SEGÉDLET a békéltető testületek szakmai és pénzügyi beszámolójának elkészítéséhez (területi kamarák részére)

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "SEGÉDLET a békéltető testületek szakmai és pénzügyi beszámolójának elkészítéséhez (területi kamarák részére)"

Átírás

1 1. számú melléklet SEGÉDLET a békéltető testületek szakmai és pénzügyi beszámolójának elkészítéséhez (területi kamarák részére) Közreműködő szervezet neve (támogatási szerződés szerint): Közreműködő szervezet címe: Közreműködő szervezet (vagy számlatulajdonos) bankszámlaszáma: - - Levelezési címe: Közreműködő adószáma: Szerződés szám: A megvalósított feladat címe: A területi gazdasági kamarák mellett működő független békéltető testületek évi működtetési kiadásokhoz és költségekhez pénzügyi támogatás nyújtása I. rész Szakmai beszámoló Csongrád Megyei békéltető testület év meghatározott finanszírozási időszakaiban végzett tevékenységéről A szakmai beszámolót készítő személy neve: Dékány László A beszámolót készítő személy telefonszáma: / A statisztikai adatlapok kitöltése és a részletes szöveges szakmai beszámoló elkészítése minden egyes (szerződésben előre meghatározott) finanszírozási időszakban benyújtott beszámolóhoz szükséges. Az adatlapokat a honlapon lévő program használatával kell kitölteni. Amennyiben az adott finanszírozási időszakban a kérdés nem releváns, kérjük, nyilatkozzanak erről (pl. promóciót nem valósítottak meg a kérdéses időszakban). A válaszoknál a sorok bővíthetők. 1. Ismertesse évhez/előző finanszírozási időszakhoz képest a testületben történt lényegesebb változásokat! (A testület létszáma, összetétele, működési feltételei, stb.) A testület létszáma 22 fő és összetétele az előző finanszírozási időszakhoz viszonyítva változatlan. A rendszeres munkában egy jogi végzettségű tag -gyermek gondozás miatt -egész évben, míg egy jogi végzettségű tag -súlyos sérülés miatt -félévig nem tudott részt venni. A működés tárgyi feltételei -iroda, tárgyaló, számítógép, nyomtató, telefon /mobil,vezetékes/ fax és a kamarai által biztosított személyi feltételek adottak, változás e tekintetben sincs.

2 2. Szövegesen értékelje a statisztikai adatokat! A kérdések megválaszolása során mutassa be az adatok mögötti eseményeket, tapasztalatokat, változások okait Az ügyek tárgya szerinti bontásának megfelelően (M2 sz.melléklet) ismertesse a főbb panasz okokat, milyen panaszok mögött húzódnak meg valószínűsíthetően nagyobb fogyasztói érdeksérelemre utaló jelenségek, e tekintetben volt e változás az előző finanszírozási időszakhoz képest, előfordultak-e, s ha igen milyen korábban nem tapasztalt problémák, panaszok. A problémák leküzdése érdekében milyen intézkedéseket javasolnak (jogszabály módosítás, egyeztetés az érintett szakmai érdek-képviseleti szervezetekkel, fogyasztók tájékoztatása, fokozottabb hatósági fellépés, stb.) TÁRGY SZERINTI MEGOSZLÁS TERMÉKEK ÜGYEK SZÁMA MEGHATÁROZÓ ARÁNY % Élelmiszerek, italok 1 Textil, ruhanemű 11 4 Lábbelik Építőanyagok, burkolatok, nyílászárók 4 Számítástechnikai és irodai gépek, eszközök, adattárolók 22 9 Híradástechnika Háztartási és kerti gépek, kézi szerszám gépek 23 9 Látszerészet, fényképészet, optikai eszközök, műszerek 5 Egészségmegőrző és gyógyászati termékek, eszközök Járművek és alkatrészek 7 Bútor, sportszer, hangszer, óra,ékszer 15 6 Egyéb termékek Távollévők között kötött szerződések / interneten/ 12 Arány: 5% Üzleten kívül kötött szerződések 53 20% / termék bemutatón: 47/ Termékek tekintetében az előző évvel azonos arányban / az összes ügy 34 %-a/ a lábbelikkel kapcsolatos minőségi kifogások, a híradástechnikai termékeknél / mobil telefonok, okos telefonok/ a garanciális javítás vagy csere igény elutasítása,/ 10% / vélelmezett rendeltetés ellenes használat miatt. Az ügyek lábbelik megítélése során komoly feszültséget okoz a fogyasztók és a vállalkozások között a szakértői vélemények minősége, megalapozatlansága, függetlenség megkérdőjelezése, amely a testület számára is gondot okoz. Jelentősen növekedett a textil, ruhanemű, a háztartási,kerti gépek és a bútorokkal kapcsolatos fogyasztói kifogások aránya. Mérsékelt a növekedés az építőanyagok, burkolatok, a számítástechnikai eszközök, a látszerészet, a járművek és alkatrészek arányában. Csökkent,de még mindig magas /17%/ az árú bemutatókon értékesített egészségmegőrző és gyógyászati termékek, eszközök aránya. A PROBLÉMÁK GYÖKERE MÉG MINDIG ABBAN LELHETŐ FEL, HOGY A TERMÉKEK MINŐSÉGE KIFOGÁSOLHATÓ ( vezető helyen a kinai gyártmányúak) TOVÁBBÁ A VÁLLALKOZÓI MAGATARTÁS, A FOGYASZTÓI KIFOGÁSOK KEZELÉSÉBEN.

3 SZOLGÁLTATÁSOK Ügyek száma Meghatározó arány % Építőipari kivitelezés 17 7 Turizmus 17 7 Közlekedés 23 9 Posta és távközlés Közüzemi szolgáltatás Javítás, karbantartás 7 Egyéb szolgáltatás 6 2 Személyi szolgáltatások 1 Ingatlan ügy 0 Oktatás 2 Háztartási kisegítő szolgáltatás 1 Gazdasági és egyéb szolgáltatás 9 4 Áttétel Üzleten kívül kötött szerződés ( termék bemutatón) : 2 >1 Az ügyszámon belül dinamikusan növekedett a közüzemi szolgáltatások miatti fogyasztói kifogások aránya, növekedett a közlekedés, csökkent a turizmus, távközlés, javítás, karbantartás, egyéb szolgáltatás, gazdasági és egyéb szolgáltatás, áttétel aránya. A közüzemi szolgáltatásokon belül döntően az áram szolgáltatást, - kisebb mértékben a -gáz és hulladék gazdálkodást- érinti a dinamikus ügyszám növekedés. Az említett tevékenységet folytató szolgáltatók a külön adók, a rezsi csökkentés miatt bekövetkezett terheik növekedése miatt a fogyasztóhelyek eddig nem tapasztalt mértékű ellenőrzését hajtották végre, több évre visszamenőleg valós vagy vélelmezett szerződés szegést, szabálytalan vételezést állapítottak meg, ennek következményeként pedig kötbér követeléssel léptek fel. A hulladék gazdálkodás területén pedig a kedvezmények visszamenőleges megvonása és a további időszakra vonatkozó kedvezményből való kizárást alkalmazták az ellenőrzések tapasztalatai következményeként. Építőipari kivitelezésben főként a nyílászárók cseréje, szigetelése miatti minőségi kifogások, illetve a szerződés teljesítésének elmaradása képezte a fogyasztói jogvitákat. A közlekedés kategóriában az úthasználat- parkolási díjak- miatti panaszok az ügyszám növekedés okozói. Távközlés területén a mobil és vezetékes telefon szolgáltatás, illetve a TV és internet szolgáltatás minőségével, a díjcsomagok számlázásával kapcsolatos kifogások a meghatározók.

4 2.2 Az ügyek tárgya szerint, hogyan alakult az alapos és alaptalan kérelmek aránya, az eljárások milyen eredményre vezettek, ( megszűnés, egyezség, ajánlás, kötelezés aránya) a jogviták megelőzése, ill. eredményesebb befejezése érdekében mit célszerű kommunikálni a fogyasztók, illetve vállalkozók felé. Ügyszám alakulása: Beérkezett ügyek száma: 515 Lezárt ügyek száma: 509 Ügyszám növekedés mértéke: Index: 129 % Ügyek kimenetele szerint: Egyezség Kötelezés Ajánlás Elutasítás Megszüntetés Áttétel Összesen % Az előző éves beszámolási időszakhoz viszonyítva jelentős mértékben növekedett az ajánlások száma, aránya, azonos a kötelezések mutatója, illetve mérsékelten csökkent az egyezség,elutasítás, megszüntetés és áttétel száma,aránya. A vállalkozások eljárásban történő együttműködési aránya: IGEN: 76% NEM: 24 % A vállalkozások együttműködési készsége tovább javult a válaszirat megküldése iránti hajlandóság növekedése miatt. Az eljárás megszüntetésének okai: Kérelem visszavonása: 9 9 % Felek megállapodása : 1 Eljárás folytatása lehetetlen: % Kérelem megalapozatlan : % Hiánypótlás mulasztása : % % 2.3. Ismertesse az egyezséget, illetve kötelezést segítő, akadályozó tényezőket, a fogyasztói visszajelzések arányát a határozatokban, ajánlásokban foglaltak betartásának alakulását, stb. Vállalkozások részéről az alávetési szándék elhanyagolható nagyságrendű, ezért a kötelezés jellegű határozatok száma nem növekszik. Az eljáró tanács általi egyezség jóváhagyás növelésének kulcsa, ha a vállalkozások aktívabban részt vennének a meghallgatásokon.

