Hévíz.hu. ...az élet forrása. Egészség Wellness Mozgás Gasztronómia Kultúra. Hévíz

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Hévíz.hu. ...az élet forrása. Egészség Wellness Mozgás Gasztronómia Kultúra. Hévíz"

Átírás

1 ...az élet forrása Hévíz.hu Egészség Wellness Mozgás Gasztronómia Kultúra Hévíz

2 Üdvözöljük Hévízen Egy ókori legenda szerint a Szent Szûz annak a keresztény dajkának könyörgô imádságára fakasztott forrást, aki egy lebénult gyermeket szeretett volna meggyógyítani. A mélybôl feltörô tó meleg vizétôl és a gôzölgô iszaptól a sovány, csenevész gyermektest teljesen felgyógyult. A legenda a római korból származik, az említett gyermek pedig nem más, mint Flavius Theodosius keletrómai császár, aki 391-ben a keresztény vallást saját birodalmában állami vallássá nyilvánította. A fakasztott forrás azóta is táplálja a világon egyedülálló hévízi tavat, amely Magyarország 7 természeti csodájának egyike lett. Hévízet és környékét a sajátos atmoszféra, az érintetlen természeti kincsek, a kulturális értékek és az itt élô emberek vendégszeretete teszi utánozhatatlanná. A világszerte ismert víz gyógyító és életet adó simogatása, egy romantikus vacsora a pincesoron, séta az egregyi égerfák alatt, a tündérrózsák látványa, a hagyományos vendégszeretet ez a hévízi élmény. Az itt élô emberek és a magam nevében is szeretettel meghívom; legyen egy hévízi élménnyel gazdagabb, legyen a vendégünk! Vértes Árpád polgármester Flavius Theodosius

3 Hévíz története A hévízi tó eredete azokra az idôkre nyúlik vissza, amikor a Balaton környéki bazalthegyek is megszülettek. A víz csodás hatását már ôseink is ismerték. A régészeti feltárások arról tanúskodnak, hogy a kôkorszak végén is éltek itt emberek. Az egregyi dombon ma is látható mûemlék templom az Árpád-korban épült, egyedülállóan megôrizve e letûnt idôszak emlékét. A hévízi tó a Tapolcai-medence vulkáni kúpjaival és a Tihanyi-félsziget forráskúpjával közösen 2003 januárjában felkerült a Világörökség Magyar Nemzeti Bizottság ajánlási listájára. A hévízi tó a világ legnagyobb biológiailag aktív, természetes gyógytava. Hômérséklete a föld mélyébôl elôtörô hideg és meleg forrásvizek keveredésének eredménye. A tóban mindenhol közel azonos hômérséklet uralkodik, mert a többirányú vízáramlás, valamint a tó felett elterülô két széles páraréteg megakadályozza a víz lehûlését. A forrásbarlangból másodpercenként 410 liter 40 C-os víz tör a felszínre. Ennek a vízhozamnak köszönhetôen a tó vize három és fél nap alatt teljesen kicserélôdik, ezáltal folyamatosan tiszta marad. Tudta Ön, hogy 1795-ben gróf Festetics György kis deszkaházat építtetett öltözködésre a gyógytó partján, amelyet a grófi család és vendégei rendszeresen használtak?

4 4 évszak városa A legtöbb üdülôhelytôl eltérôen Hévíz minden évszakban várja vendégeit. Tavasszal a virágba borult város fogadja az idelátogatókat: könnyed sétára a tavat körülölelô véderdô csábít, míg komolyabb túrára a páratlan Keszthelyi-hegység és a Balatoni-felvidék lankáin van lehetôség. Nyáron a strandolás, a Tófürdô területén megépült gyermekmedence és a színes nyári programok örvendeztetik a kikapcsolódásra vágyókat. Ôsszel és télen a sajátos mikroklíma varázsolja egyedivé a várost. Kihagyhatatlan élmény a tó télen is, meleg vizében ellazulva párafüggönyön át szemlélni a behavazott tájat. A tó biológiai stabilitását a víz évek óta változatlan hôfoka igazolja, amely a leghidegebb téli napokban sem csökken C alá. A Hévízi-tó egyedülálló természetvédelmi területen fekszik, ahol a tavat körülölelô erdô szélvédettséget biztosít. A víz folyamatos párolgása tisztítja a levegôt, a fürdôzôk számára por- és allergénszegény környezetben való pihenést tesz lehetôvé, így szolgálva a munkában megfáradt ember teljes testi és lelki felüdülését.

