Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88)

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye."

Átírás

1 Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88) Szám: 02/225-8/2009. ELŐTERJESZTÉS A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének szeptember 17-ei ülésére Tárgy: Előadó: Jelentés a lejárt határidejű határozatokról (I.), a bizottsági döntésekről (II.), a közgyűlés elnökének átruházott hatáskörben hozott döntéséről (III.) Lasztovicza Jenő megyei közgyűlés elnöke Az előterjesztés készítésében részt vett: Veszprém Megyei Önkormányzat Hivatala irodavezetői Veszprém Megyei Önkormányzat Hivatala Jogi és Önkormányzati Iroda Jakab Istvánné önkormányzati referens Az előterjesztést megtárgyalta: Ügyrendi Bizottság

2 2 Tisztelt Közgyűlés! I. A testület lejárt határidejű határozataiban megfogalmazott feladatok teljesítéséről a végrehajtásért felelősök az alábbi jelentéseket adták: 148/2007. (IX. 13.) MÖK határozat: A Veszprém Megyei Önkormányzat fenntartásában működő kórházak szakmai fejlesztési tervének elfogadása A fenti határozatra Dr. Rácz Jenő, a megyei kórház főigazgatója, valamint Dr. Medgyasszay Balázs, a megyei tüdőgyógyintézet főigazgatója az alábbi jelentést adták: A fejlesztési terv teljesítéséről szóló beszámolókat a megyei közgyűlés novemberi ülésére terjesztik elő. 13/2008. (II. 21.) MÖK határozat 2. pontja: Két tanítási nyelvű osztály indítása a pápai Petőfi Sándor Gimnázium és Szakközépiskolában A fenti határozat 2. pontjára az alábbi jelentést adom: A Veszprém Megyei Önkormányzat Főjegyzője Pápa Város Alpolgármesterével és a Petőfi Sándor Gimnázium és Szakközépiskola igazgatójával március 26-án folytatott munkamegbeszélésen felkérte az intézmény vezetőjét, hogy a fenntartó költségén terveztesse meg a tetőtér részleges beépítését a két tannyelvű oktatás igényeinek távlati biztosítására. Huszár Endre igazgató a SZINT 93 Építési Iroda Kft-t bízta meg a tervezési munkálatokkal. Az iroda az elkészült terveket benyújtotta Pápa Város Polgármesteri Hivatala számára engedélyezésre. Az engedély 4/1134-3/2009 ügyiratszámon augusztus 26-i hatállyal megérkezett, így az építkezés a padlástérben (1 előtér, 1 közlekedő, 5 tanterem, 1 női mosdó, 1 női WC, 1 férfimosdó, 1 piszoár és 1 férfi WC) bármikor megkezdhető. A tervezés fenntartót érintő költsége Ft, amelyet a tervező kiszámláz a megyei önkormányzatnak. Az építkezés várható költségvetése Ft azzal a megjegyzéssel, hogy külön engedély beszerzésével az építkezés több szakaszban is megvalósítható. A költségek 2010-es viselésére az igazgató szóbeli ígéretet kapott Pápa város alpolgármesterétől. A külföldi állampolgárságú tanulók száma jelenleg 8 fő. További létszámbővülés nélkül elhelyezésük, egyéni igényeik átmenetileg kielégíthetők. 16/2009. (II. 19.) MÖK határozat 1., 3. pontjai: A Veszprém Megyei Lakásotthonok Igazgatósága ellátotti létszámváltozás miatti átszervezése A fenti határozat 1., 3. pontjaira a közgyűlés elnöke, a megyei főjegyző, valamint az igazgató az alábbi jelentést adták: A családi házak lakásotthonként való működésének megszüntetésére március 31-ig, illetve június 30-ig sor került, az új intézményi struktúra kialakítása július 1-jéig megtörtént. Az intézmény igazgatója a szükséges munkáltatói intézkedéseket megtette. Az intézmény dokumentumainak módosítása megtörtént, a Szakmai Programokat június 30-ig az intézmény a hivatalhoz benyújtotta, melyek a Szociális és Gyermekvédelmi Bizottság szeptemberi ülésére kerülnek beterjesztésre. A Szervezeti és Működési Szabályzat átdolgozása az intézményi gazdasági szervezet változására tekintettel folyamatban van, melyet a Szociális és Gyermekvédelmi Bizottság szintén szeptemberi ülésén fog megtárgyalni.

3 3 Az államháztartás működési rendjéről szóló 217/1998. (XII. 30.) Kormányrendeletet módosító 327/2008. (XII. 30.) Kormányrendelet 68. (10) bekezdésére tekintettel az alapító okiratok, valamint az SZMSZ-ek jóváhagyását szeptember 30-ig kell elvégezni. Mindezekre tekintettel javasolom a fenti határozat 3. pontjának végrehajtási határidejét szeptember 30-ra módosítani. 27/2009. (III. 26.) MÖK határozat 4. pontja: Az ajkai Bánki Donát Szakképző Iskola és Kollégium, valamint a Bercsényi Miklós Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium összevonásáról szóló döntés MÁK bejegyzésének elutasítása miatt szükséges intézkedések A fenti határozat 4. pontjára az érintett intézmények vezetői az alábbi jelentést adták: A Bánki Donát Szakképző Iskola és Kollégium, valamint a Bercsényi Miklós Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium átdolgozta az intézményi alapdokumentumokat és azokat jóváhagyásra benyújtotta a fenntartóhoz. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése Oktatási, Ifjúsági és Sport Bizottsága a Magyar Államkincstár VES/10044/122-5/2009. számú végzésére tekintettel az alapdokumentumok jóváhagyását felfüggesztette. 35/2009. (IV. 23.) MÖK határozat: Dr. Limbacher Gábor megbízása a Veszprém Megyei Múzeumi Igazgatóság igazgatójának A fenti határozatra az alábbi jelentést adom: A kinevezéssel és az igazgatói megbízással kapcsolatban a szükséges munkáltatói intézkedéseket megtettem. 40/2009. (IV. 23.) MÖK határozat: Döntés alapítványok támogatásáról A fenti határozatra az alábbi jelentést adom: A határozat alapján megtörtént az alapítványi támogatások megállapodásainak előkészítése és aláírása. 44/2009. (IV. 23.) MÖK határozat: A Veszprém Megyei Önkormányzat fenntartásában működő kamondi Dr. Magyar Károly" Pszichiátriai Betegek Otthonának a dákai Batthyány Ilona Fogyatékosok Otthona intézménybe történő beolvasztása A fenti határozatra a közgyűlés elnöke, valamint a megyei főjegyző az alábbi jelentést adták: A megyei közgyűlés döntésének megfelelően a kamondi 100 férőhelyes pszichiátriai betegek otthona július 1-jétől a dákai szociális intézménybe került beolvasztásra annak telephelyeként. A kamondi telephelyen az átadás átvétel rendben lezajlott. A Dr. Magyar Károly Pszichiátriai Betegek Otthona átalakító okirata, valamint a Veszprém Megyei Önkormányzat Batthyány Ilona Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézménye egységes szerkezetbe foglalt alapító okirata a közgyűlési jóváhagyásnak megfelelően aláírásra, kiadásra, az érintettek, így többek között a magyar államkincstár részére is megküldésre került és gondoskodtak a megyei közlönyben történő közzétételéről.

4 4 A dákai integrált intézmény módosított alapító okiratának megfelelően az intézmény vezetője gondoskodott az intézmény dokumentumainak a módosításáról. Az integrált intézmény Szervezeti és Működési Szabályzatát, valamint annak mellékleteként az intézmény házirendjét és szakmai programját a megyei közgyűlés Szociális és Gyermekvédelmi Bizottsága a 25/2008. (V. 18.) Szoc. és Gyerm.véd. Biz. határozatával, július 1-jei hatálybalépéssel jóváhagyta. A Dáka, Dózsa Gy. u. 80. székhelyű intézmény engedélyezett foglalkoztatotti átlaglétszámát a megyei önkormányzat évi költségvetéséről szóló 6/2009. (III. 27.) rendelet június 18-ai módosítása során, a 11. számú mellékletben július 1-jétől 139-ről 48,5 fővel 187,5 főre növelték meg. A névváltozásból fakadóan a kamondi telephellyel integráltan új nevén a Veszprém Megyei Önkormányzat Batthyány Ilona Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézménye valamennyi telephelyére vonatkozóan megkértük az ismételt működési engedélyek kiadását, melyeket az integrált intézmény részeként a kamondi telephely vonatkozásában is a Közép-dunántúli Regionális Államigazgatási Hivatal Szociális és Gyámhivatala június 5-ei dátummal adott ki. A megyei közgyűlés döntésének megfelelően 20 szenvedélybeteg férőhely kialakításának a céljára 7,2 millió forint a megyei önkormányzat évi költségvetéséről szóló 6/2009. (III. 27.) rendelet június 18-ai módosítása során, a 4/c. számú melléklet 16. pontjaként, a céltartalék előirányzatok között elkülönítésre került. A kamondi intézménynek a dákai intézményhez történő integrációjából eredő változások a vagyonkataszterben és a vagyonrendelet függelékében átvezetésre kerültek. 48/2009. (IV. 23.) MÖK határozat 2. pontja: Szemünk Fénye program II. ütem világításkorszerűsítés tapasztalatai, a továbblépés lehetőségei A fenti határozat 2. pontjára az alábbi jelentést adom: A kijelölt intézmények világításkorszerűsítését felmértük. A Caminus Zrt. az árajánlatát megküldte, amelyhez kedvező pályázati lehetőség kapcsolható. Az intézmény tulajdonos önkormányzatokat megkerestük. A városoktól a pozitív visszajelzések zöme beérkezett. A megkötendő megállapodásokat előkészítettük. A megállapodások és a szerződés megkötése után a korszerűsítés megindulhat. 57/2009. (IV. 23.) MÖK határozat: A 94/2008. (VI. 12.), valamint a 131/2008. (IX. 18.) MÖK határozatokban foglalt létszámcsökkentést elrendelő döntések megerősítése A fenti határozatra az alábbi jelentést adom: A létszámcsökkentési pályázat benyújtásakor a határozatot a Magyar Államkincstár Középdunántúli Regionális Igazgatóságának megküldtem.

