TEX-IBSZ INTEGRÁLT BELTÉRI SZEKRÉNY MOL GÁZÁTADÓ ÁLLOMÁSOK RÉSZÉRE MOL SZAKASZOLÓ ÁLLOMÁSOK RÉSZÉRE

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "TEX-IBSZ INTEGRÁLT BELTÉRI SZEKRÉNY MOL GÁZÁTADÓ ÁLLOMÁSOK RÉSZÉRE MOL SZAKASZOLÓ ÁLLOMÁSOK RÉSZÉRE"

Átírás

1 Oldalszám: 1/50 - TEX-IBSZ INTEGRÁLT BELTÉRI SZEKRÉNY MOL GÁZÁTADÓ ÁLLOMÁSOK RÉSZÉRE MOL SZAKASZOLÓ ÁLLOMÁSOK RÉSZÉRE Gyárt. szám: Gyártás ideje: Telepítés helye:

2 Oldalszám: 2/50 TARTALOMJEGYZÉK A gyártó a változtatás jogát fenntartja! 1. FELHASZNÁLÁSI TERÜLET MECHANIKAI KIALAKÍTÁS METROLÓGIA IRÁNYÍTÁSTECHNIKA, TEREPI JELZÉSEK, VEZÉRLÉSEK EGYÉB GÁZÁTADÓ ÁLLOMÁSI FUNKCIÓK ADATKOMMUNIKÁCIÓ EMC VILLÁM-, ÉS TÚLFESZÜLTSÉGVÉDELEM TÁPELLÁTÁS KÁBELEZÉS BIZTONSÁGTECHNIKAI ELŐÍRÁSOK, KARBANTARTÁS SZÁLLÍTÁS ÉS TÁROLÁS KAPCSOLÓDÓ DOKUMENTÁCIÓK PLC-RTU MŰSZERKÖNYVEK (BRISTOL BABCOCK, MODICON-SCHNEIDER-BERNECKER) SZÁMÍTÓMŰ MŰSZERKÖNYVEK (TEXELEKTRONIK, DANIEL, TARTARINI, UNIFLOW) SZÜNETMENTES TÁPEGYSÉG (POWER QUATTRO, APC) KÜLTÉRI MŰSZERSZEKRÉNYEK IRÁNYÍTÁSTECHNIKAI TÍPUSTERV ADATLAPOK... 14

3 Oldalszám: 3/50 1. Felhasználási terület A műszerkönyv a TEXELEKTRONIK Kft. által, a MOL Földgázszállító Rt. szakaszoló, illetve gázátadó állomásaira tervezett integrált, beltéri egység alkalmazására (beépítés, üzemeltetés) vonatkozó ismereteket tartalmazza. A rendszer a mai kornak megfelelő színvonalon (megbízhatóság, kis karbantartási igény, egyszerű módosítás) biztosítja egy szekrényben az állomáson előforduló funkciók működését, a biztonságos üzemeltetést. A műszerszekrénybe épített berendezések biztosítják a MOL Földgázszállító zrt állomásain előforduló feladatoknak a követelményrendszer Rev ban előirt ellátását. 2. Mechanikai kialakítás A rendszer a Texelektronik Kft. által tervezett és a Power Quattro zrt. által gyártott szekrényvázba kerül beépítésre. A műszerszekrény 1000x800 mm alapterületű, 2 m magas, 19 szélességű, 38E magassági méretű lengőkeretbe építhető rendszer, (lásd elrendezési rajz) levehető oldal- és hátfalakkal. Elől üvegajtó védi a lengőkeretet a műszerekkel, amelynek kinyitásával a beépített műszerek hátoldalához, illetve a szekrény hát és oldalfalára épített egységekhez, sorkapcsokhoz lehet hozzáférni. A műszerszekrény méreteit az egyedi feladatoknak megfelelően meg lehet változtatni.. A belső szerelés-huzalozás a lengőkereten, a kábelezés szerelőlapjain és ha szükséges az oldalsó szerelőlapon történik. Ezeket a részeket önállóan lehet szerelni és lengőkábelekkel, sorkapcsokon, illetve csatlakozókon keresztül összekötni. A szekrény rögzítése az alsó keret peremén keresztül lehetséges. A műszerszekrény szellőzését biztosítja a baloldali ajtón elhelyezett szellőzőnyílás és a menynyezeti perforált fedőlemez. A természetes szellőzés mellett lehetőség kényszerszellőzés kialakítására is. A szekrényajtók és lengőkeret nyitási irányát meg lehet fordítani néhány csavar segítségével. Az elrendezési rajzok bal és jobb oldala ebben az esetben értelemszerűen felcserélődik.

4 Oldalszám: 4/50 3. Metrológia A primer műszerezést a technológiai területen elhelyezett mérőelemek (villamos távadók- és távjelzők) alkotják. Az ezekről érkező jeleket (kábeleket) a szükséges EMC és Rb-s védelmi eszközök vagy sorkapcsok után a hozamszámító művek illetve a PLC-RTU berendezés analóg bemeneti moduljai fogadják. A mérések megtáplálását (4-20mA) vagy maga a számítómű, vagy a 24V DC rendszer (TF tápegység fiók) biztosítja. A mérések továbbítása a központba több módon történhet: - a jelek a számítómű, és a központi egység áramhurkán jutnak analóg bemenetként a PLC RTU-ba (ebben az esetben a PLC analóg bemenetei egymástól és földtől leválasztottak. - a számítómű analóg kimenetei vannak a PLC RTU analóg bemeneteire kötve (ebben az esetben nem követelmény az analóg bemenetek leválasztása) - a számítómű adatai soros (MODBUS ASCII vagy RTU) illetve ETHERNET (MODBUS.ORG) kommunikációs felületen keresztül is elérhetők. - a technológiai jelek (pl: katódpotenciál) közvetlenül jutnak a központi egységbe analóg bemenetére - Amennyiben az állomáson gázminőség mérés is történik, a gázminőség adatokat a kromatográf vezérlő Ethernet felületen keresztül (SWITCH) juttatja el a számítómüvekhez. PTZ korrekciós gázmennyiség mérés Feladata a mérőszakaszokon áramló közeg mennyiségének mérése, normál állapotra való átszámítása, a közeg korrigált normál állapotú térfogatának, nyomásának és hőmérsékletének regisztrálása, és a mennyiség összegzése. A mennyiségmérő alkalmas DANIEL típusú gázkromatográf által mért gázjellemzők távadat feldolgozására is.

