Felmérés a tenyészminősítéssel bíró erdélyi kopó állomány jelenlegi állapotáról, helyzetéről Értékelés

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Felmérés a tenyészminősítéssel bíró erdélyi kopó állomány jelenlegi állapotáról, helyzetéről Értékelés"

Átírás

1 Értékelés Kérdőíves felmérés A MEKK és az EKKA együttműködésének eredményeképpen szeptember közepén indítottuk el azt a felmérést, amelynek keretében 139 kutya és 91 gazda részére került kiküldésre kérdőív elektronikus úton. A megfelelő képességvizsgával és tenyészszemlével rendelkező erdélyi kopók tulajdonosai részére készült kérdőív elsődleges célja az volt, hogy a Magyarországi Erdélyi Kopó Klub és az Erdélyi Kopóért Közhasznú Alapítvány naprakész és használható információkkal rendelkezzen a tenyészminősítéssel bíró erdélyi kopó állomány jelenlegi állapotáról, helyzetéről, s ezen információk birtokában hozzon felelősségteljes döntéseket a fajta fennmaradását, fejlődését célzó tevékenysége során. Kíváncsiak voltunk az állomány életkörülményeire, a potenciális gazda-kutya viszonyrendszerre, valamint arra is, hogy aktuálisan milyen állomány-háttérre építhetünk a évi hajtási szezon előtt egy hónappal. A kérdések döntő többsége a kutyák aktuális körülményeire, állapotára kérdezett rá, s ennek megfelelően a kutyákat tekintettük elsődleges célcsoportnak. Kivételt képezett a kérdőív végén, a Klubélet résznél szereplő 3 kérdés, melyek a kiállítások, képességvizsgák megítélésére és a Klub honlapjának és Facebook oldalának látogatottságára kérdeztek rá ezen kérdések esetében a gazdák jelentették a célcsoportot. A felmérést október 31-én zártuk volna le, de még az év végén is érkeztek be kitöltött kérdőívek. Eredmények A 139 kutyát kitevő célcsoport 19,5%-át kitevő 27 kutya adatait juttatta vissza 17 gazda az EKKA részére, közreműködésüket ezúton is köszönjük. Ilyen alacsony részvételi közreműködési arányra nem számítottunk, s arra meg főleg nem, hogy több minden szempontból érintett tenyésztő sem fog részt venni az adott munkában. Az adott aktivitási szintet sokatmondó, jelzésértékű adatként, információként fogtuk fel, s ennek tudatában tartjuk fontosnak hangsúlyozni, hogy minden kopós közösségi program alapelemeként kell, hogy szerepeljen az erdélyi kopóval rendelkező gazdák minél szélesebb körének bemozgatása, aktivizálása. Alábbiakban kérdésenként mutatjuk be a felmérés eredményeit és azok rövid összegzését. A kiküldött kérdőív jelen anyag végén is olvasható.

2 Kutya státusza 3; 11% 5; 19% családtag családtag, falkatag 5; 19% családtag, munkakutya inkább családtag, mint munkakutya 6; 22% 6; 22% inkább családtag, mint munkakutya, falkatag inkább munkakutya, mint családtag Magyarországi viszonyokhoz mérten kimagasló körülmények között tartott és nevelt kutyákról beszélünk a hasonló feltételek megléte nem véletlen, a kutya habitusából, fajtajellegéből adódik, ez a fajta csak és kizárólag ilyen feltételek mellett lenne tartható. Hogyan tartod a kutyát? 14; 52% 12; 44% kertes házban, udvaron, szabad bejárással a lakásba lakásban udvarban, szabadon 1; 4% A válaszadók kutyái szinte mind kimagasló körülmények között élnek, kertes házban, a minimális mozgáshoz elegendő nagyságú udvarban, státuszukból adódóan aktív, tartalmas kapcsolatban a gazdákkal.

3 Naponta mennyi időt tölt egyedül? 7; 26% kb. 4 órát 15; 56% 5; 18% kevesebb mint 1 órát több mint 8 órát A gazdák mindennapi elfoglaltságának és a tartási körülményeknek megfelelő adatok, egyértelműen kimutatható hogy ott, ahol egynél több kutya él, ott hosszabb gazda nélküli időszakra, egyedüllétre vannak berendezkedve a háztartások. Nyaraláskor, utazáskor mit csinálsz a kutyával? ha lehet magammal viszem 10; 37% 15; 56% inkább nem viszem magammal mindig és mindenhol velem van A kutyákat a legtöbb gazda szereti maga mellett tudni szabadidő, nyaralás, utazás alatt is. A kutyák mérete, habitusa, mozgásigénye természetszerűen befolyásolja az együttes utazások lehetőségét, ezt szem előtt tartva kifejezetten magas érték a 63%-os együtt a kutyával arány.

4 Sétáltatási, mozgatási idő 1; 4% 2; 8% 4; 15% 6; 22% hetente 2xtöbb óra hetente 3x0,5 óra napi 1x0,5 óra napi 1x1 óra napi 2xtöbb óra napi többször 1 óra napi többször több óra 10; 37% A kutyák több, mint a fele (66%) esetében megvalósul a napi minimum 1 óra sétáltatási, mozgatási idő. Azoknál az egyedeknél, ahol ez az intenzitású, rendszerességű tevékenység nem megoldható, a gazdák heti eseti gyakoriságú, intenzívebb mozgatásokkal kompenzálnak. Merre mozgatod a kutyádat? 3; 11% 1; 4% 3; 11% 11; 41% erdő-mező nincs adat park, külterület park, külterület, erdő-mező utca-kutyafuttató 5; 19% utca-kutyafuttató, erdő-mező utca-kutyafuttató, park, külterület, erdő-mező A fajta jellegének leginkább megfelelő mozgatási forma érvényesül. A kutyák nagy részének biztosított többé-kevésbé a szabad területen, külterületen, erdőben történő mozgatás. A nagy arányszám az ismert vad- és erdőgazdálkodási gyakorlat és tapasztalatok mellett külön is figyelmet érdemel.

5 Mennyire behívható? 5; 19% hívásra rögtön jön 1; 4% nehezen, csak ha már mindent megnézett szinte lehetetlen vállalkozás 19; 70% többé-kevésbé, viszonylag hamar visszajön A fajtajellegnek megfelelő adatok jelennek meg ez esetben is. Képességvizsgával rendelkező kutyákról lévén szó, mondhatni, hogy a papírforma érvényesült: a kutyák 89%-a kezelhetőnek minősül behívhatóság szempontjából. A beérkezett válaszokból egyértelmű összefüggés mutatható ki a kutyák kora és az elért engedelmességi szint között. Jártál vagy jársz-e kutyaiskolába? 10; 37% igen nem tervben van 15; 56% A gazdák körében népszerű közösségi program a kutyaiskola, ugyanakkor elmondható, hogy nem mutatható ki egyértelmű összefüggés a behívhatóság/ engedelmesség és a kutyaiskolás múlt esetében.

