Üzleti ajándékozás - Tenni vagy nem tenni

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Üzleti ajándékozás - Tenni vagy nem tenni"

Átírás

1 Üzleti ajándékozás - Tenni vagy nem tenni Az előrelátó cégek mostanában teszik meg az első lépéseket az év végi ajándékozás sikere érdekében. Ilyenkor mind a munkatársaknak, mind az üzleti partnereinknek megköszönhetjük a közös munkát, a közösen elért sikereket, kifejezhetjük a másik iránt érzett nagyrabecsülésünket, tiszteletünket. Ez azonban nem jelenti azt, hogy drága ajándékkal kellene kedveskedni. Sőt, az üzleti ajándékozás esetén is igaz az alapelv: az ajándék ne drága legyen, hanem értékes. Az értékét pedig a törődés, az odafigyelés adja meg. Hat plusz egy dolog, amire érdemes odafigyelnünk az üzleti ajándékozás során: 1. Legyen pontos listánk Gyűjtsük össze azok nevét, akiknek év végi üdvözlőlapot vagy ajándékot szeretnénk küldeni. Fontos, hogy a név és az egyéb adatok pontosak legyenek. Mindenkinek rosszul esik - még ha elegánsan nem is hozza szóba, ha a nevét, pozícióját rosszul írják. Ráadásul az év végi figyelmességünkből pont a figyelmesség vész el ezáltal 2. Ajándék és/vagy üdvözlőlap A lista birtokában érdemes tisztázni, kinek szeretnénk üdvözlőlapot küldeni, és kik azok, akiknek ajándékot is szeretnénk adni. Amennyiben üdvözlőlap mellett döntünk, figyeljünk oda, hogy a boríték és az azon szereplő címzés is legyen igényes, ne csak az üdvözlőlap. (Az üdvözlőlap is sokat elárul egy cégről Nyomdában nyomtatott egyedi darabok? Valamilyen nemes cél mellett tett állásfoglalás (pl: UNESCO lapok)? Esetleg az ez volt éppen a sarki papírboltban?)

2 írjunk pár kedves sort is az előre nyomtatott jókívánságok mellé, utalva a közös munkára, sikerekre, esetleg felelevenítve egy a közös emléket Ettől a jókívánságunk személyes és hiteles lesz! tegyük az üdvözlőlap mellé a névjegyünket. Erre különösen akkor lehet szükség, ha az aláírásunk doktori, illetve ha az adatainkban (pozíció, telefonszám, telephely ) az év során változás történt. amennyiben ajándék mellett (is) döntünk, akkor se feledkezzünk meg az üdvözlőlapról, a névjegyről és pár kísérő sorról. 3. Mennyibe kerüljön az ajándék? Az ajándék értéke két szempontból merülhet fel. Egyrészt 2012-ben megváltoztak az üzleti ajándék és a reprezentációs kiadások (ezt a keretet terhelheti az év végi Mikulás/karácsonyi/újévi céges parti költsége) adózási szabályai. Így például eltűnt az üzleti ajándék értékének felső határára vonatkozó korlátozás, ugyanakkor a reprezentációs költségek, illetve az üzleti ajándékok adómentesen elszámolható része megszűnt. (Ez az elmúlt évben még 5000 Ft/fő volt.) Érdemes ezért utánajárni az adózási kérdéseknek, hogy az előre tervezett költségkeretben maradjunk. Számos cég rendelkezik etikai kódexszel (illetve más belső szabályzattal) is, amely tartalmazhat az üzleti ajándékra vonatkozó kikötéseket. Megtiltva akár az ajándék elfogadását, vagy előírva az elfogadható ajándék értékének maximális mértékét (az ajándék jellegét), esetleg az meghatározva az összeghatárt, amely esetében az ajándékról tájékoztatni kell a feletteseket. (Jó, ha gondolunk arra is, hogy az etikai kódex az ajándékozó számára is tartalmazhat megkötéseket.) Amennyiben az ajándék elfogadása a cég előírásaiba ütközik, azt a munkatársnak vissza kell utasítania, és tegye ezt bármilyen udvariasan, ez mindékét fél számára roppant kínos lehet. A fentiek miatt érdemes előzetesen tudakozódni, hogy elkerüljük a fiaskót. Amennyiben nincs ilyen szabályzat, akkor az ajándék áránál zsinórmértékül szolgálhat a tavalyi 5000 Ft-os határ, bár azt is jó tudni, hogy az elfogadható ajándék árát Ft körül szabályozzák egyes cégek. 4. Ajándékozási tabuk Érdemes szem előtt tartanunk: attól, hogy valakivel jó kapcsolatot ápolunk az üzleti életben vagy a munkahelyen, nem jelenti egyben azt is, hogy a kapcsolatunk baráti, vagy bizalmas lenne. Ha az illető a magánéletünk része lenne, akkor nem a cég költségvetésének terhére szeretnénk meglepni őt, és az ajándékozás apropója nem a közös munka lenne, az ajándék átadásra sem irodai környezetben, illetve futár segítségével kerülne sor.

3 Egy jó üzleti kapcsolat önmagában fontos és értékes dolog, és az idők során csakugyan barátsággá nemesedhet. Annak érdekében, hogy a kapcsolatunk a jövőben is kellemes legyen, az ajándékozás íratlan tabuit is tartsuk tiszteletben. Lekötelezés vagy annak látszata Vigyázzunk arra, hogy az ajándékunk még véletlenül se kelthesse a megajándékozottban azt a gyanút, hogy valamilyen hátsó szándékunk van az ajándékkal, ajándékunkért cserébe valamit elvárunk, vagy egy előnyt, amelyben korábban részesített, így szeretnénk meghálálni. (Így különösen ne ajándékozzunk pénzt, ajándékutalványt, utazást stb. Sőt, amennyiben közbeszerzési eljárás, bármilyen tendereztetés, vagy versenytárgyalás van folyamatban és mi is érintettek vagyunk év vége ide, év vége oda ne vegyenek/küldjenek ajándékot az ajánlatunkat elbíráló félnek, illetve a bírálatban részt vevő munkatársnak, szakértőnek. Ebben az esetben legfeljebb ha a korábbi kapcsolat erre feljogosítja az üdvözlőlap a helyénvaló.) Túl személyes, intim, vagy achillesi pont érintő ajándékok Nem elegáns parfümöt (illetve illatszert) küldeni a másik cég vezetőjének, még ha a kedvence is az az illat, illetve márka. (Ez az férje, partnere hatásköre.) Egy ajándék ilyen mértékű személyessége már tolakodó és félreérthető, ahogyan zavarba ejtő lehet a másik cég munkatársának adott wellness bérlet, élményajándék stb. is. (Engedjük, hogy saját munkáltatója lephesse meg ezzel a munkatársat az egész év során nyújtott teljesítményéért.) Az intimitás csapdájába az év végi kihúzzuk a másik nevét jelegű ajándékozás során a legkönnyebb beleesni. Az ilyen ajándék sosem utalhat szexualitásra, a másik achillesi pontjára (túlsúly, lassúság), semmiképpen sem teheti őt nevetségessé, vagy hozhatja zavarba. és ez alól a szabály alól nincs kivétel, megszegésére pedig nincs mentség! A megajándékozott NEM reklámhordozó Ne adjunk ajándékban olyan tárgyakat, amelyeket szóró ajándékként adunk általunk tartott, vagy támogatott tanfolyamok, konferenciák, résztvevőinek. Gyakori megoldás, hogy ajándékként szép határidőnaplót, asztali naptárt, tollkészletet, egyéb hasznos, illetve dekoratív irodai eszközt adnak a cégek, azonban az azon elhelyezett logó (védjegy) olyan feltűnő, sokszor igénytelen megjelenésű, hogy az egyébként jobb sorsra érdemes tárgy a fiók mélyén végzi. Nem ördögtől való, hogy az ajándéktárgyon megjelenjen az ajándékozó védjegye, amennyiben az roppant diszkrét, az pedig magától értetődő, hogy megjelenik olyan tárgyon, amelyet az ajándékozó állít elő, vagy forgalmaz.

