Ceglédi. Feltámadásünnep. Ingyenes P A N O R Á M A FŰTÉS- FÜRDŐSZOBA- BARKÁCS SZAKÁRUHÁZ. IV. évfolyam, 6. szám március 26.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Ceglédi. Feltámadásünnep. Ingyenes P A N O R Á M A FŰTÉS- FÜRDŐSZOBA- BARKÁCS SZAKÁRUHÁZ. IV. évfolyam, 6. szám 2010. március 26."

Átírás

1 Ingyenes Ceglédi IV. évfolyam, 6. szám március 26. P A N O R Á M A cegledipanorama.hu ANNO 2007 Feltámadásünnep NEGYEDI A l a p m e g j e l e n é s é t k i e m e l t e n t á m o g a t j a : FŰTÉS- FÜRDŐSZOBA- BARKÁCS SZAKÁRUHÁZ

2 Szeretettel meghívjuk március 31-én (szerda) órára Borókai Gábor: Pannon pumák, hun hiénák és más állatságok című könyvének bemutatójára. Helyszín: Ceglédi Nagytemplomi Református Gyülekezeti Ház (Cegléd, Iskola u. 1.) A rendezvényt megnyitja: Földi László Mottó: Nem a tükör görbe, a valóság homorú." Négy év publicisztikai termését gyűjtötte kötetbe Borókai Gábor, a Heti Válasz fõszerkesztõje. Közel kétszáz végjáték, glossza és karcolat, a koalíciós kormányzás utolsó éveinek minden kínja és tehetetlensége. A kötet klasszikus értelemben vett publicisztikai gyűjtemény, kortörténeti látlelet kronológiába szedve, emberi-társadalmi közéletrajz. A belépés díjtalan! Minden érdeklõdõt szeretettel vár Borókai Gábor!

3 Címlap 3 Kössön le hirdetési felületet több alkalomra kedvezménnyel! HIRDETÉSFELVÉTEL: Tel.: Ceglédi P A N O R Á M A Kiadó: Panoráma Média Kft Cegléd, Csalogány u. 3. Tel/Fax.: (53) cegledipanorama.hu Lapigazgató: Krizsán Ervin Tel.: (20) Megjelenés: minden páros hét pénteken Cegléden és térségében Következő lapzárta: április 2. péntek 18 óra Példányszáma: db ISSN Nyomdai munkák: Lénia Újságnyomó Kft Miskolc, Szentpéteri kapu 105. Kéziratot nem őrzünk meg és nem küldünk vissza. Fenntartjuk a jogot, hogy az olvasói leveleket szerkesztve adjuk közzé. hosszú, hideg tél van mögöttünk. Már nagyon vártuk a tavaszt. Örülünk, hogy már melegszik a levegő, zöldül a határ. A föld alól a felszín fölé nyújtózkodnak, sarjadnak az új növényi életek. Egyre több madárcsivitelést, rögtönzött tavaszi hangversenyt is hallhatunk. Már vágytunk az élettől mozgolódó föld illatát hozó friss tavaszi szellőre, a fák zöld hajtásainak ígéretére, a virágok kertjeinkben színpompát varázsoló alázatára, egyszóval az új rügyek új reménységére. A természet feltámad, újjáéled és most ragyogásával, melegségével bombázza és formálja érzelmeinket. Provokálja elhidegült kapcsolatainkat, a sokféle csalódásban megfázott és most didergő lelkünket. Miközben a természet újjáéled, nagy kérdés, mi lesz a mi természetünkkel, az emberi természettel, az emberek közösségeivel? Nem ránk férne a lelki megújulás? Nemde igaza van Szabó Lőrincnek, aki híres versében ezt írja? Nyitni kék, fütyülöm, / nyitni kék, hinni és bízni / kellenék, Bizony, igaz, ami igaz: kis idő alatt is sokat veszítettünk emberségességünkből, durvák vagyunk és közönyösek, követelőzőek, és nem szolidárisak. Szavainkban vágyjuk a jót, de tetteink tagadják azt. Megdermedtünk a bizalmatlanságtól és a bizalmatlanságban. Kívül és belül félelem, hamisság és szorongások. Ránk férne egy felrázó fordulat, bizonyára személyesen is, és közösségeinkre is. Szükségünk van a hit és a bizalom életet adó, felolvasztó erejére, hogy ne kelljen tovább a hidegszívűség terjedésétől vacognunk. Ki máshoz fordulhatnánk, mint húsvét ünnepeltjéhez, Krisztushoz, a feltámadt és új életet ajándékozó Úrhoz! Folytatás a 43. oldalon

4 4 Híreink A szabadság ünnepe Katona Lajos vasutas, a 75 éves CVSE egyetlen ma is élő alapítója vehette át idén a Gubody díjat. Az elismerést a március 15-ei ünnepségen adták át, amelyre a barátságtalan időjárás, viharos szél ellenére is sokan kilátogattak. Idén a polgármester, Földi László mondott ünnepi beszédet. areformátus Öregtemetőben, a Kálvária temetőben, az Újvárosi Református temetőben és Újvárosi Evangélikus köztemetőben koszorúztak a város, a pártok és szervezetek képviselői. A program a Kossuth Múzeumban folytatódott a helyi sajtó munkatársainak rendezett fogadással. Az intézmény igazgatója, Reznák Erzsébet majd a polgármester köszöntötte a média képviselőit. Földi László elmondta: gyakran használjuk a szabadság alig megfogható fogalmát beszédeinkben, még gyakrabban fókuszálunk a es katonai cselekményekre. - Sokan ismerik a kor tábornokait, minisztereit, de újságírókat kevesen, pedig tudjuk, Kossuth maga is szerkesztett újságot. Tudjuk, hogy az ő nevéhez kötődik az első politikai témájú lap megjelentetése, melynek címe Országgyűlési Tudósítások. tette hozzá a polgármester. Idén a Cegléd Rádió 88 főszerkesztője, Szatmári Gábor köszöntötte kollégáit. A 15 itt élő és dolgozó újságíró elmondta: sokszor volt nehéz helyzetben és jelenleg sem könnyű a helyi média helyzete. - Mindig volt erő, ami életben tartotta a ceglédi sajtót, életben tartott minket. Nevezhetnénk ezt az erőt korrektségnek, hitelességnek, vagy akár szerényen profizmusnak is, de az igazság odaát van az olvasó, a hallgató, a nézők oldalán, akik ezeket a médiumokat szeretik. Hitem szerint ennél többet újságíró nem érhet el. mondta beszédében Szatmári Gábor. Az ünnepség a diákok fáklyás felvonulásával folytatódott. A fiatalok a Rákóczi úton a Kossuth szoborhoz sétáltak, amelynek talapzatánál mécsest gyújtottak. A programot a Kossuth erkély koszorúzása zárta, ahol Palásti Ferenc vezérőrnagy mondott ünnepi beszédet. Elsőként korabeli tudósítás alapján az március 15-ei ünnepi eseményeket elevenítette fel, majd megfogalmazta a kérdést: hogyan lehet, hogy egy esztendővel és 162 évvel az események után is ekkora hangsúlyt kap az ünnep. - Talán, mert egy magyar álom vált valóra, a szabadság. Itt állunk egy olyan kompozíció előtt, ami kő és fém. Mi az itt lakók és a környéken élők naponta elmegyünk mellette, de most a fáklyák fényétől megvilágítva ide jöttünk és emlékezünk. Élhet bárhol az ember, gondolkodhat bárhogy, van valami, amit nem vitathat el senki tőle, ez pedig az emlékezés joga. hangsúlyozta a vezérszónok. Az ünnep előestéjén tartott eseménysor a Kossuth Erkély koszorúzásával zárult.

5 Hírek forrása a Ceglédi Városi Televízió Egészségügyi keret FELOSZTOTTÁK AZ EGÉSZSÉGÜGYI ÉS SZOCIÁLIS keret megmaradt pénzösszegét is. Első ütemben tavaly másfél millió forintot ítéltek oda az év elején aktuális programokra, így elviekben most 3 és fél millióról dönthettek volna. A város idei költségvetése szerint azonban ebből kell támogatniuk a háziorvosi pályázatokat is, így az eredeti összeg 1,2 millióval csökkent. Éneklő osztályok versenye 35. ALKALOMMAL RENDEZTÉK MEG az Éneklő osztályok versenyét a Kossuth Gimnáziumban. A zsűri tagja volt Bárdos Lajos fia, Daróci Bárdos Tamás is. A kiváló karnagy, zeneszerző elmondta: csoda, ami ebben az intézményben történik és az éneklő osztályok versenye egyedülálló kezdeményezés az országban. Vízgazdálkodási hozzájárulás TÖBBET KELL FIZETNIE a földtulajdonosoknak vízgazdálkodási hozzájárulásra, legalábbis a szántó és gyümölcsösök után. Ennek értéke hektáronként nettó 700 forintra emelkedik. Erdő és gyep után továbbra is 500 forint a társulási hozzájárulás. A kötelezettség mintegy 15 ezer embert, gazdát érint Dél-Pest Megyében. A szervezet március közepén tartotta küldöttgyűlését. Művészetek napja PATKÓS IRMA SZÜLETÉSNAPJÁRA emlékeztek a nevét viselő intézmény diákjai. 110 éve március 8-án született a város jeles színművésznője. De ünnepel a Patkós Irma Színház is, hiszen 10 évvel ezelőtt kezdte meg működését. Az első évtizedet igyekeztek összefoglalni a művelődési ház aulájában berendezett kiállítással.

6 Híreink Kötélhúzó bajnokság VÁROSI KÖTÉLHÚZÓ BAJNOKSÁGOT rendezett a Táncsics iskola. Az intézményben már régi hagyomány, hogy e formában mérkőznek meg az osztályok. Idén azonban városi szintre bővítették a megmérettetést. A legnagyobb díjat, vagyis a Táncsics kupát a Szent Kereszt Katolikus iskola vihette haza. Új, udvari játékok PÁR HÉTEN BELÜL MINDEN CEGLÉDI óvoda udvarára új játszóeszközöket telepítenek. A város valamennyi óvodáját, illetve telephelyet érint a fejlesztés, így 15 intézmény udvarára kerülnek új játékok. Cegléd regionális, úgynevezett CÉDE keretből nyert támogatást udvari játszóeszközök telepítésére. Az önkormányzat további milliókkal egészítette ki a 19 milliós forrást, hogy az elavult, már-már balesetveszélyes játékokat minden óvodában le tudják cserélni. Tolvajok ideje A FIDESZ-KDNP A CEGLÉDI választókerületben majd 12 ezer ajánlószelvényt gyűjtött össze. Ezzel járult hozzá az országos pártvezetés elhatározásához, az összesen két millió kopogtatócédulához. Ebből csak annyit adtak le, amennyi a regisztrációhoz szükséges volt. A hírt az immár hivatalosan is képviselőjelölt Földi László a filmszínházban jelentette be, ahol Pesty László Tolvajok Ideje című dokumentumfilmjét is levetítették. Az elsők között láthatták a ceglédiek a már a megjelenése előtt nagy viharokat kavart filmet. Az alkotás valójában nem tényfeltáró munka szögezi le a készítő. Pesty László elmondta: nem a pénzügyi machinációkat törekedett dokumentálni, hanem az áldozatokra koncentrált. Mesés délután BUDAI ILONA NÉPDALÉNEKES, mesemondó várta zenés, mesés délutánra a Szent Kereszt Katolikus iskola diákjait. Az intézményben már régi hagyomány, hogy időről időre elismert előadókat látnak vendégül az iskola tornatermében. Budai Ilona 27 éve tanít népzenét, népdaléneklést óbudai zenei iskolákban. Már huszonévesen elismerték tehetségét, sikeresen szerepelt az 1968-as KI MIT TUD?-on, és a Nyílik a rózsa vetélkedőn ben első díjat kapott a Magyar Televízió Röpülj páva versenyén. Több zeneiskolában tanított, majd a nyolcvanas évek vége felé a Magyar Rádióban vezetett műsorokat. Megkapta a Népművészet ifjú mestere elismerést, de a kilencvenes években Magyar Örökség díjjal is jutalmazták.