6 Vettél-e már részt a kutyával vaddisznóhajtásban? 4; 15% 4; 15% 4; 15% Igen, de már nem tervezem Igen, és tervezem is Nem, de tervezem Nem, és nem is tervezem 15; 55% Az adatokat szolgáltató állomány több mint fele, 55% már vett részt, és tervezi is részvételét vaddisznóhajtásokban. Ez a jelenlegi állapot szerint 15 darab kutyát jelent. További 4 kutya esetében tervezik a részvételt úgy, hogy a kutya korábban még nem volt kipróbálva hajtásban. Az adatoknak megfelelően a 2014-es hajtási szezonban potenciálisan 19 kutya aktivizálására kipróbálására van lehetőség. A korábban aktív, de már nem hajtó kutyák esetében döntően a magas kor a magyarázó tényező, a viszonylag ki létszámú passzív/ inaktív csoport esetében a kutyák fizikai épsége iránti aggodalom a döntő tényező. Látogatod-e a MEKK honlapját, esetleg a FB oldalát? 1; 6% 7; 41% 9; 53% Csak a MEKK honlapot nézem igen, mindkettőt gyakran nézem ritkán nézem őket

7 A gazdák válaszai alapján egyértelműen megállapítható, hogy az érdeklődés mindkét oldal iránt hasonló intenzitású. A klub honlapja mellett a FB napi információk, interakció kommunikáció jelent alternatív informálódási felületet a gazdáknak. Mi a véleményed a kiállítási eredményekről? 1; 6% 1; 6% a bírálatok minősége nagyon változó 4; 24% 2; 12% 5; 29% a kutya minősítésénél fontosabb a baráti és ismeretségi kör általában a fajta leírásának legmegfelelőbb győz általában nem a fajta leírásának legmegfelelőbb győz nincs tapasztalatom nincs válasz 4; 23% A legmarkánsabb eltéréseket tartalmazó kérdéskör. A válaszadók 23%-a gondolja úgy, hogy a kiállítások általában korrektül zajlanak, további 23% nem érzi fontosnak az ilyen jellegű megmérettetést, inkább helyezi a hangsúlyt a munkakutyás elvárások teljesítésére. A válaszadóknak csupán a 12%-a gondolja úgy, hogy általában nem a fajta leírásának legmegfelelőbb győz. A kopós közösség szempontjából fontos adat az a 29%-ot kitevő válaszadói kör, akik szerint a kutya minősítésénél fontosabb a baráti és ismeretségi kör. Mi a véleményed a tenyészszemléken, képességvizsgákon történő minősítésről? 6; 35% lehetne szigorúbb megfelelő 11; 65%

8 A válaszadók 73%-a tartja megfelelőnek a jelenlegi minősítési rendszert és gyakorlatot, s csupán 27%- a szigorítaná azt. Kutyák a családban A kérdőívben rákérdeztünk azon családok összetételére, ahol a kutyák élnek. Megállapíthattuk, hogy a 23 kopó 15 gyerekkel él együtt, teljes értékű családtagként, zökkenőmentesen. A vizsgált állomány esetében ez a fajta idegrendszeri stabilitás a kérdésekre adott válaszokból is egyértelműen kimutatható volt.

9 I. Alapadatok Kutya neve, születési dátuma ERDÉLYI KOPÓS KÉRDŐÍV. Tulajdonos neve. Tulajdonos címe, postacíme, telefonszáma./.../.. II. Otthon/ család Kikkel él a kutya (családtagok száma, gyerekek életkora, kutyák)? Felnőttek: Gyermekek száma (életkor): Más kutyák száma: Kutya státusza családtag inkább családtag, mint munkakutya falkavezér munkakutya inkább munkakutya, mint családtag falkatag Hogyan tartod a kutyát? kertes házban udvaron, szabad bejárással a lakásba udvarban szabadon kennelben egyéb:..

10 Mennyi időt tölt egyedül /gazda, család nélkül/ a kutya naponta, általában? kevesebb, mint 1 órát kb. 4 órát több, mint 8 órát III. Szocializáció Nyaraláskor vagy egyéb utazáskor mit csinálsz a kutyával? mindig és mindenhol velem van ha lehet, magammal viszem inkább nem viszem magammal Naponta hányszor, mennyit és hol tudod mozgatni a kutyát? egyszer 0,5 óra utca, kutyafuttató kétszer 1 óra park, külterület többször több óra erdő-mező egyéb: Mennyire behívható? hívásra rögtön jön többé-kevésbé, viszonylag hamar visszajön nehezen, csak ha már mindent megnézett szinte lehetetlen vállalkozás Jártál - jársz a kutyával kutyaiskolába? Igen Nem Tervezem

11 IV. Klubélet Mi a véleményed a kiállítási eredményekről? a kutya minősítésénél fontosabb a baráti és ismeretségi kör általában a fajta leírásának legmegfelelőbb győz általában nem a fajta leírásának legmegfelelőbb győz nincs tapasztalatom Mi a véleményed a tenyészszemléken/ képességvizsgákon történő minősítésről? lehetne szigorúbb megfelelő túl szigorú nincs tapasztalatom Vettél-e már részt a kutyával szervezett vaddisznóhajtásban, esetleg tervezed-e? Igen és tervezem is. Igen, de már nem tervezem Nem, de tervezem Nem, és nem is tervezem Ha (már) nem tervezed, miért nem? Látogatod-e a MEKK honlapját ( esetleg FB oldalát? Igen, mindkettőt gyakran nézem Ritkán nézem őket Nem, csak az egyiket ( MEKK honlap MEKK FB) Soha

12 Kérésünk, hogy adj egy rövid leírást a kutya aktuális állapotáról (súly, napi mozgásigény, szokások, magatartás, kiállítás(ok)on, vizsgá(ko)n való részvételi tervek, stb.)

A felelős állattartás néhány szabálya

A felelős állattartás néhány szabálya Tanuló neve: Dátum: A felelős állattartás néhány szabálya 1. Táplálás Egyetlen gyógyszer sem képes oly sok betegséget megelőzni, mintha olyan ételt eszünk, amilyenre szükségünk van. Gondoljunk csak arra,

Részletesebben

VÁSÁRLÁSI SZOKÁSOK - VÍZÖNTŐ GYÓGYSZERTÁR

VÁSÁRLÁSI SZOKÁSOK - VÍZÖNTŐ GYÓGYSZERTÁR VÁSÁRLÁSI SZOKÁSOK - VÍZÖNTŐ GYÓGYSZERTÁR Kedves Válaszadó! A "Vásárlási Szokások - Vízöntő Gyógyszertár" Kérdőív kitöltésével segítsen nekünk, hogy az Ön számára legmegfelelőbb szolgáltatást tudjuk nyújtani.

Részletesebben

A válaszadók több, mint kilenctizede férfi. Forrás: Nowton Bt es gazdafelmérés, N 2019 =523 fő

A válaszadók több, mint kilenctizede férfi. Forrás: Nowton Bt es gazdafelmérés, N 2019 =523 fő Gazdafelmérés 2019 A válaszadók több, mint kilenctizede férfi 100 90 80 70 60 50 40 30 20 10 0 Férfi Nő A gazdák dominálnak a foglalkozást illetően A válaszadók negyede se nem gazda se nem vadász. A vadászok

Részletesebben

Kérdőíves felmérés szeptember. Külön lehetőséget biztosítottunk írásbeli vélemény nyilvánításra a változtatás igényével kapcsolatosan.

Kérdőíves felmérés szeptember. Külön lehetőséget biztosítottunk írásbeli vélemény nyilvánításra a változtatás igényével kapcsolatosan. Kérdőíves felmérés 2016. szeptember Könyvtárunk szolgáltatási színvonalának mérésére kérdőíves felmérést végzett 2016. szeptember 20 és október 20 közötti időszakban. A mintavétel módja véletlenszerű kiválasztással

Részletesebben

Output menedzsment felmérés. Tartalomjegyzék

Output menedzsment felmérés. Tartalomjegyzék Összefoglaló Output menedzsment felmérés 2009.11.12. Alerant Zrt. Tartalomjegyzék 1. A kutatásról... 3 2. A célcsoport meghatározása... 3 2.1 Célszervezetek... 3 2.2 Célszemélyek... 3 3. Eredmények...

Részletesebben

Beérkezett kérdőívek aránya csoportonként

Beérkezett kérdőívek aránya csoportonként A 2019-es szülői elégedettségmérés elemzése Óvodánk az Oktatási Hivatal által kiadott, a köznevelési intézmények tanfelügyeletéhez szerkesztett kérdőívét használja a szülői elégedettség kétévenkénti mérésére.

