TEX-IBSZ INTEGRÁLT BELTÉRI SZEKRÉNY MOL GÁZÁTADÓ ÁLLOMÁSOK RÉSZÉRE MOL SZAKASZOLÓ ÁLLOMÁSOK RÉSZÉRE

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "TEX-IBSZ INTEGRÁLT BELTÉRI SZEKRÉNY MOL GÁZÁTADÓ ÁLLOMÁSOK RÉSZÉRE MOL SZAKASZOLÓ ÁLLOMÁSOK RÉSZÉRE"

Átírás

1 Oldalszám: 1/50 - TEX-IBSZ INTEGRÁLT BELTÉRI SZEKRÉNY MOL GÁZÁTADÓ ÁLLOMÁSOK RÉSZÉRE MOL SZAKASZOLÓ ÁLLOMÁSOK RÉSZÉRE Gyárt. szám: Gyártás ideje: Telepítés helye:

2 Oldalszám: 2/50 TARTALOMJEGYZÉK A gyártó a változtatás jogát fenntartja! 1. FELHASZNÁLÁSI TERÜLET MECHANIKAI KIALAKÍTÁS METROLÓGIA IRÁNYÍTÁSTECHNIKA, TEREPI JELZÉSEK, VEZÉRLÉSEK EGYÉB GÁZÁTADÓ ÁLLOMÁSI FUNKCIÓK ADATKOMMUNIKÁCIÓ EMC VILLÁM-, ÉS TÚLFESZÜLTSÉGVÉDELEM TÁPELLÁTÁS KÁBELEZÉS BIZTONSÁGTECHNIKAI ELŐÍRÁSOK, KARBANTARTÁS SZÁLLÍTÁS ÉS TÁROLÁS KAPCSOLÓDÓ DOKUMENTÁCIÓK PLC-RTU MŰSZERKÖNYVEK (BRISTOL BABCOCK, MODICON-SCHNEIDER-BERNECKER) SZÁMÍTÓMŰ MŰSZERKÖNYVEK (TEXELEKTRONIK, DANIEL, TARTARINI, UNIFLOW) SZÜNETMENTES TÁPEGYSÉG (POWER QUATTRO, APC) KÜLTÉRI MŰSZERSZEKRÉNYEK IRÁNYÍTÁSTECHNIKAI TÍPUSTERV ADATLAPOK... 14

3 Oldalszám: 3/50 1. Felhasználási terület A műszerkönyv a TEXELEKTRONIK Kft. által, a MOL Földgázszállító Rt. szakaszoló, illetve gázátadó állomásaira tervezett integrált, beltéri egység alkalmazására (beépítés, üzemeltetés) vonatkozó ismereteket tartalmazza. A rendszer a mai kornak megfelelő színvonalon (megbízhatóság, kis karbantartási igény, egyszerű módosítás) biztosítja egy szekrényben az állomáson előforduló funkciók működését, a biztonságos üzemeltetést. A műszerszekrénybe épített berendezések biztosítják a MOL Földgázszállító zrt állomásain előforduló feladatoknak a követelményrendszer Rev ban előirt ellátását. 2. Mechanikai kialakítás A rendszer a Texelektronik Kft. által tervezett és a Power Quattro zrt. által gyártott szekrényvázba kerül beépítésre. A műszerszekrény 1000x800 mm alapterületű, 2 m magas, 19 szélességű, 38E magassági méretű lengőkeretbe építhető rendszer, (lásd elrendezési rajz) levehető oldal- és hátfalakkal. Elől üvegajtó védi a lengőkeretet a műszerekkel, amelynek kinyitásával a beépített műszerek hátoldalához, illetve a szekrény hát és oldalfalára épített egységekhez, sorkapcsokhoz lehet hozzáférni. A műszerszekrény méreteit az egyedi feladatoknak megfelelően meg lehet változtatni.. A belső szerelés-huzalozás a lengőkereten, a kábelezés szerelőlapjain és ha szükséges az oldalsó szerelőlapon történik. Ezeket a részeket önállóan lehet szerelni és lengőkábelekkel, sorkapcsokon, illetve csatlakozókon keresztül összekötni. A szekrény rögzítése az alsó keret peremén keresztül lehetséges. A műszerszekrény szellőzését biztosítja a baloldali ajtón elhelyezett szellőzőnyílás és a menynyezeti perforált fedőlemez. A természetes szellőzés mellett lehetőség kényszerszellőzés kialakítására is. A szekrényajtók és lengőkeret nyitási irányát meg lehet fordítani néhány csavar segítségével. Az elrendezési rajzok bal és jobb oldala ebben az esetben értelemszerűen felcserélődik.

4 Oldalszám: 4/50 3. Metrológia A primer műszerezést a technológiai területen elhelyezett mérőelemek (villamos távadók- és távjelzők) alkotják. Az ezekről érkező jeleket (kábeleket) a szükséges EMC és Rb-s védelmi eszközök vagy sorkapcsok után a hozamszámító művek illetve a PLC-RTU berendezés analóg bemeneti moduljai fogadják. A mérések megtáplálását (4-20mA) vagy maga a számítómű, vagy a 24V DC rendszer (TF tápegység fiók) biztosítja. A mérések továbbítása a központba több módon történhet: - a jelek a számítómű, és a központi egység áramhurkán jutnak analóg bemenetként a PLC RTU-ba (ebben az esetben a PLC analóg bemenetei egymástól és földtől leválasztottak. - a számítómű analóg kimenetei vannak a PLC RTU analóg bemeneteire kötve (ebben az esetben nem követelmény az analóg bemenetek leválasztása) - a számítómű adatai soros (MODBUS ASCII vagy RTU) illetve ETHERNET (MODBUS.ORG) kommunikációs felületen keresztül is elérhetők. - a technológiai jelek (pl: katódpotenciál) közvetlenül jutnak a központi egységbe analóg bemenetére - Amennyiben az állomáson gázminőség mérés is történik, a gázminőség adatokat a kromatográf vezérlő Ethernet felületen keresztül (SWITCH) juttatja el a számítómüvekhez. PTZ korrekciós gázmennyiség mérés Feladata a mérőszakaszokon áramló közeg mennyiségének mérése, normál állapotra való átszámítása, a közeg korrigált normál állapotú térfogatának, nyomásának és hőmérsékletének regisztrálása, és a mennyiség összegzése. A mennyiségmérő alkalmas DANIEL típusú gázkromatográf által mért gázjellemzők távadat feldolgozására is.

5 Oldalszám: 5/50 A gázmennyiség mérés történhet turbinás, mérőperemes, vagy ultrahangos mérőkörben. A mérőkör típusához kell kiválasztani a számítóművek megfelelő üzemmódját. A számítómű biztosítja az alábbi jelek továbbítását a központi egység ( PLC RTU) felé: a gáz pillanatnyi korrigált mennyisége a mérőszakaszon mért gáz kimenő nyomása az érkező nyomás aktuális értéke a mérőszakaszon mért gáz kimenő hőmérséklete a gáz összegzett mennyisége /analóg/ a csúcstúllépés összegzett /mennyisége túlf.számláló/ számítómű hibajelzése gázminőség adatok Turbinás mérés esetén a csővezetéken átfolyt gázmennyiséget mérőturbina méri. A turbinakerék és a turbinában lévő referencia kerék impulzusjeleit használjuk fel az üzemi mennyiség méréséhez. Ezek az információk a HF2/...és HF3/... jeladókon jelennek meg. A jeladók jeleit a számítómű fogadja, a robbanásveszélyes térben történő mérés miatt szükséges a gyújtó-szikramentes leválasztókon keresztül. (Turck, MK-15, vagy Texelektronik ISA-2THL. A leválasztó eszközök tápenergia ellátását a tápegységfiók biztosítja. Mérőperemes mérés esetén a csővezetéken átfolyt gázmennyiség az áramlási sebesség nagyságával mérhető, melyet a mérőperem nyomáseséséből vett nyomáskülönbség értékkel veszünk figyelembe, és a nyomástávadó jele jut a számítómű megfelelő analóg bemenetére. Ultrahangos mérés esetén a gáz mennyiségét soros vonalon fogadja a számitómü, a korrekcióhoz szükséges nyomás és hőmérsékleti értéket az előzőkhöz hasonlóan távadóról jutnak a számitómübe. A kimenő nyomást abszolút távadó, a kimenő hőmérsékletet pedig Pt100 érzékelő méri. A nyomástávadó és a hőmérséklet érzékelők Ex-d kivitelűek. A gázparaméterek feldolgozását a szükséges korrekciót, az összegzést, a beltéri integrált műszerszekrényben elhelyezett számítómű végzi. Az adatok regisztrálására - a Bányakapitányság 1377/1994, jelű állásfoglalása /1994 augusztus 30./ alapján - a helyszínen nincsen szükség, mivel a regisztrálók funkcióit a távfelügyeleti rendszer egyéb helyeken ellátja. / TD központ /. A mérés hitelesítése illetve a beállításhoz szükséges adatok részletes tárgyalása a METROLÓGIA mellékletben, illetve a megfelelő eszközök gépkönyveiben találhatók meg.

6 Oldalszám: 6/50 4. Irányítástechnika, terepi jelzések, vezérlések Feladata a technológián elhelyezkedő érzékelők, helyzetjelzők, végrehajtók jeleinek fogadása, megjelenítése illetve vezérlése; jelek továbbadása a központba, illetve onnan érkező távvezérlések végrehajtása a technológián. A jelzésekhez tartozik a motorok tápfeszültségének figyelése is. A kijelzés és vezérlés az állomási dokumentációban kerül részletes leírásra. Az érintőképernyőn jelennek meg a sémaképek, jelzésváltozások, határértékek, naplóadatok; beavatkozó felületek, ezek összessége állomásonként az állomási tervdokumentációban van részletezve. A technológiáról érkező jeleket (ereket) EMC levezetők és Rb leválasztók után egy sorkapocsfelület fogadja, amelyen a rendezés és a közös GND illetve egyenfeszültségek kerülnek szétosztásra.( XAI, XDI, XMVEZ, XOUT stb) Amennyiben a túlfeszültség levezetőkre nincs szükség, a kábelereket emeletes sorkapcsok fogadják. Az érpárok fogadása az emeletes sorkapcson ill túlfesz levezetőn azonos számozással történik. (pl 1-1a, 2-2a stb ) A terepen elhelyezett elzáró szelvények motoros működtetésének vezérlése szintén a beltéri szekrényből történik, tápfeszültséget a motorok az erősáramú elosztódobozokból EMC védelemmel ellátva kapják. A vezérlés történhet a motor mellől (helyi), a szekrényből (táv-kézi) és a központból a hírközlésen keresztül (táv-aut). Ezeket az üzemmódokat a kijelző panelen illetve a motor mellett lehet beállítani. A vezérléshez a véghelyzet jelzés (nyitva-zárva), a mozgás és iránya (nyit-zár) illetve vezérlés végrehajtása (NYITÁS-ZÁRÁS; STOP) tartozik.

