minimulti magyarul minimulti magyarul Itt a tavasz!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "minimulti magyarul minimulti magyarul Itt a tavasz!"

Átírás

1 minimulti magyarul minimulti magyarul Itt a tavasz!

2 2. oldal Minden virágzik! Nevezd meg a virágokat és színezd ki őket! ibolya tulipán hóvirág krókusz kankalin százszorszép A virágok felismerése, azok jellemzése és kiszínezése.

3 A nyúl Olvasd el figyelmesen a szöveget és készítsd el a nyúl névjegykártyáját! A nyúl majdnem egész Európában, Ázsia több területén, Észak- és Közép-Amerikában és Ausztráliában él. Testhossza akár 75 cm is lehet, súlya pedig 7 kg. Ha el tud menekülni ellenségei elől, akkor évig él. Földszínű bundája megvédi a hidegtől és a nedvességtől. A nyúl egy olyan állat, amely veszélyhelyzetben elfut. Fején oldalt vannak a szemei, ezért nagyon jól lát. A nyúlnak kitűnő szaglása van. A nyúl a bokrok alatt kis mélyedést kapar, itt él. Nappal itt pihen, este pedig innen indul táplálékot keresni. A nyúl répát, lóherét, magvakat és fakérget eszik. A nyúl természetes ellensége a róka és a sas. Név: Kor: Súly: Testhossz: A bunda színe: Ellenségek: Táplálékok: 3. oldal Értő olvasás és a nyúl névjegyének kitöltése.

4 4. oldal Sok dolga van a húsvéti nyuszinak Színezd ki a tojásokat és képezz többes számot! kék tojás piros tojás zöld tojás sárga tojás lila tojás narancssárga tojás színes tojás! kék tojások piros zöld sárga lila narancssárga színes Különböző színek megismerése és az egyes és többes szám gyakorlása.

5 nap, Mindenki örül a tavasznak Keresd ki a mondatokból a főneveket és az igéket! A nap melegebben süt. A nappalok hosszabbak, az éjszakák rövidebbek. A kertben virágzik az első hóvirág. A gyerekek a játszótéren és az udvaron játszanak. Repdesnek az első pillangók és a költöző madarak is visszajönnek. Már virágoznak a kertben a fák. A sün téli álmából felébred. A legyek meleg helyet keresnek és a madarak vidáman csivitelnek. A nyulak futnak és friss füvet esznek. Az apa a kertben dolgozik. Főnevek süt, Igék 5. oldal Az értelmező olvasás gyakorlása, a szavak főnevek és igék szerinti csoportosítása.

6 6. oldal Tavaszi virágok Keresd meg a keresztrejtvényben a virágokat és színezd ki őket! krókusz, hóvirág, tulipán, ibolya, kankalin A keresztrejtvény megfejtése és a virágok felismerése.

7 Hol vannak a húsvéti tojások? Hol van a húsvéti tojás? Nézd meg pontosan! Mondd el és írd le! 7. oldal az asztal mögött az asztalon az asztalok között az asztal előtt az asztal alatt az asztal mellett Írj mondatokat! A húsvéti tojás (az asztalon) van. A húsvéti tojás A húsvéti tojás A húsvéti tojás A húsvéti tojás Tájékozódási gyakorlatok és mondatok írása.

8 8. oldal Itt vannak a tavasz hírnökei! Fejtsd meg a keresztrejtvényt és színezd ki a virágokat! P I T Y P A N G A virágok megismerése és a keresztrejtvény megfejtése.

9 Szép évszak a tavasz! Keresd meg és színezd ki a virágokat! 9. oldal tulipán: tu- -li- -pán tulipán: nárcisz: krókusz: százszorszép: ibolya: hóvirág: májvirág: krókusz: kankalin: kulcsvirág: A szavak helyes elválasztása.

10 10. oldal Jancsi, a húsvéti nyúl eldugta a húsvéti tojásokat. Kövesd a nyomokat! Hol találod meg a tojásokat? Kezdd az 1-es számnál és úgy keress tovább! 1: 4 1: 2 1: 9 1: ? Tájékozódás a 100-as számkörben.

11 Keresd meg a tojásokat! Hol vannak a tojások? Színezd ki őket a megfelelő színnel a megfelelő koordinátában! 11. oldal A B C D E F G H I J A tojások színei: Koordináták: sárga B 2/ C 2 - B 3/ C 3 narancssárga F 8/ G 8 - F 9/ G 9 sötétkék H 4/ I 4 - H 5/ I 5 - H 6/ I 6 rózsaszín I 1 - I 2 fehér B 9 - B 10 zöld E 4 kék C 7 - D 7 Tájékozódás a koordinátarendszerben.

12 12. oldal A húsvéti nyúl a sárga tojást a fa alá dugta el. A húsvéti sok dol Dobjál, m mit látsz a képe olvasd el a m Ha színes to kövesd az u A húsvéti nyúl a zöld tojást a pad alá dugta el. Megtaláltad a zöld tojást! Dobjál mégegyszer! Nem találtad meg a sárga tojást! Lépj vissza három mezőt! A húsvéti nyúl elfáradt. Kétszer kimaradsz! start

13 nyúlnak ga van ondd el, n és hangosan ondatokat! jásra lépsz, tasításokat! Nem találtad meg a színes tojást! Lépj vissza öt mezőt! cél 13. oldal A húsvéti nyúl a kék tojást a fészekbe dugta el. A húsvéti nyúl nagyon siet. Dobjál mégegyszer! A húsvéti nyúl a piros tojást a szék alá dugta el.

14 14. oldal T A V A S Z Éled a természet! Írj a kezdőbetűkkel egy-egy főnevet! Ezekkel a főnevekkel alkoss mondatokat és írd le őket a füzetedbe! N A P Főnevek keresése és mondatok alkotása.

15 Méhek zsenília szálból Készíts méhecskét! 15. oldal Hozzávalók: - sárga és fekete zsenília szál - selyempapír - cérna Így dolgozz: 1. Rajzolj a papírra egy 10 cm x 4 cm-es téglalapot és vágd ki. 2. A sárga és fekete zsenília szálból vágj le egy cm-es darabot. 3. Helyezd a papírt a zsenília szálak közé és kezd el tekerni. 4. Ne tekerd teljesen össze, hagyj helyet a csápoknak is! 5. Most már több méhet is el tudsz készíteni. Végül akaszd fel őket a tavaszi fádra! Útmutás alapján egy munkadarab elkészítése.

16 16. oldal Hogy hívják a nagyhét napjait? Az utolsó napok A burgenlandi Hittanpedagógiai Intézet összeállítása v... g vasárnap Április 2011 Mit csinált Jézus ezen a napon? - Barátaival ünnepelt. - Síelt. - Szamárháton bevonult Jeruzsálembe. Mit csináltak az emberek? - Elkerülték Jézust. - Öljétek meg! kiabálták. - Pálmalevéllel kezükben üdvözölték. n.. y csütörtök Április 2011 Mit csinált Jézus ezen a napon? - Barátaival evett és ivott. - Meglátogatta édesanyját. - A templomban szónokolt. Hogy hívják azt a zsidó ünnepnapot, amelyen Jézus ünnepelt? - pászkaünnep - karácsony - húsvét n. pén Ápril Mit csinálta emberek ez - Jézussal ünnepeltek. - Jézust a siva - Jézusnak m feszítsétek ke kiabálták. Mi történt ezen a napo - Jézust börtö zárták. - Halálra ítélté meghalt a k - Jézust kitolo Jeruzsálemb A nagyhét napjainak megismerése.

