KÖVETELMÉNYEK. A neveléstudomány értelmezései

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "KÖVETELMÉNYEK. A neveléstudomány értelmezései"

Átírás

1 A neveléstudomány értelmezései SPB1113 Meghirdetés féléve 1. Kreditpont 2. Heti kontaktóraszám (elm. + gyak.) 0+2 Gyakorlati jegy - Tantárgyfelelős neve és beosztása Dr. Brezsnyánszky László, egyetemi tanár TK A foglalkozásokon való részvételre a Nyíregyházi Főiskola Tanulmányi és Vizsgaszabályzatának 8. 1 pontja az irányadó. A gyakorlati foglalkozásokon, összefüggő gyakorlatokon a részvétel kötelező. A félévi hiányzás megengedhető mértéke a tantárgy heti kontakt óraszámának háromszorosa. Ennek túllépése esetén a NEPTUN-rendszerbe aláírás megtagadva bejegyzés kerül. A gyakorlati jegy megszerzésének feltételei: o A gyakorlati jegy két részből tevődik össze. Egyfelől a félév folyamán megírt 2 ZH érdemjegyeiből, valamint egy csoportosan (4-5fő), a tantárgyi tematikához kapcsolódó önálló projekt (egyszerű vizsgálat) elvégzésének, illetve csoport előtti megvédésének érdemjegyéből. A projekt feladatai szemináriumon kerülnek ismertetésre. o A gyakorlati jegyet nem kap a hallgató akkor, ha nem teljesíti eredményesen (minimum elégségesre) a két részterületet. Ajánlott irodalom: Bábosik István (2004): Neveléselmélet. Osiris Kiadó, Budapest. Bábosik István (1997): A modern nevelés elmélete. Telosz Kiadó, Budapest Mihály Ottó (1980, szerk.): A polgári nevelés radikális alternatívái. Tankönyvkiadó, Budapest. Brezsnyánszky László-Buda Mariann (2001, szerk.): A neveléstudomány értelmezései. Kossuth Egyetemi Kiadó, Debrecen Gáspár László (1997): Neveléselmélet. OKKER Kiadó, Budapest Horváth Attila (1996): Elméletek a nevelésről. OKKER Kiadó, Budapest Hunyadi Györgyné M. Nádasi Mária Serfőző Mónika (2006): Fekete pedagógia. Argumentum. Kron F. W. (1997): Pedagógia. Osiris Kiadó, Budapest Mihály Ottó (1998): Bevezetés a nevelésfilozófiába. OKKER Kiadó Pedagógiai Lexikon I- II- III. (1997): Keraban Könyvkiadó, Budapest. kötetének megfelelő címszavai.

2 A neveléstudomány értelmezései SPB1113L Meghirdetés féléve 1. Kreditpont 2. Heti kontaktóraszám (elm. + gyak.) 0+2 Gyakorlati jegy - Tantárgyfelelős neve és beosztása Dr. Brezsnyánszky László, egyetemi tanár TK A konzultáción való részvételre a Nyíregyházi Főiskola Tanulmányi és Vizsgaszabályzatának 8. 1 pontja az irányadó, azaz az előadások a képzés szerves részét képezik, így a Főiskola a hallgatóktól elvárja a részvételt az előadásokon. A gyakorlati jegy megszerzésének feltétele: o A gyakorlati jegy két részből tevődik össze. A félév végén megírt 1 ZH érdemjegyéből (a dolgozat témakörei megegyeznek a konzultáció témaköreivel), valamint egy - a tantárgyi tematikához kapcsolódó oldal terjedelmű (szövegszerkesztett) évfolyamdolgozat megírása. A dolgozat (projekt) feladatai a konzultáción kerülnek megnevezésre. A dolgozatnak meg kell felelnie a tudományos publikálás tartalmi és formai követelményeinek. A beadási határidő elmulasztása, illetve a követelményeknek nem megfelelő dolgozat elégtelen jegyet von maga után. o A gyakorlati jegyet nem kap a hallgató akkor, ha nem teljesíti eredményesen (minimum elégségesre) a két részterületet. Ajánlott irodalom: Bábosik István (2004): Neveléselmélet. Osiris Kiadó, Budapest. Bábosik István (1997): A modern nevelés elmélete. Telosz Kiadó, Budapest Mihály Ottó (1980, szerk.): A polgári nevelés radikális alternatívái. Tankönyvkiadó, Budapest. Brezsnyánszky László-Buda Mariann (2001, szerk.): A neveléstudomány értelmezései. Kossuth Egyetemi Kiadó, Debrecen Gáspár László (1997): Neveléselmélet. OKKER Kiadó, Budapest Horváth Attila (1996): Elméletek a nevelésről. OKKER Kiadó, Budapest Hunyadi Györgyné M. Nádasi Mária Serfőző Mónika (2006): Fekete pedagógia. Argumentum. Kron F. W. (1997): Pedagógia. Osiris Kiadó, Budapest Mihály Ottó (1998): Bevezetés a nevelésfilozófiába. OKKER Kiadó Pedagógiai Lexikon I- II- III. (1997): Keraban Könyvkiadó, Budapest. kötetének megfelelő címszavai.

3

4 Szociálpedagógiai kutatásmódszertan CB3062 Meghirdetés féléve 5-6 Kreditpont: 2 Heti kontaktóraszám (elm.+gyak.) 1+1óra M. ai. SPB1102 Tantárgyfelelős neve és beosztása Dr. Baracsi Ágnes SP A konzultáción való részvételre a Nyíregyházi Főiskola Tanulmányi és Vizsgaszabályzatának 8. 1 pontja az irányadó, azaz az előadások a képzés szerves részét képezik, így a Főiskola a hallgatóktól elvárja a részvételt az előadásokon. A gyakorlati foglalkozásokon, összefüggő gyakorlatokon a részvétel kötelező. A félévi hiányzás megengedhető mértéke a tantárgy heti kontakt óraszámának háromszorosa, esti és levelező tagozaton tantárgyanként a konzultációs óraszám egyharmada. Ennek túllépése esetén a NEPTUN-rendszerbe aláírás megtagadva bejegyzés kerül. A minősített aláírás feltétele: o Egy szociálpedagógia szintéren vagy szociálpedagógia kliensek körében végzett kutatás elkészítése (a kutatási folyamat egyes lépéseinek bemutatásával), 5-8 oldal terjedelmű írásbeli összefoglalása és power point-os csoport előtti bemutatása a kurzus végén. A kutatást 4-5 fős csoportok végzik, megosztva egymás közt a kutatás egyes fázisait, viszont a munka bemutatásában mindenkinek saját területét kell bemutatnia. o A minősített aláírást csak az kaphatja meg, aki aktívan részt vett a munkafolyamatban és a téma csoport előtti bemutatásában. Falus Iván (1993, szerk.): Bevezetés a pedagógiai kutatás módszereibe. Budapest. Kósáné Ormai Vera (1998): A mi iskolánk. Neveléspszichológiai módszerek az iskola belső értékelésében. IF Alapítvány, Budapest. Majzik Lászlóné (2004): Nevelési eredményvizsgálat. Új Pedagógiai Szemle 10. Nanszákné Cserfalvi Ilona (1998): Pedagógiai jelenségek vizsgálata: metodikai gyűjtemény. Tóth Könyvkereskedés. Debrecen Szekszárdi Júlia (2001) (szerk.) : Nevelési (eredmény?) vizsgálat. In: Nevelési kézikönyv nem csak osztályfőnököknek. OKI Kiadó Dinasztia Tankönyvkiadó, Budapest.

5 Kórházpedagógia SPB1903 Meghirdetés féléve 5 Kreditpont: 1 Heti kontaktóraszám (elm.+gyak.) 0+1óra Gyakorlati jegy SPB1108 Tantárgyfelelős neve és beosztása Dr. Baracsi Ágnes SP A konzultáción való részvételre a Nyíregyházi Főiskola Tanulmányi és Vizsgaszabályzatának 8. 1 pontja az irányadó, azaz az előadások a képzés szerves részét képezik, így a Főiskola a hallgatóktól elvárja a részvételt az előadásokon. A gyakorlati foglalkozásokon, összefüggő gyakorlatokon a részvétel kötelező. A félévi hiányzás megengedhető mértéke a tantárgy heti kontakt óraszámának háromszorosa, esti és levelező tagozaton tantárgyanként a konzultációs óraszám egyharmada. Ennek túllépése esetén a NEPTUN-rendszerbe aláírás megtagadva bejegyzés kerül. A gyakorlati jegy megszerzésének feltétele: o Megjegyzés: A tantárgyi program kidolgozásánál elviekben a 14 oktatási hét folyamán a tantárgy 5 óra elméletből, valamint 9 óra a Jósa András Oktató Kórház Gyermekrehabilitációs osztályán eltöltött egyéni és kiscsoportos gyakorlatból állt. Szerződés hiányában csak elméleti jellegű a tárgy két éve. A /1 félévben még nincs információ arról, hogy van-e érvényes szerződés a két fél között. Emiatt a tantárgyi követelmények eltérhetnek egymástól: o A gyakorlati jegy egy egyéni évfolyamdolgozatból (esettanulmányból) áll. A dolgozattal szembeni elvárások: A szorgalmi idő végére egy 5-8 oldal terjedelmű (szövegszerkesztett) esettanulmány beadása a kórházban folytatott gyakorlatról megadott megfigyelési szempontok alapján. o Egy 5-8 oldal terjedelmű (szövegszerkesztett) évfolyamdolgozat megírása a tantárgy elméleti tananyagából, amelyet a tantárgyi tematika tartalmaz. A dolgozatnak meg kell felelnie a tudományos publikálás tartalmi és formai követelményeinek. o A beadási határidő elmulasztása, illetve a követelményeknek nem megfelelő dolgozat elégtelen jegyet von maga után. A szabadidő pedagógiai és gyógypedagógiai kérdése. Comenius, Pécs, 1997 Dr. Hárdi István (1987): Pszichológia a betegágynál. Medicina Kiadó, Budapest. Elekes Attila (2006): Egészségpedagógia. Semmelweis Egyetem Egészségügyi Főiskolai Kar, Budapest. Jennie Naidoo-Jane Wills (1999): Egészségmegőrzés. Medicina Kiadó, Budapest. Kulcsár Zsuzsanna (2002): Egészségpszichológia ELTE, Eötvös Kiadó, Budapest, 2002 Murtagh J.(1999): Betegoktatás. Medicina Kiadó RT. Polcz A. (1993): Meghalok én is? A halál és a gyermek. Századvég kiadó, Budapest

