1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A MONTELUKAST TEVA 10 MG FILMTABLETTA MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A MONTELUKAST TEVA 10 MG FILMTABLETTA MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?"

Átírás

1 MONTELUKAST TEVA 10 MG FILMTABLETTA Montelukast Teva 10 mg filmtabletta montelukaszt 1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A MONTELUKAST TEVA 10 MG FILMTABLETTA MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ? Az orvos a Montelukast Teva 10 mg filmtablettát az asztma kezelésére rendelte. A Montelukast Teva 10 mg filmtabletta azoknak a betegeknek a kezelésére alkalmazható, akik nem kezelhetõk megfelelõen az asztma ellenes gyógyszereikkel, és kiegészítõ kezelésre van szükségük. Asztmában és szénanáthában szenvedõ betegeknél a Montelukast Teva 10 mg filmtabletta a szénanátha tüneteit is enyhíti. A Montelukast Teva 10 mg filmtabletta segít megelõzni a fizikai terhelés által kiváltott asztma tüneteit. A Montelukast Teva 10 mg filmtabletta a leukotrién-receptor antagonisták csoportjába tartozik. Gátolja a tüdõben természetesen elõforduló vegyületeket, a leukotriéneket, amelyek légúti szûkületet és a tüdõk gyulladását okozzák, ami asztmás tünetek jelentkezéséhez vezet. A leukotriének is felelõsek az allergia tüneteiért. A leukotriének gátlása csökkenti a szénanátha (szezonális allergiás rinitisz) tüneteit. 2. TUDNIVALÓK A MONTELUKAST TEVA 10 MG FILMTABLETTA SZEDÉSE ELÕTT Ne szedje a Montelukast Teva 10 mg filmtablettát - ha allergiás (túlérzékeny) a hatóanyagra vagy a Montelukast Teva 10 mg filmtabletta egyéb összetevõjére. A Montelukast Teva 10 mg filmtabletta fokozott elõvigyázatossággal alkalmazható? Fontos, hogy a Montelukast Teva 10 mg filmtablettát az orvos utasításának megfelelõen, este vegye be akkor is, ha nincsenek tünetei, vagy asztmás rohama.? A szájon át szedendõ Montelukast Teva 10 mg filmtabletta NEM alkalmas a hirtelen jelentkezõ légszomj kezelésére. Nem segít ebben a helyzetben, és nem használható ilyen célra. Roham jelentkezése esetén az orvos utasításait pontosan kell követni. Nagyon fontos, hogy az ilyen rohamok kezeléséhez szükséges gyógyszert mindig könnyen elérhetõ helyen tartsa.? Ha a szokásosnál gyakrabban kell használnia a ß-agonista inhalert, minél hamarabb forduljon orvoshoz.? Fontos, hogy az orvos által rendelt asztma ellenes gyógyszereket az utasítás szerint használja. A Montelukast Teva 10 mg filmtabletta nem helyettesíti az Ön által már szedett (belélegzett vagy szájon át szedett) szteroid gyógyszereket.? Az aszpirin-érzékeny asztmában szenvedõ betegeknek a Montelukast Teva 10 mg filmtabletta szedése alatt is kerülniük kell az aszpirin vagy egyéb nem szteroid gyulladáscsökkentõ szedését. 1.

2 ? Egy ritka betegséget észleltek asztma ellenes gyógyszert, köztük montelukasztot szedõ néhány betegnél, bár a Montelukast Teva 10 mg filmtabletta esetén nem észlelték a jelentkezését. Ha a következõ tünetek kombinációját észleli, különösen, ha tartósan fennállnak, vagy rosszabbodnak, azonnal forduljon orvoshoz: influenza-szerû tünetek, fokozódó légszomj, a végtagok zsibbadása vagy érzéketlensége, és/vagy bõrkiütés.? A Montelukast Teva 10 mg filmtabletta nem javasolt gyermekek és 15 év alatti serdülõk számára. A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek A Montelukast Teva 10 mg filmtabletta együtt szedhetõ más asztma kezelésére szolgáló gyógyszerrel. Azonban bizonyos gyógyszerek befolyásolhatják a Montelukast Teva 10 mg filmtabletta hatását, vagy a Montelukast Teva 10 mg filmtabletta befolyásolhatja más gyógyszerek hatását. Feltétlenül tájékoztassa kezelõorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereirõl, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is. Ez különösen a következõ gyógyszerek esetében fontos:? fenobarbitál (az epilepszia kezelésére használják)? fenitoin (az epilepszia kezelésére használják)? rifampicin (a tuberkulózis és néhány más fertõzés kezelésére használják). A Montelukast Teva 10 mg filmtabletta egyidejû bevétele bizonyos ételekkel vagy italokkal Montelukast Teva 10 mg filmtabletta esténként étkezés közben vagy attól függetlenül kell bevenni. Terhesség és szoptatás Terhesség: Terhes vagy terhességet tervezõ nõk, vagy akik úgy vélik, hogy terhesek lehetnek, beszéljenek kezelõorvosukkal, mielõtt elkezdik szedni a Montelukast Teva 10 mg filmtablettát. Szoptatás: Nem ismert, hogy a Montelukast Teva 10 mg filmtabletta bejut-e az emberi anyatejbe. A betegnek feltétlenül beszélni kell a kezelõorvossal a Montelukast Teva 10 mg filmtabletta szedése elõtt, ha szoptat vagy azt tervezi. Mielõtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelõorvosával vagy gyógyszerészével. A készítmény hatásai a gépjármûvezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre A Montelukast Teva 10 mg filmtabletta várhatóan nem befolyásolja a gépjármûvezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességeket. A gyógyszerre adott egyéni válasz azonban változhat. Nagyon ritkán észleltek a Montelukast Teva 10 mg filmtabletta szedése során olyan mellékhatásokat, amelyek befolyásolhatják a gépjármûvezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességeket. Fontos információk a Montelukast Teva 10 mg filmtabletta egyes összetevõirõl 2.