5 Minden törekvésünk ellenére a fogyasztói visszajelzések tekintetében pontos adattal nem rendelkezünk, mert a visszajelzések iránti kötelezettségüknek hiányosan tesznek eleget a fogyasztók. Irányt mutató megközelítéssel a határozat/ajánlás teljesítésének aránya: IGEN: 75 % NEM: 25 % 3.Ismertesse a fogyasztói jogviták intézésével összefüggő lényegesnek tartott tapasztalatokat! ( pl.: Tudják-e tartani az eljárási határidőket, mennyi az átlagos ügyintézési határidő, egy testületi tag által, illetve írásban lefolytatott eljárások száma, értékelje a vállalkozások együttműködési készségét, alávetések alakulás, nyilvánosságra hozatal oka, száma, módja, a tanács határozata, ajánlása elleni jogorvoslatok száma, eredménye, stb.) Átlagos ügyintézési határidő: 30 nap Az írásban foglalt határozatok/ajánlások a meghallgatást követő 15 napon belül postázásra kerülnek. Irásban lefolytatott eljárások száma: 10 Egyedül eljáró tanácsban lefolytatott eljárások száma %!!! Három fős eljáró tanácsban tárgyal ügyek száma: % % A testület e egyedül eljáróként, írásban és eljáró testületi tagként az ügyek 25 %-ban vett részt. Vállalkozások együttműködési készségében 2.2 pontban foglaltak szerint. Alávetés: 2014 évben : 0 Nyilvánosságra hozatal a testület honlapján : Oka: Ajánlás teljesítésének mulasztása a vállalkozás részéről. A tanács Határozata/Ajánlása elleni jogorvoslatok száma Ismertesse a testület működését segítő, illetve akadályozó körülményeket! (pl.: Személyi, tárgyi feltételek, jogszabályi környezet, finanszírozás, a kamarával való együttműködés értékelése, együttműködés más szervezetekkel, stb.)

6 A testület létszáma, személyi adottságai a feladat ellátását jól szolgálják, mint ahogy a Kamara által a testület munkáját segítő munkatársak is maximálisan helyt állnak. A működéshez szükséges tárgyi feltételek adottak. A jogszabályi környezetet illetően vannak változatlanul megoldatlan körülmények, melyek a hatékonyság fékezői. Nem valósult meg a IV. Középtávú Fogyasztóvédelmi Politikában kitűzött, az ajánlást nem teljesítő vállalkozások szankcionálási lehetőségét célzó intézkedés, ami a testületi ajánlások teljesítését, így a hatékonyság növelését eredményezhetnék. Ennek hiánya a vállalkozások magatartásában jól érzékelhető, hiszen tudatában vannak, hogy az ajánlás nem teljesítése következmények nélküli. / A nyilvánosságra hozatal nincs hatással/ A garanciális, szavatossági jogviták eldöntésénél változatlanul neuralgikus pont a szakértői véleményekkel kapcsolatos tapasztalat: felületesség, függetlenség megkérdőjelezése, önkényesség, Az 1997.évi CLV. törvény 25. a financiális kérdések előtérbe helyeződése miatt a gyakorlatban úgy valósul meg, hogy csak kivételes esetben történik az eljárás háromtagú tanácsban. Ez a körülmény az eljárásokban a speciális szakirányú képesítés (mérnök, közgazda, stb.)hiányát okozza. A békéltető testületek költségvetési támogatásának nagyságrendje évek óta megoldatlan, a IV. Középtávú Fogyasztóvédelmi Politikában előirányzottak realizálása késedelmet szenved. A költségvetési támogatás nem követi a testületek kibővített hatáskörével együtt járó megnövekedett feladatokat, az ügyszám növekedést, a kötelező tanácsadási kötelezettséget, az eszköz pótlás fedezetét, a promóciós költségeket. Kamarai támogatás nélkül a feladat ellátása harmadik negyedév végére ellehetetlenült volna. Az előfinanszirozás ugyancsak évek óta megoldatlan, az elszámolási rendszer hektikussága értelmetlen többlet feladatot ró a testületre és a Kamarára. A Kamarával való személyi és munka kapcsolat kifogástalan, mint ahogy a Fogyasztóvédelmi Felügyelőséggel is gyümölcsöző szakmai és emberi kapcsolatot ápolunk. A megyei és regionális civil fogyasztóvédelmi szervezetek túlélésükért küzdenek, érdemi támogatást nem tudnak nyújtani testületünknek. 5. Ismertesse a testületeket, illetve a fogyasztóvédelmet érintő esetleges jogi szabályozásra vonatkozó észrevételeit, javaslatait! Előző pontokban már érintve. Továbbiak: A megnövekedett feladatok miatt a testület ök, tagok javadalmazásának módosítása, Az ajánlást nem teljesítő vállalkozások szankcionálása, A fogyasztók védelme érdekében a fogyasztói csoportok tevékenységének végleges felszámolása,,az üzleten kívüli kereskedelmi tevékenységet folytató vállalkozások tevékenységének további korlátozása. 6. Ismertesse, hogy mit tett a testület a vállalkozások együttműködési készségének fokozása érdekében, mik az ezt akadályozó körülmények, illetve az együttműködés milyen módon ösztönözhető!

7 Kamarai rendezvényeken a vállalkozók tájékoztatása a testület tevékenységéről,a fogyasztói kifogások kezelésével kapcsolatos kötelezettségeikről. Az együttműködésre új lehetőség tanácsadói tevékenységünk, melyet egyre több vállalkozás vesz igénybe. Akadályozó tényező a szemléleti hiányosság, annak felismerése, hogy üzleti szempontból is alapvető érdeke a vállalkozásnak a fogyasztói kifogás gyors, egyezségen alapuló rendezése. Ehhez szükséges a vállalkozások stabil gazdálkodási helyzetének megteremtése. 7. Mutassa be a promóciós kampányuk elemeit, és részletesen azok eredményességét, valamint a fogyasztói visszajelzéseket. Csatolja a hirdetések másolatát, és TV és rádió spot esetén CD mellékletet. Kizárólag költség mentes promóciós tevékenységet folytattunk. Regionális Telin TV-ben i interjú formájában hangzott el tájékoztató a testület munkájáról ismertségünk növelése érdekében./ többszöri ismétléssel/ Rádió telefoni interjú a testület ével. M1 TV interjú a testület ével. 8. Ismertesse, milyen szakmai rendezvényen/képzésen vettek részt a testület tagjai. Mutassa be és csatolja a testület kiadványait és publikációit. Rendezvényeken való részvétel: -CsMKIK gazdasági évnyitó Rész vevő: -MKIK i értekezlet CSMKIK vidéki tanácsadók képzése Testületi work shop új PTK Dr.Horváth Péter előadó és -D. Csada László fogyasztóvédelmi díj áétadása FEOSZ-FOT konferencia tag -CSMKIK-Enterprise Europe Network Új PTK Dr..Horváth Péter előadó -CSMKIK küldött gyűlés Európai Fogyasztói Kp. tájékoztatója GVH területi irodája megnyitóján i részvétell, -BBT-FEOSZ konferencia tag -CSMKIK ünnepi közgyűlése A teswtület ének kezdeményezésére tárgyalás a szegedi Törvényszék ével -FEOSZ konferencia I. Nemzeti Fogyasztóvédelmi Konferencia