6 Kórházpedagógia SPB1903L Meghirdetés féléve 5 Kreditpont: 1 Heti kontaktóraszám (elm.+gyak.) 0+1óra Gyakorlati jegy SPB1108 Tantárgyfelelős neve és beosztása Dr. Baracsi Ágnes SP A konzultáción való részvételre a Nyíregyházi Főiskola Tanulmányi és Vizsgaszabályzatának 8. 1 pontja az irányadó, azaz az előadások a képzés szerves részét képezik, így a Főiskola a hallgatóktól elvárja a részvételt az előadásokon. A gyakorlati jegy megszerzésének feltétele: o Szabad választás alapján két lehetőségből egy téma kifejtése: a.) 5-8 oldal terjedelmű (szövegszerkesztett) évfolyamdolgozat megírása azon hallgatók számára, akik kórházban vagy kórházpedagógiai jellegű tevékenységet végző más intézményben tudják gyakorlatukat elvégezni (pl. interjú kórházpedagógussal/családtagokkal/kliensekkel, az intézményben folyó pedagógiai jellegű tevékenységek bemutatása, elemzése). Az ott végzett munkát, a látogatás tényét hivatalosan igazolni kell! o b.) A kórházpedagógia a szakirodalmak tükrében. Egy 5-8 oldal terjedelmű (szövegszerkesztett) dolgozat beadása különböző, a kórházpedagógia témaköreit bemutató témában. A dolgozatokkal kapcsolatos általános elvárások: o csak olyan téma választható, amelyet a tantárgyi tematika tartalmaz, o a dolgozatnak meg kell felelnie a tudományos publikálás tartalmi és formai követelményeinek. (internetről másolt, elemzés nélküli, irodalomjegyzék nélküli, egyéni véleményt nélkülöző dolgozatokat nem fogadok el), o a beadási határidő elmulasztása, illetve a követelményeknek nem megfelelő dolgozat elégtelen jegyet von maga után. A szabadidő pedagógiai és gyógypedagógiai kérdése. Comenius, Pécs, 1997 Dr. Hárdi István (1987): Pszichológia a betegágynál. Medicina Kiadó, Budapest. Elekes Attila (2006): Egészségpedagógia. Semmelweis Egyetem Egészségügyi Főiskolai Kar, Budapest. Jennie Naidoo-Jane Wills (1999): Egészségmegőrzés. Medicina Kiadó, Budapest. Kulcsár Zsuzsanna (2002): Egészségpszichológia ELTE, Eötvös Kiadó, Budapest, 2002 Murtagh J.(1999): Betegoktatás. Medicina Kiadó RT. Polcz A. (1993): Meghalok én is? A halál és a gyermek. Századvég kiadó, Budapest

7 Értékközvetítő tréning SPB2302 Meghirdetés féléve 5 Kreditpont: 2 Heti kontaktóraszám (elm.+gyak.) 0+2óra Minősített aláírás Tantárgyfelelős neve és beosztása Dr. Baracsi Ágnes SP Mivel a stúdium tréning-jellegű, ezért a foglalkozásokon való részvétel kötelező a minősített aláírás megszerzéséhez. Elvárható továbbá a hallgatóktól a tréningen való aktív közreműködés is. Bugán Antal (1994): Érték és viselkedés. Akadémiai Kiadó. Budapest. Dúró Lajos- Kékes szabó Mihály- Pigler László (2005): Nevelés és értékkutatás. BSS- INFO Kiadó Lappint Árpád (1998): Érték és nevelés. (szöveggyűjtemény) Comenius Bt. Szilágyi Klára (szerk., 1987): Érték és munka. Oktatáskutató Intézet, Budapest. Szilágyi Klára (szerk.,1995): Útmutató a strukturált csoportfoglalkozások vezetéséhez. Gödöllő. Váriné Szilágyi Ibolya (1987): Az ember, a világ és az értékek világa Gondolat, Budapest.

8 Értékközvetítő tréning SPB2302L Meghirdetés féléve 5 Kreditpont: 2 Heti kontaktóraszám (elm.+gyak.) 0+2óra Minősített aláírás Tantárgyfelelős neve és beosztása Dr. Baracsi Ágnes SP Mivel a stúdium tréning-jellegű, ezért a foglalkozásokon való részvétel kötelező a minősített aláírás megszerzéséhez. Elvárható továbbá a hallgatóktól a tréningen való aktív közreműködés is. Bugán Antal (1994): Érték és viselkedés. Akadémiai Kiadó. Budapest. Dúró Lajos- Kékes Szabó Mihály- Pigler László (2005): Nevelés és értékkutatás. BSS- INFO Kiadó Lappint Árpád (1998): Érték és nevelés. (szöveggyűjtemény) Comenius Bt. Szilágyi Klára (szerk., 1987): Érték és munka. Oktatáskutató Intézet, Budapest. Szilágyi Klára (szerk.,1995): Útmutató a strukturált csoportfoglalkozások vezetéséhez. Gödöllő. Váriné Szilágyi Ibolya (1987): Az ember, a világ és az értékek világa Gondolat, Budapest.

9 Nevelésmetodika PDB2131 Meghirdetés féléve 5 Kreditpont: 4 Heti kontaktóraszám (elm.+gyak.) 2+0 Kollokvium PDB1203, PDB1401 Tantárgyfelelős neve és beosztása Dr. Vincze Tamás, főiskolai adjunktus TK Az órákon való részvételre a Nyíregyházi Főiskola Tanulmányi és Vizsgaszabályzatának 8. 1 pontja az irányadó, azaz az előadások a képzés szerves részét képezik, így a Főiskola a hallgatóktól elvárja a részvételt az előadásokon. A kollokvium feltételei: o A félévi hiányzás megengedhető TVSZ általi mértékének túllépése esetén a NEP- TUN-rendszerbe az aláírás megtagadva bejegyzés kerül. o A tárgy oktatója által szervezett 2 hospitáláson való részvétel, az óralátogatások tapasztalatainak megfelelő szintű elemzése, melynek szempontjai az óralátogatások előtt kerülnek kihirdetésre. o Egy ZH értékelhető megírása a félév végén, valamint egy projektmunka (csoportos) megtervezése, kidolgozása, valamint csoport előtti bemutatása és megvédése a tanév folyamán szintén részét képezik a kollokviumnak. o A négy hallgatói produktum minősítése alapján lehetőség van a jó (4) és jeles (5) kollokviumi jegy megajánlására, egyéb esetben pedig szóbeli vizsga az előadások témaköreiből. Bábosik István (1992): A nevelés folyamata és módszerei. Tankönyvkiadó, Budapest. Bábosik István -Borosán Lívia -Hunyady Györgyné-M. Nádas Mária -Schaffhauser Franz (2011): Pedagógia az iskolában. ELTE Eötvös Kiadó, Budapest. Brezsnyánszky László (szerk.,1989): A bátorító nevelés alapjai. Alternatív füzetek 10. IF. Alapítvány, Budapest. Buda Béla (1988): A közvetlen emberi kommunikáció szabályszerűségei. Tankönyvkiadó, Budapest. Forgas, Joseph (1989): A társas érintkezés pszichológiája. Gondolat, Budapest. Gordon, Thomas (2003): Tanítsd gyermekedet fegyelemre, önfegyelemre. Gordon Könyvek. Assertiv Kiadó. Budapest. Hunyadi Györgyné- M. Nádas Mária- Serfőző Mónika (2006): Fekete pedagógia. Argumentum Kiadó és Nyomda kft. Budapest.

