Red Lemon Media 2012.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Red Lemon Media 2012."

Átírás

1 Red Lemon Media 2012.

2 EFOTT 2012 ESEMÉNYKOMMUNIKÁCIÓ

3 EFOTT ESEMÉNYKOMMUNIKÁCIÓ EFOTT jól ismert mozaikszó évtizedek óta, sokaknak talán túl poros. Kommunikációnk során éppen ezért azt a célt tűztük ki, hogy bebizonyítsuk, hazánk legrégebbi fesztiválja nem az ódivatúsággal és a nosztalgiázással jelent egyet, hanem egyedülálló módon egy olyan régi hagyományokkal rendelkező esemény, amelynek a XXI. században is van létjogosultsága a fiatalok körében, folyamatosan képes a megújulásra. Ezt a kettősséget sajtóközleményeink témáinak kiválasztásánál is észben tartottuk. Mindvégig figyeltünk arra, hogy írásainkkal az egyetemista és fiatal felnőtt korosztályt szólítsuk meg, de nem tévesztettük szem elől a mára már családos emberekké vált, egykori efottozókat sem, így külön, retró tematikájú anyagokkal őket is igyekeztünk elérni. Magyarország legnagyobb múlttal rendelkező nyári, könnyűzenei fesztiválja igazi unikum a fesztiválpiacon, ám ennek hangsúlyozásán túl kommunikációs stratégiánkat további alappillérekre fektettük. Egy igazi mesterhármast dolgoztunk ki, amellyel a célcsoport minden rétegét igyekeztünk elérni. Ez a három pillér pedig a zene, sport és színház hármasa volt, amelyekre közleményeinken kívül sajtóeseményeink felépítésénél is alapoztunk.

4 Első, a helyszínt leleplező sajtótájékoztatónkon egy fiatal, tehetséges banda szolgáltatta a zenét, s Velence bejelentésén túl csepegtettünk információkat a nagyszerű helyszín adta sportolási lehetőségekről is. Második sajtóeseményünkön a Csík Zenekar adott mini-koncertet, s a további sportolási lehetőségek és az egyedülálló Tekerj az EFOTT-ra! program bevezetésén túl bejelentettük a Szkéné Színház Velencére való letelepülését is. Népszerű színészek méltatták az eseményen a fesztivál és kultúra összefonódásának hírét. Következő rendezvényünk már magát Velencét hozta közelebb a sajtó képviselői számára, ezáltal célcsoportunkhoz, s egyértelműen az EFOTT sportos jellegét domborította ki: élvonalbeli hokisokat, kosarasokat, focistákat és zenészeket hívtunk el egy kedélyes strandfoci-bajnokságra. De a színházi vonal erősítéseként szürreális vadkempingezést is tartottunk a Városligetben a Jancsó-filmek két sztárjával, Kapával és Pepével Több fronton támadó PR tevékenységünket siker koronázta: rekordot döntöttünk! Soha ennyien nem fesztiváloztak még EFOTT-on, mint 2012-ben, Velencén. 86 ezren buliztak csak szabadon egy hét alatt. A kampány alatt pedig a média-megjelenések becsült értéke printek esetében közel ötvenmillió Ft, Online esetében közel kétszázmillió Forint.

5 A következőkben kampányunk részletes, időrendi kifejtése szerepel. Láthatjuk, hogyan következtek egymás után kronológiailag a sajtóközlemények és sajtóesemények, amelyek mellett röviden azok témáját is vázoljuk. Kommunikációnk megfelelő szemléltetése érdekében az egyes sajtóanyagokat bemásoltuk a prezentációba, ezeket a közleményekhez/eseményekhez kapcsolódó média-megjelenések követik.

6 TIMING November 22. Első sajtótájékoztató tényadatok közlése, helyszín, időpont, házigazda egyetem (BME). Március 21. Sajtóközlemény: Megduplázott nagyszínpad, egyedülálló zenei diverzitás és John Dahlbäck Átfogó zenei anyag, minden műfajból húzóevek említésével. Mindenki megkapja a magáét Velencén! Március 28. Sajtóközlemény: Kiderült! A Csík Zenekar maratoni koncertjével nyit az EFOTT! Április 5. Sajtóközlemény: Ekkora diszkó még nem volt Velencén! Roni Size és Julia Carpenter is megtáncoltatja a népet az EFOTT-on. Április 18. EFOTT a retro jegyében is! + további külföldi fellépők Velencén (Dr Alban, Brooklyn Bounce) Több évtized zenéi egy helyen Az EFOTT-on a legnagyobb hazai előadók fordulnak meg, akik több évtizede a pályán vannak (Deák Bill Gyula, Pál Utcai Fiúk, Tankcsapda, Quimby) Április 25. Második sajtótájékoztató - 3 alappillér kiemelése: zene, sport, színház. Különös hangsúly a színház vonalon

7 TIMING Május 9. Sajtóközlemény: Újabb világhírű sztárfellépők az EFOTT-on: Dub FX és a Freestylers Velencén! A világhírű utcazenész az EFOTT-ra hozza először teljes zenekaros show-ját premier itthon! Május 16. Sajtóközlemény: (Havilapoknak, programajánló rovatokhoz): A Velencei-tó partján horgonyoz le nyáron az EFOTT. Karneválhangulatot varázsol a vízpartra a legrégebbi magyar fesztivál! Május 22. Sajtóközlemény: Menő alternatív rock bandák az EFOTT-on: Compact Disco, Carbonfools, Neo is színpadra lép (Rauch Aréna) (Eurovíziós Dalfesztivál aktualitása Compact Disco hangsúlyozása) Május 29. Sajtóközlemény: (egyetemista lapoknak, portáloknak) EFOTT: Egy hét szabadon Hallgatóbarát árakkal és családias légkörrel készül az ország legrégebbi fesztiválja! Június 1. Sajtóközlemény: érdekességek az EFOTT-on: a Quimby és a Vad Fruttik különleges látványvilággal készül, Péterfy Bori pedig visszatér a fesztiválok világába Június 8. Sajtóközlemény: Legnagyobb kedvenceikre lazulhatnak az egyetemisták Velencén. Kitartást a vizsgaidőszakra, utána kapcsolj ki az EFOTT-on! (Brains, 30Y, Punnany Massif, Subscribe, Ocho Macho stb.)

8 TIMING Június 12. Harmadik sajtótájékoztató (Sajtóesemény) Helyszín: Velence, ahová sajtóbuszt indítottunk. Cél: sport vonal népszerűsítése Strandfoci-parádé élsportolókkal és zenészekkel: Az EFOTT résztvevői tesztelték a velencei sportpályát Június 14. Sajtóakkreditáció indítása a fesztiválra Június 21. Sajtóközlemény: A Városligetben vadkempingezett a legendás Kapa-Pepe páros Sátorállítás a tilosban így edzett a két színész az EFOTT-ra Június 26. B2B sajtóközlemény: Készpénz nélkül az EFOTT-on. Új valutanemben fizetnek Velencén a fesztiválozók Június 28. Sajtóközlemény: Fesztiváloznak a Jóban Rosszban sztárjai Ullmann Ottó és Baronits Gábor együtt kapcsolódnak ki az EFOTT-on (PR a Takarékpontnak) Június 29. Sajtóközlemény: Visszaszámlálás. Olimpikonok, borkóstolás, chilisbabevő-verseny és betyárkodás. Zene, sport, kultúra és gasztronómia mi mindent lehet csinálni az EFOTT-on? Július 3. Sajtóesemény: Biciklisek indulnak Velencére, az EFOTT-ra. (Médiumok szervezése a rajthoz)

9 TIMING Július 3-8. EFOTT - Rendezvénykommunikáció Naponta beszámoló sajtóanyagok kiküldése az előző napi történésekről, ajánlva az aznapi programokat. Interjúk szervezése (fellépőkkel, fesztiváligazgatóval) PR aktivitások szervezése, sajtózása helyszínen lévő újságíróknak, illetve saját beszámolóink színesebbé tételére Nem várt kríziskommunikáció: vihar Július 11. Utókommunikáció: Bulvár sajtóközlemény: 86 ezren az EFOTT-on! Hírességek sora fesztiválozott Velencén Szakmai sajtóközlemény: Látogatószám-rekord: az idén 86 ezren EFOTT-oztak. Számos ponton újított a legrégebbi hallgatói rendezvény

10 NEM VÁRT ESEMÉNY ESŐ KRÍZISKOMMUNIKÁCIÓ A 2012-es EFOTT nem pusztán azért lesz emlékezetes, mert látógató-csúcsot döntött, hanem a júliusi viharos időjárásnak köszönhetően egy óriási zivatar is tett arról, hogy mindenki a fesztiválról beszéljen. A Red Lemon Media feladata az volt, hogy a pánikkeltés helyett a médiát használva megnyugtassa a fesztiválozókat és hozzátartozóikat. A vihar alatt a fesztivál szervezői válságstábot hoztak létre, amelyen a helyi hatóságok és a katasztrófavédők segítségével alakították ki a fesztivál új menetrendjét. Az óvintézkedések végrehajtásakor mindvégig a fesztiválozók biztonsága volt a fő cél. Nem hagytunk lehetőséget a pánik kialakulására, hiszen mielőtt a vészjósló újságírók negatív cikkekkel riogathatták volna az olvasókat, mi elébe mentünk az eseményeknek és extra gyorsasággal tájékoztattuk a pontos adatokkal és tényekkel a Magyar Távirati Irodát, amelyben részleteztük a valós helyzetet, a probléma hatékony megoldását, ezzel elejét véve a pletykáknak. Elkerülhetetlen, hogy egy-egy médium ne kapjon az alkalmon és lovagolja meg a katasztrófahelyzetet, bízva a sok kattintásban, mi azonban a pánikkeltő és a helyzetet túlzóan, drámaian bemutató cikkeket minden esetben rendkívül gyorsan korrigáltattuk, észérvekkel alátámasztva kértünk azonnali helyesbítést, amely kivétel nélkül meg is történt. Kommunikációnkat segítette, hogy az EFOTT szervezői valóban uralták a helyzetet, így a másnap Velencére érkező katasztrófa-turista stábok a romokban heverő EFOTT helyett csupán néhány felszáradó félben lévő tócsát találtak a helyszínen. Természetesen nemcsak a sajtót láttuk el pontos helyzetjelentéssel, a fesztivál helyszínén minden kommunikációs csatornát (színpadi LED-falak, hangosbemondók, fesztiválrádió) megragadtunk, hogy tájékoztassuk a fesztiválozókat.

11 SAJTÓKÖZLEMÉNYEK

12 2011. november 22. Első sajtótájékoztató 2012-ben Velencére költözik az EFOTT! Az ország legnagyobb hallgatói bulija a Velencei-tó partján horgonyoz le nyáron Fesztiválvárossá válik Velence július 3-8. között! A legnagyobb magyar zenekarok, a hamisítatlan EFOTT-hangulat és a változatos kulturális- és sportprogramok évtizedek óta adottak, ehhez társulnak hozzá jövőre a Velencei-tó remek természeti adottságai valamint a házigazda Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem kreatív csapata. Így a következő Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója garantáltan felejthetetlen lesz! Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT) hazánk legrégebbi kulturálisés könnyűzenei fesztiválja, amely az elmúlt két évben folyamatosan látogatócsúcsot döntött. Pécs- Orfűre és Szolnokra is közel hetvenezren látogattak el. Az 1976 óta vándorló, folyamatosan bővülő hallgatói rendezvény jövő nyáron egy kiváló környezeti adottságokkal rendelkező helyszínre, Velencére költözik. Hosszú strandszakasz a Velencei-tó partján, úszómedence és változatos sportpályák: wakeboard, kosárlabda, strandfoci, tenisz, röplabda, valamint túra- és sárkányhajózási lehetőségek. A fesztivál területén, azaz Velencei Vízi Várban minden eddiginél több sportolási lehetőség várja a látogatókat, így a 2012-es EFOTT programkínálatában még hangsúlyosabbá válik a sport.