5 5 63/2009. (V. 21.) MÖK határozat 4. pontja: A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése által fenntartott intézmények alapító okiratainak felülvizsgálata A fenti határozat 1. pontjára a közgyűlés elnöke, a megyei főjegyző, valamint az érintett intézmények vezetői az alábbi jelentést adták: A közgyűlés a 63/2009. (V. 21.) MÖK határozatában a Szervezeti és Működési Szabályzatok felülvizsgálatát rendelte el, tekintettel az új, egységes szerkezetű alapító okiratok elfogadására, ezért a szervezeti változásokat célszerű együtt kezelni. Az államháztartás működési rendjéről szóló 217/1998. (XII. 30.) Kormányrendeletet módosító 327/2008. (XII. 30.) Kormányrendelet 68. (10) bekezdésére tekintettel az alapító okiratok, valamint az SZMSZ-ek jóváhagyását szeptember 30-ig kell elvégezni. Mindezekre tekintettel javasolom a fenti határozat 3. pontjának végrehajtási határidejét szeptember 30-ra módosítani. 64/2009. (V. 21.) MÖK határozat: A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése által fenntartott intézmények gazdálkodási jogkörével kapcsolatos megállapodások módosítása A fenti határozatra Dr. Zsédenyi Imre megyei főjegyző az alábbi jelentést adta: A határozat alapján az önállóan működő költségvetési szerveket érintő gazdálkodási jogkörváltozásokat a gazdasági feladatok ellátására kötött megállapodásban a Gazdasági Iroda átvezette. Az önállóan működő költségvetési intézmények részére megküldte a megállapodásokat, azok aláírásra kerültek. 65/2009. (V. 21.) MÖK határozat 2. pontja: Közoktatási megállapodás a Vas Megyei Önkormányzattal A fenti határozat 2. pontjára az alábbi jelentést adom: A határozat alapján a évi költségvetésben biztosításra került a Vas Megyei Önkormányzattal kötött közoktatási megállapodás ez évi költségvetési fedezete. 68/2009. (V. 21.) MÖK határozat: Döntés folyószámla-hitelkeret emeléséről A fenti határozatra az alábbi jelentést adom: A határozat alapján a 600 millió Ft bankszámlához kapcsolódó folyószámla hitelkeret megnyitása érdekében lefolytatásra került a közbeszerzési eljárás, a hitelszerződést az OTP Bank Nyrt-vel július 15-én kötöttem meg. 70/2009. (VI. 18.) MÖK határozat: Pócsik József megbízása a Bartos Sándor Óvoda, Általános Iskola, Előkészítő Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény igazgatójának 71/2009. (VI. 18.) MÖK határozat: Hámoriné Duna Katalin megbízása a Lóczy Lajos Gimnázium, Két Tanítási Nyelvű Idegenforgalmi Szakközépiskola és Kollégium igazgatójának A fenti határozatokra az alábbi jelentést adom: Az igazgatói megbízásokkal kapcsolatban a szükséges munkáltatói intézkedéseket megtettem.

6 6 72/2009. (VI. 18.) MÖK határozat: Mahlerné Csángó Mária, a Lóczy Lajos Gimnázium, Két Tanítási Nyelvű Idegenforgalmi Szakközépiskola és Kollégium igazgatója részére címzetes igazgatói cím adományozása A fenti határozatra az alábbi jelentést adom: A címzetes igazgatói cím adományozásáról Mahlerné Csángó Máriát a határozat megküldésével tájékoztattam. 73/2009. (VI. 18.) MÖK határozat: Kovácsné Fodor Veronika megbízása a Magyar- Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium igazgatójának 74/2009. (VI. 18.) MÖK határozat: Turi Sándor megbízása az Öveges József Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium igazgatójának 75/2009. (VI. 18.) MÖK határozat: Huszár Endre megbízása a Petőfi Sándor Gimnázium igazgatójának A fenti határozatokra az alábbi jelentést adom: Az igazgatói megbízásokkal kapcsolatban a szükséges munkáltatói intézkedéseket megtettem. 76/2009. (VI. 18.) MÖK határozat: Szigethi Csaba pályázatának tárgyalás nélkül elutasítása 77/2009. (VI. 18.) MÖK határozat: Vinczéné Doroszi Terézia Mária pályázatának elutasítása 78/2009. (VI. 18.) MÖK határozat: Kaiser Márta Alexandra pályázatának elutasítása 79/2009. (VI. 18.) MÖK határozat: Németh Péter pályázatának elutasítása A fenti határozatokra az alábbi jelentést adom: A közgyűlés döntéséről a pályázókat értesítettem. 80/2009. (VI. 18.) MÖK határozat: Kaiser Márta Alexandra megbízása a Veszprém Megyei Egységes Pedagógiai Szakszolgálat igazgatójának 81/2009. (VI. 18.) MÖK határozat: A Bánki Donát Szakképző Iskola és Kollégium igazgatói feladatainak ellátása A fenti határozatokra az alábbi jelentést adom: Az igazgatói megbízásokkal kapcsolatban a szükséges munkáltatói intézkedéseket megtettem. 83/2009. (VI. 18.) MÖK határozat: A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság támogatása A fenti határozatra az alábbi jelentést adom: A Veszprém Megyei Önkormányzat költségvetési rendeletében lehetővé tette, hogy a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság részére a támogatás összege előfinanszírozással kerüljön átadásra. A támogatási szerződés aláírásra került, az összeg átutalása megtörtént.

7 7 84/2009. (VI. 18.) MÖK határozat: Egyetértés a Balaton-felvidék Somló Szakképzésszervezési Társulás TÁMOP /1 pályázatának benyújtásával A fenti határozatra az alábbi jelentést adom: A Balaton-felvidék Somló Szakképzés-szervezési Társulás határidőben benyújtotta a pályázatot a TÁMOP /1 kódszámú pályázati felhívásra. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése által a pályázat előkészítésére biztosított Ft átcsoportosítása a Balaton-felvidék Somló Szakképzés-szervezési Társulás költségvetésébe megtörtént. 85/2009. (VI. 18.) MÖK határozat: Egyetértés a Bakonyi Szakképzés-szervezési Társulás TIOP pályázatának benyújtásával A fenti határozatra az alábbi jelentést adom: A Bakonyi Szakképzés-szervezési Társulás a TIOP /1 kódszámú, a TISZK rendszerhez kapcsolódó infrastrukturális fejlesztések című pályázatának külső szakértővel történő előkészítése folyamatban van. A pályázat benyújtásának a határideje eredetileg szeptember 15. volt, melyet október 15-re módosítottak. A Bakonyi Szakképzés-szervezési Társulásban lévő intézmények tulajdonos önkormányzataival való tárgyalások megkezdődtek a pályázathoz szükséges önrész biztosításának feltételeiről, valamint a kötelezettségvállalás arányairól. Várpalota Város Önkormányzati Képviselőtestülete június 25-ei ülésén a 203/2009. (VI.25.) képviselőtestületi határozatával döntött a pályázathoz szükséges önerőhöz való hozzájárulás mértékéről a pályázati támogatás függvényében Ft összegben. 86/2009. (VI. 18.) MÖK határozat: Egyetértés a Balaton-felvidék-Somló Szakképzésszervezési Társulás TIOP pályázatának benyújtásával A fenti határozatra az alábbi jelentést adom: A Balaton-felvidék Somló Szakképzés-szervezési Társulás a TIOP /1 kódszámú, a TISZK rendszerhez kapcsolódó infrastrukturális fejlesztések című pályázatának külső szakértővel történő előkészítése folyamatban van. A pályázat benyújtásának a határideje eredetileg szeptember 15. volt, melyet október 15-re módosítottak. A Balaton-felvidék Somló Szakképzés-szervezési Társulásban lévő intézmények tulajdonos önkormányzataival való tárgyalások megkezdődtek a pályázathoz szükséges önrész biztosításának feltételeiről, valamint a kötelezettségvállalás arányairól. Tapolca Város Önkormányzati Képviselőtestülete augusztus 11-ei ülésén a 165/2009. (VIII.11.) képviselőtestületi határozatával döntött a pályázathoz szükséges önerőhöz való hozzájárulás mértékéről a pályázati támogatás függvényében legfeljebb Ft összegben. 87/2009. (VI. 18.) MÖK határozat: Hozzájárulás a szőci Idősek Otthona komplex akadálymentesítésére KDOP pályázat benyújtásához A fenti határozatra az alábbi jelentést adom: Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Közép-dunántúli Operatív Program támogatási rendszeréhez július 14-én benyújtásra került a Szőci Idősek Otthona komplex akadálymentesítése című pályázatunk. A formai ellenőrzés során feltárt hiányok pótlása megtörtént. Elbírálása folyamatban van.

8 8 88/2009. (VI. 18.) MÖK határozat: A Petőfi Sándor Gimnázium TÁMOP B-08/2 pályázat benyújtásának támogatása A fenti határozatra az alábbi jelentést adom: A Petőfi Sándor Gimnázium a Migráns tanulók a magyar közoktatásban (TÁMOP 3.4.1B- 08/2) c. pályázat megírására az EU-Suli 99Oktató és Tanácsadó Bt-t kérte fel, aki határidőn belül (2009. július 28.) beadta a pályázatot az OKM Támogatáskezelő Igazgatóságára. A pályázatírásért az iskola átutalta a megállapodás szerint Ft-os pályázatírói díjat (melyet részére már korábban utalt Veszprém Megye Önkormányzata). A fenti szerv TÁMOP /B-08/ azonosító jellel regisztrálta a pályázatot július 30-án augusztus 18-i levelében az OKM Támogatáskezelő területen hiánypótlásra szólította fel a pályázót, amit a projektmenedzser a pályázatíró céggel együtt pótol. 90/2009. (VI. 18.) MÖK határozat 2-3. pontjai: Közoktatási megállapodás módosítása a Vas Megyei Önkormányzattal A fenti határozat 2-3. pontjaira az alábbi jelentést adom: A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése közoktatási megállapodás megkötéséről döntött a Vas Megyei Önkormányzattal. A Vas Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 134/2009. (VI. 26.) számú határozatával hozta meg döntését, a Közoktatási megállapodás én került aláírásra. A megállapodás értelmében szeptember 1-jétől négy fő beszédfogyatékos tanuló iskolai ellátására és kollégiumi elhelyezésére kerül sor a Vas Megyei Önkormányzat fenntartásában működő Dr. Nagy László Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben. A négy tanuló a 2009/2010. tanévre beiratkozott a Beszédjavító Általános Iskolai részlegbe. A megállapodásban foglalt pénzügyi fedezet biztosítására a 2009 június 18-ai költségvetés módosításakor került sor. 92/2009. (VI. 18.) MÖK határozat: A Bakonyi Szakképzés-szervezési Társulás, a Balaton-felvidék-Somló Szakképzés-szervezési Társulás és a Pápai Szakképzésszervezési Társulással kötött megállapodások módosítása A fenti határozatra a közgyűlés elnöke, valamint a megyei főjegyző az alábbi jelentést adták: A Balaton-felvidék Somló Szakképzés-szervezési Társulás létrehozására kötött társulási megállapodás határozat szerinti módosítása megtörtént. A módosításokkal egybeszerkesztett, és aláírt megállapodást az érintett felek megkapták. 93/2009. (VI. 18.) MÖK határozat: Közoktatási megállapodás Tapolca Város Önkormányzatával A fenti határozatra a közgyűlés elnöke, valamint a megyei főjegyző az alábbi jelentést adták: A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése közszolgáltatási feladatkörében közoktatási megállapodás megkötéséről döntött Tapolca Város Önkormányzatával a többi gyermekkel tanulóval együtt nevelhető, oktatható gyermekek ellátása érdekében. Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testülete a 143/2009. (VI. 19.) Kt. határozatával hozta meg döntését. A Közoktatási megállapodás aláírására július 10-én került sor.