4 Jó lesz ez is ajándék Sokan vannak, akik az üzleti ajándékozást ötlet, idő vagy költségvetés hiányában tehernek érzik, és ennek megfelelően csak gyorsan le akarják tudni. Mindig van olyan munkatárs, aki örömmel vállalná fel az ajándékozás előkészítésének feladatát, és meg is van az affinitása hozzá. Amennyiben költségvetés a szűk keresztmetszet, akkor inkább egy igényes üdvözlőlapra érdemes költeni, rászánva egy kis extra időt arra, hogy őszinte és szívből jövő jókívánságot írjunk rá. Az, hogy megszegtük a tabukat, nemcsak a megajándékozott szemében kelt visszatetszést, hanem miután híre ment (és mindig híre megy), mások szemében is nagymértékben romolhat a nemcsak cégünk, de a mi megítélésünk is. 5. Mi legyen hát az ajándék Melyek azok a dolgok, amelyekkel nehéz mellényúlni : Album Azaz olyan fotó, vagy tematikus album, amely nemcsak értékes tartalommal bír, de a dohányzóasztalra is kitehető (akár az irodában is). (Az album lehet művészeti, vagy valamelyik országot, várost bemutató, hobbinak adózó /szivarozás, vitorlázás, hegymászás/ és ezzel máris személyessé tehetjük ezt az ajándékot is.) Csokoládé Attól remek ajándék, hogy egyszerre lehet személyes és mégsem tolakodó. Most, amikor sorra nyitnak a jobbnál jobb csokiboltok, nem tűnik kihívásnak egy (kicsi vagy nagyobb) bonbonos dobozka összeállítása. Személyessé attól válhat ez az ajándék, ha előtte felderítettük, hogy a másik a fehér csoki rajongója, vagy számára csak a mogyorós csoki létezik, esetleg szóba sem jöhet nála olyan bonbon, amelyben 75%-nál alacsonyabb a kakaótartalom. A dobozkára elegáns matricával feltehetjük a cég logóját. Amennyiben a megajándékozott cégénél az írja elő a belső szabályzat, hogy meg kell osztani a kapott ajándékot a munkatársaival, vagy egy kisebb közösséget szeretnénk meglepni erre kiváló lehetőséget kínál egy bonbon válogatás. Mindössze pár szem csoki - ami egyszerre igényes, elegáns, személyes és finom - és ha ehhez még egy kedves személyre szóló üdvözlőkártya is tartozik Két szempontra érdemes ugyanakkor figyelni, amennyiben csokoládé mellett döntünk: ehet-e csokoládét a megajándékozott (allergia és cukorbetegség ebben korlátozhatja), illetve ne érezze, hogy az ajándékunk célzás (amennyiben teltebbek az idomai), vagy kísértés (ha éppen fogyókúrázik).

5 Kávé, tea Sokan rajonganak a kávéért és/vagy a teáért. A teaházak szívesen segítenek a megfelelő csomag összeállításában, és ma már vannak olyan kávézók, ahol szintén remek kávékat (akár különleges ízesítéssel) árulnak és elegánsan be is csomagolják. és persze, noha év végi ajándékként ritka: az örök klasszikus, a virág (csokor) Év végére is össze lehet állítani egy szép, téli hangulatú csokrot, vigyázni érdemes azonban a virágok kiválasztása során, mert a vörös rózsán kívül, más vörös virágok (pl. szegfű, tulipán ) is romantikus üzenetet hordoznak. Bor vagy márkás ital? Egy finom bor sokak számára elegáns és figyelmes ajándék, különösen, ha van kedvenc pincészetük, borfajtájuk, évjáratuk. A cégek is kedvelik mint ajándékot, mert mind a címkét, mind a díszdobozt el tudják látni úgy a logójukkal, hogy az elegáns legyen és az a jó érzésük is megvan, hogy hozzájárultak a magyar borkultúra hírnevének öregbítéséhez. Miért kell egy picit óvatosnak lenni mégis ezzel az ajándékkal? Lehet, hogy a megajándékozott absztinens, illetve neki, vagy valamelyik közvetlen hozzátartozójának problémái vannak az alkohollal. Ilyen esetben bort (vagy bármilyen márkás italt) ajándékozni bizony több mint hiba 6. Az ajándék átadása Az ajándékozás utolsó felvonása az ajándék becsomagolása, illetve átadása. A csomagolás szabálya egyszerű: mindig legyen hibátlan, igényes és természetesen társuljon hozzá az üdvözlőkártya, valamint névjegy. Az üzleti életben ritkán kerül sor az ajándék személyes átadására. Jellemzőbb, hogy a cég egyik munkatársa, illetve egy futár viszi el. Amennyiben mégis személyesen adja át az ajándékot pl. egy találkozás alkalmával ne dicsérje a portékát, az onnantól már az magáért beszél, ugyanakkor láthatja a másik fél reakcióját, mert az üzleti ajándékot is illik kinyitni és megköszönni.

6 Ha Ön a megajándékozott Nemcsak ajándékozni kell tudni stílusosan, de elfogadni is azt. Az természetes, hogy a személyesen adott ajándékot megköszönjük, de ugyanez a feladatunk, ha az ajándékot munkatárs, vagy futár hozta. A nekik mondott köszönet nem elég. Az üzleti ajándékot, mint ahogyan a magánéletben kapott ajándékot sem kötelező viszonozni, csak megköszönni! Ilyen esetben 24, legkésőbb 48 órán belül köszönjük meg a figyelmességet. A köszönethez hozzáfűzhetjük azt is, hogy nekünk is fontos a kapcsolat, vagy kiemelhetjük az ajándék számunkra vonzó vonását. A köszönetünk természetes legyen, őszinte és ne hasson lelkendezésnek, vagy letudandó kötelező gyakorlatnak. (Az egyik legjobb megoldás, ha felhívjuk telefonon az ajándékozót, ám köszönetünk továbbítására sose használjunk SMS-t, vagy faxot. Amennyiben t küldünk, különösen figyeljünk levelünk formájára és stílusára!) Az ajándékozás az egyik legrégibb és legszebb szokásunk, amely figyelmes gesztus és szép élmény lehet. Amennyiben odafigyelünk a fentiekre, az idén is boldog ünnepek elé nézhetünk, és örömteli mosolyt csalhatunk mások arcára. Sok sikert! Zsuzsanna Az írás megjelent:

KARÁCSONYI AJÁNLAT 2010

KARÁCSONYI AJÁNLAT 2010 2010 KARÁCSONYI AJÁNLAT 2010 A közelgõ karácsony alkalmából engedje meg, hogy szíves figyelmébe ajánljuk a Balaton Borgaléria ünnepi borkínálatát. Kérjük, tekintse meg összeállításunkat és válassza ki

Részletesebben

Fedezze fel a lapokban rejlô ajándékot!

Fedezze fel a lapokban rejlô ajándékot! unite for children 202 Karácsonyi katalógus Fedezze fel a lapokban rejlô ajándékot! Az UNICEF termékek megvásárlásával Ön is részt vehet a Föld legkiterjedtebb segélyakciójában. Minden megvásárolt UNICEF

Részletesebben

Adományozási útmutató. Hogyan szervezzünk célzott céges ajándékozást állami gondoskodásban élő gyermekeknek?