5 Hévízi egészség A Hévízi-tó geológiai ritkaság. Ellentétben a világ többi meleg vizû tavával, melyek általában vulkanikus eredetû talajban nyugszanak, a hévízi tôzegmedrû. Vize kalcium- és magnéziumtartalmú hidrogén-karbonátos gyógyvíz. A reumás és mozgásszervi betegek gyógyításában utánozhatatlan hévízi tó különleges egészségmegôrzô ereje a gazdag ásványianyag-tartalomnak köszönhetôen más betegségek gyógyításához is hozzájárul. Serkenti a mellékvesékre ható hormonok termelését, így a szervezet saját anyagai csökkentik a gyulladást és a fájdalmat. A víz kedvezôen hat a szervezet ösztrogénszintjére így a krónikus nôgyógyászati problémák kezelésében is hatékony lehet. A fürdôzés során fellépô hidrosztatikus nyomás és a minden irányú mozgás ideális a vérkeringésnek, a kellemes hôfok pedig hosszú idejû fürdôzést tesz lehetôvé. A gyógyforrás hét méter vastag tôzegbôl tör a felszínre, kioldva belôle az értékes vegyületeket. A tôzegalapú hévízi iszap, akárcsak a gyógytó, a maga nemében páratlan a világon. Hatása hasonló a gyógyvízéhez, de annál jóval intenzívebb. Rádiumos hatása csillapítja a fájdalmat, nyugtatja az idegrendszert, serkenti a sejtregenerálódást és az anyagcserét. Nyomelemeinek hatására a bôr bársonyos lesz, a többhetes kúra alatt normalizálódik a faggyúelválasztás, sôt a bioritmus is. A hévízi Szent András Reumakórházban az orvosok a komplex vizsgálatokat követôen személyre szabottan állítják össze a kúratervet. A kórházon kívül számos szállodában is szakszerû gyógyászati ellátásban részesülhetnek a vendégek, elegáns körülmények között pihenhetnek, gyógyulhatnak. Vízösszetétel Kationok mg/l kálium 6,8 nátrium 27 ammónium 0,32 kalcium 81 magnézium 36 vas 0,04 Kationok összesen 151 Anionok mg/l klorid 23 bromid 0,11 jodid 0,021 fluorid 1,4 szulfát 64 hidrogén-karbonát 378 szulfid 3,2 Anionok összesen 470 metabórsav 0,5 metaflintsav 43 szabad szénsav 86 oldott oxigén 3,6 Összesen 754 Tudta Ön, hogy a Hévízi-tó a világ egyetlen természetes eredetû, fürdésre alkalmas, tôzegmedrû gyógytava? Radon (Bq/l) a vízben 3,8 0,8

6 Wellness Hévízen Egy hévízi kúra nemcsak gyógyításra, hanem megelôzésre, pihenésre, kikapcsolódásra is kiválóan alkalmas. A wellnessnyaralás megkezdésekor elsôdleges a test egészségi állapotának felmérése. A medical wellness orvosilag ellenôrzött kúra, amelynél mindig az egyén áll a központban, és a prevenció meghatározó jellegû. Központi eleme a stresszoldás, valamint harmonikus, egészségtudatos életvitel kialakítása. Az egyre növekvô igényekhez igazodva bôséges kínálatból válogathatnak a wellness és az egészséges életmód hívei. A hévízi szállodák kimagasló színvonalon, a wellnesshotelek kritériumrendszerének megfelelôen a legkülönfélébb fürdôket és szaunákat, kényeztetô masszázsokat, szépségápolási módszereket és az egészséges étkezés széles választékát kínálják. A hévízi szolgáltatóknak köszönhetôen a magánszálláshelyek vendégei is minden igényt kielégítô kínálattal találkozhatnak városunkban, legyen az sport, szépségápolás vagy csak egyszerûen egy kis testi-lelki kényeztetés. Hévízen a városi események, kulturális rendezvények és az aktív programok tekintetében is központi helyet kap az egészség megôrzése és a gyógyítás. Az itt eltöltött nyaralás hozzásegít a harmonikus, egészségtudatos életvitel kialakításához, nemcsak az üdülés, hanem a hétköznapok idejére is. Tudta Ön, hogy Hévízen közel tizenötféle szaunából választhat? Hányat próbált ki eddig?

