Kiegészítés. az 5. számú. napirendi ponthoz

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Kiegészítés. az 5. számú. napirendi ponthoz"

Átírás

1 Kiegészítés az 5. számú napirendi ponthoz

2 Tisztelt Közgyűlés! I. Közszolgáltatási Szerződés módosítása Az Európai Bizottság és a Magyar Köztársaság közötti december 22-én kelt megállapodás (Financing Memorandum) szerint az Európai Közösség ISPA támogatásban részesítette Szeged Önkormányzata által előkészített és benyújtott Szeged Regionális Hulladékgazdálkodási Programja regionális környezetvédelmi infrastruktúrafejlesztési projektet (projekt szám: 2000/HU/l 6/P/PE/005). A projekt végrehajtásának feltételeit a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium és Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata között október 7-én kelt támogatási szerződés tartalmazta. A projekt a regionális együttműködés keretében valósult meg Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata és a régióhoz tartozó további 32 önkormányzat által 2002-ben megkötött konzorciumi szerződésben foglaltakkal összhangban. A konzorcium képviseletét Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata látta el, mint gesztor Önkormányzat. Az ISPA beruházás keretében megvalósult létesítmények, eszközök, (együtt regionális hulladékkezelő eszközrendszer) - a konzorciumi megállapodással összhangban a projekt zárását követően Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatának tulajdonába kerültek. A vagyonelemek közszolgáltatási célú működtetéséről az Önkormányzatnak az átadás időpontjában hatályos, a közbeszerzésekről szóló évi CXXIX tv. 2/A -a (továbbiakban Kbt.), valamint a strukturális alapok és Kohéziós Alap felhasználásának általános eljárási szabályairól szóló 14/2004. (VIII.13.) TNM-GKM-FMM-FVM-PM együttes rendeletének 39/A (1) bekezdése alapján kellett gondoskodnia október 21-én Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata (továbbiakban Önkormányzat), mint tulajdonos és a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. (továbbiakban Üzemeltető) a vagyon üzemeltetése és hosszú távú fenntarthatósága érdekében Közszolgáltatási Szerződést kötöttek. Közszolgáltatási szerződés III.1. pontja alapján az Üzemeltető 10 évre vetített amortizációs költséggel arányos bérleti (használati) díjat fizet az Önkormányzat részére. A évig terjedő üzemeltetési időszakra számított megfizetendő bérleti díjak összegét a szerződés 8. sz. melléklete tartalmazza. Felek megállapodása szerint a szerződés módosítását a használatba vett vagyonelemeken végzett felújítási, pótlási, valamint az üzemeltetéssel szorosan összefüggő beruházási munkálatok mértékéig el kell végezni. Ennek megfelelően a Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. kezdeményezte a szerződés módosítását. Az elvégzett beruházási felújítási, pótlási, valamit az üzemeltetéssel szorosan összefüggő beruházási munkálatokról Üzemeltető a vagyon adott időszakra vonatkozó, Önkormányzat felé benyújtott és jóváhagyott üzemeltetési koncepció szerint a Közszolgáltatási Szerződés III. 5.

3 pontja alapján beszámolt az Önkormányzat illetékes bizottságainak (Pénzügyi Bizottság, Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság) október szeptember 30. között a bérleti díjjal szemben elszámolt, használatba vett vagyon felújítására, pótlására fordított költség ,-Ft + ÁFA. A Közszolgáltatási Szerződéssel összhangban az ISPA vagyonelemeken végzett beruházási és felújítási munkálatairól készült beszámolókat, azok bérleti díjjal szemben történő elszámolhatóságát a Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság az alábbi határozatokkal fogadta el: /2011. (VIII.04.) VFB sz /2011. (XII.15.) VFB sz /2012. (XI.08.) VFB sz. Az Önkormányzat és az Üzemeltető elszámolásait követően Felek a Közszolgáltatási Szerződés III.2. pontja alapján az ISPA vagyon elemeken végzett pótlásokkal, cserékkel, beruházásokkal a szerződés vonatkozó mellékleteit módosítják. Jelen előterjesztéshez csatolt Közszolgáltatási szerződés, Helyi közszolgáltatásra és ISPA vagyon működtetésére, 1. sz. módosítása ezeket a módosításokat tartalmazza. A szerződés jóváhagyása a Közgyűlés hatáskörébe tartozik A szerződésmódosítás Nemzeti Környezetvédelmi és Energia Központ Nonprofit Kft, mint Közreműködő Szervezet hozzájárulását követően lép hatályba. II. Környezet és Energia Operatív Program KEOP-1.1.1/B/10-11 Települési szilárdhulladék gazdálkodási rendszerek továbbfejlesztése tárgyú pályázat benyújtásához kapcsolódó döntés Az ISPA/KA pályázat keretein belül korábban kiépített létesítmények, a kialakításra került hulladékok begyűjtését, kezelését magában foglaló közszolgáltatások részben már elavultak, nem felelnek meg a modern kor, valamint a megváltozott törvényi szabályozás jövőbeli követelményeinek. A hulladékkezelés feladatainak ellátása, a növekvő hulladékmennyiségek, valamint jogszabályi előírások szükségessé teszik a Szeged, Sándorfalvi úti Regionális Hulladéklerakó Telep, és a térségben létrejött műszaki létesítmények, valamint a közszolgáltatás fejlesztését. A hulladékgazdálkodási rendszer jelen előterjesztésben részletezett átalakítása, teljesebbé tétele azonban az igen magas beruházási költségek figyelembe vétele mellett csak pályázati támogatások igénybe vételével valósulhat meg rentábilisan. A továbbfejlesztés tárgyában a nyitva álló kiírásra pályázati konstrukció kidolgozása a Dél- Alföldi Térségi Hulladékgazdálkodási Társulás (tov.: Társulás) júniusi ülésén döntés született, így a Társulás kezdeményezésére a következő előterjesztést teszem:

4 1. Előzmények Környezet és Energia Operatív Program KEOP-1.1.1/B/10-11 Települési szilárdhulladék gazdálkodási rendszerek továbbfejlesztése tárgyú fejlesztési keret (tov.: pályázat) lehetőséget nyújt arra, hogy a korábban ISPA/KA pályázati forrásból finanszírozott Szegedi Regionális Hulladékgazdálkodási Program keretein belül létrejött hulladékgazdálkodási rendszer továbbfejlesztésre kerüljön. A fejlesztési program alapvető célja, hogy a hatályos jogszabályok előírásaival összhangban figyelemmel a lakosság egészségvédelmi érdekeire - mindenütt bevezetésre kerüljenek azok a korszerű, a helyi adottságoknak megfelelő, technológiájában differenciált hulladékgazdálkodási módszerek, amelyekkel biztosíthatóak az uniós előírások által meghatározott országos célkitűzések. A fejlesztést elkerülhetetlenné teszi a bevezetésre került lerakási járulék, amely fejlesztés hiányában jelentős mértékben terheli a hulladékkezelési közszolgáltatási díjakat. A program a már működő, legalább főt kiszolgáló hulladékgazdálkodási rendszerek továbbfejlesztését támogatja, amelyek segítségével a lakossági igények és az Európai Uniós, továbbá a hazai jogszabályi követelmények kielégítésre kerülhetnek. A konstrukcióra csak azok az önkormányzatok vagy társulások, nyújthatnak be pályázatot, amelyek az általuk létrehozott társulás, vagy konzorcium útján a területükön a már működő települési szilárd hulladékkezelési közszolgáltatásokat közösen, társulási, vagy konzorciumi megállapodás alapján szervezték meg, és a működő hulladékgazdálkodási rendszer legalább lakost szolgál ki. A Dél-Alföldi Térségi Hulladékgazdálkodási Társulás megfelel ezeknek a feltételeknek. 2. Tartalmi összefoglaló A pályázat keretében megvalósuló projekt projektgazda szerepét a Társulás látná el. A projekt-megvalósítás esetében a támogatás aránya nem haladhatja meg az elszámolható költségek 95%-át. Mivel azonban az egyes projektelemeknek más-más a támogatási intenzitása, és a megvalósításhoz várhatóan szükség lesz nem elszámolható költségek tervezésére is a tervezett fejlesztést figyelembe véve az átlagos támogatási intenzitás 85%-ra prognosztizálható. A pályázatban bemutatásra kerülő projekt a Társulás 32 településének közigazgatási területén kerülne megvalósításra. A projektterületen a Társulási Tagönkormányzatok a 2000/HU/16/P/PE/005 ISPA/KA Szegedi Regionális Hulladékgazdálkodási Program keretében Társulásként jogosultak pályázatot beadni. A tervezett fejlesztések szükségességét az alábbi tételek indokolják:

5 az ISPA rendszer tervezése során a szelektív hulladék gyűjtését csak szigetek és hulladékudvarok segítségével valósították meg, amivel nem teljesíthetőek az EU és a hazai jogszabályok előírásai, a szerves hulladékok lerakótól történő eltérítése a szigorodó jogszabályi előírások mellett nem teljesíthető, a kommunális hulladékok jelenlegi kezelése elsősorban a hulladékkezelési hierarchia legalacsonyabb szintjét megtestesítő műszaki védelem melletti lerakásra helyezi a hangsúlyt a jelenlegi szabályozással ellentétben, amely szerint a keletkezett hulladékok lerakótól történő eltérítése, hasznosítása szükséges, a hulladékgazdálkodási törvény módosításával hulladéklerakást terhelő járulékot vezettek be, mely a lakossági hulladékkezelési díjakat országos szinten átlagosan 40 50%-al is megemelheti, hulladékot lerakással ártalmatlanítani csak előkezelés után lehetséges. A Társulás ezért célként fogalmazza meg a projektterületen a szelektív, másodnyersanyagként is hasznosítható hulladékok házhoz menő gyűjtésének kialakítását, valamint a begyűjtött maradék hulladékoknak mechanikai hulladékkezelőben történő kezelését a magas fűtőértékű hulladék frakció (RDF), PET, PE fólia és papír automatikus leválasztása céljából, ezzel csökkentve a lerakóra kerülő kezeletlen szerves hulladék mennyiségét, valamint a lerakással ártalmatlanított összes hulladék mennyiségét. A tervezett beruházással jelentősen mérsékelhető a megfizetendő lerakási járulék mértéke. További cél a kiépítendő mechanikai hulladékkezelő létesítmény ellátása a megfelelő rakodógépekkel és zöldhulladékok komposztálására alkalmas házi komposztáló edények beszerzése. A hulladékok hatékonyabb kezelése érdekében kiépítésre kerülne egy, a hulladékkezelő műből kikerülő maradék hulladékok veszélyességét csökkentő, regionális biohulladék stabilizáló telep. A projekt keretén belül a jelenlegi hulladékgazdálkodási rendszer további optimalizálására is sor kerülne, s költséghatékonysági okokból a meglévő gyűjtő gépjárművek számának bővítésére kerülne sor, mellyel a kistérségi hulladékgyűjtési feladatok is hatékonyabban biztosíthatóak. A hulladékok keletkezésének megelőzése érdekében 11 db 80 m2-es, az elhasznált termékek újrahasználata előtti gyűjtését lehetővé tevő újrahasználati központok kiépítésére kerülne sor. A kistérségi zöldhulladék gyűjtés fejlesztése érdekében 5 traktor beszerzésére és 4 géptároló szín kialakítása fog megvalósulni. A projekt kiemelt célja a szelektív hulladékgyűjtés fejlesztése, amelynek érdekében házhoz menő edényes szelektív hulladékgyűjtés kialakítása valósulna meg. Ehhez a projekt keretén belül több mint db hulladékgyűjtő edény kerülne beszerzésre.