5 Oldalszám: 5/50 A gázmennyiség mérés történhet turbinás, mérőperemes, vagy ultrahangos mérőkörben. A mérőkör típusához kell kiválasztani a számítóművek megfelelő üzemmódját. A számítómű biztosítja az alábbi jelek továbbítását a központi egység ( PLC RTU) felé: a gáz pillanatnyi korrigált mennyisége a mérőszakaszon mért gáz kimenő nyomása az érkező nyomás aktuális értéke a mérőszakaszon mért gáz kimenő hőmérséklete a gáz összegzett mennyisége /analóg/ a csúcstúllépés összegzett /mennyisége túlf.számláló/ számítómű hibajelzése gázminőség adatok Turbinás mérés esetén a csővezetéken átfolyt gázmennyiséget mérőturbina méri. A turbinakerék és a turbinában lévő referencia kerék impulzusjeleit használjuk fel az üzemi mennyiség méréséhez. Ezek az információk a HF2/...és HF3/... jeladókon jelennek meg. A jeladók jeleit a számítómű fogadja, a robbanásveszélyes térben történő mérés miatt szükséges a gyújtó-szikramentes leválasztókon keresztül. (Turck, MK-15, vagy Texelektronik ISA-2THL. A leválasztó eszközök tápenergia ellátását a tápegységfiók biztosítja. Mérőperemes mérés esetén a csővezetéken átfolyt gázmennyiség az áramlási sebesség nagyságával mérhető, melyet a mérőperem nyomáseséséből vett nyomáskülönbség értékkel veszünk figyelembe, és a nyomástávadó jele jut a számítómű megfelelő analóg bemenetére. Ultrahangos mérés esetén a gáz mennyiségét soros vonalon fogadja a számitómü, a korrekcióhoz szükséges nyomás és hőmérsékleti értéket az előzőkhöz hasonlóan távadóról jutnak a számitómübe. A kimenő nyomást abszolút távadó, a kimenő hőmérsékletet pedig Pt100 érzékelő méri. A nyomástávadó és a hőmérséklet érzékelők Ex-d kivitelűek. A gázparaméterek feldolgozását a szükséges korrekciót, az összegzést, a beltéri integrált műszerszekrényben elhelyezett számítómű végzi. Az adatok regisztrálására - a Bányakapitányság 1377/1994, jelű állásfoglalása /1994 augusztus 30./ alapján - a helyszínen nincsen szükség, mivel a regisztrálók funkcióit a távfelügyeleti rendszer egyéb helyeken ellátja. / TD központ /. A mérés hitelesítése illetve a beállításhoz szükséges adatok részletes tárgyalása a METROLÓGIA mellékletben, illetve a megfelelő eszközök gépkönyveiben találhatók meg.

6 Oldalszám: 6/50 4. Irányítástechnika, terepi jelzések, vezérlések Feladata a technológián elhelyezkedő érzékelők, helyzetjelzők, végrehajtók jeleinek fogadása, megjelenítése illetve vezérlése; jelek továbbadása a központba, illetve onnan érkező távvezérlések végrehajtása a technológián. A jelzésekhez tartozik a motorok tápfeszültségének figyelése is. A kijelzés és vezérlés az állomási dokumentációban kerül részletes leírásra. Az érintőképernyőn jelennek meg a sémaképek, jelzésváltozások, határértékek, naplóadatok; beavatkozó felületek, ezek összessége állomásonként az állomási tervdokumentációban van részletezve. A technológiáról érkező jeleket (ereket) EMC levezetők és Rb leválasztók után egy sorkapocsfelület fogadja, amelyen a rendezés és a közös GND illetve egyenfeszültségek kerülnek szétosztásra.( XAI, XDI, XMVEZ, XOUT stb) Amennyiben a túlfeszültség levezetőkre nincs szükség, a kábelereket emeletes sorkapcsok fogadják. Az érpárok fogadása az emeletes sorkapcson ill túlfesz levezetőn azonos számozással történik. (pl 1-1a, 2-2a stb ) A terepen elhelyezett elzáró szelvények motoros működtetésének vezérlése szintén a beltéri szekrényből történik, tápfeszültséget a motorok az erősáramú elosztódobozokból EMC védelemmel ellátva kapják. A vezérlés történhet a motor mellől (helyi), a szekrényből (táv-kézi) és a központból a hírközlésen keresztül (táv-aut). Ezeket az üzemmódokat a kijelző panelen illetve a motor mellett lehet beállítani. A vezérléshez a véghelyzet jelzés (nyitva-zárva), a mozgás és iránya (nyit-zár) illetve vezérlés végrehajtása (NYITÁS-ZÁRÁS; STOP) tartozik.

7 Oldalszám: 7/50 Az állomásokon általában előforduló zavarjelzések PSH PSL GVS DPS BH, BJ GFV PIF UPS, INV, AKKU EXP OD bejövő gáznyomás határérték túllépés gyorszár lezárt gázszűrő eltömődött Behatolás, bejelentkezés Fázishiány Pilótfűtés van/nincs Szünetmentes ellátó általános hiba, inverter hiba, akkufeszültség alacsony Gázkoncentráció magas Szagosító/-adagolás hiba 5. Egyéb gázátadó állomási funkciók Az irányítástechnikai rendszer központi egysége (PLC RTU) alkalmas lehet a jövőben más eddig külön berendezésekben megvalósított funkciók ellátására: - kimenőgáz hőmérsékletének szabályozása - kimenőgáz nyomásának szabályozása - fogyasztás korlátozás Ezek a funkciók az állomás technológiai felépítésével szervesen összefüggenek, ezért amenynyiben megvalósításra kerülnek, az állomási tervdokumentáció külön fejezetét képezik. A beltéri szekrényben elhelyezhető más, az állomás üzemeltetéséhez szükséges egység is például szagosító vezérlő, kromatográf vezérlő funkció amelynek jeleit az irányítástechnikai, illetve metrológiai rendszer felhasználja/feldolgozza. Ezeket az eseteket jelen dokumentáció nem, csak ennek adott állomásra történő adaptációja tartalmazza. 6. Adatkommunikáció Az adatkommunikáció soros és ETHERNET felületen történik. A PLC, a számítómű(vek), és az előlapi hozzáférés SWITCH-en keresztül kapcsolódik a helyi Ethernet hálózathoz és routeren keresztül a központhoz. A PLC és kijelzője között RS 232 kapcsolat van.

