CIB internet alapú elektronikus szolgáltatásokat (CIB Internet Bank és mobilcib) érintı változások július 1-jétıl

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "CIB internet alapú elektronikus szolgáltatásokat (CIB Internet Bank és mobilcib) érintı változások 2012. július 1-jétıl"

Átírás

1 CIB internet alapú elektronikus szolgáltatásokat (CIB Internet Bank és mobilcib) érintı változások július 1-jétıl július 1-jétıl bevezetésre kerül az új napközbeni átutalási rendszer, mely internet alapú elektronikus szolgáltatásainkat az alábbiak szerint érinti. CIB Internet Bank Eseti és értéknapos átutalás rögzítése (Beviteli képernyı) CIB Internet Bankon keresztül eseti és értéknapos átutalási megbízások rögzítésénél lehetıvé válik plusz információk (adatmezık) megadása, amelyek megkönnyítik az átutalás azonosítását. A mezık kitöltése opcionális, amely a beviteli képernyın a Kiegészítı adatok felvitele négyzet bejelölésével egy következı beviteli képernyın tehetı meg: Ábra 1: Kiegészítı adatok felvitele, kiválasztás A négyzet alapértelmezésben nem bejelölt. Bejelölés esetén a Tovább gomb megnyomására a kiegészítı adatok képernyın történhet a kiegészítı adatok megadása az átutaláshoz:

2 Ábra 2: Kiegészítı adatok felvitele, beviteli képernyı Az új, kiegészítı adatok magyarázata: Átutaló azonosítója, típusa: Az átutaló személyt, vagy szervezetet azonosító adat, amely megkönnyítheti a kedvezményezett számára az átutaló azonosítását. Az azonosító megadása elıtt ki kell választani, hogy szervezetet vagy magánszemélyt kíván azonosítani. Tényleges fizetı neve: Nem a terhelendı számla tulajdonosa, hanem harmadik fél, aki a kedvezményezett részére fizet, vagy akinek nevében a terhelendı számla tulajdonosa fizet. Tényleges fizetı azonosítója, típusa: A tényleges fizetı felet (személyt, vagy szervezetet) azonosító adat. Az azonosító megadása elıtt ki kell választani, hogy szervezetet vagy magánszemélyt kíván azonosítani. Kedvezményezett azonosítója, típusa: A kedvezményezett személyt, vagy szervezetet azonosító adat, amely megkönnyítheti az átutaló számára a kedvezményezett azonosítását. Az azonosító megadása elıtt ki kell választani, hogy szervezetet vagy magánszemélyt kíván azonosítani. Tényleges kedvezményezett neve: Nem a kedvezményezett számla tulajdonosa, hanem harmadik fél, aki a kedvezményezett számláján jóváírt összeg címzettje. Tényleges kedvezményezett azonosítója, típusa: A tényleges kedvezményezett felet (személyt, vagy szervezetet) azonosító adat, amely megkönnyíti a fizetési mővelet tényleges kedvezményezettjének azonosítását. Az azonosító megadása elıtt ki kell választani, hogy szervezetet vagy magánszemélyt kíván azonosítani. Átutalás jogcíme: A jogcímközléssel meghatározható a tranzakció típusa. A pénzforgalmi szolgáltatók a számlatulajdonosok számára (átutalók és kedvezményezettek) pénzforgalmukról kimutatásokat, statisztikákat készíthetnek. ISO20022 külsı kódlistából kiválasztott jogcímkód. Kisebb változás következik be az alábbi mezıkben: Közlemény: Az átutaló által megadható Közlemény mezı hossza bıvül 140 karakterre. Partnerek közti egyedi azonosító: Az átutalás beazonosítását szolgáló egyedi azonosító (megfeleltethetı a korábbi Bizonylatszám mezınek). A jövıben 35 karakter, alfanumerikus egyedi azonosítóként segíti az átutalás könnyebb beazonosítását.

3 Számlakivonat lekérdezés CIB Internet Bankon keresztül a papír alapú bankszámlakivonatok lekérdezésére és nyomtatására továbbra is lehetıség lesz, a napközbeni átutalási rendszer kapcsán módosított struktúrában. A lekérdezhetı kivonatok file formátuma változatlan, továbbra is lehetıség van a kivonatokat eltárolni *.pdf és *.txt fileformátumban. Számlatörténet lekérdezés A jelenlegi számlatörténet lekérdezésére és nyomtatására a módosított kivonattal összhangban új, illetve változó adatmezık, sorrendváltozás - továbbra is lehetıség lesz CIB Internet Bankon és mobilcib szolgáltatáson keresztül. (A nyomtatás változatlanul csak az Internet Bankon keresztül érhetı el.) Lekérdezhetı idıintervallum: A számlatörténetben az eddigi három helyett, egyszerre hat hónap kérdezhetı le. Az internetbanki számlatörténet funkcióban a korábbi könyvelt tételeket tartalmazó alapértelmezett lekérdezés helyett, három opció választható: Ábra 3: Lekérdezés típusának kiválasztása Könyvelt (alapértelmezésben bejelölt) Jelenlegi lekérdezéssel megegyezıen a terhelendı számlán már könyvelésre került tételek lekérdezése Még nem könyvelt Terhelendı számlán könyvelésre még nem került, esedékes forint tételek lekérdezése (átvételi idıpontot követıen érkeztetett eseti bankon kívüli átutalási megbízások;

4 értéknapon/esedékesség napján fedezetre várakozó értéknapos/rendszeres átvezetési/átutalási megbízások) Nem teljesült Terhelendı számlán nem teljesült átvezetési/átutalási megbízások lekérdezése FONTOS VÁLTOZÁS A banki órarendben rögzített átvételi idıpontot követıen benyújtott, eseti bankon kívüli forint átutalási megbízásokat a Bank a korábbi gyakorlattól eltérıen nem könyveli, csak érkezteti. Az érkeztetett átutalási megbízások összegével a következı munkanapi feldolgozás kezdetéig nem csökken a terhelendı számla elérhetı egyenlege (számlaáttekintı menüpont), valamint nem jelenik meg a számlatörténetben könyvelt tétel - ként sem ezen összeg. Ezért a CIB Internet Bank számlatörténet menüpontjában a jelenlegi könyvelt tétel -ek mellett a még nem könyvelt tételek közt lehetıség lesz az ily módon érkeztetett átutalási megbízásokat feldolgozásig lekérdezni. Ezen átutalási megbízások fedezetének biztosítására kérjük, hogy fokozottan ügyeljen. Amennyiben a szükséges fedezet a terhelés idıpontjában nem áll rendelkezésre, az átutalási megbízás teljesítésére nem kerül sor, melyrıl értesítjük Önt. Ábra 4: Még nem könyvelt tételek megjelenítése minta Státusz: Érkeztetett vagy Várakozó. Az érkeztetés/várakozás oka és a tételek részletes adatai a Részletek nyomógombra kattintva tekinthetıek meg.

5 Ábra 5: Nem teljesült tételek megjelenítése minta Státusz: Nem teljesült vagy Törölt. A nem teljesülés/törlés oka és a tételek részletes adatai a Részletek nyomógombra kattintva tekinthetıek meg. Könyvelt tétel lekérdezése esetén tétel részletek megtekintése: A számlatörténet könyvelt tételek lekérdezésen belül, sikeres lekérdezést követıen az eredmény képernyın lehetıség nyílik az új napközbeni átutalási rendszerben indított vagy fogadott eseti, értéknapos és rendszeres tételek részletes adatainak megtekintésére a Részletek nyomógomb vagy a tétel összeg, mint link segítségével. Amennyiben az adott tételnél a kiegészítı adatok kitöltésre kerültek az a részletek segítségével megjeleníthetı.