7 Híreink Belga cserekapcsolat A BELGIUMI SZENTMIKLÓS, azaz Sint Niklaas település középiskolájából érkeztek diákok a gimnáziumba. A fiatalok elsősorban a magyar kultúrával, a Közép-Európai sajátosságokkal ismerkednek meg, de az angol és német nyelvet is gyakorolni tudják. A közös programot a belga nagykövet is meglátogatta. MOTOR CENTER MOTORALKATRÉSZ SZAKÜZLET Egyes robogók vásárlásakor a behozott kerékpárját Ft értékben beszámítjuk. Most a berozsdásodott öreg vas is sokat érhet! Cegléd, Kút u. 13. T.: (53) Nagykõrös Kálvin t. 1. T.: (53) Hulladékból ruhát KÜLÖNLEGES DIVATBEMUTATÓT TARTOTTAK a Bem Iskolában. Az intézmény diákjai szelektíven gyűjtendő hulladékokból készítettek ruhákat. Az ÖKOVÍZ felhívására láttak munkához, a vállalat ezáltal is szeretné népszerűsíteni a szelektív hulladékgyűjtést. Nagy lelkesedés és rengeteg munka után végül mintegy 30 ruhát mutattak be az iskola tanulófjúságának. Háztűz KIÉGETT EGY HÁZ CEGLÉD HATÁRÁBAN, egy férfi bennégett. Azt, hogy mi okozhatta a tüzet, egyelőre nem tudni. A külterületen, félreeső helyen található, romos épületben egyedül lakott az áldozat. A helyszínre kiérkező tűzoltók már csak holttan tudták kihozni a férfit, akinek a személyazonosságát sem sikerült egyelőre tisztázni. A tűz keletkezésének okát a tűzoltóság szakemberei vizsgálják.

8 Mûsorajánló CEGLÉDI VÁROSI TELEVÍZIÓ Március 26. Péntek HÍRADÓ Friss hírek Ceglédrõl és a térségbõl minden hétköznap HÁTTÉR Mi áll a hírek hátterében? Minden hétköznap a Híradó után VÁROS - HÁZA - politikai vitamûsor (ism.) 19:35 VIGYÁZZ, KÉSZ, BIZTONSÁG! - bûnmegelõzési magazin HÁTTÉR ismétlés HÍRADÓ ismétlés Március 27. Szombat 18:00 HETI HÍRÖSSZEFOGLALÓ - valamennyi HÍRADÓ ismétlése Március 29. Hétfõ HÍRADÓ Friss hírek Ceglédrõl és a térségbõl minden hétköznap VÁLASZTÁS Bemutatkozik dr. FÜLÖP HAJNALKA, az MDF országgyûlési képviselõjelöltje HÁT- TÉR Mi áll a hírek hátterében? Minden hétköznap a Híradó után ARCHÍV válogatás a CTV archívumából a Pest me gyében élõk magazinja VÁLASZTÁS Bemutatkozik dr. FÜLÖP HAJNALKA, az MDF országgyûlési képviselõjelöltje (ism.) HÍRADÓ ismétlés Március 30. Kedd HÍRADÓ Friss hírek Ceglédrõl és a térségbõl minden hétköznap VÁLASZTÁS bemutatkozik FÖL- DI LÁSZLÓ, a Fidesz-Kdnp országgyûlési képviselõjelöltje SPORTKÖZVETÍTÉS VÁLASZTÁS bemutatkozik FÖLDI LÁSZLÓ, a Fidesz-Kdnp országgyûlési képviselõjelöltje (ism.) HÍRADÓ ismétlés Március 31. Szerda HÍRADÓ Friss hírek Ceglédrõl és a térségbõl minden hétköznap VÁLASZTÁS 2010-bemutatkozik KO- RONDI MIKLÓS, a JOBBIK Magyarországért Mozgalom Párt országgyûlési képviselõjelöltje HÁTTÉR Mi áll a hírek hátterében? Minden hétköznap a Híradó után SPORTHÍRADÓ friss hírek, eredmények, interjúk a ceglédi sportéletbõl HOSSZAB BÍTÁS a ceglédi sporthírek háttere 19:10 VONZÁSKÖRZET - térségi magazin 19:55 VÁLASZTÁS bemutatkozik KORONDI MIKLÓS, a JOBBIK Magyarországért Mozgalom Párt országgyûlési képviselõjelöltje HÁTTÉR ismétlés HÍRADÓ- ismétlés Április 1. Csütörtök HÍRADÓ Friss hírek Ceglédrõl és a térségbõl VÁLASZTÁS bemutatkozik NAGY TAMÁS, az MSZP or - szág gyûlési képviselõjelöltje HÁTTÉR Mi áll a hírek hátterében? 18:50 MÚZSA hírek, portrék a mûvészet vilá - gá ból 19: Pest megyében élõk magazinja VÁ - LASZTÁS bemutatkozik NAGY TAMÁS, az MSZP országgyûlési képviselõjelöltje (ism.) HÁTTÉR - ismétlés HÍRADÓ - ismétlés Április 2. Péntek HÍRADÓ Friss hírek Ceglédrõl és a térségbõl minden hétköznap HÁTTÉR Mi áll a hírek hátterében? Minden hétköznap a Híradó után VÁLASZTÁS Pest megye 15. választókerület képviselõjelöltjeinek bemutatkozása IFJÚ-SÁV Diákoktól diákoknak - hírek, riportok, érdekességek a ceglédi ifjúsági életbõl HÍRADÓ - ismétlés Április 3. Szombat 18:00 HETI HÍRÖSSZEFOGLALÓ - valamennyi HÍRADÓ ismétlése Április 5. Hétfõ HÍRADÓ Friss hírek Ceglédrõl és a térségbõl minden hétköznap HÁTTÉR Mi áll a hírek hátterében? Minden hétköznap a Híradó után ARCHÍV válogatás a CTV archívumából Pest megyében élõk magazinja HÁTTÉR - ismétlés HÍRADÓ - ismétlés Április 6. Kedd HÍRADÓ Friss hírek Ceglédrõl és a térségbõl minden hétköznap HÁTTÉR Mi áll a hírek hátterében? Minden hétköznap a Híradó után SPORTKÖZVETÍTÉS HÍRADÓ ismétlés Április 7. Szerda HÍRADÓ Friss hírek Ceglédrõl és a térségbõl minden hétköznap SPORTHÍRADÓ friss hírek, eredmények, interjúk a ceglédi sportéletbõl VÁLASZTÁS a képviselõjelöltek élõ televíziós vitamûsora 20:00 SPORTHÍRADÓ friss hírek, eredmények, interjúk a ceglédi sportéletbõl (ism.) HÍRADÓ - ismétlés Április 8. Csütörtök HÍRADÓ Friss hírek Ceglédrõl és a térségbõl minden hétköznap VÁLASZTÁS a képviselõjelöltek élõ televíziós vitamûsora Pest megyében élõk magazinja HÍRADÓ - ismétlés

9 Híreink Republic koncert TELTHÁZAS KONCERTET ADOTT a Republic Cegléden. A Sportcsarnokban március 12-én állt színpadra az ország egyik legnépszerűbb zenekara. A Republic 1990-ben alakult, az elmúlt húsz évben többszáz fellépésük volt, Cegléden mintegy 3 éve léptek fel utoljára. Eddig 19 albumuk jelent meg, a ceglédi koncerten minden lemezükről hallhatott dalokat a közönség. Felcsendültek régi slágerek is, mint például egyik legnépszerűbb lírai daluk, a 67-es út. Az Emerton és Arany Zsiráf díjas rockegyüttes a március 15-i ünnep kapcsán állami elismerésben is részesült. Vasárnap a parlamentben vehették át a Magyar Köztársaság érdemrend tiszti keresztje polgári tagozat kitüntetést. Szabályosan adták el LEZÁRULT A PÉNZÜGYI ELLENŐRZŐ BIZOTTSÁG vizsgálata. A polgármesteri hivatal belső átvilágításához hasonlóan megállapították, a laktanya eladása során nem történt feltűnően nagy értékaránytalanság. Vagyis az eladási ár, és a független értékbecslés között 25%-nál kevesebb az eltérés. Fórum a civileknek AZ ÉRDEKKÉPVISELET ERŐSÍTÉSE és az összefogás a civil szervezetek legfontosabb feladata a jövőben. Ötleteikkel, javaslataikkal segíthetik a városi, megyei, sőt országos döntéshozatalokat is ez derült ki a Városházán tartott fórumon, amelyre a térség mintegy 17 civil szervezete fogadta el a meghívást. Elfagyott a szőlő AZ IDEI SZŐLŐTERMÉS mintegy százalékát elvitte a téli fagy. Elsősorban a mélyebben fekvő területek, és a fedés nélkül maradt alacsony művelésű ültetvények károsodtak. Egyes helyeken valamennyi rügy elfagyott. A gyümölcsösök eddig jól vészelték át a telet. A fákat inkább a tavaszi fagyok veszélyeztetik. A késői rügyfakadás ebből a szempontból kedvező.

10 Híreink Bárhol lehet traffipax A RENDŐRAUTÓ FORGALOMTÓL ELZÁRT területen is megállhat, ha a közúti ellenőrzést végző készüléket működtet. Ezt a KRESZ idén januárban életbe lépett módosítása szabályozza, az úgynevezett előzmény nélküli elemként került be a szabályozásba. A Várkonyisok sikere A MEGYEI MATEMATIKAVERSENY mintegy 2700 indulója közül lettek a legeredményesebbek a Várkonyi Iskola tanulói. Szepesi Zoltán 4. lett, ez az intézmény legszebb egyéni eredménye, 24 diák pedig az első száz között végzett. Sőt, a Várkonyi Iskola kapta a most alapított vándorkupát is. Testületi ülés AZ ÖNKORMÁNYZAT VÁLLALJA a 236 millió forintot, ami a belső fürdő felújításához szükséges. Az elnyert 82 milliós támogatás ugyanis csak a kiadások harmadára elég. A központi régiós pályázaton az önkormányzatok legfeljebb ennyire jogosultak, vagyis a projekt az adható maximumot kapta. Az önerő fedezetéül megjelölt keretek körül azonban bizonytalanságok vannak derült ki a képviselőtestület márciusi ülésen. Elbontják és építenek A VÁROS TÖBB PONTJÁN ELBONTJÁK a játszótereket. Balesetveszélyesek a játszóeszközök, nem felelnek meg az uniós előírásoknak, ezért kell elvinni őket. Helyükön pihenőövezeteket alakítanak ki, és több helyen újjáépítik. A cél, hogy szép, kultúrált és biztonságos játszóparkok legyenek Cegléden.