7 Oldalszám: 7/50 Az állomásokon általában előforduló zavarjelzések PSH PSL GVS DPS BH, BJ GFV PIF UPS, INV, AKKU EXP OD bejövő gáznyomás határérték túllépés gyorszár lezárt gázszűrő eltömődött Behatolás, bejelentkezés Fázishiány Pilótfűtés van/nincs Szünetmentes ellátó általános hiba, inverter hiba, akkufeszültség alacsony Gázkoncentráció magas Szagosító/-adagolás hiba 5. Egyéb gázátadó állomási funkciók Az irányítástechnikai rendszer központi egysége (PLC RTU) alkalmas lehet a jövőben más eddig külön berendezésekben megvalósított funkciók ellátására: - kimenőgáz hőmérsékletének szabályozása - kimenőgáz nyomásának szabályozása - fogyasztás korlátozás Ezek a funkciók az állomás technológiai felépítésével szervesen összefüggenek, ezért amenynyiben megvalósításra kerülnek, az állomási tervdokumentáció külön fejezetét képezik. A beltéri szekrényben elhelyezhető más, az állomás üzemeltetéséhez szükséges egység is például szagosító vezérlő, kromatográf vezérlő funkció amelynek jeleit az irányítástechnikai, illetve metrológiai rendszer felhasználja/feldolgozza. Ezeket az eseteket jelen dokumentáció nem, csak ennek adott állomásra történő adaptációja tartalmazza. 6. Adatkommunikáció Az adatkommunikáció soros és ETHERNET felületen történik. A PLC, a számítómű(vek), és az előlapi hozzáférés SWITCH-en keresztül kapcsolódik a helyi Ethernet hálózathoz és routeren keresztül a központhoz. A PLC és kijelzője között RS 232 kapcsolat van.

8 Oldalszám: 8/50 7. EMC villám-, és túlfeszültség védelem Az integrált beltéri szekrény szerves része a szakaszoló állomási, illetve gázátadó állomási technológiának. A teljes technológiára vonatkozó EMC villám-, és túlfeszültség védelem felépítése a zónakoncepción alapszik, melynek részletes feladatait és megoldásait a villám-, és túlfeszültség védelmi típustervek tartalmazzák. Az integrált beltéri szekrény belső huzalozási terve, a zónakoncepció alkalmazásával készült, és a szekrény típusvizsgálata a MAVIR Rt. közreműködésével megtörtént, az üzemelést nem zavarja. A bejövő jelkábelek árnyékolása a beltéri szekrényben a PEN csomópontra van levezetve, úgyszintén a túlfeszültség levezetők PE pontja is. Az IBSZ szünetmentes táp ellátását biztosító szünetmentes tápegység villám-, és túlfeszültség védelemmel van ellátva. A szekrény 230 V AC és 24 V-os DC elosztó fiókja a feszültségnek megfelelő védelemmel vannak ellátva, amely az utána levő hálózatot védi. Amennyiben kültéri egységek vannak a katódosan védett szakaszon ezt külön PE pontra kell földelni és a két PE rendszer közé DEHNGAP szikraközt kell beiktatni. Az erősáramú tokozatokon (amennyiben még nem rendelkeznek ilyennel), fel kell szerelni a megfelelő 1-3 fázisú védelmi eszközöket! A túlfeszültség levezető alkalmazásáról a MOL Földgázszállító zrt Szakági Általonos tervezési irányelvek Általános műszaki tartalom mérés és irányítástechnikai rendszerek tervezéshez c. utasítás éppen aktuális verziója (jelenlegi:szti-mi-01/ sz.)rendelkezik. Az alkalmazási követelményeket ( a védelem kiterjesztése szakáganként, jelszám, műszaki követelmények) mindig a konkrét műszaki tartalom határozza meg. A tervezőnek a fentiek figyelembe vételével kell a kivitelezési tervet elkészítenie. A túlfeszültség levezetőként csak olyan eszköz alkalmazható az irányítástechnikai gyengeáramú jeleknél, melyeknek a működés ellenőrzése a védett áramkör megbontása nélkül elvégezhető. Ez a foglalatából kiemelhető levezetőt jelent. 8. Tápellátás A szünetmentes berendezés a lengőkeret aljában, az akkumulátor doboz a szekrényben hátul, alul kerül elhelyezésre. A berendezés inverteres üzemmódban ad szünetmentes 230V 50 Hz hálózatot, amelynek szétosztása a TP egységből történik, körönként biztosítva és kapcsolva. A TP egyik kimenete ad a TF fióknak feszültséget, ahonnan a 24V DC hálózat működik, szintén biztosított kimeneti körökről. (Ezeket a dokumentációkat lásd a rajzok között.)

9 Oldalszám: 9/50

10 Oldalszám: 10/50 A szünetmentes berendezések több kimeneten adnak biztosított hálózati 230 V feszültséget. A PLC és kijelző is, szünetmentes és hálózati betáplálást is kap. A beltéri műszerszekrényben belső világítás és hálózati dugóaljak kerültek elhelyezésre, a helyszíni szerelési munkák megkönnyítése érdekében. 9. Kábelezés A beltéri egység belső kábelezése mindenhol árnyékolt, sodrott 0,35mm 2 keresztmetszetű többeres, hajlékony kábellel történik. A kábelek zavarvédelméről a kábelkialakításnál, illetve az áramhurkok elkerülésére a bekötésnél a tervezésnél külön figyelmet fordítottunk. A műszerszekrényben a kábelek fogadására a fenéklemezen megfelelően kiképzett rágcsáló ellen védett kábelbefogadó van képezve. A kábelek elhelyezése a kábelfogadón történik. (Lásd a rajzok között, ugyanitt megtalálhatók a terepről a berendezések csatlakozó pontjára érkező huzalozási rajzok is.) A huzalozás (kábelezés) térben és funkcióban jól elkülöníthető felületeken történik. A terepről érkező kábeleket először egy mechanikai rögzítő felület fogadja, ezután a kábelek árnyékolásának földelő sínre történő kötése következik, majd a túlfeszültség védőkbe vannak bekötve a kábelerek. A túlfeszültségvédők PE pontja és amennyiben a kábel ilyen a belső árnyékolás a szekrény PE pontjára van kötve. Ezután ha szükséges az Rb leválasztókon folytatódik a huzalozás, majd egy funkciónként PLC modulonként- osztott sorkapocssáv következik, ahol a tápfeszültség szétosztások, potenciálok közösítése stb. történik. Ebből a sorkapocssávból a PLC modulok, illetve az egyéb berendezések felé 1-1 kábel vezet, így megoldható a PLC illetve modulok, berendezések egyszerű szétválasztása. A fent leírt kábelezés a szekrény hátfalán, illetve oldalfalán szerelőlapokon helyezkedik el. Ezzel biztosítható, hogy a szekrény belső huzalozásának változtatása (TM/PLC csere) a legrövidebb helyszíni munkavégzéssel történjen. A kábelek fogadása olyan megoldású, hogy a gyszm. körökhöz tartozó kábelek a leválasztókig elkülönítetten kerülnek bevezetésre (lásd kábelbevezetési rajz). Ugyanígy külön vannak bevezetve a 230 V AC hálózati, illetve szünetmentes feszültségű kábelek és a 24 V DC megtáplálású kábelek a zavarvédelmi megfontolások szem előtt tartásával. A műszerszekrény belső huzalozása az XAI, XDI, XDO, stb sorkapcsoktól a számítóművekig ill. a PLC modulokhoz minden típusú berendezés estén azonos! Az összefüggési rajzokon az egységek csatlakozási pontja üresen van hagyva, a rajzok között szereplő típus kiosztások alapján lehet a bemeneteket az egyes csatornákhoz rendelni! Az irányítástechnikai rendszerben alkalmazott kábelek és vezetékek tervezésekor a következőket kell figyelembe venni:

11 Oldalszám: 11/50 - csak réz vezetőjű kábel és vezeték alkalmazható - földbe, védőcső nélkül fektetve csak páncélozott köpenyű kábel használható - a kültéri eszközökhöz csatlakozott mérő-, jelző- és vezérlő kábelek erősáramú zavarhatások ellen védett, polietilén szigetelésű, polietilén köpenyű, kétszeresen árnyékolt, induktivitás és kapacitás szegény kábel legyen. - épületben telepített gáztechnológia készülékei és a beltéri műszerezés között elegendő az egyszeres árnyékolású jelkábel, ha nincs villám védelmi zónaátlépés.

12 Oldalszám: 12/ Biztonságtechnikai előírások, karbantartás A létesítmény irányítástechnikai rendszerének műszaki kiviteli tervében rögzített, valamint a létesítmény biztonságos üzemeltetésére vonatkozó előírásokon és szabályzatokon kívül a szekrényre vonatkozó különleges előírás nincs. A műszerszekrény karbantartását a gázátadó állomás tervszerű időszakos karbantartásával (évente) kell elvégezni. Ellenőrizni kell a kábelbevezetések tömítettségét, a földelések állapotát. El kell végezni a szükséges portalanítást. Ellenőrizni kell a műszerek csatlakozóit, valamint el kell végezni a műszerek gépkönyveiben szereplő ellenőrzéseket, karbantartási utasításokban foglaltakat. A kész műszerszekrényt zárt állapotban, felszerelt hát- és oldallapokkal kell tárolni. A raktárhelyiség legyen száraz, fagymentes, portól és maró gázoktól, gőzöktől mentes. A szünetmentes berendezés akkumulátorait csak üzembe helyezéskor tegyük a helyükre! Szállítás előtt ki kell szerelni a műszerfiókokat, részegységeket. Ezeket külön papírdobozba csomagolva szállítsuk. A műszerszekrényt lehetőség szerint fektetve, zárt rakterű gépkocsival kell szállítani elmozdulás ellen biztosítva. Üzembe helyezés előtt a részegységeket vissza kell szerelni a műszerszekrénybe, a csatlakozásokat a helyükre kell illeszteni. A technológiai kábelek behúzása után ellenőrizni kell a kábelbevezetők tömítettségét. Az erősáramú csatlakozások bekötése után el kell végezni az érintésvédelmi méréseket. Az irányítástechnikai terv szerint be kell kötni a csatlakozó kábeleket, vezetékeket. El kell végezni a műszerek programozását. Ezek után lehet a mérőkörök, technológiai elemek beüzemelését, összehangolását elvégezni.

13 Oldalszám: 13/ Szállítás és tárolás Szállításkor a műszerszekrényből az akkumulátorokat és a fiókokat ki kell szerelni, és különcsomagolva kell szállítani. A műszerszekrény összeszerelt állapotban nem szállítható. A műszerszekrényt zárt gépkocsival célszerű szállítani. Nyitott szállítóeszköz esetén a becsomagolt szekrényt műanyag fóliával és ponyvával kell lefedni. A rögzítést úgy kell elvégezni, hogy a szekrény ne mozdulhasson el, és más rakománnyal ne ütközzön. A szekrényre egyéb más rakomány nem helyezhető el. Ki és berakodásnál a szekrényt és a külön csomagolt elemeket, fiókokat dobni, buktatni dönteni nem szabad. A szekrényt zárt, agresszív gázokat, port, kondenzálódó nedvességet nem tartalmazó levegőjű raktárban tárolható, amelynek hőmérséklete C legyen, megengedett relatív nedvesség tartalma max. 80%. A berendezésben lévő akkumulátorok lemerülésének megakadályozására - hosszabb tárolás esetén 3 havonta a műszerszekrényt ki kell csomagolni, a fiókokat és az akkumulátorokat be kell szerelni és legalább 24 órára feszültség alá kell helyezni. A műszerszekrény és a részegységek, műszerfiókok, akkumulátorok kicsomagolása után a szekrényt össze kell szerelni a mellékelt dokumentációk és gépkönyvek alapján. Szemrevételezéssel meg kell győződni, hogy a szállítás során sérülés nem történt. Ezek után a szekrényt a létesítmény irányítástechnikai rendszerének műszaki kiviteli terve, illetve szekrénycsere esetében az állomási "D" terv, vagy technológia alapján telepíteni kell, majd a kábelbekötési terv alapján a csatlakozó kábeleket be kell kötni. A bekötéseket fiókonként célszerű elvégezni, majd a funkcióellenőrzést a műszaki kiviteli terv és a vonatkozó műszerkönyv alapján kell elvégezni.