17 Jeruzsálemben Jelöld a helyes választ! 17. oldal. y tek is 2011 k az en a napon? tagba küldték. eg kell halnia, resztre! n? nbe k és ereszten. ncolták - ől. n.. y szombat Április 2011 Mi történt ezen a napon? - Jézus a sírban feküdt. - A katonák elrabolták Jézust. - A barátok gyertyát gyújtottak. Mit csináltak ezen a napon az emberek? - Mária sírt és a barátok nagyon szomorúak voltak. - Az apostolok ünnepeltek. - Kiszabadítottuk! kiabálták. húsvét vasárnap Április 2011 Mit csináltak az asszonyok ezen a napon? - Kávéztak. - Gyermekeiket keresték. - Be akarták balzsamozni Jézus testét. Mi történt ezen a napon? - A sír be volt zárva. - Jézus feltámadt! mondták az angyalok. - Az asszonyok bebalzsamozták Jézus testét A burgenlandi Hittanpedagógiai Intézet összeállítása A nagyhét napjainak megismerése.

18 ? 18. oldal A nagyhét A burgenlandi Hittanpedagógiai Intézet összeállítása nagyszombat húsvétvasárnap húsvéthétfő virágvasárnap nagycsütörtök nagypéntek A nagyhét napjainak megismerése.

19 19. oldal Liszt Ferenc - Rejtvény Igen vagy nem? Színezd ki! igen nem 1. Liszt Ferenc Városszalónakon született. A Z 2. Angliában és Franciaországban koncertezett. E L 3. Tanára Wolfgang Amadeus Mozart volt. S N 4. Felesége Maria Dágolt volt. E F 5. Weimarban volt karmester. SZ G 6. Feleségével Genfben és Amerikában élt. D E 7. Műveit zenekarra, orgonára és zongorára komponálta. R N 8. A budapesti Zeneakadémia elnöke lett. Z U ban hunyt el. Ő M 1 2 Liszt Ferenc - Rejtvény

20 20. oldal Tojáskörözött Hozzávalók: 4 főtt tojás 2 evőkanál tejföl 1 kanál majonéz 1 kanál vaj, csípős mustár Így dolgozz: Keverd össze mixerrel a tojás sárgáját, a tejfölt, a majonézt, a vajat és a mustárt! Vágd apróra a főtt tojásfehérjét és keverd kanállal a masszához! Kend meg a kenyeredet, szórj egy kevés snidlinget is rá! Jó étvágyat! március/április 2011 / 01 Tartalomjegyzék Minden virágzik!... 2 A nyúl... 3 Sok dolga van a húsvéti nyuszinak... 4 Mindenki örül a tavasznak... 5 Tavaszi virágok... 6 Hol vannak a húsvéti tojások?... 7 Itt vannak a tavasz hírnökei!... 8 Szép évszak a tavasz!... 9 Jancsi, a húsvéti nyúl eldugta a húsvéti tojásokat Keresd meg a tojásokat! A húsvéti nyúlnak sok dolga van A húsvéti nyúlnak sok dolga van Éled a természet! Méhek zsenília szálból Az utolsó napok Jeruzsálemben Az utolsó napok Jeruzsálemben A nagyhét Liszt Ferenc - Rejtvény Tojáskörözött Burgenländisch-Ungarischer Kulturverein Burgenlandi Magyar Kultúregyesület A-7400 Oberwart, Wiener Str. 47 Tel.: Fax: office@bukv.at Medieninhaber und Herausgeber: 2011 HNVŠ Volkshochschule der burgenländischen Kroaten, 7000 Eisenstadt, J. Permayerstr Für den Inhalt verantwortlich: Burgenländisch-Ungarischer Kulturverein Übersetzung: Dipl.-Päd. Tóth Mária - Lektorat: Klenner Lívia - Illustration: Gabriel Jasmine Layout und Satz: Bunyai, MAS, MSc Stefan - Druck: Wograndl 7210 Mattersburg Redaktion: Baumgartner Sascha, Baumgartner Katrin, Bognar Maria, Bunyai, MAS, MSc Stefan, Buranits Helene, Gabriel, BEd Natascha, Kain Sandra, Kniefacz Dagmar, Mag. Kornfeind Branko, Vlaschitz, BEd Sandra, Wukovits Robert, Zeichmann Anna Erklärung gemäß Mediengesetz: moj novi minimulti ist eine Zeitschrift für SchülerInnen im Burgenland, verfasst in Kroatisch, Romanes und Ungarisch. Gefördert vom Bundeskanzleramt aus Mitteln der Volksgruppenförderung.

minimulti magyarul minimulti magyarul Anyák napja / Apák napja

minimulti magyarul minimulti magyarul Anyák napja / Apák napja minimulti magyarul minimulti magyarul Anyák napja / Apák napja 2. oldal Anyák napja Édesanyám egész nap dolgozik. Kösd össze a mondatrészeket! Kimossa és süteményt és tortát. Ellenőrzi főz nekünk. Finom

Részletesebben

minimulti magyarul minimulti magyarul Közeleg a karácsony!

minimulti magyarul minimulti magyarul Közeleg a karácsony! minimulti magyarul minimulti magyarul Közeleg a karácsony! 2. oldal Szent Márton tartományunk védőszentje November 11-én, Márton napon tartományunkban ünnepnap van.. Szent Márton a 4-ik században született

Részletesebben

minimulti magyarul minimulti magyarul Jön a tavasz!

minimulti magyarul minimulti magyarul Jön a tavasz! minimulti magyarul minimulti magyarul Jön a tavasz! 2. oldal Tavaszi virágok Számozd meg a virágokat! Írd le helyesen a nevüket! átluipn óhváirg ánircsz 1 2 3 4 5 6 ászpzszorszé ókruszk akanknli nárcisz

Részletesebben

minimulti magyarul minimulti magyarul Anyák napja

minimulti magyarul minimulti magyarul Anyák napja minimulti magyarul minimulti magyarul Anyák napja 2. oldal A tó zek az állatok a vízen, a vízben vagy a víz felett élnek. Ismered őket? Olvasd el a szavakat és írd be őket a táblázatba! A vízen A vízben

Részletesebben

minimulti magyarul minimulti magyarul Repülj sárkány, repülj!

minimulti magyarul minimulti magyarul Repülj sárkány, repülj! minimulti magyarul minimulti magyarul Repülj sárkány, repülj! 2. oldal Állatok az erdőben, a ház körül és az állatkertben Hol élnek ezek az állatok? Kösd össze őket a lakóhelyükkel! Az állatok helyes csoportosítása.