9 9 94/2009. (VI. 18.) MÖK határozat: Közoktatási megállapodás Várpalota Város Önkormányzatával A fenti határozatra a közgyűlés elnöke, valamint a megyei főjegyző az alábbi jelentést adták: A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése közszolgáltatási feladatkörben közoktatási megállapodás megkötéséről döntött Várpalota Város Önkormányzatával, a többi gyermekkel, tanulóval együtt nevelhető, oktatható gyermekek ellátása érdekében. Várpalota Város Önkormányzata Képviselő-testülete a 204/2009. (VI. 25.) Kt. határozatával hozta meg döntését. A Közoktatási megállapodás aláírására június 25-én került sor. 95/2009. (VI. 18.) MÖK határozat: Egyes megyei fenntartású intézmények alapító okiratának módosítása 96/2009. (VI. 18.) MÖK határozat 2. pontja: Egyes megyei fenntartású intézmények egységes szerkezetű alapító okiratainak jóváhagyása A fenti határozatokra a közgyűlés elnöke, valamint a megyei főjegyző az alábbi jelentést adták: A határozatoknak megfelelően az egyes megyei fenntartású intézmények alapító okiratainak módosítása megtörtént. Az egységes szerkezetű alapító okiratokat a Hivatal megküldte a Magyar Államkincstár Közép-Dunántúli Regionális Igazgatósága (továbbiakban MÁK) részére. Az ajkai székhelyű intézmények esetében a MÁK felfüggesztette az eljárást, mivel Ajka Város Önkormányzata nem hagyta jóvá a közoktatási feladatok átvételéről szóló megállapodás módosítást. Az adatmódosítási kérelmet csak a Megállapodás módosítások elfogadását követően előre nem látható időpontban lehet benyújtani. Addig a korábbi alapító okirat, illetve az abban szereplő adatok vannak érvényben. A két TISZK esetében ugyancsak felfüggesztette a MÁK az eljárást, mivel - korábbi álláspontját felülvizsgálva - úgy értelmezi a évi CV. törvényt, hogy a Társulások nem közhatalmi, hanem közszolgáltató besorolású költségvetési szervek. Jelen Közgyűlés módosítja a TISZK-ek besorolását, és ezt követően ismételten benyújtásra kerülnek az alapító okiratok a MÁK felé. A többi intézmény esetében megtörtént a MÁK által a közhitelesen törzskönyvi nyilvántartáson való átvezetés, és az intézmények részére megküldésre kerültek az egységes szerkezetű alapító okiratok. 97/2009. (VI. 18.) MÖK határozat: Pályázat a közalkalmazotti létszámcsökkentéssel kapcsolatos egyszeri hozzájárulás igénylésére A fenti határozatra az alábbi jelentést adom: A pályázat benyújtásáról határidőben gondoskodtam a Magyar Államkincstár Középdunántúli Regionális Igazgatóságához. 98/2009. (VI. 18.) MÖK határozat: Létszámcsökkentés elrendelése az Acsády Ignác Szakképző Iskola és Kollégiumnál A fenti határozatra Kemény Éva, az Acsády Ignác Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója az alábbi jelentést adta: Az intézmény vezetője a szükséges munkáltatói intézkedéseket megtette.

10 10 99/2009. (VI. 18.) MÖK határozat 1. pontja: A Veszprém Megye fejlődéséért kibocsátott kötvénnyel kapcsolatos szerződés módosítása A fenti határozat 1. pontjára az alábbi jelentést adom: A Veszprém Megye Fejlődéséért kibocsátott kötvénnyel kapcsolatos szerződés a határozati javaslatnak megfelelően módosításra került. 100/2009. (VI. 18.) MÖK határozat: Devecser Város Önkormányzata pályázati önerő támogatása A fenti határozatra az alábbi jelentést adom: A közgyűlés döntéséről Devecser Város Önkormányzatát június 24-én kelt levélben - értesítettem. 101/2009. (VI. 18.) MÖK határozat 2-3. pontjai: A fogszabályozási szakellátás feladatának teljesítése egészségügyi ellátási szerződések megkötésével A fenti határozatra a közgyűlés elnöke, valamint a megyei főjegyző az alábbi jelentést adták: A fogszabályozási feladat átadása a dr. Gellén Anita által képviselt Centrum-Dent Bt., dr. Szőcs Ágnes vállalkozó fogszakorvos, illetve a dr. Horváth Tibor által képviselt Alfa-Dentál Bt. egészségügyi szolgáltatókkal kötött szerződésekben foglaltak szerint határidőben megtörtént. A megyei önkormányzat, valamint a DentalWork Bt. egészségügyi szolgáltató között érvényesen létrejött egészségügyi ellátási szerződés alapján a szolgáltató saját érdekkörében felmerült ok miatt nem kezdte meg a fogszabályozási ellátást, ezért az ellátás folyamatosságának biztosítása érdekében haladéktalan intézkedéseket kellett tenni. A fentiek miatt a Fogszabályozási szakellátás feladatának átadására vonatkozó szerződés megszüntetése, illetve módosítása címmel külön előterjesztés készült a megyegyűlés szeptember 17-ei ülésére. Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat ÁNTSZ Veszprémi, Várpalotai, Zirci Kistérségi Intézete, valamint a Közép-dunántúli Regionális Egészségbiztosítási Pénztár Veszprém Megyei Kirendeltségének értesítése a Veszprém Megyei Önkormányzat fogszabályozási szakellátásában történt változásokról a határozatban foglalt határidőig megtörtént. 102/2009. (VI. 18.) MÖK határozat 2. pontja: Az új tapolcai mentőállomás építésének támogatása az Országos Mentőszolgálattal kötött stratégiai együttműködési megállapodás keretében A fenti határozat 2. pontjára az alábbi jelentést adom: A közgyűlés döntéséről szóló határozatot június 22-én megküldtem az Országos Mentőszolgálat részére, egyben kértem a határozat tartalmának megfelelő Együttműködési Megállapodás háromoldalú aláírásának ügyintézését. A szerződést az Országos Mentőszolgálat jelentésem időpontjáig még nem küldte vissza aláírásra.

11 11 103/2009. (VI. 18.) MÖK határozat: Döntés alapítványok támogatásáról A fenti határozatra az alábbi jelentést adom: A határozatnak megfelelően megtörtént az alapítványi támogatások megállapodásainak előkészítése és aláírása a közgyűlés elnöke által. 105/2009. (VI. 18.) MÖK határozat 1-2. pontjai: Döntés a Veszprém Megye fejlődéséért kötvény bevételének felhasználásáról a Pápai Termálvízhasznosító Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt-ben részvénytulajdon szerzésére A fenti határozat 1-2. pontjaira az alábbi jelentést adom: A határozat 1-2. pontjai vonatkozásában a kisebbségi részvényvásárlásról, valamint a szindikátusi megállapodás jóváhagyásáról előterjesztés készül a közgyűlés jelen ülésére. II. Bizottsági döntések: Egészségügyi Bizottság határozatai 14/2009. (VI. 17.) Egészségügyi Bizottsági határozat A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Egészségügyi Bizottsága a június 17-ei ülésének napirendjét az alábbiak szerint állapította meg: 1.) Döntés struktúraváltást támogató infrastruktúrafejlesztés a fekvőbeteg szakellátásban pályázaton való részvételről (TIOP 2.2.4/08/1) 2.) A Veszprém Megyei Önkormányzat évi költségvetéséről szóló 6/2009.(III.27.) rendeletének módosítása a bizottság feladatkörébe tartozó témakörökben 3.) A fogszabályozási szakellátás feladatának teljesítése egészségügyi ellátási szerződések megkötésével 4.) Az új tapolcai mentőállomás építésének támogatása az Országos Mentőszolgálattal kötött stratégiai együttműködési megállapodás keretében Felelős: Bebesi István alelnök 15/2009. (VI. 17.) Egészségügyi Bizottsági határozat A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Egészségügyi Bizottsága elfogadásra javasolja a közgyűlésnek a Döntés struktúraváltást támogató infrastruktúrafejlesztés a fekvőbeteg szakellátásban pályázaton való részvételről (TIOP 2.2.4/08/1) című előterjesztés elfogadását. Felelős: Bebesi István, a bizottság alelnöke 16/2009. (VI. 17.) Egészségügyi Bizottsági határozat A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Egészségügyi Bizottsága a bizottság feladatkörébe tartozó témakörökben elfogadásra javasolja a közgyűlésnek a Veszprém Megyei Önkormányzat évi költségvetéséről szóló 6/2009.(III.27.) rendeletének módosításáról készült előterjesztés elfogadását. Felelős: Bebesi István, a bizottság alelnöke

12 12 17/2009. (VI. 17.) Egészségügyi Bizottsági határozat A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Egészségügyi Bizottsága a bizottság elfogadásra javasolja a közgyűlésnek A fogszabályozási szakellátás feladatának teljesítése egészségügyi ellátási szerződések megkötésével című előterjesztés elfogadását. Felelős: Bebesi István, a bizottság alelnöke 18/2009. (VI. 17.) Egészségügyi Bizottsági határozat A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Egészségügyi Bizottsága elfogadásra javasolja a közgyűlésnek Az új tapolcai mentőállomás építésének támogatása az Országos Mentőszolgálattal kötött stratégiai együttműködési megállapodás keretében című előterjesztés elfogadását. Felelős: Bebesi István, a bizottság alelnöke Gazdasági és Területrendezési Bizottság határozatai 43/2009. (VI. 15.) Gazd. és Terrend. Biz. határozat A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Gazdasági és Területrendezési Bizottsága a június 15-ei ülésének napirendjét a következők szerint állapította meg: 1. Döntés struktúraváltást támogató infrastruktúrafejlesztés a fekvőbeteg szakellátásban pályázaton való részvételről (TIOP 2.2.4/08/1) 2. A kéményseprő-ipari közszolgáltatás kötelező igénybevételéről szóló 13/2001. (X. 1.) rendelet módosítása 3. Beszámoló a megyei önkormányzat által alapított közalapítványok évi tevékenységéről 4. A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság támogatása 5. Döntés a Veszprém Megye fejlődéséért kötvény bevételének felhasználásáról a Reguly Antal Szakképző Iskola és Kollégium EGT Norvég Finanszírozási Mechanizmusok Program pályázatához szükséges saját forrás biztosítására 6. A Veszprém Megye fejlődéséért kibocsátott kötvénnyel kapcsolatos szerződés módosítása 7. Devecser Város Önkormányzata pályázati önerő támogatása 8. A Veszprém Megyei Önkormányzat részére 600 mft folyószámla hitel biztosítása tárgyú hirdetmény közzététele nélküli közbeszerzési eljárás eredményének véleményezése 9. Ábrahámhegy környezetvédelmi rendeletének véleményezése 10. Tótvázsony Község Önkormányzata pályázati önerő támogatása 11. Döntés a Veszprém Megye fejlődéséért kötvény bevételének felhasználásáról a Pápai Termálvízhasznosító Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt.-ben részvénytulajdon szerzésére (zárt ülés) Felelős: Dr. Áldozó Tamás a bizottság elnöke 44/2009. (VI. 15.) Gazd. és Terrend. Biz. határozat A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Gazdasági és Területrendezési Bizottsága megtárgyalta a Döntés struktúraváltást támogató infrastruktúrafejlesztés a