3 A Montelukast Teva 10 mg filmtabletta tejcukrot (laktóz-monohidrátot) tartalmaz. Amennyiben kezelõorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielõtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert. 3. HOGYAN KELL SZEDNI A MONTELUKAST TEVA 10 MG FILMTABLETTÁT? A Montelukast Teva 10 mg filmtablettát mindig az orvos által elmondottaknak megfelelõen szedje még akkor is, ha nincsenek tünetei vagy asztmás rohama. Amennyiben nem biztos az adagolást illetõen, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét. A készítmény szokásos adagja felnõtteknek és 15 év feletti serdülõknek esténként, napi egy 10 mg-os filmtabletta. A Montelukast Teva 10 mg filmtabletta nem szedhetõ együtt olyan gyógyszerekkel, amelyek ugyenezt a hatóanyagot (montelukaszt) tartalmazzák. Ha az elõírtnál több Montelukast Teva 10 mg filmtablettát vett be Nagyon fontos, hogy ne vegyen be a szükségesnél több tablettát. Ha túl sok tablettát vett be, vagy úgy véli, hogy gyermeke vett be több tablettát, azonnal keresse fel a legközelebbi kórház sürgõsségi osztályát vagy kezelõorvosát. A túladagolás tünetei a következõk lehetnek: hasi fájdalom, álmosság, szomjúság, fejfájás, hányás, és akarattól független mozgások. Vigye magával ezt a tájékoztatót és a megmaradt tablettákat, hogy megmutassa az orvosnak. Ha elfelejtette bevenni a Montelukast Teva 10 mg filmtablettát Ha elfelejtett bevenni egy tablettát, a következõ adaggal folytassa a szokásos idõpontban. Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott tabletta pótlására. Ha idõ elõtt abbahagyja a Montelukast Teva 10 mg filmtabletta szedését Nagyon fontos, hogy addig folytassa a Montelukast Teva 10 mg filmtabletta szedését, ameddig a kezelõorvosa rendelte, akkor is, ha nincsenek tünetei, hogy asztmája egyensúlyban maradjon.. A Montelukast Teva 10 mg filmtabletta csak folyamatos használat esetén hatásos az asztma ellen. Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét. 4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK Mint minden gyógyszer, így a Montelukast Teva 10 mg filmtabletta is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. 3.

4 Allergiás reakciókat is jelentettek, pl. az arc, az ajkak, a nyelv és/vagy a torok duzzadását, ami nehezítheti a légzést vagy a nyelést, valamint viszketést, bõrkiütést vagy csalánkiütést. Azonnal hagyja abba a Montelukast Teva 10 mg filmtabletta szedését, és forduljon orvoshoz, ha allergiás reakció jelentkezik Önnél. A következõ mellékhatásokat észlelték a jelzett körülbelüli gyakoriságokkal: Gyakori mellékhatások, 10 emberbõl kevesebb mint 1-nél, de 100-ból több mint 1-nél észlelték: Hasi fájdalom és fejfájás. Ismeretlen gyakoriság Gyengeség és fáradtság, nyugtalanság, izgatottság (beleértve az agresszív viselkedést), ingerlékenység, remegés és depresszió, ízületi fájdalom, öngyilkossági gondolatok és tettek (nagyon ritka esetekben), szédülés, szájszárazság, emésztési zavar, álmosság, hallucinációk, alvászavarok (beleértve a rémálmokat), álmatlanság, általános rossz közérzet, bizsergés/érzéketlenség, görcs, izomfájdalom, izomgörcsök, hasmenés, hányinger és hányás, májgyulladás (tünetei közé tartozik a bõr vagy a szemfehérje sárgás elszínezõdése), emelkedett májenzim szintek (szérum transzamináz), szívdobogásérzés, fokozott vérzéshajlam, bõr alatti vörös göbök többnyire a lábszáron (eritéma nodozum), véraláfutás és folyadék visszatartás miatti duzzanat (ödéma). Nagyon ritka mellékhatások, amelyeket bõl kevesebb mint 1 embernél észlelték: Egy ritka betegséget, Churg-Strauss szindrómát észleltek asztmás betegek montelukaszt kezelése alatt. Ha a következõ tünetek kombinációját észleli, ha tartósan fennállnak, vagy rosszabbodnak, azonnal forduljon orvoshoz: influenza-szerû tünetek, fokozódó légszomj, a végtagok zsibbadása vagy érzéketlensége, és/vagy bõrkiütés. Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét. 5. HOGYAN KELL A MONTELUKAST TEVA 10 MG FILMTABLETTÁT TÁROLNI? A gyógyszer gyermekektõl elzárva tartandó! A buborékfóliát a külsõ dobozban, fénytõl védve kell tartani. A kartondobozon és a buborékfólián feltüntetett lejárati idõ után ne szedje a Montelukast Teva 10 mg filmtablettát. A lejárati idõ a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik. A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elõsegítik a környezet védelmét. 4.

