Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Püspökladányi Tankerülete

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Püspökladányi Tankerülete"

Átírás

1 Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Püspökladányi Tankerülete Tájékoztató a püspökladányi állami általános iskolák és alapfokú művészeti iskola helyzetének alakulásáról A püspökladányi állami általános iskolai és alapfokú művészeti iskolai szakmai munka fölötti fenntartói jogot január 1. óta a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, a működtetői jogot Püspökladány Város Önkormányzata gyakorolja. Már a 2013-as átszervezéskor is jelezte a Püspökladányi Általános Iskola és Speciális Szakiskola, Alapfokú Művészeti Iskola három tagintézménye a kiválási szándékát. A 2014-es átszervezéskor megkapták a tagintézmények az engedélyt a szétválásra, így szeptember 1-től Püspökladányban négy önálló állami köznevelési intézmény működik: - Püspökladányi Petőfi Sándor Általános Iskola és Speciális Szakiskola - Kálvin Téri Általános Iskola - Petritelepi Általános Iskola - Csenki Imre Alapfokú Művészeti Iskola SZAKMAI MUNKA Részlet a Püspökladányi Petőfi Sándor Általános Iskola és Speciális Szakiskola szakmai beszámolójából: Oktatás nevelés Az előző tanévhez képest fő profiljaink tekintetében nem történt változás. Folytatódott a két tanítási nyelvű képzés, az első kísérleti évfolyam tanulói immár ötödikesek lettek. Angol szakos kollégáink a jövő tanévtől már nem győzik a feladatot ellátni, sőt új kötelező tantárgyak is belépnek, ezért szükség lesz az állás meghirdetésére. A mindennapos testnevelés felmenő rendszerben történő bevezetésével már hat évfolyam tanulói részesültek heti 3+2 órás mozgási lehetőségben. Az emelt óraszámú oktatás folytatódott idegen nyelvből és matematikából a már korábban indított csoportokban, bár az utóbbi években a hatékonyabbnak ítélt csoportbontásokkal és a sávos oktatással igyekszünk az eltérő képességű tanulók képességeit fejleszteni.

2 2 A hit- és erkölcstan oktatása második éve tart. Az egyházak képviselőivel az együttműködés többségében jónak és harmonikusnak mondható. A tanulóknak szervezett programok A félév folyamán is bőséges programot kínáltunk tanulóinknak a tanórán kívüli foglalkozásokon. A kötelező, 16 óráig való benntartózkodás idejében tanulószobai foglalkozást szerveztünk minden évfolyam számára, de erre az időszakra jutottak a mindennapos testneveléssel együtt járó foglalkozások, szakkörök is. Ez elsősorban a felső és az eltérő tagozaton jelent külön tervezést, hiszen az alsó tagozaton az iskolaotthonos rendszer keretében évek óta hasonlóan történik a gyerekek foglalkozási rendje. A DÖK, a munkaközösségek, az osztályok számtalan programmal színesítették az iskolai mindennapokat. A teljesség igénye nélkül megemlítem a csibe- és bocsavatót, a Bene Gyula Labdarúgó Tornát, a tökfesztivált, a zenei világnap rendezvényeit, az aradi vértanúk napját, a tesi show nagyszabású rendezvényünket, a karácsonyi koncertet, a testvériskolai program keretében szervezett balatonendrédi, szlovákiai és budapesti kirándulásokat. Január 22-én immár második alkalommal csatlakoztunk az Együtt szaval a nemzet kezdeményezéshez. Az elsősök balázsolásával indult a február, az óvodásoktól kapott ellátmányból még napokig teletömhették hasukat a kicsik. A farsangi vidám mulatságokat követően igazán színvonalas rendezvényeken emlékeztünk meg nemzeti ünnepünkről, március 15-éről. A mi tanulóink adták a városi műsort is, és idén is nagyon eredményes volt a TOP 100-as rendezvényünk, illetve az alapítványunk által támogatott, immár második alkalommal készített kiadványunk. A helyi középiskolával közös Curie területi kémiaversenyünkön ebben az évben is nagy számú versenyző vett részt. Az óvodásoknak meghirdetett rajzversenyre szokás szerint sok mű érkezett, melyet szakértő zsűri bírált el. Az óvoda-iskola átmenet programjának ütemezése alapján került sor a megújított formában szervezett Bene Gyula játékos sportvetélkedőre, ahol ovisok, iskolások, szülők és pedagógusok együtt drukkoltak kedvenceiknek. A költészet napján meghívott előadók adtak színvonalas irodalmi műsort külön az alsó, külön a felső tagozatosok számára.

3 3 A sikeres beiskolázás érdekében idén is két előkészítő jellegű csoportban szerveztek a tanító nénik foglalkozásokat, sajnos csekély érdeklődés mellett. Ez már előre vetítette az elsős beíratás várható eredményét, bár ekkor még nem is gondoltunk arra, hogy bekövetkezik az, amitől évek óta rettegtünk: csak egy első osztályt tudunk indítani a 2015/2016. tanévben. A tendencia ebbe az irányba mutatott, nem hirtelen következett be, mégis óriási döbbenetet okozott a tantestületben. Részlet a Kálvin Téri Általános Iskola szakmai beszámolójából: Az iskola 1-8 évfolyamos képzést valósít meg, célja a tanköteles korú gyermekek általános műveltségének megalapozása. A tantestület gyermekszerető, szakmailag magasan képzett, nyitott az új módszerekre, innovatív. Az intézmény tevékenysége során kiemelt figyelmet fordít jó hírének megtartására és növelésére. Törekvése, hogy megalapozza az általános műveltséget, tanulóit a továbbtanulásra magas szinten készítse fel. Legfontosabb célja, hogy az iskola minden tanulója szerezze meg a műveltségbeli alapokat, tegyen szert stabil, alapvető és bővíthető képességekre, jártasságokra. Minden tanuló váljon harmonikus személyiséggé, rendelkezzen kellő önbizalommal és felelősségtudattal, ismerje, becsülje, óvja szűkebb és tágabb környezetének értékeit. A sajátos nevelési igényű és tanulási, beilleszkedési nehézséggel küzdő tanulók is jussanak el képességeik maximumára. Az iskola a tanulók mindenekfelett álló érdekét kívánja érvényesíteni a szolgáltatások magas színvonalon való biztosításával. Minden segítséget megadunk a gyermekek személyiségének fejlődéséhez, képességeik, tehetségük kibontakoztatásához, ismereteik folyamatos bővítéséhez. A tanulók érdeklődésének, képességének figyelembevételével emelt óraszámban nyújtunk többletismeretet matematikából, idegen nyelvből. A matematikát, idegen nyelvet, magyar nyelv és irodalmat képesség szerinti csoportbontásban tanítják. Megvalósítjuk a mindennapos testmozgást. továbbtanulásra. Felkészítjük a tanulókat képességüknek, tehetségüknek megfelelően a Az intézmény 2011 óta regisztrált tehetségpontként működik. Egyaránt kiemelt feladatként kezelik a tehetséges tanulókkal és a hátrányos helyzetűekkel való differenciált bánásmód kérdését. Az intézmény sajátos helyzetben van, hiszen a város központjában található az iskola. A szomszédban működő Erőss Lajos Református Iskola korábban az intézményhez tartozó két