11 Híreink Rendhagyó történelemóra KATONA TAMÁS TÖRTÉNÉSZ TARTOTT rendhagyó történelemórát a Kaszinóban. A téma az es forradalom és szabadságharc volt, illetve az események ismert és kevésbé ismert résztvevői. A történész professzor úgy fogalmazott az ünnep idején könnyebb ebben a témában nyitott fülekre találni, hisz a szívek is jobban nyitva vannak. 10% KEDVEZMÉNY EZ NEM TRÉFA!!! ÁPRILIS 1-7. KÖZÖTT 10% KEDVEZMÉNYT ADUNK MINDEN KÉSZLETEN LÉVÕ SIXTEAM MÁRKÁJÚ KERÉKPÁRRA MOLNÁR KALAND-KE RÉK PÁR- SPORT-TÚRA üzlet Cegléd, Árpád u. 23. Tel.: 53/ KERÉKPÁROK, SPORT RUHÁZAT, SZERVIZ SZOLGÁLTATÁS Lezárult a pályázat LEZÁRULT AZ ÖKOVÍZ KFT ÁLTAL meghirdetett Hulladékból hasznosat és hulladékból játékot pályázat. Az óvodások és iskolások saját kezűleg készített, szelektív hulladékból készült pályamunkákkal nevezhettek, a legkisebbek szüleitől pedig szintén szelektív hulladékból készült játékokat vártak. A két pályázatra összesen mintegy 100 alkotás érkezett. A zsűri értékelte ezeket, a díjazottakat a napokban értesítik. Czinege Imre leköszönt ELBÚCSÚZOTT VÁLASZTÓITÓL, LAKOSSÁGI fórumának rendszeres látogatóitól a szocialista országgyűlési képviselő. Czinege Imre nyolc éves parlamenti munkája után mondott köszönetet a támogatásért, továbbá az építő kritikákért, sőt a feladatok, teendők megfogalmazásáért is. Czinege Imre március 19-én tartotta utolsó parlamenti beszámolóját.

12 Híreink Divatbemutató HAGYOMÁNYAIBAN ÉL TOVÁBB A NEMZET címmel tartottak divatbemutatót Hampel Katalin ruhakölteményeiből. Az esten fellépett Sáfár Mónika és Sasvári Sándor, az est házigazdája Pálfy István volt. A bemutatón népviseleteket, kosztümöket és kabátokat, alkalmi és báli ruhákat vonultattak fel. Az idei szín az európai trendhez igazodva a fekete-fehér és a piros-fekete. Ülésezett a bizottság KIFOGÁST NYÚJTOTT BE A VÁLASZTÁSI bizottsághoz a FIDESZ-KDNP helyi kampányfőnöke. Tótin Lóránt beadványában azt kifogásolta, hogy Dr. Fülöp Hajnalka a Szabad Sajtó Napja alkalmából rendezett eseményt politikai rendezvényének népszerűsítésére használta fel. Mindezt úgy, hogy a múzeumban elhelyezte az erről szóló plakátokat. Az országgyűlési képviselőjelölt a választási bizottság ülésén elmondta: rendezvénye nem politikai témájú volt, álláspontja szerint nem sértett jogszabályt. Kutyás bál BÁLOZTAK A KUTYATENYÉSZTŐK. A hagyományos rendezvényen mintegy 130 kutyabarát vett részt. A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének Ceglédi Szervezte idén hatvan éves és úgy tűnik, egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Legalábbis ezt mutatja a tagok növekvő létszáma. Évet értékeltek a polgárőrök A VASÚTÁLLOMÁS KÖRNYÉKÉN VALÓ járőrszolgálat a szűcstelepi polgárőrök legfontosabb feladata. De a városi rendezvényeken, a jégpálya őrzésében és egyéb ünnepek biztosításában is sokat segítettek 2009-ben, összesen több mint 5300 óra szolgálatot teljesítettek. Az egyesület évértékelőjén a szervezet elnöke, Mándity János az Országos Polgárőr Szövetség elismerésében részesült.

13

14 FISH HUNTER HORGÁSZBOLT Cegléd, Alszegi út 51. Tel.: 06/ , 06/ Fontos pillanatban Megszereztük az első tavaszi pontokat. Az első két forduló 3:1 arányú vereségei után Békéscsabára látogatott az NBII keleti csoportjában szereplő ceglédi csapat. A tabellán közvetlen előttünk álló viharsarkiak jobban kezdték a szezont, hiszen legyőzték a Vecsést, és Debrecenben is mindössze 1:0-ra kaptak ki a listavezető otthonában. amérkőzés előtt Simon Antal több változtatást is eszközölt. Egyrészt a csapatkapitányi karszalag ezúttal Dr. Selei Andráshoz került, másrészt az utóbbi években belső védőként jól teljesítő, és a közönség egyik kedvencévé előlépő Buzás Viktort egy sorral előrébb, a középpályán szerepeltette. A mérkőzés során úgy tűnt, hogy a nagyon jó formában védő Rézsó Péter előtti hadrendben felsorakozott csapatnak jót tettek a változtatások. Buzás és Kenderes remekül öszszedolgozva szűrt a középpályán, így védőink sokkal kevesebb alkalommal kerültek kiszolgáltatott helyzetbe, mint a korábbi mérkőzéseken. Ráadásul a megszerzett labdákat is többségében jól játszotta meg a csapat, ennek köszönhetően az első percektől kiegyenlített játék folyt. Helyzetek adódtak mindkét oldalon, az első gólra azonban a 35. percig várni kellett. Szerencsére ennek a ceglédi szurkolók örülhettek, hiszen a csapatkapitányi feladathoz felnövő, sokat küzdő és hasznosan játszó Selei labdát szerzett a felezővonal környékén, majd a jó ütemben kilépő Kovács István 18 éves korát meghazudtoló rutinnal vitte el a labdát a kapus mellett és gurított a hálóba. A hazaiak próbáltak változtatni, és még nagyobb intenzitással támadtak, a vége felé a három csatár mellé NBI-es rutinnal rendelkező középső védőjüket, Csiszárt is előre vezényelték, de Rézsó és a védelem a helyén volt. Csakúgy, mint a csapat valamennyi tagja, akik az utolsó pillanatokban a korábbi kontrákból kialakuló helyzeteket újabb góllal koronázták meg. A csereként beálló, betegsége után visszatérő Nagy Adrián ugratta ki mintaszerűen Kenderest a bal szélen, akinek középre adott labdáját a szintén csereként szóhoz jutó Horváth Dávid pöccintett a kapuba. Ezzel ki is alakult a végeredmény: Békéscsaba - Restart-Ceglédi VSE 0-2. Vélemény Pelikánok a pálya felett HALLOM, HOGY EGYMÁSNAK ELLENTMONDÓ vélemények fogalmazódtak a labdarúgók háza táján. Történt, hogy a kedvencek még nem leltek rá a tavasz ízére és kétszer vesztesen hagyták el az egyébként ide billenő pályát. Erre kinyílt a bicska néhány illetékes ( ) zsebében. Gyors és határozott lépésekre szánta el magát a sokat megélt szakma. Lám mit ad Isten, a gyorstalpaló legendáján felerősödött, egy másik szűk közeg ellenkezőleg látja a történteket. Nem kicsit, nagyon Várni kell kartársak, nem elkapkodni, jön még a kutyára dér, egyébként is ez olyan, mint a sakk. Lehet a bábokat csúsztatni, tolni, eltolni, sőt első felindulásunkban le is söpörni. Utána minden kezdődhet elölről. Nem értik? Én sem. ML

15 Sport Birkózás SIROKI TÍMEA IDÉN MÉG NEM TALÁLT le győ - zőre. Március 7-én rendezték Pestszentimrén a hagyományos id. Növényi Norbert nemzetközi emlékversenyt, női szakágban. A RES- TART CVSE TS INTEGRÁL birkózó szakosztály junior korú versenyzője ismét veretlenül zárta a sorozatot. Előbb junior korosztályban négy ellenfelét legyőzve lett aranyérmes, majd a felnőttek között, nagyszerű birkózással, három győzelem után állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára. Teljesítménye bíztató a közelgő országos bajnokság előtt. ISMÉT ÉREMMEL A NYAKÁBAN térhetett haza Ceglédre a 47 kg-os serdülő korcsoportú Tóth Martin, aki március 14-én Esztergomban a Kék Duna Kupa kötöttfogású nemzetközi serdülő versenyen vett részt. Súlycsoportjában 9 induló közül a második helyen végzett. MÁRCIUS 14-ÉN, A SZAKOSZTÁLY edzőtermében nagy közönségsikert aratott az immár második alkalommal megrendezett TS IN- TEGRÁL KUPA, gyermek verseny. A negyvenhárom birkózópalánta (7-11évesek) Szűcs András és Kovács Béla tanítványai hét súlycsoportban mérkőztek meg egymással, az áhított érmekért. A viadalon csak azok indulhattak, akik még nincsenek verseny - zőként leigazolva a szakosztályban. Gyõztesek: 23 kg: Halmi Ronaldó, 26 kg: Berinszki Roland, 31 kg: Szivák József, 36 kg: Juhász András, 41 kg: Kecskeméti Szebasztián, 47 kg: Dömök Péter, +47 kg: Kovács Gábor Női kézilabda A PEST MEGYEI NŐI KÉZILABDA bajnokság 15. fordulójában a Ceglédi Kék Cápák a Jászárokszállás csapatát fogadták és ezúttal is győztek. Az elmúlt hat fordulóban csupán egy pontot vesztett a csapat, aminek köszönhetően a kilencedik helyre léptek a tizennégy csapatos felnőtt mezőnyben. A 16. fordulóban sajnos megszakadt a Cápák veretlenségi sorozata. Verőcén léptek pályára, ahol a szabadban megrendezett mérkőzésen kiadós vereséget szenvedtek. Az aszfalt pályán lassú és körülményes volt a csapat játéka, amiből csak vereség következhetett. Eredmények: Ceglédi Kék Cápák - Jászárokszállás (13-6) Verõce - Ceglédi Kék Cápák (14-10) Férfi kézilabda A GYENGÉBB KEZDÉS UTÁN BELEHÚZTAK a Ceglédi KKSE játékosai. A férfi kézilabda NBI/B keleti csoportjában két mérkőzésből három pontot szereztek. Előbb a listavezető Orosházát verték hazai pályán nagyon meggyőző játékkal, majd a következő fordulóban Hajdúböszörményben értek le döntetlent. A csapat mindkét mérkőzésen jól küzdött, a böszörményi meccsen is volt esély a győzelemre, de az utolsó támadásnál a lövés a kapufa belső éléről kifelé pattant, így maradt a döntetlen. Eredmények: Ceglédi KKSE - Orosházi FKSE Hajdúböszörményi KSE - Ceglédi KKSE Jánovszki Helga bronzérmes! SIKLÓSON RENDEZTÉK HÉTVÉGÉN a junior korosztály Országos Bajnokságát. A közel 200 induló között 3 judos lépett tatamira a Restart-CVSE színeiben. Jánovszki Helga első mérkőzésén ugyan vereséget szenvedett az idén már két felnőtt világkupán 5. helyet szerző Szabó Franciskától, de utána mindhárom visszamérkőzését megnyerve lett harmadik a női 63 kg-os súlycsoportban.