Részletesebben

FELMÉRÉS A ROMÁN NYELV OKTATÁSÁRÓL

FELMÉRÉS A ROMÁN NYELV OKTATÁSÁRÓL Hargita Megye Tanácsa RO-530140 Csíkszereda, Szabadság tér 5. szám Tel.: +4-0266-207700, Fax: +4-0266-207703, info@hargitamegye, www.hargitamegye.ro FELMÉRÉS A ROMÁN NYELV OKTATÁSÁRÓL A román nyelv és

Részletesebben

Képes vagy-e szemüveg nélkül használni a telefonod? DE! 2012 NJSZT 4

Képes vagy-e szemüveg nélkül használni a telefonod? DE! 2012 NJSZT 4 Magyar Gábor BME DE! 2012 NJSZT 2 DE! 2012 NJSZT 3 Képes vagy-e szemüveg nélkül használni a telefonod? DE! 2012 NJSZT 4 Új termékek: senior telefonok DE! 2012 NJSZT 5 DE! 2012 NJSZT 6 A több-képernyős

Részletesebben

Mit érdemes átgondolnia. mielőtt lakberendezőt fogad?

Mit érdemes átgondolnia. mielőtt lakberendezőt fogad? Mit érdemes átgondolnia mielőtt lakberendezőt fogad? Munkafüzet E r d é l y i K r i s z t i n a - w w w. e r d e l y i k r i s z t i n a. h u Amennyiben kitölti ezt a kérdéssort, az 20.000 Ft megtakarítást

Részletesebben

2013&1&HU1&LEO05&09615!

2013&1&HU1&LEO05&09615! Beköszöntő* A! pályázat! célja! az! Informatikai! Szakmai! Társaságok! Európai! Tanácsa! (CEPIS)! által! kidolgozott!eucip!core!(european!certification!of! Informatics! Professionals)! képzési! program!

Részletesebben

A 2001/2002. évi tanév. rendje

A 2001/2002. évi tanév. rendje TÁRKI ADATFELVÉTELI ÉS ADATBANK OSZTÁLYA A 2001/2002. évi tanév rendje SPSS állomány neve: E44 Budapest, 2001. február A 2000/2001. évi tanév rendje 2 Tartalomjegyzék TARTALOMJEGYZÉK 2 BEVEZETÉS 3 A KUTATÁS

Részletesebben

Gazdasági társaságaink

Gazdasági társaságaink A társaságok működését, gazdálkodását jelentősen meghatározta a Bv. Holding Kft. megalapítása, amely a társaságok részvételével létrehozott Bv. Holding elismert vállalatcsoport uralkodó tagja lett. A fogvatartottak

Részletesebben

Médiaajánlat. KIDSOASIS KFT. 2120 Dunakeszi, Pallag u. 26. T: +36 27 200 873 Fax: +36 27 200 872 info@kidsoasis.hu. www.kidsoasis.

Médiaajánlat. KIDSOASIS KFT. 2120 Dunakeszi, Pallag u. 26. T: +36 27 200 873 Fax: +36 27 200 872 info@kidsoasis.hu. www.kidsoasis. Médiaajánlat 1. Bemutatkozás A KidsOasis egy családbarát minősítési rendszer, egy bejegyzett tanúsító védjegy, és az ahhoz kapcsolódó szállásfoglalási portál. A szálláshelyeket egy több mint 50 feltételből

Részletesebben

Szülői elégedettségi kérdőív 2014/15 (11 kitöltés)

Szülői elégedettségi kérdőív 2014/15 (11 kitöltés) Szülői elégedettségi kérdőív 2014/15 (11 kitöltés) 1/12 Kitöltői adatok statisztikái: 1. Kérjük, gondolja végig és értékelje azt, hogy a felsorolt állítások közül melyik mennyire igaz. A legördülő menü

Részletesebben

A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM ÉS PÉCS

A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM ÉS PÉCS A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM ÉS PÉCS VÁROSA A KÜLFÖLDI HALLGATÓK SZEMÉVEL M. Császár Zsuzsanna Wusching Á. Tamás Füzesi Zsuzsanna Faubl Nóra NEMZETKÖZI HALLGATÓK A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEMEN A PTE NEMZETKÖZI

Részletesebben

Kitöltők neme 19% 81%

Kitöltők neme 19% 81% A 2016-os évben 8, elsősorban családi rendezvényen jelentünk meg. Ezek a rendezvények a Balatoni Hacacáré, Gyereksziget, Kidexpo, Womanity, Pöttyöslabda családi délelőtt, Truck Race, Télapó expressz és

Részletesebben

1-/A kérdések a beiratkozó tanulóra vonatkoznak. Kérem, hogy az igen, a nem vagy a nem tudom rovatba tett X-szel válaszoljon.

1-/A kérdések a beiratkozó tanulóra vonatkoznak. Kérem, hogy az igen, a nem vagy a nem tudom rovatba tett X-szel válaszoljon. S z e n t I m r e K a t o l i k u s Á l t a l á n o s I s k o l a 2 3 0 0 R á c k e v e, S z e n t I s t v á n t é r 2 2. t e l / f a x. 0 6 / 2 4-422- 803 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

Oktatói munka hallgatói véleményezése es tanév I. félév. Oktatók

Oktatói munka hallgatói véleményezése es tanév I. félév. Oktatók 1. számú melléklet Oktatói munka hallgatói véleményezése 2016-2017-es tanév I. félév Oktatók A Nemzeti Közszolgálati Egyetem az ország legfiatalabb felsőoktatási intézményeként olyan örökséget hordoz,

Részletesebben

Az Óbudai Gyermekvilág Óvodában, 2017-ben lezajlott szülői elégedettségmérés eredményei

Az Óbudai Gyermekvilág Óvodában, 2017-ben lezajlott szülői elégedettségmérés eredményei Az Óbudai Gyermekvilág Óvodában, 2017-ben lezajlott szülői elégedettségmérés eredményei Óvodánkban a 2000-ben megkezdett minőség biztosítási program bevezetése óta rendszeresen, 2-3 évenként mérjük a szülők

Részletesebben

Partneri elégedettségmérés 2007/2008 ÖSSZEFOGLALÓ A PARTNERI ELÉGEDETTSÉGMÉRÉS EREDMÉNYEIRŐL 2007/2008. TANÉV

Partneri elégedettségmérés 2007/2008 ÖSSZEFOGLALÓ A PARTNERI ELÉGEDETTSÉGMÉRÉS EREDMÉNYEIRŐL 2007/2008. TANÉV ÖSSZEFOGLALÓ A PARTNERI ELÉGEDETTSÉGMÉRÉS EREDMÉNYEIRŐL. TANÉV 1 Bevezető Iskolánk minőségirányítási politikájának megfelelően ebben a tanévben is elvégeztük partnereink elégedettségének mérését. A felmérésre

Részletesebben

2010 őszi piackutatás eredményei PartyBor

2010 őszi piackutatás eredményei PartyBor 2010 őszi piackutatás eredményei PartyBor A kutatás célja A felmérés kérdéskörei: Kik vettek részt a rendezvényeken? Hogyan alakulnak borfogyasztási szokásaik? Milyen gyakran fogyasztanak bort? Hol fogyasztanak

Részletesebben

GOLDEN RETRIEVER KÖR TENYÉSZTÉSI SZABÁLYZAT 3.SZÁMÚ MELLÉKLET. A fajtára jellemző és a tenyésztésnél ajánlott tartási módok

GOLDEN RETRIEVER KÖR TENYÉSZTÉSI SZABÁLYZAT 3.SZÁMÚ MELLÉKLET. A fajtára jellemző és a tenyésztésnél ajánlott tartási módok GOLDEN RETRIEVER KÖR TENYÉSZTÉSI SZABÁLYZAT 3.SZÁMÚ MELLÉKLET A fajtára jellemző és a tenyésztésnél ajánlott tartási módok MEGKÖTVE TARTANI RETRIEVERT NEM SZABAD!!! 3.1. Tenyészkutyák tartása gazdasági

Részletesebben

1 / 11 2019.01.04. 7:33 Újfehértó Város Önkormányzata - a fiatalok helyben tartását ösztönző stratégiai bizottság javaslatára - szeretné felkérni a város lakosságát egy kérdőíves felmérésben való részvételre.