10 TANTÁRGYLEÍRÁS Nevelésmetodika PDB2131 Meghirdetés féléve 5. Kreditpont 4 Heti kontakt óraszám (elm. + gyak.) 2+0 Kollokvium PDB1203, PDB1401 Tantárgyfelelős neve és beosztása Dr. Vincze Tamás főiskolai tanársegéd TK 1. A tantárgy elsajátításának célja: A hallgatók nevelés-módszertani kultúrájának alakítása, fejlesztése. 2. Tantárgyi program: A nevelésmódszertan alapfogalmai. A nevelési módszer fogalma, megválasztását befolyásoló tényezők. Tipizálási lehetőségek (egyén- és közösségfejlesztő metódusok, szociális technikák). Problématörténeti szempontú áttekintés a nevelési folyamatban alkalmazott nevelési módszerekről az őstársadalomtól napjainkig. A Modern eljárások, technikák megismerése (bátorító nevelés, támogató módszerek, hibajavítás). Alternatív pedagógiák nevelés-módszertani sajátosságai. 3. Évközi tanulmányi követelmények: Lehetőleg minél nagyobb számú részvétel az előadásokon, egy zárthelyi dolgozat megírása. 4. A megszerzett ismeretek értékelése (félévközi jegy, vizsgajegy): A zárthelyi dolgozat érdemjegyét figyelembe vesszük a kollokviumi jegy kialakításakor. 5. Az értékelés módszere: Numerikus. 6. Az ismeretek, készségek és kompetenciák elsajátításához rendelkezésre álló segédanyagok: Előadóterem, szemléltető eszközök. 7. (3-5 db.) Bábosik István: A nevelés folyamata és módszerei. Tankönyvkiadó, Budapest, 1992 Buda Béla: A közvetlen emberi kommunikáció szabályszerűségei. Tankönyvkiadó, Budapest, 1988 Brezsnyánszky László (szerk.): A bátorító nevelés alapjai. Alternatív füzetek 10. IF. Alapítvány, Budapest, 1989 Forgas, Joseph: A társas érintkezés pszichológiája. Gondolat, Budapest, 1989 Gordon, Thomas: Tanítsd gyermekedet fegyelemre, önfegyelemre. Stúdium Effektíve Kiadó, Balatonfenyves, 1995

KÖVETELMÉNYEK. Előfeltétel (tantárgyi kód) - Tantárgyfelelős neve és beosztása Vassné dr. Figula Erika főiskolai tanár

KÖVETELMÉNYEK. Előfeltétel (tantárgyi kód) - Tantárgyfelelős neve és beosztása Vassné dr. Figula Erika főiskolai tanár Személyes hatékonyság fejlesztése ADM 2322L Konzultációs óraszám 8 Minősített aláírás Vassné dr. Figula Erika főiskolai tanár Az kurzus tréning jelleggel zajlik. A kurzus teljesítésének feltétele a foglalkozáson

Részletesebben

KÖVETELMÉNYEK. Anyanyelvi tantárgy-pedagógia III. Tantárgy kódja TAB 1312 Meghirdetés féléve 4. Kreditpont 2 Heti kontaktóraszám (elm. + gyak.

KÖVETELMÉNYEK. Anyanyelvi tantárgy-pedagógia III. Tantárgy kódja TAB 1312 Meghirdetés féléve 4. Kreditpont 2 Heti kontaktóraszám (elm. + gyak. Anyanyelvi tantárgy-pedagógia III. Tantárgy kódja TAB 1312 Meghirdetés féléve 4. Heti kontaktóraszám (elm. + gyak.) 0+2 Előfeltétel (tantárgyi kód) TAB1310, TAB 1311 2 óra szeminárium a részvétel kötelező.

Részletesebben

KÖVETELMÉNYEK. Tantárgy neve

KÖVETELMÉNYEK. Tantárgy neve Iskola és társadalom Tantárgy kódja M 1003 Meghirdetés féléve 1. Heti kontaktóraszám (elm.+gyak.) 1+0 A foglalkozásokon való részvétel: előadás, részvétel nem kötelező. A kollokviumra bocsátás feltételei:

Részletesebben

KÖVETELMÉNYEK. Tantárgy neve. Neveléselmélet, nevelésfilozófia

KÖVETELMÉNYEK. Tantárgy neve. Neveléselmélet, nevelésfilozófia Neveléselmélet, nevelésfilozófia B1621 Kreditpont: 2 Heti kontaktóraszám (elm.+gyak.) 2+0 koll B1113 Az előadásokon való részvételre a Nyíregyházi Egyetem Tanulmányi és Vizsgaszabályzatának 8. 1 pontja

Részletesebben

TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ. Prezentáció és íráskészségfejlesztés. tanulmányokhoz

TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ. Prezentáció és íráskészségfejlesztés. tanulmányokhoz I. évfolyam GM és PSZ szak BA TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ Prezentáció és íráskészségfejlesztés tanulmányokhoz TÁVOKTATÁS Tanév (2014/2015) I. félév A KURZUS ALAPADATAI Tárgy megnevezése: Prezentáció és íráskészség

Részletesebben

TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ. Pénzügyi-számviteli informatika 2. tanulmányokhoz

TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ. Pénzügyi-számviteli informatika 2. tanulmányokhoz IV. évfolyam Pénzügy és Számvitel Szak/Minden szakirány BA TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ Pénzügyi-számviteli informatika 2. tanulmányokhoz TÁVOKTATÁS 2014/2015. I. félév A KURZUS ALAPADATAI Tárgy megnevezése: Pénzügyi-számviteli

Részletesebben

KÖVETELMÉNYEK. Személyiségfejlődés és viselkedési zavarok Tantárgy kódja. Vassné Dr. Figula Erika főiskolai tanár Tantárgy oktatója:

KÖVETELMÉNYEK. Személyiségfejlődés és viselkedési zavarok Tantárgy kódja. Vassné Dr. Figula Erika főiskolai tanár Tantárgy oktatója: Személyiségfejlődés és viselkedési zavarok TAB1204 Meghirdetés féléve 4. Kreditpont 3 Heti kontakt óraszám (elm.+gyak) 2+1 kollokvium Tantárgyfelelős neve Vassné Dr. Figula Erika főiskolai tanár Tantárgy

Részletesebben

KÖVETELMÉNYEK. A jegyzet: A magyar nyelv könyve (főszerk.: A. Jászó Anna). Trezor Kiadó. Budapest, 2008.

KÖVETELMÉNYEK. A jegyzet: A magyar nyelv könyve (főszerk.: A. Jászó Anna). Trezor Kiadó. Budapest, 2008. Magyar nyelv IV. (Jelentéstan, szövegtan) TAB 1304 Meghirdetés féléve 4. Heti kontaktóraszám (elm.+gyak.) 15+15 Kollokvium Tantárgyfelelős neve és beosztása Kissné dr. Rusvai Julianna főiskolai docens

Részletesebben

TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ. Logisztika. tanulmányokhoz

TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ. Logisztika. tanulmányokhoz IV. évfolyam Számvitel szakirány BA TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ Logisztika tanulmányokhoz TÁVOKTATÁS Tanév (2014/2015) II. félév A KURZUS ALAPADATAI Tárgy megnevezése: Logisztika Tanszék: Vállalkozás és Emberi

Részletesebben

KÖVETELMÉNYEK 2015-2016. II. félév

KÖVETELMÉNYEK 2015-2016. II. félév Összefüggő komplex szakmai gyakorlat CGB 1006 Meghirdetés féléve 6. Kreditpont: 14 Óraszám (elm.+gyak.) 0+180 Előfeltétel (tantárgyi kód) CGB 1005 Dr. Koi Balázs A gyakorlati órák a terepintézményekben

Részletesebben

KÖVETELMÉNYEK. Pedagógia alapjai Tantárgy kódja

KÖVETELMÉNYEK. Pedagógia alapjai Tantárgy kódja Pedagógia alapjai SPB1116 Meghirdetés féléve 1. Kreditpont 2. Heti kontaktóraszám (elm. + gyak.) 0+2 Előfeltétel (tantárgyi kód) - Tantárgyfelelős neve és beosztása Bodnárné Dr. Kiss Katalin, főiskolai

Részletesebben

TANTÁRGYI KÖVETELMÉNYEK

TANTÁRGYI KÖVETELMÉNYEK A tantárgy kódja, neve: CGB1312, Szabadidő-és játékpedagógia A tantárgy felelőse, beosztása: Dr. Hollósi Hajnalka Zsuzsanna főiskolai adjunktus Heti óraszám (nappali): 0+1 Kredit: 2 Félévzárás módja: G

Részletesebben

KÖVETELMÉNYEK. a) A foglalkozásokon való részvétel: a TVSZ. előírásai az irányadóak

KÖVETELMÉNYEK. a) A foglalkozásokon való részvétel: a TVSZ. előírásai az irányadóak Szövegszerkesztés I. GP1004L. Kreditpont 2 Heti kontaktóraszám (elm.+gyak.) 0+2 Gyakorlati jegy Tantárgy oktatója és beosztása Veres Gabriella főiskolai docens a) A foglalkozásokon való részvétel: a TVSZ.