16 16 múlt hét elején megesett az a szerintem megszokott eset, hogy valaki elhagyta a táskáját. Semmi meglepő sincs ebben, a rohanásnak és a kapkodásnak ez a vége, hogy elhagyjuk a tárgyainkat. Cegléd egyik legnagyobb áruházának a parkolójában történt az eset, ahol nagyjából 5 percre magányosan maradt egy táska. Nem is az a megdöbbentő, hogy eltűnt belőle a pénz vagy kipakolták teljesen, hanem az, hogy az eltűnésnek tanui voltak. Miután a táska ex-tulajdonosa visszaért a parkolóba, megpillantott egy ismerőst és rákérdezett, hogy látta-e a táskát, aki nyugodtsággal közölte, hogy valaki el is vitte. Kijelenthető-e az, hogy a bevárlóközpont kamerás felvételei elmosódottak és használhatatlanok, csak hogy ne kelljen megmutatni/megnézni azokat? Mindenkinek szüksége Vélemény Változás változtatás? Változást szeretnénk a világban. Legyen rend, béke és szeretet. A grandiózus idillünket meg kéne támogatni egy kicsit, egyébként csak lufikban beszélünk és a sült csirkét várjuk. van pénzre, a többség nincs olyan anyagi helyzetben, hogy ezer forintnak ne örülne meg, de mit kezdünk egy letiltott bankkártyával vagy egy személyivel, lakcímigazolóval vagy egy gépjármű forgalmijával? Kell-e fizetnem tíz ezer forintot azért, hogy az ellopott/elhagyott bankkártyámat letiltsa a bankom? Felmerülnek ezek a kérdések és szerintem nem is jogtalanul. Úgy tűnik azért nem annyira reménytelen a helyzet, mert a becses megtaláló kicsivel több, mint egy hét elteltével postára adta a személyit, forgalmit, jogosítványt és egyéb iratokat, a családi fényképekkel és a táskában található kézzel írott jegyzetekkel együtt. Nem is kérdés, hogy az értékesebbnek tűnő portékák, mint pénztárca, telefon eltűntek az éterben. Az egész történet számomra arra világít rá, hogy hatalmas elvárásaink vannak a társadalmunkkal, a politikusainkkal, a tanárainkkal és mindenki mással szemben, kivéve magunkkal. Hogyan is kéne megváltoznia a világnak és rendnek lennie benne, ha mi magunk is ilyen lassan változunk, s nem sokat teszünk azért, hogy egy emberibb környezetben éljünk... VJ Még egyszer az uszodáról OLVASOM, HOGY BELÁTHATÓ IDŐN BELÜL megújul a belső strand. Nem tapsoltam örömömben, mert volt már erre utaló néhány nekirugaszkodás a múltban. Nyugtával a napot. A körültekintő felmérések és látványos tervek kételyeket ébresztenek bennem, mivel a több évtizedes csúszás esetén egy-két évtized ide, vagy oda, gondolhatnánk, nem számít. Volt már a strand udvarán sátortető, csak fel kellett volna állítani egy minimális műszaki ráfordítással, nem lett belőle semmi. Ma már uszodányi nagyságú fedett mű-

17 jégpályát varázsolnak évente a főtérre, de vízilabdázóink idénysportként hódolnak választott sportáguknak. Edzenek, hóban, fagyban. Azután olvasom a mostani komplex tervek hírek között, hogy a várható beruházás költségei mennyit tesznek ki és mit jelent ez a városnak önerőben. Emlékezetem szerint a Gerjei sporttelep eladása úgy kapott a felsőbb szervek részéről zöld utat, hogy annak teljes bevételét sportlétesítmény fejlesztésére kell fordítani. Nekem jobban tetszene, ha a pályázaton nyert összeghez az előbbi ingatlaneladás árát is hozzáadnánk és a fennmaradó rész gondját, baját hárítanánk az adófizetőkre. Arról nem is beszélve, hogy jobb lenne, ha nem bagatellizálnánk el az 1933-ban, 50 méteres versenymedencének épült létesítmény sorsát. Pontosabban a tervezett fejlesztés során visszanyerné eredeti formáját a medence. Ugyanis a nemzetközi és hazai versenyszabvány az ötven méteres medencéket tartja etalonnak. Hivatalos eredményt, bármilyen országos és nemzetközi úszóversenyt csak ilyen medencében lehet rendezni. A sportlétesítmények paraméterei adottak, legyen az sportcsarnok, sporttelep, vagy uszoda. Amennyiben egy város ezekkel rendelkezik, magasabb fokán áll a sportkultúra szolgáltatásainak befogadását illetően. Az, hogy jelenleg nincs aktív úszósport Cegléden, ne tévesszen meg senkit, de még az sem, hogy a vízilabda mérkőzések rendezésére elegendő a 33-as, osztott medence is. Azután még annyit, hogy a termálfürdőben is voltak szálkáim, anno az átadás idején. Nem hiszik el a rajtkövekkel nem vágnak a medence alján lerakott eltérő színű csempe-sávok, melyek az úszók verseny közbeni tájékozódását szolgálják. Az már nem is annyira feltűnő, hogy ugyanitt a CEGLÉD felirat a medence alján a lelátóról nézve fordítva olvasható. Utólag mindig könnyű okosabbnak lenni? ML n á ds zö ve t ker té s ze t i t a ka r ó nád p ad l ó n á d te t õ ná da r at ás SZÉKHELY: 5000 Szolnok, Mester Tel./Fax: 56/ út 7. TELEPHELY: Nagykáta - Göböly-járás 311-es út Tel: 30/ , 30/ , 30/ MEGÚJULT DÉL-PEST MEGYEI MEZÕGAZDASÁGI ZRT Cegléd, Bede 575. GAZDA- ÁRUHÁZA továbbra is várja régi és új vevõit, gazdag áruválasztékával Cím: 2700 Cegléd, Külsõ - Kátai út 98. Telefon: 53/ , 53/ , 20/ Nyitva tartás: hétköznap: október 31-ig: november 1.-tõl: szombat:

18 18 A stílus maga az ember Több mint egy évtizedig volt az önkormányzat képviselői előtt különböző alkalmakkor napirenden a rohamosan leromló állapotú városi uszoda felújításának kérdése. Végre idén nagy lépésére szánták el magukat a város illetékesei és a tőlük telhető legkörültekintőbb fölmérés után pályázatot nyújtottak be, hogy legalább a költségek egyharmadát elnyerjék EU keretből. Politika oly egyenesnek látszott a további út a sikeres pályázati eredmény kihirdetése után, mint a nyíl. És mégis az idei esztendő legharciasabb és hosszan elnyúló, egyórás vitáját váltotta ki az ügy a márciusi testületi ülésen. Talán a legmeglepőbbek a jelenleg a fürdőt üzemeltető CVSE társadalmi elnökének, Horváth József (CFE) városatyának rengeteg aggályt felvető vehemens hozzászólásai voltak. Ami azért furcsa, mert ha az állításai megalapozottak, akkor érthetetlen, hogy miért fogadták el mégis a felújítást egy tartózkodó kivétellel a testület jelenlévő tagjai. Az pedig még nehezebben érthető, hogy a kőkemény érveket miért nem az előkészítés során vitte a képviselő a terítékre. A kivitelezést egyértelműen támogatók egyik szószólója dr. Ferenczi Norbert (Fidesz) érzelmektől egyaránt nem mentes érvei minden bizonnyal sokat nyomtak a latban, a strandot kedvelő gyermekek és felnőttek érdekében. Le style c est l homme, azaz A stílus, maga az ember., mondta Buffon, francia természettudós és író az akadémiai székfoglalóján. S ez így igaz, ugyanis a stílus valóban elárulja az alkotó legjellemzőbb tulajdonságait, még akkor is, ha ez az alkotás egy testületi ülésen elhangzott szívből jövő beszéd. Lapunk terjedelmi okok miatt nem tudja a hozzászólásokat maradéktalanul közzétenni, de annak, ha nem is szó szerinti tartalmi kivonata érdekes és tanulságos olvasmány lehet mindenki számára, akit érdekel, hogy olykor milyen stílusban és mennyire egyértelmű, vagy mennyire kétfenekű érveléssel vitáznak a helyi testület ülésén az általunk oda választott személyek. - Tisztelt képviselőtestület, a bizonytalankodásnak nem most van itt az ideje! kezdte hozzászólását dr. Ferenczi Norbert. - Régóta rágjuk már a belső strand kérdését. Egészen attól a pozíciótól kezdve, hogy idejött egy nagybefektető és nekünk mindenféle alternatívát kínált az ügyben. Ott sikerült egy pozitív, határozott döntést hoznunk, hogy csinálja meg a város a lehetőség szerint minél gyorsabban, saját erőből és lehetőleg külső forrás bevonásával az uszodát. Itt van a külső forrás, sikerült bevonni! Nem hiszem, Cegléd város Önkormányzata olyan sikeres volt a pályázatok terén az eddigiekben, hogy lehetőségünk lenne akár politikailag, akár szakmailag a nyertes pályázatot visszautasítani. Arról, hogy a támogatási szerződésbe mi kerül bele és a MOBILPARK kft működtetése miként zajlik s ki fogja a belső

19 strandot üzemeltetni, arról nem szól a jelen határozat. Ezekről majd a későbbi előterjesztések során vitatkozhatunk. Nagyon fontos, hogy ne kerüljön most kockára egyes képviselők bizonytalansága, vagy politikai oldalról indíttatva, avagy akár egyéni ambíciók miatt a belső strand ügye. Tizenöt éve nyúzza ezt a témát az egyik képviselő-testület a másik után. Most egy döntéssel el tudnánk odáig jutni, hogy sínre kerüljön a dolog. Sokat hallottunk arról, hogy van egyfajta közmegegyezés erről a városban, ami nagyon ritka. Nem kell társadalmi vitát folytatni, mert az megtörtént. Cegléd polgárainak egyértelmű az akarata, hogy ebbe az irányba kell mennünk. Azt hiszem, hogy az előterjesztés mindenféleképp támogatható. Aki még valamiben bizonytalan, az most ismertesse, mert mondom mégegyszer: nincs helye a hezitálásnak. Én ebben a témában mindenkit szeretnék a mai napon meggyőzni arról, hogy ennek így kell lennie és ezen az úton kell előrehaladni. Ha nem tudunk egyhangúan dönteni, akkor nincs értelme Cegléd elé kiállni, mint képviselőtestület és nincs értelme a tükörbe sem belenéznünk! - Hhhhh! Nagy sóhajjal kezdem, mert olyan kioktatást kaptunk egy forradalmi felhívás keretében, hogy nincs helye bizonytalankodásnak, hogy 48-ban éreztem magam itt a téren, hogy most aztán előre! kezdte második hozzászólását Horváth József. - Hát én azért szeretném magunkat megóvni attól, hogy a hülyék magabiztosságával vágjunk bele ebbe az egészbe. Mert azt gondolom, az nem bizonytalanság, ha az ember megkérdezi, hogyha valamit végez közpénzből, akkor annak mi a forrása. Mert a bizonytalanság akkor lenne igaz, ha azt mondtuk volna, hogy csináljuk, vagy ne csináljuk. Én azt hiszem itt egyetlen képviselő fejében sem fordult meg, hogy csináljuk, vagy ne csináljuk. Azt szeretnénk, ha ez a 82 millió forint kiegészülne a strand felújítására, újjáépítésére. Tehát ne menjünk el és ne beszéljünk egymás mellé és ne is akarjunk még sunyi módon politikai felhangot se adni egyes olyan véleményeknek, amikor az ember tényleg csak azt szeretné tudni és ne vonjuk kétségbe a jószándékát, mert ku...ra ideges leszek. Ez nem kell. Itt nincs jobb szándékú és még jobb szándékú ember. Itt mindenki tisztességesen, a maga habitusának megfelelően próbálja meg jó szándékúan elkölteni azt a kevéske pénzt. Persze vannak okosabbak, meg kevésbé, meg hülyék, meg nagyon magabiztosak. A tükröt meg majd megnézzük akkor, amikor vége lesz a beruházásnak, hogy hogyan csináltuk, mint csináltuk és megtapsoljuk egymást, ha minden sikerült. Nincs ezzel gond, csak azt kérem, hogy ebben a városban mindannyian tudjuk, hogy működési hiányunk van. Mindannyian tudjuk, hogy felhalmozás-jellegű bevételeket kellett beírnunk. Szinte olyanokat, amelyekről tudjuk, hogy nem feltétlenül teljesülhetnek. Akkor hadd tudja már meg, az az ostoba képviselő bizonytalankodás nélkül, hogy amit mindenképp meg szeretne csinálni, miből lesz. Mert a végén lehet, hogy valamire nem jut. Lehet, hogy lesz egy strandunk, aminek az üzemeltetése nem biztos, mert a bevételek nem fedezik a kiadásokat. Mert a vízforgató és az egyéb kialakítások falják az energiát. Napoljuk el a napirendet és tárgyalják előbb szakbizottságok. Az elnapolást a többség nem szavazta meg és a testület úgy döntött, hogy a beruházáshoz biztosítja a szükséges fedezetet. Várhatóan felkérik a lakosságot, hogy az önrész csökkentése érdekében járuljanak hozzá adományaikkal az uszoda felújításához, erre külön alszámot hoznak majd létre a városi büdzsében. KÖD