4 4 épületet kapta meg, így a nevelés-oktatás jelenleg két épületben folyik, amelyhez egy gyakorlókert csatlakozik. A városban jó híre van az intézménynek, sokan, körzeten kívülről is szívesen választják, sőt a járási tankerület településeiről is van tanuló. Nevelőszülők gyakorta hozzák ide az általuk nevelt gyerekeket, hiszen példaértékű együttműködést valósítunk meg. A Kálvin Téri Általános Iskola 8 osztályos iskola, a 2014/2015. tanévben 15 osztállyal működik. Egy évfolyam kivételével párhuzamos osztályok vannak. Az alsó tagozaton minden osztályban iskolaotthonos oktatás működik. Felső tagozaton 5 tanulószobai csoportban tanulnak a diákok. A tanulók tehetséggondozó és felzárkóztató foglalkozásokon egyaránt részt vehetnek. A színvonalas oktatás nagy pedagógiai és módszertani felkészültséget igényel. Idegen nyelvet: németet és angolt 1-3. osztályban heti 1 órában, 4-8. osztályban heti 3 órában tanulnak, az emelt idegen nyelvet választók oktatása heti 5 órában valósul meg. Az intézményben évtizedek óta folyik az emelt szintű matematikaoktatás. Ennek egyik feltétele a képesség szerinti csoportbontás, illetve a tehetséges tanulók oktatása heti 5 órában. A matematikához hasonlóan magyarból is megvalósul a képesség szerinti oktatás a felső tagozatos évfolyamokon. A nemek szerinti csoportbontást alkalmazzák az informatika és technika- életvitel tantárgyak esetében. Részlet a Petritelepi Általános Iskola szakmai beszámolójából: OKTATÁSUNK SZÍNTEREI Intézményünkben legfontosabb célként jelöltük meg a 2014/15-ös tanévben is, hogy megfeleljünk az új kihívásoknak. Ennek érdekében terveztük, készítettük el az új tanév feladatait. Az ősz folyamán a tudásfórum 3.3 programban kidolgozta tantestületünk az átmenetek megkönnyítésének programját, aminek bevezetése jól szolgálta a zökkenőmentes folytatást. Az óvoda-iskola átmenet megkönnyítésére az alsó tagozatos munkaközösség továbbfejlesztette programját, aminek keretében 6 foglalkozást tartottunk a leendő elsősöknek. A Csodavár programsorozat meghozta a várt sikert, ugyanis a 2015/16-os tanévben az iskolánkba beiratkozó gyerekek száma alapján 2 első osztály indíthatunk.

5 5 A negyedik-ötödik osztályba való átmenet megkönnyítése érdekében bemutató órákat tartottunk, ahova meghívtuk a szaktanárokat, illetve a várható osztályfőnököt. Az év végi feladatok közé tartozik a negyedikes osztályfőnök és a felsős szakmai munkaközösség megbeszélése, majd a tanulók átadása. A felső tagozat céljainak meghatározásánál a középiskolák visszajelzése fontos pont, hiszen eminens számunkra, és a diákjaink számára is, hogy tanulóink megállják helyüket a középiskolákban, használható tudásra tegyenek szert, amit aztán tovább fejleszthetnek. Tanulóinknak a megfelelő középiskola kiválasztásához sokféle segítséget adtunk. o Pályaorientációs programot működtettünk (pályaorientációs foglalkozások pályaválasztási szakember vezetésével 7. osztálytól, pályaválasztási szülői értekezlet, középiskolai iskolalátogatások, bekapcsolódás az Arany János Kollégiumi és Szakiskolai Programba, pályaválasztási kiállítás, üzemlátogatások, Útravaló ösztöndíjprogram). o A továbbtanulás, a középiskolai felvételire készülés megkönnyítésére matematika és magyar tantárgyakból előkészítő foglalkozásokat szerveztünk a 8. évfolyamos tanulók számára, és részt vettünk a helyi középiskola felvételi előkészítőjén. Átdolgozott Pedagógiai programunkban megtartottuk azokat a nevelésioktatási formákat, területeket, melyek iskolánk sajátjai, melyekre ma is joggal vagyunk büszkék szeptemberétől a Köznevelési törvény bevezette az egész napos iskolát, mely lehetőséget ad arra, hogy gyermekeink fejlesztését átfogóan meg tudjuk tervezni. Délutáni foglalkozásaink sokszínűségének biztosítása érdekében, továbbbővítettük palettánkat, iskolaotthonos rendszerünk egyéb foglalkozásait. Felső tagozatosaink délutáni szabadidejét 16 óráig tartalommal töltöttük meg a következők szerint: (szaktantárgyi szakkörök, felzárkóztatók, diáksportkörök, ISK, grundbirkózás, tömegsport, különböző sportfoglalkozások, kézműves foglalkozások, sportversenyek, kirándulások színesíthetik a választékot). A második idegen nyelv oktatása egybeesik az oktatásirányítás elképzeléseivel, így szakkör formájában a osztályosok vehették fel.

6 6 Törekedtünk arra, hogy a matematikát emelt óraszámban, a fő tárgyakat továbbra is képesség szerinti csoportbontásban tanítsuk. A mindennapos testnevelés lehetőséget ad az úszás oktatás bevezetésére. Tavasszal, 10 alkalommal az 1. és 5. osztályosok vettek részt az úszás oktatásban. Sajnos ebben a tanítási évben a technika tantárgy oktatásának feltételei nem megfelelően alakultak. Az orvosi rendelő felújítása után a technika szaktanterem ismételt kialakítása a tantárgy sikeres, minőségi oktatásának elengedhetetlen feltétele. A 2015/16-os tanévet 11 osztállyal indítjuk, ami szintén alátámasztja a technika szaktanterem visszaállításának igényét. Iskolánk rendelkezik 5 db citerával. Jelenleg 5 alsó tagozatos tanuló jár citera tanszakra a Csenki Imre művészeti iskolába. Így létrejöhetett egy citera együttes, ( Petri-banda ), amivel szintén népi hagyományainkat őrizzük, színesítve iskolánk palettáját. Intézményünkben az egyéni képességek szerinti haladást pedagógusaink, korszerű oktatástechnikai módszerek alkalmazásával biztosítják. Kooperatív tanulási módszerekkel, digitális eszközökkel folyik az oktatás. A tehetséges tanulók tanulmányi versenyekre való felkészítése tanórán kívül, egyéni vagy kiscsoportos foglalkozások keretében történik. Nagy hangsúlyt fektettünk a tehetségekkel való foglalkozásra. Ennek fontos lépése, amely minden pedagógus kiemelt feladata a tehetség felismerése. Részlet a Csenki Imre Alapfokú Művészeti Iskola szakmai beszámolójából: Az intézmény saját rendezvényei, hagyományai A szereplések sorát most is október 1- jén, a Zenei Világnapi Koncertünkkel kezdtük a városi Karacs Ferenc Múzeum Tagintézményben. Iskolánk Furulyazenekara, Ütős kamaraegyüttese és még sok tehetséges tanítványunk adott műsort ez alkalomból. December elején Csenki Vetélkedővel tisztelegtünk ugyancsak a múzeum falai között névadónk emlékére. 28 fő (7 csoport) részvételével fantasztikus hangulatban, érdekes és szórakoztató feladatokkal elevenítettük fel a híres zeneszerző és karmester életútját, műveit. Felkészítő tanár: Vitális Éva Télapós és karácsonyi hangversenyek sorozataitól hangos a december, szinte minden oktatási intézmény rendezvényein fellépnek tanulóink, tanáraink. (iskolák, óvodák)

7 7 A február hónap a nagysikerű FarsHangi produkciónk sorozatával telik. Három egymást követő napon szórakoztatjuk a város apraját és nagyját. Jótékony célú rendezvényünk óriási népszerűséget vívott ki magának az évek során. Hagyomány szinte megünnepelni minden intézményben tavasszal az Anyák napját ahol rendszerint számítanak növendékeink teljesítményére. Országos versenyek Igen nagy öröm és büszkeség számunkra, hogy a XIII. ORSZÁGOS LUBIK IMRE TROMBITAVERSENY, ami november 7-9-ig került megrendezésre ZALAEGERSZEG-en, tanítványunk Tomka János korcsoportjában az ország 3. legjobb helyezettjeként szerepelt. Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy vitte és öregbítette iskolánk és a város hírnevét. Tanára: Smidróczki Zsolt, korrepetítor: László Bernadett. A második félévben pedig március ütőtanszakunk két oszlopos tagja mérettette meg magát Győrben a VIII. ORSZÁGOS MAROS GÁBOR ÜTŐHANGSZERES SZÓLÓ- ÉS DUÓVERSENY-en. Az egyfordulós versenyen az ikrek - Győri Ildikó és Győri Ágnes - kimagasló produkciójukkal és felkészültségükkel országos 2. helyezést értek el. Tanáruk: Szabóné Bojtor Éva. Kétfordulós országos zenetörténeti vetélkedőn, a Korról Korra című műveltségi versenyen 18 fő (4 csoport) vett részt iskolánkból és kimagasló teljesítményt produkáltak. Felkészítő tanáraik: Vitális Éva, Pintér Éva és Bódiss Miklós. Megyei, területi szakmai bemutatókon, versenyeken elért eredmények November végén Debrecenben mutatkoztak be legtehetségesebb tanulóink a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola és AMI hangversenytermében Tehetség Gála c. megyei rendezvényen. Ugyancsak Debrecenben a Megyei Gordonkás Találkozón vett rész tanítványaival Bódiss Miklós.