Részletesebben

minimulti magyarul minimulti magyarul Hurrá, szünidő! iskola

minimulti magyarul minimulti magyarul Hurrá, szünidő! iskola minimulti magyarul minimulti magyarul iskola Hurrá, szünidő! 2. oldal Különböző járművek Írd be a körbe a megfelelő számot! Nézd meg jól a képeket! Meséld el, mivel tudsz nyaralni utazni! csónak 5 hajó

Részletesebben

minimulti magyarul minimulti magyarul Tavaszi örömök

minimulti magyarul minimulti magyarul Tavaszi örömök minimulti magyarul minimulti magyarul Tavaszi örömök 2. oldal Húsvét Olvasd el figyelmesen a mondatokat és ikszeld be a helyes megoldást! 1 A húsvéti szünetben a strandon fürdünk. 2 Édesanyám húsvéti tojásokat

Részletesebben

minimulti magyarul minimulti magyarul Múlnak a napok

minimulti magyarul minimulti magyarul Múlnak a napok minimulti magyarul minimulti magyarul Múlnak a napok 2. oldal A hét napjai Memo beírta a naptárba a hét napjait, a betűket és a napok sorrendjét azonban felcserélte. Javítsd ki! A hét napból áll. éhtőf

Részletesebben

minimulti magyarul minimulti magyarul Segítsetek egymásnak!

minimulti magyarul minimulti magyarul Segítsetek egymásnak! minimulti magyarul minimulti magyarul Segítsetek egymásnak! 2. oldal Két szeretetteljes szent Alkoss mondatokat és írd le őket a füzetedbe!. Szent Miklós... egy katona volt. Szent Márton... napját november

Részletesebben

minimulti magyarul minimulti magyarul Megjött a tél halihó, nagy pelyhekben hull a hó!

minimulti magyarul minimulti magyarul Megjött a tél halihó, nagy pelyhekben hull a hó! minimulti magyarul minimulti magyarul Megjött a tél halihó, nagy pelyhekben hull a hó! 2. oldal A hét Írd be a hét napjait helyes sorrendben a naptárba! csütörtök szerda vasárnap hétfő kedd péntek szombat

Részletesebben

minimulti magyarul minimulti magyarul Ünnepeljünk!

minimulti magyarul minimulti magyarul Ünnepeljünk! minimulti magyarul minimulti magyarul Ünnepeljünk! 2. oldal Foglalkozások Számozd meg a képeket és írd le a vonalra a foglalkozásokat!. pék 2. szerelő 3. tanár 4. gazda 5. asztalos a foglalkozások megismerése

Részletesebben

ősziesen Az ősz ízei 8 receptben. Friss tészták sokoldalúan felhasználható egyszerűen elkészíthető Friss gondolat. Finomat ad.

ősziesen Az ősz ízei 8 receptben. Friss tészták sokoldalúan felhasználható egyszerűen elkészíthető Friss gondolat. Finomat ad. Szívélyesen ősziesen okosan Az ősz ízei 8 receptben. Friss tészták sokoldalúan felhasználható egyszerűen elkészíthető Friss gondolat. Finomat ad. Minden megérett a kulinaris Elvezetekre Üdvözöljük az év

Részletesebben

Lássuk mennyire vagy otthon a témában! Ha minden kérdésre jól válaszolsz, akkor nyereményként egy kosár húsvéti finomságot nyerhetsz.

Lássuk mennyire vagy otthon a témában! Ha minden kérdésre jól válaszolsz, akkor nyereményként egy kosár húsvéti finomságot nyerhetsz. A húsvét a keresztény világ legnagyobb ünnepe, Krisztus feltámadására emlékezünk ezen a napon. Ugyanakkor ez az időszak a tavasz kezdetének, a természet megújulásának ünnepe is. Lássuk mennyire vagy otthon

Részletesebben

Előszó. Kedves Kollégák, Szülők és Gyerekek!

Előszó. Kedves Kollégák, Szülők és Gyerekek! Előszó Kedves Kollégák, Szülők és Gyerekek! A Varázslatos környezetismeret 2. évfolyam című gyakorlófüzet játékos feladatokon keresztül segíti a tanulókat az állatok és azok élőhelyének megismerésében,

Részletesebben

Kapcsolatok, összehasonlítások

Kapcsolatok, összehasonlítások Kapcsolatok, összehasonlítások 1. Milyen kapcsolat van a képen látható családtagok között? a) Beszéljétek meg, mit jelenthetnek a nyilak! b) Fejezd be a megkezdett mondatokat! Árpi testvére. Béla Csilla.

Részletesebben

Matematika A 1. évfolyam. páros, páratlan. 22. modul. Készítették: Szabóné Vajna Kinga Harzáné Kälbli Éva Molnár Éva

Matematika A 1. évfolyam. páros, páratlan. 22. modul. Készítették: Szabóné Vajna Kinga Harzáné Kälbli Éva Molnár Éva Matematika A 1. évfolyam páros, páratlan 22. modul Készítették: Szabóné Vajna Kinga Harzáné Kälbli Éva Molnár Éva matematika A 1. ÉVFOLYAM 22. modul Páros, páratlan modulleírás A modul célja Időkeret Ajánlott

Részletesebben

Hittanverseny egyházmegyei megyei/kerületi forduló 2015. március 21. Megoldások 1-2. osztály

Hittanverseny egyházmegyei megyei/kerületi forduló 2015. március 21. Megoldások 1-2. osztály Hittanverseny egyházmegyei megyei/kerületi forduló 2015. március 21. Megoldások 1-2. osztály 1. Szöveg kiegészítés. 18 pont (Vízszintes irányban írtuk a hiányzó szavakat, minden jó válasz 0,5 pont) földet

Részletesebben

DIÁKTOLL 20 Épül az új óvoda! FELHÍVÁS Kedves Szülõk! Támogatók! A Tanulókért, oktatásért a holnapért alapítvány kuratóriuma nevében megköszönöm, hogy az 1%-os felajánlással segítették iskolánkat, tanulóinkat.

Részletesebben

info 2016-tól csökken az adó Újra magyar nyelvű tanácsadás az ÖGB-nél A munkaviszony megszüntetése: legfontosabb munkajogi szabályok

info 2016-tól csökken az adó Újra magyar nyelvű tanácsadás az ÖGB-nél A munkaviszony megszüntetése: legfontosabb munkajogi szabályok 02-2015 info A munkaviszony megszüntetése: legfontosabb munkajogi szabályok Foto: fotolia Újra magyar nyelvű tanácsadás az ÖGB-nél 2016-tól csökken az adó Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet

Részletesebben

minden ami rejtvény, kisiskolásoknak! Olvasórally Mesés Európa A hollók bírája 1. Keresd meg és karikázd be a sorba nem illő szót (kakukktojást)!

minden ami rejtvény, kisiskolásoknak! Olvasórally Mesés Európa A hollók bírája 1. Keresd meg és karikázd be a sorba nem illő szót (kakukktojást)! Olvasórally Mesés Európa A hollók bírája 5. oldalhoz 1. Keresd meg és karikázd be a sorba nem illő szót (kakukktojást)! május, április, március, október mondóka, hóemberépítés, éneklés, tánc szalag, virág,

Részletesebben

Cím: Játszva tanulj! /Kooperatív technikák alkalmazása tehetséggondozáson/

Cím: Játszva tanulj! /Kooperatív technikák alkalmazása tehetséggondozáson/ Cím: Játszva tanulj! /Kooperatív technikák alkalmazása tehetséggondozáson/ Osztály: 2. osztály Eszközök: feladatlapok, értékelılap, szám- és szókártyák, filctoll, ragasztó Az óra menete: 1. A vendégek

Részletesebben

KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2013. május 24. DRÁMA KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2013. május 24. 14:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 120 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Dráma

Részletesebben

Državni izpitni center MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM. 2. feladatlap. Művészi szöveg(részlet) elemzése. 2015. június 1., hétfő / 60 perc

Državni izpitni center MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM. 2. feladatlap. Művészi szöveg(részlet) elemzése. 2015. június 1., hétfő / 60 perc A jelö lt kó dszá ma: Državni izpitni center *P151A10312* TAVASZI VIZSGAIDŐSZAK MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM 2. feladatlap Művészi szöveg(részlet) elemzése 2015. június 1., hétfő / 60 perc Engedélyezett segédeszközök:

Részletesebben

Az elmúlt tanévben megismert játékok közül melyiket játszanád idén is szívesen?

