Már a híradó sem a régi

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Már a híradó sem a régi"

Átírás

1 Már a híradó sem a régi Az IDEA médiaelemzése a közmédia átalakításának közszolgálati megjelenítéséről, illetve állásfoglalása a Közmédiumok Szakszervezeti Tanácsa által meghirdetett és lemondott nagygyűlés kapcsán A Közmédiumok Szakszervezeti Tanácsa (KÖZSZAT) az MTI-hez tegnap eljutatott közleménye szerint eláll a demonstrációtól, és az ennek részeként tervezett szerdai nagygyűlésétől, amelyet azért indított, mert úgy ítéli meg, hogy a közmédiumoknál most folyó csoportos létszámleépítés szakmailag megalapozatlan és így a közszolgálatot veszélyezteti. 1 Az IDEA álláspontja szerint a KÖZSZAT és a Médiaszolgáltatás- Támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) között kötetett megállapodás nem a demonstráció indokait szüntette meg, hanem az elbocsátott dolgozók helyzetének rendezésére tett lépéseket. A demonstráció eredeti indokai és a mostani megállapodás tartalma tehát nem fedik egymást, így a nagygyűlés megtartása különösen a civil és jogvédő szervezetek támogatása mellett továbbra is indokolt lett volna. Az IDEA a tömeges elbocsátásokat nem a közszolgálati televízió belső racionalizálási folyamatának, hanem az objektív hangvétel ellen politikai szándékkal indított eljárásnak tekinti. Ezt bizonyítja az alábbi médiaelemzés is, amely azt vizsgálata, hogy a még mindig magas nézettségű közszolgálati híradókban milyen keretben jelennek meg a közmédiumok létszámcsökkentéseket végrehajtó, és az azt kifogásoló vélemények. Az elemzés szerint a közszolgálati televízió tájékoztatása egyoldalú, az ellenvéleményeket elhallgatja, nem 1

2 enged nekik teret. Ennek következtében továbbra is egyet lehet érteni a korábban tervezett nagygyűlés indoklásával, hiszen nem született olyan döntés, amely alátámasztaná, hogy a közmédiumoknál zajló létszámleépítés szakmailag megalapozott lenne, illetve ne a közszolgálatot veszélyeztetné. Ez lenne egy közszolgálati reform? A július elsején hatályba lépett médiatörvény értelmében összesen 550 fős csoportos létszámleépítést jelentett be a Médiaszolgáltatás- Támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) a közmédiában. A felmondásról szóló tájékoztatót már kézhez kapta a köztelevízió Pulitzer-emlékdíjas, Az Este és A szólás szabadsága című közéleti műsor főszerkesztője, Kardos Ernő, továbbá az a Bogár Zsolt is, aki a Magyar Rádió 180 perc című műsorának szerkesztőjeként Mong Attilával élő adásban egyperces csenddel tiltakozott a médiatörvény ellen. Egészen tegnapig a Közmédiumok Szakszervezeti Tanácsa (KÖZSZAT) és az MTVA között jogszabályban előírt tizenöt napos tárgyalási folyamat többszöri hosszabbítása sem vezetett a szakszervezet számára elfogadható megállapodáshoz. Mint ismert, az Orbán-kormány racionalizálási csomagjának legújabb elemeként a közmédia 2011-re tervezett költségvetéséből ötmilliárd forintot zároltak, amit a csoportos létszámcsökkentéssel elérhető további hárommilliárd forintos takarékossági lépés követett. A közmédiumok szakszervezete a kudarcba fulladt tárgyalások után demonstrációt és nagygyűlést hirdetett, ettől azonban júliusi 19-i közleménye szerint, illetve az időközben megkötött megállapodások értelmében elállt. Az Intézet a Demokratikus Alternatíváért (IDEA) alábbi elemzésében azt vizsgálta, hogy a még mindig jelentős nézettségű közszolgálati híradókban milyen keretben jelennek meg a közmédiumok létszámcsökkentését végrehajtó, és az azt kifogásoló vélemények. Az elemzés választ ad arra a kérdésre is, hogy a jelentős civil tiltakozást is kiváltó köztelevíziós átalakításokról kapcsán a közszolgálati televízió hogyan tájékoztatta az állampolgárokat, pártatlanul ismertetette-e az érdekellentéteket, illetve teret engedett-e az ellenzéki pártok és a civil szervezetek eljárással kapcsolatos kritikáinak.

3 Racionalizálás és elbocsátások képekben és hangban A július 7 és 19 közötti időszakban 2 az M1, az M2 és a Duna Televízió esti híradói 3 összesen nyolc alkalommal, az összesen 650 percnyi műsoridőből tizenhárom és fél percben számoltak be az MTVA szerkezeti átalakításáról. Ugyan a köztelevíziók nézettsége jóval elmarad a kereskedelmi televíziók hírműsoraitól, de az AGB Nielsen nézettségi adatai szerint a tárgyalt hír ebből a forrásból így is napi átlag 300 ezer nézőhöz juthatott el. Beszámolóra a vizsgált időszakban először július 8-án, az elbocsátásra jelölt munkatársak listájának kiszivárgását követően került sor. Az M1-en és az M2-n egyaránt ismertették a KÖZSZAT elnökének, az MTVA szóvivőjének és a szakszervezetek korábbi vezetőjének álláspontját. A hivatalos indoklás szerint a leépítésre azért volt szükség, mert az összeolvadással párhuzamok jöttek létre a rendszeren belül. Ezeket a párhuzamokat megszüntetve egy átlátható, hatékonyan működő, szerethető közmédiát szeretnénk létrehozni (M1, M2 Híradó, Cserháti Ágnes, MTVA szóvivője- és kommunikációs igazgató helyettese). A tudósítás arra is kitért, hogy az MTVA visszautasítja a politikai tisztogatás vádját. Ezzel szemben a KÖZSZAT elnöke az elbocsátások embertelen és arányaiban is kifogásolható módját hangsúlyozta, továbbá a létszámleépítés újratárgyalását követelte. A két tárgyalófél és az inkább neutrális véleményen lévő, a szakszervezetek inkább konzultációs, mint demonstrációs szerepét hangsúlyozó korábbi szakszervezeti vezető Kapuvári Gábor nagyjából hasonló időkeretet kapott véleménye kifejtéséhez. A Duna Televízió az M1-en és M2-n sugárzott képeket játszotta, ugyanazzal a tartalommal. Második alkalommal július 12-én, négy nappal az egymással ellentétes vélemények ismertetés után és egy nappal az első meghirdetett demonstráció előtt a M1 és M2 híradói beszámoltak az MTVA dolgozói által a Dankó Utcai Óvoda számára összegyűjtött adományok átadásáról. Cserháti Ágnes a rászoruló gyermekek között felvett jelenetet követően felhívta a figyelmet, hogy Mi sem vagyunk könnyű helyzetben az MTVA-nál, hiszen ismert mindenki előtt, hogy éppen zajlik az átalakítás a négy közmédiában. De a dolgozó- 2 Július 7-e az elbocsátások névsorának nyilvánosságra kerülésének napja, míg július 19-e a KÖZSZAT nagygyűlést lemondó közleményének megjelenése. 3 Sorrendben a 19:30-kor, a 20:00-kor és a 18:00-kor kezdődő műsorokról van szó.