Részletesebben

A telefonnal való ellátottság kapcsolata a rádió és televízió műsorszórás használatával a 14 éves és idősebb lakosság körében

A telefonnal való ellátottság kapcsolata a rádió és televízió műsorszórás használatával a 14 éves és idősebb lakosság körében A telefonnal való ellátottság kapcsolata a rádió és televízió műsorszórás használatával a 14 éves és idősebb lakosság körében Kiegészítő elemzés A rádió és televízió műsorszórás használatára a 14 éves

Részletesebben

A TANÁCSADÁSI MODELLEK GYAKORLATI ALKALMAZÁSÁNAK FŐBB SAJÁTOSSÁGAI

A TANÁCSADÁSI MODELLEK GYAKORLATI ALKALMAZÁSÁNAK FŐBB SAJÁTOSSÁGAI A TANÁCSADÁSI MODELLEK GYAKORLATI ALKALMAZÁSÁNAK FŐBB SAJÁTOSSÁGAI Józsa Imola Doktorjelölt Dr. Vinogradov Sergey PhD.Tanszékvezető Egyetemi docens SZENT ISTVÁN EGYETEM Gödöllő BUDAPESTI KERESKEDELMI ÉS

Részletesebben

A prezentáció felépítése. Gyermek a tájban

A prezentáció felépítése. Gyermek a tájban Gyermek a tájban A gyermekkori utazási élmények hatása a Balatonnal mint turisztikai desztinációval kapcsolatos preferenciákra és attitűdökre Kiss Kornélia - Bogáromi Eszter - Michalkó Gábor// Budapesti

Részletesebben

Végzett hallgatók elégedettségi kérdőíve

Végzett hallgatók elégedettségi kérdőíve Végzett hallgatók ségi kérdőíve Kedves végzett Hallgató! A Sapientia EMTE vezetősége egy kérdőíves felmérést készít a diákok intézménnyel, oktatással, oktatókkal, bentlakással és diákélettel való ségéről.

Részletesebben

pályázati űrlap 1. pályázó adatai 2. pályázó intézmény bemutatása intézmény neve címe kapcsolattartó neve telefonszáma e-mail címe igazgató neve

pályázati űrlap 1. pályázó adatai 2. pályázó intézmény bemutatása intézmény neve címe kapcsolattartó neve telefonszáma e-mail címe igazgató neve 1. pályázó adatai pályázati űrlap intézmény neve címe kapcsolattartó neve telefonszáma e-mail címe igazgató neve 2. pályázó intézmény bemutatása település bemutatása (hány lakossal rendelkezik az adott

Részletesebben

"CSALÁDI HÁTTÉR" felmérés. Balmazújvárosi Veres Péetr Gimnázium és Szakképző Iskola. 9. évfolyama. 2014/2015. tanév

CSALÁDI HÁTTÉR felmérés. Balmazújvárosi Veres Péetr Gimnázium és Szakképző Iskola. 9. évfolyama. 2014/2015. tanév "CSALÁDI HÁTTÉR" felmérés Balmazújvárosi Veres Péetr Gimnázium és Szakképző Iskola 9. évfolyama 214/215. tanév Kérdések - Válaszok - Alapadatok Ssz. Kérdés 9.a 9.b Gimnázium 9.c 9.d 9.e Szakiskola Iskolai

Részletesebben

NyMTIT KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS 2015 NYUGAT-MECSEKI TÉRSÉG

NyMTIT KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS 2015 NYUGAT-MECSEKI TÉRSÉG NyMTIT KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS 2015 NYUGAT-MECSEKI TÉRSÉG Kutatási alapadatok Minta 2007: 800 fő megkérdezése 2009: 801 fő megkérdezése 2011: 804 fő megkérdezése 2013: 1001 fő megkérdezése 2015: 1003 fő megkérdezése

Részletesebben

Demográfiai turisztikai célcsoportok. Demográfiai turisztikai célcsoportok. Korszerkezet 2012.02.18. EU27 termékenységi ráta (Eurostat)

Demográfiai turisztikai célcsoportok. Demográfiai turisztikai célcsoportok. Korszerkezet 2012.02.18. EU27 termékenységi ráta (Eurostat) 1 Demográfiai turisztikai célcsoportok Demográfiai turisztikai célcsoportok Kor Fiatalok 60+ Családi állapot Családosok Egyedülállók Korszerkezet Európára a népesség elöregedése jellemző 3 2.5 EU27 termékenységi

Részletesebben

Szülői elégedettségmérés eredményeinek összegzése

Szülői elégedettségmérés eredményeinek összegzése Szülői elégedettségmérés eredményeinek összegzése Kisfaludy Károly Középiskolai Kollégium 2015. május 5. Intézményünkben bevett gyakorlat, hogy a tanév végéhez közeledve elégedettségméréseket végzünk legfontosabb

Részletesebben

2. Szexuálisan aktív vagyok (függetlenül attól, hogy rendelkezik-e partnerrel) kérjük a K7-es kérdéssel folytassa (2-es kérdéskör)

2. Szexuálisan aktív vagyok (függetlenül attól, hogy rendelkezik-e partnerrel) kérjük a K7-es kérdéssel folytassa (2-es kérdéskör) PISQ-IR: Szexuális életminőséget felmérő kérdőív: Méh- és/vagy hüvelysüllyedésben, illetve vizelet és/vagy széklet inkontinenciában szenvedő nők számára K1 A felsoroltak közül melyik jellemzi Önt a legjobban:

Részletesebben

AZ ONLINE ÉRTÉKESÍTÉS MEGJELENÉSÉNEK LEHETŐSÉGE A BAHART-NÁL

AZ ONLINE ÉRTÉKESÍTÉS MEGJELENÉSÉNEK LEHETŐSÉGE A BAHART-NÁL AZ ONLINE ÉRTÉKESÍTÉS MEGJELENÉSÉNEK LEHETŐSÉGE A BAHART-NÁL O L Á H P É T E R KÁROLY - D R. ERDÉLY I ÉVA - D R. SZALÓK C S I L L A - PA P P ÉVA MARIANNA Célkitűzések A turizmus számos terültén jól működő

Részletesebben

Eredményes értékesítés.

Eredményes értékesítés. Eredményes értékesítés. Egy belföldi vidéki wellness szálloda kínált kedvezményes, belföldi utazási lehetőséget. A szolgáltatás értékesítésénél a kedvező ár volt a motiváció. Az esettanulmány jól szemlélteti,

Részletesebben

A közösségszervezés szerepe a vidéki gazdasági társulások létrejöttében

A közösségszervezés szerepe a vidéki gazdasági társulások létrejöttében A közösségszervezés szerepe a vidéki gazdasági társulások létrejöttében A Erdélyben Ilyés Ferenc 6. szekció: Közösségvezérelt helyi fejlesztés, agrár- és vidékfejlesztés Az előadás során érintett témák

Részletesebben

Közvélemény-kutatás elemzése, értékelése 2012.

Közvélemény-kutatás elemzése, értékelése 2012. Közvélemény-kutatás elemzése, értékelése 12. Készítette: Kammerer Zsófia Dunabogdány TÁMOP-3.1.5-9/A-1-9-22 1 Óvodánk 11-12 között a TÁMOP-3.1.5-9/A-1-9-22 sz. pályázattal kapcsolatban vállalta, hogy egy

Részletesebben

ONLINE KISKERESKEDELEMI INDEX ÖSSZEFOGLALÓ

ONLINE KISKERESKEDELEMI INDEX ÖSSZEFOGLALÓ ONLINE KISKERESKEDELEMI INDEX ÖSSZEFOGLALÓ KUTATÁSI ÖSSZEFOGLALÓ 2016/III. 2016 GKI Digital Kutató és Tanácsadó Kft. & Naspers OCS Hungary Kft. Minden jog fenntartva! A KUTATÁS 2016-OS MENETRENDJE I. forduló

Részletesebben

Közhasznúsági melléklet 2016.

