád Szőc Ügyszám:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS DÉDESTAPOLCSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK MÁRCIUS 8-AI

ELŐTERJESZTÉS DÉDESTAPOLCSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK MÁRCIUS 8-AI ELŐTERJESZTÉS DÉDESTAPOLCSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2016. MÁRCIUS 8-AI RENDKÍVÜLI ÜLÉSÉRE IKT. SZ: 491-3/2016/D. MELLÉKLETEK SZÁMA: 2 DB II.NAPIREND Tárgy: A telekadóról szóló 15/2015.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület részére

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület részére Budapest Főváros IV. kerület ÚJPEST ÖNKORMÁNYZAT 1041 Budapest, István út 14. 231-3155, Fax.: 231-3156 NagyI@ujpest.hu ALPOLGÁRMESTERE www.tuv.com ID 9105075801 Management System ISO 9001:2008 valid until:

Részletesebben

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS g Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának J E G Y Z Ő J E 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat

Részletesebben

Előkészítő: Szociális és Egészségügyi Osztály

Előkészítő: Szociális és Egészségügyi Osztály Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének /2011. (.) önkormányzati rendelete a pénzbeli és természetben nyújtott szociális ellátásokról szóló 4/2011. (II.18.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

VI. NAPIREND. Előterjesztő: Dr. Herczeg Tibor jegyző címzetes főjegyző. rendelet. Előterjesztést készítette: Melléklet: Szavazás módja:

VI. NAPIREND. Előterjesztő: Dr. Herczeg Tibor jegyző címzetes főjegyző. rendelet. Előterjesztést készítette: Melléklet: Szavazás módja: ELŐTERJESZTÉS SZUHAKÁLLÓ KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2017. MÁRCIUS 23-I MUNKATERV SZERINTI NYÍLT ÜLÉSÉRE. IKT. SZ: 774-7/2017/Sz. MELLÉKLETEK SZÁMA: 2 DB VI. NAPIREND Tárgy: Javaslat az

Részletesebben

Előterjesztés 4. Felsőlajos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 18-i ülésére

Előterjesztés 4. Felsőlajos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 18-i ülésére Előterjesztés 4. Felsőlajos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 18-i ülésére Tárgy: Felsőlajos Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2015. ( ) önkormányzati rendelete a Szervezeti

Részletesebben

Kengyel Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2018.(V.29.) önkormányzati rendelete. az Önkormányzat évi zárszámadásáról

Kengyel Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2018.(V.29.) önkormányzati rendelete. az Önkormányzat évi zárszámadásáról Kengyel Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2018.(V.29.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2017. évi zárszámadásáról 1.. Kengyel Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Önkormányzat

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének március 31-i rendkívüli ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének március 31-i rendkívüli ülésére ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. március 31-i rendkívüli ülésére Minősített többség Tárgy: Az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló rendeletet

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye. Szám: 02/71-2/2015. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu E L Ő T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

...á._..._...4.~:...~.~... Faragóné Széles Andrea. , '\/f,\ NyíREGYHÁZA. SZOCIÁLIS és KÖZNEVELÉSI OSZTÁLY MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA

...á._..._...4.~:...~.~... Faragóné Széles Andrea. , '\/f,\ NyíREGYHÁZA. SZOCIÁLIS és KÖZNEVELÉSI OSZTÁLY MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA SZOCIÁLIS és KÖZNEVELÉSI OSZTÁLY 4401 NYíREGYHÁZA, KOSSUTH TÉR 1. PF.: 83. TELEFON: +36 42 524-585; FAX: +3642524-586 E-MAIL: NYHSZOC@NYIREGYHAZA.HU

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/26/8/2017. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. szeptember 27-i ülésére Tárgy: A települési támogatás keretében

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET december 14-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET december 14-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 269/2017. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2017. december 14-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Előzetesen tárgyalja: Javaslat

Részletesebben

Előterjesztő: Szitka Péter polgármester. Készítette:Dr.Piskóthy László főtanácsos JAVASLAT

Előterjesztő: Szitka Péter polgármester. Készítette:Dr.Piskóthy László főtanácsos JAVASLAT Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette:Dr.Piskóthy László főtanácsos JAVASLAT Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2013 (IV.19)

Részletesebben

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés ELNÖKÉTŐL ELŐTERJESZTÉS A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK FEBRUÁR 16-AI ÜLÉSÉRE

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés ELNÖKÉTŐL ELŐTERJESZTÉS A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK FEBRUÁR 16-AI ÜLÉSÉRE Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés ELNÖKÉTŐL 3525 MISKOLC, Városház tér 1. Telefon: (46) 517-700*, (46) 517-750, (46) 323-600 Telefax: (46) 320-601 http://www.baz.hu elnok@hivatal.baz.hu Iktatószám:

Részletesebben

Fentiek alapján a Képviselő-testület februári ülésén elfogadott 29/2017.(II.23.) határozatával elrendelte a rendelet felülvizsgálatát.

