Szigetköz decemberében ugyanis az érintett megyei területfejlesztési tanácsok

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Szigetköz decemberében ugyanis az érintett megyei területfejlesztési tanácsok"

Átírás

1

2

3 ELŐZMÉNYEK Magyarország észak-nyugati, Szlovákiával és Ausztriával határos részén, a Duna jobb partján található térség a Szigetköz. A Duna és a Mosoni-Duna által határolt egykori vadvíz-ország a közelmúltig valóban a természet ajándéka volt. A térséget azonban immár évtizedek óta sújtja a - szlovákokkal közösen megkezdett, majd magyar oldalon leállított - torzóban maradt nagyberuházás (Bős-Nagymaros), a mindmáig lezáratlan vízlépcsővita miatt bizonytalan jövőkép és az évi Duna-elterelés okozta mérhetetlen kár. A problémahalmazzal naponta szembesülő, a térségben élő szakemberek és politikusok egyaránt üdvözlik, hogy létrejött végre az a szervezetet, amely alkalmas lesz a megoldáshoz segítő - kétségkívül kiemelt és országos jelentőségű - területfejlesztési feladatok ellátására: 2006 decemberében ugyanis az érintett megyei területfejlesztési tanácsok a évi XXI. törvény felhatalmazása alapján megalakították a Szigetköz Felső-Duna mente Térségi Fejlesztési Tanácsot.

4 JOGSZABÁLYI HÁTTÉR A területfejlesztésről és a területrendezésről szóló évi XXI. tv. 15. (1) felhatalmazása alapján a Győr-Moson-Sopron Megyei Területfejlesztési Tanács a 48/2006. (XII. 1. ) MTT számú határozatával és a Komárom-Esztergom Megyei Területfejlesztési Tanács a 66/2006. (XII. 14. ) TT számú határozatával december 14-én létrehozták a Szigetköz Felső- Duna mente Térségi Fejlesztési Tanácsot től a Területfejlesztésről és a területrendezésről szóló évi XXI. tv. felhatalmazása alapján a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés és a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés (a december 31-én megszűnt alapító szervezetek, azaz Győr-Moson-Sopron Megyei Területfejlesztési Tanács és a Komárom-Esztergom Megyei Területfejlesztési Tanács jogutódjai) úgy határoztak, hogy továbbműködtetik a 2006-ban létrehozott Szigetköz Felső-Duna mente Térségi Fejlesztési Tanácsot.

5 A Tanács megalakulásának időpontja: december 14. A Tanács működési területe: Győr-Moson-Sopron megye (Nyugat-Dunántúl) győri és mosonmagyaróvári kistérségének a Duna, a Mosoni-Duna és Lajta folyókkal közigazgatásilag határos, illetve érintett 32 települése: Győr, Mosonmagyaróvár, Abda, Ásványráró, Bezenye, Darnózseli, Dunakiliti, Dunaremete, Dunaszeg, Dunaszentpál, Dunasziget, Feketeerdő, Gönyű, Győrladamér, Győrújfalu, Győrzámoly, Halászi, Hédervár, Kimle, Kisbajcs, Kisbodak, Kunsziget, Lipót, Máriakálnok, Mecsér, Nagybajcs, Nagyszentjános, Öttevény, Püski, Rajka, Vámosszabadi, Vének (32 település: 867,75 km2 területtel) Komárom-Esztergom megye (Közép-Dunántúl) Komárom-bábolnai kistérségéből Ács (1 település: 104,8 km2 területtel) A 33 település területe összesen 972,55 km2, lakóinak száma 213 ezer fő

6 A Tanács feladata és hatásköre A Tanács a megye- és régióhatárokon túl terjedő egyes kiemelt területfejlesztési feladatok tekintetében ellátja a következőket: A Tanács az érintett térség tekintetében javaslatot tesz az országos területfejlesztési koncepcióval összhangban, a Víz Keretirányelvhez igazodóan, mind az ökológiai, mind az ökonómiai fenntarthatóságra ügyelő egymáshoz szorosan kapcsolódó, de földrajzilag jól elkülönülő vezérprogramokból felépülő fejlesztési programba illeszkedő hosszú távú területfejlesztési koncepcióra, illetve a regionális, valamint a megyei- és kistérségi területfejlesztési koncepciók és területrendezési tervek figyelembevételével a térség fejlesztési programjára, és az egyes alprogramokra. Megállapodhat az érintett megyei önkormányzatokkal és a kistérségekkel, továbbá más, a térségi fejlesztési programokban közreműködőkkel a programok és fejlesztések finanszírozásában. Dönt a hatáskörébe utalt pénzeszközök felhasználásáról, a fejlesztések megvalósításáról. Véleményezi az illetékességi területét érintő koncepciókat és a megyei területrendezési terveket. Forrásokat gyűjt a Tanács működéséhez és a fejlesztési programok megvalósításához. Elfogadja szervezeti és működési szabályzatát. Kialakítja éves munkatervét és meghatározza középtávú munkaprogramját, évente értékeli saját tevékenységét. Elkészíti és elfogadja éves költségvetését.

7 Kialakítja együttműködési kapcsolatrendszerét. Kiemelt figyelmet fordít a határon átnyúló együttműködés segítésére és ösztönzésére. Kiemelt figyelmet fordít a Szigetköz Felső-Duna mente térsége gazdasági erőforrásainak, valamint környezetállapotának fejlesztésére. Elősegíti a Szigetköz Felső-Duna mente térsége fejlesztésben érdekelt állami, önkormányzati, vállalkozói és civil szereplők együttműködését, a területfejlesztési feladatok összehangolását. Hozzájárul a Szigetköz Felső-Duna mente térségében élők életfeltételeinek javításához, a humán erőforrások fejlesztéséhez, térségi identitás fenntartásához. Elősegíti a korszerű, nemzetközi területfejlesztési gyakorlat megismerését és a területfejlesztési politika széleskörű alkalmazását. Kiemelt figyelmet fordít a Szigetköz Felső-Duna mente térsége fejlesztését lehetővé tevő nemzetközi és hazai erőforrások feltárására, a befektetések ösztönzésére, elősegítésére. Összehangolja a térségre vonatkozó gazdasági és társadalomszervező döntéseket. Biztosítja a Szigetköz Felső-Duna mente térségének egységes, komplex társadalmigazdasági kezelését. Segíti a városi és agglomerációs közösségi, valamint rekreációs/turisztikai (vízi, kerékpáros) közlekedés fejlesztését, a közlekedési módok összekapcsolásának programját valamint a logisztikai központok, ipari parkok bekapcsolását a (közúti, vasúti, vízi) főközlekedési hálózatokba)

8 A Tanács a tevékenysége során kiemelt figyelmet fordít az idegenforgalommal, valamint a környezet- és természetvédelemmel összefüggésben - az alábbi területekre: a térség természeti-, humán- és gazdasági erőforrásainak, valamint környezetállapotának megőrzése, irányított fejlesztése, a térség népességmegtartó képességének növelése, a térségi identitás kialakítása és fenntartása, a térséghez kötődő kulturális hagyományok ápolása, a terület- és környezetfejlesztésben érintett szereplők együttműködésének elősegítése, a közös érdekek és feladatok feltárása, a térségben élők életfeltételeinek javítása, munkához jutásának elősegítése és a térségek jövedelemtermelésének előmozdítása, a térség turisztikai fogadóképességének növelése, új turisztikai projektek megvalósításának segítése, a vendéglátás, a szálláslehetőségek, a víziturizmus, a termálturizmus és a konferenciaturizmus fejlesztése, az agrárgazdaság, a biogazdaság, a falusi turizmus, az ökoturizmus fejlesztése, a helyben megtermelt termékek piacra jutásának segítése, kulturális- és örökségturizmus fejlesztése, helyi identitás erősítése, az épített- és természeti környezet fejlesztésének a fenntartható fejlődés elveinek megfelelő összhangjának megteremtése, az értékek védelmének, megőrzésének szem előtt tartásával, a közúti- és vízi közlekedés, a kerékpárutak, turistautak fenntartásának és fejlesztésének előmozdítása, segítése.