5 6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK Mit tartalmaz a Montelukast Teva 10 mg filmtabletta - A készítmény hatóanyaga a montelukaszt nátrium, ami 10 mg montelukasztnak felel meg - Egyéb összetevõk: Tablettamag: nátrium-laurilszulfát, laktóz-monohidrát, hidroxi-propil-cellulóz, hidegen duzzadó keményítõ, 'Atípusú' karboximetil-keményítõ-nátrium, magnézium-sztearát. Tablettabevonat: Opadry 20A23676 sárga, ami tartalmaz (hidroxi-propil-cellulózt, hipromellózt, titán-dioxidot (E171), sárga vasoxidot (E172), vörös vasoxidot (E172). Milyen a Montelukast Teva 10 mg filmtabletta külleme és mit tartalmaz a csomagolás Bézs színû, kerek filmtabletta, az egyik oldalán "93", a másikon "7426" mélynyomásos jelzéssel. Filmtabletták alumínium - alumínium buborékfóliában és dobozban. Montelukast Teva 10 mg filmtabletta a következõ kiszerelésekben kerül forgalomba: 14 db, 28 db, 56 db tabletta. A forgalomba hozatali engedély jogosultja: TEVA Magyarország Zrt Budapest Rákóczi út Gyártó: Teva Gyógyszergyár Zrt. Debrecen Pallagi út 13. Magyarország Teva Gyógyszergyár Zrt. Gödöllõ Táncsics Mihály út 13. Magyarország OGYI-T- A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma május

6 6. Betegtájékoztató

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A MONTELUKAST SANDOZ 5 MG RÁGÓTABLETTA, ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A MONTELUKAST SANDOZ 5 MG RÁGÓTABLETTA, ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ? MONTELUKAST SANDOZ 5 MG RÁGÓTABLETTA Montelukast Sandoz 5 mg rágótabletta montelukaszt 1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A MONTELUKAST SANDOZ 5 MG RÁGÓTABLETTA, ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ? A montelukaszt

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása. FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Prostamol uno BETEGTÁJÉKOZTTÓ: INFORMÁCIÓK FELHSZNÁLÓ SZÁMÁR Prostamol uno

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTTÓ BETEGTÁJÉKOZTTÓ Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert,

Részletesebben

SEGÉDANYAG: Vízmentes laktóz, mikrokristályos cellulóz, A típusú nátrium-keményítõ-glikolát és magnézium-sztearát.

SEGÉDANYAG: Vízmentes laktóz, mikrokristályos cellulóz, A típusú nátrium-keményítõ-glikolát és magnézium-sztearát. GALVUS 50 MG TABLETTA Galvus 50 mg tabletta Vildagliptin HATÓANYAG: Vildagliptin. Egy tabletta 50 mg vildagliptint tartalmaz. SEGÉDANYAG: Vízmentes laktóz, mikrokristályos cellulóz, A típusú nátrium-keményítõ-glikolát

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Betegtájékoztató BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Humalac

Részletesebben

Betegtájékoztató OROSET 8 MG SZÁJBAN DISZPERGÁLÓDÓ TABLETTA. Oroset 8 mg szájban diszpergálódó tabletta ondanszetron

Betegtájékoztató OROSET 8 MG SZÁJBAN DISZPERGÁLÓDÓ TABLETTA. Oroset 8 mg szájban diszpergálódó tabletta ondanszetron OROSET 8 MG SZÁJBAN DISZPERGÁLÓDÓ TABLETTA Oroset 8 mg szájban diszpergálódó tabletta ondanszetron HATÓANYAG: 8 mg ondanszetron szájban diszpergálódó tablettánként. SEGÉDANYAG: Alacsony szubsztitutúciós

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Pharmatex hüvelykúp BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Pharmatex

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Daedalon

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Betegtájékoztató BETEGTÁJÉKOZTTÓ: INFORMÁCIÓK FELHSZNÁLÓ SZÁMÁR Citrokalcium

Részletesebben

Betegtájékoztató MINIRIN 0,2 MG TABLETTA. Minirin 0,1 mg tabletta Minirin 0,2 mg tabletta dezmopresszin-acetát

Betegtájékoztató MINIRIN 0,2 MG TABLETTA. Minirin 0,1 mg tabletta Minirin 0,2 mg tabletta dezmopresszin-acetát MINIRIN 0,2 MG TABLETTA Minirin 0,1 mg tabletta Minirin 0,2 mg tabletta dezmopresszin-acetát HATÓANYAG: Minirin 0,1 mg tabletta hatóanyaga: 0,1 mg dezmopresszin-acetát (megfelel 0,089 mg dezmopresszinnek)

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! B Germicid végbélkúp gyermekeknek Mielőtt elkezdené alkalmazni ezt a gyógyszert,

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Arilla 1 mg filmtabletta anasztrozol

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Arilla 1 mg filmtabletta anasztrozol BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Arilla 1 mg filmtabletta anasztrozol Mielott elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. - Tartsa meg a betegtájékoztatót,

Részletesebben

ˇ Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

ˇ Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! B BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Mydeton 50 mg filmtabletta

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! CEE Betegtájékoztató BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Actonel 35 mg filmtabletta BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Betegtájékoztató Aprovel 300 mg tabletta (Sanofi Pharma Bristol-Myers Squibb

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! ESPUMISAN BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Remotiv extra

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ TERVEZET BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Részletesebben

Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA OGYI/ 57556-2/2010 sz. határozat e Gentos nyelvalatti tabletta

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Rowachol kapszula Rowachol kapszula Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni,

Részletesebben

Egyéb összetevõk: Tabletta mag: mikrokristályos cellulóz, povidon K-30, talkum, szilícium-dioxid, magnéziumsztearát,

Egyéb összetevõk: Tabletta mag: mikrokristályos cellulóz, povidon K-30, talkum, szilícium-dioxid, magnéziumsztearát, NAPROXEN NATRIUM-B 550 MG FILMTABLETTA Naproxen Natrium-B 275 mg filmtabletta Naproxen Natrium-B 550 mg filmtabletta naproxén-nátrium Mit tartalmaznak a Naroxen-Natrium-B tabletták? Hatóanyag: Naproxen

Részletesebben

HATÓANYAG: 50 mg ibandronsav (56,25 mg nátrium-ibandronát monohidrát formájában) filmtablettánként.

HATÓANYAG: 50 mg ibandronsav (56,25 mg nátrium-ibandronát monohidrát formájában) filmtablettánként. BONESSA 50 MG FILMTABLETTA Bonessa 50 mg filmtabletta (ibandronsav) HATÓANYAG: 50 mg ibandronsav (56,25 mg nátrium-ibandronát monohidrát formájában) filmtablettánként. SEGÉDANYAG: Tablettamag: mikrokristályos

Részletesebben

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! ALFACALCIDOL-B 0,25 ľg kapszula BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ

Részletesebben

Betegtájékoztató PLENDIL 5 MG RETARD FILMTABLETTA

Betegtájékoztató PLENDIL 5 MG RETARD FILMTABLETTA PLENDIL 5 MG RETARD FILMTABLETTA Plendil 2,5 mg retard filmtabletta Plendil 5 mg retard filmtabletta Plendil 10 mg retard filmtabletta felodipin HATÓANYAG: Plendil 2,5 mg retard filmtabletta: 2,50 mg felodipin

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Bicalutamid-Cremum 150 mg filmtabletta. bikalutamid

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Bicalutamid-Cremum 150 mg filmtabletta. bikalutamid BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Bicalutamid-Cremum 150 mg filmtabletta bikalutamid Mielott elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. - Tartsa

Részletesebben

Betegtájékoztató BISOBLOCK 10 MG TABLETTA. Bisoblock 5 mg tabletta Bisoblock 10 mg tabletta bizoprolol

Betegtájékoztató BISOBLOCK 10 MG TABLETTA. Bisoblock 5 mg tabletta Bisoblock 10 mg tabletta bizoprolol BISOBLOCK 10 MG TABLETTA Bisoblock 5 mg tabletta Bisoblock 10 mg tabletta bizoprolol HATÓANYAG: 5 mg tabletta: 5,00 mg bizoprolol-fumarát tablettánként. 10 mg tabletta: 10,0 mg bizoprolol-fumarát tablettánként.

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Rabyprex 10 mg gyomornedv-ellenálló tabletta Rabyprex 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Rabyprex 10 mg gyomornedv-ellenálló tabletta Rabyprex 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Rabyprex 10 mg gyomornedv-ellenálló tabletta Rabyprex 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta rabeprazol-nátrium Mielott elkezdené szedni ezt a gyógyszert,

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Minirin 0,1 mg/ml oldatos orrspray. Dezmopresszin-acetát

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Minirin 0,1 mg/ml oldatos orrspray. Dezmopresszin-acetát Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Minirin 0,1 mg/ml oldatos orrspray Dezmopresszin-acetát Mielott

Részletesebben

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!?betegtájékoztató BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Magnerot

Részletesebben

HATÓANYAG: Kalcitonin ("lazac tipusú" szintetikus hormon). Minden kipermetezett adag 200 E-nek (Nemzetközi Egység-nek) megfelelõ gyógyszermennyiség.

HATÓANYAG: Kalcitonin (lazac tipusú szintetikus hormon). Minden kipermetezett adag 200 E-nek (Nemzetközi Egység-nek) megfelelõ gyógyszermennyiség. CALCITONIN-RATIOPHARM 200 NE/ADAG OLDATO Calcitonin-ratiopharm 200 NE/adag oldatos orrspray kalcitonin (lazac típusú, szintetikus) HATÓANYAG: Kalcitonin ("lazac tipusú" szintetikus hormon). Minden kipermetezett

Részletesebben

Betegtájékoztató RIVOTRIL 2 MG TABLETTA. Rivotril 0,5 mg tabletta Rivotril 2 mg tabletta klonazepám

Betegtájékoztató RIVOTRIL 2 MG TABLETTA. Rivotril 0,5 mg tabletta Rivotril 2 mg tabletta klonazepám RIVOTRIL 2 MG TABLETTA Rivotril 0,5 mg tabletta Rivotril 2 mg tabletta klonazepám HATÓANYAG: 0,5 mg, ill. 2 mg klonazepám tablettánként. SEGÉDANYAG: Rivotril 0,5 mg tabletta: vörös vas-oxid, magnézium-sztearát,

Részletesebben

SEGÉDANYAG: 6,25 mg tabletta: sárga vas-oxid (E172), povidon K25, magnézium-sztearát, kolloid-szilícium-dioxid, A típusú