8 9. Ismertesse tanácsadási tevékenysége során szerzett tapasztalatokat, a testület tanácsadási rendszerét, illetve ügyfélszolgálatának működését. A testület ének regisztrált tanács adása: 339 Kamarai referens és ügyfelesek tanács adása 59 Az tanács adása nem minden esetben rögzíthető, hiszen út közben, tömegközlekedési eszközön. hivatalos helyiségekben stb. érkező hívásokra adott válasz nem kerül rögzítésre. Az ügyfélszolgálat működése: kamarai referens : teljes munka időben, kamarai ügyfélszolgálat 09:00-12:00 óra Elnök személyesen időpont egyeztetéssel, - Telefonon, on korlátlan időpontban, Tapasztalatok: - a tanácsadást követően többnyire az eljárás megindítására vonatkozó kérelmet benyújtja a fogyasztó vagy vállalkozás, - vállalkozások a fogyasztói kifogással kapcsolatos jogi tanácsadást igényelnek. 10. Ismertesse az OVR rendelet által létrehozott online platform működésének gyakorlatát és a tapasztalatokat. Fogyasztók részéről olyan kérelem nem került benyújtásra, amely alapján az online platform igénybevétele szükségessé vált volna, így e tekintetben tapasztalattal nem rendelkezünk. 11. Mutassa be média és PR megjelenéseit (TV, rádió, online, nyomtatott sajtó). Telin TV interjú alkalommal történő ismétléssel. Rádió 88 és M1 Tv ( 7. pontban) Szak tantárgyi illetve osztályfőnöki órán előadás,konzultáció i előadással: Hansági Ferenc Szakiskola és Szakközépiskola Szegedi Ker. Közg. És Vendéglátóipari SZKI Vasvári Pál tagintézmény Krúdy Gyula tagintézmény és Kamarai Futár 15.éves megemlékezés 2014 december 12. A szakmai beszámoló kötelező mellékletei Kérjük, az alábbi mellékletet nyújtsák be finanszírozási időszakonként a szakmai beszámoló részeként: (M1) (M2/A) (M2/B) (M3/A,B) (M4) Statisztikai adatlap a békéltető testület ügytípusainak megoszlásáról Statisztikai adatlap a békéltető testületi ügyek Termékek szerinti megoszlásáról Statisztikai adatlap a békéltető testületi ügyek Szolgáltatások szerinti megoszlásáról Statisztikai adatlapok a békéltető testület tagjainak tevékenységéről Statisztikai adatlap a békéltető testület döntéseinek bíróság előtti megtámadásáról A szakmai beszámoló hitelesítése Alulírott Közreműködő kijelentem, hogy a Szakmai beszámolóban szereplő adatok és a mellékelt dokumentumok hitelesek és a valóságnak megfelelnek. Szeged, január 09. a testület ének cégszerű aláírása

Nemzetgazdasági Minisztérium 1055 Budapest, Honvéd u

Nemzetgazdasági Minisztérium 1055 Budapest, Honvéd u Nemzetgazdasági Minisztérium 1055 Budapest, Honvéd u. 13-15. T á r g y: Összefoglaló tájékoztató a Baranya Megyei Békéltető Testület 2011. évi tevékenységéről Dr. Matolcsy György Miniszter Úr részére Tisztelt

Részletesebben

1. számú melléklet. SEGÉDLET a békéltetető testületek szakmai és pénzügyi beszámolójának elkészítéséhez (területi kamarák részére) I.

1. számú melléklet. SEGÉDLET a békéltetető testületek szakmai és pénzügyi beszámolójának elkészítéséhez (területi kamarák részére) I. 1. számú melléklet SEGÉDLET a békéltetető testületek szakmai és pénzügyi beszámolójának elkészítéséhez (területi kamarák részére) Közreműködő szervezet neve (támogatási szerződés szerint): Fejér Megyei

Részletesebben

BARANYA MEGYEI BÉKÉLTETŐ TESTÜLET

BARANYA MEGYEI BÉKÉLTETŐ TESTÜLET Nemzetgazdasági Minisztérium 1055 Budapest, Honvéd u. 13-15. T á r g y: Összefoglaló tájékoztató a Baranya Megyei Békéltető Testület 2010. évi tevékenységéről Dr. Matolcsy György Miniszter Úr részére Tisztelt

Részletesebben

T á r g y: Összefoglaló tájékoztató a Baranya Megyei Békéltető Testület 2012. évi tevékenységéről

T á r g y: Összefoglaló tájékoztató a Baranya Megyei Békéltető Testület 2012. évi tevékenységéről Nemzetgazdasági Minisztérium 1055 Budapest, Honvéd u. 13-15. T á r g y: Összefoglaló tájékoztató a Baranya Megyei Békéltető Testület 2012. évi tevékenységéről Dr. Matolcsy György Miniszter Úr részére Tisztelt

Részletesebben

A finanszírozás kérdése a korábbi jelzéseink ellenére továbbra is gondot jelent a megfelelő, hatékony működés tekintetében.

A finanszírozás kérdése a korábbi jelzéseink ellenére továbbra is gondot jelent a megfelelő, hatékony működés tekintetében. Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő BARANYA MEGYEI BÉKÉLTETŐ TESTÜLET 7625 Pécs, Majorossy I. út 36., Tel.: 72/507-154, 20/283-3422, fax: 72/507-152 e-mail: info@baranyabekeltetes.hu

Részletesebben

1. A testületben történt lényegesebb változások (a testület létszáma, összetétele, működési feltételek):

1. A testületben történt lényegesebb változások (a testület létszáma, összetétele, működési feltételek): Nemzetgazdasági Minisztérium 1055 Budapest, Honvéd u. 13-15. Varga Mihály Miniszter Úr részére T á r g y: Összefoglaló tájékoztató a Baranya Megyei Békéltető Testület 2013. évi tevékenységéről Tisztelt

Részletesebben

BARANYA MEGYEI BÉKÉLTETŐ TESTÜLET

BARANYA MEGYEI BÉKÉLTETŐ TESTÜLET Szociális és Munkaügyi Minisztérium 1054 Budapest, Alkotmány u. 3. Dr. Herczog László Miniszter Úr részére T á r g y: Összefoglaló tájékoztató a Baranya Megyei Békéltető Testület 2009. évi tevékenységéről

Részletesebben

A BÉKÉLTETŐ TESTÜLET ÉVI TAPASZTALATAI, FONTOS TUDNIVALÓK

A BÉKÉLTETŐ TESTÜLET ÉVI TAPASZTALATAI, FONTOS TUDNIVALÓK A BÉKÉLTETŐ TESTÜLET 2018. ÉVI TAPASZTALATAI, FONTOS TUDNIVALÓK Dr. Vasvári Csaba elnök Veszprém Megyei Békéltető Testület Veszprém, 2018. október 25. A VESZPRÉM MEGYEI BÉKÉLTETŐ TESTÜLET Összetétel: Jelenleg

Részletesebben

BARANYA MEGYEI BÉKÉLTET TESTÜLET

BARANYA MEGYEI BÉKÉLTET TESTÜLET Szociális és Munkaügyi Minisztérium 1054 Budapest, Alkotmány u. 3. Dr. Lamperth Mónika Miniszter Asszony részére T á r g y: Szakmai beszámoló a Baranya Megyei Békéltető Testület 2007. évi tevékenységéről

Részletesebben

A Pénzügyi Békéltető Testület

A Pénzügyi Békéltető Testület A Pénzügyi Békéltető Testület Dr. Nadrai Géza PBT elnök Sajtótájékoztató Budapest, 2011. február 23. A Pénzügyi Békéltető Testület létrehozásának előzményei A békéltető testületek rendszerének problémái

Részletesebben

Szakmai beszámoló és elemzés a békéltető testületek évi tevékenységéről

Szakmai beszámoló és elemzés a békéltető testületek évi tevékenységéről Szakmai beszámoló és elemzés a békéltető testületek. évi tevékenységéről Budapest,. február Szakmai beszámoló és elemzés a békéltető testületek. évi tevékenységéről A beszámolót összeállította: Dr. Korcsog

Részletesebben

A Győr-Moson-Sopron megyei Bíróság Pk.T.60./2005/4. számú végzésével

A Győr-Moson-Sopron megyei Bíróság Pk.T.60./2005/4. számú végzésével Kisalföld Fogyasztóvédelmi Egyesület Győr Arany János u 28-32 Adószám: 18984035-1-8 A Győr-Moson-Sopron megyei Bíróság Pk.T.60./2005/4. számú végzésével 2006.jan.16.-án vette nyilvántartásba, mint közhasznú

Részletesebben

Szakmai beszámoló és elemzés a békéltető testületek 2010. évi tevékenységéről

Szakmai beszámoló és elemzés a békéltető testületek 2010. évi tevékenységéről Szakmai beszámoló és elemzés a békéltető testületek 2010. évi tevékenységéről Budapest, 2011. február Az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet olyan nonprofit kutatóműhely, amely elsősorban alkalmazott

Részletesebben

A Pénzügyi Békéltető Testület első 100 napjának eredményei

A Pénzügyi Békéltető Testület első 100 napjának eredményei A Pénzügyi Békéltető Testület első 100 napjának eredményei A korábbi (2011. július 1-jét) megelőző helyzet Kettősség: 1. A kamarák mellett működő békéltető testületek jellemzői - jó szándék - speciális

Részletesebben

Az eltelt évi tevékenységet először mennyiségi oldalról értékeljük, melyet az alábbi táblázat érzékeltet: össz. ügyszám: 235

Az eltelt évi tevékenységet először mennyiségi oldalról értékeljük, melyet az alábbi táblázat érzékeltet: össz. ügyszám: 235 Göncz Kinga Miniszter Asszony részére Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium 1054 Budapest, Akadémia u. 3. T á r g y: Ügyintéző: Iktatószám: TÁJÉKOZTATÓ MEGKÜLDÉSE Beck Andrea

Részletesebben

Per nélküli megoldás a pénzügyi fogyasztói jogvitákban Panaszt nyújtott be a pénzügyi szolgáltatójához, de elutasító választ kapott?