13 13 fekvőbeteg szakellátásban pályázaton való részvételről (TIOP 2.2.4/08/1) című előterjesztést és azt elfogadásra javasolta a közgyűlés részére. Felelős: Dr. Áldozó Tamás a bizottság elnöke 45/2009. (VI. 15.) Gazd. és Terrend. Biz. határozat A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Gazdasági és Területrendezési Bizottsága megtárgyalta A kéményseprő-ipari közszolgáltatás kötelező igénybevételéről szóló 13/2001. (X. 1.) rendelet módosítása című előterjesztést és azt elfogadásra javasolta a közgyűlés részére. Felelős: Dr. Áldozó Tamás a bizottság elnöke 46/2009. (VI. 15.) Gazd. és Terrend. Biz. határozat A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Gazdasági és Területrendezési Bizottsága megtárgyalta a Beszámoló a megyei önkormányzat által alapított közalapítványok évi tevékenységéről című előterjesztést és azt elfogadásra javasolta a közgyűlés részére. Felelős: Dr. Áldozó Tamás a bizottság elnöke 47/2009. (VI. 15.) Gazd. és Terrend. Biz. határozat A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Gazdasági és Területrendezési Bizottsága megtárgyalta A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság támogatása című előterjesztést és azt elfogadásra javasolta a közgyűlés részére. Felelős: Dr. Áldozó Tamás a bizottság elnöke 48/2009. (VI. 15.) Gazd. és Terrend. Biz. határozat A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Gazdasági és Területrendezési Bizottsága megtárgyalta a Döntés a Veszprém Megye fejlődéséért kötvény bevételének felhasználásáról a Reguly Antal Szakképző Iskola és Kollégium EGT Norvég Finanszírozási Mechanizmusok Program pályázatához szükséges saját forrás biztosítására című előterjesztést és azt elfogadásra javasolta a közgyűlés részére. Felelős: Dr. Áldozó Tamás a bizottság elnöke 49/2009. (VI. 15.) Gazd. és Terrend. Biz. határozat A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Gazdasági és Területrendezési Bizottsága megtárgyalta A Veszprém Megye fejlődéséért kibocsátott kötvénnyel kapcsolatos szerződés módosítása című előterjesztést és azt elfogadásra javasolta a közgyűlés részére. Felelős: Dr. Áldozó Tamás a bizottság elnöke 50/2009. (VI. 15.) Gazd. és Terrend. Biz. határozat A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Gazdasági és Területrendezési Bizottsága megtárgyalta a Devecser Város Önkormányzata pályázati önerő támogatása

14 14 című előterjesztést és azt elfogadásra javasolta a közgyűlés részére. Felelős: Dr. Áldozó Tamás a bizottság elnöke 51/2009. (VI. 15.) Gazd. és Terrend. Biz. határozat A Veszprém Megyei Önkormányzat Gazdasági és Területrendezési Bizottsága egyetért a 600 millió forint folyószámla hitel-keret biztosítása tárgyú, a Kbt. IV. fejezet 125. (2) bekezdés b) pontja szerinti hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzési eljárásban a bíráló bizottság szakvéleményével, mely szerint: Az ajánlattevő OTP Bank NyRt. ajánlata érvényes, ajánlattevő alkalmas a szerződés teljesítésére. A közgyűlés elnöke az eljárás nyerteseként a bírálati szempont szerinti értékelés alapján, mint a legalacsonyabb ellenszolgáltatást nyújtó, folyószámlát vezető ajánlattevőt, ellenszolgáltatás összege: millió Ft összegű keretösszeg igénybe vételéig: 1 havi BUBOR + 1,50 %/év kamat, + 0,30 %/év kezelési költség, + 0,25 %/év rendelkezésre tartási jutalék THM: (a én érvényes 1 havi BUBOR érték (9,59%) figyelembe vétele mellett): 11,64% millió Ft-t meghaladó keretösszeg igénybe vétele esetén: 1 havi BUBOR + 2,40 %/év kamat, + 0,30 %/év kezelési költség, + 0,25 %/év rendelkezésre tartási jutalék THM: (a én érvényes 1 havi BUBOR érték (9,59%) figyelembe vétele mellett): 12,54% - az OTP. Kereskedelmi Bank NyRt.-t (1051. Budapest, Nádor u. 16., levelezési cím: 8200 Veszprém, Budapest u. 4.) hirdesse ki. A közgyűlés elnöke a benyújtott ajánlat, és a rendelkezésre álló fedezet alapján nyilvánítsa eredményesnek az eljárást. Felelős: a közgyűlés elnökének, mint a döntéshozónak az értesítéséért: Dr. Áldozó Tamás tanácsnok, a bizottság elnöke. 52/2009. (VI. 15.) Gazd. és Terrend. Biz. határozat A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Gazdasági és Területrendezési Bizottsága megtárgyalta Ábrahámhegy Önkormányzatának a köztisztaságról és a szervezett köztisztasági közszolgáltatás kötelező igénybevételről szóló rendelet-tervezetét és az alábbi döntést hozza: A Veszprém Megyei Közgyűlés Gazdasági és Területrendezési Bizottsága Ábrahámhegy Önkormányzatának a köztisztaságról és a szervezett köztisztasági közszolgáltatás kötelező igénybevételről szóló rendelet-tervezetét elfogadásra javasolja a következők szerint: Javasolt Az avar és a kerti hulladékok nyílttéri égetése 22.. fejezet részletesebb kidolgozása. Indokolás:Ábrahámhegy a Balaton-felvidéki Nemzeti Park része, természetvédelmi terület, közvetlen vízparti település, jelentős idegenforgalommal. A csapadékmentes időjárás és az emberi gondatlanság következtében esetlegesen előforduló avar, parlag, nádas, erdőtüzek kialakulása, valamint a levegő védelme miatt javasolt a fejezet bővítése, és a rendelet - tervezetben a leírt jogszabályokon kívül az alábbiakban említett jogszabályokra történő hivatkozás. A mezőgazdasági hulladék égetésével, a tűzgyújtással, a tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos jogi szabályozás kiindulópontja a környezet általános szabályairól szóló évi LIII. törvény illetve a annak a levegő védelméről szóló rendelkezései, valamint a törvény

15 15 felhatalmazó rendelkezés alapján megalkotott, a levegő védelmével kapcsolatos egyes szabályokról szóló 21/2001. (II. 14.) Korm. rendelet. E Korm. rendelet 11.. (1) és (4) bekezdése általános jelleggel megtiltja a hulladék nyílt téri égetését, a (4) bekezdés a tilalmat kiterjeszti a lábon álló növényzet, tarló illetve növénytermesztéssel összefüggésben keletkezett hulladék égetésére is. A (3) bekezdés szerint vonalas létesítmény (közút, vasút, töltés, árok bevágás, stb.) mentén - a létesítmény tengelyétől számított 100 méteren belül bármely növényzet égetése tilos. A főszabály alól kivételt enged a növényi hulladék égetésével kapcsolatosan a természet védelméről szóló évi LIII. törvény alapján a 67/1998. (IV. 3.) Korm. rendelet, mely speciális szabályokat állapít meg. A természetvédelmi törvény 21.. (1) pontja b) bekezdés szerint természeti területen az illetékes hatóság engedélye szükséges a gyep, valamint a nád és más vízi növényzet elégetéséhez. Az erdőről és az erdők védelméről szóló (továbbiakban. Etv.) évi LIV. törvény az erdőben és annak 200 méteres körzetében való tűzgyújtást és annak feltételeit szabályozza. Az erdők tűz elleni védelméről szóló 4/2008. (VIII.) ÖM rendelet az Etv. hatálya alá tartozó erdőterületekre terjed ki, és szabályozza az égetési feltételeket., a tűzgyújtási tilalmat. A 9/2008. (II. 22.) OTM rendelettel közzétett Országos Tűzvédelmi Szabályzat 5. rész. II. fejezet 26. pontja a tarló és a növényi hulladék égetésének szabályait foglalja össze. A Bizottság felkéri a megyei főjegyzőt, hogy értesítse Ábrahámhegy Önkormányzatát a köztisztaságról és a szervezett köztisztasági közszolgáltatás kötelező igénybevételről szóló rendelet-tervezettel kapcsolatos véleményről. Határidő: június 26. Felelős: Dr. Zsédenyi Imre megyei főjegyző 53/2009. (VI. 15.) Gazd. és Terrend. Biz. határozat A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Gazdasági és Területrendezési Bizottsága a 116/2008. (XI.10.) sz. határozatát módosítja, az Óvoda felújítása és bővítése bölcsődével tárgyú pályázatot az alábbi támogatásban részesíti: a) A pályázó megnevezése Tótvázsony Község Önkormányzata és címe: 8246 Tótvázsony, Magyar utca 101. b) A támogatott fejlesztés Óvoda felújítása és bővítése bölcsődével megnevezése és helyszíne: Tótvázsony, Hajnal utca 1. c) A fejlesztés összköltsége: ezer Ft d) A KDOP pályázati támogatás : ezer Ft e) A pályázó saját ereje: ezer Ft f) A megítélt saját erő kiegészítés: ezer Ft g) A pályázó köteles a VÁTI Kht. közreműködő szervezettel kötendő támogatási szerződés hitelesített másolatát a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése elnökének - aláírását követő 15 napon belül - megküldeni. Amennyiben a pályázó ezt elmulasztja, a támogatás érvényét veszti. A módosítás indoka, hogy a pályázati program KDOP pályázaton megítélt forrásösszegei eltérőek a megyei önkormányzathoz benyújtott pályázattól, és az alapján hozott 116/2008. (XI.10.) sz. határozattól. A Bizottság felkéri a megyei közgyűlés elnökét, hogy a pályázót a döntésről értesítse. Határidő: június 25. Felelős: Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke Az 54/2009. (VI. 15.) Gazd. és Terrend. Biz. határozatot a Döntés a Veszprém Megye fejlődéséért kötvény bevételének felhasználásáról a Pápai Termálvízhasznosító