8 8 Márciusban ugyancsak hagyomány-szerűen résztvevői vagyunk az évente megrendezett Megyei Kürtös Találkozónak Derecskén. Szálkai János tanár úr 4 ügyes tanítványával mutatkozott be ebben az évben is. A helyi kulturális életben történő szerepvállalás Együtteseink, tanáraink állandó közreműködői a város kulturális életének. A nemzeti ünnepek, városi rendezvények nem múlnak el zene és tánc nélkül. Térzene, koszorúzás, felvonulás, jótékonysági bálok, őszi-téli-tavaszi-nyári ünnepek, fesztiválok. Termál Koncert, Megyei Tűzoltó Verseny megnyitója. Kiemelném ezek közül az Újévi Hangversenyt, a Város Bálját melyeken a részvétel megtiszteltetés volt számunkra. Rendszeres közreműködői vagyunk az Adventi Ünnepek, a Krampusz Fesztivál és a Ladányi Nyár rendezvény sorozatainak. (Elszármazottak Találkozója). Természetesen nem csak a zenei fellépésekre vagyunk büszkék, a néptáncosaink is kitesznek magukért mindig és minden körülmény között. ÁTSZERVEZÉS Az idei átszervezésre felterjesztett javaslatok közül csak a következő év indítása szempontjából halaszthatatlan átszervezések felterjesztésére volt lehetőségünk. Az önállósult Csenki Imre Alapfokú Művészeti Iskola szakmai alapdokumentumában pontosítások végrehajtásának céljából terjesztettünk fel javaslatokat, melyek egyikét sem hagyták jóvá. A Püspökladányi Petőfi Sándor Általános Iskola és Speciális Szakiskola a következő tanévben is szerkezeti átalakításon megy keresztül, mivel a speciális szakiskolai képzés kifutó jellegű szeptember 1-től az említett intézmény csak általános iskolai feladatokat fog ellátni, a neve szeptember 1-től Püspökladányi Petőfi Sándor Általános Iskolára módosul. A Kálvin Téri Általános Iskola ingatlanjának átadását a Magyarországi Református Egyház számára nem támogatta a Köznevelésért Felelős Államtitkárság.

9 9 Mindhárom általános iskola szakmai alapdokumentumából kikerült a sportiskolai feladat ellátása. INTÉZMÉNYVEZETŐI MEGBÍZÁSOK, PÁLYÁZTATÁS A sorozatos átszervezések következtében - többcélúból egycélú köznevelési intézménnyé válás történt az intézményvezetői feladatok ellátására csak egy éves megbízással volt lehetőség. A 2014/15-ös tanévben az intézményvezetői feladatokat az alábbi megbízott intézményvezetők látták el. Nagy Sándorné - Püspökladányi Petőfi Sándor Általános Iskola és Speciális Szakiskola Pató Józsefné - Kálvin Téri Általános Iskola Griger Mihályné - Petritelepi Általános Iskola Kovácsné Csuzda Judit - Csenki Imre Alapfokú Művészeti Iskola A Püspökladányi Petőfi Sándor Általános Iskola és Speciális Szakiskola kivételével (melynek oka a szakiskolai képzés átszervezése) kiírásra kerültek az intézményvezetői pályázatok. Mind a három intézményben csak a jelenleg intézményvezetői feladatokat ellátó pedagógusok pályáztak. A pályázatok elbírálásának határideje: június 19., melyről a döntést követően tájékoztatjuk az Önkormányzatot. A Püspökladányi Petőfi Sándor Általános Iskola esetében most zajlik az egyeztetés arról, hogy az intézményvezetői pályázat mikor kerülhet kiírásra. A 2015/16. TANÉV ELŐKÉSZÍTÉSE A 2015/16-os tanév előkészítő munkáját nagyban befolyásolta a Kálvin Téri Általános Iskola körül kialakult helyzet. A Magyarországi Református Egyház azon törekvése ellenére, miszerint kéri a Kálvin tér 8. szám alatti ingatlant, a következő tanévben is két első osztály indítására van lehetőség. A Petritelepi Általános Iskolában kettő, a Püspökladányi Petőfi Sándor Általános Iskolában pedig sajnos csak egy első osztály indítására van lehetőség. A köznevelési intézmények feladatai nőttek: mindennapos testnevelés immár 6 évfolyamon, 16 óráig történő kötelező tanulói bent tartózkodás, hit-és erkölcstan oktatása felmenő rendszerben, az idei tanévben már 4 évfolyamon, növekvő és egyre speciálisabb igényekkel iskolába kerülő sajátos nevelési igényű tanulók, gyógytestnevelési feladatok ellátása. Az iskolaigazgatók beszámolóiból kitűnik, hogy a köznevelési intézmények nevelőtestületei a változó körülményekhez folyamatosan alkalmazkodni kívánnak, az eddig

10 10 kialakított színvonalat szeretnék tartani, erre a felkészültségük, tapasztalataik alapján számítunk is. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ fenntartásában lévő köznevelési intézmények használatába adott ingatlanok működtetése Püspökladányban az Önkormányzat feladata. A feladatot ellátó Gazdasági Ellátó Szervezet biztosítja a zavartalan működés feltételeit. Arra ösztönözzük az intézmény vezetőit, hogy a működtetéshez szükséges egyeztetéseket, pl. iskolai programok jelzése, időben tegyék meg a GESZ illetékeseinek. A köznevelési intézményeink működtetéséhez az ingatlanokat használatba adta Püspökladány Város Önkormányzata január 1-től határozatlan időre, mellyel biztosítva van az állami iskolákban történő nevelő-oktató munka további zavartalan folytatása. A jövőben is bízunk abban, hogy az állami fenntartású intézmények, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Püspökladányi Tankerülete és Püspökladány Város Önkormányzata közötti munka továbbra is hatékony és együttműködő lesz. Tisztelettel: Püspökladány, Bartháné Balogh Anna tankerületi igazgató

MUNKATERVI ÜTEMEZÉS Petőfi Sándor Általános Iskolai Tagintézmény

MUNKATERVI ÜTEMEZÉS Petőfi Sándor Általános Iskolai Tagintézmény Püspökladányi Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Pedagógiai Szakszolgálat Petőfi Sándor Általános Iskolai Tagintézmény 4150 Püspökladány Bajcsy-Zs.u.3-5. MUNKATERVI

Részletesebben

K I V O N A T. Tura Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2012. augusztus 29-én 16 órakor megtartott ülésének jegyzőkönyvéből.

K I V O N A T. Tura Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2012. augusztus 29-én 16 órakor megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. K I V O N A T Tura Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2012. augusztus 29-én 16 órakor megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. Tárgy: Hevesy György Általános Iskola pedagógiai programjának módosítása

Részletesebben

A Fertőszentmiklósi Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola Reál munkaközösségének éves munkaterve

A Fertőszentmiklósi Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola Reál munkaközösségének éves munkaterve A Fertőszentmiklósi Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola Reál munkaközösségének éves munkaterve (2017/2018. tanév) Készítette:.. Horváth Judit tanár Jóváhagyta:.. Szántó Zoltán intézményvezető Fertőszentmiklós,

Részletesebben

KECSKEMÉTI SZÉCHENYIVÁROSI ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA es TANÉV RENDJE

KECSKEMÉTI SZÉCHENYIVÁROSI ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA es TANÉV RENDJE KECSKEMÉTI SZÉCHENYIVÁROSI ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA 2018-2019-es TANÉV RENDJE KECSKEMÉTI SZÉCHENYIVÁROSI ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA 2018-2019-es TANÉV RENDJE HÓNAP NAP ESEMÉNYEK (RENDEZVÉNYEK, ÜNNEPÉLYEK)

Részletesebben

Előzetes információk a beiratkozásról (végleges információk április elején várhatóak) Kedves Szülők!