Az elmúlt tanévben megismert játékok közül melyiket játszanád idén is szívesen? 1. Játékok Az elmúlt tanévben megismert játékok közül melyiket játszanád idén is szívesen? 1. Mi lenne, ha? Gondold végig a jó és a rossz tulajdonságaidat, majd válaszolj a kérdésekre! Válaszodat indokold

Részletesebben

Országos Lotz János szövegértési és helyesírási verseny

Országos Lotz János szövegértési és helyesírási verseny Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium 7150 Bonyhád, Kossuth Lajos utca 4. Országos Lotz János szövegértési és helyesírási verseny Megyei forduló 2014. január 21. 4. osztály tanuló neve,

Részletesebben

első szakkör - A LÉPTÉK

első szakkör - A LÉPTÉK dla beszámoló SZIG belső udvar első szakkör - A LÉPTÉK szakkör 1 1. bemelegítés - rajzterem bejárása bekötött szemmel, léptek számolásával egymást segítve ismerkedünk 2. vetítés filmrészlet: Gulliver utazásai

Részletesebben

4. Milyen tápanyagokat szív fel a gyökér? Húzd alá azokat, amelyeket a szövegben is megtalálsz!

4. Milyen tápanyagokat szív fel a gyökér? Húzd alá azokat, amelyeket a szövegben is megtalálsz! NÉV: Szövegértés 1. 1. változat A gyökerek Egy-egy fának éppen akkora a gyökérzete, mint a koronája. Vagyis az ágak és a levelek lombsátra. A levelek úgy helyezkednek el, mint a háztető cserepei. Egyikről

Részletesebben

Nyitó teszt Képes szóolvasás

Nyitó teszt Képes szóolvasás Nyitó teszt OLVASÁSKÉSZSÉG Képes szóolvasás Amelyik szó jelentése illik a képre, annak a sorszámát karikázd be, amelyik nem, annak a sorszámát húzd át! PÉLDÁK: Lehet, hogy mind a négy számot át kell húzni.

Részletesebben

Unokáinknak ültetjük

Unokáinknak ültetjük Unokáinknak ültetjük 1. Írj jellemzôket a diófa megjelölt részeirôl! koronája:...... törzse:... kérge fiatalon:...... idõskorban:......... 2. Az alábbi mondatok közül néhányba hiba csúszott. Húzd át a

Részletesebben

Versrészletek színekről

Versrészletek színekről Versrészletek színekről Devecsery László: Kék-játék Kék az ég és kék a zöld, kék a fa és kék a föld Kék a madár, kék a tó, kéken kék a kék folyó. Kék a ház és kék a lány, kék a hegy és kék az árny Kék

Részletesebben

Göcsej Kapuja Bak Általános Művelődési Központ. Napköziotthonos Óvoda Bak Részben osztott Nagycsoportja

Göcsej Kapuja Bak Általános Művelődési Központ. Napköziotthonos Óvoda Bak Részben osztott Nagycsoportja TÁMOP 3.1.4-08/2-2009-0160 Pedagógiai Innováció a Göcsej Kapujában projekt HÚSVÉT TÉMAHÉT Göcsej Kapuja Bak Általános Művelődési Központ Napköziotthonos Óvoda Bak Részben osztott Nagycsoportja Készítette:

Részletesebben

2002. június A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Játszótereinek lapja II.évf. 6. szám

2002. június A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Játszótereinek lapja II.évf. 6. szám 2002. június A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Játszótereinek lapja II.évf. 6. szám A címlapot illusztrálta: Gyugyi Rebeka, 8 éves Egy évesek lettünk Talán emlékeztek arra a tavaly júniusi napra, mikor

Részletesebben

kisokos Foglalkoztató füzet gyerekeknek Kiadja: Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatósága 2013.

kisokos Foglalkoztató füzet gyerekeknek Kiadja: Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatósága 2013. kisokos Foglalkoztató füzet gyerekeknek Kiadja: Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatósága 2013. Augusztus vége volt, a gyerekek már hazajöttek a nyaralásból.

Részletesebben

Hát az én ételem miért ilyen sótlan? Hát, mert hallottam, hogy kegyelmed nem szereti a sót az ételben.

Hát az én ételem miért ilyen sótlan? Hát, mert hallottam, hogy kegyelmed nem szereti a sót az ételben. A CUKOR (népmese) A királyfi és az elűzött királylány nagy lakodalmat csapott. Meghívták az öreg királyt is a lakodalomba. Étel-ital sok volt, mindenik finom volt, de az öreg király előtt az étel sótlan

Részletesebben

Magyar Nemzeti Levéltár Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Levéltára és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Honismereti Egyesület által kiírt

Magyar Nemzeti Levéltár Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Levéltára és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Honismereti Egyesület által kiírt Magyar Nemzeti Levéltár Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Levéltára és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Honismereti Egyesület által kiírt ISMERED NYÍREGYHÁZÁT? című pályázat BLAHA LUJZA Pályázat beküldője:

Részletesebben

Népszokások az óvodában

Népszokások az óvodában Szőke Anna Népszokások az óvodában Március Böjtmás hava (A szerző Elszaladt a kemence című könyve alapján) TARTALOM Márciusi napokhoz fűződő szokások és hiedelmek / 3 Március 12. Gergely napja / 3 Március

Részletesebben

Földvári Erika. munkafüzet. elsõ osztályosoknak

Földvári Erika. munkafüzet. elsõ osztályosoknak Földvári Erika munkafüzet elsõ osztályosoknak Mozaik Kiadó Szeged, 2013 Az én napom 1. Mély belégzés után számolj hangosan 20-ig! 10-nél vehetsz újra lélegzetet! 2. Mit csinál a fiú? Tapsold el a szavakat!

Részletesebben

ÖKOISKOLAI MUNKATERV 2015-2016

ÖKOISKOLAI MUNKATERV 2015-2016 ÖKOISKOLAI MUNKATERV 2015-2016 1 2015. szeptember Munkaközösségek munkaterveinek elkészítése. munkaközösség vezetők 2015. szeptember Az ökoiskolai munkaterv elkészítése. Siklósi Zsoltné Egyeztetés a -kel.