16 16 Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt.-ben részvénytulajdon szerzéséről a bizottság zárt ülés keretében hozta meg. 55/2009. (VI. 22) Gazd. és Terrend. Biz. határozat A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Gazdasági és Területrendezési Bizottsága a június 22-ei ülésének napirendjét a következők szerint állapította meg: 1. A kedvezményezett kistérségekben lévő kistelepülések fejlesztési tevékenységének évi támogatására pályázati felhívásra beérkezett pályaművek elbírálása 2. Tapolca környezetvédelmi programjának felülvizsgálata, Tapolca város évekre vonatkozó környezetvédelmi programjának tervezete véleményezés Felelős: Dr. Áldozó Tamás a bizottság elnöke 56/2009. (VI. 22.) Gazd. és Terrend. Biz. határozat A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Gazdasági és Területrendezési Bizottsága megtárgyalta a kedvezményezett kistérségekben lévő kistelepülések fejlesztési tevékenységének évi támogatására pályázati felhívásra beérkezett pályaművek elbírálásáról szóló előterjesztést és az alábbi döntést hozta: A Bizottság a következő pályázatokat vissza nem térítendő támogatásban részesíti: Sorszám Önkormányzat A pályázat tárgya Támogatás e.ft 1 Porva Óvoda épület kialakítása Gic Hivatal belső felújítása Somlójenő Kultúrház ablakainak cseréje Bakonyszentiván Óvoda nyílászáró cseréje Bakonyszücs Művelődési Ház nyílászáróinak cseréje Bakonypölöske Épület lebontása Zalaerdőd Polgármesteri hivatal felújítása Dabronc Ravatalozó belső felújítása Homokbödöge Óvoda tetőhéjazat felújítása Bakonykoppány Faluház felújítása Nemesvita Buszvárók felújítása Kamond Buszváró felújítása Gecse Kultúrház belső felújítása Adorjánháza Orvosi rendelő belső felújítása Egeralja Könyvtár fűtés korszerűsítése Lesencefalu Autóbuszvárók építése Csögle Orvosi rendelő felújítása Dáka Községháza nyílászárócsere és homlokzati 1159 szigetelés 23 Vigántpetend Orvosi rendelő építés Takácsi Óvoda nyílászáróinak cseréje Badacsonytördemic Orvosi rendelő hőszigetelése, nyílászáróinak cseréje Nemesszalók Hivatal homlokzatfelújítása Kerta Általános iskola és óvoda nyílászáróinak cseréje 1159

17 17 28 Egyházaskesző Művelődési ház tetőfelújítása Döbrönte Polgármesteri hivatal felújítása Kisszőlős Temetőkapu és ravatalozó felújítása Kup Önkormányzati épület felújítása 1159 Nóráp Ravatalozó felújítása 1159 Raposka Orvosi rendelő és polgármesteri hivatal felújítása 572 Borzavár Polgármesteri hivatal belső felújítása 1010 Adásztevel Hivatali irattár és posta épület felújítása 703 Magyargencs Orvosi rendelő felújítása 951 Nagytevel Ravatalozó átalakítása, bővítése 1006 Bakonytamási Ifjúsági ház vizesblokk kialakítása 1155 Lesenceistvánd Polgármesteri hivatal tetőhéjazat csere 967 Somlószőlős Kultúrház felújítása 1155 Oroszi Nyugdíjas klub épületének tetőfelújítása 647 Szentbékkálla Kultúrház előadótér felújítása 509 Hetyefő Ravatalozó felújítása 996 Kolontár Művelődési ház tető szigetelése 695 Zalagyömörő Szociális épület vizesblokk felújítása 1104 Szigliget Autóbuszváró építése 748 Lókút Önkormányzati épület felújítása 713 Csehbánya Önkormányzati helyiség felújítása 539 Pápakovácsi Polgármesteri hivatal felújítása 897 Bakonyjákó Körjegyzőség nyílászáró csere és féltető építése 817 Béb Tájház felújítása 1081 Nagypirit Körjegyzőség nyílászáró cseréje 686 Káptalanfa Kultúrház előterének és klubhelyiségének felújítása 1159 Nemeshany Autóbuszváró felújítása 942 Gyepükaján Buszváró épület felújítása 887 Külsővat Művelődési ház tetőszerkezet felújítása 1159 Doba Óvoda nyílászáró cseréje 550 Kispirit Kultúrház nyílászáróinak cseréje 779 Vid Önkormányzati épület fűtés korszerűsítés 603 Dabrony Romos épület bontása 137 Nemesgörzsöny Polgármesteri hivatal tetőfelújítása 1159 Somlóvecse Romos épület bontása Bazsi Faluház belső felújítása Gyulakeszi Óvoda nyílászáróinak cseréje 799 Ábrahámhegy 2db autóbuszváró építése 348 Balatonrendes Kultúrház részleges felújítása 426 Hosztót Nyílászáró csere 340

18 Uzsa Autóbuszváró építése 1159 Pusztamiske Művelődési ház pinceklub felújítása 1159 Borszörcsök Romos épület bontása 386 Veszprémgalsa Kultúrház nyílászáró csere 260 Szentimrefalva Orvosi rendelő akadálymentes wc 908 ÖSSZESEN Pénzesgyőr község az előírt hiánypótlást nem teljesítette, ezért pályázatát a Bizottság az elbírálásból kizárja. Vaszar község pályázatát jogosulatlanság miatt a Bizottság a pályázatból kizárja. Kapolcs, Ganna, Szőc és Kisberzseny községek pályázatait a pályázati kiírás támogatási céljainak meg nem felelésük miatt nem támogatja. Kisszőlős község pályázatában meghatározott program részben tartalmaz a felhívásban nem támogatott célú munkát, (temető kapu helyreállítása) melynek költségével a támogatást a Bizottság csökkentette. Ábrahámhegy község 2 db autóbuszváró építésére benyújtott pályázata esetében a Bizottság az egyik meglévő buszváró helyett új építését műszakilag nem tartotta indokoltnak, ezért a támogatási igényt ezzel együtt a támogatást - felére korrigálta. Taliándörögd, Mindszentkálla és Kisapáti községek pályázatát a Bizottság tartalmi és formai, Németbánya, Káptalantóti, Marcalgergelyi és Megyer községek pályázatát szakmai és pénzügyi nem megfelelésük miatt nem támogatja. A Bizottság felkéri a megyei közgyűlés elnökét, hogy a pályázókat a döntésről értesítse, és kezdeményezze a támogatási szerződések megkötését. Határidő: az értesítésre július 4. Felelős: a megyei közgyűlés elnöke 57/2009. (VI. 22.) Gazd. és Terrend. Biz. határozat A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Gazdasági és Területrendezési Bizottsága megtárgyalta Tapolca város környezetvédelmi programjának felülvizsgálatát és Tapolca város évekre vonatkozó környezetvédelmi program tervezetét és a következő döntést hozza: A Veszprém Megyei Közgyűlés Gazdasági és Területrendezési Bizottsága Tapolca város környezetvédelmi programjának felülvizsgálatát, Tapolca város évekre vonatkozó környezetvédelmi programjának tervezetét elfogadásra javasolja az alábbi módosítások szerint: Tapolca város környezetvédelmi programjának felülvizsgálata A felszíni vízfolyások vízminőségi adatai (55. o.) A fejezetben a tervezők csak az adatok megtekintésének a helyét adták meg, adatot nem közöltek. Javasolt pótolni a fejezetben a vizek minőségére vonatkozó adatokat, a következtetéseket, információkat Zaj és rezgés (89. o.) Javasolt a fejezet kiegészítése a közlekedésre vonatkozó forgalomszámlálási adatokkal. Tapolca város évekre vonatkozó környezetvédelmi programja 2.4. A felszíni és felszín alatti vizek védelme (17. o.) Javasolt a fejezet kiegészítése a forrásokra vonatkozó állapotleírással. Veszprém megye környezetvédelmi programjának vizsgálati része szerint Tapolcán 11 forrás található (Halastói foglalt és foglalatlan, Királykút I.-II, Malomtó, Malomtó-Mosó, Repülőtéri, Vágóhidi, Véndeki Szentkút, Véndeki Szentkút alsó, Viszlói források) Kommunális szennyvízkezelés (21. o.)

19 19 Javasolt a helyzetképnél a folyékony hulladék helyzetére történő hivatkozás aktuális adatokkal kiegészítve, és a csökkentésére, rendezett elhelyezésére vonatkozó feladatok megfogalmazása. A Feladatoknál a 2. pont javítása a közüzemi csatornahálózatba bekapcsolt ingatlanok esetében Energiagazdálkodás (26. o.) Javasolt a fejezet kiegészítése az alternatív energiákkal, felhasználásuk települési lehetőségeivel. Egyéb: Javasolt a környezetvédelmi program kiegészítése a radiológia környezet-egészségügy, emberi egészségvédelem fejezetekkel. Veszprém megye területéről készült radiológiai összefoglaló helyzetértékelés szerint a tapolcai gyógybarlangot 2004-ben sugárveszélyes munkahellyé nyilvánították a magas radonszint miatt, és elrendelték az ott dolgozók személyi doziometriai ellenőrzését. A tapolcai tavas barlang mélyebben helyezkedik el, mint a gyógybarlang, a radonkoncentráció ott még magasabb. A dolgozók a évi felmérés szerint jelentős, a sugárveszélyes munkahelyeken dolgozók korlátjának 2-3-szorosát elérő sugárterhelést kaptak, ezért a tavas barlangot 2005-től sugárveszélyes munkahellyé nyilvánították. A környezetvédelmi program keretében végrehajtandó feladatok (táblázat) Javasolt a táblázat kiegészítése a feladatok végrehajtásában résztvevők, a felelős szervezetek megnevezésével és a program fentiekben említett javaslataival. A Bizottság felkéri a megyei főjegyzőt, hogy értesítse Tapolca Város Önkormányzatát a környezetvédelmi programról adott véleményről. Határidő: július 6. Felelős: Dr. Zsédenyi Imre megyei főjegyző 58/2009. (VII. 14.) Gazd. és Terrend. Biz. határozat A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Gazdasági és Területrendezési Bizottsága a július 14-ei ülésének napirendjét a következők szerint állapította meg: 1. Az egyházi építmények felújítása, restaurálása évi pályázati felhívásra beérkezett pályaművek elbírálása Felelős: Dr. Áldozó Tamás a bizottság elnöke 59/2009. (VII. 14.) Gazd. és Terrend. Biz. határozat A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Gazdasági és Területrendezési Bizottsága megtárgyalta az egyházi építmények felújítása, restaurálása évi támogatására pályázati felhívásra beérkezett pályaművek elbírálásáról szóló előterjesztést és az alábbi döntést hozta: A Bizottság a következő pályázatokat vissza nem térítendő támogatásban részesíti: Sorszám Pályázó: A pályázat tárgya: Támogatás: e.ft 1 Ajkai Evangélikus Egyházközség Csékúti ravatalozó felújítása Szent Lőrinc Római Katolikus Plébánia Csabrendek-Nyírespuszta hittanterem és kápolna Veszprémi Református Egyházmegye Sólyi Református Templom padlófelújítása Római Katolikus Plébánia Vigántpetend Római katolikus templom szentély falkép restaurálása Összesen:

20 20 A Bizottság felkéri a megyei közgyűlés elnökét, hogy a pályázókat a döntésről értesítse, és kezdeményezze a támogatási szerződések megkötését. Határidő: július 30. Felelős: a megyei közgyűlés elnöke 60/2009. (VIII. 03.) Gazd. és Terrend. Biz. határozat A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Gazdasági és Területrendezési Bizottsága a augusztus 3-ai ülésének napirendjét a következők szerint állapította meg: 1. A Kozmutza Flóra Óvoda, Általános Iskola Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és Kollégium átalakítása, új épületszárny építése tárgyú közbeszerzési eljárás eredményének véleményezése 2. A Veszprém megyei lakásotthonok korszerűsítése tárgyában a Kbt. VI. fejezet szerinti általános, egyszerű közbeszerzési eljárás eredményének véleményezése Felelős: Dr. Áldozó Tamás a bizottság elnöke 61/2009. (VIII. 03.) Gazd. és Terrend. Biz. határozat A Veszprém Megyei Önkormányzat Gazdasági és Területrendezési Bizottsága egyetért a Kozmutza Flóra Óvoda, Általános Iskola Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és Kollégium átalakítása, új épületszárny építése tárgyú, a Kbt. VI. fejezet szerinti általános egyszerű közbeszerzési eljárásban a döntés-előkészítő javaslatban, és a közgyűlés elnökének döntésében foglaltakkal, mely szerint az eljárás a Kbt. 92. c) pontja alapján figyelemmel arra, hogy egyik ajánlattevő sem tett ajánlatkérő rendelkezésére álló anyagi fedezet mértékére tekintettel megfelelő ajánlatot - eredménytelen. Felelős: a közgyűlés elnökének, mint a döntéshozónak az értesítéséért: Dr. Áldozó Tamás tanácsnok, a bizottság elnöke. 62/2009. (VIII. 03.) Gazd. és Terrend. Biz. határozat A Veszprém Megyei Önkormányzat Gazdasági és Területrendezési Bizottsága egyetért a Veszprém megyei lakásotthonok korszerűsítése TIOP / tárgyú, a Kbt. VI. fejezete szerinti általános egyszerű közbeszerzési eljárásban a döntés előkészítő javaslatban, és a közgyűlés elnökének döntésében foglaltakkal, mely szerint az eljárás eredményes. Érvénytelen ajánlatot tett: DANÉP Kft Csorna, Szegfű u. 11. ÉPÍ-TECH 97. Kft Várpalota, Tési u. 5/e. Az eljárás nyertesei az egyes részek tekintetében: I. részre (Pápa és környéke): Kivszer Építőipari Kivitelező és Szervező Kft Veszprém, Almádi út 3. fszt. 9. Nettó: Ft Áfa: Ft Bruttó: Ft II. részre (Zirc és Gyulafirátót): AMBISZA ÉPÍTŐIPARI KFT Zirc, Fáy András u. 5. adta. Nettó: Ft Áfa: Ft Bruttó: Ft III. részre (B.almádi és Várpalota): Kuti és Fia Kft Veszprém, Lahner György u.11. adta.

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÉVI MUNKATERVE

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÉVI MUNKATERVE A 212/2008. (XII. 4.) MÖK határozat melléklete A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2009. ÉVI MUNKATERVE február 19. (csütörtök) 1. Egyetértés a Veszprém Megyei Közművelődési Intézet igazgatóhelyettesének

Részletesebben

TELEPÜLÉS TERÜLETFELHASZNÁLÁSI KATEGÓRIA HEKTÁR

TELEPÜLÉS TERÜLETFELHASZNÁLÁSI KATEGÓRIA HEKTÁR 1. függelék Területi mérleg TELEPÜLÉS TERÜLETFELHASZNÁLÁSI KATEGÓRIA HEKTÁR % Adásztevel hagyományosan vidéki települési térség 93,65 11,0 Adásztevel erdőgazdálkodási térség 113,26 13,3 Adásztevel mezőgazdasági

Részletesebben

Közszolgáltatási szerződés I. számú melléklet: A gyűjtőkörzetekhez tartozó települések listája Sorszám Település Ajkai gyűjtőkörzet 1 Adorjánháza 2 Ajka 3 Apácatorna 4 Bakonyjákó 5 Bakonypölöske 6 Bodorfa

Részletesebben

2572 Veszprém, Csolnoki F.M.Kh.Ri. ellátási területe Közigkód Település Lakos Közigkód Település Lakos

2572 Veszprém, Csolnoki F.M.Kh.Ri. ellátási területe Közigkód Település Lakos Közigkód Település Lakos melléklet 2572 Veszprém, Csolnoki F.M.Kh.Ri. ellátási területe 01 Belgyógyászat 30526 Alsóörs 1343 05838 Balatonalmádi 8256 29461 Balatonfõkajár 1471 02219 Balatonfûzfõ 4305 05148 Balatonkenese 3556 03559

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE XVIX. (XLVII.) évfolyam 6. szám 2009. június 25. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE TARTALOM I. SZEMÉLYI RÉSZ 70/2009. (VI. 18.) MÖK határozat: Pócsik József megbízásáról a Bartos Sándor

Részletesebben

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. február 27-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. február 27-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról Zirc Város Polgármestere 8420 Zirc, Március 15. tér 1. J E L E N T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. február 27-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról A lejárt határidejű

Részletesebben

16. sz. melléklet C Í M R E N D

16. sz. melléklet C Í M R E N D 16. sz. melléklet C Í M R E N D I. KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEK Cím Alcím rövid neve gazdálkodási jogköre: teljes önállóan gazdálkodó részben önállóan gazdálkodó 1. Megyei Önkormányzat Hivatala 1.1. Közgyűlés

Részletesebben

FELADATÁTADÁSI SZERZŐDÉS 3. számú módosítása

FELADATÁTADÁSI SZERZŐDÉS 3. számú módosítása 101/2009. (VI. 18.) MÖK határozat 1. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a fogszabályozási szakellátás feladatának ellátását Pápa, és Balatonfüred vonzáskörzetének települései kivételével 2014. július

Részletesebben

16. sz. melléklet C Í M R E N D I. KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEK Cím száma neve Alcím száma neve gazdálkodási jogköre: teljes önállóan gazdálkodó részben

16. sz. melléklet C Í M R E N D I. KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEK Cím száma neve Alcím száma neve gazdálkodási jogköre: teljes önállóan gazdálkodó részben 16. sz. melléklet C Í M R E N D I. KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEK Cím Alcím gazdálkodási jogköre: teljes önállóan gazdálkodó részben önállóan gazdálkodó 1. Megyei Önkormányzat Hivatala 1.1. Közgyűlés és bizottságai

Részletesebben

A 12/2007. (VI.15.) rendelet 1-10. számú mellékletei KIMUTATÁS. a Veszprém Megyei Önkormányzat 2007. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról

A 12/2007. (VI.15.) rendelet 1-10. számú mellékletei KIMUTATÁS. a Veszprém Megyei Önkormányzat 2007. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról A 12/2007. (VI.15.) rendelet 1-10. számú mellékletei 1. sz. melléklet (1. sz. melléklet) KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2007. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról adatok ezer forintban

Részletesebben

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÉVI MUNKATERVE

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÉVI MUNKATERVE 221/2007. (XII. 13.) MÖK határozat melléklete A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2008. ÉVI MUNKATERVE február 14. (csütörtök) 1. A Veszprém Megyei Önkormányzat 2008. évi költségvetésének megállapítása

Részletesebben

BAKONYKARSZT Víz- és Csatornamű Zrt. által közcsatornával ellátott települések. Nagyvázsony Üzemvezetőség által üzemeltetett rendszerek és települések

BAKONYKARSZT Víz- és Csatornamű Zrt. által közcsatornával ellátott települések. Nagyvázsony Üzemvezetőség által üzemeltetett rendszerek és települések Szennyvízcsatorna ellátás (A táblázat a megye településeinek szolgáltatónkénti bontásában rögzíti az egyes települések kapcsolatát) BAKONYKARSZT Víz- és Csatornamű Zrt. által közcsatornával ellátott települések

Részletesebben

BAKONYKARSZT Víz- és Csatornamű Zrt. által vízellátással ellátott települések. Nagyvázsony Üzemvezetőség által üzemeltetett rendszerek és települések

BAKONYKARSZT Víz- és Csatornamű Zrt. által vízellátással ellátott települések. Nagyvázsony Üzemvezetőség által üzemeltetett rendszerek és települések Ivóvízellátás (A táblázat a megye településeinek szolgáltatókénti bontásában rögzíti az egyes települések kapcsolatát) BAKONYKARSZT Víz- és Csatornamű Zrt. által vízellátással ellátott települések Nagyvázsony

Részletesebben

módosított Előirányzat megnevezése eredeti

módosított Előirányzat megnevezése eredeti 8/2006. (VI.20.) rendelet 1. sz. melléklete (1. sz. melléklet) KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2006. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról adatok ezer forintban 2006. évi 2006. évi Elő-

Részletesebben

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÉVI MUNKATERVE

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÉVI MUNKATERVE 218/2009. (XII. 17.) MÖK határozat melléklete A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2010. ÉVI MUNKATERVE 2010. január 28. (csütörtök) 1. A Veszprémi Petőfi Színház igazgatójának megbízása Véleményezi:

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 07/205-2008, 07/217-2008, 07/225-2008, 07/231-2008

Részletesebben

FELADATÁTADÁSI SZERZŐDÉS 3. számú módosítása

FELADATÁTADÁSI SZERZŐDÉS 3. számú módosítása 101/2009. (VI. 18.) MÖK határozat A/ melléklete FELADATÁTADÁSI SZERZŐDÉS 3. számú módosítása amely létrejött egyrészről a (8200 Veszprém, Megyeház tér 1.; képviseli:, a megyei közgyűlés elnöke), mint a

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/79-23/2007. E L Ő T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

TÁMOGATÁSI SZERZİDÉSEKRİL 1

TÁMOGATÁSI SZERZİDÉSEKRİL 1 I. Kimutatás a Veszprém Megyei Önkormányzat támogató által az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. tv. 15/A. (1) bekezdésében meghatározott, az államháztartás alrendszerébıl nyújtott, nem normatív,

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88)

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88) Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/285 8/2009. ELŐTERJESZTÉS A Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testület június 26-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testület június 26-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról Zirc Város Polgármestere 8420 Zirc, Március 15. tér 1. J E L E N T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testület 2006. június 26-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról A lejárt határidejű

Részletesebben

2009. Kimutatás A Veszprém Megyei Önkormányzat támogató által az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. tv. 15/A & (1) TÁMOGATÁSI SZERZŐDÉSEKRŐL

2009. Kimutatás A Veszprém Megyei Önkormányzat támogató által az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. tv. 15/A & (1) TÁMOGATÁSI SZERZŐDÉSEKRŐL i 1 Tapolca Város Batsányi János Gimnázium,Szakközépiskola és Kollégium tornatermének felújításához, valamint a vívók kiszolgálásához vásárolandó kisbusz költségeihez támogatás 10 000 Tapolca 2 Hetyefő

Részletesebben

Tárgy: Beszámoló a Pápai Szakképzés-Szervezési Társulás tevékenységéről, az elnyert pályázatok megvalósításáról

Tárgy: Beszámoló a Pápai Szakképzés-Szervezési Társulás tevékenységéről, az elnyert pályázatok megvalósításáról PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 8500 Pápa, Fő utca 12. Tel.: 89/515-000 Fax.: 89/313-989 34. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselőtestület 2009. április 1-jei ülésére Tárgy: Beszámoló a Pápai Szakképzés-Szervezési