Per nélküli megoldás a pénzügyi fogyasztói jogvitákban Panaszt nyújtott be a pénzügyi szolgáltatójához, de elutasító választ kapott? Per nélküli megoldás a pénzügyi fogyasztói jogvitákban Panaszt nyújtott be a pénzügyi szolgáltatójához, de elutasító választ kapott? Nem szeretne bírósághoz fordulni, hogy a pénzügyi jogvitája rendeződjön?

Részletesebben

a Pénzügyi Békéltető Testület Elnökének 2/2014. számú utasítása módosításának tárgyában

a Pénzügyi Békéltető Testület Elnökének 2/2014. számú utasítása módosításának tárgyában A Pénzügyi Békéltető Testület Elnökének 2/2016. számú utasítása a Pénzügyi Békéltető Testület Elnökének 2/2014. számú utasítása módosításának tárgyában Alkalmazását 2017. január hó 01. napjától elrendelem

Részletesebben

152. KÉRELEM PANASZELJÁRÁS LEFOLYTATÁSA TÁRGYÁBAN

152. KÉRELEM PANASZELJÁRÁS LEFOLYTATÁSA TÁRGYÁBAN 152. KÉRELEM PANASZELJÁRÁS LEFOLYTATÁSA TÁRGYÁBAN vonalkód helye ÜGYSZÁM: Érkeztetés helye (A Kérelmező panaszát az elszámolással és/vagy szerződésmódosulással kapcsolatban a pénzügyi intézmény elkésettség

Részletesebben

152. KÉRELEM PANASZELJÁRÁS LEFOLYTATÁSA TÁRGYÁBAN

152. KÉRELEM PANASZELJÁRÁS LEFOLYTATÁSA TÁRGYÁBAN 152. KÉRELEM PANASZELJÁRÁS LEFOLYTATÁSA TÁRGYÁBAN vonalkód helye ÜGYSZÁM: Érkeztetés helye (A Kérelmező panaszát az elszámolással és/vagy szerződésmódosulással kapcsolatban a pénzügyi intézmény elkésettség

Részletesebben

BORSOD MEGYEI ESETTANULMÁNYOK. Készítette: Dr. Tulipán Péter BAZ. Megyei Békéltető testület elnöke

BORSOD MEGYEI ESETTANULMÁNYOK. Készítette: Dr. Tulipán Péter BAZ. Megyei Békéltető testület elnöke BORSOD MEGYEI ESETTANULMÁNYOK Készítette: Dr. Tulipán Péter BAZ. Megyei Békéltető testület elnöke BÍRÓSÁGI JOGESET 1. Borsod Megyei Békéltető Testület még nem vesztett pert 15 év alatt A vállalkozás az

Részletesebben

A Pénzügyi Békéltető Testülethez I. félévében beérkezett, rögzített kérelmek megoszlása. Budapest, augusztus 30.

A Pénzügyi Békéltető Testülethez I. félévében beérkezett, rögzített kérelmek megoszlása. Budapest, augusztus 30. A Pénzügyi Békéltető Testülethez 2013. I. félévében beérkezett, rögzített kérelmek megoszlása Budapest, 2013. augusztus 30. A Pénzügyi Békéltető Testület a 2013. I. félévében 2581 darab, fogyasztói jogvita

Részletesebben

A Pénzügyi Békéltető Testület (PBT) a Magyar Nemzeti Bank által működtetett, bíróságon kívüli, alternatív vitarendezési fórum, mely a fogyasztók és a

A Pénzügyi Békéltető Testület (PBT) a Magyar Nemzeti Bank által működtetett, bíróságon kívüli, alternatív vitarendezési fórum, mely a fogyasztók és a A Pénzügyi Békéltető Testület (PBT) a Magyar Nemzeti Bank által működtetett, bíróságon kívüli, alternatív vitarendezési fórum, mely a fogyasztók és a pénzügyi szolgáltatók között létrejött szolgáltatás

Részletesebben

ÁRGUS-SECURITY KFT. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT

ÁRGUS-SECURITY KFT. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT ÁRGUS-SECURITY KFT. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT I. A S z a b á l y z a t c é l j a : A Szabályzat az ÁRGUS-SECURITY Vagyonvédelmi Kft. (Továbbiakban: ÁRGUS-SECURITY) üzleti tevékenységével és működésével

Részletesebben

Szakmai beszámoló és elemzés a békéltető testületek 2012. évi tevékenységéről

Szakmai beszámoló és elemzés a békéltető testületek 2012. évi tevékenységéről Szakmai beszámoló és elemzés a békéltető testületek 2012. évi tevékenységéről Budapest, 2013. február A beszámolót összeállította: Dr. Korcsog Tamás jogtanácsos E-mail: korcsog.tamas@mkik.hu Internet:

Részletesebben

FORS Faktor Zrt. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT

FORS Faktor Zrt. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT 1023 Budapest, Orgona utca 8. Cégjegyzékszám: 01-10-044014 PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT 2019. március 01. 1 A pénzügyi intézmény (Pénzügyi intézmény vagy Szolgáltató) a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról

Részletesebben

1.5. Fogyasztó: az önálló foglalkozásán és gazdasági tevékenységén kívül eső célok érdekében eljáró természetes személy (magánszemély).

1.5. Fogyasztó: az önálló foglalkozásán és gazdasági tevékenységén kívül eső célok érdekében eljáró természetes személy (magánszemély). A CIB Befektetési Alapkezelő Zrt. Panaszkezelési szabályzata 1.1. A CIB Befektetési Alapkezelő Zrt. (székhely: 1027 Budapest, Medve u. 4-14., cg.: 01-10- 044283, tevékenységi engedély száma: III/100 036-4/2002.)

Részletesebben

PÁLYÁZATI ADATLAP. 1. Pályázó szervezet neve: Székhelye:... Levelezési címe: Képviselő neve, elérhetősége ( , telefon):..

PÁLYÁZATI ADATLAP. 1. Pályázó szervezet neve: Székhelye:... Levelezési címe: Képviselő neve, elérhetősége ( , telefon):.. Polgármesteri Hivatal tölti ki! Pályázati azonosító: A pályázó a kiírásnak: O megfelel O nem felel meg A pályázat a pályázati kiírásnak: O megfelel O nem felel meg PÁLYÁZATI ADATLAP Agrárgazdasági tevékenységet

Részletesebben

1. Pályázó szervezet neve: Székhelye:... Levelezési címe: Képviselő neve, elérhetősége ( , telefon):..

1. Pályázó szervezet neve: Székhelye:... Levelezési címe: Képviselő neve, elérhetősége ( , telefon):.. Polgármesteri Hivatal tölti ki! Pályázati azonosító: A pályázó a kiírásnak: O megfelel O nem felel meg A pályázat a pályázati kiírásnak: O megfelel O nem felel meg PÁLYÁZATI ADATLAP Agrárgazdasággal foglalkozó

Részletesebben

H A T Á R O Z A T. A Székesfehérvári Járási Hivatal a Molnár és Fiai Épít Kft. (székhely: 6726 Szeged, Fürj utca 105. adószám: ) terhére

H A T Á R O Z A T. A Székesfehérvári Járási Hivatal a Molnár és Fiai Épít Kft. (székhely: 6726 Szeged, Fürj utca 105. adószám: ) terhére Iktatószám: Tárgy: FE/FO/00534-0006/2017 Elsőfokú bírságot és kötelezést kiszabó határozat H A T Á R O Z A T A Székesfehérvári Járási Hivatal a Molnár és Fiai Épít Kft. (székhely: 6726 Szeged, Fürj utca