7 Mozgásban Éljük át a mozgás felszabadító érzését, óvjuk egészségünket varázslatos tájakon, utánozhatatlan élményekkel gazdagodva ezt jelenti Hévízen és környékén az aktív üdülés. Legyen az séta a Zalai-dombság lankáin vagy természetjárás a Keszthelyi-hegység erdeiben, Hévíz környéke szinte kínálja magát egy kiadós túrára. Kiépített kerékpárút indul a városból, hogy a vendé- gek két keréken is élvezhessék az egyedülálló táj nyújtotta értékeket. A kerékpárút csatlakozik a Balatoni Bringakörúthoz, és könnyen elérhetôk róla a Kis-Balaton európai hírû vizes élôhelyei. A lovaglás szerelmesei is bátran hódolhatnak szenvedélyüknek, számos lehetôség közül válogathatnak. Aki inkább a vízisportot kedveli, autóval néhány perc alatt elérheti a Balatonpartot, de a környezô tavak nyújtotta lehetôségek közül is érdemes válogatni. Legyen az vitorlázás vagy vízisí, sárkányrepülô vagy nordic walking, a környéken biztosan mindenki megtalálja az igényeinek leginkább megfelelô kikapcsolódást. Látogasson el honlapunkra, és ismerje meg a környék teljes sport-és túrakínálatát!

8 Ínyencek paradicsoma Hévízen a tradicionális magyaros konyha kedvelôi éppúgy megtalálják az ízlésüknek megfelelô ételeket, mint azok, akik inkább a nemzetközi gasztronómia ízeit keresik. A hévízi étlapokon mindig találhat a vendég valami újat, különlegeset, de a tradicionális konyha remekei sem hiányoznak az éttermi kínálatból. A városban több, nemzetközileg is elismert, kiváló séf dolgozik, akik különleges, egyedi finomságokkal kápráztatják el a betérô vendégeket. Valódi csárdák, cukrászdák, kávéházak mellett, a régi pincék, szôlôhegyek között hangulatos kiskocsmák, vendéglôk várják a látogatókat. Különlegesség az évente megválasztásra kerülô Hévíz város bora, amit számos vendéglôben és szálláshelyen megkóstolhatnak a vendégek. Az Egregyi városrész pincesorához kisvonattal könnyedén el tudnak jutni a borozni vágyók. Esténként a kivilágított pincék és éttermek hívogatják a vendégeket a kiszûrôdô illatokkal és élô zenével. Tudta Ön, hogy Hévíz város bora ban a Bezerics - Némethborház sauvignon blanc száraz fehérbora lett? Kóstolta már?

9 Kultúra Festetics Kastély Keszthely Hévíz számtalan tartalmas kulturális és szabadidôs programot kínál az idelátogatóknak. Többek között koncertek, kiállítások, évente megrendezésre kerülô fesztiválok, színházi elôadások és egyéb színes programok közül választhatnak a vendégek. Ahogy az évszakok változnak, úgy mutatja meg mindig új arcát a város. Színes programjai gondoskodnak róla, hogy mindig legyen valami, amiért érdemes Hévízre látogatni, legyen az a júniusi Pünkösdi Fesztivál, a méltán híres Borfesztivál augusztusban, a szeptemberi Egregyi Szüret, irodalmi találkozók és koncertek, táncfesztiválok vagy operettestek. A városban olyan különleges mûvészeti csoportok tevékenykednek, mint a Musica Antiqua régizene-együttes vagy a Hévízi Táncstúdió. Hévíz közvetlen környéke sokoldalú kikapcsolódást tesz lehetôvé a turisták számára. Egyedülálló természeti értékei, a Kis-Balaton védett flórája és faunája, ezen belül is a terület madárállománya a Balatonfelvidéki Nemzeti Park részeként a Keszthelyi-hegységgel együtt már az 1920-as évek óta természetvédelmi terület. A keszthelyi Festetics-Kastély a sümegi vár építészeti és kultúrtörténeti emlékeivel, sajátos hangulatával szolgál maradandó élménnyel. A Balaton Kongresszusi Központ és Színház egész éves programot kínál a tánc és a színház kedvelôinek. Musica Antiqua Rezi Vár Hévízi Táncstúdió