6 Kiemelendő, hogy a tervezett fejlesztések elvégzése az elkövetkező években alapvető fontosságú és elkerülhetetlen, mivel a jogalkotó a hulladékgazdálkodási rendszereket érintő kötelezések tekintetében viszonylag szűk felkészülési időt irányoz elő. A KEOP pályázati források elnyerése nélkül a bemutatásra kerülő fejlesztéseket önerőből kell majd megvalósítani, mely a lakossági díjterhelés többszörös emelkedésével járna. Az alábbi táblázatokban mutatkozó esetleges ellentmondások oka, hogy tekintettel a pályázati dokumentumok és a jogszabályok változásaira újra kell formázni a beruházási adatokat, valamint a kapcsolódó költségek (pl. mérnök, PR, PIU) növelik a beruházás, illetve projekt teljes költségét, mely a társulási határozat értelmében a 10 %-ot nem haladhatja meg. A végleges, konkrét adatokat a Társulás és az önkormányzatok is tárgyalni fogják. Az alábbi táblázat tartalmazza a tervezett beruházás alapadatait. 1. Táblázat: Pályázat általános adatai Pályázó megnevezése Pályázat címe Pályázati konstrukció megnevezése Dél-Alföldi Térségi Hulladékgazdálkodási Társulás A Szegedi Regionális Hulladékgazdálkodási Rendszer fejlesztése KEOP-1.1.1/B/10-11 Pályázat összértéke (eft, nettó) Igényelt támogatás ( e Ft, nettó) Várható támogatási intenzitás (%) 85% Szükséges önerő (eft, nettó) max Megvalósítás időpontja (előkészítés is) Megvalósítási helyszínek Társulás 32 települése (társulási települések Balotaszállás kivételével) Tervezett beruházási elemek 2. táblázat: Beruházási elemek áttekintése Tervezett Egységár (eft) Összköltség nettó eft Szeged térségi hulladékkezelés

7 Tervezett beruházási elemek Integrált mechanikai - optikai kezelőmű bálázóval és válogatósorral, régi bálázógép cseréje Biológiai előkezelő maradék hulladék stabilizálásához Tervezett Egységár (eft) Összköltség nettó eft 1 db m Bálatároló szín m Gyűjtő gépjármű házhoz menő gyűjtéshez 4 db Komposztáló zöldhulladék kezeléséhez m Házi komposztáló db Edények 120 liter házhoz menő csomagolási db Edények 120 liter házhoz menő zöldhulladék Szeged db Újrahaszálati konténerek 9 db Hulladékudvar Szeged-Szőreg 1 db Nagykanalas homlokrakodó / Ipari gémes rakodó mechanikai előkezelőhöz 1 db Mobil darálógép komposztálóhoz 1 db Multiliftes kocsi + daru komposztáló daráló vontatásához, gyűjtőszigetek gyűjtéséhez 1 db Dózer 1 db Targonca bálafogó adapterrel 2 db Homlokrakodó 2 db Edényazonosító rendszer (Szeged) db Kistérségi hulladékkezelés Kompakt válogatómű és kiszolgáló infrastuktúra 1 db Gyűjtő gépjármű 2 db Edény 120 liter csomagolási hulladék db Edény 120 liter biohulladékhoz db Targonca bálafogó adapterrel 1 db Rakodógép 1 db Aprítógép 1 db Kompakt dobrosta 1 db Edényazonosító és mérő rendszer kéttényezős közszolgáltatási díj bevezetéséhez (Mórahalom) db Újrahasználati központ (Bordány, Forráskút, Ruzsa, Szatymaz, Újszentiván, Üllés, Zsombó, 11 db Domaszék, Kistelek, Mórahalom, Zákányszék ) Géptároló szín (Domaszék, Kistelek, Mórahalom, Zákányszék) 4 db Traktor zöldhulladék gyűjtéshez 5 db Összesen

8 3. táblázat: Kiegészítő szolgáltatások és tartalék áttekintése A projekt megvalósításához szükséges kiegészítő szolgáltatások díjai és tartalékkeret összege: FIDIC Mérnök (az építési költségek 2%-ig) Ingatlanvásárlás RMT + KHE Tanulmányterv (beruházási díjalap 1%-a) Tervezés (max beruházási díjalap 1,5%-a) Pojektmenedzsment könyvvizsgálattal (2 éves megvalósítás esetén max. 20 millió) Lakosság tájékoztatása ( szemléletformálás) PR kampány Kötelező tájékoztatás (max 1%) Tervezői művezetés (max beruházási díjalap 0,5%-a) Közbeszerzési tanácsadó díja és eljárási díjak Tartalékkeret (max beruházási díjalap max. 5%-a) Összesen (nettó eft) eft 4. táblázat: A beruházási elemek, tartalékkeret és a kiegészítő szolgáltatások díjainak az összege Teljes beruházás költsége Tervezett beruházási elemek összköltsége (nettó) Kötelező kiegészítő szolgáltatások és tartalék összege (nettó) A változat teljes beruházási költsége (nettó eft) ÁFA A változat teljes beruházási költsége (bruttó eft) eft 5. táblázat: Támogatás és önerő várható mértéke Várható nettó támogatás 85%-os intenzitás esetén (eft) Várható nettó önerő igény 85%-os intenzitás esetén (eft) Önerő Szeged körzet átlagos támogatás esetén (eft) Önerő kistérségi hulladékkezelés körzet átlagos támogatás esetén (eft) A javasolt hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztését megalapozó Változatelemzésen alapuló műszaki megvalósíthatósági tanulmányterv a Társulási Tanács novemberi ülésén megtekinthető volt.

9 3. Az önerő biztosításának lehetséges formái Az önerő biztosításához szükséges összeget a Társulás a kiépítendő hulladékgazdálkodási rendszer üzemeltetésére vonatkozó koncessziós szerződés keretén belül koncessziós díj formájában szedi be. A koncessziós pályázat a hatályos jogszabályok és a Nemzeti Környezetvédelmi és Energia Központ Nonprofit Kft. állásfoglalása alapján közbeszerzési eljárással kerül lefolytatásra. Az egyes önkormányzatok önerejének önerő alapból való megtérítésére a hasonló pályázati konstrukciókban már kidolgozott eljárásrend mentén a Társulás pályázatot nyújt be. Az érintett önkormányzatok költségvetésük terhére biztosítják az önerő mértékét Az önerő biztosításának módjáról a Társulásnak döntést, határozatot kell hoznia. 4. A fejlesztés eredményeként várható következményeik A fejlesztések elmaradásával a Társulást alkotó önkormányzatok hulladékkezelési közszolgáltatási díjának inflációt jelentősen meghaladó növekedése várható, a lerakási járulék (hulladéklerakásra kivetett igénybevételi járulék) alkalmazása miatt. A lerakási járulék a Hgt. alapján minden hulladéklerakóban elhelyezett hulladék után 2013-ban 3,000,-Ft / tonna, mely fokozatosan fog emelkedni ,-Ft/tonna értékig (2016.) A fejlesztés megvalósításának elmaradása esetén a nem hasznosítható hulladékok lerakás előtti előkezelési kötelezettsége nem teljesíthető, mely a várható hatósági kötelezések miatt 100% önerő forrásból megvalósítandó új hulladékkezelő létesítmény kialakítását vonná maga után. 5. Várható szakmai hatás A bemutatott fejlesztési elképzelések megvalósulásával a Társulás hulladékgazdálkodási rendszere megfelelne mind a hazai mind az európai uniós jogszabályoknak, direktíváknak. A mechanikai-optikai előkezelő mű megvalósulásával, valamint a szelektív hulladékgyűjtés bővítésével nem csak a lerakásra kerülő hulladékok mennyisége, de a lerakásra kerülő hulladékok szerves anyag tartalma is csökken. Várható naturális mutatók 2016-től a pályázati vállalások alapján: Hulladékáram Szelektíven gyűjtött hulladék aránya a keletkező hulladékhoz képest Szerves hulladékok lerakótól történő eltérítésének aránya a keletkező hulladék 1995-ös szintjéhez képest Lerakott hulladék aránya a keletkező hulladékhoz képest Elsődlegesen lerakott Projekt célkitűzése 24% 22 % 75% 62 % Összesen: 44% 0% 47% Támogatási stratégia célkitűzése Összesen: 59% 38 % 21 %

10 Másodlagosan lerakott A kb t/év kapacitású kiépítendő mechanikai-optikai előkezelő mű kiépítésével és az intenzív szelektív hulladékgyűjtés segítségével a Szeged-Sándorfalvi úti Regionális Hulladéklerakó élettartama min. 5 évvel nő. Kiemelten fontos, hogy a családi házas övezetek esetében a házhoz menő szelektív gyűjtés jelentős fejlesztést jelentene a minél hatékonyabb szelektív hulladékgyűjtés megvalósítása felé. 6. Várható gazdasági hatás A régió építőipari és szolgáltató vállalkozásai a kötelező közbeszerzési pályázatokon vehetnek részt. A tervezett beruházások sikeres lezárásával új munkahelyek létesülnek a beszerzett és kiépített eszközök üzemeltetése során. A tervezett fejlesztések megvalósulásával a Sándorfalvi úti Regionális Hulladéklerakó élettartama min. 5 évvel növekedne meg, mely több százmillió forint megtakarítást jelentene a Társulást alkotó önkormányzatok, mint tulajdonosok számára. 7. Kapcsolódások A fejlesztési elképzelések szorosan kapcsolódnak az Országos Hulladékgazdálkodási Terv stratégiájához (hasznosítási program, települési hulladékokra vonatkozó program). A program megvalósításával a vonatkozó hatályos és elfogadás előtt álló magyar jogszabályoknak és az EU direktívák támasztotta hosszú távú követelményeknek is eleget tenne a kiépítendő hulladékgazdálkodási rendszer. A költségvetési tábla a pályázat véglegesítése során kismértékben még módosulhat (maximum 10%). A pályázat sikeres elbírálása, és a korlátozott mértékben rendelkezésre álló pályázati pénzek lehívása azonban szükségessé teszik a pályázati dokumentáció mihamarabbi benyújtását. A pályázat benyújthatósága érdekében javaslom a Tisztelt Közgyűlésnek, hogy a pályázat benyújtását az alábbi határozati javaslat elfogadásával tegye lehetővé, hiszen a Tárulási Tanács már döntött a pályázat benyújtásáról, s jelenleg a költségvetés véglegesítése, és a szakmai dokumentumok összeállítása folyik. III. Európa a polgárokért program kiírásaira benyújtandó pályázat Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Dél-Alföldi Regionális Társadalomtudományi Kutatási Egyesület, valamint Szeged MJV és testvérvárosai közül azok, amelyek jogosultak, illetve a programhoz csatlakozni kívánnak, a testvérvárosi megállapodások alapján közös pályázatot terveznek benyújtani az Európa a polgárokért program (továbbiakban Program) Testvérvárosok Tematikus Hálózatai pályázati kiírására február 1. határidővel.