SEGÉDANYAG: 6,25 mg tabletta: sárga vas-oxid (E172), povidon K25, magnézium-sztearát, kolloid-szilícium-dioxid, A típusú DILATREND 25 MG TABLETTA Dilatrend 6,25 mg tabletta Dilatrend 12,5 mg tabletta Dilatrend 25 mg tabletta karvedilol HATÓANYAG: 6,25 mg, ill. 12,5 mg; ill. 25 mg karvedilol tablettánként. SEGÉDANYAG: 6,25

Részletesebben

Betegtájékoztató MIDERIZONE 150 MG FILMTABLETTA. Miderizone 50 mg filmtabletta Miderizone 150 mg filmtabletta tolperizon-hidroklorid

Betegtájékoztató MIDERIZONE 150 MG FILMTABLETTA. Miderizone 50 mg filmtabletta Miderizone 150 mg filmtabletta tolperizon-hidroklorid MIDERIZONE 150 MG FILMTABLETTA Miderizone 50 mg filmtabletta Miderizone 150 mg filmtabletta tolperizon-hidroklorid HATÓANYAG: Miderizone 50 mg filmtabletta: 50 mg tolperizon-hidroklorid filmtablettánként.

Részletesebben

Betegtájékoztató GABAGAMMA 300 MG KEMÉNY KAPSZULA

Betegtájékoztató GABAGAMMA 300 MG KEMÉNY KAPSZULA GABAGAMMA 300 MG KEMÉNY KAPSZULA Gabagamma 100 mg kemény kapszula Gabagamma 300 mg kemény kapszula Gabagamma 400 mg kemény kapszula gabapentin HATÓANYAG: Gabapentin. Minden kemény kapszula 100 mg, 300

Részletesebben

HATÓANYAG: 2,00 mg, ill. 4,00 mg doxazozin (2,43 mg ill. 4,86 mg doxazozin-mezilát formájában) tablettánként.

HATÓANYAG: 2,00 mg, ill. 4,00 mg doxazozin (2,43 mg ill. 4,86 mg doxazozin-mezilát formájában) tablettánként. CARDURA 4 MG TABLETTA Cardura 2 mg tabletta Cardura 4 mg tabletta doxazozin HATÓANYAG: 2,00 mg, ill. 4,00 mg doxazozin (2,43 mg ill. 4,86 mg doxazozin-mezilát formájában) tablettánként. SEGÉDANYAG: Magnézium-sztearát,

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Carvedilol Grindeks 6,25 mg tabletta Carvedilol Grindeks 12,5 mg tabletta Carvedilol Grindeks 25 mg tabletta karvedilol Mielott elkezdené szedni ezt

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Andofin 5 mg filmtabletta. finaszterid

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Andofin 5 mg filmtabletta. finaszterid BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Andofin 5 mg filmtabletta finaszterid Mielott elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. - Tartsa meg a betegtájékoztatót.

Részletesebben

Más gyógyszerrel egyidejûleg csak az orvos utasítása szerint szedhetõ, mivel együttes alkalmazásuk során módosulhat a gyógyszerek hatása.

Más gyógyszerrel egyidejûleg csak az orvos utasítása szerint szedhetõ, mivel együttes alkalmazásuk során módosulhat a gyógyszerek hatása. DERMYC 150 MG KEMÉNY KAPSZULA Dermyc 50 mg kapszula Dermyc 100 mg kapszula Dermyc 150 mg kapszula Dermyc 200 mg kapszula flukonazol 1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A DERMYC KAPSZULA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Gyári dokumentációs szám: BETEGTÁJÉKOZTTÓ: INFORMÁCIÓK FELHSZNÁLÓ SZÁMÁR Ketilept

Részletesebben

Betegtájékoztató GLEMPID 2 MG TABLETTA. Glempid 1 mg tabletta Glempid 2 mg tabletta Glempid 3 mg tabletta Glempid 4 mg tabletta Glempid 6 mg tabletta

Betegtájékoztató GLEMPID 2 MG TABLETTA. Glempid 1 mg tabletta Glempid 2 mg tabletta Glempid 3 mg tabletta Glempid 4 mg tabletta Glempid 6 mg tabletta GLEMPID 2 MG TABLETTA Glempid 1 mg tabletta Glempid 2 mg tabletta Glempid 3 mg tabletta Glempid 4 mg tabletta Glempid 6 mg tabletta Mit tartalmaz a Glempid? Hatóanyag: 1 mg, ill. 2 mg, ill. 3 mg, ill.

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Kedves Betegünk Gerodorm tabletta (Gerot Pharmazeutika) Mielőtt elkezdené

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Plavix 75 mg filmtabletta BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Részletesebben

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A PERITOL SZIRUP ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A PERITOL SZIRUP ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ? PERITOL SZIRUP Peritol szirup Milyen hatóanyagot és segédanyagot tartalmaz a készítmény? Hatóanyag: 0,40 mg ciproheptadin-hidroklorid [0,43 mg ciproheptadin-hidroklorid-szeszkvihidrát formájában] milliliterenként.