6 Ábra 6: Részletek képernyı minta Tételek részletes adatainak megtekintése a Részletek nyomógomb vagy a tétel összeg, mint link segítségével. A részletek képernyın csak azok az adatok kerülnek megjelenítésre, amelyek a megbízás során kitöltésre kerültek.

7 CIB Internet Bank import-export formátumok Eseti, értéknapos és VIBER átutalásoknál megszüntetésre kerülnek a régebbi, kevésbé használt import/export formátumok (*.txt, *.csv szövegfájl és BT/Business Terminal). A jövıben az új adatmezıkkel bıvítve - *.xls Microsoft Excel fájl formátumban lehet az átutalásokat importálni és exportálni. Átutalási partnerek importjánál megszüntetésre kerül az IEB szövegfájl (*.txt) formátum. Számlatörténet exportnál a jelenlegi *.xls Microsoft Excel fájl és számlakivonat exportnál a jelenlegi *.txt szövegfájl formátumok struktúrája a lekérdezésnek megfelelıen változni fog. A kiegészítı adatok a megbízás típusának függvényében a tétel leírásában megjelenítésre kerülnek. Az import-export formátumok részletes leírását az Import adatállományok szerkezete július 1-jétıl linkre kattintva találhatja. mobilcib Eseti átutalás és rögzítése (Beviteli képernyı) Kisebb változás következik be az alábbi mezıben: Közlemény: Az átutaló által megadható Közlemény mezı hossza bıvül 140 karakterre, bankon kívüli és belüli eseti átutalás rögzítése esetén. (Saját számlák közötti átvezetés esetén változatlan.) Partnerek közti egyedi azonosító ill. kiegészítı adatok felvitelére a CIB Internet Bankban van lehetıség Számlatörténet lekérdezés A számlatörténet funkcióban a korábban is megszokott könyvelt tételeket tartalmazó lekérdezés érhetı el. A számlatörténetben az adott tételt kiválasztva a tétel részletei képernyın, a Közlemény alatt a kiegészítı adatok megjelenítésre kerülnek szóközzel elválasztva, amennyiben az adott megbízás során kitöltésre kerültek.

8 Ábra 7: Számlatörténet részletek képernyı minta A kiegészítı adatok a Közleményben jelennek meg. A mobilcib-en - az Internet Bankhoz hasonlóan - átvételi idıpont után benyújtott, eseti bankon kívüli forint átutalási megbízásokat a Bank csak érkezteti. Az érkeztetett megbízások összegével a következı munkanapi feldolgozás kezdetéig, nem csökken a terhelendı számla egyenlege, valamint nem jelenik meg a mobilcib számlatörténetben sem. Ezeket a tételeket feldolgozásig a CIB Internet Bank számlatörténet még nem könyvelt menüpontjában lesz lehetıség lekérdezni. Ezen átutalási megbízások fedezetének biztosítására kérjük, hogy fokozottan ügyeljen. Amennyiben a szükséges fedezet a terhelés idıpontjában nem áll rendelkezésre, az átutalási megbízás teljesítésére nem kerül sor, melyrıl értesítjük Önt.

I. Internet Bank forint eseti átutalási megbízásokhoz használt import adatállomány szerkezete

I. Internet Bank forint eseti átutalási megbízásokhoz használt import adatállomány szerkezete I. Internet Bank forint eseti átutalási megbízásokhoz használt import adatállomány szerkezete 1) Formátum: Microsoft Excel fájl (*.xls) Fájl név: tetszıleges (pl.: 999999999.xls; 999999999 = beadási dátum:

Részletesebben

I. Internet Bank forint eseti átutalási megbízásokhoz használt import adatállomány szerkezete

I. Internet Bank forint eseti átutalási megbízásokhoz használt import adatállomány szerkezete I. Internet Bank forint eseti átutalási megbízásokhoz használt import adatállomány szerkezete 1) Formátum: Microsoft Excel fájl (*.xls) Fájl név: tetszıleges (pl.: 999999999.xls; 999999999 = beadási dátum:

Részletesebben

Diák számlacsomag (14 18 év)

Diák számlacsomag (14 18 év) 1.) Diák számla 42/2014. sz. H I R D E T M É N Y Diák számlacsomag (14 18 év) Számlavezetési díj 0.- Számlanyitás díja számla nyitáskor Számlanyitáskor elhelyezendı összeg Nincs - Számlán tartandó minimális

Részletesebben

Tartalom. 1. A dokumentum célja... 2

Tartalom. 1. A dokumentum célja... 2 Tartalom 1. A dokumentum célja... 2 2. IVR Funkciók... 3 2.1. A bejelentkezés... 3 2.2. Jelszóváltoztatás... 3 2.3. Egyenleg és fedezet lekérdezés... 3 2.4. Súgó... 4 1 1. A dokumentum célja A felhasználói

Részletesebben

I. Internet Bank forint eseti átutalási megbízásokhoz használt import adatállomány szerkezete

I. Internet Bank forint eseti átutalási megbízásokhoz használt import adatállomány szerkezete I. Internet Bank forint eseti átutalási megbízásokhoz használt import adatállomány szerkezete 1) Formátum: Microsoft Excel fájl (*.xls) Fájl név: tetszőleges (pl.: 999999999.xls; 999999999 = beadási dátum:

Részletesebben

Segítünk online ügyféllé válni Kisokos

Segítünk online ügyféllé válni Kisokos Segítünk online ügyféllé válni Kisokos Kedves Ügyfelünk! Szeretnénk, ha Ön is megismerkedne Online ügyfélszolgálatunkkal, melyen keresztül kényelmesen, könnyedén, sorban állás nélkül intézheti energiaszolgáltatással

Részletesebben

E-ADÓ RENSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

E-ADÓ RENSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ E-ADÓ RENSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BEJELENTKEZÉS NÉLKÜL ELÉRHETŐ FUNKCIÓK 1. Adónaptár A bejelentkezést követően lehetőség van az eseményekről értesítést kérni! 2. Pótlékszámítás 3. Elektronikus űrlapok

Részletesebben

ÁFA felhasználói dokumentum Lezárva: 2015.11.10.

ÁFA felhasználói dokumentum Lezárva: 2015.11.10. ÁFA felhasználói dokumentum Lezárva: 2015.11.10. Griffsoft Informatikai Zrt. 6723 Szeged, Felső-Tisza part 31-34 M lph. fszt.2. Telefon: (62) 549-100 Telefax: (62) 401-417 TARTALOM 1 ÁFA... 2 1.1 HALASZTOTT

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv Kisbanki NetBOSS - IVR

Felhasználói Kézikönyv Kisbanki NetBOSS - IVR Felhasználói Kézikönyv Kisbanki NetBOSS - IVR 2004. 10. 07. Változás-nyilvántartó lap Kiadások Sorszáma Dátuma Állomány neve Leírása 1.00 2003.12.04 tknb_felhkk_ivr.doc IVR felhasználói kézikönyv, alap

Részletesebben

Erste MobilBank Felhasználói kézikönyv

Erste MobilBank Felhasználói kézikönyv Erste MobilBank Felhasználói kézikönyv Tartalom 1. Az Erste MobilBank alkalmazásról... 2 2. Felhasználási feltételek... 3 2.2. Ügyfélkör... 3 3. Az alkalmazás letöltése és használata... 4 3.1. Alkalmazás