Előzetes információk a beiratkozásról (végleges információk április elején várhatóak) Kedves Szülők! Gödi Németh László Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 2132 Göd, Ifjúság köz 1-3. /: (27)532-115 E-mail: godinemeth@invitel.hu : www.godinemeth.hu OM: 032351 Előzetes információk a beiratkozásról

Részletesebben

Tájékoztató. a novaji Gárdonyi Géza Tagiskola. tanévkezdéséről

Tájékoztató. a novaji Gárdonyi Géza Tagiskola. tanévkezdéséről K L I K 0 9 1 0 2 1 N O S Z V A J I F I G E D Y J Á N O S Á L T A L Á N O S I S K O L A ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI IS K O L A GÁRDONYI GÉZA TAGISKO L Á J A 3327 Novaj, Hősök tere 2. és 3327 Novaj, István út

Részletesebben

FELSŐS MUNKAKÖZÖSSÉG MUNKATERVE 2017/2018

FELSŐS MUNKAKÖZÖSSÉG MUNKATERVE 2017/2018 FELSŐS MUNKAKÖZÖSSÉG MUNKATERVE 2017/2018 Készítette: Dufla Ildikó munkaközösség vezető Taszár, 2017. szeptember 18. Helyzetelemzés: Felső tagozaton tanító szaktanárok: Osztályfőnök Christ Ildikó 6.a biológia,

Részletesebben

Palonai Magyar Bálint Általános Iskola

Palonai Magyar Bálint Általános Iskola Intézmény neve: Palonai Magyar Bálint Általános Iskola Igazgató: Makkos Csaba Címe: Fonyód Fő u. 8. Telefon / fax: 85 / 361423 Email cím: mbaltisk@tonline.hu OM azonosító: 034007 Telefon: 85361423 1. Pedagógusok

Részletesebben

A Fertőszentmiklósi Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola Reál munkaközösségének éves munkaterve

A Fertőszentmiklósi Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola Reál munkaközösségének éves munkaterve A Fertőszentmiklósi Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola Reál munkaközösségének éves munkaterve (2018/2019. tanév) Készítette:.. Horváth Lászlóné tanár Jóváhagyta:.. Szántó Zoltán intézményvezető Fertőszentmiklós,

Részletesebben

KÖZÉPISKOLAI FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓJA

KÖZÉPISKOLAI FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓJA A Batthyány Fülöp Gimnázium és Általános Iskola 201202 KÖZÉPISKOLAI FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓJA a. tanév középfokú beiskolázásához A középfokú iskolába történő jelentkezés rendjét és a felvételi eljárás szabályait

Részletesebben

1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége, hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához

1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége, hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Petőfi Sándor Tagiskola Komoró Közzétételi Lista 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége, hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához 1. Tanító Fejlesztő pedagógus /szakvizsga/

Részletesebben

A tanév helyi rendje 2018/19.

A tanév helyi rendje 2018/19. A tanév helyi rendje 2018/19. Szeptember 03. Tanévnyitó ünnepély: 8.00 1. évfolyamos szülői értekezlet 03-06. 2-8. évfolyamos szülői értekezlet 05. 06. 17. Tűzriadó próba Bombariadó próba Tanmenetek leadása

Részletesebben

SZTE SÁGVÁRI ENDRE GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA MUNKATERV 2009/2010

SZTE SÁGVÁRI ENDRE GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA MUNKATERV 2009/2010 SZTE SÁGVÁRI ENDRE GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA MUNKATERV 2009/2010 Összeállította: Dr. Sipos Ibolya igazgató A TANÉV RENDJE A 2009/2010. tanévben 183 tanítási nap van. Első tanítási nap: 2009. szeptember

Részletesebben

ISKOLAHÍVOGATÓ FOGLALKOZÁS

ISKOLAHÍVOGATÓ FOGLALKOZÁS ISKOLAHÍVOGATÓ FOGLALKOZÁS Szülők számára tájékoztató Gyermekek számára iskolahívogató foglalkozás Ismerkedés minden tanítóval Hetente, csütörtök 16,30 óra Kertvárosi iskolaválasztó 2017. február 11. Beiratkozás

Részletesebben

MUNKATERV. Deák Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú M vészeti Iskola 8790 Zalaszentgrót, Kossuth Lajos u.11. alsós magyar munkaközösség

MUNKATERV. Deák Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú M vészeti Iskola 8790 Zalaszentgrót, Kossuth Lajos u.11. alsós magyar munkaközösség Deák Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú M vészeti Iskola 8790 Zalaszentgrót, Kossuth Lajos u.11. MUNKATERV alsós magyar munkaközösség 2013/2014 Zalaszentgrót, 2013. augusztus 28. Készítette:

Részletesebben

5. A tanév helyi rendje 2017/18.

5. A tanév helyi rendje 2017/18. 5. A tanév helyi rendje 2017/18. Az énekkari próbák rendje: kedd: 50-14-30 : 50-30. Szeptember 1. 4-8. 6. 7. 18. 22. 23. 30. Tanévnyitó ünnepély: 8.00 1-8. évfolyamos szülői értekezlet Tűzriadó próba Bombariadó

Részletesebben

A 2018/2019. tanév rendje

A 2018/2019. tanév rendje A 2018/2019. tanév rendje A tanév, a szorgalmi idő (tanítási év) A 2018/2019. tanévben a tanítási év első tanítási napja 2018. szeptember 3. (hétfő) és utolsó tanítási napja 2019. június 14. (péntek).

Részletesebben

Kedves Szülők! Tisztelettel köszöntjük Önöket és leendő első osztályos gyermeküket!

Kedves Szülők! Tisztelettel köszöntjük Önöket és leendő első osztályos gyermeküket! A mi iskolánk Kedves Szülők! Tisztelettel köszöntjük Önöket és leendő első osztályos gyermeküket! Minden család életében fontos esemény az iskolaválasztás és a beiratkozás. Döntésük megkönnyítéséhez szeretnénk

Részletesebben

Részletek iskolánk 2017/2018. évi munkatervéből: 2. A 2017/2018. tanév feladatai. 3. A 2017/2018. tanév rendje

Részletek iskolánk 2017/2018. évi munkatervéből: 2. A 2017/2018. tanév feladatai. 3. A 2017/2018. tanév rendje Részletek iskolánk 2017/2018. évi munkatervéből: 2. A 2017/2018. tanév feladatai 2.1. Kiemelt feladatok Kiemelt feladataink a 2017/2018. tanévre: A lemorzsolódásban veszélyeztetett tanulók segítése, a

Részletesebben

A 2016/2017. tanévben az 1. osztályosok tanítói: Juha Gyöngyi és Molnárné Kondrát Mariann

A 2016/2017. tanévben az 1. osztályosok tanítói: Juha Gyöngyi és Molnárné Kondrát Mariann különkiadás A 2016/2017. tanévben az 1. osztályosok tanítói: Juha Gyöngyi és Molnárné Kondrát Mariann Szeretettel várjuk a szülőket tájékoztató szülői értekezletre 2016. jan. 27 - én, szerdán 18 órakor,,

Részletesebben

KÖZZÉTÉTELI LISTA OKTÓBER 1.

KÖZZÉTÉTELI LISTA OKTÓBER 1. KÖZZÉTÉTELI LISTA 2018. OKTÓBER 1. Aktív pedagógusok munkakör szakképzettség létszám tanító tanító 11 angol műveltségi terület 1 ember- és társadalom műveltségi terület 1 ének műveltségi terület 6 fejlesztő

Részletesebben

Nevelőtestületi alakuló értekezlet Munkaközösségi értekezletek Javító- pótló-osztályozó- különbözeti vizsgák

Nevelőtestületi alakuló értekezlet Munkaközösségi értekezletek Javító- pótló-osztályozó- különbözeti vizsgák A 2012/2013-as tanév helyi rendje 2012. augusztus augusztus 22-24. augusztus 27. augusztus 28. augusztus 29. Gólyatábor 9. évfolyam Nevelőtestületi alakuló értekezlet Munkaközösségi értekezletek Javító-

Részletesebben

A tanév helyi rendje

A tanév helyi rendje A tanév helyi rendje 2017/2018. tanév 1. A tanév rendje: 1.2. szorgalmi idő: 2017. szeptember 1-től 2018. június 15-ig a tényleges tanítási napok száma: 180 +6 tanítás nélküli munkanap I. félév: 2018.