14 Oldalszám: 14/ Kapcsolódó dokumentációk PLC-RTU műszerkönyvek (Bristol Babcock, Modicon-Schneider,Bernecker) Számítómű műszerkönyvek (TAU, Daniel, BARFLOW, Uniflow) Szünetmentes tápegység (Power Quattro, APC) 12.5.Kültéri Műszerszekrények 12.6.Irányítástechnikai típusterv 13. Adatlapok

15 Oldalszám: 15/50 0. ADATLAP TEX-IBSZ 2007 hálózatosított beltéri műszerszekrény PLC-vel Típus: Tervjel: Műszaki adatok. követelmények: Texelektronik Kft. TEX-IBSZ 2007 XXX-XX IBSZ-LAN Műszerteremben 1000x800x1 800 (38M magas lengőkeret) Súly akkumulátorokkal együtt: 440 kg Védettség: 1P20 Környezeti hőmérséklet tartomány: +5 C-+40 C Tápenergia igény: 230 V/AC 16 A Beépített főbb eszközök és berendezések: 1 db PLC, 2.3. szoftverrel 1 db panelre szerelt érintőképernyős kijelző PLC-hez 1 db Cysco Switch (normál vagy optikai kábelhez) 1 db Számítómű v.7.0. szoftverrel 1 db Szünetmentes táp, akkuval 1 db RTF tápfiók (szünetmentes, és hálózati megtáplálással.) 1 db TP 230 V-os tápelosztó panel Kiegészítő eszközök és elemek (tápmodulok, leválasztók, sorkapcsok, túlfeszültség levezetők, kis megszakítók, világítótest, kábelcsatorna, stb.) 1 db TP 230 V-os tápelosztó panel Kiegészítő eszközök és elemek (tápmodulok, leválasztók, sorkapcsok, túlfeszültség levezetők, kis megszakítók, világítótest, kábelcsatorna, stb.) Szállítandó dokumentációk: gépkönyv minőségi bizonyítvány egyedi gyártóművi minősítő irat érintésvédelmi szabványossági jegyzőkönyv További információk:

16 Oldalszám: 16/50 Szállító/Szolgáltató: Típus: Tervjel: 1. ADATLAP Műszerszekrény váz PowerQuattro Kft. TexElektronik Kft IBSZ XXX-XX IBSZ Műszerteremben 1000x800x1800(2000)mm, 38,(40)M magas lengőkeret Acélidomokból hegesztett beltéri váz, levehető hát- és oldallapokkal. Elől egy keskenyebb és egy szélesebb, üvegbetétes ajtóval. Az ajtó mögött kihajtható 19 széles, eurorackeket befogadó lengőkeret. Maximális beépíthető magasság 42E (44 mm). A keret nyitási iránya megfordítható. Befoglaló méretek 38E magasságnál: 998x2000x815 mm Súly váz: 70 kg Akkumulátorokkal: 200 kg Védettség: IP 20 Környezeti hőmérséklet tartomány: 5 C - 40 C

17 Oldalszám: 17/50 Szállító/Szolgáltató: Típus: Tervjel: 2a ADATLAP Állomásvezérlő PLC BRISTOL&BABCOCK ITO Engineering Kft. Control Wave PLC IBSZ 5 kg 19 x 4E x 150 mm kis kiépítés közepes kiépítés Analóg bemenet: Analóg kimenet 0 8 Digitális bemenet Digitális kimenet Tartozékok: Tápegység: 230/24V 100W (tervjel: SPS) Dokumentáció: Üzembehelyezési jegyzőkönyv

18 Oldalszám: 18/50 2b ADATLAP Állomásvezérlő PLC Bernecker&Reiner GmbII. Szállító/Szolgáltató: Tartarini Hungary Kft./MOL Típus: BR 2005 Tervjel: PLC IBS%-LAN 5 kg 19"x4Ex 150 mm kis kiépítés közepes kiépítés Analóg bemenet: Analóg kimenet 0 8 Digitális bemenet Digitális kimenet 8 16 További információ: wwww.br-automation.com Tartozékok: Tápegység: 230/24V 100W (tervjel: SPS) Dokumentáció: Üzembehelyezési jegyzőkönyv

19 Oldalszám: 19/50 2c. ADATLAP Szállító/Szolgáltató: Típus: Tervjel: Sűly: Állomásvezérlő PLC Schneider Electric SA Telemechanique 3i Kft./MOL TSX Modicon Premium PLC IBSZ-LAN 5 kg 19 - x 4E x 150 mm vagy 2x19 - x 4E x 150 mm kis kiépítés közepes kiépítés Analóg bemenet: 8 24 Analóg kimenet 0 8 Digitális bemenet Digitális kimenet 8 32 További információk: Tartozékok: Tápegység: 230/24V 100W (tervjel: SPS) Dokumentáció: Üzembehelyezési jegyzőkönyv

20 Oldalszám: 20/50 3a ADATLAP Érintőfunkciós megjelenítő MAPLE SYSTEMS Szállító/Szolgáltató: ITO Engineering Kft. Típus: HMI 550H ,4 Tervjel: MON IBSZ 3 kg 19 x 6E x 100 mm előlapba szerelve Tartozékok: Dokumentáció: Üzembehelyezési jegyzőkönyv

21 Oldalszám: 21/50 3b. ADATLAP Panelre szerelt érintőfunkciós megjelenítő Bernecker&Reiner GmbH Szállító/Szolgáltató: Tartarini Hungary Kft/MOL Típus: B&R PP120 10,4" (15") Tervjel: MON IBSZ-LAN 3 KG 19" x 6E x 100 mm előlapba szerelve További információ: Tartozékok: Előlapra felszerelve 2 db lengő ethernet csatlakozó (AMPHENOL, MOLEX ISDN MEKS 8-8) Dokumentáció: Üzembehelyezési jegyzőkönyv

22 Oldalszám: 22/50 3c. ADATLAP Panelre szerelt érintőfunkciós megjelenítő Schneider Electric SA Telemechanique Szállító/Szolgáltató: 3i Kft./MOL Típus: XBT 10,4" Tervjel: MON IBSZ-LAN 3 kg 19" x 6E x 100 mm előlapba szerelve További információk: Tartozékok: Előlapra felszerelve 2 db lengő ethernet csatlakozó (AMPHENOL, MOLEX ISDN MEKS 8-8) Dokumentáció: Uzembehelyezési jegyzőkönyv

23 Oldalszám: 23/50 Szállító/Szolgáltató: Típus: Beépitve : 4a ADATLAP Gázmennyiség számítómű TexElektronik Kft. TexElektronik Kft. TAU-021, TAU-021-D IBSZ 4 kg 19 x 3E X 360 mm Tápfeszültség: 24V/DC Névleges áramfelvétel: 1A Védettség: IP20 EMC zavarvédelem: 3.osztály 24VDC föld független táplálással Kielégíti az MSZ EN előírásait Környezeti hőmérséklet: C Pontosság: 0,1% digitális jelzés 0,1% integrált mennyiség 0,16% analóg kimenet Szoftver verzió: 6.3 Bemenő jelek: Impulzus bemenet: csatornaszám: 2 Analóg bemenet: csatornaszám: 6 Ellenállás bemenet: csatornaszám: 1 Kimenő jelek: Kontaktus kimenet: csatornaszám: 16 Analóg kimenet: csatornaszám: 4 Soros kimenet: csatornaszám: 2 ETHERNET PORT: kommunikáció l Dokumentáció: Minőségi bizonyítvány OMH bizonylat

24 Oldalszám: 24/50 Gyártó Szállitó Tipus Tervjel Beépitve Súly 4b. ADATLAP Gázmennyiség számitómű Bernecker Tartarini Barflow-04 FYQ IBSZ 8 kg Mennyiségmérökörök: 2 db Műszaki adatok, követelmények: Pontosság: 0,1 % Bemenő jelek: 2 db frekvencia a turbináról (vagy 2 db nyomáskülönbség) 1 db Pt 100 ellenálláshőmérő, illetve analóg áramjel (hőmérséklet) 1 db analóg áramjel (nyomás) minőségi adatok (ethernet vonalon ill ma analóg) Tápfeszültség: 24V DC, 50W Védettség: IP 20 Analóg bemenetek : 12 bit felbontás galvanikusan elválasztott csatornák csatorna ellenállás 50 ohm Analóg kimenetek: impulzus kimenetek számláló kimenetek kontaktus kimenetek ethernet interface 12 bit galvanikusan elválesztott csatornák terhelhetőség ohm Szállítandó dokumentációk: műszerkönyv gyártóművi minőségi bizonyítvány OMH egyedi hitelesítési bizonyítvány, programozási adatlap számítási algoritmus

25 Oldalszám: 25/50 4c.ADATLAP Daniel Spectra számítómű Emerson Szállító/Szolgáltató: MOL Rt. Típus: Flow Boss 600 Tervjel: FIQ IBSZ-LAN 4 kg 19 x3ex360 mm Tápfeszültség: Névleges áramfelvétel: Védettség: EMC zavarvédelem: 24V/DC 1A IP20 3.osztály 24 VDC földfüggetlen táplálással kielégíti az MSZ EN előírásait C Környezeti hőmérséklet: Pontosság: 0,1% digitális jelzés 0,1% integrált mennyiség 0,16% analóg kimenet Szoftver verzió: 7.0 Bemenő jelek: Impulzus bemenet: csatornaszám: 2 Analóg bemenet: csatornaszám: 6 Ellenállás bemenet: csatornaszám: 1 Kimenő jelek: Kontaktus kimenet: csatornaszám: 16 Analóg kimenet: csatornaszám: 4 Soros kimenet: csatornaszám: 2 ETHERNET PORT: kommunikáció 1 Dokumentáció: Minőségi bizonyítvány OMH bizonylat Megfelelőségi tanúsítvány

26 Oldalszám: 26/50 4d.ADATLAP UNIFLOW számitómü Gyártó Prcess Control Kft Típus: Uniflow 200 Mennyiségmérő körök száma: Paraméterezés: 8 db előlapról, soros interfaceról Analóg árambemenetek: szimmetrikus, egymástól galvanikusan elválasztott csatornák Jeltartomány: 0-20 ma Pontosság: 0,02 % Bemeneti impedancia: 100 Ώ Pt 100 ellenállás hőmérő bemenet mérési elrendezés: 4 vezetékes pontosság: ± 0,1 0C max. hurokellenállás 500 Ώ Impulzus/frekvencia bemenetek (NAMUR) frekvencia tartomány: Hz bemenő jelszint: 2-10 V mérési bizonytalanság: max. 0,001 % impulzus jelek feldolgozása: impulzus vesztés nélkül Analóg áramkimenetek galvanikusan elválasztott csatornák: felbontás Terhelhetőség: Kezelőszervek 12 bit max. 500 Ώ fólia alá rejtett fém-membrános billentyűzet display QVGA (320x240) TFT LCD kijelző, háttér világítással. Üzemi hőmérséklet: C relatív páratartalom: 0 90 % Tárolási hőmérséklet: C

27 Oldalszám: 27/50 5. ADATLAP Táppanel TexElektronik Kft. Szállító/Szolgáltató: TexElektronik Kft. Típus: TP 9708 Tervjel: TP IBSZ 3 kg 19 x 3E x 360 mm Tápfeszültség: 230VAC Névleges áramfelvétel: 3 A Védettség: IP20 Érintésvédelmi osztály: I. Felépítés: 11 db biztosított, kapcsolt, tápjelzéssel ellátott leágazás Környezeti hőmérséklet: C Dokumentáció: Minőségi bizonyítvány