Részletesebben

MECSEK TAKARÉK Szövetkezet Hirdetménye a 2014.05.01-től érvényes kondícióiról

MECSEK TAKARÉK Szövetkezet Hirdetménye a 2014.05.01-től érvényes kondícióiról szerződött ( + szerződött Számlafenntartással kapcsolatos díjak Számla nyitási díjak 100 Számlavezetési díjak/hó* Számlavezetési díj esetén 10 Internetbank esetén 25 25 Számlavezetési díj + Internetbank

Részletesebben

HIRDETMÉNY FOGYASZTÓK ÉS EGYÉNI VÁLLALKOZÓK RÉSZÉRE SZÓLÓ BANKSZÁMLÁKRA ÉS FIZETÉSI MŰVELETEKRE VONATKOZÓ KÜLÖNÖS ÜZLETSZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁSÁRÓL

HIRDETMÉNY FOGYASZTÓK ÉS EGYÉNI VÁLLALKOZÓK RÉSZÉRE SZÓLÓ BANKSZÁMLÁKRA ÉS FIZETÉSI MŰVELETEKRE VONATKOZÓ KÜLÖNÖS ÜZLETSZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁSÁRÓL HIRDETMÉNY FOGYASZTÓK ÉS EGYÉNI VÁLLALKOZÓK RÉSZÉRE SZÓLÓ BANKSZÁMLÁKRA ÉS FIZETÉSI MŰVELETEKRE VONATKOZÓ KÜLÖNÖS ÜZLETSZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁSÁRÓL A CIB Bank Zrt. (1027 Budapest, Medve u. 4-14.; cégjegyzékszám:

Részletesebben

Elektron számlacsomag

Elektron számlacsomag 1) Pénzforgalmi ok kondíciói Mikro Elektron Profi Non profit Számlanyitás díja díjmentes díjmentes díjmentes díjmentes Számlán tartandó minimális összeg 0,- 7.000-Ft 7.000-Ft 0,- Számlavezetési díj: (minden

Részletesebben

HENYIR felhasználói dokumentáció

HENYIR felhasználói dokumentáció HENYIR felhasználói dokumentáció A HENYIR alkalmazás segítségével az egészségügyi dolgozók foglalkoztatásával kapcsolatos adatokat tartalmazó űrlap beküldését lehet elvégezni. Az alkalmazás a www.antsz.hu

Részletesebben

elektronikus kitöltés és benyújtás

elektronikus kitöltés és benyújtás Felhasználói kézikönyv Agrár-környezetgazdálkodási kifizetés (AKG- VP) Kötelezettség átadási kérelem elektronikus kitöltés és benyújtás 2016. Verzió 01. 1. Tartalomjegyzék 1. TARTALOMJEGYZÉK... 2 2. BEVEZETÉS...

Részletesebben

E-közmű alkalmazás használati útmutatója

E-közmű alkalmazás használati útmutatója E-közmű alkalmazás használati útmutatója 1. Jogszabályi háttér Az egységes elektronikus közműnyilvántartásról szóló 324/2013. (VIII. 29.) Korm. rendeletben foglaltak szerint: 3. Az e-közmű feladata: információ

Részletesebben

Belépési útmutató a MIAG weboldalra www.miag.com

Belépési útmutató a MIAG weboldalra www.miag.com Belépési útmutató a MIAG weboldalra www.miag.com Classification level: Public MEMBER OF METRO GROUP 1 Tartalom 1. Fontos tudnivaló p. 3 2. Bejelentkezés a www.miag.com weboldalra p. 4-5 3. E-mail cím regisztrálása

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV 1/23 TARTALOMJEGYZÉK MOBILCIB SZOLGÁLTATÁS... 3 REGISZTRÁCIÓ, SZOLGÁLTATÁS IGÉNYBEVÉTELE... 3 Szolgáltatás igénybevételének feltételei... 3 Szolgáltatásra jelentkezés... 3 Szerződéskötés...

Részletesebben

H I R D E T M É N Y. A jogelıd Pécel és Vidéke Takarékszövetkezet 2011. december 31. napja elıtt ügyfeleivel megkötött számla- és betétszerzıdésekhez

H I R D E T M É N Y. A jogelıd Pécel és Vidéke Takarékszövetkezet 2011. december 31. napja elıtt ügyfeleivel megkötött számla- és betétszerzıdésekhez A jogelıd Pécel és Vidéke Takarékszövetkezet 2011. december 31. napja elıtt ügyfeleivel megkötött számla- és betétszerzıdésekhez Hatályos: 2012. december 1-jétıl Lakossági ügyfelek részére DÍJAK, KÖLTSÉGEK

Részletesebben

EPER E-KATA integráció

EPER E-KATA integráció EPER E-KATA integráció 1. Összhang a Hivatalban A hivatalban használt szoftverek összekapcsolása, integrálása révén az egyes osztályok, nyilvántartások között egyezőség jön létre. Mit is jelent az integráció?

Részletesebben

E-adó információs lekérdező - felhasználói kézikönyv. Felhasználói kézikönyv. omunáldata

E-adó információs lekérdező - felhasználói kézikönyv. Felhasználói kézikönyv. omunáldata Internetes adatlekérdező rendszer (E-adó) Felhasználói kézikönyv omunáldata Tartalom Internetes adatlekérdező rendszer... 3 Bejelentkezés... 3 Funkciók... 5 Meghatalmazások... 5 Meghatalmazások adatai...

Részletesebben

A WEBES FELÜLET HASZNÁLATA. Munkáltatói oldalról. Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja Székesfehérvár 2011.

A WEBES FELÜLET HASZNÁLATA. Munkáltatói oldalról. Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja Székesfehérvár 2011. A WEBES FELÜLET HASZNÁLATA Munkáltatói oldalról Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja Székesfehérvár 2011. A webes felület célja: Egy adatbázis segítségével, magas szintű szűrési paraméterek

Részletesebben

HIRDETMÉNY a Lakossági Betétügyletekről és egyéb Megtakarításokról

HIRDETMÉNY a Lakossági Betétügyletekről és egyéb Megtakarításokról HIRDETMÉNY a Lakossági Betétügyletekről és egyéb Megtakarításokról 1. LEKÖTÖTT BETÉTEK 1.1. Akciós lekötött betétek 1.1.1. GRÁNIT Stabil betét, 2 hónapra Akció ideje Betét típusa GRÁNIT Stabil betét kamat

Részletesebben

Kézikönyv. Előleg számla pénzügyi könyvelése - áfa elvezetéssel

Kézikönyv. Előleg számla pénzügyi könyvelése - áfa elvezetéssel Kézikönyv Előleg számla pénzügyi könyvelése - áfa elvezetéssel Tartalomjegyzék 1 ABAS-ERP UTASÍTÁS ÁTTEKINTÉS... 4 2 SZÁMLA (ÉRTÉKESÍTÉS) - ÜRES... 5 3 SZÁMLA (ÉRTÉKESÍTÉS) - ÚJ... 6 4 KIEGÉSZÍTŐ TÉTEL

Részletesebben

Kondíciós Lista Magánszemélyek bankszámláira vonatkozóan FORINT SZÁMLÁK Havi számlavezetési díj. CIB Classic. CIB Nyugdíjas Bankszámla Plusz 1

Kondíciós Lista Magánszemélyek bankszámláira vonatkozóan FORINT SZÁMLÁK Havi számlavezetési díj. CIB Classic. CIB Nyugdíjas Bankszámla Plusz 1 A magánszemélyek bankszámláira vonatkozóan a magánszemélyek részére vezetett Classic, a Online, a, a Plusz, valamint a magánszemélyek kártyafedezeti típusú, korlátozott rendeltetéső A Bank Zrt. (1027 Budapest,