Részletesebben

Eseménynaptár 2015/2016 tanév Időpont Megnevezés Felelős augusztus augusztus Tanévnyitó értekezlet

Eseménynaptár 2015/2016 tanév Időpont Megnevezés Felelős augusztus augusztus Tanévnyitó értekezlet Eseménynaptár 2015/2016 tanév Időpont Megnevezés Felelős 2015. augusztus 31. 9 00 2015. augusztus 31. 17 00 Tanévnyitó Tanévnyitó ünnepség 2015. szeptember 1. Első Tanítási nap osztályfőnökök 2015. szeptember

Részletesebben

AZ ISKOLAI TANÉV HELYI RENDJE SZORGALMI IDŐSZAK:

AZ ISKOLAI TANÉV HELYI RENDJE SZORGALMI IDŐSZAK: AZ ISKOLAI TANÉV HELYI RENDJE SZORGALMI IDŐSZAK: Tanítási napok száma: 180 Első tanítási nap: 2017. szeptember 1. (péntek) Utolsó tanítási nap: 2018. június 15. (péntek) Az első félév 2018. január 26-ig

Részletesebben

Palonai Magyar Bálint Általános Iskola

Palonai Magyar Bálint Általános Iskola Intézmény neve: Palonai Magyar Bálint Általános Iskola Igazgató: Makkos Csaba Címe: Fonyód Fő u. 8. Telefon / fax: 85 / 361423 Email cím: mbaltisk@tonline.hu OM azonosító: 034007 Telefon: 85361423 1. Pedagógusok

Részletesebben

Közzétételi lista. 2014/15-ös tanév. 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztáshoz

Közzétételi lista. 2014/15-ös tanév. 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztáshoz Közzétételi lista 2014/15-ös tanév Az intézmények eredményességéről, felkészültségéről, személyi feltételeihez (személyes adatokat nem sértve) kapcsolódó információkról a szülőket tájékoztatni szükséges,

Részletesebben

Pillanatképek a Kunmadarasi Általános Iskolából

Pillanatképek a Kunmadarasi Általános Iskolából Pillanatképek a Kunmadarasi Általános Iskolából Augusztus végén a 2018/2019. tanév indításához szükséges feladatok elvégzése után szeptember 3-án a tanévnyitó ünnepséggel hivatalosan is kezdetét vette

Részletesebben

MUNKATERV. Deák Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola 8790 Zalaszentgrót, Kossuth Lajos u.11. alsós magyar munkaközösség

MUNKATERV. Deák Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola 8790 Zalaszentgrót, Kossuth Lajos u.11. alsós magyar munkaközösség Deák Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola 8790 Zalaszentgrót, Kossuth Lajos u.11. MUNKATERV alsós magyar munkaközösség 2014/2015 Zalaszentgrót, 2014. augusztus 27. Készítette:

Részletesebben

A Fertőszentmiklósi Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola reál munkaközösségének éves munkaterve

A Fertőszentmiklósi Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola reál munkaközösségének éves munkaterve A Fertőszentmiklósi Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola reál munkaközösségének éves munkaterve (2016/2017. tanév) Készítette:.. Horváth Bernadett tanár Jóváhagyta:.. Szántó Zoltán intézményvezető Fertőszentmiklós,

Részletesebben

A 2014/15-ES TANÉV FELADATTERVE 2014. SZEPTEMBER

A 2014/15-ES TANÉV FELADATTERVE 2014. SZEPTEMBER A 2014/15-ES TANÉV FELADATTERVE 2014. SZEPTEMBER 8. osztályok 1. (hétfő) 7.45 ELSŐ TANÍTÁSI NAP 8. (hétfő) 17.00 Szülői értekezlet alsó tagozat 11. (csütörtök) 16.30 Szülői Munkaközösségi értekezlet 15.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S intézményvezetői beosztások ellátására beérkezett pályázatok véleményezésére

E L Ő T E R J E S Z T É S intézményvezetői beosztások ellátására beérkezett pályázatok véleményezésére Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. sz. Készítette: Fodorné Szabó Mária E L Ő T E R J E S Z T É S intézményvezetői beosztások ellátására beérkezett pályázatok véleményezésére

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR a 2013/2014-as TANÉVRE

ESEMÉNYNAPTÁR a 2013/2014-as TANÉVRE Kecskeméti Széchenyivárosi Általános Iskola Móra Ferenc Általános Iskolája 6000. Kecskemét, Forradalom u. 1. Tel.: 76/488-762 Fax.:76/508-309 E-mail: moraisk@keszeiskola.hu ESEMÉNYNAPTÁR a 2013/2014-as

Részletesebben

Különös közzétételi lista a nevelési oktatási intézmények részére. Szilvási Általános Iskola

Különös közzétételi lista a nevelési oktatási intézmények részére. Szilvási Általános Iskola Különös közzétételi lista a nevelési oktatási intézmények részére Szilvási Általános Iskola A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához A nevelő

Részletesebben

b) utolsó tanítási nap június 15. péntek ballagás tanévzáró : június 20. szerda

b) utolsó tanítási nap június 15. péntek ballagás tanévzáró : június 20. szerda TANÉV RENDJE Tanítás nélküli munkanapok 1. szept.29. őszi nevelési értekezlet szépkorúak napja 2. dec.22. péntek ig. szünet 3. február 5. félévi értekezlet 4. ápr. 4. tavaszi nevelési ért. 5. ápr. 21.

Részletesebben

4. A tanév helyi rendje 2015/2016.

4. A tanév helyi rendje 2015/2016. 4. A tanév helyi rendje 2015/2016. Szeptember 1. Tanévnyitó ünnepély 8.00 1. évfolyam szülői értekezletek 17.00 3. Tűzriadó próba 2. óra 4. Bombariadó próba 2. óra 7-10. Szülői értekezletek 2-4. és 5-8.

Részletesebben

Közzétételi lista 2014/2015. tanév 229/2012. Korm. rendelet alapján

Közzétételi lista 2014/2015. tanév 229/2012. Korm. rendelet alapján Közzétételi lista 2014/2015. tanév 229/2012. Korm. rendelet alapján 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Oktatott tárgy Létszám Iskolai

Részletesebben

6.1. Tanítási napok és szünetek

6.1. Tanítási napok és szünetek 6. A TANÉV RENDJE 6.1. Tanítási napok és szünetek A tanév első napja: 2016. szeptember 1. (csütörtök) A tanév első féléve: 2017. január 20. (péntek) A félévi értesítők kiosztásának határideje: 2017. január

Részletesebben

Beiskolázási információk

Beiskolázási információk Újbudai Teleki Blanka Általános Iskola Teleki-Blanka-Grundschule Beiskolázási információk Ö R Ö K Ö S ÖKOISK LA 2017/2018 A TELEKI Iskolánkban a pedagógiai munka legfőbb célja olyan tartalmas, bensőséges

Részletesebben

A tanév helyi rendje 2016/17.

A tanév helyi rendje 2016/17. A tanév helyi rendje 2016/17. Az énekkari próbák rendje: : 13.50-14-30 : 13.50-14.30. Szeptember 1. 7. 6. 5-8. 12. 17. 24. 26. Tanévnyitó ünnepély: 8.00 1. évfolyam szülői értekezletek:17.00 Tűzriadó próba

Részletesebben

Kötelező közzétételi lista a 229./2012.(VIII.28.) kormányrendelet 23. és 24. alapján

Kötelező közzétételi lista a 229./2012.(VIII.28.) kormányrendelet 23. és 24. alapján Kötelező közzétételi lista a 229./2012.(VIII.28.) kormányrendelet 23. és 24. alapján Intézményünk három szervezeti egységből áll: óvoda, általános iskola, kollégium. Óvoda Felvételi lehetőség: Óvodánkba

Részletesebben

Különös közzétételi lista 2010/2011. tanév

Különös közzétételi lista 2010/2011. tanév Különös közzétételi lista 2010/2011. tanév Személyi feltételek Pedagógus-munkakörben Sorszám A pedagógus végzettsége, szakképzettsége 1. Magyar-orosz-német szakos tanár Szakvizsgázott pedagógus: közoktatási

Részletesebben

2011/2012-es tanév rendje

2011/2012-es tanév rendje 2011/2012-es tanév rendje A tanév 2011. szeptember 1-jétől (csütörtök) 2012. június 15-ig (péntek) tart. Az első félév: 2012. január 13-ig (péntek) tart. 2012. január 20-ig (péntek) értesítés az I. félévben

Részletesebben

Testnevelés és sport munkaközösség munkaterve 2013/2014. tanév

Testnevelés és sport munkaközösség munkaterve 2013/2014. tanév Testnevelés és sport munkaközösség munkaterve 2013/2014. tanév Készítette: Ignácz Krisztina munkaközösség-vezető 2013. szeptember 13. A munkaközösség tagjai: Felső tagozat: Baranyi Katalin Csomor Erika

Részletesebben

Közzétételi lista. 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége.