28 Oldalszám: 28/50 6 ADATLAP Tápegység fiók TexElektronik Kft. Szállító/Szolgáltató: TexElektronik Kft. Típus: TF 9708 Tervjel: RTF IBSZ 7 kg 11 x 3E x 360 mm Tápfeszültség: 230VAC Névleges áramfelvétel: 1 A Nem leválasztott kimenetek: 11 db (10x24VDC, 1x12VDC ) Védettség: IP20 Érintésvédelmi osztály: I. Környezeti hőmérséklet: C Dokumentáció: Minőségi bizonyítvány

29 Oldalszám: 29/50 7a ADATLAP ETHERNET SWITCH EGYSÉG rézkábelhez CISCO Szállító/Szolgáltató: Kivitelező. Típus: 2955T 12 Tervjel: SW IBSZ 0,25 kg 200x80x220 mm Tápfeszültség: Névleges áramfelvétel: Tulajdonságok: 24VDC 500 ma Nagypontosságú hálózati kapcsoló funkció 10/100T (X) (RJ45), 100FX (Multi/Single mode Fiber) 4096 cím 10/100M, Full/Half-Duplex, MIDI/MIDIX Redundáns Ethernet Hálózat figyelés (<300ms teljes feltöltésre) Automatikus Táp hiba esetén relés kimenet Redundáns, kettőzött DC tápellátási lehetőség 256MB RJ45 (12/100BaseT(X) RJ45 (RS-232 Memória: Csatlakozó: Konzol csatlakozó: LED kijelzés: Táp, Hiba, ACT, LNK, 10/100 Riasztás kimenet: NO relé kontaktus (24VDC, 1A) Adatátvitel konfigurálhatóság: Paritás: nincs, páratlan, páros, stb. Adat bit: 5, 6, 7, 8 STOP: 1, 1.5, 2 Protocol: Védettség: Működési hőmérséklet: Relatív páratartalom: Tárolási hőmérséklet: MTBF: Szerelhetőség: Dokumentáció: TCP, IP, UDP, Telnet, Rtelnet, DHCP, ICMP IP C 5-95%RH C óra DIN sínre Minőségi bizonyítvány

30 Oldalszám: 30/50 7b ADATLAP ETHERNET SWITCH EGYSÉG optikai kábelre CISCO Szállító/Szolgáltató: Kivitelező. Típus: 2955C 12 Tervjel: SW IBSZ 0,25 kg 200x80x220 mm Tápfeszültség: Névleges áramfelvétel: Tulajdonságok: 24VDC 500 ma Nagypontosságú hálózati kapcsoló funkció 10/100T (X) (RJ45), 100FX (Multi/Single mode Fiber) 4096 cím 10/100M, Full/Half-Duplex, MIDI/MIDIX Redundáns Ethernet Hálózat figyelés (<300ms teljes feltöltésre) Automatikus Táp hiba esetén relés kimenet Redundáns, kettőzött DC tápellátási lehetőség 256MB RJ45 (12/100BaseT(X) RJ45 (RS-232 Memória: Csatlakozó: Konzol csatlakozó: LED kijelzés: Táp, Hiba, ACT, LNK, 10/100 Riasztás kimenet: NO relé kontaktus (24VDC, 1A) Adatátvitel konfigurálhatóság: Paritás: nincs, páratlan, páros, stb. Adat bit: 5, 6, 7, 8 STOP: 1, 1.5, 2 Protocol: Védettség: Működési hőmérséklet: Relatív páratartalom: Tárolási hőmérséklet: MTBF: Szerelhetőség: Dokumentáció: TCP, IP, UDP, Telnet, Rtelnet, DHCP, ICMP IP C 5-95%RH C óra DIN sínre Minőségi bizonyítvány

31 Oldalszám: 31/50 8a ADATLAP Szállító/Szolgáltató: Típus: Tervjel: Tápfeszültség: Névleges áramfelvétel: Védettség: Védelmi mód: Védelmi adatok: Tanúsítvány száma: Környezeti hőmérséklet: Zavarjelző bemenetek száma: Bemenetek védelmi módja: Gyújtószikra mentes leválasztó egység TexElektronik Kft. TexElektronik Kft. ISA-4 EXIT IBSZ 0,1 kg 120x120x150 mm 24V/DC max80ma IP20 EExia IIC Lmax=10mH Cmax=0,3 microfarad BKI 05ATEX044X C 4 csatorna gyszm. (feszültségmentes záró kontaktusok) gyszm. bemeneti áramkörök tápfeszültsége: 9mA gyszm. bemenetek áramfelvétele zárt kontaktus esetén: 9,0mA Tartozékok: Dokumentáció: ATEX tipusvizsgálati bizonyitvány Gyártóművi bizonylat

IBMSZ INTEGRÁLT BELTÉRI SZEKRÉNY

IBMSZ INTEGRÁLT BELTÉRI SZEKRÉNY IBMSZ INTEGRÁLT BELTÉRI SZEKRÉNY Gázátadó, szakaszoló és kompresszor állomások részére Gyárt. szám: Gyártás ideje: Telepítés helye: 2 2013.03.01. 1/84 H-4934 Beregdaróc, Pf. 6, Tel: +36 45 470 041, Fax:

Részletesebben

PLC ALAPÚ RTU BEÉPÍTÉSE GRAFIKUS KIJELZŐVEL. Gellénháza, Kápolnásnyék, Vecsés, Kecskemét, Hajdúszoboszló, Miskolc TD körzetek objektumain

PLC ALAPÚ RTU BEÉPÍTÉSE GRAFIKUS KIJELZŐVEL. Gellénháza, Kápolnásnyék, Vecsés, Kecskemét, Hajdúszoboszló, Miskolc TD körzetek objektumain PLC ALAPÚ RTU BEÉPÍTÉSE GRAFIKUS KIJELZŐVEL Gellénháza, Kápolnásnyék, Vecsés, Kecskemét, Hajdúszoboszló, Miskolc TD körzetek objektumain Kiviteli típusterv szám: 7103 KIVITELEZÉSI TERV 2 kötet Beltéri

Részletesebben

THNG IBMSZ Beltéri műszerszekrény Típusdokumentáció kiterjesztés

THNG IBMSZ Beltéri műszerszekrény Típusdokumentáció kiterjesztés THNG IBMSZ Beltéri műszerszekrény Típusdokumentáció kiterjesztés 2007 TH-NG-2007/23 Tartalomjegyzék 1. A kiterjesztés általános ismertetése...3 2. Vonatkozó szabványok...3 3. Új típusú berendezések beépítési

Részletesebben

SYS700-PLM Power Line Monitor modul DDC rendszerelemek, DIALOG-III család

SYS700-PLM Power Line Monitor modul DDC rendszerelemek, DIALOG-III család DDC rendszerelemek, DIALOG-III család KIVITEL ALKALMAZÁS A az energiaellátás minőségi jellemzőinek mérésére szolgáló szabadon programozható készülék. Épületfelügyeleti rendszerben (BMS), valamint önállóan

Részletesebben

TF 6/5 24 V/DC TÁPEGYSÉG FIÓK GÁZÁTADÓ ÁLLOMÁSOK RÉSZÉRE. Gyárt. szám: Gyártás ideje: Állomás: 2040 BUDAÖRS Rákóczi u. 38.

TF 6/5 24 V/DC TÁPEGYSÉG FIÓK GÁZÁTADÓ ÁLLOMÁSOK RÉSZÉRE. Gyárt. szám: Gyártás ideje: Állomás: 2040 BUDAÖRS Rákóczi u. 38. 2003-02-17 Oldalszám: 1/6 TF 6/5 TF TF 24 V/DC TÁPEGYSÉG FIÓK GÁZÁTADÓ ÁLLOMÁSOK RÉSZÉRE Gyárt. szám: Gyártás ideje: Állomás: 2003-02-17 Oldalszám: 2/6 TARTALOMJEGYZÉK 1. A TÁPFIÓK RENDELTETÉSE, ÁLLTALÁNOS

Részletesebben

SYS700-A Digitális szabályozó és vezérlõ modul DDC rendszerelemek, DIALOG-III család. Terméktámogatás:

SYS700-A Digitális szabályozó és vezérlõ modul DDC rendszerelemek, DIALOG-III család. Terméktámogatás: DDC rendszerelemek, DIALOG-III család KIVITEL ALKALMAZÁS A SYS00-A a Dialog-III készülékcsalád analóg jelek kezelésére alkalmas tagja, amely kifejezetten épületgépészeti szabályozási és vezérlési feladatok

Részletesebben

RTF 24 V/DC TÁPEGYSÉG FIÓK

RTF 24 V/DC TÁPEGYSÉG FIÓK 2005-04-15. Oldalszám: 1/15 RTF 11 X RTF RTF 24 V/DC TÁPEGYSÉG FIÓK GÁZÁTADÓ ÁLLOMÁSOK RÉSZÉRE Gyárt. szám: Gyártás ideje: Állomás: 2040 BUDAÖRS Rákóczi u. 38. 2005-04-15. Oldalszám: 2/15 TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

DIALOG II PLM-B-000-LCD Hálózati paraméter felügyeleti modul Speciális készülékek

DIALOG II PLM-B-000-LCD Hálózati paraméter felügyeleti modul Speciális készülékek Speciális készülékek KIVITEL ALKALMAZÁS MŰKÖDÉS A DIALOG II PLM digitális szabadon programozható hálózati paraméter felügyeleti modul, három-, vagy egyfázisú hálózatok egyes, energetikai, illetve üzemviteli

Részletesebben

VSF-118 / 128 / 124 / 144 9 1U fejállomási aktív műholdas elosztók

VSF-118 / 128 / 124 / 144 9 1U fejállomási aktív műholdas elosztók VSF-118 / 128 / 124 / 144 9 1U fejállomási aktív műholdas elosztók A VSF-1xx műholdas KF elosztó család, a műholdvevő LNB-ről érkező SAT KF jelek veszteség nélküli, illetve alacsony beiktatási csillapítással

Részletesebben

TEX-IBSZ-LAN ETHERNET LAN HÁLÓZATTAL ELLÁTOTT INTEGRÁLT BELTÉRI MŰSZERSZEKRÉNY TÍPUSDOKUMENTÁCIÓ RTF tápegység fiók dokumentációval kiegészítve

TEX-IBSZ-LAN ETHERNET LAN HÁLÓZATTAL ELLÁTOTT INTEGRÁLT BELTÉRI MŰSZERSZEKRÉNY TÍPUSDOKUMENTÁCIÓ RTF tápegység fiók dokumentációval kiegészítve 2005-04-30. V.2.3. Oldalszám: 1/38 -ooo-oo TEX-IBSZ-LAN ETHERNET LAN HÁLÓZATTAL ELLÁTOTT INTEGRÁLT BELTÉRI MŰSZERSZEKRÉNY TÍPUSDOKUMENTÁCIÓ RTF tápegység fiók dokumentációval kiegészítve 2005-04-30. V.2.3.