Fentiek alapján a Képviselő-testület februári ülésén elfogadott 29/2017.(II.23.) határozatával elrendelte a rendelet felülvizsgálatát. Előterjesztő: Dr. Faragó Péter polgármester Készítette: Csiszárné dr. Sajgó Erika Igazgatási Osztályvezető Előterjesztés a hivatali helyiségen kívüli, valamint a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés

Részletesebben

Tárgy: Az egészségügyi alapellátási körzetekről szóló önkormányzati rendelet Melléklet módosítása

Tárgy: Az egészségügyi alapellátási körzetekről szóló önkormányzati rendelet Melléklet módosítása Tárgy: Az egészségügyi alapellátási körzetekről szóló önkormányzati rendelet Melléklet módosítása ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2017. június 28 -i ülésére Tisztelt Képviselő-testület! Az egészségügyi

Részletesebben

Szükséges tehát a jelenlegi SZMSZ hatásköri átruházásáról szóló rendelkezéseit az új jogszabályi keretekhez igazítani.

Szükséges tehát a jelenlegi SZMSZ hatásköri átruházásáról szóló rendelkezéseit az új jogszabályi keretekhez igazítani. 2. napirendi pont Tárgy: A Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 9/2003 (VI.25.) önkormányzati rendelet módosításáról Előterjesztő: Ikt. szám: 167-94/2013. Előterjesztés jellege: Rendelet-tervezet

Részletesebben

3. napirendi pont. Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének november 26. napjára összehívott ülésére

3. napirendi pont. Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének november 26. napjára összehívott ülésére 3. napirendi pont E LŐTERJESZTÉS Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. november 26. napjára összehívott ülésére Előterjesztés tárgya: A helyi adókról szóló rendelet módosítása Tárgykört

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület! I. lakáscélú támogatásokról szóló 12/1998. (III.26.) önkormányzati rendelet módosítása

Tisztelt Képviselő-testület! I. lakáscélú támogatásokról szóló 12/1998. (III.26.) önkormányzati rendelet módosítása ELŐTERJESZTÉS A Képviselőtestület 2015. június 24-i ülésére Tárgy: A lakáscélú támogatásokról szóló 12/1998. (III.26.) önkormányzati rendelet és a A lakások bérletéről szóló 12/2001.(III.29.) önkormányzati

Részletesebben

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának J E G Y Z Ő J E 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a házasságkötés és a bejegyzett élettársi kapcsolat

Részletesebben

3. NAPIREND Ügyiratszám: 1/663/2014. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület december 19-i nyilvános ülésére

3. NAPIREND Ügyiratszám: 1/663/2014. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület december 19-i nyilvános ülésére 3. NAPIREND Ügyiratszám: 1/663/2014. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2014. december 19-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Egyes bizottsági neveket tartalmazó

Részletesebben

Előterjesztés az önkormányzat saját halottjává nyilvánítás szabályairól, valamint az ezzel összefüggő 3/2001. (04.10.) Ör. sz. rendelet módosításáról

Előterjesztés az önkormányzat saját halottjává nyilvánítás szabályairól, valamint az ezzel összefüggő 3/2001. (04.10.) Ör. sz. rendelet módosításáról Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/112, 113, 142 Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Előterjesztés az önkormányzat saját

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS DÉDESTAPOLCSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK SZEPTEMBER 15-EI

ELŐTERJESZTÉS DÉDESTAPOLCSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK SZEPTEMBER 15-EI ELŐTERJESZTÉS DÉDESTAPOLCSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2015. SZEPTEMBER 15-EI MUNKATERV SZERINTI RENDES ÜLÉSÉRE. IKT. SZ: 1833-4/2015/D. MELLÉKLETEK SZÁMA: 1 DB IV. NAPIREND Tárgy: Az

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S TÁRGY: Szálka Község Önkormányzata képviselő-testülete /2014. (...) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló 5/2012. (V.2.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

TÁRGY: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata közgyűlésének../2016. ( ) önkormányzati rendelete a munkahelyi étkeztetés megszervezéséről

TÁRGY: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata közgyűlésének../2016. ( ) önkormányzati rendelete a munkahelyi étkeztetés megszervezéséről AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 280. MELLÉKLET: 1 TÁRGY: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata közgyűlésének../2016. ( ) önkormányzati rendelete a munkahelyi étkeztetés megszervezéséről (tervezet) E L Ő

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET november 6-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET november 6-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 178/2014. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2014. november 6-i ülésére Tárgy: A Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata

Részletesebben

Önkormányzati Rendeletek Tára

Önkormányzati Rendeletek Tára Tiszaföldvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 28/2013.(XI.29.) önkormányzati rendelete a helyi iparűzési Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 28/2013.(XI.29.)