13 A következő EFOTT-on is a legnagyobb hazai előadók zenéjére szórakozhatnak a hallgatók, s a szervezők annyit elárulnak, hogy jövőre sem lesz hiány a meglepetésekben és a rendhagyó, különleges, kizárólag a fesztiválra szervezett produkciókban. A házigazda felsőoktatási intézmény a számos kulturális hagyománnyal rendelkező Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, amelynek Egyetemi Hallgatói Képviselete mindent megtesz azért, hogy felejthetetlenné tegyék hallgatótársaiknak a 2012-es fesztivált. A djuice névadó támogatóként jövőre is hozzájárul a fesztivál programjaihoz és magas színvonalához. A TakarékPont, Rauch Hungária és Heineken Hungária pedig főtámogatóként lesz jelen Velencén. Az EFOTT július 3-8. között hazánk második legnagyobb tavát változtatja a nyár legnagyobb bulihelyszínévé! Karácsonyra is ajándékozhatunk már EFOTT-hetijegyet! December 1-től Ft-os kedvezményes áron kapható a heti bérlet. EFOTT csak szabadon

14 2012. március 21. EFOTT: Megduplázott nagyszínpad, egyedülálló zenei diverzitás és John Dahlbäck Mindenki megkapja a magáét Velencén! Rock, rockabilly, drum and bass, hip-hop, reggae, disco, house és olyan zenei ínyencségek, mint a ska vagy a pub'n'roll. Valószínűleg nincs olyan ember, aki ne találna saját ízlésének megfelelő koncertet az idei EFOTT-on. A szervezők most is a legnagyobb magyar zenekarokat hozzák a fesztiválra, de külföldi meglepetés előadók is húrok közé csapnak a tóparton. Ráadásul most először két nagyszínpad várja az EFOTT-ozókat. Az új gitárossal debütáló Tankcsapda, a harmadik x-et betöltő Quimby, a tavaly ősszel új lemezzel jelentkező Kiscsillag, a hazai hip-hop mozgalom élén álló Hősök, valamint Ganxsta Zolee és a Kartel, akiknek koncertjein mindig elszabadul a pokol az EFOTT-on - ők már biztosan ott lesznek Velencén, ígérik a szervezők. Ahogyan azt is, hogy továbbra is hallgatóbarát árakon szórakozhatunk a legnagyobb diákrendezvényen. A vándorló magyar fesztivál olyannyira kinőtte önnön magát, hogy egyedülálló módon, idén már két nagyszínpadot építtetnek a szervezők. A mértékadó magyar előadók mellett külföldi vendégek is érkeznek július 3-8. között a velencei tó partjára. A teljes névsor egyelőre titok, az azonban egészen biztos, hogy a svéd fenegyerek, John Dahlbäck a lemezjátszók mögé áll, hogy alaposan felpörgesse a hangulatot! A jelenleg Londonban élő zenész óriási bulikat csap Európa- és Amerika-szerte egyaránt. Hogy ki milyen érdekességgel készül Velencére, és milyen hazai, illetve nemzetközileg elismert sztárokkal bővül az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóján fellépők névsora, hamarosan kiderül! EFOTT Csak szabadon

15 2012. március 28. Kiderült: a Csík Zenekar maratoni koncertjével nyit az EFOTT! Meglepetésvendégekkel készül a majd negyedszázados együttes Lehullt a lepel, a Csík Zenekar lesz az idei EFOTT nyitónapi attrakciója! Az autentikus népzenét olykor alternatív rockkal, máskor popzenei elemekkel mesterien ötvöző együttes szinte hazajár a legnagyobb hallgatói rendezvényre, ám most először nyithatják meg ők a fesztivált. A régi slágerek és az új lemez dalai egyaránt megszólalnak a több mint két órás koncerten, valamint meglepetésvendégek is érkeznek A legnagyobb videómegosztó portálról eddig ennyiszer töltötték le a Most múlik pontosan című dal Csík Zenekaros feldolgozását. És ez a videó csak egy a sok közül, ami kering a világhálón. A folyamatos megújulásra képes, 24 éves zenekar újabb kihívás előtt áll: maratoni koncertjükkel ők nyitják meg az idei EFOTT-ot! A zenekar alapítója szerint egy fesztiválon fellépő együttes mindig számol az óriási zenei kínálattal, ezzel egyetemben izgul amiatt, hogy a közönség éppen melyik koncertet választja. Nyitó zenekarként azonban más miatt drukkol.

16 Egy fesztivál nyitónapja ünnep a szervezőknek és a közönségnek is. Így amellett, hogy óriási megtiszteltetés nekünk ez a felkérés, hatalmas felelősség is. Minden évben másfajta kihívást jelentett számunkra az EFOTT, ezúttal kettős a feladatunk: nyitó zenekarként jó hangulatot szeretnénk teremteni, egy vidám mulatságot jó muzsikákkal, és célunk, hogy mindeközben értékeket is közvetítsünk árulta el Csík János. Hogy miért éppen a Csík Zenekar nyitja meg július 3-án a 2012-es EFOTT-ot, arról a fesztiváligazgató nyilatkozott: A legrégebben működő hazai fesztiválra egy kultikus együttest szerettünk volna elhívni. A Csík Zenekar eddigi munkássága indokolja, hogy az EFOTT nyitónapján lépjenek fel vendégművészeikkel együtt mondta Maszlavér Gábor, aki egyelőre nem szeretne többet elárulni a velencei nyitány meglepetéseiről. EFOTT Csak szabadon

17 2012. április 5. Ekkora disco még nem volt Velencén! Roni Size és Julia Carpenter is megtáncoltatja a népet az EFOTT-on A nemes egyszerűséggel a drum'n'bass atyjaként aposztrofált Roni Size és a dögös hazai büszkeség, Julia Carpenter is beáll a DJ-pult mögé az idei EFOTT-on. Míg a bristoli zseni egymaga érkezik a Velencei tó partjára, addig hazai kolleginája barátaival turbózza fel koncertjét. Július 3. és 8. között azok is megtalálják számításaikat az EFOTT-on, akik a tánc kifulladásig jelszóval érkeznek Velencére. Idén ugyanis két elismert lemezlovas is pörgeti a lemezeket. A jamaikai származású fenegyerek, Roni Size a drum'n'bass meghatározó alakja, több alkotása alapműnek számít. A zeneszerzőként, producerként és DJ-ként tevékenykedő Size garantáltan lázba hozza a zárónapon a táncolni vágyó fesztiválozókat. A fülledtségről a gyönyörű és tehetséges Julia Carpenter gondoskodik, aki a fesztivál pénteki napján meglepetésekkel készül az idei EFOTT-ra. Az EFOTT egy nagyon fontos állomása a sűrű nyári turnémnak, ezért erre az alkalomra egy Live show-val készülünk. Velem tart egy amerikai MC, gitáros, dobos és több DJ barátom is, hogy minél színesebb legyen a produkció. Garantáljuk, hogy egy feledhetetlen élmény lesz számotokra üzeni a bulizni vágyóknak a DJ, aki a Julia Carpenter Live elnevezésű show-jával érkezik Velencére. A két prominens lemezlovas, és a már korábban beharangozott John Dahlbäck mellett még számos élvonalbeli DJ is csinálja a fesztivált Velencén. A névsorról hamarosan lerántják a leplet a szervezők. EFOTT Csak szabadon

18 2012. április 18. EFOTT a retró jegyében is! Több évtizedet maguk mögött tudó külföldiek és régi motoros hazaiak Velencén It s my life, Sing Hallelujah! Ugye nem kell senkinek sem bemutatni e legendás dalok előadóját? Dr. Alban, a világ leghíresebb fogorvosa a legnagyobb házibulik két kihagyhatatlan himnuszát is elhozza Velencére. A svéd retró sztár koncertjén kívül nosztalgiázhatunk a 90-es évek ikonikus csapata, a Brookly Bounce ütős dalaira is. De találkozhatunk olyan több évtizedes pályát maguk mögött tudó magyar előadókkal is, mint például Deák Bill Gyula vagy a Pál Utcai Fiúk. Ki ne üvöltötte volna torkaszakadtából egy-egy nyári bulin, hogy Sing Hallelujah vagy It s my life? Dr. Alban örökzöld retró slágereit most együtt üvölthetjük a svéd énekessel július 5-én, Velencén. Az EFOTT fellépőinek listáján további külföldi előadók is szerepelnek, akikkel együtt nosztalgiázhatunk. A múlt század utolsó évtizedének zenei világát erősen meghatározó német sztárcsapat, a Brooklyn Bounce a fesztivál zárónapjára érkezik vadító progresszív trance és techno dalaival. Aki a svéd vagy német mellett hazai ízekre vágyna, az kitombolhatja magát a Deák Bill Blues Band koncertjén. A legendás magyar énekes, akit maga Chuck Berry nemes egyszerűséggel a legfeketébb hangú fehér énekesként aposztrofált, a fesztivál csütörtöki napján lép színpadra. Megfordultam már pár EFOTT-on, mindig nagyon jó volt a hangulat a fellépéseimen. Remélem, idén is nagy buli lesz! Az biztos, hogy mi mindent megteszünk ezért a zenekarral, például hozunk valami újat is Velencére: az István, a királyból két dalt éneklek majd. Ezeket nemrégiben vettem fel a fesztiválos repertoáromba, EFOTT-on pedig még nem adtam elő őket. mondta Deák Bill Gyula, a legendás kőbányai blues előadó, aki mellett több évtizede pályán levő zenekarok is fellépnek az EFOTT-on, úgy, mint a Quimby, a Tankcsapda vagy a Pál Utcai Fiúk. EFOTT Csak szabadon

19 2012. április 25. Sajtótájékoztató EFOTT: Színház a fesztiválon, fesztiválon a színház! A Szkéné Színház is sátrat bont Velencén Katartikus Csík-minikoncerttel, kedélyes hangulattal telt az EFOTT sajtótájékoztatója a Szkéné színháztermében. A helyszín nem volt véletlen, hiszen felgördült a függöny a fesztivál idei nagy attrakciójáról: minden este színvonalas előadások várják a kulturálódni vágyó fesztiválozókat. Így az EFOTT három fő irányzata július 3-8. között, Velencén: a zene, a színház és a sport! Ezen trióról az adott téma képviselői beszéltek. Most is a legnagyobb hazai előadókat hozzuk el az EFOTT-ra, ahogy eddig, ám elvégeztünk egy közvéleménykutatást a fiatalok körében, és kiderült, külföldi előadókra is vágynak. Ezt figyelembe véve állítottuk össze a fellépők listáját csapott is bele rögtön Maszlavér Gábor fesztiváligazgató. Így a Csík Zenekar, a Tankcsapda vagy a Carbonfools mellett fellép például John Dahlback, Dr. Alban, a Brooklyn Bounce vagy éppen Roni Size. A legütősebb külföldi vendégünk DUB FX lesz, aki egy különleges felállással és vendégekkel érkezik Velencére, valamint egész nyáron csak az EFOTT színpadán lesz látható. Óriási változás történik az EFOTT amúgy sem szerény programkínálatában: idén először színházi előadások is láthatók lesznek a fesztiválon. A Szkéné Színház előadói és vendégművészei minden este fellépnek a fesztiválon. Többek között a Pintér Béla és Társulatával elhozzuk a Parasztopera című darabot, és a legendás Kapa-Pepe párossal is színpadra lépek a Nézőművészeti Nonprofit Kft. a Fajok eredete előadásában. Az a tapasztalatom, hogy ilyen helyeken a közönség sokkal felszabadultabb, csak győzzük hangerővel! mondta Thuróczy Szabolcs színművész.

20 Ha általában egy fesztiválra gondolunk, a pia és a sárban dagonyázás jut eszünkbe. Azonban ennek nem feltétlenül kell így lennie. Ezért is tud jó lenni egy ilyen kezdeményezés. Buli és színház, Velencén megkapják igényes módon ezt a kettőt. Én nem annyira tartozom a fesztiválozók táborába, viszont ha azt hallom, hogy ott nívós színházi előadásokat is láthatok, kedvem támad kimenni lelkesedett Fenyő Iván. A széles zenei paletta és a kulturális programok mellett a szervezők gondoskodnak a sportolási lehetőségekről is, amelyhez nagyszerű terep a tó környéke. Újdonság a Tekerj az EFOTT-ra! program. Július 3-án Budáról biciklivel indul egy nagyobb csoport Velencére. A kezdeményezés egyik élharcosa az Animal Cannibals. Az EFOTT közösségi oldalára minden infó felkerül a megmozdulásról, lehet csatlakozni! Sőt, az sem baj, ha nincs még hozzá eszköz, mert valakit egy személyre szabott Csepel bringával ajándékozza meg a fesztivál mondta Qka MC. A Csík Zenekar egy-egy remek muzsikával foglalta zenei keretbe az eseményt. Csík János nem csak énekelt, azt is elmesélte, hogy az EFOTT-on többek között Presser Gábor és a magyar jazz kiemelkedő alakja, Dresch Mihály is vendégük lesz. A rendkívül színes programkínálatot az AXE és a Rauch jóvoltából sikerült így kialakítani. EFOTT Csak szabadon

21 2012. május 9. Újabb nagymenők az EFOTT fellépőlistáján: jön DubFX és a Freestylers A világhírű utcazenész Velencén debütál zenekaros show-jával! Premier Magyarországon! A földkerekség talán leghíresebb utcazenésze, Ben Stanford, alias DubFX az EFOTT-ra hozza el először azon muzsikustársait, akik pályája során csapódtak mellé. Ráadásul sehol máshol nem lesz látható egész nyáron hazánkban, csak Velencén! A dubstep világ dallamait nem csak dábefexék szolgáltatják majd, az elektronikus műfaj másik jeles képviselője, az angol Freestylers is fellép a fesztiválon. Az ausztrál fenegyerek most valami olyannal érkezik Magyarországra, amit hazai közönség még nem láthatott! A világjáró DubFX ugyanis nem egyedül érkezik július 6-án az EFOTT-ra: a különleges zenei technikával dolgozó beatbox-os barátnőjével, Flower Fairy-vel, valamint CAde-del és Mr. Woodnote-tal, azaz a Convoy Un ltd pár tagjával áll színpadra. Utóbbi egyébként amellett, hogy néhány szám erejéig szaxofonozik DubFX oldalán, saját koncertet is ad a Rauch arena-ban, szintén július 6-án, a fesztivál pénteki napján. Az új évezred hajnalán Londonban virágzásnak indult dubstep, illetve a drumstep világába kalauzoló angol banda, a Freestylers július 4-én növeli a fordulatszámot. Biztosan felhangzik a Painkiller, a Push Up vagy a Cracks, csakhogy a legismertebb dalokat említsük a mindig nagyon laza formáció repertoárjából. EFOTT Csak szabadon

22 2012. május 16. (Havilapok programajánló) A Velencei-tó partján horgonyoz le nyáron az EFOTT Zene, sport és színház ez jellemzi a legrégebbi magyar fesztivált Fesztiválvárossá válik Velence július 3-8. között! A legnagyobb magyar zenekarok, a változatos kulturális- és sportprogramok, azaz a hamisítatlan EFOTT-hangulat évtizedek óta adott, az idei évben ehhez társulnak hozzá a Velencei-tó remek természeti adottságai, a házigazda Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem kreatív csapata, valamint minden eddiginél több külföldi fellépő. Így az idei EFOTT garantáltan felejthetetlen lesz! Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT) hazánk legrégebbi kulturális- és könnyűzenei fesztiválja, amely az elmúlt két évben látogatócsúcsot is döntött. Pécs-Orfűre és Szolnokra is közel hetvenezren látogattak el. Az 1976 óta vándorló, folyamatosan bővülő hallgatói rendezvény most egy kiváló környezeti adottságokkal rendelkező helyszínre, Velencére költözik. Hosszú strandszakasz a Velencei-tó partján, úszómedence és változatos sportpályák, amelyek többek között wakeboard-ra, kosárlabdázásra, strandfocira, teniszre, röplabdára, valamint túra- és sárkányhajózásra adnak lehetőséget. Mindezek után nem csoda, hogy a 2012-es EFOTT programkínálatában még hangsúlyosabbá válik a sport! Olyannyira, hogy magára az eseményre szervezett biciklis út keretében is el lehet jutni, a Tekerj az EFOTTra! programmal.