Részletesebben

Tápfeszültség: 230 V AC; %, 50 Hz Maximális fogyasztás: 2,7 VA

Tápfeszültség: 230 V AC; %, 50 Hz Maximális fogyasztás: 2,7 VA KIVITEL ALKALMAZÁS. ILLESZTHETÕSÉG A modul a split klíma berendezések kiegészítő felügyeleti eszköze. Segítségével megoldható az állandó felügyelet nélkül üzemelő berendezések távfelügyelete. A készülék

Részletesebben

Sorbaépíthető jelző, működtető és vezérlőkészülékek

Sorbaépíthető jelző, működtető és vezérlőkészülékek w Lépcsőházi automaták w Schrack-Info Lépcsőházi automaták TIMON, VOWA, BZ BZ327350 w Lépcsőházi automata TIMON w Schrack-Info Energiamegtakarítási funkció Beállítható kapcsolási idő 0,5-30 perc Alacsony

Részletesebben

PolyGard DGC-05 Digitális gázvezérlő RS 485 busszal

PolyGard DGC-05 Digitális gázvezérlő RS 485 busszal PolyGard DGC05 Digitális gázvezérlő RS 485 busszal LEIRÁS Mérő, jelző és vezérlő sorozat toxikus és robbanásveszélyes gázok és gőzök és freon felügyeletére. A DGC05 digitális gázvezérlő sorozat az RS 485

Részletesebben

StP Műszaki Fejlesztő, Gyártó és Kereskedelmi Kft.

StP Műszaki Fejlesztő, Gyártó és Kereskedelmi Kft. StP Műszaki Fejlesztő, Gyártó és Kereskedelmi Kft. SK03-08 buszos kontroller Hardver leírás v.2 Elérhetőségek 1158 Budapest, Késmárk u. 11-13. Telefon: +36 1 410-0556; +36 20 480-5933 Fax: +36 1 414-0913

Részletesebben

TARTÁLY ÁTLAGHŐMÉRSÉKLET TÁVADÓ BENYÚLÓ ÉRZÉKELŐVEL

TARTÁLY ÁTLAGHŐMÉRSÉKLET TÁVADÓ BENYÚLÓ ÉRZÉKELŐVEL MŰSZERKÖNYV TARTÁLY ÁTLAGHŐMÉRSÉKLET TÁVADÓ BENYÚLÓ ÉRZÉKELŐVEL Típusszám: 80-0-00 - Gyártási szám: Gyártás kelte: A műszerkönyvön és a terméken levő gyártási számnak azonosnak kell lennie! A változtatás

Részletesebben

Kaméleon K860. IAS Automatika Kft www.iasautomatika.hu

Kaméleon K860. IAS Automatika Kft www.iasautomatika.hu Kaméleon K860 Univerzális Digitális Szabályozó A K860 szabályozók általános automatizálási feladatokra kifejlesztett digitális szabályozók. Épületgépészeti alkalmazásokra kiválóan alkalmasak, gazdaságos

Részletesebben

TT-TMK TÁVADÓ MŰSZER KONTÉNER FGSZ ZRT CSOMÓPONTI ÁLLOMÁSOK RÉSZÉRE

TT-TMK TÁVADÓ MŰSZER KONTÉNER FGSZ ZRT CSOMÓPONTI ÁLLOMÁSOK RÉSZÉRE TT-TMK TÁVADÓ MŰSZER KONTÉNER FGSZ ZRT CSOMÓPONTI ÁLLOMÁSOK RÉSZÉRE Gyárt. : Gyártás ideje: Telepítés helye: 2 2013.04.18. 1/7 TARTALOMJEGYZÉK 1. FELHASZNÁLÁSI TERÜLET... 3 2. MECHANIKAI KIALAKÍTÁS...

Részletesebben

SYS700-DIDO-HFR Digitális szabadon programozható szabályozó (Digitális be- és kimenettel) Szabályozók és vezérlõk

SYS700-DIDO-HFR Digitális szabadon programozható szabályozó (Digitális be- és kimenettel) Szabályozók és vezérlõk KIVITEL ALKALMAZÁS, ILLESZTHETÕSÉG A SYS700-DIDO-HFR a Dialog-III készülékcsalád digitális jelek kezelésére alkalmas tagja, amely kifejezetten hő- és füstelvezetési vezérlési feladatok ellátására lett

Részletesebben

Kommunikációs hálózat és felügyeleti rendszer elemei

Kommunikációs hálózat és felügyeleti rendszer elemei KIVITEL ALKALMAZÁS, Illeszthetõség A SYS700-R-HFR a Dialog-III rendszer épületgépészeti automatikai, valamint a hő- és füstelvezetési (HFR) rendszer adatátviteli igényeinek kiszolgálására lett kifejlesztve.

Részletesebben

QALCOSONIC HEAT 2 ULTRAHANGOS HŰTÉSI- ÉS FŰTÉSI HŐMENNYISÉGMÉRŐ

QALCOSONIC HEAT 2 ULTRAHANGOS HŰTÉSI- ÉS FŰTÉSI HŐMENNYISÉGMÉRŐ AXIOMA ENCO QALCO XILO SOLVO ULTRAHANGOS HŰTÉSI- ÉS FŰTÉSI HŐMENNYISÉGMÉRŐ QALCOSONIC HEAT 2 ALKALMAZÁS EGYEDI JELLEMZŐK A QALCOSONIC HEAT2 Ultrahangos hűtési- és fűtési hőmennyiségmérőt elfogyasztott

Részletesebben

Roger UT-2. Kommunikációs interfész V3.0

Roger UT-2. Kommunikációs interfész V3.0 ROGER UT-2 1 Roger UT-2 Kommunikációs interfész V3.0 TELEPÍTŐI KÉZIKÖNYV ROGER UT-2 2 ÁLTALÁNOS LEÍRÁS Az UT-2 elektromos átalakítóként funkcionál az RS232 és az RS485 kommunikációs interfész-ek között.

Részletesebben

Rádiókommunikációval is Az adatokat szabad rádiófrekvencián sugározza az őt lekérdező AQUADAT készüléknek.

Rádiókommunikációval is Az adatokat szabad rádiófrekvencián sugározza az őt lekérdező AQUADAT készüléknek. - Műszaki adatok - Bekötés - Érzékelők - Levegő tisztítású ph armatúra - Nyomás alatt szerelhető ph armatúra Rádiókommunikációval is Az adatokat szabad rádiófrekvencián sugározza az őt lekérdező AQUADAT

Részletesebben

H-2040 Budaörs, Komáromi u. 22. Pf. 296.

H-2040 Budaörs, Komáromi u. 22. Pf. 296. MŰSZER AUTOMATIKA KFT. H-2040 Budaörs, Komáromi u. 22. Pf. 296. Telefon: +36 23 365280, Fax: +36 23 365087 Telephely: H-2030 Érd, Alsó u.10. Pf.56.Telefon: +36 23 365152 Fax: +36 23 365837 www.muszerautomatika.hu

Részletesebben

Kültéri szünetmentes tápegységek térfigyelő rendszerekhez

Kültéri szünetmentes tápegységek térfigyelő rendszerekhez Kültéri szünetmentes tápegységek térfigyelő rendszerekhez Általános leírás A térfigyelő rendszerek megfelelő hatékonyságú üzemeltetésének feltétele, hogy a rendszer minden eleme lehetőség szerinti legkevesebb

Részletesebben

W BEÁLLÍTHATÓ IDŐ TARTOMÁNY. 10min 30s - 10min 30min 90s - 30min 30min - 10h 90min - 30h. 72min - 1d 216min - 3d 12h - 10d 36h - 30d

W BEÁLLÍTHATÓ IDŐ TARTOMÁNY. 10min 30s - 10min 30min 90s - 30min 30min - 10h 90min - 30h. 72min - 1d 216min - 3d 12h - 10d 36h - 30d ZR6MF052 W SCHRACK INFO 16 funkció 16 időzítési tartomány Külső potenciométer csatlakoztatási lehetőség Univerzális tápfeszültség 24-240 V AC/DC 2 váltóérintkező 22,5 mm széles Ipari tokozat W FUNKCIÓK

Részletesebben

OMRON FOTOELEKTROMOS KAPCSOLÓK E3X-DA-N

OMRON FOTOELEKTROMOS KAPCSOLÓK E3X-DA-N OMRON FOTOELEKTROMOS KAPCSOLÓK E3X-DA-N E3X-DA-N Nagyteljesítményû digitális fotokapcsoló száloptikához n látható a pillanatnyi érzékelési állapot abszolút értékben, illetve százalékban Nagytávolságú,

Részletesebben

Micropower line-interaktív UPS sorozat

Micropower line-interaktív UPS sorozat line-interaktív UPS sorozat MODELL 400 600 800 1000 1200 1500 2000 2400 3000 Teljesítmény (VA/W) BEMENET Feszültség Feszültségtartomány 400 / 240 600 / 360 800 / 480 1000 / 600 1200 / 720 1500 / 900 2000

Részletesebben

Vibranivo VN VN 2000 VN 5000 VN 6000 Sorozat. Használati útmutató

Vibranivo VN VN 2000 VN 5000 VN 6000 Sorozat. Használati útmutató Vibranivo VN 1000 VN 2000 VN 5000 VN 6000 Sorozat Használati útmutató 010516 1 UWT GmbH Westendstraße 5 Tel.: +49 (0)831 57123-0 Internet:www.uwt.de D-87488 Betzigau Fax: +49 (0)831 76879 E-Mail: info@uwt.de

Részletesebben

LÉPCSŐHÁZI AUTOMATÁK W LÉPCSŐHÁZI AUTOMATA TIMON W SCHRACK INFO W FUNKCIÓK W MŰSZAKI ADATOK

LÉPCSŐHÁZI AUTOMATÁK W LÉPCSŐHÁZI AUTOMATA TIMON W SCHRACK INFO W FUNKCIÓK W MŰSZAKI ADATOK W LÉPCSŐHÁZI AUTOMATA TIMON 150 BZ327210-A W FUNKCIÓK Energiamegtakarítás funkció Beállíthatóság 0,5 30 perc Halk működés Nagy bekapcsoló képesség, 80 A max / 20 ms 3 vagy 4 vezetékes bekötés Glimmlámpaállóság:

Részletesebben

PV GUARD Használati - kezelési útmutató PV-DC-AM-01 típusú készülékhez

PV GUARD Használati - kezelési útmutató PV-DC-AM-01 típusú készülékhez P P P enta P ort Mérnöki, Elektronikai és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság 2440 Százhalombatta, Asztalos u. 5. Tel./Fax.: 23 355-701 e-mail: mail@pentaport.hu PV GUARD Használati - kezelési

Részletesebben

AMV 10, AMV 20, AMV 30 AMV 13, AMV 23, AMV

AMV 10, AMV 20, AMV 30 AMV 13, AMV 23, AMV Adatlap Szelepmozgató motorok három-pont szabályozáshoz AMV 10, AMV 20, AMV 30 AMV 13, AMV 23, AMV 33 - DIN EN 14597 bizonyítvánnyal rendelkező biztonsági funkció (záró rugó) Leírás AMV 10 AMV 13 AMV 20,

Részletesebben

MOL Nyrt. MŰSZAKI SPECIFIKÁCIÓK IRÁNYÍTÁSTECHNIKA. Kötet- és füzetjegyzék MGS-M-LOG-I-LI. Rev

MOL Nyrt. MŰSZAKI SPECIFIKÁCIÓK IRÁNYÍTÁSTECHNIKA. Kötet- és füzetjegyzék MGS-M-LOG-I-LI. Rev MOL Nyrt. Termékelőállítás és Kereskedelem Logisztika MOL Nyrt. MŰSZAKI SPECIFIKÁCIÓK IRÁNYÍTÁSTECHNIKA Kötet- és füzetjegyzék MGS-M-LOG-I-LI Rev. 1.00.00 www.mol.hu Ez a dokumentáció a MOL Csoport tulajdona.