20 20 Feltámad a Tiszti Klub Lassan felnő egy új generáció, akiknek már fogalma sincs arról, hogy milyen gazdag kulturális programoknak, micsoda remek ifjúsági klubnak, s mily kellemes étteremnek, pincebárnak és kerthelyiségnek adott otthont a városközpontban egyre csúfabbul leromló állapotú egykori Tiszti Klub. Most végre megtört a jég, új gazdára talált a ház. az objektumot jelenleg birtokló VÁRVAG kft-nél már vágják a centit, mint hajdan a leszerelés előtt álló katonák, mert hamarosan elhagyják a bázist és kiköltöznek a hajdani laktanya egyik épületében felújított irodaházukba. Petrényi Mihálytól a VÁRVAG kft ügyvezető igazgatójától megtudtuk, hogy a város a húszévi használatért mintegy 380 millió forint bérleti díjat kap, ami természetesen némileg csökken, hiszen az épületre fordított beruházás költségeinek felét a bérlő lelakhatja. Az új irodaház átalakítási munkálatai gőzerővel folynak, néhány héten belül kiköltöznek új birodalmukba. A pincerészben tanyázó KIFLI Klub vezetősége pedig tárgyalásban áll a város vezetőivel s bíznak benne, hogy ők is méltó helyet kapnak Cegléd legnagyobb ifjúsági klubja számára. - A volt Tiszti Klubot húsz, plusz tíz éves szerződéssel vettük bérbe. Ami azt jelenti, hogy a megállapodás húsz esztendeig rendes felmondással nem bontható fel és az azt követő tíz Politika évben is csak opcióval tájékoztat Máté János (képünkön) az MD-Cash kft ügyvezetője. Az ingatlant tetőtől talpig felújítják, természetesen gondosan ügyelve annak múlt század eleji hangulata megőrzésére. A volt helyőrség katonai relikviáiból is szeretnének néhány díszítményt elhelyezni a termekben. Március elején már részben birtokba tudtak lépni és megkezdték az állapotfelmérő feltárás első szakaszát. Rövidesen hozzálátnak az étterem és a kerthelyiség renoválásához, amelyeket már júniusban üzembe szeretnének helyezni. A második ütemben, még nyáron elkészül a pince s őszre megkezdi működését az emeleti rész is. A pince a kulturált körülmények között táncolni vágyó ifjúságot várja. Az étterem elegáns, halk szalonzenés kávéházi hangulatú lesz, szolid árakkal. A helység egy részét délelőtt reggelizőhelyként üzemeltetik és nemcsak az étkészletekre, hanem az elvihető úgynevezett fog o m - v i s z e m szendvicsek, italok papírból készült csomagolóanyagaira is felkerül a cég logója. Délidőben többféle, akár négy-ötfogásos menüvel várják a környező hivatalok, bankok alkalmazottait és a városközpontban ügyes-bajos dolgaikat intéző népe-

Derecskei Zenei Esték

Derecskei Zenei Esték MÁJUS 1. (szombat) 10.00 óra Majális Helyszín: Sárostói Sportpálya Az idén elõször lehetõség lesz támogatói jegy vásárlására is, mellyel a rendezvényt támogathatják. Az támogatói jegy ára 550 Ft. Egy támogatói

Részletesebben

XVII. Közbiztonsági Rendezvénysorozat

XVII. Közbiztonsági Rendezvénysorozat XVII. Közbiztonsági Rendezvénysorozat Az idei évben is megvalósul a figyelemfelhívó és ismerető programokkal színesített városi és megyei Közbiztonsági Rendezvénysorozat. Az alábbiakban összegezzük, milyen

Részletesebben

Kiadja az 1956-os Emlékbizottság Budapest, október. PROGRAMFÜZET október 20. november 6.

Kiadja az 1956-os Emlékbizottság Budapest, október. PROGRAMFÜZET október 20. november 6. Kiadja az 1956-os Emlékbizottság Budapest, 2016. október PROGRAMFÜZET 2016. október 20. november 6. 2016. október 20., csütörtök 11:00 óra A MAGYAR IFJÚSÁG TÖRTÉNELMET ÍRT Ünnepi megemlékezés Beszédet

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ az Ózdi Kézilabda Club tevékenységéről

TÁJÉKOZTATÓ az Ózdi Kézilabda Club tevékenységéről TÁJÉKOZTATÓ az Ózdi Kézilabda Club tevékenységéről Ó z d, 2014. június 26. Előterjesztő: Ózdi Kézilabda Club Elnöke Az Ózdi Kézilabda Club nevében szeretnénk Önöket tájékoztatni egyesületünk működéséről.

Részletesebben

2014 RKSZ Önvédelmi Nemzetkőzi Kupa

2014 RKSZ Önvédelmi Nemzetkőzi Kupa 2014 RKSZ Önvédelmi Nemzetkőzi Kupa Amatőr és Profi Meghívásos Nyílt Verseny VERSENYKIÍRÁS A verseny célja: - a 2014 évi RKSZ II. önvédelmi Nemzetkőzi Kupa bajnoki címek eldöntése - a Magyar és Nemzetkőzi

Részletesebben

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 17. évfordulója alkalmából

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 17. évfordulója alkalmából A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 17. évfordulója alkalmából Visszapillantó 2015. november 14 Visszapillantó 2015. november 14 A Debreceni Főnix

Részletesebben

Biharkeresztes Őszi Kulturális Programok

Biharkeresztes Őszi Kulturális Programok Biharkeresztes 2013. Őszi Kulturális Programok Szeptember havi programok ITTHON VAGY MAGYARORSZÁG, SZERETLEK Szüreti Felvonulás és Bál Időpont: 2013. szeptember 28. 14.00 óra Helyszín: Városi Sportcsarnok

Részletesebben

PUSZTAFÖLDVÁRI HÍRMONDÓ

PUSZTAFÖLDVÁRI HÍRMONDÓ PUSZTAFÖLDVÁRI HÍRMONDÓ 2010. ÁPRILIS Tisztelt Pusztaföldváriak! Az április előreláthatólag igen sok eseményt tartogat számunkra. A legjelentősebbek az országgyűlési képviselőválasztások. Szeretném itt

Részletesebben

Ökohét ill. ökonapok a Szilágyi Erzsébet Gimnáziumban

Ökohét ill. ökonapok a Szilágyi Erzsébet Gimnáziumban Ökohét ill. ökonapok a Szilágyi Erzsébet Gimnáziumban Téma 2009. április 20-25. Időpont, helyszín Ökolábnyom kiállítás FairTrade=Fenntartható kereskedelem (interaktív foglalkozás) Elsősegély verseny Látogatás

Részletesebben

Történelem 3 földrészen - 1956

Történelem 3 földrészen - 1956 1956, Melbourne Az 1956. december 6-ai melbourne-i vérfürdő legendájával az olimpiatörténet egyik legismertebb fejezetének főszereplője lett a magyar vízilabda csapat. Történelem 3 földrészen - 1956 Három,

Részletesebben

MAKÓ VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE VICEMAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE VICEMAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE VICEMAYOR OF MAKÓ 1/162-1/2015/I. Ea: Varga Erika Tárgy: Czirbus Gábor alpolgármester tájékoztatója az előző ülés óta történt fontosabb tárgyalásokról, eseményekről.

Részletesebben

9.00 a Széchenyi emléktáblánál (Hősök tere 7.) néma koszorúzás egy szál virággal

9.00 a Széchenyi emléktáblánál (Hősök tere 7.) néma koszorúzás egy szál virággal KOSZORÚZÁSOK ÉS MEGEMLÉKEZÉSEK OKTÓBER 19-én pénteken 9.30 a Romek emlékoszlopnál (Szentpéteri kapu) Közreműködnek a Petőfi Sándor Általános Iskola tanulói 10.30 Ünnepi műsor a Miskolci Egyetemen 12.00

Részletesebben

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére 10220-1/2009. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére Tárgy: Kerekegyháza Város Önkormányzata 2010. évi rendezvénytervének elfogadása

Részletesebben

-1- Tisztelt képviselő testület, tisztelt Polgármester Úr! A Püspökladány Sportjáért Alapítvány kuratórium tagjait a 29/ testületi határoza

-1- Tisztelt képviselő testület, tisztelt Polgármester Úr! A Püspökladány Sportjáért Alapítvány kuratórium tagjait a 29/ testületi határoza TÁJÉKOZTATÓ A Püspökladány Sportjáért Közalapítvány Kuratóriumának Működéséről 2008/2009 -1- Tisztelt képviselő testület, tisztelt Polgármester Úr! A Püspökladány Sportjáért Alapítvány kuratórium tagjait

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ A MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA RENDEZVÉNYRŐL

SZAKMAI BESZÁMOLÓ A MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA RENDEZVÉNYRŐL Vasvári Pál Múzeum 4440 Tiszavasvári, Kálvin út. 7. Mobil:+36/30-676-8514 www.vasvaripalmuzeum.hu e-mail: info@vasvaripalmuzeum Nyitva tartás: Április 1-től - október 31-ig: K-V: 09-18 óráig November 1-től

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Projektmenedzsment Osztály, osztályvezető Oktatási, Művelődési és Humánpolitikai Osztály, osztályvezető.

JEGYZŐKÖNYV. Projektmenedzsment Osztály, osztályvezető Oktatási, Művelődési és Humánpolitikai Osztály, osztályvezető. JEGYZŐKÖNYV Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének Kulturális és Oktatási Bizottsága 2010. április 27-én (kedden) 14:00 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatalban megtartott rendkívüli

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁSOK 2014.10.12. Ön gondolta volna? 2014 9. szám. VII. évfolyam

ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁSOK 2014.10.12. Ön gondolta volna? 2014 9. szám. VII. évfolyam VII. évfolyam 2014 9. szám Ön gondolta volna? Ahogyan azt a www.dunaharasztima.hu portál szeptember 11-i híréből megtudhattuk, tizenkét év után az idei önkormányzati választásokon jelenlegi polgármesterünknek

Részletesebben

Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS

Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS 2008. június 14. szombat 18 óra RAFFAY BÉLA szobrászművész kiállításának megnyitója a Tóparti Galériában (Révfülöp, Halász utca 6.). A kiállítást megnyitja: Kancsal Károly,

Részletesebben

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti Vendégeit alapításának 14. évfordulója alkalmából

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti Vendégeit alapításának 14. évfordulója alkalmából A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti Vendégeit alapításának 14. évfordulója alkalmából Tájékoztató az Alapítvány elmúlt éves munkájáról 2012. novemberében a 13. születésnap alkalmából

Részletesebben

Bököny Község Képviselő-testülete 2011. május 05-i rendkívüli üléséről 644-7/2011. a./ jegyzőkönyve. b./ tárgysorozata. c./ határozatai ( 76-79/2011.