4 ink fontosnak tartották, hogy segítsenek a rászoruló gyerekeknek. A jótékonykodásról szóló összeállítás az M1-en és M2-n négy, míg a Duna TV-ben két percig tartott. Az M1 és M2 harmadik tudósítás július 13-án a demonstráció helyszínéről jelentkezve került adásba, a nyitóképen a közmédia koporsójára mécsest helyező idős tüntetőket ábrázolták. A másfél perces beszámolóban Cserháti Ágnes elmondta, a közmédia megújítása elodázhatatlan. Nem tudjuk és nincs is szándékunkban megállítani. A megújítás sajnálatos kísérője a létszámleépítés, amelynek szándékának bejelentésétől kezdve folyamatosan tárgyaltunk és tárgyalunk a szakszervezetekkel. A szakszervezetek képviseletében megszólaltatott Nagy Navarro Balázs elmondta, nem lesznek beszédek és, hogy egy héttel később ugyanekkor, ugyanitt lesz egy nagygyűlés a most itt megjelent és még megjelenő szakszervezeti, civilmozgalmi és újságírói kollégák részvételével. A tudósító kitért arra, hogy a Magyar Rádiótól elbocsátott dolgozók nem vettek részt a tüntetésen, mert szerintük demonstráció helyett a tárgyalások folytatására van szükség. A Duna Televízió egy percben ismertette az MTVA Cserháti Ágnes által közvetített üzenetét, a Magyar Rádió Szakszervezetének fentebb említett álláspontját, továbbá bejátszotta az MTVA vezérigazgatójának, Böröcz Istvánnak a Postai és Hírközlési Dolgozók Szakszervezetéhez intézett szavait arról, hogy az MTVA még az idén szeretne megállapodni az egyesített közmédia kollektív szerződéseiről. A Duna Televízió híradójában a demonstrációt szervező szakszervezetek képviselői nem kaptak szót. A vizsgált időszak negyedik beszámolója július 15-én hírt adott a tárgyaló felek megállapodásáról, a koporsó eltávolításáról és a tárgyalások érdekében beszüntetett demonstrációkról, az érintettek megszólítása nélkül mind az M1-en és az M2-ön, mind a Duna Televízióban fél perc terjedelemben. Végül július 19-én csak az M1 és M2 híradói számoltak be fél percben az MTVA és KÖZSZAT közötti megállapodásról és arról, hogy elmarad a július 20-ra tervezett tüntetés. A felek megszólaltatása nélkül a narrátor kiemeli, hogy a tárgyalások tovább folynak a csoportos létszámleépítés feltételeiről és arról, hogy a megállapodás értelmében mérsékelnék a leépítésekből származó hátrányokat.

5 Közszolgálati televízió egydimenziós tájékoztatással Ha a televíziónéző kizárólag a közszolgálati adó esti híradóiból értesült volna az elbocsátásokról, illetve az azok kapcsán megfogalmazott reakciókról, akkor az MTVA szerkezeti átalakítását és annak személyi következményeit a szervezet hivatalos közleményeiből és a szakszervezetek képviselőinek biztosított összesítve 50 másodperces műsoridő alapján ismerhette meg. Az MTVA szóvivője ennek nagyjából a háromszorosát kapta. Az elbocsátásokban személyesen érintettek megszólalását az egyhónapos felmondási idő alatt érvényben lévő némasági fogadalom nem tette lehetővé, amely egyben a szólásszabadság korlátozása is. Ugyanakkor a közmédia foglalkoztatottjainak mintegy harmadát érintő leépítések kapcsán több civil szervezet is nyilatkozatot adott közre, viszont a közszolgálati televízióban ezek a vélemények nem jelentek meg. Szintén nem kaptak nyilvánosságot a KÖZSZAT követelései és az ellenzéki pártok reagálásai sem. Az IDEA álláspontja az elmaradt nagygyűlés kapcsán A Közmédiumok Szakszervezeti Tanácsa július 19-én az MTI-hez eljutatott közleménye szerint eláll a demonstrációtól, és az ennek részeként tervezett szerdai nagygyűlésétől, amelyet azért indított, mert úgy ítéli meg, hogy a közmédiumoknál most folyó csoportos létszámleépítés szakmailag megalapozatlan és így a közszolgálatot veszélyezteti. Mivel hangsúlyozottan az utóbbi két szempont mentén szerveződött volna a demonstráció, így annak szerdai megtartása továbbra is indokolt lenne. A közlemény tartalma kizárólag az elbocsátott anyagi kártérítésekre tért ki, a bekezdésben kiemelt nagygyűlési indokot ezzel nem rendezték. Annak ellenére, hogy az anyagi kártérítés fontos elem a folyamatban, a szelektálás indoklása nélkül levezényelt elbocsátási hullám továbbra is egyértelműen a közszolgálati szellemiség, az objektív, hiteles tájékoztatás intézménye ellen irányult. Ahogyan az a híradó összeállításaiból is kiderült a szerkesztők az elkötelezett, egypárti- és dimenziós közszolgálati televíziózás hívei, az M1, M2 és Duna TV zajló tájékoztatását a fülkeforradalom szolgálatába állítják. Ahogyan a Postai és Hírközlési Dolgozók Szakszervezeti Szövetség július 8-i közleményében fogalmaz: A közmédia mai irányítását, témaválasztását és hírvilágát a korábbi politikai konszenzusra való törekvés helyett az egypárti szemlélet

6 jellemzi. Mindezek miatt úgy véljük, a magyar közmédiába visszatért az egypártrendszer. Ez pedig KÖZSZAT és az MTVA között kötetett megállapodás ellenére is fennáll. Akárcsak a nagygyűlés indoka.

Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa évi 6. heti ülésszakának napirendjére február 7. (kedd)

Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa évi 6. heti ülésszakának napirendjére február 7. (kedd) Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 2012. évi 6. heti ülésszakának napirendjére Kezdési időpont: 12.30 óra Helyszín: Médiatanács ülésterem 2012. február 7. (kedd) Tájékoztató:

Részletesebben

ÖSSZEFOGLALÓ - Csányi Alapítvány 11. Életút Nap április 26.

ÖSSZEFOGLALÓ - Csányi Alapítvány 11. Életút Nap április 26. ÖSSZEFOGLALÓ - Csányi Alapítvány 11. Életút Nap 2016. április 26. Rövid áttekintés Az idei Életút Napra 12 médiumtól 18 újságíró érkezett. Összesen 69 média megjelenés szüleletett az Alapítványról, amellyel

Részletesebben

Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 2013. évi 21. heti ülésszakának napirendjére. 2013. május 22.

Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 2013. évi 21. heti ülésszakának napirendjére. 2013. május 22. Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 2013. évi 21. heti ülésszakának napirendjére 2013. május 22. (szerda) Kezdési időpont: 9.00 óra Helyszín: Médiatanács ülésterem Tájékoztató:

Részletesebben

Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa évi 24. heti ülésszakának napirendjére június 13.

Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa évi 24. heti ülésszakának napirendjére június 13. Kezdési időpont: 9.00 óra Helyszín: Médiatanács ülésterem Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 2012. évi 24. heti ülésszakának napirendjére 2012. június 13. (szerda) Tájékoztató:

Részletesebben

Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa évi 35. heti ülésszakának napirendjére augusztus 29.

Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa évi 35. heti ülésszakának napirendjére augusztus 29. Kezdési időpont: 12 óra Helyszín: Médiatanács ülésterem Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 2017. évi 35. heti ülésszakának napirendjére 2017. augusztus 29. (kedd) Tájékoztató:

Részletesebben

Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 2013. évi 38. heti ülésszakának napirendjére. 2013. szeptember 18.

Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 2013. évi 38. heti ülésszakának napirendjére. 2013. szeptember 18. Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 203. évi 38. heti ülésszakának napirendjére 203. szeptember 8. (szerda) Kezdési időpont: 9.00 óra Helyszín: Médiatanács ülésterem Tájékoztató:

Részletesebben

Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa évi 27. heti ülésszakának napirendjére július 6. (szerda)

Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa évi 27. heti ülésszakának napirendjére július 6. (szerda) Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 2011. évi 27. heti ülésszakának napirendjére 2011. július 6. (szerda) Kezdési időpont: 9.00 óra Helyszín: Médiatanács ülésterem Tájékoztató:

Részletesebben

Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa évi 2. heti ülésszakának napirendjére január 12. (kedd)

Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa évi 2. heti ülésszakának napirendjére január 12. (kedd) Kezdési időpont: 13 óra Helyszín: Médiatanács ülésterem Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 2016. évi 2. heti ülésszakának napirendjére 2016. január 12. (kedd) Tájékoztató: A 2016.

Részletesebben

Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa évi 42. heti ülésszakának napirendjére október 17.

Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa évi 42. heti ülésszakának napirendjére október 17. Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 2012. évi 42. heti ülésszakának napirendjére 2012. október 17. (szerda) Kezdési időpont: 9.00 óra Helyszín: Médiatanács ülésterem Tájékoztató:

Részletesebben

Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 2015. évi 25. heti ülésszakának napirendjére. 2015. június 16. (kedd)

Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 2015. évi 25. heti ülésszakának napirendjére. 2015. június 16. (kedd) Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 2015. évi 25. heti ülésszakának napirendjére 2015. június 16. (kedd) Kezdési időpont: 14 óra Helyszín: Médiatanács ülésterem Tájékoztató: A

Részletesebben

Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 2011. évi 43. heti ülésszakának napirendjére 2011. október 26.

Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 2011. évi 43. heti ülésszakának napirendjére 2011. október 26. Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 2011. évi 43. heti ülésszakának napirendjére 2011. október 26. (szerda) Kezdési időpont: 9.00 óra Helyszín: Médiatanács ülésterem Tájékoztató:

Részletesebben

A MEGÚJULT KÖZMÉDIA JOBB, MINT A HÍRE

A MEGÚJULT KÖZMÉDIA JOBB, MINT A HÍRE A MEGÚJULT KÖZMÉDIA JOBB, MINT A HÍRE A NÉZŐPONT INTÉZET ELEMZÉSE 2016.03.11. A MEGÚJULT KÖZMÉDIA JOBB, MINT A HÍRE 2016.03.11. 2 A MEGÚJULT KÖZMÉDIA JOBB, MINT A HÍRE Március 15-én lesz egy éves a megújult

Részletesebben

Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa évi 48. heti ülésszakának napirendjére november 28.

Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa évi 48. heti ülésszakának napirendjére november 28. Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 2012. évi 48. heti ülésszakának napirendjére 2012. november 28. (szerda) Kezdési időpont: 9.00 óra Helyszín: Médiatanács ülésterem Tájékoztató:

Részletesebben

Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa évi 3. heti ülésszakának napirendjére január 16.

Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa évi 3. heti ülésszakának napirendjére január 16. Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 2013. évi 3. heti ülésszakának napirendjére 2013. január 16. (szerda) Kezdési időpont: 9.00 óra Helyszín: Médiatanács ülésterem Tájékoztató:

Részletesebben

Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa évi 35. heti ülésszakának napirendjére augusztus 30.

Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa évi 35. heti ülésszakának napirendjére augusztus 30. Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 2016. évi 35. heti ülésszakának napirendjére 2016. augusztus 30. (kedd) Kezdési időpont: 13 óra Helyszín: Médiatanács ülésterem Tájékoztató:

Részletesebben

Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa évi 40. heti ülésszakának napirendjére szeptember 30.

Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa évi 40. heti ülésszakának napirendjére szeptember 30. Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 204. évi 40. heti ülésszakának napirendjére 204. szeptember 30. (kedd) Kezdési időpont: 4.00 óra Helyszín: Médiatanács ülésterem Tájékoztató:

Részletesebben

Ügyiratszám: TA/2925-12/2011 NEMZETI MÉDIA - ÉS HÍRKÖZLÉSI HATÓSÁG MÉDIATANÁCSÁNAK

Ügyiratszám: TA/2925-12/2011 NEMZETI MÉDIA - ÉS HÍRKÖZLÉSI HATÓSÁG MÉDIATANÁCSÁNAK Ügyiratszám: TA/2925-12/2011 NEMZETI MÉDIA - ÉS HÍRKÖZLÉSI HATÓSÁG MÉDIATANÁCSÁNAK 499/2011. (IV.14.) számú HATÁROZATA A Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (továbbiakban: Médiatanács) a Szabó

Részletesebben

A politikai szereplők médiahasználata a hírműsorokban

A politikai szereplők médiahasználata a hírműsorokban A politikai szereplők médiahasználata a hírműsorokban A NEMZETI MÉDIA- ÉS HÍRKÖZLÉSI HATÓSÁG GYORSJELENTÉSE 2018. DECEMBER A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Műsorfigyelő és elemző főosztálya folyamatosan

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV, amely a Médiatanács tárgyalótermében május 13-án (kedden) megtartott Médiatanács ülésről készült.

JEGYZŐKÖNYV, amely a Médiatanács tárgyalótermében május 13-án (kedden) megtartott Médiatanács ülésről készült. JEGYZŐKÖNYV, amely a Médiatanács tárgyalótermében 2014. május 13-án (kedden) megtartott Médiatanács ülésről készült. A Médiatanács részéről jelen vannak: dr. Karas Monika a Médiatanács elnöke /1-15. pontoknál/

Részletesebben

A NEMZETI MÉDIA- ÉS HÍRKÖZLÉSI HATÓSÁG MÉDIATANÁCSÁNAK. 23/2013. (I.9.) számú H A T Á R O Z A T A

A NEMZETI MÉDIA- ÉS HÍRKÖZLÉSI HATÓSÁG MÉDIATANÁCSÁNAK. 23/2013. (I.9.) számú H A T Á R O Z A T A Ügyiratszám: MN/28903-8/2012. Ügyintéző: személyes adat Tárgy: a vállalt műsorstruktúrának megfelelő műsor sugárzására és a burkolt kereskedelmi közlemény tilalmára vonatkozó kötelezettség megsértése Melléklet:

Részletesebben

AZ ORSZÁGOS RÁDIÓ ÉS TELEVÍZIÓ TESTÜLET. 388/2006. (II. 22.) sz. HATÁROZATA

AZ ORSZÁGOS RÁDIÓ ÉS TELEVÍZIÓ TESTÜLET. 388/2006. (II. 22.) sz. HATÁROZATA AZ ORSZÁGOS RÁDIÓ ÉS TELEVÍZIÓ TESTÜLET 388/2006. (II. 22.) sz. HATÁROZATA Az Országos Rádió és Televízió Testület (a továbbiakban: Testület) a rádiózásról és televíziózásról szóló 1996. évi I. törvény

Részletesebben

Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa évi 14. heti ülésszakának napirendjére április 4.

Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa évi 14. heti ülésszakának napirendjére április 4. Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 202. évi 4. heti ülésszakának napirendjére Kezdési időpont: 9.00 Helyszín: Médiatanács ülésterem 202. április 4. (szerda) Tájékoztató: A 202.

Részletesebben

Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa évi 37. heti ülésszakának napirendjére szeptember 12.

Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa évi 37. heti ülésszakának napirendjére szeptember 12. Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 2012. évi 37. heti ülésszakának napirendjére 2012. szeptember 12. (szerda) Kezdési időpont: 9.00 óra Helyszín: Médiatanács ülésterem Tájékoztató:

Részletesebben

KOMMUNIKÁCIÓ ÉS MÉDIA FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉS MODERÁTOR SZAKIRÁNY ZÁRÓVIZSGA TÉTELSOR

KOMMUNIKÁCIÓ ÉS MÉDIA FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉS MODERÁTOR SZAKIRÁNY ZÁRÓVIZSGA TÉTELSOR KOMMUNIKÁCIÓ ÉS MÉDIA FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉS MODERÁTOR SZAKIRÁNY ZÁRÓVIZSGA TÉTELSOR 2015 A tételsor 1. Ön egy televíziós politikai vitaműsor vezetője. A meghívottak a legnagyobb hazai pártok vezetői.

Részletesebben

Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa évi 23. heti ülésszakának napirendjére június 8. (szerda)

Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa évi 23. heti ülésszakának napirendjére június 8. (szerda) Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 2011. évi 23. heti ülésszakának napirendjére 2011. június 8. (szerda) Kezdési időpont: 9.00 óra Helyszín: Médiatanács ülésterem Tájékoztató:

Részletesebben

VAN MIT NÉZNI DEBRECENBEN! DEBRECEN TELEVÍZIÓ MÉDIA AJÁNLAT

VAN MIT NÉZNI DEBRECENBEN! DEBRECEN TELEVÍZIÓ MÉDIA AJÁNLAT VAN MIT NÉZNI DEBRECENBEN! DEBRECEN TELEVÍZIÓ MÉDIA AJÁNLAT MÉDIAAJÁNLAT BEVEZETŐ ITTHON VAGYUNK Az elektronikus média egyre inkább meghatározza életünket. Gondoljunk csak a televízióra, ami ma már az

Részletesebben

AZ ORSZÁGOS RÁDIÓ ÉS TELEVÍZIÓ TESTÜLET. 915/2009. (IV. 22.) számú HATÁROZATA

AZ ORSZÁGOS RÁDIÓ ÉS TELEVÍZIÓ TESTÜLET. 915/2009. (IV. 22.) számú HATÁROZATA AZ ORSZÁGOS RÁDIÓ ÉS TELEVÍZIÓ TESTÜLET 915/2009. (IV. 22.) számú HATÁROZATA Az Országos Rádió és Televízió Testület (továbbiakban: Testület) a rádiózásról és televíziózásról szóló 1996. évi I. törvény

Részletesebben

ORSZÁGOS RÁDIÓ ÉS TELEVÍZIÓ TESTÜLET. 669/2009.(III. 25.) sz. HATÁROZATA

ORSZÁGOS RÁDIÓ ÉS TELEVÍZIÓ TESTÜLET. 669/2009.(III. 25.) sz. HATÁROZATA ORSZÁGOS RÁDIÓ ÉS TELEVÍZIÓ TESTÜLET 669/2009.(III. 25.) sz. HATÁROZATA Az Országos Rádió és Televízió Testület (továbbiakban: Testület) a rádiózásról és televíziózásról szóló 1996. évi I. törvény (a továbbiakban:

Részletesebben

Javaslat az Ózdi Kommunikációs Nonprofit Kft évi üzleti tervének elfogadására

Javaslat az Ózdi Kommunikációs Nonprofit Kft évi üzleti tervének elfogadására Javaslat az Ózdi Kommunikációs Nonprofit Kft. 2019. évi üzleti tervének elfogadására Előterjesztő: Ózdi Kommunikációs Nonprofit Kft. ügyvezetője Előkészítő: Ózdi Kommunikációs Nonprofit Kft. ügyvezetője

Részletesebben

TÁRGY: Javaslat a Tolnatáj Televízió Zrt-vel kötendı mősorszolgáltatási megállapodás jóváhagyására E L İ T E R J E S Z T É S

TÁRGY: Javaslat a Tolnatáj Televízió Zrt-vel kötendı mősorszolgáltatási megállapodás jóváhagyására E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 54. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Javaslat a Tolnatáj Televízió Zrt-vel kötendı mősorszolgáltatási megállapodás jóváhagyására E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

2013. évi CXCIV. törvény. a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság évi egységes költségvetésének végrehajtásáról

2013. évi CXCIV. törvény. a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság évi egységes költségvetésének végrehajtásáról 2013. évi CXCIV. törvény a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság egységes költségvetésének végrehajtásáról Az Országgyűlés a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (a továbbiakban: Hatóság, NMHH), egységes

Részletesebben

Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének

Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2011. (VI.29.) önkormányzati r e n d e l e t e (egységes szerkezetbe foglalva a 22/2011.(VIII.31.), a 30/2011. (XII.01.), a 7/2013. (V.10.), a 25/2013.

Részletesebben

H A T Á R O Z A T. 1.330.000,- Ft, azaz egymillió-háromszázezer forint összegű bírság megfizetésére kötelezi.

H A T Á R O Z A T. 1.330.000,- Ft, azaz egymillió-háromszázezer forint összegű bírság megfizetésére kötelezi. Médiafelügyeleti Főosztály Ügyiratszám: MN/12953-5/2014. Ügyintéző: személyes adat Telefonszám: Személyes adat E-mail: személyes adat Tárgy: a hallássérültek számára hozzáférhető műsorszámokra vonatkozó

Részletesebben

Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa évi 48. heti ülésszakának napirendjére november 25.

Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa évi 48. heti ülésszakának napirendjére november 25. Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 204. évi 48. heti ülésszakának napirendjére 204. november 25. (kedd) Kezdési időpont: 5.00 óra Helyszín: Médiatanács ülésterem Tájékoztató:

Részletesebben

ORSZÁGOS RÁDIÓ ÉS TELEVÍZIÓ TESTÜLET VÉGZÉSE

ORSZÁGOS RÁDIÓ ÉS TELEVÍZIÓ TESTÜLET VÉGZÉSE ORSZÁGOS RÁDIÓ ÉS TELEVÍZIÓ TESTÜLET 689/2007. (III. 21.) sz. VÉGZÉSE Az Országos Rádió és Televízió Testület (továbbiakban: Testület) a rádiózásról és televíziózásról szóló 1996. évi I. törvény (a továbbiakban:

Részletesebben

A határon túli magyarok szereplése a hírműsorokban, 2010-ben

A határon túli magyarok szereplése a hírműsorokban, 2010-ben A határon túli magyarok szereplése a hírműsorokban, 2010-ben A Magyarország határain kívül élő nemzettársainkra egyre nagyobb figyelem irányul. 2010. augusztus 20-án lépett életbe a kettős állampolgárságról

