EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA MIÉRT AZ. Toborzás könnyen és átláthatóan az Europass dokumentumokkal EUROPASS ÖNÉLETRAJZ? mun kált ató k nak

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA MIÉRT AZ. Toborzás könnyen és átláthatóan az Europass dokumentumokkal EUROPASS ÖNÉLETRAJZ? mun kált ató k nak"

Átírás

1 EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA EUROPASS ÖNÉLETRAJZ? Toborzás könnyen és átláthatóan az Europass dokumentumokkal mun kált ató k nak MIÉRT AZ

2 MIÉRT KÉRJE AZ EUROPASS ÖNÉLETRAJZOT? Megújult formájában és tartalmában is Az áramvonalasított grafikai megjelenés, elegáns és letisztult forma mellett áttekinthetőbb struktúra jellemzi az új Europass önéletrajzot. A munkáltatók számára könnyebben és gyorsabban áttekinthető. Jobb minőségű önéletrajzok érkeznek A kitöltési útmutató és a sablon segít, hogy az álláskeresők minden fontos információt közöljenek magukról. Így többet árulnak el magukról, mintha segítség nélkül, saját kútfőből írnának CV-t. Könnyebb a feldolgozás A munkaadó időt és energiát takarít meg, ha minden önéletrajz azonos formátumban érkezik. Egy idő után rááll a szem a struktúrára, néhány másodperc alatt kihámozhatóak a legfontosabb információk. Egyszerűbb az összehasonlítás Az azonos struktúra könnyíti a pályázók összehasonlítását is. Kisebb az esély a valótlan információra Persze csúsztatni itt is lehet, ám az önéletrajzi sablon és a többi Europassdokumentum arra sarkallja a pályázókat, hogy a valóságnak megfelelő információkat adjanak meg magukról. Ráadásul az oklevélmellékletet az egyetem/ főiskola, a (OKJ-s) bizonyítvány-kiegészítőt a szakképző intézmény állítja ki. Így ha ezeket is kéri, máris csökken a valótlan információ esélye. Könnyebb az adattárolás és a dokumentáció Az XML formátum lehetőséget ad arra, hogy a kitöltött önéletrajz egy kattintással feltölthető legyen más, hasonló technológiát alkalmazó munkaerő-közvetítők internetes adatbázisaiba is.

3 EUROPASS SZÁMOKBAN Az Europasst 2005 februárjában vezették be és az azóta eltelt időszakban: Az egységes Európa tagállamainak oktatási rendszerei különböznek egymástól. A végzettségek, valamint a bizonyítványok, oklevelek formája, tartalma és a hozzájuk kapcsolódó szakmai, gyakorlati tudás országonként eltérő. Az Európai Unió annak érdekében, hogy elősegítse a különböző országokból származó bizonyítványok, szaktudások és kompetenciák összehasonlíthatóságát és átláthatóságát, a tagállamok közötti munkavállalási és tanulmányi célú mobilitást, január 1-től bevezette az Europass keretrendszert. Így támogatják a szaktudás külföldi megismertetését és ezáltal annak elismerését. több mint 65,5 millió látogatója volt a központi Europass oldalnak; l 27,4 millió Europass önéletrajzot készítettek el online; l nyelvi útlevelet készítettek el; l közel mobilitási igazolványt állítottak ki, amelyből mintegy 8500-nek magyar tulajdonosa van. l A 2012-es év során több mint 426 ezer Europass önéletrajzot készítettek a magyarok, amellyel az ötödik helyen állunk Európa országai között.. Az Europass CV a legnépszerűbb dokumentum, amit az EU valaha is létrehozott.