Adományozási útmutató. Hogyan szervezzünk célzott céges ajándékozást állami gondoskodásban élő gyermekeknek? Adományozási útmutató Hogyan szervezzünk célzott céges ajándékozást állami gondoskodásban élő gyermekeknek? Miért jött létre a Kicsi Pakk? A Kicsi Pakk egy céges mozgalom, amelynek célja, hogy az állami

Részletesebben

TESTNEVELÉSI EGYETEM. Reprezentációs szabályzat

TESTNEVELÉSI EGYETEM. Reprezentációs szabályzat TESTNEVELÉSI EGYETEM Reprezentációs szabályzat A Testnevelési Egyetem (a továbbiakban: Egyetem) az államháztartás működési rendjéről szóló 368/2011. (XII.31.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Ávr.) alapján

Részletesebben

Tisztelt Partnerünk, Kedves Vásárlónk!

Tisztelt Partnerünk, Kedves Vásárlónk! Tisztelt Partnerünk, Kedves Vásárlónk! Karácsony közeledtével mindannyian elgondolkozunk azon, hogyan fejezhetnénk ki köszönetünket üzleti partnereinknek, munkatársainknak az egész évben nyújtott munkáért,

Részletesebben

Napvirág hírlevél 2013

Napvirág hírlevél 2013 Napvirág hírlevél 2013 FEBRUÁR Kedves Barátunk! Szólj, gondolj, tégy jót s minden szó, gondolat és tett tiszta tükörként fog visszamosolyogni Rád. (Vörösmarty Mihály) Igazi komoly téli napokat, heteket

Részletesebben

NagykerMarketing forgalomserkentő e-kampány

NagykerMarketing forgalomserkentő e-kampány NagykerMarketing forgalomserkentő e-kampány Kedves Cégvezető Társam! A lenti leveleket küldheted ki a viszonteladóidnak, illetve a végfelhasználóidnak. De előtte még néhány dolog, amire érdemes figyelni:

Részletesebben

Az álláspályázat szóbeli része

Az álláspályázat szóbeli része Az álláspályázat szóbeli része Az állásinterjú Az állásinterjúra való meghívással döntő ponthoz érkezett a jövőbeli munkahely megszerzésének útján. Fontos mérföldkövet ért el. Ekkor már tudhatja, hogy

Részletesebben

Tervezéstől a kivitelezésig

Tervezéstől a kivitelezésig Tervezéstől a kivitelezésig A Global Office Solutions Kft.-t az irodában felmerülő igények globális kielégítésére alapítottuk, a korábbi évek során megszerzett tapasztalatokra és üzleti kapcsolatokra

Részletesebben

Reklám feliratozás. Ajándéktárgyak készítése és beszerzése. Szeretné, ha cégének logója mindig a középpontban lenne?

Reklám feliratozás. Ajándéktárgyak készítése és beszerzése. Szeretné, ha cégének logója mindig a középpontban lenne? Reklám feliratozás Ajándéktárgyak készítése és beszerzése Szeretné, ha cégének logója mindig a középpontban lenne? Megoldások, amelyek segítik Önt abban, hogy ez megvalósuljon! Amit a Denis Kft.-ről tudni

Részletesebben

Csepel Metall Vasöntöde Kft. Etikai kódexe

Csepel Metall Vasöntöde Kft. Etikai kódexe Csepel Metall Vasöntöde Kft. Etikai kódexe Tulajdonosi Bevezető Kedves Kollégák! Önök a Csepel Metall Vasöntöde Kft. Etikai kódexét tartják a kezükben. Az Etikai Kódex célja, hogy a Csepel Metall Vasöntöde

Részletesebben

HÁLA KOPOGTATÁS. 1. Egészség

HÁLA KOPOGTATÁS. 1. Egészség HÁLA KOPOGTATÁS 1. Egészség Annak ellenére, hogy nem vagyok annyira egészséges, mint szeretném, teljesen és mélységesen szeretem és elfogadom a testemet így is. Annak ellenére, hogy fizikailag nem vagyok

Részletesebben

MAGYAR OLIMPIAI BIZOTTSÁG. REPREZENTÁCIÓS SZABÁLYZAT (módosításokkal egységes szerkezetben)

MAGYAR OLIMPIAI BIZOTTSÁG. REPREZENTÁCIÓS SZABÁLYZAT (módosításokkal egységes szerkezetben) MAGYAR OLIMPIAI BIZOTTSÁG GÉPJÁRMŰVEK KÖLTSÉGELSZÁMOLÁSÁNAK 1.1.1.1. SZABÁLYZATA MAGYAR OLIMPIAI BIZOTTSÁG REPREZENTÁCIÓS SZABÁLYZAT (módosításokkal egységes szerkezetben) 1 Hatályos: 2014. november 3.

Részletesebben

A figyelmesség megtérül

A figyelmesség megtérül A figyelmesség megtérül Esztétikus költséghatékony virágkompozíciók nőnapra, amelyekkel valóban kellemes meglepetést szerezhet üzleti partnereinek, munkatársainak. 1. Virágzó mini növények Krókusz 6 cm

Részletesebben

KÖNNYEN KI TUDOD MONDANI? NEM!

KÖNNYEN KI TUDOD MONDANI? NEM! KÖNNYEN KI TUDOD MONDANI? NEM! A következő kérdőív azt méri fel, hogy mennyire tudsz másoknak nemet mondani, mennyire vagy képes kiállni a neked fontosnak tartott dolgok mellett akkor is, ha ez éppen mások

Részletesebben

REPREZENTÁCIÓS KIADÁSOK

REPREZENTÁCIÓS KIADÁSOK NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM REPREZENTÁCIÓS KIADÁSOK FELOSZTÁSÁNAK, AZOK TELJESÍTÉSÉNEK ÉS ELSZÁMOLÁSÁNAK SZABÁLYZATA SOPRON 2010 TARTALOMJEGYZÉK A szabályzat hatálya... 3 A szabályzat célja... 3 Értelmező

Részletesebben

Karácsony

Karácsony Karácsony 2011 1. rész Logisztika Ahhoz, hogy elkerüld a kapkodást és a rohanást, a lehető legfelkészültebben kell várnod az ünnepeket. Töltsd ki a táblázatokat, és ha elakadnál, csak nézd meg, mi maradt

Részletesebben

A figyelmesség megtérül

A figyelmesség megtérül A figyelmesség megtérül Esztétikus költséghatékony virágkompozíciók nőnapra, amelyekkel valóban kellemes meglepetést szerezhet üzleti partnereinek, munkatársainak. 1. Virágzó mini növények Krókusz 6 cm

Részletesebben

Kiadás / utolsó felülvizsgálat dátuma:

Kiadás / utolsó felülvizsgálat dátuma: 2016. október 1/6. oldal I. A CÉL Jelen szabályzat célja egyértelmű elvárások és követelmények megfogalmazása az akár kapott, akár nyújtott ajándékokról és szórakoztatásról (ezek közé étkezések és utazás

Részletesebben

Csináljunk hűséges vevőket!