9 MUNKÁNK EREDMÉNYEI (PÉLDÁK) A Szigetköz Felső-Duna menete Térségi Fejlesztési Tanács több témában állást foglalt, kérdést tolmácsolt, kezdeményezéssel élt, szerény eszközeivel segítséget nyújtott (ismételt levelezés, utánajárás, forrásszerzés). A teljesség igénye nélkül néhány tématerület amelyet gondozott, illetve jelenleg is gondoz a Tanács: Projektötletek felkarolása, pályázatok megírása, lebonyolítása. pl. a Duna stratégiához kapcsolódó zászlóshajó projektek kidolgozása, támogatása. Sikeres pályázatok eddig: közlekedés- és közbiztonsági, valamint vidékfejlesztési témában MNVH/NAKVI). KEOP pályázati csomagok és a Duna projekt sikerre vitelének (a pozitív döntések elérésének) elősegítése, a megvalósulás utáni helyreállítási munkákkal kapcsolatos problémák kezelése (a kárvallott települések érdekképviselete, levelezés, stb.) Térségi jelentőségű ügyek rendezésének támogatása (pl. szúnyoggyérítés, Dunaremete-Bős komp, Dunaszeg és Kunsziget közötti Mosoni-Duna híd fejújítása, árvíz- és belvíz károk, vis maior helyzetek kezelése, bányaügyek, erdészeti témák, közmunka-program, Vizet a Dunába akció napirendre tűzés, levelezés, tájékoztatás, stb.). Római limes UNESCO Világörökségi helyszínné nyilvánításának folyamatát támogató lépések (munkacsoport alakítása, sikeres lobbizás alapból kimaradt szigetközi helyszínek listára vétele., stb.) Győr-Gönyű kikötő további fejlesztésének megalapozása (partnerség összehozása, konferencia rendezés) Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyei területi tervezés támogatása (helyzetfeltárás, koncepciókészítés és programozás munkafázisaiban)

10 TANULMÁNYÚT A Szigetköz Felső-Duna mente Térségi Fejlesztési Tanács sikeresen megvalósította a Magyar Vidéki Nemzeti Hálózat által meghirdetett sokoldalú és fenntartható, vidékfejlesztéssel kapcsolatos országos, térségi és helyi fórumok, események szervezésére című kiíráson támogatást nyert A turizmus, mint a vidékfejlesztés motorja a Duna mentén című projektjét. A vidékfejlesztési témakörök jegyében szervezett, 4 előadást, eszmecseréket és jó gyakorlat helyszíneinek megtekintését tartalmazó, 50 személy részvételével megvalósított tanulmányutunk november 8-án a pályázatban rögzítettek megfelelő tartalommal a támogatott előfinanszírozásában lezajlott.

11 TANULMÁNYÚT A Szigetköz Felső-Duna mente Térségi Fejlesztési Tanács (SzTFT) augusztus 27-én sikeresen lebonyolította A kikötők a vidékfejlesztés szolgálatában című projektjét, mely a Magyar Vidéki Nemzeti Hálózat támogatásával valósult meg. A tanulmányúton a Felső- és Közép-Duna menti térségek polgármesterei és szakemberei tapasztalatcserét folytattak a jól bevált kikötő működtetői és vidékfejlesztési gyakorlatok megismerése érdekében. A projektnap során, délelőtt az SzTFT delegációja megtekintette a Csepeli kikötő egységeit, műszaki megoldásait és a különböző tevékenységeket (szállítmányozás, rakodás, beszállítók). A helyszíni bejárást követően a délutáni programon a vidékfejlesztés kapott nagy hangsúlyt, ahol a két térség előadásai és helyi termékei kerültek napirendre. A ráckevei térséget nem csak az előadásokból, hanem a helyszínek bejárásával is megismerhették a szigetköziek. A résztvevők megtekintették a vendéglátó településcsoport vidékfejlesztési ellátottságát, turisztikai kínálatát (kikötők, kempingek, kölcsönzők, horgászat, strand). A kölcsönösen bemutatott eredményekből és kudarcokból építkezve, valamint a jó példákat átvéve és azokat saját térségben megvalósítva fejlődhet mindkét Duna menti vidék. A térségközi kooperációt szolgáló projekt a résztvevők reményei szerint első lépése volt a Duna menti térségek kibontakozó kapcsolatának.

12 Győr-Gönyű Országos Közforgalmi Kikötő (befektetési lehetőségek, fejlesztési tervek) című konferencia október 9. PARTNERSÉGI MEGÁLLAPODÁS a Győr-Gönyű Országos Közforgalmú Kikötő már működő létesítményei kihasználtságát eredményező/célzó intézkedések, valamint a további fejlesztési ütemeinek mielőbbi megvalósítása elősegítése érdekében.

13

14 16/2013. (XII. 9.) SzTFT számú határozat A Szigetköz Felső-Duna mente Térségi Fejlesztési Tanács a szavazati jogú tagok évi befizetési kötelezettségeit az alábbiak szerint határozta meg tanácstagok Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnöke Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnöke Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés képviselője (Babos Attila Dunaszeg polgármestere, győri kistérség) Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés képviselője (Simon Géza, a közgyűlés alelnöke, aki képviseli a Komárom-Bábolna kistérséget és benne elsősorban Ács városát) a Mosonmagyaróvári kistérség (Majthényi Tamás Halászi polgármestere, mosonmagyaróvári kistérség) Győr Megyei Jogú Város képviselője (Simon Róbert Balázs alpolgármester) évi tagdíj (Ft) kb (a működési terület lakónépessége után fizetendő 15 Ft/fő fejkvóta) fizetésre kötelezett szervezetek Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Az érintett -az SZMSZ I./ 8. pontjában nevesítetttelepülési önkormányzatok

15 Aktuális A 6 tagú testületből 2 személy az önkormányzati választások után távozik: Simon Géza a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés által delegált eddigi tanácstag Simon Róbert Balázs a Győr MJV által delegált eddigi tanácstag Popovics György elnök úr és Borkai Zsolt polgármester úr az új tanácstag kijelölésére felkérő TFT elnöki levelet kapott.