11 A december 12-i 1904/2006/EK határozattal az Európai Parlament és a Tanács elfogadta a as időszakra vonatkozó Európa a polgárokért programot. A program megteremti a jogi keretet a polgároknak és a civil társadalom szervezeteinek az európai integráció folyamatában való szerepvállalását előmozdító tevékenységek és szervezetek széles körének támogatásához, azaz az aktív európai polgári részvételt. Forrás: Az Európa a Polgárokért Program (továbbiakban Program) Testvérvárosok Tematikus Hálózatai pályázati kiírására benyújtandó pályázat A projekt címe: CITYTOEU - A városi polgárságtól az európai polgárságig. A pályázat nyertessége esetén a megvalósításra konzorciumi megállapodást kötnek a résztvevő partnerek. A pályázat elkészítését és a konzorcium menedzsmentjét a Dél-Alföldi Regionális Társadalomtudományi Kutatási Egyesület, mint leendő konzorciumi tag vállalta magára. Az Egyesület már 4 sikeresen megnyert és lebonyolított projekttel rendelkezik referenciaként az Európa a polgárokért program keretei között. A projekt célja: A testvérvárosi kapcsolat a településeket összekötő szoros kapocs, ezért a testvérvárosi kapcsolatok révén létrejött hálózatokban rejlő lehetőségeket fel kell használni a települések közötti tematikus és hosszan tartó együttműködés fejlesztésére. Az Európai Bizottság támogatja az ilyen hálózatok fejlődését, mivel ezek fontosak a szervezett, intenzív és sokoldalú együttműködés biztosításához. Ennek a projektnek a keretében a cél Szeged MJV testvérvárosi kapcsolatainak erősítése, a kapcsolatok fejlesztése. A projekt kiemelt célja: A polgárság változó minőségével kapcsolatos találkozók szervezése, melynek során a testvérvárosok összevethetik a helyi hatóságok és az állampolgárok viszonyát a különböző országokban. Célja, hogy elősegítse az állampolgárok aktivitását és részvételét a demokratikus döntéshozatal rendszereiben. A testvérvárosok megismerhetik továbbá a közösségszervezés ( community organizing ) módszerét, melyet Szeged MJV amerikai testvérvárosa, Toledo ajánlott a szegediek figyelmébe. A projekt közvetlen célja: Találkozók szervezése Szegeden és külföldön, ahol lehetőségmód adódik a testvérvárosi kapcsolatok erősítésére. A program menedzsmentje. A program kommunikációjának ellátása. A projekt tevékenységei: A projekt három fő tevékenységcsoportból áll: 1.) Testvérvárosi találkozók megszervezése és lebonyolítása. (3 napos, fő résztvevő közötti, legalább 30% meghívott külföldi vendég, szállás és utazás biztosításával, Euro / találkozó, összesen Euro) 2.) A projekt menedzsmentje. (15000 Euro)

12 3.) A projekt kommunikációjának biztosítása. (10000 Euro) - Kommunikációs kiadvány elkészítése - Projekt honlap elkészítése - Projekt DVD elkészítése A projekt tervezett megvalósítása: június 1-től június 30-ig. Az Európa a polgárokért program elvei szerint a főpályázó és a konzorciumvezetői tisztet Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata tölti be. A projekt teljes összköltsége Euro 100 %-os támogatási intenzitás mellett. Önerő biztosítása SZMJVÖ részéről nem szükséges. A projekt utófinanszírozott, azonban 50% előleg igénylésére nyílik lehetőség. A pályázat benyújtási határideje: február 1. IV. Samsung Electronics Magyar Zártkörűen Működő Részvénytársaság és Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata között kötendő Adományozási megállapodás aláírása A Samsung Electronics Magyar Zrt. (továbbiakban: Samsung Zrt.) a nyári olimpiai játékokhoz kapcsolódva SmartSport a Gyermekekért elnevezéssel kampányt indított a nyár elején, melyben mozogni, sportolni hívta a diákokat. A szabadidősportot népszerűsítő program sorozatban résztvevő megyei jogú városok részére 5-5 millió forint értékben termékeket ajánlott fel a Samsung, az oktatási intézmények számára. A termékekért cserébe a Samsung Zrt. elvárása annyi volt, hogy a város biztosítson számára egy, legalább országos szintű sporteseményen való megjelenési lehetőséget, valamint programjukat népszerűsítse a fenntartó valamennyi oktatási intézmény felé. Városunk mindkét feltételnek eleget tett és a Samsung Zrt. szeptemberben ismertette az ajándékozásra szánt termékek listáját. Az Oktatási, Kulturális és Sportiroda a Szegedi Sport és Fürdők Kft.-vel közösen kidolgozott szempontrendszer alapján rangsorolta a nevelési-oktatási intézményeket a Samsung Zrt. által megfogalmazott célok figyelembe vételével. A legaktívabb 6 általános és 4 középiskola igazgatója a Samsung Zrt. terméklistájából kiválaszthatta az intézmény számára leghasznosabb termékeket. A termékek átadására december 19-én kerül sor. Az ajándékozottak köréről, valamint az átadáshoz szükséges iratok polgármester által történő aláírás jóváhagyásáról Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének Pénzügyi Bizottsága a /2012. (09.24.) PB sz., míg az Ifjúsági és Sportbizottsága a /2012. (IX.24.) ISB sz. határozatában támogatólag döntött.

13 Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata vagyona feletti rendelkezési jog gyakorlásának szabályairól szóló 25/2003. (VI.27.) Kgy. rendelet 27. (6) bekezdése értelmében az ajándékozásra vonatkozó megállapodás aláírásához Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése jóváhagyása is szükséges. V. Tápéi komp közlekedést biztosító szolgáltató kiválasztásához szükséges pályázat jóváhagyása A Közgyűlés december 01. napján megtartott ülésén az 509/2012. (XII. 01.) Kgy. számú határozatában rendelkezett arról, hogy a Városüzemeltetési Iroda a Fejlesztési Irodával, valamint a Közgazdasági Irodával együttműködve közösen dolgozza ki a Tápéi komp közlekedést biztosító szolgáltató kiválasztásához szükséges pályázat tervezetet és jóváhagyásra terjessze Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése soron következő ülése elé. A személyszállítási szolgáltatásokról szóló évi XLI. törvény 23. -a rendelkezik arról, hogy a belföldi személyszállítási közszolgáltatás végzésére a közlekedési szolgáltató kizárólag közszolgáltatási szerződés keretében bízható meg. A közszolgáltatási szerződést, amennyiben az a közbeszerzésekről szóló törvény alapján szolgáltatási koncessziónak minősül ezen törvény pályázatra vonatkozó szabályai szerint kell megkötni. A pályázatot nyilvánosan, a verseny tisztaságának és átláthatóságának megfelelően, bárki számára hozzáférhető módon kell közzétenni. A pályázati felhívást az ellátásért felelősnek (mely jelen esetben az önkormányzat részéről önként vállalt feladat) legalább kettő országos napilapban, továbbá a Magyar Közlöny mellékleteként megjelenő Hivatalos Értesítőben, az ellátásért felelős hivatalos honlapján, továbbá az önkormányzatnak a helyben szokásos módon is közzé kell tennie a pályázat benyújtási határidejét legalább 60 nappal megelőzően. A felhívásban tájékoztatást kell adni a pályázaton való részvétel és a pályázati kiírás beszerzési lehetőségének feltételeiről, az ajánlattétel határidejéről, az elbírálás módjáról és szempontjairól, az eredményhirdetés és a szerződéskötés legkésőbbi időpontjáról, a szolgáltatás megkezdésének határnapjáról, valamint a szerződés időtartamáról. A határozati javaslat mellékletét képezi a pályázati felhívás, a pályázati kiírás, a felolvasólap valamint a közszolgáltatási szerződés tervezete. A pályázat közzétételének feltétele, hogy a szolgáltatás biztosításához szükséges fedezet az Önkormányzat évi költségvetésében rendelkezésre álljon, mivel csak azt követően lehet a pályázatot meghirdetni. A meghirdetés időpontját, mint kiindulási időpontot figyelembe véve: a pályázat benyújtásának határideje 60 nap, a tisztázó kérdések feltételére nyitvaálló határidő a pályázat megjelenésétől számított 30. nap, a tisztázó kérdésekre adott válasz határideje pályázat megjelenésétől számított 40. nap, beérkezett pályázatok értékelésének határideje a 61. nap, a döntés meghozatala az értékelést soron követő közgyűlési ülésen történik, a közszolgáltatási szerződés megkötésének határideje az eredményhirdetést követő 10 munkanap. A pályázat meghirdetése időpontjának ismeretében a pályázati kiírásban a határidők az

14 előzőekben részletezett feltételek alapján kerülnek rögzítésre. A Közgyűlésnek a beérkezett pályázatok értékelésére bíráló bizottságot kell kijelölnie, mely bizottságba a Városüzemeltetési Iroda a határozati javaslatban felsorolt tagok delegálását javasolja. VI. Alapító okirat módosítása A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. nél A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. az alábbiakkal kereste meg hivatalunkat: A Kormány a rehabilitációs hatóság létrehozásáról szóló 1502/2011. (XII.29.) Korm. határozat elfogadásával döntött arról, hogy július 1-jétől a megváltozott munkaképességű személyek ellátásaival kapcsolatos valamennyi feladatot a kormányhivatalok önálló szakigazgatási szerveként működő rehabilitációs hatósága látja el. Ennek keretében kiemelt szerepet kapott a munkaerő-piaci szempontból kedvezőtlen helyzetű, megváltozott munkaképességű személyek, és a munkaerőpiactól tartósan távollevők foglalkoztatása és munkaerő-piaci versenyképességük kiegyenlítése. Fenti intézkedés hatására egyszerűbbé, átláthatóbbá és gyorsabbá vált a megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztató munkavállalók akkreditációja. A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft óta foglalkoztat megváltozott munkaképességű munkavállalókat, 2012-től önálló szervezeti egységet alakított ki logisztikai rendszerének keretén belül tól kizárólag akkreditált foglalkoztatók részére, pályázati úton nyújtható bér és költségtámogatás kerül bevezetésre, amelyet tranzit, illetve tartós foglalkoztatáshoz kaphat a munkáltató. A Rehabilitációs kártya által nyújtott kedvezményt e pályázattól függetlenül továbbra is minden arra jogosult személy után igénybe veheti a pályázaton nyertes munkáltató. Az elszámolható költségek mértéke: -a bérköltség esetén a fogyatékkal élő munkavállalók foglalkoztatásához bértámogatás formájában nyújtott támogatásnál a támogatási intenzitás nem haladhatja meg az elszámolható költségek (munkabér+ szociális hozzájárulási adó) 75%-át, - a bérköltség legfeljebb 100%-a támogatható ha a munkáltató közhasznú jogállású egyesület, alapítvány vagy nonprofit gazdasági társaság, és az által végzett, a létesítő okiratában közhasznú tevékenységként megjelölt tevékenység nem minősül gazdasági- vállalkozási tevékenységnek, továbbá a támogatással érintett munkavállalók foglalkoztatására közhasznú tevékenységként megjelölt nem gazdasági- vállalkozási tevékenység keretében kerül sor. A pályázatok december 16.-ig nyújthatóak be. A pályázóval szemben támasztott alapvető követelmények: - Bírósági, hatósági nyilvántartásba vétel - Létesítő okiratban a foglalkoztatási rehabilitáció megjelenik - A megváltozott munkaképességű munkavállalók havi statisztikai állományi létszáma a 30 főt eléri, vagy aránya az összes munkavállalóhoz képest a 25%-ot meghaladja - Köztartozás-mentesség - Nem áll csőd-, felszámolási eljárás, végelszámolás vagy kényszertörlési eljárás alatt