4 GYAKORI KÉRDÉSEK AZ EUROPASSRÓL HOL TÖLTHETŐ KI AZ ÖNÉLETRAJZI SABLON? Az Europass önéletrajz a és a oldalakról érhető el. MILYEN FORMÁTUMOKBAN TÖLTHETŐ LE? Pdf + Xml, Doc, Open Office, Xml. Hasznos újítás, hogy a Pdf verzióban letöltött dokumentumot később újra fel lehet tölteni és szerkeszteni az online kitöltő-felületen. LEHET-E FOTÓT MELLÉKELNI? Igen, be lehet illeszteni az önéletrajzba. HÁNY NYELVEN ÉRHETŐ EL? 27 európai nyelven. VAN-E VALAMILYEN FELMERÜLŐ KÖLTSÉG? Nincs. Az önéletrajz, a nyelvi útlevél és a mobilitási igazolvány kiállítása ingyenes. Az oklevélmellékletért és a bizonyítvány-kiegészítőért a kiállító intézmények kérhetnek költségtérítést. MILYEN SEGÍTSÉGET / TÁMOGATÁST KAPNAK AZ ÁLLÁSKERESŐK A KITÖLTÉSHEZ? A sablon és a kitöltési útmutató vezeti a pályázók kezét. Mintaönéletrajzok, az egyéni igényeknek megfelelő CV-készítési tanácsok, a gyakori hibák felsorolása segíti azt, hogy minőségi anyagok szülessenek. KI KELL TÖLTENI MINDEN ROVATOT? Nem kell. Bármelyik rovat a kitöltés során törölhető. Vannak olyan részei a CV-nek (például személyes, művészi képességek), amelyek nem feltétlenül szükségesek az adott pozíció megpályázásához, így azok törölhetőek. ÖNÁLLÓAN IS KÉRHETŐEK / KITÖLTHETŐEK A DOKUMENTUMOK? Igen. Az Europass önéletrajzot és a nyelvi útlevelet a pályázók töltik ki, és akár külön-külön kiállíthatóak. A másik három dokumentumot (bizonyítványkiegészítő, oklevélmelléklet és az mobilitási igazolvány) azok a szervezetek bocsátják ki, ahol az álláskereső vagy a pályázó tanult, szakmai gyakorlatát teljesítette.

5 és a többi EUROPASSDOKUMENTUM Miért hasznos a munkaadóknak? NYELVI ÚTLEVÉL Az Europass nyelvi útlevél az álláskereső gyakorlati nyelvtudását bemutató dokumentum. Kérje ennek a kitöltését, ha cégénél fontos a nyelvtudás. l Differenciált képet ad az aktív nyelvtudásról. l Nemcsak az iskolában, hanem az azon kívül szerzett tudást is meg lehet jelölni. l 6 fokozatú skálán értékeli a pályázó a beszédet, a szövegértést és az íráskészséget. MOBILITÁSI IGAZOLVÁNY Az Europass mobilitási igazolvány az európai országok valamelyikében folytatott szakmai gyakorlatok, tanulmányok vagy önkéntes munka során megszerzett készségek és kompetenciák igazolására szolgáló dokumentum. EURÓPAI KÉSZSÉGÚTLEVÉL Elektronikus mappába rendezi az információkat a különféle végzettségekről és készségekről. Az eddig külön tárolt dokumentumokat egy fájlba összesítve segít rendszerezni a megszerzett tanulmányi, szakmai tapasztalatokat, nyelvi és szakképesítéseket, ajánlásokat. l Egy mappában összesíti a jelentkező összes adatát és dokumentumát. l Átfogó információt nyújt a jelentkező eddigi szakmai, tanulmányi tevékenységeiről. l A munkaadó láthatja, hogy a pályázó mely cégnél, milyen szakmai gyakorlatot végzett el; mit csinált pontosan, mely képességei fejlődtek. l A dokumentumban szerepel egy referenciaszemély elérhetőséggel, akitől a munkaadó véleményt is kérhet a pályázóról. BIZONYÍTVÁNY-KIEGÉSZÍTŐ Az Europass bizonyítvány-kiegészítő a szakképzést szerzett (Magyarországon OKJ) pályázók tudását, képességeit bemutató dokumentum. l Sokkal jobban feltérképezhető a pályázó tudása, mintha csak az önéletrajzban megadott adatok állnának rendelkezésre. l Pontosan láthatja, a pályázó milyen tárgyakat tanult a képzésen, milyen vizsgákat tett le, milyen eredménnyel, miben volt erős, miben gyenge. l Nem kell külön utánanézni a vizsga meglétének, ami OKJ-vizsgához kötött szakmák esetén különösen gyorsítja a munkaerő-felvételt.