16 Szigetköz Felső-Duna mente Térségi Fejlesztési Tanács H-9021 Győr Városház tér 3. Tel.:

TÁRSADALMI IGÉNYELEMZÉS

TÁRSADALMI IGÉNYELEMZÉS A Szigetköz Csallóközi Duna-ártér mellékágrendszere rehabilitációjának közös megalapozása TÁRSADALMI IGÉNYELEMZÉS Készítette: Pisztráng Kör Egyesület Előadó: Fűzfa Zoltán Területi lehatárolás A megkérdezettek

Részletesebben

Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés ELNÖKE

Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés ELNÖKE Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés ELNÖKE VI. 70/2012 E L İ T E R J E S Z T É S A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2012. február 16-i ülésére Tárgy: Szigetköz Felsı-Duna mente Térségi Fejlesztési Tanács

Részletesebben

Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés március 29-i ülésére

Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés március 29-i ülésére Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés Elnöke Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2012. március 29-i ülésére Tárgy: A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról

Részletesebben

Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2012. február 16-ai testületi ülésére

Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2012. február 16-ai testületi ülésére Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés Elnöke Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2012. február 16-ai testületi ülésére Tárgy: A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Szervezeti és Mőködési

Részletesebben

TÉRSÉGI FEJLESZTÉSI TANÁCS SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA (Hatályos 2012. február 29-től)

TÉRSÉGI FEJLESZTÉSI TANÁCS SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA (Hatályos 2012. február 29-től) SZIGETKÖZ FELSŐ-DUNA MENTE TÉRSÉGI FEJLESZTÉSI TANÁCS SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA (Hatályos 2012. február 29-től) A Szigetköz Felsı-Duna mente Térségi Fejlesztési Tanács a területfejlesztésrıl és

Részletesebben

8-AS FŐÚT TÉRSÉGI FEJLESZTÉSI TANÁCS SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

8-AS FŐÚT TÉRSÉGI FEJLESZTÉSI TANÁCS SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 8-AS FŐÚT TÉRSÉGI FEJLESZTÉSI TANÁCS SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A 8-as főút Térségi Fejlesztési Tanács a területfejlesztésről és területrendezésről szóló többször módosított 1996. évi XXI. törvény

Részletesebben

TERÜLETFEJLESZTÉS TERÜLETRENDEZÉS

TERÜLETFEJLESZTÉS TERÜLETRENDEZÉS TERÜLETFEJLESZTÉS TERÜLETRENDEZÉS Az ember a megszerzett földdarabon igyekszik megfelelő körülményeket teremteni magának, családjának, közösségének. Amíg az építési szándékát megvalósítja, számos feltételt

Részletesebben

EU Élelmiszersegély Program Település-nyilvántartás

EU Élelmiszersegély Program Település-nyilvántartás Abda Győr-Moson-Sopron Győri kistérség 15 ezer alatt 3 107 MÖSZ Acsalag Győr-Moson-Sopron Csornai kistérség 15 ezer alatt 456 KK Ágfalva Győr-Moson-Sopron Sopron-Fertődi kistérség 15 ezer alatt 2 119 SNR

Részletesebben

Győr-Moson-Sopron megye

Győr-Moson-Sopron megye Győr-Moson-Sopron megye Vagyoni típusú adók Kommunális jellegű adók Helyi iparűzési adó 1 Abda 4000 Ft/év 200 Ft/nap 2% 2 Acsalag 500 Ft/m2 1000 Ft/év 3000 Ft/év 3 Agyagosszergény 2800 Ft/év 1000 Ft/fő

Részletesebben

1. Az R. 1. melléklete 8. pont 8.4. és 8.6. alpontja helyébe a következő rendelkezések lépnek:

1. Az R. 1. melléklete 8. pont 8.4. és 8.6. alpontja helyébe a következő rendelkezések lépnek: M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2013. évi 208. szám 84605 A vidékfejlesztési miniszter 117/2013. (XII. 13.) VM rendelete a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Földhivatalának járási földhivatalai illetékességi

Részletesebben

Szakács Tamás Közigazgatási jog 3 kollokvium 2012.

Szakács Tamás Közigazgatási jog 3 kollokvium 2012. 12.A területfejlesztés és területrendezés jogintézményei és szervei /A területfejlesztés és területrendezés célja és feladata/ Szabályozás: 1996. évi XXI. törvény a területfejlesztésről és a területrendezésről

Részletesebben

Csornai Járási Hivatal. Acsalag havonta első szerda 14:15-15:00. Barbacs havonta első hétfő 08:00-08:30. Bodonhely havonta utolsó hétfő 10:30-11:00

Csornai Járási Hivatal. Acsalag havonta első szerda 14:15-15:00. Barbacs havonta első hétfő 08:00-08:30. Bodonhely havonta utolsó hétfő 10:30-11:00 Csornai Járási Hivatal ügyfélfogadási gyakoriság (hetente,, ) Acsalag első szerda 14:15-15:00 Bágyogszovát hétfő 11:10-12:10 Barbacs első hétfő 08:00-08:30 Bodonhely utolsó hétfő 10:30-11:00 Bogyoszló

Részletesebben

A Megyei Önkormányzat fejlesztéspolitikai feladatai visszatekintve a 2007-2013 közötti időszakra

A Megyei Önkormányzat fejlesztéspolitikai feladatai visszatekintve a 2007-2013 közötti időszakra A Megyei Önkormányzat fejlesztéspolitikai feladatai visszatekintve a 2007-2013 közötti időszakra Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 A megyei önkormányzat feladatai

Részletesebben

Mosoni-Duna és Lajta folyó térségi vízgazdálkodási rehabilitációja

Mosoni-Duna és Lajta folyó térségi vízgazdálkodási rehabilitációja Győr, 2015. május 18. Mosoni-Duna és Lajta folyó térségi vízgazdálkodási rehabilitációja (KEOP-2.2.1/2F/09-2010-0003) A projekt célja: Mosoni-Duna belterületi szakaszainak vízgazdálkodási rehabilitációja

Részletesebben

HATÁROZATOK KÉZIKÖNYVE 2011. ÉV

HATÁROZATOK KÉZIKÖNYVE 2011. ÉV HATÁROZATOK KÉZIKÖNYVE 2011. ÉV 1/2011 (VI. 08.) sz. közgyűlési határozat Az Arrabona Korlátolt Felelősségű Európai Területi Együttműködési Csoportosulása elfogadta, hogy a közgyűlés jegyzőkönyvét Dr.

Részletesebben

T P. Győrzámoly. Véleményezés. Településfejlesztési koncepció. Munkaszám: 13045. 3045/K us

T P. Győrzámoly. Véleményezés. Településfejlesztési koncepció. Munkaszám: 13045. 3045/K us T P T A L E N T P L A N Tervezõ, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. 9023 Gyõr, Richter János u. 11.; Tel: 96/418 373; Fax: 96/418 699, E mail: talent_plan@arrabonet.hu;www.talent plan.hu Győrzámoly Településfejlesztési

Részletesebben

Társulás Társulási Megállapodásának módosítása

Társulás Társulási Megállapodásának módosítása 1. sz. melléklet A 21/2013 (VI. 03.) Tanácshatározattal elfogadott Győri Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Megállapodásának módosítása A győri kistérség települési önkormányzatai a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

A Somogy Megyei Önkormányzat szerepe a terüle7ejlesztésben. 2013.november 28.