Bököny Község Képviselő-testülete 2011. május 05-i rendkívüli üléséről 644-7/2011. a./ jegyzőkönyve. b./ tárgysorozata. c./ határozatai ( 76-79/2011. Bököny Község Képviselő-testülete 2011. május 05-i rendkívüli üléséről 644-7/2011. a./ jegyzőkönyve b./ tárgysorozata c./ határozatai ( 76-79/2011.) TÁRGYSOROZAT 1) Balogh Sándor bökönyi lakos ügyének

Részletesebben

ÍGY VÁLASZTOTTUNK. keményen számon kérjük az adóelkerülést. A célunk az, hogy többen fizessünk, és kevesebbet.

ÍGY VÁLASZTOTTUNK. keményen számon kérjük az adóelkerülést. A célunk az, hogy többen fizessünk, és kevesebbet. ÍGY VÁLASZTOTTUNK Az igazi munka csak most kezdõdik! Tervek és lehetõségek az országgyûlési választás után A választókerületünkben élõk Sági Istvánt, városunk képviselõ-testülete pénzügyi és városfejlesztési

Részletesebben

Rákosmentét építjük!

Rákosmentét építjük! Az összefogás visz elôre INTERJÚ RIZ LEVENTE POLGÁRMESTERREL Riz Levente: Folytatjuk a fejlesztéseket! Nyolc éve vezeti Rákosmente önkormányzatát. Hogy tudná röviden összegezni ezt a nyolc évet? Számomra

Részletesebben

MOBILITÁS HÉT és AUTÓMENTES NAP. 2015. május 13-15. PAKS

MOBILITÁS HÉT és AUTÓMENTES NAP. 2015. május 13-15. PAKS MOBILITÁS HÉT és AUTÓMENTES NAP 2015. május 13-15. PAKS A Mobilitás hét és Autómentes nap című városi programsorozattal a környezettudatos magatartásra, a környezetbarát közlekedési módokra fókuszálva,

Részletesebben

Kőtelek Önkormányzat lapja 2015/09. Szeptember

Kőtelek Önkormányzat lapja 2015/09. Szeptember Kőtelek Önkormányzat lapja 2015/09. Szeptember Tisztelt Kőteleki Lakosok! Az augusztus 20-i hétvégén sikeresen megrendezésre kerültek a falunapi programjaink. Rendezvényünk kiemelt eseménye volt a testvér

Részletesebben

XII. 2014. Az egészség és sport jegyében

XII. 2014. Az egészség és sport jegyében Á G F A L V I K R Ó N I K A XV. évfolyam 9. szám Ágfalva Önkormányzatának tájékoztatója 2014. SZEPTEMBER XII. 2014. Az egészség és sport jegyében Versenykiírás Az eddig megrendezett futófesztiválok sikere

Részletesebben

ÁLTALÁNOS ADATOK: TATAY SÁNDOR KÖZÖS FENNTARTÁSÚ ÁLTALÁNOS ISKOLA BADACSONYTOMAJ KERT UTCA 8. 8258.

ÁLTALÁNOS ADATOK: TATAY SÁNDOR KÖZÖS FENNTARTÁSÚ ÁLTALÁNOS ISKOLA BADACSONYTOMAJ KERT UTCA 8. 8258. Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés Innovatív intézményekben TÁMOP 3.1.4 TÉMAHÉT: 1848/49 ÁLTALÁNOS ADATOK: TATAY SÁNDOR KÖZÖS FENNTARTÁSÚ ÁLTALÁNOS ISKOLA BADACSONYTOMAJ KERT UTCA 8. 8258. A

Részletesebben

Pintér: Én is a Fradinak szurkoltam

Pintér: Én is a Fradinak szurkoltam 2014 február 02. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még nincs értékelve Értéke: 1/5 Értéke: 2/5 Mérték Értéke: 3/5 Értéke: 4/5 Értéke: 5/5 Pintér Attila nem tagadja, hogy a Ferencváros élete meghatározó klubja.

Részletesebben

tovább örökítő város legyen!

tovább örökítő város legyen! K Ö R M E N D I F Ó R U M 3 tovább örökítő város legyen! kampányról, tervekről, a város jövőjéről hogy milyen szakokra lenne még szükség a mezőgazdasági képzések mellett, így például a fémipari szakmák

Részletesebben

34 év után újra a Comenius Karon az OTDK

34 év után újra a Comenius Karon az OTDK 1. nap (2015. 04. 08.) 34 év után újra a Comenius Karon az OTDK 2015. április 8-án megkezdődött a XXXII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia 14. szekciójának háromnapos ülése. Az esemény főszereplői

Részletesebben

Középpontban a fejlesztések

Középpontban a fejlesztések V I Z I V Á R O S t V Á R t K R I S Z T I N A V Á R O S t N A P H E G Y t T A B Á N t G E L L É R T H E G Y A BUDAPEST I. KERÜLET BUDAVÁRI Ö NKORMÁNYZAT LAPJA l WWW. BUDAVAR. HU l XX. ÉVFOLYAM, 5. SZÁM,

Részletesebben

Beszámoló a Dráma és Színjáték tanszak

Beszámoló a Dráma és Színjáték tanszak Beszámoló a Dráma és Színjáték tanszak 2013-2014-es tanév munkájáról Összeállította: Kovácsné Jószai Irén, tagozatvezető Ebben a tanévben 28 tanulóval két csoportban indult meg a tanszakon a munka. A kezdő

Részletesebben

Dabasi. helyzet. Dabason az U-11, U-13 megyeválogatott. A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehető séget kínál.

Dabasi. helyzet. Dabason az U-11, U-13 megyeválogatott. A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehető séget kínál. Dabasi - helyzet Az FC Dabas rendszeresen megjelenő kiadványa I. évfolyam. 16. szám Dabason az U-11, U-13 megyeválogatott A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehető séget kínál. Csapataink,

Részletesebben

Jegyzőkönyv Szerencs Város Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 16-án tartott rendkívüli üléséről

Jegyzőkönyv Szerencs Város Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 16-án tartott rendkívüli üléséről Szerencs Város Roma Nemzetiségi Önkormányzat Jegyzőkönyv Szerencs Város Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. augusztus 16-án tartott rendkívüli üléséről Jelen vannak: Csikja Sándorné,

Részletesebben

Hosszú Katinka: Szeretnék többször a dobogón állni Budapesten

Hosszú Katinka: Szeretnék többször a dobogón állni Budapesten https://www.fina-budapest2017.com/hu/hirek/252/hosszu-katinka-szeretnek-tobbszor-a-dobogon-allni-budapesten Hosszú Katinka: Szeretnék többször a dobogón állni Budapesten 2017.01.13. 11:57 CET A háromszoros

Részletesebben

Fehérvár Rugby Club 2012. évi. Beszámolója.

Fehérvár Rugby Club 2012. évi. Beszámolója. Fehérvár Rugby Club 2012. évi. Beszámolója. 2012. január: Iskolai csoportedzések, István Király ált iskola, minden hétfő 14 órától Gyolcsos Ferenc vezetésével 15 fő. Táncsics Mihály Általános iskola kedd

Részletesebben

Beszámoló az AVG-ben zajlott adventi vásárról: Holényi Gábor:

Beszámoló az AVG-ben zajlott adventi vásárról: Holényi Gábor: Kik is vagyunk mi? Creative Gifts Zrt. néven, 2011 októberében megalakult vállalatunk, a Keleti Károly Közgazdasági Szakközépiskola 12. évfolyamán. Csapatunk tagjai, nagyrészt tizennyolc éves és teljes

Részletesebben

6 2011. október HUNYADI JÁNOS ÁLTALÁNOS Egyéni Atlétika Verseny - Szarvas, 2011. 09. 27. A III-IV. korcsoportnak (5-8.osztály) megrendezett atlétika versenyen, minden tanuló, abban a versenyszámban indulhatott,

Részletesebben

Pihenőház. 2007. november 8-án ünnepélyes keretek között megtörtént az alapkő letétele.

Pihenőház. 2007. november 8-án ünnepélyes keretek között megtörtént az alapkő letétele. Pihenőház A Szegedi Mozgássérültek Alternatív Egyesülete 2001. februárjában alapította meg a dr. Altorjay István Fogyatékos Gyermekek Nappali Intézményét, melynek fő feladata azoknak a halmozottan sérült

Részletesebben

1. A képzés kezdésének pontos időpontja, helyszíne: 2003. július 16-21. Dunapataj Szelidi tó Kastély u. 15.

1. A képzés kezdésének pontos időpontja, helyszíne: 2003. július 16-21. Dunapataj Szelidi tó Kastély u. 15. Szakmai beszámoló a kerületi kortárssegítő képzésről 1. A képzés kezdésének pontos időpontja, helyszíne: 2003. július 16-21. Dunapataj Szelidi tó Kastély u. 15. 2. A képzés további időpontjai és helyszíne:

Részletesebben

VAN SZERENCSÉNK HÍVNI A NAGYÉRDEMŰ KÖZÖNSÉGET! UTAZZON AZ OMNIBUSSZAL! KISVÁRDA A SZÁZADFORDULÓN

VAN SZERENCSÉNK HÍVNI A NAGYÉRDEMŰ KÖZÖNSÉGET! UTAZZON AZ OMNIBUSSZAL! KISVÁRDA A SZÁZADFORDULÓN VAN SZERENCSÉNK HÍVNI A NAGYÉRDEMŰ KÖZÖNSÉGET! UTAZZON AZ OMNIBUSSZAL! KISVÁRDA A SZÁZADFORDULÓN 3507/00102 Szakmai beszámoló Az idén immár hatodik alkalommal volt Múzeumok Éjszakája Kisvárdán. A késő

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: 2011. december 20-án, a Heves Megyei Közgyűlés üléséről

Jegyzőkönyv. Készült: 2011. december 20-án, a Heves Megyei Közgyűlés üléséről Jegyzőkönyv Készült: 2011. december 20-án, a Heves Megyei Közgyűlés üléséről Az ülés helye: Megyeháza II. emeleti Barkóczy terme Eger, Kossuth Lajos utca 9. Jelen voltak: Bossányi László,, Dr. Gondos István,

Részletesebben

Nagy Előd festő- és éremművész, Nagy Botond fotós. 2012. november 19-én, hétfőn 18 órára. kiállításának megnyitójára

Nagy Előd festő- és éremművész, Nagy Botond fotós. 2012. november 19-én, hétfőn 18 órára. kiállításának megnyitójára A Kozák téri Közösségi Ház és a kiállító tisztelettel meghívja Önt és kedves családját, barátait Nagy Előd festő- és éremművész, valamint fia Nagy Botond fotós kiállításának megnyitójára 2012. november

Részletesebben

Készült Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2010. október 7-én, du. 16 órakor a Polgármesteri Hivatal üléstermében megtartott üléséről.