15 Tekintettel arra, hogy a fenti feltételek közül a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. egyedül a létesítő okirattal kapcsolatos kritériumnak nem felel meg, indokolt a társaság Alapító okiratának kiegészítése az alábbiak szerint: TEÁOR Máshova nem sorolt egyéb szociális ellátás bentlakás nélkül A társaság tekintettel a pályázati határidőre pályázatát benyújtotta azzal, hogy az Alapító okirat módosítása folyamatban van, és Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének erre vonatkozó határozatát hiánypótlásként becsatolja. Kérem a Tisztelt Közgyűlést az előterjesztések megtárgyalására és a határozati javaslatok elfogadására. Szeged, december 19. Tisztelettel: Dr. Botka László

16 K i v o n a t a Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése december 21-én tartott soros nyílt ülésének jegyzőkönyvéből.../2012. (XII.21.) Kgy. sz. H a t á r o z a t Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta Dr. Botka László Pályázatok közgyűlési döntést igénylő kérdései tárgyú előterjesztését és az alábbi határozatot hozta: 1.) Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése jóváhagyja a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Szegedi Környezetgazdálkodási NKft. között létrejött, a határozat mellékletét képező a Helyi közszolgáltatásra és ISPA vagyon működtetésére vonatkozó közszolgáltatási szerződés tárgyú szerződés 1. sz. módosítását és felhatalmazza a Polgármestert annak aláírására. Felelős: Polgármester Határidő: azonnal 2) A Közgyűlés utasítja a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.-t, hogy a módosítást hozzájárulásra küldje meg a Nemzeti Környezetvédelmi és Energia Központ Nonprofit Kft.- nek. Felelős: Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. igazgatója Határidő: azonnal A határozatról jegyzőkönyvi kivonaton értesítést kapnak: a tisztségviselők, a Címzetes Főjegyző, az Aljegyző, a Jegyzői Iroda, a Városüzemeltetési Iroda, az Építési Iroda, a Közgazdasági Iroda, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. valamint a Csongrád Megyei Kormányhivatal Dr. Botka László sk. Dr. Mózes Ervin sk. polgármester jegyző

17 A kivonat hiteléül:../2012. Kgy. sz. határozat melléklete KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS HELYI KÖZSZOLGÁLTATÁSRA ÉS ISPA VAGYON MŰKÖDTETÉSE 1. SZ. MÓDOSÍTÁS Mely létrejött egyrészről a Szegedi Regionális Hulladékkezelés Program Szelektív Hulladékgyűjtési Rendszer kialakítása (ISPA 2000/HU/16/P/PE/005) tárgyú projekt Kedvezményezettje, valamint a közfeladat ellátási, közszolgáltatási feladatokra kijelölt gazdálkodó szervezete továbbiakban Kijelölt Közszolgáltató között Kedvezményezett/Tulajdonos/ Átadó: Teljes név: Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Székhely: 6720 Szeged, Széchenyi tér Nyilvántartási szám (PIR): KSH azonosító: ÁHTI azonosító: Adószám: ISPA bankszámlaszám: Számlavezető: Raiffeisen Bank Zrt. Képviseli: Dr. Botka László polgármester Kijelölt Közszolgáltató/ Közszolgáltató: Teljes név: Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. Székhely: 6728 Szeged, Városgazda sor 1. Nyilvántartási szám (PIR): KSH azonosító Adószám: Bankszámlaszám: IBAN szám: HU Számlavezető: CIB Bank Zrt. Aláírásnál képviseli: Makrai László ügyvezető igazgató együtt felek, továbbiakban Felek között, az alulírott napon és helyen, az alábbi feltételekkel:

18 PREAMBULUM 1. Az Európai Bizottság és a Magyar Köztársaság közötti december 22-én kelt megállapodás (Financing Memorandum) szerint az Európai Közösség ISPA támogatásban részesítette Szeged Önkormányzata által előkészített és benyújtott Szeged Regionális Hulladékgazdálkodási Programja regionális környezetvédelmi infrastruktúrafejlesztési projektet (projekt szám: 2000/HU/l6/P/PE/005). A ig terjedő időszakban Közszolgáltató által megvalósított - bérleti (használati) díjjal szemben elszámolt - az ISPA vagyontárgyak rekonstrukciójával, felújításával, pótlásával, valamint a vagyonelemek üzemeltetésével szorosan összefüggő beruházások, fejlesztések eredményeképpen létrejött és aktiválásra került vagyonelemek hosszú távú fenntarthatóságának érdekében Felek a közöttük október 21. napján létrejött Helyi közszolgáltatásra és ISPA vagyon működtetésére vonatkozó közszolgáltatási szerződést az alábbi tartalommal módosítják: I./ A Közszolgáltatási szerződés III. 1. pontja az alábbiak szerint módosul: 1. A bérleti (használati) díj alapja, - az ISPA pályázatra, a folyamatos fenntarthatóságra és működtetési kötelezettségre tekintettel a számviteli törvényen és az Átadó Számviteli nyilvántartásán alapuló, alábbi táblázat szerinti Éves értékcsökkenés. Felek a jelen szerződésmódosítás aláírásakor a bérleti időszak induló időpontját nem módosítják. A Felek a szerződés 2-7. számú mellékletében felsorolt vagyontárgyak szerződésmódosítás időszakára eső beruházási, és felújítási aktivált értéke után az alábbi nettó (áfa nélküli) bérleti (használati) díj megfizetésével számolnak az alapszerződésben meghatározott 10 éves időtartam változatlanul hagyása mellett: MEGNEVEZÉS Aktivált induló könyv szerinti érték időszakban aktivált érték Éves érték-csökkenés 10 éves nettó bérleti (használati ) díj kerekítve 7 éves nettó bérleti változás (használati) díj kerekítve eft eft % eft eft Járművek , Hulladékgyűjtő konténerek, edények , Kőtörő berendezés , Komposztáló berendezés , Sándorfalvi hulladéklerakó létesítmény , , Hulladékgyűjtő udvarok, szigetek , Hulladékfogó háló , Hulladékgyűjtő udvar ,00 bekötő utak Összesen

19 II./ A Közszolgáltatási szerződés mellékleteinek módosítása: A Közszolgáltatási szerződés 2., 3., 4., 5., 6., 7., valamint 8. sz. melléklete jelen szerződés mellékletei szerint módosul, a számozás változatlanul hagyása mellett. III./ Jelen szerződésmódosítás a Nemzeti Környezetvédelmi és Energia Központ Nonprofit Kft., mint Közreműködő Szervezet hozzájárulásával lép hatályba. A felek egyebekben a október 21. napján kelt Közszolgáltatási szerződés egyéb rendelkezéseit változatlan tartalommal fenntartják. Felek képviselői kijelentik, hogy a szerződés aláírására teljes körű felhatalmazással rendelkeznek. A Szerződés a Felek kölcsönös és egybehangzó akaratnyilvánításával jött létre, amelyet elolvasás és részletes értelmezését követően, mint akaratukkal mindenben megegyezőt, jóváhagyólag írtak alá. Szeged, Kijelölt Közszolgáltató Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. képviseletében: Makrai László Ügyvezető... Átadó Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata képviseletében: Dr. Botka László polgármester

20 2. melléklet: Hulladékgyűjtő udvarok, szigetek Sorszám Megnevezés Hrsz. Hulladékudvar induló beruházási költsége (Ft) időszakban aktivált érték (Ft) Hrsz. Hulladékgyűjtő sziget induló beruházási költsége Ft Összesen Ft Összesen aktiválásokkal 1 Algyő Ásotthalom 0376/ Baks 0366/ Balástya 09/ Balotaszállás 0109/ Bordány 0106/ / Csengele 0149/ / Deszk 0186/ Dóc Domaszék 0201/ Ferencszállás Forráskút 057/ Kelebia 0407/ Kistelek 0197/ / Ft Kiszombor 05416/ Klárafalva Kübekháza Ópusztaszer 097/ / Öttömös 017/ / Pusztamérges 07/ / Pusztaszer 0187/ / Röszke 0279/ Ruzsa 174/ Sándorfalva 1067/ Szatymaz 053/ Tiszasziget Tompa 021/ Újszentiván 152/ Üllés 072/ Zákányszék 018/ Zsombó 0144/ / Szeged, Baktó 01109/ Szegd, Vértó 16059/ Szeged, Tápé 02032/ Szeged, Alsóváros 21813/ Szeged, Sándorfalvi / út 37 Szeged, Málna u. 1577/ Szeged, Adél köz Szeged, Faragó tér Szeged, Kossuth L / sgt. parkoló /1 41 Szeged, Obi parkoló Szeged, Ilona u /

21 43 Szeged, Körtöltés u Szeged, Nyitra u / Szeged, Kukorica u / Szeged, Garam u / Szeged, Csongrádi 16123/3 sgt Szeged, Hont Ferenc 15866/1 u Szeged, Hont Ferenc 15866/1 u Szeged, Gyöngyvirág 15866/1 u Szeged, Csongrádi 16123/2 sgt Szeged, Ág u / Szeged, Gáspár Zoltán u / Szeged, Kodály tér / Szeged, Csongrádi sgt / Szeged, Csongrádi / sgt Szeged, Rendező tér Szeged, Koszorú út Szeged, Attila u Szeged, Klapka tér 12042/ Szeged, Völgyérhát u / Szeged, Budapesti krt Szeged, Keresztöltés 10109/1 u Szeged, Bihari u Szeged, Kemes u / Szeged, Csaba u / Szeged, Római krt Szeged, Déryné u. 383/ Szeged, Bal fasor Szeged, Víztorony tér Szeged, Hargitai u. 4046/ Szeged, Erdélyi tér Szeged, Csanádi u Szeged, Vedres u. 1848/ Szeged, Dobi u Összesen: ebből hulladékgyűjtő konténerek, edények (részletezve a 3. sz. mellékletben) hulladékgyűjtő udvarok, szigetek hulladékgyűjtő konténerek, edények nélkül Hulladékgyűjtő udvar bekötő utak