A Somogy Megyei Önkormányzat szerepe a terüle7ejlesztésben. 2013.november 28. A Somogy Megyei Önkormányzat szerepe a terüle7ejlesztésben 2013.november 28. Megyei önkormányzatterületfejlesztés A megyei önkormányzat területi önkormányzat, amely törvényben meghatározottak szerint területfejlesztési,

Részletesebben

A Duna Stratégia közlekedési

A Duna Stratégia közlekedési Dr. Pál Ernő A Duna Stratégia közlekedési vonatkozásai Közlekedéstudományi Konferencia Széchenyi Egyetem, Győr 2011 március 24-25 Tartalom Bevezetés Kiemelt témakörök A Duna, mint vízi út jelentősége Európában

Részletesebben

Határon átnyúló foglalkoztatási együttműködések Győr-Moson-Sopron megyében

Határon átnyúló foglalkoztatási együttműködések Győr-Moson-Sopron megyében Határon átnyúló foglalkoztatási együttműködések Győr-Moson-Sopron megyében A munkaerőpiac jellemzői 2010. IV. negyedév Megnevezés Országos Gy-M-S megye Foglalkoztatottak száma (fő)* Vas megye Zala megye

Részletesebben

A megyei tervezési folyamat

A megyei tervezési folyamat A megyei tervezési folyamat állása, aktualitásai KÍGYÓSSY GÁBOR Területfejlesztési munkatárs, vezető tervező Fejér Megyei Önkormányzati Hivatal ÁROP Fejér megyei nyitókonferencia Székesfehérvár, 2014.

Részletesebben

SZIGETKÖZI VÍZ-CSÖPPEK

SZIGETKÖZI VÍZ-CSÖPPEK ALAPÍTÓ OKIRAT SZIGETKÖZI VÍZ-CSÖPPEK KÖZÉP-SZIGETKÖZI TURISZTIKAI HÁLÓZAT ÉS HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGYÜTTMŰKÖDÉS - 2013-1. oldal ELŐSZÓ Hálózat: több tagból álló, egymással összeköttetésben lévő együtt gondolkodó

Részletesebben

Balatoni Integrációs és Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft.

Balatoni Integrációs és Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. Balatoni Integrációs és Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. A Balatoni Integrációs Kft. fő feladatai a régió jövőjét szolgáló fejlesztési dokumentumok elkészítése, megvalósulásukat segítő projektfejlesztési,

Részletesebben

VELENCEI-TÓ ÉS TÉRSÉGE, VÁLI-VÖLGY, VÉRTES TÉRSÉGI FEJLESZTÉSI TANÁCS SZERVEZETI ÉS MŐKÖDÉSI SZABÁLYZATA. (hatályos 2013.04.

VELENCEI-TÓ ÉS TÉRSÉGE, VÁLI-VÖLGY, VÉRTES TÉRSÉGI FEJLESZTÉSI TANÁCS SZERVEZETI ÉS MŐKÖDÉSI SZABÁLYZATA. (hatályos 2013.04. VELENCEI-TÓ ÉS TÉRSÉGE, VÁLI-VÖLGY, VÉRTES TÉRSÉGI FEJLESZTÉSI TANÁCS SZERVEZETI ÉS MŐKÖDÉSI SZABÁLYZATA (hatályos 2013.04.26-tól) (egységes szerkezetben a Tanács 8/2013. (IV.26.)számú határozatával elfogadott

Részletesebben

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI TUDOMÁNYOS INTÉZET. Közleményei sz.

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI TUDOMÁNYOS INTÉZET. Közleményei sz. NYUGAT-MAGYARORSZÁGI TUDOMÁNYOS INTÉZET Közleményei 151. sz. Témavezető: Szörényiné Dr. Kukorelli Irén Készült a Miniszterelnöki Hivatal Nemzeti Területfejlesztési Hivatal megbízásából a VI/L-684/2002

Részletesebben

"M9" TÉRSÉGI FEJLESZTÉSI TANÁCS TERVEZETE

M9 TÉRSÉGI FEJLESZTÉSI TANÁCS TERVEZETE "M9" TÉRSÉGI FEJLESZTÉSI TANÁCS SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT TERVEZETE Az.M9" Térségi Fejlesztési Tanács a területfejlesztésről és területrendezésröl szőló módosított 1996. évi XXI. törvény l5. (6)

Részletesebben

Döntés a Polgármesteri Konzultációs Fórum létrehozásáról

Döntés a Polgármesteri Konzultációs Fórum létrehozásáról Az előterjesztés száma: 58/2016. A határozati javaslat elfogadásához egyszerű többség szükséges! Decs nagyközség képviselő-testületének 2016. március 30. napján 18-órakor megtartandó ülésére Döntés a Polgármesteri

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V a Szigetköz Felső-Duna mente Térségi Fejlesztési Tanács 2013. december 9-én a győri Megyeháza nagytermében tartott üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V a Szigetköz Felső-Duna mente Térségi Fejlesztési Tanács 2013. december 9-én a győri Megyeháza nagytermében tartott üléséről Szám: 1-80/2013 Melléklet: 1. Jelenléti ív 2. Duna stratégia (diasor) 3. Rába-Duna-Vág ETT (diasor) J E G Y Z Ő K Ö N Y V a Szigetköz Felső-Duna mente Térségi Fejlesztési Tanács 2013. december 9-én a győri

Részletesebben

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés ELNÖKÉTŐL ELŐTERJESZTÉS A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK NOVEMBER 30-AI ÜLÉSÉRE

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés ELNÖKÉTŐL ELŐTERJESZTÉS A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK NOVEMBER 30-AI ÜLÉSÉRE Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés ELNÖKÉTŐL 3525 MISKOLC, Városház tér 1. Telefon: (46) 517-700*, (46) 517-750, (46) 323-600 Telefax: (46) 320-601 http://www.baz.hu elnok@hivatal.baz.hu Iktatószám:

Részletesebben

Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Csornai Járási Hivatal Ügysegédek ügyfélfogadási ideje

Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Csornai Járási Hivatal Ügysegédek ügyfélfogadási ideje Csornai Járási Hivatal Ellátott település neve Mely napokon van ügysegédi feladatellátás 2016.01.01-től Települési ügysegédi feladatellátás időpontja 2016. 01. 01-től (tól -ig) Jobaháza páratlan hét kedd

Részletesebben

DUNAÚJVÁROS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

DUNAÚJVÁROS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 3. sz. melléklet EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS Preambulum Dunaújvárosban és környékén a helyi társadalmi-gazdaság fejlődéséhez, a területi hátrányok csökkentéséhez, a foglalkoztatási szint növelés érdekében

Részletesebben

A Vasi Őrtorony Közhasznú Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként

A Vasi Őrtorony Közhasznú Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként A Vasi Őrtorony Közhasznú Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként Köztisztasági fürdök és mosodák létrehozása, működtetése Célterület azonosító: 1 019 100 1. A projekt

Részletesebben

A Völgy Vidék Vidékfejlesztési Közösség Közhasznú Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként

A Völgy Vidék Vidékfejlesztési Közösség Közhasznú Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként A Völgy Vidék Vidékfejlesztési Közösség Közhasznú Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként Helyi népi, kulturális és művészeti értékek alkotó-, bemutató- és rendezvényhelyszíneinek

Részletesebben

Foglalkoztatási paktumok Magyarországon Kassa, július 8.