Készült Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2010. október 7-én, du. 16 órakor a Polgármesteri Hivatal üléstermében megtartott üléséről. Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testülete 9144 Kóny, Rákóczi u. 30. Tel.: 96/280-140. Szám: 1-15/2010. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2010. október 7-én,

Részletesebben

I. Szitás Róbert 18.000 gr,

I. Szitás Róbert 18.000 gr, Általános iskolás horgászaink részt vettek május 11-én az általános iskolák közötti horgászversenyen, amit a szegedi Herman Ottó HE. rendezett. A résztvevő csapat tagjai: Cseh Dániel, Csuhaj András 6.osztály,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Vincze András jegyző, Jakabné Beke Gyöngyi irodavezető, Kovács Lászlóné irodavezető, Ludman Lajos TVG Kft.

JEGYZŐKÖNYV. Vincze András jegyző, Jakabné Beke Gyöngyi irodavezető, Kovács Lászlóné irodavezető, Ludman Lajos TVG Kft. JEGYZŐKÖNYV Készült: 2014. április 03-án de. 7,30 órakor a Nádudvari Polgármesteri Hivatalban a Városi Önkormányzat képviselő-testületének rendkívüli ülése alkalmából. Jelen vannak: Boros Lajosné, Juhász

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. március 24-i ülésére Tárgy: Történetírói pályázat kiírásáról szóló döntés meghozatala Előadó: Ottó Péter polgármester Előterjesztés

Részletesebben

V. ÉVFOLYAM 1. SZÁM 2014. január-február

V. ÉVFOLYAM 1. SZÁM 2014. január-február Pontot TETT-ek az alszerzõdések végére 3. oldal TETT HÍRLAP BÁTASZÉK BÁTAAPÁTI CIKÓ FEKED MÓRÁGY MÕCSÉNY VÉMÉND V. ÉVFOLYAM 1. SZÁM 2014. január-február EZÉRT TET(T)SZIK NEKEM A TELEPÜLÉSEM... Fogalmazásíró

Részletesebben

Szeptemberi októberi programok

Szeptemberi októberi programok Szeptemberi októberi programok Szeptember 17 én, 18 án iskolánkban papírgyűjtés volt. A felsőtagozat összesen 5623 kg papírt gyűjtött. A tavalyi évben többet gyűjtöttünk. Reméljük a következő tanévben

Részletesebben

KRÓNIKA. Nyékládháza Város Önkormányzatának Hivatalos Információs Lapj. XXII. évfolyam 2013. május

KRÓNIKA. Nyékládháza Város Önkormányzatának Hivatalos Információs Lapj. XXII. évfolyam 2013. május Nyékládházi XXII. évfolyam 2013. május KRÓNIKA Nyékládháza Város Önkormányzatának Hivatalos Információs Lapj Május első vasárnapja Anyák Napja, a hónap utolsó vasárnapja pedig Gyermeknap. Gyermek és anya

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V ÁPA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK GAZDASÁGI BIZOTTSÁGA J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Pápa Város Polgármesteri Hivatalban, a polgármesteri tárgyalóban, a Gazdasági Bizottság 2011. április 13-án 8 00 órai kezdettel

Részletesebben

Készült: a Marcali Városi Önkormányzat nagytermében 2015. május 6-án megtartott soron kívüli nyilvános képviselő-testületi ülésen.

Készült: a Marcali Városi Önkormányzat nagytermében 2015. május 6-án megtartott soron kívüli nyilvános képviselő-testületi ülésen. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: a Marcali Városi Önkormányzat nagytermében 2015. május 6-án megtartott soron kívüli nyilvános képviselő-testületi ülésen. Helyszín: Marcali Közös Önkormányzati Hivatal (8700

Részletesebben

Vecsés Város Roma Nemzetiségi Önkormányzatának Képviselő-testülete

Vecsés Város Roma Nemzetiségi Önkormányzatának Képviselő-testülete Vecsés Város Roma Nemzetiségi Önkormányzatának Képviselő-testülete Szám: 5/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Vecsés Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. november 30-án

Részletesebben

Kerekegyháza Város Képviselőtestületének augusztus 5-i rendkívüli ülésére

Kerekegyháza Város Képviselőtestületének augusztus 5-i rendkívüli ülésére 8064-1/2009 E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Képviselőtestületének 2009. augusztus 5-i rendkívüli ülésére Tárgy: Emlékoszlop elhelyezése a kommunizmus és fasizmus áldozatainak emlékére, Millenniumi

Részletesebben

2013. év 1.félévi beszámoló

2013. év 1.félévi beszámoló ÉRDI SPORT KFT 2030 Érd, Ercsi út 34. Telefon:06-20-914-4037 Honlap: www.handballerd.hu E-mail: iroda.kezilabda@gmail.com ÉRDI SPORT KFT 2030 ÉRD ERCSI ÚT 34. 2013. év 1.félévi beszámoló 1 A Társaság bemutatása:

Részletesebben

Köszöntöm a városavató ünnepség minden kedves résztvevőjét.

Köszöntöm a városavató ünnepség minden kedves résztvevőjét. Köszöntöm a városavató ünnepség minden kedves résztvevőjét. Büszke vagyok arra, hogy választókörzetem 4. települése jutott el a fejlettség azon szintjére, hogy Köztársasági Elnök Úr városi rangot adományozott

Részletesebben

Maroslele Község Polgármesterétől

Maroslele Község Polgármesterétől Maroslele Község Polgármesterétől 6921 Maroslele, Szabadság tér 1. Tel/Fax: 62/256 033 E-mail: marosleleph@vnet.hu Maroslele Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Maroslele Tárgy: Polgármesteri tájékoztató

Részletesebben

SPURKERÉK MODELLEZŐ SPORTEGYESÜLET

SPURKERÉK MODELLEZŐ SPORTEGYESÜLET SPURKERÉK MODELLEZŐ SPORTEGYESÜLET Bemutatkozunk Az egyesület 2010 augusztusában alakult azzal a céllal, hogy tagjaink megfelelő körülmények között, szervezett kereteken belül tudják űzni ezt a sportot.

Részletesebben

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének december 16-i ülésére

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének december 16-i ülésére 5604-1/2015. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. december 16-i ülésére Tárgy: Kerekegyháza Város Önkormányzata 2016. évi rendezvénytervének elfogadása

Részletesebben

138/2009. (XI. 26.) önkormányzati testületi határozat Püspökladány Város Településfejlesztési Koncepciójának évi szöveges módosításaival egyetér

138/2009. (XI. 26.) önkormányzati testületi határozat Püspökladány Város Településfejlesztési Koncepciójának évi szöveges módosításaival egyetér 137/2009. (XI. 26.) önkormányzati testületi határozat a 2010. évi költségvetési koncepcióban leírt tervezési irányelveket elfogadja, a 2010. évi költségvetési rendelettervezetet kidolgozásra alkalmasnak

Részletesebben

/2015. J E GYZŐ KÖNYV. Készült Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének március 26-ai rendkívüli üléséről.

/2015. J E GYZŐ KÖNYV. Készült Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének március 26-ai rendkívüli üléséről. 40284-5/2015. J E GYZŐ KÖNYV Készült Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 2015. március 26-ai rendkívüli üléséről. Jelen vannak: a mellékelt jelenléti ív szerint. Dr. Fodor Tamás polgármester:

Részletesebben

MÉDIAAJÁNLÓ Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. és intézményei

MÉDIAAJÁNLÓ Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. és intézményei Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. és intézményei Érvényes: 2015. július 15-től Rendezvény helyszíneink PESTSZENTIMREI SPORTKASTÉLY a korszerű rendezvénycsarnok A 2006-ban átadott modern rendezvénycsarnok

Részletesebben

.a Széchenyi iskoláról

.a Széchenyi iskoláról Negyedikesek írták....a Széchenyi iskoláról 7 éves koromban, szüleimmel azért választottuk ezt az iskolát, mert itt német nyelvet lehet tanulni. Én már óvodás korom óta tanulom a németet, így ragaszkodtunk

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. 2013. szeptember 27-én 9.30 órakor a Humán és Népjóléti Bizottság rendkívüli ülésén. Dorner László

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. 2013. szeptember 27-én 9.30 órakor a Humán és Népjóléti Bizottság rendkívüli ülésén. Dorner László A J K A V Á R O S Ö N K O R M Á N Y Z A T A HUMÁN ÉS NÉPJÓLÉTI BIZOTTSÁG 8401 AJKA, Városháza Szabadság tér 12. (88) 521-111 fax:(88) 212-794 Ügyszám: 1/50-13/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2013.

Részletesebben

Újvárosi városrészi nap. LEADER rendezvény. Beszámoló

Újvárosi városrészi nap. LEADER rendezvény. Beszámoló Újvárosi városrészi nap LEADER rendezvény Beszámoló A rendezvény helyszíne: 6800 Hódmezővásárhely, Széchenyi tér A rendezvény időpontja: 2012. július 21. A Visszhang utcai Olvasókör 12 éve rendezi meg

Részletesebben

DIÁKSPORT RENDEZVÉNYEK

DIÁKSPORT RENDEZVÉNYEK DIÁKSPORT RENDEZVÉNYEK Óbuda-Békásmegyeren 2010-2011. tanév II. félév Pedagógiai Szolgáltató Intézet 2011. június 6. DIÁKSPORT RENDEZVÉNYEK Óbuda-Békásmegyeren 2010-2011. tanév II. félév. Tartalom 1. Általános

Részletesebben

Díjazták kiváló pedagógusainkat és diákjainkat

Díjazták kiváló pedagógusainkat és diákjainkat Díjazták kiváló pedagógusainkat és diákjainkat Az előző tanévben is sikert sikerre halmoztak iskolánk tanárai és tanulói, amelyekről örömmel adunk hírt. Élmezőnyben az OKTV-n Évek óta kiemelkedően szerepelnek

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR A ES TANÉVRE

ESEMÉNYNAPTÁR A ES TANÉVRE / Székesfehérvári Nemes Nagy Ágnes Kollégium 8000 Székesfehérvár Gyümölcs u. 13. Tel: 22-500-231 Fax: 22-500-290 ESEMÉNYNAPTÁR A 2016-2017-ES TANÉVRE Készítette: Nyikusné Tatai Szilvia igazgatóhelyettes

Részletesebben

Weöres Sándor hét. 2014/2015. ( Olvashatóbb, ha kattintasz a táblázatra! ) 2013/2014.A Weöres Sándor-hét programja: március 31. április 1. április 2.

Weöres Sándor hét. 2014/2015. ( Olvashatóbb, ha kattintasz a táblázatra! ) 2013/2014.A Weöres Sándor-hét programja: március 31. április 1. április 2. Weöres Sándor hét 2014/2015. ( Olvashatóbb, ha kattintasz a táblázatra! ) 2013/2014.A Weöres Sándor-hét programja: március 31. április 1. április 2. április 3. április 4. délelõtt 7.00 A királyválasztó

Részletesebben

17. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének december 15-i rendes ülésére

17. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének december 15-i rendes ülésére 17. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. december 15-i rendes ülésére Tárgy: Dombóvár város 2017. évi rendezvénynaptára Előterjesztő:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8477 TÜSKEVÁR Szám: 125-36/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Tüskevár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. október 15-én (kedden) 9,00 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

2015. április 8. A fény J. Haydn műveiben - Kóczán Péter brácsaművész és Albert Sassmann zongoraművész hangversenye a Muzsikaházban

2015. április 8. A fény J. Haydn műveiben - Kóczán Péter brácsaművész és Albert Sassmann zongoraművész hangversenye a Muzsikaházban Pályázatunk kedvező elbírálásának köszönhetően, iskolánk A fény megérkezik tehetséggondozás a művészetoktatás sajátos eszközeivel (zene-irodalom-képzőművészet) programsorozattal csatlakozott a 2015 a Fény

Részletesebben

A Winter Classic hősei nyáron a vizes vb hőseit ünneplik

A Winter Classic hősei nyáron a vizes vb hőseit ünneplik https://www.fina-budapest2017.com/hu/hirek/242/a-winter-classic-hosei-nyaron-a-vizes-vb-hoseit-unneplik A Winter Classic hősei nyáron a vizes vb hőseit ünneplik 2016.12.30. 17:34 CET A mi hőseink a jégen

Részletesebben

Bernáth Kálmán Református Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola. felvételi tájékoztató

Bernáth Kálmán Református Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola. felvételi tájékoztató Bernáth Kálmán Református Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola felvételi tájékoztató 2016/2017 BEMUTATKOZÁS Iskolánkban 60 év óta folyik kereskedelmi és vendéglátóipari szakemberek képzése.