Részletesebben

Tantárgyi program. 9. A tantárgy hallgatásának előfeltétele, előképzettségi szint: 10. A tantárgy tartalma:

Tantárgyi program. 9. A tantárgy hallgatásának előfeltétele, előképzettségi szint: 10. A tantárgy tartalma: Tantárgyi program 1. A tantárgy neve, kódja: AVM_VFLB111-K5 Marketing menedzsment 2. A neve, beosztása: 3. Szakcsoport (szakirány) megnevezése: Vállalkozásfejlesztés MSc szak, levelező tagozat 4. A tantárgy

Részletesebben

KÖVETELMÉNYEK. Dr. Szabó Antal főiskolai tanár Tantárgy oktatója és beosztása. Dr. Márton Sára főiskolai tanár Tantárgyfelelős tanszék kódja

KÖVETELMÉNYEK. Dr. Szabó Antal főiskolai tanár Tantárgy oktatója és beosztása. Dr. Márton Sára főiskolai tanár Tantárgyfelelős tanszék kódja A pedagógia oktatásának elméleti, gyakorlati kérdései Tantárgy kódja PDM 1003 reditpont: 4 Heti kontaktóraszám (elm.+gyak.) 2+0 Az előadáson való részvétel kötelező, orvosi igazolás vagy az előadóval való

Részletesebben

KÖVETELMÉNYEK 2015/16-os tanév, II. félév

KÖVETELMÉNYEK 2015/16-os tanév, II. félév 2015/16-os tanév, II. félév Alternatív programú intézmények PDB 1803 Meghirdetés féléve 4. Heti kontaktóraszám (elm.+gyak.) 0+2 A kurzus célja, hogy megismertesse a hallgatókat az európai és amerikai iskolakritika

Részletesebben

KÖVETELMÉNYEK. Dr. habil. Brezsnyánszky László Tantárgyfelelős szervezeti egység kódja

KÖVETELMÉNYEK. Dr. habil. Brezsnyánszky László Tantárgyfelelős szervezeti egység kódja Neveléselmélet, nevelésfilozófia Tantárgy kódja PDB1202 Meghirdetés féléve 2. reditpont 3 Heti kontakt óraszám (elm. + gyak.) 2+0 Előfeltétel (tantárgyi kód) PDB1008 Dr. habil. Brezsnyánszky László T 1.

Részletesebben

KÖVETELMÉNYEK. A neveléstudomány értelmezései Tantárgy kódja. Gyakorlati jegy Előfeltétel (tantárgyi kód)

KÖVETELMÉNYEK. A neveléstudomány értelmezései Tantárgy kódja. Gyakorlati jegy Előfeltétel (tantárgyi kód) A neveléstudomány értelmezései TAB1209 Meghirdetés féléve 3. Kreditpont 2. Heti kontaktóraszám (elm. + gyak.) 0+2 Gyakorlati jegy TAB1207 Tantárgyfelelős neve és beosztása A foglalkozásokon való részvételre

Részletesebben

SPB1305 3 3 3 2+1 : SPB1306

SPB1305 3 3 3 2+1 : SPB1306 Tantárgy neve: Szociológia 3 Tantárgy kódja: SPB1305 Meghirdetés féléve 3 Kreditpont: 3 Heti kontakt óraszám: (elm.+gyak.) 2+1 Félévi követelmény: k Előfeltétel : SPB1306 Tantárgyfelelős neve és beosztása:

Részletesebben

SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK. gazdasági és jogi szakfordító és lektor (A/anyanyelv/ és B/idegen nyelv/ megnevezése)

SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK. gazdasági és jogi szakfordító és lektor (A/anyanyelv/ és B/idegen nyelv/ megnevezése) TANEGYSÉGLISTA Jelek, rövidítések: D = dolgozat G = gyakorlati jegy K = kollokvium Sz = szigorlat V = vizsga Z = szakzáróvizsga kon = konzultáció k = kötelezőtanegység kv = kötelezően választható tanegység

Részletesebben

TANTÁRGYI KÖVETELMÉNYEK

TANTÁRGYI KÖVETELMÉNYEK A tantárgy kódja, neve: PDM1005, Euroharmonizáció A tantárgy felelőse, beosztása: Dr. Hollósi Hajnalka Zsuzsanna, főiskolai adjunktus Heti óraszám (nappali): 2+0 Kredit: 4 Féléves óraszám (levelező): 12

Részletesebben

Követelmények. Meghirdetés féléve 1. Kreditpont 3 Konzultáció óraszáma 2+0. Előfeltétel (tantárgyi kód) - Tantárgyfelelős tanszék kódja

Követelmények. Meghirdetés féléve 1. Kreditpont 3 Konzultáció óraszáma 2+0. Előfeltétel (tantárgyi kód) - Tantárgyfelelős tanszék kódja A tanítás mestersége M1002 Konzultáció óraszáma 2+0 Kollokvium - Dr. Venter György főiskolai tanár - Legalább egy referátum készítése kiadott vagy választott témában. - Interjú készítése 4-5 tanárral és

Részletesebben

Energiagazdálkodás II. kommunikációs dosszié ENERGIAGAZDÁLKODÁS LEVELEZŐ ANYAGMÉRNÖK ALAPKÉPZÉS HŐENERGIA-GAZDÁLKODÁSI SZAKIRÁNY

Energiagazdálkodás II. kommunikációs dosszié ENERGIAGAZDÁLKODÁS LEVELEZŐ ANYAGMÉRNÖK ALAPKÉPZÉS HŐENERGIA-GAZDÁLKODÁSI SZAKIRÁNY ENERGIAGAZDÁLKODÁS LEVELEZŐ ANYAGMÉRNÖK ALAPKÉPZÉS HŐENERGIA-GAZDÁLKODÁSI SZAKIRÁNY TANTÁRGYI KOMMUNIKÁCIÓS DOSSZIÉ MISKOLCI EGYETEM MŰSZAKI ANYAGTUDOMÁNYI KAR TÜZELÉSTANI ÉS HŐENERGIA INTÉZETI TANSZÉK

Részletesebben

Társadalomismeret képzési ág (BA) Informatikus könyvtáros alapszak. 2015-től fölvett hallgatóknak

Társadalomismeret képzési ág (BA) Informatikus könyvtáros alapszak. 2015-től fölvett hallgatóknak Társadalomismeret képzési ág (BA) Informatikus könyvtáros alapszak 2015-től fölvett hallgatóknak 1 Jelek, rövidítések: G = gyakorlati jegy K = kollokvium Sz = szigorlat V = vizsga k = kötelező tanegység

Részletesebben

KÖVETELMÉNYEK. 20. századi reformok és hagyományok. Tantárgy oktatója és beosztása Dr. Vincze Tamás főiskolai adjunktus

KÖVETELMÉNYEK. 20. századi reformok és hagyományok. Tantárgy oktatója és beosztása Dr. Vincze Tamás főiskolai adjunktus KÖVETELMÉNYEK 20. századi reformok és hagyományok Tantárgy kódja PDB 1102 L Meghirdetés féléve 3. Kreditpont 3 Heti kontaktóraszám (elm. + 2+0 gyak.) Előfeltétel (tantárgyi kód) PDB 1103 L Tantárgyfelelős

Részletesebben

KÖVETELMÉNYEK. Nevelés és oktatáslélektan Tantárgy kódja PDM 1004 Meghirdetés féléve 2 Kreditpont: 4 Heti óraszám 2+0

KÖVETELMÉNYEK. Nevelés és oktatáslélektan Tantárgy kódja PDM 1004 Meghirdetés féléve 2 Kreditpont: 4 Heti óraszám 2+0 Nevelés és oktatáslélektan PDM 1004 Kreditpont: 4 Heti óraszám 2+0 Előfeltétel (tantárgyi kód) Tantárgyfelelős neve és beosztása Vassné dr. Figula Erika főiskolai tanár Az előadáson való részvétel ajánlott.