Részletesebben

RITEK Zrt.- BERTA felhasználói kézikönyv. BERTA felhasználói kézikönyv Verzió: 0.3

RITEK Zrt.- BERTA felhasználói kézikönyv. BERTA felhasználói kézikönyv Verzió: 0.3 BERTA felhasználói kézikönyv Verzió: 0.3 1 / 18 2 / 18 Tartalomjegyzék Elérhető funkciók...3 MP(11) Beruházási adatok felvitele és módosítása...3 MP(12) Beruházási adatok megtekintése...11 MP(91) Beruházások

Részletesebben

HIRDETMÉNY AKCIÓK, KEDVEZMÉNYEK

HIRDETMÉNY AKCIÓK, KEDVEZMÉNYEK HIRDETMÉNY KONDÍCIÓS LISTÁK ÉS ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓK MÓDOSÍTÁSÁRÓL ÉS VÁLTOZÁSÁRÓL I. A módosítással érintett kondíciós listák és ügyféltájékoztatók A CIB Bank Zrt. (1027 Budapest, Medve u. 4-14.; cégjegyzékszám.:

Részletesebben

Töltse ki értelemszerűen a vevő nevét, irányítószámát, település, utca házszám mezőket, valamint a partner adószáma mezőket.

Töltse ki értelemszerűen a vevő nevét, irányítószámát, település, utca házszám mezőket, valamint a partner adószáma mezőket. 4.2.3 ÚJ SZÁLLÍTÓLEVÉL KIÁLLÍTÁSA Új szállítólevél kiállítását a vevői szállítólevelek listájából, a bal felső Új vevői szállítólevél nyomógombbal kezdeményezhetjük. Ennek hatására megjelenik a szállítólevél

Részletesebben

E-számla igénylése három lépéssel!

E-számla igénylése három lépéssel! E-számla igénylése három lépéssel! E-számla igénylése három lépéssel! 1 / 6 Mi az e-számla? Az e-számla elektronikus formában kibocsátott számla, amely jogi megítélése megegyezik a papír alapú számláéval.

Részletesebben

KONDÍCIÓS LISTA CIB Ügyvédi Letéti Őrzési Számla PLUSZ 1 EGYÉNI ÜGYVÉDEK RÉSZÉRE

KONDÍCIÓS LISTA CIB Ügyvédi Letéti Őrzési Számla PLUSZ 1 EGYÉNI ÜGYVÉDEK RÉSZÉRE HATÁLYOS: 2015. JANUÁR 26-TÓL KONDÍCIÓS LISTA CIB Ügyvédi Letéti Őrzési Számla PLUSZ 1 EGYÉNI ÜGYVÉDEK RÉSZÉRE 2013. augusztus 1-ét követően ügyvédi letéti őrzési számla már csak új kondíciókkal értékesíthető

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. - a Közgyűléshez - az építményadóról szóló rendelet módosítására

ELŐTERJESZTÉS. - a Közgyűléshez - az építményadóról szóló rendelet módosítására Ügyiratszám: 340708/2008.III. Ügyintéző: Dr. Ráczné ELŐTERJESZTÉS - a Közgyűléshez - az építményadóról szóló rendelet módosítására Dr. Ráczné Dr. Kassy Erzsébet Az érintett belső szervezeti egység vezetőjének

Részletesebben

Vodafone ReadyPay. Használati útmutató

Vodafone ReadyPay. Használati útmutató Vodafone ReadyPay Használati útmutató 1 - Párosítás Bluetooth-on keresztül, első beállítások 2 - Fizetés 3 - Menüpontok Párosítás Bluetooth-on keresztül, első beállítások Az első lépés Megjegyzés: A ReadyPay

Részletesebben

FORTE MAP 5.0 Felhasználói tájékoztató

FORTE MAP 5.0 Felhasználói tájékoztató FORTE MAP 5.0 Felhasználói tájékoztató InterMap Kft 2010 Tartalom FORTE MAP 5.0 Felhasználói tájékoztató... 0 A kezelőfelület ismertetése... 1 Navigálás a térképen... 1 Objektum kijelölése... 3 Jelmagyarázat...

Részletesebben

KONDÍCIÓS LISTA. Devizabelföldi magánszemélyek. Devizanem éves Kamat 22,13 % THM 1. 500.000 Ft, 3 év futamidő THM 1. 3 millió Ft, 5 év futamidő

KONDÍCIÓS LISTA. Devizabelföldi magánszemélyek. Devizanem éves Kamat 22,13 % THM 1. 500.000 Ft, 3 év futamidő THM 1. 3 millió Ft, 5 év futamidő KONDÍCIÓS LISTA Devizabelföldi magánszemélyek eire vonatkozóan Hatályos: 2016.július 1-től 2016. július 1-jén vagy azt követően igényelt kölcsönökre vonatkozó feltételek: éves Kamat 22,13 % 24,89 % 24,89

Részletesebben

CIB Bank mobilalkalmazás Felhasználói Kézikönyv Érvényes 2016. július 22-től 1/44

CIB Bank mobilalkalmazás Felhasználói Kézikönyv Érvényes 2016. július 22-től 1/44 1/44 TARTALOMJEGYZÉK A CIB BANK MOBILALKALMAZÁS-SZOLGÁLTATÁSA... 4 A szolgáltatás igénybevételének feltételei... 4 A szolgáltatás igénybevétele... 4 Bejelentkezés a CIB Bank mobilalkalmazásba... 4 Biztonság...

Részletesebben

Könyvtárellátó Nonprofit Kft. Szülői Ügyfélkapu Felület

Könyvtárellátó Nonprofit Kft. Szülői Ügyfélkapu Felület Felhasználói Kézikönyv Könyvtárellátó Nonprofit Kft. Szülői Ügyfélkapu Felület 1. Bejelentkezés A szuloifelulet.kello.hu címen lehet bejelentkezni a rendszerbe. A rendszer kétféle bejelentkezést tesz lehetővé:

Részletesebben

Pénzügyi program indításkor legfontosabb tennivalók

Pénzügyi program indításkor legfontosabb tennivalók Pénzügyi program indításkor legfontosabb tennivalók Legfontosabb tennivalók: Kötelezettségvállalás modulban a gazdálkodókat rögzíteni szükséges Gazdálkodó felhasználó összerendelést el kell végezni Pénzügyi

Részletesebben

MINTA. Fizetendô összeg: 62 136,00 HUF. Telefonon: 06 40 / 20 99 20 ben: Interneten:

MINTA. Fizetendô összeg: 62 136,00 HUF. Telefonon: 06 40 / 20 99 20  ben: Interneten: Részszámla Számla. eredeti példány / oldal Elszámolási idôszak: 00.0. - 00.09.. Partnerszám: 000009 Fizetési határidô: 00.09.0. Vevô neve, címe: Minta út. Fizetendô összeg:, Minta út. Szerzôdéses folyószámla

Részletesebben

ÜGYFÉL ÁLTAL BENYÚJTOTT MEGBÍZÁSOK (KIMENŐ)

ÜGYFÉL ÁLTAL BENYÚJTOTT MEGBÍZÁSOK (KIMENŐ) 1. Sz. melléklet az Általános Üzleti Feltételek Szabályzatához HIRDETMÉNY A MEGBÍZÁSOK ÁTVÉTELI ÉS TELJESÍTÉSI RENDJÉRŐL hatályos: 2016. március 3. közzétéve: 2015. december 1. Munkanap kezdő időpontja:

Részletesebben

Shared IMAP beállítása magyar nyelvű webmailes felületen

Shared IMAP beállítása magyar nyelvű webmailes felületen Shared IMAP beállítása magyar nyelvű webmailes felületen A következő ismertető segítséget nyújt a szervezeti cím küldőként való beállításában a caesar Webmailes felületén. Ahhoz, hogy a Shared Imaphoz

Részletesebben

1. FORINT ÉS DEVIZA ALAPÚ BANKKÁRTYÁK

1. FORINT ÉS DEVIZA ALAPÚ BANKKÁRTYÁK HATÁLYOS: 2013. AUGUSZTUS 08. NAPJÁTÓL CIB Bankkártyák PLUSZ KONDÍCIÓS LISTA EGYÉNI VÁLLALKOZÓK ÉS EGYÉNI ÜGYVÉDEK RÉSZÉRE MASTERCARD BUSINESS ÉS MASTERCARD BUSINESS GOLD ( ALAPÚ) TÍPUSÚ BANKKÁRTYA 2013.