Foglalkoztatási paktumok Magyarországon Kassa, július 8. Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ Foglalkoztatási paktumok Magyarországon Kassa, 2010. július 8. Előzmények EU tagállamokban kísérleti jelleggel 1997-ben foglalkoztatási paktumok létrehozása

Részletesebben

A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat közreműködése nemzetközi kapcsolatok kialakításában. Kiss Ágnes Temesvár 2012. szeptember 27.

A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat közreműködése nemzetközi kapcsolatok kialakításában. Kiss Ágnes Temesvár 2012. szeptember 27. A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat közreműködése nemzetközi kapcsolatok kialakításában Kiss Ágnes Temesvár 2012. szeptember 27. MNVH feladatai Nemzetközi és térségközi kapcsolatok kialakítása Segítségnyújtás

Részletesebben

A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat

A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat.. MNVH. megyei területi felelős 2015. szeptember Az MNVH célja, feladatai Az MNVH célja: Az MNVH feladata a vidékfejlesztésben érdekelt összes szereplő együttműködési hálózatba

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/21-10/2014 E L Ő T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88)

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88) Szám: 02/134-23/2016 VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu E L Ő T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

A megyei tervezési folyamat helyzete, aktualitásai

A megyei tervezési folyamat helyzete, aktualitásai Területfejlesztési tevékenység Fejér megyében, ÁROP-1.2.11/A-2013-2013-0010 A megyei tervezési folyamat helyzete, aktualitásai KÍGYÓSSY GÁBOR területfejlesztési munkatárs, vezető tervező Fejér Megyei Önkormányzati

Részletesebben

A Dél-Mátra Közhasznú Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként

A Dél-Mátra Közhasznú Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként A Dél-Mátra Közhasznú Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként A Dél-Mátra Közhasznú Egyesület Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájában megfogalmazott célkitűzések megvalósítása

Részletesebben

Tiffán Zsolt, a közgyűlés elnöke

Tiffán Zsolt, a közgyűlés elnöke E L Ő T E R J E S Z T É S A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2012. OKTÓBER 25 -I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 297/2012. MELLÉKLETEK: 1 DB TÁRGY: Javaslat az alsó dunai szakaszon kikötő TEN-T törzshálózatba

Részletesebben

7090 Győr Ásványráró Darnózseli Mosonmagyaróvár

7090 Győr Ásványráró Darnózseli Mosonmagyaróvár 7090 Győr Ásványráró Darnózseli Mosonmagyaróvár 1 Km ÉNYKK Zrt. 21 31 131 161 51 113 103 7099 7098 7098 7098 7098 71 223 213 313 0,0 Győr, autóbusz-állomás D 1,1 Győr, Szt. István út, Iparkamara 1,7 Győr,

Részletesebben

Előterjesztés. a Bicske-Tarján települések közötti kerékpárút építése elnevezésű projekttel kapcsolatban Együttműködési Megállapodás megkötéséről

Előterjesztés. a Bicske-Tarján települések közötti kerékpárút építése elnevezésű projekttel kapcsolatban Együttműködési Megállapodás megkötéséről Előterjesztés a Bicske-Tarján települések közötti kerékpárút építése elnevezésű projekttel kapcsolatban Együttműködési Megállapodás megkötéséről 1. előterjesztés száma: 231/2016 2. előterjesztést készítő

Részletesebben

Regionális gazdaságtan Település- és térségfejlesztés. Urbánné Malomsoki Mónika

Regionális gazdaságtan Település- és térségfejlesztés. Urbánné Malomsoki Mónika Regionális gazdaságtan Település- és térségfejlesztés Urbánné Malomsoki Mónika Urbanne.Monika@gtk.szie.hu Település A társadalmi tér mesterségesen létrehozott, eltérő nagyságú alapegysége, amelyben a legfontosabb

Részletesebben

Dél-Dunántúli Operatív Program végrehajtásának eredményei és tapasztalatai

Dél-Dunántúli Operatív Program végrehajtásának eredményei és tapasztalatai Dél-Dunántúli Operatív Program végrehajtásának eredményei és tapasztalatai Erdőért-2006 konferencia Siklós, 2014. január 9. Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Nkft. Dr. Sitányi László ügyvezető

Részletesebben

A területfejlesztés és területrendezés törvényi szabályozásának változásai

A területfejlesztés és területrendezés törvényi szabályozásának változásai A területfejlesztés és területrendezés törvényi szabályozásának változásai I. Az országos és a térségi területfejlesztési és területrendezési feladatok ellátásának szabályait a területrendezésről és területfejlesztésről

Részletesebben

Az MNVH szerepe a VP tervezésében, megvalósításában

Az MNVH szerepe a VP tervezésében, megvalósításában Az MNVH szerepe a VP tervezésében, megvalósításában Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid főtitkár Virágzó Vidékünk Európa Nap Kecskemét 2014. Május 16. Az MNVH feladata Uniós jogszabály alapján minden tagállam létrehozza

Részletesebben

1/2002. (I. 25.) Darnózseli Önkormányzati rendelet. a közművelődésről *

1/2002. (I. 25.) Darnózseli Önkormányzati rendelet. a közművelődésről * 1/2002. (I. 25.) Darnózseli Önkormányzati rendelet a közművelődésről * Darnózseli község Képviselő-testülete a kulturális javak védelméről és a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról

Részletesebben

MAGYARORSZÁG- SZLOVÁKIA HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGYÜTTM

MAGYARORSZÁG- SZLOVÁKIA HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGYÜTTM PÁLYÁZATI FELHÍVÁS MAGYARORSZÁG- SZLOVÁKIA HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROGRAM 2007-2013 Közzététel dátuma: 2008. október 15. A pályázati felhívás hivatkozási száma: 2008/01 1 Pályázati felhívás hivatkozási

Részletesebben

Heves Megye Területfejlesztési Programja 2014-2020

Heves Megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 A Károly Róbert Főiskola kutatási eredményeinek hasznosítása a gyakorlatban konferencia 2014. július 1. Heves Megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 Domján Róbert osztályvezető Területfejlesztési

Részletesebben

SZÉCSÉNYI KISTÉRSÉG FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM

SZÉCSÉNYI KISTÉRSÉG FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM SZÉCSÉNYI KISTÉRSÉG FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM Preambulum Az aláíró felek fontos feladatnak tartják a Szécsényi kistérség társadalmi-gazdasági fejlődésének támogatását a humánerőforrás fejlesztésével és a

Részletesebben

MERRE TOVÁBB NATÚRPARKOK?