Részletesebben

Magyar Élelmiszerkönyv (Codex Alimentarius Hungaricus)..számú irányelv Cukrászati sütemények 1. kiadás

Magyar Élelmiszerkönyv (Codex Alimentarius Hungaricus)..számú irányelv Cukrászati sütemények 1. kiadás TERVEZET 2013.március. Magyar Élelmiszerkönyv (Codex Alimentarius Hungaricus)..számú irányelv Cukrászati sütemények 1. kiadás Jóváhagyta: Magyar Élelmiszerkönyv Bizottság 201?, TARTALOMJEGYZÉK I. Általános

Részletesebben

Advent 3. vasárnapja 2015. december 13. VÁRAKOZÁS

Advent 3. vasárnapja 2015. december 13. VÁRAKOZÁS Advent 3. vasárnapja 2015. december 13. VÁRAKOZÁS Simeon várakozása (LK 2,21-40) 21Amikor elérkezett a nyolcadik nap, hogy körülmetéljék a gyermeket, a Jézus nevet adták neki, úgy, amint az angyal nevezte,

Részletesebben

bibliai felfedező 1. TörTénET: Az evangélisták Máté Bibliatanulmányozó Feladatlap

bibliai felfedező 1. TörTénET: Az evangélisták Máté Bibliatanulmányozó Feladatlap Írd ide az adataidat! neved: Korod: Születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliatanulmányozó Feladatlap bibliai felfedező 1. TörTénET: Az evangélisták Máté Olvasd el:

Részletesebben

A rendezvény végén lehet eredményt is hirdetni.

A rendezvény végén lehet eredményt is hirdetni. ÓRIÁSTÁRSAS A fenntartható fejlődéssel foglalkozó társasjátékok hátránya, hogy az veszi meg őket, aki amúgy is foglalkozik a környezetvédelemmel. Akik még sosem gondoltak bele, hogy mi történik a csomagolással,

Részletesebben

BIOLÓGIA verseny 8. osztályosoknak

BIOLÓGIA verseny 8. osztályosoknak BIOLÓGIA verseny 8. osztályosoknak Kedves 8. osztályos diák! A feladatsort az előzőhöz hasonlóan állítottuk össze. A feladatsorhoz szintén csatoltunk egy megoldó lapot. Kérjük, hogy ezt küld be nekünk

Részletesebben

Természet- és Állatvédelmi Oktatóközpont Pécs- Somogyon

Természet- és Állatvédelmi Oktatóközpont Pécs- Somogyon 2 Természet- és Állatvédelmi Oktatóközpont Pécs- Somogyon 1996- ban kezdtük el kialakítani azt a Természet- és Állatvédelmi Oktatóközpontot, amely a következõ egységekbõl áll: Állatotthon- elsõsorban kutyákkal,

Részletesebben

Móra Ferenc Nógrád Megyei Irodalmi Verseny. Megyei döntő 4. évfolyam 2014. április 23.

Móra Ferenc Nógrád Megyei Irodalmi Verseny. Megyei döntő 4. évfolyam 2014. április 23. NÓGRÁD MEGYEI PEDAGÓGIAI INTÉZET 3100 Salgótarján, Ruhagyári út 9. Móra Ferenc Nógrád Megyei Irodalmi Verseny Megyei döntő 4. évfolyam 2014. április 23. Kedves Tanuló! Köszöntünk az irodalmi verseny megyei

Részletesebben

Földmûvelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium

Földmûvelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium HAGYOMÁNYOK RÉGIÓK ÍZEK Hagyományok Ízek Régiók Magyarország hagyományos és tájjellegû mezôgazdasági és élelmiszer-ipari termékeinek gyûjteménye Földmûvelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerek

Részletesebben

KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2010. május 25. TERMÉSZETTUDOMÁNY KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2010. május 25. 14:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 120 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS

Részletesebben

Receptkönyv Gőzölős sütő

Receptkönyv Gőzölős sütő HU Receptkönyv Gőzölős sütő 2 www.aeg.com 1. AUTOMATIKUS PROGRAMOK 1.1 Zöldségek, hagyományos Főzőedény: Bármilyen főzőedényt választhat, amely legalább 100 C-ig hőálló. 400 g karfiol 200 g sárgarépa 200

Részletesebben

Évszakok fényképgyőjtemény

Évszakok fényképgyőjtemény NA 342 196 Évszakok fényképgyőjtemény Az Évszakok fényképgyőjtemény kiváló segédeszköz anyanyelvi foglalkozásokhoz és nyelvtanításhoz. A fotók hat témakörbe rendezıdnek: öltözet, növények és gyümölcsök,

Részletesebben

Könyvek Tusája 3. forduló

Könyvek Tusája 3. forduló Könyvek Tusája 3. forduló Ifjúsági kategória Válaszaidat elküldheted az alábbi linkre kattintva. Minden beküldött választ, CSAK EGYSZER fogadunk el! Mielőtt rákattintasz az "Elküld" gombra, kérünk, nézd

Részletesebben

Harasztiné Bata Zsuzsa, ny. óvodapedagógus Budapest. Rókavár a Guggerhegy oldalában

Harasztiné Bata Zsuzsa, ny. óvodapedagógus Budapest. Rókavár a Guggerhegy oldalában Harasztiné Bata Zsuzsa, ny. óvodapedagógus Budapest Rókavár a Guggerhegy oldalában Igazán hosszú volt a tél és sok öröme volt Bencének és Somának a szánkózásban, hógolyózásban, hóember építésben. Nagymama

Részletesebben

Mérések szabványos egységekkel

Mérések szabványos egységekkel MENNYISÉGEK, ECSLÉS, MÉRÉS Mérések szabványos egységekkel 5.2 Alapfeladat Mérések szabványos egységekkel 2. feladatcsomag a szabványos egységek ismeretének mélyítése mérések gyakorlása a megismert szabványos

Részletesebben

MINTA MENÜ (A bevásárló listát a receptek után találod.)

MINTA MENÜ (A bevásárló listát a receptek után találod.) MINTA MENÜ (A bevásárló listát a receptek után találod.) Kolbászos tészta brokkolival Adag: 4 főre Elkészítési idő: 25 perc 40 dkg tészta (penne, masni) 1 kis fej brokkoli, kis rózsákra szedve 20 dkg száraz

Részletesebben

SANDI KRÓNIKA 2011. Április 6.szám

SANDI KRÓNIKA 2011. Április 6.szám A HÚSVÉTI ÜNNEPKÖR: Nemcsak a tavasz eljövetele, de a kereszténység egyik legnagyobb ünnepe is a húsvét. A vallási hagyomány szerint a húsvéti ünnepkör a negyvennapos böjtöléssel kezdődik. Ennek első napja

Részletesebben

ANYANYELVI JÁTÉKOK 2010-2011. 2. OSZTÁLY 3. FORDULÓ

ANYANYELVI JÁTÉKOK 2010-2011. 2. OSZTÁLY 3. FORDULÓ ANYANYELVI JÁTÉKOK 2010-2011. 2. OSZTÁLY 3. FORDULÓ MIT SÜTÖTTÜNK? 6 PONT A pékségben jártunk, bevásároltunk. Találjátok ki, mit vettünk? A szókártyákon csak a mássalhangzókat látjátok. Gondolatban pótoljátok

Részletesebben

Magyar nyelv és irodalom (nyelvtan)

Magyar nyelv és irodalom (nyelvtan) Magyar nyelv és irodalom (nyelvtan) Időkeret Az óra menete Nevelési-oktatási stratégia Megjegyzések 45 perc módszerek tanulói munkaformák eszközök I. Előkészítés tankönyv 10 perc 1. kiejtéstanítás, a beszédpercepció

Részletesebben

A hipnotikus prosi. Ha a cég- vagy termékismertetőd szinte önmagától is elad, akkor itt fejezd be az olvasást!