6 OKLEVÉLMELLÉKLET Az Europass oklevélmelléklet az egyetemen, főiskolán felsőfokú diplomát (bsc, msc) szerzett álláskeresők tanulmányait mutatja be. l Pontosan láthatja, milyen tárgyakat tanult, milyen eredménnyel végzett a pályázó. l Csökkenti a kockázatot, hogy valótlan információk szerepelnek a CV-ben, hiszen a felsőoktatási intézmény állítja ki a dokumentumot. l Kiderülhet belőle: a pályázó valóban elvégezte-e az egyetemet; hány év alatt; miből volt erős; mire specializálódott. TOVÁBBI KÉRDÉSE VAN? Az Europass dokumentumokkal kapcsolatban további információkat igényel? Tegye fel kérdését a Nemzeti Europass Központ munkatársának! Telefon: (+36) (hétköznap 9 13 óra között) web: Impresszum: Szerkesztő: Szabó Csilla Kiadványszerkesztő: Baukó Bernadett, Vilimi Kata A kiadásért felel: Tordai Péter, igazgató Nyomdai kivitelezés: D-PLUS Kft. Kiadványunk megjelenését az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Európai Bizottság támogatta. A kiadványban megjelentek nem szükségszerűen tükrözik az Emberi Erőforrás Minisztérium és az Európai Bizottság álláspontját. Tempus Közalapítvány 1093 Budapest, Lónyay utca 31. Postacím: 1438 Budapest 70., pf Infóvonal: web:

EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA. Miért az. Toborzás könnyen és átláthatóan az Europass dokumentumokkal. Europass. önéletrajz?

EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA. Miért az. Toborzás könnyen és átláthatóan az Europass dokumentumokkal. Europass. önéletrajz? EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Miért az Europass önéletrajz? Toborzás könnyen és átláthatóan az Europass dokumentumokkal munkáltatóknak Miért kérje az Europass önéletrajzot? Megújult formájában és tartalmában

Részletesebben

AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 2241/2004/EK HATÁROZATA

AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 2241/2004/EK HATÁROZATA L 390/6 AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 2241/2004/EK HATÁROZATA (2004. december 15.) a képesítések és a szakmai alkalmasság átláthatóságának egységes közösségi keretéről (Europass) AZ EURÓPAI PARLAMENT

Részletesebben

AZ EURÓPAI UNIÓ MAGYAR- ORSZÁGON HIVATALOS KÉPVISELETEK, TÁJÉKOZTATÓ ÉS TANÁCSADÓ SZOLGÁLATOK

AZ EURÓPAI UNIÓ MAGYAR- ORSZÁGON HIVATALOS KÉPVISELETEK, TÁJÉKOZTATÓ ÉS TANÁCSADÓ SZOLGÁLATOK 2015 AZ EURÓPAI UNIÓ MAGYAR- ORSZÁGON HIVATALOS KÉPVISELETEK, TÁJÉKOZTATÓ ÉS TANÁCSADÓ SZOLGÁLATOK 2015 BEVEZETŐ A Europe Direct szolgáltatás segít választ találni az Európai Unióval kapcsolatos kérdéseire.

Részletesebben

AZ EURÓPAI UNIÓ MAGYARORSZÁGON HIVATALOS KÉPVISELETEK, TÁJÉKOZTATÓ ÉS TANÁCSADÓ SZOLGÁLATOK

AZ EURÓPAI UNIÓ MAGYARORSZÁGON HIVATALOS KÉPVISELETEK, TÁJÉKOZTATÓ ÉS TANÁCSADÓ SZOLGÁLATOK AZ EURÓPAI UNIÓ MAGYARORSZÁGON HIVATALOS KÉPVISELETEK, TÁJÉKOZTATÓ ÉS TANÁCSADÓ SZOLGÁLATOK HU2014 TARTALOM Bevezető 5 I. HIVATALOS KÉPVISELETEK ÉS HÁLÓZATOK 7 Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete

Részletesebben

nemzetközi mobilitás és munkaerőpiac HOPPÁ Disszeminációs füzetek 40. A 2011-es kiadás bővített változata

nemzetközi mobilitás és munkaerőpiac HOPPÁ Disszeminációs füzetek 40. A 2011-es kiadás bővített változata nemzetközi mobilitás és munkaerőpiac 2013 HOPPÁ Disszeminációs füzetek 40. A 2011-es kiadás bővített változata nemzetközi mobilitás és munkaerőpiac 2013 impresszum Szerkesztette: Kardos Anita Kiadványszerkesztő:

Részletesebben

HOPPÁ Disszeminációs füzetek 31. nemzetközi mobilitás és munkaerőpiac

HOPPÁ Disszeminációs füzetek 31. nemzetközi mobilitás és munkaerőpiac HOPPÁ Disszeminációs füzetek 31. nemzetközi mobilitás és munkaerőpiac nemzetközi mobilitás és munkaerőpiac 2011 Impresszum Szerkesztette: Kardos Anita Kiadványszerkesztő: Vilimi Kata Kiadja: Tempus Közalapítvány,

Részletesebben

Pénzügyi elemző és befektetési tanácsadó, értékpapír-piaci szakértő Szakmabemutató információs mappa

Pénzügyi elemző és befektetési tanácsadó, értékpapír-piaci szakértő Szakmabemutató információs mappa és befektetési tanácsadó, értékpapír-piaci szakértő Szakmabemutató információs mappa FELELŐS KIADÓ: PIRISI KÁROLY KÉSZÍTŐ: ALICE MARKETING MANUFAKTÚRA PÁLYAORIENTÁCIÓS LEKTOR: HARKÁNYI ADRIENNE INTERJÚALANY:

Részletesebben

Az Európai Bizottság EGÉSZ ÉLETEN ÁT TARTÓ TANULÁS PROGRAMJA Magyarországon 2009. Éves beszámoló

Az Európai Bizottság EGÉSZ ÉLETEN ÁT TARTÓ TANULÁS PROGRAMJA Magyarországon 2009. Éves beszámoló Az Európai Bizottság EGÉSZ ÉLETEN ÁT TARTÓ TANULÁS PROGRAMJA Magyarországon 2009. Éves beszámoló (1) Az Európai Bizottság Egész életen át tartó programja Magyarországon 2009. Éves beszámoló Impresszum:

Részletesebben

PROJEKTMENEDZSMENT KÉZIKÖNYV

PROJEKTMENEDZSMENT KÉZIKÖNYV PROJEKTMENEDZSMENT KÉZIKÖNYV ERASMUS+ PROGRAM 2014-2020 SZAKKÉPZÉSI MOBILITÁSI PROJEKTEK 2014. ÉVI PÁLYÁZATI FORDULÓ TEMPUS KÖZALAPÍTVÁNY Tartalom 1. Bevezető... 5 1.1 Fogalommagyarázat... 5 1.2 Kiegészítő

Részletesebben

Felelôs Kiadó: Budapesti Corvinus Egyetem (korábban Közgáz) Karrier Iroda. Készült: 2005. március (BME Kiadó Kft. nyomdájában, 25 000 példányban)

Felelôs Kiadó: Budapesti Corvinus Egyetem (korábban Közgáz) Karrier Iroda. Készült: 2005. március (BME Kiadó Kft. nyomdájában, 25 000 példányban) Szerzôk: Andrási Monika Bodnár Éva Csaba Attila Hajdú Csongor Oláh Beáta Budapesti Corvinus Egyetem Karrier Iroda (1., 2., 3. fejezet) Budapesti Corvinus Egyetem Pszichológia Tanszék (3. fejezet) Budapesti

Részletesebben

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK http://healthcareeruk.com Tartalom Gyakran Ismételt Kérdések Egyesült Királyság... 4 1. Milyen országokból közvetít a HealthCareerUK?... 4 2. Milyen országokban van lehetőség

Részletesebben

Oktatási információs rendszerek Magyarországon

Oktatási információs rendszerek Magyarországon Oktatási információs rendszerek Magyarországon Tarcsi Ádám ELTE, ade@elte.hu Absztrakt: A Bolognai folyamat, az oktatási verseny várható élesedése, az élethosszig tartó tanulás, a távoktatás terjedése

Részletesebben

Kérjük, hogy gondosan tanulmányozza át az alábbi tájékoztatást, mielőtt elkezdené kitölteni a sablont.