MERRE TOVÁBB NATÚRPARKOK? Összhang a tájban MERRE TOVÁBB NATÚRPARKOK? A MAGYARORSZÁGI NATÚRPARKOK FEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA 2015-2030 Kiss Gábor Tervszerű fejlesztés széleskörű együttműködéssel 2013. október Négyoldalú együttműködési

Részletesebben

Dél-alföldi Regionális Munkaügyi Központ PAKTUM-PROGRESS. A Békés Megyei Foglalkoztatási Paktum létrehozása

Dél-alföldi Regionális Munkaügyi Központ PAKTUM-PROGRESS. A Békés Megyei Foglalkoztatási Paktum létrehozása SAJTÓANYAG PAKTUM-PROGRESS A Békés Megyei Foglalkoztatási Paktum fenntartása című OFA/FP/2007-7249/0027 számú programról Paktum A paktum partnerség, esély a közös információs bázis, közös stratégia kialakítására,

Részletesebben

A Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft. bemutatása

A Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft. bemutatása A Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft. bemutatása Fekete Károly geográfus - kutató, kutatásszervező Siófok, 2017. május 24. Balaton Fejlesztési Tanács Balaton Kiemelt üdülőkörzet fejlesztéseinek

Részletesebben

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.) Ügyiratszám: 40237-11/2009/JI

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.) Ügyiratszám: 40237-11/2009/JI Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.) Ügyiratszám: 40237-11/2009/JI Cím: Előterjesztés a Barlangszínház-Kőfejtő területén, magántulajdonban lévő ingatlan kisajátításáról és az

Részletesebben

VÉDJEGYHASZNÁLATI KÉRELEM NYILATKOZAT

VÉDJEGYHASZNÁLATI KÉRELEM NYILATKOZAT 3. számú melléklet VÉDJEGYHASZNÁLATI KÉRELEM NYILATKOZAT Jelen nyilatkozat alapján a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság (székhely: 9435 Sarród, Rév Kócsagvár) mint védjegyjogosult Fertő-Hanság nemzeti

Részletesebben

Gúta - Kolárovo. Gúta - Kolárovo. 0,95 a főút kanyarodik 24,8 0,7 a főút kanyarodik 26,8

Gúta - Kolárovo. Gúta - Kolárovo. 0,95 a főút kanyarodik 24,8 0,7 a főút kanyarodik 26,8 Itiner: BRM200 - Au bord du Danube Tel.:+36 30 393 2717 A RAJT ÉS AZ 1. ELLENŐRZŐPONT (Gúta) KÖZÖTT Gúta - Kolárovo 0,02 Bufet Topogó 26,02 Komárom Komarno Gúta- Kolárovo Start Komárom Indulj el a főút

Részletesebben

Az Országos Területrendezési Terv és a Balaton Kiemelt Üdülőkörzet Területrendezési Terv törvényekből eredő kerékpáros úthálózat aktuális kérdései

Az Országos Területrendezési Terv és a Balaton Kiemelt Üdülőkörzet Területrendezési Terv törvényekből eredő kerékpáros úthálózat aktuális kérdései Az Országos Területrendezési Terv és a Balaton Kiemelt Üdülőkörzet Területrendezési Terv törvényekből eredő kerékpáros úthálózat aktuális kérdései Jövőkép a Budapest Balaton kerékpáros útvonalon című konferencia

Részletesebben

VI.1-29/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés március 29-ei üléséről

VI.1-29/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés március 29-ei üléséről VI.1-29/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2012. március 29-ei üléséről 2 KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŰLÉS VI.1-29/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Tatabányán, a Komárom-Esztergom

Részletesebben

1. számú melléklet a 11/2014. (XI.27.) önkormányzati rendelethez Komárom-Esztergom megye címerének elhelyezése, rajzolata és nyomdai színskálája

1. számú melléklet a 11/2014. (XI.27.) önkormányzati rendelethez Komárom-Esztergom megye címerének elhelyezése, rajzolata és nyomdai színskálája 1. számú melléklet a 11/2014. (XI.27.) önkormányzati rendelethez Komárom-Esztergom megye címerének elhelyezése, rajzolata és nyomdai színskálája RGB színkódok és htlm kódok: 184; 170; 191; #B8AA5B 186;

Részletesebben

EYOF Győr Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál

EYOF Győr Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál EYOF Győr 2017 Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál 1 Az eseményről röviden EYOF European Youth Olympic Festival (Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál) Olimpiai mozgalom harmadik számú eseménye 14-18 éves

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. (egységes szerkezetű)

ALAPÍTÓ OKIRAT. (egységes szerkezetű) ALAPÍTÓ OKIRAT (egységes szerkezetű) A a települési önkormányzatok többcélú kistérségi társulásáról szóló 2004. évi CVII. törvény 4. (1) bekezdése, a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló

Részletesebben

Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület. LEADER kritériumok. Célterület kód: 580a01

Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület. LEADER kritériumok. Célterület kód: 580a01 Célterület kód: 580a01 Nemzetiségi hagyományok ápolása, civil szervezetek eszközbeszerzésének támogatása adottságokon alapul, vagy újszerűsége, témája miatt fontos a települések fejlődése szempontjából

Részletesebben

DATOURWAY A Duna mente fenntartható nemzetközi stratégiája, különös tekintettel a turizmus fejlesztésére

DATOURWAY A Duna mente fenntartható nemzetközi stratégiája, különös tekintettel a turizmus fejlesztésére DATOURWAY A Duna mente fenntartható nemzetközi stratégiája, különös tekintettel a turizmus fejlesztésére Majorné Vén Mariann - projektmenedzser Sárdi Anna szakmai vezető VÁTI Nonprofit Kft. 47. Savaria

Részletesebben

Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlésének. 21/2012.(VI.27.) önkormányzati rendelete. A város közművelődési feladatainak és ellátásának feltételeiről

Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlésének. 21/2012.(VI.27.) önkormányzati rendelete. A város közművelődési feladatainak és ellátásának feltételeiről Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlésének 21/2012.(VI.27.) önkormányzati rendelete A város közművelődési feladatainak és ellátásának feltételeiről Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése a muzeális intézményekről,

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88)

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88) Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/137-4/2017 E L Ő T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

A területfejlesztés intézményrendszere

A területfejlesztés intézményrendszere A területfejlesztés intézményrendszere 10. elıadás Regionális politika egyetemi tanár Törvény a területfejlesztésrıl és rendezésrıl (1996. XXI: tv. (III.20.)) Alapelvek és feladatok Alapelv: felkészülni

Részletesebben

7./E L Ő T E R J E S Z T É S. a november 30-i képviselő-testületi ülésre

7./E L Ő T E R J E S Z T É S. a november 30-i képviselő-testületi ülésre Jánossomorja Város Önkormányzata Polgármesterétől 7./E L Ő T E R J E S Z T É S a 2016. november 30-i képviselő-testületi ülésre Tárgy: Család-és Gyermekjóléti Központ 1. Fenntartóváltás 2017. január 1-től

Részletesebben

A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2012. MÁJUS 31-I ÜLÉSÉRE

A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2012. MÁJUS 31-I ÜLÉSÉRE E L Ő T E R J E S Z T É S A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2012. MÁJUS 31-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 146-1 /2012. MELLÉKLETEK: 1 DB TÁRGY: Az M9 Térségi Fejlesztési Tanácsba a Baranya Megyei Önkormányzat

Részletesebben

Magyarország-Szlovákia határon átnyúló együttműködési program 2007-2013

Magyarország-Szlovákia határon átnyúló együttműködési program 2007-2013 Magyarország-Szlovákia határon átnyúló együttműködési program 2007-2013 Emberi erőforr források közös k s használata és s fejlesztése se Munkaerő-piaci együttm ttműködési kezdeményez nyezések HU-SK 2008/01/1.6.2/0156