Részletesebben

OMRON FOTOELEKTROMOS KAPCSOLÓK E3NT

OMRON FOTOELEKTROMOS KAPCSOLÓK E3NT E3NT Tárgyreflexiós érzékelõ háttér- és elõtér elnyomással 3 m-es érzékelési távolság (tárgyreflexiós) 16 m-es érzékelési távolság (prizmás) Analóg kimenetes típusok Homloklapfûtéssel ellátott kivitelek

Részletesebben

Túlfeszültség-védelmi eszköz, MSR-védelem Ex-térségekhez. 424 Megrendelés esetén kérjük, hogy mindig tüntesse fel a rendelési számot.

Túlfeszültség-védelmi eszköz, MSR-védelem Ex-térségekhez. 424 Megrendelés esetén kérjük, hogy mindig tüntesse fel a rendelési számot. Túlfeszültség-védelmi eszköz, MSR-védelem Ex-térségekhez 424 Sorolható védőkészülék, 4-eres rendszerhez, 5 V-os kivitel 427 Sorolható védőkészülék, 4-eres rendszerhez, 24 V-os kivitel 428 Sorolható védőkészülék,

Részletesebben

Energiaminőség- és energiamérés LINETRAXX PEM330/333

Energiaminőség- és energiamérés LINETRAXX PEM330/333 Energiaminőség- és energiamérés LINETRAXX PEM330/333 1/6 Műszer jellemzői Pontossági osztály IEC 62053-22szerint: 0.5 S Mért jellemzők Fázisfeszültségek (V) U L1, U L2, U L3 Vonali feszültségek (V) U L1L2,

Részletesebben

Rubin SMART COUNTER. Műszaki adatlap 1.1. Státusz: Jóváhagyva Készítette: Forrai Attila Jóváhagyta: Parádi Csaba. Rubin Informatikai Zrt.

Rubin SMART COUNTER. Műszaki adatlap 1.1. Státusz: Jóváhagyva Készítette: Forrai Attila Jóváhagyta: Parádi Csaba. Rubin Informatikai Zrt. Rubin SMART COUNTER Műszaki adatlap 1.1 Státusz: Jóváhagyva Készítette: Forrai Attila Jóváhagyta: Parádi Csaba Rubin Informatikai Zrt. 1149 Budapest, Egressy út 17-21. telefon: +361 469 4020; fax: +361

Részletesebben

REB 900 KÜLTÉRI SZEKRÉNY

REB 900 KÜLTÉRI SZEKRÉNY REB 900 KÜLTÉRI SZEKRÉNY - Megoldások szélessávú Internet, vezetékes telefon, IPTV és kábeltévé szolgáltatóknak. 2016. október /1/7/ A REB szekrénycsaládot Energia Bázis Kft. a távközlési szolgáltatók

Részletesebben

Gazsó András, Kisfeszültségű készülékek és berendezések, Solar bemutató Kisfeszültségű elemek. ABB April 11, 2014 Slide 1

Gazsó András, Kisfeszültségű készülékek és berendezések, Solar bemutató Kisfeszültségű elemek. ABB April 11, 2014 Slide 1 Gazsó András, Kisfeszültségű készülékek és berendezések, 2014.04.11. Solar bemutató Kisfeszültségű elemek April 11, 2014 Slide 1 Szolár erőművek fajtái Lakossági AC elosztó String elosztó Napelemek Inverter

Részletesebben

KeyLock-2V Digitális kódzár 2 kimenettel

KeyLock-2V Digitális kódzár 2 kimenettel KeyLock-2V Digitális kódzár 2 kimenettel HU Felhasználói és programozói leírás A kézikönyv tartalmára és a benne leírt berendezésre vonatkozóan a fejlesztő és gyártó fenntartja a változtatás jogát. A gyártó

Részletesebben

H-2040 Budaörs, Komáromi u. 22. Pf. 296. Telefon: +36 23 365280, Fax: +36 23 365087

H-2040 Budaörs, Komáromi u. 22. Pf. 296. Telefon: +36 23 365280, Fax: +36 23 365087 MŰSZER AUTOMATIKA KFT. H-2040 Budaörs, Komáromi u. 22. Pf. 296. Telefon: +36 23 365280, Fax: +36 23 365087 Telephely: H-2030 Érd, Alsó u.10. Pf.56.Telefon: +36 23 365152 Fax: +36 23 365837 www.muszerautomatika.hu

Részletesebben

PLC ALAPÚ RTU BEÉPÍTÉSE GRAFIKUS KIJELZŐVEL. Gellénháza, Kápolnásnyék,Vecsés, Kecskemét, Hajdúszoboszló, Miskolc TD körzetek objektumain

PLC ALAPÚ RTU BEÉPÍTÉSE GRAFIKUS KIJELZŐVEL. Gellénháza, Kápolnásnyék,Vecsés, Kecskemét, Hajdúszoboszló, Miskolc TD körzetek objektumain Gellénháza, Kápolnásnyék,Vecsés, Kecskemét, Hajdúszoboszló, Miskolc TD körzetek objektumain Kiviteli típusterv szám: KIVITELEZÉSI TERV 1 kötet Általános rendelkezések Oldal: 2/25 A munkaszámhoz tartozó

Részletesebben

Energiaminőség- és energiamérés LINETRAXX PEM330/333

Energiaminőség- és energiamérés LINETRAXX PEM330/333 Energiaminőség- és energiamérés LINETRAXX PEM330/333 1/6 Jellemzők Az univerzális mérőkészülék alkalmas villamos hálózat elektromos mennyiségeinek mérésére, megjelenítésére és tárolására. A megjelenített

Részletesebben

ME3011L Megjelenítő egység

ME3011L Megjelenítő egység ME3011L Megjelenítő egység Tartalomjegyzék Alkalmazás... 1 Főbb jellemzők:... 2 Biztonsági információ!... 2 Megjegyzés... 2 További információ... 2 Csatlakozópontok... 2 A készülék bekötési rajza... 3

Részletesebben

TxBlock-USB Érzékelőfejbe építhető hőmérséklet távadó

TxBlock-USB Érzékelőfejbe építhető hőmérséklet távadó TxBlock-USB Érzékelőfejbe építhető hőmérséklet távadó Bevezetés A TxBlock-USB érzékelőfejbe építhető, kétvezetékes hőmérséklet távadó, 4-20mA kimenettel. Konfigurálása egyszerűen végezhető el, speciális

Részletesebben

ECL Comfort V és 24 V váltóáramra

ECL Comfort V és 24 V váltóáramra Adatlap ECL Comfort 200 230 V és 24 V váltóáramra Felhasználás Az ECL Comfort 200 idõjáráskövetõ elektronikus szabályozót elõprogramoztuk több különféle felhasználási célhoz. Mindegyik alkalmazásnak saját

Részletesebben

TEX-KMSZ 2010. FGSZ Zrt gázátadó állomások irányítástechnikai rendszeréhez. Projekt szám

TEX-KMSZ 2010. FGSZ Zrt gázátadó állomások irányítástechnikai rendszeréhez. Projekt szám TEX-KMSZ 2010 XXX TEX-KMSZ 2010 TEREPI MŰSZERSZEKRÉNY CSALÁD FGSZ Zrt gázátadó állomások irányítástechnikai rendszeréhez Gyártási : Gyártás éve: Rendeltetési hely: TEX-KMSZ 2010 gépkönyv 2 2013.04.17.

Részletesebben

Alacsony kapcsolási zaj Energiamegtakarítási funkció 0,5-30 perc Nagy kapcsolási képesség, 80 A bekapcsolási áramlökési csúcs LED-es kijelzés

Alacsony kapcsolási zaj Energiamegtakarítási funkció 0,5-30 perc Nagy kapcsolási képesség, 80 A bekapcsolási áramlökési csúcs LED-es kijelzés W IMPULZUSKAPCSOLÓ STELLA W SCHRACK INFO Alacsony kapcsolási zaj Energiamegtakarítási funkció 0,5-30 perc Nagy kapcsolási képesség, 80 A bekapcsolási áramlökési csúcs LED-es kijelzés 142 LQ540000 W FUNKCIÓK

Részletesebben

Multi-20 modul. Felhasználói dokumentáció 1.1. Készítette: Parrag László. Jóváhagyta: Rubin Informatikai Zrt.

Multi-20 modul. Felhasználói dokumentáció 1.1. Készítette: Parrag László. Jóváhagyta: Rubin Informatikai Zrt. Multi-20 modul Felhasználói dokumentáció. Készítette: Parrag László Jóváhagyta: Rubin Informatikai Zrt. 49 Budapest, Egressy út 7-2. telefon: +36 469 4020; fax: +36 469 4029 e-mail: info@rubin.hu; web:

Részletesebben

Kezelési utasítás SITRANS F M MAG 8000 & MAG 8000 CT 02/2010. SITRANS F M MAG8000 és MAG8000 CT elektromágneses áramlásmérő típusok

Kezelési utasítás SITRANS F M MAG 8000 & MAG 8000 CT 02/2010. SITRANS F M MAG8000 és MAG8000 CT elektromágneses áramlásmérő típusok Kezelési utasítás 02/2010 SITRANS F M MAG 8000 & MAG 8000 CT SITRANS F M MAG8000 és MAG8000 CT elektromágneses áramlásmérő típusok 2 Általános utasítások Az üzembe helyezés során figyelembe kell venni

Részletesebben

E3X-DA-N FOTOELEKTROMOS KAPCSOLÓ OMRON

E3X-DA-N FOTOELEKTROMOS KAPCSOLÓ OMRON E3X-DA-N FOTOELEKTROMOS KAPCSOLÓ OMRON Nagyteljesítményű Hengeres kialakítású, digitális fémtokozású fotokapcsoló közelítéskapcsoló száloptikához Digitális kijelzőn látható a pillanatnyi érzékelési állapot

Részletesebben

SPS PRO sorozatú szünetmentes áramforrmásrok 500VA-1200VA és 800VA-1500VA sorozatok Felhasználói kézikönyv

SPS PRO sorozatú szünetmentes áramforrmásrok 500VA-1200VA és 800VA-1500VA sorozatok Felhasználói kézikönyv SPS PRO sorozatú szünetmentes áramforrmásrok 500VA-1200VA és 800VA-1500VA sorozatok Felhasználói kézikönyv 500VA-1200VA-es sorozat Előlapi állapot jelzések LED jelzés Hang jelzés Üzem állapot LED1 (zöld)

Részletesebben

RENDSZERKIEGÉSZÍTŐK KIEGÉSZÍTŐK MODULOK

RENDSZERKIEGÉSZÍTŐK KIEGÉSZÍTŐK MODULOK RENDSZERKIEGÉSZÍTŐK KIEGÉSZÍTŐK MODULOK M I N D I G A F E L UNICONT PKK MULTIFUNKCIÓS HATÁRÉRTÉK KAPCSOLÓK JELLEMZÔK 4 20 ma bemenet Relé kimenet DIN sínre szerelhető kivitel Részben gyújtószikramentes

Részletesebben

IDAXA-PiroSTOP. PIRINT PiroFlex Interfész. Terméklap

IDAXA-PiroSTOP. PIRINT PiroFlex Interfész. Terméklap IDAXA-PiroSTOP PIRINT PiroFlex Interfész Terméklap Hexium Kft. PIRINT Terméklap Rev 2 2 Tartalomjegyzék. ISMERTETŐ... 3 2. HARDVER... 4 2. LED... 5 2.2 KAPCSOLAT A VKGY GYŰRŰVEL... 6 2.3 CÍMBEÁLLÍTÁS...