A hipnotikus prosi. Ha a cég- vagy termékismertetőd szinte önmagától is elad, akkor itt fejezd be az olvasást! A hipnotikus prosi Ha a cég- vagy termékismertetőd szinte önmagától is elad, akkor itt fejezd be az olvasást! Még itt vagy? Akkor hadd mutassam meg, hogy mitől válik érdekessé, eldobhatatlanná egy prosi,

Részletesebben

A CSONOPLYAI NÉMETEK HÁZASSÁGKÖTÉSI SZOKÁSAI

A CSONOPLYAI NÉMETEK HÁZASSÁGKÖTÉSI SZOKÁSAI Szlávics Károly A CSONOPLYAI NÉMETEK HÁZASSÁGKÖTÉSI SZOKÁSAI Csonoplyát 1747-ben telepítették újra leszerelt bunyevác határőrök. A magyarok szervezett betelepítése 1752-ben, a németeké pedig 1786-ban volt,

Részletesebben

I. Egységtörtek. Ha az egységet nyolc egyenlő részre vágjuk, akkor ebből egy rész 1-nyolcadot ér.

I. Egységtörtek. Ha az egységet nyolc egyenlő részre vágjuk, akkor ebből egy rész 1-nyolcadot ér. Tudnivaló I. Egységtörtek Ha az egységet nyolc egyenlő részre vágjuk, akkor ebből egy rész 1-nyolcadot ér. Ezt röviden így írhatjuk: A nevező megmutatja, hogy az egységet hány egyenlő részre vágjuk. A

Részletesebben

Javítókulcs Szövegértés A gyűrűk ura

Javítókulcs Szövegértés A gyűrűk ura Javítókulcs Szövegértés A gyűrűk ura Anyának szülinapja van. Az egész Szabó család a közeli étterembe megy ünnepelni. A kilencéves Tóni örül az ünnepi ebédnek, a tizenhat éves Péternek nincs kedve hozzá.

Részletesebben

2009. évi SDG Bibliaismereti verseny: Jelenések könyve

2009. évi SDG Bibliaismereti verseny: Jelenések könyve Csapat/iskola: 2009. évi SDG Bibliaismereti verseny: Jelenések könyve Tudnivalók A teszt 130 kérdésből áll. Minden kérdésnél felsoroltunk 3 lehetséges választ, amelyek közül mindig egy és csak egy helyes

Részletesebben

Boldog születésnapot! Egy éves a Szövétnek

Boldog születésnapot! Egy éves a Szövétnek A TARJÁNI, HÉREGI ÉS BAJNAI REFORMÁTUS GYÜLEKEZETEK HÍRLEVELE II. évfolyam 11. szám 2009. november Az én lábamnak szövétneke a te igéd, és ösvényemnek világossága. Boldog születésnapot! Egy éves a Szövétnek

Részletesebben

ÖSSZEFOGLALÁS: TÍZPARANCSOLAT Gyülekezeti óraszám: 1. Egyházi iskolák óraszáma: 1.

ÖSSZEFOGLALÁS: TÍZPARANCSOLAT Gyülekezeti óraszám: 1. Egyházi iskolák óraszáma: 1. ÖSSZEFOGLALÁS: TÍZPARANCSOLAT Gyülekezeti óraszám: 1. Egyházi iskolák óraszáma: 1. VALLÁSPEDAGÓGIAI SZEMPONTOK (Felhasznált irodalom:) szakmai háttéranyag elkészítése folyamatban ÓRAVÁZLAT JAVASLAT Hangsúly:

Részletesebben

SZÁMLÁLÁS, SZÁMOLÁS ESZKÖZÖKKEL

SZÁMLÁLÁS, SZÁMOLÁS ESZKÖZÖKKEL SZÁMLÁLÁS, SZÁMOLÁS ESZKÖZÖKKEL Készítette: Denke Antalné 1 A modul célja A számfogalom formálása; A számolás tudatossá alakítása; Egy számolási mód alapos megértetése, kidolgozás; Összefüggéslátás fejlesztése

Részletesebben

Pázmány Péter és Zrínyi Miklós

Pázmány Péter és Zrínyi Miklós Pázmány Péter és Zrínyi Miklós A MAGYAR BAROKK JELES KÉPVISELŐI Javasolt feldolgozási idő: 150 perc 1. Szólások és közmondások! Pázmány Péter beszédeit gyakran szólásokkal tarkította. Az alábbiakban közreadunk

Részletesebben

Tatay Sándor HÚSHAGYÓKEDD

Tatay Sándor HÚSHAGYÓKEDD Tatay Sándor HÚSHAGYÓKEDD TATAY SÁNDOR Húshagyókedd Regény 2011 Fapadoskonyv.hu Kft. Tatay Sándor jogutódja Barabás már kilencedik napja kerülgette a várost. S e kilenc napot megelőző kilenc hónapig vándorolt.

Részletesebben

Téma, tananyag. Téma, 1. Névtáblakészítés. színes ceruza. 2. Az ősz színei, gomba színes papírból

Téma, tananyag. Téma, 1. Névtáblakészítés. színes ceruza. 2. Az ősz színei, gomba színes papírból Hét óra Téma, tananyag óra Téma, tananyag óra Téma, tananyag óra Téma, tananyag Magyar Matematika Környe zetismeret Technika Szepte mber 1. 12. Köszönés, ismerkedés 1. Labdadobálás, ügyességi játék 1.

Részletesebben

Feladatok MATEMATIKÁBÓL a 12. évfolyam számára

Feladatok MATEMATIKÁBÓL a 12. évfolyam számára Feladatok MATEMATIKÁBÓL a. évfolyam számára I.. Egy 35 fős osztályból mindenki részvett valamelyik iskolai kiránduláson. 5-en Debrecenbe utaztak, 8-an pedig Pécsre. Hányan utaztak mindkét városba?. Állapítsa

Részletesebben

EMAH Öko-mobilitás elősegítése az osztrákmagyar határtérségben A vasúti utasszámlálás és kikérdezés, valamint a közúti számlálás és kikérdezés

EMAH Öko-mobilitás elősegítése az osztrákmagyar határtérségben A vasúti utasszámlálás és kikérdezés, valamint a közúti számlálás és kikérdezés EMAH Öko-mobilitás elősegítése az osztrákmagyar határtérségben A vasúti utasszámlálás és kikérdezés, valamint a közúti számlálás és kikérdezés eredményeinek elemzése (kivonat) 1. Bevezető Az EMAH projekt

Részletesebben

Professor. Kisméretű sütő PT250B. Használati utasítás. Az első használat előtt figyelmesen olvassa el a mellékelt használati utasítást!