23 A meglehetősen széles zenei palettát nehéz lenne röviden összefoglalni, hiszen több mint háromszáz fellépő lép fel a Velencei-tó partján, így álljon itt néhány név, a teljesség igénye nélkül: DubFX, Dr. Alban, John Dahlbäck, Roni Size, Brooklyn Bounce, Freestylers, Carbonfools, Compact Disco, Tankcsapda, Quimby, Kiscsillag, 30Y, Csík Zenekar, Péterfy Bori, Irie Maffia, Mystery Gang, Neo, Magashegyi Underground, Vad Fruttik Az év legnagyobb, elsősorban egyetemistáknak és főiskolásoknak szánt buliján kulturált körülmények között lehet szórakozni, sportolni és igényes programokon részt venni - mindezt hallgató-barát árakon. Idei újdonság, hogy a színes zenei paletta és a remek sportolási lehetőségek mellett a színház szerelmesei sem unatkoznak majd, ugyanis a Szkéné Színház előadói és vendégművészei minden este fellépnek a fesztiválon. EFOTT Csak szabadon

24 2012. május 22. Efottoznak a legkarcosabb alter bandák! A Carbonfools, a Compact Disco és a Neo is fellép Velencén A pszichedelikus, az eurovíziós és az elektronikus: a Carbonfools, a Compact Disco és a Neo is tiszteletét teszi idén Velencén. Míg Fehér Balázsék és Walkó Csabáék csupán második EFOTT-jukat fogyasztják, addig Hodosi Enikőék már rutinos fellépők hazánk legnagyobb hallgatói buliján. Volt szó diszkóról, retróról, és utcazenéről. Szóltunk, hogy jön Dr. Alban, John Dahlbäck és DubFX. Most pedig lássuk a magyar alternatív zenei szcéna legütősebb fellépőit, akik szintén megfordulnak a Velencei-tó környékén július 3. és 8. között. Sunset, Feel The Rain, Everybody Come On. Olyan magyar bandák nótái, amelyekre joggal lehetünk büszkék, hiszen bármelyik világhírű zenekar repertoárjában megállnák a helyüket. Előadóik, azaz a Carbonfools, a Compact Disco és a Neo, a fesztivál szerdai napján követik egymást a Rauch arena színpadán. Míg a Neo szinte hazajár az EFOTT-ra, addig Fehér Balázsék tavaly vesztették el EFOTT-szüzességüket. Hogy miképpen emlékeznek vissza a szolnoki bulira és mit terveznek idén, arról az énekes, Fehér Balázs mesélt:

25 EFOTT? Egyetemisták és főiskolások, ők a mi közönségünk! Tavaly is nagy buli volt, idén is jövünk, hogy ismét egy jó kis koncertet adjunk, ráadásul rengeteg újdonsággal készülünk. Októberben jelenik meg az új lemezünk, arról egy dalt biztosan viszünk Velencére, illetve régi számokat is, ám azokat újrafésülve. A látvány is egészen új lesz, hiszen a saját tervezésű ruháimban állunk majd színpadra. Hamarosan debütál ugyanis a férfiruhakollekcióm árulta el a banda sokoldalú frontembere, aki úgy tervezi, idén kihasználja a fesztivál adta remek sportolási lehetőségeket is. A Compact Disco élete legnagyobb megmérettetésére készül Sound of Our Hearts című dalával az Eurovíziós Dalfesztivál elődöntőjében, ám a rajongóknak nem kell sokáig várniuk, pár hét és élőben is hallhatják Velencén az Azerbajdzsánt megjárt banda slágerét. EFOTT Csak szabadon

26 2012. május 29. (Egyetemista lapoknak, portáloknak) EFOTT: Egy hét szabadon Hallgatóbarát árakkal és családias légkörrel készül az ország legrégebbi fesztiválja! Menő magyar zenekarok, elismert külföldi kedvencek, színes zenei felhozatal, pénztárcakímélő árak, olcsó sör, változatos kulturális- és sportprogramok, barátságos hangulat, tisztaság, szabadság. Ezek a hamisítatlan EFOTT-hangulat ismérvei, amelyek idén egy fantasztikus helyen, a Velencei-tó partján összpontosulnak. Július 3-8. között minden adott egy óriási karneválhoz, amely életed legfeledhetetlenebb fesztiválélménye lehet! Vizsgák utáni lazítás, diplomaünneplés, bulizás, kikapcsolódás és szórakozás, nagy találkozások és egymásra találások, lánykérések, új élmények vagy éppen nosztalgia Kinek mi jut eszébe az EFOTT-ról, amely már matuzsálemnek számít a magyar nyári fesztiválok között, hiszen 1976 óta vándorol az ország különböző pontjaira. Több évtizedes múltja mellett folyamatosan képes a megújulásra is, mégis sikerül megőriznie családias légkörét, zöld-fesztivál jellegét és nem utolsó sorban a baráti árak is megmaradtak. S hogy mi várható idén? Hosszú strandszakasz a Velencei-tó partján, úszómedence és változatos sportpályák, amelyek többek között wakeboard-ra, kosárlabdázásra, strandfocira, teniszre, röplabdára, valamint túra- és sárkányhajózásra adnak lehetőséget. Mindezek után nem csoda, hogy a 2012-es EFOTT programkínálatában még hangsúlyosabbá válik a sport! Olyannyira, hogy magára az eseményre szervezett biciklis út keretében is el lehet jutni, a Tekerj az EFOTT-ra! programmal. A szuper sportprogramok mellett a színház szerelmesei sem unatkoznak majd: a Szkéné Színház előadói és vendégművészei minden este fellépnek a fesztiválon.

27 A széles zenei palettát nehéz lenne pár sorba foglalni, hiszen több száz fellépő lesz majd Velencén, így álljon itt néhány név, a teljesség igénye nélkül: DubFX, Dr. Alban, John Dahlback, Roni Size, Brooklyn Bounce, Freestylers, Carbonfools, Compact Disco, Tankcsapda, Quimby, Kiscsillag, 30Y, Csík Zenekar, Péterfy Bori, Irie Maffia, Mystery Gang, Neo, Magashegyi Underground, Vad Fruttik EFOTT Csak szabadon

28 2012. június 1. Péterfy Bori új számokkal, a Quimby más színpadképpel, a Vad Fruttik fényoszlopokkal jön Velencére Az EFOTT fellépői elárulták, milyen újdonságokat terveznek Péterfy Bori hosszú kihagyás után cseréli vissza a cumisüveget mikrofonra. A karizmatikus énekesnő kisfia születése után most veti bele magát újra a fesztiválok világába, az EFOTT-ot olyan különleges programlehetőségnek tartja, amelyet sosem hagyna ki. A Quimbyt többezres közönsége évek óta alig engedi le a nagyszínpadról. A zenekar ismét nagy bulival készül, ám a tervek szerint a jellegzetes katartikus-quimbys hangzás mellett megújult színpadképet is hoznak magukkal Velencére, akárcsak a Vad Fruttik zenekar tagjai, akik két és fél méteres fényoszlopokkal osztoznak majd a színpadon. Hosszú ideje nem láthattuk-hallhattuk Péterfy Borit, aki várandóssága és szülése után idén tért vissza a színpadra, most pedig arra készül, hogy ismét meghódítsa a fesztiválközönséget. Az énekesnő energikusabb, mint valaha, ennek mentén pedig remek bulinak ígérkezik a július 6-i velencei koncertje. Nagyon várom már az EFOTT-ot, lévén, hogy a közönség egészen speciális. Mindig nagy élmény egyetemisták előtt fellépni. Érdekes azt látni, ahogyan változnak a fiatalok. Ami a koncertet illeti, tervezzük, hogy új számokat is viszünk Velencére árulta el pár mondatban a legnagyobb hallgatói rendezvényhez fűződő gondolatait az éppen kisfiát etető gyönyörű színész- és énekesnő, aki külön üdvözölte a kezdeményezést, miszerint minden este lesznek színházi előadások a fesztiválon.

29 A Quimby az óriási fesztiválközönséget alaposan megmozgató örökzöld dalokkal érkezik Velencére július 7-én, ám a tavaszi fellépések során olyan újításokat is teszteltek, amik frissítik a színpadi látványt. Mindenképpen szeretnénk, ha többlet-tartalommal tudnánk megtölteni EFOTT-os fellépésünket. Azt akarjuk, hogy Velencén a színpadi látvány több legyen, mint egy átlagos fesztiválos koncerten. A tavaszi fellépéseinken próbálgattuk lehetőségeinket, a tervek már kezdenek összeállni a fejünkben mondta Kiss Tibi és hozzátette, vendégzenészeket is terveznek hívni Velencére. Az egyetemista közönség egyik legnagyobb kedvence, a Vad Fruttik, érdekes fényshow-val lepi meg a fesztiválozókat, amelyet maga az énekes, Likó Marcell tervezett meg. Tulajdonképpen két koncertet is kap tőlünk a velencei közönség. Egyrészről a zenei koncertet, másrészről pedig egy dalokra komponált fényelőadást. Ezt úgy kell elképzelni, hogy alkotóelemeire bontottunk egy ledfalat, így tizenkét darab két és fél méter magas fényoszlop veszi majd körül a zenekart. Az oszlopokon a zenére megtervezett fények villannak majd fel mesélte a gyönyörű dalszövegeikről is ismert zenekar énekese, aki nagyon várja már a július 7-i velencei fellépésüket. EFOTT Csak szabadon

30 2012. június 8. Legnagyobb kedvenceikre lazulhatnak az egyetemisták Velencén Kitartást a vizsgaidőszakra, utána kapcsolj ki az EFOTT-on! Brains, 30Y, Punnany Massif, Subscribe, Ocho Macho, Vad Fruttik csak néhány név azok közül, akikre szeretnek bulizni a felsőoktatás hallgatói. Ők mind ott lesznek Velencén július 3. és 8. között, hogy kiszabadulva a klubok falai közül, szabadtéren még nagyobb őrülettel várják a fesztiválozókat! Míg este a zenekaroké a főszerep, a délutáni pihegést a legjobb stand up-osok dobják fel. Pár hét múlva vége a vizsgaidőszaknak, startolhat az EFOTT! Az örökzöld slágerekkel érkező retrósztárok és az ütős külföldi fellépők mellett olyan bandák is fellépnek, akik a leginkább hasítanak most a főiskolások, egyetemisták körében. Beck Zoliék tavaly hatalmas koncertet adtak Szolnokon, és a fellépők sorából idén sem maradhat ki a nagy kedvenc, a 30Y. A zenekar tagjai július 6-án fogják igazán megtudni, mennyire viszi a hangot a tó. Az EFOTT évről-évre markánsan képviseli a változás és az állandóság kettősségét a hazai fesztiválpalettán. Mindig ugyanaz, mégis mindig teli van meglepetésekkel. Pont olyan, mint bármelyik valamirevaló rockzenekar. Minket idén lemezkészítés közben ér a fesztivál, amit nagyon szeretünk - úgyhogy valószínűleg őrült nagy vigyorral láttok majd játszani minket a színpadon árulták el a fiúk.