Részletesebben

a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat közép-és hosszú távú vagyongazdálkodási tervére

a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat közép-és hosszú távú vagyongazdálkodási tervére Tisztelt Közgyűlés! Előterjesztő: Dr. Mengyi Roland a közgyűlés elnöke Készítette: Szervezési, Jogi és Pénzügyi Osztály JAVASLAT a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat közép-és hosszú távú vagyongazdálkodási

Részletesebben

Az országos koncepció és a Pannontáj-Sokoró Natúrpark kapcsolódási pontjai. Székely Rita elnök Pannontáj-Sokoró Közhasznú Egyesület

Az országos koncepció és a Pannontáj-Sokoró Natúrpark kapcsolódási pontjai. Székely Rita elnök Pannontáj-Sokoró Közhasznú Egyesület Az országos koncepció és a Pannontáj-Sokoró Natúrpark kapcsolódási pontjai Székely Rita elnök Pannontáj-Sokoró Közhasznú Egyesület A natúrpark múltja - Sokoró Ökológiai Park Alapítvány kezdeményezése Enyingi

Részletesebben

Vas Megye Önkormányzata Közgyűlésének évi munkaterve

Vas Megye Önkormányzata Közgyűlésének évi munkaterve Vas Megye Önkormányzata Közgyűlésének 2016. évi munkaterve (Tervezet) I. A Vas Megyei Közgyűlés 2016. évben kiemelt figyelmet fordít: az Integrált Területfejlesztési Program felülvizsgálatára a Területi

Részletesebben

Tatabánya-Esztergom kiemelt járműipari központ (2014. április 1.)

Tatabánya-Esztergom kiemelt járműipari központ (2014. április 1.) Tatabánya-Esztergom kiemelt járműipari központ (2014. április 1.) Tatabánya-Esztergom kiemelt fejlesztési régiók szereplői: ALÁÍRÓK: (2014. március 6.) Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Komárom-Esztergom

Részletesebben

HATÁROZAT. Szám: 13/2015. (II. 12.) MÖK határozat Tárgy: Tájékoztató a megyei önkormányzat 2014. évi területrendezési tevékenységéről

HATÁROZAT. Szám: 13/2015. (II. 12.) MÖK határozat Tárgy: Tájékoztató a megyei önkormányzat 2014. évi területrendezési tevékenységéről VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE HATÁROZAT Szám: 13/2015. (II. 12.) MÖK határozat Tárgy: Tájékoztató a megyei önkormányzat 2014. évi területrendezési tevékenységéről A Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

ÖTÖDIK HETI PROGRAM. az országos szúnyoggyérítési program központi végrehajtására

ÖTÖDIK HETI PROGRAM. az országos szúnyoggyérítési program központi végrehajtására ÖTÖDIK HETI PROGRAM az országos szúnyoggyérítési program központi végrehajtására 2014. július 21-től 2014. július 27-ig terjedő időszakra vonatkozóan T e le p ü lé s L é g i k é m i a (h a ) F ö l d i

Részletesebben

SZERVEZETFEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEK BÁCS- KISKUN MEGYÉBEN AZ MTDMSZ TEREPGYAKORLATÁNAK TÜKRÉBEN

SZERVEZETFEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEK BÁCS- KISKUN MEGYÉBEN AZ MTDMSZ TEREPGYAKORLATÁNAK TÜKRÉBEN SZERVEZETFEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEK BÁCS- KISKUN MEGYÉBEN AZ MTDMSZ TEREPGYAKORLATÁNAK TÜKRÉBEN CSÁKI BÉLA ügyvezető Bács-Kiskun Megyei Turizmusfejlesztési és Marketing Nonprofit Kft. XXI. ORSZÁGOS TDM KONFERENCIA

Részletesebben

Az NFT I. ROP képzési programjai és a területfejlesztés aktuális feladatai

Az NFT I. ROP képzési programjai és a területfejlesztés aktuális feladatai Az NFT I. ROP képzési programjai és a területfejlesztés aktuális feladatai Sára János főosztályvezető Területfejlesztési Főosztály 2008. április 3. Az NFT I. Regionális Operatív Programjának két képzési

Részletesebben

Javaslat a Magyarországi Történeti Városok és Térségek Szövetségének bejegyzésére és alapszabályának módosítására.

Javaslat a Magyarországi Történeti Városok és Térségek Szövetségének bejegyzésére és alapszabályának módosítására. MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ALPOLGÁRMESTERE Kvo: 12.106/2006. Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése Helyben Melléklet: Alapszabály tervezet Javaslat a Magyarországi Történeti Városok és Térségek Szövetségének

Részletesebben

Előterjesztés a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés február 26-ai ülésére

Előterjesztés a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés február 26-ai ülésére Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés Elnöke Előterjesztés a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2015. február 26-ai ülésére Tárgy: A Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2015. évi munkatervének megállapítása

Részletesebben

A TERÜLET- ÉS TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAM (TOP) PÁLYÁZATAINAK HELYZETE GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYÉBEN

A TERÜLET- ÉS TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAM (TOP) PÁLYÁZATAINAK HELYZETE GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYÉBEN A TERÜLET- ÉS TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAM (TOP) PÁLYÁZATAINAK HELYZETE GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYÉBEN Széchenyi Programiroda Országos Konferenciasorozat Győr, 2016. november 18. SIMON RÓBERT BALÁZS

Részletesebben

A szolgáltatástervezés- és fejlesztés folyamata és a működtetés sajátosságai a Szolnoki kistérségben

A szolgáltatástervezés- és fejlesztés folyamata és a működtetés sajátosságai a Szolnoki kistérségben A szolgáltatástervezés- és fejlesztés folyamata és a működtetés sajátosságai a Szolnoki kistérségben 2008. április 23. Hajdúszoboszló Dr. Versitz Éva Polgármesteri Hivatal, Szolnok Egészségügyi és Szociális

Részletesebben

ÉLTES MÁTYÁS ÁLTALÁNOS ISKOLA, ÓVODA, KÉSZSÉGFEJLESZTŐ SPECIÁLIS SZAKISKOLA, DIÁKOTTHON, EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI INTÉZMÉNY

ÉLTES MÁTYÁS ÁLTALÁNOS ISKOLA, ÓVODA, KÉSZSÉGFEJLESZTŐ SPECIÁLIS SZAKISKOLA, DIÁKOTTHON, EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI INTÉZMÉNY ALAPÍTÓ OKIRAT 1.1. Az intézmény neve: ÉLTES MÁTYÁS ÁLTALÁNOS ISKOLA, ÓVODA, KÉSZSÉGFEJLESZTŐ SPECIÁLIS SZAKISKOLA, DIÁKOTTHON, EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI INTÉZMÉNY ÉS PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLAT

Részletesebben

Az EU Duna Régió Stratégia mint a területiség, összefogás szimbóluma Közép-Európában. Nádasi György Külügyminisztérium Sárvár, 2011. október 6.