Részletesebben

Szakmai beszámoló és elemzés a békéltető testületek évi tevékenységéről

Szakmai beszámoló és elemzés a békéltető testületek évi tevékenységéről Szakmai beszámoló és elemzés a békéltető testületek. évi tevékenységéről Budapest,. március Szakmai beszámoló és elemzés a békéltető testületek. évi tevékenységéről A beszámolót összeállította: Dr. Korcsog

Részletesebben

Benyújtandó 1 példányban a Pénzügyi Békéltető Testülethez, -egy elszámolásról szóló tájékoztatóhoz kapcsolódóan egy kérelem nyújtható be

Benyújtandó 1 példányban a Pénzügyi Békéltető Testülethez, -egy elszámolásról szóló tájékoztatóhoz kapcsolódóan egy kérelem nyújtható be ÜGYSZÁM: Érkeztetés helye 151. KÉRELEM HELYES ELSZÁMOLÁS MEGÁLLAPÍTÁSA TÁRGYÁBAN (A Kérelmező szerint az elszámolás helytelen adatot, számítási hibát tartalmaz, és/vagy vitatja a forintban kifejezett követelésre

Részletesebben

BAG Hungary Biztosítási Alkusz Kft. Panaszkezelési Szabályzata

BAG Hungary Biztosítási Alkusz Kft. Panaszkezelési Szabályzata BAG Hungary Biztosítási Alkusz Kft. Panaszkezelési Szabályzata Kecskemét, 2010. január 4. Módosítva: 2015. augusztus 13. A BAG Hungary Biztosítási Alkusz Kft. az ügyfeleinek a BAG Hungary Biztosítási Alkusz

Részletesebben

A BÉKÉLTETŐ TESTÜLETEK LEHETŐSÉGEI KÖTELEZETTSÉGEI AZ ÚJ EURÓPAI UNIÓS NORMÁK FÉNYÉBEN BUDAPEST, 2014. NOVEMBER 10.

A BÉKÉLTETŐ TESTÜLETEK LEHETŐSÉGEI KÖTELEZETTSÉGEI AZ ÚJ EURÓPAI UNIÓS NORMÁK FÉNYÉBEN BUDAPEST, 2014. NOVEMBER 10. A BÉKÉLTETŐ TESTÜLETEK LEHETŐSÉGEI KÖTELEZETTSÉGEI AZ ÚJ EURÓPAI UNIÓS NORMÁK FÉNYÉBEN BUDAPEST, 2014. NOVEMBER 10. A BÉKÉLTETŐ TESTÜLETEKRE VONATKOZÓ EURÓPAI UNIÓS SZABÁLYOZÁS.MOSTANÁIG CSAK BIZOTTSÁGI

Részletesebben

Formanyomtatványok. a békéltető testületi. eljárások. igénybevételéhez

Formanyomtatványok. a békéltető testületi. eljárások. igénybevételéhez Formanyomtatványok a békéltető testületi eljárások igénybevételéhez Budapest, 2014. október 4. Bevezetés A békéltető testületek fontos szerepet játszanak a fogyasztóvédelemben. Ha a fogyasztónak vitája

Részletesebben

Szakmai beszámoló és elemzés a békéltető testületek évi tevékenységéről

Szakmai beszámoló és elemzés a békéltető testületek évi tevékenységéről Szakmai beszámoló és elemzés a békéltető testületek. évi tevékenységéről Budapest,. március Szakmai beszámoló és elemzés a békéltető testületek. évi tevékenységéről A beszámolót összeállította: Dr. Korcsog

Részletesebben

ÜGYFÉLPANASZ-KEZELÉSI SZABÁLYZAT RAIFFEISEN Biztosításközvetítő Kft. Hatályos: 2014. augusztus 1-től visszavonásig. Bevezető

ÜGYFÉLPANASZ-KEZELÉSI SZABÁLYZAT RAIFFEISEN Biztosításközvetítő Kft. Hatályos: 2014. augusztus 1-től visszavonásig. Bevezető ÜGYFÉLPANASZ-KEZELÉSI SZABÁLYZAT RAIFFEISEN Biztosításközvetítő Kft. Hatályos: 2014. augusztus 1-től visszavonásig Bevezető A Raiffeisen Biztosításközvetítő Kft. (Szolgáltató) egyik elsődleges célja az

Részletesebben

150. ÁLTALÁNOS FOGYASZTÓI KÉRELEM

150. ÁLTALÁNOS FOGYASZTÓI KÉRELEM vonalkód helye 150. ÁLTALÁNOS FOGYASZTÓI KÉRELEM ÜGYSZÁM: Benyújtandó 1 példányban a Pénzügyi Békéltető Testülethez Érkeztetés helye E nyomtatványt letöltheti a www.penzugyibekeltetotestulet.hu oldalról,

Részletesebben

P A N A S Z N Y O M T A T V Á N Y

P A N A S Z N Y O M T A T V Á N Y P A N A S Z N Y O M T A T V Á N Y A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. panasz formanyomtatványa, amely a Biztosító magatartására, tevékenységére, vagy mulasztására vonatkozik és ezek orvoslására irányul.

Részletesebben

A Pénzügyi Békéltető Testület (PBT) a Magyar Nemzeti Bank által működtetett, bíróságon kívüli, alternatív vitarendezési fórum, mely a fogyasztók és a

A Pénzügyi Békéltető Testület (PBT) a Magyar Nemzeti Bank által működtetett, bíróságon kívüli, alternatív vitarendezési fórum, mely a fogyasztók és a A Pénzügyi Békéltető Testület (PBT) a Magyar Nemzeti Bank által működtetett, bíróságon kívüli, alternatív vitarendezési fórum, mely a fogyasztók és a pénzügyi szolgáltatók között létrejött szolgáltatás

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTLEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTLEK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTLEK A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) a AB Home Network Korlátolt Felelősségű Társaság (továbbiakban: Szolgáltató), és a Szolgáltató által a www.kamerahome.hu

Részletesebben

PANASZA VAN? SEGÍTÜNK! Ismerje meg jogait! Tájékoztató a szolgáltatókkal kapcsolatos vitás kérdések rendezéséről

PANASZA VAN? SEGÍTÜNK! Ismerje meg jogait! Tájékoztató a szolgáltatókkal kapcsolatos vitás kérdések rendezéséről www.mekh.hu PANASZA VAN? SEGÍTÜNK! Ismerje meg jogait! Tájékoztató a szolgáltatókkal kapcsolatos vitás kérdések rendezéséről I Hova kell fordulnia elsőként, ha a szolgáltatóval szemben panasza van? A hatósági

Részletesebben

NEM EGYÜTTMŰKÖDŐ VÁLLALKOZÁSOK

NEM EGYÜTTMŰKÖDŐ VÁLLALKOZÁSOK NEM EGYÜTTMŰKÖDŐ VÁLLALKOZÁSOK A KÖZZÉTÉTEL JOGALAPJA Kivonat a fogyasztóvédelmi törvényből * 1997. évi CLV. törvény a fogyasztóvédelemről 36/B. A békéltető testület közzéteszi annak a vállalkozásnak a

Részletesebben

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Jelen szabályzat a NOVIS Poisťovňa a.s. (továbbiakban: Biztosító) panaszkezeléssel kapcsolatos eljárási szabályait definiálja. 1. Panaszkezelési fogalmak: Panasz fogalma: Minden

Részletesebben

153. KÉRELEM ELSZÁMOLÁSI KÖTELEZETTSÉG FENNÁLLÁSÁNAK MEGÁLLAPÍTÁSA TÁRGYÁBAN

153. KÉRELEM ELSZÁMOLÁSI KÖTELEZETTSÉG FENNÁLLÁSÁNAK MEGÁLLAPÍTÁSA TÁRGYÁBAN 153. KÉRELEM ELSZÁMOLÁSI KÖTELEZETTSÉG FENNÁLLÁSÁNAK MEGÁLLAPÍTÁSA TÁRGYÁBAN vonalkód helye ÜGYSZÁM: Érkeztetés helye (A Kérelmező nem kapott elszámolást és/vagy szerződésmódosulási dokumentációt) Benyújtandó

Részletesebben

Békéltető testülettel és Panaszkezeléssel kapcsolatos tájékoztatás

Békéltető testülettel és Panaszkezeléssel kapcsolatos tájékoztatás Békéltető testülettel és Panaszkezeléssel kapcsolatos tájékoztatás A békéltető testületek alapvető intézményi és eljárási szabályairól a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény rendelkezik. A

Részletesebben

H A T Á R O Z A T. A fogyasztóvédelmi, illetve piacfelügyeleti hatáskörben eljáró Heves Megyei Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és