Csináljunk hűséges vevőket! Csináljunk hűséges vevőket! AdWords Mennyibe kerül egy új vevő? Persze, vannak kivételek 400 Ft-ért is lehet új vevőt szerezni 1,1%-os konverzió 17 hónap alatt 141 vevő Ebből nem lehet megélni! Mennyibe

Részletesebben

KATLAN TÓNI VENDÉGLÁTÁS SZERETETTEL

KATLAN TÓNI VENDÉGLÁTÁS SZERETETTEL KATLAN TÓNI VENDÉGLÁTÁS SZERETETTEL Katlan Tóni Vendéglátás szeretettel A remek ízek, ételek, a kellemes közös étkezések örömöt okoznak és összehoznak. A Kárpát-medence tájegységeinek gasztronómiája egyszerre

Részletesebben

Legjobb megoldások az ügyfélszolgálatokban Best Practice

Legjobb megoldások az ügyfélszolgálatokban Best Practice Legjobb megoldások az ügyfélszolgálatokban Best Practice Czakó Péter Európai Üzleti Iskola Tartalom Tulajdonos, tag = ÜGYFÉL A hely, ahol dolgozunk Magyarország helye a világ értéktérképén A módszerek,

Részletesebben

A család kedvencei. Receptjeim hétköznapokra és ünnepekre

A család kedvencei. Receptjeim hétköznapokra és ünnepekre A család kedvencei Receptjeim hétköznapokra és ünnepekre A család kedvencei Receptjeim hétköznapokra és ünnepekre RACHEL ALLEN Ezt a könyvet férjemnek, Isaac-nak ajánlom akinek szere tete, támogatása

Részletesebben

AJÁNDÉKOK, MEGHÍVÁSOK ELFOGADÁSÁNAK RENDJÉRE VONATKOZÓ SZABÁLYZAT

AJÁNDÉKOK, MEGHÍVÁSOK ELFOGADÁSÁNAK RENDJÉRE VONATKOZÓ SZABÁLYZAT Magyar Táncművészeti Egyetem 1145 Budapest, Columbus utca 87-89. AJÁNDÉKOK, MEGHÍVÁSOK ELFOGADÁSÁNAK RENDJÉRE VONATKOZÓ SZABÁLYZAT Jelen szabályzatot a Magyar Táncművészeti Egyetem Szenátusa a 2019. január

Részletesebben

Karácsony

Karácsony Karácsony 2012 1. rész Logisztika Ahhoz, hogy elkerüld a kapkodást és a rohanást, a lehető legfelkészültebben kell várnod az ünnepeket. Töltsd ki a táblázatokat, és ha elakadnál, csak nézd meg, mi maradt

Részletesebben

REPREZENTÁCIÓS KIADÁSOK SZABÁLYZATA

REPREZENTÁCIÓS KIADÁSOK SZABÁLYZATA Békés Megyei Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény REPREZENTÁCIÓS KIADÁSOK SZABÁLYZATA. igazgató P.H. 1 REPREZENTÁCIÓS KIADÁSOK SZABÁLYZATA A Farkas Gyula Közoktatási Intézmény reprezentációs kiadások felosztásának,

Részletesebben

Reprezentációs kiadások felosztásának, teljesítésének, és elszámolásának szabályzata

Reprezentációs kiadások felosztásának, teljesítésének, és elszámolásának szabályzata MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA Agrártudományi Kutatóközpont Reprezentációs kiadások felosztásának, teljesítésének, és elszámolásának szabályzata Martonvásár, 2012. augusztus 31. Bedő Zoltán főigazgató 0 A

Részletesebben

BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT Bakker Comfort januári katalógus (lezárt fadoboz audió/lcd ajándékkal)

BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT Bakker Comfort januári katalógus (lezárt fadoboz audió/lcd ajándékkal) BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT Bakker Comfort januári katalógus (lezárt fadoboz audió/lcd ajándékkal) 1. RÉSZ: A KAMPÁNY SZERVEZŐI ÉS A HIVATALOS AKCIÓS SZABÁLYZAT 1.1 A nyereményjáték a hollandiai Bakker Hillegom

Részletesebben

GERÉBY KÚRIA HOTEL ÉS LOVASUDVAR

GERÉBY KÚRIA HOTEL ÉS LOVASUDVAR GERÉBY KÚRIA HOTEL ÉS LOVASUDVAR H 6050 Lajosmizse, Alsólajos 224. Tel.: +36 76 356 555 Fax: +36 76 356 045 Mobil: +36 30 9559 056 E mail: gereby@gereby.hu www.gereby.hu "S ha jön az este langyos szél

Részletesebben

30. Lecke: Engedd el és Következtetés

30. Lecke: Engedd el és Következtetés 30. Lecke: Engedd el és Következtetés 30. Lecke : Engedd el és Következtetés Fogalmak: Engedd el Az eredmény az univerzum felelőssége. Határozd meg, hogy mit akarsz megvalósítani, hogy mi a célod, majd

Részletesebben

Mit is jelent a cafeteria?

Mit is jelent a cafeteria? Cafeteria praktikák I. Mit is jelent a cafeteria? A cafeteria elnevezés a kávéház nemzetközi elnevezéséből ered. Képzeljünk el egy olyan kávéházi étlapot, melyen a béren kívüli, dolgozói juttatásokat soroljuk

Részletesebben

Esküvői Ajánlat a Medves Hotelben

Esküvői Ajánlat a Medves Hotelben Esküvői Ajánlat a Medves Hotelben Ha egy olyan helyszínt keres, ahol nem kell kilométereket utaznia, hogy gyönyörű szép helyszínen fotózzák le álmai esküvői ruhájában, vagy ahol egy helyszínen lebonyolítható

Részletesebben

Mit tehetsz, hogy a gyereked magabiztosabb legyen?

Mit tehetsz, hogy a gyereked magabiztosabb legyen? Mit tehetsz, hogy a gyereked magabiztosabb legyen? Természetesen minden szülő a legjobbat akarja a gyerekének, de sajnos a hétköznapok taposómalmában nem mindig veszi észre az ember, hogy bizonyos reakciókkal

Részletesebben

Írta: Gömöry Kati. Ahhoz, hogy a hirdetésed magára vonja a figyelmet, legjobb, ha megszólítod a célcsoportodat. Ennek többféle módja van:

Írta: Gömöry Kati. Ahhoz, hogy a hirdetésed magára vonja a figyelmet, legjobb, ha megszólítod a célcsoportodat. Ennek többféle módja van: 10 profitnövelő Facebook hirdetés tipp Karácsonyra Hirdetsz a Facebookon, de szeretnél még eredményesebb lenni? A titok a részletekben rejlik. Talán nem is sejted, milyen sok múlik azon, ha néhány dolgot

Részletesebben

Integritás és korrupciós kockázatok a magyar vállalati szektorban január 26.

Integritás és korrupciós kockázatok a magyar vállalati szektorban január 26. Integritás és korrupciós kockázatok a magyar vállalati szektorban - 2015 2016. január 26. A kutatás bemutatás Ez immár az ötödik adatfelvétel az EY és az MKIK Gazdaság és Vállalkozáskutató Intézet együttműködésében

Részletesebben

II. kötet Ügyfél elvárás és elégedettség vizsgálat kérdőíves lekérdezésének finom változóit tartalmazó elemző táblák

II. kötet Ügyfél elvárás és elégedettség vizsgálat kérdőíves lekérdezésének finom változóit tartalmazó elemző táblák A Budapest Főváros XXIII. ker. Soroksár Önkormányzata Polgármesteri Hivatal nagy ügyfélforgalmi területein mért ügyfélelvárások és elégedettség vizsgálatának záródokumentuma II. kötet Ügyfél elvárás és

Részletesebben

MEGHÍVÓ Summer Opening Bécsi Ujvárosi Ügyvédi Iroda. Kedves Ügyfelek és Barátok!