Az EU Duna Régió Stratégia mint a területiség, összefogás szimbóluma Közép-Európában. Nádasi György Külügyminisztérium Sárvár, 2011. október 6. Az EU Duna Régió Stratégia mint a területiség, összefogás szimbóluma Közép-Európában Nádasi György Külügyminisztérium Sárvár, 2011. október 6. A Duna Régió Stratégia kezdetei Igény a tagállamok (8) és

Részletesebben

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program szerepe a megye fejlesztésében

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program szerepe a megye fejlesztésében A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program szerepe a megye fejlesztésében Dr. Papp Csaba megyei jegyző Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat 1 A megyei önkormányzat feladatai megyei szintű

Részletesebben

Előterjesztés a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés március 26-ai ülésére

Előterjesztés a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés március 26-ai ülésére Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés Elnöke Előterjesztés a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2015. március 26-ai ülésére Tárgy: A Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2015. évi munkaterve Popovics György,

Részletesebben

A Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. feladatát, hatáskörét és alaptevékenységét meghatározó jogszabályok és közjogi szervezetszabályozó eszközök

A Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. feladatát, hatáskörét és alaptevékenységét meghatározó jogszabályok és közjogi szervezetszabályozó eszközök A Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. feladatát, hatáskörét és alaptevékenységét meghatározó jogszabályok és közjogi szervezetszabályozó eszközök A Széchenyi Programiroda Tanácsadó és Szolgáltató Nonprofit

Részletesebben

Előterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés november 27-ei ülésére

Előterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés november 27-ei ülésére Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés Elnöke Előterjesztés 2014. november 27-ei ülésére Tárgy: Személyi javaslatok Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat képviseletére Előterjesztő: Popovics György, a közgyűlés

Részletesebben

A turizmuspolitika aktuális kérdései

A turizmuspolitika aktuális kérdései A turizmuspolitika aktuális kérdései Jövőkép a Duna mentén, Rajka-Budapest Budapest, 2014. május 30. Fodor Olivér osztályvezető Turisztikai és Vendéglátóipari Főosztály Rekordok és kihívások 2 Vendégforgalom

Részletesebben

A Bizottság jelentése a makroregionális stratégiák hozzáadott értékéről

A Bizottság jelentése a makroregionális stratégiák hozzáadott értékéről . A Bizottság jelentése a makroregionális stratégiák hozzáadott értékéről A makroregionális stratégia célja új projektek és kezdeményezések mozgósítása, amelyek megteremtik a közös felelősség érzését.

Részletesebben

TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ. együttgondolkodást indító munkaközi anyag

TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ. együttgondolkodást indító munkaközi anyag TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ együttgondolkodást indító munkaközi anyag 1. JÖVŐKÉP Mogyoród az agglomeráció egyik kiemelt turisztikai célpontja legyen. Ön milyen települést szeretne?:. Mogyoród egy olyan

Részletesebben

Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés Elnöke VI.135/2012 ELŐTERJESZTÉS. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés április 26-i ülésére

Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés Elnöke VI.135/2012 ELŐTERJESZTÉS. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés április 26-i ülésére Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés Elnöke VI.135/2012 ELŐTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2012. április 26-i ülésére Tárgy: Delegálás a megyei területfejlesztési konzultációs fórumba Előterjesztő:

Részletesebben

AKTUÁLIS FEJLESZTÉSI FELADATOK A VÍZÜGYI IGAZGATÓSÁG TERÜLETÉN

AKTUÁLIS FEJLESZTÉSI FELADATOK A VÍZÜGYI IGAZGATÓSÁG TERÜLETÉN KVASSAY JENŐ TERV 2015 A NEMZETI VÍZSTRATÉGIA BEMUTATÁSA ÉS TÁRSADALMI VÉLEMÉNYEZÉSE AZ ORSZÁGOS VÍZÜGYI FŐIGAZGATÓSÁG ÉS AZ ÉSZAK- DUNÁNTÚLI VÍZÜGYI IGAZGATÓSÁG FÓRUMA AKTUÁLIS FEJLESZTÉSI FELADATOK A

Részletesebben

Helyi hálózatok szerepe a vidékfejlesztésben

Helyi hálózatok szerepe a vidékfejlesztésben Helyi hálózatok szerepe a vidékfejlesztésben Tószegi-Faggyas Katalin vidékfejlesztési igazgató Vidékfejlesztési és Szaktanácsadási Igazgatóság Tudásmegosztó Nap - Székesfehérvár, 2014. november 27. A vidékfejlesztés

Részletesebben

Gárdony-Kápolnásnyék-Nadap-Pákozd-Pázmánd-Sukoró-Velence-Vereb-Zichyújfalu

Gárdony-Kápolnásnyék-Nadap-Pákozd-Pázmánd-Sukoró-Velence-Vereb-Zichyújfalu HELYI VIDÉKFEJLESZTÉSI STRATÉGIAI FELÜLVIZSGÁLAT (HVS) 2013! Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy az EMVA társfinanszírozású intézkedések Irányító Hatósága 16/2013. (III.6.) közlemény értelmében elrendelte

Részletesebben

T P. Kunsziget. Településfejlesztési koncepció. Munkaszám: 16037/K január

T P. Kunsziget. Településfejlesztési koncepció. Munkaszám: 16037/K január T P T A L E N T P L A N Tervezõ, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. 9023 Gyõr, Richter János u. 11.; Tel: 96/418 373; Fax: 96/418 699, E mail: talent_plan@arrabonet.hu;www.talent plan.hu Kunsziget Településfejlesztési

Részletesebben

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK FEBRUÁR 28-I ÜLÉSÉRE

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK FEBRUÁR 28-I ÜLÉSÉRE E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2012. FEBRUÁR 28-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 109/2012. MELLÉKLETEK: DB TÁRGY: Beszámoló a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium részére a Baranya Megyei

Részletesebben

Ref # 1 A program neve: Kapacitásépítő támogatási program. Munkatársak Célcsoport száma 3 fő / ország Civil szervezetek és önkormányzat ok

Ref # 1 A program neve: Kapacitásépítő támogatási program. Munkatársak Célcsoport száma 3 fő / ország Civil szervezetek és önkormányzat ok Ref # 1 Kapacitásépítő támogatási program az 5 950 000 USD 212 088 USD fő / önkormányzat ok Az 5.000 USD támogatással indított Kapacitásépítő támogatási program célja a demokrácia és civil társadalom eszményeinek

Részletesebben

Melléklet a Heves Megyei Közgyűlés 75/2013. (IX.27.) önkormányzati határozatához

Melléklet a Heves Megyei Közgyűlés 75/2013. (IX.27.) önkormányzati határozatához Melléklet a Heves Megyei Közgyűlés 75/2013. (IX.27.) önkormányzati határozatához Heves Megye Területfejlesztési Program (2014-2020) Partnerségi Terve A területfejlesztésről és a területrendezésről szóló

Részletesebben

Az ökoturizmus szerepe a hazai turizmus 2014-2024 közötti fejlesztésében, a támogatási programok tervezése

Az ökoturizmus szerepe a hazai turizmus 2014-2024 közötti fejlesztésében, a támogatási programok tervezése Az ökoturizmus szerepe a hazai turizmus 2014-2024 közötti fejlesztésében, a támogatási programok tervezése 2013. június 7. Dr. Nemes Andrea főosztályvezető NGM Turisztikai és Vendéglátóipari Főosztály

Részletesebben