22 Sorszám Megnevezés Hrsz. Bekötő útak induló beruházási költsége (Ft) időszakban aktivált érték (Ft) Összesen aktiválásokkal (Ft) 1 Ásotthalom 0377, Baks Balástya Balotaszállás 0109/ Bordány 094, Csengele Deszk 0180,0186/4,0183, Domaszék 0198, Forráskút 057/149,054/ Kelebia 0407/7,0408,0434/1, Kistelek 0197/ Kiszombor 05416/ Kübekháza 09/ Ópusztaszer Öttömös 03/1, Pusztamérges 03, Pusztaszer Röszke Ruzsa 0277/6,0274/81,177/16,177/ Szatymaz Tompa 021/5,022/ /5,0138/14,500/3,500/5,505/ Üllés Zákányszék 015/2,018/23, Zsombó 0148/ Szeged, Baktó Szegd, Vértó Szeged, Tápé Szeged, Alsóváros Szeged, Sándorfalvi út Összesen:

23 3. melléklet: Hulladékgyűjtő konténerek, edények Megnevezés Darab Nettó egységár (Ft) Konténerek edények induló beruházási költsége (Ft) időszakban aktivált érték (Ft) Összesen aktiválásokkal (Ft) Háromállású tömörítő fejprés (3x24 m3 konténerrel) Kompatibilis konténerek Zárt típusú konténer, 24 m3 multilift zárható billenő tetővel m3 nyitott típusú multilift konténer Mérlegek, 200 kg teherbírással Konténerépületek veszélyes hulladék gyűjtésére m3 multilift típusú nyitott konténer billenő tetővel m3 multilift típusú nyitott konténer m3 zárt konténer Bálázógépek 14 változó GYŰJTŐSZIGETEK l űrtartalmú görgős műanyag edény l űrtartalmú szelektív hulladékgyűjtő 0 edény (üveg, komposzt számára) l űrtartalmú szelektív hulladékgyűjtő 0 edény (papír, műanyag számára) Összesen

24 4. melléklet: Járművek Sorszám Gyártmány, típus Frsz Alvázszám Renault Premium MUT 211/16,0+2 Renault Premium MUT 211/16,0+2 Renault Premium MUT 211/16,0+2 Renault Premium MUT 211/16,0+2 Renault Premium MUT 211/16,0+2 Renault Premium MUT 211/16,0+2 Renault Premium MUT 211/18,0+2 Renault Premium MUT 211/18,0+2 Renault Mascott STR H 7 Renault Mascott STR H 7 Renault Mascott STR H 7 Renault Mascott STR H 7 Renault Midlum /C - SKH 6500 ATT Renault Midlum /C - SKH 6500 ATT Renault Midlum /C - SKH 6500 ATT Renault Midlum /C - SKH 6500 ATT Renault Midlum /C - SKH 6500 ATT Renault Midlum SKH 6500 ATT Renault Midlum /C - SKH 8000 ATT Renault Midlum /C - SKH 8000 ATT Járművek induló beruházási költsége (Ft) időszakban aktivált érték (Ft) Összesen aktiválásokkal (Ft) JVX561 VF622ACb JVX562 VF622ACb JVX563 VF622ACb JVX564 VF622ACb JVX565 VF622ACb JVX566 VF622ACb JVX657 VF622SVA JVX660 VF622SVA JSB523 VF654ANA JSB524 VF654ANA JSB528 VF654ANA JSB529 VF654ANA JLA174 VF644AEA JLA175 VF644AEA JLA177 VF644AEA JLA178 VF644AEA JLA180 VF644AEA JLA179 VF647BCA JHZ372 VF644ACA JHZ374 VF644ACA

25 Renault Midlum /C - SKH 8000 ATT Renault Midlum /C - SKH 8000 ATT Renault Kerax SKH 8000 ATT Renault Kerax SKH 8000 ATT Renault Midlum /C - SKO 6500 ATT Renault Midlum /C - SKO 6500 ATT Renault Midlum /C - SKO 6500 ATT Renault Midlum /C - SKO 6500 ATT Renault Kerax x4 - PA- LIFT T20 Renault Kerax x4 - PA- LIFT T20 Renault Kerax x4 - PA- LIFT T20 Renault Kerax x4 - PA- LIFT T20 PK 7501 Schwarzmüller 2E/- AR TANA G920 kompaktor TANA G920 kompaktor MANITOU MLT 731T MANITOU MLT 731T JLA173 VF644ACA JLA176 VF644ACA JHZ370 VF633BVB JHZ371 VF633BVB JSB885 VF644AEA JSB886 VF644AEA JSB887 VF644AEA JSB891 VF644AEA JTL428 VF633DVB JVX658 VF633DVB JVX659 VF633DVB JVX449 VF633DVB XUH265 VAVAHC2185H NINCS G.SZ.: NINCS G.SZ.: NINCS G.SZ.: NINCS G.SZ.: Összesen

26 5. melléklet: Kőtörő berendezések Sorszám Gyártmány, típus Megnevezés Darab 1 Típus: RA 200/6; Gyári szám: Csúszótalpas törőgép pofás törővel, villamos hajtással 1 Nettó egységár (Ft) Kőtörő induló beruházási költsége (Ft) időszakban aktivált érték (Ft) Összesen aktiválásokkal (Ft) Gyári szám: /1 Mágneses vaskiválasztó szerkezet Típus: V40 12/65018; Gyári szám: Szállítószalag 2,5-3,5 kw Típus:V60 35/650; Gyári szám: Szállítószalag 5,2-5,8 kw Típus:2D/1250*2400 ; Gyári szám: Vibrátoros osztályozó Összesen

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Üsz.: 22-209/2012. Tárgy: Szegedi Regionális Hulladékgazdálkodási Rendszer fejlesztése

Részletesebben

Dr. Koltainé Farkas Gabriella Dél-alföldi Térségi Hulladékgazdálkodási Társulás munkaszervezet vezetője

Dr. Koltainé Farkas Gabriella Dél-alföldi Térségi Hulladékgazdálkodási Társulás munkaszervezet vezetője Előterjesztő megnevezése: Dr. Koltainé Farkas Gabriella Dél-alföldi Térségi Hulladékgazdálkodási Társulás munkaszervezet vezetője Makrai László Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója

Részletesebben

A rendelet 2. (1) bekezdése az alábbiak szerint módosul:

A rendelet 2. (1) bekezdése az alábbiak szerint módosul: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 46/2009. (XII.15.) Kgy. rendelete az egyes helyi közszolgáltatások ellátásáról szóló 53/2004. (XI. 30.) Kgy. rendelet módosításáról Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése

Részletesebben

Bordány Község Polgármesterétıl T/151/2012.

Bordány Község Polgármesterétıl T/151/2012. Bordány Község Polgármesterétıl T/151/2012. Elıterjesztés Környezet és Energia Operatív Program KEOP-1.1.1/B/10-11 Települési szilárdhulladék gazdálkodási rendszerek továbbfejlesztése tárgyú pályázat benyújtásához

Részletesebben

Települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszerek fejlesztése KEOP-1.1.1/B TSZH rendszerek továbbfejlesztése KEOP-2.3.0

Települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszerek fejlesztése KEOP-1.1.1/B TSZH rendszerek továbbfejlesztése KEOP-2.3.0 KEOP-1.1.1 Települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszerek fejlesztése KEOP-1.1.1/B TSZH rendszerek továbbfejlesztése KEOP-2.3.0 Rekultivációs programok Huba Bence igazgató Szombathely, 2010. 05. 11.

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS Sándorfalva Város Képviselı-testületének. Kakas Béla polgármester

ELİTERJESZTÉS Sándorfalva Város Képviselı-testületének. Kakas Béla polgármester ELİTERJESZTÉS Sándorfalva Város Képviselı-testületének Elıterjesztı: Kakas Béla polgármester Tárgy: Települési szilárdhulladék gazdálkodási rendszerek továbbfejlesztése tárgyú KEOP 1.1.1/B pályázattal

Részletesebben

Környezet és Energia Operatív Program. Települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszerek továbbfejlesztése. tárgyú pályázat ÖSSZEFOGLALÓ

Környezet és Energia Operatív Program. Települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszerek továbbfejlesztése. tárgyú pályázat ÖSSZEFOGLALÓ Környezet és Energia Operatív Program Települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszerek továbbfejlesztése tárgyú pályázat ÖSSZEFOGLALÓ KEOP-1.1.1/B/10-11 2011. május Pályázati kiírás címe Pályázati konstrukció

Részletesebben

Címzetes Főjegyző. Az egyes helyi közszolgáltatások ellátásáról szóló 53/2004. (XI. 30.) Kgy. rendelet módosítása

Címzetes Főjegyző. Az egyes helyi közszolgáltatások ellátásáról szóló 53/2004. (XI. 30.) Kgy. rendelet módosítása Előterjesztő megnevezése: Dr. Mózes Ervin Címzetes Főjegyző Iktatószám: 94281/2009. Tárgy: Az egyes helyi közszolgáltatások ellátásáról szóló 53/2004. (XI. 30.) Kgy. rendelet módosítása Melléklet: 1 pld.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2013. szeptember 18. Dr. Pavlek Tünde

Részletesebben

A hulladékgazdálkodás pályázati lehetőségei- KEOP

A hulladékgazdálkodás pályázati lehetőségei- KEOP A hulladékgazdálkodás pályázati lehetőségei- KEOP Huba Bence igazgató KvVM Fejlesztési Igazgatóság KEOP Operatív Program szintű forrásallokációja Természetvédelem 3% Energiahatékonyság 3% MEF 4% Fenntartható

Részletesebben

A várható finanszírozási ütemezés az alábbiak szerint alakul:

A várható finanszírozási ütemezés az alábbiak szerint alakul: Ikt.sz.: 414-2/2015/U1 Tárgy: Döntés a Dél-alföldi Térségi Hulladékgazdálkodási Társulás KEOP- 1.1.1/C/13-0004 sz. pályázatának megvalósítása során felmerülő ÁFA fizetési kötelezettség finanszírozásához

Részletesebben

KIEGÉSZÍTÉS. 11. napirendi pontjához

KIEGÉSZÍTÉS. 11. napirendi pontjához KIEGÉSZÍTÉS a Közgyűlés 2006. május 12-én tartandó ülésének 11. napirendi pontjához a Pályázatok közgyűlési döntést igénylő kérdései című előterjesztéshez Tisztelt Közgyűlés! I.) Tájékoztatás Szeged Megyei

Részletesebben

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Üsz.:22-57/2015. Tárgy: Döntés a Dél-alföldi Térségi Hulladékgazdálkodási Társulás

Részletesebben

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Üsz.: 22-174/2012. Tárgy: Tájékoztató a KEOP-1.1.1/B/10-11 pályázat előkészítéséről.