31 A Brains július 4-én érkezik Velencére. A magyar drum&bass banda tagjai már örülnek, hogy kitörhetnek a klubokból és a szabadban szabadíthatják el a poklot. Azt már tudjuk, hogy legújabb dalaikból is hoznak ízelítőt, de hogy pontosan mivel készülnek, arról a következőket nyilatkozták a srácok: Örömmel értesültünk róla, hogy idén az EFOTT a Velencei-tónál kerül megrendezésre, mert nagyon szeretünk víz közelében és szabad ég alatt játszani. Tavaly nem játszottunk ezen a fesztiválon, így idén kétszer akkora várakozással tekintünk rá. Mostanában igencsak felpörögtek az események a házunk táján: készül az ősszel megjelenő új nagylemezünk, amiből már az EFOTT-on is szeretnénk ízelítőt adni - nekünk is tanulságos, milyen hatást váltanak ki a számok élőben. Nem titok, hogy a zenekar szereti bevonni a közönséget is a dolgaiba, ezért örömmel értesítünk minden kedves fesztiválozót, hogy készül egy "mini road movie" a Brains idei fesztiválszezonjából, amiben reményeink szerint jó pár jelenet látható lesz az EFOTT-on ránk váró élményekből! Délutánonként a legmenőbb szószátyárok poénjain alapozhatunk az esti őrületre. A Rauch arena-ban a fesztivál ideje alatt egy-egy stand up-ost csíphetünk el: Kiss Ádám, Felméri Péter, Dombóvári István és Aranyosi Péter szórják majd a fricskákat Velencén. Csak szabadon Merthogy ez az EFOTT!

32 2012. június 12. Velencei sajtóesemény Strandfoci-parádé élsportolókkal és zenészekkel Az EFOTT résztvevői tesztelték a velencei sportpályát Deltás sportolók és menő zenészek vették birtokukba a velencei strandfoci pályát, ezzel is népszerűsítvén a közelgő EFOTT testmozgásra ösztönző lehetőségeit. A barátságos mérkőzéseken a fehérvári jégkorongosok, valamint az AlbaComp kosarasai ugyanúgy rúgták a bőrt a homokban, mint a rap fenegyerekei, azaz Sub Bass Monster és az Animal Cannibals, vagy az Intim Torna Illegál, illetve Herczeg Zoltán divattervező. Az EFOTT (Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója) széles zenei kínálattal, és a több mint 300 fellépő mellett kulturális programokkal és sokfajta sportolási lehetőséggel várja idén is a fesztiválozókat, július 3-8. között. A legnagyobb hallgatói buli szervezői tegnap egy barátságos strandfoci bajnokság keretein belül tesztelték, milyen Velence Északi Strandjának, az idei EFOTT helyszínének strandfoci pályája. Az esős idő nem csábított éppen szabadtéri sportra, mégsem szegte kedvét a négy meghívott csapatnak. Először az AlbaComp kosárlabdacsapatának tagjai, Juhos Levente és Gorzsás Balázs, kiegészítve az Anibals Cannibals rappereivel, valamint Ulmann Ottó színésszel csaptak össze az Erdélyi Zoltán managelte AXEördögökkel. Majd a SAPA Fehérvár AV 19 öt hokisa akik egyben a válogatott kezdői is játszott a TakarékPont csapatával, azaz Sub Bass Monsterrel, az Intim Torna Illegállal és Veres Márk BMX bajnokkal szemben.

33 A barátságos mérkőzések szakkommentátora a sporteseményeket hihetetlen leleményes hozzászólásokkal fűszerező Horti Gábor, a SportKlub oszlopos tagja volt, aki nem hagyott szó nélkül egyetlen esést sem azokból pedig akadt bőven! A bíró szerepét a volt NB I-es mérkőzésvezető, Arany Tamás látta el, aki pályafutása során háromszor is elnyerte az Év játékvezetője címet. Az egyenes kieséses rendszerben vívott mérkőzések végső küzdelme a jégkorong élsportolói, Bálizs Bence, Benk András, Ladányi Balázs, Tokaji Viktor és Vas Márton, valamint az AXE-ördögök között zajlott. Az EFOTT legjobb strandfoci csapata serleget végül az utóbbi brigádnak sikerült megszereznie. Az AXE-ördögök csapatában Herczeg Zoltán divattervező, Győri Szabolcs, alias DJ Smiths, Tyukász Péter futsal játékos, valamint két strandlabdarúgó-válogatott tag, Sós Levente és Weisz Tamás rúgta a bőrt. A szórakoztató-átmozgató játékot Sub Bass Monster egy fűben rögtönzött rappeléssel zárta, ahol és amikor a Csodaszarvasról regélt, a résztvevők pedig intenzív vonatozásba kezdtek. A délelőtt egy sátorban, barátságos keretek között, bográcsban főtt étel fogyasztásával zárult. EFOTT Csak szabadon

34 2012. június 21. A Városligetben vadkempingezett a legendás Kapa-Pepe páros Sátorállítás a tilosban így edzett a két színész az EFOTT-ra Verőfényes napsütés, hátizsák, bőrönd, pokróc, párnák, sátor és fák között kellemesen lengedező szellő. Nem is kell több egy remek kempingezéshez. No de a Városliget kellős közepén? A Jancsófilmek híres, évődő-civakodó párosa, Kapa és Pepe, azaz Mucsi Zoltán és Scherer Péter bizony a főváros legnépszerűbb parkjában állította fel minap sátrát, ezzel edzve a közelgő EFOTT-ra. A két neves színész fellép a fesztiválra letelepülő Szkéné Színházban, ezért gyakorolták a sátorverést. Ha a hegy nem megy Mohamedhez, Mohamed megy a hegyhez. Ezt tartották szem előtt az EFOTT szervezői, amikor úgy döntöttek, az idei fesztivál programkínálatát gazdagítva először annak több évtizedes történetében színházi előadásokkal is készülnek. Így ha a felsőoktatásban tanulók nem ülnek be előadásokra, hát a darabok mennek oda, ahol az egyetemisták vannak. A kezdeményezést rögtön üdvözölte Mucsi Zoltán és Scherer Péter is, akik már javában készülődnek a velencei kiruccanásra. Még a sátorállítást is letesztelték méghozzá tilosban, a Városliget fái közt. A folyamat természetesen nem működhetett volna a páros jellegzetes, egymással való zsörtölődése nélkül. S végül még őket is meglepte, hogy sikerrel fel tudták állítani sátrukat.

35 Július 3. és 8. között a Szkéné Színház is birtokba veszi Velencét, és olyan színdarabokkal készülnek minden este a kultúrára szomjazó fesztiválozók számára, mint a Galaxis útikalauz stopposoknak, a Parasztopera, a Tévedések vígjátéka, vagy A fajok eredete. Utóbbiban szerepel majd a Kapa-Pepe páros is, de a színészkedés mellett riporteri teendőket is ellátnak majd a fesztiválon. Vigyázat, kamerával a kezükben flangálnak, és bárkit leszólíthatnak, hogy színházhoz fűződő kapcsolatáról érdeklődjenek! Korábban készítettünk már kreatív közvélemény-kutatós videókat, és mindig nagyon élveztem, ahogyan beigazolódnak vagy éppen megdőlnek a prekoncepcióim, amikor odalépek valakihez. Nagyon örülünk Kapával, hogy lesz színház az EFOTT-on. Ki tudja, hány új színházrajongó fiatalt nyerhetünk meg Velencén! mondta Scherer Péter, aki vidám vadkempingezésük során elképesztő vakmerőséggel azt is kipróbálta, hogyan lehet biciklivel húzni egy felállított sátrat EFOTT Csak szabadon

36 2012. június 26. Készpénz nélkül az EFOTT-on Új valutanemben fizetnek Velencén a fesztiválozók Az EFOTT is csatlakozik a készpénznélküli fesztiválok táborához, azaz idén július 3. és 8. között kizárólag TakarékPont Fesztiválkártyával lehet fizetni a legnagyobb hallgatói rendezvényen, Velencén. Sőt a szervezők új pénznemet vezetnek be, s erre még nem volt példa a hazai fesztiválok történetében: 1 HUF 1 TP-vel, azaz TakarékPonttal lesz azonos értékű. Az idei EFOTT nem csak abban lesz más, hogy minden eddiginél több külföldi zenész lép színpadra, vagy hogy a szokásosnál is több sportolási lehetőséget kínál, de történetében először most színházi előadásokkal is készülnek, valamint csatlakozik a fesztiválkártyát alkalmazó rendezvényekhez. Az 1976-óta vándorló, folyamatosan bővülő rendezvény úttörő vállalkozása, hogy az esemény idejére és helyszínére új pénznemet vezet be. Ennek értelmében július 3. és 8. között minden szolgáltatást TakarékPontban számolnak, így a sört is TP-ben mérik Ft helyett. Az EFOTT és a legnagyobb hazai pénzintézeti hálózat, a TakarékPont együttműködésének köszönhetően több kedvezményt is élvezhetnek a leendő fesztiválozók, például kedvezményesen vásárolhatnak EFOTT hétvégi jegyet ehhez egy napijegy áráért juthatnak hozzá, amely akár 5500 Ft megtakarítást is jelenthet számukra.*

37 A bankkártyaként működő TakarékPont Fesztiválkártyával sokkal gyorsabbá válik az EFOTT-on való fizetés. A kártyát már rögtön a fesztiválra történő belépéskor, a kasszánál is fel lehet tölteni, de további négy feltöltő ponton is átválthatjuk majd pénzünket TakarékPontokra, majd a fesztivál végén vissza avatott a részletekbe Maszlavér Gábor fesztiváligazgató. Hisszük azt, hogy a fiatalokat a közösségi élmények kovácsolják össze. Ezért tartjuk fontosnak, hogy jelen legyünk ezeken az eseményeken, hiszen ez az a korcsoport, amely leginkább igényli a támogatást, hogy felelősségteljes felnőttek, gondos szülők és sikeres emberek váljanak belőlük mondta Brezina Szabolcs, a TakarékBank Zrt. ügyvezető igazgatója. EFOTT Csak szabadon * Az új ügyfelek TakarékPont Gyorsítás és Haladás számlacsomag nyitása és a megnyitott számlacsomaghoz első évben díjmentes MasterCard PayPass TaPassz - bármilyen személyes tárgyra felragasztható mini bankkártya - igénylése esetén kedvezményesen vásárolhatnak EFOTT hétvégi jegyet. Azok az új ügyfelek, akik a fent említett két számlacsomag közül választanak, és a rendezvényen használt Fesztiválkártyát is visszaváltják július 31-ig a TakarékPont fiókokban, fizetési számlájukon a Fesztiválkártya kártyabérleti díján felül további 1000 Ft kerül jóváírásra. A tájékoztatás nem teljes körű. A TakarékPont Gyorsítás és Haladás számlacsomagok kondícióit, szerződéskötési feltételeit, a TakarékPont hálózatban résztvevő Hitelintézetek által közzétett mindenkor hatályos Hirdetmények, Üzletszabályzatok, valamint a oldalon található további ismertetők tartalmazzák.

38 2012. június 28. Fesztiváloznak a Jóban Rosszban sztárjai Ullmann Ottó és Baronits Gábor együtt kapcsolódnak ki az EFOTT-on Baronits Zsolt a legendás Syrius együttes vezetője és egyben szaxofonosa, valamint id. Ullmann Ottó, a zenekar basszusgitárosa, két nagyszerű zenész és két gyermekkori jó barát. Szinte magától értetődő, hogy fiaik is a színpadon találták meg helyüket. Az pedig egyenesen sorsszerű, hogy Baronits Gábor és az ifjabbik Ullmann Ottó egy sorozatban kaptak szerepet, és ennek köszönhetően ugyanúgy jó barátokká váltak, mint felmenőik. Mindkét színész élete igen betáblázott, de igyekszenek közös időpontot is rögzíteni naptárukba: ezen a nyáron az EFOTT-on kapcsolódnak ki. Ulmann Ottót és Baronits Gábort összeköti az egykori Syrius zenekar emléke, ám barátságukat a Jóban Rosszban című sorozatnak köszönhetik. Előbbi Csillagkút polgármesterét alakította, míg utóbbi Halász Kristófot játssza, napjainkban is. A közös munka során egyre több lett a közös program is, s most éppen a velencei EFOTT szabadidős kínálatából válogatnak. - Gáborral már nagyon régóta ismerjük egymást, közös szakmai terveink is vannak. Pár éve ugyanis a fejembe vettem, hogy felújítom a Syrius dalokat, s mivel ő is szaxofonozik, akár az édesapja, és a dalok jogait is ő örökölte, felkértem, hogy vegyen részt a projektben. Örömmel vállalta. Ám sajnos mindketten nagyon elfoglaltak vagyunk, ritkán találkozunk. Ezért is gondoltam, együtt fesztiválozhatnánk, legalább egy koncert erejéig árulta el a sokoldalú művész, aki előszeretettel látogat nagyrendezvényeket, mégis közben attól tart, hogy a buli hevében elkeveri értékeit.

39 - Most hallottam, hogy az EFOTT-ra bevezették a TakarékPont Fesztiválkártyát, így amitől féltem, egy csapásra megoldódott. Szerintem ez sok fiatal életét könnyíti meg, hiszen így még a legnagyobb delíriumban sem veszíthetik el pénzüket! Ráadásul nagyon izgalmasnak tartom ezt a készpénz nélküli virtuális világot mondja az újdonságokat kedvelő Ottó, aki a koncertek mellett a színes sportprogramokat sem hagyja ki Velencén. Pár hete volt szerencsém részt venni egy EFOTT-ot promotáló sajtóeseményen, ahol a strandfocizásban felmelegedett testemet a 17 fokos tóban hűtöttem. Bízom benne, jövő héten már napsütésben ismételhetem meg a fürdőzést és focizást tette hozzá nevetve a színész.