MEGHÍVÓ Summer Opening Bécsi Ujvárosi Ügyvédi Iroda. Kedves Ügyfelek és Barátok! MEGHÍVÓ Summer Opening Bécsi Ujvárosi Ügyvédi Iroda Kedves Ügyfelek és Barátok! Szeretettel meghívunk minden érdeklödöt a Bécsi Ujvárosi Ügyvédi Iroda Summer Opening összejövetelére. Idöpont: 2015 június

Részletesebben

ÁLLATBARÁT RÁKOSMENTE KONCEPCIÓ. Állatvédelem, közösségi infrastruktúra és felelős állattartás egy modern kertvárosban. 2015.

ÁLLATBARÁT RÁKOSMENTE KONCEPCIÓ. Állatvédelem, közösségi infrastruktúra és felelős állattartás egy modern kertvárosban. 2015. ÁLLATBARÁT RÁKOSMENTE KONCEPCIÓ Állatvédelem, közösségi infrastruktúra és felelős állattartás egy modern kertvárosban 2015. október Tartalomjegyzék Bevezetés állattartás egy modern kertvárosban... 3 A

Részletesebben

Esküvők. A Jankovich-kúria Rendezvény- és Turisztikai Központ

Esküvők. A Jankovich-kúria Rendezvény- és Turisztikai Központ Esküvők A Jankovich-kúria Rendezvény- és Turisztikai Központ ideális helyszínt biztosít a legkülönbözőbb igényeknek is megfelelően esküvői szertartások, vacsorák lebonyolításához. Szeretnénk, ha az itt

Részletesebben

Lézerpontos juttatási célok

Lézerpontos juttatási célok Lézerpontos juttatási célok Akkor el fognak menni a munkatársaink... Gyakran találkozok olyan munkáltatói igényekkel, hogy azért vezessünk be cafeteriát, mert a környéken minden hasonló cégnek van. Igényként

Részletesebben

A MI ESKÜVŐNK. ilyen lesz

A MI ESKÜVŐNK. ilyen lesz szeretlekszeretlekszeretlekszeretlekszeretlekszeretlekszeretleks zeretlekszeretlekszeretlekszeretlekszeretlekszeretlekszeretleksz eretlekszeretlekszeretlekszeretlekszeretlekszeretlekszeretleksze retlekszeretlekszeretlekszeretlekszeretlekszeretlekszeretlekszer

Részletesebben

Az én párom. Az én Párom. Albert-Bernáth Annamária. 1 Copyright Theta Műhely

Az én párom. Az én Párom. Albert-Bernáth Annamária. 1 Copyright Theta Műhely Az én Párom Albert-Bernáth Annamária 1 Copyright Theta Műhely Spirituálisan fejlett, fejlődni képes, és fejlődni akaró Férfi/Nő. Számomra hiteles a spirituális tudása, az Én tudásom is Neki, ezért kölcsönösen

Részletesebben

MEGNYITÓ, ART VIENNA-BUDAPEST. 2012. május 8., 18 óra, Bécs. nyelvét hívjuk segítségül. Különösen így van ez akkor, ha a történelmi

MEGNYITÓ, ART VIENNA-BUDAPEST. 2012. május 8., 18 óra, Bécs. nyelvét hívjuk segítségül. Különösen így van ez akkor, ha a történelmi MEGNYITÓ, ART VIENNA-BUDAPEST 2012. május 8., 18 óra, Bécs Tisztelt (az eseményen jelenlévők függvénye). Különleges és talán minden másnál alkalmasabb két egymáshoz ezernyi szállal kötődő nemzet kapcsolatainak

Részletesebben

VALÓDI KINCSEK AJÁNDÉKBA

VALÓDI KINCSEK AJÁNDÉKBA VALÓDI KINCSEK AJÁNDÉKBA ÖRÖMMEL NYÚJTJUK ÁT ÖNNEK ÜNNEPI KATALÓGUSUNKAT, BENNE EGYEDI AJÁNLATAINKKAL A KARÁCSONYI ÉS ÉV VÉGI AJÁNDÉKOZÁSHOZ. Tökéletességre való törekvésünk jegyében ünnepi csomagajánlatainkat

Részletesebben

Oktatóstúdió. KEMON oktatások 2011/I. félév

Oktatóstúdió. KEMON oktatások 2011/I. félév Oktatóstúdió KEMON oktatások 2011/I. félév Kedves Fodrász KollégA! Neked mi volt az újévi fogadalmad? Nekünk az, hogy minél több szakmabelihez jussunk el, bemutatva a továbbképzések fontosságát. Ennek

Részletesebben

REPREZENTÁCIÓS SZABÁLYZATA

REPREZENTÁCIÓS SZABÁLYZATA VÁMOSPÉRCS-KISTÉRSÉGI EGÉSZSÉGÜGYI SZAKELLÁTÓ NONPROFIT KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG REPREZENTÁCIÓS SZABÁLYZATA (a továbbiakban: Gazdálkodó) A jelen szabályzatban nem szabályozott kérdésekben a kapcsolódó

Részletesebben

Bögrec katalógus. Ötlettár és árak egyedi megrendelésekhez

Bögrec katalógus. Ötlettár és árak egyedi megrendelésekhez Bögrec katalógus Ötlettár és árak egyedi megrendelésekhez 2015 Bögrék Bögrét minden nap használunk, legyen hát szép és egyben praktikus! Sokféle formában és mintával készítem a bögréket, szólóban és készletben

Részletesebben

Csúszópénz- és korrupció-ellenes szabályzat

Csúszópénz- és korrupció-ellenes szabályzat 1 Csúszópénz- és korrupció-ellenes szabályzat A szabályzat célja A csúszópénz- és korrupció-ellenes szabályzat útmutatást ad az alkalmazottaknak és a szerződéses partnereknek, beszállítóknak, alvállalkozóknak,

Részletesebben

Auchan fotószolgálat Fényképes emlékek mindenkinek!

Auchan fotószolgálat Fényképes emlékek mindenkinek! NÁLUNK AZ ÁRAK A FÖLDÖN JÁRNAK Auchan fotószolgálat Fényképes emlékek mindenkinek! Európa legkedveltebb fotókönyve 1990 Ft-tól 3290 Ft helyett 2013.01.04-02.04. NAPTÁRAK saját fotóiból Tekintse meg naptárkínálatunkat

Részletesebben

Diszpozícionális perspektíva 2.: Szükséglet-, és motívum elméletek. Vonások, mint szükségletek és motívumok megközelítése

Diszpozícionális perspektíva 2.: Szükséglet-, és motívum elméletek. Vonások, mint szükségletek és motívumok megközelítése Diszpozícionális perspektíva 2.: Szükséglet-, és motívum elméletek Vonások, mint szükségletek és motívumok megközelítése Vonások, mint szükségletek és motívumok megközelítése A diszpozíciókat úgy is elképzelhetjük,

Részletesebben

Vásároljon Residence élményt ajándékba!

Vásároljon Residence élményt ajándékba! Vásároljon Residence élményt ajándékba! Ajándékozzon pihenést a wellness jegyében mindazon embereknek, akiket szeret, fontosnak, megbecsülendőnek tart! Nincs jobb, mint egy pár napos kényeztetés a stresszes

Részletesebben

Karácsony Rajzok: Csalló Edina

Karácsony Rajzok: Csalló Edina Karácsony 2013 Ahhoz, hogy elkerüld a kapkodást és a rohanást, a lehető legfelkészültebben kell várnod az ünnepeket. Töltsd ki a táblázatokat, és ha elakadnál, csak nézd meg, mi maradt ki, és máris tudod,

Részletesebben

Különböző adóterhekkel sokféle juttatást választhatnak a munkáltatók, amikor saját juttatási rendszerüket építik.