8 Oldalszám: 8/50 7. EMC villám-, és túlfeszültség védelem Az integrált beltéri szekrény szerves része a szakaszoló állomási, illetve gázátadó állomási technológiának. A teljes technológiára vonatkozó EMC villám-, és túlfeszültség védelem felépítése a zónakoncepción alapszik, melynek részletes feladatait és megoldásait a villám-, és túlfeszültség védelmi típustervek tartalmazzák. Az integrált beltéri szekrény belső huzalozási terve, a zónakoncepció alkalmazásával készült, és a szekrény típusvizsgálata a MAVIR Rt. közreműködésével megtörtént, az üzemelést nem zavarja. A bejövő jelkábelek árnyékolása a beltéri szekrényben a PEN csomópontra van levezetve, úgyszintén a túlfeszültség levezetők PE pontja is. Az IBSZ szünetmentes táp ellátását biztosító szünetmentes tápegység villám-, és túlfeszültség védelemmel van ellátva. A szekrény 230 V AC és 24 V-os DC elosztó fiókja a feszültségnek megfelelő védelemmel vannak ellátva, amely az utána levő hálózatot védi. Amennyiben kültéri egységek vannak a katódosan védett szakaszon ezt külön PE pontra kell földelni és a két PE rendszer közé DEHNGAP szikraközt kell beiktatni. Az erősáramú tokozatokon (amennyiben még nem rendelkeznek ilyennel), fel kell szerelni a megfelelő 1-3 fázisú védelmi eszközöket! A túlfeszültség levezető alkalmazásáról a MOL Földgázszállító zrt Szakági Általonos tervezési irányelvek Általános műszaki tartalom mérés és irányítástechnikai rendszerek tervezéshez c. utasítás éppen aktuális verziója (jelenlegi:szti-mi-01/ sz.)rendelkezik. Az alkalmazási követelményeket ( a védelem kiterjesztése szakáganként, jelszám, műszaki követelmények) mindig a konkrét műszaki tartalom határozza meg. A tervezőnek a fentiek figyelembe vételével kell a kivitelezési tervet elkészítenie. A túlfeszültség levezetőként csak olyan eszköz alkalmazható az irányítástechnikai gyengeáramú jeleknél, melyeknek a működés ellenőrzése a védett áramkör megbontása nélkül elvégezhető. Ez a foglalatából kiemelhető levezetőt jelent. 8. Tápellátás A szünetmentes berendezés a lengőkeret aljában, az akkumulátor doboz a szekrényben hátul, alul kerül elhelyezésre. A berendezés inverteres üzemmódban ad szünetmentes 230V 50 Hz hálózatot, amelynek szétosztása a TP egységből történik, körönként biztosítva és kapcsolva. A TP egyik kimenete ad a TF fióknak feszültséget, ahonnan a 24V DC hálózat működik, szintén biztosított kimeneti körökről. (Ezeket a dokumentációkat lásd a rajzok között.)

9 Oldalszám: 9/50

10 Oldalszám: 10/50 A szünetmentes berendezések több kimeneten adnak biztosított hálózati 230 V feszültséget. A PLC és kijelző is, szünetmentes és hálózati betáplálást is kap. A beltéri műszerszekrényben belső világítás és hálózati dugóaljak kerültek elhelyezésre, a helyszíni szerelési munkák megkönnyítése érdekében. 9. Kábelezés A beltéri egység belső kábelezése mindenhol árnyékolt, sodrott 0,35mm 2 keresztmetszetű többeres, hajlékony kábellel történik. A kábelek zavarvédelméről a kábelkialakításnál, illetve az áramhurkok elkerülésére a bekötésnél a tervezésnél külön figyelmet fordítottunk. A műszerszekrényben a kábelek fogadására a fenéklemezen megfelelően kiképzett rágcsáló ellen védett kábelbefogadó van képezve. A kábelek elhelyezése a kábelfogadón történik. (Lásd a rajzok között, ugyanitt megtalálhatók a terepről a berendezések csatlakozó pontjára érkező huzalozási rajzok is.) A huzalozás (kábelezés) térben és funkcióban jól elkülöníthető felületeken történik. A terepről érkező kábeleket először egy mechanikai rögzítő felület fogadja, ezután a kábelek árnyékolásának földelő sínre történő kötése következik, majd a túlfeszültség védőkbe vannak bekötve a kábelerek. A túlfeszültségvédők PE pontja és amennyiben a kábel ilyen a belső árnyékolás a szekrény PE pontjára van kötve. Ezután ha szükséges az Rb leválasztókon folytatódik a huzalozás, majd egy funkciónként PLC modulonként- osztott sorkapocssáv következik, ahol a tápfeszültség szétosztások, potenciálok közösítése stb. történik. Ebből a sorkapocssávból a PLC modulok, illetve az egyéb berendezések felé 1-1 kábel vezet, így megoldható a PLC illetve modulok, berendezések egyszerű szétválasztása. A fent leírt kábelezés a szekrény hátfalán, illetve oldalfalán szerelőlapokon helyezkedik el. Ezzel biztosítható, hogy a szekrény belső huzalozásának változtatása (TM/PLC csere) a legrövidebb helyszíni munkavégzéssel történjen. A kábelek fogadása olyan megoldású, hogy a gyszm. körökhöz tartozó kábelek a leválasztókig elkülönítetten kerülnek bevezetésre (lásd kábelbevezetési rajz). Ugyanígy külön vannak bevezetve a 230 V AC hálózati, illetve szünetmentes feszültségű kábelek és a 24 V DC megtáplálású kábelek a zavarvédelmi megfontolások szem előtt tartásával. A műszerszekrény belső huzalozása az XAI, XDI, XDO, stb sorkapcsoktól a számítóművekig ill. a PLC modulokhoz minden típusú berendezés estén azonos! Az összefüggési rajzokon az egységek csatlakozási pontja üresen van hagyva, a rajzok között szereplő típus kiosztások alapján lehet a bemeneteket az egyes csatornákhoz rendelni! Az irányítástechnikai rendszerben alkalmazott kábelek és vezetékek tervezésekor a következőket kell figyelembe venni:

11 Oldalszám: 11/50 - csak réz vezetőjű kábel és vezeték alkalmazható - földbe, védőcső nélkül fektetve csak páncélozott köpenyű kábel használható - a kültéri eszközökhöz csatlakozott mérő-, jelző- és vezérlő kábelek erősáramú zavarhatások ellen védett, polietilén szigetelésű, polietilén köpenyű, kétszeresen árnyékolt, induktivitás és kapacitás szegény kábel legyen. - épületben telepített gáztechnológia készülékei és a beltéri műszerezés között elegendő az egyszeres árnyékolású jelkábel, ha nincs villám védelmi zónaátlépés.

12 Oldalszám: 12/ Biztonságtechnikai előírások, karbantartás A létesítmény irányítástechnikai rendszerének műszaki kiviteli tervében rögzített, valamint a létesítmény biztonságos üzemeltetésére vonatkozó előírásokon és szabályzatokon kívül a szekrényre vonatkozó különleges előírás nincs. A műszerszekrény karbantartását a gázátadó állomás tervszerű időszakos karbantartásával (évente) kell elvégezni. Ellenőrizni kell a kábelbevezetések tömítettségét, a földelések állapotát. El kell végezni a szükséges portalanítást. Ellenőrizni kell a műszerek csatlakozóit, valamint el kell végezni a műszerek gépkönyveiben szereplő ellenőrzéseket, karbantartási utasításokban foglaltakat. A kész műszerszekrényt zárt állapotban, felszerelt hát- és oldallapokkal kell tárolni. A raktárhelyiség legyen száraz, fagymentes, portól és maró gázoktól, gőzöktől mentes. A szünetmentes berendezés akkumulátorait csak üzembe helyezéskor tegyük a helyükre! Szállítás előtt ki kell szerelni a műszerfiókokat, részegységeket. Ezeket külön papírdobozba csomagolva szállítsuk. A műszerszekrényt lehetőség szerint fektetve, zárt rakterű gépkocsival kell szállítani elmozdulás ellen biztosítva. Üzembe helyezés előtt a részegységeket vissza kell szerelni a műszerszekrénybe, a csatlakozásokat a helyükre kell illeszteni. A technológiai kábelek behúzása után ellenőrizni kell a kábelbevezetők tömítettségét. Az erősáramú csatlakozások bekötése után el kell végezni az érintésvédelmi méréseket. Az irányítástechnikai terv szerint be kell kötni a csatlakozó kábeleket, vezetékeket. El kell végezni a műszerek programozását. Ezek után lehet a mérőkörök, technológiai elemek beüzemelését, összehangolását elvégezni.