Közhasznúsági melléklet 2016. Adószám: Törvényszék: Bejegyző határozat száma: Nyilvántartási szám: 18614385-1-11 11 Tatabányai Törvényszék PK 60 009/2004/16 11/01/892 2500 Esztergom, Csapási dűlő 03626/1 2016. Esztergom, 2017. május

Részletesebben

Közlekedj tudatosan! Fenntartható közlekedést ösztönző szemléletformáló kampány Győrben. Polgári István stratégiai csoportvezető

Közlekedj tudatosan! Fenntartható közlekedést ösztönző szemléletformáló kampány Győrben. Polgári István stratégiai csoportvezető Közlekedj tudatosan! Fenntartható közlekedést ösztönző szemléletformáló kampány Győrben Polgári István stratégiai csoportvezető Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Településfejlesztési Főosztály

Részletesebben

A rákbetegek körében végzett, a betegellátással kapcsolatos közvélemény kutatás

A rákbetegek körében végzett, a betegellátással kapcsolatos közvélemény kutatás A rákbetegek körében végzett, a betegellátással kapcsolatos közvélemény kutatás Prof. dr. Simon Tamás, a Magyar Rákellenes Liga elnöke Kiss Katalin, vezető kutató, Szinapszis Kft. DEBRECENI EGÉSZSÉGÜGYI

Részletesebben

Helyettesítő. kérdőív TÁRKI. 1 hullám EGÉSZSÉG KUTATÁS. A válaszadás önkéntes! Család sorszáma. Kire vonatkozó adatokat tartalmaz ez a kérdőív?

Helyettesítő. kérdőív TÁRKI. 1 hullám EGÉSZSÉG KUTATÁS. A válaszadás önkéntes! Család sorszáma. Kire vonatkozó adatokat tartalmaz ez a kérdőív? Család sorszáma Kire vonatkozó adatokat tartalmaz ez a kérdőív? TÁRKI EGÉSZSÉG KUTATÁS Egyén sorszáma A válaszoló személy sorszáma 1 hullám Helyettesítő kérdőív 1997 A válaszadás önkéntes! Település neve:...

Részletesebben

KÉRDŐÍV NAGYHALÁSZ TELEPÜLÉSRŐL. A válaszadás önkéntes! A megkérdezetteket véletlenszerűen választottuk ki. A kérdőív névtelen.

KÉRDŐÍV NAGYHALÁSZ TELEPÜLÉSRŐL. A válaszadás önkéntes! A megkérdezetteket véletlenszerűen választottuk ki. A kérdőív névtelen. SORSZÁM... KÉRDŐÍV NAGYHALÁSZ TELEPÜLÉSRŐL A válaszadás önkéntes! A megkérdezetteket véletlenszerűen választottuk ki. A kérdőív névtelen. A válaszok feldolgozásánál a személyre vonatkozó adatokat titkosan

Részletesebben

Szilágyi Nóra, Dr. Keresztes Noémi: Asztaliteniszezők életmódjának jellemzői mozgásprogramban résztvevők körében

Szilágyi Nóra, Dr. Keresztes Noémi: Asztaliteniszezők életmódjának jellemzői mozgásprogramban résztvevők körében Szilágyi Nóra, Dr. Keresztes Noémi: Asztaliteniszezők életmódjának jellemzői mozgásprogramban résztvevők körében Túlsúly népbetegség Felnőttkori fizikai aktivitás szerepe Sport fontossága Életmódváltozás

Részletesebben

Andragógia 2009-2013 Oktatási szolgáltatás

Andragógia 2009-2013 Oktatási szolgáltatás Andragógia 2009-2013 Oktatási szolgáltatás, Infrastruktúra Andragógia 2009-2013 Oktatási szolgáltatás 5,00 4,50 4,00 3,50 3,00 2,50 2,00 1,50 1,00 0,50 0,00 T F T F T F T F T F T F 6. 7. 8. 9. 10. 11.

Részletesebben

GOLDEN RETRIEVER KÖR TENYÉSZTÉSI SZABÁLYZAT 5.SZÁMÚ MELLÉKLET TENYÉSZSZEMLE KÜLLEMI BÍRÁLAT

GOLDEN RETRIEVER KÖR TENYÉSZTÉSI SZABÁLYZAT 5.SZÁMÚ MELLÉKLET TENYÉSZSZEMLE KÜLLEMI BÍRÁLAT GOLDEN RETRIEVER KÖR TENYÉSZTÉSI SZABÁLYZAT 5.SZÁMÚ MELLÉKLET TENYÉSZSZEMLE KÜLLEMI BÍRÁLAT A küllembírálat során egy elismert küllembíró értékeli a kutya megjelenését a fajtastandard alapján. A tenyésztéshez

Részletesebben

TOP schnauzer - pinscher versenyfelhívás 2015.

TOP schnauzer - pinscher versenyfelhívás 2015. TOP schnauzer - pinscher versenyfelhívás 2015. 1 Meghirdetett kategóriák: TOP Schnauzer, Fiatal TOP Schnauzer, Veterán TOP Schnauzer TOP Pinscher, Fiatal TOP Pinscher, Veterán Top Pinscher TOP Kennel,

Részletesebben

A településfejlesztés eszköztára bár látszatra távol áll a politikától, mégis jól alkalmazható

A településfejlesztés eszköztára bár látszatra távol áll a politikától, mégis jól alkalmazható A településfejlesztés eszköztára bár látszatra távol áll a politikától, mégis jól alkalmazható Politikusi imázs 8 a politikai kommunikáció világában. A társadalmasítás, azaz a fogyasztói oldal véleményének

Részletesebben

I. Demográfiai kérdések. II. Használói szokások

I. Demográfiai kérdések. II. Használói szokások I. Demográfiai kérdések 1. Az Ön életkora? Kérjük, jelölje meg a megfelelő választ! 14-18 éves 13 19 % 19-25 éves 8 12 % 26-40 éves 14 20 % 41-65 éves 25 36 % 65 év feletti 9 13 % 2. Legmagasabb iskolai

Részletesebben

Online melléklet. Kertesi Gábor és Kézdi Gábor. c. tanulmányához

Online melléklet. Kertesi Gábor és Kézdi Gábor. c. tanulmányához Online melléklet Kertesi Gábor és Kézdi Gábor A roma és nem roma tanulók teszteredményei közti ekről és e ek okairól c. tanulmányához A1. A roma etnikai hovatartozás mérése A2. A mintaszelekcióból adódó

Részletesebben

A társadalmi kapcsolatok jellemzői

A társadalmi kapcsolatok jellemzői A társadalmi kapcsolatok jellemzői A győri lakosság kapcsolati tőkekészletének sajátosságai Dr. Csizmadia Zoltán, tanszékvezető egyetemi docens SZE PLI Szociális Tanulmányok Tanszék Zárórendezvény Győr,

Részletesebben

Szociális étkeztetés kérdőív kiértékelés

Szociális étkeztetés kérdőív kiértékelés MARCALI SZOCIÁLIS ÉS EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT : 8 Marcali, Dózsa Gy. u.. : 8/11-2, - Fax: 8/- E-mail: alapszolg@szocialiskozpont.hu Szociális étkeztetés kérdőív kiékelés A marcali városi szociális

Részletesebben

Gyermekeket célzó reklámok

Gyermekeket célzó reklámok s o r s z á m Gyermekeket célzó reklámok A válaszadás önkéntes! 1. A település neve:... 2. A kérdezett neme:..... 3. A kérdezett születési éve: 1 9 4. Mi az Ön legmagasabb iskolai végzettsége? 1 kevesebb,

Részletesebben

EFOP Fenntartható, intelligens és befogadó regionális és városi modellek

EFOP Fenntartható, intelligens és befogadó regionális és városi modellek Fenntartható, intelligens és befogadó regionális és városi A BALATON RÉGIÓ IMÁZSA ÉS A HELYI IDENTITÁS VIZSGÁLATA BANÁSZ ZSUZSANNA, EGY. ADJUNKTUS LŐRINCZ KATALIN, INTÉZETIGAZGATÓ EGY. DOCENS LANG LETÍCIA

Részletesebben

Évente átlagosan 350 új kutyát fogadunk be, és védencünknek találunk új otthont.