Közzétételi lista. 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége. Közzétételi lista A 11/1994. (VI. 8.). MKM rendelet 8 (6) bekezdése kötelezi az intézményeket arra, hogy szülőket tájékoztassák az eredményességükről, felkészültségükről, a személyi feltételeihez kapcsolódó

Részletesebben

Különös közzétételi lista a nevelési oktatási intézmények részére

Különös közzétételi lista a nevelési oktatási intézmények részére Különös közzétételi lista a nevelési oktatási intézmények részére Szilvási Nevelési-Oktatási Központ Szilvási Általános Iskola A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi

Részletesebben

Eseménynaptár tanév

Eseménynaptár tanév Eseménynaptár 2017-2018. tanév Dátum Esemény Felelős Augusztus Tantárgyfelosztás, órarend elkészítése és e Aug. 22. Jelentkezés, munkafelvétel tantestület Aug. 23. 8 h Alakuló értekezlet tantestület Aug.

Részletesebben

A tanév helyi rendjének, feladatainak meghatározása. Dátum Esemény Felelős

A tanév helyi rendjének, feladatainak meghatározása. Dátum Esemény Felelős A tanév helyi rendjének, feladatainak meghatározása 12/2016. (VI. 27.) EMMI rendelet a 2016/2017. tanév rendjéről alapján Dátum Esemény Felelős 2016. Augusztus 24. (szerda) 9:00 óra 26. (péntek); 29. (hétfő)

Részletesebben

A tanév helyi rendjének, feladatainak meghatározása. Dátum Esemény Felelős

A tanév helyi rendjének, feladatainak meghatározása. Dátum Esemény Felelős A tanév helyi rendjének, feladatainak meghatározása 12/2016. (VI. 27.) EMMI rendelet a 2016/2017. tanév rendjéről alapján Dátum Esemény Felelős 2016. Augusztus 24. (szerda) 9:00 óra 26. (péntek); 29. (hétfő)

Részletesebben

Különös közzétételi lista A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához

Különös közzétételi lista A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Különös közzétételi lista 2018. 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Kőszeg: Középiskolai tanár: Általános iskolai tanár: Tanító speciális

Részletesebben

A tanév rendje. A félévi értesítők kiosztásának határideje: 2016. január 29. (péntek) Téli szünet: 2015. december 21 2015. december 31.

A tanév rendje. A félévi értesítők kiosztásának határideje: 2016. január 29. (péntek) Téli szünet: 2015. december 21 2015. december 31. A tanév rendje 1. Tanítási napok és szünetek A tanév első napja: 2015. szeptember 1. (kedd) A tanév első féléve: 2016. január 22. (péntek) A félévi értesítők kiosztásának határideje: 2016. január 29. (péntek)

Részletesebben

Augusztus. Szeptember

Augusztus. Szeptember A 2019/2020-as tanév helyi rendje 08. 26-27-28. Javító- és osztályozóvizsgák. Augusztus 08. 26. Tanulók átvétele másik általános iskolákból, pótbeíratás. 08. 29. Tankönyvosztás. 08. 29. Első osztályos

Részletesebben

A 2018/19-ES TANÉV FELADATTERVE

A 2018/19-ES TANÉV FELADATTERVE A tanév rendje: A 2018/19-ES TANÉV FELADATTERVE A 2018/2019. tanévben a tanítási év első tanítási napja 2018. szeptember 3. (hétfő), az utolsó tanítási napja 2019. június 14. (péntek). Az őszi szünet előtti

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA A 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról rendelet alapján az alábbi adatokat tesszük közzé. Intézmény neve: Rábatamási Móra

Részletesebben

ISKOLAI KISOKOS 2018/2019. Budapest XIII. Kerületi Számítástechnikai Általános Iskola 1138 Budapest, Gyöngyösi sétány 7. Telefon/telefax:

ISKOLAI KISOKOS 2018/2019. Budapest XIII. Kerületi Számítástechnikai Általános Iskola 1138 Budapest, Gyöngyösi sétány 7. Telefon/telefax: 2018/2019 ISKOLAI KISOKOS Budapest XIII. Kerületi Számítástechnikai Általános Iskola 1138 Budapest, Gyöngyösi sétány 7. Telefon/telefax: 340-2556 Email: gyongyosi@chello.hu Web: www.gyongyosisk.hu Iskolai

Részletesebben

Tagintézményünk éves programja

Tagintézményünk éves programja Tagintézményünk éves programja Tanítási napok száma: 181 nap DÁTUM TÉMA FELELŐS AUGUSZTUS 23. - 9.00 Alakuló értekezlet tagintézmény-vezető 28. -30. 8.00 Javító- és osztályozóvizsga Barta E. Tóth A. Kiss

Részletesebben

Esztergomi Babits Mihály Általános Iskola 2500 Esztergom, Sugár u. 24. OM azonosító: 031815 Tel/Fax: 06 33 411 545 E mail: titkar@babitsiskola.

Esztergomi Babits Mihály Általános Iskola 2500 Esztergom, Sugár u. 24. OM azonosító: 031815 Tel/Fax: 06 33 411 545 E mail: titkar@babitsiskola. Esztergomi Babits Mihály Általános Iskola 2500 Esztergom, Sugár u. 24. OM azonosító: 031815 Tel/Fax: 06 33 411 545 E mail: titkar@babitsiskola.hu 2014/2015 ös TANÉV MUNKATERVE Készítette: Kotz István igazgató

Részletesebben

Tanmenetek leadása a munkaközösség vezetőknek Szülői értekezlet 3. évfolyam

Tanmenetek leadása a munkaközösség vezetőknek Szülői értekezlet 3. évfolyam DÓZSA ÉVES ÜTEMTERV 2015-2016. TANÉV Augusztus 24. H 8 00 Alakuló értekezlet; Bakony Gaszt. tájékoztató 25. K Munkaközösségi foglalkozások mk.vezetők 16 00 Tantestületi kirándulás Töllné H. Erika 26. Sze

Részletesebben

Esemény Időpont Iskola

Esemény Időpont Iskola Intézményi szinten összesítve a programok, ünnepségek, rendezvények Tanévnyitó ünnepség 2018. 09. 03. 2018. 09. 03. Damjanich J Ált. Iskola 2018. 09. 03. 2018. 09. 03. 2018. 09. 03. 2018. 09. 03. 2018.

Részletesebben

Tóvárosi Általános Iskola

Tóvárosi Általános Iskola Tóvárosi Általános Iskola 2009/2010-es tanév munkaterve A tantestület 2009. augusztus 31-én tartott értekezletén elfogadta. Pokrovenszki László igazgató 2009/2010-es tanév rendje A tanév 2009. szeptember

Részletesebben

Őszi szünet: október november 5. Téli szünet: december január 2. Tavaszi szünet: március április 3.