13 Oldalszám: 13/ Szállítás és tárolás Szállításkor a műszerszekrényből az akkumulátorokat és a fiókokat ki kell szerelni, és különcsomagolva kell szállítani. A műszerszekrény összeszerelt állapotban nem szállítható. A műszerszekrényt zárt gépkocsival célszerű szállítani. Nyitott szállítóeszköz esetén a becsomagolt szekrényt műanyag fóliával és ponyvával kell lefedni. A rögzítést úgy kell elvégezni, hogy a szekrény ne mozdulhasson el, és más rakománnyal ne ütközzön. A szekrényre egyéb más rakomány nem helyezhető el. Ki és berakodásnál a szekrényt és a külön csomagolt elemeket, fiókokat dobni, buktatni dönteni nem szabad. A szekrényt zárt, agresszív gázokat, port, kondenzálódó nedvességet nem tartalmazó levegőjű raktárban tárolható, amelynek hőmérséklete C legyen, megengedett relatív nedvesség tartalma max. 80%. A berendezésben lévő akkumulátorok lemerülésének megakadályozására - hosszabb tárolás esetén 3 havonta a műszerszekrényt ki kell csomagolni, a fiókokat és az akkumulátorokat be kell szerelni és legalább 24 órára feszültség alá kell helyezni. A műszerszekrény és a részegységek, műszerfiókok, akkumulátorok kicsomagolása után a szekrényt össze kell szerelni a mellékelt dokumentációk és gépkönyvek alapján. Szemrevételezéssel meg kell győződni, hogy a szállítás során sérülés nem történt. Ezek után a szekrényt a létesítmény irányítástechnikai rendszerének műszaki kiviteli terve, illetve szekrénycsere esetében az állomási "D" terv, vagy technológia alapján telepíteni kell, majd a kábelbekötési terv alapján a csatlakozó kábeleket be kell kötni. A bekötéseket fiókonként célszerű elvégezni, majd a funkcióellenőrzést a műszaki kiviteli terv és a vonatkozó műszerkönyv alapján kell elvégezni.

14 Oldalszám: 14/ Kapcsolódó dokumentációk PLC-RTU műszerkönyvek (Bristol Babcock, Modicon-Schneider,Bernecker) Számítómű műszerkönyvek (TAU, Daniel, BARFLOW, Uniflow) Szünetmentes tápegység (Power Quattro, APC) 12.5.Kültéri Műszerszekrények 12.6.Irányítástechnikai típusterv 13. Adatlapok

15 Oldalszám: 15/50 0. ADATLAP TEX-IBSZ 2007 hálózatosított beltéri műszerszekrény PLC-vel Típus: Tervjel: Műszaki adatok. követelmények: Texelektronik Kft. TEX-IBSZ 2007 XXX-XX IBSZ-LAN Műszerteremben 1000x800x1 800 (38M magas lengőkeret) Súly akkumulátorokkal együtt: 440 kg Védettség: 1P20 Környezeti hőmérséklet tartomány: +5 C-+40 C Tápenergia igény: 230 V/AC 16 A Beépített főbb eszközök és berendezések: 1 db PLC, 2.3. szoftverrel 1 db panelre szerelt érintőképernyős kijelző PLC-hez 1 db Cysco Switch (normál vagy optikai kábelhez) 1 db Számítómű v.7.0. szoftverrel 1 db Szünetmentes táp, akkuval 1 db RTF tápfiók (szünetmentes, és hálózati megtáplálással.) 1 db TP 230 V-os tápelosztó panel Kiegészítő eszközök és elemek (tápmodulok, leválasztók, sorkapcsok, túlfeszültség levezetők, kis megszakítók, világítótest, kábelcsatorna, stb.) 1 db TP 230 V-os tápelosztó panel Kiegészítő eszközök és elemek (tápmodulok, leválasztók, sorkapcsok, túlfeszültség levezetők, kis megszakítók, világítótest, kábelcsatorna, stb.) Szállítandó dokumentációk: gépkönyv minőségi bizonyítvány egyedi gyártóművi minősítő irat érintésvédelmi szabványossági jegyzőkönyv További információk:

16 Oldalszám: 16/50 Szállító/Szolgáltató: Típus: Tervjel: 1. ADATLAP Műszerszekrény váz PowerQuattro Kft. TexElektronik Kft IBSZ XXX-XX IBSZ Műszerteremben 1000x800x1800(2000)mm, 38,(40)M magas lengőkeret Acélidomokból hegesztett beltéri váz, levehető hát- és oldallapokkal. Elől egy keskenyebb és egy szélesebb, üvegbetétes ajtóval. Az ajtó mögött kihajtható 19 széles, eurorackeket befogadó lengőkeret. Maximális beépíthető magasság 42E (44 mm). A keret nyitási iránya megfordítható. Befoglaló méretek 38E magasságnál: 998x2000x815 mm Súly váz: 70 kg Akkumulátorokkal: 200 kg Védettség: IP 20 Környezeti hőmérséklet tartomány: 5 C - 40 C

17 Oldalszám: 17/50 Szállító/Szolgáltató: Típus: Tervjel: 2a ADATLAP Állomásvezérlő PLC BRISTOL&BABCOCK ITO Engineering Kft. Control Wave PLC IBSZ 5 kg 19 x 4E x 150 mm kis kiépítés közepes kiépítés Analóg bemenet: Analóg kimenet 0 8 Digitális bemenet Digitális kimenet Tartozékok: Tápegység: 230/24V 100W (tervjel: SPS) Dokumentáció: Üzembehelyezési jegyzőkönyv

18 Oldalszám: 18/50 2b ADATLAP Állomásvezérlő PLC Bernecker&Reiner GmbII. Szállító/Szolgáltató: Tartarini Hungary Kft./MOL Típus: BR 2005 Tervjel: PLC IBS%-LAN 5 kg 19"x4Ex 150 mm kis kiépítés közepes kiépítés Analóg bemenet: Analóg kimenet 0 8 Digitális bemenet Digitális kimenet 8 16 További információ: wwww.br-automation.com Tartozékok: Tápegység: 230/24V 100W (tervjel: SPS) Dokumentáció: Üzembehelyezési jegyzőkönyv

19 Oldalszám: 19/50 2c. ADATLAP Szállító/Szolgáltató: Típus: Tervjel: Sűly: Állomásvezérlő PLC Schneider Electric SA Telemechanique 3i Kft./MOL TSX Modicon Premium PLC IBSZ-LAN 5 kg 19 - x 4E x 150 mm vagy 2x19 - x 4E x 150 mm kis kiépítés közepes kiépítés Analóg bemenet: 8 24 Analóg kimenet 0 8 Digitális bemenet Digitális kimenet 8 32 További információk: Tartozékok: Tápegység: 230/24V 100W (tervjel: SPS) Dokumentáció: Üzembehelyezési jegyzőkönyv