Részletesebben

KARÁCSONY SÁNDOR ÁLTALÁNOS ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA IGAZGATÓJA. a Képviselő-testülethez

KARÁCSONY SÁNDOR ÁLTALÁNOS ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA IGAZGATÓJA. a Képviselő-testülethez KARÁCSONY SÁNDOR ÁLTALÁNOS ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA IGAZGATÓJA 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 6. /Fax: (54) 531 008 E-mail: muvhfold@t-online.hu Iktatószám: /2013. 13. E LŐTERJESZTÉS a Képviselő-testülethez

Részletesebben

JELEN VANNAK: Vollmuth Péter polgármester, Széllné Péber Szilvia, Kövesdi Sándor, Horváth István, Potornai Edit képviselők Dr. Harkai Barbara jegyző

JELEN VANNAK: Vollmuth Péter polgármester, Széllné Péber Szilvia, Kövesdi Sándor, Horváth István, Potornai Edit képviselők Dr. Harkai Barbara jegyző BADACSONYTÖRDEMIC KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETE Szám: 6/2012 J E G Y Z Ő K Ö N Y V KÉSZÜLT: Badacsonytördemic Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. február 28. napján megtartott rendes

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Verőce Község Önkormányzat Képviselő-testületének április 08. (szerda) 12:00 órai kezdettel megtartott üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Verőce Község Önkormányzat Képviselő-testületének április 08. (szerda) 12:00 órai kezdettel megtartott üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Verőce Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. április 08. (szerda) 12:00 órai kezdettel megtartott üléséről. Az ülés helye: Verőcei Művelődési Ház díszterme (2621

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Ceglédbercel Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. június 29-i üléséről 72-76/2009. (06. 29.) ÖK. sz. határozat 1 Készült: Ceglédbercel Község Önkormányzatának 2009. június

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZATI HÍREK KÉPVISELÕ-TESTÜLETI ÜLÉS

ÖNKORMÁNYZATI HÍREK KÉPVISELÕ-TESTÜLETI ÜLÉS ÖNKORMÁNYZATI HÍREK KÉPVISELÕ-TESTÜLETI ÜLÉS A költségmegtakarítás mellett munkahelyeket is megõriz az önkormányzat az általános iskola és a középiskola összevonásával Kevesebb iroda, kevesebb vezetõ a

Részletesebben

ÜLÉSI NAPIREND TÁRGYALÁSA. Napirend tárgya:

ÜLÉSI NAPIREND TÁRGYALÁSA. Napirend tárgya: VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLET ENCS Szám: 138-13/2011/Rk. JEGYZŐKÖNYV a Képviselő-testület az Encs Városi Művelődési Központ és Könyvtár kistermében 2011. szeptember 14-én 7.00 órai kezdettel tartott

Részletesebben

KARAKÓSZÖRCSÖK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETE. Szám:16/2011. JEGYZŐKÖNYV

KARAKÓSZÖRCSÖK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETE. Szám:16/2011. JEGYZŐKÖNYV KARAKÓSZÖRCSÖK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETE Szám:16/2011. JEGYZŐKÖNYV Készült: Karakószörcsök Község Önkormányzata Képviselő testülete 2011. február 17. napján 16.30 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

A Te környezettudatos házad hogy fog kinézni? 2010-12-15

A Te környezettudatos házad hogy fog kinézni? 2010-12-15 Rajzverseny óvodásoknak 2011-ben is A Te környezettudatos házad hogy fog kinézni? 2010-12-15 Ilyen volt ilyen lett... Egy spontán rajz, aztán mese a környezettudatos házról, és jöhet a világmegváltó alkotás.

Részletesebben

Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének november 28-i nyílt üléséről.

Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének november 28-i nyílt üléséről. Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. 1-23/2013/JT. Tárgy: jkv-i kivonat Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 28-i nyílt üléséről. Napirend:

Részletesebben

XIV. évfolyam - 10. szám 2013. Október II.Furioso Emlékverseny és szakmai nap 2013. szeptember 21. folytatásaz első oldalról Balról a művész úr, aki a kopjafát készítette. Gumis kocsik versenyében Banka

Részletesebben

Prevenciós program. anno 1999

Prevenciós program. anno 1999 Prevenciós program anno 1999 Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata Egyesületünk egyik fő feladatának tekinti a vízibalesetek számának csökkentését. Baleset-megelőzési előadásaink során felhívjuk a figyelmet

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V augusztus 26-án órakor a Humán és Népjóléti Bizottság rendkívüli ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V augusztus 26-án órakor a Humán és Népjóléti Bizottság rendkívüli ülésén. A J K A V Á R O S Ö N K O R M Á N Y Z A T A HUMÁN ÉS NÉPJÓLÉTI BIZOTTSÁG 8401 AJKA, Városháza Szabadság tér 12. (88) 521-111 fax:(88) 212-794 Ügyszám: 1/50-11/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2013.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Bartalos Sándorné képviselő Kovács József képviselő Molnárné Rózsa Marianna képviselő Dr. Micheller Gyöngyi aljegyző

JEGYZŐKÖNYV. Bartalos Sándorné képviselő Kovács József képviselő Molnárné Rózsa Marianna képviselő Dr. Micheller Gyöngyi aljegyző JEGYZŐKÖNYV Készült Polgárdi Város Képviselő-testület 2012. március 22. napján 15.30 órakor megtartott rendkívüli testületi ülésén. Az ülés helye: Jelen vannak: Meghívottak: Igazoltan távol: Polgárdi Város

Részletesebben

Egy kovács gondolatai - Széljegyzetek éves történéseinkhez - Május Megyer

Egy kovács gondolatai - Széljegyzetek éves történéseinkhez - Május Megyer Egy kovács gondolatai - Széljegyzetek éves történéseinkhez - Május Megyer Menetrend szerint Megyeren kezdjük az évet Kristófnál. Figyelemreméltó itt az eszmeiség. Mindig sikerül így alapot teremtenünk

Részletesebben

Pénzügyi beszámoló 2010.

Pénzügyi beszámoló 2010. Pénzügyi beszámoló 2010. BEVÉTELEK Egyesületi bevételek 588.504 Pályázatok, egyéb támogatások 120.000 Magánszemélyek támogatása 294.640 Önkormányzati működési támogatás 1,972.468 2011. év terhére előleg

Részletesebben

TÁJ É KOZTATÓ A Püspökladány Sportjáért Közalapítvány Kuratóriuma 2010 Október-2011 Október

TÁJ É KOZTATÓ A Püspökladány Sportjáért Közalapítvány Kuratóriuma 2010 Október-2011 Október TÁJ É KOZTATÓ A Püspökladány Sportjáért Közalapítvány Kuratóriuma 2010 Október-2011 Október Tisztelt Polgármester Asszony, Tisztelt képviselőtestület! A beszámoló a 2010. októbere és 2011 októbere közti

Részletesebben

A Haza és haladás vetélkedő döntője

A Haza és haladás vetélkedő döntője A Haza és haladás vetélkedő döntője 2013. május 27. Debrecen Részletek az előzetes feladatokból A megnyitó A csapatok munka közben Nézzük, kit rejt a léggömb? A zsűri a feladatok értékelése közben, nagy

Részletesebben

Berekfürdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. november hó 18. napján tartott falugyűlésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

Berekfürdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. november hó 18. napján tartott falugyűlésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Berekfürdő Községi Önkormányzat 5309 Berekfürdő, Berek tér 15. Berekfürdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. november hó 18. napján tartott falugyűlésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült:

Részletesebben

2010. II. negyedév Választási különszám VI. évfolyam II. szám Országgyűlési képviselőnk: Arnóth Sándor

2010. II. negyedév Választási különszám VI. évfolyam II. szám Országgyűlési képviselőnk: Arnóth Sándor 2010. II. negyedév Választási különszám VI. évfolyam II. szám Országgyűlési képviselőnk: Arnóth Sándor 1.Mióta foglalkozik közügyekkel? Mit jelent az Ön számára a választókerülete? - Tősgyökeres püspökladányi

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET június 6-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET június 6-i ülésére Budapest Főváros I. kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 139/2013. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2013. június 6-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Együttműködési megállapodások megkötése

Részletesebben

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L Kedves Látogatónk! S O M O G Y M E G Y E I Hírlevelünkben legújabb kiállításainkat és aktuális programjainkat ajánljuk figyelmébe! Programok: Népi kalendárium 2011.április 16. Februárban útjára indítottunk

Részletesebben

10. Ügyiratszám: 1-10/ október 25. napján tartandó. Strandfenntartók beszámolója. Előterjesztést készítette: Vanya László referens

10. Ügyiratszám: 1-10/ október 25. napján tartandó. Strandfenntartók beszámolója. Előterjesztést készítette: Vanya László referens Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. Ügyiratszám: 1-10/2012. Sorszám: 10. E LŐTERJESZTÉS Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. október 25.

Részletesebben

Programajánló. Idopontváltozás! Idopontváltozás! Márton-napi Dínom-dánom. Adventi gyertyagyújtás. Örökzöld Nyugdíjas klub találkozója

Programajánló. Idopontváltozás! Idopontváltozás! Márton-napi Dínom-dánom. Adventi gyertyagyújtás. Örökzöld Nyugdíjas klub találkozója XVI évfolyam - 11 szám 2015 November Programajánló óvoda, iskola, ápolóotthon, Tompaháti Közösségi Tér karácsonyi műsora, az estet a Szegedi Miniszínház műsora zárja Hozzon egy díszt a falu karácsonyfájára!

Részletesebben

J A V A S L A T a 2013. évi városi imázs költségvetési keret felosztására

J A V A S L A T a 2013. évi városi imázs költségvetési keret felosztására J A V A S L A T a 2013. évi városi imázs költségvetési keret felosztására Ózd, 2013. március 28. Előterjesztő: Városimázsért és Nemzetközi Kapcsolatokért Felelős Tanácsnok Oktatási, Kulturális és Sport

Részletesebben

1. melléklet a 40/2014. (VII. 24.) önkormányzati rendelethez. Pályázati felhívás-minta

1. melléklet a 40/2014. (VII. 24.) önkormányzati rendelethez. Pályázati felhívás-minta 1. melléklet a 40/2014. (VII. 24.) önkormányzati rendelethez Pályázati felhívás-minta P Á L Y Á Z A T I F E L H Í V Á S Kazincbarcika város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 40/2014. (VII. 24.) önkormányzati

Részletesebben

MONOR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK I. FÉLÉVI MUNKATERVE

MONOR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK I. FÉLÉVI MUNKATERVE MONOR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2016. I. FÉLÉVI MUNKATERVE A Képviselő-testület - Monor Város Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról 27/2014. (X. 27.) önkormányzati rendelete

Részletesebben