40 2012. június 29. Olimpikonok, borkóstolás, chilisbabevő-verseny és betyárkodás Zene, sport, kultúra és gasztronómia mi mindent lehet csinálni az EFOTT-on? Megindult a visszaszámlálás: már csak négyet kell aludni, és itt az EFOTT! Azt már mindenki tudja, hogy hazánk legnagyobb hallgatói rendezvénye változatos koncerteknek és buliknak ad otthont, de mit lehet csinálni ott napközben? Nos, unatkozni biztos nem Sport! Az Olimpia évében még nagyobb hangsúlyt kap, mint valaha! Szinte magától is értetődő a Velencei-tó partján Mindjárt a fesztivál nyitónapján Ne csak mulass, mozdulj is! felkiáltással 7-9 fős csoportok, profi kísérőkkel kelnek útra Budapestről Velencére, két kerékkel. A Tekerj az EFOTT-ra program szervezői csomagszállítással és frissítő pontokkal segítik a kalandvágyó bicikliseket. A fesztivál többi napján lehet úszni, strandfocizni, röplabdázni, vízilabdázni, vagy olyan újdonságokat kipróbálni, mint a krav maga, netántán a muay tai. A helyszínen felállított Sport és Bringa Pontnál minden sportprogramról kaphatunk információkat, nevezhetünk a versenyekre, sőt a szükséges sporteszközöket is beszerezhetjük itt. Igazi csemegének számítanak a Rauch arena sátornál felállított kerékpárok: bárki tekerhet rajtuk, s ezzel nem kisebb dolgot tesznek, mint hogy az EFOTT energiaellátásához járulnak hozzá! Aki pedig kellőképpen le- és megizzadt, térjen be az AXE standjához, modellek fogják megfürdetni!

41 Még mindig sport! A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség olyan események megszervezését is vállalta az EFOTT-on, mint a Strandröplabda Országos Bajnokság, vagy a sárkányhajó verseny. Mindezen felül délutánonként egy-egy igazi sportikont hoznak el Velencére, akikkel színpadi beszélgetések keretében propagálnak az egészséges életmód mellett. Így a fesztiválozók olyan hírességekkel találkozhatnak, mint Kósz Zoltán vízilabdázó, Kovács Zoltán kenus, Csollány Szilveszter tornász, dr. Kovács Antal judos, Martinek János öttusázó, dr. Füzi Ákos labdarúgó és az ötvenegyszeres ironman, Kropkó Péter. No és mit csinálhatunk még napközben? A BME-HÖOK sátorban tematikus napokba futhatunk, lesz VADnyugat napja chilisbabevő-versennyel, patkódobálással, és például magyar kultúra napja betyárkodással. A színház szerelmeseinek a Szkéné Színház társulata fog üdítő darabokkal szolgálni, aztán lesz még kettlebell, karikás ostor bemutató, vagy hangolódás az esti bulira, azaz borkóstolás sommelier segítségével. De még mielőtt alkoholt innánk, látogassuk meg a Civil Falu egy-egy aktivitását, és térjünk be az Egy Csepp Figyelem Alapítvány ingyenes egészségügyi szűrésére. Július 3-8., Velence, Északi Strand EFOTT Csak szabadon

42 2012. július 3. Elszabadult az EFOTT! Egy hét csak szabadon a Velencei-tó partján Több mint háromszáz fellépővel várja ma délutántól a fesztiválozókat Magyarország legrégebbi kulturális- és könnyűzenei fesztiválja. Az EFOTT kitárta kapuit és már a nyitónapon rögtön olyan nagyszerű program várja az érdeklődőket, mint a Csík Zenekar szuperkoncertje, ahol vendégként fellép Presser Gábor, Dresch Mihály és Mező Misi. Délután birtokba veszik a fesztiválozók a Velencei-tó partját, benépesül az Északi Strand: kezdetét veszi hazánk legnagyobb hallgatói bulija. A pörgés már ma elkezdődik az EFOTT-on a Csík Zenekar különleges, nyitó koncertjével. A további napokon a legnagyobb hazai előadók lépnek fel, csak néhány név a teljesség igénye nélkül: Quimby, Tankcsapda, Kiscsillag, Vad Fruttik és a Mystery Gang. Minden eddiginél több külföldi fellépő teszi tiszteletét Velencén. Itt lesz DubFX, Roni Size, a Brooklyn Bounce, John Dahlback és a Freestylers. A Velencére való lejutást a MÁV segíti megerősített járataival. Ez azt jelenti, hogy azok a vonatok is megállnak a tóparti városnál, amelyek menetrend szerint áthaladnának az állomáson. A vasútállomás és a rendezvény helyszíne között EFOTT fesztiválbusz közlekedik. Indulás előtt érdemes az efott.hu oldalon végigböngészni a menetrendet. EFOTT Csak szabadon

43 2012. július04. Rekordszámú látogatót vonzott a Csík Zenekar A tegnap esti szuperkoncerttel elrajtolt az EFOTT! Pillanatok alatt színes sátortáborrá vált a velencei Északi Strand, elkezdődött a 2012-es EFOTT. A Presser Gáborral, Mező Misivel és Dresch Mihállyal kiegészült Csík Zenekar szuperkoncertje már a nyitónapon rekordot döntött, azaz soha ennyien nem szórakoztak az első estén. A hőség ellen vízosztással, locsoló kocsikkal és vízpermettel készültek a szervezők. De sokan még a sátorállítás előtt csobbantak egy nagyot a Velencei-tóban. Gombamód szaporodtak tegnap a kisebb-nagyobb sátrak, megnyitotta kapuit hazánk legnagyobb hallgatói rendezvénye. A rekordszámú fesztiválozókat már a nyitónapon egy igazi zenei ínyencség fogadta. A Csík Zenekar adott remek koncertet, amelyet az ország Pici bácsija, a Magnacum Laude frontembere, valamint a kiváló magyar dzsessz-zenész, azaz Presser Gábor, Mező Misi és Dresch Mihály tett különlegessé. Csaknem százötvenen választottak nem hagyományos közlekedési eszközt, hogy Velencére érjenek. Idén először, a Tekerj az EFOTT-ra! program keretében biciklis csoportok indultak Budapestről a fesztivál helyszínére, s a szervezők Rauch üdítőkről is gondoskodtak, hogy senki se tikkadjon a nagy hőségben. A HÖOK SportPont Program és a Magyar Kerékpárosklub közös kezdeményezésének célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a magyar táj szépségeire, a környezettudatos és sportos életmód fontosságára. A 60 km alatt megizzadt bátor bicikliseket az AXE hostessei várták a célban, hogy felfrissüljenek. Bár akadt, aki rögvest a hűsítő habokba ugrott, s csak ezután csomagolt ki.

XI. Hódmezővásárhelyi Borfesztivál. 2015. augusztus 19-23. Adatlap azonosító: A2011/N0584. Pályázati azonosító: 7707/00757 SZAKMAI BESZÁMOLÓ

XI. Hódmezővásárhelyi Borfesztivál. 2015. augusztus 19-23. Adatlap azonosító: A2011/N0584. Pályázati azonosító: 7707/00757 SZAKMAI BESZÁMOLÓ XI. Hódmezővásárhelyi Borfesztivál 2015. augusztus 19-23. Adatlap azonosító: A2011/N0584 Pályázati azonosító: 7707/00757 SZAKMAI BESZÁMOLÓ A hódmezővásárhelyi kulturális élet egyik nagyszabású rendezvénye

Részletesebben

A Szegedi Ifjúsági Napok 2010 fellépői ABC sorrendben:

A Szegedi Ifjúsági Napok 2010 fellépői ABC sorrendben: A Szegedi Ifjúsági Napok 2010 fellépői ABC sorrendben: 30Y (aug. 28. szombat - Nagyszínpad 18:30-20:00). Adam Breaks (aug. 26. csütörtök - Vodafone Aréna 00:00-01:00). Akkezdet Phiai (aug. 26. csütörtök

Részletesebben

A legnagyobb cél pedig itt, e földi létben ember lenni mindég, minden körülményben (Arany János) Az igazat mondd, ne csak a valódit.

A legnagyobb cél pedig itt, e földi létben ember lenni mindég, minden körülményben (Arany János) Az igazat mondd, ne csak a valódit. FÜGGETLEN MAGYARORSZÁG A legnagyobb cél pedig itt, e földi létben ember lenni mindég, minden körülményben (Arany János) Az igazat mondd, ne csak a valódit. (József Attila) A rendszerváltozás veszteseinek

Részletesebben

EGY VÉRBELI CIGÁNYMUZSIKUS

EGY VÉRBELI CIGÁNYMUZSIKUS EGY VÉRBELI CIGÁNYMUZSIKUS Magyar vagyok. Természetem komoly, Mint hegedűink első hangjai; Ajkamra fel-felröppen a mosoly, De nevetésem ritkán hallani. Ha az öröm legjobban festi képem: Magas kedvemben

Részletesebben

Dabasi. helyzet. Bajnokcsapat! A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehetőséget kínál. 2016. április 3.

Dabasi. helyzet. Bajnokcsapat! A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehetőséget kínál. 2016. április 3. Dabasi - helyzet Az FC Dabas rendszeresen megjelenő kiadványa I. évfolyam. 8. szám Bajnokcsapat! A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehetőséget kínál. 2016. április 3. bajnokcsapataink Bajnok

Részletesebben

JÖN A KAPCSOLATOK FESZTIVÁLJA!

JÖN A KAPCSOLATOK FESZTIVÁLJA! JÖN A KAPCSOLATOK FESZTIVÁLJA! Július 23-án startol a keleti régió egyik legnagyobb szabadtéri eseménye, a Campus Fesztivál. A szervezők már bizonyították rátermettségüket a népszerű Vekeri-tó Fesztiválokkal

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Ügyiratszám: P/57/2015. 1 E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. június 4-i ülésére Tárgy: Tájékoztató a város 2015. évi lekötött és tervezett nyári programjairól Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

A holdfényben repülő bicikli

A holdfényben repülő bicikli A holdfényben repülő bicikli Páros interjú Mindketten rövid ideig tudhatták magukénak különleges biciklijüket, és vendéglátós művészi karrierjük sem tartott sokáig. Marozsán Erika színésznő épp túl egy

Részletesebben

KECSKEMÉT MEGYEI JOGÚ VÁROS 2015-ÖS RENDEZVÉNYTERVE KECSKEMÉTI KULTURÁLIS ÉS KONFERENCIA KÖZPONT NONPROFIT KFT. FESZTIVÁLIRODA 2015.

KECSKEMÉT MEGYEI JOGÚ VÁROS 2015-ÖS RENDEZVÉNYTERVE KECSKEMÉTI KULTURÁLIS ÉS KONFERENCIA KÖZPONT NONPROFIT KFT. FESZTIVÁLIRODA 2015. KECSKEMÉTI KULTURÁLIS ÉS KONFERENCIA KÖZPONT NONPROFIT KFT. FESZTIVÁLIRODA 6000 KECSKEMÉT, DEÁK F. TÉR I. TEL.: +36 76/503-880 KECSKEMÉT MEGYEI JOGÚ VÁROS 2015-ÖS RENDEZVÉNYTERVE 2015. XXX. Kecskeméti

Részletesebben

Pályázat az ELTE TáTK 2015 Gólyatábor főszervezői posztjára

Pályázat az ELTE TáTK 2015 Gólyatábor főszervezői posztjára Pályázat az ELTE TáTK 2015 Gólyatábor főszervezői posztjára Bemutatkozás 2012 óta járok a Társadalomtudományi Kar Nemzetközi Tanulmányok nappalis alapképzésére, továbbá 2013 szeptembere óta vagyok a Hallgatói

Részletesebben

mondott, és nem kimondott gondolataival. Még senki sem tudta így elmondani ezeket, akár burkoltan is, bizony ezek a dalok gyakran kimondják azt,

mondott, és nem kimondott gondolataival. Még senki sem tudta így elmondani ezeket, akár burkoltan is, bizony ezek a dalok gyakran kimondják azt, II. fejezet [...] Legyél az esernyőm, Óvj a széltől, és ha mégis elázom, Te legyél az égen a Nap, Te melegíts át, ha néha fázom! Én meg olyan leszek hozzád, mint a gazdájához a véreb Amikor először láttam

Részletesebben

Pintér: Én is a Fradinak szurkoltam

Pintér: Én is a Fradinak szurkoltam 2014 február 02. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még nincs értékelve Értéke: 1/5 Értéke: 2/5 Mérték Értéke: 3/5 Értéke: 4/5 Értéke: 5/5 Pintér Attila nem tagadja, hogy a Ferencváros élete meghatározó klubja.