Különböző adóterhekkel sokféle juttatást választhatnak a munkáltatók, amikor saját juttatási rendszerüket építik. Különböző adóterhekkel sokféle juttatást választhatnak a munkáltatók, amikor saját juttatási rendszerüket építik. Az egyes speciális juttatások, a juttatások megvalósítási módja azonban más és más munkáltatói

Részletesebben

Melyik szemüveg illik az arcformájához?

Melyik szemüveg illik az arcformájához? Melyik szemüveg illik az arcformájához? Rémes látvány! Talán Ön is tapasztalta már, hogy a kiválasztott keret felpróbálása során kiderül: a keret rémesen áll. A minőségi szemüveglencse és a kényelmes keret,

Részletesebben

Dr. Kenderes Andrea okt. 6.

Dr. Kenderes Andrea okt. 6. Dr. Kenderes Andrea 2012. okt. 6. Ajándékozási szerződés Ptk. 579. (1) Ajándékozási szerződés alapján az egyik fél saját vagyona rovására a másiknak ingyenes vagyoni előny juttatására köteles. (2) Ingatlan

Részletesebben

BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT

BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT 3. tavaszi nagykatalógus (kiegyenlítő csomag LCD ajándékkal) 1. RÉSZ: A KAMPÁNY SZERVEZŐI ÉS A HIVATALOS AKCIÓS SZABÁLYZAT 1.1 A nyereményjáték a hollandiai Bakker Hillegom B.V.

Részletesebben

Tamási és a Városkörnyéki Önkormányzatok Szociális Integrációs Központja Hőgyész telephely Idősek klubja Hőgyész, Arany J. u. 11.

Tamási és a Városkörnyéki Önkormányzatok Szociális Integrációs Központja Hőgyész telephely Idősek klubja Hőgyész, Arany J. u. 11. Tamási és a Városkörnyéki Önkormányzatok Szociális Integrációs Központja Hőgyész telephely Idősek klubja Hőgyész, Arany J. u. 11. Házirend Idősek Klubja 2012.év. Tamási,.. igazgató Kedves Klubtagok! A

Részletesebben

1. Lecke: Bevezetés és a folyamat. elindítása

1. Lecke: Bevezetés és a folyamat. elindítása 1. Lecke: Bevezetés és a folyamat elindítása 1. Lecke: Bevezetés és a folyamat elindítása Gratulálok a döntésedhez! Kalló Melinda vagyok és üdvözöllek az első leckén! Ez egy kicsit rendhagyó tanítás lesz,

Részletesebben

2014 böjt Hálaadás 1. oldal. a Pozsonyi Úti Református Egyházközség időszakos lapja 2014 böjt

2014 böjt Hálaadás 1. oldal. a Pozsonyi Úti Református Egyházközség időszakos lapja 2014 böjt 2014 böjt Hálaadás 1. oldal H á l a a d á s a Pozsonyi Úti Református Egyházközség időszakos lapja 2014 böjt Mikor pedig böjtöltök. ne legyen komor a nézésetek, mint a képmutatóké, akik eltorzítják arcukat,

Részletesebben

CÉGBEMUTATÓ. promotion to you

CÉGBEMUTATÓ. promotion to you CÉGBEMUTATÓ promotion to you Küldetésünk Célunk, hogy kimagasló üzleti értéket biztosítsunk partnereinknek, felismerve és meglátva azokat a lehetőségeket, amikre a szolgáltatásunk megoldást tud nyújtani.

Részletesebben

BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT

BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT Bakker hagymakatalógus (Rendkívüli formátumú csomag) 1. RÉSZ: A KAMPÁNY SZERVEZŐI ÉS A HIVATALOS AKCIÓS SZABÁLYZAT 1.1 A nyereményjáték a hollandiai Bakker Hillegom B.V. szervezésében,

Részletesebben

BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT MAXI-CSOMAG 1. RÉSZ: A KAMPÁNY SZERVEZŐI ÉS A HIVATALOS AKCIÓS SZABÁLYZAT

BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT MAXI-CSOMAG 1. RÉSZ: A KAMPÁNY SZERVEZŐI ÉS A HIVATALOS AKCIÓS SZABÁLYZAT BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT MAXI-CSOMAG 1. RÉSZ: A KAMPÁNY SZERVEZŐI ÉS A HIVATALOS AKCIÓS SZABÁLYZAT 1.1 A kampány szervezője a Bakker Hillegom BV és a Bakker Holland Kft. 1.2 A kampány feltételeit a jelen

Részletesebben

Ékszer(1) kontra utazás. Minek örülnek a hölgyek(2)? Szómagyarázat. 2. szint December

Ékszer(1) kontra utazás. Minek örülnek a hölgyek(2)? Szómagyarázat. 2. szint December 2. szint December Ékszer(1) kontra utazás Minek örülnek a hölgyek(2)? Az ajándékok kívánságlistája(3) eléggé eltér, ha férfi nő relációban vizsgáljuk(4). A mostani trendek szerint a favorit az utazás.

Részletesebben

MELLÉKLETEK 1. MELLÉKLET RÉSZVÉNYESI NYILATKOZAT

MELLÉKLETEK 1. MELLÉKLET RÉSZVÉNYESI NYILATKOZAT MELLÉKLETEK 1. MELLÉKLET RÉSZVÉNYESI NYILATKOZAT Kérjük a Részvényeseket, hogy a Részvényesi Nyilatkozatot nyomtatott nagybetűkkel töltsék ki, és minden vonatkozó melléklettel együtt nyújtsák be az Elfogadóhelyen

Részletesebben

SOMETHINGBLUE ESKÜVŐI CSOMAGOK...

SOMETHINGBLUE ESKÜVŐI CSOMAGOK... SOMETHINGBLUE ESKÜVŐI CSOMAGOK 2018 ESKÜVŐI WEBOLDALKÉSZÍTÉS CSOMAGOK LEGYEZŐ Történetünk bemutatása Visszaszámláló Esküvő időpontja és helyszíne Esküvői parti időpontja és helyszíne Választható sablonok

Részletesebben

ERASMUS SZAKMAI GYAKORLATI BESZÁMOLÓ

ERASMUS SZAKMAI GYAKORLATI BESZÁMOLÓ NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM APÁCZAI CSERE JÁNOS KAR ERASMUS SZAKMAI GYAKORLATI BESZÁMOLÓ Gyakorlati hely: Park Hotel Le Sorgenti Gyakorlat időtartama: 2012. május 01.-augusztus 01. Készítette: Szabó Alexandra

Részletesebben

Karácsonyi vacsorájuk helyszínéül javasoljuk Émile Kávéházát vagy Éttermét.