Részletesebben

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Üsz.: 22-142/2013. Tárgy: Környezet és Energia Operatív Program KEOP-1.1.1/C/13-2013-0004

Részletesebben

Város Polgármestere. Előterjesztés

Város Polgármestere. Előterjesztés Város e 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/112, 113, 142 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@pmh.biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Előterjesztés Duna- Vértes Köze Regionális

Részletesebben

KIVONAT. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2005 május 27. napján tartott rendes ülése jegyzőkönyvéből. HATÁROZAT

KIVONAT. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2005 május 27. napján tartott rendes ülése jegyzőkönyvéből. HATÁROZAT könyvéből. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta a Városfejlesztési Al 1. A Közgyűlés tudomásul veszi a Polgármester tájékoztatóját, hogy az Önkormányzat költségvetésének végrehajtásáról szóló

Részletesebben

Megállapodás az ERFO Rehabilitációs Foglalkoztató Nonprofit Kft-vel. Humán Közszolgáltatási Iroda. 1 db. határozati javaslat

Megállapodás az ERFO Rehabilitációs Foglalkoztató Nonprofit Kft-vel. Humán Közszolgáltatási Iroda. 1 db. határozati javaslat Előterjesztő: Dr. Solymos László alpolgármester Iktatószám: 01/22879/2014. Tárgy: Megállapodás az ERFO Rehabilitációs Foglalkoztató Nonprofit Kft-vel Készítette: Humán Közszolgáltatási Iroda Melléklet:

Részletesebben

Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatást érintő együttműködési megállapodás. 1 db Határozati javaslat

Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatást érintő együttműködési megállapodás. 1 db Határozati javaslat Előterjesztő: Polgármester Iktatószám: 8476-23/2011. Tárgy: Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatást érintő együttműködési megállapodás Melléklet: 1 db Határozati javaslat Készítette: Szociális, Családvédelmi

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének. Kohári Nándor önkormányzati képviselő

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének. Kohári Nándor önkormányzati képviselő Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének E L Ő T E R J E S Z T É S Előterjesztő: Kohári Nándor önkormányzati képviselő Szám:./2013. Tárgy: Halaszthatatlan előterjesztés a Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft.

Részletesebben

Pályázatok közgyűlési döntést igénylő kérdései. 4 db határozati javaslat

Pályázatok közgyűlési döntést igénylő kérdései. 4 db határozati javaslat Előterjesztő: Ikt.sz.: Tárgy: Melléklet: Véleményezésre megküldve: Dr. Botka László polgármester 1441/214 Pályázatok közgyűlési döntést igénylő kérdései 4 db határozati javaslat Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Iktatószám: 6266/2015. J A V A S L A T a Kelet-Nógrád Térségi Hulladékgazdálkodási Társulás KEOP-1.1.1/C/13-2013-0013 számú pályázatával kapcsolatos döntések

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2012. december 12-én megtartott rendkívüli ülésén a Polgármesteri Hivatal Tárgyaló Termében Jelen vannak: Csányi László alpolgármester,

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének február 23-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének február 23-i ülésére 1598-1/2011. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2011. február 23-i ülésére Tárgy: Kecskemét és Térsége Társult Települések Szennyvízcsatorna és Tisztítótelep Tulajdonközössége

Részletesebben

Tárgy : Beszámoló a Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás jelenlegi projektjeiről

Tárgy : Beszámoló a Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás jelenlegi projektjeiről Tárgy : Beszámoló a Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás jelenlegi projektjeiről KEOP-1.1.1/2F-09-11-2011-0005 sz. Sajó-Bódva Völgy és Környéke települési szilárdhulladékgazdálkodási

Részletesebben

Pénzügyi- és Fejlesztési Bizottság Melléklet: - Tárgyalás módja: Nyílt ülés Döntéshozatal módja: Egyszerű többség sz.

Pénzügyi- és Fejlesztési Bizottság Melléklet: - Tárgyalás módja: Nyílt ülés Döntéshozatal módja: Egyszerű többség sz. Bácsalmás Város Polgármesterétől... / 2018. Véleményező Bizottság: Témafelelős: Tóth Attila megbízott Pénzügyi- és Fejlesztési Bizottság Melléklet: - Tárgyalás módja: Nyílt ülés Döntéshozatal módja: Egyszerű

Részletesebben

Európai Uniós támogatással létrejövő hulladékgazdálkodási projektek üzemeltetése, projektzárás - problémák és megoldások-

Európai Uniós támogatással létrejövő hulladékgazdálkodási projektek üzemeltetése, projektzárás - problémák és megoldások- Európai Uniós támogatással létrejövő hulladékgazdálkodási projektek üzemeltetése, projektzárás - problémák és megoldások- 2009. április 23. (Szombathely) dr. Horváthné Nagy Orsolya osztályvezető Környezetvédelmi

Részletesebben

Iktatószám: 01/ /2009. Tápéi komp üzemeltetői szerződés módosítása, évi támogatási pályázat benyújtása. 1 pld. határozati javaslat

Iktatószám: 01/ /2009. Tápéi komp üzemeltetői szerződés módosítása, évi támogatási pályázat benyújtása. 1 pld. határozati javaslat Előterjesztő megnevezése: Polgármester Iktatószám: 01/56668-3/2009. Tárgy: Tápéi komp üzemeltetői szerződés módosítása, 2009. évi támogatási pályázat benyújtása Melléklet: 1 pld. határozati javaslat Készítette:

Részletesebben

Létesítmény és Sport Nonprofit Kft. 3100 Salgótarján, Kassai sor 54. Iktatószám: 411/2010. J a v a s l a t

Létesítmény és Sport Nonprofit Kft. 3100 Salgótarján, Kassai sor 54. Iktatószám: 411/2010. J a v a s l a t Létesítmény és Sport Nonprofit Kft. 3100 Salgótarján, Kassai sor 54. Iktatószám: 411/2010. J a v a s l a t a Létesítmény és Sport Nonprofit Kft. KEOP-3.3.0. sz. pályázat keretében A Tarjáni Gyermektábor

Részletesebben

Közfoglalkoztatást érintő együttműködési megállapodások. 3 db határozati javaslat

Közfoglalkoztatást érintő együttműködési megállapodások. 3 db határozati javaslat Előterjesztő: Dr. Botka László Polgármester Iktatószám: 01/3295-46/2014 Tárgy: Közfoglalkoztatást érintő együttműködési megállapodások Melléklet: 3 db határozati javaslat Véleményezésre megküldve: Városüzemeltetési

Részletesebben

Közfoglalkoztatással kapcsolatos együttműködési megállapodások megkötése. 3 db határozati javaslat

Közfoglalkoztatással kapcsolatos együttműködési megállapodások megkötése. 3 db határozati javaslat Előterjesztő: Dr. Botka László Polgármester Iktatószám: 01/4749-62/2016. Tárgy: Közfoglalkoztatással kapcsolatos együttműködési megállapodások megkötése Melléklet: 3 db határozati javaslat Véleményezésre

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2013. július 4. Dr. Pavlek Tünde jegyző

Részletesebben

2. K I E G É S Z Í T É S A 12. N A P I R E N D I P O N T H O Z

2. K I E G É S Z Í T É S A 12. N A P I R E N D I P O N T H O Z 2. K I E G É S Z Í T É S A 12. N A P I R E N D I P O N T H O Z Szeged város foglalkoztatási helyzete, valamint a közfoglalkoztatásról szóló együttműködési megállapodások és egyes ellátási szerződések módosítása

Részletesebben

Cikói Hulladékgazdálkodási Társulás NAPIREND SORSZÁMA: 1. MELLÉKLET: - TÁRGY: A Cikói Hulladékgazdálkodási Társulás és a Re-Kom Nonprofit Kft. között létrejött közfeladat-ellátási szerződés módosítása

Részletesebben

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének június 24-i ülése 10. sz. napirendi pontja

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének június 24-i ülése 10. sz. napirendi pontja Egyszerű többség A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2016. június 24-i ülése 10. sz. napirendi pontja Javaslat a Tolnáért Nkkft. üzleti tervének elfogadására Előadó: Bán Róbert, a Tolnáért Nkkft.

Részletesebben

A szerves hulladékok kezelése érdekében tervezett intézkedések

A szerves hulladékok kezelése érdekében tervezett intézkedések A szerves hulladékok kezelése érdekében tervezett intézkedések A települési szilárdhulladék-fejlesztési stratégiában (20072016) meghatározottak szerint Farmasi Beatrix tanácsos KvVM Környezetgazdasági

Részletesebben

Iktatószám: 73/2015. ( )

Iktatószám: 73/2015. ( ) Iktatószám: 73/2015. (08. 11.) Tárgy: Döntés a KEOP-1.1.1/C/13-0004 sz. pályázat megvalósítása során felmerülő ÁFA fizetési kötelezettség finanszírozásáról, az ÁFA finanszírozásához szükséges hitel keretösszeg

Részletesebben

Budapest Főváros Önkormányzata és az FKF Zrt. házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési rendszerének bemutatása. FKF Zrt.

Budapest Főváros Önkormányzata és az FKF Zrt. házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési rendszerének bemutatása. FKF Zrt. Budapest Főváros Önkormányzata és az házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési rendszerének bemutatása A fejlesztés céljainak meghatározása Az Európai Uniós pályázat 2011 októberében került benyújtásra A

Részletesebben

Tisztelt Képviselőtestület! I. Tartalmi összefoglaló:

Tisztelt Képviselőtestület! I. Tartalmi összefoglaló: Tisztelt Képviselőtestület! I. Tartalmi összefoglaló: Miskolc MJV Önkormányzatának, mint a Miskolc Térségi Konzorcium (továbbiakban Konzorcium) Gesztor Önkormányzatának vezetésével megvalósult Miskolci

Részletesebben

B e s z á m o l ó a Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás I. félévi működéséről

B e s z á m o l ó a Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás I. félévi működéséről B e s z á m o l ó a Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás 2011. I. félévi működéséről Ó z d, 2011. szeptember 15. Előterjesztő: Polgármester Előkészítette: PH. Településfejlesztési

Részletesebben

B e s z á m o l ó a Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás II. félévi működéséről

B e s z á m o l ó a Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás II. félévi működéséről B e s z á m o l ó a Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás 2013. II. félévi működéséről Ó z d, 2014. április 30. Előterjesztő: Polgármester Előkészítette: PH. Településfejl.