H A T Á R O Z A T. A fogyasztóvédelmi, illetve piacfelügyeleti hatáskörben eljáró Heves Megyei Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Iktatószám: Tárgy: HE/001/00105-0002/2016 Elsőfokú kötelezést kiszabó határozat Ügyszám: 1609k-00005 H A T Á R O Z A T A fogyasztóvédelmi, illetve piacfelügyeleti hatáskörben eljáró Heves Megyei Kormányhivatal

Részletesebben

a Diófa Alapkezelő Zrt. Panaszkezelési Szabályai Közzétéve: 2015. szeptember 8.

a Diófa Alapkezelő Zrt. Panaszkezelési Szabályai Közzétéve: 2015. szeptember 8. a Diófa Alapkezelő Zrt. Panaszkezelési Szabályai Közzétéve: 2015. szeptember 8. 1. A panasz bejelentésének módjai 1.1. Személyesen A Diófa Alapkezelő Zrt. a személyesen benyújtott szóbeli panaszokat az

Részletesebben

150. ÁLTALÁNOS FOGYASZTÓI KÉRELEM

150. ÁLTALÁNOS FOGYASZTÓI KÉRELEM vonalkód helye 150. ÁLTALÁNOS FOGYASZTÓI KÉRELEM ÜGYSZÁM: Benyújtandó 1 példányban a Pénzügyi Békéltető Testülethez Érkeztetés helye E nyomtatványt letöltheti a www.penzugyibekeltetotestulet.hu oldalról,

Részletesebben

Vác Városi Kábeltelevízió Kft. szolgáltató

Vác Városi Kábeltelevízió Kft. szolgáltató 1 Vác Városi Kábeltelevízió Kft. szolgáltató [ a tagja ] Elıfizetıi tájékoztatója az elektronikus hírközlésrıl szóló 2003. évi C. törvény 138. (2) bekezdése alapján vezetékes mősorjel-elosztási (nyilvános

Részletesebben

A pályázat benyújtásához önrész vállalása nem kötelező.

A pályázat benyújtásához önrész vállalása nem kötelező. Pályázati felhívás Nemti Község Önkormányzata tájékoztatja a helyi civil szervezeteket, alapítványokat, hogy Nemti Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi civil szervezetek, alapítványok, pénzügyi

Részletesebben

MiFiN Mikrofinanszírozó Pénzügyi Szolgáltató Zrt.

MiFiN Mikrofinanszírozó Pénzügyi Szolgáltató Zrt. Panaszkezelési szabályzat A Magyar Nemzeti Bank elnökének 28/2014. (VII.23.) MNB rendelete (a pénzügyi szervezetek panaszkezelésére vonatkozó szabályokról) szerint előírt kötelező szabályokkal egységes

Részletesebben

153. KÉRELEM ELSZÁMOLÁSI KÖTELEZETTSÉG FENNÁLLÁSÁNAK MEGÁLLAPÍTÁSA TÁRGYÁBAN

153. KÉRELEM ELSZÁMOLÁSI KÖTELEZETTSÉG FENNÁLLÁSÁNAK MEGÁLLAPÍTÁSA TÁRGYÁBAN 153. KÉRELEM ELSZÁMOLÁSI KÖTELEZETTSÉG FENNÁLLÁSÁNAK MEGÁLLAPÍTÁSA TÁRGYÁBAN vonalkód helye ÜGYSZÁM: Érkeztetés helye (A Kérelmező nem kapott elszámolást és/vagy szerződésmódosulási dokumentációt) Benyújtandó

Részletesebben

KÉRELEM a békéltető testületi eljárás lefolytatására

KÉRELEM a békéltető testületi eljárás lefolytatására A békéltető testület adatai: KÉRELEM a békéltető testületi eljárás lefolytatására Tisztelt Elnök Asszony/ Elnök Úr! Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Békéltető Tetsület Székhely: 4400. Nyíregyháza, Széchenyi

Részletesebben

150. ÁLTALÁNOS FOGYASZTÓI KÉRELEM

150. ÁLTALÁNOS FOGYASZTÓI KÉRELEM vonalkód helye 150. ÁLTALÁNOS FOGYASZTÓI KÉRELEM ÜGYSZÁM: Benyújtandó 1 példányban a Pénzügyi Békéltető Testülethez Érkeztetés helye E nyomtatványt letöltheti a Pénzügyi Békéltető Testület honlapjáról

Részletesebben

TMX Mobile Solution Szerviz Kft. P A N A S Z K E Z E L É S I S Z A B Á L Y Z A T

TMX Mobile Solution Szerviz Kft. P A N A S Z K E Z E L É S I S Z A B Á L Y Z A T TMX Mobile Solution Szerviz Kft. P A N A S Z K E Z E L É S I S Z A B Á L Y Z A T I. Bevezetés 1. A jelen panaszkezelési szabályzat (továbbiakban Szabályzat ) a TMX Mobile Solution Szerviz Szolgáltató Korlátolt

Részletesebben

A Hitex Pénzügyi Zrt. panaszkezelési szabályzata

A Hitex Pénzügyi Zrt. panaszkezelési szabályzata A Hitex Pénzügyi Zrt. panaszkezelési szabályzata Érvényes: 2014.08.01. napjától Panaszkezelési szabályzat Társaságunk befogad minden, a tevékenységével, termékeivel vagy szolgáltatásaival kapcsolatban

Részletesebben

A fogyasztóvédelem a fogyasztók szemszögéből Dr. Baranovszky György

A fogyasztóvédelem a fogyasztók szemszögéből Dr. Baranovszky György A fogyasztóvédelem a fogyasztók szemszögéből Dr. Baranovszky György Budapest, 2014. december 4. Mi alapján ítél a fogyasztó? - Szempontok A hétköznapokban nyert saját tapasztalatok. A média, mint hírforrás

Részletesebben

VIRPAY Financial Group Zrt.

VIRPAY Financial Group Zrt. VIRPAY Financial Group Zrt. Panaszkezelési Szabályzata Hatályos : 2015. július 7. napjától A VirPay Financial Group Zrt. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA Hatályos: 2015. július 7. napjától A VirPay Financial

Részletesebben

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT Az ügyfelek részére történő szolgáltatásnyújtás során a legfontosabb célunk, hogy mindig a legnagyobb fokú gondossággal és megbízhatósággal járjunk el, továbbá jogszerű és professzionális

Részletesebben

Pannon 2005 Faktor és Hitel Zrt. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT

Pannon 2005 Faktor és Hitel Zrt. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT Pannon 2005 Faktor és Hitel Zrt. 1016 Budapest, Naphegy utca 19. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT Érvényes 2014.08.01-től Jóváhagyta: Igazgatóság elnöke 2 TARTALOMJEGYZÉK 1. A SZABÁLYZAT CÉLJA... 3 2. A SZABÁLYZAT

Részletesebben

A GLOBAL Faktor Pénzügyi Szolgáltató. Panaszkezelési szabályzata

A GLOBAL Faktor Pénzügyi Szolgáltató. Panaszkezelési szabályzata 48/2007.-ESZ-2146/1. Hatályos: 2008. 3. sz. melléklet A GLOBAL Faktor Pénzügyi Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság a Érvényes: 2013. április 09. Utolsó módosítás: 2014. április 09. A GLOBAL

Részletesebben

PANASZOK KEZELÉSÉRE VONATKOZÓ SZABÁLYZAT ÉS TÁJÉKOZTATÓ hatályba lépés:

PANASZOK KEZELÉSÉRE VONATKOZÓ SZABÁLYZAT ÉS TÁJÉKOZTATÓ hatályba lépés: Ű PANASZOK KEZELÉSÉRE VONATKOZÓ SZABÁLYZAT ÉS TÁJÉKOZTATÓ hatályba lépés: 2018.03.20. Tisztelt Ügyfelünk! Köszönjük, hogy pénzügyei kezelésével az Erste Befektetési Zrt-t bízta meg. Elsődleges szempontunk,

Részletesebben

150. ÁLTALÁNOS FOGYASZTÓI KÉRELEM

150. ÁLTALÁNOS FOGYASZTÓI KÉRELEM vonalkód helye 150. ÁLTALÁNOS FOGYASZTÓI KÉRELEM ÜGYSZÁM: Benyújtandó 1 példányban a Pénzügyi Békéltető Testülethez Érkeztetés helye E nyomtatványt letöltheti a Pénzügyi Békéltető Testület honlapjáról

Részletesebben

XXXIV. 2015. 1997. 2004. 1. A

XXXIV. 2015. 1997. 2004. 1. A 2015. évi CXXXVII. törvény a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény, valamint a kis- és középvállalkozásokról, fejlődésük támogatásáról szóló 2004. évi XXXIV. törvény módosításáról 1 1. A fogyasztóvédelemről

Részletesebben

ELJÁRÁSI REND A BÁCS-KISKUN MEGYEI TAKARÉKSZÖVETKEZETEK KÖZPONTI ÜGYFÉLSZOLGÁLATÁNAK MŰKÖDÉSÉRŐL

ELJÁRÁSI REND A BÁCS-KISKUN MEGYEI TAKARÉKSZÖVETKEZETEK KÖZPONTI ÜGYFÉLSZOLGÁLATÁNAK MŰKÖDÉSÉRŐL Tompa és Vidéke Takarékszövetkezet ELJÁRÁSI REND A BÁCS-KISKUN MEGYEI TAKARÉKSZÖVETKEZETEK KÖZPONTI ÜGYFÉLSZOLGÁLATÁNAK MŰKÖDÉSÉRŐL A jelen eljárási rend 2010. január 1-től hatályos a szabályzat 1. sz.