10 Egészség Balaton régió Térségi Tourinform-irodák Legyen egy élménnyel gazdagabb, legyen a vendégünk! Alsóörs (szezonális iroda: ) 8226, Strand sétány 1. Tel./fax: 87/ Badacsony 8261, Park u. 6. Tel: 87/ Tel./fax: 87/ Balatonalmádi 8220, Városháza tér 4. Tel: 88/ , tel/fax: 88/ Balatonboglár 8630, Erzsébet u Tel./fax: 85/ Balatonföldvár (szezonális iroda: ) 8623, Széchenyi Imre. u. 2. Tel./fax: 84/ , Kõröshegyi út 1, Tel./fax: 84/ Balatonfüred 8230, Kisfaludy u. 1. Tel.: 87/ fax: 87/ Balatonkenese 8174, Táncsincs M. u. 24. Tel./fax: 88/ Balatonvilágos 8171, Aligai u. 1 Tel./fax: 88/ Buzsák 8695, Fô tér 1/a. Tel./fax: 85/ Fonyód (szezonális iroda: ) 8640, Vigadó tér 1. (Hajóállomás) Tel./fax: 85/ Gyenesdiás 8315, Kossuth L. u. 97. Tel./fax: 83/ Hévíz 8380, Rákóczi u. 2. Tel.: 83/ , Tel./fax83/ Keszthely 8360, Kossuth L. u. 28. Tel/fax: 83/ Tel: 83/ Révfülöp 8253, Villa Filip tér 8/b. Tel: 87/ Tel./fax: 87/ Siófok 8600, Víztorony Pf.: 75. Tel./Fax: 84/ , 84/ Tapolca 8300, Fő tér 17. Tel: 87/ fax: 87/ Tihany 8237, Kossuth L. u. 20. Tel: 87/ Tel/Fax: 87/ Vonyarcvashegy (szezonális iroda: ) 8314, Kossuth u. 42. Tel.: 83/ Fax: 83/ Zalakaros 8749, Gyógyfürdô tér 10. Tel./fax: 93/ Zamárdi 8621, Kossuth u. 16. Tel: 84/ Tel./fax: 84/ Hévíz Turizmus Marketing Egyesület Tourinform Hévíz 8380 Hévíz, Rákóczi u. 2. Tel: Fax: Kérjük, jelölje X-szel azt a négyzetet, mely katalógus kínálatából bôvebb információt szeretne kapni, és mi postai úton megküldjük Önnek Egészség Szálláskatalógus wellness Wellness Hévíz térkép Eseménynaptár Név: Város: Irsz. Utca: hsz.: Tel./fax: Hévíz Turizmus Marketing Egyesület Tourinform Hévíz Hévíz, Rákóczi u bélyeg helye

11 Hévíz 65 WIEN 170km A3 Deutschkreutz A GRAZ Rattersdorf 170 km Heiligenkreuz Nickelsdorf Klingenbach Sopron Kôszeg Rábafüzes Körmend Zalaegerszeg Sárvár Sümeg Keszthely Sármellék FlyBalatonAirport Hegyeshalom Cserszegtomaj Hévíz H BALATON BUDAPEST 190 km 71 M7 Hévíz GPS: N, O Hévízgyógyfürdô és Szent András Reumakórház Közhasznú Társaság Hévíz reptere Hévíz Turizmus Marketing Egyesület Hévíz Turizmus Marketing Egyesület Tourinform Hévíz 8380 Hévíz, Rákóczi u. 2. Tel: Fax: Impresszum Kiadó: Hévíz Turizmus Marketing Egyesület Hévíz Város Önkormányzata Balatoni Regionális Turisztikai Projekt Iroda Fotók: Tucsek Tünde Visuart Fotó Szántó Endre Barasits Tamás Print: FAA Produkt Grafika: TheCube Creative A projekt a Turisztikai célelôirányzatból került támogatásra