Professor. Kisméretű sütő PT250B. Használati utasítás. Az első használat előtt figyelmesen olvassa el a mellékelt használati utasítást! Professor Kisméretű sütő PT250B Használati utasítás Az első használat előtt figyelmesen olvassa el a mellékelt használati utasítást! A készüléket kizárólag otthonában, háztartásbeli célokra alkalmazza!

Részletesebben

Belépı kategória, 5-6. évfolyam

Belépı kategória, 5-6. évfolyam BOD PÉTER ORSZÁGOS KÖNYVTÁRHASZNÁLATI VERSENY 2009/2010. tanév Megyei forduló Belépı kategória, 5-6. évfolyam Írásbeli feladatlap megoldókulcsa javító példánya Üdvözlünk Kedves Kolléga! Elért pontszám:

Részletesebben

Lisztomania 2011. Liszt Ferenc a raidingi zseni, aki szupersztárnak született

Lisztomania 2011. Liszt Ferenc a raidingi zseni, aki szupersztárnak született Lisztomania 2011 A burgenlandi jubileumi év programja Budapest, 2010. november 4. Csodagyermek, zongoravirtuóz, a nık kedvence és az európai koncerttermek kiváló mestere: Liszt Ferenc a romantika korának

Részletesebben

Tizenkettedik lecke. Az ajtóban

Tizenkettedik lecke. Az ajtóban Tizenkettedik lecke Az ajtóban Gulyás Szia, édes! Szia, kicsim! Egy picit korán jössz... Hát... én el is mehetek... Jaj, nem úgy értem! Bocsánat! Csak még nincs kész a vacsora. A vacsora a mai meglepetés.

Részletesebben

II. rész JOGSZABÁLYOK. A Kormány rendeletei. A Kormány 219/2004. (VII. 21.) Korm. rendelete. 9372 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2004/102.

II. rész JOGSZABÁLYOK. A Kormány rendeletei. A Kormány 219/2004. (VII. 21.) Korm. rendelete. 9372 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2004/102. 9372 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2004/102. szám II. rész JOGSZABÁLYOK A Kormány rendeletei A Kormány 219/2004. (VII. 21.) Korm. rendelete a felszín alatti vizek védelmérõl A Kor mány a kör nye zet vé del

Részletesebben

Egészség-ábécé. Kalendárium. Mese. Tudod-e? Ügyeskedj! Információk. - A helyes napirend. - Farsang. - A sziú indiánok és a feketelábúak

Egészség-ábécé. Kalendárium. Mese. Tudod-e? Ügyeskedj! Információk. - A helyes napirend. - Farsang. - A sziú indiánok és a feketelábúak 2009. február A Magyar Máltai Szeretetszolgálat játszótereinek lapja IX. évf. 2. szám Kalendárium - Farsang Mese - A sziú indiánok és a feketelábúak Ügyeskedj! - Rejtvények, fejtörők Egészség-ábécé - A

Részletesebben

EGÉSZ SZÁMOK. 36. modul

EGÉSZ SZÁMOK. 36. modul Matematika A 3. évfolyam EGÉSZ SZÁMOK 36. modul Készítette: zsinkó erzsébet matematika A 3. ÉVFOLYAM 36. modul EGÉSZ számok MODULLEÍRÁS A modul célja Időkeret Ajánlott korosztály Modulkapcsolódási pontok

Részletesebben

FELVÉTELI FELADATOK 6. osztályosok számára A-2 feladatlap

FELVÉTELI FELADATOK 6. osztályosok számára A-2 feladatlap 2001. február 7. FELVÉTELI FELADATOK 6. osztályosok számára A-2 feladatlap Név:... Születési év:... hó:... nap:... Kedves Felvételizı! Szeretettel üdvözlünk írásbeliden. Kérünk arra, hogy figyelj a feladatokra

Részletesebben

TÁMOP 3.2.4 KISISKOLÁSOK OLVASÁSI ÉS SZÖVEGÉRTÉSI KÉPESSÉGEINEK FEJLESZ- TÉSE. Célcsoport: 1-4. osztályosok

TÁMOP 3.2.4 KISISKOLÁSOK OLVASÁSI ÉS SZÖVEGÉRTÉSI KÉPESSÉGEINEK FEJLESZ- TÉSE. Célcsoport: 1-4. osztályosok A NEVELÉSI TUDÁSDEPÓ PROJEKT HELYE A KÖZOKTATÁS-FEJLESZTÉSI STRATÉGIÁBAN, KÜLÖNÖS TEKINTET- TEL AZ INNOVÁCIÓS POTENCIÁL FEJLESZTÉSÉNEK LEHETŐSÉGEI A NEM FORMÁLIS ÉS INFORMÁLIS KÉPZÉS TERÜLETÉN TÁMOP 3.2.4

Részletesebben

JBY 08 H Digitális fürdőhőmérő Használati útmutató

JBY 08 H Digitális fürdőhőmérő Használati útmutató JBY 08 H H Digitális fürdőhőmérő Használati útmutató Beurer GmbH Söflinger Str. 218 89077 Ulm, Germany Tel.: +49 (0)731 / 39 89-144 Fax: +49 (0)731 / 39 89-255 www.beurer.de Mail: kd@beurer.de Tisztelt

Részletesebben

EGYEDI FŰTÉSI MEGOLDÁSOK A Classic szegélyfűtés. A Delta szegélyfűtés.

EGYEDI FŰTÉSI MEGOLDÁSOK A Classic szegélyfűtés. A Delta szegélyfűtés. www.variotherm.hu EGYEDI FŰTÉSI MEGOLDÁSOK A Classic szegélyfűtés. A Delta szegélyfűtés. FŰTÉS. HŰTÉS. KOMFORT. Lépjen előrébb! Teremtsen szebb környezetet! A Variotherm szegélyfűtései optimális megoldást

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A TEKA TMW 22 BI-S ÉS A TMW 22 BI-T TÍPUSÚ MIKROHULLÁMÚ SÜTŐKHÖZ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A TEKA TMW 22 BI-S ÉS A TMW 22 BI-T TÍPUSÚ MIKROHULLÁMÚ SÜTŐKHÖZ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A TEKA TMW 22 BI-S ÉS A TMW 22 BI-T TÍPUSÚ MIKROHULLÁMÚ SÜTŐKHÖZ TMW 22 BI-S, BI-T 1 A használati útmutatóhoz Tisztelt Vásárló! Köszönjük, hogy a TEKA termékét választotta. Biztosak

Részletesebben

Szaktárgy / évfolyam: Természetismeret 9. Mindenki húz egy kártyát. Amíg a zene szól, addig cserélgetik a kártyákat.