Részletesebben

EQ-Skill Humán Tanácsadó és Vezetőfejlesztő Kft. www.eqskill.hu 1022 Budapest, Bimbó út 5.

EQ-Skill Humán Tanácsadó és Vezetőfejlesztő Kft. www.eqskill.hu 1022 Budapest, Bimbó út 5. JELENTKEZÉSI LAP LÓ MEDIÁLTA ÖNISMERETI TRÉNINGPROGRAM 2016. SZEPTEMBER 9-10. PORVA-SZÉPALMAPUSZTA, HOTEL SZÉPALMA ÉS MÉNESBIRTOK Kérjük, gondosan olvassa el az alábbi Jelentkezési lapot, töltse ki, és

Részletesebben

Dial-UP Kapcsolat létrehozása angol nyelvű Windows 2000 alatt

Dial-UP Kapcsolat létrehozása angol nyelvű Windows 2000 alatt Első lépésként válassza a Startmenüt, azon belül a Settings pontot, majd a Network and Dial-up Connectionst és azon belül a Make New Connection lehetőséget. Amennyiben nem szerepel Network and Dial-up

Részletesebben

Feltöltéshez járó Extra Net 50 MB jutalom*

Feltöltéshez járó Extra Net 50 MB jutalom* Hálózatsemlegesség - egységes internet szolgáltatás-leíró táblázat Díjcsomag neve Kínált letöltési sebesség Kínált feltöltési sebesség Feltöltéshez járó Extra Net 50 MB jutalom* A tarifához igazodik, alapértelmezetten

Részletesebben

Üresként jelölt CRF visszaállítása

Üresként jelölt CRF visszaállítása Üresként jelölt CRF visszaállítása Ha egy CRF vagy bizonyos mező(k) ki vannak szürkítve (üresként jelölve), akkor a megjelölés üresként eszközre kell kattintania, majd törölni a kiválasztott jelölőnégyzet

Részletesebben

Kitöltési útmutató az állandó meghatalmazás megszűnésének bejelentéséhez elnevezésű adatlap kitöltéséhez

Kitöltési útmutató az állandó meghatalmazás megszűnésének bejelentéséhez elnevezésű adatlap kitöltéséhez Kitöltési útmutató az állandó meghatalmazás megszűnésének bejelentéséhez elnevezésű adatlap kitöltéséhez Az állandó meghatalmazás megszűnésének bejelentéséhez elnevezésű adatlapon (továbbiakban: Adatlap)

Részletesebben

VÁTI Nonprofit Kft. Dokumentációs Központ Felhasználói segédlet elektronikus dokumentum küldéséhez

VÁTI Nonprofit Kft. Dokumentációs Központ Felhasználói segédlet elektronikus dokumentum küldéséhez VÁTI Nonprofit Kft. Dokumentációs Központ Felhasználói segédlet elektronikus dokumentum küldéséhez Tartalomjegyzék: 1. Bevezető... 2 2. Belépés... 3 Nyitó képernyő... 3 Azonosítás az ügyfélkapun... 4 3.

Részletesebben

2. számú melléklet SZOLGÁLTATÁS-MINİSÉG

2. számú melléklet SZOLGÁLTATÁS-MINİSÉG 2. számú melléklet SZOLGÁLTATÁS-MINİSÉG I. A SZOLGÁLTATÓ ÁLTAL RENDSZERESEN MÉRT MINİSÉGI CÉLÉRTÉKEK MOBIL RÁDIÓTELEFON SZOLGÁLTATÁS 1. ÚJ HOZZÁFÉRÉS LÉTESÍTÉSI IDİ A szolgáltatáshoz való új hozzáférés

Részletesebben

Raiffeisen Értékpapír és Befektetési Rt Kondíciós Lista Érvényes : 2004. január 1-től

Raiffeisen Értékpapír és Befektetési Rt Kondíciós Lista Érvényes : 2004. január 1-től Tőzsdei prompt megbízás Daytrade nyitás Daytrade zárás Állampapír 0.25 % minimum 2,000 Ft 09.00-16.15-ig Tőzsdén kívüli prompt megbízás Állampapír Megbízás módosítása Megbízás visszavonása 2 % minimum

Részletesebben

ERSTE VÁLOGATÁS PLUSZ SZÁMLACSOMAG KONDÍCIÓI

ERSTE VÁLOGATÁS PLUSZ SZÁMLACSOMAG KONDÍCIÓI ERSTE Bank Hungary Zrt. Mikrovállalati Pénzforgalmi Hirdetmény ERSTE VÁLOGATÁS PLUSZ SZÁMLACSOMAG KONDÍCIÓI 200 millió Ft alatti éves nettó árbevételű vállalkozások részére Közzététel: 2015. december 31.

Részletesebben

Ügyiratszám: SMÖ/150-1/2015.

Ügyiratszám: SMÖ/150-1/2015. SOMOGY MEGYEI KÖZGYŰLÉS ELNÖKE 7400 KAPOSVÁR, Vármegyeháza, Fő utca 10. tel.: 82/898-246 e-mail: jako.gergely@som-onkorm.hu Ügyiratszám: SMÖ/150-1/2015. ELŐTERJESZTÉS a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési

Részletesebben

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás Pályázati Hirdetmény A(z) "HUBERTUS" Kft. (cégjegyzékszám: 02-09-060077, székhely: 7624 Pécs, Hungária utca 53. / 1.., levelezési cím: 7624 Pécs, Hungária utca 53. / 1..), mint a(z) Szekszárdi NÖVÉNY Zrt.