Részletesebben

Interjú Droppa Judit textilművész, egyetemi tanárral

Interjú Droppa Judit textilművész, egyetemi tanárral A művészeti intézményeknek van egy optimális léptéke Interjú Droppa Judit textilművész, egyetemi tanárral Educatio: Hogyan épül fel a hazai művészeti felsőoktatás intézményi háttere? Droppa Judit: Vannak

Részletesebben

Vigadó Kulturális és Civil Központ Nonprofit Kft. 2012. második félév

Vigadó Kulturális és Civil Központ Nonprofit Kft. 2012. második félév Vigadó Kulturális és Civil Központ Nonprofit Kft. 2012. második félév Elérhetőségeink Vigadó Kulturális és Civil Központ 2200 Monor, Kossuth Lajos u. 65-67. Művelődési Ház 2200 Monor, Bocskai u. 1. Tel.:

Részletesebben

Beck Veronika Elnöki program ELTE Damjanich utcai Kollégium Diákbizottság 2015

Beck Veronika Elnöki program ELTE Damjanich utcai Kollégium Diákbizottság 2015 Beck Veronika Elnöki program ELTE Damjanich utcai Kollégium Diákbizottság 2015 Tartalom Bemutatkozás... 3 Motiváció... 3 Diákbizottság... 4 Hunya Gréta - Alelnök és tudományos bizottsági tag... 4 Szalay

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR SZENTES

ESEMÉNYNAPTÁR SZENTES ESEMÉNYNAPTÁR SZENTES 2013 Szentes ezer arca Szentes Csongrád megyében, a Tisza partján elhelyezkedô fiatalos dél-alföldi település, közel 30000 fôs lakosságával a megye harmadik legnépesebb városa. Szentes

Részletesebben

Ritmuscsapatok Országos Modern Tánc versenyének versenyszabályzata! 2016

Ritmuscsapatok Országos Modern Tánc versenyének versenyszabályzata! 2016 Ritmuscsapatok Országos Modern Tánc versenyének versenyszabályzata! 2016 VERSENYRENDSZERÜNK: Versenyünk AMATŐR szintű Táncversenysorozat! A Tánc, mint sportág megismertetése és tömegbázis teremtése és

Részletesebben

KOLLÉGIUMI KÖRÖK krk.martos.bme.hu

KOLLÉGIUMI KÖRÖK krk.martos.bme.hu Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar KOLLÉGIUMI KÖRÖK 1 krk.martos.bme.hu KEDVES HALLGATÓK! Az alábbi dokumentumban összegyűjtöttük a Karunkon működő öntevékeny

Részletesebben

Kedves Csepeliek! Kellemes nyarat, jó időtöltést kívánok! Borbély Lénárd Csepel polgármestere

Kedves Csepeliek! Kellemes nyarat, jó időtöltést kívánok! Borbély Lénárd Csepel polgármestere Kedves Csepeliek! Az elmúlt években Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata nyaranta is színes, változatos programokat kínál a kerületünkben élők számára. Ez idén sem lesz másképpen. Célunk, hogy olyan

Részletesebben

http://www.koznev.hu/cikk/%e2%80%9eameddig-telik-tolem--teszem-adolgomat%e2%80%9d---beszelgetes-a-80-eves-ferge-zsuzsaval

http://www.koznev.hu/cikk/%e2%80%9eameddig-telik-tolem--teszem-adolgomat%e2%80%9d---beszelgetes-a-80-eves-ferge-zsuzsaval http://www.koznev.hu/cikk/%e2%80%9eameddig-telik-tolem--teszem-adolgomat%e2%80%9d---beszelgetes-a-80-eves-ferge-zsuzsaval Köznevelés, 2011. junius 17. Interjú Ameddig telik tőlem, teszem a dolgomat - Beszélgetés

Részletesebben

AGORA KÖNNYŐ. Szeptember 19. szombat 22.30 AGORA - Savaria Filmszínház

AGORA KÖNNYŐ. Szeptember 19. szombat 22.30 AGORA - Savaria Filmszínház AGORA KÖNNYŐ Szeptember 19. szombat 21.00 AGORA - Savaria Filmszínház Csík zenekar Fennállása huszadik évfordulóját kirívó sikerek közepette ünnepelte tavaly a Csík zenekar. Legújabb albuma, az Ez a vonat,

Részletesebben

Szentesi Üdülőközpont *** Magyarország - Csongrád megye - Szentes http://www.reise.info.hu/udulokozpont-szentes/hu/

Szentesi Üdülőközpont *** Magyarország - Csongrád megye - Szentes http://www.reise.info.hu/udulokozpont-szentes/hu/ http:///udulokozpont-szentes/hu/ Bemutatkozás Szentesi Üdülőközpont Üdülőházak Szeretnél egy árnyas liget közepén folyópart mellett pihenni? És még a strandért sem kell fizetned? Akkor jó helyre jössz!

Részletesebben

Euro. A grár, halászat, erdőgazdaság 1,3 (2) 29,4 (2) S zolgáltatások (nem piaci szolgáltatások) 69,3 (2)

Euro. A grár, halászat, erdőgazdaság 1,3 (2) 29,4 (2) S zolgáltatások (nem piaci szolgáltatások) 69,3 (2) Botos Katalin (szerk.) : Pénzügyek és globalizáció SZTE Gazdaságtudományi Kar Közleményei 2005. JATEPress Az Édentől keletre Botos Katalin Itt, a Lajtán innen, mindnyájan az Édentől keletre vagyunk. Hány

Részletesebben

Jegyzıkönyv A ELTE BTK HÖK Küldöttgyőlésének ülése

Jegyzıkönyv A ELTE BTK HÖK Küldöttgyőlésének ülése Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT Eötvös Loránd University Faculty of Humanities Students' Union Ellenırzı Bizottság 1088 Budapest, Múzeum krt. 4/A H-1088 Budapest,

Részletesebben

17 napon át: 14 kiváló badacsonyi pincészet Badacsonyi Pálinkaház Káptalantóti Kemencésház Szegi sajtok Hamubasült pogácsa Kürtőskalács

17 napon át: 14 kiváló badacsonyi pincészet Badacsonyi Pálinkaház Káptalantóti Kemencésház Szegi sajtok Hamubasült pogácsa Kürtőskalács 17 napon át: 14 kiváló badacsonyi pincészet Badacsonyi Pálinkaház Káptalantóti Kemencésház Szegi sajtok Hamubasült pogácsa Kürtőskalács BOR7 menüajánlatok 7 étteremben Pecsételős nyereményjáték Koncertek

Részletesebben

XII. 2014. Az egészség és sport jegyében

XII. 2014. Az egészség és sport jegyében Á G F A L V I K R Ó N I K A XV. évfolyam 9. szám Ágfalva Önkormányzatának tájékoztatója 2014. SZEPTEMBER XII. 2014. Az egészség és sport jegyében Versenykiírás Az eddig megrendezett futófesztiválok sikere

Részletesebben

Vissza-és előretekintés

Vissza-és előretekintés Az igazi élmények mindig nyáron születnek, észrevetted? Talán mert nyíltabbak és bátrabbak vagyunk, talán a napsütés okozza, és a sok nyíló virág. Aztán jön az ősz, elkezdődik az iskola és az egész nyüzsgés

Részletesebben

be/sfp-08412/2015/mlsz

be/sfp-08412/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Törökbálinti Focisuli Egyesület A kérelmező szervezet rövidített neve TFSE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 1275 A kérelmező jogállása

Részletesebben

Szakmai gyakorlat, Hollandiában

Szakmai gyakorlat, Hollandiában Szakmai gyakorlat, Hollandiában (2012.10.27-2012.11.24) Varga Vanessza Ágnes (leendő) Gyógypedagógiai asszisztens Hol is kezdjem Olyan sok élményben volt részem ez alatt a négy hét alatt, hogy a hazaérkezésem

Részletesebben

Nyári gyakorlat a Fachhochschule OOW Nemzetközi Képzési Ügyek Központjában, az AKA-n

Nyári gyakorlat a Fachhochschule OOW Nemzetközi Képzési Ügyek Központjában, az AKA-n Nyári gyakorlat a Fachhochschule OOW Nemzetközi Képzési Ügyek Központjában, az AKA-n Előkészületek 2008. február 29-én jöttem Németországba, Wilhelmshaven-be a kötelező gyakorlatom eltöltésére, mely 3

Részletesebben

MÉDIAAJÁNLAT 2015. NOVEMBERÉTŐL

MÉDIAAJÁNLAT 2015. NOVEMBERÉTŐL MÉDIAAJÁNLAT 2015. NOVEMBERÉTŐL Legjobb display és natív hirdetések Hirdessen Ön is az egyik legnagyobb közösségi média-eléréssel rendelkező portálokon. Facebook oldalainkkal több mint 1,5 millió emberhez

Részletesebben

Iskolai zenei életünk története

Iskolai zenei életünk története Iskolai zenei életünk története Az iskolai kórus Iskolánk első kórusa, az Ifjúsági Dalkör 1879-ben jött létre Harrach József tanár vezetésével. Nemcsak az ifjúság éneklését tette lehetővé, hanem gyűjtéseket

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. Vezetői összefoglaló

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. Vezetői összefoglaló SZAKMAI BESZÁMOLÓ ÉTER 2014.- Észak-Magyarországi Tehetségkutató Fesztivál (Feltörekvő Zenekarok fesztiválja) Egy zenei tehetséggondozó-fesztivál és konferencia. Vezetői összefoglaló Sikeresen lezajlott

Részletesebben

Kollár-Klemencz László: az érték háttérbe került 2013. május 15. szerda, 13:44

Kollár-Klemencz László: az érték háttérbe került 2013. május 15. szerda, 13:44 A Kistehén együttest az elmúlt hét végén az alternatív zenekar kategóriában díjazták a Székelyudvarhelyen megtartott Transylvanian Music Awards-on. Kollár-Klemencz Lászlóval a díj átadása és az egyórás

Részletesebben

Iii. Hidak és Hídépítők Napja

Iii. Hidak és Hídépítők Napja HÍDÉPÍTŐK EGYESÜLETE 31 Fotó: Kovács Tamás MTI Iii. Hidak és Hídépítők Napja Három évvel ezelőtt amikor megszerveztük az I. Hidak és Hídépítők Napját, magunk sem gondoltuk, hogy ilyen rövid idő alatt ekkora

Részletesebben

Szebb Holnapért Közhasznú Egyesület. 10 éves jubileumi kiadvány

Szebb Holnapért Közhasznú Egyesület. 10 éves jubileumi kiadvány Szebb Holnapért Közhasznú Egyesület 10 éves jubileumi kiadvány 2013 A Szebb Holnapért Köz - hasz nú Egyesület 2003. októ - ber 20. napján alakult Csepreg városában, amikor is 10 lelkes fiatal elha tározta,

Részletesebben

JEGYZ KÖNYV 2004.április 29-én

JEGYZ KÖNYV 2004.április 29-én Bekecs község Önkormányzatának Képviselőtestülete JEGYZŐKÖNYV Bekecs község Önkormányzati Képviselőtestületének 2004.április 29-én megtartott üléséről Bekecs község Önkormányzatának Képviselőtestülete

Részletesebben

Ókovács: ki van nyújtva a kéz

Ókovács: ki van nyújtva a kéz Ókovács: ki van nyújtva a kéz Népszava 2015. február 6. 31. szám 12. oldal Ókovács Szilveszter szerint a repertoár jelentős része fölött eljárt az idő FOTÓ: TÓTH GERGŐ A Magyar Állami Operaház főigazgatója

Részletesebben

tovább örökítő város legyen!

tovább örökítő város legyen! K Ö R M E N D I F Ó R U M 3 tovább örökítő város legyen! kampányról, tervekről, a város jövőjéről hogy milyen szakokra lenne még szükség a mezőgazdasági képzések mellett, így például a fémipari szakmák

Részletesebben

A Somnakaj igazi cross over. Valóságos örömzene. Ismert hazai alkotó-, és előadóművészek. komoly előkészítő munkájával megszületett

A Somnakaj igazi cross over. Valóságos örömzene. Ismert hazai alkotó-, és előadóművészek. komoly előkészítő munkájával megszületett Ismert hazai alkotó-, és előadóművészek komoly előkészítő munkájával megszületett az első gypsy musical, a Somnakaj, melyet a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében mutattak be 2014 áprilisban a Művészetek

Részletesebben

Pesti Vigadó. Műsorfüzet 1865

Pesti Vigadó. Műsorfüzet 1865 Pesti Vigadó Műsorfüzet 1865 MEGNYÍLT A VIGARDA! N agy örömmel tesszük közzé, hogy majd tizenhat évnyi várakozás után Pest városa ismét rendelkezik olyan fényes, európai színvonalú épülettel, ahol reményeink

Részletesebben

2016. április 29. péntek

2016. április 29. péntek IX. VELENCEI-TAVI HAL-, VAD-, BOR- ÉS PÁLINKAFESZTIVÁL, AGÁRD 2016. 04. 29-05.01. 2016. április 29. péntek NAGYSZÍNPAD 16:00 Fesztivál-megnyitó 16:10 Kongattack 17:00 Abba show Siménfalvy Ágotával és Janza

Részletesebben

Könnyű e integrálódni?!

Könnyű e integrálódni?! Könnyű e integrálódni?! Kulturális televízió és tematikus kulturális promóció az Interneten Márkus Csilla Elnök Kultúra és Művészet Mindenkinek Közhasznú Egyesület e-kultúra konferencia Budapest, 2009.