Részletesebben

KÖVETELMÉNYEK. Alternatív programú intézmények Tantárgy kódja

KÖVETELMÉNYEK. Alternatív programú intézmények Tantárgy kódja Alternatív programú intézmények CGB2011 Meghirdetés féléve 4.,5. Kreditpont 2. Heti kontaktóraszám (elm. + gyak.) 0+1 Dr. Vincze Tamás, főiskolai adjunktus A foglalkozásokon való részvételre a Nyíregyházi

Részletesebben

KÖVETELMÉNYEK 2012-2013. 1.félév

KÖVETELMÉNYEK 2012-2013. 1.félév Drogprevenció SPB1904 Meghirdetés féléve 5 Kreditpont 2 Heti kontaktóraszám (elm. + gyak.) 1+1 Gyakorlati jegy Előfeltétel (tantárgyi kód) SPB1108 Tantárgyfelelős neve és beosztása Dr. Györgyiné Dr. Harsányi

Részletesebben

Tantárgyi program 2014/2015. tanév, 1. félév

Tantárgyi program 2014/2015. tanév, 1. félév Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Kar Vállalkozás és Emberi Erőforrás Intézeti Tanszék Tantárgyi program 2014/2015. tanév, 1. félév Emberi erőforrás alapszak Nappali tagozat Gazdálkodás

Részletesebben

VÉGZİS HALLGATÓK KREDITELLENİRZÉSE PEDAGÓGIA SZAK. Név: Neptun kód: Szakirány / specializáció: 1. ALAPOZÓ ISMERETEK (összesen 20 kredit)

VÉGZİS HALLGATÓK KREDITELLENİRZÉSE PEDAGÓGIA SZAK. Név: Neptun kód: Szakirány / specializáció: 1. ALAPOZÓ ISMERETEK (összesen 20 kredit) VÉGZİS HALLGATÓK KREDITELLENİRZÉSE PEDAGÓGIA SZAK Név: Neptun kód: Szakirány / specializáció: 1. ALAPOZÓ ISMERETEK (összesen 20 kredit) BTAT101BA Filozófiatörténet 2 BTNR103BA Kulturális antropológia 2

Részletesebben

Érvényes: 2015/2016. tanévtől. Média-, mozgókép- és kommunikációtanár

Érvényes: 2015/2016. tanévtől. Média-, mozgókép- és kommunikációtanár Mintatanterv kód: ME20+NE22_2015OAN Mintatanterv média-, mozgókép- és kommunikációtanár - német nyelv és kultúra tanára szakos hallgatók számára (nappali tagozat) Önálló képzési szakasz 10 féléves képzésben

Részletesebben

Energiahordozók I. kommunikációs dosszié ENERGIAHORDOZÓK I. ANYAGMÉRNÖK ALAPKÉPZÉS HŐENERGIA-GAZDÁLKODÁSI SZAKIRÁNY TANTÁRGYI KOMMUNIKÁCIÓS DOSSZIÉ

Energiahordozók I. kommunikációs dosszié ENERGIAHORDOZÓK I. ANYAGMÉRNÖK ALAPKÉPZÉS HŐENERGIA-GAZDÁLKODÁSI SZAKIRÁNY TANTÁRGYI KOMMUNIKÁCIÓS DOSSZIÉ ENERGIAHORDOZÓK I. ANYAGMÉRNÖK ALAPKÉPZÉS HŐENERGIA-GAZDÁLKODÁSI SZAKIRÁNY TANTÁRGYI KOMMUNIKÁCIÓS DOSSZIÉ MISKOLCI EGYETEM MŰSZAKI ANYAGTUDOMÁNYI KAR TÜZELÉSTANI ÉS HŐENERGIA INTÉZETI TANSZÉK Miskolc,

Részletesebben

Az osztatlan tanárképzés. ELTE BTK 2014. szeptember 1.

Az osztatlan tanárképzés. ELTE BTK 2014. szeptember 1. Az osztatlan tanárképzés ELTE BTK 2014. szeptember 1. A bölcsész tanár tudásának rétegei Szaktudományok Szakmai és általános kommunikáció Szakpedagógiák Neveléstudomány KÖZÖS TANÁRKÉPZÉS 180 kredit, 3

Részletesebben

Vizuális- és környezetkultúra tanári szak mesterképzés A VIZUÁLIS- ÉS KÖRNYEZETKULTÚRA TANÁR SZAK BEMUTATÁSA UTOLJÁRA INDÍTVA 2016. 09.01.

Vizuális- és környezetkultúra tanári szak mesterképzés A VIZUÁLIS- ÉS KÖRNYEZETKULTÚRA TANÁR SZAK BEMUTATÁSA UTOLJÁRA INDÍTVA 2016. 09.01. kultúra szak mesterképzés A VIZUÁLIS- ÉS KÖRNYEZETKULTÚRA TANÁR SZAK BEMUTATÁSA UTOLJÁRA INDÍTVA 2016. 09.01. Célkitűzések: A képzés célja a Képi ábrázolás alapképzésben (Ba) vagy más, a szaktel kompatibilis

Részletesebben

Felkészülés a mesterpedagógus, kutatópedagógus fokozat elérésére

Felkészülés a mesterpedagógus, kutatópedagógus fokozat elérésére Felkészülés a mesterpedagógus, kutatópedagógus fokozat elérésére Speciális kompetenciák, dokumentumok Serfőző Mónika ELTE TÓK Mesterpedagógus fokozat (teljes minősítési eljárás) Felkészülési szakasz tervezés

Részletesebben

- 1 - Szent-Györgyi Albert Általános Iskola. TÁMOP-3.1.4/08/2/2008-0031 Munkaterv

- 1 - Szent-Györgyi Albert Általános Iskola. TÁMOP-3.1.4/08/2/2008-0031 Munkaterv - 1 - Szent-Györgyi Albert Általános Iskola TÁMOP-3.1.4/08/2/2008-0031 Munkaterv - 2 - Célhoz rendelt feladatok a Társadalmi Megújulás Operatív Program Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés Innovatív

Részletesebben

A GYAKORLATI KÉPZÉS RENDJE. 2015/2016. tanév. II. félév

A GYAKORLATI KÉPZÉS RENDJE. 2015/2016. tanév. II. félév A GYAKORLATI KÉPZÉS RENDJE 2015/2016. tanév II. félév Készítette: Pusztai Judit (igh.) SZAKVEZETŐK A KAPOSVÁRI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUMBAN Tanító szakvezetők: 1. a Richterné Somlyai Mónika 2. a Bánkutiné

Részletesebben

TÁRGYLEÍRÁS. SZOCIOLÓGIA A TÁRSADALOMELMÉLET ALAPJAI BBNSZ08100 BBNTT00100 szociológia és társadalmi tanulmányok szakos hallgatók számára

TÁRGYLEÍRÁS. SZOCIOLÓGIA A TÁRSADALOMELMÉLET ALAPJAI BBNSZ08100 BBNTT00100 szociológia és társadalmi tanulmányok szakos hallgatók számára TÁRYLEÍRÁS SZOCIOLÓI TÁRSDLOMELMÉLET LPJI Oktató: Dr. Földházi Erzsébet 013/014. tanév I. félév kedd 14:15-15:45 BTK mbrosianum 13/B. TNTÁRY CÉLJ tantárgy elsődleges célja alapvető szociológiai alapismeretek

Részletesebben

PONTSZÁMÍTÁSI KÉRELEM felsőfokú végzettség alapján (alap- és osztatlan képzésre jelentkezőknek)

PONTSZÁMÍTÁSI KÉRELEM felsőfokú végzettség alapján (alap- és osztatlan képzésre jelentkezőknek) PONTSZÁMÍTÁSI KÉRELEM felsőfokú végzettség alapján (alap- és osztatlan képzésre jelentkezőknek) PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM Jelentkezői adatok Jelentkező neve: Felvételi azonosító: Születési dátum: Anyja neve:

Részletesebben

TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁS SZAK NAPPALI TAGOZAT

TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁS SZAK NAPPALI TAGOZAT Számvitel Intézeti Tanszék /fax: 383-8480 Budapest 72. Pf.: 35. 1426 II. ÉVFOLYAM TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁS SZAK NAPPALI TAGOZAT Kontrolling alapjai c. tárgy tanulmányozásához 2014/2015.tanév

Részletesebben

TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ. Bevezetés a számvitelbe

TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ. Bevezetés a számvitelbe PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI KAR- TÁVOKTATÁSI KÖZPONT COLLEGE OF FINANCE AND ACCOUNTANCY- CENTER OF DISTANCE LEARNING 1149 BUDAPEST, BUZOGÁNY U. 10-12. / FAX: 06-1-222-4584 : 06-1-469-6672 II. évfolyam BA TANTÁRGYI

Részletesebben

A GYAKORLATI KÉPZÉS RENDJE

A GYAKORLATI KÉPZÉS RENDJE KAPOSVÁRI EGYETEM GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM A GYAKORLATI KÉPZÉS RENDJE 2014/2015. tanév I. félév Tanító szakvezetők: 1. a Bánkutiné Mándy Gabriella 1. b Horváthné Nyári Éva 3. a Fornai Éva

Részletesebben

TANTÁRGYI KÖVETELMÉNYEK

TANTÁRGYI KÖVETELMÉNYEK A tantárgy kódja, neve: PDM1005 Euroharmonizáció A tantárgy felelőse, beosztása: Dr. Hollósi Hajnalka Zsuzsanna főiskolai adjunktus Heti óraszám (nappali): 2+0 Kredit: 4 Féléves óraszám (levelező): 12

Részletesebben

Jelentéskészítő TEK-IK () Válaszadók száma = 610

Jelentéskészítő TEK-IK () Válaszadók száma = 610 Jelentéskészítő TEK-IK () Válaszadók száma = 0 Általános mutatók Szak értékelése - + átl.=. Felmérés eredmények Jelmagyarázat Kérdésszöveg Válaszok relatív gyakorisága Bal pólus Skála Átl. elt. Átlag Medián

Részletesebben

A zárthelyik időpontja: 1. zh: 2013. október 10. A1/128.(manuális és számítógépes) 2. zh: 2013. december 05. A1/128. (manuális és számítógépes)

A zárthelyik időpontja: 1. zh: 2013. október 10. A1/128.(manuális és számítógépes) 2. zh: 2013. december 05. A1/128. (manuális és számítógépes) Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kar Üzleti Információgazdálkodási és Módszertani Intézet Pénzügyi Intézeti Tanszék Tájékoztató PÉNZÜGYI SZÁMÍTÁSOK ÉS PÉNZÜGYI PIACOK (105B) tantárgyból II. éves nappali

Részletesebben

Korszerű Oktatás Bolognai Rendszerben, HEFOP támogatással - KOBOR -

Korszerű Oktatás Bolognai Rendszerben, HEFOP támogatással - KOBOR - A felsőoktatás rendszer szintű változásához kapcsolódó rövid ciklusú képzések HEFOP-..-08/.-008-06-0009/.0 Korszerű Oktatás Bolognai Rendszerben, HEFOP támogatással - KOBOR - Összefoglaló adatok: Kurzusok

Részletesebben

Hittanár-nevelőtanár BTHBV50* ÓSZBV15* ÓSZBV17* BTHBV56. _ sz 0 BTHBV51* ÚSZBV35* ÚSZBV37* BTHBV58 DOERV11* DOERV20* DOERV17* DOERV19.