Részletesebben

H I R D E T M É N Y. Hatályos: 2014. szeptember 01-től

H I R D E T M É N Y. Hatályos: 2014. szeptember 01-től H I R D E T M É N Y 6/f. sz. melléklet Nem forgalmazható, de állományban lévő Széchenyi kártya és Agrár Széchenyi kártya kondíciói Apátfalva, Hódmezővásárhely, Makó, Királyhegyes és Magyarcsanádi kirendeltségeken

Részletesebben

NEX-3/NEX-5/NEX-5C A-DTR-100-72(1) 2010 Sony Corporation

NEX-3/NEX-5/NEX-5C A-DTR-100-72(1) 2010 Sony Corporation NEX-3/NEX-5/NEX-5C A jelen förmverfrissítés által biztosított új funkciók és vonatkozó műveleteik leírását lásd alább. Lásd a Használati útmutató és a mellékelt CD-ROM lemezen található, α kézikönyv című

Részletesebben

H I R D E T M É N Y. 5.3. Pénzforgalmi díj

H I R D E T M É N Y. 5.3. Pénzforgalmi díj H I R D E T M É N Y I. a gazdálkodó és egyéb szervezetek és egyéni vállalkozók részére szóló Általános Kondíciós Lista CIB Bankszámla Plusz megnevezéső kondíciós lista technikai hiba miatti pontosításáról

Részletesebben

Czeglédi Sándorné Humánerőforrás és Közoktatási Bizottság elnöke

Czeglédi Sándorné Humánerőforrás és Közoktatási Bizottság elnöke Isaszeg Város Önkormányzata pályázatot hirdet kizárólag Isaszeg közigazgatási területén működő intézmények, közösségek számára, nyári szabadidős programok támogatására. A pályázatnak tartalmaznia kell:

Részletesebben

A tervezet előterjesztője

A tervezet előterjesztője Jelen előterjesztés csak tervezet, amelynek közigazgatási egyeztetése folyamatban van. A minisztériumok közötti egyeztetés során az előterjesztés koncepcionális kérdései is jelentősen módosulhatnak, ezért

Részletesebben

11. számú melléklet - FHB Bankszámlacsomagokhoz kapcsolódó Betéti bankkártyák egyéb díjai, jutalékai

11. számú melléklet - FHB Bankszámlacsomagokhoz kapcsolódó Betéti bankkártyák egyéb díjai, jutalékai Lakossági Bankszámla Hirdetmény 11. számú melléklet - FHB hoz kapcsolódó Betéti bankkártyák egyéb díjai, jutalékai Hatályos: 2016. július 15. napjától Közzététel napja: 2016. július 14. A jelen Hirdetményben

Részletesebben

HIRDETMÉNY FOGYASZTÓK ÉS EGYÉNI VÁLLALKOZÓK RÉSZÉRE SZÓLÓ ÁLTALÁNOS LAKOSSÁGI ÜZLETSZABÁLYZATA,

HIRDETMÉNY FOGYASZTÓK ÉS EGYÉNI VÁLLALKOZÓK RÉSZÉRE SZÓLÓ ÁLTALÁNOS LAKOSSÁGI ÜZLETSZABÁLYZATA, HIRDETMÉNY FOGYASZTÓK ÉS EGYÉNI VÁLLALKOZÓK RÉSZÉRE SZÓLÓ ÁLTALÁNOS LAKOSSÁGI ÜZLETSZABÁLYZATA, BANKSZÁMLÁKRA ÉS FIZETÉSI MŰVELETEKRE VONATKOZÓ KÜLÖNÖS ÜZLETSZABÁLYZATAFOGYASZTÓK ÉS EGYÉNI VÁLLALKOZÓK

Részletesebben

Vegyes tételek könyvelése felhasználói dokumentum Lezárva: 2015.10.27.

Vegyes tételek könyvelése felhasználói dokumentum Lezárva: 2015.10.27. Vegyes tételek könyvelése felhasználói dokumentum Lezárva: 2015.10.27. Griffsoft Informatikai Zrt. 6723 Szeged, Felső-Tisza part 31-34 M lph. fszt.2. Telefon: (62) 549-100 Telefax: (62) 401-417 TARTALOM

Részletesebben

Útmutató az EPER-ben már regisztrált szervezetek elektori jelentkezéséhez

Útmutató az EPER-ben már regisztrált szervezetek elektori jelentkezéséhez Útmutató az EPER-ben már regisztrált szervezetek elektori jelentkezéséhez A Nemzeti Együttműködési Alap (a továbbiakban: NEA) civil jelöltállítási rendszerébe jelentkezhetnek azok a civil szervezetek (a

Részletesebben

Tartalom. 1. fejezet Bevezetés: ismerkedés a mérleggel...7

Tartalom. 1. fejezet Bevezetés: ismerkedés a mérleggel...7 Tartalom 1. fejezet Bevezetés: ismerkedés a mérleggel...7 2. fejezet Gazdasági események hatása mérlegre és az eredményre...39 2.1. Alapvetõ gazdasági események hatása a mérlegre...39 2.2. Alapvetõ és

Részletesebben

NetBank V3 kézikönyv

NetBank V3 kézikönyv Tartalomjegyzék: NetBank V3 kézikönyv Bevezető Általános információk Biztonság Működési környezet SSL tanúsítvány A kódszóról Rendszerkövetelmények A NetBank menürendszere Bejelentkezés Felhasználónév

Részletesebben

www.njszt.hu, www.ecdl.hu Az új modulrendszer tapasztalatai

www.njszt.hu, www.ecdl.hu Az új modulrendszer tapasztalatai Az új modulrendszer tapasztalatai Példatár A példatár tartalmazza az összes vizsgafeladatot Nincs nyomtatott formátumú példatár A példatár feladatai modulonként pdf formátumban letölthetőek mindenki számára

Részletesebben

IGÉNYLŐLAP AZ ELŐFIZETŐI-HOZZÁFÉRÉSI PONT FÖLDRAJZI HELYÉNEK MEGVÁLTOZTATÁSÁRA ÁTHELYEZÉS

IGÉNYLŐLAP AZ ELŐFIZETŐI-HOZZÁFÉRÉSI PONT FÖLDRAJZI HELYÉNEK MEGVÁLTOZTATÁSÁRA ÁTHELYEZÉS IGÉNYLŐLAP AZ ELŐFIZETŐI-HOZZÁFÉRÉSI PONT FÖLDRAJZI HELYÉNEK MEGVÁLTOZTATÁSÁRA ÁTHELYEZÉS Szolgáltató: Magyar Telekom Nyilvánosan Működő Részvénytársaság Adószám: 10773381-2-44 Cégjegyzékszám: Cg. 01-10-041928

Részletesebben

HÁLÓZATSEMLEGESSÉG - EGYSÉGES INTERNET SZOLGÁLTATÁS-LEÍRÓ TÁBLÁZAT

HÁLÓZATSEMLEGESSÉG - EGYSÉGES INTERNET SZOLGÁLTATÁS-LEÍRÓ TÁBLÁZAT HÁLÓZATSEMLEGESSÉG - EGYSÉGES INTERNET SZOLGÁLTATÁS-LEÍRÓ TÁBLÁZAT - 2016.04.01 után kötött szerződésekre Díjcsomag neve Go Go+ Go EU Go EU+ Kínált letöltési sebesség - 3G 42 Mbit/s 42 Mbit/s 42 Mbit/s

Részletesebben

G1) Bank specifikus kérdések: OTP

G1) Bank specifikus kérdések: OTP G1) Bank specifikus kérdések: OTP Ezt az oldalt akkor töltse ki, ha a Széchenyi Kártyát az Országos Takarékpénztár és Kereskedelmi Bank Rt.-től szeretné igénybe venni! A szerződések aláírása és a kártya

Részletesebben

Tisztítószerek és tisztító eszközök beszerzése (14669/2014.)- módosítás

Tisztítószerek és tisztító eszközök beszerzése (14669/2014.)- módosítás Tisztítószerek és tisztító eszközök beszerzése (14669/2014.)- módosítás Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/96 Beszerzés tárgya: Szállítási (keret)szerződés keretében tisztítószerek és tisztító eszközök

Részletesebben

a CDN szolgáltatók mögötti tiltott tartalmak szűrését, nyomkövetését és tiltását megvalósító rendszer fejlesztése (előzetes tájékoztató korrigendum)

a CDN szolgáltatók mögötti tiltott tartalmak szűrését, nyomkövetését és tiltását megvalósító rendszer fejlesztése (előzetes tájékoztató korrigendum) a CDN szolgáltatók mögötti tiltott tartalmak szűrését, nyomkövetését és tiltását megvalósító rendszer fejlesztése (előzetes tájékoztató korrigendum) Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/1 A jelen beszerzés