Részletesebben

VESZPRÉMI EGYETEMI NAPOK Központi Szervezőbizottság

VESZPRÉMI EGYETEMI NAPOK Központi Szervezőbizottság 25. jubileumát tartja az ország első egyetemi napok rendezvénye Hazánkban 1969-ben rendeztek először egyetemi napokat. A helyszín Veszprém az akkori Vegyipari Egyetem, a program neve pedig Veszprémi Egyetemi

Részletesebben

23 CSOPORTDINAMIKA. James Vagyi International All Rights Reserved. www.jamesvagyi.hu

23 CSOPORTDINAMIKA. James Vagyi International All Rights Reserved. www.jamesvagyi.hu 23 CSOPORTDINAMIKA A csoportok másképpen viselkednek, mint az egyének. A hasonló gondolkodású emberek találkozása a Network Marketing/MLM üzlet rendezvényein, különleges atmoszférát teremt. Nagyon nehéz

Részletesebben

január Eseménynaptár Magyarkanizsa / 2014 MAGYARKANIZSAI ÖNKORMÁNYZAT Fő tér 1. 24420 Magyarkanizsa Szerbia

január Eseménynaptár Magyarkanizsa / 2014 MAGYARKANIZSAI ÖNKORMÁNYZAT Fő tér 1. 24420 Magyarkanizsa Szerbia Eseménynaptár HOGY AZ ESEMÉNYNAPTÁR AZ ÖN RENDEZVÉNYÉT IS TARTALMAZZA, ILLETVE AMENNYIBEN REKLÁMOZNI SZERETNE KIADVÁNYUNKBAN, KERESSE ÖNKORMÁNYZATUNKAT: I ÖNKORMÁNYZAT Fő tér 1. 24420 Magyarkanizsa Szerbia

Részletesebben

European Accountancy Week

European Accountancy Week European Accountancy Week Riga, 2016. március 13. március 19. Edutus delegáció: Medve Ivett, Mónus Ádám, Korondy Tamás Felkészítő tanár: Dr. Melles Hagos Tewolde Tartalomjegyzék Előkészületek... 3 2016.

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v K é s z ü l t : B e r h i d a Városi Önkormányzat Gazdasági Bizottságának 2014. március 18 -án 16.00 órai kezdettel megtartott üléséről. Jelen vannak: Fülöp Attila bizottsági elnök

Részletesebben

Élménybeszámoló - Dolomitok (Rosengarten)

Élménybeszámoló - Dolomitok (Rosengarten) Élménybeszámoló - Dolomitok (Rosengarten) A 2013/2014. tanévben immár harmadik alkalommal megrendezett Jakucs László Nemzetközi Földrajzversenyen elért első helyezésünkkel csapattársam, Boros János Mátyás,

Részletesebben

Péterfy Bori: zseniális zenészek vesznek körül. 2014. 04. 05. Szerző: Szimpatika

Péterfy Bori: zseniális zenészek vesznek körül. 2014. 04. 05. Szerző: Szimpatika Péterfy Bori: zseniális zenészek vesznek körül 2014. 04. 05. Szerző: Szimpatika Péterfy Bori színész- és énekesnő. A Krétakör Színháznak, majd 2008-tól Alföldi menesztéséig a Nemzeti Színház társulatának

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város részletes fesztiválismertetője

Pécs Megyei Jogú Város részletes fesztiválismertetője 1. számú melléklet Pécs Megyei Jogú Város részletes fesztiválismertetője 2012 Az alább felsorolt és röviden ismertetett fesztiválok kívánják alkotni annak a városi programportfóliónak az alapját, amely

Részletesebben

REFORMÁCIÓ. Konferencia 2012 áprils 5-8. Konstanz, Németország

REFORMÁCIÓ. Konferencia 2012 áprils 5-8. Konstanz, Németország REFORMÁCIÓ Konferencia 2012 áprils 5-8. Konstanz, Németország Szolgál: Johannes Wöhr apostol info: www.nagykovetseg.com www.fegyvertar.com www.km-null.de Felhasználási feltételek: A blogon található tartalmak

Részletesebben

A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány és Dobbantó projektje

A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány és Dobbantó projektje A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány és Dobbantó projektje 173 Ecsédi Edit A diákok megismerése Az Egyéni Fejlődési Terv alkalmazásának tapasztalatai A Dobbantó program egyik fontos

Részletesebben

ELTE SPORT KISOKOS! Használati útmutató az ELTE sportösztöndíjasinak. 2010/2011-es tanévre

ELTE SPORT KISOKOS! Használati útmutató az ELTE sportösztöndíjasinak. 2010/2011-es tanévre ELTE SPORT KISOKOS! Használati útmutató az ELTE sportösztöndíjasinak 2010/2011-es tanévre 1 Kedves Sportösztöndíjas, Ennek a Kisokos!-nak a célja, hogy az elkövetkezendő egy évben a segítségedre legyen

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Sárospatak Város Önkormányzat Képviselő-testülete 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu J e g y z ő k ö n y v Készült: Sárospatak Város Önkormányzat

Részletesebben

be/sfp-08206/2015/mlsz

be/sfp-08206/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Jánossomorja Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve JSE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 2672 A kérelmező jogállása Amatőr

Részletesebben

K Á R Á S Z I független havilap. Önkormányzati hírek. A testület június hónapban több alkalommal informális keretek között ülésezett, tanácskozott.

K Á R Á S Z I független havilap. Önkormányzati hírek. A testület június hónapban több alkalommal informális keretek között ülésezett, tanácskozott. 2015. július 3. K Á R Á S Z I független havilap XVIII. évfolyam 7. szám Önkormányzati hírek A testület június hónapban több alkalommal informális keretek között ülésezett, tanácskozott. A 20 éves testvérkapcsolat

Részletesebben

KARFIOLFÜL A BIRKÓZÁS SZERETHETŐ OLDALA MELLÉKLET. Ügynökség neve: Lounge Communication. Pályázott kategória: Hírnévmenedzsment

KARFIOLFÜL A BIRKÓZÁS SZERETHETŐ OLDALA MELLÉKLET. Ügynökség neve: Lounge Communication. Pályázott kategória: Hírnévmenedzsment KARFIOLFÜL A BIRKÓZÁS SZERETHETŐ OLDALA MELLÉKLET Ügynökség neve: Lounge Communication Pályázott kategória: Hírnévmenedzsment Megbízó neve: Magyar Birkózó Szövetség Kampány időszaka: 2015. április 01.

Részletesebben

J u b ile u m i k ia d v á ny

J u b ile u m i k ia d v á ny 2012. jú liu s 22 29. 1. szám J u b ile u m i k ia d v á ny S t a t i s z t i k á k Diákmunka ez olyan, mint egy építőtábor - lehet hallani egy-egy elejtett szót a várban a látogatók szájából. Mi is az

Részletesebben

Antoine Bauza játéka. 13 év fölött 2-4 játékos kb. 45 perc. Mit kezdünk ezzel a szörnnyel, Uram? Biztos vagyok benne, hogy jó sora lesz itt.

Antoine Bauza játéka. 13 év fölött 2-4 játékos kb. 45 perc. Mit kezdünk ezzel a szörnnyel, Uram? Biztos vagyok benne, hogy jó sora lesz itt. Mit kezdünk ezzel a szörnnyel, Uram? Ez egy kínai óriáspanda. Békés, kedves és erös. A kínai nép alázatos ajándéka. Biztos vagyok benne, hogy jó sora lesz itt. Ez az állat oly ritka, akár csak a híres

Részletesebben

1144 Budapest, Vezér u. 28/b. Tel.: 363-2656 Fax: 460-0278 E-mail: info@cserepeshaz.hu Cégjegyzék szám: 01-09-991425 Adószám: 24120872-2-42

1144 Budapest, Vezér u. 28/b. Tel.: 363-2656 Fax: 460-0278 E-mail: info@cserepeshaz.hu Cégjegyzék szám: 01-09-991425 Adószám: 24120872-2-42 Z U G L Ó I C S E R E P E S K U L T U R Á L I S N O N P R O F I T K F T. 1144 Budapest, Vezér u. 28/b. Tel.: 363-2656 Fax: 460-0278 E-mail: info@cserepeshaz.hu Cégjegyzék szám: 01-09-991425 Adószám: 24120872-2-42

Részletesebben

VI. Tolcsvai Borfesztivál. 2009. augusztus 7. 14.15. Paulon László énekes-gitárművészműsora 15.00

VI. Tolcsvai Borfesztivál. 2009. augusztus 7. 14.15. Paulon László énekes-gitárművészműsora 15.00 VI. Tolcsvai Borfesztivál 2009. augusztus 7. 14.15 Paulon László énekes-gitárművészműsora Levente 15.00 A BIBE TIMEÉnek - éssztárképző Stúdió növendékeinek zenés-táncos show műsora: "Ébredj fe 1 / 14 15.45

Részletesebben

A KE02960/2014/MVLSZ-4 számú határozat melléklete

A KE02960/2014/MVLSZ-4 számú határozat melléklete Oldalszám: 1 A KE02960/2014/MVLSZ-4 számú határozat melléklete Kérelem száma: KE02960/2014/MVLSZ Érkezett: Oldalszám: 2 A kérelmező adatai Általános A kérelmező szervezet teljes neve: Egri Vízilabda Klub

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kunhegyes Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2007. október 1-én megtartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Városháza nagy tanácskozó terme Jelen vannak: Szabó András

Részletesebben

SZIGLIGETI HARSONA. Gólya liget. 2016. Április Szigliget Község Önkormányzatának ingyenes kiadványa XV. évf. 4. szám

SZIGLIGETI HARSONA. Gólya liget. 2016. Április Szigliget Község Önkormányzatának ingyenes kiadványa XV. évf. 4. szám SZIGLIGETI HARSONA 2016. Április Szigliget Község Önkormányzatának ingyenes kiadványa XV. évf. 4. szám Kettős ünnepre, faültetésre és névadóra gyűltünk öszsze április 23-án, szombaton délelőtt. Erre az

Részletesebben

Jelentkezési lap. Név. Lakcím:. Iskola:... Osztály:. Email cím:. Telefonszám:...

Jelentkezési lap. Név. Lakcím:. Iskola:... Osztály:. Email cím:. Telefonszám:... Jelentkezési lap.. Név Lakcím:. Iskola:.... Osztály:. Email cím:. Telefonszám:..... 1. Feladat Egérrágta interjú (Egészítsd ki a válaszokat!) Mióta írsz? Már kisgyerekként is vonzott az írás, találtam

Részletesebben

Kalendárium. Mese. Tudod-e? Ügyeskedj! Programjaink. Zöld mozaik. - A mozgó kő. - Június - Nyárelő. - A rákosi vipera.

Kalendárium. Mese. Tudod-e? Ügyeskedj! Programjaink. Zöld mozaik. - A mozgó kő. - Június - Nyárelő. - A rákosi vipera. 2011. június A Magyar Máltai Szeretetszolgálat játszótereinek lapja XI. évf. 6. szám Kalendárium - Június - Nyárelő Zöld mozaik - A rákosi vipera Ügyeskedj! - Rejtvények, fejtörők Mese - A mozgó kő Tudod-e?

Részletesebben

a) Óriási detonáció rombolta le az egykori luxushotelt Aleppóban. (forrás: hu.eoruonews.com)

a) Óriási detonáció rombolta le az egykori luxushotelt Aleppóban. (forrás: hu.eoruonews.com) 2. Határozd meg az alábbi szövegrészletek kommunikációs színterek szerinti típusát! a) Belgium megizzadt a negyeddöntőért. Rekordnak számító kapura lövést és három gólt hozott a vb egyik legjobb mérkőzése.

Részletesebben

Dabasi. helyzet. Továbbra is 1. helyen az FC Dabas II. A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehetőséget kínál. 2016. április 3.

Dabasi. helyzet. Továbbra is 1. helyen az FC Dabas II. A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehetőséget kínál. 2016. április 3. Dabasi - helyzet Az FC Dabas rendszeresen megjelenő kiadványa I. évfolyam. 4. szám Továbbra is 1. helyen az FC Dabas II A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehetőséget kínál. Csapataink, játékosaink

Részletesebben

Hogyan néz ki az iskola társadalma 2013-ban?

Hogyan néz ki az iskola társadalma 2013-ban? Hogyan néz ki az iskola társadalma 2013-ban? A Jövô diákja Felkelni nehéz dolog, fél hét elôtt sosem sikerül. Az indulásig hátra lévô fél óra arra ugyan elég volna, hogy magamra rángassak valamit, aztán

Részletesebben

Hotel Helikon *** Magyarország - Zala megye - Keszthely http://www.reise.info.hu/hotel-helikon/hu/

Hotel Helikon *** Magyarország - Zala megye - Keszthely http://www.reise.info.hu/hotel-helikon/hu/ http:///hotel-helikon/hu/ Bemutatkozás Üdvözlet Napfény, víz, levegő... Helikon. Keszthely, a régi barokk kisváros hangulatos környezetben fekszik a Keszthelyi hegység és a Balaton között. Szobák A háromcsillagos

Részletesebben

Az elsõ magyar ombudsman Gönczöl Katalin Kóthy Judit: Ombudsman, 1995 2001. Helikon kiadó. Budapest, 2002.