Részletesebben

Oney Magyarország Pénzügyi Szolgáltató Zrt. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT

Oney Magyarország Pénzügyi Szolgáltató Zrt. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT Oney Magyarország Pénzügyi Szolgáltató Zrt. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT Az Oney Magyarország Pénzügyi Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság (továbbiakban: az Oney) a hozzá benyújtott panaszok ügyintézésének

Részletesebben

DUNACORP FAKTORHÁZ ZRT. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA

DUNACORP FAKTORHÁZ ZRT. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA DUNACORP FAKTORHÁZ ZRT. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA Panaszügyintézéshez szükséges adatok: Panaszügyintézés helye: 1074 Budapest, Dohány u.14. Levelezési cím: 1398 Budapest,Pf.: 576. Elektronikus levelezési

Részletesebben

TOYOTA PÉNZÜGYI ZRT.

TOYOTA PÉNZÜGYI ZRT. TOYOTA PÉNZÜGYI ZRT. Oldalszám: 1 - Retail\Panaszkezelési szabályzat TOYOTA PÉNZÜGYI ZRT. gondozásért felel: Ügyvezető igazgatója Hatályos: 2014.08.01-től Procedures\01 Hatályos - Operative\Vevőfinanszírozás

Részletesebben

Kiteljesedő fogyasztóvédelem: a Pénzügyi Békéltető Testület és a civil hálózat felállítása Dr. Szász Károly elnök

Kiteljesedő fogyasztóvédelem: a Pénzügyi Békéltető Testület és a civil hálózat felállítása Dr. Szász Károly elnök Kiteljesedő fogyasztóvédelem: a Pénzügyi Békéltető Testület és a civil hálózat felállítása Dr. Szász Károly elnök Sajtótájékoztató - Budapest, 2011. február 23. Ügyfélpanaszok alakulása (2010) A pénzügyi

Részletesebben

BÁCS-KISKUN MEGYEI TAKARÉKSZÖVETKEZETEK KÖZPONTI ÜGYFÉLSZOLGÁLATÁNAK MŰKÖDÉSÉRŐL

BÁCS-KISKUN MEGYEI TAKARÉKSZÖVETKEZETEK KÖZPONTI ÜGYFÉLSZOLGÁLATÁNAK MŰKÖDÉSÉRŐL Hartai Takarékszövetkezet 6326 Harta, Kossuth L. u. 31. ELJÁRÁSI REND A BÁCS-KISKUN MEGYEI TAKARÉKSZÖVETKEZETEK KÖZPONTI ÜGYFÉLSZOLGÁLATÁNAK MŰKÖDÉSÉRŐL A hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról

Részletesebben

Transport-R Bt. Panaszkezelési szabályzat A közúti személyszállítási üzletszabályzatra vonatkozó szabályokról szóló 213/2012. (Vll. 30.) Korm. rendelet 26/A - ában foglaltak alapján a Transport-R Bt. mint

Részletesebben

H A T Á R O Z A T. Az Auchan Magyarország Kft-t (székhelye: 2040 Budaörs, Sport u. 2-4., adószáma: ) kötelezem

H A T Á R O Z A T. Az Auchan Magyarország Kft-t (székhelye: 2040 Budaörs, Sport u. 2-4., adószáma: ) kötelezem Iktatószám: Tárgy: FE/FO/00833-0027/2016 Elsőfokú kötelezést kiszabó határozat H A T Á R O Z A T Az Auchan Magyarország Kft-t (székhelye: 2040 Budaörs, Sport u. 2-4., adószáma:13338037-2-44) kötelezem

Részletesebben

Kérelem fizetési kedvezmény méltányossági elbírálásához gazdálkodó szervezet részére. Adatlap

Kérelem fizetési kedvezmény méltányossági elbírálásához gazdálkodó szervezet részére. Adatlap ORSZÁGOS EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI PÉNZTÁR Kérelem fizetési kedvezmény méltányossági elbírálásához gazdálkodó szervezet részére Adatlap a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól

Részletesebben

AZ AURUM CREDIT ZRT. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA

AZ AURUM CREDIT ZRT. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA AZ AURUM CREDIT ZRT. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA Tevékenységi engedély száma: EN-I-369/2010 Tevékenységi engedély dátuma: 2010. május 31. TARTALOMJEGYZÉK A. KAPCSOLÓDÓ JOGSZABÁLYOK 3 B. BEVEZETŐ 3 C. PANASZKEZELÉS

Részletesebben

Szakmai beszámoló és elemzés a békéltető testületek 2011. évi tevékenységéről

Szakmai beszámoló és elemzés a békéltető testületek 2011. évi tevékenységéről Szakmai beszámoló és elemzés a békéltető testületek 2011. évi tevékenységéről Budapest, 2012. február A tanulmányt írta: Dr. Korcsog Tamás (jogtanácsos) E-mail: korcsog.tamas@mkik.hu Internet: www.mkik.hu

Részletesebben

A CIB BANK ZRT. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA. Hatályos: Június 30-tól

A CIB BANK ZRT. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA. Hatályos: Június 30-tól A CIB BANK ZRT. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA Hatályos: 2016. Június 30-tól A CIB Bank Zrt. az ügyfeleinek a bank magatartására, tevékenységére vagy mulasztására vonatkozó panaszai esetén az alábbi szabályok

Részletesebben

Panaszkezelési eljárásunkat az 1997.évi CLV. törvény a fogyasztóvédelemről hatályos rendelkezéseinek alkalmazásával alakítottuk ki.

Panaszkezelési eljárásunkat az 1997.évi CLV. törvény a fogyasztóvédelemről hatályos rendelkezéseinek alkalmazásával alakítottuk ki. Tisztelt Ügyfeleink! A Dél-Dunántúli Hulladékkezelő Nonprofit Kft. a szolgáltatásait jelenleg több mint 110 település önkormányzata és több mint 150 ezer fős lakossága, valamint a hozzájuk tartozó intézményhálózat

Részletesebben

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT PALLADIUM CONSULTING KFT. Hatályos: 2015. június 05- től visszavonásig

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT PALLADIUM CONSULTING KFT. Hatályos: 2015. június 05- től visszavonásig PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT PALLADIUM CONSULTING KFT. Hatályos: 2015. június 05- től visszavonásig TARTALOMJEGYZÉK I. ELŐSZÓ ----------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

PÁLYÁZATI ADATLAP. A pályázó neve: A pályázat címe: Algyői Polgármesteri Hivatal tölti ki! A pályázat azonosító száma: A pályázat beérkezési dátuma:

PÁLYÁZATI ADATLAP. A pályázó neve: A pályázat címe: Algyői Polgármesteri Hivatal tölti ki! A pályázat azonosító száma: A pályázat beérkezési dátuma: PÁLYÁZATI ADATLAP Algyő Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének a gazdaságélénkítésről szóló 2/2016. (I.29.) Önkormányzati Rendelete keretében támogatott új munkahelyek létrehozása című pályázati

Részletesebben

ÜGYFÉLPANASZ-KEZELÉSI SZABÁLYZAT RAIFFEISEN BANK ZRT. Hatályos: január 15-tõl visszavonásig. Bevezetõ

ÜGYFÉLPANASZ-KEZELÉSI SZABÁLYZAT RAIFFEISEN BANK ZRT. Hatályos: január 15-tõl visszavonásig. Bevezetõ ÜGYFÉLPANASZ-KEZELÉSI SZABÁLYZAT RAIFFEISEN BANK ZRT. Hatályos: 2018. január 15-tõl visszavonásig Bevezetõ A Raiffeisen Bank Zrt. (Bank) egyik elsõdleges célja az Ügyfelek magas színvonalú kiszolgálása.