Őszi szünet: október november 5. Téli szünet: december január 2. Tavaszi szünet: március április 3. 7. A TANÉV RENDJE 7.1. Tanítási napok és szünetek A tanév első napja: 2017. szeptember 1. (péntek) A tanév első féléve: 2018. január 19. (péntek) A félévi értesítők kiosztásának határideje: 2018. január

Részletesebben

Felsős munkaközösség 2016/2017. évi munkaterve

Felsős munkaközösség 2016/2017. évi munkaterve Szerepi Kelemen János Általános Iskola Szerep Felsős munkaközösség 2016/2017. évi munkaterve Egri Zsuzsanna munkaközösség-vezető A munkaközösség tagja: Osztályfőnökök: 5. osztály: Kucska Erika 6. osztály:

Részletesebben

A legfontosabb adatok

A legfontosabb adatok Alapítva 1876-ban A legfontosabb adatok Fenntartó: Székesfehérvári Tankerületi Központ Iskola címe: 8000 Székesfehérvár, Budai út 7. Tagintézmény: 8000 Székesfehérvár, Sziget u. 1. www.telekiblanka.hu

Részletesebben

A 2018/2019-es tanév rendje

A 2018/2019-es tanév rendje A 2018/2019-es tanév rendje Szorgalmi idő A 2018/19. tanévben a szorgalmi idő első napja 2018. szeptember 3. (hétfő), utolsó tanítási nap 2018. június 14. (péntek). A tanítási napok száma 181 nap + 6 tanítás

Részletesebben

PROGRAMNAPTÁR. 16. Pedagógus igazolványok érvényesítése, pótlása. 20. Oktatási azonosító törzslapok fejlécezése az új tanulókról

PROGRAMNAPTÁR. 16. Pedagógus igazolványok érvényesítése, pótlása. 20. Oktatási azonosító törzslapok fejlécezése az új tanulókról PROGRAMNAPTÁR A tanév 2013. szeptember 1-től 2014. augusztus 31-ig tart. 180 tanítási nap, további 4 tanítás nélküli munkanap és 1 Diáknap Szeptember: 2. Első tanítási nap, a hiányzó tankönyvek kiosztása

Részletesebben

Különös közzétételi lista

Különös közzétételi lista Különös közzétételi lista 2014/2015. tanév 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához 2. A nevelő és oktató munkát segítők száma, feladatköre,

Részletesebben

MUNKATERVI PROGRAMOK, HAGYOMÁNYAINK, RENDEZVÉNYEINK 2017/2018.

MUNKATERVI PROGRAMOK, HAGYOMÁNYAINK, RENDEZVÉNYEINK 2017/2018. MUNKATERVI PROGRAMOK, HAGYOMÁNYAINK, RENDEZVÉNYEINK 2017/2018. IDŐ MUNKATERVI PROGRAMOK SZERVEZÉSI KOORDINÁTOR VIII. 22. 9:00 VII. 23. 9:00 VIII.22.- 31. VIII. 24. VIII. 28. 8:00-17:00 VIII. 29. 8:00-17:00

Részletesebben

FELKÉSZÜLÉS A 2013/2014. TANÉVRE 2. A kötelező és tervezhető órakeret kérdései

FELKÉSZÜLÉS A 2013/2014. TANÉVRE 2. A kötelező és tervezhető órakeret kérdései FELKÉSZÜLÉS A 2013/2014. TANÉVRE 2. A kötelező és tervezhető órakeret kérdései Készítette: Kozák András köznevelési szakértő Tanulói terhelhetőségi küszöbszám Az egyes évfolyamokra a kerettantervben megállapított

Részletesebben

Felsős Munkaközösség

Felsős Munkaközösség Arany János Általános Iskola és Reményi Ede Alapfokú Művészeti Iskola VERPELÉT Felsős Munkaközösség MUNKATERV 2016/2017. tanév A Felsős Munkaközösség tagjai: A pedagógus neve: Tantárgyai, feladata: Osztályok:

Részletesebben

RENDEZVÉNYTERV a 2017/2018. tanévre. A rendezvény Hunyadi Mátyás Iskola aula Tanévnyitó ünnepély. SZEPTEMBER Éltes Mátyás Iskola

RENDEZVÉNYTERV a 2017/2018. tanévre. A rendezvény Hunyadi Mátyás Iskola aula Tanévnyitó ünnepély. SZEPTEMBER Éltes Mátyás Iskola 1. 2017. AUGUSZTUS 29. 9.00 Nevelőtestületi 2. 2017. AUGUSZTUS 31. 16.00 Tanévnyitó ünnepély SZEPTEMBER 01. 8.00 3. 2017. OKTÓBER 03. Állatok Világnapja 4. 2017. OKTÓBER 06. 8.00 Aradi vértanúk helyettes

Részletesebben

Az iskola nem az élet előszobája, hanem a való élet. Stephen Fry. Szász Endre Általános Iskola és Művészeti Iskola ALSÓ TAGOZATÁNAK MUNKATERVE

Az iskola nem az élet előszobája, hanem a való élet. Stephen Fry. Szász Endre Általános Iskola és Művészeti Iskola ALSÓ TAGOZATÁNAK MUNKATERVE Az iskola nem az élet előszobája, hanem a való élet. Stephen Fry. Szász Endre Általános Iskola és Művészeti Iskola ALSÓ TAGOZATÁNAK MUNKATERVE a 2018/2019-es tanévre Odor Zsuzsanna mkv. 1 A munkaközösség

Részletesebben

Kedves Szülők! A beiratkozás időpontja: április ig, hétfőtől szerdáig, 8-18 óráig az első emeleti könyvtárban

Kedves Szülők! A beiratkozás időpontja: április ig, hétfőtől szerdáig, 8-18 óráig az első emeleti könyvtárban Gödi Németh László Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 2132 Göd, Ifjúság köz 1-3. / : (27)532-115 E-mail: godinemeth@invitel.hu : www.godinemeth.hu OM: 032351 Kedves Szülők! A beiratkozás időpontja:

Részletesebben

A tanév helyi rendjének, feladatainak meghatározása. Dátum Esemény Felelős

A tanév helyi rendjének, feladatainak meghatározása. Dátum Esemény Felelős A tanév helyi rendjének, feladatainak meghatározása 12/2016. (VI. 27.) EMMI rendelet a 2016/2017. tanév rendjéről alapján Dátum Esemény Felelős 2016. Augusztus 24. (szerda) 9:00 óra 26. (péntek); 29. (hétfő)

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA Budapest XIV. Kerületi Széchenyi István Általános Iskola KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA Budapest, 2018. szeptember 1 Különös közzétételi lista A 32/2008. ( XI. 24.) a nevelési- oktatási intézmények működéséről

Részletesebben

Török Flóris Általános Iskola éves programja havi bontásban a 2017/2018-as tanévben

Török Flóris Általános Iskola éves programja havi bontásban a 2017/2018-as tanévben Török Flóris Általános Iskola éves programja havi bontásban a 2017/2018-as tanévben AUGUSZTUS 2017. augusztus 28-29. 9 00 Javítóvizsgára és szintfelmérőre felkészítés 2017. augusztus 30. 10 00 Javítóvizsga,

Részletesebben

Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola Kinizsi Lakótelepi Tagiskola 7400 Kaposvár, Búzavirág u. 21. OM:033966

Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola Kinizsi Lakótelepi Tagiskola 7400 Kaposvár, Búzavirág u. 21. OM:033966 1. A tanév helyi rendje Az iskolai szorgalmi idő Első tanítási nap: 2015. szeptember 01. (kedd) Utolsó tanítási nap: 2016. június 15. (szerda) Ballagás: 2016. június 17. A tanítási napok száma: 181 nap

Részletesebben

AUGUSZTUS SZEPTEMBER

AUGUSZTUS SZEPTEMBER 2017/2018-as tanév munkaterve Időpontok Programok AUGUSZTUS 2017.08.22. Javító vizsga 2017.08.28. Tankönyvosztás 2017.09. 01. 08.00 2017.09.04. 16:30 2017.09.13-14. 14.00-17.00-ig 2017.09.15-ig SZEPTEMBER

Részletesebben

MÓRICZ ZSIGMOND ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM, SZAKKÉPZŐ ISKOLA, KOLLÉGIUM, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY ÉS PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLAT

MÓRICZ ZSIGMOND ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM, SZAKKÉPZŐ ISKOLA, KOLLÉGIUM, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY ÉS PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLAT MÓRICZ ZSIGMOND ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM, SZAKKÉPZŐ ISKOLA, KOLLÉGIUM, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY ÉS PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLAT M U N K A T E R V a 2010/2011-es tanévre Tiszakécske, 2010. augusztus

Részletesebben

Arany János Programokról. 2013. augusztus 22. Dr. Polonkai Mária c. egyetemi docens Arany János Programok szakmai vezetője

Arany János Programokról. 2013. augusztus 22. Dr. Polonkai Mária c. egyetemi docens Arany János Programok szakmai vezetője Arany János Programokról 2013. augusztus 22. Dr. Polonkai Mária c. egyetemi docens Arany János Programok szakmai vezetője Az Arany János Programokról Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Nemzeti Tehetségfejlesztési

Részletesebben

Különös közzétételi lista. Dél-Zselic Általános Iskola Somogyapáti Általános Iskolája

Különös közzétételi lista. Dél-Zselic Általános Iskola Somogyapáti Általános Iskolája Különös közzétételi lista Dél-Zselic Általános Iskola Somogyapáti Általános Iskolája 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége: Végzettség Szakképesítés 1. Főiskola, tanár matematika-technika,

Részletesebben

1. A pedagógusok iskolai végzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához: A nevelő szakképzettsége / végzettsége.