Részletesebben

B e s z á m o l ó a Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás működéséről

B e s z á m o l ó a Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás működéséről B e s z á m o l ó a Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás működéséről Előterjesztő: Fidrus Péter alpolgármester Előkészítette: Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési

Részletesebben

KEOP Hulladékgazdálkodási projektek előrehaladása Kovács László osztályvezető

KEOP Hulladékgazdálkodási projektek előrehaladása Kovács László osztályvezető KEOP Hulladékgazdálkodási projektek előrehaladása Kovács László osztályvezető NKEK Nonprofit Kft. Vízügyi, Hulladékgazdálkodási és KA Divízió Hulladékgazdálkodási Osztály KEOP-1.1.1 Települési szilárdhulladékgazdálkodási

Részletesebben

KIVONAT. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2006. június...-án tartott ülésének jegyzőkönyvéből

KIVONAT. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2006. június...-án tartott ülésének jegyzőkönyvéből KIVONAT Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2006. június...-án tartott ülésének jegyzőkönyvéből.../2006. (VI....) Kgy. sz. HATÁROZAT Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta Dr. Kozma József alpolgármester

Részletesebben

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Üsz.: 22-121/2015. Tárgy: Tájékoztató a KEOP-1.1.1/C/13-2013-0004 sz. pályázat

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2010. szeptember 13.-i ülésére Tárgy: KEOP-7.2.4.0.B kódszámú pályázat közbeszerzés bonyolító megbízási szerződés módosítása Előadó:

Részletesebben

A projekt megvalósításához szükséges önerőt a Társulás számára Üzemeltető biztosítja. 1. táblázat: A projekt áttekintő alapadatai

A projekt megvalósításához szükséges önerőt a Társulás számára Üzemeltető biztosítja. 1. táblázat: A projekt áttekintő alapadatai I. A KEOP-1.1.1/C/13 pályázat összefoglalása 1. melléklet a /2013.( ) határozathoz A projektterületen 2010 során kerülnek átadásra az ISPA projekt keretében épült létesítmények, melyet a 2012-2013-as időszakban

Részletesebben

Szegedi Ősz Idősotthonnal kötött ellátási szerződések módosítása. Szociális, Családvédelmi és Egészségügyi Iroda

Szegedi Ősz Idősotthonnal kötött ellátási szerződések módosítása. Szociális, Családvédelmi és Egészségügyi Iroda Előterjesztő Dr. Solymos László várospolitikai al Iktatószám: 01/17951-2/2009. Tárgy: Szegedi Ősz Idősotthonnal kötött ellátási szerződések módosítása Melléklet: határozati javaslat Készítette: Szociális,

Részletesebben

Előterjesztő: Cikói Hulladékgazdálkodási Társulás

Előterjesztő: Cikói Hulladékgazdálkodási Társulás Előterjesztő: Cikói Hulladékgazdálkodási Társulás Előterjesztés címe: A cikói hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése eszközbeszerzésekkel a KEOP-1.1.1/C/13-2013-0027 azonosító számú pályázat keretén

Részletesebben

Előterjesztés. Újhartyán Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. szeptember 16--i ülésére 6. napirend

Előterjesztés. Újhartyán Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. szeptember 16--i ülésére 6. napirend Előterjesztés Újhartyán Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. szeptember 16--i ülésére 6. napirend Tárgy: I. A KEOP-1.1.1/C/13-2013-0028 projekt üzemeltetési koncepciójának jóváhagyása II. Az

Részletesebben

1. melléklet Tájékoztató a Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulástól érkezett alátámasztó anyag alapján

1. melléklet Tájékoztató a Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulástól érkezett alátámasztó anyag alapján 1. melléklet Tájékoztató a Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulástól érkezett alátámasztó anyag alapján A Települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszerek eszközparkjának

Részletesebben

Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében megjelent hulladékgazdálkodással kapcsolatos fejlesztéseket támogató felhívások

Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében megjelent hulladékgazdálkodással kapcsolatos fejlesztéseket támogató felhívások Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében megjelent hulladékgazdálkodással kapcsolatos fejlesztéseket támogató felhívások KOVÁCS LÁSZLÓ főosztályvezető-helyettes 2017. október

Részletesebben

Előterjesztői kiegészítés a Kgy. 12. sz. Ingatlanok közgyűlési döntést igénylő kérdései megnevezésű napirendi ponthoz

Előterjesztői kiegészítés a Kgy. 12. sz. Ingatlanok közgyűlési döntést igénylő kérdései megnevezésű napirendi ponthoz Szeged Megyei Jogú Város Polgármestere 6745 Szeged, Pf. 473. Előterjesztői kiegészítés a Kgy. 12. sz. Ingatlanok közgyűlési döntést igénylő kérdései megnevezésű napirendi ponthoz Tisztelt Közgyűlés! A

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! Előterjesztés Az ALBENSIS Fejér Megyei Területfejlesztési Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társasággal kötendő megállapodásról 1. előterjesztés száma: 75 /2016 2. előterjesztést készítő személy neve: dr.

Részletesebben

Budakalász Város Polgármestere E L ŐT E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület december 19 -i ülésére

Budakalász Város Polgármestere E L ŐT E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület december 19 -i ülésére Budakalász Város Polgármestere 222/2013.(XII.19.) előterjesztés E L ŐT E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2013. december 19 -i ülésére Tárgy: I. Javaslat a Társulási Megállapodás módosításának elfogadására

Részletesebben

Budakalász Város Önkormányzat Polgármestere E L ŐT E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület január 25-i rendkívüli ülésére

Budakalász Város Önkormányzat Polgármestere E L ŐT E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület január 25-i rendkívüli ülésére Budakalász Város Önkormányzat Polgármestere 29/2011. (1.25.) előterjesztés E L ŐT E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2011. január 25-i rendkívüli ülésére Tárgy: I. Javaslat a Duna-Vértes Köze Regionális

Részletesebben

Étkeztetési szolgáltatás beszerzése- Tájékoztató a szerződés módosításáról

Étkeztetési szolgáltatás beszerzése- Tájékoztató a szerződés módosításáról Étkeztetési szolgáltatás beszerzése- Tájékoztató a szerződés módosításáról Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/97 Beszerzés tárgya: Szolgáltatásmegrendelés Hirdetmény típusa: Tájékoztató a szerződés módosításáról/2015

Részletesebben

16. melléklet a 2/2006. (I.13.) IM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85.

16. melléklet a 2/2006. (I.13.) IM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85. 16. melléklet a 2/2006. (I.13.) IM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

alpolgármester Iktatószám: 01/5370-1/2011.

alpolgármester Iktatószám: 01/5370-1/2011. Előterjesztő: Dr. Solymos László alpolgármester Iktatószám: 01/5370-1/2011. Tárgy: Az Őszidő Szociális és Egészségügyi Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társasággal kötött ellátási

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Hosszúné Deli Hajnal alpolgármester Kovács Géza Győzőné képviselő Németh Zsolt képviselő

JEGYZŐKÖNYV. Hosszúné Deli Hajnal alpolgármester Kovács Géza Győzőné képviselő Németh Zsolt képviselő JEGYZŐKÖNYV Készült Jákó Község Önkormányzat Képviselőtestületének 2015. április 29-én az önkormányzat tanácskozó termében megtartott üléséről. Jelen vannak: Kovács János polgármester Hosszúné Deli Hajnal

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város polgármestere. Javaslat a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás biztosításával kapcsolatos döntések meghozatalára

Salgótarján Megyei Jogú Város polgármestere. Javaslat a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás biztosításával kapcsolatos döntések meghozatalára Salgótarján Megyei Jogú Város polgármestere Szám: 15178/2018. Javaslat a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás biztosításával kapcsolatos döntések meghozatalára Tisztelt Közgyűlés! Az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Iktatószám: 6266-1/2015. J A V A S L A T a Kelet-Nógrád Térségi Hulladékgazdálkodási Társulás KEOP-1.1.1/C/13-2013-0013 számú pályázatával kapcsolatban meghozott

Részletesebben

Az Abaúj-Zempléni Szilárdhulladék Gazdálkodási Rendszer 2006 végén

Az Abaúj-Zempléni Szilárdhulladék Gazdálkodási Rendszer 2006 végén Az Abaúj-Zempléni Szilárdhulladék Gazdálkodási Rendszer 2006 végén Az eddigiekben felhasznált 2000 millió Ft fejlesztési forrás eredménye képekben és a tervek Abaúj Zempléni Szilárdhulladék Gazdálkodási

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/118

Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/118 Hasznosítási szerződés szolgáltatási koncesszió keretében átadott eszközök üzemeltetési feladatai ellátása a Szolnoki térségi regionális hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése eszközbeszerzésekkel című

Részletesebben

Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal Műszaki Iroda 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 63/510-300

Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal Műszaki Iroda 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 63/510-300 Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal Műszaki Iroda 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 63/510-300 Témafelelős: Czirokné Tárgy: Helyi közösségi közlekedés támogatása Melléklet: 1. sz.: TISZA VOLÁN Zrt. előterjesztése

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2007. év november 26.-i ülésére Tárgy: A közterületek tisztántartásáról és a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról

Részletesebben

KIEGÉSZÍTÉS a 6. napirendi ponthoz

KIEGÉSZÍTÉS a 6. napirendi ponthoz KIEGÉSZÍTÉS a 6. napirendi ponthoz Tisztelt Közgyűlés! I. Civil szervezetek pályázatainak támogatása Lakóközösségi programok, kezdeményezések támogatása c. (TÁMOP 5.5.4-13/2) pályázattal kapcsolatban együttműködési

Részletesebben

A 2013. évi Komposztálási Program keretében az 54/2013. (X. 17.) KÖKT határozat alapján a

A 2013. évi Komposztálási Program keretében az 54/2013. (X. 17.) KÖKT határozat alapján a Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere ;::(.r- szám ú előterjesztés Előterjesztés a Képviselő-testület részére a "2014. évi Kőbányai KomposztáJási Program -l. forduló" elnevezéső

Részletesebben

A hulladékgazdálkodási közszolgáltatást érintő aktuális kérdések

A hulladékgazdálkodási közszolgáltatást érintő aktuális kérdések A hulladékgazdálkodási közszolgáltatást érintő aktuális kérdések Szabó Zsolt fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Részletesebben

Szolgáltatási díj megállapításával kapcsolatos adatszolgáltatások tapasztalatai, elemzése és az OHKT-nak történő megfelelés

Szolgáltatási díj megállapításával kapcsolatos adatszolgáltatások tapasztalatai, elemzése és az OHKT-nak történő megfelelés Szolgáltatási díj megállapításával kapcsolatos adatszolgáltatások tapasztalatai, elemzése és az OHKT-nak történő megfelelés Urbánné Lazák Emese Közszolgáltató Konferencia Balatonalmádi, 2017. október 18-20.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. március 26-i rendes ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. március 26-i rendes ülésére 17. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. március 26-i rendes ülésére Tárgy: A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés gyakoriságának

Részletesebben

Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére

Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére 10165-1/2009. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére Tárgy: A BÁCSVÍZ Zrt-vel megkötött ISPA víziközművagyon üzemeltetési szerződés 2. sz. módosítása

Részletesebben

...R...~.~~:... rh..~ ...~.r... \.1/ REGYHÁZA ,~~ N Y. NyíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE. 4401 NYíREGYHÁZA, KOSSUTH TÉR 1. PF.: 83.

...R...~.~~:... rh..~ ...~.r... \.1/ REGYHÁZA ,~~ N Y. NyíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE. 4401 NYíREGYHÁZA, KOSSUTH TÉR 1. PF.: 83. NyíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE 4401 NYíREGYHÁZA, KOSSUTH TÉR 1. PF.: 83. TELEFON: +3642524-500 FAX: +36 42 524-501 E-MAIL: POLGARMESTER@NYIREGYHAZA.HU Ügyiratszám: VFEJL/ 173-2 /2014. Ügyintéző:

Részletesebben

Javaslat támogatási kérelem benyújtására az EFOP kódszámú, Integrált térségi gyermekprogramok című felhívásra Ózd, június 24.