Szaktárgy / évfolyam: Természetismeret 9. Mindenki húz egy kártyát. Amíg a zene szól, addig cserélgetik a kártyákat. Készült: Bózsóné Szabó Ágnes pályamunkája alapján Bornemissza Gergely Szakközép-, Szakiskola és Kollégium Eger, Kerettantervi modul / témakör: VIII. A Föld, ahol élünk A tanegység témája: A térkép fogalma,

Részletesebben

T.Ágoston László A lovak állva álmodnak

T.Ágoston László A lovak állva álmodnak T.Ágoston László A lovak állva álmodnak Alszol, öreg? fordult a férje felé az asszony. Megigazította feje alatt a kispárnát, és lélekben felkészült a nagy beszélgetésre. Nem, nem alszom. Jár az agyam,

Részletesebben

www.kik-textilien.com

www.kik-textilien.com www.kik-textilien.com Dekor nyulak 1 Ülő vagy álló, magasság: kb. 10-12 cm, csak 325,-/db 2 Tojáson ülő, magasság: kb. 12 cm, csak 520,-/db 3 Párkányon ülő, magasság: kb. 11 cm, csak 520,-/db 4 Tojással,

Részletesebben

Gyûjtômunka! Keresd meg az Ablak zsiráf gyermeklexikonban a sport címszót! Olvasd el, írd le! Készíts rajzot egy futballmérkôzésrôl!

Gyûjtômunka! Keresd meg az Ablak zsiráf gyermeklexikonban a sport címszót! Olvasd el, írd le! Készíts rajzot egy futballmérkôzésrôl! Olvasd el a szavakat, majd mondj velük mondatokat! Ötöt írj is le! stadionban, válogatottat, sporttörténeti, futballgyôzelmek, csapatkapitánya, nyilvánította, becenevén, labdarúgó, Aranycsapat, kapitánya,

Részletesebben

Használati utasítás HU FONTOS BIZTONSÁGI INTÉZKEDÉSEK Elektromos készülékek használatakor mindig be kell tartani többek között a következő alapvető óvintézkedéseket: 1. Olvassa végig a

Részletesebben

Mit keresitek az élőt a holtak között

Mit keresitek az élőt a holtak között Isten szeretete csodálatosan ragyogott Jézusból. - Olyan tisztán, hogy emberi életek változtak meg általa. - Akik találkoztak Jézussal, s engedték, hogy megérintse őket az Ő szeretete, azok elkezdtek vágyakozni

Részletesebben

KMX series. instructions

KMX series. instructions KMX series instructions Magyar 96-102 Ismerje meg Kenwood készülékét H a Kenwood-készülék használata előtt Alaposan olvassa át ezeket az utasításokat és őrizze meg későbbi felhasználásra! Távolítson el

Részletesebben

LED-es színes effektsugárzó A.D.J. Rendelési szám: 59 10 29

LED-es színes effektsugárzó A.D.J. Rendelési szám: 59 10 29 Conrad Szaküzlet 1067 Budapest, Teréz krt. 23. Tel: (061) 302-3588 Conrad Vevőszolgálat 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: (061) 319-0250 LED-es színes effektsugárzó A.D.J Rendelési szám: 59 10 29 American

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR. Magyarkanizsa. 2012 E-mail: program@kanjiza.rs Telefon: +381 24 875 166

ESEMÉNYNAPTÁR. Magyarkanizsa. 2012 E-mail: program@kanjiza.rs Telefon: +381 24 875 166 ESEMÉNYNAPTÁR Magyarkanizsa HOGY AZ ESEMÉNYNAPTÁR AZ ÖN RENDEZVÉNYÉT IS TARTALMAZZA, ILLETVE AMENNYIBEN REKLÁMOZNI SZERETNE KIADVÁNYUNKBAN, KERESSE ÖNKORMÁNYZATUNKAT: MAGYARKANIZSAI ÖNKORMÁNYZAT Fő tér

Részletesebben

Cse resz nyés le pény

Cse resz nyés le pény HOZ ZÁ VA LÓK 6 FÔRE Elôkészítési idô: 15 perc Sütési idô: 35 perc Cse resz nyés le pény 75 dkg fe ke te cse resz nye 6 to jás 12 dkg cu kor 2,5 dl tej 10 dkg liszt 2 dkg vaj 1 kés hegy nyi só Mos suk

Részletesebben

(Ezt az összeállítást nyugodtan továbbküldheti rokonainak, barátainak de kérem, semmilyen módon ne változtassa meg! A szerzői jogok tulajdonosa a

(Ezt az összeállítást nyugodtan továbbküldheti rokonainak, barátainak de kérem, semmilyen módon ne változtassa meg! A szerzői jogok tulajdonosa a 25 ötlet, amelyekkel ünnepek alatt (és után is!) kordában tarthatja családját (Ezt az összeállítást nyugodtan továbbküldheti rokonainak, barátainak de kérem, semmilyen módon ne változtassa meg! A szerzői

Részletesebben

Az 5. 14. modul. Készítette: bóta mária kőkúti ágnes

Az 5. 14. modul. Készítette: bóta mária kőkúti ágnes Matematika A 1. évfolyam Az 5 14. modul Készítette: bóta mária kőkúti ágnes matematika A 1. ÉVFOLYAM 14. modul Az 5 MODULLEÍRÁS A modul célja Időkeret Ajánlott korosztály Modulkapcsolódási pontok A képességfejlesztés

Részletesebben

Oktatási feladatok: Képzési feladatok:

Oktatási feladatok: Képzési feladatok: Hely: Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskola Idő: 2013. március 22. Osztály: 3. Tantárgy: Magyar nyelv Témakör: Az ige Tananyag: Az igeidők (jelen idejű, múlt idejű, jövő idejű igék) Oktatási feladatok:

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó - a Képviselő-testülethez. a Földes Nagyközség által indított 2016 2017. évi közfoglalkoztatási programok aktuális helyzetéről

T Á J É K O Z T A T Ó - a Képviselő-testülethez. a Földes Nagyközség által indított 2016 2017. évi közfoglalkoztatási programok aktuális helyzetéről 1 FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. : (54) 531 000 ; Fax: (54) 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám:2244-2/2016. 6. T Á J É K O Z T A T Ó - a Képviselő-testülethez

Részletesebben

ÜNNEPELJÜNK EGYÜTT! NAGYPÉNTEK 3. PÉTER MEGTAGADJA JÉZUST (Mk 14,26-31; 14,66-72) Gyülekezeti óraszám: 1. Egyházi iskolák óraszáma: 1.

ÜNNEPELJÜNK EGYÜTT! NAGYPÉNTEK 3. PÉTER MEGTAGADJA JÉZUST (Mk 14,26-31; 14,66-72) Gyülekezeti óraszám: 1. Egyházi iskolák óraszáma: 1. ÜNNEPELJÜNK EGYÜTT! NAGYPÉNTEK 3. PÉTER MEGTAGADJA JÉZUST (Mk 14,26-31; 14,66-72) Gyülekezeti óraszám: 1. Egyházi iskolák óraszáma: 1. TEOLÓGIAI ALAPVETÉS (Felhasznált irodalom: Keresztyén Bibliai Lexikon,

Részletesebben

3. osztály megoldások

3. osztály megoldások 3. osztály 3. osztály megoldások 1. Melyik adat lehet igaz egy harmadik osztályos gyerekre? (A) 3500 g a testsúlya (B) 3295 napos (C) 30 db foga van (D) 476 hetes (E) 14 dm magas Megoldás: A fenti lehetőségek

Részletesebben

Szinonimák, antonimák

Szinonimák, antonimák Szinonimák, antonimák 1 ) Kezdjük a szinonimákkal A szinonima magyarul rokon értelmű szó. Nyugodtan mondhatja így is, úgy is A szinonimáknak hasonló a jelentése. Emlékszik, milyen szavakkal gratuláltak

Részletesebben