20 Oldalszám: 20/50 3a ADATLAP Érintőfunkciós megjelenítő MAPLE SYSTEMS Szállító/Szolgáltató: ITO Engineering Kft. Típus: HMI 550H ,4 Tervjel: MON IBSZ 3 kg 19 x 6E x 100 mm előlapba szerelve Tartozékok: Dokumentáció: Üzembehelyezési jegyzőkönyv

21 Oldalszám: 21/50 3b. ADATLAP Panelre szerelt érintőfunkciós megjelenítő Bernecker&Reiner GmbH Szállító/Szolgáltató: Tartarini Hungary Kft/MOL Típus: B&R PP120 10,4" (15") Tervjel: MON IBSZ-LAN 3 KG 19" x 6E x 100 mm előlapba szerelve További információ: Tartozékok: Előlapra felszerelve 2 db lengő ethernet csatlakozó (AMPHENOL, MOLEX ISDN MEKS 8-8) Dokumentáció: Üzembehelyezési jegyzőkönyv

22 Oldalszám: 22/50 3c. ADATLAP Panelre szerelt érintőfunkciós megjelenítő Schneider Electric SA Telemechanique Szállító/Szolgáltató: 3i Kft./MOL Típus: XBT 10,4" Tervjel: MON IBSZ-LAN 3 kg 19" x 6E x 100 mm előlapba szerelve További információk: Tartozékok: Előlapra felszerelve 2 db lengő ethernet csatlakozó (AMPHENOL, MOLEX ISDN MEKS 8-8) Dokumentáció: Uzembehelyezési jegyzőkönyv

23 Oldalszám: 23/50 Szállító/Szolgáltató: Típus: Beépitve : 4a ADATLAP Gázmennyiség számítómű TexElektronik Kft. TexElektronik Kft. TAU-021, TAU-021-D IBSZ 4 kg 19 x 3E X 360 mm Tápfeszültség: 24V/DC Névleges áramfelvétel: 1A Védettség: IP20 EMC zavarvédelem: 3.osztály 24VDC föld független táplálással Kielégíti az MSZ EN előírásait Környezeti hőmérséklet: C Pontosság: 0,1% digitális jelzés 0,1% integrált mennyiség 0,16% analóg kimenet Szoftver verzió: 6.3 Bemenő jelek: Impulzus bemenet: csatornaszám: 2 Analóg bemenet: csatornaszám: 6 Ellenállás bemenet: csatornaszám: 1 Kimenő jelek: Kontaktus kimenet: csatornaszám: 16 Analóg kimenet: csatornaszám: 4 Soros kimenet: csatornaszám: 2 ETHERNET PORT: kommunikáció l Dokumentáció: Minőségi bizonyítvány OMH bizonylat

24 Oldalszám: 24/50 Gyártó Szállitó Tipus Tervjel Beépitve Súly 4b. ADATLAP Gázmennyiség számitómű Bernecker Tartarini Barflow-04 FYQ IBSZ 8 kg Mennyiségmérökörök: 2 db Műszaki adatok, követelmények: Pontosság: 0,1 % Bemenő jelek: 2 db frekvencia a turbináról (vagy 2 db nyomáskülönbség) 1 db Pt 100 ellenálláshőmérő, illetve analóg áramjel (hőmérséklet) 1 db analóg áramjel (nyomás) minőségi adatok (ethernet vonalon ill ma analóg) Tápfeszültség: 24V DC, 50W Védettség: IP 20 Analóg bemenetek : 12 bit felbontás galvanikusan elválasztott csatornák csatorna ellenállás 50 ohm Analóg kimenetek: impulzus kimenetek számláló kimenetek kontaktus kimenetek ethernet interface 12 bit galvanikusan elválesztott csatornák terhelhetőség ohm Szállítandó dokumentációk: műszerkönyv gyártóművi minőségi bizonyítvány OMH egyedi hitelesítési bizonyítvány, programozási adatlap számítási algoritmus

25 Oldalszám: 25/50 4c.ADATLAP Daniel Spectra számítómű Emerson Szállító/Szolgáltató: MOL Rt. Típus: Flow Boss 600 Tervjel: FIQ IBSZ-LAN 4 kg 19 x3ex360 mm Tápfeszültség: Névleges áramfelvétel: Védettség: EMC zavarvédelem: 24V/DC 1A IP20 3.osztály 24 VDC földfüggetlen táplálással kielégíti az MSZ EN előírásait C Környezeti hőmérséklet: Pontosság: 0,1% digitális jelzés 0,1% integrált mennyiség 0,16% analóg kimenet Szoftver verzió: 7.0 Bemenő jelek: Impulzus bemenet: csatornaszám: 2 Analóg bemenet: csatornaszám: 6 Ellenállás bemenet: csatornaszám: 1 Kimenő jelek: Kontaktus kimenet: csatornaszám: 16 Analóg kimenet: csatornaszám: 4 Soros kimenet: csatornaszám: 2 ETHERNET PORT: kommunikáció 1 Dokumentáció: Minőségi bizonyítvány OMH bizonylat Megfelelőségi tanúsítvány

26 Oldalszám: 26/50 4d.ADATLAP UNIFLOW számitómü Gyártó Prcess Control Kft Típus: Uniflow 200 Mennyiségmérő körök száma: Paraméterezés: 8 db előlapról, soros interfaceról Analóg árambemenetek: szimmetrikus, egymástól galvanikusan elválasztott csatornák Jeltartomány: 0-20 ma Pontosság: 0,02 % Bemeneti impedancia: 100 Ώ Pt 100 ellenállás hőmérő bemenet mérési elrendezés: 4 vezetékes pontosság: ± 0,1 0C max. hurokellenállás 500 Ώ Impulzus/frekvencia bemenetek (NAMUR) frekvencia tartomány: Hz bemenő jelszint: 2-10 V mérési bizonytalanság: max. 0,001 % impulzus jelek feldolgozása: impulzus vesztés nélkül Analóg áramkimenetek galvanikusan elválasztott csatornák: felbontás Terhelhetőség: Kezelőszervek 12 bit max. 500 Ώ fólia alá rejtett fém-membrános billentyűzet display QVGA (320x240) TFT LCD kijelző, háttér világítással. Üzemi hőmérséklet: C relatív páratartalom: 0 90 % Tárolási hőmérséklet: C

27 Oldalszám: 27/50 5. ADATLAP Táppanel TexElektronik Kft. Szállító/Szolgáltató: TexElektronik Kft. Típus: TP 9708 Tervjel: TP IBSZ 3 kg 19 x 3E x 360 mm Tápfeszültség: 230VAC Névleges áramfelvétel: 3 A Védettség: IP20 Érintésvédelmi osztály: I. Felépítés: 11 db biztosított, kapcsolt, tápjelzéssel ellátott leágazás Környezeti hőmérséklet: C Dokumentáció: Minőségi bizonyítvány