Részletesebben

A politikai szereplők médiahasználata a hírműsorokban

A politikai szereplők médiahasználata a hírműsorokban A politikai szereplők médiahasználata a hírműsorokban A NEMZETI MÉDIA- ÉS HÍRKÖZLÉSI HATÓSÁG GYORSJELENTÉSE 2018. ÁPRILIS A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Műsorfigyelő és elemző főosztálya folyamatosan

Részletesebben

VÁLTOZÓ TV2, VÁLTOZATLAN PROGRAM

VÁLTOZÓ TV2, VÁLTOZATLAN PROGRAM VÁLTOZÓ TV2, VÁLTOZATLAN PROGRAM MÉDIAPOLITIKAI ELEMZÉS A REGGELI BESZÉLGETŐS MŰSOROKRÓL 2016.04.15. MÉDIAPOLITIKAI ELEMZÉS A REGGELI BESZÉLGETŐS MŰSOROKRÓL 2016.04.15. 2 VÁLTOZÓ TV2, VÁLTOZATLAN PROGRAM

Részletesebben

A NEMZETI MÉDIA- ÉS HÍRKÖZLÉSI HATÓSÁG MÉDIATANÁCSÁNAK. 757/2014. (VII. 30.) sz. HATÁROZATA. megállapította,

A NEMZETI MÉDIA- ÉS HÍRKÖZLÉSI HATÓSÁG MÉDIATANÁCSÁNAK. 757/2014. (VII. 30.) sz. HATÁROZATA. megállapította, Ügyiratszám: MN/18134-6/2014. Tárgy: kiegyensúlyozottsági kérelem elbírálása Ügyintéző: személyes adat Telefonszám: Személyes adat A NEMZETI MÉDIA- ÉS HÍRKÖZLÉSI HATÓSÁG MÉDIATANÁCSÁNAK 757/2014. (VII.

Részletesebben

H A T Á R O Z A T. felhívja,

H A T Á R O Z A T. felhívja, Ügyiratszám: MN/38164-3/2016. Ügyintéző: személyes adat Telefon: Személyes adat Tárgy: műsorszámok támogatására vonatkozó törvényi rendelkezés megsértése H A T Á R O Z A T A Nemzeti Média- és Hírközlési

Részletesebben

Debrecen Televízió. Médiaajánlat. Fizetett politikai hirdetés közzétételére. Van mit nézni Debrecenben! Van mit nézni Debrecenben!

Debrecen Televízió. Médiaajánlat. Fizetett politikai hirdetés közzétételére. Van mit nézni Debrecenben! Van mit nézni Debrecenben! Médiaajánlat Fizetett politikai hirdetés közzétételére Bevezető Az elektronikus média egyre inkább meghatározza életünket. Gondoljunk csak a televízióra, ami ma már az emberek hétköznapjait hihetetlen

Részletesebben

Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa évi 45. heti ülésszakának napirendjére november 7.

Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa évi 45. heti ülésszakának napirendjére november 7. Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 2012. évi 45. heti ülésszakának napirendjére 2012. november 7. (szerda) Kezdési időpont: 11.00 óra Helyszín: Médiatanács ülésterem Tájékoztató:

Részletesebben

30. hullám. II. Gyorsjelentés. Adományozási szokások január 2.

30. hullám. II. Gyorsjelentés. Adományozási szokások január 2. 30. hullám II. Gyorsjelentés Adományozási szokások 2017. január 2. 1 A KUTATÁS HÁTTERE ÉS MÓDSZERTANA A Magyar Városkutató Intézet havi rendszerességgel vizsgálja a települések, különös tekintettel a városok

Részletesebben

Tisztelt Sebián-Petrovszki László!

Tisztelt Sebián-Petrovszki László! Tisztelt Sebián-Petrovszki László! Az MTI Magyar Távirati Iroda Nonprofit Zrt. részére 2016. március 22. napján megküldött közérdekű adatigénylésének, az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról

Részletesebben

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának. 1250/2014. (XII.16.) számú HATÁROZATA

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának. 1250/2014. (XII.16.) számú HATÁROZATA Ügyiratszám: MN/26124-8/2014. Ügyintéző: személyes adat Tárgy: a támogatás közzétételére vonatkozó törvényi rendelkezés megsértése A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának 1250/2014. (XII.16.)

Részletesebben

Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa évi 39. heti ülésszakának napirendjére szeptember 26.

Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa évi 39. heti ülésszakának napirendjére szeptember 26. Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 2012. évi 39. heti ülésszakának napirendjére 2012. szeptember 26. (szerda) Kezdési időpont: 9.00 óra Helyszín: Médiatanács ülésterem Tájékoztató:

Részletesebben

Az új Munka Törvénykönyve. dr. Németh Janka Sándor Szegedi Szent-Ivány Komáromi Eversheds Ügyvédi Iroda

Az új Munka Törvénykönyve. dr. Németh Janka Sándor Szegedi Szent-Ivány Komáromi Eversheds Ügyvédi Iroda Az új Munka Törvénykönyve dr. Németh Janka Sándor Szegedi Szent-Ivány Komáromi Eversheds Ügyvédi Iroda Tartalom Szakszervezet jogainak változása Kollektív szerződés megkötésének és módosításának új szabályai

Részletesebben

A politikai szereplők médiahasználata a hírműsorokban

A politikai szereplők médiahasználata a hírműsorokban A politikai szereplők médiahasználata a hírműsorokban A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság gyorsjelentése 2012. február A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Műsorfigyelő és -elemző főosztálya folyamatosan

Részletesebben

Legjobb. Leggyorsabb. Legnézettebb

Legjobb. Leggyorsabb. Legnézettebb Legjobb Leggyorsabb Legnézettebb Forma-1 közvetítések 2009-2010 Kiemelkedő nézettség a 18-49 éves férfiakra amr% 15,7% 8,2% vasárnapi futam szombati időmérő shr% 58,0% 46,7% Forrás: AGB Nielsen, 2009 teljes

Részletesebben

A politikai szereplők médiahasználata a hírműsorokban

A politikai szereplők médiahasználata a hírműsorokban A politikai szereplők médiahasználata a hírműsorokban A NEMZETI MÉDIA- ÉS HÍRKÖZLÉSI HATÓSÁG GYORSJELENTÉSE 2018. JÚNIUS A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Műsorfigyelő és elemző főosztálya folyamatosan

Részletesebben

Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa évi 5. heti ülésszakának napirendjére február 1. (szerda)

Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa évi 5. heti ülésszakának napirendjére február 1. (szerda) Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 202. évi 5. heti ülésszakának napirendjére 202. február. (szerda) Kezdési időpont: 9.00 óra Helyszín: Médiatanács ülésterem Tájékoztató: A 202.

Részletesebben

HATÁROZATA. határozatot.

HATÁROZATA. határozatot. Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Hivatala Tartalomfelügyeleti főosztály Ügyiratszám: TA/4801-1/2011. Tárgy: törvénysértés megállapítása Ügyintéző: személyes adat HATÁROZATA A Nemzeti Média- és Hírközlési

Részletesebben

A politikai szereplők médiahasználata a hírműsorokban

A politikai szereplők médiahasználata a hírműsorokban A politikai szereplők médiahasználata a hírműsorokban A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság gyorsjelentése Budapest, 2015. április A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Műsorfigyelő és elemző főosztálya

Részletesebben

Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa évi 47. heti ülésszakának napirendjére november 21.

Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa évi 47. heti ülésszakának napirendjére november 21. Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 202. évi 47. heti ülésszakának napirendjére 202. november 2. (szerda) Kezdési időpont: 9.00 óra Helyszín: Médiatanács ülésterem Tájékoztató:

Részletesebben

H A T Á R O Z A T. 2.700.000,- Ft, azaz kétmillió-hétszázezer forint összegű bírság megfizetésére kötelezi.

H A T Á R O Z A T. 2.700.000,- Ft, azaz kétmillió-hétszázezer forint összegű bírság megfizetésére kötelezi. Médiafelügyeleti Főosztály Ügyiratszám: MN/17076-6/2013. Ügyintéző: személyes adat Telefonszám: Személyes adat E-mail: személyes adat Tárgy: a hallássérültek számára hozzáférhető műsorszámokra vonatkozó

Részletesebben

MEGÁLLAPODÁS CSOPORTOS LÉTSZÁMCSÖKKENTÉS TÁRGYÁBAN

MEGÁLLAPODÁS CSOPORTOS LÉTSZÁMCSÖKKENTÉS TÁRGYÁBAN MEGÁLLAPODÁS CSOPORTOS LÉTSZÁMCSÖKKENTÉS TÁRGYÁBAN amely létrejött egyrészről a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (székhely: 1016 Budapest, Naphegy tér 1.), mint munkáltató képviseletében

Részletesebben

Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa évi 12. heti ülésszakának napirendjére március 21.

Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa évi 12. heti ülésszakának napirendjére március 21. Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 202. évi 2. heti ülésszakának napirendjére Kezdési időpont: 9.00 Helyszín: Médiatanács ülésterem 202. március 2. (szerda) Tájékoztató: A 202.

Részletesebben

Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa évi 34. heti ülésszakának napirendjére augusztus 24.

Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa évi 34. heti ülésszakának napirendjére augusztus 24. Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 2011. évi 34. heti ülésszakának napirendjére 2011. augusztus 24. (szerda) Kezdési időpont: 9.00 óra Helyszín: Médiatanács ülésterem Tájékoztató:

Részletesebben

KARUCZKA PÉTER. szerkesztőség vezető, újságíró, Közszolgálati Kommunikáció Képzés-fejlesztési Program. A képzés során MTI s oktatóként működik közre.

KARUCZKA PÉTER. szerkesztőség vezető, újságíró, Közszolgálati Kommunikáció Képzés-fejlesztési Program. A képzés során MTI s oktatóként működik közre. KARUCZKA PÉTER szerkesztőség vezető, újságíró, A képzés során MTI s oktatóként működik közre. Pályám itt, az MTI-ben indult, a gazdasági rovat újságírójaként 1996-ban. Voltam parlamenti tudósító, szerkesztő,

Részletesebben

Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa évi 22. heti ülésszakának napirendjére május 30.

Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa évi 22. heti ülésszakának napirendjére május 30. Kezdési időpont: 3.00 óra Helyszín: Médiatanács ülésterem Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 202. évi 22. heti ülésszakának napirendjére 202. május 30. (szerda) Tájékoztató: A

Részletesebben

A NEMZETI MÉDIA- ÉS HÍRKÖZLÉSI HATÓSÁG MÉDIATANÁCSÁNAK. 173/2014. (II.18.) számú H A T Á R O Z A T A

A NEMZETI MÉDIA- ÉS HÍRKÖZLÉSI HATÓSÁG MÉDIATANÁCSÁNAK. 173/2014. (II.18.) számú H A T Á R O Z A T A Ügyiratszám: MN/72192-8/2013. Ügyintéző: személyes adat Telefonszám: Személyes adat E-mail: személyes adat Tárgy: a vállalt műsorstruktúrának megfelelő műsor sugárzására vonatkozó kötelezettség megsértése

Részletesebben

H Í R L E V É L 2009. JÚLIUS / AUGUSZTUS

H Í R L E V É L 2009. JÚLIUS / AUGUSZTUS H Í R L E V É L 2009. JÚLIUS / AUGUSZTUS A tartalomból I. MÉDIA... 2 1. Új Médiatörvény... 2 2. TV2 műsorszünet... 2 3. MR2-Petőfi rádió... 2 II. JOGSZABÁLYVÁLTOZÁSOK... 2 1. Személyes adatok védelme...

Részletesebben

ORSZÁGOS RÁDIÓ ÉS TELEVÍZIÓ TESTÜLET. 1561/2008.(VIII.27.) sz. VÉGZÉSE

ORSZÁGOS RÁDIÓ ÉS TELEVÍZIÓ TESTÜLET. 1561/2008.(VIII.27.) sz. VÉGZÉSE ORSZÁGOS RÁDIÓ ÉS TELEVÍZIÓ TESTÜLET 1561/2008.(VIII.27.) sz. VÉGZÉSE Az Országos Rádió és Televízió Testület (a továbbiakban: Testület) a rádiózásról és televíziózásról szóló 1996. évi I. törvény (a továbbiakban:

Részletesebben

A politikai szereplők médiahasználata a hírműsorokban

A politikai szereplők médiahasználata a hírműsorokban A politikai szereplők médiahasználata a hírműsorokban A NEMZETI MÉDIA- ÉS HÍRKÖZLÉSI HATÓSÁG GYORSJELENTÉSE 2018. FEBRUÁR A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Műsorfigyelő és elemző főosztálya folyamatosan

Részletesebben

ORSZÁGOS RÁDIÓ ÉS TELEVÍZIÓ TESTÜLET. 2576/2007. (XI.14.) sz. HATÁROZATA

ORSZÁGOS RÁDIÓ ÉS TELEVÍZIÓ TESTÜLET. 2576/2007. (XI.14.) sz. HATÁROZATA ORSZÁGOS RÁDIÓ ÉS TELEVÍZIÓ TESTÜLET 2576/2007. (XI.14.) sz. HATÁROZATA Az Országos Rádió és Televízió Testület (továbbiakban: Testület) a rádiózásról és televíziózásról szóló 1996. évi I. törvény (a továbbiakban:

Részletesebben

Megküldendő elektronikus levélben a SZEF Országos Irodának július 05-ig! BESZÁMOLÓ A MEGYEI KOORDINÁCIÓ Veszprém MEGYE: Vizl Péterné

Megküldendő elektronikus levélben a SZEF Országos Irodának július 05-ig! BESZÁMOLÓ A MEGYEI KOORDINÁCIÓ Veszprém MEGYE: Vizl Péterné Megküldendő elektronikus levélben a SZEF Országos Irodának 2016. július 05-ig! BESZÁMOLÓ A MEGYEI KOORDINÁCIÓ 2016. MEGYE: KOORDINÁTOR NEVE: Veszprém Vizl Péterné Szakszervezet megnevezése: 1.Pedagógusok

Részletesebben

A NEMZETI MÉDIA- ÉS HÍRKÖZLÉSI HATÓSÁG MÉDIATANÁCSÁNAK. 778/2012. (IV.25.) sz. HATÁROZATA

A NEMZETI MÉDIA- ÉS HÍRKÖZLÉSI HATÓSÁG MÉDIATANÁCSÁNAK. 778/2012. (IV.25.) sz. HATÁROZATA Iktatószám: MN/6601-9/2012. Tárgy: a vállalt műsorstruktúrának megfelelő műsor sugárzására vonatkozó kötelezettség megsértése Ügyintéző: személyes adat Melléklet: A hatósági ellenőrzés megállapításai Az