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Minimectil 10 mg és 15 mg kemény kapszula szibutramin-hidroklorid-monohidrát

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Minimectil 10 mg és 15 mg kemény kapszula szibutramin-hidroklorid-monohidrát BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Minimectil 10 mg és 15 mg kemény kapszula szibutramin-hidroklorid-monohidrát Mielott elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Rubophen 500 mg tabletta paracetamol

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Rubophen 500 mg tabletta paracetamol Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Rubophen 500 mg tabletta paracetamol Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára

Részletesebben

Betegtájékoztató LANSOPTOL 15 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ KEMÉNY KAPSZULA

Betegtájékoztató LANSOPTOL 15 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ KEMÉNY KAPSZULA LANSOPTOL 15 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ KEMÉNY KAPSZULA Lansoptol 15 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula Lansoptol 30 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula lanszoprazol HATÓANYAG: Lanszoprazol. SEGÉDANYAG:

Részletesebben

Betegtájékoztató CARDURA URO 4 MG MÓDOSÍTOTT HATÓANYAGLEADÁSÚ FILMTABLETTA

Betegtájékoztató CARDURA URO 4 MG MÓDOSÍTOTT HATÓANYAGLEADÁSÚ FILMTABLETTA CARDURA URO 4 MG MÓDOSÍTOTT HATÓANYAGLEADÁSÚ FILMTABLETTA Cardura URO 4 mg retard filmtabletta Cardura URO 8 mg retard filmtabletta doxazozin HATÓANYAG: 4 mg illetve 8 mg doxazozin (doxazozin-mezilát formájában)

Részletesebben

Mint minden, injekcióban beadott vakcina esetén, nagyon ritkán (10 000 oltásból kevesebb mint 1 esetben) elõfordulhatnak súlyos allergiás reakciók (an

Mint minden, injekcióban beadott vakcina esetén, nagyon ritkán (10 000 oltásból kevesebb mint 1 esetben) elõfordulhatnak súlyos allergiás reakciók (an VARILRIX POR ÉS OLDÓSZER OLDATOS INJEKCIÓHOZ Varilrix por és oldószer oldatos injekcióhoz élõ, attenuált varicella zoster vírus (OKA törzs) vakcina HATÓANYAG: 1 adag (0,5 ml) oltóanyag (vakcina) hatóanyaga:

Részletesebben

Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Betegtájékoztató: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

HATÓANYAG: 20 mg, ill. 40 mg pantoprazol tablettánként (pantoprazol-nátrium-szeszkvihidrát formájában).

HATÓANYAG: 20 mg, ill. 40 mg pantoprazol tablettánként (pantoprazol-nátrium-szeszkvihidrát formájában). NOLPAZA 20 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ TABLETTA Nolpaza 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta Nolpaza 40 mg gyomornedv-ellenálló tabletta pantoprazol HATÓANYAG: 20 mg, ill. 40 mg pantoprazol tablettánként (pantoprazol-nátrium-szeszkvihidrát

Részletesebben

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi

Részletesebben

Betegtájékoztató BREXIN 20 MG POR BELSÕLEGES OLDATHOZ

Betegtájékoztató BREXIN 20 MG POR BELSÕLEGES OLDATHOZ BREXIN 20 MG POR BELSÕLEGES OLDATHOZ Brexin 20 mg tabletta Brexin 20 mg pezsgõtabletta Brexin 20 mg por belsõleges oldathoz piroxikám-betadex HATÓANYAG: Tabletta: 20 mg piroxikámmal egyenértékû 191,2 mg

Részletesebben

Betegtájékoztató ROXERA 10 MG FILMTABLETTA

Betegtájékoztató ROXERA 10 MG FILMTABLETTA ROXERA 10 MG FILMTABLETTA Roxera 5 mg filmtabletta Roxera 10 mg filmtabletta Roxera 15 mg filmtabletta Roxera 20 mg filmtabletta Roxera 30 mg filmtabletta Roxera 40 mg filmtabletta rozuvasztatin HATÓANYAG:

Részletesebben

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz..

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! 4 BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Buscopan 10 mg bevont

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Vagisan Myko Cremolum 500 mg hüvelykúp és 10 mg/g krém klotrimazol

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Vagisan Myko Cremolum 500 mg hüvelykúp és 10 mg/g krém klotrimazol BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Vagisan Myko Cremolum 500 mg hüvelykúp és 10 mg/g krém klotrimazol Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Sanval 5 mg filmtabletta Sanval 10 mg filmtabletta. zolpidem-tartarát

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Sanval 5 mg filmtabletta Sanval 10 mg filmtabletta. zolpidem-tartarát BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Sanval 5 mg filmtabletta Sanval 10 mg filmtabletta zolpidem-tartarát Mielott elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót!

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Perdox 0,5 mg filmtabletta Perdox 1 mg filmtabletta Perdox 2 mg

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! IMOVANE BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Imovane 7,5 mg

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! OGYI fejléces papír BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Sanval

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. FenoSwiss 160 mg kemény kapszula. fenofibrát

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. FenoSwiss 160 mg kemény kapszula. fenofibrát BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA FenoSwiss 160 mg kemény kapszula fenofibrát Mielott elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. - Tartsa meg

Részletesebben

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A HIDRASEC 100 MG KEMÉNY KAPSZULA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A HIDRASEC 100 MG KEMÉNY KAPSZULA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ? HIDRASEC 100 MG KEMÉNY KAPSZULA Hidrasec 100 mg kemény kapszula racekadotril 1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A HIDRASEC 100 MG KEMÉNY KAPSZULA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ? A Hidrasec 100 mg kemény

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Algoflex forte filmtabletta ibuprofén

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Algoflex forte filmtabletta ibuprofén Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Algoflex forte filmtabletta ibuprofén Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára

Részletesebben

HATÓANYAG: Alfa-liponsav. 20 ml-es koncentrátum ampullánként 1167,70 mg alfa-liponsav megluminsó formájában (mely 600 mg alfaliponsavnak