Részletesebben

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2002-2003. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2002-2003. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról 1. sz. melléklet KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2002-2003. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról adatok ezer forintban Elő- 2003. évi 2003. évi 2003. évi 2003. évi teljesítés irányzat Előirányzat

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye. Szám: 02/154-6/2010. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye. Szám: 02/16-5/2010. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Előterjesztés a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye. Szám: 02/94-25/2013. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. március 28-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. március 28-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról Zirc Város Polgármestere 8420 Zirc, Március 15. tér 1. J E L E N T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. március 28-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról A lejárt határidejű

Részletesebben

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról. Előirányzat megnevezése

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról. Előirányzat megnevezése 1. sz. melléklet (1. sz. melléklet) KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról adatok ezer forintban Előirányzat száma Előirányzat megnevezése 2005. évi

Részletesebben

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2003-2004. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2003-2004. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról Előirányzat Előirányzat megnevezése KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2003-2004. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról 2003. évi tény 1. sz. melléklet adatok ezer forintban 2004. évi teljesítés

Részletesebben

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. február 13-i ülése 1. számú napirendi pontja

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. február 13-i ülése 1. számú napirendi pontja Egyszerű többség A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. február 13-i ülése 1. számú napirendi pontja Beszámoló a lejárt határidejű közgyűlési határozatok végrehajtásáról Előadó: dr. Puskás Imre,

Részletesebben

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról. Előirányzat megnevezése

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról. Előirányzat megnevezése 1. sz. melléklet (1. sz. melléklet) KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról Előirányzat száma Előirányzat megnevezése 2005. évi eredeti előirányzat adatok

Részletesebben

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat évi költségvetési bevételeinek alakulásáról

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat évi költségvetési bevételeinek alakulásáról Előirányzat száma 1.sz. melléklet KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2004. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról ezer forintban 2004. évi 2004. évi utolsó Előirányzat megnevezése Változás módosított

Részletesebben

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról 1. sz. melléklet (1. sz. melléklet) KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról Előirányzat száma Előirányzat megnevezése 2005. évi eredeti előirányzat adatok

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1. TEL.: (88)545-011, FAX: (88)545-012 E-MAIL: MOKELNOK@VPMEGYE.

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1. TEL.: (88)545-011, FAX: (88)545-012 E-MAIL: MOKELNOK@VPMEGYE. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1. TEL.: (88)545-011, FAX: (88)545-012 E-MAIL: MOKELNOK@VPMEGYE.HU Szám: 14/320-9/2011 ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról. 2005. évi eredeti előirányzat

KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról. 2005. évi eredeti előirányzat 1. sz. melléklet (1. sz. melléklet) KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról adatok ezer forintban Előirányzat száma Előirányzat megnevezése 2005. évi

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye. Szám: 02/161-7/2007. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

1.sz. melléklet. KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat évi költségvetési bevételeinek alakulásáról

1.sz. melléklet. KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat évi költségvetési bevételeinek alakulásáról 1.sz. melléklet Előirányzat száma KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2004. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról Előirányzat megnevezése 2004. évi eredeti Változás ezer forintban 2004. évi

Részletesebben

1.sz.melléklet. KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat évi költségvetési bevételeinek alakulásáról. ezer forintban

1.sz.melléklet. KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat évi költségvetési bevételeinek alakulásáról. ezer forintban 1.sz.melléklet KIMUTATÁS a Veszprém Megyei Önkormányzat 2004. évi költségvetési bevételeinek alakulásáról Előirányzat száma Előirányzat megnevezése 2004. évi utolsó módosított Változás ezer forintban 2004.

Részletesebben

Település Kistérség Nagytáj Középtáj Kistájcsoport

Település Kistérség Nagytáj Középtáj Kistájcsoport Település Kistérség Nagytáj Középtáj Kistájcsoport Ábrahámhegy Tapolcai kistérség Dunántúli-dombság Balaton-medence 4.1.15. Adásztevel Pápai kistérség Kisalföld Marcal-medence 2.2.13. Adorjánháza Ajkai

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2011. június 23-i ülésére. Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke

ELŐTERJESZTÉS. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2011. június 23-i ülésére. Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke Szám: 14/349-21/2011. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

Veszprém Megyei Lakásotthonok Igazgatósága, Veszprém, Kossuth u. 10.

Veszprém Megyei Lakásotthonok Igazgatósága, Veszprém, Kossuth u. 10. 186/2009. (XII. 17.) MÖK határozat I. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 10. (1) bekezdése g) pontja és a költségvetési szervek jogállásáról

Részletesebben

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testület november 29-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testület november 29-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról Zirc Város Polgármestere 8420 Zirc, Március 15. tér 1. J E L E N T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testület 2004. november 29-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról A lejárt határidejű

Részletesebben

HATÁROZAT. Szám: 33/2014. (VII. 10.) MÖK határozat Tárgy: Döntés fogszabályozási szakellátási feladattal kapcsolatos pályázati felhívásról

HATÁROZAT. Szám: 33/2014. (VII. 10.) MÖK határozat Tárgy: Döntés fogszabályozási szakellátási feladattal kapcsolatos pályázati felhívásról VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE HATÁROZAT Szám: 33/2014. (VII. 10.) MÖK határozat Tárgy: Döntés fogszabályozási szakellátási feladattal kapcsolatos pályázati felhívásról 1. A Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88)

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88) VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/32-15/2010. ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

TÁMOGATÁSI SZERZŐDÉSEKRŐL 1

TÁMOGATÁSI SZERZŐDÉSEKRŐL 1 Kimutatás 2008 a Veszprém Megyei Önkormányzat támogató által az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. tv. 15/A. (1) bekezdésében meghatározott, az államháztartás alrendszeréből nyújtott, nem normatív,

Részletesebben

TÁMOGATÁSI SZERZŐDÉSEKRŐL 1

TÁMOGATÁSI SZERZŐDÉSEKRŐL 1 I. Kimutatás a Veszprém Megyei Önkormányzat támogató által az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. tv. 15/A. (1) bekezdésében meghatározott, az államháztartás alrendszeréből nyújtott, nem normatív,

Részletesebben

1.sz. melléklet. A Veszprém Megyei Önkormányzat 2005.évi bevételei címenkénti részletezésben

1.sz. melléklet. A Veszprém Megyei Önkormányzat 2005.évi bevételei címenkénti részletezésben 1.sz. melléklet 1 A Veszprém Megyei Önkormányzat 2005.évi bevételei címenkénti részletezésben 01 Megyei Önkormányzat 01 Megyei Közgyűlés és Hivatala bizottságainak működésével kapcsolatos kiadások 12 Önkormányzat

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/57/11/2014. E l ő t e r j e s z t é s Tárgy: Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. szeptember 19-i rendkívüli ülésére A) Döntés az Önkormányzati

Részletesebben

Veszprém Megyei MgSzH Földművelésügyi Igazgatóság

Veszprém Megyei MgSzH Földművelésügyi Igazgatóság Veszprém Megyei MgSzH Földművelésügyi Igazgatóság Cím Telefonszám Levelezési cím Fax: Földművelésügyi Igazgatóság 8200 Veszprém, Megyeház tér 1 88/590-472 8200 Veszprém, Pf.315 88/407-347 Földművelésügyi

Részletesebben

2. A közgyűlés felkéri a megyei főjegyzőt, hogy az intézmény bankszámlájának, adószámának nyitásával kapcsolatos intézkedéseket tegye meg.

2. A közgyűlés felkéri a megyei főjegyzőt, hogy az intézmény bankszámlájának, adószámának nyitásával kapcsolatos intézkedéseket tegye meg. 58/2008. (IV. 24.) MÖK határozat 1. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2008. június 15-ei hatállyal Veszprém Megyei Önkormányzat Tapolca környéki intézményei gazdasági irodája elnevezésű költségvetési

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE TERÜLETFEJLESZTÉSI, TERÜLETRENDEZÉSI ÉS GAZDASÁGI BIZOTTSÁGA 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1.

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE TERÜLETFEJLESZTÉSI, TERÜLETRENDEZÉSI ÉS GAZDASÁGI BIZOTTSÁGA 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE TERÜLETFEJLESZTÉSI, TERÜLETRENDEZÉSI ÉS GAZDASÁGI BIZOTTSÁGA 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1. Szám: 04/307-2/2015 E L Ő T E R J E S Z T É S a Területfejlesztési, Területrendezési

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88)

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88) Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/154-18/2010. Előterjesztés a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

TÁMOGATÁSI SZERZŐDÉSEKRŐL 1

TÁMOGATÁSI SZERZŐDÉSEKRŐL 1 I. Kimutatás a Veszprém Megyei Önkormányzat támogató által az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. tv. 15/. (1) bekezdésében meghatározott, az államháztartás alrendszeréből nyújtott, nem normatív,

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Szám: 14/349-17/2011. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu E L Ő T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

Bodorkós Ferenc polgármester. Dr. Görög István jegyző

Bodorkós Ferenc polgármester. Dr. Görög István jegyző Beszámoló a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról Bodorkós Ferenc polgármester Dr. Görög István jegyző Az előterjesztést figyelemmel Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Szám: 02/21-28/2007. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu E L Ő T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

a Tapolcai Szociális Alapszolgáltatási Intézményi Társulás Társulási Tanácsának február 17-i nyilvános ülésére

a Tapolcai Szociális Alapszolgáltatási Intézményi Társulás Társulási Tanácsának február 17-i nyilvános ülésére 3. NAPIREND Ügyiratszám: 1/65-1/2016. E L Ő T E R J E S Z T É S a Tapolcai Szociális Alapszolgáltatási Intézményi Társulás Társulási Tanácsának 2016. február 17-i nyilvános ülésére Tárgy: A Szociális és

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE TERÜLETFEJLESZTÉSI, TERÜLETRENDEZÉSI ÉS GAZDASÁGI BIZOTTSÁGA 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1.

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE TERÜLETFEJLESZTÉSI, TERÜLETRENDEZÉSI ÉS GAZDASÁGI BIZOTTSÁGA 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE TERÜLETFEJLESZTÉSI, TERÜLETRENDEZÉSI ÉS GAZDASÁGI BIZOTTSÁGA 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1. Szám: 04/227-2/2015 E L Ő T E R J E S Z T É S a Területfejlesztési, Területrendezési

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Jelen vannak Mester Árpád polgármester, Bencsik János alpolgármester, Horváth Árpád képviselő / 3 fő /

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Jelen vannak Mester Árpád polgármester, Bencsik János alpolgármester, Horváth Árpád képviselő / 3 fő / 1 Tormásliget Község Önkormányzat 8/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Tormásliget Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 28-án 17.30 órakor megtartott nyílt üléséről. Az ülés helye: Kastélyépület

Részletesebben

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testület 2005. december 19-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testület 2005. december 19-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról Zirc Város Polgármestere 8420 Zirc, Március 15. tér 1. J E L E N T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testület 2005. december 19-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról A lejárt határidejű

Részletesebben

A közgyűlés felkéri a főjegyzőt, hogy az alapító okiratot a Magyar Államkincstár Veszprém Megyei Területi Igazgatóságának küldje meg.