Részletesebben

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT Hatályba léptette: 1/2012 Ügyvezető igazgatói utasítás Hatályba lépés időpontja: felszámolói névjegyzékre kerülés napja Érvényes: Visszavonásig Tartalomjegyzék I. Általános rendelkezések...3

Részletesebben

A GLOBAL Faktor Pénzügyi Szolgáltató. Zártkörűen Működő Részvénytársaság. Panaszkezelési szabályzata

A GLOBAL Faktor Pénzügyi Szolgáltató. Zártkörűen Működő Részvénytársaság. Panaszkezelési szabályzata 48/2007.-ESZ-2146/1. Hatályos: 2008. 3. sz. melléklet A GLOBAL Faktor Pénzügyi Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság a Érvényes: 2013. április 09. Utolsó módosítás: 2017. január 1. A változásokkal

Részletesebben

A CIB LÍZING ZRT. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA. Hatályos: június 30-tól

A CIB LÍZING ZRT. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA. Hatályos: június 30-tól A CIB LÍZING ZRT. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA Hatályos: 2016. június 30-tól A CIB Lízing csoport. ügyfeleinek a társaság magatartására, tevékenységére vagy mulasztására vonatkozó panaszai esetén az alábbi

Részletesebben

PANASZOK KEZELÉSÉRE VONATKOZÓ SZABÁLYZAT ÉS TÁJÉKOZTATÓ hatályba lépés:

PANASZOK KEZELÉSÉRE VONATKOZÓ SZABÁLYZAT ÉS TÁJÉKOZTATÓ hatályba lépés: Ű PANASZOK KEZELÉSÉRE VONATKOZÓ SZABÁLYZAT ÉS TÁJÉKOZTATÓ hatályba lépés: 2019.03.01. Tisztelt Ügyfelünk! Köszönjük, hogy pénzügyei kezelésével az Erste Befektetési Zrt-t bízta meg. Elsődleges szempontunk,

Részletesebben

A Díjbeszedő Faktorház Zrt. Panaszkezelési Szabályzata

A Díjbeszedő Faktorház Zrt. Panaszkezelési Szabályzata Díjbeszedő Faktorház Zrt. Budapest A Díjbeszedő Faktorház Zrt. Panaszkezelési Szabályzata Hatályos: 2011. augusztus 22. A Díjbeszedő Faktorház Zrt. panaszkezelési szabályzata A Díjbeszedő Faktorház Zrt.

Részletesebben

Panaszkezelési Szabályzat. Medicover Egészségközpont Zrt.

Panaszkezelési Szabályzat. Medicover Egészségközpont Zrt. Panaszkezelési Szabályzat Medicover Egészségközpont Zrt. Tartalom 1. A szabályzat célja... 3 2. Fogalom-meghatározás... 3 3. A panasz bejelentésének módjai... 3 3.1. Szóbeli panasz esetén:... 3 3.2. Írásbeli

Részletesebben

Panaszkezelés. Tájékoztató a panaszkezelési eljárásról

Panaszkezelés. Tájékoztató a panaszkezelési eljárásról Panaszkezelés Tájékoztató a panaszkezelési eljárásról A Focus Kft. panaszkezelési szabályozásának célja, hogy rendezett eljárásban biztosítsa ügyfelei számára a Focus Kft.. szolgáltatásai igénybe vétele,

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó. A QBE Insurance (Europe) Limited Magyarországi Fióktelepének panaszkezelési elveiről és gyakorlatáról

T Á J É K O Z T A T Ó. A QBE Insurance (Europe) Limited Magyarországi Fióktelepének panaszkezelési elveiről és gyakorlatáról T Á J É K O Z T A T Ó A QBE Insurance (Europe) Limited Magyarországi Fióktelepének panaszkezelési elveiről és gyakorlatáról I. Hatálybalépés dátuma: 2014.01.01. Érvényessége: visszavonásig Hivatkozott

Részletesebben

TÁVHŐ Üzletág. Panaszkezelés 2015.

TÁVHŐ Üzletág. Panaszkezelés 2015. TÁVHŐ Üzletág 2015. Panaszügyek kezelése Panaszügyek kezelése A felhasználó a távhőszolgáltatással kapcsolatos panaszával, észrevételeivel a szolgáltató kijelölt ügyfélszolgálati irodáihoz, telefonos ügyfélszolgálatához,

Részletesebben

Panaszkezelési Szabályzat

Panaszkezelési Szabályzat 22/2014. számú közvetlen hatályú szabályzat Panaszkezelési Szabályzat KM 3. számú melléklet Tompa és Vidéke Takarékszövetkezet Panaszkezelési Tájékoztató Hatályos: 2014. december 18. A Tompa és Vidéke

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A PANASZÜGYINTÉZÉSRŐL

TÁJÉKOZTATÓ A PANASZÜGYINTÉZÉSRŐL 1. számú melléklet TÁJÉKOZTATÓ A PANASZÜGYINTÉZÉSRŐL Tisztelt Ügyfelünk! Tekintettel arra, az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zártkörűen Működő Részvénytársaság (a továbbiakban: Bank) alapvető célja, hogy

Részletesebben

Alkatrészek és egyéb termékek, tartozékok

Alkatrészek és egyéb termékek, tartozékok Sebõ Elektronik - Sebõ Attila e.v. internetes csomagküldõ kereskedelem Általános fizetési rendelési és szállítási feltételek és tájékoztató a panaszkezelés módjáról Alkatrészek és egyéb termékek, tartozékok

Részletesebben

Hivatalos név: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Mérnöki Kamara. Székhely: 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. II. 2.12. Postai címe: 5001 Szolnok, Pf. 11.

Hivatalos név: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Mérnöki Kamara. Székhely: 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. II. 2.12. Postai címe: 5001 Szolnok, Pf. 11. I. Szervezeti, személyzeti adatok 1. A közfeladatot ellátó szerv hivatalos neve, székhelye, postai címe, telefon és telefaxszáma, elektronikus levélcíme, honlapja, ügyfélszolgálatának elérhetőségei Hivatalos

Részletesebben

KÖNYVVIZSGÁLÓI ÉRTÉKELÉS

KÖNYVVIZSGÁLÓI ÉRTÉKELÉS KÖNYVVIZSGÁLÓI ÉRTÉKELÉS Tiszaújváros Önkormányzata 2011. I-III. negyedéves költségvetési tájékoztatójának és a 2012. évre vonatkozó költségvetési koncepciójának felülvizsgálatáról 2011. november KÖNYVVIZSGÁLÓI

Részletesebben

KÖNYVVIZSGÁLÓI JELENTÉS, ÉRTÉKELÉS

KÖNYVVIZSGÁLÓI JELENTÉS, ÉRTÉKELÉS Győrffi Dezső kamarai tag könyvvizsgáló 3800 Szikszó Hunyadi u. 40. Tel: (46) 596-270 KÖNYVVIZSGÁLÓI JELENTÉS, ÉRTÉKELÉS Borsodnádasd Város Önkormányzata 2013. évi költségvetési rendelettervezetének felülvizsgálatáról

Részletesebben

INTERCASH ZRT. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA

INTERCASH ZRT. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA INTERCASH ZRT. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA I. PREAMBULUM Az INTERCASH Zrt. (székhelye: 1053 Budapest, Károlyi utca 12., a továbbiakban: INTERCASH Zrt. vagy Társaság) a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról

Részletesebben

AppeninnCredit Hitelezési Zártkörűen Működő Részvénytársaság Panaszkezelési Szabályzat

AppeninnCredit Hitelezési Zártkörűen Működő Részvénytársaság Panaszkezelési Szabályzat AppeninnCredit Hitelezési Zártkörűen Működő Részvénytársaság Panaszkezelési Szabályzat 2016. október 20. 1 1. Kapcsolódó jogszabályok 2013. évi CCXXXVII. törvény a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról

Részletesebben

a Bóly és Vidéke Takarékszövetkezet Panaszkezelési Szabályai KM 3. számú melléklet

a Bóly és Vidéke Takarékszövetkezet Panaszkezelési Szabályai KM 3. számú melléklet a Takarékbank Zrt. 22/2014. számú közvetlen hatályú szabályzata alapján a Bóly és Vidéke Takarékszövetkezet Panaszkezelési Szabályai KM 3. számú melléklet 2 Hatályos: 2015. év február hó 4. napjától A

Részletesebben

INTERCASH ZRT. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA

INTERCASH ZRT. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA INTERCASH ZRT. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA I. PREAMBULUM Az INTERCASH Zrt. (székhelye: 1053 Budapest, Károlyi utca 12., a továbbiakban: INTERCASH Zrt. vagy Társaság) a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról

Részletesebben

Com.unique Telekommunikációs Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Com.unique Telekommunikációs Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság Com.unique Telekommunikációs Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság a tagja Előfizetői tájékoztatója az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény 138. (2) bekezdése alapján hírközlési szolgáltatás

Részletesebben