Részletesebben

2000 db speciális komposztláda, 0,3 m3 térfogatú

2000 db speciális komposztláda, 0,3 m3 térfogatú 2000 db speciális komposztláda, 0,3 m3 térfogatú Közbeszerzési Értesítő száma: 2005/13 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés; Árubeszerzés Hirdetmény típusa: Tájékoztató az eljárás eredményéről (14-es minta)

Részletesebben

Szakképzés - Meghatalmazás használata

Szakképzés - Meghatalmazás használata Szakképzés - Meghatalmazás használata A kérelem beadásához szükséges lehet meghatalmazás készítése. A meghatalmazás az MVH elektronikus kérelem-benyújtási felületén tölthető és nyomtatható ki. A meghatalmazás

Részletesebben

A Bankközi Klíring Rendszer

A Bankközi Klíring Rendszer Bankközi Klíring Rendszer kiegészítő és kapcsolódó szolgáltatásai irányadó díjai A szabályzat 6 számozott oldalt tartalmaz Hatályos: 2014. január 1-től A Bankközi Klíring Rendszer KIEGÉSZÍTŐ ÉS KAPCSOLÓDÓ

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv DokiRex.SQL Betegnyilvántartó szoftver (továbbiakban: program) Felhasználói kézikönyv Számlázás modul Kézikönyv és vonatkozó induló program verzió: [v14.7.xx] Az ahol az xx tetszőleges köztes alverzió

Részletesebben

MECSEK TAKARÉK Szövetkezet Hirdetménye a 2014.09.22-től érvényes kondícióiról III. Kártyaszerződéshez kapcsolódó díjak vállalkozások részére

MECSEK TAKARÉK Szövetkezet Hirdetménye a 2014.09.22-től érvényes kondícióiról III. Kártyaszerződéshez kapcsolódó díjak vállalkozások részére III. Kártyaszerződéshez kapcsolódó díjak vállalkozások részére Mastercard Business 5 000,00 Ft 5 000,00 Ft Pótkártya díja (kártyaletiltást követően) 5 000,00 Ft Pótkártya díja (újragyártási díj sérülés

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A FIZETÉSI MEGBÍZÁSOK BENYÚJTÁSÁNAK ÉS TELJESÍTÉSÉNEK RENDJÉRŐL

TÁJÉKOZTATÓ A FIZETÉSI MEGBÍZÁSOK BENYÚJTÁSÁNAK ÉS TELJESÍTÉSÉNEK RENDJÉRŐL B3 TAKARÉK SZÖVETKEZET TÁJÉKOZTATÓ A FIZETÉSI MEGBÍZÁSOK BENYÚJTÁSÁNAK ÉS TELJESÍTÉSÉNEK RENDJÉRŐL Hatályos: 2016. január 01-től 1 1. FORINT FORGALOMHOZ KAPCSOLÓDÓ MEGBÍZÁSOK BENYÚJTÁSÁNAK ÉS TELJESÍTÉSÉNEK

Részletesebben

Elektronikus ügyfélszolgálat Regisztrált ügyfelek felhasználói kézikönyv

Elektronikus ügyfélszolgálat Regisztrált ügyfelek felhasználói kézikönyv Elektronikus ügyfélszolgálat Regisztrált ügyfelek felhasználói kézikönyv Verzió 1.0 2013. március 18. 1. Tartalomjegyzék 1. Bevezető... 3 2. Regisztráció... 5 3. Elfelejtette jelszavát?... 7 4. Online

Részletesebben

Fókuszban a formahibák. Konzultációs nap Minőségfejlesztési Iroda 2013. szeptember 18. Fekete Krisztina

Fókuszban a formahibák. Konzultációs nap Minőségfejlesztési Iroda 2013. szeptember 18. Fekete Krisztina Fókuszban a formahibák Konzultációs nap Minőségfejlesztési Iroda 2013. szeptember 18. Fekete Krisztina Néhány számadat 2 Benyújtott kérelmek száma: 127 Formai okokból hiánypótlásra felszólított kérelmezők

Részletesebben

Tartalom C O N S T E E L 10 Ú J D O N S Á G O K

Tartalom C O N S T E E L 10 Ú J D O N S Á G O K Tartalom 1. Rendszerfejlesztések... 3 1.1 64-bit technológia... 3 1.2 Rendszergyorsítások... 3 2. Freeform funkciócsomag... 4 2.1 Szabadfelületű modellek burkolása teherátadó felülettel... 4 2.2 Lokális

Részletesebben

Neptun rendszer jelentkezési segéd

Neptun rendszer jelentkezési segéd 1. Neptun rendszer Neptun rendszer jelentkezési segéd Cserháti Sándor Kollégium A böngésző címsávjába gépeld be a Neptun rendszer címét: NEPTUN.SZE.HU 2. Hallgatói web A Neptun webes oldalán jobb oldalt

Részletesebben

Művesekezelés anyagainak beszerzése a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinika részére

Művesekezelés anyagainak beszerzése a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinika részére Művesekezelés anyagainak beszerzése a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinika részére Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/145 Művesekezelés anyagainak beszerzése 24 hónapra Beszerzés tárgya:

Részletesebben

HIRDETMÉNY. hatályos 2012. április 2-től a hivatalosan közzétett változtatásig MBI bankszámla kondíciói (Ft-ban)

HIRDETMÉNY. hatályos 2012. április 2-től a hivatalosan közzétett változtatásig MBI bankszámla kondíciói (Ft-ban) HIRDETMÉNY hatályos 2012. április 2-től a hivatalosan közzétett változtatásig MBI bankszámla kondíciói (Ft-ban) Bankszámla devizaneme MBI bankszámla kondíciói Kamat/Hozam Magánszámla: Éves kamat 1-500.000,-

Részletesebben

A Közbeszerzések Tanácsa (Szerkesztőbizottsága) tölti ki A hirdetmény kézhezvételének dátuma KÉ nyilvántartási szám

A Közbeszerzések Tanácsa (Szerkesztőbizottsága) tölti ki A hirdetmény kézhezvételének dátuma KÉ nyilvántartási szám KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja 1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu On-line értesítés: http://www.kozbeszerzes.hu

Részletesebben

E- alkalmazások iránymutatásai - 3

E- alkalmazások iránymutatásai - 3 E- alkalmazások iránymutatásai - 3 Belügyminisztérium Építésügyi Főosztály (lezárva: 2013. november 22.) Vázrajz feltöltése az ügyfél helyett A megkeresés szerint egy települési jegyző építésügyi hatósága,

Részletesebben

Árverés kezelés ECP WEBSHOP BEÉPÜLŐ MODUL ÁRVERÉS KEZELŐ KIEGÉSZÍTÉS. v2.9.28 ECP WEBSHOP V1.8 WEBÁRUHÁZ MODULHOZ

Árverés kezelés ECP WEBSHOP BEÉPÜLŐ MODUL ÁRVERÉS KEZELŐ KIEGÉSZÍTÉS. v2.9.28 ECP WEBSHOP V1.8 WEBÁRUHÁZ MODULHOZ v2.9.28 Árverés kezelés ECP WEBSHOP BEÉPÜLŐ MODUL ÁRVERÉS KEZELŐ KIEGÉSZÍTÉS ECP WEBSHOP V1.8 WEBÁRUHÁZ MODULHOZ AW STUDIO Nyíregyháza, Luther utca 5. 1/5, info@awstudio.hu Árverés létrehozása Az árverésre

Részletesebben

Kérjük, hogy mielőtt elkezdené használni a Csavarhat webáruházat, gondosan olvassa végig ezt a segédletet.