Hévíz, az élet forrása! Egészség Wellness Mozgás Gasztronómia Kultúra

Hévíz, az élet forrása! Egészség Wellness Mozgás Gasztronómia Kultúra Hévíz, az élet forrása! Egészség Wellness Mozgás Gasztronómia Kultúra Legendás kezdetek A tó keletkezéséről, gyógyító erejéről született legenda szerint, a Szent Szűz annak a keresztény dajkának könyörgő

Részletesebben

Egészség Wellness Mozgás Gasztronómia Kultúra

Egészség Wellness Mozgás Gasztronómia Kultúra Egészség Wellness Egészség Wellness Mozgás Gasztronómia Kultúra Kedves Vendégünk! A balneoterápia a gyógyvízzel történő gyógykezelést jelenti, aminek orvosi szabályai is vannak. A Magyarországon fellelhető

Részletesebben

15 éves. a Hévízi Szobakiadók Szövetsége. Szálláskatalógus. magyar

15 éves. a Hévízi Szobakiadók Szövetsége. Szálláskatalógus. magyar 15 éves a Hévízi Szobakiadók Szövetsége Szálláskatalógus magyar Fedezze fel a csodát! Magyarországon, Hévízen található a világ legnagyobb természetes, melegvízû gyógytava, amely egész éven át lehetôvé

Részletesebben

Hotel Aquamarin 8350 Hévíz, Honvéd u. 14 Bejelentkezés: 06-83-545-972 (8:00-16:00 között)

Hotel Aquamarin 8350 Hévíz, Honvéd u. 14 Bejelentkezés: 06-83-545-972 (8:00-16:00 között) Hévíz Hévíz városa Zala megyében, a Balaton dél-nyugati szegletében, Keszthelytől öt, Budapesttől mintegy 200 kilométerre helyezkedik el. A legtöbb üdülőhelytől eltérően Hévíz minden évszakban várja vendégeit.

Részletesebben

Balaton. Kedves Vendégünk! Tartalom

Balaton. Kedves Vendégünk! Tartalom Kedves Vendégünk! Szeretettel köszöntjük Önt a páratlan szépségű Balaton régióban. A Balaton régió Magyarország egyik legkedveltebb desztinációja, ahol túrázhat a Nemzeti Park csodás területén, az egyedülálló

Részletesebben

Balaton. MInden élménnyel több leszel

Balaton. MInden élménnyel több leszel Balaton MInden élménnyel több leszel Füredi sétány Tihanyi látkép a Belső-tó partjáról Beköszöntő EGÉSZ ÉVBEN BALATON! A Balaton mindenkinek mást és mást jelent, de az bizonyos, hogy mindenkinek jelent

Részletesebben

Köszöntõ. Keszey János polgármester. Dudás Zsolt elnök Balatonalmádi Turisztikai Egyesület

Köszöntõ. Keszey János polgármester. Dudás Zsolt elnök Balatonalmádi Turisztikai Egyesület Köszöntõ Tisztelt Barátaink, Kedves Vendégeink! Balatonalmádi egyedülálló, amfiteátrumszerû fekvése különleges klímát biztosít a városnak. Aki igazán ismeri ezt a vidéket, tudja, hogy nemcsak a nyár szép,

Részletesebben

A második világháború után a fürd telep épületein megalapították Hévízi Állami Gyógyfürd kórházat.

A második világháború után a fürd telep épületein megalapították Hévízi Állami Gyógyfürd kórházat. Hévíz Hévíz városa Zala megyében, a Balaton dél-nyugati szegletében, Keszthelyt l öt, Budapestt l mintegy 200 kilométerre helyezkedik el. A legtöbb üdül helyt l eltér en Hévíz minden évszakban várja vendégeit.