Kérjük, hogy gondosan tanulmányozza át az alábbi tájékoztatást, mielőtt elkezdené kitölteni a sablont. ÚTMUTATÓ AZ EUROPASS ÖNÉLETRAJZ-SABLON KITÖLTÉSÉHEZ http://europass.cedefop.europa.eu BEVEZETŐ Az önéletrajz elkészítése mindig fontos lépés az álláskeresés során. Az önéletrajz rendszerint az első kapcsolatfelvétel

Részletesebben

Képzés és foglalkoztatás

Képzés és foglalkoztatás Képzés és foglalkoztatás fó kuszban A képzés és foglalkoztatás szereplőit összekötő partnerségek Az Erasmus+ program égisze alatt, ahol a közeljövőben elérhető pályázati források döntő része a mobilitás

Részletesebben

PSIVET Esélyteremtés szakképzéssel

PSIVET Esélyteremtés szakképzéssel PSIVET Esélyteremtés szakképzéssel ImPrESSzum A projekt szakmai vezetője: Dr. Köpeczi-Bócz Tamás A kiadvány szerzői: Bathó Éva Bognár Mária Fehérvári Anikó Hermándy-Berencz Judit Horváth Attila Juhász

Részletesebben

Tanulás Magyarországon

Tanulás Magyarországon Tanulás Magyarországon A magyar oktatási rendszer Az óvodai nevelés (ISCED 0 1) Az óvodai nevelés a gyermekek 3 éves korában kezdődik és legfeljebb 7 éves korukig tart. Az óvodai nevelés hároméves kortól

Részletesebben

GAP YEAR. Hasznos tanácsok évkihagyóknak és évhalasztóknak. Nemzeti Munkaügyi Hivatal Nemzeti Pályainformációs Központ. Euroguidance Hungary NPK

GAP YEAR. Hasznos tanácsok évkihagyóknak és évhalasztóknak. Nemzeti Munkaügyi Hivatal Nemzeti Pályainformációs Központ. Euroguidance Hungary NPK GAP YEAR Hasznos tanácsok évkihagyóknak és évhalasztóknak Euroguidance Hungary Nemzeti Munkaügyi Hivatal Nemzeti Pályainformációs Központ NPK Kedves Érdeklődő! A Nemzeti Pályainformációs Központ (Euroguidance

Részletesebben

A vállalkozó szellem tanítása Európában. Nagy-Britannia: munkaalapú tanulás

A vállalkozó szellem tanítása Európában. Nagy-Britannia: munkaalapú tanulás SZAKLAPOZÓ A SZAKKÉPZÕ INTÉZMÉNYEK TANÁRAINAK LAPJA 2013. november www.muszakikiado.hu V. évfolyam II. szám KEDVES OLVASÓNK! A 2013/2014-es tanév első Szaklapozójában fontos változás történt: a Gazdasági

Részletesebben

Humán-erőforrás fejlesztési elemző, szervező Szakmabemutató információs mappa

Humán-erőforrás fejlesztési elemző, szervező Szakmabemutató információs mappa Szakmabemutató információs mappa FELELŐS KIADÓ: PIRISI KÁROLY KÉSZÍTŐ: KANOA CONSULTING PÁLYAORIENTÁCIÓS LEKTOR: HARKÁNYI ADRIENNE INTERJÚALANY: TAMÁSI PÁL SZAKMAI LEKTORÁLÁS: CSORDÁS KATALIN A SZAKMAISMERTETŐ

Részletesebben

Alkalmazás programozó / Szoftver és alkalmazásfejlesztő elemző Szakmabemutató információs mappa

Alkalmazás programozó / Szoftver és alkalmazásfejlesztő elemző Szakmabemutató információs mappa Alkalmazás programozó / Szakmabemutató információs mappa FELELŐS KIADÓ: PIRISI KÁROLY KÉSZÍTŐ: KANOA CONSULTING PÁLYAORIENTÁCIÓS LEKTOR: HARKÁNYI ADRIENNE INTERJÚALANY: FÁBIÁN ZOLTÁN SZAKMAI LEKTORÁLÁS:CSIPAI

Részletesebben

Munkaerő-piaci szolgáltatási foglalkozások Szakmabemutató információs mappa

Munkaerő-piaci szolgáltatási foglalkozások Szakmabemutató információs mappa Szakmabemutató információs mappa FELELŐS KIADÓ: PIRISI KÁROLY KÉSZÍTŐ: KANOA CONSULTING PÁLYAORIENTÁCIÓS LEKTOR: HARKÁNYI ADRIENNE INTERJÚALANY: LÓRÁNT MELINDA SZAKMAI LEKTORÁLÁS: HARASZTOSI ÉVA A SZAKMAISMERTETŐ