Részletesebben

A NEMZETI MÉDIA- ÉS HÍRKÖZLÉSI HATÓSÁG MÉDIATANÁCSÁNAK. 1167/2014. (XII.1.) számú HATÁROZATA

A NEMZETI MÉDIA- ÉS HÍRKÖZLÉSI HATÓSÁG MÉDIATANÁCSÁNAK. 1167/2014. (XII.1.) számú HATÁROZATA A NEMZETI MÉDIA- ÉS HÍRKÖZLÉSI HATÓSÁG MÉDIATANÁCSÁNAK 1167/2014. (XII.1.) számú HATÁROZATA Ügyiratszám: 20307-10/2014. Tárgy: a TV2 Média Csoport Kft. fellebbezésének elbírálása A Nemzeti Média- és Hírközlési

Részletesebben

A politikai szereplők médiahasználata a hírműsorokban

A politikai szereplők médiahasználata a hírműsorokban A politikai szereplők médiahasználata a hírműsorokban A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság gyorsjelentése 2013. június A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Műsorfigyelő és -elemző főosztálya folyamatosan

Részletesebben

Akik eddig kifejezték szolidaritásukat

Akik eddig kifejezték szolidaritásukat Akik eddig kifejezték szolidaritásukat Szakszervezeti Konföderációk Magyar Szakszervezeti Szövetség Kordás László a MASZSZ elnöke a szervezet szolidaritási közleményében a szakszervezet képviselői mindent

Részletesebben

A politikai szereplők médiahasználata a hírműsorokban

A politikai szereplők médiahasználata a hírműsorokban A politikai szereplők médiahasználata a hírműsorokban A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság gyorsjelentése Budapest, 2015. május A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Műsorfigyelő és elemző főosztálya

Részletesebben

AZ ÉRD MÉDIACENTRUM IRÁNYELVEI

AZ ÉRD MÉDIACENTRUM IRÁNYELVEI AZ ÉRD MÉDIACENTRUM IRÁNYELVEI A 2014. OKTÓBER 12-ÉN MEGTARTANDÓ HELYI ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁSOK KAMPÁNYIDŐSZAKÁBAN a választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény (a továbbiakban Eljtv.), valamint

Részletesebben

Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa évi 30. heti ülésszakának napirendjére július 25. (kedd)

Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa évi 30. heti ülésszakának napirendjére július 25. (kedd) Kezdési időpont: 14 óra Helyszín: Médiatanács ülésterem Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 2017. évi 30. heti ülésszakának napirendjére 2017. július 25. (kedd) Tájékoztató: A

Részletesebben

Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa évi 12. heti ülésszakának napirendjére március 22.

Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa évi 12. heti ülésszakának napirendjére március 22. Kezdési időpont: 13 óra Helyszín: Médiatanács ülésterem Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 2016. évi 12. heti ülésszakának napirendjére 2016. március 22. (kedd) Tájékoztató: A

Részletesebben

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának. 789/2012. (IV.25.) számú HATÁROZATA

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának. 789/2012. (IV.25.) számú HATÁROZATA Ügyiratszám: MN/9996-6/2012. Tárgy: kiegyensúlyozottsági kérelem elbírálása Ügyintéző: személyes adat A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának 789/2012. (IV.25.) számú HATÁROZATA A Nemzeti

Részletesebben

Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa évi 3. heti ülésszakának napirendjére január 19. (kedd)

Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa évi 3. heti ülésszakának napirendjére január 19. (kedd) Kezdési időpont: 13 óra Helyszín: Médiatanács ülésterem Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 2016. évi 3. heti ülésszakának napirendjére 2016. január 19. (kedd) Tájékoztató: A 2016.

Részletesebben

Hung. Monitoring, 16.5.89. (Kossuth Rádió, Esti Magazin, 18.30 h)

Hung. Monitoring, 16.5.89. (Kossuth Rádió, Esti Magazin, 18.30 h) Hung. Monitoring, 16.5.89. (Kossuth Rádió, Esti Magazin, 18.30 h) - A világpolitika után hazai beszámolók. Az Országos Tervhivatal új elnöke sajtótájékoztatón számolt be a kormány hároméves csomagtervéről,

Részletesebben

Etikai Kódex az Eötvös Loránd Tudományegyetem polgárai számára

Etikai Kódex az Eötvös Loránd Tudományegyetem polgárai számára Etikai Kódex az Eötvös Loránd Tudományegyetem polgárai számára Preambulum Az Eötvös Loránd Tudományegyetem az európai hagyományokra épülő minőségi felsőoktatás és kutatás érdekeit szolgálja, küldetése

Részletesebben

A NEMZETI MÉDIA- ÉS HÍRKÖZLÉSI HATÓSÁG MÉDIATANÁCSÁNAK. 1606/2012. (IX.5.) számú H A T Á R O Z A T A

A NEMZETI MÉDIA- ÉS HÍRKÖZLÉSI HATÓSÁG MÉDIATANÁCSÁNAK. 1606/2012. (IX.5.) számú H A T Á R O Z A T A Ügyiratszám: MN/20021-8/2012. Ügyintéző: személyes adat Telefonszám: Személyes adat E-mail: személyes adat Tárgy: a célokat szolgáló műsorszámok, valamint a helyi közélettel foglalkozó, a helyi mindennapi

Részletesebben

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának. Pályázati Felhívás tervezete

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának. Pályázati Felhívás tervezete A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának Pályázati Felhívás tervezete a Budapest 103,9 MHz körzeti médiaszolgáltatási lehetőség hasznosítására A MÉDIASZOLGÁLTATÁSI LEHETŐSÉG PÁLYÁZTATÁSA

Részletesebben

HATÁROZAT. határozatot.

HATÁROZAT. határozatot. Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Hivatal Tartalomfelügyeleti főosztály Ügyiratszám: 4807-1/2011. Tárgy: törvénysértés megállapítása Ügyintéző: személyes adat HATÁROZAT A Nemzeti Média- és Hírközlési

Részletesebben

Az Országos Rádió és Televízió Testület. 2503/2006. (XI. 15.) sz. HATÁROZATA

Az Országos Rádió és Televízió Testület. 2503/2006. (XI. 15.) sz. HATÁROZATA Az Országos Rádió és Televízió Testület 2503/2006. (XI. 15.) sz. HATÁROZATA Az Országos Rádió és Televízió Testület (a továbbiakban: Testület) a rádiózásról és televíziózásról szóló 1996. évi I. törvény

Részletesebben

Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa évi 50. heti ülésszakának napirendjére december 13.

Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa évi 50. heti ülésszakának napirendjére december 13. Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 2016. évi 50. heti ülésszakának napirendjére 2016. december 13. (kedd) Kezdési időpont: 11 óra Helyszín: Médiatanács ülésterem Tájékoztató:

Részletesebben

Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa évi 36. heti ülésszakának napirendjére szeptember 5.

Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa évi 36. heti ülésszakának napirendjére szeptember 5. Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 202. évi 36. heti ülésszakának napirendjére 202. szeptember 5. (szerda) Kezdési időpont: 9.00 óra Helyszín: Médiatanács ülésterem Tájékoztató:

Részletesebben

A közszféra szakszervezetei és a közalkalmazotti tanács

A közszféra szakszervezetei és a közalkalmazotti tanács Munkahelyi foglalkoztatási viszonyok Berki Erzsébet Hőrich Balázs: A közszféra szakszervezetei és a közalkalmazotti tanács Bár a Munkahelyi foglalkoztatási viszonyok 2010 kutatás fő terepe a versenyszféra

Részletesebben

Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa évi 15. heti ülésszakának napirendjére április 12.

Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa évi 15. heti ülésszakának napirendjére április 12. Kezdési időpont: 13 óra Helyszín: Médiatanács ülésterem Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 2016. évi 15. heti ülésszakának napirendjére 2016. április 12. (kedd) Tájékoztató: A

Részletesebben

A politikai szereplők médiahasználata a hírműsorokban

A politikai szereplők médiahasználata a hírműsorokban A politikai szereplők médiahasználata a hírműsorokban A NEMZETI MÉDIA- ÉS HÍRKÖZLÉSI HATÓSÁG GYORSJELENTÉSE 2015. MÁRCIUS A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Műsorfigyelő és elemző főosztálya folyamatosan

Részletesebben

JELENTÉS A Képviselő-testület 2005. május 26-i ülésére. A lejárt határidejű döntések végrehajtásáról

JELENTÉS A Képviselő-testület 2005. május 26-i ülésére. A lejárt határidejű döntések végrehajtásáról JELENTÉS A Képviselő-testület 2005. május 26-i ülésére A lejárt határidejű döntések végrehajtásáról Képviselő-testület 57/2005. (III. 31.) KT számú határozat (Határidő: ÉRTELEM SZERINT) Tárgy: Gyomaendrőd

Részletesebben

Az új Munka Törvénykönyve

Az új Munka Törvénykönyve Az új Munka Törvénykönyve Szakszervezet jogainak változása Kollektív szerződés megkötésének és módosításának új szabályai Eltérési lehetőségek a kollektív szerződésben az új Mt.-hez és a munkaszerződéshez

Részletesebben

DEBRECENI TÖRVÉNYSZÉK KOMMUNIKÁCIÓS KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS kérdés. MegkérdezeB sajtóorgánumok összetétele

DEBRECENI TÖRVÉNYSZÉK KOMMUNIKÁCIÓS KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS kérdés. MegkérdezeB sajtóorgánumok összetétele DEBRECENI TÖRVÉNYSZÉK KOMMUNIKÁCIÓS KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS 2016. 1. kérdés Az általad képviselt sajtóorgánum típusa MegkérdezeB sajtóorgánumok összetétele Rádió Televízió NyomtatoU sajtó Online média 2. kérdés

Részletesebben

A politikai szereplők médiahasználata a hírműsorokban

A politikai szereplők médiahasználata a hírműsorokban A politikai szereplők médiahasználata a hírműsorokban A NEMZETI MÉDIA- ÉS HÍRKÖZLÉSI HATÓSÁG GYORSJELENTÉSE 2018. MÁRCIUS A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Műsorfigyelő és elemző főosztálya folyamatosan

Részletesebben

A NEMZETI MÉDIA- ÉS HÍRKÖZLÉSI HATÓSÁG MÉDIATANÁCSÁNAK. 1336/2013. (VIII. 28.) sz. HATÁROZATA

A NEMZETI MÉDIA- ÉS HÍRKÖZLÉSI HATÓSÁG MÉDIATANÁCSÁNAK. 1336/2013. (VIII. 28.) sz. HATÁROZATA Ügyiratszám: MN/26026-10/2013. Tárgy: a vállalt műsorszerkezettől történő eltérések, valamint a közösségi médiaszolgáltatókkal szemben előírt törvényi követelmények megsértése Ügyintéző: személyes adat

Részletesebben

Mennyi az annyi, és elég-e a sok?

Mennyi az annyi, és elég-e a sok? Mennyi az annyi, és elég-e a sok? Végi József a Muravidéki Magyar Rádió felelős szerkesztője A Muravidéki Magyar Rádió (MMR) hallgatottsága és a Lendvai Tévéstúdió által készített magyar nyelvű műsorok

Részletesebben

A politikai szereplők médiahasználata a hírműsorokban

A politikai szereplők médiahasználata a hírműsorokban A politikai szereplők médiahasználata a hírműsorokban A NEMZETI MÉDIA- ÉS HÍRKÖZLÉSI HATÓSÁG GYORSJELENTÉSE 2016. OKTÓBER A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Műsorfigyelő és elemző főosztálya folyamatosan

Részletesebben

Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa évi 6. heti ülésszakának napirendjére február 6.

Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa évi 6. heti ülésszakának napirendjére február 6. Javaslat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 203. évi 6. heti ülésszakának napirendjére 203. február 6. (szerda) Kezdési időpont: 9.00 óra Helyszín: Médiatanács ülésterem Tájékoztató: A

Részletesebben

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának. 119/2018. (II. 13.) számú HATÁROZATA

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának. 119/2018. (II. 13.) számú HATÁROZATA Iktatószám: MN/37989-8/2017. Tárgy: a gyermekek és kiskorúak védelmére vonatkozó törvényi rendelkezés megsértése Ügyintéző: személyes adat Melléklet: a hatósági eljárás tárgyát képező teletext oldal másolata

Részletesebben

Magyar Szocialista Párt - Országos Sajtóközpont SAJTÓLEVÉL SAJTÓTÁJÉKOZTATÓINK

Magyar Szocialista Párt - Országos Sajtóközpont SAJTÓLEVÉL SAJTÓTÁJÉKOZTATÓINK Magyar Szocialista Párt - Országos Sajtóközpont SAJTÓLEVÉL SAJTÓTÁJÉKOZTATÓINK NAPI HÍREK KÖZLEMÉNYEK MÉDIASZEREPLÉSEK SAJTÓTÁJÉKOZTATÓINK Hiller István: demokráciában elfogadhatatlan az a kormányzati

Részletesebben

A politikai szereplők médiahasználata a hírműsorokban

A politikai szereplők médiahasználata a hírműsorokban A politikai szereplők médiahasználata a hírműsorokban A NEMZETI MÉDIA- ÉS HÍRKÖZLÉSI HATÓSÁG GYORSJELENTÉSE 2018. AUGUSZTUS A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Műsorfigyelő és elemző főosztálya folyamatosan

Részletesebben

CSAK BARKÁCSKAMPÁNYOKRA AD LEHETŐSÉGET A TÖRVÉNY A PÁRTOKNAK

CSAK BARKÁCSKAMPÁNYOKRA AD LEHETŐSÉGET A TÖRVÉNY A PÁRTOKNAK CSAK BARKÁCSKAMPÁNYOKRA AD LEHETŐSÉGET A TÖRVÉNY A PÁRTOKNAK A POLITICAL CAPITAL 2007. JÚNIUS 22-I SAJTÓKÖZLEMÉNYÉT KÖVETŐ MÉDIAMEGJELENÉSEK 2007. június 28. Political Capital Institute 1037 Budapest,

Részletesebben

Megjelenés: hetente péntek. Anyagleadás: hetente kedd 16.00

Megjelenés: hetente péntek. Anyagleadás: hetente kedd 16.00 A nyíregyházi önkormányzat hetilapja, a XXI. évfolyamát élô Nyíregyházi Napló a rendszeresen végzett közvélemény-kutatások szerint a lakosság elsô számú információs forrása: a megyeszékhelyen élôk leginkább

Részletesebben