Karácsonyi vacsorájuk helyszínéül javasoljuk Émile Kávéházát vagy Éttermét. Émile Ha igazán csodálatos és új helyszínnel szeretné meglepni rokonait, szeretteit, üzleti partnereit, örömmel javasoljuk Émile-t, Buda új kulináris törzshelyét. A Gerbeaud és az Onyx minősége jelenik

Részletesebben

Húsmanufaktúra mesterséges adalékanyagoktól, tartósítószerektől mentes

Húsmanufaktúra mesterséges adalékanyagoktól, tartósítószerektől mentes A Húsmanufaktúra egy olyan gasztronómiai sziget Debrecen belvárosában, ahol kiváló alapanyagokból álló, hazai és külföldi húskülönlegességeket kínálunk.bár a friss húsok és a belőlük készülő finomságok

Részletesebben

ALD Hírlevél. Ünnepi nyitva tartás az ALD-nél. Használt autók visszaadása Üzemanyag kártya ügyintézés

ALD Hírlevél. Ünnepi nyitva tartás az ALD-nél. Használt autók visszaadása Üzemanyag kártya ügyintézés 02 2009. december ALD Hírlevél Aktuális témáink : Ünnepi nyitva tartás az ALD-nél Elérhetőség az év végén Környezet Charta Elkötelezettség a környezetvédelem mellett Téli percek - Assistance kiterjesztés,

Részletesebben

Irányelvek. az E.ON Hungária Társaságcsoport lakossági kintlévőség kezelésére

Irányelvek. az E.ON Hungária Társaságcsoport lakossági kintlévőség kezelésére Irányelvek az E.ON Hungária Társaságcsoport lakossági kintlévőség kezelésére 1 Tartalom 1. Bevezetés 2. Az Irányelvek célja 3. Az Irányelvek hatálya 4. Az Irányelvek alapelvei 5. Kintlévőség kezelés az

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA. REPREZENTÁCIÓS KIADÁSOK SZABÁLYZATA (a Szervezeti és működési szabályzat 17. sz. melléklete)

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA. REPREZENTÁCIÓS KIADÁSOK SZABÁLYZATA (a Szervezeti és működési szabályzat 17. sz. melléklete) NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA REPREZENTÁCIÓS KIADÁSOK SZABÁLYZATA (a Szervezeti és működési szabályzat 17. sz. melléklete) Elfogadva: 2013. július 23., hatályba lép: 2013. július 25-én Módosítva: 2015. március

Részletesebben

A 10/2007 (II. 27.) 1/2006 (II. 17.) OM

A 10/2007 (II. 27.) 1/2006 (II. 17.) OM A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

FÉNYHÁLÓ Spirituális Magazin TEREMTÉSEINK TISZTA ÍGÉRETE

FÉNYHÁLÓ Spirituális Magazin TEREMTÉSEINK TISZTA ÍGÉRETE Szeretettel köszöntelek kedves Olvasó! 2015. XI / 31. szám November hónap - érzésem szerint - a letisztulást, az átláthatóságot, és az elcsendesedést hozza el számunkra, amire szükségünk is van, hiszen

Részletesebben

Hírlevél. Partnertájékoztató. Minden kedves Partnerünknek kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánunk! 2014. XIV. évfolyam 11.

Hírlevél. Partnertájékoztató. Minden kedves Partnerünknek kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánunk! 2014. XIV. évfolyam 11. Partnertájékoztató Hírlevél 2014. XIV. évfolyam 11. szám Minden kedves Partnerünknek kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánunk! Állattenyésztési Teljesítményvizsgáló Kft. 2100 Gödöllő, Dózsa

Részletesebben

Miről lesz szó? Az Előnyök Házáról, az utalványokról, és mindenről, ami

Miről lesz szó? Az Előnyök Házáról, az utalványokról, és mindenről, ami Miről lesz szó? Az Előnyök Házáról, az utalványokról, és mindenről, ami Puebla Előnyök Háza Szövetkezet Magyar cég, magyar igényekre szabva 5 sikeres év 32 fajta utalvány Saját utalványtőzsde 14.000 elfogadóhely

Részletesebben

VM Közép-Magyarországi Agrár-szakképző Központ Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola, Kollégium és VM Gyakorlóiskola

VM Közép-Magyarországi Agrár-szakképző Központ Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola, Kollégium és VM Gyakorlóiskola VM Közép-Magyarországi Agrár-szakképző Központ Kollégium és VM Gyakorlóiskola Reprezentációs Szabályzat 2013 Az államháztartásról szóló törvény végrehajtási rendelete 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet

Részletesebben

REPREZENTÁCIÓS KIADÁSOK SZABÁLYZATA

REPREZENTÁCIÓS KIADÁSOK SZABÁLYZATA Csobánkai Polgármesteri Hivatal 2014 Csobánka, Fı út 1. REPREZENTÁCIÓS KIADÁSOK SZABÁLYZATA Hatályos: 2017. január 1. napjától Jóváhagyta: dr. Filó-Szentes Kinga jegyzı REPREZENTÁCIÓS KIADÁSOK SZABÁLYZATA

Részletesebben

Számlázó program vásárlás előtt áll? Nehezen választ a sok hasonlónak tűnő ajánlat közül? Segítségre lenne szüksége?

Számlázó program vásárlás előtt áll? Nehezen választ a sok hasonlónak tűnő ajánlat közül? Segítségre lenne szüksége? Számlázó program vásárlás előtt áll? Nehezen választ a sok hasonlónak tűnő ajánlat közül? Segítségre lenne szüksége? Íme 7+1 szempont, amelyet ne hagyjon figyelmen kívül a választás előtt 1. Kezelhetőség

Részletesebben

EWA TAVASZI NAPOK 2015

EWA TAVASZI NAPOK 2015 EWA TAVASZI NAPOK 2015 BudapestI VÍZ KonferencIA A víz értéke A szolgáltatás díja Tapasztalatok Kihívások - Szakmai irányvonalak 2015 március 4-6., Budapest Vízipari kiállítás Vízipari kiállítás A Budapesti

Részletesebben

Az élet napos oldala

Az élet napos oldala Az élet napos oldala írta Mercz Tamás E-mail: mercz_tomi@hotmail.com Első rész Minden kicsiben kezdődik el A fűnyíró idegesítő berregő motorhangja teljesen betölti szobám zegzugait. Zúg a rikítóan kék

Részletesebben

Mi kell a jó vevőnek? Jagodics Rita Kereskedelmi marketing szakértő

Mi kell a jó vevőnek? Jagodics Rita Kereskedelmi marketing szakértő Mi kell a jó vevőnek? Jagodics Rita Kereskedelmi marketing szakértő A hozzád legközelebb álló emberek átlaga vagy! Jagodics Rita kereskedelmi marketing szakértő Hogyan érheted el a gazdagab, jobb vevőket?

Részletesebben

zentesiszilvi Intimlandia Va l e n ti n A SZERELMESEK ÉS A SZERELEM ÜNNEPÉNEK KATALÓGUSA VALENTIN NAPRA ÉS MINDEN SZERELMES NAPRA

zentesiszilvi Intimlandia Va l e n ti n A SZERELMESEK ÉS A SZERELEM ÜNNEPÉNEK KATALÓGUSA VALENTIN NAPRA ÉS MINDEN SZERELMES NAPRA zentesiszilvi I N T I M I T Á S M Ű V É S Z Va l e n ti n A SZERELMESEK ÉS A SZERELEM ÜNNEPÉNEK KATALÓGUSA VALENTIN NAPRA ÉS MINDEN SZERELMES NAPRA Köszöntelek Intimlandiában, a beteljesült gyönyör országában!

Részletesebben

Milyen dokumentumokat, mikor kell küldeni? Mikor utalhat a munkáltató? Mikor veheti a juttatásokat igénybe a munkavállaló?