Hittanár-nevelőtanár BTHBV50* ÓSZBV15* ÓSZBV17* BTHBV56. _ sz 0 BTHBV51* ÚSZBV35* ÚSZBV37* BTHBV58 DOERV11* DOERV20* DOERV17* DOERV19. Mintatanterv kód: HI22+ME20_2015ON Mintatanterv hittanár-nevelőtanár - média-, mozgókép- és kommunikációtanár szakos hallgatók számára (nappali tagozat) Önálló képzési szakasz 10 féléves képzésben (4 félév,

Részletesebben

Gépipari Technológiai Intézet

Gépipari Technológiai Intézet Szent István Egyetem Gépészmérnöki Kar Gépipari Technológiai Intézet FOGLALKOZTATÁSI TERV ÉS TANTÁRGYI ISMERTETŐ Pontrendszer alapú, komplex értékelésű tantárgyakhoz Tartalom 1. Általános adatok...1 1.1.

Részletesebben

A külső feltárású melléküreg műtétek helye és jelentősége napjainkban

A külső feltárású melléküreg műtétek helye és jelentősége napjainkban Dél-pesti Rhinologiai Napok A Dél-pesti Rhinologiai Napok első alkalommal kerül megrendezésre, bízva abban, hogy egy hagyomány első lépése lehet. A kétnapos tanfolyam első napját a III. alkalommal megrendezésre

Részletesebben

(Figyelem! A kurzusok meghirdetése a mindenkori személyi állománytól függ.)

(Figyelem! A kurzusok meghirdetése a mindenkori személyi állománytól függ.) Mintatanterv anglisztika BA mellékszakos (minor) végzettséggel rendelkező, illetve nem angol szakos diplomával rendelkező angoltanári mesterszakos hallgatók számára (4+1, illetve 2+2+1 félév; teljesítendő:

Részletesebben

Jelentés a kiértékelésről az előadóknak

Jelentés a kiértékelésről az előadóknak Debreceni Egyetem 00 Debrecen Egyetem tér. Debreceni Egyetem Tisztelt NK Úr! (személyes és bizalmas) Jelentés a kiértékelésről az előadóknak Tisztelt NK Úr! Ez az email tartalmazza a Népegészségügyi ellenõr

Részletesebben

KÖVETELMÉNYEK 2012-2013. 1.félév

KÖVETELMÉNYEK 2012-2013. 1.félév Mentálhigiéné CSM 1015L Meghirdetés féléve 3 Heti kontakt óraszám (elm.+gyak.) 0+1 Kollokvium Dr. Nagy Edit főiskolai docens AK Zárthelyi dolgozat írása az előadás és a kötelező irodalom alapján. Elégtelen

Részletesebben

tartalmi szabályozók eredményesebb

tartalmi szabályozók eredményesebb Rövid távú, átmeneti intézkedések a tartalmi szabályozók eredményesebb alkalmazására Konkrét javaslatok 1. NAT és a kerettanterv heti összóraszámainak harmonizációja 2. Kerettantervek helyi alkalmazásának

Részletesebben

Neveléstudományi mesterszak az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karán

Neveléstudományi mesterszak az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karán Neveléstudományi mesterszak az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karán 2015. január 30. Dr. Szabolcs Éva egyetemi tanár, szakfelelős Neveléstudományi Intézet nevelestudomany@ppk.elte.hu 120 kredit, 4 félév

Részletesebben

Óravázlat. A szakmai karrierépítés feltételei és lehetőségei. Milyen vagyok én? Én és te. heterogén csoportmunka

Óravázlat. A szakmai karrierépítés feltételei és lehetőségei. Milyen vagyok én? Én és te. heterogén csoportmunka Óravázlat Tantárgy: Téma: Résztémák: osztályfőnöki A szakmai karrierépítés feltételei és lehetőségei Önismeret Milyen vagyok én? Én és te Időigény: Munkaforma: 1 óra frontális osztálymunka heterogén csoportmunka

Részletesebben

TEMG0402 A környezettan tanítás módszertana Gyakorlat / Methodology of Envronmental Education

TEMG0402 A környezettan tanítás módszertana Gyakorlat / Methodology of Envronmental Education TEMG0402 A környezettan tanítás módszertana Gyakorlat / Methodology of Envronmental Education Képzés: Környezettan tanár MSc Kredit: 2 Tantárgyfelelős: Tóthné dr. Kosztin Beáta Oktatók: Tóthné dr. Kosztin

Részletesebben

Nyíregyházi Főiskola. a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A alapján pályázatot hirdet

Nyíregyházi Főiskola. a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A alapján pályázatot hirdet Nyíregyházi Főiskola a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A alapján pályázatot hirdet A közalkalmazotti jogviszony időtartama: határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony

Részletesebben

Általános Szociális Munkás Szak 2003. Levelező

Általános Szociális Munkás Szak 2003. Levelező Általános Szociális Munkás Szak 2003. Levelező MINTATANTERV A tantárgy jegy, I. O513L ismeretek I. kollokvium 15 0 3 köt. I. 8092L Filozófia jegy 10 0 3 köt. I. 2504L Közgazdasági ismeretek kollokvium

Részletesebben

pálóczi tibor & ungvári mihály ÉPÍTÉSZETI LÁTVÁNY 2D-S REPREZENTÁCIÓ ÉS DOKUMENTÁCIÓ BUDAPEST 2016 TAVASZ

pálóczi tibor & ungvári mihály ÉPÍTÉSZETI LÁTVÁNY 2D-S REPREZENTÁCIÓ ÉS DOKUMENTÁCIÓ BUDAPEST 2016 TAVASZ pálóczi tibor & ungvári mihály ÉPÍTÉSZETI LÁTVÁNY 2D-S REPREZENTÁCIÓ ÉS DOKUMENTÁCIÓ BUDAPEST 2016 TAVASZ kurzus ismertető kurzus neve építészeti látvány - 2d-s reprezentáció és dokumentáció gesztor intézet

Részletesebben

Diszkrét matematika I. gyakorlat

Diszkrét matematika I. gyakorlat Diszkrét matematika I. gyakorlat 1. Gyakorlat Bogya Norbert Bolyai Intézet 2012. szeptember 4-5. Bogya Norbert (Bolyai Intézet) Diszkrét matematika I. gyakorlat 2012. szeptember 4-5. 1 / 21 Információk

Részletesebben

TANEGYSÉGLISTA (MA) ESZTÉTIKA MESTERKÉPZÉSI SZAK (MA) A SZAKOT GONDOZÓ INTÉZET: ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK A SZAKRÓL: A mesterképzési szak megnevezése:

TANEGYSÉGLISTA (MA) ESZTÉTIKA MESTERKÉPZÉSI SZAK (MA) A SZAKOT GONDOZÓ INTÉZET: ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK A SZAKRÓL: A mesterképzési szak megnevezése: TANEGYSÉGLISTA (MA) Jelek, rövidítések: D = dolgozat G = gyakorlati jegy K = kollokvium Sz = szigorlat V = vizsga Z = szakzáróvizsga kon = konzultáció k = kötelezı tanegység kv = kötelezıen választható

Részletesebben

TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ NAPPALI TAGOZAT

TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ NAPPALI TAGOZAT Számvitel Intézeti Tanszék /fax: 383-8480 Budapest 72. Pf.: 35. 1426 (I.) ÉVFOLYAM TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ NAPPALI TAGOZAT Pénzügyi számvitel 1 c. tárgy tanulmányozásához 2013/2014.tanév II. félév 1 A tantárgy