1. A pedagógusok iskolai végzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához: A nevelő szakképzettsége / végzettsége. Közzétételi lista A 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet 23. - a értelmében az Őcsényi Perczel Mór Általános Iskola az alábbi adatokat, információkat honlapunkon is közzé tesszük: 1. A pedagógusok iskolai

Részletesebben

KOLOZSVÁR UTCAI ÁLTALÁNOS ISKOLA. Programterv 2015/2016-os tanév 1155 BUDAPEST, KOLOZSVÁR U. 1.

KOLOZSVÁR UTCAI ÁLTALÁNOS ISKOLA. Programterv 2015/2016-os tanév 1155 BUDAPEST, KOLOZSVÁR U. 1. KOLOZSVÁR UTCAI ÁLTALÁNOS ISKOLA 1155 BUDAPEST, KOLOZSVÁR U. 1. Tel./Fax: 419-2413 ; 416-0437 e-mail: titkarsag@kolozsvariskola.hu Programterv 2015/2016-os tanév Szorgalmi idő: 2015. IX. 1.(kedd)- 2016.

Részletesebben

Eseménynaptár 2018/2019-es tanév

Eseménynaptár 2018/2019-es tanév Dátum szept. 01. szombat szept. 02. vasárnap szept. 03. hétfő szept. 04. kedd szept. 05. szerda szept. 06. csütörtök szept. 07. péntek szept. 08. szombat szept. 09. vasárnap szept. 10. hétfő szept. 11.

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA MARCALVÁROSI KÖZOKTATÁSI KÖZPONT, ÓVODA ÉS ÁLTALÁNOS ISKOLA GYİR, ÖRKÉNY I. U. 4-6. JOGSZABÁLYI HÁTTÉR 32/2008. - XI.24. OKM rendelet 2009 augusztus 31-én lépett életbe a 32/2008.

Részletesebben

KUKUCSKÁLÓ PROGRAM. Hevesi József Általános Iskola. Alapfokú Művészeti Iskola tanév

KUKUCSKÁLÓ PROGRAM. Hevesi József Általános Iskola. Alapfokú Művészeti Iskola tanév Mottó: Ez az én sulim, legyen a tied is! Jól érzed majd magad, mert itt jó a hangulat, sok barátom van, érdekes programok várnak bennünket. KUKUCSKÁLÓ PROGRAM Hevesi József Általános Iskola és Alapfokú

Részletesebben

Földes Ferenc Gimnázium (a 2015/2016-os tanévi beiskolázás)

Földes Ferenc Gimnázium (a 2015/2016-os tanévi beiskolázás) Földes Ferenc Gimnázium (a 2015/2016-os tanévi beiskolázás) 1. A felvételi vizsgák jelentkezési határideje: 2014. december 9. (kedd)-ig jelentkezés a hat és a négy, illetve öt évfolyamos képzésre jelentkezők

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA. A 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA. A 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA A 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról rendelet alapján az alábbi adatokat tesszük közzé. Intézmény neve: Jászboldogházi

Részletesebben

A PEDAGÓGIAI PROGRAM ÁTDOLGOZÁSA. Törvényi háttér:

A PEDAGÓGIAI PROGRAM ÁTDOLGOZÁSA. Törvényi háttér: A PEDAGÓGIAI PROGRAM Törvényi háttér: ÁTDOLGOZÁSA 2011. évi CXC törvény a köznevelésről 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról

Részletesebben

A 2016/17-ES TANÉV FELADATTERVE

A 2016/17-ES TANÉV FELADATTERVE A 2016/17-ES TANÉV FELADATTERVE AUGUSZTUS 22. alakuló értekezlet 22-23. DIFER mérés 23-31. munkaközösségi szakmai programok, tantermek dekorálása 25. szakmai továbbképzés: Lovasberény 29. tankönyvek átvétele

Részletesebben

A Türr István Gimnázium és Kollégium Munkaterve a 2018/2019-es tanévben. Augusztus

A Türr István Gimnázium és Kollégium Munkaterve a 2018/2019-es tanévben. Augusztus A Türr István Gimnázium és Kollégium Munkaterve a 2018/2019-es tanévben Augusztus Augusztus 21. Augusztus 22-23 Augusztus 24. Augusztus 27-29. Augusztus 27. Augusztus 28. Augusztus 27-30 Augusztus 30.

Részletesebben

2017/2018. A Gulner Iskola helyi tanévi rendje

2017/2018. A Gulner Iskola helyi tanévi rendje 2017/2018. A Gulner Iskola helyi tanévi rendje Nap AUGUSZTUS 16-17. 9 00 Vezetői értekezlet 23. 8 00 Munkaközösségi Alakuló értekezlet megbeszélések 24. 9 00 Javító vizsgák Tantermek rendezése Peringer

Részletesebben

A Türr István Gimnázium és Kollégium Munkaterve a 2018/2019-es tanévben. Augusztus

A Türr István Gimnázium és Kollégium Munkaterve a 2018/2019-es tanévben. Augusztus A Türr István Gimnázium és Kollégium Munkaterve a 2018/2019-es tanévben Augusztus Augusztus 21. Vezetőségi értekezlet Augusztus 22-23 Augusztus 24. Augusztus 27-29. Augusztus 27. Augusztus 28. Augusztus

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA A 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról szóló rendelet alapján az alábbi adatokat tesszük közzé. Intézmény neve: Besnyői Arany

Részletesebben

Iskolai bemutató. Észak-Budapesti Tankerületi Központ Medgyessy Ferenc Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola

Iskolai bemutató. Észak-Budapesti Tankerületi Központ Medgyessy Ferenc Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Iskolai bemutató Észak-Budapesti Tankerületi Központ Medgyessy Ferenc Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önöket iskolánk pedagógusai és magam nevében a

Részletesebben

Felvételi tájékoztató

Felvételi tájékoztató Felvételi tájékoztató Szent-Györgyi Albert Általános Iskola és Gimnázium (OM azonosító: 035282) Györgyi Albert) Az iskola dolga, hogy megtanítsa vélünk, hogyan kell tanulni, hogy felkeltse a tudás iránti

Részletesebben

1. A pedagógusok iskolai végzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához:

1. A pedagógusok iskolai végzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához: Közzétételi lista A 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet 23. - a értelmében az Őcsényi Perczel Mór Általános Iskola az alábbi adatokat, információkat honlapunkon is közzé tesszük: 1. A pedagógusok iskolai

Részletesebben

Tájékoztató. a Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola 2014/2015-ös tanévben induló első osztályáról

Tájékoztató. a Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola 2014/2015-ös tanévben induló első osztályáról Tájékoztató a Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola 2014/2015-ös tanévben induló első osztályáról Kedves leendő első osztályosok, Tisztelt Szülők! Hamarosan első osztályba kell íratniuk

Részletesebben

Tájékoztató. a Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola 2014/2015-ös tanévben induló első osztályáról

Tájékoztató. a Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola 2014/2015-ös tanévben induló első osztályáról Tájékoztató a Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola 2014/2015-ös tanévben induló első osztályáról Kedves leendő első osztályosok, Tisztelt Szülők! Hamarosan első osztályba kell íratniuk

Részletesebben

1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához

1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Iskolai végzettség, egyetem Szak megnevezése Egyéb szakképesítés Tanított tárgyak,, tanár, pedagógiaangol

Részletesebben

A nemzeti köznevelési törvény végrehajtásáról szóló 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet 23. alapján előírt közzétételi lista (1):

A nemzeti köznevelési törvény végrehajtásáról szóló 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet 23. alapján előírt közzétételi lista (1): Ádám Jenő Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Nevelési-oktatási intézményi közzétételi lista A nemzeti köznevelési törvény végrehajtásáról szóló 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet 23. alapján

Részletesebben