28 Oldalszám: 28/50 6 ADATLAP Tápegység fiók TexElektronik Kft. Szállító/Szolgáltató: TexElektronik Kft. Típus: TF 9708 Tervjel: RTF IBSZ 7 kg 11 x 3E x 360 mm Tápfeszültség: 230VAC Névleges áramfelvétel: 1 A Nem leválasztott kimenetek: 11 db (10x24VDC, 1x12VDC ) Védettség: IP20 Érintésvédelmi osztály: I. Környezeti hőmérséklet: C Dokumentáció: Minőségi bizonyítvány

29 Oldalszám: 29/50 7a ADATLAP ETHERNET SWITCH EGYSÉG rézkábelhez CISCO Szállító/Szolgáltató: Kivitelező. Típus: 2955T 12 Tervjel: SW IBSZ 0,25 kg 200x80x220 mm Tápfeszültség: Névleges áramfelvétel: Tulajdonságok: 24VDC 500 ma Nagypontosságú hálózati kapcsoló funkció 10/100T (X) (RJ45), 100FX (Multi/Single mode Fiber) 4096 cím 10/100M, Full/Half-Duplex, MIDI/MIDIX Redundáns Ethernet Hálózat figyelés (<300ms teljes feltöltésre) Automatikus Táp hiba esetén relés kimenet Redundáns, kettőzött DC tápellátási lehetőség 256MB RJ45 (12/100BaseT(X) RJ45 (RS-232 Memória: Csatlakozó: Konzol csatlakozó: LED kijelzés: Táp, Hiba, ACT, LNK, 10/100 Riasztás kimenet: NO relé kontaktus (24VDC, 1A) Adatátvitel konfigurálhatóság: Paritás: nincs, páratlan, páros, stb. Adat bit: 5, 6, 7, 8 STOP: 1, 1.5, 2 Protocol: Védettség: Működési hőmérséklet: Relatív páratartalom: Tárolási hőmérséklet: MTBF: Szerelhetőség: Dokumentáció: TCP, IP, UDP, Telnet, Rtelnet, DHCP, ICMP IP C 5-95%RH C óra DIN sínre Minőségi bizonyítvány

30 Oldalszám: 30/50 7b ADATLAP ETHERNET SWITCH EGYSÉG optikai kábelre CISCO Szállító/Szolgáltató: Kivitelező. Típus: 2955C 12 Tervjel: SW IBSZ 0,25 kg 200x80x220 mm Tápfeszültség: Névleges áramfelvétel: Tulajdonságok: 24VDC 500 ma Nagypontosságú hálózati kapcsoló funkció 10/100T (X) (RJ45), 100FX (Multi/Single mode Fiber) 4096 cím 10/100M, Full/Half-Duplex, MIDI/MIDIX Redundáns Ethernet Hálózat figyelés (<300ms teljes feltöltésre) Automatikus Táp hiba esetén relés kimenet Redundáns, kettőzött DC tápellátási lehetőség 256MB RJ45 (12/100BaseT(X) RJ45 (RS-232 Memória: Csatlakozó: Konzol csatlakozó: LED kijelzés: Táp, Hiba, ACT, LNK, 10/100 Riasztás kimenet: NO relé kontaktus (24VDC, 1A) Adatátvitel konfigurálhatóság: Paritás: nincs, páratlan, páros, stb. Adat bit: 5, 6, 7, 8 STOP: 1, 1.5, 2 Protocol: Védettség: Működési hőmérséklet: Relatív páratartalom: Tárolási hőmérséklet: MTBF: Szerelhetőség: Dokumentáció: TCP, IP, UDP, Telnet, Rtelnet, DHCP, ICMP IP C 5-95%RH C óra DIN sínre Minőségi bizonyítvány

31 Oldalszám: 31/50 8a ADATLAP Szállító/Szolgáltató: Típus: Tervjel: Tápfeszültség: Névleges áramfelvétel: Védettség: Védelmi mód: Védelmi adatok: Tanúsítvány száma: Környezeti hőmérséklet: Zavarjelző bemenetek száma: Bemenetek védelmi módja: Gyújtószikra mentes leválasztó egység TexElektronik Kft. TexElektronik Kft. ISA-4 EXIT IBSZ 0,1 kg 120x120x150 mm 24V/DC max80ma IP20 EExia IIC Lmax=10mH Cmax=0,3 microfarad BKI 05ATEX044X C 4 csatorna gyszm. (feszültségmentes záró kontaktusok) gyszm. bemeneti áramkörök tápfeszültsége: 9mA gyszm. bemenetek áramfelvétele zárt kontaktus esetén: 9,0mA Tartozékok: Dokumentáció: ATEX tipusvizsgálati bizonyitvány Gyártóművi bizonylat

ICC-100 beltéri mûszerszekrény 2 TARTALOMJEGYZÉK. Műszaki leírás

ICC-100 beltéri mûszerszekrény 2 TARTALOMJEGYZÉK. Műszaki leírás ICC-100 beltéri mûszerszekrény 2 Előzéklap Tartalomjegyzék TARTALOMJEGYZÉK Műszaki leírás 1 RENDELTETÉS...3 2 MECHANIKAI KONSTRUKCIÓ...3 2.1 SZEKRÉNY NAGYSÁG...3 2.2 SZEKRÉNY KIÉPÍTETTSÉG...3 2.3 SZERKEZET

Részletesebben

BERNECKER & REINER PLC ALAPÚ RTU BEÉPÍTÉSE. Beltéri műszerszekrény átalakításával, grafikus kijelzővel

BERNECKER & REINER PLC ALAPÚ RTU BEÉPÍTÉSE. Beltéri műszerszekrény átalakításával, grafikus kijelzővel BERNECKER & REINER PLC ALAPÚ RTU BEÉPÍTÉSE Beltéri műszerszekrény átalakításával, grafikus kijelzővel Gellénháza, Kápolnásnyék,Vecsés, Kecskemét, Hajdúszoboszló, Miskolc TD körzetek objektumain Kiviteli

Részletesebben

TT-TMK TÁVADÓ MŰSZER KONTÉNER FGSZ ZRT CSOMÓPONTI ÁLLOMÁSOK RÉSZÉRE

TT-TMK TÁVADÓ MŰSZER KONTÉNER FGSZ ZRT CSOMÓPONTI ÁLLOMÁSOK RÉSZÉRE TT-TMK TÁVADÓ MŰSZER KONTÉNER FGSZ ZRT CSOMÓPONTI ÁLLOMÁSOK RÉSZÉRE Gyárt. : Gyártás ideje: Telepítés helye: 2 2013.04.18. 1/7 TARTALOMJEGYZÉK 1. FELHASZNÁLÁSI TERÜLET... 3 2. MECHANIKAI KIALAKÍTÁS...