Részletesebben

- a korábbi jól bevált sorozat típusok a következők voltak: POK-F-DO illetve POK-T-DO

- a korábbi jól bevált sorozat típusok a következők voltak: POK-F-DO illetve POK-T-DO - Műszaki adatok - Bekötés - Érzékelők Rádiókommunikáció Vezetéknélküli kommunikáció az oldott-oxigén mérő és az oldott-oxigén-tükör vagy az AQUADAT készülék között. Utólagos műszerezéseknél megtakarítható

Részletesebben

SIOUX-RELÉ. Sioux relé modul telepítési leírás Szerkesztés MACIE0191

SIOUX-RELÉ. Sioux relé modul telepítési leírás Szerkesztés MACIE0191 SIOUX-RELÉ Sioux relé modul telepítési leírás Szerkesztés 1.2 20MACIE0191 1 Leírás 1.1 Leírás A Sioux-relé egy soros modul, amely tartalmaz egy master kártyát, amely maximum két slave kártyával bővíthető.

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv MC442H típusú léptetőmotor meghajtóhoz

Felhasználói kézikönyv MC442H típusú léptetőmotor meghajtóhoz Felhasználói kézikönyv MC442H típusú léptetőmotor meghajtóhoz Műszaki adatok: Kimeneti áram: 1,0 4,2 A 15 beállítható mikró lépés felbontás (400-25 600 lépcső / fordulat) Rms érték: 3,0 A Tápfeszültség:

Részletesebben

DT1005 I4. Ellenállás / potenciométer távadó. Kezelési útmutató

DT1005 I4. Ellenállás / potenciométer távadó. Kezelési útmutató Ellenállás / potenciométer távadó Kezelési útmutató Tartalomjegyzék 1. Kezelési útmutató...4 1.1. Rendeltetése... 4 1.2. Célcsoport... 4 1.3. Az alkalmazott szimbólumok... 4 2. Biztonsági útmutató...5

Részletesebben

PV GUARD P P. Használati - kezelési útmutató. PV-DC-AM-02-04 és PV-DC-AM-02-04-ext. típusú készülékekhez

PV GUARD P P. Használati - kezelési útmutató. PV-DC-AM-02-04 és PV-DC-AM-02-04-ext. típusú készülékekhez P P P enta P ort Mérnöki, Elektronikai és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság 2440 Százhalombatta, Asztalos u. 5. Tel./Fax.: 23 355-701 e-mail: mail@pentaport.hu PV GUARD Használati - kezelési

Részletesebben

UJJLENYOMAT OLVASÓ. Kezelői Kézikönyv

UJJLENYOMAT OLVASÓ. Kezelői Kézikönyv UJJLENYOMAT OLVASÓ Kezelői Kézikönyv 2 Funkció leírása Belépés programozási módba MESTER kód megváltoztatása Új felhasználói ujjlenyomat hozzáadása Felhasználói ujjlenyomat törlése F1/F2-S egyszerűsített

Részletesebben

Termékek robbanásveszélyes környezetbe 2015

Termékek robbanásveszélyes környezetbe 2015 Termékek robbanásveszélyes környezetbe 2015 06/15 990 700 02 H 741 robbanásbiztos LED jelzőoszlop 2 Zóna 1 és Zóna 2 IP65 kültéren és beltéren egyaránt alkalmazható Védelmi mód: II 2G Ex e mb [ib] IIC

Részletesebben

DMG termékcsalád. Digitális multiméterek és hálózati analizátorok háttérvilágítással rendelkező grafikus LCD kijelzővel

DMG termékcsalád. Digitális multiméterek és hálózati analizátorok háttérvilágítással rendelkező grafikus LCD kijelzővel DMG termékcsalád Digitális multiméterek és hálózati analizátorok háttérvilágítással rendelkező grafikus LCD kijelzővel Egyszerű és intuitív navigációs menü Grafikus kijelző, menü 5 nyelven Ethernet, USB,

Részletesebben

Sorbaépíthető jelző, működtető és vezérlőkészülékek

Sorbaépíthető jelző, működtető és vezérlőkészülékek w Sorbaépíthető jelző és működtető készülékek Sorbaépíthető működtető és jelző készülékek maszkolt szekrényekhez 372 BZ117131 w Sorbaépíthető kapcsoló billenőkarral Állásjelzés a kapcsolókar segítségével

Részletesebben

KINCO árlista. Viszonteladói árlista. K2 PLC család K5 PLC család MT,GL univerzális kijelzők CV frekvenciaváltók PS tápegységek

KINCO árlista. Viszonteladói árlista. K2 PLC család K5 PLC család MT,GL univerzális kijelzők CV frekvenciaváltók PS tápegységek K2 PLC család K5 PLC család MT,GL univerzális kijelzők CV frekvenciaváltók PS tápegységek Viszonteladói árlista Érvényes: 2018. novembertől KINCO árlista +36 1 236 0427 +36 1 236 0428 Fax: +36 1 236 0430

Részletesebben

GSM KÖZPONTOK > LAN KÖZPONTOK > HŐMÉRSÉKLET ÉRZÉKELŐK > PÁRAMÉRŐK > CO2 SZENZOROK > NYOMÁSMÉRŐ SZENZOROK >

GSM KÖZPONTOK > LAN KÖZPONTOK > HŐMÉRSÉKLET ÉRZÉKELŐK > PÁRAMÉRŐK > CO2 SZENZOROK > NYOMÁSMÉRŐ SZENZOROK > Távfelügyeleti eszközök kínálata kategóriák szerint: GSM KÖZPONTOK > LAN KÖZPONTOK > HŐMÉRSÉKLET ÉRZÉKELŐK > PÁRAMÉRŐK > CO2 SZENZOROK > NYOMÁSMÉRŐ SZENZOROK > KÉTÁLLAPOTÚ ÉRZÉKELŐK, KAPCSOLÓK > KIEGÉSZÍTŐK

Részletesebben

CLEVER LIGHT RENDSZER/ Dinamikus kijáratmutatók

CLEVER LIGHT RENDSZER/ Dinamikus kijáratmutatók CLEVER LIGHT RENDSZER/ Dinamikus kijáratmutatók Balatonföldvár, 2018. március 22-23. ASM-Security Kft. Rendszerelemek Hagyományos lámpatestek Címzett lámpatestek Címzett központok Dinamikus kijáratjelzők

Részletesebben

DT920 Fordulatszámmérő

DT920 Fordulatszámmérő DOC N : DT920 No EEx-62 DT920 Fordulatszámmérő Felhasználói leírás Gyártó: DATCON Ipari Elektronikai Kft 1148 Budapest, Fogarasi út 5 27 ép Tel: 460-1000, Fax: 460-1001 2 Tartalomjegyzék 1 Rendeltetés4

Részletesebben

FDCL221-Ex Jelvonal illesztő modul (Ex)

FDCL221-Ex Jelvonal illesztő modul (Ex) FDCL221-Ex Jelvonal illesztő modul (Ex) Címzett (FDnet-Ex/C-NET-Ex) FDnet-Ex/C-NET-Ex jelvonalhoz robbanásveszélyes ekre Sinteso Cerberus PRO FDnet-Ex / C-NET-Ex jelvonalak elektromos leválasztása az FDnet

Részletesebben

Rádiókommunikációval Az adatokat szabad rádiófrekvencián sugározza az őt lekérdező AQUADAT készüléknek.

Rádiókommunikációval Az adatokat szabad rádiófrekvencián sugározza az őt lekérdező AQUADAT készüléknek. - Műszaki adatok - Bekötés - Érzékelők Rádiókommunikációval Az adatokat szabad rádiófrekvencián sugározza az őt lekérdező AQUADAT készüléknek. 2xS-F-R 2xS-T-R - a korábbi jól bevált sorozat típusai a következők

Részletesebben

KeyLock-23 Digitális kódzár 2 kimenettel, 3 bemenettel

KeyLock-23 Digitális kódzár 2 kimenettel, 3 bemenettel KeyLock-23 Digitális kódzár 2 kimenettel, 3 bemenettel HU Felhasználói és programozói leírás A kézikönyv tartalmára és a benne leírt berendezésre vonatkozóan a fejlesztő és gyártó fenntartja a változtatás

Részletesebben

DT1112 xx xx xx. Kettős kimenetű galvanikus leválasztó / tápegységek. Kezelési útmutató

DT1112 xx xx xx. Kettős kimenetű galvanikus leválasztó / tápegységek. Kezelési útmutató Kettős kimenetű galvanikus leválasztó / tápegységek Kezelési útmutató Tartalomjegyzék 1. Kezelési útmutató...4 1.1. Rendeltetése... 4 1.2. Célcsoport... 4 1.3. Az alkalmazott szimbólumok... 4 2. Biztonsági

Részletesebben

MaxiCont. MOM690 Mikroohm mérő

MaxiCont. MOM690 Mikroohm mérő MOM690 Mikroohm mérő A nagyfeszültségű megszakítók és szakaszolók karbantartásának fontos része az ellenállás mérése. A nagy áramú kontaktusok és egyéb átviteli elemek ellenállásának mérésére szolgáló

Részletesebben

Szünetmentes áramforrások. Felhasználói Kézikönyv PRO2050 - PRO2120 500VA 1200VA

Szünetmentes áramforrások. Felhasználói Kézikönyv PRO2050 - PRO2120 500VA 1200VA Szünetmentes áramforrások Felhasználói Kézikönyv PRO2050 - PRO2120 500VA 1200VA 1. Bemutatás Az UPS más néven szünetmentes áramforrás megvédi az ön elektromos berendezéseit, illetve a hálózat kimaradása

Részletesebben

M2037IAQ-CO - Adatlap

M2037IAQ-CO - Adatlap M2037IAQ-CO - Adatlap Szénmonoxid + Hőmérséklet + Páratartalom (opció) Két szénmonoxid riasztási szint Valós idejű környezeti szénmonoxid érzékelő és szabályzó Hőmérséklet- és relatív páratartalom-mérés

Részletesebben

OP-300 MŰSZAKI ADATOK

OP-300 MŰSZAKI ADATOK OP-300 Félautomata, mikrokontrolleres vezérlésű, hálózati táplálású, asztali készülék fóliatasztatúrával 40 karakter, alfanumerikus LCD, háttérvilágítással i tartományok Felbontás ph 0,000... 14,000 ph

Részletesebben

DT1100 xx xx. Galvanikus leválasztó / tápegység. Kezelési útmutató

DT1100 xx xx. Galvanikus leválasztó / tápegység. Kezelési útmutató Galvanikus leválasztó / tápegység Kezelési útmutató Tartalomjegyzék 1. Kezelési útmutató...4 1.1. Rendeltetése... 4 1.2. Célcsoport... 4 1.3. Az alkalmazott szimbólumok... 4 2. Biztonsági útmutató...5

Részletesebben

JZD-(LiE1)-D(1-3)F-K-LF/FKvM

JZD-(LiE1)-D(1-3)F-K-LF/FKvM Oldal: 1 / 14 Típusazonosító: Megnevezés: JZD-(LiE1)-D(1-3)F-K-LF/FKvM Kültéri tipizált fogyasztásmérő szekrény Műszaki adatlap Műszaki leírás Telepítési utasítás Dokumentáció melléklet Változatszám: JZ

Részletesebben

222-1. SYS700-DIDO Digitális szabadon programozható szabályozó (Digitális be- és kimenettel) Szabályozók és vezérlõk. 2010.