HATÓANYAG: Alfa-liponsav. 20 ml-es koncentrátum ampullánként 1167,70 mg alfa-liponsav megluminsó formájában (mely 600 mg alfaliponsavnak THIOGAMMA 600 MG OLDATOS INJEKCIÓ Thiogamma 600 mg oldatos injekció alfa-liponsav (tioktánsav) HATÓANYAG: Alfa-liponsav. 20 ml-es koncentrátum ampullánként 1167,70 mg alfa-liponsav megluminsó formájában

Részletesebben

Betegtájékoztató RYTMONORM 300 MG FILMTABLETTA. Rytmonorm 150 mg filmtabletta Rytmonorm 300 mg filmtabletta propafenon-hidroklorid

Betegtájékoztató RYTMONORM 300 MG FILMTABLETTA. Rytmonorm 150 mg filmtabletta Rytmonorm 300 mg filmtabletta propafenon-hidroklorid RYTMONORM 300 MG FILMTABLETTA Rytmonorm 150 mg filmtabletta Rytmonorm 300 mg filmtabletta propafenon-hidroklorid HATÓANYAG: 150 mg propafenon-hidroklorid ill. 300 mg propafenon-hidroklorid filmtablettánként.

Részletesebben

HATÓANYAG: Alendronsav. 70 mg alendronsav tablettánként (nátrium-alendronát-trihidrát formájában).

HATÓANYAG: Alendronsav. 70 mg alendronsav tablettánként (nátrium-alendronát-trihidrát formájában). ALENDRONAT-RATIOPHARM 70 MG TABLETTA Alendronat-ratiopharm 70 mg tabletta alendronsav HATÓANYAG: Alendronsav. 70 mg alendronsav tablettánként (nátrium-alendronát-trihidrát formájában). SEGÉDANYAG: Mikrokristályos

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Sumatriptan Orion 50 mg filmtabletta Sumatriptan Orion 100 mg filmtabletta.

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Sumatriptan Orion 50 mg filmtabletta Sumatriptan Orion 100 mg filmtabletta. BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Sumatriptan Orion 50 mg filmtabletta Sumatriptan Orion 100 mg filmtabletta szumatriptán Mielott elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Bicalutanorm 150 mg filmtabletta bikalutamid

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Bicalutanorm 150 mg filmtabletta bikalutamid BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA 150 mg filmtabletta bikalutamid Mielott elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. - Tartsa meg a betegtájékoztatót,

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Zolmiles 2,5 mg filmtabletta Zolmiles 5 mg filmtabletta. zolmitriptán

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Zolmiles 2,5 mg filmtabletta Zolmiles 5 mg filmtabletta. zolmitriptán BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Zolmiles 2,5 mg filmtabletta Zolmiles 5 mg filmtabletta zolmitriptán Mielott elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Broncho-vaxom OM kemény kapszula felnotteknek Liofilizált bakteriumok lizátuma: Haemophilus influenzae, Diplococcus pneumoniae, Klebsiella pneumonia

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

Betegtájékoztató METFORMIN SANDOZ 850 MG FILMTABLETTA. Meglucon 850 mg filmtabletta metformin-hidroklorid

Betegtájékoztató METFORMIN SANDOZ 850 MG FILMTABLETTA. Meglucon 850 mg filmtabletta metformin-hidroklorid METFORMIN SANDOZ 850 MG FILMTABLETTA Meglucon 850 mg filmtabletta metformin-hidroklorid HATÓANYAG: 850 mg metformin-hidroklorid (megfelel 662,7 mg metforminnak) filmtablettánként. SEGÉDANYAG: Tablettamag:

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! ALKALMAZÁSI ELŐÍRÁS BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Portiron

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Dermyc 150 mg kemény kapszula. Dermyc 100 mg kemény kapszula. Dermyc 200 mg kemény kapszula

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Dermyc 150 mg kemény kapszula. Dermyc 100 mg kemény kapszula. Dermyc 200 mg kemény kapszula Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Dermyc 50 mg kemény kapszula Dermyc 100 mg kemény kapszula Dermyc

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Gabaneural 100 mg kemény kapszula Gabaneural 300 mg kemény kapszula Gabaneural 400 mg kemény kapszula gabapentin Mielott elkezdené szedni ezt a gyógyszert,

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA ALZEPIL 5 mg szájban diszpergálódó tabletta ALZEPIL 10 mg szájban

Részletesebben

Mielőtt elkezdené szedni alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

Mielőtt elkezdené szedni alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Lorista BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Lavestra 12,5

Részletesebben

Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Voltaren

Részletesebben

ˇ Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

ˇ Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Patentex oval hüvelykúp Patentex oval hüvelykúp Mielőtt alkalmazni szeretné

Részletesebben

Mielőtt elkezdené alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

Mielőtt elkezdené alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ tervezet BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Részletesebben

Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Voltaren

Részletesebben

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! betegtájékoztató BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓ A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Crestor

Részletesebben

Betegtájékoztató LAMICTAL 25 MG TABLETTA

Betegtájékoztató LAMICTAL 25 MG TABLETTA LAMICTAL 25 MG TABLETTA Lamictal 25 mg tabletta Lamictal 50 mg tabletta Lamictal 100 mg tabletta Lamictal 5 mg diszpergálódó/rágótabletta Lamictal 200 mg diszpergálódó/rágótabletta lamotrigin HATÓANYAG:

Részletesebben

ELLENJAVALLAT: Ne alkalmazza az Etopro-t, ha allergiás (túlérzékeny) a topiramátra vagy az Etopro bármely összetevõjére.