Részletesebben

GÁZMENNYISÉG SZÁMÍTÓMŰ

GÁZMENNYISÉG SZÁMÍTÓMŰ BaRflow GÁZMENNYISÉG SZÁMÍTÓMŰ Felhasználói kézikönyv Verzió: V.1.21 BaRflow készülékekhez (BaRflow_20140331.doc) NG PROJECT Kft. H-3527 Miskolc, Sajószigeti út 15. e-mail: office@ngproject.hu tel.: +36-46-321-979

Részletesebben

UNIFLOW-200. Többfunkciós hozamszámítómű (Multifunction Flow Computer) Műszerkönyv

UNIFLOW-200. Többfunkciós hozamszámítómű (Multifunction Flow Computer) Műszerkönyv UNI200_1_12m_r3_muszerkonyv UNIFLOW200 Többfunkciós hozamszámítómű (Multifunction Flow Computer) Zárt, nyomás alatt álló csővezetékekben áramló anyagok mennyiségének mérésére Műszerkönyv Process Control

Részletesebben

UNIFLOW-100. Többfunkciós hozamszámítómű (Multifunction Flow Computer) Zárt, nyomás alatt álló csővezetékekben áramló közegek mennyiségének mérésére

UNIFLOW-100. Többfunkciós hozamszámítómű (Multifunction Flow Computer) Zárt, nyomás alatt álló csővezetékekben áramló közegek mennyiségének mérésére UNIFLOW-100 Többfunkciós hozamszámítómű (Multifunction Flow Computer) Zárt, nyomás alatt álló csővezetékekben áramló közegek mennyiségének mérésére Műszerkönyv Process Control Kft. H -1091 Budapest Haller

Részletesebben

GYÁRTMÁNYKATALÓGUS. WESZTA-T Ipari és Kereskedelmi Kft.

GYÁRTMÁNYKATALÓGUS. WESZTA-T Ipari és Kereskedelmi Kft. WESZTA-T Ipari és Kereskedelmi Kft. H-2011 Budakalász, Ciklámen u. 43. Telefon: 06 26 540 575 Fax: 06 26 343 502 E-mail: automatik@weszta-t.hu, www.weszta-t.hu GYÁRTMÁNYKATALÓGUS 2015 Tartalomjegyzék oldal

Részletesebben

MS-LC/1E /2E ROBBANÁSBIZTOS KIVITELŰ TÖMEGMÉRŐ FŐEGYSÉG MŰSZERKÖNYV

MS-LC/1E /2E ROBBANÁSBIZTOS KIVITELŰ TÖMEGMÉRŐ FŐEGYSÉG MŰSZERKÖNYV METRISOFT Mérleggyártó KFT : 6800 Hódmezővásárhely Jókai u.30. Tel : (62) 246-657 Fax : (62) 249-765 E-mail : merleg@metrisoft.hu Weblap : http://www.metrisoft.hu Szerver : http://metrisoft.dsl.vnet.hu

Részletesebben

H-2040 Budaörs, Komáromi u. 22. Pf. 296.

H-2040 Budaörs, Komáromi u. 22. Pf. 296. MŰSZER AUTOMATIKA KFT. H-2040 Budaörs, Komáromi u. 22. Pf. 296. Telefon: +36 23 365280, Fax: +36 23 365087 Telephely: H-2030 Érd, Alsó u.10. Pf.56.Telefon: +36 23 365152 Fax: +36 23 365837 www.muszerautomatika.hu

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Használati útmutató Szervizes szakemberek Részére. Rendszerfelügyeleti. Programozása. felügyeleti eszközök 3.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Használati útmutató Szervizes szakemberek Részére. Rendszerfelügyeleti. Programozása. felügyeleti eszközök 3. felügyeleti eszközök HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Használati útmutató Szervizes szakemberek Részére 2011 Rendszerfelügyeleti PLC Eszköz Programozása MD11028-2011-10-05 Műszaki dokumentáció 3.0211522 tartalomjegyzék

Részletesebben

Twido Hardver referencia kézikönyv. Verzió 1.0

Twido Hardver referencia kézikönyv. Verzió 1.0 Twido Hardver referencia kézikönyv Verzió 1.0 2 Twido hardver referencia kézikönyv Tartalomjegyzék Biztonságtechnikai információk.........................7 A kézikönyvrôl......................................11

Részletesebben

DREHMO robbanásbiztos hajtóművek

DREHMO robbanásbiztos hajtóművek DREHMO robbanásbiztos hajtóművek ALKALMAZÁS Folyadékokat, gázokat, szemcsés anyagokat szállító csővezetékekbe épített elzáró és szabályozó szerelvények (gömbcsapok, tolózárak, pillangószelepek) működtetésére

Részletesebben

A német eredeti változat fordítása. Kezelési útmutató

A német eredeti változat fordítása. Kezelési útmutató Powador 30.0 TL3 M/XL 33.0 TL3 M/XL 36.0 TL3 M/XL 39.0 TL3 M/XL 40.0 TL3 M/XL 48.0 TL3 Park 60.0 TL3 M/XL 72.0 TL3 Park Kezelési útmutató A német eredeti változat fordítása Kezelési útmutató Tartalom

Részletesebben

OMRON I905-HU2-02. Felhasználói kézikönyv VARISPEED J7AZ. Általános célú kompakt frekvenciaváltó

OMRON I905-HU2-02. Felhasználói kézikönyv VARISPEED J7AZ. Általános célú kompakt frekvenciaváltó I905-HU2-02 OMRON Felhasználói kézikönyv VARISPEED J7AZ Általános célú kompakt frekvenciaváltó Tartalomjegyzék Általános bemutatás...................................................... 4 Mûszaki adatok,

Részletesebben

OMRON I905-HU2-02. Felhasználói kézikönyv VARISPEED J7AZ. Általános célú kompakt frekvenciaváltó

OMRON I905-HU2-02. Felhasználói kézikönyv VARISPEED J7AZ. Általános célú kompakt frekvenciaváltó I905-HU2-02 OMRON Felhasználói kézikönyv VARISPEED J7AZ Általános célú kompakt frekvenciaváltó Tartalomjegyzék Általános bemutatás...................................................... 4 Mûszaki adatok,

Részletesebben

Powador 3200 4200 4400 5300 5500 6600

Powador 3200 4200 4400 5300 5500 6600 Powador 3200 4200 4400 5300 5500 6600 Kezelési útmutató A német eredeti változat fordítása Kezelési útmutató szerelők és üzemeltetők számára Powador 3200 4200 4400 5300 5500 6600 Tartalomjegyzék 1 Általános

Részletesebben

Tartalom. Információk a VLT 6000 HVAC sorozatról

Tartalom. Információk a VLT 6000 HVAC sorozatról Tartalom Bevezetés Biztonsági elõírások... 2 Véletlen indítások elkerülése... 2 A VLT 6000 elõnyei HVAC alkalmazásokban... 3 Vezérlési elv... 4 Automatikus Energia Optimalizálás... 4 Ventilátor fordulatszám

Részletesebben

KAP - TRAN KAPACITÍV VILLAMOS NYOMÁSKÜLÖNBSÉG TÁVADÓK

KAP - TRAN KAPACITÍV VILLAMOS NYOMÁSKÜLÖNBSÉG TÁVADÓK MÛSZERKÖNYV KAP - TRAN KAPACITÍV VILLAMOS NYOMÁSKÜLÖNBSÉG TÁVADÓK Típusszám: 380-383- 390-393- Gyártási szám: Gyártás kelte: 2001december 18. A mûszerkönyvön és a terméken levô gyártási számnak azonosnak