Részletesebben

Zalai élmények két keréken

Zalai élmények két keréken Zalai élmények két keréken Kerékpáros túraajánlatok www.zalabringa.hu 2 Tisztelt Kerékpározók! Kedves Vendégeink! Zala megye természeti adottságai ideális terepet kínálnak ahhoz, hogy két keréken fedezzük

Részletesebben

Műemlék, templom. Tourinform-iroda. Vitorláskikötő Hajóállomás. Sétarepülés Kilátó. Gyógyfürdő. Repülőtér. Múzeum. Kastély Vár. Komp.

Műemlék, templom. Tourinform-iroda. Vitorláskikötő Hajóállomás. Sétarepülés Kilátó. Gyógyfürdő. Repülőtér. Múzeum. Kastély Vár. Komp. Kastély Vár Múzeum Műemlék, templom Rom Gyógyfürdő Vitorláskikötő Hajóállomás Komp Repülőtér Sétarepülés Kilátó Tourinform-iroda Erdő Szőlő Badacsonyi borvidék Balatonfüred-Csopaki borvidék Balatonfelvidéki

Részletesebben

TOP 52 TIPP VENDÉGLÁTÓ- ÉS SZÁLLÁSHELYEK, SZOLGÁLTATÁSOK A NYUGAT-DUNÁNTÚLI RÉGIÓBAN RÉGIÓGAZDASÁG. kiadványok

TOP 52 TIPP VENDÉGLÁTÓ- ÉS SZÁLLÁSHELYEK, SZOLGÁLTATÁSOK A NYUGAT-DUNÁNTÚLI RÉGIÓBAN RÉGIÓGAZDASÁG. kiadványok TOP 52 TIPP VENDÉGLÁTÓ- ÉS SZÁLLÁSHELYEK, SZOLGÁLTATÁSOK A NYUGAT-DUNÁNTÚLI RÉGIÓBAN RÉGIÓGAZDASÁG kiadványok TOP 52 TIPP RÉGIÓGAZDASÁG kiadványok VENDÉGLÁTÓ- ÉS SZÁLLÁSHELYEK, SZOLGÁLTATÁSOK A NYUGAT-DUNÁNTÚLI

Részletesebben

HARKÁNY A GYÓGYÍTÓ ÖLELÉS

HARKÁNY A GYÓGYÍTÓ ÖLELÉS Harkányi Turisztikai Egyesület HARKÁNY A GYÓGYÍTÓ ÖLELÉS Baranya aranya: Harkány Földrajzi adottságok Elhelyezkedés A régió központ nagyvárosától Pécstől 25 km-re délre, a horvát határ felé tartó 58-as

Részletesebben

DÉL-DUNÁNTÚLI GYÓGY- ÉS TERMÁLFÜRDŐK

DÉL-DUNÁNTÚLI GYÓGY- ÉS TERMÁLFÜRDŐK DÉL-DUNÁNTÚLI GYÓGY- ÉS TERMÁLFÜRDŐK 0 1 1 KEDVES OLVASÓ! A Dél-Dunántúli Régió gyógy-és termálfürdőinek összefogása több, mint 13 évre nyúlik vissza. Összefogásunk célja volt a szolgáltatások fejlesztése,

Részletesebben

SPA & Wellness. www.termalegeszsegipariklaszter.hu

SPA & Wellness. www.termalegeszsegipariklaszter.hu SPA & Wellness Egészségturizmus www.termalegeszsegipariklaszter.hu A projekt az MNVH Elnökségének értékelése alapján a Nemzeti Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága jóváhagyásával valósult meg. Európai

Részletesebben

HARKÁNYfürdő A GYÓGYÍTÓ ÖLELÉS

HARKÁNYfürdő A GYÓGYÍTÓ ÖLELÉS HARKÁNYfürdő A GYÓGYÍTÓ ÖLELÉS Baranya aranya: Harkány Földrajzi adottságok Elhelyezkedés A régió központ nagyvárosától Pécstől 25 km-re délre, a horvát határ felé tartó 58-as főútvonal mellett, a Villányi-hegység

Részletesebben

Üdvözli Önt az Aqua Camp!