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET június 5-ei ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET június 5-ei ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 129/2014. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2014. június 5-ei ülésére Tárgy: Javaslat a ferencvárosi kitüntetések alapításáról és adományozásuk

Részletesebben

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Üsz.:22-103/2015. Tárgy: A személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok

Részletesebben

Újhartyán Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. december 11-i ülésére 2. napirend: Göndörné Frajka Gabriella jegyző

Újhartyán Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. december 11-i ülésére 2. napirend: Göndörné Frajka Gabriella jegyző 1 E L Ő T E R J E S Z T É S Újhartyán Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. december 11-i ülésére 2. napirend: Tárgy: Köztisztviselők közszolgálati jogviszonyának egyes kérdéseiről szóló rendelet

Részletesebben

Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. Készítette: Szabó-Nagy Andrea Karacs Zoltán

Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. Készítette: Szabó-Nagy Andrea Karacs Zoltán Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. Készítette: Szabó-Nagy Andrea Karacs Zoltán E L Ő T E R J E S Z T É S a szociális ellátásokról, valamint a személyes gondoskodást nyújtó

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Előzetes hatásvizsgálat a jogalkotásról szóló évi CXXX. törvény 17. (1) bekezdése alapján

ELŐTERJESZTÉS. Előzetes hatásvizsgálat a jogalkotásról szóló évi CXXX. törvény 17. (1) bekezdése alapján ELŐTERJESZTÉS Tárgya: Vagyonrendelet módosítása Készítette: dr. Szabó Tímea, Előterjesztő: Pék László, polgármester Tisztelt Képviselő-testület! A Képviselő-testület részéről felmerült elképzelésként több

Részletesebben

2/a. A települési támogatásról és az egyéb szociális ellátásokról, szolgáltatásokról szóló rendelet módosítása február 15.

2/a. A települési támogatásról és az egyéb szociális ellátásokról, szolgáltatásokról szóló rendelet módosítása február 15. ELŐTERJESZTÉS 2018. február 15-ei ülésére 2/a. napirend Tárgya: Előadó: A települési támogatásról és az egyéb szociális ellátásokról, szolgáltatásokról szóló 2/2015. (II.16.) önkormányzati rendelet módosítása

Részletesebben

Előterjesztés Vép Város Önkormányzata Képviselő-testületének június 30-án tartandó képviselő-testületi ülésére

Előterjesztés Vép Város Önkormányzata Képviselő-testületének június 30-án tartandó képviselő-testületi ülésére Előterjesztés Vép Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. június 30-án tartandó képviselő-testületi ülésére napirendi pont Vép Város Önkormányzata képviselő-testületének _/2015. ( ) önkormányzati

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET szeptember 21-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET szeptember 21-i ülésére Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 202/2011. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2011. szeptember 21-i ülésére Tárgy: javaslat a Ferencvárosi Önkormányzat vagyonáról és a

Részletesebben

Javaslat Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testületének az építményadóról szóló 16/2014/V.30./ önkormányzati rendelet módosítására

Javaslat Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testületének az építményadóról szóló 16/2014/V.30./ önkormányzati rendelet módosítására PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3060 Pásztó, Kölcsey u. 35. (06-32) 460-753 Fax: (06-32) 460-918 E-mail: forum@paszto.hu Testületi napirend sorszáma: Bizottsági napirend sorszáma: Szám: 1-67/2018. Megtárgyalás

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Tabajd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 27-i ülésére 6. napirendi pont Előterjesztés címe és tárgya: a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok

Részletesebben

BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Ügyiratszám: 1-11-2/2014. Sorszám: 4. ELŐTERJESZTÉS Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. november 27. napján tartandó ülésére

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/57/2014. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. január 29-i ülésére Tárgy: Az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 287. MELLÉKLET : 1db TÁRGY: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata közgyűlésének./2016. (.) önkormányzati rendelete Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata 2016. évi költségvetéséről

Részletesebben

Előterjesztés. Általános indokolás

Előterjesztés. Általános indokolás Előterjesztés A hivatali helyiségen kívül és a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés és bejegyzett élettársi kapcsolat létesítése engedélyezésének szabályairól és díjairól szóló önkormányzati

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET december 13-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET december 13-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2018. december 13-i ülésére Iktató szám: 218/2018. Tárgy: Előterjesztő: Készítette: A pénzbeli és természetbeni

Részletesebben

Előterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. december 19-i ülésére

Előterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. december 19-i ülésére 4. Előterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. december 19-i ülésére Tárgy: Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének.. /2013. ( ) önkormányzati rendelete a lakossági

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 344. MELLÉKLET : 1db TÁRGY: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata közgyűlésének./2016. (.) önkormányzati rendelete Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata 2016. évi költségvetéséről

Részletesebben

I. Általános rendelkezések

I. Általános rendelkezések Sajószentpéter Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2016. (IX.5.) önkormányzati rendelete a közszolgálati tisztségviselőket megillető juttatásokról és támogatásokról (egységes szerkezetben a 29/2016.

Részletesebben

Előterjesztés. Az intézményi étkeztetés térítési díjainak megállapításáról szóló rendelet módosításáról

Előterjesztés. Az intézményi étkeztetés térítési díjainak megállapításáról szóló rendelet módosításáról Előterjesztés Az intézményi étkeztetés térítési díjainak megállapításáról szóló rendelet módosításáról 1. előterjesztés száma: 293/2017 2. előterjesztést készítő személy neve: Molnár Enikő 3. előterjesztést

Részletesebben