A közgyűlés felkéri a főjegyzőt, hogy az alapító okiratot a Magyar Államkincstár Veszprém Megyei Területi Igazgatóságának küldje meg. 6/2007. (II. 22.) MÖK határozat 1. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2007. július 1-jei hatállyal Veszprém Megyei Önkormányzat Intézményeinek Kincstára elnevezésű költségvetési szervet alapít.

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/26/2/2017. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. február 22-i ülésére Tárgy: Jelentés a lejárt határidejű határozatok

Részletesebben

Bevezetett helyi adók Veszprém megye 2008. január 1-jei állapot

Bevezetett helyi adók Veszprém megye 2008. január 1-jei állapot Bevezetett helyi adók Veszprém megye 2008. január 1-jei állapot Vagyoni típusú adók Kommunális jellegő adók Helyi iparőzési adó 1 Adásztevel 1,5% 1000 Ft/nap 2000.01.01 2 Adorjánháza 1000 Ft/év 1996.01.01

Részletesebben

a Tapolcai Szociális Alapszolgáltatási Intézményi Társulás Társulási Tanácsának december 15-i nyilvános ülésére

a Tapolcai Szociális Alapszolgáltatási Intézményi Társulás Társulási Tanácsának december 15-i nyilvános ülésére 2. NAPIREND Ügyiratszám: 1/65-7/2016. E L Ő T E R J E S Z T É S a Tapolcai Szociális Alapszolgáltatási Intézményi Társulás Társulási Tanácsának 2016. december 15-i nyilvános ülésére Tárgy: A Szociális

Részletesebben

Szám: 02/32-25/2009. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. február 19-i ülésére

Szám: 02/32-25/2009. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. február 19-i ülésére Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/32-25/2009. E LŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének február 18-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének február 18-i ülésére Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/32/2010. E L Ő T E R J E S Z T É S a Veszprém Megyei

Részletesebben

Döntés az orvosi rendelő felújítása érdekében lefolytatott közbeszerzési eljárás nyertesének kihirdetéséről

Döntés az orvosi rendelő felújítása érdekében lefolytatott közbeszerzési eljárás nyertesének kihirdetéséről Az előterjesztés száma: 134/2015. A határozati javaslat elfogadásához egyszerű többség szükséges! Decs nagyközség képviselő-testületének 2015. június 24-én 18-órakor megtartandó ülésére Döntés az orvosi

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88)

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88) Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/154 22/2010. ELŐTERJESZTÉS A Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! 28. NAPIREND: Ügyiratszám: 1 /92-17/ 2011 ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2011. december 9 i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Tapolca és Környéke Kistérség Többcélú

Részletesebben

T á j é k o z t a t ó. a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, átruházott hatáskörben. hozott döntésekről,fontosabb intézkedésekről

T á j é k o z t a t ó. a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, átruházott hatáskörben. hozott döntésekről,fontosabb intézkedésekről T á j é k o z t a t ó a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, átruházott hatáskörben hozott döntésekről,fontosabb intézkedésekről Előadó: Győriványi Dániel polgármester Készítette: Domonkos Istvánné

Részletesebben

Bizottsági ülések időpontjai:

Bizottsági ülések időpontjai: Bizottsági ülések időpontjai: Gazdasági, Idegenforgalmi és Környezetvédelmi Bizottság 2004. december 13. (hétfő) 17 óra Oktatási, Kulturális és Közművelődési Bizottság 2004. december 14. (kedd) 15,30 óra

Részletesebben

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2008. június 27-i ülése 17. számú napirendi pontja

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2008. június 27-i ülése 17. számú napirendi pontja Egyszerű többség A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2008. június 27-i ülése 17. számú napirendi pontja Javaslat a Tolna Megyei Önkormányzat 2008. évi közbeszerzési tervének módosítására Előadó:

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület 10 igen szavazattal meghozta alábbi határozatát. Határozat

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület 10 igen szavazattal meghozta alábbi határozatát. Határozat Jegyzőkönyv Készült: Szegvár Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. július 14-én Szegvár Nagyközség Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében tartott rendkívüli nyílt üléséről Jelen voltak:

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88)

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88) Szám: 02/99-4/2009. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu E LŐTERJ E S Z T É S a Veszprém Megyei

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE XXI. (XLIX.) évfolyam 6. szám II/I kötet 2011. június 30. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE TARTALOM I. SZEMÉLYI RÉSZ 97/2011. (VI. 23.) MÖK határozat: Hetyei József pályázatának tárgyalás

Részletesebben

A SOMOGY MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK HIVATALOS LAPJA. Kaposvár, október 24., kedd. 6. szám

A SOMOGY MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK HIVATALOS LAPJA. Kaposvár, október 24., kedd. 6. szám A SOMOGY MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK HIVATALOS LAPJA Kaposvár, 2017. október 24., kedd 6. szám A SOMOGY MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK HIVATALOS LAPJA Kaposvár, 2017. október 24., kedd 6. szám

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. A támogatás formája: működési támogatásnak nem minősülő vissza nem térítendő támogatás.

ELŐTERJESZTÉS. A támogatás formája: működési támogatásnak nem minősülő vissza nem térítendő támogatás. Abony Városi Önkormányzat Polgármesterétől H-2740 Abony Tel.,fax: (53) 360-010 Kossuth tér 1. Az előterjesztés készítésében közreműködött: Településfejlesztési osztály Az előterjesztést megtárgyalta: Pénzügyi

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1. TEL.: (88) , FAX: (88)

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1. TEL.: (88) , FAX: (88) Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1. TEL.: (88)545-011, FAX: (88)545-096 E-MAIL: MOKELNOK@VPMEGYE.HU Szám: 02/102-3/2008. E L Ő T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

POLGÁRMESTERI JELENTÉS a képviselő-testületi határozatok végrehajtásáról a Képviselő-testület 2014. szeptember 11-én tartandó ülésére

POLGÁRMESTERI JELENTÉS a képviselő-testületi határozatok végrehajtásáról a Képviselő-testület 2014. szeptember 11-én tartandó ülésére 2. napirendi pont melléklete 2217 Gomba, Bajcsy-Zs. u. 2. Tel: (29) 633-061 Fax: (29) 433-894 e-mail: polgarmester@gomba.hu Ikt.sz.: 67-30/2014. POLGÁRMESTERI JELENTÉS a képviselő-testületi határozatok

Részletesebben

153/2011. (VIII. 16.) MÖK

153/2011. (VIII. 16.) MÖK 153/2011. (VIII. 16.) MÖK határozat 1. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény 2/A. (3) bekezdésében és a 93. (1) bekezdésében biztosított jogkörében

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/257/2008. ELŐTERJESZTÉS A Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének, június 25-i ülésére. Az előterjesztést készítette: oktatási referens

ELŐTERJESZTÉS. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének, június 25-i ülésére. Az előterjesztést készítette: oktatási referens ELŐTERJESZTÉS Kerekegyháza Város Képviselő-testületének, 2008. június 25-i ülésére Tárgy:Fejlesztő pedagógus alkalmazása Az előterjesztést készítette: Hum József oktatási referens Előterjesztő: dr. Kelemen

Részletesebben

169/2012. (IV. 13.) számú Képviselő-testületi Határozat

169/2012. (IV. 13.) számú Képviselő-testületi Határozat készült könyvéből: 169/2012. (IV. 13.) számú Képviselő-testületi Határozat Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a vízi közmű szolgáltatásról szóló 2011. évi CCIX. törvény végrehajtására a

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88)

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88) Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/193 5/2010. ELŐTERJESZTÉS A Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S 5. NAPIREND: Ügyiratszám: 1/717/ 2013. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2013. november 12-i rendkívüli nyilvános ülésére Tárgy: Tapolca Környéki Önkormányzati Társulás Társulási megállapodásának

Részletesebben

Bevezetett helyi adók Veszprém megye január 1-jei állapot

Bevezetett helyi adók Veszprém megye január 1-jei állapot Bevezetett helyi adók Veszprém megye 2009. január 1-jei állapot Vagyoni típusú adók 1 Adásztevel 1,5% 1000 Ft/nap 2 Adorjánháza 1000 Ft/év 3 Ajka 450 Ft/m2 I 230 Ft/m2 6000 Ft/év 2,0% 4000 Ft/nap 900 Ft/m2

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. február 27-i ülésére Tárgy: Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete és Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/6/1/2015. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. január 28-i ülésére Tárgy: Jelentés a lejárt határidejű határozatok

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete 8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39. Tel: 592 660. Pf.: 76. fax: 592 676 e-mail: varpalota@varpalota.hu E l ő t e r j e s z t é s Várpalota Város Önkormányzati

Részletesebben

RENDELET HATÁROZATOK

RENDELET HATÁROZATOK 2011. február 24. 6. szám Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal RENDELET 4/2011. (II. 24.) önkormányzati rendet 6/2011. (II. 24.) önkormányzati rendet 7/2011. (II. 24.) önkormányzati rendet A Baranya Megyei

Részletesebben

271/2011. (VI. 28.) számú Képviselő-testületi Határozat

271/2011. (VI. 28.) számú Képviselő-testületi Határozat készült könyvéből: 271/2011. (VI. 28.) számú Képviselő-testületi Határozat Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a Hajdúnánás Városi Önkormányzat Közbeszerzési Szabályzata VI. fejezet 2. pontja

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88)

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88) Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/86 22/2010. ELŐTERJESZTÉS A Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88)

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88) Szám: 14/349-5/2011. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

K i v o n a t a Hajdúhadház Városi Önkormányzat képviselő-testületének 2008. október 31-én megtartott rendkívüli - ülésének jegyzőkönyvéből:

K i v o n a t a Hajdúhadház Városi Önkormányzat képviselő-testületének 2008. október 31-én megtartott rendkívüli - ülésének jegyzőkönyvéből: 205/2008.(X.31.)HÖ sz. határozat Hajdúhadház Városi Önkormányzat képviselő-testülete megtárgyalta a A Hajdúhadházi Bocskai István Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tetőtér beépítésének befejezési üteme

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE XVIX. (XLVII.) évfolyam 5. szám II/II kötet 2009. május 21. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE TARTALOM I. A KÖZGYŰLÉS HATÁROZATAI 60/2009. (V. 21.) MÖK határozat: A Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

Önkormányzatának Közlönye

Önkormányzatának Közlönye 2010. június 25. XX. évfolyam 4. szám HEVES MEGYE Önkormányzatának Közlönye I. Személyi rész 2 II. Önkormányzati rendeletek 3 III. Közgyűlési határozatok 5 IV. Közlemények, hirdetmények 7 2 I. Személyi

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88)

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88) VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/86-2/2010. ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

Balatonvilágos Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 8-ai rendkívüli testületi üléséről készült jegyzőkönyv

Balatonvilágos Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 8-ai rendkívüli testületi üléséről készült jegyzőkönyv Balatonvilágos Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 8-ai rendkívüli testületi üléséről készült jegyzőkönyv napirendjei: - Pályázat egészségügyi alapellátást szolgáló (háziorvosi, házi

Részletesebben