Üdvözli Önt az Aqua Camp! Üdvözli Önt az Aqua Camp! A Happy Camp több évtizedes tapasztalatára építve született meg új márkánk, az AQUA CAMP. Figyelmünk elsősorban azokra a családokra irányul, akik nyaralásukat a természettel szoros

Részletesebben

MInden élménnyel több leszel

MInden élménnyel több leszel MInden élménnyel több leszel Észak-Alföld Mediterrán élményfürdő minden évszakban Családoknak ideális helyszín Kedves Utazó! Utazás az ország gyógyító régiójában Mindenki számára legfontosabb az egészség,

Részletesebben

MInden élménnyel több leszel

MInden élménnyel több leszel MInden élménnyel több leszel NYUGAT-DUNÁNTÚL Sopron Esterházy-kastély Megújulás testnek, léleknek, szellemnek Átérezni, meghallani, megkóstolni és megszeretni Átérezni a történelmi időket, amikor Jurisics

Részletesebben

MEOSZ Pihenőház Siófok, 8621 Zamárdi, Rózsa utca 55. MEOSZ Központ Budapest, Soós Angéla, tel: +36 1 388 2387

MEOSZ Pihenőház Siófok, 8621 Zamárdi, Rózsa utca 55. MEOSZ Központ Budapest, Soós Angéla, tel: +36 1 388 2387 MEOSZ Pihenőház Siófok, 8621 Zamárdi, Rózsa utca 55. MEOSZ Központ Budapest, Soós Angéla, tel: +36 1 388 2387 Megközelítés: Siófoktól 4 km-re Balatonszéplak-alsó területén van az üdülő, a Balatonszéplak-alsó

Részletesebben

Badacsony Régiós Buszjárat. Élményállomások a Badacsony Régióban

Badacsony Régiós Buszjárat. Élményállomások a Badacsony Régióban Élményállomások a Badacsony Régióban Kialudt vulkánok kúpjai, fügét érlelő klíma, zamatos borokat termő hegyoldalak, hűs erdők, susogó nádasok, hullámzó Balaton. Mindez és még sok élmény várja Vendégeinket

Részletesebben

Minden élménnyel több leszel 2014. MÁJUS FÓKUSZBAN TISZA-TÓ

Minden élménnyel több leszel 2014. MÁJUS FÓKUSZBAN TISZA-TÓ Minden élménnyel több leszel 2014. MÁJUS Ingyenes turisztikai programajánló magazin FÓKUSZBAN TISZA-TÓ 88% 1 óra golfoktatóval 17-18 óráig 800 Ft/óra Balatongyörök, Golfclub Imperial Balaton 30% a szállás

Részletesebben

tartalom Balaton...7 BADACSONYI BORVIDÉK...11 A természet közelében...15 Kulturális kalandok...21 Aktivitás...25

tartalom Balaton...7 BADACSONYI BORVIDÉK...11 A természet közelében...15 Kulturális kalandok...21 Aktivitás...25 tartalom Balaton...7 BADACSONYI BORVIDÉK...11 A természet közelében...15 Kulturális kalandok...21 Aktivitás...25 településeink BADACSONYTOMAJ, BADACSONYÖRS, BADACSONY BADACSONYTÖRDEMIC, BADACSONYLÁBDIHEGY

Részletesebben

DÉL-DUNÁNTÚLI GYÓGY- ÉS TERMÁLFÜRDŐK

DÉL-DUNÁNTÚLI GYÓGY- ÉS TERMÁLFÜRDŐK DÉL-DUNÁNTÚLI GYÓGY- ÉS TERMÁLFÜRDŐK 2 0 1 3 KÖSZÖNTŐ! Rendkívül jó érzés egy olyan kiadványba írni néhány köszöntő sort, amelyből a tisztelt olvasó megismerheti a Dél-Dunántúli Gyógy- és Termálfürdők