Évente átlagosan 350 új kutyát fogadunk be, és védencünknek találunk új otthont. Tolna Megyei Állat- és Természetvédő Alapítvány Kutyamenhely Szekszárd Postacím: 7100 Szekszárd, Kilátó utca 31. Kutyamenhely: Szekszárd, Bogyiszlói út 8. E-mail:tmallatvedo @ gmail. com Telefonszám: 06-20-9810-558

Részletesebben

A NEGYEDIK ÉS AZ ÖTÖDIK KÖZÖTTI ÁTMENET (SZÜLŐI KÉRDŐÍV JANUÁRJÁBAN)

A NEGYEDIK ÉS AZ ÖTÖDIK KÖZÖTTI ÁTMENET (SZÜLŐI KÉRDŐÍV JANUÁRJÁBAN) A NEGYEDIK ÉS AZ ÖTÖDIK KÖZÖTTI ÁTMENET (SZÜLŐI KÉRDŐÍV 2013. JANUÁRJÁBAN) Összeállította: Ladányiné Sütő Tünde igazgatóhelyettes Az adatokat összesítette: Horváth Erika és Szabados Mátyás Budapest, 2013.

Részletesebben

K É R D Ő Í V. 2. Civil szervezet formája. Alapítvány Közalapítvány Egyesület Civil társaság Egyház Egyéb:...

K É R D Ő Í V. 2. Civil szervezet formája. Alapítvány Közalapítvány Egyesület Civil társaság Egyház Egyéb:... K É R D Ő Í V 1. Civil szervezet adatai Név:.. Székhely:.. Képviselő neve: Képviselő e-mail címe:. Képviselő telefonszáma:... Civil szervezet honlapja:... 2. Civil szervezet formája Alapítvány Közalapítvány

Részletesebben

ZA4893. Country Specific Questionnaire Hungary

ZA4893. Country Specific Questionnaire Hungary ZA4893 Flash Eurobarometer 212 (Attitudes towards the planned EU pilot project "Erasmus for Young Entrepreneurs" Trainers and counsellors of start-up organisations) Country Specific Questionnaire Hungary

Részletesebben

BEJÖVŐ MOTIVÁCIÓS VIZSGÁLATOK EREDMÉNYEINEK ALAKULÁSA 2013 ÉS 2017 KÖZÖTT INTÉZMÉNYI SZINT

BEJÖVŐ MOTIVÁCIÓS VIZSGÁLATOK EREDMÉNYEINEK ALAKULÁSA 2013 ÉS 2017 KÖZÖTT INTÉZMÉNYI SZINT Fő BEJÖVŐ MOTIVÁCIÓS VIZSGÁLATOK EREDMÉNYEINEK ALAKULÁSA 213 ÉS 217 KÖZÖTT INTÉZMÉNYI SZINT A bejövő motivációs felmérésekben résztvevők számának alakulása 213 és 217 között változatos képet mutat. A teljes

Részletesebben

Kitöltési Útmutató - Kitöltés előtt olvasd el figyelmesen!

Kitöltési Útmutató - Kitöltés előtt olvasd el figyelmesen! Logos-Hungary Keresztény Főiskola, Tanulmányi vezető: +36 20 5563 515, Email: tanulmanyivezeto@gmail.com, WEB: www.logos-hungary.hu Kedves Hallgató! Szeretettel köszöntelek a mi Urunk, Jézus Krisztus és

Részletesebben

Felmérő adatlap összesítő, értékelő dokumentum - vállalkozók

Felmérő adatlap összesítő, értékelő dokumentum - vállalkozók Felmérő adatlap összesítő, értékelő dokumentum - vállalkozók Előzmények: Velence Város Önkormányzata a vállalkozói kör és a Polgármesteri Hivatal közötti kapcsolat és kommunikáció javítása érdekében felmérő

Részletesebben

KIDSOASIS ÁLOM-MÁSODÁLLÁS

KIDSOASIS ÁLOM-MÁSODÁLLÁS KidsOasis Kft. TARTALOM-MARKETINGGEL A CSALÁDOK FELÉ Gyetvainé Zováth Anikó, kidsoasis.hu Tartalom Mi a KidsOasis? Álom-másodállás kampány Kampány célja Kampány kiindulópontjai Kommunikáció elemei Eredmények

Részletesebben

Harc a füsttel. Saját kutatás a dohányzási szokásokról egy fővárosi szakgimnáziumban. Készítette: Andrási Edina BVHSZC Bókay János Szakgimnáziuma

Harc a füsttel. Saját kutatás a dohányzási szokásokról egy fővárosi szakgimnáziumban. Készítette: Andrási Edina BVHSZC Bókay János Szakgimnáziuma Harc a füsttel Saját kutatás a dohányzási szokásokról egy fővárosi szakgimnáziumban Készítette: Andrási Edina BVHSZC Bókay János Szakgimnáziuma Tartalom Témaválasztás indoklása Tények a cigarettáról Saját

Részletesebben

AZ INTERNET SZEREPE A FELSŐOKTATÁSI BEISKOLÁZÁSI MARKETINGBEN, ILLETVE AZ INTÉZMÉNYVÁLASZTÁSI FOLYAMATBAN

AZ INTERNET SZEREPE A FELSŐOKTATÁSI BEISKOLÁZÁSI MARKETINGBEN, ILLETVE AZ INTÉZMÉNYVÁLASZTÁSI FOLYAMATBAN AZ INTERNET SZEREPE A FELSŐOKTATÁSI BEISKOLÁZÁSI MARKETINGBEN, ILLETVE AZ INTÉZMÉNYVÁLASZTÁSI FOLYAMATBAN Bányai Edit, PhD Dudás Katalin, PhD III. Felsőoktatási Marketing Konferencia, Pécs, 2010. október

Részletesebben

Diplomás Pályakövető Rendszer. Motiváció és elégedettség

Diplomás Pályakövető Rendszer. Motiváció és elégedettség Diplomás Pályakövető Rendszer Motiváció és elégedettség A Diplomás Pályakövető Rendszerhez kapcsolódó kérdőívvel minden tanév második félévében megkeressük az Egyetem aktuális hallgatói állományát. Az

Részletesebben

Jelen rövid kérdőíves felmérés célja a lakossági igények megismerése a Normafa tervezett rehabilitációjával kapcsolatban.

Jelen rövid kérdőíves felmérés célja a lakossági igények megismerése a Normafa tervezett rehabilitációjával kapcsolatban. Tisztelt Válaszadó! Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat a Normafa rehabilitációját tervezi, azzal a céllal, hogy a terület értékeinek fenntartható hasznosításával még inkább hozzájáruljon a lakosság

Részletesebben

SZŰRŐKÉRDŐíV. 1. Neve... (kérjük olvashatóan beírni)

SZŰRŐKÉRDŐíV. 1. Neve... (kérjük olvashatóan beírni) SZŰRŐKÉRDŐíV SORSZÁM: I. Azonosító adatok: Kitöltés időpontja: Kitöltés helye: Kitöltő neve: II. Kérdezett adatai: 1. Neve... (kérjük olvashatóan beírni) 2. Neme 1 férfi 2 nő 3. Születési helye:... 4.

Részletesebben

A pályaválasztási napon válaszoló tanulók nemenkénti megoszlása

A pályaválasztási napon válaszoló tanulók nemenkénti megoszlása A Pályaválasztási Napok rendezvényén 302 tanuló válaszolt kérdéseinkre. A kérdezett neme: A pályaválasztási napon válaszoló tanulók nemenkénti megoszlása fiú 42% lány 58% Hányadik osztályba jársz? A pályaválasztási

Részletesebben

TE HOGY LÁTOD? Kampányolj az országos felmérés mellett, ahol a gyerekek elmondhatják a véleményüket az őket érintő témákban!