Részletesebben

BEVEZETŐ 2. Ai2.5, Ai5 Ai8, Ai15 Ai28, Ai50, Ai70

BEVEZETŐ 2. Ai2.5, Ai5 Ai8, Ai15 Ai28, Ai50, Ai70 TARTALOMJEGYZÉK 1 BEVEZETŐ 2 EtherCAT HOST EGYSÉG DPU1901, DPU1501, EHU01, ESIS 4 EtherCAT SLAVES MK19, MK15, MK15V, MK15OP, HWM, ihdw 8 EtherCAT IO MODULOK EPU I16, I16S, I32, I32S, I32C O16, O32S, O32C,

Részletesebben

Jelző- és kapcsoló Bus-rendszer

Jelző- és kapcsoló Bus-rendszer Ferdinand Schad KG Steigstraße 25-27 D-78600 Kolbingen Telefon 0 74 63-980 - 0 Telefax 0 74 63-980 - 200 info@schako.de www.schako.de Tartalom Leírás...3 Rendszer felpítés...3 Rendszer leírás...4 EasyBus

Részletesebben

S pumps, ranges 72-74-78

S pumps, ranges 72-74-78 GRUNDFOS KEZELÉSI UTASÍTÁSOK S pumps, ranges 72-74-78 S2, S3, S4, ST 55-520 kw Telepítési és üzemeltetési utasítás Magyar (HU) Magyar (HU) Telepítési és üzemeltetési utasítás Az eredeti angol változat

Részletesebben

23 54235 11/20 08. Altistart 22. Lágyindító lágyleállító egység Felhasználói kézikönyv

23 54235 11/20 08. Altistart 22. Lágyindító lágyleállító egység Felhasználói kézikönyv 23 54235 11/20 08 Altistart 22 Lágyindító lágyleállító egység Felhasználói kézikönyv Tartalomjegyzék Fontos információ 4 Mielőtt elkezdené 5 A dokumentáció felépítése 6 A lágyindító felszerelésének lépései

Részletesebben

UMV - 3301. Nyílt vagy zárt hurkú fluxusvektor-szabályozású frekvenciaváltó háromfázisú aszinkron motorokhoz

UMV - 3301. Nyílt vagy zárt hurkú fluxusvektor-szabályozású frekvenciaváltó háromfázisú aszinkron motorokhoz Ref. 2416 HU--4.33/d--08.02 Gyorsítás/lassítás funkció Kúszómenet választása Ezt a kézikönyvet meg kell kapnia a végfelhasználónak! Ford. számalapjel másolat Sorkapocs Rev. 01/02. Ford.sz.- alapjel Gyorsabb

Részletesebben

Telemecanique Modicon. Micro automatizálási platform. Katalógus

Telemecanique Modicon. Micro automatizálási platform. Katalógus Telemecanique Modicon Micro automatizálási platform Katalógus 2002 Telemecanique Modicon Micro automatizálási platform Tartalomjegyzék Micro automatizálási platform Micro PLC 6 19. oldal Kiválasztási útmutató:

Részletesebben

V ACON 100 HVAC hajtások TELEPÍTÉSI KÉZIKÖNYV

V ACON 100 HVAC hajtások TELEPÍTÉSI KÉZIKÖNYV V ACON 100 HVAC hajtások TELEPÍTÉSI KÉZIKÖNYV VACON 0 Tartalom Dokumentum: DPD00300C A változat kibocsátási dátuma: 2010.02.26 1. Biztonság... 4 1.1 Veszély... 4 1.2 Figyelmeztetések... 5 1.3 Földelés

Részletesebben

Getriebebau NORD. NORDAC trio SK 300E Frekvenciaváltó SK 300E-550-340-B... SK 300E-151-340-B SK 300E-221-340-B... SK 300E-401-340-B BU 0300 HU

Getriebebau NORD. NORDAC trio SK 300E Frekvenciaváltó SK 300E-550-340-B... SK 300E-151-340-B SK 300E-221-340-B... SK 300E-401-340-B BU 0300 HU KEZELÉSI ÚTMUTATÓ NORDAC trio SK 300E Frekvenciaváltó SK 300E-550-340-B... SK 300E-151-340-B SK 300E-221-340-B... SK 300E-401-340-B Mat. Nr. 607 3017 BU 0300 HU Állapot: 2003 június Getriebebau NORD GmbH

Részletesebben

A FOGYASZTÓKNÁL ELHELYEZETT CSEPPFOLYÓSÍTOTT PROPÁN-BUTÁNGÁZOS NYOMÁSTARTÓ BERENDEZÉSEK MŰSZAKI KÖVETELMÉNYEI

A FOGYASZTÓKNÁL ELHELYEZETT CSEPPFOLYÓSÍTOTT PROPÁN-BUTÁNGÁZOS NYOMÁSTARTÓ BERENDEZÉSEK MŰSZAKI KÖVETELMÉNYEI 2. számú melléklet A FOGYASZTÓKNÁL ELHELYEZETT CSEPPFOLYÓSÍTOTT PROPÁN-BUTÁNGÁZOS NYOMÁSTARTÓ BERENDEZÉSEK MŰSZAKI KÖVETELMÉNYEI a 23/2006. (II. 3.) Kormányrendelet és a Nyomástartó Berendezések Műszaki-Biztonsági

Részletesebben

frekvenciaváltó gépkönyv 5,5 11 kw

frekvenciaváltó gépkönyv 5,5 11 kw F frekvenciaváltó gépkönyv 5,5 11 kw V202 szoftververziótól P Alapítva: 1984 TARTALOMJEGYZÉK A KÉSZÜLÉKEK RENDELTETÉSE... 4 MŰKÖDÉSI LEÍRÁS... 4 MEGFELELŐSÉGI NYILATKOZAT... 5 ÁLTALÁNOS JELLEMZŐK... 6

Részletesebben

GR100. Több csatornás univerzális adatgyűjtő. Kezelési Útmutató. Ver. 1.0

GR100. Több csatornás univerzális adatgyűjtő. Kezelési Útmutató. Ver. 1.0 GR100 Több csatornás univerzális adatgyűjtő Kezelési Útmutató Ver. 1.0 1 Tartalomjegyzék A telepítés előtt 1.1 Doboz tartalmának ellenőrzése 4. oldal 1.2 Biztonsági előírások 4. oldal 2.1 Telepítés helye

Részletesebben

Rosemount 8800D örvényes (Vortex) áramlásmérő

Rosemount 8800D örvényes (Vortex) áramlásmérő Felhasználói kézikönyv Rosemount 8800D örvényes (Vortex) áramlásmérő www.emersonprocess.com/rosemount Felhasználói kézikönyv Rosemount 8800D Rosemount 8800D intelligens örvényes (Smart Vortex) áramlásmérő

Részletesebben