ELLENJAVALLAT: Ne alkalmazza az Etopro-t, ha allergiás (túlérzékeny) a topiramátra vagy az Etopro bármely összetevõjére. ETOPRO 50 MG FILMTABLETTA ETOPRO 25 MG, 50 MG, 100 MG ÉS 200 MG FILMTABLETTA topiramát HATÓANYAG: 25 mg tabletta: egy tabletta 25 mg topiramátot tartalmaz. 50 mg tabletta: egy tabletta 50 mg topiramátot

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Neoclarityn 5 mg filmtabletta dezloratadin

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Neoclarityn 5 mg filmtabletta dezloratadin BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Neoclarityn 5 mg filmtabletta dezloratadin Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót Tartsa meg a

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a beteg számára. Teva-Mexalen 500 mg tabletta paracetamol

Betegtájékoztató: Információk a beteg számára. Teva-Mexalen 500 mg tabletta paracetamol Betegtájékoztató: Információk a beteg számára Teva-Mexalen 500 mg tabletta paracetamol Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos

Részletesebben

SEGÉDANYAG: Tablettamag: laktóz-monohidrát, mikrokristályos cellulóz, hidegen duzzadó keményítõ, A típusú karboximetilkeményítõ-nátrium,

SEGÉDANYAG: Tablettamag: laktóz-monohidrát, mikrokristályos cellulóz, hidegen duzzadó keményítõ, A típusú karboximetilkeményítõ-nátrium, LEPTAM 25 MG FILMTABLETTA Leptam 25 mg filmtabletta Leptam 50 mg filmtabletta Leptam 100 mg filmtabletta Leptam 200 mg filmtabletta topiramát HATÓANYAG: 25 mg, 50 mg, 100 mg, 200 mg topiramát filmtablettánként.

Részletesebben

Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

SEGÉDANYAG: Hidroxipropilcellulóz, magnézium-sztearát, hipromellóz, titán-dioxid (E 171), sárga vas-oxid (E 172), makrogol 4000 és talkum.

SEGÉDANYAG: Hidroxipropilcellulóz, magnézium-sztearát, hipromellóz, titán-dioxid (E 171), sárga vas-oxid (E 172), makrogol 4000 és talkum. EUCREAS 50 MG/1000 MG FILMTABLETTA Eucreas 50 mg/850 mg filmtabletta Eucreas 50 mg/1000 mg filmtabletta vildagliptin/metformin-hidroklorid HATÓANYAG: Vildagliptin és a metformin-hidroklorid. 50 mg vildagliptin

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Monace 10 mg tabletta Monace 20 mg tabletta fozinopril

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Monace 10 mg tabletta Monace 20 mg tabletta fozinopril BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Monace 10 mg tabletta Monace 20 mg tabletta fozinopril Mielott elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Etrixenal 250 mg tabletta. naproxén

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Etrixenal 250 mg tabletta. naproxén Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Etrixenal 250 mg tabletta naproxén Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Tensiomin 12,5 mg tabletta Tensiomin 25 mg tabletta Tensiomin 50 mg tabletta Tensiomin 100 mg tabletta kaptopril Mielott elkezdené szedni ezt a gyógyszert,

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Irtucalan 75 mg filmtabletta Irtucalan 150 mg filmtabletta Irtucalan 300 mg filmtabletta

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Irtucalan 75 mg filmtabletta Irtucalan 150 mg filmtabletta Irtucalan 300 mg filmtabletta BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA 75 mg filmtabletta 150 mg filmtabletta 300 mg filmtabletta Irbezartán Mielott elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

Részletesebben

Betegtájékoztató SEREVENT DISKUS 50 MIKROGRAMM/ADAG ADAGOLT INHALÁCIÓS POR. Serevent Diskus 50 mikrogramm/adag adagolt inhalációs por szalmeterol

Betegtájékoztató SEREVENT DISKUS 50 MIKROGRAMM/ADAG ADAGOLT INHALÁCIÓS POR. Serevent Diskus 50 mikrogramm/adag adagolt inhalációs por szalmeterol SEREVENT DISKUS 50 MIKROGRAMM/ADAG ADAGOLT INHALÁCIÓS POR Serevent Diskus 50 mikrogramm/adag adagolt inhalációs por szalmeterol HATÓANYAG: 50 mcg szalmeterol (szalmeterol-xinafoát formájában). SEGÉDANYAG:

Részletesebben

Betegtájékoztató TELVIRAN 400 MG TABLETTA. Telviran 200 mg tabletta Telviran 400 mg tabletta Telviran 800 mg tabletta aciklovir

Betegtájékoztató TELVIRAN 400 MG TABLETTA. Telviran 200 mg tabletta Telviran 400 mg tabletta Telviran 800 mg tabletta aciklovir TELVIRAN 400 MG TABLETTA Telviran 200 mg tabletta Telviran 400 mg tabletta Telviran 800 mg tabletta aciklovir HATÓANYAG: Aciklovir. A Telviran 200 mg tabletta 200 mg, a Telviran 400 mg tabletta 400 mg,

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Losartan/Hydrochlorothiazide Bluefish 50 mg/12,5 mg filmtabletta Losartan/Hydrochlorothiazide Bluefish 100 mg/25 mg filmtabletta (lozartán-kálium / hidroklorotiazid)

Részletesebben