TE HOGY LÁTOD? Kampányolj az országos felmérés mellett, ahol a gyerekek elmondhatják a véleményüket az őket érintő témákban! HOGYAN CSATLAKOZHATSZ A TE HOGY LÁTOD? KAMPÁNYHOZ? Kampányolj az országos felmérés mellett, ahol a gyerekek elmondhatják a véleményüket az őket érintő témákban! Mi ez az egész? A Te hogy látod? kampány

Részletesebben

Budapesti Kézilabda Szövetség Játékvezetői Albizottság. Vindis Ferenc Wiedemann Viktor Budapest, 2012. november

Budapesti Kézilabda Szövetség Játékvezetői Albizottság. Vindis Ferenc Wiedemann Viktor Budapest, 2012. november Budapesti Kézilabda Szövetség Játékvezetői Albizottság Bonifert Ferenc Keglovits László Demény Gyula Lengyel Gábor Vindis Ferenc Wiedemann Viktor Budapest, 2012. november TARTALOM Tényhelyzet 2012. Jövőkép,

Részletesebben

Bemutatkozik a Szent Ferenc Állatotthon Alapítvány és az Agár Fajtamentés,,Nem menhely! - tiltakozott rendszeresen Merza Henriett, a Szent Ferenc

Bemutatkozik a Szent Ferenc Állatotthon Alapítvány és az Agár Fajtamentés,,Nem menhely! - tiltakozott rendszeresen Merza Henriett, a Szent Ferenc Bemutatkozik a Szent Ferenc Állatotthon Alapítvány és az Agár Fajtamentés,,Nem menhely! - tiltakozott rendszeresen Merza Henriett, a Szent Ferenc Állatotthon alapítója. 1995 óta működő állatotthona valóban

Részletesebben

Közösségi marketing 2015-ben. Facebook kommunikáció miért kell?

Közösségi marketing 2015-ben. Facebook kommunikáció miért kell? Közösségi marketing 2015-ben Facebook kommunikáció miért kell? Hidasi Judit Író (Húsz éve ír és szerkeszt, öt regényt írt közben) Kommunikátor (PR és Közösségi Marketing szakértő Uzine Communications)

Részletesebben

Személyes pénzügyek tervezése (Az életpálya pénzügyi tervezése) Kovács Norbert Gyõr, 2008.01.30.

Személyes pénzügyek tervezése (Az életpálya pénzügyi tervezése) Kovács Norbert Gyõr, 2008.01.30. Személyes pénzügyek tervezése (Az életpálya pénzügyi tervezése) Kovács Norbert Gyõr, 2008.01.30. Az elõadás menete Mit értünk emberi életpálya alatt? Hogyan értelmezzük az emberi életpályát pénzügyi szemléletben?

Részletesebben

Oktatói weboldalak vizsgálata hallgatói szemszögből

Oktatói weboldalak vizsgálata hallgatói szemszögből Oktatói weboldalak vizsgálata hallgatói szemszögből Hallgatói és oktatói igények összevetése NETWORKSHOP KONFERENCIA 2013. március 26-28. Kvaszingerné Prantner Csilla Eszterházy Károly Főiskola csilla@ektf.hu

Részletesebben

3. Minősítési rendszer

3. Minősítési rendszer 3. Minősítési rendszer A minősítési rendszer kialakításában a fenotipus megítélése mellett kiemelt fontosságú az egészségügyi szűrések eredményeinek beemelése, valamint, lehetőség szerint a genotípust

Részletesebben

NYELVHASZNÁLATI FELMÉRÉS KIÉRTÉKELÉSE (Kassai lakosok / Kassa-környéki lakosok)

NYELVHASZNÁLATI FELMÉRÉS KIÉRTÉKELÉSE (Kassai lakosok / Kassa-környéki lakosok) NYELVHASZNÁLATI FELMÉRÉS KIÉRTÉKELÉSE (Kassai lakosok / Kassa-környéki lakosok) Egy átlagos napon, ÖSSZESEN hány órát néz TV-t, videót? (Kassai lakos) 2,3 órát Egy átlagos napon, hány órát néz

Részletesebben

II. LIBRI.HU LÁTOGATOTTSÁG ÉS DEMOGRÁFIA

II. LIBRI.HU LÁTOGATOTTSÁG ÉS DEMOGRÁFIA MÉDIAAJÁNLAT 2017 I. BEMUTATKOZUNK A Libri-Bookline Zrt. a közép-európai régió legjelentősebb kulturális vállalata. A cégcsoportba tartozó Libri és Bookline márkák egyaránt meghatározó szereplői a hazai

Részletesebben

ÉLMÉNYÍGÉRETEK, ÉLMÉNYKÉPZETEK ÉS MEGVALÓSULÁSUK A TISZAI VÍZPARTI TURIZMUSBAN

ÉLMÉNYÍGÉRETEK, ÉLMÉNYKÉPZETEK ÉS MEGVALÓSULÁSUK A TISZAI VÍZPARTI TURIZMUSBAN ÉLMÉNYÍGÉRETEK, ÉLMÉNYKÉPZETEK ÉS MEGVALÓSULÁSUK A TISZAI VÍZPARTI TURIZMUSBAN 2010-2016 Dr. Kóródi Márta - Kalmárné Rimóczi Csilla Neumann János Egyetem Gazdálkodási Kar Turizmus-Vendéglátás Tanszék Szolnok

Részletesebben

PÁLYÁZATI ADATLAP MAGÁNSZEMÉLYEKNEK a Győri Lions Alapítvány által kiírt 2015. szeptemberi Pályázati felhívás -hoz

PÁLYÁZATI ADATLAP MAGÁNSZEMÉLYEKNEK a Győri Lions Alapítvány által kiírt 2015. szeptemberi Pályázati felhívás -hoz PÁLYÁZATI ADATLAP MAGÁNSZEMÉLYEKNEK a Győri Lions Alapítvány által kiírt 2015. szeptemberi Pályázati felhívás -hoz BEADÁSI HATÁRIDŐ: 2015. október 31. Csak a pályázati felhívásnak megfelelő, pontosan kitöltött,

Részletesebben

Komondor, a magyar kincs c. kérdőív eredményeinek rövid ismertetése Készítette: Pogácsás Mónika

Komondor, a magyar kincs c. kérdőív eredményeinek rövid ismertetése Készítette: Pogácsás Mónika 2017 Komondor, a magyar kincs c. kérdőív eredményeinek rövid ismertetése Készítette: Pogácsás Mónika 1 2017.10.27. Rövidítések jegyzéke HáGK Haszonállat-génmegőrzési Központ HKK Hungária Komondor Klub

Részletesebben

Magánpraxis helye a Facebookon

Magánpraxis helye a Facebookon Magánpraxis helye a Facebookon Hogyan érdemes kihasználni a legnagyobb közösségi média oldalban rejlő lehetőségeket? Gencsy Zoltán www.kozossegimedia.hu gz@kozossegimedia.hu Fő témák Facebook oldalak kezelése

Részletesebben

Versenyek, pályázatok általános iskoláknak

Versenyek, pályázatok általános iskoláknak Versenyek, pályázatok általános iskoláknak Pályázat neve: Szabadnapló 2015 Litera naplópályázat Pályázat kiírója: www.litera.hu Téma: netnapló-pályázat Akik pályázhatnak: bárki Beadási időszak, határidő:

Részletesebben

III. Az állati kommunikáció

III. Az állati kommunikáció III. Az állati kommunikáció I. Kommunikáció a fajtestvérekkel I. Kommunikáció a fajtestvérekkel 1. Bevezetés I. Kommunikáció a fajtestvérekkel 1. Bevezetés beszélgető állatok? I. Kommunikáció a fajtestvérekkel

Részletesebben

Jelentés a NKE évi nyílt napi rendezvényein kitöltött kérdőívek alapján

Jelentés a NKE évi nyílt napi rendezvényein kitöltött kérdőívek alapján Jelentés a NKE 2017. évi nyílt napi rendezvényein kitöltött kérdőívek alapján 2017. év január hónapban, - a hagyományokhoz híven- a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) ismét megtartotta a Nyílt Napok rendezvénysorozatát.