Részletesebben

MInden élménnyel több leszel

MInden élménnyel több leszel MInden élménnyel több leszel közép Dunántúl Kenutúra Templombelső, Zirci Ciszterci Apátság Közép-Dunántúl a Királyi régió! Magyarország történelmi középpontjában, a Duna és a Balaton között terül el a

Részletesebben

A Kárpát-medence kincsei, fürdők és műemlékek - Varázslatos nyaralás Magyarországon

A Kárpát-medence kincsei, fürdők és műemlékek - Varázslatos nyaralás Magyarországon A Kárpát-medence kincsei, fürdők és műemlékek - Varázslatos nyaralás Magyarországon CSOMAG AJÁNLOTT IDŐPONT, IDŐINTERVALLUM: Májustól szeptemberig. CSOMAG IDŐTARTAMA: 14 nap Magyarország természeti adottságainál

Részletesebben

Dél-Alföld vizei. Vízben jók vagyunk! Vízben jók vagyunk! www.itthon.hu

Dél-Alföld vizei. Vízben jók vagyunk! Vízben jók vagyunk! www.itthon.hu Dél-Alföld vizei Vízben jók vagyunk! Vízben jók vagyunk! www.itthon.hu Tisztelt Olvasó! A Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megyét magába foglaló Dél-alföldi Régióban minden kedves látogató megtalálhatja

Részletesebben

Minden élménnyel több leszel 2014. DECEMBER. Fókuszban ÉSZAK-ALFÖLD

Minden élménnyel több leszel 2014. DECEMBER. Fókuszban ÉSZAK-ALFÖLD Minden élménnyel több leszel 2014. DECEMBER Ingyenes turisztikai programajánló magazin Fókuszban ÉSZAK-ALFÖLD 2014. DECEMBER Tartalom 12 8 ÉSZAK-alföld 6 Kultúrában lubickolunk 7 Még kerekebb a Nagyerdő!

Részletesebben

DÉL-DUNÁNTÚLI GYÓGY- ÉS TERMÁLFÜRDŐK

DÉL-DUNÁNTÚLI GYÓGY- ÉS TERMÁLFÜRDŐK DÉL-DUNÁNTÚLI GYÓGY- ÉS TERMÁLFÜRDŐK ELÉRHETŐSÉGEK ÉS TARTALOMJEGYZÉK DÉL-DUNÁNTÚLI GYÓGY-ÉS TERMÁLFÜRDŐK EGYESÜLETÉNEK TAGJAI DÉL-DUNÁNTÚLI GYÓGY- ÉS TERMÁLFÜRDŐK 3. Térkép 4-5.- BARCSI GYÓGYFÜRDŐ ÉS

Részletesebben

Budapesti Kommunikáció és Üzleti Főiskola Heller Farkas Turisztikai és Gazdasági Kar. Szakdolgozat

Budapesti Kommunikáció és Üzleti Főiskola Heller Farkas Turisztikai és Gazdasági Kar. Szakdolgozat Budapesti Kommunikáció és Üzleti Főiskola Heller Farkas Turisztikai és Gazdasági Kar Szakdolgozat A Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő szaunavilágának fejlesztése és működésének értékelése Konzulens neve:

Részletesebben

POROSZLÓ SARUD TISZAFÜRED ABÁDSZALÓK KISKÖRE ÚJLÔRINCFALVA TISZAVALK TISZASZÔLÔS BEREKFÜRDÔ MEZÔKÖVESD ZSÓRY FÜRDÔ

POROSZLÓ SARUD TISZAFÜRED ABÁDSZALÓK KISKÖRE ÚJLÔRINCFALVA TISZAVALK TISZASZÔLÔS BEREKFÜRDÔ MEZÔKÖVESD ZSÓRY FÜRDÔ Vakáció POROSZLÓ SARUD TISZAFÜRED ABÁDSZALÓK KISKÖRE ÚJLÔRINCFALVA TISZAVALK TISZASZÔLÔS BEREKFÜRDÔ MEZÔKÖVESD ZSÓRY FÜRDÔ Tisza-tó ATisza-tó Magyarország második legnagyobb tava, 127 km 2 -nyi területével

Részletesebben