Részletesebben

VÁLTOZÁSOK ÉS EREDMÉNYESSÉG: A DÉLUTÁNIG TARTÓ ISKOLA BEVEZETÉSÉNEK INTÉZMÉNYI TAPASZTALATAI

VÁLTOZÁSOK ÉS EREDMÉNYESSÉG: A DÉLUTÁNIG TARTÓ ISKOLA BEVEZETÉSÉNEK INTÉZMÉNYI TAPASZTALATAI XXI. Századi Közoktatás (fejlesztés, koordináció) II. szakasz TÁMOP-3.1.1-11/1-2012-0001 EREDMÉNYESSÉG ÉS TÁRSADALMI BEÁGYAZOTTSÁG (TÁMOP 3.1.1. / 4.2.1.) VÁLTOZÁSOK ÉS EREDMÉNYESSÉG: A DÉLUTÁNIG TARTÓ

Részletesebben

Tanegységlista Történelem alapszak (BA), régészet szakirány. 2011-től fölvett hallgatóknak

Tanegységlista Történelem alapszak (BA), régészet szakirány. 2011-től fölvett hallgatóknak Tanegységlista Történelem alapszak (BA), régészet szakirány 2011-től fölvett hallgatóknak 1 Jelek, rövidítések: G = gyakorlati jegy K = kollokvium Sz = szigorlat V = vizsga k = kötelező tanegység kv =

Részletesebben

KÖVETELMÉNYEK. Tantárgy neve

KÖVETELMÉNYEK. Tantárgy neve Neveléstudományi modellek és paradigmák Tantárgy kódja PDM 1002 Meghirdetés féléve 2. Kreditpont: 4 Heti kontaktóraszám (elm.+gyak.) 2+0 - koll. A félév kollokviummal zárul, a kollokviumra való jelentkezés

Részletesebben

Általános Szociális Munkás Szak 2003. Nappali

Általános Szociális Munkás Szak 2003. Nappali Általános Szociális Munkás Szak 2003. Nappali MINTATANTERV Javasolt jegy, I. O513 Állam- és jogtudományi ismeretek I. kollokvium 28 0 3 köt. I. 8092 Filozófia (K) jegy 28 0 3 köt. I. 2504 Közgazdasági

Részletesebben

A szakdolgozat készítés szabályai az SZTE TTIK Fizika BSc szakon 1. A szakdolgozat készítésének célja 2. A szakdolgozat témájának választása

A szakdolgozat készítés szabályai az SZTE TTIK Fizika BSc szakon 1. A szakdolgozat készítésének célja 2. A szakdolgozat témájának választása A szakdolgozat készítés szabályai az SZTE TTIK Fizika BSc szakon (Az FTCS Tanács jóváhagyta 2009. 02.25-én, kiegészítve 2011.03.07-én, módosítva 2012.05.04) A három éves alapképzés végén leadandó szakdolgozattal

Részletesebben

1. Bevezető előadás. Schulcz Róbert schulcz@hit.bme.hu (1) 463 3284 (70) 366 51 19

1. Bevezető előadás. Schulcz Róbert schulcz@hit.bme.hu (1) 463 3284 (70) 366 51 19 Dokumentumszerkesztés Word kurzus előadás Schulcz Róbert schulcz@hit.bme.hu (1) 463 3284 (70) 366 51 19 A tananyagot kizárólag a BME hallgatói használhatják fel tanulási céllal. Minden egyéb felhasználáshoz

Részletesebben

Helyi tanterv az alapfokú

Helyi tanterv az alapfokú Bolyai János Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény 4032 Debrecen, Bolyai u. 29.sz. Tel.: (52) 420-377 Tel./fax: (52) 429-773 Email: bolyai29@axelero.hu Helyi tanterv az alapfokú

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Pécs Város Polgármestere pályázatot hirdet

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Pécs Város Polgármestere pályázatot hirdet I. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Pécs Város Polgármestere pályázatot hirdet Polgármesteri ösztöndíjra a 2008/2009. tanévben felsőoktatási intézményekbe teljes idejű, nappali tagozatos képzésre beiratkozott pécsi

Részletesebben

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Kar. Felvételi információk 2015.

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Kar. Felvételi információk 2015. Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Kar Felvételi információk 2015. A JELENTKEZÉS MÓDJA Kizárólag e-felvételi keretében, amelyet a www.felvi.hu honlapon, regisztráció után lehet benyújtani.

Részletesebben

A GYAKORLATI KÉPZÉS MUNKARENDJE. 2015/2016. tanév ŐSZI FÉLÉV

A GYAKORLATI KÉPZÉS MUNKARENDJE. 2015/2016. tanév ŐSZI FÉLÉV I. évfolyam (1. félév) A GYAKORLATI KÉPZÉS MUNKARENDJE 2015/2016. tanév ŐSZI FÉLÉV Egyéni komplex gyakorlat I. (ANPETA 1711) A nappali tagozatos hallgatók a félév során, október-november hónapban a Gyakorlóiskola

Részletesebben

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal!

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen

Részletesebben

Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat. Rákospalotai Kertvárosi Összevont Óvoda ÉVES ÖNÉRTÉKELÉSI TERV 2015/2016.

Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat. Rákospalotai Kertvárosi Összevont Óvoda ÉVES ÖNÉRTÉKELÉSI TERV 2015/2016. Iktatószám:671-42/2015-1-4 Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat Rákospalotai Kertvárosi Összevont Óvoda ÉVES ÖNÉRTÉKELÉSI TERV 2015/2016. Budapest, 2015.08. 31. Készítette: Simor Gáborné Munkaközösség-vezető

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2016 / 2017. tanév OM azonosító 031 966 Iskolánk a nemzeti köznevelési törvényben előírt létszámok alapján alakítja ki az osztálylétszámokat, tanulócsoportokat. Az iskola felvételi

Részletesebben

Tantárgy neve Magyarország és a Kárpát-medence természeti földrajza I. Tantárgy kódja FDB1601 és L Kreditpont 3 Összóraszám VIZSGAKURZUS

Tantárgy neve Magyarország és a Kárpát-medence természeti földrajza I. Tantárgy kódja FDB1601 és L Kreditpont 3 Összóraszám VIZSGAKURZUS Tantárgy neve Magyarország és a Kárpát-medence természeti földrajza I. Tantárgy kódja FDB1601 és L Kreditpont 3 Összóraszám VIZSGAKURZUS (elm.+gyak.) Ellenőrzés módja Kollokvium: 3 szintű (topográfia,

Részletesebben

Gyógypedagógia BA (AL)_2011 (GYPL-B_2011)

Gyógypedagógia BA (AL)_2011 (GYPL-B_2011) https://web7.etr.u-szeged.hu/etr/viewer/indexsafe?$afe=vmlldvyl0... 1 of 9 013.04.09. 1:15 A Tantervi követelmények fogalmairól itt olvashatsz Jelmagyarázat: MK - mérföldkő; TT/KPR - tantárgy vagy becsatolt

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Orvosi laboratóriumi technikai asszisztens szakképesítés. 2449-06 Mikrobiológiai vizsgálatok modul. 1.

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Orvosi laboratóriumi technikai asszisztens szakképesítés. 2449-06 Mikrobiológiai vizsgálatok modul. 1. Emberi Erőforrások Minisztériuma Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. főigazgató-helyettes

Részletesebben

Beszámoló: a kompetenciamérés eredményének javítását célzó intézkedési tervben foglaltak megvalósításáról. Őcsény, 2015. november 20.

Beszámoló: a kompetenciamérés eredményének javítását célzó intézkedési tervben foglaltak megvalósításáról. Őcsény, 2015. november 20. Őcsényi Perczel Mór Általános Iskola székhelye: 7143 Őcsény, Perczel Mór utca 1. Tel: 74/496-782 e-mail: amk.ocseny@altisk-ocseny.sulinet.hu Ikt.sz.: /2015. OM: 036345 Ügyintéző: Ősze Józsefné Ügyintézés

Részletesebben

BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁSI SZAKIRÁNY DIFFERENCIÁLT SZAKMAI ISMERETEK

BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁSI SZAKIRÁNY DIFFERENCIÁLT SZAKMAI ISMERETEK BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁSI SZAKIRÁNY DIFFERENCIÁLT SZAKMAI ISMERETEK NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM Rendészettudományi Kar 1. számú példány TANTÁRGYI PROGRAM 1. A tantárgy kódja: RBVTB02 2. A tantárgy megnevezése

Részletesebben

KÖVETELMÉNYEK. Tantárgy neve. A tanulói személyiség megismerése. Meghirdetés féléve 3 Kreditpont 2 Konzultációs óraszám: 6

KÖVETELMÉNYEK. Tantárgy neve. A tanulói személyiség megismerése. Meghirdetés féléve 3 Kreditpont 2 Konzultációs óraszám: 6 A tanulói személyiség megismerése TKM1011L Meghirdetés féléve 3 Konzultációs óraszám: 6 Gyakorlati jegy Előfeltétel (tantárgyi kód) TKM1001L Dr. Pauwlik Zsuzsa Orsika főiskolai docens A konzultáción való

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Fogászati asszisztens szakképesítés. 2398-06 Gyermekfogászati és fogszabályozási beavatkozások modul. 1.