Kérjük, hogy mielőtt elkezdené használni a Csavarhat webáruházat, gondosan olvassa végig ezt a segédletet. Csavarhat webáruház Részletes útmutató a webáruház használatához Kérjük, hogy mielőtt elkezdené használni a Csavarhat webáruházat, gondosan olvassa végig ezt a segédletet. Cégeknek, kis- és nagykereskedőknek,

Részletesebben

Az egyszeres könyvviteli program (TAXA), és a bérszámfejtési program (BÉR) adatok gépi, és kézi nyitása

Az egyszeres könyvviteli program (TAXA), és a bérszámfejtési program (BÉR) adatok gépi, és kézi nyitása Az egyszeres könyvviteli program (TAXA), és a bérszámfejtési program (BÉR) adatok gépi, és kézi nyitása A gépi nyitás elindítása előtt az előző évi állományon javasoljuk az összes ellenőrzési funkció lefuttatását

Részletesebben

Hálózati beállítások gyorsútmutatója

Hálózati beállítások gyorsútmutatója Hálózati beállítások gyorsútmutatója WorkCentre M123/M128 WorkCentre Pro 123/128 701P42078_HU 2004. Minden jog fenntartva. A szerzői jogvédelem a védett anyag és információ minden formájára és tartalmára

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! 1) Böngészési elızmények törlése

Tisztelt Ügyfelünk! 1) Böngészési elızmények törlése Tisztelt Ügyfelünk! Az alábbiakban szeretnénk segítséget nyújtani Önnek a CIB Internet Bank zavartalan használatához szükséges böngészı beállításban, a böngészési elızmények törlésében. A böngészési elızmények

Részletesebben

TERJESZTÉS. Tárgya: strandi pavilonok bérbeadására kötött szerz dések módosítása Készítette: dr. Szabó Tímea, körjegyz

TERJESZTÉS. Tárgya: strandi pavilonok bérbeadására kötött szerz dések módosítása Készítette: dr. Szabó Tímea, körjegyz EL TERJESZTÉS Tárgya: strandi pavilonok bérbeadására kötött szerz dések módosítása Készítette: dr. Szabó Tímea, körjegyz Tisztelt Képvisel -testület! A strandi pavilonok bérbeadására kötött szerz dések

Részletesebben

Ford jóváírások rögzítési segédlet funkció

Ford jóváírások rögzítési segédlet funkció Ford jóváírások rögzítési segédlet funkció 1149 Budapest, Egressy út 17-21. Telefon: +36 1 469 4021; fax: +36 1 469 4029 Ford_jovairasok_rogzitesi_segedlet_funkcioja_ v06.odt 6 / 1 Table of Contents 1

Részletesebben

ÚTMUTATÓ A KONTROLL ADATSZOLGÁLTATÁS ELKÉSZÍTÉSÉHEZ (2012-TŐL)

ÚTMUTATÓ A KONTROLL ADATSZOLGÁLTATÁS ELKÉSZÍTÉSÉHEZ (2012-TŐL) ÚTMUTATÓ A KONTROLL ADATSZOLGÁLTATÁS ELKÉSZÍTÉSÉHEZ (2012-TŐL) A 2006-2010. évre vonatkozó, régebbi adatszolgáltatások esetében az adatszolgáltatás menete a mostanitól eltérő, a benyújtáshoz különböző

Részletesebben

Hatályos: 2016. március 10-tól

Hatályos: 2016. március 10-tól TÁJÉKOZTATÓ a vállalkozói Számlatulajdonos pénzforgalmi számláját és a lakossági fizetési számlát érintő fizetési megbízások benyújtásának és teljesítésének rendjéről Hatályos: 2016. március 10-tól A Kondorosi

Részletesebben

Már nem értékesített hiteltípusok és korábban folyósított hitelek kondíciói Egyéb hitelek (Érvényes: 2015.12.01-től)

Már nem értékesített hiteltípusok és korábban folyósított hitelek kondíciói Egyéb hitelek (Érvényes: 2015.12.01-től) Már nem értékesített hiteltípusok és korábban folyósított hitelek kondíciói Egyéb hitelek (Érvényes: 2015.12.01-től) Tartalomjegyzék Szellemi szabadfoglalkozásúak részére nyújtott (már nem értékesített)

Részletesebben

KONDÍCIÓS LISTA. 1000 HUF éves Késedelmi kamat Kamat + 6,00% Kényszerhitel éves kamata 27,99% CIB Hitelfedezeti Védelem havi díja

KONDÍCIÓS LISTA. 1000 HUF éves Késedelmi kamat Kamat + 6,00% Kényszerhitel éves kamata 27,99% CIB Hitelfedezeti Védelem havi díja KONDÍCIÓS LISTA Devizabelföldi magánszemélyek CIB Személyi kölcsöneire és eire vonatkozóan Hatályos: 2013. április 1-től 2012. március 23-án vagy azt követően igényelt kölcsönökre vonatkozó feltételek:

Részletesebben

irányítószám: Ország: Magyarország

irányítószám: Ország: Magyarország 25/23-2/2015. A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI I.1.) AZ AJÁNLATKÉRŐKÉNT SZERZŐDŐ FÉL NEVE ÉS CÍME Hivatalos név: Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság

Részletesebben

KORREKCIÓZÁS FŐKÖNYVI FELADÁS UTÁN

KORREKCIÓZÁS FŐKÖNYVI FELADÁS UTÁN KORREKCIÓZÁS FŐKÖNYVI FELADÁS UTÁN Lezárva: 2015.10.08. Griffsoft Informatikai Zrt. 6723 Szeged, Felső-Tisza part 31-34 M lph. fszt.2. Telefon: (62) 549-100 Telefax: (62) 401-417 TARTALOM 1 SZÁLLÍTÓI TÍPUSÚ

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. D4800-01 Támogatási kérelem és első évre vonatkozó Kifizetési kérelem - Főlap Kötelezően benyújtandó

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. D4800-01 Támogatási kérelem és első évre vonatkozó Kifizetési kérelem - Főlap Kötelezően benyújtandó KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ D4800-01 Támogatási kérelem és első évre vonatkozó Kifizetési kérelem - Főlap Kötelezően benyújtandó FONTOS! A kérelem főlapját a támogatási rendeletben meghatározottak szerint papíralapon

Részletesebben

8. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI

8. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI 1 8. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI I.1) AZ AJÁNLATKÉRŐKÉNT SZERZŐDŐ FÉL NEVE ÉS CÍME Hivatalos név: Fővárosi

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. december 2-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. december 2-i ülésére Tárgy: Körösök Völgye Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület előfinanszírozási kérelme Előkészítette: Gál András osztályvezető Véleményező Pénzügyi Bizottság bizottság: Sorszám: IV/14 Döntéshozatal módja:

Részletesebben

A követelés-elengedés eredményeként az Ön tartozása <tartozás csökkenésének mértéke> forinttal csökken.

A követelés-elengedés eredményeként az Ön tartozása <tartozás csökkenésének mértéke> forinttal csökken. KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ AZ MNB 14/2015. (X. 27.) AJÁNLÁSÁNAK MELLÉKLETEIHEZ 1. Az ajánlás 1. számú mellékletben szereplő táblázat adattartalma Tájékoztatjuk, hogy a szerződés módosítása esetén a fent megjelölt

Részletesebben