Részletesebben

Gyermek. kérdőív TÁRKI. 1 hullám EGÉSZSÉG KUTATÁS. A válaszadás önkéntes! Család sorszáma. Kire vonatkozó adatokat tartalmaz ez a kérdőív?

Gyermek. kérdőív TÁRKI. 1 hullám EGÉSZSÉG KUTATÁS. A válaszadás önkéntes! Család sorszáma. Kire vonatkozó adatokat tartalmaz ez a kérdőív? Család sorszáma Kire vonatkozó adatokat tartalmaz ez a kérdőív? TÁRKI EGÉSZSÉG KUTATÁS Egyén sorszáma A válaszoló személy sorszáma 1 hullám Gyermek kérdőív 1997 A válaszadás önkéntes! Település neve:...

Részletesebben

Jelentés a 2013-as Educatio kiállításról

Jelentés a 2013-as Educatio kiállításról Jelentés a 2013-as Educatio kiállításról Életpálya Iroda Molnár Balázs I. Bevezető A január 18-19-én tartott Educatio kiállításon a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (továbbiakban NKE) is állított standot,

Részletesebben

Közgazdaságtan alapjai. Dr. Karajz Sándor Gazdaságelméleti Intézet

Közgazdaságtan alapjai. Dr. Karajz Sándor Gazdaságelméleti Intézet Közgazdaságtan alapjai Dr. Karajz Sándor Gazdaságelméleti 8. Előadás Munkapiac, munkanélküliség Universität Miskolc, Fakultät für Wirtschaftswissenschaften, Istitut für Wirtschaftstheorie A gazdaság kínálati

Részletesebben

Közhasznúsági melléklet 2014.

Közhasznúsági melléklet 2014. Adószám: Törvényszék: Bejegyző határozat száma: Nyilvántartási szám: 18614385-1-11 11 Tatabányai Törvényszék PK 60.009/2004/16 11/01/892 2500 Esztergom, Csapási dűlő 03626/1 2014. Esztergom, 2015. május

Részletesebben

Az egyszeres könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete év

Az egyszeres könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete év A szervezetet nyilvántartó bíróság megnevezése: 01 Fővárosi Törvényszék 2017.09.08 12:14:23 Szervezet / Jogi személy szervezeti egység főbb adatainak megjelenítése (Elektronikus kitöltés esetén másolt

Részletesebben

Tisztelt Végzős Hallgatónk!

Tisztelt Végzős Hallgatónk! Tisztelt Végzős Hallgatónk! Jelen kérdőív kitöltésével Ön hozzájárul aoz, hogy az ELTE Informatikai Kara oktatási tevékenységétán folyó képzéseket és a hallgatók igényeihez optimálisan illeszkedő A kérdőívek

Részletesebben

TIT Megyei Angol Nyelvi verseny ismeretanyaga 4. ÉVFOLYAM

TIT Megyei Angol Nyelvi verseny ismeretanyaga 4. ÉVFOLYAM TIT Megyei Angol Nyelvi verseny ismeretanyaga 4. ÉVFOLYAM Én és a családom: bemutatkozás, a család bemutatása Családi viszonyok, kapcsolatok megnevezése Családtagok bemutatása, megnevezése Testrészek Ruhadarabok

Részletesebben

Mondja el Mindenkinek.

Mondja el Mindenkinek. Mondja el Mindenkinek. Az emberi hang közvetlen kommunikáció. Ha szeretne sok embernek egyszerre, azonos információt elmondani, hívja fel Őket. Akár 150.000 Ügyfelét, Partnerét, ismerősét 1 nap alatt.

Részletesebben

Az egyszeres könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete év

Az egyszeres könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete év A szervezetet nyilvántartó bíróság megnevezése: 01 Fővárosi Törvényszék 2018.05.28 21:44:34 Szervezet / Jogi személy szervezeti egység főbb adatainak megjelenítése (Elektronikus kitöltés esetén másolt

Részletesebben

Fülemüle projektismertető szakmai délután

Fülemüle projektismertető szakmai délután Fülemüle projektismertető szakmai délután Erdei iskolai programok speciális szükségletű SNI diákokat nevelő oktatási intézmények számára Fecskepalota, 2016. november 14. Víziónk Létrejön Magyarországon

Részletesebben

Életmódváltás - Sohasem késő!

Életmódváltás - Sohasem késő! Életmódváltás - Sohasem késő! E G É S Z S É G E S É L E T M Ó D 6 0 - O N T Ú L I S, S Z A B A D I D Ő S P O R T K O N F E R E N C I A 2 0 1 5. 1 0. 1 9. D R. I R M A I I S T V Á N E G Y E T E M I D O

Részletesebben

Az Iskolakertekért Alapítvány pályázata kertet működtető közösségek részére az Agrár Marketing Centrum támogatásával

Az Iskolakertekért Alapítvány pályázata kertet működtető közösségek részére az Agrár Marketing Centrum támogatásával Az Iskolakertekért Alapítvány pályázata kertet működtető közösségek részére az Agrár Marketing Centrum támogatásával Pályázók köre: Pályázatot nyújthat be bármely olyan közösség, mely kertet művel gyerekek

Részletesebben

Országbíró lakótelep közterületeinek és zöldfelületeinek megítélése Közvélemény kutatás

Országbíró lakótelep közterületeinek és zöldfelületeinek megítélése Közvélemény kutatás Országbíró lakótelep közterületeinek és zöldfelületeinek megítélése Közvélemény kutatás 2010-2012 Készült a XIII. kerületi Önkormányzat megbízásából 2010. április - 2012. szeptember XIII. Kerületi Közszolgáltató

Részletesebben

Apor Vilmos Katolikus Főiskola Könyvtára elégedettségi kérdőív 2014

Apor Vilmos Katolikus Főiskola Könyvtára elégedettségi kérdőív 2014 Apor Vilmos Katolikus Főiskola Könyvtára elégedettségi kérdőív 2014 Összegzés 113 válasz 1) Státusza Oktató 9 8% Dolgozó 12 11% Hallgató, nappali tagozat 57 50% Hallgató, levelező tagozat 35 31% Külső

Részletesebben

FÓKUSZBAN A GENERÁCIÓVÁLTÓ CSALÁDI VÁLLALKOZÁSOK ORSZÁGOS VÁLLALKOZÓI MENTORPROGRAM A SZEMÉLYES VÁLLALKOZÓI MENTORÁLÁS ALPROJEKT

FÓKUSZBAN A GENERÁCIÓVÁLTÓ CSALÁDI VÁLLALKOZÁSOK ORSZÁGOS VÁLLALKOZÓI MENTORPROGRAM A SZEMÉLYES VÁLLALKOZÓI MENTORÁLÁS ALPROJEKT FÓKUSZBAN A GENERÁCIÓVÁLTÓ CSALÁDI VÁLLALKOZÁSOK ORSZÁGOS VÁLLALKOZÓI MENTORPROGRAM A SZEMÉLYES VÁLLALKOZÓI MENTORÁLÁS ALPROJEKT A SEED Alapítványt 1990-ben hozta létre kilenc szervezet, közöttük minisztériumok,

Részletesebben

SZERVEZETI ÖNÉRTÉKELÉSI EREDMÉNYEK ALAKULÁSA 2013 ÉS 2017 KÖZÖTT

SZERVEZETI ÖNÉRTÉKELÉSI EREDMÉNYEK ALAKULÁSA 2013 ÉS 2017 KÖZÖTT SZERVEZETI ÖNÉRTÉKELÉSI EREDMÉNYEK ALAKULÁSA 213 ÉS 217 KÖZÖTT A dokumentum a szervezeti önértékelés 217-es felmérési eredményeit veti össze a 213-as értékelés eredményeivel. 213-ban csak az oktató/kutató

Részletesebben