222-1. SYS700-DIDO Digitális szabadon programozható szabályozó (Digitális be- és kimenettel) Szabályozók és vezérlõk. 2010. SYS700-DIDO KIVITEL ALKALMAZÁS, ILLESZTHETÕSÉG A SYS700-DIDO a Dialog-III készülékcsalád digitális jelek kezelésére alkalmas tagja, amely kifejezetten épületgépészeti vezérlési feladatok ellátására lett

Részletesebben

Kimenetek száma Kimenet Szoftveres beállítás Bank funkció Típus. Nincs Nincs H8PS-8BP 16 H8PS-16BP 32 H8PS-32BP. Felbontás Kábelhossz Típus

Kimenetek száma Kimenet Szoftveres beállítás Bank funkció Típus. Nincs Nincs H8PS-8BP 16 H8PS-16BP 32 H8PS-32BP. Felbontás Kábelhossz Típus H8PS Digitális pozícionáló Kiváltja a mechanikus pozícionálókat Kompatibilis az abszolút kódadókkal Maximális fordulat: 1600 1/min Nagyméretû LCD-kijelzõ 8 / 16 / 32 db tranzisztoros kimenet 96 x 96 mm-es

Részletesebben

/ A kisméretű háromfázisú inverter a maximális rugalmasság biztosításához. / SuperFlex Design. / Dynamic Peak Manager

/ A kisméretű háromfázisú inverter a maximális rugalmasság biztosításához. / SuperFlex Design. / Dynamic Peak Manager / Perfect Welding / Solar Energy / Perfect Charging FRONIUS SYMO / A kisméretű háromfázisú inverter a maximális rugalmasság biztosításához. N W E S / NYÁK csere koncepció / SnapINverter technológia / Integrált

Részletesebben

Tervezési segédlet motorok és vezérlések kiválasztásához. természetes szellőztetés és füstelvezető rendszerekhez

Tervezési segédlet motorok és vezérlések kiválasztásához. természetes szellőztetés és füstelvezető rendszerekhez Tervezési segédlet motorok és vezérlések kiválasztásához természetes szellőztetés és füstelvezető rendszerekhez KIFELÉ NYÍLÓ LKOK WMX MOTOROK 1-5 lépés lumínium profil Fa profil Műanyag profil 1. lépés

Részletesebben

Termékismertető. Tápegység és vezérlő készülék: BVS20 egy felszálló vezetékű berendezésekhez

Termékismertető. Tápegység és vezérlő készülék: BVS20 egy felszálló vezetékű berendezésekhez Termékismertető Tápegység és vezérlő készülék: BVS20 egy felszálló vezetékű berendezésekhez 2 11/2009 1 x BVS20-SG 1 x termékismertető Szállítási terjedelem Biztonsági utasítások! A készüléket csak elektromos

Részletesebben

Merülő hőmérséklet érzékelők QAE21... Symaro. Passzív érzékelők csővezetékekben és tárolókban lévő víz hőmérsékletének a mérésére.

Merülő hőmérséklet érzékelők QAE21... Symaro. Passzív érzékelők csővezetékekben és tárolókban lévő víz hőmérsékletének a mérésére. 1 781 1781P01 Symaro Merülő hőmérséklet érzékelők QAE21 Felhasználás Passzív érzékelők csővezetékekben és tárolókban lévő víz hőmérsékletének a mérésére A QAE21 merülő hőmérséklet érzékelők fűtési, szellőző

Részletesebben

Épületvillamos műszaki leírás

Épületvillamos műszaki leírás SZEGED, KÖZÉP FASOR 52. SZ.SZTE KIS BIOLÓGIA ÉPÜLETIV. EMELET T402 SZÁMÚ LABORHELYISÉG MEGOSZTÁSAKÖZPONTI FŰTÉS-HŰTÉS ÉS MESTERSÉGES SZELLŐZÉS KIVITELEZÉSI TERVDOKUMENTÁCIÓ Épületvillamos műszaki leírás

Részletesebben

Szerviz PC Felhasználó - - - Ideiglenes kapcsolat

Szerviz PC Felhasználó - - - Ideiglenes kapcsolat A WTC-NET1 készülékkel felépített rendszer célja, hogy a családi házas és kisirodai környezetben lehetővé tegye a WAVIN felülethűtő-fűtő rendszerek távoli felügyeletét. Rendszerfelépítés Szerviz PC Felhasználó

Részletesebben

Tápfeszültség: 24 VAC/VDC ±15%. Frekvencia 50/60 Hz ±3 Hz. KNX, KNX R24 változat: KNX Bus rendszeren keresztül.

Tápfeszültség: 24 VAC/VDC ±15%. Frekvencia 50/60 Hz ±3 Hz. KNX, KNX R24 változat: KNX Bus rendszeren keresztül. TA-Slider 160 Digitálisan konfigurálható, arányos push szelepmozgató 160/200 N Digitálisan konfigurálható szelepmozgatók KNX Bus kommunikációval vagy anélkül. A beállítási lehetőségek széles skálája nagyfokú

Részletesebben

2 x M25, 1 x M20, 1 x M16 Közvetlen fűtőkábel-bemenet az egységbe M25 csatlakozó készlettel

2 x M25, 1 x M20, 1 x M16 Közvetlen fűtőkábel-bemenet az egységbe M25 csatlakozó készlettel DIGITRACE RAYSTAT-ECo-10 Környezetérzékelés Energiatakarékos fagyvédelem-szabályozó Általános adatok Felhasználási terület Normál kültéri területek Környezeti üzemi -20 C +40 C hőmérséklet-tartomány Tápfeszültség

Részletesebben

Háromsugaras infrasorompó 8 választható frekvenciával HASZNÁLATI UTASÍTÁS

Háromsugaras infrasorompó 8 választható frekvenciával HASZNÁLATI UTASÍTÁS Háromsugaras infrasorompó 8 választható frekvenciával HASZNÁLATI UTASÍTÁS 1. Műszaki adatok Érzékelési távolság 50m 75m 100m 150m 200m 250m 150m 225m 300m 450m 600m 750m Érzékelő sugarak

Részletesebben

TxRail-USB Hőmérséklet távadó

TxRail-USB Hőmérséklet távadó TxRail-USB Hőmérséklet távadó Bevezetés TxRail-USB egy USB-n keresztül konfigurálható DIN sínre szerelhető hőmérséklet jeladó. Lehetővé teszi a bemenetek típusának kiválasztását és konfigurálását, méréstartomány

Részletesebben

ALPHA és ALPHA XL műszaki leírás

ALPHA és ALPHA XL műszaki leírás ALPHA és ALPHA XL műszaki leírás ALPHA műszaki leírás: Általános jellemzők Alpha sorozat Környezeti hőmérséklet 0 55ºC Működési hőmérséklet 0 55ºC Tárolási hőmérséklet -30 70ºC Védelmi típus IP20 Zavarvédettség

Részletesebben

Szerelési és használati utasítás. Ultrahangos hőmennyiségmérő hűtési és fűtési alkalmazáshoz

Szerelési és használati utasítás. Ultrahangos hőmennyiségmérő hűtési és fűtési alkalmazáshoz Ultrahangos hőmennyiségmérő hűtési és fűtési alkalmazáshoz QALCOSONIC HEAT1 1. Szerelés 1.1. Előkészület A dokumentumban felsorolt követelmények szerint kizárólag szakképzett személyzet szerelheti be a

Részletesebben

Légsebesség-térfogatáram-páratartalommérő VT 210 M. VT210 + SFC300 hődrótos érzékelő (légsebességhőmérséklet)

Légsebesség-térfogatáram-páratartalommérő VT 210 M. VT210 + SFC300 hődrótos érzékelő (légsebességhőmérséklet) Légsebesség-térfogatáram-páratartalommérő Jellemzők Mérhető paraméterek: páratartalom, 2 db csatlakoztatható hőmérséklet, légsebesség és térfogatáram Cserélhető és modulok érzékelő Akár 6 mérés egyidőben

Részletesebben

KIBŐVÍTETT RUGALMAS AUTOMATIZÁLÁS

KIBŐVÍTETT RUGALMAS AUTOMATIZÁLÁS KIBŐVÍTETT RUGALMAS AUTOMATIZÁLÁS ZEN-C4 nagyobb rugalmasság RS-485 kommunikációval Kínálatunk kommunikációs típussal bővült. Így már lehetősége van több ZEN egység hálózati környezetbe csatlakoztatására.

Részletesebben

MY kompakt megszakítók

MY kompakt megszakítók w, rögzített kivitel MY132138B MY110838B MY220438 MY340238 Kompakt megszakítók rögzített értékű termomágneses védelemmel, max. 125A, MY1..838B 18kA, MY1..138B 25kA, szorítókapoccsal Kompakt megszakítók

Részletesebben

OMRON BIZTONSÁGI FÉNYFÜGGÖNYÖK F3SN-A

OMRON BIZTONSÁGI FÉNYFÜGGÖNYÖK F3SN-A OMRON BIZTONSÁGI FÉNYFÜGGÖNYÖK F3SN-A F3SN-A 4-es kategóriájú fényfüggöny, mely megfelel a vonatkozó IEC és EN szabványoknak magasság = Fényfüggöny magasság 189... 1822 mm védett magasság 7 m illetve 10

Részletesebben

DT1600 Ux xx xx. Váltakozófeszültség-távadók. Kezelési útmutató

DT1600 Ux xx xx. Váltakozófeszültség-távadók. Kezelési útmutató Váltakozófeszültség-távadók Kezelési útmutató Tartalomjegyzék 1. Kezelési útmutató...4 1.1. Rendeltetése... 4 1.2. Célcsoport... 4 1.3. Az alkalmazott szimbólumok... 4 2. Biztonsági útmutató...5 2.1. Felhatalmazott

Részletesebben

HSS60 ( ) típusú léptetőmotor meghajtó

HSS60 ( ) típusú léptetőmotor meghajtó HSS60 (93.034.027) típusú léptetőmotor meghajtó Jellemzők Teljesen zárt kör Alacsony motorzaj Alacsony meghajtó és motormelegedés Gyors válaszidő, nagy motorsebesség Optikailag leválasztott ki és bemenetek

Részletesebben

SAX..P..Y szelepmozgató szelepekhez

SAX..P..Y szelepmozgató szelepekhez s 4 516 ACVATIX Elektromotoros SAX..P..Y szelepmozgató szelepekhez 20 mm szelepszár elmozdulással AC 230 V tápfeszültség, 3-pont vezérl jel AC/DC 24 V tápfeszültség, DC 0 10 V, 4 20 ma vezérl jel AC/DC

Részletesebben

BEÉPÍTHETŐ BELTÉRI LÁMPATESTEK MR11, MR16 és MR230 JELŰ PARABOLATÜKRÖS HALOGÉN FÉNYFORRÁSOKHOZ ÉS TARTOZÉKAIK. Műszaki ismertető

BEÉPÍTHETŐ BELTÉRI LÁMPATESTEK MR11, MR16 és MR230 JELŰ PARABOLATÜKRÖS HALOGÉN FÉNYFORRÁSOKHOZ ÉS TARTOZÉKAIK. Műszaki ismertető BEÉPÍTHETŐ BELTÉRI LÁMPATESTEK MR11, MR16 és MR230 JELŰ PARABOLATÜKRÖS HALOGÉN FÉNYFORRÁSOKHOZ ÉS TARTOZÉKAIK Műszaki ismertető A beltéri lámpatestek különféle beépítési lehetőségekre (bútorok, álmennyezetek,

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 6688F Digitális Szigetelési Ellenállás Mérő TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Biztonsági figyelmeztetések... 2 3. Műszaki jellemzők... 2 4. Előlap és kezelőszervek... 3 5. Mérési

Részletesebben

Használati utasítás a SIVA gyártmányú SH 100 típusú erősítőhöz

Használati utasítás a SIVA gyártmányú SH 100 típusú erősítőhöz Használati utasítás a SIVA gyártmányú SH 100 típusú erősítőhöz Tisztelt Vásárló! Köszönjük, hogy termékünket választotta, remélve, hogy hosszú ideig segíti az Ön munkáját. A biztonság, és a készülék optimális

Részletesebben