Az elsõ magyar ombudsman Gönczöl Katalin Kóthy Judit: Ombudsman, 1995 2001. Helikon kiadó. Budapest, 2002. KERTÉSZ IMRE Az elsõ magyar ombudsman Gönczöl Katalin Kóthy Judit: Ombudsman, 1995 2001. Helikon kiadó. Budapest, 2002. Az elsõ magyar ombudsman története divatos kifejezéssel élve sikersztori. Pedig igencsak

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. november 12-i ülésére Tárgy: Tájékoztató a Zirci BULI, a Bakonyi Betyárnapok és a Bakonyi Vágta jövőjével kapcsolatos egyeztetésekről

Részletesebben

Ferencváros: két évforduló. Ki gondolta volna a 100 éves jubileumon, hogy a 110. ilyen lesz?

Ferencváros: két évforduló. Ki gondolta volna a 100 éves jubileumon, hogy a 110. ilyen lesz? Ferencváros: két évforduló. Ki gondolta volna a 100 éves jubileumon, hogy a 110. ilyen lesz? 110 éves a legpatinásabb és feltehetıleg még ma is a legnagyobb szurkolótáború sportklub, az FTC. Az évfordulóhoz

Részletesebben

A Mária Út Közép-Európa Mária kegyhelyeit összekötő útvonal, illetve pontosabban fogalmazva útvonalak.

A Mária Út Közép-Európa Mária kegyhelyeit összekötő útvonal, illetve pontosabban fogalmazva útvonalak. A zarándoklat A házi dolgozat megírása előtt rövid kutatást végeztem az ismerőseim között. Megkérdeztem 15-20 embert, kinek mi jut elsőre eszébe, ha a zarándoklat szót meghallja. A legnépszerűbb válaszok

Részletesebben

MEGJELENIK HAVONTA. Keresse kiadványunkat a terjesztési pontokon! HAGYOMÁNYAINK ÁLTAL ÁPOLJUK A MÚLT ÖRÖKSÉGÉT HAJDÚSÁMSONBAN DEBRECENBEN

MEGJELENIK HAVONTA. Keresse kiadványunkat a terjesztési pontokon! HAGYOMÁNYAINK ÁLTAL ÁPOLJUK A MÚLT ÖRÖKSÉGÉT HAJDÚSÁMSONBAN DEBRECENBEN 2013. MÁRCIUS II. évfolyam, 3. szám A tartalomból ÁLLÁSPONT 2 Videó üzenettel a jelentkezéshez ÁLLÁSPONT 2 Munkavégzés megváltozott munkaképesség mellett CIVILIZÁCIÓ 3 Gondolatok a civil létről SZIVÁRVÁNYHÁZ

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. január 28.-i ülésére Tárgy: Tájékoztató a Magas-Bakony TDM Nonprofit Kft. elmúlt évben végzett munkájáról Előadó: Varga-Halmosi

Részletesebben

INTERJ1] FELSŐOKTATÁSRÓL. független parlamenti hét módosító indítványt nyújtott be az

INTERJ1] FELSŐOKTATÁSRÓL. független parlamenti hét módosító indítványt nyújtott be az INTERJ1] FELSŐOKTATÁSRÓL független parlamenti hét módosító indítványt nyújtott be az or;;zái2,g'~tűl(~s elnökének a felsőoktatási törvényjavaslat vitája során. Pénzügyminisztertámogatta és sürgette a felsőoktatási

Részletesebben

az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület Baranya Megyei Szervezetének 2015. évi tevékenységéről

az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület Baranya Megyei Szervezetének 2015. évi tevékenységéről Beszámoló az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület Baranya Megyei Szervezetének 2015. évi tevékenységéről Munkánk során találkoztunk olyan problémákkal, melyek orvoslását feltétlenül szükségesnek tartanánk

Részletesebben

VIVA Comet 2012: a jelöltek. Kiderült, kik esélyesek az idei Comet-gömbökre

VIVA Comet 2012: a jelöltek. Kiderült, kik esélyesek az idei Comet-gömbökre VIVA Comet 2012: a jelöltek Kiderült, kik esélyesek az idei Comet-gömbökre Idén ismét a Papp László Budapest Sportarénában rendezi meg az áprilisban teljes tartalmi és arculati változáson átmenő VIVA Televízió

Részletesebben

A Bálint Márton Általános- és Középiskola Újsága

A Bálint Márton Általános- és Középiskola Újsága II. évfolyam 10. szám 2007. JÚNIUS A Bálint Márton Általános- és Középiskola Újsága Előszó Itt az év vége! Mindannyian elfáradtunk. A vizsgák, küzdelmek a jobb jegyért lekötötték minden energiánkat. Ezért

Részletesebben

[TANULMÁNYI ÚTON A FRAMBU KÖZPONTJÁBAN]

[TANULMÁNYI ÚTON A FRAMBU KÖZPONTJÁBAN] 2013 Magyar Williams Szindróma Társaság [TANULMÁNYI ÚTON A FRAMBU KÖZPONTJÁBAN] A Norvég Alap támogatásával megvalósuló Szárnypróba táborok mentorálási programjának részeként. Tartalom PROJEKT BEMUTATÁSA...

Részletesebben

Nyitva tartás: hétfő kivételével naponta 10 00-12 00 és 14 00-17 00 ; Gyöngyös 3200, Szent Bertalan út 3.

Nyitva tartás: hétfő kivételével naponta 10 00-12 00 és 14 00-17 00 ; Gyöngyös 3200, Szent Bertalan út 3. Nagyrédei Kecskefarm, Nagyréde Kézműves kecskesajtok kóstolása egy csodálatos családi birtokon. A program egyéni bejelentkezés alapján történik és a házigazda személyesen a vendégekkel járja be a birtokot.

Részletesebben

VárosKépviselő-testülete

VárosKépviselő-testülete VárosKépviselő-testülete Közművelődési, Ifjúságiés Sport Bizottság 2051 Biatorbágy, BarossGáborutca 2/a Telefon: 06 23 310-174 Fax: 06 23 310-135 E-mail: kisb@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Jegyzőkönyv

Részletesebben

PÁTY KÖZSÉG KÖZÉPTÁVÚ SPORTFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA

PÁTY KÖZSÉG KÖZÉPTÁVÚ SPORTFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA PÁTY KÖZSÉG KÖZÉPTÁVÚ SPORTFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA Páty, 2011. április Záradék: Elfogadta Páty Község Önkormányzat képviselő-testülete 95./2011. (IV.04) határozatával. Székely László polgármester 1 Bevezető

Részletesebben

Június 19. csütörtök

Június 19. csütörtök Június 19. csütörtök A tegnapi túra a városban úgy kinyuvasztotta a lábam, mint egy nehéz nap a Caminon. Igaz, több mint két órát mentem, megállás nélkül, és a szandálban, amiről már kiderült, hogy nem

Részletesebben

10 2010. December BOLDOG, BÉKÉS KARÁCSONYT!

10 2010. December BOLDOG, BÉKÉS KARÁCSONYT! 10 2010. December 34. Tunéziai es japán autójelzések. 35. Saját kezűleg.37. Tinédzserek tévéműsora. 38. Kennel része!40.ittrium,kén. 41. Zavart Ede. 43. Írógéppel kimásol. 45. Paul (1879-1940) svájci festőművész.

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ FÜZESGYARMAT VÁROS KÖZMŰVELŐDÉSÉNEK MUNKÁJÁRÓL

TÁJÉKOZTATÓ FÜZESGYARMAT VÁROS KÖZMŰVELŐDÉSÉNEK MUNKÁJÁRÓL TÁJÉKOZTATÓ FÜZESGYARMAT VÁROS KÖZMŰVELŐDÉSÉNEK MUNKÁJÁRÓL Békéscsaba, 2016. május 16. Készítette: Pozojevich Miklós Füzesgyarmat Város közművelődéssel kapcsolatos feladatait egyszerre több szervezet is

Részletesebben

Rákosmaczkó kocsmatúra Budapest, 2015. január 9. Bevezető: Miután Pécsett túlságosan sok lehetőség nem maradt további túrákra, illetve mivel többen a csodálatos főfaluban (értsd Budapest) töltjük napjainkat,

Részletesebben

be/sfphpm01-08288/2015/mlsz

be/sfphpm01-08288/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Gyöngyösi Atlétikai Klub A kérelmező szervezet rövidített neve Gyöngyösi AK Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 932 A kérelmező jogállása

Részletesebben

HUNGARIAN STUNT RIDING CHAMPIONSHIP ÉPÍTETT MOTOROK ÉS AUTÓK TALÁLKOZÓJA FŐTÁMOGATÓ: GYMKHANA ORSZÁGOS BAJNOKSÁG. www.autoszektor.

HUNGARIAN STUNT RIDING CHAMPIONSHIP ÉPÍTETT MOTOROK ÉS AUTÓK TALÁLKOZÓJA FŐTÁMOGATÓ: GYMKHANA ORSZÁGOS BAJNOKSÁG. www.autoszektor. ÉPÍTETT MOTOROK ÉS AUTÓK TALÁLKOZÓJA HUNGARIAN STUNT RIDING CHAMPIONSHIP GYMKHANA ORSZÁGOS BAJNOKSÁG FŐTÁMOGATÓ: www.autoszektor.hu A SHOW ALAPPILLÉREI Koncepció - Az álmok valóra váltak Alátogatók ókkörében

Részletesebben

Rendészeti Szervek Teremlabdarúgó Világbajnoksága: 2015. október 11-17. Autóbusszal Hollandiába

Rendészeti Szervek Teremlabdarúgó Világbajnoksága: 2015. október 11-17. Autóbusszal Hollandiába IPA Krónika 2015 II. évfolyam 3. szám 2015. március 11. Rendészeti Szervek Teremlabdarúgó Világbajnoksága: 2015. október 11-17. Kirándulás Hollandiába: 2015. október 11-17. Autóbusszal Hollandiába Eddigi

Részletesebben

TAGLÉTSZÁM ALAKULÁSA 2014. ÉVBEN:

TAGLÉTSZÁM ALAKULÁSA 2014. ÉVBEN: CÉLJAINK: 2014. évben is a megalakulásunkkor megfogalmazott célokat figyelembe véve szerveztük meg tevékenységünket. Fő célunkat, a horgászat, mint szabadidős és sport tevékenység MÁV Csoporton belüli

Részletesebben

POLGÁRMESTERI HIVATAL HÍREI

POLGÁRMESTERI HIVATAL HÍREI 2012. november 23. - 2012/24. szám (47. hét) 2335 Taksony, Fő út 85. Tel.: 24/520-777, Fax: 24/520-770, e-mail: onkormanyzat@taksony.hu, www.taksony.hu Ügyfélfogadás: H: 8.00-18.00, Sze: 8.00-16.00, P:

Részletesebben

DÖRNYEI KÁLMÁN: BANKI MESÉK 13-15. FEJEZET

DÖRNYEI KÁLMÁN: BANKI MESÉK 13-15. FEJEZET DÖRNYEI KÁLMÁN: BANKI MESÉK 13-15. FEJEZET 13. Ha megnyerte, nehogy vigye! Egyre kevésbé tudok a küldetésemre koncentrálni. Lehet, hogy az illuzionista megsejtette, hogy a nyomában vagyok, és mindenféle

Részletesebben

Kedves Pestújhelyiek!

Kedves Pestújhelyiek! 1 Tartalom Kedves Pestújhelyiek! 2 Dalnoki Jenő emléktorna 3 Temetői séta 4 Ultibajnokság 4 Nosztalgia bál az Odeon zenekarral 5 Bakonyi Elek Sakkbajnokság 5 Kaláka koncert 5 Templomi koncert 6 Biciklis

Részletesebben

A kellemes időben gyorsan telt a nap, többszöri megállással, pihenővel késő délután értünk Lipcsébe.

A kellemes időben gyorsan telt a nap, többszöri megállással, pihenővel késő délután értünk Lipcsébe. A projekt adatai: Címe: Modern technikák a régi épületek felújításánál Helyszín: Lipcse, Németország Kint tartózkodás Ideje: 2015.06.13.-2015.07.04. Munkanyelv: német Tavalyi sikeres, a témában futó felnőtt

Részletesebben

6/2013.(IX.26.) ÖKT. Zákányszék Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. szeptember hó 26. napján megtartott rendes ülésének jegyzőkönyve.

6/2013.(IX.26.) ÖKT. Zákányszék Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. szeptember hó 26. napján megtartott rendes ülésének jegyzőkönyve. 6/2013.(IX.26.) ÖKT. Zákányszék Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. szeptember hó 26. napján megtartott rendes ülésének jegyzőkönyve. N a p i r e n d: 1./ Beszámoló a két ülés közötti döntésekről,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Sülysáp Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Sülysáp Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. április 29-én 19:30 órakor megtartott rendkívüli, nyilvános

Részletesebben

Az esettanulmányok világa

Az esettanulmányok világa 2016. március 24. LEAN ESeT KONFERENCIA KIADVÁNY Az esettanulmányok világa 2016. TAVASZ ISMÉT AZ ESETTANULMÁNYOKÉ A FŐSZEREP SZAVAZZON OKOSAN! KI LESZ A 2016-OS LEAN ESET KONFERENCIA LEGJOBB ELŐADÓJA?

Részletesebben