Részletesebben

MUNKAERŐPIAC- ORIENTÁLT FELSŐOKTATÁS

MUNKAERŐPIAC- ORIENTÁLT FELSŐOKTATÁS MUNKAERŐPIAC- ORIENTÁLT FELSŐOKTATÁS Ötletek, bevált gyakorlatok az Új készségek és munkahelyek nevű európai kezdeményezéshez 2012 A programot az Európai Bizottság támogatta MUNKAERŐPIAC- ORIENTÁLT FELSŐOKTATÁS

Részletesebben

intézmények és programok

intézmények és programok Akkreditált felnõttképzési intézmények és programok Felnõttképzési Almanach ÉLÕFEJ A Felnõttképzési Almanach 2004 táblázatainak tartalma megegyezik a Nemzeti Felnõttképzési Intézetnél akkreditált intézmények

Részletesebben

Rendszerelemző / Szoftver- és alkalmazásfejlesztő - elemző Szakmabemutató információs mappa

Rendszerelemző / Szoftver- és alkalmazásfejlesztő - elemző Szakmabemutató információs mappa Rendszerelemző / Szakmabemutató információs mappa FELELŐS KIADÓ: PIRISI KÁROLY KÉSZÍTŐ: KANOA CONSULTING PÁLYAORIENTÁCIÓS LEKTOR: HARKÁNYI ADRIENNE INTERJÚALANY: MOCSAI NORBERT SZAKMAI LEKTORÁLÁS: CSIPAI

Részletesebben

2011. december 5 2011. december 18.

2011. december 5 2011. december 18. 2011. december 5 2011. december 18. Tartalom: I. Pályázatok oktatási intézmények számára Folyamatban lévő pályázatok I.1. V. Szakma Sztár Verseny...3.oldal I.2. Nevelési intézmények fejlesztése Új Széchényi

Részletesebben

ERASMUS SIKERTÖRTÉNETEK. Volt ösztöndíjas hallgatók munkaerő-piaci esélyei. HOPPÁ Disszeminációs füzetek 23.

ERASMUS SIKERTÖRTÉNETEK. Volt ösztöndíjas hallgatók munkaerő-piaci esélyei. HOPPÁ Disszeminációs füzetek 23. ERASMUS SIKERTÖRTÉNETEK Volt ösztöndíjas hallgatók munkaerő-piaci esélyei HOPPÁ Disszeminációs füzetek 23. erasmus sikertörténetek Volt ösztöndíjas hallgatók munkaerő-piaci esélyei tartalomjegyzék 3 4

Részletesebben

Kedves Érettségizők!

Kedves Érettségizők! Kedves Érettségizők! Talán magatokra ismertetek, amikor ennek a kis füzetnek a borítóján a tétovázó végzős diákot megláttátok. Akárcsak ő, talán ti is tanácstalanul álltok az élet egyik nagy útválasztója,

Részletesebben

KOMPETENCIÁN INNEN ÉS TÚL

KOMPETENCIÁN INNEN ÉS TÚL ZSKF TKK KÖNYVEK 2. HAVASI ÉVA: KOMPETENCIÁN INNEN ÉS TÚL. ZSKF DPR ÖSSZEFOGLALÓ KÖTET 2009 2011. ZSKF TKK KÖNYVEK 2. KOMPETENCIÁN INNEN ÉS TÚL A ZSKF DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETÉSÉNEK EREDMÉNYEIBŐL 2009-2011.

Részletesebben

Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Felnőttképzési Kar

Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Felnőttképzési Kar Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Felnőttképzési Kar AZ ORSZÁGOS TRANZITFOGLALKOZTATÁSI EGYESÜLET TÁMOP 5.3.1 PROJEKTJÉNEK MEGVALÓSÍTÁSÁHOZ A HÁTRÁNYOS HELYZETŰ CÉLCSOPORT TOBORZÁSI-, ÉS KIVÁLASZTÁSI

Részletesebben

Gyógypedagógiai asszisztens Szakmabemutató információs mappa

Gyógypedagógiai asszisztens Szakmabemutató információs mappa Szakmabemutató információs mappa FELELŐS KIADÓ: PIRISI KÁROLY KÉSZÍTŐ: KANOA CONSULTING PÁLYAORIENTÁCIÓS LEKTOR: HARKÁNYI ADRIENNE INTERJÚALANY: DÉNES ZSUZSANNA SZAKMAI LEKTORÁLÁS: BÁLINTNÉ HORVÁTH IBOLYA

Részletesebben