Javaslat támogatási kérelem benyújtására az EFOP kódszámú, Integrált térségi gyermekprogramok című felhívásra Ózd, június 24. Javaslat támogatási kérelem benyújtására az EFOP-1.4.2-16 kódszámú, Integrált térségi gyermekprogramok című felhívásra Ózd, 2016. június 24. Előterjesztő: Társulás Elnöke Előkészítő: Munkaszervezet Hatósági

Részletesebben

1. melléklet a 12/2016.(VI.28.) önkormányzati rendelethez

1. melléklet a 12/2016.(VI.28.) önkormányzati rendelethez 1. melléklet a 12/2016.(VI.28.) önkormányzati rendelethez FBH-NP Közszolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság Nyilvántartó cégbíróság: Kecskeméti Törvényszék Cg.: 03-09-126039 Adószám: 24290054-2-03

Részletesebben

Nagy Sándor Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzati Képviselő 6720 Szeged, Széchenyi tér Módosító indítvány

Nagy Sándor Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzati Képviselő 6720 Szeged, Széchenyi tér Módosító indítvány Nagy Sándor Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzati Képviselő 6720 Szeged, Széchenyi tér 10-11. Módosító indítvány Tisztelt Közgyűlés! A 2013. december 20-i ülés napirendjének 13. pontjában szerepel a Tömegközlekedési

Részletesebben

96/2013. (IX. 12.) Öt. határozat Tárgy: Testületi ülés napirendjének elfogadása

96/2013. (IX. 12.) Öt. határozat Tárgy: Testületi ülés napirendjének elfogadása 96/2013. (IX. 12.) Öt. határozat Tárgy: Testületi ülés napirendjének elfogadása H A T Á R O Z A T Tiszasziget Község Önkormányzata Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 2011. évi CLXXXIX.

Részletesebben

Rakamaz Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2014. (XII.30.) önkormányzati rendelete

Rakamaz Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2014. (XII.30.) önkormányzati rendelete Rakamaz Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2014. (XII.30.) önkormányzati rendelete a helyi hulladékkezelési közszolgáltatás rendjéről, a köztisztasággal kapcsolatos egyes kérdésekről és a közszolgáltatás

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S mely készült Ordacsehi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. január 29 - i nyilvános testületi ülésére az 5. sz. napirendi ponthoz. Tárgy: A helyi hulladékkezelési

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének. Nyílt adatbázisok létrehozása. Művelődési Osztály

ELŐTERJESZTÉS. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének. Nyílt adatbázisok létrehozása. Művelődési Osztály ELŐTERJESZTÉS Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének Előterjesztő: Nagy Sándor alpolgármester Az előterjesztés tárgya: Smart City koncepció megvalósítása Nyílt adatbázisok létrehozása Iktatószám: 85574/2016

Részletesebben

Címzetes Főjegyző. Az egyes helyi közszolgáltatások ellátásáról szóló 53/2004. (XI. 30.) Kgy. rendelet módosítása

Címzetes Főjegyző. Az egyes helyi közszolgáltatások ellátásáról szóló 53/2004. (XI. 30.) Kgy. rendelet módosítása Előterjesztő megnevezése: Dr. Mózes Ervin Címzetes Főjegyző Iktatószám: 82985/2010. Tárgy: Az egyes helyi közszolgáltatások ellátásáról szóló 53/2004. (XI. 30.) Kgy. rendelet módosítása Melléklet: 1 pld.

Részletesebben

A Közbeszerzési eljárás feltételrendszere Hajdúszoboszló tekintetében

A Közbeszerzési eljárás feltételrendszere Hajdúszoboszló tekintetében A Közbeszerzési eljárás feltételrendszere Hajdúszoboszló tekintetében Feladat általános meghatározása: Hulladék gyűjtés és hulladékkezelő létesítménybe történő szállítása és kapcsolódó feladatok ellátása

Részletesebben

2016. évi üzleti terv

2016. évi üzleti terv 2016. évi üzleti terv 2016. terv 2015. tény Eltérés (Ft) Index (%) 9111 Családi ház hulladékszállítás 159 673 062 631 058 376-471 385 314 25,3% 9112 Társasházak hulladékszállítás 155 085 769 624 788 797-469

Részletesebben

Közfoglalkoztatást érintő együttműködési megállapodások. 5 db határozati javaslat

Közfoglalkoztatást érintő együttműködési megállapodások. 5 db határozati javaslat Előterjesztő: Dr. Botka László Polgármester Iktatószám: 01/1868-113/2015. Tárgy: Közfoglalkoztatást érintő együttműködési megállapodások Melléklet: 5 db határozati javaslat Véleményezésre megküldve: Foglalkoztatási,

Részletesebben

1. táblázat: A projekt áttekintő alapadatai

1. táblázat: A projekt áttekintő alapadatai E L Ő T E R J E S Z T É S Szécsény kistérség hulladékgazdálkodási rendszerének fejlesztése eszközbeszerzéssel (KEOP-1.1.1/C/13-2013-0029) megnevezésű pályázat módosítása a Megvalósíthatósági Tanulmányban

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 192. MELLÉKLET: - db TÁRGY: Közgyűlési felhatalmazás a " Vállalkozási szerződés a DDOP-3.1.2-12-2013-0016 azonosítószámú projekt keretében az 1. számú Óvoda Kindergarten fejlesztésére

Részletesebben

HASZONANYAG NÖVELÉSÉNEK LEHETŐSÉGEI AZ ÚJ KÖZSZOLGÁLTATÁSI RENDSZERBEN

HASZONANYAG NÖVELÉSÉNEK LEHETŐSÉGEI AZ ÚJ KÖZSZOLGÁLTATÁSI RENDSZERBEN HASZONANYAG NÖVELÉSÉNEK LEHETŐSÉGEI AZ ÚJ KÖZSZOLGÁLTATÁSI RENDSZERBEN Szabó Zsolt fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Részletesebben

Tárgy: Sajó-Bódva Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás KEOP-1.1.1/C/13-2013-0002 pályázattal kapcsolatos döntések

Tárgy: Sajó-Bódva Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás KEOP-1.1.1/C/13-2013-0002 pályázattal kapcsolatos döntések Iktatószám: Tárgy: Sajó-Bódva Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás KEOP-1.1.1/C/13-2013-0002 pályázattal kapcsolatos döntések Melléklet: KEOP-1.1.1/C/13-2013-0002 pályázat megvalósíthatósági tanulmánya

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. április 26-i ülésére Tárgy: A települési szilárd hulladékszállítási közszolgáltatási szerződéshez kapcsolódó megállapodás felülvizsgálata

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Balatonföldvár Város Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 16 -án tartandó rendkívüli ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Balatonföldvár Város Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 16 -án tartandó rendkívüli ülésére Balatonföldvár Város a 8623 Balatonföldvár, Petőfi S. u. 1. Tel.: 84/540-330 Fax: 84/540-332 e-mail: pgmh@balatonfoldvar.hu ELŐTERJESZTÉS Balatonföldvár Város Képviselő-testületének 2017. augusztus 16

Részletesebben

Mecsek-Dráva: Múlt- jelen- JÖVŐ

Mecsek-Dráva: Múlt- jelen- JÖVŐ Mecsek-Dráva: Múlt- jelen- JÖVŐ Érintett terület: 313 önkormányzat (Baranya-Somogy Tolna megyék) Érintett lakosság: 426 022 fő Általános adatok Mecsek-Dráva Hulladékgazdálkodási Program- Települési Szintű

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó a lejárt határidejű képviselő-testületi határozatok végrehajtásáról

T Á J É K O Z T A T Ó a lejárt határidejű képviselő-testületi határozatok végrehajtásáról T Á J É K O Z T A T Ó a lejárt határidejű képviselő-testületi határozatok végrehajtásáról Ózd, 2015. július 23. Előterjesztő: Polgármester Készítette: Humánerőforrás és Képviselő-testületi Osztály 2 10/2015.

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési és Városüzemeltetési Iroda

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési és Városüzemeltetési Iroda Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési és Városüzemeltetési Iroda Iktatószám: 17675/2014. J A V A S L A T a Kelet-Nógrád Térségi Hulladékgazdálkodási Társulás KEOP-1.1.1/2F/09-11-2013-0003

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2015. december 7. Kónyáné Dr. Zsarnovszky

Részletesebben

Egyes helyi közszolgáltatások ellátásáról szóló 53/2004. (XI. 30.) Kgy. rendelet valamint a kéményseprő-ipari közszolgáltatási szerződés módosítása

Egyes helyi közszolgáltatások ellátásáról szóló 53/2004. (XI. 30.) Kgy. rendelet valamint a kéményseprő-ipari közszolgáltatási szerződés módosítása Előterjesztő megnevezése: Városüzemeltetési Iroda vezetője Iktatószám: 72297-84/2012 Tárgy: Egyes helyi közszolgáltatások ellátásáról szóló 53/2004. (XI. 30.) Kgy. rendelet valamint a kéményseprő-ipari

Részletesebben

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei integráció és hulladékgazdálkodási folyamatok Előadó: Hadnagy Attila fejlesztési- és stratégiai igazgató-helyettes

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei integráció és hulladékgazdálkodási folyamatok Előadó: Hadnagy Attila fejlesztési- és stratégiai igazgató-helyettes A Jász-Nagykun-Szolnok megyei integráció és hulladékgazdálkodási folyamatok Előadó: Hadnagy Attila fejlesztési- és stratégiai igazgató-helyettes Jászapáti, 2018. február 16. A hulladékgazdálkodási integráció

Részletesebben

Tárgy: - Sándorfalvi úti Regionális Hulladéklerakó Telep bővítésre tervezett 01207/18 hrsz.-ú területének igénybevétele.

Tárgy: - Sándorfalvi úti Regionális Hulladéklerakó Telep bővítésre tervezett 01207/18 hrsz.-ú területének igénybevétele. Előterjesztő megnevezése: Makrai László ügyvezető igazgató Iktatószám: 7888-4/2. Tárgy: - Sándorfalvi úti Regionális Hulladéklerakó Telep bővítésre tervezett 127/18 hrsz.-ú területének igénybevétele. Melléklet:

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése év II. félévi munkaterve. 1 pld. határozati javaslat

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése év II. félévi munkaterve. 1 pld. határozati javaslat Előterjesztő: Dr. Botka László polgármester Ikt. sz.: 32079-11/2015. Tárgy: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2015. év II. félévi munkaterve Melléklet: 1 pld. határozati javaslat Összeállította: Jegyzői

Részletesebben

Dr. Koltainé Farkas Gabriella ügyvezető igazgató Makrai László ügyvezető igazgató Szenkovszky István ügyvezető igazgató

Dr. Koltainé Farkas Gabriella ügyvezető igazgató Makrai László ügyvezető igazgató Szenkovszky István ügyvezető igazgató Előterjesztő megnevezése: Dr. Koltainé Farkas Gabriella ügyvezető igazgató Makrai László ügyvezető igazgató Szenkovszky István ügyvezető igazgató Iktatószám: 56705/2011. Tárgy: Az egyes helyi közszolgáltatások

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV RENDKÍVÜLI NYÍLT KISZOMBOR március 18.

JEGYZŐKÖNYV RENDKÍVÜLI NYÍLT KISZOMBOR március 18. JEGYZŐKÖNYV RENDKÍVÜLI NYÍLT KISZOMBOR 2013. március 18. JEGYZŐKÖNYV Készült Kiszombor Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. március 18. napján 14 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt

Részletesebben