Milyen dokumentumokat, mikor kell küldeni? Mikor utalhat a munkáltató? Mikor veheti a juttatásokat igénybe a munkavállaló? ...hiszen néha a legegyszerűbb cafeteria bevezetés az, ha nem is építünk fel teljes a dolgozói választásra épülő rendszert, hanem pár kiválasztott, rögzített elemeket adunk a munkatársainknak. A dolgozói

Részletesebben

BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT SAMSUNG értékcsomag 1. RÉSZ: A KAMPÁNY SZERVEZŐI ÉS A HIVATALOS AKCIÓS SZABÁLYZAT

BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT SAMSUNG értékcsomag 1. RÉSZ: A KAMPÁNY SZERVEZŐI ÉS A HIVATALOS AKCIÓS SZABÁLYZAT BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT SAMSUNG értékcsomag 1. RÉSZ: A KAMPÁNY SZERVEZŐI ÉS A HIVATALOS AKCIÓS SZABÁLYZAT 1.1 A kampány szervezője a Bakker Hillegom BV és a Bakker Holland Kft. 1.2 A kampány feltételeit

Részletesebben

ETIKAI KÓDEX kivonat

ETIKAI KÓDEX kivonat ETIKAI KÓDEX kivonat I. AZ ETIKAI KÓDEX CÉLJA ÉS HATÁLYA A NYÍRSÉGVÍZ Zrt. Etikai Kódexe a környezetünkkel szembeni felelősséget, az üzletvitelünkben érvényesülő feddhetetlenséget, az üzleti érdek és vagyon

Részletesebben

TEHETSÉGEK VÁSÁRA Útmutató

TEHETSÉGEK VÁSÁRA Útmutató TEHETSÉGEK VÁSÁRA Útmutató A Tehetségek Vására egy online, közösségépítő, jótékonysági program, melyet iskolánk is szeretne megrendezni a Szülői Munkaközösség segítségével. A programban bárki részt vehet,

Részletesebben

MAGATARTÁSI ÉS ETIKAI KÓDEX AJÁNDÉKOZÁSI ÉS REPREZENTÁCIÓS SZABÁLYZAT

MAGATARTÁSI ÉS ETIKAI KÓDEX AJÁNDÉKOZÁSI ÉS REPREZENTÁCIÓS SZABÁLYZAT MAGATARTÁSI ÉS ETIKAI KÓDEX AJÁNDÉKOZÁSI ÉS REPREZENTÁCIÓS SZABÁLYZAT AJÁNDÉKOZÁSI ÉS REPREZENTÁCIÓS SZABÁLYZAT Az üzleti ajándékok és a vendéglátás felajánlása vagy elfogadása gyakran alkalmas eszköze

Részletesebben

Mars és Vénusz párkeresőben

Mars és Vénusz párkeresőben Mars és Vénusz párkeresőben 1. Bevezetés Sok férfi és nő szeretne biztonságos párkapcsolatban élni, de legtöbbjüknek fogalma sincs arról, hogyan és hol keresse az igazit. Arról pedig még kevésbé, hogy

Részletesebben

ÉV VÉGÉN IS BIZTONSÁGBAN!

ÉV VÉGÉN IS BIZTONSÁGBAN! Szabolcs-Szatmár-Bereg MRFK. Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer ( ELBIR ) HÍRLEVÉL 2012. december ÉV VÉGÉN IS BIZTONSÁGBAN! Közelednek az ünnepek. Advent idején megkezdődik a felkészülés

Részletesebben

belföldi rendezvényeken hosztesz szolgáltatások nyújtása teljes hosztesz logisztikai koordinációval vállalkozási keretszerződés keretében.

belföldi rendezvényeken hosztesz szolgáltatások nyújtása teljes hosztesz logisztikai koordinációval vállalkozási keretszerződés keretében. 19. melléklet a 44/2015. (XI. 2.) MvM rendelethez 31 KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS Összefoglaló tájékoztatás A Kbt. 113. (1) bekezdés szerinti eljárások esetében. Az érdekelt gazdasági szereplőknek tájékoztatniuk

Részletesebben

Mire kell figyelni a bérlés előtt?

Mire kell figyelni a bérlés előtt? Külföldi nyaralásaik során sokan választják azt a megoldást a helyi látnivalók és nevezetességek megtekintéséhez, hogy gépkocsit bérlenek a tömegközlekedés használata helyett. Ennek előnye, hogy kényelmesebb,

Részletesebben

A Magyar Országos Közjegyzői Kamara 13. számú Iránymutatása 1 a Magyar Közjegyzőség Etikai Szabálykönyvéről módosításokkal egységes szerkezetben 2

A Magyar Országos Közjegyzői Kamara 13. számú Iránymutatása 1 a Magyar Közjegyzőség Etikai Szabálykönyvéről módosításokkal egységes szerkezetben 2 A Magyar Országos Közjegyzői Kamara 13. számú Iránymutatása 1 a Magyar Közjegyzőség Etikai Szabálykönyvéről módosításokkal egységes szerkezetben 2 Bevezetés A közjegyzőség intézménye az igazságszolgáltatás

Részletesebben

MINI SQUARE AZ ÚJ KOCKACSOKI

MINI SQUARE AZ ÚJ KOCKACSOKI MINI SQUARE AZ ÚJ KOCKACSOKI Nagyobb logózható felület: 4x4 cm Különleges kakaóbab design a csokoládé felületén A legjobb minőségű Belga és Francia alapanyagokból készül Csomagolás: arany, vagy ezüst alufólia

Részletesebben

Lodzsong gyakorlatok 2 5. Küldés szeretet

Lodzsong gyakorlatok 2 5. Küldés szeretet Potova Lodzsong gyakorlatok 2 5 Küldés szeretet Amikor a meditációt végezzük, üljünk nyugodtan és lélegezzünk nyugodtan. Minden kilégzés alatt gondoljuk a következőt: A kilégzésünk olyan energia, amely

Részletesebben

Neumann János Számítógép-tudományi Társaság szakértői jelentkezés

Neumann János Számítógép-tudományi Társaság szakértői jelentkezés Neumann János Számítógép-tudományi Társaság szakértői jelentkezés Aktuális fénykép helye FONTOS Kérjük, válaszoljon meg minden kérdést. Lehetőleg minden lényeges információ legyen rajta az űrlapon, de

Részletesebben

Pályázati adatlap. 2. Számú Melléklet

Pályázati adatlap. 2. Számú Melléklet 2. Számú Melléklet Pályázati adatlap A sikeres pályázat érdekében minél részletesebben töltsd ki az adatlapot. A megadott információkkal minél precízebben próbáld megfogalmazni gondolataidat, szándékodat.

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Revicet 10 mg préselt szopogató tabletta cetirizin-dihidroklorid

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Revicet 10 mg préselt szopogató tabletta cetirizin-dihidroklorid Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Revicet 10 mg préselt szopogató tabletta cetirizin-dihidroklorid Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót,

Részletesebben

Az esküvő pontos dátumának kitűzése: Lehetséges időpont:... Pontos dátum:... Döntés: legyen templomi esküvő is? Igen:... Nem:...

Az esküvő pontos dátumának kitűzése: Lehetséges időpont:... Pontos dátum:... Döntés: legyen templomi esküvő is? Igen:... Nem:... ESKÜVŐI FELADATOK LISTÁJA NÉHÁNY HÓNAPPAL AZ ESKÜVŐ ELŐTT: Az esküvő pontos dátumának kitűzése:... Pontos dátum:... Döntés: legyen templomi esküvő is? Igen:... Nem:... Megbeszélni, ki legyen a tanú, és

Részletesebben

AZ ÜZLETI MAGATARTÁS IRÁNYELVEI

AZ ÜZLETI MAGATARTÁS IRÁNYELVEI AZ ÜZLETI MAGATARTÁS IRÁNYELVEI HUNTSMAN AZ ÜZLETI MAGATARTÁS IRÁNYELVEI* Módosítva: 2005. február 10. *Az Üzleti magatartás irányelveiben a Huntsman és a Vállalat kifejezések a Huntsman LLC, a Huntsman

Részletesebben

Barátságpróba mesefeldolgozás (feladatlap)

Barátságpróba mesefeldolgozás (feladatlap) Bartal Klára Linda Bécsi Egyetem, Finnugor Tanszék Barátságpróba mesefeldolgozás (feladatlap) Célcsoport: magyarul tanuló külföldiek (A2 csoport) Téma besorolás: - műveltségterület idegen nyelvi kultúra

Részletesebben