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Fogászati asszisztens szakképesítés. 2398-06 Gyermekfogászati és fogszabályozási beavatkozások modul. 1. Nemzeti Erőforrás Minisztérium Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. főigazgató-helyettes JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

Részletesebben

KÖVETELMÉNYEK. Tantárgyfelelős tanszék kódja. A foglalkozáson való részvétel:

KÖVETELMÉNYEK. Tantárgyfelelős tanszék kódja. A foglalkozáson való részvétel: A magyar nyelv és irodalom tantárgy-pedagógiája I. TAB 2304 Meghirdetés féléve 5. Kreditpont 1 Heti kontaktóraszám (elm. + gyak.) 0+1 G Előfeltétel (tantárgyi kód) TAB 1304 A hallgató a TVSZ. figyelembevételével

Részletesebben

A 2015/2016-OS TANÉV RENDJE

A 2015/2016-OS TANÉV RENDJE A 2015/2016-OS TANÉV RENDJE A 28/2015. (V. 28.) EMMI rendelete, a Budapest II. Kerületi II. Rákóczi Ferenc Gimnázium Pedagógiai Programja alapján A tanév 2015. szeptember 1-től 2016. június 15-ig tart

Részletesebben

A műszaki és humán szakterület szakmai pedagógusképzésének és képzők hálózatának fejlesztése

A műszaki és humán szakterület szakmai pedagógusképzésének és képzők hálózatának fejlesztése A műszaki és humán szakterület szakmai pedagógusképzésének és képzők hálózatának fejlesztése TÁMOP-4.1.2.B.2-13/1-2013-0002 PROJEKT ZÁRÓKONFERENCIA 2015.10.13. 1 TÁMOP-4.1.2.B.2-13/1-2013-0002 A műszaki

Részletesebben

A SZAKMAI GYAKORLAT RENDJE NAPPALI TAGOZATOS HALLGATÓKNÁL. 1. Gazdálkodási és menedzsment szak, Kereskedelem és marketing szak

A SZAKMAI GYAKORLAT RENDJE NAPPALI TAGOZATOS HALLGATÓKNÁL. 1. Gazdálkodási és menedzsment szak, Kereskedelem és marketing szak A SZAKMAI GYAKORLAT RENDJE NAPPALI TAGOZATOS HALLGATÓKNÁL 1. Gazdálkodási és menedzsment szak, Kereskedelem és marketing szak 1.1. A szakmai gyakorlat célja: A tantervi előírásoknak megfelelően a nappali

Részletesebben

Helyi önkormányzatok. Tárgy jellege: előadás Kreditértéke: 3

Helyi önkormányzatok. Tárgy jellege: előadás Kreditértéke: 3 Helyi önkormányzatok Tárgy neve: Helyi önkormányzatok Szak: igazgatásszervező Neptun kódja: I 403 E Helye a mintatantervben: 3. szemeszter Meghirdetés: őszi Tárgy besorolása: kötelező Tárgy jellege: előadás

Részletesebben

Oktatói munka hallgatói véleményezése. Oktatók

Oktatói munka hallgatói véleményezése. Oktatók Oktatói munka hallgatói véleményezése Oktatók Eredmények 1. A diákok órákon való részvételi hajlandósága eltérő attitűdöket mutat. A hallgatók négyötöde (80%) gyakori látogatója az előadásoknak, szemináriumoknak.

Részletesebben

Minőségbiztosítás a Méliusz Könyvtárban. 2016. május 9. Dr. Csontosné Skara Ilona skara.ilona@meliusz.hu

Minőségbiztosítás a Méliusz Könyvtárban. 2016. május 9. Dr. Csontosné Skara Ilona skara.ilona@meliusz.hu Minőségbiztosítás a Méliusz Könyvtárban 2016. május 9. Dr. Csontosné Skara Ilona skara.ilona@meliusz.hu Előzmények 12/2010. (III.11.) OKM rendelet : Minősített Könyvtári cím és a Könyvtári Minőségi Díj

Részletesebben

A társadalomkutatás módszerei I.

A társadalomkutatás módszerei I. A társadalomkutatás módszerei I. 1. hét Daróczi Gergely Budapesti Corvinus Egyetem 2011. IX. 14. Outline 1 Tematika A tantárgy szakmai tartalma Követelmény Értékelés Szakirodalom Érintett témakörök 2 Természet-

Részletesebben

felsőfokú szakképzések szakirányú továbbképzések informatikai alapszakok informatikai mesterszakok informatikai doktori iskola

felsőfokú szakképzések szakirányú továbbképzések informatikai alapszakok informatikai mesterszakok informatikai doktori iskola felsőfokú szakképzések szakirányú továbbképzések informatikai alapszakok informatikai mesterszakok informatikai doktori iskola Általános rendszergazda WEB - programozó Informatika tanár Társadalom-informatikai

Részletesebben

Gazdasági matematika II.

Gazdasági matematika II. PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI KAR MESTERKÉPZÉSI ÉS TÁVOKTATÁSI KÖZPONT 1149 BUDAPEST, BUZOGÁNY U. 10-12. : 06-1-469-6600 I. évfolyam TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ Gazdasági matematika II. 2013/2014. II. félév PÉNZÜGYI ÉS

Részletesebben

Követelmények. A tanítás mestersége Tantárgy kódja. Dr. Szabó Antal főiskolai tanár A tantárgy oktatója

Követelmények. A tanítás mestersége Tantárgy kódja. Dr. Szabó Antal főiskolai tanár A tantárgy oktatója A tanítás mestersége TKM1002 Kreditpont 3 Konzultáció óraszáma 2+0 Kollokvium Előfeltétel (tantárgyi kód) - - Legalább egy referátum készítése kiadott vagy választott témában. - Interjú készítése 4-5 tanárral

Részletesebben

Tagintézmény-vezető neve, Szabóné Diós Edit e-mail címe: igazgato.kossuthzs.iskola@int.ritek.hu Pályaválasztási felelős neve: Dr.

Tagintézmény-vezető neve, Szabóné Diós Edit e-mail címe: igazgato.kossuthzs.iskola@int.ritek.hu Pályaválasztási felelős neve: Dr. KÖZÉPISKOLA KIR-BEN SZEREPLŐ NEVE: SZEGEDI SZOLGÁLTATÁSI SZAKKÉPZŐ ISKOLA KOSSUTH ZSUZSANNA TAGINTÉZMÉNYE OM azonosító száma: 201290 Cím: 6724 Szeged, Kodály tér 1. Telefonszám: 62/550-486 Fax: 62/550-486

Részletesebben

A TANTÁRGY ADATLAPJA

A TANTÁRGY ADATLAPJA A TANTÁRGY ADATLAPJA 1. A képzési program adatai 1.1 Felsőoktatási intézmény Babeş-Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár 1.2 Kar Pszichológia és Neveléstudományok Kar 1.3 Intézet Pedagógia és Alkalmazott Didaktika

Részletesebben

Tájékoztató az önkéntes nyugdíjpénztárak számára a 2012-től érvényes felügyeleti adatszolgáltatási változásokról

Tájékoztató az önkéntes nyugdíjpénztárak számára a 2012-től érvényes felügyeleti adatszolgáltatási változásokról Tájékoztató az önkéntes nyugdíjpénztárak számára a 2012-től érvényes felügyeleti adatszolgáltatási változásokról Szeles Angelika Monitoring szakreferens Adatszolgáltatási és monitoring főosztály Budapest,

Részletesebben

PÁLYÁZATI ŰRLAP KÖZFORGALMÚ GYÓGYSZERTÁR KÜLSŐ KÉPZŐHELY RÉSZÉRE

PÁLYÁZATI ŰRLAP KÖZFORGALMÚ GYÓGYSZERTÁR KÜLSŐ KÉPZŐHELY RÉSZÉRE BEADANDÓ EGY NYOMTATOTT ÉS EGY ELEKTRONIKUS PÉLDÁNYBAN PÁLYÁZATI ŰRLAP KÖZFORGALMÚ GYÓGYSZERTÁR KÜLSŐ KÉPZŐHELY RÉSZÉRE PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEMRE TÖRTÉNŐ SZAKKÉPZŐ HELLYÉ MINŐSÍTÉSHEZ Kérjük, hogy a megpályázott

Részletesebben

A típusú tárgyak tantárgyleírásai

A típusú tárgyak tantárgyleírásai A típusú tárgyak tantárgyleírásai 1 2 TANTÁRGYLEÍRÁS Digitális kommunikáció, távoktatás PDB1000 Meghirdetés féléve 1. Kreditpont 4 Heti kontakt óraszám (elm. + gyak.) 0+4 G - Dr. Dráviczki Sándor főiskolai

Részletesebben

A Herman Ottó Gimnázium felvételi szabályzata

A Herman Ottó Gimnázium felvételi szabályzata A Herman Ottó Gimnázium felvételi szabályzata I. Jogszabályi háttér A Közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX törvény (42. 1. bekezdés) 11/1994.(VI.8.) MKM rendelet 8-as számú melléklete A 2011/2012. tanév

Részletesebben

Kétegyházi Márki Sándor Általános Iskola 028327. Különös közzétételi lista

Kétegyházi Márki Sándor Általános Iskola 028327. Különös közzétételi lista Kétegyházi Márki Sándor Általános 028327 Különös közzétételi lista 2015/2016 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Szak Szakvizsga

Részletesebben